Να καταβάλλουν τα πρόστιμα του ΕΔΑΔ οι δικαστές κάθε κακοδικίας

[Οι πολίτες πληρώνουν το αίσχος της Μανωλάδας]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ οι εντιμότατοι φίλοι του κ.Τσίπρα, Ιερώνυμος και Άνθιμος,. υποδέχονταν στα φτωχικά Μέγαρά τους το ζεύγος της «σποράς των νικημένων του ΄45», τον υμνητή του Εωσφόρου και αφεντικό του ιδιοκτήτη της καφετέριας Bristol και την ξενοδόχο του ροζ Ηοtel New Dream («Θρησκεία-Πατρίς- Οικογένεια» σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια), εκδόθηκε η ομόφωνη καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), για τα όσα εγκληματικά συνέβησαν τον Απρίλη του 2013 στα σκλαβοπάζαρα της Μανωλάδας. Ο  ιδιοκτήτης της επίδικης επιχείρησης Νίκος Βαγγελάτος, «Ο βασιλιάς της ματωμένης φράουλας», που «παράγει σε 1.000 στρέμματα πάνω από 3.000 τόνους φράουλας και κάνει τζίρους εκατομμυρίων ευρώ» (‘Πρώτο Θέμα’, Δ.Πώποτας, Άρ. Καλύβα, 22/04/2013) είχε αθωωθεί, με τους δύο επιστάτες του να καταδικάζονται με αναστολή για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες 28 εργατών και στη συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι. Πιστεύω πως προκύπτουν ερωτηματικά και για την προηγηθείσα αδράνεια των κάθε λογής τοπικών αρχών στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργατών.  Σώπαινε εκκωφαντικά ακόμη και η φιλάνθρωπη και παραβατική (Βλ. «Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»») Μητρόπολη Ηλείας, η οποία περιφρονεί προκλητικά τις αυστηρότατες και σαφέστατες εντολές (υπέρ των «ξένων» και των «ελαχίστων» της κοινωνίας) εκείνου  τον οποίο υποκρίνεται ότι θεωρεί ως θεό της. Ερωτήματα τίθενται αυτονόητα και για πολλοστή φορά και για την ευσεβή ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία ο κ. Τσίπρας έθεσε το 2015 υπό την εποπτεία του φιλικού προς την Χ.Α. Παρασκευόπουλου και του (αρχειοθέτη μεγάλων υποθέσεων) δικαστικού και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παπαγελλόπουλου, ο οποίος θριαμβολόγησε για την αθώωση του Βατοπεδίου υμνώντας τους Καραμανλή και «Εθνάρχη» (!) Τσίπρα, χωρίς να αντιδράσει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν αντέδρασε και κανείς όταν έκανε αιφνιδιαστικά το ντεμπούτο του στις 18.3. 2015 ως Γ.Γ. του Υπ.Δικαιοσύνης για να προαχθεί σε Υφυπουργό στις 6.5, ένας καραμανλικός του βαθέος Κράτους, χωρίς να το γνωρίζει ούτε ο Υπουργός του. Φαίνεται πως οι Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούλου και λοιποί επαναστάτες, θεώρησαν πως έτσι θα σκιζόταν το τότε μνημόνιο.

Τον Ιούλιο του 2014 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας είχε ξεπλύνει δύο από τους τέσσερις συνολικά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τον ιδιοκτήτη του κάτεργου, στο οποίο  σαν να μην αρκούσε η εργασιακή Κόλαση, συνέβη και η δολοφονική επίθεση των νταήδων στους μετανάστες που ζητούσαν τους γλίσχρους μισθούς έξι μηνών. Τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, ύστερα από (προσχηματική λόγω των μεγάλων αντιδράσεων;) έφεση της Εισαγγελέως του Α.Π.  ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Κ. Παρασκευαϊδης, έκρινε πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού της Πάτρας είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Άδικα είχαν συγκλονιστεί ακόμη και οι αρμόδιοι πολιτικοί της ΝΔ: «Δένδιας στη Μανωλάδα: «Αυτό που έγινε εδώ είναι εντελώς απαράδεκτο» (Τα ΝΕΑ 19/4/2013).

Ο ευρωπαϊκός Τύπος  είχε ασχοληθεί με την υπόθεση σε όλη της την τραγική έκταση («Greece’s migrant fruit pickers: ‘They kept firing», ‘Guardian’, Hel.Smith, 1 September 2014), δημοσιεύοντας και συγκλονιστικές φωτογραφίες των εξαθλιωμένων θυμάτων, που διόλου δεν τιμούν τη χώρα των χρυσοφόρων Μήδων μητροπολιτών. Η άνοδος τον Γενάρη του 2015, των Τσίπρα-Καμμένου-Παπαγγελόπουλου-Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου-Παυλόπουλου-Καραμανλή στην εξουσία, σήμανε νέες λαμπρές ημέρες για την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία επέβαλε πρόστιμο 12.000 ευρώ στα θύματα. H σιωπή πάρα πολλών ήταν τότε εκκωφαντική. «Greek court fines migrant strawberry pickers…» (‘Τhe Independent’, 4 June 2015), αλλά δείξτε κατανόηση, επερχόταν το αντιευρωπαϊκό δημοψήφισμα στην έντιμη και πάντα αθώα Ελλάδα.

«Έλληνες εργάτες στο εσωτερικό των ΗΠΑ μαγειρεύουν σε παράπηγμα, κάτω από απερίγραπτες συνθήκες. Μια συνηθισμένη εικόνα για πολλές δεκαετίες» (λεζάντα και φωτ. από το ‘ΕΘΝΟΣ’, 20/2/2010).

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, το ΕΔΑΔ, της κακιάς Δύσης που μας μισεί, απέδωσε Δικαιοσύνη επισημαίνοντας το αυτονόητο ότι  Ελλάδα παρέβη επανειλημμένα το καθήκον της, να αποτρέψει την εμπορία ανθρώπων, να προστατεύσει τα θύματα, να ερευνήσει με εντιμότητα αν διαπράττονται εγκλήματα και να τιμωρήσει τους ενόχους. Το χρεοκοπημένο Δημόσιο Ταμείο θα καταβάλει 16.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 42 εργάτες που είχαν προσφύγει, ποσό που φθάνει συνολικά τα 672.000 ευρώ. Παράλληλα καλείται να πληρώσει και 12.000 ευρώ στον καθένα για τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν, αλλά και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα, που φθάνουν περίπου τις 4.500 ευρώ. Νομίζω πως έχει έλθει η ώρα να νομοθετηθεί να πληρώνουν οι δικαστές που εκδίδουν καταφανώς κακόβουλες και ρατσιστικές αποφάσεις τα πρόστιμα που καλείται κάθε τόσο Ευρωπαϊκό δικαστήριο: 53 καταδίκες της Ελλάδας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»-‘Αυγή’, Ρουσιά Ελένη, 13.10.2014)  να καταβάλει για αυτές η διασυρόμενη χώρα μας.

Είναι αξιοπερίεργο πως η ευαίσθητη για τα «δικαιώματα» (!) της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας κα Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης, αμφότεροι αγανακτισμένοι με την Ευρώπη που δεν μας χαρίζει τα δανεικά, λες και μας είχε αναγκάσει να τα πάρουμε με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν βρήκαν μισή λέξη να πουν για να επαινέσουν την απόφαση του ΕΔΑΔ σε συνδυασμό μάλιστα με την κατάσταση της ιθαγενούς Δικαιοσύνης. Είναι πασιφανές πως δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δεν ενοχλούνται οι αριστεροί πατριώτες ούτε από τα πρόστιμα που καλούνται να καταβάλλουν οι πτωχευμένοι ψηφοφόροι τους; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για το ΚΚΕ και την ολότητα σχεδόν της υπόλοιπης Αριστεράς, που προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στη δικαστική διαφθορά, είτε με τη σιωπή τους και την άρνηση άσκησης των τεράστιων δυνατοτήτων του νόμιμου ελέγχου που τους προσφέρει η αστική Δημοκρατία, είτε με την αισχρή προπαγάνδα τους πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και η Δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο σε ολοκληρωτικά ή αυταρχικά καθεστώτα (Σοβιετία, Μαδουριστάν, Σερβία κλπ). Ο Λαφαζάνης, η Παπαρρήγα, ο Κουβέλης, συνυπογράφοντας μαζί με έναν εσμό ακροδεξιών και υπερσυντηρητικών (Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης, Χρυσανθακόπουλος, Παπαθεμελής κλπ), δεν ντράπηκαν κάποτε να αμφισβητήσουν το δικαίωμα της Χάγης να δικάζει και να τιμωρεί εγκληματίες πολέμου και ηθικούς αυτουργούς χιλιάδων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών: «OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς» (‘Ριζοσπάστης’, 29.6.2001),  «Τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν θλιβερή παρωδία τη δίκη Μιλόσεβιτς» (‘Ναυτεμπορική’, 15.2.2002).

ΥΓ
«Καταραμένοι ευρωπαίοι (έξω απ’ την Ε.Ε. τώρα!!!») (sarajevomag.gr)

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Να καταβάλλουν τα πρόστιμα του ΕΔΑΔ οι δικαστές κάθε κακοδικίας

  1. Ο/Η Lawyer λέει:

    http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/05/ypothesi-manwladas-telika-to-dikastirio-epevale-prostimo-sta-thumata-_n_7517788.html

    Υπόθεση της Μανωλάδας: Τελικά το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο… στα θύματα
    HuffPost Greece | Σταύρος Μαλιχούδης

    Δημοσιεύθηκε: 05/06/2015 2:05 μμ

    Απίστευτο και όμως ελληνικό.

    12.000 ευρώ όρισε το δικαστήριο πως θα πρέπει να καταβληθούν, στην περίφημη υπόθεση της Μανωλάδας. Τα χρήματα καλούνται να καταβάλλουν, όμως, οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονταν μαζεύοντας φράουλες στην περιοχή και όντας απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, όταν επιχείρησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, δέχθηκαν επίθεση με καραμπίνες από τους επιστάτες, με συνέπεια 28 από τα 35 άτομα να τραυματιστούν.

    Όπως σημειώνεται, περίπου δύο χρόνια μετά, οι μετανάστες καλούνται να καταβάλλουν εκείνοι τα δικαστικά έξοδα, καθώς είχαν αιτηθεί την αλλαγή δικαστή, που θεωρούσαν πως μεροληπτούσε υπέρ της έναντι πλευράς.

    Σημειώνεται, βέβαια, πως εν τέλει, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Νίκος Βαγγελάτος, είχε αθωωθεί, με δύο επιστάτες να καταδικάζονται, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και συνεργεία σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες εκ παραλείψεως, με ανασταλτικό χαρακτήρα και, στη συνέχεια, να αφήνονται ελεύθεροι.

    Ο καθένας από τους μετανάστες καλείται να καταβάλλει 360 ευρώ, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τις 12.000 ευρώ. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, της Ένωσης Ενάντια στο Ρατσισμό και της Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) έκανε λόγο για «ρατσιστικά πρόστιμα, τα οποία θα πρέπει να διαγραφούν».

    «Κατά τη διάρκεια της δίκης», είπε, «ο δικηγόρος, Μωυσής Καραμπεγίδης, κατέθεσε αίτηση για αλλαγή της έδρας. Στην ουσία, ζήτησε να αντικατασταθεί η δικαστής από κάποιον άλλο, γιατί εκλάμβανε την συμπεριφορά της ως εξαιρετικά σκανδαλώδη».

    Ο δικηγόρος, μάλιστα, που είχε εκφράσει την απογοήτευση του για το γεγονός πως οι υπεύθυνοι της επίθεσης είχαν αφεθεί ελεύθεροι, είχε εκφράσει την πρόθεση του να φτάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Χάγη.

    Ο Πέτρος Κωνσταντίνου συμπλήρωσε πως, η Έδρα φάνηκε να αντιμετωπίζει την υπόθεση των μεταναστών, κατά τη διάρκεια της δίκης «σαν ευκαιρία για να τιμωρήσει ομαδικά όλους τους μετανάστες και γι’ αυτό απέρριψε το αίτημα. Τα δικαστικά έξοδα τα καταλόγισαν στους 35 εργάτες γης της Μανωλάδας. Από εκεί προέρχεται το πόσο των 360 ευρώ στον καθένα.

    Κάποια από αυτά μας έκανε εντύπωση ότι καταχωρήθηκαν στην εφορία 1η Σεπτέμβρη 2014, πριν καλά καλά καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση. Αυτή η μανία για τιμωρία ήταν πασιφανής. Είναι όμως εντυπωσιακό ότι πάρα πολλά από αυτά τα πρόστιμα προχώρησαν στις εφορίες τον Φλεβάρη, τον Μάρτη, τον Απρίλη, με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

    (……)

  2. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Μικροπράγματα

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο φιλόπτωχος και ταπεινός μητροπολίτης Ηλείας (πρώτος από αριστερά) δεν δίνει δεκάρα για τους μετανάστες εργάτες, όπως υπονοεί ότι τάχα κάνει, το παρακάτω αισχρό ακροδεξιό δημοσίευμα του «παιδαγωγού».
    Δεν «παραχωρεί» τίποτα, νοικιάζει και κερδίζει, αλλά πολλοί πιστοί είναι χειρότεροι ακόμη και από τον μητροπολίτη

    http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_35.html

    Ιστολόγιο «Ο Παιδαγωγός»
    Εκπαιδευτικοί για μια παιδεία με ιδανικά.

    Το κτίριο της Μητροπόλεως Ηλείας στην Βάρδα αρχικά λειτουργούσε ως οικοτροφείο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε γηροκομείο μέχρι που πρόσφατα, εξαιτίας της αδυναμίας της να το συντηρήσει, η Μητρόπολη ανέστειλε τη λειτουργία του.

    Το φθινόπωρο η Μητρόπολη το ενοικίασε σε ιδιωτική εταιρεία η οποία θα το χρησιμοποιήσει για τα επόμενα επτά χρόνια ως ξενώνα για τους αλλοδαπούς εργάτες προκαλώντας την οργή των κατοίκων.
    Παρά τις αντιδράσεις και τις πιέσεις που δέχεται από τοπικούς φορείς, ο Μητροπολίτης εμμένει στην θέση του σημειώνοντας πως όσο ήταν κλειστό κόστιζε στην Μητρόπολη 2.500 ευρώ για τη φύλαξη του ενώ τώρα που ενοικιάστηκε θα αποφέρει στα ταμεία της, 1.500 ευρώ.

    Δείτε και αντιδράσεις για το ίδιο θέμα, (2017), διαβάστε και δείτε το βίντεο εδώ:

    Σχόλιο:
    Βρε μανία αυτός ο δεσπότης να πιστεύει ότι η «ανάπτυξη» έρχεται με τους λαθρομετανάστες!
    Ή πολύ παράξενος είναι ο δεσπότης ή πολύ συμπονάει τους λάθρο, ή πολύ «έξυπνοι» οι παρατρεχάμενοι του (συνήθως αυτοί κατευθύνουν τους δεσποτάδες ..).


    ______________________________

    H αλήθεια:
    Το 2013
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=392602

    Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

    Ο μητροπολίτης Γερμανός στήνει μπίζνες με φράουλες στην Ηλεία
    Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

    Ιερές μπίζνες με επιχειρηματίες, φραουλοπαραγωγούς και αλλοδαπούς εργάτες γης επιχειρεί να στήσει ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός στο «φραουλοκράτος» της Βουπρασίας (Βάρδα, Νέα Μανολάδα) χρησιμοποιώντας ένα κλειστό γηροκομείο!


    Υπογράφηκε συμφωνία με επιχειρηματία από την Πάτρα για τη μετατροπή και λειτουργία του Ιδρύματος-Γηροκομείου της Βάρδας (πρώην Ασυλο Ανιάτων) σε ξενώνα φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών

    Οπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ημερών από τη Μητρόπολη Ηλείας, υπογράφηκε συμφωνία με επιχειρηματία από την Πάτρα για τη μετατροπή και λειτουργία του Ιδρύματος-γηροκομείου της Βάρδας (πρώην Ασυλο Ανιάτων) σε ξενώνα φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών.

    Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες στο συγκεκριμένο ίδρυμα η Μητρόπολη Ηλείας έβαλε λουκέτο και πέταξε στο δρόμο τους επί 24 έτη εργαζομένους, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων των φιλοξενουμένων προς αυτή.

    Κι όμως είχε πλεόνασμα

    Ομως μια έρευνα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ηλείας αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα τα τρία τελευταία χρόνια λειτουργούσε με πλεόνασμα και όχι με παθητικό.

    Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Ηλείας αναφέρει ότι: «Με τον τρόπο αυτό λύεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάιλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία». Οπως επισημαίνεται, «με την παραπάνω συμφωνία η Μητρόπολη συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική κοινωνία και λύει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας»!

    Ομως δεν λέει τίποτα για τους υπόλοιπους αλλοδαπούς εργάτες γης που την καλλιεργητική περίοδο της φράουλας φτάνουν τους 5.000! Η μετατροπή του Γηροκομείου της Βάρδας σε ξενοδοχείο για τους αλλοδαπούς εργάτες γης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Βάρδας, αλλά και πλήθος ερωτηματικών καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας ενοικίασε το κτήριο μόλις με 1.500 ευρώ ανά μήνα και για 40 χρόνια (!) με σκοπό να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του εκατοντάδες αλλοδαπούς εργάτες έναντι ενοικίου 4 ευρώ την ημέρα!

    «Η ενοικίαση του Γηροκομείου Βάρδας από τη Μητρόπολη Ηλείας σε ιδιώτη επιχειρηματία για κέντρο φιλοξενίας νόμιμων μεταναστών (με 4 ευρώ το κεφάλι) είναι ένα πρώτο βήμα προς την πληθυσμιακή αλλαγή των εργατών γης, δηλαδή σταδιακή μείωση των εργατών από το Μπανγκλαντές και αντικατάστασή τους από νόμιμους εργάτες γης από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.), μέσω διακρατικών συμφωνιών. Αποτελεί ουσιαστικά μια γκετοποίηση του ζητήματος των αλλοδαπών εργατών», ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος αγροτικών ζητημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Κυριάκος Μπίστας.

    Οι κάτοικοι της Βάρδας καταγγέλλουν ότι όχι μόνο δεν τους ζητήθηκε η συναίνεση, ιδιαίτερα αυτοί που μένουν δίπλα ακριβώς από το ίδρυμα, αλλά ούτε τους ενημερώνει και κανείς πώς θα λειτουργήσει, πόσα άτομα θα φιλοξενεί και πώς θα διασφαλίζεται η ασφάλεια, η δημόσια υγιεινή και η μη υποβάθμιση της περιοχής τους.

    «Σεβόμαστε τους μετανάστες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, αλλά το γηροκομείο δεν πρέπει να μετατραπεί σε ξενώνα. Για τη στέγαση των αλλοδαπών θα πρέπει να φροντίσει η πολιτεία. Το γηροκομείο θα έπρεπε να παραμείνει γηροκομείο», κατήγγειλαν στην «Ε» οι κάτοικοι.

    Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι φορείς της Βάρδας καταγγέλλουν ότι με την πράξη του μητροπολίτη Ηλείας αναιρείται ο κοινωνικός χαρακτήρας του ακινήτου και ζητούν να ακυρωθεί άμεσα η σύμβαση παραχώρησης του κτηρίου στον επιχειρηματία.

    Το 2017:

    http://www.pentapostagma.gr/2017/03/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84.html

    Βίντεο από την ένταση στο Πελόπιο για τους πρόσφυγες – Έδειραν τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ηλείας!

    8 Μαρτίου 2017

    Ένταση που… πήρε διαστάσεις είχε η ενημέρωση, που έγινε στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης στο Πελόπιο, για την φιλοξενία προσφύγων στο γηροκομείο Πελοπίου.

    Οι κάτοικοι ήρθαν στα χέρια με τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ηλείας (!) ο οποίος είχε πάει εκεί για να τους ενημερώσει για την παραχώρηση του χώρου από την Μητρόπολη και… τελικά αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς λόγω της έντασης που προκλήθηκε.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://tvxs.gr/news/blog%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82/%C2%AB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5

    «Ο Κασιδιάρης αθώος». Τσίπα δεν έχετε;

    Ψέλλισε ο πρόεδρος την αθώωση του κατηγορουμένου (σ.σ στον οποίο ουδέποτε αναφέρθηκε ως ‘κατηγορούμενο’ αλλά πάντοτε με το επώνυμό του και το ΄’κύριε’).

    Ψέλλισε και το σκεπτικό: “Αποδυναμώθηκε η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα… Δεν επιβεβαιώνεται…”.

    Δεν επιβεβαιώθηκε, όμως και το “άλλοθι” του βουλευτή… Λεπτομέρειες… Λεπτομέρειες για μια τρομαγμένη έδρα, λεπτομέρειες για έναν εισαγγελέα που έδειχνε να έχει την πρόταση έτοιμη στο μυαλό του… Λεπτομέρειες…

    Λεπτομέρεια ήταν για το δικαστήριο και ο τραυματισμός με μαχαίρι του φοιτητή… “
    …………………

    ΥΓ. Σε ένα διάλειμμα της δίκης Κασιδιάρη, ο ΙΔΙΟΣ πρόεδρος δίκασε και καταδίκασε έναν μετανάστη που δήλωνε αθώος. Η διαδικασία κράτησε δέκα λεπτά. Χωρίς μάρτυρες και στοιχεία. Με μοναδικό στοιχείο μαρτυρία ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ, ο οποίος στη συνέχεια ανασκεύασε. Εξι χρόνια φυλακή και απέλαση. Ο μετανάστης δήλωνε αθώος.

    ΥΓ2. Κατά τη διάρκεια της… μίνι δίκης του μετανάστη, μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν “Εις Θάνατον”

    ΥΓ3. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο. Μετά το τέλος, οι βουλευτές έδιναν εντολές στους “οπαδούς” για το πως θα κινηθούν.

    ΥΓ4. “Τι κάνει η μητέρα σου; Δώσ της χαιρετίσματα”. Διάλογος μέλους της Χ.Α με τον… εισαγγελέα.

  5. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://www.efsyn.gr/arthro/syllipsi-hrysaygiti-gia-tin-epithesi-enantion-toy-foititi

    Μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου ο συλληφθείς Χρυσαυγίτης


    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δράστης Ο Χρήστος Ζέρβας είναι γνωστό στέλεχος της Χ.Α.
    03.04.2017

    Μάνος Τσαλδάρης

    Η αστυνομία προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στη σύλληψη γνωστού Χρυσαυγίτη (Χρήστος Ζέρβας) που ταυτοποιήθηκε για τη βάναυση επίθεση εναντίον 24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, την Παρασκευή. Ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν ομοϊδεάτες του.

    Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους γύρω στις 08.30 με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και ο 42χρονος -που αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση- οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

    Στη συνέχεια παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

    Γνωστός Χρυσαυγίτης

    Ο Χρήστος Ζέρβας είναι γνωστό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 διορίστηκε για πρώτη φορά υπάλληλος στη Βουλή και ειδικότερα στο γραφείο του προέδρου Νίκου Μιχαλολιάκου, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χ.Α. στην Αθήνα.

    Η δημοσιογράφος Ανζελίκ Κουρούνις μέσα από το ντοκιμαντέρ της «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» προσπαθεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο της εισόδου της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο.

    Στην προσπάθειά της να μπει στο μυαλό των χρυσαυγιτών, η Ανζελίκ Κουρούνις συνομιλεί όχι μόνο με ψηφοφόρους, αλλά και με στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης και μέλη των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να παραπλανήσουν σχετικά με τη ναζιστική τους συγκρότηση και να εμφανιστούν μπροστά στην κάμερα ως απλοί καθημερινοί πολίτες, χύνοντας παράλληλα το δηλητήριο του μίσους.

    Η καλύτερη στιγμή της ταινίας είναι το ανέλπιστο δώρο που κάνει στη δημοσιογράφο ο Χάρης Μέξας, μέλος του πενταμελούς του Πυρήνα Νοτίων Προαστίων.

    Το ηγετικό στέλεχος του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής ξεχνά ότι φορά στο πέτο το μικρόφωνο-ψείρα και άθελά του ομολογεί αυτήν ακριβώς τη μεθοδευμένη επιχείρηση παραπλάνησης της κοινωνίας και βέβαια της Δικαιοσύνης εκ μέρους της ναζιστικής οργάνωσης.

    Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες που μιλούν στην κάμερα ξεχωρίζει και ο Χρήστος Ζέρβας (1.51)

    https://vimeo.com/147206226

  6. Ο/Η του κώλου λέει:

  7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.protagon.gr/apopseis/ideas/ta-stremmata-tis-ekklisias-40277000000

    Τα στρέμματα της Εκκλησίας
    Η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία παραμένει ανεκμετάλλευτη, τη στιγμή που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και να επιλύσει προβλήματα φτώχειας και ανέχειας σ’ ένα μεγάλο και οικονομικά δοκιμαζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

    Ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας αποτελεί ένα πολύ παλιό αίτημα αλλά και ταυτόχρονα, ένα διαχρονικό ταμπού. Δεν πρόκειται, βέβαια, για μια διοικητική διευθέτηση, αλλά για μια βαθιά τομή με πολιτικές και οικονομικές παραμέτρους. Όποιος το διανοήθηκε έμεινε είτε στις σκέψεις είτε στα μισά της διαδρομής, αφού η παντοδυναμία της εκκλησίας αποτελεί πάντα μια εν δυνάμει πολιτική απειλή.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παντοδυναμίας της εκκλησίας αποτελεί η αδυναμία του πολιτικά κραταιού, τότε (1987), Ανδρέα Παπανδρέου να πετύχει τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αντώνης Τρίτσης, πήρε το πράσινο φως και έφερε το Ν. 1700/87, τον οποίο και υπερψήφισε η Βουλή. Ε και λοιπόν; Ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχθηκε τόσο καταιγιστικές πιέσεις που αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και να καταχωνιάσει τον νόμο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    Ένα τέτοιο εγχείρημα, με το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκκαλο, μόνο μια καθαρόαιμη αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να αποτολμήσει. Κάτι τέτοιο βρίσκεται και στο πολιτικά προοδευτικό της προφίλ, αλλά και στο ιδεολογικό της DNA. Η τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία ίσως θα πρέπει να αναδειχθεί σε ιστορική στιγμή για τον εξορθολογισμό της σχέσης κράτους και εκκλησίας, που πέρα από τις κοινωνικοπολιτικές του διαστάσεις, ως θέμα, περικλείει και σοβαρές οικονομικές παραμέτρους.

    Σύμφωνα με διεθνή στατιστικά στοιχεία, το 80% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού θρησκεύεται. Η θρησκευτικότητα των λαών διαφέρει από χώρα σε χώρα και καθορίζεται από πολιτισμικά στοιχεία, αλλά και από τα γενικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των λαών. Δεν λείπουν, βέβαια, και οι ειδικές παράμετροι που συνδέονται με τις πολιτικές και συναισθηματικές συγκυρίες της ιστορίας των κοινωνιών. Παράμετροι δηλαδή που αγγίζουν περισσότερο το θυμικό παρά τη λογική επεξεργασία των μελών μιας κοινωνίας.

    Στην Ελλάδα τα ποσοστά των πιστών βρίσκονται στα υψηλότερα ευρωπαϊκά επίπεδα, με μια τεράστια διαφορά θρησκευτικότητας από τη Γαλλία (τριάντα ποσοστιαίων μονάδων) που βρίσκεται στα χαμηλότερα ποσοστά της κατάταξης. Οι εκφραστές της θρησκείας είναι οι εκκλησίες και οι διαχειριστές των εκκλησιών είναι τα ιερατεία. Ανέκαθεν τα ιερατεία χαρακτηρίζονταν για τη διαχρονικότητά τους, την ιδεολογική σύμπνοια και για την μακρόπνοη στρατηγική τους. Αυτές οι ιδιότητες επέτρεπαν πάντα στα ιερατεία να κηδεμονεύουν τους λαούς και κατά συνέπεια να ελέγχουν και τις πολιτικές ηγεσίες.

    Σε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά αυτά των ιερατείων, το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων δεν συγκροτεί ποτέ μια διαχρονική και ομοιογενή ομάδα εξουσίας. Τα πολιτικά πρόσωπα, ως πρόσωπα, σε αντίθεση με τα ιερατεία, βρίσκονται στο προσκήνιο της εξουσίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, λειτουργούν υπό το βάρος των κομματικών στρατηγικών, αλλά και της «δαμοκλείου σπάθης» του πολιτικού κόστους.

    Εξάλλου, από την παραπάνω στατιστική διαπίστωση δεν εξαιρείται το πολιτικό προσωπικό, οπότε ένα μεγάλο ποσοστό των κυβερνητικών παραγόντων θρησκεύεται και εξαρτάται τόσο πολιτικά όσο και συναισθηματικά από τις θρησκευτικές και ιερατικές επιρροές. Έτσι λοιπόν και η σαρξ και το πνεύμα αδυνατούν ν’ αντιπαρατεθούν με τη θρησκεία.

    Η θρησκεία συνεπάγεται ένα τεράστιο κρατικό κόστος για τη λειτουργία της. Παρά ταύτα, το γεγονός της εξαθλίωσης της οικονομίας και των εκατομμυρίων δοκιμαζόμενων πολιτών δεν ενθάρρυνε –μέχρι σήμερα- τους κυβερνώντες να βάλουν χέρι στα ιερατικά ταμεία σε αντίθεση με τις χερούκλες που άπλωσαν σε κάθε άλλο κοσμικό οργανισμό.

    Ωστόσο, δεν είναι μόνο το άμεσο λειτουργικό κόστος της θρησκείας που αποτελεί αντικείμενο μελέτης και επαναπροσδιορισμού. Η ταμπακέρα είναι η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία που παραμένει ανεκμετάλλευτη, τη στιγμή, μάλιστα, που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και να επιλύσει προβλήματα φτώχειας και ανέχειας σ’ ένα μεγάλο και οικονομικά δοκιμαζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

    Η έκταση της εκκλησιαστικής γης εκτιμάται σε 1.700.000 στρέμματα, αμφισβητούμενο και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μας τις προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια πέντε μοναστηριών ενάντια στο νόμο Τρίτση, θα διαπιστώσουμε ότι η εκκλησία αποτιμούσε, τότε, τα επίδικα περιουσιακά στοιχεία στο απίστευτο ποσό των 8 τρισ. δραχμών, δηλαδή πάνω από 22 δισ. ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε συμβιβαστικά και επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δραχμών, δηλαδή ποσό πάνω από 8 δισ. ευρώ.

    Πριν από είκοσι επτά χρόνια, λοιπόν, η περιουσία πέντε μοναστηριών αποτιμήθηκε σε 22 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με την προσφυγή της εκκλησίας. Από πληροφορίες του διαδικτύου, η εκκλησία διαθέτει περί τα 2.500 μοναστήρια, οπότε αφήνω τις εκτιμήσεις στον κάθε καλόπιστο αναγνώστη. Πάντως, η εκκλησιαστική περιουσία, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, θα μπορούσε να συγκριθεί ακόμα και με το χρέος της χώρας. Και όλα αυτά, χωρίς να μετράμε τα εκατοντάδες κτίρια σε όλη τη χώρα, τα χρηματικά διαθέσιμα, τις εκκλησιαστικές ανώνυμες εταιρείες και τις μετοχές της Εθνικής τράπεζας.

    Δεν μας ενοχλεί η θρησκεία. Σεβόμαστε την ατομικότητα και τα πιστεύω του καθενός. Ούτως ή άλλως η θρησκεία, ως ιδεολόγημα, δεν συνεπάγεται κόστος. Το να πιστεύει ή να μην πιστεύει κανείς, ούτε επιβαρύνει ούτε ενοχλεί κανέναν. Αυτό που επιβαρύνει το κράτος, δηλαδή τον φορολογούμενο πολίτη, είναι οι οργανισμοί διαχείρισης της θρησκείας με τις λατρευτικές τους διαδικασίες.

    Θα μπορούσαν, λοιπόν, οι κρατικοί οργανισμοί διαχείρισης της θρησκείας να καταργηθούν και να ανασυγκροτηθούν σε ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Σε ιδιωτικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με μέλη, Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις και με έσοδα που θα προέρχονται από συνδρομές και δωρεές. Σε καμία περίπτωση όμως από το υστέρημα του πολίτη, ο οποίος θα πρέπει, θέλοντας και μη, να πληρώνει για μια υπηρεσία που ούτε επέλεξε ν’ αγοράσει και την πληρώνει όταν τη χρησιμοποιεί. Μια τέτοια διευθέτηση θα απάλλασσε τον κρατικό προϋπολογισμό από το τεράστιο κόστος της συντήρησης των ιερατείων.

    Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να ανατρέξουμε στο «πόθεν έσχες» της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας, ούτε πόσο νόμιμα αποκτήθηκε. Δεν μας αφορούν, σ’ αυτή την αφήγηση, οι χαριστικές πράξεις, ούτε από πού αυτή η περιουσία έλκει την καταγωγή της. Θα χρειαζόμασταν βιβλίο ολόκληρο για εκτενείς αναφορές επί των πατριαρχικών σιγιλίων, των βερατίων και των σουλτανικών φιρμανίων. Ούτε ακόμα θα επικαλεστούμε τις, τυχόν, καλογερικές παραχαράξεις χρυσόβουλων και αυτοκρατορικών αποφάσεων. Δεν μας ενδιαφέρει ακόμα και η κατάχρηση της θεματοφυλακής και η ιδιοποίηση της περιουσίας πάμπολλων Ελλήνων που την παρέδιδαν στην εκκλησία για να τη διασώσουν από την αρπακτικότητα των Οθωμανών. Πού να φανταζόντουσαν, οι ατυχείς, ότι μετά τη Σκύλλα θα καραδοκούσε η Χάρυβδη.

    Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε ν’ αγνοήσει το πολιτικό κόστος, θα μπορούσε να εντάξει το θέμα στις προσοδοφόρες μεταρρυθμίσεις. Αν η εκκλησιαστική περιουσία, που παραμένει ανεκμετάλλευτη, μοιραζόταν σε άνεργους νέους επιχειρηματίες για τη δημιουργία επιχειρήσεων του πρωτογενούς γεωργικού, κτηνοτροφικού και τουριστικού τομέα, θα μπορούσε να προσβλέπει ακόμα και σε 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Το κυριότερο όμως θα ήταν η αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας. Η δημιουργία αναπτυξιακής κατεύθυνσης μονάδων, με την ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας. Αν μάλιστα μια τέτοια επιλογή υποστηριζόταν από την ήδη εξαγγελμένη αναπτυξιακή τράπεζα, τότε το εγχείρημα θα είχε θεαματικά αποτελέσματα. Ίσως, μάλιστα, ν’ αποτελούσε την πρώτη οργανωμένη κίνηση προς την κατεύθυνση στοχοθετημένης ανάπτυξης της χώρας.

    Ας θυμίσουμε, λοιπόν, στον Αλέξη Τσίπρα μια προσφιλή του ατάκα! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

    *Ο Φιλοκτήτης Διακομανώλης είναι συγγραφέας.

  8. Ο/Η laskaratos λέει:




    http://www.iefimerida.gr/news/328750/nea-erotimata-tis-nd-gia-taxidi-pappa-sti-venezoyela-ti-apanta-o-ypoyrgos#ixzz4dDXGr8pS

    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

    Νέα ερωτήματα της ΝΔ για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα -Τι απαντά ο υπουργός
    Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» από την πτήση με το ιδιωτικό αεροσκάφος

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02|04|2017

    Μία σειρά ερωτημάτων, σχετικά με το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013 θέτει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή νέο δημοσίευμα.

    «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers, Αρτεμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΝΔ.

    Το επίμαχο ταξίδι επανήλθε στην επικαιρότητα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Σύμφωνα με αυτό, οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου έκαναν ταξίδι σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος «αμφιλεγόμενου» επιχειρηματία.

    «Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις», σχολιάζει η ΝΔ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Παππάς και ο κ. Αρτεμίου έκαναν μυστικό ταξίδι στο νησί Μαργαρίτα, με το ιδιωτικό τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία, Μαχέντ Χαλίλ. Ο τελευταίος κατηγορείται πως απέκτησε περιουσία χάρη στη ευνοϊκή σχέση με το καθεστώς Μαδούρο, ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, του έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ επειδή ερευνάται η συμμετοχή του σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σε άλλες σοβαρότατες υποθέσεις.

    Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» από την πτήση με το ιδιωτικό αεροσκάφος

    Η ανακοίνωση της ΝΔ:

    «Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

    Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά.

    Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός – καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

    Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

    Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

    Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

    Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

    Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

    Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

    Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

    – Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;
    – Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;
    – Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;
    – Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;
    – Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;
    – Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»
    Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή…».

    Η απάντηση Παππά

    Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ως «περσινά ξινά σταφύλια» την υπόθεση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει »Βενεζουέλα»».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής:

    «Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα».

    Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

    ΝΔ: Η σιωπή Παππά δείχνει ενοχή

    Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στο ζήτημα, σχολιάζοντας- έπειτα από την απάντηση του κ. Παππά- ότι ο υπουργός έχει χάσει την ψυχραιμία του και πως η σιωπή του για τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα δείχνει ενοχή.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

    «Ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία του.

    Αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με το γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο.

    Και τώρα οφείλει να απολογηθεί και για το μυστικό ταξίδι του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α.

    Η σιωπή του δείχνει ενοχή.

    Άραγε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε για όλα αυτά;

    Γιατί οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».

    Ποτάμι: Ο Παππάς να δώσει εξηγήσεις

    Για παλιά και αναπάντητα ερωτήματα «για το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

    «Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», συνεχίζει το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη.

    «Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος «δείχνω τους άλλους» όταν πρέπει «να απολογηθώ ο ίδιος» είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική», καταλήγει.

    • Ο/Η Νίκος Χρίστος Παππάς λέει:

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.