Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»

[Ηλείας Αθανάσιος: Ιλαροτραγωδία της χουντικής ελληνορθόδοξης υπαίθρου]

akrodex-mitrop9.3.12

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Με την ευκαιρία της εδώ πρόσφατης αναφοράς μας στον «φιλάνθρωπο» μητροπολίτη Γιάννη Παρασκευόπουλο (Γερμανό) της Ηλείας (που κατέβηκε στο λιμάνι με παρέα γνωστών φιλανθρώπων κλπ) και της δικαστικής προσφυγής τριών μητροπολιτών (οι μητροπόλεις των δυο από αυτούς-Πειραιώς, Κυθήρων-έχουν πρωταγωνιστήσει σε ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα των προκατόχων τους Καλλινίκου και Ιακώβου) κατά του σύμφωνου συμβίωσης,  γίνεται το παρακάτω αφιέρωμα, το οποίο νομίζω αποδεικνύει την απόλυτη ξεδιαντροπιά της Ιεραρχίας, η οποία δέχθηκε αποφάσεις του συνοδικού δικαστηρίου το οποίο αθώωσε και τους κατήγορους, φορτικότατα και επιθετικότατα παρενοχλούμενους υφισταμένους, ομοφυλόφιλου μητροπολίτη-δυνάστη τους και τον καταγγελλόμενο.

Θα μιλήσουμε για τον χουντικό μακαρίτη άγιο Αθανάσιο της Ηλείας (στο εξής Θανάση), για τον οποίο η ιστοσελίδα της μητρόπολης, αισθάνεται την ανάγκη, προκειμένου να διασκεδάσει τις φήμες για τις συνθήκες του θανάτου του (σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας), να παραθέσει στη βιογραφία του, στα καλά καθούμενα, αφού δεν εξηγεί το γιατί, και τα ακόλουθα: «Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος την 16ην Αυγούστου του 1981, μετά από ένα κοπιώδες Δεκαπενταύγουστο (σημ.Λ.: θέλει να πει έναν κοπιώδη), ανεχώρησε με μηνιαίαν κανονικήν άδειαν δια την Ιταλίαν δια ποσιοθεραπεία, …Την νύκτα της 1ης πρός 2αν Σεπτεμβρίου, επιστρέφων εις Ελλάδα, εκοιμήθη εν Κυρίω εις την Φλωρεντίαν της Ιταλίας από καρδιακόν έμφραγμα. Το Ελληνικόν Προξενείον του … «πιστοποιεί ότι εκ του συνημμένου σε Φωτοστατικό αντίγραφο Πιστοποιητικού Νοσοκομείου Φλωρεντίας, Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, της 03-09-1981, …)«. Το γιατί γίνεται εν αιθρία αυτή η ολότελα ασυνήθιστη και εκ πρώτης όψης αχρείαστη και ξεκάρφωτη αναφορά στο ιατρικό πιστοποιητικό, χωρίς παραπέρα ενοχλητικές εξηγήσεις, θα το δούμε παρακάτω.

Η Μητρόπολη δεν φείδεται επαίνων για το Θανάση, όμως ο προσεκτικός αναγνώστης , μπορεί να διαβάσει, πίσω από τις γραμμές των επαίνων, την εθνικοφροσύνη του αγίου, την ιερή αλίευσή του ως πάμφτωχου νεαρού από το κοινωνικό περιθώριο και κάποια αδυναμία του προς τη νεότητα. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, πρώην μητροπολίτης Δουνέικων, Ζαχάρως, Λεχαινών και Μανολάδας, παρουσιάζεται ως εξής (διατηρώ ορθογραφία και σύνταξη): «Γεννήθηκε .. την 27-1-1923 ….Σε ηλικία 13 ετών έγινε μαθητευόμενος σαγματοποιός και έπειτα βοηθός σε κατάστημα αποικιακών στην Αμαλιάδα. Αργότερα βρέθηκε υπάλληλος σε πιλοποιείον στην Πάτρα και στην Γερμανική κατοχή επιστρέφει στο Χάβαρι. Το 1945 είναι εφημεριδοπώλης στην Αθήνα και το 1946 ιεροσπουδαστής της (σημ.Λασκ. πολύ κακόφημης, έκλεισε) Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, προστατευόμενος του Μητροπολίτου Κορίνθου Μιχαήλ….. Το 1949-1952 υπηρετεί την Πατρίδα ως έφεδρος Υπαξιωματικός.Εις το Λονδίνο ίδρυσε τις οργανώσεις ΣΤΕΓΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ του Καθεδρικού Ναού ..Η μεγάλη προσφορά του αειμνήστου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ εις την Μητρόπολιν Ηλείας θα γραφή ασφαλώς με χρυσά γράμματα εις την ιστορίαν της Τοπικής Εκκλησίας και την ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος … Ο αείμνηστος ετόνωσε το θρησκευτικό και εθνικό αίσθημα των κατοίκων…». Πόση θρασύτητα κρύβεται πίσω από αυτούς τους ύμνους, θα το δούμε αμέσως.
Το 1968 η Χούντα μέσω του εγκάθετού της αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου Α΄, διόρισε πραξικοπηματικά τον Θανάση μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, σε αντικατάσταση του προκατόχου του, ο οποίος διώχθηκε αντικανονικά με νόμο της Χούντας, που εκθρόνιζε πολλούς παλιούς Ιεράρχες. Τρία κακά υπάρχουν στην Ηλεία, διηγείτο με αυτοσαρκαστική διάθεση, μεταφέροντας τοπικό αστείο, ο εξαιρετικά πνευματώδης και καλλιεργημένος πρώην αριστερός εξόριστος, μετά υπουργός του Κέντρου και μετά και της ΝΔ, αείμνηστος καθηγητής Αθανάσιος Κανελλόπουλος: «Ο Θανάσης (εννοούσε τον εαυτό του), ο Θανάσης (τον δεσπότη) και ο Θανάσης (χαρτοπαίγνιο, που έδινε και έπαιρνε στην αγνή ελληνική επαρχία). Η πρώτη αναφορά ασφαλώς ήταν μια υπερβολή, όχι όμως και οι άλλες δυο. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έδειξε πολύ γρήγορα τον χαρακτήρα του, μη διστάζοντας να βλασφημεί δημόσια την Παναγία, με τρόπο ανάλογο με αυτόν του Θεσσαλονίκης Λεωνίδα και του Κιλκισίου Χαρίτωνα («Χριστιανική», 31.8.’74), που τη σύγκριναν με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου. Ο Πυργιώτης συνένοχός τους, την παρομοίαζε με την «χαϊδευτικώς όπως την ονομάζομεν εμείς οι δικοί της Καιτούλαν»,  σύζυγο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Περιφερειακού Διοικητή Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς πραξικοπηματία αντισυνταγματάρχη Αντώνη Λέκκα, ενώ ζητούσε από τους ιερείς του να καρφώνουν τους αγωνιστές του Π.Α.Κ. της αντιστασιακής οργάνωσης του Ανδρέα Παπανδρέου (Γ.Καρανικόλα, «Ρασοφόροι συμφορά του Έθνους»-1976).
Πνευματικό τέκνο του Αγίου αυτού είναι σήμερα ο αντικανονικός και παράνομος βοηθός επίσκοπος Ωλένης Θανάσης Μπαχός και πρωτοσύγκελός του υπήρξε ο νυν «φιλάνθρωπος» δεσπότης Γιάννης Παρασκευόπουλος, που την φιλανθρωπία του παρουσιάσαμε πρόσφατα.

Όμως ο Θανάσης είχε ατυχήσει και βρέθηκε να είναι μια από τις πολλές δημόσιες ντροπές της αυτοαποκαλούμενης φιλάδελφης (=κουκουλωματικής) Ιεραρχίας, η οποία δεν μπόρεσε να τον καλύψει απόλυτα, όσο κι αν το προσπάθησε. Το 1976, το πνευματικό του τέκνο, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κολλάς (αδελφός του μετέπειτα προέδρου του σωματείου ΙΣΚΕ των παπάδων, συνδικαλιστή παπά Στάθη Κολλά, που κάποτε ξεσπάθωσε δημόσια λέγοντας «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»- 17/1/2007), τον κατηγόρησε ότι του έκανε επίμονα ανήθικες προτάσεις. Την ίδια κατηγορία εξέφρασε και ο διάκος Χαράλαμπος Κ. για σεξουαλική παρενόχληση. «Μην είσαι βλάκας, όλοι έτσι κάνουν…Αν δεν κοιμηθούμε μαζί θα σκάσω» ήταν ένα στιγμιότυπο από την πολιορκία που υφίστατο ο πρώτος μάρτυρας όπως την κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πάτρας, ενώ στην ίδια αίθουσα ο δεύτερος είπε «Και σε μένα ζήτησε ο αδιάντροπος σώμα (sic). Πόσες ψυχές κατέστρεψε;». Eίχα παρακολουθήσει, πολύ νέος τότε, περαστικός από την πόλη στιγμιότυπα από τη δίκη και είχα παραδεχτεί τον πρόεδρο για τον υποτιμητικό τρόπο που καλούσε τον μητροπολίτη που πηγαινοερχόταν νευρικά στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος,  χτυπώντας στα πατώματα τη ράβδο του: «Βασιλόπουλοοοος!». Ο άγιος διαμαρτυρόταν επισείοντας τους τίτλους του, αλλά ο Πρόεδρος δεν πτοείτο. Να σημειώσω εδώ πως ο Θανάσης δεν είχε τολμήσει να μηνύσει την «Ελευθεροτυπία» για όσα, μέσω του Σπ.Καρατζαφέρη, επίμονα του έσουρνε, προτίμησε να τα βάλει με τοπικό δημοσιογράφο, που ασφαλώς ήταν πολύ ευκολότερος στόχος.

Ο δεσπότης παρά την μεγάλη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα και παρά την προφανή ενοχή του αθωώθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο με ψήφους 8-4. Αυτό θα ήταν το λιγότερο, γιατί το προκλητικότερο ήταν πως ταυτόχρονα οι δυο κατήγοροί του κρίθηκε πως έλεγαν την αλήθεια (!!!), πως δεν είναι συκοφάντες, διατήρησαν το σχήμα τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μεταξύ των αθωωτικών ψήφων και αυτή του Άνθιμου, τότε Τουρκοφάγου Αλεξανδρουπόλεως και νυν-με αντικανονική μετάθεση-Μακεδονομάχου Θεσσαλονίκης, που τάχα «αγανακτεί» για την «πορνεία» του πολιτικού γάμου και για το gay parade, τη στιγμή που στην Μητρόπολη του έχουν εμφανιστεί κάποια αγκάθια της παιδεραστίας, ατιμώρητα βεβαίως. (Πρόκειται προφανώς για έναν ιεράρχη με σταθερή πολιτική στα ζητήματα αυτά αφού ανάλογη στάση συγκάλυψης τήρησε και στις παρόμοιες περιπτώσεις των Πρεβέζης, Λήμνου, Αττικής και Διδυμοτείχου).

Ο Σπ. Καρατζαφέρης, δημοσιογράφος τότε της μαχητικής «Ελευθεροτυπίας», που επιτίθετο συστηματικά στους δεσποτάδες (εκδίδοντας μετά τα ρεπορτάζ του σε δυο πολύκροτα βιβλία, «Φάκελος Εκκλησία» και «Βίοι Αγίων»), ρώτησε σχετικά τον Περιστερίου Αλέξανδρο, τον από Φιλίππων, εκκλησιαστικό ανακριτή στην υπόθεση του Ηλείας και πήρε μια απίστευτη απάντηση: «Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;». «Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»). Την ίδια εποχή ο Θανάσης για να σώσει το τομάρι του τρομοκρατούσε τους χωρικούς με το κοντάρι του Αη Γιώργη, με γλώσσα χυδαία: «Με προστατεύει από παιδάκι, όποιος τολμήσει να με μαυρίσει (sic)…θα τον τρυπήσω όπως εκείνος τρύπησε το φίδι». Ο Καρατζαφέρης είχε στριμώξει τον υποκριτή «ανακριτή» δεσπότη, αποκαλύπτοντας ότι στις ανακρίσεις που διενεργούσε με έδρα ξενοδοχείο του Πύργου, είχε επιτρέψει στο δεσπότη να είναι σε διπλανό δωμάτιο, ώστε να επηρεάζει με την παρουσία του τους μάρτυρες, οι οποίοι βέβαια, ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες, δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να συγκρουστούν μαζί του.

Για να αντιληφθεί κανείς τι ποιότητας ήταν και ο ίδιος ο «ανακριτής» Περιστερίου, αντικανονικός δεσπότης με μετάθεση (1974) από την Καβάλα, προκάτοχος του σημερινού μητροπολίτη ΣΔΟΕ και μεγαλοκαταθετών ιερέων, Χρυσόστομου, αν και συνεργάστηκε στενά με την Χούντα, διαφημίζοντας μάλιστα το Σύνταγμά της ως το «πλέον δημοκρατικόν και φιλελεύθερον», λανσαρίστηκε μεταπολιτευτικά ως δημοκρατικός, αρθρογραφώντας μάλιστα με προοδευτικό ύφος τακτικά στο «ΒΗΜΑ», και σε ανάλογο ερώτημα του Γ.Γκίνη (Ιούλιος ’77, «Ιεράρχες διάκονοι της Χούντας») γιατί συνεργάστηκε με τη Χούντα απάντησε: «…ήταν μια ανθρώπινη αδυναμία, πέστε το δειλία την οποία όμως κατά την συνείδησίν μου την βρίσκω σωστή γιατί έπρεπε η Εκκλησία…να επιβιώσει». Ο δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί δεν παραιτήθηκε. «Οι άλλοι επίσκοποι τι έκαναν; Γιατί να παραιτηθώ εγώ και να πάρουν αυτοί την θέση μου;» (Φάκελλλοι της ντροπής: Εγκύκλιοι, ομιλίες, ευχές, απόρρητα έγγραφα-εκδ. Βασδέκης, 1981 237 σελ.). Για να συμπληρώσω το πορτραίτο του καταφεύγω σε έναν ξεχωριστό ιεράρχη, τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, που έγραψε για τον «ανακριτή»: «…ο Σεβ. κ.Αλέξανδρος, ναυαγήσας οικτρώς εις την αποστολικήν έδραν της Μητροπόλεως Φιλίππων, δράττεται (αληθής σανίς σωτηρίας…) της ευκαιρίας και εγκαθίσταται εις Περιστέριον, ένθα και πολλά νεκροταφεία…»(εννοεί τα εξ αυτών «τυχερά»).

Το 1981 o Θανάσης βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας. «Φήμες κυκλοφορούν ακόμη στην Ηλεία για «συναλλαγές με μαφιόζους», για «μπλεξίματα με τον υπόκοσμο» και για σκηνοθετημένο θάνατο» (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.2005). Αυτή είναι και η αιτία που η Μητρόπολη παραθέτει ιατρικά πιστοποιητικά. Δεν ξέρω τι γύρευε ο δεσπότης στην Ιταλία, όμως οι σχετικές φήμες, όσο ανακριβείς κι αν είναι, δείχνουν σε τι υπόληψη τον είχε ο κόσμος.

Για την ιστορία να πω πως μιλώντας στον Σπύρο Καρατζαφέρη της «Ελευθεροτυπίας» ο ανακριτής Αλέξανδρος, ευρισκόμενος σε κρίση ειλικρίνειας, ομολόγησε μιλώντας για τον τότε χουντικό και αναξιότατο Αρχιεπίσκοπο: «..αυτή τη στιγμή δεν βλέπω αντικαταστάτη του Σεραφείμ. Χειρότερους βλέπω, καλύτερους δεν βλέπω. Μακάρι να είχαμε ένα φωτεινό πρόσωπο, που να ήταν δυνατό να εκλεγεί. Γιατί τα φωτεινά πρόσωπα δεν μπορούν να εκλεγούν. Πρέπει να είσαι θολός άνθρωπος για να σε εκλέγουν οι σκοτεινοί». Λίγο μετά (1978) πέθανε κι αυτός απροσδόκητα.

*
ΥΓ

"Όταν μαλώνουν χρησιμοποιούν γυναικεία ονόματα"...

«Όταν μαλώνουν χρησιμοποιούν γυναικεία ονόματα»...

Είδαμε πως ο Θανάσης, παρενοχλώντας τον υφιστάμενο του, του είπε: «Όλοι έτσι κάνουν». Όλοι; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Πολλοί, πάρα πολλοί αν κρίνουμε από τα πολλά δημοσιοποιημένα  κρούσματα και από την προσφερόμενη συγκάλυψη των υπολοίπων, σίγουρα ναι.   Ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ, για άλλη Μητρόπολη, του αντιφατικού Σπύρου Καρατζαφέρη, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, για όποιον αντέχει να τις διαβάσει: Από τα άπλυτα της δεσποτικής ομοφυλοφιλίας των υποκριτών. Συνοδεύεται και από επίσης σοκαριστικό βίντεο, με ζωντανές μαρτυρίες δυο ιερέων, στο οποίο δημοσιογραφεί και ο Χρυσαυγίτης πολιτευτής, δημοσιογράφος Άρης Σπίνος της «Ακρόπολης» που έχει κατηγορηθεί για εκβιασμό. Μπορεί ο καθένας να έχει τις απόλυτα δικαιολογημένες ενστάσεις του για τα κίνητρα των αποκαλύψεων κάποιων δημοσιογράφων, όμως τα ντοκουμέντα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική  δουλειά τους δεν έχουν αμφισβητηθεί.

«….Μέσα στό ιερό τήν Εκκλησίας λοιπόν, τού εν λόγω ρασοφόρου, “ξεκατινιάζονταν” ο Αρχιμανδρίτης μέ τόν Διάκο του φωνασκούντες μαινόμενοι και αποκαλώντας ό ένας στόν άλλον (ή “η μιά στήν άλλη) ώς “Κατίνα”… “μωρή τρελή”… “μωρή παλαβή” κ.λ.π. και ο Μητροπολίτης παρών, αντί νά τούς (ή “”νά τις”) καθησυχάσει, γέλαγε μέ τά καμώματά τους δείχνοντας νά απολάμβανε τό θέατρο τού παραλόγου.
Μιλάμε γιά μιά μητρόπολη οικονομικά ανθηρή. Μέχρι καί 1 εκατομμύριο δραχμές τόν μήνα είχε έσοδα τό παγκάρι τότε, από τούς αφελείς πιστούς.
Οικονομικές ατασθαλίες απεδείχθησαν όπου και καταγγέλθηκαν δημόσια στήν παρούσα εκπομπή. Ακούγονται γιά ποσά έως καί 200 εκατομμύρια τήν εποχή εκείνη, και ο νούς τού ανθρώπου δέν μπορεί νά τό χωρέσει…».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

70 Responses to Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»

  1. Ο/Η του Κατακώλου λέει:

    Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ή πέφτουμε σε ύπνο μακάριο;…»

    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ (12/05/2015 12:04)


    Η απάντηση – επιστολή του Ιεράρχη έχει ως εξής:

    Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,

    Εδιάβασα το αιχμηρό σχόλιό σας στο χθεσινό (11-5-2015) Φύλλο της ΠΑΤΡΙΔΟΣ με τον τίτλον «Ξέσπασε «πόλεμος»; ….. που αναφέρεται και στο πρόσωπόν μου και θέλω στο σχόλιό σας αυτό, να κάνω και εγώ ένα σχόλιο:
    (….)

    Δεύτερον· Το τσουχτερό σχόλιό σας με αναγκάζει να ειπώ τα εξής:

    Παλιότερα κάποιοι Αριστεροί ψευδόμενοι έλεγαν ότι «η Εκκλησία είναι το όπιον του Λαού». Τώρα, (Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015) η Νεολαία του Σύριζα και ο Τομέας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σύριζα επραγματοποίησαν συλαλλητήριον υπέρ της αποποινικοποιήσεως των ελαφρών ναρκωτικών.

    Ερωτώ· Μήπως αντί να φροντίζουν για το «ψωμί μας, την παιδεία και την ελευθερία μας», ενδιαφέρονται να συνηθίσουμε να πίνουμε στη ζωή μας ναρκωτικά, για να μη καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας και να πέσουμε σε ύπνο μακάριο;

    • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

      Ορθώς ανησυχεί ο Σεβασμιώτατατατατατος Άγιος Ηλείας!

      Τρέμει μήπως και χάσει την «πελατεία» (ποίμνιον) στο οποίο πουλάει πανάκριβα το δικό του «ναρκωτικό»! Να του μείνει το «στοκ» απούλητο; Τόσοι Χριστοί, Παναγίες, Άγ(ρ)ιοι στο ράφι, αντί χωμένοι δια της βίας στο μυαλό των δύστυχων ρωμιών εξ απαλών ονύχων;

      Mon Dieu!

  2. Ο/Η eklag λέει:

    Κατά μία έννοια έχει δίκιο.
    Το πήδημα pardon η συνουσία μητροπολιτών αποτελεί-απέλπιδα ενδεχομένως-απόπειρα ζωής.
    Τα παιδιά γύρω μας χασισωμένα όλη μέρα και αποβλακωμένα στο κινητό τι αποτελούν;

  3. Υπάρχει μια γενικότερη παρανόηση σχετικά με το βίντεο από την εκπομπή του Καρατζαφέρη. Τα όσα καταγγέλλονται αφορούν την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας και τον πρώην (σημ.Λασκ. συγνώμη, αλλά έσβησα μια λέξη) Μητροπολίτη Κωνσταντίνο Φαραντάτο. Το ίδιο ισχύει και για το περιστατικό με τον Διάκο. Δεν αφορά τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη πρώην Μητροπολίτη Αττικής, ο οποίος ως γνωστόν φυλακίστηκε και πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες στην ακροθαλασσιά. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο Μπεζενίτης με τον Φαραντάτο διατηρούσαν στενότατες σχέσεις και ο δεύτερος καθ όλη τη διάρκεια παραμονής του πρώτου στον Κορυδαλλό τον επισκεπτόταν τακτικότατα στο κελί του. Ο Φαραντάτος εξάλλου είχε ταχθεί και υπέρ της «αποκατάστασης» του Παντελεήμονα μετά την αποφυλάκισή του.

  4. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2493109

    Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 4

    Aπό μέρα σε μέρα

    «Φύγε από δω «μωρή»!»

    Αντιγράφουμε από τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» με την υπογραφή Θ. Τσ.: «Ενα επεισόδιο μεταξύ ιεραρχών με αυτήκοο μάρτυρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο έγινε μετά την κηδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ΄.

    Πρωταγωνιστές, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομος και Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Σεραφείμ. Η κόντρα έγινε στη διάρκεια του καφέ που προσφέρεται ως είθισται μετά τις κηδείες. Ο Ζακύνθου πήγαινε να πάρει δύο καρέκλες για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον μητροπολίτη Κιτίου. Ο μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν είναι Ζάκυνθος εδώ». Οσα ακολούθησαν τα άκουσαν λίγοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Φύγε από εδώ «μωρή»…»! Οι φράσεις ακούστηκαν στη διπλανή αίθουσα, στην οποία βρίσκονταν πατριάρχες, υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το επεισόδιο συνεχίστηκε και λίγο αργότερα όταν οι δύο ιεράρχες συναντήθηκαν και πάλι. Εκεί ακολούθησε ο δεύτερος γύρος…».

    Τα σχόλια περιττεύουν…

    16 March 2009

    http://sfrang2.blogspot.gr/2009/03/blog-post_16.html

    «Τακουνάκιας»

    «Τακουνάκιας» είναι το παρατσούκλι του Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημου, ο οποίος μού λένε ότι πρωτοστάτησε ώστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ψηφίσει υπέρ της «αθώωσης» του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος. Ο Μητροπολίτης δεν είναι αρκετά ψηλός. Καθώς το έλλειμμα ύψους αναπληρώθηκε με περίσσευμα εφευρετικότητας, εστράφη στα ψηλά τακούνια. Δεν εννοώ τακούνια δωδεκάποντα. Πρόκειται για ειδικά παπούτσια, σαν εκείνα που προτιμά ο Νικολά Σαρκοζί. Ο κ. Νικόδημος λοιπόν είναι ο «Σαρκοζί της Ιεραρχίας». Η μοναδική διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει Κάρλα…

    (ΒΗΜΑ, 15/3/2009)

    Πόσους πόντους άραγε, αφού δεν είναι δωδεκάποντα; Να είναι τρεις, να είναι τέσσερις; Και με 4 πόντους άντε να φτάσει ο παπάς από 1,6Ο στα 1,64m, μετά; Αποκτάει έτσι κύρος ο γίγαντας;

    Παράγουν από μόνοι τους τόση αθλιότητα και γαλοιότητα οι παπάδες, ώστε όποιος ήθελε να επινοήσει κάτι εναντίον τους, θα έπεφτε πολύ έξω, θα ήταν πολύ ήπιος και μακράν της πραγματικότητας!

    Προ καιρού δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες και η εξής προσφώνηση μεταξύ παπάδων: «Μωρή πατσαβούρα τακουνού, που έκανες αίτηση ότι ο μισθός είναι λίγος για να πάρεις αύξηση και να πληρώνεις εκεί που γυρίζεις…» Είναι δύσκολο να το εκτιμήσει κάποιος, αν και σ’ αυτή την περίπτωση έλειπε το μπόι ή υπάρχει επιπλέον άλλη ιδιαιτερότητα. Αφήνουμε να μας το μαρτυρήσουν οι εμπλεκόμενοι…

    Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο

    «Αυτήν τη στιγμή έρχεται εις τον νούν μου κάποιο περιστατικό που έχει σχέσιν με τον αείμνηστον προκάτοχόν μου Κυρόν Ιερόθεον, … άνδρα και λεβέντη συνάμα. Εγένετο λοιπόν συνεδρία της Ιεράς Συνόδου. Αρχικά εξεφωνούντο τα ονόματα των συνέδρων. Όταν λοιπόν εξεφωνήθη το όνομα μακαριστού αδελφού, ο αείμνηστος Ιερόθεος φώναξε «Παρούσα». Αναστάτωση εις την αίθουσαν. Φωνές, διαμαρτυρίες, σάλος, σχόλια… Το συμβάν όμως απεσιωπήθη εντός της αιθούσης. Κανείς δεν εκινήθη εναντίον του Ιεροθέου. Όλοι δάγκωσαν τη γλώσσα τους, ένοχοι και συνένοχοι» («Η διαφθορά ενδημεί στην Ιερά Σύνοδο»- Θ.Τσάτσης, ‘Ελευθεροτυπία’-17.3.2003).

  5. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Eλληνορθόδοξοι παιδεραστές παπάδες δικάζονται στην Αμερική
    Former Bangor priest sentenced on child sex abuse charges
    http://bangordailynews.com/2015/04/27/news/bangor/former-bangor-greek-orthodox-priest-to-serve-6%C2%BD-years-for-child-sex-crimes/

    Former Bangor Greek Orthodox priest to serve 6½ years for child sex crimes

    BANGOR, Maine — A former priest at St. George Greek Orthodox Church in Bangor was sentenced Monday to 12 years in prison with all but 6½ years suspended for sex crimes involving children.

    Adam Metropoulos, 53, of Bangor was sentenced by Superior Court Justice Ann Murray at the Penobscot Judicial Center. She also sentenced him to 3 years of probation when he gets out of prison and told him he must register with the Maine Sex Offender Registry for life.

    “The victim impact in this case was great,” (…….)

    http://boston.goarch.org/news/metropolis_news/2009/441.html


    On May 3, His Eminence Metropolitan Methodios visited St. George Church in Bangor, Maine, accompanied by Fr. Alexios Marakis. Fr. Adam Metropoulos (….)

    O παραπάνω father Αλέξιος Marakis είχε κατηγορήσει ένα μοντέλο Αμερικάνο πεζοναύτη πως τον έδειρε.
    Ο πεζοναύτης αντέτεινε πως του ρίχτηκε σεξουαλικά ο παπάς.
    Τελικά οι κατηγορίες κατά του πεζοναύτη κατάπεσαν στο δικαστήριο λόγω αμφιβολιών
    http://www.tampabay.com/news/charges-dropped-against-marine-reservist-accused-of-attacking-priest-in/1078441
    Charges dropped against Marine reservist accused of attacking priest in Tampa

    By Colleen Jenkins, Kameel Stanley and Alexandra Zayas, Times Staff Writers

    Tuesday, March 9, 2010 1:21pm

    TAMPA — For four months, Jasen Bruce was cast as the bad guy in the story of the Marine and the priest.


    From left, investigator Dan Grossi, Jasen Bruce and his lawyer, Jeff Brown, face the media Tuesday after charges that Bruce assaulted a Greek Orthodox priest were dropped.
    Charges dropped for man accused of growing ‘medically necessary’ marijuana

    7 Months Ago

    Police said Bruce, a 28-year-old Marine reservist, beat a Greek Orthodox priest with a tire iron on Nov. 9. The beating occurred after Father Alexios Marakis asked Bruce for directions, police said.

    Bruce maintained that he acted in self-defense and that Marakis grabbed his genitals and tried to rob him in a parking garage.

    Bruce was arrested on a charge of aggravated battery with a deadly weapon. The case gained national attention and drew strong reactions from the public, most of it negative toward Bruce.

    On Tuesday, the Hillsborough State Attorney’s Office announced it will not pursue any criminal charges against him. (….)
    9χρονο και 14χρονο αγοράκια ο πάτερ Hughes
    http://www.dispatch.com/content/stories/local/2012/09/21/greek-orthodox-priest-faces-child-sex-charges.html

    Greek Orthodox priest faces child-sex charges

    The acting dean of a Greek Orthodox cathedral in Columbus has been removed from priestly duties after he was charged with showing up for what he thought would be sex with two boys ages 9 and 14. Patrick Hughes, 56, has been relieved of his duties as acting dean of Annunciation Greek Orthodox Cathedral in the Short North.

    Ελληνορθόδοξος παπάς δικάζεται για κατάχρηση

  6. Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

    https://www.alfavita.gr/arthron/o-porfyrios-paparoypas-kaike-zontanos-mesa-stin-ekklisia

    Ο Πορφύριος Παπαρούπας κάηκε ζωντανός μέσα στην εκκλησία

    Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 8 Μάρτιος, 2016
    Στον 66χρονο ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά Πορφύριο Παπαρούπα ανήκε το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε εκκλησία στα Γλυκά Νερά, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο.

    Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο ιερέας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα, καθώς εχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεμα να εγκλωβιστεί και να καταλήξει από τα εγκαύματα που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

    Η πυροσβεστική εκτιμά ότι ο 66χρονος έπεσε πάνω στη σόμπα της εκκλησίας και άρπαξε φωτιά, η οποία εν συνεχεία επεκτάθηκε στο χώρο.

    Σύμφωνα με το romfea.gr το 1995 ο Παπαρούπας είχε γίνει πρωταγωνιστής εκκλησιαστικού σκανδάλου, καθώς είχε κατηγορηθεί από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια της εξομολόγησης. Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις λόγω της ευρύτατης τηλεοπτικής προβολής των καταγγελιών. Τότε, ο π. Πορφύριος ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας Πετρούπολης. Ωστόσο, απαλλάχθηκε αργότερα ομόφωνα από τις σχετικές κατηγορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά και με δικαστικό πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών. Ανάλογη ήταν και η ετυμηγορία της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης που τον απήλλαξε ομόφωνα και με απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

    • Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

      Ήταν λυκειάρχης σε εκκλησιαστικό λύκειο

      http://www.protothema.gr/greece/article/62565/dieykriniseis-gia-dhmosieyma-anaferomeno-ston-arximandrith-porfyrio-xristo-paparoypa/

      Διευκρινίσεις για δημοσίευμα αναφερόμενο στον αρχιμανδρίτη Πορφύριο – Χρίστο Παπαρούπα

      04/03/201010:0004/03/201012:34 (upd) 3

      Στις 3.4.2009 αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (http://www.protothema.gr) δημοσίευμα αναφερόμενο στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη Πορφύριου – Χρίστου Παπαρούπα, σχολάρχου, διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών …
      Στις 3.4.2009 αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (http://www.protothema.gr) δημοσίευμα αναφερόμενο στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη Πορφύριου – Χρίστου Παπαρούπα, σχολάρχου, διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών. Το επίμαχο δημοσίευμα ερείδετο επί της από 1.12.2008 επώνυμης καταγγελίας-αναφοράς μητέρας μαθητή, ο οποίος φοιτούσε τότε στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Αθηνών, του οποίου διευθυντής είναι ο ως άνω. Η αναφορά στο εν λόγω δημοσίευμα στη, σε βάρος του παραπάνω, καταγγελία ενέγετο αποκλειστικά με γνώμονα την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, ενόψει και του γεγονότος ότι ήταν επώνυμη. Μόνον αυτό ήταν το αποκλειστικό κίνητρό μας. Συνεπώς, ουδεμία πρόθεση βλάβης (ούτε καν εμμέσως) είχαμε σε βάρος του κ. Παπαρούπα. Μάλιστα, πιστοί όντες στη δημοσιογραφική δεοντολογία, μόλις ο αρχιμανδρίτης μάς απέστειλε στις 6.4.2009 (ήτοι λίγες ημέρες αργότερα) τις απόψεις του επί του θέματος με εξώδικη διαμαρτυρία-διάψευση, αφενός μεν αποσύραμε το επίμαχο κείμενο, αφετέρου δε δημοσιεύσαμε άμεσα τη διάψευσή του αυτούσια και με τα αυτά στοιχεία. Και αυτό έλαβε χώρα διότι αποτελεί πάγια θέση μας ο σεβασμός των απόψεων και των δύο μερών. Προς άρση κάθε σχετικής παρανόησης ή αμφιβολίας, ήδη σήμερα επισημαίνουμε και τα εξής: κατόπιν ενδελεχούς μεταγενέστερης του δημοσιεύματος έρευνας που πραγματοποιήσαμε για την εξέλιξη της υπόθεσης, προέκυψε ότι:

      Α. Ο ως άνω αρχιμανδρίτης έχει ήδη υποβάλει την από 24.3.2009 έγκλησή του σε βάρος της καταγγέλλουσας μητέρας, επικαλούμενος σωρεία εγγράφων, μαρτύρων και λοιπών αποδεικτικών μέσων με τα οποία αμφισβητείται η αβασιμότητα των εμπεριεχόμενων στην καταγγελία ισχυρισμών.

      Β. Ουδέποτε διατάχθηκε ή διενεργήθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) σε βάρος του κ. Παπαρούπα, βάσει της ως άνω καταγγελίας της μητέρας του μαθητή. Το πραγματικό είναι ότι είχε γίνει προκαταρκτική εξέταση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας κρίθηκε ότι ουδεμία προϋπόθεση συνέτρεχε προς άσκηση πειθαρχικής διώξεως σε βάρος του.

      Γ. Οσον αφορά στην προ 15ετίας δικαστηριακή εμπλοκή του αρχιμανδρίτη, όπως και στην ανάρτηση αναφερόταν, αυτή είχε λήξει διά της ομόφωνης απαλλαγής του για τις σχετικές κατηγορίες δυνάμει των υπ’ αριθμ. 4913/1996 και 4547/1996 βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς και του υπ’ αριθμ. 1253/1997 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Οι δε πρωταίτιοι των κατηγόρων παραπέμφθηκαν να δικασθούν για συκοφαντική δυσφήμηση κ.λπ. Παράλληλα, για τις αυτές συκοφαντικές κατηγορίες ο αρχιμανδρίτης απηλλάγη ομόφωνα -και σε επίπεδο Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης- διά της υπ’ αριθμ. 3/1999 αποφάσεως του Α/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου.

  7. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Οικτρόν το ιδείν από πλευράς»εκκλησίας»,αλλά το ίδιο ακριβώς και για κάποιους σκανδαλοθήρες δημοσιογράφους ή κάφρους!Το λέγω αυτό,γιατί ένας εξ αυτών «μεγαλοδημοσιογάρφος»ΑΜΕΙΦΘΗ-
    ΚΕ,για να σταματήσει το σήριάλ του με οικόπεδο σε περίοπτη θέση στην Κυλλήνη Ηλείας ΧΙΛΙΩΝ στρεμμάτων!!Έτσι εξηγείται,γιατί «κόπηκε»το σήριαλ στην»Ε»ξαφνικά!!Ανατρέξτε στο αρχείο της και θα το διαπισώσετε!!Ποιος ξέρει δε και ΠΟΣΟΙ ή ΠΟΙΟΙ άλλοι εκμεταλλευόμενοι τα σκάνδαλα των ρασοφόρων και άλλων έγιναν ΚΡΟΙΣΟΙ!!Να ξέρουν όμως ότι ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και ενίοτε με φριτκότατο τρόπο!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Είναι γνωστό ότι πολλές δημοσιογραφικές έρευνες (έντυπες ή τηλεοπτικές) γύρω από σκάνδαλα κληρικών και ιδιαίτερα μητροπολιτών με γερό πουγκί, κοβόντουσαν απότομα με την υπόθεση να αιωρείται γεμάτη αναπάντητα ερωτηματικά.

      Eνδεικτικά:
      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/2.html
      Χουντότσουρμο (2 Βίντεο)

      Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 | 4:35 μ.μ.
      ………………………

      Ο δεύτερος που έκανε την «αγιογραφία» του Νερτιλή ήταν ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.
      Γ’ αυτόν να πούμε δυο πράγματα παραπάνω. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά την μεταπολίτευση βρέθηκε ο ακροδεξιός εκδότης να έχει στα χέρια του το αρχείο του Ρουφογάλη. Ποιος ήταν ο Ρουφογάλης και με ποιον τρόπο είχε φακελώσει τόσο κόσμο είναι σε όλους γνωστό και δεν έχει νόημα να το επαναλάβουμε. Με όχημα, λοιπόν, μια περιθωριακή φυλλάδα –τους «Νέους Ανθρώπους»- ο εθνικόφρονας-στομαχόφρονας Μιχαλόπουλος, έχοντας στα χέρια του το αρχείο του Ρουφογάλη που περιελάμβανε τα άπλυτα κάποιων καπιταλιστών και δεσποτάδων, άρχισε τους εκβιασμούς. Κάποια στιγμή του έκατσε «στραβή» κάθισε στο σκαμνί κατηγορούμενος για κακουργήματα –εκβιασμούς- δικάστηκε, κάθισε ένα φεγγάρι στον Κορυδαλλό και αποφυλακίστηκε λόγω «ανηκέστου βλάβης» (Ξέρετε τώρα πως γίνονται αυτά).
      Πήγε να γίνει αρχηγός ακροδεξιού κόμματος απέτυχε, δημιούργησε ένα τηλεοπτικό κανάλι – το «Τηλε-Ωρα»- δεν στέριωσε

      Με την ευκαιρία, η αδέκαστη Δικαιοσύνη απαλλάσσει τον μνημονευόμενο στο ποστ μας ιερό Άνθιμο:
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113934502
      ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
      7/3 19:53
      ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;

      Υπόθεση Παπάφειο: Ο εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγούν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος του Ανθιμου για το βιασμό του 7χρονου!
      ___________________
      Δεν μάθαμε όμως ποτέ τι απέγινε με αυτές εδώ τις υποθέσεις:

      Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…

      Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…

      15/04/2015

      …να φροντίσει να ερευνηθεί η καταγγελία για ιερή παιδική εκπόρνευση στην πόλη του
      …………………….

      Έρχομαι στο θέμα μου. Ο κ.Άνθιμος είναι γνωστός διώκτης της πορνείας του πολιτικού γάμου και της ομοφυλοφιλίας (των μη κληρικών), μέλος του συνοδικού δικαστηρίου που είχε αθωώσει τον πορνοφασίστα μητροπολίτη Πρεβέζης Κορνάρο και υποστηρικτής του μητροπολίτη Λήμνου (γνωστoύ και από τις ερωτήματα και τις καταγγελίες εναντίον του του Γρ.Μιχαλόπουλου-και αργότερα και μιας ψάλτριας, ‘Ελευθεροτυπία’, 30.4.2008-‘Espresso’, 1.5).

      Γνωρίζουμε πως είναι πελαγωμένος στον ωκεανό των αγαθοεργιών του και στις προσευχές του. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχει συνέλθει ακόμη, από τη σύλληψη του αγιορείτη εφημερίου του για σεξουαλική παρενόχληση διανοητικά καθυστερημένου νεαρού σε παραλία της Στυλίδας τον Αύγουστο του 2009, η οποία δημοσιεύτηκε και σε ειδική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που καταγγέλει παιδεραστίες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γενικά, ορθόδοξων ιερέων.

      Ο εφημέριος κρύφτηκε στο Αγ.Όρος και περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι απέγινε με τις ανακρίσεις που υποτίθεται πως διέταξε ο μητροπολίτης ‘Χρυσής Αυγής’, Αθανασίας του Αιγάλεω, πορνοαρχαιοκάπηλου αφορολόγητου-θαυματουργού βρυκόλακα Βησσαρίωνα και Φθιώτιδος. Ένας άγιος δεσπότης που τον τιμάνε ο πρόεδρος και οι τρεις τοπικοί άνδρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

      Είναι απόλυτα φυσικό πως ο κ.Άνθιμος, ευρισκόμενος στα πρόσω της μάχης κατά του gay parade, δεν πληροφορήθηκε την παρακάτω είδηση, ώστε να διενεργήσει τα δέοντα: «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.
      http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti
      Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη….Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ‘ψαρέματος’. ‘Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του. Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα…» (iefimerida.gr, 6.4). Δημοσιεύτηκε η είδηση, αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μετά η γνωστή σιωπή της εκκωφαντικής και συχνά και εγκληματικής, ρωμέικης αδιαφορίας (δεν αφορά τα δικά μας παιδιά). Η Μητρόπολη, δεν αισθάνθηκε ούτε την ανάγκη να βγάλει μια από τις γνωστές προσχηματικές παπαδίστικες ανακοινώσεις, που εκδίδονται μόνο όταν το πράγμα πάρει διαστάσεις και μετά «ξεχνιούνται» από όλους, όπως π.χ. η ανακοίνωση που υπάρχει στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής (10.7.2011, 17:01).

      Eπειδή τα στοιχεία για το ακριβό αυτοκίνητο (χρώμα και μάρκα) του σταυροφόρου (άρα αρχιμανδρίτης ή πρωτοπρεσβύτερος;) ιερέα της συμπρωτεύουσας ή έστω της ευρύτερης ιερής περιοχής της είναι πολύ σαφή και μπορεί εύκολα να οδηγήσουν την αστυνομία (που ασφαλώς αγνοεί το τι συμβαίνει τη νύχτα στο Σταθμό) και επειδή οι εισαγγελείς, οι αστυνομικοί και οι αρχιεπίσκοποι Τσίπρα, Λαυρεντιάδη & Κυριακίδη, δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν εφημερίδες, ας αναλάβει ο ευσεβέστερος όλων των βουλευτών Θεσσαλονίκης και πανάξιος «διάδοχος» του κ.Παπαθεμελή την πρωτοβουλία να υποδείξει σε κάθε αρμόδιο, είτε δημόσια με ερώτηση στη Βουλή είτε με προσωπική παράσταση, το καθήκον του. Η προκλητική αδιαφορία με την οποία έχει ο καθ’ύλην αρμοδιότερος βουλευτής της πόλης επιδείξει για το θέμα αυτό, με κάνει να πιθανολογώ πως είναι πιο άθεος και από το μητροπολίτη του και από τον πρωθυπουργό του, ο οποίος ανακάλυψε φέτος και τον Επιτάφιο, γιατί ένας ειλικρινής πιστός, που δεν ζει επαγγελματικά από τη θρησκεμπορία όπως οι κρατικοί μιτροφόροι, αν μη τι άλλο θα ανήκει στους «αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου Του».
      ……………………».

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεσποτάδες που έβριζαν την Παναγία με καπηλικότατο τρόπο, χωρίς να αντιδρά κανείς μητροπολίτης.

    Εκτός από τον μνημονευόμενο εδώ Αθανάσιο Ηλείας, που την παρομοίαζε με την χουντική σύζυγο Καίτη Λέκκα, το ίδιο έκαναν και οι Λεωνίδας Θεσσαλονίκης και ο αγύρτης Κιλκισίου Χαρίτων, που την παρομοίαζαν με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου:
    Ο Κιλκισίου («Η Επανάστασις εδώ είμεθα ο κ. Νομάρχης, ο κ. Διοικητής, και εγώ»):

    Η «Χριστιανική» έγραψε στις 31.8.74, πως ο δεσπότης αναγορευσε τη δεύτερη σύζυγο του δικτάτορα σε Παναγία. Τον Χαρίτωνα, τον είχε καταγγείλει ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος με αναφορά του (705/1972) στη Σύνοδο, πως είχε χειροτονήσει ιερέα άνδρα δίγαμο με 25 καταδίκες για απάτες!

    Ο «μοιχεπιβάτης» Θεσσαλονικης Λεωνίδας, που κατέλαβε το θρόνο πραξικοπηματικά

    Ο Άγιος βλάσφημος Λεωνίδας της Θεσσαλονίκης, η «Χριστιανική» του Ν.Ψαρουδάκη (ΧΔ-ΕΔΗΚ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), τον κατηγόρησε ως τον πρώτο κεκράκτη της Χούντας, που εκτός από την αγιολογία της Δέσποινας Παπαδοπούλου, παρουσίαζε τα εγκλήματα του δικτάτορα ως αρετές, που ήταν «προστάγματα του Θεού»!!!

  9. http://www.koutipandoras.gr/article/121382/pinakas-toy-ntalioi-orkomosies-aireton-tis-ileias

    Πίνακας του Νταλί…οι ορκωμοσίες αιρετών της Ηλείας
    31 Αυγούστου 2014

    ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

    Αν ζούσε σήμερα ο Σαλβαδόρ Νταλί , είμαι σίγουρος ότι για τον επόμενο σουρεαλιστικό του πίνακα θα διάλεγε θέματα από την Ηλεία του πολιτισμού, του πολιτικού ήθους , της διαφάνειας και της Δημοκρατίας…
    Ειδικά από εκείνα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις κωμικοτραγικές ορκωμοσίες των νέων αιρετών αρχόντων και των συνεργατών, με την παρουσία μητροπολιτών, παπάδων και ψαλτών.
    Χωρίς καμιά αναστολή η ηθικό ενδοιασμό , άνθρωποι που έχουν σοβαρότατες εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη , πρόσωπα που κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος , βάζουν αυτές τις ημέρες το χέρι τους επάνω στο Ευαγγέλιο και ορκίζονται πίστη , σεβασμό και αφοσίωση σε εκείνα που οι ίδιοι έχουν ισοπεδώσει και προδώσει με τις πράξεις τους.
    Και δίπλα τους, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός , παπάδες , ψάλτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι του ιερατείου της Ηλείας , μαζί με κομματικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα , δίνουν την συγκατάθεσή τους και νομιμοποιούν με την παρουσία τους, τους επίορκους με βάση τις δικαστικές διώξεις , αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , συμμετέχοντας στις λαμπρές εκδηλώσεις της υποκρισίας .
    Προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το πρόσφατο παρελθόν τους…
    Θυμίζω ότι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τριών μεγάλων δήμων της Ηλείας , Πύργου , Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται – με βάση τα κατηγορητήρια- αυτή την στιγμή αντιμέτωποι με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις για σοβαρότατα αδικήματα που διέπραξαν στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας τους .
    Το πολυδαίδαλο διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της πλειοψηφίας των τοπικών ΜΜΕ της Ηλείας και το γνωστό από χρόνια «βολεμένο» δίκτυο δημοσιογράφων – παπαγάλων – λαμογιών, όχι μόνο δεν άσκησε ποτέ κριτική γι αυτές τις ορκωμοσίες, αλλά τις παρουσίασε με τον πλέον λαμπρό τρόπο ως ένα εξαιρετικό γεγονός που πρέπει να μάθουν όλοι οι πολίτες της Ηλείας.
    Την ίδια ώρα βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν ορκιστεί και αυτοί πίστη και αφοσίωση στην Δημοκρατία και στο Σύνταγμα , μεθοδεύουν απίστευτης αθλιότητας τροπολογίες – συγχωροχάρτια στη Βουλή , με σκοπό την ατιμωρησία των νεοεκλεγέντων τοπικών αρχόντων που παρανόμησαν , χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα στα οποία ευτυχώς για την ώρα, δεν δίνει την συγκατάθεσή της η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
    Είμαι σίγουρος ότι οι εξωπραγματικές εικόνες των προσώπων που σήμερα ορκίζονται σε λαμπρές τελετές ως δήμαρχοι στην Ηλεία ενώ προχθές αφήνονταν ελεύθεροι από τις δικαστικές Αρχές με περιοριστικούς όρους λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς , θα συνέθεταν έναν από τους καλύτερους πίνακες σουρεαλισμού , μπροστά στον οποίον θα υποκλινόταν ο ίδιος ο Σαλβαδόρ Νταλί

  10. Ο/Η του κώλου λέει:

    Η απουσία της Κυβέρνησης από την Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου που τιμήθηκε στην Κάλυμνο, ήταν η αιτία ο Μητροπολίτης Παϊσιος να εκφράσει έντονα την αγανάκτησή του.

    «Που είναι η Πολιτείας; Που είναι οι άρχοντες του λαού της Αθήνας; Που είναι οι άρχοντες του λαού της Δωδεκανήσου;» ανέφερε με στεντόρεια φωνή από άμβωνος ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος.

  11. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ο Νεκτάριος Καλύμνου ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ

    Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’)


    Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’)

    Posted on 15/11/2007 by Po

    Η περίπτωση του Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου κι’ Αστυπάλαιας κ. Νεκταρίου

    Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
    Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
    «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

    Ιστορίες φρίκης

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Να συμπληρώσουμε το Libro d’Oro των κληρικών της Μητρόπολης Ηλείας:

    Ρουβάς, Βαρδινογιάννη και μητροπολίτες στο λιμάνι


    ……………………..
    Στον άγιο Ηλείας οι φορολογούμενοι πληρώνουν και έναν αντικανονικό και παράνομο (οι Ιεροί Κανόνες έχουν συνταγματική κατοχύρωση) βοηθό, τον χωρεπίσκοπο Θανάση Μπαχό, ίσως για δεν προλαβαίνει να συμμαζέψει μόνος του τους άτακτους παπάδες του. Άλλος δολοφόνησε συγχωριανό του στη Λάκκα Καπελίτσας (15.10.2011), άλλος κατέστρεφε χελιδονοφωλιές με νεοσσούς στον Άγ.Ιωάννη Βαρθολομιού (Μ.Νοδάρος- «Ελευθεροτυπία», 7.5.2009), άλλος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή χαστούκισε συγχωριανό του, έπειτα από καβγά που ξεκίνησε από πολιτική συζήτηση και επεκτάθηκε σε προσωπικές διαφορές σε περιοχή της Ζαχάρως, παραμονή των εκλογών σε καφενείο της περιοχής (ilialive.gr,18/5/2014), άλλος (ilialive.gr-7.11.2014), συνελήφθη με ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη βάρους 7,4 γραμμαρίων, που είχε προμηθευτεί από έναν άλλο άντρα από χωριό της Αμαλιάδας και στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεύτερου, βρέθηκαν ακόμα 5,7 γραμμάρια χασίς, άλλος έκλεβε με την παπαδιά του τρόφιμα από το νοσοκομείο Πύργου (26.10.2010), άλλος (madata.gr, 17.1 2009-17:44), ένας “οξύθυμος διάκος στην Αμαλιάδα συχνά-πυκνά εμπλέκεται σε καβγάδες”. Με αποκορύφωμα την επίθεση “σε τέσσερις Αλβανούς, την ώρα που έπιναν καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή”
    …………………………….

  13. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Δυστυχώς,αν και ζήτησε ο κ. Παρασκευόπουλος βοηθό επίσκοπο,του φέρεται άσχημα και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ και ΔΕΝ τον θέλει για διάδοχό του!!Η συμπεριφορά του δε αυτή εκδηλώνεται μπροστά σε άλλους κατώτερους κληρικούς!!Ξέρετε από τότε που ήμουν στα Λεχαινά,ως εκπ/κός έδειχνε μια ΚΑΚΟΤΗΤΑ,που ακόμη τώρα,που ΓΕΡΑΣΕ,αλλά δεν αφήνει το θρόνο, έχει γίνει χειρότερη!!Άσε και κάποια»συνθήματα»,που είδα σε τουαλέτες του σταθμού τρένου της Αμαλιάδας και του απέδιδαν πράγματα που ΔΕΝ θέλω να τα πιστεύσω για το πρόσωπό του!!!Πάντως η εκκλη-
    σία ΠΑΣΧΕΙ από τη γεροντοκρατία,που οι περισσότεροι μητροπολίτες είναι ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩ-
    ΤΙΚΟΙ!!Σ’αυτό βέβαια ΔΕΝ φταίει μόνο το γήρας,αλλά και κάποιοι νεότεροι,όπως ο Πειραιώς,που θέλει με κάθε τρόπο-σαν το Χριστόδουλο-να βρίσκεται στην επικαιρότητα!!Είναι κι αυτός μεταξύ των δελφίνων…!!!Περιμένουν στη γωνία την αποχώρηση-με όποιον τρόπο του υπόγειου και πονηρού αρβανίτη!!!

    • Ο/Η Ελεωνόρα Κωλομέρη, ψάλτρια λέει:

      Θέλει και άλλο βοηθό, τελετάρχη για γάμους κοκ

      http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=15680
      «Γιατί ζητώ Τιτουλάριο Επίσκοπο»-Αποκλειστική συνέντευξη με τον μητροπολίτη Ηλείας

      Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/08/2015

      Αποκλειστική συνέντευξη στον Κώστα Ζαφειρίου για την εφημερίδα «Πατρίς» παραχώρησε ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

      Απόσπασμα από την συνέντευξη

      Ερ. : Θα ζητήσετε από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τιτουλάριο επίσκοπο; Και αν ναι ποιος είναι ο λόγος;

      Μητροπολίτης: Βεβαίως Ναι, και το κάνω γραπτά και προφορικά κάθε χρόνο. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αναφέρω μερικούς.

      Στην Μητρόπολή μας (με 220 ενορίες), έχουμε πολλούς εορτάζοντες ναούς την αυτήν ημέρα, όπως Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου, Παναγίας κ.λ.π. Όλες οι ενορίες θέλουν στο πανηγύρι τους Επίσκοπον. Είμαι εγώ, είναι και ο Θεοφιλέστατος Ωλένης. Δεν επαρκούν. Ωφέλιμο δεν είναι να έχουμε και ένα τρίτον Επίσκοπον στην Μητρόπολή μας;

      3. Οι χριστιανοί μας θέλουν επίσης στα Μυστήρια των γάμων η των βαπτίσεων των παιδιών τους η σε άλλες Ακολουθίες Επίσκοπο. Ο Τιτουλάριος Επίσκοπος θα μας βοηθήσει και εις τούτο.

      Να τονίσω και τούτο. Το θέμα των Τιτουλαρίων Επισκόπων δεν θέλει νομοθετική ρύθμιση. Ούτε καν κάποια Κυβερνητική απόφαση. Είναι καθαρά θέμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    «Πνευματικά» (Εκκλησιαστικά) «Δικαστήρια»,
    ένα ανίερο αστείο:
    Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση ενός Ελληνοαμερικανού ιερέα (Ιάκωβου Ντόκος)
    http://www.pokrov.org/spiritual-courts-an-unholy-joke/
    “Spiritual” Courts: An Unholy Joke

    Author: Theodore Kalmoukos

    Date Published: 03/10/2016

    Publication: The National Herald

    Analysis

    I had written about the so-called “Spiritual” Courts some years ago. The reason that I decided to write about the issue once again is the recent case of Rev. James Dokos, who pled guilty to embezzling funds. And entered into a differed agreement with the authorities in order to avoid imprisonment.

    There are two types of “Spiritual” Courts. The First Degree, which is convened on the local level at the Metropolis and the Second Degree on Archdiocesan level.

    Specifically, the Eparchial Synod itself becomes a “Spiritual” Court. The First Degree Court submits its proposal to the Eparchial Synod, which in turn sends its recommendation to the Ecumenical Patriarchate of Constantinople for the final action and decision.

    I am of the opinion that the “Spiritual” Court on the local and Archdiocesan level is in reality a joke, if you know from inside the behind the scenes intrigues, unholy games and influence.

    The way the Spiritual Courts are formed and operate is certainly an insolent flout of the intelligence of every dignified, honest, and thinking person. The local metropolitan selects some priests who are usually his friends with blind obedience to him. He appoints one of them as “chief justice” to preside over the “court” rather than presiding personally, because he wants to state hypocritically the he didn’t have any part in the outcome, claiming that the members of the “Court.” his puppets, acted justly and objectively.

    Actually before the meeting, he instructs them what to do and what outcome he expects. I write these things based on firsthand inside information. Clerical members of Spiritual Courts had spoken to me many times – off the record of course – because they are petrified of their superiors, the metropolitans and chancellors. In one instance, for example, a metropolitan was so anxious who was communicating during the “court cession” with its members asking them why they were delaying.

    The tragicomedy of the whole Spiritual Court issue, which even goes beyond the Dark Ages, is when laypersons are called to the Spiritual Court to be judged by five or six priests for “disobedience” to the Ecclesiastical Authority or for “violation” of the Uniform Parish Regulations, if they dared to ask questions, about a metropolis’ finances, for example.

    These shenanigans have made many honest, educated, and faithful parishioners detest the whole process and leave not simply from their involvement in the administration of parishes but from the life of Church altogether. They stop going to church except for Christmas and Easter, and occasionally for funerals, baptisms, and weddings. Their young children see the adult’s reactions to these indescribable “Spiritual” Courts, and they simply laugh and stay away too.

    No mention was made in the Statement of Metropolis of Chicago about the outcome decision of its Spiritual Court. It simply stated that “the Spiritual Court convened on Wednesday March 2, 2016, and has submitted its report to the Eparchial Synod of the Greek Orthodox Archdiocese of America for final disposition.”

    After Dokos’ guilty plea, the Spiritual Court has just only one option or rather obligation: to propose his defrocking. Anything else it would simply be a travesty of justice.

    We shouldn’t forget that the Chancellor Bishop Demetrios of Mokissos and also Metropolitan Iakovos of Chicago made unprejudiced efforts to give “cover” to Doko’s. Bishop Demetrios received “honorarium” of thousands of dollars from Dokos. He transferred Dokos from the Milwaukie parish to Glenview Illinois. He attempted to “interfere” with the attorney’s general search. Along with the “company” of Chicago they find no wrong doing by Dokos. Metropolitan Iakovos dared to send a ‘sealed” letter to the US Court in his desperate attempt to “save” Dokos.

    The question is what is going to happen at the Eparchial Synod on April 12? Probably the majority of the members will not recommend Doko’s defrocking. They won’t want to hurt Metropolitan Iakovos because he has done favors to them also. Unfortunately this is how the system works, with a “coffee shop mentality”. We are talking here about a completely sick situation. Everything now depends of the position that Archbishop Demetrios will take as the President of the Synod and as the only ruling hierarch of the Archdiocese.

    I think this is what needs to be done: 1) Metropolitan Iakovos should retire now with some dignity before the situation gets completely out of control. 2) Bishop Demetrios should be placed on suspension and asked to leave from Chicago and go to New York. Actually, he is auxiliary Bishop to Archbishop Demetrios and he serves in Chicago on loan. The situation not only in Chicago but in many other areas has rotted, and the stench is unbearable.

  15. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Επιθυμώ να διορθώσω ένα λάθος:Η Ζαχάρω ΔΕΝ ανήκει στη μητρόπολη Ηλείας,αλλά σε εκείνην της Τριφυλλίας και Ολυμπίας!!!Εκεί κάνει κουμάντο ένας νιόβγαλτος σχετικά και πολύ…περίεργος όχι από ηθική άποψη-δεσπότης,αλλά από ισορροπία…!!!

    • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

      Ω τι κρίμας, μουά φρονώ ότι το προφίλ του δεσπότου Ηλείας και εν γένει της Ιεράς Μητροπόλεως δένει με τη ντεκορασιόν της Ζαχάρως, είναι πολύ black noir παρφούμο, tres surreal

  16. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Άλλο ένα μπουμπούκι της Μητρόπολης Ηλείας

    http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/synelifthi-49hronos-gia-katohi-oplon-ekriktikon-kai-krotidon

    ΗΛΕΙΑ

    Ο παπάς είχε …. οπλοστάσιο στην Αγία Μαύρα

    ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (27/04/2016 08:21)

    Χιλιάδες κροτίδες, όπλα, μέχρι και χειροβομβίδες, τις οποίες, είχε στην κατοχή του στην περιοχή της Αγίας Μαύρας, ένας 49χρονος εν ενεργεία ιερέας, σε μεγάλο χωριό του Δήμου Πηνειού. Τα όπλα και τα πυρομαχικά βρήκαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ύστερα από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν, αφού αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες και στοιχεία.

    Οι αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δεν πίστευαν στα μάτια τους, μόλις αντίκρισαν στο σπίτι του 49χρονου ιερέα, που πραγματοποίησαν την έρευνα, με επικεφαλής τον διοικητή, Χαράλαμπο Πατσούρη και παρουσία δικαστικού λειτουργού, τις κροτίδες και τα όπλα που φύλαττε, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε η αντίστοιχη δικογραφία για κατοχή όπλων, εκρηκτικών και κροτίδων.

    Ο 49χρονος ιερέας, φαίνεται πως είχε αποθηκεύσει τα πυρομαχικά, τις κροτίδες και τα εκρηκτικά μέσα στον χώρο της οικίας του, ωστόσο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που το τελευταίο διάστημα διενεργούν ελέγχους για κροτίδες κατάφεραν να βρουν τα αντικείμενα και να τα κατασχέσουν. Ο 49χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

    Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

    Μεταξύ των αντικειμένων που βρήκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ήταν πάνω από χίλιες κροτίδες, πιστόλια, φυσίγγια και πάνω από δέκα μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, το οποίο ο 49χρονος ιερέας είχε αποθηκεύσει στον χώρο του σπιτιού του.

    Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στο γεμιστήρα του και ενσωματωμένο κυλινδρικό σιγαστήρα στη κάννη του, ένα ακόμα πιστόλι, μία χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή, ένα λειτουργικό πυροκροτητή χειροβομβίδας, εκατό φυσίγγια τυφεκίου, εκατόν είκοσι επτά φυσίγγια πυροβόλων οπλών, 1.094 κροτίδες δεκαπέντε μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, εννέα αυτοσχέδιους ηλεκτρικούς πυροκροτητές με κύκλωμα καλωδίων για ασύρματο τηλεχειρισμό με τηλεκοντρόλ και μια ημιαυτόματη καραμπίνα.

    Ο 49χρονος κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

  17. Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

    Όλοι ξέρετε να λέτε και να βρίζετε ιερείς και επισκόπους άλλα δε ξέρετε να αναγνωρίζετε τα καλά αλλά μόνο τα κακά! Γιατί δε μιλά κανείς για τον Σιατίστης Παύλο?για τον Μεσογαίας Νικόλαο?Για τον πρό-προκάτοχο του μητροπολίτη ηλείας αθανασίου τον Αντώνιο που πολέμησε εναντίον των γερμανών με τους αντάρτες και έπειτα τον καθέρεσαν ( http://www.imilias.gr/component/content/article/80-istorika-stoixeia-mitropoleos-ilias/65-mitropolites-ilias.html ) ! Κι αν θέλετε να ξέρετε το ψυχοπαίδι του «Θανάση» ο θεοφιλέστατος επίσκοπος ωλένης αθανάσιος μπαχός είναι απο τους πιο ταπεινούς ανθρώπους ανεπηρέαστος απο τη θέση του! Αλλά βέβαια εσείς μόνο τους πονήρους ψάχνετε να βρείτε! Γιατί άραγε ???

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε,
      συζητώντας με «πιστούς» της κρατικής Εκκλησίας, έχω κατατάξει το 98% σε δυο μεγάλες κατηγορίες. Τους ηλίθιους ή αφελέστατους (στους δεύτερους ανήκετε εσείς) και τους παλιανθρώπους.
      Η απάντηση στις κατηγορίες σας είναι τόσο εύκολη, που προβληματίστηκα αν είναι ευγενικό να σας απαντήσω.
      1. Για τον Σιατίστης έχω κακή γνώμη, για τον Μεσογαίας τη χείριστη, και τις έχω εκφράσει:

      α. Σιατίστης

      Η υποκρισία των αργόμισθων μητροπολιτών της Σιάτιστας


      Η υποκρισία των αργόμισθων μητροπολιτών της Σιάτιστας

      β. Μεσογαίας
      Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή

      Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή

      Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός


      Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός
      28/02/2011
      Ερωτήματα για τον κ. Αλ.Τσίπρα

      Απόκρισις εις δεσπότην NASAς διά ιοκτόνον δράσιν Μεταλήψεως


      Απόκρισις εις δεσπότην NASAς διά ιοκτόνον δράσιν Μεταλήψεως

      Το αποτεφρωτήριο βλάπτει σοβαρά Ορθοδοξία και… Περιβάλλον


      Το αποτεφρωτήριο βλάπτει σοβαρά Ορθοδοξία και… Περιβάλλον

      Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (2)


      Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (2)
      (αν δεν διαβάσατε το 1ο μέρος…)

      Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (1)

      Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια


      Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια
      17/09/2013
      Ανομολόγητα πάθη στη Μητρόπολη Μεσογαίας

      Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2]


      Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2]
      H Εκκλησία θα αποζημιώσει το θύμα; (Μια απάντηση στην ΟΟΔΕ)
      (Διαβάστε το 1ο Μέρος )

      To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;


      To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;

      2. Ο Θανάσης Μπαχός είναι αντικανονικός επίσκοπος, δεν σέβεται τους Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν το θεσμό αυτό που τους προστατεύει και το Σύνταγμα ( «… ίνα μη εν τη πόλει δύο επίσκοποι ώσιν» ( Καν. 8ος Α΄ Οικ. Συν. Καν. 41ος και 58ος Αγ. Αποστόλων, κλπ, το Σύνταγμα-άρθρο 3-απαιτεί «απαρασαλεύτως» τήρηση των Ι.Κανόνων από την Εκκλησία) και επομένως παρανομεί ασύστολα και πρέπει να καθαιρεθεί και να επιστρέψει τους μισθούς του.

      Επί πλέον είναι ασεβής και βλάσφημος σε δημόσιο χώρο, ορκίζει πολιτικάντηδες ποδοπατώντας τον ίδιο το Χριστό, τον αδελφόθεο Ιάκωβο και τους Μ.Βασίλειο και Ι.Χρυσόστομο που το απαγορεύουν ρητά.

      Η πολιτική αρετή που αντιστέκεται, στην Ολυμπία και στη Γαύδο

      3. @Αλλά βέβαια εσείς μόνο τους πονήρους ψάχνετε να βρείτε! Γιατί άραγε ???

      Βρείτε μου έναν άλλον ιστότοπο, μόνο έναν, σας προκαλώ, που να έχει ανακαλύψει τους άριστους της Ορθοδοξίας και τους έχει αναδείξει με τόση επιμέλεια, μέσα σε αυτόν τον οχετό πάρα πολλών επίσημων αγίων που μολύνουν την ατμόσφαιρα, δολοφόνους αγίους αυτοκράτορες, μέγαιρες αυτοκράτειρες, εξωλέστατους εξουσιαστές πατριάρχες, ανήλικους πατριάρχες, φασίστες δεσποτάδες, αποκρυφιστές καλόγερους και παιδεραστές αρχιμανδρίτες, που επίσης έχουμε και αυτόν τον πανάθλιο συρφετό από στοιχειώδες καθήκον αναδείξει, με πάνω από 70 άρθρα μας.

      Εδώ Ορθόδοξοι τους οποίους επαινούμε:

      Να αποκατασταθεί ο ΕΑΜίτης μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ

      Ορθόδοξος επίσκοπος, θύμα των Ναζί, σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα

      Ένας Ορθόδοξος μάρτυρας, θύμα των Ναζί

      Δυο Ορθόδοξοι ιερείς κατά του αντισημιτισμού

      Ρώσος διάκος υπερασπίζεται τις Pussy Riot και καθαιρείται

      1905-ορθόδοξη Ρωσία: Η σφαγή των «Αγανακτισμένων»

      Το κίνημα των οπαδών του Τολστόι…

      Ορθόδοξος Μυστικισμός και Μαθηματικά στην ΕΣΣΔ

      Λέων ο Μαθηματικός-Ιωάννης Ζ΄ ο Γραμματικός

      Κύρος ο Πανοπολίτης, επίσκοπος με το στανιό

      Οι βουλευτές της ΚΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) και η Εκκλησία

      Ακόμη και του Χουντόδουλου, όταν ανακαλύψαμε την μοναδική δημόσια τίμια πράξη του, την προβάλαμε:

      Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά Χρυσής Αυγής

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Ευχαριστώ πολύ που με κρίνετε ως παλιάνθρωπο και όχι ως αφελή, αυτό πάει να πει ότι έχω νόηση ( τουλάχιστον εγώ δεν τη χρησιμοποιώ για παραπληροφόρηση ) !Γιατί αναδείξατε, άραγε, μόνο τα κακά χαρακτηριστικά του Αθανασίου και παραβλέψατε το πλήθος των ιδρυμάτων,πολιτιστικών και φιλανθρωπικών, που έφτιαξε ο Αθανάσιος στην Ηλεία; Συμπέρασμα ασκείτε παραπληροφόρηση ! Ακόμα, σας συγχαίρω που αναδεικνύεται και καλούς ιερείς! Μονό που οι ιερείς που αναδεικνύεται είναι άνθρωποι πολιτικών ιδεολογιών΄ και αγνοείτε την θρησκευτική τους ιδιότητα ή ιδεολογία.Άρα παρουσιάζεται, στην ουσία, αγωνιστές και όχι ιερείς με όλη την σημασία της λέξης! Βέβαια, η σημασία της έννοιας ιερέας εμπεριέχει μέσα και τον όρο του αγωνιστή αλλά του αγωνιστή για αγάπη, ομόνοια, φιλανθρωπία και ειρήνη. Για παράδειγμα, ιερείς όπως τον πατέρα Θεμιστοκλή στην Σιέρα Λεόνε, τον πατέρα Αντώνιο,τον πατέρα Γερβάσιο Ραυτόπουλο, τον πατέρα Αθηνάγωρα(ο «Αϊ-μπαλαμός» των Τσιγγάνων) και πολλούς άλλους!

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Συγνώμη, διαβάζοντας την απάντηση σας αρχικά, λόγο ταχείας ανάγνωσης, νόμιζα ότι με χαρακτηρίσατε παλιάνθρωπο. Ξαναδιαβάζοντας όμως είδα πως με χαρακτηρίσατε αφελή. Αν το είχα διαβάσει σωστά δε θα σας είχα απαντήσει γιατί εσείς ως αυθεντία δε πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο σας για τους αφελής που πιστεύουν ακόμα σε μια συντηρητική ιδεολογία και έχουν πέσει μάλιστα θύματα αυτής της κακής οργάνωσης, της εκκλησίας, που μόνο σκοπό έχει το κέρδος και την επιρροή του λαού. Σας ζητώ και πάλι ταπεινά συγγνώμη.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Kύριε,
        απλή ανάγνωση και απλή λογική βεβαιώνουν πως σας είπα αφελέστατο.
        Αντιγράφω επακριβώς:
        @»..Τους ηλίθιους ή αφελέστατους (στους δεύτερους ανήκετε εσείς) και τους παλιανθρώπους».
        Εσείς θέλετε να ερμηνεύετε πως σας είπα παλιάνθρωπο.
        Το δικό μου συμπέρασμά είναι πως μάλλον δεν είστε απλά αφελής.
        (update: Ο σχολιαστής, προς τιμήν του, είχε ήδη επανορθώσει, εγώ δεν είχα δει το σχόλιό του, επομένως όλο η παραπάνω παράγραφός μου να θεωρηθεί άκυρη)

        Για τους Ορθόδοξους κληρικούς και αγίους που πολέμησαν τον Ναζισμό αποφαίνεστε:
        @»Μονό που οι ιερείς που αναδεικνύεται είναι άνθρωποι πολιτικών ιδεολογιών΄ και αγνοείτε την θρησκευτική τους ιδιότητα ή ιδεολογία».

        Όχι κύριε.
        Ο Ναζισμός σύμφωνα με τον άγιο Αλέξανδρο Σμόρελ και σύμφωνα με κάθε λογικό Χριστιανό, είναι αυτονόητα Σατανισμός. Όσοι τον πολέμησαν, πολέμησαν τον Σατανά.
        Το γελοίο είναι πως ενώ αποδίδετε πολιτικά ελατήρια στους άγιους πολέμιους των εχθρών της ανθρωπότητας Ναζιστών, των αντισημιτών κλπ, στους εχθρούς της τσαρικής τυραννίας κλπ, το πολυάριθμο σκουπιδαριό των αγίων δολοφόνων αυτοκρατόρων τυράννων και των εγκάθετων αγίων πατριαρχών που διόρισαν, το βλέπετε αποδεσμευμένο από κάθε πολιτική ιδεολογία, κι όμως προφανέστατα είναι άρρηκτα δεμένοι με τη χείριστη έκφραση της πολιτικής.

        Όσο για την υπεράσπιση από τη μεριά σας ενός βλάφημου και αντικανονικού, παράνομου και αργόμισθου επισκόπου, σας παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών μας.
        Να σας πω μόνο τη γνώμη του Ιωάννη Χρυσόστομου για τον επίσκοπο Θανάση Μπαχό, (και όλη την Ιεραρχία ασφαλώς):
        «Συ δε τον νόμον τον κωλύοντα ομνύναι, τούτον όρκον ποιείς; Ω, της ύβρεως! Ω, της παροινίας…Στένω και δακρύω και φρίττω επειδάν ίδω τινά πλησίον της τραπέζης ταύτης ελθόντα και τας χείρας θέντα και το Ευαγγέλιον αψάμενον και ομνύοντα».

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Πρώτον είπα:»σας συγχαίρω που αναδεικνύεται και καλούς ιερείς! Μονό που οι ιερείς που αναδεικνύεται είναι άνθρωποι πολιτικών ιδεολογιών΄ και αγνοείτε την θρησκευτική τους ιδιότητα ή ιδεολογία» δηλαδή εννοούσα ότι επαινείτε αυτούς περισσότερο διότι υπήρξαν σωστοί άνθρωποι και όχι ιερείς. Μόνο που αυτά είναι αλληλένδετα. Δεύτερον δεν νομίζω να ανέφερα κάτι για τιμές στο «πολυάριθμο σκουπιδαριό των αγίων δολοφόνων αυτοκρατόρων τυράννων και των εγκάθετων αγίων πατριαρχών που διόρισαν», εννοείται πως είμαι κατά αυτών και πως προτιμώ τους πρώτους ( δηλ. τους άγιους πολέμιους των εχθρών της ανθρωπότητας Ναζιστών, των αντισημιτών κλπ, στους εχθρούς της τσαρικής τυραννίας κλπ,). Εξάλλου τα παραδείγματα που σας έφερα στο σχόλιο μου δεν έχουν να κάνουν με πολιτικές ιδεολογίες ούτε αρνητικές ούτε θετικές[ Για παράδειγμα, ιερείς όπως τον πατέρα Θεμιστοκλή στην Σιέρα Λεόνε, τον πατέρα Αντώνιο,τον πατέρα Γερβάσιο Ραυτόπουλο, τον πατέρα Αθηνάγωρα(ο «Αϊ-μπαλαμός» των Τσιγγάνων) και πολλούς άλλους!] .Τρίτον δεν υπερασπίζομαι το μητροπολίτη Αθανάσιο, σαφώς και είναι κατάπτυστος για τις κακές του πράξεις, αλλά δε θα ήταν δίκαιο να σιωπήσω και να μη πω για το πλούσιο ποιμαντορικό του έργο το οποίο γνωρίζω.Τέταρτον και τελευταίον, προφανώς και μπερδέψατε το μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο Βασιλόπουλο ( στον οποίο αφιερώσατε και το άρθρο σας) με το πνευματικό του παιδί επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο Μπαχό( που αποτελεί δείγμα ταπεινότητας).

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Δεν μπέρδεψα κανέναν.
        Τον Ωλένης Αθανάσιο κατηγορώ για την αντικανονική ιδιότητα του βοηθού επισκόπου η οποία απαγορεύεται από τους Ι.Κανόνες και από το Σύνταγμα της χώρας μας. Το έχω πει παραθέτοντας και κάποιους κανόνες και το σχετικό άρθρο του Συντάγματος. Πόσο καλύτερα να το εξηγήσω;
        Επίσης τον κατηγορώ γιατί ορκίζει (πολιτικούς),
        http://amaliadanews.gr/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%AD/
        «μεθυσμένο» και υβριστή λέει ο Χρυσόστομος, όχι εγώ, τον κληρικό που το κάνει.
        Δεν σας φτάνουν αυτά;
        Προσπαθώ να αντιληφθώ.
        Για εσάς το να παραβιάζεται το Σύνταγμα, οι ευαγγελικές εντολές και οι Ι.Κανόνες μέρα μεσημέρι από έναν Αρχιερέα, δεν σημαίνει τίποτα;

        Όσο για το ποιμαντικό έργο του άλλου Αθανασίου, του Ηλείας, με τόσο σκανδαλισμό των πιστών, τι είδους ποιμαντικό έργο έκανε;
        Και αυτή διπλή αθώωση, κατήγορων ιερέων και κατηγορούμενου επισκόπου από το συνοδικό δικαστήριο δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα αυτής της Εκκλησίας;

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Κύριε, εφόσον θέλετε να μιλάμε με ιερούς κανόνες και νόμους πιστεύω θα γνωρίζεται ότι η Καινή Διαθήκη αποτελεί το «σύνταγμα»της Εκκλησίας. Έτσι θα σας απαντήσω μέσα από αυτή. Στη προς Ρωμαίους επιστολή παράγραφο 12 στίχο 5 ο Απόστολος Παύλος αναφέρει:…το πλήθος των χριστιανών είμαστε ένα σώμα χάρη στο Χριστό, και καθένας μας αποτελεί μέλος του σώματος, που μέλη του είναι και όλοι οι άλλοι ( σ.σ. δηλ. χριστιανοί και μη χριστιανοί) … .Επίσης, είπε ο Ιησούς Χριστός:Εάν έχετε ένα καλό δέντρο θα έχετε και καλό καρπό. Αν έχετε άχρηστο δέντρο, θα έχετε και άχρηστο καρπό. Συμπέρασμα:η κοινωνία ολόκληρη ( και όχι μόνο η εκκλησία ή η ιεραρχία) φέρουμε ευθύνη για τους «άχρηστους καρπούς».Και μη ξεχνάτε «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», εκτός κι αν θεωρείται τον εαυτό σας αναμάρτητο. Όμως, πρέπει να ξέρετε ότι κατά τον Απ. Παύλο μεγαλύτερη αμαρτία θεωρείται να μην αγαπάς έστω και στο ελάχιστο τον θεό, δηλ. να είσαι άθεος. Τέλος, εάν θεωρείτε τον εαυτό σας πιο άξιο απο τους «Θανάσηδες» πηγαίνετε να γίνετε εσείς επίσκοπος!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Κύριε με εκπλήσσετε γιατί μιλάτε βλάσφημα, ενώ εμφανίζεστε ως χριστιανός.
        Το Ευαγγέλιο είναι το Σύνταγμα των κανονικών Εκκλησιών.
        Εδώ μιλάμε για μια Εκκλησία κρατική υπηρεσία, η οποία χρηματοδοτείται σκανδαλωδώς από το Κράτος και οι υπάλληλοι της ξοδεύουν ανεξέλεγκτα τις μαύρες εισπράξεις της (παγκάρια, πώληση μυστηρίων, «θαύματα», κλπ) και ασκούν αφορολόγητα την εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση της «φιλανθρωπίας», με ξένα κόλλυβα και με μαύρες αφορολόγητες εισπράξεις κλπ.
        Αλλά αν το Ευαγγέλιο είναι το Σύνταγμα αυτής της Εκκλησίας, όπως τόσο βλάσφημα λέτε, τότε γιατί αυτή συστηματικά, επίσημα και δημόσια το ποδοπατά, είτε ορκίζοντας κρατικούς υπαλλήλους (δεν μιλάμε για αταξία μόνο του αργόμισθου και παράνομου αγίου Θανάση, αλλά όλων τους), είτε πουλώντας τα μυστήρια, είτε ενδύοντας τους ιερείς της σαν Μήδους σατράπες, είτε συγκαλύπτοντας τις ιερές παιδεραστίες κλπ.
        Ούτε μισή ανακοίνωση δεν έχει φιλοτιμηθεί να εκδώσει η Ιερά Σύνοδος για τον παπά που φέρεται να ασέλγησε σε 5χρονο, ούτε μισή εντολή για έρευνα δεν έδωσε, ούτε ακόμη οι δήθεν ομοφοβικοί δεσποτάδες που βρίζουν ασύστολα αθώους ομοφυλόφιλους (πλην ρασοφόρων), δεν άνοιξαν το στόμα για έναν ρασοφόρο ομοφυλόφιλο παιδεραστή.

        Τον εαυτό μου τον θεωρώ πολύ πιο άξιο και από τους Θανάσηδες και από πολλούς ακόμη, αλλά αυτό δεν μου δημιουργεί την παραμικρή υποχρέωση να ακολουθήσω τον ένοχο επαγγελματικό τους δρόμο, ούτε να παραστήσω τον άγαμο και παρθένο, γιατί εκτός που θα έμπαινα έτσι σε μια νοσηρότατη κατάσταση, δεν βλέπω ποιόν θα ωφελούσα με αυτό και ποιο ευαγγελικό χωρίο το επιτάσσει και γιατί θα πρέπει να περιφρονήσω την αποστολική εντολή όπως ο Θανάσης σας: «δει ουν τον επίσκοπον ανεπίληπτον είναι, μιας γυναικὸς άνδρα, …».

    • Ο/Η Po λέει:

      Ανώνυμος-ηλείος λέτε:
      «Αλλά βέβαια εσείς μόνο τους πονήρους ψάχνετε να βρείτε! Γιατί άραγε ???»

      Γιατί αυτοί επικρατούν, ίσως διότι είναι η πλειοψηφία.

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Αυτοί, αγαπητέ μου, επικρατούν στα ΜΜΕ γιατί χαρίζουν στους δημοσιογράφους ώρες στις εκπομπές τους! Οι άλλοι, οι καλοί, επικρατούν στη καρδιά των χριστιανών και μπορούν να δώσουν ολιγόλεπτα βίντεο ή αφιερώματα στα ΜΜΕ.

    • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

      Το επισημαίνω πάλι και από εκεί βγάλτε τα συμπεράσματα σας εσείς και οι αναγνώστες:Στη προς Ρωμαίους επιστολή παράγραφο 12 στίχο 5 ο Απόστολος Παύλος αναφέρει:…το πλήθος των χριστιανών είμαστε ένα σώμα χάρη στο Χριστό, και καθένας μας αποτελεί μέλος του σώματος, που μέλη του είναι και όλοι οι άλλοι ( σ.σ. δηλ. χριστιανοί και μη χριστιανοί) … .Επίσης, είπε ο Ιησούς Χριστός:»Εάν έχετε ένα καλό δέντρο θα έχετε και καλό καρπό. Αν έχετε άχρηστο δέντρο, θα έχετε και άχρηστο καρπό.»( Κατά Ματθαίον 12,33) Συμπέρασμα:η κοινωνία ολόκληρη ( και όχι μόνο η εκκλησία ή η ιεραρχία) φέρουμε ευθύνη για τους «άχρηστους καρπούς».

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Το γεγονός πως η κοινωνία είναι νοσηρή, δεν απαλλάσσει έναν Αρχιερέα από τις ανομίες του. Κανείς δεν τον εμποδίζει να είναι ο ίδιος εντάξει, άλλωστε σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές αντιλήψεις είναι ποιμήν και έχει αυξημένη ευθύνη, θα κριθεί με βαρύτερα μέτρα. Γιατί έπρεπε ντε και καλά ο Ωλένης να γίνει επίσκοπος σε ανύπαρκτη επισκοπή; Δεν του αρκούσε η ενορία του; Του είναι τόσο δύσκολο να αρνηθεί να διεξαγάγει ορκωμοσίες για τον πολύ απλούστατο λόγο ότι τις απαγορεύει ρητά ο θεός του;
        Ο καθένας μπορεί να οχυρώνεται πίσω από το γενικό χάλι, αλλά αυτό δεν αποτελεί πειστική απάντηση στις ατομικές παραβάσεις του καθενός, είναι απλά χυδαίος συμψηφισμός.

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Πρώτον πρέπει να γνωρίζεται ότι σε τιτουλάριος επισκόπους, όπως ο εν λόγω Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, δεν έχουν κάποια μισθολογική αύξηση, εισπράττουν τα ίδια χρήματα που εισέπρατταν ως αρχιμανδρίτες ( http://efimeriosgr.blogspot.gr/2012/03/553.html ). Δεύτερον υπήρχε και παλαιότερα επισκοπή Ωλένης με τελευταίο τον Εθνομάρτυρα Φιλάρετο. Τρίτον ο Σεβασμιότατο Γερμανός λόγω μεγάλης ηλικίας δε μπορεί να παρίσταται παντού. Παράλληλα, είναι και ένας από τους μεγαλύτερους σε θητεία μητροπολίτες, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει και άλλες υποχρεώσεις σε πανελλήνια εκκλησιαστική κλίμακα, για παράδειγμα ήταν δύο φορές επιτηρητής της μητρόπολης Κεφαλληνίας και τώρα αντιπρόεδρος της Ι.Σ., έτσι απουσιάζει συνεχώς από την μητρόπολη του. Άρα, ναι χρειαζόταν η μητρόπολη Ηλείας βοηθό επίσκοπο, δεδομένης και της έκτασης της! Τέλος, όσον αφορά τους όρκους πολιτικών με βρίσκουν και εμένα αντίθετο, αλλά έχουν καθιερωθεί σαν ένα όπλο έναντι στις μελλοντικές κακόβουλες αποφάσεις των πολιτικών ( ένα όπλο που δεν λειτούργησε ποτέ).

      • Ο/Η Θεολόγος λέει:

        http://archive.enet.gr/online/online_print?id=7506500

        Ρεκόρ σε «κατά κεφαλήν» μητροπολίτες

        Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

        Δεκάδες λιμουζίνες μαζεύονται στο προαύλιο της Μονής Πετράκη όταν συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.
        Ελλάδα, η χώρα των μητροπόλεων και των αρχιερέων. Αν και είναι πληθυσμιακά από τις μικρότερες ορθόδοξες χώρες, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό μητροπολιτικών θρόνων, αρχιερέων και λοιπών αξιωματούχων της Εκκλησίας, που πληρώνονται βεβαίως από τον δημόσιο κορβανά. Μόνο το λεκανοπέδιο Αττικής ξεπερνά τις 35 μητροπόλεις (!), κάτι πρωτοφανές στον ορθόδοξο κόσμο.

        Τελευταία, μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να επιτρέψει τη διχοτόμηση της μητρόπολης Αττικής, προσθέτοντας έτσι μία ακόμη μητρόπολη στον ήδη μακρύ κατάλογο, αλλά και έναν ακόμη σύμμαχο, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση του στην Ιεραρχία.

        *Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 121 αρχιερείς, δηλαδή 82 εν ενεργεία και 22 τιτουλάριοι, βοηθοί και σχολάζοντες, δέκα ανήκουν στην Εκκλησία της Κρήτης, 5 στην Εκκλησία της Δωδεκανήσου, ένας στο Αγιον Ορος και ένας (σχολάζων) στην Πάτμο.

        *Στη Ρωσία, που ο πληθυσμός είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος της Ελλάδας, υπάρχουν 82 αρχιερείς.

        *Στην Ουκρανία, με τριπλάσιους πιστούς από εδώ, υπάρχουν 40 μητροπόλεις.

        *Στη Ρουμανία 41.

        *Στη Σερβία, με διπλάσιους πιστούς, έχουν 40 αρχιερείς.

        *Στη Βουλγαρία, με περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τη χώρα μας, υπάρχουν 35 αρχιερείς.

        *Στη Λευκορωσία υπάρχουν 10 και στη Γεωργία 36.

        Παχυλά επιδόματα

        Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στη χώρα μας οι αρχιερείς διπλασιάσθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια, χωρίς να έχουμε ανάλογη αύξηση του πληθυσμού.

        Ας δούμε όμως τι κοστίζουν οι μητροπόλεις στο Δημόσιο. Το κράτος καταβάλλει από το 1980 τις αμοιβές των αρχιερέων (μέχρι τότε πληρώνονταν από την ίδια τη μητρόπολη).

        Ο βασικός μηνιαίος μισθός τους, όπως σημειώνεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπολογίζεται με βάση τον αντίστοιχο μισθό τιτουλαρίου ή βοηθού επισκόπου και πολλαπλασιάζεται με διάφορους συντελεστές.

        ………………………………………..

        *Στις εισπράξεις των αρχιερέων δεν μπορούν να υπολογιστούν τα «τυχερά», που μπορεί να κυμαίνονται από λίγες εκατοντάδες ευρώ μέχρι και χιλιάδες, ανάλογα με τον αρχιερέα και φυσικά ανάλογα με το βαλάντιο των πιστών.

        …………………..

        ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 04/06/2006

      • Ο/Η Po λέει:

        σιγά μην πείσεις τους υποκριτές-πιστούς-φονταμενταλιστές που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία.

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        Κύριε, Θεολόγος, αφού η εκκλησία της Ελλάδος έδωσε όλη τη περιουσία της στο κράτος και άφησε μόνο 20 στρέμματα γύρω από κάθε μοναστήρι μας κακοφαίνεται τώρα που δε μπορούμε να τη ξεζουμίσουμε κι άλλο!!! Αλλά βέβαια η απληστία του ΈΛΛΗΝΑ! ( ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ, Η ΚΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΚΑΠΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ) .Που είναι τα ιδρύματα που έταξε στην εκκλησία το κράτος, όταν η εκκλησία παραχωρούσε τη περιουσία της; Στις κοιλιές των δεξιών (ΝΔ), των νυν ακρο-δεξιών( ή φασιστών )
        προερχομένων ή παραμενόντων στη ΝΔ, των κεντρώων, και των υποτιθέμενων αριστερών( πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ και νυν Συριζαίων ή άλλων). Αλλά βλέπετε δε διαχωρίζεται η εκκλησία από το κράτος, γιατί έχει ακόμη το κράτος την ανάγκη των ιεραρχών! Τέλος, είναι επιλογή των άλλων εκκλησιών να μην έχουν πολλούς ιεράρχες!

      • Ο/Η Po λέει:

        οι ηλίθιοι έχουν ανάγκη τους ιεράρχες.

      • Ο/Η Θεολόγος λέει:

        Πως απέκτησε το αντίχριστο παπαδαριό την περιουσία Ηλείε;
        Με Χρυσόβουλα, με Ουκάζια και με Φιρμάνια κακούργων;
        Με εκβιαστικές διαθήκες απελπισμένων γερόντων;
        Με εξαπάτηση αφελών;
        Με καταπατήσεις και με αυθαίρετα;
        Γιατί δεν φορολογούνται;
        Ποιος την ελέγχει αυτήν την περιουσία;
        Πόση πάει υπέρ «ανεψιών» ;
        Έχει δικαίωμα η Εκκλησία να έχει περιουσία;

      • Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

        όχι κύριε «θεολόγος» την απέκτησε με την εργασία των μοναχών και με τις δωρεές πιστών. Με δουλεία κύριε «θεολόγος» και όχι περιμένοντας καθήμενοι σε μια πολυθρόνα!

  18. Ο/Η Ανώνυμος-ηλείος λέει:

    Τουλάχιστον εμείς οι ηλίθιοι δεν φοράμε προσωπεία, όπως εσείς που φοράτε το προσωπείο των αριστερών και γλείφετε διάφορους πολιτικούς, όπως για παράδειγμα τον κο Τζήμερο. Ναι έχουμε ανάγκη ιεραρχών, όχι ύπουλων πολιτικών! ( https://roides.wordpress.com/2012/10/03/3sep12b-2/#comment-54962 ) ΝΤΡΟΠΗ!!!

  19. Ο/Η του επικοινωνιολόγου λέει:

    Ξεκατινιάσματα μεταξύ ευσεβών

    Ο Γέρων Ηλείας Γερμανός αυθαιρετεί και προκαλεί ….!!!

    Ο Γέρων Ηλείας Γερμανός αυθαιρετεί και προκαλεί ….!!!

    Δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2016 από K. T.

    ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ ΤΖΟΥΜΑ
    Στην Παναγία την Καθολική Γαστούνης, χοροστάτησε του Παρακλητικού Κανόνος, χθες ο Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ομίλησε τόσο για την Παναγία μας, όσο και επί επικαίρων τοπικών θεμάτων. Λησμόνησε, ωστόσο, να αναφέρει στο εκκλησίασμα, ότι το Γηροκομείο Γαστούνης, που ανήκει στη Μητρόπολή του και γειτνιάζει με το Ναό και σπίτια περιοίκων,από συστάσεως και λειτουργίας του,μία εικοσαετία και πλέον, ρίχνει τα…βοθρολύματα, δίπλα στα σπίτια των περιοίκων, σε κανάλι το οποίο εκβάλει στον ποταμό Πηνειό και ο ποταμός στη συνέχεια εκβάλει στη θάλασσα, όπου κολυμπούν άνθρωποι πάσης ηλικίας και κυρίως μικρά παιδιά. Εκτός της μολυσματικής επιβάρυνσης του ποταμού και της θάλασσας,μολύνονται και οι υδροφόροι ορίζοντες όλης της περιοχής. Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Άλλη μια αυθαιρεσία έρχεται να προστεθεί στις ήδη προηγούμενες αυθαιρεσίες του,όπως αυτή της παραχώρησης ακινήτου του γηροκομείου, προ ετών στον υιό του τότε εφημερίου της Καθολικής,7 αειμνήστου π. Φωτίου Δέρβου,κ. Χρήστο Δέρβο και μάλιστα με απόφαση του μητροπολιτικού συμβουλίου της μητρόπολης Ηλείας,η οποία μετά το σάλο που ξέσπασε στην τοπική κοινωνία ανεστάλη από τον κ. Γερμανό. Άγνωστο και μυστήριο παραμένει αν η περίφραξη του γηροκομείου που κατασκευάστηκε προ δυο ετών έγινε με άδεια της τοπικής πολεοδομίας ή της Ναοδομίας καθώς δεν είχε τοποθετηθεί την περίοδο των εργασιών, σχετική πινακίδα με τον αριθμό αδείας, όπως επιβάλλεται.
    Θα θέλαμε μια απάντηση επί αυτού από τον νομότυπο κατά τα άλλα Σεβ. Ηλείας. Διότι το όποιο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης αναιρείται και καταστρέφεται μπροστά σε τέτοια περιβαλλοντικά εγκλήματα και αυθαιρεσίες.
    Οι εντόπιοι δωρητές του γηροκομείου προσφέρουν τις δωρεές τους με την πεποίθηση ότι εκεί συντελείται φιλανθρωπικό έργο,στο πλαίσιο του νόμου και δεν γνωρίζουν ότι θυσιάζονται τα πάντα, ακόμη και η υγεία,δυστυχώς και από την Εκκλησία. Όλη η Γαστούνη είναι γεμάτη με άνεργους νέους, με ήθος και μόρφωση και αρχές αλλά και πάλι ο κ. Γερμανός προτίμησε να διορίσει στο γηροκομείο υπάλληλο τον υιό, του νυν εφημέριου της καθολικής.
    “Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει” και η τοπική Εκκλησία ευλογεί εξόφθαλμα τα γένια της! Φεύ!
    Ο Γέρωνν Ηλείας Γερμανός, δυστυχώς προκαλεί και αυθαιρετεί και ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος να του εκλέξει και νέο βοηθό Επίσκοπο, αφού ο υπάρχων ένας,ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, φαίνεται οτι δεν του φτάνει…

  20. Παράθεμα: Ξεκατινιάσματα μεταξύ ευσεβών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  21. http://www.koutipandoras.gr/article/h-oaymatoyrgh-dhmosiografia-sthn-hleia

    26 Σεπτεμβρίου 2016 15:46

    Η «θαυματουργή» δημοσιογραφία στην Ηλεία!

    Το μικρό εκκλησάκι ήταν για ένα χρόνο κλειστό και επόμενο ήταν αφού κανείς δεν το φρόντιζε να πιάσει …αράχνες!

    Του Μάκη Νοδάρου

    Έτσι λοιπόν όταν οι πιστοί άνοιξαν κάποια στιγμή την πόρτα και μπήκαν μέσα για να προετοιμάσουν την καθιερωμένη λειτουργία ανήμερα της εορτής του , ( σ.σ : τι πιο φυσιολογικό 😉 οι αράχνες έπεσαν από την οροφή στο πάτωμα δίπλα στην εικόνα.

    Ο δαιμόνιος όμως «συνάδελφος» τοπικής εφημερίδας , χαρακτήρισε ως …περίεργο το περιστατικό με θαυματουργές προεκτάσεις καθώς οι πιστοί – όπως γράφει – θορυβήθηκαν από την πτώση του ιστού της αράχνης (χωρίς την αράχνη) πάνω στην εικόνα και γι αυτό απαγορεύτηκε!!! ( σ.σ: από ποιούς 😉 η πρόσβαση στο σημείο μέχρι να ενημερωθεί η μητρόπολη Ηλείας και να αποφανθούν οι αρμόδιοι !!! ( σ.σ: αρμόδιοι = ειδικοί θαυματολόγοι ; )

  22. Ο/Η nikos λέει:

    Ουξου παλιοπουσταρες Σουρελες

  23. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2017/02/blog-post_744.html

    Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

    ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ; ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ, ΤΟΝ «ΕΛΥΩΣΕ» ΣΤΟ ΞΥΛΟ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΝΙΞΕΙ. ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

    Στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη που ιερουργούσε σε Ιερό Ναό της Π. Πεντέλης, βρέθηκε παραβιασμένο ένα έπιπλο-βιτρίνα στο εσωτερικό του οποίου είχε χρυσά εγκόλπια και κοσμήματα, ενώ και οι υπόλοιπο χώροι είχαν ερευνηθεί εξονυχιστικά.
    Τον 47χρονο αναζήτησε, φίλος του, επίσης Αρχιμανδρίτης που ιερουργεί σε άλλον Ιερό Ναό στα Πευκάκια, καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του. Οι ιερείς είχαν ανταλλάξει και κλειδιά από τις οικίες τους, με τον φίλο του θύματος να πηγαίνει στο σπίτι του, όπου εντόπισε στο υπνοδωμάτιο νεκρό τον ιερέα και ειδοποίησε την αστυνομία.

  24. Παράθεμα: Να καταβάλλουν τα πρόστιμα του ΕΔΑΔ οι δικαστές κάθε κακοδικίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  25. Παράθεμα: Οι ευθύνες του αρχιεπισκόπου Λιάπη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  26. Παράθεμα: Η σιωπή των τοπικών ΜΜΕ σε ντόπιες ιερές υποθέσεις | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  27. Παράθεμα: Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία» | Ασμοδαιος

  28. Ο/Η Ianos Patra λέει:

    Συμπτωματικά συνέπεσε να διαβάσω την ανάρτηση που αναφέρει πληροφορίες σχετικά με τον μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο, τον πατέρα των Ελλήνων της διασποράς.

    Δεν θα αναφερθώ στα όσα περιγράφονται, αφού ο συγγραφέας της ανάρτησης έχει φροντίσει να περιπλέξει περίτεχνα αλήθειες, μύθους, και πιασάρικες και γαργαλιστικές πληροφορίες για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας.

    Είναι σαφές ότι αναφέρετε στον εν Ελλάδι βίο του μακαριστού Αθανασίου για εμάς και Θανάση για τους επικριτές του. Πολλοί όμως μεταξύ των οποίων και ο γράφων τον Πατέρα Αθανάσιο τον είχαμε γνωρίσει πολλά χρόνια ενωρίτερα από την εποχή στην οποία αναφέρεται το κείμενο, όταν η δράση του στο Παρίσι αρχικά και στο Λονδίνο αργότερα είχε καταπλήξει τους Έλληνες της διασποράς για τον αλτρουισμό του και την αγάπη και την υποστήριξη που προσέφερε με κάθε ευκαιρία σε όσους είχαν την ανάγκη και ευρίσκονταν σε δύσκολη περίσταση.

    Έτυχε να τον γνωρίσω όταν ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Σοφίας του Θεού στο Λονδίνο. Τότε μάλιστα είχα ενημερωθεί για την επιστημονική εργασία του που είχε συγγράψει σαν Νομικός, που διευκρίνιζε το Νομικό καθεστώς του Αγίου Όρους. Το έργο αυτό υπάρχει και σήμερα τουλάχιστον στην Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, όπου έτυχε σε εμένα να την ανακαλύψω. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει και αλλού και φαντάζομαι πως ναι.

    Αυτή η εργασία του τον έκανε γνωστό και αγαπητό στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και είναι η αιτία που το πατριαρχείο πρότεινε και τελικά έγινε δεκτή η τοποθέτησή του στην Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, ναι με τρόπο που δεν ήταν εκκλησιαστικά ορθός και που είχε έντονα τα στοιχεία της τότε πολιτικής ανωμαλίας που επικρατούσε στην Ελλάδα.

    Αυτήν την πραγματικότητα ποτέ δεν την απέκρυψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αθανάσιος και με κάθε ευκαιρία προσπαθούσε και σαν νομικός να προτείνει λύσεις για την επανόρθωση της. Πάντοτε όμως συναντούσε την άρνηση, την λοιδορία, και την εχθρότητα τόσο από τους αδικηθέντες όσο και από τους υπόλοιπους Έλληνες Μητροπολίτες.

    Επείσεις ποτέ δεν έκρυψε την απέχθεια του σε κάθε είδος προσηλιτισμού από αιρετικούς τους οποίους ευφυέστατα αντιμετώπιζε, αλλά και από την ουδετερότητα του σε κάθε είδους παραεκκλησιαστική αδελφότητα που προετοίμαζαν και ευαγγελίζονταν την επανάσταση και την πραξικοπηματική κατάληψη του αρχιεπισκοπικού θρόνου, και την εκθρόνηση του τότε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, παρακαλώντας σχεδόν, να τον εξαιρέσουν από τα σχέδιά τους επειδή το φιλανθρωπικό του έργο ήταν σε εξέλιξη απ΄άκρου σε άκρον της Μητρόπολης Ηλείας, που γέμιζε σταδιακά με νέους Ναούς, επισκευές Ιερών ιστορικών Μονών, Ορφανοτροφεία Νοσοκομεία, Πνευματικά Κέντρα Σχολές, Οικοτροφεία Φοιτητών κλπ ….

    Δεν θα επεκταθώ περισσότερο και ήδη έχω αναφέρει πάρα πολλά. Το κάνω βέβαια όχι σαν απάντηση ή αντιπαράθεση ή δεν γνωρίζω και εγώ τι θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, αλλά σαν ελάχιστη υποχρέωση στην αλήθεια και τον δημοκρατικό διάλογο και ελάχιστη τιμή στη Μνήμη ενός Άξιου Έλληνα που ευρισκόταν τουλάχιστον πενήντα χρόνια μπροστά από την εποχή του, και που έκανε πράξη την Ευρωπαϊκή Ιδέα της Κοινωνίας των Πολιτών και του Κοινωνικού Ρόλου της Εκκλησίας, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος ότι όσοι και σήμερα ακόμα βρίσκουν όλα αυτά τα πραγματικά γεγονότα ασήμαντα, ύποπτα ή ιδιοτελή, ζουν τα μαύρα τους μεσάνυχτα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Ianos Patra,
      σας προκαλώ να επισημάνετε έστω και μια (αριθμ. 1) ανακρίβεια από τις δεκάδες, επιβαρυντικές για την Εκκλησία, πληροφορίες που αναφέρονται στο κείμενο.

      Αν οι πληροφορίες (από τις οποίες ούτε μια δεν είναι δικιά μου, όλες έχουν δημοσιευτεί από σοβαρά έντυπα χωρίς να τολμήσει να τις διαψεύσει κανείς) είναι «πιασάρικες», φταίει γι’αυτό ο μητροπολίτης και πατέρας σας και όχι εγώ.
      Πως χαρακτηρίζετε το γεγονός πως η Εκκλησία σας αθώωσε και τον μητροπολίτη και τους ιερείς κατηγόρους του;
      Έχει κάποια λογική αυτό ή θεωρείτε σοβαρή την απάντηση του μητροπολίτη Περιστερίου Αλέξανδρου: «Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;». «Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»);

      Αν μπορείτε λοιπόν απαντήστε στα συγκεκριμένα μου ερωτήματα και ρωτήστε με ότι θέλετε για την υπόθεση αυτή.
      Αν δεν το κάνετε, σημαίνει απλά πως απορία ψάλτου βηξ, δηλαδή πως εν πλήρει επιγνώσει πως έχετε άδικο, θολώνετε τα νερά και με συκοφαντείτε ως άδικο ιεροκατήγορο.

      Με την ευκαιρία:
      Από ορθόδοξο μπλογκ που ξεκατινιάζεται με τον τωρινό μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό Παρασκευόπουλο και τότε μάρτυρα υπεράσπισης του δεσπότη σας Θανάση, επειδή έχουν ενδοεκκλησιαστικές διαφορές και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αντίπαλοι βγάζουν άπλυτα στη φόρα, που πριν καυγαδίσουν τα έκρυβαν επιμελώς: Στην περίπτωση αυτή τα άπλυτα είναι σχετικά με το άρθρο μου. Κορύζης είναι ένας από τους κληρικούς (διάκος) που κατηγορούσαν τον δεσπότη «πατέρα» σας για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους, Αθανάσιος Βασιλόπουλος είναι ο «πατέρας» σας.

      http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/2_25.html
      Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός
      Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017
      2 ακόμη κείμενα για τις μοναχές που εκδιώχτηκαν από τον Μητροπολίτη Ηλείας
      …………………………


      (σχόλιο ο Παιδαγωγός): τι να έγινε εκείνος ο μοναχός π.Γερμανός Παρασκευόπουλος (που ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο) για την υπόθεση του ηθικού σκανδάλου του μητροπολίτου Ηλείας Αθανάσιου Βασιλόπουλου;;;
      ______________

      To ίδιο ερώτημα, που δείχνει την υποκρισία όλων των εκκλησιαστικών φατριών, που ανοίγουν το στόμα τους για να καταγγείλλουν τους αισχρούς ρασοφόρους μόνο όταν θίγονται συμφέροντά τους, και από άλλο ευσεβές μπλογκ, που μέχρι τότε έκανε την πάπια:

      https://apotixisi.blogspot.gr/2017/03/blog-post_59.html

      Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017
      ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Αγωνιστες αδελφοι, της μητροπολεως Ηλειας, εχουμε με τον μητροπολιτη σας καποια παληα …..ιστοριουλα. Εκει στο εφετειο Πατρων οπου κατηγορουνταν ο διαβοητος Αθανασιος Βασιλοπουλος για αδικηματα…. σεξ και παρεστη ως υπερασπιστης του, στο ερωτημα ενος φοβερου προεδρου προς τον αρχιμανδριτη Γερμανο Παρασκευοπουλο, τι εννοουσε ο μοναχος Χαραλαμπος Κορυζης οταν εγραφε » μου ζητουσε ο αδιαντροπος σωμα», απαντησε ο Παρασκευοπουλος: Μπορει να εννοουσε …. σωμα καλοριφερ!!! Επισυναπτουμε το δημοσιευμα της εποχης εκεινης.

      4 σχόλια:

      Ανώνυμος21 Μαρτίου 2017 – 9:51 μ.μ.
      Ὀταν με κοιτάζεις στα μάτια, με ξεκουράζεις, σε αγαπώ, σε λατρεύω, έχω πάθει ψύχωσι με σένα, θέλω σώμα. Σώμα καλοριφέρ. Αντιγράφω από τις καταθέσεις……………
      _______________

      Ιανέ, πήγες γυρεύοντας….

  29. Ο/Η Gay monk λέει:

    https://achaianews.gr/index.php/news/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/45407-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CE%B6-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC

    Ηλεία: Χαμός με ροζ σκάνδαλο με παπά

    Χαμός επικρατεί σε περιοχή της Ηλείας μετά από τις καταγγελίες δύο γυναικών ότι δέχθηκαν παρενόχληση από παπά.

    Ο παπάς αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι τις εκβίαζε πως αν δεν κάνουν έρωτα μαζί τους θα χάσουν τη δουλειά τους σε ίδρυμα της περιοχής.

    Οι δύο γυναίκες δεν υποχώρησαν στις ορέξεις του παπά και τελικά, άγνωστο με ποια αιτιολογία, απολύθηκαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, θεωρώντας τον υπαίτιο για ότι συνέβη.

    Μάλιστα πρόκειται να προσκομίσουν στο δικαστήριο γραπτά μηνύματα που τους έστελνε ο παπάς στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ η μία από αυτές, υποστηρίζει πως στο παρελθόν ο κατηγορούμενος διατηρούσε δεσμό με άλλη εργαζόμενη του ιδρύματος και πως η Μητρόπολη ήθελε να καλύψει το σκάνδαλο.

    Το δικαστήριο είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο παπάς ζήτησε και πήρε αναβολή με τη δικαιολογία ότι άλλαξε πρόσφατα δικηγόρο και έπρεπε να τον ενημερώσει.

    Η δίκη θα γίνει τελικά τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Ηλεία.

    http://www.iliaoikonomia.gr/content/papas-paristane-ton-giatro-me-thaymatoyrgo-goydoheri

    Παπάς απο την Ηλεία παρίστανε τον γιατρό με… θαυματουργό γουδοχέρι

    Η συνήθης αμοιβή του ήταν …«ό,τι θέλετε» – Παύθηκε από τον μητροπολίτη και έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ όπου προσέφυγε
    Εκτός εκκλησίας παραμένει ένας εφημέριος ιερού ναού της Πελοποννήσου, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό «θεράπευε» τους ασθενείς του με μεταλλικό γουδοχέρι. Επαιρνε μάλιστα 50 ευρώ την επίσκεψη.
    Tο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδρίασε προκειμένου να αποφανθεί για κληρικό ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες: «1) της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος επ’ αμοιβή, 2) πρόκληση σωματικής κακώσεως σε ανθρώπους προσερχομένους προς αυτόν επι τη υποσχέσει θεραπείας εξ ασθενείας, 3) μεγίστω σκανδαλισμώ των συνειδήσεων των πιστών και 4) αθετήσει εντολής δοθείσης υπό του Επισκόπου και παρακοή κατ’ εξακολούθησιν».

    Σύμφωνα με το πειθαρχικό κατηγορητήριο, ο κληρικός «μετέρχεται απαραδέκτους ιατρικώς και πιθανόν κολασίμους ποινικώς μεθόδους θεραπείας εις τους προσερχομένους προς αυτόν ασθενείς και εκζητούντας θεραπείαν, καίτοι ούτε δίπλωμα ιατρού κατέχει, ούτε ιατρικάς γνώσεις διαθέτει, αντιποιούμενως ούτω την ιδιότητα του ιατρού, λαμβάνων μάλιστα αμοιβήν διά τας υπηρεσίας του αυτάς, προκαλών μάλιστα διά των προειρημένων του μεθόδων ισχυροτάτους σωματικούς πόνους εις τους ασθενείς».

    Το κατηγορητήριο προσθέτει ότι εξαπατούσε τους ασθενείς και υποσχόμενος ότι θα βρουν «πλήρη ίασιν και θεραπείαν» παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει ούτε δίπλωμα ιατρικής ούτε ιατρικές γνώσεις αντιποιούμενος με τον τρόπο αυτό την ιδιότητα του γιατρού.

    Οπως περιγράφεται, ο ιερέας χτυπούσε με σιδερένιο γουδοχέρι τους ασθενείς στα σημεία που πονούσαν ή εκεί που υποτίθεται ότι ήταν τα σημεία της παθήσεως.

    Οπως κατέθεσαν ασθενείς, όταν δέχονταν τα χτυπήματα με το σιδερένιο γουδοχέρι αισθάνονταν «ισχυρότατον πόνον και μούδιασμα». Μάλιστα, δύο ασθενείς-μάρτυρες κατέθεσαν ότι με τα γιατροσόφια που χρησιμοποιούσε ο ιερέας για τη «θεραπεία» της μητέρας τους «ουδόλως ιάθησαν, αλλ’ αντιθέτως η κατάστασις της υγείας της μητρός τους επεδεινώθη έτι πλέον».

    Μάλιστα σε έγγραφο του τοπικού ιατρικού συλλόγου βεβαιώνεται ότι οι μέθοδοι θεραπείας που εφαρμόζει ο επίμαχος ιερέας είναι «ιατρικώς απαράδεκτες και ποινικώς κολάσιμες».
    Οταν οι ασθενείς ρωτούσαν τον ιερέα τι οφείλουν για την «ιατρική επίσκεψη», εκείνος απαντούσε: «Να αφήσετε ό,τι θέλετε». Δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι για τις ιατρικές υπηρεσίες που του παρείχε ο ιερέας τού έδωσαν «αυτοπροαιρέτως» 50 ευρώ.

    Ο μητροπολίτης εγγράφως του είχε ζητήσει να σταματήσει τις «θεραπευτικές ενέργειες και πράξεις του» και να απασχοληθεί αποκλειστικά με το όμορφο ποιμενικό έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά εκείνος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά συνέχισε τον ιδιότυπο θεραπευτικό του δρόμο, προκαλώντας έτσι με τις πράξεις του «τον μέγιστον σκανδαλισμόν εις τας συνειδήσεις των πιστών».

    Τελικά, στον «γιατρό-ιερέα» επιβλήθηκε ομόφωνα η ποινή της αργίας των 13 μηνών από κάθε ιεροπραξία, χωρίς όμως στέρηση των αποδοχών του. Παράλληλα, μετατέθηκε σε άλλη εφημεριακή θέση. Κρίθηκε ένοχος «επί εξαπατήσει πιστών δια της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος και ιατρικών πράξεων, επί αθετήσει εντολής δοθείσης υπό του Επισκόπου του και παρακοή κατ’ εξακολούθησιν και επί μεγίστω σκανδαλισμώ των συνειδήσεων των πιστών».

    Αντίθετα, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία «της επ’ αμοιβή εξαπατήσεως πιστών και της προκλήσεως σωματικών κακώσεων», καθώς από καμία μαρτυρία δεν προκύπτουν σωματικές κακώσεις στους ασθενείς του, ούτε αποδείχθηκε ότι υπήρχε δόλος εκ μέρους του για πρόκληση κακώσεων.

    Επίσης, το Συνοδικό Δικαστήριο είχε «ισχυρότατες αμφιβολίες» ως προς τη λήψη της αμοιβής των 50 ευρώ ανά επίσκεψη, αφού δεν απαιτούσε χρήματα, αλλά έλεγε να αφήσουν οι ασθενείς ό,τι θέλουν.

    Ετσι, τον απήλλαξαν από τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών κακώσεων και της χρηματικής αμοιβής.
    Μετά την πειθαρχική ποινή μετατέθηκε σε άλλη ενορία, αλλά ουδέποτε πήγε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παυθεί οριστικά με απόφαση του μητροπολίτη «επειδή κατέλιπε την εφημεριακή του θέση υπέρ τον μήνα αδικαιολογήτως».

    Τελικά, κατέφυγε στο ΣτΕ και στράφηκε τόσο κατά της πειθαρχικής απόφασης όσο και κατά της απόφασης του μητροπολίτη με την οποία παύθηκε.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας εξέδωσαν δύο αποφάσεις. Με τη μία δικαίωσαν τον ιερέα -αν και είναι αργά πλέον- και με τη δεύτερη δικαίωσαν τον μητροπολίτη.

    Με την πρώτη απόφαση κρίθηκε μη νόμιμη η αιτιολογία της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία του επιβλήθηκαν η ποινή της αργίας και της μετάθεσης, ενώ με τη δεύτερη κρίθηκε ότι αδικαιολόγητα δεν πήγε στη νέα ενορία και κατόπιν αυτού είναι νόμιμη η απόφαση του μητροπολίτη με την οποία παύθηκε.

    http://www.protothema.gr

  30. Παράθεμα: Γιατί «η Χούντα» έκλεισε την ιερατική Σχολή Κορίνθου; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  31. Ο/Η Συμιακός λέει:


    Χρυσόστομος Δημητριάδης

    http://tile-grafos.blogspot.com/2014/08/blog-post_90.html

    Ο τραγόπαπας Χρυσόστομος Σύμης , Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου ξανάβγαλε χολή.
    ΝΤΡΟΠΗ !

    Τραγόπαπας, ο ιερέας που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που επιβάλλονται στο σχήμα του· ο παπάς που μεταφορικά έχει κέρατα τράγου όπως ο διάβολος

    Δεν μπορούσε να καθυστερήσει το πανηγύρι ο τράγοπαπας Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου.

    Για άλλη μια φορά έδειξε το απάνθρωπο προσωπείο του.

    Μιχάλης Ψαρρός προς Χρυσόστομο: Φιλοξενείστε τουλάχιστον τα παιδιά και τις μανάδες τους …Αρνείται ο Μητροπολίτης να φιλοξενήσει τους μετ class=Πέρυσι στην ΣΥΜΗ όταν ο διαβολοπαπάς έδιωξε και δεν περιέθαλψε μωρά παιδιά, από την εκκλησία γιατί ήταν μουσουλμάνοι.

    Τούτη την φορά μέσω της δημάρχου Τήλου.
    Και ενώ αυτός τρωγοπινε στα πανηγύρια, η δήμαρχος έψαχνε μαζί με τους λιμενικούς για αγνοούμενα παιδάκια !!.

    Διαβάζω από http://www.verena.gr/
    Προσβλητική επίθεση από τον «Μητροπολίτη» Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου Χρυσόστομο, δέχτηκε το βράδυ της παραμονής της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα στη Τήλο η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά παρουσία πλήθος κόσμου.

    Εκείνο το απόγευμα η δήμαρχος ήταν μαζί με άνδρες του Λιμεναρχείου αλλά και Τηλιακούς και έψαχναν 8 Σύριους που είχαν χαθεί και δεν μπορούσαν να τους βρουν.
    Ανάμεσα στους 8 είχαν πληροφορίες ότι υπήρχε και ένα παιδί ΑΜΕΑ.Η δήμαρχος αργά το βράδυ πήγε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και προσκύνησε και αμέσως μετά πήγε στο τραπέζι που είχε στηθεί.
    Εκεί της επετέθη φραστικά ο Μητροπολίτης γιατί δεν ήταν στην εκκλησία παρουσία όλων με αποτέλεσμα η δήμαρχος να του απαντήσει και να προσπαθήσει να του εξηγήσει που ήταν χωρίς όμως αποτέλεσμα.
    Η κυρία Καμμά αποχώρησε απο το τραπέζι φανερά εξοργισμένη για την συμπεριφορά αυτή. Η ιστορία όμως αυτή δεν έμεινε εκεί.
    Όταν επισκέφτηκε τον Πανορμίτη ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας φαίνεται οτι ο Μητροπολίτης του είπε οτι η δήμαρχος του μίλησε απρεπώς και του παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Αυτά τα ανέφερε ο κ. Κικίλιας στη δήμαρχο μόλις έφθασε στη Τήλο.
    Οι άνδρες του Λιμεναρχείου εξήγησαν στον υπουργό πως έγιναν τα πράγματα, που βρισκόταν με την δήμαρχο τον εσπερινό του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά από όλα αυτά η δήμαρχος επικοινώνησε με το Φανάρι εξοργισμένη και ανέφερε τα περιστατικά ενώ πρόκειται άμεσα να στείλει επιστολή και να ζητά την απομάκρυνση του Μητροπολίτη από την συγκεκριμένη Μητρόπολη.
    Κάτι ανάλογο είχε ζητήσει πριν απο μερικά χρόνια και ο δήαμρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας. Να σημειωθεί οτι ο δήμος Τήλου ζητά ένα χώρο που ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή για να διαμορφωθεί χώρος φιλοξενίας μεταναστών και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση… –
    Δημοσιεύτηκε 3rd August 2014 από τον χρήστη ilios

  32. Παράθεμα: Oι δεσποτάδες ως εργοδότες με ξένο κεφάλαιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  33. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ένα άρθρο των «Sunday Times» για τα παιδιά που ζουν σε κρεβάτια-κλουβιά σε ορφανοτροφεία και ιδρύµατα, για λόγους οικονοµικής κατάστασης, αναπηρίας ή εθνικότητας, ήταν η αφορµή για την ίδρυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Lumos από τη Βρετανή συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

    Ο μητροπολίτης Ηλείας δεν επισκεπτόταν τα παιδάκια; Δεν ήξερε;

    https://www.athensvoice.gr/greece/495082_eikones-ntropis-stin-ileia-tyflo-koritsi-mesa-s-kloyvi-epi-10-hronia-eikones
    20.11.2018

    Εικόνες ντροπής στην Ηλεία: Τυφλό κορίτσι μέσα σε κλουβί επί 10 χρόνια (εικόνες)

    Η απίστευτη ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού που επί δέκα χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη, φέρνει στο φως τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες «φυλάσσονται» δεκάδες άτομα στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», υπάρχει ένα κορίτσι που ζει από τα 7 του χρόνια σε ένα κλουβί. Είναι τυφλή και φέτος τον Αύγουστο έκλεισε τα 18 της χρόνια. Ένας άνθρωπος καθηλωμένος εκεί, άνθρωπος πραγματικά χωρίς ιδιότητες. Το κορίτσι αυτό δεν καταλάβαινε καλά – καλά το όνομά του μέχρι πριν από 2,5 χρόνια.

    …………………………………

    »Τουλάχιστον 10 άτομα βρήκαμε με σύνδρομο Down που δεν περπατούν, ενώ το σύνδρομο αυτό από μόνο του δεν είναι βιολογικά λόγος για να μην περπατάει κανείς. Δεν περπατούσαν γιατί ήταν συνεχώς καθηλωμένοι ή σε κλουβιά. Υπήρξε κορίτσι που το έβαλαν παλιά στο κλουβί γιατί έξυνε το κεφάλι του… τι να σας πω, καταλαβαίνετε; Δεν θέλω να ακουστεί μελοδραματικό, αλλά μιλάμε πραγματικά για ανθρώπους που τους έκλεψαν τη ζωή» τονίζει στο «Έθνος» η Πάττυ Σωτηροπούλου, μέλος της ομάδας παρέμβασης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

    …………………………………………

    Η ομάδα που ανέλαβε να αντιμετωπίσει την απίστευτη κατάσταση στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, όπου έως το 2016 δεκάδες ανάπηρα παιδιά και ενήλικες διαβίωναν υπό συνθήκες βασανισμού, δηλαδή ζούσαν είτε δεμένοι από τα χέρια και τα πόδια είτε σε κλουβιά επειδή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοτραυματισμούς, έχει ήδη καταφέρει μέσα σε 2,5 χρόνια να βγάλει από τα δεσμά τους 30 από τους 36 ανθρώπους που ζούσαν υπό τέτοιες συνθήκες.

    Όπως τονίζει η κυρία Σωτηροπούλου, μέχρι τον Δεκέμβριο, που λήγει η δράση της, η οποία στηρίζεται χρηματοδοτικά και από τη βρετανική οργάνωση Lumos της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (η πασίγνωστη συγγραφέας του «Χάρι Πότερ»), ελπίζουν να καταφέρουν «να βγάλουμε και τους υπόλοιπους, πράγμα καθόλου εύκολο, καθώς ορισμένοι έχουν ζήσει έτσι τόσο πολύ καιρό, που αποζητούν να τους δέσεις, φοβούνται ότι θα πέσουν αν δεν είναι δεμένοι».

    Οι 30 τρόφιμοι που αποκαθηλώθηκαν «έχουν πλέον μια πιο ελεύθερη διαβίωση, αλλά και πάλι ασυλικού τύπου, καθώς ξυπνούν, παίρνουν φάρμακα κ.λπ.». Εκτός από το τυφλό κορίτσι, υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Όπως δύο κοριτσιών 11-12 ετών το 2016, που έφυγαν σε άλλο ίδρυμα και κατάφεραν να έχουν ένα είδος εκπαίδευσης, έμαθαν να πηγαίνουν τουαλέτα… «Η μία, η μικρή, κάνει πια παζλ με κλειστά μάτια. Την είχαν κλεισμένη σε σοφτ ρουμ» λέει η κυρία Σωτηροπούλου.

    ………………………………

    Όµως, όπως ενηµερώνει το «Έθνος» ο Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος και διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, µέχρι σήµερα δεν έχει γίνει τίποτα. «Εµείς κάναµε µαζί µε την ΜΚΟ Lumos προτάσεις για να αναπτυχθούν συγκεκριµένες δοµές. Εγκρίθηκε µάλιστα κονδύλι 8,5 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασµα του προϋπολογισµού. Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προβλεπόταν δηµοσίευση αναλυτικού σχεδίου για το πώς θα χρησιµοποιηθούν τα χρήµατα για νέες δοµές και για να κλείσει αυτό το ίδρυµα. Έπειτα από 11 µήνες, όµως, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

    Ενώ υπάρχουν και χρήµατα και σχέδιο. Ούτε όµως έχει υιοθετηθεί το δικό µας σχέδιο ούτε έχουν ανακοινώσει κάποιο άλλο. Μάλιστα, λόγω της προεκλογικής χρονιάς που έρχεται, φοβόµαστε µήπως τελικά γίνουν πρόχειρα στέγες για καµιά δεκαριά από τους 45 ανθρώπους και στελεχωθούν µε επικουρικό προσωπικό, δηλαδή χωρίς πρόβλεψη τι θα γίνει ύστερα από έναν χρόνο, ενώ το ίδρυµα θα συνεχίσει να λειτουργεί. Αν συµβεί αυτό και ξαναπάτε στο ίδρυµα τρεις µήνες µετά που θα φύγουµε εµείς, πολύ φοβάµαι ότι θα ξαναρχίσουν τα δεσίµατα». Με το θέµα του ΚΕΠΕΠ έχει ασχοληθεί από το 2011 ο Συνήγορος του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, διαπίστωσε: «Τα παιδιά ήταν µόνα στα κρεβάτια τους, ατενίζοντας το λευκό ταβάνι του δωµατίου, για πολλές ώρες καθηµερινά. Σύµφωνα µε άτυπη ενηµέρωση του προσωπικού, χορηγούνταν κατασταλτικά φάρµακα. Μικρά παιδιά βρίσκονταν ξαπλωµένα σε παιδικά κρεβάτια τα οποία είχαν κουβέρτες γύρω-γύρω για προστασία από αυτοτραυµατισµό και κάποια, αν και πολύ µικρής ηλικίας, ήταν δεµένα στο κρεβάτι τους µε ύφασµα, µε αιτιολογία την αποφυγή αυτοτραυµατισµού.
    _____________________________

    Πήγαινε στα κανονικά παιδιά ο δεσπότης να πει τις κοινότοπες παρλαπίπες του

    http://www.patrisnews.com/lechena-dialogos-agapis-ta-mikra-pedia-o-germanos-ston-n-isodion-theotokou/
    Λεχαινά: Διάλογος αγάπης με τα μικρά παιδιά – Ο Γερμανός στον Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου
    22 Νοεμβρίου 2017

    Διάλογο με τα μικρά παιδιά έκανε κατά τη διάρκεια του Θείου κηρύγματός του ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεχαινών.

    «Να προσέχετε τον εαυτό σας γιατί είναι ναός του Χριστού, να μείνετε μακριά από κάπνισμα και ναρκωτικά» έλεγε στους μικρούς μαθητές που είχαν βρεθεί για εκκλησιασμό στον ιερό ναό.

  34. Παράθεμα: Τα Καμένα Βούρλα τράβηξαν τη μάσκα του δεσπότη Λαμίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  35. Παράθεμα: Ιερέας έκλεψε 6.300 ευρώ από Ναό του Πύργου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  36. Ο/Η laskaratos λέει:

    «έχει δικαστική εμπλοκή για ψευδορκία αλλά δεν μιλά κανείς» ο υποψήφιος για μητροπολίτης Ηλείας αντικανονικός βοηθός επίσκοπος κ. Θανάσης Μπαχός;

    Το… Συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας μας και οι εκλογές τεσσάρων νέων Μητροπολιτών – Γόρτυνος, Αιτωλοακαρνανίας, Δράμας και Ηλείας

    Το… Συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας μας και οι εκλογές τεσσάρων νέων Μητροπολιτών – Γόρτυνος, Αιτωλοακαρνανίας, Δράμας και Ηλείας

    Post published:29 Αυγούστου 2022

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

    Χωρίς να έχουμε αντίγραφο της επιστολής παραίτησης του Σεβ. Ηλείας Γερμανού οι πληροφορίες μας λένε ότι σε αυτή παρακαλεί τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες να ψηφίσουν ως διάδοχο του τον Βοηθό Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο.

    Σεμνός κληρικός αλλά παρορμητικός και διακινούμενος από γνωστό Ηλείο δικηγόρο, με άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Γερμανό. Σύμφωνα με όσα λέγονται αυτός κατάφερε να επιβάλλει το όνομα του στο κείμενο παραίτησης. Και θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στην ιστορία της Εκκλησίας μας ο οποίος έχει δικαστική εμπλοκή για ψευδορκία. Αλλά δεν μιλά κανείς!

  37. Παράθεμα: Το Άγιο Πνεύμα υπακούει στις εντολές του Αρχιεπισκόπου του Λουπασάκη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  38. Παράθεμα: Ως εκ θαύματος, με νόμο της Βουλής, κληρικός υπόδικος για ψευδορκία γίνεται Μητροπολίτης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  39. Παράθεμα: Συνάντηση Βαρθολομαίου-Στίγκα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  40. Παράθεμα: «Άγιος» Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στην τάξη της. Εάν έχει να τους δείξετε» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  41. Παράθεμα: «Άγιος» Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στις τάξεις της. Εάν έχει να τους δείξετε» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  42. Παράθεμα: Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ της Ηλιούπολης ηρωικά κατά της ομοφυλοφιλίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.