Ένας Ορθόδοξος μάρτυρας, θύμα των Ναζί

Σατανιστές και αποκρυφιστές οι Χρυσαυγίτες

otho-thyma1Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2012, η Μητρόπολη Βερολίνου της Ορθόδοξης ρωσικής Εκκλησίας της Υπερορίας κατέταξε στο Αγιολόγιο το Νεομάρτυρα Αλέξανδρο Schmorell (φωτ.1), φοιτητή της Ιατρικής, μέλος της περίφημης αντιστασιακής οργάνωσης του ‘Λευκού Ρόδου’, που αγωνιζόταν ενάντια στην εθνικιστική εγκληματική δράση κατά των Εβραίων και άλλων μειονοτήτων της Γερμανίας. Οι χιτλερικοί αποκεφάλισαν τα μέλη του ‘Ρόδου’ στις 13 Ιουλίου του 1943, δέκα μήνες μετά τη δολοφονία από τους Ναζί του ορθόδοξου μητροπολίτη Πράγας αγίου Γοράσδου, που είχε δώσει άσυλο στους εκτελεστές του αρχηγού των SS της Πράγας, ενός από τους αρχιτέκτονες του αντισημιτικού ολοκαυτώματος. Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν μόλις 26 χρονών. Την ονομασία της οργάνωσης εμπνεύστηκε η ομάδα του από τη σκηνή των «Αδελφών Καραμαζώφ» του Ντοστογιέφσκι, όπου ο Χριστός πριν συλληφθεί από τον Μεγάλο Ιεροεξεταστή, ανασταίνει ένα νεκρό κοριτσάκι που κρατούσε  ένα μπουκέτο από άσπρα τριαντάφυλλα.

Θέλω να τονίσω πως ο Άγιος Αλέξανδρος, ένας νέος με βαθιά θεολογική κατάρτιση, ενεργό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην πνευματική παρακαταθήκη που άφησε σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Οικουμένης μέσα από την 4η αντιναζιστική προκήρυξή του, την πιο θεολογημένη από όλες, υιοθετεί τη μόνη σύμφωνη με τη χριστιανική πίστη θεολογικά ορθή θέση, πως δηλαδή οι Ναζιστές είναι μια δαιμονική οργάνωση, ενεργούμενο του Σατανά, πράγμα που ξεκάθαρα προκύπτει από τη δράση των Νεοναζιστών Γερμανών αλλά και των Ελλήνων ομοϊδεατών τους, όταν αυτή μπει κάτω από το φως της ευαγγελικής διδασκαλίας. Είναι χρήσιμο να τον ακούσουν τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία έχουν δηλητηριαστεί από τον θανατηφόρο ιό του εθνικισμού της κρατικής Εκκλησίας τους: «Κάθε λέξη από το στόμα του Χίτλερ είναι ένα ψέμα. Όταν μιλά για ειρήνη, εννοεί τον πόλεμο και όταν με βλάσφημο τρόπο χρησιμοποιεί το όνομα του Παντοδύναμου, εννοεί τη δύναμη του Κακού, τον πεπτωκότα Άγγελο, το Διάβολο. Το στόμα του είναι το βρωμερό στόμιο της Κολάσεως και η ισχύς του είναι εκ βάθρων καταραμένη. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να αγωνιστούμε κατά του εθνικοσοσιαλιστικού τρομοκρατικού κράτους με μέσα ορθολογικά. Όμως, οποιοσδήποτε εξακολουθεί να αμφισβητεί την πραγματικότητα, δηλαδή την ύπαρξη δαιμονικών δυνάμεων, θα έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να αντιληφθεί τη μεταφυσική διάσταση αυτού του πολέμου. Πίσω από τα συγκεκριμένα ορατά περιστατικά, πίσω από όλες τις αντικειμενικές και λογικές διαπιστώσεις, βρίσκουμε το υπερφυσικό στοιχείο: Τον αγώνα ενάντια στο δαίμονα, ενάντια στους υπηρέτες του Αντίχριστου».

ortho-thyma2

    Είναι γνωστό πως η προδοτική ναζιστική εγκληματική οργάνωση των μαχαιροβγαλτών χιτλερικών Νεοελλήνων, των υμνητών του παιδεραστή φονιά Στράιχερ, που χαιρετούν φασιστικά ως προσκυνητές στον τάφο του εισβολέα Μουσολίνι, αυτή που έχει στρατολογήσει με την οικονομική βοήθεια αφορολόγητων εφοπλιστών, φοροφυγάδων μητροπολιτών και ξένων αντιδυτικών φασιστικών και εκκλησιαστικών κέντρων έμμισθους ανθρώπους του υπόκοσμου και οργανώνει αποκρυφιστικές τελετές στο χειμερινό ηλιοστάσιο και της οποίας ο Φύρερ, βουλευτής, σύζυγος της βουλευτίνας ιδιοκτήτριας του φοροδιαφεύγοντος πορνοξενοδοχείου NewDream και πατέρας της φιλενάδας του χυδαιολόγου αντισημίτη βουλευτή Ματθαιόπουλου, υμνεί τον Εωσφόρο. Αυτόν τον άνθρωπο έχει ευλογήσει στη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ τα ορμητήριά των Ταγμάτων Εφόδου έχουν αγιαστεί από δεκάδες ιερείς σε όλη τη χώρα.

Η Ελλάδα έχει καταβάλει βαρύτατο φόρο αίματος στα ινδάλματα και στους μέντορες της Χ.Α. στη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής και είναι απαράδεκτο αυτή η κακουργηματική οργάνωση των προδοτών, που θέλουν να καταργήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να λειτουργεί ελεύθερα. Πλησιάζει η ημέρα που θανατώθηκε ο Άγιος Αλέξανδρος και νομίζω πως είναι μια ευκαιρία η κρατική Εκκλησία της Ελλάδας να ζητήσει συγνώμη για τις ασχήμιες των φιλοναζιστών κληρικών της και να αποδοκιμάσει τον Αρχιεπίσκοπο, τους μητροπολίτες και τους ιερείς, που έχουν αγιάσει ή υμνήσει δημόσια τους Σατανιστές-Ναζιστές. Για τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, μιας επισκοπής στον ευρύτερο χώρο ευθύνης της οποίας (Λακωνία) η Χ.Α. πήρε στις τελευταίες (ευρω)εκλογές το μεγαλύτερο από όλη τη χώρα ποσοστό της (15,48%), ο Μιχαλολιάκος «αποκάλυψε» (σε ανύποπτο χρόνο) πως η Αγιότητά του είχε εξαναγκάσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τους γέρους ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος να ψηφίσουν Χ.Α., χωρίς ο δεσπότης, που τον διέψευσε, να απαιτήσει από αυτόν να ανακαλέσει. Υποθέτω πως η αδέκαστη ηγεσία της Δικαιοσύνης μας  θα έχει ήδη διατάξει, όπως οφείλει, έρευνα για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες, που η χλιαρή αντίδραση του μητροπολίτη τις κάνει να δείχνουν αληθοφανείς.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πληροφορηθώ αν ο δημόσιος υπάλληλος ιερέας της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης, που όχι μόνο αγίασε τα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου Αλίμου αλλά και εκφώνησε από το μπαλκόνι λόγο πολιτικής υποστήριξης στην εγκληματική οργάνωση, δίπλα στο χυδαιολόγο Παναγιώταρο (βλ.βίντεο) και στο μύστη των σκοτεινών τελετών του χειμερινού ηλιοστασίου Κασιδιάρη (αθώωση για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία λόγω αμφιβολιών),  έχει αποσχηματιστεί και αν όχι, γιατί;

ΥΓ

Φωτογραφία κάτω από- τη σημαία της Βέρμαχτ. Χειμερινό ηλιοστάσιο: «Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης….. Τότε δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα, και η “Θούλη” και τα “ερμητικά τάγματα” και οι “βόρειοι θεοί” ήταν ακατανόητα πράγματα για μένα. Και θα έπρεπε, μου έλεγε, να δώσει έναν “ιερό όρκο”, στο αίμα και στη φυλή…».

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Ένας Ορθόδοξος μάρτυρας, θύμα των Ναζί

 1. Ο/Η Κάσυ Διάρη, θεούσα του χειμερινού ηλιοστασίου λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63933656

  ΕΘΝΟΣ 13/12/2013

  ΤΟΥΣ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Οι «λεβέντες» ιεράρχες του Ν. Μιχαλολιάκου

  Εύσημα και φιλοφρονήσεις προς αρεστούς ιεράρχες και ύβρεις προς όσους δεν τυγχάνουν της αποδοχής του – ανάμεσά τους και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- απονέμει κατά προκλητικό τρόπο ο Νίκος Μιχαλολιάκος σύμφωνα με νέο βίντεο που έχει περιέλθει στην κατοχή των ανακριτικών αρχών. Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Κονίτσης Ανδρέας και ο Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος ανήκουν στις προτιμήσεις του κρατούμενου στον Κορυδαλλό αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

  Οι «λεβέντες» ιεράρχες του Ν. Μιχαλολιάκου

  Ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος, που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε εκλογές, «μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι», εμφανίζεται σε βίντεο να ενημερώνει για το ποιοι μητροπολίτες «αξίζουν» και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

  Κατά την αξιολόγηση του κ. Μιχαλολιάκου, όπως έχει αποτυπωθεί στο σχετικό βίντεο, που εξετάζουν οι δικαστικές λειτουργοί:

  «Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκ…ρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων… Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

  Διαψεύδει ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος

  Με παρέμβασή του πάντως, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με τον κ.Μιχαλολιάκο και με μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει καθόλου ούτε τον αρχηγό ούτε κανέναν από το κόμμα.

  Πρόσθεσε ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή ενώ για το γηροκομείο είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μητρόπολη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   https://roides.wordpress.com/2013/12/14/14dec13/

   Επακολούθησε παραπλανητική δήλωση του μητροπολίτη Σπάρτης, που προσποιήθηκε πως διάβασε ή άκουσε στην ομιλία Μιχαλολιάκου για Γηροκομείο «Σπάρτης», ενώ ο Φύρερ αναφέρεται απλά σε «Γηροκομείο»:
   …….

   «Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης
   Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
   Ιδρύματα
   […]
   1.Γηροκομείο Σπάρτης
   2.Γηροκομείο Νεαπόλεως
   3.Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων
   4.Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας
   ………..
   Αλλά ακόμη κι αν το Γηροκομείο Σπάρτης οι Άγιοι Ανάργυροι, δεν είναι εκκλησιαστικό,
   ……………
   Από αυτήν τη διστακτική δήλωση, που προσπαθεί να θολώσει τα νερά, προκύπτει σαφώς πως για τον μητροπολίτη η Χ.Α. δεν είναι εγκληματική, σατανιστική, ναζιστική οργάνωση, αλλά πολιτικό κόμμα σαν τα άλλα και αποφεύγει να την καταδικάσει, όπως καταδίκασε τον καλό άνθρωπο που έκανε πολιτικό γάμο, απαγορεύοντας με σκληρότητα τη θρησκευτική κηδεία του. Γνωρίζει όμως ότι ο Φύρερ είναι και “ποιητής” λάτρης του “Σατανικά υπέροχου, τραγόμορφου Μεγάλου Πάνα».

 2. Ο/Η Παππα Στράιχερ, Μπενίτο αγάπη μου λέει:

  http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/06/24/%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%80%cf%80%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1/

  Ο Κασιδιάρης καρφώνει τον Παππά σε μια κίνηση πανικού

  Ο Κασιδιάρης αμφισβήτησε χτες βράδυ τη γνησιότητα της φωτογραφίας που τον απεικονίζει σε βουνό της Αττικής στις 21/12/2012, πιθανότατα κατά τη βραδιά της ορκωμοσίας του Γ. Φουντούλη. Πρόκειται για κίνηση πανικού, τόσο του ίδιου όσο και της συμμορίας.

  Αφενός, γιατί ο Κασιδιάρης έτρεξε να σώσει μόνο το δικό του τομάρι και άφησε ξεκρέμαστο τον υπαρχηγό του Χρήστο Παππά. Ο Παππάς εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά μπροστά στο μνημείο του Μουσολίνι σε μια φωτογραφία του 2009 – κάθε άλλο δηλαδή παρά φωτογραφία “τριάντα χρόνων”.
  Τι είπε γι’ αυτό ο Κασιδιάρης; Τίποτα. Υπόγεια έστειλε βέβαια το μήνυμα: “Η δικιά μου φωτογραφία είναι πλαστογραφημένη. Για των άλλων, ΔΕΝ ΞΕΡΩ”.

  Αφετέρου, γιατί η πρωτότυπη φωτογραφία υπάρχει στην δικογραφία, σε σκληρό δίσκο στελέχους της οργάνωσης, και είναι φυσικά αυτή.
  Τι θα πει ο Κασιδιάρης όταν στο δικαστήριο του επιδειχθεί η φωτογραφία έτσι όπως υπάρχει μέσα στη δικογραφία; Θα ισχυριστεί μήπως ότι την πλαστογράφησε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που την διατηρούσε στον υπολογιστή του; Και αν ναι, γιατί; Ο Κασιδιάρης εξασφάλισε με το χτεσινό του σώου άλλη μια κατηγορία, αυτή τη φορά για πλαστογραφία, που θα αποδειχτεί πανηγυρικά στο ακροατήριο της δίκης.

  Όσο για την ερώτηση που απευθύναμε χτες: η γνήσια φωτογραφία του χειμερινού ηλιοστασίου του 2012 υπάρχει αυτή τη στιγμή στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Τα άτομα που εικονίζονται σε αυτήν (και αυτονόητα και Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ) μπορούν να ζητήσουν από τις ανακρίτριες ένα ακριβές αντίγραφο της φωτογραφίας, ακόμα και με την αιτιολογία πως επιθυμούν να κινηθούν νομικά κατά της εφημερίδας που τη δημοσίευσε ΔΗΘΕΝ πλαστογραφώντας την. Ας το κάνουν. Η αλήθεια είναι τόσο κοντά τους.

 3. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.kathimerini.gr/347529/article/epikairothta/ellada/arximandriths-se-kyklwma-paidofilwn

  28.01.2009
  Αρχιμανδρίτης σε κύκλωμα παιδόφιλων

  Του Γιαννη Σουλιωτη

  Μέλη σε λέσχες παιδόφιλων που διακινούσαν φωτογραφίες με βιασμούς παιδιών ή και βρεφών έξι μόλις μηνών ήταν 25 Ελληνες από επτά πόλεις της χώρας. Πρόκειται για πολίτες υπεράνω υποψίας, καθώς μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ένας Αρχιμανδρίτης από τη Μητρόπολη Σπάρτης,

 4. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Ο αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης της Αλεξανδρείας Αιγύπτου εναντίον της Χρυσής Αυγής για την επίθεσή της κατά των καθαριστριών:

  Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί και ανίψι καθαριστριών.

  Έλαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή, (στην «αργία» της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κ εμάς, να μαγειρέψει ενα πιάτο ζεστο φαγητο, να πλεινει, ν απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να… ξεκουραστεί.

  Αυτή η μάνα μου!

  Αυτές οι Περιστεριώτισες οι μανάδες των φίλων μας, που ξεκινούσαν χαράματα νηστικιές, αφήνοντας τα παιδια στους δρόμους, για να φτάσουν στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό, με κρύο, με βροχή, με χιόνι, με ζέστη και να γίνουν «παραδουλεύτρες» όπως τις έλεγαν οι «Κυρίες», για να μας μεγαλώσουν, με το μεροκάματο τους, να μας μορφώσουν, να γίνουμε άνθρωποι. Και οι περισσότεροι γίναμε!

  Κ οταν επέστρεφε η μάνα απ τη δουλεία, έχοντας μεσα στην τσάντα της την βρεγμένη της ρόμπα που φορούσε οταν σφουγγάριζε με τα γόνατα τα πατώματα, μικρός εγώ, πολύ μικρός, την ρώταγα με αγωνία:

  – Μαμά τι μου έφερες?

  – Κούραση παιδί μου, η απάντηση της. Κούραση.

  Μεγαλώσαμε με τα ρούχα που έδιναν οι «Κυρίες» στη μάνα μας για ψυχικό. Δικό μας ρούχο δεν είχαμε. Αποφόρια. Μ αυτά ντυνόμασταν.

  Μανάδες ηρωίδες!

  Σ αυτές τις μανάδες σήκωσε το χέρι του ο Φασισμός. Αυτές τις μανάδες χτύπησαν οι «μπράβοι» των 500 ευρώ.

  Αντι να φιλήσουν το χέρι τους,τις έστειλαν στα νοσοκομεία.

  Αυτοί που σκότωσαν τον «αδελφό» μας και το «παιδί» μας, τον Γρηγορόπουλο,

  αυτοί που προσφέρουν ασυλία στους Ναζιστές, σάρκα από την σάρκα τους, αυτοί που πουλάνε πρέζα στις πιάτσες για να μην ξυπνήσει ποτέ ο λαός, αυτοί που εκδίδουν πόρνες για να μαζεύουν τα ποσοστά,

  αυτοί που φέρονται απάνθρωπα στους μετανάστες,

  αυτοί που εκβιάζουν καταστηματάρχες,

  αυτοί που πάντα υπηρετούν την εκάστοτε εξουσία πιστά, οι ταγματαλήτες στην κατοχή, οι ασφαλίτες στη χούντα, για να λάβουν ως ανταπόδωση το » μέρισμά τους..» τόλμισαν και σήκωσαν το βέβυλο χέρι τους, στις μανάδες μας.

  Σ ολα αυτά τα ανθρωπάρια, με τους γυμνασμένους μύες και το ελάχιστο μυαλό, που με την στάση και την συμπεριφορά τους έφτυσαν τις ίδιες τις μανάδες τους, γυρίζω την πλάτη.

  Σκληραίνω την καρδιά μου.

  Δεν τους ευλογώ πια. Δεν μου βγαίνει.

  Δεν έχω ευχή γι’ αυτούς.

  Ολοι αυτοί, θα με βρούν μπροστά τους, στον αγώνα.

  Φωνάζω δυνατά:

  Ξυπνήστε όλοι, ξύπνα επιτέλους λαέ του Θεού πριν να ειναι αργά.

  «ΑΚΟΥΣΑΤΕ οὖν, βασιλεῖς, καὶ σύνετε· μάθετε, δικασταὶ περάτων γῆς. 2ἐνωτίσασθε οἱ κρατοῦντες πλήθους καὶ γεγαυρωμένοι ἐπὶ ὄχλοις ἐθνῶν· 3ὅτι ἐδόθη παρὰ τοῦ Κυρίου ἡ κράτησις ὑμῖν καὶ ἡ δυναστεία παρὰ ῾Υψίστου,ὃς ἐξετάσει ὑμῶν τὰ ἔργα καὶ τὰς βουλὰς διερευνήσει· 4 ὅτι ὑπηρέται ὄντες τῆς αὐτοῦ βασιλείας οὐκ ἐκρίνατε ὀρθῶς, οὐδὲ ἐφυλάξατε νόμον, οὐδὲ κατὰτὴν βουλὴν τοῦ Θεοῦ ἐπορεύθητε. 5 φρικτῶς καὶ ταχέως ἐπιστήσεται ὑμῖν,ὅτι κρίσις ἀπότομος ἐν τοῖς ὑπερέχουσι γίνεται…»

  Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Για την αγιοποίηση του Νεομάρτυρος κουβέντα;
  επιλεκτικοί και στις αγιοποιήσεις;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κυρία,
   υποθέτω πως το σύντομο και ασαφές αυτό σχολιάκι το απευθύνετε σε εμένα, υπονοώντας πως δεν τίμησα δεόντως την αγιοποίηση του Νεομάρτυρα, μια προφανώς άδικη κατηγορία.
   Μου δίνετε όμως την ευκαιρία να πω πως η Αγιοποίηση του ρομαντικού, ιδεαλιστή, ανθρωπιστή, δημοκρατικού, ηρωϊκού και καλλιεργημένου αυτού νέου, είναι μια εξαίρεση των εξαιρέσεων για το εξευτελισμένο ιερατείο της Ανατολικής Εκκλησίας που έχει διαστρέψει την έννοια του Καλού, αγιοποιώντας κάθε βασιλικό κάθαρμα της Ανατολικής Ευρώπης και κάθε διαστροφικό και αγράμματο καλόγερο που πέρασε τη ζωή του μέσα στην ανωμαλία, διαφθείροντας αφελείς και δυστυχισμένους φτωχούς νέους και παιδάκια, φανατίζοντας υστερικά γυναικάρια και ασχολούμενος με μαντείες ή διηγήσεις των πιο απίθανων θαυμάτων.
   Στο παρακατω σάιτ
   http://jimandnancyforest.com/2012/02/schmorell-canonization/
   θα δείτε την αντίδραση-σχόλιο (2) μιας Ρωμιάς από τη Λέσβο (Eugenia), που αναρωτιέται πότε πρόλαβε να αγιάσει ο Αλέξανδρος αφού το σώμα του δεν διατηρήθηκε άφθαρτο σαν τις μούμιες της Εκκλησίας και δεν θαυματούργησε σαν Ινδός φακίρης! Η ηλίθια και βλάσφημη αυτή πιστή της Ορθόδοξης Μαύρης Μαγείας επικαλείται τη σουργελοκατάσταση των τοπικών «αγίων» Ραφαήλ και σια που το ανίερο παπαδαριό (Ευγενία Κλειδαρά κλπ) επινόησε για να αυξήσει τα κέρδη του. Πλήρης τρικυμία εν κρανίω και παντού.
   Τέλος πάντων, η ομαδα του Λευκού Ρόδου περιλάμβανε και μια νέα γυναίκα, τη Σόφι Scholl, που τα εθνικιστικά κτήνη οδήγησαν κι αυτήν στη γκιλοτίνα. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
   http://www.dw.de/exhibition-honors-courage-of-white-rose-anti-hitler-movement/a-14860080
   αν είστε γερμανόφωνη
   εδώ
   http://www.bpb.de/geschichte/nationalsozialismus/weisse-rose/60984/alexander-schmorell

 6. Ο/Η IK λέει:

  Ο εικονιζόμενος ιερέας στο βίντεο είναι ο Αρχιμανδρίτης Γ……Χ…., εφημέριος του Ι. Ναού αγίου …. Αλίμου.
  Το βίντεο δεν πρέπει να είναι πρόσφατο. Ενδέχεται να είναι προ ετών, όταν εγκαινιάστηκε το κέντρο της Χ.Α.
  Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια συνέντευξη από τον συγκεκριμένο ιερέα, αν εξακολουθεί να πιστεύει, σε όσα διακήρυξε τότε, κατά τον αγιασμό και πως βλέπει τη Χ.Α. μετά τις αποκαλύψεις και τις καταδίκες.

  ΙΚ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη,
   αλλά έσβησα το όνομα του ιερέα και του ναού του γιατί δεν έχω χρόνο να εξακριβώσω την ακρίβεια της πληροφορίας σας, παρ’όλο που είμαι βέβαιος πως ξέρετε τι λέτε.
   Το βίντεο συνοδεύεται από το εξής σημείωμα:

   «O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας»
   .

   Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτ 2012

   Μήνυμα συμπαράστασης Ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Τ.Ο. Αλίμου και το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου, Ηλία Κασιδιάρη
   _____________
   Τη ίδια ημερομηνία, 30.10.2012 δίνει και η ειδησεογραφία:

   http://www.vimaonline.gr/20/article/8267/egkainiasthkan-ta-grafeia-ths-xryshs-ayghs-ston-alimo
   Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο

   30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012,
   Παρουσία οπαδών και φίλων του κόμματος της Χρυσής Αυγής έγιναν χθες τα εγκαίνια του γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα Νότια προάστια, στη συμβολή, σχεδόν, της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Αμφιθέας.

   Μετά τον αγιασμό ο ιερέας απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης και προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής να συνεχίσουν τον Αγώνα για την Πατρίδα, την Θρησκεία και τα Ιδανικά κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία………..
   ________________

   Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον ιερωμένο.
   Η δράση της Χρυσής Αυγής, η ναζιστική της ιδεολογία και ο σατανισμός της είχαν ήδη καταγραφεί με εκατοντάδες δημοσιεύματα αλλά και αν ακόμη υποθέσουμε πως ο αρχιμανδρίτης μελετούσε σαν το Χουντόδουλο και δεν γνώριζε, δεν φαίνεται να είναι τυφλός και το τι είναι η Χ.Α. είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.
   Θεωρώ ως δείγμα των αδυναμιών του Τύπου και των κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης ότι ο εν λόγω βλάσφημος αρχιμανδρίτης όχι μόνο δεν έχει καταγγελθεί μαζί με τον επίσκοπό του (Ν.Σμύρνης) που τον συγκαλύπτει, αλλά δεν έχει έστω ερωτηθεί σε τι θεό πιστεύει. Η χώρα αυτή χωνεύει χιλιάδες ατιμίες

   • Ο/Η Psycho λέει:

    Ενώ ο εμπλεκόμενος εδώ και εκεί δρ Ψυχώ Κ.Παρασχάκης της Χ.Α. Δαφνίου ζητάει και τα ρέστα και μηνύει εκλεκτό συνάδελφο διευθυντή Θ.Μεγαλοοικονόμο
    (θα σας έχω νέα αργότερα)

    http://www.avgi.gr/article/3107333/pattakos-adonis-xristodoulos
    Παττακός, Άδωνις, Χριστόδουλος
    Ανανδρανιστάκης Γιώργος
    |
    24.06.2014

    «Εις τον έγκριτον, ελλογιμώτατον, ιστορικόν συγγραφέαν, αξιότιμον φίλον μου, κύριον κ. Γεωργιάδην Άδωνιν, με όλην μου την εκτίμησιν και τας εγκαρδίους, πασχαλίους ευχάς». Αυτή ήταν η ιδιόχειρη αφιέρωση στο βιβλίο που είχε στείλει ο Στυλιανός Παττακός το 2005 στον Άδωνι Γεωργιάδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑΟΣ, τότε. Πρόκειται για το «Οδοιπορικό ενός στρατιώτου 90 ετών», το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικώς με τίτλο «Ο Αγκών μου», όμως ο εκδοτικός οίκος άλλαξε γνώμη, διότι φοβήθηκε ότι θα παραπέμπει σε εγχειρίδιο ορθοπεδικής.

    «Δεν καταλαβαίνω την κατηγορία», αντέδρασε ο Άδωνις του 2014. «Αν εγώ γράψω σε ένα βιβλίο αφιέρωση στον κ. Τσίπρα, πάει να πει ότι εκείνος έχει πολιτικές σχέσεις μαζί μου;» ερώτησε ευλόγως. Όντως, αν ο Γεωργιάδης γράψει σε βιβλίο αφιέρωση στον Τσίπρα, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν όμως ο Τσίπρας πάρει το βιβλίο του Γεωργιάδη και το βάλει σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη του, τότε όσο να ΄ναι υπάρχει κάποιο προβληματάκι. Εν πάση περιπτώσει, να κρατήσουμε ότι ο Άδωνις συγκρίνει τον εαυτό του με τον αρχιχουνταίο Παττακό και τούτο είναι αναμφίβολα ένα πρώτο βήμα αυτογνωσίας.

    Τουλάχιστον ο Άδωνις το παρέλαβε το βιβλίο χωρίς να στείλει ευχαριστήρια επιστολή, σε αντίθεση με τον μακαριστό Χριστόδουλο που είχε γράψει στον Παττακό τα εξής: «Στρατηγέ (σ.σ.: ο Παττακός έχει εκπέσει του αξιώματός του, λόγω εσχάτης προδοσίας), με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το πόνημά σας και σας ευχαριστώ πολύ. Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας, υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία. Μετ’ ευχών διαπύρων, ο Αθηνών Χριστόδουλος». Ιστορία επί πτωμάτων έγραψε ο Παττακός, αλλά ο Χριστόδουλος διάβαζε και δεν άκουγε τα βογκητά.

    Ό,τι και να κάνουνε, ό,τι και να λένε, οι λογής ακροδεξιούληδες είναι βαθύτατα δεμένοι με τη χούντα της 21ης Απριλίου, είναι η Επανάστασίς τους, η Νεφελοκοκκυγία τους, η επί της Γης ενσάρκωση των ελπίδων και των φαντασιώσεών τους. Ακούνε «Γιώργης Παπαδόπουλος» και το στήθος τους φουσκώνει από περηφάνια, το στήθος φουσκώνει και το μάγουλο υγραίνεται από τα δάκρυα για τον μεγάλο εκλιπόντα. Ακούνε «Απρίλης» κι αντί ο νους τους να πάει στον Έλιοτ, «ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός» και τα τοιαύτα, πάει ντουγρού στον Κατσαρό και τον Οικονομίδη: «Μέσα στ’ Απρίλη τη Γιορτή/ το Μέλλον χτίζει η Νιότη/ αγκαλιασμένοι – δυνατοί μ’ Εργάτη, Αγρότη, Φοιτητή/ και πρώτο τον Στρατιώτη».

    Δεν θέλουν να αρνηθούνε το ηρωικό παρελθόν τους, διότι είναι βέβαιοι ότι προοιωνίζεται και ένα ηρωικό μέλλον. Δεν μπορούν να αρνηθούν επ’ ουδενί τον Στυλιανό Παττακό, τον εκατοχρονίτη στρατηγό, που μετά τον θάνατο του Ντερτιλή είναι ο τελευταίος επιζών. Ακούνε οι κρυφοί και φανεροί ακροδεξιοί «Παττακός» και το χέρι τους πιάνει ενστικτωδώς το μαντήλι για να χορέψουν όλοι μαζί το ηρωικό τσάμικο από τα παλιά: «Φτωχές μανάδες γέννησαν τους τέσσερις μεγάλους/ τον Γιώργη Παπαδόπουλο/ τον Παττακό και άλλους».

 7. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

 8. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Οι τελευταίες μέρες της Σόφης Σολ
  Η Sophie- Magdalena Scholl (9 Μαΐου 1921 – 22 Φεβρουαρίου 1943) Γερμανίδα φοιτήτρια και αντιπολεμική ακτιβίστρια, δραστηριοποιήθηκε με την αντιστασιακή οργάνωση «Weiße Rose» ( Λευκό Ρόδο ), που είχε ιδρύσει μαζί με τον αδελφό της Hans Scholl και άλλους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, κάνοντας αντίσταση κατά του ναζιστικού καθεστώτος στην χιτλερική Γερμανία.
  Τον Φεβρουάριο του 1943 συνελήφθησαν ,όταν έκαναν διανομή αντιπολεμικών φυλλαδίων στο Πανεπιστήμιο μαζί με τον αδελφό της Hans , με αποτέλεσμα να δικαστούν για εσχάτη προδοσία με συνοπτικές διαδικασίες από κοινού με το άλλο μέλος της οργάνωσης Christoph Probst (πατέρα τριών παιδιών) και να καταδικαστούν από το ναζιστικό καθεστώς σε εκτέλεση με απαγχονισμό. Μέσα σε πέντε μέρες (22.02.1943 ) εκτελέστηκαν , αφού τελικά οδηγήθηκαν στην λαιμητόμο.
  Από το 1970, στην Ομοσπονδιακή Γερμανία άρχισε να γιορτάζεται η 22α Φεβρουαρίου στη μνήμη των αδελφών Scholl , ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε δύο μεγάλους ήρωες της Γερμανίας ,που αντιτάχθηκαν ενεργά στο Τρίτο Ράιχ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 9. Ο/Η Kάσυ Παναγιώ, μοναχή λέει:

  Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

  Τό ἑσπέρας τῆς Δ΄ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, 25 Μαρτίου, σε Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό, Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης ὁμίλησε μέ θέμα «Ἡ ἀγάπη»

 10. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=210475

  26/06/14
  Οι καταγγελίες του δόκτορα Ψυχώ

  Τα πεπραγμένα του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής ψυχίατρου Κ. Παρασχάκη, ο οποίος εθίγη με όσα του καταμαρτυρούνται κι ενώ παραμένει διευθυντής στο ΨΝΑ μηνύει συνάδελφό του.

  Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

  Ο άνθρωπος που εθίγη επειδή χαρακτηρίστηκε χουντικός και ναζιστής έχει κάνει έκκληση από εκπομπή του καναλιού Kontra στους ενεργούς στρατιωτικούς να πάρουν πραγματικά τα όπλα, ενώ είναι αυτός που έδινε πιστοποιητικά κατάθλιψης στη Θέμιδα Σκορδέλη ώστε να αναβάλλεται η δίκη της για μαχαίρωμα ενός Αφγανού
  Ο άνθρωπος που εθίγη επειδή χαρακτηρίστηκε χουντικός και ναζιστής έχει κάνει έκκληση από εκπομπή του καναλιού Kontra στους ενεργούς στρατιωτικούς να πάρουν πραγματικά τα όπλα, ενώ είναι αυτός που έδινε πιστοποιητικά κατάθλιψης στη Θέμιδα Σκορδέλη ώστε να αναβάλλεται η δίκη της για μαχαίρωμα ενός Αφγανού

  (…)
  Το 2012, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, όπου είχε πάει ως καλεσμένος, δήλωσε πως «εγώ, σαν Κώστας Παρασχάκης, κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών».

  Για τις απόψεις του που εκφράστηκαν στην εκπομπή, μάλιστα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

  Ενας ανοιχτά δηλωμένος ναζιστής ψυχίατρος, υποψήφιος στο παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο παραμένει διευθυντής ενός από τα 9 ψυχιατρικά τμήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών παρά τη σειρά καταγγελιών εις βάρος του, αλλά άσκησε και μήνυση κατά του γνωστού ψυχιάτρου, επίσης διευθυντή στο Δαφνί, Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος έχει αναδείξει τις πρακτικές του αποκαλούμενου «δρ Ψυχώ» της εγκληματικής οργάνωσης. Ο λόγος για τον φιλοχουντικό Κωνσταντίνο Παρασχάκη, ο οποίος κατηγορεί τον Μεγαλοοικονόμου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της παράβασης καθήκοντος, σε μια υπόθεση που ξεπερνά την ιδεολογική διαμάχη δύο γιατρών και στόχο έχει την ποινικοποίηση του αντιφασιστικού αγώνα.

  (….)
  Ο Παρασχάκης έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο ψυχίατρος που έδινε ιατρικές βεβαιώσεις στην «αγανακτισμένη» κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα και κατηγορούμενη για το μαχαίρωμα Αφγανού, Θέμιδα Σκορδέλη. Χάρη σε αυτές τις βεβαιώσεις, που παρουσίαζαν τη Σκορδέλη να πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής», η κατηγορούμενη έχει κερδίσει συνεχόμενες αναβολές της δίκης της.

  ● Ο ίδιος παραδέχεται ότι εξέδωσε έξι πιστοποιητικά για να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ομολογεί ότι δεν τα πρωτοκόλλησε διότι, όπως λέει, δεν προορίζονταν για δικαστική χρήση και μ’ αυτόν τον τρόπο καταπολεμούσε τη γραφειοκρατία, ενώ για το ότι είπε ψέματα στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου όταν τον ρώτησαν για συγκεκριμένη περίπτωση χρυσαυγίτη, απάντησε πως δεν… θυμόταν.

  Ο Παρασχάκης τον Νοέμβρη του 2013 τέθηκε σε αυτοδίκαιη τρίμηνη αργία, η οποία με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη εφαρμόστηκε αναδρομικά από τις… 18 Οκτωβρίου 2013 με αποτέλεσμα να επανέλθει στα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2014. Στη συνέχεια ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια. Επανήλθε στο νοσοκομείο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου 2014.

  Χαιρετά… δωρικά

  Ενώ αρνείται όπου βρεθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία, χαρακτηρίζει «αρχαίο δωρικό» τον ναζιστικό χαιρετισμό που συχνά-πυκνά χρησιμοποιούσε σε δημόσιες εμφανίσεις του. Παρότι ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση πια με τη Χρυσή Αυγή, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία στο πλαίσιο συζήτησης με γιατρούς του ΨΝΑ, στις 6 Ιουνίου 2014, ο Παρασχάκης δεν διστάζει να επαναλάβει: «Ναι στη Χρυσή Αυγή. Να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος».

  Πριν από λίγες μόλις μέρες ο νέος υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ στο Δαφνί σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε ασθενή με σοβαρή ψυχική ασθένεια. Το όνομα του ψυχιάτρου Κ. Παρασχάκη φέρεται να εμπλέκεται έμμεσα και σε αυτήν την υπόθεση.

 11. Ο/Η πρεσβύτερος λέει:

  Σας συγχαίρω για το άρθρο σας και επιτραπείτω μοι να προσθέσω πως οι δαίμονες του Χίτλερ αποκεφάλισαν τον ευλογημένο εν Αγίοις Νεομάρτυρα Αλέξανδρο (λαιμητόμω ετελειώθη) η χάρις του οποίου να σκέπει το μπλογκ σας, θέλοντας να αντιστρέψουν το βιβλικό «αυτός σου τηρήσει κεφαλήν, και συ τηρήσεις αυτού πτέρναν».
  Ο Αρχέγονος Όφις, ο οποίος και τότε εκεί και τώρα εδώ κατευθύνει τους Ναζιστές, ενόμισε έτσι πως συνέτριψε την κεφαλήν του ζώντος Νεομάρτυρα, η χάρις του Θεού όμως συνέτριψε τους Ναζί στα πεδία των μαχών και στη δίκη της Νυρεμβέργης.

 12. Ο/Η Kάσυ Διάρη αγαπό τι βεία λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=35157
  Γιάννης Παντελάκης

  Χθες, δυο φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις απολογίες Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού έπεσαν θύματα των νεοναζιστών οπαδών της Χρυσής Αυγής. Λόγω της μεγάλης συχνότητας ανάλογων γεγονότων, μοιάζει συνηθισμένο. Συνηθισμένη και η συνέχεια. Οι δυο φωτορεπόρτερ χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες, η ένωσή τους έκανε καταγγελίες μιλώντας μάλιστα για δολοφονικό χτύπημα και το υπουργείο αν δεν απάντησε ακόμα, μπορούμε να προβλέψουμε τι θα πει, όταν και αν απαντήσει: Ότι θα γίνει έρευνα για τα γεγονότα. Έρευνες έχουν γίνει ή υποτίθεται ότι έχουν γίνει πολλές. Όλες δεν κατέληξαν πουθενά. Κανένας απ’ όσους κατηγορήθηκαν για άσκηση βίας εναντίον φωτορεπόρτερ δεν κάθισε στο σκαμνί. Τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια που οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια έχουν πολλαπλασιαστεί

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/#more-3792

  Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας

  Posted by Βασιλική Μετατρούλου στο 2014/09/01

  …………………….
  Και το δεύτερο απόσπασμα, μιλάει για τον Χριστιανισμό και τους λόγους για τους οποίους τον απορρίπτουν.

  Δεν ξέρει που να πρωτοσταθεί κανείς, από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει, -και αυτό άσχετα αν είναι Χριστιανός ή αν δεν πιστεύει.

  # Πρώτ’ απ’ όλα -λένε- η ψυχή. Ολοι οι άνθρωποι έχουν ψυχή, και γι’ αυτό είναι ίσοι ενώπιον του Θεού, όμως αυτό δεν μπορεί να ισχύει, αφού εκείνοι -οι ναζιστές- ξέρουν καλά ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ίσοι.

  # Ο Χριστιανισμός είναι εξ ολοκλήρου απορριπτέος, απλά και μόνο γι’ αυτό, επειδή -λένε- η ψυχή αντιτίθεται στη φύση που εκπροσωπεί το κακό, σύμφωνα με τον Χριστιανισμό -ισχυρίζονται οι εθνικοσοσιαλιστές

  # Επίσης, η ηθική του Χριστιανισμού -λένε- είναι διεφθαρμένη, αφού δεν θεμελιώνεται επάνω στους νόμους της φύσης. Είναι μια θρησκεία για αποτυχημένους και ανίκανους ονειροπόλους, που δεν μπορούν να ζήσουν., και οι Χριστιανοί είναι τρομαγμένα και θλιβερά προϊόντα μισανθρώπων αντιλήψεων.

  # Ο Χριστιανισμός εκπροσωπεί μια διεστραμμένη και μισάνθρωπο στάση απέναντι στη ζωή και δεν έχει θέση σε καμιά υγιή κοινωνία.

  # Είναι πνευματική αρρώστεια, είναι μια μολυσματική νόσος του πνεύματος, και οι Χριστιανοί είναι τρομαγμένα και θλιβερά προϊόντα μισανθρώπων αντιλήψεων.

  Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στη φωτοτυπία, για να διαπιστώσετε μόνοι σας ποιοι είναι πνευματικά νοσούντες και ασταθείς. Γνωρίζουμε καλά, είναι οδυνηρή η ανάγνωση τέτοιων κειμένων.
  …………………….

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/#more-3792

 14. Ο/Η eklag λέει:

  Πώς μας ξέφυγε τούτη η απαντησούλα;
  Σύντομοι εσμέν,ασαφείς ΠΟΤΕ.
  Καλό αποκαλόκαιρο!

 15. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/60107

  Πώς το σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου έλιωσε καρδιές σήμερα στο ελληνικό Facebook .

  Με δυο λόγια

  Από τον
  ΑΡΗ
  ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος ανέβασε σήμερα στο σάιτ του αυτό:

  Παπα-Στρατής Δήμου (1958-2015): In Memoriam


  Την εικόνα συνόδευε ένα λινκ που έγραφε λίγα πράγματα για τον Παπα-Στρατή:

  Η εικόνα του Παπα-Στρατή Δήμου που πέθανε την ίδια μέρα με το μικρό αγοράκι, να το κουβαλάει με τρυφερότητα ζωντανό, γκρεμίζοντας τους φράχτες είναι απλά συγκλονιστική. Ενσωμάτωσε όλη την κρυμμένη ανθρωπιά μας, τις ελπίδες μας, την ομορφιά της προσφοράς στον πλησίον μας.
  Ο Πατέρας Ευστράτιος Δήμου, ή «Παπα-Στρατής» για τους περισσότερους, κάθεται στην αυλή του σπιτιού του, περιτριγυρισμένος από λουλούδια σε πήλινες γλάστρες, μια μικρή βερικοκιά και τον τεράστιο σαν αρκούδα σκύλο του, τον Σίμπα. Από μια φωλιά στον τοίχο, χελιδόνια πετούν ψηλά στον ουρανό πάνω από τη Λέσβο.

  Έχει μεγάλα γκριζογάλανα μάτια, γεμάτα σπιρτάδα, μακριά πλούσια γκρίζα γενειάδα και τα μαλλιά του δεμένα σε αλογοουρά. Φοράει ένα σκούρο μπλε ράσο και δερμάτινα σανδάλια. Πάσχει από μια χρόνια αναπνευστική ασθένεια και πρέπει να είναι μονίμως συνδεδεμένος με σωληνάκι σε μια φιάλη που του χορηγεί οξυγόνο κατευθείαν στους πνεύμονές του

  Ο Παπα-Στρατής, μαζί με άλλους ντόπιους εθελοντές στο χωριό Καλλονή, βοηθάει πρόσφυγες από το 2007 μέσω της ΜΚΟ «Αγκαλιά». Όλα αυτά τα χρόνια υπολογίζει ότι έχει βοηθήσει γύρω στους δέκα χιλιάδες ανθρώπους, καθώς και αρκετούς ντόπιους όταν βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση. Αλλά ποτέ πριν δεν είχε ξαναδεί τόσο πολλούς πρόσφυγες να ζητούν βοήθεια.
  «Κάθε μέρα καταφτάνουν στην Καλλονή 100-200 άτομα», λέει ο 57χρονος ιερέας. «Οι ντόπιοι τούς λένε να έρχονται σε εμάς για βοήθεια. Τους δίνουμε φαγητό, νερό, γάλα για τα μωρά, παπούτσια, ρούχα. Μπορούν επίσης να μείνουν εδώ: έχουμε κουβέρτες και στρώματα».

  Λίγες μέρες πριν πεθάνει, είχε γράψει: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν.
  Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν.
  Επίσης, θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου, οι άνθρωποι του πολέμου, τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά για την ειρήνη και την αγάπη. Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι».

 16. Ο/Η Εco λέει:

  http://jungle-report.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

  Η Σόφι Σολ και η νεανική αντίσταση στο φασισμό

  τάδε έφη SFY

  22 Φεβ 2014 , 2:38 μ.μ.

  «Δεν θα σωπάσουμε. Είμαστε η συνείδησή σας.

  Ποτέ δεν θα κάνουμε ειρήνη μαζί σας.»

  (Από το τέταρτο φυλλάδιο του Λευκού Ρόδου.)

  Στις 22 Φεβρουαρίου του 1943 και κατόπιν μιας δίκης-παρωδίας (μια γεύση της μπορείτε να πάρετε εδώ) καταδικάστηκαν σε θάνατο δια αποκεφαλισμού η Σόφι Σολ (Sophie Scholl, 22 χρονών), ο αδερφός της Χανς (Hans Scholl, 25 χρονών) και ο Κρίστοφ Προμπστ (Christoph Probst, 24 χρονών), μέλη της γερμανικής νεολαιΐστικης αντιναζιστικής οργάνωσης «Λευκό Ρόδο».

  Τέσσερις ημέρες πριν, η Σόφι και ο Χανς είχαν γίνει αντιληπτοί όταν έριξαν φυλλάδια αντιχιτλερικού περιεχομένου στους διαδρόμους του κτηρίου της σχολής τους. Συνελήφθησαν από την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι συλλήψεις και άλλων μελών της οργάνωσης.

  Το Λευκό Ρόδο έδρασε στη ναζιστική Γερμανία από τον Ιούνιο του 1942 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1943 και είχε ως έδρα το Μόναχο. Τα μέλη του ήταν κυρίως φοιτητές και μαθητές. Στο διάστημα δράσης τους, οι νεολαίοι του Λευκού Ρόδου τύπωσαν και διένειμαν σε χιλιάδες αντίτυπα έξι φυλλάδια με τα οποία προσπάθησαν να αφυπνίσουν και να εξεγείρουν το γερμανικό λαό κατά του ναζιστικού καθεστώτος.

  Τα βαθύτερα κίνητρα της οργάνωσης ήταν πνευματικά και ανθρωπιστικά, ενώ τα αδέρφια Σολ ήταν επηρεασμένα και από τις χριστιανικές λουθηρανικές καταβολές τους, καθώς θεωρούσαν ότι η ναζιστική βία στρέφεται πρωτίστως κατά των βασικών ευαγγελικών αξιών και της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης (κυρίως μετά τη διάδοση της είδησης για τη θανάτωση δεκάδων χιλιάδων ατόμων με νοητική υστέρηση, με τη χρήση δηλητηριωδών αερίων).

  Το πρώτο φυλλάδιο που τύπωσαν τα μέλη του Λευκού Ρόδου έγραφε μεταξύ άλλων:

  «Ποιος από εμάς μπορεί να φανταστεί την ντροπή που θα πέσει επάνω μας και επάνω στα παιδιά μας όταν θα βγουν στο φως τα τρομερά εγκλήματα που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία;»

  Στο δεύτερο έγραψαν:

  «Μετά την κατάκτηση της Πολωνίας, 300.000 Εβραίοι δολοφονήθηκαν σ αυτή τη χώρα με τον πιο κτηνώδη τρόπο. Οι Γερμανοί κοιμούνται τον ηλίθιο ύπνο τους και ενθαρρύνουν τους φασίστες εγκληματίες.»

  Η εκδίκηση για τις εκτελέσεις των νεαρών αντιστασιακών ήλθε από μέλη της οργάνωσης που είχαν γλυτώσει τις συλλήψεις. Οι δεύτεροι έβγαλαν λαθραία από τη Γερμανία το τελευταίο φυλλάδιο του Λευκού Ρόδου. Οι Σύμμαχοι το τύπωσαν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, που τα έριξαν αεροπορικώς σε πόλεις του Γ’ Ράιχ με τον τίτλο «Το Μανιφέστο των φοιτητών του Μονάχου».

  Η Σόφι Σολ και οι συναγωνιστές της του Λευκού Ρόδου αποτελούν μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις ενδογερμανικής αντίστασης στον Χίτλερ κατά τη ναζιστική περίοδο και ως εκ τούτου καταλαμβάνουν ιδιαίτερη θέση στη συλλογική μνήμη των σύγχρονων Γερμανών. Ίσως γιατί το παράδειγμά τους μειώνει τη ντροπή τους για τη γενιά των παππούδων τους οι οποίοι μερικές δεκαετίες πριν γοητεύτηκαν, φανατίστηκαν και μάτωσαν μέχρι τέλους για έναν παράφρονα κακοποιό και τη συμμορία του, αφού πρώτα μάτωσαν ανελέητα τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης.

  Επίκαιρο παραμένει μέχρι σήμερα το ερώτημα γιατί ένα κομμάτι της νεολαίας των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι ευεπίφορο σε ρατσιστικές αντιλήψεις και προσελκύεται από ναζιστικά και φασιστικά κινήματα. Είναι το τεκμήριο της νεανικής ηλικίας η απόλυτη δικαιολογία για την ένταξη σε νεοναζιστικές δολοφονικές οργανώσεις;

  Την απάντηση τη δίνει η Τράουντλ Γιούνγκε, η οποία διετέλεσε τελευταία γραμματέας του Χίτλερ μέχρι και τη μέρα της αυτοκτονίας του στο φύρερμπούνκερ του Βερολίνου. Όταν η Γιούνγκε προσλήφθηκε ως ιδιαιτέρα του Χίτλερ το 1942, ήταν μόλις 22 χρονών. Η δήλωσή της προέρχεται από την ταινία «Η Πτώση», που εν πολλοίς έχει βασιστεί στις μαρτυρίες της για τις τελευταίες μέρες στο χιτλερικό καταφύγιο της καγκελαρίας:

  «Φυσικά, τα φριχτά πράγματα που άκουσα στη δίκη της Νυρεμβέργης… με συγκλόνισαν βαθύτατα. Αλλά δεν έβλεπα το συσχετισμό με το δικό μου παρελθόν. Ήμουν ικανοποιημένη που δεν έφταιγα προσωπικά και δεν γνώριζα όλα αυτά τα πράγματα… Μια μέρα όμως πέρασα μπροστά από το μνημείο που είχε στηθεί για τη Σόφι Σολ στη Φραντς-Γιόζεφ-Στράσε κι είδα ότι είχε γεννηθεί την ίδια ημερομηνία με μένα κι εκτελέστηκε τη χρονιά που άρχισα να δουλεύω για τον Χίτλερ. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα πραγματικά ότι δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι ήμουν μικρή κι ότι θα μπορούσα να είχα καταλάβει.»

 17. Παράθεμα: Μαρία Ελισάβετ Σκόμπτσοβα | Θησαυρός Γνώσεων και ευσεβείας (II)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.