Ρώσος διάκος υπερασπίζεται τις Pussy Riot και καθαιρείται

Με αφορμή το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα   

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Andrei Ryabushkin, «Διάκος»-1888.

Andrei Ryabushkin, «Διάκος»-1888.

Kύριε Ροΐδη,
Με αφορμή το ταξίδι του κ.Τσίπρα στη Ρωσία, με την οποία, όπως έχει πει (ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ‘Vesti’, 28.5.2012), μας συνδέει ο «κοινός ορθόδοξος πολιτισμός» (!), θέλω να αναφερθώ σε ένα σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα περιστατικό, που συνέβη το Μάη ως εκδήλωση αυτού του «πολιτισμού», σε αυτή τη δυστυχισμένη χώρα, που ποτέ της δεν γνώρισε δημοκρατικές ελευθερίες, γαλουχημένη στη βαρβαρότητα των τσάρων και της πρωτόγονης ρωσικής Εκκλησίας αρχικά και μετά στη σκληρότητα των διάφορων εκδοχών του σταλινισμού και στον αυταρχισμό του μεταπολιτευτικού «δημοκρατικού» καθεστώτος.  Ομολογώ ότι πίστευα σε μια δυτική Αριστερά, η οποία σέβεται την ανεξιθρησκεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά τώρα έχουμε μια μεταλλαγμένη Αριστερά, αυτή του κ.Τσίπρα και του βοηθού του Ν.Παππά, η οποία διακηρύττει μεταξύ πολλών άλλων προκλητικών ιερών ανοησιών «Παράλληλο το μήνυμα Εκκλησίας-Αριστεράς» (29.1) και θεωρεί την Ορθοδοξία όχι παράγοντα μίσους και διαίρεσης των λαών (π.χ. για να περιοριστώ στη Βαλκανική: Βουλγαρική Εξαρχία, Μακεδονικό πρόβλημα, Σρεμπρένιτσα, εθνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, «Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών» κλπ) αλλά ως ενοποιητικό κρίκο τους!  Μάλιστα αυτά τα καραγκιοζιλίκια συμβαίνουν σε τέτοιο βαθμό, που δεν πείθουν ούτε τους αποδέκτες τους, που τα αντιμετωπίζουν ειρωνικά και σίγουρα ταπεινωτικά για την Αριστερά:

——«H…ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ…. Το συμπέρασμα είναι πως στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην προσπάθειά τους να“ψαρέψουν” σε πολλές δεξαμενές ψηφοφόρων όχι απλώς έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά μάλλον το νερό…υπερισχύει. Το θέμα είναι ποια στάση θα διατηρήσει και η Εκκλησία, η οποία κρατάει αποστάσεις ασφαλείας….» («Αγιορείτικο Βήμα», 18.6.2013).
——Αντιγράφω από την ‘Καθημερινή’ (25.5), ένα από τα ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ που αναμετέδωσαν την είδηση, η οποία είναι και το θέμα μας: «Ιερέας που είχε ζητήσει επιείκεια για τις Pussy Riot κατέφυγε στην Τσεχία επειδή τον παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες. Ένας ιερέας της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος είχε αποστείλει ανοιχτή επιστολή ζητώντας επιείκεια για τα φυλακισμένα μέλη του ροκ συγκροτήματος Pussy Riot, κατέφυγε στην Τσεχία όταν άρχισαν να τον καταδιώκουν οι ρωσικές αρχές, αναφέρουν σήμερα τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης Δύο μέλη των Pussy Riot βρίσκονται στην φυλακή επειδή προκάλεσαν επεισόδιο όταν τραγούδησαν χωρίς άδεια ένα τραγούδι κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα σε καθεδρικό ναό στην Μόσχα λίγο πριν από την επανεκλογή του το 2012. Ένα άλλο μέλος του συγκροτήματος βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση ενώ κάποια άλλα έχουν φύγει από την χώρα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε ζητήσει την τιμωρία του συγκροτήματος. Ο διάκος Σεργκέι Μπαράνοφ δήλωσε στην τσεχική εφημερίδα Pravo ότι εγκατέλειψε την Ρωσία όταν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, η FSB, άρχισαν να τον παρακολουθούν ύστερα από την επιστολή του. Όπως είπε ο ίδιος, σκοπεύει να ασπαστεί την ελληνορθόδοξη πίστη».
——Η τελευταία φράση της εφημερίδας είναι σαφώς ανόητη και γιατί δεν υπάρχει ελληνορθόδοξη πίστη και γιατί ο Μπαράνοφ ανήκε ήδη στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό που δήλωσε ο διάκος (Ράδιο Τσεχία, 24-5) είναι ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ανατολική Εκκλησία και να προσχωρήσει στη γραικική καθολική Εκκλησία της Τσεχίας, δηλαδή στην παπική Εκκλησία των Ουνιτών. Να υπενθυμίσω εδώ ότι πρόσφατα αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος της Τσεχίας άγιος Χριστόφορος, πιεζόμενος από τις φήμες ότι έχει εξώγαμα παιδιά.
——Να προσθέσω επίσης πως  ο διάκος Σέργιος, που έχει σπουδάσει και Νομικά στο πανεπιστήμιο του Βόλγογκραντ (Στάλινγκραντ) δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax (20.8.): «…Ήταν δύσκολο για μένα να παρακολουθώ τις πολλές ενδοεκκλησιαστικές διαμάχες που είναι χειρότερες από ότι στην εγκόσμια ζωή. Έχω χάσει σχεδόν την πίστη μου στην ιεροσύνη. Ως Χριστιανός και δικηγόρος, βλέπω ότι τα κορίτσια, που δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα, καταδικάστηκαν σαν εγκληματίες….Η Ορθοδοξία γίνεται φονταμενταλιστική…αυτό μπορεί αυτό να οδηγήσει σε τρομακτικές συνέπειες…Η Εκκλησία όφειλε να συγχωρήσει, δολοφόνοι και παιδεραστές τιμωρούνται με χαμηλότερες ποινές…». Ο διάκος πρόσθεσε ότι εκτίμησε τους υποστηρικτές των κοριτσιών όταν άκουσε τις δηλώσεις τους, που αποκάλυπταν περισσότερη χριστιανική αγάπη και έλεος από ότι αυτών που τις καταδίκασαν. Ασφαλώς αν το πλήρωμα της ρωσικής Εκκλησίας ήταν χριστιανικό, θα ξεσηκωνόταν που ο πατριάρχης χρησιμοποιεί τον Καίσαρα για να χτυπήσει άνανδρα «αιρετικές» γυναίκες, τις νέες μάγισσες του σημερινού Μεσαίωνα και δεν θα επιδοκίμαζε-όπως συνέβη-το διωγμό του τίμιου και γενναίου διάκου. Αυτή η απαράδεκτη στάση της ρωσικής Εκκλησίας και της κυβέρνησης Πούτιν είναι εναρμονισμένη με τη βυζαντινή ρωσική παράδοση, σύμφωνα με την οποία η κοσμική εξουσία, για λογαριασμό της εκκλησιαστικής, καταδιώκει, φυλακίζει στα πιο βαθιά λαγούμια, αλυσοδένει,  ακρωτηριάζει, βασανίζει, εξορίζει, καίει ζωντανούς, δολοφονεί κατά περίπτωση τους εχθρούς της Ορθοδοξίας, η οποία εκτός από το φοβερό όπλο του αφορισμού, με το οποίο καταδίκαζε παλιά σε κοινωνική απομόνωση τους διαφωνούντες (δεν το πέτυχε στην περίπτωση του Τολστόι), είχε και το δικαίωμα να τους υποβάλλει σε βασανιστήρια στις καταπακτές των ναών της, στις υπόγειες φυλακές των μοναστηριών της, ιδίως αυτών του αρχιπέλαγους Γκούλαγκ.
——Μιλώντας για την προχειρότητα του ρεπορτάζ της ‘Καθημερινής’, θυμήθηκα μια σχετικά πρόσφατη αδικαιολόγητη γκάφα της ‘Αυγής’, που φιλοξένησε άρθρο  έκτακτου συνεργάτη της (11/11/2012), το οποίο εγκωμίαζε ένα αντιδραστικό βιβλίο με ανόητο φονταμενταλιστικό περιεχόμενο, γραμμένο από τον κυρίως υπεύθυνο της φυλάκισης των κοριτσιών του συγκροτήματος, τον ιερέα Τύχωνα Σεβνουκόφ, σύνδεσμο του Ρώσου πατριάρχη με τον Πούτιν και «εξομολογητή» του δεύτερου, γεγονός που ο αρθογράφος της ‘Αυγής’ απέκρυψε, αν και είναι ευρύτατα γνωστό στη χώρα μας σε όσους ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά:
——«ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΥΧΩΝ (Σεβκουνόφ), «Σχεδόν Άγιοι», εκδόσεις Εν πλω.….Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του, το βιβλίο ξαφνιάζει. Ξαφνιάζει με την ικανότητά του να αποκαθιστά τις έννοιες, να φρεσκάρει την αντίληψη τού συνήθους κόσμου της εκκλησίας. Το χαρακτηριστικό αυτών των κειμένων είναι ότι διαβάζονται ευχάριστα και από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τον κόσμο της Εκκλησίας. Και δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις ένα χρόνο αφότου κυκλοφόρησε το βιβλίο, το τιράζ του στη ρωσική γλώσσα έχει φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Για πάρα πολλούς ανθρώπους, τα διηγήματα του πατέρα Τίχωνα στάθηκαν η πρώτη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άγνωστο ορθόδοξο σύμπαν. Γιατί, πέρα από την αφήγηση για τα μοναστήρια και τους γέροντες, ουσιαστικά θέμα του βιβλίου είναι η χριστιανική πίστη καθαυτή….».
——Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο (από το blog «Διακόνημα»-19.6.2013) και οι αναγνώστες μας μπορούν να κρίνουν τη σοβαρότητα της βιβλιοκριτικής, που δημοσίευσε η «Αυγή»: «Μια περίπτωση εξορκισμού ….Μια φορά του έφεραν μια νεαρή δαιμονισμένη. Στην αρχή ο ιερέας με τίποτα δε συμφωνούσε να τελέσει καθαρμούς, διαβεβαιώνοντας ότι δεν ήταν έτοιμος για μια τόσο σπουδαία δουλειά. Τελικά όμως η μητέρα και οι υπόλοιποι συγγενείς της κοπέλας έπεισαν τον ιερέα. Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ο ιερέας αφιέρωσε ολόκληρη την εβδομάδα σε νηστεία και προσευχή και τότε μόνο. για πρώτη φορά στη ζωή του, προχώρησε στη συγκεκριμένη τελετή. Η νεαρή κοπέλα τότε θεραπεύτηκε και ο ιερέας χάρηκε ιδιαιτέρως και για τους δύο: για την κοπέλα που σταμάτησε να υποφέρει και να βασανίζεται εξαιτίας ουσιαστικά των αμαρτημάτων των γονιών της, και για τον ίδιο που αισθάνθηκε ότι δεν είναι και τόσο ασήμαντος, όσο πίστευε….».
——Αναρωτιέμαι τι βλάσφημη αντίληψη έχουν στην Αριστερά για την ευαγγελική χριστιανική πίστη και πως τη συμβιβάζουν με την αντιχριστιανική τσαρική Εκκλησία, που συγκροτήθηκε με το στανιό, δηλαδή με τη βία και τις υποχρεωτικές βαπτίσεις των υπηκόων των αγίων αιμοβόρων τσάρων Βλαδίμηρου και Όλγας, μιας Εκκλησίας η οποία πρόσθεσε πρόσφατα στη μακροσκελή λίστα των παλιών αγίων βυζαντινών αυτοκρατόρων και τσάρων του σκοινιού και του παλουκιού, ως μεγαλομάρτυρα, τον τύραννο Νικόλαο Ρωμανώφ και τη μέγαιρα γυναίκα του Αλεξάνδρα. Υποθέτω ότι σε μια Αριστερή εφημερίδα, μπορεί οι επιμελητές της ύλης της να αγνοούν ποιός είναι ο Τύχων Σεβνουκόφ, δικαιούνται να μην έχουν διαβάσει το βιβλίο του,  οφείλουν όμως να είναι υποψιασμένοι για κάθε Ρώσο παπά και να γνωρίζουν πόσο συνέβαλε η Εκκλησία αυτή στην τυραννία, στην αποβλάκωση και στο αιματοκύλισμα του ρωσικού λαού και συνεχίζει σήμερα, μέσω του σκληρού καθεστώτος Πούτιν, να φυλακίζει χωρίς λόγο αθώες γυναίκες, αλλά και να επεμβαίνει υπέρ του επιχειρηματία Εφραίμ στη χώρα μας. Ο τελευταίος φαίνεται ότι απολαμβάνει πλέον, χάρις στο Ρώσο πατριάρχη, καθεστώς δικαστικής ασυλίας και μπορεί να εμφανίζεται δημόσια (ξενοδοχείο Κάραβελ), παρά τη δικαστική απόφαση περιορισμού του στη Μονή, γεγονότα που ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν έχει καταδικάσει, παραβλέποντας μάλιστα και τις τελευταίες καταιγιστικές αποκαλύψεις για ξέπλυμα χρήματος των αμαρτωλών κυπριακών τραπεζών μέσω του Βατοπεδίου και πολλών ακόμη ελληνικών μονών, είδηση που συστηματικά υποβαθμίζεται από τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν καταληφθεί από αμνησία για την πάρα πολύ βρώμικη υπόθεση της αγιορείτικης Μονής, που δεν θα ξεκαθαριστεί κι αυτή ποτέ.
——Η συνέντευξη του «εξομολόγου» (ασφαλώς δεν είμαι ηλίθιος για να δεχθώ πως ο Πούτιν θρησκεύεται, μου είναι πιο εύκολο να πιστέψω πως θρησκεύεται ειλικρινά ακόμη και ένας καρδινάλιος ή ένας δεσπότης, παρά ο συγκεκριμένος εξουσιαστής) του Πούτιν στην πολύ δεξιά «Δημοκρατία» (27.1), δίνει μια απάντηση στις «πνευματικές» (;) αναζητήσεις τις «Αυγής»,  που συνεχώς καλύπτει και μερικές φορές μιμείται τα (επικίνδυνα, γελοία και ατελέσφορα για την Αριστερά) πάρε δώσε του κ.Τσίπρα με τη λαϊκή, με την «καραμανλική», με την ιερή και με την άκρα Δεξιά. Ο ιερέας δεν διστάζει να μαλώνει τους Ρωμιούς και να κάνει στην Ελλάδα μαθήματα αντιδημοκρατικών μεθόδων ιερής αυτοδικίας:

-«Πατήρ Τύχων Σεβκούνωφ :Εχει ατονήσει η πίστη σας!…….
-Τύχων: «…Το μοναδικό που έχω προσέξει είναι ότι η στάση των Ελλήνων προς την πίστη έχει γίνει λίγο πιο κρύα. Οταν βλέπω σε διαφημιστικά ταμπλό χλευαστικές εικόνες για ιερείς -όπως ένα στο οποίο ένας επίσκοπος, αν θυμάμαι καλά, κρατούσε ένα κοτόπουλο-, δεν μου δίνει πολλή χαρά. Είδα αρκετούς συμπολίτες σας να περνούν αδιάφοροι δίπλα από το ταμπλό. Στη Ρωσία οι ίδιοι οι πολίτες θα έσκιζαν αυτή τη διαφήμιση. Αμέσως!
-Δημοσιογράφος: Είχατε στη Ρωσία παρόμοια επεισόδια. Με το συγκρότημα Pussy Riot. Εκεί παρενέβη το κράτος. Δικάστηκαν οι γυναίκες μέλη του συγκροτήματος.
-Τύχων: Στη Ρωσία δεν παρενέβη το κράτος. Πρώτα αντέδρασαν οι πιστοί που τις έβγαλαν από τους ναούς όπου ασχημονούσαν. Οι κοπέλες αυτές δεν διώχθηκαν από το κράτος, αλλά δικάστηκαν για χουλιγκανισμό. Αυτή ήταν η κατηγορία…». [Εφημ. Δημοκρατία ]

Δεν παρενέβη το Κράτος; Τι θέλει να μας πει ο εκπρόσωπος του «κοινού μας Ορθόδοξου πολιτισμού»; Ομολογεί πως η ίδια η Εκκλησία προκάλεσε και υπαγόρευσε την άδικη δικαστική απόφαση;

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

41 Responses to Ρώσος διάκος υπερασπίζεται τις Pussy Riot και καθαιρείται

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Oι διάσημες γυμνόστηθες ακτιβίστριες Φέμεν επιτίθενται στο Ρώσο πατριάρχη διαμαρτυρόμενες για το διωγμό των pussy riot.

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  3257 – Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Άγιο Όρος!

  agioritikesmnimes.blogspot.com/2013/06/3257.html‎

  12 Ιουν 2013 – 3257 – Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Άγιο Όρος! Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ: http://www.amen.gr/article14253. Αναρτήθηκε …

  Ανοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία -Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία …

  http://www.iefimerida.gr/node/110834‎

  17 Ιουν 2013 – Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή … Ανοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία -Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία στο Αγιο Ορος και στον Ανθιμο … Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ …
  Επισκεφθήκατε αυτήν τη σελίδα στις 5/7/2013.

  «σατανάδες» του ΣΥΡΙΖΑ, μόλυναν το Άγιο Όρος, Για ψηφαλάκια

  skeftomasteellhnika.blogspot.com/2013/06/m_17.html‎

  17 Ιουν 2013 – Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, ενώ στη συνάντηση που έγινε στην ιερά Κοινότητα …

  Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά: Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο …

  http://www.star.gr/…/Politiki_Oikonomia.aspx?…syriza…agion_oros_‎

  17 Ιουν 2013 – Συνάντηση και με τον Άνθιμο στη Θεσσαλονίκη – Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Έτσι και για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος! … Άνθιμο, ενώ επισκέφθηκε και τη Μητρόπολη Λαγκαδά όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιωάννη.
  Επισκεφθήκατε αυτήν τη σελίδα στις 5/7/2013.

  Πρώτο ΘΕΜΑ online : Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία

  http://www.protothema.gr/politics/article/…/anoigma-syriza-sthn-ekklhsia/‎

  17 Ιουν 2013 – Επισκέφτηκαν Άγιο Ορος και Άνθιμο … Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, ενώ στη …

  Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ …

  http://www.amen.gr/article14253‎

  12 Ιουν 2013 – Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ) … σε δέρμα τράγου και φέρει την υπογραφή του Αυτοκράτορα Ιωάννη Τσιμισκή. … 13 Ιουνίου 2013 Άνθιμος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι».

  νεα επιθεση του συριζα προς τους πιστους – panayiotis televantos

  panayiotistelevantos.blogspot.com/2013/06/blog-post_7277.html‎

  13 Ιουν 2013 – Ιωάννη, μαθαίνουμε από τον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ! Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, τον «Ελληναρά», τον “Μακεδονομάχο”, τον μοιχεπιβάτη και μεταθετομανή, που … Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγιον Ορος!

  Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία – Επισκέψεις στο Αγ. Όρος και σε …

  presscopy.blogspot.com/2013/06/blog-post_1486.html‎

  17 Ιουν 2013 – Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, ενώ στη συνάντηση που έγινε στην ιερά Κοινότητα …

  «Άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία με επίσκεψη στον Άνθιμο και στο

  http://www.axortagos.gr/anoigma-tou-siriza-stin-ekklisia-episkepsi-ston-anthim…‎

  17 Ιουν 2013 – Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ … Το Άγιο Όρος άνοιξε τις πύλες του στον ΣΥΡΙΖΑ- Άνθιμος: Φαίνεστε έν.

  (Ε)ΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Λ)ΑΕ: Ανοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία -Για …

  epanastasilae.blogspot.com/2013/06/blog-post_1361.html‎

  17 Ιουν 2013 – Ιωάννη, σύμφωνα με το Εθνος. Πηγή: Ανοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία -Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία στο Αγιο Ορος και στον Ανθιμο …

  Το χέρι στο Θεό απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξαφνικό – παρά Ποταμόν

  enoriapotamoukerkyras.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html‎

  20 Ιουν 2013 – … του κόμματος να επισκέπτεται για πρώτη φορά το Άγιο Όρος και τον Άνθιμο … Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ …

 3. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Βίντεο: Γυμνόστηθη πριόνισε σταυρό για συμπαράσταση στις Pussy Riot!

  Έχουν γίνει γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους. Οι Ουκρανές ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, επέστρεψαν δυναμικά και προκαλούν

  Διαμαρτυρόμενες για την άδικη κράτηση του πανκ γκρουπ Pussy Riot, μία ξανθιά γυναίκα από την οργάνωση με ακάλυπτο το στήθος της και πάνω στο στέρνο της γραμμένη την φράση «Free Riot» έκοψε με ηλεκτρικό πριόνι ξύλινο σταυρό στο Κίεβο.

  »Την ημέρα της ετυμηγορίας τα μέλη της οργάνωσης Femen εκφράζουν την υποστήριξή τους και το σεβασμό για τις Ρωσίδες συναδέλφους του γκρουπ Pussy Riot. Με αυτήν την πράξη, η Femen καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να δουν έξω από τις σάπιες θρησκευτικές προκαταλήψεις που χρησιμεύουν ως βάση για τη δικτατορία και εμποδίζουν την ανάπτυξη της δημοκρατίας», δηλώνουν….

  Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/226868/vinteo-gymnostithi-prionise-stayro-gia-symparastasi-stis-pussy-riot#ixzz2YFM5YgTa

 4. Ο/Η Ν.Δ. λέει:

  Η σιωπή των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ προς απάντησή σας.
  Αυτό λέγεται δημοκρατικός διάλογος.
  Να μιλάς με τον Άνθιμο που κατηγορούσε τον πολιτικό γάμο ως πορνεία και γκάριζε πως μαύρισε ο τόπος απο μετανάστες και να σου κάνει τώρα τη χάρη να σου χτυπάει φιλικά την πλάτη.
  Καμάρι τα γύφτικα σκεπάρνια του Συριζα.

  Άνθιμος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι» Συνάντηση Αντιπροσωπείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης του Νίκου Παπαχρήστου 13 Ιουνίου 2013, 21:06 6878 αναγνώσεις
  http://www.amen.gr/article14265#sthash.UoJKbvFj.dpuf

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  H…ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ .

  Τρίτη, 18 Ιούνιος 2013 09:50 desk agioritikovima

  Του Μάνου Χατζηγιάννη

  Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα για εναγκαλισμό με την Εκκλησία.

  Από τις επισκέψεις στο Άγιον Όρος μέχρι τις επαφές με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης αλλά και την περίφημη φράση του Αλέξη Τσίπρα “θα συμμαχήσουμε και με την Εκκλησία”, η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει ξεκάθαρα πλέον να δείξει πως Εκκλησία και Αριστερά μπορούν να έχουν κοινή πορεία.
  Κάτι που επιχειρήθηκε να περάσει και μετά το ομώνυμο πρόσφατο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πάντως προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας.
  Στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν παράλληλα να εκμεταλλευτούν τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση με τις επαναλαμβανόμενες σκανδαλώδεις και αντεθνικές τοποθετήσεις. Στόχος είναι να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως η….θρησκευόμενη Αριστερά κόντρα στις προκλήσεις της “άλλης Αριστεράς”, την οποία εκφράζει η κα Ρεπούση.

  Είναι σαφές επίσης πως στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν να αφήσουν πίσω θέσεις που έφεραν αντιπαράθεση με την Εκκλησία και φωνάζουν “απεταξάμην” σε…ιδέες τύπου Κουράκη για επιπλέον φορολόγηση των Ορθοδόξων Χριστιανών ούτως ώστε να πληρώνονται οι ιερωμένοι!

  Ολοένα και πιο συχνά λοιπόν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του θυμούνται την Εκκλησία.
  Ακόμη και χθες από το Σύνταγμα σε μια αποστροφή της ομιλίας του αναφέρθηκε σε αυτήν με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ. “Θρησκευτικοί ηγέτες όπως ο αρχιεπίσκοπος και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας, ζητούν να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση” είπε ο κ. Τσίπρας επιχειρώντας να φανεί πως υπάρχει ταύτιση απόψεων του κόμματος του με την ηγεσία της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο θέμα.

  Συν τοις άλλοις είναι ξεκάθαρο πως για πρώτη φορά έχουν στενέψει τόσο πολύ οι επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με εκκλησιαστικούς παράγοντες. Υπενθυμίζεται πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννη Αμανατίδη και στελέχη του Τομέα Θρησκευμάτων επισκέφθηκε για πρώτη φορά διαδοχικά το Αγιον Ορος όπου έγινε δεκτή από την Ιερά Επιστασία, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ανθιμο για να ακολουθήσει και επίσκεψη στη μητρόπολη Λαγκαδά όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη κ. Ιωάννη.

  Το συμπέρασμα είναι πως στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην προσπάθειά τους να “ψαρέψουν” σε πολλές δεξαμενές ψηφοφόρων όχι απλώς έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά μάλλον το νερό…υπερισχύει. Το θέμα είναι ποια στάση θα διατηρήσει και η Εκκλησία, η οποία κρατάει αποστάσεις ασφαλείας, αν και συγκεκριμένοι Ιεράρχες δε χάνουν ευκαιρία να ξιφουλκήσουν κατά του κόμματος της Αριστεράς.

  H…θρησκευόμενη Αριστερά του κ. Τσίπρα – ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

  http://www.agioritikovima.gr/politika/23521-thrikeuomen‎

 6. Ο/Η Lawyer λέει:

  H δίκη των γυναικών

  Οι Εβραίοι πίσω από τις γυναίκες λέει ο παπάς, που ήθελε 7 χρόνια φυλάκιση για το συγκρότημα

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αυτός ο Αμερικανoεβραίος (!) ορθόδοξος παπάς, που καταγγέλει τις Pussy riot, είναι ένας παράφρων Αντισημίτης, ο πανοσιότατος Ναθαναήλ Μίλτων Kάπνερ.
   Εδώ αναλύεται η περίπτωσή του, σε ένα άρθρο με αποκαλυπτικό βίντεο, όπου ο θεοπάλαβος ιερωμένος χορεύει, συνοδευόμενο και με 93 απαντητικά σχόλια:

   http://www.totalfascism.com/brother-nathanael-kapner-this-jew-is-no-friend-of-mine/

   93 Responses to Brother Nathanael Kapner: This Jew is No Friend of Mine

   Although it had already been apparent to me that this man was creepy and sick, with an unclear agenda that did not coincide with my own, this really drove it home. What sort of a mockery is he making of Christianity, doing this insane and perverted dance while wearing traditional Christian priestly garb and carrying a crucifix? The god of our ancestors is nothing more than a dance prop for this Jew?

   Δημοσιεύθηκε στις 26 Μάρ 2013

   We do not need a Jew leading the Antisemitic movement. This man is a poison. Just look at the way he mocks Christianity, dancing around with this cross like a weird pervert.

 7. Ο/Η The cold war is back λέει:

  THE Huffington Post

  http://www.huffingtonpost.com/news/russian-orthodox-church
  Russian Orthodox Church

  Page: 1 2

  Pussy Riot + The Russian Orthodox Church = It’s Complicated

  Scott MacDougall | Posted 06.10.2013 | Religion

  Read More: Freedom of Speech, Russia, Freedom of Expression, Russian Orthodox Church, Performance Art, Pussy Riot, Separation of Church and State, Feminism, Church and State, Religion in Russia, Blasphemy Laws, Gender and Religion, Religion News
  ——————————————————————————–

  Scott MacDougall
  When it comes to the relationship between Pussy Riot and the Russian Orthodox Church, it might not be true love, but it certainly isn’t irreconcilable differences, just as most true and meaningful things tend to be.

  Read Whole Story

  Church Leader To Monks: Avoid ‘Sinful And Tempting’ Internet

  Reuters | Posted 06.08.2013 | Religion

  Read More: Christianity, Internet and Sin, Monks and Temptation, Patriarch Krill Internet, Patriarch Kirill, Patriarch Krill Internet Temptation, Russian Orthodox Church, Reuters, Religion News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW (Reuters) – The head of the Russian Orthodox Church has urged monks not to use cellphones to access the Internet in order to avoid temptation. …

  Read Whole Story

  Ukraine’s Freezing Winter Baptismal Holiday

  Miles Atkinson | Posted 05.18.2013 | Travel

  Read More: Russia, Ukraine, Former Soviet Union, Russian Orthodox Church, Kiev, Russian Traditions, Superstitions, Travel News
  ——————————————————————————–

  Miles Atkinson
  January 19 is a holiday in the Orthodox tradition commemorating the baptism of Jesus. On this day all the waters become holy. Believers, revelers, and exhibitionists alike wade out naked into the rivers and lakes in a ritualistic freezing bath.

  Read Whole Story

  Russia To Rework Bill On Offending Religion

  Reuters | Posted 03.29.2013 | Religion

  Read More: Religion in Russia, Russia, Blasphemy Laws, Video, Russian Orthodox Church, Reuters, Religious Freedom, Pussy Riot, Freedom of Religion, Religion-and-Politics, Religion News
  ——————————————————————————–

  By Steve Gutterman MOSCOW, Jan 27 (Reuters) – The Russian government asked parliament on Sunday to amend a bill that would set jail te…

  Read Whole Story

  Russian Workers Protest Pussy Riot, Their Boss Explains Why

  Simon Shuster | Posted 02.12.2013 | World

  Read More: Russia, Vladimir Putin, Togliatttiazot, Pussy Riot, Togliatti, Protest, Dmitry Medvedev, Russian Orthodox Church, World News
  ——————————————————————————–

  Simon Shuster
  In early October, the employees of Russia’s largest ammonia manufacturer, TogliattiAzot, staged a demonstration against the members of Pussy Riot, who…

  Read Whole Story

  Russian Church To Pussy Riot: Repent!

  AP | LAURA MILLS | Posted 11.30.2012 | Religion

  Read More: Pussy Riot Jail, Pussy Riot Blasphemy, Video, Pussy Riot, Pussy Riot Repent, Orthodox Church, Russian Orthodox Church, Religion News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW — The Russian Orthodox Church on Sunday asked for clemency for three jailed members of the rock band Pussy Riot if they repent for their …

  Read Whole Story

  Orthodox Deacon For Pussy Riot

  AP | LAURA MILLS | Posted 11.18.2012 | World

  Read More: Pussy Riot Jail, Russia, Anti-Putin Protests, Russia President Vladimir Putin, Video, Sergei Baranov, Russian Orthodox Church, Pussy Riot, Anti-Putin Punk Rockers, Russia Protests, World News
  ——————————————————————————–

  TAMBOV, Russia — Sergei Baranov keeps his clerical robes hanging neatly in his closet, but he believes he will never again wear them inside a Ru…

  Read Whole Story

  Russian Orthodox Patriarch Warns Of Those Who Would ‘Destry Our Churches’

  Reuters | Posted 11.09.2012 | Religion

  Read More: Russian Vandals, Anti-Orthodox Church, Reuters, Russia, Christianity, Pussy Riot, Orthodox Christianity, Russian Orthodox Church, Religion News
  ——————————————————————————–

  By Nastassia Astrasheuskaya and Steve Gutterman MOSCOW, Sept 9 (Reuters) – The head of the Russian Orthodox Church used a Sunday praye…

  Read Whole Story

  Russian Christians Can’t ‘Tolerate’ The Museum Of Erotic Art

  The Huffington Post | Katherine Brooks | Posted 09.06.2012 | Arts

  Read More: Pussy Riot Art, Anti Pussy Riot, Video, Activists Against Pussy Riot, Art News, Museum of Erotic Art, Museum of Erotic Art Attacked, Russian Orthodox Church, Tochka G, Pussy Riot, Museum of Erotic Art Moscow, Erotic Art, Russian-Contemporary-Art, Pussy Riot Protest, Arts News
  ——————————————————————————–

  Ever since punk rock provocateurs Pussy Riot protested President Vladimir Putin near a church altar in Moscow, a segment of Russia’s conservative Chri…

  Read Whole Story

  Pussy Riot Sentencing: Can’t Jail Female Fury

  Rose Marie Berger | Posted 10.19.2012 | Religion

  Read More: Russia, Punk, Roman Catholic Church, Jesus, Russian Orthodox Church, Vladimir Putin, Pussy Riot, Feminism, Gender and Religion, Religion News
  ——————————————————————————–

  Rose Marie Berger
  Say a novena for the women of Pussy Riot. Light a candle in church for them. Even more, take a public action for justice, women’s empowerment and freedom. But whatever you do, don’t dismiss them.

  Read Whole Story

  Pope Says Orthodox-Catholic Meeting Raises Hope

  AP | Posted 08.19.2012 | Religion

  Read More: Video, Patriarch Kirill, Poland, Russian Orthodox Church, Vatican, Orthodox Christianity, Peace, Pope Benedict XVI, Catholic-Church, Religion News
  ——————————————————————————–

  CASTEL GANDOLFO, Italy — Pope Benedict XVI has hailed as an important step a meeting in Poland between the leaders of Russia’s Orthodox church and Po…

  Read Whole Story

  Pussy Riot Awaits Verdict

  Reuters | Timothy Heritage | Posted 10.16.2012 | World

  Read More: Putin Opposition, Maria Alyokhina, Pussy Riot Russia, Russian Orthodox Church, Pussy Riot, Pussy-Riot, Nadezhda Tolokonnikova, Orthodox Christians, Video, Christ the Saviour Cathedral, Reuters, Vladimir Putin, Mark Feigin, Yekaterina Samutsevich, Marina Syrova, Pussy Riot Verdict, World News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW, Aug 17 (Reuters) – A Russian judge delivers a verdict on Friday against three members of a feminist punk band for staging an anti-Kremlin pr…

  Read Whole Story

  Pussy Riot’s Punk Prayer: What Would Jesus Do?

  Paul Brandeis Raushenbush | Posted 10.16.2012 | Religion

  Read More: Russia, Video, Patriarch Kirill, Pussy Riot Jesus, Russian Orthodox Church, Vladimir Putin, Pussy Riot Freedom, Pussy Riot, Pussy Riot Virgin Mary, Freedom of Religion, Pussy Riot Protest, Religion News
  ——————————————————————————–

  Paul Brandeis Raushenbush
  For a Christian like me, the question that the Pussy Riot action begs is where might Jesus stand in the controversy between the combined power of the Church and State vs. three girls who made a prayer for deliverance from it.

  Read Whole Story

  Punk Band Arrest At Heart of Russian Orthodox Church Feud

  AP | MANSUR MIROVALEV | Posted 05.13.2012 | Religion

  Read More: Punk Prayer, Patriarch Kirill I, Pussy Riot, Putin, Russian Orthodox Church, Religion News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW — The skinny dissident is thrown headfirst into a police van by camouflage-clad officers. Nearby, a dozen bearded men bearing Russian Orthodox…

  Read Whole Story

  Russian Church Confesses To Doctoring Photo To Hide Patriarch’s $30,000 Watch

  Reuters | Posted 06.05.2012 | Religion

  Read More: Doctoring Photo, Patriarch Krill, Video, Church and State in Russia, Russian Orthodox Church, Reuters, Russian Elections, 30, 000 Watch, Putin, Religion News
  ——————————————————————————–

  * Bloggers say Patriarch’s luxury watch was doctored out * Patriarch faces questions over wealth, Pussy Riot * Church’s …

  Read Whole Story

  Russian Orthodox Church Feels Heat After Election Endorsement

  Reuters | Posted 06.03.2012 | Religion

  Read More: Video, Russian Elections, Putin, Politics and Religion, Church and State, Russian Orthodox Church, Reuters, Religion News
  ——————————————————————————–

  * Church says anti-Russian forces seek to erode its authority * Patriarch Kirill called Putin’s rule a «miracle of God» …

  Read Whole Story

  WATCH: Russian Military Creates Flying Church With Paratrooper Priests

  HuffPost Weird News | David Moye | Posted 03.14.2012 | Weird News

  Read More: Russia, Video, Weird Russia, Russian Orthodox Church, Weird Military, Weird Photos & Videos, Flying Church, Weird Religion, Paratrooper Priests, Weird News News
  ——————————————————————————–

  The Russian military is taking the phrase «getting by on a wing and a prayer» to new heights after creating a flying church, complete with paratrooper…

  Read Whole Story

  Russian Orthodox Church Urges ‘Gay Propaganda’ Ban

  AP | Posted 03.12.2012 | Religion

  Read More: Video, Gay Ban, Russian Orthodox Church, Orthodox Gay Ban, St. Petersburg Gay, St. Petersburg, Religion News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW — A leading official in the Russian Orthodox Church has urged federal lawmakers to adopt a bill outlawing what he called the promotion of homo…

  Read Whole Story

  Russian Church’s Patriarch Calls For Dialogue With Election Protesters

  AP | Posted 03.08.2012 | Religion

  Read More: Russian Elections, Russian Protests, Russian Election Protests, Russian-Orthodox, Russian Patriarch, Russian Orthodox Church, Video, Religion News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW — The head of the Russian Orthodox Church on Saturday urged the government to listen to protesters demanding free elections. Patriarch K…

  Read Whole Story

  Orthodox Christians Celebrate Epiphany

  AP | CHRISTOPHER TORCHIA | Posted 03.07.2012 | Religion

  Read More: Easter Orthodox, Holidays, Orthodox Church, Orthodox Epiphany, Russian Orthodox Church, Holy Days, Epiphany, Greek Orthodox Church, Celebrating Ephiphany, Religion News
  ——————————————————————————–

  ISTANBUL — Orthodox Christian worshippers plunged into chilly waters across southern and eastern Europe on Friday to retrieve crucifixes in cere…

  Read Whole Story

  From Russia Without Love

  Jon O’Brien | Posted 01.10.2012 | World

  Read More: Russia, Abortion, Catholics for Choice, Orthodox Church, Abortion Laws, Reproductive Rights, Russian Orthodox Church, World News
  ——————————————————————————–

  Jon O’Brien
  There is no easy answer to demographic decline, and making abortion the scapegoat for decades of neglect to women’s well-being will not help. Building a stronger society that supports women and children is the long, slow, sure road to a thriving Russia.

  Read Whole Story

  Nabokov, Garcia Marquez «Justify Paedophilia» Says Russian Church

  AP | By MANSUR MIROVALEV | Posted 11.30.2011 | Books

  Read More: Religion, Banned Books Week, Gabriel Garcia Marquez, Vladimir Nabokov, Lolita, Book Banning, Russian Orthodox Church, Russian Orthodox, Books News
  ——————————————————————————–

  MOSCOW — A senior Russian Orthodox official claimed Wednesday that novels by Vladimir Nabokov and Gabriel Garcia Marquez justify pedophilia and said …

  Read Whole Story

  Russian Patriarch Denounces Moscow Airport Bombing

  Posted 05.25.2011 | Religion

  Read More: Moscow Airport Explosion, Ramzan Kadyrov, Terrorism in Russia, Patriarch Kirill I, Russia Council of Muftis, Chechnya Separatist Movement, Russian Orthodox Church, Ethnic Tensions in Russia, Religion News
  ——————————————————————————–

  By Sophia Kishkovsky Religion News Service MOSCOW (RNS/ENInews) The head of the Russian Orthodox Church denounced a terrorist attack at Moscow’s busi…

  Read Whole Story

  Russian Orthodox Church: ‘Miniskirts Cause Madness’

  Christian Science Monitor | Fred Weir | Posted 05.25.2011 | World

  Read More: Women’s Fashion, Vsevolod Chaplin, Moscow, Miniskirt, Russia, Women’s Clothing, Russian Orthodox Church, World News
  ——————————————————————————–

  A top official of the increasingly powerful Russian Orthodox Church has triggered a storm of outrage by calling for a «national dress code» that would…

  Read Whole Story

  Women Invite ‘Drunk Idiots’ With Immodest Dress Says Russian Priest

  Posted 05.25.2011 | Religion

  Read More: Christianity, Orthodox Christianity, Religion News, Patriarch Kirill, Dress Code, Vsevolod Chaplin, Russian Women, Russian Orthodox Church, Russian Orthodox, Orthodox Church, Orthodox Women, Immodest Dress, Religion News
  ——————————————————————————–

  By Sophia Kishkovsky Religion News Service A top official of the Russian Orthodox Church has called for an official dress code to encourage propriety…

  Read Whole Story

  Page: 1 2

 8. Ο/Η Άθεη θεούσα της αριστεράς λέει:

  http://agrimologos.com/2013/07/06/6jul13/

  Δεν υπάρχει ελπίδα (ούτε) από ΣΥΡΙΖΑ…

  06/07/2013
  Με εκκλησία; Λυπάμαι.

  Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννη Αμανατίδη και στελέχη του Τομέα Θρησκευμάτων επισκέφθηκε για πρώτη φορά διαδοχικά το Αγιον Ορος όπου έγινε δεκτή από την Ιερά Επιστασία, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ανθιμο για να ακολουθήσει και επίσκεψη στη μητρόπολη Λαγκαδά όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη κ. Ιωάννη. [http://goo.gl/kSp6j]

  Η επίσκεψη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ψάξτε το. Ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει συστηματικά την «προσέγγιση» αυτή τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο.

  Αν προσθέσετε την πολιτική ποιότητα (ποια;) της χτεσινής ομιλία του Τσίπρα στην Πάτρα που θύμιζε κακογραμμένο σενάριo Μετανδρεϊκού ζιβάγκο…

  Χαιρέτα μας τον πλάτανο.

  *

  Η Φωτογραφία θα έπρεπε να είναι μικρότερη, θα ταίριαζε καλύτερα στους μικρούτσικος που παρουσιάζονται σε αυτήν.

  .

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ρωτάει το left.gr

   Τι δουλειά έχουν ο Μπαλτάκος και ο Άδωνις δίπλα στον Εφραίμ;

   Ημερομηνία: 01/06/2013 18:51

   Όλη η Δεξιά … του Κυρίου ήταν εκεί: Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

   Παρουσία 4.000 και πλέον ατόμων έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τα 25 έτη προσφοράς της Μονής Βατοπεδίου στην Ορθοδοξία και την Πατρίδα στο ξενοδοχείο Caravel. Αξίζει να αναφερθεί πως ακριβώς δίπλα στον ηγούμενο της Μονής,Εφραίμ, καθόταν διαρκώς ο Άδωνις Γεωργιάδης.
   http://left.gr/news/ti-doyleia-ehoyn-o-mpaltakos-kai-o-adonis-dipla-ston-efraim#sthash.DQNOs4yY.dpuf

   Ρωτάω κι εγώ.
   Τι δουλειά έχει η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιο Όρος, στον Μακεδονομάχο πολέμιο τω μεταναστών και του πολιτικού γάμου Άνθιμο και στο πρωτοπαλλήκαρό του τον μητροπολίτη Ιωάννη;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kαι για να γίνω πιο σαφής.
    Ποιός είναι ο κ.Τασσιάς, μητροπολίτης Λαγκαδά και συνομιλητής ΣΥΡΙΖΑ;
    Το ξέρουν πολύ καλά στο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουν πως έχουν ξεχαστεί, αλλά κάποιοι θυμούνται:

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3685613&publDate=1995-01-19%2000:00:00.0

    Διάτρητη απόφαση για τη Ροτόντα

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 19 Γενάρη 1995

    Το ΚΑΣ μπορεί να αποφάσισε για την τύχη της Ροτόντας, η Μητρόπολη, όμως, μέσω του πρωτοσύγκελου εξακολουθεί να εκβιάζει για συνέχιση των εισβολών στο μνημείο

    …….
    Αν συνυπολογίσουμε ότι ήδη η Ιερά Σύνοδος ετοίμασε κατάλογο μνημείων, για τα οποία προβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα,αλλά και τις έμμεσες απειλές που εξαπόλυσε στο ΚΑΣ ο πρωτοσύγκελος Ιωάννης Τασσιάς, γίνεται φανερό ότι η Μητρόπολη ακονίζει τα «μαχαίρια» της για τα δήθεν δικαιώματά της. Και όλα αυτά θα φαίνονταν απλές εικασίες αν δε φρόντιζε να τα αποδείξει με τις χτεσινές δηλώσεις του ο πρωτοσύγκελος Ιωάννης Τασσιάς, ο οποίος εξέφρασε, μεν, την ενμέρει ικανοποίησή του, λέγοντας ότι «με την απόφαση του ΚΑΣ αποκαταστάθηκε η τάξη» και είναι λογικό, αφού άνοιξαν οι πόρτες για εκβιασμούς. Εξαπόλυσε, όμως, ευθέως αυτή το φορά, τις γνωστές απειλές, προειδοποιώντας ότι την Κυριακή και κάθε Κυριακή θα εισβάλλουν στο μνημείο για την τέλεση λειτουργίας. Δήλωσε, επίσης, ότι «οι τρεις μέρες είναι άστοχες, γιατί έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 590 του Συντάγματος», συμπληρώνοντας ότι η Μητρόπολη θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο για να αποκαταστήσει τα «δικαιώματά της»

    Εξαιτίας, όμως, αυτών των «δικαιωμάτων» της, τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, όπως οι ναοί του Αγ. Δημητρίου, των Αγίων Αποστόλων και πολλά ακόμα, έχουν υποστεί δεκάδες φθορές και αλλοιώσεις. Εξάλλου, η πρωτόγνωρη και πρωτόγονη εισβολή της στη Ροτόντα δε δίνει καμιά εγγύηση για την προστασία του μνημείου από την πλευρά της Μητρόπολης. Μάλιστα, ο πρωτοσύγκελος, προχτές στο ΚΑΣ, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση συχνής λατρευτικής χρήσης δε θα αλλοιωθεί ο παλαιοχριστιανικός χαρακτήρας του μοναδικού μνημείου.

    :

   • Ο/Η Αρχιμανδρίτης που γουστάρει να γίνει μητροπολίτης λέει:

    Καλέ για τα εθνικά θέματα έγινε η συνάντηση

    http://www.amen.gr/article14266#sthash.be62ZP0U.dpuf

    Γόνιμη συνάντηση Μητροπολίτη Λαγκαδά με Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ)

    του Νίκου Παπαχρήστου

    13 Ιουνίου 2013, 21:31

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σχετικά με θέματα εκκλησιαστικού, κοινωνικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

    Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά παρουσίασε αναλυτικό πλάνο των ποιμαντικών δράσεων της Μητροπόλεως, ενώ αναφέρθηκε και σε χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Ελλάδος. Κοινός τόπος της συζητήσεως ήταν ότι η Εκκλησία διαδραματίζει ρόλο συνεκτικό στην κοινωνία της κρίσης, κάτι, που όπως είπαν οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν ότι όντως συμβαίνει.

    http://www.noiazomai.net/index13.html

    Μητροπολίτης Λαγκαδά εξελέγη ο νέος «Παπαφλέσσας», ο φλογερός υπερασπιστής της Ορθοδοξίας και της Μακεδονία μας, νυν Πρωτοσύγκελος Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς! Η χειροτονία του θα γίνει στις 16 Μαΐου στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης! ►

    http://www.makthes.gr/news/reportage/55507/

    ΠΑΤΕΡ Ι. ΤΑΣΣΙΑΣ Έγινε (επιτέλους) μητροπολίτης

    Ημερομηνία: 17/05/2010

    Το όνομα του πατέρα Τασσιά ακούστηκε ουκ ολίγες φορές για την πλήρωση χηρευόντων μητροπολιτικών θρόνων την τελευταία δεκαετία. Ακούστηκε ακόμη και για τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ πιο πρόσφατα ο εν λόγω αρχιμανδρίτης δοκίμασε ανεπιτυχώς την τύχη του στη μητρόπολη του Κιλκίς, έχοντας τη στήριξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

    .

    Της Μαρούλας Πλήκα

    Ο τελευταίος έστειλε επιστολές σε όλους τους ιεράρχες, επιχειρηματολογώντας υπέρ της υποψηφιότητας του πρωτοσύγκελού του, αλλά δεν έγινε το θέλημά του… Κάποιες «κακές γλώσσες» έλεγαν τότε ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε απογοητευτεί από το αποτέλεσμα, κυρίως διότι δεν τον απάλλασσε από την παρουσία του Ιωάννη Τασσιά. Κύκλοι της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ωστόσο, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα παραπάνω και διαβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις των δύο ιεραρχών είναι και θα παραμείνουν άριστες.

    Στήριξη από Άνθιμο και παλιούς Χριστοδουλικούς

    (…..)

    Παλιός γνώριμος
    Ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά είναι παλιός γνώριμος της πόλης της Θεσσαλονίκης και η προσωπικότητά του απέχει πολύ από αυτήν του εκλιπόντος Σπυρίδωνος. Δεν θεωρείται λαϊκός ούτε από τα πλέον προοδευτικά μυαλά της Ελλαδικής εκκλησίας και είναι αρκούντως κοσμικός. Φοιτητής ακόμη της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ εντυπωσίαζε τους καθηγητές του για το πόσο αποφασισμένος ήταν να φτάσει ψηλά. Από τα αγαπημένα τέκνα του μακαριστού μητροπολίτη Παντελεήμονος Β’, χειροτονήθηκε διάκονος σε ηλικία 24 χρόνων και ανέλαβε αμέσως το γραφείο Νεότητας της μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το 1994 έγινε πρωτοσύγκελος, ενώ πέρασε υπό την εποπτεία του το προσοδοφόρο «παγκάρι» του Αγίου Δημητρίου. Λέγεται, επίσης, ότι λίγα χρόνια πριν από το θάνατο του Παντελεήμονα Β’ και μέχρι την έλευση του κ. Άνθιμου είχε αναλάβει τα ηνία της μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

    Πρωτοστάτης στην υπόθεση της Ροτόντας

    Κατά το παρελθόν, ο πατήρ Τασσιάς έχει δεχτεί επικρίσεις από αρχαιολόγους και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών τόσο για τις παρεμβάσεις της μητρόπολης στο έργο της αναστήλωσης του Αγίου Δημητρίου όσο και για τη χρήση της Ροτόντας. Κάποιοι τον κατηγορούν ότι συνέβαλε στην «εικόνα εμποροπανήγυρης», που -όπως λένε- παρουσιάζει ο ναός του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Άλλοι τον χαρακτηρίζουν έως «επικίνδυνο», καθώς τον θεωρούν τον βασικό υποκινητή των άγριων επεισοδίων που είχαν γίνει, το 1996, εντός και εκτός της Ροτόντας. Αφορμή στάθηκε η συναυλία που θα έδινε εκεί ο μουσικός Σάκης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο των πρόδρομων εκδηλώσεων για την υποδοχή της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Ο Ιωάννης Τασσιάς είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα της μητρόπολης να μετατραπεί η Ροτόντα από μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σε ενορία Αγίου Γεωργίου. Είχε αναλάβει την επαφή με τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τις επαφές με πολιτικά πρόσωπα της πόλης.

    ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΑΠ’ΟΛΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΏ:

    Δεινός δημοσιοσχεσίτης, κατάφερε να βρει υποστηρικτές στην υπόθεση της Ροτόντας όχι μόνο στο υπερσυντηρητικό και θρησκόληπτο κατεστημένο της πόλης, αλλά και στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, μερίδα του οποίου πόνταρε και ποντάρει στην ψήφο του εκκλησιάσματος.

 9. Ο/Η λέγε με Εφραίμ λέει:

  http://www.tanea.gr/news/economy/article/5018577/kypros-monasthria-sthn-ellada-phran-xaristika-daneia-apo-thn-laikh-trapeza/

  Κύπρος: «Μοναστήρια στην Ελλάδα πήραν χαριστικά δάνεια από την Λαϊκή Τράπεζα»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2013 14:57 |

  Κύπρος: «Μοναστήρια στην Ελλάδα πήραν χαριστικά δάνεια από την Λαϊκή Τράπεζα»

  Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, υποστήριξε ότι Μονές της Ελλάδας με θυγατρικές στη Λιβερία πήραν χαριστικά δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα.

  Ο κ. Συλλούρης, ο οποίος κατέθετε στην τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, ανέφερε ότι τα στοιχεία για τις Μονές τα έδωσε σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λαϊκής , Μάριος Χατζηγιαννάκης. Πρόκειται ανέφερε, ο κ. Συλλούρης, για έξι με επτά μοναστήρια της Ελλάδας. Επίσης, ο κ. Συλλούρης εκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής ανθρώπων, που ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία για τη διαπλοκή στις τράπεζες.

 10. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Νὰ μὴν πέφτουμε ἀπὸ τὰ σύννεφα:

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πολύ σωστή η οπτική Ρασσιά.
   Εγώ θα έλεγα ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία αμυντική γραμμή της Εκκλησίας.
   Σε μια ώρα τεράστιας οικονομικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει τείχη για να μην φορολογηθεί η Εκκλησία, να μην απολυθούν ιερείς και επίσκοποι, να συνεχίσει το Κράτος να τους μισθοδοτεί, να μην γίνει καμμία μεταρρύθμιση από αυτές που δεν θέλει η Εκκλησία, να συγκαλυφθούν οι οικονομικές υποθέσεις των μητροπολιτών που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ και ο διεθνής Τύπος, να συγκαλυφθεί κάθε μορφής σκάνδαλο, ακόμη και η ιερή παιδεραστία, να κουκουλωθεί η σχέση Εκκλησίας-Χρυσής Αυγής και να μην γίνει ο χωρισμός της από το Κράτος.
   Όποιος διαφωνεί, εδώ είμαστε να μιλήσουμε με στοιχεία και να απευθύνουμε βασανιστικά ερωτήματα.

   • Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=25363

    Θανάσης Σκόκος

    Τι το ήθελες το Σύνταγμα;

    Στην πολιτική και στη ζωή γενικότερα, εκτός από ικανότητες, θα πρέπει να έχεις και λίγο τύχη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός και η τύχη του έχει χαμογελάσει αρκετές φορές. Για αυτό άλλωστε, αυτός και ο συνασπισμός που ηγείται, αποκόμισαν τεράστια πολιτικά οφέλη κερδοσκοπώντας από το οικονομικό και πολιτικό δράμα των τελευταίων χρόνων.

    Η παρούσα κορύφωση της κυβερνητικής κρίσης, λόγω ΕΡΤ, πίστευε ότι του έδινε μια ακόμη ευκαιρία, αφενός να ξεπεράσει το πολύμηνο δημοσκοπικό βάλτωμα και κάμψη και αφετέρου να καταφέρει να μετατρέψει με λιγότερες τριβές την πολιτική συνομοσπονδία της οποίας ηγείται, σε ένα πιο ομοιογενές, τυπικά τουλάχιστον, μόρφωμα. Και όχι μόνον αυτά. Η πιθανή διάλυση του δυσλειτουργικού κυβερνητικού συνασπισμού, τον έκανε να οσμίζεται «νέα υψηλά» και διέγειραν το ένστικτό του για μια θεαματικότερη πολιτική κερδοσκοπία. Εκλογές με στραπατσαρισμένους αντιπάλους και πρώτο κόμμα!

    Η προγραμματισμένη ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα έμοιαζε να είναι μια θεόπεμπτη συνωμοσία καλοτυχίας, ώστε να ξεκινήσει δυναμικά τη νέα αυτή έφοδο. Την ίδια στιγμή, λίγα μέτρα πιο πάνω, οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα έσπαγαν ο ένας το κεφάλι του άλλου.
    Του πήγαν όμως λίγο στραβά τα πράγματα του Αλέξη χθες βράδυ. Η συγκέντρωση δεν ήταν μια λαοσύναξη καταγγελίας και ανατροπής, αλλά μια αχαμνή κομματική σύναξη. Το χειρότερο, η προετοιμασμένη, για άλλου είδους και παλμού συγκέντρωσης, επιθετική ομιλία του («Τελειώσατε, καληνύχτα, κύριε Σαμαρά, ο λαός μίλησε απόψε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής» και άλλα παρόμοια), ο μεγαλομανής αυτοπροσδιορισμός του ως πολιτικού κληρονόμου των γεγονότων του 1964,1974,1981, μάλλον θα προκάλεσαν αμήχανα χαμόγελα σε πολλούς οπαδούς του και έδωσαν λαβή για ειρωνικά σχόλια. Το «Τσιπρανδρέου» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Πιστεύω, επειδή τον θεωρώ έξυπνο πολιτικό, ότι αν μπορούσε θα την άλλαζε.

    Αν, όπως λένε οι σύγχρονοι «αναλυτές» των πολιτικών πραγμάτων, το twitter και τα σχόλιά του είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της απήχησης μιας πολιτικής ενέργειας, τότε η παραπάνω εικόνα επιβεβαιώνεται πλήρως. Δεν μιλάω μόνον για το πλήθος των σαρκαστικών και ειρωνικών σχολίων που, στο κάτω-κάτω, προέρχονται από πολιτικούς αντιπάλους, αλλά κυρίως, για τη σχεδόν απόλυτη σιγή των υποστηρικτών του. Στο τέλος ήρθε και η επικαιρότητα με τα αποτελέσματα της συνάντησης των τριών αρχηγών και της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ που απώθησαν τη φιλόδοξη συγκέντρωση στις γωνιές της επικαιρότητας. Βεβαίως η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικά από χθες.
    Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του να δώσουν διάφορες ανώδυνες εξηγήσεις για τη χθεσινή αναιμική συγκέντρωσή τους. Την «ατυχή συγκυρία» (που αρχικά φαινόταν ευτυχής) για παράδειγμα ή το «μούδιασμα και τον φόβο του κόσμου», όπως έχουν ξαναπεί. Εγώ θέλω να πιστεύω σε κάτι διαφορετικό. Ότι οι οδυνηρές μας εμπειρίες μας απομακρύνουν, αργά αλλά σταθερά, από την αχαλίνωτη δημαγωγία.

 11. Ο/Η Του Άρη παλληκάρι λέει:

  Έίχατε γράψει εδώ
  https://roides.wordpress.com/2013/05/31/31may13/
  για τη σιωπή του βουλευτή Βασίλη Κυριακάκη [Συριζα-Κοε] στις φιλοχρυσαυγίτικες δηλώσεις του δεσπότη Λαμίας.

  Ίσως αυτή η είδηση γεγονότος που είχε συμβεί 19 μέρες πριν δημοσιευστε το άρθρο να σας διαφωτίσει για τον κύριο αυτό [Επααναστάτη]

  Με επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου
  Κυριακή, 12 Μαΐου 2013
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 22.06

  Στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα τριάντα έτη από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδας, έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Ηγουμένου της Μονής, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου με τίτλο «Η πρόγευση της Βασιλείας. Σπουδή στην ορθόδοξη χαρισματική ζωή».
  [….]

  Παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας,

  ο βουλευτής κ. Βασίλης Κυριακάκης,

  ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι πρώην βουλευτές κ. Νικόλαος Τσώνης και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Φθιώτιδας κ. Κων/νος Νικολάου, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και ενώσεων.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Παλληκάρι του Άρη, ελπίζω πως εννοείςτου Βελουχιώτη, γιατί και εγώ από της Ρούμελης κατάγομαι τα μέρη.

   Μην κατηγορείς τον σούπερ Αριστερο βουλευτή Βασ.Κυριακάκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ.
   Ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος χρειάζεται αριστερή προστασία.
   Είναι ορφανό του Χριστόδουλου.
   Tι φυσικότερο, ενας μαοϊκός του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο πλευρό ενός χριστοδουλικού αρχιμανδρίτη και ηγούμενου;.

   http://ecclesianet.blogspot.gr/2008_01_27_archive.html

   Τα ορφανά του Χριστόδουλου

   Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

   *Η προσπάθεια Χριστόδουλου, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποκαταστήσει τους αρχιμανδρίτες του σε επισκοπικές θέσεις, δεν καρποφόρησε. Το υπουργείο Παιδείας δεν έδειχνε πρόθυμο να καταρτίσει νομοθετική ρύθμιση που θα του επέτρεπε μια τέτοια «τακτοποίηση».

   Ακόμη και αν το έκανε όμως, δεν θα είχε νόημα επειδή ο Χριστόδουλος δεν είχε πλέον τις φυσικές δυνάμεις για να συγκαλέσει την Ιεραρχία και να κάνει εκλογές.

   Ετσι, οι αρχιμανδρίτες Επιφάνιος Οικονόμου (υπεύθυνος του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας), Τιμόθεος Ανθής, (εκπρόσωπος τύπου του αρχιεπισκόπου), Ιάκωβος Μπιζαούρτης, Αντώνιος Αβραμιώτης, Αχ. Σιώκας, Ιγνάτιος Σάπιος έχουν λίγες ελπίδες να φορέσουν την επισκοπική μίτρα.

   *Ο Δημ. Φουρλεμάδης, διευθυντής της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», χωρίς τις «πλάτες» του αρχιεπισκόπου τώρα θα δεχθεί πυρ ομαδόν από πολλούς μητροπολίτες που του καταλογίζουν ότι διοίκησε χωρίς να υπολογίζει την Ιερά Σύνοδο.

   Η δράση και οι χρηματοδοτήσεις της δραστήριας οργάνωσης που διηύθυνε, σε κάθε περίπτωση θα τεθούν υπό εξονυχιστικό έλεγχο.

   Δείτε και εδώ
   http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/5261/%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF

   Χατίρι Στυλιανίδη στον Χριστόδουλο

   Ορισμένα από τα πνευματικά τέκνα του Αρχιεπισκόπου που ίσως «τακτοποιηθούν» με την ψήφιση της τροπολογίας καλύπτοντας τις νέες θέσεις επισκόπων «παρά τη Ιερά Συνόδω» είναι ο ηγούμενος της Μονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Μπιζαούρτης, ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ο αρχιμανδρίτης Αντώνιος Αβραμιώτης που υπηρετεί στην ΕΚΥΟ, καθώς και οι αρχιμανδρίτες Αχίλλειος Σιώκας και Ιγνάτιος Σάπιος.

   Δεν αποκλείεται πάντως η Ιεραρχία να διαφωνήσει με μια τέτοια εξέλιξη αφού οι έξι νέοι βοηθοί επίσκοποι θα προστεθούν στους δώδεκα που υπηρετούν ήδη στην Ιερά Σύνοδο.

 12. Παράθεμα: Ρώσος διάκος υπερασπίζεται τις Pussy Riot και καθαιρείται | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 13. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  μια πολυτελή Μερσεντές G-Class SUV των 120.000 δολλαρίων οδηγούσε ο Ρώσος καλόγερος και τράκαρε τρεις εργάτες σκοτώνοντας τους δυο.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2053

  Jailed in Fatal Road Crash, Russian Cleric Defrocked

  Date Published: 6/27/2013

  Publication: Ria Novosti

  MOSCOW, June 26 (RIA Novosti) – The Russian Orthodox Church on Wednesday defrocked a monk and priest who the previous day was convicted of causing a car accident in which two people died.

  The priest had been driving a luxury Mercedes G-Class SUV, which sells new in Moscow for upwards of $120,000. He was detained a day after the accident.

  On Wednesday, the Russian Orthodox Diocese of Moscow ordered the defrocking, and the Church’s top cleric, Patriarch Kirill, gave his approval, a spokesman said.

  Priest Pavel Syomin, ordained as Hieromonk Iliya, lost control of his Mercedes on August 15, 2012, and mowed down three workers on a roadside, killing two of them. On Tuesday he was found guilty of a severe violation of traffic rules, causing the death of two or more persons.

  Prosecutors had sought a six-year sentence for Syomin, while the defense team requested two years in a minimum security prison.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Εωσφόρε,
   με την ευκαιρία καλώς ήλθες πρόσφατα μετά από μεγάλη απουσία.
   Ο παπάς με το πανάκριβο και τεράστιο τζιπ Μερσεντές
   http://www.autotribute.com/14743/update-2013-mercedes-g-class-suv-pictures-details/

   καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Αποδείχτηκε ότι παραβίασε κάθε οδικό σήμα στο δρόμο του και χτύπησε το άτυχο Σκόντα, σκοτώνοντας δυο από τους 3 επιβάτες.
   http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2055
   «The driver of an SUV Mercedes Gelandewagen, Father Iliya (Pavel Semin), ignored all the road works signs and collided with a Skoda moving.

   Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι στην πεινασμένη Ρωσία τα ατυχήματα με ορθόδοξους κληρικούς που οδηγούν προκλητικά ακριβά αυτοκίνητα δεν είναι σπάνια.
   Άλλο ένα ατύχημα προκλήθηκε με ένα BMW Z4 με διπλωματικές πινακίδες (!), από τον προϊστάμενο του Προφήτη Ηλία στο Obydensky, Τιμόθεο Podobedov.

   Όπως καταγράφει το παλιότερο ρεπορτάζ που ακολουθεί, εξαφανίστηκαν μάρτυρες κατηγορίας και έγιναν προσπάθειες από ισχυρά πρόσωπα για να γλυτώσει ο ιερομόναχος Παύλος Ηλίας Semin, ενώ μπλόγκερς ρωτούσαν ειρωνικά πως η αντικανονικη συμπεριφορά του παπά θα τους οδηγήσει στη Σωτηρία:

   http://vestnikkavkaza.net/articles/society/39161.html
   «……… The mass media write about pressure on investigation by “unknown, but very powerful people”, about mystically disappeared witnesses of the accident, while bloggers ironically ask: “How will inappropriate behavior of a priest influence my personal salvation?……..”

 14. Παράθεμα: Η ελληνικη Αριστερα πολιτικός βραχίονας της Εκκλησίας | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 15. Ο/Η ανώνυμοςεπώνυμος λέει:

  Γιατί άραγε δεν πηγαίνουν να κάνουν τα ίδια σε καμιά συναγωγή ή σε κανένα τζαμί;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Γιατί όπου κυριαρχεί το Ισλάμ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, από όπου επικρατεί η Χριστιανορθοδοξία.
   Αν αυτό σε παρηγορεί για το χάλι της Ορθοδοξίας, τι μπορώ να πω;
   Είναι κι αυτό το επιχείρημα, «υπάρχουν και χειρότεροι από εμένα», ένα κλασσικο όπλο των ηλίθιων.

   Αγαπητέ Θεολόγε, κύριε παλληκάρι του Άρη,
   σας ευχαριστούμε.
   Θα αξιοποιηθεί το υλικό σας δεόντως.

 16. Ο/Η ανώνυμοςεπώνυμος λέει:

  Γράφω και για συναγωγές και όχι μόνο για το ισλάμ.Θέλω να δώ pussy riot μέσα σε συναγωγή.Γιατί μόνο σε ναούς των Χριστιανών να πηγαίνουν;Κάνουν οι άθεοι διακρίσεις;

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ασφαλώς και κάνουν.
  Αρκετές συναγωγές έκαψαν και βεβήλωσαν ο Χίτλερ, οι πάπες, οι Ισπανοί βασιλιάδες, η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, στη Ρωσία, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και οι Νεοέλληνες Νεοναζί.

  [Kαταδίκη της βεβήλωσης της συναγωγής Βόλου
  http://irakliotis.gr/blog/?p=808
  απανωτοί εμπρησμοί στη συναγωγή των Χανίων
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=133869
  Το πογκρόμ του 1891. Τα εβραϊκά της Κέρκυρας
  http://www.corfuhistory.eu/?p=2429
  Πογκρόμ του Κάμπελ
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BC_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB
  Το πογκρόμ του Κάμπελ αναφέρεται στις βιαιοπραγίες και στον εμπρησμό της συνοικίας Κάμπελ της Θεσσαλονίκης από ακραία ελληνικά εθνικιστικά στοιχεία με αποκορύφωμα το βράδυ της 29ης Ιουνίου του 1931. Η συνοικία του Κάμπελ ήταν μια εβραϊκή φτωχογειτονιά της Θεσσαλονίκης όπου διέμεναν, οι περισσότερες σε παράγκες, περίπου 220 οικογένειες Εβραίων

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BC
  Πογκρόμ εναντίον των Εβραίων
  Στη Ρωσία
  Τα θύματα, κυρίως παιδιά Εβραίων, του πογκρόμ που συνέβη στο Αικατερινοσλάβ (σημερινό Ντνιπροπετρόβσκ) το 1905.
  Με τη λέξη αυτή χαρακτηρίστηκαν οι λαϊκές εξεγέρσεις κατά των Εβραίων στη Ρωσία, κυρίως τον 19ο και στις αρχές του 20ου αι. Το πρώτο εκτεταμένο πογκρόμ έγινε σε 200 ρωσικές πόλεις, το 1881, σε αντίποινα για τη δολοφονία του τσάρου Αλεξάνδρου Β΄, η οποία αποδόθηκε στους Εβραίους. Μετά την επικράτηση των μπολσεβίκων (1917) τα πογκρόμ κατά των Εβραίων σταμάτησαν στην Σοβιετική Ένωση
  http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism_in_the_Russian_Empire
  Antisemitism in the Russian Empire
  Involvement of the Orthodox Church
  http://en.wikipedia.org/wiki/Relationship_between_the_Romanian_Orthodox_Church_and_the_Iron_Guard
  Relationship between the Romanian Orthodox Church and the Iron Guard
  ­The Orthodox Church and the Iron Guard
  The Relationship between the Romanian Orthodox Church with the Iron Guard was one of ambivalence: while the Romanian Orthodox Church supported much of the fascist organization’s ideology, it did not outright support the movement. Nevertheless, many individual Orthodox clerics supported the Iron Guard and spread their propaganda.]

  Γιατί θα έπρεπε oι Pussy riots να ενοχλήσουν μια συναγωγή σε μια χώρα όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει στην κυριολεξία πιεί το αίμα αθώων Εβραίων;

  Ρίξτε μια ματιά κι εδώ:
  Σελίδες από το Χριστιανορθόδοξο αντισημιτισμό
  https://roides.wordpress.com/2012/03/10/10mar12/

  και εδώ:
  Ο Αντισημιτισμός στην καθ’ημάς Ανατολή
  https://roides.wordpress.com/2007/07/03/laskar30707/

 18. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  Εδώ η ανεπαρκής προσπάθεια του Putin να προσάψει αντισημιτισμό στις Pussy Riot

  http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/putin-provokes-criticism-with-pussy-riot-anti-semitism-charge-1.478597
  Putin provokes criticism with Pussy Riot anti-Semitism charge
  Bloggers, activists fume after Russian president suggests to German Chancellor Angela Merkel that one of the jailed punk band artists is anti-Semitic.
  By Reuters – Nov.17, 2012

  http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jAXl8xUm9_VZLEF26fU1uFUStVUg
  Putin, Merkel spar over Pussy Riot in Russia talks
  By by Anna Smolchenko (AFP) – Nov 16, 2012

  http://www.nytimes.com/2012/11/17/world/europe/putin-parries-merkels-jabs-on-rights.html?_r=0
  Between Putin and Merkel, There’s a Chill in the Air
  November 16, 2012

  ————-
  Ενα άρθρο με πολλά links για την Nadezhda Tolokonnikova
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nadezhda_Tolokonnikova

  ————-
  Η επίμαχη performance και οι παραπομπές εδώ
  http://en.wikipedia.org/wiki/Voina#In_Memory_of_the_Decembrists
  In Memory of the Decembrists
  On 7 September 2008, to protest homophobic and racist comments by Moscow Mayor Yuri Luzhkov, Voina staged a hanging of two homosexual men (one of whom was Jewish) and three Central Asian guest workers.[1][16] in a department store in Moscow. The title of the piece references the Decembrist revolt, an 1825 military uprising against Emperor Nicholas I of Russia. Some members of the group held a sign saying «Nobody gives a fuck about Pestel», a reference to the executed Decembrist leader Pavel Pestel.

  Later, in 2012, Putin used this action in his response to Angela Merkel’s criticism on the Pussy Riot case. He accused the participants of «anti-Semitism» and claimed that they «said that we need to get rid of such people in Moscow».[17] Writing at the Echo of Moscow website, gay activist Oleg Vasilyev identified himself as the Jewish man who was mock-executed. He flatly rejected Putin’s version of events, saying that «practically everything about this statement is untrue». He also said that Jews were not even mentioned during the action itself, only in Plutser-Sarno’s blog post, Plutser-Sarno himself being Jewish.[18]

  ————-
  Συνέντευξη της Nadezhda Tolokonnikova απ΄ όπου διάλεξα κάποια αποσπάσματα:
  http://www.spiegel.de/international/world/spiegel-interview-with-pussy-riot-activist-nadezhda-tolokonnikova-a-853546.html
  http://www.spiegel.de/international/world/spiegel-interview-with-pussy-riot-activist-nadezhda-tolokonnikova-a-853546-2.html
  Interview with Pussy Riot Leader: ‘I Love Russia, But I Hate Putin’
  In a SPIEGEL interview, Pussy Riot leader Nadezhda Tolokonnikova discusses her feminist punk group’s political aims, why she believes there are limits to Vladimir Putin’s power and how the «fight for our ideas and values will continue». She says it’s «not me, but the authorities who must be afraid.»
  September 03, 2012

  SPIEGEL: Would you choose a religious space as a location for a political demonstration again?

  Tolokonnikova: We’re artists, and artists never repeat themselves. Not because we’re afraid of punishment, but to be true to our artistic principles.

  SPIEGEL: Do you welcome the fact that people in Russia are now toppling crosses, supposedly in a show of support for you?

  Tolokonnikova: Definitely not. That’s not something we’re happy about. Pussy Riot has never acted against religion. It’s Putin’s ideologues who have stuck the label of religious hate on us. Our motivation was purely political.

  SPIEGEL: In your closing argument at the trial, you quoted from the Old and New Testament. Are you yourself religious?

  Tolokonnikova: I don’t believe in God. But I do see religion as an important part of culture.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πολύ ενδιαφέρον.
   Ευχαριστούμε για όλα.

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Δέν ξερω αν χρειαζοταν να μπεις στον κοπο.Αλοιμονο θα σημαινε οτι ειμαστε τελειως ηλιθιοι αν καταλογιζαμε στις pussy riot αντισημητισμο.Ακριβως το αντιθετο.Τους καταλογιζουμε φιλοσημιτισμο.
   We are artists δηλωνει το σουργελο.Σε ποια ακριβως τεχνη επιδιδονται;Ξερουν π,χ να τραγουδανε εχουν κανενα τραγουδι ;.Γραφουν μουσικη ποιηση χορευουν;.
   Με ποια ακριβως τεχνη καταπιανονται απο τις γνωστες;
   Ξεχασες επισης να αναφερθεις σε εκεινο το σπουδαιο δρωμενο οπου καποια απο δαυτες ειχε παρει ενα κατεψυγμενο κοτοπουλο και το χρησιμοποιουσε σαν δονητη η ντιλντο.
   Πολυ προχωρημενη καλλιτεχνια.H Αnnie Sprinkle (Elen Steinberg) να ειναι αραγε το καλλιτεχνικό τους προτυπο;

 19. Ο/Η ανώνυμοςεπώνυμος λέει:

  Να μπούνε οι pussy riot σε συναγωγή,και να προσευχηθούν με παρόμοιο τρόπο όπως στον χριστιανικό ναό,και να πούνε ώ Γιαχβέ φώτισε τους Εβραίους να μην εγκληματούν εναντίον των Παλαιστινίων.Μετά απο αυτό,θα βγούν οι ραββίνοι,και θα ηρωοποιήσουν τα κορίτσια, επειδή αυτοί είναι πιο προοδευτικοί απο τον διάκο.Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τις pussy riot .Όπως δεινοπάθησαν οι εβραίοι απο τον χίτλερ,έτσι τώρα δεινοπαθούν οι παλαιστίνιοι απο τους εβραίους.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/rwsia_dolofonhsan_ierea_poy_eixe_yperaspistei_tis_pussy_riot.2361100.html

  Νεκρός βρέθηκε στη Ρωσία ιερέας ο οποίος είχε ζητήσει να απελευθερωθούν οι νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος Pussy Riot

  Αύγουστος 06 2013

  Ένας 75χρονος ορθόδοξος ιερέας ο οποίος είχε ζητήσει να απελευθερωθούν οι νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος Pussy Riot που καταδικάσθηκαν για μια «πανκ προσευχή» εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν, φονεύθηκε χθες Δευτέρα στο Πσκοφ (βορειοδυτική Ρωσία), ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

  «Το πτώμα του ιερέα Πάβελ Αντελγκέιμ ανακαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πσκοφ με τραύματα που προκλήθηκαν από μαχαίρι», κοντά σε μια εκκλησία, ανακοινώθηκε από την αστυνομία της πόλης Πσκοφ που βρίσκεται στα σύνορα με τις βαλτικές χώρες.

  Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο ιερέας σκοτώθηκε από ένα νεαρό που πάσχει από ψυχολογικές διαταραχές και τον οποίο είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του για τρεις ημέρες. Ο νεαρός αυτός, γεννημένος το 1986, νοσηλεύεται επειδή μετά το φόνο αυτοτραυματίσθηκε με το μαχαίρι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  Η αστυνομία δεν συνδέει το φόνο με τις δημόσιες θέσεις που είχε υιοθετήσει ο ιερέας αυτός, ο οποίος είχε περάσει από το γκουλάγκ κατά τη σοβιετική περίοδο και είναι σήμερα γνωστός για τις επικρίσεις του εναντίον του Πατριαρχείου, ωστόσο ο θάνατός του έχει προκαλέσει ζωηρή συγκίνηση στη χώρα.

  «Ο τελευταίος ελεύθερος ιερέας του Πατριαρχείου της Μόσχας σκοτώθηκε», έγραψε στο μπλογκ του ο αρχιδιάκονος Αντρέι Κουράιεφ, ένας από τους πιο γνωστούς μπλόγκερ της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Ο Πάβελ Αντελγκέιμ είχε επικρίνει επανειλημμένα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το ρωσικό κράτος. Είχε επίσης υπογράψει μια επιστολή προσωπικοτήτων της Ρωσίας που καλούσαν τον πατριάρχη της Ρωσίας να υπερασπιστεί τις νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ, οι οποίες είχαν τραγουδήσει μια «πανκ προσευχή» μέσα στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα ζητώντας από την Παναγία «να διώξει τον Πούτιν».

  «Δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε αυτές που πήραν μέρος σ’ αυτή την ενέργεια, αλλά απευθύνουμε έκκληση στη σοφία και τη φιλανθρωπία Σας», ανέφεραν στο έγγραφο αυτό, τον Ιούνιο του 2012, πολλές εκατοντάδες προσωπικότητες της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων τέσσερις ορθόδοξοι ιερείς.

  Δύο από τις νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος, οι οποίες είχαν δηλώσει πως ήθελαν επίσης να καταγγείλουν τη «συμπαιγνία της Εκκλησίας και του Κράτους», εκτίουν ποινές φυλάκισης δύο ετών.

  «Οι γυναίκες αυτές ξεσκέπασαν το ψέμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την ελάχιστα φυσική σχέση της με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είχε γράψει πρόσφατα στο μπλογκ του ο ιερέας Πάβελ.

 21. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Μόσχα, Ρωσία
  Στην απομόνωση μεταφέρθηκε η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η τραγουδίστρια του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, η οποία είχε ξεκινήσει απεργία πείνας καταγγέλλοντας «συνθήκες δουλείας» στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας όπου κρατείται.

  Η Τολοκονίκοβα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για την «πανκ προσευχή» εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που τραγούδησε μαζί με άλλα μέλη του συγκροτήματος μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

  Ο Γκενάντι Μοροζόφ, ο επικεφαλής της δημόσιας επιτροπής εποπτείας των φυλακών στην απομονωμένη περιοχή όπου βρίσκεται το στρατόπεδο, αρνήθηκε ότι ο εγκλεισμός της νεαρής γυναίκας στην απομόνωση συνιστά τιμωρία. Χαρακτήρισε το κελί της «ασφαλές μέρος» όπου θα είναι προφυλαγμένη από τις απειλές των συγκρατούμενών της.

  Ο Μοροζόφ πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες της Τολοκονίκοβα ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από υψηλόβαθμο σωφρονιστικό υπάλληλο και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή θα ερευνηθούν. Σημείωσε όμως ότι η κρατούμενη θα τιμωρηθεί πειθαρχικά εάν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για συκοφαντίες.

  Στην επιστολή της Τολοκονίκοβα, που προωθήθηκε στον Τύπο από τον σύζυγό της, υποστηρίζει ότι οι κρατούμενες αναγκάζονται να δουλεύουν επί 17 ώρες την ημέρα και κοιμούνται μόνο τέσσερις ώρες τη νύχτα. Όταν ζήτησε να γίνει έρευνα για τις συνθήκες αυτές, ένας αξιωματούχος της φυλακής φέρεται να της απάντησε: «Σίγουρα δεν θα ξανανιώσεις άσχημα γιατί δεν είναι ποτέ άσχημα στον άλλο κόσμο».

  Η πρώην συνήγορος του μεγιστάνα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, η οποία είχε εκτίσει ένα μέρος της ποινής της στην ίδια φυλακή στη Μορδοβία, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας ότι οι περισσότερες από τις καταγγελίες της Τολοκονίκοβα αληθεύουν.

  Σύμφωνα με την Σβετλάνα Μπαχμίνα, η οποία αποφυλακίστηκε το 2009, είναι πιθανό οι κρατούμενες να τιμωρηθούν ομαδικά ως απάντηση στην επιστολή της Τολοκονίκοβα. Για το λόγο αυτό, η τραγουδίστρια θα μπει στο στόχαστρο των υπόλοιπων κρατουμένων, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, θα φοβηθούν να πουν την αλήθεια για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

 22. Ο/Η Πατριάρχης της Μοσχαρίας λέει:

  Η Ζαν Μορό υπέρ των Pussy Riot
  Zητάει να απελευθερωθούν από τα κάτεργα

  http://www.lefigaro.fr/culture/2013/10/29/03004-20131029ARTFIG00421-jeanne-moreau-nouvelle-alliee-des-pussy-riot.php

  Jeanne Moreau prend la défense des Pussy Riot, qui combattent «l’oppression du gouvernement russe».

 23. Ο/Η Oρθόδοξα γκούλαγκ λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/46923/%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%B3%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CE%B2%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81.html

  Σε… γκουλάγκ στη Σιβηρία η τραγουδίστρια των Pussy Riots

  Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μία από τις δύο φυλακισμένες νεαρές τραγουδίστριες του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot, μεταφέρεται σε στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία.

  Οι συγγενείς της 24χρονης φυλακισμένης τραγουδίστριας δεν είχαν νέα της από τις 22 Οκτωβρίου.

  Η απόφαση να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή ελήφθη μετά την απόφασή της να ξεκινήσει απεργία πείνας, καταγγέλλοντας ότι απειλείται η ζωή της μετά τη δημοσίευση μιας επιστολής στην οποία περιγράφει τις άσχημες συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο εργασίας αρ. 14 της Μορδόβια.

 24. Το ρωσικό κοινοβούλιο έδωσε προκαταρκτική έγκριση για μια εκτεταμένη αμνηστία.
  Eλεύθερα μπορούν να αφεθούν αυτή την εβδομάδα τα φυλακισμένα μέλη του φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot καθώς το ρωσικό κοινοβούλιο έδωσε την Τρίτη προκαταρκτική έγκριση για μια εκτεταμένη αμνηστία.

  Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, η Κρατική Δούμα, υιοθέτησε ομόφωνα το νόμο περί αμνηστίας με την πρώτη ανάγνωση. Μια τροποποιημένη εκδοχή πρόκειται να ψηφιστεί στην τελική, δεύτερη ανάγνωση την Τετάρτη, επισήμανε η Δούμα στον ιστότοπό της.

  Η Ιρίνα Χρούνοβα, η δικηγόρος των φυλακισμένων μελών των Pussy Riot Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιόχινα, δήλωσε πως, αν η αμνηστία υιοθετηθεί και δημοσιευθεί ως την Πέμπτη, οι πελάτισσές της θα μπορούσαν να αποφυλακισθούν την ίδια ημέρα.

  «Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα απελευθερωθούν αμέσως», δήλωσε η Χρούνοβα προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

  Ο σύζυγος της Τολοκονίκοβα, ο Πιοτρ Βερζίλοφ, έγραψε στο Twitter πως οι αρχές της φυλακής έχουν δηλώσει πως η Τολοκονίκοβα και η Αλιόχινα θα αποφυλακισθούν αμέσως.

 25. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία έπαιξε ρόλο στη φυλάκισή τους καταγγέλλουν οι δυο γυναίκες που απελευθερώθηκαν.

  http://www.rferl.org/content/pussy-riot-press-conference/25214010.html

  Friday, December 27, 2013

  Russia

  Pussy Riot Members

  Alyokhina also accused the Russian Orthodox Church of playing a role in their jailing.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  31.3

  http://www.kathimerini.gr/809530/article/epikairothta/politikh/tsipras-prosvlepoyme-se-anava8mish-twn-sxesewn-me-th-rwsia

  Τσίπρας: Προσβλέπουμε σε αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία

  Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με κοινές ρίζες, κοινούς αγώνες, κοινή πίστη και πολιτισμό. «Η χώρα σας είναι πλούσια από πολιτιστική άποψη και ο ελληνικός πολιτισμός είναι η κοιτίδα του παγκόσμιου. Νομίζω ότι στους τομείς αυτούς μπορούμε να έχουμε πολύ συγκεκριμένες σχέσεις και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το Πολιτιστικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, το 2016, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.