Μετανοείτε

σύνδροφος Κοτζιάς: «Σε μία εποχή διαφθοράς, στην οποία δεν υπάρχουν αρκετές αξίες και αρχές, νομίζω ότι η βολιβιανή παράδοση φέρνει καινούριες σκέψεις σε όλους μας. Αποτελεί έμπνευση. Σήμερα ήρθαμε εδώ για να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Ο πολιτισμός είναι μία ήπια ισχύς, φιλειρηνική. Πρέπει να υποστηρίξουμε την παρουσία του παντού. Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική χωρίς την πολιτιστική διπλωματία. Νομίζω ότι και για όλους τους παρόντες ισχύει το ίδιο».

περισσότερα >>>

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Μετανοείτε

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όλα είναι στυλ

  Tσαρλς Μπουκόφσκι: «Style is the answer to everything»

 2. Ο/Η Άγριος λέει:

  Αν και, ως αδίστακτος τυχοδιώκτης, (υποτίθεται ότι) θα έπρεπε να πρόσεχε τι λέει, φαίνεται να παρασύρεται σε σημείο που καταντά αμετροεπής.

 3. Ο/Η Φαήλος Ντούγκιν λέει:

  Συκοφαντίες;

  https://seisaxthia-epam.blogspot.com/2018/02/blog-post_315.html
  Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2018 Γιώργος Γιαγκίδης,
  Πράκτορας της Στάζι ο Νίκος Κοτζιάς;

  Όταν ο νυν υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν πράκτορας της Στάζι, έμμισθος του Πενταγώνου, φανατικός ψυχροπολεμικός σταλινικός διανοούμενος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου;

  Γράφει ο Γιώργος Γιαγκίδης*

  Η ζωή κάνεις τους κύκλους της και έτσι η καριέρα του πανεπιστημιακού Νίκου Κοτζιά, το σημερινού υπουργού εξωτερικών μας. Αρχικά ινστρούχτορας και μέλος της κεντρικής επιτροπής στο Κ.Κ.Ε έως και το 1989, έπειτα στενός σύμβουλος του Γεωργίου Παπανδρεόυ μέχρι το 2009 (1996-2009 περίπου), παράλληλα πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ (Ανδρέας Παπανδρέου), ενώ λίγο αργότερα από την αποχώρηση του από το ρόλο συνεργάτη του ΠΑΣΟΚ (2009), έγινε ο υπουργός εξωτερικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2015.
  Αυτός ο σπουδαίος διπλωμάτης, άλλοτε φανατικός υποστηρικτής της πιο βάρβαρης μορφής του Σταλινισμού (υποστήριξη έως και του στρατιωτικού νόμου του στρατηγού Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία το 1981) που λατρεύουν οι γλύφτες της εποχής μας, οι διάφοροι Ζουγανέληδες δηλαδή, λένε πως είναι σπουδαίος στο ρόλο του.
  …………….
  Ωστόσο εδώ ο στόχος είναι να δούμε το σκοτεινό παρελθόν ενός πράκτορα σαν το Νίκο Κοτζιά.

  Το 1976 εκδόθηκε στην τότε Σοβιετική Ανατολική Γερμανία επί δικτατορίας Χόνεκερ, το βιβλίο ΄΄Der Autonome Intellekt (Αυτόνομος Νούς)΄΄ από τον οίκο ΄΄Akedemie Verlag΄΄, με συγγραφέα μεταξύ άλλων, τον Νίκο Κοτζιά (τότε ήταν στην Κ.Ν.Ε).

  Το βιβλίο δεν ήταν παρά μια προπαγανδιστική κίνηση του τότε κρατικού μηχανισμού, για την αποδόμηση της θεωρίας του φιλοσόφου της Σχολής Φρανκφούρτης, Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επιμελητής του τόμου, o΄΄Ελαφροπόδαρος΄΄ όπως έφερε ως ψευδώνυμο σαν πράκτορας της Στάζι: Ο Manfred Buhr ήταν γνωστός φιλόσοφος της Ανατολικής Γερμανίας, πρόεδρος του «Επιστημονικού Συμβουλίου για τα Θεμελιώδη Ζητήματα του Ιδεολογικού Αγώνα».

  Tο 1944 συμμετείχε στο Κόμμα του Χίτλερ, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας, και το 1945 υπηρέτησε στον ναζιστικό στρατό. Μετά την ήττα της χιτλερικής Γερμανίας προσχώρησε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας την οποία κατείχαν οι Ρώσοι.

  Στο προσωπικό βιογραφικό του αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι από το 1965 «καταχωρίστηκε ως ΙΜ (Inofizieller Mitarbeiter, Μυστικός Συνεργάτης) του MfS (Ministerium für Staatssicherheit, Υπουργείο Ασφάλειας) με το ψευδώνυμο ‘Rehbein’ (Ελαφοπόδαρος).

  Με άλλα λόγια, ο επιμελητής του τόμου με τον Κοτζιά ήταν ταυτόχρονα και συνεργάτης της διαβόητης StaSi (ΣΤΑΖΙ).

  Ο Ελαφοπόδαρος από το 1969 ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Επιστημών της Ανατολικής Γερμανίας (ΛΔΓ), του μοχλού της ιδεολογική κυριαρχία του Κόμματος.

  Ο Ελαφοπόδαρος, ως κορυφαίος συνεργάτης της ΣΤΑΖΙ, ήταν και θυροφύλακας: κατέδιδε ό,τι ήταν σχετικό με την δραστηριότητα των επιστημόνων-φιλοσόφων, που κατά την άποψή του ήταν εναντίον της ιδεολογίας και του κράτους της ΛΔ Γερμανίας. Ετσι λοιπόν κατέδιδε τον οποιοδήποτε, διέλυε οποιοδήποτε μηχανισμό και έλεγχε γενικά τα πάντα, στα πλαίσια της ιδεολογικής ολοκλήρωσης της τότε Ανατολικής Γερμανίας.

  Διάφοροι κατά καιρούς σύντροφοι του, όπως ο Δημήτρης Καζάκης, Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ, από τον καιρό που βρισκόντουσαν μαζί στο Κ.Κ.Ε, αναφέρει πως γνωρίζανε πολλοί πως από τότε λειτουργούσε ως πράκτορας της Στάζι.

  Ειδικά ο Δ. Καζάκης αναφέρει πως μπορεί να διαθέσει στον κάθε ενδιαφερόμενο τα αποδεικτικά έγγραφα, όπως βγήκαν στο φως από επίσημα έγγραφα του ΚΚΕ την εποχή του 14ου Συνεδρίου του:

  Ένας αξιόλογος διανοούμενος, αντιστασιακός, ο οποίος βασανίστηκε βάρβαρα επί χούντας, ο Περικλής Κοροβέσης, το πάει το θέμα ακόμα παραπέρα, συνυπογράφοντας τα γραπτά της A. R. O. Books, αναφέροντας πως ο Κοτζιάς ήταν και έμμισθος του Πενταγώνου.

  Βέβαια ο Νίκος Κοτζιάς δεν άφησε έτσι αυτές τις πληροφορίες και προχώρησε σε δικαστική δίωξη (αγωγή ύψους 250.000 ευρώ) κατά του Athens Review of Books, κοντεύοντας να το κλείσει μονομιάς, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε την κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμηση.

  Μα έτσι είναι η βελούδινη δικαστική λογοκρισία και φίμωση, όταν Μελισσανίδηδες και Κοτζιές τα βάζουν με μικρές εκδόσεις και ανεξάρτητη δημοσιογραφία, από όσους έμειναν τέλοσπάντων.

  Δίπλα σε άλλους, όπως το Μίμη Ανδρουλάκη, συγγραφέα του ΄΄Ο Κόκκινος Κάβουρας΄΄ του 2013, μιας ιστορίας ενός κομμουνιστή πράκτορα (πολλοί λένε πως περιγράφει τον εαυτό του, η πορεία του δεν το κάνει παράλογο), αξιοποιούν την άποψη πως η αριστερά στην Ελλάδα έπεσε από τα μέσα της, με κάθε λογής πρακτορίσκο να τρώει τις σάρκες και τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς του ματωμένου αγώνα και της εποποιίας.

  Eλευθερία και δημοκρατία για το λαό τώρα!

  *Ο Γιαγκίδης Γιώργος, BSc διατροφολόγος, μέλος Ε.ΠΑ.Μ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

  Πηγές (εντός όλη η απαραίτητη βιβλιογραφία):

  http://www.thetoc.gr/…/n-kotzias-apo-ton-xarilao-ston-giwrg…
  http://athensreviewofbooks.com/?p=1664
  https://kourdistoportocali.com/…/den-tima-ton-niko-kotzia-…/

  http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/08/blog-post_81.html

  Πηγή: https://epamthess.blogspot.gr/, μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

  http://oanemomylos.blogspot.com/2015/01/blog-post_559.html

  ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

  Φαήλος και Νίκος Κοτζιάς: ένα ζευγάρι με… προϊστορία

  Τι σχέση μπορεί να έχει ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο γνωστός σκληρός δεξιός με τις υπερεθνικές απόψεις με το νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, το άλλοτε σκληρό στέλεχος του ΚΚΕ με εθνικοπατριωτικές θέσεις; Και οι δυο ξεκινάνε από διαφορετική όχθη, αλλά κινούνται στο λεγόμενο ποτάμι των πατριωτικών δυνάμεων, τόσο εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών με συγκεκριμένη θεωρία για την θέση της χώρας έναντι των πιστωτών, της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

  Πολλούς ξάφνιασε η ανοικτή υποστήριξη που έδωσε χθες ο δικηγόρος Κρανιδιώτης, πρόεδρος του εθνικοπατριωτικού «Δικτύου 21», μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής, αλλά και στενός προσωπικός και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά στον Ν. Κοτζιά. Οι δυο τους είχαν κοινές θέσεις για το Κυπριακό και τάχθηκαν κατά του σχεδίου Ανάν.
  Αυτό επικαλέστηκε χθες ο Φ. Κρανιδιώτης, τονίζοντας ότι είναι πατριώτης, ενώ την ίδια στιγμή άρχισαν διάφορα σάιτ και μπλογκ να αναφέρουν (σ.σ. υπήρχε και φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο Πειραιά τον Απρίλιο του 2013) από συνάντησή του και συνομιλία του με τον θεωρητικό του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τον σκληροπυρηνικό Αλεξάντερ Ντούγκιν (σ.σ. είχε συναντήσει στη Μόσχα και στελέχη της Χρυσής Αυγής, απεσταλμένους του Νίκου Μιχαλολιάκου), τον εμπνευστή της λεγόμενης «τέταρτης θεωρίας» που ακολουθεί το Κρεμλίνο.
  «Ένα σύστημα υπηρεσιών, εδώ και στο εξωτερικό, κατασκευάζει κάθε είδους συνωμοσίες. Παιδιά δεν μασάω. Δεν πρόκειται να υποκλιθώ στα αφεντικά σας» ήταν η αντίδραση του Ν. Κοτζιά το βράδυ της Τετάρτης, όταν είχαν πολλαπλασιαστεί τα σχόλια στο διαδίκτυο από πολλούς, όπως και ο Αδωνις Γεωργιάδης.
  «Σύστημα εξάρτησης ήδη ενοχλείται από δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Βρίζει ασύστολα. Επιδιώκει με πολυειδή ψεύδη να καλύψει το ραγιαδισμό του» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διαφοροποιηθεί από την Ε.Ε. στο θέμα των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας για την Ουκρανία.
  Οι δυο τους γνωρίζονται πολλά χρόνια και μάλιστα ο Φ. Κρανιδιώτης τον Απρίλιο του 2011, ήταν δικηγόρος του Ν. Κοτζιά σε αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Athens Review of Books εξαιτίας ενός άρθρου του Ανδρέα Παππά που τον χαρακτήριζε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού».
  Κατά καιρούς ο Φ. Κρανιδιώτης τον έχει υπερασπιστεί με φράσεις όπως: «Ο Κοτζιάς έχει δυο ελαττώματα: ελληνοκεντρική ρεαλιστική άποψη και δύσκαμπτη μέση. Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Εχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό».
  Πολλοί θυμούνται ότι ο Ν. Κοτζιάς, άλλοτε «θεωρητικός» του ΚΚΕ, είχε μιλήσει θετικά όταν εξελέγη ο Αντ. Σαμαράς στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας το 2010, την εποχή του αντιμνημονιακού αγώνα της ΝΔ, ότι τον πολεμάνε, «διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν τη λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο».
  Τα τελευταία χρόνια ήταν λάβρος κατά του μνημονίου, ενώ και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και νυν υπουργός Εξωτερικών Πάνος Καμμένος έχει άριστη άποψη για τον Ν. Κοτζιά, τον οποίο θεωρεί έντιμο πατριώτη.
  Ήδη, ο Ν. Κοτζιάς έχει γίνει αφιέρωμα σε πολλά ξένα ΜΜΕ για τις θέσεις του…

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Στην παράδοση των Ινκας, υπάρχει μία ιστορία που λέει πως κάποτε ήρθε ένας άγνωστος άνθρωπος από την θάλασσα σαν εκπολιτιστής τους. Και επειδή τους προσέγγισε με σχεδία τον ονόμασαν Βιρακότσα, που στην γλώσσα κέτσουα σημαίνει: λίπος ή αφρός της θάλασσας, κατ’ επέκταση, αυτός που ήρθε από τον αφρό της θάλασσας. Στην παράδοση τους όλοι οι προφήτες, θαυματοποιοί και νομοθέτες ονομάζονται μ’ αυτό το όνομα. Και επειδή και οι Ισπανοί ήρθαν από την θάλασσα, τους ονόμασαν Βιρακότσας. Σίγουρα στο μέλλον, θα δοθεί και στον κ. Κοτζιά αυτός ο τίτλος(εννοείται, σαν μέγας νομοθέτης και εκπολιτιστής).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.