Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Β)

(Οι Εβραίοι σφάζουν μικρά παιδιά και πίνουν το αίμα τους)
( Διαβάστε το Πρώτο Μέρος και το Δεύτερο Μέρος (Α) )

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
(συνέχεια)

2. Τα μαντέματα του Κοσμά:
Οι οιωνοσκοπίες του Κοσμά, ακατάληπτες, αμφίσημες, κακοδιατυπωμένες, σαν γύφτικες μαγγανείες, άξιες για φυλλάδες που διαβάζονται από θρησκόληπτα γραϊδια, προκαλούν ρίγη ενθουσιασμού σε πατριώτες ερμηνευτές των Γραφών, ανάλογα με αυτά που προκαλούν οι παραλληρηματικές ρήσεις και τα ενύπνια οράματα του αγράμματου φανατικού Μακρυγιάννη και οι θεομητορικοί χρησμοί του πλούσιου στήθους της Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω. Υποβάλλω ένα αίτημα. Μήπως αυτοί οι ψυχίατροι που θα προσληφθούν για την Αστυνομία μπορούν να επισκεφθούν και το φόρτουμ της Νεολαίας του Λάος; Το πράγμα επείγει:
#– «Σελ.154-155 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Ανωνύμου 1053 μ.Χ.,ΜΑΧΗ ΕΠΤΑ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ…..ΥΠΟΚΥΨΗ ΛΑΤΙΝΩΝ ΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΝ ΠΙΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.…..ΠΑΥΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΔΙ ‘ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

# – Σελ.158 Προφητεία Αγίου Ταρασίου,ΤΟΤΕ ΕΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ‘ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ………

#- Σελ.162 Προφητεία Αγαθαγγέλου,Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΕΑΤΡΟΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ … Η ΔΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δηλαδή, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, μαθαίνουμε οτι (Α) η Τουρκία θα καταστραφεί….».

Από το Αντίβαρον
Αντιγράφω μερικούς χρησμούς.

Απομονώνω όμως πρώτα την υπ’αριθμ. 57 που αποδεικνύει πως ο Κοσμάς ήταν μεγάλο μέντιουμ:  «Οι κληρικοί θά γίνουν οι χειρότεροι καί οι ασεβέστεροι όλων«.

Προφητείες Κοσμά του Αιτωλού
Από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη.

Εβραίοι πίνουν αίμα μικρών χριστιανών

Τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 1931, ελληνορθόδοξοι κάψανε την εβραϊκή συνοικία Κάμπελ της Θεσσαλονίκης και ξεσπιτώσανε 500 οικογένειες

1. «Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο.»

3. «Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τά ψηλά βουνά, διότι αυτά θά σάς φυλάξουν από πολλά δεινά. Θά ακούτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε.»

4. «Τό ποθούμενο θά γίνη στήν τρίτη γενεά. Θά τό ιδούν τά εγγόνια σας. »

5. «Θάρθη καιρός νά σάς πάρουν οι εχθροί σας καί τή στάχτη από τή φωτιά, αλλά σείς νά μήν αλλάξετε τήν πίστι σας, όπως θά κάμνουν οί άλλοι. «

7. «Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι ‘Aγγλοι επί 54 χρόνια, καί κατόπιν θά γίνη Ρωμαίικο.»

11. «Πότε θαρθή τό ποθούμενον; » ηρώτησαν τόν ‘Aγιον εις Τσαραπλανά τής Ηπείρου. «Όταν σμίξουν αυτά», απήντησεν ο ‘Aγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.

12. «Τό ποθούμενον θά έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί».

13. «‘Aμα κλείση τό δένδρον καί κλεισθή μέσα τό παλούκι, τότε θά έλθη τό ποθούμενον. Θά γίνη κάποιο σημάδι καί νά μή φοβηθήτε. Νά πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ εκείνα τά βουνά όπου θά γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μή πάρετε τίποτε, μόνον τίς ψυχές σας νά γλυτώσετε. Καί δέν θά βαστάξη τό κακό περισσότερο από 24 ώρες».

15. «‘Aν τό κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από τήν κορυφή, η Ελλάς θά ελευθερωθή• άν ξεραθή από κάτω, δέν θά ελευθερωθή».

16. «Μέ δυσκολία θάρθη»

17. «Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στήν ‘Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη».

18. «Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη».
19. «Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά ύδατα, τότε θά λυθή τό ζήτημα τής Πόλης»
20. «Θάρθη ξαφνικά. Νά έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στή θύρα. Αυτό θά σάς εμποδίση φεύγοντας. Μή τό αφήσετε. Νά τό πάρετε μαζί σας, γιά νά φάνε τά παιδια σας».
22. «Στό Μπουκορμέ θά χυθή πολύ αίμα».
23. «Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι».
24. «Όσα χωριά είναι κοντά σέ δρόμο πολλά θά τραβήξουν».
25. «Η Δρόπολις θά πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός».
26. «Η Δρόπολις θά είναι γεμάτη στρατεύματα».
27. «Θά χαθή η σοδιά τής χρονιάς από τήν εύφορη Δρόπολι καί – μάνα μου ! – αίμα πολύ πού έχει νά χυθή».
30. «Οί αντίχριστοι θά φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι• έπειτα θά τούς κυνηγήσετε έως τήν Κόκκινη Μηλιά».
31. «Θαρθή όταν έρθουν δυό καλοκαίρια καί δυό πασχαλιές μαζί».
32. «Ξένος στρατός θά έλθη, Χριστό θά πιστεύη, γλώσσα δέν θά ξέρη … «.
33. «Θαρθή καί μιά φορά ασκέρι ξένο πού τό Χριστό θά πιστεύη. Αλλά σείς δέν θά τό ξέρετε».
34. «Μέ άλλους θά κοιμηθήτε καί μέ άλλους θά ξημερώσετε».
35. «Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι».
37. «Θά δήτε 40 άλογα νά τά δένουν σέ ένα παλούκι».
38. «Πολλοί θά χάνωνται από τήν πείνα».
39. «Οι πλούσιοι τά γίνουν πτωχοί καί οι πτωχοί θά πεθάνουν».
47. «Ο χαλασμός θά γίνη από ένα κασσιδιάρη».
48. «Θά προσπαθούν νά τό λύσουν μέ τήν πέννα, μά δέν θά μπορούν. 99 φορές μέ τόν πόλεμο καί μιά μέ τήν πέννα».
49. «΄Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δέν θά πάθετε».
65. «Ζώα δέν θά μείνουν• θά τά φάνε. Φάτε καί σείς μαζί μ΄αυτούς. Στά Τζουμέρκα θά πάρετε σπόρο».
68. «Θά βάλουν φόρο στίς κόττες καί στά παράθυρα».
70. «Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς».
90. «Τόν Πάπαν νά καταράσθε, διότι αυτός θά είναι η αιτία».
106. «Θαρθή καιρός πού θά βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί του».
108. «Θάρθή καιρός πού οι χριστιανοί θά ξεσηκωθούν ο ένας κατά τού άλλου».
109. «Νάχετε τό σταυρό στό μέτωπο, γιά νά σάς γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί».
(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά)

Υπάρχουν και μαντείες όπου οι πιστοί αναγνωρίζουν σήμερα τον τηλέγραφο, τα κομπιούτερς, τα αεροπλάνα:
44. «Θά έρθη καιρός πού θά διευθύνουν τόν κόσμο τά άλαλα καί τά μπάλαλα».
117. «Θά δήτε στόν κάμπο αμάξι χωρίς άλογα νά τρέχη γρηγορώτερα από τόν λαγό».
118. «Θάρθη καιρός πού θά ζωσθή ο τόπος μέ μιά κλωστή».
119. «Θαρθή καιρός πού οι άνθρωποι θά ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σέ άλλο, σάν νάνε σέ πλαγινά δωμάτια, π.χ. από τήν Πόλι στή Ρωσία».
120. «Θά δήτε νά πετάνε άνθρωποι στόν ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στόν κόσμο. Όσοι θά ζούν τότε θά τρέξουν στά μνήματα καί θά φωνάξουν: Εβγάτε σείς οι πεθαμένοι νά μπούμε μείς οι ζωντανοί».

Αυτό που δεν μας λέει το ευλαβές «Αντίβαρον», είναι πότε και ποιός κατέγραψε, ταυτοποίησε και χρονολόγησε τις προφητείες αυτές και πως συμβαίνει πολλές από δαύτες να αποδίδονται και σε έναν άλλο αγύρτη τον αγράμματο φανατικό καλόγερο Παπουλάκο (πρώην χασάπη), που πέθανε φυλακισμένος και βασανισμένος από τη Σύνοδο και του οποίου την αγιοποίηση προωθεί ο ρόκερ και θεατρόφιλος ηγούμενος Μουλατσιώτης. Η κλασσική μέθοδος της παρουσίασης ιστορικών γεγονότων ως προφητειών με τη μέθοδο της προχρονολόγησης (Νοστράδαμος κλπ) εφαρμόστηκε αποδεδειγμένα και για τις προφητείες του Αγαθάγγελου για το «ξανθό γένος των Ρώσων» που θα σώσει το Ρωμέϊκο, που γράφτηκαν τον 18ο αι. και αποδόθηκαν σε μυστηριώδη μοναχό του 13ου αι. Οι ετεροχρονισμένες προφητείες του Κοσμά που δεν αντέχουν τη δοκιμασία της κριτικής, διασώζονται στο απυροβλητο για να μην ενοχληθεί η Εκκλησία, μαζί με το χυδαίο αντισημητικό του παραλλήρημα..

Τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 1931, ελληνορθόδοξοι κάψανε την εβραϊκή συνοικία Κάμπελ της Θεσσαλονίκης και ξεσπιτώσανε 500 οικογένειες

Εβραίοι πίνουν αίμα μικρών χριστιανών

3. Ο αρρωστημένος αντισημητισμός του
Ο Κοσμάς μισούσε από θρησκευτικό φανατισμό τους Εβραίους. Στην Ορθοδοξία το μίσος εναντίον τους, που εκφράστηκε από νωρίς με κατάρες, βρισιές, και εγκληματικές πράξεις, επιβιώνει μέχρι σήμερα στα λειτουργικά κείμενα.

Το μίσος του Κοσμά συναντήθηκε με τα συμφέροντα των χριστιανών εμπόρων. Οι Εβραίοι οργάνωναν παζάρια την Κυριακή, οπότε το ποίμνιο του Κοσμά ήταν απαγορευμένο να δουλεύει κι έτσι οι Εβραίοι μονοπωλούσαν οικονομικά την ημέρα αυτή πράγμα πολύ επιζήμιο για τα παγκάρια του Οθωμανού πατριάρχη που έπρεπε να πληρώσει χρυσάφι στον Σουλτάνο που του πούλησε τον πατριαρχικό θρόνο. Όπως συνηθίζεται ο νοσηρός άνθρωπος που μισεί κάποιον πιστεύει πως και ο άλλος τον μισεί. Αυτή η ιδέα του σφηνώθηκε στο μυαλό και έγινε μανία καταδίωξης: « Χιλιάδες Εβραίοι θέλουσι τον θάνατό μου και ένας όχι….». Μάλιστα η Εκκλησία ισχυρίζεται με παιδαριώδεις διηγήσεις πως η πρόβλεψή του επιβεβαιώθηκε: «Οι Εβραίοι της Ηπείρου συκοφάντησαν τον Αιτωλό ως οργανωτή επαναστάσεως. Προσκλήθηκε τότε στο Βεράτιο για να απολογηθεί και καταγοήτευσε τόσο τον διοικητή ώστε αντί να καταδικασθεί του δόθηκε μικρός θρόνος όπου και ανέβηκε κηρύσσοντας τον λόγο του Θεού. Τότε οι Εβραίοι προσέλαβαν μουσουλμάνο εισπράκτορα ο οποίος ανάφερε στον διοικητή ότι λιγόστευαν οι φόροι διότι ο κόσμος παρακολουθεί την διδασκαλία του Αιτωλού αντί να ασχολείται με την γεωργία. Ο διοικητής διέταξε να τον σταματήσουν αλλά ο εισπράκτορας παρερμήνευσε την διαταγή και ενέργησε κρυφά ώστε να θανατωθεί».

Το κήρυγμα μίσους του Κοσμά καρποφόρησε και γέννησε τις μεταγενέστερες σφαγές και λεηλασίες των Εβραίων από Ρωμιούς στο Βραχώρι, στην Τριπολιτσά και τα πογκρόμ σε όλη την ελληνική επικράτεια..

Ομολογεί αφελώς ο καθηγητής Πανεπιστημίου πρωτοπρεσβύτερος κ.Θόδωρος Ζήσης:
«Είναι αυστηρός ο Άγιος Κοσμάς με τους αιρετικούς, με τους ασεβείς και με τους αθέους, πολύ αυστηρός. Σήμερα επικρατεί η τάση διάλογοι αγάπης και χειροφιλήματα και συμπροσευχές ακόμη. Και ξεσηκώνεται ο απλός κόσμος δικαιολογημένα εναντίον ημών των θεολόγων και των ιεραρχών. «Όποιος συναναστρέφεται με Εβραίο είναι σαν να συναναστρέφεται με τον διάβολο, λέει ο Άγιος. και τολμάτε και έχετε αλισβερίσι, Χριστιανοί, με τους Εβραίους; Τον Πάπα να καταράσθε ότι αυτός εστίν η αιτία!». Αιρετικός ο Πάπας, αίρεση ο παπισμός. ….».

Καταλήγει ο κ. Ζήσης, χωρίς να ντρέπεται καθόλου, με τη Διδαχή Γ΄ του Κοσμά, ο οποίος αποκαλύπτει πως ο πατριάρχης της Αλεξάνδρειας μετακίνησε ένα βουνό και σκότωσε έναν Εβραίο:
«……. Εις την Αλεξάνδρειαν ήτον ένας Πατριάρχης, το όνομά του Ιωακείμ, αγιώτατος άνθρωπος, σοφός και ενάρετος. Ακούγοντας ο βασιλεύς τον Πατριάρχην, πως ήτον άγιος άνθρωπος τον αγάπα κατά πολλά. Λέγει ο Εβραίος του βασιλέως. Κάτι πολλήν αγάπην έχεις με τον Πατριάρχην. Του λέγει ο Βασιλεύς. ο Ιωακείμ, ο Πατριάρχης, είναι καλός, δίκαιος άνθρωπος. Του λέγει ο Εβραίος, σαν βεζύρης οπού ήτον: Κράξε, Βασιλεύ, τον Πατριάρχην να έλθη. ……Λέγει ο Εβραίος του Πατριάρχου. τι θέλομεν να φιλονικώμεν; Εγώ ακούω, οπού λέγει ο Χριστός σας εις το ευαγγέλιον πως όποιος έχει πίστιν όσον με ένα σπυρί σινάπι μετατοπά ένα βουνό από τον τόπον του και πηγαίνει σ’ άλλο μέρος. Λέγει ο Πατριάρχης. αληθινά έτσι το λέγει το ευαγγέλιον. Λέγει του ο Εβραίος λοιπόν, αν είσαι άξιος, πρόσταξε και συ να σηκωθή από τον τόπον του το βουνό και τότε να πιστεύσω. ….Ήτον ένα βουνό από την Αίγυπτον έως τρεις ώρες μακριά. Λέγει ο Εβραίος. Βασιλέα, πρόσταξε τον Πατριάρχη να σηκώση εκείνο το βουνό να πιστεύσωμεν και εμείς. Τότε πιάνει ο Πατριάρχης και θυμιάζει από μακριά εκείνο το βουνό και κάμνοντας τον Σταυρόν του τρεις φορές, λέγοντας και το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σε προστάζω εσέ βουνό να σηκωθής και να έρθης εδώ. Και, ω του θαύματος! Ευθύς εσηκώθη εκείνο το βουνό και έγινε τρία, εις τύπον της Αγίας Τριάδος, και εκίνησε και ερχόταν. Φωνάζει ο βασιλεύς και λέγει. για το όνομα του Θεού! Βοήθησέ μας και εχαθήκαμε. Ερχόταν απάνω τους το βουνό. Και κάνοντας πάλιν δέησιν ο Πατριάρχης εστάθη το βουνό έως έξι μίλια μακριά από την Αίγυπτον και το ωνόμασαν Ντουρ νταγ. θέλει να ειπή. στάσου βουνό πάλιν. Ο Εβραίος δεν επίστευσεν και λέγει Πάλιν λέγει το Ευαγγέλιον πως όποιος έχει πίστιν, ανίσως και τύχη ανάγκη να πιή θανάσιμον φαρμάκι, δεν αποθαίνει. λοιπόν πρόσταξε τον Πατριάρχην να του κάμω ένα φαρμάκι να το πίη …. Ο Εβραίος παρεσκεύασε ιδίαις χερσίν ένα φαρμάκι, το οποίο μόνο να το ήγγιζες στα χείλη θα απέθνησκες. Ο Πατριάρχης ήπιε όλο το ποτήρι και δεν έπαθε τίποτε. Και λέγει τώρα στον βασιλιά. «Πες του να ξεπλύνη τώρα το ποτήρι και να πιη το ξέπλυμα». Και μόλις το ήπιε ο Εβραίος πέθανε μπροστά σε όλους!

lefki2_6Όποιος νομίσει πως το παραμύθι της μετακίνησης του βουνού, είναι απλό κόλπο του ψευτο-Κοσμά, πλανάται. Ο πατριάρχης είναι ο Ιωακείμ ο Πάνυ (1488-1565) που είχε καταραστεί τον οικουμενικό πατριάρχη Ιωαννίκιο όταν άρπαξε πραξικοπηματικά το θρόνο. Οι βιογράφοι του αναφέρουν πως είχε μαγικές ικανότητες, μετακινώντας ένα τζαμί ή ένα βουνό.

Στο σαιτ του νέου προφήτη Μάξιμου βρίσκω τη διδαχή Δ΄. Ο Άγιος αποκαλύπτει αυτό που όλοι μας υποψιαζόμαστε, πως οι Εβραίοι πίνουν αίμα μικρών παιδιών:

«….Βανει ο Θεός τον βασιλέα μέσα εις την Ιερουσαλήμ και θανατώνει χίλιες εκατόν είκοσι χιλιάδες Εβραίους, και τόσον, οπού έγινε το αίμα ωσάν θάλασσα. Τριάντα φλωρία επώλησαν οι Εβραίοι τον Χριστόν μας, τριάντα εις το φλωρί επώλησεν ο Χριστός μας χίλιες χιλιάδες Εβραίους. Εσύ έμαθες και πωλείς τόν Χριστόν, και εκείνος δεν ημπορεί να σε πωλήση;

Η κακία των Εβραίων
Και τώρα μη δυνάμενοι οι Εβραίοι να τον μετασταυρώσουν τον Χριστόν, κάθε Μ. Παρασκευήν τον κάνουν από κερί και τον σταυρώνουν, και ύστερα τον καίουν• η παίρνουν ένα αρνί και το κτυπούν με τα μαχαίρια και το σταυρώνουν αντί του Χριστού. Ακούετε κακίαν των Εβραίων και του διαβόλου; Καθώς γεννηθή το Εβραιόπαιδον, αντί να το μαθαίνουν να προσκυνή τον Θεόν, οι Εβραίοι, παρακινούμενοι από τον πατέρα των διάβολον, ευθύς οπού γεννηθή, το μαθαίνουν να βλασφημά και να αναθεματίζη τον Χριστόν μας και την Παναγίαν μας• και εξοδεύουν πενήντα, εκατόν πουγγιά να εύρουν κανένα χτριστιανόπουλο να το σφάξουν, να πάρουν το αίμά του, και με εκείνο να κοινωνούν. Ο διάβολος θέλει να πίνωμεν το αίμα των παιδίων, και όχι ο Θεός. Ο Χριστός μας παραγγέλει να ευχώμεθα όλον τον κόσμον. Ο Εβραίος, όσον και αν είνε φίλος σου, πήγαινε, καλημέρισέ τον, και βάλε το αυτί σου να ακούσης τι σου λέγει. Εσύ τον εύχεσαι και τον χαιρετάς και εκείνος σε καταράται και σου λέγει, κακή ημέρα σου, διότι η καλή ημέρα είνε του Χριστού, και δεν θέλει ούτε να την ακούση ούτε να την είπη ο Εβραίος. Κοίταξε εις το πρόσωπον ένα Εβραίον όταν γελά• τα δόντια του ασπρίζουν, το πρόσωπόν του είνε ωσάν πανί αφωρισμένο, διότι έχει την κατάραν από τον Θεόν, και δεν γελά η καρδία του. Έχει τον διάβολον μέσα του οπού δεν τον αφήνει. Κοίταξε και ένα χριστιανόν εις το πρόσωπον, ας είνε και αματρτωλός• λάμπει το πρόσωπόν του, χύνει η χάρις του Αγίου Πνεύματος. Σφάζει ο Εβραίος ένα πρόβατον, και το μισό το εμπροσθινόν το κρατεί δια λόγου του, και το πισινόν το μουντζώνει και το πωλεί εις τούς χριστιανούς δια να τούς μαγαρίση. Και αν σου δώση ο Εβραίος κρασί η ρακί, είνε αδύνατον να μη το μαγαρίση πρώτον• και αν δεν προφθάση να κατουρήση μέσα, θα πτύση. Όταν αποθάνη κανένας Εβραίος, τον βάζουν μέσα εις ένα σκαφίδι μεγάλο και τον πλένουν με ρακί, και του βγάνουν όλην του την βρώμα, και εκείνο το ρακί το φτιάνουν με μυριστικά, και τότε το πωλούν εις τούς χριστιανούς ευθηνότερον, δια να τούς μαγαρίσουν. Πωλούν ψάρια εις την πόλιν οι Εβραίοι; Ανοίγουν το στόμα του οψαρίου και κατουρούν μέσα, και τότε το πωλούν εις τούς χριστιανούς…………………”.

.Κήρυγμα μίσους για τον πρώτο επίσκοπο της Χριστιανοσύνης

Κήρυγμα μίσους για τον πρώτο επίσκοπο της Χριστιανοσύνης

O κ. Γιώργος Μεταλληνός κουκιά ξέρει κουκιά μολογάει: «Ο άγιος Κοσμάς ονομάστηκε «ο μεγαλύτερος μετά την άλωση Έλληνας» και πατέρας του νεοελληνικού Έθνους (από ποιους;). Ίσως θα πρέπει να προστεθεί ότι υπήρξε πρότυπο νεοελληνικού ήθους και αναστηλωτής του αυθεντικού ελληνορθόδοξου ιδεώδους».
Προτείνονται:
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/profiteiesHELLASa.htm
(Προφητείαι Νείλου Μυροβλήτου και Άγνωστοι προφητείαι Κοσμά)

(Ο Κοσμάς κατάφερε:
να φτιάσει 4.000 κολυμβήθρες με χρήματα πλουσίων ώστε να μπορούν να Βαπτίζονται τα πάμφτωχα Ελληνόπουλα της σκλαβωμένης Πατρίδος, να δοθούν πάνω από 500.000 κομβοσχοίνια και σταυρουδάκια στους Χριστιανούς για τη στερέωση και την πνευματική τους ενίσχυση).

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

108 Responses to Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Β)

  1. Ο/Η Θ.Λ. λέει:

    Είναι φανερό πως οι λεζάντες στις 2 πρώτες εικόνες μπήκαν αντίστροφα

  2. Ο/Η pornogeros λέει:

    Δυστυχώς αδελφοί, η μισαλλοδοξία ζεί και βασιλεύει κι επί των ημερών μας.
    Μόνο που σήμερα ο εχθρός λέγεται μουσουλμάνος (γιατί δεν είναι πλέον πολιτικά ορθόν να τα βάζουμε με τους εβραίους), ομοφυλόφιλος, άθεος, τούρκος, σκοπιανός κλπ.
    Αλλά, όπως και τότε έτσι και σήμερα, η δαιμονοποίηση του άλλου έχει να κάνει με οικονομικά συμφέροντα ή προσωπικές φοβίες, τις οποίες εκμεταλλεύονται άριστα οι πάσης φύσεως τσαρλατάνοι.
    Και δεν είναι μόνο οι αγράμματοι ή αφελείς που υποκύπτουν σ’ αυτήν, αλλά και άτομα υπεράνω υποψίας (κατ’ αρχήν).
    Αλλά πριν καταδικάσουμε τους άλλους, ας ψαχτούμε κι εμείς…

  3. Ο/Η Lucretius λέει:

    3.Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε.”
    4. “Τό ποθούμενο θά γίνη στήν τρίτη γενεά. Θά τό ιδούν τά εγγόνια σας. “
    35.“Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι”.
    49. “΄Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δέν θά πάθετε”.
    70. “Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς”.

    Μια και ο Άγιος έχει μια ιδεοληψία με τον αριθμό τρία,να προσθέσω και τη δική μου προφητεία: «πάνω σε τρία κάθεσαι, μεγάλη χαρά παίρνεις».

    34. “Μέ άλλους θά κοιμηθήτε καί μέ άλλους θά ξημερώσετε”.

    Εδώ είναι φανερό πως προλέγει το one-night stand, που με άλλη νομίζεις πως κοιμάσαι το βράδυ αλλά όταν ξυπνάς (και έχει πλέον χτυπήσει το hangover) δεν καταλαβαίνεις ποια κοιμάται δίπλα σου.

    Τα σέβη μου

  4. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    Θαμάσιο άρθρο, διαφωτιστικό, κύριοι επιτελείτε εξαιρετικό έργο. Σας συγχαίρω από καρδιάς.

  5. Ο/Η sobraluz λέει:

    Το επεισόδιο της καταστροφής του συνοικισμού Κάμπελ είναι ελάχιστα γνωστό στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι έχουμε μια κλασική αντιμετώπιση της ιστορίας με όρους μονομέρειας και απόκρυψης. Ωστόσo, είστε σίγουρος ότι η φωτό αναφέρεται στο γεγονός; Έχω την εντύπωση ότι ο συνοικισμός Κάμπελ, ήταν παραπήγματα. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

  6. Ο/Η dmast λέει:

    Ωραία άρθρα, για ένα πρόσωπο που για πολλούς ήταν στο απυρόβλητο.
    Όσον αφορά τα παζάρια:
    Γνωρίζει κανείς αν επί τουρκοκρατίας επιτρεπόταν στους χριστιανούς να ανοίγουν τα παζάρια τους το Σάββατο (γιατί ας μην ξεχνάμε ότι είναι ιερή μέρα και για τους μουσουλμάνους); Αν δεν επιτρεπόταν, τότε σίγουρα υπήρχε θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εβραίων και των ελλήνων εμπόρων, αφού οι δεύτεροι εργάζονταν μια μέρα λιγότερο. Η Λιλή Ζωγράφου, στην «Αντιγνώση», αυτό αφήνει να εννοηθεί.

  7. Ο/Η ellhnkaichaos λέει:

    ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ι.Σ.Ε., ΕΦΗΥΡΑΝ «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

    http://diasvsmetatron.blogspot.com/2009/02/blog-post_18.html

  8. Ο/Η argosholos λέει:

    Υπήρχε ο όρος «Ελλάς» σε ευρεία χρήση και μάλιστα από αγράμματους, πριν από τον Ρήγα και τον Κοραή; Όπως λέτε και σεις, σε τι πηγές υπάρχουν οι πρωτότυπες προφητείες και διδαχές; Μάλλον αυτα που γράφονται για προφητείες του Κοσμά είναι κατά ένα αιώνα νεώτερα, την πρώιμη εποχή της Μεγάλης Ιδέας.

    Διαβάζοντας το ποστ πράγματι ισχύει ότι ο Κοσμάς…»θα πρέπει να προστεθεί ότι υπήρξε πρότυπο νεοελληνικού ήθους και αναστηλωτής του αυθεντικού ελληνορθόδοξου ιδεώδους»…Μια ματιά γύρω μας το επαληθεύει… (άκου νεοελληνικό ήθος!!!!)

    Και τι κόλλημα είναι αυτό των νεοελλήνων με τις προφητείες; Έτσι τη πατήσαμε γύρω στο 2000 με τα διάφορα παπαγαλάκια και μας έφαγαν τα λεφτά…

    Το μονο σωστό είναι ότι το Ξανθό Γένος αναστήλωσε ‘αβάδιστα’ το ηθικό των Ελλήνων, ιδίως από το 1990 και μετά. Αλλιώς θα ήμασταν ακόμα κάτω από τη δικτατορία των κακάσχημων μπουρούχων…

  9. Ο/Η giorgis λέει:

    Καταπληκτικό κείμενο. Μπράβο σας παιδιά!!

  10. Ο/Η Eβραίος αιμοπότης λέει:

    Kύριε Ροϊδη, αφού σας συγχαρώ για το μπλογκ σας που ακτινοβολεί φως γνώσης, πρόοδο, πολιτισμό και ευγένεια, αφήστε με να απαντήσω στην απορία του σχολιαστή κ.
    dmast
    για τα παζάρια του Σαββάτου. Σε πολλά χριστιανικά sites είναι αντιγραμμένο με καρμπόν αυτό για τον άγιο Κοσμά:
    Κατάφερε ακόμα μέσα στη σκλαβιά, την άγνοια και την ανέχεια των ραγιάδων: μπλα μπλα μπλα και
    να σταματήσουν τα εβραϊκών συμφερόντων παζάρια της Κυριακής, να γίνεται ο ευλογημένος Εκκλησιασμός την Κυριακή και τα παζάρια το Σάββατο
    Αυτό το τελευταίο έγινε αφορμή να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία στο εβραϊκό εμπόριο της περιοχής των Ιωαννίνων, τέτοια που οι ζημιωθέντες δίνοντας πολλά πουγκιά στον Κούρτ Πασά, του ζήτησαν να σκοτώσει τον μέγα και άγιο δάσκαλο του Γένους μας!

    Ρίξτε μια ματιά στην Ορθόδοξη Γωνιά
    http://www.gonia.gr/gonia.php?article=1704
    και καλή διασκέδαση.

  11. Ο/Η dmast λέει:

    Κύριε αιμοπότα μου, από τον ιστοχώρο που με παραπέμψατε, κρατάω το ότι τελικά οι τούρκοι, δεν είχαν πρόβλημα να μεταφέρουν τα παζάρια το Σάββατο (αυτή άλλωστε ήταν και η ερώτησή μου). Κατά τα άλλα, δεν άντεξα να διαβάσω πολλά πράγματα.
    Το μέντιουμ Κοσμάς λοιπόν, [καθ’ ομολογίαν των ορθοδόξων], έλαβε ενεργά μέρος σαν ένας κοινός πράκτορας, στον εμπορικό ανταγωνισμό μεταξύ των χριστιανών και των εβραίων εμπόρων προς όφελος των πρώτων, οι οποίοι θα άνοιγαν τα μαγαζιά τους μια μερα παραπάνω από τους εβραίους ανταγωνιστές τους (αντίθετα με ότι αφήνει να εννοηθεί η Λιλή Ζωγράφου στην «Αντιγνώση»).

  12. Ο/Η xamogelo λέει:

    και κάποια καλά νέα…
    για κοιτάξτε αυτό
    http://www.tvxs.gr/v5749

  13. Ο/Η sobraluz λέει:

    Φοβάμαι πως δεν έγινα κατανοητή.
    Δεν αμφισβητώ το επεισόδιο της καταστροφής του συνοικισμού Κάμπελ κατά τη νύχτα της 29 Ιουνίου του 1931. Τούτο συνέβη και οι δράστες είναι γνωστοί. Πρόκειται για τα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Εθνική Ένωσης Ελλάδος». Επέλεξαν τον συνοικισμό Κάμπελ γιατί ήταν ο πιο απομακρυσμένος και απομονωμένος εβραϊκός οικισμός της πόλης.
    Το γεγονός εγγράφεται στο κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ γηγενών και προσφύγων μετά το ’20. Ο αντισημιτισμός δεν ήταν, και δεν είναι, προνόμιο καμιάς τάξης και καμιάς εθνοτικής ομάδας.
    Εκείνο για το οποίο νομίζω ότι είναι λάθος είναι το ότι η εικόνα δείχνει τον εβραϊκό μαχαλά, που στεγάστηκε μετά το ’27, στους ξύλινους θαλάμους ενός παλιότερου αγγλικού στρατοπέδου.
    Ο Campell, αγγλολεβαντίνος, είχε αγοράσει τις εγκαταστάσεις του συμμαχικού στρατοπέδου μετά την αποχώρηση των Αγγλων και τις μετέτρεψε σε μηχανουργείο. Από αυτόν αγόρασε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για να στεγάσει άπορους Εβραίους . Μετά το πογκρόμ οι πυροπαθείς στεγάστηκαν σε κοινοτικά σχολεία και αυτό ακριβώς δείχνει η , σπάνια, φωτό. Στη συνέχεια μετανάστευσαν μαζικά στην Παλαιστίνη, τουλάχιστον 10.000 Εβραίοι Θεσσαλονικείς.
    Η μισαλλοδοξία είναι ένα φρικτό ντόμινο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Καμία πρόθεση να αδικήσω.

  14. Ο/Η Po λέει:

    Δηδρ,
    Επειδή σας αφήνω πάντα να σχολιάζετε ελεύθερα, όπως θέλετε και δεν σας έχω κόψει ποτέ σχόλιο, θα ήθελα να αφαιρέσετε από τα άλλα σχόλια που παρακράτησα τις ύβρεις.

    Όταν το κάνετε, ευχαρίστως θα σας τα δημοσιεύσω.

    Προς το παρών τα σβήνω, ελπίζω να έχετε αντίγραφα.

    Ευχαριστώ.

  15. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Θα μπορούσα να πω:
    αφού δεν σου αρέσουν οι ύβρεις γιατί οι πιο επιεικείς εκφράσεις που χρησιμοποιείς είναι του στιλ: «Αγία Πόρνη» και άλλα τέτοια;

    Βεβαίως, από την άλλη, δικό του είναι το ιστολόγιο ό,τι θέλει λέει…

    Τώρα λοιπόν, στη θέση των απρεπών εκφράσεων έβαλα πιο λόγιες διατυπώσεις για να μην θίξω το επίπεδο. Οπότε, σε λίγα λεπτά θα έχεις όλες τις δημοσιεύσεις για να αντικαταστήσεις και τις μισοδημοσιευμένες.

    • Ο/Η Po λέει:

      Δηδρ,
      λές:

      αφού δεν σου αρέσουν οι ύβρεις γιατί οι πιο επιεικείς εκφράσεις που χρησιμοποιείς είναι του στιλ: “Αγία Πόρνη” και άλλα τέτοια;

      αναφέρθηκα σε κάποιον σχολιαστή με αυτό τον χαρακτηρισμό; Ποτέ. Μόνο την ανεκτικότητά μας έχετε εισπράξει αγαπητέ Δηδρ…

      Όσο για τα δήθεν σχόλια σας που έμειναν αναπάντητα, οι τακτικοί επισκέπτες εδώ ξέρουν πολύ καλά ότι ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό δεν έχει μείνει αναπάντητο προς εσάς και τους άλλους απολογητές, όπως και τους «ερευνητές ορθόδοξου δόγματος»… Αντιθέτως, σε λίγο (ίσως αύριο, γιατί δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο) να παρουσιάσω για χάρη των αναγνωστών, σε πόσα ποστ εκκλησιαστικού περιεχομένου δεν εμφανιστήκατε…να πείτε μια λέξη, ή ακόμα αν υπάρχει ή διαθέτετε κάποιο ίχνος χριστιανικού ήθους και αξιοπρέπειας… να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό είτε πιστός είναι αυτός είτε άπιστος. Η ηχηρότητα της Απουσίας σας είναι υπέρ του δέοντος προφανής για ζητήματα και πράξεις επίλεκτων στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας… Έρχεστε εδώ σε «θεολογικά» ζητήματα, και ιδιαίτερα όταν σας γκρεμίζουμε (πάντα ευπρεπώς) είδωλα, ήρωες και …αγίους που έχετε καθιερώσει με τον στανιό στη συνείδηση του κόσμου…

      Πάντως νιώθω υπερήφανος που ασχολούνται – με έναν ταπεινό ιστολόγιο όπως το δικό μας που ότι γράφεται εδώ γράφεται με μεράκι– , Υπουργοί, Αρχηγοί κομμάτων (μας έχουν γράψει σε ιδιωτικό επίπεδο) και τώρα αξιότιμα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος και των ορθοδόξων «Ερευνητών»…Δεν είναι λίγο.

  16. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Μετά από έκκληση των bloggers άλλαξα πολλές εκφράσεις που οι ίδιοι τις θεώρησαν …υβριστικές… και στη θέση τους, έβαλα σε εισαγωγικά, άλλες, πιο …ευπρεπείς. Υπεράνω όλων η ευπρέπεια λοιπόν, και προχωρώ»

    Ας κάνω πρώτα μια εισαγωγή ώστε ο καθένας να διαπιστώσει το πόσα παραμύθια έχουν γράψει οι δύο «λάτρεις της αλήθειας».

    Το παρόν blog, δεν είναι παρά ο χώρος όπου δρουν δύο επαγγελματίες «φιλαλήθεις», που γράφουν ΠΑΝΤΑ με περικοπές και αποσιωπήσεις όσων δεν τους βολεύουν, ενώ είναι ΑΠΕΙΡΑ τα όσα ΔΕΝ γνωρίζουν για κάθε θέμα με το οποίο ασχολούνται, τα οποία μάλιστα έχουν το θράσσος να επενδύουν με ύβρεις και δικά τους αδιανόητα συμπεράσματα!

    Επειδή δεν θέλω να σας αφήσω σε αγωνία, πάρτε μια μικρή γεύση του τι σημαίνει παραποίηση. Παραποίηση κάνει είναι αυτός που γράφει μισές αλήθειες. Είναι όμως χειρότερος από εκείνον που γράφει ΜΟΝΟ ψέματα, επειδή έτσι ξεγελάει με πιο ύπουλο τρόπο τους αφελείς.

    Διαβάστε τι γράφουν οι «λάτρεις της αλήθειας» για τον Πατροκοσμά:

    «Το κήρυγμα μίσους του Κοσμά καρποφόρησε και γέννησε τις μεταγενέστερες σφαγές και λεηλασίες των Εβραίων από Ρωμιούς στο Βραχώρι, στην Τριπολιτσά και τα πογκρόμ σε όλη την ελληνική επικράτεια.»

    Το διαβάσατε; Καλά; Είστε σίγουροι;
    Ωραία.

    Πείτε όμως, ΠΟΣΗ «αγάπη για την αλήθεια» χρειάζεται ώστε να επενδύσει κάποιος τα περί αντισημιτισμού, με το παραπάνω αυτοσχέδιο συμπέρασμα, ενώ δεν έχει τα κότσια να παραδεχτεί και να παραθέσει τον ΕΠΙΛΟΓΟ του ίδιου του Πατροκοσμά, ο οποίος γράφει:

    «Ταύτα διατί σας τά είπα χριστιανοί μου; «ΟΧΙ ΔΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΕΤΕ ΤΟΎΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΕΤΕ, πώς άφησαν τόν Θεόν καί επήγαν μέ τόν Διάβολον. Σας τά είπα νά μετανοήσωμεν έμεϊς τώρα όπου έχομεν καιρόν, διά νά μή τύχη καί μάς όργισθή ό Θεός καί μας άφήση άπό τό χέρι του καί τό πάθωμεν καί έμεΐς ωσάν τούς Εβραίους καί χειρότερα». (!!)

    (Ιωάννου Β. Μενούνου, «Κοσμά του Αιτωλού Διδαχές», εκδ. Τήνος, Αθήνα 1989, σελ. 28, στο: Παπαθανασίου Θ., «Ο αντι- αντισημιτισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία», Σύναξη, τεύχ. 66 (Απρίλιος-Ιούνιος 1998), σελ. 86.)

    Μα πόση «αγάπη για την αλήθεια»; Πόση πια; Πόσο τους έχω δυσκολέψει τη ζωή αυτών των δύο και συνεχίζουν ακόμη; Πόσο δεν έχουν φραγμό πια;

    Και νομίζετε είναι ΜΟΝΟ αυτό; Όχι βέβαια…
    Διαβάστε, τον ίδιο τον Πατροκοσμά:

    «Εσύ πάλιν όπου ήδίκησες τούς αδελφούς σου…όλοι οί πνευματικοί, πατριάρχαι, αρχιερείς, ιερείς, όλος άκοσμος νά σε συγχώρεση, ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ. Άμή ποίος έχει τήν έξουσίαν να σέ συγχώρεση; Εκείνος όπου τόν αδίκησες… Διά τούτο, αδελφοί μου, ΌΣΟΙ ΑΔΙΚΗΣΑΤΕ ή Χριστιανούς ή Τούρκους Ή ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ή Φράγκους ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΠΙΣΩ, ΔΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΡΑΜΈΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑΝ ΠΡΟΚΟΠΗΝ». (!!!)

    (Ιωάννου Β. Μενούνου, «Κοσμά του Αιτωλού Διδαχές», εκδ. Τήνος, Αθήνα 1989, σελ. 226-227, στο: Παπαθανασίου Θ., «Ο αντι- αντισημιτισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία», Σύναξη, τεύχ. 66 (Απρίλιος-Ιούνιος 1998), σελ. 87.)

    Οι δύο αυτοί λοιπόν, είναι πλέον ό,τι πιο ταλαίπωρο έχει να αναδείξει η αθεο-παγανιστική κουλτούρα…»φιλαλήθεις», «φιλαλήθεις», και ξανά «φιλαλήθεις». Παραμύθια, αποσιωπήσεις, αποκρύψεις, συκοφαντίες…

    Πως βρε «λάτρεις της αλήθειας», «γέννησε σφαγές», ένα κήρυγμα που απαγόρευε τις διώξεις και ζητούσε ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ; Πως βρε «φιλαλήθεις»;

    Μετά από αυτό το πρόγευμα, υπενθυμίζω όλα τα ξεσκεπάσματα που τους έχω κάνει σε τρεις συνέχειες μηνυμάτων, για να δουν όλοι τι σημαίνει θράσσος. Τους έχω κατα»ταλαιπωρήσει» δεκάδες φορές, όμως η τσίπα τους, δεν έχει κάνει την εμφάνισή της (και βέβαια άλλοι όπως ο διαγραμμένος, ο Γιάννης, ο εξπαγάνους κ.λπ. τους έχουν πελεκήσει πολύ περισσότερο…). Απολαύστε στα τρία επόμενα μηνύματα:

    συνεχίζεται…

  17. Ο/Η Δηδρ λέει:

    «Τα παθήματα του Γουΐνι», Μέρος πρώτον

    παραμυθο-Ιστοσελίδα: https://roides.wordpress.com/2008/03/18/180308a/

    Το σημείο όπου το «παραμύθι» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο…
    Στην ιστοσελίδα με τίτλο: «Σύμφωνο Συμβίωσης: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη» δίνουν ρεσιτάλ:

    Ονομάζουν ΑΓΙΑ (!) τη θεοδώρα.

    Ονομάζουν εμέσως ΑΓΙΟ (!) τον σύζυγό της Ιουστινιανό (ιερό ζεύγος το λένε…)

    Επικαλούνται ως ΠΗΓΗ (!) τα «Ανέκδοτα» του Προκοπίου.

    Βέβαια τα τρία παραπάνω παραμύθια, απαντήθηκαν αλλού και θα τα δούμε με τη σειρά τους.
    Υπάρχει όμως το πλέον απίστευτο:

    Παραμύθι #1: Λένε ότι ο Γάμος δεν ήταν πάντα μυστήριο για την Εκκλησία!

    Παραμύθι #2: Λένε ότι ιερέας, παρών σε γάμο ήταν για πρώτη φορά επί Ιουστινιανού!

    Παραμύθι #3: Λένε ότι μέχρι τον 12ο αιώνα, ο γάμος των ορθοδόξων δεν ακολουθούσε το σημερινό λειτουργικό πρότυπο!

    Και βέβαια εκτοξεύεται η σχετική απάντηση η οποία τους «αποκαλύπτει ανοχύρωτους» ενώπιον όλων για τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και ΑΣΥΣΤΟΛΑ «ανεπίτρεπτα συμπεράσματα» που βγάζουν από το μυαλό τους, και τις διαστροφές που έχουν προκαλέσει στην ιστορία: Ιστορικές πηγές από τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΙΩΝΑ (!) διαλύουν όλα τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ τους:

    ΕΔΩ, διάψευση μία:

    Σύμφωνο Συμβίωσης: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη

    Και ΕΔΩ, διάψευση δεύτερη:

    Σύμφωνο Συμβίωσης: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη

    Και ΕΔΩ, διαπόμπευση τρίτη:

    Σύμφωνο Συμβίωσης: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη

    Και ΕΔΩ, ρεζίλεμα τέταρτο:

    Σύμφωνο Συμβίωσης: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη

    παραμυθο-Ιστοσελίδα: https://roides.wordpress.com/2008/05/12/mera_mhteras/

    Παραμύθι #4: Εδώ έγινε μεγάλο show! Είχαν «βάλει όλες τους τις δυνάμεις» οι δύο γνωστοί άγνωστοι να μας βεβαιώσουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει αγιότητα στην Ειρήνη την Αθηναία και υμνεί στην λειτουργία της την εν λόγω αυτοκράτειρα! Εξ ου και ο πομπώδης τίτλος: «Αγία Ειρήνη, η αγία μητέρα που τύφλωσε τον γιο της»

    Που να’ ξεραν όμως τι τους περιμένει…
    Ως άσχετοι ΠΑΝΤΕΛΩΣ με το θέμα με το οποίο ασχολούνται δεν γνωρίζουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι λειτουργική και όχι θεωρητική. Για να ισχυριστούμε ότι όντως κάποιος είναι άγιος, θα πρέπει να μνημονεύεται ως ΑΓΙΟΣ εντός της θείας λειτουργίας.

    Εδώ τα πρώτα στοιχεία περί ΜΗ αγιότητας της Ειρήνης της Αθηναίας:

    Mε την ευκαιρία της χτεσινής Ημέρας της Μητέρας

    Και εδώ άλλα τόσα, μέσα σε μια προσπάθεια να τους συνεφέρω, ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ τους (μα τόση υπομονή είχα…) τι σημαίνει αποδοχή αγιότητας κάποιου προσώπου:

    Noέμβρης, μνήμη της αγίας πόρνης και φόνισσας Θεοδώρας

    (Δεν μπορούν πλέον να πουν ότι δεν τους εξήγησα…)

    Παραμύθι #5: Για αντιπερισπασμό, ανάμεσα στα περί δήθεν αγιότητας της Θεοδώρας, αναφέρουν και την μέγιστη «κουταμαρίτσα», περί ΔΗΘΕΝ κατάργησης της τελετής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Εφραίμ. Μια μαρτυρία που ενώ την επικαλείται και ο Κοραής, εντούτοις κάνει κοκοκό ο ίδιος, και δεν γράφει ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ υπάρχουν οι τεκμηριωμένες μαρτυρίες ΟΤΙ κάποιος, κάπου, κάποτε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ! Είναι δυνατόν να καταργήσει κάποιος την τελετή αυτή που υπήρχε τότε 15 αιώνες, και να μην το μνημονεύει ΚΑΝΕΙΣ σε κείμενά του;

    Εδώ διαβάστε πως διασύρονται οι φίλοι μας, συνειδητοί «λάτρεις της αλήθειας» επειδή μετά δεν ζήτησαν συγγνώμη για τις συκοφαντίες:

    Mε την ευκαιρία της χτεσινής Ημέρας της Μητέρας

    Παραμύθι #6: Εδώ πια, είναι για «στενοχώρια». Ακούγοντας έναν άλλο χαρδαβελοερευνητή της «παρέας» τους και χωρίς να εξετάσουν το θέμα, μας λένε ότι η ευχή που ο Πατριάρχης διαβάζει στον Άγιο Τάφο, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ότι το Άγιο Φως είναι θαύμα! Το να αρνείσαι το θαύμα, είναι δικαίωμά σου, ουδόλως μας απασχολεί. Το να λες όμως ΨΕΥΔΩΣ ότι η ίδια η ευχή ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ το θαύμα, είναι για γιαούρτια και δημόσια διαπόμπευση.

    Εδώ ξανακαλούνται για ενημέρωση οι εν λόγω ανενημέρωτοι, αλλά και «λάτρεις της αλήθειας» επειδή μετά, δεν ζήτησαν συγγνώμη για τις συκοφαντίες:

    Mε την ευκαιρία της χτεσινής Ημέρας της Μητέρας

    συνεχίζεται…

  18. Ο/Η Δηδρ λέει:

    «Τα παθήματα του Γουΐνι», Μέρος δεύτερον

    παραμυθο-Ιστοσελίδα: https://roides.wordpress.com/2008/11/19/19nov08/

    Άλλο μεγάλο show «αποκάλυψης» των εν λόγω «λατρών της αλήθειας», έγινε στην ιστοσελίδα αυτή. Οι δύο γνωστοί άγνωστοι, με τον τίτλο: «Noέμβρης, μνήμη της αγίας πόρνης και φόνισσας Θεοδώρας», προσπαθούν να μας πείσουν και πάλι, ότι υπάρχει ένας άγιος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που δεν τον ξέρουμε. Και ενώ ήδη είπαμε ότι εκτός θείας λειτουργίας, ΑΓΙΟΣ δεν υπάρχει, επικαλούνται διαδικτυακές πηγές με υλικό των βολλανδιστών, για να πείσουν ότι ξέρουν τι λένε!

    Παραμύθι #7: Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, είναι ΔΗΘΕΝ …ΑΓΙΑ!
    Και εδώ άλλη μια θορυδώδης «θωπεία» στα ασύστολα «ανεπίτρεπτα συμπεράσματα» τους!

    Noέμβρης, μνήμη της αγίας πόρνης και φόνισσας Θεοδώρας

    Παραμύθι #8: Εντωμεταξύ, ανάμεσα στους ισχυρισμούς τους, επικαλούνται τις πλέον ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ, τις πλέον άθλιες, τις πλέον ύποπτες, τις πλέον χαρακτηρισμένες ως επίφοβες και προκατειλλημένες «πηγές» της ιστορίας! Ένας είναι ο …Γίββων, του οποίου το πνεύμα αναβιώνει μετά από 2,5 αιώνες και ενώ ΟΥΔΕΙΣ πλέον επικαλείται τις μαρτυρίες του. Ο άλλος είναι ο εξαιρετικός μεν σε άλλα έργα του, ιστορικός Προκόπιος, ο οποίος όμως έγραψε έναν άθλιο λίβελλο, τα «Ανέκδοτα» τα οποία ασφαλώς εξαιρούνται από το έργο του, ΚΥΡΙΩΣ όσον αφορά στοιχεία του βίου του αυτοκρατορικού ζεύγους. Εντούτοις τα επικαλούνται και γι αυτό (ξανα-)»αποκαλύπτονται»:

    Εδώ τα «καμώματα» τους μέρος άλφα:

    Noέμβρης, μνήμη της αγίας πόρνης και φόνισσας Θεοδώρας

    και Εδώ τα «καμώματα» τους μέρος βήτα:

    Noέμβρης, μνήμη της αγίας πόρνης και φόνισσας Θεοδώρας

    Για να ευθυμήσουμε, θυμίζω ότι ανάμεσα στα εξαιρετικά που τους είχε γράψει ο εξπαγάνους, επεσήμανα μια εξαιρετική ατάκα που δείχνει τις «αξιόπιστες» πηγές των δύο «λατρών της αλήθειας»:

    Τους είχε γράψει ο εξπαγάνους μεταξύ άλλων για μερικές από τις «πηγές» για την δήθεν αγιότητα της Ειρήνης της Αθηναίας:

    «Η πέμπτη πηγή, είναι το ξακουστό site http://www.about.com. Εκεί λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα λήμματα όπως «Είναι το κατοικίδιό σας χοντρό;» «Τα 10 κοκτέιλς που πίνει ο Τζέημς Μποντ» «Γιατί η ψητή γαλοπούλα είναι πάντα ξερή» και «Ξεβουλώστε ένα νεροχύτη (χωρίς υδραυλικό)», υπάρχει και ένα με τίτλο Irene of Athens» (!!!)

    Noέμβρης, μνήμη της αγίας πόρνης και φόνισσας Θεοδώρας

    Για γέλια μεν, αλλά και όχι μόνο…

    παραμυθο-Ιστοσελίδα: https://roides.wordpress.com/2008/11/01/exorcism-and-the-church/

    Παραμύθι #9:Λένε χωρίς «αιδώ» ότι στο ευαγγέλιο κάποιος «φτωχός άνθρωπος είδε το κοπάδι του να γκρεμοτσακίζεται στη λίμνη και να πνίγεται αναίτια και ασφαλώς μετά θα είδε τα παιδιά του να πεινούν» και το κοπάδι το σκότωσε ο Χριστός!

    Παραμύθι #10: Ότι ο Χριστός έχει «απότομο τρόπο που μιλούσε στη παρθένα μάνα του»!

    Εδώ η «θωπεία» στις «αστειότητες» ατόμων, που δεν ξέρουν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ανάγνωση:

    Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία

    Παραμύθι #11: Υποστηρίζουν χωρίς «αιδώ» ότι στην Ορθοδοξη Θεολογία προβλέπονται μαζικοί εξορκισμοί-show!

    Παραμύθι #12: Υποστηρίζουν ότι οι Ορθόδοξοι διώχνουν τις αρρώστιες …με ιεροτελεστίες και εξορκισμούς (και ασφαλώς, είναι σαν να μας λένε βλακωδώς, ότι 1) δεν υπάρχει γιατρός, νοσοκόμος, ψυχολόγος, ψυχίατρος που να είναι Χριστιανός και 2) στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ασθενείς που να είναι χριστιανοί)!!!

    Εδώ άλλη μία «θωπεία» μου στα παραπάνω, απίστευτα παραμύθια στιλ Αλή Μπαμπά:

    Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία

    Παραμύθι #13: Για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την «ειρωνία», ΞΕΧΝΑΝΕ ΞΑΦΝΙΝΑ(!) τα παραμύθια ότι οι ορθόδοξοι τάχα …θεραπεύονται με ιεροτελεστίες και ισοπεδώνουν με οδοστρωτήρα, μπλέκοντας 4-5 περιπτώσεις, εντελώς άσχετες μεταξύ τους, όπου μέσα βάζουν και τον …Ρασπούτιν! Επίσης, μόλις βλέπουν την επιχειρηματολογία να τους χαλάει τα σχέδια, τα γυρίζουν, και ισχυρίζονται κατόπιν ότι «αρνούνται οι ορθόδοξοι την ύπαρξη εξορκισμών» πράγμα που φυσικά, ουδέποτε ειπώθηκε!

    Και τότε, τους έρχεται άλλη μία ξεγυρισμένη:

    Μαύρη Μαγεία: O εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία

    συνεχίζεται…

  19. Ο/Η Δηδρ λέει:

    «Τα παθήματα του Γουΐνι», Μέρος τρίτον

    παραμυθο-Ιστοσελίδα https://roides.wordpress.com/2008/10/28/romance_ag_oros-hitler/

    Εδώ υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον: οι «θωπείες» δεν πέφτουν μόνο στους δύο «λάτρεις της αλήθειας», αλλά πέφτουν και στον ανεκδιήγητο «Ιό» της ελευθεροτυπίας, που νομίζει ότι όποιος έχει κάνει την διαστροφή επάγγελμα ονομάζεται όχι συκοφάντης, αλλά …ιστορικός! Επειδή «ιστορικό» λέμε κάποιον άνθρωπο που δεν έχει το ίδιο χούι με τους Ιούς και τα φερέφωνά τους, φροντίσαμε να τους αποκαλύψουμε παρέα για τα όσα γράφουν στην ιστοσελίδα με τίτλο: «Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο»

    Παραμύθι #14: Τα περί προδοσίας του Αγίου Όρους, σχέσεις με Χίτλερ, το θέμα με τον Εμμανουήλ Παπά, φιλία με τους Τούρκους.

    Όπως πάντα, τους πήρε και τους σήκωσε τους παραμυθάδες:

    Και ΕΔΩ «εκτίθενται»:

    Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο

    Και ΕΔΩ ξανα-«εκτίθενται»:

    Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο

    Και ΕΔΩ διαψεύονται:

    Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο

    Οι πηγές και η βιβλιογραφία, τα μόνιμα όπλα μας ενάντια στο ψέμα, την ξεδιαντροπιά, την απόκρυψη πληροφοριών, την διαστρέβλωση, την καταδολίευση των πηγών, την «υποτίμηση» της ιστορικής έρευνας…

    παραμυθο-Ιστοσελίδα: https://roides.wordpress.com/2008/11/10/10nov08/

    Με τον εξωφρενικό τίτλο «Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα» ακολουθεί άλλη μια περιπέτεια για τους δύο «λάτρεις της αλήθειας»…

    Παραμύθι #15: Γράφουν χωρίς ίχνος «αιδώ»ς ότι στο Βυζάντιο γίνονταν καθημερινά (σε ημερήσια διάταξη) εκτυφλώσεις, ακρωτηριασμοί, στραγγαλισμοί, μαστιγώσεις, λιθοβολισμοί, πέταγμα στα θηρία, κατακρημνίσεις, νευροκοπίες, καυλοκοπίες, ευνουχισμοί παιδιών, πνιγμοί σε σάκους μέσα στην θάλασσα, παλουκώματα, βρασμοί σε καζάνια, αργό καψάλισμα, εκτελέσεις, γδάρσιμο, σκύλευση νεκρών, αιματοχυσίες, διαπομπεύσεις, εξορία, μεταλλισμός και μάλιστα, μας λένε ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ !!!!

    Ξεκινάμε: Ερώτηση πρώτη, που τα βρήκατε όλα αυτά ρε μάστορες;:

    Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα

    Εεεεε…δεν απαντήσατε…που τα βρήκατε όλα αυτά ρε μάστορες;:

    Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα

    Εεεεε…ΑΚΟΜΑ δεν απαντήσατε…Αφήστε τα παραμύθια και απαντήστε που τα βρήκατε όλα αυτά;:

    Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα

    Όχι μόνο δεν απαντήσατε, αλλά οι δικαιολογίες και η επιπλέον λάσπη για να καλύψη την πρώτη, σας επιστρέφεται:

    Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα

    Παραμύθι #16: Επίκληση άλλη άθλιας «πηγής», η οποία κατασυκοφαντεί και ψεύδεται. Την επικαλούνται οι «λάτρεις της αλήθειας» και τους περιμένει άλλη μία γελοιοποίηση: οι κατηγορίες ότι ΔΗΘΕΝ το πατριαρχείο με ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (!) απαγόρευσε την κυκλοφορία των ιερών κειμένων σε άλλες βαλκανικές γλώσσες:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ να φρίξετε. Διαβάστε και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, πόσο μπορεί να ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ μια πηγή την οποία επικαλούνται. Της βγάλανε τα μάτια όξω οι «λάτρεις της αλήθειας». Χωρίς «αιδώ»:

    Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα

    Και μια σειρά από άλλα «ανεπίτρεπτα συμπεράσματα» και παραμύθια, που αποκαλύπτονται παρακάτω:

    Παραμύθι #17: Απόστολος Παύλος και Δουλεία:

    Η «θωπεία» ΕΔΩ:

    Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους 3 Ιεράρχες;

    Κι επειδή μονίμως αποκρύπτουν το παγανιστικό τους υπόβαθρο, για να μη χαλάσουν τις φιλίες με τους βασικούς τους υποστηρικτές εμείς αποκαλύπτουμε τα εξής:

    Σαφώς, για την ορθόδοξη Εκκλησία η παιδεραστία καταδικάζεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    Όμως στον παγανισμό, η παιδεραστία ευλογείται και προσφέρεται ως θεόσταλτη, και ως μέρος των ίδιων των παγανιστικών τελετών. Αυτή η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ επισημαίνεται από τους δύο «λάτρεις της αλήθειας» και αυτό λέει πολλά για τα πιστεύω τους. Προκαλέστε τους να υβρίσουν τον παγανισμό όπως του αξίζει, επειδή προβάλει παιδεραστικούς έρωτες όχι μόνο των φιλοσόφων, αλλά των ΙΔΙΩΝ των ΘΕΩΝ!! Του Δία, του Απόλλωνα, του Ποσειδώνα!

    Διαβάστε και απολαύστε θεϊκή παιδεραστία:

    Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους 3 Ιεράρχες;

    Διαβάστε άλλες πρακτικές λατρείας ΗΡΩΩΝ στον παγανισμό, η οποία μοιάζει με την τιμή των Αγίων, κι όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ την καταδίκασαν ή την χλεύασαν…εντελώς ΤΥΧΑΙΑ!

    Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους 3 Ιεράρχες;

    Διαβάστε άλλες πρακτικές λατρείας και πίστεως για ΘΕΟΥΣ στον παγανισμό, τις οποίες όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταδίκασαν ή χλεύασαν…ΚΑΙ ΠΑΛΙ εντελώς ΤΥΧΑΙΑ!

    Βαρβάρα, η μασκώτ του χριστιανικού Πυροβολικού

    Παραμύθι #18: «αξιολύπητα συμπεράσματα» για τις δήθεν παιδαγωγικές μεθόδους Πατέρων της Ορθοδοξίας:

    Παραμύθι #19: «αξιολύπητα συμπεράσματα» για τις αντιλήψεις της Ορθοδοξίας για το Θέατρο στην ύστερη αρχαιότητα:

    Παραμύθι #20: «αξιολύπητα συμπεράσματα» για τις αντιλήψεις διαχωρισμού αγοριών-κοριτσιών:

    Διαβάστε παρακάτω για τα τρία αυτά, ώστε να δείτε τον άθλιο τρόπο με τον οποίο αποκρύπτουν ότι όλες οι αντιλήψεις στην ύστερη αρχαιότητα περί παιδαγωγίας, θεάτρου, συμβίωσης αγοριών-κοριτσιών, προ-υπήρχαν στις παιδαγωγικές μεθόδους της παγανιστικής αρχαιότητας και θα έπρεπε εκείνες να μέμφονται και όχι τον Χριστιανισμό (και πάλι, τυχαία το αποκρύπτουν για να μην τα χαλάσουν με τους φίλους τους παγανιστές…).

    Θρησκευτικά: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

    Παραμύθι #21: Στο ίδιο, δείτε επίσης «αξιολύπητα συμπεράσματα» για ΔΗΘΕΝ πρόθεση της Εκκλησίας να καταργήσει τις φυσικές επιστήμες!

    Η «θωπεία» ΕΔΩ:

    Θρησκευτικά: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

    Παραμύθι #22: Διαβάστε «αξιολύπητα συμπεράσματα» και ανυπόστατους ισχυρισμούς για τα αιτήματά τους περί διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους! Δείτε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά φανατικοί ταλιμπάν χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ουσιαστικό επιχείρημα!

    Η «θωπεία» ΕΔΩ:

    Θρησκευτικά: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

    Παραμύθι #23: Διαβάστε άλλα «αξιολύπητα συμπεράσματα» ότι η Εκκλησία εμποδίζει την …ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ!

    Η «θωπεία» ΕΔΩ:

    Θρησκευτικά: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

    Παραμύθι #24: Κι άλλα «αξιολύπητα συμπεράσματα» για το ότι «ούτε η θεωρία της εξέλιξης θα έπρεπε να διδάσκεται»!

    Η «θωπεία» ΕΔΩ:

    Θρησκευτικά: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

    Παραμύθι #25: περισσότερα «αξιολύπητα συμπεράσματα» περί ΔΗΘΕΝ καταπίεσης των αλλοδόξων!

    Η «θωπεία» ΕΔΩ:

    Θρησκευτικά: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

    συνεχίζεται…

  20. Ο/Η Δηδρ λέει:

    «Τα παθήματα του Γουΐνι», ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Πλέον, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι οι δύο «λάτρεις της αλήθειας», παράγουν μόνο μισαλλοδοξία, και για να τα δικαιολογήσουν, τα επενδύουν με ΨΕΜΑΤΑ.

    Τους τα λέω εδώ:

    Τα Χρυσόβουλα του πατριάρχη στάζουν αίμα

    Κι εδώ:

    To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;

    Αυτό το blog, είναι προφανές ότι περιέχει συκοφαντίες χωρίς στοιχεία, ανακρίβειες, υπερβολές που σπάνε κόκκαλα, αντιγραφές από αναξιόπιστα κείμενα του διαδικτύου χωρίς έλεγχο, και πολλά, πολλά ΨΕΜΑΤΑ.

    Τώρα πλέον, και με αποδείξεις….

  21. Ο/Η grsail λέει:

    Ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους οικοδεσπότες του blog για το περιεχόμενό του αλλά και για την επίδειξη αστείρευτης ανεκτικότητας.

    Αναφέρομαι στα σχόλια του/ης κυρίου/ας Δηδρ που δείχνουν άνθρωπο μονάχο και γεμάτο μίσος!

    Δεν πειράζει ας λέει και αυτός/η κάτι … μπορεί να λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά …

  22. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Με αυτά τα τελευταία μηνύματα, πράγματι θα βοηθήσουμε να αποκαλυφθεί τι σημαίνει σκεπτόμενος επισκέπτης και τι απλά οπαδός μιας ιδεολογίας.

    Κάποιος ο οποίος κατηγορεί για ύβρεις όλους τους άλλους, και όχι εκείνους που ζωγράφισαν έναν γλοιώδη βάτραχο και για να συμβολίσουν με αυτόν τον Ιησού, τον έβαλαν επάνω σε Σταυρό, δείχοντας έτσι τι σημαίνει ακραίος σκοταδισμός και αντίληψη της διαφορετικής άποψης, μάλλον έχει μικρές πιθανότητες να εισακουστεί. Πέρα από το γεγονός ότι σε ΚΑΘΕ δημοσίευση του παρόντος blog, υπάρχει μόνιμο, συνοδευτικό υβρεολόγιο…Οπότε, μάλλον είνα ακατανόητα κάποια πράγματα.

    Όταν παρατίθενται 25 περίπτώσεις είτε ψευδών, είτε συκοφαντικών καταχωρήσεων, και κάποιος σχολιάζει πριν διαβάσει ούτε μία, τότε μάλλον πρόκειται για οπαδό.

    ΥΓ
    Το ζήτημα όμως είναι άλλο.
    Αν είναι να δημοσιεύσετε απαντήσεις, να τι δημοσιεύσετε όπως τις έστειλα στο τελευταίο μήνυμα. ΣΒΗΣΤΕ τις παλιές, και βάλτε τις νέες ΜΕ ΣΕΙΡΑ ώστε να βγαίνει άκρη, γιατί τώρα είναι αχταρμάς, με λάθος σειρά, διπλές δημοσιεύσεις.
    Βάλτε τα με σειρά, όπως τα έστειλα στο τέλος, ή μην τα βάζετε καθόλου.

  23. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Η φράση
    «ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό δεν έχει μείνει αναπάντητο προς εσάς»

    Δείχνει μόνο ότι τη διαστρέβλωση της ιστορίας την θεωρείτε ΤΙΠΟΤΕ ουσιαστικό… Τίποτε άλλο.

    Τα μηνύματα στα οποία δεν έχω εμφανιστεί όλων των παρόμοιων σάϊτ, είναι πάρα πολλά.

    Αυτό όμως που σας συμφέρει να ξεχνάτε είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ, ΠΟΤΕ, δικαιούται να μιλάει, όταν έχει επιβαρυνθεί με όλες τις παραπάνω καταγγελίες αναξιοπιστίας. Όχι, 25, όχι 20, όχι 10, αλλά ακόμη και 4-5 επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις ψευδών καταχωρήσεων, αρκούν για τον καθένα να «χάσει τους πελάτες του». Για όσους δεν χάσετε, είμαι βέβαιος ότι και στις επόμενες εκλογές θα σας ψηφίσουν κιόλας… Ο σκοπός μου λοιπόν ήταν να δείξω την αναξιοπιστία του παρόντος blog και όχι να γίνω σχολιαστής του ειδησεογραφικού δελτίου του! Υπάρχουν σοβαρά σάϊτ για να διαβάσω ειδήσεις. Για όλα τα παραπάνω ψεύδη όμως, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήσατε συγγνώμη. Για να δω: για τα «κομμένα» αποσπάσματα από τον Πατροκοσμά θα ζητήσει κανείς από τους δυο σας συγγνώμη;

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    δηλώνω κι εγώ μαζί με σας ευτυχής για την αλληλογροφία του μπλογκ.
    Θα προσπαθήσω να απαντήσω στον ορθόδοξο Δηδρ, όσο πιο σύντομα μπορώ, στο κουτοπόνηρο μπαράζ απαντήσεων, με το ιερό μένος του αδικημένου, που ενώ μας έχει αποστομώσει, μαζί με τον Αδαμάντιο Κοραή και τον Καμπούρογλου και τον Ιό, εμείς επιμένουμε. Για όλα αυτά που μας καταμαρτυρεί έχει πάρει με το παραπάνω απαντήσεις, που όποιος έχει την υπομονή μπορεί να πάει στα αντίστοιχα ποστ και να τις δει. Σε τέτοιο σεντόνι να ξανααπαντήσω, σε τέτοια έκταση, επίτηδες τεράστια για να θολώνονται τα νερά και να δημιουργούνται εντυπώσεις, δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη να απαντήσω. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ.

    Εδώ θα απαντήσω μόνο για τον Κοσμά που είναι το θέμα μας και για το διαχρονικό θέμα των χριστιανικών ύβρεων με το οποίο μας περιλούζουν οι νέοι απόστολοι του Χριστού, πιστοί στο «αγαπάτε τυς εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισουσιν υμας…» κλπ κλπ

    1.Ο Κοσμάς λοιπόν, αφού φανάτισε τον όχλο λέγοντας για τους Εβραίους:

    «ξοδεύουν πενήντα, εκατόν πουγγιά να εύρουν κανένα χτριστιανόπουλο να το σφάξουν, να πάρουν το αίμά του, και με εκείνο να κοινωνούν. …. Ο Εβραίος, όσον και αν είνε φίλος σου, πήγαινε, καλημέρισέ τον, και βάλε το αυτί σου να ακούσης τι σου λέγει. Εσύ τον εύχεσαι και τον χαιρετάς και εκείνος σε καταράται και σου λέγει, κακή ημέρα σου, …Κοίταξε εις το πρόσωπον ένα Εβραίον όταν γελά• τα δόντια του ασπρίζουν, το πρόσωπόν του είνε ωσάν πανί αφωρισμένο, διότι έχει την κατάραν από τον Θεόν, και δεν γελά η καρδία του. Έχει τον διάβολον μέσα του οπού δεν τον αφήνει. …. Σφάζει ο Εβραίος ένα πρόβατον, και το μισό το εμπροσθινόν το κρατεί δια λόγου του, και το πισινόν το μουντζώνει και το πωλεί εις τούς χριστιανούς δια να τούς μαγαρίση. Και αν σου δώση ο Εβραίος κρασί η ρακί, είνε αδύνατον να μη το μαγαρίση πρώτον• και αν δεν προφθάση να κατουρήση μέσα, θα πτύση. Όταν αποθάνη κανένας Εβραίος, τον βάζουν μέσα εις ένα σκαφίδι μεγάλο και τον πλένουν με ρακί, και του βγάνουν όλην του την βρώμα, και εκείνο το ρακί το φτιάνουν με μυριστικά, και τότε το πωλούν εις τούς χριστιανούς ευθηνότερον, δια να τούς μαγαρίσουν. Πωλούν ψάρια εις την πόλιν οι Εβραίοι; Ανοίγουν το στόμα του οψαρίου και κατουρούν μέσα, …..»

    Τι μίσος, τι ψεύδος, τι συκοφαντία, τι αηδιαστικές εκφράσεις, και λέτε αυτόν τον ελεεινό άνθρωπο Απόστολο του Χριστού, βλαστημώντας κατάμουτρα αυτόν που καμώνεστε πως τον πιστεύετε για Θεό και του φορτώνετε τέτοιους Άγιους και του χρεώνετε τέτοιους Απόστολους, και σε μας τέτοιος δάσκαλους του Γένους, πλαϊ στους γίγαντες Κοραή και Ρήγα.

    έρχετε λοιπόν ο άθλιος συκοφάντης ενός ταλαίπωρου και καθημαγμένου λαού, ο συνειδητά ψεύτης μισαλόδοξος καλόγερος και αφού έχει φανατίσει τους απλοϊκούς χωρικούς με τέτοια φοβερά ψέμματα και αφού έχει σταλάξει το δηλητήριο του μίσους στις καρδιές της πλέμπας, και λεει με τη γυναικουλίστικη ψυχή που έχουν οι ανέραστοι καλόγεροι, καλοί μου χριστιανοί εγώ σας λέω να τους αγαπάτε τους Εβραίους.
    Κρατάει πισινή η καλόγρια, ξέροντας πως ο χυδαίος όχλος που τον ακούει θα ορμήξει στους Εβραίους να τους πνίξει, αφού θεωρεί πως τα παιδιά του κινδυνεύουν να απαχθούν να δολοφονηθούν και να τους πιούν το αίμα οι Εβραίοι. Όχι αγράμματοπι χωριάτες, αλλά καθηγητές του πανεπιστήμιου να ήτανε και κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που θεωρεί πως πίνουν το αίμα παιδιών, θα ορμούσε να τους ξεσκίσει.

    Πιστεύεις ρε Δηδρ, πως με τέτοια παπαδίστικα επιχειρήματα, από αυτά που χρησιμοποιούν οι γυναικούλες στους καυγάδες τους, θα αποενοχοποιήσεις τη σουπιά τον Κοσμά τη ρασοφόρα αλεπού, για το αίμα που χύθηκε εξ αιτίας του, για τις οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν στα πογκρόμ που οργάνωνε η Εκκλησία σας;

    2.Για το θέμα των βρισιών. Δεν σε βρίσαμε ποτέ, το αγία πόρνη δεν αναφερόταν σε σένα αλλά στη Θεοδώρα, που ήταν και πόρνη και αγία. Τι φταίω εγώ γι’αυτό;
    Μάθε πως άλλο πράγμα να βρίζεις κάποιον ιδιώτη και άλλο κάποιο ιστορικό πρόσωπο. Στοιχειώδη πράγματα, που έπρεπε να ξέρεις.

  25. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ
    Επειδή αναφορικά με το (ο Θεός να το κάνει
    άγιο) φως, πάλι έκανες το λάθος να φωτογραφίσεις
    εμένα, να σού υπενθυμίσω, φιλαράκο, τις οφειλές
    που έχεις αφήσει στα κατατόπια που ξέρεις. Έχεις
    φάει το ξέσκισμα τής αρκούδας, κι ακόμα μιλάς,
    ρε συ κορμί; Μα πραγματικά είσαι απίθανος!

  26. Ο/Η Κώστας λέει:

    Το ξέσκισμα τής αρκούδας!

  27. Ο/Η Δηδρ λέει:

    τύπου «Λασκαράτο»

    Όπως βλέπεις, ξαναπέφτεις μέσα στην ίδια παγίδα την οποία έστησες, αντιγράφοντας τα γνωστά βολικά για σένα κομμάτια.

    Το μόνο που σου έμεινε, είναι να κάνεις το μέντιουμ για να ανακαλύψεις έτσι δικαιολογίες όχι από στοιχεία, αλλά από μαντεψιές τύπου χαρβδαβέλα για το …υποσυνείδητο του πατροκοσμά, αλλά και όλων όσοι τον άκουγαν, μαντεψιές χειρότερες από εκείνες που κατηγορείς τον Πατροκοσμά…

    Εσύ όμως αρχικά «στηρίχτηκες» σε όσα σε βόλεψαν ότι ΕΙΠΕ. Επαναλαμβάνω: σε όσα ΕΙΠΕ και όχι σε όσα δεν είπε! Ήθελες να παραστήσεις τον άνθρωπο που μελετάει τα «στοιχεία». Αλλά δεν τα έγραψες όλα. Συγκεκριμένα, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, αυτά που σε διαψεύδουν!!!

    Και είπες το πλέον ανήκουστο:

    «Το κήρυγμα γέννησε τις μεταγενέστερες σφαγές»

    Μετά όμως το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κήρυγμα του Πατροκοσμά που παρέθεσα όλοι βλέπουν ότι έλεγες ΨΕΜΑΤΑ, και το συμπέρασμα αυτό ήταν ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ και διαστροφή της πραγματικότητας:

    “Ταύτα διατί σας τά είπα χριστιανοί μου; “ΟΧΙ ΔΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΕΤΕ ΤΟΎΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΕΤΕ»

    «Σας τά είπα νά μετανοήσωμεν έμεϊς τώρα όπου έχομεν καιρόν»

    Και ενώ το ξεκαθαρίζει, το κάνει ακόμη πιο απόλυτο αυτό:

    “Εσύ πάλιν όπου ήδίκησες τούς αδελφούς σου…Χριστιανούς ή Τούρκους Ή ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ή Φράγκους»

    «…όλος άκοσμος νά σε συγχώρεση, ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ…ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΠΙΣΩ»

    Έπαιξες και έχασες…
    Και φυσικά, δεν είσαι ο μόνος…

    ΥΓ

    Οι διάλογοι, έγιναν και τελείωσαν και γι αυτό παραθέτω, ώστε να πάει κάποιος και με υπομονή να διαβάσει όσα απέκρυψες, όσα δεν ήξερες, όσα διαστρέβλωσες, όσα αντέγραψες χωρίς να υπολογίσεις ότι ήταν χονδοειδή ψέματα.

    Είναι αναμενόμενο ότι εκ των υστέρων θα δικαιολογηθείς στους «πελάτες». Τώρα όμως, δεν έχει κανέναν νόημα.

    ΥΓ2
    Τα γραπτά (όσα αφήνουν κάποιοι) μένουν.
    Τη σοβαρότητα κάποιου τη βλέπεις και από τις κουμπότρυπες που έχουν οι επιπόλαιες σκέψεις του αλλά και από τα θέματα τα οποία γράφει, βγάζοντας από το μυαλό του απαντήσεις: πόσο γελοιότερο θέμα υπάρχει να ασχοληθεί κάποιος, αναζητώντας τα λυμένα εδώ και χρόνια θέματα των εξωχριστιανικών μαρτυριών για τον Ιησού, όταν σε αυτό το θέμα έχει γίνει ήδη τελετή λήξης εδώ και πάνω από μισό αιώνα…

    Αντιγραφές επιχειρημάτων που γράφονταν στα τέλη του 1900, άγνοια της βιβλιογραφίας που τα αναιρεί, άγνοια των σημαντικών έργων που προχώρησαν τα ζητήματα αυτά, άγνοια ότι οι μαρξιστές ιστορικοί ήταν οι τελευταίοι που τα αναμάσησαν, αφήνωντας μια γερή δόση γέλιου στον κόσμο.

    Όπως ο Κορδάτος, ο οποίος στα 1975 έγραψε ένα ήδη παρωχημένο έργο, στο οποίο δεν ήξερε ΟΥΤΕ τα έργα σταθμούς της δυτικής βιβλιογραφίας, ούτε όμως είχε την τιμιότητα να αναφέρει από που αντέγραφε επιχειρήματα.

    Είναι ενδεικτικό ότι, το 1975, το έργο του που ασχολείται με αναμασήματα περί ιστορικότητας του Ιησού κ.λπ. είναι ήδη αδιάφορο ως ανενημέρωτο και παρωχημένο. Ο Αγουρίδης, που του κάνει την τιμή να ασχοληθεί με το έργο του, γράφει:

    «Υπό την επίδραση εγελιανών απόψεων της καλούμενης Ολλανδικής Βιβλικής Σχολής των αρχών του 19ου αιώνα ο Κορδάτος χάνει από εμπρός του όχι μόνο το πρόσωπο του Ιησού ως συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά κι αυτό ακόμη το πρόσωπο του Παύλου»

    Και φυσικά, αυτό συμβαίνει επειδή:

    «Η βιβλιογραφία του έργου «Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός» είναι πενιχρωτάτη και καθόλου αντιπροσωπευτική…το μέγιστο μέρος της πενιχρότατης, όπως είπα, βιβλιογραφίας κατάγεται από την προ του 1920 εποχή».

    Και φυσικά το ίδιο κάνουν και οι σημερινοί ταλαίπωροι, που γράφουν άρθρα για ζητήματα τελειωμένα, όπως ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ο Ιησούς! Ένα ζήτημα που δείχνει σαφή άγνοια ότι έχει κλείσει πλέον οριστικά και ότι δεν υπάρχει Χριστιανισμός χωρίς Ιστορικό Ιησού, πέρα από το αν πιστεύει κάποιος στη θεότητά του. Όσοι, μέχρι στις αρχές του αιώνα επικαλέστηκαν ανυπαρξία του, εκτός άλλων, ζήτησαν ενάμιση αιώνα περιθώριο για την συγγραφή των Ευαγγελίων ώστε να είναι αποτέλεσμα κάποιου «κοινωνικού κινήματος» εγελιανού τύπου. Τότε, τουλάχιστον, είχαν κάποια ελπίδα για κάτι τέτοιο. Σήμερα όμως, τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει, οριστικά πλέον.

    Και γι αυτό συνεχίζει ο Αγουρίδης:

    «Όσο κι αν επηρεάζουν τον ερευνητή οι φιλοσοφικές του προϋποθέσεις, υπάρχουν πάντοτε ορισμένα κριτήρια. Κι όταν λείπουν τα κριτήρια, λέμε απλούστατα πως δεν ξέρουμε, κι ο καθένας κρατάει για τον εαυτό του ό,τι υποκειμενικά πιστεύει.»

    Βέβαια, ψιλά γράμματα για κάποιους που λένε: «μεγάλε, έχω γράψει εγώ ένα βιβλίο, που θα πάθουν όλοι πλάκα! χο,χο,χο, να δεις γράφω μέσα για τον Τάκιτο και τον Πλίνιο. χο, χο, χο»

    Άντε πες τους ότι η τελευταία φορά που ειπώθηκαν αυτά είναι 60 χρόνια πριν…

    Αλλά…τσάμπα κόπος έστω να ασχοληθεί κάποιος…

    Όμως, το χειρότερο για τον Κορδάτο, το σημειώνει ο Αγουρίδης, μετά:

    «Και μία λεπτομέρεια σχετικά με τη βιβλιογραφία: γιατί, ενώ ο σ. οφείλει τόσα πολλά στον Kautschky και το έργο του «Η Γένεση του Χριστιανισμού», εντυπωσιακά ούτε παραπέμπει σ’ αυτόν ούτε καλά-καλά τον μνημονεύει; Πάρα πολύ παραξενεύει αυτή η έλλειψη μνείας του Kautschky, ακόμη και στην Εισαγωγή του έργου, εκεί δηλ. που θα περίμενε κανείς να εκφρασθεί οπωσδήποτε η οφειλή του σ. στον Kautschky!»

    Ο φυσιολογικός δρόμος είναι ένας, όπως υποδεικνύει ο αείμνηστος Αγουρίδης:

    «Όλη δε αυτή η έρευνα μ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει το αντικείμενο της έρευνας, έχει κατασταλάξει σ’ ορισμένα γενικώτερα αποδεκτά πορίσματα. Κι είτε είναι κανείς μαρξιστής είτε είναι αστός διανοούμενος, δεν είναι σήμερα δυνατό άσχετα κι ανεξάρτητα απ’ αυτά τα γενικά πορίσματα της κριτικής να καταπιαστεί σοβαρά μ’ αυτά τα θέματα. Ο Κορδάτος όμως ξεκινάει από δικές του…Μ’ άλλα λόγια κόβει και ράβει τα κείμενα στα μέτρα του…Έτσι περιπλέκεται σε μύριες αντιφάσεις και ασυνέπειες.»

    Και έτσι, κάθεται τις νύχτες και γράφει παρωχημένες αρλούμπες συμπληρώνω εγώ. Αλλά θα μου πεις, γι αυτό είναι τα blog, για να γράφει ο καθένας την σαχλαμάρα του…

    Τέλος πάντων, τι άλλο να πει κανείς. Τουλάχιστον γελάμε που και που. Άλλωστε, ποιος έχασε τη σοβαρότητα να την βρουν κάποιοι…

  28. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Τα δύο επιπλέον μηνύματα που βάλατε, αυτό:

    Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Β)

    ΚΑΙ αυτό:

    Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Β)

    θέλουν ΔΙΑΓΡΑΦΗ γιατί τα ίδια έχουν μπει πιο κάτω στη σωστή σειρά. Τα μηνύματα στα δύο παραπάνω λινκ δεν χρειάζονται πλέον.

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δηδρ, θα σου κάνω μια απλή ερώτηση; Τι σας δίνουνε στις οργανώσεις και στις ολονυχτίες και πίνετε;

    Απαντάω όσο πιό απλά μπορώ.
    Ο Άγιός σας ο Κοσμάς συκοφαντεί τους Εβραίους:
    1)Πως δολοφονούν χριστιανόπουλα και πίνουν το αίμα τους
    2)Πως όαν οι χριστιανοί τους λένε καλημέρα οι Εβραίοι από μέσα τους του καταριούνται
    3)Πως όταν ο Εβραίος σφάξει κάποιο πρόβατο, πουλάει στον χριστιανό το πίσω μέρος αφού πρώτα το μουτζώσει γοια να το μαγαρίσει
    4)Πως κατουράει (τι λεπτό λεξιλόγιο ο διαφωτιστής!) και φτύνει μέσα στο κρασί και το ρακί που σερβίρει
    5)Πως πλένουν τους νεκρούς Εβραίους με ρακί και ύστερα μαγαρισμένο το φτύνουν και το πουλάνε το ποτό στους χριστιανούς.
    6)Πως κατουράνε μές στο στόμα του ψαριού και το πουλάνε μετά στους χριστιανούς
    Σε όλα αυτά κάνεις μόκο και δεν απαντάς τίποτα. Και τι να πεις δηλαδή, μιλάνε από μόνα τους.

    Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που θα διαβάσει αυτά, αντιλαμβάνεται πως ο προφήτης Κοσμάς, ήταν ένας φανατικός μισαλλόδοξος συκοφάντης, που ήθελε για θρησκευτικούς και οικονομικούς λόγους να δαιμονοποιήσει τους Εβραίους και να τους παραδώσει βορά στον όχλο. Έναν λαό κυνηγημένο άγρια από την καθολική Ιερά Εξέταση της Ισπανίας που κατέφυγε στην ανεξίθρησκη αυτοκρατορία του Σουλτάνου, ο καλόγερος τον χτυπάει ύπουλα και πρόστυχα εκμεταλευόμενος την αμάθεια της πλέμπας. Αν αυτός ο αγύρτης και αγράμματος ψευτομάντης είναι διαφωτιστής και Άγιος, τότε το μέντιουμ Φωφώ είναι Παναγία και καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών.

    Νομίζεις πως έπιασες τον πάπα από εκεί που ξέρεις και με συέλαβες ψεύτη, γιατί δεν έγραψα την χριστιανοπουτανίστικη φράση του Κοσμά που όπως κάνουν οι πιό χυδαίοι άνθρωποι, αφού ρίξουν το δηλητήριο του μίσους, της διαβολής και τη διχόνιας και σπείρουν θύελλες, για να φυλάξου τα νώτα τους προσθέτουν για τους αποδιοπομπαίους τράγους, για τα θύματα που στοχοποίησαν: Αυτά δεν σας τα λέω για να τους μισήσετε-Σώπα καλή μου- :

    @“Ταύτα διατί σας τά είπα χριστιανοί μου; “ΟΧΙ ΔΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΕΤΕ ΤΟΎΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΕΤΕ”@

    Αυτή η τακτική του Κοσμά, ο μύθος πως οι Εβραίοι πίνανε αίμα παιδιών, φύτρωσε και φούντωσε και έγινε αιτία για πολλά πογκρόμς

    Άκου τώρα και κάτι κακόπιστε Δηδρ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ και με κατηγορείς πως έκρυψα το φτηνιάρικο κόλπο του Κοσμά, που είχα άλλωστε κάθε λόγο όχι να το κρύψω αλλά να το αναδείξω ως δείγμα στρουθοκαμηλικής υποκρισίας
    Πήγαινε στο παλιότερο ποστ μου Οι Εβραίοι και ο Αντισημητισμός….»

    Οι Εβραίοι κι ο Αντισημιτισμός στην Ορθόδοξη Ανατολή

    (παρεμπιπτόντως σου λέω πως έχει περάσει τις 10.000 αναγνώσεις και διαβάζεται ακόμη) στό το οποίο μαζί με τα πογκρόμ που οργανώθηκαν από Ρωμιούς Ορθόδοξους σε ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και αλλού γιατί ΤΑΧΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΝΑΝΕ ΑΙΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ θα δείς
    (στην 8η παράγραφο για να μην ψάχνεις)
    πως όχι μόνο δεν έχω κρύψει τις χριστιανικές πουστιές του Κοσμά που δείχνουν τι γυναικούλα ήταν, αλλά έχω επισημάνει πως κρατούσε πισινή με υποκριτικά υστερόγραφα:
    ΛΕΩ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ:

    Αφού λοιπόν φούντωνε με κραυγές το μίσος του όχλου, ψιθύριζε κατά το παπαδίστικο και την υποκριτική παραίνεση για να διαφυλάξει τα νώτα του: «Όθεν αδελφοί μου, όσοι αδικήσετε χριστιανούς ή Εβραίους ή Τούρκους, να δώσετε το άδικον πίσω διότι είναι κατηραμένον και δεν βλέπετε καμμίαν προκοπήν».

    Αυτοί φαρισαϊσμοί μου θυμίζουνε Δηδρ τις διάφορες μητροπολιτίνες και αρχιεπισκοπίνες Μπέμπες Μπλανς, Ντωντώ, Σούλες, Νταίζη, Κούλες, Σουλτάνες του Αιγαίου, κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ που αφού περνάνε ένα μπερντάχι τους ομοφυλόφιλους (κουσούρι, αίσχος, ντροπή, ανωμαλία κλπ) και τους στοχοποιούνε στον εύκολο ρατσισμό του όχλου που ψάχνει για ενόχους και εξιλαστήρια θύματα όχι στις τάξεις των τυράννων του αλλά στις τάξεις των φουκαράδων που είναι εύκολος στόχος
    ύστερα λένε:
    Εμείς τους αγαπάμε, θέλουμε το καλό τους.
    Αυτά έκανε κι ο Κοσμάς

    Αει σιχτίρι ρε υποκρίταροι Φαρισαίοι,
    Ουαί υμίν τάφοι κεκονιαμμένοι

  30. Ο/Η laskaratos λέει:

    Και κάτι ακόμη Δηδρ
    που κρίνεις εξ ιδίων

    1.στο ποστ αυτό είχα παραπέμψει και στο Α μέρος του Κοσμά

    2. Ο κ.Ροϊδης, που επιμελείται τα ποστ μου, μαυρίζοντας όποιο απόσπασμα κρίνει σημαντικό:
    ΕΙΧΕ ΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑΧΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΡΥΨΩ

    Σε ευχαριστώ που μου έδωσες άλλη μια ευκαιρία να ξεμπροστιάσω τον υποκριτή Κοσμά που δαιμονοποιούσε αθώους και ύστερα έλεγε Αγαπάτε τον υποψήφιο φονιά του παιδιού σας.

    Ξέρεις οι θρησκευάμενες μαντηλοφορούσες γυναικούλες στα χωριά, στοχοποιούνε συχνά μια όμορφη και πεταχτούλα κοπελίτσα:

    Την παλιοπαστρικιά, την πομπεμένη, την ξετσίπωτη
    κι ύστερα λένε
    Θε μου σχώρα με, τα λέω αυτά για να μαζευτεί το παλιοκόριτσο, όχι ε κακό σκοπό.
    Της τσαχπίνας βέβαια της έχει βγει το όνομα και πρέπει να πάρει των ομματιών της, γιατί στο χωριό δεν έχει άλλο ζωή.

  31. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Το ότι η κατάστασή σου δεν αφήνει και πολλά
    περιθώρια αισιοδοξίας, το γνωρίζουμε, εντάξει.
    Όπως γνωστή είναι και η ακατανότητη αυτή
    εμμονή σου να έρχεσαι συνεχώς στο δάσος
    για παιχνιδάκια με την αρκούδα… Παρ’ όλα
    αυτά, επειδή στο ΥΓ2 τού προτελευταίου σου
    σχολίου πάαλι έκανες το λάθος να με
    φωτογραφήσεις με το θέμα τής ιστορικότητας,
    θα σε ρωτήσω το εξής απλό (λέμε τώρα…):
    Όταν καταναλώνεις διάφορα, δεν κοιτάς
    καθόλου την ημερομηνία λήξης, ρε παιδί
    μου; Εν προκειμένω πότε θα αποδεχτείς
    επιτέλους ότι όταν επιχειρείς να ασκήσεις
    κριτική σε κάτι που έγραψα, θα πρέπει
    προηγουμένως να συγκαλείς έκτακτο
    συμβούλιο εκεί στην ομάδα σου ώστε να
    αποσαφηνίζεται ΤΙ ακριβώς είναι αυτό που
    πρέπει να αναιρεθεί; Όποιος παραλείπει
    το βήμα αυτό, θα το πω λαϊκά, βγαίνει
    ξεβράκωτος στ’ αγγούρια! Στην προκειμένη
    περίπτωση λοιπόν, αντί να γενικολογείς
    και να ειρωνεύεσαι εμένα και τους
    αναγνώστες μου (εν προκειμένω τον
    Άθεο και το υπό έκδοση βιβλίο του),
    έλεγξε πρώτα ΠΟΛΥ προσεχτικά κάθε,
    αλλά ΚΑΘΕ λέξη που έγραψα, προσπάθησε
    να βεβαιωθείς για τη σημασία της (λέμε
    τώρα…) κι αν έχεις κάποια συγκεκριμένη
    αντίρρηση, ιδού η Ρόδος, ιδού και το…
    πήδημα! Θα χαιρόμουν μάλιστα αν
    παρουσιαζόσουν και ως Δηδρ – έτσι γι’
    αλλαγή…

    Με ρομαντικά μουγκρητά

    Η… αρκούδα σου

  32. Ο/Η Δηδρ λέει:

    χο, χο

    «ΕΙΧΕ ΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑΧΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΡΥΨΩ»

    Πρώτον

    Εκεί ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΑ ΔΥΟ αποσπάσματα, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ!

    Βέβαια, τι άλλο να περίμενα…

    ΕΠΙΣΗΣ: Με στέλνεις σε μήνυμα από τις …3 Ιουλίου 2007. Λίγο αιδώς δεν υπάρχει; Που είναι βρε αθεόφοβε ΕΚΕΙΝΟ το απόσπασμα στην ΤΩΡΙΝΗ του συνάφεια; ΠΟΥΘΕΝΑ! Μόνο στις 3 Ιουλίου του 2007…και το ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!

    Έτσι μπράβο.

    Και σε παραδίδω στην κρίση όσων έχουν κρίση:

    Μας λέει ο τύπου λασκαράτος ότι είναι φυσικό, όταν π.χ. μια εφημερίδα δημοσιεύσει ένα άρθρο, να γράψει λ.χ. ότι «ο τάδε κατηγορήθηκε για φόνο» και θα πει μετά ότι «ξέρετε, το ότι τελικά αθωώθηκε, το είχαμε γράψει πριν 1,5 ΧΡΟΝΟ«!!!!!

    Τουλάχιστον τραγικά πράγματα…

    Και φυσικά, ακολουθεί το επόμενο ερώτημα:

    Δεύτερον

    πού ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΦΡΑΣΗ:

    “Ταύτα διατί σας τά είπα χριστιανοί μου; “ΟΧΙ ΔΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΕΤΕ ΤΟΎΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΕΤΕ”;

    ΟΕΟ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

    ΟΥΤΕ στις 3 Ιουλίου δεν το βρίσκω… (όχι ότι θα έπαιζε κάποιο ρόλο δηλ.)

    Πως είπατε; Μήπως το είχες γράψει 4-5 χρόνια πριν;…

    Τρίτον

    Το ότι για να υποτιμήσεις όσα σε αναιρούν και σε ξεβολεύουν, προσθέτεις από το μυαλό σου την άθλια βολική φρασούλα:

    «ψιθύριζε κατά το παπαδίστικο και την υποκριτική παραίνεση»

    νομίζεις σε γλυτώνει από τη χλεύη; ΨΙΘΥΡΙΖΕ τα στοιχεία που σε ξεβολεύουν; Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν υπάρχει πια;

    Όλα όσα σε βολεύουν τα …φώναζε ενώ εκείνα που δεν σε βολεύουν τα …ΨΙΘΥΡΙΖΕ; Μήπως όταν τα έλεγε, έχεις μαρτυρίες ότι έκανε και νοήματα του στιλ «εντάξει μάγκες, αυτά δεν τα εννοώ»; Μήπως τους έκλεινε το μάτι όπως στη διαφήμιση «Βάλε ΦΙΝΑ;»

    Νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε τίποτα οπαδούς ή ψηφοφόρους σου;
    Μόνο καραφλός δεν θα χειροτερέψει με όσα τολμάς και γράφεις!

    Η δράση σας, περιέχει το πλήρες νόημα του ασπρισμένου ΤΑΦΟΥ. Του απύθμενου έρεβους της μισαλλοδοξίας των ανθρώπων που έσπειραν το μίσος και το έγκλημα. Η εφαρμοσμένη αθεΐα και ο εφαρμοσμένος παγανισμός, από ανθρώπους σαν κι εσάς, έστειλε στον τάφο εκατομμύρια θύματα, πολλαπλάσιους αθώους από όσους ολόκληρη η αρχαία ιστορία!

    Και ξεπερνάς ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, με τι; ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ερμηνείες; Τα ντοκουμέντα υπάρχουν και τα περί σφαγών με προτροπές του Πατροκοσμά πάνε στον Καιάδα μαζί με όλα τα υπόλοιπα ψέματά σας που έχω ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ.

    «Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος» θα διαβάσει ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, και ΦΥΣΙΚΑ θα διαβάσει ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εντέλει διωγμούς ή φόνους ή αδικία ενάντια στους Εβραίους ο Πατροκοσμάς.

    Ας δικαιολογείσαι 100 χρόνια ακόμη. Αυτά που έκρυψες, και οι δικαιολογίες σου τώρα που τα αποκάλυψα και σε ξεσκέπασα ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ηχούν πολύ μελωδικά…

  33. Ο/Η Mήτσος Κουτσαβάκης λέει:

    Mε το μπαρδόν Δηδρ αγορίνα μου.
    Πες πως λέω για τη νε πάρτυ σου στο χωριό μας τα κάτωθι right through όπως τα ξεπατίκοσα από το Λασκαράτο, καλή του ώρα
    Ο Δηδρ
    δολοφονάει χριστιανόπουλα και πίνει το αίμα τους, κατουράει ψάρια, κρέατα και τα πουλάει, μαγαρίζει με πτόματα τη ρακή και τηνε δίνει στον ντουνιά να τηνε πιει.
    Ύστερις παίρνω το μυξοπαρθενικό μου και τηνε αμολάω. Αφτούνα καλέ δεν τα λέω προς μίσος, ούτε να τονε σκοτώσετε ούτε να του κάψετενε το μαγαζί. Μόνε να τονε κλαίτε που θε να σας φάει το παιδί.
    No problem δικέ μου τότενες; Σχωρέθηκα με το στερνό πόσβησε τα πρώτα;
    Πρόσεχε αγορίνα μου τι λες γιατί σε γλέπουνε τα κατηχητώπουλα και σε θαμάζουνε, μη τα στενοχωράς με τσι παρόλες σου.

  34. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Προς τον …αρκουδιάρη και τον φίλο του τον μέγιστο επιστήμονα «άθεο»…

    Το blog σου ξεπερνά τα βασικά κάτω όρια, τα οποία έχω θέσει για να ασχοληθώ με κάποιον. Κι επειδή δεν το διαβάζει κανένας απ’ ότι βλέπω, δεν έχω ρόλο εκεί. Νομίζω η φάπα του Αγουρίδη ήταν αρκετή για αρχή, όπότε μπορείς να φανταστείς την συνέχεια.

    Κι επειδή απ’ ότi βλέπω στο blog σου είχες χάσει αυγά και πασχάλια, αν έχεις τίποτε αυγά, ρούφα ένα για να πάρεις δυνάμεις, γιατί οι δεκαετίες του 1910 και 1920 προσφέρουν αρκετά επιχειρήματα για «ενήμερους» και «μελετημένους» «ερευνητές» σαν εσένα ή τον φίλο σου τον συγγραφέα, που αντί να βγάλει φωτοτυπίες κανα παλιό βιβλίο να το’ χει, πήγε (τάχα) και έγραψε δικά του κείμενα, που όλως τυχαίως βρίσκονται στο καλάθι των αρχήστων εδώ και έναν αιώνα (αν και οι μαρξιστές τα ανέσυραν από την φορμόλη πριν 5-6 δεκαετίες, με τον Κορδάτο ως τελευταίο και καταϊδρωμένο)…

  35. Ο/Η nomikos λέει:

    Ο δηδρ λέει:»Το blog σου ξεπερνά τα βασικά κάτω όρια, τα οποία έχω θέσει για να ασχοληθώ με κάποιον.

    Τον καιρό που ζάλιζες τον έρωτα στον Κώστα, όπως όλοι είδαμε, ήταν ανώτερα τα ποιοτικά standard του blog του και τώρα έπεσαν πολυπλόκαμε και δεν καταδέχεσαι;Kαι μετά τον προτρέπεις, να ρουφήξει ένα αυγό.Και τέλος παρεξηγείσαι εσύ και ο τσιλιαδόρος Νικολάκης, όταν ο Λασκαράτος ή κάποιος άλλος στο ιστολόγιο του Ροίδη, σας πει ότι άνηκετε όλοι στην κατηγορία, «Φύσα, ρούφα, τραβατόνε, πατατόνε κι αλλαξτόνε». Α, να μην ξεχάσω.Ρίξε και ένα κλάμμα, από αυτά τα υποκριτικά που ξέρεις, για τον ανθρωποφάγο Λασκαράτο που μπορεί να αναλάβει τις τύχες της ανθρωπότητας.Και πολυπλόκαμος και Μάρθα Βούρτση της ορθοδοξίας.

  36. Ο/Η Μούτρο λέει:

    @Mήτσος Κουτσαβάκης
    «Mε το μπαρδόν Δηδρ αγορίνα μου»

    Οποία χυδαία προσφώνησις… Άκου «αγορίνα μου» σ’ έναν πανοσιολογιότατο…
    Βρε, δεν παίρνεις παράδειγμα τις προσφωνήσεις της εκκλησίας μας;

    «Παναγιότατος» ο πατριάρχης. Το άγιος ή έστω το πανάγιος δεν αρκεί…

    «Μακαριότατος» ο αρχιεπίσκοπος. Το «μακάριος» δεν αρκεί. Αλλά πώς να μην είναι «μακαριώτατος» με την περιουσία που εξουσιάζει;

    «Σεβασμιότατος» ο μητροπολίτης. Το «σεβάσμιος» δεν αρκεί…

    «Θεοφιλέστατος» ο επίσκοπος… Το θεόφιλος δεν αρκεί…

    «Πανοσιολογιότατος» ο αρχηγός της μάντρας, ε… αρχιμανδρίτης ήθελα να πω. Και πανόσιος και λογιότατος….

    «Αιδεσιμότατος» ο παπάς…

    Ο υπερθετικός της μεγαλοπρέπειας…

    ΥΓ: Συγγνώμη, Ροΐδη μου, για το «άσχετον» του σχολίου μου αλλά…

  37. Ο/Η Eλληνίδα Εβραία ή Εβραία Ελληνίδα λέει:

    Kύριε Δηδρ υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και αυτό με ενοχλεί πολύ. Ο άγιος Κοσμάς αυτό δεν το αρνήσθε και αποφεύγετε να το σχολιάσετε, διέδιδε τερατώδη ψέματα για τους προγόνους μου, ψέμματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να τρέξει αθώο εβραικό αίμα
    Ρωτάω αυτό δεν σας ενοχλεί; Κάποιος άγιος να λέει πως πίνουμε το αίμα μικρών παιδιών και άλλες αηδίες για κατουρημένα κρέατα και πτώματα βουτημένα στο κρασί που πουλούσαν οι Εβραίοι; Απαντείστε μου!
    Ύστερα κατηγορείτε τον Κύριο Λασκαράτο πως δεν έγραψε ότι αφού έλεγε αυτά, μετά είπε μην σκοτώνετε τους Εβραίους μόνο να τους λυπάστε. Φωνάζει κ.Δηδρ πως αυτό το έλεγε σαν άλλοθι για ξεκάρφωμα για να μην τον κατηγορήσουνε για το κακό που προκαλούσε. Αν εγώ πειστώ για τον Εβραίο πως απειλεί το παιδί μου, θα του κάψω το σπίτι, και έτσι γινόταν τότε στα πογκρόμς.
    Ύστερα βλέπω πως άδικα τον κατηγορείτε τον Κύριο Λασκαράτο γιατί και αυτό ακόμη το είχε πει σε ένα ποστ στο οποίο παρέπεμπε τον αναγνώστη. Ακόμα ακόμα, το είχε χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα ενάντια στον άγιο Κοσμά. Γιατί να το κρύψει εφ όσον αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη υποκρισία του άγιου;
    Ύστερα ξαναδιάβασα το ποστ για τον Αντισημητισμό, που ήταν η αιτία για να ανακαλύψω το μπλογκ του κ.Ροιδη. Γιατί τον ζήσαμε στο πετσί μας, τον αντισημητισμό και με τη μάσκα του αντισιωνισμού και σήμερα που οι καρατζαφερικοί λένε πως εμείς ρίξαμε τους δίδυμους πύργους και τέτοιες κουταμάρες. Είμαι 58 χρονών και Ελληνίδα τέταρτης γενιάς και ξέρω πολλά για τα βάσανα του λαού μας. Είδα στο ποστ του Κυρίου Λασκαράτου για τον Αντισημητισμό αυτά που δεν τιμάνε εσάς και τον Άγιο σας:
    «Στα 1891-’92 στην Κέρκυρα και στην Ζάκυνθο, ξέσπασε άγριος διωγμός με την πρόφαση πως οι Εβραίοι δολοφόνησαν μια μικρή χριστιανή και χρησιμοποίησαν το αίμα της για τελετουργικούς σκοπούς. Η “χριστιανή κόρη” ήταν μια Εβραιοπούλα η Ρουμπίνα Σάρδα. Βιαιότητες είχαν ξεσπάσει στη Ζάκυνθο και στα 1661, 1712 και 1760 και στην Κέρκυρα το 1797. Το 1898 η είσοδος του ελληνικού στρατού στην Λάρισα, ξεσήκωσε τα αντιεβραϊκά στοιχεία της πόλης που ξυλοκοπούσαν όποιον Εβραίο έβρισκαν μπροστά τους. 250 Εβραίοι αναγκάστηκαν τότε να μεταναστεύσουν στη Σμύρνη. Τα πογκρόμς οδήγησαν πολλούς Εβραίους των Τρικάλων και του Βόλου στον δρόμο της εξορίας. Παραμονές του Πάσχα του 1881 στην Αλεξάνδρεια, με αφορμή την δολοφονία ενός Ελληνόπουλου, ξέσπασαν ταραχές, αφού ο ελληνορθόδοξος όχλος πίστευε πως το θυσίασαν οι Εβραίοι προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το αίμα του για την παρασκευή άζυμου άρτου στο Πάσχα τους»

    Είδα και αυτό που αφορά την Αιτωλοακαρνανία την πατρίδα του άγιου Κοσμά
    «Ο Αιτωλός εικαστικός Χρήστος Καπράλος θυμάται στην «Αυτοβιογραφία» του τη μάνα του να του λέει: «Έχω ακούσει πως υπάρχουν γέροι Εβραίοι που πίνουν το αίμα των παιδιών»

    Είδα τόσα πολλά που ντροπιάζουν την Εκκλησία σας κ.Δηδρ, στο ποστ

    Οι Εβραίοι κι ο Αντισημιτισμός στην Ορθόδοξη Ανατολή


    που απορώ πως μιλάτε
    Κρείττον το σιγάν, που λέγανε και αυτοί που τους βρίζετε ως παγανιστές

  38. Ο/Η Άθεος λέει:

    Έχεις ασχοληθεί ποτέ με τα γραπτά μου Δηδρ ώστε να έχεις γνώμη από πρώτο χέρι ή απλά τα υποθέτεις διαβάζοντας σχόλια εδώ κι εκεί και συνεπής πια με το πάθημα εκείνου του κυνηγού αποφεύγεις να επισκεφτείς το δάσος…
    Δεν κατάλαβα όμως την ειρωνεία σου αποκαλώντας με «μέγιστο επιστήμονα»…
    Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι: να παρακολουθείς τις αναρτήσεις μου ινκόγκνιτο φοβούμενος μη τάχα και σου χτυπήσει τον ώμο καμιά αρκούδα!
    Αν έχεις τα πνευματικά κότσια, κόπιασε να τα εκθέσεις με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς όπλα και τυμπανοκρουσίες. Κυρίως όμως χωρίς να βρίζεις και να ειρωνεύεσαι!
    Δυο τακτικές έχετε, όσοι πελαγωμένοι αναζητάτε διέξοδο, άσχετα από το θέμα που διαλέγεστε.
    Ή να μεταστρέφετε τη συζήτηση στην Αρχαία Ελλάδα, δηλαδή στην ειδωλολατρία
    ή να την μεταστρέφετε στον μαρξισμό, δείχνοντας όλο σας το μίσος στον αντικομουνισμό!
    Πιστεύοντας ότι ανάμεσα στους πιστούς σας, ούτε οπαδούς της Αρχαίας Ελλάδας έχετε, ούτε μελετητές του Διαλεκτικού Υλισμού, ευελπιστείτε ότι θα έχετε την μέγιστη ιδεολογική υποστήριξη!
    Τι σχέση με τον άξεστο και αγράμματο Κοσμά, έχει ο Κορδάτος, ο Κάουτσκυ και ο υποφαινόμενος Άθεος που έγραψε ένα βιβλίο και αντιμετώπισε την κακοπροαίρετη κριτική σου, όχι ακόμα πριν διαβάσεις τα περιεχόμενα, αλλά και πριν εκδοθεί;
    Μα, τέτοια κριτική… Τόση αγάπη για τα γράμματα… έτσι αντιμετωπίζουμε μια αντίθετη γνώμη…
    Πώς χρησιμοποιείτε τη γνώση που διδαχτήκατε…
    Με ποια σοφία επιχειρείτε να κάνετε κριτική…
    Πού είναι η αγάπη που διακαώς διακηρύττετε ακόμα και για τον εχθρό σας…
    Δεν έχετε βαρεθεί να ερίζετε για τη μοναδική σας αλήθεια…
    …αλήθεια, το έχετε σκεφτεί… ποια η ανταμοιβή σας…

  39. Ο/Η pornogeros λέει:

    Επειδή ο δηδρ και οι σν αυτώ δεν (ή κάνουν πως δεν) αντιλαμβάνονται τη διεισδυτικότητα της όποιας σπερμολογίας, κι ακόμη το πόσο την ενισχύει η διάψευση, προτείνω το εξής:

    Διαδίδεται στο διαδίκτυο, και όχι ευθέως αλλά αφήνοντας υπονοούμενα, ότι τα παραπάνω λουλούδια δεν είναι και πολύ φανατικοί…
    Αφού περάσει κανας μήνας και έχει γίνει η ζημιά, τότε δημοσιεύεται φαρδιά πλατιά η ανακοίνωση:
    «ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ, ΟΙ ΔΗΔΡ κλπ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ»

    Κι άστους μετά να ψάχνουν πόσοι πείστηκαν από τη διάψευση

  40. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ (κ.λπ.)

    Βρε ταλαίπωρε, ανθυπαπολογητή τής
    συμφοράς, πόσο μπορεί να ’χουν
    συρρικνωθεί λοιπόν τα μικρά γκρίζα
    κύτταρα σου; Ποιος Αγουρίδης και ποια
    φάπα, βρε αθεόφοβε, θα ’πρεπε να ’ταν
    ήδη αρκετή κατά τη σοφή σου κρίση; Τι με
    νοιάζει, ρε συ εμένα ή τον οποιοδήποτε
    τι είπε ο Αγουρίδης ή ο πτωχότατος τω
    πνεύματι τής ενορίας; Περίμενες, ρε συ,
    να ολοκληρώσω πρώτα την ενότητα περί
    ιστορικότητας με κάποιο τελικό συμπέρασμα
    προτού μού αραδιάσεις για άλλη μία φορά
    εντελώς άσχετες με τα ζητήματα που
    έθιξα τοποθετήσεις τού τάδε ή τού δείνα
    περιώνυμου ειδικού; Όχι, λοιπόν, δεν
    περίμενες. Βιάστηκες για νιοστή φορά
    να αποδείξεις ότι είσαι εντελώς, αλλά
    ΕΝΤΕΛΩΣ μιλάμε, ανίκανος για
    οποιαδήποτε κουβέντα θέτει απαιτήσεις
    υψηλότερες από το επίπεδο παιδικού
    σταθμού! Σε προκαλώ λοιπόν, κοκορίκο,
    για άλλη μία φορά: αν νομίζεις ότι είσαι
    σε θέση να αντικρούσεις κάτι απ’ αυτά
    που έγραψα μέχρι τώρα για τις τρεις
    εξωχριστιανικές μαρτυρίες, γκελ
    μπουρντά! Τον δρόμο τον ξέρεις
    (Elm Street 666), δε χρειάζεται να
    ρωτήσεις…

    A, κι όσον αφορά το γεγονός ότι το μπλογκ
    μου -όπως με διαβεβαίωσες- δυστυχώς
    δεν πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις
    που απαιτούνται για να καταδεχτείς
    ν’ ασχοληθείς μαζί του (σνιφ σνιφ, ή μάλλον
    μπουαχαχαχαχαχαχά), συντασσόμενος με
    τις παρατηρήσεις τού nomikos λέω να γίνω
    λίγο πιο συγκεκριμένος υπενθυμίζοντάς σου
    ότι με το άτομό μου και τα κείμενά μου
    ασχολήθηκες συστηματικά και εκτενώς
    από τις 26 Νοεμβρίου 2007, ώρα 16:46
    μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2008, ώρα 2:42
    (κοντά έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή!)
    σχολιάζοντας με ατέλειωτα σεντόνια
    και σχόλια επί σχολίων γύρω στις 12
    συνολικά αναρτήσεις (μπορεί να μού
    ξέφυγε και καμία, δε βάζω το χέρι μου
    στο… ευαγγέλιο)!

    Και σαν μην έφτανε αυτό, όταν κάποτε
    σε ρώτησα, αφού «υποτίθεται πως τελικά
    ήμουν πιο εύκολος απ’ ότι περίμενες, πώς
    κι ασχολείσαι λοιπόν ακόμα… μαζί μου;»,
    εσύ μού απάντησες ότι όταν πράγματι
    ασχολήθηκες μαζί μου, βρήκες «λάθη
    σοβαρά». Όμως «δεν υπήρχαν άλλα»,
    γιατί είχα «προνοήσει όπως όλοι οι
    κομπογιαννίτες» να μη χρησιμοποιώ
    «έγκυρα βιβλία» για να μπορώ να…
    ελίσσομαι!

    Κι εγώ λοιπόν τότε, αν θυμάσαι, απλώς
    αρκέστηκα να σου επισημάνω με… τακτ
    ότι «ακούγεται οξύμωρο αυτό που λες.
    Πώς είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιώ
    έγκυρες πηγές και παρ’ όλα αυτά να μπορώ
    να… ελίσσομαι; Ίσα-ίσα πού τότε θα έπρεπε
    τα κείμενά μου να έβριθαν λαθών! Εσύ όμως
    λες πως “δεν υπήρχαν άλλα” (ευχαριστώ
    για την καταπληκτική ομολογία!), και μάλιστα
    δεν υπήρχαν ακριβώς για τον λόγο που
    κανονικά θα έπρεπε να… υπάρχουν!!».

    Οπότε μετά απ’ όλα αυτά τι παραπάνω
    να προσθέσω, ρε… πώς σε είπαμε; Α ναι,
    Δηδρ…

    Υ.Γ. 1
    Το αν το μπλογκ μου το διαβάζουν ή όχι,
    ασ’ το καλύτερα να το κρίνω εγώ. Μια φορά,
    αν θες μια παραπάνω πληροφορία έτσι για να
    σού φύγει η περιέργεια, θα σου πω ότι δεν
    πρέπει να σε ξεγελά ο περιορισμένος αριθμός
    σχολίων. Δόξα τω… Θεώ, ο αριθμός των
    επισκεπτών μου, και δη των επιστρεφόντων,
    παρά το γεγονός ότι το μπλόγκινγκ το βλέπω
    εντελώς, μα εντελώς χαλαρά και παρότι
    γράφω κείμενα όποτε μού… -καταλαβαίνεις
    τώρα-, είναι μια χαρά! Αυτό τουλάχιστον
    μου λένε τα στατιστικά μου. Όσο για το
    κείμενο που τους τελευταίους μήνες
    διαβάζεται με συνεχώς αυξανόμενη
    συχνότητα, μάντεψέ, ποιο είναι! Σωστά
    κατάλαβες, μπράβο: το «Sit back and
    enjoy the show»! Σ’ ευχαριστώ λοιπόν
    θερμά για τη σημαντική συμβολή σου…

    Υ.Γ. 2
    Επειδή έχεις βαλθεί να μας βγάλεις όλους
    εδώ μέσα απατεώνες, σε προκαλώ -αν φοράς
    παντελόνια- να πάρεις εδώ και τώρα ενώπιον
    όλων, ξεκάθαρη θέση για την απίστευτου
    μεγέθους διαστρέβλωση τής αρχαιοελληνικής
    φράσης υιός ποιητός που διαπράχτηκε
    σε δύο κείμενα τής Ο.Ο.Δ.Ε. εκ των οποίων
    το ένα προσυπόγραψε κάποιος απολογητής
    ονόματι… Papyrus 52. Kαλά, καλά, ξέρουμε,
    δεν έχεις καμία σχέση εσύ με τον εν λόγω
    απολογητή, αλλά να…, επειδή έχω βγάλει
    τα λυσσακά μου όλους αυτούς τους μήνες
    για την τερατώδη αυτή παραποίηση κι εκεί
    στην Ο.Ο.Δ.Ε. δε φαίνεται να ιδρώνει τ’ αφτί
    τους, μήπως θα μπορούσες να τους
    σκουντήσεις λιγάκι ή αν δεν έχεις προσωπικές
    επαφές μαζί τους, θα μπορούσες έστω να
    μας πεις πώς το βλέπεις το θέμα εσύ
    προσωπικά;

    Ευχαριστώ θερμά
    (Αγκρρρρρρρ…)

  41. Ο/Η tropikosss λέει:

    » Η εφαρμοσμένη αθεΐα και ο εφαρμοσμένος παγανισμός, από ανθρώπους σαν κι εσάς, έστειλε στον τάφο εκατομμύρια θύματα, πολλαπλάσιους αθώους από όσους ολόκληρη η αρχαία ιστορία!»

    Δε μας λες και για την εφαρμοσμένη θρησκοληψία?
    Και άντε πες οι πρώτοι έχουν και το ελαφρυντικό σαν πλανεμένοι,αμαρτωλοί και μακρυά απ το δρόμο του θεού,οι ομοιδεάτες σου τι δικαιολογία έχουν?

  42. Ο/Η pornogeros λέει:

    @ Eλληνίδα Εβραία ή Εβραία Ελληνίδα

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς όχι ως φάρσα.
    Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι λόγοι διωγμών των εβραίων ήταν καθαρά οικονομικοί. Η λογική είναι απλή: γιατί αυτός ο ξένος (=αλλόθρησκος) να είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από μένα? Οπότε ξεσπώντας εναντίον του απροστάτευτου (που είναι και αριθμητικά λιγότερος) βγάζουν όλα τους τ’ απωθημένα. Στα οργανωμένα κράτη (π.χ. γ’ ράιχ) αυτό γίνεται για να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση η οργή του κόσμου κατά της ηγεσίας.
    Η λογική αυτή, στη σημερινή εποχή, εκφράζεται εναντίον των αλβανόπουλων που γίνονται σημαιοφόροι. Ο κάθε μαλάκας γονιός που σκάει ενα κάρο λεφτά στα φροντιστήρια προκειμένου να «βγάλει η οικογένεια επιστήμονα», θεωρεί αδιανόητο να είναι καλύτερός του κάποιος φτωχότερος κι από «υποδεέστερη» χώρα. Κι έτσι δίνουν γήπεδο να κάνει το παιχνίδι του ο κάθε επίδοξος φύρερ.
    Οσο οι άνθρωποι δεν ψάχνουν μέσα τους για να βρούν την αιτία των δεινών τους, πάντα κάποιος «εβραίος» θα την πληρώνει…

  43. Μισές αλήθειες γράφετε για τον Πατροκοσμά… Ο Πατροκοσμάς έλεγε, πως όποιος δε ΣΥΓΧΩΡΕΙ τον εχθρό του θα καεί στην κόλαση… Φανταστείτε τι θα πάθαινε αυτός που αντί να συγχωρούσε τον εχθρό του θα τον σκότωνε κιόλας…

    Σας φταίει που ο Πατροκοσμάς παρουσιάζει τους Εβραίους σαν εχθρούς των Χριστιανών… Έχετε εσείς καμιά απόδειξη ότι οι Εβραίοι αγαπούσανε τους Χριστιανούς και θέλανε το καλό τους;;

    Αλήθεια μήπως τέτοια πράγματα για τους Εβραίους λέγανε τότε σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, και πολλά χρόνια πριν τον Πατροκοσμά;; Μήπως για θυσίες παιδιών Χριστιανών έγραψε ο Λούθηρος (με περιπτώσεις και ονόματα);;Αλήθεια… Μπορεί κανείς από σας να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτές τις διαδόσεις για τους Εβραίους;

    Για δείτε εδώ τι λέει ο ΕΒΡΑΙΟΣ καθηγητής Israel Shahak που τα ξέρει καλύτερα:

    (για τον καθηγητή δείτε στη Βικιπαίδεια http://lrd.yahooapis.com/_ylc=X3oDMTU4czNwM2I5BF9TAzIwMjMxNTI3MDIEYXBwaWQDYTFvaVFzM1YzNEVqVEdEdGpWZmRGOXZ0dW5aazJla0E1azZOYnBfbDZvQWRabFhpWVFPMHlrZG9rSXRsUkxnLQRwb3MDMQRzZXJ2aWNlA1lTZWFyY2hXZWIEc2xrA3RpdGxlBHNyY3B2aWQDTGFEQktrUERCMkdkVlJqWVF6RkNWQVNjaks0Sk9FbWpQUGNBQ3ZnSQ–/SIG=11fcgkdqu/**http%3A//en.wikipedia.org/wiki/Israel_Shahak)

    » Dishonoring Christian religious symbols is an old religious duty in Judaism. Spitting on the cross, an especially on the Crucifix, and spitting when a Jew passes a church, have been obligatory from around AD 200 for pious Jews. In the past, when the danger of anti-Semitic hostility was a real one, the pious Jews were commanded by their rabbis either to spit so that the reason for doing so would be unknown, or to spit onto their chests, not actually on
    the cross or openly before the church. The increasing strength of the Jewish state has caused these customs to become more open again but there should be no mistake: The spitting on the cross for converts from Christianity to Judaism, organized in Kibbutz Sa’ad and financed by the Israeli government is a an act of traditional Jewish piety. It does not seize to be barbaric, horrifying and wicked because of this! On the contrary, it is worse because it is so traditional, and much more dangerous as well, just as the renewed anti-Semitism of the Nazis was dangerous, because in part, it played on the traditional anti-Semitic past.»

    Με δυο λόγια Ροίδη και Λασκαράτο… ήδη από το 200 μ.Χ. ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ καθήκον των ευσεβών Εβραίων να φτύνουνε έξω από τους χριστιανικούς ναούς, στον Εσταυρωμένο κτλ… και στη δική τους θρησκεία (Ταλμούδ) αν δεν το ξέρετε οι αλλόθρησκοι θεωρούνται γκόιμ, δηλαδή κτήνη… Πού είναι το παράξενο και απίθανο, μερικοί να φτύνουνε και μέσα στα πράγματα που πουλάνε σε αυτά τα μισητά «γκόιμ» τους Χριστιανούς; Με ποια λογική εσείς το αποκλείετε αυτό;; Ήσασταν μπροστά και βλέπατε τι έκανε ο κάθε Εβραίος; Όχι δα… Απλά για να κατηγορήσετε ένα Χριστιανό άγιο θα πρέπει να δεχτείτε ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ ότι λέει ψέματα… κι ότι όχι, οι Εβραίοι της εποχής του αποκλείεται να φτύνανε στα προϊόντα που πουλάγανε σε Χριστιανούς…

    Και ασφαλώς αποκλείεται να είχανε ανάμεσά τους και μερικούς μαυρομαγίτες που κάνανε τελετές όπου θυσιάζανε παιδιά των μισητών γκόιμ… Αλήθεια με ποια λογική το αποκλείετε αυτό;; Μήπως σε κάθε θρησκεία δεν υπάρχουνε τέτοιοι;; Μήπως ανάμεσα στους Χριστιανούς δεν υπάρχουνε και σήμερα «ευσεβείς» με εικόνες και καντήλια μέσα στα σπίτια τους, που «λύνουνε μάγια» και φτιάχνουνε ωροσκόπια και μαγικά φυλαχτά για «τύχη», υποδούλωση άλλων ανθρώπων κτλ;; Ή μήπως δεν υπάρχουνε αυτά στον Ιουδαίσμό;; Για δέστε τι γράφει άλλος Εβραίος για την ιουδαϊκή μαγεία

    http://www.sacred-texts.com/jud/jms/index.htm

    Ή μήπως δεν πήρε ποτέ το αυτί σας τι λένε πρώην Εβραίοι που γίνανε Χριστιανοί… Ότι από μικρούς τους μαθαίνανε να μισούνε τους Χριστιανούς;;

    Για να μην πολυλογούμε… Σε κάθε θρησκεία υπάρχουν κακοί και μισάνθρωποι που με πρόσχημα τη θρησκεία βγάζουνε τα δολοφονικά τους ένστικτα… Παράδειγμα ο Τορκουεμάδας που σκότωνε τον κόσμο με πρόσχημα τη θρησκεία της αγάπης… Αποκλείεται να ισχύει κάτι διαφορετικό για τους Εβραίους… Εκτός αν αυτοί δεν είναι άνθρωποι αλλά άγγελοι του Θεού…

    Όπως λοιπόν στην Ισπανία οι ψευτοχριστιανοί βάλανε μπροστά υποκριτικά παραμύθια για να φάνε τα λεφτά των Εβραίων, έτσι θα υπήρχανε και Εβραίοι που θα μισούσανε τους Χριστιανούς που τους θεωρούνε αίρεση και δε θα φτύνανε μόνο τους Εσταυρωμένους και τις εικόνες και τις εκκλησίες… Όπως διάφοροι μάγοι, αστρολόγοι κτλ που περιτριγυρίζανε τους βασιλιάδες του Μεσαίωνα ήτανε τάχαμου «Χριστιανοί» σίγουρα θα υπήρχανε και μάγοι Εβραίοι… Πουθενά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά… Ακόμα κι εκείνοι οι παγανιστές που κοροϊδεύανε τους Χριστιανούς ότι είναι ανθρωποφάγοι, κάπου στηριζόντουσαν… γιατί οι Χριστιανοί της εποχής εκείνης… και οι σημερινοί Ορθόδοξοι και άλλοι… πραγματικά πιστεύουμε ότι κοινωνούμε τη σάρκα και το αίμα του Χριστού…

    «Eλληνίδα Εβραία ή Εβραία Ελληνίδα»,
    μπορεί η αιτία για όλες αυτές τις εφιαλτικές ιστορίες με Εβραίους να είναι οι αιματηρές ταραχές που περιγράφει ο Δίων Κάσσιος… Δες εδώ http://www.hellenica.de/Griechenland/Zypern/Ges/GR/KyprosRomaikiEpochi.html

    «Ο ναός του Δία στη Σαλαμίνα εξακολούθησε να διατηρεί την αίγλη του. Η πόλη όμως αυτή πληγώθηκε και πάλι σοβαρά το 116 μ.Χ. εξαιτίας της εξέγερσης των Εβραίων που ζούσαν σε αυτήν. Η εξέγερση ήταν παράλληλη με εβραϊκές εξεγέρσεις σε άλλα μέρη εκτός Κύπρου. Η Σαλαμίνα έπαθε τρομερές καταστροφές. Αναφέρεται μάλιστα σε μια πηγή ότι οι νεκροί από τις ταραχές ανέρχονταν στον εφιαλτικό αριθμό των 240.000.

    Οι ταραχές και οι καταστροφές πιθανότατα είχαν επεκταθεί και πέρα από τη Σαλαμίνα, αφού ισχυρές παροικίες Εβραίων ζούσαν και στις λοιπές πόλεις. Αποτέλεσμα της συμφοράς ήταν η έκδοση διατάγματος που απαγόρευε πια την παρουσία Εβραίων στην Κύπρο, οποιοσδήποτε δε Εβραίος έφτανε στο νησί, έστω και ναυαγός, καταδικαζόταν σε θάνατο. Το διάταγμα όμως αυτό ανακλήθηκε αργότερα. »

    Οι Εβραίοι της εποχής είχανε φερθεί στα θύματά τους με τρομερή αγριότητα… Νομίζω ότι ο ιστορικός αναφέρει και πόση αίματος… όπως λοιπόν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε μεγάλο μέρος του κόσμου και μετά στη λαίκή «φυλλάδα του μΕγαλέξανδρου» του αποδώσανε επιπλέον κατορθώματα μυθικά… Έτσι και οι Εβραίοι κάποτε κάνανε άγριες πράξεις και μετά στη λαϊκή παράδοση τους φορτώσανε κι άλλα εγκλήματα φανταστικά…

    Πορνόγερε γράφεις…
    «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι λόγοι διωγμών των εβραίων ήταν καθαρά οικονομικοί».

    Συμφωνώ ότι οικονομικοί θα ήτανε εκ μέρους αυτών που οργανώνανε τους διωγμούς… Δεν είναι σίγουρο ότι ο κάθε φανατικός που έτρεχε από πίσω φωνάζοντας «να φύγουνε οι Εβραίοι» είχε και οικονομικό όφελος… Μπορεί απλά να ήτανε κορόιδο κι αυτός…

    «Η λογική είναι απλή: γιατί αυτός ο ξένος (=αλλόθρησκος) να είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από μένα? Οπότε ξεσπώντας εναντίον του απροστάτευτου (που είναι και αριθμητικά λιγότερος) βγάζουν όλα τους τ’ απωθημένα.»

    Παρόμοια και κάποιοι μισάνθρωποι Εβραίοι μπορεί να σκέφτονταν «γιατί οι χριστιανοί που είναι γκόιμ να έχουν την εξουσία κι εμείς που είμαστε εκλεκτός λαός να είμαστε υπό;» Και για το λόγο αυτό να ξεσπούσαν σε εγκλήματα που μετά φορτωθήκανε όλοι οι ταλαίπωροι της κοινότητάς τους.

    Παρόμοια και κάθε εγκληματίας που σκότωνε ένα παιδάκι επειδή ήτανε ανώμαλος, θα μπορούσε μετά να φωνάζει ότι το κάνανε οι Εβραίοι για να διώξει και τις υποψίες από πάνω του…

  44. Ο/Η pornogeros λέει:

    Νίκο μετανοείτε:
    Αν δεν το έχεις καταλάβει, το κάθε επιχείρημά σου αυτοαναιρείται.
    Και παίρνω μια μια τις παραγράφους σου

    – Πρώτη φορά παρατηρείς υποκριτική συμπεριφορά χριστιανών? Κι’ ο βίος του «μακαριστού» τι σου λέει?
    – Δηλαδή «ο μη ών μεθ’ εμού είη κατ’ εμού»? Πολύ χριστιανικό ακούγεται….
    – Τελικά πού συμφωνείτε με καθολικούς και προτεστάντες? Μόνο στο μίσος κατά των εβραίων?
    – Σύμφωνα με το συλλογισμό σου για τον κοσμά, θα πρέπει να κατηγορήσουμε όλους τους χριστιανούς για μαγγανείες, απατεωνιές κλπ.
    – Γιατί ξεκινάς από την εξέγερση των εβραίων και όχι από τα αίτιά της? Έχω την εντύπωση, πως σε κανένα κείμενο της ελληνιστικής περιόδου δεν υπάρχει αντιεβραϊκή αναφορά όπως στα χριστιανικά.
    – Μόνος σου λες για πόση αίματος, κι αμέσως (και πολύ σωστά) την αποδίδεις σε αγριότητες των κατακτητών.
    – Με το να προσπαθείς να ισοσταθμίσεις γεγονότα απ’ τη μια και εικασίες απ’ την άλλη, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάνεις την αξιοπιστία σου

    Καταλαβαίνω την αγωνία σου να στηρίξεις ένα οικοδόμημα που καταρρέει, γιατί σ΄αυτό έχεις στηρίξει την ύπαρξή σου. Αυτό φαίνεται από τη επιχειρηματολογία σου. Αντί όμως να ψάχνεις τους εχθρούς έξωθεν, καλό θα ήταν να δείς με ψυχραιμία, ότι γι΄αυτήν την κατάρρευση οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι διάφοροι πατροκοσμάδες και οι άξιοι μαθητές τους. Για να μη μιλήσουμε τώρα και για σαθρά θεμέλια…
    Εμείς οι υπόλοιποι, αρεσκόμαστε να παρακολουθούμε την κατάρρευση εκ του μακρόθεν (κι όχι μόνον αυτού αλλα και όλων των παρόμοιων), ευχόμενοι να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται, για το καλό όλων των ανθρώπων επι γής.

  45. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Όποιος κοιτάξει τις σχετικές μελέτες, αυτό που καταρέει είναι σίγουρα ο νεοπαγανισμός, πριν ακόμη χτιστεί.

    Βλέπω όμως ότι επηρέασα την πιστή πελατεία του blog και έβαλαν τα κλάμματα που τους πείραξα τον πολιτευτή…Δεν το ήθελα ρε παιδιά…

    Στα παραπάνω, να προσθέσω και τα εξής:

    @εβραιοπούλα
    Η παράθεση παρόμοιων γεγονότων είναι εντελώς άχρηστη. Τέτοια υπάρχουν απ’ όλες τις πλευρές, και άσε το θέμα της ερμηνείας. Οι πορωμένοι είναι ικανοί να βρουν αντισημιτισμό στον πατροκοσμά που μιλάει με θρησκευτικά κριτήρια για να εμποδίσει την αφομοίωση των χριστιανών από τους μουσουλμάνους. Οι λέξεις Εβραίος, Έλληνας, Τούρκος χρησιμοποιούνται από τον Πατροκοσμά με θρησκευτικό νόημα, για να δηλώσουν αντίστοιχα τον Ιουδαϊσμό, την Πολυθεΐα και το Ισλάμ. Δεν υπάρχουν εκεί αυτά τα ηλίθια φυλετικά κριτήρια που κάποιοι που παίζουν με την νοημοσύνη μας υποστηρίζουν. Και φυσικά, ούτε διώξεις, ούτε ΚΑΝ αδικίες εγκρίνονται.

    Οι ίδιοι όμως που παίζουν με τη νοημοσύνη μας, ουδέποτε έγραψαν ποτέ ως βασική αιτία του μεταγενέστερου ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ αντισημιτισμού, το μίσος που εξέφρασε π.χ. ο Βολταίρος και άλλοι «διαφωτιστές» ενάντια στους Εβραίους!

    Ουδόλως με ευχαριστούν οι διώξεις των Εβραίων, ουδόλως με ευχαριστούν οι διώξεις γενικά. Αν όμως κάποιος επιμείνει, η απάντηση είναι ευκολότερη, γιατί οι εβραϊκοί διωγμοί ήταν εκείνοι που άρχισαν πρώτοι. Ασφαλώς οι διωγμοί που αναφέρονται στην ΚΔ είναι γνωστοί και προέκτασή τους, είναι τα απίστευτα δεινά των χριστιανών επί αιώνες:

    «Έως το μέσον του τρίτου αιώνα, κύρια αιτία των διώξεων που υπέστησαν οι χριστιανοί ήταν ο θρησκευτικός ζήλος των μαζών: των Ιουδαίων και των εθνικών».

    (De Ste. Croix, G. E. M., Ο χριστιανισμός και η Ρώμη, διωγμοί, αιρέσεις και ήθη, ΜΙΕΤ, Αθήνα 2005, σελ. XX)

    Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν όποτε είχαν οι Εβραίοι το πάνω χέρι:

    Ο Αβδούλ Αμπούδ εισήλθεν εις την Νάουσαν με την πολυάριθμον ακολουθίαν του…Ο πασσάς διέταξε την άποστολήν αποσπασμάτων εις τα περίχωρα και τας άλλας επαρχίας προς καταδίωξιν των απομενόντων και αιχμαλωσίαν του πληθυσμού της Ναούσης…Αι ακμάζουσαι έως τότε κωμοπόλεις Τύρνοβο, Μέγα Ρέμα, Περισιόρι, Δαρζήλοβο, Κουτσιούφλιανη, Λευκόνερο, Σταριπότι…ελεηλατήθησαν και κατεκάησαν. Πομάκοι της Καρατζόβας, Κονιάροι του Σαριγκιόλ και Εβραίοι παρακολουθούντες τον στρατόν συνέπραξαν με τους Τούρκους εις τας διώξεις και επιθέσεις κατά του πληθυσμού. Το ανθρώπινον θήραμα υπήρξεν άφθονον. Όσοι δεν έσφάγησαν κατά την πρώτην μανίαν των επιδρομέων μετεφέρθησαν ως αιχμάλωτοι εις την πόλιν….Διέταξε να μεταφερθούν αμέσως προ της σκηνής του χίλιοι αιχμάλωτοι και να θανατωθούν εκεί. Η αποτρόπαια ανθρωποθυσία εξετελέσθη…Εξακόσιοι από τους παρακολουθούντας τους Τούρκους Εβραίους απετέλεσαν τότε πραγματικόν σώμα δημίων δια να ευχαριστήσουν περισσότερον τον πασσάν και διηυκόλυναν την αθρόαν εκτέλεσιν

    (Κόκκινος Διονύσιος, ‘Η Ελληνική Επανάστασις’, τόμ. Γ΄, 6η έκδ., Μέλισσα, Αθήνα 1974, σελ. 60-61)

    Και στον πόλεμο του 1897 όπου οι χριστιανοί υποχώρησαν ατάκτως,οι Εβραίοι λεηλάτησαν τα σπίτια και τις περιουσίες των υποχωρούντων.

    Η παθογένεια του κόσμου όμως, δεν εξηγείται ανοήτως με …χριστιανικά κριτήρια γιατί δεν υπάρχουν κριτήρια διαχωρισμού ιουδαίων, ειδωλολατρών, χριστιανών και ούτε κριτήρια για ανάλογες πράξεις!

    Πράξ. 18,4
    «διελέγετο δέ εν τή συναγωγή κατά πάν σάββατον έπειθέν τε Ιουδαίους καί Έλληνας»

    Πράξ. 19,10
    «τούτο δέ εγένετο επί έτη δύο, ώστε πάντας τούς κατοικούντας τήν Ασίαν ακούσαι τόν λόγον τού κυρίου, Ιουδαίους τε καί Έλληνας»

    Πράξ. 19,17
    «τούτο δέ εγένετο γνωστόν πάσιν Ιουδαίοις τε καί Έλλησιν τοίς κατοικούσιν τήν Έφεσον καί επέπεσεν φόβος επί πάντας αυτούς καί εμεγαλύνετο τό όνομα τού κυρίου Ιησού»

    Πράξ. 20,21
    «διαμαρτυρόμενος Ιουδαίοις τε καί Έλλησιν τήν εις θεόν μετάνοιαν καί πίστιν εις τόν κύριον ημών Ιησούν»

    Ρωμ. 1,14
    «Έλλησίν τε καί βαρβάροις, σοφοίς τε καί ανοήτοις οφειλέτης ειμί»

    Α’ Κορ. 1,24
    «αυτοίς δέ τοίς κλητοίς, Ιουδαίοις τε καί Έλλησιν, Χριστόν θεού δύναμιν καί θεού σοφίαν»

    Α’ Κορ. 10,32
    «απρόσκοποι καί Ιουδαίοις γίνεσθε καί Έλλησιν καί τή εκκλησία τού θεού»

    Πράξ. 14,1
    «Εγένετο δέ εν Ικονίω κατά τό αυτό εισελθείν αυτούς εις τήν συναγωγήν τών Ιουδαίων καί λαλήσαι ούτως ώστε πιστεύσαι Ιουδαίων τε καί Ελλήνων πολύ πλήθος»

    Πράξ. 17,4
    «καί τινες εξ αυτών επείσθησαν καί προσεκληρώθησαν τώ Παύλω καί τώ Σιλά, τών τε σεβομένων Ελλήνων πλήθος πολύ»

    Ρωμ. 10,12
    «ου γάρ εστιν διαστολή Ιουδαίου τε καί Έλληνος, ο γάρ αυτός κύριος πάντων»

    Ιω. 12,20
    «Ησαν δέ Έλληνές τινες εκ τών αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσιν εν τή εορτή»

    Α’ Κορ. 1,22
    «Έλληνες σοφίαν ζητούσιν»

    Α’ Κορ. 12,13
    «καί γάρ εν ενί πνεύματι ημείς πάντες εις έν σώμα εβαπτίσθημεν, είτε Ιουδαίοι είτε Έλληνες»

    Γαλ. 2,3
    «Τίτος ο σύν εμοί, Έλλην ών»

    Γαλ. 3,28
    «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν καί θήλυ· πάντες γάρ υμείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού»

    Κολ. 3,11
    «όπου ουκ ένι Έλλην καί Ιουδαίος…αλλά πάντα καί εν πάσιν Χριστός»

    Αντιθέτως, τα φαινόμενα παθογένειας εξηγούνται με τα κριτήρια του Κόσμου, τον κόσμο που ήρθε ο Χριστός να αλλάξει και αυτός ο κόσμος σύμφωνα με τον Χριστό δεν θα αλλάξει στον παρόντα αιώνα, οι άνθρωποι θα είναι ανίκανοι να το πράξουν στο σύνολό τους. Και αυτό μια απάντηση στον «@tropikosss», παρ’ όλο που ουδεμία υποχρέωση μου δημιουργεί ο οποιοσδήποτε για να «απαντήσω» αν δεν το επιλέξω εγώ.

    Σε αυτόν τον κόσμο με την παθογένειά του, και οι εβραίοι, όταν είχαν την ευκαιρία δίωξαν, έσφαξαν, διασκέδασαν με τον θάνατο των μή εβραίων. Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και της επανάστασης του 1821, τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά όπου σύμπραξαν ευχαρίστως με τους Τούρκους. Όπως σύμπραξαν με τους ειδωλολάτρες στα αρχαία χρόνια.

    Συνεχίζεται…

  46. Ο/Η Δηδρ λέει:

    @Kώστας

    Καταρχάς, βλέπω έναν σεβαστό αριθμό περιπτώσεων όπου παρουσιάζεις ανικανότητα να ανατιπαρατεθείς:

    Στο παρακάτω π.χ.:
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2007/11/blog-post_19.html

    Παραθέτεις την πιο γελοία παραδοχή άγνοιας:

    «Την εν λόγω θεωρία άλλωστε ούτε ο Κολιτσάρας την αναφέρει, μα ούτε και τα περισσότερο γνωστά απολογητικά σάιτ.»

    Υπάρχει για παράδειγμα η Patrologia Graeca με 161 τόμους, στην οποία περιέχονται αρκετές χιλιάδες σελίδες πατερικών κειμένων και ο «λόγιος» μας παραπέμπει σε ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του Κολιτσάρα και σε «απολογητικά σάϊτ»…Ο νοών, νοείτο…

    Επίσης, εδώ:
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

    παρά τα πομπώδη «Η σιωπή των αμνών (Περί τού Αγίου Φωτός)», βλέπω ότι σε έχει πάρει και σε έχει σηκώσει, και μόνο σιωπή δεν επικρατεί, με πλήρη αποκάλυψη ενός μίζερου κειμένου που παρουσιάζει τόσα κενά, που χωράνε μέσα όλες οι απολογητικές ερμηνείες μια χαρά, από τις οποίες στο αρχικό κείμενο, λόγω των εμμονών, δεν είχες προβλέψει ούτε μία.

    Πολλά λόγια λοιπόν χωρίς αντίκρισμα.

    Επίσης εδώ:

    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2007/12/for-yooour-eyes-onlyyyyy.html

    Μόνος σου γράφεις:

    «Τα αποσπάσματα που περικλείονται εντός ορθογωνίων αγκυλών…αποδείχθηκαν μέσω της παρέμβασης ενός επισκέπτη τού μπλογκ ανακριβή»

    Επίσης εδώ, ακόμη χειρότερα:
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2007/10/40-1.html

    Μετά τις αποκαλύψεις για τα αμέτρητα κενά της θεωρίας του, αντί για να αντιπαραθέσει εκτενώς τα συγγράμματα από τα οποία άντλησε τις πληροφορίες, μένει όπως πάντα άφωνος μπροστά στις πηγές για τις οποίες λέει ΔΥΟ απίστευτα, το ένα, για το «βάθος» της μελέτης του:

    «Ο Κολιτσάρας λοιπόν – παρότι πανεπιστημιακός κι αυτός -μ’ αυτά που έγραψε και πλέον δεν ξεγράφουν, δεν είδε ΚΑΜΙΑ χρονική ασυνέχεια στο Κατά Λουκάν.»

    Εννοείται, ότι πάλι για τη μετάφραση του Κολιτσάρα γράφει, σαν να είναι το μοναδικό σύγγραμμα στον κόσμο ή σαν να έχει κάνει ειδική μελέτη για το θέμα και έχει λόγο να την μεταφέρει στη μετάφρασή του (!), ή λες και διαψεύδει κάπου τις άλλες πηγές… Γενικά, όταν βλέπεις άνθρωπο να φέρνει ως πηγές ΕΝΑ και ΜΟΝΟ βιβλίο, όταν για το θέμα έχουν γραφτεί εκατοντάδες μελέτες Ελλήνων και ξένων, προφανώς τίθεται από μόνος του εκτός συναγωνισμού.

    Αλλά, λέει και το άλλο:

    «Ας το δω εγώ και μετά είναι δική μου ευθύνη το πώς θα το αξιολογήσω.»

    Ας διαβάσει άνθρωπος αυτή την ατάκα, κι ας πάρει στα σοβαρά αυτόν που τη γράφει… Εκτός ότι ΑΝ είσαι γνώστης, δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΙΣ να σου φέρει τίποτε, και ούτε είναι υποχρεωμένος. Αντιθέτως, ο κάθε πολυλογάς είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις αντίθετες απόψεις. Ιδιαίτερα όμως, όταν κάποιος είναι συντάκτης σε ένα blog όπου κάνει την πλάκα του, το να έχει απαίτηση να ΚΡΙΝΕΙ ο ΙΔΙΟΣ τα έργα των ειδικών, και όχι να αναζητήσει τη βιβλιογραφία για να δει τα πορίσματα της επιστήμης, τότε είναι τουλάχιστον γραφικός.

    Από τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται ότι είσαι μάλλον γραφικός, πιστό αντίγραφο κλασικών αθεοπαγανιστών οι οποίοι γεμίζουν το διαδικτυο με τις αυθαιρεσίες τους.

    Αυτά βλέπω και στην ιστοσελίδα αυτή, για την οποία «με προκαλείς»:
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2008/07/blog-post_29.html

    Την οποία συγκρίνεις με αυτή:
    http://www.oodegr.com/oode/theos/ktisma2.htm

    Βεβαίως, τις «προκλήσεις» σου τις γράφω στα παλιά μου υποδήματα γιατί «προκαλούμαι» ΜΟΝΟ αν το θέλω εγώ.
    Σε αυτό λοιπόν το κείμενο όπου αναφέρονται διάφορα επί διαφόρων, δεν υπάρχει βιβλιογραφία εκτός από το παρακάτω τραγελαφικό:

    GARY GREENBERG, «101 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ», σελ. 66-67, εκδ. ΕΝΑΛΙΟΣ (!!!!) (δυστυχώς, για τον συντάκτη, αν και υπάρχει βιβλικός επιστήμονας που λέγεται Greenberg, εντούτοις δεν είναι ο Gary…)

    Είναι όμως αδύνατον στον οποιονδήποτε να διαπιστώσει ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ του κειμένου αυτού. Ακόμη περισσότερο, ποια είναι η διαφωνία του συντάκτη με την ΟΟΔΕ! Εκτός βέβαια ότι καλούμαστε να θεωρήσουμε με σοβαρότητα ένα κείμενο που ως πηγή για τα συμπεράσματά του ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ! Και αυτό είναι το χειρότερο απ ‘όλα… .Το κείμενο λέει ότι αυτά που γράφω είναι έτσι όπως τα γράφω, επειδή το λέω ΕΓΩ, επειδή το λέει η ΔΙΚΗ ΜΟΥ κριτική στα κείμενα.

    Α, ναι…Μην τον αδικώ.

    Άλλωστε γράφει με την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάποιο «παπικό αλάθητο» στον λατρεμένο Κολιτσάρα, για τον οποίο σημειώνει το αισχρό:

    «Κι ανοίγεις λοιπόν τον Κολιτσάρα να δεις τι λέει η επίσημη Εκκλησία και τι διαβάζεις;»

    Ελπίζω όμως, να μην έκανες ΤΟΣΗ φασαρία για το παρακάτω ανόητο συμπέρασμα:

    «Δηλαδή -για όσους… δεν βρίσκονται ήδη πεσμένοι πάνω στο πληκτρολόγιό τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση-, αυτό που όντως υποστηρίζεται και υποτίθεται τεκμηριώνεται λεξικογραφικά στο άρθρο, είναι ότι η λέξη «γεννητός» αναφερόταν σε γιό που λάμβανε ύπαρξη δια… γεννήσεως, σε αντίθεση με τον «ποιητό» που λάμβανε ύπαρξη διά… -έλα ντε! Πώς λάμβαναν, παρακαλώ, ύπαρξη οι γιοί που δεν ήταν «γεννητοί», αλλά… «ποιητοί»;»

    Γιατί απ’ ότι βλέπω, το θέμα του άρθρου της ΟΟΔΕ δεν σχετίζεται με την έννοια του «ποιητός», αλλά με τη ΔΙΑΚΡΙΣΗ του από το «γεννητός» και λέει ότι:

    «αν δούμε τη λέξη: «γεννητός», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αντιλαμβανόμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ τη Χριστιανική διάκριση που κάνουν οι Χριστιανοί μεταξύ των λέξεων: «γεννητός» και «ποιητός».»

    Και αλλού το ξαναλέει:

    «»Το σημαντικότερο περί της λέξης «γεννώ» στο λεξικό αυτό, (και με όλα τα παράγωγα αυτής της λέξης), είναι ότι σύμφωνα με το έγκυρο αυτό και σημαντικό λεξικό, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ή ΜΕ ΚΤΙΣΗ, ή ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

    Έτσι, η λέξη «ΑΚΡΙΒΩΣ» δεν φαίνεται να πηγαίνει στο Ορθόδοξο Δόγμα, αλλά στη ΔΙΑΚΡΙΣΗ των εννοιών! Δεν νομίζω ότι εξηγείται αλλιώς.

    Και αυτή η διάκριση που κάνει το λεξικό που επικαλείται η ΟΟΔΕ, είναι γνωστή, και την κάνει ΚΑΙ άλλο λεξικό (του οποίου η …φαντασία δεν καλπάζει όπως η δική σου), το οποίο γράφει:

    «γεννητός: αυτός που οφείλει την ύπαρξή του σε γέννηση και δεν πλάστηκε ως κτίσμα τής Δημιουργίας…ή δεν υιοθετήθηκε («είτε γεννητός ών υιός είτε ποιητός», Πλάτ.

    Δηλ. το λεξικό μας λέει ότι άλλος είναι ο γιος που γεννήθηκε και άλλος ο γιος που υιοθετήθηκε και τελικά, ΔΕΝ γεννήθηκε από εκείνη που έχει ή ξέρει ως «ΜΑΝΑ»! Σαν να λέμε δηλ. ότι δεν μπορείς να πεις ότι ο Υιός-Λόγος είναι «ποιητός», αφού ακόμη και τα λεξικά λένε ότι το ποιητός δεν σημαίνει γεννητός, αλλά υιοθετημένος, δηλ. δεν γεννήθηκε από τη «μάνα» που έχει τώρα.

    Με τη λέξη «ΑΚΡΙΒΩΣ» θα πρέπει να εννοούν ότι άλλος ο γιος που γεννήθηκε και άλλος ο γιος που υιοθετήθηκε δηλ. ΔΕΝ γεννήθηκε από εκείνη που τον έχει στο σπίτι της. Άρα η διαφορά του γεννητός και του «ποιητός» εννοείται με βάση το λεξικό και όχι το Δόγμα. Το παράθεμα από τον Πλάτωνα δεν φαίνεται να μπαίνει ως προφητικό από την ΟΟΔΕ, αλλά ως αντιγραφή από τα ίδια τα λεξικά, για να δείξουν ότι το «γεννητός» ΔΕΝ μπερδεύεται με το «ποιητός» ούτε καν στην Αρχαία Ελλάδα, όπου το ένα σημαίνει κάποιον τον γέννησε η ΙΔΙΑ η μάνα του από την κοιλιά της, ενώ το άλλο σημαίνει ότι κάποιοι τον υιοθέτησαν και άρα οι έννοιες διαφέρουν.

    Προσωπικά, δεν βλέπω πουθενά την ερμηνεία που επικαλείσαι. Ασφαλώς, τον πρώτο λόγο έχει η ΟΟΔΕ που έγραψε το κείμενο. Αλλά ούτε αυτό που γράφεις βλέπω, ούτε και πουθενά είδα ότι ο Πλάτωνας αναφέρεται ως προφήτης στο ζήτημα αυτό. Το εδάφιο του Πλάτωνα το παραθέτουν τα λεξικά για να δείξουν ότι άλλος ο γεννητός, και άλλος ο υιοθετημένος, όπως το λήμμα από το λεξικό που παρέθεσα. Αφού το λέει και η ΟΟΔΕ: «Λέει λοιπόν ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ για τη λέξη «γεννητός»:»

    Έχω την υποψία ότι έμπλεξες μην πω τι, αλλά θα περιμένω πρώτα τις εξηγήσεις σου…

  47. Ο/Η Δηδρ λέει:

    @»Άθεος», είπε

    Η φράση:

    «Τι σχέση με τον άξεστο και αγράμματο Κοσμά, έχει ο Κορδάτος, ο Κάουτσκυ και ο υποφαινόμενος Άθεος που έγραψε ένα βιβλίο και αντιμετώπισε την κακοπροαίρετη κριτική σου»

    Ανάμεσα στα παραπάνω, εκτός ότι περιέχεται το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ, το ΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ «σφάλμα» ότι ΤΑΧΑ η κριτική ήταν δική μου, ενώ ήταν του καθ. Αγουρίδη και μόνο μερικά σχόλια ήταν δικά μου…

    Επίσης, είπε ο «Άθεος»:

    «άξεστο…Κοσμά»

    και

    «Με ποια σοφία επιχειρείτε να κάνετε κριτική»

    Και την ίδια στιγμή ζήτησε συζήτηση:

    «με πολιτισμένο τρόπο…χωρίς να βρίζεις και να ειρωνεύεσαι»

    μάλιστα…

    Και φυσικά, τοποθετούμαι κι εγώ με μια απλή αντιγραφή:

    «Δεν έχετε βαρεθεί να ερίζετε για τη μοναδική σας αλήθεια…;»

    Το κυριότερο όμως είναι άλλο:

    «Έχεις ασχοληθεί ποτέ με τα γραπτά μου Δηδρ»

    Αν τα ανεπίκαιρα και ανούσια άρθρα στο blog του οπαδού σου, δεν είχαν ως πηγή το βιβλίο σου, τότε με συγχωρείς. Κατάλαβα λάθος. Ευχαρίστως όμως περίμενω να μου πεις τα έργα σου και φυσικά, σε ποια επιστημονικά βιβλία ή περιοδικά του αντικειμένου με το οποίο ασχολείσαι προτείνονται τα έργα σου ως βιβλιογραφία.

    Και ασφαλώς ενδιαφερόμαστε να μάθουμε:

    Ποια είναι η επιστημονική σου ειδικότητα και ποιο το θέμα του βιβλίου σου; Ποια είναι ειδική βιβλιογραφία σου από την οποία κατάλαβες ότι υπάρχει επιστημονικό κενό και θέλεις να το καλύψεις;

    Και ποιοι ειδικοί στο αντικείμενο επιμελήθηκαν τα κείμενά σου; Ποιοι ειδικοί στο αντικείμενο σε προλόγησαν; Σε ποιους έχεις δώσει τα πρωτότυπά σου και έχουν εκδηλώσει επιθυμία βιβλιοκρισίας; Και σε ποιο ειδικό επιστημονικό περιοδικό;

    Έχεις μελετήσει π.χ. τους καταλόγους με τις διδακτορικές διατριβές και έχεις γράψει μια νέα μελέτη επάνω σε θέμα ιστορικότητας του Ιησού ή για τον πρωτοχριστιανισμό και την προέλευσή του; Που σημαίνει ότι έχεις σκοπό να προχωρήσεις μπροστά την παγκόσμια βιβλιογραφία στο ζήτημα της αναζήτησης του ιστορικού Ιησού;

    Έχεις μελετήσει δηλ. το σύνολο της ειδικής αρθρογραφίας και κατάλαβες ότι κάπου «υπάρχει κενό» και έγραψες «συμβολή»; Ή μήπως έγραψες «νέα θεώρηση»;

    Γιατί τώρα τελευταία με την προθυμία κάποιων εκδοτικών οίκων να κάνουν αυτεκδόσεις όταν δουν ζεστό χρήμα, έχουμε σε πληθώρα το νέο «φρούτο» των συγγραφέων-ερευνητών, οι οποίοι γράφουν για Ο,ΤΙ τους κατέβει χωρίς ειδίκευση, χωρίς αναγνώρισμένη επιστημονική κατάρτιση, χωρίς λόγο. Γι αυτό βλέπουμε ΝΕΑ βιβλία, να στηρίζονται σε πηγές όπως ο Γίββων, ή σε διάφορους μυθολόγους των βίων του Ιησού (Αμπαιλέν, Μάρρα κ.λπ. κ.λπ.) και γελάει το παρδαλό κατσίκι. Βέβαια, όσοι γνωρίζουν γελάνε. Οι άλλοι, τους χρησιμοποιούν ως …πηγές.

    @nomikos

    Δέξου τα συγχαρητήριά μου για τα άξια παλαμάκια που χτυπάς στον τύπου «λασκαράτο» και τύπου «ροϊδη». Σε όλους τους θιάσους χρειάζεται και ένας ανιματέρ…

  48. Ο/Η Mastor λέει:

    Μα κυρία μου «Eλληνίδα Εβραία ή Εβραία Ελληνίδα» χαλάτε τη σούπα του κ Δήδρ με το να εμφανίζεστε εδώ!

    Μας έχει ήδη πείσει (λέμε τώρα) ότι εσείς οι Εβραίοι δεν είστε άνθρωποι.

    Πάντως θα απαντήσει, έχει πάει να ρωτήσει τον πνευματικό του και θα μας ξεφορτώσει και άλλα «εδάφια» από την «φαρέτρα του». (Πιθανότατα θα μας πει για τους Παλαιστίνιους και εμένα θα με πει Εβραίο-κάτι)

    Κύριε Δήδρ για όλα όσα μας ξανα-ξανα-ξανά θυμίσατε έχετε πάρει τις απαντήσεις σας. ‘Άραγε τις διαβάζετε;;;;;;;;
    Πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να πετάτε πολλά «βέλη» από την «Φαρέτρα» σας αλλά εδώ δεν χτυπάτε στόχο. Αυτά πείθουν μόνο παιδιά του κατηχητικού.

    (Τελικά οι αρκουδιάρηδες πως τα καταφέρνουν;)

  49. Ο/Η pornogeros λέει:

    δηδρ :
    «Μια περίπτωσις ιδοεψυχαναγκαστικής νευρώσεως με πρόωρες εκσπερματίσεις»
    Α. Εμπειρίκου

  50. Ο/Η Δηδρ λέει:

    @pornogeros
    Είδα που γράφεις για «πρόωρες εκσπερματίσεις» και αμέσως σκέφτηκα, να σου πω δηλαδή να προσέχεις, γιατί τις προάλλες έλεγε η τηλεόραση για κάποια Μόνικα Λεβίνσκι.

    Βρε, mastor…μη μου πεις! Την εικόνα του τερματοφύλακα μόνος σου την έφτιαξες; Πω, πω! Ρε συ, στο δημοτικό θα σε θαυμάζουν όλοι οι φίλοι σου! Μπράβο αγόρι μου, όταν μεγαλώσεις να σου πάρουμε έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο.

  51. Ο/Η nomikos λέει:

    Πολυπλόκαμε Δηδρ, είναι η τελευταία φορά που απευθύνομαι στην διαταραγμένη προσωπικότητά σου.Βλέπεις, έχω πολλές και σοβαρότερες δουλειές να κάνω, από το να απαντώ σε δογματικούς, φανατισμένους και το κυριότερο, διαζευγμένους από την πραγματική ζωή.Λες για εμένα, στο τελευταίο παραλήρημά σου, ότι είμαι ανιματέρ στον θίασο του Ροίδη.Το αν είναι ή όχι θίασος το ιστολόγιο του Ροίδη, δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις.Διότι για να το κάνεις αυτό, χρειάζεται παράλληλα να το συγκρίνεις με ένα δικό σου ιστολόγιο ή εάν δεν έχεις, με κάποιο άλλο που συχνάζεις και σχολιάζεις.Πως όμως να γίνει αυτό, αφού από τη μια μεριά στα- πλήρους δογματικής φανατίλας- χριστιανορθόξα ιστολόγια, μόνοι σας τα λέτε μόνοι σας τ’ακούτε, ενώ από την άλλη δεν έχεις δικό σου ιστολόγιο, για να μπορέσεις να δείξεις σε όποιον θέλει να το επισκεφθεί, την ανωτερότητά σου στον γραπτό λόγο έναντι του «θιάσου» του Ροίδη όπως λες.Τελείως φυσικά βέβαια -για ένα άνθρωπο του δικού σου πνευματικού διαμετρήματος-, θεωρείς υποχρέωση άλλων, π.χ Κώστας,Ροίδης (ως ιστολόγοι), να σε αφήνουν να ελεεινολογείς ασύστολα εναντίον τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή να διαβάζουν τα ατέλειωτα και κενά περιεχομένου σεντόνια σου και όταν το κάνουν, να τους κατηγορείς όλους μαζί με όποια αστήριχτη κατηγορία μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους.Δυστυχώς, δεν ξέρω ικανό ψυχίατρο να ασχοληθεί με την περίπτωσή σου.Κλείνοντας όμως να σου πω ότι δεν χρειάστηκα παραπάνω από δύο ημέρες, για να αντιληφθώ -όταν πρωτοδιάβασα άρθρα και σχόλια στο Ροίδη Εμμονές-, ότι ανακάλυψα ένα διαμάντι στο διαδίκτυο.Και ήταν λόγω των σχολίων του Λασκαράτου που δημόσια και όχι εν κρυπτώ παραδέχθηκα, ότι αυτόν τον άνθρωπο τον θεωρώ φίλο μου.Και νοιώθω μια χαρά, που τον γνώρισα από κοντά, προσπαθώντας να σταθώ αντάξιος αυτής της φιλίας.Καταλαβαίνω ότι αυτά που σου λέω, για φιλία, ιστολογικά διαμάντια, δημόσια παραδοχή συναισθημάτων για έναν άνθρωπο, ηχούν στα αυτιά σου κινέζικα.Αυτό δεν στο καταλογίζω.Το κατανοώ.Είναι σαν να εξηγώ ανώτερα μαθηματικά σε ένα δίχρονο παιδί.Ή, να μιλώ για την λάμψη ενός διαμαντιού (μια και αναφέρθηκα σε αυτά), σε κάποιον που δεν έχει μάτια.Καληνύχτα Δήδρ, γενικώς…

  52. Ο/Η Nέος λέει:

    Ρε παιδιά μην απαντάτε στις κονσέρβες του Δηδρ, τον τάπωσε η Εβραία Ελληνίδα. Αρκεί.

  53. @pornogeros
    Δεν καταλαβαίνεις τι γράφω…
    – Πρώτη φορά παρατηρείς υποκριτική συμπεριφορά χριστιανών? Κι’ ο βίος του “μακαριστού” τι σου λέει?

    Το πότε παρατήρησα πρώτη φορά υποκριτική συμπεριφορά Χριστιανών είναι άσχετο… Όπως άσχετη είναι και η αναφορά στον «μακαριστό»… υποκριτές υπάρχουνε σε κάθε θρησκεία και ιδεολογία και ο Πατροκοσμάς δεν ήτανε από αυτούς…

    «- Δηλαδή “ο μη ών μεθ’ εμού είη κατ’ εμού”? Πολύ χριστιανικό ακούγεται….»
    Αυτό δεν καταλαβαίνω πού το κολλάς…

    «- Τελικά πού συμφωνείτε με καθολικούς και προτεστάντες? Μόνο στο μίσος κατά των εβραίων?»

    Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει κανένα μίσος κατά των Εβραίων… Αυτό θα το βρεις μόνο σε λαϊκά έθιμα όπως το κάψιμο του Ιούδα… Και να ξέρεις ότι ο κάθε μπαρμπα-Μήτσος που λέει στο καφενείο ότι «οι Εβραίοι έχουνε το χρήμα και κυβερνάνε τον κόσμο» κτλ., αν του δινόταν η ευκαιρία δεν θα πείραζε κανέναν Εβραίο… Ειδικά αν ήτανε φτωχός όπως ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα…

    Στον Εβραϊσμό όμως όπως γράφει και ο Εβραίος καθηγητής που τον έκανες γαργάρα, ΥΠΑΡΧΕΙ μίσος κατά των Χριστιανών με φτύσιμο του Εσταυρωμένου, των ναών, του κόρφου τους κι όλα αυτά… Που εξηγούν και το γελοίο «καλλιτέχνημα» του Κιπενμπέργκερ με το σταυρωμένο βάτραχο, που μας μόστραρε ο Ροίδης την άλλη φορά… Όταν από παιδάκι σε μαθαίνουν να μισείς την πίστη του άλλου και να τη φτύνεις τι άλλο να κάνεις παρά «τέχνη» σαν του Κιπενμπέργκερ…

    «- Σύμφωνα με το συλλογισμό σου για τον κοσμά, θα πρέπει να κατηγορήσουμε όλους τους χριστιανούς για μαγγανείες, απατεωνιές κλπ.»

    Κάνεις τεράστιο λάθος… Υπάρχουνε «χριστιανοί» που κάνουνε μαγγανείες και απατεωνιές, όπως υπάρχουνε κι Εβραίοι και Ινδοί γκουρού και άθεοι κι ένα σωρό άλλοι… όμως σίγουρα δεν είναι απατεώνες και μάγοι όλοι πορνόγερε… Ο Πατροκοσμάς είπε στο ποίμνιο όλα όσα πιστεύανε για τους Εβραίους τότε… και που αρκετά από αυτά όπως είδες είναι αλήθεια… όπως το φτύσιμο του σταυρού… και τους είπε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να μισούνε τους Εβραίους ακόμα και να τα κάνουνε όλα αυτά… Τους είπε να τους κλαίνε γι’ αυτά που κάνουνε… Τα υπόλοιπα που γράφονται εδώ, ότι τάχα ο άγιος έβαζε τους Χριστιανούς να σκοτώνουνε τους Εβραίους είναι για την πρέσσα…

    «- Γιατί ξεκινάς από την εξέγερση των εβραίων και όχι από τα αίτιά της? Έχω την εντύπωση, πως σε κανένα κείμενο της ελληνιστικής περιόδου δεν υπάρχει αντιεβραϊκή αναφορά όπως στα χριστιανικά.»

    Τι δουλειά έχουνε τα χριστιανικά;; Οι Εβραίοι εξεγέρθηκαν κατά των Ρωμαίων το 117 π.Χ και κατάσφαξαν όπως αναφέρει ο Δίων Κάσσιος, 240,000 Έλληνες της Κύπρου. Προ Χριστού δεν υπήρχανε Χριστιανοί ούτε χριστιανικά συγγράμματα!

    «- Μόνος σου λες για πόση αίματος, κι αμέσως (και πολύ σωστά) την αποδίδεις σε αγριότητες των κατακτητών.»

    Και πάλι δεν κατάλαβες… ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ λέει ο Κάσσιος ότι πίνανε το αίμα των θυμάτων τους… Και δεν το αποδίδω πουθενά ούτε ξέρω γιατί κάνανε τέτοιες κτηνωδίες… Αυτό που λέω εγώ είναι ότι μάλλον οι αναμνήσεις από εκείνη την εξέγερση δημιουργήσανε τις ιστορίες για Εβραίους που δολοφονούν και πίνουνε αίμα…

    «- Με το να προσπαθείς να ισοσταθμίσεις γεγονότα απ’ τη μια και εικασίες απ’ την άλλη, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάνεις την αξιοπιστία σου»

    Πορνόγερε… Εικασίες κάνω προσπαθώντας να βρω γιατί σε όλο τον κόσμο υπάρχουνε τρομακτικές ιστορίες για αιμοπότες Εβραίους… Δεν προσπαθώ να ισοσταθμίσω κάτι με κάτι άλλο… Όταν θεωρείτε αξιόπιστους τους Ροίδη και Λασκαράτο που έχουνε πιαστεί στα πράσα τόσες φορές να λένε ψέματα τότε σκοτίστηκα για το αν θεωρείτε αξιόπιστο εμένα… Η γνώμη σας δεν έχει καμιά σημασία…

    Και τέλος… Δεν έχω καμιά αγωνία για τίποτα… Ο Χριστός και οι γνήσιοι μαθητές του δεν κινδυνεύουνε από τα παραμύθια του καθενός… Ούτε κι από υποκριτές που το παίζουνε Χριστιανοί για διάφορα συμφέροντα…

    Δηδρ σε ευχαριστώ πολύ για τη σειρά «τα παθήματα του Γουίνι»… Εδώ και καιρό προσπαθώ να κάνω κάτι μ’ αυτά αλλά ποτέ δεν προλαβαίνω… Το βρίσκω και κουραστικό… Χαρά στο κουράγιο σου…

    Και βέβαια να σχολιάσω κι αυτό… «Ο Εβραίος δεν επίστευσεν και λέγει Πάλιν λέγει το Ευαγγέλιον πως όποιος έχει πίστιν, ανίσως και τύχη ανάγκη να πιή θανάσιμον φαρμάκι, δεν αποθαίνει. λοιπόν πρόσταξε τον Πατριάρχην να του κάμω ένα φαρμάκι να το πίη …. Ο Εβραίος παρεσκεύασε ιδίαις χερσίν ένα φαρμάκι, το οποίο μόνο να το ήγγιζες στα χείλη θα απέθνησκες. Ο Πατριάρχης ήπιε όλο το ποτήρι και δεν έπαθε τίποτε. Και λέγει τώρα στον βασιλιά. «Πες του να ξεπλύνη τώρα το ποτήρι και να πιη το ξέπλυμα». Και μόλις το ήπιε ο Εβραίος πέθανε μπροστά σε όλους!»

    Και την ιστορία αυτή όπου ο ίδιος ο Εβραίος φτιάχνει φαρμάκι που δεν πίνει καν το ίδιο, αλλά το απόπλυμα, και πεθαίνει… ο απίθανος Λασκαράτος το ερμηνεύει «ο πατριάρχης σκότωσε έναν Εβραίο»!! Πόσο ΒΛΑΚΑΣ μπορεί να είναι κανείς για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα;;;

  54. Ο/Η pornogeros λέει:

    @ Νέος

    Αφού το τραβάει ο οργανισμός του το φτύσιμο τι να κάνουμε?
    Να το σταματήσουμε απότομα, και μετα στην εφηβεία να έχει ψυχολογικά προβλήματα το παιδί?

  55. Ο/Η Δηδρ λέει:

    «Κλείνοντας όμως να σου πω ότι δεν χρειάστηκα παραπάνω από δύο ημέρες, για να αντιληφθώ -όταν πρωτοδιάβασα άρθρα και σχόλια στο Ροίδη Εμμονές-, ότι ανακάλυψα ένα διαμάντι στο διαδίκτυο.»

    Για φαντάσου. Πόσο χαμηλά έχουμε ρίξει τον πήχη πια…
    Βλέπουμε λάμψη διαμαντιού σε πλαστικές χάντρες και γράφουμε πλέον ύμνους για τη φτήνια…

    Όντως. Μάλλον φαίνονται κινέζικα όλα αυτά. Ίσως επειδή τα κινέζικα, εκπροσωπούν το φτηνό και το κακοφτιαγμένο στις μέρες μας…

  56. Ο/Η Άθεος λέει:

    Αγαπητέ Δηδρ έχεις ανοίξει πολλά μέτωπα και για διάφορα θέματα, κάνοντας κατάχρηση ένα ξένο χώρο, από τον οποίο φαίνεται να ξεφεύγεις και από το θέμα. Επίσης, αναφερόμενος σε άλλους σχολιαστές, παρασέρνεις και αυτούς! Δεν έχω σκοπό να τον καταχραστώ κι εγώ, όμως αν τον χρησιμοποίησα, το έκανα απλά γιατί, στα καλά καθούμενα, έθιξες το όνομά μου, χωρίς λόγο, χωρίς να σε προκαλέσω.
    Ούτε είμαι τύπος που ερίζει με το παραμικρό. Αν δεις στα σχόλιά μου, πάντα είμαι αυτός που εξάπτεται τελευταίος.
    Οι επισημάνσεις που έκανες για το βιβλίο μου, θα μπορούσα να πω ότι ήταν σωστές, αν και το ύφος δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Όμως δεν είμαι αναγκασμένος να σου δώσω, τόσα στοιχεία, πριν την έκδοσή του. Μέχρι τότε είναι παρακινδυνευμένο να το κρίνεις διαβάζοντας μεμονωμένα μέρη, ενός κεφαλαίου μόνο, από τα δεκαοχτώ που αναφέρονται στο 3ο μέρος του χριστιανισμού.
    Μαζί με τα άλλα τρία μέρη, το βιβλίο φτάνει τις 850 σελίδες, θίγοντας όλες τις φιλοσοφικές σχολές της αρχαιότητας μέχρι τις νεώτερες του Διαφωτισμού. Δεν διαλαλώ τη συγγραφή του σαν τη μοναδική και αναμφισβήτητη εργασία, παρά σαν μια μελέτη όπως τόσων άλλων. Το απόλυτο είναι δικό σας χαρακτηριστικό. Όταν εκδοθεί και το διαβάσεις κάθε κριτική θα γίνει σεβαστή και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως. Όμως μέχρι τότε, για τα συγκεκριμένα ζητήματα που σχολιάζω, είμαι πρόθυμος να τα συζητήσω, πολιτισμένα και χωρίς οξύτητες, πράγμα όμως, όπως έχω διαπιστώσει τόσο καιρό, εσείς οι χριστιανοί αδυνατείτε να συνδιαλλαχτείτε.
    Ευτυχώς, αγαπητέ Δηδρ δεν καταδέχομαι να συρθώ άλλο στις ανούσιες αντιπαραθέσεις σου, που δεν προσθέτουν τίποτα σε τρίτους που μας διαβάζουν.
    Έχω καλύτερους τρόπους να σκοτώσω το χρόνο μου!

  57. Ο/Η Δηδρ λέει:

    @Νίκος Μετανοείται

    Παρακαλώ!

    Μπορείς στην παραπάνω συλλογή να προσθέσεις άλλο ένα που είδα τώρα:

    Στην ιστοσελίδα: https://roides.wordpress.com/2009/02/18/18feb09/

    – Παραμύθι #26: Σύνδεση χωρίς στοιχεία του κηρύγματος του πατροκοσμά με το έθιμο του καψίματος του Ιούδα. ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΟΛΩΝ των συνοδικών αποφάσεων της Εκκλησίας όπου κατ’ επανάλληψη ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ το έθιμο!

    «Το 1891 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε εγκύκλιο ‘Περί του ουκ έξεστι τοις πιστοίς πυραυλείν ομοίωμα του Ιούδα εν τη εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος’. Σ’ αυτήν επισημαινόταν ότι ‘Η πομπώδης καύσις ομοιώματος Ιούδα είναι έσχατη χλεύη προς τους συμπολίτας ημών Ιουδαίους και εξερεθίζει τα θρησκευτικά μίση’. Το 1910 πάλι η Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο ‘Περί ανάγκης εξαλείψεως του εθίμου της κατά το Άγιον Πάσχα περιφοράς και καύσεως ομοιώματος του προδότου Ιούδα’, όπου σημειώνονταν τα εξής σπουδαία: ‘Της κρηπίδος όμως… των ευαγγελικών αρετών, ως μη ώφελεν, επιλανθάνονταί τίνες των ευσεβών χριστιανών, διότι εν τη ημέρα της λαμπροφόρου Αναστάσεως…προς προσβολήν και ονειδισμόν των συμπολιτών ημών Ιουδαίων, περιφέρεται ομοίωμα του προδότου Ιούδα, και εν μέσω ανοικείων και αξιομέμπτων αλαλαγμών και ατάκτων κραυγών και εκτρόπων σκηνών, πυροβολείται τούτο και καίεται, ει και η Σύνοδος…ρητώς τον κατάκριτον τούτον αναχρονισμόν απηγόρευσεν, ως αντιβαίνοντα εις τα ιερά της αμωμήτου ημών πίστεως παραγγέλματα’. Παρόμοια διελάμβανε και εγκύκλιος του 1918 ‘Περί απαγορεύσεως εθίμων τινών καθαπτομένων των Εβραίων συμπολιτών μας’.»

    (Παπαθανασίου Θ., περιοδ. ‘Σύναξη’, τεύχ. 66 (Απρίλιος-Ιούνιος 1998), σελ. 89)

  58. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    Παρακολουθώ το ματς με Δηδρ και Νίκο που έχει πλάκα.
    Παρατηρώ
    Α) Ο Δηδρ εισήγαγες καμιά τριανταριά θέματα για να μπουρδουκλώσεις την υπόθεση σαν τη σουπιά που αμολάει μελάνι
    Β)Προσπαθείς με μίσος και πείσμα να απαξιώσεις το μπλογκ λέγοντας πως το ξεβράκωσες εδώ και εκεί, αλλά τέτοιο πράγμα δεν φαίνεται πουθενά
    Τώρα
    Α) Πες μας καλό μας τρολλ τη γνώμη σου για τις προφητείες.
    Ισχυρίζεσαι πως η Σύνοδος έχει καταδικάσει το κάψιμο του Γιούδα. Ναι αλλά το έθιμο συνεχίζεται. Όρα και φωτογραφία πρώτου μέρους. Μήπως η καταδίκη που άργησε κάτι αιώνες, έγινε για τα μάτια;
    Εκείνος ο Νίκος τι πλάκα που έχει. Γράφει κάπου
    #Ο Πατριάρχης ήπιε όλο το ποτήρι και δεν έπαθε τίποτε. Και λέγει τώρα στον βασιλιά. «Πες του να ξεπλύνη τώρα το ποτήρι και να πιη το ξέπλυμα». Και μόλις το ήπιε ο Εβραίος πέθανε μπροστά σε όλους!”

    Και την ιστορία αυτή όπου ο ίδιος ο Εβραίος φτιάχνει φαρμάκι που δεν πίνει καν το ίδιο, αλλά το απόπλυμα, και πεθαίνει… ο απίθανος Λασκαράτος το ερμηνεύει “ο πατριάρχης σκότωσε έναν Εβραίο”!! Πόσο ΒΛΑΚΑΣ μπορεί να είναι κανείς για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα;;;#
    Βρε Νικολάκη θα μας στείλεις; Ο πατριάρχης δεν είπε στον βασιλιά, πες του Εβραίου να πιεί το ποτήρι; Δεν ήξερε πως έχει φαρμάκι; Δεν ήξερε πως θα τον σκοτώσει έτσι;
    Και καλά αυτά λέει ο μύθος. Για πείτε μας ρε καλόπαιδα, ο Κοσμάς λέει αλήθεια; Μετακινούσε ο πατριάρχης βουνά; Να τον προσλάβει η ΜΟΜΑ.

  59. Ο/Η pornogeros λέει:

    Βολταίρε μην κουράζεσαι άδικα.
    Οταν το βαρύ πυροβολικό τους ο Ν. Λουδοβίκος (παπάς και ψυχίατρος περικαλώ!!!) σε άρθρο του στη ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ μιλάει για θαύματα, τί περιμένεις από τους γκράδες? Που είναι και αλάδωτοι…

  60. Ο/Η Δηδρ λέει:

    @Άθεος

    «είμαι πρόθυμος να τα συζητήσω, πολιτισμένα και χωρίς οξύτητες, πράγμα όμως, όπως έχω διαπιστώσει τόσο καιρό, εσείς οι χριστιανοί αδυνατείτε να συνδιαλλαχτείτε. Έχω καλύτερους τρόπους να σκοτώσω το χρόνο μου!»

    Να συνδιαλαγούμε, με τι ακριβώς; Με τους τρόπους με τους οποίους σκοτώνεις τον χρόνο σου; Εγώ αντιγράφω από τις ιστοσελίδες ΣΟΥ έναν από τους τρόπους αυτούς:

    «Χωρίς περιστροφές απαντήστε με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ:

    Α) Έχετε αυνανιστεί έστω και μια φορά στη ζωή σας;
    Β) Θα το κάνατε ποτέ, αν ξέρατε ότι σας βλέπει η μάνα σας;

    Aπευθύνομαι σε κείνους που πιστεύουν στο θεό!
    Αν δεν μπορείτε να αυνανιστείτε, γνωρίζοντας ότι σας βλέπει η μάνα σας, πώς μπορείτε να το κάνετε γνωρίζοντας ότι σας βλέπει ο θεός;»

    Πιστεύω ότι αυτή η μέθοδος αθεϊστικού προσανατολισμού, θέλει όντως πολύ σκέψη, άρα και πολύ ώρα σκοτωμένη…Στην κυριολεξία όμως.

    Αλλά, και αυτό τι ειναι;
    http://epic-atheist.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

    Αντί να παραπέμψεις στο βιντεάκι Zeitgeist, αντιγράφεις από την αρχή όλο το περιεχόμενο;

    Δεν γνωρίζεις πόσες απαντήσεις υπάρχουν στους επλεκτικούς συγκριτισμούς; Και εδώ μπορείς να δεις μια μετάφραση με αντεπιχειρήματα:
    http://www.oodegr.com/neopaganismos/pseftotheoi/xristos_dionysos1.htm

    Και όπως πιστεύω γνωρίζεις, υπάρχουν πολλά ακόμη.

    Γιατί πιάνει ο καθένας και λέει, ξέρεις, αυτό το στοιχείο το πήραν από τον Διόνυσο, και κόβουν ένα κομματάκι που τους μοιάζει, από ΟΠΟΙΑ ΔΙΗΓΗΣΗ τους βολεύει και το κολάνε. Με τα άλλα κομμάτια όμως που δεν κολάνε, τι γίνεται;

    Όπως ότι από εκδίκηση τρελαίνει τη θεία του Αγαύη, αδελφή της μητέρας του, και τη βάζει να σκοτώσει τον ίδιο το γιό της διαμελίζοντας τον άγρια;

    Ποια λογική επιβάλλει τέτοια κοπτοραπτική; Και από όλες τις διηγήσεις για τη γέννησή του, ποια κρατάμε; Και με τις τοπικές λατρείες του, που άλλαζαν από περιοχή σε περιοχή, τι γίνεται; Και με όλα εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα του Ιησού που διαφέρουν από τον Διόνυσο, τι γίνεται; Και ο Δίας ο πατέρας του Διόνυσου που είχε …500 παιδιά; Και ήταν και ομοφυλόφιλος; Και γούσταρε τον Γανυμήδη;

    Αλλά, σαν κάποιος να ήθελε να επαναφέρει τα διπλάνα και τις άμαξες στην κυκλοφορία, πόσο γελοίο είναι πια, ασύστατες θεωρίες και φαντασίες όπως του Nahor, του Notowitsch και δεκάδων άλλων, πριν από 100, 105, 110 ή και παραπάνω χρόνια να επανέρχονται σαν καινούριες σε κακοφτιαγμένα συμπιλήματα;

    Και γιατί λες να το συζητήσεις:
    «πολιτισμένα και χωρίς οξύτητες»

    Δεν είναι αυτό υποκριτικό; Υπάρχουν στοιχεία για τέτοιο στο blog σου;

  61. Ο/Η Δηδρ λέει:

    @Κώστας

    Είπες: «προσεχώς»

    Αυτό πρέπει να είναι…Άσε…μη μου πεις…θα το βρω μόνος μου. Κολιτσάρας!

    ε; το βρήκα;

  62. Ο/Η Καφετζού λέει:

    Μωρέ δηδρ, είσαι κι εσύ μέντιουμ όπως και ο πατροκοσμάς. Μάντεψες τι θα μας πει ο Κώστας. Μάγος είσαι ή φακίρης? Όλο θαύματα γίνονται στην Ορθοδοξία.
    Τι σημαίνει κολιτσάρας στα παπαδίστικα? Κάντο μας λιανά.

  63. Ο/Η pornogeros λέει:

    «Αθήνα

    Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου το πρώτο δρομολόγιο της Athens Airways από την Αθήνα στη Μυτιλήνη.
    Ο κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει τον αγιασμό του αεροσκάφους και των γραφείων της εταιρείας και θα μεταβεί στο νησί με την ειδική πτήση της εταιρείας.
    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και άλλοι ιεράρχες, καθώς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Η νέα αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 με βάση τον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Θα συνδέει την Αθήνα με 13 προορισμούς εσωτερικού (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Καβάλα, Καστορία, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Μύκονο, Χανιά, Ζάκυνθο. Κεφαλονιά και Ρόδο).
    Ο στόλος της θα αποτελείται αρχικά από τέσσερα αεροσκάφη τύπου τζετ 50 θέσεων, ERJ-145 της Embraer.

    Newsroom ΔΟΛ»

    είπατε τίποτα?????

  64. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Είπαμε ρε φίλε «προσεχώς», μη βιάζεσαι!
    Έχουμε και δουλειές να κάνουμε, έτσι δεν
    είναι; Αλλά επειδή βλέπω πως κι εσένα
    σ’ αρέσει το αστείο με τον Κολιτσάρα, θα
    σού πω το εξής: Η επίκληση τού
    Κολιτσάρα για το ένα ή το άλλο θέμα
    ήταν, είναι και θα είναι για μένα μια
    εξαιρετικά διασκεδαστική υπόθεση 🙂
    αφού μου δίνει τη δυνατότητα απλά,
    άκοπα και ανέξοδα να υπενθυμίζω σε
    κάτι τύπους σαν κι εσένα αυτό που
    όλα τα αγόρια μαθαίνουν ήδη από
    μικρά: ότι την υπογραφή μας και το
    άλλο, το αναγκαίο κακό, ξέρεις, πρέπει
    να προσέχουμε πού το βάζουμε…
    So long, λοιπόν…

  65. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Αγαπητέ φίλε,
    κάποτε σου είπα ότι δεν είμαι δα κι ο… Πρίαπος,
    αλλά απ’ ότι βλέπω, δεν είσαι διατεθειμένος να
    δείξεις κατανόηση για τα πεπερασμένα αποθέματα
    αντοχής μου. Ας είναι. Θα κάνω ό,τι μπορώ…

    Κατ’ αρχάς επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για την
    εκπληκτική ικανότητα προσανατολισμού που
    επέδειξες, καταφέρνοντας μέσα σε ένα άγνωστο
    και εντελώς αδιάφορο για σένα μπλογκ, να
    εντοπίσεις μέσα σ’ έναν λαβύρινθο 108 συνολικά
    αναρτήσεων τρεις που σχολιάστηκαν από τον…
    -κάτσε να δεις πώς τον είπαμε… α ναι, από τον
    «ευτυχώς δεν είμαι ο κωστάκης»… Ξέρεις ντε,
    από εκείνον τον απολογητή που νόμιζα πως
    ήτανε ο Papyrus (52), τον οποίο Papyrus (52)
    είχα μπερδέψει με τον Δηδρ, δηλαδή… μ’ εσένα!
    Εν πάση περιπτώσει, συγχαρητήρια λοιπόν που
    ήξερες πού να ψάξεις. Δεν κάνω πλάκα τώρα,
    πρέπει να παίξεις Τζόκερ!!

    Ας πάρουμε όμως τώρα τα πράγματα με τη σειρά.

    ► Αναφορικά με το (ο… Θεός να το κάνει άγιο)
    φως, αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι το λινκ
    που παρέθεσες ήταν εντελώς άσχετο, από τη
    στιγμή που το μόνο που έκανες ήταν απλώς να
    «αποφανθείς» ότι… με πήρε και με σήκωσε,
    δεν έχω τίποτα περισσότερο να προσθέσω.
    Απλώς να πω ότι ειλικρινά καταλαβαίνω και
    συμπάσχω… Α και ότι η πονηρή, επιμελώς
    αποστασιοποιημένη διατύπωση «βλέπω ότι
    σε πήρε και με σήκωσε» που για όποιον ξέρει
    να διαβάζει μέσα από τις γραμμές, είναι ξεκάθαρο
    πως είχε στόχο να υποβάλει στον αναγνώστη
    ότι δεν ήταν ο Δηδρ εκείνος που είχε γράψει
    τον… κατατροπωτικό αντίλογο, αλλά κάποιος
    άλλος, δυστυχώς για σένα έγινε αντιληπτή και
    εξουδετερώθηκε αμέσως (όπως άλλωστε και
    οποιοδήποτε άλλο παιγχνίδι με τις λέξεις
    επιχείρησες στο παρελθόν). Στο έχω πει
    αμέτρητες φορές, αλλά δε λες να βάλεις
    μυαλό: όχι ρητορικά τεχνάσματα μαζί μου!
    Είναι άδικος κόπος…

    Και μια απαραίτητη διευκρίνιση, όχι για σένα
    βέβαια αφού εσύ γνωρίζεις τα κατατόπια,
    αλλά για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται ή
    ενδεχομένως ενδιαφερθεί στο μέλλον:
    το ζήτημα λοιπόν με το (ο… Θεός να το κάνει
    άγιο) φως δεν εξαντλείται σε ένα μόνο ποστ,
    πολλώ δε μάλλον σε ένα… άσχετο, αλλά σε
    τέσσερα, και μάλιστα με την ακόλουθη σειρά:
    πρώτα η ανάρτηση 10, μετά η 63, στη συνέχεια
    η 78 και τελευταία η 86. Όποιος έχει την
    υπομονή σιγά-σιγά και λίγο-λίγο (για να μη
    χαθεί) να παρακολουθήσει όλη την ιστορία
    από την αρχή, θα καταλάβει. Όμως
    προειδοποιώ: εισέρχεστε με… δική σας
    ευθύνη! 😉

    Συνεχίζεται…

  66. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Αναφορικά τώρα με το ζήτημα τής Ανάληψης,
    μάς λες, αγαπητέ (αλλά αδιόρθωτε) κύριε Ξερολίδη
    ότι αντί να αντιπαραθέσω εκτενώς τα συγγράμματα
    από τα οποία άντλησα τις πληροφορίες, μένω όπως
    πάντα άφωνος μπροστά στις πηγές (εννοείται τις
    δικές σου). Μάλιστα. Ώστε δεν παρέθεσα πηγές, ε;
    Για να δούμε λοιπόν τι μου είχες γράψει τότε, αλλά
    να δούμε βέβαια και τι σου απάντησα εγώ:

    Απολογητικός αντίλογος (sic):

    «Όμως, για κοίτα… Όποιος έχει ασχοληθεί με το
    ζήτημα, βλέπει ότι Έλληνες και ξένοι καθηγητές δεν
    ασχολούνται καθόλου με το ζήτημα που θέτει ο
    κωστάκης, που την πάτησε επειδή δεν φιλτράρει
    την σαβούρα του διαδικτύου. ΠΟΥΘΕΝΑ λοιπόν
    δεν αναφέρεται το πρόβλημα που θέτει ο κωστάκης
    και φυσικά δεν θα αγνοήσουμε τους ειδικούς για να
    ακούσουμε τον κωστάκη.»

    Και η δική μου απάντηση:

    «Κατ’ αρχάς, για να δείτε τι εστί να είσαι αδιόρθωτος
    ξερόλας “δεύτερης διαλογής”, τη συγκεκριμένη
    αντίφαση δεν την ανακάλυψα… χθες ψάχνοντας
    στη “σαβούρα τού διαδικτύου”, αλλά πριν από
    περίπου… 15 χρόνια στο βιβλίο “Der Jesus-Mythos”
    (τίτλος πρωτοτύπου : The Great Myth) τού Peter de
    Rosa, αποφοίτου τού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου
    και πρώην κοσμήτορα Θεολογίας στο Corpus
    Christi College. Στη σελίδα λοιπόν 187 τής
    γερμανικής έκδοσης αναφέρονται τα εξής: […]»

    Κι αφού παρέθεσα αυτούσιο το γερμανικό
    κείμενο και μάλιστα με τη μετάφραση από κάτω,
    συνήγαγα το… αυτονόητο συμπέρασμα:

    «Το παραπάνω απόσπασμα δε καταδεικνύει
    διπλά την οξεία ξερολίτιδα τού τύπου: αφενός μεν
    ως προς την πηγή από την οποία άντλησα τις
    πληροφορίες (βιβλίο θεολόγου που διάβασα το
    1992, και όχι “σαβούρα του διαδικτύου”),
    αφετέρου ως προς την ειρωνική επικεφαλίδα
    «ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ…. ΛΟΥΚΑ;»
    που ασφαλώς υπαινίσσεται ότι ούτε που είχα
    διανοηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα!
    Γι’ αυτό σας λέω, όταν ο άνθρωπος την έχει
    ψωνίσει και αυτοανακηρύσσεται σε μοναδικό
    και αποκλειστικό νόμιμο κάτοχο και του
    τελευταίου ψήγματος γνώσης και νόησης,
    γ****ε τα! Κάθε προσπάθεια συνεννόησης
    ισοδυναμεί με το ν’ αντλείς εις πίθον
    Δαναΐδων…».

    Οπότε τώρα τι να του πούμε του… κορμιού, ρε
    παιδιά, που έχει το θράσος να (ξανα)βγαίνει κι
    από πάνω; Όχι πείτε μου εσείς… Τι να του πούμε;

    Πέραν τούτου όμως να πούμε και κάτι άλλο.
    Όπως επανειλημένα σού έχω τονίσει στο
    παρελθόν, μού είναι εντελώς, όμως ΕΝΤΕΛΩΣ
    αδιάφορο αν για κάποιο θέμα 9, 19 ή 29 κατασκευ…
    εεε, με συγχωρείς, θεολόγοι, ήθελα να πω, λένε
    Α όταν η επίσημη Εκκλησία δίνει τις ευλογίες
    της σε καποιον άλλον που λέει Β. Είπαμε: την
    υπογραφή μας και το τσουτσούνι μας πρέπει
    να προσέχουμε πού τα βάζουμε. Verba volant,
    scripta manent. Aπό τη θέση αυτή δεν υποχωρώ
    που να χτυπιέστε κάτω σαν χταπόδια! Και δεν
    κατάλαβα; Από πού κι ως πού, ρε φίλε, θα
    πρέπει εγώ να γνωρίζω όλη τη συναφή
    βιβλιογραφία; Πάς καλά, άνθρωπέ μου; Αν
    δεν απατώμαι, ουδέποτε δήλωσα πως είμαι
    θεολόγος! Το χόμπυ μου κάνω, ή καλύτερα,
    την πλάκα μου! Κι αυτά που ξέρω λοιπόν,
    κι αυτά καλά είναι. Άλλοι δεν ξέρουν ούτε
    τα μισά. Κι ας είναι μορφωμένοι. Όσο λοιπόν
    και να χτυπιέσαι, δεν μπορείς να με αγγίξεις.
    Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα απ’ αυτά
    που γράφω. Γιατί σε αντίθεση μ’ εσένα έχω
    απόλυτη επίγνωση τού τι αμφισβητώ. Και
    βέβαια παίζοντας… μαθαίνω!

    Το επαναλαμβάνω λοιπόν μπας και το
    εμπεδώσεις: μπορείς να βρεις χιλιάδες
    γνωστικές πληροφορίες, των οποίων την
    ύπαρξη ούτε καν υποψιάζομαι. Απλώς οι
    πληροφορίες αυτές κατά πάσα πιθανότητα
    ΔΕΝ θα μπορούν να αντικρούσουν αυτό
    που αμφισβητώ. Και μη ξεχνάς: την πλάκα
    μου κάνω μαζί σας! Κι αν ένας απλός
    χομπίστας καταφέρνει και σας κάνει
    άνω-κάτω, προσπαθώ να φανταστώ την
    έκταση της ζημιάς αν μιλούσαμε και για
    ειδικό!

    Υ.Γ. 1
    Η πρόκληση εξακολουθεί να ισχύει:
    ανταπόδειξε, αν μπορείς, κάνοντας φύλλο
    και φτερό την ανάλυσή μου, ότι η θέση που
    υποστηρίζω είναι βάσιμη. Αφού υπάρχουν
    τόοσα πολλά βιβλία που αγνοώ, γιατί δεν
    παραθέτεις τη φιλολογική ανάλυση; Μήπως
    επειδή ούτε κι εσύ τη γνωρίζεις; Ή ακόμα
    χειρότερα, μήπως επειδή δεν έπειθε ούτε
    καν τον εκλιπώντα Αγουρίδη ο οποίος
    σύμφωνα με την πηγή που εσύ ο ίδιος
    παραθέσες τότε, γράφει ότι «η Ανάληψη
    εξιστορείται υστέρα από διαδοχικές εμφανίσεις,
    οι οποίες δεν καταλαβαίνουμε αν έγιναν μέσα
    σε μία ή σε περισσότερες μέρες».

    Υ.Γ. 2
    Κάνεις λάθος αγαπητέ. Εγώ είμαι αυτός που
    αποφασίζει αν και πότε θα σε προκαλέσει.
    Απλώς δυσκολεύεσαι να το παραδεχθείς…

    Συνεχίζεται… (όχι όμως σήμερα, γιατί έχουμε
    και δουλειά, και μετά αγώνα!) 😉

  67. Ο/Η nomikos λέει:

    Φίλε Κώστα του (και τους) λες :»Το χόμπυ μου κάνω, ή καλύτερα,
    την πλάκα μου! Κι αυτά που ξέρω λοιπόν,
    κι αυτά καλά είναι. Άλλοι δεν ξέρουν ούτε
    τα μισά. Κι ας είναι μορφωμένοι. Όσο λοιπόν
    και να χτυπιέσαι, δεν μπορείς να με αγγίξεις.
    Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα απ’ αυτά
    που γράφω. Γιατί σε αντίθεση μ’ εσένα έχω
    απόλυτη επίγνωση τού τι αμφισβητώ. Και
    βέβαια παίζοντας… μαθαίνω»!

    Μα αυτό ακριβώς φίλε μου, είναι και η διαφορά πολλών από εμάς εδώ και πρωτίστως η δική σου, από όλους αυτούς τους θλιβερούς απολογητές.Θέλω δε σ’αυτό το σημείο, να σου θυμίσω μια και απ’ότι έχω δει σχολίαζεις στο ιστολόγιο του Ανορθόξου, το ξεμπρόστιασμα που έκανε στους απολογητές και αυτός.Μαζί με τα δικά σου κείμενα, αποτελούν ένα από τα καλύτερα αναγνώσματα στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό γύρω από αυτό το θέμα.Όσο έχεις υπομονή, συνέχισε να το κάνεις.Μπορεί να μην σχολιάζω λόγω χρόνου, αλλά δεν χάνω ευκαιρία να σε διαβάζω και να γελάω με τα χάλια τους.Να είσαι καλά.

    ΥΓ
    Από καρδιάς, καλή επιτυχία στον αγώνα το βράδυ.
    Αλλά όχι και σ’αυτούς της ομάδας σου την Κυριακή.

  68. Ο/Η pornogeros λέει:

    Κώστα

    Θα πρέπει να προσέχεις και να μην προκαλείς το Δηδρ κλπ τις μέρες που η ομάδα σου αγωνίζεται.
    Αν χάσει η παναθα, πώς θα είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ μεσολάβησε ο Δηδρ στον ύψιστο για να σου τη σπάσει?
    Πώς θ’ αντέξεις τις τύψεις, ιδιαίτερα αν το σκόρ είναι μεγάλο?

  69. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Δύο πράγματα θα αναφέρω:

    Πρώτον:

    Για να καταλάβει κάποιος για τι «νούμερα» συζητάμε: το βιβλίο «Der Jesus-Mythos», ο παραπάνω χρήστης δεν γνωρίζει ότι η κύρια χρησιμότητά του είναι για χαρτί υγείας στην τουαλέτα, καθώς σε έναν αριθμό αρκετών χιλιάδων θεολογικών έργων, στην βιβλιογραφία τους, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ μία αναφορά στο βιβλίο αυτό.
    Συνεπώς τα περί ανύπαρκτης βιβλιογραφίας είναι σαφή και ισχύουν.

    Είναι γεγονός ότι, ο φίλος μας στις σελίδες του παραδέχεται σαφώς άγνοια, παραδέχεται λάθη, ζητάει να του δείξουν βιβλιογραφία, πράγμα που αποτελεί ομολογία άγνοιας περί του ζητήματος. Άλλωστε, το ίδιο γράφει και μόλις παραπάνω:

    «Αφού υπάρχουν τόοσα πολλά βιβλία που αγνοώ, γιατί δεν παραθέτεις τη φιλολογική ανάλυση;»

    Επίσης, οι αδύναμες τοποθετήσεις, τα γελάκια και οι φατσούλες αντί απαντήσεων, είναι προσβάσιμες στον καθένα:

    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2007/10/40-1.html
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2007/12/for-yooour-eyes-onlyyyyy.html
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2008/12/blog-post.html
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2007/11/blog-post_19.html

    Δεύτερον:
    Ο μικρός καραγκιοζάκος έκανε το λάθος να προκαλέσει ΕΜΕΝΑ λέγοντας:

    «σε προκαλώ -αν φοράς παντελόνια- να πάρεις εδώ και τώρα ενώπιον όλων, ξεκάθαρη θέση για την απίστευτου μεγέθους διαστρέβλωση»

    Και ενώ δεν είναι ΚΑΝ δικό μου το άρθρο, εντούτοις, το διάβασα ως όφειλα μια-δυο φορές και κατάλαβα τι εννοεί.
    Και φυσικά, κατάλαβα επισής ότι ο φίλος μας όχι μόνο δεν πήρε χαμπάρι από το περιεχόμενο, αλλά επιπλέον, θεώρησε καλό να ειρωνευτεί και τελικά να εκτεθεί…

    Γι αυτό τον βλέπετε να δαπανά ΜΙΑ ολόκληρη ημέρα για να επιστρέψει με μια κενή περιεχομένου απάντηση, αφού σκέφτεται τώρα τι στην ευχή να γράψει για να δικαιολογηθεί.

    Όσο όμως κι αν δικαιολογηθεί, η ΟΟΔΕ τον διαψεύδει με μια λογική δόση ειρωνίας για τις απίστευτες, ουφολογικές ερμηνείες που έδωσε σε απλές, καθαρές προτάσεις:

    «Συνεπώς ουδέποτε υποστηρίξαμε, ότι ο Πλάτωνας εννόησε «κατασκευαστός», όπως ισχυρίζεται ο «αναιρετής» μας. Γι’ αυτό και η «λογική» του υποτιθέμενου «αναιρετή» μας, είναι του τύπου: Η ΟΟΔΕ είπε ότι ο Πλάτωνας διακρίνει το «γεννητός» από το «ποιητός», και αφού το ποιητός σημαίνει «κατασκευαστός», άρα η ΟΟΔΕ είπε ότι ο υιοθετημένος είναι «κατασκευαστός». Δηλαδή ουσιαστικά μας λέει: «Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι». Ας μην παραπονιέται λοιπόν που δεν ασχολούμαστε με τα πραγματικά γελοία «επιχειρήματά» του.»
    http://www.oodegr.com/oode/theos/ktisma2.htm

    Έτσι λοιπόν, δυστυχώς γι αυτόν, ήταν απρόσεκτος, και πολυλογάς, με αποτέλεσμα να πάθει μια ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ήττα και να γελοιοποιηθεί για τον εξής απλούστατο λόγο:

    Αντί να διαβάσει με προσοχή το κείμενο ώστε να καταλάβει τι λέει, και αντί, ΠΡΙΝ αρχίσει να γράφει σάχλες, ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ την ΟΟΔΕ που το ανάρτησε να του πει τι εννοεί, οι παρωπίδες και η εμπάθειά του τον οδήγησαν στο να θεωρήσει, ότι η ερμηνεία των όσων έγραφε το άρθρο ήταν αυτή η εντελώς ακραία και απίστευτη που του κόλλησε στο κεφάλι! Και χωρίς να συνειδητοποιεί το μέγεθος της αστοχίας, εκτόξευε δεξιά κι αριστερά ύβρεις, κατηγορώντας την ΟΟΔΕ για όσα Ο ΙΔΙΟΣ ερμήνευε!

    Νόμισε λοιπόν ότι αυτή η απαράδεκτη ερμηνεία του είναι σωστή και ασφαλώς τον ανάγκασα να καταπιεί τη γλώσσα του με μια απλή ανάγνωση του κειμένου!!!

    Δεν υπερηφανεύομαι όμως: στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον, οι ερμηνείες του ήταν τόσο βλακώδεις που από μόνες τους σε ανάγκαζαν να διαβάσεις με προσοχή το κείμενο, για να αντιληφθείς τελικά ότι το άτομο όταν έγραφε τις ερμηνείες του είχε ΑΜΕΣΗ επαφή με τον κόσμο του …Χαρδαβέλα!

    Και επειδή λέω και εννώ, ότι διάλογο, με τεμπέληδες και ευκολάκηδες ψαχτάκηδες-του-διαδικτύου-που-είναι-τσάμπα, ανοίγω και κλείνω όποτε ΕΓΩ θελήσω, τον παραπέμπω πλέον ΟΡΙΣΤΙΚΑ, στην συνολική διάψευση ΤΟΥ, από τους ίδιους τους συντάκτες του άρθρου.

    Διαβάστε και απολαύστε:
    http://www.oodegr.com/oode/theos/ktisma2.htm

    Η ΟΟΔΕ, εννοούσε πεντακάθαρα την πλέον απλή των εξηγήσεων και όχι ασφαλώς αυτό το μνημείο ηλιθιότητας, στο οποίο στήριξε ΟΛΗ του την αιχμή της επιθετικότητας ο μικρός μας φίλος, ο οποίος πλέον, μοιάζει με κουταβάκι που τρέχει να κρυφτεί.

    Πριν προλάβει να αλλάξει τα κείμενα της παραχάραξης του άρθρου της ΟΟΔΕ, διαβάστε τα ρεζιλίκια του σε αυτή τη σελίδα:
    http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2008/07/blog-post_29.html

    Διαβάστε το πλήρες μέγεθος της ανοησίας στα ΔΙΚΑ ΤΟΥ highlight όπου έχει μπερδέψει τα απίστευτα:

    «Όμως αλίμονο, στ’ αρχαία Ελληνικά το ποιητός όταν αναφερόταν σε τέκνο, ΔΕΝ σήμαινε…κατασκευασμένος (και… πώς να σήμαινε κάτι τέτοιο άλλωστε;;!!), αλλά… «υιοθετημένος»!
    Όταν δηλαδή ο κακόμοιρος ο Πλάτωνας αντιδιέστελλε τον γεννητό υιό προς τον ποιητό, δε συμφωνούσε… προκαταβολικά και πλήρης… σπερματικού λόγου μ’ αυτό που θα πίστευαν… αιώνες αργότερα οι χριστιανοί, αλλά διαφοροποιούσε το φυσικό τέκνο από το υιοθετημένο!! …Το τερατώδες αυτό λάθος, παρότι έχει επισημανθεί ίσαμε μια ντουζινα φορές στην Ο.Ο.Δ.Ε., εξακολουθεί ακόμα να είναι εκεί! Δηλαδή ούτε που ιδρώνει τ’ αφτί τους! Κι έχεις μετά αυτόν τον απίθανο απολογητή που ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ το επίμαχο κείμενο, να ’ρχεται εδώ ως…πανεπιστημιακός και να μάς κάνει και… διαλέξεις κι από πάνω! Ήμαρτον δηλαδή!«

    Και βέβαια, η ΟΟΔΕ γράφει:

    «Ουδέποτε υποστηρίξαμε, ότι ο Πλάτωνας εννόησε «κατασκευαστός»…ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπαμε, ότι ο Πλάτωνας τεκμηριώνει τη Χριστιανική θέση περί γεννητού και ποιητού…αλλά είπαμε σαφώς, ότι απλώς τεκμηριώνει την αρχαιότατη (από τότε) διάκριση, μεταξύ των λέξεων «ποιητό» και «γεννητό» «
    http://www.oodegr.com/oode/theos/ktisma2.htm

    Βεβαίως, ουδέποτε θα επανέλθω στο θέμα, αλλά παραπέμπω πλέον στην ευθεία διάψευση του από την ΟΟΔΕ. Μπορεί να το συζητήσει μαζί τους, να τους ζητήσει συγγνώμη, ή να κάνει πλέον στο blog του, όσες (κωλο)-τούμπες επιθυμεί, που βλέπω ότι είναι και το αγαπημένο του σπορ.

  70. Ο/Η Καφετζού λέει:

    Ουστ ρε Δηδρ, αφιονισμένο κατηχητόπουλο της εκαετίας του 50. Μας τάπρηξες. Βρες μια γκόμενα ρε να περάσεις την ώρα σου που ξεροσταλιάζεις σε ξένο ποστ. Καραθεούσα.

  71. Ο/Η pornogeros λέει:

    @ Καφετζού
    «…Βρες μια γκόμενα ρε..»

    Και πού να’ ξερες ότι αυτό κάνει τώρα. Ψαρεύει χαμένες ψυχές (= χαζογκόμενες) στα διάφορα μπλογκο-φόρα. Μόνο που ο δύστυχος, το κάνει με λάθος τρόπο. Νομίζει ότι με τα ασυνάρτητα κατεβατά του, όλο και κάποια θα βρεθεί να τον περάσει για μέγα διανοούμενο.
    Ετσι τούμαθαν στο κατηχητικό.

  72. Ο/Η Κώστας λέει:

    Συνέχισε παιδί μου, συνέχισε. Ο αρκούδος σου
    θα είναι εκεί

  73. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Για τις αρκουδιές πια τού Ελισαίου αλλά και για
    τα υπόλοιπα γραφικά που ξαναεπικαλέστηκες,
    τι να πω; Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
    Ώστε το «Der Jesus-Mythos» που επικαλέστηκα
    κάνει μόνο για περιποίηση οπισθίων, ε; Βρε
    πυροβολημένε, μπας κι είχες στον νου σου τ’
    απομνημονεύματα τού Αυνάν που κάθεσαι και
    διαβάζεις για να φτιαχτείς, και μπερδεύτηκες;
    Εσύ ρε δε με κατηγόρησες την πρώτη φορά ότι το
    θέμα το ανακάλυψα μέσα στη σαβούρα τού
    Διαδικτύου, ενώ τη δεύτερη εδώ, ότι δεν παρέθεσα
    καν τις πηγές από τις οποίες είχα αντλήσει τις
    πληροφορίες μου; Κι εγώ ρε δε σε ξευτίλισα
    δείχνοντας σ’ όλον τον κόσμο που μας
    παρακολουθεί, ότι πρώτον, είχα παραθέσει
    εκτενώς την πηγή από την οποία είχα αντλήσει
    τις πληροφορίες μου, και ότι δεύτερον, την πηγή
    αυτή δεν την είχα ανακαλύψει… χθες στη
    «σαβούρα τού διαδικτύου», αλλά πριν από
    περίπου… 15 χρόνια σε βιβλίο αποφοίτου τού
    Γρηγοριανού Πανεπιστημίου και πρώην κοσμήτορα
    Θεολογίας στο Corpus Christi Collegeς; Δηλαδή
    πόσο… πόσο χαμηλότερα μπορείς να πέσεις
    ακόμα, βρε θεομπαίχτη; Σ’ έβγαλα δόλιο ψεύτη
    σε δύο καραμπινάτες περιπτώσεις, κι εσύ βρε
    θυμιατόπληκτε νεωκόρε, τολμάς και ζητάς και
    τα ρέστα κι από πάνω; Pfui Teufel!

    Α και κάτι ακόμα: όπως σου είπα και παρά τα
    όσα τρελά τσαμπουνάς, ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος
    να έχω υπ’ όψιν μου ανά πάσα στιγμή κάθε
    αεροκοπανισμένο φαντασιοκόπημα που
    κατέγραψε ποτέ η Πατρολογία!! Έλεος δηλαδή,
    ρε ψώνιο! Επειδή δηλαδή εσύ διαθέτεις
    βιβλιογραφία ακόμα και για το πώς ερμήνευσαν
    οι φάδερς την πρώτη πορδή των πρωτόπλαστων
    μετά την Πτώση, νομίζεις πως έπιασες τον πάπα
    απ’ τα τέτοια του; Σύνελθε λοιπόν κι έλα στα
    σύγκαλά σου! Εν προκειμένω λοιπόν, τον
    αγαπημένο σου Κολιτσάρα είχα εύκαιρο, αυτόν
    επικαλέστηκα. Και αυτός ήταν αρκετός. Ήταν
    ένας ορθόδοξος θεολόγος το ερμηνευτικό έργο
    τού οποίου δεν είχε εγκριθεί από την Εκκλησία
    τού Σατανά, αλλά από την Ιερά Σύνοδο τής
    Εκκλησίας τής Ελλάδος. Κι όσο κι αν χτυπιούνται
    κάποιοι (τους διάβασα και… Θεού θέλοντος και
    χρόνου επιτρέποντος θ’ ασχοληθώ και μ’ αυτούς),
    είπαμε: τσουτσούνι και υπογραφή! Τίποτε άλλο.

    Οπότε λοιπόν για να γυρίσω στο θέμα μας με
    τον αρκουδιάρη προφήτη, αφού πρώτα
    συμβουλεύτηκα ένα 100% εγκεκριμένο θεολογικό
    έργο, η ερμηνεία τού οποίου συμφωνούσε και
    με τις αντίστοιχες των κειμένων τού Ανώνυμου
    Απολογητή και τής Ο.Ο.Δ.Ε., προχώρησα στον
    αντίλογο. Κι εσύ εμφανίστηκες μετά ως άγγελος
    (λέμε τώρα…)-τιμωρός και με κατηγόρησες για
    άγνοια πηγών επειδή δεν… είχε τύχει ν’ ακούσω
    ποτέ μιαν άλλη εναλλακτική ερμηνεία την οποία
    δεν είχαν μνημονεύσει ούτε καν… οι τρεις
    χριστιανικές πηγές που ανέφερα πιο πάνω!
    Οπότε τι παραπάνω να προσθέσω; Κατηγόρησε
    λοιπόν, ούφο, ΚΑΙ αυτούς για άγνοια! Φανταστείτε
    όμως, ρε παιδιά, να μιλάς με κάποιον και κάθε
    λίγο και λιγάκι να πετάγεται σαν την πορδή και
    να σου λέει: «Όχι, πες μου, το ’ξερες αυτό; Το
    ’ξερες;»! Φανταστείτε δηλαδή τον Δηδρ στο
    σχολείο! Μπορείτε; Υποθέτω, ουδέποτε θα
    απέκτησε κάποια γνώση που να μην την κατείχε
    ήδη… εκ των προτέρων, προτού καν δηλαδή αυτή
    αποκτήσει υπόσταση ως γνώση!! Όλα τα ήξερε
    ήδη από πριν! Τώρα από πόσο πριν, θα σας
    γελάσω… Στην καλύτερη των περιπτώσεων
    προτού καν τα γράψουν οι ίδιοι οι… συγγραφείς
    που… τα συνέλεξαν, στη χειρότερη ήδη από την
    επομένη τής κυκλοφορίας των βιβλίων! Ο άνθρωπος
    κοντολογίς δεν εντυπωσιάζεται ποτέ και από τίποτα.
    Καμία καινούργια γνώση, καμία νέα πληροφορία
    δε δύναται να τον αγγίξει. Αν όχι Θεός δηλαδή, τότε
    σίγουρα κλασική περίπτωση αδιόρθωτου ξερόλα!!
    Και η πλάκα ξέρετε ποια είναι; Ότι στις αράδες
    που προηγούνται (αυτό έλειπε…) τού αποσπάσματος
    που χαρακτήρισε «γελοία παραδοχή άγνοιας»
    εκ μέρους μου, γράφω τα εξής:

    «Τη συγκεκριμένη (κατα-πληκτική) ερμηνεία δεν την
    είχα ξανακούσει ποτέ. Ελπίζω μόνο να μην κατηγορηθώ
    και γι’ αυτό, αφού πρώτον -σε αντίθεση με κάποιους…
    άλλους- ποτέ δε δήλωσα… παντογνώστης, αλλά, ήδη
    από την πρώτη κιόλας ανάρτηση, γηράσκων αεί
    διδασκόμενος.»

    Για να κλείσουμε όμως το θέμα με τον Ελισαίο και
    επειδή είναι αμαρτία ν’ αφήσω να πάει χαμένη
    η ευκαιρία για άλλη μία «στενή επαφή», θαυμάστε
    άνθρωπο που έχει το θράσος να μας κάνει και
    υποδείξεις για τη… βιβλιογραφία:

    Γράφω λοιπόν εγώ ότι κατά τον Κολιτσάρα και την
    Ιερά Σύνοδο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος που ενέκρινε
    την ερμηνεία του, τα παιδιά που κατασπαράχτηκαν
    από τα θηρία ήταν 9 ή 10 ετών, παραθέτω παραπομπή
    με ακριβή βιβλιογραφική αναφορά, κι έρχεται παρ’ όλα
    αυτά ο… σωσίας του Δηδρ και απαντά τι; Ότι «αυτή
    είναι σαχλαμάρα του κωστάκη αφού ο Κολιτσάρας
    δεν αναφέρει ηλικία»!! Οπότε μόλις συνήλθα
    από το σοκ, του απάντησα κι εγώ τα εξής:

    «Να πεις ότι δεν έδωσα παραπομπή για τον Κολιτσάρα,
    να πάει στο διάολο! Αλλά έδωσα ο… χριστιανός: τόμος 2,
    σελ. 279. Αντιγράφω λοιπόν αυτολεξεί τι αναφέρεται εκεί
    υπενθυμίζοντας ότι στο εν λόγω ερμηνευτικό έργο έχει
    δώσει τις “ευλογίες” της η Ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας
    τής Ελλάδος (τα κεφαλαία δικά μου):

    “ ‘Ανάβαινε, φαλακρέ, ανάβαινε’. Αυτά τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ
    ΕΝΝΙΑ Ή ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ, ήταν ικανά να διαπράξουν
    κάθε είδους κακίας, όπως φαίνεται από τον αυθάδη
    εμπαιγμό προς τον προφήτη τού Θεού […]”.

    Να λοιπόν μία από εκείνες τις μοναδικές στιγμές όπου
    λες: “Να τον πατήσω τώρα σαν σκουλήκι ή να μην τον
    πατήσω;”. Επειδή όμως είμαι στις καλές μου, δείχνω
    ανωτερότητα και προχωρώ παρακάτω…».

    Αυτή η στιχομυθία διειμήφθη λοιπόν μεταξύ μας κι
    ακόμα περιμένω ν’ ακούσω κάτι σαν: «Σόρι, γράψε
    λάθος. Σαχλαμάρα ξεφούρνισα εγώ, κι όχι εσύ!». Αλλά
    ποιος έχασε φιλότιμο και ευθιξία για να το βρει ο… σωσίας
    τού Δηδρ;

    Συνεχίζεται…

  74. Ο/Η laskaratos λέει:

    Φίλε Κώστα, μη χαλάς τον πολύτιμο χρόνο σου με πράκτορες της ΟΟΔΕ όπως ο Δηδρ. Ότι πηγή και να του φέρεις θα στην απαξιώσει, έτσι ή αλλιώς. Θυμάμαι στη ν περίπτωση της αγίας Ειρήνης της Αθηναίας (9 Αυγούστου-που τύφλωσε τον γιό της για να αρπάξει το θρόνο), μου αμφισβήτησε την αγιοποίησή της κι ας επικαλούμουν την Ηθική και Θρησκευτική Εγκυκλοπαίδεια, εγκεκριμένη από το Οικουμενικό πατριαρχείο, στην οποία αρθογραφούν καθηγητές της Θεολογικής, μητροπολίτες και εκκλησιαστικοί.
    Στον Άγιο χασάπη Μέγα Θεοδόσιο μου αμφισβήτησε ακόμη και το σαιτ της Orthodox Church in America (OCA) μιάς μεγάλης Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ με 300.000 πιστούς και κανονική επικοινωνία με το οικουμενικό πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρωσίας. Τον έστειλα και σε άρθρο μεγάλου Θεολόγου που βλακωδώς διαμαρτυρόταν γιατί το σχολικό βιβλίο, όπως και στην περίπτωση του μέντιουμ Κοσμά, απέφευγε να γράψει πως είναι άγιος (από ντροπή προς τα παιδιά προφανώς). Ο Θεολόγος δεν αντιλαμβανόταν τη σκοπιμότητα της απόκρυψης της αγιότητας ενός ελεεινού φονιά χιλιάδων αθώων, αλλά και κανείς δεν μπήκε στο μπλογκ του για να αμφισβητήσει την αγιότητα του Θεοδόσιου. Εκεί δεν τους πείραζε, ήταν βλέπεις μεταξύ τους. Τους ενοχλεί όταν αυτά διαρρέουν ευρύτερα.
    Για τον άγιο Ιουστινιανό, ακόμη και η ύπαρξη του Ρουμάνου πατριάρχη Ιουστινιανού (δεν νοείται επίσκοπος χωρίς όνομα ορθόδοξου αγίου) μου την αμφισβήτησαν.
    Στην άρνησή του πως η πρώτη χριστιανική Εκκλησία δεχόταν μόνο τον πολιτικό γάμο, του αντιπαρέθεσα λήμμα της Εγκυκλοπαίδειας Ελευθερουδάκη, άρθρο του περίφημου λόγιου Θεόκλητου Φαρμακίδη, αρχιμανδρίτη και καθηγητή της Θεολογικής, γραμματέα της Ι.Συνόδου και εκδότη της πρώτης ελληνικής εφημερίδας, επίσης άρθρο του καθηγητή της Νομικής και ιερέα Κ.Μπέη, αλλά ματαίως.
    Η τακτική Δηδρ είναι:
    1.Βρισιές
    2.Θόλωμα των νερών με πολυάριθμες αναφορές σε παλαιότερα ποστ όπου υποτίθεται πως σε κατατρόπωσε
    3.Παράθεση δεκάδων πηγών άσχετων με το θέμα ή εκκλησιαστικών άρθρων που αυτοϊκανοποιούνται αποδεικνύοντας την αλήθεια με επιχείρημα τους Ι.Κανόνες ή το Ευαγγέλιο.
    4. Απαίτηση στη βιβλιογραφία σου να παραθέσεις αποφάσεις επιστημονικών συνεδρίων που να την ενισχύουν!
    Είναι κρίμα ένας νέος άνθρωπος-γιατί φαίνεται νέος- να σπαταλά τόσο χρόνο και μόχθο για να υπερασπίζεται εγκληματίες, κακουργίες, παραλογισμούς και αισχρότητες.

  75. Ο/Η Pygoskelis Ignotheisticus λέει:

    Λασκαράτε και Κώστα, ένας αμερικανός βιολόγος, περιγράφοντας τις συνδιαλλέξεις του (ο Τιούριγκ να τις κάνει) με χριστιανούς φονταμενταλιστες, τις παραλληλίζει με παιχνίδι σκακιού ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και ένα περιστέρι: το περιστέρι θα ρίξει κάτω τα κομμάτια, θα κουτσουλήσει στη σκακιέρα και θα γυρίσει πίσω στη φωλιά του διαλαλώντας τη «νίκη» του.
    Ετσι ακριβώς είναι και οι «συνδιαλλέξεις» σας με τον Δήδρ (ίσως ακρώνυμο του «Διαδίδουμε Ημερησίως Διαδικτυακή Ρυπαρολογία»).

  76. Ο/Η Άθεος λέει:

    Γι’ αυτό λοιπόν, να μη δίνετε συνέχεια σε τέτοιες αντιπαραθέσεις που δεν προσθέτουν τίποτα σε τρίτους!
    Αυτοί προσπαθούν να διαστρέψουν τη συζήτηση να βγουν από το θέμα και να αποπροσανατολίσουν. Τα έγραψα και πιο πάνω αυτά και έπαψα να ασχολούμαι, όχι μόνο με τον κύριο αυτόν, αλλά με όλους που πατούν στα χνάρια του. Η δουλειά τους είναι μεθοδευμένη! Αντιμετωπίστε την έτσι και αφήστε τους εγωισμούς. Δεν χάνετε τίποτα!

  77. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Ρο

    Αγαπητέ φίλε, είμαι ο Κώστας και… τελειώνω…
    Σ’ ευχαριστώ θερμά για την υπομονή και την
    ανεκτικότητά σου.

    @Λασκαράτος

    Αγαπητέ φίλε, είμαι ο Κώστας και… τελειώνω…
    Φάγαμε τον γάϊδαρο, στην ουρά θα σταματήσουμε;

    @nomikos

    Για άλλη μία φορά σ’ ευχαριστώ, φίλε.

    @Άθεος

    Έτσι όπως με ξέρεις, αγαπητέ, υπήρχε ποτέ
    περίπτωση να το άφηνα να περάσει έτσι;

    @ Pygoskelis Ignotheisticus

    Φοβερά παραστατικός ο παραλληλισμός!

    @pornogeros

    Φτου να πάρει… Λες γι’ αυτό να ισοφάρισαν χθες
    οι Ισπανοί;

  78. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Και πάμε τώρα στα πιο ωραία, στο ζήτημα δηλαδή
    των «ποιητών υιών».

    Κατ’ αρχάς, καλή… αρχή: για άλλη μία φορά προτού
    καν ξεκινήσεις, μας απέδειξες ότι όντως πρέπει να
    καταναλώνεις ληγμένα! Στο επίμαχο κείμενο μου,
    βλέπεις, πουθενά δεν αναφέρω ως πηγή
    τους «101 μύθους τής Βίβλου» τού Γκάρι Γκρίνμπεργκ.
    Στον Γκρινμπερκ παραπέμπω μόνο στα σχόλια
    που ακολουθούν και βέβαια όχι σε σχέση με το ζήτημα
    που μας απασχολεί, τη φράση δηλαδή υιός ποιητός,
    αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό. Για άλλη μια
    φορά δηλαδή λες ακατάληπτα πράγματα!

    Όσον αφορά πάντως την εξυπνάδα που αμόλησες
    για τον Γκρίνμπεργκ, απλώς θα ξαναπώ ότι μιλάμε
    για τον πρόεδρο τής Βιβλικής Αρχαιολογικής Εταιρίας
    τής Νέας Υόρκης, μέλος τού Αμερικανικού Ερευνητικού
    Κέντρου τής Αιγύπτου, τού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου
    τής Αμερικής, τής Εταιρίας Βιβλικής Λογοτεχνίας καθώς
    και της Ερευνητικής Εταιρίας τής Αιγύπτου – για ένα
    άτομο δηλαδή πιθανότατα λίγο πιο μορφωμένο
    από την… αφεντιά σου…

    Και πάμε τώρα στα υπόλοιπα.

    1ον : Σωστά. Το άρθρο δεν ήταν δικό σου, όμως το
    προσυπέγραψες. Ως Papyrus 52. Εσύ βέβαια τώρα
    μπορείς να λες ό,τι θες για το ποιος είναι ποιος, αλλά δε
    νομίζω πως αλλάζει κάτι… Δηλαδή έλεος, μην κάθομαι
    τώρα και γράφω και… Νο 2 γιατί δε λέει!

    2ον : Το ότι από τις αναθυμιάσεις έχεις πάθει χοντρή
    ζημιά, εντάξει, το ξέρουμε. Αυτό που με προβληματίζει
    είναι η έκταση τής βλάβης. Αυτό το λέω με αφορμή
    τη βεβαιότητά σου ότι δαπάνησα μία μέρα για να
    επιστρέψω, σκεπτόμενος πώς θα δικαιολογηθώ!
    Εδώ βρε αθεόφοβε, εσύ και η παρέα σου κακαρίζετε
    πάνω από έναν χρόνο για τόσα και τόσα που σας έχω
    κατά καιρούς γράψει, και τολμάς να με ειρωνεύεσαι
    επειδή είπα να απαντήσω στις σαλεμένες κοτσάνες
    σου, όχι σε ένα σχόλιο-πάπλωμα, αλλά τμηματικά,
    πρώτον για να έβγαινε και η δουλειά μου (που
    ασφαλώς προηγείται), δεύτερον για να έβλεπα λίγο
    και την οικογένειά μου (που κι αυτή προηγείται),
    τρίτον, για να έβλεπα και την Πανάθα (αυτή
    προηγήθηκε, αλλά δυστυχώς… ισοφαρίστηκε) και
    τέταρτον, για να μπορούσουν οι απαντήσεις να
    διαβαστούν ευκολότερα; Εμένα λοιπόν ρε συ
    ειρωνεύεσαι για καθυστέρηση; Επικοινωνείς;;

    3ον : Από πού κι ως πού, ρε Ε.Τ., έπρεπε για τις
    υπόλοιπες ενστάσεις μου να είχα παραθέσει κάποια
    βιβλιογραφία; Βιβλιογραφία για προσωπικές
    παρατηρήσεις επί ενός αλαφροήσκιωτου κειμένου
    που κινείται στη… ζώνη του λυκόφωτος; Έγραψα
    μήπως πουθενά ή υπονόησα ότι στον αντίλογό μου
    δεν εξέτεθετα προσωπικές απόψεις; Χ****α λοιπόν
    εγώ για τη γνώμη σου, όπως βέβαια κι εσύ για τη
    δικιά μου. Όσο βέβαια αντί να τοποθετηθείς επί τής
    ουσίας, επιλέγεις να επαναλαμβάνεις μονότονα ότι
    δεν παραθέτω βιβλιογραφία (για προσωπικές μου
    παρατηρήσεις, το ξαναλέω!), έχω κι εγώ κάθε
    δικαίωμα να συνεχίζω να σε λέω αρχικοκορίκο.
    Είναι, νομίζω, μια δίκαια διευθέτηση τής διαφωνίας
    μας, δε συμφωνείς;

    Και πάμε τώρα στην ταμπακιέρα:

    Στο επίμαχο λοιπόν κείμενο τής Ο.Ο.Δ.Ε. ο συντάκτης
    προσπάθησε να εξηγήσει στους «αιρετικούς» ότι ο
    Υιός δεν κατασκευάστηκε από τον Πατέρα, αλλά
    γεννήθηκε (άχρονα) απ’ αυτόν:

    «Στο Σύμβολο της Πίστης, κάνουμε σαφή διαχωρισμό
    του «γεννητού» από το «κτιστό». Λέμε για τον Ιησού
    Χριστό: «Γεννηθέντα, ου ποιηθέντα». Δηλαδή:
    «γεννήθηκε, και δεν κατασκευάστηκε».»

    Και συνεχίζει το κείμενο:.

    «Προχωράμε τώρα σε λεξικογραφική ανάλυση, από
    το πολύτομο “Μέγα Λεξικό Όλης Της Ελληνικής
    Γλώσσης” Δ. Δημητράκου, όπου παρέχει εκτός από
    τις λέξεις, και παραδείγματα: […]

    Στο ίδιο λεξικό όμως, αν δούμε τη λέξη: “γεννητός”,
    που είναι και η λέξη που μας ενδιαφέρει,
    αντιλαμβανόμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ τη Χριστιανική διάκριση
    em>που κάνουν οι Χριστιανοί μεταξύ των λέξεων:< “γεννητός”
    και “ποιητός”. Λέει λοιπόν το λεξικό για τη λέξη:
    “γεννητός”:

    Γεννητός: Ο δια γεννήσεως λαβών ύπαρξιν, συνήθως
    κατ’ αντίθεσιν προς το “ποιητός”: Πλάτωνος Νόμοι 923 Ε:
    “είτε γεννητός ων (υιός), είτε ποιητός”.

    Ειδικά το παράδειγμα αυτό, δείχνει ότι η διάκριση
    “γεννητού” και “ποιητού”, είναι κάτι γνωστό από την
    προχριστιανική ακόμα εποχή, από τον 5ο αιώνα μ.Χ.
    στον καιρό του Πλάτωνος. Και σήμερα, 2,5 χιλιετίες
    αργότερα, έχουμε τους Μάρτυρες της Σκοπιάς, να μη
    μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά των δύο αυτών
    εννοιών! Δηλαδή βρίσκονται ακόμα πιο πίσω από την
    εποχή του Πλάτωνα; Χειρότερα και από τους
    ειδωλολάτρες;»

    Κι εγώ λοιπόν σχολιάζοντας το προφανές, αυτό δηλαδή
    που έβλεπα αποτυπωμένο στη ροή τού κειμένου, έκανα
    λόγο αρχικά για «σοβαρότατες ανακρίβειες», μετά για
    «λανθασμένη ερμηνεία», αργότερα για «τερατώδες
    λάθος»και κάποια στιγμή πια φορτωμένος κι από
    τη φανατίλα σου, μίλησα και για «παραποίηση».
    Διότι όπως εξήγησα, στην Αρχαία το ποιητός όταν
    αναφερόταν σε τέκνο, ΔΕΝ σήμαινε… κατασκευασμένο,
    αλλά… υιοθετημένο!

    Κι έρχεται λοιπόν -ω τού θαύματος- ο συντάκτης
    τού κειμένου υπό τις επευφημίες και τις δοξολογίες
    σου και απαντά τι; Ότι «ουδέποτε υποστηρίξαμε, ότι
    ο Πλάτωνας εννόησε “κατασκευαστός”, όπως ισχυρίζεται
    ο “αναιρετής” μας. Γι’ αυτό και η “λογική” του υποτιθέμενου
    “αναιρετή” μας, είναι του τύπου: Η ΟΟΔΕ είπε ότι ο
    Πλάτωνας διακρίνει το “γεννητός” από το “ποιητός”, και
    αφού το ποιητός σημαίνει “κατασκευαστός”, άρα η ΟΟΔΕ
    είπε ότι ο υιοθετημένος είναι “κατασκευαστός”. Δηλαδή
    ουσιαστικά μας λέει: “Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο
    αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι
    μπουζούκι”. Ας μην παραπονιέται λοιπόν που δεν
    ασχολούμαστε με τα πραγματικά γελοία “επιχειρήματά”
    του.»

    Αυτά λοιπόν μού απάντησε η Ο.Ο.Δ.Ε. κι εγώ τώρα
    υποτίθεται ότι διαψεύσθηκα, εκτέθηκα, έγινα ρεζίλι
    και όλα τα σχετικά… Όμως αλίμονο, για να δούμε για
    ποιους ισχύουν στην πραγματικότητα τα παραπάνω…

    Εσείς λοιπόν, έξυπνα πουλάκιά μου (που από τη
    μύτη πιαστήκατε…), ΔΕΝ είπατε απλώς ότι και την
    εποχή τού Πλάτωνα υπήρχε διάκριση μεταξύ
    «γεννητού» και «ποιητού», έτσι γενικά κι αόριστα,
    αλλά συνδέσατε τη διάκριση αυτή ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ
    με την αντίστοιχη χριστιανική, η οποία όπως είδαμε
    έλεγε: ποιητός υιός=κατασκευασμένος υιός. Το είπατε
    καθαρά («αντιλαμβανόμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ τη Χριστιανική
    διάκριση που κάνουν οι Χριστιανοί μεταξύ των
    λέξεων») και δυστυχώς για σας δε γυρίζει πίσω.
    Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε
    τη ζημιά, είναι να παραδεχθείτε ρητά και επίσημα
    ότι ανεξάρτητα από το τι πραγματικά εννοούσατε,έτσι
    όπως το γράψατε στο κείμενό σας, καλώς κατάλαβα
    αυτά που κατάλαβα και συνεπώς καλώς σάς έκραξα!

    Σας είχα προειδοποιήσει κάποτε ότι στην καθημερινή
    μου ζωή ασχολούμαι ώρες ατέλειωτες με την ανάλυση
    απλών και σύνθετων κειμένων και συνεπώς είναι
    άσκοπο να επιχειρείτε ρητορικά κόλπα μαζί μου.
    Εσείς όμως δε δώσατε σημασία στην προειδοποίησή
    μου αυτή και ιδού τώρα το αποτέλεσμα…

    Και βέβαια, το ίδιο το γεγονός ότι, εσύ Δηδρ, προτού
    καν αναφέρω ποια ήταν η λέξη που έκανε τη διαφορά
    (η λέξη δηλαδή «ακριβώς»), είχες ήδη… ψυλλιαστεί πού
    εστιαζόταν το πρόβλημα και τσουπ, ακριβώς εκεί έτρεξες,
    τα λέει όλα! Πώς το λέμε λαϊκιστί… «Καρφώθηκες»…;

    Για να κλείσω λοιπόν προτείνω στην Ο.Ο.Δ.Ε. να
    επαναδιατυπώσει τη χαριτωμένη παράγραφο
    περί «αστυνομικού και μπουζουκιού» που μου
    αφιέρωσαν

    από:

    «[…] Η ΟΟΔΕ είπε ότι ο Πλάτωνας διακρίνει το
    «γεννητός» από το «ποιητός», και αφού το ποιητός
    σημαίνει «κατασκευαστός», άρα η ΟΟΔΕ είπε ότι
    ο υιοθετημένος είναι «κατασκευαστός». Δηλαδή
    ουσιαστικά μας λέει: «Το μπουζούκι είναι όργανο.
    Ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός
    είναι μπουζούκι». Ας μην παραπονιέται λοιπόν που
    δεν ασχολούμαστε με τα πραγματικά γελοία
    «επιχειρήματά» του.»

    σε:

    «Η ΟΟΔΕ είπε ότι ο Πλάτωνας διακρίνει το γεννητός
    από το ποιητός με τον ίδιον ακριβώς τρόπο που
    το αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ορθόδοξοι, και
    επειδή στα αρχαία Ελληνικά το υιός ποιητός δυστυχώς
    για μας δεν είχε τη σημασία που αφήσαμε όλους να
    καταλάβουν ότι είχε, την… κάτσαμε! Πώς να
    ασχολούμασταν λοιπόν με τα καταραμένα τα
    επιχειρήματά τού (γκρρρ!!) αναιρετή μας; Το κάναμε
    όταν πια δε γινόταν διαφορετικά, όταν δηλαδή
    μας έκραξε σε ένα μπλογκ με πολλαπλάσια
    επισκεψιμότητα και συμμετοχή από το καταραμένο
    το δικό του».

    Φιλιά (αγκρρρρρ…)

    Υ.Γ. 1
    Θα ακολουθήσει ένα μόνο ακόμα σχόλιο συλλεκτικής
    αξίας! Πρόκειται για τη μια και μοναδική φορά που
    ο σάικο φίλος μας αποδείχθηκε πως είχε όντως δίκιο!

    Υ.Γ. 2
    Για το άλλο πάντως με τον Πλάτωνα, άδικα ταραχθήκατε.
    Δεν πίστευα στ’ αλήθεια πως σε συνάρτηση με την
    επίμαχη φράση όντως εμφανίσατε τον Πλάτωνα ως
    χριστιανό προφήτη. Απλώς χιούμορ έκανα! Το τραβούσε
    άλλωστε ο οργανισμός σας, δεν το τραβούσε;

  79. Ο/Η Lucretius λέει:

    Απολαυστικό ξεβράκωμα….

  80. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Τίτλοι τέλους…

    Έλεγα λοιπόν και για τη συλλεκτικής αξίας περίπτωση όπου
    τελικά αποδείχθηκε πως όντως είχα κάνει λάθος. Βέβαια
    -για να μην τρελαθούμε κιόλας!- λάθος έκανα αποκλειστικά
    και μόνο μόνο ως προς τον ισχυρισμό μου ότι ο ίδιος ο
    Χρυσόστομος πίστευε πως ο Φαραώ είχε όντως προλάβει
    να βγάλει τα γεροντοφιλικά του απωθημένα πάνω στην
    καραθεά Σάρα. Μόνο εκεί έσφαλα. Όλα τα υπόλοιπα όμως
    που επιχείρησες ν’ αντικρούσεις, αν δεν το ’χεις ξεχάσει,
    έγιναν σκόνη και θρύψαλα, και μάλιστα με παραπομπή, πού;;
    Μα στην αγαπημένη σου Πατρολογία φυσικά!

    Τέλος πάντων όμως, άλλο είναι το θέμα μας εδώ. Ξέρεις
    ποιο; Μα το ότι ενώ προβάλλοντας την απερίφραστη
    παραδοχή τού λάθους μου, πίστεψες ότι αφαίρεσες κάτι
    από την αξιοπιστία μου, στην πραγματικότητα μάλλον…
    διαφήμιση μού έκανες! Γιατί όσοι αναγνώστες ακολούθησαν
    το λινκ, θα διαπίστωσαν ότι εγώ τουλάχιστον -θα το πώ
    ξανά- φοράω παντελόνια, και όχι… κολάν! Να σου θυμίσω
    τη στιχομυθία που διημείφθη μεταξύ μας; Να σ’ τη θυμίσω
    λοιπόν:

    «Διάολε, τα ερωτήματά μου ήταν κάτι παραπάνω από σαφή!
    Αν θέλεις κι αν μπορείς, κάν’ το! Αν όχι, τι νόημα έχει να
    συνεχίζεις αυτό το βιολί; Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο,
    δεν έχω διάθεση για πόλεμο, αλλά για συζήτηση! Ένα
    θέμα μού έμεινε μονάχα να σου απαντήσω (αυτό για τον
    Χρυσόστομο το οποίο ήδη μελετώ και σε κάποια σημεία
    τελικά μάλλον έχεις δίκιο) και μετά είμαστε πάτσι – έτσι
    τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Ειρωνεύτηκες, ειρωνεύτηκα,
    μου τα ’χωσες, σου τα ’χωσα – ε δε νομίζεις κι εσύ ότι
    παρατράβηξε το αστείο;»

    Και η απάντησή σου:

    «Θα γράψω για μια φορά μόνο, και δεν θα ξαναγράψω,
    χωρίς προσθήκες ειρωνιών αυτή τη φορά μόνο για να
    τιμήσω τη φράση σου: «σε κάποια σημεία τελικά μάλλον
    έχεις δίκιο»»</em

    Αυτά λοιπόν μου είπες τότε, κύριε Δηδρ, όμως πολύ
    γρήγορα τα ξέχασες:

    «Μετά το κάζο που έπαθες δεν ξέρω αν έφερες πάλι
    τον Καλόπουλος ως επιχείρημα. Τουλάχιστον όμως, τον
    χρησιμοποίησες στο κείμενο με το οποίο σε διέψευσα και
    σε γελοιοποίησα και που βέβαια το αφήνεις στη θέση του,
    γιατί είναι καλύτερο για σένα να το παίζεις υπεράνω, παρά
    να το κόψεις, γιατί ξέρεις καλά ότι το παραμύθι σου θα
    αναρτηθεί και θα γίνει γνωστό έτσι ή αλλιώς…»

    Κι εγώ σου απάντησα:

    «Για εκείνη την παραπομπή μου στον Καλόπουλο, τα
    είπαμε. Έκανα το λάθος, εξήγησα αναλυτικότατα πώς
    ακριβώς συνέβη, εξέφρασα την έντονη δυσαρέσκειά μου
    για τη λειψή διατύπωση τού συγγραφέα που με παραπλάνησε,
    αποκατέστησα πάραυτα την εσφαλμένη πληροφορία, το
    έβαλα πάνω-πάνω στην ανάρτηση και μάλιστα με κόκκινα
    γράμματα για να το βλέπουν όλοι, κι εσύ παρ’ όλο που
    είχες πει ότι τιμάς την παραδοχή μου αυτή, τώρα, υποκριτή,
    λες πως όλα αυτά τα έκανα για να το παίξω… υπεράνω!
    Σαν δε ντρέπεσαι λέω ’γω…»

    Συνεπώς Κοκορίκο, ώδινεν όρος και έτεκε μυν… Διότι
    αυτό που στην πραγματικότητα κατάφερες να προβάλεις
    δεν ήταν η εικόνα ενός απατεώνα ψευδολόγου μπλόγκερ,
    αλλά ενός ανθρώπου που δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα
    να παραδεχθεί τα λάθη του. Αρκεί βέβαια ο απέναντί του
    να παρουσιάζει απτά στοιχεία και όχι αεροκοπανισμένες
    μπουρδολογίες.

    Τα σέβη μου και καλή ανάρρωση

    ΤΕΛΟΣ

    (αγκρρρρ…)

  81. Ο/Η nomikos λέει:

    Φίλε Κώστα, μετά από αυτά που παράθεσες στο ιστολόγιο του Ροίδη, το καλύτερο καλωσόρισμα για τον Δηδρ από εδώ και πέρα είναι το αμίμητο, «Καλώς τα παιδιά καλώς τα παιδιά…3-0.

  82. Ο/Η Κώστας λέει:

    @nomikos

    Τώρα γιατί μου τα χαλάς, ρε φίλε; Βαλτός είσαι κι έρχεται και το ματς; 😉

  83. Ο/Η Δηδρ λέει:

    Ατάκα #1

    «Δεν πίστευα στ’ αλήθεια πως σε συνάρτηση με την επίμαχη φράση όντως εμφανίσατε τον Πλάτωνα ως χριστιανό προφήτη. Απλώς χιούμορ έκανα! Το τραβούσε άλλωστε ο οργανισμός σας, δεν το τραβούσε;»

    «Σφύριξε χαρούμενα μπορείς (λα, λαλά, λαλά-λαλά-λαλά)
    δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής»

    Ατάκα #2

    » τον Κολιτσάρα τον επικαλούμουν, τον επικαλούμαι και θα τον επικαλούμαι όποτε μού κάνει κέφι…οποιοσδήποτε χριστιανός αμφισβητεί τις ερμηνείες του, αυτομάτως αμφισβητεί και την αξιοπιστία τής Ιεράς Συνόδου ως ελεγκτικού οργάνου και εγγυητή τής ορθόδοξης Παράδοσης.»

    Θα σε παρακαλέσω μόνο, την επόμενη φορά που θα αναφέρεις τον Κολιτσάρα, τα άρθρα να τα γράφεις με κεφαλαίο. π.χ. να λες:

    «τις ερμηνείες Του»

    Καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται να κρατάμε το επίπεδο.

    Ατάκα #3 (και χειρότερη)

    «να παραδεχθείτε ρητά και επίσημα ότι ανεξάρτητα από το τι πραγματικά εννοούσατε, έτσι όπως το γράψατε στο κείμενό σας, καλώς κατάλαβα αυτά που κατάλαβα«

    Χαίρομαι καταρχάς για την επέκταση των καθηκόντων των δύο, πλέον, ανιματέρ οι οποίοι (ελπίζω με προσιτές τιμές) χειροκροτούν ΚΑΙ εσένα, άσχετα αν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο χειροκροτούν κάποιον που έγραψε:

    [εγώ ερμηνεύω ένα κείμενο άλλου, που τελικά παραδέχομαι ότι δεν έγραφε αυτό που εγώ κατάλαβα, αλλά εσείς] «να παραδεχθείτε ρητά και επίσημα ότι ανεξάρτητα από το τι πραγματικά εννοούσατε, έτσι όπως το γράψατε στο κείμενό σας, καλώς κατάλαβα αυτά που κατάλαβα»

    Αν κρίνω από το μέγεθος των κειμένων που έχεις αφιερώσει για τις -απαραίτητες ασφαλώς- δικαιολογίες, μάλλον σε πείραξε το θέμα (λογικό, γιατί ενώ δεν είχες ζώνη, είχες στηρίξει και τα «παντελόνια» σου εκεί), οπότε θα μου επιτρέψεις στο επόμενο διάστημα, όταν θα με ξαναπροκαλέσεις να απαντάω εις ανάμνησιν με την λατρεμένη φράση:

    «υιός ποιητός»

    Δεν μου κρατάς κακία, ε;

  84. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Δηδρ

    Αφού επιμένεις, no problem.

    1ον : Αν όντως πίστευα ότι είχατε ισχυριστεί
    πως ο Πλάτων αναφορικά με την επίμαχη
    διάκριση είχε χρησιμοποιηθεί άνωθεν (sic)
    ως φορέας σπερματικού λόγου, είχε δηλαδή
    υπάρξει «προ Χριστού προφήτης», να είσαι
    σίγουρος ότι το κράξιμο που θα είχατε φάει
    θα ήταν ακόμα πιο άγριο! Αυτό όμως που εγώ
    έγραψα, ήταν το εξής:

    «Μάλιστα αγαπητοί μου φίλοι! Όταν ο Πλάτων
    αντιδιέστελλε τον “γεννητό υιό” προς τον
    “ποιητό”, δε συμφωνούσε… προκαταβολικά
    και πλήρης… σπερματικού λόγου μ’ αυτό
    που θα πίστευαν… αιώνες αργότερα οι
    χριστιανοί, αλλά διαφοροποιούσε το φυσικό
    τέκνο από το υιοθετημένο!!»

    Αυτά έγραψα λοιπόν. Σχολίασα απλώς το
    πασιφανές και αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι
    είχατε εντελώς ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑσυνδέσει
    την αρχαία διάκριση με την αντίστοιχη
    χριστιανική. Η οποία βέβαια αρχαία διάκριση
    δεν ήταν… αποκλειστικότητα τού Πλάτωνα,
    αλλά μια απλή λεξικογραφική καταγραφή
    που απλώς… τυχαίνει να ανάγεται σ’ αυτόν!
    Αν είχατε κάνει λοιπόν το λάθος να γράψετε
    κάτι περισσότερο, ακόμα θα ψάχνατε μέρος
    για να κρυφτείτε, να είσαι σίγουρος γι’ αυτό!

    2ον : Δεν ξέρω πώς θα αναφέρομαι στον
    Κολιτσάρα από ’δώ και μπρος -με πεζά ή με
    κεφαλαία-, αυτό όμως που σίγουρα ξέρω
    είναι ότι με την τοποθέτησή μου αυτή, το θέμα
    όσον αφορά τα μεταξύ μας νταραβέρια, τέθηκε
    μια για πάντα στις σωστές του διαστάσεις.
    Και μιας και αποφεύγεις να σχολιάσεις στο
    μπλογκ μου, αλλά περιέργως το κάνεις από
    ’δώ, επίτρεψέ μου να σας τρίψω για άλλη μία
    φορά στη μούρη τη… «συνήθη» επιστολή
    τής Συνόδου που υπάρχει στο έργο τού
    Κολιτσάρα καθώς και τη ρητή δήλωση
    τού Μεταλληνού που επιμελώς παρασιωπήσατε:

    «Κι επειδή μάλιστα στην απάντηση τής
    Ο.Ο.Δ.Ε. ο αναγνώστης παραπέμπεται σε μιαν
    ομιλία τού π. Μεταλληνού που υποτίθεται πως
    αποσαφηνίζει το ζήτημα αυτό, να ενημερώσω
    τους ανυποψίαστους και καλόπιστους που δεν
    έκαναν τον κόπο να κάνουν κλικ στο λινκ και
    ν’ ακούσουν το ηχογραφημένο απόσπασμα,
    ότι στην πραγματικότητα αυτά που λέει ο π.
    Μεταλληνός δε με αναιρούν, αλλά με…
    δικαιώνουν!! Ο καθηγητής κληρικός, βλέπετε,
    δήλωσε επί λέξει τα εξής:

    “Συνοδική έγκριση σημαίνει ότι προηγείται
    η εξέταση από ειδικούς θεολόγους τής
    μεταφράσεως κι από τη σχέση με την πατερική
    Παράδοση. […]”

    Καταλάβατε λοιπόν, αγαπητοί απολογητές,
    τι ακριβώς σημαίνουν τα λόγια αυτά ή να τα
    κάνω λειανά; […] Διότι έτσι χτενισμένη και
    φιλτραρισμένη που μάς σερβίρετε την
    τοποθέτησή σας, για άλλη μία φορά
    παραπλανείτε αυτόν που σας διαβάζει αφού
    αφήνετε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη
    εντύπωση ότι οι εγκρίσεις στην πραγματικότητα
    δεν είναι παρά μια τυπική διαδικασία που
    απλώς εξυπηρετεί καθαρά συνταγματικούς
    και εμπορικούς λόγους και όχι την ορθόδοξη
    ερμηνευτική! Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο π.
    Μεταλληνός παράλληλα με την αναφορά του
    στη συνταγματική και εμπορική παράμετρο
    τού ζητήματος, είπε και κάτι άλλο ακόμα:
    ότι δηλαδή προτού εγκριθεί μια μετάφραση,
    εξετάζεται από ειδικούς θεολόγους ως προς
    τη συνάφειά της με την πατερική Παράδοση!!
    Αυτά δηλαδή που αναφέρει και η… “συνήθης”
    (εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο…)
    επιστολή τής Ιεράς Συνόδου. Τι λέει εκεί;
    Α τίποτα σπουδαίο. Απλώς ότι “το ερμηνευτικόν
    έργον τού ελλογιμωτάτου θεολόγου κ. Ιωάννου
    Θ. Κολιτσάρα” το οποίο “επισταμένως εμελέτησε”
    ο “Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου
    και Ορεστιάδος κ. Κωνσταντίνος” και για το
    οποίο εγγράφως ανέφερε ότι “έχει ορθοδόξως,
    σύμφωνον προς τα δόγματα και τας παραδόσεις
    τής αγίας ημών Εκκλησίας», αξιώθηκε να λάβει
    την πολυπόθητη ευλογία και έγκριση “ως μη
    απάδον προς τε τα δόγματα, την διδασκαλίαν
    και τας ιεράς παραδόσεις τής αγίας ημών
    Μητρός Ορθοδόξου Εκκλησίας”…»

    Συνεπώς μπορείτε να χτυπιέστε όοσο θέλετε!
    Το πολύ πολύ να σας ανέβει η πίεση λιγάκι
    παραπάνω…

    3ον : Χωρίς παρεξήγηση: το δέφειν εαυτόν
    από ένα σημείο και μετά ξεπερνά το σωματικό
    και πηγαίνει και στο πνευματικό, το ’χες υπ’ όψιν
    σου αυτό; Αυτό το λέω για εκείνο το απίστευτο
    που αμόλησες ότι και καλά εγώ… παραδέχθηκα
    πως το κείμενό σας τελικά δεν έλεγε αυτό που
    εγώ είχα καταλάβει!! Είσαι με τα καλά σου, ρε
    ληγμένη ασπιρίνη; Ποιος παραδέχθηκε ποτέ
    αυτό που λες, ρε πειραγμένε; Ήμαρτον Κύριε,
    έλεος!!

    Θυμίζω:

    «Και βέβαια όχι μόνο δε σκοπεύω να ζητήσω
    συγγνώμη από την Ο.Ο.Δ.Ε. ή να κάνω…
    κωλοτούμπα όπως τόλμησε να μού προτείνει
    ειρωνικά το ορνιθόμορφο τρολ που είχε
    προσυπογράψει την παραποίηση, αλλά θα
    συνεχίσω ακάθεκτος το κράξιμο μέχρι να βάλουν
    επιτέλους μυαλό και να καταλάβουν ότι το άνοστο
    κουτόχορτο που σερβίρουν στο ευσεβές ποίμνιο,
    δεν αρέσει σε όλους τους
    ανθρώπους…»

    «Από τη στιγμή που ο συντάκτης τού επίμαχου
    κειμένου και ο χολερικός ολ ράουντ απολογητής
    παρ’ αυτώ αντί να παραδεχθούν το αυταπόδεικτο,
    ότι δηλαδή η επίμαχη τοποθέτηση όντως ήταν
    παραπλανητική και συνεπώς δικαίως είχα εκφραστεί
    επικριτικά για το θέμα, επέλεξαν την οδό τής ευθείας
    αντιπαράθεσης βγαίνοντας κι από πάνω, δεν είχα
    άλλη επιλογή από το να το τραβήξω κι εγώ και να
    γίνω δυσάρεστος.»

    Οπότε ο Θεός να σε λυπηθεί κακομοίρη…

    Υ.Γ. Επειδή το υιός ποιητός σημαίνει γιός
    υιοθετημένος, κι εγώ -παρότι ο πατέρας μου
    δε ζει πια- υιοθετημένος ποτέ δεν υπήρξα,
    καλό θα ήταν να έβρισκες κάτι άλλο για να με
    ειρωνευτείς. Να πω επίσης ότι εσύ είσαι
    εκείνος που ξεκίνησες -και ακόμα ξεκινάς-
    πρώτος τις προκλήσεις.

  85. Ο/Η Tamis λέει:

    Οποιος γνωριζει
    να μου πει
    η να μου γραψει
    που μπορω να βρω ενα ποιημα του καβαφη
    για τους καλογερους
    και το μαυρο ποιον τους

    ευχαριστω

  86. Ο/Η laskaratos λέει:

    Tamis,
    δεν ξέρω τέτοιο ποίημα του Καβάφη. Το μόνο που προσεγγίζει αυτό που ζητάς είναι ένα ποίημά του, του 1920 που δείχνει τους καλόγερους να χαίρονται για το θάνατο (ολοφονία;) ου Ιουλιανού:

    Αθανάσιος

    Μέσα σε βάρκα επάνω στον μεγάλο Νείλο,

    με δυο πιστούς συντρόφους μοναχούς,

    φυγάς και ταλαιπωρημένος ο Αθανάσιος

    -ο ενάρετος, ο ευσεβής, ο την ορθήν πίστιν τηρών-

    προσεύχονταν. Τον καταδίωκαν οι εχθροί

    και λίγη ελπίς υπήρχε να σωθεί.

    Ήταν ο άνεμος ενάντιος·

    και δύσκολα η σαθρή βάρκα τους προχώρει.

    Σαν ετελείωσε την προσευχή,

    έστρεψε το θλιμμένο βλέμμα του

    προς τους συντρόφους του –κι απόρησε

    βλέποντας το παράξενο μειδίαμά τους.

    Οι μοναχοί, ενώ προσεύχονταν εκείνος,

    είχαν συναισθανθεί τι εγίνονταν

    στην Μεσοποταμία· οι μοναχοί

    εγνώρισαν που εκείνη την στιγμή

    ο φαύλος Ιουλιανός είχεν εκπνεύσει.

  87. Παράθεμα: Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία (3). Το ελιξήριο του Άγιου Μύρου « Ροΐδη Εμμονές

  88. Ο/Η ΔηΔραματικός λέει:

    Το τεύχος 66 του προαναφερθέντος περιοδικού «Σύναξις» (Απρ-Ιουν 1998), λέει επίσης:

    σελ. 84: «Όντως, ο εξωραϊσμός της ιστορίας, η αποσιώπηση μελανών σημείων της και η συναγωγή με το στανιό συμπερασμάτων που εμείς προαποφασίσαμε, γοητεύει πολλούς εκκλησιαστικούς ανθρώπους». (με το γάντι!)

    Και λίγο πιο κάτω…

    σελ. 86: «Ότι ο άγιος Κοσμάς υιοθέτησε λαϊκές αντιεβραϊκές παραδόσεις έχει διαπιστωθεί από παλιότερα». (πάλι καλά!!)

    Μην λέμε μόνο οοοοό,τι θέμε…

  89. Ο/Η ΔηΔραματικός λέει:

    Καλά κι ας πούμε ότι η Ειρήνη η Αθηναία δεν υπήρξε (επισήμως/λειτουργικώς) «Αγία».

    Το φωτοστέφανο στις εικόνες τι ρόλο παίζει; Μόνον οι άγιοι δεν απεικονίζονται στις «ιερές» εικόνες με αυτό το παγανιστικό σύμβολο;

    Αυτοί οι αγιογράφοι ούτε ένα επίσημο βιβλίο δεν έχουν ανοίξει στη ζωή τους…

  90. Ο/Η ελενα λέει:

    Noμιζω πως ο εχρος σημερα λεγεται Ρωμαιοκαθαλικη εκκλησια και Παπας.Αλλα οτι και να λεμε εμεις οτι ειναι να γινει θα γινει,και δυστυχως ειμαστε αυτοι που θα τα δουν,εστω τα αρχικα!

  91. Ο/Η επαναστατης λέει:

    κυριε απατεωνα που εκλεψες το ονομα του ροιδη πολλες απο τις προφητειες εχουν εκπληρωθει.απλα λογω του αντιχριστιανικου σου μενους και της αναιδειας σου δεν αναφερεις ουτε ποτε ειπωθηκαν αυτα ουτε που ειπωθηκαν ουτε ποια εκπληρωθηκαν.και σαν ανθρωπος δυστυχισμενος και ζωντας στον δικο σου αχαρο κοσμο απλα μισεις καθε τι ελληνικο,ειδικα μισας καθετι το οποιο δεν γνωρισες.κρυβομενος πισω απο ενα κομπιουτερ παριστανεις τον αθεο αθρησκο ταχα ενω γνωριζουμε εμεις οι ελληνες που το πατε εσεις οι νεοταξιτες.και κοιτα θα σε παρουμε με τις πετρες μαζι με τον χρηματοδοτη σου το γιωργακη.

  92. Ο/Η επαναστατης λέει:

    απο τη μια ρε ανθελληνες καυχιστε οτι εμεις οι ελληνες ειμαστε εβραιοχριστιανοι…αυτο ουτε τα παιδακια του δημοτικου δεν το σκεφτηκαν απο την αλλη λετε για δηθεν καψιμο εβραιων.ρε δεν το λετε δημοσια εσεις οι παγανιστες εβραιοκινουμενοι ειστε.η τζανη σας διδασκει σε μασονικες στοες ο καλοπουλος σας συνεργαζεται με εβραιους ολοι σας μιλατε με εβραικες κατηγοριες κατα του χριστου.ολοι σας διαβαζετε αγια γραφη και διαθηκες.τι αλλο?εβραιοι ειστε…..

  93. Παράθεμα: Πατριαρχείο κατά παιδείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων « Ροΐδη Εμμονές

  94. Παράθεμα: H κα Μπακογιάννη και ο Αγιατολάχ Πειραιώς « Ροΐδη Εμμονές

  95. Παράθεμα: Από τα μέρη του Παλαμά « βαρόμετρο

  96. Παράθεμα: Απάντηση στον υπηρέτη του Αρχιεπισκόπου [2] « Ροΐδη Εμμονές

  97. Παράθεμα: Ποιοι φταίνε που η χώρα «καίγεται». Φταίνε όλοι εκτός από τον λαό της;

  98. Παράθεμα: ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ. Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  99. Ο/Η Kαρατζαφύρερ άνεργος φύρερ λέει:

    http://jungle-report.blogspot.gr/2008/07/blog-post_31.html

    ΤΟ «Ο.Σ.» ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    τάδε έφη SRY Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 , 10:08 π.μ.

    (…)

    ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    Είναι πραγματικά παράξενος αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός Εκκλησίας και εθνικισμού, όπου η μία πλευρά υποστηρίζει και τροφοδοτεί την άλλη. Παράξενος, γιατί η ιστορία διδάσκει πως στα καθ’ ημάς τουλάχιστον η Εκκλησία όχι μόνο δεν «συμπλήρωσε» τον ελληνισμό, όχι μόνο δεν βοήθησε στην εθνική αφύπνιση και απελευθέρωση του ελληνικού λαού από την τυρρανία του σουλτάνου, αλλά και πολέμησε με όλες της τις δυνάμεις αυτή την αφύπνιση και απελευθέρωση, και, μετά τη δημιουργία ελληνικού κράτους, καπηλεύτηκε πρόστυχα τους αγώνες του ελληνικού λαού:

    «Το εκπληκτικό βέβαια είναι πώς μέσα σε λίγα χρόνια μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους η Εκκλησία κατόρθωσε να πείσει για τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδέα του έθνους και να τον επιβάλει στη διδασκαλία της ιστορίας στην εκπαίδευση. Ταυτίστηκε μάλιστα τόσο με την ιδέα αυτή ώστε να κατακεραυνώνει όσους της αμφισβητούσαν την πρωτοκαθεδρία στους εθνικούς αγώνες.»

    (….)

    Κλείνω τούτο το μακρύ σινδόνιον αφιερώνοντας στους εκπροσώπους και λάτρεις του βυζαντινισμού μας δύο μισελληνοεβραιοκινούμενες παραπομπές:

    Η πρώτη είναι φυσικά ολόκληρο το ιστολόγιο του Ροΐδη , στο οποίο άλλωστε η παρούσα ανάρτηση οφείλει πολλά.

  100. Παράθεμα: Ο χασάπης όσιος Παπουλάκος (μέντιουμ) « Ροΐδη Εμμονές

  101. Παράθεμα: «Όσιος» Χριστόφορος Παπουλάκος (18 Ιανουαρίου) | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  102. Ο/Η David λέει:

    ΟΟΔΕ.
    Απόπειρα δικαιολόγησης του συκοφάντη των Ισραηλιτών Κοσμά του Αιτωλού

    http://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/patrokosmas_evraioi_1.htm

    Πατροκοσμάς και Εβραίοι

    Του Θεόδωρου Ρηγινιώτη

    (……..)

    Οπωσδήποτε, τις κατηγορίες αυτές θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο άγιος τις πίστευε. Δεν τις έλεγε για να συκοφαντήσει τους Εβραίους, γνωρίζοντας ότι «είναι ψέματα». Και φυσικά δεν τις επινόησε ο ίδιος, αλλά τις παρέλαβε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

    Οπότε, το αληθινό ερώτημα είναι: είναι αληθινή ή ψεύτικη η κατηγορία κατά των Εβραίων για το βαρέλι με τα καρφιά;

    Εξετάζοντας το ζήτημα σε πολύ διαφορετικό τόπο και χρόνο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να αποφανθούμε οριστικά. Θα πρέπει όμως να απαλλαγούμε από ιδεολογικές προκείμενες, που λένε ότι «είναι αδύνατον» να είναι αληθινή η κατηγορία και ότι «είναι γελοίοι» οι χριστιανοί που ισχυρίζονται τέτοια πράγματα κατά των «καημένων» των Εβραίων, θυμάτων της μόνιμης χριστιανικής μισαλλοδοξίας.

    Το ερώτημα είναι ανάλογο με το: υπάρχουν μάγοι και μάγισσες; Οι μάγοι και μάγισσες που καταδίωκε η ιερά εξέταση δεν ήταν ποτέ, ποτέ, ποτέ, αληθινοί; Ή μήπως όντως είχε παρατηρηθεί έξαρση της μαύρης μαγείας – όπου φυσικά πήρε η μπάλλα και χιλιάδες αθώους, που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν χωρίς να φταίνε; (Όχι ότι δικαιούται κανείς φυσικά να βασανίζει και θανατώνει έναν μάγο, ακόμη κι αν ο ίδιος ο μάγος είναι αιμοπότης ή και κανίβαλος).

    Το μεσαίωνα γίνονταν πολλά. Κάθε είδους διαστροφή είχε εμφανιστεί ή επανεμφανιστεί. Επίσης, οι Εβραίοι διαθέτουν μυστικισμό (την Καμπάλλα) και δεν ξέρεις τι άλλο. Τέλος, η ανάμιξή τους με μαύρη μαγεία φαίνεται στην περίπτωση των γκόλεμ.

    Το γκόλεμ είναι ένα ζωντανό πλάσμα δημιουργημένο από χώμα και νεκρή ύλη, ένα ανθρωποειδές, υποχείριο του δημιουργού του. Πρόκειται για προϊόν μιας απόκρυφης τέχνης, που κατείχαν (όπως έλεγαν το μεσαίωνα) οι Εβραίοι αποκρυφιστές. Μεγάλη ανάλυση στο θέμα κάνει ο Ουμπέρτο Έκο στο «Εκκρεμές του Φουκώ».

    Κρίνοντας με σημερινά δεδομένα, δε μπορούμε παρά να θεωρήσουμε αυτή τη δέσμη κατηγοριών κατά των Εβραίων ως προϊόν κοινωνικής και θρησκευτικής προκατάληψης, βαθιά ριζωμένης, από την οποία επηρεάστηκε ο άγιος Κοσμάς. Ακόμη κι αν κάποιοι φανατικοί ή διεστραμμένοι διέπραξαν αυτά τα ατοπήματα, δε μπορούμε να επιρρίψουμε την ευθύνη σε ολόκληρο το λαό.

    Κατά τούτο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε ότι ο άγιος Κοσμάς έσφαλλε στους χαρακτηρισμούς του εναντίον των Εβραίων. Και οι άγιοι σφάλλουν, και οι άγιοι αμαρτάνουν. Κατά την ορθοδοξία, κανείς άνθρωπος δεν είναι αλάθητος και αναμάρτητος. Η απαίτηση να ανακαλύψουμε (ή να κατασκευάσουμε) αλάθητους ανθρώπους, ανήκει μόνο σε φανατικές και συμπλεγματικές ηθικιστικές ομάδες και είναι σαφώς ρατσιστική, όσο και (ίσως εσκεμμένα) ανεδαφική. Δεν υπάρχουν «αλάθητοι

    (…………)

    Άρθρα στο διαδίκτυο με αναφορές σε εβραϊκές ανθρωποθυσίες:

    http

    http
    http

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.