Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία (3). Το ελιξήριο του Άγιου Μύρου

«Έξω οι φαρμακοί και οι ειδωλολάτραι
και πας φιλών και ποιών ψεύδος
»
Αποκάλυψη, 22, 15

Διαβάστε τα προηγούμενα  (1) – (2) – (3)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Άγιο Μύρο ονομάζεται ένα μείγμα λαδιού και 57 φαρμακευτικών φυτών και αρωματικών ουσιών, το copyright αυθεντικής παρασκευής του οποίου διαθέτει κατ’αποκλειστικότητα το οικ.πατριαρχείο που έχει και τα πνευματικά δικαιώματα της συνταγής και στην αυλή του οποίου γίνεται η μεγάλη Σύναξη των Ρωμιών myron1Επισκόπων του (φωτ.) που μαγειρεύουν σε καζάνια το ελιξήριο. Πολλοί από δαύτους είναι απλά αργόσχολοι τιτουλάριοι ανύπαρκτων επισκοπών, χωρίς ποίμνιο, με βαρύγδουπους κενούς τίτλους, που απομυζούν τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ, που θεωρεί την Εκκλησία κρατική υπηρεσία.

Το Μύρο είναι θαυματουργό, εξαλείφει μαζί με τη βάπτιση τη συλλογική ενοχή για το κληρονομημένο από την προγιαγιά Εύα θανάσιμο αμάρτημα της περιέργειας, της ανυπακοής και της αμφισβήτησης των εντολών του περιβολάρη θεού. Δεν είναι το μόνο μαγικό υγρό της Ορθοδοξίας. Υπάρχουν δυο-τρία ακόμη όπως το (υψηλών λιπαρών) Ευχέλαιο που θεραπεύει πάσαν νόσον. Oι κινηματογραφόφιλοι θα θυμούνται την κλασσική σκηνή με τον Ιβάν τον Τρομερό στην ομώνυμη ταινία, βαριά άρρωστο στο κρεβάτι του περιστοιχισμένο από παπάδες που κάνουν ευχέλαιο. Οι επίσκοποι όμως όταν αρρωστήσουν τρέχουν στον γιατρό. Κάποιος ολιγόπιστος αρχιεπίσκοπος μάλιστα αντί να αρκεστεί στο ιαματικό Μύρο, στο αγιασμένο λάδι και σε τίποτα ιερά λείψανα, έτρεξε καταξοδεύοντας το Δημόσιο να αρπάξει εκτός σειράς στις ΗΠΑ ένα μόσχευμα και για τη ζαβολιά του τιμωρήθηκε να συναντήσει το θεό του μια ώρα αρχύτερα, κάτι που καθόλου δεν του άρεσε. Ανάμεσα στο ευχέλαιο και στην ασπιρίνη, οι επίσκοποι θα προτιμήσουν τη δεύτερη για τον πονοκέφαλό τους. Όταν υποφέρεις δεν έχεις την πολυτέλεια να υποκρίνεσαι. Άλλωστε ο Ιπποκράτης έχει εξηγήσει πως «αν ήταν να φεύγουν οι αρρώστιες με ιεροτελεστίες και θεραπείες τέτοιου είδους, τότε τι τις εμποδίζει να πέφτουν στους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο» («Περί ιερής νούσου», 3).

Ο Λασκαράτος στην «Αυτοβιογραφία» του, επισημαίνει πως η θεατρική φάρσα του Ευχέλαιου είναι ένας σίγουρος τρόπος να ξεφορτωθούν οι κακοί συγγενείς μια ώρα αρχύτερα τον ετοιμοθάνατο, στήνοντας ένα τρομοκρατικό σκηνικό, που του καταβαραθρώνει το ηθικό. Ο ίδιος περιγράφει πως οι εξομολόγοι, εκβίαζαν τον άρρωστο να αλλάξει την διαθήκη του προς όφελος της Εκκλησίας ή κάποιων συγγενών που δωροδοκούσαν τον ιερέα. Η βιομηχανία του Ευχέλαιου μετά διαθηκών έχει διαχρονική απόδοση και ακμάζει και σήμερα. Θυμίζω τις καταγγελίες των συγγενών μιας γριάς σχετικά με κάποιο σπίτι στο Πήλιο, που κληροδοτήθηκε σε επίσκοπο, πνευματικόν τέκνον του Μάκαρος Χριστόδουλου και την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών πρώην υφυπουργίνας του ΠΑΣΟΚ κατά μητροπολίτη, για τη διαθήκη της ζάπλουτης θείας, που δεν φαίνεται να ξεκαθαρίστηκε ακόμη. Ο θάνατος είναι μεγάλη πηγή κερδών για την Ορθοδοξία που διαθέτει και τρίτο ιερό υγρό για την περίπτωση. Οι ιερείς της είναι πανέτοιμοι ακόμη και εποχούμενοι σε ερπυστριοφόρο (φωτ.) να δώσουν στον ετοιμοθάνατο στρατιώτη να πιεί το αίμα του θεού του, που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια από την υποτελή Τσετσενία στην ορθόδοξη Βαλχάλα.

Το παπαδαριό, όπως όλες οι μάγισσες και οι ξεματιάστρες, έχει μεγάλη ανάγκη από φίλτρα, ματζούνια, ξόρκια και γενικά χειροπιαστά εργαλεία αφού η τρελαμένη πελατεία δεν αρκείται στα αόρατα και φαντασιακά αλλά θέλει και κάτι υλικό και ορατό για να πιαστεί από αυτό σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Αντιγράφω από το έγκυρον «ΒΗΜΑ» του πανεπιστημιακού κ.Ψυχάρη (τ.σοσιαλιστού διοικητου αγ.Όρους) τη σοβαροφανή περιγραφή της μεσαιωνικής ιερής απάτης. Η εφημερίδα φαίνεται να αγνοεί πως η πολυδιασπασμένη σε αλληλομισούμενες κρατικές φράξιες Ορθοδοξία δεν αναγνωρίζει πιά την αποκλειστικότητα παρασκευής του μαγικού φίλτρου στον πατριάρχη. Οι ισχυρές εθνικές Εκκλησίες όπως οι Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία δεν χαρίζουν τέτοιο κελεπούρι και φτιάχνουν στα καπετανάτα τους, δικό τους ξόρκι. Μάλιστα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεοφάνης ο Γ΄ πληρώθηκε όπως αποκαλύπτει ο Μιχαήλ Γεδεών 15.000 γρόσια από τον ηγεμόνα της Μολδαβίας Βασίλειο, για να ευλογήσει στο Ιάσιο το μύρο.
«…Στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία δεν χρησιμοποιήθηκε Αγιο Μύρο … ….Οταν η Εκκλησία απλώθηκε η σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος καθιερώθηκε να εκφράζεται μέσω του Αγίου Μύρου, γι’ αυτό και η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύωρη και επίπονη. Θα ξεκινήσει σήμερα Κυριακή των Βαΐων και θα ολοκληρωθεί τη Μ.Πέμπτη. .. αμέσως μετά τη δοξολογία ο Πατριάρχης θα ευλογήσει τον Αρχοντα Μυρεψό και τους συνεργάτες του στην έψηση του Μύρου. ….. ραντίζει με αγιασμό τους λέβητες, τα σκεύη και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή. ..κρατώντας αναμμένα τα δικηροτρίκηρα ανάβει έναν έναν τους συνολικά πέντε λέβητες μέσα στους οποίους θα γίνει η έψησις. Από την ώρα εκείνη έως και τη Μ.Τετάρτη Πατριάρχης, μητροπολίτες και κληρικοί, ..… ¬ θα εναλλάσσονται στην ανάγνωση … περικοπών … .. ο Πατριάρχης θα προσέλθει στο ιερό Κουβούκλιο, όπου φυλάσσονται οι λέβητες, και θα ψάλει τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα της Θεοτόκου. Ακολουθεί μια σειρά μνημονεύσεων. Τη Μ.Τετάρτη, ύστερα από ιεροτελεστία ο Πατριάρχης θα τοποθετήσει στους λέβητες τα γεννήματα της γης, μεταξύ των οποίων και το αιθεριούχο ζωικό έκκριμα που προέρχεται από τον αδένα του αρσενικού μοσχαριού. ….Το πρωί της Μ.Πέμπτης, παρουσία διπλωματών και του κ. Γ. Μαγκριώτη (σ.Λ. ‘Λείπει το ΠΑΣΟΚ από τη Σαρακοστή;’), θα διεξαχθεί λιτανεία ενώ θα σημαίνουν τα κωδωνοστάσια ….. Πρώτος ο Πατριάρχης που θα κρατά μια Μυροθήκη, και θα ακολουθήσουν κρατώντας αλαβάστρινες θήκες οι Ιεράρχες …. μετά, 24 αρχιμανδρίτες εν πομπή θα μεταφέρουν στο εσωτερικό του Ναού 12 μεγάλα δοχεία τα οποία περιέχουν το Μύρο. .. θα τελεσθεί ειδική Λειτουργία 4 ώρες. Η σημασία του Μύρου είναι πολύτιμη ….. παρασκευάζεται κάθε δέκα χρόνια, στο Πατριαρχείο, …..Τα δοχεία, οι λέβητες και οι αμφορείς είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα, καθαρά υλικά, όπως ασήμι και αλάβαστρο. Η καύσιμη ύλη που myron21χρησιμοποιείται για την απόσταξη των υλικών αποτελείται από κομμάτια παλαιών εικόνων και στασιδιών καθώς και εκκλησιαστικών περιοδικών. Το Μύρο φυλάσσεται μέσα σε ασημένιες φιάλες οι οποίες είναι τοποθετημένες πάντα επάνω στην Αγία Τράπεζα των ναών…».

Το φαρμάκι αυτό που χρησιμοποιεί και «αιθεριούχο ζωικό έκκριμα από τον αδένα αρσενικού μοσχαριού» και ψήνεται με ξύλα ιερών ειδώλων δεν έχει θεραπεύσει ούτε έναν καρκινοπαθή αρχιεπίσκοπο. Το Μύρο της Ισταμπούλ, είναι ασήμαντο μπροστά στο ιαματικό Μύρο της θαυματουργής εικόνος της Μαλεβής στην Αρκαδία. Απόδειξις η ίδια ηγουμένη. Παρά τις εξαντλητικές νηστείες της είναι τετράπαχη. Μιράκωλον!

Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα παρακάτω μικρά αποσπάσματα από την παραλληρηματική διήγηση. Κάθε λογική, κάθε αυτοσυγκρατημός, κάθε νόμος της φύσης έχουν καταργηθεί. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων θα ήταν πιο σεμνή στις εξιστορήσεις της. Με τέτοια σάπια κουτόχορτα γαλουχείται εξ απαλών ονύχων η δήθεν αγνή ελληνική ύπαιθρος και πλάθεται η σχιζοειδής καρικατούρα του μέσου κουτοπόνηρου υποκριτή Νεοέλληνα. Τόσο συμπυκνωμένο ψέμα δεν θα βρεις ούτε στα παραμύθια του βαρώνου Μυνχάουζεν:

myron3Η Εικών «είναι μία από τις εβδομήκοντα που εζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. … .. η εικόνα έφυγε μόνη της και ήρθε εις την θέσιν που είναι σήμερα. .. εκεί μέσα στα βάτα εκάθησε και δίπλα της έκαιγε ένα καντήλι. … ήταν καντήλι θεϊκό που εφώτιζε τη νύκτα στη θέση που ήταν η εικόνα. Τρεις φορές επήραν την εικόνα και την πήγαν στην θέση της στους Κανάλους και πάλι έφευγε και ερχόταν πάλι εδώ μέσα στα βάτα .. …. …. Το Μύρον τούτο δεν έχει όμοιόν του επί της γης. Το Μύρον αυτό δεν ομοιάζει με το Μύρον το οποίον αναβλύζουν διάφοροι Άγιοι. Eίναι πρωτοφανές Μύρον το οποίον ο γλυκύς μας Ιησούς εχάρισε ως πολυτιμώτατον δώρον εις την Αειπάρθενον Μητέρα Του….. 17 Απριλίου 1964 ….Ενεφανίσθησαν oι πρώτες σταγόνες. Η αδελφή Θεονύμφη τις είδε πρώτη, έτρεξαν και oι Προσκυνηταί και τις είδαν…ήρθε η αδελφή Θεοδούλη κάπως ταραγμένη και εκάθησε σε μια πολυθρόνα στο χειμωνιάτικο καί είπε «αδελφή Μαριάμ για πήγαινε στην εκκλησία στην Παναγία, κάπως σαν οφθαλμαπάτη μου φάνηκε, να δης τι είναι»…..Ετρέξαμε στην εκκλησία, εγώ επήρα μια λαμπάδα και κύταγα την εικόνα και είδα την Παναγία να ανοιγοκλείνη το στόμα της και να τρέχη όπως τρέχει η βρύση μπούρπουλας. Όταν άνοιγε το στόμα της έτρεχε προς τα επάνω πολύ όπως τρέχει η βρύση και όταν έκλεινε το στόμα της εκοβόταν. Και όταν ξανάνοιγε το στόμα της έτρεχε πάλι σαν βρύση αλλά προς τα επάνω. Και το χρώμα του νερού ετρύπαγε το τζάμι σαν να μην ήτανε τίποτα καί έτρεχε κάτω. Το προσκυνητάρι είχε γεμίση αλλά έξω από το τζάμι που έτρεχε ήταν το χρώμα σάν γάλα.… Την Δευτέρα το πρωί ήρθε Αγροφύλακας … .. μας είπε πως η Παναγία έχει σταγόνες έξω από το τζάμι. Επήγαμε οι αδελφές και είδαμε μερικές σταγόνες απ’ έξω από το τζάμι και το χρώμα ήταν το χρώμα του ουρανού, γαλάζιο, αλλά η ευωδία μία ευωδία ήταν πολύ δυνατή. Το απόγευμα ήρθε και η γερόντισσα Παρθενία που έλειπε και της διηγηθήκαμε τι είδαμε .. ….. Το χρώμα ήταν σαν την χρυσή τη λίρα … ……..Μια φορά είδα εγώ -έμεινα έως τα μεσάνυχτα στην Παναγία- εβγήκε μέσα από την εικόνα μια σταγόνα μεγάλη σαν αίμα κόκκινη και επέρασε το τζάμι σαν να μην ήταν τίποτα και εβγήκε απέξω, ……… Το 1969 ήρθε ο ανώτατος διοικητής χωροφυλακής Τριπόλεως με τον διοικητή του Άστρους, επιθεώρησαν την εικόνα και όπως είπε στους Αγιοπετρίτες ο διοικητής ότι ουδεμία νοθεία υπάρχει δεν ήταν και αυτός θεοφοβούμενος προηγουμένως αλλά όταν είδε ο ίδιος το θαύμα με τα δικά του μάτια είπε: «Μεγάλος Θεός υπάρχει». … Αρχίζουν πλέον να έρχωνται προσκυνηταί από την πρωτεύουσα, από ολόκληρη την Ελλάδα και από το εξωτερικό και όσοι δεν μπορούν να έλθουν .. ζητούν το Μύρο … θαυματουργεί, πολλοί ασθενείς θεραπεύονται. Από το 1960 που ανέλαβε ως Ηγουμένη έχει φτιάσει έξι εκκλησίες. ….».

Υπάρχει βέβαια και το θαυματουργό Μύρον που αναβλύζει κρουνηδόν από τους τάφους του μυθολογικού αγίου Δημήτρη Θεσσαλονίκης και του (πρώην ιδιοκτήτη πορνείου) παλαιοημερολογίτη επίσκοπου Βρεσθένης αγίου Ματθαίου Καρπαθάκη του Ομολογητού. Προσωπικώς όμως συνιστώ το Ευχέλαιο που γίνεται μπρος στην θαυματουργή εικόνα της χειρούργου-ορθοπεδικού Παναγίας Τριχερούσας, που αλλού στο περιβόλι των θαυμάτων του Αγ.Όρους. Κάνω τη λογικη σκέψη πως με 3 χέρια θα προλαβαίνει περισσότερα μαγικά. Η ίδια συγκόλησε το κομμένο χέρι του αγ.Ι.Δαμασκηνού: «Ο Άγιος έλαβε το κομμένο χέρι του και όλη τη νύχτα ικέτευε την Παναγία προκειμένου να συνεχίσει τον σκληρό αγώνα του υπέρ της Ορθοδοξίας.… είδε σε όραμα την Παναγία ….Ο Άγιος ξύπνησε και είδε πραγματικά, ότι το χέρι του είχε αποκατασταθεί και ήταν υγιές. ….φρόντισε και έβαλε αργυρό ομοίωμα του χεριού του κάτω από το αριστερό μέρος της Εικόνας».
http://www.provoles.de/content/view/2175/416/lang,el/

.

Υ.Γ.
Δείτε την πλακατζίδικη αντιθρησκευτική αμερικανική ταινία: «Πίστευε και γέλα» («Religulous»), όπου η Κοινή Λογική γελοιοποιεί τους απατεώνες. Μικρή εμφάνιση κάνει και ο κ.Δημήτρης Αρχοντώνης (Παναγιώτατος Βαρθολομαίος) πλάϊ στον προμότερ του αφρικανικού AIDS πάπα Ράτζιγκερ.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

48 Responses to Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία (3). Το ελιξήριο του Άγιου Μύρου

 1. Ο/Η Mr.apisteutos λέει:

  Religulous? Λέτε για τον απίστευτο τύπο που….νομίζει πως τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι… παγκόσμια συνωμοσία;;;;

  Απίστευτος τύπος: http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/paralog/atheistiki_deisidaimonia1.htm

  Από τον δεσμό: «Αλλά απ’ ότι φαίνεται, ο μεταμεσονύχτιος αυτός κωμικός δεν είναι καμμία σπουδαία εικόνα ορθολογισμού ο ίδιος. Μάλιστα, είναι ένθερμος υποστηρικτής της ψευτο-επιστήμης. Το βράδυ της παραμονής της εμφάνισής του στο πρόγραμμα του Conan O’Brien, ο κύριος Maher συνέστησε στον David Letterman – έναν επιζώντα πενταπλού μπάϊ-πας – να σταματήσει να παίρνει τα χάπια που του είχε γράψει ο θεράπων γιατρός του. Δήλωσε υπερήφανα πως δεν αποδεχόταν την Δυτική ιατρική. Το 2005 στο άλλο πρόγραμμά του, το ΗΒΟ, ο κύριος Maher είπε: «Δεν πιστεύω στον εμβολιασμό…. Μια άλλη θεωρία που εγώ πιστεύω είναι ελαττωματική, είναι να συμβαδίζουμε με την θεωρία του Παστέρ περί μικροβίων …» Έχει δηλώσει στον Larry King του καναλιού CNN πως αρνείται να πάρει ασπιρίνες επειδή πιστεύει πως είναι θανατηφόρες, και ούτε πιστεύει πως εμβόλιο Salk εξάλειψε την πολιομυελίτιδα.»

  Καλή Ανάσταση! 🙂

  • Ο/Η Po λέει:

   «Religulous? Λέτε για τον απίστευτο τύπο που….νομίζει πως τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι… παγκόσμια συνωμοσία;;;;»

   Mr.apisteutos
   Μίστερ Απίστευτος όνομα και πράγμα, αν και αφού διαβάζετε ΟΟΔΕ, θα έπρεπε να ονομάζεστε Μίστερ Αήττητος πιστεύω να γνωρίζετε ποιους ακριβώς ονομάζουμε Αήττητους και τι προσόντα τους χαρακτηρίζουν.

   Χρόνια Πολλά και σε σένα.

 2. Ο/Η Nίκος Χ. ομογενής από την Πόλιν λέει:

  Κύριοι του Ροιδη Εμμοναίς η πίστις νικά την απιστία, το θαύμα νικά τον θάνατον. Ζείστε το ιερό μυστήριο και σταματείστε τον πόλεμο κατά του Θεού. Το Θαύμα της Αναστάσεως καλεί και εσάς. Σας προτείνω επίσκεψη στο σάητ
  http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/agiologion/panagia_skoypiwtissa.htm

  Θα δείτε πολλά όπως αυτό

  Τὸ ὄραμα τοῦ Βέλγου ζωγράφου
  [Διήγηση Φιλίππου Ζήση ἢ Ματαρᾶ τοῦ Δημητρίου, Νέα Ῥόδα Χαλκιδικῆς]
  Ἕνας Βέλγος ζωγράφος εἶδε τὴν εἰκόνα τῆς Παναγίας εἰς τὸν ὕπνον του καὶ τὸν ἐντυπωσίασε τόσο πολύ, ὥστε ἀπεφάσισε νὰ ἔλθῃ στὴν Ἑλλάδα γιὰ νὰ ψάξῃ καὶ εὕρῃ αὐτὴν τὴν εἰκόνα τῆς Παναγίας καὶ νὰ τὴν ζωγραφίσῃ. Πράγματι ᾖλθε στὴν Ἑλλάδα καὶ ἐπεσκέπτετο πολλοὺς ἱεροὺς Ναοὺς προσπαθώντας νὰ εὕρῃ τὴν εἰκόνα τῆς Παναγίας ποὺ εἶχε ἐντυπωθῆ εἰς τὴν μνήμη του, ἀλλὰ δὲν τὴν βρῆκε. Κατόπιν ἐπῆγε εἰς τὰ Ἱεροσόλυμα. Ἐπισκέφθηκε καὶ ἐκεῖ πολλὲς Ἐκκλησίες καὶ Μοναστήρια, δὲν βρῆκε ὅμως αὐτὸ ποὺ ἔψαχνε. Ἀπὸ τὰ Ἱεροσόλυμα πῆρε ἕνα μεγάλο κερὶ σὲ πάχος καὶ ᾖλθε πάλι στὴν Ἑλλάδα, μὲ σκοπὸ νὰ ἐπισκεφθῇ τὸ Ἅγιον Ὄρος. Ἐνῷ πήγαινε γιὰ τὸ Ἅγιον Ὄρος πέρασε ὑποχρεωτικὰ ἀπὸ τὰ Νέα Ρόδα. Ἐκεῖ σταμάτησε καὶ ζήτησε νὰ ἰδῇ τὴν Ἐκκλησία τοῦ χωρίου. Μόλις μπῆκε στὸ Ναὸ καὶ ἀντίκρυσε τὴν εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Σκουπιωτίσσης ἔμεινε ἐκστατικός. Ἀμέσως κατάλαβε ὅτι βρῆκε τὴν εἰκόνα ποὺ ζητοῦσε. Τὴν προσκύνησε μὲ εὐλάβεια, τὴν φωτογράφησε καὶ διηγήθηκε ὅλη τὴν ἱστορία αὐτή. Μετὰ ἐπῆγε στὴν Ἀθήνα καὶ ἔφερε στὰ Νέα Ῥόδα ἕνα κανδήλι ὁλόχρυσο με χονδρὲς χρυσὲς ἁλυσίδες περίπου ἕνα κιλό. Τὸ πῆρε ὅπως μᾶς εἶπε 150.000 δραχμές. Τὸ κρέμασε μόνος του στὴν εἰκόνα τῆς Παναγίας. Κατὰ τὴν ἀναχώρησί του ἐμποδίσθηκε καὶ τότε θυμήθηκε τὸ κερὶ (τὸ τάμα), ποὺ εἶχε ἀγοράσει διὰ τὴν Παναγία, ἐπῆγε ξανὰ στὴν Ἀθήνα καὶ τὸ ἔφερε στὴν Παναγία.Ἔκανε παράκλησι, προσκύνησε τὴν εἰκόνα, εὐχαρίστησε τὸν Θεὸ καὶ τὴν Παναγία καὶ ἀνεχώρησε γιὰ τὴν πατρίδα του.

 3. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Λασκαράτε
  Απολαυστικό το άρθρο σου όπως πάντα! Οι εικόνες όλα τα λεφτά! Γέλασα δε ιδιαίτερα οταν θυμήθηκα την περιγραφή του ευχελαίου από τον παππού σου τον Λασκαράτο, που είχα διαβάσει παλιότερα…

 4. Ο/Η aerostatik λέει:

  μου έλεγε λοιπόν μια ευσεβής χριστιανή από την Κεφαλονιά, συχωρεμένη πλέον » Δεν πλένομαι, για να μη φύγει το Αγιο Μύρο «…

 5. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Οι Δέκα Εντολές του Ηθικού Άθεου :

  1. Μην πιστεύεις ό,τι σου λένε.
  2. Αναζήτα επιμελώς τη γνώση και την αλήθεια.
  3. Να διδάσκεις στον πλησίον σου τους νόμους της επιστήμης.
  4. Μην λησμονήσεις ποτέ τις αγριότητες που διεπράχθησαν στο όνομα του θεού.
  5. Άφησε στις επόμενες γενεές τη χρήσιμη συμβολή σου.
  6. Ζήσε ειρηνικά με τα αδέλφια σου τους ανθρώπους.
  7. Ζήσε με τα όλα σου αυτή τη μοναδική ζωή που έχεις.
  8. Εφάρμοσε έναν προσωπικό κώδικα ηθικής.
  9. Διατήρησε έναν αυστηρό διαχωρισμό ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία.
  10. Στήριξε όσους ακολουθούν αυτές τις εντολές.

  Αναλυτική ανάπτυξη της κάθε μιάς, εδώ :
  http://www.ethicalatheist.com/docs/ten_commandments.html

 6. Ο/Η Σοφή Κουκουβάγια λέει:

  Απίστευτε πες αλεύρι, μέχρι ραδιενεργό άνθρακα του στέλνουν οι θεούσες του Maher:

  http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/film/article6010432.ece

  Bill Maher: The God Botherer
  Already a hate figure in America, Bill Maher is back on the offensive with his film Religulous: sending up organised religions
  Kevin Maher
  An average day in Los Angeles, and Bill Maher is dealing with yet another death threat. A personally addressed hate package, containing sinister powder, potentially anthrax, has been discovered at the Palm Springs auditorium where the 53-year-old comedian, chat show host and scourge of America’s Right and Left was to perform his stand-up routine. The venue has, naturally, been shut down, the gigs before and after have been cancelled while the FBI’s Joint Terrorism Task Force is investigating. And yet Maher remains surprisingly phlegmatic. “Americans always panic,” he says with a sigh. “Looking for anthrax and all that bullshit. But it’s just someone trying to get at me. You can’t worry about that stuff. I assume there are bigger fish to fry than a comedian.”

  Maher has been here before. In 2001, when he was dismissed as host of the current affairs TV show Politically Incorrect for insisting that the 9/11 suicide bombers were not cowards, he became a national hate figure and was forced to bring bodyguards into his Beverly Hills home. This time the flashpoint is no less incendiary: a satirical movie documentary called Religulous, written and presented by Maher, that takes savagely funny pot-shots at three of the major religions (Christianity, Judaism and Islam), and the apparently deluded 3.7 billion people who practise them. “We’re looking at the zillions of religious people in the world,” he says. “These are nice people who happen to need their myths to live by. We ask: ‘How does all this turn into suicide bombing, exorcisms and f***ing children?’”

  The film, directed by Larry Charles, who made Sacha Baron Cohen’s Borat movie, takes Maher around the globe for a series of face-to-face encounters with the faithful – often the eccentric and decidedly unhinged kind – in the name of comedy and sceptical inquiry. “What I am preaching here, primarily, is doubt,” says Maher, before adding, “But the subject itself is funny. People who believe in a talking snake? That’s funny.” The encounters range from an absurd meeting with two tongue-tied gay Muslim activists in Amsterdam, to a more traditional confrontation with an angry Christian trucker (“You start disputing my God and you got a problem!”), to some wider theological debates with scholars, scientists and Vatican priests.

  It could have been a cheap-trick movie – Borat Does Religion. But, unlike Baron Cohen’s creation, Maher has no persona to hide behind and instead thrives mostly on a combination of fearlessness and deadpan wit. “Gay Muslim activists? That is a very rare job description,” he says to his two nervous interviewees, adding, sotto voce, “You guys have balls.” He is adamant that he did not deliberately ridicule any of his subjects, claiming, “It was about asking important questions. But if people make fools of themselves that’s not my fault.” Mostly, though, what comes out of Religulous is the sense of an impassioned sceptic, Maher, utterly in control of his material. In one scene, for instance, he confronts increasingly discomfited American Christians with a rapid-fire lecture that puts the story of Jesus into context within those of Krishna, Dionysus, the Persian god Mithra and the Ancient Egyptian god Horus.

  Related Links
  Religulous
  On a whim and a prayer
  “I always felt that I owned this whole topic,” he explains. “Especially here in America, where people make jokes about religion, but nobody says that, fundamentally, religion is silly and religion is dangerous. I’ve been doing this for years, long before the books of Richard Dawkins and Christopher Hitchens. In America I own this issue.”

  Maher adds that his obsession with religion, like his love of comedy, goes back a long way. He grew up in New Jersey, the son of a Jewish mother, Julie Berman, and an Irish-American father, William Maher. When he was 13 his father stopped bringing Maher and his sister Kathy to church because, it later transpired, he disapproved of Pope Paul’s stringent belief in the sinfulness of birth control. In the same year Maher found out that his mother, who had not spoken about her religious heritage and had quietly avoided church her whole life, was actually Jewish. “It didn’t bother me that she was Jewish,” he says. “But it bothered me that, as a family, we didn’t talk about it.” Yet he is reluctant to see his childhood as the source of everything he is today. Instead he says that his comedic persona, and his penchant for exposing hypocrisy has been a “long process of evolution”.

  He does admit, however, that his father, a garrulous joker and an NBC radio news broadcaster, was a huge influence, and formative in his appreciation of comedy and current affairs. “As kids, it was thrilling,” he says. “There’s Dad, it’s six o’clock, get around the radio, he’s doing the news! At other times, I’d see him being funny with his friends in the living room and I’d say, I want to do that, and be that!”

  He studied English at Cornell University, but upon graduation announced to family and friends that he wanted to be a stand-up comedian. Fifteen years of hard graft followed until finally, in 1993, he was hired to host Politically Incorrect, a chat show on which celebrities and minor politicians roguishly debated the issues of the day. It was a bittersweet achievement, he says, because his father died of cancer just before the programme aired. “He would have loved it. It combined the two things I associate most strongly with him: humour and news.”

  Today, he has mixed feelings about the nine years he spent on Politically Incorrect. “It seems juvenile when I look back on it now,” he says. “And I wish I had had the guts to walk away from it before they fired me.” The firing was pivotal for Maher, and seemed to confirm that he wouldn’t dampen his risqué patter for anyone, or any event, no matter how tragic. In this case, six days after the 9/11 attacks, he declared: “We have been the cowards, lobbing cruise missiles from 2,000 miles away. That’s cowardly. Staying in the airplane when it hits the building, say what you want about it, it’s not cowardly.”

  The public reaction, Maher says, was unequivocal. “It was somehow seen as an act of treason,” he says, describing a furore that would ultimately lead to questions in the White House press room, and multiple death threats. “It felt like the whole country was going to get torches and march on my driveway. It was like the only appropriate thing to do on television after 9/11 was to shut the f*** up and sing God Bless America!”

  These days, Maher hosts a “more mature” political chat show, Real Time with Bill Maher, on the cable channel HBO. He says that, apart from the occasional death threat, America is used to his controversial style by now. Ideologically, he is mercurial, and happy to offend all colours in the political spectrum. He is pro-Israel, pro the death penalty, pro-abortion, and anti-Iraq war. Politically, he says, “My heart leans towards the Democrats, but I’m an independent. I like Barack Obama, but I don’t like his ideas on increasing the war in Afghanistan. In this country you have to be for some war or else you’re a pussy.”

  His own view of religion is that it’s not worth the bother. “I’m not an atheist, though, because the belief that there is no God only mirrors the certitude of religion,” he says. “No, I’m saying that doubt is the only appropriate response for human beings.” He bemoans the mingling of religion and politics in the US, citing Tony Blair’s belated conversion to Roman Catholicism as a classic illustration of the difference between the British and American political systems. “In the UK, if you announce something like a conversion to Catholicism while in office they say you’re a nutter, but over here it’s the exact opposite.”

  What of Religulous? Will its success in the US lead to further big-screen adventures for Maher? “Absolutely not,” he says. “I have no interest in ever doing a movie again. It was a one-time passion project. It was my Moby Dick. And now I’ve done it, nothing will be on that level again. Ever.”

  Religulous is released on Friday

 7. Ο/Η Μπριζολοφάγος της Μεγ.Παρασκευής λέει:

  Για την παρασκευή του αγίου μύρου, κάθε επαρχία του πατριαρχικού θρόνου(sic) στέλνει κι από ένα φαρμακευτικό ή αρωματικό φυτό. Από εδώ (εδώ=Κρήτη) το παπαδαριό στέλνει αλαδανιές (από το φυτό αυτό παράγεται το λάβδανο).
  Κι έτσι, κάθε υποτελής στο πατριαρχείο τόπος υπερηφανεύεται για τη συμμετοχή του στο ματζούνι του πατριάρχη.
  Καλά κρασιά…

 8. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  Αγαπητέ κ. Ροΐδη,

  Πολύ ωραίο το ποστ, περιεκτικό όπως πάντα. Η Εκκλησία, ως ικανότατη επιχείρηση με εμπειρία αιώνων στην εξαπάτηση και στην αποβλάκωση, αξιοποιεί όλα τα απαραίτητα μέσα για να παίρνει τα λεφτά. Έχει δε επιτύχει το «θαύμα», η καρποφορία των απατεωνιών της να είναι αειφόρος, αφού π.χ. σε όσα κομματάκια και να κόψεις ένα πτώμα «αγίου», ποτέ δεν εξαντλείται! Το ίδιο γίνεται και με τα κατατεμαχιζόμενα ιμάτια των πτωμάτων-πολιούχων, τα οποία κάθε χρόνο έχουμε την κατανυκτική χαρά να απολαμβάνουμε περιφερόμενα στις διάφορες πόλεις, επίσης με τα κομποσκοίνια, χαΐμαλιά, φυλαχτά, εικονίσματα, αγιάσματα και άλλα διάφορα παρδαλά θρησκευτικά φετίχ που (αφορολόγητα) πωλεί ο Οίκος Ντέους σε τρομακτικές ποσότητες, αντιστοιχούσες ευθέως με την καταμαλάκυνση του εγκεφάλου του δυστυχούς ποιμνίου…

  Έρρωσθε!

 9. Ο/Η diagrammenos λέει:

  Οι κ.κ. τύπου Laskaratos και Ρο, ξέχασαν να μας παραπέμψουν σε μερικά ακόμη δείγματα Κοινής Λογικής από τον κο Μάερς…

  * για παράδειγμα, όταν χαρακτηρίζει την προσφυγιά 600.000 Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ένα «φυσιολογικό γεγονός», αντίστοιχο με τις υπόλοιπες μετακινήσεις εθνών στην Ευρώπη, όταν δηλώνει πως «οι υπόλοιποι Άραβες έχουν μπόλικο χώρο για να τους τακτοποιήσουν» (http://www.huffingtonpost.com/bill-maher/i-love-being-on-the-side-_b_25375.html)

  *ή όταν προτείνει στο βιβλίο του «When you ride alone, you ride with Bill Laden» (http://www.amazon.com/When-You-Ride-Alone-Laden/dp/1893224740), ειδικά, φυλετικής φύσεως, μέτρα Κοινής Λογικής για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

  «Είμαι λευκός. Δεν είμαι μέρος του φονταμενταλιστικού μουσουλμανικού προβλήματος που επιτίθεται ενάντια σ’ αυτήν τη χώρα» απαντά σε σχετική ερώτηση ο «τύπου Laskaratos» σιωνιστής. «Προτείνω στο βιβλίο, ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα είδος Μυστικής Υπηρεσίας για τον κόσμο. Αντί να προσλαμβάνουμε βασικά χαμηλόμισθους ανθρώπους χωρίς πολύ εκπαίδευση, εκείνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι να πάρουμε τους ανθρώπους που φυλάνε τον πρόεδρο, που είναι εν μέρει ντετέκτιβς, εν μέρει ψυχολόγοι, εν μέρει μπάτσοι, εν μέρει στρατιωτικοί, οι οποίοι γνωρίζουν για ποιον να προσέξουν, οι οποίοι μπορούν να κοιτάξουν πάνω από ένα ολόκληρο πλήθος και να δουν πού βρίσκεται ο κίνδυνος. Δεν μπορεί να προσποιήσαι πως ο οιοσδήποτε είναι δυνατόν να αποτρέψει μια επώδυνη τιμωρία εναντίον του άπιστου Εβραίου ή του σταυροφόρου, γιατί δεν είναι δυνατόν».

  http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0212/16/ltm.15.html

  Όντως μεγάλη πλάκα. Πολύ μεγάλη πλάκα…

  • Ο/Η Po λέει:

   diagrammenos a dit que…

   Οι κ.κ. τύπου Laskaratos και Ρο, ξέχασαν να μας παραπέμψουν σε μερικά ακόμη δείγματα Κοινής Λογικής από τον κο Μάερς…

   δεν μας ενδιαφέρει κανένας κος Μάερς, γι’ αυτό. περιοριστείτε σε αυτά που λέμε και μόνο, αν διαθέτετε κατάλληλη διακριτικότητα.

 10. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  Προς κ. diagrammenos:

  Αγαπητέ κύριε, χωρίς να υπερασπίζομαι κανέναν, δεν είδα πουθενά να θεοποιείται ο κ. Mάερς από τον κ. Ροϊδη. Πολύ φοβάμαι ότι στο ύφος σας διακρίνω τη διάθεση να υποβαθμίσετε το πρόσωπο του κ. Μάερς και αυτά που αναφέρει στο «Religulous», απλά επειδή μπορεί να έχει πει και πράγματα που δεν είναι σωστά (ή, τέλος πάντων, εμάς δεν μας αρέσουν).

  Αυτό όμως σημαίνει παρόμοια ότι και εσείς, αν έχετε κάνει έστω ένα λάθος στη ζωή σας, ή αν κάποιες απόψεις σας δεν μας αρέσουν, ό,τι άλλο και να λέτε είναι απορριπτέο; Η λογική σας ισοδυναμεί μάλλον με αυτοαναίρεση. Έχετε λοιπόν να μας πείτε για κάτι συγκεκριμένο από το ντοκιμαντέρ, το οποίο θεωρείτε άκυρο (με στοιχεία); Ή μήπως δεν το έχετε καν δει;

  Η θρησκεία, αγαπητέ, είναι στη ρίζα κάθε κακού στην ανθρώπινη κοινωνία (δεν το είπα εγώ, ο κ. Ντώκινς το είπε – και πολλοί άλλοι πριν από εκείνον). Μια εξέταση των ανθρώπινων καταστάσεων χωρίς προκατάληψη, νομίζω ότι το επιβεβαιώνει. Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων όμως, φαίνεται να αναπτύσσουν ψυχολογικά φαινόμενα τύπου Πάτι Χηρστ, και να μάχονται (αφού πρώτα υποστούν τη γνωστή πλύση εγκεφάλου στην παιδική τους ηλικία) κατόπιν στο πλευρό του στυγνού καταπιεστή τους, επειδή διαφορετικά η ζωή τους στερείται περιεχομένου. Τι κρίμα!

  Εύχομαι από καρδιάς να αποτελείτε εξαίρεση.

  Έρρωσθε!

  • Ο/Η Po λέει:

   Eπ-αναστάσιος.

   Σας ευχαριστώ.

   Την ικανότητα θεοποίησης που κάποτε είχαμε και που με φειδώ μας προσέφεραν γονείς και κοινωνία, την έχουμε χάσει. Προχωρήσαμε.

 11. Ο/Η etairos λέει:

  Αιδώς ασεβέστατοι! Μήπως αμφισβητείτε και το θαύμα πολλαπλασιασμού των οβολών των πιστών που καταθέτουν με πίστιν προς τους ιερείς άμα τη εμφανίσει θαύματος;
  Ενθυμούμαι ιερέα τινά που μου έλεγε για ένα Γαλάτη που είχε πέσει στο Αγιον Μύρο μικρός και απέκτησε υπερφυσικάς δυνάμεις. Άλλος δε Γαλάτης, έπινε το ματζούνι και τάραζε τους Ρωμαίους στις καρπαζιές!!!
  Πηγαίνετε λοιπόν και θέσατε την κεφαλήν σας κάτω από το καλυμαύχι του ιερέως και ζητήσατε ταπεινώς συγχώρεσιν και τότε θα δείτε και τα θαύματα!
  Αμήν!

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Diagrammenos,
  υποθέτω πως τώρα που σου απαντώ θα βρίσκεσαι στην ολονυκτία του οσίου Αββακούμ. Ειλικρινά θα σε ξαναπαρακαλέσω να έρχεσαι εδώ πιό προετοιμασμένος γιατί θα νομίζουν πως είσαι βαλτός να μας δίνεις πάσες και να κάνεις μπούγιο.

  1.Έγραψα για το Άγιο Μύρο. Δεν βρήκες να απαντήσεις τίποτα. Να υποθέσω πως συμφωνείς;

  2. Αντί να χτυπήσεις το γάϊδαρο χτυπάς το σαμάρι κι εσύ και ο Mr apisteutos, τουτέστιν ασχολείστε με το εκτός θέματος υστερόγραφο

  3.Αναφέρθηκα σε μια ταινία. Δεν έγραψα λέξη για τους συντελεστές της. Αντί να μου απαντήσεις επί του περιεχομένου της ταινίας χτυπάς τον παραγωγό. Να υποθέσω πως δεν βρίσκεις κάτι να πεις για την ταινία; Ομολογώ πως βρίσκω τουλάχιστον περίεργη την κινηματογραφική κριτική του είδους ο σκηνοθέτης είναι διαζευγμένος, ή αλκοολικός, ή ορθόδοξος, ή ναρκωμανής, ή μισοπάλαβος. Κρίνεται η δουλειά του και όχι αυτός.
  Από εκεί και πέρα δεν τον ξέρω τον κύριο ούτε έχω χρόνο να ψάξω. Το λέω στο μικρό υστερόγραφο, είναι μια πλακατζίδικη ταινία.
  Για τη ζωή και τις ιδέες του παραγωγού δεν αναφέρω και δεν ξέρω τίποτα.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ανορθόδοξος,
  χαίρομαι που σου αρέσουν οι εικόνες. Είχα βρει μια με τους δεσποτάδες γύρω από ένα καζάνι αλλά δεν μπορώ να την εντοπίσω.

  etairos,
  κάτω από το πετραχείλι θέλεις να πεις

  Μπριζολοφάγος,
  κάθε Μ.Παρασκευή τρώω κι εγώ κρέας. Τον υπόλοιπο καιρό προσπαθώ να το αποφεύγω.

  Επ-αναστάσιος σε ευχαριστώ κι εγώ

 14. Ο/Η Αναμοχλευτής λέει:

  Μέρες που’ ναι, αγαπητέ μου κε Ροΐδη, εύχομαι όπως ο Άγιος Βαλάντιος στέκοι κραταιός προστάτης παρά το πλευρόν της Εκκλησίας μας, της τόσον δοκιμαζομένης σήμερον από άδικες και ασύστατες κατηγορίες.

  Κατά τα άλλα, και όπως ορίζει το πνεύμα των ημερών των Παθών, σύμφωνα πάντα με τα κεκτημένα δικαιώματα του Θεανθρώπου, τα κερδισμένα με αγώνες και κατωχυρωμένα στις συνειδήσεις των Λαών, ας απαιτήσουμε όλοι:

  «Λεφτεριά στο σύντροφο Χριστούλη»

  Θα πρότεινα επίσης να γίνει πορεία διαμαρτυρίας όλων των ευσεβών ελληνορθοδόξων προς την Ιταλική πρεσβεία με το σύνθημα «Ρωμαίοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι» και επίδοση ψηφίσματος κατά του Πιλάτου. Όμως που να βρεις χριστιανό στην Αθήνα τέτοιες μέρες, αφού την «έχουν κάνει» όλοι για την αγνή επαρχία, όπου τους αναμένει το πατροπαράδοτο εορταστικό ντερλίκωμα με την απαραίτητη μπέκρα, η οποία θα συμβάλει τα μάλλα στον αποδεκατισμό τους στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή, γεγονός σημαντικό για την οικολογική ισορροπία της πανίδος του κάποτε κλεινού άστεως.

  _____________
  Θα ζητούσα και την καταδίκη του γνωστού καταδότη της Ασφάλειας Ιούδα, αλλά ας αποφύγουμε καλύτερα τα ντράβαλα με το ΚΙΣ. Ποιός θέλει σήμερα τη ρετσινιά του ρατσιστή…

 15. Ο/Η undantag λέει:

  Βλασφημείτε κύριοι …

  Εδώ έχουν δικό τους άρωμα καρκατσουλιά όπως η Βritney Spears*, η Paris Hilton**, η Jennifer Lopez*** και η Mariah Carey****, και ΔΕ θα έχει ο Βαρθολομαίος, που αφενός είναι κιουρία και αφετέρου (μετά το θάνατο του Χρυσόδουλου πάντα) ο αδιαμφισβήτος ποπ στάρ της ΕΛληνορθοδοξίας;;;;;

  Πάω να ετοιμάσω το boeuf bourguignon μου για αύριο, δε με αρέσουν τα ψητά σχάρας.

  * http://www.jenniferlopezbeauty.com/templates/home.asp?setcountry=gl
  ** http://en.wikipedia.org/wiki/Heiress/Heir_(fragrance)
  *** http://www.britneyspearsbeauty.com/index.php?page=curious/
  **** http://www.mariahcarey.com/fragrance/fragrance.html

 16. Ο/Η Ενορίτης Αγίας Σκέπης Παπάγου λέει:

  Δεν έχω θεολογική κατάρτιση για να απαντήσω. Διαφωνώ ριζικώς εις όσα ισχυρίζεσαι για το Άγιο Μύρο.
  Δεν υπάρχει ένας Θεολόγος να σε βάλει στη θέση σου; Μη χαίρεσαι. Είναι όλοι στες εκκλησιές τες μυροβόλες, εκεί χτυπά τώρα η καρδιά του Γένους μας.
  Θάττον ή βράδυον θα ευκαιρήσουν και θα σε διαψεύσουν.
  Σκληρόν προς κέντρα λακτίζην.

 17. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  ΣΟΚ:ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΟΥΡΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

  Πέμπτη, Απρίλιος 16, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 5:52 μμ
  Tην 3-4-2009 στην Ηγουμενίτσα, άνδρες του Λιμενικού σώματος τραυμάτισαν θανασιμα έναν κουρδο από το Ιρακ.(οι αυτοπτεις μάρτυρες που είναι αλλοδαποί χωρίς χαρτια περιγραφουν
  «κομαντος με στολές μπλε και παραλλαγής).
  Οι λιμενικοί ζήτησαν από τους πρευρισκόμενους «παράνομους» μετανάστες να απομακρυνθούν από τον χωρο του λιμανιού. Αυτοί πράγματι απομακρύνθηκαν, αλλα ξαναγύρισαν
  καθώς σκοπός τους ήταν να διφύγουν στην Ιταλία.
  Τους περίμεναν όμως οι λιμενικοι και αφού συνέλαβαν τον Αριβαν Οσμαν Αμπντουλαχ, 29 ετών Κουρδο του Ιρακ του χτυπούσαν το κεφάλι στο τσιμέντο του λιμανιού μέχρι που αυτός έπαθε εσωτερική αιμοραγία.
  Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών και από εκεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, και από εκεί στο Νοσοκομειο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβση στο κεφάλι, πλην όμως έχει μείνει «φυτό», καθώς υποστηρίζεται μηχανικά στις βασικές του λειτουργίες. Συμφωνα με τους ιατρούς δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, ή θα μεινει σε κατασταση «φυτού», οπότε θα πρέπει κάποιος οικείος του να επιτρεψει την αποσύνδεση από τα μηχανήματα.

  ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ…

  ATHENS INDYMEDIA

  ΠΡΕΖΑ TV
  16-4-2009

 18. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Η ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ…ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ

  Εδιωξαν έγκυο στον ένατο μήνα από τη δουλειά της. Αφησαν απλήρωτους αρκετούς χαμηλόμισθους εργαζόμενους επί ενάμιση μήνα. Δεν είναι κάποια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία ή πολυεθνική. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πρόκειται για την «Αλληλεγγύη», τη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Ουαί υμίν» είπεν ο Κύριος -μέρες που είναι- αλλά φαίνεται ότι το αυτί κάποιων άλλων «κυρίων» δεν ιδρώνει…

  Η γυναίκα που εκδιώχθηκε είχε ήδη ένα παιδί τριάμισι ετών και κυοφορούσε το δεύτερο. Την τελευταία μέρα πριν από τη διακοπή της εργασίας της λόγω του τοκετού, την ενημέρωσαν από το λογιστήριο ότι η συνεργασία της με τη ΜΚΟ διακόπτεται.

  Τυπικά η «Αλληλεγγύη» ήταν κατοχυρωμένη και νομικά δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν, αφού η πρώην εργαζόμενη αμειβόταν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Τι γίνεται όμως με την ηθική και βέβαια ουσιαστικότερη πτυχή του θέματος; Πώς είναι δυνατόν μια οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που επαίρεται ότι υπηρετεί αξίες και εννοείται ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα όσα κηρύττει ο χριστιανισμός, να διώχνει μια μάνα και μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο;

  Την ιδια στιγμή η «Αλληλεγγύη» διατείνεται στην ιστοσελίδα της ότι διαθέτει προγράμματα (για τα οποία μάλιστα εισπράττει μεγάλα ποσά) υποστήριξης ανέργων. Στόχος «Η κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία, η άρση των διακρίσεων, η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των ατόμων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας». Το πρόγραμμα λοιπόν απευθύνεται σε άνεργους ευπαθών κοινωνικά ομάδων μεταξύ των οποίων και «γυναίκες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας». Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από την Ευρωπαϊκή Ενωση, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση».

  Οι καταγγελίες για τη ΜΚΟ της Εκκλησίας δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πηγές «εκ των έσω» 50 χαμηλόμισθοι διοικητικοί υπάλληλοι των 750-800 ευρώ παραμένουν απλήρωτοι επί ενάμιση μήνα. Για επιδόματα και άλλες τέτοιες… πολυτέλειες ούτε λόγος να γίνεται.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έκθεση του μητροπολίτη Καβάλας Προκόπιου, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, καταγράφεται ότι η ΜΚΟ της Εκκλησίας παρουσιάζει κενά ύψους περίπου 13,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτά υπολογίζεται και πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών που αφορούσε επισιτιστική βοήθεια. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα κινηθεί η διοίκηση της Εκκλησίας σχετικά με αυτό το θέμα.

  Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως μια ΜΚΟ, η οποία επιχορηγείται από… Θεού μεριά (κρατικός προϋπολογισμός, υπουργείο Υγείας, ευρωπαϊκά προγράμματα και πάει λέγοντας) και βέβαια ανήκει στην εύρωστη Εκκλησία της Ελλάδος, αντιμετωπίζει «στενότητα» στις πληρωμές…

  ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΙΕΡΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ
  ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΝ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ…

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΤΡΩΝΕΤΑΙ
  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

  ΠΡΕΖΑ TV
  16-4-2009

 19. Ο/Η Μπριζολοφάγος της Μεγ.Παρασκευής λέει:

  Άσχετο με το post, αλλά επίκαιρο λόγω Μ. Παρασκευής:

  Ο κος Δημητράκας, διευθυντής της ομώνυμης οικογενειακής, παραδοσιακής επιχείρησης που εμπορεύεται καρφιά, αποφασίζει να επισκευτεί μια διαφημιστική εταιρία για να προωθήσει τα προϊόντα του και να ανοίξει νέους ορίζοντες στην επιχείρηση του…

  Ύστερα από μια επιτυχημένη και ουσιαστική συνάντηση με τον μάνατζερ της διαφημιστικής εταιρίας, αφού συζήτησαν κάποια πράγματα, ο μάνατζερ τον ενημερώνει οτι το σποτάκι θα είναι έτοιμο σε μια εβδομάδα, οπότε και θα μπορεί να περάσει να το δει.

  Πράγματι, μετά από μια εβδομάδα, ο κος Δημητράκας επισκέπτεται την εταιρία και έπειτα από εορταστικό γεύμα, οδηγείται στην αίθουσα προβολής. Εκεί, οι άνθρωποι της εταιρίας του παρουσιάζουν το τηλεοπτικό σποτάκι που δημιούργησαν γι αυτόν, το οποίο απεικονίζει το Χριστό στο σταυρό και τελειώνει με τη φράση: «Για δουλειά στο τάκα-τάκα, βάλτε πρόκες Δημητράκα».

  Ο κος Δημητράκας, φανερά σοκαρισμένος, αναφέρει στον μάνατζερ τις ανησυχίες του για την απήχηση που θα έχει μια τέτοια διαφήμιση στο κοινό. Με τη σειρά του, ο μάνατζερ το ξανασκέφτεται και του προτείνει να περάσει ξανά σε μια εβδομάδα.

  Έτσι και γίνεται, και ο κος Δημητράκας επιστρέφει στην αίθουσα προβολής, μετά από μια εβδομάδα και ύστερα από ένα εορταστικό ποτό και γλυκό στη διαφημιστική εταιρία, ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα.

  Όμως, για μια ακόμη φορά το σποτ απεικονίζει το Χριστό σταυρωμένο και το μόνο που αλλάζει είναι η τελική φράση: «Η δουλειά είναι μια πλάκα, με τις πρόκες Δημητράκα»…

  Ο κος Δημητράκας, απευθυνόμενος προς το μάνατζερ, λέει «Ακούστε κύριε. Σας τόνισα και την προηγούμενη φορά ότι είναι πολύ ριψοκίνδυνο να απεικονίζουμε το Χριστό πάνω στο σταυρό στο σποτ. Ξεκολλήστε από αυτή την ιδέα, γιατί δεν πρόκειται να πουλήσουμε ούτε ένα καρφί!». «Μάλιστα», απαντάει σκεπτικός ο μάνατζερ, «νομίζω ότι έχω αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Περάστε πάλι σε μια εβδομάδα».

  Ο κος Δημητράκας λοιπόν, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα πηγαίνει στη διαφημιστική εταιρία και μετά από την κλασσική διαδικασία με γλυκό και ποτό, όπου ο μάνατζερ τον διαβεβαιώνει ότι έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη του τις παρατηρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, πηγαίνει στην αίθουσα προβολής για να παρακολουθήσει το σποτάκι. Οπότε, το σποτάκι, πιστό στις οδηγίες του κου Δημητράκα, απεικονίζει το Χριστό να τρέχει μακριά από το σταυρό και να ακολουθεί η παρακάτω συζήτηση ανάμεσα σε δυο Ρωμαίους στρατιώτες: «Και του το ‘πα του μαλάκα, μόνο πρόκες Δημητράκα»…

 20. Ο/Η Επιθεωρητής της μπλογκόσφαιρας λέει:

  Πακετάρω τα πράγματά μου και μαζοχιστικά διαβάζω το σχόλιο του Diaggramenos.
  Σχόλιο: Φουκαρά Ντιαγκραμένε που βγάζεις χολή ακόμα και τη Μεγαλοβδομάδα, ότι κόλπο και να χρησιμοποιήσεις έχεις ένα συγκριτικό μειονέκτημα. Υπερασπίζεσαι το ψέμμα, το άδικο, την απατεωνιά, το αφιόνι.
  Έ αυτό ψευτόμαγκα φαίνεται κραυγάζει από μίλια μακριά.

 21. Ο/Η Αγησίας λέει:

  Μια απ’ αυτές τις μέρες -δε θυμάμαι ποιά- η μητέρα μου έφερε κάτι μπαμπάκια μουσκεμένα σε λάδι και κοιτάζοντάς με παρακλητικά είπε: «Για τα παιδιά! Καλό μπορεί να τους κάνει, κακό σίγουρα δεν τους κάνει». Τελικά, ως πλασέμπο μια χαρά πρέπει να θεραπεύουν τα ματζούνια. Αν είσαι ανυποψίαστος ασθενής. Διότι αν είσαι ο φαρμακοβιομήχανος των πλασέμπο, ασφαλώς και θα προτιμήσεις τα πραγματικά φάρμακα.

  ΥΓ: ο 5χρονος με ρώτησε «τι είναι αυτό» και του είπα «προσάναμα για τη ψησταριά».

 22. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  Aγαπητοί κ.κ. Ροΐδη και Λασκαράτε,

  Τι να (πρωτο)σχολιάσει κανείς περί ποστ όπως εκείνο του κ. Νίκου Χ., Ομογενούς από την Πόλη; Ακόμα και ο Βέλγος πιτόρος (ο κ. Λασκαράτος θα με καταλαβαίνει θαρρώ, καθότι κοντογείτονας) μετά το θαύμα του εντοπισμού του μοντέλου του οράματός του, καταθέτει πάραυτα «κανδήλι ὁλόχρυσο με χονδρὲς (!!) χρυσὲς ἁλυσίδες περίπου ἕνα κιλό (!!!). Τὸ πῆρε ὅπως μᾶς εἶπε 150.000 δραχμές (τα ευρώ δεν ήταν ακόμη σε κυκλοφορία). Τὸ κρέμασε μόνος του στὴν εἰκόνα τῆς Παναγίας. Κατὰ τὴν ἀναχώρησί του ἐμποδίσθηκε (!!) καὶ τότε θυμήθηκε τὸ κερὶ (τὸ τάμα), ποὺ εἶχε ἀγοράσει διὰ τὴν Παναγία, ἐπῆγε ξανὰ στὴν Ἀθήνα καὶ τὸ ἔφερε στὴν Παναγία…» (τα σχόλια εντός παρενθέσεων δικά μου).

  Η Παναγία, εκτός από θεο-μήτωρ, φαίνεται είναι και «θεο-μνήμων» (κατά το θεο-κόμματος κτλ)!!! Δηλαδή, δεν ξεχνά τάμα για τάμα – επιπλέον, όλα τα θαύματα ως φαίνεται, ως εξ άλλου θαύματος καταλήγουν πάντα στα λεφτά, τα οποία – Ω! – ως εκ τρίτου θαύματος ρέουν μονόδρομα προς τα αβυσσαλέα θυλάκια της Εκκλησίας…

  Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Λασκαράτο, το ποστ ήταν δικό σας και όχι του κ. Ροΐδη…

  Έρρωσθε!

 23. Ο/Η fireoffohat λέει:

  Αγαπητέ φίλε, χαίρομαι που για πολλοστή φορά γράφετε περί θεμάτων τα οποία δεν γνωρίζετε στο ελάχιστο, όπως επίσης και για το ότι τα παρουσιάζετε μονομερώς με πασιφανή έλλειψη αντικειμενικότητας και κατανόησης.
  Λυπάμαι ωστόσο που φαίνεται πως για εσάς το μοναδικό πρόβλημα της κοινωνίας και του πλανήτη ολόκληρου είναι η Εκκλησία και οι εκπρόσωποί της, χωρίς παράλληλα να αμφισβητώ το σκοτεινό ρόλο που κατά καιρούς έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν οι «ταγοί» της. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο αυτοί. Θεωρώ πως αρκετά διχασμένοι είμαστε ως έθνος και αναρωτιέμαι πότε θα έρθει η μέρα που θα κατανοήσουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Βοηθήστε κι εσείς σε αυτό, μπορείτε.

 24. Ο/Η Άτιμε Κοραή !! λέει:

  Η αιτία του κακού για τον τόπο μας, κυρίες και κύριοι, ευρέθη.

  Ιδού η μυροφόρα λύσις του αινίγματος σύμφωνα με τον πάνσοφο θεολόγο μας Ιωάννη Ρωμανίδη, στο βιβλίο του «Δογματική και Συμβολική Θεολογία της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας» (http://www.oodegr.com/oode/dogmat2/parartima1.htm)

  «Αι τρεις αυτοκρατορίαι της Τσαρικής Ρωσίας, της Μεγάλης Βρεταννίας και της Φράντσιας ίδρυσαν τον Νέον Ελληνισμόν και την δυτικοποιημένην Ορθοδοξίαν του μέσω των Μασώνων πρακτόρων τους όπισθεν του Αδαμαντίου Κοραή.

  »Ίδρυσαν τας Θεολογικάς Σχολάς του ΚΠΑ και της Χάλκης δια να μεταμορφώσουν την θεραπευτικήν Ορθοδοξίαν των προφητών, των αποστόλων και των Πατέρων, που διασώζετο κυρίως εις τον μοναχισμόν, εις ομοίωμα της μεταφυσικής Τσαρικής Ορθοδοξίας.

  »Παρ’ ότι εις την Ελλάδα άρχισε προ ετών η επανάστασις κατά της προδοσίας αυτής, υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη εκείνοι που συνεχίζουν να απορρίπτουν την θεραπευτικήν Ορθοδοξίαν. […] Δια τούτο μάλιστα προωθούνται οι «ορθόδοξοι» ηγέται των ρευμάτων αυτών από το Βατικανό και το ΠΣΕ.

  »Έχουν ειδικούς με την ευθύνη να παρακολουθούν τους Ορθοδόξους ηγέτας και θεολόγους δια να δημιουργήσουν φωτοστεφάνους γύρω απ’ αυτούς που τους συμφέρει δια να επιβάλλουν μέσω αυτών την ποικιλίαν και την περιεκτικότητα που χαρακτηρίζει τας ιδικάς τους παραδόσεις.»

  Άτιμε μασωνοκινούμενε Κοραή!

  Is it clear now?

 25. Ο/Η Prasinos λέει:

  @Nίκος Χ.

  Απίθανο το link που δώσατε.
  Ομολογώ ότι όταν βλέπω ένα link που περιέχει ταυτόχρονα «φυσική» (phys.uoa.gr) και «ορθοδοξία», τρομάζω λιγάκι.
  Σωστός επιστήμονας ο τύπος…

 26. Ο/Η χαρη λέει:

  Μού κάνει εντύπωση όμως [γράφω απόγευμα μεγάλης παρασκευής – και να ήθελα να το ξεχάσω μού το θυμίζει μια καμπάνα που χτυπάει εδώ κοντά – όχι τού αγίου Σαβαώθ τού Μοντεβιδέο (στο οποίο θα ήθελα τ ό σ ο να βρεθώ κι εγώ κάποτε, έστω για λίγο (λόγω τού θείου Ισίδωρου) (τού ducasse δηλαδή, τού κόμητα) (κύριε δεξιέ ψάλτη η διευκρίνιση δεν αφορά εσάς, αλλά διότι μπορεί α υ τ ο ύ τού είδους η ποίηση να μην αποτελεί και πρώτη επιλογή όλων για τις πανελλήνιες) επειδή γράφω λοιπόν τώρα, ξέρω ότι μάλλον οι (άμεσα) ενδιαφερόμενοι δεν θα είναι εδώ κοντά – αλλά, δεν πειράζει, ας αναρτηθεί το σχόλιον και ας προσδοκάμε ανάστασιν και αυτών] μού κάνει εντύπωση λοιπόν ότι

  α) τόσο πολλοί θρησκευόμενοι περιδιαβάζουν σ’ έναν τόπο διακηρυγμένα αντίθετον – είναι τόσο διαδεδομένος ο άλλος κόμης (ο μαζόχ) στην εποχή μας; δεν το ήξερα – και ότι

  β) οι οπαδοί τού ανορθολογισμού, όσον αφορά την πάρτη τους, επιπίπτουν αυστηρότατα επί τών αντιπάλων τους κατηγορώντας τους, οπόταν τούς βολεύει, και για ανορθολογισμό:

  μού θυμίζουν, αν μού επιτρέπετε, οπαδούς τού ναζισμού που αυτή την εποχή «είναι με το μέρος τών παλαιστινίων» και δικαιολογούν (έναν αρχαίο) αντισημιτισμό βάζοντάς τα με το (σημερινό) ισραήλ, διότι «οι εβραίοι κάνουν σ’ αυτούς ό,τι έκανε ο χίτλερ σε κείνους». Μα, μέ συγχωρείτε, θα μάς τρελάνετε; Οπαδοί τού χίτλερ δεν είσαστε; θα ‘πρεπε να ‘σαστε σήμερα (λογικότατα) οπαδοί αυτών – τι εβραίοι και ξε-εβραίοι, μην το ρίχνετε και τόσο τυφλά στη βιολογία διότι και αυτή (βλέπετε) δις – και τρις τυφλή – σάς διαψεύδει

  (όσο για το κατεξοχήν σημερινό θέμα: εμένα τα αρώματα Κε Ροΐδη μού αρέσουν – έχω πολλά σπίτι μου – αλλά το συγκεκριμένο – το θυμάμαι από τότε που μέ πήγαινε η μάνα μου στην εκκλησία – μού πέφτει βαρύ: για την ακρίβεια πάντα, και για ακατανόητους λόγους, μού μύριζε ποδαρίλα – ο καθείς και οι ανωμαλίες του.)

  υ.γ.: για τις καταγγελίες τού «Πρεζονιού»: … βρε παιδί μου: και πώς να μην πάρεις μετά ό,τι σού βρεθεί μπροστά σου για να τ’ αντέξεις – και τα εκκλησιαστικά και τα ορθολογιστικά και τα ανθρώπινα

  υ.γ.2: κε Μπριζολοφάγε, το ξέρετε βέβαια το (πραγματικό) ανέκδοτο με τον Λαπαθιώτη και το «(ψηλό λεπτό τρελό για χάδι – δουλεύει σ’ ένα μαγαζί) το πήρα ένα σαββάτο βράδι μα δεν πλαγιάσαμε μαζί» – φταίω εγώ που μού το θυμίσατε;

 27. Ο/Η Rodia λέει:

  Εκτός θέματος, αλλά πολύ κοντά:
  Μου κάνει εντύπωση φέτος η αυξημένη θρησκοληψία των καναλιών της τιβι και άλλων ΜΜΕ. Κανονικές επιθέσεις προσηλυτισμού καθημερινές δέχεται ο θεατής/ακροατής. Αναρωτιέμαι, γιατί τόσο μένος; Αναρωτιέμαι επίσης για τη «χριστιανικότητα» που προβάλλουν με φανερή υποκρισία οι διάφοροι παρουσιαστές και παρουσιάστριες, που, παρόλα τα ξέκωλα που φορούν τη μέρα στις εκπομπές τους, τα βράδια κοιμούνται με το βιβλιαράκι περί βασκανίας στο προσκεφάλι τους…
  Καλά να περάσετε φίλοι μου και… καλή χώνεψη! 🙂

 28. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Επιθεωρητής της μπλογκόσφαιρας έφα: Πακετάρω τα πράγματά μου και μαζοχιστικά διαβάζω το σχόλιο του Diaggramenos. Σχόλιο: Φουκαρά Ντιαγκραμένε που βγάζεις χολή ακόμα και τη Μεγαλοβδομάδα, ότι κόλπο και να χρησιμοποιήσεις έχεις ένα συγκριτικό μειονέκτημα. Υπερασπίζεσαι το ψέμμα, το άδικο, την απατεωνιά, το αφιόνι.
  Έ αυτό ψευτόμαγκα φαίνεται κραυγάζει από μίλια μακριά.@

  Έννοια σου και δεν θίγομαι. Άλλωστε, από κάποιον που αυτοσυστήνεται ως «Επιθεωρητής» δεν θα περίμενα τίποτε άλλο, παρά συμπαράσταση στους αμερικανούς συναδέλφους.

 29. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Επ-αναστάσιος έφα: Προς κ. diagrammenos:
  Αγαπητέ κύριε, χωρίς να υπερασπίζομαι κανέναν, δεν είδα πουθενά να θεοποιείται ο κ. Mάερς από τον κ. Ροϊδη.@

  Εγώ είδα να θεοποιείται η Κοινή Λογική με κεφαλαία αρχικά και με εκπρόσωπό της επί της γης τον δημιουργό του Ρελίγκουλου.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Πολύ φοβάμαι ότι στο ύφος σας διακρίνω τη διάθεση να υποβαθμίσετε το πρόσωπο του κ. Μάερς και αυτά που αναφέρει στο “Religulous”, απλά επειδή μπορεί να έχει πει και πράγματα που δεν είναι σωστά (ή, τέλος πάντων, εμάς δεν μας αρέσουν).@

  Εδώ πέσατε μέσα!

  @Επ-αναστάσιος έφα: Αυτό όμως σημαίνει παρόμοια ότι και εσείς, αν έχετε κάνει έστω ένα λάθος στη ζωή σας, ή αν κάποιες απόψεις σας δεν μας αρέσουν, ό,τι άλλο και να λέτε είναι απορριπτέο; Η λογική σας ισοδυναμεί μάλλον με αυτοαναίρεση.@

  Χαίρομαι που ενδεχομένως και να συμφωνείτε μαζί μου, κάπου-κάπου.

  Όπως όμως είπε και ο κος Laskaratos, το Religulo «δεν είναι τίποτε άλλο από μια πλακατζίδικη ταινία». Μην τα δραματοποιείτε όλα!

  @Επ-αναστάσιος έφα: Έχετε λοιπόν να μας πείτε για κάτι συγκεκριμένο από το ντοκιμαντέρ, το οποίο θεωρείτε άκυρο (με στοιχεία); Ή μήπως δεν το έχετε καν δει;@

  Ούτε το έχω δει, ούτε σκοπεύω να το αναζητήσω. Άλλωστε, η ζωντανή πραγματικότητα, είναι πολύ πιο εύγλωττη από τα «ντοκυμαντέρ» του κάθε κωμικού – και, πιστέψτε με, ίσως να γνωρίζω και αρκετά περισσότερα από τον δημιουργό του.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Η θρησκεία, αγαπητέ, είναι στη ρίζα κάθε κακού στην ανθρώπινη κοινωνία (δεν το είπα εγώ, ο κ. Ντώκινς το είπε – και πολλοί άλλοι πριν από εκείνον). Μια εξέταση των ανθρώπινων καταστάσεων χωρίς προκατάληψη, νομίζω ότι το επιβεβαιώνει.@

  Απεδείχθη στις δύο επίσημα αθεϊστικές χώρες του κόσμου (μαοϊκή Κίνα και Αλβανία του Χότζα), όπου ως γνωστόν θεραπεύτηκε κάθε κακό της ανθρώπινης κοινωνίας.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων όμως, φαίνεται να αναπτύσσουν ψυχολογικά φαινόμενα τύπου Πάτι Χηρστ, και να μάχονται (αφού πρώτα υποστούν τη γνωστή πλύση εγκεφάλου στην παιδική τους ηλικία) κατόπιν στο πλευρό του στυγνού καταπιεστή τους, επειδή διαφορετικά η ζωή τους στερείται περιεχομένου. Τι κρίμα! Εύχομαι από καρδιάς να αποτελείτε εξαίρεση. Έρρωσθε!@

  Μάλλον αναφέρεστε στο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης». Χμ! Ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σας, αλλά επιτρέψτε μου μία αντίρρηση, την οποία φαντάζομαι πως θα εκτιμήσετε:

  Η όντως καταπιεστική Βίβλος, (όταν η επιβάλλεται στις νεαρές ηλικίες), ορίζει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να αναπαύονται μία ημέρα την εβδομάδα, όπως επίσης και ότι τα χωράφια θα πρέπει να αναπαύονται ένα έτος την επταετία. Μερικούς αιώνες αργότερα, κάποιοι άνθρωποι με όντως Κοινή Λογική, είπαν πως ο άνθρωπος δεν χρειάζεται καν να δουλεύει έξι μέρες, αλλά μπορεί να δουλεύει και λιγότερο. Οι ίδιοι άνθρωποι, άσκησαν σκληρή κριτική (αν όχι και πολεμική) στην θρησκεία, θεωρώντας την όπλο των καταπιεστών, ανορθολογική, υποκριτική, ψεύτικη, καθυστερημένη.

  Τα περισσότερα επιχειρήματα των τελευταίων, δανείστηκε η παράταξη εκείνη, που επιθυμεί διακαώς να επιστρέψουμε στην εποχή που ο άνθρωπος δούλευε και τις επτά ημέρες και βεβαίως να μην απομακρυνθούμε επ’ ουδενί από το δόγμα μιας γης που γεννά διαρκώς με τον βιασμό των φυτοφαρμάκων. Αποτέλεσμα είναι να παρατηρούμε σήμερα, μερικές ιδιόμορφες συστρατεύσεις, όπως εκείνες μερικών πρώην αριστερών, που χειροκροτούν κάθε κίνηση της προαναφερθείσας παράταξης εναντίον της θρησκείας.

  Εύχομαι από καρδιάς, να μην ανήκετε σ’ αυτούς. Έρρωσθε!

 30. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Laskaratos έφα: Diagrammenos, υποθέτω πως τώρα που σου απαντώ θα βρίσκεσαι στην ολονυκτία του οσίου Αββακούμ.
  Ειλικρινά θα σε ξαναπαρακαλέσω να έρχεσαι εδώ πιό προετοιμασμένος γιατί θα νομίζουν πως είσαι βαλτός να μας δίνεις πάσες και να κάνεις μπούγιο.@

  Έννοια σου και οι φίλοι σου δεν πρόκειται να πέσουν στη λούμπα…

  @Laskaratos έφα: Έγραψα για το Άγιο Μύρο. Δεν βρήκες να απαντήσεις τίποτα. Να υποθέσω πως συμφωνείς;@

  Να σου πω ειλικρινά, από το post όπου ταύτιζες τους εξορκισμούς με τη μαύρη μαγεία, (με μόνο σου εκπαιδευτικό εγχειρίδιο τον «Εξορκιστή» και την Λίντα Μπλερ) έχεις σημειώσει κάποια πρόοδο – διόλου άξια λόγου μεν, αλλά υπαρκτή.

  Κατά τα άλλα, για το γενικότερο ζήτημα της επενέργειας του Λόγου επί της Ύλης, ισχύει η παλαιότερη παρατήρησή μου: Η επαφή σου με το παράδοξο και βεβαίως με το απόκρυφο, είναι μηδενική, οπότε ό,τι κι αν πεις, δεν έχει καμία ουσιαστική αξία. Θα μπορούσες ενδεχομένως να συνεκτιμήσεις, ότι η θεολογία των μυστηρίων είναι τυπικά, φιλοσοφικά ιδεαλιστική και πως η μαγεία την οποία χλευάζεις, είναι ουσιαστικά πρακτικός ιδεαλισμός – αλλ’ αυτό θα σε μετέφερε προς πιο ευγενικές ατραπούς, που δεν είναι του στυλ σου.

  @Laskaratos έφα: Αντί να χτυπήσεις το γάϊδαρο χτυπάς το σαμάρι κι εσύ και ο Mr apisteutos, τουτέστιν ασχολείστε με το εκτός θέματος υστερόγραφο@

  Σαν τι να σου γράψω; Ότι το μύρο δεν χρησιμοποιείται για την θεραπεία καρκινοπαθών, αλλά μονάχα για το μυστήριο του Χρίσματος; Και λοιπόν; Σαν τι θα αλλάξει; Εσύ το άχτι σου το έβγαλες Μεγαλοβδομαδιάτικα, με τα διάφορα «μιράκωλα» – ελπίζω να ηρεμήσεις τουλάχιστον για κανα δυο μέρες.

  @Laskaratos έφα: Αναφέρθηκα σε μια ταινία. Δεν έγραψα λέξη για τους συντελεστές της. Αντί να μου απαντήσεις επί του περιεχομένου της ταινίας χτυπάς τον παραγωγό. Να υποθέσω πως δεν βρίσκεις κάτι να πεις για την ταινία; Ομολογώ πως βρίσκω τουλάχιστον περίεργη την κινηματογραφική κριτική του είδους ο σκηνοθέτης είναι διαζευγμένος, ή αλκοολικός, ή ορθόδοξος, ή ναρκωμανής, ή μισοπάλαβος. Κρίνεται η δουλειά του και όχι αυτός.@

  Βασικά, όταν ο κος Ρο αποφάσισε να χτυπήσει το σαμάρι κάνοντας λόγο για τους «αήττητους», μου κινήθηκε εύλογα η περιέργεια να γνωρίσω τον κο Μάερς από πιο κοντά. Κοτζάμ Κοινή Λογική που γελοιοποιεί τον «promoter του αφρικανικού AIDS πάπα Ράτζικερ» ανακαλύψαμε, να μην μπούμε στον κόπο να γνωρίσουμε και την πηγή της;

  @Laskaratos έφα: Από εκεί και πέρα δεν τον ξέρω τον κύριο ούτε έχω χρόνο να ψάξω. Το λέω στο μικρό υστερόγραφο, είναι μια πλακατζίδικη ταινία. Για τη ζωή και τις ιδέες του παραγωγού δεν αναφέρω και δεν ξέρω τίποτα.@

  Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Καλή ξεκούραση!

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διαγραμμένε,
  με βρίσκεις εκτός έδρας και χωρίς χρόνο να απαντήσω. Σε βρίσκω όμως ολότελα αδιάβαστο περί τα θεία και ιερά και λυπάμαι.

  1. Μου λες: @Σαν τι να σου γράψω; Ότι το μύρο δεν χρησιμοποιείται για την θεραπεία καρκινοπαθών, αλλά μονάχα για το μυστήριο του Χρίσματος;@

  Σου διαφεύγει πως εκτός από το Μύρο που ψήνει ο πατριάρχης με τους βοηθούε του, υπάρχει και το Μύρο της Μαλεβής, το Μύρο των Μυροβλητών αγίων Δημήτρη (μυθολογικό πρόσωπο) και του Ματθαίου Καρπαθάκη του Ομολογητή και Πορνοβοσκού. Αυτά ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. Η ολιγοπιστία σου με σοκάρει.
  https://roides.wordpress.com/2009/02/09/9feb09/

  2. Μου λες:@από το post όπου ταύτιζες τους εξορκισμούς με τη μαύρη μαγεία, (με μόνο σου εκπαιδευτικό εγχειρίδιο τον «Εξορκιστή» και την Λίντα Μπλερ)@

  Σε παραπέμπω στα ποστ Μαύρη Μαγεία και Εξορκισμός στην Ορθοδοξία, όπου κάθε αναγνώστης μπορει να δει πόσο ψεύδεσαι όταν λες πως μοναδικές πηγές μου ήταν αυτές που ολότελα αγνοώ και δεν χρησιμοποίησα. Βασίστηκα αποκλειστικά σε ορθόδοξες πηγές.
  Μεγαλοσαββατιάτικα να ψεύδεσαι; Ντροπή!
  https://roides.wordpress.com/2008/11/01/exorcism-and-the-church/
  https://roides.wordpress.com/2008/11/05/5nov08/
  https://roides.wordpress.com/2008/11/06/6nov08b/

 32. Ο/Η Μίλτος λέει:

  Υποστηρίζετε ότι δεν υπάρχει Θεός και στηρίζεται την υπόθεσή σας λαμβάνοντας υπόψιν τα εγκόσμια. Δηλαδή, λέτε ότι οι παπάδες «τα παίρνουν» οι άλλοι τα δίνουν, οι Εκκλησίες είναι επιχειρήσεις, διαπράχθηκαν εγκλήματα στο όνομα του Θεού κλπ.

  Ο συλλογιοσμός είναι άτοπος και το γνωρίζετε.
  Με τον ίδιο συλλογισμό, οι εντατικές των νοσοκομείων έχουν θερίσει πολλούς ασθενείς, το φακελάκι πάει σύννεφο και ο τελευταίος που τήρησε τον όρκο του Ιπποκράτη ήταν… ο ίδιος ο Ιπποκράτης κλπ. Αρα η επιστήμη της ιατρικής δεν υφίσταται και όλοι οι γιατροί είναι κομπογιαννίτες!

  Το ίδιο για τους δικηγόρους και για άλλα επαγγέλματα.

  Όπως επίσης το ίδιο μπορεί να ισχύει και για κάποιους bloggers οι οποίοι υποστηρίζουν την αθεϊα στα μpλογκ τους (πουλάει) αλλά τρέχουν πρώτοι στις εκκλησίες (ονόματα να μη λέμε).

  Όλα όμως υπάρχουν στον κόσμο: η αθεία, η ιατρική, η δικηγορική, ανεξάρτητα από τους εκπροσώπους τους οι οποίοι, τις περισσότερες φορές δεν τηρούν όσα λένε και είναι σε λάθος θέση απ΄όσα υποστηρίζουν.

  Έτσι και με το Θεό: δεν είναι δυνατόν να πει κάποιος ότι επειδή ο ένας παπάς είναι λάθος, σημαίνει ότι δεν υπάρχει Θεός!

  Ο άνθρωπος χρειάζεται τη γνώση αλλά ο Θεός την πίστη. Ο Θεός δεν είναι κάποια μαθηματική απόδειξη, τότε θα τον γνωρίζαμε, όπως γνωρίζουμε ότι 1+1=2 και δεν θα χρειαζόταν να τον πιστεύαμε. Άλλο γνώση όμως και άλλο πίστη.

  Ο πατέρας όταν μιλάει στο παιδί του, όταν αυτό αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, δεν του λέει, «μπες στη φωτιά να έρθω να σε σώσω για να σου αποδείξω την αγάπη μου και το τι θα έκανα για΄σένα ώστε να το γνωρίζεις» αλλά του λέει «ότι και να γίνει, ακόμα και στη φωτιά να μπεις, εγώ θα έρθω να σε βοηθήσω». Το παιδί πιστεέυει τον πατέρα του και ας μην έχει αποδειχτεί ποτέ το γεγονός αυτό.

  Αλλά ακόμα και ως κοινονικό φαινόμενο να το δούμε, πρέπει να πω ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός που υπάρχει η θρησκεία που μιλάει για αλλη ζωή και μάλιστα δεν ελπίζει, δεν αναμένει, δεν παρακαλεί αλλά ΠΡΟΣΔΟΚΑ «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος».
  Ακόμα και ως φιλόθρησκος (με την έννοια του φιλάθλου που υποστηρίζει μία ομάδα) θα μπορούσε κάποιος να «υποστηρίξει» την θρησκεία αυτή, με όλα τα θετικά και αρνητικά της.

  Το ερώτημα είναι γιατί να πολεμιέται τόσο. Το μίσος που διακρίνω εδώ μέσα (και όχι μόνο) δεν υπάρχει ούτε μεταξύ των φιλάθλων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.
  Πως είναι δυνατόν να πολεμάς κάτι που δεν πιστεύεις; Πως είναι δυνατόν να δίνεις γροθιές στον αέρα;
  Ή μήπως πιστε΄λυεται και εσείς όλοι εδώ μέσα αλλά για τον Α ή Β λόγο αντιδράτε;

  Όπως και να έχει εύχομαι ότι καλύτερο για όλους , ημέρα που είναι

 33. Ο/Η Τροτέζα λέει:

  Ρε φίλε σύρε στην εκκλησία να φιλήσεις το χέρι του πορνόπαπα κι άσε τα παπαδίστικα.
  Τι μπαρούφες μας λες @Πως είναι δυνατόν να πολεμάς κάτι που δεν πιστεύεις; @
  Δηλαδή έπρεπε να πολεμάμε ότι πιστεύουμε;
  @Πως είναι δυνατόν να δίνεις γροθιές στον αέρα;@
  Αέρας είναι ρε η Εκκλησία ΑΕ, η μεγάλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα, που πίνει το αίμα του κόσμου;

 34. Ο/Η Ζήτω το Άγιο Φως που προέρχεται από την Ακοίμητη Κανδήλα (& όχι από τα ουράνια)! λέει:

  @Rodia, φοβερή….

  «Κανονικές επιθέσεις προσηλυτισμού καθημερινές δέχεται ο θεατής/ακροατής. Αναρωτιέμαι, γιατί τόσο μένος; Αναρωτιέμαι επίσης για τη “χριστιανικότητα” που προβάλλουν με φανερή υποκρισία οι διάφοροι παρουσιαστές και παρουσιάστριες, που, παρόλα τα ξέκωλα που φορούν τη μέρα στις εκπομπές τους, τα βράδια κοιμούνται με το βιβλιαράκι περί βασκανίας στο προσκεφάλι τους…»

  @ Μίλτος

  Η Ιστορία της θρησκείας -σύγχρονη και παλαιότερη- είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την αιτία τού μίσους που εκφράζεται εναντίον της θρησκείας σήμερα. Σε κάποιους λαούς αυτό έγινε προ λίγων αιώνων (Γερμανία, Γαλλία) ή προ λίγων δεκαετιών (Ισπανία), ενώ στην Ελλάδα φαίνεται ήδη στον ορίζοντα -επιτέλους. Εδικά όταν η Εκκλησία προκαλεί με τέτοιο χυδαίο τρόπο σε όλα τα επίπεδα: από τις δημόσιες αίθουσες σχολείων, νοσοκομείων και άλλων υπηρεσιών με τις εικόνες και τους σταυρούς έως την καταστρατήγηση του Κτηματολογίου και τον εμπαιγμό του Κράτους (τού λαού) παντιοτρόπως.

  Εφόσον υπάρχει δίκαιος Θεός εκεί πάνω, οι πρώτοι που θα κριθούν (όπως έκρινε ο Ιησούς επί γης τους Φαρισαίους) και θα κατακριθούν είναι οι φαρισαϊστές εκπρόσωποί Του, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχηγό τους αλλά αντίθετα διαγκωνίζονται στο ποιος θα αποδειχτεί πιο ξεδιάντροπα «αμαρτωλός» σε κάθε επίπεδο «αμαρτίας»! Ουαί υμίν, υποκριτές παπάδες και μεγαλοπαπάδες, και για σήμερα και για χτες και για προχτες! Και τα φούμαρα ότι «και αυτοί είναι άνθρωποι» να τα κάταπίνετε μόνοι σας αφού καταπραΰνουν τις βρώμικες συνειδήσεις σας τόσο εύκολα!

 35. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @Laskaratos έφα: Διαγραμμένε,
  με βρίσκεις εκτός έδρας και χωρίς χρόνο να απαντήσω. Σε βρίσκω όμως ολότελα αδιάβαστο περί τα θεία και ιερά και λυπάμαι@

  «Ολότελα αδιάβαστος»; Καλά κάνεις και λυπάσαι, γιατί προκαλείς τη μοίρα σου: Έπεται βλέπεις και συνέχεια…

  @Laskaratos έφα: Το Μύρο είναι θαυματουργό, εξαλείφει μαζί με τη βάπτιση τη συλλογική ενοχή για το κληρονομημένο από την προγιαγιά Εύα θανάσιμο αμάρτημα της περιέργειας, της ανυπακοής και της αμφισβήτησης των εντολών του περιβολάρη θεού@

  Η μυητική άρση της συλλογικής ενοχής, έχει ήδη επισυμβεί όταν τελείται το μυστήριο του χρίσματος: με το βάπτισμα. Εξ ου και στις έκτακτες περιπτώσεις μελλοθανάτων αβάπτιστων νηπίων, το βάπτισμα είναι δυνατόν να γίνει και στον αέρα, χωρίς ιερέα.

  Όταν βεβαίως κάποιος θεολογεί με πετσοκομμένες ιστοσελίδες και ταινίες του κινηματογράφου, φυσικό είναι να τρώει σφαλιάρες και να μην χορταίνει!

  @Laskaratos έφα: Σου διαφεύγει πως εκτός από το Μύρο που ψήνει ο πατριάρχης με τους βοηθούε του, υπάρχει και το Μύρο της Μαλεβής, το Μύρο των Μυροβλητών αγίων Δημήτρη (μυθολογικό πρόσωπο) και του Ματθαίου Καρπαθάκη του Ομολογητή και Πορνοβοσκού. Αυτά ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. Η ολιγοπιστία σου με σοκάρει.
  https://roides.wordpress.com/2009/02/09/9feb09/@

  Το Μύρο που ψήνει ο Πατριάρχης με τους βοηθούς του, είναι το άγιο Μύρο του χρίσματος, του οποίου την παρασκευή παρουσίασες κάνοντας λόγο για «φίλτρα, ματζούνια και ξόρκια» – «κάτι ορατό για να πιαστεί η τρελαμένη πελατεία σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του». Συμπλήρωσες δε, λέγοντας πως «δεν έχει θεραπεύσει κανέναν καρκινοπαθή Αρχιεπίσκοπο».

  Όσες προσπάθειες και να κάνεις, παραπέμποντας στη συνέχεια στο μύρο της οιασδήποτε άλλης θαυματουργής (εντός ή εκτός εισαγωγικών) εικόνας, το αρχικό σου κείμενο προδίδει, όχι μόνον την αδεξιότητά σου να μπερδέψεις το χρίσμα με το ευχέλαιο, αλλά και την πονηριά σου να στρέψεις τη συζήτηση αλλού μόλις έφαγες το κράξιμο…

  @Η εφημερίδα φαίνεται να αγνοεί πως η πολυδιασπασμένη σε αλληλομισούμενες κρατικές φράξιες Ορθοδοξία δεν αναγνωρίζει πιά την αποκλειστικότητα παρασκευής του μαγικού φίλτρου στον πατριάρχη. Οι ισχυρές εθνικές Εκκλησίες όπως οι Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία δεν χαρίζουν τέτοιο κελεπούρι και φτιάχνουν στα καπετανάτα τους, δικό τους ξόρκι.@

  Η λέξη «ξόρκι», σύμφωνα με το λεξικό του Τριανταφυλλίδη, ορίζεται ως «συμβολικά μαγικά λόγια που σκοπό έχουν να διώξουν τα κακά πνεύματα». Η λέξη «ξόρκι» προέρχεται βεβαίως από την λέξη «εξορκισμός» – την ορθόδοξη εκδοχή του οποίου συνέδεσες με την «μαύρη μαγεία».

  Είναι προφανές ότι ένα υγρό ελιξήριο, δεν είναι δυνατόν να συνιστά «ξόρκι», παρά μόνον για κάποιον που, είτε δεν γνωρίζει ελληνικά, είτε μπερδεύει τα υγρά με τα αέρια σώματα. Στην δική σου περίπτωση, δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα…

  Όσο για την έμμεση ταύτιση της λευκής με την μαύρη μαγεία που προκύπτει συνδυαστικά απ’ τους συλλογισμούς σου, περιορίζομαι απλώς να καγχάσω δυνατά!

  @Laskaratos έφα: Σε παραπέμπω στα ποστ Μαύρη Μαγεία και Εξορκισμός στην Ορθοδοξία, όπου κάθε αναγνώστης μπορει να δει πόσο ψεύδεσαι όταν λες πως μοναδικές πηγές μου ήταν αυτές που ολότελα αγνοώ και δεν χρησιμοποίησα. Βασίστηκα αποκλειστικά σε ορθόδοξες πηγές. Μεγαλοσαββατιάτικα να ψεύδεσαι; Ντροπή!@

  Η ταύτιση του εξορκισμού με την μαύρη μαγεία, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, μονάχα αν μοναδικό σου εκπαιδευτικό εγχειρίδιο ήταν ο «Εξορκιστής» – για την ακρίβεια, ούτε καν τότε.

  Εφόσον οι μοναδικές σου πηγές είναι αποκλειστικά ορθόδοξες, τότε η σύγχυσή σου δεν έχει προηγούμενο! Φαίνεται πως και τότε ήσουν μακριά απ’ την έδρα σου, χωρίς χρόνο για ερωταπαντήσεις!

 36. Ο/Η Poe λέει:

  Με τις θρησκείες, δεν βγάζεις άκρη.
  Εγω προσωπικά δεν πιστεύω,
  όμως είναι πιο εύκολο να υπάρχει θεός,
  παρά να πείσεις με λογικά επιχειρήματα κάποιον που πιστεύει στο θεό,
  οτι δεν υπάρχει.

 37. Ο/Η Poe λέει:

  Το περίεργο είναι, ότι όλοι αυτοί που πιστεύουν, πχ στην ορθοδοξία, αν είχαν γεννηθεί στην Τουρκιά, θα ήταν πάλι χριστιανοί ή μήπως μουσουλμάνοι; Και αν ήταν μουσουλμάνοι, θα υπεράσπιζαν τον μουσουλμανισμό με την ίδια θέρμη που υποστηρίζουν τώρα το Χριστιανισμό;

  Τα πάντα είναι θέμα κοινωνικής παιδείας, στην Ελλάδα είναι ακόμη Politically correct, να λέμε ότι πσιτεύουμε, γιαυτό και υπάρχει αυτή η «θρησκοληψία» στις τηλεοράσεις και στην καθημερινή μας ζωή.
  Βέβαια ο καθ΄ ένας κόβει και ράβει το θεο στα μέτρα του, δέχετε ότι τον συμφέρει και απορρίπτει τα υπόλοιπα, έτσι έχουμε πάσης φύσεως μικρές «αιρέσεις» απο εκείνους που δέχονται την παλαιά διαθήκη, απο εκείνους που δεν τη δέχονται, απο εκείνους που πιστεύουν στο μάτι, απο εκείνους που δεν πιστεύουν, απο εκείνους που «πάνε» τους παπάδες, απο εκείνους που δεν τους «πάνε», απο εκείνους που νηστεύουν απο εκείνους που όχι.

  Βέβαια θα πεί κάποιος, ο καθ’ ένας πιστεύει το θεο όπως νομίζει…
  και μην λαμβάνοντας υπόψη τους δογματισμούς του παρελθόντος αλλά και του παρόντος…

  Αν είναι να πιστεύει ο καθ’ ενας το θεό όπως θέλει…τότε να μη λέει ότι είναι χριστιανός, γιατί ο χριστιανισμός, αν και απο τη φύση του μεταλλάσεται ανάλογα με τις εποχές και τα συμφέροντα, υποτίθετε ότι αντιπροσωπεύει κάτι συγκεκριμένο και όχι κάτι αόριστο.

  Αυτά προς το παρόν…

 38. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  @Diagrammenos

  Φίλτατε,

  Νομίζω ότι με τις απαντήσεις σας εκτεθειμένες σε κοινή θέα με απαλλάσσετε από περαιτέρω σχολιασμό. Θα κάνω μια εξαίρεση για εκείνη για τα αθεϊστικά κράτη. Δηλαδή πιστεύετε ότι επειδή άλλαξε το πολιτικό καθεστώς, και επειδή είπε ο Χότζα ή ο Μάο ότι «τέρμα η θρησκεία», αίφνης οι αντίστοιχοι λαοί θα απαλλάσσονταν από τα «συμπτώματα» της επί αιώνες επίδρασης των θρησκειών; Δύσκολο το βλέπω, μια άλλη τέτοια χώρα υπήρξε και η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, όπου παρόλη την απαγόρευση της θρησκείας αυτή επιβίωσε λάθρα και τώρα ξαναθεριεύει, σε μια εποχή ανασφάλειας… (Εκτός αυτού, φρονώ ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η διαφορετική ποιοτικά και «ποσοτικά» έκφραση της θρησκείας στην Κίνα, πριν αξιολογηθεί η αναφορά σας.)

  Η επίδραση της θρησκευτικής πλύσης εγκεφάλου σε αθώα παιδιά και η αριστοτεχνική χρήση της τεχνικής καρότου-μαστιγίου (π.χ. παράδεισος – κόλαση), όπως και η αυστηρή χειραγώγηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ατόμων από τις κυρίαρχες θρησκείες είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός (όπως είναι εξάλλου καταφανέστατη η υποτίμηση και ευτελισμός της Γυναίκας από τις θρησκείες – οι 6000 κλειτορειδεκτομές ανά ημέρα δεν μπορεί να μην αφήνουν κάθε λογής τραύματα στα νηπιακής ηλικίας θύματά τους, όπως τραύματα αφήνει και το πλέγμα ενοχών με το οποίο καλύπτει τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών η θρησκεία. Η χριστιανική θρησκεία σαφώς δεν εξαιρείται, εκτός αν είδατε εσείς να μπαίνουν γυναίκες του «ποιμνίου» στο ιερό των ορθόδοξων ναών).

  Η μακροπρόθεσμη σωρευτική επίδραση αυτών και άλλων πολλών θρησκειογενών παραγόντων (π.χ. μισαλλοδοξία) στο χαρακτήρα των ατόμων είναι εκείνη που κατά βάση (αν και όχι αποκλειστικά) δημιουργεί προβληματικές ανθρώπινες κοινωνίες, με διαστρεβλωμένα συστήματα αξιών, έλλειμμα ισότητας και ελευθερίας, μίσος, αδικία και δυστυχία κάθε λογής.

  Γράφοντας αυτά, πρέπει να τονίσω ότι σκοπός μου δεν είναι η αντιπαράθεση μαζί σας, δεν με ενδιαφέρει να «νικήσω» σε καμμία διελκυστίνδα απόψεων, ούτε επιθυμώ να αλλάξω στο ελάχιστο τις απόψεις κανενός.

  Σχημάτισα μια ιδέα για τη θέση και κατάστασή σας, όπως φαντάζομαι και εσείς για τη δική μου θέση και κατάσταση, ας μείνουν όπως έχουν. Μπορούμε να συνεχίσουμε επ’άπειρον τις «ανταλλαγές» μας, ίσως όμως καταντήσουμε οι «γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα» – ή blog…

  Στη δική μου ζωή, μέσω πολυάριθμων οδών, η επίδραση της θρησκείας υπήρξε επιζήμια – το πόσο, το αντιλήφθηκα όταν απέκλεισα από πολλά χρόνια πριν την επιρροή της. Δεν πιστεύω δογματικά, ερευνώ, και αυτό με εκφράζει πολύ καλύτερα. Γνωρίζω και αρκετά ακόμη πρόσωπα, τα οποία αποκλείοντας ή μειώνοντας δραστικά την επιρροή της θρησκείας στη ζωή τους, βελτίωσαν σημαντικά την κατάστασή τους – κυρίως γυναίκες…

  Μπορεί κάλλιστα να είστε πράγματι ένας ευτυχέστερος και πιο ωφέλιμων πεποιθήσεων άνθρωπος από εμένα. Το εύχομαι.

  Έρρωσθε!

 39. Ο/Η Diagrammenos λέει:

  @ Επ-αναστάσιος έφα: Νομίζω ότι με τις απαντήσεις σας εκτεθειμένες σε κοινή θέα με απαλλάσσετε από περαιτέρω σχολιασμό. Θα κάνω μια εξαίρεση για εκείνη για τα αθεϊστικά κράτη. Δηλαδή πιστεύετε ότι επειδή άλλαξε το πολιτικό καθεστώς, και επειδή είπε ο Χότζα ή ο Μάο ότι “τέρμα η θρησκεία”, αίφνης οι αντίστοιχοι λαοί θα απαλλάσσονταν από τα “συμπτώματα” της επί αιώνες επίδρασης των θρησκειών;@

  Όχι βεβαίως. Οφείλετε ωστόσο να εξετάσετε τις θρησκευτικές πρακτικές και προσλήψεις του αλβανικού και κινεζικού λαού ξεχωριστά, ώστε να δείτε τι διατηρήθηκε και σε ποιον βαθμό.

  Αλλιώς κινδυνεύετε να καταλήξετε σε πολύ βολικά, αλλά γενικώς ανακριβή συμπεράσματα: Για παράδειγμα υπάρχει ο κίνδυνος να τσουβαλιάσετε τον ταοϊσμό και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στην ίδια κατηγορία – εκείνη της «θρησκείας» γενικώς και αορίστως, με κοινό παρονομαστή τις δικές σας εμπειρίες.

  Το ίδιο θα έλεγα και για τους Αλβανούς – έναν λαό που, ουδέποτε επέδειξε θρησκευτικό φανατισμό – θα ήταν παρακινδυνευμένο να αποδώσετε το καθεστώς του Χότζα και την προσωπολατρία που καλλιέργησε σε μια θρησκευτική επιβίωση.

  Θαρρώ πως κάτι τέτοιο γράφετε κι εσείς, λέγοντας πως «πρέπει να ληφθεί υπόψη και η διαφορετική ποιοτικά και “ποσοτικά” έκφραση της θρησκείας στην Κίνα, πριν αξιολογηθεί η αναφορά σας» – μόνον που κάτι τέτοιο θα πρέπει να το πράξετε εσείς προσωπικά.

  @Επ-αναστάσιος έφα: μια άλλη τέτοια χώρα υπήρξε και η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, όπου παρόλη την απαγόρευση της θρησκείας αυτή επιβίωσε λάθρα και τώρα ξαναθεριεύει, σε μια εποχή ανασφάλειας…@

  Για την ακρίβεια, η ΕΣΣΔ δεν είχε απαγορεύσει την θρησκεία. Επισήμως ήταν αθεϊστικό κράτος, με την θρησκεία υπό καταπίεση, αλλά όχι απαγόρευση.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Η επίδραση της θρησκευτικής πλύσης εγκεφάλου σε αθώα παιδιά και η αριστοτεχνική χρήση της τεχνικής καρότου-μαστιγίου (π.χ. παράδεισος – κόλαση), όπως και η αυστηρή χειραγώγηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ατόμων από τις κυρίαρχες θρησκείες είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός (όπως είναι εξάλλου καταφανέστατη η υποτίμηση και ευτελισμός της Γυναίκας από τις θρησκείες – οι 6000 κλειτορειδεκτομές ανά ημέρα δεν μπορεί να μην αφήνουν κάθε λογής τραύματα στα νηπιακής ηλικίας θύματά τους, όπως τραύματα αφήνει και το πλέγμα ενοχών με το οποίο καλύπτει τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών η θρησκεία. Η χριστιανική θρησκεία σαφώς δεν εξαιρείται, εκτός αν είδατε εσείς να μπαίνουν γυναίκες του “ποιμνίου” στο ιερό των ορθόδοξων ναών).@

  Η σύγκριση της απαγόρευσης της ιερωσύνης της γυναίκας με την κλειτοριδοεκτομή, υπό τον γενικότερο παρονομαστή της «υποτίμησης της γυναίκας», είναι τουλάχιστον ατυχής.

  Σημειωτέον ότι η κλειτοριδοεκτομή δεν αποτελεί επιταγή του Ισλάμ, αλλά επιβίωση παλαιότερων προϊσλαμικών αφρικανικών παραδόσεων, σε σύγκριση με τις οποίες το Ισλάμ υπήρξε απείρως προοδευτικότερο.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Η μακροπρόθεσμη σωρευτική επίδραση αυτών και άλλων πολλών θρησκειογενών παραγόντων (π.χ. μισαλλοδοξία) στο χαρακτήρα των ατόμων είναι εκείνη που κατά βάση (αν και όχι αποκλειστικά) δημιουργεί προβληματικές ανθρώπινες κοινωνίες, με διαστρεβλωμένα συστήματα αξιών, έλλειμμα ισότητας και ελευθερίας, μίσος, αδικία και δυστυχία κάθε λογής.@

  Δεν υπήρξε λιγότερο μισαλλόδοξη και περισσότερο σαρκικώς ελευθέρια κοινωνία από την ρωμαϊκή. Λυπάμαι, αλλά ήταν εξόχως ελλειμματική σε θέματα ισότητας και ελευθερίας – σε ορισμένο βαθμό, προκειμένου ακριβώς για να ισοσταθμίσει την ανεκτικότητά της!

  @Επ-αναστάσιος έφα: Γράφοντας αυτά, πρέπει να τονίσω ότι σκοπός μου δεν είναι η αντιπαράθεση μαζί σας, δεν με ενδιαφέρει να “νικήσω” σε καμμία διελκυστίνδα απόψεων, ούτε επιθυμώ να αλλάξω στο ελάχιστο τις απόψεις κανενός.@

  Χαίρομαι ιδιαίτερα. Οι διακηρύξεις σας, επιβεβαιώνονται άλλωστε και από την ευγένειά σας.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Στη δική μου ζωή, μέσω πολυάριθμων οδών, η επίδραση της θρησκείας υπήρξε επιζήμια – το πόσο, το αντιλήφθηκα όταν απέκλεισα από πολλά χρόνια πριν την επιρροή της. Δεν πιστεύω δογματικά, ερευνώ, και αυτό με εκφράζει πολύ καλύτερα. Γνωρίζω και αρκετά ακόμη πρόσωπα, τα οποία αποκλείοντας ή μειώνοντας δραστικά την επιρροή της θρησκείας στη ζωή τους, βελτίωσαν σημαντικά την κατάστασή τους – κυρίως γυναίκες…@

  Χαίρομαι πραγματικά για την στάση σας, όσο και για τις προόδους των φίλων σας. Ελπίζω ωστόσο να συμφωνήσετε μαζί μου, πως η ανακούφιση ενός συμπτώματος δεν συνιστά και θεραπεία. Κάλλιστα η θρησκευτική μισαλλοδοξία, ή και το θρησκευτικό φαινόμενο καθεαυτό, μπορεί να έχει και βαθύτερα αίτια.

  Δεν θα πρέπει επίσης να παραγνωρίσουμε πως «θρησκευτικοί ηγέτες» όπως ο Ιησούς, ή ο Μπαχάολλα, αναδείχθηκαν ως τέτοιοι, ερχόμενοι σε σύγκρουση με το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής τους.

  @Επ-αναστάσιος έφα: Μπορεί κάλλιστα να είστε πράγματι ένας ευτυχέστερος και πιο ωφέλιμων πεποιθήσεων άνθρωπος από εμένα. Το εύχομαι.
  Έρρωσθε!@

  Κανείς αγαπητέ Επ-αναστάσιε δεν διακήρυξε ποτέ πως η αλήθεια οδηγεί και στην ευτυχία. Μπορεί να είμαι κάλλιστα και δυστυχέστερος.

  Εύχομαι ειλικρινά το καλύτερο για σας! Στο επανειδείν!

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σαμαράς.
  Καραγκιοζιλίκια:

  http://www.axortagos.gr/antonis-samaras-kai-agio-miro.html

  • Ο/Η Δημητρης λέει:

   Σαν δεν ντρέπεστε να μιλάτε ετσι για τον θεό μας. Αλα τη να περιμένει κανεις απο ιαχοβαδες, απο αγγαθια της ορθοδοξίας μας. Δε. Ειμαι φανατικός και ούτε παω εκλησια κάθε Κυριακή. Αλα πυστευω στον θεό. Γιαυτο όλοι εσείς που κοιτάτε να πετάτε κατηγορίες για την ορθόδοξη εκλησια άντε πάτε να γαμηθειτε με την μάνα σας μπασταρδια. Αν δεν πιστεύετε κατι απλά μην πιστεύετε δικαίωμα σας ειναι. Αλα δεν ειναι δικαίωμα σας να κατηγορείτε αυτο που πιστεύουν η άλλοι. Αιντε μου στο καλο τωρα καθίκια.

   • Ο/Η Po λέει:

    Μπα σε καλό σας!
    Είσθε και εγγράμματος.
    Ούτε ένα ορθογραφικό λάθος δεν κάνατε.

 41. Παράθεμα: Μαύρη Μαγεία στην Ορθόδοξη Εκκλησία (14) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 42. Παράθεμα: Η πίστη μετακινεί βουνά (ασύστολων ψευδών) | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 43. Ο/Η George λέει:

  Αγαπητοί άθεοι το οτι η εκκλησία εχει κάνει τα χίλια μυρια κακα και συνεχίζει το γνωρίζουμε και εμείς οι χριστιανοί.Αυτο όμως δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει Θεός..μη το ξεχνάτε αυτο 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.