Γιατί «η Χούντα» έκλεισε την ιερατική Σχολή Κορίνθου;

[Απάντηση στον «ομοφοβικό» δεσπότη της πόλης, για υπογεννητικότητα-μεταναστευτικό]

27 Οκτωβρίου 1929: Δίπλα στον πρωθυπουργό ο ρασοφόρος με τα ευγενικά χαρακτηριστικά είναι ο δεσπότης Δαμασκηνός, ιδρυτής της ιερατικής Σχολής

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Προσπαθούμε να απαντάμε όσο μπορούμε στα συνεχή κρούσματα της ιερής υποκρισίας. Πρόσφατα (25.6.2018), μια κραυγή εθνικής αγωνίας έσκισε τον αέρα: «Κορίνθου Διονύσιος: «Oι Έλληνες είναι πλέον ένας λαός που συνεχώς γερνάει». «.. ο Σεβασμιώτατος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική Ορθόδοξη οικογένεια…οι νέοι μας φοβούνται να κάνουν παιδιά…η χώρα μας έχει καταστεί χώρα υποδοχής μεταναστών, οι οποίοι συνεχώς πληθαίνουν, αυξάνεται..ο κίνδυνος της εξαλείψεως του Έλληνα, όπως τον γνωρίζαμε έως σήμερα». Ο ίδιος με αφορμή την ψήφιση του σχετικού νόμου για τους ομοφυλόφιλους, είχε ευχηθεί στον ευσεβή άθεο πρωθυπουργό να παντρευτούν τα παιδιά του με σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων (3 Ιαν 2016-left/gr: «Έχει η Κόρινθος Τεχεράνη; Μητροπολίτης Διονύσιος ο ομοφοβικός»).

Δεν βρίσκω τον ελάχιστο λογικό ειρμό στις κραυγές του δεσπότη, που είναι πλήρης αντιφάσεων. Ανησυχεί για την υπογεννητικότητα, αλλά ο ίδιος είναι άγαμος και άτεκνος. Τουλάχιστον ο προκάτοχός του, ο αυστηρός  συγγραφέας της «Κλειδός των Ιερών Κανόνων», τρόφιμος του εθνικόφρονος παιδεραστικού Τάγματος ανήλικων ρασοφορούντων του μητροπολίτη Φωστίνη και μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων Παντελεήμων, διατηρούσε μια ελπίδα πατρότητας, συμβιώνοντας ο Κανονολόγος αντικανονικά (ποινή καθαίρεση) στη Μητρόπολη, με μια διάσημη στην  Κόρινθο ευπαρουσίαστη «συνείσακτη», με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση (με αναστολή φυσικά):  «Για τι κατηγορείται ο κ. Παντελεήμων» (ΤΟ ΒΗΜΑ-9.10.2005).  «…καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ποσού άνω των 100 εκατομμυρίων δραχμών…με συγκατηγορουμένους πέντε ιερείς και την οικονόμο του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη γνωστή στους κύκλους της Μητρόπολης ως κυρία Λούλα…με έγγραφο …βεβαίωσε ψευδώς ότι η θεομηνία κατέστρεψε βιβλία, έγγραφα και παραστατικά που αφορούσαν τα οικονομικά ….επιδιώκοντας τον ίδιο, με τον συγκατηγορούμενό της Μητροπολίτη, μετέφερε μαζί του σε σακούλες απορριμμάτων τα βιβλία και τα παραστατικά ..στους κάδους της εθνικής οδού..σταδιακά..». Μετά το θάνατο του Παντελεήμονα, ο Τοποτηρητής Αμβρόσιος με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο ζητούσε να σφραγισθούν τα σπίτια στα οποία διέμενε ο Παντελεήμων στην Αττική και στη Λέσβο, όπου είχε κρυφτεί τα τελευταία χρόνια του, εγκαταλείποντας παράνομα το ποίμνιό του το οποίο μισούσε απροκάλυπτα, μοιράζοντας αποτρόπαιες για Επίσκοπο κατάρες στο ποίμνιό του με τη Διαθήκη του («να μην ταφώ πουθενά στην Κόρινθο … να μην γίνη η κηδεία εις .. Κορινθίαν .. μόνον ιερέας οπωσδήποτε μη Κορίνθιος και ούτε ποτέ τα οστά μου να μεταφερθούν εις …Κορινθίαν. Ούτε οδός της … Κορινθίας να ονομασθή στο όνομά μου. H παράβασις των ανωτέρω είναι προσβολή εις την αγανακτισμένην ψυχήν μου και συνεπάγεται βαρυτάτας Αράς Αρχιερατικάς» (ΤΟ ΒΗΜΑ-20.8.2006). «Όπως έγραφε στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος, έχουν εξαφανισθεί κειμήλια και έγγραφα, αναφερόταν δε σε επικοινωνία με την οικονόμο του Παντελεήμονος .. την οποία και υποτιμητικά αποκαλεί ‘Λούλα’» (ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ–25/9/2006). Το 2010 πέθανε και η κυρά Λούλα («Πέθανε το πρωί η Λούλα Μοναστηριώτου». «Η γυναίκα που διέλυσε την Εκκλησία της Κορίνθου»-diogenispress, 4/1). Το 1999 εκδόθηκε από από τις εκδόσεις «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» το βιβλίο του Εβραίοι και Χριστιανοί, αποσπάσματα του οποίου αναδημοσίευσε επαινετικά ο Κ.Πλεύρης, ενώ μια εγκύγκλιός του εναντίον της λειτουργίας εβραϊκών επιχειρήσεων στην Κόρινθο, στην οποία ισχυριζόταν ότι «οι Εβραίοι αδιάπτωτα αντιστρατεύονται τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και επιδιώκουν να εβραιοποιήσουν όλον τον κόσμο», αναδημοσιεύτηκε το 1997 από τη Χ. Α. (Ψαρράς Δ.-2012. «Η Μαύρη Βίβλος της Χ.Α.». Eκδ.Πόλις, σελ. 219-220). Αυτά τα λίγα για τον δεσπότη συνήγορο της Σχολής και της συνέχισης της λειτουργίας της κι ο καθένας ας συμπεράνει.

Βαγγέλης Παυλίδης, από τη «Γαλέρα»

Οφείλουμε όμως και άλλες απαντήσεις στον ανησυχούντα μητροπολίτη, που πέφτει από τη μια αντίφαση στην άλλη. Πως γίνεται ένας πατριώτης Επίσκοπος που κόπτεται για τη φυσική παρουσία του Ελληνισμού, να στέλνει ιερείς να ευλογήσουν μια εωσφορική χιτλερική οργάνωση, που θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία και νοσταλγεί την Κατοχή («είμαστε η σπορά των νικημένων του ΄45»), στη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες έδωσαν εκατόμβες αθώων θυμάτων; Ένα επόμενο ζήτημα, που συνάπτεται με την περίεργη ηθική αυτής της Μητρόπολης, είναι πως μέσα στα όριά της (Μονή Ποταπίου στο Λουτράκι) έγινε η επίσημη πρεμιέρα με άμφια, του διευθυντικού στελέχους του Alpha, παπά Φουρλεμάδη, που κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα και που υπόλογος εδώ και πολλά χρόνια, πρόσφατα καταδικάστηκε για τη φιλανθρωπία του από την αδέκαστη Δικαιοσύνη, η οποία δέησε επιτέλους να βρει χρόνο να ασχοληθεί, σε 16 χρόνια φυλάκιση (με αναστολή!). Ξεπερνώντας και αυτό το περίεργο, αναρωτιόμστε εύλογα γιατί ανησυχεί, αφού χάρις στην μετανάστευση έχουμε χιλιάδες παιδιά, που μπορούν θαυμάσια να καλύψουν τα υποτιθέμενα δημογραφικά κενά. Θέλω να ελπίζω ότι ο μητροπολίτης έχει διαβάσει την Καινή Διαθήκη, πως διαθέτει κάποιες στοιχειώδεις θεολογικές γνώσεις και πως ξέρει ότι για τον θεό που δηλώνει ότι εκπροσωπεί «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην». Θέλω να ελπίζω πως δεν  εμφορείται και αυτός από τις ιδέες της αναίσχυντα ευλογούμενης στην επαρχία του σατανιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Επόμενη αντίφαση του Μητροπολίτη είναι η εχθρική δημόσια στάση του απέναντι στην Ομοφυλοφιλία, η οποία είναι έντονα παρούσα στην Εκκλησία, χωρίς εκεί να έχει εκδηλώσει ενόχληση με αφορμή συγκεκριμένα κατά καιρούς σχετικά συμβάντα, Ο μακαρίτης εκκλησιαστικός συντάκτης Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος, φίλος και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, δημοσιογράφος από το 1964 ως το 1992 σε εφημερίδες (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, κλπ) και σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, κλπ ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπήρξε αποκαλυπτικός για τις ιερές Σχολές: «Σκάνδαλα, Εκκλησία της Ελλάδος»-Kalami.net. «..Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας…». Ούτε οι εκκλησιαστικές σχολές ούτε κανείς ιερωμένος τόλμησε να του απαντήσει.

Όμως στην ιστοσελίδα της  Μητρόπολης Κορίνθου, διαβάζω για την ιερατική Σχολή («ΙΣΤΟΡΙΚΟ») έναν ύμνο, που στο τέλος της απονέμει και πλαστές περγαμηνές χριστιανικής και πατριωτικής προσφοράς καθώς και αντιστασιακές δάφνες: «Ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα ιδρύσεως Εκκλησιαστικής Σχολής στην Κόρινθο, υπήρξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου (1922-1938) και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος (1941-1949) Δαμασκηνός. Έτσι, το 1924 ιδρύεται και λειτουργεί στην Κόρινθο η περίφημη ‘Εκκλησιαστική…Μέσα στη Σχολή οι μαθητές έπαιρναν τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια για την μελλοντική τους σταδιοδρομία….Το 1971 όμως, αποφασίζεται από την Δικτατορία το κλείσιμο της Σχολής για να παύσει η χριστιανική και Εθνική προσφορά που επιτελούσε» (sic). Βεβαίως η Μητρόπολη ψεύδεται. Τη Σχολή δεν την έκλεισε η Δικτατορία όπως το γράφει για να εξωραϊσει το γεγονός. Την έκλεισαν η Σύνοδος με εισήγηση του Ιερώνυμου Α΄. Όλοι ξέρουν γιατί την έκλεισε, σχεδόν κανείς δεν το λέει. Πάει πολύ όμως να υπονοείται ότι ήταν εστία Αντίστασης στη Χούντα, δικαιολογία που χρησιμοποιείται (όπως θα δούμε παρακάτω) και για διαβόητους ομοφυλόφιλους μητροπολίτες, που έδιωξε ο Ιερώνυμος Α΄, επί Δικτατορίας. Τον ίδιο προκλητικό ισχυρισμό («πολιτικές σκοπιμότητες») προσάπτει στον Ιερώνυμο Α΄ και η «Ένωση Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου»: «Το 1971 ανεστάλη η λειτουργία της με το 487 Β.Διάταγμα της Δικτατορίας. Έκτοτε, παρά τους αγώνες και τις έγγραφες διαμαρτυρίες και παραστάσεις του Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Παντελεήμονος, δεν εμποδίστηκε η εφαρμογή του διατάγματος. Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος πήρε την απόφασή της για το κλείσιμο της Σχολής, ικανοποιώντας πολιτικές σκοπιμότητες». Ποιες ήταν αυτές οι μυστηριώδεις πολιτικές σκοπιμότητες, που δεν καταγράφηκαν ποτέ, πουθενά; Ήταν αντικληρικαλιστική η Χούντα; Γινόταν αριστερή ή έστω δημοκρατική προπαγάνδα στη Σχολή; Μπορεί να σταθεί αυτός ο αυταπόδεικτα γελοίος και παραπλανητικός ισχυρισμός; Σε άρθρο απόφοιτου της Σχολής, στον ιστότοπο της ίδια ένωσης, προστίθεται πως: «..η αναστολή λειτουργίας της Σχολής την 21ην Ιουλίου 1971 υπήρξε βίαιη και άκριτη» («Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου-Ένωση..», Φ.Π.-4.1.2016). Συμφωνούν με τις κατηγορίες κατά του Ιερώνυμου Α΄, ο Ιερώνυμος Β΄, που τον τίμησε παίρνοντας το όνομά του και αυτοί οι Ιεράρχες που και σήμερα τον υμνούν ασύστολα; («Φθιώτιδος Νικόλαος «O Aθηνών Ιερώνυμος Κοτσώνης. Μια ανεπανάληπτη μορφή»). Πάντως την ίδια χρονιά (1971), ο «διωκόμενος» Παντελεήμων παρηγορήθηκε με την ίδρυση του Εκκλησιαστικού Μουσείου Κορίνθου.

Στυλιανός Χαραλαμπάκης (Σεραφείμ). Φοίτησε το 1947 στην Ιερατική σχολή Κορίνθου. Αγάπησε ως αρχιμανδρίτης μια κοπέλα που την αρραβωνιάστηκε και παραιτήθηκε από την ιεροσύνη το 1955 για να παντρευτεί την καλή του. Στα βιβλία του ομολογεί πως οι κληρικοί της κρατικής Εκκλησίας είναι «βδέλλες», «ακρίδες», «απόστολοι του σκότους», «πλαστογράφοι», «θεοκάπηλοι» κλπ. Όταν πέθανε το 2009 ο Απόστολος Κακλαμάνης, τ.Πρόεδρος της Βουλής, έπλεξε το εγκώμιό του.

Ο τρόπος που γράφει η Μητρόπολη, δημιουργεί την εντύπωση πως η Χούντα ήταν κάποια αθεϊστική αντιεθνικιστική οργάνωση («αποφασίζεται από την Δικτατορία το κλείσιμο της Σχολής για να παύσει η χριστιανική και Εθνική προσφορά που επιτελούσε»-sic). Η αλήθεια είναι ότι η Χούντα, για την ακρίβεια ο Αρχιεπίσκοπός της Ιερώνυμος Α΄, έκλεισε τη Σχολή επειδή ήταν άντρο παιδεραστίας και ομοφυλοφιλίας.  Όπως όμως ακριβώς το είχαμε δει και με τους έξι ακροδεξιούς ομοφυλόφιλους μητροπολίτες Θεσσαλίας και Ηπείρου (είχαν χρηματίσει και στρατιωτικοί ιερείς οι περισσότεροι), που εκδίωξε ο ίδιος, η Εκκλησία, που στήριξε τη Χούντα, αίφνης μετά το 19764, τους παρουσιάζει από το πουθενά ως αντιστασιακούς, αλλά ταυτόχρονα και φοβιτσιάρηδες, που τρόμαξαν και παραιτήθηκαν, για να θολώσει τα νερά, ξεχνώντας πως κανείς μετά τη μεταπολίτευση δεν ζήτησε την αποκατάστασή τους και την τιμωρία των διωκτών τους  («Η Εκκλησία τιμάει τον Μητροπολίτη Κάμα Σούτρα»): Ομολογεί «ο ευσεβής καθηγητής Γιανναράς, στην «Καθημερινή»: «Αφασία, ευσεβισμός και εκκλησιαστική συνείδηση» (3-2-2008): «…Την επίταση τροφοδοτεί σωρεία κραυγαλέων ηθικών σκανδάλων κληρικών, κυρίως επισκόπων. Έτσι, όταν η δικτατορία των συνταγματαρχών ..εκλέγει αρχιεπίσκοπο Αθηνών το κορυφαίο στέλεχος των ευσεβιστικών οργανώσεων Ιερώνυμο Κοτσώνη και ο Ιερώνυμος επιχειρεί σαρωτική «ηθική κάθαρση» του επισκοπικού σώματος, ό,τι και αν λέμε για λόγους «αντιστασιακούς» εκ των υστέρων, το γενικό αίσθημα λαϊκής ανακούφισης ήταν περισσότερο και από έκδηλο…». Εννιά χρόνια μετά (11.6.2017), ο δεσπότης  Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, κρατικός καθηγητής της Θεολογικής του ΑΠΘ, λέει ψέματα, ισχυριζόμενος ακριβώς τα αντίθετα.

Στις προκλητικές ανακρίβειές του δεσπότη, απάντησε με εκτεταμένη επιστολή που η εφημερίδα δεν δημοσίευσε (!) ο Τριαντάφυλλος Τασιόπουλος, εκδότης της Ορθόδοξης εφημερίδας «Αγώνας» (28/6/2017, από τη σελ.10 και μετά, εδώ: http://www.agonas.org/pdf/1707.pdf ). Από την απάντηση αντιγράφω μια αναφορά στη Σχολή της Κορίνθου, που εξηγεί γιατί την έκλεισε ο Ιερώνυμος Α΄: «Αιτία που πολέμησε με αβυσσαλέο μίσος ο Κορίνθου Παντελεήμων (σημ.Λ. ο παραπάνω συγκάτοικος της κας Λούλας) τον Ιερώνυμο, υπήρξε η απομάκρυνση της Ιερατικής Σχολής από την Κόρινθο καθόσον είχε μεταβληθεί σε σφηκοφωλιά διαφθοράς και ανωμαλίας. Παροιμιώδης δε κατέστη η δήλωση του Παντελεήμονα: ‘Θα πουλήσω δύο διαμερίσματα (είχε πολλά στην κατοχή του. Πόθεν;) για να διώξω των Ιερώνυμο’».

Τον καρπό (Σχολή Κορίνθου) μπορούμε να τον κρίνουμε και από το δένδρο του: Ο ιδρυτής της Δαμασκηνός, κατάντησε να γίνει (Δεκέμβρη 1944-Νοέμβρη 1945) Αντιβασιλιάς (!) και για λίγο και πρωθυπουργός (!!), φατριαζόμενος πολιτικά σε καιρούς εμφύλιαςς βαρβαρότητας, ποδοπατώντας τους Ι.Κανόνες, που απαγορεύουν αυστηρά την ανάληψη κοσμικών αξιωμάτων από ιερωμένους. Ο κ.Τασιόπουλος πάλι, τον στολίζει δεόντως: «Αυτός ο “εκκλησιαστικός” άνδρας, που ποδοπατώντας Ιερούς Κανόνες, χρησιμοποιώντας την πολιτική εξουσία για την εκλογή του και προσκυνώντας τον Γερμανό κατακτητή, πεθαίνοντας άφησε στους “κληρονόμους του” μία ατράνταχτη περιουσία, σε μία περίοδο μάλιστα που εκτός της σκλαβιάς, ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους από την πείνα».

***

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Εκλεκτοί απόφοιτοι της Σχολής Κορίνθου:
I.Καρπενησίου Νικόλαος: «Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη;-Ροζ ιστορίες με καταθέσεις». «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές;» (lamiareport, 31.5.2013).
Παρά ταύτα: «ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» (13.2.2015).
II.Ηλείας Αθανάσιος: «Ακροδεξιοί μητροπολίτες». «Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία».
III.Μαντινείας Αλέξανδρος: «Ομοφοβικός δεσπότης «δεν ξέρει» τίποτα για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς».

 

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERI_Exoussia. Bookmark the permalink.

17 Responses to Γιατί «η Χούντα» έκλεισε την ιερατική Σχολή Κορίνθου;

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Θέλω να στραφώ ενάντια στους μετανάστες, να τους παρουσιάσω ως κίνδυνο για την χώρα. Γιατί το κάνω; Γιατί κατά διαστήματα, πρέπει να προκαλώ φόβο στο κοπάδι. Αν δεν το τρομάζω, το συναίσθημα του φόβου με τον καιρό θα ατονήσει και τα πρόβατα θα αρχίσουν να σκέπτονται. Διστακτικά στην αρχή, και με όλο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σιγά σιγά. Και όσο περισσότερο θα σκέπτονται, τόσο περισσότερο θα αποπροβατοποιούνται. Αρα θα μειώνεται η ο γοητεία που τους ασκώ, και θα πάψω να τους είμαι ο πνευματικός γιατρός τους (δηλαδή, ένας «γιατρός» που ενώ υποτίθεται θεραπεύω ένα πνευματικό πρόβλημα στο κοπάδι, δημιουργώ νέες πληγές. Αλλιώς πώς θα με έχουν ανάγκη;)
    Πρέπει όμως να στραφώ ενάντια στους μετανάστες και να αφήσω να εννοηθεί ότι ευθύνονται για πράγματα, που στην πραγματικότητα δεν ευθύνονται, ώστε να στρέψω την κακομοιριά και την οργή του κοπαδιού μου για την οποία ευθύνομαι εγώ σε μεγάλο βαθμό, προς μία άλλη κατεύθυνση – αυτή των μεταναστών – γιατί αν αφήσω αυτά τα συναισθήματα ανεξέλεγκτα, υπάρχει κίνδυνος το κοπάδι να αλληλοκαταστραφεί.
    Ετσι «κοτσάρω» δίπλα στο στόχο που θέλω να χτυπήσω και το ενδιαφέρον μου -υποτίθεται – για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, ώστε να επιτείνω το φόβο στα μυαλά των πιστών και την αντιπάθεια προς τους ξένους ( αντιπαθώ την εξωστρέφεια. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα φέρει)), να στραφούν ενάντια σ’ αυτούς και ουδέποτε να δούνε τις δικές μου αλλά και τις δικές τους ευθύνες, να φανώ πατριώτης, να κρύψω την απέχθεια μου προς τους «άλλους», να τους ανακουφίσω από το μερίδιο των ευθυνών τους για την κατάντια τους και να παραμένω εσαεί ο πνευματικός τους γιατρός. Ο δυνάστης τους.
    Αυτός είναι με λίγα λόγια με μερικές άλλες παραλλαγές, ανάλογα τις εποχές, ο ρόλος των ταγών της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα.

  2. Ο/Η Λαΐδα ηγουμένη Μονής Αγίας Φρύνης λέει:

    Ευδοξία Μοναστηριώτου ή κυρία Λούλα, η «οικονόμος» του Παντελεήμονα.

    Νεμέα

    Κόρινθος

    Οrthodox priests bless the new offices of Golden Dawn in the Greek city of Corinth. Present were four Golden Dawn MPs (Stathis Boukouras, Ilias Panagiotaros, Ilias Kasidaris and Michalis Arvanitis) and a few hundred party members, supporters and bystanders. The blessing took place on Ochi Day, when Greeks remember the entry of their country into the Second World War

    http://www.espressonews.gr/cover-story/2016/07/151392/apokalypsi-epistoli-sok-gia-ti-mitropoli-korinthoy

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Επιστολή ΣΟΚ για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    Παρασκευή, Ιούλιος 29, 2016 – 17:44

    Ο 61χρονος ιερέας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, που αγνοείται από τις 18 Ιουλίου, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και σχέδιο εξόντωσής του

    Σκοτεινό θρίλερ με πλοκή που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες του μυθιστορήματος «Το όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Εκο διαδραματίζεται στην Κόρινθο με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιερέα Αθανασίου Αναγνωστόπουλου. Φάκελος «βόμβα» με καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα σε εκκλησιαστικά ιδρύματα της Μητρόπολης Κορίνθου έφτασε στα γραφεία της «Espresso» με φερόμενο αποστολέα τον 61χρονο εξαφανισμένο ιερέα!

    ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

    http://www.loutraki365.gr/blog/post/amartoli-mko-me-rizes-sto-loytraki

    Αμαρτωλή ΜΚΟ με ρίζες στο Λουτράκι
    25 Μάιος, 2018 | 14:00 By BOLA 1 Σχόλια
    «Σημεία και τέρατα» φέρνει στο φως η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρη Φουρλεμάδη γνωστό στους Εκκλησιαστικούς Κύκλους του Λουτρακίου από το πέρασμά του στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία για εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στο… δρόμο και παρότι προορίζονταν για ανθρωπιστικά προγράμματα σε τρίτες χώρες κατέληξαν σε κάποιες τσέπες.

    Επιχορηγήσεις στο όνομα της Αλληλεγγύης για ανθρωπιστική βοήθεια έγιναν επιταγές σε επικοινωνιολόγους, και «ανοίκειες» πληρωμές σε τρίτους, χωρίς ποτέ να εκτελεστούν τα φιλανθρωπικά προγράμματα. Μόνο κάποιες ποσότητες αλλοιωμένων κοτόπουλων είχαν εντοπιστεί από τις αποστολές «αγάπης» της ΜΚΟ οι οποίες και κατασχέθηκαν.

    Καταπέλτης για τα ανοσιουργήματα της «αμαρτωλής» ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» ήταν η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία ζήτησε την ενοχή του κ. Φουρλεμάδη για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου αλλά και της απλής απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για την οποία δικάζεται (απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950).

    Η εισαγγελέας της έδρας Ιωάννα Τσάλη πρότεινε την ενοχή και της διευθύντριας εσωτερικού ελέγχου της ΜΚΟ για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην απιστία ενώ για τους δύο οικονομικούς επιθεωρητές της Εκκλησίας, ζήτησε τη μετατροπή του κακουργήματος της ψευδούς βεβαιώσεως σε πλημμέλημα και την απαλλαγή, λόγω παραγραφής, των κατηγορουμένων.

    http://korinthiannews.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%BF/

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι παραδέχεται ο Δημήτρης Φουρλεμάδης (ιδιαίτερα γνωστός στο Λουτράκι ως Πάτερ – Δημήτρης) για τα δώρα στις μητροπόλεις…

    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16, 2018

    Υπενθυμίζουμε για ακόμα μία φορά ότι ο π.διευθύνων σύμβουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA Δημήτρης Φουρλεμάδης, είναι γνωστός στην Κορινθία και ιδιαίτερα στο Λουτράκι ως Πάτερ – Δημήτρης καθώς λειτουργεί στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Λουτράκι…

    http://www.documentonews.gr/article/o-foyrlemadhs-katadikasthke-se-16-xronia-gia-kakoyrghma-kai-afethhke-eleytheros

    Για υπεξαίρεση εκατομμυρίων
    Ο Φουρλεμάδης καταδικάστηκε σε 16 χρόνια για κακούργημα και αφέθηκε ελεύθερος!

    Κατερίνα Κατή

    Δημοσίευση
    12.06.2018 | 13:00

    Δεκαέξι χρόνια για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από το Δημόσιο ταμείο ο Δημήτρης Φουρλεμάδης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», αλλά… Ελεύθερος με απόφαση του Δικαστηρίου. Του επέβαλλαν περιοριστικούς όρους μέχρι τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

    https://moriasnews.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF/

    Οκτώβριος 23, 2015
    Καταδίκη της “Ακρόπολις” για συκοφαντίες εναντίον του κ.Διονυσίου

    Σημειωτέον, ότι η από βιντεοεγγραφή ειλημμένη φωτογραφία, που δημοσίευε σχεδόν καθημερινά επί περίπου ένα (1) μήνα η εν λόγω Εφημερίδα, απεικόνιζε, όπως και η ίδια η Εφημερίδα ήλθε μεταγενέστερα να παραδεχθεί δημόσια, γνωστό Παλαιοημερολογίτη «Επίσκοπο», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νεμέας με τον τίτλο του δήθεν Επισκόπου Κορινθίας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και ο σωματότυπος εξόφθαλμα διαφέρουν από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, που μόνο κάποιος που είχε δόλο κατασυκοφαντήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και γνώση του ψεύδους γι’ αυτά με τα οποία τον «φωτογράφιζε» θα μπορούσε να τον παραστήσει ως εικονιζόμενο στην πιο πάνω φωτογραφία, αντί του πραγματικού.

    https://nemeapress.blogspot.com/2017/01/blog-post_90.html
    Θεοφάνια με το Ιουλιανό ημερολόγιο στη Νεμέα

    Η τελετή του αγιασμού των
    υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στον Ασωπό ποταμό στον κάμπο της Νεμέας.

    Την τελετή του αγιασμού τέλεσαν ο Μητροπολίτης Κορινθίας Παγκράτιος και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης Καλλίστρατος

    Την τελετή παρακολούθησαν πάρα πολλοί πιστοί από την Κορινθία αλλά και από άλλα μέρη της Πελοποννήσου, καθώς και οι τοπικές αρχές του Δήμου Νεμέας με επικεφαλή τον Δήμαρχο Κώστα Καλαντζή

  3. Ο/Η Luther λέει:

    http://www.sporeas.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B7/


    Ο Στυλ. Χαραλαμπάκης, αποσχηματισμένος από την ιερατική τάξη, αφού γνώρισε τον Ιησού Χριστό, με την οικογένεια του. Η εκλεκτή σύντροφος του Στέλλα, με την πολύτιμη συμπαράσταση της, συνέβαλε στο έργο του Θεού πλάι στον σύντροφο της Στέλιο, διότι:
    «η φρόνιμος γυνή παρά Κυρίου δίδεται» (Παροιμίες: ιθ’ 14)

    ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ

    Παραγγελίες των βιβλίων στην διεύθυνση:
    κ. Στέλλα Χαραλαμπάκη
    ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 133
    ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΤΤΙΚΗΣ 151 25

    Τηλ / Φαξ: [+30] 2114051531
    ή στό κινητό:
    mob: 693 700 4026




    https://o-tiron.blogspot.com/2012/10/blog-post_25.html

    Οκτωβρίου 25, 2012
    ΑΡΧΈΓΟΝΗ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΊΑ

    Άλλα ονόματα: Αρχέγονη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Αδελφότης Ορθοδόξου Αναμορφώσεως.
    Ιδρυτής είναι ο Στυλιανός Χαραλαμπάκης. Γεννήθηκε το 1916 στα Χανιά Κρήτης, έγινε μοναχός με το όνομα Σεραφείμ. Το 1942 χειροτονήθηκε διάκονος. Το 1946 έγινε ιεροσπουδαστής στα Χανιά και στη συνεχεία φοίτησε στην Ιερατική σχολή Κορίνθου.
    Το 1955 διορίζεται διάκονος στην Αθήνα, σχετίζεται με ευαγγελικούς κύκλους και μνηστεύεται

    Οι μονάχοι είναι «βδέλλες», «ακρίδες», «απόστόλοι του σκότους» κ.α. (Τα ανάποδα 38-39. 386). Οι κληρικοί είναι «πλαστογράφοι», «θεοκάπηλοι» κα. (Ό αγώνας μας 6. τα ανάποδα 38).

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=189292&cid=122


    Στέλιος (Σεραφείμ)
    Χαραλαμπάκης

    Σολωμού 4,
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΑΤΙΚΚΗΣ 145 76
    τηλ: 210- 6211019

    Γιατί άφησα το Ράσο… ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
    Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, 15:49

    ***********************

    Σημ. του Σπορέα: Ο διάκονος Χαραλαμπάκης, – όπως οι κατήγοροι του τον αποκαλούν – δεν ήταν απλά διάκονος, αλλά έφερε τον ιερατικό βαθμό του Αρχιμανδρίτη, με το όνομα Σεραφείμ, όμως λόγω του ταπεινού πνεύματος που τον διακρίνει, δεν αναφέρεται καθόλου σ’ αυτό. Δεν καθαιρέθηκε επειδή μνηστεύτηκε, αλλά «ΑΥΤΟΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ» μόνος του επειδή γνώρισε τον Κύριο Ιησού Χριστό σαν σωτήρα του. Αποσχηματίστηκε, αφήνοντας το ράσσο, στις 14 Φεβρουαρίου του 1955, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων. Ιδιώτης πλέον, του έγινε μια πρώτη γνωριμία (προξενιό) με μια κοπέλα στις 28 Απριλίου του 1955. Τρεις μήνες αργότερα, στις 28 Αυγούστου του 1955, ο Στυλιανός Χαραλαμπάκης παντρεύεται την εκλεκτή Στέλλα, στην «Εκκλησία του Θεού» με ποιμένα τον Νικόλαο Ζαζάνη, όπου και ζούνε μέχρι και σήμερα.

    ************
    Επιμέλεια – Σύνταξη
    Γιώργος Οικονομίδης
    «sporeas.gr»
    30/07/2007

    https://epistoligr.blogspot.com/2009/02/blog-post_10.html#axzz5LoXvXpPW

    Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009
    Προσωρινή απώλεια

    Εφυγε πριν λίγες μέρες ο πρεσβύτερος της Αρχέγονης Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Στυλιανός Χαραλαμπάκης , Τερμάτισε τον αγώνα στην παρούσα ζωή και παρέδωσε την ψυχή του στον Δημιουργό του .

    Αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία του Θεού. Το συγγραφικό του έργο ανέδειξε τις κακοδοξίες της κρατικής ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτό το «ξεσκέπασμα» δεν άρεσε στο ιερατείο που τον πολέμησε με λύσσα.

    Ο ίδιος εφάρμοσε έμπρακτα την αντίθεση του στην ειδική ιερωσύνη παραιτούμενος από αρχιμανδρίτης .
    Παρόλο που δεν είχε απορίψει το τριαδικό δόγμα συνέκλινε προς την ορθή πίστη υποστηρίζοντας το βάπτισμα με μια κατάδυση , ενω για το σύμβολο του σταυρού (σε όσους επέμεναν να το κάνουν ) έλεγε ότι έπρεπε να γίνεται με ένα δάκτυλο και όχι με τρία .
    Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης,έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του εκλιπόντος .

    http://www.greatlie.com/xristianismos/mesaionas/1152-i-orthodoksi-ekklisiastiki-istoria-grammeni-apo-xristiano.html

    Οι όροι «ορθόδοξος», «ορθοδοξία», βρίσκονται το πρώτον εις το σύγγραμα «Αιρετικής Κακομηθείας» του επισκόπου Θεοδωρήτου της πόλεως Κύρου της Αντιοχείας (423-460).

    Η κατόπιν ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας

    Με βάση τα Βιβλικά και ιστορικά δεδομένα, ξέρομε, ότι η Εκκλησία διατήρησε την αποστολική γραμμή μέχρι το 500 μ.Χ. περίπου.

    Επειδή πολλά βάρη σήκωσε στην ράχη της η Εκκλησία, ήταν επόμενον ότι στις απροσεξίες των ποιμένων, τα βάρη αυτά θα εκύρτωναν την ράχη της. Πράγμα το οποίον και έγινε.

    Το κακό ξεκίνησε σιγά και βαθμιαία.

    Οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου πρόσφεραν πολύ κακή υπηρεσία στην Εκκλησία.

    Ολίγα έχομε απο την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Πολλά όμως έχομε στις ημέρες του Μεγάλου Θεοδοσίου και του Ιουστινιανού.

    Προκειμένου να στηρίξει το ιερατείον της Ανατολικής Εκκλησίας ο Μέγας Θεοδόσιος, αναφέρει η ιστορία: «Δια διατάγματος εκδοθέντος κατά μήνα Φεβρουάριον του 380, καθιέρωσε τον θρίαμβον της ορθοδοξίας».

    Επέβαλε αυστηρές ποινές σε όσους δεν ήταν μέλη της επίσημης Εκκλησίας. Τους αφήρεσε όλα τα πολιτικά δικαιώματα, κατεδίκασε πολλούς σε εξορία, «επιβαλών κατά τινών μάλιστα και την του θανάτου ποινήν». Ο Ολλανδός Βυζαντινολόγος Έσσελιγκ σχολιάζοντας τα ανωτέρω γράφει: «Ήτο πλέον ικανώς ισχυρά η Εκκλησία, ώστε αναγκάζειν εισελθείν».

    Πολλά κακά επέφερε στην Εκκλησία και ο Ιουστινιανός. Επί του σημείου τούτου γράφει και ο πανεπιστημιακός διδάσκαλος, Αμ. Αλιβιζάτος τα εξής: «Οι εθνικοί κατά μάζας προσερχόμενοι εις τον Χριστιανισμόν έφερον μεθ’ εαυτών πάσας σχεδόν τας εθνικάς αυτών κακίας και πολλάς κακάς αυτών συνηθείας και έξεις, αίτινες ξέναι το πρώτον και αποτροπιαστικαί θεωρούμεναι, μικρόν κατά μικρόν εισεχώρουν εις την χριστιανικήν κοινωνίαν, ης η όψις δι’ αυτών εντελώς ηλλοιωμένη παρουσιάζεται». Αυτά τα δανείστηκε ο Αλιβιζάτος απο το βιβλίον του Έσσελιγκ: «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» σελ. 36.

    ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ Ο Έσσελιγκ υποστηρίζει ότι: «Η διήγησις του Ιουστίνου (αρχαίου απολογητού) αποδεικνύει δύο τινά, ήτοι: Πρώτον, ότι μέχρι το 157 μ.Χ. δεν υπήρχον εν τη Εκκλησία ιερείς ή αρχιερείς και δεύτερον, ότι τους ιερείς και αρχιερείς εισήγαγον εις την Εκκλησία οι ειδωλολάτραι, οπαδοί του Μίθρα του Θεού των Περσών, όταν μετά τον Ιουστίνον εισήλθον ούτοι εις την Εκκλησία κατά μάζας».

    Άλλοι ιστορικοί αναφέρουν: «Οι εξ Ιουδαίων, ηθέλησαν να φέρουν εντός της χριστιανικής εκκλησίας μέρος απο τα ιουδαϊκά ήθη και τας ιουδαϊκάς διατάξεις… οι εξ ειδωλολατρών χριστιανοί, έφεραν ωσαύτως τας ιδικάς των ενοχλήσεις εις την Εκκλησίαν. Αι αθρόαι προσχωρήσεις, αι σχεδόν καθ’ ημέραν, ήτο επόμενον να δυσκολεύσουν τας εκκλησιαστικάς αρχάς… Και από τας τάξεις ταύτας προήλθον εις βάρος της Εκκλησίας όχι ολίγα ουδέ μικρά σκάνδαλα και ζιζάνια» (Μιχ. Γαλανός).

    Όταν κατά τον 4ον περίπου αιώνα εισεχώρησε επίσημα ο όρος «ιερεύς» στην Εκκλησία απο συνήθεια των ειδωλολατρών και των Ιουδαίων, εννοείτο ο προϊστάμενος – πρόεδρος της Εκκλησίας, όχι ο άνθρωπος που έχει την Εξουσία «του δεσμείν και λύειν», όπως έχει σήμερα. Η συμμετοχή όμως των αυτοκρατόρων στα εκκλησιαστικά θέματα και τα Αξιώματα που παρεχώρησαν στους ποιμένες των Εκκλησιών, τα οποία οι εκκλησιαστικοί αβασάνιστα υιοθέτησαν, έγιναν αιτία να θελήσουν οι εκκλησιαστικοί άνδρες να σταθεροποιήσουν τη θέση τους και να διακηρύξουν: Άνευ ιερέως ή αρχιερέως εκκλησία δεν υπάρχει.

  4. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,

    Κατ’ αρχάς, είναι από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σας: είναι σφάλμα να προσπαθείτε· δεν μπορείτε να εξηγήσετε με τη λογική ούτε τη συμπεριφορά ούτε τα «επιχειρήματα» κάποιων (καλά κρασιά!).

    Ας πάμε στην υπογεννητικότητα. Πράγματι, η Ελλάς έχει υπογεννητικότητα. Όμως, ας δούμε κάποια στοιχεία:
    1. Η υπογεννητικότητα είναι ίδιον τού λεγόμενου «πρώτου» κόσμου. Και για τού λόγου το αληθές: προ 50 ετών, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Σουηδία (ενδεχομένως, και άλλα κράτη) είχαν περισσότερο πληθυσμό από την Ελλάδα (ok με μικρή διαφορά, αλλά είχαν) και, προ πολλού, η Ελλάς έχει ξεπεράσει αυτά τα κράτη σε πληθυσμό.
    2. Ενέσκηψε η οικονομική κρίση· παρατηρείται υπεργεννητικότητα στα «τριτοκοσμικά» κράτη, αλλά η Ελλάς (λόγω «τυχής» μεν λόγω τής πρώην ΕΟΚ και τής νυν ΕΕ δε) απέκτησε ένα βιοτικό επίπεδο λεγόμενου «πρώτου» κόσμου (για την ακρίβεια, «καταντήσαμε» οιονεί νεόπλουτοι) και αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    3. Υπάρχει ένα γεγονός που οι επιστήμονες δεν μπορούν (ακόμη) να το εξηγήσουν (ενδεχομένως, και να οφείλεται σε τυχαίους βιολογικούς «επιδημιολογικούς» παράγοντες). Ενώ στις ΗΠΑ, γεννιούνται πιο πολλά αγόρια στις βόρειες πολιτείες και πιο πολλά κορίτσια στις νότιες πολιτείες· στην Ευρώπη, γεννιούνται πιο πολλά κορίτσια στα βόρεια κράτη και πιο πολλά αγόρια στα νότια κράτη. Και, ως γνωστόν, για αύξηση πληθυσμού απαιτείται αφενός αύξηση γεννήσεων και αφετέρου αύξηση γεννήσεων κοριτσιών (με την ευκαιρία, φαντασθείτε τα βορειοευρωπαϊκά κράτη πόσο περισσότερη μείωση πληθυσμού θα είχαν αν τυχόν είχαν το ποσοστό κοριτσιών και αγοριών που γεννιούνται στα νοτιοευρωπαϊκά κράτη).
    4. Στην Ελλάδα ουδεμία στήριξη υπάρχει για την ανύπανδρη μητέρα. Το άφησα τελευταίο διότι αφενός το θεωρώ σημαντικό και αφετέρου λίγες και λίγοι γνωρίζουν! Το 1994, ανύπανδρη Ελληνίδα, προσωρινή κάτοικος Γερμανίας (που εργαζόταν, μόνο για μια 5ετία, ως δασκάλα σε ελληνικό σχολείο) και νυν κάτοικος Ελλάδος, γέννησε στο Μόναχο. Το παιδί από Έλληνα, κάτοικο Ελλάδος. Μετά από λίγες ημέρες, την κάλεσε η Jugentag και τής ζήτησε να υποδείξει τον πατέρα και, στη συνέχεια, ο Πρόξενος τής Γερμανίας στην Αθήνα κάλεσε τον «ευτυχή» πατέρα και τού ζήτησε αφενός να προβή σε αναγνώριση πατρότητος και αφετέρου να καταβάλει μία (ok μάλλον συμβολική) διατροφή. Αλλιώς, τον προειδοποίησε ότι οι Δίκες θα γίνονταν στο Μόναχο. Δράττομαι τής ευκαιρίας να διευκρινίσω ότι και στον δικό μας ΚΠολΔ, η Αγωγή αναγνωρίσεως πατρότητος μπορεί να ασκηθεί και στον τόπο κατοικίας τής ενάγουσας μητέρας (λογικό: «υπέρ αδυνάτου»)· στη Γερμανία, όμως, τον Δικαστικό αγώνα θα τον διεξήγαγε το γερμανικό δημόσιο [και όχι η μητέρα (ξέρετε πόσες ανύπανδρες μητέρες στην Ελλάδα αναβάλλουν ad kalendas graecas, και πολύ πριν από την ενσκήψασα οικονομική κρίση, την άσκηση Αγωγής αναγνωρίσεως πατρότητος επειδή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα;)]. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία (όπως και η Ελλάς) έχει το jus sanguinis (και όχι το jus soli) και το συγκεκριμένο παιδί (αν και γεννήθηκε στο Μόναχο) ουδέποτε απέκτησε γερμανική υπηκοότητα.
    Στην Ελλάδα, παρατηρείται μία παντελής αδιαφορία από το κράτος, από το ΚΚΕ γραφείο εξωτερικού και από την πιο μαζική και συνάμα και πιο προνομιούχα χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία τής Ελλάδος.
    Ένα ένα:
    4.1. Το κράτος:
    Με την τροποποίηση τού ΑΚ, που ισχύει από 18 Φεβρουαρίου 1983 (το λεγόμενο «Νέο Οικογενειακό Δίκαιο»), τα αναγνωρισθέντα εκτός γάμου γεννηθέντα τέκνα εξομοιούνται με τα εντός γάμου γεννηθέντα. Όμως, αν και έχουν περάσει 10ετίες, ακόμη αναμένουμε την έκδοση κάποιων ΠΔ για να υλοποιηθούν κάποιες ενισχύσεις ανύπανδρων μητέρων. Ο λόγος διττός: αφενός αδιαφορία και αφετέρου πιέσεις εκκλησιαστικών, παρεκκλησιαστικών, θρησκευτικών και παραθρησκευτικών κύκλων ότι δήθεν «κινδυνεύει» ο θεσμός τής οικογένειας.
    4.2. Το ΚΚΕ γραφείο εξωτερικού:
    Παντελής αδιαφορία (να σημειωθεί ότι δεικνύει ανάλογη αδιαφορία και για κακοποιημένες γυναίκες). Αντίθετα, Δικηγόροι προσκείμενες και προσκείμενοι στο ΚΚΕ γραφείο εξωτερικού (άλλο ένα θέμα που λίγες και λίγοι γνωρίζουν) «λυμαίνονται» το χώρο τών εργατικών διαφορών (εννοείται, όχι ανιδιοτελώς)· όμως για στήριξη ανύπανδρων μητέρων (όπως και κακοποιημένων γυναικών), πλήρης αδιαφορία.
    4.3. Η πιο μαζική και πιο προνομιούχα χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία τής Ελλάδος:
    Ως γνωστόν, η πιο μαζική στέγη υποδοχής κακοποιημένων γυναικών ανήκει, δυστυχώς, στην αρχιεπισκοπή τής πιο μαζικής χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας τής Ελλάδος [η ανάλογη στέγη τού ΣυΡιζΑ, επιεικώς υποτονική (αγνοώ και αν τυχόν υφίσταται ακόμη)]. Πρόκειται για τακτική καταγραφής, φακελώματος και εκβιάσεως όσων αυτοαποκαλούμενων «αριστερών» ανδρών κακοποιούν τις γυναίκες τους, ώστε να μην τολμήσουν να ζητήσουν χωρισμό κράτους και εκκλησίας. Και εδώ έγκειται μία ακόμη (από τις πάμπολλες) υποκρισία αυτής τής εκκλησίας: τολμά (για την ακρίβεια: έχει το θράσος) και ομιλεί για υπογεννητικότητα ενώ η ίδια, ενώ διαθέτει την πιο μαζική στέγη υποδοχής κακοποιημένων γυναικών (για να καταγράφει, φακελώνει και εκβιάζει κάποιους), καταδεικνύει παντελή αδιαφορία για στήριξη ανύπανδρων μητέρων.

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το πολλαπλό σκάνδαλο που λέγεται Κορινθίας Παντελεήμων (Καρανικόλας)


    Με τον παπα Μάξιμο Βερβερή, που ο διάδοχός του Διονύσιος, τον πέταξε έξω από το Μοναστήρι του
    https://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/16102/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9
    «Με πέταξε έξω από το μοναστήρι»
    Κυριακή, Αύγουστος 24, 2008 – 20:32
    Ευθείες βολές Μάξιμου κατά του μητροπολίτη Κορίνθου. Καταγγέλλει ότι τον πέταξε έξω από τη μονή του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στην Ορεινή Κορινθία, στην οποία -όπως λέει- είναι διορισμένος ηγούμενος εδώ και οκτώ χρόνια, και άλλαξε τις κλειδαριές! «Εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Ιεράς Μητρόπολης με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε ο ίδιος ο Μάξιμος. Είναι κατ’ ευφημισμόν μοναχός» απαντά ο Κορίνθου!

    Στα άκρα έχει φτάσει πλέον η κόντρα του τηλεοπτικού ηγούμενου Μάξιμου Βαρβαρή με τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο. Ο ρασοφόρος μοναχός, ο οποίος υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι ο Αντίχριστος ζει ανάμεσά μας, …
    _____________________________

    Η εκδίκηση του Μάξιμου:

    _____________________________

    Η κυρία Λούλα

    Προσπερνάμε τις κατηγορίες του τ.Αττικής Νικόδημου προς τον Χουντόδουλο.: «Δεν τόλμησες να ανοίξεις τον καταγεμάτο και καταβρωμισμένο φάκελλο του Κορινθίας…» («Νέοι Άνθρωποι», 23-7-2004. Θεωρούμε πως η σιωπή των πρωταγωνιστών δεν οφείλεται σε ενοχή, αλλά σε αηδία προς τους συκοφάντες, παρ’όλο που ο επίσκοπος υποχρεούται έναντι του ποιμνίου του και της Εκκλησίας, να προστατεύει την τρωθείσα «καλήν μαρτυρίαν» του και προχωρούμε. Τι λένε οι σχετικοί Κανόνες, δηλαδή ο 3ος της Νίκαιας και ο 5ος της εν Τρούλλω; Ζητούν αποδείξεις από την κρεββατοκάμαρα; Ασφαλώς όχι. Απαγορεύουν όμως στους κληρικούς όλων των βαθμίδων να έχουν επείσακτον (δηλαδή προσλαμβανόμενη για διοίκηση του οίκου συγκάτοικον): «..αν μή αύτη, ήτο μήτηρ, αδελφή, θεία ή καθόλου ειπείν πρόσωπον όπερ πάσαν υποψίαν διαπέφευγεν, απειλήσασα τοις παραβάταις καθαίρεσιν…». Οι Κανόνες, δεν εξετάζουν τα άδυτα της επισκοπικής κρεβατοκάμαρας, αλλά απαιτούν από την γυναίκα του Καίσαρος να φαίνεται τίμια. Για να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός ζητούν η συνείσακτος, να είναι στενή συγγενής, ή γυναίκα που να αποκλείει κάθε υποψία. Αφού η κα Λούλα, δεν ήταν ούτε εξ αγχιστείας συγγενής, να εξετάσουμε μήπως εμπίπτει στην περίπτωση της «υπεράνω υποψίας». Δεν πρόκειται για μυστακοφόρο καλόγρια, ή γηραιά οικονόμο. Παλιότερες φωτογραφίες την δείχνουν νεώτερη από τον δεσπότη, εμφανίσημη, κοινωνική και κοκέτα. Έδινε δηλαδή λαβή υποψιών στους κακόπιστους. Είναι πιθανόν να πρόκειται για απλή συγκατοίκηση δυό μοναχικών ανθρώπων και να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι όμως σύμφωνα με το σκληρό Κανονικό Δίκαιο ένοχος ο δεσπότης-τουλάχιστον-σκανδαλισμού επί ποινή καθαίρεσης, συνένοχοι ο κ.Π. και οι δεσποτάδες που συναγελάζονται με την συνείσακτο. Συνένοχος και ο Βαρθολομαίος που έχοντας εξασφαλίσει από τα ΜΜΕ γενική ασυλία, τον καλύπτει και δεν ντράπηκε να επαινεί τον και συγγραφέα της «Κλειδός των Ι. Κανόνων» πως «… τηρεί το Κανονικό της Εκκλησίας….» («Ελευθεροτυπία», 9-10-2000. Στρατής Μπαλάσκας). Τέτοια λέει το Κανονικό Δίκαιο, ή πρόκειται για θεατρική παράσταση ανώτερης υποκριτικής; Κοτζάμ άγιος Χρυσόστομος φωνάζει: «Δεν ντρέπεσαι να βλέπουν οι επισκέπτες σου στο σπίτι του καλόγερου παπούτσια γυναικεία…», μαλώνει κι ο Βασίλειος «μη σκανδαλίζεις τον κόσμο με τη συνείσακτη» και ρωτά ο Γρηγόριος: «Σήμερα συζείς αγνός, βεβαιώνεις όμως πως αυτό θα ισχύει και αύριο;».
    Ο Παντελεήμων πάντως κάνει και (αυτό;)κριτική: «Δεν είμαστε πιά ιεραπόστολοι, αλλά ζούμε για να αποκτούμε χρήματα….» (‘Κυρ.Ελευθεροτυπία’, Μ.Π. 9.1.2005). Αναφερόταν άραγε στον εαυτό του, ή ήταν μια ρουκέττα από αυτές τις άσφαιρες και συβιλλικές με τις οποίες μας έχουν συνηθίσει να βομβαρδίζουν τάχα με αυτοταπείνωση οι δεσποτάδες; Ο Δεσπότης ύστερα από μήνυση του ιερέα του Γρηγόριου Θεοδώρου, καταδικάστηκε από το Εφετείο Ναυπλίου σε 12 μήνες φυλακή-άσκησε έφεση-για απόπειρα παραπλάνησης μάρτυρα (για οικονομικές ατασθαλίες του δεσπότη) σε ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’εξακολούθηση και απειλή (27.5.2005) .
    “Οι εφέτες περιγράφουν την εμπλοκή της Λούλας στην υπόθεση ως εξής: «H Ευδοξία Μοναστηριώτη κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Φεβρουάριο ως και Δεκέμβριο 1997 με πρόθεση παρείχε στον συγκατηγορούμενό της, άμεση συνδρομή στην καταστροφή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την προσπόριση αθέμιτου οφέλους… H ίδια, ηθελημένα και επιδιώκοντας τον ίδιο, με τον συγκατηγορούμενό της Μητροπολίτη, σκοπό μετέφερε μαζί του σε σακούλες απορριμμάτων τα βιβλία και τα παραστατικά, από τα πορτ παγκάζ των αυτοκινήτων, στους κάδους της εθνικής οδού, μέσα στους οποίους και τις πέταγε σταδιακά. Χωρίς τη δική της άμεση συνδρομή, θα ήταν αδύνατη εκ μέρους του συγκατηγορουμένου τους Παντελεήμονα Καρανικόλα η πραγμάτωση της αξιόποινης πράξης της καταστροφής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση…» «Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι ιερείς Παναγιώτης Μπρίνιας, Πέτρος Ρούσσος, Θεόδωρος Κεραμίδας, Νικόλαος Πολύζος και Γεώργιος Λαλιώτης” . «H υπόθεση του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παντελεήμονος μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο. H Σύνοδος, σεβόμενη ότι ο Ιεράρχης είναι 86 χρόνων, θα αναμένει τις αποφάσεις του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου ενώπιον του οποίου θα δικαστεί. Ακόμη εις βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων της Μονής Φενεού. Σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αφού αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο αναβλήθηκε» («Βήμα», 29.1.2006):

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942
    Αντωνιάδου Μαρία
    * Παρά τις δεσμεύσεις, όλες οι καταγγελίες κατά ιεραρχών έχουν «παραγραφεί»
    Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο

    Κλεις των ιερών κανόνων της ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας

    Συγγραφέας : Παντελεήμων Καρανικόλας Μητροπολίτης Κορίνθου
    Εκδότης : Αστήρ
    Έτος έκδοσης : 1995

    Σελίδες : 490
    Σχήμα : 18χ12
    Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Παντελεήμων (Καρανικόλας) γεννήθηκε το 1919 στο Κρανίδι Ερμιονίδος. Σπούδασε στην Θεολογική σχολή Αθηνών και στο Βασιλικό Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Χίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Π. Σ. Ε. Το 1958 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος Αχαΐας. Το 1965 εξελέγη Μητροπολίτης Κορίνθου. Συνέγραψε πολυάριθμα έργα. Το 1990 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου « Παρνασσός». Το 1995 βραβεύτηκε για το συγγραφικό του έργο από την Ακαδημία Αθηνών.

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=168720

    Τσώλη Μαρία

    Για τι κατηγορείται ο κ. Παντελεήμων
    * Ο υπερήλικος Μητροπολίτης Κορίνθου καλείται να λογοδοτήσει για υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου
    09/10/2005 00:00

    Στα 86 του χρόνια και έπειτα από σαράντα συναπτά έτη στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ποσού άνω των 100 εκατομμυρίων δραχμών.
    Στις 17 Νοεμβρίου 2005 ο Μητροπολίτης θα καθήσει στο εδώλιο με συγκατηγορουμένους πέντε ιερείς και την οικονόμο του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, γνωστή στους κύκλους της Μητρόπολης ως κυρία Λούλα.

    Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων, κατά κόσμον Νικόλαος Καρανικόλας, ο οποίος το 1958 έγινε Επίσκοπος Αχαΐας και από το 1965 κατέχει τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Κορίνθου, κατηγορείται ότι «ενεργώντας με πρόθεση, ιδιοποιήθηκε παράνομα και ενσωμάτωσε στην περιουσία του το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.938.631 δραχμών, που ισοδυναμεί με 296.225 ευρώ, το οποίο είχε λάβει και κατείχε λόγω της ιδιότητάς του, με αντίστοιχη ζημία της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία υπηρετεί, καθώς και των υπαγομένων σε αυτή ιδρυμάτων». Τα χρήματα που κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε «είχαν κατατεθεί κατ’ εντολήν του σε υποκαταστήματα διαφόρων τραπεζών (Πίστεως, Ιονικής, Εργασίας), σε οικείους λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί στο όνομά του και όχι στο όνομα του αντίστοιχου νομικού προσώπου κατά παράβαση της υφιστάμενης Δημοσιολογιστικής Νομοθεσίας».

    Μάλιστα για να επιτύχει τους σκοπούς τους, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, μετήλθε «ιδιαίτερα τεχνάσματα».

    Το εντυπωσιακότερο όλων εκείνων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι ότι ο μητροπολίτης «αξιοποίησε» την πλημμύρα του 1997 στην Κόρινθο. Κατηγορείται ότι με έγγραφο που κατήρτισε και στη συνέχεια κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές βεβαίωσε ψευδώς ότι η θεομηνία κατέστρεψε βιβλία, έγγραφα και παραστατικά που αφορούσαν τα οικονομικά της Μητρόπολης.

    Σύμφωνα με τους Εφέτες «από την πλημμύρα της 12.1.1997 ουδεμία καταστροφή υπέστησαν τα φερόμενα ως καταστραφέντα ως άνω βιβλία και στοιχεία. Στην πράξη του δε αυτή προέβη προκειμένου να καταστήσει ανέφικτο τον εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου».

    Και πού πήγαν βιβλία και στοιχεία αφού δεν καταστράφηκαν; Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων φέρεται να τα πακετάρισε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε κάδους σκουπιδιών, κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών, με τη βοήθεια της οικονόμου του κ. Λούλας.

    Οι εφέτες περιγράφουν την εμπλοκή της στην υπόθεση ως εξής: «H Ευδοξία Μοναστηριώτη κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Φεβρουάριο ως και Δεκέμβριο 1997 με πρόθεση παρείχε στον συγκατηγορούμενό της Παντελεήμων Καρανικόλα, άμεση συνδρομή στην καταστροφή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την προσπόριση αθέμιτου οφέλους… H ίδια, ηθελημένα και επιδιώκοντας τον ίδιο, με τον συγκατηγορούμενό της Μητροπολίτη, σκοπό μετέφερε μαζί του σε σακούλες απορριμμάτων τα βιβλία και τα παραστατικά, από τα πορτ παγκάζ των αυτοκινήτων, στους κάδους της εθνικής οδού, μέσα στους οποίους και τις πέταγε σταδιακά. Χωρίς τη δική της άμεση συνδρομή, θα ήταν αδύνατη εκ μέρους του συγκατηγορουμένου τους Παντελεήμονα Καρανικόλα η πραγμάτωση της αξιόποινης πράξης της καταστροφής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση…». Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι ιερείς Παναγιώτης Μπρίνιας, Πέτρος Ρούσσος, Θεόδωρος Κεραμίδας, Νικόλαος Πολύζος και Γεώργιος Λαλιώτης.

    Στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου είναι αμφίβολο αν θα είναι παρόντες τόσο ο κατηγορούμενος μητροπολίτης, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, όσο και η οικονόμος του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων, είτε ο ίδιος είτε διά των πληρεξουσίων συνηγόρων του, θα αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται. Σύμφωνα με το περιβάλλον του τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο δεν έχουν υπεξαιρεθεί, αλλά αντιθέτως έχουν αξιοποιηθεί σε «άγιους» σκοπούς.

    Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ο αρχαιότερος μητροπολίτης σήμερα, αποτελεί «μορφή» στον χώρο της ελληνικής Εκκλησίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σχετίζεται με όσα τον κατηγορούν.

    http://www.diogenis-press.gr/?p=31590
    Πέθανε το πρωί η Λούλα Μοναστηριώτου

    Γεννήθηκε το 1938 στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Ελλάδα το 1958. Απο το 1974 έζησε δίπλα στον τότε Μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Καρανικόλα…
    Δικαστές και εισαγγελείς την χαρακτήρισαν ως την ηθική αυτουργό για τα δισεκατομμύρια που εκλάπησαν απο τα ταμεία της Μητρόπολης.
    Μετά απο μηνυσή μας που έγινε πριν μερικά χρόνια καταδικάστηκε πέρσυ στο Ναύπλιο σε 8 χρόνια κάθειρξη και οδηγήθηκε στην Φυλακή.

    Η Λούλα Μοναστηριώτου.

    Η γυναίκα που διέλυσε την εκκλησία της Κορίνθου σήμερα το πρωί εξέπνευσε.
    Ετσι κλείνει πλέον ο κύκλος που κράτησε σχεδόν 30 χρόνια και έφερε σε διάλυση την Αποστολική εκκλησία της Κορίνθου.
    Μαζί της κλείνει και ο κύκλος των διώξεων..

    Παρά το γεγονός οτι μας ΒΑΣΑΝΙΣΕ επι 10 χρόνια και μας έστειλε με 48 αδικήματα κατηγορούμενους έχουμε απλά να πούμε ας ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ο Θεός την ζωή της στην γή…

    Ο θάνατος έβαλε τους τίτλους του τέλους στην πολύκροτη αυτή ιστορία.

    http://archive.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/3589-3915

    Πέθανε η οικονόμος του μακαριστού μητροπολίτη Κορίνθου
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 15:12

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία της πνοή άφησε χθες η 72χρονη Ευδοξία (Λούλα) Μοναστηριώτου, στο νοσοκομείο (ΕΛΠΙΣ) των Αθηνών στο οποίο και νοσηλευόταν.

    Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο είχε εισαχθεί πριν 3,5 μήνες, διότι η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη. Η κηδεία της έγινε πριν από λίγο (12:00), στο νεκροταφείο του Παπάγου.

    Τέλος, να αναφερθεί, ότι η Ευδοξία Μοναστηριώτου γεννήθηκε το 1938 στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Ελλάδα το 1958.

    Από το 1974 ζούσε κοντά στον μακαριστό μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Καρανικόλα ως οικονόμος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 25/09/2006
    «Ιερός» πόλεμος για τον Μητροπολίτη Κορίνθου
    ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

    Σαράντα μέρες μετά τον θάνατο του μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα και μαίνεται η σύγκρουση με στόχο το προβάδισμα στη διαδοχή του μακαριστού ιεράρχη.

    Χθες έγινε μνημόσυνο στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη και παρουσίαση στο κοινό της «αίθουσας Μητροπολίτου Κορίνθου Παντελεήμονος» στο κτίριο του Βυζαντινού Μουσείου της πόλης. Εκεί εκτίθενται άμφια, βιβλία, έπιπλα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού ιεράρχη που με χειρόγραφη επιστολή του διέθεσε στη Μητρόπολη Μυτιλήνης προκειμένου να εκτεθούν.

    Με τον τρόπο αυτό και την υπενθύμιση ότι η αίθουσα εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, απαντήθηκε η «απρεπής» όπως χαρακτηρίσθηκε από παρευρισκόμενους ιεράρχες επιστολή του τοποτηρητή της Μητρόπολης Κορίνθου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.

    Ο τελευταίος, ως γνωστόν, με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο και επικαλούμενος «δημοσιογραφικές πληροφορίες» (!) ζητούσε να σφραγισθούν σπίτια στα οποία διέμενε ο Παντελεήμων στην Αττική, ακόμα και ένα λυόμενο σπιτάκι στο Σίγρι της Λέσβου όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Οπως έγραφε στην επιστολή του αυτή ο κ. Αμβρόσιος, έχουν εξαφανισθεί κειμήλια και έγγραφα, αναφερόταν δε σε επικοινωνία με την οικονόμο του Παντελεήμονος κ. Ευδοξία Μοναστηρίωτου την οποία και υποτιμητικά αποκαλεί «Λούλα», σχετικά με έγγραφα της Μητρόπολης.

    Παρευρισκόμενοι μητροπολίτες «έδειξαν» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ως υπέυθυνο της κατάστασης αυτής σε βάρος «μιας ιστορικής προσωπικότητας της Ελλαδικής Εκκλησίας». «Ολα έχουν το δικό τους νόημα και το συμβολισμό τους», είπε ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος.

    Ο μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος επιτέθηκε κατά του κ. Αμβροσίου, ο οποίος όπως είπε ορίστηκε αντικανονικά τοποτηρητής της Μητρόπολης Κορίνθου αντί του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου.

    Και απέδωσε «σε συσσωρευμένη εμπάθεια στο πρόσωπο του Κορίνθου» την πρακτική του αρχιεπισκόπου «που όταν δεν φτάνει στα υψηλά δένδρα τα πετροβολά».

    Παρόντες χθες στο μνημόσυνο του Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη ήταν και οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Μηθύμνης Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμων. Επίσης και πολλοί πολίτες από την Κόρινθο που ταξίδευσαν ειδικά στη Λέσβο για να παραβρεθούν στο μνημόσυνο του Ιεράρχη τους.

    http://diogenis-press.blogspot.com/2008/10/blog-post_21.html

    ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

    21.10.08 Αναρτήθηκε από diogenis

    Απο το 2001 έχει κλείσει για μένα η υπόθεση Παντελεήμων Καρανικόλας και τα συμπαραμαρτούντα της..
    Η οριστική μου αθώωση και στο Εφετείο απο τα 48 αδικήματα για τα οποία με είχε μηνύσει ο συγχωρεμένος έκλεισε.
    Και άνοιξε ο νέος κύκλος με κατηγορούμενους την Λούλα,τον πρώην και μερικούς παπάδες που κατηγορούνται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ..
    Είναι γνωστό οτι οι δεσποτάδες δικάζονται στο εφετείο..
    Και απο τότε άρχισε το μαρτύριο των αναβολών..
    Δεν θυμάμαι αν με έχουν σύρει ως μάρτυρα στο Ναύπλιο 7 ή 8 φορές..
    Και πάντα με κάποια τερτίπια δίνονται αναβολές.
    Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων παίρνουν αναβολές.Κάποιες φορές μάλιστα με τρόπο που προκαλεί θυμηδία και στο ακροατήριο..
    Το ερώτημα είναι ποιός παίζει μαζί μου και ποιός έχει ΛΟΓΟΥΣ να παίρνει αναβολές.
    Απαντώ:
    ΥΠΟΠΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Η Λούλα Μονηστηριώτου γιατί δεν θέλει να δικαστεί για κακούργημα.
    Η κα.Μοναστηριώτη έχει ως άτυπη νομική σύμβουλο την δικηγόρο κα.Μαρία Κωστούρου,μυστικοσύμβουλο παπά της Μητρόπολης και εμφανή δικηγόρο τον κ.Νινόπουλο ο οποίος ασφαλώς και πληρώνεται σε κάθε αναβολή…
    ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Οι ιερείς με επικεφαλής τον π.Παναγιώτη Μπρίνια που θέλουν να μην δικαστούν και να παραγραφούν τα αδικήματα που παραγράφονται τον Ιούνιο του 2009
    ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: Κάποιοι άλλοι που φοιβίζουν την Λούλα και της παίρνουν λεφτά απο το ατελείωτο πουγκί της που έφτιαξε απο το κλοπιμαία της Μητρόπολης.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ
    Οι μάρτυρες κατηγορίας που θα υπερασπιστούν τα λεφτά της Μητρόπολης και είναι οι:
    Γιάννης Λάμπρου και οι ιερείς π.Νεκτάριος Μαρμαρινός,Ιωάννης Δελημπαλτάς,Παντελής Ρωμέσης,Γρηγόριος Θεοδώρου και Ιωάννης Ντούλης οι οποίοι πληρώνουμε απο την τσέπη μας την βενζίνα τόσα χρόνια χάνουμε τα μεροκάματα και βασανιζόμαστε όρθιοι στον διάδρομο του Εφετείου…για να μας κοροϊδεύουν οι δικηγόροι…!!!!!

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ;
    Ολοι οι μάρτυρες έχουμε συμφωνήσει ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ την συνειδησή μας να ακολουθήσουμε την επιθυμία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.Διονυσίου για γαλήνη στην εκκλησία και ΕΝΟΤΗΤΑ.
    Είναι δείγμα σεβασμού τόσο προς τον ίδιο όσο και την ταλαίπωρη εκκλησία της Κορίνθου.Δεν είναι χάρισμα αλλά άνάγκη για να μην διχάζεται ο κόσμος.Ολοι νοιώθουμε το χρέος να σταματήσει ο 10ετής πόλεμος.
    Αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συναισθήματα για τον Μητροπολίτη.Διότι οι μάρτυρες ΤΙΜΟΥΝ την επιθυμία του που είναι κοινή με όλους τους Κορίνθιους αλλά δεν την τιμούν οι κατηγορούμενοι και οι…συμβουλοί τους…!
    Οχι μόνο δεν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος και η ομηρία στην οποία αντικειμενικά έχει μπεί ο κ.ΔΙονύσιος αλλά όταν πάνε στο Ναύπλιο λένε και κάνουν άλλα πράγματα.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:
    Χθές Δευτέρα υπήρχε δικαστήριο στο Ναύπλιο και κανένας δεν με ειδοποίησε…με αγνόησαν..
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:
    Ο ιερέας Παναγιώτης Μπρίνιας χθές λοιπόν Δευτέρα ζήτησε να αναβληθεί το δικαστήριο για τον Ιούλιο…!!!!!
    Αποδεικνύεται ποιοί δεν θέλουν να γίνει η δίκη και γιατί δεν θέλουν….!!!

    ΤΕΛΟΣ
    Μάλλον θα αναγκαστώ να επαναπροσδιορίσω την στάση μου γιατί δεν ανέχομαι να με δουλεύουν και να γίνεται τέτοιο οικονομικό παιχνίδι στην πλάτη μου,στην πλάτη του Μητροπολίτη και της Κορινθιακής εκκλησίας..!!!!

    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ..ΛΟΙΠΟΝ…

    Η Εκκλησία των Φαρισαίων ως χώρος αποπλάνησης των νέων (και ο θάνατος Παντελεήμονος Μπεζενίτη)


    Η Εκκλησία των Φαρισαίων ως χώρος αποπλάνησης των νέων (και ο θάνατος Παντελεήμονος Μπεζενίτη)


    Ο διευθυντής της Ιερής Σχολής Παιδεραστίας Καρυστίας Παντελεήμων Φωστίνης, πνευματικός πατέρας του μαθητή του Παντελεήμονα Κορίνθου, την αγαπημένη Σχολή του οποίου στην Κόρινθο, έκλεισε ο χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄
    …………………………………

    Επιστρέφω στο μητροπολίτη. Ο άγιος Παντελεήμων (Μπεζενίτης) της Αττικής υπήρξε θύμα της Εκκλησίας και της Εθνικοφροσύνης. Στρατευμένος, πιθανότατα από ανήλικος, στο αμαρτωλό ακροδεξιό Τάγμα του μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη (φωτ.), μυήθηκε εκεί στα άρρητα και ιεροκρύφια μυστήρια του άγαμου κλήρου και εξελίχθηκε σε μητροπολίτη. Αξίζουν λίγα λόγια στο ιερό Τάγμα του μητροπολίτη αυτού, που διαδέχθηκε στη Χίο τον καταδιωγμένο από τη Δεξιά και από την Εκκλησία αντιστασιακό, πατριώτη, δημοκράτη και εντιμότατο άνθρωπο, τον ΕΑΜίτη μητροπολίτη Χίου Ιωακείμ, τόσο προκλητικά τίμιο και γενναίο, που κηδεύτηκε χωρίς τις τιμές του Παντελεήμονα και η Ιεραρχία αρνείται πεισματικά να τον αποκαταστήσει έστω και μετά θάνατον (δεν είχε δυστυχώς πάρε-δώσε με φαντάρους, σοφέρ, διάκους, καλογεροπαίδια κλπ): Ο δεσπότης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης, (συγγραφέας του πονήματος «Ο Αντίχριστος ελλοχεύει») στις αρχές του Εμφυλίου συμμετείχε στις συγκεντρώσεις της Δεξιάς κραυγάζοντας: “Οργανωθείτε!”. Παρουσιάζεται ως αντιστασιακός σε «εθνικά πλαίσια» πάντοτε, αφού φυγάδευε από την Εύβοια όπου έδρευε, Άγγλους στρατιωτικούς στη Μέση Ανατολή. Κατέφυγε επί Κατοχής στην Αίγυπτο όπου συγκρούστηκε με δεσποτάδες του πατριαρχείου Αλεξανδρείας για γυναικουλίστικα ζητήματα (που τα περιγράφει ο ίδιος στης αναμνήσεις του) όπως το δικαίωμά του να φέρει εγκόλπιο ενώπιον του πατριάρχη. Ήταν ιδρυτής του κακόφημου ομώνυμου Τάγματος το οποίο ανέδειξε τέκνα του σκανδαλοποιούς δεσποτάδες, κατά κανόνα με το όνομα Παντελεήμονες. Πέρα από τον Αττικής, εξέθρεψε τον ομώνυμο Κορινθίας με τη διάσημη οικονόμο του κα Λούλα (1 χρόνος πρωτόδικη φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες), τον ομώνυμο Λήμνου (έφυγε «νύχτα» από την έδρα του κυνηγημένος από το λαό μαζί με τον προστατευόμενό του Γιοσάκη), τον Δράμας Φίλιππο (εκθρονίστηκε γιατί πάντρεψε την ερωμένη του με παπά), τον Αθηνών Ιάκωβο (έναν καλλιεργημένο άνθρωπο που όμως αναγκάστηκε σε παραίτηση κατηγορούμενος ως ομοφυλόφιλος), τον Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Α΄, (δημοκρατικός που διώχτηκε από τη Χούντα ως ομοφυλόφιλος) και τον αρχιμανδρίτη του Ρόδου του Αμάραντου Βενέδικτο Καρίβαλη που καθαιρέθηκε γιατί συνελήφθη από την Αστυνομία να ψαρεύει νεαρούς. Το Τάγμα του Φωστίνη, σύμφωνα με τον επίσης εθνικόφρονα Αυγούστίνο της Φλώρινας, ήταν «εστία μολύνσεως» της οποίας τα έργα «απειλούν να προκαλέσουν ναυτίαν και εις αυτούς τους βουβάλους του βορβορώδους Αλιάκμονος» (περιοδικό «Σπίθα»-Γ.Δ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες Ορθοδόξων Αρχιερέων»). Ο Φωστίνης «βρέθηκε και στο επίκεντρο καταγγελιών (κυρίως για ηθικής φύσεως σκάνδαλα) για το μοναχικό ‘Τάγμα….’ που είχε ιδρύσει» και το οποίο «φιλοξενούσε νεαρά άτομα που προορίζονταν για κληρικοί» («Ποντίκι», 4.8.’05). «…Το συγκεκριμένο τάγμα θεωρήθηκε άντρο ακολασίας» («Έθνος», 28.1.’06). Ο αντικομμουνιστής και αρχιεθνικόφρων Παντελεήμων συγγραφέας του γελοίου «Ο κομμουνισμός. Ούτος εστίν ο πλάνος και ο αντίχριστος»- Απ. Διακονία, Αθ. 1950) εποφθαλμιούσε την έδρα της Χίου ενώ ήταν ήδη δεσπότης Καρυστίας και η Σύνοδος τον μετέθεσε αντικανονικά αμέσως μετά την έκπτωση του Ιωακείμ χωρίς να τηρήσει έστω κάποια χρονικά προσχήματα. Ένα ακόμη στοιχείο για την παλιανθρωπιά του Φωστίνη είναι η σύγκρουσή του με τον κεντρώο βουλευτή Εύβοιας Στρ.Θ. Παπαστρατή όταν κατέθεσε νομοσχέδια, για την κατάργηση του φόρου της Δεκάτης στο λάδι και την απαλλοτρίωση των Μοναστηριακών κτημάτων.Ο Φωστίνης ήταν Ομολογητής της Ορθοδοξίας τιμώμενος μέχρι σήμερα για τα αίσχη του:«ο Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων, πήγε κάποτε να λειτουργήσει στο φθισιατρείο. Εκεί του έφεραν οι νοσοκόμοι μια μεγάλη πιατέλα με πολλά κουταλάκια.….Δεν χρειάζονται αυτά, απάντησε με πίστη. ΄Εχω την Αγία Λαβίδα.… κοινώνησε κανονικά τους ασθενείς και ύστερα πλησίασε την Ωρ.Πύλη για να καταλύσει. Το έκανε αυτό για να τον βλέπουν όλοι, και να μάθουν οι γιατροί ότι η Θεία Κοινωνία είναι φωτιά που καίει τα πάντα».
    …………………………

  6. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:
  7. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:
  8. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:


    Ο ιερέας Στυλιανός Χαραλαμπάκης μαγνητοφώνησε τον αρχιδιάκο Χαράλαμπο Κατενίδη
    Μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη-ντοκουμέντο του Αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Χαράλαμπου Κατενίδη, στον εκκλησιαστικό συγγραφέα ιερέα Σεραφείμ Στυλιανό Χαραλαμπάκη (7 Σεπτεμβρίου 1965)


    Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1965
    113.835 προβολές
    sporeas.tv
    Επειδή τό «άγιο» φώς είναι τό θέμα μου, εκτός τών άλλων μαρτυριών περί της απάτης αυτής, υπάρχει και μαρτυρία ενός αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου, του Χαράλαμπου Κατενίδη, όπου και μαγνητοφωνήθηκε η ομολογία του (εις γνώσιν του) τό έτος 1965 από τόν Στυλιανό Χαραλαμπάκη, περιγράφοντας την απάτη του «αγίου» φωτός

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο ιεραπόστολος σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Τσίρκας για τον προστατευόμενο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου υπόδικο για ιερή αρχαιοκαπηλία σε βαθμό κακουργήματος αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε, απόφοιτο της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου

    Μαζί με άλλα πέντε άτομα παραπέμπεται στις 19 Νοεμβρίου (Τρίτη) ενώπιον του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για «συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης…», παρά τις προσπάθειες του Ιερώνυμου.

    Να δούμε αν θα γίνει η δίκη

    http://orthodoxostypos.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%89-%CF%80-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%B5/
    Άποψη 19 Ιουλίου 2019
    ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΩ, π. ΔΕΔΕ


    Ὁ π. Φιλόθεος Δέδες εἰς συλλείτουργον μὲ τὸν Σεβ. Κορίνθου.

    Τοῦ π. Θεοκλήτου Τσίρκα

    Καὶ ἄλλοτε γράψατε στὴν ἔγκριτη Ἐφημερίδα σας, γιὰ τὸ ὡς ἄνω πρόσωπο καὶ τὴ σκανδαλώδη ἐνέργεια τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἱερωνύμου Β΄ γιὰ τὴν προσπάθειά του νὰ τὸν ἐγγράψει στὸν Κατάλογο πρὸς Ἀρχιερατείαν καὶ ἔγινε σάλος ἀπὸ πολλοὺς γνωρίζοντας τὸν ἐν λόγῳ Ἀρχιμανδρίτη.

    Δὲν θέλησα νὰ γράψω, τότε, αὐτὰ ποὺ γνώριζα, γιὰ τὸ ἐν λόγῳ πρόσωπο, ὁ ὁποῖος ἦτο μαθητὴς στὴ Ριζάρειο Ἐκκλησιαστική Σχολή καὶ ἐγὼ ἤμουν Διευθυντὴς τοῦ Οἰκοτροφείου καὶ Οἰκονόμος τῆς Σχολῆς (1972- 1974). Τὴ Διεύθυνση ἀνέλαβα ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο.
    Μαζὶ μὲ τὸ μακαρίτη τὸν Παπαδόπουλο, προσπαθήσαμε νὰ τὸν διώξουμε ἀπὸ τὴ Σχολὴ λέγοντάς του ὅτι, ἂν θέλει νὰ σπουδάσει περαιτέρω, ἔχει νὰ δώσει ἐξετάσεις μόνο στὴ Θεολογικὴ Σχολή, ὡς ἀπόφοιτος Μέσης Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς. Δεδομένου δὲ ὅτι τὴν ἐποχὴ ἐκείνη ἦσαν ἀδιόριστοι 600 θεολόγοι, δὲν ὑπῆρχε πιθανότης τελειώνοντας τὴ Θεολογικὴ Σχολή, ὕστερα ἀπὸ τέσσερα ἢ πέντε χρόνια, νὰ διοριστεῖ, γι’ αὐτὸ καλλίτερο γι’ αὐτὸν ἦταν νὰ ἐγγραφεῖ σὲ ἕνα Δημόσιο Γυμνάσιο καὶ νὰ δώσει ἐξετάσεις σὲ ὅποια Σχολὴ ἐπιθυμεῖ, γιὰ νὰ ἔχει προοπτικὴ διορισμοῦ. Δὲν γνωρίζω τί ἔγινε μετά.

    Ὅταν πῆγα στὸ Χωριό μου μὲ ἄδεια, βρέθηκε μπροστά μου ὁ ἀδελφός μου μὲ ἕνα Κληρικὸ καὶ μοῦ εἶπε νὰ σοῦ συστήσω ἕνα μαθητή σου τὸ Διάκονο ΦΙΛΟΘΕΟ ΔΕΔΕ. Ἐξανέστη καὶ τὸν ρώτησα ποιὸς σὲ χειροτόνησε· ἡ ἀπάντηση ἦταν ὅτι τὸν εἶχε χειροτονήσει ὁ Σεβασμιώτατος Θηβῶν Κύριος Ἱερώνυμος, γιά λογαριασμό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ἰωαννίνων, τοῦ μετέπειτα Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν.

    Ἐπειδὴ γνώριζα ἀπὸ Κανονικὸ Δίκαιο, σκέφτηκα ποιὸς ἔδωσε ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΙΑ στὸ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (ἔτσι τὸν λέγαμε στὴ Ριζάρειο), δέν εἶπα ὅμως τίποτα καί πονηρευόμενος ὅτι ὁ Ἰωαννίνων εἶχε μάθει ἀπό τή Ριζάρειο γιά τό ποιόν τοῦ Δέδε καί ἀπέφυγε τήν εὐθύνη, ρίχνοντάς την στόν Θηβῶν πού ἔτυχε νά εἶναι καί ἐκεῖνος, ἀπό τό ἴδιο μέρος..

    Ἀργότερα ὁ μακαριστὸς Μητροπολίτης ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ποὺ ἔγινε (ἀντικανονικὰ) Μητροπολίτης, τὸν Δέδε τὸν ἔκανε Πρωτοσύγκελλο καὶ ὑπεύθυνο γιὰ ὅλα τὰ Μοναστήρια τῆς Μητροπόλεως.
    Δεδομένου ὅτι στὸ Χωριό μου, στὸ Νησὶ τῶν Ἰωαννίνων, ἔχουμε ἐννέα Μοναστήρια, γιὰ τὰ ὁποῖα, ὅπως μοῦ εἶπαν, ὁ π. Φιλόθεος συνῆψε δάνειο, γιὰ τὴν συντήρηση τῶν Μονῶν.
    Δυστυχῶς ὅμως δὲν ἔκανε τίποτε, μόνο στὴ Μονὴ Προφήτου Προδρόμου, ὅπου ἀσκήτεψε ὁ Ὅσιος Σάββας καὶ οἱ Ἀδελφοὶ Ἀψαράδες ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ καὶ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, οἱ ὁποῖοι ἀνεστήλωσαν στὰ Μετέωρα – ἀργότερα τὴν Ἱερὰ Μονὴ Βαρλαάμ. Στὴ Μονὴ Αὐτὴ τοῦ Τιμίου Προδρόμου ἔβαλε σκαλωσιές, τὶς ὁποῖες κράτησε πάνω ἀπὸ εἴκοσι-πέντε χρόνια, χωρίς νὰ κάνει τίποτε. Ἐκεῖ ποὺ ἐργάστηκε ἦταν ἡ Μονὴ τῆς Παναγίας τῆς ΕΛΕΟΥΣΗΣ, ὅπου εὑρίσκετο μία Λειψανοθήκη, μὲ λείψανο ἀπὸ τὴν τιμία κάρα τῆς ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.

    Τὴ Λειψανοθήκη αὐτὴ τὴν πῆρε ὁ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ καὶ τὴν τοποθέτησε στὸν νεοανεγερθέντα Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Νεομάρτυρος καὶ ἔκτοτε ἐξαφανίστηκε.
    ……………………………….

    http://orthodoxostypos.gr/%CE%BF-%CF%80-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84/

    28 Ιουνίου 2019
    Ο π. ΔΕΔΕΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ!


    Ὁ π. Φιλόθεος Δέδες συνοδεύει τὸν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν διὰ τὴν ἀναγόρευσίν του ὡς ἐπιτίμου διδάκτορος τοῦ Πανεπιστημίου Ἰωαννίνων. (Φωτό: Χρῆστος Μπόνης).

    Γράφει ὁ κ. Γεώργιος Τραμπούλης, θεολόγος

    Ὁ «Ὀρθόδοξος Τύπος», πρέπει νά τονισθῆ, ὅτι ποτέ δέν ὕβρισε οὔτε χρησιμοποίησε τήν ἐφημερίδα, γιά νά ἐξουθενώση ὁποιονδήποτε, πόσῳ μᾶλλον τόν Μακαριώτατο. Ὁ Ο.Τ. ὅταν προβαίνη σέ κριτική τῶν πράξεων ἤ τῶν λόγων ἐκκλησιαστικῶν ἀνδρῶν τό κάνει ἀπό ἀγάπη πρός τήν Ἐκκλησία καί σκοπός του εἶναι νά καυτηριάση τά κακῶς κείμενα.
    Ἡ αἰτία πού ἀναφέρουμε τόν λόγο αὐτό εἶναι ὅτι κατά τήν ἑορτή τῶν ὀνομαστηρίων τοῦ Μακαριωτάτου, θεωρήσαμε πρέπον νά παραβρεθοῦμε καί νά εὐχηθοῦμε στόν Ἀρχιεπίσκοπο, γιά νά καταδείξουμε ὅτι, παρά τήν κριτική πού ἀσκεῖ ἡ ἐφημερίδα πρός τό πρόσωπό του, σεβόμεθα τόσο τόν ἴδιον ὅσο καί τό ἀξίωμά του. Ὅμως, κατά τήν στιγμή τοῦ χαιρετισμοῦ, στενός συνεργάτης τοῦ Μακαριωτάτου θεώρησε ὅτι ὁ θεσμός τῆς πατρότητος ἐξυπηρετεῖται καλλίτερα μέ τό νά μᾶς κατηγορήση δημόσια, εἰς ἐπήκοον ὅλων, ὅτι ὑβρίζουμε τόν Μακαριώτατον, ἐπειδή ἀσκοῦ­­­με κριτική στίς λανθασμένες ἐπιλογές του!
    Στίς ἡμέρες μας, ἡμέρες, πού ὅλα ὑποβαθμίζονται καί καταρρέουν, πού παρατηρεῖται σέ βάθος προέλαση τῆς ἀτιμίας καί ὑποχώρηση τῆς ἐντιμότητος ἔχει γίνει ἀντιστροφή τῶν κριτηρίων καί οἱ ὑπογραμμίζοντες τήν ἀπάτη καί τήν ἀδικία ἀποκαλοῦνται «ὑβρισταί» καί οἱ πλάνοι, καταχραστές καί ἀνήθικοι, ἀποκαλοῦνται «φίλοι καί συνεργάτες»!
    Ἀτυχῶς, λοιπόν, γιά τόν δημόσιο κατήγορό μας, ἐκεῖνοι, πού, ὄχι μόνο «ἐν λόγῳ» ἀλλ’ «ἐν τῇ πράξει» ὑβρίζουν τόν Μακαριώτατο εἶναι πολύ κοντά του! Πρόκειται γιά πρόσωπα μειωμένου ἐκκλησιαστικοῦ φρονήματος καί ἠθικῆς συν­ειδήσεως, πού ἐκμεταλλεύονται τόν Προκαθήμενο τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας καί κινοῦνται ὄχι σάν μέλη τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά ὡς ἐχθροί της.
    Συγκεκριμένα, γιά ἕνα ἐξ αὐτῶν (γιά τόν ὁποῖον ἔγραψε πρόσφατα ὁ Μακαριώτατος σέ Δικαστική Ἀρχή ὅτι εἶναι «πνευματικό ἀνάστημα δικό του καί στενός του συνεργάτης»!), τόν Ἀρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε, «ἀσκήθηκε ποινική δίωξη γιά τίς πράξεις συγκρότησης καί διεύθυνσης ἐγκληματικῆς ὀργάνωσης, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπῆς πράγματος ἀφιερωμένου στή θρησκευτική λατρεία, ἀπό τόπο προορισμένο γιά θρησκευτική λατρεία, τελεσθείσας ἀπό δράστες πού εἶχαν ἑνωθεῖ νά διαπράττουν κλοπές κατ’ ἐπάγγελμα, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπῆς μνημείου, τελεσθεῖσα κατ’ ἐπάγγελμα, διάθεσης μνημείων προϊόντων ἐγκλήματος, τελεσθείσας κατ’ ἐπάγγελμα καί διάθεσης προϊόντων ἐγκλήματος»! Ἡ ἐν λόγῳ δίωξη ἀσκήθηκε ἀπό τό Συμβούλιο Ἐφετῶν Ἰωαννίνων, στίς 15 Μαΐου 2019.
    Ὁ ἐν λόγῳ Ἀρχιμανδρίτης φέρεται μὲ συγκεκριμένα στοιχεῖα ὡς ἐπικεφαλῆς τῆς ὀργανώσεως αὐτῆς καὶ μάλιστα ὡς ἐκεῖνος ποὺ προσωπικὰ ὑποδείκνυε τοὺς στόχους, τοὺς ὁποίους ἐπισκέπτετο καὶ ὁ ἴδιος. Πάντοτε, μάλιστα, παραλάμβανε ὅλα τὰ ἀφαιρεθέντα ἀπὸ ἱ. ναοὺς πρίν διατεθοῦν σὲ τρίτους.
    Ἡ ἐγκληματικὴ αὐτὴ ὀργάνωση εἶχε ἤδη ἀρχίσει τὴν δράση της κατὰ τὰ τέλη τοῦ 2004. Ἀποτελεῖτο καθ’ ὅσον εἶναι γνωστὸ ἀπὸ ἄλλους πέντε συνεργούς, διαπράττουσα κατ’ ἐξακολούθηση κλοπὲς λατρευτικῶν ἀντικειμένων ὄχι μόνον ἀπὸ τὴν περιοχὴ τῶν Ἰωαννίνων, ἀλλὰ καί ἀπὸ διαφόρους νομοὺς τῆς Ἑλλάδος (π.χ. Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ξάνθης, Πάρου) ἀκόμα καὶ ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, τὰ ὁποῖα μετέπειτα διέθετε μὲ ποικίλους τρόπους πρὸς πώληση.
    Τὰ κλαπέντα ἦσαν ὅλα ἀνεκτιμήτου ἀξίας, καθὼς ἐμπίπτουν στὴν νομοθεσία περὶ ἀρχαιοτήτων καὶ ἀποτελοῦν ἀναμφισβήτητα μέρος τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς, γι’ αὐτὸ ὑπολογίζεται ὅτι ἡ «λεία» σχεδὸν πλησιάζει τὸ 1.000.000 εὐρώ!
    Τὸ Συμβούλιο, μετὰ ἀπὸ σύσκεψη ἄσκησε ποινικὴ δίωξη πρὸς τὸν π. Φιλόθεο Δέδε, ἡ ὁποία ἐκδόθηκε τὴν 12η Ἰουνίου 2019. Εἰδικὰ στὸν Ἀρχιμανδρίτη ἐπιβλήθηκε ὑποχρεωτικὴ ἐμφάνισή του κατὰ τὶς ἀρχὲς κάθε μήνα στὸ ἀστυνομικὸ τμῆμα τῆς περιοχῆς κατοικίας του, ἡ ἀπαγόρευση ἐξόδου ἀπὸ τὴν χώρα, ἀλλὰ καὶ κατάθεση σημαντικοῦ ποσοῦ ὡς ἐγγυοδοσίας. Αὐτὰ ἕως ὅτου ἐκδικασθῆ ἡ ὑπόθεση ἀπὸ τὸ Τριμελὲς Ἐφετεῖο Κακουργημάτων Α΄ Βαθμοῦ Ἰωαννίνων, μὲ τὰ ἐγκλήματα ποὺ τὸν βαρύνουν νὰ ἐπισύρουν ἀκόμη καὶ πολυετῆ κάθειρξη.
    Μέ ἀφορμή τίς παροῦσες κατηγορίες ἀλλά καί τήν ἐπιθετική συμπεριφορά τοῦ στενοῦ συνεργάτη τοῦ Μακαριωτάτου, θά θέλαμε νά ὑποβάλουμε ὁρισμένα ἐρωτήματα:
    • Μπορεῖ νά γίνη διαχωρισμός τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἤθους ἀπό τόν λόγο; Δυστυχῶς, ἡ ἀποσύνδεση τοῦ λόγου ἀπό τό ἦθος εἶναι μία μεγάλη πληγή, πού δημιουργεῖται στό Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας μας ἀπό ἐκκλησιαστικούς ἄνδρες τοῦ ἤθους τῶν Ἀρχιερέων καί τῶν Γραμματέων, πού ἐσταύρωσαν τόν «Κύριον τῆς Δόξης»! Ἐνῶ ἐδῶ καί δύο χρόνια ἔχει καταγγελθῆ ἀπό τίς στῆλες τῆς ἐφημερίδος τοῦ Ο.Τ ὅτι ἐκκρεμεῖ ἀπαγγελία κατηγορητηρίου γιά κακουργήματα, ἐναντίον τοῦ ἐν λόγω Ἀρχιμανδρίτου, γιατί δέν ἐνδιαφέρθηκε καί δέν ἀσχολήθηκε οὔτε ἕνας Ἱεράρχης μέ τήν καταγγελία, τήν στιγμή μάλιστα πού ἐπρόκειτο νά ἐγγραφῆ στὸν Κατάλογο τῶν ἐκλογίμων πρὸς Ἀρχιερατεία; Οὐδείς Ἱεράρχης ἐνδιαφέρθηκε νά ἐρωτήση τόν Ο.Τ. , οὔτε ἐξ ἐκείνων πού θέλουμε νά πιστεύουμε ὅτι ἀγαποῦν τήν Ἐκκλησία, ἀλλά συνέχισαν ἀπτόητοι τήν συν­εργασία μαζί του, ὡς ὑπευθύνου τῆς Ναοδομίας, νά συζητοῦν τά περί διαχειρίσεως τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἔργων καί Μνημείων!
    • Ἆραγε τώρα πού οἱ «ἐπαρκεῖς ἐνδείξεις» γιά κακουργηματικές πράξεις τοῦ π. Φιλοθέου Δέδε, γιά τίς ὁποῖες καί τοῦ εἶχε ἀπηγορευθῆ ἡ ἔξοδος ἀπό τήν Χώρα, ἔγιναν «ἀδιάσειστα στοιχεῖα», θά ἀσχοληθοῦν, ἐπί τέλους, οἱ Ἱεράρχες μας μέ τήν ὑπόθεση;
    • Ὁ στενός συνεργάτης τοῦ Μακαριωτάτου, πού μᾶς ἐλοιδόρησε ὡς ὑβριστάς, πῶς ἀντιλαμβάνεται τὴν ἔννοια τῆς ὕβρεως; Ὅταν ὑποδεικνύαμε στόν Μακαριώτατο νά «ἀποστασιοποιηθῆ ἀπό τήν περαιτέρω προάσπισιν τοῦ ὡς ἄνω βαρυνομένου Ἀρχιμανδρίτου, ἀναμένοντας τήν ὁλοκλήρωσιν τοῦ ἔργου τῆς Ἑλληνικῆς Δικαιοσύνης καί ἐφ’ ὅσον τό πόρισμα εἶναι ἀπολύτως ἀθωωτικόν, καί ὄχι λόγω ἀμφιβολιῶν, νά εἰσηγηθῆ εἰς τήν Ἱεραρχίαν ὅ,τι νομίζει γιά τήν προαγωγήν τοῦ κληρικοῦ αὐτοῦ», ὑβρίζαμε τόν Μακαριώτατο ἤ προασπίζαμε καί ἐκεῖνον καί τήν Ἐκκλησία;
    Διερωτώμεθα καί ἀποροῦμε πῶς δέν ἐπαναστατοῦν οἱ Ἀρχιερατικές συνειδήσεις : Ἐάν οἱοσδήποτε δημόσιος λειτουργός, καί ὁ πλέον χαμηλόβαθμος, κατηγορούμενος γιά κάποιο ἁπλό παράπτωμα, τίθεται ἀμέσως σέ διαθεσιμότητα, ὅπως πληροφορούμεθα κάθε τόσο ἀπό τά Μέσα Ἐνημερώσεως, πῶς δέν ἔχει τεθῆ οὔτε κἄν σέ ἀργία ἕνας μεγαλότι­τλος Ἐκκλησιαστικός Λειτουργός, ἀλλά ἀφήνεται ἀνενόχλητος νά ἐγγίζη τό Ἱερό Θυσιαστήριο καί νά ἐκπροσωπῆ τά οἰκονομικά συμφέροντα τῆς Ἐκκλησίας μας, ἐνῶ διώκεται ποινικά γιά «πράξεις συγκρότησης καί διεύθυνσης ἐγκληματικῆς ὀργάνωσης, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπῆς πράγματος ἀφιερωμένου στή θρησκευτική λατρεία, ἀπό τόπο προορισμένο γιά θρησκευτική λατρεία,τελεσθείσας ἀπό δράστες πού εἶχαν ἑνωθεῖ νά διαπράττουν κλοπές κατ’ ἐπάγγελμα, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπῆς μνημείου, τελεσθεῖσα κατ’ ἐπάγγελμα, διάθεσης μνημείων προϊόντων ἐγκλήματος, τελεσθείσας κατ’ ἐπάγγελμα καί διάθεσης προϊόντων ἐγκλήματος»;
    Δυστυχῶς, στίς ἡμέρες μας ἄτομα πού στεροῦνται τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἤθους ἔχουν εἰσβάλει στήν Ἐκκλησία μέ τήν ἀνοχή καί τήν σιωπή τῶν πολλῶν, ἀφοῦ ἡ ἀλλοτρίωση καί ἡ ἐκκοσμόκευση ἔχουν κατακλύσει τήν ἐκκλησιαστική ζωή. Πρέπει νά ἀντιληφθοῦ­με ὅτι ἡ ἀντίδραση στήν ἀσυδοσία καί στήν ἁμαρτία ἀποτελεῖ δεῖγμα ὑγείας καί ὑπευθυνότητος καί γι’ αὐτό καί ἡ Ἁγιογραφική ἐπιταγή: «Μή συγκοινωνῆ­τε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους, μᾶλλον δέ καί ἐλέγχετε»!
    Υἱικῶς καλοῦμε καὶ παρακαλοῦμε τήν Σεπτή Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας μας νά ἀντιληφθῆ τό βάθος τοῦ βορβόρου, στόν ὁποῖον παρασύρεται ἡ Ἐκκλησιαστική Διοίκηση, διά τῆς ἀμνηστεύσεως τῶν ἀναξίων λειτουργῶν Της καί νά σπεύση, πρίν εἶναι πάρα πολύ ἀργά, νά ἀντιμετωπίση ἀποτελεσματικά τό πρόβλημα καθάρσεως τῆς Ἐκκλησίας!

    • Ο/Η Ιατροδικαστής λέει:

      https://www.tanea.gr/2001/06/21/greece/kataggelies-gia-roz-skandala-se-moni-bazoyn-fwtia-stin-patmo/

      Καταγγελίες για ροζ σκάνδαλα σε Μονή, βάζουν φωτιά στην Πάτμο

      Ζαχαριάδης Γιώργος Ζ
      21 Ιουνίου 2001 | 00:00

      ΡΟΔΟΣ

      Μια επιστολή (που υπογράφει ένας ιερέας, ονόματι Δημήτριος, αγνώστων λοιπών
      στοιχείων) άναψε μεγάλες φωτιές στην Πάτμο. Ο επιστολογράφος (που εκτιμάται
      ότι έχει υπογράψει με ψεύτικο όνομα) κάνει λόγο για ροζ σκάνδαλα στην Ιερά
      Μονή του Αγίου Ιωάννου και μάλιστα κατονομάζει ορισμένα άτομα (κληρικούς και
      λαϊκούς) για συμμετοχή σε αυτά.

      Η επιστολή – καταγγελία εστάλη προ δεκαημέρου στον εισαγγελέα της Κω, αλλά
      παράλληλα κοινοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εισαγγελία Εφετών
      Δωδεκανήσου, το υπουργείο Παιδείας κ.α. και στρέφεται κυρίως κατά του
      σημερινού ηγουμένου της Μονής κ. Αντύπα Νικηταρά, ο οποίος με χθεσινές
      δηλώσεις του χαρακτηρίζει όλα όσα του καταμαρτυρούν «ως ανυπόστατα και
      συκοφαντικά», μάλιστα εκφράζει την ικανοποίησή του για την επέμβαση της
      Δικαιοσύνης, ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

      Με τη λήψη της επιστολής, ο αντεισαγγελέας Κω κ. Κων. Μπουτσίκος διέταξε τη
      διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και την ανέθεσε στην ειρηνοδίκη κ. Μαρία
      Κατσανάκη, η οποία βρίσκεται στην Πάτμο και εξετάζει διάφορα άτομα που τα
      ονόματά τους αναφέρονται στην καταγγελία.

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Στην επιστολή γίνεται λόγος για βιασμό μαθητή στην Ιερατική Σχολή της Πάτμου,
      αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άλλων μαθητών, όπως επίσης και φιλοξενία
      «λαϊκών προστατών» στη Μονή, και μοναχών από άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ
      των οποίων και ένας εξομολόγος που έχει εκδιωχθεί από το Άγιον Όρος γιατί
      συνελήφθη να ασχημονεί.
      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      Οι καταγγελίες αυτές δεν πρέπει να θεωρηθούν άσχετες και με τα οικονομικά
      σκάνδαλα που συγκλονίζουν τη Μονή Αγίου Ιωάννου στην Πάτμο.

      Στην υπόθεση αυτή ­ που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση ­ εμπλέκονται
      πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις
      και σε βαθμό κακουργήματος για απάτες, πλαστογραφίες κ.λπ.

  10. Παράθεμα: Να αποκρατικοποιηθούν οι ιερατικές Σχολές | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  11. Ο/Η Περίανδρος λέει:

    ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 66 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005

    Περιεχόμενα
    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ

  12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/ti-paei-strava-me-tous-iereis-stin-ellada-kai-giati-aftoktonoun-tosoi/

    Τι πάει στραβά με τους ιερείς στην Ελλάδα (και γιατί αυτοκτονούν τόσοι;)

    Κάποιοι αυτοκτονούν, άλλοι πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα, μερικοί ασελγούν σε ανήλικα ενώ τα διαζύγιά τους δίνουν και παίρνουν. Τι συμβαίνει λοιπόν;

    Από Παναγιώτης Ανδριόπουλος
    πριν 2 μήνες

    Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην Χάλκη της Λάρισας o 60χρονος ιερέας, εφημέριος του χωριού, βρέθηκε κρεμασμένος στον γυναικωνίτη της εκκλησίας που λειτουργούσε.

    Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 ο 70χρονος ιερέας της Αγίας Τριάδας στην Ημαθία βρέθηκε από τους δύο γιους του απαγχονισμένος μέσα στην αποθήκη του σπιτιού του.

    Στις 24 Ιουλίου 2019 ο ιερέας του χωριού Μελιβοίας Λάρισας, εκεί γύρω στα 60, βρέθηκε κρεμασμένος σε αποθήκη από τον γιο του.

    Στις 7 Ιουλίου 2018, 61χρονος ιερέας εντοπίστηκε κρεμασμένος σε μια ελιά, σε χωράφι μεταξύ των περιοχών Ν. Αγχιάλου και Μικροθηβών Βόλου.

    Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο χωριό Ζωοδόχος Πηγή των Φαρσάλων ένας ιερέας έθεσε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε από τους ιδιοκτήτες μιας στάνης, εντός του χώρου της κτηνοτροφικής μονάδας, απαγχονισμένος ο 43χρονος ιερέας, ο οποίος βοηθούσε συχνά στις εργασίες της. Ο ιερέας, που ήταν γεννημένος στο χωριό και κατοικούσε σε αυτό, είχε ετοιμάσει ένα αυτοσχέδιο βρόγχο και κρεμάστηκε από αυτό.

    Στις 23 Απριλίου 2012 προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Νεάπολης του Δήμου Βοϊου, με έδρα την Σιάτιστα, η είδηση της αυτοκτονίας ενός 35χρονου ιερέα. Ο ιερέας που καταγόταν από την Αλβανία και βρισκόταν χρόνια στην Ελλάδα, έδωσε τέλος στην ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

    Επίσης, είναι γνωστό ότι αρκετοί ιερείς, ακόμα και νέοι στην ηλικία, πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα ή και ψυχιατρικά νοσήματα, γεγονός που προκαλεί διάφορες παρενέργειες στη ζωή της Εκκλησίας.

    Αρκετές φορές απασχολούν την κοινή γνώμη ασέλγειες ιερέων και μάλιστα σε ανήλικες.

    Τα διαζύγια των ιερέων και οι εν διαστάσει γάμοι τους δίνουν και παίρνουν!

    Μήπως η Διοικούσα Εκκλησία θα πρέπει να σκύψει με μεγαλύτερη προσοχή πάνω στους ιερείς και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους διότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη;

    Μήπως οι σεβασμιώτατοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο θέμα των χειροτονιών;

    Μήπως να …παραμερίσουν λιγάκι το δημογραφικό, κατά τις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, και να ασχοληθούν λιγουλάκι περισσότερο με τα προβλήματα του κλήρου στην σύγχρονη κοινωνία;

    Μήπως…

  13. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://archive.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/2644-5466

    Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου: Είναι πια παρελθόν
    29 Ιουλίου 2010

    ε. Σκάνδαλα συμβαίνουν και στην Εκκλησία, που ταλανίζουν την κοινωνία μας και απομακρύνουν τους νέους από τους κόλπους της, οι οποίοι για να επιλέξουν να φοιτήσουν σε ένα Εκκλησιαστικό Σχολείο, θα έπρεπε να έχουν ήδη μια ουσιαστική πνευματική καλλιέργεια από τους ανθρώπους της Εκκλησίας, κάτι όμως που δεν είναι σύνηθες.

  14. Παράθεμα: Ο προκλητικός μητροπολίτης NASA-Μεσογαίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  15. Παράθεμα: Προσβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας από μητροπολίτη και καλόγριες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.