Οι ευθύνες του αρχιεπισκόπου Λιάπη

[Ο Ιερώνυμος και το «παλικάρι ο αθλητής»]

Ιερώνυμος για τους «ξένους» του Ευαγγελίου: «Νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν ότι πάμε σε αφελληνισμό και αποχριστιανισμό» (‘Πρ. Θέμα’, 02/11/2016).

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής Τσιάτρας, που δήλώνει: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ. Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα». Δεν λες «παλικάρι» αυτόν που ξεπέφτει σε φραστικές μικρότητες, από αυτές στις οποίες επιδίδονται οι κακές γριές. Τη σκυτάλη πήρε ο συνθαλαμίτης του Χρυσαυγίτη Αμβρόσιου στο οικοτροφείο φτωχών επαρχιωτόπουλων της διαβόητης «Ζωής»: «Αδιανόητη δήλωση Ιερώνυμου για Τσιάρτα» (thetoc-09 Οκτ. 17). «Ο αρχιεπίσκοπος εξήρε την πρόσφατη ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα που είχε προκαλέσει σάλο.  “Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν”. Μετά το σάλο ..ο παλαίμαχος παίκτης προχώρησε σε νέα ανάρτηση, … ‘ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. …’». Ο Τσιάτρας, που φαίνεται πως δεν έχει ακούσει τίποτα ούτε για την «Καταγωγή των Ειδών», μετά την κατακραυγή, δήλωσε: «Αναφορικά με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου θα ήθελα να πω πως ουδέποτε ήταν στόχος τα παιδιά τα οποία αγαπάω και λατρεύω πολύ» κι ας έπληξε με τη δήλωσή του αυτά ακριβώς τα παιδιά που δεν ντρέπεται να δηλώνει πως τα «λατρεύει», τροφοδοτώντας τον εναντίον τους ρατσισμό και αμφισβητώντας τους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Στον Ιερώνυμο αρέσουν κι αυτά που λέει και αυτό το «παλικάρι», με το οποίο έχει συναντηθεί επίσημα δυο φορές, που δηλώνει, βγαίνοντας από τη Βουλή, «μόλις γάμησα μια αδελφή»;

O Aρχιεπίσκοπος δεν έχει τα ελαφρυντικά που μπορείς να βρεις στον ποδοσφαιριστή. Η πολεμική του κου Γιάννη Λιάπη κατά του επίμαχου Νομοσχεδίου δεν διαθέτει ηθικά ερείσματα. Τα επιχειρήματα περί του θεσμού της οικογένειας που «πλήττεται» είναι αστεία, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που τότε η φτώχεια των δικών τους (μετά πλούτισαν: «Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής για την “ιερή …κολυμπήθρα”»), τους χώρισε από την οικογένειά τους, στέλνοντάς τους σε ιερά οικοτροφεία κακόφημων οργανώσεων. Εκεί ελλόχευε ο κίνδυνος κατά της οικογένειας και η απόδειξη είναι πως ούτε ο κ. Λιάπης ούτε ο Θανάσης Λενής (Αμβρόσιος) έφτιαξαν την οικογένεια που δήθεν υπερασπίζονται. Ούτε παιδιά έκαναν, κι ας κόπτονται κινδυνολογώντας για το δήθεν πρόβλημα του δημογραφικού, που οι ίδιοι το κατασκευάζουν με την άρνηση να δεχθούν το προσφυγόπουλο της Μαρίας από τη Ναζαρέτ ως ισότιμο αυριανό πολίτη. Με το νομοσχέδιο που έφερε εκούσα-άκουσα η κυβέρνηση κάτω από την απειλή του ‘Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’, εξανθρωπίζεται περισσότερο η κοινωνία και ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας απέναντι στον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει αυτή, αν το παιδί της γεννηθεί διεμφυλικό. Οι γονείς μπορούν να το προστατεύσουν καλύτερα, αυτό μπορεί να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του μέσα σε κλίμα περισσότερης ασφάλειας και αυτοεκτίμησης. Η χώρα έτσι προχωράει μπροστά, μαθαίνει να σέβεται τη διαφορετικότητα και οι κάθε λογής ρατσιστές, που ξεσπούν σε κραυγές μίσους και οδηγούν στην περιθωριοποίηση και στην αυτοκτονία τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, αφοπλίζονται. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θρησκευόμενοι και όχι μόνο αυτοί δυστυχώς, που επιτίθενται στο νομοσχέδιο, ψευδολογούν ασύστολα ισχυριζόμενοι ότι δήθεν η αλλαγή φύλου με δήλωση που προβλέπεται από τα 15, η οποία θα εκφράζει αυτό που ο έφηβος, με τη σύμφωνη γνώμη γονέων και γιατρών θα θεωρεί ως φύλο του, θα είναι οριστική, υπονοώντας εγχείρηση. Δεν δίνεται όμως με τον Νόμο αυτό κάποια μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα, δυνατότητα «αλλαγής φύλου» στα 15. Αυτό που δίνεται είναι πως το άτομο μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της επιλογής του στην ταυτότητα. Είναι ένα θέμα νομικής ευχέρειας, καθαρά διοικητικό.

Είναι ακραία βλασφημία κατά την ευαγγελική αντίληψη, το να επικαλείται ο Αρχιεπίσκοπος τα Θεία για να δικαιολογήσει και να ενισχύσει ασκήσεις μίσους. Ο Χριστός δεν καταδικάζει πουθενά, απολύτως πουθενά, την ομοφυλοφιλία και δείχνει την στοργή του στην πόρνη και στη μοιχαλίδα, αφοπλίζοντας τους «αναμάρτητους», που μπερδεύουν τη σεξουαλικότητα με την Ηθική σε βαθμό υποκρισίας. Καταδικάζει όμως το ψεύδος, τον πλουτισμό, την πολυτέλεια, το μίσος, την άσκηση εξουσίας πάνω στους ανθρώπους. Εμφανίζει τον Θεό του Ευαγγελίου ο Λιάπης, με τη στάση του, σαν παράλογο και άδικο Εισαγγελέα των εκ γενετής σαρκικών επιθυμιών και κλίσεων. Είναι όμως αθλιότητα να κατηγορείται ο διεμφυλικός για τη διχασμένη φύση του, που τάχα δεν δικαιούμαστε να την διορθώσουμε, όπως είναι αθλιότητα να κατηγορείται ο εκ γενετής αόμματος για την τυφλότητά του, που οφείλεται τάχα σε κάποιες προπατορικές αμαρτίες. Η φύση ούτε ιερή είναι ούτε απαραβίαστη και είναι γεμάτη λάθη. Είναι πολύ άγρια και ο άνθρωπος πρέπει να πολεμήσει αυτήν την αγριότητα, που αφορά και τον ίδιο, όσο μπορεί.Οι κραυγές του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών δεν έχουν το ελάχιστο ευαγγελικό έρεισμα. Δεν έχουν ούτε το άλλοθι της ειλικρινούς βλακείας ενός αδαούς. Είναι καθαρά συνειδητά λόγια υποκριτικού μίσους, που δεν αποσκοπούν να υπερασπιστούν απολύτως καμία ηθική αξία. Στοχεύουν στη διατήρηση της εξουσίας του ράσου, πάνω σε μια κοινωνία φοβισμένων υποκριτών που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους μέσα από τον κόσμο των ανυπεράσπιστων υπάρξεων.

Κοίτα ποιοί μιλάνε. Αν παρακολουθήσει κανείς την ειδησεογραφία των τελευταίων δεκαετιών, ξεκινώντας ας πούμε από το 1962 οπότε ο τότε Αρχιεπίσκοπος αναγκάστηκε να παραιτηθεί ως ομοφυλόφιλος (εκ των υστέρων η Σύνοδος εννοείται τον απήλλαξε της κατηγορίας), θα κάνει τρεις αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις, που αναδεικνύουν ένα απίστευτα εκτεταμένο υποκριτικό περιβάλλον ιερής ομοφυλοφιλίας και ένα κακουργηματικό πεδίο ιερής παιδεραστίας, τα οποία θα έπρεπε να είχαν κλείσει τα στόματα των υποκριτών ρασοφόρων που ηθικολογούν βυθισμένοι στο βούρκο:

Πρώτον πως τα σεξουαλικά σκάνδαλα του κλήρου είναι τεράστια σε αριθμό, δυσανάλογα πολλά για τον μικρό πληθυσμό των κληρικών. Ο τότε πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου των ιερέων Στάθης Κολλάς το έχει πει: «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες» (17.1.2007). Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, για να βγάλει την αφεντιά του από το σύνολο του «πουτανάτου» των επισκόπων (ο όρος ανήκει στον εκβιαστή και εισηγητή του «πρωκτομέτρου» των μητροπολιτών, ακροδεξιό Άρχοντα Οφφικιάλιο Γρ.Μιχαλόπουλο. Βλ. «Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2]»), δήλωσε τάχα απογοητευμένος: «Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων» («Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε…», ‘Μηχανή του Χρόνου’, 8.4.2015). Αν πρέπει και έπρεπε να εγκαλέσει κάποιους η Σύνοδος, αυτοί ήταν όχι ο κ. Ραγκούσης, αλλά ο Σεραφείμ, ο Μιχαλόπουλος και από τους ζωντανούς, ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ και ο άνθρωπος του Χριστόδουλου και πολιτευτής της ΝΔ, ο Σωτήρης Τζούμας («Σταματείστε οι του λεκανοπεδίου τις μεταμεσονύκτιες τσάρκες στις πλατείες Κολιάτσου, Αμερικής και Μπουρναζίου και οι της επαρχίας τα σπιτώματα σε σπίτια Αλβανών, Αφγανών και άλλων φυλών του Ισραήλ!…Αρχιμανδρίτης του λεκανοπεδίου, που παριστάνει τον ζηλωτή …. εθεάθη στο εξωτερικό συνοδευόμενος από ευειδή νεαρό-μοντέλο, που ειδικεύεται σε ιδιαίτερες υπηρεσίες ..», από τα «Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Μάιος 2017/6 – Εξάψαλμος»).

Δεύτερον πως σχεδόν πάντα τα σκάνδαλα συνοδεύονται από μια προκλητική τακτική της Ιεραρχίας να τα συγκαλύπτει, ακόμη κι αν ήλθαν στο φως για λόγους εξόντωσης αντιπάλου στις ενδοεκκλησιαστικές διαμάχες, μόνο που εκεί η συγκάλυψη γίνεται εκ των υστέρων, αφού επιτεύχθηκε στο μεταξύ η εξουδετέρωση του εχθρού. Υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως αυτή του μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιου, όπου το Συνοδικό Δικαστήριο αθώωσε και τον ίδιο και τους ιερείς που τον κατηγορούσαν για σεξουαλική παρενόχληση: «Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»09/03/2016.  «Ο Σπ. Καρατζαφέρης, δημοσιογράφος τότε της μαχητικής «Ελευθεροτυπίας», … ρώτησε σχετικά τον Περιστερίου Αλέξανδρο και πήρε μια απίστευτη απάντηση: “Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;”. “Υπάρχει βρε παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;”» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»). Υπάρχουν υποθέσεις, όπως αυτή του ιερού Καλλίνικου, που παρά τις εκατέρωθεν μηνύσεις, δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, διευθετούμενες με μυστηριώδη τρόπο, αφήνοντας εκκρεμή κρίσιμα και πολύ προσβλητικά για την Ιεραρχία ερωτηματικά, ακόμη κι αν δει κανείς τα επιχειρήματα υπεράσπισης του κατηγορούμενου δεσπότη, που παραπέμπουν ανενδοίαστα σε κλίμα Μαφίας ( «Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου»-Το Βήμα-13/03/2005: «Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. “Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς” δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ…»). Υπάρχουν προκλητικές περιπτώσεις όπως αυτή του Αττικής Παντελεήμονα, όπου η Εκκλησία μετά από μακροχρόνια μεγάλη μάχη συγκάλυψης με απίστευτα προκλητικές μεθοδεύσεις των Χριστόδουλου-Ιερώνυμου, ενός γεγονότος που δεν μπορούσε να καλυφθεί, αναγκάστηκε να τον αποσχηματίσει εκτελώντας σύμφωνα με τον Νόμο διαταγή του Αρείου Πάγου [ο μακαρίτης είχε αντιδικία και με ευσεβείς δικαστικούς, και πολιτικούς, που διεκδικούσαν (πνευματικό) μερίδιο από την πίτα του αφορολόγητου θαυματουργού σκελετού Εφραίμ Ν. Μάκρης]. Ο άγιος φυλακίστηκε, αποφυλακίστηκε πρόωρα-εξουδετερωμένος πλέον και ακίνδυνος για την αντίπαλη φατρία-με μια προκλητικά ευνοϊκή νομολογία του ευσεβούς Ανώτατου Δικαστηρίου («Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο | Το Κουτί της Πανδώρας», 30 Ιαν 2012) και όταν πέθανε κηδεύτηκε ως Αρχιερέας χωρίς η Εκκλησία να εξηγήσει ποτέ (άλλωστε κανείς δεν τη ρώτησε), με ποιο μυστηριώδη τρόπο επανέκτησε την αρχιερωσύνη του.

Τρίτον. Παράλληλα με την ιλαροτραγωδία της θρασύτατα φαρισαϊκής και προκλητικά ρατσιστικής ομοφυλόφιλης «ομοφοβίας», υπάρχει και το αίσχος της ιερής παιδεραστίας, «Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας»-Το Βήμα Online, 1.2.2009), συχνότατα ατιμώρητης, όπως αυτή του πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη (με πρωτόδικη καταδίκη 20 χρόνων φυλάκισης που δεν εκτελέστηκε) και του δεσπότη Λέρου, Καλύμνου κλπ Νεκτάριου, που δημοσιοποιήθηκε και αποσιωπήθηκε. Αν αυτά ο Τσιάτρας δεν θέλει να τα ξέρει, ο Λιάπης τα γνωρίζει πολύ καλά εκ των ένδον, ομολογούνται δημόσια και συμβαίνουν και στα υπερατλαντικά ορθόδοξα κλίματα («Ο «Εθνικός Κήρυκας», η προσέγγιση και αποκάλυψη των σκανδάλων στην Εκκλησία», 4 Απριλίου, 2016, «Oρθόδοξη κοινότητα των ΗΠΑ. Σκιές παιδεραστίας με άρωμα» – Το Βημα, 2.11.2010).

Σε όλα αυτά ποια είναι η τρέχουσα απάντηση του πολιτικού κόσμου; Ανύπαρκτη ακόμη κι εκεί που τάχα δίνεται απάντηση. Η σιγανοπαπαδιά Παπαδημούλης (που παριστάνει πως δεν ξέρει την τραγική πραγματικότητα), υποδύεται τον αντιστασιακό για να κλέψει λίγη από τη δόξα Ραγκούση,  με μια πολύ ανώδυνη δήλωση: «Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι κληρικοί, ας μη στρουθοκαμηλίζει η Εκκλησία». Όμως το πρόβλημα δεν είναι θέμα απλής ύπαρξης κάποιων λίγων ρασοφόρων ομοφυλόφιλων. Είναι τεράστιο στο σκέλος του αριθμού των περί ων ο λόγος, προκλητικότατο στην υποκρισία του, επικίνδυνο για τα δημόσια ήθη λόγω του φαρισαϊσμού που το συνοδεύει. Δικαιώνει τον τ. υπάλληλο (απολυμένο)  του Λιάπη, κ.Φίλη, που σε κρίση ειλικρίνειας ομολόγησε:  Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας…με ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και που ήταν στη Χούντα και στην Κατοχή».  (21.9.2016). Οι Ραγκούσης και Φίλης είναι οι μόνοι πολιτικοί που είπαν δημόσια, κουτσά-στραβά, μερικές αυτονόητες αλήθειες. Ακόμη και η σχετική αρθρογραφία των προοδευτικών δημοσιογράφων, προσποιείται πως αντιλαμβάνεται την κρατική Εκκλησία απλά ως έναν συντηρητικότατο μεν αλλά ειλικρινή θεσμό, ο οποίος αγωνίζεται να κρατήσει και να επιβάλει τις μεσαιωνικές του αρχές. Η αποκρουστική πραγματικότητα των ιερών μονών, ορφανοτροφείων, αδελφοτήτων κλπ και ο φαρισαϊσμός των «ομοφοβικών» κληρικών απουσιάζουν από τις επισημάνσεις των αρθρογράφων, που παριστάνουν πως αγνοούν τι συνέβαινε σε όλη του την έκταση, ακόμη και στο πρόσφατο σκάνδαλο στο «Σπίτι του Παιδιού» στον Πειραιά, όπου «Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι» στον παιδεραστή Θεολόγο διευθυντή του ιδρύματος, χωρίς η Μητρόπολη να έχει δώσει μέχρι στιγμής την παραμικρή εξήγηση, την οποία άλλωστε κανείς αρμόδιος και υπόχρεος  δεν ζήτησε.

Με τη δήλωσή του για τον Τσιάτρα ο μιτροφόρος διάδοχος των ευτελέστατα χουντικών, Ιερώνυμου Α΄, Σεραφείμ και Χριστόδουλου, αποκάλυψε άθελά του και τη δική του υποσυνείδητη αντιπαλότητα με τη χριστιανική διδασκαλία, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Οι διεμφυλικοί είναι πονεμένα, αδικημένα και δικαιωματικά αγαπημένα παιδιά του πονόψυχου Χριστού των Ευαγγελίων, όπως οι ξένοι, οι πεινασμένοι, οι φυλακισμένοι. «Εφ’ όσον ουκ εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε». Δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από αυτό που θέλουν όλοι. Να είναι ο εαυτός τους, να μην υποκρίνονται σαν τους τάχα «ομοφοβικούς» ομοφυλόφιλους ρασοφόρους και να μην κακοποιούνται σωματικά ή φραστικά από τους Μιχαλολιάκους, τους Ιερώνυμους και τους Τσιάτρες.

«Του Χριστού την πίστη την αγία», επικαλέστηκε μιλώντας για το νομοσχέδιο από το έδρανό του, δίπλα στον βουλευτή Καιάδα («Η Χρυσή Αυγή στον “Καιάδα” του σατανισμού», JailGoldenDawn, 24.9.2017) ο εκπρόσωπος του υπόκοσμου της «σποράς των νικημένων του ’45»: «Γιάννης Λαγός: Ο βουλευτής – «νονός» της νύχτας»-Protothema, 1.10.2013 «…Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία. Παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με ‘βρώμικο’ όπλο και ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές ομοϊδεάτες του, Χρυσαυγίτες. Τέλος, διαστροφικές τάσεις για ανήλικα κορίτσια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις..».

Ο Αρχιεπίσκοπος της ιστορικής πόλης των Αθηνών, δεν απάντησε στον υπόδικο Ναζιστή και στους συντρόφους του, που οι υποκριτικές (σε βαθμό κωμικοτραγικής γελοιότητας) χριστιανικές προβιές τους δεν μπορούν να κρύψουν τη δαιμονική φύση τους, τους οποίους αδιάντροπα προσκαλεί από τον οίκο του New Dream-Hotel στον οίκο της Αγίας Φιλοθέης και για τις αποτρόπαιες πράξεις, αισχρολογίες, τελετουργίες κλπ των οποίων δεν έχει βρει περιέργως μέχρι σήμερα μισή λέξη καταδίκης, αυτός που έχει μιλήσει τόσο άπρεπα για την κα Ρεπούση και τον κ.Φίλη. Δεν τον ενοχλεί το πρόσωπο του χιτλερικού τέρατος που επικαλείται αναίσχυντα την «πίστη του Χριστού» και που προσβάλει με ωμή βία κατά μεταναστών τον ίδιο τον Χριστό («εμοί εποιήσατε»). Μήπως γιατί του μοιάζει;

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Οι ευθύνες του αρχιεπισκόπου Λιάπη

 1. Ο/Η Θέσπιος λέει:

  http://www.kathimerini.gr/930555/opinion/epikairothta/politikh/oi-tyxodiwktes-ths-proodoy

  Οι τυχοδιώκτες της προόδου
  13.10.2017
  ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Οποιος περιμένει από τους ιεράρχες να πολιτεύονται βάσει της «Ιστορίας της σεξουαλικότητας» του Φουκώ ή των τελευταίων ευρημάτων των Gender Studies, σημαίνει ότι το μόνο βιβλίο που έχει ολοκληρώσει στη ζωή του είναι το συγκεκριμένο του Φουκώ –και όχι όλους τους τόμους– ή αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Η Εκκλησία οφείλει να είναι συντηρητική δύναμη.

  (…)

  Αυτό δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία δικαιούται να σκέφτεται σαν τον Βασίλη Λεβέντη ή τους αγράμματους των ΑΝΕΛ. Κοινώς, σαν όλα αυτά τα κατάλοιπα άλλων καιρών που επιβιώνουν κολακεύοντας τα αυτιά όσων φοβούνται τον κόσμο μας. Η Εκκλησία δεν οφείλει να είναι υπέρ των αμβλώσεων, υπέρ της αντισύλληψης ή να υπερασπίζεται την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15. Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλει να μην αναγνωρίζει την ανάγκη των αμβλώσεων, της αντισύλληψης και της λεπτής μεταχείρισης που απαιτούν οι διεμφυλικές προσωπικότητες. Δεν αρκεί να κλείνει τα μάτια οχυρωμένη πίσω από τη δογματική ρητορική των πατερικών κειμένων – που στον καιρό τους μόνο δογματικά δεν ήσαν. Οφείλει να συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη ζωή, αν όντως παίρνει στα σοβαρά τον ρόλο της συντηρητικής δύναμης. Δεν είσαι συντηρητικός τον 21ο αιώνα με τον ίδιο τρόπο που ήταν κάποιος συντηρητικός στη βικτωριανή εποχή.

  (….)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όσο για τον Τσιάρτα, ήταν κάποτε ένας καλός ποδοσφαιριστής και άριστος στις «στημένες» φάσεις, ιδιαίτερα εκείνες υπό γωνία όπως τα κόρνερ. Πέραν τούτου ουδέν. Παρόλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ελλείψει προφανώς άλλου ινδάλματος, τον ανέδειξε σε κατεξοχήν εκφραστή της ανδροπρεπούς (μέχρι εκεί) εθνικής συμπεριφοράς

   http://www.athensvoice.gr/politiki/prokeitai-gia-tin-psyhi-toys-ilithioi
   Πρόκειται για την ψυχή τους, ηλίθιοι
   Και εσύ τι ζόρι τραβάς;

   ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
   12.10.2017 ΤΕΥΧΟΣ 630

   Η Ελλάδα με τις γνωστές καθυστερήσεις της εισήλθε και αυτή στον κύκλο των χαμένων ψευδαισθήσεων, περί «φυσιολογικής σεξουαλικότητας», περί «straight» συμπεριφοράς και άλλων τέτοιων ευφυολογημάτων που βολεύουν την αρχαϊκή κοινωνία της Κάτω Αχαγιάς και των βορειοδυτικών Γκραβάρων. Πάνω απ’ όλα βολεύουν την υποκρισία των θρησκευτικών ταγών και των πολιτικών που ζορίζονται πάντα με τη διαχείριση της πραγματικότητας. Για άλλη μία φορά η κοινωνία των ανδροπρεπών σκιάχτρων ξιφούλκησαν σε απόλυτη σύμπνοια με την εκκλησιαστική ιεραρχία, τη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Τσιάρτα και τους παγίως «αρρενωπούς», τω λόγω, πολιτικούς. Η περδικούλα ορισμένων μόνον το ξέρει.

   Όσο για τον Τσιάρτα, ήταν κάποτε ένας καλός ποδοσφαιριστής και άριστος στις «στημένες» φάσεις, ιδιαίτερα εκείνες υπό γωνία όπως τα κόρνερ. Πέραν τούτου ουδέν. Παρόλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ελλείψει προφανώς άλλου ινδάλματος, τον ανέδειξε σε κατεξοχήν εκφραστή της ανδροπρεπούς (μέχρι εκεί) εθνικής συμπεριφοράς.

   Ο λόγος βέβαια για το νομοσχέδιο περί του δικαιώματος αλλαγής φύλου, συμπεριλαμβανομένης της διάταξης περί του ορίου ηλικίας στα 15 έτη.
   Βεβαίως η επιστήμη σήκωσε για μία φορά ακόμη τα χέρια ψηλά την ώρα που «παιδοψυχίατροι», ο θεός να τους κάνει, αλλά και άλλοι «ειδικοί» αψήφησαν αναφορές στη διεθνή εμπειρία, στα υφιστάμενα πρωτόκολλα στις 19 χώρες μέλη της ΕΕ, στα ισχύοντα στην Αμερική ή τον Καναδά. Η εμμονή στην παθολογική κουταμάρα ξεπερνά τα όρια της ευφυούς ανθρώπινης αντοχής. Πρόκειται για αυταπόδεικτη άσκηση διαχρονικής ανοησίας και εθελοτυφλίας. Είναι σαν εκείνη την αντιπρόεδρο των γερμανών ακροδεξιών η οποία συζεί με τη σύντροφό της εδώ και καιρό αλλά που καταδικάζει τη συμβίωση ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία από αυτούς παιδιών. Δεν πρόκειται μόνο για υποκρισία. Πρόκειται για συνειδητή διαχείριση της σχιζοειδούς πραγματικότητας. Είναι η επιτομή της ψευδούς συνείδησης.

   Πολλοί είναι αυτοί που ασχολήθηκαν με το εάν οι δεκαπεντάχρονοι έφηβοι και έφηβες είναι σε θέση να αποφασίσουν για την αλλαγή του φύλου τους. Το ερώτημα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Θα έπρεπε να αντιστραφεί η ερώτηση. Γιατί οι έφηβοι και έφηβες γνωρίζουν άριστα να βιώνουν ή όχι την αρμονία με το κορμί που τους κληροδότησε η γέννησή τους. Γιατί αυτοί οι έφηβοι το γνωρίζουν εδώ και καιρό. Βαθιά μέσα τους. Τις νύχτες κάτω από τα στρωσίδια τους από τη στιγμή που ανακάλυψαν, πολύ νωρίτερα, τη σεξουαλικότητά τους. Το γνωρίζουν στα όνειρα και τους εφιάλτες τους. Το αναγνωρίζουν στα πρώτα πεταχτά βλέμματα στα λουτρά των σχολείων τους. Από τις κλεφτές ματιές στα αποδυτήρια, τις κοφτές ανάσες στα βραδινά σινεμά, τα πρώτα αγγίγματα που φέρνουν αναστεναγμούς. Τα ξέρουν όλα αυτά τα παιδιά και δεν χρειάζεται να έχουν διαβάσει Ζορζ Μπατάιγ ή Απολινέρ για να το διαπιστώσουν.

   Οι έφηβοι και οι έφηβες βιώνουν την πραγματικότητά τους μέσα από το φόβο μήπως και αποκαλυφθούν, θωρακίζονται, ψεύδονται, κρύβονται, λένε αναλήθειες στον εαυτό τους και τους άλλους, τρέμουν τους γονείς τους αλλά κυρίως τρέμουν τη σχολική αίθουσα. Ζουν με τον τρόμο και κλαίνε, κλαίνε πολύ κάτω από τις κουβέρτες, σερφάρουν ατελείωτα στο Διαδίκτυο για να ανακαλύψουν και άλλους σαν αυτούς. Μετά έρχονται τα κρυφά ραντεβού, η βίωση των διλημμάτων, η υπέρβαση για τους τυχερούς και η αυτοτιμωρία για τους περισσότερους, ιδιαίτερα αν ζουν σε κοινωνίες κοτζαμπάσηδων σαν τη δική μας.
   Καμιά φορά η μάνα καταλαβαίνει από νωρίς αλλά δεν αρκεί. Και αυτή το αρνείται, το αποδιώχνει αλλά μέσα της το ξέρει. Τελικά αυτοί οι έφηβοι και οι έφηβες μεγαλώνουν, άλλοι κατρακυλάνε, άλλοι στέκονται, άλλοι θα χρησιμοποιήσουν τη «βιτρίνα», άλλοι θα συμμαχήσουν και με το διάβολο για να ζήσουν καλύτερα μέσα στο κορμί τους. Οι πλούσιοι θα βρουν ευκολότερα την άκρη, θα ταξιδέψουν, θα απομακρυνθούν. Οι φτωχότεροι θα υπομένουν, θα κρύβονται μια ζωή, θα φοβούνται και τη σκιά τους. Πάντα όμως έρχεται η στιγμή της λύτρωσης. Τότε γίνεται η έκρηξη. Το μαθαίνουμε αργά, το παρατηρούμε σε κάτι άθλια καταγώγια, το διαβάζουμε στις εφημερίδες, στα ψιλά, δολοφονήθηκε ο τάδε, βρέθηκε μαχαιρωμένος ο δείνα, σκοτώσανε το γνωστό συγγραφέα, τον ποιητή, το διανοούμενο. Ζούσε στο δικό του σκοτάδι ελισσόμενος τα βράδια στα στενά σοκάκια της μικρής μας πόλης, βλέπετε, σαν σκιά, για να βιώσει τη δική του φύση.

   Δεν μπορεί να λέγεσαι προοδευτικός άνθρωπος, σύγχρονος πολίτης, και να διερωτάσαι αν ένας έφηβος 15 ετών ξέρει ή δεν ξέρει ποιος είναι και πού πάει. Ιδιαίτερα σήμερα που η ψηφιακή επικοινωνία ξεπερνά από μόνη της τα ταμπού και τα τοτέμ της ύπαρξής μας. Το ερώτημα είναι ψευδές. Στρεβλό. Τελικά είναι απάνθρωπο. Το πραγματικό ερώτημα συνίσταται στο εάν εσύ, ο πατέρας, η μάνα, ο δάσκαλος, ο αδερφός, ο φίλος, ο συγχωριανός μπορείς να αντέξεις και να συμβιώσεις με τη διαφορετικότητα. Πρέπει να απαντήσεις εάν εσύ είσαι ο «φυσιολογικός», όχι ο έφηβος που θέλει να αλλάξει την ταυτότητά του. Δύσκολα πράγματα σίγουρα.

   Το ΚΚΕ, η Νέα Δημοκρατία, αυτοί οι ανεκδιήγητοι ΑΝΕΛ, το Βαθύ ΠΑΣΟΚ και το αβαθές ντεμέκ κεντροαριστερό συνοθυλευματάκι του, λάκισαν μπροστά στον καθρέφτη. Έπιασαν στασίδι σιμά του Ιερώνυμου και των ηγουμένων της Εσφιγμένου, Κουτλουμουσίου, Γρηγορίου και άλλων φαιδρών του αμόλυντου βρε «Περιβολιού της Παναγιάς», λίκνου της αρρενωπότητας και του ανδροπρεπισμού. Άθλιοι υποκριτές που προέταξαν το νομοσχέδιο αυτό για να κερδίσουν την απαλλαγή των Μονών τους από τον ΕΝΦΙΑ, ναι τον ΕΝΦΙΑ, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο και όχι η ψυχή των εφήβων. Και ήρθαν τάχα μου σε σύγκρουση με την κυβέρνηση για την αλλαγή φύλου, λες και αυτό τους μάρανε.

   Το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο ως προς το δικαίωμα αλλαγής φύλου είναι σαφές, ξεκάθαρο και ευανάγνωστο. Ας το μελετήσουν εκείνοι που λαμβάνουν αποφάσεις. Θα λυθούν όλες οι απορίες τους. Μία εξ αυτών δεν θα λυθεί ποτέ. Αυτή που εκφράζεται από το ερώτημα «Και εσύ τι ζόρι τραβάς με την απόφαση του (της) τάδε να είναι αυτός που πραγματικά αισθάνεται;» Διότι αν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα τότε πιθανόν να ανακαλύψεις πως είσαι εσύ που αισθάνεται από τα δεκαπέντε σου πολύ άσχημα, φιλαράκι. Και είναι πια πολύ αργά.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Aυστηρών ηθών

  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2824941/lagos-sti-vouli-ellas-ellinon-christianon

  07/09/2017

  Λαγός στη Βουλή: Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών

  http://tvxs.gr/news/ellada/diakinoyse-gynaikes-gia-porneia-o-lagos

  ΕΥΠ: Διακινούσε γυναίκες για πορνεία ο Λαγός

  01 Οκτ. 2013 Τ

  Σύμφωνα με απόρρητο φάκελο της ΕΥΠ που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, ο συλληφθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, δραστηριοποιούνταν στην νύχτα. Παράνομη οπλοφορία, εκβιασμοί, προστασία σε νυχτερινά κέντρα, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, «σπάσιμο» επιταγών: Είναι κάποιες από τις ασχολίες με τις οποίες είχε καταπιαστεί ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος.

  Η ΕΥΠ φαίνεται πως είχε κάνει αναφορές για να προειδοποιήσεις για το βίο και την πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή από τις αρχές του 2012, ωστόσο είχαν μπει στο συρτάρι. Στον ίδιο φάκελο, φαίνεται πως ο Λαγός είχε προσαχθεί πολλές φορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της ΧΑ.

  Μάλιστα, στις 26 Ιουλίου του 2011 ο Λαγός είχε συλληφθεί από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά «καθώς σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του το υπ’ αριθμόν HRW776 πιστόλι, μάρκας Glock, με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων των 9 mm χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε, απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

  Η υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει επίσης ότι ο οδηγός του Ν. Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος, που είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, «ήταν άτομο που πληροφορεί τον Λαγό για τις κινήσεις της Αστυνομίας, ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες από αστυνομικούς (ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Λαγό για τις κινήσεις της Αστυνομίας στα επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα».

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήταν κοινό μυστικό ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης από ιδρύσεώς της καθώς θεωρούνταν επιβεβλημένο για λόγους ασφαλείας. Παρόλα αυτά γεννά ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την είσοδο του κόμματος στην Βουλή όλες οι αναφορές μπήκαν στο συρτάρι.

  ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ

  https://jailgoldendawn.com/2017/09/24/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC/

  Η Χρυσή Αυγή στον “Καιάδα” του σατανισμού
  jailgoldendawn / 24/09/2017

  “Prometheus Satanas”

  Χαρακτηριστικό του ύφους του νέου άλμπουμ του Γερμενή είναι το εξώφυλλό του, όπου απεικονίζονται ανάποδοι σταυροί, κέρατα και γράμματα του εβραϊκού αλφαβήτου. Παρόμοια αίσθηση προκαλούν και οι τίτλοι των τραγουδιών του συγκροτήματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα το “Prometheus Satanas”. Το αντιχριστιανικό ύφος προβάλλεται και από τον ίδιο τον Γ. Γερμενή. Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, το οποίο φέρει τον τίτλο “Άγιος ο Δράκοντας”, ο Γερμενής εμφανίζεται να φορά ένα περιδέραιο με την πεντάλφα, να ερμηνεύει το μουσικό κομμάτι ανάμεσα σε ανάποδους σταυρούς, φέροντας παράλληλα βαρύ μέικ-απ…


  Ο «Σκατιάρης» με τον Φύρερ και την ξενοδόχα του Hotel New Dream

  ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ
  «Πουστράκι τελειώνετε, κατάλαβες; Τελειώνουν τα πουστράκια. Άντε κωλομπήχτες, μαλάκες ηθοποιοί του κώλου, ε μαλάκες ηθοποιοί του κώλου. Κοίτα πουτανάκι, έρχεται η ώρα σου. Τράβα ρε, τράβα, έρχεται η ώρα σου. Έρχεται ρε και η αστυνομία σας φυλάει τα κωλαράκια, αφού σας τα γαμάνε που σας τα γαμάνε οι Πακιστανοί ρε. Αδερφές ξεσκισμένες. Γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες, ε γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»


 3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/163599

  MINIMALISM IS FOR PUSSIES Συναγερμός: Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας ντιγκιντάγκες Ποιες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκρούσουν την εφιαλτική αυτή προοπτική.


  Πανέτοιμοι οι ιεράρχες να υπερασπίσουν την τιμή και την ακεραιότητα της φυλής μας.

  Aπό τον aNameToCome

  …… οι περισσότεροι θεωρούν ότι μέχρι σήμερα η αλλαγή φύλου απαγορευόταν, ενώ τώρα θα επιτρέπεται αβέρτα, οπότε τα δεκαπεντάχρονα θα κάνουν ουρές για να εγχειρίσουν τα γεννητικά τους όργανα από βαρεμάρα.

  Το νομοσχέδιο, φυσικά, αφορά τη δυνατότητα ενός ατόμου να αλλάξει ή, καλύτερα, να προσδιορίσει το φύλο του, όπως αυτό εμφανίζεται στα δημόσια έγγραφα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Τσιάρτες και λοιπούς βαριούς αρσενικούς που θεωρούν ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα καπρίτσιο και ότι τα διεμφυλικά άτομα είναι απλώς εκκεντρικά. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, έχοντας εμφανή άγνοια για το θέμα, έκανε μια δήλωση παντελώς άσχετη με το θέμα και αναμένουμε τώρα τις τοποθετήσεις του Δομάζου, του Πελέ και του Μαραντόνα για να αποκτήσουμε μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για το θέμα, γιατί, ως γνωστόν, αν βαράς καλά κόρνερ, είσαι εξπέρ στα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Ενώ, λοιπόν, στηρίζουμε το νομοσχέδιο, δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε ότι για μια ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται να χρησιμοποιεί το θέμα ως αντιπερισπασμό προοδευτισμού και ξεροκόμματο αριστεροσύνης, το οποίο πετάει πρόχειρα στους οπαδούς της, αφού το νομοσχέδιο είναι κυριολεκτικά γραμμένο στο πόδι, ελλιπές και ερασιτεχνικό. Τη μεγαλύτερη αναστάτωση έχει προκαλέσει η πρόβλεψη να μπορεί το άτομο να αιτηθεί την αλλαγή του φύλου στα δημόσια έγγραφα από την ηλικία των 15 ετών, καθώς ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει την επιφύλαξή τους για το νεαρό της ηλικίας, λες και ένα 15χρονο αγόρι δεν έχει βιώσει ήδη τον ρατσισμό και την καταπίεση στο σχολείο του ή ένα 15χρονο κορίτσι δεν έχει υποστεί εξευτελισμούς και βία λόγω της διαφορετικότητάς του.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Στον γενικό χαμό πρωτοστατεί, φυσικά, η Εκκλησία, με διάφορους κοινωνούς της θρησκείας της αγάπης να εκτοξεύουν μύδρους και απειλές σε όποιον σκέφτεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, όπως όλοι ξέρουμε, εκτυλίσσονται σκηνές που κάνουν το «120 μέρες στα Σόδομα» του Παζολίνι να μοιάζει με τον «Μπομπ τον Σφουγγαράκη». Ο Γιάννης Ραγκούσης, μάλιστα, δήλωσε ότι έχει συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας –σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και μητροπολίτες– οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν, για να λάβει εξώδικο από την Ιερά Σύνοδο που τον καλεί να τους κατονομάσει, πράγμα που δεν έχει συμβεί ακόμα, καθότι προφανώς έχει χάσει το μέτρημα.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Ανατριχίλα έχουν προκαλέσει και τοποθετήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ακλόνητα επιχειρήματα εναντίον του νομοσχεδίου, όπως ο Στέργιος Γιαννάκης που είπε πως «αν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε (όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Εύα… αλλά τον Αδάμ και τον… Γιώργο», αν και δεν μας εξήγησε πώς νιώθει που τα εγγόνια των πρωτόπλαστων είναι προϊόντα αιμομιξίας. Με τις τοποθετήσεις αυτές και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκύπτει και η επίπονη συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλελεύθερη παράταξη σε μια χώρα όπου ο μέσος ψηφοφόρος είναι μια θρησκόληπτη θείτσα.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Oρέοι και κκκαλοί άνθρωποι οι πιστοί

  http://m.lifo.gr/now/greece/163969

  Αντιδράσεις για τη σημαιοφόρο σε σχολείο της Αχαΐας: Δεν μπορεί να κρατά τη σημαία κάποιος που δεν πιστεύει στον σταυρό
  12.10.2017 | 15:16

  Γονείς σε δημοτικό σχολείο διαμαρτύρονται επειδή η μαθήτρια, αν και άριστη, έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό

  H οδός της Σοτοιροίας

  Ο πατέρας της Γεωργίας Αποστόλου ξεσπάει κατά του Μητροπολίτη Ναυπάκτου: Να μην τον βρω καλύτερα

  Ο πατέρας της με δάκρυα στα μάτια μιλάει για την κόρη του και πόσο συγκλονισμένος είναι από τον θάνατό της. Ξέσπασε κατά του Μητροπολίτη Ναυπάκτου που πρόσφατα με επιστολή του αποκάλυψε όσα του είχε εκμυστηρευτεί η αδικοχαμένη ηθοποιός. «Δεν πιστεύω ότι η κόρη μου έφυγε από καρκίνο, θα το μάθαινα τουλάχιστον. Ο Μητροπολίτης δεν έπρεπε να πει τίποτα, υποτίθεται ότι εξομολογήθηκε, είναι σαν να ρουφιανεύεις κάποιον, εγώ για αυτό δεν πάω να εξομολογηθώ. Γίνεται από παπάς, Κατίνα, κουτσομπόλα, δεν έκανε καθόλου καλά, της έκανε κακό. Καλύτερα να μην τον βρω, γιατί θα του φερθώ και θα του μιλήσω άσχημα.

  ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ Ι

  O λόγιος!!!!!!!!!!!!!
  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5301087/ta-iera-xompi-twn-mhtropolitwn/#1
  ΤΑ «ΙΕΡΑ» ΧΟΜΠΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ
  Μάνος Χαραλαμπάκης 09/10/2015
  Ναυπάκτου Ιερόθεος: Ο «λόγιος» της Ιεραρχίας

 5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

 6. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Και για να ξέρουμε τι λέμε. Από που προκύπτει ότι ο θεός (που δεν υπάρχει) θέσπισε το γάμο; Σύμφωνα με τη χριστιανική μυθολογία, ο θεός τους έφτιαξε την Εύα για να έχει … παρέα ο Αδάμ! Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για γάμο μεταξύ τών δύο «πρωτοπλάστων».
  Βλέπουμε και μία αντίφαση (οπωσδήποτε δεν είναι μοναδική): αφενός τούς διατάζει να αυξάνονται (και να πληθύνονται και να κατακλύσουν τη γη) και αφετέρου τούς απαγορεύει τη συνουσία· γρίφος για δυνατούς λύτες.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/poia-ekklisia-poia-aristera

  ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
  Ποια Εκκλησία, ποια Αριστερά;


  EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
  15.10.2017

  Τάσος Παππάς

  Κάθε φορά που στη δημόσια συζήτηση μπαίνει ένα θέμα που έχει σχέση με τα ατομικά δικαιώματα και ακουμπά τον πυρήνα του χριστιανικού δόγματος η Ιεραρχία της Εκκλησίας αντιδρά -άλλοτε ήπια, άλλοτε δυναμικά, άλλοτε με εξαλλοσύνη- και προσπαθεί να εμποδίσει να γίνει νόμος του κράτους. Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της (κόμματα, δημοσιολόγους, άμβωνες) προκειμένου να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να υποχωρήσουν. Η δύναμή της είναι μεγάλη.
  Κανείς δεν πρέπει να την υποτιμά. Η εντύπωση που επικρατεί σ’ ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους-Ιεραρχίας είναι ότι το πάνω χέρι έχουν οι δεσπότες, μερικοί εκ των οποίων λειτουργούν σαν κομματάρχες παλιάς κοπής. Είναι έτσι; Εχουμε να κάνουμε μ’ έναν μύθο.
  Η διαιώνισή του βολεύει και την πολιτική εξουσία για να δικαιολογεί την καθυστέρηση στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών, βολεύει όμως και την Ιεραρχία για να πείθει τους πιστούς ότι αυτή κάνει κουμάντο. Πράγματι, η ηγεσία της ελλαδικής Εκκλησίας έχει αντισταθεί σε όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατά την κρίση της έθιγαν τη θρησκεία και τον θεσμό της οικογένειας.
  Σε πολλές περιπτώσεις απέτυχε παταγωδώς. Διαφωνούσε με την καθιέρωση του πολιτικού γάμου. Ηττήθηκε. Διαφωνούσε με το αυτόματο διαζύγιο. Ηττήθηκε. Διαφωνούσε με την αποποινικοποίηση της μοιχείας. Ηττήθηκε. Διαφωνούσε με το σύμφωνο συμβίωσης. Ηττήθηκε. Διαφωνούσε με τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Ηττήθηκε.
  Διαφωνούσε με την κατάργηση του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια. Ηττήθηκε. Διαφωνούσε με τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ηττήθηκε (κατά κράτος).
  Εχει βεβαίως σημειώσει και νίκες. Υποχρέωσε πρωθυπουργούς (Αν. Παπανδρέου, Αλ. Τσίπρας) να καρατομήσουν υπουργούς (Τρίτσης, Φίλης), κοντράρει στο θέμα των αποτεφρωτηρίων και της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους, αμύνεται σθεναρά στην αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, δεν σηκώνει κουβέντα για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και φυσικά το κορυφαίο όλων μέτωπο για την Ιεραρχία είναι οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.
  Στο τελευταίο έχει καταφέρει να αποτρέψει κόμματα που είχαν στο κυβερνητικό πρόγραμμά τους τον πλήρη διαχωρισμό (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) να μην υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους απέναντι στον ελληνικό λαό και έχει πείσει (δεν χρειάστηκε να ασκήσει καθόλου πίεση) τη συντηρητική παράταξη ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά τροποποίηση στο σχετικό άρθρο του Συντάγματος.
  Συμπέρασμα: Οποτε η πολιτεία απέκρουσε τους εκβιασμούς και αποφάσισε να πράξει τα αυτονόητα, αδιαφορώντας για το κόστος, το αποτέλεσμα τη δικαίωσε σε βάθος χρόνου. Χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται.
  Η αντιπαράθεση που έγινε εντός και εκτός Βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου είχε μερικές καλές στιγμές (ανταλλαγή σοβαρών επιχειρημάτων), είχε πολλές κακές στιγμές (απειλή για το άβατο του Αγίου Ορους, στρατιωτική θητεία, σεξισμός, συνειδητή παραπληροφόρηση), είχε και στιγμές ελαφρότητας (τα περί εξωγήινων του κ. Μητσοτάκη και το «κουβεντιάζουμε για σαχλαμαρίτσες» που είπε ο αρχιεπίσκοπος).
  Ανέδειξε όμως και μια διάσταση που αφορά κυρίως την Αριστερά. Είναι τα ατομικά δικαιώματα μια υπόθεση που πρέπει να απασχολεί την Αριστερά και οφείλει να δίνει καθημερινά αγώνες για να διευρυνθούν και να κατοχυρωθούν νομοθετικά ή πρόκειται για αστικές επινοήσεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των πολιτών και άρα είναι δευτερεύουσας σημασίας γιατί προέχουν η ταξική πάλη και το κοινωνικό ζήτημα;
  Μπορείς να ρίχνεις το βάρος σου μόνο σε θέματα που αναφέρονται σε μειονότητες, αδιαφορώντας για τις ανισότητες, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων στους εργασιακούς χώρους, την ανεργία, τη φτωχοποίηση, την εκμετάλλευση;
  Υπάρχει ένα κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που δηλώνει προοδευτικό και αριστερό (οι αντίπαλοί του χρησιμοποιούν για να το περιγράψουν τον όρο Bo-Bo, δηλαδή μποέμ-μπουρζουά) το οποίο εξαντλεί τη δράση του στα πεδία των ατομικών δικαιωμάτων, της προστασίας των μειονοτήτων και των πολιτικών ελευθεριών.
  Υποβαθμίζει το κοινωνικό ζήτημα, είτε γιατί έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι πιο εύκολα σήμερα μπορείς να φανταστείς την καταστροφή του πλανήτη παρά την ανατροπή του καπιταλισμού είτε γιατί θεωρεί ότι στην παρούσα φάση το θέμα του σοσιαλισμού δεν είναι πουθενά στον κόσμο στην ημερήσια διάταξη, συνεπώς πρέπει να αγωνιστούμε για τον εξανθρωπισμό του.
  Είναι αυτή η Αριστερά που κατά τον Serge Xalimi «παρέδωσε τα όπλα σε θέματα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά, διέρρηξε τους δεσμούς της με το επαναστατικό παρελθόν της, προσπάθησε να τα υποκαταστήσει με μια ευρωπαϊκή ουτοπία, κοσμοπολίτικη και αντιρατσιστική, ένα κράμα από προγράμματα Erasmus και συνθήματα όπως «μην πειράζεις τον κολλητό μου»» (Monde diplomatique από την «Αυγή», 26.1.2014).
  Υπάρχει όμως και μια άλλη Αριστερά (στην Ελλάδα την εκπροσωπούν το ΚΚΕ και ορισμένες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις), η οποία πιστεύει ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν είναι δυσφήμηση του κομμουνιστικού ιδεώδους (κάνει λόγο για λάθη και παραλείψεις), θεωρεί ότι ο καπιταλισμός δεν σηκώνει διορθώσεις και ότι η αποκαλούμενη «Αριστερά των δικαιωμάτων» παίρνει ανώδυνες πόζες ριζοσπαστισμού, διεκδικεί μικροβελτιώσεις και σε τελική ανάλυση είναι το δεκανίκι του συστήματος. Ούτε η μία ούτε η άλλη εκδοχή, στη στενή έννοιά τους, εκφράζουν το σύμπαν της Αριστεράς. Το ζητούμενο είναι ο συνδυασμός τους.

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/anepithymitos-gia-poimnio-tou-o-mitropolitis-pou-kyniga-ton-antiikoumenisti-ierea/

  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΪΜΝΙΟ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕ

  Όπως είναι γνωστό ο πατήρ Φώτιος από το Σταυροδρόμι Σερρών διέκοψε εδώ και λίγες μέρες την κοινωνία με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Σιδηροκάστρου.

  Ο Δεσπότης εξοργισμένος θέλησε να τιμωρήσει με παραδειγματικό τρόπο τον ανυπότακτο ιερέα και αφού τον κατηγόρησε ότι δεν… έχει το δικαίωμα να εκφράζεται σε τέτοια θέματα αλλά μόνο οι δεσπότες. αποφάσισε να κάνει πανηγυρικό εσπερινό στον ναό του πατέρα Φώτη από όπου τον εξεδίωξε καλώντας ιερείς της μητρόπολης του.

  Το αποτέλεσμα ήταν νε ηχηρό χαστούκι προς τον μητροπολίτη.

  Έτσι σε άδεια καθίσματα έκανε εσπερινό ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Με εξαίρεση τους 20-25 ιερωμένους που έφερε, 2-3 συζύγους τους και τον συγκεκριμένο κάτοικο Θεσσαλονίκης (νεωκόρο μητροπολιτικού ναού όπως πληροφορηθήκαμε) που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, με 3-4 συγγενείς του και 1 γείτονα του, ΔΕΝ πάτησε ΚΑΝΕΙΣ ενορίτης στον ναό των Αγίων Αποστόλων.

  Ο δεσπότης πήρε τα κλειδιά του ναού από τον π.Φώτιο καθώς και τα χρήματα από το ταμείο. Απείλησε φυσικά τον ιερέα ότι από αύριο θα του κόψει το μισθό (!) και θα τον πάει στην Ιερά Σύνοδο.

  Ο π.Φώτιος όπως μάθαμε, κάθισε έξω από την εκκλησία, παραδίπλα, πάνω σε έναν κουβά (για να μην στέκεται όρθιος, λόγω των προβλημάτων υγείας του) και περίμενε να τελειώσει την ακολουθία ο δεσπότης κάνοντας κομποσκοίνι.

  Για τον ηρωικό ιερέα μπορεί να μην έχει τίτλους και πτυχία αλλά η αγνή του αγάπη για τον Χριστό και την Ορθοδοξία, η απόφαση του να τα θυσιάσει όλα αν χρειαστεί, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/proanaggelia-egklimatos

  Προαναγγελία εγκλήματος

  O Παναγιώταρος στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα (9/5/2013) προαναγγέλλει τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

  20.10.2017,

  Γιάννης Μπασκάκης


  O Παναγιώταρος στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα (9/5/2013) προαναγγέλλει τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

  Οσο και αν η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να συσκοτίσει την εγκληματική της δράση και να τη συγκαλύψει, τα στοιχεία σε βάρος της ηγεσίας της είναι συντριπτικά. Σήμερα αποκαλύπτουμε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολήν της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης.
  Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σε ομιλία του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013 προαναγγέλλει τη συγκεκριμένη επίθεση ήδη τέσσερις μήνες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ομολογεί μάλιστα ότι αυτός που ανέλαβε εκ μέρους της ηγεσίας να οργανώσει την εγκληματική ενέργεια ήταν βέβαια ο Ιωάννης Λαγός.
  Οπως μπορείτε να δείτε στο efsyn.gr, ο Παναγιώταρος λέει καθαρά ότι «το Πέραμα περιμένει. Εχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει».

  Φυσικά ο περιφερειάρχης που είναι υπεύθυνος για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα) και που ξέρει ποια είναι η «κατάλληλη στιγμή» για «να τελειώνει» με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη του Περάματος, δεν είναι άλλος από τον Λαγό, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της οργάνωσης, στέλεχος του στενού ηγετικού πυρήνα του αρχηγού Μιχαλολιάκου.
  Εδώ λοιπόν ο Παναγιώταρος επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή οργανώνει τις επιθέσεις. Το γεγονός δηλαδή ότι ο αρχηγός με τον στενό ηγετικό του πυρήνα δίνει την κεντρική εντολή για τις εγκληματικές ενέργειες κι έπειτα οι περιφερειάρχες και οι πυρηνάρχες αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν την εντολή αυτή και να επιτεθούν στους στόχους.
  Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι η εντολή για τις επιθέσεις περνάει μέσα από την κάθετη ιεραρχία, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο αρχηγός, και εφαρμόζεται με απόλυτη πειθαρχία, ο Παναγιώταρος λέει τα εξής: «Να έχετε απόλυτη πίστη στα στελέχη της Τοπικής, της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, του Αρχηγού, γιατί αυτοί είναι που φέρανε τη Χρυσή Αυγή εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με τεράστια ποσοστά, με δύναμη, βλέπετε πόσο οργανωμένοι είμαστε. […] Οπότε απόλυτη πίστη, καμία αμφισβήτηση».
  Και έχει σημασία ότι όλα αυτά τα λέει στα στελέχη του Πυρήνα της Σαλαμίνας, ο οποίος, όπως προκύπτει από την κατάθεση του οδηγού της ΕΘΕΛ Αναστάσιου Λυριντζή, μετείχε μαζί με τον Πυρήνα Περάματος στη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
  Αλλά ο Παναγιώταρος λέει και κάτι άλλο. Οτι «ερχόμενος τώρα έβλεπα την πινακίδα που έλεγε «Κοκκινιά» εκεί στη Γρηγόρη Λαμπράκη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τους πούμε ότι θα πρέπει το «Κοκκινιά» να αλλάξει γιατί δεν είναι «Κοκκινιά», να βρούνε ένα άλλο χρώμα, κάτι μεταξύ μπλε και μαύρου, που έχει να κάνει και με τα παιδιά με τα μαύρα, με τα σύμβολά μας».
  Κάπου εκεί άλλο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης υποδεικνύει ως καταλληλότερη μετονομασία για την «Κοκκινιά» το «Κοκκινόμαυρη», παραπέμποντας έτσι στα χρώματα που έχει αντιγράψει η Χρυσή Αυγή από το Τρίτο Ράιχ. Και βέβαια τα «παιδιά με τα μαύρα» δεν είναι άλλα από τα τάγματα εφόδου που είχαν εκείνη την περίοδο εντολή από την ηγεσία για κλιμάκωση των επιθέσεων στην περιοχή του Πειραιά.
  Τυφλό ναζιστικό μίσος
  Παράλληλα στο ίδιο βίντεο ο Παναγιώταρος φροντίζει να υπενθυμίσει και το μίσος της οργάνωσης για όλους όσους θεωρεί «υπανθρώπους», σύμφωνα με τη ναζιστική της ιδεολογία, η οποία αποτελεί και το κίνητρο των εγκληματικών της πράξεων.
  Λέει λοιπόν ότι «έχουμε δεχτεί μια τεράστια εισβολή τριτοκοσμικών, αλλόφυλων, κανίβαλων, υπανθρώπων, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων τεραστίων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στην πατρίδα μας έχουν και το αρνητικό, το πολύ άσχημο για εμάς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι φανατικοί μουσουλμάνοι».
  Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ίδιος ο Λαγός, συνοδευόμενος από τον Παναγιώταρο και τον Μίχο, προαναγγέλλει από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (8/8/2013) την επίθεση, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ […] θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα». Και στις 12/9/2013 το τάγμα εφόδου του Περάματος, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Πανταζή.
  θα επιτεθεί στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Λαγός συνομιλεί με τον Πανταζή και ενημερώνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη για την εξέλιξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πανηγυρίζει με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο, ομολογώντας ότι «τους μακελέψαμε».
  Κι έπειτα οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος (16/9/2013) αναλαμβάνουν να συγκαλύψουν το έγκλημα μέσω της διαδικτυακής εκπομπής της οργάνωσης, ενώ επισήμως η Χρυσή Αυγή κάνει την ανήξερη, γράφοντας στην ομώνυμη εφημερίδα της (18/9/2013) ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος, με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε».
  Αλλά τα συντριπτικά στοιχεία θα υποχρεώσουν τελικά την οργάνωση να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και διά στόματος του ίδιου του Λαγού να παραδεχτεί ότι επρόκειτο για χρυσαυγίτες.
  Ο Λαγός θα ισχυριστεί βέβαια ότι τα πράγματα έγιναν ανάποδα, δηλαδή ότι «οι κομμουνιστές […] επιτέθηκαν σε κάποιους χρυσαυγίτες», αλλά και μόνο η αλλαγή αυτή στάσης προδίδει την ενοχή της Χρυσής Αυγής.

 10. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/nazistes-se-krisi

  Ναζιστές… σε κρίση


  O Μίχος κατά την έφοδο της Χρυσής Αυγής στο παζάρι της Ιστιαίας στην Εύβοια

  22.10.2017

  Γιάννης Μπασκάκης

  Ολο και βαθαίνει η κρίση που έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της που αναδεικνύονται καθημερινά στο δικαστήριο.
  Το ένα μετά το άλλο στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο χρυσαυγίτικο πλοίο, την ώρα που η δίκη υποχρεώνει τη Χρυσή Αυγή να μην μπορεί να ξαναβγάλει ανοιχτά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους, προκαλώντας αποσυσπείρωση στα μέλη της.
  Αναμφισβήτητα η πιο εκκωφαντική αποχώρηση ήταν αυτή του ηγετικού στελέχους και υπερεκτεθειμένου σε εγκληματικές ενέργειες Νίκου Μίχου, που έφυγε με ευθεία επίθεση στον πρώην αρχηγό του τον οποίο κατηγόρησε ότι τον «άδειασε».
  Πράγματι, όπως όλα δείχνουν, ο Μιχαλολιάκος εφαρμόζει και πάλι την πάγια τακτική του «αδειάσματος» στελεχών του. Σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος, αλλά και να διευρύνει το ακροατήριό του, «αδειάζει» στελέχη της «παλιάς φρουράς» και ειδικά αυτά που έχουν προσωπικά υπερεκτεθεί σε σχέση με την εγκληματική δράση της οργάνωσης, έναντι στελεχών που ο Μίχος αποκαλεί «τυχοδιώκτες, αλληθωρίζοντες καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής».
  Γιατί αποχώρησε
  Μάλιστα σε συνέντευξή του στη «Real News» (1/10/2017) ο Μίχος επιβεβαιώνει απολύτως το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Τον… άδειασαν κι έφυγε», 28.09.2017), στο οποίο γράφαμε ότι η αποχώρησή του συνδέεται με την πρόθεση του Μιχαλολιάκου να κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο της οργάνωσης στην Εύβοια, στην περιφέρεια δηλαδή του Μίχου, τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας Λάμπρο Χουλιαρά, που είναι βέβαια δεδηλωμένος χρυσαυγίτης.
  Και όπως διαβάζουμε στον τοπικό ιστότοπο «eviazoom», τον περιφερειάρχη Εύβοιας Μίχο ακολουθεί στην έξοδο από τη Χρυσή Αυγή και η σύζυγός του Αλεξάνδρα Μπάρου, η οποία ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και υποψήφια ευρωβουλευτής της, ενώ είχε και τη θέση του πυρηνάρχη στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία από εδώ και πέρα του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής.
  Αλλά ο σεισμός που προκάλεσε η αποχώρηση Μίχου στο εσωτερικό της οργάνωσης αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι, μία εβδομάδα μετά, ο Μιχαλολιάκος έβαλε τον Κασιδιάρη να διαβάσει ανακοίνωση που αποδίδεται σε ολόκληρη την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της οργάνωσης, η οποία καταδικάζει την ανεξαρτητοποίηση του Μίχου και τον αναγορεύει «εχθρό», λέγοντας ότι «όποιος υβρίζει και συκοφαντεί με οποιοδήποτε τρόπο τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής είναι εχθρός και υβριστής όλων μας».
  Μάλιστα στέλνει και μήνυμα στο εσωτερικό της οργάνωσης ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν ούτε πολιτευτές ούτε υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Η απόφαση αυτή αφορά ακόμα και τους εν ενεργεία βουλευτές».

  Την ίδια ώρα ο Κασιδιάρης επιτίθεται στον Μίχο λέγοντας ότι «έπρεπε να τον κυνηγάμε για να δώσει συνδρομή στο κόμμα και πάλι χωρίς αποτέλεσμα», ενώ ο εμφύλιος συνεχίζεται, με τον Μίχο (6/10/2017, radio1d.gr) να εκτοξεύει νέες βολές προς τον Μιχαλολιάκο λέγοντας ότι «είναι αποκλειστικά δικό του το κόμμα» και ότι «η τελική απόφαση σε κάθε τι είναι του Μιχαλολιάκου», επιβεβαιώνοντας έτσι και αυτός την «Αρχή του Αρχηγού (Führerprinzip)» που διέπει τη Χρυσή Αυγή.

  Η περίπτωση Κουκούτση

  Και βέβαια η αποχώρηση Μίχου ήρθε μερικούς μήνες μετά την ανεξαρτητοποίηση του άλλου βουλευτή της οργάνωσης, του Κουκούτση, η οποία ήταν σαφώς πιο «βελούδινη», αλλά και αυτός μιλούσε τότε για «όψιμους εθνικιστές, γυρολόγους της πολιτικής» που «παρεισέφρησαν» στη Χρυσή Αυγή.

  Αλλά και πριν από λίγες μέρες και ο Χρήστος Κιτσόπουλος, πυρηνάρχης Αλεξανδρούπολης και περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, αποχώρησε από την οργάνωση κάνοντας λόγο για «ανθρώπους (στη Χρυσή Αυγή) που εκφράζουν τα πιο ποταπά στοιχεία ενός ανθρώπου» και που κατάφεραν «να εκδιώξουν αυτούς που μάτωσαν».

  Και τον περασμένο Ιούνιο ο Δημήτρης Σταθάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της οργάνωσης στα Χανιά, που έχει επίσης αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε τον Μιχαλολιάκο γράφοντας στο Facebook: «Αρχηγέ… Με τον Μαρινάκη, την Ντόρα και το Μητσοτακέικο. Αυγή… Χρυσή…». Ηταν τότε που η Χρυσή Αυγή πρωτοστατούσε, μέσω του Λαγού, στην υπεράσπιση του Β. Μαρινάκη σχετικά με την υπόθεση του ναρκω-πλοίου Noor One.

  Οσο για την ίδια τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να συσπειρώσει το εσωτερικό της, επιχειρεί να κάνει εξορμήσεις και αναφέρεται πάλι στα «παιδιά με τα μαύρα» (σ.σ. Τάγματα Εφόδου), στέλνοντας το μήνυμα στα μέλη της ότι δεν έχει προδώσει τις ιδέες της και ότι έχει απλώς περιορίσει προσωρινά τις νυχτερινές επιθέσεις της.
  Αλλά αυτή είναι και η αχίλλειος πτέρνα της.

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου

  http://www.sytatticabank.gr/15960-ierwnymos-8-xronia-arxiepiskopos

  Ιερώνυμος: 8 χρόνια Αρχιεπίσκοπος
  In: Ο Κόσμος μας

  Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος παραμένει σταθερός και αμετάβλητος στις απόψεις του. Το έργο που επιτελείται καθημερινά στην Αρχιεπισκοπή αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι ακούραστος και αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, προσπαθώντας να δίνει λύσει σε κάθε ζήτημα, πολλές φορές μάλιστα κάνοντας προσωπική παρέμβαση.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.documentonews.gr/article/nea-ratsistikh-parembash-apo-to-basilh-tsiarta

  Δεν του έφταναν οι αντιδράσεις από τις ομοφοβικές αναρτήσεις του, για το θέμα της ταυτότητας φύλου, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Βασίλης Τσιάρτας ξαναχτύπησε για θέμα της σημαίας, στον ίδιο πάντα ρατσιστικό τόνο.

  Με αφορμή τη σημαία που έδωσε ο πρωθυπουργός στον 11χρονο Αμίρ, ο Τιάρτας έγραψε στο Τwitter: «Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ».

 13. Παράθεμα: Οι μπαλαφάρες* του Μπαλάφα για την εκκλησιαστική «φιλανθρωπία» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 14. Ο/Η Βίλα Τσιάρτα λέει:


  Να βοηθήσει ο Λιάπης να μην χάσει τη βίλα του το παληκάρι

  https://www.lifo.gr/now/greece/219963/sto-sfyri-i-polytelis-vila-toy-vasili-tsiarta-sto-maroysi

  Στο «σφυρί» η πολυτελής βίλα του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι

  Την έχει υποθηκεύσει για να καλύψει δάνεια συνολικού ύψους, περίπου, 2 εκατομμυρίων ευρώ NEWSROOM 23.12.2018 | 12:15

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

  Η πολυτελής βίλα του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό καθώς ο γνωστός ποδοσφαιριστής την έχει υποθηκεύσει για να καλύψει δάνεια. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Βασίλης Τσιάρτας έχει βάλει υποθήκη τη βίλα του στο Μαρούσι, ήδη από το 2008, ώστε να καλύψει τα δάνεια συνολικού ύψους, περίπου, 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του και από τα προηγούμενα χρόνια έφτανε πλέον τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει πως το οριστικό χτύπημα έδωσε στον Βασίλη Τσιάρτα η Εφορία, η οποία φαίνεται να έχει εγγράψει υποθήκη το σπίτι του -προς 560.000 ευρώ- για οφειλές προς τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Ο λόγος που οδήγησε στη χρεοκοπία τον γνωστό ποδοσφαιριστή φέρεται να είναι το γεγονός ότι είχε επενδύσει 450.000 ευρώ σε βιομηχανία κεραμοποιίας και αυτή η επιχειρηματική προσπάθειά του απέτυχε. Το πολυτελές σπίτι του ποδοσφαιριστή βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την περασμένη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 1 εκατομμύριο, 60.000 ευρώ αλλά δεν πωλήθηκε. Πρόκειται για μια μονοκατοικία 650 τετραγωνικών μέτρων η οποία κατασκευάστηκε το 2002 όταν ο Βασίλης Τσιάρτας αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, δύο χρόνια μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, από τη Σεβίλλη όπου αγωνιζόταν.

 15. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/10/blog-post_500.html

  Ο «παπά-Γρηγόρης» στα Σκύδρα… Αν υπήρχε Θεός τέτοιους παπάδες θα τους είχε αφανίσει προ πολλού…
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 | 6:36 μ.μ.

  Της Τ. Γ,

  Ο «παπά-Γρηγόρης» στα Σκύδρα… Μιλά στο δημοτικό συμβούλιο για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή και εκτοξεύει σωρεία μισαλλοδοξίας, μισανθρωπίας, ρατσισμού, απανθρωπιάς…

  Κι από δίπλα, οι σύγχρονοι «προεστοί» εγκρίνουν, επικροτούν, χειροκροτούν, προσυπογράφουν, στο όνομα πάντα της θρησκείας, στα πλαίσια του «Χριστιανισμου»…

  Ουαι και αλίμονο γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές…

  Αν, όντος, υπήρχε θεός, θα σας είχε αφανίσει προ πολλού…

  https://jodi.graphics/2508

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το εφσεβές πνεβματικώ τέκνω του ενάρετου Αρχιεπισκόπου Λιάπη

  https://www.alphafreepress.gr/2020/03/20/athlitika-nea/tsiartas-koronoios-proklitiko-post-sto-facebook-gia-ton-io/

  Τσιάρτας κορονοϊός: Προκλητικό ποστ στο Facebook για τον ιό

  Νέα τοποθέτηση που προκαλεί αντιδράσεις.

  20.03.2020

  Ο παλαίμαχος διεθνής άσος θέλησε να εκφράσει την αντίδρασή του για απόψεις αντίθετες από τη δική του και το έκανε με ένα εμπρηστικό και υβριστικό ποστάρισμα.

  «Μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να μπούμε πάλι με ασφάλεια σε κανονικούς ρυθμούς μπορείτε εσείς οι Κομμουνιστές, Ζαίοι και παπαγαλάκια να το βουλώσετε και να πάτε να γ…ωπλυθείτε επιτέλους; Και ενοχλείτε και δεν προσφέρετε τίποτα απολύτως. Νισάφι πια. Κρατήστε και τα ρέστα απ’ το δεύτερο…».

 17. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  https://www.lifo.gr/articles/opinions/287120/ksernontas-omofovia-tin-imera-toy-patera

  Ξερνώντας ομοφοβία την ημέρα του Πατέρα Η εικόνα ενός μπαμπά που παίζει με την κόρη του δεν πρέπει να τρομάζει. Το θάρρος ενός πατέρα να δονήσει την ψυχή του παιδιού του με κύματα χαράς να μην το φοβάστε

  ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΓΚΕΛΤΗ 22.6.2020 | 14:19

  @VasilisTsiartas
  Ότι πιο χυδαίο κ απαξιωτικό για τον πατέρα. Αν κ ψωνίζω από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ πλέον μετά από αυτό τέλος οριστικό αν δεν την αποσύρουν

  Αναφέρομαι σε ιστορίες για τους «παραδοσιακούς» και «σωστούς» πατεράδες που θα ενέπνεαν τον Βασίλη Τσιάρτα. Αυτοί δεν έπαιζαν. Φόβιζαν. Απαγόρευαν. Βιαιοπραγούσαν. Λογόκριναν. Αυτοί δεν έπαιζαν με τις κούκλες των κοριτσιών (αλλά και των αγοριών τους), αλλά τις τσάκιζαν. Αυτοί δε συμμετείχαν στα παιχνίδια, αλλά οργάνωναν και καθόριζαν τους κανόνες τους. Αυτοί δεν ρωτούσαν, αλλά μονάχα απαντούσαν. Σαν το μπαμπά ενός καλού μου φίλου που τον έβαζε να κάνει πασαρέλα στο σπίτι για να αστυνομεύσει το πόσο αντρίκια περπατάει. Ή σαν τον πατέρα έτερου φίλου που τον πέταξε στα 17 έξω από το σπίτι, όταν του αποκάλυψε την ομοφυλόφιλη ταυτότητά του, δίνοντας του προθεσμία λίγων μόνων ωρών να μαζέψει τα πράγματά του. Πηγή: http://www.lifo.gr

 18. Ο/Η Ιερωνύμη Τσιάρτα, υποχρυσάβγουλη λέει:

  Το παλικάρι ο αθλητής του αρχιεπισκόπου χρυσάβγουλο μέχρι τέλους

  ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ
  Προκλητικό tweet Τσιάρτα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ημέρα υποκρισίας»
  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/basilis-tsiartas-imera-tis-ypokrisias-hrysi-aygi

  Αντιδράσεις προκάλεσε με την ανάρτησή του στα social media ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας με αφορμή την σημερινή ημέρα, όπου η Δικαιοσύνη απεφάνθη πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

 19. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.dimokratianews.gr/dimokratia/den-eimaste-atheoi-eimaste-kataskopoi-toy-theoy-sta-spitia-toy-satana/

  6|11|2017 | 17:34

  «Δεν είμαστε άθεοι. Είμαστε κατάσκοποι του Θεού στα σπίτια του Σατανά!»

  Ο Σταμάτης Γονίδης αποκαλύπτει πτυχές της θρησκευτικότητάς του, αναφέρεται σε προσωπικά του βιώματα, αλλά και στο περιστατικό που συνέβη σε επίσκεψή του στη Μονή του Αγ. Διονυσίου στον ΑθωναΕνας ταλαντούχος και επιτυχημένος ερμηνευτής, στιχουργός αλλά και συνθέτης είναι ο Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυθεντικός και βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος, ο κ. Γονίδης μέσα από αυτή τη συνέντευξη αποκαλύπτει πτυχές της θρησκευτικότητάς του, αναφέρεται στα προσωπικά του βιώματα, αλλά και σε ένα σημαντικό περιστατικό που έζησε στο Αγιον Ορος.

  Η θρησκευτική σας πίστη έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες από την περίοδο της παιδικής σας ηλικίας;
  Οταν ήμουν μικρός, είχα δει ένα όραμα. Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω, αλλά αυτό έμεινε στη μνήμη μου. Πέρασα διά πυρός και σιδήρου! Ημουν για πολλά χρόνια μακριά από την Εκκλησία, είχα αφοσιωθεί σε εκείνο που έκανα. Η νύχτα δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική πίστη. Σε απομακρύνει. Γιατί, χωρίς «εγώ», δεν μπορείς να εμφανίζεσαι στην πίστα και να σε χειροκροτά ο κόσμος. Ας μην ξεχνάμε ότι οι χώροι όπου τραγουδάμε εμείς ναι μεν είναι χώροι διασκέδασης, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την ορθόδοξη πίστη. Το οινόπνευμα καίει το πνεύμα!

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.lifo.gr/now/sport/skliri-anakoinosi-tis-original-gia-tin-proslipsi-tsiarta-stin-aek-skoypidi-den-einai

  The LiFO team
  13.7.2021 | 21:33

  Σκληρή ανακοίνωση της Original για την πρόσληψη Τσιάρτα στην ΑΕΚ: «Σκουπίδι, δεν είναι αποδεκτός ανάμεσά μας»

  «Το θέμα είναι καθαρά ηθικό και αφορά το γεγονός ότι οι αντιλήψεις του Τσάρτα δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και τη φύση του συλλόγου μας.»

  Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των φιλάθλων της ΑΕΚ έχει προκαλέσει η επιλογή της διοίκησης να προσλάβει τον Βασίλη Τσιάρτα στην τεχνική ηγεσία της Β’ ομάδας.

  Ο παλαίμαχος άσος συναντήθηκε χθες με το Δημήτρη Μελισσανίδη και συμφώνησε να αναλάβει τα «ηνία» της νεοσύστατης ομάδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2.

  Ωστόσο, οι κατά καιρούς προκλητικές, αν όχι ρατσιστικές, δηλώσεις τού πρώην ποδοσφαιριστή φαίνεται πως κάθε άλλο παρά ξεχάστηκαν από τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οργανωμένων της ομάδας.

  Σε ανακοίνωσή της η Original 21 ζήτησε από την ΠΑΕ να αποσύρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, χαρακτηρίζοντάς τον «σκουπίδι».

  «Δηλώνουμε με εκκωφαντικό τρόπο και τόνο την αντίθεσή μας στην πρόσληψη αυτού του σκουπιδιού στην ΑΕΚ και το λέμε από τώρα με κάθε τρόπο ότι δεν είναι αποδεκτός αναμεσά μας. Γιατί ο τοίχος λέει: «ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ»

  …………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.