Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…

…να φροντίσει να ερευνηθεί η καταγγελία για ιερή παιδική εκπόρνευση στην πόλη του

Et in Salonika ego

Et in Salonika ego

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Να εξηγήσω αρχικά τι εστί Αμανατίδης (που όπως θα δείτε, έχει στη Βουλή και στο κόμμα του τρεις ιδιότητες-τίτλους που συνδέουν την πολιτική του θέση με την Εκκλησία), διότι η χριστιανική και αριστερή του σεμνότητα τον κρατάει σε επιλογή πανελλήνιας-όχι όμως και τοπικής-αφάνειας: «ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ. Φουντώνει η μάχη των κομμάτων για τις ψήφους της Εκκλησίας……..Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η ατζέντα των εκκλησιαστικών θεμάτων βρίσκεται τόσο ψηλά στην προεκλογική ρητορική με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να διατηρήσουν την προνομιακή επαφή τους με τον εκκλησιαστικό χώρο και τον ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση αναζητώντας το δικό του μερίδιο… ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: ‘Δεν απειλείται η μισθοδοσία του Κλήρου’…..», (21.1-dogma.gr).

Φαίνεται πως η άδολη πίστη αυτού του ανθού της Αριστεράς, εκτιμήθηκε από τον κρατικό τριαδικό θεό και από τον έμμισθο εκπρόσωπό του το Μακεδονομάχο και ξενοφοβικό Διονύση Ρούσα από τα Κούκουρα της Ηλείας, αντικανονικό εκ μεταθέσεως (ποινή καθαίρεση)  δεσπότη Θεσσαλονίκης και θαυμαστή του Αρχισταυρωτή Μεγαλέξανδρου κι έτσι ο πανελληνίως άγνωστος δάσκαλος από την Καλαμαριά σκαρφάλωσε, ως εκ θαύματος, στην πρώτη θέση των Θεσσαλονικέων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας ακόμη και τον αιώνιο έφηβο με την, πιο μαύρη κι από τα μαλλιά του Λαφαζάνη, κοτσίδα, ποιητή-υπουργό.

Σχετικά με το θαύμα αυτό κάτι σημειώθηκε στα ψιλά (‘Βηματοδότης’,  8/1-05:45), αλλά πόσοι παίρνουν χαμπάρι ιερές διεργασίες, που ανατρέπουν παραδοσιακές αξίες στο χώρο της Αριστεράς: «Βοήθεια, χριστιανοί. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι η εικόνα του κ. Τσίπρα να απελευθερώνει ένα περιστέρι των Θεοφανίων πολύ άρεσε στους συντρόφους του, …. Ξαφνικά ανακάλυψαν, φέρ’ ειπείν, ότι ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που ουκ ολίγες φορές είχε επικρίνει τον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δήλωνε άθεος, ήταν συμμαθητής του Π. Κουρουμπλή και ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Θ. Δρίτσα. Αλλά τα καλύτερα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδης (ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος), σύμβουλος επί θρησκευτικών θεμάτων του κ. Τσίπρα, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με το χιουμοριστικό σύνθημα «Βοηθήστε τους χριστιανούς του ΣΥΡΙΖΑ»

Ομολογώ πως αγνοούσαμε το χιούμορ του κ.Αμανατίδη, αλλά είμαστε οι μόνοι που είχαμε παρουσιάσει τις ανιδιοτελείς σχέσεις του μαχητικού προστάτη των φοροφυγάδων και κατήγορου των εφοριακών (όταν τολμούν να κάνουν το καθήκον τους) κ.Δρίτσα, με το δεσπότη Χρίστο Μεντζελόπουλο, οι οποίες οφείλονται στην απόλυτη σιωπή που τηρεί ο σήμερα υπουργός και υπουργικός σύζυγος στα λογής καμώματα (σφοδρές επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, καθολικούς, Εβραίους, καλλιτέχνες κλπ) του πειραιώτη αρχιρασοφόρου, πρώην φίλου της Χ.Α, σχέσεις που διαταράχθηκαν κάπως όταν με πάρα πολλή ευγένεια ο κ.Δρίτσας κατήγγειλε τις σε βάρος  του προεκλογικές δεσποτικές μικροζαβολιές, υπέρ του αντιπάλου του, του ευσεβέστατου εφοπλιστή Μαρινάκη.

Που τον χάνει, που τον βρίσκει κανείς τον κ.Αμανατίδη,  γ.γ. της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής» (!) αν ψάξει λίγο στο διαδίκτυο; Σε εκκλησιαστικά συνέδρια της Αριστεράς (!), σε επισκέψεις σε πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, μητροπολίτες, καλόγερους, με αποκορύφωμα την παρουσία του  μαζί με πολλά ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο ευλαβέστατος κ.Ν.Παππάς) στην ενθρόνιση του νεαρού δεσπότη της, όχι και τόσο καλής φήμης, μητρόπολης Ν.Ιωνίας, ευνοούμενου του μακαρίου Χουντόδουλου και του ιερού Ιερώνυμου, τ.συνεφημερίου της Αγ.Μαρίνας Θησείου. Ο κ.Αμανατίδης δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Επισκέπτης του Αγ. Όρους, επισκέπτης του Mακεδονομάχου δεσπότη Γιάννη Τασσιά, με τον οποίο συζητάει «θέματα εθνικού ενδιαφέροντος» (sic), και ο οποίος ως πρωτοσύγκελος Θεσσαλονίκης είχε πρωτοστατήσει στα άγρια επεισόδια της Ροτόντας [1996, βλ Μακεδονία: 17/5/2010, «ΠΑΤΕΡ Ι. ΤΑΣΣΙΑΣ Έγινε (επιτέλους) μητροπολίτης»], επισκέπτης ακόμη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, γνωστού για τις επιθέσεις του στο ΑΚΕΛ, για τις ιερές επιχειρηματικές και τραπεζικές δαστηριότητές του, για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έχει δώσει για δήθεν μοίρασμα του ιερού πλούτου στο λαό (τον «πίστεψε» μόνο η ακροδεξιά και ο πρόθυμος Γλέζος-20.3.2013), για τις πολιτικές του παρεμβάσεις που έχουν καταγγελθεί από όλα τα κυπριακά κόμματα πλην των νεοναζιστών (ΕΛΑΜ), στους οποίους έχει δείξει συμπάθεια, γεγονός που δυστυχώς δεν έχει εμποδίσει ούτε τον πρωθυπουργό ούτε την πρωταγωνίστρια βιντεοταινιών επίδοξη διάδοχό του, να τον αναβαθμίσουν σε πολιτικό τους συνομιλητή. Αποκορύφωση της ιερής θητείας του κ.Αμανατίδη είναι πως μπήκε επικεφαλής της σεμνής συνοδείας του αρχηγού Κράτους φλόγα από το τσακμάκι του πατριάρχη, αν και ξέρει άριστα και τη θεομπαιχτική απάτη και το ρατσιστικό χαρακτήρα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τα φοβερά σκάνδαλα της αδελφότητάς του. Με λίγα λόγια ο κ.Αμανατίδης δεν είναι ο οποιοσδήποτε άσχετος βουλευτής του σωρού του ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύει κανονικά και παίζει εν ου παικτοίς με το όπιο της βλάσφημης θρησκευτικής αγυρτίας ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση, υποδυόμενος τον ευσεβή ενώ προφανεστατα είναι πιο άθεος και από Αρχιεπίσκοπο.

Έρχομαι στο θέμα μου. Ο κ.Άνθιμος είναι γνωστός διώκτης της πορνείας του πολιτικού γάμου και της ομοφυλοφιλίας (των μη κληρικών), μέλος του συνοδικού δικαστηρίου που είχε αθωώσει τον πορνοφασίστα μητροπολίτη Πρεβέζης Κορνάρο και υποστηρικτής του μητροπολίτη Λήμνου (γνωστoύ και από τις ερωτήματα και τις καταγγελίες εναντίον του του Γρ.Μιχαλόπουλου-και αργότερα και μιας ψάλτριας, ‘Ελευθεροτυπία’, 30.4.2008-‘Espresso’, 1.5).

Γνωρίζουμε πως είναι πελαγωμένος στον ωκεανό των αγαθοεργιών του και στις προσευχές του. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχει συνέλθει ακόμη, από τη σύλληψη του αγιορείτη εφημερίου του για σεξουαλική παρενόχληση διανοητικά καθυστερημένου νεαρού σε παραλία της Στυλίδας τον Αύγουστο του 2009, η οποία δημοσιεύτηκε και σε ειδική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που καταγγέλει παιδεραστίες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γενικά, ορθόδοξων ιερέων.

Ο εφημέριος κρύφτηκε στο Αγ.Όρος και περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι απέγινε με τις ανακρίσεις που υποτίθεται πως διέταξε ο μητροπολίτης ‘Χρυσής Αυγής’, Αθανασίας του Αιγάλεω, πορνοαρχαιοκάπηλου αφορολόγητου-θαυματουργού βρυκόλακα Βησσαρίωνα και Φθιώτιδος. Ένας άγιος δεσπότης που τον τιμάνε ο πρόεδρος και οι τρεις τοπικοί άνδρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απόλυτα φυσικό πως ο κ.Άνθιμος, ευρισκόμενος στα πρόσω της μάχης κατά του gay parade, δεν πληροφορήθηκε την παρακάτω είδηση, ώστε να διενεργήσει τα δέοντα: «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη….Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ‘ψαρέματος’. ‘Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του. Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα…» (iefimerida.gr, 6.4). Δημοσιεύτηκε η είδηση, αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μετά η γνωστή σιωπή της εκκωφαντικής και συχνά και εγκληματικής, ρωμέικης αδιαφορίας (δεν αφορά τα δικά μας παιδιά). Η Μητρόπολη, δεν αισθάνθηκε ούτε την ανάγκη να βγάλει μια από τις γνωστές προσχηματικές παπαδίστικες ανακοινώσεις, που εκδίδονται μόνο όταν το πράγμα πάρει διαστάσεις και μετά «ξεχνιούνται» από όλους, όπως π.χ. η ανακοίνωση που υπάρχει στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής (10.7.2011, 17:01).

Eπειδή τα στοιχεία για το ακριβό αυτοκίνητο (χρώμα και μάρκα) του σταυροφόρου (άρα αρχιμανδρίτης ή πρωτοπρεσβύτερος;) ιερέα της συμπρωτεύουσας  ή έστω της ευρύτερης ιερής περιοχής της είναι πολύ σαφή και μπορεί εύκολα να οδηγήσουν την αστυνομία (που ασφαλώς αγνοεί το τι συμβαίνει τη νύχτα στο Σταθμό) και επειδή οι εισαγγελείς, οι αστυνομικοί και οι αρχιεπίσκοποι Τσίπρα, Λαυρεντιάδη & Κυριακίδη, δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν εφημερίδες, ας αναλάβει ο ευσεβέστερος όλων των βουλευτών Θεσσαλονίκης και πανάξιος «διάδοχος» του κ.Παπαθεμελή την πρωτοβουλία να υποδείξει σε κάθε αρμόδιο, είτε δημόσια με ερώτηση στη Βουλή είτε με προσωπική παράσταση, το καθήκον του. Η προκλητική αδιαφορία με την οποία έχει ο καθ’ύλην αρμοδιότερος βουλευτής της πόλης επιδείξει για το θέμα αυτό, με κάνει να πιθανολογώ πως είναι πιο άθεος και από το μητροπολίτη του και από τον πρωθυπουργό του, ο οποίος ανακάλυψε φέτος και τον Επιτάφιο, γιατί ένας ειλικρινής πιστός, που δεν ζει επαγγελματικά από τη θρησκεμπορία όπως οι κρατικοί μιτροφόροι, αν μη τι άλλο θα ανήκει στους «αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου Του».

ΥΓ
Ο κ.Αμανατίδης δεν ξέρει ούτε τα όρια του γελοίου (matrix24.gr, 4/6/2014): «Ο ΣΥΡΙΖΑ θρηνεί τον γέροντα Μωυσή! Αναλυτικά η επιστολή προς τον ηγούμενο …: ‘Πανοσιολογιώτατε, …….ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγ.Ιωάννου της Ι. Σκήτης Αγ.Παντελεήμονος.  Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία. Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του. …..Αμανατίδης…. -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα»

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

33 Responses to Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…

 1. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Mιχαλολιάκος: O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στήριξε το ΕΛΑΜ – Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος στο 24Η (βίντεο) – See more at: http://www.24h.com.cy/society/item/43911-mixaloliakos-o-arxiepiskopos-kiprou-stirikse-to-elam-ti-apanta-o-arxiepiskopos-sto-24h-video.html#sthash.DtI3TDao.dpuf

  http://cyprusnews.eu/alitheia/3072586-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85.html
  Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

  Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο είχε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_10.html

  Θρησκευτικές «ευαισθησίες» του ΣΥΡΙΖΑ

  Από giorgis , Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 | 1:51 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Αναγνώστης μας έστειλε μαιηλ και ζητάει να σχολιάσουμε αυτό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα» και έχει να κάνει με την επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος είναι και υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, σε έναν ηγούμενο ενός μοναστηριού του «αγίου» όρους και με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του κόμματος του γιατί πέθανε ένας καλόγερος.
  Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε αναφέρει:

  «Πανοσιολογιώτατε,

  Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας

  (…..)

  Ρε μπας και το κόμμα της Κουμουνδούρου πάει να αποτινάξει από πάνω του όσα του χρέωσε οι «φωτισμένος ποιμένας» δεσπότης Πειραιά Σεραφείμ και μετά το Το «προσκύνημα» της Ρένας Δούρου στο «Αγιο» Ορος στο οποίο το στέλεχος του Σύριζα είχε κάνει αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες», και στις προοπτικές στήριξης του από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, …. έχει μπει σαν στόχος στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απ’ τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας να δώσει και ..εξετάσεις στους ρασοφόρους αναζητώντας τις ψήφους του «ποιμνίου» τους;

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.stoxos.gr/2013/09/blog-post_7849.html

  13/9/13

  ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ!!! ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ…

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrusostomos-kuprou-gia-e.la.m.-chrush-augh-echoun-polla-thetika-stoicheia

  Χρυσόστομος Κύπρου για Ε.ΛΑ.Μ. – Χρυσή Αυγή: “Έχουν πολλά θετικά στοιχεία”

  http://www.naftemporiki.gr/story/910934/to-koinoniko-ergo-tis-ekklisias-kuprou-eksire-o-al-tsipras

  Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Κύπρου εξήρε ο Αλ. Τσίπρας

  Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Κύπρου εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο γιατί «η κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα».

  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=650924

  Ιερές μπίζνες στην Κύπρο

  Πώς η Αρχιεπισκοπή της Μεγαλονήσου έχασε την Ελληνική Τράπεζα, παρά το κόλπο γκρόσο με το οικόπεδο

  http://www.ant1iwo.com/news/oikonomia/article/97363/erije-nomna-o-arxiepiskopos-den-mas-endi/
  Τέρμα οι Τράπεζες για την εκκλησια – Δεν μας ενδιαφέρουν είπε ο Αρχιεπίσκοπος

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=274600
  Οι ιερές μπίζνες της Εκκλησίας στην Κύπρο

  Οι χρυσοφόρες επενδύσεις σε συνεργασία με τους εμίρηδες του Κατάρ, με τη βοήθεια του Θεού και του Αλλάχ

  http://www.inewsgr.com/253/biznes-me-rosous-gia-tin-ekklisia-tis-kyprou.htm

  Μπίζνες με Ρώσους για την Εκκλησία της Κύπρου

 4. Ο/Η Mικρή Λουλού λέει:

  http://jungle-report.blogspot.gr/2015/04/mylwnakis-metanastes.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Jungle-report+(JUNGLE-Report)

  JUNGLE-Report

  Αντώνης Μυλωνάκης: «Άμα είναι μόνος του, να τον πνίξεις» [video]

  τάδε έφη SPY

  15 Απρ 2015

  Ο απόστρατος συνταγματάρχης, πολιτευτής με το ΛΑ.Ο.Σ και, κατά δήλωσή του, εθνικιστής Αντώνης Μυλωνάκης κάνει τα τελευταία χρόνια καριέρα και στη δημοσιογραφία, παλαιότερα ως σχολιαστής και νυν ως παρουσιαστής σε πολιτικού περιεχομένου εκπομπές, με καλεσμένους από όλο το πολιτικό φάσμα. Εκπομπές που ενίοτε αγγίζουν ποιοτικά ακόμα και το επίπεδο του Στέφανου Χίου.
  Αυτό τον καιρό παρουσιάζει στο τηλεοπτικό κανάλι του Καρατζαφέρη, ονόματι ΑΡΤ, την ενημερωτική εκπομπή «Εκρηκτικό Δελτίο». Στο τέλος δε κάθε εκπομπής συμμετέχει με τηλεφωνικές παρεμβάσεις και το τηλεοπτικό του κοινό, που στη συντριπτική του πλειοψηφία χαρακτηρίζεται από έναν ειδικό δείκτη νοημοσύνης.

  Έτσι και στη χθεσινή εκπομπή, με αφορμή τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς κάποιου τηλεθεατή για τους «λαθρομετανάστες», άδραξε ο Αντωνής Μυλωνάκης την ευκαιρία να στείλει ένα πανανθρώπινο μήνυμα-προτροπή στις ελληνικές συνοριακές αρχές και κυρίως στο Λιμενικό: «Πέφτει ο άλλος [ο μετανάστης] στη θάλασσα και άμα είναι μόνος του, να τον πνίξεις. Άμα είναι το μωρό μαζί του; Τι να κάνουμε; Πρέπει να τον πάρουμε». Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, αλλά μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας.

  Αν έχει και μωρό μαζί του τον βγάζουμε, ειδάλλως τον πνίγουμε. Μην έχουμε δηλαδή κι άλλα Φαρμακονήσια, όπου το Λιμενικό έπνιξε και τα μωρά.

  Ο Σωτήρης Κοντονάσιος του Σύριζα παραδίπλα, ατάραχος, λες και άκουσε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Δεν είναι για να αντιδράει, άλλωστε, και να ρισκάρει τις επόμενες προσκλήσεις στην εκπομπή. Όσο για το ΕΣΡ και τις εισαγγελικές αρχές, είναι σίγουρο πως θα μείνουν κι αυτές ατάραχες. Μια απλή δημόσια προτροπή σε δολοφονίες ήταν, δεν σατιρίστικε δα και ο γέροντας Παΐσιος.

  • Ο/Η Kάσυ Διάρη, πνίχτονα λέει:

   O Σωτ.Κοντονάσιος του ΣΥΡΙΖΑ που ακούει απαθής την προτροπή για πνίξιμο του πρόσφυγα στη θάλασσα έχει το εξής ιστορικό που εξηγεί πολλά, και για τον ίδιο και για το τι είναι το ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΕΛ ή τι καταστάσεις κουκουλώνει το «αντιμνημόνιο».

   http://xiromeronews.blogspot.gr/2015/01/blog-post_837.html

   Στην τοπική τηλεόραση της Ναυπάκτου παραχώρησε συνέντευξη χθες ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Σωτήρης Κοντονάσιος.

   Ο κ. Κοντονάσιος αρχικά αναφέρθηκε στην πολιτική του διαδρομή που ξεκίνησε απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε μετά το 2009 με το Γιάννη Δημαρά με τον οποίο ίδρυσε την Αυτοδιοικητική Παράταξη “Άρμα Πολιτών” και κατέληξε στο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια του οποίου εντάχθηκε το 2012 ως συνεργαζόμενος για να αντιμετωπιστούν οι μνημονιακές δυνάμεις!……

 5. Ο/Η this is syriza λέει:

  μια απλοϊκή προσέγγιση, η αριστερή Πρόεδρος και οι «δεξιοί» του ΣΥΡΙΖΑ που όμως αποκαλύπτει κυρίως πίσω από τις γραμμές τον κατακόρυφο διχασμό ΄στο κόμμα και το φλερτ της ηγεσίας με μεγαλοεπιχειρηματίες και ΜΜΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί για να κερδίσει την υποστήριξή τους, αλλά δεν λέει να πάρει τα λεφτά που χρωστάνε.

  http://vathikokkino.gr/archives/94706

  Πού την πάνε την Πρόεδρο;
  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλους – “Unfollow”

  …….
  Μέχρι χτες, οι εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήθηκαν έντεχνα από την ηγετική ομάδα γύρω από τον Τσίπρα για να «μαζέψουν» ψηφοφόρους τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά – και τα κατάφεραν. Όμως, δεν είναι μακριά η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να διαλέξει κατεύθυνση. Γι’ αυτή την επόμενη μέρα έχουν ήδη αρχίσει να ερίζουν τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας τρόπους και μεθόδους που καθόλου άγνωστες δεν μας είναι από το… προηγούμενο καθεστώς.

  ……..

  Ιστορίες ανανεωτικής αριστερής

  Ο Νίκος Φίλης, αισίως στα 55 του, ο μεγαλύτερος του κατά 9 χρόνια Νίκος Βούτσης και ο βενιαμίν της παρέας αλλά και αυτός πλέον πενηντάρης Πάνος Σκουρλέτης -όλοι προβεβλημένα πρόσωπα της νέας διακυβέρνησης- συνυπήρξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ηγεσία της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος,

  …….

  Οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο

  Στην πραγματικότητα, ο Φίλης, ως βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παίζει ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, με ιδιαίτερα προσωπική χροιά. Αυτή η φουρνιά των παλαιάς κοπής στελεχών βρέθηκε για πολλά χρόνια στο περιθώριο της εξουσίας, σε σφιχτό εναγκαλισμό με ένα… επάρατο 3-4%, από το οποίο ποτέ δεν έλεγε να ξεκολλήσει. Με τα χρόνια το συγκεκριμένο «μπλοκ» έχει συνάψει φιλικές ή και άλλου τύπου σχέσεις με αυτό που ονομάζουμε αστικό επιχειρηματικό κόσμο, κατεστημένο ή τέλος πάντων μέρος της διαβόητης ολιγαρχίας, που όλα τα κόμματα ευαγγελίζονται ότι θα πολεμήσουν, αλλά κανένα δεν κατάφερε να το πράξει μέχρι σήμερα. H φράση του Μποδοσάκη «οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο», είναι αποκαλυπτική…

  Ε, με αυτήν τη συγκεκριμένη κάστα ο Νίκος Φίλης, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, διατηρεί σχέσεις. Μπορεί η Γιάννα Αγγελοπούλου να προσέγγισε όψιμα το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (πάντως αρκετά πριν από τις εκλογές), όμως η σχέση της με τον δικηγόρο Δημήτρη Φίλη πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αφού είναι πάνω από δεκαετία που ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί νομικά την κα Αγγελοπούλου. Γνωστές σχέσεις με επιχειρηματίες έχουν επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, αλλά και ο νεόκοπος φίλος των καναλιών (και των καναλαρχών) Νίκος Παππάς, που έχει στην αρμοδιότητά του τη ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες. Μια ρύθμιση την αναγκαιότητα της οποίας πολλοί θυμήθηκαν με αφορμή την ενορχηστρωμένη επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο, κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε (και αν) θα κάνει την εμφάνισή της…

  Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε;

  Την ίδια φοβία για την όποια αλλαγή σε επίπεδο κοινωνίας έχουν και όσοι βολεύτηκαν γρήγορα στις νέες τους καρέκλες και θέλουν να ακολουθήσουν τον… εύκολο δρόμο για να τις διατηρήσουν. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την υποστήριξη της οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας, και των μίντια που αυτή ελέγχει. Η τοποθέτηση ή η διατήρηση σε καίριες θέσεις ανθρώπων του συστήματος, όπως η Παναρίτη ή η Σακελλαρίου, βαδίζει σε αυτόν το δρόμο. Οι κινήσεις της Προέδρου της Βουλής βαδίζουν στον ανάποδο.

 6. Η απάντηση τού Αλέξη Τσίπρα στήν προσφορά? τού Ιερώνυμου τής εκκλησιαστικής περιουσίας.

  http://www.lifo.gr/now/politics/64541

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κοροϊδεύει με προκλητικό τρόπο ο κ.Τσίπρας και υποτιμάει τη νοημοσύνη μας, βαπτίζοντας την επιθυμία του, φερόμενου από ακροδεξιές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν (δεν τις διέψευσε πάντως μέχρι τώρα κανείς) ως παλιού φίλου του πατέρα του, αρχιεπισκόπου Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη για νέες ιερές κερδοφόρες και αφορολόγητες μπίζνες και αρπαγές ΄κρατικών περιουσιακών στοιχείων, με λεφτά και συνδρομή της Πολιτείας, σε ανθρωπιστική πρόταση της Εκκλησίας.

   http://indobserver.blogspot.gr/2013/07/blog-post_12.html

   Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ «ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ» ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!

   Η Κατασκευαστική του εταιρεία έπαιρνε τα μεγάλα έργα επί επταετίας, τα σούρτα-φέρτα με τον Αρχιεπίσκοπο και ο…Παναθηναϊκος του Γουέμπλεϋ

   …………………………
   Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης, τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και… «σκίσθηκε» να πάει στην κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο……….

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Βρήκε το μπελά του ο απερίγραπτος Αμανατίδης από τους επιβάτες, για το Άγιο Φως που καθυστέρησε πολύ την πτήση.
  Η Aegean δεν ξόδεψε δεκάρα αλλά μετέφερε την απατεωνίστικη στρακαστρούκα με ξένα κόλλυβα.

  Ο Ρωμιός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Άγιο Φως και όταν θίγεται ο ίδιος ;άμεσα, τότε παραμερίζει το φαρισαϊσμό του και ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ:

  http://freddoespresso.gr/new/archives/13055
  Άγριος καυγάς μέσα στο αεροπλάνο της Aegean προς τον υπουργό Αμανατίδη για το Άγιο φως

 8. Ο/Η Kάποιος λέει:

  χριστιανική αφιλοχρηματία

  http://www.protothema.gr/politics/article/339568/alexis-ponokefalos-oi-megalometohoi-tou-suriza/

  Wall street η Κουμουνδούρου

  Αλέξης: Πονοκέφαλος οι μεγαλομέτοχοι του ΣΥΡΙΖΑ

  ……………………………………………………………………………………………………….

  8. Στα ίδια περίπου επίπεδα κινείται και η περιουσια­κή κατάσταση του συναδέλφου του στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Αμανατίδη, ως συνδικαιούχου με τη σύζυγό του σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με αξία κτήσης 463.410 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις 56.600 ευρώ.

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γ. Αμανατίδης:

  «Παραβρέθηκα στην Αγία Βαρβάρα για τα λείψανα, αλλά είναι προσωπικό μου θέμα»

  Συνέντευξη Γ. Αμανατίδη

  Για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

  «Εγώ, σαν άτομο, παρευρέθηκα. Είναι δικό μου θέμα, δεν θέλω να το συζητήσω περαιτέρω. Από εκεί και μετά, θεωρώ ότι οι απόψεις, οι οποίες ακούγονται, εκφράζουν αυτόν που τις έχει. Προφανώς κανείς δεν θέλει να υποκαταστήσει την Ιατρική. Η πίστη, σε πολλά πράγματα, βοηθάει πάρα πολύ, πέρα από τη δύναμη, απαλύνει τον πόνο ειδικά σε περιπτώσεις, οι οποίες έχουν πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας. Νομίζω ότι είναι ένας παράγοντας που απαλύνει τον πόνο και δίνει ανακούφιση.»

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο σπόρος του ΄Τσίπρα φύτρωσε

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/mixelogiannakisthaumatourga-ta-leipsana-to-lew-ws-iatros
  Μιχελογιαννάκης:Θαυματουργά τα λείψανα, το λέω ως ιατρός

  Νέο χτύπημα του γιατρού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

 11. Ο/Η Eco λέει:

  https://panosz.wordpress.com/2015/05/16/santa_barbara/

  7 σχόλια

  Comments feed for this article
  .

  Μαΐου 16, 2015 στις 10:31 πμ

  Μιχάλης Μιχελής

  Αυτός ο Γιάννης Αμανατίδης (Βουλευτής Σύριζα Θεσσαλονίκης), τι «ούφο» είναι μ’ αυτά που λέει για τ’ άγια κόκκαλα;

  Εκτός από τις μαλακίες που έλεγε στο ραδιόφωνο για τη ψυχική βοήθεια της Αγίας Βαρβάρας, στον αντιμνημονιακό αγώνα των Ελλήνων, είναι κι αυτό:

  https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAA&url=https%3A%2F%2Froides.wordpress.com%2F2015%2F04%2F15%2F15apr15%2F&ei=ivFWVfrsJ4v4UqHcgcgD&usg=AFQjCNHdPW2EdgCRx5HzlicGIp5cW6omcA

  Μαΐου 16, 2015 στις 11:16 πμ

  Πάνος
  Ούφο.

  Μαΐου 16, 2015 στις 12:58 μμ

  σχολιαστης
  Ο Αγιος Σάββας τι να λέει;

 12. Ο/Η Ο καιρός των λειψάνων λέει:

  http://www.lifo.gr/team/apopseis/57791
  21.5.2015 | 16:32

  Ο καιρός των λειψάνων .

  Υπάρχει αναμφίβολα κάτι αινιγματικό στην επιβίωση της ευλάβειας σε μια χώρα που οι πολίτες της βράζουν στο ζουμί της καχυποψίας για τους πάντες και τα πάντα. Εδώ, όπου έχει κανείς την αίσθηση πως ζει στην πιο άπιστη από τις θρησκευόμενες κοινωνίες.

  Ο σημερινός εκκλησιαστικός χώρος φαίνεται να μην επιδιώκει αναβαθμισμένο πολιτικό ρόλο. Αξιώνει, όμως, να έχει βαρύνοντα λόγο στο ευρύ πεδίο της ελληνικής ιδεολογίας. Θέλει να προβάλλει ως πυλώνας σταθερότητας πλάι σε μια αποκαμωμένη και πελαγωμένη στο χάος πολιτική τάξη…

  Aπό τον
  ΝΙΚΟΛΑ
  ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ

  Βλέποντας τις πολυάνθρωπες ουρές για το προσκύνημα στo λείψανo της Αγίας Βαρβάρας, μου ήλθε στον νου ο τίτλος ενός γνωστού βιβλίου του Γάλλου ανθρωπολόγου Μπρούνο Λατούρ: Ουδέποτε υπήρξαμε μοντέρνοι.

  Κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του ο υπομονετικός λαός του προσκυνήματος και αυτό το ανθρωπομάνι που δεν έχουν τίποτα από τον κανιβαλισμό της ελληνικής «ουράς αναμονής», αναρωτιέμαι: μα, ποιοι είναι τελικά όλοι αυτοί; Πώς και δεν τους ξεσηκώνουν οι υλικές αγωνίες ή τα οξυμένα κοινωνικά μας προβλήματα;

  Υπάρχει όμως ακόμα κάτι πιο ανησυχητικό: ότι η κοσμική και προοδευτική κριτική παραιτείται συχνά από κάθε αίτημα πνευματικότητας.

  Υπάρχει αναμφίβολα κάτι αινιγματικό στην επιβίωση της ευλάβειας σε μια χώρα που οι πολίτες της βράζουν στο ζουμί της καχυποψίας για τους πάντες και τα πάντα. Εδώ, όπου έχει κανείς την αίσθηση πως ζει στην πιο άπιστη από τις θρησκευόμενες κοινωνίες. Εδώ, επίσης, όπου όλα νομίζεις πως τελούνται σ’ έναν ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ευλάβειας και βλασφημίας και όπου ο λαός τηρεί «το έθιμο», αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν λέει αλήθεια. Δεν μπορείς, με άλλα λόγια, να είσαι βέβαιος αν αυτός ο κόσμος πιστεύει πραγματικά ή απλώς μιμείται αποτελεσματικά τα έθιμα της πίστης του, αν υπολήπτεται ή λοιδορεί την ίδια στιγμή.

  Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι φυσικά αρχαιότερα από την οικονομική κρίση, τα μνημόνια ή τις πολιτικές αλλαγές της τελευταίας τετραετίας. Ακόμα και αν οι δείκτες της αθεΐας και των κοσμικών ορθολογικών επιλογών γνωρίζουν άνοδο, το θρησκευτικό στοιχείο μοιάζει ισχυρό. Οι αγωνίες ταυτότητας σκεπάζουν ή διαπερνούν ανεπαίσθητα τα κλασικά μέτωπα της πολιτικής επικαιρότητας.

  Η Εκκλησία φαίνεται να τα γνωρίζει όλα αυτά και επιδιώκει να εμφανιστεί ως εγγυητής του συλλογικού νοήματος στην εποχή των πολλαπλών κατεδαφίσεων. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, όπου η διαίρεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνδυάζεται με ένταση της ανασφάλειας στους πολίτες και κάμψη της θερμής αγανάκτησης, η Εκκλησία και οι ιδεολογικοί της σύμμαχοι διεκδικούν ξανά μερίδιο κοινωνικής εξουσίας.

  Δεν είμαστε όμως στη δεκαετία του ’90 και στην εθναρχική εξωστρέφεια του Χριστόδουλου. Ο σημερινός εκκλησιαστικός χώρος φαίνεται να μην επιδιώκει αναβαθμισμένο πολιτικό ρόλο. Αξιώνει, όμως, να έχει βαρύνοντα λόγο στο ευρύ πεδίο της ελληνικής ιδεολογίας. Θέλει να προβάλλει ως πυλώνας σταθερότητας πλάι σε μια αποκαμωμένη και πελαγωμένη στο χάος πολιτική τάξη. «Λιμάνι σ’ έναν άκαρδο κόσμο», όπως χαρακτήριζε την οικογένεια ο κοινωνιολόγος Κρίστοφερ Λας.

  Αν ο παραδοσιακός λαός της Εκκλησίας ήταν η γερασμένη Ελλάδα της χαμηλής μόρφωσης, είναι φανερό πια πως από καιρό κάποιοι ονειρεύονται περισσότερα: προσβλέπουν ίσως σ’ ένα κύμα πολιτικής απογοήτευσης που θα έφερνε νέα κοινά κοντά στην Εκκλησία και στις ιδέες της. Σκέφτονται, επίσης, ότι οι αποτυχίες των πολιτικών να εξημερώσουν το θηρίο της κρίσης θα σπρώξουν ένα τμήμα του λαού προς τους παραδοσιακούς θεματοφύλακες της κοινωνικής συνοχής.

  Γράφει κάπου ο Νίτσε ότι «δεν υπάρχει αρκετή αγάπη και καλοσύνη στον κόσμο για να δίνουμε απ’ αυτές και σε φανταστικά όντα». Ναι, από εδώ αντλούν γραμμή όσοι καυτηριάζουν τα διάφορα λατρευτικά δρώμενα και τις άλλες εκδηλώσεις της λαϊκής πίστης…

  Υπάρχει, άλλωστε, το εύφορο για την ορθόδοξη Εκκλησία υπέδαφος: η τραυματική σχέση με τους Ευρωπαίους συμμάχους-δανειστές, η ανατολικότροπη νοσταλγία και η ρομαντική ρητορεία της ελληνικότητας, η οποία συγκινεί πάντα καλλιτεχνικούς κύκλους και λόγιες κοινότητες.

  Και το θέμα των λειψάνων; Το προσκύνημα στον Άγιο Σάββα επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και κυβέρνηση «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ»;

  Από μια άποψη, αυτά τα πολυσυζητημένα των ημερών είναι ο τελευταίος τροχός, η μικρή αμυχή στο δέρμα και όχι η πληγή. Είναι κυρίως η συνάντηση του ανθρώπινου πόνου με την αθάνατη δημαγωγία ενός «κυρίου υπουργού», ενός κρατικού αξιωματούχου.

  Άλλοι είναι όμως οι σημαντικοί κίνδυνοι, όταν η συζήτηση πάει στα σύγχρονα προσκυνήματα, στην Εκκλησία και στις διαμορφωμένες κοινωνικές στάσεις.

  Το αίνιγμα των ανθρώπων που ψήνονται στον ήλιο περιμένοντας τα λείψανα έχει ίσως μια τέτοια, βασανιστικά ελλειπτική απάντηση: μα, δεν υπάρχει (πάντα) το γιατί.

  Ο πρώτος κίνδυνος περιλαμβάνει, φυσικά, την παράδοση στις ευκολίες της εθνικής ιδεολογίας και των λαϊκών δοξασιών. Επειδή ακριβώς έχει κόστος η σοβαρή σύγκρουση με τους «πυλώνες» αυτής της ιδεολογίας. Η προσχώρηση, για παράδειγμα, στον κολακευτικό μύθο ενός μοναχικού και αδικημένου έθνους που αντιστέκεται στην αλλοτρίωση και στο τυραννικό χέρι της παγκοσμιοποίησης.

  Ένας δεύτερος κίνδυνος, όμως, είναι το στυλ της περιφρόνησης στον «ανορθολογικό όχλο». Αυτό το ύφος πιστεύω πως δεν βοηθάει καθόλου στη συζήτηση για τις θεσμικές και πρακτικές αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας. Εκφράζει κυρίως την, αισθητικού τύπου, αλλεργία για το θρησκευτικό κιτς και τις διάφορες εμποροπανηγύρεις της σωτηρίας της ψυχής. Γίνεται όμως αντιπαθές όταν χάνει το μέτρο για να ντυθεί τα χρώματα της λεγόμενης μαχητικής αθεΐας, ανεμίζοντας λάβαρα ορθοφροσύνης ενάντια στους αδαείς και στους παρωχημένους.

  Υπάρχει όμως ακόμα κάτι πιο ανησυχητικό: ότι η κοσμική και προοδευτική κριτική παραιτείται συχνά από κάθε αίτημα πνευματικότητας. Είτε στο όνομα του οικονομικού ρεαλισμού είτε επιστρατεύοντας μια ρηχή απολογία της πολυπολιτισμικότητας, παύει να υπερασπίζεται ενεργητικά τις πολιτικές αρχές και τις ηθικές αξίες της. Αυτό είναι πρόβλημα βαθύ και καθόλου άσχετο με την καθίζηση των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

  Για να επιστρέψω όμως στο αφετηριακό γεγονός, στα ιερά λείψανα και στο εντυπωσιακό λαϊκό προσκύνημα. Γράφει κάπου ο Νίτσε ότι «δεν υπάρχει αρκετή αγάπη και καλοσύνη στον κόσμο για να δίνουμε απ’ αυτές και σε φανταστικά όντα». Ναι, από εδώ αντλούν γραμμή όσοι καυτηριάζουν τα διάφορα λατρευτικά δρώμενα και τις άλλες εκδηλώσεις της λαϊκής πίστης. Υπάρχει ωστόσο ένα πρόβλημα με αυτή την κριτική στα «φαντάσματα» πολυτελείας ή στις χίμαιρες: μεγάλο μέρος της ιστορίας και των κοινωνικών μας πρακτικών θεμελιώνεται στην αφοσίωση των πολιτών σε «φανταστικά όντα»: πολιτικά οράματα, κρατικά και πολιτικά σύμβολα, ηθικούς κανόνες.

  Ας ξαναδούμε, λοιπόν, την κριτική στις παλιές και νέες δεισιδαιμονίες, στη θρησκεία-ιδεολογία και στις οικείες λαθροχειρίες της εθνικής ιδεολογίας. Μη συγχέουμε όμως το πάθος της κριτικής με την απουσία αγάπης: ιδίως γι’ αυτόν τον άνθρωπο που στο ερώτημα του δημοσιογράφου γιατί έσπευσε να πάει στο προσκύνημα, απάντησε αφοπλιστικά: «δεν υπάρχει γιατί, είναι κάτι που νιώθεις»…

  Το αίνιγμα των ανθρώπων που ψήνονται στον ήλιο περιμένοντας τα λείψανα έχει ίσως μια τέτοια, βασανιστικά ελλειπτική απάντηση: μα, δεν υπάρχει (πάντα) το γιατί.

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113541122

  Ο Ανθιμος καλεί σε αγρυπνία τους πιστούς ενόψει του… «Thessaloniki Pride»

  Σε ανακοίνωσή του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει πως με λύπη και ανησυχία η Ιερά Μητρόπολη είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει πάλι τη «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων».

  Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως θα πρέπει οι πολίτες να απομακρύνουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους από «τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις»

  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti
  «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη
  Θεσσαλονίκη….

  Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ‘ψαρέματος’. ‘Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του. Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα…»

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες]

  Πηγή: Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217826/giannis-amanatidis-o-neos-yf-exoterikon-tis-aristeris-platformas-aristes-sheseis-me-tin#ixzz3gFapZMvH

 15. Παράθεμα: Γεροβασίλη και Αμανατίδης, οι ευσεβείς υπουργοί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 16. Ο/Η του κώλου λέει:

  romfea.gr
  Γράφτηκε από: Thestival.gr. Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2015

  Θεσσαλονίκης Άνθιμος: »Οι ομοφυλόφιλοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας»

 17. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1986391/kat-epanalipsi-viasmi-7chronou-agoriou-sto-papafio-orfanotrofio

  Κατ’ επανάληψη βιασμοί 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο

  Η Εισαγγελία Εφετών ζήτησε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της διοίκησης γιατί φέρονται να απέκρυψαν τον πρώτο βιασμό

  Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα Espresso κατέθεσε μέχρι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, καθώς, σύμφωνα με τη διαθήκη του ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη, πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

 18. Παράθεμα: Ο μητρ. Άνθιμος ως δημ. υπάλληλος, για τον βιασμό ανηλίκου: Να παραιτηθεί, Άμεσα! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Παράθεμα: Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός στην εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ αποθρασυμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

  Romfea.gr. Κυριακή, 13 Δεκέμβριος 2015
  Άνθιμος για σύμφωνο συμβίωσης: »Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις»’
  ________________

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti#ixzz3uPM6f53I

  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=453784&catID=3
  Δίωξη κατά Άνθιμου για «κουκούλωμα» βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο

  https://roides.wordpress.com/2013/11/13/13noe13/
  Βροχή από ιερές παιδεραστίες

  https://roides.wordpress.com/2015/04/08/8apr15b/
  Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας

  https://roides.wordpress.com/2012/06/28/28june12/
  Άνθιμος κατά gay (πλην κληρικών)

  https://roides.wordpress.com/2009/08/03/02aug0/
  Εφημέριος του Παναγιότατου Άνθιμου σε διακοπές στη Στυλίδα

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=75368:poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=68

  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!

  Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2013
  Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; – “Ροζ” εκβιασμοί κάτω από το ράσο και πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή !
  Ο ίδιος ήταν απών ενώ η υπεράσπιση του ζητούσε επίμονα να παρουσιαστεί για να καταθέσει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος, ο οποίος επίσης ήταν απών, γιατί όπως δήλωσε η υπεράσπιση «μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να μας πουν τι ακριβώς έχει γίνει… ο κατηγορούμενος που το λέει και στην κατάθεσή του στον ανακριτή και επικαλείται ερωτική και σαρκική σχέση με τον Δεσπότη και ο Μητροπολίτης».
  Ο κ. Κουκούτσης στην αγόρευσή του προσπάθησε να περιγράψει το σκηνικό σε ολόκληρη την Ευρυτανία την προηγούμενη δεκαετία κάνοντας λόγο για «πολλά μαύρα
  σύννεφα» πάνω από την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Μίλησε για μια φήμη η οποία είχε απλωθεί σε όλο το Καρπενήσι, μια φήμη για πακτωλό χρημάτων που πάει σε περίεργες κατευθύνσεις, μία φήμη για «ακολασίες στις δεσποτικές αυλές» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

  Μάλιστα έμμεσα ομολόγησε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε κινηθεί στην κατεύθυνση να διατάξει προκαταρκτική έρευνα. «Δεν προλάβαμε να δράσουμε. Υπήρξε η κατάθεση της μήνυσης και προχώρησε η διαδικασία. Μας πρόλαβαν αυτά τα γεγονότα…» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι είναι ανάγκη «να φωτιστεί τι πραγματικά έγινε στα δεσποτικά δώματα εκείνη την περίοδο».

  Ορθόδοξες ιερές παιδεραστίες
  http://www.pokrov.org

 21. Ο/Η του Μπαλτά λέει:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1778-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82

  13 Ιανουαρίου 2016

  Χέρι χέρι Μπαλτάς – Άνθιμος

  Ηλίας Κανέλλης


  O Aριστείδης Μπαλτάς. Παραδίδει τη Ροτόντα στον Άνθιμο
  Ο ολετήρ του πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, συνεχίζει το καταστροφικό έργο του. Με απόφασή του, η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης αποδίδεται μια φορά το μήνα στην Εκκλησία, για να λειτουργεί ο Άνθιμος. Ο ανυπότακτος Μπαλτάς, τελικά, ο αριστερός μέντορας του πρωθυπουργού, έκυψε τον αυχένα στον παππούλη της πόλης. Όχι τόσο πολλή αριστερά, θα ζαλιστούμε.
  Ο Αριστείδης Μπαλτάς έζησε, για χρόνια, στο περιβάλλον του περιοδικού Πολίτης, η συντακτική επιτροπή του οποίου, και ο εκδότης του, Άγγελος Ελεφάντης, έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες στην ανάγκη του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

  Δεν ξέρω τι κατανόησε ο Αριστείδης Μπαλτάς από εκείνα τα χρόνια. Αλλά ένα είναι βέβαιο: ότι αυτά που κάνει, είτε στην Παιδεία είτε στον Πολιτισμό, δεν είναι σύμφυτα με την Αριστερά της ανανέωσης, που υποτίθεται ότι υπηρετούσε. Το αντίθετο: βαθιά σκοταδιστής, δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει.

  Τελευταία απόδειξη, η υποχώρησή του στον παππούλη Άνθιμο και η παράδοση της Ροτόντας στην επισκοπή Θεσσαλονίκης για λατρευτικούς λόγους.

  Η Ροτόντα, το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που χτίστηκε στα χρόνια του Καίσαρα Γαλέριου και προοριζόταν για ναός του Διός, χάρη στον υπουργό Πολιτισμού, μετατρέπεται σε συνεταιρικό μνημείο του υπουργείου Πολιτισμού και της Εκκλησίας.

  Το μνημείο, στο οποίο πριν από λίγες εβδομάδες διοργανώθηκε μεγάλη μουσική εκδήλωση από την εφορεία Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης, για να σηματοδοτηθεί η οριστική απόδοσή του στο κοινό, δεν απέφυγε την επεκτατική αρπάγη της Εκκλησίας – χάρη στην εύνοια του αυτοπροσδιοριζόμενου ως αριστερού υπουργού.

  Ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι ένας από τους καταστροφικότερους υπουργούς της κυβέρνησης. Ό,τι ανέλαβε το παρέδωσε με συνοπτικές διαδικασίες σε όσους επιδίωκαν να γυρίσουμε πίσω. Πόσο πίσω; Εκεί όπου επιθυμούν τα διάφορα ιερατεία τα οποία υπηρετεί.

  ΥΓ. Όπως σημειώνει και η συνεργάτριά μας, Άννα Δαμιανίδη, «γιατί να μη γίνονται λειτουργίες και στον Παρθενώνα; Εκκλησία ήταν κι αυτός, η Παναγία η Αθηνιώτισσα».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευτυχώς που ήλθε η πρώτη φορά Αριστερά του τσιπροκαραμανλισμού και έκανε τη χάρη στο παπαδαριό.

   https://roides.wordpress.com/2013/07/13/13jul13/

   Το πολιτισμικό μέγεθος του ΣΥΡΙΖΑ
   13/07/2013
   Η χαμαιλεοντική Αριστερά της Ιεραρχίας

   ………………….
   Ποιος είναι ο νέος δεσπότης, με τον οποίο άνοιξε νταραβέρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ.Τασσιάς είναι γνωστός και για τα αρχαιολογικά του ενδιαφέροντα:
   ——«Διάτρητη απόφαση για τη Ροτόντα (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ-19.1.1995). Το ΚΑΣ μπορεί να αποφάσισε για την τύχη της Ροτόντας, η Μητρόπολη, όμως, μέσω του πρωτοσύγκελου εξακολουθεί να εκβιάζει για συνέχιση των εισβολών στο μνημείο….
   Αν συνυπολογίσουμε ότι ήδη η Ι.Σύνοδος ετοίμασε κατάλογο μνημείων, για τα οποία προβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και τις έμμεσες απειλές που εξαπόλυσε στο ΚΑΣ ο πρωτοσύγκελος Ιωάννης Τασσιάς, γίνεται φανερό ότι η Μητρόπολη ακονίζει τα “μαχαίρια” της για τα δήθεν δικαιώματά της. Και όλα αυτά θα φαίνονταν απλές εικασίες αν δε φρόντιζε να τα αποδείξει με τις χτεσινές δηλώσεις του ο πρωτοσύγκελος Ιωάννης Τασσιάς, … Εξαπόλυσε, όμως, ευθέως αυτή το φορά, τις γνωστές απειλές, προειδοποιώντας ότι κάθε Κυριακή θα εισβάλλουν στο μνημείο για την τέλεση λειτουργίας. … η Μητρόπολη θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο για να αποκαταστήσει τα “δικαιώματά της”. Εξαιτίας, όμως, αυτών των “δικαιωμάτων” της, τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, όπως οι ναοί του Αγ. Δημητρίου, των Αγίων Αποστόλων και πολλά ακόμα, έχουν υποστεί δεκάδες φθορές και αλλοιώσεις. Εξάλλου, η πρωτόγνωρη και πρωτόγονη εισβολή της στη Ροτόντα δε δίνει καμιά εγγύηση για την προστασία του μνημείου από την πλευρά της Μητρόπολης. Μάλιστα, ο πρωτοσύγκελος, προχτές στο ΚΑΣ, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση συχνής λατρευτικής χρήσης δε θα αλλοιωθεί ο παλαιοχριστιανικός χαρακτήρας του μοναδικού μνημείου».
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3685613
   Αυτά έγραφαν οι κομμουνιστές του «Ριζοσπάστη», αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα ευέλικτο και ξέρει να ελίσσεται σαν τους σωλήνες που μετέφεραν κρυφά το θαυματουργό μύρο (της βυζαντινής αρωματοποιίας) στο εύοσμο κουφάρι που ονομάστηκε άγιος Δημήτριος. Την τέχνη των ελιγμών γνωρίζει και ο κ.Τασσιάς, που δεν φαίνεται να πιστεύει πως οι μητροπολίτες εκλέγονται με την επιφοίτηση του Αγ.Πνεύματος: «Στη Μητρόπολη Λαγκαδά όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να εκλεγεί μητροπολίτης ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτης Ι.Τασσιάς. Δεν υπάρχει δεσπότης τον οποίο να μην έχει «πιάσει» (με γράμματα, συνεχή τηλεφωνήματα, προσωπικές επαφές κ.λπ.) ο Άνθιμος. …» (ΠΟΝΤΙΚΙ, 9.5.2010).
   ——Η εκλογή του κ.Τασσιά γέμισε ενθουσιασμό κάθε φλογερό πατριώτη: «Μητροπολίτης Λαγκαδά εξελέγη ο νέος «Παπαφλέσσας», ο φλογερός υπερασπιστής της Ορθοδοξίας και της Μακεδονία μας, νυν Πρωτοσύγκελος Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς!» (“noiazomai.net”).

   Άλλοι όμως ήταν επιφυλακτικοί: «ΠΑΤΕΡ Ι. ΤΑΣΣΙΑΣ Έγινε (επιτέλους) μητροπολίτης («Μακεδονία», Μαρούλα Πλήκα, 17/05/2010).

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/87318

  Όταν ένας εξαγριωμένος μοναχός μαχαίρωσε αυτό το πιάνο στην Θεσσαλονίκη .

  Πέρασαν 20 χρόνια, αλλά η εκκρεμότητα δεν έχει τακτοποιηθεί. Τώρα ήρθε η ώρα

  20.1.2016

  ΣΧΟΛΙΑ 37


  Μοναχός, που μαζί με άλλους εξαγριωμένους «πιστούς» εισέβαλε στη Ροτόντα, καταστρέφει πιάνο. Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος του 1995

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Θυμάστε τότε, πριν τον Μπουτάρη, που η Θεσσαλονίκη ψήφιζε ό,τι πιο συντηρητικό και θρησκόληπτο (και ενίοτε εγκληματικό); Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ο Ψωμιάδης έκαιγε βιβλία στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι παπάδες και οι παραθρησκευτικές οργανώσεις έριχναν αμπούλες βρώμας στο Gay Film Festival, ο Παπαγεωργόπουλος έλυνε κι έδενε.

  Όμως η πιο εμβληματική, ντροπιαστική στιγμή ήταν η επίθεση μαχαιροβγαλτων πιστών εναντίον του φύλακα της Ροτόντας και κοινού που θα άκουγε συναυλία πιάνου. Το δε πιάνο πλήρωσε όλη την θεία οργή.

  20 χρόνια μετά, ο Μητροπολίτης της πόλης, αποδυναμωμένος, απαξιωμένος και χωρίς ιδιαίτερο λαϊκό έρεισμα, φωνάζει και απειλεί, θέλει σταυρούς και λειτουργίες στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στο οποίο ακόμα απαγορεύεται να γίνουν μη θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρότι ούτε φτιάχτηκε από Χριστιανούς, ούτε φτιάχτηκε για χριστιανική χρήση. (Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο μέχρι στιγμής αρνούνται να ενδώσουν στις πιέσεις της Εκκλησίας και έχουν τα δικά τους σχέδια. Μακάρι να μην κάνουν πίσω).

  Την ιστορία της ματ(αι)ωμένης συναυλίας μας θυμίζουν δύο άνθρωποι που την έζησαν από κοντά, ο Τέλλος Φίλης και η Γεωργία Συλλαίου. Είναι μια ιστορία που δεν είχε το αίσιο τέλος που της άξιζε, παρότι πέρασαν 20 χρόνια. Τώρα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα…

  http://www.alterthess.gr/content/mia-ekkremotita-20-eton-enos-mahairomenoy-pianoy

  Μια εκκρεμότητα 20 ετών ενός μαχαιρωμένου πιάνου

  Του Τέλλου Φίλη*

  Σε αυτή την πόλη υπάρχει μια εκκρεμότητα 20 ετών. Ένα σπασμένο πιάνο. Για την ακρίβεια ένα πιάνο που έσπασε μετά από απανωτές μαχαιριές, περιμένει να δικαιωθεί. Και στα απομεινάρια του, περιμένει να δικαιωθεί ο Πολιτισμός που φέρει η πόλη αυτή, απέναντι στην βαρβαρότητα ενός φανατισμού που εξακολουθεί να καλλιεργείται από ανθρώπους που αρνούνται να σεβαστούν τον θεσμικό τους ρόλο, έναν ρόλο που τους έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία.

  Ήταν Δεύτερα 30 Οκτωβρίου του 1995 που η Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης είχε προγραμματίσει μια συναυλία αυτοσχεδιαζόμενης τζαζ με έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της στην Ελλάδα, γέννημα θρέμμα της πόλης, τον Σάκη Παπαδημητρίου και μια νέα εκπληκτικής καθαρότητας και μεγέθους φωνή, την Γεωργία Συλλαίου. Οι αφίσες της εκδήλωσης ήταν από μόνες τους μια ένδειξη της πολυπολιτισμικότητας που διεκδικούσε η πόλη εν όψει του πολυαναμενόμενου πολιτιστικού γεγονότος της, «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997».

  Όμως αυτή η συναυλία δεν έγινε ποτέ.

  Ο τότε τηλεοπτικός σταθμός της εκκλησίας, από την παραμονή καλούσε τους πιστούς σε αγρυπνία στη Ροτόντα με στόχο να μη πραγματοποιηθεί το ρεσιτάλ, το ότι υπήρχε άδεια του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού τους ήταν αδιάφορο. Το πώς η τότε εκκλησιαστική αρχή αντιμετώπισε τον Υπουργό από τους άμβωνες των εκκλησιών είναι ενδεικτικό. « Ο υπουργός Πολιτισμού απέδειξε πως είναι αντάξιος του ονόματός του, Μικρούτσικος»

  Έξω από τη Ροτόντα αντί του φιλόμουσου κοινού, είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι «πιστοί» που έβριζαν , προπηλάκιζαν, ασχημονούσαν κάθε έναν που τολμούμε να διαβεί την εξωτερική πόρτα. Από τον πρωτοετή φοιτητή μέχρι τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου. «Αντίχριστε», «Ανθέλληνα», « Σατανιστή», «Πόρνοι», «Τι θα διδάσκεις στα παιδιά μας» , «θέλετε να κάνετε την εκκλησία πορνείο», «θέλετε να κάνετε την εκκλησία τζαμί»

  Αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα: «Από μακριά ακούγεται ο τρανταγμός της σιδερένιας εξώπορτας. Σείεται από τους πιστούς. Τελικά δεν αντέχει. Το πλήθος ορμάει με αλαλαγμούς στο προαύλιο προς την είσοδο του μνημείου. Συνωθείται εκεί και σπρώχνει. Μέσα ο Σάκης Παπαδημητρίου, δοκιμάζει την ακουστική, τα πλήκτρα του πιάνου του, που ο ίδιος έχει μεταφέρει, δοκιμάζει τον ήχο των πλήκτρων του, ένα προς ένα. Βρίσκομαι μέσα μαζι με την υπεύθυνη για το μνημείο αρχαιολόγο, και δυο φύλακες του χώρου. Ένας καλόγερος με ξέπλεκα μαλλιά την απειλεί ότι θα βγάλει μαχαίρι. Τον ακούμε να το λέει ξανά και ξανά. Ένας από τους φύλακες πέφτει χτυπημένος από το πλήθος. Το πλήθος εισβάλει στο μνημείο. Καθίσματα ανατρέπονται, περικυκλώνουν το πιάνο.

  Και αρχίζει ο τελετουργικός χορός της βίας. Χοροπηδούν γύρω του και το κλωτσούν. Το χτυπούν με γροθιές στα πλήκτρα και στις χορδές. Ιερωμένοι και λαϊκοί. Ο ήχος του ακούγεται σαν βογκητό πληγωμένου. Το σπρώχνουν κακήν κακώς προς την έξοδο. «Μίασμα.» «Βέβηλο και σατανικό όργανο.» «Πιάνο μέσα στην εκκλησία, οι αντίχριστοι.»

  Μάταια προσπαθούμε να προστατεύσουμε το πιάνο και τους εαυτούς μας. Ο «λαός του Θεού» θριάμβευσε. Ανάβουν κεριά. Άλλοι αρχίζουν να ψέλνουν, άλλοι εξακολουθούν να προπηλακίζουν, όσους απέμειναν. Ο πρωτοσύγκελος παίρνει το μικρόφωνο: « Ο λαός του Θεού νίκησε! Μας λένε ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολυιστορική, θέλει να πει πολυπολιτισμική, αν εννοούν ότι πέρασαν πολλοί κατακτητές συμφωνώ. Ποτέ όμως δεν αλλοιώθηκε το ορθόδοξο πρόσωπο της πόλης». Οι απειλές συνεχίζονται. Φεύγω. Το ανυπεράσπιστο πιάνο, δίπλα στην πόρτα, ανάμεσα στις σκαλωσιές.»

  Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Τα κανάλια απ’ έξω μεταδίδουν τις βρισιές του πλήθους σε όσους κατάφεραν να βγουν, κάποιοι έχουν χτυπηθεί, γυναίκες έχουν ξεμαλιστεί από πιστούς, οι αρχές διακριτικές σε απόσταση, η πολιτική ηγεσία απούσα, το πιάνο μαχαιρωμένο, συρμένο με βία ως την είσοδο, με τα σημάδια από τις μαχαιριές πάνω στο σπάνιο ξύλο του, σχεδόν κατεστραμμένο με κομμένες χορδές, ανίκανο να υπερασπιστεί από μόνο του τον Πολιτισμό, μπροστά στις ορδές των ταλιμπάν.

  Για την αποκατάσταση του ο Σάκης Παπαδημητρίου και η Γεωργία Συλλαίου αναγκάστηκαν να κάνουν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συγκεντρώσουν το ποσόν που θα το γιάτρευε. Δεν αποζημιώθηκαν ποτέ. Όλη αυτή η εμπειρία μαζί με την προετοιμασία ενός ρεσιτάλ πού ήθελε να δείξει τι είδους πολιτισμό πρότεινε η Ένωση Πολιτών και τι είδους χρήση πρότεινε να έχουν τα μνημεία της πόλης, για να αγαπηθούν από μια νέα γενιά που πιθανά αγνοεί την σημασία και την ιστορία τους, ήταν η αφορμή για έναν μεγάλο έρωτα μεταξύ τους και μια αγάπη που κρατάει ακόμη, 20 τόσα χρόνια μετά, χαρίζοντας και σε μας μοναδικές δημιουργικές στιγμές ενός ζευγαριού που δεν εξαργύρωσε την δημόσια διαπόμπευση του με άστοχη δημοσιότητα.

  Όμως το πιάνο, αποκατεστημένο πια, ζητά τη δικαίωση του. Το πιάνο σαν σύμβολο αντίστασης του Πολιτισμού στην βαρβαρότητα. Όσο αποφεύγουμε να απαντήσουμε στην Ιστορία με καθαρότητα και νηφαλιότητα, η Ιστορία θα μας εκδικείται, όπως η σκόνη που κρύβουμε κάτω από το χαλί.

  Τώρα που οι εργασίες στην Ροτόντα έχουν αποκατασταθεί, ας αποκατασταθεί κι αυτή η εκκρεμότητα , ας γίνει αυτή η ματαιωμένη συναυλία, ας μπει το πιάνο στη θέση του. Ας αποδείξει η πόλη ότι ο Πολιτισμός νίκησε.

  Χωρίς καμιά αμφιβολία, καμιά επιφύλαξη καμιά ένσταση, από κανέναν πια, με τη σιγουριά ότι οι ορδές των νέων φονταμεταλιστών που μας περικυκλώνουν σιγά σιγά -κι όλοι ξέρουμε ποιοι τις εξέθρεψαν- , μόνο με τον Πολιτισμό θα αντιμετωπιστούν.

  Η Τέχνη ας νικήσει τους φανατικούς. Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών.

  *O Τέλλος Φίλης είναι blogger. Το άρθρο του γράφτηκε στο Alter Thess

  **************************************************************

  Η Ροτόντα της πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας

  Της Γεωργίας Συλλαίου*

  Γίνεται πολύς λόγος για τη Ροτόντα, ότι άνοιξε και ότι θα γίνουν συναυλίες και εκθέσεις και ούτω καθεξής. Μοιραία, έγινε λόγος για την αλήστου μνήμης περιπέτεια της παρ’ ολίγον συναυλίας του Σάκη Παπαδημητρίου στη Ροτόντα το 1995.

  Λίγα πραγματάκια να πω… Η συναυλία θα είχε τελετουργικό χαρακτήρα. Δεν θα ήταν τζάζ. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν είναι εκκεντρικός πλούσιος καπνέμπορος, ούτε τούρκος πιανίστας, ούτε έβαλε μαύρη ψόφια γάτα στο ιερό. Επίσης δεν έχει καπνίσει ποτέ (οι παραπάνω χαρακτηρισμοί ανήκουν στον κύκλο της Μητρόπολης).

  Συνεχίζω. Ο μοναχός, ο οποίος μαχαίρωσε το φύλακα, με απεκάλεσε σατανίστρια και, αφού με χαστούκισε, με έριξε στο δεξί κλίτος της Ροτόντας , ακολούθως μου πέταξε μία πολυθρόνα σκηνοθέτη –η οποία με πήρε ξυστά– αλλά χωρίς να το ξέρει με έσωσε από το πλήθος που έσπασε τις πόρτες και όρμησε αλαλάζον εναντίον του πιάνου, του κατ’ αυτούς «οργάνου του Διαβόλου», το οποίο και έκαναν φύλλο και φτερό.

  Κατόπιν, ο μοναχός επιτέθηκε με το μαχαίρι στον Σάκη Παπαδημητρίου, ο οποίος όμως μπόρεσε να τον σταματήσει.

  Κάναμε πολλές συναυλίες για να ξεπληρώσουμε την επισκευή του πιάνου, το οποίο ανήκε στον Γ. Νταουλτζίδη, από τη ζημιά που επέφεραν οι «πιστοί».

  Όταν ένας εξαγριωμένος μοναχός μαχαίρωσε αυτό το πιάνο στην Θεσσαλονίκη

  30 Οκτωβρίου 1995 λοιπόν. Αργά το βράδυ, μετά από όλα αυτά, ο Παπαδημητρίου ανακρίνεται επί ώρες από την Ασφάλεια. Τα επιχειρήματα του Προϊσταμένου, ήταν α. ότι δέχτηκε να παίξει για να κερδίσει χρήματα και πόσα και β. ότι υπάρχει φάκελος με φωτογραφία του από τις εκδηλώσεις για την ειρήνη (Μπέρτραντ Ράσσελ και, κατόπιν, Λαμπράκης). Πώς γλιτώσαμε; Όταν ο Παπαδημητρίου είπε ότι ο πατέρας του ήταν Αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού, με βαθμό Ναυάρχου.

  Δύο μικρά σχόλια: ούτε ο Σάκης Παπαδημητρίου ούτε εγώ, αν και φάγαμε γερό πατατράκ, κάναμε μήνυση στην Μητρόπολη (και να το κάναμε, χαμένοι φυσικά θα βγαίναμε). Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυτεπαγγέλτως γίνεται ό,τι γίνεται. Μετά από άπειρες αναβολές, όταν επιτέλους «εκδικάστηκε» η υπόθεση, ο εισαγγελεύς έκλεισε την υπόθεση λέγοντας ότι στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα έπρεπε να βρίσκονται ο Σάκης Παπαδημητρίου και ο Θάνος Μικρούτσικος (τότε υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος έδωσε επισήμως –και ευτυχώς– την άδεια για τη συναυλία. Ειλικρινά, χωρίς αυτό το χαρτί δεν ξέρω τι θα γινόταν…). Να θυμόμαστε λοιπόν και αυτό. Σταματώ εδώ, διότι είναι θλιβερές –τουλάχιστον– αυτές οι αναμνήσεις. Αυτά, πάρα πολύ συνοπτικά.

  Και κάτι για να χαλαρώσουμε… Η μητέρα μου πήγε την επομένη κλαίγοντας στον ιερέα της ενορίας μας. Ο άνθρωπος ήταν κατάπληκτος και ευτυχώς την παρηγόρησε λέγοντας ότι η επίσημη Εκκλησία πρέπει να ντρέπεται.

  Πάτερ, δεν θα μάθετε ποτέ, ότι μετά απ’ αυτό αναζητώ τις απαντήσεις στις θρησκευτικού τύπου ανησυχίες μου, στο καθολικό δόγμα.

  *Η Γ. Συλλαίου είναι τραγουδίστρια. Το άρθρο της γράφτηκε για το Books’ Journal.

  Η Τέχνη ας νικήσει τους φανατικούς. Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών.

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1695-%CE%B7-%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%82,-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

 23. Ο/Η Άνθιμος Αμανατίδης καμπανοκρούστης λέει:

  Θεσσαλονίκη: Πέταξαν κόκκινη μπογιά μέσα στα γραφεία της Μητρόπολης

  2 Φεβρουαρίου 2016

  Κόκκινη μπογιά πέταξαν το πρωί άγνωστοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στην οδό Βογατσικού.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέντε – έξι άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στα γραφεία της Μητρόπολης και έριξαν κόκκινη μπογιά σε τοίχους και έπιπλα.


 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιστορική απόφαση:
  Αθώοι και οι 26 συλληφθέντες για τη διαμαρτυρία στη Μητρόπολη

  Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016


  Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απάλλαξε τους 26 συλληφθέντες που κατηγορούνταν για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη θεία λειτουργία, κρίνοντας – όμως – ένοχους όσους αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απείθειας, στους οποίους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή.

  Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου καταδικάστηκαν 19 άτομα, νεαρής ηλικίας, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση στην Αστυνομία

 25. Ο/Η Ένας λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016

  Επίσκεψη Καμμένου – Αμανατίδη στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

 26. Ο/Η ΙΕΡΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ λέει:

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

  Πηγή: Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti#ixzz4V3NIi7pL

 27. Παράθεμα: Η συνάντηση Άνθιμου με τον Φύρερ προκαλεί τις ιστορικές μνήμες της πόλης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 28. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο χιτλερικός σύζυγος της ναζίστριας ιδιοκτήτριας του πορνοξενοδοχείου New Dream είπε τον παπά «Σκατάνθρωπο», αλλά δεν τρέχει τίποτα

  Πανεύκολος ο εντοπισμός τους αν υπάρχει η βούληση

  Πολλά τα κρούσματα ανώμαλων ρασοφόρων στην σάπια επικράτεια του Άνθιμου

  http://www2.star.gr/ellada/374421/broxh-oi-kataggelies-apo-koritsia-poy-exei-parenoxlhsei-se-lewforeia-o-satyros-rasoforos

  Βροχή οι καταγγελίες από κορίτσια που έχει ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙ σε λεωφορεία ο σάτυρος παπάς
  Γνωστός στην αστυνομία /

  14-06-2017

  Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση μιας 18χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου ένας ρασοφόρος εμφανίζεται εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ να την παρενοχλεί σεξουαλικά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews η 18χρονη Π.Φ. κατήγγειλε το περιστατικό, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Α.Τ. Τούμπας.

  Tην ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ιερέας έχει πλησιάσει με παρόμοιο τρόπο και άλλες κοπέλες, παρενοχλώντας τις.

  Οι άλλες καταγγελίες κατά του ρασοφόρου


  Μια 20χρονη φοιτήτρια Θεσσαλονίκης, ανέφερε στο seleo ότι και εκείνη την είχε πλησιάσει ο ρασοφόρος δίνοντάς της μάλιστα και τον αριθμό του τηλεφώνου του.

  Όπως αναφέρει η 20χρονη, ήταν νωρίς το μεσημέρι και επέβαιναν μέσα σε λεωφορείο της γραμμής 21, προς τον Ευόσμο. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προχώρησε σε κάτι παραπάνω ο ρασοφόρος. H φοιτήτρια και ο ρασοφόρος, στέκονταν όρθιοι στο λεωφορείο αντικριστά και μέσα υπήρχε αρκετός κόσμος.

  «Όταν είδα την φωτογραφία που ανέβασε η κοπέλα, αμέσως τον θυμήθηκα» αναφέρει η 20χρονη στο Seleo και συνεχίζει περιγράφοντας πως: «Είχε μια καλοσύνη στο βλέμμα, ήταν ήρεμος. Δε σου πήγαινε ο νους. Με κοιτούσε στην διάρκεια της διαδρομής και κάποια στιγμή με πλησίασε. Με ρώτησε τι σπουδάζω και πριν κατέβει, έγραψε πίσω από το εισιτήριο του, το τηλέφωνο του και το όνομα του. Δίνοντας μου το εισιτήριο, μου είπε να κανονίσουμε καφεδάκι. Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο. Μου φάνηκε περίεργο».

  Στο εισιτήριο ο ρασοφόρος, υπόγραψε ως «μοναχός Νικόδημος».

  Παράλληλα ένας πατέρας, ο Κώστας Θεοδωρίδης, μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο καταγγέλλοντας ότι και η δική του 18χρονη κόρη είχε αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από τον ίδιο ρασοφόρο άνδρα.

  «Η κόρη μου βρισκόταν στο λεωφορείο 83 και πήγαινε στη σχολή της. Ο ρασοφόρος ανέβηκε στην στάση ‘Αγία Παρασκευή’ επί της Λαγκαδά και έκατσε δίπλα της. Έβαλε το χέρι του πάνω από το γόνατό της και εκείνη τραβήχτηκε. Θεώρησε, βλέποντας ότι είναι ιερέας, ότι έγινε κατά λάθος. Μαζί του είχε και μια μαύρη τσάντα για φορητό υπολογιστή και την έβαλε πάνω του και έβαλε το χέρι του μέσα από το ράσο του. Επιχείρησε να αγγίξει ξανά το πόδι της κόρης μου και εκείνη του φώναξε ‘τι κάνεις;’ βάζοντας την τσάντα πάνω στα πόδια της. Μετά την αντίδρασή της, εκείνος κατέβηκε αμέσως, ενώ κανένας από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έκανε κάτι» ανέφερε με λεπτομέρειες στην ThessNews.
  Γνώριμος ο ρασοφόρος «Καλόγερος Τέλης» στην αστυνομία

  Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews, o ρασοφόρος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την αστυνομία. Συστήνεται με το όνομα «Καλόγερος Τέλης» και φαίνεται ότι προσεγγίζει με τον ίδιο τρόπο νεαρά κορίτσια εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

  Η 18χρονη κόρη του κ. Θεοδωρίδη δηλώνει στην ThessNews ότι τρεις φίλες της τον αναγνώρισαν στη δημοσιοποίηση της 18χρονης Π.Φ. και μόλις της έστειλαν τη φωτογραφία της ανάρτησης τον αναγνώρισε και η ίδια. «Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνει μια κοπέλα εκείνη τη στιγμή είναι να φωνάξει και να απευθυνθεί στον οδηγό, ο οποίος να μην τον αφήσει να φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία», τονίζει.

  Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα

  Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης, μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας της κόρης του, κλήθηκε από τους αστυνομικούς να καταθέσει στο Α.Τ. Τούμπας, ενώ ερευνώνται και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες και αναμένεται να κληθούν και άλλες «παθούσες» ώστε να αναγνωρίσουν τον ρασοφόρο.

  Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναζητά τον ρασοφόρο ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».

 29. Ο/Η Παπαθεμελή Παπαθεμελή λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/85718

  Άρης Δημοκίδης

  Όταν ο Στέλιος Παπαθεμελής -ως Υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου τότε- υποχρέωσε τα νυχτερινά κέντρα να κλείνουν στις 2 το βράδυ, οι αντιδράσεις ήταν περισσότερες από όσες περίμενε. Σχεδόν κάθε βράδυ εκείνου του Φεβρουαρίου, όταν έκλειναν τα κέντρα, γέμιζε η πλατεία Συντάγματος με κόσμο που δεν ήθελε να σταματήσει τη διασκέδαση αλλά δεν είχε σε ποιο μαγαζί να πάει. Το παρακάτω βίντεο είναι απολαυστικό, και δείχνει μια αφάνταστα διαφορετική Ελλάδα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.