Προσβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας από μητροπολίτη και καλόγριες

[Παρανομίες-περιφρόνηση του πολιτεύματος-εξαχρειωτικό παράδειγμα για το ποίμνιο-απειλή της υγείας πολιτών]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στις 7 Μαϊου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε και περιηγήθηκε το Άστρος με αφορμή τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης. Η Αρχηγός του Κράτους ξεναγήθηκε και στο  μοναστήρι της Λουκούς, το οποίο ως αντρικό είχε καταργήσει η βαυαρική Αντιβασιλεία, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να διαλύσει με Διάταγμα (1833) τα άντρα της τεμπελιάς, της παντοειδούς διαφθοράς  και της δεισιδαιμονίας, με το αιτιολογικό της αριθμητικά μειωμένης του επάνδρωσης. Τρία χρόνια μετά άνοιξε ξανά και το 1946 έγινε γυναικείο. Ο Εδμόνδος Αμπού, περιγράφοντας τον ηγούμενο της Λουκούς είχε γράψει πως «μιλούσε για την εκκλησία του όπως ένας έμπορος για το μαγαζί του και «απολάμβανε την ευχαρίστηση» του «να μην κάνει τίποτα».

Στις γιορτές παρευρέθηκαν  και  ο υπουργός Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός και βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ), o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρ. Λαμπρόπουλος. Δεν ξέρω ποιοι από αυτούς συνόδευσαν την Πρόεδρο της Βουλής στο μοναστήρι και έγιναν σιωπηλοί μάρτυρες της προσβολής και της απειλής εναντίον της και βεβαίως και εναντίον τους. Οι φωτογραφίες του ευσεβούς μπλογκ Exapsalmos (φωτ. 1) και του korinthostv (φωτ. 2) δείχνoυν, για όσους μπορούν να τους αναγνωρίσουν, τον δεσπότη Τρίπολης Αλέκο Παπαδόπουλο, την ηγουμένη Νεκταρία και μια καλόγρια χωρίς μάσκες, δίπλα σε πολιτικά πρόσωπα με μάσκες, που ανέχονται να παραβιάζεται ο Νόμος που έχει υποχρεώσει και φτωχές γριές να πληρώσουν πρόστιμα, σε μια χώρα όπου Αριστερά-Εκκλησία-Αναρχικοί, ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες, ζητούν την εφαρμογή του, μόνο κατά των «άλλων».

Ο μητροπολίτης και οι καλόγριες μιας Εκκλησίας που επιφανέστατα στελέχη της (ιδίως «αρνητές») διεθνώς χτυπήθηκαν, ακόμη και θανατηφόρα, από τον Covid-19, μάλιστα στην Ελλάδα, αριθμητικά και ποσοστιαία, μακράν κάθε άλλης επαγγελματικής τάξης με κορυφαίους το Άγιο όρος (50% και 10 νεκροί) και την Επαρχιακή Σύνοδο της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, παραβιάζουν προκλητικά το Νόμο, φωτογραφίζονται επιδεικτικά δίπλα στην Πρόεδρο και σε κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς παράγοντες, ούτε ένας από τους οποίους δεν υπερασπίζεται τον προεδρικό θεσμό, τη γυναίκα, το Νόμο, το πολίτευμα και την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια, οι φωτογραφίες δημοσιεύονται και ο κύριος Εισαγγελέας δεν το πληροφορήθηκε ακόμη.

Για τον δεσπότη Τρίπολης (Μαντινείας και Κυνουρίας) Αλέκο Παπαδόπουλο, από το χωριό Πάπαρι, μαθητή της κακόφημης εκκλησιαστικής Σχολής ΚορίνθουΓιατί «η Χούντα» έκλεισε την ιερατική Σχολή Κορίνθου;»), για τον οποίο η Μητρόπολη του στην επίσημη ιστοσελίδα της αποφεύγει να πει σε ποια ηλικία κατάφερε να πάρει το πτυχίο της Θεολογικής ΣχολήςὉ Μητροπολίτης») και τον οποίο η αδέκαστη Δικαιοσύνη έχει απαλλάξει (με αρχειοθέτηση της υπόθεσης) για τις προκλητικά ρατσιστικές δηλώσεις του (2016) κατά των ομοφυλόφιλων (όχι των κληρικών), έναν κρατικό υπάλληλο με τον παράνομο τίτλο του δεσπότη Μαντινείας και Κυνουρίας (έπρεπε να είχε καθαιρεθεί σύμφωνα με τους Ι.Κανόνες για την αντικανονική-και αντισυνταγματική-μετάθεσή του από τη μητρόπολη Ναυπακτου), παραθέτω παλιότερο δημοσίευμά μας, που νομίζω πως ερμηνεύει και την σημερινή προκλητική και προκλητικά ατιμώρητη συμπεριφορά του:

«Ομοφοβικός δεσπότης «δεν ξέρει» τίποτα για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς»:  «….Είπε λοιπόν ο εκ μεταθέσεως δεσπότης της Τρίπολης, για τους πολυάριθμους  συνανθρώπους μας τους ομοφυλόφιλους, που ειδικά ο κλήρος τους στεγάζει στο πιο υψηλό ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική τάξη: «Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας…..ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται» υποστήριξε και επανέλαβε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «άρρωστοι» και ότι θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τουςΑπαντώντας σε ερώτηση για το αν η Εκκλησία έχει τέτοια άτομα στους κόλπους της, είπε ότι δεν ξέρει αλλά, αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουν». 

Τρίπολη: Αγιασμός στα γραφεία της χιτλερικής συμμορίας, της αυτοπροσδιοριζόμενης από τον φύρερ της, ως «σπορά των νικημένων του 1945» (Φωτ. από τα arcadiaportal.gr, Οκτώβριος 28, 2012 – 21:23).

Να τους απομακρύνουν ποιοι; Ο ίδιος δεν είναι μέλος της Ιεραρχίας; Τι έχει κάνει γι’ αυτό; Γιατί ο υποτιθέμενος ζήλος του κατά των ομοφυλόφιλων, μαραίνεται απότομα όταν πρόκειται για κληρικούς και οι ευθύνες γι’αυτούς μεταφέρονται σε κάποιους μη κατονομαζόμενους, που σε τρίτο πληθυντικό πρόσωπο, πρέπει «να τους απομακρύνουν»; Η ναζιστική οργάνωση πάντως έσπευσε να τον υπερασπιστεί από την επίσημη ιστοσελίδα της: «Διώκουν με τον “αντιρατσιστικό” νόμο τον Μητροπολίτη Μαντινείας, Αλέξανδρο για τις αλήθειες που είπε για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων-Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 – 21:08….». Ο ίδιος ο μητροπολίτης πάντως δηλώνει σήμερα: ««Δεν θυμάμαι τι είχα πει τότε…», δείχνοντας αδυναμία να σηκώσει το βάρος των λόγων του, με την ευκολία τουλάχιστον που το κάνει η σατανιστική και ρατσιστική οργάνωση που τον υπερασπίζεται.

Το τι συμβαίνει στις κρεβατοκάμαρες της Εκκλησίας είναι παγκοίνως γνωστό και η δήλωση του δεσπότη πως δεν το ξέρει σηματοδοτεί πολλά για κάθε νοήμονα άνθρωπο…»

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Προσβολή της Προέδρου της Δημοκρατίας από μητροπολίτη και καλόγριες

 1. Ο/Η Gay monk λέει:

  Ο Κορονοιός χτυπάει την Ορθοδοξία
  Φοράτε μάσκες, κόψτε τη μετάληψη και αραιώστε στις τελετές
  Δεν έχετε ανοσία


  Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

  με θλίψη ανακοινώνει την εκδημία του π.Χαραλάμπους Αντωνάρα.

  Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/thessaloniki-kosmosurroi-se-kideia-ierea-pou-pethane-apo-koronoio—xoris-apostaseis-kai-metra-binteo/

  Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή σε κηδεία ιερέα που πέθανε από κορονοϊό –
  Χωρίς αποστάσεις και μέτρα
  Ο ιερέας, σε ηλικία 66 ετών, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες εξέφραζε αμφιβολίες για την επικινδυνότητα του ιού.

  09 ΜΑΪ. 21 (15:01)

  Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε το πρωί της Κυριακής ο ιερέας Χαράλαμπος Αντωνάρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη.
  Ο ιερέας, σε ηλικία 66 ετών, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες εξέφραζε αμφιβολίες για την επικινδυνότητα του ιού. Παρ’ όλα αυτά ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός στην τοπική κοινωνία και διακονουσε στον ιερό ναό για περίπου 40 χρόνια.
  Στην κηδεία του, σύμφωνα με το voria.gr, βρέθηκε πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Κάποιοι, μάλιστα, από τους παρευρισκόμενους, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

  https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/paschalis-glossis-petaxe-gia-toys-oyr/

  Πασχάλης Γλώσσης: “Πέταξε” για τους ουρανούς ένας ανιδιοτελής αγωνιστής

  Post published:8 Μάι 2021

  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών ο Πασχάλης Γλώσσης. Νόσησε από κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και κατέληξε από επιπλοκές που του προκάλεσε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
  Ο Πασχάλης Γλώσσης ήταν υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Τελευταία εργαζόταν ως υπάλληλος καθαριότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

  Ήταν δάσκαλος του κατηχητικού σχολείου. Είχε τον τρόπο του να μιλά στις καρδιές των παιδιών. Τους μιλούσε πάντα για την πίστη στο Χριστό και την αγάπη στην Πατρίδα.

  Από τις αρχές του 2018 και μετά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήταν ο άνθρωπος που έδινε τον παλμό στη νεολαία. Σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε μοτοπορεία, σε κάθε διαδήλωση φώναζε με την ντουντούκα του συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ήταν παρών σε κάθε αγώνα που δόθηκε.

  Λόγω της δράσης του είχε μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αρχών. Κι όταν του το έλεγαν χαμογελούσε και έλεγε: «τα πάντα για τη Μακεδονία».

  Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με σημαία που έφερε το αστέρι της Βεργίνας.

  +++++++

  Πρώτη φορά βλέπω κηδεία μητροπολίτη με κλειστό το φέρετρο
  Γιατί;
  Από τι πέθανε ο μητροπολίτης;

  https://orthodoxia.info/news/to-mapoyto-apochairetise-ton-episkopo/
  Το Μαπούτο αποχαιρέτησε τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσοστομο
  >> ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
  06/05/2021 / 22:42

  Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σημερα το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μαπουτο η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου.
  Την κηδεία τέλεσε ο τοποτηρητής της Επισκοπής, Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ο οποίος τον αποχαιρέτησε και εκ μέρους του αλεξανδρινού Προκαθημενου κ. Θεοδώρου.
  Εκ μέρους της ελληνικής Παροικίας, παρέστη ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μαπούτο κ. Γεράσιμος Μαρκέτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πενταετή παρουσία του μακαριστού στην Μοζαμβίκη.
  Η σορός του εκλιπόντος ιεράρχη θα μεταφερθεί στην Ελλάδα την Κυριακή.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θόδωρος Κατσανέβας. Αγωνιστής κατά «του 4ου Ράιχ», μαζί με τον αντιεμβολιαστή Βελόπουλο (συνομιλητή του Τσίπρα για την υπεράσπιση των εκδηλώσεων υπέρ ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου).

  Ο μακαρίτης εμβολιάστηκε αλλά ο ιός τον είχε ήδη χτυπήσει και το εμβόλιο δεν πρόλαβε να δράσει.

  Πολιτικά είχε μεταλλαχθεί  Θεόδωρος Κατσανέβας: «Θα είμαι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση με επικεφαλής τον Κυριάκο Βελόπουλο»

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/293029_pethane-apo-covid-19-o-theodoros-katsanebas

  08.05.2021, 16:45
  Ενημερώθηκε στις: 08.05.2021, 18:45
  Πέθανε από Covid-19 ο Θεόδωρος Κατσανέβας
  efsyn.gr
  ……………………
  Με την Ελληνική Λύση

  Το 2019 Θεόδωρος Κατσανέβας έγινε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής του κόμματος της Ελληνικής Λύσης. Λίγο μετά τις Ευρωεκλογές του ίδιου έτους ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του στη Β’ Αθήνας και τον Βόρειο Τομέα, η οποία όμως μετά από μερικές μέρες ακυρώθηκε από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ ο ίδιος ο Κατσανέβας αρνήθηκε με δήλωση την υποψηφιότητα του με την Ελληνική Λύση.

  https://www.newsit.gr/politikh/ekloges-2019-o-velopoulos-ekopse-katsaneva-apo-ta-psifodeltia/2800876/

  14:11 11/06/2019

  Εκλογές 2019 – Ο Βελόπουλος «έκοψε» Κατσανέβα από τα ψηφοδέλτια

  Κόσμος και ντουνιάς θέλει να είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος βάζει… όρια. Ήδη έκοψε τον Θόδωρο Κατσανέβα, ξέκοψε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Πάνο Καμμένο, ενώ δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
  ……………….

  _______________________-

  Άρθρο του στο capital.gr

  https://www.capital.gr/me-apopsi/1387001/i-epikeimeni-katastrofi-kai-mousoulmanopoiisi-tis-xoras
  Δευτέρα, 23-Ιαν-2012 00:04
  Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας

  Του Θεόδωρου Κατσανέβα

  Η εισβολή

  …………………………….

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το θράσος των μητροπολιτών με την ανοχή της κυβέρνησης και των κομμάτων

  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Εγκληματικά κηρύγματα» κληρικών «σκότωσαν ανθρώπους»

  Άνθιμος της Αλεξανδρούπολης

  23/11/2020

  Σε άρθρο του,επ’ ευκαιρία των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο κ. Άνθιμος κάνει λόγο για διχασμό των πιστών με ευθύνη των ποιμένων τους οι οποίοι με τα «εγκληματικά τους κηρύγματα άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους».

  Επίσης, μιλά για κληρικούς και πιστούς που νόμισαν ότι συγκυβερνούν το κράτος, και που νόμισαν ότι είναι υπεράνθρωποι έναντι της πανδημίας με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στον τάφο χωρίς ωστόσο να παραδεχτούν το λάθος τους.

  Θα ήταν βέβαια στοιχειώδες, αν εννοούσε με ειλικρίνεια αυτά που λέει, να αναφερόταν στο πρόσφατο δικό του προκλητικό λάθος (17.10.2020) να προσβάλει, αυτός ένας δημόσιος υπάλληλος, τον πρωθυπουργό και να απειλήσει την υγεία του, με ότι αυτό μπορούσε να συνεπάγεται, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα εγκληματικό μήνυμα στους πιστούς ότι η μάσκα δεν είναι απαραίτητη.

  Είναι εντυπωσιακή πάντως η παράληψη των ΜΜΕ να επισημάνουν τον υποκριτικό χαρακτήρα της άτακτης καιροσκοπικής υποχώρησης του μητροπολίτη.

  ……………………..

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Γιατί τα παρευρισκόμενα πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα η ΠτΔ δεν αντέδρασαν άμεσα;
  Γιατί δεν ζήτησαν με παρρησία από τις καλόγριες και τον παπά να απομακρυνθούν σε απόσταση ασφαλείας και να αρνηθούν βγουν μαζί τους αναμνηστική φωτογραφία;
  Προφανώς, οι πολιτικοί ήθελαν να τους δει ο λαουτζίκος να ποζάρουν με ιερωμένους για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει..

  Τι μήνυμα λαμβάνω εγώ, και νομίζω και άλλοι πολλοί;
  Ή υπόθεση της μάσκας, και κατ’ επέκταση όλα τα μέτρα ασφαλείας, είναι να ‘χαμε να λέγαμε ή ότι οι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένης και της προέδρου της δημοκρατίας, δεν έχουν το κουράγιο «να απλώσουν χέρι» στους ιερείς. Κάνουν τα στραβά μάτια. Για να μη θυμώσει το παπαδαριό, για να μη θυμώσουν οι πιστοί ψηφοφόροι.
  Μα αν στέκονται σούζα μπροστά στα ιερά παράσιτα, και δεν έχουν το κουράγιο να τους βάλουνε στη θέση τους, τότε πώς θα βρουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τα χρόνια προβλήματα που βάλτωσαν την Ρωμιοσύνη και των οποίων η λύση δεν θέλει και κάποια φοβερή νοημοσύνη αλλά θάρρος και κουράγιο;

  Είναι και κάτι άλλο: οι παπάδες αρνητές της μάσκας, γίνονται εύκολα ήρωες στα μάτια των κάθε είδους συνωμοσιολόγων. Διατηρείται και επαυξάνεται οι έτσι ή αλλιώς ανόητη και υπέρμετρη ματαιοδοξία των πιστών, που πιστεύουν πως η Ορθοδοξία είναι απάνω από το κράτος και τους νόμους του.
  Η ΠτΔ πηγαίνει σε ακριτικά νησιά και από ασφαλή απόσταση, κάνει παρατηρήσεις για τουρκικές παραβάσεις του διεθνούς δικαίου στον Ερντογάν.
  Όταν όμως έχει απέναντι της παπάδες που παραβιάζουν νόμους, τότε εξαφανίζεται ο τσαμπουκάς.

  Πολιτικό συμπέρασμα: πολιτικοί και πρόεδρος της δημοκρατίας, οφείλουν να υποτάσσονται σε ένα δεσπότη, σε μια ασήμαντη καλόγρια.
  Αντί ο δεσπότης να δίνει το καλό παράδειγμα προς τους πιστούς με την χρήση μάσκας, οι πολιτικοί γίνονται το κακό παράδειγμα προς το ποίμνιο πώς να υποτάσσεται στον ιερέα.
  Ραγιαδισμός, ναι ή όχι;

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Περίπου 200 εκ. ευρώ ετησίως μας στοιχίζουν οι μισθοί των μάγων της θρησκείας της.. αγάπης και της παραληρηματικής ιδεοψυχαναγκαστικής προπαγάνδας του φόβου και της αμαρτίας.
  Πέραν των άλλων χρηματικών κρατικών επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών κλπ

  https://www.iefimerida.gr/news/457027/aytoi-einai-oi-misthoi-ton-klirikon-apo-ton-arhiepiskopo-os-ton-aplo-papa-lista

  Πεταμένα λεφτά!

 6. Ο/Η Παλιός λέει:

  Μητροπολίτες κατά επικίνδυνων αρνητών παπάδων

  https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/sidirokastro-timorise-iereis-o-mitropolitis-makarios-gia-apeitharchia/

  Σιδηρόκαστρο: Τιμώρησε ιερείς ο Μητροπολίτης Μακάριος για απειθαρχία

  Λεωνίδας Κασάπης

  Σε ποινές αργίας και αφαίρεσης οφικίων σε τέσσερεις ιερείς για παράβαση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, προχώρησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος. Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών επισήμανε πως προχώρησε στην απόφαση αυτή καθώς οι ιερείς έκαναν την ακολουθία της Ανάστασης στις 12 τα μεσάνυχτα, παραβιάζοντας και τους νόμους του κράτους και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και να κάνουν του κεφαλιού τους.

  https://www.real.gr/koinonia/arthro/mitropolitis_dramas_paulos_einai_enoxoi_oi_pateres_ekeinoi_pou_paizoun_me_tin_ygeia_ton_anthropon-736741/

  Δράμας Παύλος: «Ένοχοι οι πατέρες που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων»

  Μητροπολίτης Δράμας Παύλος: Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων
  10:56

  Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα για τις περιπτώσεις ιερέων που την περίοδο του Πάσχα δεν τήρησαν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προστασία των πιστών από τον κορωνοϊό, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, επανήλθε στο θέμα με νεότερες δηλώσεις που έκανε σε τοπικά ΜΜΕ, ενώ με απόφασή του δεν τελέστηκε η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ιερείς και προσωπικό των ναών.

  Μάλιστα, ο ποιμενάρχης της ακριτικής περιοχής κάλεσε τους ενορίτες των τριών ναών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις συγκεκριμένες εκκλησίες συγκεντρώνονται αρνητές της πανδημίας χωρίς να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα.

  Ο μητροπολίτης Δράμας αποκάλυψε ότι μετά τις αρχικές δηλώσεις του έγινε αποδέκτης ύβρεων και κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που απέστειλαν υβριστικά και άλλα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ιεράς Μητρόπολης. Επέρριψε ευθύνες σε ιερωμένους, οι οποίοι όπως είπε «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

  Ο μητροπολίτης αποκάλυψε επίσης ότι στην ιερατική σύναξη που έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα είπε στους ιερείς ότι εφόσον δε συμφωνούν με το μέτρο της τέλεσης της Ανάστασης στις εννέα το βράδυ, τότε όλοι οι ιερείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπογράψουν ένα κοινό υπόμνημα, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι δείχνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους. Ο ίδιος πάντως, όπως τόνισε, θέλοντας να δείξει την ενόχλησή του με το μέτρο που θεσπίστηκε δεν έκανε Ανάσταση στον μητροπολιτικό ναό της Δράμας, αλλά πήγε στην μονή της Σίψας «από τις 11 το ολονύχτιο μέχρι τις 3.30 το πρωί, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο με τις μοναχές. Δεν κοινοποίησα καμία πρόσκληση στο facebook να πω ελάτε Χριστιανοί στη δική μου την Ανάσταση, είναι η καλή Ανάσταση και η Ορθόδοξη η Ανάσταση και οι άλλοι όλοι θα πάνε κατά διαόλου επειδή θα κάνουν Ανάσταση στις εννέα η ώρα. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα όμως;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Παύλος συμπλήρωσε: «Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα, τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».

 7. Ο/Η Εργολαβίες λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/neo-thavma-tis-panagias-chthes-epesan-ta-kantilia-ke-schimatisan-to-schedio-tou-proskynimatos-me-kelia/

  ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ΘΑΥΜΑΤΑ

  ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΘΕΣ: ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΕΛΙΑ
  Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 14:48

  Θαύμα της Παναγίας στο προσκύνημα του Αγίου Παρθενίου.

  Έπεσαν τα καντήλια της Παναγίας και σχημάτισαν το σχέδιο του προσκυνήματος με κελιά γύρω από αυτό.
  Το λάδι απο τα καντήλια σχημάτισαν όλο το σχέδιο σαν να παρουσιάζει το μοναστήρι του Αγίου Παρθενίου

 8. Ο/Η Δραμαμίνη λέει:

  https://www.protagon.gr/epikairotita/mitropolitis-dramas-kata-arnitwn-ierewn-arxigoi-symmorias-pou-kathodigoun-pistous-mesw-facebook-44342280644

  Μητροπολίτης Δράμας κατά αρνητών ιερέων:

  Αρχηγοί συμμορίας που καθοδηγούν πιστούς μέσω Facebook

  Από τους επιφανέστερους αρχιερείς της Βόρειας Ελλάδας, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος κατήγγειλε ότι σε τουλάχιστον τρεις ναούς, όπου προσωπικό βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, συγκεντρώνονται αρνητές της πανδημίας χωρίς προστατευτικά μέτρα, ενώ ανέφερε ότι «μέσα στην Εκκλησία υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής»

  Protagon Team

  10/05/2021, 11:38

  Στον εισαγγελέα δήλωσε ότι θα προσφύγει ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, εναντίον ιερέων που την περίοδο του Πάσχα δεν τήρησαν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την προστασία των πιστών από τον κορονοϊό.

  Με απόφασή του, μάλιστα, δεν τελέστηκαν η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ιερείς και προσωπικό των ναών.

  Ο Παύλος κάλεσε τους ενορίτες των τριών ναών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις συγκεκριμένες εκκλησίες συγκεντρώνονται αρνητές της πανδημίας χωρίς να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα.

  Ο μητροπολίτης Δράμας αποκάλυψε επίσης ότι μετά τις δηλώσεις του έγινε αποδέκτης ύβρεων και κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που απέστειλαν υβριστικά και άλλα μηνύματα στο e-mail της Ιεράς Μητρόπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Ο ίδιος, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, επέρριψε ευθύνες σε ιερωμένους, οι οποίοι, όπως είπε, «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το Facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

  [….]

 9. Ο/Η kpap01 λέει:

  Σε τέτοιου επιπέδου πολιτικά πρόσωπα τέτοια αξίζουν. Πέραν τής προβολής στό «χριστεπώνυμο» ποίμνιο (=κοπάδι γιά όποιον έχει δυσκολία μέ τήν καθαρεύουσα) κανένα ουσιαστικό σκοπό δέν εξυπηρετούσε η επίσκεψή τους αυτή. Πολιτικάντιδες της κακιάς ώρας, τής προέδρου περιλαμβανομένης μέ επιφύλαξη οτι αυτή μετείχε αφελώς καί άσχετη ούσα μέ τήν πολιτική. Περιμένετε από τέτοιους νά αντιδράσουν? Θά αδιαφορούσα παντελώς αλλ’ η προσβολή μας περιλαμβάνει γιατί, δυστυχώς, θεωρούνται εκρόσωποί μας, του «λαού» δηλαδή.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θαύμα του Αγίου Γεωργίου

  https://www.in.gr/2021/04/23/greece/kriti-krousmata-koronaiou-sto-monastiri-tou-agiou-georgiou-gorgolaini/

  Κρήτη: Κρούσματα κοροναϊού στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη
  Το μοναστήρι θα παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες
  in.gr
  23 Απριλίου 2021

  Τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη στο Ηράκλειο, ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπικοπή Κρήτης, καλώντας όλους όσοι είχαν έρθει το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με πρόσωπα της Μονής να υποβληθούν στα απαιτούμενα τεστ.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.altsantiri.gr/ellada/977509/therizei-koronoios-dyo-monastiria-fthiotida/

  «Θερίζει» ο κορονοϊός σε δύο μοναστήρια στη Φθιώτιδα – Τι συνέβη

  13-03-2021 – 21:41μμ

  Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σημειώνεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας στη Βελίτσα Παρνασσού Φθιώτιδας, όπως έδειξαν οι έλεγχοι της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου (13/03). Συνολικά σε 31 δείγματα στο ανδρικό Μοναστήρι βρέθηκαν 17 θετικά.

  Την ίδια ώρα, σε δείγματα από 8 μοναχές στο Μετόχι της Μονής στο Μόδι βρέθηκαν άλλα δύο δείγματα θετικά, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι νοσούσαν ήδη άλλες δύο αδελφές.

  Σύμφωνα με το «lamiareport.gr», «παρών» στη δειγματοληψία ήταν και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Θεοχάρης Λεπενός, που εξέτασε 8 μοναχούς με συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας και παρέπεμψε για εισαγωγή στο νοσοκομείο τρεις εξ αυτών, έχοντας ο ένας ελαφριά πνευμονία και οι άλλοι δύο χαμηλό οξυγόνο.

  «Το κλιμάκιο μας έδωσε οδηγίες και ιατρικές συμβουλές πως πρέπει να πράξουμε ώστε να ξεπερασθεί η μόλυνση από τον ιό και η αδελφότητα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές», σημειώνουν οι άνθρωποι της Μονής, που επισημαίνουν ότι από τις 4 Μαρτίου που η Φθιώτιδα τέθηκε σε πλήρη εγκλεισμό, δεν έχει δεχθεί κανέναν προσκυνητή.

  Περιγράφουν, μάλιστα, αναλυτικά πως την Παρασκευή 5 Μαρτίου μοναχός της Μονής βρέθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας για πρόβλημα στα νεφρά του και εκεί υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε αρνητικός. Οι γιατροί όμως που τον εξέτασαν του ζήτησαν να επισκεφθεί και πάλι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το νοσοκομείο για επαναληπτική εξέταση και τότε ο μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

  Στο διάστημα αυτό εκδηλώθηκαν συμπτώματα σε άλλους τέσσερις μοναχούς, καθώς επίσης και στον εκλιπόντα π. Δαμασκηνό. Η κηδεία του μάλιστα θα γίνει σε πέντε ημέρες προκειμένου να έχει νεκρωθεί το μικρόβιο μέχρι τότε, όπως ενημερώθηκαν σχετικά.

  …………………………………….

  • Ο/Η Μαρίνα Κ. λέει:

   Κορονοϊός: Κατέληξε ιερέας
   Από Newsique Team 18/04/2021 σε ΕΛΛΑΔΑ

   Δεν άντεξε 87χρονος ιερέας στη Χαλκίδα αφού πάλεψε έναν μήνα με τον κορονοϊό. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της ευβοϊκής πρωτεύουσας.
   Μάλιστα, ο κορονοϊός είχε προσβληθεί όλη την οικογένεια του ιερέα, η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα.

   Διαβάζονται περισσότερο τώρα…
   Θεσσαλονίκη: Πέθανε 66χρονος ιερέας – αρνητής του κορονοϊού

   Όπως αναφέρει το eviazoom, ο εκλιπών ιερέας λειτουργούσε στις εκκλησίες Αγίας Τριάδος Πούρνου και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου της Ενορίας Θεολόγου, στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.

   Γεννήθηκε το 1934 στον Θεολόγο, όπου έγινε και η κηδεία του.

   Ο παπά Χαράλαμπος είχε διαγνωστεί με κορονοϊό πριν από ένα μήνα και η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε κάθε μέρα που περνούσε μέχρι που σταμάτησε καρδιά του στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλευόταν.

   https://newsique.gr/koronoios-katelikse-iereas/

 12. Ο/Η Aρκάς λέει:

  https://www.anagnostis.org/2021/05/02/mantineias-kai-kynourias-alexandros-i-ora-tis-anastasis-den-allaxe-oute-otan-eichame-tourkiki-sklavia/

  Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος: Η ώρα της Ανάστασης δεν άλλαξε ούτε όταν είχαμε τουρκική σκλαβιά
  Αιχμές του μητροπολίτη κατά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, για τους χειρισμούς στον τρόπο εορτασμού του Πάσχα.

  https://www.arcadiaportal.gr/comment/255772

  https://www.newsnowgr.com/article/252354/VIDEO-nikas-tois-vasilefsi-eipe-o-iereas-sta-egkainia-tis-xrysis-avgis-stin-tripoli.html

  VIDEO: Νίκας τοις βασιλεύσι είπε ο Ιερέας στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη
  2012-10-28 22:45:51


  Παρόντες Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος

  Εγκαίνια έκανε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η Χρυσή Αυγή Τρίπολης στα νέα της γραφεία. Το παρών έδωσαν οι δύο βουλευτές του κόμματος Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, αφού ο τελευταίος κατάγεται από κει.

  Εντύπωση έκανε πως ο ιερέας που πραγματοποίησε τον αγιασμό είπε καθαρά «νίκας τοις βασιλεύσι» και όχι «νίκας τοις ευσεβεύσι» όπως έχει καθιερωθεί από όταν τελείωσε η βασιλεία στην Ελλάδα.
  Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά κύριο λόγο μίλησε για διεφθαρμένους πολιτικούς και κλέφτες και τόνισε μεταξύ άλλων πως όταν η Χρυσή Αυγή θα έρθει στα πράγματα θα τιμωρηθούν όλοι.

  Από την κριτική του δεν έμεινε έξω ούτε η στρατιωτική θητεία των Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα.Το παρών έδωσαν και χρυσαυγίτες από τους όμορους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας, όπου τράβηξαν τα βλέματα με τις μαύρες παραλλαγές, τις στρατιωτικές αρβύλες και τα εθνικιστικά συνθήματα.

  Δείτε το βίντεο από το arcadiaportal:


  Εγκαίνια γραφείων Χρυσής Αυγής
  3.644 προβολές•28 Οκτ 2012

 13. Ο/Η Aρκάς λέει:

  https://www.leonidion.gr/2013/09/blog-post_5.html

  Τρόφιμα μοίρασε η Χρυσή Αυγή σε άπορες οικογένειες στην Τρίπολη

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Iερείς εχθροί της κοινωνίας και υποψήφιοι δολοφόνοι

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ag-georgios-peramatos-krousmata-pou-aposiopounte-ke-to-proskynitari-tis-agias-irinis-stin-apothiki/

  ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ
  Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 13:39

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΓΚΕΛΕΣΗ- ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- Κρούσματα κορωνοιού στον Άγιο Γεώργιο Περάματος που αποσιοπούνται.

  Μια από τις κύριες, που μοίραζε τον άρτο ανήμερα της γιορτής Του Αγίου και που παρεμπιπτόντως, οπότε της επισημαίναμε για τη μάσκα μας έλεγε

  “Αν δε σας αρέσει μη ξαναέρθετε” νοσεί από κορονοιο.

  Επίσης να επισημάνουμε ότι συμμετέχει στα συσσίτια που οργανώνει ο ναός.

  Παρ όλα αυτά….

  Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα!!!

  Δεν έχει μπει κανένας σε καραντίνα, από το περιβάλλον της εκκλησίας!!!

  Πριν από αυτή νόσησε ο ψάλτης.

  Οι ίδιοι δεν εμφανίζονται, πράγμα που επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο το γεγονός.

  Τώρα ακούγονται φήμες για τον ιερέα, ο οποίος εντελώς συμπωματικά πήρε άδεια να ξεκουραστεί τη συγκεκριμένη στιγμή.

  Για κάποιον από τους επιτρόπους επίσης.

  Για τον άλλο ψάλτη επίσης.

  Για του λόγου το αληθές, οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν ανεβάσει φωτογραφίες δημόσια χωρίς να φορούν μάσκα, πριν να ακουστούν όλα αυτά.

  Πως να παραδεχτούν οι αρνητές της μάσκας, που μέχρι τώρα χαρακτήριζαν μασόνους και άπιστους, όσους τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν, πως τελικά έκαναν λάθος….

  …………………..

  Πριν από αυτό κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να σταματήσουμε τη διασπορά.

  Απευθυνθήκαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

  Τελικά δεν βγήκε καμία άκρη.

  Όσο για τη Μητρόπολη δεν

  προσπαθήσαμε καν, γνωρίζοντας από προηγούμενες φορές πως δεν θα ανοίξει η πόρτα για εμάς.

  Οι ιερείς είναι κοινωνικοί λειτουργοί.

  Είναι πραγματικά λυπηρό που κάποιοι, αντιμετωπίζουν με τόση ανευθυνότητα ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

  Που θυσιάζουν τα πάντα, αρκεί να μην παραδεχτούν το λάθος τους.

  …………………………………….

  Στην εκκλησία μας μαθαίνουν πρώτα απ’ όλα να μην κρίνουμε…

  Ποιοι;

  Οι κριτές;

  Έχουν καταφέρει να διχάσουν όλο το κόσμο μ αυτή τη μάσκα.

  Γιατί πρέπει να κάνουμε θέμα το κάθε τι και να μην ευγνωμονούμε απλά που βρεθήκαμε πάλι στις εκκλησίες μας, οι οποίες σρ λίγο θα ξανακλείσουν, εξ αιτίας του παραλογισμού κάποιων.

  Και μετά τι θα έρθουν να πουν;

  Όπως κάθε φορά που βγαίνουν στη φόρα τα ατοπήματα τους,

  θα το παίξουν “μάρτυρες”

  σ εμάς και σε όλους, που δήθεν τους καταδιώκουμε.

  …………………………………..
  Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η μόνη περίπτωση να πειστούν οι ενορίτες είναι να δημοσιοποιηθούν τα τεστ covit αυτών που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες ακολουθίες χωρίς να φορούν μάσκα ή με κατεβασμένη αυτην, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάνει, από πριν.

  Και να γίνουν και καινούργια από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

  …………………………….

  Γκελέση Αθηνά

  https://www.ekirikas.com/ekklisia_ellada/arthro/thetikoi_ston_koronoio_diagnostikan_ierarxes_eno_iereis_apebiosan-2215775/

  Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν ιεράρχες, ενώ ιερείς απεβίωσαν

  Εθνικός Κήρυξ


  Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παϊσιος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

  15/4/2021 Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της μόλυνσης από τον κορωνοϊό ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τους οποίους μάλιστα κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς τους να εισαχθούν στο νοσοκομείο για στενότερη παρακολούθηση. Επίσης, ιερείς προσβληθέντες από τον ιό δεν κατόρθωσαν να επιζήσουν. Ενας μάλιστα εξ’ αυτών ο π. Δημήτριος Κοκολινάκης από τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στην Κρήτη, ο οποίος καταφερόταν εναντίον της προστατευτικής μάσκας εμφανιζόμενος φωνασκών επ’ εκκλησίας όχι μόνο προσεβλήθη από τον ιό αλλά έχασε και τη μάχη αποβιώσας από τις επιπλοκές του ιού.

  Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος ύστερα από τεστ που υπεβλήθηκε βρέθηκε θετικός στον ιό. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καρπενησίου αναφέρει το εξής: «Κατόπιν πυρετού που εμφάνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο ήταν θετικό. Ως εκ τούτου, θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών. Το διάστημα αυτό το γραφείο του Σεβασμιωτάτου θα παραμείνει κλειστό».

  Επισημαίνεται πως ο Μητροπολίτης Καρπενησίου είχε δημοσιεύσει άρθρο του, στο οποίο υποστήριζε ότι έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης και μάλιστα ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν νοσήσει όχι μία, αλλά πολλές φορές.

  Το άρθρο του είναι το ακόλουθο:

  «Μαθηματικά και covid

  Ως μαθητής Δημοτικού, πριν από μισό περίπου αιώνα, και αργότερα ως δάσκαλος, διδάχτηκα και δίδαξα την απλή μέθοδο των τριών.

  ………………………………….

  Αυτή είναι μια πολύ επιεικής προσέγγιση. Άρα έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Προς τι λοιπόν ο καθημερινός πανικός;
  Αν όμως ο πανικός είναι αληθινός, τότε η μαθηματική λογική δεν ισχύει! Τελικά, πού είναι η αλήθεια;

  † Ο Καρπενησίου Γεώργιος».

  Επίσης, μολύνθηκε ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, Παϊσιος.


  Ο αείμνηστος π. Δημήτριος Κοκολινάκης ο οποίος απεβίωσε από τον κορωνοϊό. ΜΗΤΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΊΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΏΝΟΥ

  Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης ανεγράφη πως «θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, σήμερα το πρωί, Κυριακή 11 Απριλίου 2021, μετά από τεστ που έκανε στα πλαίσια ιχνηλάτησης λόγω επαφής του με άτομο θετικό στον ιό. Ο Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις στο νοσοκομείο Καλύμνου και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των θεραπόντων ιατρών».

  Σε νεώτερη ανακοίνωση ανεγράφη το εξής: «Για προληπτικούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατόπιν οδηγιών των θεραπόντων ιατρών, εισήχθη το βράδυ της Κυριακής 11/4 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»

  Θετικός επίσης στον ιό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαϊας της Εκκλησίας της Κύπρου.

  Εν τω μεταξύ, η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σε ανακοινωθέν της αναφέρει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολή μας μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του π. Δημητρίου Κοκολινάκη Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.


  Ο αείμνηστος π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Ααστυπαλαίας ο οποίος απεβίωσε από κορωνοϊό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΈΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

  Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί στην Ενορία του. Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο».

  Εν τω μεταξύ ο αείμνηστος ανήκε στην κατηγορία των ενιστάμενων για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν Εκκλησία και Πολιτεία για την προστασία των πιστών. Σε δηλώσεις του τόνιζε πως «δεν προτίθεμαι να απέχω από την τέλεση των ακολουθιών, της θείας κοινωνίας και του αγιασμού».

  Είχε αποστείλει μάλιστα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων. Αλλά και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων σχετικά με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκλησιών. Και την μη πραγματοποίηση του αγιασμού σε εξωτερικούς χώρους τα Θεοφάνεια. Στην επιστολή του ο αείμνηστος π. Δημήτριος Κοκολάκης ανέφερε πως «με τα ανωτέρω μέτρα, προσβάλλονται και πάλι τα ατομικά και συνταγματικώς κατοχυρωμένα, δικαιώματα των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών. υποχρεούμαι να αντισταθώ με κάθε μέσο στην κατάλυση αυτή και στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Δεν προτίθεμαι να υπακούσω σε παράνομες, αντισυνταγματικές και αντιχριστιανικές ‘εντολές’. Που προσβάλλουν τόσο εμάς ως πρόσωπα-χριστιανούς, όσο και την ίδια την πίστη μας και τον Θεό. Και ούτε να απέχω από την τέλεση των Ακολουθιών, τη Θεία Κοινωνία και το Μέγα Αγιασμό. Κατά τις ημέρες αυτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, και όχι μόνο».

  Επίσης, απεβίωσε και ο π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης στην Κάλυμνο. Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Μητρόπολης «εκοιμήθη εν Κυρίω, ο αιδεσιμώτατος π. Αγαθάγγελος Καραφύλλης, εφημέριος επί σειρά πολλών ετών του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Καλύμνου.

  Ο πολιός καλλίφωνος ιερεύς, γεννηθείς το 1931, είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καλύμνου. Η απώλειά του είναι μεγάλη, τόσο για την τοπική Εκκλησία και την κοινωνία της Καλύμνου, όσο και για τους ευσεβείς ενορίτες του, αλλά και για την οικογένειά του. Κύριος ο Θεός αναπαύσει μακαριστή ψυχή «εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων».

  https://hellasjournal.com/2021/05/keravni-tou-mitropoliti-dramas-arnites-me-chrisavgitikes-logikes-vazoun-se-kindino-tous-pistous/
  10/05/2021

  Κεραυνοί του Μητροπολίτη Δράμας: Αρνητές με χρυσαυγίτικες λογικές βάζουν σε κίνδυνο τους πιστούς

  Ο Μητροπολίτης Παύλος επέρριψε ευθύνες και σε ιερωμένους, οι οποίοι όπως είπε «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

  https://ikivotos.gr/post/15052/o-mhtropoliths-leroy-stelnei-sthn-telendo-ton-apeitharxo-ierea

  Τον π. Μιχαήλ Κουκουβά, λοιπόν, αυτόν τον…απείθαρχο ιερέα, που το παράπτωμά του είχε να κάνει με τα μέτρα στους ναούς και τις μάσκες, στέλνει στο νησάκι της Τελένδου, των λιγότερων από 100 κατοίκων ο Μητροπολίτης με χθεσινή απόφαση.

  Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται: Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 24/5-4-2021 Διοριστήριο Έγγραφο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης διορίζει τον π. Μιχαήλ Κουκουβά στην κενή εφημεριακή θέση του Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου νήσου Τελένδου.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/tora-15nthimeri-argia-se-ierea-metathesis-ke-klisimo-enoriakon-kentron-apo-lerou-pesio/

  ΤΩΡΑ: 15ΝΘΗΜΕΡΗ ΑΡΓΙΑ ΣΕ ΙΕΡΕΑ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΛΕΡΟΥ ΠΑΙΣΙΟ
  Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 13:31

  Στις κάτωθι αποφάσεις προέβη σήμερα 11-5-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, οι οποίες αφορούν.

  α) 15νθήμερη αργία σε ιερέα που δεν εφάρμοσε τις Αποφάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και των ειδικών επιστημόνων για την εξάπλωση του κορωνοϊού,

  β) μεταθέσεις κληρικών, καθώς και

  γ) κλείσιμο των Ενοριακών Κέντρων της Ιεράς Μητροπόλεως σε όλα τα νησιά της Επαρχίας μέχρι τέλος του μηνός Μαΐου.

 15. Ο/Η kozanilife λέει:

  Λίγο μετά το Πάσχα

  https://kozanimedia.gr/archives/565855#.YJr9MKgzaM8

  Θετικός στον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης
  by Παναγιώτης • 11 Μάι 2021

 16. Ο/Η kozanilife λέει:

  Το Μεγαλύτερο «ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» η Υπεραγία Θεοτόκο Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος
  •15 Αυγ 2020

  6 σχόλια

  Ирина Борисова
  πριν από 8 μήνες
  Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς!

  Κυριακή Τερζή
  πριν από 8 μήνες
  Υπεραγια θεοτοκε σωσον ημάς την Ελλάδα μας και την κυπρο

  Δαναη Τ.
  πριν από 8 μήνες
  ΥΠΈΡ ΑΓΊΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ. ΚΎΡΙΕ ΕΛΈΗΣΟΝ ΚΎΡΙΕ ΕΛΈΗΣΟΝ ΚΎΡΙΕ ΕΛΈΗΣΟΝ. ΠΑΝΑΓΊΑ ΤΡΙΑΣ ΕΛΈΗΣΟΝ ΗΜΑΣ. ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΊΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ. ΥΓΕΊΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ. ΒΟΉΘΕΙΑ ΜΑΣ. 🙏🔔🙏

  Venetia Kataga
  πριν από 8 μήνες
  Ευλογείτε υπέρ υγείας Αλέξανδρος Βενετία Αλεξάνδρα

  Aris Bou
  πριν από 8 μήνες
  Αμήν

  gül bahar
  πριν από 8 μήνες
  Barech mor, haleluya, haleluya, haleluya, ammin I am Äramaec ortodox suryoye from antiochien turkey mardin midyat turabdin (mor Gabriel maniestiri turkey) Gottes Segen für alle Christen auf der Welt gesunheid gootes Segen amin,

 17. Ο/Η Eκοιμήθη λέει:

  Άλλος ένας ακόμη στην Αρκαδία.
  ο Δεσπότης έχει ευθύνες

  https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/129755-to-savvato-i-eksodios-akolouthia-tou-p-aleksandrou-papadopoulou.html

  Το Σάββατο η εξόδιος Ακολουθία του π. Αλέξανδρου Παπαδόπουλου

  Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 15:58

  Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ τήν Παρασκευή 9 Ἰουλίου 2021 ὁ Πρωτοπρεσβύτερος Ἀλέξανδρος Παπαδόπουλος, Ἐφημέριος τῆς ἐνορίας Προφήτου Ἠλιοῦ καί Ἁγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως, ἔπειτα ἀπό νοσηλεία 2 μηνῶν στό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομεῖο Πατρῶν, προσβεβλημένος ἀπό τόν κορωνοϊό.

  https://www.arcadiaportal.gr/news/tripoli-iereas-ston-falantho-thetikos-ston-koronoio

  Άλλος εδώ
  https://www.arcadiaportal.gr/news/tripoli-iereas-ston-falantho-thetikos-ston-koronoio

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.