Οι θεομπαίχτες του «Αγίου Φωτός» μηνύουν και μετά φυγομαχούν ζητώντας αναβολές

[Ο Δημήτρης Αλικάκος τους ξεσκέπασε κι αυτοί ζητούν και τα ρέστα, κρυπτόμενοι]

Ευσεβής πιστή που άναψε την πίπα της με Άγιον Φως. Άνω δεξιά εν μέσω νέφους ο Αρχάγγελος Μιχαήλ

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Μεταφέρω εδώ από το Facebook του Δημήτρη Αλικάκου σχόλιό του:

Δημήτρης Αλικάκος 

2 ώρ.  · 

Ήταν να γίνει στις 20/10/22. Αναβλήθηκε καθώς οι μηνυτές δεν ήρθαν.

Άγιο Φως – ΠΟΙΝΙΚΗ δίκη.

Ορίστηκε στις 15/3/23.

Θα αναβληθεί ΚΑΙ στις 15/3, καθώς ο δικηγόρος του μηνυτή Σκευοφύλακα θα δηλώσει «κώλυμα» να παρασταθεί, όπως μας ενημέρωσε.

Είναι σαφές ότι δεν θέλουν να γίνει η δίκη. Επιθυμούν να λένε στους πιστούς που ζητούν εξηγήσεις για το δήθεν θαύμα: «αυτόν τον έχουμε πάει στα δικαστήρια». Φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να το τραβήξουν όσο πάει.

Νιώθω όμηρος μιας ανέντιμης τακτικής με σκοπό την ηθική και επαγγελματική μου εξόντωση. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Μπορώ μόνο να προστατεύσω την αξιοπιστία της έρευνάς μου δίνοντας επιπλέον στοιχεία (όπως εδώ και καιρό έχω υποσχεθεί), για την υπερχιλιετή απάτη του “θαύματος”, πολύτιμα για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Σύντομα θα δώσω στη δημοσιότητα το β’ μέρος της ιστορικής συνέντευξης του Σκευοφύλακα και Ηγούμενου του Παναγίου Τάφου («ούτε ΕΞΩ από τον Τάφο γίνονται θαύματα που βλέπουν όλοι») και το βίντεο μέσα στο σκευοφυλάκιο -“αποθήκη” του Ναού της Αναστάσεως όπου φυλάσσεται η «ακοίμητη κανδήλα» την οποία κρατάει και εξηγεί γιατί είναι μύθος το «ακοίμητη» («όλο το χρόνο είναι σβηστή»). Και στο τέλος την ανάβουμε με αναπτήρα!

Όπως ακριβώς ομολογεί ότι κάνει, στην ιστορική συνέντευξη, το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου:

Υπομονή.

Στο τέλος το φως θα νικήσει το σκοτάδι.

Στο δικό του fb ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε το δημοσίευμα του κ.Αλικάκου:

Petros Tatsopoulos

1 ώρ.  · 

Η μόνιμη τακτική του παπαδαριού και των σφουγγοκωλάριών του: είτε ανακοινώνουν μηνύσεις που δεν καταθέτουν ποτέ είτε καταθέτουν μηνύσεις και ζητούν αναβολές εις το διηνεκές. Η τακτική των δειλών που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι έχουν άδικο. Εξυπακούεται: με τον Δημήτρη Αλικάκο.

Πιστός της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που διέθεσε το προσωπικό (υπηρεσιακό) του αεροπλάνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με τιμές Αρχηγού Κράτους, φωτογραφίζεται παρασημοφορημένος από το Μεγάλο Μάγο των Ιεροσολύμων

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

«Χαστούκι από τη Δικαιοσύνη στους θεομπαίχτες του «Αγίου Φωτός»Η κάμερα κατέγραψε νόμιμα την ομολογία του Αρχιεπισκόπου Ισίδωρου για την απάτη, εν γνώσει του».

«1534: Με δόλο το πατριαρχείο Ιεροσολύμων περνά από τα χέρια των Παλαιστινίων σε Έλληνα πατριάρχη»

«Το πατριαρχείο του Αγίου Φωτός στρατολογεί ανήλικα αγόρια»

«Ο πρέσβυς Άγγελος Βλάχος για το Άγιο Φως»

«Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος με την trans κα Κωνσταντίνου να φέρουν το Άγιο Φως»

«Γιατί ο πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν διαψεύδει τον μύθο πως το «Άγιο Φως» πέφτει από τον ουρανό;Ο Δάσκαλος του Γένους Αρχιεπίσκοπος Νικηφόρος Θεοτόκης αποκαλύπτει την απάτη και εξηγεί την σιωπή των πατριαρχών»

«Ποιών ανθρώπων τα σπίρτα ανάβουν το «άγιο Φως»!»

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Οι θεομπαίχτες του «Αγίου Φωτός» μηνύουν και μετά φυγομαχούν ζητώντας αναβολές

  1. Ο/Η laskaratos λέει:


    Παραμένει στη θέση του ο μητροπολίτης Ησύχιος από θαύμα του Αγίου Φωτός



    Το Άγιο Φως εξασφαλίζει διακοπές (με πολιτική ενδυμασία)σε μέρη εξωτικά στον πατριαρχικό Έξαρχο αρχιμανδρίτη Δαμιανό

    https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/patriarchis-kyniga-ton-alikako-giati-apokalypse-pos-anavei-to-agio-fos/

    Πατριάρχης «κυνηγά» τον Αλικάκο γιατί αποκάλυψε πώς ανάβει το Άγιο Φως
    Αίσθηση προκαλεί ότι στις 110 σελίδες αγωγών δεν υπάρχει ούτε μια λέξη-φράση για το ποια είναι η αλήθεια την οποία υποτίθεται αλλοίωσε ο ερευνητής

    ΑΠΟ ΜΥΡΟΣ ΖΕΚΑ

    ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ

    Ήταν Μάρτιος του 2019 και η κυκλοφορία του βιβλίου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός» έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους της εκκλησίας, και δη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Αλικάκος συγκέντρωσε μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία της αφής του φωτός, όπως σκευοφύλακες του Πανάγιου Τάφου και Πατριάρχες και οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα (κάποιοι από αυτούς το ομολογούν ξεκάθαρα) ότι δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά η αφή γίνεται με τη βοήθεια ανθρώπινου χεριού.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, προέκυψαν άμεσα αντιδράσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από απλούς πιστούς πολίτες. Κάποια από τα σχόλια των πιστών έκαναν λόγο για απλά μια εμπορική προσπάθεια η οποία έγινε επίτηδες ένα μήνα πριν από το Πάσχα για να πουλήσει, ενώ άλλοι αμφισβήτησαν τις μεθόδους και την αξιοπιστία των μαρτυριών που χρησιμοποιεί ο κ. Αλικάκος. Ο ίδιος, πάντως, είχε την επιμονή να απαντάει σε αρκετά σχόλια στις αναρτήσεις του, με λογικά επιχειρήματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

    Και εάν οι πιστοί αρκέστηκαν σε κάποια σχόλια, άλλοτε ευγενικά και άλλοτε αγενέστατα, το Πατριαρχείο το πήγε παραπέρα. Αρχικά, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις σε διάστημα λίγων ημερών. Στη δεύτερη, η οποία ήταν και πιο επιθετική, ο ίδιος απάντησε:

    Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ένας Χανιώτης είχε καταθέσει μήνυση στον Άρειο Πάγο για διασπορά fake news εναντίον του Δ. Αλικάκου.

    Υπάρχει και συνέχεια

    Σαν να μην έφτανε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε το Πατριαρχείο απέναντι σε έναν ερευνητή, υπήρξε και δικαστική συνέχεια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook ο Δ. Αλικάκος, κατατέθηκαν τρεις αγωγές από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ζητώντας αποζημίωση 700,000 ευρώ!


    Ο ίδιος συνοδεύει την παραπάνω φωτογραφία από τις αγωγές με το εξής κείμενο:

    ΤΡΕΙΣ αγωγές από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκ των οποίων η μία από τον ίδιο τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

    Κοντολογίς για «βαρύτατη ηθική βλάβη» που προκάλεσε το βιβλίο μου “Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός” στο θεσμό του Πατριαρχείου, τον ίδιο τον Πατριάρχη, καθώς και δυο Αρχιεπισκόπους: Ισίδωρο και Αρίσταρχο.

    Στην αγωγή του Πατριάρχη τονίζεται ότι «μετά την κυκλοφορία του βιβλίου πολλές φορές έρχονται πιστοί και εκφράζουν τις αμφιβολίες για τα ηθικά μας φρονήματα και ρωτούν αν είναι αληθή τα περί απάτης και κοροϊδίας των πιστών» (αναφορικά με το Άγιο Φως).
    Περίπου 110 σελίδες αγωγών στις οποίες κατηγορούμαι, εκτός των άλλων (παράστησα τον τουρίστα πιστό, απέσπασα με δόλιο τρόπο δηλώσεις τους, δεν γνώριζαν ότι γράφω βιβλίο… κοκ), ότι διέστρεψα, παραποίησα, αλλοίωσα την ΑΛΗΘΕΙΑ για τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός.

    Σε αυτές τις 110 σελίδες δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ λέξη-φράση για το ΠΟΙΑ είναι η αλήθεια που εγώ διέστρεψα, παραποίησα, αλλοίωσα. Ούτε μία.

    Πού ακούστηκε να κατηγορείς τον άλλον ότι λέει ψέματα (εν τω μεταξύ εγώ δεν λέω τίποτα, μαρτυρίες παραθέτω), αλλά να μην του λες ποια είναι η αλήθεια. Η δική σου αλήθεια.

    Επιτέλους πώς ανάβει το Άγιο Φως; Πείτε την αλήθεια Αγιοταφίτες πατέρες. Αν είναι θαύμα να απολογηθώ ότι παραπλανήθηκα, να ζητήσω συγγνώμη και να δεχθώ την όποια τιμωρία. Αν όμως δεν είναι, ποια αλήθεια παραποίησα; Πείτε.

    Τέλος πάντων. Από Σεπτέμβριο μας περιμένει ανήφορος (εναγόμενοι είναι ο εκδοτικός οίκος, καθώς και ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρος Ζουμπουλάκης, που έγραψε τον εξαιρετικό πρόλογο του βιβλίου).
    Σημ. οι ενάγοντες ζητούν από εμάς περίπου 700.000 ευρώ.

    Θα πάω μέχρι τέλους με οποιοδήποτε κόστος. (Εντός και -κυρίως- εκτός Ελλάδας). Άνθρωπο δεν έχω βλάψει στη ζωή μου. Το ίδιο θα αφήσω διαθήκη και στα παιδιά μου. Να μη βλάψουν κανέναν, αλλά και να μην αφήσουν να τα βλάψει το ψέμα και η συκοφαντία. Να αγωνίζονται πάντα εναντίον τους. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το ίδιο στην προσωπική μου μητέρα των μαχών. Δεν είμαι γενναίος, ούτε ήρωας. Όμως θα προσπαθήσω να παραμείνω άνθρωπος.

    Όπως φαίνεται και στην ανάρτησή του, ο Δημήτρης Αλικάκος μοιάζει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την έρευνά του και να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους. Την αποφασιστικότητά του και τη σιγουριά του για την έρευνά του φαίνεται να συμμερίζεται αρκετός κόσμος, ο οποίος έγραψε ενθαρρυντικά και σχόλια θαυμασμού προς τον Δημήτρη Αλικάκο. Η υπόθεση αναμένεται να είναι μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

  2. Ο/Η laskaratos λέει:


    Αμανατίδης Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ (εξ αριστερής ομάδας Λαφαζάνη) και Παναγιώταρος της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

    Αριστερά του Εθνικισμού και της Χριστοκαπηλίας;


    Ο αρχισκανδαλοποιός Ειρηναίος μεταξύ δυο τσολιάδων

    Ακούσαμε στα Ιεροσόλυμα,για τέταρτη φορά εκεί, τον κ.Τσίπρα να μιλάει σαν εκπρόσωπος ενός ζοφερού μουχλιασμένου κόσμου συλλογικής θρησκευτικής υποκρισίας και εθνικού εγωισμού. Δεν ήταν αυτό το «νέο» που της έλειπε της χώρας με το μεγαλύτερο ναζιστικό κόμμα στον κόσμο (το οποίο συναγελάζεται με τον Αρχιεπίσκοπο και δηλώνει τέκνο της χιτλερικής Κατοχής), τουναντίον της περίσσευε σε τέτοιο βαθμό που την έπνιξε. Άλλες είναι οι πανανθρώπινες ιδέες της Αριστεράς και σε καμιά περίπτωση δεν συμβιβάζονται με τα γελοία πάρε δώσε του Τσίπρα με την Ακροδεξιά, τη «λαϊκή» Δεξιά, τη δικαστική Δεξιά και με το παπαδαριό. Τεράστιο το αριστερό πολιτικό κόστος, αλλά ποιος νοιάζεται όσο διαρκεί το φαγοπότι;

    Από τις ειδήσεις ακούσαμε τον νέο Υπουργό Παπαθεμελή (πρώην λαφαζανικό) και κύριο πόλο άθροισης ψηφοφόρων του Άνθιμου, να λέει πως «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διατήρηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι ισχυρό και το καταδεικνύει και η παρουσία του πρωθυπουργού» (ΕΡΤ-22.3.2017). Για το ηθικό κατάντημα του (από το 1534 με τη βοήθεια της εξουσίας της Υψηλής Πύλης) πραξικοπηματικά και πειρατικά ελληνικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που υποτιμά, περιφρονώντας το Ευαγγέλιο και τους εκκλησιαστικούς Κανόνες, τους συμπατριώτες του Χριστού ιθαγενείς Ορθοδόξους, κληρονόμους μιας μεγάλης Ορθόδοξης αραβικής παράδοσης, η οποία ανέδειξε κορυφαίους Θεολόγους και Υμνογράφους όπως ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός ή ο Εφραίμ ο Σύρος, έχουμε γράψει πολλά άρθρα. Θέλαμε να καλύψουμε το κενό της γενικής Ομερτά.

    Στα 2005 ξεχείλισε ο βορβορώδης υπόνομος αιώνων, μιας βλάσφημης αποικιοκρατικής Εκκλησίας, που στρατολογεί την ηγεσία της από ανήλικα αγόρια της ελληνικής υπαίθρου, που μυούνται στην επάνδρωση της σκοτεινής της Αδελφότητας. Τα δημοσιεύματα του Τύπου υπήρξαν τότε αποκαλυπτικά όσο και φρικιαστικά, πολλά στόματα άνοιξαν και έπειτα έπεσε η γνωστή σιωπή,…………….

    Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…

    Δεν θα τους σώσει ούτε το άγιο φως


    Ο Αλέξης και η Τόνια στον «Πανάγιο Τάφο»


    Η κυρία ανακάλυψε ξανά τον «Τάφο»

    https://www.koutipandoras.gr/article/ayto-to-ergo-oa-meinei-sthn-istoria-ta-tweet-toy-tsipra-gia-ton-panagio-tafo/

    «Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία» – Τα tweet του Τσίπρα για τον Πανάγιο Τάφο

    «Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

    Πρόσθεσε δε: «Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».


    Aριστερός Στοχαστής προ του επαναανακαλυφθέντος Αγίου Τάφου

  3. Ο/Η των κώλων λέει:

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.