Ομοφοβικός δεσπότης «δεν ξέρει» τίποτα για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς

[Ιστορική κίνηση της Δικαιοσύνης κατά χυδαίου αρχιερατικού ρατσιστικού λόγου]

Τρίπολη: Αγιασμός στα γραφεία της χιτλερικής συμμορίας, της αυτοπροσδιοριζόμενης από τον φύρερ της, ως «σπορά των νικημένων του 1945» (Φωτ. από τα arcadiaportal.gr, Οκτώβριος 28, 2012 - 21:23).

Τρίπολη: Αγιασμός στα γραφεία της χιτλερικής συμμορίας, της αυτοπροσδιοριζόμενης από τον φύρερ της, ως «σπορά των νικημένων του 1945» (Φωτ. από τα arcadiaportal.gr, Οκτώβριος 28, 2012 – 21:23).

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ένα χωριατόπουλο από το Πάπαρι της Αρκαδίας, τα κατάφερε να γίνει καθηγητής Θρησκευτικών. Στα 1984 φόρεσε τη σατραπική βυζαντινή στολή του δεσπότη Ναυπακτίας. Δεν του έφτανε όμως αυτό και 11 χρόνια μετά, εγκατέλειψε τη «νύμφη Επισκοπή» και τα τέκνα του και ποδοπάτησε μια σειρά από Ιερούς Κανόνες (14 Αποστολικός, 15 της Α΄, 21 Αντιόχειας, 1 και 2 Σαρδικής), παίρνοντας αντικανονική μετάθεση, επομένως και αντισυνταγματική, άρα παράνομη.  Το Σύνταγμα στο άρθρο 3-1, προστατεύει τους κανόνες αυτούς, που ορίζει με σαφέστατη αυστηρότητα να τηρούνται «απαρασάλευτα» από την κρατική Εκκλησία.  Έτσι, ξεχνώντας το αποστολικό «ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν»,  βρέθηκε σαν δημόσιος υπάλληλος πίσω στο χωριό του, στην πατρογονική Τρίπολη, γεγονός που θα έπρεπε να τον είχε οδηγήσει σε καθαίρεση, αν η ανεξέλεγκτη συνένοχη Σύνοδος που τον μετέθεσε, σεβόταν στοιχειωδώς τους Κανόνες, τους οποίους εφαρμόζει επιλεκτικά και συχνά και κακόβουλα, μόνο σε βάρος μη αρεστών απλών ιερέων.

Την αισχρή και ανάξια κληρικού λέξη «κουσούρι», είχε χρησιμοποιήσει ο Χριστόδουλος, ο καταγγελλόμενος αυτός και η αυλή του, από πολλές πλευρές και με πάρα πολλές ισχυρές ενδείξεις ως κρυφός φορέας του.  Σήμερα δυο ακόμη στενοί συνεργάτες του, ο φιλάνθρωπος διευθυντής της «Αλληλεγγύης» αρχιμανδρίτης και ο επικοινωνιολόγος του, τραβιούνται κατηγορούμενοι (οικονομική κατάχρηση ο μεν, παραδικαστικό με απόπειρα ιερής εξαγοράς δικαστών ο δε) στα δικαστήρια,  συναθροιζόμενοι με άλλους δικούς του που προηγήθηκαν, γεγονός που δεν περιποιεί τιμή στη μνήμη του. Ο μητροπολίτης Παπαδόπουλος είχε χρησιμοποιήσει, με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, την ίδια ελεεινή λέξη με τον αμφιλεγόμενο Αρχιεπίσκοπο, για να επιτεθεί ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Εξαίρεσε όμως κουτοπόνηρα, αυτούς  που είναι κληρικοί, των οποίων την ύπαρξη δήλωσε, τόσο υποκριτικά, πως τάχα αγνοεί κι ας έχουν αποκαλυφθεί εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις κληρικών, ακόμη και παιδεραστών, ως κορυφή ενός παγόβουνου, με κοινό όσο και αποκαλυπτικό παρανομαστή, αυτόν της άνωθεν προστασίας από πατριάρχες και αρχιεπισκόπους. Δεν ντράπηκε λοιπόν να μιλήσει την πεζοδρομιακή γλώσσα του ρατσιστικού μίσους, διαχέοντάς το, ως εκ της θέσεώς του, σε ευρύτερα καθυστερημένα στρώματα της κοινωνίας, που παίρνουν στα σοβαρά τα λόγια των δεσποτάδων, σε μια εποχή μάλιστα που ο ρατσισμός γίνεται εκρηκτικός λόγω της δράσης της υπόδικης συμμορίας των χιτλερικών της «σποράς των νικημένων του ‘45», των θαυμαστών του παιδεραστή Στράιχερ, τα γραφεία της οποίας έχουν όλα ευλογηθεί από ιερείς της κρατικής Εκκλησίας και από ιερείς του δεσπότη Παπαδόπουλου στην Τρίπολη και μάλιστα με τον πιο αντεθνικό τρόπο, την ημέρα της αντιναζιστικής γιορτής της 28ης του Οκτώβρη (το 2012):

Είπε λοιπόν ο εκ μεταθέσεως δεσπότης της Τρίπολης, για τους πολυάριθμους  συνανθρώπους μας τους ομοφυλόφιλους, που ειδικά ο κλήρος τους στεγάζει στο πιο υψηλό ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική τάξη: «Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας…..ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται» υποστήριξε και επανέλαβε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «άρρωστοι» και ότι θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Εκκλησία έχει τέτοια άτομα στους κόλπους της, είπε ότι δεν ξέρει αλλά, αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουν».  Να τους απομακρύνουν ποιοι; Ο ίδιος δεν είναι μέλος της Ιεραρχίας; Τι έχει κάνει γι’ αυτό; Γιατί ο υποτιθέμενος ζήλος του κατά των ομοφυλόφιλων, μαραίνεται απότομα όταν πρόκειται για κληρικούς και οι ευθύνες γι’αυτούς μεταφέρονται σε κάποιους μη κατονομαζόμενους, που σε τρίτο πληθυντικό πρόσωπο, πρέπει «να τους απομακρύνουν»; Η ναζιστική οργάνωση πάντως έσπευσε να τον υπερασπιστεί από την επίσημη ιστοσελίδα της: «Διώκουν με τον “αντιρατσιστικό” νόμο τον Μητροπολίτη Μαντινείας, Αλέξανδρο για τις αλήθειες που είπε για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων-Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 – 21:08….». Ο ίδιος ο μητροπολίτης πάντως δηλώνει σήμερα: ««Δεν θυμάμαι τι είχα πει τότε…», δείχνοντας αδυναμία να σηκώσει το βάρος των λόγων του, με την ευκολία τουλάχιστον που το κάνει η σατανιστική και ρατσιστική οργάνωση που τον υπερασπίζεται.

Το τι συμβαίνει στις κρεβατοκάμαρες της Εκκλησίας είναι παγκοίνως γνωστό και η δήλωση του δεσπότη πως δεν το ξέρει σηματοδοτεί πολλά για κάθε νοήμονα άνθρωπο. Είναι παρήγορο πως κάποιος δικαστής φιλοτιμήθηκε να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο ενάντια σε μητροπολίτη, γιατί μέχρι τώρα δεσποτάδες έβριζαν καπηλικότατα και προέτρεπαν ατιμώρητα σε βίαιες πράξεις κατά ομοφυλόφιλων («Φτύστε τους» κλπ), που αν οι πιστοί τους τους έπαιρναν στα σοβαρά, θα έπρεπε για να ακολουθήσουν τις προτροπές τους να εισβάλουν στα Μέγαρά τους. Για να αναδείξω το μέγεθος της υποκριτικής άγνοιας του δεσπότη Παπαδόπουλου,  καταφεύγω σε άρθρο ενός άριστου γνώστη εκ των έσω των αρχιερατικών αισχροτήτων, του μακαρίτη στενού συνεργάτη του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, συγγραφέα και δημοσιογράφου, ειδικού σύμβουλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (1980), της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1995) μέλους της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1974), μέλους και προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1986-1992), κλπ. Β.Α.Λαμπρόπουλου:

«Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση….Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. …».

Θα περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, με την προϋπόθεση βέβαια πως η δίκη δεν θα οδηγηθεί σε αναβολές και παραγραφή, για να κρίνουμε κατά πόσον η Τρίτη Εξουσία θα αρθεί στην απαίτηση των καιρών να καταδικάσει ένα ρασοφόρο, που δυσφημεί με τέτοιο τρόπο το ευαγγελικό και αποστολικό ήθος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

ΥΓ1
«Βασίλειος Θερμός, ιερέας, παιδοψυχίατρος:
‘Σκληροί κατά των ομοφυλόφιλων όσοι έχουν αμφιβολίες για τον ανδρισμό τους’..».

ΥΓ2
“….Στο βίντεο που υπάρχει στην ανάρτηση αυτή (“ΝΔ- Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ στον Μητροπολίτη Μαντινείας” από το 12:20 και έπειτα) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν το Μητροπολίτη Μαντινείας χλευάζοντας την ποινική δίωξή του για ομοερωτοφοβία, αδειάζοντας συναδέλφους τους της ΝΔ που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και ανεχόμενοι τα υπονοούμενα του Μητροπολίτη κατά του Προέδρου της ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο Μητροπολίτης πληροφορεί πως συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος πρότεινε να τον βοηθήσει να βρει μάρτυρες υπεράσπισης και να προτείνει να έρθει μάρτυρας υπεράσπισης ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να χλευάσει την ιδέα ο Μητροπολίτης αφού όπως είπε ο Υπουργός δεν βλέπει!…» (!!!) (από το «racistcrimeswatch» -27.9.2016).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Ομοφοβικός δεσπότης «δεν ξέρει» τίποτα για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συστηματικά, ιερείς του δεσπότη Παπαδόπουλου, πλαισιώνουν τους Νεοναζί που νοσταλγούν την Κατοχή, παρών και ο κλαψιάρης βουλευτής Μπούκουρας

  https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/7774-stin-epeteio-tou-thanatou-tou-theodorou-kolokotroni-ekopse-tin-pita-tis-i-xrysi-avgi-tripolis-vd.html

  Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 22:32
  Ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Θανάσης Μπούκουρας που ήταν παρών είπε για τις τελευταίες συλλήψεις ότι «το κράτος και το παρακράτος στηρίζει τους γνωστούς – αγνώστους, τα παιδιά γόνων πλούσιων οικογενειών.


  ……………………
  ____________________

  και εδώ:
  http://voltastintripoli.blogspot.gr/2012/09/blog-post_23.html
  ______________________

  και εδώ:
  Παρών και ιερέας στην πρώτη σειρά δεξιά του ομιλητή:

  http://xamwrias.blogspot.gr/2015/09/blog-post_45.html

  Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στην Αρκαδία έγινε τη Δευτέρα στην Τρίπολη
  ΤΕΤΆΡΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2015


  ……………
  ___________________

  και εδώ, ο αρχιμανδρίτης ανταλλάσσει και χαιρετούρες:

  http://www.arcadiaportal.gr/news/egkainia-grafeion-xrusis-augis-stin-tripoliphotosvideo
  ………………….

  Υστερόγραφο: Δυστυχώς θα πρέπει να αναφέρουμε ένα άσχημο συμβάν που έλαβε χώρα την ώρα που ξεκίνησαν τα εγκαίνια προς τους δημοσιογράφους ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ εμάς (αλλά και σε άλλους ζητήθηκε να τους δώσουν τις σημειώσεις που κρατούσαν) όταν κάποιος από το κόμμα, που δεν μας δήλωσε ούτε την ταυτότητά του μας ζήτησε να σβήσουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει από τον κόσμο που παρίστατο στην εκδήλωση… Εμείς το πράξαμε γιατί δεν θελήσαμε να δημιουργήσουμε περαιτέρω πρόβλημα, αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν τιμά το κόμμα που κάνει την «παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή» και δηλώνει κόμμα ξεχωριστό και διαφορετικό…. Και φυσικά να σημειώσουμε πως όταν κάποιος παρίσταται σε δημόσιο χώρο σε τέτοιου είδους εκδήλωση θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν ΜΜΕ και τραβούν πλάνα…Εμείς δεν θέλαμε να τραβήξουμε κάποιον συγκεκριμένο και να δείξουμε πρόσωπα (ποιοι είναι παρόντες) αλλά γενικά πλάνα για να δείξουμε τον κόσμο, το μέγεθός του..Εκτός και αν κάποιοι από τους παρόντες ντρέπονταν για την εκεί παρουσία τους

  ___________________

  Ο μητροπολίτης Παπαδόπουλος της Τρίπολης, που ιερείς του έχουν αγιάσει τον θαυμαστή του ναζιστή παιδεραστή Στράιχερ Χ.Παππά, βουλευτή της υπόδικης χιτλερικής συμμορίας των κληρονόμων των Ταγματασφαλιτών, ας ρωτήσει τον ίδιο τον Χ.Παππά να του πει για την ομοφυλοφιλία των δεσποτάδων, που όπως όλοι οι δεσποτάδες κάνει πως τάχα δεν την ξέρει. Παρακάτω ομιλεί ο Χ.Παππάς στην ιστοσελίδα του, απαντώντας εκδικητικά στον φίλο του (μαζί έτρεξαν να κάνουν μύνηση στο θέατρο Χυτήριο) και φίλο της Χ.Α, τον («ομοφοβικό» κι αυτόν) δεσπότη Μεντζελόπουλο του Πειραιά (διάδοχο του γνωστού Καλλίνικου που έφυγε «για λόγους υγείας» όταν πολλοί, ακόμη και κληρικοί, τον κατηγόρησαν ανοιχτά για ομοφυλοφιλία), όταν σε μια σπάνια κρίση δεσποτικής ειλικρίνειας τους είπε Σατανιστές:

  http://xristospappas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2735.html

  Τρίτη, 23 Απριλίου 2013
  Τώρα πέφτουν οι μάσκες.

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ….. δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο για τα δημοσιεύματα ….. για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ’’οθωμανικά’’ ήθη.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://pestoedo.blogspot.gr/2010/02/blog-post_3539.html

  Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010
  Η ΞΕΚΟΥΜΠΤΩΤΗ ΡΟΜΠΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

  http://www.protothema.gr/greece/article/334374/mitropoli-gortunos-ti-apada-gia-ton-diakono-me-ti-gouna-kai-ti-maskara/

  Μετά τον σάλο στο Διαδίκτυο
  Μητρόπολη Γόρτυνος: Τι απαντά για τον διάκονο με τη γούνα και τη μάσκαρα
  05/12/201313:3218

  http://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos

  Του Χρηστου Γιανναρα

  Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος
  27.02.2005

  Σε κοινωνίες προχωρημένης παρακμής χάνεται η αίσθηση του κωμικού και η επίγνωση του παραλόγου. Γι’ αυτό και η θεατρική παράσταση «αυτοκάθαρσης» στη γενική σύνοδο των μητροπολιτών της ελλαδικής εκκλησίας (τη λεγόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας), πριν από μια εβδομάδα, δεν προκάλεσε ούτε ηχηρό καγχασμό για το κωμικό θέαμα, ούτε φόβο για τον παραλογισμό.

  Γιατί κωμική και γιατί παράλογη η συμπεριφορά των κορυφαίων λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας»; Μα, επειδή τόσοι ενήλικοι ή υπερήλικοι άνδρες δέχθηκαν πειθήνια να θυσιάσουν τη λογική τους και τη σοβαρότητά τους έκθετοι στα βλέμματα του πανελληνίου: Ψήφισαν να παραμείνει στη θέση του, να προεδρεύει και να χειριστεί την «κάθαρση» του κλήρου, ο μεταξύ τους πρώτος σε αιτιώδη ευθύνη για τα καταγγελλόμενα. Εκείνος στον οποίο ευθέως παραπέμπει κάθε πρόσωπο που η δημοσιογραφική έρευνα ανέσυρε ως εμπλεκόμενο στους δαιδάλους της διαφθοράς.

  Τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία ο μητροπολίτης Αττικής και οι κατηγορίες που τον συνοδεύουν συντάραξαν συνειδήσεις. Αλλά η περίπτωσή του παραπέμπει απροκάλυπτα σε ευθύνες του αρχιεπισκόπου Αθηνών.
  ………………

  Σεραφείμ Κ….., ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές.
  ……………
  https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/
  Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά

  Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58

  «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη «Αυγή» του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
  Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
  Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…»

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σεραφείμ και Αμβρόσιος βρίζουν τους ομοφυλόφιλους, εκτός κι αν είναι μητροπολίτες:

  Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2016

  Ονομαστήρια Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς Καλλινίκου

  Σεραφείμ, Αμβρόσιος, Καλλίνικος

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».
  …………….
  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.
  ……………………….
  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/apoxorisi_kallinikou_me_skies_skandalon-27825/

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων
  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

  ΕΘΝΟΣ
  11:58, 5/2/2006  …………………..
  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.
  Ανακάλεσαν
  Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…
  …………………………………….

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/21/amvrosios-lenis-pirounakis/

  Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/21

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Βάζω στοίχημα πως για τούτα τα ομοφυλόφιλα, παιδοφιλικά, ρατσιστικά, σαδιστικά, δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένας μητροπολίτης

  https://www.efsyn.gr/arthro/kataggelies-gia-kakopoiisi-prosfygopoylon-se-astynomiko-tmima

  Καταγγελίες για κακοποίηση προσφυγόπουλων σε Α.Τ.

  Στη συνέχεια, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο 4ο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου -σύμφωνα με τις καταγγελίες που επικαλούνται μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών- εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα, και να κάνουν κύκλους, γυμνά, σε ένα μικρό δωμάτιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσα αρνήθηκαν να γδυθούν εντελώς, εξυβρίστηκαν (με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο) και τους ασκήθηκε σωματική βία. Συνολικά, τα παιδιά κρατήθηκαν στο Α.Τ. για πάνω από 10 ώρες, και αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από τις πιέσεις γονέων και δικηγόρων που έφτασαν στο σημείο.

  Για όσα συνέβησαν, κατάθεσαν μηνύσεις ο Σύλλογος Σύρων καθώς και οι γονείς των παιδιών.

  Παλιά σφηκοφωλιά χρυσής αυγής

  https://jailgoldendawn.com/2014/09/26/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85-2/

  ΕΛΑΣ – Χρυσή Αυγή: στενές επαφές τρίτου τύπου (2)
  jailgoldendawn / 26/09/2014

 6. Ο/Η Ομοφοβία για ξεκάρφωμα λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/83351

  Είναι αλήθεια πως οι ακραία ομοφοβικοί είναι συνήθως καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση; Με αφορμή τον δράστη του μακελειού στο Ορλάντο ανακαλύπτουμε πως η Ψυχολογία λέει «Ναι» 14.6.2016 | 14:22


  Κάποιοι γκέι, από παιδιά κιόλας, μαθαίνουν πως είναι καταραμένοι και αμαρτωλοί, και καταπιέζονται για να ευχαριστήσουν την οικογένεια και τον «Θεό». Στο τέλος, στην καλύτερη γεμίζουν ψυχολογικά προβλήματα, στη χειρότερη αυτοκτονούν. Στην ακόμα χειρότερη σκοτώνουν άλλους 50.

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Δεν εκπλήσσουν και πολύ οι αποκαλύψεις: «Συμμαθητής του από την αστυνομική ακαδημία, δήλωσε ότι ο [δράστης του μακελειού στο γκέι μπαρ του Ορλάντο] Ομάρ ήταν ομοφυλόφιλος και ότι είχαν πάει μαζί σε διάφορα γκέι μπαρ και του είχε ζητήσει ραντεβού. Ο ίδιος πιστεύει πως ήταν ομοφυλόφιλος που απλά έκρυβε τον προσανατολισμό του από την οικογένειά του.». Παράλληλα θαμώνες του Pulse επιβεβαιώνουν ότι ο Ομάρ πήγαινε στο Pulse -μέσα στη ντροπή- για 3 χρόνια, χωρίς να τολμά να μιλήσει σε κανέναν. Άλλες μαρτυρίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Los Angeles Times θέλουν τον δράστη να επικοινωνεί με άντρες μέσω του γκέι app για ραντεβού «Jack’d.» για πάνω από ένα χρόνο. Και η πρώην γυναίκα του δράστη άφησε αιχμές για τον 29χρονο και σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε μαζί με τον τωρινό σύντροφό της σε Μέσα της Βραζιλίας. Η Sitora Yusufiy και ο Marcio Dias φέρονται να δηλώνουν πως υπήρχαν υποψίες για ομοφυλοφιλικές τάσεις του Ομάρ και πως στο παρελθόν ο πατέρας του είχε αναφερθεί υποτιμητικά σε αυτό.»

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  https://roides.wordpress.com/2013/02/27/27feb13/

  Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας

  Το πρόσφατο πάθημα του Ρωμαιοκαθολικού αρχιεπισκόπου της Σκωτίας (φωτ.1), που κατηγορήθηκε από τέσσερις ιερείς του για σεξουαλική παρενόχληση, επιβεβαιώνει μια διαπίστωσή μας, που την έχουμε εκφράσει συχνά. Πίσω από τη ρατσιστική ομοφοβία, κρύβεται ένας συμπλεγματικός και μοχθηρός ομοφυλόφιλος. Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Εδιμβούργου και Αγίου Ανδρέα Κιθ Ο’ Μπράιαν, είχαν προκαλέσει την οργή της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων. Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο» υποστήριξε ένας από τους ιερείς, που όλοι τους εξέφρασαν την ανησυχία τους πως ο προκαθήμενός τους δεν θα τιμωρηθεί από τον πάπα.

  https://roides.wordpress.com/2016/03/09/9mar16/

  Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»

  [Ηλείας Αθανάσιος: Ιλαροτραγωδία της χουντικής ελληνορθόδοξης υπαίθρου]

  Ο Σπ. Καρατζαφέρης, δημοσιογράφος τότε της μαχητικής «Ελευθεροτυπίας», που επιτίθετο συστηματικά στους δεσποτάδες (εκδίδοντας μετά τα ρεπορτάζ του σε δυο πολύκροτα βιβλία, «Φάκελος Εκκλησία» και «Βίοι Αγίων»), ρώτησε σχετικά τον Περιστερίου Αλέξανδρο, τον από Φιλίππων, εκκλησιαστικό ανακριτή στην υπόθεση του Ηλείας και πήρε μια απίστευτη απάντηση: «Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;». «Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»). Την ίδια εποχή ο Θανάσης για να σώσει το τομάρι του τρομοκρατούσε τους χωρικούς με το κοντάρι του Αη Γιώργη, με γλώσσα χυδαία: «Με προστατεύει από παιδάκι, όποιος τολμήσει να με μαυρίσει (sic)…θα τον τρυπήσω όπως εκείνος τρύπησε το φίδι». Ο Καρατζαφέρης είχε στριμώξει τον υποκριτή «ανακριτή» δεσπότη, αποκαλύπτοντας ότι στις ανακρίσεις που διενεργούσε με έδρα ξενοδοχείο του Πύργου, είχε επιτρέψει στο δεσπότη να είναι σε διπλανό δωμάτιο, ώστε να επηρεάζει με την παρουσία του τους μάρτυρες, οι οποίοι βέβαια, ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες, δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να συγκρουστούν μαζί του.

  Για να αντιληφθεί κανείς τι ποιότητας ήταν και ο ίδιος ο «ανακριτής» Περιστερίου, αντικανονικός δεσπότης με μετάθεση (1974) από την Καβάλα, προκάτοχος του σημερινού μητροπολίτη ΣΔΟΕ και μεγαλοκαταθετών ιερέων, Χρυσόστομου, αν και συνεργάστηκε στενά με την Χούντα, διαφημίζοντας μάλιστα το Σύνταγμά της ως το «πλέον δημοκρατικόν και φιλελεύθερον», λανσαρίστηκε μεταπολιτευτικά ως δημοκρατικός, αρθρογραφώντας μάλιστα με προοδευτικό ύφος τακτικά στο «ΒΗΜΑ», και σε ανάλογο ερώτημα του Γ.Γκίνη (Ιούλιος ’77, «Ιεράρχες διάκονοι της Χούντας») γιατί συνεργάστηκε με τη Χούντα απάντησε: «…ήταν μια ανθρώπινη αδυναμία, πέστε το δειλία την οποία όμως κατά την συνείδησίν μου την βρίσκω σωστή γιατί έπρεπε η Εκκλησία…να επιβιώσει». Ο δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί δεν παραιτήθηκε. «Οι άλλοι επίσκοποι τι έκαναν; Γιατί να παραιτηθώ εγώ και να πάρουν αυτοί την θέση μου;» (Φάκελλλοι της ντροπής: Εγκύκλιοι, ομιλίες, ευχές, απόρρητα έγγραφα-εκδ. Βασδέκης, 1981 237 σελ.).

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Κρίμα τους αγιασμούς και τους παπάδες που σύχναζαν εκεί μέσα

  https://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/50114-me-entoli-mixaloliakou-ekleisan-ta-grafeia-tis-xrysis-avgis-stin-tripoli.html

  Με εντολή Μιχαλολιάκου … έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη
  Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 16:29

  Εξελίξεις υπάρχουν στην τοπική Χρυσή Αυγή, αφού με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, μπήκε λουκέτο στα γραφεία που λειτουργούσαν στην Τρίπολη.
  Η εντολή Μιχαλολιάκου ήταν ξεκάθαρη και φυσικά έγινε αυτομάτως, απόλυτα σεβαστή.
  Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής άδειασαν και πλέον δεν λειτουργούν.
  Ο λόγος για τον οποίο ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για τα αίτια αυτής της απόφασης.
  Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν νεότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει πλέον η τοπική οργάνωση του Λαϊκού Συνδέσμου, στην περιοχή μας.

 9. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Υποψήφιος μητροπολίτης με πορνείο ανδρών και με την ανοχή του Χριστόδουλου

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=600703

  «Ποιμαντικού χαρακτήρα»
  Νέες αποκαλύψεις για την κρίση στην Εκκλησία – «Συγχωροχάρτι» αγιορείτη στον Βαβύλη

  10 Φεβ. 2005, 19:20

  Καταγγελία για μητροπολίτη

  Επίσης, άλλη μία καταγγελία έγινε στo ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 διά στόματος του γγ του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς» είπε.

  Δημοσιεύτηκε February 13, 2005
  Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επίορκους κληρικούς, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ταλανίζοντας το χώρο της ελλαδικής Εκκλησίας. Οι νέες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να τον ακούσει, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών.

  http://news247.gr/eidiseis/afieromata/h-taytothta-toy-arxiepiskopoy-xristodoyloy-meres-kai-erga-me-dika-toy-logia.4032396.html
  Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Η αμφιλεγόμενη ‘ταυτότητα’ του

  «Η ομοφυλοφικία, κουσούρι»
  Μία από τις ατάκες του που έμειναν στην ιστορία, ήταν εκείνη περί ομοφυλοφιλίας. «Αλλά σκεφθείτε πού έχουμε φθάσει. Σε ποιο κατάντημα έχει φθάσει σήμερα η ανθρωπότητα, η οποία, αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει. Να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουνε το κουσούρι, γιατί θέλουνε όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση» (31 Οκτωβρίου 2004).

  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/corpora/nea/content.html?t=2,1207
  «Εκβιάστηκαν και Πατριάρχες»…
  Εφημερίδα «Τα Νέα»
  Εμφύλιος στην Εκκλησία μετά την κατάθεση του Ζακύνθου στον εισαγγελέα
  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ

  Σε κόντρα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Ζακύνθου εξελίσσεται η κατάθεση του κ. Χρυσόστομου στον εισαγγελέα για τους εκβιασμούς.

  Χθες ο κ. Χρυσόστομος, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι «από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 και πως αν δεν μιλήσουν θεωρούνται ύποπτοι». Ακόμη ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι όλοι οι Πατριάρχες έχουν εκβιαστεί. Για όσα ακούστηκαν, χθες, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Η Δικαιοσύνη ερευνά και πρέπει να της δώσουμε χρόνο. Δεν μπορούν να ενοχοποιούνται άνθρωποι από ανυποψίαστες κοινωνικές σχέσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν συνδέονται απαραίτητα με εκβιασμούς».

  {…..}
  * Αναφερόμενος στον κ. Μιχαλόπουλο υποστήριξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Ποιος από σας δεν ξέρει ότι τη μια μέρα έγραφε ελεεινολογήματα και την άλλη υπέρ».

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=435434

  Δημοσίευση: 04 Φεβ. 2003, 13:48

  «Καίει» και τον Γρ.Μιχαλόπουλο

  Δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στους εκβιασμούς κατονόμασε ο κ.Χρυσόστομος

  «Ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα»

  Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σημειώνοντας ότι στο ταξίδι του στη Ρωσία τον συνόδευε και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Επισήμανε, δε, ότι στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου προσελήφθη ο Γιώργος Βασιλείου, συνεργάτης του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου …..

  ΜΠΛΟΓΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΠΕΘΑ

  https://olympia.gr/2012/09/21/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

  Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 21, 2012

  Πως οι πακιστανοί επιβήτορες χρησιμοποιούνται για να εκβιάζουν αξιωματούχους με «αδυναμίες». Για τον μητροπολίτη μάθαμε. Για τον τραπεζίτη;

  Ο καταγγέλλων ιεράρχης

  Συνελήφθησαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr , από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη, ένας Βούλγαρος μοναχός και ένας Αλβανός υπήκοος με τη κατηγορία της εκβίασης γνωστού μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ποινικά διωκόμενοι απαιτούσαν συνεχώς και πιεστικά από τον ανώτατο κληρικό, 100.000 ευρώ για να μην «αναγκαστούν να βγάλουν στη φόρα» βίντεο στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς τους απεικονίζονταν ο Μητροπολίτης να συνευρίσκεται ερωτικά με τρείς Πακιστανούς! Ο ρασοφόρος κατέφυγε στην αστυνομία κι αυτή βέβαια έκανε τη δουλειά της.

  Το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση εδώ και καιρό. Από καλά πληροφορημένες εκκλησιαστικές πηγές. Όπως και να είναι εις γνώσιν του… το …πυρακτωμένο προανακριτικό υλικό. Όντως σε οπτικό υλικό απεικονίζεται ο σεβασμιότατος να είναι όρθιος και γυμνός και να έχουν πέσει πάνω του δύο μαυριδεροί λαθραίοι με σκοπό την γεννετήσια ικανοποίηση του. Το …γύρισμα πρέπει να έχει γίνει σε χώρο της Μητρόπολης ή στο σπίτι του γέροντα.

  Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι την ώρα της συνεύρεσης «του είχαν ρίξει κάτι στο ποτήρι που έπινε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να τον διαπομπεύσουν» οι εκβιαστές και οι συνεργάτες τους.

  http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/75368-poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro-sp-1434998531

  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!
  Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2013

  «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; – “Ροζ” εκβιασμοί κάτω από το ράσο και πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή !

  Πληθώρα από ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα παρά την καταδίκη του κατηγορουμένου για τα ιλιγγιώδη ποσά που πέταξαν από το Καρπενήσι για χάρη του Δεσπότη.

  Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες που πραγματικά συγκλονίζουν από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ».

  http://news247.gr/eidiseis/enoxos-arximandriths-gia-roz-skandalo-sthn-aleksandroupolh.2501368.html

  Ένοχος αρχιμανδρίτης για ροζ σκάνδαλο στην Αλεξανδρούπολη

  http://fonirodopis.gr/press/66092

  Η «ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ
  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!
  19 Μάιος 2016

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

  Αντωνιάδου Μαρία

  * Παρά τις δεσμεύσεις, όλες οι καταγγελίες κατά ιεραρχών έχουν «παραγραφεί»
  Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο
  Μόνο στην περίπτωση του κ. Παντελεήμονος αναμένονται εξελίξεις

  Σχεδόν ταυτόχρονα ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής φέρεται ότι μπλοκάρει με δικαστικές αποφάσεις το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του που ζήτησε ο εκκλησιαστικός ανακριτής,

  Στο αρχείο έθεσε ουσιαστικά η ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου που λειτούργησε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα τις καταγγελίες εις βάρος των μητροπολιτών: πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου, Κορίνθου κ. Παντελεήμονος, Τριφυλίας κ. Στεφάνου, Πειραιώς κ. Καλλινίκου και Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρου. Ενώ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγορήθηκε από τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Ελένη Κούρκουλα για οικειοποίηση – μέσα από διαθήκη – της περιουσίας της θείας της, καθώς ουδέποτε διατυπώθηκε καταγγελία εις βάρος του στην Ιερά Σύνοδο.

  Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της αποκάλυψης ότι δάνεισε – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια κυρία Αντωνία Ηλία σχεδόν την ίδια περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους ιερωνυμικούς μητροπολίτες πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο και πρώην Αττικής κ. Νικόδημο Μπεζενίτη, έλαβε πριν από 15 ημέρες τον τίτλο του Τιτουλάριου – χωρίς ποίμνιο – Μητροπολίτη Βρεσθένης και διαδέχθηκε τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. H υπόθεσή του ετέθη στο αρχείο καθώς, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν διαψεύστηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεόκλητος συνελήφθη σε μπαρ της Θεσσαλίας μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα. Υπέρ του κ. Θεοκλήτου κατέθεσαν 24 μάρτυρες και εναντίον του οκτώ, οι οποίοι όμως δεν παρουσίασαν αποδείξεις.

  Σήμερα ο κ. Θεόκλητος ζει στον Βόλο και αναμένει την ώρα που θα εκλεγεί από την Ιεραρχία ποιμενάρχης μιας περιοχής. Ο Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Κουλουσούσας παραιτήθηκε και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Ανεξάρτητα από την παραίτηση που υπέβαλε, η Σύνοδος τον καθαίρεσε.

  * H υπόθεση του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παντελεήμονος μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο. H Σύνοδος, σεβόμενη, όπως δήλωσε, το γεγονός ότι ο Ιεράρχης είναι 86 χρόνων, θα αναμένει τις αποφάσεις του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου ενώπιον του οποίου θα δικαστεί κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 100 εκατ. δρχ. από τη Μητρόπολή του. Ακόμη εις βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων της Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού.

  Σήμερα ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας αφού αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου αναβλήθηκε.

 10. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2016/09/29/%CE%B7%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-2792016/

  «Ηταν άτομα της Χρυσής Αυγής» [27/9/2016]
  jailgoldendawn / 1 day ago

  Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 28/9/2016)
  http://www.efsyn.gr/arthro/itan-atoma-tis-hrysis-aygis

  Οσο και αν ο γείτονας Κώστας Τατσιόπουλος προσπάθησε να… μαζέψει όσα κατέθεσε ανακριτικά, αυτό που τελικάαποτυπώθηκε καθαρά κατά τη χθεσινή του κατάθεση ήταν η πεποίθησή του από την πρώτη στιγμή της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες ότι οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες. Το δεύτερο που κατέθεσε ξεκάθαρα ήταν ότι το περιστατικό ήταν ενιαίο και ότι η επίθεση ήταν συντονισμένη.

  «Εχετε πει στην κ. ανακρίτρια ότι είδα και άλλα άτομα να βγαίνουν από το σπίτι και άλλους από το στενάκι από το βουνό και έφυγαν όλοι μαζί. Εφυγαν όλοι μαζί συντονισμένα και από το σπίτι του Αιγυπτίου και από το αυτοκίνητο. Είναι έτσι;», ήταν η ερώτηση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου.

  «Ναι, τους είδα να φεύγουν από το σπίτι και τους άλλους από την κατηφόρα, τρέξανε αυτοί και έφυγαν μαζί προς τα κάτω», απάντησε ο μάρτυρας. «Πιστεύετε ότι ήταν όλο (σ.σ. το περιστατικό) μαζί;» ρωτά ο δικηγόρος. «Ναι», απάντησε ο μάρτυρας.

  Ο Κ. Τατσιόπουλος είπε ακόμα ότι η εντύπωση που έμεινε από το περιστατικό ήταν ότι ήρθε η Χρυσή Αυγή και έδειρε τους μετανάστες, ότι ένας από τους Αιγύπτιους που δέχτηκαν την επίθεση του είπε ότι οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες, αλλά και ότι η δική του προσωπική πεποίθηση εξαρχής ήταν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν το είπε τότε στην αστυνομία γιατί δεν ήθελε να μπλέξει.

  Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να εμφανιστεί πιο συγκρατημένος από την αρχική του κατάθεση, όταν είπε ότι οι δράστες κρατούσαν ρόπαλα και λοστούς με τους οποίους χτυπούσαν τα αμάξια των Αιγύπτιων, τώρα ισχυρίστηκε ότι δεν είδε μεν τους δράστες την ώρα που τα έσπαγαν αλλά ότι πάντως «με κάτι το έσπαγαν, δεν είδα, με ξύλο, με σίδερο».

  Προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της προέδρου οι όψιμες ασάφειές του σχετικά με το είδος των αντικειμένων-όπλων με τα οποία χτύπησαν οι δράστες στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ.

  «Ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός κ. μάρτυρα. Δεν μπορεί να λέτε άλλα το 2012, άλλα το 2013 και άλλα το 2016», είπε η κ. Λεπενιώτη. Αυτό όμως που κατέθεσε με βεβαιότητα ήταν ότι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του, ο Αμπουζίντ «δεν μπορούσε να περπατήσει, ήταν λιπόθυμος, του έπιασα τα πόδια και τον βάλαμε στο ασθενοφόρο».

  Εξω από το δικαστήριο η Χρυσή Αυγή έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό της πρόσωπο, όταν νωρίς το πρωί κάποιοι χρυσαυγίτες που εμφανίζονται στο ακροατήριο ως «κοινό», πέρασαν ανάμεσα στους αντιφασίστες διαδηλωτές βρίζοντας και προκαλώντας.

  Επικεφαλής της επίθεσης, όπως προκύπτει και από σειρά φωτογραφιών, ήταν ο πυρηνάρχης Πειραιά Σωτήρης Δεβελέκος, γνωστός και από αποκαλυπτικές για την εγκληματική δράση της οργάνωσης τηλεφωνικές συνομιλίες.

 11. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://stamdamd.blogspot.gr/2014/10/blog-post_444.html

  Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014
  Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά.
  (’Αρθρον εγκληματολογικού ενδιαφέροντος)

  (….)

  Ε. Αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Ν.Σμύρνης, βρέθηκε δολοφονημένος το καλοκαίρι του 1996 στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου κατέφευγε προς άγραν νεαρών Αλβανών, πράγμα γνωστό σε αρκετούς αρχιερείς (“Crash”, Ιανουάριος 1997).
  Στ. Ο 43χρονος αρχιμανδρίτης Ι.Π.Η. κάτοικος πόλης της Δ.Μακεδονίας, δέχθηκε “περίεργη επίθεση αγνώστων” και έπεσε σε κώμα, σε διαμέρισμά του στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης ή κλοπής. Εικάστηκε ότι “οι λόγοι επίθεσης είναι προσωπικοί και οι δράστες είναι γνωστοί στο θύμα” (“Ελευθεροτυπία”, 22-9-1997).
  Ζ. Ο ιερέας Ι.Λ., δολοφονήθηκε από φίλο του για «ασήμαντες οικονομικές διαφορές» (‘Τraffic’, 22-1-2004).
  Παράρτημα
  Ανεξιχνίαστοι δολοφονίαι μητροπολιτών από άγνωστους γνωστούς τους.

  Δεν είναι τυχαίο που ο βαθύς γνώστης των εκκλησιαστικών κ.Σταύρος Ζουμπουλάκης είχε γράψει στην ‘Καθημερινή’ το 2005 (27-02): «Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας. Η κρίση που συγκλονίζει την Εκκλησία της Ελλάδος …. είναι θεσμική, ηθική και πνευματική. …Η Εκκλησία δυναστεύεται– από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών –ίνα μη τι χείρον είπωμεν– ανθρώπων. Όταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: …με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, .. μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά… Το νοσηρό φαινόμενο του αρχιμανδριτισμού, … πρέπει να λάβει οριστικό τέλος,….».

  (…)

 12. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
  https://roides.wordpress.com/2015/04/08/8apr15b/
  8 Απρ 2015 – ιερή παιδεραστία: η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Α) · Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Β) · Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση …
  ιερή παιδεραστία: η παράδοση συνεχίζεται | Ροΐδη και Λασκαράτου …
  https://roides.wordpress.com/2007/05/08/scandala_usa/
  8 Μαΐ 2007 – Tα σκάνδαλα, το ψεύδος και η υποκρισία ακολουθούν σε όλη την ιστορική διαδρομή την Χριστιανική εκκλησία. Η παράδοση συνεχίζεται με …
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος H’) | Ροΐδη και …
  https://roides.wordpress.com/2008/05/08/ierh7/
  8 Μαΐ 2008 – Κύριε Ροΐδη, Με σειρά δημοσιευμάτων το μπλογκ σας κάτω από τον τίτλο «Ιερή παιδεραστία», είχε επισημάνει το πρόβλημα της παιδεραστίας …
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε) | Ροΐδη και …
  https://roides.wordpress.com/2007/10/25/ierh_epsilon/
  25 Οκτ 2007 – Συνωμοσίες κατά επισκόπων Kύριε Ροϊδη, έλω να αποσυρθώ και να εφησυχάσω, σαν μητροπολίτης που καταφεύγει με την ανιψιά του στη …
  Tα κουσούρια του Νεκτάριου της Λέρου και Καλύμνου – Ροΐδη και …
  https://roides.wordpress.com/2011/10/23/23oct11d/
  23 Οκτ 2011 – Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’)σε ««Ιερές» Αταξίες» … Αυτό είναι το πατριαρχείο των παιδεραστών, αυτό κάνει πάντα, αυτή …
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’) | Ροΐδη και …
  https://roides.wordpress.com/2007/11/15/ierh6/
  15 Νοε 2007 – Η περίπτωση του Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου κι’ Αστυπάλαιας κ. Νεκταρίου Βλέπε Μέρη Α – Β – Γ – Δ – E να σκάνδαλο απίστευτων …
  Βροχή από ιερές παιδεραστίες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
  https://roides.wordpress.com/2013/11/13/13noe13/
  13 Νοε 2013 – Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Γ) · Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Δ) · Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση …
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Θ’) | Ροΐδη και …
  https://roides.wordpress.com/2012/03/09/9mar12/
  9 Μαρ 2012 – «Τέρας ηθικής» ο αρχιμανδρίτης Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε ενδεικτικά στο «Ποτ-Πουρί Ιερής Παιδεραστίας» Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός …
  Παιδεραστία σε βάρος Ιωσήφ Βατοπεδινού (γελαστού πτώματος) [2 …
  https://roides.wordpress.com/2009/10/29/29oct09/
  29 Οκτ 2009 – Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές … Η Ιερά Σύνοδος Κύπρου δια τον άσπιλο, αγνό, όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό (κλικ για μεγέθυνση – με την ησυχία σας…) … στην αγιορείτικη μονή, την οποία ανέφερε ως «παράδεισο επενδύσεων»…
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Β) | Ροΐδη και …
  https://roides.wordpress.com/2007/10/08/paiderastia081007/
  8 Οκτ 2007 – βλέπε μέρος Α’ ο Πτώμα ενός ορθόδοξου μοναχού που είχε καταδικαστεί για την αποπλάνηση ενός παιδιού βρέθηκε σε ένα ρυμουλκό στους …

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=110920

  «Η Μερτσέντες με τον οδηγό», «τα καθίσματα», «ο σκύλος δαγκώνει» και «οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ» είναι οι τέσσερις φράσεις-κλειδιά που ξεκλειδώνουν το μυστήριο του ερωτικού και οικονομικού σκανδάλου της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου
  Οι απολαύσεις ενός μοναχού

  Σόδομα και Γόμορρα στο νησί της Αποκάλυψης

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/1999 00:00

  Παρά ταύτα ο ιερομόναχος Μιχελής όπως και οι μοναχοί Γρύλλης και Κοτσάνης διεκδικούν μια πρωτοτυπία: δεν κατόρθωσαν να στραφεί προς το πρόσωπό τους μόνο το βλέμμα της ελληνικής πολιτικής εξουσίας αλλά και του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ζήτησε από τον νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη, όταν αυτός του εξέθεσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονή του Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου, να ενεργήσει με τέτοιον τρόπο ώστε «το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο».

  Ας δούμε όμως την υπόθεση που δεν έχει διχάσει απλώς την Πάτμο αλλά συγκλονίζει όλη την Ελλάδα από την αρχή. Οταν έκανα γνωστό τον λόγο της αποστολής του «Βήματος» στην Πάτμο, όλοι σχεδόν οι συνομιλητές μου έλεγαν: «Ακόμη ένας δημοσιογράφος που ήρθε να ερευνήσει για τη Μερτσέντες με τον οδηγό και για τα «καθίσματα»». Αν δεν καταλάβατε, όπως βεβαίως δεν κατάλαβα και εγώ, η Μερτσέντες ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος εκτός των άλλων ήταν και ο εν λευκώ ­ ή, πιο σωστά, ελέω Θεού διαχειριστής ­ της περιουσίας της ιστορικής Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου στο νησί και τα «καθίσματα» ήταν τα άλλοτε μικρά εκκλησιαστικά κτίσματα τα οποία έχουν μεταβληθεί σε πολυτελείς βίλες.

  Στην είσοδο μάλιστα αυτών των ιερών κτισμάτων, που είναι απρόσιτα για τους πιστούς, μπορεί κανείς να διακρίνει απαγορευτικές πινακίδες ή πινακίδες του τύπου «o σκύλος δαγκώνει». Τα «καθίσματα», που βρίσκονται στην Κουμάνα, στην Παναγιά Γαβρά και στον Οσιο, στις Αλυκές, διαθέτουν επιπλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. «Οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ», μου είπαν, «ώστε να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες τους ανεπιθύμητους επισκέπτες». Ποιοι ήταν οι «ιδιοκτήτες»; Ο ιερομόναχος Μιχελής και δύο ακόμη μοναχοί της Μονής, οι οποίοι είχαν φροντίσει να κλείνουν έξω από την… οικία τους τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελαν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι μοναχοί της Μονής, με άλλα λόγια, επεδίωκαν να είναι «μικροί κροίσοι».

  Μικροί; Τρόπος τού λέγειν, διότι τα γεγονότα ομιλούν περί του αντιθέτου. Αν είστε ιστορικοί, ασφαλώς και θα γνωρίζετε ότι κάποτε η Πάτμος ανήκε στη Μονή του Ιωάννη του Θεολόγου και όχι το αντίθετο. Ισως αυτό να ερμηνεύει, εκτός των άλλων, και δύο γεγονότα: το πρώτο είναι η ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι με τη Μονή, η οποία ξεφεύγει από τα πλαίσια της θρησκευτικής ευλάβειας. Το δεύτερο, η ιδιοκτησιακή κυριαρχία της Μονής, ακόμη και σήμερα, στο νότιο τμήμα του νησιού, καθώς το υπόλοιπο είχε δωρηθεί στην κοινότητα, περίπου από το 1600.

  * Το μισό νησί στο σφυρί

  Η εναπομείνασα περιουσία σε γη της Μονής αποτέλεσε μάλλον το δέλεαρ για τους μοναχούς της, οι οποίοι, ερήσθω εν παρόδω, αποτελούν ένα είδος κράτους εν κράτει στο νησί. Ο λόγος είναι η τεράστια περιουσία που διαχειρίζονται, η εξαιρετική τουριστική αξία της Μονής και το γεγονός ότι απολαμβάνουν μιας σχετικής αυτονομίας, αφού η Πάτμος, όπως και όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου το Πατριαρχείο εξέδωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν οποιαδήποτε περαιτέρω εκποίηση της περιουσίας της Μονής, το ύψος της οποίας παραμένει αδιευκρίνιστο. Οπως αδιευκρίνιστη παραμένει και η αιτιολογία της απόφασης ­ εκτός και αν είχαν περιέλθει στη διάθεση του Πατριαρχείου στοιχεία για ατασθαλίες. Γεγονός είναι πάντως ότι η απόφαση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε. Ως υπαίτιος γι’ αυτό υποδεικνύεται ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος είχε αναλάβει να διαχειρίζεται την περιουσία της Μονής. Ο ίδιος, όπως και ορισμένοι άλλοι μοναχοί, είχαν στήσει, όπως καταγγέλλουν παράγοντες του νησιού, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο που ξεπούλησε σχεδόν το μισό νησί που ανήκε στη Μονή.

  Ηδη στη διάθεση του αντεισαγγελέα της Κω κ. Γιώργου Μπούτσικου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών κατ’ εντολήν του προϊσταμένου του, εισαγγελέα Εφετών κ. Γιώργου Σαμίτα, έχουν περιέλθει στοιχεία για τις κομπίνες που έστηναν οι μοναχοί της Μονής. Το κύκλωμα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, λειτουργούσε με ποικίλους τρόπους.

  Ο πρώτος ήταν ότι συνομολογούσαν με διάφορα άτομα της εμπιστοσύνης τους, ερωτικούς συντρόφους τους ή ακόμη και συγγενείς τους, προσύμφωνα για διάφορα τμήματα γης. Για τα προσύμφωνα αυτά εισέπρατταν μια συμβολική προκαταβολή, την οποία κατέθεταν στο ταμείο της Μονής. Ακολούθως τα άτομα που είχαν συνάψει τα προσύμφωνα έβρισκαν πραγματικούς αγοραστές και πουλούσαν τα αγροτεμάχια ­ στην πραγματικότητα ήταν οικόπεδα ­ στην πραγματική τους τιμή. Τα συμβόλαια υπογράφονταν απευθείας με τη Μονή, στην οποία όμως ουδέποτε κατετίθεντο τα πραγματικά ποσά, παρά μόνο αυτά που περιλαμβάνονταν στα προσύμφωνα και υπελείποντο συνήθως της πραγματικής εκτίμησης της Εφορίας.

  Μια δεύτερη κομπίνα που έβρισκε ευρεία εφαρμογή στο νησί ήταν η χρησικτησία. Εχουν ήδη καταγραφεί περιπτώσεις κατά τις οποίες κάτοικοι της Πάτμου ­ και όχι μόνο ­ έχουν προσποριστεί τεράστιες εκτάσεις με αυτόν τον τρόπο. Οι ίδιοι δηλαδή οι μοναχοί «δώριζαν» στην ουσία τεράστιες εκτάσεις για τα δεδομένα του νησιού σε συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, συνηγορώντας ότι πράγματι οι εκτάσεις αυτές τούς ανήκαν λόγω χρησικτησίας. Μάλιστα λέγεται ότι οι ίδιοι φρόντιζαν ακόμη και για την εξεύρεση ψευδομαρτύρων που βεβαίωναν στα αρμόδια δικαστήρια του… λόγου το αληθές.

  Η τρίτη κομπίνα έχει καταγραφεί ως «προικοδοσία». Η κομπίνα αυτή έχει διάφορες εκφάνσεις, καθώς αφορούσε κυρίως την «προικοδοσία» των ερωτικών συντρόφων των μοναχών. Τα άτομα δηλαδή που «φιλοξενούνταν» τις νύχτες στα «καθίσματα» είχαν και μια ευκαιρία να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.

  Οπως και αν έχει, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Πάτμου εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στον αντεισαγγελέα της Κω κ. Γ. Μπούτσικο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών. Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι ως πού θα φθάσει το μαχαίρι, το οποίο κατά την έκφραση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου θα πρέπει να αγγίξει το κόκαλο. Και τούτο διότι κάτοικοι του νησιού εμφανίζονται απρόθυμοι να καταθέσουν.

  * Υψηλές διασυνδέσεις

  Οι λόγοι που επικαλούνται είναι πολλοί. Κατ’ αρχάς είναι η απόσταση. Το να μεταβεί κάποιος από την Πάτμο στην Κω προϋποθέτει κόστος σε χρόνο και χρήμα. Δεύτερον, κυριαρχεί ο φόβος, τόσο για τον διασυρμό της Μονής, που αποτελεί το κύριο τουριστικό αξιοθέατο του νησιού και ως εκ τούτου βασικό οικονομικό έσοδο, όσο και εξαιτίας των «υψηλών διασυνδέσεων» που διατηρούν οι μοναχοί, κυρίως με την πολιτική και στρατιωτική ιεραρχία της Δωδεκανήσου. «Οι βουλευτές της περιοχής μπορεί να μην κατάφερναν να μεταθέσουν έναν φαντάρο, αλλά για τον ιερομόναχο Γεράσιμο όλα ήταν δυνατά» είναι η έκφραση που ακούγεται στο νησί. Το τρίτο, είναι η διατήρηση της ­ έστω και κακά εννοούμενης ­ κοινωνικής ισορροπίας στο νησί. Είναι ενδεικτικό ότι το σόι του ιερομονάχου Γεράσιμου, ο οποίος είναι το 16ο παιδί μιας πολυπληθούς οικογένειας, είναι τεράστιο. Ισως αυτό να ερμηνεύει και την «κοσμοσυρροή» που παρατηρήθηκε στις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας του δημάρχου της Πάτμου κ. Ματθαίου Μελιανού, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ τού να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

  Οι «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» όμως, όπως και η στάση των παραγόντων της περιοχής, καθώς και του σημερινού ηγουμένου, του αρχιμανδρίτη Αμφιλοχίου, είναι μία άλλη ιστορία, εξίσου αποκαλυπτική της εικόνας που εμφανίζει σήμερα η Πάτμος.
  «Υπέρ αδυνάτων και πασχόντων»

  Οι «ιστορίες» που διηγούνται στο νησί είναι πολλές και αποκαλυπτικές. Η πρώτη, για παράδειγμα, αφορά έναν νεαρό ο οποίος κάποτε υπήρξε υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε όλη της τη ζωή μια κοπέλα. Οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση εναντίον του νεαρού, ο οποίος κινδύνευε να χάσει ακόμη και το σπίτι του, καθώς η υπόθεση επιδικάστηκε εις βάρος του. Διεσώθη όμως χάρη στην παρέμβαση ενός μοναχού, ο οποίος δεν τον βοήθησε απλώς να επανακτήσει τη χαμένη περιουσία του αλλά και να την αυξήσει ­ έστω και αν εκ των υστέρων, λόγω της ανάγκης του να φτιάξει τη ζωή του, απεδείχθη αγνώμων προς τον ευεργέτη του.

  Βεβαίως δεν είναι ο μοναδικός ευεργετηθείς. Η ιστορία των «κοινών λογαριασμών» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μοναχών με συγγενείς τους ή ακόμη και ερωτικούς συντρόφους τους είναι ήδη γνωστή. Εσχάτως μάλιστα ένας από τους μοναχούς απέσυρε όλες τις καταθέσεις που είχε σε κοινούς λογαριασμούς στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Πάτμο και τις μετέφερε σε κατάστημα της Καλύμνου. Ταυτοχρόνως «έκλεισαν» και λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων, οι οποίοι αν και του συμπαραστάθηκαν στην τελευταία δοκιμασία που πέρασε μετά την ποινή η οποία του επεβλήθη από το Πατριαρχείο, εν τούτοις δεν εκδηλώνουν ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα απέναντί του. Και αυτό παρ’ ότι σε αγοραπωλησίες μοναστηριακής γης εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι, αφού «πλήρωναν για δύο στρέμματα τα οποία στην πραγματικότητα ήταν πέντε».

  Δ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=232723
  ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΑΝΔΩΡΑ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2008 08:00

  Στις νουθεσίες του περί πορνείας και ομοφυλοφιλίας προς τους πιστούς, ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος υποστηρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι «αποκομμένοι από τον Θεό, είναι ικανοί να διαπράξουν όλα τα αμαρτήματα». Ισως- ποιος ξέρει… Τότε όμως γιατί ανέχεται την ύπαρξή τους μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας και του κλήρου; Ας ξεκινήσει από τους ομοίους του…

  Η Χουντο Ελεύθερη Ώρα και οι Νέοι Άνθρωποι του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου
  http://www.elora.gr/portal/orthodoxia/548-o110
  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ;
  03 Απριλίου 2008 Ημερομηνία Δημοσίευσης Εμφανίσεις: 5422
  Ανοικτή επιστολή – πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο

  Ιδού η πρόκληση από το άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»

  Εδώ και τώρα να υπάρξει απάντηση

  Το «Βήμα» και συγκεκριμένα η «Πανδώρα», στη δεύτερη σελίδα, σχολιάζοντας τις θέσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και την αντίθεση αυτού και της Εκκλησίας στην εφαρμογή του, καθ’ όσον αντίκειται τόσο στην Αγία Γραφή, αλλά και στην παράδοση της Εκκλησίας, ρωτά τον Αρχιεπίσκοπο να απαντήσει πόσοι ομοφυλόφιλοι ιεράρχες υπάρχουν σήμερα.

  Εδώ, η σιωπή δεν είναι χρυσός. Έτσι κι εμείς, απευθύνουμε ανοικτή επιστολή – πρόσκληση προς τον Μακαριώτατο, να απαντήσει ευθαρσώς κι ευθέως στον εν λόγω σχολιαστή, αν όντως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και ποιοι είναι αυτοί, για να γνωρίζει πλέον το χριστεπώνυμο πλήρωμα την αλήθεια. Διότι, η χειρότερη προπαγάνδα, κατά τον Γκέμπελς, είναι η προπαγάνδα του ψιθύρου. Πολλοί εχθροί της Εκκλησίας, ή και κακόπιστοι, διαδίδουν ότι στους κόλπους της Εκκλησίας και δη στα άγαμα κλιμάκια αυτής, ανθίζει το φρούτο της ομοφυλοφιλίας ή άλλως πώς έχουν το «κουσούρι», ως έλεγε και ο αείμνηστος Χριστόδουλος.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/item/88743-mantineias-aleksandros-%C2%ABeftase-o-glezos-na-iperaspistei-pio-dinata-tin-ekklisia%C2%BB-binteo-foto

  Μαντινείας Αλέξανδρος: «Εφτασε ο Γλέζος να υπερασπιστεί πιο δυνατά την Εκκλησία» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
  Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 20:10 Από kalimera-arkadia.gr

 16. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/business.html
  Από giorgis , Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016 | 10:11 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  τράκαρα μια ειδησούλα που είχε δημοσιευτεί στον «Κόσμο του Επενδυτή» το 2008 και μας έλεγε: «Κάποιος κληρικός “κατέθεσε” 300.000 ευρώ για να εκλεγεί δεσπότης. Πρόσφατα μάλιστα λέγεται ότι αγόρασε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 130.000 ευρώ. Λένε πως είναι σφόδρα ερωτευμένος με έναν αρχιμανδρίτη ονόματι Παϊσιο…».

 17. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/12418-aixmes-gia-pathos-tou-proedrou-gia-to-poto-afinei-o-mitropolitis-pafou

  04 Ιανουαρίου 2017

  Αιχμές για πάθος του Προέδρου για το ποτό αφήνει ο Μητροπολίτης Πάφου


  (….)

  Συγκεκριμένα αναφέρει αυτολεξεί: «Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε».

  (….)

  Το σχόλιο του αρθρογράφου Τάκη Αγαθοκλέους της «Αλήθειας» στις αναφορές του Πάφου Γεώργιου

  «Ο μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφυλόφιλος»

  Τη λογική που χρησιμοποίησε ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος για να στηρίξει τις απόψεις του στο Κυπριακό σχολιάζει ο αρθρογράφος της «Αλήθειας» Τάκης Αγαθοκλέους με άρθρο υπό τον τίτλο «Ο μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφιλόφιλος».

  Ο αρθρογράφος επικρίνοντας τις αιχμές του Πάφου Γεώργιου για το πάθος του Προέδρου για το ποτό, τις οποίες στη συνέχεια αναιρεί λέγοντας ότι δεν τις συμμερίζεται χαρακτηρίζει «υπουλότητα και χυδαιότητα να πάρεις τη λάσπη κάποιων, να την ρίξεις εναντίον του αντιπάλου σου, εκπληρώνοντας τον στόχο και τον σκοπό σου και στη συνέχεια και πιππιλίζοντας το υποκριτικό «αυτό το λένε κάποιοι άλλοι, εγώ δεν το υιοθετώ» να νομίζεις ότι ξόφλησες.

  Καταλήγει ο αρθρογράφος υιοθετώντας την ίδια λογική: «Έχω ακούσει από πολλούς να λένε πως ο μητροπολίτης Πάφου είναι ομοφυλόφιλος, αλλά προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή».

 18. Ο/Η Aγγέλα λέει:

  Μαντινείας Αλέξανδρος: «Φτάσαμε εδώ, γιατί κατέλαβαν την εξουσία εγκέφαλοι ταραγμένοι»
  Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2017 από K. T.

  Ως κραυγή αγωνίας χαρακτήρισε την ημερίδα που πραγματοποίησαν γονείς και συλλογικότητες της Αρκαδίας την Τετάρτη 31 Μαΐου στην Τρίπολη με θέμα «Τι δρομολογείται στην Παιδεία;» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.
  Θέμα της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για το τι περιελάμβανε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας καθιερώνεται η Θεματική Εβδομάδα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει μια υποενότητα για τις έμφυλες ταυτότητες και το λεγόμενο κοινωνικό φύλο.
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος λίγο πριν από την έναρξη των ομιλιών, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σωστής διαπαιδαγώγησης και προστασίας των παιδιών από τους θολωμένους εγκεφάλους που κυβερνούν την Ελλάδα.
  «Η Εκκλησία στηρίζει ό,τι χρειάζεται για την προστασία των παιδιών της, γιατί είναι η μητέρα και αγαπάει και θέλει όλοι οι άνθρωποι να είναι στη σωστή πορεία μας, όπως μας δημιούργησε ο Θεός, άρρεν και θήλυ», επεσήμανε.
  Μάλιστα προσέθεσε πως «φτάσαμε σε αυτό το σημείο, γιατί κατέλαβαν την εξουσία εγκέφαλοι ταραγμένοι».
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο…

 19. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ι. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «στην Κόλαση της Κ.Υ.Π.» ΕΚΔΟΣΗ. Ε΄, ΑΘΗΝΑ 1974, σελίδα 244

  «Έτσι έμαθα εκείνο τ’απόγεμα ότι η ΚΥΠ διατηρεί «φακέλλους» για όλους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους κληρικούς, οι οποίοι φτάνουν στο απίστευτο ποσοστό των 90%.»

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Γεράσιμος Μακρής, αρχιμανδρίτης με καταγγελίες σεξουαλικής υφής εναντίον του, υποψήφιος μητροπολίτης της πλουσιότερης επισκοπής της GOA των ΗΠΑ

   https://www.pokrov.org/sexual-misconduct-swept-rug/

   Sexual Misconduct Swept Under the Rug?
   Author: Staff
   Date Published: 02/01/2018
   Publication: Greek News Network

   How does a priest, alleged to have had numerous sexual misconduct accusations against him, get his name on the “triprosopon” (list of three names) to potentially take over the largest and wealthiest Metropolis of the Greek Orthodox Archdiocese of America?

   That’s a question a lot of people are asking, while the pieces of the puzzle slowly come together about the curious case of Archimandrite Gerasimos Makris.

   https://www.ekirikas.com/%CE%B4%CE%B5-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1/

   Η κοινότητα του Μπέιριτζ Μπρούκλιν τίμησε τον π. Γεράσιμο Μακρή (βίντεο)
   20 Μαρτίου, 2017


   Οι πρόσκοποι και οι δάσκαλοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον π. Γεράσιμο Μακρή.

   https://www.ekirikas.com/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81/
   Ανάστατη η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν με την αποχώρηση του π. Μακρή
   Του Θεοδώρου Καλμούκου 17 Ιανουαρίου, 2018


   Ο π. Γεράσιμος Μακρής (αριστερά) και ο π. Κωνσταντίνος Κομπίτσης. Φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη

   ΒΟΣΤΩΝΗ. Ανάστατη είναι η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν με την αινιγματώδη αποχώρηση από την προϊσταμενία της, έπειτα από δέκα και πλέον έτη, του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μακρή.

   Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία δεκαετία που η κοινότητα βρίσκεται σε κρίση. Είχε προηγηθεί η θητεία εκεί του Γεωργίου Πασσιά μέχρι το 2007, τον οποίο μετέθεσε η Αρχιεπισκοπή στον Αγιο Σπυρίδωνα όπου δημιούργησε το σκάνδαλο και καθαιρέθηκε τελικά.

   Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει ανεξήγητο «αίνιγμα» -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- η εξέλιξη αυτή στην κοινότητα η οποία λογίζεται εκ των καλυτέρων της περιοχής και η οποία διατηρεί Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο, ενώ διακρίνεται για τις δράσεις φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα προς εμπερίστατους συνανθρώπους μας, τους αστέγους και πεινασμένους.

   Την περασμένη Κυριακή επικρατούσε ένα κλίμα σύγχυσης ανάμεσα στους ενορίτες οι οποίοι δεν ήξεραν τι έχει συμβεί. Πολλοί μάλιστα έκλαιγαν, ενώ άλλοι διατύπωναν παράπονα εναντίον της Αρχιεπισκοπής και πιο ειδικά του Πρωτοσυγκέλου της, Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου. Οι πάντες περιμένουν να λάβουν μία εξήγηση την Τρίτη 16 Ιανουαρίου που θα ανοίξει η Αρχιεπισκοπή διότι τη Δευτέρα ήταν κλειστή λόγω της αργίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

   Εν τω μεταξύ, αυτή η μυστηριώδης αποχώρηση χωρίς εξηγήσεις και ανακοινώσεις έχει τροφοδοτήσει πολλούς και διάφορους ψιθυρισμούς για θεσμούς και πρόσωπα, ενώ οι άνθρωποι απαιτούσαν να επιληφθεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος κι όχι ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος.

   Τονίζεται ότι ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος δεν ανταποκρίθηκε σε γραπτό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου για να μιλήσει για το θέμα. Δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Αρχιμανδρίτη κ. Γεράσιμο Μακρή.

   Ο π. Γεράσιμος διετέλεσε και επί σειρά ετών Διευθυντής της Φοιτητικής Ζωής στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή Βοστώνης.

   Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Δρα Στίβεν Γουλανδρή είπε ότι «κανείς δεν ξέρει τι έχει γίνει» και συμπλήρωσε πως «όλοι με ξέρουν στην κοινότητα και κάτι θα είχα ακούσει, και πρέπει να σας πω ότι όλοι έλεγαν τα καλύτερα για τον π. Γεράσιμο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s