Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός

Ερωτήματα για τον κ. Αλ.Τσίπρα

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Ο Σεβασμιώτατος ντήλερ του πτώματος Σεραφείμ του Σαρώφ με τον Πανιερότατο Αττικής Παντελεήμονα (όπισθεν).

Κύριε Ροΐδη,
Ο κ.Νίκος Χατζηνικολάου, δεσπότης Χαρβατιού στο επάγγελμα, παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι (αυτο)προβάλλεται ως ο αδιάφθορος της Ιεραρχίας και θεωρείται ως ο πιθανότερος διάδοχος του κ.Γιάννη Λιάπη. Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε μαζί του με αφορμή τα γεγονότα της Κερατέας, αν και υποτίθεται πως επίσημα είναι υπέρ της θεσμικής υποβάθμισης του παρεμβατικού ρόλου του κλήρου. Σαν να μην έφτανε αυτό, θεώρησε «ευκαιρία» και «τιμή» τη συνομιλία του με το δεσπότη, και «τύχη» το να ακούσει από αυτόν πως οι ξεσηκωμένοι της Κερατέας είναι «ευλογημένοι». Ο κ.Χατζηνικολάου είχε μέχρι σήμερα κρατήσει κλειστό το στόμα του στα θέματα του περιβάλλοντος, στα λαϊκά προβλήματα, στο ζήτημα της αστυνομικής και κρατικής βίας. Απότομα ευαισθητοποιήθηκε για το ΧΥΤΑ της Κερατέας, σαν τους πολιτευτές του Λάος και της ΝΔ που όταν θίγεται η εκλογική τους πελατεία «επαναστατεί» η κοιμώμενη συνείδησή τους. Δείγμα των κοινωνικοπολιτικών του στάσεων μπορούμε να αναζητήσουμε στη σιωπή του ως φοιτητή επί Χούντας (μελετούσε σαν το Χουντόδουλο), στα άρθρα του και στη συμπεριφορά του που θα εξετάσουμε παρακάτω, αλλά και στο εξής γεγονός. Διαδέχθηκε στην επισκοπή τον στρατιωτικό παπά στο κολαστήριο της Μακρονήσου μητροπολίτη Φιλιππότη, έναν ατζαμή προφήτη που μάντεψε την πτώση Σημίτη (λόγω των ταυτοτήτων) στις εκλογές του 2000 (διαψεύστηκε). Αυτόν λοιπόν ο κ.Χατζηνικολάου τον αποκαλεί «πολυσέβαστο και καλοκάγαθο».

Συνοπτικά να θυμίσω πως ο κ.Χατζηνικολάου:
1. Δεν προσήγαγε σε εκκλησιαστική δίκη τον ιερέα της τοποτηρητείας του τον κ.Γιοσάκη, (ούτε σήμερα διαμαρτύρεται για τη μη δίκη του από την Εκκλησία), βαρυνόμενο με πολλά σοβαρότατα κανονικά παραπτώματα (καθένα από τα οποία από μόνο του αρκεί να τον καθαιρέσει) και με ποινικά αδικήματα, ήδη τρόφιμο των φυλακών (10 χρόνια, με απόφαση του Εφετείου). Γνωρίζει πως ο νυν και ο τέως αρχιεπίσκοπος τον κάλυψαν σκανδαλωδώς για να μην μιλήσει. Ο αρχιμανδρίτης θα βγει στα 6 χρόνια της ποινής όπως είθισται και ξεχασμένος πια θα βρεθεί ιερέας σε κάποια ενορία του εξωτερικού. Με αυτό το δέλεαρ κρατά το στόμα του κλειστό.

2. Δεν κατάργησε το κερδοφόρο άντρο του θαυματουργού σκελετού του Εφραίμ Ν.Μάκρης (φωτ.2), τα πλούσια παγκάρια του οποίου ήταν μόνιμο πεδίο μάχης μεταξύ του τ.Αττικής Παντελεήμονα (φωτ.1, συλλειτουργεί με τον κ.Χατζηνικολάου) και της αυλής των καλογριών της αγράμματης αγύρτριας ηγουμένης και οραματίστριας Δεσύπρη που λανσάρισε το σκελετό. Να θυμίσω πως την αγιοποίηση του φανταστικού Εφραίμ προωθούσαν οι ευσεβέστατοι κ.κ.Πελέκης και Βουλγαράκης.

3. Μη αρκούμενος στα εγχώρια ιερά πτώματα, έκανε και εισαγωγή από τη Ρωσία κοκκάλων του τρελού μοναχού Σεραφείμ του Σαρώφ και το περιέφερε σε προσκύνηση (με παγκάρι).

4. Αρνήθηκε τη δημιουργία τζαμιού στην Παλλήνη, τη στιγμή που σε όλες σχεδόν τις χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό λειτουργούν ελεύθερα εκατοντάδες ορθόδοξοι ναοί.

5. Ανέχεται τον αρχιμανδρίτη κ.Λαβδάκη, (τέως, γνωστό από καταγγελίες, ορφανοτρόφο στη Γλυφάδα), ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στο Κορωπί με 16 βοσκούς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και για οικονομικές ατασθαλίες και απολαμβάνει το τσακούζι του με τη βοήθεια αλλοδαπών μπάτλερ.

6. Υπερασπίζεται τον κτηματομεσίτη Εφραίμ Βατοπεδινό (στο ΥΓ2 βλ. σχετικό βίντεο)

7. Κοροϊδεύει την πλέμπα πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων από το κουταλάκι της τελετής της Θεοφαγίας, η οποία «είναι το καλύτερο εμβόλιο».

8. Βάζει εμπόδια στην καύση των νεκρών με διάφορα σοφίσματα: «Η καύση είναι βίαιη πράξη… Ενώ η ταφή έχει τόση ευγένεια και σεβασμό….. Οι σύγχρονες Πολιτείες νομοθετούν με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τα περιγράψατε. Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να προβάλλει τα δικαιώματα του Θεού…».

9. Είναι θαυμαστής της Πολεμικής Αεροπορίας.

10. Αν και αυτοδιαφημίζεται ως επιστημονικός ερευνητής της NASA είναι πολύ σεμνός στην ανακοίνωση του σχετικού ερευνητικού και συγγραφικού του έργου, το οποίο παραμένει άγνωστο, τουλάχιστον στο Διαδίκτυο, όπου όμως περισσεύουν οι ύμνοι στην επιστημονική του κατάρτιση.

11. Συλλειτουργούσε και συνεπισκόπευε με τον πανιερότατο Παντελεήμονα (φωτ.1) αν και εγνώριζε άριστα, όπως όλη η Ιεραρχία, το περιεχόμενο των πολυάριθμων ροζ κασετών, τις οποίες είχε αποκαλύψει ο τ.Αττικής Νικόδημος, αν και εγνώριζε συναφείς παλιότερες καταγγελίες του «Ορθόδοξου Τύπου», αν και εγνώριζε τις καταγγελίες για οικονομικές του ατασθαλίες, αν και εγνώριζε το ύψος των καταθέσεών του, αν και εγνώριζε πως ο πανιερότατος είχε γίνει μητροπολίτης Αττικής με τη βοήθεια της χουντικής Χρυσοπηγής (που το άντρο της βρίσκεται στην Αττική, ώστε να την προστατεύει) με πλαστογράφηση ψηφοδελτίων από τον Χουντόδουλο (η υπόθεση περιέργως παραγράφηκε δικαστικά), με μετάθεση που απαγορεύεται από τους Ι.Κανόνες, με μοιχεπιβασία αφού η Αττική διέθετε κανονικό μητροπολίτη, τον Νικόδημο. Η διαφορά του κ.Χατζηνικολάου από τους άλλους μητροπολίτες ήταν πως αντί να λουφάξει από ντροπή όταν ο Άρειος Πάγος καταδίκασε τον Παντελεήμονα, βγήκε μόνος αυτός, θεατρικά και έντονα, και ζητούσε επίμονα την καθαίρεση αυτού στο κουκούλωμα του οποίου συμμετείχε μέχρι τότε μαζί με σύσσωμη την Ιεραρχία. Αλλά ακόμη και τώρα, δεν ζητά την προσαγωγή του σε εκκλησιαστική δίκη, φοβούμενος τις αποκαλύψεις, αλλά αρκείται στην ταπεινωτική για την Εκκλησία καθαίρεσή του με εντολή του Αρείου Πάγου. Δεν ενδιαφέρεται λοιπόν όπως δείχνει και η υπόθεση Γιοσάκη για την ευπρέπεια του Οίκου Του.

12. Αυτοδιαφημίζεται πως δεν ήθελε να γίνει επίσκοπος αλλά τάχα τον έκανε με το στανιό ο Χουντόδουλος. Κανείς όμως δεν γίνεται επίσκοπος με τη βία (με εξαίρεση το λόγιο εθνικό Κύρο τον Πανοπολίτη, που τον επισκοποίησαν με σκοπό να δολοφονηθεί από το φανατικό χριστιανικό ποίμνιο της Φρυγίας, που ξέσκιζε τους ανορθόδοξους επισκόπους του) : «….Γνωρίζετε Εσείς, Μακαριότατε, πώς εγώ ο ίδιος Σας αρνήθηκα την εγγραφή μου στον κατάλογο των εκλόγιμων προς αρχιερατεία προ τεσσάρων περίπου ετών, ή οποία τελικά έγινε κατά την απουσία μου στο Άγιον Όρος…». Όμως η Κερατέα δεν είναι Κοτυάειο.

13. Δήλωσε μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων του 2005, τα οποία όπως όλοι οι επίσκοποι πολύ καλά γνώριζε (μαζί με πολλά ακόμη, χειρότερα, απόκρυφα ακόμη) πριν να αποκαλυφθούν: «Δεν είναι Ιεραρχία αυτή. . Ντρέπομαι που είμαι μητροπολίτης. Δεν υπάρχει Αγιο Πνεύμα εδώ μέσα». Περιέργως όμως δεν παραιτήθηκε και υπομένει τη ντροπή του με καρτερία.

14. Ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες μέσα σε τεράστια δημοσιότητα, πως παραιτείται από τον κρατικό μισθό του, αλλά ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο ή από κάποια Υπηρεσία πως αυτό συνέβη, αν υποθέσουμε πως μπορεί νόμιμα να συμβεί χωρίς την παραίτηση του δημόσιου υπάλληλου από τη θέση του. Αντιθέτως σε μια συνέντευξή του ομολόγησε (κι αυτό αργά, μόνο κάτω από σχετική ερώτηση), πως «ο μισθός υπάρχει ακόμη».

Στο μεταξύ είχε αποσπάσει τον έπαινο της γνωστής δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ» κας Ακρίτα η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της για τα ψίχουλα που (δήθεν;) χαρίζει ο αξιωματούχος της φοροκλέφτρας Εκκλησίας: «Αυτός ο λαμπρός επιστήμων απαρνήθηκε τιμές, δόξες και πλούτη και στράφηκε στην Εκκλησία. Ο μισθός του είναι μικρότερος από 2.000 ευρώ. Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης…..Σεβασμιώτατε, με ταπεινότητα το χέρι σας φιλώ!».

Λόγοι στοιχειώδους ευπρέπειας μου απαγορεύουν κάθε σχόλιο για αυτού του είδους τη Δημοσιογραφία.

15. Χειροτονήθηκε από το χουντικό μητροπολίτη Κόνιτσας Σωτήρη Οικονομίδη και χρημάτισε καλόγερος του (χιτλερικού) Αγ.Όρους, για το οποίο ο μοναχός Μιχαήλ Χατζηαντωνίου έχει καταγγείλει πως εκεί ανθούν η ομοφυλοφιλία και τα ψυχοφάρμακα και όπου κατά τον Ανώνυμο τον Έλληνα ισχύει πως: «Όποιος ήθελε να συνθέση ένα κώδικα εις τα έγκλήματα, και ήθελε να μην παραιτήση κανένα αμάρτημα άνθρώπινον, ας ήθελεν υπάγει είς το άγιον Όρος, καί ανίσως ήθελε εξετάσει τους εκεί κατοικούντας, ήθελε κάμει τον εντελέστερον κώδικα απ’ όσους μέχρι της σήμερον εφάνησαν».

16. «….χαρακτήρισε ξενόφερτα πράγματα το ΑΜΚΑ, την κάρτα πολίτη και τον γάμο ομοφυλοφίλων, που απειλούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης».

Ο Χριστός κι ο Χριστιανισμός δεν είναι ξενόφερτοι; η ΝΑΣΑ δεν είναι ξένη; οι επιστημονικές ανακαλύψεις είναι ρωμέϊκες; η Φλώριντα που έτρεξε ο Χουντόδουλος για να αποφύγει την Κόλαση, είναι ελληνική; Τα φάρμακα που παίρνουν οι μητροπολίτες, τα κινητά τους τηλέφωνα, οι λιμουζίνες τους, τα τσακούζι τους, που ανακαλύφθηκαν; Οι εραστές πολλών κληρικών δεν είναι πληρωμένοι πεινασμένοι μετανάστες; Γιατί λοιπόν τόση περιφρόνηση προς τα ξενόφερτα; Όσο για την έντιμη θεσμική εξέλιξη του γάμου των ομοφυλόφιλων, η ατιμώρητη παιδεραστία πολλών ορθόδοξων κληρικών, το κουκούλωμα και από τον ίδιο το κ.Χατζηνικολάου των Γιοσάκη-Παντελεήμονα δεν θα έπρεπε να κάνει το δεσπότη της Λούτσας να ντρέπεται και να σωπαίνει αντί να εμποδίζει τους ειλικρινείς ομοφυλόφιλους να βγουν από το περιθώριο και να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους; Είναι αποκρυφιστής ο άγιος του Λιοπεσίου και δαιμονοποιεί το ΑΜΚΑ και την κάρτα του πολίτη; Αν το κάνει έστω θεωρώντας πως παραβιάζονται έτσι προσωπικά δεδομένα, από πότε ενδιαφέρεται αυτός και η Εκκλησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία συστηματικά πολεμούν;

Τελειώνω με μια ερώτηση. Γιατί θα πρέπει ο αρχηγός ενός αριστερού κόμματος να συναντιέται με έναν τέτοιον άνθρωπο, ποια θεσμική του ιδιότητα ή ποια δημόσια αρετή του δεσπότη το επιβάλλει; Ο κ.Χατζηνικολάου υπήρξε χαρακτηριστικά ανάγωγος προς τον Αλ.Τσίπρα: «υπάρχει απ΄ ότι φαίνεται ένα πολιτικό ενδιαφέρον και από την πλευρά του Συνασπισμού για το θέμα…». «Από ότι φαίνεται» λοιπόν κρίνει αφ’ υψηλού ο ειδικός επί των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ο κ.Τσίπρας όμως δε φείσθηκε κολακειών. Ειλικρινά απορώ με την καθόλου τυχαία τάση του να υμνεί αμφιλεγόμενα εκκλησιαστικά πρόσωπα. Το τετράκις (προηγήθηκαν οι κ.κ.Αρχοντώνης, Χορευτάκης, Λιάπης) εξαμαρτείν ουκ αρχηγού σοφού. Επειδή ψήφο από το κοινό των δεσποτάδων είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να δει, αναρωτιέμαι αν αυτή η φιλοφρονητική τακτική προς πρόσωπα που ο βίος τους και οι εκφρασμένες θέσεις αυτών και της Εκκλησίας, βρίσκονται στους αντίποδες των απόψεων και των επιδιώξεων του ΣΥΝ, οφείλεται σε απλή κουταμάρα, σε ψυχολογικά παρορμητικά σύνδρομα, σε προσωπική ιδιοτέλεια, ή στη φρεναπάτη ενός «Παλλαϊκού Πατριωτικού Μετώπου» με τη «Σπίθα» του Μίκη ή και με την Εκκλησία κατά της Δύσης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αν κρίνω από τη συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου σε εκδήλωση των πατριωτών της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» και της Μητρόπολης Χαλκίδας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης;

Όπου και να οφείλεται όμως η σιωπή των στελεχών και των μελών του κόμματος, δείχνει επαγγελματική αντίληψη της πολιτικής, σταλινικά συμπτώματα και μια ηθική ελαστικότητα που με τρομάζει.

ΥΓ1
Oι δηλώσεις Τσίπρα-Χατζηνικολάου

ΥΓ2
Υποστήριξη του κ.Χατζηνικολάου στον κτηματομεσίτη και αποκρυφιστή Εφραίμ Βατοπεδινό, πνευματικό τέκνο του καταδικασμένου για παιδεραστία (Ι.Σ.Κύπρου) Ιωσήφ.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά. Bookmark the permalink.

80 Responses to Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός

 1. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  «Η καύση είναι βίαιη πράξη… Ενώ η ταφή έχει τόση ευγένεια και σεβασμό…..» Συμφωνώ!

  Ακόμα περισσότερο ευγενής πράξη είναι η εκταφή ειδικά αν ο νεκρός δεν έχει λιώσει πλήρως. Τι όμορφη πράξη… η τελευταία εικόνα ενός αγαπημένου προσώπου να είναι ένα μισολιωμένο πτώμα….

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Υπάρχει κι άλλος τρόπος, απ’ ευθείας μεταφοράς του νεκρού σώματος στον παράδεισο από γύπες.

   Μπορείτε να το δείτε από:

   http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://wonderaday.com/blog/1788/&ei=-R9oTfDDNJH6sgaPwbTwDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://wonderaday.com/blog/1788/%26hl%3Del%26sa%3DG%26biw%3D1408%26bih%3D702%26prmd%3Divns

   «Νέκυες κοπρίων εκβλητότεροι» (οι νεκροί είναι για πέταμα περισσότερο από την κοπριά). Ηράκλειτος

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Αν και εισθε δημοσιογραφικα ενημερος κε Σταυρο, ο Παγκοσμιως γνωστος Σοφοκλης είχε αλλη άποψη στο επισης παγκοσμιως γνωστο εργο του Αντιγονη που προασπίζεται τον σεβασμο στο νεκρο προβαλλοντας τους αγραφους θειος νομους εναντια στην Υβρι της ανθρωπινης μεγαλομανίας και αυταρχισμου.

    Ενω η δικια σας αποψη το πολυ πολυ να την ενστερνιζοταν ενα μερος του ακροατηριου του Mega (ή του ΣΚΑΪ) που ευκολα θα πουλουσε και τον ταφο της μαννας του για αντιπαροχη μαιζονετα.

    Σε ολους του πολιτισμενους λαους και τους πολιτισμενους ανθρωπους, ο τροπος κηδειας ειχε σχεση με το θειο, μια βαθυτερη φιλοσοφια και με το σεβασμο στο νεκρο.

    Ειτε τον πεταγανε να τον φανε τα όρνια (βλεπε και την Γαλλικη ταινια ΙμαλάΙα), είτε τον καιγανε – για να ελευθερωθει το πνευμα του από εξαρτησεις κλπ. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση ο σεβασμος στον νεκρο ειχε σχεση με την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ και το ΘΕΙΟ.

    Εν αντιθεσει με την σημερινη γιαφκα των φιλελευθεριστων και των φιλελευθεριζοντων ψευδοαρεστερών που καιει νεκρους για να θερμανει πισίνες και που δε σέβεται όχι μονο τους νεκρους αλλα μπροστα στην κονόμα ΟΥΤΕ τους ζωντανους σεβεται.

    Το θεμα ειναι να μην ξεπουλησεις την ψυχη σου στο διάολο. Άπαξ και τόκανες, το αν θα καψουν το πτώμα σου θα σε πειραξει; Ασε που για μερικους ειναι προτιμότερο να τον καψουν για να μην περνάει ο κοσμος πανω από τον ταφο του να τον φτύνει.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Ως δωρητής σώματος δικαιούμαι να κάθομαι στη μεριά του Ηράκλειτου.

    Εάν σ’ ενδιαφέρει η περίπτωση κ. Theoprovlite, ρίξε μια ματιά εδώ:

    ΔΩΡΗΤΗΣ – ΔΩΡΕΑ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=1418

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Αυτο δεν αναιρει ολη την υπολοιπη χλεύη προς τους νεκρους και την φυσικη διαδικασια της αποσύνθεσης ούτε το δικαιωμα καποιων θρησκειων για τους ΔΙΚΟΥΣ τους νεκρους να θεωρήσουν οτι η καυση των νεκρων παραπεμπει σε διαχειριση σκουπιδιών, σε καυση αποβλήτων και σε ναζιστικα κρεματορια της Γερμανιας. Εξ αλλου τους Εβραιους νεκρους τους έκαιγαν, όχι ζωντανους, αφού ειχαν φροντιζει προηγουμενως να τους ξεκανουν.

    Βεβαιως τόσο η διαχειριση των νεκρων όσο και η διαχειριση των σκουπιδιων ειναι καποιας νεας μορφης επιχειρηματικη δραστηριότητα η οποία θα κατευθυνει το χρημα σε συγκεκριμενες τσεπες που ευκολα θα αποκαλυφθουν εκ των υστερων, και κατι μου λεει οτι θα εχουν να κανουν και με συγκεκριμενες δημοτικες αρχες και το πολιτικο τους παρασκηνιο το οποίο ειναι η αποθεωση της επιχειρηματικοτητας στην πολιτικη.

    Θα ηθελα παντως να ηξερα και την αποψη επι του θεματος της Εβραικης κοινοτητας για τους ΔΙΚΟΥΣ της νεκρους γιατι αν δεν κανω λαθος και η δικη τους παραδοση ειναι κατα της καυσης και μαλιστα και κατα της εκταφης -ως ιεροσυλία.
    Δωρητης Σωματος ηταν πάντως και ο Αρχιεπισκοπος Χριστόδουλος οπότε είτε θα πρεπει να γινει καποτε και μια θετικη αναφορα στην κινηση του αυτη είτε πρεπει να αναθεωρήσετε την δικη σας απόφαση για να μην σας βγει κακο όνομα.

 2. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Θεοπρόβλητε και η καύση είχε ένα φεγγάρι θρησκευτικές προεκτάσεις. Διάβασε Όμηρο π.χ. Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι επιχείρημα ημιμορφωμένων γελοίων τύπων όπως ο Μεσογαίας που επειδή απευθύνονται σε αγράμματους νομίζουν ότι γλυκοβαστούν τους όρχεις του Παπός.

  Κια το σέξ (αυτό κυρίως) ήταν συνδεδεμένο με θρησκευτικές προεκτάσεις ένα φεγγάρι. Τι επιχείρημα είναι αυτό δηλαδή; Επειδή έκλανε η γιαγιά μας στην κλανιόλα της, σημαίνει ότι πρέπει να αποσύρουμε την κλανιόλα από το παλαιοπωλείο;

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Αν ησουν λιγοτερο προκατειλημμενος θα ειχες αντιληφθεί ότι πανω πανω οτι εγω ο ιδιος πρωτος εγραψα οτι ΚΑΙ η καυση εχει θρησκευτικες προεκτασεις για καποιες θρησκειες. Και συνεπως δεν ειναι το θεμα σας το πως θα χειριζεται μια κοινωνια ή μια θρησκεια τους δικους της νεκρους αλλα

   Α. Αν εχει το δικαιωμα να το κανει, ή μια σταλινικη Δημοτικη Αρχη περιστοιχιζομενη από παπαγαλάκια επιτιθεται σε όποιον της χαλαει το μαγαζι

   Β. Οτι οι νεκροι για όλους τους πολιτισμους ειναι κατι το ιερό πλην της σημερινης εποχης όπου οι ύαινες και τα τσακαλια δεν σεβονται ουτε νεκρους ουτε ζωντανους.

   Γ. Οτι και οι νεκροι σημερα αντιμετωπίζονται εξ ορισμου ως διαχειρισιμα αντικειμενα σαν να ειναι σκουπίδα, γεγονος που ευκολα επιβεβαιωνεται απο τα γραφομενα μερικων αρθρογραφων ή σχολιαστων.

   Εδω δεν τιθεται θεμα για το κατα πόσον θελει ο Ινδουιστης ή ο οποιοδηποτε να καει. Αλλα η επίθεση προς οποιονδηποτε φορέα μειώνει το υποψηφιο πελατολόγιο του επίδοξου κρεμάτορα, λόγω θρησκευτικων ή ιδεολογικων αντιλήψεων.

   Καποτε ακομα και ο τεμαχισμος πτωματων (όπως του εγκληματος Φραντζη) επεφερε και ποινικη διωξη για περιύβρηση νεκρου (αν δεν απατωμαι). Σημερα οι νεκροι περιυβριζονται δημοσίως χωρίς αιδώ και ακομα χειροτερα, διαχειρίζονται.

   Ο θάνατός σου το Ευ ζειν μου, για μερικους.

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Για τον Τσίπρα λέω πως πρέπει να ντρέπεται.
  Aν ακούσουμε το βίντεο στη γνωστή Παναγιωταρέα που ανησυχεί για τη θρησκειοποίηση της πίστης και του κ….. τα ενιάμερα, ο δεσπότης της Μεσογείας λέει πως στ Βατοπέδι ειδε ένα θαύμα.
  Έτσι λοιπόν.
  Να το θαύμα, τα θαύματα, μιλιούνια θαύματα

  Βατοπαίδι – Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία

  Δημοσιευμένο στις 16 Οκτ 2009 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
  ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  http://www.koutipandoras.gr/?p=1938

 4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Και άλλα θαύματα στο Βατοπέδι δεσπότη Χατζηνικολάου της ΝΑΣΑ.

  Τα είδες και αυτά;

  Ο άγιος Εφραίμ είναι πίσω απ όλα. Υπόσχεται θαύματα και έχει ενοράσεις. Μια βιομηχανία εκμετάλλευσης της πίστης. Με τη συνδρομή της τηλεόρασης, των σαλονιών και της οικογένειας Ρουσόπουλου. Το 2006, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, υπουργός πια, είναι στο Βατοπαίδι, όταν η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα, σε εκπομπή της στο Mega, έχει συνέντευξη και πάλι του Εφραίμ. Ο Εφραίμ, άγιος πάντα, μιλά για τη θεραπεία των πάντων, ακόμη και του καρκίνου με… λαδάκι:
  «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».
  Πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε μια έκρηξή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης είπε πως η Ελλάδα σύρθηκε στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου από ένα θρησκόληπτο υπουργό. Πραγματικά ο Εφραίμ κράτησε σε ομηρία την κυβέρνηση μέσω ενός συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Πείστηκε πως, αν δείξει πίστη και βοηθήσει το Βατοπαίδι, η Παναγία θα τον γιατρέψει. Τον τύλιξαν μάλιστα με την Αγία Ζώνη. Ο Εφραίμ έστειλε στα δίδυμα του Καραμανλή μόλις γεννήθηκαν εικόνα από το Βατοπαίδι και ο Καραμανλής ανταπέδωσε. Όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, διανυκτέρευσε στο Βατοπαίδι ενάντια στο εθιμοτυπικό που απαιτούσε να μείνει στην πρώτη μονή, δηλαδή της Μεγίστης Λαύρας. Έτσι ο Εφραίμ έδειξε στους πάντες (και κυρίως στην αντίπαλη μονή) ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.
  προφΗτειες, ενοραςεις, λιακοπουλος ςτο μπλεντερ
  Σε λίγα χρόνια, το Βατοπαίδι έγινε ένας ισχυρός μηχανισμός. Ο Εφραίμ πηγαινοερχόταν με ελικόπτερα επιχειρηματιών. Υπολογιζόταν ως άγιος, μια και κανένας δεν έμπαινε στον κόπο ή δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αγιότητά του. Μοναχοί του Αγίου Όρους μίλαγαν για ζωή που δεν έχει σχέση με τη μοναστική παράδοση και γι ́ αποκρυφιστικά κηρύγματα, αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πολύ ισχυρά και αποκλειστικά πάνω στον Εφραίμ.
  Ο Ιωσήφ έπαιζε το ρόλο πνευματικού του Βατοπαιδίου. Κανένας δεν γνώριζε το παρελθόν. Άρχισε να συγγράφει βιβλία που από τους Βατοπαιδινούς διαφημίζονταν ως το ίδιο το κήρυγμα του Θεού. Στην πραγματικότητα ήταν εσχατολογικές αντιλήψεις, χωρίς καμιά θρησκευτικότητα, και κηρύγματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα. Δεν αντέχουν σε καμιά θεολογική κριτική. Ιδού ένα απόσπασμα από τα «θεόπνευστα» βιβλία, με τα οποία ο Ιωσήφ κηρύσσει την τυφλή υπακοή:
  «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν. Του λέει: “Παιδί μου, πήγαινε στα βατράχια και πες είπε ο γέροντας να σταματήσετε, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε την ακολουθία”. Ο υποτακτικός δεν είπε όχι, έδειξε, όπως έπρεπε, υπακοή. Πήγε λοιπόν και τους είπε: “Να σταματήσετε, είπε ο γέροντας”. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει: ”Πες του γέροντα τώρα τελειώνουμε εμείς τη δοξολογία του Θεού και όταν πάμε να ξεκουραστούμε συνεχίστε εσείς”».
  Σε μια άλλη θεόπνευστη συγγραφή, ο Ιωσήφ διηγείται πως ένας άλλος πήγε για ψάρεμα, ενώ το απαγόρευσε ο γέροντας, και βγήκε ένα θηρίο από τη θάλασσα, ο διάβολος και άρχισε να τον κυνηγά. Σκοταδισμός και συλλογιστική δημοτικού που βαφτίζονται θεόπνευστο μήνυμα. Κανένας δεν τα πρόσεχε. Όλοι κολυμπούσαν στα κύματα της αόριστης αγιότητας του Εφραίμ ίσως για να ξεφύγουν από το πέλαγος των αμαρτιών τους. Όσοι τον κριτικάρουν τους έχει βάλει ο διάβολος. Απλοί λογαριασμοί και προεξοφλημένοι.
  Ο Ιωσήφ βαφτίστηκε ιερή και προφητική μορφή. Ήταν ενορατικός και άγιος. Έβλεπε οράματα και είχε το χάρισμα της προφητείας. Πολλά πνευματικά του τέκνα έπαιρναν γράμματα που περιείχαν προφητείες-στιχάκια. Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα. Ο Ιωσήφ διαψεύστηκε στην προφητεία του ότι θα εκθρονιστεί ο Χρυσόστομος Πάφου, αλλά για τον κόσμο είναι σίγουρος. Όπως και ο Λιακόπουλος.

  συνεχίζεται
  http://www.koutipandoras.gr/?p=619

 5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Θαύμα θαυμάτων κύριε δεσποτη της Μεσογείας

  http://www.koutipandoras.gr/?p=1938

  Ο Ιωσήφ γίνεται ηγούμενος, έχοντας στο πλευρό του το θεολόγο Βασίλη Κουτσού (Εφραίμ του Βατοπαιδίου) και το διάκονο Αθανάσιο (Αθανάσιος Λεμεσού, πια). Λίγο αργότερα, ο Ιωσήφ πρωτοστατεί στη δημιουργία μιας γυναικείας μονής κοντά στο δικό του μοναστήρι. Αναλαμβάνει το πνευματικό έργο στη γυναικεία μονή και πολλές φορές μένει εκεί. Στην Κύπρο αποκτά φήμη ως Αγιορείτης μοναχός. Φροντίζει, μάλιστα, ο ίδιος να λέει πως δεν έγινε ηγούμενος στο Άγιο Όρος, γιατί θεωρούσε τον εαυτό του ανάξιο και ταπεινό. Η Κύπρος είναι σίγουρη πως ένας άγιος άνθρωπος, με ευλογία Θεού, είχε φτάσει στο νησί για να προσφέρει.
  Ξαφνικά όμως, το 1981, ο Ιωσήφ με τον Αθανάσιο και τον Βασίλη Κουτσού (Εφραίμ) φεύγουν από την Κύπρο, φροντίζοντας μάλιστα να πάρουν την οικοσκευή και τα χρήματα της μονής. Υπεύθυνος για το διωγμό τους θεωρείται ο μέχρι τότε προστάτης του Μητροπολίτης Πάφου. Υπάρχουν φήμες για ηθικά παραπτώματα του Ιωσήφ αλλά τίποτα παραπάνω. Φεύγοντας, ο Ιωσήφ εξακοντίζει μια απειλή, την οποία ονομάζει προφητεία: «Θα επιστρέψουμε, θα εκθρονίσουμε τον Πάφου και θα πάρουμε την Εκκλησία της Κύπρου».
  Μετά από χρόνια, το 1992, ο Αθανάσιος επιστρέφει πραγματικά στην Κύπρο, γίνεται μητροπολίτης για να διεκδικήσει το αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Το 1999 ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται στην Εκκλησία της Κύπρου. Από τη μια πλευρά, ο Αθανάσιος με την υποστήριξη του Βατοπαιδίου και, από την άλλη, ο άνθρωπος που τους εκδίωξε από την Κύπρο, ο Χρυσόστομος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Βατοπαίδι θέλει να γκρεμίσει τον Χρυσόστομο και να εκπληρώσει την προφητεία του Ιωσήφ. Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθε-σης, απαντά φέρνοντας στην Ιερά Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική.
  Picture 8Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.
  Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές και αρκετά ιερό να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο όπως ο Ιωσήφ. Η συμπεριφορά του Ιωσήφ όμως, όπως περιγράφει η ίδια, δεν είχε στοιχεία ιερότητας αλλά παιδεραστίας. Την πήγαινε στην εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πώς ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι, άνοιξε στα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική ήβη για να τις κάνει φυλαχτό:

 6. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Η Μονή του Εφραιμ της Νέας Μάκρης είναι τώ όντι μια παραγωγικοτάτη Μηχανουργία λειψανεμπορίας και θαυμάτων και ο Σεβ. έδει να έχει επέμβει καθ’όν χρόνον και εις βαθμόν κατά τον οποίον κανονικώς το εδικαιούτο, Τοποτηρητής ών, διά να αποκαθάρει την κόπρον του Αυγείου ήτις έθαψεν τον Παντελεήμονα αλλά και σύμπασα την Ιεραρχίαν υπό τό φορτίον της.

  Ιδού το ιστορικόν της Μονής

  http://www.kivotoshelp.gr/pages/efrem.htm

  Στό ερειπωμένο αυτό μοναστήρι, ζεί τώρα μιά ευσεβής καλόγρια. Είναι ή Μακαρία Δεσύπρη, αυτή ή φωτεινή ψυχή πού μέ τήν ταπεινή παρουσία της σημάδεψε τήν ζωή τού Μοναστηριού στά χρόνια πού ακολούθησαν…

  Διηγείται ή ίδια…

  –» Καθισμένη πάνω στά ερείπια τού παλιού Μοναστηριού, όπου ή θεία Πρόνοια οδήγησε τά βήματά μου, έφερνα τόν στοχασμό μου σέ χρόνια περασμένα, σέ παλιούς καιρούς, όταν σκορπισμένα ήταν παντού τά κόκκαλα τών Αγίων μαρτύρων…Καί καθώς καταγινόμουν στό καθάρισμα τών χαλασμάτων, αναλογιζόμουνα ότι βρισκόμουνα σέ τόπο ιερό καί έλεγα,

  –Θεέ μου, αξίωσέ με τήν ανάξια, νά ιδώ κι΄ εγώ έναν από τούς παλιούς πατέρες πού εδώ έζησαν…

  Καί ενώ περνούσε ό καιρός έχοντας πάντα εσωτερικά τήν ίδια επιθυμία, ένοιωθα μιά φωνή μέσα μου νά μού λέει,

  –» Σκάψε, καί εκείνο πού ζητάς θά τό βρείς !

  Καί μ΄ έναν τρόπο θαυμαστό, ή μυστική αυτή φωνή, μού υπέδειξε τό κομμάτι γής στήν αυλή τού μοναστηριού, πού έπρεπε νά ψάξω.

  Ό καιρός περνούσε, καί ή φωνή αυτή, κάθε φορά πιό δυνατή μέ προέτρεπε ν΄ αρχίσω…

  Έδειξα τό σημείο στόν εργάτη πού φώναξα γιά μιά άλλη επισκευή, στό παλιό Ηγουμενείο, καί τού είπα νά σκάψει. Αυτός, απρόθυμος άρχισε αλλού τό σκάψιμο. Καί αφού είδα ότι δέν μέ άκουγε νά πάει εκεί πού τού έδειχνα, τόν άφησα νά κάνει τό θέλημά του χτυπώντας τούς άγονους βράχους. Τελικά, κατάλαβε τό λάθος του καί γύρισε στό σημείο…

  «…καί φθάνοντας, έπειτα από ώρες, στό 1,70 βάθος, έφερε ό κασμάς στήν επιφάνεια τήν κεφαλή τού ανθρώπου τού Θεού. Τήν ίδια στιγμή, γέμισε άρωμα ή ατμόσφαιρα!

  Ό εργάτης χλώμιασε, δέθηκε ή γλώσα του, καί κόπηκε ή μιλιά του

  –Άφησέ με μόνη, τόν παρακάλεσα…

  Γονάτισα μέ ευλάβεια καί ασπάσθηκα τό σκήνωμα τού Αγίου συλλογιζόμενη τήν έκταση οδύνης καί πόνου τού τότε μαρτυρίου του…»

  Καί αλλού, ή μοναχή Μακαρία Δεσύπρη, εξιστορεί πώς είδε ολοζώντανο τόν Άγιο…

  –» Ήταν βράδυ, καί διάβαζα μόνη μου τόν Εσπερινό στό ερειπωμένο μοναστήρι, όταν ξαφνικά άκουσα βήματα…Ξεκινούσαν από τό βάθος τού τάφου προχώρησαν στήν αυλή κι΄ έφθασαν στήν πόρτα τής Εκκλησίας. Τά βήματα ακούγονταν δυνατά καί σταθερά καθώς πλησίαζαν. Γιά πρώτη φορά στήν ζωή μου μέσα σ΄ εκείνη τήν ερημιά φοβήθηκα…Δέν γύρισα ούτε πού νά κοιτάξω ώσπου άκουσα τήν φωνή του νά λέει,

  –» Ώς πότε θά μ΄ έχεις εκεί πέρα; Κι΄ αυτός ( ό εργάτης ), πώς πέταξε τό κεφάλι μου έτσι;

  Γύρισα τότε τρομαγμένη καί τ ό ν ε ί δ α !

  Ήταν ψηλός, μέ μάτια μικρά στρογγυλά πού τρεμόπαιζαν στίς κόγχες τους. Έβλεπα τίς ρυτίδες του, καί τά γένια του πού έφθαναν μέχρι τόν λαιμό του. Τό μαύρο ράσο του μαύρο μέ πτυχώσεις, καί στό αριστερό του χέρι κρατούσε ένα φώς υπέρλαμπρο ενώ μέ τό δεξί ευλογούσε !…

  Ήταν ένα πλάσμα, 1.500 ετών, καί βρισκόταν μέ τήν δύναμι τού Χριστού ολοζώντανο, ακριβώς δίπλα μου!!

  –Συγχώρεσέ με, τού είπα, καί αύριο μόλις ξημερώσει ό Θεός τήν ημέρα του, θά σέ φροντίσω…

  Καί αμέσως έγινε ά φ α ν τ ο ς !

  Συνέχισα ειρηνικά τόν Εσπερινό μου, καί τό πρωϊ καθάρισα τά άγια λείψανα, τά έπλυνα, καί άναψα ένα μικρό καντηλάκι.

  Τό ίδιο βράδυ είδα τόν Άγιο στόν ύπνο μου. Στεκόταν όρθιος καί κατάφωτος μέσα στήν Εκκλησία. Κρατούσε τήν εικόνα του στά χέρια του καί μέ κοίταζε…

  Άκουσα τήν φωνή του πεντακάθαρα…

  –» Σ΄ ε υ χ α ρ ι σ τ ώ π ο λ ύ, μού είπε. Ο ν ο μ ά ζ ο μ α ι Ε φ ρ α ί μ …»

  Πέρασε αρκετός καιρός απ΄ αυτό τό περιστατικό καί πάντα μέσα μου είχα μιά απορία…

  Ώσπου μιά μέρα, μετά τό τέλος τού Εσπερινού, καθώς μέ τό χέρι μου έκλεινα τήν πόρτα τής Εκκλησίας, ακούω τρία χτυπήματα, σάν από κεχριμπαρένιο κομπολόϊ. Κατάλαβα ότι ήταν ό Άγιος, μπήκα στό ιερό πού βρίσκονταν τά άγια λείψανά του, άναψα ένα κερί καί ευλαβικά τά προσκύνησα.

  Αλλά τί νά ειπώ καί τί νά λαλήσω, όταν τήν ίδια ακριβώς στιγμή σάν χείμαρος πλημμύρησε όλος ό τόπος από τήν Παραδεισένια εκείνη ευωδία πού τά άγια λείψανα έβγαζαν…».

  Έτσι περιγράφει ή αείμνηστος ηγουμένη Μακαρία Δεσύπρη τήν εμφάνιση τού αγίου σάν μία σφραγίδα – πρόλογο σέ κάθε ένα από τά βιβλία γιά τόν Άγιο Εφραίμ,πού μέχρι σήμερα τό μοναστήρι έχει κυκλοφορήσει, μέ τόν γενικό τίτλο » ΟΠΤΑΣΙΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ τού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ τού θαυματουργού » – Αθήναι – 1998.

  Νά σημειώσουμε εδώ, ότι τά περιγραφόμενα θαύματα είναι πάντα επώνυμα, μέ στοιχεία καί διευθύνσεις, καί αφορούν ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων καί επαγγελμάτων. Εργάτες, επαγγελματίες,υπάλληλοι,γιατροί, αξιωματικοί, καί δικηγόροι, είναι οί άνθρωποι πού μέ τό χέρι στήν καρδιά ομολογούν θαυματουργικές επεμβάσεις τού Αγίου Εφραίμ, αλλά καί εμφανίσεις π ρ ό σ ω π ο μέ π ρ ό σ ω π ο σέ περιστατικά περίεργα καί παράδοξα…

  Περιστατικά πού συνέβησαν εδώ καί τώρα, στήν εποχή μας, μιά εποχή μέ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καί επικινδυνότητες, γι΄ αυτό καί ό Άγιος Εφραίμ από τίς πρώτες κι΄ όλας εμφανίσεις του στήν τότε ηγουμένη Μακαρία, είχε πεί,

  » Θά κάνω πολλά θαύματα, γιά νά πιστέψει ό κόσμος καί νά σωθεί ( νά σώσει δηλαδή τήν ψυχή του ), π ρ ί ν έ λ θ ο υ ν τ ά μ ε γ ά λ α δ ε ι ν ά…» .

  ( Προφανώς ενοεί, τίς φοβερές ημέρες τών διωγμών τού Αντίχριστου, πού μέ τόν μυστηριώδη σατανικό αριθμό 666 θά προσπαθήσει νά σφραγίσει καί νά θέσει υπό τήν ιδιοκτησία τού Εωσφόρου όλη τήν ανθρωπότητα, αρχής γενομένης από τίς συναλλαγές καί τά τρόφιμα σέ παγκόσμια κλίμακα… )

  ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ…

  Μία πολύ ζωντανή περιγραφή τού μαρτυρίου τού Αγίου Εφραίμ, μάς δίνει ό κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Κανδρινού 76, Αθήνα, μέσω ενός ξεχωριστού οράματος πού είδε καί έχει καταχωρηθεί στό επίσημο βιβλίο τής Ιεράς Μονής, στόν Γ΄ τόμο.

  » Είδα, ότι βρισκόμουν ντυμένος σάν παπαδάκι στό μοναστήρι, καί βοηθούσα τόν Άγιο στήν Εκκλησία. Ξαφνικά, βλέπω νά μπαίνουν μέσα κάτι αγριάνθρωποι μέ σαρίκια στό κεφάλι τους, κρατώντας ρόπαλα, ξύλα, καί σπαθιά. Από τόν τρόμο μου έτρεξα καί κρύφτηκα κυττώντας μέ αγωνία τό τί θά γίνει…

  Όλοι αυτοί, φωνάζοντας δυνατά, έπιασαν τόν Άγιο καί αφού τόν έδεσαν στό δέντρο, άρχισαν νά τόν κτυπάνε, νά τόν τρυπάνε μέ τά σπαθιά τους καί τό αίμα νά τρέχει στήν γή…

  Τού έκαναν μαρτύρια ανήκουστα, κόβοντας κοματάκια από τό κορμί του, ενώ μέ γυρισμένα τά μάτια στόν ουρανό ό Άγιος προσευχόταν. Ακόμη καί ένα μικρόσωμο σκυλάκι πού συνεχώς γαύγιζε δίπλα του προσπαθώντας νά τόν ελευθερώσει, τό κυνήγησαν κι΄ αυτό οί τύραννοι…

  Από τόν φόβο μου καί τήν αγωνία μου, συνεχίζει ό κ. Σπυρόπουλος, βλέποντας τήν ζωντανή αναπαράσταση τού μαρτυρίου τού Αγίου Εφραίμ, ξύπνησα, αλλά όταν σέ λίγο ξανακοιμήθηκα τό ίδιο όνειρο συνεχίσθηκε…

  Δέν έβλεπα τώρα τούς τυράννους αλλά μόνο τόν Άγιο δεμένο πάνω στό δένδρο πού καί σήμερα υπάρχει, κατακόκκινο μέσα στό αίμα του, χαρακωμένο από παντού, αλλά δέν ζούσε πιά, είχε πεθάνει…

  ( προσεχώς συνέχεια…)

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   «Ιερεα» Χ, παιζεις εν ου παικτοις.

   Καλα, ο Λασκαρατος υπηρετει καποια γραμμη και ειναι και ασχετος με τα πνευματικα, ζωντας αναμεσα στο παρασκηνιο και την επιφανεια των πραγματων, αλλα και εσυ, ιερεας πραμα;

   Γραφει ο καθενας χυδαιότητες χωρις ιχνος σεβασμου αλλα και θεωρωντας οτι ολα οσα συμβαινουν γυρω από ενα φαινομενο αποτελουν εκ προοιμίου πλεκτανη ή μαζικη παρακρουση. Επίπεδο διελεκτικης δηλαδη του επιπεδου και εποχων του «ο ηλιος γυριζει γυρω από την γη αφου δεν μπορουμε να διαπιστωσουμε ψηλαφιστά το αντιθετο».

   Το οτι ο Παντελεημων έκανε αυτα που εκανε ειναι γνωστό και δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησουμε. Ο συνυποψηφιος του Αμβροσιος, (μετεπειτα Κοζανης πριν παραιτηθει), δεν εξελεγη παρ’ όλο που ειχε και την λεκτικη τουλαχιστον στηριξη του Αρχιεπισκοπου Σεραφειμ. Η μη εκλογη του αποδώθηκε και στον κύκλο που ειχε… ιδιαιτερες προτιμησεις στα δικα του παιδια και οποίος παντου συγκροτει την δικη του μαφια σε βαρος των υπολοιπων.

   Μαλιστα ο Παντελεημων πήγε να δημιουργησει και φραξια στην αδελφοτητα επιβαλλοντας ως ηγουμενη την εκλεκτη του εις βαρος της εκλεγεισας. Απαιτουσε δε σαν Νονος και χρημα από το μοναστηρι, χωρις αυτο να σημαινει οτι τα περισσοτερα μοναστηρια σημερα αντιλαμβανονται την κοινοκτημοσυνη σε πολυ… στενο κύκλο και εξω από τα τείχη τους γαία πυρί μειχθητω.

   Οι μοναχες παντως εκλεισαν εδω και πολλα χρονια το παγκαρι και ΔΕΝ εισπραττουν χρηματα απο τα κερια αλλαχοθεν όπως κακοπροαίρετα γραφτηκε προ ημερων.

   Γεγονος ειναι παντως οτι ο προηγουμεος πνευματικος της μονης με όλα αυτα που γινοντουσαν εγκατέλειψε την πνευματικη ευθυνη της μονης.

   ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

   Είμαι σε θεση να γνωριζω οτι το εν λογω βιβλιο επροκειτο να μεταφρασθει στα Αγγλικα. Και μαλιστα είχε ζητηθει να γινει ενα γενναιο ξεσκαρταρισμα των «Θαυμάτων» διότι πολλά από αυτα εδιναν την εντυπωση οτι τα γραφουν άτομα που δεν εχουν και τοσο σωας τα φρενας μια και στην μονη συρρεουν άπαντες μεταξυ των οποίων και ψυχασθενεις, και αλαφροίσκιωτοι. Τα μοναστηρια τραβουν τα ατομα με διαταραγμενο ψυχισμό σαν τις μυγες. Οι άλλοι αναλογοι χωροι ειναι τα δημοσιογραφικά γραφεία και τα γραφεια των πολιτικων όπου τα κομπλεξ αποκτουν και εξουσια.

   Δυστυχως κατι τετοιο δεν εγινε, η δε μονη αφ ενός δεν ηθελε να αναθεσει σε καποιον εκδοτη και επιμελητη την εκδοση του βιβλιου (για να μην εχει διαφυγοντα κερδη) αφ ετερου δεν ηθελε να πληρωσει και επαγγελματιες του χωρου ωστε να βγει ενα αξιοπρεπες βιβλίο για να μην βαλει το χερι στην τσεπη αφου ο παρασιτισμος μαζι με τον δημοσιοσχεσιτισμό ειναι και αυτος μεσα στην μοναστηριακη κουλτουρα.

   Αποτελεσμα: το δωσανε σε καποιαν μεταφραστρια εθελοντρια και το βιβλιο εκδόθηκε με τον τρομερο Αγγλικο τίτλο: Visions and Miracles of Ephraim Neophanoys.

   Ουτε Neophanous, ουτε Neophanes (ονομαστικη) ουτε Newly Revealed που ειναι η σωστη απόδοση της λεξης. Neophanoys!

   Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

   Απο εκει και περα μεσα σε ολο αυτο το μπαχαλο που συμβαινει και ασχετως με το τι θεωρει ο καθε αλαφροίσκιωτος θαυμα, μεσα στην κοσμοσυρροη και την βαρβαροτητα που συγκεντρωνει τα κουσουρια του λαου μας υπαρχει και ο Αγιος Εφραιμ. Προσωπικα αναφερω οτι

   Α) εχω συνοδεψει Αμερικανο μη Ελληνα τεως ναρκομανη ο οποίος θεραπευτηκε από ηπατίτιδα με αρχες κυρωσης του ήπατος κατοπιν ονειρου του Αγου Εφραιμ.

   Β) Εχω συναντισει εκει, μεσα στο καρακατζουλιό και την συναφεια του κοσμου τουλαχιστον 2 περιπτωσεις ανθρωπων που θεραπέυτηκαν από καρκινο και διακονουν όποτε μπορουν τη μονη.

   Γ) Η εμπειρη περι τα μικροβιολογικα συζυγός μου, που ειναι και αλλοδαπή και εχει δει να φευγουν ασθενεις της από καρκινο παρακολουθωντας σταδιακα το δραμα τους με την εξελιξη της ασθενειας αναρωτιομενη ποτε θα ειναι και η τελευταια φορα που θα ξαναδει τον ταδε ασθενη, ξαναειδε ξεγραμμενη περίπτωση ετοιμοθανατης, αθεης, ενταγμενης πολιτικα στον αριστερο χωρο, που τα ειρωνευοταν ολα αυτα και δεν πατουσε ποτε σε εκκλησια να εχει θεραπευθει πληρως, να ειναι οι εξετασεις της καθαρες αφου επισκευθηκε με το ενα ποδι στον ταφο κατοπιν προτροπής τριτων τον Αγιο Εφραιμ στην Νεα Μακρη και μαλιστα κατ εξαιρεση στο υψος της κεφαλης του το τζαμι ειχε χνωτα από μεσα, όπως οταν καποιος κοιμαται.

   Δ) Παλι η αλλοδαπη συζυγος μου ενω κατα το παρελθον αναρωτιομαστε για την επισφαλη υγεια και τις απειρες γκαντεμιες ενος φιλου που ασχολιοταν με πολλα και επαιζε εν ου παικτοις – σαν κι εσας – ειδε στον υπνο της τον Αγιο Εφραιμ, (τον οποιο ο ιδιος ο φιλος ευλαβονταν ενω της γυναικας μου της ηταν αδιαφορος) να της λεει «πως να μην παθει αυτα που παθαινει αφου τον προσεγκυλισαν 7 δαιμόνια.» Δεν θεωρησαμε το ονειρο τιποτα σοβαρα και μαλιστα διορθωσα τα Ελληνικα της υποδεικνυοντας της την λεξη «προσέγγισαν» ή «περιτυλιξαν». Αλλα εκεινη επεμενε στο Προσεγκυλισαν. Μεχρι που ψαχνοντας σε ενα παλιο λεξικο για κατι ασχετο επεσε το ματι μου σε μια λεξη εν αχρηστία πλεον, το εγκυλίω, ως παραγωγο του οποίου αναφερόταν το προσεγκυλίω = περιτυλισσω κατι όπως μεσα σε ένα χαλί! Δηλαδη ο Αγιος Εφραιμ μιλουσε παλαιοτερη γλωσσα και ανεφερε λεξη που δεν χρησιμοποιείται σημερα και που δεν την ηξερα ακομα κι εγω που τελειωσα το Δημοτικο επί καθαρευούσης.

   Τωρα αν θελετε πειτε τα όλα αυτα «Φαινομενο Poltereist» πειτε ακομα και ότι… η γυναικα μου στην προηγουμενη της ζωη ηταν καθαρευουσιανα, αλλα σταματηστε να χλευαζετε τα πιστευω του άλλου και να βγαζετε όποιον δεν πιστευει τις αποψεις σας (δηλαδη το απολυτο τιποτα) ως απατεώνες.

   • Ο/Η undantag λέει:

    Ένα λίνκ εν παρόδω και για να μην παρεκτρέψεις τη συζήτηση. Άντε γιατί μας φλόμωσες στα ανεξακρίβωτα πράματα και θάματα της αυλής των θαυμάτων του αγίου εφραίμ και Σία:

    http://schrodingers-dragon.blogspot.com/2009/05/blog-post_25.html

    (και δια την εκλογή, undantag)

    Ερώτηση: Ποιος είναι αρμόδιος να χαρακτηρίσει κάτι ως θαύμα;
    Απάντηση: Μα φυσικά αυτός ο οποίος γνωρίζει τους Φυσικούς Νόμους και μπορεί να θέσει τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πείραμα ώστε να δείξει αν καταστρατηγούνται αυτοί οι νόμοι.

    Οι υποστηρικτές των θαυμάτων χαρακτηρίζονται από τη ευλαβική εμμονή τους να εστιάζουν στον τρόπο και όχι στο αποτέλεσμα, για κάθε φαινόμενο του οποίου τα δεδομένα αγνοούν! Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιθανότατα γιατί θέλουν και αυτοί συμμετοχή σε επιτεύγματα τα οποία δεν μπορούν να πετύχουν οι ίδιοι από μόνοι τους. Θέλουν αποτελέσματα δίχως κόπο. … Και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χρεωθώ μερίδιο στο επιτυχές αποτέλεσμα; Μα φυσικά το να έχω ΜΕΣΟΝ! Και μάλιστα το υπέρτατο μέσον, το οποίο είναι στο πλάι μου και κάνει θαύματα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μου. Στα επιτεύγματα έχουν μερίδιο ελάχιστοι· στα θαύματα όλοι, αρκεί να πιστεύουν!!!

    —–
    ΥΓ: καλά ο Εφραίμ το «προσεγκυλίω» θυμόταν να το πει όπως το λέγαν όταν υποτίθεται πως ζούσε. Τι φράση «πως να μην παθει αυτα που παθαινει αφου» γιατί την έκανε μετάφραση στα νεοελληνικά;

    Μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Εχμ; τι στο δ… Ουπς! Βοήθεια Χριστιανοί, μ’έπιασε διάρροια επειδή τόλμησα ν’αμφισβητήσω τη Χάρη του (μιράκΩλο, μιράκΩλο)

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    undantag

    Με τον τροπο που απαντας υποτιμας τον εαυτό σου καλυτερα από ότι θα τα καταφερνα εγω αν το επιχειρουσα. Οπότε με ξεκουραζεις.

    Σχετικα με το θαυμα ειναι αλλο θεμα ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ που γινεται κατι (προφανως η αναπλαση κυτταρων ή η καταστροφη κυτταρων γινεται με μια φυσικη διαδικασια) και άλλο το ΑΙΤΙΟΝ της θεραπειας. Και αφου εσυ εισαι πολυ υπερ της επιστημης μπορεις να εξηγησεις την ΑΙΤΙΑ όχι την αφορμη ή τον μηχανισμο του καρκινου. Γιατι αλλος δηλαδη παθαινει και αλλος οχι; Η γιατι υπο τις ιδιες συνθηκες η Α δεν παθαινει καρκινο ενω η Β παθαινει ειτε εχουν ειτε δεν εχουν γεννετικη προδιαθεση;

    Το θαυμα δεν αφορα στον μηχανισμό αλλα στο ΑΙΤΙΟΝ. Σε αυτο που δημιουργει μια ανεξελεγκτη αντιστροφη μιας επισης αναξελεγκτης πορειας της ασθενειας.

    Οσον αφορα δε το προσεγκυλίω που ειρωνευεσαι προφανως προσπαθωντας να βγαλεις το οτιδηποτε δεν χωρα στην κοσμοθεωρια σου ως αναξιοπιστο, ψευδες κλπ. (κατα τα άλλα το παιζεις και ερευνητης της επιστημης -προφανως συνταξιουχος) δεν αναφεθηκα αυτολεξι σε μια φραση που ειπωθηκε πριν 15 χρονια η οποια ανεφερε και ονομα, ουτε αναφερα και τα αιτια των παθηματων του εμπλεκομενου προσωπου. Η αναφορα της συγκεκριμενης λεξης ηταν το θεμα. Αν εχεις εσυ καποια αλλη ερμηνεια να την καταθεσεις.

    Τωρα το που αποβλεπουν οι «υποστηρικτες των θαυματων» μαλλον κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Υπαρχει και πολυς κοσμος -με τον οποίο προφανως δεν σχετιζεσαι – που οτι γραφει δεν ειναι αποτελεσμα ουτε συνδιαλλαγης ουτε υστεροβουλιας.

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Undantag

    ΥΓ Το link που παραπεμπεις, εκτος από εξυπνακιστικο και αλλαζονικο (ΕΓΩ ξερω – αυτοί οι ανοητοι δεν ξερουν – γιατι δεν ρωτανε να τους πω ΕΓΩ) ΚΑΙ αυτο αναφερεται στην υποτιθεμενη αγνοια του μηχανισμου της υλοποιησης του θαυματος και οχι στην αιτια.

    Ο γραφων ειναι επισης γνωριμος άθεος και ανηκει σε συγκεκριμενο ιδεολογικο χωρο που προσεταιριζεται (βρηκα και την κατάλληλη λεξη) θεσεις της αριστερας για να επικρατησει.

 7. Ο/Η Boθρατζής λέει:

  Eφημερίδα το βήμα αποσπάσματα

  Επί είκοσι και πλέον χρόνια ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων θεωρούσε εαυτόν έναν εκ των ισχυροτέρων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ωστόσο αύριο το μεσημέρι κινδυνεύει να του δοθεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η ιδιότητα του «σχολάζοντος». Από το 1994 ως και τον Φεβρουάριο του 2005 ήταν ποιμενάρχης της πλουσιότερης μητρόπολης της Εκκλησίας της Ελλάδος, η αποκάλυψη όμως της συμμετοχής του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα και η κωλυσιεργία που επέδειξε στην έναρξη εκκλησιαστικών ανακρίσεων αποτέλεσαν την αφορμή για την αναμόχλευση στοιχείων που έφεραν τον κ. Παντελεήμονα να συμμετέχει σε σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα.

  Το 2002 όταν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι κασέτες με τις ροζ τηλεφωνικές συνομιλίες του ιεράρχη το ζήτημα μπήκε στο αρχείο της Ιεράς Συνόδου επειδή, όπως ελέχθη μεταξύ άλλων, στα εργαστήρια του FBI, το οποίο μπορούσε να εγγυηθεί τη γνησιότητα ή την πλαστότητά τους, εργάζονται εβραίοι, προτεστάντες και ρωμαιοκαθολικοί και βάσει των ιερών κανόνων ετερόδοξοι και αλλόδοξοι δεν μπορούν να καταθέσουν σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. Βεβαίως εκείνη την εποχή ο κ. Παντελεήμων ήταν πανίσχυρος και μπορούσε να επηρεάζει αποφασιστικά τους μηχανισμούς της Ιεράς Συνόδου. Ωστόσο το κλίμα στην αυριανή συνεδρίαση της ΔΙΣ ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί ο Μητροπολίτης Αττικής είναι εξαιρετικά δυσμενές για τον ίδιο.

  Οι Συνοδικοί Ιεράρχες δηλώνουν ότι αν ο Μητροπολίτης Αττικής εμφάνιζε ένα έγκυρο πιστοποιητικό από τις ελληνικές ή αμερικανικές εγκληματολογικές υπηρεσίες που θα αποδείκνυε την πλαστότητα των ηχητικών τεκμηρίων, τότε θα μπορούσε να δικαιωθεί και να απαλλαγεί των κατηγοριών. Ο κ. Παντελεήμων όμως δεν φαίνεται να έχει φροντίσει για ένα τέτοιο ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο. Από τη μια πλευρά δηλώνει ότι δεν μπορεί να μεταβεί στις ΗΠΑ και από την άλλη ότι οι ελληνικές αστυνομικές αρχές δεν θα είναι αντικειμενικές απέναντί του αφού, όπως είπε τον Φεβρουάριο στους Συνοδικούς, υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης, γαμπρός του δικηγόρου κ. Διον. Πελέκη που συνδέεται με τη Μονή Οσίου Εφραίμ με την οποία ο ίδιος βρίσκεται σε μακροχρόνια και ανηλεή διαμάχη…

  * Τονίζει ότι κάποιοι επιθυμούν να αποτελέσει τον «αποδιοπομπαίο τράγο» που θα θυσιαστεί ώστε να σταματήσει το τσουνάμι των καταγγελιών για τη συμμετοχή ιεραρχών σε σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα.

  * Δηλώνει ότι οι σχέσεις του με το ποίμνιό του είναι πολύ καλές. Μάλιστα 85 κληρικοί από τους 195 που υπηρετούν στη Μητρόπολη Αττικής ζητούν την επιστροφή του κ. Παντελεήμονος και δηλώνουν ότι οι πιστοί τον περιβάλλουν με την αγάπη και τον σεβασμό τους.

  Στη Μητρόπολη Αττικής γνωρίζει και συνδέεται με ανώτερους δικαστικούς και ενισχύει τις φιλίες του με τους εφοπλιστές… Αναλαμβάνει και υπηρετεί σε καίριες επιτροπές της Συνόδου, όπως οι σχέσεις με τις άλλες ορθόδοξες και τις χριστιανικές Εκκλησίες και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ακόμη ορίζεται εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και στις συζητήσεις με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

  Ταυτόχρονα φαίνεται να διογκώνει το κομπόδεμα που δημιούργησε. Παρίσταται σε βαφτίσεις, γάμους και κηδείες και συγκεντρώνει 1,5 δισ. δραχμές για τα γεράματά του, όπως δήλωσε πρόσφατα. Τα χρήματα είναι ρυθμιστικός παράγων στη ζωή του Μητροπολίτη Αττικής, ο οποίος όταν οι φοιτητές της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής ζήτησαν να τους βοηθήσει για να ανακαινιστεί το κτίριο που έχει σημαντικά προβλήματα υποδομής δήλωσε: «Αν νοίκιαζα αυτό το ακίνητο σε σουπερμάρκετ, θα εισέπραττα 2 εκατομμύρια τον μήνα».
  H πορεία από τα χαμηλά στα ψηλά

  Ο κατά κόσμον Αντώνιος Μπεζενίτης από μικρός θεωρούσε ότι είχε γεννηθεί για τα μεγάλα. Δείχνει να έχει πρόβλημα με την ηλικία του, την οποία δεν δηλώνει στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Αμέσως μετά διορίζεται διευθυντής του οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας στην Αθήνα.

  Τελικά θα φορέσει το εγκόλπιο το 1977 όταν θα εκλεγεί Μητροπολίτης Ζακύνθου έχοντας την υποστήριξη του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παντελεήμονος… Και στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ενθρόνισής του στη Ζάκυνθο, ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ θα χρησιμοποιήσει τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «όστις Επισκοπής ορέγεται, καλού έργου επιθυμεί»… Ορισμένοι όμως την επισήμανση αυτή την αποκωδικοποιούσαν με διάθεση ειρωνείας αφού ο κ. Παντελεήμων πίεσε πολλές καταστάσεις για να φτάσει ως τη Ζάκυνθο.

  Τα δεδομένα που επικρατούσαν το 1994 τον βοήθησαν να μετατεθεί στη Μητρόπολη Αττικής. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ επιθυμούσε την εκλογή τού τότε τιτουλάριου Μητροπολίτη Δωδώνης και αργότερα Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου. H κατάσταση στην Ιεραρχία ήταν εκρηκτική. Ο κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης, Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος επί αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου, απομακρύνθηκε από τον θρόνο του όταν εξελέγη ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. H δικαίωσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η τροπολογία Παλαιοκρασσά επέβαλαν την αποκατάσταση του κ. Γκατζιρούλη. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ τού πρότεινε να γίνει Μητροπολίτης στα Νέα Λιόσια. Ο ίδιος επέμεινε να πάει στην Κηφισιά αφού ο θρόνος της Αττικής ήταν κενός. Ομάδες πιστών συγκεντρώνονταν και εκδήλωναν την υποστήριξη στο πρόσωπό του, ενώ έφθασαν στο σημείο να καταλάβουν ακόμη και το επισκοπείο. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Χριστόδουλος, Πειραιώς κ. Καλλίνικος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, που δεν επιθυμούσαν την εκλογή του κ. Χρυσοστόμου στην Αττική, και ιεράρχες που προέρχονταν από την αδελφότητα θεολόγων «H Ζωή» -στην οποία φοίτησε και ο Νικόδημος Γκατζιρούλης -συναντιούνται και αποφασίζουν να στηρίξουν τη μετάθεση του Μητροπολίτη Μπεζενίτη. Οπερ και εγένετο. Και σύμφωνα με ορισμένους, μετά την εκλογή ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ φέρεται να είπε και «τώρα αυτοί νομίζουν ότι εκλέξανε τον καλύτερο»…

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=167697&ct=75&dt=07/08/2005#ixzz1FFIThvLz

 8. Ο/Η Mefisto λέει:

  Μεγάλος Ηθοποιός.
  Χειροκροτώ

  π. Νικόλαος Χατζηνικολάου
  Χειροτονητήριος λόγος
  Ἱερὸς Καθεδρικὸς Ναὸς Ἀθηνῶν – 30 Ἀπριλίου 2004

  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/nikolaos/consecration.htm

  Καὶ θὰ ἐπικαλεσθῶ τὴν εὐχὴ τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανοῦ, ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ ὁποίου ἔλαβα τὴ χάρη τῆς ἱερωσύνης καὶ τὴν ἔμπνευση τῆς ἀσυμβίβαστης ὁμολογίας, τῆς συνεποῦς καὶ πεντακάθαρης ζωῆς καὶ τῆς ἡρωϊκῆς μαρτυρίας, ὅπως καὶ τὴν εὐχὴ τοῦ πολυσέβαστου καὶ καλοκάγαθου ποιμενάρχου τῆς θεοσώστου αὐτῆς Ἐπαρχίας Μητροπολίτου πρώην Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς κ. Ἀγαθονίκου, τὸ παράδειγμα, ἡ παρουσία, ἡ εὐγένεια καὶ ἡ ἀνωτερότητα τοῦ ὁποίου, ———

  Ἡ εὐγνωμοσύνη μου θὰ ἐκφρασθεῖ μόνο στὸν Τριαδικὸ Θεό, ποὺ γιὰ μία ἀκόμη φορά, —–
  Αὐτὸν ποὺ οἰκονομεῖ νὰ ὁδηγοῦμε σὲ μία ἐπισκοπικὴ χειροτονία ποὺ γίνεται κάτω ἀπὸ ὄρους τέτοιους, ὥστε ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ νὰ ἀναδίδεται τὸ ἄρωμα τῆς ἀμφισβήτησης στὸ πρόσωπό μου, ἡ εὐωδία τοῦ προσωπικοῦ σταυροῦ μου, τὸ θυμίαμα τῆς ἀνάγκης γιὰ προσευχὴ παρὰ γιὰ πανηγύρι. Αὐτὴ τὴ στιγμὴ δὲν ζητῶ τὶς κοινωνικὲς εὐχές Σας. Ζητῶ τὶς προσευχές Σας. Δὲν θὰ ἤθελα ἡ χειροτονία μου νὰ κλείσει μὲ χειροκροτήματα. Θὰ προτιμοῦσα ἡ νέα μου ζωὴ νὰ ἀνοίξει μὲ κραυγὲς ἱκεσίας. Ζητῶ τὶς πρεσβεῖες τοῦ προστάτου μου Ἁγίου Νικολάου τοῦ Θαυματουργοῦ, τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος, τοῦ ὁσίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου -λείψανα τῶν ὁποίων φέρω ἐπὶ τοῦ στήθους μου- τοῦ ὁσίου Σίμωνος τοῦ Μυροβλύτου καὶ τῆς Ἁγίας Μυροφόρου Μαγδαληνῆς.

  Λίγες μέρες πρὶν ἐγκαταλείψω τὰ ἐγκόσμια εἶχα ἐπισκεφθεῖ τὸν μακαριστὸ πατέρα Πορφύριο. Ὕστερα ἀπὸ ἕνα ἀποκαλυπτικὸ ξεδίπλωμα τοῦ ἑαυτοῦ μου, κατελήφθη ἀπὸ ἔντονη ἀγωνία, μεγάλη ἀνησυχία καὶ γιὰ ἀρκετὴ ὥρα κάθιδρος μοῦ ἐπαναλάμβανε πὼς θὰ πονέσω πολὺ στὴ ζωή μου. ———-

  Αὐτὴν τὴ στιγμὴ νομίζω ἀρχίζει ἡ ἀνηφόρα μου. Μὲ τὴν πεποίθηση ὅτι ἡ ἐκλογή μου δὲν ἀποτελεῖ ἐπιβράβευση, ἀλλὰ δοκιμασία, ——-

 9. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

  Έτσι είναι οι δεσποτάδες κυριοι. Πολλά λόγια,έργο μηδέν. Φορτωμένοι με πλουμίδια, έσα από αμαξάρες και μέγαρα, γεμάτοι κενούς τίτλους οι παναγιότατοι διδάσκουν την αρετή της πενίας.
  Σε σχέση με τα άμφια που τα βροντάει ο Σεβ. Μεσογαίας όπως άποδείχνει και η φωτογραφία του δίπλα στον άγιο αδελφό του Παντελεήμονα, μπορείτε να δείτε την υποκρισία τους. Τι φορούσε ο Χριστος και οι Απόστολοι, τι φοράνε αυτοί.

  Σε ένα άρθρο για τα άμφια θα διαβάστε για τον Νικόλαο.
  Αφού λοιπόν αδελφέ δεν την θέλεις την μίτρα γιατί την φοράς; γιατί δεν φκιάνεις απλά άμφια, τιτο θες το πλουμίδι; Πιάσε μια ξύλινη ράβδο. Πιός θα σε κατηγορήσει; Αμ δε

  Διαβάστε

  Κατά καιρούς όλο και περισσότερα εκκλησιαστικά έντυπα ασχολούνται με το θέμα της πολυτελούς αμφίεσης των αρχιερέων,(σ.σ.αλλά και κάποιων ιερέων,κυρίως Αρχιμανδριτών), είτε με επιστολές αναγνωστών, είτε με άρθρα και μελέτες.

  Είναι, επίσης, εντυπωσιακό ότι την τελευταία πενταετία έχουν αυξηθεί οι γελοιογραφίες και τα σχόλια του Τύπου για το θέμα αυτό, σχόλια γεμάτα ειρωνεία, όπως αυτό της εφημερίδας Τα Νέα (20-1-05) με τίτλο «Όσο να ναι δείχνει το στρας». Το κακό όμως είναι πως αυτή η ειρωνεία έχει μια βάση, μιας κάποιες στολές μοιάζουν με μουσειακά εκθέματα.

  Οι άνθρωποι της γενιάς μου όλο αυτό το απαστράπτον θέαμα της αρχιερατικής εμφάνισης το βλέπουν μάλλον με σκεπτικισμό. Δεν αγνοούμε τα επιχειρήματα περί προεικόνισης της δόξας κ.λ.π. Όμως, όσοι προβληματίζονται σοβαρά για το θέμα της μαρτυρίας της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, έχουν άλλη άποψη. Όπως γράφει και ο π. Δανιήλ Αεράκης στο περιοδικό Ιωάννης ο Βαπτιστής (1-2-05), τα χρυσοποίκιλτα άμφια για την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων αλλά και των σκεπτομένων χριστιανών «…είναι πρόκληση, σπατάλη, σκανδαλισμός, επίδειξη, έλλειψη σοβαρότητας και ανδροπρεπούς αξιοπρέπειας».

  Αλλά και η δικαιολογία του δώρου δεν έχει βάση γιατί α) όσοι κάνουν τόσο ακριβά δώρα κάπου αποβλέπουν, β) για τους χριστιανούς η αγάπη δεν εκφράζεται με ακριβά δώρα προς μοναχούς και επισκόπους αλλά με ελεημοσύνη στους φτωχούς, γ) σημασία δεν έχει μόνο η κτήση αλλά και η χρήση, γιατί την πλεονεξία δεν τη χρεώνεται αυτός που προσφέρει τα άμφια, αλλά αυτός που τα φορά, και τέλος άσχετα με την προέλευση του κάθε αμφίου την παραδεχόμαστε την πολυτέλειά του ή όχι; (βλ. Ιωάννης ο Βαπτιστής 1-2-05).

  Ακόμη και αν η Εκκλησία δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική απλή εμφάνιση του ιεράρχη, μια απλοποίηση θα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στο Λειτουργικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης το 2002, μιλώντας για την Παράδοση και την Ανανέωση στη Θεία Λατρεία, είπε: «Το περίεργο όμως είναι ότι δεν ακούονται προτάσεις διορθώσεως των πράγματι αντιπαραδοσιακών και καταφώρως κοσμικών στοιχείων, όπως η σκανδαλώδης πολυτέλεια των ιερών αμφίων, η κατάργηση της αντιαισθητικής επισκοπικής μίτρας κ.ά.» (περιοδικό Θεοδρομία, 2002, 1-3, σ 442).

  Αλλά και από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο έχει αποσταλεί επιστολή στην Ι. Σύνοδο, όπου προτείνει, οι Μητροπολίτες στις επαρχίες τους να έχουν τη διακριτική ευχέρεια να λειτουργούν σε κάποιες περιπτώσεις με πολυσταύριο φελόνι, άνευ μίτρας και πατερίτσας. Αλλά και στα αρχιερατικά συλλείτουργα, μίτρα να φορά μόνον ο πρώτος, καθώς και στις χειροτονίες αρχιερέων να λειτουργούν μόνο 12 αρχιερείς, για να αποφεύγεται το αντιαισθητικό θέαμα πληθώρας αρχιερέων (Ορθόδοξος Τύπος, 1-5-05).

  Εκτός βέβαια από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, πολύ πιο «ανατρεπτικός» ήταν ο μακαριστός Κοζάνης Διονύσιος, ο οποίος στο υπόμνημά του «Περί Θείας Λειτουργίας» προς όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος (10-8-1985) γράφει: «Η εποχή δεν σηκώνει προκλήσεις. Οι άνθρωποι κουράστηκαν και δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στις φανταχτερές και πλούσιες εμφανίσεις. Η ιερατική, λοιπόν, αμφίεση και μάλιστα των επισκόπων, πρέπει να απαλλαγεί από το φόρτο της βυζαντινής βασιλικής μεγαλοπρέπειας και πολυτέλειας… Όλα αυτά δεν προσθέτουν τίποτε στη Θεία Λατρεία, αλλά αντίθετα πάρα πολύ ζημιώνουν, γιατί πάντα ο εξωτερικός όγκος είναι σε βάρος της ουσίας…».

  Το πρόβλημα της αμφίεσης των αρχιερέων στην εποχή μας είναι πιο έντονο, γιατί στις συνειδήσεις των πολλών ισχύει αυτό που είχε πει στον χειροτονητήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος: «Στην καρδιά μου αντηχεί η πεποίθηση ότι ο ιερέας πρέπει να είναι ο φτωχότερος από τους πιστούς και ο επίσκοπος ο φτωχότερος από τους ιερείς». Και πράγματι στο μυαλό του νεοέλληνα, η πολυτέλεια και η χλιδή συνδέεται με συγκεκριμένες αστικές τάξεις που ο λαός δεν έχει σε μεγάλη υπόληψη, γιατί είναι μακριά από αυτόν και τα προβλήματά του. Αντίθετα, η λιτότητα και η απλότητα είναι συνδεδεμένες με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του απλού ανθρώπου που ο κόσμος τον νιώθει δικό του και του ανοίγει την καρδιά του.

  (σ.σ.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει να μην έχει ο ιερέας και ειδικά ο έγγαμος που εχει κοσμικές φροντίδες και υποχρεώσεις-σύζυγο,παιδιά,μια αξιοπρεπή διαβίωση.Ετσι πάμε στο άλλο άκρο…. )

  Θα ήθελα να «κλείσω» με δυο φράσεις. Η πρώτη είναι του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και την απηύθυνε στους φοιτητές της Χ.Φ.Ε. στις 11-5-2002: «Σήμερα η Εκκλησία μοιάζει με μια ξεπεσμένη πλούσια κυρία, που δείχνει τα σεντούκια με τα χρυσαφικά της». Πράγματι, δεν αρκεί μόνο ο λόγος μας να είναι στη γλώσσα του σήμερα, αλλά και η εμφάνισή μας να συμβαδίζει με όσα κηρύττουμε και λέμε.

  Η δεύτερη φράση είναι του Χριστού: «Μη κτήσησθε χρυσόν μηδέ άργυρον εις τας ζώνας υμών, μηδέ ράβδον…» (Μτ 10, 9-10). Ο Κύριος μάς έστειλε το μήνυμά Του, εμείς γιατί δεν το λάβαμε; ιδίως σήμερα;

  Ανδρέας Παπαποστόλου
  Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό
  «ΑΝΑΠΛΑΣΙΣ» τ. 418 Ιουλ- Αυγ. 05

 10. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ειμαι μελος του ΣΥΝ αγαπητε μου Λασκαρατε, και επιδη με αδικεις, σου λεω οτι δεν σιωπω. Τα χωνω εκει που νομιζω, για να πιανουν και τοπο.
  Δεν καταλογιζω στον Τσιπρα αυτα που λες, κουταμαρα ψυχολογικα, δολο,κλπ.
  Μετα απο αυτα που γραφεις , λεω οτι εκανε λαθος.
  Επρεπε να παρει υποψη οτι αναμεσα στο παπαδαριο, τι ειδος παπα Κτενα- παπαΠειρουνακη ειναι σχεδον εξαφανισμενο.
  Καλη βδομαδα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Θεοφιλε,
   πολύ καλά κάνεις και είσαι μέλος του ΣΥΝ.
   Εκείνο που με κάνει καχύποπτο είναι πως παράγινε το κακό με τις κολακευτικές επισκέψεις του Προέδρου σε επισκόπους και τις ασυμμάζευτες δηλώσεις που ακολουθούν. Παραλληλα ακούω μια εκκωφαντική σιωπή για τη φορολόγηση της Εκκλησίας, για τον Χωρισμό της, για την περιουσία του ΤΑΚΕ που άρπαξε η Αρχιεπισκοπή σε βάρος της ΑΔΕΔΥ, για τα κλεμμένα της Σιβιτανιδείου, για το Βοιωτοπέδιο, για τη Βουλιαγμένη, για τα χρέη της Αλληλεγγύης, και βλέπω να υμνείται ο κυριότερος υποστηρικτής του Εφραίμ στην Ιεραρχία.
   Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως δεν υπήρξε παραδικαστικό κύκλωμα με την Εκκλησία και τον μόνο που άκουσα να διαμαρτύρεται είναι ο δημοσιογράφος κ.Βορίνας.
   Δεν ξέρω τι να πω.

 11. Ο/Η νεαρχος λέει:

  ωραια στοιχεια εχετε κατα του Γεροντος Εφραιμ και του Μητροπολιτη Λεμεσου Αθανασιου απο το κουτι της πανδωρας. τον αρχιαθεο λιβελλογραφο και συκοφαντη Βαξεβανη.αδιασειστα στοιχεια εχετε. μονο που του ζητησε ο Λουλης στη εκπομπη του Χαρδαβελλα το ονομα της κοπελλας που δηθεν βιασε ο αγιος γερων Ιωσηφ και το μονο που ειπε ηταν’εδω το εχω στα χαρτια μου, ενα λεπτo ‘ . ακομα το ψαχνει. σκεφτομαι , πηγατε ποτε στο Αγιον Ορος στην Ιερα Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου για 1 μερα οχι περισσοτερο να δειτε πως ζουν απο τον ηγουμενο ως τον τελευταιο μοναχο ή εχετε ις πληροφοριες και παλι απο Τραγκες , Χαρδαβελλες, Χατζηνικολαου και καθε ασχετο με την εκκλησια.
  Ο αποστολος Παυλος σε μια απο τις επιστολες του απευθυνομενος σε μαθητες το, ειπε , πεστε το μια φορα , δυο φορες, αν δειτε οτι τιποτα δεν γινεται σηκωθειτε και φυγετε. δεν προκειται να αλλαξουν.Και λεω εγω και το Θεο να δειτε με τα ματια σας παλι θα πειτε ηταν το ενα ή το άλλο ήταν φάντασμα, ηταν απατεωνιες του Εφραιμ ή του Χατζηνικολαου (όπως υποτιθεται υποτιμητικα ονομαζετε τον Μεσογαιας Νικολαο)
  Ειμαι σιγουρος χιλια τοις εκατο οτι αν στεκοσασταν μπροστα στον π.Εφραιμ τον π.Αθανασιο , τον π.Νικολαο δεν θα μιλουσατε ετσι οχι απο ντροπη αλλα θα αλλαζατε αποψη. Και περισσοτερο σιγουρος ειμαι οτι και να τους βριζατε κατα προσωπον ,οπως περιπου κανετε τωρα στην απουσια τους ,αυτοι μονο καλα λογια θα λεγανε σε σας.

  • Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

   Γιατί δεν του κάνουν μύνηση του Βαξεβάνη;
   Γιατί δεν ανακοινώνει το πατριαρχείο τα πρακτικά της δίκης δια της οποίας αθώωσε τον Ιωσήφ;

   • Ο/Η νεαρχος λέει:

    αυτο δεν το γνωριζω αλλα γνωριζω κατι αλλο πολυ καλα οτι σκεφτοντουσαν να μηνυσουν τον Χαρδαβελα. Ο Χαρδαβελας μεσω κοινου γνωστου με τον γεροντα Εφραιμ ζητησε να βρεθουν οταν ο γεροντας περνουσε απο Αθηνα για να παει σε μια μονη για να του απολογηθει. Ο γεροντας ξερω οτι ουτως ή αλλως τον ειχε συγχωρεσει απο πριν, αλλα και για να το μαθει ο Χαρδαβελας του το ειπε οτι τον συγχωρεσε. Γι αυτο αν εχετε προσεξει εδω και αρκετους μηνες δεν εχει κανει οποιαδηποτε εκπομπη. Και δεν ειναι επειδη περασε καιρος απο το «σκανδαλο». Αυτα δεν τα ακουσα απο αλλους.τα ξερω ο ιδιος πολυ καλα. Επισης γνωριζω οτι εγινε μηνυση απο γνωστους μου στην εφημεριδα μαχητης ξανθης για δυσφημιστικα δημοσιεύματα κατα της μονης και του γεροντα. Η δικη εγινε στην Ξανθη , η εφημεριδα κριθηκε ενοχη για τις αβασιμες κατηγοριες και αναμενεται η ποινη που φαινεται οτι θα ειναι μεγαλη.
    Αλλα δυστυχως τα καναλια αυτα δεν τα βγαζουν γιατι ετσι θα αυτοαναιρεθουν. Αμα ειναι να κατηγορησουν κανουν ολοκληρες εκμπομπες. Οταν ειναι για συγνωμη ή να δειξουν την αντιθετη αποψη δεν μιλανε.
    Γνωριζω παρα πολλα πραγματα αλλα ακομα δεν θελουμε να μιλησουμε. Περιμενουμε

   • Ο/Η νεαρχος λέει:

    Επισης αγαπητε καποιος που εχει δικιο παντα πρεπει να απαντα ή καποια φορα μπορει να σιωπα και να μην δικαιολογειτα;Ο Χριστος δεν εκανε το ιδιο;

 12. Ο/Η kimon λέει:

  Βόθρος βρωμύλος η όλη υπόθεση >>>ζέχνει και μαζί της τα «λεβεντόπαιδα» της αριστεράς.

 13. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Το Ορος που επικαλειστε κυριε νεαρχος , ειναι μια κοινωνια λιγο χειροτερη απο την δικη μας.
  Δεν υπαρχει λογος να παει κανεις για να ξερει.
  Οι κατοικοι της, αυτους που βλεπουμε οταν ερχονται στη Σαλονικη, γιατι οι δολοφονοι κρυβονται επιμελως, απο κατιμαδες μεχρι πειραγμενοι του κερατα.
  Οταν ειναι δυο δυο, ειναι το »αγορι και το κοριτσι».
  Δεν σου κανω θεωρια, σου γραφω οτι βλεπω.
  Επισης εχω να σου πω οτι συναντησα και σταθηκα μπροστα στον περιβοητο Ανθιμο.Τον πρωην »φτωχου» Εβρου και νυν, φορτωμενης στο χρημα, θεσσαλονικης.
  Οχι μονο δεν αλλαξα αποψη, αλλα σταθεροποιηθηκα στην αποψη μου.

  • Ο/Η νεαρχος λέει:

   Ο Ανθιμος ειναι αγιορειτης; OXI . Μου ειπατε για ενα μητροπολιτη να σας πως για αλλους 10 που αξιζουν;

  • Ο/Η mike rigo wolf λέει:

   Το έχω ξαναπεί. ΤΙ ΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙΣ ΘΕΟΦΙΛΕ; ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΟΝ,ΑΠΕΣΤΕΙΛΟΝ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩΝ. Και που να δεις τι μου έχουν πει φίλοι από την ΦΥΡΟΜ και την Βουλγαρία. Εκεί το έχασε ο Όργουελ. Κάμερες αυτοί, κάμερες κι εμείς

 14. Ο/Η Agios λέει:

  KSETHAPSA MIA KOKKALA STON YPNO MOU STON KHPO MOU EIXE MARTYRISEI O AGIOS MPOXALOS. ME TO POU VRIKA THN KOKKALA MIA EVODIA VGIKE STON AERA. MPOREI NA EFTAIGE KAI H FASOLADA POY EFAGA TO MESHMERI. ELATE NA PROSKINISATE. EXO PAGARI KAI THAUMATA EXO. AGIOS MPOXALOS O NEOFANIS FASOLADOFAGOS;

 15. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα γερό Διαφωτιστικό Κίνημα ( που δυστυχώς ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα ) να σηκώσει και να στείλει στο χωνευτήρι της ιστορίας όλες αυτές τις χρυσοφόρες μοσχαροκεφαλές των «αγίων».

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Κανετε λαθος,

   Ισχυρο Διαφωτιστικο κινημα υπηρξε, μεσω μεγαλων πνευματικων αναστηματων – bloggers με μεγαλη εβρυτητα πνευματος που επιανε όλο το φασμα από το σταλινικο ΠΑΣΟΚ, τον Συνασπισμό, το ΔΗΚΚΙ, την Αιώνια Κόρη, τον Μανο και τον Ανδριανοπουλο, τον Δημαρά, τον Κουβελη, τα οποία διατηρουσαν και blog με τον τιτλο enlightment.

   Αλλα επειδη δυστυχως ισχυει και το «Πολλοι εισι κλιτοί ολιγοι εκλεκτοί» δεν ετυχε της εβρεας αποδοχης από το πόπολο. Το εχει αυτο το κακο ετουτη η χωρα. Να πρεπει να στραφεις προς το εξωτερικό για να τυχεις καποιας αναγνωρισης και να καταξιωθεις στον τομεα που εχεις εμφυτο ταλεντο. Ουδεις προφήτης εν τη αυτου πατρίδι…

   Να και κατι στο οποιο συμφωνουμε…

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πανηγυρίζουν οι εκκλησιαστικοί για το γεγονός:

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=147

  Η …Αριστερά του Κυρίου: ο Τσίπρας στον μητροπολίτη Μεσογαίας και ο Μπουτάρης στους Αγίους Τόπους και το Φανάρι!
  Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/02/2011

  Εκσυγχρονιστές και Αριστεροί που η ιδεολογία τους κατά κύριο λόγο δεν συνάδει με το θρησκευτικό συναίσθημα και τη θεολογική σκέψη των εκπροσώπων της Εκκλησίας, το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αποφεύγουν αλλά επιδιώκουν να συναντώνται με Προκαθημένους και Αρχιερείς, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί και να αξιολογηθεί. Και αυτό γιατί η Αριστερά και οι εκσυγχρονιστές δίνουν βήμα στην Εκκλησίανα εκφράσει την άποψή της και για θέματα που σε άλλες εποχές θα είχαν λόγο μόνο οι πολιτικοί.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε χθες συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Κερατέα με τα απορρίμματα, ενώ από την άλλη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης με τις διαδοχικές επισκέψεις του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,αποδεικνύεται πιο θρήσκος από τους θρήσκους.

  Μήπως η… Αριστερά αντικατέστησε την… Δεξιά του Κυρίου;

 17. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Πολύ φοβάμαι Κύριε Λασκαράτε, και αυτό φαίνεται και από τις παρεμβάσεις που γίνονται, ότι στην Ελλάδα και σκατά να πετάξεις εναντίον της Εκκλησίας θα τα μεταποιήσει σε αγίασμα. Πάρε για παράδειγμα την κριτική που γίνεται εδώ. Καιροφυλακτούν τρεις-τέσσερις άγιες κάρες πάνω στο πληκτρολόγιο έτοιμες να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια των αναγνωστών άδοντας το τροπάρι

  «Τω Ροίδηι, τω βλογίω νικητήρια
  ως λυτρωθέντες των δεινών
  κρασοποτήρια
  και συνάσπισον τους τράγους
  απροσμάχητους
  (των ολίγων των ανόμων καταδίκασον)
  ίνα κράζω σοι
  χαίρε ω πίστη αλήστευτη»

 18. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  1. Τελικά, όπως φαίνεται, όλοι ανεξαιρέτως οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί χώροι έχουν διαβρωθεί από τη θησκευτικότητα και την επιδίωξη της ψήφου από το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
  Ολόκληρη Ελλάδα, δεν μπορεί να φτιάξει ένα κόμμα ορθολογισμού – αγνωστικισμού – αθεϊας – διαφωτισμού;

  2. Η καύση των νεκρών πρέπει να υπάρχει ως επιλογή για όποιον δε θέλει μάρμαρα και ταφικά έξοδα. Το νεκρό σώμα, κατά την ταπεινή (και άθεη) γνώμη μου δεν έχει τίποτα το μεταφυσικό. Φυσικά, για άλλους έχει.

  3. Για τα λεγόμενα θαύματα, ελεύθερη χώρα είμαστε, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να δίνει τα λεφτά του όπου θέλει.

  4. Σκανδαλώδης είναι η ύπαρξη του λεγόμενου «Αγίου Όρους». Έχουν δικαίωμα οι καλόγεροι, νομίζω, να μη βάζουν στο μοναστήρι τους γυναίκες΄: ούτε η «Αθηναϊκή Λέσχη» βάζει, απ΄ό,τι ξέρω. Επίσης υπάρχουν γυναικείοι χώροι, όπου δεν μπαίνουν άντρες (γυναικεία μοναστήρια, γυναικείοι στρατώνες, κάποια κομμωτήρια, λεσβιακοί χώροι κλπ). Απαράδεκτο είναι να μη μπορούν να μπουν γυναίκες στο έδαφος της χερσονήσου του Άθω, ναπάτήσουνε το χώμα πέριξ των μοναστηριών. Δηλαδή σε δημόσιο, ανοιχτό χώρο, που ανήκει την Ελλάδα, ο μισός ελληνικόςπληθυσμός δεν μπορεί απατήσει το πόδι του. Το ίδιο και ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ τουλάχιστον δεν πάω να επισκεφτώ την εξαιρετική φύση που υπάρχει, απ΄ό,τι ξέρω, εκεί. Όσο δεν μπαίνουνε γυναίκες, δε θα ΄πρεπε ούτε και οι άντρες να πατάνε το πόδι τους στον Άθω.
  Απορώ πώς πάιρνουν τόσα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι καλόγεροι του Άθω, ενώ παραβιάζουν τόσο χοντρά την αρχή της ισότητας των φύλων.

  Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας

  • Ο/Η νεαρχος λέει:

   Κε Φυσσα
   Πηγατε σε καθε σπιθαμη Ελληνικης γης και την επισκεφθηκατε και τωρα εμεινε ενα κομματι γης στο Αγιον Ορος και θελετε να πατε και εκει; Ουτε σε 100 χρονια δεν θα το καλυπτατε οποτε αστε ησυχο το Αγιον Ορος.
   Ετσι ειναι ομως η ασυδοσια.Οσα επιρεπονται δεν μας ενδιαφερουν.Οσα δενεπιτρεπονται μας κινουν την περιεργεια.Κοψτε και λιγο το «θελω» και μπορει να ηρεμησετε

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Φύσσα,
    συμφωνώ σε όλα μαζί σας, μόνο να προσθέσω στην παράγραφο 3 του σχολίου σας, πως τα θαύματα πρέπει να φορολογούνται. Θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε τι φόρους έχει πληρώσει ο χρυσοφόρος Πακτωλός του σκελετού Εφραίμ Ν.Μάκρης; Τσέπωσε ο Παντελεήμων, τσέπωσαν πολλοί, τι όφελος είχε το Δημόσιο από τόσες εκατοντάδες θαύματα.
    Ύστερα αυτός ο σκελετός δικαιούται να αντιποιείται το ιατρικό επάγγελμα; Γιατί εκεί προσφεύγουν και άτομα ψυχικά διαταραγμένα, όπως ομολόγησε παραπάνω ο θεοσεβής υβριστής μας και καλός χριστιανός Θεοπρόβλητος.
    Αυτούς η Πολιτεία δεν υποχρεούται να τους προστατεύσει από τα γιατροσόφια του Εφραίμ;
    Τέλος να προσθέσω: Γιατί η Πολιτεία κυνηγά για μαγγανεία τις τσιγκάνες που πουλάνε ερωτικά και θαυματουργικά φίλτρα και λένε το μέλλον καλύτερα από τον μέντιουμ Κοσμάς ο Αιτωλός;
    Είναι συνταγματικώς ορθή αυτή η άνισος συμπεριφορά της Πολιτείας;
    Το θέτω ως προβληματισμόν.

 19. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Ένας άλλος Νικόλαος. Ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς, ο Σέρβος αντισημίτης Ναζιστής επίσκοπος

  http://srebrenica-genocide.blogspot.com/2010/09/nazi-backed-serbian-fascist.html

 20. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  Κύριε Νέαρχε

  έγραψα ακριβώς το αντιθετο. Ότι ΕΠΙΛΕΓΩ να μη πάω στον Άθω, για το λόγο που ανέφερα. Τουλάχιστον διαβάστε με ακρίβεια, προτού με αποπάρετε.

  Κύριε Λασκαράτε
  έχετε απόλυτο δίκιο. Και φορολογία τούς χρειάζεται και συνεχής αποκάλυψη για τους σκελετούς που εκθέτουν. Και αγυρτεία είναι και ίσως και προσβολή μνήμης τεθνεώτος. Αλλά εδώ οι παπάδες δεν πληρώνουν φόρο για τα αμύθητα πλούτη τους, θα πληρώσουν φόρο για τα θαυματοποιεία; Εξάλλου τώρα πλησιάζει το άλλο περιοδικό τους θαύμα: το αυτοαναφλεγόμενο άγιο φως από τον πανάγιο τάφο.

  Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας

  • Ο/Η νεαρχος λέει:

   Αν πατε κύριε μου θα αλλάξετε γνώμη.και θα αναμενετε την επόμενη φορά.

   • Ο/Η Mefisto λέει:

    Aν πάει ας προσέχει τα νώτα του

   • Ο/Η mike rigo wolf λέει:

    Aν πάτε, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη κ. Φύσσα. Γιατί θα πάτε συστημένος. Και θα δείτε μια πρώτης τάξης παράσταση. Θα δείτε φτωχικά μοναστήρια, μορφωμένους μοναχούς έμπλεους λογικής και γεμάτους ανθρωπισμό και καλοσύνη για όλους τους ανθρώπους να ζουν μια ενάρετη, χριστιανική ζωή. Ίσως βέβαια να παρατηρήσετε κάποιες έντεχνες υπεκφυγές σε τυχόν δύσκολα ερωτήματα που μπορεί να θέσετε σχετικά με το Δόγμα και όχι μόνο.
    Και ξέρετε γιατί; Γιατί θα ξέρουν πολύ καλά ποιος είστε, τι θέλετε να μάθετε και για ποιο λόγο. Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για σας, σχεδόν διάσημο συγγραφέα ( ξανά συγχαρητήρια για το βιβλίο «Πλατεία Λένιν πρώην Συντάγματος» και συγνώμη που δεν έγραψα στη βικιπαίδια στον τομέα «Εναλλακτική Ιστορία» όπως σας είχα πει πριν χρόνια σε η-μέηλ) αλλά και για τους ιστοδεσπότες μας και τους υπόλοιπους σχολιαστές
    Τίποτα το μεταφυσικό. Απλά, εκμεταλευόνται τα θαύματα της τεχνολογίας και μπορούν να ανακαλύψουν τι καπνό φουμάρουμε εμείς που έχουμε παρουσία σε διάφορους ιστότοπους σαν κι αυτόν. Αλλά σίγουρα κάποτε πρέπει να πάει κάποιος «άφθαρτος» εξοπλισμένος με κάμερα και να μας μεταφέρει εντυπώσεις, αφού εξομολογηθεί πρώτα

   • Ο/Η Κάποιος λέει:

    Πήγανε μεταμφιεσμένη μια Γαλλίδα πήγαν και Έλληνες φωτισμένοι, ο Κορνάρος και άλλοι, είδανε πολλά τα μάτια τους. Μια Κόλαση. Ένα πολύπειρο μάτι όμως θα δει πολλά και το μεσημέρι με ήλιο αν πάει. Δεν κρύβεται η προστυχιά. Βρωμάει παντού.

 21. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  Κύριε mike rigo wolf
  σας ευχαριστώ πολύ. Και που θυμάστε, μετά από τόσα χρόνια, το μυθιστόρημά μου, είναι τιμή για μένα. Ευτυχώς, δεν είμαι ούτε καν «σχεδόν διάσημος» (και γαμώ τις εκφράσεις!), αλλά σχεδόν πλήρως άσημος.

  Κύριε Νέαρχε
  μάς χωρίζει χάος. Δε διανοούμαι να πάω κάπου όπου όχι μόνο εγώ απαγορεύεται να συνοδεύομαι από κόρη / σύζυγο / εγγονή / γκόμενα / φίλη / μάνα κλπ, αλλά απαγορεύεται η είσοδος σε κάθε θηλυκό άνθρωπο. Είμαι άθεος και παιδί του φιλελευθερισμού και του διαφωτισμού, τι να κάνουμε, και δε δέχομαι ότι οι άντρες έχουν αραπάνω δικαιώματα σ΄ένα τμήμα της επικράτειας. Επειδή δε μπορω ν΄ αλλάξω το Σύνταγμα και τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, απλά αρνούμαι εγώ προσωπικά να πάω σ΄ένα τέτοιο μέρος.

  Mefisto, Κάποιος (και αρκετοί άλλοι νωρίτερα) σάς απάντησαν επί της ουσίας.

  Δημήτρης Φύσσας
  συγγραφέας

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Κυριε Φυσσα,

   Κι εσεις και οι περισσοτεροι δεν εχετε αντιληφθει κατι:

   Στο Αγιον Ορος δεν απαγορευουν ακσριβως στις γυναικες να μπουν μεσα. Δεν ειναι αυτος ο σκοπος. Απαγορευουν στους ΕΑΥΤΟΥΣ τους να δεχονται γυναικες.

   Δεν κλεινουν καποιους εξω, εγκλείουν εαυτους ΜΕΣΑ.

   Ισχυει δηλαδη κατι εντελως διαφορετικο από τις Μασωνικες στοες για παραδειγμα, οπου εκει αφηνουν καποιους εξω, ή για τα club που εχουν πορτιερη ο οποιος αφηνει εξω όποιον δεν γουσταρει ή τον Σκορπιο του Ωναση ο οποίος επίσης ειναι άβατο. Ισχυει δηλαδη το αστικο δικαιο το οποίο μονο με εισαγγελική αρχη μπορει να παραβιασθεί.

   Το Αγιον όρος είναι ενας χωρος στον οποιο καταφευγουν προσωπα τα οποία εχουν αποφασίσει οτι θελουν να ζουν συμφωνα με εναν εναλλακτικο τρόπο ζωης σε μια Α-σεξιστικη κοινωνια στο δικο τους χωρο. Η διαφορα στην ατμοσφαιρα στην Ουρανούπολη ή ακομα και τα ναυλωμενα καραβακια με τις θεουσες και το Αγιον Ορος ειναι τεραστια για καποιον που εχει παει.

   Αναλογως, υπαρχουν και στην Ερεσσο Women-only ξενοδοχεια που δεν δεχονται αντρες – αν και αυτα ειναι εντελως σεξιστικα εως ρατσιστικα.

   Υπαρχουν επίσης και γυναικεια μοναστηρια άβατα στα οποία οταν τα επισκεφθηκα με γυναικεια παρεα, ηταν παραπανω από προφανες οτι το οτι οι αντρες περιμεναν απεξω δεν ηταν ζητημα απόρριψης αλλα οι μοναχες ηταν εγκλειστες. Απλα το Αγιον Ορος δεν ειναι ένας περιορισμενος σε εκταση χωρος όπως ενα μοναστηρι ή ενα ιδιωτικό γηπεδο γκολφ ή το Καλημερα Κρητη αλλα για ιστορικους λογους ειναι μια μεγαλη εκταση με καθεστως αυτονομιας.

   Αν αναγνωριζετε το δικαιωμα καποιου να ζει οπως θελει τοτε θα πρεπει να ανγνωρισετε και το δικαιωμα καποιων να ζουν εγκλειστοι χωρις γυναικεια παρουσια, ή καποιον αλλων να ζουν σε ενα περιβαλλον όπως η Christiania στην Κοπεγχαγη ή των νησων Feroe και Aland τα οποια αν και ανηκουν στην Δανια και την Φινλανδια αντιστοιχα δεν ανηκουν νομιζω στην ΕΕ, στα δε Aland η γλωσσα ειναι μονο τα Σουηδικα παρ ολο που ανηκουν στην Φινλανδια και σ’ οποιον αρεσει.

   Δεν ειναι δυνατον να επιβαλουμε στους κατοικους τους να ζουν όπως θελουμε ΕΜΕΙΣ. Αν ειστε πραγματικα φιλ-ελευθερος θα το αντιλαμβανεστε.

   • Ο/Η mike rigo wolf λέει:

    » αναγνωριζετε το δικαιωμα καποιου να ζει οπως θελει τοτε θα πρεπει να ανγνωρισετε και το δικαιωμα καποιων να ζουν εγκλειστοι χωρις γυναικεια παρουσια, ή καποιον αλλων να ζουν σε ενα περιβαλλον όπως η Christiania στην Κοπεγχαγη ή των νησων Feroe και Aland τα οποια αν και ανηκουν στην Δανια και την Φινλανδια αντιστοιχα δεν ανηκουν νομιζω στην ΕΕ, στα δε Aland η γλωσσα ειναι μονο τα Σουηδικα παρ ολο που ανηκουν στην Φινλανδια και σ’ οποιον αρεσει.»
    Ατυχή σύγκριση. Υπάρχει κάποιο είδος άβατου στα μέρη που ανέφερες; Π.χ στο Άλαντ επιτρέπετε μόνο σε όσους μιλούν Σουηδικά;
    Και μια που το ισοπέδωσες, λέω να χτίσω στο ίσωμα. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα μικρό χωριό στα βάθη του Αμερικάνικου Νότου. Κάποια στιγμή, οι κάτοικοι κάνουν δημοψήφισμα, και αποφασίζουν δημοκρατικά να απαγορεύσουν την είσοδο μη Λευκών στην επικράτεια της κοινότητας. Τι θα γίνει; Δεν θα ανατραπεί η απόφαση από το πρωτοδικείο; (δεν συζητάμε καν για ανώτερο βαθμό) . Δεν θα είχε ξεσηκωθεί όλη η υφήλιος ενάντια σε αυτό το υποτιθέμενο χωριουδάκι; Αυτό θα το θεωρούσες ασέβεια και επέμβαση στην ζωή των κατοίκων; Φυσικά, έχεις κάθε δικαίωμα να επιτρέπεις την είσοδο στο σπίτι σου σε όποιον θες. Όχι όμως σε μια ολόκληρη επικράτεια
    Επίσης λες «Υπαρχουν επίσης και γυναικεια μοναστηρια άβατα στα οποία οταν τα επισκεφθηκα με γυναικεια παρεα, ηταν παραπανω από προφανες οτι το οτι οι αντρες περιμεναν απεξω δεν ηταν ζητημα απόρριψης αλλα οι μοναχες ηταν εγκλειστες» Πόσο απέξω; Εκτός νομού; Εκτός Δήμου; Για τι απόσταση λέμε;

 22. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  Κύριε theoprovlitos

  εξαρχής έγραψα ότι σ΄ένα κλειστό ιδιωτικό χώρο (μοναστήρι, κλαμπ, λέσχη κλπ κλπ) μπορεί πράγματι να θέσει ειδικούς κανόνες εισόδου και εξόδου. Είναι παράλογο όμως να ισχύει αυτό για ένα νομό, μια επαρχία ή μια περιφέρεια. Ο Σκορπιός είναι ένα ιδιωτικό νησί, ο Άθως δεν είναι. Το μοναστήρι μπορεί να είναι, το χώμα και ο χώρος γύρω του ειναι δημόσιο.

  Το Αστικό Δίκαιο δεν ξέρω να κάνει διάκριση φύλων σε δημόσιο χώρο.

  Το ότι κάποιοι απαγορεύουν στους εαυτούς τους να δέχονται γυναίκες, όπως το θέτετε, δεν έχει ουσιαστική διαφορά απ΄αυτό που γράψαμε όσοι διαφωνούμε με την απαγόρευση. Μπορούν ν΄απαγορεύσουν την εισόδο σε μοναστήρι, όχι στον ευρύτο χώρο. Δεν ξέρω τι ποοστό του εδάφους στον Άθω καλύπτουν τα μοναστήρια, σε όσο όμως δεν καλύπτουν δε θα έπρεπε να υπάρχει καμιά σεξιστική απαγόρευση.

  Και ο Άθως δεν είναι, βεβαίως, ένα γιγάντιο ενιαίο μοναστήρι. Έχει φύση πολλή ενδιάμεσα και πολύ δημόσιο χώρο.

  Δημήτρης Φύσσας, συγγραφάς

  • Ο/Η young Lawyer λέει:

   Αυτονόητα αυτά που λέει ο κύριος Φύσσας.

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Κε Φυσσα
   (και παλαιε μου γειτονα – ως γηγενη Πατησιωτη)

   Φοβουμαι οτι ο διαχωρισμός και η θεσπιση οριων στο τι μπορει να ειναι αβατο με βαση την εκταση ειναι εντελως αυθαιρετο. Η γη του Αγιου Ορους (δεν εξεταζουμε εδω πως και γιατι) ανηκει στα επι μερους μοναστηρια τα οποία απλα αποτελουν μια κοινοπολιτεία, ή ενα consortium ιδιοκτησιων.

   Να το πω και σχηματικά. Εκεινος ο οποίος επιλέγει να μην εχει στο σπίτι του τηλεοραση (όπως κι εγω για καποιο διαστημα) το κανει για να μην μπαινει η κα Τρεμη στο σπίτι του ή για να γλυτωσει ο ίδιος από την κα Τρέμη; Θα μπορουσε να εχει συσκευη τηλεορασης και να μην την ανοίγει ή να μην βλεπει ποτέ τις ειδήσεις του mega.

   Αλλά από την στιγμή που η τηλεοραση μπει στο σπίτι σου ειναι μαθηματικα βεβαιο ότι λαποπια στιγμη θα ανοίξει και οτι εκει που βλεπεις με τα παιδια σου τις πρωινες συντομες ειδήσεις του Σαββατου περιμενοντας να αρχισει το Disney Club θα πεσετε επάνω στην εικονα του αιδοίου της κας Sharon Stone ως υποτιθέμενης οτπικοποίησης της «είδησης» ότι η κα Stone δεν μπορει να κανει παιδι. Γιατι κάποιος σκοτεινος αν-εγκεφαλος θεωρησε σκοπιμο να προβαλει της σκηνη με το διασημο σταυροπόδι της κας Stone πρωινιάτικα στο δελτιο ειδήσεων και μεσα στην παιδικη ζωνη. Ή παλι μπορει την ώρα που τρως να πεσεις πάνω στην εικόνα του – με συγχωρείτε – κου Καψή.

   Το άβατο σαν θεσμός είναι ιερός και προπύργιο του δικαιωματος καποιων ανθρωπων να ζουν οπως ΕΚΕΙΝΟΙ θελουν. Μακαρι να υπήρχαν και άλλες κοινοτητες όπου οι ανθρωποι θα μπορουσαν να ζουν όπως θελουν. Η αντιληψη οτι όλα ανηκουν σε όλους ειναι αυταπατη και κατα βαθος καταλυση της ελευθεριας του ανθρωπου.

   Τωρα, ας μην ανατρεξουμε και στο πως και το γιατί η εκταση αυτη περιηλθε στο Αγιον Όρος (επί Βυζαντιου και Οθωμανων) και αν αποτελει δημοσια περιουσία, διοτι κατ αναλογία ολοκληρο το ιστορικό κεντρο και καποιες οικοπεδαρες στην Θεσσαλονικη περιήλθαν με Οθωμανικά διαταγματα στην ιδιοκτησία άλλης θρησκευτικής κοινότητας, κατασχεμένα προφανως από τους προκατόχους τους ή από το Δημόσιο.

   Αν θα φτασουμε μεχρι του σημειου να αμφισβητησουμε το ιδιοκτησιακο καθεστως των εκτασεων του Αγιου Όρους να αμφισβητησουμε επίσης και το ιδιοκτησιακό καθεστως του κεντρου της Θεσσαλονικης, των οικοπεδων Αλλατίνη κλπ.

   Παρ εμπιπτοντως θεωρω την ιδεα σας για παρουσιαση παλαιων γωνιων της Αθηνας εξαιρετικη.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    ΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ «ΑΒΑΤΟΝ» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΘΣ

    Άγιον Όρος – Η ιστορία του, το «Άβατον», ο σκοταδισμός, οι δοσίλογοι, τα σκάνδαλα και οι…πειρασμοί

    Από: http://www.pare-dose.net/?p=501#ixzz1FoIXmFW5

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Σταυρο,

    Εκτος από ασυναρτησίες που προδιδουν μια εσωτερική διαταραχη και εναν ιδεολογικο αχταρμά εχεις να καταθεσεις κατι ουσιαστικο επί συγκεκριμενων θεματων αντι να πετας από το ενα θεμα στο αλλο ξερνωντας ιδεολογικο εμμετο;

    Σε ειδα να σχολιαζεις και αλλαχου άλλα αντ αλλων να κολας τους «παπαδες» εκει που δεν κολάνε, να παριστανεις τον αντιελιτιστη και τον αντιλαϊκιστη με φρασεολογια γηπεδου και εναν ελιτισμό που σαφεστατα εχει ξεπερασει τα ορια του εθνοφυλετικού και πολιτιστικού ρατσισμού.

    Αν ήξερε ο Χαζτηδακις οτι θα αναφερόσουν εσυ σε αυτον κατ’ αυτον τον τροπο, προκειμενου να τριζουν τα κόκκαλά του σίγουρα θα επέλεγε την αποτέφρωση….

 23. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Μια κοινωνία που θεωρεί υποδείγματα και φυσικά σέβεται το στείρο κηφηναριό των ανώμαλων δεσποτάδων και καλογήρων, το μόνο που μπορεί να παράγει είναι σκουπίδια (δεν είναι τυχαίο που γίνονται «πόλεμοι», για τους χώρους εναπόθεσής τους) . Για τον λόγο αυτό μέχρι και οι οδοντογλυφίδες εισάγονται από την Κίνα.

  Στην χώρα αυτή όλα είναι ξένα διότι ο θεός είναι ξένος. Οι Θεοί της Ελλάδος είχαν πατέρα που χαρακτηρίζονταν Ξένιος. Ο θεός των χριστιανο-Ρωμιών δεν ήρθε εδώ ως φιλοξενούμενος, ως θα όφειλε, αλλά ως δολοφόνος: η έσχατη μορφή αγένειας. Γι’ αυτό οι πιστοί του αντιμετωπίζουν στους μετανάστες σαν ζώα, τα οποία αφού πρώτα τα ξεζουμίσουν μετά τα πετάνε στα σκουπίδια.

  Επίσης, για να πούμε όλη την αλήθεια, πολλοί μετανάστες των οποίων ο θεός τους είναι του ίδιου φυράματος με αυτόν του χριστιανισμού, φέρονται αγενώς, όπως έτσι φέρεται κι ο κακούργος θεός τους, προβάλλοντας υπερβολικές απαιτήσεις.

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Εχετε δικιο κε Σταυρε,

   Ο προηγουμενος Θεός (εις εκ των πολλων) ήταν πολυ φιλοξενος και ιδιαιτερα επιρρεπής στα ΑΓΟΡΑΚΙΑ, οι διαφωνουντες δε τραβουσαν τα μαρτυρια του Προμηθεα και του Τανταλου.

   Για τον χωρο εναποθεσης των κηφηνων ας μην το συζητησουμε καλύτερα. Από οσο γνωριζω στην Αρχαια Ελλαδα δεν υπήρχαν εταιριες εισαγωγης αποτεφρωτηρων οι οποίες μετεφραζαν και την σωρο των νεκρων ως διαχειρησιμα και εμπορευσιμα σκουπίδια. Περιοριζοντουσαν στην διαχειρηση νοσοκομειακων αποβλήτων και μονο.

   ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ η αντιπαραβολη σας για την μεταχειριση των νεκρων στην αρχαιότητα, την στιγμη που καποιοι κατηγορουν την εκκλησια ως περισωζουσα παγανιστικά καταλοιπα στο τελετουργικο της. Αυτό που ψαχνετε ως αντιλογο είναι τα κρεματορια των στρατοπεδων συγκεντρωσης.

 24. Ο/Η νεαρχος λέει:

  mike rigo wolf
  οπως ειναι η ψυχη του καθενος , ετσι ακριβως βλεπει και τους αλλους.αν εισαι πονηρος και τους αλλους τους βλεπεις πονηρους. ο κλέφτης βλεπει τους άλλους καχυποπτα μην τον κλέψουν γιατι και κι αυτος κλεψια θα εκανε στη θεση τους. ετσι ασε τις συμβουλες και κοιταξε τα του οικου σου. ο τυφλος παει να οδηγησει ανθρωπους.

  • Ο/Η mike rigo wolf λέει:

   «ασε τις συμβουλες και κοιταξε τα του οικου σου» καταπληκτικό… Ποιος συμβουλεύει; Αλλά τι να πω, έχω μείνει κατάπληκτος από την παραπάνω σοφία. Δεν είναι σοφία, είναι εκτίμηση. Ίσως ο κ.Φύσσας θα ήθελε να πάει στην Χερσόνησσο του Άθω για συγγραφικούς/δημοσιογραφικούς λόγους. Αλλά εκτιμώ ότι ακόμα και ινγκόγκνιτο να πάει, οι Γέροντες (btw πότε λέμε κάποιον Γέροντα; έχει να κάνει με την ηλικία;) θα τον καταλάβουν. Όπως και εμένα ακόμα, που δεν έχω την αναγνωρισιμότητα του κ.Φύσσα και θα του κρύψουν αυτά που δεν θα ήθελαν να μαθευτούν, ότι και να είναι αυτό.
   Κάποιος πιστός, θα το απόδιδε αυτό σε θεία ενόραση. Αλλά διάφορα ωραία έχουν διαρρεύσει από το 1930 ακόμα. Τι συνέβη; Τότε δεν είχαν ενόραση; Κάποιος σκεπτικιστής, θα πει ότι τώρα, που έχουν όλα τα καλούδια του μιαρού Δυτικού πολιτισμού, κάνουν μια μίνι- έρευνα στο διαδίκτυο για τους επισκέπτες , και για να είναι απόλυτα σίγουροι τους περνάνε και από ένα θερμό( με εξομολόγηση) /ψυχρό διάβασμα καθ οδόν. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά τα κόλπα, πήγαινε στην σελίδα http://www.google.gr και γράψε «ψυχρό διάβασμα» .
   Αυτή η ιδέα, μου έχει μπει πολύ καιρό στο μυαλό. Να πάει κάποιος, αφού πρώτα εξομολογηθεί (και να πει αυτά που πρέπει), να το παίζει θεούσος, και μετά να μας πει τι είδε και τι του είπαν

 25. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  Κύριε Theoprovlitos

  υποθέτω ότι δε μένετε πια στα Πατήσια- και για τα καλά σας λόγια ως προς τη στήλη μου ευχαριστώ.

  Πρός όλους όσους παίρνουν μέρος στη συζήτηση:

  Η διαφωνία μου με όλους τους ένθεους έχει να κάνει με το ζήτημα της ιερότητας, δωδεκαθεϊστικής, χριστιανικής, μουσουλμανικής ή άλλης.

  Έχω η γνώμη ότι όχι μόνο κάθε άβατο, αλλά γενικά κάθε κανόνας και κάθε ηθική που στηρίζεται σε ιερότητα, κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε σφαγή των μη αποδεχόμενων αυτήν ακριβώς την ιερότητα. Έχω συνείδηη ότι και το Αστικό Δίκαιο που επικαλούμαι είναι σχετικό / φθαρτό / εξελίξιμο κλπ, αλλ΄προτιμώ ένα Αστικό Δίκαιο που είναι σύγχρονο και αληθινά αστικό, παρά ένα απομεινάρι εκκλησιαστικών ρυθμίσεων που κάνει τόσο προκλητική -για μένα- διάκριση φύλων. Βέβαια είναι γενικότερο το θέμα: οι θρησκείες γενικά έχουν τη γυναίκα στην άκρη- οι μονοθεϊστικές μάλιστα κατ΄εξοχήν.

  Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας

 26. Ο/Η Kάποιος λέει:

  επιστημονική μέθοδος του αρχιεπισκόπου Κερατέας για να πιστέψετε στον θεό.

  [[[[[Παρασκευή, Μάρτιος 18, 2011
  Το σοκ του άθεου φοιτητή στο Άγιο Όρος

  Του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου

  Πριν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής.

  Με πολλή διστακτικότητα, άλλα και με την ένταση του απαιτητικού αναζητητή, μού δήλωσε ότι είναι άθεος, που όμως θα ήθελε πολύ να πιστέψει, άλλα δεν μπορούσε. Χρόνια προσπαθούσε και αναζητούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνομίλησε με καθηγητές και μορφωμένους. Άλλα δεν ικανοποιήθηκε η δίψα του για κάτι σοβαρό. Άκουσε για μένα και αποφάσισε να…
  μοιρασθεί μαζί μου την υπαρξιακή ανάγκη του. Μού ζήτησε μια επιστημονική απόδειξη περί υπάρξεως Θεού.]]]]]]

  Να μην στα πολυλογώ παιδιά ο άγιος δέσποτας έστειλε το χάπατο που το λένε Γαβριήλ σε κάποιον μέντιουμ αγιορείτη
  Η συνέχεια

  [[[[ -Έλα εδώ, λέει απευθυνόμενος στον Γαβριήλ, ξεχωρίζοντας τον από τους υπόλοιπους. Θα φέρω εγώ το νερό, πάρε εσύ το κουτί αυτό με τα λουκούμια. και έλα πιο κοντά να σού πω ένα μυστικό: Καλά να είναι κανείς άθεος, άλλα να έχει όνομα αγγέλου και να είναι άθεος; Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει.
  Ο φίλος μας κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τον αποκαλυπτικό αιφνιδιασμό. Πού εγνώρισε το όνομα του; Ποιος του αποκάλυψε το πρόβλημα του; Τι, τελικά, ήθελε να του πει ο γέροντας;
  -Πάτερ, μπορώ να σας μιλήσω λίγο; Μόλις που μπόρεσε να ψελλίσει.
  -Κοίταξε, τώρα σουρουπώνει, πάρε το λουκούμι, πιες και λίγο νεράκι και πήγαινε στο πιο κοντινό μοναστήρι να διανυκτερεύσεις.
  -Πάτερ μου, θέλω να μιλήσουμε, δεν γίνεται;
  -Τι να πούμε, ρε παλληκάρι; Για ποιόν λόγο ήλθες;
  Στο ερώτημα αυτό ένιωσα αμέσως να ανοίγει η αναπνοή μου, αφηγείται. Η καρδιά μου να πλημμυρίζει από πίστη. Ο μέσα μου κόσμος να θερμαίνεται. Οι απορίες να λύνονται χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα, δίχως καμία συζήτηση, χωρίς την ύπαρξη μιας ξεκάθαρης απάντησης. Γκρεμίσθηκαν μέσα μου αυτομάτως όλα τα αν, τα γιατί, τα μήπως και έμεινε μόνον το πώς και το Τι από δω κι εμπρός.
  Ό,τι δεν του έδωσε η σκέψη των μορφωμένων, του το χάρισε ο ευγενικός υπαινιγμός ενός άγιου]]]]]],

 27. Παράθεμα: Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας « Ροΐδη Εμμονές

 28. Ο/Η Όλοι οι καλοί χωράνε λέει:

  H Kερατέα ενώνει όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες που αγαπούν την οικoγένειά τους και το χωριό τους.
  Ο κύριος Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής αναφέρεται και αυτός στους ωραίους αγώνες της Κερατέας.

 29. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  «Ζούμε μια περίοδο έντασης, μια περίοδο κοινωνικής διάλυσης. Καθήκον της Αριστεράς είναι η αντίσταση αλλά και η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που περνάνε το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Και σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο», δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

  Παράλληλα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει «από καρδιάς με τον Αρχιεπίσκοπο» εκφράζοντας του την ανησυχία για τις οικονομικές εξελίξεις.
  «Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για το πώς θα μπορούσε η Εκκλησία να συνδράμει ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αξιοποιήσει με κοινωνική ανταποδοτικότητα την περιουσία της. Η εκκλησιαστική περιουσία είναι sui generis. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ούτε fast track, ούτε real estate, αλλά να αξιοποιηθεί προκειμένου η Εκκλησία να μπορέσει να βρεθεί σήμερα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στο λαό, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης», κατέληξε.

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θερινές επαναλήψεις για μεταξεταστέους:

  Για την προκλητική, αντικανονική και ομολογημένη προστασία που παρείχε ο δεσπότης Κερατέας στον πανοσιολογιότατο πατέρα Γιοσάκη μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει αναλυτικά εδώ:

  https://roides.wordpress.com/2009/08/19/19aug09/

  https://roides.wordpress.com/2009/08/21/21aug09/

 31. Παράθεμα: Εκκλησία κατά μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων « Ροΐδη Εμμονές

 32. Παράθεμα: Όταν η Αριστερά προσεγγίζει ακροδεξιούς και λαϊκιστές « Ροΐδη Εμμονές

 33. Ο/Η Μαριάμ Σουλακιώτη λέει:

  πότε θα ανακοινωθεί, τον έδωσε τον μισθό του ή μας κορόϊδευε κι αυτός και ο δημοσιογράφοι που τον γλείφουνε;

  • Ο/Η Εωσφόρος λέει:

   Μαριάμ τον στολίζει και τον προκαλεί και ο Ριχ. Σωμερίτης στο ΒΗΜΑ να απαντήσει σχετικά με τον μισθό του αλλά δεν…

   ΠΗΓΗ
   http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=423620

   Αγανακτισμένα ράσα

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2011, 09:27

   Ωστε, αγανακτισμένος και ο Μεσογαίας. Ο γνωστός για πολλά παράδοξα μορφωμένος και λαλίστατος χριστοδουλικής εξουσιαστικής βουλιμίας μητροπολίτης. Συμβουλεύει το ποίμνιό του «να μην πληρώσει» τις εισφορές.

   Δεν πρόσθεσε, γιατί βρέθηκε ότι αυτό του το «απαγορεύουν» επειδή είναι «δημόσιος υπάλληλος», ότι ο ίδιος θα αρνηθεί να εισπράξει τον μισθό του ή πάντως ότι θα τον καταθέσει σε κάποιο ευαγές ίδρυμα.

   Και, φυσικά, δεν υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει τα πρόστιμα όσων ακολουθήσουν την τσιπρική συμβουλή του.

   Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν, ή καλύτερα έκλεισαν, οι ταξιτζήδες και ο αρχιεπίσκοπος που απείλησε ότι, αν η Εκκλησία κληθεί να χρηματοδοτήσει τους μισθούς του κλήρου, θα προσχωρήσει στο λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας.

   Για φορολογική ισότητα με τους πολίτες του «λαϊκού κινήματος», λέξη, πάντως, οι μητροπολιτάδες μας. Και γιατί να πούνε κάτι αφού η Πολιτεία δεν τους το ζητάει;

   Η πράξη του «δεν πληρώνω» έχει ένα πολύ συγκεκριμένο νόημα: αρνούμαι στο κράτος τα χρήματα με τα οποία καταβάλλει μισθούς και καλύπτει στοιχειώδη έξοδά του χωρίς να εξαρτώνται όλα αυτά από τα δάνεια των εταίρων μας. Η καταβολή των φόρων μάς εξασφαλίζει έτσι και ένα ποσοστό, ίσως το τελευταίο, διεθνούς αξιοπρέπειας.

   Το κουκουέ, που, όπως και ο Σύριζα, εισπράττει βεβαίως τις κρατικές επιχορηγήσεις αλλά αρνείται κάθε νόμιμο οικονομικό έλεγχο, κατάγγειλε πρόσφατα τους εφοπλιστές που, ισχυρίζεται, οφείλουν 33 εκατομμύρια στο ΝΑΤ και δεν τα πληρώνουν. Αν είναι αλήθεια, θρήσκοι πρέπει να είναι οι άνθρωποι και άκουσαν τις συμβουλές του Μεσογαίας και συνάμα αριστεροί και άκουσαν τις συμβουλές του Τσίπρα και της Παπαρήγα.

   Είναι πολλοί οι αγαθοί πολίτες που χωρίς το πρόσχημα του «άθλιου δημόσιου» «δεν πληρώνουν» εισιτήριο στο Μετρό και τα άλλα ΜΜΜ ή που «προσφέρουν» σε άλλους το εισιτήριο που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει και που ισχύει για ακόμα κάποια ώρα. Ποιος από αυτούς σκέφτηκε ότι υπάρχουν υπάλληλοι που πρέπει να πληρωθούν (ένα κρατικό «δεν πληρώνω» θα οδηγούσε σε ακόμα περισσότερα έκτροπα) και ότι όσο μικρότερα είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια τόσο περισσότερους αντισταθμιστικούς φόρους θα μας ζητήσει το κράτος;

   Αν δεχτούμε ότι χωρίς «κοινωνικό συμβόλαιο» μια χώρα οδηγείται στα χειρότερα, τότε τα χειρότερα είναι εδώ. Κοινή συναινέσει όπως λένε για τα διαζύγια. Ηγεσίας και λαού. Μόνο που εδώ πρόκειται για διαζύγιο με τους βασικούς κανόνες δημοκρατικής ειρηνικής συμβίωσης.

   somerit@otenet.gr

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/05/%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%cf%83%ce%b5-%ce%be%ce%b5%cf%83/

  laskaratos
  24/11/2011 στις 1:48 ΠΜ
  Τέσσερεις ιερείς του μητροπολίτη Μεσογαίας ευλόγησαν προχτες τα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” στη Λούτσα.

  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html

  “Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ!

  Μια ευχάριστη έκπληξη η παραπάνω φωτογραφία στην οποία βλέπουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 4 ιερείς να ευλογούν τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής!

  Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απάντηση της συγκεκριμένης οργάνωσης σε όσα ακούγονται για τη σχέση της με την Ορθοδοξία. Κι ακόμα περισσότερο, την εγγύηση πως σ’ ένα κομμάτι του πατριωτικού χώρου, υπάρχει σεβασμός στην Θρησκεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων!”

  Σημ. Λ.: Θέλω να σημειώσω πως οι ιερείς δεν θα αποτολμούσαν μια τόσο αισχρή κίνηση, αν δεν είχαν την έγκριση του μητροπολίτη τους ο οποίος έχει την έδρα του λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, στα Σπάτα των οποίων η Λούτσα είναι το θέρετρο.

  Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο ίδιος ο φύρερ:

  http://rafinastage.blogspot.com/2011/11/blog-post_8804.html#!/2011/11/blog-post_8804.html

  Με την παρουσία του ΓΓ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, τα εγκαίνια νέου γραφείου στην Αρτέμιδα

  Οι πιό δύσπιστοι μπορούν να απευθυνθούν και εδώ
  (Βάζω το λινκ απενεργοποιημένο για προφανείς λόγους)

  xryshaygh.wordpress.com/2011/11/20/artemida/

  ΠΑΤΡΙΔΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Δείτε τις πρώτες εικόνες από την Αρτέμιδα
  Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Νοεμβρίου 20, 2011
  Αύριο θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης από την ιστοσελίδα μας, καθώς και τηλεοπτικό υλικό!

 35. Παράθεμα: Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή « Ροΐδη Εμμονές

 36. Παράθεμα: Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή « noumero11888

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  O μητροπολίτης της Λούτσας και της Χρυσής Αυγής
  https://roides.wordpress.com/2011/11/25/25noe11/

  ενοχλήθηκε από το αποτεφρωτήριο νεκρών του Δήμου Μαρκόπουλου:
  Εγκύκλιος Νίκου Χατζηνικολάου:

  «Τελικά με πρόφαση τα όποια οικονομικά οφέλη, εντελώς αβίαστα κάποιοι επιδιώκουν να εισάγουν πρωτόγνωρα ήθη, ποδοπατώντας ιερές διαχρονικές παραδόσεις και περιφρονώντας την εκκλησιαστική μας συνείδηση. Μπορεί τα Κοιμητήρια να είναι δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά η εξόδιος ακολουθία και η ταφή αποτελούν αποκλειστικά υπόθεση της Εκκλησίας, την οποία είναι υποχρεωμένη αυτή να τελεί για όσους της το ζητούν με τους δικούς της και μόνο όρους.

  Ο Επίσκοπος ασφαλώς δεν μπορεί να ενεργεί σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιβάλλεται να ακολουθεί τις αποφάσεις της Ιερά Συνόδου, τις επιταγές των ιερών κανόνων και την αρχιερατική συνείδησή του. Τυχόν επιμονή του Δημοτικού Συμβουλίου στην απόφασή του, πιθανόν να προκαλέσει έντονα κοινωνικά προβλήματα, στα οποία την λύση δεν θα είναι δυνατόν να δώσει η Εκκλησία. Εμείς δεν θα μπορέσουμε να υποκύψουμε σε τετελεσμένα γεγονότα. Γι’ αυτό και ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσουν το όλο θέμα, με μεγαλύτερη προσοχή και σύνεση, διότι η ευθύνη θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους¨.

  ¨Εμείς θεωρούμε ότι, τουλάχιστον για τις δύσκολες μέρες που περνούμε, αυτό που με ευαισθησία και σοβαρότητα προέχει να αντιμετωπίσουμε ως οξύτερο πρόβλημα, δεν είναι βέβαια η καύση των νεκρών στα Μεσόγεια, όσο η καθολική κινητοποίησή μας για την ανάσταση των πνευματικών νεκρών αφ’ ενός και τη συντήρηση των φτωχών, των πεινασμένων, των πολλών αναγκεμένων συνανθρώπων μας.

  Αν υπάρχουν κάπου χρήματα, γιατί αυτά να μην δοθούν στην βελτίωση των συνθηκών επιβίωσης τόσων ανθρώπων που υποφέρουν και να δίνονται σε αμφίβολες οικονομικά και πολυσυζητημένες ηθικοπνευματικές επενδύσεις; Αντί να επενδύσουμε σε αποτεφρωτήρες νεκρών, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να επενδύουμε σε ενδιαφέρον για αυτούς που παλεύουν να ζήσουν. Και αυτό θα κάνουμε ως Εκκλησία στα Μεσόγεια. Η τιμή των νεκρών συμβαδίζει με το ενδιαφέρον για τους ζωντανούς».

 38. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Του Χατζηνικολάου τα κολπάκια τέλος δεν έχουν.
  Διαθέτει από τη μητρόπολη το αστρονομικό ποσον των 50.000 ευρώ για τα χαράτσια και το κάνει βούκινο.
  Πάει για Χριστόδουλος, τον θαυμάζουν οι φυλετιστές της olympias

  http://olympia.gr/2011/11/26/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84/

  3.
  trellakias είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 8:25 πμ
  Όπως πάει ο σεβάσμιος Μεσογαίας, τον βλέπω να μπαίνει στις καρδιές μας σαν τον μεγάλο έλληνα ιεράρχη Χριστόδουλο! Απλά, ΑΞΙΟΣ πνευματικέ μας πατέρα!

  Απάντηση

  Κόριννα είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 3:44 μμ
  Καί ἔχουμε ἀνάγκη ἀπὸ ἕναν Χριστόδουλο.

  Εἴθε νὰ μᾶς διαβάζη ὁ Μητροπολίτης, καί νὰ βγῆ ἀκόμα πιό μπροστὰ.

  Απάντηση

  θοδωρης είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 6:16 μμ
  Ο Νικόλαος ειναι πολυ μπροστά και μέσα στην καρδιά του κόσμου. Ειναι αυτος που σταθηκε στον αγώνα της Κερετέας που συν των άλλων ειπε ‘το χειρότερο δεν ειναι οτι θελουν να σας φέρουν τα σκουπίδια, αλλα οτι σας φαιρονται σαν σκουπίδια’

  Απάντηση

  4.
  Μαρία είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 8:57 πμ
  ΑΞΙΟΣ!!!!!!

  Απάντηση

  5.
  ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 9:03 πμ
  ΟΝΤΩΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ* ΤΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  *(ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ= ΕΠΙ – ΣΚΟΠΟΝ)

  Απάντηση

  6.
  last777chance είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 9:12 πμ
  http://helping.gr/0087997D.el.aspx

  Στο πιο πάνω link βλέπουμε την έμπρακτη βοήθεια της Εκκλησίας.
  Που είναι η έμπρακτη βοήθεια των πράσινων και μπλέ (και λοιπών) πολιτικών του μασωνοσιωνισμού;;;

  Ξυπνήστε! Δείτε στο παρακάτω βίντεο σε ποιόν αναφέρονται και οι 300!!!
  (κι ας παίζουν θέατρο ότι τσακώνονται μεταξύ τους).
  Μονάχα πρέπει να πατάτε το pause, γιατί πετάει τις αποδείξεις σαν το πολυβόλο!!!!

  Για να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό πρέπει πρώτα να γνωρίζεις ποιος είναι….

  Απάντηση

  ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 9:33 πμ
  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.
  ΥΠΟΜΟΝΗ!
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΤΖΗ ΠΟΥ ΘΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΟΛΑ ΤΑ ΕΝ ΖΩΗ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ

  Απάντηση

  7.
  αλλενάκι είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 9:35 πμ
  http://www.allenaki.wordpress.com/2011/11/26/%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CE%B1/

  H Λίστα με όλα τα Σημεία Διανομής Δωρεάν Φαγητού σε όλη την Ελλάδα ανά νομό και πόλη. Από Εκκλησίες, Ενορίες, Στέγες απόρων κ.α.

  Απάντηση

  8.
  iconology2009 είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 9:58 πμ
  Σε επικοινωνιακό επίπεδο ΣΚΙΖΕΙ! Πάει σίγουρα για Αρχιεπίσκοπος. Έχει μάθει πολλά από τον ξάδελφο του αλλά μάλλον θα του τα γυρίσει διπλά και τρίδιπλα(τα μαθήματα επικοινωνίας φυσικά! πού πήγε το μυαλό σας;). Βέβαια υπάρχει μια ωραιότατη ύπουλη λεπτομεριούλα-την διέκρινε κάποιος σχολιαστής, γάτα προφανώς-ότι με τον πανηγυρικό τρόπο που το κάνει ο σεβασμιότατος παρέχει ΜΕΓΙΣΤΗ υπηρεσία στην νομιμοποίηση αυτού του κοινωνικά ανάλγητου και νομικά μετέωρου μέτρου. Οπότε έχουν μεν ένα λόγο να τον ευχαριστούν οι ευνοημένοι-για πόσο καιρό άραγε θα τους συνδράμει;-συντοπίτες του αλλά πολλούς λόγους να τον ευγνωμονεί θα έχει και ο Βενιζέλος, γιατί ο μητροπολίτης δείχνει το δρόμο:ΠΛΗΡΩΣΤΕ! Είπαμε το ιερατείο ακόμη και στα φαινομενικά ανθρωπινότερα του ξέρει να είναι υπονομευτικό του ανθρωπισμού που εξαγγέλλει. Είναι στο ιδρυτικό του DNA.

  Απάντηση

  αλλενάκι είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 10:05 πμ
  Έχεις δίκιο εν μέρει, ωστόσο δεν είναι ο Μητροπολίτης πολιτικός για να πολιτικολογήσει ή να συνταγματολογήσει για το μέτρο.

  Δεν είναι ύπουλο κατά τη δική μου γνώμη. Ο Μητροπολίτης υπονομεύει την αντίσταση ή τα πρόβατα που στήνονται από τις 5 το πρωί να πληρώσουν;…

  Αποστολή της Εκκλησίας είναι να προσφέρει βοήθεια.
  Και την αποστολή αυτή την επιτελεί αυτή την εποχή στο ΑΚΕΡΑΙΟ.

  Το χαράτσι είναι μέσα στο λογαριασμό και έτσι πληρώνονται λογαριασμοί ΔΕΗ απόρων που δεν θα είχαν να πληρώσουν ΟΥΤΕ τον καθαρό λογαριασμό του ηλεκτρικού.

  Απάντηση

  Μακης είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 11:03 πμ
  …με τον ιδιο τροπο που η φιλανθρωπια νομιμοποιει την κοινωνικη αδικια. Η Εκκλησια ειναι εκ φυσεως συντηριτικη.

  Απάντηση

  φωτεινη είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 11:49 πμ
  ισως να επαναξετασουμε τους ορους
  συντηριτισμος,προοδευτισμος;
  τι λες;

  ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 12:26 μμ
  Δεν θα τα δόσει απο το υστέρημά του, αλλά απο κάποιο ταμείο, το οποίο ως συνήθως γεμίζει με τους εράνους τους δίσκους και τις προσφορές των “πιστών” συνηθως επιχειρηματιών που με τις δωρεές λαμβάνουν άφεση αμαρτιών.

  Απάντηση

  9.
  Zanglos είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 10:11 πμ
  Καλημέρα, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, το κάνει σεμνά χωρίς τυμπανοκρουσίες,
  αυτός ο κύριος κάπου αποσκοπεί και εξαγοράζει τιμές, που ίσως δεν του ανήκουν.

  Απάντηση

  Φαίη είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 1:32 μμ
  Ζάνγκλε Καλημέρα,

  Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που κατηγορούν ομάδες ανθρώπων.
  Πρέπει να γίνεται σεμνά και χωρίς τυμπανοκρουσίες.. γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις.

  Απάντηση

  10.
  r3n0s είπε
  Νοεμβρίου 26, 2011 στις 10:29 πμ
  Τι λέτε ρε παιδιά??!Κακός πάει και τα πληρώνει!Δηλαδή αναγνωρίζει την παρανομία του μασόνου??? Αν είναι δυνατόν! Τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλού…δηλαδή άξιος?? Και αγωνιστής πότε θα γίνει??? Δεν θέλω τέτοιους ιερείς…

 39. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Τσίπρας λέει:

  Δεν θα κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο στο Μαρκόπουλο

  ΣΧΟΛΙΑ (36)

  Η πρόταση για τη κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Μαρκόπουλο Αττικής τελικά βούλιαξε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας του. Η ακύρωση του έργου έγινε στη κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου καταψηφίστηκε από δεκαεννέα δημοτικούς συμβούλους (έντεκα από αυτούς ανήκουν στην συμπολίτευση).

  Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θύμιζε λαϊκό δικαστήριο, με τη μέση ηλικία του κοινού να είναι 65-70 ετών και τον 84χρονο επικεφαλής της αντιτιθέμενης στο έργο «Κίνησης πολιτών» Νικήτα Βλάχο να καταθέτει κείμενο ακύρωσης με 2.500 υπογραφές! Στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης δε οι επιστήμονες που θα υπερασπίζονταν το έργο αναγκάστηκαν να αποχωρίσουν μιας και δέχονταν γιουχαρίσματα και λεκτικές επιθέσεις σε βάρος τους.

  Αυτός που φαίνεται να πυροδότησε τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, ο οποίος εξέδωσε εγκύκλιο προς τους πιστούς της ενορίας του η οποία ανέφερε ότι η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου αποτελεί «περιφρόνηση της εκκλησιαστικής παράδοσης», ενώ στη συνέχεια οι ιερείς δήλωσαν άρνηση να τελέσουν την εξόδιο ακολουθία σε όποιον επιλέξει την αποτέφρωση.

  http://www.lifo.gr/now/7694
  .

 40. Ο/Η Nτίνα Καραμπίνα λέει:

  ShowMeTheFace* 22.3.2012 |

  Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος μας καλεί σε «επαναστασούλα»!
  http://www.lifo.gr/team/nomiracleshere/29497

 41. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  Λέτε;
  Πάντως οι πιστοί του πήραν θέση μάχης
  http://attikanea.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html

  Πάλι αθλιότητες ετοιμάζουν σε βάρος της εκκλησίας…

  Με πρόφαση τους λογαριασμούς και τις λίστες, γνωστά κέντρα αθλιότητας, πρακτορίσκων, γερμανοτσολιάδων κλπ ετοιμάζονται να σπιλώσουν συνειδήσεις με απώτερο στόχο την φίμωση, την συκοφαντία, την απαξίωση.
  Τα βδελύγματα που ο σκοτεινός τους ρόλος είναι άγνωστος στο πλατύ κοινό, κάποιοι μάλιστα έπαιξαν ύπουλο, διπλό παιχνίδι και απέναντι στον Χριστόδουλο, νομίζουν ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο ες αεί. Σφάλλουν.
  Στο στόχαστρο βρίσκεται ο ίδιος ο ..
  αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με δήθεν λογαριασμούς στο εξωτερικό.

  Μπορεί να έχουμε κρίνει αυστηρότατα τον Ιερώνυμο για την ασυλία που έδωσε στον Παπανδρέου, όμως τα περί λογαριασμών είναι ασύστολα ψεύδη που εκπορεύονται ως

  κύκνειο άσμα από άλλοτε πανίσχυρα αφεντικά που τώρα έχουν διολισθήσει στον ρόλο του υπεργολάβου της μαμάς Μέρκελ. Προπαγάνδα για να αποδείξουν ότι βολεύονται και στον ρόλο των υποτακτικών. Ποιοί; Οι άλλοτε πανίσχυροι “βασικοί” παίχτες του Σημιτισμού. Οι γκαιμπελίσκοι της νεογερμανικής κατοχής, σπεύδουν για άλλη μία φορά να δηλώσουν την υποταγή τους. Η μεταστροφή μάλιστα του Ιερώνυμου που τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται λάβρος κατά της νέας κατοχής, θα εντείνει τον βρώμικο πόλεμο.

  Ο δεύτερος στόχος όμως, προκαλεί πραγματικά οργή. Μιλάμε για έναν πραγματικό Άγιο, τον Νικόλαο Μεσογαίας που ετοιμάζονται να βάλουν στο κάδρο λόγω του ασυμβίβαστου αγώνα και των σχέσεων του με την Ρώσικη εκκλησία. Να μολύνουν τα τελευταία μετερίζια αντίστασης, όπως έκαναν και με τον Χριστόδουλο όσο ζούσε. Ποιός ξεχνά τις πρακτορίστικες αναφορές στον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου…

 42. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/120513/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%B6%CF%85%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85

  Η τριπλή αμαρτία: Ο ιερέας, ο δήμαρχος και η σύζυγός του
  Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 01/09/2013 – 13:00

  Γιατί το σχετικά παλιό τραγούδι «Δεν σου κάνω τον άγιο» έγινε ξαφνικά το νούμερο ένα hit σε θέρετρο της ανατολικής Αττικής και ακούγεται συνεχώς και δυνατά σε όλα τα στέκια; Επειδή έχει βουίξει ο τόπος με μια πρωτοφανή «ροζ» ιστορία με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο, τη γυναίκα του, τον παπά του κεντρικού ναού και τη σύζυγό του. Με την τελευταία μάλιστα να γίνεται… ντετέκτιβ και να τσακώνει στα πράσα τον ιερέα με τη… δημαρχίνα!

  Η ερωτική ιστορία της γυναίκας του 62χρονου δημάρχου και του ιερέα φαίνεται ότι άρχισε πριν από καιρό και στην αρχή παρέμενε εφτασφράγιστο μυστικό. Γοητευτική, ξανθιά και με ενεργή δράση σε φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας, η αρκετά νεότερη από τον σύζυγό της δημαρχίνα είχε την ευκαιρία να ξεκλέβει χρόνο για να βλέπει τον έρωτά της. Από την άλλη, μεγαλωμένος από μικρό παιδί στο δημοφιλές παραθεριστικό θέρετρο, υποχρεωμένος να συναναστρέφεται με πολλούς δημότες και έχοντας σωρεία υποχρεώσεων, ο σύζυγός της δεν είχε την ευκαιρία να καταλάβει τις απουσίες της ούτε και να ασχοληθεί με κουτσομπολιά. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως με την παπαδιά, που άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι δεν πηγαίνει καλά.

  Προσπαθώντας να βρει τι συμβαίνει, η σύζυγος του ιερέα υποψιάστηκε ότι οι συναντήσεις του παράνομου ζευγαριού γίνονταν στο υπόγειο του σπιτιού της. Προκειμένου να επιβεβαιώσει τις υποψίες της αποφάσισε να τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και να αφήσει την κάμερα να κάνει όλη τη δουλειά. Προφασίστηκε στους τεχνικούς που την τοποθέτησαν ότι φοβάται την αυξημένη εγκληματικότητα και ότι στο υπόγειο η οικογένεια έκρυβε συχνά πολύτιμα αντικείμενα και, αφού τελείωσε η εγκατάσταση, περίμενε υπομονετικά. Το κόλπο δεν άργησε να αποδώσει, αφού έπειτα από λίγες ημέρες η κάμερα αποτύπωσε τη μυστική, φλογερή συνάντηση της γυναίκας του δημάρχου -και μητέρας δύο παιδιών- με τον ιερέα σύζυγό της.

  Το νέο κυκλοφόρησε γρήγορα στη μικρή τοπική κοινωνία και σύντομα ήταν το αγαπημένο θέμα συζήτησης, ενώ κάθε φορά το love story διανθιζόταν με όλο και περισσότερες πικάντικες λεπτομέρειες. Οι κακές γλώσσες μάλιστα έκαναν την ιστορία ακόμη πιο «ροζ», καθώς επέμεναν ότι ο πραγματικός στόχος του ιερέα δεν ήταν η σύζυγος, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί τον έρωτά του.

  Εν τω μεταξύ, όπως ήταν φυσικό, η υπόθεση έφτασε και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με τους υπευθύνους να αποφασίζουν, προκειμένου να σταματήσει το σούσουρο, να περάσουν σε έκτακτη μετάθεση του ιερέα από τον κεντρικό ναό του δημοφιλούς θέρετρου. Το γεγονός αυτό είχε αποτέλεσμα να ξαναφουντώσουν τα σχόλια, αφού πολλοί το θεώρησαν ως επιβεβαίωση της «ροζ» ιστορίας μεταξύ του παπά και της γοητευτικής γυναίκας του δημάρχου. Την ίδια στιγμή, στην κεντρική πλατεία της περιοχής, όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, το τραγούδι «Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα» -που τραγουδούσε στα πανηγύρια η Γωγώ Τσαμπά αλλά έβαλε στα κλαμπ με remix ο Γιώργος Τσαλίκης- έκανε (και ακόμη κάνει) θραύση, ενώ ακόμη ένα τραγούδι που ακούγεται συνεχώς είναι και το remix τραγουδιού των Art Company, το οποίο φέρει στον τίτλο το όνομα της συζύγου του δημάρχου!

 43. Ο/Η Mefisto λέει:

  http://www.koolnews.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/nea-tropi-sto-sexoualiko-skandalo-tis-anatolikis-attikis-den-epiasan-ti-dimarxina-me-ton-papa-alla-ton-dimarxo/

  http://zoogla.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.html

  http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/blog-post_959.html
  http://zoogla.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.html

  http://xairete.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2586.html

  Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

  Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Αν. Αττικής: Δεν έπιασαν τη δημαρχίνα με τον παπά αλλά τον δήμαρχο!

  ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
  Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Αν. Αττικής: Δεν έπιασαν τη δημαρχίνα με τον παπά αλλά τον δήμαρχο!

  Ανατρεπτικά στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την «πιπεράτη» υπόθεση που συγκλόνισε τοπική κοινωνία στην Ανατολική Αττική και οδήγησε στην απομάκρυνση του τοπικού ιερέα ο οποίος φέρεται να είχε παράνομη σχέση με τη γυναίκα του δημάρχου…

  Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το σεξουαλικό σκάνδαλο είναι ακόμη μεγαλύτερο απ’ όσο φαίνεται αφού στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται η σύζυγος του δημάρχου στην υπόθεση αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος είχε σχέση με τον ιερέα.

  Φυσικά η αποκάλυψη ενός τέτοιου σκανδάλου θα ήταν καταστροφική για τον δήμαρχο μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
  Έτσι προτάθηκε η λύση να σηκώσει το βάρος του σκανδάλου η σύζυγός του προκειμένου να φανεί ο ίδιος ως… απατημένος.

  http://arouraios.gr/2013/09/nea-tropi-sto-skandalo-tis-an-attikis/

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/146324

  Νέα επίθεση ακροδεξιών κατά μεταναστών σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, αυτή τη φορά στη Ραφήνα, στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, σύμφωνα με την αστυνομία. Κατά τις οκτώ το βράδυ ομάδα περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στους μικροπωλητές και στη συνέχεια τα μέλη της παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.

  Οι ακροδεξιοί, φέρονται να εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας, ενώ προτού αποχωρήσουν, αναποδογύρισαν τους πάγκους τους, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί τραυματισμός.

  Ανάμεσα τους ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας»-, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».

 44. Παράθεμα: Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 45. Ο/Η 666 λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=28839
  «Δεν θέλουμε πολιτικούς που…»

  Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ, πριν από μια δεκαετία σαν κομήτης. Έπεσε, περίπου, από τον… ουρανό. Κάποιοι φρόντισαν να μας πουν ότι θήτευσε στη NASA και κάποιοι άλλοι ότι ζούσε περίπου ως ερημίτης στο Άγιον Όρος, τι και αν η Μονή στην οποία υπηρέτησε για ένα διάστημα τον εξόρισε στον Βύρωνα, κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο Νικόλαος, από τότε που εξελέγη μητροπολίτης, έχει κάνει μια σειρά από δημόσιες παρεμβάσεις. Και κάποιες από αυτές είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την επικίνδυνη, κυρίως στις μέρες που ζούμε, λαϊκίστικη αντίληψη.

  Με αφορμή την προχθεσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο μητροπολίτης Μεσογαίας, έκανε αυτό που κάνουν κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Αναφέρθηκε σε «γερμανική κατοχή», όπως κάνει συχνά ο Καμμένος ή ο Τράγκας. Δύο από τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα που εδώ και τρία χρόνια καταγγέλλουν.

  «Καὶ σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται σὲ ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση και ζει σὲ κατοχή. Και αυτὴ τὴ φορά δυστυχώς Γερμανική. Καὶ ὄχι μόνον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο γραπτό μήνυμά του με αφορμή την επέτειο του 1940.

  Ο ίδιος μητροπολίτης, λίγο καιρό μετά την εκλογή του, προκάλεσε μια εσφαλμένη αλλά ηθελημένη σύγχυση. Τον Αύγουστο του 2004 ενέπλεξε το θέμα της ανέγερσης του τζαμιού (τότε προγραμματιζόταν να γίνει στην Παινία) με τις χωματερές, όπως θα έκανε ένας καλός ζηλωτής, διεκδικώντας λαϊκή απήχηση.

  «Αν θέλει η κυβέρνηση να δείξει στη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε εκσυγχρονισμένοι ως λαός και πολιτισμένοι, ας απομακρύνει πρώτα τις χωματερές από τα Μεσόγεια, το Κορωπί και την Παιανία, που μολύνουν καθημερινά τα πνευμόνια μας και εξευτελίζουν διεθνώς τη χώρα μας, και ύστερα ας χτίσει το ισλαμικό κέντρο που προσβάλλει το πνεύμα και την Ιστορία μας», είχε δηλώσει απογοητεύοντας όσους πίστευαν ότι επιτέλους εξελέγη ένας πεφωτισμένος (sic) ιεράρχης.

  Καταπληκτικός ήταν ο Νικόλαος και στη συνέχεια του μηνύματός του για την 28η Οκτωβρίου.

  Μα εξήγησε τι δεν θέλει:
  • «Δὲν θέλουμε πολιτικοὺς που μόνο να ψηφίζουν κατὰ παραγγελία νόμους. Θέλουμε ανθρώπους να μας κυβερνήσουν ίσως νὰ μας διορθώσουν. Όχι να μας τιμωρήσουν για τα δικά τους κυρίως λάθη. Τους θέλουμε να εκπροσωπούν τον λαό στους δανειστές. Όχι το αντίστροφο. Δεν αντέχουμε πολιτικὲς συμβιβασμού, γιατὶ η αξιοπρέπειά μας δεν επιδέχεται ούτε καθυστερήσεις ούτε καὶ μισὲς λύσεις. Δὲν τους ψηφίσαμε για να μας στύψουν στο όνομα της Ευρωπαϊκής σκοπιμότητας ούτε για να αντικαταστήσουν την πίστη μας στον Τριαδικὸ Θεὸ μὲ τὴν υποτέλειά μας στη μνημονιακή Τρόικα».

  Και μας τόνισε τι θέλει:
  • «Θέλουμε πολιτικούς ποὺ νὰ ποῦνε ΟΧΙ στὴν Τρόικα καὶ νὰ δείξουν τὶ σημαίνει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σὲ ὅλο τὸν κόσμο. Θέλουμε ὁδηγοὺς σὲ μία ἔξοδο ἐλεύθερων πολιορκημένων γιὰ νὰ κατεβάσουμε κάθε ξενικὴ σημαία ἀπὸ τὴν Ἀκρόπολη τῆς ἱστορίας, τοῦ τόπου καὶ τοῦ πολιτισμοῦ μας. Ἂν δὲν βρεθοῦν ἡγέτες μὲ ἡρωικὰ χαρακτηριστικά, χαθήκαμε. Δώσαμε τὸν ἱδρῶτα μας, δώσαμε καὶ τὸ δάκρυ μας».

  Όσο για τον επίλογο του μηνύματος, είναι συμβουλευτικός όπως και όλο το κείμενο: «Το ΟΧΙ του 1940 δεν είχε καμία λογική, είχε όμως εξυπνάδα και αξιοπρέπεια. Τώρα το ΟΧΙ έχει τη σοφία του αυτονόητου και τη σαφήνεια της μοναδικής λύσης. Οι νίκες δεν στηρίζονται σε ΝΑΙ συμβιβασμού. Στηρίζονται σε ΟΧΙ ἡρωισμού».

  Να υποθέσουμε ότι αν η Ελλάδα, μετά από μεγαλοπρεπές «όχι»των πολιτικών της τεθεί εκτός ευρώ ο ιεράρχης δεν θα έχει πρόβλημα, όπως δεν έχουν κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Άλλωστε έχει παραιτηθεί του δικαιώματος του μισθού του. Αν δεν κάνω λάθος χωρίς επιτυχία, δύο φορές. Την πρώτη όταν εξελέγη μητροπολίτης και τη δεύτερη με αφορμή την κρίση το 2010.

  *Ο Θ. Τσάτσης είναι δημοσιογράφος

 46. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2015/09/12.html

  Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

  Όχι, ρε γαμώτο! Πέθανε ο Αριστοτέλης Φιλιππότης! (ο κοτσονάτος γέρος, ο δεξιά στη φωτο) Θα τον θάψουν αύριο το μεσημέρι (12 ακριβώς) στο Κορωπί, σε ειδυλλιακό ύψωμα, σε σούπερ τάφο με υπέροχη θέα προς τα Μεσόγεια.

  Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο πρώτος μητροπολίτης της νεοσυσταθείσης το 1974 Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την ομώνυμη Ιερά Μητρόπολη. Ο μακαρίτης είχε παραιτηθεί και στη θέση του εξέλεξαν τότε τον νυν μητροπολίτη Νικόλαο Χατζηνικολάου. (ο αριστερά στη φωτο)
  Η κηδεία του μακαρίτη ιεράρχη θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία μητροπολίτη (με τιμές Στρατηγού, δηλαδη;) την Πέμπτη στις 12, κοντά στο αεροδρόμιο της Χοχτίφ, στα Σπάτα, για την ακρίβεια στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, εκεί δηλαδη που ανθεί η βιομηχανία αγιασμού κινητήρων αυτοκίνητων.
  Θα ακολουθήσει η ταφή του στην σουπερ λουξ Ιερά Μονή Βηθλεέμ (της οργάνωσης «ο Σωτήρ»;) στο Κορωπί, και μιλάμε για τάφο με υπέροχη θέα προς τα Μεσόγεια. Το πτώμα του δε, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα (αγκαλιές, φιλιά, και ότι άλλο) από τις 10.00, σήμερα Τετάρτη έως και το θάψιμο του.
  O πεθαμένος Μητροπολίτης πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής έφερε το εκκλησιαστικό ψευδώνυμο «Αγαθόνικος» (ενώ το κανονικό του όνομα ήταν Αριστοτέλης Φιλιππότης) γεννήθηκε στην Τήνο το 1918.

 47. Παράθεμα: Η δημοσιογραφία Χατζηνικολάου είναι αντάξια της πρωθυπουργίας Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 48. Ο/Η laskaratos λέει:

  @Γίνεται σαφές ότι η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, εφόσον οι σχετικές πληροφορίες ευσταθούν, οφείλει να διευκρινίσει το όλο θέμα ώστε να μην υπάρχει ανησυχία μεταξύ των πιστών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ιερείς στο πλαίσιο της λειτουργίας κατηχητικών σχολείων.

  http://notioanatolika.gr/news/10747-se-ekklisia-tis-notias-attikis-ierourgoyse-o-satyros-iereas-pou-synelifthi-stin-p-fokaia

  Σε εκκλησία της νότιας Αττικής ιερουργούσε ο σάτυρος ιερέας που συνελήφθη στην Π. Φώκαια!
  Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 20:22

  Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 39χρονος σάτυρος ιερέας σάτυρος, με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση!

  Ο ιερέας κατηγορείται ότι έστελνε μέσω του facebook και της εφαρμογής του viber γυμνές φωτογραφίες του σε 14χρονο παιδί.

  Κατανοώντας το παιδί ότι ο ιερέας είχε ξεπεράσει κάθε όριο ενημέρωσε τους γονείς του και αυτοί με τη σειρά τους την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και αυτή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  Έτσι στις 20 Ιουλίου ο ιερέας συνελήφθη από αστυνομικούς στην Παλαιά Φώκαια ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ο συγκεκριμένος σάτυρος ιερέας ανήκει σε εκκλησία της νότιας Αττικής!

  Γίνεται σαφές ότι η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, εφόσον οι σχετικές πληροφορίες ευσταθούν, οφείλει να διευκρινίσει το όλο θέμα ώστε να μην υπάρχει ανησυχία μεταξύ των πιστών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ιερείς στο πλαίσιο της λειτουργίας κατηχητικών σχολείων.

 49. Παράθεμα: Να ερωτηθεί ο δεσπότης της NASA για την ερευνήτρια της Κεραμέως | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.