Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια

Ανομολόγητα πάθη στη Μητρόπολη Μεσογαίας   

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
rafina1Για δυο πράγματα καυχιέται η Ραφήνα. Για την κατοικία του ευσεβή τ.πρωθυπουργού που μας οδήγησε με «κυνισμό» (κατά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) στη χρεοκοπία και για το ναό της Παντοβασίλισσας. Στις 8.9.2012 στον εσπερινό της γιορτής της, οι παλληκαράδες της εγκληματικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε νόμιμους μικροπωλητές μετανάστες. Μετά οι οπαδοί του Εωσφόρου πήγαν να προσευχηθούν στην εκκλησία, πλάι στον ευσεβή δήμαρχο της ΝΔ κ.Χριστόπουλο και στον ιερέα Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, κάτω από το ωμοφόριο του δεσπότη κ.Νίκου Χατζηνικολάου, απολογητή του Εφραίμ Βατοπεδινού, διαδόχου του μακάριου Αγαθόνικου, στρατιωτικού παπά στο κολαστήριο της Μακρονήσου.  Κανείς κληρικός ή πιστός δεν έδειξε να ενοχλήθηκε από την περίεργη, μετά από μια τέτοια ανίερη πράξη, παρουσία των Σατανιστών στο ναό του λαθρομετανάστη στην Αίγυπτο Θεού, που είχε αναγορεύσει τους ξένους σε «ελάχιστους αδελφούς του», απειλώντας με τις φωτιές της Κόλασης όποιον τους πειράξει (Ματθ. κε΄ 31-46). Ούτε το μιτροφόρο αφεντικό των κληρικών του ναού δεν βρήκε μια λέξη για να αποδοκιμάσει την ατιμία των χιτλερικών. Η «πατρίς», που μισεί τους φτωχούς ξένους, η «θρησκεία», που φιλοξενεί στο ναό της τους βασανιστές τους και η λευϊτική «οικογένεια» των ασυνήθιστων ερωτικών διαδρομών, ενωμένες συμβολικά κάτω από τη σκέπη της Παντοβασίλισσας, έκαναν κάθε Φαρισαίο υπερήφανο εκείνη τη μικρή νύχτα των κρυστάλλων, οπότε οι χιτλερικοί κατατρόπωσαν ατιμώρητοι τους Μπαγκλαντεσιανούς φουκαράδες. Επτά μήνες μετά, λίγο πιο πέρα, στη Ν.Μάκρη, ένας ευσεβής ομοϊδεάτης τους, ο γιός του επίτροπου στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Βαγγέλης Στεφανάκης, που παλιότερα είχε ξυλοκοπήσει ένα δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, σκότωσε τη μνηστή του.
——Ακριβώς ένα χρόνο μετά, πάλι στη γιορτή της Παντοβασίλισσας, συνέβησαν περίεργα πράγματα στη Ραφήνα που τα περιγράφει η θεοσεβούμενη «Espresso» (9.9): «Όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η «Espresso της Κυριακής», το βράδυ του Σαββάτου ο «αμαρτωλός» παπάς είχε καλέσει σε ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδες πιστούς στην πανήγυρη του ναού εναντίον του δημάρχου Ραφήνας. Μια διαμαρτυρία που ακυρώθηκε τελικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο μητροπολίτης Μεσογαίας (εναντίον του οποίου φαίνεται ότι χειροδίκησε ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος) του έστειλε την απόλυσή του και τη μετάθεσή του σε νησί. Σύμφωνα με την επιστολή-φωτιά που έστειλε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ιερέα Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, την οποία και δημοσίευσε αυτούσια η «Espresso της Κυριακής», αφού του αναγγέλλει το διαζύγιό του από τη Σουζάνα, καταγράφει έναν σεξιστικό διάλογο του παπά με τον νεαρό γιο του και τον προειδοποιεί οργισμένος να μείνει μακριά από τον ίδιο και την οικογένειά του. Η οργή του δημάρχου της Ραφήνας δεν προέρχεται μόνο από την ερωτική περιπέτεια της γυναίκας του με τον παπά, αλλά και από τη σοκαριστική σχέση που διατηρεί ο ίδιος ιερέας με τον 18χρονο γιο του. Μάλιστα ο ιερέας σε συνομιλία που είχε με τον νεαρό στο facebook εμφανίζεται ως «δάσκαλος του φλερτ» και τον συμβουλεύει πώς να «ψήνει» καταστάσεις… Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη οι κακές γλώσσες άρχισαν να κάνουν την ιστορία ακόμη πιο πικάντικη. Στην περιοχή συζητιέται έντονα ότι στόχος του παπά δεν ήταν η όμορφη Σουζάνα, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί τον έρωτά του». Την προηγουμένη (σελ. 6-7), η εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως ο εν λόγω ιερέας της Ραφήνας, πριν να υπηρετήσει την Ορθοδοξία είχε υπηρετήσει ως μαιτρ σε νυχτερινό κέντρο.
——Η συνέχεια ήταν πολύ περίεργη, αν και κλασσική στις αμαρτωλές στρούγκες της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία ακολούθησε την πεπατημένη του κουκουλώματος, με το σκασιαρχείο του παπά σε άλλο εκκλησιαστικό κλίμα, δηλαδή στο φιλόξενο πλυντήριο των αμαρτωλών κληρικών, τουτέστιν στην επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Ρόδο, όπου ο παπάς-κρατικός υπάλληλος θα δασκαλεύει ερωτικά τους 18χρονους και θα μπλέκει σε νέα περίεργα σεξουαλικά τρίγωνα:
——«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παπάς μετακόμισε σε μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ, παρά το ότι τέθηκε σε αργία έξι μηνών από την Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλον ιερό ναό!» (Star, 8.9.2013 – 22.16). Δηλαδή ο ιερέας θα συνεχίσει, αν και αργός, να ιερουργεί και να πληρώνεται από το Κράτος εκείνο, που απολύει οριζόντια γιατρούς και καθηγητές και κλείνει Νοσοκομεία και Σχολεία. Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να εξηγηθεί αυτή η επιείκεια του ηθικολόγου δεσπότη κ.Νίκου Χατζηνικολάου, που μάλιστα φέρεται πως τις έφαγε κιόλας από τον παπά! Η Εκκλησία, έχοντας εξασφαλίσει ασυλία ακόμη και από μια Αριστερά που ο αρχηγός της υποκλίνεται ταπεινά μπροστά στις αγιαστούρες που ξορκίζουν τα σχολεία, ασχημονεί απροκάλυπτα και δεν τηρεί κανένα πρόσχημα.
rafina2——Στην υπόθεση παρενέβη και η Χ.Α. Ανατολικής Αττικής (7/9/13). Διατηρώ την ορθογραφία και το λεξιλόγιό της: «Η δημοτική αρχή Ραφήνας και η εκκλησία της Παντοβασίλισσας στο επίκεντρο τυρβώδους (sic) σκανδάλου! Τι απέγινε όμως με το κονδύλι ύψους 300.000 για τις εργασίες ανακαίνισης του Ι.Ν…..242.000 ευρώ η διαδρομή του χρήματος και ο μίτος των εξελίξεων με επίκεντρο την Παντοβασίλισσα… Στην Περιφέρεια αιφνιδιώς (sic) η έγκριση του κονδυλίου ενώ ΗΔΗ εχουν γίνει εργασίες στο χώρο της εκκλησίας από αλβανικά συνεργεία!… Όσον αφορά στη δημοτική αρχή Ραφήνας έχει τόσα στην καμπούρα της, που ένα σεξουαλικό σκάνδαλο θα ήταν απλώς το κερασάκι στην μουχλιασμένη δυσώδη τούρτα που θα μας προκαλούσε απλώς τον γέλωτα σε άλλη περίπτωση…».
——Άλλοι πάλι («Αττικά Νέα», 2/9, και πολλοί ακόμη ιστότοποι) επιμένουν στην εκδοχή την οποία όπως είδαμε έδωσε και η “Espresso”: «Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το σεξουαλικό σκάνδαλο είναι ακόμη μεγαλύτερο απ’ όσο φαίνεται αφού στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται η σύζυγος του δημάρχου στην υπόθεση αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος είχε σχέση με τον ιερέα. Φυσικά η αποκάλυψη ενός τέτοιου σκανδάλου θα ήταν καταστροφική για τον δήμαρχο μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Έτσι προτάθηκε η λύση να σηκώσει το βάρος του σκανδάλου η σύζυγός του προκειμένου να φανεί ο ίδιος ως… απατημένος».
——Ευτυχώς όμως η Παντοβασίλισσα έκανε το θαύμα της διότι την ημέρα της γιορτής της ο δήμαρχος της Ραφήνας συνόδευσε την υποτιθέμενη μοιχαλίδα στην εκκλησία αν και είχε ανακοινώσει την προηγουμένη ότι θα τη χωρίσει. Τώρα αν ο δήμαρχος συγχώρησε τη δημαρχίνα ή η δημαρχίνα το δήμαρχο, αυτό το ξέρουν μόνο οι δυο τους και ο παπάς. Η ‘Εspresso’ (9.9, «Μαζί στην εκκλησία του αμαρτωλού ιερέα») επί των επάλξεων μας περιγράφει: «μάζεψε τα κομμάτια της ψυχής του, έκλεισε τα αυτιά του και έδωσε το «παρών» στη μεγαλοπρεπή λειτουργία εορτασμού των γενεθλίων της Παναγίας …όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι έβαλαν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές προς τιμήν της Παντοβασίλισσας. Πρώτος εξήλθε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο οποίος κάθε χρόνο χοροστατεί στη μεγάλη γιορτή. Ακολούθησαν οι υπόλοιποι ιερείς, η εικόνα και ο δήμαρχος, έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου» (ΔΗΜΑΡ). Μεγάλη η Χάρη της Παναγιάς της Ραφηνιώτισας, που ξέρει όλα να τα κουκουλώνει και να τα βολεύει, μέχρι να ξεχαστούν, μαζί με τόσα ακόμη ξεπλυμένα από το ιερό ποτάμι της Λησμοσύνης, που πηγάζει μέσα στα γραφεία της Ι.Συνόδου.

*

Σημείωση: Οι δυο φωτογραφίες είναι από την προσευχή της Χ.Α. στο ναό του Άη Φανούρη στο  Κορωπί (Μητρόπολη Μεσογαίας), πάλι τον περσινό Σεπτέμβρη.

Διαβάστε:
——«Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός»
——Τέσσερεις ιερείς ευλογούν τη Χρυσή Αυγή στη Λούτσα

This entry was posted in φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

43 Responses to Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια

 1. Παράθεμα: Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να προσθέσω μερικές χρήσιμες παραπομπές:

  1.Υπάρχουν και αντιρατσιστές παπάδες στα εδάφη της Μητρόπολης Μεσογαίας:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/21041/%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-16-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82

  Ηγούμενος με τζακούζι, μπάτλερ και 16 βοσκούς!
  …………..
  Οι ακάλυπτες επιταγές, τα ενοίκια και το σύγχρονο «Κωσταλέξι» στο Κορωπί

  Ο 79χρονος πολυμήχανος αρχιμανδρίτης Κάλλιστος (κατά κόσμον Νικόλαος Λαβδάκης) είναι εκμισθωτής πολλών ακινήτων (και στον Πειραιά), κτηνοτρόφος (διαθέτει 300 αιγοπρόβατα σε έκταση 200 στρεμμάτων στο Κίτσι Κορωπίου), εργοδότης (στο Κίτσι απασχολεί περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς), ανθοπώλης (έχει ενοικιάσει κατάστημα στο οικόπεδο της «μονής» στη Γλυφάδα), ….

  Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς που έχει προσλάβει για τα ζωντανά, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά.

  2.
  Η Τ.Ο.Σαρωνικού στην λιτανεία του Αγίου Φανουρίου Κορωπίου

  Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012 – 14:36
  Ενθουσιώδης για μία ακόμη φορά ηταν η υποδοχή του λαού του Κορωπίου στην ομάδα άνω των 50 μελών της Χρυσής Αυγής. Προσκεκλημένοι του εφημερίου του Ναού παρευρεθήκαμε στη λιτανεία και στο πανήγυρι

  xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-t.o.sarwnikou-sthn-litaneia-tou-agiou-fanouriou-korwpiou#.Ujfw5qzRrmQ#ixzz2f7xLzY1L

  3.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113038030

  Ο προκλητικός χρυσαυγίτης που σκότωσε τη Φαίη της Νέας Μάκρης απειλεί συγγενείς

  «Θα πεθάνετε κομμούνια»
  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος προκαλεί με τη στάση και τη βίαιη συμπεριφορά του. Τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο συγκεκριμένος με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη.

  http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=180194&artTitle=sygklonizei_o_pateras_tou_stefanaki_zito_apo_tous_goneis_tis_faiis_na_me_ektelesoun

  Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων, από τα ανώγεια της Κρήτης, σήμερα είναι επίτροπος στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής.

  ……………
  Για το μοιραίο βράδυ είπε: «Τσακωθήκαμε, πατέρα. Μου επιτέθηκε γιατί έμαθε ότι η αδερφή της θα χώριζε τον άντρα της για να με παντρευτεί. Πήγε να μου βγάλει τα μάτια», μου είπε. «Την έσπρωξα με δύναμη και χτύπησε στο φτερό», μιας παλιάς BMW 1600 που είχε αγοράσει. …..Μετά τη σύλληψη του, έμαθα ότι είχε πάει στον ξάδερφό μου, ταγματάρχη, στρατιωτικό γιατρό, σε κάποιο μοναστήρι και τον είχε ξομολογήσει».

 3. Ο/Η Πρωθυπουργός της Ραφήνας λέει:

  Καίει Παπανδρέου – Καραμανλή το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου [Αποσπάσματα]

  Οπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η συγγραφέας είναι Γαλλίδα δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το έκτο μέρος του βιβλίου, με τον υπότιτλο «Η Μέρκιαβελ στις Βρυξέλλες»:

  «Η ανακάλυψη που θα γίνει το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2009 συγκλονίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποδέχονται τον νέο Ελληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: «Ακούστε πώς έχει η κατάσταση. Ολα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Θα χρειαστώ όμως υποστήριξη και βοήθεια, γιατί πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια», θυμάται ένας εκ των συμμετεχόντων σε εκείνη τη συνάντηση.

  »Οι συμμετέχοντες μένουν εμβρόντητοι. Η Αγκελα Μέρκελ έχει φρίξει. Ο Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει, κατανοεί: «Δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα (της Ευρωζώνης), αλλά η έκπληξη από όσα λέτε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Αν καλά καταλαβαίνω, πάνε χρόνια που μας κρύβετε την αλήθεια». Το ελληνικό έλλειμμα δεν ανέρχεται σε 6% ή 7% του ΑΕΠ όπως έχει ανακοινωθεί: ξεπερνά, πιθανόν, το 12%. Με άλλα λόγια, περίπου το ένα τέταρτο των κρατικών δαπανών δεν καλύπτεται από έσοδα. Το ένα τέταρτο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται για να κλείσει αυτή την τρύπα.

  »Η Αγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Η ευρωπαϊκή ιδέα καταρρέει υπό το βάρος των αναληθειών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό σύστημα καθιστά την καγκελάριο συνένοχο. Αντιμετωπίζει ευθύνες τις οποίες δεν είναι σε θέση να αναλάβει αφού οι Ευρωπαίοι, την εποχή εκείνη, ούτε διαθέτουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να κατευθύνουν το ελληνικό σκάφος που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. (…)

  »Το ελληνικό ψέμα ήταν μάλλον κοινό μυστικό. Αυτό που εκπλήσσει τους Ευρωπαίους ηγέτες εκείνο το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου, περισσότερο και από την κατάσταση της χώρας, είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου.

  »Στην πράξη, η Ελλάδα ήταν υπό επιτήρηση για αρκετούς μήνες. (…) Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. «Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική», θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας. Ομως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών.

  »Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη. Ομως, από το 2001 και μετά είναι μέλος της Ζώνης του Ευρώ. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών. Επιμένει, παρ’ όλ’ αυτά, να μην κάνει τίποτε περιμένοντας τις εκλογές του φθινοπώρου 2009. Καθίσταται πρόδηλο, από εκείνη τη στιγμή, πως κάτι λείπει στη νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Ούτε και η συλλογική πειθαρχία. Ακόμη λιγότερο η φιλική πίεση.

  Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/107207#ixzz2f83bwifQ

 4. Ο/Η Κάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

  xa-an-at.blogspot.gr/2013/09/300000.html

  Η δημοτική αρχή Ραφήνας και η εκκλησία της Παντοβασίλισσας στο επίκεντρο τυρβώδους σκανδάλου! Τι απέγινε όμως με το κονδύλι ύψους 300.000 για τις εργασίες ανακαίνισης του Ι.Ν.;…

  Λάδι στη φωτιά ρίπτει ο παυθείς επί 6μηνο από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ιερέας Ραφήνας, βάσει επώνυμων εγγράφων καταγγελιών εναντίον του για «ανάρμοστη συμπεριφορά»!
  Με εμπρηστική επιστολή του κατά του δημάρχου, την οποία απέστειλε σε ηλεκτρονικά τοπικά μέσα, καλεί το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00 σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο χώρο της εκκλησίας της Παντοβασίλισσας!

  Το ήδη περιπεπλεγμένο και αξεδιάλυτο πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό-εκκλησιαστικό κουβάρι που απασχολεί εδώ και μήνες στην τοπική κοινωνία, περιπλέκεται περισσότερο.

  Ευθύς εξ αρχής θα δηλώσουμε ως Χρυσή Αυγή ότι, ζητήματα πολιτικό-σεξουαλικής-διαπλοκής προκαλούν απέχθεια στους Έλληνες Εθνικιστές, οι οποίοι τα καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά! Η Χρυσή Αυγή στηρίζει ακράδαντα και βαθιά τον θεσμό της πυρηνικής οικογένειας και καταδικάζει εκδηλώσεις ανώμαλων φαινομένων, φανερών ή κρυφών, τα οποία αποτελούν ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!

  Καταδικάζουμε επίσης την χρησιμοποίηση του Ιερού Χώρου της Εκκλησίας για τις επιδιώξεις των οποιωνδήποτε, είτε αυτοί έχουν αδικηθεί, είτε όχι!
  Όσον αφορά στη δημοτική αρχή Ραφήνας έχει τόσα στην καμπούρα της, που ένα σεξουαλικό σκάνδαλο θα ήταν απλώς το κερασάκι στην μουχλιασμένη δυσώδη τούρτα! που θα μας προκαλούσε απλώς τον γέλωτα σε άλλη περίπτωση…

  Ωστόσο… στην αντίληψη της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής Χρυσής Αυγής έχει περιέλθει μια σημαντική εξέλιξη, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, αλλά πέρασε(;) στα ψιλά από τους υπόλοιπους, και η οποία ενδέχεται και να αποτελεί την μία άκρη του νήματος διερεύνησης μιας καθ’ όλα βορβορώδους υπόθεσης:

  Ραφήνα. 242.000 ευρώ η διαδρομή του χρήματος και ο μίτος των εξελίξεων με επίκεντρο την Παντοβασίλισσα… Στην Περιφέρεια αιφνιδιώς η έγκριση του κονδυλίου ενώ ΗΔΗ εχουν γίνει εργασίες στο χώρο της εκκλησίας από αλβανικά συνεργεία!…

  ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ; ΤΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ;

  γράφαμε στις 21 Αυγούστου 2013 αναρωτώμενοι: …
  «Η υπεραπασχολημένη με εγκρίσεις έργων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ Περιφέρεια, θα ασχοληθεί με τις εργασίες σε έναν Ιερό Ναό;… Οι εργασίες επέκτασης, συντήρησης και ανακαίνισης έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο των συσσιτίων της Παντοβασίλισσας και διακόπηκαν για τους γνωστούς άγνωστους λόγους… όταν κάποιος αποφάσισε να πετάξει την καυτή πατάτα της έγκρισης του κονδυλίου στην περιφέρεια… Το ζήτημα της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ραφήνα, θα τεθεί επί τάπητος στην προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορά και τα έργα στην εκκλησία της Ραφήνας, που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 242.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Τα μέλη του Συμβουλίου θα συζητήσουν για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 241.960,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)». Εισηγητής θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λ. Αθανασιάδης.»

  Η επιστολή του παυθέντος ιερέα, στην ιστοσελίδα rpn.gr:

  Σας καλώ σε ειρηνική διαμαρτυρία στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας
  Είμαι ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Παντοβασίλισσας Ραφήνας, ο οποίος – έπειτα από επώνυμες έγγραφες καταγγελίες – απομακρύνθηκα από την ενορία της Ραφήνας μετά από 15 χρόνια.
  Σας καλώ, όσοι θέλετε και με αγαπάτε , να έλθετε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7μ.μ στον Ιερό Ναό Παντοβασίλισσας Ραφήνας, στην ειρηνική διαμαρτυρία μας για την άδικη απόφαση εναντίον μου.
  Σας ευχαριστώ για την ψυχική στήριξή σας και σας αγαπώ όλους.
  Πατήρ Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος

 5. Αλλο και τούτο πάλι:

  Μια απίστευτη υπόθεση ερευνούν στο ΥΠΕΘΑ. “Αποστολές αγημάτων” ακόμη και σε τελετές που δεν προβλεπόταν “επί πληρωμή”!!!

  Το θέμα προέκυψε σε τηλεφωνική συνομιλία αξιωματικού με ιερέα . Ο πρώτος πρσπαθούσε να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να πάει άγημα στην τελετή που του ζητούσε ο δεύτερος. Και σε κάποια στιγμή ο ιερέας είπε ότι “μα εμείς πληρώνουμε κανονικά”, αφήνοντας τον αξιωματικό “κάγκελο”! Ο ιερέας μάλιστα λένε οι πληροφορίες κατονόμασε και συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι έπαιρναν το “ενοίκιο αγημάτων”!
  Όσο για τη τιμή; 300 ευρώ η “εμφάνιση”!

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/09/oi.html

 6. Παράθεμα: Κουβέλης + Λοβέρδος = Αυτοδυναμία | Ασμοδαιος

 7. Η Ανατολική Αττική αγκάλιασε την Χρυσή Αυγή.

  Πλήθος κόσμου κυρίως νεολαία συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην Ανάβυσσο για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Σαρωνικού.

  Μετά τον αγιασμό των νέων γραφείων ακολούθησε ομιλία από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης

  Διαβάστε περισσότερα: xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/1000-ethnikistes-sta-egkainia-twn-grafeiwn-sthn-anabusso#.UjgtNKzRrmQ#ixzz2f906WMsw

 8. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!

  «Τον σταυρό τους» κάνουν όσοι διαβάζουν την πρόταση του Μητροπολίτη Σύρου προς τον Αρχιεπίσκοπο μέσω της οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει να πάρει η Εκκλησία τον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας, χρησιμοποιώντας όλη την ακίνητη περιουσία της!

  Η πρόταση που αν μη τι άλλο, σοκάρει, διέρρευσε σήμερα σε blog προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

  Σύμφωνα με το σκεπτικό που περιγράφει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης, εάν η Εκκλησία, δώσει τα ακίνητα της, που κατά τους εκτιμητές ξεπερνούν σε αξία τα 400.000.000 ευρώ, θα υπερκαλυφθεί το μισό και επιπλέον των 770.000.000 ευρώ που χρειάζεται σήμερα η Τράπεζα για να μην κρατικοποιηθεί κι έτσι θα μπορέσει να διεκδικήσει την τοποθέτηση της πλειοψηφίας των μελών του νέου Δ.Σ.

  Εξηγεί ο Μητροπολίτης Σύρου: «… θα απαιτηθούν 9,7 δις Ευρώ διά την ανακεφαλαιοποίησίν της (σ.σ. της Εθνικής). Εκ τούτων, τα δύο (2) δις θα προέλθουν εκ μετατρεψίμων ομολογιών (τα υπό των ειδικών λεγόμενα COCO’s), τα δ` υπόλοιπα 7,7 δις θα πρέπη να αναζητηθούν είτε από ιδιώτας επενδυτάς, με προτιμησιακόν δικαίωμα εκ των υπαρχόντων, είτε από την κάλυψιν του δέκα τοις εκατόν (10%) του ποσού αυτού κατ’ ελάχιστον από ιδιωτικά κεφάλαια. Συμπερασματικώς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αναζητεί την στιγμήν αυτήν 770 εκατομμύρια Ευρώ, προκειμένου να μη κρατικοποιηθή».

  Και ιδού η λύση κατα τον Μητροπολίτη: «Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος προτείνεται να πραγματοποιηθή διά της χρήσεως των ανηκόντων εις Αυτήν ακινήτων, η αξία των οποίων, ως προκύπτει εκ των διενεργηθεισών κατά την παριππεύσασαν τριετίαν, παρ` εξειδικευμένων εταιρειών των Τραπεζών, εκτιμήσεων, ανέρχεται εις το ποσόν των τετρακοσίων, τουλάχιστον, εκατομμυρίων (400.000.000) Ευρώ, η δ’ απόδοσις αυτών, κατά την διαρρεύσασαν διετίαν βαίνει συνεχώς μειουμένη».

  Οι μελέτες που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης ήταν με τιμές προηγούμενης τριετίας. Σήμερα ισχύουν οι ίδιοι αριθμοι;

  «ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

  Κατά τον Μητροπολίτη Σύρου η συμμετοχή της Εκκλησίας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας

  Πηγή: http://www.parakato.gr/2013/04/blog-post_3200.html#ixzz2f93KXAnN

 9. Ο/Η λέει:

  ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  Καταρχήν διέρρευσαν την πληροφορία ότι δήθεν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος έχει αδιαφάνεια στα οικονομικά του.

  Οταν ο Αγιος Μεσογαίας αντέδρασε με φανερή νευρικότητα για τη συκοφαντία και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να απευθυνθεί ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου στον ΣΔΟΕ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τον κατηγόρησαν για “αρχηγική εμφάνιση” και στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ως «φανφαρόνο» τον Αγιο Μεσογαίας!!!

  Και η απάντηση του Αγίου Μεσογαίας όταν ρωτήθηκε για το δηκτικό σχόλιο του Αρχιεπισκόπου;

  “Αυτός δε εσιώπα”!

  Γιατί άραγε; Για να μη βάλει λάδι στη φωτιά; Επειδή συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται σε μέγγενη από την οποία πρέπει να ξεφύγει επειδή όσο μένει σ’ αυτήν εκθέτει τον εαυτό του σε ακόμη σοβαρότερα πλήγματα; Επειδή θέλει να επιλέξει ο ίδιος την ώρα και τον τόπο της επόμενης μάχης; Μήπως από ταπείνωση ή έστω κακώς νοούμενη ταπείνωση;

  Ουκ οίδαμεν! O Θεός οίδεν.

  Ενα είναι το σίγουρο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των ψιθύρων για οικονομική αδιαφάνεια των ιεραρχών μας είναι η στάση του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, που έδωσε στη δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό των περιουσιακών του στοιχείων και εξήγησε με ποιο τρόπο διέθεσε την γονική του κληρονομιά.

  Και η στάση αυτή δεν αφορά μόνον τους ιεράρχες, αλλά όλους τους άγαμους κληρικούς επειδή όλοι έδωσαν με τη μοναχική τους κουρά όρκο ακτημοσύνης.

  Προσοχή Αγιε Μεσογαίας.! Αν σας αντιλαμβάνονται – έστω και εκ του μακρόθεν – ως επικίνδυνο μελλοντικό αντίπαλο του «δελφίνου των ονείρων» του Μακαριότατου δεν θα διστάσουν, όχι απλά να σας ξαναχαστουκίσουν, αλλά να σας φάνε κυριολεκτικά ζωντανό!

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_288.html

 10. Ο/Η Μεθοδία Μπομπάρδα λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/42963/%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf.html

  Άγιο Όρος: η αλήθεια πίσω από τις μολότοφ της Μονής Εσφιγμένου

  Posted date: Σεπτεμβρίου 17, 2013

  Του Μάριου Αραβαντινού

  29 Ιουλίου 2013. Μια παράξενη και πρωτόγνωρη για τους περισσότερους εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για την εικόνα ενός μοναχού, ο οποίος φαίνεται να στέκεται όρθιος στο παράθυρο ενός κτιρίου και να κρατάει στο χέρι του μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, άνθρωποι της εκκλησίας και μη διαφωνούν για το κατά πόσο η φωτογραφία είναι πραγματική ή προϊόν μοντάζ. Η αλήθεια για τη συγκεκριμένη εικόνα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, όμως οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι ο μοναχός πράγματι κρατούσε μολότοφ την οποία μάλιστα πέταξε. Εκείνο πάντως που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, με αφορμή αυτό το περιστατικό, ήταν η διαμάχη της εν λόγω Μονής με τη διοίκηση του Αγίου Όρους, για κάποιο ζήτημα του οποίου την ουσία δεν μελέτησαν παρά ελάχιστοι. Ποιο είναι λοιπόν το υπόβαθρο; Γιατί ο μοναχός κρατούσε τη μολότοφ και εν πάση περιπτώσει γιατί εκείνο το ζεστό πρωινό της 29ης Ιουλίου, σημειώθηκε τέτοιου είδους επεισόδιο, στο ησυχαστήριο του Αγίου Όρους;

  Το δεδομένο είναι ένα: το Άγιο Όρος ασκεί πολιτική, ασχολείται με ζητήματα οικονομίας και αγοραπωλησίες γης. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και πιθανώς συμβάλλουν στις διαφωνίες μεταξύ των Μονών. Εκείνο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο είναι πως οι διαμένοντες στην τοποθεσία την οποία χιλιάδες άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο διαφωνούν εδώ και δεκαετίες για το αν η Μονή Εσφιγμένου βρίσκεται υπό κατάληψη ή όχι. Η ιστορία του «εσωτερικού» πολέμου των Αγιορείτικων Μονών με τη Μονή Εσφιγμένου δεν είναι σημερινή. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και συγκεκριμένα περισσότερο από μια 40ετία. Ήταν το 1972 όταν η αδελφότητα της Μονής διέκοψε κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Μονές του Αγίου Όρους και εντάχθηκε στην παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία του Αυξεντίου και αργότερα του Χρυσόστομου Κιούση, τον οποίο αναγνώρισε ως Αρχιεπίσκοπο. Η διάσπαση δεν θα αποτελούσε λόγο διαφωνίας, αν δεν καταστρατηγούσε το Σύνταγμα της Ελλάδας και δεν απαγορευόταν από το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους, το οποίο είναι καταγεγραμμένο σε σχετικό καταστατικό. Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όλες οι Μονές του Αγίου Όρους υπάγονται στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), δεν επιτρέπεται να ζουν εκεί ετερόδοξοι ή σχισματικοί, ενώ κάθε προσηλυτιστική και προπαγανδιστική ενέργεια ηθική, θρησκευτική, εκκλησιαστική, κοινωνική, εθνικιστική και οιασδήποτε άλλης φύσεως απαγορεύεται, η δε ποινή που προβλέπεται είναι αυτή της απέλασης.

  Σε αυτό το καταστατικό βασίζονται οι προσπάθειες της Ιεράς Κοινότητας, δηλαδή των αντιπροσώπων των Μονών, να απομακρύνουν από την Μονή Εσφιγμένου τους ανθρώπους οι οποίοι το 1972 διασπάστηκαν. Στο ίδιο καταστατικό βασίζονται και οι δεκάδες διοικητικές πράξεις καθώς και εκκλησιαστικές και δικαστικές αποφάσεις (27 συνολικά), οι οποίες στο σύνολο τους απαιτούν την παράδοση της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και στους μοναχούς που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται να τη διευθύνουν.

  Υπεράνω όλων η… περιουσία

  Σύμφωνα με έκθεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη, η οποία είναι γνωστή στις πολιτειακές και εκκλησιαστικές αρχές της Ελλάδας από το 2008, οι μοναχοί της Μονής, με επικεφαλής τον μη χειροτονημένο, πλην όμως ηγούμενο Μεθόδιο, αρνούνται πεισματικά από το 1999 τον έλεγχο στις αρμόδιες αρχές, των κτιρίων που ανήκουν στη Μονή, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη σημαντικών κειμηλίων της κληρονομιάς του Αγίου Όρους, ενώ -και αυτό είναι το πλέον σκανδαλώδες- προβαίνουν στη διαχείριση των ακινήτων της Μονής παρά την έλλειψη των προβλεπόμενων από το καταστατικό του Αγίου Όρους, οργάνων. Στην έκθεση του Εισαγγελέα επισημαίνεται ακόμη ότι όταν το 2002 η διοίκηση του Αγίου Όρους κάλεσε τους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου για ακρόαση, εκείνοι όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά απείλησαν ότι θα προκαλέσουν ταραχές. Ως αποτέλεσμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τους κήρυξε σχισματικούς, ενώ ζήτησε από την Ιερά Κοινότητα την απέλασή τους από τον Άγιο Όρος. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε λίγους μήνες αργότερα, ενώ, όλες οι αιτήσεις ακύρωσής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίφθηκαν. (δείτε σχετικό έγγραφο στο τέλος του κειμένου).

  Η Μονή Εσφγμένου λειτουργεί επισήμως από το 2005 με νέα αδελφότητα, διοικούμενη από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο. Όμως, η ορισμένη από την Ιερά Κοινότητα διοίκηση της Μονής, βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, δεδομένου ότι όπως καταγγέλλεται στο koutipandoras.gr τόσο η Μονή, όσο και το αντιπροσωπείο της στις Καρυές (πρωτεύουσα του Αγίου Όρους) τελούν ακόμη υπό κατάληψη από τους υπό απέλαση -σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Κοινότητας και του ΣτΕ- μοναχούς.

  Χάνονται τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ

  Πλην όλων των άλλων εσωτερικών κατά βάση ζητημάτων, ένα ακόμη σημαντικότατο πρόβλημα έχει ανακύψει από την κατάσταση που επικρατεί στη Μονή Εσφιγμένου και αυτό αφορά μερικά εκατομμύρια επιχορηγήσεων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Προσέξτε. Όπως προκύπτει από εξώδικο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου, νόμιμου επικεφαλής της Μονής Εσφιγμένου προς τη διοίκηση του Αγίου Όρους τον περασμένο Απρίλιο, «εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον η αδελφότητά και τα όργανα διοικήσεώς, περιμένοντας τους καταληψίες των κτιρίων να συμμορφωθούν στις ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους, είναι αναγκασμένα να περιορίζουν τη στέγασή τους στο ελεύθερο τμήμα του αντιπροσωπείου και σε προκατασκευασμένο πρόχειρο οίκημα εντός του οικοπέδου στις Καρυές. Οι μόνοι χώροι για την κάλυψη των αναγκών μας που προσφέρονται είναι τα κατειλημμένα παρακείμενα δύο κτίσματα. Στους χώρους αυτούς προτίθεμαι να εγκαταστήσω προσωρινά της υπηρεσία της Γραμματείας και κελιά μοναχών. Για την εγκατάστασή μας στους χώρους αυτούς απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης. Λόγω έλλειψης πόρων, ως μοναδική ευκαιρία παρουσιάστηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ».

  Για την ένταξη του έργου στο επιδοτούμενο πρόγραμμα δαπανήθηκε σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη ποσό ύψους 80.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει μελέτη, ενώ σύμφωνα με την απόφαση ένταξης η δαπάνη για το έργο θα ήταν 1.450.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα εκταμιευόταν στο πλαίσιο της κοινοτικής χρηματοδότησης. Σήμερα, είναι πιο εμφανής από ποτέ ο κίνδυνος, να μην εκταμιευθούν τα χρήματα, αφού οι εργασίες οι οποίες έπρεπε να ξεκινήσουν το αργότερο 24 μήνες μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ δηλαδή το αργότερο στις 19 Μαρτίου 2013, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι από μέρα σε μέρα το έργο μπορεί να απενταχθεί από το επιδοτούμενο κοινοτικό πρόγραμμα.

  Κράτος εν κράτει

  Στις 29 του περασμένου Ιουλίου κι έπειτα από νέα σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής (δείτε σχετικό έγγραφο στο τέλος του κειμένου) η οποία απαιτούσε την παράδοση των προς ανακαίνιση κτισμάτων στους δικαιούχους τους, Δικαστικός Επιμελητής, αναλαμβάνει την έξωση των καταληψιών μοναχών από τα επίδικα κτίρια της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές. Ο Δικαστικός Επιμελητής αναφέρει στην έκθεσή του: «μετέβηκα στα προς εκτέλεση επίδικα ακίνητα όπου βρήκα τις πόρτες κλειστές, στα παράθυρα του ορόφου των κτισμάτων βρίσκονταν άνθρωποι, που μου ζητούσαν να απομακρυνθώ. Τους έκανα γνωστή την ταυτότητά μου και το λόγο της επίσκεψής μου, αυτοί δε μου δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και πως αυτή είναι παράνομη», ενώ παρακάτω σημειώνει: «κάλεσα το χειριστή του οχήματος (bob cut) να παραβιάσει τη θύρα. Στην απόπειρα της παραβίασης ένας εκ των ανθρώπων που βρισκόταν στα παράθυρα και φορούσε ράσα, εκτόξευσε εναντίον μου, των παρόντων μαρτύρων και του οχήματος, τρεις μολότοφ καθώς και έναν εκρηκτικό μηχανισμό».

  Οι δυνάμεις της αστυνομίας έφθασαν στο σημείο λίγα λεπτά δεν κατάφεραν όμως να κατευνάσουν τα πνεύματα ούτε να καταστείλουν την αντίδραση των καταληψιών μοναχών, παρά μόνο απομάκρυναν τον Δικαστικό Επιμελητή και τους μάρτυρες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης, ωστόσο όπως σημειώνει ο Δικαστικός Επιμελητής, αυτό στάθηκε αδύνατο αφού δεν υπήρχε διαθέσιμη δύναμη. Η αστυνομία αρνήθηκε την παροχή βοήθειας και την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου. Έτσι, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου συνεχίζουν να παραβιάζουν κατάφωρα τη νομοθεσία και, όπως καταγγέλλεται, επαναπαύονται στην αδυναμία της εκάστοτε κυβέρνησης να λάβει δραστικά μέτρα, φοβούμενη μεγαλύτερες αντιδράσεις.

  Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

  http://www.koutipandoras.gr/42963/%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf.html

 11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Να αποσχηματισθεί πάραυτα.
  Ανυπερθέτως. Χρεία μείζων έστιν.
  Eπίσκοπε της Μεσογαίας πώς πέπλω νυν καλύπτη;

  Επισκέψασθε και ίδετε, αμαρτιών του τα πλήθη.

  http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=193751&artTitle=epistoli_ston_atakto_papa_apo_ton_apatimeno_dimarcho

  Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου στον παπά:

  «Γεώργιε,

  αυτή η προσφώνηση οφείλεται διότι πλέον δεν σε αναγνωρίζω ως ιερέα. Πέρα από την άκρως ανήθικη συμπεριφορά που επέδειξες σε βάρος μέλους της οικογένειάς μου, το οποίο εξ αυτού του λόγου θα πάψει να έχει την ιδιότητα αυτή, ατίμασες το σχήμα σου με επονείδιστες, ανήθικες, εγκληματικές, παράνομες και απάδουσες στον καθένα και πολύ περισσότερο σε σενα ως ιερωμένο πράξεις, διαιπραχθείσες σε βάρος δεύτερου μέλους της οικογένειας μου και πιο συγκεκριμένα του δεκαοχτάχρονου υιού μου, στέλνοντας του τα παρακάτω ηλεκτρονικά μυνήματα, παραβαίνοντας πλην άλλων τον νόμο και την ηθική τάξη, προτρέποντας και προσκαλώντας αυτόν σε μεταξύ άλλων άσεμνες, πιθανότατα παράνομες και με βεβαιότητα βλαπτικές πολλαπλά για αυτή την τρυφερή ηλικία, ενέργειες απευθύνοντάς του τα εξής επί λέξει μηνύματα, ήτοι:

  18χρονος: Τι έγινε τελικά;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: Μιλάω με Βούλα στο face
  18χρονος: χαχαχα, σωστός! Και;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: θα κανονίσω για καφέ
  18χρονος: να και τα like στις φωτογραφίες
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: την Δευτέρα το μεσημέρι να πάμε στο δημαρχείο να κολλήσουμε στην…
  18χρονος: μέσα, αύριο το πρωί τι θα κάνουμε;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: καλά, την έχω τρελάνει.
  18χρονος: ψήνεται;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: καλά θα σου πω αύριο μετά την λειτουργία, θέμα χρόνου!
  18χρονος: χαχαχα αυτό είναι! Περιμένω νέα.
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: ρε συ, μην πρις τίποτα σε κανέναν αλίμονό μας
  18χρονος: εννοείτει πως όχι. Χαχαχα δεν έπρεπε να το πείτε καν σιγά μην το πω!
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: είμαστε που είμαστε στα μαχαίρια γ… μετά. Τώρα μιλάω με την… χαχαχα
  18χρονος: πρώτα την…..
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: και τις δύο χαχαχα. Η… θα είναι για τα χοντρά και η… μόνιμη.
  18χρονος: Δευτέρα Δήμο έχει μπαλίτσα
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: λοιπόν, σε καληνυχτίζω, η φιλενάδα μου τι κάνει ηρέμησε;
  18χρονος: χορεύει
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: ααα… ξέρω που, καληνύχτα ρε συ θα τα πούμε αύριο

 12. Ο/Η Kubi λέει:

  Αυτή η ανακύκλωση που κάνετε σε αηδίες της Εσπρέσο (έχετε πηγές από σοβαρή δημοσιογραφία , δεν παίζεστε) που αποσκοπεί?
  Τι ζόρι τραβάτε με το τι συμβαίνει στο κρεβάτι του δημάρχου του παπά και του καντηλανάφτη?
  Αν είναι στόχος σας το κουτσομπολιό σε επίπεδο απίστευτης κατινιάς τότε συγχαρητήρια έχετε πετύχει στον στόχο σας!
  Αν έτσι νομίζετε ότι αποδεικνύετε τον καταστρεπτικό ρόλο της οργανωμένης θρησκείας στην κοινωνία τότε συγγνώμη αλλά αποτύχατε ΑΠΟΛΥΤΑ.
  Κάτσε και διαβάστε σοβαρότερα πράγματα από τις αηδιαστικές κατινιές της Εσπρέσο που μας αραδιάζετε και πιστέψτε με θα βρείτε σοβαρούς λόγους και αιτίες που αποδεικνύουν τον καταστρεπτικό ρόλο της οργανωμένης θρησκείας στην κοινωνία μας.
  Αντί για αυτό εσείς κάθεστε και μας λέτε ότι και οι παπάδες είναι άνθρωποι , ερωτεύονται , κάνουν λάθη , άλλοι είναι καλοί και άλλοι κάφροι , μεθάνε , πηδάνε ….. Όπως εγώ , εσύ και ο γείτονας απέναντι. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΡEEEE!
  Συμπαθείς τους κάνετε , τίποτα άλλο.
  Εκτός και αν είσαστε πιο παπάς και από τους παπάδες και όντως θεωρείτε ότι αυτά τα …. φρικτά αμαρτήματα της σάρκας πρέπει να τα ξεριζώνουμε από την κοινωνία μας.

  Τέλος έχω μια απορία , ρε παιδιά γιατί το 80% των σχολίων στις αναρτήσεις δεν είναι σχόλια πάνω στην ανάρτηση , αλλά ή για παντελώς άσχετα θέματα ή χαλαρά μόνο συνδεδεμένα με το θέμα της ανάρτησης?
  Σε όποιο site και να μπεις το 99% των σχολίων είναι πάνω στην ανάρτηση ,αν εξαιρέσουμε προσωπικούς διαπληκτισμούς.
  Μερικές φορές διαβάζω σχόλια σε αναρτήσεις σας και είναι σαν θέατρο του παραλόγου , από το σπίτι σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια …. πέτα μου έναν κεφτέ!
  Αυτό το θαύμα πως το καταφέρατε?

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε,
   1. Το ποσοστό 80% που δίνετε είναι ψευδέστατο.
   Πράγματι υπάρχει ένα 10% φαινομενικά άσχετων σχολίων αλλά εμείς είμαστε λίγο σουρεαλιστικό και δύσκολο μπλογκ, αν το δεις κάπως βαθύτερα, όλα κάπου κατατείνουν. Το τι γίνεται αλλού δεν το ξέρω, εσείς έχετε χρόνο να κάνετε στατιστικές. Εδώ οι αναγνώστες καταθέτουν συνήθως χρησιμότατα ντοκουμέντα και τους ευχαριστώ. Όποιου δεν του αρέσει, δεν σχολιάζει.

   2. Φέρνουμε και εμείς στη δημοσιότητα, βασιζόμενοι στο ημιεπίσημο όργανο της Ιεράς Συνόδου, την εθνική και θρησκευτική έπαλξη της ροζ Εσπρέσσο,
   τις αδιάψευστες δημόσιες καταγγελίες ενός δημάρχου εκλεγμένου με το κυβερνητικό κόμμα κατά ενός σεπτού ιερέως, τις οποίες αναμετάδωσε και το ελληνοχριστιανικό κανάλι Star.
   Θα σας παρακαλέσω να μην υποτιμάτε την εφημερίδα της Αγιοτάτης και Ιεράς Συνόδου.
   http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050612.htm

   Αν οι καταγγελίες αληθεύουν ο ιερεύς δεν πρέπει να πληρώνεται από το κράτος.

   Τέλος:

   α. Κηδόμεθα του δημοσίου Ταμείου και του κύρους της κρατικής Εκκλησίας την οποία άθελά μας χρηματοδοτούμε.
   β. Παράλληλα δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η Εκκλησία υποθάλπει δηλωμένους υμνητές του Σατανά και Ναζιστές.
   γ. Δεν θεωρούμε οτι είναι σωστό οι ιερείς της Ανατολικής Εκκλησιας να καθοδηγούν ερωτικά 18χρονους.
   δ. Φέραμε στο φως καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα.
   ε. Έχουμε το ψώνιο να χτυπάμε την προκλητική γενικευμένη υποκρισία, που άνθρωποι σαν κι εσάς κάνουν πως δεν την ξέρουν.

   • Ο σχολιαστής σας Kubi σχολίαζε και στο μπλογκ του theoprovlitos που οι σκοτεινές δυνάμεις της κομμουνιστικής Εβραιομασωνίας ψυχανεμιζόμαστε πως το φιμώσανε για την ώρα.
    Αντιπολιτευόμενος και κει αντιπολιτευόμενος και σε σας.
    Πρόβλημα;
    Σχωράτε τον χριστιανοί σκοτώνει το χρόνο του τώρα σε σας.
    Δείτε το τελευταίο του σχόλιο εκεί
    Δόξα σοι ο Θεός.
    http://theoprovlitos.blogspot.gr/2012/09/destination-yisrael.html?showComment=1348639957922#c5072811576032774340

   • Ο/Η Kubi λέει:

    Δεν κατάλαβα , αν ο συγκεκριμένος παπάς πήγε με την γυναίκα του δημάρχου δεν πρέπει να πληρώνεται από το κράτος?
    Αν ο εφοριακός πήγαινε με την γυναίκα του δημάρχου? Τι σχέση έχει η ερωτική ζωή με τον μισθό?
    Για να μην παρεξηγηθώ , θεωρώ πως οι κληρικοί ΔΕΝ πρέπει να πληρώνονται από το κράτος αλλά από οικειοθελή φορολογία αυτών που δηλώνουν πιστοί , αλλά για αυτό σίγουρα δεν είναι επιχείρημα η ερωτική τους ζωή , δεν συμφωνείτε?

    Τέλος για το …. έγκλημα μου που ανακάλυψε η Αντικατασκοπική , Πουαρό μου την ανακάλυψη σου την έχει κάνει πριν από εσένα ο Ροΐδης (φοβερό πράγμα το Google εεε?).
    Τα σχόλια μου στο blog του Theoprovlitos ήταν πάντα αντίθετα στην συνωμοσιολογική μπουρδολογία , την αντισημιτική υστερία και τα ναζιστικά παραληρήματα ορισμένων εκεί μέσα (αυτό που παραθέτεις τέτοιο είναι , δεν κατάλαβα τι … λαβράκι νόμισες ότι βρήκες Πουαρό μου). Ο λόγος που ασχολήθηκα ήταν το ότι είδα μερικές απαντήσεις που με έκαναν να σκεφτώ ότι όλος αυτός ο οχετός δεν πρέπει να μένει αναπάντητος έστω και σε ένα ασήμαντο blog.
    Όποιος απαντά σε κάποιο blog με του οποίου το περιεχόμενο δεν συμφωνεί κολλάει κάποια περίεργη μολυσματική ασθένεια από το blog αυτό και δεν πρέπει να τον συναναστρεφόμαστε πια?
    Αυτά είναι σοβαρά πράγματα φίλε και πρέπει να μας τα αναλύσεις να γλιτώσουμε και εμείς από το … μίασμα , μην τα κρατάς μέσα σου.

    Το ότι σκοτώνω την ώρα μου είναι αληθές , γιατί εσύ τι νομίζεις ότι κάνεις?

    Αν νομίζετε ότι σας ενοχλώ χαλώντας την αίσθηση ομοφωνίας που υπάρχει στο site (άλλο ένα θαύμα του site αυτού!) πείτε το μου και δεν θα ξανασχολιάσω , δεν έχω καμία πρόθεση να σας γίνω φόρτωμα.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κubi,
    μπορείτε να σχολιάζετε όσο θέλετε και το ανακριτικό της Αρχιεπισκοπής είναι πλάκα τακτικού σχολιαστή μας.
    Άλλωστε εδώ μας έβριζε ο ίδιος ο Θεοπρόβλητος, εκδιώχτηκε μόνο όταν στοχοποιησε αθώους ανθρωπους ως Ρο και Λασκαράτο και επανήλθε μασκαρεμένος ως «Περικλής». Ανησυχώ τώρα γιατί εξαφανίστηκε και από το μπλογκ του, όπου μας έσουρε τα μύρια όσα, ακόμη και στο τελευταίο του ποστ.

    Ασφαλώς ο παπάς που μπαίνει σε αργία με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες, δεν μπορεί ούτε να λειτουργεί ούτε βεβαίως να μισθοδοτείται.
    Αν η Εκκλησία επιτρέψει τη μοιχεία και την ομοφυλοφιλία (κατ’εμέ πρέπει να το κάνει και για τα δυο) τότε δεν θα έμπαινε θέμα αργίας.
    Υπάρχει όμως και η αλληλογραφια με τον 18χρονο η οποία είναι για εμένα ανεπίτρεπτη.

    Το μέγιστο όμως παράπτωμα του παπά και του δεσπότη του είναι η παρουσία των Ναζιστών στο ναό του χωρίς να αποδοκιμάζεται η ανίερη πράξη τους που προηγήθηκε, ούτε την επόμενη ημέρα που σίγουρα την πληροφορήθηκαν.

 13. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Οι πιστοί της περιοχής κάνουν χαβαλέ
  Σχόλια στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

  http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/blog-post_959.html

  22 σχόλια:

  Δείγμα:

  Ανώνυμος2 Σεπτεμβρίου 2013 – 2:56 π.μ.

  Δηλαδη οπως και ναχει το πραμα γαμικος ο παπας κυρια Ποπη μας.
  Η κανω λαθος;

  ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ2 Σεπτεμβρίου 2013 – 3:10 π.μ.

  Το «μας» κομμένο.

  Ανώνυμος2 Σεπτεμβρίου 2013 – 3:03 π.μ.

  Πηνελοπη εισαι κουτσομπολα.
  Αλλα συγχωρεισαι.

  ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ2 Σεπτεμβρίου 2013 – 3:06 π.μ.

  Δεν είμαι Πηνελόπη και δεν είμαι κοτσομπόλα. Απλά λόγω της δημοσιογραφίας και της εφημερίδας που είχα στην… Ανατολική Αττική, τυγχάνει να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα…
  Ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις στο σχόλιο σε άλλη ανάρτησή μου… σ’ αυτή που με χαρακτήρισες «μπλογκατζού», για να πάρεις και την απάντησή σου.

 14. Καλέ όλα κουτσομπολιά είναι.
  Σωπάτε, δεν τρέχει κάστανο.

  http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=188384&artTitle=diapsevdei_tis_katigories_peri_parenochlisis_anilikon_o_archimandritis_apo_tin_alexandroupoli_

  16.07.2013
  Διαψεύδει τις κατηγορίες περί παρενόχλησης ανηλίκων ο Αρχιμανδρίτης από την Αλεξανδρούπολη

 15. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

  OΡΚΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ

  (Τρ.17/09/2013 – 08:40)

  Του ΣΤΑΘΗ*

  Επιμένει η ταπεινότης μου: η Χρυσή Αυγή πέφτει στα ποσοστά της. Δεν χρειάζεται να ’ναι κανείς οιωνοσκόπος και οπωσδήποτε δεν πρέπει να είναι γκάλοπ μέικερ (ελληνιστί: γκαλοπομάγειρας) για να δει ότι τον τελευταίο καιρό δεν της «έβγαινε» της Χρυσής Αυγής η τακτική της – οι συγκεντρώσεις της, λυμφατικές (ή βαρβαροκιτσάτες όπως αυτή στις Θερμοπύλες), οι αποτυχίες της να οργανώσει συγκεντρώσεις (όπως στην Καλαμάτα) επαναλαμβανόμενες, στράβωνε το πράγμα.
  η συνέχεια
  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13388:stathis-orks&catid=82:kommata&Itemid=199

 16. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231265459

  Αθήνα
  Κύμα οργής έχει ξεσηκώσει η φωτογραφία που μετέδωσε από την Αθήνα το πρακτορείο Associated Press, στην οποία εικονίζεται μία ιδιοκτήτρια τοπικού καταστήματος στην περιοχή της Ακρόπολης να κλοτσάει ένα κοριτσάκι Ρομά που παίζει ακορντεόν στον πεζόδρομο.

  Η φωτογραφία, που τράβηξε ο Δημήτρης Μεσσίνης, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου με την υπενθύμιση ότι ελληνικό παράρτημα του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, σε έκθεση το Ιούλιο αναφέρει ότι οι διακρίσεις εις βάρος των περίπου 400.000 Ρομά της Ελλάδας είναι διαδεδομένες και πως πολλά σχολεία υποκύπτουν σε πιέσεις των τοπικών κοινωνιών να αποκλείσουν τα παιδιά των Ρομά από το σύστημα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 17. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.newsnow.gr/article/506861/iero-fagopoti-5-dis-evro-se-monastiria-anakalypse-to-sdoe.html

  «Ιερό» φαγοπότι 5 δισ ευρώ σε μοναστήρια ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

  2013-09-17

  Φωτογραφία για «Ιερό» φαγοπότι 5 δισ ευρώ σε μοναστήρια ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

  Μοναχοί και ιερείς εμφανίζονται να συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του «μαύρου» χρήματος, με τζίρο 5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», που αποκάλυψε στοιχεία του ΣΔΟΕ για την ύπαρξη χιλιάδων πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τα οποία εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, μέχρι και κρατούμενων σε φυλακές.

  Όπως φαίνεται από τα πορίσματα των εξονυχιστικών ελέγχων που διεξήχθησαν, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.

  Τις αποκαλύψεις συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

  Οι εκδότες πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχονται σε 4.103 και ο αριθμός των παραστατικών που εξέδωσαν είναι πάνω από μισό εκατ. (503.200)!

  Η πλέον συνηθισμένη πρακτική που ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις τα μοναστήρια είναι να προστρέχουν για το έργο σε τοπικούς εργολάβους.

  Στο εικονικό τιμολόγιο η τιμή είναι πολλαπλάσια με στόχο την απορρόφηση της χρηματοδότησης.

  Το δε παραστατικό εκδίδεται σε άλλο πρόσωπο ή εταιρεία. Η διαφορά πάει στις τσέπες των επιτήδειων.

  Σύμφωνα με πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές συμμετείχαν στην έκδοση πλαστών παραστατικών.

  Από αυτές ξεχωρίζει η Μονή Σίμωνος Πέτρας, που εμφάνισε τιμολόγιο € 600.000, που είχε εκδοθεί στο όνομα κρατούμενου στις φυλακές Διαβατών. Τον κρατούμενο εμφάνιζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.

  Η Μονή της Σίμωνος Πέτρας είναι από τα μοναστήρια που έχει εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος σε κοινοτικά προγράμματα, διεκδικώντας τα έργα να γίνονται με αυτεπιστασία από το μοναστήρι.

  Για μια άλλη Μονή της Κρήτης, που συμμετείχε σε κοινοτικό πρόγραμμα, αποκαλύφθηκε από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια €270.000.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και σε ταμεία αρκετών ενοριών, όπου υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος.

  Πηγή: ethnos

 18. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82-video
  Φέρμπι, ο αντίχριστος νταβατζής (video)

  Με χαρά και έκπληξη μάθαμε ότι το Ιράν επέτρεψε ξανά το Twitter και το Facebook. Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη παρακολουθήσαμε το βίντεο όπου ο γνωστός Έλληνας εξορκιστής (Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως ) κρατάει –με προσοχή- τον Φέρμπι και εξηγεί στα «πρόβατα» πως ένα λούτρινο που μιλάει:

  α) έχει μέσα του δαίμονα
  β) είναι γεμάτο κόλαση
  γ) οδηγεί τα παιδιά στην πορνεία
  Και δ) είναι Ο αντίχριστος

  Ίσως το βίντεο να μην είχε την ίδια αξία αν δεν συμμετείχαν μια κυρία με μαντίλα που κοιτάει τον Φέρμπι με δέος και φόβο και ένα κοριτσάκι που όταν ο αρχιμανδρίτης λέει διάβολος ή αντίχριστος, κάνει τον σταυρό του.

  Δείτε το βίντεο

 19. Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

  Χωρίς παπά. Ακούς εκεί, να μην καλέσει τον παπά της Ραφήνας

  http://onnedrafinas-pikermiou.blogspot.gr/2012/01/blog-post_866.html

  Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ραφήνας – Πικερμίου

  Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
  Η αντίχριστη εβραία διεθνίστρια Διαμαντοπούλου έκοψε πίτα χωρίς παπά στο Υπουργείο της!

 20. Ο/Η Psycho λέει:

  https://attikosparatiritis.wordpress.com/2010/03/22/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81/

  Για τον μητροπολίτη Μεσογαίας
  (…)

  Κυρία Ακρίτα μου,
  (….)

  έχει 2 εκκρεμότητες:
  1.Πρώτα πρέπει να αποφασίσει αν ισχύει το ηλιοκεντρικό σύστημα και η Γη είναι σφαιρική, όπως δέχεται και αποδεικνύει η επιστήμη, ή ισχύει το γεωκεντρικό σύστημα και η Γη είναι επίπεδη, όπως προκύπτει από τις “ιερές γραφές”. Γι’ αυτή τη σχιζοφρένειά του, τις εργάσιμες ημέρες να στηρίζει το ηλιοκεντρικό σύστημα και τις Κυριακές το γεωκεντρικό, πρέπει να δώσει κάποια εξήγηση ο κ. Νικόλαος, διαφορετικά συμπεραίνω ότι προσπαθεί να τους ξεγελάσει όλους!
  2.Στη συνέχεια πρέπει να εξηγήσει, πώς πριν από 1-2 χρόνια έφερε από τη Ρωσία το πτώμα ενός “αγίου” και κάλεσε τους μαθητές να το προσκυνήσουν. Έστειλε εγκύκλιο μάλιστα στα σχολεία και έγραψε ότι “θα ωφεληθείτε αφάνταστα” προσκυνώντας ένα πτώμα (Ελευθεροτυπία, 24/9/2008). Αντιλαμβάνεστε σε ποια χώρα με πόσες παράλληλες κοινωνίες δίπλα μας ζούμε! Περιέφερε δε το πτώμα στις περιοχές των Ρωσοπόντιων στην Αττική, επειδή ο “άγιος” ήταν ρώσικης καταγωγής και προέλευσης και έβαλε στη σειρά γυναικούλες με μαντήλια, γέροντες με ρόζους στα χέρια και παιδάκια που δεν πρόλαβαν ακόμα να ενταχθούν στις συμμορίες του Μενιδίου ή της Ζοφριάς, να προσκυνήσουν ένα πτώμα, γιατί οι θεοί και οι δαίμονες αποτελούν πλέον τη μόνη ελπίδα αυτών των ανθρώπων. Όλα αυτά δε με το παγκάρι έτοιμο να δεχτεί τους οβολούς τού -κυριολεκτικά- ποιμνίου!
  (….)

  Ο κ. Νικόλαος Μεσογαίας δεν περιορίζεται όμως μόνο στη μεταφορά ιερών πτωμάτων, έχεις κι άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες: μαζεύει 1-2 ημέρες κάθε μήνα τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια της μητροπόλεώς του στην Παλλήνη και τα ευλογεί -ναι, αυτός ο μελετητής της επιστήμης και της τεχνολογίας-, τα ραντίζει με νεράκι για να συγκαλύψει ο οδηγός την ανεπάρκειά του στην ικανότητα οδήγησης, ίσως και την εξαγορά της άδειας οδήγησης με κάποια λαδώματα (Ελευθεροτυπία, 24/06/2006)…
  (….)

  Τα σέβη μου κυρία Ακρίτα

  Στ. Γ. Φραγκόπουλος
  Δρ.Μηχανικός, καθηγητής

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  18.9.2013 |
  34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

  Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση από μεγάλη ομάδα Χρυσαυγιτών

  http://www.lifo.gr/now/society/33647
  Σε καφετέρια στο Κερατσίνι βρισκόταν ο Παύλος Φύσας (σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες), γνωστός μουσικός με το όνομα Killah P, όταν έγινε αντιληπτός από ομάδα Χρυσαυγιτών οι οποίοι περικύκλωσαν το χώρο και του επιτέθηκαν.

  Μετά από αντιπαράθεση το θύμα δέχτηκε μαχαιριά στο στήθος. Υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ασθενοφόρου το οποίο κατέφτασε στο χώρο περίπου πενήντα λεπτά αργότερα, όταν ήταν πια αργά για τον νεαρό Παύλο.

  Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν ύποπτο ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του μαχαίρι.

  Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος τόσο στο σημείο της δολοφονίας όσο και στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

  Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας (Killah P.), ήταν μουσικός με αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην περιοχή και μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σύμφωνα με το enet.gr, ο 34χρονος καθόταν με τη σύντροφο του σε καφετέρια στο Κερατσίνι, όταν ομάδα νεαρών με μαύρες μπλούζες και στολές παραλλαγής τους πλησίασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ λίγη ώρα μετά έφθασαν και άλλοι. Ακολούθησε συμπλοκή.

 22. Ο/Η kseeath λέει:

  Δολοφόνοι ναζί: Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε
  http://wp.me/pryYN-1nE

 23. Ο/Η Πάστορας της Λούτσας λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/43052/%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%ba%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%cf%82-%ce%b1.html

  Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση της ωμής δολοφονίας του άτυχου Παύλου Φύσσα, μετάα και τη σύλληψη της συζύγου του δράστη.

  Η σύζυγος του 45χρονου δράστη παραδέχθηκε στην ομολογία της ότι ο σύζυγός της ζήτησε από την ίδια να απομακρύνει τα σκουπίδια που τον συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή. Η ίδια όμως, όπως μεταδίδει η Καθημερινή δεν τα πέταξε στα σκουπίδια αλλά τα πήγε στο σπίτι του προέδρου της τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

  Αρχικά η σύζυγος του δράστη είχε καταθέσει ότι τα πράγματα αυτά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Η απεργία όμως των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας την ανάγκασε να ανασκευάσει την κατάθεσή της.

  Όπως παραδέχθηκε, πήγε το αποδεικτικό υλικό στο σπίτι του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης κατά της συζύγου του δράστη αλλά και της συζύγου του προέδρου της Τ.Ο., για ψευδορκία

 24. Ο/Η Θα ξαναγυρίσουν και ... λέει:

  … θα τρέμουν.

  http://www.anergoidimosiografoi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6309.html
  Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013
  Φοβισμένοι τώρα σβήνουν τις φάτσες των μελών από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Νίκαιας

 25. Ο/Η Κάσυ Διάρογλου, η γιουσουφίτσα του αρχηγού λέει:

  Σημαντικά στοιχεία για τους πιθανούς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν τριγμούς σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς κόλπους, έχει σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ. Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από τη διασταύρωση και εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής. Για την πιστοποίηση των στοιχείων έχει ήδη ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ τα στοιχεία έχει στη διάθεσή του και το Μαξίμου.

  Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις. Στα στοιχεία που κατέχει το ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες «υπεράνω πάσης υποψίας».

  Πληροφορίες από sofokleousin.gr

 26. Ο/Η Mητροπολίτης Λούτσας και Αβύσσου λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531897

  «Η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο έκλεισε ύστερα από αναφορές ότι ορισμένα μέλη της προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών και σε άλλες παράνομες ενέργειες στην περιοχή…». Η αναφορά αυτή προς «Το Βήμα» από στέλεχος της Χρυσής Αυγής – το ίδιο πρόσωπο που είχε προχωρήσει σε σχετικές αποκαλύψεις στο φύλλο της Κυριακής 22.9.2013 – όπως και άλλων στελεχών της οργάνωσης δημιουργεί σειρά νέων ερωτηματικών για τη δράση μελών του νεοναζιστικού μορφώματος. Μία τοπική οργάνωση που εμφανιζόταν από τις πιο δραστήριες στην περιοχή «εξαϋλώθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από την ηγεσία. Το «μυστήριο της Αναβύσσου» φαίνεται ότι ήδη απασχολεί και τις δικαστικές αρχές, αφού ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται η εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής σε κυκλώματα εκβιαστών.

  Τα γραφεία της στην Ανάβυσσο, στη συμβολή της λεωφόρου Σουνίου και της 25ης Μαρτίου, εγκαινιάστηκαν μετά βαΐων και κλάδων την 1η Ιουλίου 2012, λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Στο Υπόλοιπο Αττικής η Χρυσή Αυγή είχε λάβει 32.200 ψήφους (περίπου 10%), ενώ στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού όπου ανήκει η Ανάβυσσος είχε καταγράψει ποσοστό 8,3% με 1.340 ψήφους. Στα εγκαίνια ήταν παρών και ο βουλευτής της περιοχής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε την προσωπική εργασία για το καλό της Χρυσής Αυγής».

  Οπως φαίνεται όμως, κάποιοι παρεξήγησαν αυτή την «εργασία» εν ονόματι της Χρυσής Αυγής, η οποία φέρεται ότι εν τέλει απέκτησε ποινικές διαστάσεις. Φέρεται μάλιστα να υπήρξαν και προστριβές μεταξύ μελών της τοπικής οργάνωσης και αυτό φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι. Τα γραφεία έκλεισαν τον περασμένο Ιούνιο και σε τίποτα δεν θυμίζουν τις εικόνες «δόξας» με τις οποίες είχαν ανοίξει πριν από περίπου έναν χρόνο.

  Ουδείς όμως γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στα ενδότερα της Χρυσής Αυγής και μπήκε λουκέτο στα γραφεία της οργάνωσης. Μάλιστα φέρεται να ήταν τα μοναδικά που έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον πριν από τα γεγονότα της Αμφιάλης και τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από δέκα ημέρες από άτομο που «σιτιζόταν» στα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος.

  Καβγάδες για το… καπετανάτο

  Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχή της λειτουργίας των γραφείων υπήρξαν προστριβές μεταξύ των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής για την «κηδεμονία» της τοπικής οργάνωσης. Ετσι λοιπόν σε πρώτη φάση, το φθινόπωρο του 2012, αποχώρησε ένας 40χρονος ιδιώτης από τα Καλύβια που εθεωρείτο «τοπάρχης» της Χρυσής Αυγής. Οπως προκύπτει από πρώην συνοδοιπόρους του με τους οποίους μίλησε «Το Βήμα», η αποχώρησή του έγινε ύστερα από «άνωθεν εντολές». Και αυτό διότι είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για αναφορά του ονόματός του σε σοβαρή υπόθεση που εξεταζόταν από την ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ανέφερε ότι έφυγε από την τοπική οργάνωση λόγω έλλειψης χρόνου και για επαγγελματικούς λόγους. Πάντως από πηγές υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή επισημαινόταν ότι «υπήρχαν συνεχείς διαπληκτισμοί και προστριβές μελών της τοπικής οργάνωσης».

  Σύμφωνα με καταγγελίες, τον περασμένο Φεβρουάριο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδίωξαν και χτύπησαν στην Ανάβυσσο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επειδή δεν τους άρεσε η μουσική που άκουγε στο αυτοκίνητό του. Οπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ, ενώ διερχόταν από το σημείο αντιλήφθηκε μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων να τον καταδιώκει επειδή τους ενόχλησαν τα τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος. Οταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσε η ομάδα των δέκα ατόμων, τα οποία των προπηλάκισαν, ενώ ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα και από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν 25 άτομα. Στη συνέχεια του επεισοδίου ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος. Τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είχε καταγγείλει και η τότε ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

  Ομως τα προβλήματα με την τοπική οργάνωση δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, «υπήρξαν διενέξεις μελών της οργάνωσης μέχρι και για τη διανομή τροφίμων σε κατοίκους της περιοχής». Φέρεται επίσης να υπήρξαν καταγγελίες, για τις οποίες ενημερώθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, ότι κάποιοι «πιέζουν» κατοίκους της περιοχής, χωρίς ωστόσο να δίνονται σχετικές λεπτομέρειες.

  «Για… οργανωτικούς λόγους»

  Από την άλλη πλευρά, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο ανέφεραν ότι «ποτέ δεν είχαμε καταγγελίες ότι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο προχώρησαν σε εκβιάσεις ή σε άλλες παράνομες ενέργειες». Συμπλήρωσαν δε ότι «είχαμε την αίσθηση ότι έκλεισαν τα γραφεία τους λόγω έλλειψης κόσμου…».

  Η σταγόνα που φέρεται να ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής κεντρικών στελεχών της Χρυσής Αυγής ήταν – σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες – η συμπλοκή μελών της οργάνωσης στην Ανάβυσσο λίγο πριν από μία επίσημη εκδήλωση του μορφώματος. Οπως σημείωσε ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Αναβύσσου με το οποίο ήλθε σε επικοινωνία «Το Βήμα», «δεν υπήρξε κανένα θέμα διενέξεων ή παράνομων ενεργειών. Το κλείσιμο της τοπικής οργάνωσης στην περιοχή έγινε μόνο για οργανωτικούς λόγους». Χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

  Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 25 Σεπτεμβρίου 2013

 27. Ο/Η Ιερέας του σεξ λέει:

  ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ «ΜΑΓΚΑΣ» – ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ «ΣΟΥΖΑ»!

  Δείτε τι έγραφε πέρυσι ο Η. Παναγιώταρος στην ιστοσελίδα του για την επίθεση των χρυσαυγιτών στη Ραφήνα – και τι είπε τώρα στον ανακριτή!

  Ηλίας Παναγιώταρος, Σεπτέμβριος 2012, στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος…. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία.»

  (Πηγή: http://ipanagiotaros.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html)

  Ηλίας Παναγιώταρος, Οκτώβριος 2012, στον ανακριτή: «Ήταν πράγματι μια λάθος ενέργεια, που αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη».

  (Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=242367&catid=4)

  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η «ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ», Ε;;;

 28. Ο/Η Δεσποινίς Παναγιώταρου λέει:

  http://www.inews.gr/257/rafina–pikermi-erotiko-trigono-kai-piso-oikonomiko-skandalo-.htm

  Ραφήνα – Πικέρμι: Ερωτικό τρίγωνο, και πίσω οικονομικό σκάνδαλο ;

  09:51 9/9/2013 – Πηγή: Παρασκηνιο

  Πολλά ψιθυρίζονται. Δεν ταλανίζει το Δήμο μόνον το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τη σύζυγο του δημάρχου και ιερέα της μητρόπολης αλλά και κακοδιαχείριση κονδυλίων και χορηγιών για το κοινωνικό παντοπωλείο…!!!
  Ο επιχειρηματίας, Θανάσης Αδαμόπουλος πρώην πρόεδρος Πικερμίου και σύζυγος της Χριστίνας Λαμπίρη τίθεται επικεφαλής διακομματικής ομάδας προσωπικοτήτων για να διεκδικήσει το Δήμο στις ερχόμενες εκλογές.

  8 Σεπτεμβρίου- Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και γενέθλιο της Θεοτόκου. Η Ραφήνα γιορτάζει και πανηγυρίζει τον μητροπολιτικό της ναό αφιερωμένο στην Παναγία Παντοβασίλισσα ( βασίλισσα των πάντων).

  Ο επιχώριος μητροπολίτης Νικόλαος για πρώτη φορά απών. Ο ιερέας της εκκλησίας πατήρ Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος απών, τεθείς σε αργία κι απομακρυνθείς. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Χριστόπουλος κι η δημοτική του ομάδα…, απόντες. Όλοι μπλεγμένοι σε ένα κουβάρι που όταν ξεμπλέξει ουδείς γνωρίζει πως και που θα καταλήξει.

  Στο Εσπερινό την παραμονή ο δήμαρχος ήταν παρόν με τη σύζυγο Σουζάνα. Η κυκλοφορία της Κυριακάτικης Esspresso λίγες ώρες αργότερα μα εκτενές ρεπορτάζ για το ροζ σκάνδαλο απέτρεψε την επανεμφάνιση του απατημένου συζύγου στην εκκλησία.

  Η σύζυγος του δημάρχου επ αυτοφώρω συλληφθείσα από την απατηθείσα παπαδιά στην αγκαλιά του παππά σε σεξουαλική κραιπάλη, ανέδειξε έναν παράνομο και θυελλώδη έρωτα ετών. Ο δήμαρχος καταγγέλλει στον δεσπότη τον ιερέα ότι εκτός από την σύζυγό του, την όμορφη Σουζάνα με την οποία διατηρούσε δεσμό ερωτικό, αντάλλασσε και «πονηρά μηνύματα» με τον 18χρονο γιο τους, ενώ τα κακά στόματα ψιθυρίζουν πως κι ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δεχτεί την παρενόχληση…, του βαρβάτου και πλούσιου σε ερωτικές ορμές…, ρασοφόρου.
  Τι είναι αλήθεια και ψέματα στα εν λόγω…, όντως υπερβολικά και ίσως και κακεντρεχή…;;
  Πάντως, εκτός από τα ανωτέρω, λέγεται πως η δημοτική αρχή εμπλέκεται σε κακοδιαχείριση οικονομικών πόρων. Η δημοτική αντιπολίτευσης διατείνεται πως ουδεμία απάντηση έχει λάβει σε καίρια ερωτήματα που έχει θέσει σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου. Επί τούτου στέκεται κι ο ιερέας Γεώργιος υποστηρίζοντας πως τα κονδύλια για τα συσσίτια της εκκλησίας και τα κοινωνικό παντοπωλείο ήθελε να τα καρπώνεται ο δήμαρχος για πολιτικά οφέλη. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ξεσπάσει αντιπαραθέσεις πολλές, επιμένει ο ιερέας.

 29. Παράθεμα: Ένας φιλοδυτικός Βούλγαρος στον οικουμενικό θρόνο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 30. Παράθεμα: Ένας φιλοδυτικός Βούλγαρος στον οικουμενικό θρόνο | crockorozistas

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο παπάς της Ραφήνας πληρώνεται κανονικά.
  Δεν είναι ούτε γιατρός ούτε καθηγητής.

  http://orthodoxos.wordpress.com/2013/11/26/caretta-caretta-3/
  ο Χριστιανός Ορθόδοξος

  Ιερείς και μοναχοί εκτός διαθεσιμότητος (Εύγεν, Άγιος ο Σαμαράς!!!)

  Posted in προσευχές, προφητείες, Πράξεις Ιερέων, αιρέσεις, εσχατολογικά by orthodoxos on 26/11/2013

  Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 32. Ο/Η γoυάου! λέει:

  Παλιό

  http://www.eastrunner.gr/print/?aid=500

  ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

  Γύρω στις οκτώ το πρωί θρασύτατοι ληστές κτύπησαν τον Μητροπολιτικό Ναό Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Όπως μας πληροφόρησε ο Πρωτοπρεσβύτερος της εκκλησίας πατήρ Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, μεταξύ 8 και 8.30 το πρωί, δύο ληστές ήλθαν στην εκκλησία την οποία βρήκαν κλειστή. Απ’ ότι φάνηκε στη συνέχεια οι ληστές γνώριζαν ότι η κεντρική πόρτα του ναού ήταν παλιά, οπότε και έσπασαν ένα κομμάτι στο κάτω μέρος της. Ο ένας εξ αυτών σύρθηκε απ’ το άνοιγμα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας, ενώ ο άλλος έμεινε να φυλάει τσίλιες απ’ έξω. Έκπληξη προκαλεί το πώς μπόρεσε να περάσει από ένα τόσο μικρό άνοιγμα ο κλέφτης. Λόγω του τρόπου εισόδου (έρποντας) χωρίς άνοιγμα της πόρτας, δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.

  Στη συνέχεια όμως όταν ο εισβολέας σήκωσε τη σανίδα που είχε αφαιρέσει απ’ την πόρτα εισόδου, για να σπάσει το τζάμι της εικόνας της Παναγίας Παντοβασίλισσας, βαρυφορτωμένης με χρυσά τάματα, ο συναγερμός έπιασε την κίνηση και τέθηκε σε λειτουργία. Οπότε ο κλέφτης βούτηξε μια χούφτα ταμάτων και ακούγοντας την προτροπή του συνεργού του που βρισκόταν απ’ έξω, ότι πλησιάζει άνθρωπος, εγκατέλειψε την προσπάθεια και έφυγε μαζί με τον συνεργό του απ’ την λεωφ. Φλέμινγκ όπου τους περίμενε ένας τρίτος συνεργός τους με αυτοκίνητο.

 33. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=177570
  25/02/14

  Εδώ παπάς, εκεί παπάς…

  Ο λόγος βέβαια για τη νέα ελληνική σειρά του ALPHA με τίτλο «Διά ταύτα», η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη (21.00) και έχει τα πάντα. Εξωσυζυγικά περπατήματα, εξωπραγματικά μπερδέματα, κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια), ανίερους ιερείς —-

  Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα… εκκλησιαστικό σκάνδαλο που καταλήγει στο Αυτόφωρο. Διάκος μηνύει ιερέα για άσεμνες περιπτύξεις με το ποίμνιο. Συκοφαντία ή πραγματικότητα; Είναι δυνατόν ένας πάνσεπτος ιερέας να διατηρεί σχέσεις με τη γυναίκα του δημάρχου; Ή με τον ίδιο τον δήμαρχο; Ή με τον γιο του δημάρχου; Το σενάριο βέβαια ανήκει στον Λάκη Λαζόπουλο ενώ η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Σταματόπουλου.

  ΣΩ.ΜΑ

 34. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/128835/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%C2%AB%CF%8C%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9

  Αγωγές για τα «όργια» σε μοναστήρι

  Παρασκευή, Μάιος 2, 2014

  «Σεισμό» πολλών Ρίχτερ έχει προκαλέσει στη Χάλκη το βιβλίο μιας Αμερικανίδας συγγραφέως που μιλάει για σεξουαλικά όργια σε μοναστήρι του νησιού, «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα της μικρής κοινωνίας. Το βιβλίο με τίτλο «Greek Expectations» (Ελληνικές Προσδοκίες) της Φράνσις Μάγες, το οποίο εκδόθηκε στο τέλος του 2008 (χρονιά που έζησε εκεί η συγγραφέας), προκάλεσε θύελλα στο νησί, ενώ οκτώ από τους κατοίκους υπέβαλαν μήνυση ζητώντας συνολικά 800.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.

  Οπως είπαν οι ενάγοντες, με έκπληξη πληροφορήθηκαν από τρίτους ότι η συγγραφέας εξέδωσε βιβλίο στο οποίο αναφέρεται άκρως δυσφημιστικά, μειωτικά, προσβλητικά και ψευδώς σ’ αυτούς, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή τους. Σύμφωνα με την αγωγή, στο βιβλίο αναφέρονται όργια που έλαβαν χώρα σε μοναστήρι και, όταν αναζήτησαν το βιβλίο, διαπίστωσαν ότι στις σελίδες 187-188 γινόταν προσωπική αναφορά σε εκείνους:

  Στο κελί

  «…Ο ιερέας τελούσε τη λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Ομως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από τη θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλι κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του. Ομως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δύο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ κι αυτό τονίστηκε όταν το ένα από τα κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά, ενώ ο προηγούμενος (τελευταίος) πελάτης της απομακρύνθηκε προσαρμόζοντας χωρίς συστολή τα γεννητικά του όργανα στο παντελόνι του. Φάνηκε ότι οι κόρες του επιστάτη του μοναστηριού είχαν χρησιμοποιηθεί από τον πατέρα τους από την πρώιμη ηλικία και επομένως δεν σκέφτηκαν τίποτα παρά να βοηθήσουν στην εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης των νεαρών, όμως σε ώρα ανάρμοστη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι άφησε μόνο μια άσχημη γεύση στο στόμα!»

  Οπως τονίζεται στην αγωγή, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική», το απόσπασμα του βιβλίου είναι «εξόφθαλμα ψευδές και υβριστικό, προσβάλλει και μειώνει την προσωπικότητα των μηνυτών, ακόμα και των μη αναφερομένων ρητά στο κείμενο προσώπων μελών της οικογενείας».

  Από την πλευρά της η κυρία Μάγες διατείνεται ότι το 2008, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο νησί, έγραψε ένα βιβλίο που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2008 και στο οποίο αναφέρονται φανταστικά περιστατικά που εμπνεύστηκε από τις εντυπώσεις ή εμπειρίες που συνδέονται με την περίοδο της ζωής της στη χώρα μας και ισχυρίζεται ότι τα αναφερόμενα στο βιβλίο της είναι φανταστικά περιστατικά.

  Εύα Παπαδάτου

 35. Ο/Η Eνορίτης λέει:

  Παράξενα δικάζει ο δέσποτας

  http://www.notioanatolika.gr/index.php/news/5538-2014-07-31-15-00-34

  Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο μητροπολίτης Νικόλαος σε κηδεία ιερέα στο Μαρκόπουλο!

  31 Ιουλίου 2014

  Βαρύ παραμένει το πένθος από την απώλεια ενός ξεχωριστού ιερέα του Μαρκοπούλου, του πατέρα Χρήστου Καλιαβασίλη.

  Ο παπα Χρήστος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα εξαιτίας εμφράγματος βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και το πολυπληθές ποίμνιό του το οποίο είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον ιερέα του.

  Στην εξόδιο ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης περισσότερα από χίλια άτομα έδωσαν το παρόν για τον ύστατο αποχαιρετισμό.

  Το κλίμα ήταν βαρύ όχι μόνο εξαιτίας του ξαφνικού χαμού του άξιου κληρικού αλλά και διότι όλοι θυμήθηκαν το μαρτύριο που πέρασε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του άτυχου περιστατικού του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη το καλοκαίρι του 2011.

  Ενός δυστυχήματος το οποίο τον έφερε απέναντι από την Εκκλησία την οποία αγάπησε και υπηρέτησε με θέρμη επί ολόκληρες δεκαετίες.

  Δεν είναι τυχαίο ότι για την προσφορά του ιερέα μίλησε με θερμότατα και άκρως συγκινητικά λόγια ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης ενώ ακόμη και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υποχρεώθηκε να κλείνει το γόνυ στον «Σταυρό που σήκωσε και στη δοκιμασία που πέρασε» ο παπα Χρήστος τα τελευταία χρόνια.

  18 ιερείς παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία αλλά όχι ο μητροπολίτης Νικόλαος αφού αυτή ήταν η επιθυμία της οικογένειας του πατέρα Χρήστου Κολιαβασίλη.

  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του notioanatolika.gr στενό συγγενικό πρόσωπο του θανόντος επικοινώνησε με τη Μητρόπολη και διαμήνυσε στον Νικόλαο ότι είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην κηδεία.

  Η δυσφορία που υπάρχει στο πρόσωπο του Μεσογαίας οφείλεται στο γεγονός ότι η περιπέτεια που πέρασε μέχρι την ημέρα του θανάτου του, ο παπα Χρήστος, οφειλόταν στον τρόπο με τον οποίο ο Νικόλαος αντιμετώπισε τον κληρικό εξαιτίας του δυστυχήματος στο οποίο είχε εμπλακεί.

  Ήταν το καλοκαίρι του 2011 όταν ο παπα Χρήστος οδηγώντας το αυτοκίνητό του και κατευθυνόμενος από το Πόρτο Ράφτη προς το Μαρκόπουλο, παρέσυρε ένας 75χρονο άνδρα ο οποίος τελικά εξέπνευσε.

  Τότε με παρέμβαση και του Νικόλαου ο ιερέας ετέθη με απόφαση του εκκλησιαστικού δικαστηρίου σε 5ετή αργία και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν προσπάθειες για να μετριαστεί η ποινή αυτή, πολλοί ισχυρίζονται ότι προσέκρουσε στην κάθετη αντίρρηση του Μεσογαίας.

  Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο πατέρας Χρήστος από την Εκκλησία του κόστισε σε βαθμό να κλονιστεί και η υγεία του.

  Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η πόλη του Μαρκοπούλου στάθηκε στο πλευρό του – μάλιστα υπήρξε και ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του δημοτικού συμβουλίου – τελικά ουδείς εκκλησιαστικός παράγοντας συγκινήθηκε.

  Ήταν φυσικό λοιπόν για την οικογένεια του εκλιπόντος να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση για το πρόσωπο του μητροπολίτη Νικολάου.

 36. Ο/Η Εξελίξεις λέει:

  Εξελίξεις:

  http://www.eastrunner.gr/v2/?p=19311

  July 30, 2015 posted by Eastrunner

  Ο π. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος σας ενημερώνει για την εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων στις 7-8-2015

  Αγαπητοί φίλοι,

  Αν και θα έπρεπε να ανεβάζουμε ευχάριστες στιγμές στα χρονολόγια μας, υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που σε πνίγει το δίκιο και θέλεις να εξωτερικεύσεις αυτό που αισθάνεσαι μέσα σου, για κάποιους «ανθρώπους» που σε πλήγωσαν.
  Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 συζητούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα Ασφαλιστικά Μέτρα συντηρητικής κατάσχεσης (ύψους 500.000 Ευρώ στον καθένα) που κατέθεσα, εναντίον των 1. Μητροπολίτη Νικολάου Χατζηνικόλαου και 2. τέως δημάρχου Ραφήνας Γιώργου Χριστόπουλου (και νυν πολιτευτή με την Ν.Δ. Κυκλάδων), για το γνωστό προ διετίας «σκάνδαλο» της Ραφήνας.
  Σας περιμένω όλους στο κτίριο 4 της οδού Ευελπίδων την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 9.00 το πρωί να ακούσετε και να μάθετε όλη την αλήθεια για την πλεκτάνη και σκευωρία των δύο αυτών «κυρίων» εναντίον μου.

  http://www.irafina.gr/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-100/

  «Θέλω να σας πάρω ένα… 100» (φωτογραφίες και βίντεο)

  27/03/2015

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν της κ. Πολυτίμης Μεταξά για την δωρεά του περιπολικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Μπουρνούς και Αντώνης Παλπατζής, ο Πρόεδρος του Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Γεώργιος Ορκόπουλος, ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος αλλά και συγγενείς της κ. Μεταξά.

 37. Ο/Η Rafina λέει:

  http://www.paratiritis-news.com/?p=60263

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ερωτυλος παπας ηθελε να… “κουτουπωσει” Δημαρχο!

  By Paratiritis-news.com / 3 years ago

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ερωτυλος παπας ηθελε να… “κουτουπωσει” Δημαρχο!
  σε θέρετρο της ανατολικής Αττικής

  Πρωτοφανές «ροζ» σκάνδαλο φέρνει στο φως η Εspresso της Κυριακής. Πρωταγωνιστές, ο δήμαρχος, η γυναίκα του, ο παπάς του κεντρικού ναού και η σύζυγός του. Η τελευταία μάλιστα έγινε ντεντέκτιβ και τσάκωσε στα πράσα τον ασυγκράτητο ιερέα.

  Η ερωτική ιστορία της γυναίκας του 62χρονου δημάρχου σε θέρετρο της ανατολικής Αττικής και του ιερέα φαίνεται ότι άρχισε πριν από καιρό και στην αρχή παρέμενε εφτασφράγιστο μυστικό. Γοητευτική, ξανθιά και με ενεργή δράση σε φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας, η αρκετά νεότερη από τον σύζυγό της δημαρχίνα είχε την εύκαιρα να ξεκλέβει χρόνο για να βλέπει τον έρωτά της.

  Από την άλλη, μεγαλωμένος από μικρό παιδί στο δημοφιλές παραθεριστικό θέρετρο, υποχρεωμένος να συναναστρέφεται με πολλούς δημότες και έχοντα σωρεία υποχρεώσεων, ο σύζυγός της δεν είχε την ευκαιρία να καταλάβει τις απουσίες της ούτε και να ασχοληθεί με κουτσομπολιά. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για την παπαδιά που άρχισε υποψιάζεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά.Προσπαθώντας να βρει τι συμβαίνει η σύζυγος του ιερέα υποψιάστηκε ότι οι συναντήσει του παράνομου ζευγαριού γίνονταν στο υπόγειο στου σπιτιού της.

  Προκειμένου να επιβεβαιώσει τις υποψίες της αποφάσισε να τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και να αφήσει την κάμερα να κάνει όλη τη δουλειά. Το κόλπο δεν άργησε να αποδώσει αφού έπειτα από λίγες ημέρες η κάμερα αποτύπωσε τη μυστική, φλογερή συνάντηση της γυναίκας του δημάρχου –και μητέρας δύο παιδιών- με τον άτακτο ιερέα.

  Το νέο κυκλοφόρησε γρήγορα στη μικρή τοπική κοινωνία και σύντομα έγινε το αγαπημένο θέμα συζήτησης. Οι κακές γλώσσες έκαναν μάλιστα την ιστορία ακόμη πιο «ροζ» καθώς υποστήριζαν ότι ο πραγματικός στόχος του ιερέα δεν ήταν η σύζυγος αλλά ο δήμαρχος, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί τον έρωτά του.

  Οπως ήταν φυσικό η υπόθεση έφτασε και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με τους υπεύθυνους να αποφασίζουν, προκειμένου να σταματήσει το σούσουρο, να περάσουν σε έκτακτη μετάθεση του ιερέα από τον κεντρικό ναό του δημοφιλούς θερέτρου.

 38. Ο/Η Rafina λέει:

  http://www.eastrunner.gr/v2/?p=19311

  Ο π. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος σας ενημερώνει για την εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων στις 7-8-2015

  Αγαπητοί φίλοι,
  Αν και θα έπρεπε να ανεβάζουμε ευχάριστες στιγμές στα χρονολόγια μας, υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που σε πνίγει το δίκιο και θέλεις να εξωτερικεύσεις αυτό που αισθάνεσαι μέσα σου, για κάποιους «ανθρώπους» που σε πλήγωσαν.
  Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 συζητούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα Ασφαλιστικά Μέτρα συντηρητικής κατάσχεσης (ύψους 500.000 Ευρώ στον καθένα) που κατέθεσα, εναντίον των 1. Μητροπολίτη Νικολάου Χατζηνικόλαου και 2. τέως δημάρχου Ραφήνας Γιώργου Χριστόπουλου (και νυν πολιτευτή με την Ν.Δ. Κυκλάδων), για το γνωστό προ διετίας «σκάνδαλο» της Ραφήνας.
  Σας περιμένω όλους στο κτίριο 4 της οδού Ευελπίδων την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 9.00 το πρωί να ακούσετε και να μάθετε όλη την αλήθεια για την πλεκτάνη και σκευωρία των δύο αυτών «κυρίων» εναντίον μου.

 39. Παράθεμα: Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.