H κα Μπακογιάννη και ο Αγιατολάχ Πειραιώς

Οι μισές αλήθειες μιας δήλωσηςΟ αρχιμανδρίτης Ηλιόδωρος (Τρουφάνωφ) του Τσαρίτσιν, ο γνωστός και ως «Μέγας Υβριστής» ή και ως «Ιππότης του Επουρανίου Βασιλείου», δείχνει στην αντιεκκλησιαστική καρικατούρα τις ιερές οδηγίες των αντιεβραϊκών διωγμών. Φίλος αρχικά και συνεργάτης του θαυματουργού Ρασπούτιν και των Αγίων Νικολάου και Αλεξάνδρας Ρωμανώφ, και των αγ.Ερμογένη επισκόπου Σαρώφ του Νεομάρτυρος, αγ.Θεοφάνη επισκόπου Πολτάβας του Ομολογητή, οργανωτής αντισημιτικών πογκρόμ λίγο πριν την Επανάσταση του 1917, συγκρούστηκε με τον Ρασπούτιν, οργάνωσε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, έπεσε στη δυσμένεια του Αγ.Νικολάου οπότε και το έσκασε στις ΗΠΑ όπου και έζησε παντρεμένος (!).

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Μεταφέρω αποσπάσματα από δήλωση της κας Μπακογιάννη:
«….κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου. Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».

Εύστοχα η κα Μπακογιάννη επισημαίνει πως ο κ.Χρήστος Μεντζελόπουλος (επαγγελματικό ψευδώνυμο Σεραφείμ) είναι δημόσιος υπάλληλος και παραπέμπει στην ελληνική Δικαιοσύνη (ας ελπίσουμε πως κι αυτή, όταν ξεμπλέξει με το «Πόθεν έσχες» του κ.Τσοχατζόπουλου και με την ομολογία του κ.Τσουκάτου θα βρει λίγο χρόνο και για τον διάδοχο του κ.Καλλίνικου), αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από την πεπατημένη της πολιτικής μας ζωής, την υποβολή δηλαδή διαπιστευτηρίων υποταγής προς την Ορθοδοξία, κάθε φορά που κάποιος πολιτικός αποφασίζει επιτέλους να σηκώσει λίγο το καπάκι της αμαρτωλής χύτρας της. Από τα στελέχη του ΣΥΝ που κατά κανόνα όποτε ζητούν κάποια στοιχειώδη μεταρρύθμιση ξεκινούν με δήλωση σεβασμού προς την Εκκλησία για να καλύψουν βλακωδώς τα νώτα τους, μέχρι την κα Μπακογιάννη ακολουθείται η ίδια αστεία τακτική. Για να είμαι δίκαιος, πολύ λίγο με ενοχλεί η τακτική Μπακογιάννη, την κατανοώ γιατί απευθύνεται σε ένα κοινό που αν δεν το κάνει αυτό θα την τιμωρήσει στις εκλογές. Όταν όμως στελέχη του ΣΥΝ υμνούν την Εκκλησία γίνομαι καχύποπτος στα όρια της κακοήθειας, γιατί αυτοί το κάνουν με πολιτική ζημιά για το κόμμα τους και η μόνη λογική εξήγηση είναι πως υπάρχει κάποιο υπόγειο προσωπικό αντίτιμο, που η ελεήμων Εκκλησία μπορεί να διαθέσει για να γλυτώσει από την αυστηρότερη κριτική τους.

Λοιπόν η κα Μπακογιάννη όταν μιλάει για την αγάπη της Βυζαντινής μας Εκκλησίας ή για τα φιλικά προς τους Εβραίους αισθήματά της, λέει επιεικώς ελαφρότητες. https://roides.wordpress.com/2007/07/03/laskar30707/ –  https://roides.wordpress.com/2009/02/20/20feb09/

 

Εβραίοι διωγμένοι από τα σπίτια τους σε ρωσικό πογκρόμ. Τη σκυτάλη της κατά την κα Μπακογιάννη «κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων», πήραν από τους αγ. Μ.Κωνσταντίνο, αγ.Μ.Θεοδόσιο, αγ.Ιουστινιανό Α΄, Ηράκλειο Α΄ (απελευθερωτή του Τιμίου Σταυρού), Λέοντα Γ΄, Βασίλειο Α΄ (πατέρα του 17χρονου πατριάρχη αγ. Στέφανου), Ρωμανό Α΄, αγ.Κύριλλο Αλεξανδρείας, Όσιο Νίκωνα τον Μετανοείτε, αγ.Κοσμά Αιτωλό, οι ευσεβείς ή και άγιοι Ρώσοι τσάροι.

Δεν τη θεωρώ τόσο απληροφόρητη ώστε να τα πιστεύει, πρόκειται όπως είπα για μια προσπάθεια εξισορρόπησης σε βάρος όμως της πολιτικής της αξιοπιστίας. Σίγουρα όμως δεν ξέρει πόσο πολύ ανακριβής γίνεται. Αν οι Έλληνες πολιτικοί δεν αρχίσουν να μαθαίνουν και να αγαπούν τόσο πολύ την αλήθεια ώστε να τη λένε ολόκληρη, παντού και πάντα, η χώρα θα συνεχίσει να τσαλαβουτά στα βρωμόνερα της υποκρισίας.

Αλήθεια είναι αυτά που λέει η κα Μπακογιάννη για τον (για πολλά άλλα ένοχο) αντιβασιλιά αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και για τον μετέπειτα φανατικό παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Δημητρίου, (συνήθως από άγνοια ή σκοπιμότητα, παραλείπεται η αναφορά του ονόματός του). Υπάρχουν μάλιστα ακόμη τρία τέσσερα παραδείγματα, αντιφατικών κατά κανόνα μητροπολιτών, που βοήθησαν τους Εβραίους στην Κατοχή (π.χ. ο καλός Χαλκίδος Γρηγόριος, φίλος του ΕΑΜ, ο Δημητριάδος Ιωακείμ-κάθαρμα που ζητούσε εκτελέσεις κομμουνιστών, κλπ), αλλά μέχρις εκεί. Αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό του Ορθόδοξου αντισημιτισμού και πιπιλίζονται επαναληπτικά σε βαθμό γελοιότητας κάθε φορά που αναζητούνται εναγωνίως κάποια άλλοθι.

Θα συνιστούσα στην κα Μπακογιάννη, προτού ξεστομίσει τέτοιες επιπολαιότητες, να διαβάσει τα ρατσιστικά λειτουργικά κείμενα της Μ. Εβδομάδας που εμπνέουν μέχρι σήμερα τους Ελληνορθόδοξους-ευτυχώς σχετικά ασήμαντα σε σχέση με παλιότερα που κόστιζαν ανθρώπινο αίμα- σε βάρβαρα έθιμα όπως το κάψιμο του Ιούδα, («Βόθρος βαθύς το στόμα Εβραίων παρανόμων, Αλαζών Ισραήλ, μιαιφόνε λαέ, σκολιώτατον γένος Εβραίων, Φθονουργέ, φονουργέ και αλάστορ λαέ, Αραβιανόν σκολιώτατον γένος Εβραίων», κλπ). Επίσης οφείλει να μελετήσει λίγο τους βίους των Οσίων Νίκωνα και αγίου Κοσμά Αιτωλού (οι Εβραίοι πίνουν αίμα παιδιών), την αντιεβραϊκή νομοθεσία πολλών αγίων Βυζαντινών αυτοκρατόρων, τους άγριους διωγμούς των Εβραίων από τη ρωσική και τη ρουμανική ορθόδοξη Εκκλησία (πογκρόμ, Μαύρες Εκατονταρχίες κλπ), αλλά και την ιστορία του ελληνικού ορθόδοξου αντισημιτισμού που φτάνει μέχρι τις ημέρες μας με πογκρόμ σε Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο Κέρκυρα, Λάρισα κλπ. Να μελετήσει τα παραληρήματα των μοναχών Ευθύμιου (Χρονικό Γαλαξιδιού), Μάξιμου Πελοποννήσιου, Νεόφυτου Καυσοκαλυβίτη κλπ. Χανιώτισσα είναι, θα ξέρει πολύ καλά και τις περιπέτειες της εκεί Συναγωγής.

Θέλω να σημειώσω πως έχω πλήρη συναίσθηση πως η κα Μπακογιάννη θα έκανε την πάπια αν δεν αγρίευε επιτέλους το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, πράγμα που ανάγκασε ακόμη και τους εκεί ευλαβέστατους Άρχοντες χρηματοδότες του πατριαρχείου (των επισκοπικών παιδεραστιών της ζάπλουτης δακρυρροούσας Χρυσοβαλάντου Α.Ε.), να ξεσηκωθούν. Η κα Μπακογιάννη κράτησε το στόμα της κλειστό όταν ο «παρθένος» (κατά τη συνέντευξή του στα ΝΕΑ-21.4.2006) Σεραφείμ, που φαντάζεται λέει τις γυναίκες χωρίς δέρμα, σαν σκελετούς (!) για να κατασιγάζει τις ερωτικές του επιθυμίες (!) βρίζει χυδαιότατα τους ομοφυλόφιλους και τραβολογάει στα δικαστήρια ομοφυλόφιλο ακτιβιστή.

 

Λιτανεία των Μαύρων Εκατονταρχιών (1907). Από την κατά την κα Μπακογιάννη: «μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Να θυμίσω εδώ πως ο κ. Μεντζελόπουλος, που το έσκασε από βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, είναι διάδοχος του παραιτηθέντα «για λόγους υγείας» μητροπολίτη Καλλίνικου (κατηγορήθηκε πως παρενοχλούσε σεξουαλικά άντρες) και σκεύος επιλογής στη μητρόπολη Πειραιά του Χριστόδουλου (κατηγορήθηκε από αρχιμανδρίτη πως ήταν ομοφυλόφιλος-αν και υβριστής των ομοφυλόφιλων και η Εκκλησία δεν τολμάει να τιμωρήσει τον αρχιμανδρίτη που αρνείται να διαψεύσει ή να ανακαλέσει).

Τέλος να ομολογήσω πως μπροστά στην τωρινή συμπλεγματική σιωπή της ελληνικής Αριστεράς (ακόμη και της τάχα μου ευρωπαϊκής Δ.Α.) που (μην τυχόν και συμπλεύσει με Μπακογιάννη-ΗΠΑ), σιωπά, οι δηλώσεις Μπακογιάννη είναι κάτι παρήγορο.

………..

ΥΓ 1
Ιερές προχειρότητες. Η εκκλησιαστική ιστοσελίδα με το χριστιανικό (;) όνομα Ρομφαία (!) συγχέει σε φωτογραφία της τον διωγμένο από την Εκκλησία ΕΑΜίτη Ιωακείμ Κοζάνης με τον Ιωακείμ Δημητριάδος που βοήθησε τους Βολιώτες Εβραίους, αλλά (άξιος διάδοχος του μαυρόψυχου δεσπότη Μαυρομάτη που καταδίωκε τον Δελμούζο), απαιτούσε την εκτέλεση της παιδαγωγού Ρόζας Ιμβριώτη έχοντας διαβάσει τα συγγράμματά της (Ριζοσπάστης 11 .8. 1998). Μέχρι σήμερα κανείς ευσεβής αναγνώστης δεν υπέδειξε στη φοβερή Ρομφαία το λάθος της

ΥΓ2
Ρωσικός αντισημιτισμός στον κινηματογράφο. Εκτός από το πιο γνωστό φιλμ “Ο βιολιστής στη στέγη”, υπάρχει και το παλιότερο «Τhe Fixer» («Ο άνθρωπος από το Κίεβο»),

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

18 Responses to H κα Μπακογιάννη και ο Αγιατολάχ Πειραιώς

 1. Ο/Η Β. Δ. Καργούδης λέει:

  Oύτε απληροφόρητη ούτε ανυποψίαστη είναι η κα Μπακογιάννη @Λασκαράτε, όπως άλλωστε και εσείς λέτε.
  Συμβαίνει απλά (όπως άλλωστε και οι βουλευτές του ΣΥΝ ή της ΕΔΑ παλιότερα, ή των άλλων κομμάτων σήμερα), να εκλέγεται υπό τη σημαία ενός προγράμματος πολιτικής ενότητας, για την υλοποίηση κάποιων πολιτικών στόχων, που καθόλου ΔΕΝ επαγγέλλεται το πρόγραμμα, αυτό την ανατροπή των συσχετισμών μεταξύ Πιστών η σκεπτικιστών, ή μεταξύ ορθοδόξων ή άλλων εκδοχών του Χριστιανισμού, δογματικού χαρακτήρα.
  Δεν είναι θέμα τί πιστεύει ή όχι κάποιος πολιτικός, είναι αυτό άλλωστε αυστηρά ιδιωτική του υπόθεση, και κατ αυτή την έννοια, δεν αποτελεί (και δεν πρέπει να αποτελεί) στοιχείο δημόσιου ενδιαφέροντος, όταν βέβαια και ο ίδιος δεν κάνει σημαία του, την υπεράσπιση ή την απαξίωση κάποιας θρησκευτικής πίστης.
  Αλλού είναι, νομίζω, αυτό που κρίνει τη συνέπεια των πολιτικών μας σήμερα, και αυτό δεν είναι άλλο, από το κατά πόσο με ενέργειες ή παραλείψεις τους, ευνοούν την άρση επιτέλους και των τελευταίων καραμπινάτων υπολειμμάτων αρχαϊσμού στο πολιτικό μας σύστημα, την αποκατάσταση δηλαδή του στοιχειώδους χωρισμού της Εκκλησίας (την Ορθόδοξης στο προκείμενο) από το Κράτος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kύριε Καργούδη,
   εκπέμπουμε σε αλλο μήκος κύματος. Η κα Μπακογιάννη δεν εκλέχτηκε για να λέει ψέματα.

   Αν δεχθούμε πως ο πολιτικός δικαιούται να λέει ανοησίες, ανακρίβειες ή ψέματα, πέρα από την αποδοχή πως ο πολιτικός δκαιούται να είναι ανήθικος, πείτε μου που σταματάει αυτό του το δικαίωμα;
   Στα ψέματα Παπανδρέου;
   Στα ψέματα Σαμαρά;΄
   Στα ψέματα του Καρατζαφέρη;

   Υπάρχει κόκκινη γραμμή στο δικαίωμα του ψέματος και της αυτογελοιοποίησης στα μάτια των σοβαρών, που το αναγνωρίζετε στους πολιτικους;
   Που την τοποθετείτε;
   Ας πούμε μπορεί να κοροϊδεύει ο πρωθυπουργος την Ε.Ε. ή μόνο την κυρά Κατίνα;
   Αν ναι την κυρά Κατίνα, μέχρι ποιό σημείο;
   Όταν ζητώ από την κυρία Μπακογιάννη να μην λέει εξώφθαλμες κουταμάρες για να μην χαλάσει τη σχέση της με το μητροπολίτη Ρασπούτιν, τον αρχιμανδρίτη Βοργία και τον ηγούμενο Βατοπεδινό, ζηταω τόσο πολλά;

   Δεν καταλαβαίνετε πως η μπουρδολογία των πολιτικών δίνει κάκιστο παράδειγμα στο λαό;

   Γιατι πρέπει να υποκρίνομαι όπως με συμβουλεύετε πως δεν καταλαβαίνω και γιατί να κραταω το στόμα μου κλειστό;

 2. Ο/Η Aλβανός λέει:

  Η Aλβανική εφημερίδα Start, 23.12.2010, για τον δεσπότη Σεραφείμ

  Metropoliti i Pireut: Hebrenjtë, fajtorë për krizën greke
  Metropoliti i Pireut, Serafim, thotλ se Hitleri nuk ishte gjλ tjetλr, veηse njλ instrument sionist pλr tλ bindur hebrenjtλ qλ tλ lλnλ Evropλn nλ kλmbim tλ Izraelit dhe pλr tλ “krijuar perandorinλ e re”, raporton Agjencia Telegrafike Hebreje

  http://www.gazetastart.com/lajme/Bota/29393/

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, δήλωσε πως ο Χίτλερ δεν ήταν παρά ένα μέσο για να πείσει τους σιωνιστές Εβραίους, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη, με αντάλλαγμα το Ισραήλ και να ‘δημιουργήσουν μια νέα αυτοκρατορία’, αναφέρει η Εβραϊκή Τηλεγραφική Υπηρεσία.

  Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ιερείς, είπε ότι οι Εβραίοι είναι υπαίτιοι για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του, όπως ανέφερε το αναφερόμενο δημοσιογραφικό πρακτορείο την Τετάρτη.

  Στη διάρκεια μιας συνέντευξης του, επίσης, στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας, το «MEGA», ο Μητροπολίτης Πειραιώς , Σεραφείμ, τόνισε ότι ο διεθνής σιωνισμός προσπάθησε να καταστρέψει τις αξίες της οικογένειας, επιδιώκοντας την καθιέρωση των μονογονεϊκών οικογενειών και τους γάμους μεταξύ των ομοφυλοφίλων.

  Ο Έλληνας ιερωμένος σημείωσε ότι υπάρχει μια σιωνιστική συνομωσία για την σκλαβωμένη Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

 3. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Ρο, στα φετινά κρασιά και τα τσίπουρα που πατήσατε με το Λασκαράτο, σας ξέφυγαν οι βαθμοί αρκετά παραπάνω από τους συνηθισμένους. Πολύ δυνατά ρε παιδιά. Μας φτιάχνουν με το πρώτο ποτηράκι. Ώ, ρε γλέντια.

 4. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ.

  Καταγγελει πως απόσπασε πηγαίνοντας στην Αυστραλία με δόλο τον βαθμό του επισκόπου και μετά γύρισε πίσω στην Ελλάδα. Πρότεινε 1 χρόνου ΑΡΓΙΑ τουλάχιστον, για το κόλπο:

  http://pantepikaira.t35.com/keim1.html

  ++++++

  Διατί τον ρηθέντα Μεντζελόπουλον, καλώς ποιούντες, συνεβουλεύσατε να υποβολή εγγράφως και ιεραρχικώς δια του Ποιμενάρχου του την ικετευτικώς αιτουμένην “απόλυσιν”, όπερ και, προς τιμήν του, έπραξεν ούτος, τυπικώς τουλάχιστον ταπεινωθείς και αυτοπροσώπως κομήσας την αίτησιν παραιτήσεως εις την εν Σύδνεϋ έδραν μου, προς ον και απηύθυνα αυστηροτάτην κριτικήν ενώπιον και του ετέρου Βοηθού μου Επισκόπου, Πρωτοσυγκελλεύοντος Απολλωνιάδος Σεραφείμ; Δια να παραβλέψωμεν βεβαίως, επί του παρόντος την και εν τη περιπτώσει ταύτη απαράδεκτον περιφρόνησιν της απολύτως τεκμηριωμένης Εκθέσεως/Εισηγήσεως μου περί του υπ’ εμέ Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ, δια τον οποίον υπεδείκνυα τουλάχιστον ετησίαν αργίαν, εφ’ όσον “δια δόλου” απέσπασεν εντεύθεν την πανίερον Επισκοπικήν αξίαν! Προς τι λοιπόν η του υπευθύνου Ποιμενάρχου Εισήγησις/Αναφορά; Περιέργως, ουδέ απλώς επίπληξιν ή μομφήν εστέρξατε να επιβάλητε! Μόνον παχυλάς υποσχέσεις και “επιβραβευτικάς” θωπείας (!), εν αναισχύντως μάλιστα επιδεικνυομένη παρά του εν λόγω Επιστολή!

 5. Ο/Η +$$$+ λέει:

  Σε νέα δίκη οδηγείται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Π. Μαντούβαλος, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανέτρεψε την αθωωτική γι’ αυτόν απόφαση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίνοντας ότι παρουσιάζει πολλές αντιφάσεις και προβλήματα στην αιτιολογία της.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=48554951

  Φοβερά πράγματα έγιναν την Παρασκευή το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου εκφωνήθηκε η απόφαση για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος με κατηγορούμενους τον Πέτρο Μαντούβαλο, τον Γιάννη Μπολέτση, τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση και τους δικηγόρους-συνεργάτες του Π. Μαντούβαλου, Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου.

  Ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην του Χρ. Χατζηπαναγιώτου, του οποίου είχε προτείνει την αθώωση.
  Προχθές, γύρω στις 9.35 το πρωί, το δικαστήριο, του οποίου πρόεδρος ήταν ο κ. Γεώργιος Ευσταθίου, εξέδωσε την απόφασή του. Σύμφωνα με αυτήν, ο Π. Μαντούβαλος και ο συνεργάτης του Σ. Ντινόπουλος αθωώθηκαν παμψηφεί, ενώ ο Ευ. Καλούσης κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ο Γ. Μπολέτσης, επιχειρηματίας του Πειραιά, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
  Όταν εκφωνήθηκε η απόφαση, ο Γ. Μπολέτσης επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο, καταγγέλλοντάς τον ότι, σε συνεργασία με τον περιβόητο στην υπόθεση του παραδικαστικού Ιάκωβο Γιοσάκη, του ζήτησε 60.000 ευρώ για να «καθαρίσει» την υπόθεση! Μάλιστα προσκόμισε στην έδρα CD με ηχογραφημένες συνομιλίες του Γιοσάκη με τον πρόεδρο και τον ίδιο, και αντίγραφα των απομαγνητοφωνήσεων που αποκάλυπταν ότι ήταν έτοιμος να διαθέσει αυτό το ποσό για να απαλλαγεί, όπως του είχε τάξει ο Γιοσάκης μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο.
  Ο διάλογος του Γ. Μπολέτση με τον πρόεδρο ήταν τόσο έντονος που λιποθύμησαν και οι δυο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο!
  Προηγουμένως ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει αίτημα εξαίρεσης όλων των δικαστών της έδρας και η απόφαση επί του αιτήματός του θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Στο αίτημά του ο Γ. Μπολέτσης αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Ζητώ να εξαιρεθεί ο πρόεδρος του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κ. Ευσταθίου, λόγω της εκβίασης που τέλεσε εναντίον μου, ζητώντας χρηματικό ποσό 60.000 ευρώ, προκειμένου να μην εκδώσει καταδικαστική εις βάρος μου απόφαση.
  Ζητώ να επαναληφθεί ολόκληρη η ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ακροαματική διαδικασία, καθότι είναι προφανές ότι ο προεδρεύων κ. Ευσταθίου δεν πληροί κανένα εχέγγυο αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=51227&colid=&catid=33&dt=2010-02-28%200:0:0&mode=3

 6. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  ARGOLIKOS

  Πάσχα στην Ασίνη (Τζαφέραγα) Αργολίδας
  Το κάψιμο του Ιούδα

  Ένα έθιμο πού επικρατεί και σώζεται ακόμη μέχρι σήμερα είναι το κάψιμο του Ιούδα, το Πάσχα. Την Μεγάλη Παρασκευή ή το Μεγάλο Σάββατο μια ομάδα από νέους της Ασίνης μαζεύονται και κατασκευάζουν ένα αχυρένιο ομοίωμα του Ιούδα Ισκαριώτη. Μόλις το κατασκευάσουν το βάζουν επάνω σ’ ένα καρότσι και το γυρίζουν σ’ όλο το χωριό. Παλιότερα, όπου περνούσε ό Ιούδας οι κάτοικοι τον έφτυναν λέγοντας «Ουναχαθείς – Προδότη, Γιούδα Ισκαριώτη». Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μετά τη θεία λειτουργία τής Αγάπης, γύρο στις 4 ή ώρα, τοποθετούσαν τον Ιούδα πάνω σε ένα Ικρίωμα (κρεμάλα) στην τοποθεσία «Κόντρα», είναι το πιο ψηλό και εμφανές μέρος του χωριού.

  ΦΩΤΟ
  Οπλοφόροι ετοιμάζονται για το κάψιμο του Ιούδα. Ασίνη 1972

  http://argolikivivliothiki.gr/2009/03/27/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82/

 7. Ο/Η Rodia λέει:

  Συγχαρητηρια κε Λασκαρατε, καποιος να βαζει στη θεση τους μερικα πραγματακια…
  Καλή χρονια εύχομαι στους συνεργατες του μπλογκ (Ρο+Λασκαρατο) καθως και στους πολυπληθεις συναναγνωστες 🙂

  Δωρακιον:
  Ασχετο, αλλα σχετικο με πόθεν έσχες: http://tinyurl.com/2urry3t
  Να μια αποδοτικη εργασια! Μοναχός Αγιορείτης, με έδρα σε μονή της Ημαθίας…

 8. Παράθεμα: Tweets that mention H κα Μπακογιάννη και ο Αγιατολάχ Πειραιώς: -- Topsy.com

 9. Ο/Η Brendan Cominatos λέει:

  Εξαιρετικό όπως πάντα. Ευχαριστούμε.

 10. Ο/Η Πατρινός λέει:

  Στο μπλογκ του γνωστού Πατρινού Θεολόγου, ενδιαφέρον άρθρο για τον Σεραφείμ και τις αντισημητικές του δηλώσεις. Θίγει και αυτός την υποκριτική του στάση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και ιδιαίτερα σε σχέση με τον Χριστόδουλο.

  λινκ
  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html

  Με βάση την θεωρία των πιθανοτήτων ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι ο …χειμαρρώδης Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάποια στιγμή θα γινόταν διεθνής στόχος!

  Οι πρόσφατες αντισημιτικές δηλώσεις του ξεσήκωσαν διεθνή σάλο που δύσκολα μαζεύεται. Και για πρώτη φορά καταδίκασαν τις δηλώσεις Πειραιώς εκκλησιαστικοί ηγέτες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, αλλά και οι εν Αμερική Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  Διερωτάται κανείς πόση αλήθεια έχουν αυτές οι κατά καιρούς εκρήξεις του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ. Και εξηγούμαι.

  Ο Σεβασμιώτατος έχει επιτεθεί επανειλημμένως εναντίον των “επάρατων” ομοφυλοφίλων. Έχουν υποβληθεί μηνύσεις εναντίον του, έχουν γραφτεί πύρινα άρθρα, ο ίδιος, απτόητος, εστράφη εναντίον του τραγουδιστή Έλτον Τζων που είχε χαρακτηρίσει τον Χριστό “ομοφυλόφιλο”, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Βασίλισσα Ελισάβετ για το θέμα κ.ο.κ.

  Όμως! Υπάρχει εδώ ένα μεγάλο Όμως!

  Πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς αντέδρασε ο Πειραιώς Σεραφείμ στην επιστολή μου προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, της οποίας είναι μέλος αυτή τη Συνοδική περίοδο, με την οποία γνωστοποιώ στους Συνοδικούς το γεγονός που δεν διαψεύστηκε, ότι δηλ. ο ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος είπε ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος “είχε το κουσούρι και χειροτονούσε κληρικούς που είχαν το κουσούρι”!!!

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, δηλαδή – σκέπτομαι – εξελέγη από έναν αρχιεπίσκοπο που “είχε το κουσούρι” κατά Κύριλλον; Εδώ ένας κληρικός φέρεται πως είπε ότι ένας Αρχιεπίσκοπος, και δη κεκοιμημένος, ήταν ομοφυλόφιλος! Και ο Μητροπολίτης Πειραιώς σιωπά!…

  Δεν μπορώ να το πιστέψω… Περιμένω πως θα προβεί – και αυτός – στα δέοντα, γιατί δεν μπορεί να κατηγορείται, από κληρικό μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδος για ομοφυλοφιλία!

 11. Παράθεμα: Λαπούτα

 12. Ο/Η Stratis_vip λέει:

  Αποτελεί πάντα σημείο θαυμασμού για μένα πως καταφέρνουμε να βλέπουμε το γιαλό στραβά!
  Θα προσπαθήσω να «ισιώσω» λίγο την παραλία.

  Δεν είναι προς τιμή του καλού πιστού (πόσο δε του κληρικού) να κάνει καλές πράξεις. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί πρέπει το αυτονόητο να θεωρείται ανδραγαθία. Στο τέλος -τέλος δεν έσωσαν τους «Εβραίους», αλλά τους συνανθρώπους – «πλησίον τους» θεολογικά – που κινδύνευαν. Είναι διδαχή της πίστης τους και θεωρητικά είναι η δεδομένη συμπεριφορά.
  Αντιθέτως οι διώξεις και οι διακρίσεις είναι αυτές που πρέπει να στηλιτεύονται.
  Ομοίως, μια και το ‘φερα προς τα κει, δεν θα πρεπε να μας απασχολεί πόσες αγαθοεργίες έκανε με τα λεφτά των άλλων (και δε μιλώ μόνο για εκκλησίες ΑΕ). Αυτό μας έλλειπε να μην τις έκανε κιόλας από τη στιγμή που της δόθηκαν πόροι επι τούτου. Αλλά το 1€ (λέμε τώρα) που δόθηκε για αγαθοεργία και πήγε, ας πούμε για air condition, είναι σκάνδαλο πρώτης γραμμής.

  Όπως δε θα μπω μπράβο στον οδηγό λεωφορείου που δεν τρακάρει στη καθημερινή διαδρομή του, ομοίως δεν μπορώ να αναγνωρίσω ως εξαιρετικές τις αγαθές πράξεις των κληρικών. Υποχρέωσις τους ήταν να κάνουν το καλό.

  Βέβαια οι πολιτικοί βασίζονται στην ανύπαρκτη μνήμη της μάζας των ψηφοφόρων τους για να παίζουν τα παιχνιδάκια τους και να εκτελούν τις οδηγίες των εντολέων τους. Οπότε η συμπεριφορά της πολιτικού είναι η αναμενόμενη και δεν με εκπλήσσει.

 13. Ο/Η Greek USA λέει:

  NYTimes

  http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/12/22/a-greek-bishops-anti-semitic-tirade/?emc=eta1

  A Greek Bishop’s Anti-Semitic Tirade
  By ROBERT MACKEY

  The Jewish Telegraphic Agency reported that the bishop “said that there is a conspiracy to enslave Greece and Christian Orthodoxy. He also accused international Zionism of trying to destroy the family unit by promoting one-parent families and same-sex marriages.”

  According to the news agency, when the bishop was then asked, “Why do you disagree with Hitler’s policies? If they are doing all this, wasn’t he right in burning them?” he replied: “Adolf Hitler was an instrument of world Zionism and was financed from the renowned Rothschild family with the sole purpose of convincing the Jews to leave the shores of Europe and go to Israel to establish the new Empire.” He added that Jewish bankers like “Rockefeller, Rothschild and Soros control the international banking system that controls globalization.”
  Greece’s Jewish community is ancient, but only about 10,000 Greek Jews survived the Holocaust.

  The president of the European Jewish Congress, Moshe Kantor, called for the bishop to be fired in a statement sent to reporters on Wednesday. He added: “It is completely unacceptable that someone senior in a mainstream European religious denomination can make such repulsive and hate-filled claims.”

  The American Gathering of Holocaust Survivors and their Descendants sent this statement to The Lede:

  for more details

  http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/12/22/a-greek-bishops-anti-semitic-tirade/?emc=eta1

 14. Ο/Η Psycho λέει:

  #Οι Εβραίοι θέλουν να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια με το γάμο των ομοφυλόφιλων.#

  Σεραφείμ, διάδοχε του Καλλίνικου και εκλεκτέ του Χριστόδουλου αυτά μας τάπαν και άλλοι που το είχανε το #κουσούρι#

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=22098

  Iερή διγλωσσία για το «κουσούρι»
  Η Ιερά Σύνοδος αθωώνει μόνο την ομοφυλοφιλία των μητροπολιτών και επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει.

  «Eθνος» 23/12/2005

  petros@pegasus.gr

  Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

  Oμως, κατά πάσα πιθανότητα, οι επίσκοποι με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα περιμένουν για πολύ ακόμα, έως ότου «εγκριθούν» και τυπικά τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας που ενδημούν στους κόλπους της Eκκλησίας…

  Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών».

  Το πρόστιμο

  H ανεξάρτητη αρχή επέβαλε πρόστιμο στον δημοσιογράφο Σπ. Kαρατζαφέρη, διότι η εκπομπή του επανειλημμένως μετέδιδε στοιχεία για τις… ιδιαιτερότητες της προσωπικής ζωής μητροπολιτών της Eκκλησίας της Eλλάδος. Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη». Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:

  «Eιδικώς ως προς τα προσωπικά δεδομένα του μητροπολίτου (τάδε), τα οποία έτυχον επεξεργασίας υπό τού ως άνω τηλεοπτικού σταθμού εν ουδεμία περιπτώσει δύνανται να θεωρηθούν ότι συνδέονται με την άσκηση δημόσιου λειτουργήματος, διότι πρόκειται περί δεδομένων αναφερόμενων εις αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν, παντελώς άσχετον προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

  «Συνεπώς και αν εισέτι γίνει δεκτόν ότι ο μητροπολίτης είναι δημόσιον πρόσωπον, αυτό ακριβώς το οποίο εμείς αρνούμαστε και πάλι η επεξεργασία των συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (ότι δηλαδή είναι ομοφυλόφιλος) είναι μη νόμιμος, διότι τα δεδομένα αυτά (ομοφυλοφιλική συμπεριφορά) δεν συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

  Η νομοθεσία προβλέπει πως αν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο, τότε είναι θεμιτή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του. Γι αυτό το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου «έχτισε» στην επιχειρηματολογία ότι οι μητροπολίτες δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Για να αποφύγει τη μετάδοση προσωπικών τους δεδομένων.

  Η κατάντια των αμαρτωλών

  Tον Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία «κουσούρι» και τους ομοφυλόφιλους «αμαρτωλούς», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση. Kανείς δεν είπε ότι πρέπει να πάρει κανείς το κεφάλι των αμαρτωλών, γιατί αν ήταν έτσι, πρώτα εγώ είμαι αμαρτωλός και το δικό μου κεφάλι θα έπεφτε». H Iερά Σύνοδος ακόμα περιμένει να ανακαλέσει την απόφασή της η Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων…

 15. Ο/Η Μοses λέει:

  http://www.eurojewcong.org/ejc/news.php?id_article=6086

  GREEK REACTIONS ON GREEK BISHOP’S ANTISEMITIC SPEECH

 16. Ο/Η kimon λέει:

  ΡΟ ΚΑΙ ΛΑΣΚΑΡΆΤΕ!!!
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ «ΑΙΡΕΤΙΚΑ» ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ,ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ…
  Μπελιάτης Κίμων

 17. Ο/Η Χανιά by night λέει:

  H κυρία Μπακογιάννη έχει υφάνει και αυτή σχέσεις με το παπαδαριό.
  Οι οπαδοί της δεν είναι μλονο μεγαλοαστοί είναι και χωρικοί που ο μπαμπάς της βάφτισε τα παιδιά τους

  http://periothiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_8178.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.