Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος με την trans κα Κωνσταντίνου να φέρουν το Άγιο Φως

[Μερικά ερωτήματα προς το αμαρτωλό πατριαρχείο]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ επίκειται η πυροδότηση της ομολογημένης απάτης του Αγίου Φωτός με σπίρτα του ελληνικού μονοπωλίου, το ρατσιστικό και αρχισκανδαλοποιό πατριαρχείο Ιεροσολύμων έξέδωσε ανακοίνωση σχετική με τον πρωταγωνιστή των ερωτικών φωτογραφιών της κας Αφροδίτης Κωνσταντίνου όσιο Ησύχιο της Καπιτωλιάδος. Η ιστορία έγινε ευρύτερα γνωστή πέρσι. Ο ενάρετος δεσπότης που στρατολογήθηκε 14χρονος (1958) από το Μενίδι (γεν. 1944), όπως και πολλά ανήλικα αγόρια, μικρότερης ηλικίας για να αιμοδοτήσουν με φρέσκο αίμα το αμαρτωλό ρατσιστικό πατριαρχείο των Ρωμιών απατεώνων των  Ιεροσολύμων, που έχουν κάτσει από το 1534 με τη βοήθεια των Οθωμανών με απάτη ανεπιθύμητοι στο σβέρκο του παλαιστινιακού ποιμνίου τους (“Minorities, “The Orthodox Arabs call this era of the history of the Jerusalem Patriarchate the “Age of Usurpation”), ο Αρχιερέας που είχε συλληφθεί το 2005 τηλεοπτικά ψευδόμενος να λέει πως δεν γνωρίζει τον μετανοημένο σήμερα και εν σεμνότητι διάγοντα πρώην καταδικασμένο ναρκέμπορο μοναχό Βαβύλη και γελοιοποιήθηκε, διότι αμέσως παίχτηκε το σχετικό βίντεο (τα κανάλια είχαν τότε σπάσει την ομερτά), συνελήφθη ξανά με βίντεο της τρανς κας Αφροδίτης Κωνσταντίνου, που τον κατήγγειλε ως εραστή της, αθετήσαντα τις υποσχέσεις του δια βίου έρωτος. Παίχτηκε το σχετικό ιερό θέατρο, ο μεγαλοπρεπής πατριάρχης Θεόφιλος ο Γαργαλιανιώτης (12χρονος στρατολογηθείς εν εδάφοις της Ιεράς Αδελφότητος), που μεταξύ των πολλών εναρέτων πράξεών του που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι και η προαγωγή σε μητροπολίτη, ρασοφόρου φυγάδα από την Ελλάδα όπου συνελήφθη ως ιερέας στις τουαλέτες του πορνοκινηματογράφου Αρίωνα και καταδικάστηκε («‘Νέοι Άνθρωποι’, 12.10.2001 & 9.12.2005. ‘Πρώτο Θέμα’, 22.1.2006. Το όνομα του Επισκόπου δημοσιεύτηκε και κανείς δεν διέψευσε), έκανε πως τάχα δεν γνώριζε τίποτα και δήλωσε πως θα τιμωρηθεί ο ένοχος κλπ, μόνο που ως είθισται δεν συνέβη τίποτα και ο ανήσυχος Ησύχιος συνέχισε να συμμετέχει ενεργά στις ιερές θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις πίστες του πατριαρχείου, όπως και παλιότερα.

Ο ιερός Ησύχιος, εν μέσω της νεότητος, την 26η Μαρτίου 2018, στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή.

Λίγες ημέρες πριν (19 Απριλίου 2019) το Πατριαρχείο  έβγαλε μια ανακοίνωση, η οποία δήθεν αθωώνει τον Ησύχιο, αλλά στην ουσία είναι μια υποκριτική όσο και διάτρητη και αστεία απόπειρα διάσωσης των προσχημάτων, που θέτει σοβαρά ερωτήματα. Επισημαίνω τρία από αυτά, όπως προκύπτουν από την  ανακοίνωση:

Α. «Σήμερα, όλες οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι αυτοί έχουν ανακαλέσει και έχουν ζητήσει συγνώμη, μετά από τις αγωγές που τους ασκήσαμε». Ασκήθηκαν όμως αγωγές  μόνο κατά δυο εφημερίδων, Espresso (η μόνη που δεν είχε αναφέρει το όνομά του και μάλιστα δεν δημοσίευσε ποτέ ακάλυπτη φωτογραφία του) και Star, και όχι κατά των υπολοίπων εφημερίδων, ιστότοπων, τηλεοπτικών καναλιών, αλλά κυρίως ούτε καν κατά της καταγγέλλουσας Αφροδίτης Κωνσταντίνου, η οποία υπήρξε η πηγή της είδησης και των συνοδευτικών φωτογραφιών καθώς και του αμείλικτου βίντεο. Επίσης όλως περιέργως τα δημοσιεύματα εξακολουθούν να υπάρχουν παντού σε εφημερίδες, youtube και άλλα ΜΜΕ στο Διαδίκτυο, ακόμη και στον ιστότοπο της «μετανοημένης»  Espresso, π.χ. «Ήμαρτον δέσποτα! Χωρίς ράσα, χουφτώνει την τρανς».

Β. H ανακοίνωση αναφέρει «οπτικοακουστικό υλικό, αμφιβόλου γνησιότητας», όμως ούτε ο ίδιος δεν το είχε αμφισβητήσει τότε, ισχυριζόμενος απλά πως ήταν μεθυσμένος, ισχυρισμός που βεβαίως δεν τον απαλλάσσει από τίποτα, απλά προσθέτει και το επιβαρυντικό στοιχείο της οινοφλυγίας: «Ο μητροπολίτης Ησύχιος… αντεπιτίθεται: «H τρανσέξουαλ με μέθυσε»  (19 Απριλίου 2018).

Γ. Ενδεικτικά να σημειώσω πως πέρα από μια πληθώρα δεκάδων ελληνικών ΜΜΕ (Antenna, Athens Voice, Documento, κλπ κλπ), και ειδησεογραφικών ιστότοπων, του Υoutube κλπ, που συνεχίζουν να έχουν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες, το βίντεο και τη σχετική ενοχοποιητική ειδησεογραφία, η ομογενειακή αυστραλιανή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», με δημοσίευμα της που κολυμπάει ακόμη στο διαδίκτυο προσθέτει ένα ακόμη ενοχοποιητικό στοιχείο για τον ανήσυχο Άγιο, από τη δράση του ως απεσταλμένου των Ιεροσολύμων στην Αυστραλία για την επίλυση ενός παπαδίστικου καυγά σε σχέση με την πίτα των δικαιοδοσιών των πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Κωνσταντινούπολης στην ήπειρο: «Πέτρα σκανδάλου ο Μητροπολίτης» «διατηρούσε πολύχρονο δεσμό με τρανσέξουαλ»….. «άφησε «εποχή» με την εδώ συμπεριφορά του. Ο «Νέος Κόσμος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία και καταγγελίες και από τότε είχε επισημάνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά του»». (19 April 2018 1:21pm)

Αν οι φωτογραφίες είναι χαλκευμένες γιατί δεν στρέφεται ο μητροπολίτης δικαστικά κατά της δράστιδος και αν στράφηκε που βίσκεται η υπόθεση;

Κατόπιν αυτών νομίζω πως την, εσχάτως ομολογημένη ακόμη και από μητροπολίτες, θρησκευτική απάτη του Αγίου Φωτός, μπορεί να μεταφέρει με το αεροπλάνο ενός πολιτικού απατεώνα πρωθυπουργού, μόνο ένας διαβόητος μητροπολίτης όπως ο ιερός Ησύχιος, με την τιμητική συνοδεία της κας Αφροδίτης Κωνσταντίνου, η οποία θα εκπροσωπεί την μειοψηφία των τίμιων Χριστιανών που σέβονται το Θεό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ησυχίου το ανάγνωσμα: «Η ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη»: «Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδας Ησύχιος, σε συνεργασία με τον Βαβύλη, καλούσε τους πιστούς να «κατακλύσουν» μέσω Ίντερνετ ως ‘εικονικοί προσκυνητές τον ναό της Αναστάσεως’. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής οι Αγιοταφίτες είδαν έναν έξαλλο Ειρηναίο να καταριέται το «δεξί του χέρι», Ησύχιο. Αιτία; ….«Ο Βαβύλης είχε κανονίσει να πάρει πολλά λεφτά από την αναμετάδοση. Είχε τάξει και προμήθεια 200.000 ευρώ στον Ησύχιο, χωρίς ο πατριάρχης να το γνωρίζει». Ο πατριάρχης, οργισμένος από τη μυστική συμμαχία των δύο, διέκοψε την αναμετάδοση στο παρά πέντε. Υστερα από αυτό ξέσπασε η άγρια κόντρα με τον Βαβύλη, ενώ τον Ησύχιο τον απομάκρυνε για έναν χρόνο από κοντά του, αφαιρώντας του κάθε αρμοδιότητα. Σε επικοινωνία μας με τον μητροπολίτη Ησύχιο, παραδέχθηκε το συμβάν, ακόμα και την υπόσχεση του Βαβύλη ότι θα του έδινε χρήματα. ‘Εγώ θα τα έδινα στο Πατριαρχείο’ μας είπε». (Β. ΣΙΟΥΤΗ, ‘ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ’–01/05/2005)

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος με την trans κα Κωνσταντίνου να φέρουν το Άγιο Φως

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Espresso μάρανε τοπατριαρχείο

  https://www.antenna.gr/watch/1185429/ta-roz-binteo-poy-odigisan-stin-paysi-toy-mitropoliti-kapitoliados-isyxioy
  ANTENNA
  Τα “ροζ” βίντεο που οδήγησαν στην παύση του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου
  Διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα βίντεο που δείχνουν τις περιπτύξεις του Μητροπολίτη Ησύχιου με τρανσέξουαλ.

  Ανέβηκε στις 17/04/2018 20:56

  https://www.antenna.gr/watch/1185322/binteo-toy-mitropoliti-kapitoliados-isyxio-se-tryferes-stigmes
  Βίντεο του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο σε τρυφερές στιγμές
  Ανέβηκε στις 17/04/2018 14:18

  Αthens Voice
  https://www.athensvoice.gr/greece/435368_dyo-ta-roz-vinteo-me-tin-trans-poy-ekthetoyn-ton-mitropoliti-isyhio

  17.04.2018 | 15:29
  Δύο τα «ροζ» βίντεο με την τρανς που εκθέτουν τον Μητροπολίτη Ησύχιο
  Ο Καπιτωλιάδος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις – Τι είπε η ιερόδουλη για τη σχέση της με τον ιερωμένο

  https://cyprustimes.com/in-times/to-roz-vinteo-poy-ekapse-ton-mitropoliti-kapitoliados-isychio/

  Το ροζ βίντεο που «έκαψε» τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο
  12:46 – 17.04.2018

  _______________

  Aπό παλαιότερες περιπέτειες του Ησύχιου

  https://www.in.gr/2005/04/19/greece/i-katastasi-sta-ierosolyma-apasxolise-ti-synodo-toy-oikoymenikoy-patriarxeioy/

  19 Απριλίου 2005, 16:32 Ενημερώθηκε: 19 Απριλίου 2005, 22:15

  Η κατάσταση στα Ιεροσόλυμα απασχόλησε τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου
  Για την κατάσταση στα Ιεροσόλυμα ενημερώθηκε την Τρίτη η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πηγές από το Φανάρι υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται αποστολή Εξαρχίας στα Ιεροσόλυμα. Παραιτήθηκε ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος.
  …………………………
  Δεκτή η παραίτηση Νεκταρίου

  Στο μεταξύ, την παραίτηση του μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκταρίου δέχθηκε την Τρίτη η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πηγές της Συνόδου δήλωσαν ότι η παραίτηση θα ανακοινωθεί επισήμως την Τετάρτη, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου και θα ισχύσει μετά την 3η Μαΐου.

  Στην έκθεση που συνέταξε η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την κατάσταση στη Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας διαπιστώνεται ότι οι σχέσεις του μητροπολίτη Νεκτάριου έχουν σοβαρά διαταραχθεί με όλα τα στοιχεία της τοπικής κοινωνίας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την παραμονή του στη Μητρόπολη.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Christian Arabs demand resignation of Patriarch after selling church land to Israel

  Ένας Ορθόδοξος Θεολόγος, πιθανότατα ο μόνος, καταγγέλλει το εκκλησιολογικό σκάνδαλο του φυλετισμού, δηλαδή της πλήρους απαξίωσης των συμπατριωτών του Χριστού Παλαιστινίων Ορθοδόξων, που καθοδηγούνται θρησκευτικά από τους σκανδαλοποιούς Έλληνες Αγιοταφίτες, χωρίς να δικαιούνται από το 1534 Άραβα πατριάρχη και αραβική Σύνοδο.

  «Η νύχτα του Πατριαρχείου»
  του Θανάση Ν. Παπαθανασίου, Δρα Θεολογίας, αρχισυντάκτη του ορθόδοξου περιοδικού «Σύναξη», σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» (2.4.2005)

  «Στη σκοτεινιά της εκκλησιαστικής κρίσης και μέσα στην κλαγγή των αντιμαχομένων περί του «ποιος έκανε τι», «ποιος έστειλε ποιον», «ποιος εισέπραξε πόσα», φαίνεται πως υπάρχει μια κραυγή που κάνει όλες τις πλευρές να μαρμαρώνουν και να ομονοούν: «Να μη χάσουμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων»!
  ………………………

  Τι νόημα μπορεί να έχουν αυτά τα ερωτήματα τη στιγμή που παγίως και ομοφώνως το Πατριαρχείο (στην πραγματικότητα όχι μόνο των Ιεροσολύμων) χαρακτηρίζεται από εκκλησιαστικά, πολιτικά, καθηγητικά χείλη ως προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού; Τα «δικαιώματα του γένους μας στην Αγία Γη» εμφανίζονται να είναι ο συναγερμός που εγείρει άπαντες: δεξιούς κι αριστερούς, αρχιεπισκοπικούς και αντιαρχιεπισκοπικούς…

  Όσο όμως αντιδημοφιλή κι αν είναι στη σημερινή συγκυρία τα ερωτήματα αυτά, η αποσιώπησή τους δείχνει το μέγεθος της κρίσης της εκκλησιαστικής συνείδησης, κρίσης πολύ βαθύτερης και πολύ διαρκέστερης από αυτήν που σκιαγραφείται ως ανεπάρκεια ή αναξιότητα προσώπων.

  Το Πατριαρχείο όντως περισφίγγεται από δαγκάνες. Αλλά πρόκειται για τις δαγκάνες του εθνικισμού και του φυλετισμού. Με ποια θεολογική λογική θεωρείται ένα Πατριαρχείο… προίκα ενός κράτους, ενός έθνους ή μιας φυλής;

  Πώς είναι δυνατόν εκκλησιαστικοί άνδρες να προσδιορίζουν ατιμώρητα ως κύριο προσόν ενός Πατριάρχη το ελληνικό DNA; Πόσο εκκλησιαστικός είναι ο αποκλειστικός των Παλαιστινίων κληρικών από το βαθμό του επισκόπου, ώστε να διασφαλίζεται ότι αποκλείεται η εκλογή Αραβα Πατριάρχη;

  Είναι άραγε τυχαίο ότι άνθρωποι που εμφανίζουν τον εθνικισμό τους ως πατριωτική αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση, είναι στην πραγματικότητα άθλιοι παγκοσμιοποιητές που δεν αφήνουν το πλήρωμα μιας τοπικής Εκκλησίας ακηδεμόνευτο; Ο εθνικισμός και ο φυλετισμός, όσο γλυκερά και να μεταμφιεστούν, είναι καρκίνος στα σπλάχνα της Ορθοδοξίας, με εκτεταμένες μάλιστα μεταστάσεις κατά τους τελευταίους καιρούς. Ο Χριστός -έλεγε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος- σταυρώθηκε έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, ώστε έτσι να φανερώσει ότι η θυσία του προσφέρθηκε σε όλη την ανθρωπότητα και ότι δεν είναι μονοπώλιο ενός έθνους.

  Ο εθνικισμός και ο φυλετισμός, αντιθέτως, σύρουν τον σταυρωμένο μέσα στην πόλη, μπασταρδεύουν το έργο Του, φαρμακώνουν την Εκκλησία με μια λογική προχριστιανική και αντιχριστιανική. Κίνδυνος απώλειας φυσικά και υπάρχει. Είναι η απώλεια των ορθόδοξων κριτηρίων. Και οι δρόμοι αυτής της απώλειας είναι πολλοί, όπως, π.χ. να αποσιωπάται η θεμελιώδης θεολογική αλήθεια ότι μετά τον Χριστό δεν υπάρχουν ούτε ιεροί τόποι ούτε ιερές φλόγες που διαθέτουν τάχα εγγενώς αγιοσύνη.

  Το θέμα δεν είναι να μείνουν οι (ορθόδοξοι) Ελληνες για να μην έρθουν οι (ορθόδοξοι) Ρώσοι ή να φύγουν οι (ορθόδοξοι) Ελληνες για να μείνουν οι (ορθόδοξοι) Αραβες, αλλά να φύγουν ο εθνικισμός και ο φυλετισμός από όλους τους κλάδους των ορθοδόξων. Ουδείς εθνικιστής είναι καλύτερος άλλου».

  Και κατέληγε ο κ.Παπαθανασίου: «Προσωπικά, όμως, ελάχιστη αισιοδοξία έχω πως η νύχτα αυτού του πανάθλιου ανταγωνισμού θα ξεψυχήσει στο ορατό μέλλον. Η ικεσία για έναν πανορθόδοξο αναθεματισμό της εθνικιστικής αίρεσης δεν είναι παρά ψίθυρος».
  _______________

  1534
  Με ποιο σκανδαλώδη τρόπο το πατριαρχείο των Παλαιστινίων συμπατριωτών του Χριστού, έγινε ελληνικό.
  Η φοβερή ναζιστική αίρεση του φυλετισμού.
  Μόνο Έλληνες μπορούν να διοικούν το πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

  http://mansaf.org/En-Greek-Introduction.htm

  Part one

  The Greek Orthodox Patriarchate

  ………………….

  The Ottomans conquered Palestine in AD 1516. From the political standpoint, Mamluk sovereignty was replaced with that of Turks. From the religious standpoint, Arab sovereignty was replaced with that of the Greeks. Following the Ottoman conquest of Constantinople, the Patriarch of Constantinople became the head of the Orthodox Millet in the Sultanate. The Ottomans used the millet system to rule non-Islamic peoples. They viewed the Patriarch of Constantinople as the representative of all the Orthodox subjects in the Sultanate. Thus, the Patriarchate of Constantinople, and through it, the Greek clergy controlled all the Orthodox Patriarchates that were under the jurisdiction of Istanbul. Therefore, the Jerusalem Patriarchate was hellenized[1] in the sixteenth century, and Greek Patriarchs replaced the Arabs in the St. James Jerusalem See. Germanos, one of the clergy of the Ecumenical Patriarchate of Constantinople, was enthroned as the Patriarch of Jerusalem to succeed the last Arab Patriarch Dorothaos, or Atallah. “It is, therefore, no coincidence that the successor to the Arab Patriarch of that time, Atallah, was a Greek, Germanos, from the Morea, who instituted the custom of nominating a Greek successor and not living in Jerusalem but in Constantinople as a member of the Ecumenical Patriarchate’s court”.[2]

  Arab ecclesiastical literature points out that: “the Greek Germanos gained a perfect command of Arabic and that among the many visitors who came to the city of Jerusalem, there was a young man from Morea, called Germanos, who had spent several years in Egypt and learned Arabic there. He gained a good command of Arabic to the point that he was not suspected of being of Greek origin. He mixed with the monks and proved his ability and skills. He was ordained by Patriarch Atallah as a deacon and continued to advance in the clerical hierarchy until he was enthroned as Patriarch in AD 1534 at the resignation of Patriarch Atallah.”[3] Germanos was nominated to his new post by the Patriarch of Constantinople Jeremiah I, who recommended him to the Ottoman rulers for the post of the Patriarch of Jerusalem.[4]

  The Orthodox Arabs call this era of the history of the Jerusalem Patriarchate the “Age of Usurpation.”[5] In other words, the Greeks usurped the patriarchal post from the Arabs. Qazaqya narrates the story of the arrival of the Greek clerics to Jerusalem and describes them as the “dignified guests.”[6] These guests included Ioakim and Germanos, the first was appointed Patriarch of Alexandria and the second was appointed Patriarch of Jerusalem.

  But what was the influence which Germanos left in the Jerusalem Church? “Germanos was the first Greek Patriarch, who with great resolve and shrewdness, devised the system and nature of the Jerusalem Church and turned it into a Greek entity, once and for all.”[7] As the new Patriarch, Germanos enforced practical steps in his bid to control the Patriarchate. “He reserved the high ecclesiastical posts to his Greek kinsmen and gave them the holy shrines, such as the churches, monasteries and property as a booty.”[8] Germanos founded a congregation of monks and empowered it to run the Jerusalem Church. It came to be known as the Brotherhood of the Holy Sepulcher. Germanos ruled the Jerusalem Patriarchate for 45 years (1534-1579) during which he enabled the Greeks in the Patriarchate to exclude the Arabs. “He restricted the rank of bishop to the Greeks, and every time an Arab bishop died, he appointed a Greek bishop in his place. In fact, the status of the Greek bishops of Jerusalem during the long reign of Patriarch Germanos and before his death, became codified and is still in force to date. In other words, no bishop could be ordained unless he was Greek.”[9] These facts are confirmed by other sources than Arab historians, “The Church of Jerusalem lost its natural independence and self-control. During a Patriarchate of forty five years, he filled all the Episcopal sees with his fellow Grecians.”[10]

  Arab and Greek writers offer contradicting information on the story of Germanos and the control of the Greek Brotherhood of the Holy Sepulcher of the Jerusalem Patriarchate. It is very difficult to gain access to the old documents at the library of the Orthodox Patriarchate in Jerusalem. There is no doubt that the two reports of Anton Bertram of 1921 and 1925 are closer to historical objectivity. Bertram was a British judge appointed by the British mandate authorities to investigate the difference, which erupted between Patriarch Damianos and the Synod[11] and the Arabs and Greeks. Bertram studied and revised several documents and met with several Arab and Greek figures. He explained the views of the two sides in an objective manner. He sometimes gives his own views. Therefore, we can depend on the views of Bertram to reach a result that is relatively objective on the issues that are raised by this study. Otherwise, our discussion would be held in a vicious circle. In his comments on the Germanos story, Bertram says the following: “There can be no question that, considered from this point of view, the Patriarchate of Germanos marks a turning-point in the history of the Church. Gregorios Palamas, who published a history of the Church of Jerusalem in the year 1862, speaks of him as commencing the glorious and up to to-day unbroken succession of Greek Patriarchs on the throne,”[12] Another writer believes that the Greeks came to Palestine “under the slogan of Orthodoxy.”[13] In other words, the Arabs accepted Germanos as their own Patriarch because he was Orthodox like them. As a result of the hellenization of the Patriarchate, many of the Orthodox converted to the Latin denomination, particularly in the nineteenth century. A conflict erupted between the Latins and the Greeks over the proprietorship of the Holy Places, while both parties were alien to the country. Had power remained in the hands of the locals, the Latins would not have dared to demand rights on the Holy Places[14]. It should be recalled that the Catholic Church represented by the Franciscan Fathers established permanent rights on the Holy Places since the fourteenth century during the rule of the Mamlukes, at the end of the Crusades.

  Greek historians call the Palestinian Arabs “Arabophones”[15],[16] according to the theory, which says that the Orthodox Palestinians are ethnic Greeks by origin and that over time; these ethnic Greeks lost their identity and became Arabs. Some Greek historians do not deny that the Patriarchs of Jerusalem before the Ottoman conquest were from these Arabophones. However, since these Arabophones are originally Greek, the succession of Greek Patriarchs to the Jerusalem See did not stop at all, even in the period when the Arabophones were exercising the patriarchal jurisdiction. Farid Kassab, a contemporary of the Arab-Greek conflict answers by assuming the authenticity of the Greek theory which says: “people can belong to an ethnic group by their own will and emotions more than by belonging to this group by virtue of blood.”[17] Bertram estimates that the Patriarchs of Palestine before the Ottoman conquest were Arabs, not Arabophones, including Patriarch Atallah (1505-1553), whom Greek sources call Dorotheos, or Atallah in Arabic, “there seems no reason to doubt that a Patriarch who at this period ordinarily bore an Arabic name was himself of local extraction.”[18]

  The successors of Germanos remain Greek until this very day. Germanos made arrangements for his successor to be a Greek. “As a result of one of these tours (in Orthodox countries) he brought back his nephew, Sofronios, to the monastery and ultimately nominated him as his successor. In 1579 Germanos after a laborious patriarchate, being an old man decided to retire and asked that his nephew should take his place.”[19] The Arabs believed that the enthronement of Sofronios as Patriarch was done through shrewdness, trickery, and deception[20]. The Arab-Greek conflict which dates back to the era of Germanos was not clear or tangible at the beginning and did not take the explosive form which it reached in the second half of the nineteenth century and the early twentieth century. “Another point to notice is the complete harmony between all elements in the Church. There is no indication that Germanos was considered as initiating a new Hellenic dynasty of Patriarchs. There would appear to have been no conscious distinction between a Patriarch who came from Greece and one, like Dorotheos, was of native origin.”[21] However, the Patriarchate was gradually hellenized and a difference could be detected between an Arab and Greek: “There can be no doubt, however, that during the last four centuries the Patriarchate, by a gradual and almost inevitable development, has become more Greek in character. It was during this period, moreover, that it assumed the form with which we are now familiar as a continuous and active institution. The Patriarchate, as we know it, may be said to date from the time of Germanos. From the first years of his patriarchate it became involved in a series of continuous struggles with the Latins which did not cease till after the Crimean war.”[22]

  Thus the Patriarchate was hellenized with the Brotherhood of the Holy Sepulcher from which Patriarchs and bishops who run the holy shrines were elected. The Brotherhood of the Holy Sepulcher, “is the most ancient and powerful institution of the Patriarchate, its president is the Patriarch himself, and its principal function is to act as the guardians of the sacred shrines.”[23] In the last four centuries, the Brotherhood of the Holy Sepulcher became more Greek. In fact, it became almost purely Greek, although some of its members were Arabs and some of them became Patriarchs, such as Sofronios (1771-1775) and Anthimos (1788 – 1808). Historians say that Germanos was not the founder of the Brotherhood but only reorganized it. The Brotherhood was only the old group of monks, which existed in the Holy Places ever since it was established and is called the monks of Spoudaei or the Zealots. Its main task was to supervise the Holy Places and to guide the pilgrims. The Spoudaei, according to Moschopoulos, are the founders or the origin of the Brotherhood of the Holy Sepulcher[24]. There may have been a relationship between the old group of monks and the Brotherhood, but it cannot be viewed as a constituent relationship.

  There is no doubt that Germanos was the real founder of the Brotherhood, which governs the Jerusalem patriarchal diocese today. According to Bliss, the Brotherhood “under the present rules dates back from the Patriarchate of Dositheos, which began in the year 1662[25].” The Brotherhood includes among its members bishops with the rank of metropolitan[26] bishops and archimandrites,[27] deacons and monks. The Patriarch is the head of the Brotherhood, and his Synod is formed from its members. Its central monastery is located next to the Patriarchate. The Central Monastery has other affiliated monasteries such as St. Savvas Monastery (Mar Saba Monastery), Mont Temptation Monastery (Qarantal Monastery), Monastery of St. George and John the Hozevites (Wadi Kelt Monastery), and the Cross Monastery (al-Musallabah). The Brotherhood owns 18 monasteries in Jerusalem inhabited by monks and the families of the Orthodox community. It also had 19 monasteries outside Palestine, in Istanbul, Athens and Crete, which have the status of agencies for the Patriarchate. Among the unique characteristics of the Brotherhood, which makes it different from the Western Catholic orders, is that the monks are paid a salary from the Patriarchate (from 12 to 75 pounds in 1925). They also hold Church jobs and own, lease or invest in real estate. They are not forced to live a collective life, some of them live with their families. All of the 120 members of the Brotherhood are from Greece, with the exception of one member from Bulgaria, who was admitted in 1925[28]. Moschopoulos sums up the privileges and rights of the Brotherhood in the following thirteen points[29]:
  ……………………………

 3. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

  Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την υπόθεση του Καπιτωλιάδος Ησυχίου

  Τήν Τρίτην 16 Ἀπριλίου 2019 συνῆλθεν ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων ὑπό τήν Προεδρείαν τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

  Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἐπελήφθη διαφόρων θεμάτων, ἀφορώντων τό Πατριαρχεῖον, μεταξύ τῶν ὁποίων ἦσαν καί τά κάτωθι:

  Α.Τό θέμα ἀποκαταστάσεως τῆς φήμης τοῦ ἀδίκως δυσφημισθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ἡσυχίου, βάσει γνωματεύσεως, τήν ὁποίαν ὑπέβαλεν εἰς τόν Μακαριώτατον καί τήν Σύνοδον ὁ ἀναλαβών τήν διενέργειαν διαδικασίας ἀσφαλιστικῶν μέτρων Νομικός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Κιτσαρᾶς.

  Ἡ γνωμάτευσις αὕτη ἔχει ὡς ἑξῆς:

  Προς

  Την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα

  Θεόφιλο Γ΄

  Πατριάρχη Ιεροσολύμων

  Θέμα: Ολοκλήρωση δικαστικής υπόθεσης Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

  Αθήνα, 09-04-2019

  Μακαριώτατε,

  Ι. Σε συνέχεια προηγούμενου από 29.7.2018 εγγράφου μου, λαμβάνω την τιμή να σας απευθύνω την παρούσα νεότερη επιστολή, προκειμένου να σας ενημερώσω και εγγράφως για την επιτυχή, κατόπιν συμβιβασμού των αντιδίκων, ολοκλήρωση των δικαστικών ενεργειών κατά των εφημερίδων που διακίνησαν τα δυσφημιστικά και παρανόμως ληφθέντα στοιχεία.

  ΙΙ. Ειδικότερα, όπως γνωρίζετε, την άνοιξη του 2018 κατά το διάστημα των μηνών Μαρτίου-Απριλίου, ελληνικές εφημερίδες σκανδαλοθηρικού τύπου δημοσίευσαν φωτογραφικά στιγμιότυπα, από παρανόμως ληφθέν και κτηθέν οπτικοακουστικό υλικό, αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο εξέθετε τόσο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ησύχιο, όσο και το Πατριαρχείο.

  Σήμερα, όλες οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι αυτοί έχουν ανακαλέσει και έχουν ζητήσει συγνώμη, μετά από τις αγωγές που τους ασκήσαμε.

  Συγκεκριμένα:

  1. Με αφορμή δημοσιεύματα στα φύλλα της εφημερίδας “ESPRESSO” της 19.3.2018, 20.3.2018,21.3.2018 και 22.3.2018, ασκήσαμε τις από 15/6/2018 και από 2/11/2018 αγωγές του Πατριαρχείου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησυχίου, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, των αρχισυντακτών της και των συντακτών των επίδικων δημοσιευμάτων.

  Οι παραπάνω αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο ως άνω Δικαστήριο αρχικά στις 6/12/2018 και τελικώς λόγω αναβολής στις 24/1/2019.

  Κατόπιν συνεννόησης με την αντίδικη πλευρά, η οποία δήλωσε την μετάνοιά της για τα ως άνω δημοσιεύματα, συμβιβαστήκαμε, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιεύσουν αποκαταστατικό δημοσίευμα στην εφημερίδα τους.

  Πράγματι, στο φύλλο και εξώφυλλο της εφημερίδας της 24ης.1.2019, περιλαμβάνετο το εξής κείμενο μετά των φωτογραφιών του Πατριαρχείου:

  «Η εφημερίδα μας προέβη στα από 19, 20, 21 και 22/3/2018, δημοσιεύματά της, αναφερομένη σε ισχυρισμούς τρίτου προσώπου και σε υλικό αμφίβολης προέλευσης, που αφορούσαν στη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Μετά την άσκηση εναντίον μας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο των από 15/6/2018 με γενικό αριθμό κατάθεσης 60723/2018 και ειδικό αριθμό κατάθεσης 2258/2018 καθώς και 2/11/2018 με γενικό αριθμό κατάθεσης 102767/2018 και ειδικό αριθμό κατάθεσης 3952/2018 αγωγών τους, αφού αντηλλάγησαν μεταξύ μας αμοιβαίες επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έθεσε σε γνώση μας το από 17/9/2018 Πρακτικό της ΕΔΕ που διεξήγαγε σχετικά με το Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, το περιεχόμενο και πόρισμα του οποίου δεν αμφισβητούμε, δηλώνουμε ότι τα δημοσιεύματά μας δεν είχαν σκοπό διαπόμπευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ούτε του φημισμένου για το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα ανακαλούμε και τους ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκλήθηκε.

  Τέλος, όσον αφορά ειδικά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

  Κατόπιν της δημοσίευσης του ως άνω δημοσιεύματος στην 4η σελίδα της εφημερίδας, αλλά και του τίτλου «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ», παραιτηθήκαμε από δικόγραφα των αγωγών μας και η διαφορά θεωρείται λήξασα, με τις αναγκαίες εξηγήσεις και απολογίες της ως άνω εφημερίδας να έχουν δοθεί.

  2.Περαιτέρω, με αφορμή άλλα δημοσιεύματα στα φύλλα της εφημερίδας «Star», της 31ης.03.2018, και 23ης.04.2018, ασκήθηκαν οι από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγές μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, των αρχισυντακτών της και των συντακτών των επίδικων δημοσιευμάτων.

  Οι αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο ως άνω Δικαστήριο, καταρχήν στις 22/11/2018 και τελικώς, κατόπιν αναβολής στις 04.04.2019. Ωστόσο, κατόπιν παράκλησης της αντίδικης πλευράς, η οποία δήλωσε την μετάνοιά της για τα ως άνω δημοσιεύματα, συμβιβαστήκαμε, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιεύσουν αποκαταστατικό δημοσίευμα στην εφημερίδα τους.

  Πράγματι, στο φύλλο και εξώφυλλο της εφημερίδας της 24ης.3.2019, περιλαμβάνετο το εξής κείμενο μετά των φωτογραφιών του Πατριαρχείου:

  «Η εφημερίδα μας προέβη στα από 31/03 και 23/4/2018, δημοσιεύματά της, αναφερομένη σε ισχυρισμούς τρίτου προσώπου και σε υλικό αμφίβολης προέλευσης, που αφορούσαν στη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Στα δημοσιεύματα μας, αμελώς, αλλά δίχως την πρόθεση βλάβης προβλήθηκαν στιγμιότυπα από υλικό που δεν είχαμε ούτε μπορούσαμε να ελέγξουμε και τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη φήμη και την ακεραιότητα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ησύχιου και του Ελληνικού Πατριαρχείου, χωρίς να έχουμε απτές αποδείξεις.

  Μετά την άσκηση εναντίον μας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο των από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγών τους, αφού αντηλλάγησαν μεταξύ μας αμοιβαίες επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έθεσε σε γνώση μας το από 17/9/2018 Πρακτικό της ΕΔΕ που διεξήγαγε σχετικά με το Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, το περιεχόμενο και πόρισμα του οποίου δεν αμφισβητούμε και το οποίο διαβεβαιώνει την ανακρίβεια των ως άνω δημοσιευμάτων, δηλώνουμε ότι τα δημοσιεόματά μας δεν είχαν σκοπό διαπόμπευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ούτε του φημισμένου για το έργο τον Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα ανακαλούμε καί τους ζητούμε μια ειλικρινή συγγνώμη για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκλήθηκε.

  Ειδικώς, όσον αφορά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

  Κατόπιν της δημοσίευσης του ως άνω δημοσιεύματος στην 4η σελίδα της εφημερίδας, αλλά και του τίτλου «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΣΥΧΙΟ», παραιτηθήκαμε από τα δικόγραφα των αγωγών μας και η διαφορά θεωρείται λήξασα, με τις αναγκαίες εξηγήσεις και απολογίες της ως άνω εφημερίδας να έχουν δοθεί.

  3.Τέλος, με αφορμή έτερα δημοσιεύματα στα φύλλα της εφημερίδας «Star», της 31ης.03.2018, και 23ης.04.2018, ασκήθηκαν οι από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγές μας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, των αρχισυντακτών της και των συντακτών των επίδικων δημοσιευμάτων.

  Οι παραπάνω αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο ως άνω Δικαστήριο, στις 22/11/2018 και τελικώς κατόπιν αναβολής στις 04.04.2019. Ωστόσο, κατόπιν παράκλησης της αντίδικης πλευράς, η οποία δήλωσε την μετάνοιά της για τα ως άνω δημοσιεύματα, συμβιβαστήκαμε, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιεύσουν αποκαταστατικό δημοσίευμα στην εφημερίδα τους. Πράγματι, στο φύλλο και εξώφυλλο της εφημερίδας της 22ης.3.2019, περιλαμβάνετο το εξής κείμενο μετά των φωτογραφιών του Πατριαρχείου:

  «Η εφημερίδα μας προέβη στα από 31/03 και 23/4/2018, δημοσιεύματά της, αναφερομένη σε ισχυρισμούς τρίτου προσώπου και σε υλικό αμφίβολης προέλευσης, που αφορούσαν στη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Στα δημοσιεύματά μας, αμελώς, αλλά δίχως την πρόθεση βλάβης προβλήθηκαν στιγμιότυπα από υλικό που δεν είχαμε ούτε μπορούσαμε να ελέγξουμε και τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη φήμη και την ακεραιότητα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ησύχιου και του Ελληνικού Πατριαρχείου, χωρίς να έχουμε απτές αποδείξεις.

  Μετά την άσκηση εναντίον μας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο των από 15/6/2018 και από 06/11/2018 αγωγών τους, αφού αντηλλάγησαν μεταξύ μας αμοιβαίες επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο έθεσε σε γνώση μας το από 17/9/2018 Πρακτικό της ΕΔΕ που διεξήγαγε σχετικά με το Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, το περιεχόμενο και πόρισμα του οποίου δεν αμφισβητούμε και το οποίο διαβεβαιώνει την ανακρίβεια των ως άνω δημοσιευμάτων, δηλώνουμε ότι τα δημοσιεύματά μας δεν είχαν σκοπό διαπόμπευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, ούτε του φημισμένου για το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα ανακαλούμε και τους ζητούμε μια ειλικρινή συγγνώμη για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκλήθηκε.

  Ειδικώς, όσον αφορά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

  Κατόπιν της δημοσίευσης του ως άνω δημοσιεύματος στην 4η σελίδα της εφημερίδας, αλλά και του τίτλου «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΣΥΧΙΟ», παραιτηθήκαμε από τα δικόγραφα των αγωγών μας και η διαφορά θεωρείται λήξασα, με τις αναγκαίες εξηγήσεις και απολογίες της ως άνω εφημερίδας να έχουν δοθεί.

  ΙΙΙ. Κατόπιν όλων αυτών, επιτρέψατέ μου να ισχυρισθώ ότι έχει καταπέσει στο σύνολό της η δόλια συκοφαντία κατά του Σεβασμιωτάτου Καπιτωλιάδος, αφού οι ίδιοι οι διακινητές της ανακάλεσαν και ζήτησαν συγνώμη. Θεωρώ, επομένως, ηθικώς επιβεβλημένη και για εκείνον και για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την πλήρη και άμεση ηθική του αποκατάσταση, με την άρση κάθε τυχόν εναπομείνασας επιφύλαξης στο πρόσωπό του και την επαναφορά όλων των εκκλησιαστικών και διοικητικών του αρμοδιοτήτων.

  Με ιδιαίτερη τιμή

  Λάμπρος Κιτσαράς

  Καθηγητής Πανεπιστημίου

  Δικηγόρος

  Β. Ἡ χειροτονία εἰς Πρεσβύτερον τοῦ διακόνου Γεωργίου Χούρη ὑπηρετοῦντος εἰς τήν ἐν Ἰορδανίᾳ Κοινότητα τῆς Μαδηβᾶς.

  Γ. Ἡ ὑποβάθμισις εἰς τήν τάξιν τῶν λαϊκῶν τοῦ ἀποδράσαντος Ἱεροδιακόνου π. Ἀναστασίου.

  Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

 4. Ο/Η 'Ενας λέει:

  https://thecaller.gr/ellada/o-mitropolitis-isixios-antepitithetai-i-transexoual-me-methise-ta/

  Ο μητροπολίτης Ησύχιος… αντεπιτίθεται: «H τρανσέξουαλ με μέθυσε»

  Αντεπίθεση κάνει ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο οποίος παύθηκε των καθηκόντων του λόγω της σχέσης του με την τρανσέξουαλ Αφροδίτη (Ευαγγελία) Κωνσταντίνου και των βίντεο από το διαμέρισμα της Κυψέλης όπου επιδίδεται σε ερωτικές πράξεις. Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλου, ο μητροπολίτης καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αναφέρει ότι έπεσε «θύμα πλεκτάνης» από την Αφροδίτη, ότι «μέθυσε» από κρασί και όχι από έρωτα, και γι’ αυτόν τον λόγο έβγαλε τα ράσα. Ο μητροπολίτης, κάνει λόγο για πλήρη διαπόμπευσή του εξαιτίας της δημοσιοποίησης του ερωτικού υλικού, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει όλα όσα φαίνονταν στα βίντεο που διέρρευσαν.

  Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το πολυσέλιδο δικόγραφό του περιγράφει με διασκεδαστικό, αν μη τι άλλο, τρόπο τη γνωριμία του με την Αφροδίτη στους Άγιους Τόπους, αλλά και τη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μέσω Facebook, με αποκορύφωμα τις επισκέψεις του στο διαμέρισμά της στην Κυψέλη. «Με μέθυσε»! Αρχικά ο 74χρονος Ησύχιος αναφέρεται στην εκκλησιαστική σταδιοδρομία του. Έγινε μοναχός σε ηλικία μόλις 17 ετών, όπως χαρακτηριστικά λέει, ενώ το 2012 διορίσθηκε πατριαρχικός επίτροπος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Μέχρι σήμερα διατελεί πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Εφετείου, είναι υπεύθυνος για τα κτηματικά θέματα, νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου και υπεύθυνος για τα εκκλησιαστικά θέματα σε Ιορδανία, Παλαιστίνη και Ισραήλ. Την Αφροδίτη τη γνώρισε το 2014. Το Πάσχα, στους Άγιους Τόπους τα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια ενός προσκηνυτικού ταξιδιού… Την ξαναείδε το Πάσχα του 2015 και του 2016. «Μετά τη γνωριμία μας, που έλαβε χώρα το 2014, διατηρήσαμε επικοινωνία, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο τηλεφωνική και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook…» αναφέρει. Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Ησύχιος την επισκέφθηκε κατόπιν πιέσεων, όπως λέει, στην Κυψέλη. Μάλιστα, η Αφροδίτη φρόντισε να τον μεθύσει προσφέροντάς του ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. «Το ήπια, με αποτέλεσμα να ζαλισθώ…» εξηγεί. Στο τέλος του 2016 όμως ξαναβρέθηκαν. Και πάλι στην Κυψέλη. ΗΟ Ησύχιος ισχυρίζεται στο δικόγραφο ότι η Αφροδίτη υποστήριξε πως της είχε κάνει μάγια. «Της απάντησα ότι ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες πρακτικές. Τότε φορτικά με προσκάλεσε να μεταβώ στην οικία της για να μου δείξει τα “μάγια” που δήθεν της είχα κάνει. Μετέβην πράγματι εκεί για να της επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει…». Στη συνέχεια αναφέρει ότι παγιδεύτηκε. Ότι είχε τοποθετηθεί εν αγνοία του ειδική κρυφή κάμερα η οποία κατέγραφε τα πάντα. Και στη συνέχεια; Ανάρτησε το «ροζ» περιεχόμενο των συναντήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 26 Μαρτίου στο Youtube και στη συνέχεια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. «Αν σταματήσεις να επικοινωνείς μαζί μου, θα γράψω βιβλίο» Ο άτακτος μητροπολίτης καταγράφει στο δικόγραφο και μια συνάντηση την οποία φέρεται να είχε με την Αφροδίτη τον Αύγουστο του 2017. Και πάλι στα Ιεροσόλυμα. Όπως λέει, η τρανσέξουαλ τον απείλησε ότι σε περίπτωση που σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της, ετοιμάζει βιβλίο και ότι «θα γράψει όλα!». Στην αίτηση του ο μητροπολίτης ζητά από το δικαστήριο να κατέβει το υλικό που τον εκθέτει, ενώ μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Αφροδίτης.

  Αφροδίτη: «Το κάθαρμα μου τρύπησε τον πνεύμονα» «Εδώ και δύο χρόνια με κοροϊδεύει το κάθαρμα. Στην αρχή μού έλεγε πως είμαι η πρώτη και η μοναδική που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Μετά έμαθα από άλλα κορίτσια που έκαναν την ίδια δουλειά με εμένα πως είχε πάει με πολλές. Ψέματα συνεχώς. Με τράβηξε από την πορνεία και με παρέσυρε σε μια ζωή ακόμη χειρότερη. Η υγεία μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η στεναχώρια μού προκάλεσε τρύπα στον πνεύμονα. Είμαι με χάπια, είμαι χάλια. Αντί να πάει να κρυφτεί σε κανένα μοναστήρι, μου στέλνει και εξώδικα. Δεν σέβεται τίποτα. Λέει πως τον πότισα κρασί για να τον μεθύσω. Είναι αστείος. Δηλαδή στο βίντεο όπου φαίνεται πως με το που μπαίνει σπίτι μου με φιλάει, έχει έρθει μεθυσμένος ήδη. Όλο ψέμα!»., είπε η τρανσέξουαλ στην εφημερίδα. ΠΗΓΗ : ereportaz.gr

  Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  «Τέλος, οι Καπιτωλιάδος Ησύχιος και Ιόππης Δαμασκηνός, βρέθηκαν εκτός καταλόγου εκλογίμων, με το γενικό αιτιολογικό «για λόγους ασφαλείας», λόγω φιλοαραβικών διαθέσεων, ενώ στο γενικό απορριπτικό του υπουργού Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στον τοποτηρητή Μητροπολίτη Πέτρας κ. Κορνήλιος αγγίζει και αυτούς η επιθυμία του Ισραήλ για «κάθαρση» κάθε μορφής του Πατριαρχείου Ιεροσλύμων, στην οποία συμφωνούν, Τελ Αβίβ, Αμμάν, Παλαιστίνη και Αθήνα,»:

  http://www.kathimerini.gr/96780/article/epikairothta/ellada/olo-to-paraskhnio-sta-ierosolyma

  22.07.2001

  Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα

  Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού

  Είναι γνωστή σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο η περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην προσπάθειά του να εκλέξει νέο Πατριάρχη. Εχουν περάσει 8 μήνες από την εκδημία του Διοδώρου και ακόμη ο θρόνος μένει κενός. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται αφ’ ενός ουσιαστική παρέμβαση των κυβερνήσεων Ισραήλ, Ιορδανίας, Παλαιστίνης και Ελλάδος, ενώ κάτι παραπάνω από εντονότατο εμφανίζεται το ενδιαφέρον της Ρωσίας και της ρωσικής Εκκλησίας. «Παρατηρητές» με ανάλογη «διάθεση» παρεμβάσεως, το Βατικανό και σλαβόφωνες ορθόδοξες Εκκλησίες όπως η Ρουμανία. Κι όλα αυτά, γιατί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που είναι ιστορικά ελληνορθόδοξο, το εποφθαλμιούν όλοι, εδώ και αιώνες. Και τώρα τους δίδεται η «χρυσή ευκαιρία» να επιτύχουν τους σκοπούς και στόχους τους. Η εικοσάχρονη Πατριαρχία του Διοδώρου, δυστυχώς αλλά αληθώς, αποδυνάμωσε από κάθε άποψη και πλευρά την Αγιοταφιτική Ελληνορθόδοξη Αδελφότητα, η οποία παρουσιάζεται τώρα ευάλωτη έναντι πιέσεων, πραγματικών ή κατασκευασμένων.

  Το γεγονός ότι «κάτι συμβαίνει» στην Εκκλησία της Αγίας Σιών, επιβεβαιώνεται τώρα με τις διαγραφές υποψηφίων από τον κατάλογο των εκλογίμων εκ μέρους του Ισραήλ και συμφωνούντων σιωπηρώς των κυβερνήσεων Αθηνών, Αμμάν και Παλαιστίνης. Στην πραγματικότητα όμως, απλώς, τώρα το πληροφορούνται οι πολλοί. Μέχρι χθες ο «βίος και η πολιτεία» εντός του Πατριαρχείου, ήταν κτήμα των ολίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες με διαφορετικά συμφέροντα και αντίπαλες μεταξύ τους, συμπίπτουν στις διαγραφές των «πέντε», ενώ «εξωγενείς» παράγοντες προσπαθούν να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

  Μπροστά σε αυτήν την αλήθεια -που τόσο γλαφυρά παρέθεσε με άρθρο του πριν από καιρό στην «K» ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπουργός κ. Νικόλαος Θέμελης, ανιψιός Πατριάρχου Ιεροσολύμων, ζητώντας κάθαρση- η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, αδύναμη, αλληλοσπαράσσεται.

  Για να αντιληφθεί όμως ο όποιος ενδιαφερόμενος τη σημερινή πραγματικότητα θα πρέπει να γνωρίσει το «χθες» που τη δημιούργησε. Και αυτό το «χθες», είναι τα 20 χρόνια που κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος. Αυτήν την «εστία» θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα, καταστάσεις και μαρτυρίες. Είναι βέβαιο, ότι η «συνέχεια» θα γίνει αμέσως κατανοητή από τον αναγνώστη, ο οποίος, χωρίς γρίφους πλέον, θα ερμηνεύσει το «προβληματικό σήμερα» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Η «Πολιτεία» Διόδωρου

  Ο Πατριάρχης Διόδωρος -ο επιλεγόμενος «Βούδας» από τους αρχιερείς των ελληνορθοδόξων εκκλησιών- ανέβηκε στον θρόνο το 1981, έπειτα από ένα παζάρι συναλλαγών, πολιτικών και οικονομικών. Ηταν Μητροπολίτης Αμμάν, είχε σώσει λέγεται τη ζωή του μακαρίτη Χουσεΐν της Ιορδανίας και απολάμβανε της υποστηρίξεώς του. Εκτός από τη βοήθεια Χουσεΐν, για να γίνει Πατριάρχης ο Διόδωρος, «έταξε» και αρκετά «πακέτα» δολάρια στους μητροπολίτες. Η επιστολή του Μητροπολίτη Διοκαισαρείας Ιακώβου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1983, αποκαλύπτει πολλά και λέγεται ότι την έχει η κ. Δήμητρα Λιάνη στο αρχείο της.

  Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε έχει πει, μάλιστα και σχετική επιστολή στο Οικουμενικό Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Καμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

  Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.

  Οι Ρουμάνες

  Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες, που συζητείται, ότι και γι’ αυτές οι Ισραηλινοί έχουν στοιχεία, αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της. Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που το έχουν μετανοήσει τώρα.

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, η οποία πέρασε άσχημες ώρες με την υγεία της. Οταν οι Ισραηλινοί γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά, ιδιαίτερα συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο να προσκυνήσει. Εκεί θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της. Τότε παρενέβη κληρικός Αγιοταφίτης που τη συνόδευε και της είπε: «Κυρία…, αν πράγματι αισθάνεσθε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο – τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».

  Το χρήμα

  Η σχέση με το χρήμα, φαίνεται να ήταν επίσης ξεχωριστά έντονη για τον Διόδωρο. «Ο Χιώτης ήταν παραδόπιστος», μας είπε χαρακτηριστικά Αγιοταφίτης. Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με Μητροπολίτες που διαχειρίζονταν προσκυνήματα και περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου. Από παντού έπαιρνε «μίζες». «Νοίκιασε» για 90 χρόνια μεγάλες εκτάσεις στους Ισραηλινούς, κάτι που εξόργισε τους Παλαιστινίους, ενώ δεν δίστασε να κάνει και πλαστογραφίες εις βάρος Εβραίων, υπογράφοντας συμβόλαια που τελικά δεν ίσχυαν, αφού όμως πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Σε αυτές τις «ιστορίες» συμμετείχαν και Αγιοταφίτες. Υποθέσεις τέτοιες βρίσκονται στα ισραηλινά δικαστήρια, όπως και η τελευταία με την εξαφάνιση τεράστιων ποσών ακόμη και από τράπεζες της Ελβετίας, μετά το θάνατό του. Εχει αρχίσει ειδική έρευνα για 20 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστή στους Ελληνες πολιτικούς η περίπτωση που συνελήφθη ο Διόδωρος από την αστυνομία του Ισραήλ, με πλάκες λαθραίου χρυσού. Επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και έκλεισε το θέμα. Ομως ο φάκελος έμεινε στα αρχεία της Μοσάντ, όπως και εκατοντάδες άλλοι φάκελοι.

  Κλείνοντας τη «σταχυολόγηση» των έργων και του βίου Διοδώρου, θα καταθέσουμε, ίσως την πιο χαρακτηριστική μαρτυρία, που φανερώνει το μέγεθος της εξαρτήσεως του εκδημήσαντος Πατριάρχου με το χρήμα.

  Βαριά άρρωστος τα τελευταία 2 χρόνια -ήταν περίπου 140, 150 κιλά, με μειωμένη όραση, είχε υψηλό σάκχαρο, καρδιά και υπεβάλλετο σε αιμοκάθαρση- ενώ μιλούσε, έγερνε το κεφάλι και κοιμόταν αφήνοντας τον συνομιλητή του αμήχανο, ειδικά όταν δεν υπήρχε άλλος μπροστά και μάλιστα Αγιοταφίτης. Ακόμη και δημοσιογράφοι που του έχουν πάρει συνέντευξη, είχαν γίνει μάρτυρες αυτού του γεγονότος. Ομως το να ξυπνούσε ο Διόδωρος και να συνέχιζε τη συζήτηση ήταν απλό και το συνέστηναν στους συνομιλητές του Αγιοταφίτες: «Την ώρα που τον παίρνει ο ύπνος, ρώτησέ τον, πόσο πάει σήμερα η τιμή του δολαρίου Μακαριότατε; Αμέσως θα ξυπνήσει και θα σου απαντήσει οπότε και θα συνεχίσετε να μιλάτε, μέχρι να επαναληφθεί η ίδια σκηνή».

  Οι συνέπειες

  Από τα λίγα -γιατί είναι λίγα μέσα στα 20 χρόνια Πατριαρχίας του Διοδώρου- που αναφέραμε, καθίσταται σαφές, ότι επί των ημερών του το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έπεσε σε μαρασμό. Ικανοί κληρικοί απομονώθηκαν ή απογοητεύθηκαν και έφυγαν, ή εκδιώχθηκαν. Οσοι προσπάθησαν να αντισταθούν, απειλήθηκε η ζωή τους. Εμειναν όσοι αναγκάστηκαν να συνεργαστούν μαζί του, αφού -βάσει του ισχύοντος καθεστώτος- ο Πατριάρχης κάνει ό,τι θέλει και δεν δίδει λογαριασμό σε κανέναν, γιατί στα Ιεροσόλυμα δεν ισχύει η Συνοδικότητα. Εμειναν επίσης οι πιο υπομονετικοί που περίμεναν επί χρόνια «καλύτερες μέρες». Ομως, οι «καλύτερες μέρες» δεν είναι μια εύκολη υπόθεση να γίνουν πραγματικότητα, γιατί τα πάντα έχουν «ξεχαρβαλωθεί», παράλληλα με την όποια μορφή διαφθοράς ενδημεί πλέον εκεί, στον Τάφο του Χριστού. Γι’ αυτό και σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο, να αλληλοκατηγορούνται οι Αγιοταφίτες, να επεμβαίνουν στα εσωτερικά τους ξένες δυνάμεις και να γίνεται λόγος για κάθε είδους και μορφής συναλλαγές για την εκλογή Πατριάρχου. Το γεγονός ότι επί 20 χρόνια, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «χώνευε» κάθε αποδιωγμένο κληρικό ή μοναχό από οποιαδήποτε ελληνική εκκλησία, έχει, δυστυχώς, το κόστος του. Η ευθύνη όμως, δεν ανήκει μόνον στον Διόδωρο, αλλά και σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1981, οι οποίες όχι μόνον «γνώριζαν», αλλά και τον βοηθούσαν να ξεπερνά τις όποιες «κακοτοπιές».

  Οι «επίγονοι»

  Είναι λοιπόν, πολύ φυσικό, οι «επίγονοι» του Διοδώρου, να αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα και τα κράτη που έχουν συμφέροντα στον ευαίσθητο αυτό, ιστορικό χώρο της Ιερουσαλήμ, να προσπαθούν να τα διαφυλάξουν, το καθένα βλέποντας από τη δική του σκοπιά.

  Το Ισραήλ δεν θέλει φιλοάραβα Πατριάρχη, ούτε φιλορώσο, ενώ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς που ανήκει στο Πατριαρχείο, ώστε αυτό να μην περιέλθει στους Παλαιστινίους, αλλά να παραμείνει στους Ελληνες Αγιοταφίτες, οι οποίοι όμως -με καθαρά χαρτιά- θα το νοικιάζουν σε Ισραηλινούς. Δεν θέλει επίσης οι κληρικοί του Πατριαρχείου να έχουν «άλλα ενδιαφέροντα», να ασχολούνται με επιχειρήσεις και να συνεργάζονται με ξένους ή Αραβες, για λόγους ασφαλείας. Ετσι επέβαλε τον αποκλεισμό πέντε, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα γενικότερο μήνυμα ισχύος. Η Ιορδανία, που δεν κατέχει τώρα τα Ιεροσόλυμα, δεν θα επιθυμούσε να περιέλθουν αυτά στους Παλαιστινίους, ούτε επίσης εγκρίνει την παρουσία ρωσόφιλων, λόγω αρίστων σχέσεων με τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό και σιωπηρώς εγκρίνει τις διαγραφές του Ισραήλ, κάτι που κάνουν και οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αφού απέτυχαν να προωθήσουν τώρα αραβόφωνο Πατριάρχη, ελπίζουν με την απομάκρυνση από τα «πόστα» ανθρώπων που έχουν γαλουχηθεί με το πνεύμα του Διόδωρου, να έχουν την ευκαιρία και συναλλαγές γαιών στο μέλλον να κάνουν, αλλά και χειροτονίες ορθόδοξων Αράβων να πραγματοποιηθούν.

  Η Ελλάδα, τέλος, επιθυμεί να παραμείνει ελληνορθόδοξο το Πατριαρχείο και συνεργαζόμενο με τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος, γι’ αυτό και βλέπει με «καλό μάτι» έναν «ελληνοκεντρικό» νέο Πατριάρχη.

  Με βάση λοιπόν τις ανωτέρω «διαθέσεις» των εμπλεκομένων έμμεσα ή άμεσα, διεγράφησαν 5 Μητροπολίτες, εκ των οποίων οι δύο, Βόστρων Τιμόθεος και Ιεροπόλεως Ειρηναίος, ήσαν από τους φερόμενους ως διεκδικητές του θρόνου. Αξίζει επομένως να εξετάσουμε τα υπέρ και τα κατά του καθενός.

  ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΣ: Ιδιαίτερα ικανός, έξυπνος, μορφωμένος και νέος στην ηλικία Ιεράρχης. Επειδή όμως σπούδασε στο Κίεβο και έχει άριστες σχέσεις με τη ρωσική Εκκλησία, θεωρείται «ρωσόφιλος». Μεσολάβησε στην εξεύρεση χρημάτων για την αποκατάσταση προκυνημάτων στα Ιεροσόλυμα από Ρώσους επιχειρηματίες, πίσω από τους οποίους, λέγεται, ότι «κρύβεται»το Πατριαρχείο Μόσχας. Και επειδή το Ισραήλ έχει πρόβλημα με τους Ρώσους εποίκους δεν θέλει άλλους «Ρώσους» στο κεφάλι του. Ομως τον κ. Τιμόθεο δεν επιθυμούν και οι Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι, οι οποίοι, μαζί με Ισραηλινούς, τον έχουν κατηγορήσει «διά έκλυτον βίον». Ασεμνες φωτογραφίες του με νεαρό έχουν δημοσιευθεί σε ισραηλίτικες και παλαιστινιακές εφημερίδες.

  Ο ίδιος μίλησε για σκευωρία και κατασκευασμένα φωτομοντάζ και ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, κάτι που έκανε και ένας φίλος του, από τα παιδικά χρόνια, Μητροπολίτης Τιβεριάδος κ. Αλέξιος, του οποίου φωτογραφίες είδαν επίσης και το φως της δημοσιότητος. Τον κ. Τιμόθεο όμως έχουν στο «μάτι» οι Εβραίοι και για το γεγονός ότι υπήρξε επί χρόνια εκλεκτός του Διοδώρου και Αρχιγραμματέας μέχρι τώρα της Ιεράς Συνόδου θέση-κλειδί από την οποία φέρεται να αντλεί τη δύναμή του, αφού «γνώριζε τα πάντα», ενώ Ισραηλινοί διαδίδουν ότι δεν γνώριζε μόνον αλλά «συμμετείχε» κιόλας. Σε Παλαιστίνη και Ισραήλ μιλούν για εκατομμύρια δολάρια που έχουν περάσει από τα χέρια του κ. Τιμόθεου, αλλά αυτό το διαψεύδει.

  ΙΕΡΑΠΟΛΕΩΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα επί 20 περίπου χρόνια. Ελέω Διοδώρου. Υπόδικος στην Ελλάδα για θέματα που αφορούν μισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου, όπως θέατρα και άλλα. Γνωστός ευρύτερα από την περίπτωση του Θεάτρου «Κώστας Χατζηχρήστος». Ενθερμος φίλος των Παλαιστινίων, κάτι που δεν θα ενοχλούσε -λέγεται- τους Ισραηλινούς, εάν μέσα στις επαφές του δεν ήσαν περίεργα κινούμενοι -κατά τη Μοσάντ- Αραβες και Παλαιστίνιοι, όπως στην Αθήνα ο Χάλακ, φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Πολύ καλός στις δημόσιες σχέσεις ο κ. Ειρηναίος, δεν πέτυχε τελικά όμως να πείσει τον κ. Μπερνς ότι είναι «δικός» τους, δηλαδή φίλος και των ΗΠΑ, γιατί και η Αμερική δεν θα επιθυμούσε έναν Πατριάρχη που θα ήταν «με όλους». Πάντως Ισραηλινοί διαδίδουν ότι είναι αυτός, γενικά, «φακελωμένος».

  ΚΥΡΙΑΚΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ: «Κόπηκε»… δικαίως, γιατί είναι παλαιστινιακής καταγωγής και για το γεγονός δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε οι… Παλαιστίνοι…

  Τέλος, οι Καπιτωλιάδος Ησύχιος και Ιόππης Δαμασκηνός, βρέθηκαν εκτός καταλόγου εκλογίμων, με το γενικό αιτιολογικό «για λόγους ασφαλείας», λόγω φιλοαραβικών διαθέσεων, ενώ στο γενικό απορριπτικό του υπουργού Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στον τοποτηρητή Μητροπολίτη Πέτρας κ. Κορνήλιος αγγίζει και αυτούς η επιθυμία του Ισραήλ για «κάθαρση» κάθε μορφής του Πατριαρχείου Ιεροσλύμων, στην οποία συμφωνούν, Τελ Αβίβ, Αμμάν, Παλαιστίνη και Αθήνα, με αφανώς αντιδρώσα τη Μόσχα και παρατηρητή -έτσι φαίνεται τουλάχιστον- το Βατικανό.
  ++++++++++++++++++++++

  «Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, …..έκαναν επίθεση βρίζοντας και κρατώντας σίδερα και σφυριά» κατήγγειλαν υποστηρικτές του κ. Ειρηναίου. «Οι εν λόγω «σεβάσμιοι» αρχιερείς έσπασαν την πόρτα…..

  http://www.kathimerini.gr/313982/article/epikairothta/politikh/epeisodio-me-eirhnaio-sta-ierosolyma
  21.02.2008

  Επεισόδιο με Ειρηναίο στα Ιεροσόλυμα

  Του Νικου Παπαχρηστου

  Ημέρες του 2005 όταν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βίωσε τη βαθύτερη εσωτερική κρίση στη νεότερη ιστορία του θύμισαν τα χθεσινά γεγονότα στα Ιεροσόλυμα. Ομάδα ιεραρχών, κληρικών και αραβόφωνων λαϊκών επιχείρησαν να σπάσουν τη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο ιδιωτικό διαμέρισμα του έκπτωτου Πατριάρχη κ. Ειρηναίου, προκειμένου να τον απομακρύνουν από το Πατριαρχείο. «Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, οι αρχιμανδρίτες Κελαδίων και Στέφανος και περίπου πέντε αραβορθόδοξοι λαϊκοί έκαναν επίθεση βρίζοντας και κρατώντας σίδερα και σφυριά» κατήγγειλαν υποστηρικτές του κ. Ειρηναίου. «Οι εν λόγω «σεβάσμιοι» αρχιερείς έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στον Ναό της Αγίας Θέκλας και προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της κατοικίας του Πατριάρχου κ. Ειρηναίου, βωμολοχώντας κατά του Πατριάρχου. Η ισραηλινή Αστυνομία παρενέβη, σταμάτησε τη διαταραχή και η συνέχεια θα δοθεί στα ισραηλινά δικαστήρια»,

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.apn.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%8D/

  Οδοιπορικό στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων του Χρήστου Μυστιλιάδη
  in Ταξιδιωτικά άρθρα Νοέμβριος 9, 2007 1 Σχόλιο Αναγνωστών

  Αποκλειστικές δηλώσεις Αγιοταφίτη:
  Αν ήταν Πατριάρχης σωστός δεν έπρεπε να ορκίζεται δημόσια

  Συνέντευξη στον απεσταλμένο μας ΧΡΗΣΤΟ ΜΥΣΤΙΛΙΑΔΗ

  Η κρίση ζει και βασιλεύει στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση όταν πας αυτό τον καιρό σε εκκλησίες και μοναστήρια στο σημαντικότερο προσκύνημα του χριστιανικού κόσμου. Κινητικότητα, νευρικότητα και αναβρασμός κυριαρχεί σε όλους τους Αγιοταφίτες. Οι περισσότεροι μ ένα κινητό στο χέρι προσπαθούν να μάθουν τα τελευταία νέα και συνεννοούνται μεταξύ τους για τη στάση που θα κρατήσουν στο επόμενο σχέδιο, που διαρρέει από το περιβάλλον του έκπτωτου Πατριάρχη Ειρηναίου.

  Φεύγουμε από την Ιερουσαλήμ και μπροστά μας ορθώνεται το τσιμεντένιο «Τείχος του Αίσχους». Ντροπή για τον πολιτισμό μας αυτό που έχτισαν οι Ισραηλινοί για να απομονώσουν τους Παλαιστίνιους. Ύστερα από τον σχετικό έλεγχο περάσαμε στα Παλαιστινιακά εδάφη.

  Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου. Παλιά υπήρξε το καλύτερο μοναστήρι της Παλαιστίνης και ήταν υπόδειγμα για τα άλλα. Ο Θεοδόσιος είδε τη Μονή του να φθάνει σε μέγιστη ακμή και να ποιμάνει επτακόσιους μοναχούς παντός γένους και φύλου. Επίσης στα γύρω από τη Μονή μέρη ζούσαν άλλοι δύο χιλιάδες μοναχοί και ασκητές.

  Ο Θεοδόσιος αναπαύθηκε 11 Ιανουαρίου του 529, επί αυτοκράτορα Ιουστινιανού, αφού έζησε επί 105 έτη. Επισκεπτόμαστε τον τάφο του, όπου υπάρχουν και οι τάφοι της μητέρας του Ευλογίας, της αγίας Σοφίας μητέρας του Σάββα του ηγιασμένου, της μητέρας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού αγίας Θεοδότης, του αγίου Ιωάννου του Μόσχου και οι τάφοι άλλων τριάντα πέντε αγίων.

  Τέλος εδώ υπάρχει η κρύπτη του Σπηλαίου των Τριών Μάγων και στη διπλανή μεγάλη εκκλησία είναι ο τάφος της αγίας Ευφροσύνης, η οποία ήλθε από τη μονή του Σωτήρα εκ Ρωσίας με τον αδελφό της Δαβίδ και συνοδεία μεγάλη επειδή καταγόταν από βασιλική οικογένεια.

  Στον ιερό χώρο μας ξεναγεί ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αββά Θεοδοσίου, αρχιμανδρίτης πατέρας Ιερόθεος Σηφάκης. Είναι γόνος της Κρητικής εκκλησίας και έχει καταγωγή από το Χάνδακα Ηρακλείου. Πενήντα τέσσερα χρόνια στη μονή διακρίνεται για το μεγάλο του ζήλο για τα προσκυνήματα της περιοχής, αλλά και την αγάπη και εκτίμηση με την οποία περιβάλλει τους ντόπιους κατοίκους.

  Μας τελειώνει την ξενάγηση και με πολλή ευγένεια μας προσφέρει καφέ κάτω από τον ίσκιο της κληματαριάς που πλαισιώνει τα κελιά. Τον βοηθούν δύο μοναχές που μας προσφέρουν δροσερό καρπούζι και άλλα φρούτα από το σκιερό περιβόλι της μονής. Η συζήτηση άρχισε με το όνομα του προηγούμενου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, για τον οποίο μας λέει χαρακτηριστικά:

  – «Ήταν φυσιογνωμία».

  Αναπόφευκτα η συζήτηση έρχεται στο όνομα του έκπτωτου Ειρηναίου. Η πίκρα είναι μεγάλη κι ο καημός μεγαλύτερος.

  – Τι να σας πω για τον Ειρηναίο. Εσείς τα ξέρετε καλύτερα.

  – Με δυο λόγια πως θα τον χαρακτηρίζατε;

  – Δεν τον νοιάζει αν θα φύγουν όλοι οι Πατέρες, δεν τον νοιάζει αν θα φύγει όλη η περιουσία του Πατριαρχείου μας, αρκεί να μη χάσει την καρέκλα. Αυτός είναι ο Ειρηναίος.

  – Σκληρές κουβέντες.

  – Δεν ανοίγει την οικονομική επιτροπή, δεν δίνει χρήματα, δεν πληρώνει. Έχω να πληρωθώ επτά μήνες, κάποιοι άλλοι έχουν να δουν λεφτά εδώ κι ένα χρόνο.
  Από τον ʼγιο Γεράσιμο οι μοναχοί παίρνουν δανεικά ακόμα και από το Προξενείο για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Είναι ο τέταρτος μήνας που δεν έχει πληρώσει τα σχολεία. Τα εκατομμύρια που έχει στα συρτάρια τα διαθέτει για την αστυνομία που τον φυλάει και τον κόσμο που είναι γύρω του. Από πού τα έφερε αυτά τα λεφτά και τα διαχειρίζεται μ αυτό τον τρόπο;

  – Όλοι τον ακούσαμε να ορκίζεται μπροστά στις κάμερες: «Να μου κοπούν τα χέρια αν έχω κλέψει». Εσείς τι λέτε γι αυτό;

  – Αν ήταν Πατριάρχης σωστός δεν έπρεπε να ορκίζεται. Όρκος στον ιερωμένο απαγορεύεται. Θυμάστε τι δήλωσε στους δημοσιογράφους όταν του είπαν ότι κατηγορείται πως έχει ενοικιάσει για πολλά χρόνια τα ακίνητα; Να μου κοπούν τα χέρια αν έχω κλέψει. Δεν είπε να μου κοπούν τα χέρια αν ενοικίασα ακίνητα. Ο όρκος του είναι παραπλανητικός και γι αυτό τον κάνει δημοσίως.
  Έχει νοικιάσει τα ξενοδοχεία «Ιμπέριαλ» και «Πέτρα» στην Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ με δυο συμβόλαια, από 99 χρόνια το καθένα, σύνολο 198 χρόνια. Οι Ισραηλινοί κατέθεσαν ως προκαταβολή ενάμισι εκατομμύριο δολάρια, αλλά τα έσοδα δεν έχουν εγγραφεί στο ταμείο του Πατριαρχείου.

  – Λέτε να χάσουμε το Πατριαρχείο; Ακούστηκε ότι επιχειρείται «Αραβοποίηση» του.

  – Μόνον ο Θεός, ο Ειρηναίος, ο Χριστόδουλος κι ο Βαβύλης ξέρουν τι έγινε.

  – Εσείς γνωρίσατε τον Βαβύλη;

  – Βέβαια! Αφού ήταν οδηγός του Ειρηναίου.

  – Και πως βρέθηκε ο Βαβύλης εδώ;

  – Τον Βαβύλη τον έχει δείξει και ο τηλεόραση με τον Ησύχιο. (Σημ. Συντάκτη:
  Πρόκειται για τον Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος που ήρθε στην Κάλυμνο τον Απρίλιο του 2003, μεταφέροντας το Τίμιο Ξύλο- προσκεκλημένος από τον Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου Νεκτάριο, που πρόσφατα «ξηλώθηκε» από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως). Από τότε έχουν συνεργασία και ετοίμαζαν την εκλογή του Ειρηναίου. Μέχρι τώρα υποστηρίζει ο Βαβύλης ότι ο Ειρηναίος του έταξε να του δώσει εξακόσιες χιλιάδες ευρώ κι ακόμα δεν του τα έδωσε, γι αυτό τον είπε «προδότη».

  – Μας πονάει πάρα πολύ για την κρίση που περνάτε και επειδή δόθηκε η
  εντύπωση ότι όλα εδώ γίνονται για το χρήμα.

  – Αυτό έγινε γιατί μας περάσανε όλους του Αγιοταφίτες πράκτορες. Την Κυριακή του Θωμά, όταν πήγαμε στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, πριν να τελειώσει η λειτουργία μας ήρθε μια είδηση ότι τρία άγνωστα άτομα μπήκαν μέσα στην οικονομική και κλέβουν. Τρέχουν τρεις Πατέρες από το ναό της Αναστάσεως και όταν ακόμα η συνοδεία ήταν πολύ μακριά, αυτοί που πήγαν τους είδαν να κρατούν μέσα από τα ράσα τα χρήματα και έγγραφα. Αυτές τις εικόνες είδατε στις τηλεοράσεις και με το δίκιο τους είπαν οι χριστιανοί ότι οι Αγιοταφίτες δεν έχουν ανάγκη από χρήματα και πως τα μαζεύουν με τους σάκους.
  Δεν έρχονται όμως να με ρωτήσουν όταν φθάνει εδώ μόνο ένα γκρουπ κάθε Πάσχα τι αφήνουν για ενίσχυση οι προσκυνητές. Ρίχνουν στο παγκάρι αυτά τα μαύρα κέρματα, τα μπακίρια και από τα πενήντα άτομα ένας η δύο αφήνουν πέντε ευρώ.
  Όλοι μαζί ζήτημα αν αφήσουν είκοσι ευρώ, χρήματα που δεν φτάνουν ούτε για τους καφέδες που τους προσφέρω. Κι ύστερα λένε στα Ιεροσόλυμα υπάρχει χρήμα.
  Αν υπάρχει, το έχει ένας, ο εκμεταλλευτής όλου του Πατριαρχείου. Εδώ γίνεται μια μεγάλη αδικία.

  Αφήνουμε πίσω μας τον τάφο των Τριών Ποιμένων. Πέντε χιλιόμετρο ανατολικά
  βρίσκεται ο επόμενος σταθμός του οδοιπορικού μας. Είναι η Αγία Πόλη Βηθλεέμ.
  Βρίσκεται στο χωριό των Ποιμένων. Μπετ Σαχούρ το λένε οι Παλαιστίνιοι.

 7. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Documento
  Ροζ σκάνδαλο
  Βίντεο με τρανσέξουαλ
  Παύθηκε ο Ησύχιος
  17/4/2018

  https://www.documentonews.gr/article/to-binteo-me-thn-transexoyal-poy-ekapse-ton-mhtropolith-paythhke-apo-ton-patriarxh-ierosolymwn-video-photos

 8. https://menaminorities.blogspot.com/2015/01/the-arab-awakening-of-orthodox.html?m=0

  Sunday, January 25, 2015
  The Arab awakening of the Orthodox patriarchate of Jerusalem reloaded

  According to the Central Orthodox Council, Greek monk Germanos, who headed the patriarchate after the Greek takeover of the latter in 1543, in the 47 years of his rule dismissed all Arab monks from the patriarchate in collaboration with the political authorities involving bribery.
  Alif Sabbagh, a member of the Central Orthodox Council in Israel, told Al-Monitor, “The Orthodox movement is methodical and based on a specific future outlook, as part of a long-term strategic plan to reform the Orthodox Church and restore its Arab flock’s right to manage its affairs.” (…)
  The prevailing signs seem to indicate that voices of dissent inside the Orthodox Church will only grow louder as long as the Greek Patriarchate refuses to listen to their demands. In the meantime, protesters will continue to call Theophilus “unworthy” until he is removed from office.

  http://mansaf.org/En-Greek-Introduction.htm

  The Ottomans conquered Palestine in AD 1516. From the political standpoint, Mamluk sovereignty was replaced with that of Turks. From the religious standpoint, Arab sovereignty was replaced with that of the Greeks. Following the Ottoman conquest of Constantinople, the Patriarch of Constantinople became the head of the Orthodox Millet in the Sultanate. The Ottomans used the millet system to rule non-Islamic peoples. They viewed the Patriarch of Constantinople as the representative of all the Orthodox subjects in the Sultanate. Thus, the Patriarchate of Constantinople, and through it, the Greek clergy controlled all the Orthodox Patriarchates that were under the jurisdiction of Istanbul. Therefore, the Jerusalem Patriarchate was hellenized[1] in the sixteenth century, and Greek Patriarchs replaced the Arabs in the St. James Jerusalem See. Germanos, one of the clergy of the Ecumenical Patriarchate of Constantinople, was enthroned as the Patriarch of Jerusalem to succeed the last Arab Patriarch Dorothaos, or Atallah. “It is, therefore, no coincidence that the successor to the Arab Patriarch of that time, Atallah, was a Greek, Germanos, from the Morea, who instituted the custom of nominating a Greek successor and not living in Jerusalem but in Constantinople as a member of the Ecumenical Patriarchate’s court”.[2]

  Arab ecclesiastical literature points out that: “the Greek Germanos gained a perfect command of Arabic and that among the many visitors who came to the city of Jerusalem, there was a young man from Morea, called Germanos, who had spent several years in Egypt and learned Arabic there. He gained a good command of Arabic to the point that he was not suspected of being of Greek origin. He mixed with the monks and proved his ability and skills. He was ordained by Patriarch Atallah as a deacon and continued to advance in the clerical hierarchy until he was enthroned as Patriarch in AD 1534 at the resignation of Patriarch Atallah.”[3] Germanos was nominated to his new post by the Patriarch of Constantinople Jeremiah I, who recommended him to the Ottoman rulers for the post of the Patriarch of Jerusalem.[4]

  The Orthodox Arabs call this era of the history of the Jerusalem Patriarchate the “Age of Usurpation.”[5] In other words, the Greeks usurped the patriarchal post from the Arabs. Qazaqya narrates the story of the arrival of the Greek clerics to Jerusalem and describes them as the “dignified guests.”[6] These guests included Ioakim and Germanos, the first was appointed Patriarch of Alexandria and the second was appointed Patriarch of Jerusalem.

  Mετάφραση

  Οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Παλαιστίνη το 1516 μ.Χ. Από πολιτική άποψη, η κυριαρχία των Μαμελούκων αντικαταστάθηκε με την κυριαρχία των Τούρκων. Από θρησκευτικής απόψεως, η αραβική κυριαρχία αντικαταστάθηκε με εκείνη των Ελλήνων. Μετά την οθωμανική κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης έγινε επικεφαλής του ορθόδοξου έθνους στο σουλτανάτο. Οι Οθωμανοί χρησιμοποίησαν το σύστημα των θρησκευτικών εθνών για να κυβερνήσουν τους μη ισλαμιστές λαούς. Θεώρησαν τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης ως εκπρόσωπο όλων των ορθόδοξων λαών στο Σουλτανάτο. Έτσι, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και μέσω αυτού ο ελληνικός κλήρος διέταξε όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία που βρίσκονταν υπό τη δικαιοδοσία της Κωνσταντινούπολης. Ως εκ τούτου, το πατριαρχείο Ιερουσαλήμ εξελληνίστηκε τον 16ο αιώνα και οι Έλληνες Πατριάρχες αντικατέστησαν τους Άραβες στα Ιεροσόλυμα. Ο Γερμανός, ένας από τους κληρικούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, εδραιώθηκε ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων για να διαδεχθεί τον τελευταίο Αραβικό Πατριάρχη Δωρόθεο Αττάλα. «Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι ο διάδοχος του Άραβα Πατριάρχη εκείνης της εποχής Αττάλα ήταν ο Έλληνας Γερμανός από τον Μωριά, ο οποίος καθιέρωσε το έθιμο να ορίσει έναν Έλληνα διάδοχο και να μην ζει στην Ιερουσαλήμ αλλά στην Κωνσταντινούπολη ως μέλος του δικαστηρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου »[2].

  Η αραβική εκκλησιαστική λογοτεχνία υπογραμμίζει ότι: «ο Έλληνας Γερμανός απέκτησε καλή γνώση στα αραβικά και μεταξύ των πολλών επισκεπτών που ήρθαν στην πόλη της Ιερουσαλήμ υπήρχε ένας νεαρός από τον Μωριά, ο Γερμανός, που είχε περάσει αρκετά χρόνια στην Αίγυπτο και έμαθε αραβικά εκεί. Έχει κερδίσει μια καλή γνώση της Αραβικής μέχρι το σημείο ότι δεν υπήρχε υποψία ότι ήταν ελληνικής καταγωγής. Αναμίχθηκε με τους μοναχούς και απέδειξε τις ικανότητες και τις δεξιότητές του. Ήταν χειροτονήθηκε από τον πατριάρχη Αττάλα ως διάκονος και συνέχισε να προχωρεί στην ιεραρχία έως ότου καθιερώθηκε ως Πατριάρχης το 1534 μ.Χ. με την παραίτηση του Πατριάρχη Atallah ». [3] Ο Γερμανός διορίστηκε στη νέα θέση του από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Ιερεμία Α΄,, που τον συνέστησε στους Οθωμανούς ηγέτες για τη θέση του Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ [4].

  Οι Ορθόδοξοι Άραβες ονομάζουν αυτή την εποχή της ιστορίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων την «Εποχή της Σφετερισμού». [5] Με άλλα λόγια, οι Έλληνες σφετερίστηκαν την πατριαρχική θέση από τους Άραβες. O Qazaqya διηγείται την ιστορία της άφιξης των Ελλήνων κληρικών στην Ιερουσαλήμ και τoυς περιγράφει ως τους «αξιοπρεπούς προσκεκλημένους». [6] Αυτοί οι φιλοξενούμενοι συμπεριέλαβαν τον Ιωακείμ και τον Γερμανό, ο πρώτος διορίστηκε Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο δεύτερος διορίστηκε Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

 9. Ο/Η Σφουγγαράς λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

  Ο «Εθνικός Κήρυκας», η προσέγγιση και αποκάλυψη των σκανδάλων στην Εκκλησία
  4 Απριλίου, 2016

  Αυτό ακριβώς συνέβη λόγου χάρη με την περίπτωση του Μητροπολίτη Λέρου και Καλύμνου Νεκτάριου (Χατζημιχάλη) τα έργα και οι ημέρες του οποίου είχαν γεμίσει δυσοσμία όχι μόνο τα προαναφερθέντα νησιά και τα Δωδεκάνησα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.  Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο Κυριακή, 24.4.2005 ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

  Πρώτο Θέμα: Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»


  Καταγγελίες σοκ στην Κάλυμνο Κυριακή, 10.4.2005


  https://www.patmostimes.gr/category/58-offline/topika/1768–sp-1912685559


  Την απομάκρυνση του μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας Νεκτάριου ζητά ομόφωνα το επαρχιακό συμβούλιο της Καλύμνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

  Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου -0001 02:00 | Γράφτηκε από τον/την Administrator
  3204

 10. Ο/Η Σφουγγαράς λέει:

  Επικοινωνεί σχεδόν με όλους τους Αγιοταφίτες και κυρίως με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά από την εποχή όπου και οι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κ. Ειρηναίου.

  https://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/47621-2017-12-08-16-13-57.html

  Συνελήφθη ο Γιαννιώτης καταζητούμενος, οικονομικός διαχειριστής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  EPIRUSPOST.GR 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Ο άφαντος, από το 2004, οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου, που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια, βρίσκεται και πάλι, αιφνίδια, στο προσκήνιο σήμερα Παρασκευή.

  Ο Νίκος Παπαδήμας, από τα Γιάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από αστυνομικούς στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθη.

  Ο επί επτά χρόνια καταζητούμενος βρίσκεται πλέον στα χέρια των ελληνικών αρχών και ένα σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει τη χώρα και την Ορθοδοξία, επανέρχεται στο προσκήνιο.

  Ο επονομαζόμενος και «φαντομάς» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, είχε φύγει από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια.

  Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν το Νίκο Παπαδήμα, γιός του αείμνηστου Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Χρήστου Παπαδήμα, να βρίσκεται στο Μαιάμι και είναι άγνωστοι οι λόγοι που τον έφεραν στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις του ήταν ελάχιστες ακόμη και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο…

  Ο βίος και η Πολιτεία του Νίκου Παπαδήμα

  Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» που είχε δημοσιευθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2006 με τον τίτλο, «Νίκος Παπαδήμας: ο «φαντομάς» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων», ανέφερε τα εξής για τον οικονομικό διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολυμων:

  «Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι άγιος άνθρωπος». H φράση ανήκει στον Νίκο Παπαδήμα, τον πρώην οικονομικό διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος χάθηκε από προσώπου γης τον Νοέμβριο του 2004. Δεκατρείς μήνες μετά την εξαφάνισή του ο Νικόλας, όπως ήταν γνωστός στους κύκλους των Αγιοταφιτών, φαίνεται ότι για μία ακόμη φορά πραγματοποιεί στη ζωή του στροφή 180 μοιρών.

  Ετσι, ενώ το 2002 ήταν το παιδί, ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου, στα μέσα του 2005 μετατράπηκε στον άνθρωπο που διοχέτευσε στοιχεία εναντίον του. Σήμερα, το σωτήριο έτος 2006 μ.X., δείχνει να τα ξαναβρίσκει με τον έγκλειστο στον πατριαρχικό οίκο κ. Ειρηναίο Σκοπελίτη, τον οποίο σε τηλεφωνικές συνομιλίες, αφού χαρακτηρίζει άγιο, δηλώνει ότι μπορεί να του «έκανε το μεγαλύτερο κακό, αλλά είναι ένας άνθρωπος με ηθικές αρχές και αξίες τις οποίες δεν δέχθηκε να ξεπουλήσει».

  Οπως προσθέτει στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με φίλους του στην Ελλάδα, «εξέπεσε από τον Πατριαρχικό του Θρόνο επειδή δεν δέχθηκε να συνδιαλλαγεί και πίστευε στην πατρίδα».

  «Ο Νικόλας εξαφανίστηκε. Πήρε τα χρήματα του ταμείου και έφυγε». H είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον Νοέμβριο του 2004 και οι νεότεροι σε ηλικία μοναχοί ανησύχησαν. Οι γηραιότεροι, όμως, που με τα μάτια τους έχουν δει πολλά, αντιμετώπισαν το ζήτημα σκωπτικά και περίμεναν, όπως έλεγαν, να δουν «τι σκαρώνει ο Ειρηναίος».

  Σύμφωνα με ένα άρθρο του έγκριτου ισραηλινού δημοσιογράφου Ντάνι Ρουμπινστάιν στην εφημερίδα «Χάρετζ», ο κ. Παπαδήμας εξαφανίστηκε ύστερα από ένα περίεργο τροχαίο επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογενείας του.

  Εναν μήνα μετά την εξαφάνιση του κ. Παπαδήμα, υπό την πίεση των τότε νομικών συμβούλων του και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Ειρηναίος εξαναγκάζεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του. Οι πληροφορίες που έφεραν τον κ. Παπαδήμα να διαπραγματεύεται την πώληση τεραστίων εκτάσεων του Πατριαρχείου στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου σε υπεράκτιες εταιρείες συνιστούσαν εθνική προδοσία και ο τότε Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε πολλές επιλογές.

  Ωστόσο έναν μήνα αργότερα κατά περίεργο τρόπο κάνει μια δήλωση με την οποία σχεδόν κάλυπτε τον πρώην οικονομικό διαχειριστή.

  Ως τον Μάρτιο του 2005 ο κ. Παπαδήμας δεν δείχνει να υπάρχει. Οταν όμως στην Ελλάδα αρχίζουν οι αποκαλύψεις για τον Απόστολο Βαβύλη και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εκλογή του κ. Ειρηναίου στον Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων, ο πρώην οικονομικός διαχειριστής κάνει δυναμικά την εμφάνισή του. Προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία με τους Αγιοταφίτες και δηλώνει τόσο δημόσια όσο και παρασκηνιακά ότι διαθέτει στοιχεία «που μπορούν να τινάξουν τον κ. Ειρηναίο στον αέρα».

  Επικοινωνεί σχεδόν με όλους τους Αγιοταφίτες και κυρίως με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά από την εποχή όπου και οι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κ. Ειρηναίου. Και, όπως λέγεται, έδωσε κάποια στοιχεία εναντίον του κ. Ειρηναίου στους Αγιοταφίτες λίγες ώρες προτού αυτοί αναχωρήσουν για την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη η οποία κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ειρηναίο από τον Πατριαρχικό Θρόνο του.

  «Συνομίλησα αρκετές φορές με τον Παπαδήμα και τους δικηγόρους του στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, αλλά τα στοιχεία που μας έδωσε δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Ηθελε να επιτύχει μια συμφωνία για να κλείσει τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε στην Ελλάδα και στο Ισραήλ» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο τότε νομικός σύμβουλος των Αγιοταφιτών κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

  Οπως προσθέτει, «τα στοιχεία του κ. Παπαδήμα ήταν μάλλον αστεία και μπορεί να χειρίστηκα νομικά το ζήτημα και να προσπάθησα να βρω τρόπους για να ξεπεραστεί η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δεν είχα όμως την εξουσιοδότηση εκείνη που θα μου επέτρεπε να υποσχεθώ οτιδήποτε».

  Ο κ. Ειρηναίος και ο κ. Παπαδήμας φαίνεται ότι ήταν δύο στενοί φίλοι που έγιναν εχθροί και σήμερα, περιέργως, δείχνουν ότι έχουν βρει τουλάχιστον τον τρόπο για να επικοινωνούν. Αλλωστε η αλλαγή στη στάση που ακολουθεί ο κ. Παπαδήμας αποτελεί την πλέον σαφή ένδειξη της επικοινωνίας που έχουν ο πρώην Πατριάρχης και ο πρώην οικονομικής διαχειριστής.

  «Επικοινωνούσαν πάντα. Ποτέ δεν σταμάτησαν να συνομιλούν» ισχυρίζονται οι Αγιοταφίτες. Μάλιστα δηλώνουν ότι τους πρώτους μήνες της εξαφάνισής του ο κ. Παπαδήμας βρισκόταν στο Ισραήλ και παρ’ ότι οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα είχαν ασκήσει δίωξη εναντίον του ο ίδιος συναντιόταν στο Τελ Αβίβ με τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο.

  Οι πληροφορίες των Αγιοταφιτών, όπως τονίζουν, δεν επιδέχονται διάψευση. Πάντα είχαν τη δυνατότητα, κατά έναν περίεργο τρόπο, να ενημερώνονται για τις κινήσεις του κ. Ειρηναίου και του κ. Παπαδήμα. Γνώριζαν τι έπρατταν αλλά μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που τους δίνονταν μόνον ύστερα από πολλούς μήνες…

  H «φωνή» – ή η επονομαζόμενη από τους Αγιοταφίτες «φωνή από το υπερπέραν» – φρόντιζε να τους ενημερώνει πάντα• και γνώριζε κάθε λεπτομέρεια των κινήσεων του κ. Ειρηναίου και του κ. Παπαδήμα. Πρόκειται, όπως λένε, για έναν Ισραηλινό τον οποίο κατατάσσουν στις περιστερές των υπηρεσιών, ο οποίος είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και έτσι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι ετοίμαζαν ο κ. Ειρηναίος και ο κ. Παπαδήμας με τους οποίους επικοινωνούσε.

  Πατέρας πλέον δύο παιδιών και παντρεμένος με Ρωσοεβραία, ο κ. Παπαδήμας δείχνει να αισθάνεται ασφαλής στη χώρα όπου βρίσκεται και δεν φοβάται το ενδεχόμενο συλλήψεώς του από τις ελληνικές αρχές.

  «Εδώ που βρίσκομαι είναι δέκα το πρωί» τονίζει με νόημα, ενώ «το ρολόι στην Ελλάδα δείχνει επτά το βράδυ» και ο συνομιλητής του αναρωτιέται: «Τώρα πού να βρίσκεται; Στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στις χώρες τις Ασίας;..».

  Οπως λένε οι Αγιοταφίτες, ο κ. Παπαδήμας είναι ασφαλής και δεν πρόκειται να εμφανιστεί παρά αν (και όποτε) το θελήσει ο ίδιος. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, βρίσκεται υπό την υψηλή προστασία του κ. Μόσχοβιτς, του γνωστού πολυεκατομμυριούχου Αμερικανοεβραίου. Το «καλό παιδί» και οι λογαριασμοί στην Ελβετία.

  Σύμφωνα με την άποψη που υποστηρίζει ο κ. Ειρηναίος (φωτογραφία), ο Νίκος Παπαδήμας είναι ο άνθρωπος που προχώρησε στη μακρόχρονη μίσθωση ακινήτων του Πατριαρχείου σε ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες. Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε τις κινήσεις του. Ωστόσο ο κ. Παπαδήμας υπήρξε για περισσότερο από δύο χρόνια ο στενότερος συνεργάτης του.

  Στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Μοσέ Κατσάβ, με τον πρωθυπουργό κ. Αριέλ Σαρόν και την οικογένειά του, με άλλα ηγετικά στελέχη του Ισραήλ, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, δίπλα στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο βρισκόταν πάντα ο κ. Παπαδήμας.

  Ο άνθρωπος που, όπως λένε οι Αγιοταφίτες, είχε ως κύριο στόχο του να αντιστρέψει υπέρ του κ. Ειρηναίου το κλίμα στο Ισραήλ. Ηταν, λένε, ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Ειρηναίο να αναγνωριστεί σχεδόν τρία χρόνια μετά την ημέρα της εκλογής του ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το κράτος του Ισραήλ, το οποίο αρνιόταν να το πράξει.

  Ο κ. Παπαδήμας ήξερε ποιες πόρτες να χτυπήσει. Και την πόρτα του μεγαλοδικηγόρου και πρώην συμβούλου τού άλλοτε ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Εούντ Μπαράκ, κ. Γκιλάντ Σέαρ – ο οποίος αποδείχθηκε πολύ ισχυρός σύμμαχος για τον κ. Ειρηναίο -, τη «χτύπησε» ο κ. Παπαδήμας.

  Ισως γι’ αυτό οι συνεργάτες του κ. Ειρηναίου λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «ο Νικόλας είναι καλό παιδί»… Και βέβαια η νέα στάση που τηρεί το «καλό παιδί» δείχνει ξεκάθαρα ότι χάθηκε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η πιθανότητα να βρεθούν από τη Δικαιοσύνη οι λογαριασμοί του κ. Ειρηναίου στο Ισραήλ και στην Ελβετία…

  Ισως διότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα, αφού η μπόρα πέρασε. Και είναι τέτοια η κατάσταση ώστε ακόμη δεν έχει αρχίσει ούτε ο διαχειριστικός έλεγχος στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα που είχε ανακοινωθεί…

 11. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:


  https://www.efsyn.gr/node/193124

  6.04.2019, 18:44
  Στα Ιεροσόλυμα ο Μάρκος Μπόλαρης για την Αφή του Αγίου Φωτός
  efsyn.gr

  Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, μεταβαίνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (27 Απριλίου) στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

  Ο Μάρκος Μπόλαρης θα επιστρέψει στην Αθήνα με το κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18.30 το απόγευμα μεταφέροντας το Άγιο Φως, το οποίο θα γίνει δεκτό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τιμές αρχηγού κράτους.

  Στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα για την αναστάσιμη ακολουθία τα μεσάνυχτα.

  • Ο/Η Ένας λέει:

   Θαύμα είπαν το άγιο φως οι Δυτικοί και από τότε συνεχίζουμε το ψέμα

   Έλληνες Μυθικιστές
   Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρ 2019
   Ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 – 20/3/2019.
   Ο αρχιεπίσκοπος Γεράσων, Θεοφάνης, εξηγεί μπροστά στην κάμερα του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου πώς δεν υπάρχει καμία απολύτως θαυματουργική αφή του αγίου φωτός. Η αφή γίνεται με φυσικό τρόπο (με αναπτήρα συγκεκριμένα – βλ.
   Όπως υποστηρίζει, θαύμα το αποκάλεσαν κάποια στιγμή οι Σταυροφόροι, και από τότε το πατριαρχείο Ιεροσολύμων συνέχισε να ψεύδεται διαμέσου των αιώνων, την ίδια στιγμή που το αμαθές ποίμνιον διψούσε και διψά για θαυματουργίες.

   Ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος Μέγας Σκευοφύλακας

   https://www.iefimerida.gr/news/486287/salos-me-agio-fos-poio-thayma-anavo-me-anaptira-leei-skeyofylakas-toy-panagioy-tafoy

   Σάλος με το Αγιο Φως -«Ποιο θαύμα; Το ανάβω με αναπτήρα» λέει σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου [βίντεο]

   19|03|2019 22:49

   Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βιβλίο ενός δημοσιογράφου στο οποίο ένας σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου φέρεται να λέει πως «ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα».

   Ο λόγος για το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός», με μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος που λαμβάνει χώρα με απόλυτη μυστικότητα μέσα στον Πανάγιο Τάφο.

   «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;», είναι η μαρτυρία του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως.

   Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου και δημοσιογράφο, ο σκευοφύλακας Ισίδωρος δεν είναι ο μόνος που παραδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου, αναφέρει ότι ως σκευοφύλακας είχε ανάψει το καντήλι με σπίρτα μετά από προτροπή μάλιστα του δραγουμάνου του Πατριαρχείου.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η μετανοούσα Espresso

  «….Τέλος, όσον αφορά ειδικά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πιστό στις χριστιανικές αρχές, ότι αποτελεί φάρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας σε χρόνους χαλεπούς, σε μέρη μακρινά από τη μητέρα Ελλάδα, όπου δίνονται ακόμα αγώνες για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών και δεν θα διατηρούσε στους κόλπους του παρά μόνον Πατέρες που σέβονται την Αγιοσύνη τους και τις Αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας….».

  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/skandalo-stin-eksarxia-toy-panagioy-tafoy/
  Με τις «ευλογίες» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μπορεί κάποιος να πληρώνει ενοίκιο λιγότερα από 60 ευρώ για σπίτι 100 τ.μ.

  Σκάνδαλο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου

  Οικονομικοί επιθεωρητές ερευνούν τις συμβάσεις για εκατοντάδες σπίτια, θέατρα, ναούς και κτήματα στην Ελλάδα

  Συγγενείς, φίλοι, κουμπάροι και πνευματικά παιδιά «εκτελούσαν» επί χρόνια χρέη «βοηθών οικονομικών διαχειριστών»
  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

  24 Νοεμβρίου 2008, 23:53 Ενημερώθηκε: 10 Ιουλίου 2005, 00:00

  tovima.gr

  Συγγενείς, φίλοι, κουμπάροι και πνευματικά παιδιά «εκτελούσαν» επί χρόνια χρέη «βοηθών οικονομικών διαχειριστών» της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. H διαχείριση των τεσσάρων θεάτρων, των 130 και πλέον διαμερισμάτων, τα ενοίκια από τα εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδενδρα, ο οβολός των πιστών στα παγκάρια των 12 ναών που διαθέτει το Πατριαρχείο στην Αθήνα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εντός της εβδομάδος αναλαμβάνουν δουλειά. Τα όσα συνέβαιναν στη διαχείριση των οικονομικών της Εξαρχίας αποτελούσαν επί χρόνια αντικείμενο σχολίων και ψιθύρων, ουδείς όμως ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβαινε. Σπίτια στη Γλυφάδα και στο Ελληνικό ενοικιάζονται ως και σήμερα έναντι του ποσού των 150 ευρώ, ενώ το μεγάλο ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι οικονομικοί επιθεωρητές μέσα από την έρευνά τους είναι τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τα τέσσερα θέατρα που διαθέτει το Πατριαρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

  Το πρώην «Διονύσια», σημερινό θέατρο «Χορν», που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής, το «Διάνα» στην Ιπποκράτους, το πρώην «Χατζηχρήστου» ­ ο «Ορφέας» όπως ονομάζεται σήμερα ­ στη στοά Χατζηχρήστου και το «Αμιράλ» επί της οδού Αμερικής αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης πολλών θεατρικών επιχειρηματιών και ηθοποιών.

  Τα ενοίκια που καταβάλλονται και οι συμφωνίες που έχουν κλειστεί παραμένουν ως και σήμερα άγνωστα στον νέο έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιεπίσκοπο Γεράσων κ. Θεοφάνη και στους δύο δικηγόρους του Πατριαρχείου κκ. Αλ. Λυκουρέζο και N. Καλιούρη.

  Σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, τα τέσσερα θέατρα αποδίδουν στο Πατριαρχείο τουλάχιστον 270.000 ευρώ τον χρόνο, αφού μόνο από ένα παλαιό συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας που υπάρχει για το θέατρο «Διάνα» η Εξαρχία φαίνεται να εισπράττει ποσοστό 26% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων και το κατώτατο τίμημα που θα πρέπει να καταβάλει ως ενοίκιο ο θεατρικός επιχειρηματίας αγγίζει τα 65.000 ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί επιθεωρητές ήδη γνωρίζουν ότι για την εκμετάλλευση ενός από τα θέατρα υπάρχει κυπριακή υπεράκτια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων μέσω της οποίας εισπράττεται το ενοίκιο.

  Σε αυτή την εταιρεία φαίνεται ότι καθοριστικός είναι ο ρόλος παλαιάς συνεργάτιδος του Πατριαρχείου, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί και στην απόφαση για την έξωση από το σημερινό θέατρο «Ορφέας» του Κώστα Χατζηχρήστου.

  Οι δικηγόροι του Πατριαρχείου πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εκτιμήσουν τα ποσά που εισπράττονταν από τα ενοίκια των θεάτρων μέσα από τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν στην Εφορία.

  Επί επτά χρόνια όμως η Εξαρχία δεν έχει καταβάλει το χαρτόσημο που απαιτείται στην Εφορία, και είναι η μοναδική οικονομική υποχρέωση που έχει το Πατριαρχείο έναντι του ελληνικού Δημοσίου.

  Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από το 1979, όταν ο κ. Ειρηναίος ορίστηκε έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, ως και το 2001 που εξελέγη Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν υπέβαλλε ούτε μία φορά προϋπολογισμό ή απολογισμό της Εξαρχίας.

  Τα μετόχια και οι ναοί

  Το Πατριαρχείο είναι ιδιοκτήτης 12 ναών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας και εκατοντάδων στρεμμάτων χωραφιών, με ή χωρίς ελαιόδενδρα, στη Μάνη, στη Σπάρτη, στη Μυτιλήνη, στη Σίφνο, στην Τήνο, στη Χερσόνησο και στον Κρούσσωνα Ηρακλείου, στο Ρέθυμνο, στον Μαραθόκαμπο και στον Αγιο Βασίλειο Σάμου, στον Πύργο Ηλείας, στην Κέρκυρα και στον Τίρναβο της Λάρισας. Τα έσοδα όμως που φαίνεται να έχει απ’ όλη αυτή την περιουσία είναι ελάχιστα. Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια επιτροπή που συγκεντρώνει τα χρήματα που ρίχνουν οι πιστοί στα παγκάρια των ναών, αλλά ουδείς γνωρίζει πού πήγαν. Μεταξύ των ναών υπάρχουν σημαντικές εκκλησίες όπως είναι η Αγία Βαρβάρα στην Καλλιθέα, των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παγκράτι, η Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου και η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Ηλιούπολη.

  Ακόμη υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία ναών του Πατριαρχείου στη Μύκονο, στην Κεφαλλονιά και στην Κέρκυρα των οποίων η Εξαρχία θα έπρεπε να έχει διερευνήσει την τύχη τους, αλλά ουδείς ασχολήθηκε επί δεκαετίες ή δεν θέλησε να ασχοληθεί.

  Ο τρόπος διαχείρισης των κτημάτων προκαλεί εντύπωση. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα σημειώνονται για κάποιον από τους ενοικιαστές: «Ο κ. ….. στις 24 Φεβρουαρίου του 2004 απέστειλε δύο δοχεία λάδι. Εχει ενοικιάσει 480 ελαιόδενδρα στο χωριό … Καρδαμύλης + Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι ελιές απέδωσαν 1.500 κιλά ελαιόλαδο. 900 κιλά κρατά ο ενοικιαστής και 600 ο Πανάγιος Τάφος. H επιδότηση για το λάδι είναι 1.760,82 ευρώ και λαμβάνει ο καθένας 880,41 ευρώ». Για άλλον ενοικιαστή υπάρχουν οι εξής παρατηρήσεις: «…λέγει ότι έχει 300 ρίζες και στέλνει 200 λάδι. Παράγονται επομένως 1.500 κιλά λάδι, από τα οποία 900 κιλά ο ενοικιαστής και 600 ο Πανάγιος Τάφος. H επιδότηση είναι 1.760,82 ευρώ, από τα οποία παίρνει 880,41 ευρώ ο καθένας. Θα γίνει καινούργιο συμβόλαιο στο όνομά του, το παλαιό συμβόλαιο είχε γίνει στο όνομα του πατέρα του».

  ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ H Μαρίτσα και η κόρη της

  Δεκάδες είναι τα διαμερίσματα τα οποία οι πιστοί κληροδότησαν στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου. Σήμερα σε πολλά από αυτά κατοικούν συγγενείς και φίλοι και τα ενοίκια που καταβάλλουν είναι μάλλον για το τυπικό του πράγματος. Ετσι η κυρία Μαρία Χάλαρη – η γνωστή σε όλους κυρία Μαρίτσα – ενοικιάζει διαμέρισμα 94 τετραγωνικών που βρίσκεται επί της οδού Πρατίνου και καταβάλλει ενοίκιο 58,69 ευρώ. H κόρη της Δήμητρα φέρεται να ενοικιάζει διαμέρισμα 110 τετραγωνικών σε καινούργια οικοδομή, που βρίσκεται επί της οδού Πλαπούτα στο Ελληνικό, έναντι του ποσού των 147 ευρώ τον μήνα. Στην ίδια πολυκατοικία η Εξαρχία διαθέτει άλλα τρία πανομοιότυπα διαμερίσματα, το ένα ενοικιάζεται επίσης έναντι 147 ευρώ από κάποιον κ. Γ. Σίδερη, το δεύτερο για 300 ευρώ και το τρίτο είναι ανοίκιαστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα διαμερίσματα που διαθέτει η Εξαρχία στη συγκεκριμένη οικοδομή είναι επιφανείας 110 τετραγωνικών.

  Ενοικιαστής του Πατριαρχείου είναι και το γνωστό τοπ μόντελ κ. N. Παπαδάκης, ο οποίος διαμένει στην οδό Τσάμη Καρατάσου. Ο κ. Παπαδάκης για διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου με θέα στην Ακρόπολη καταβάλλει ενοίκιο 110 ευρώ.

  Αν κανείς διαβάσει τη δήλωση που υπέβαλε ο Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκτιστος ως έξαρχος του Παναγίου Τάφου τον Μάρτιο του 2005 προκειμένου να καταβληθεί το χαρτόσημο που απαιτείται στην Εφορία διαπιστώνει τα χαμηλά ενοίκια αλλά και την αδυναμία τουλάχιστον στη διαχείριση των ακινήτων του Πατριαρχείου. Ετσι, για ένα διαμέρισμα που διαθέτει το Πατριαρχείο στη φορολογική δήλωση δεν αναγράφονται το ονοματεπώνυμο – αντιθέτως ο ενοικιαστής χαρακτηρίζεται άγνωστος – και το ποσόν που καταβάλλεται ως ενοίκιο…

 13. Ο/Η Μ.Κ. λέει:


  Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης γράφει:

  http://ektimotheou.blogspot.com/2011/11/13oooooo.html

  Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

  13.OOO.OOO $ Η » ΤΙΜΗ» ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ;

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

  Ο Αρχηγός της Ισραηλινής Αστυνομίας μετά απο εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ προχώρησε σε έναρξη επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αν η αναγνώριση του Θεόφιλου Γ’ αποτελεί προιόν απάτης και δωροδοκίας. Με εκτενής δημοσίευμα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz τόσο στην εβραική όσο και στην αγγλική της έκδοση «δείχνει» τον πρώην Υπουργού Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων, του Ράφι Είταν ως τον παραλήπτη 13 εκατομμύριων δολλαρίων προκειμένου να βοηθήσει τον Θεόφιλο να αναγνωριστεί. Διαβάστε το δημοσίευμα της Haaretz μεταφρασμένο στα ελληνικά: 23.11.2011 (Haaretz) – Διαβάστε το άρθρο της Haaretz > Ο Γενικός Διοικητής της αστυνομίας πρόσφατα ζήτησε να γίνει έρευνα σε αξίωση ότι ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ‘, υποτίθεται, αγόρασε την αναγνώριση του τίτλου του με την βοήθεια του πρώην Υπουργού Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων, του Ράφι Είταν. Ο Γενικός Διοικητής της αστυνομίας, ο Ιωανάν Ντανίνο, ζήτησε να ερευνήσει τις υποψίες ο επικεφαλής αστυνομικών ερευνών και διεύθυνσης πληροφοριών, ο υποστράτηγος Ιώραμ Σεγκίλοβιτς.
  Η αίτηση να ξεκινήσει ποινική έρευνα προήλθε από τον απομακρυσμένο Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη, Ειρηναίο τον Α’, σε έγγραφο που υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μια παρόμοια αίτηση μεταβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα του Κράτους, τον Μόσε Λαντόρ.
  Η αίτηση μπορεί να έχει ανάμειξη με τα προοδεύοντα ζητήματα γύρω από την παράταση των εκμισθώσεων σε εκτάσεις που κατέχονται από το Πατριαρχείο στις γειτονιές των Ιεροσολύμων, την Ρεχάβια και την Ταλμπίε, μεταξύ των οποίων είναι η ιδιοκτησία πάνω στην οποία βρίσκονται το Κνέσσετ και η Κατοικία του Προέδρου.
  Σε έγγραφο που υπεβλήθη στην πορεία της ακρόασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Ειρηναίος δήλωσε ότι ο Θεόφιλος αναγνωρίσθηκε από το κράτος με «συναλλαγή δωροδοκίας» αφού είχε υποσχεθεί να πληρώσει $13 εκατομμύρια πατριαρχικών κεφαλαίων με αντάλλαγμα την επίσημη αναγνώριση.
  Ο Ειρηναίος αξιώνει ότι η υποτιθεμένη συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του Έϊταν, που τότε ήταν επικεφαλής ειδικής επιτροπής υπουργών που συνίστησε στην κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον Θεόφιλο, και ότι ο Έϊταν δεν ανέφερε την υποτιθεμένη «συναλλαγή δωροδοκίας» στους άλλους υπουργούς.
  Κατά τον Ειρηναίο, χωρίς την υποτιθεμένη υπόσχεση πληρωμής, η κυβέρνηση δεν θα είχε αναγνωρίσει τον Θεόφιλο.
  Ο Έϊταν αρνείται ότι επέλεξε τον Θεόφιλο βάσει μεταβίβασης χρημάτων. «Τα πράγματα εκτελέσθηκαν βάσει της ουσίας των», είπε.
  Τον Ιούλιο, η Χάαρετζ αποκάλυψε τα γεγονότα στα παρασκήνια γύρω από τον διορισμό του Θεοφίλου, ένα διορισμό που είχε αναβάλει δυόμιση χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση.
  Έγγραφα υποδεικνύουν ότι ο Έϊταν, υποτίθεται, ενήργησε με διαταγή ενός παλαιού φίλου, του βαρόνου των ακινήτων Σάμιουελ Χάϊεκ, ο οποίος είναι γνωστός έμπιστος των δεξιών ισραηλινών πολιτικών, για να προωθήσει μια συμφωνία μεταξύ μιας θυγατρικής εταιρείας του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου και του Πατριαρχείου να παρατείνουν την εκμίσθωση εκτάσεων, προ της έγκρισης της ισραηλινής κυβέρνησης του διορισμού του Θεοφίλου.
  Η συμφωνία μεταξύ του ΕΕΤ και του Πατριαρχείου ήταν να ανακαλέσει μια αγωγή που το Πατριαρχείο είχε ασκήσει κατά της θυγατρικής εταιρείας του ΕΕΤ περί των εκμισθώσεων. Μετ’ εκπλήξεως, η συμφωνία δήλωνε ότι το Πατριαρχείο έπρεπε να πληρώσει $13 εκατομμύρια στο ΕΕΤ.
  Αργότερα αναφάνηκε ότι την ημέρα που ενέκρινε τον διορισμό του Θεοφίλου η κυβέρνηση, ο Έϊταν έστειλε φάξ στον Χάϊεκ στο Λονδίνο, δηλώνοντας ότι είχε μιλήσει με τον μέλλοντα Πατριάρχη και είχε λάβει υπόσχεση ότι οι εκμισθώσεις θα παρατείνονταν.
  Ο Θεόφιλος αναγνωρίσθηκε από τό κράτος, και μετά από λίγους μήνες αρνήθηκε σφοδρά ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων κατά την οποία έπρεπε να πληρώσει $13 εκατομμύρια.
  Ο δικηγόρος του Ειρηναίου, ο Ντάνιελ Ρόμπινς, είπε στο δικαστήριο κατά μια ακρόαση δια αξιώσεις μεταξύ του Θεοφίλου και του Ειρηναίου ότι ο Θεόφιλος διορίσθηκε μετά από «συναλλαγή δωροδοκίας», αλλά μετά από τον διορισμό δεν πλήρωσε τα χρήματα.
  Ο Ειρηναίος είπε στο δικαστήριο ότι ο Θεόφιλος και το ΕΕΤ είχαν κλείσει συναλλαγή «πίσω από την πλάτη» του κράτους, που είχε παρακρατήσει την αναγνώριση του Θεοφίλου, με την οποία ο Θεόφιλος θα αναγνωριζόταν από την κυβέρνηση, και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο θα πλήρωνε $13 εκατομμύρια στο ΕΕΤ. Ο Ειρηναίος αξιώνει, ότι ο Έϊταν ήξερε ή είχε συμπλοκή στον σχηματισμό της συναλλαγής.
  «Δεν υπήρχε άλλος λόγος καθόλου να έχει δεσμευθεί ο Θεόφιλος να πληρώσει η εκκλησία αυτά τα χρήματα στο ΕΕΤ παρά την αναγνώριση του τίτλου του,» ο Ειρηναίος είπε στο Δικαστήριο.
  Ο Έϊταν αποκρίθηκε ότι ο ίδιος δεν ήταν ενήμερος των λεπτομερειών της συναλλαγής. «Το ακούω για πρώτη φορά,» είπε. «Μπορώ να πω αναμφίβολα ότι οι λόγοι της επιλογής μεταξύ του κατηγόρου και του κατηγορουμένου ήταν απολύτως επαγγελματικοί, διπλωματικοί και πρακτικοί εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ. Εγώ δεν ήμουν μόνος κριτής.»
  Όταν ερωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε τους άλλους υπουργούς της επιτροπής για την συμβαίνουσα καθ’ οδόν συναλλαγή μεταξύ του Θεοφίλου και του ΕΕΤ, ο Εϊτάν αποκρίθηκε, «Η συναλλαγή δεν είχε σχέση με τους λόγους (επιλογής), Θεέ και Κύριε.»
  Το ΕΕΤ αποκρίθηκε, «Αυτό είναι ένα παλαιό και περίπλοκο ζήτημα που προχρονολογεί την τρέχουσα διοίκηση του ΕΕΤ και βρίσκεται ενώπιον των δικαστηρίων για χρόνια.»
  Οι επανειλημμένες ερωτήσεις της Χάαρετζ στον δικηγόρο του Θεοφίλου δεν έλαβαν καμμία απάντηση.

  HAARETZ

  Σημ. Ολα τα παραπάνω είναι τώρα υπο την κρίση της Δικαιοσύνης που στο Ισραήλ λειτουργεί άψογα.Εγώ εκείνο πυ θέλω να ρωτήσω είναι το πόσο στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο η άδικη απομάκρυνση του Πατριάρχη κ.ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ απο τον Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων(Επί Υπουργού κ.Πέτρου Μολυβιάτη και αρμόδιου Υφυπουργού Π.Σκανδαλάκη), καί ακόμα, ποιά η σχέση των συναλλαγών με το Εμιράτο του Κατάρ και αυτήν την απομάκρυνση;Επίσης γιατί η τότε ΥΠΕΞ κ.Ντόρα Μπακογιάννη χρηματοδότησε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με το ποσό των 7.000.000 δολ.χωρίς να αναζητήσει τον ένοχο για την οικονομική αυτή ζημιά του Πατριαρχείου, και αν ο τότε αρμόδιος Υφυπουργός κ.Θ.Κασσίμης, ηταν γνώστης των μυστικών διαβουλεύσεων μεταξύ του κ.Θεόφιλου και του πρώην Υπουργού Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων του Ισραήλ κ . Ράφι Είταν.
  Ξέρω οτι απάντηση δεν θα πάρω. ΄Ομως απαντήσεις υπάρχουν και ΟΛΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ , για να μάθει ο Ελληνικός Λαός που πήγανε τα χρήματά του και τα βρώμικα παιχνίδια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε βάρος των ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-ierosolimon/21908-skandalo-me-tin-periousia-tou-patriarxeiou-ierosolumon-binteo
   Γράφτηκε από τον/την Zougla.gr. Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018
   Σκάνδαλο με την περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

   Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

   «Ιερός εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄ και ομάδας αρχιερέων του Πατριαρχείου με επίκεντρο πωλήσεις ακινήτων και εδαφών που Σκάνδαλο με την περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

   «Ιερός εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄ και ομάδας αρχιερέων του Πατριαρχείου με επίκεντρο πωλήσεις ακινήτων και εδαφών πουφέρεται να έχει πραγματοποιήσει το Πατριαρχείο από το 2005 μέχρι σήμερα.

   Οι καταγγελίες που διατυπώνονται από επίσημα και επώνυμα χείλη για τις διαδικασίες αγοραπωλησίας που φέρεται να έχει ακολουθήσει ο προκαθήμενος της Αδελφότητας του Πανάγιου Τάφου προκαλούν σοκ και αποκαλύπτουν ένα πολυπλόκαμο δίκτυο εκμετάλλευσης της ιερής ιδιοκτησίας, στις κορυφές του οποίου βρίσκονται το Πατριαρχείο, πλήθος offshore στις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής και ισραηλινές ιδιωτικές εταιρείες.

   Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έχει ήδη απασχολήσει μεγάλα ισραηλινά ΜΜΕ, αφού το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εκτός από την εξαιρετικά συμβολική και θρησκευτική του σημασία, είναι και ο μεγαλύτερος κάτοχος ακίνητης περιουσίας μετά το κράτος του Ισραήλ.

   Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι η Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ισραηλινό Μουσείο και η κατοικία του πρωθυπουργού έχουν χτιστεί σε γη του Πατριαρχείου, ενώ στην ανατολική Ιερουσαλήμ το 37% των ακινήτων ανήκει σε αυτό.

   Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες, το Πατριαρχείο φέρεται, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, να πουλά σε πολύ χαμηλές τιμές γη και ακίνητα τεράστιας αξίας σε offshore, οι οποίες, στη συνέχεια, τα μεταπωλούν ακριβά σε ιδιωτικές ισραηλινές εταιρείες.

   Με αυτόν τον τρόπο το Πατριαρχείο βγαίνει ζημιωμένο, τη στιγμή που θα μπορούσε -αποκλείοντας τις offshore- να μισθώνει τα ακίνητα απευθείας στις εταιρείες λαμβάνοντας πολύ περισσότερα χρήματα.

   Οι offshore, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι καταγγέλλοντες, έχουν έδρα τις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής και φέρουν περίεργα ονόματα, όπως Kronti, Saint Vincent, Bona κ.ά.

   Η σοβαρότερη απ’ όλες τις καταγγελίες, ωστόσο, αφορά στη διαδρομή που φαίνεται να ακολουθούν τα χρήματα από τις συναλλαγές αυτές.

   Ειδικότερα, ενώ τα χρήματα θα έπρεπε κανονικά να κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατριαρχείου, αντιθέτως φέρονται να καταλήγουν στην τράπεζα Βερμούδα της Καραϊβικής με δικαιούχους φυσικά πρόσωπα, όπως τον ίδιο τον Πατριάρχη Θεόφιλο, Ισραηλινούς και μέλη της οικογένειας δικηγόρου του Πατριαρχείου που συμμετείχε στις εν λόγω αγοραπωλησίες.

   Προς επίρρωση μάλιστα των προαναφερθέντων, οι καταγγέλλοντες επικαλούνται και ένα λογιστικό έγγραφο, που βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr και στο οποίο αναγράφονται διάφορες πωλήσεις και τα αντίτιμα αυτών καθώς και τα ονόματα (στην τελευταία στήλη) των δικαιούχων. Πράγματι εκεί βρίσκεται τόσο το όνομα του Πατριάρχη όσο κι άλλων ιδιωτών.

   Το εν λόγω έγγραφο προέρχεται από λογιστική βρετανική εταιρεία στην οποία απευθύνθηκε το Πατριαρχείο για τη διαχείριση των χρημάτων από τις συναλλαγές.

   Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η εν λόγω εταιρεία δεν δέχθηκε να προβεί στη διαχείριση των χρημάτων, επειδή το υπαρκτό κεφάλαιο υπερέβαινε ποσοτικά το αναγραφόμενο στα συμβόλαια απόκτησης.

   Η αποκάλυψη των «περίεργων» συναλλαγών

   Για την υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει «σεισμό» τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Αθήνα, αφού κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ήδη ενημερωθεί για όλα τα «περίεργα» και «μυστήρια» που συμβαίνουν εκεί, έδωσε μία συνέντευξη-ποταμό στο zougla.gr ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, πρώην πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου.

   Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος βρέθηκε στη θέση αυτή έπειτα από κλήση του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος και του ζήτησε, κατόπιν συνοδικής αποφάσεως τον Ιανουάριο του 2005, να ανοίξει τα κιτάπια του Πατριαρχείου και να ερευνήσει τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

   Όπως λέει ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, ο τότε Πατριάρχης τον κάλεσε μετά την αιφνίδια και μυστήρια εξαφάνιση του τότε λογιστή (ονόματι Παπαδήμα), η οποία δημιούργησε την υποψία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιες συναλλαγές.

   «Τα πράγματα άρχισαν να ξεδιαλύνονται έπειτα από μία συνάντηση μεταξύ του Πατριαρχείου, ενός επιχειρηματία και ενός δικηγόρου από το Ισραήλ.

   Αντικείμενο ήταν η παρουσίαση της συνθήκης μεταξύ του Ισραήλ και της Αγίας Έδρας για την αναγνώριση της νομικής προσωπικότητος των προσκυνημάτων του καθολικού δόγματος στα Ιεροσόλυμα.

   Εκεί άκουσα το όνομα του επιχειρηματία και θυμήθηκα ότι είχα δει το όνομά του στα αρχεία του λογιστή Παπαδήμα, ενώ δίπλα σε αυτό αναγραφόταν το ποσό 500 χιλ. δολάρια. Αργότερα ο επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι είχε συναλλακτική σχέση με το Πατριαρχείο και μάλιστα για ακίνητα εντός της Παλιάς Πόλης» περιγράφει.

   Στη συνέχεια ο πατήρ Ειρηναίος προέβη σε μία πολύ σοβαρή αποκάλυψη τονίζοντας ότι, όπωςδιαπιστώθηκε εκ των υστέρων, οι καταγγελλόμενες αγοραπωλησίες είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση της Συνόδου, διαδικασία απολύτως παράνομη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μία, κατ’ αυτόν, εταιρεία-κλειδί, η οποία φέρεται να είναι αυτή που κινεί τα νήματα πίσω από τις περίεργες αγοραπωλησίες.

   Ο λόγος για την ισραηλινή «Ateret Kohanim», που σημαίνει στέμμα των ιερέων, και, σύμφωνα με τον πατέρα Ειρηναίο, αποσκοπεί στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερων ακινήτων ιστορικής και στρατηγικής σημασίας, που βρίσκονται κυρίως στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, την ιδιοκτησία των οποίων μεταπουλά στη συνέχεια στο κράτος του Ισραήλ.

   «Σκοπός της είναι η κτήση της παλαιάς ιστορικής Πόλης από το Ισραήλ, όχι υπό το καθεστώς στρατιωτικής κατοχής όπως αναγνωρίζεται σήμερα από τον ΟΗΕ, αλλά ως ιδιοκτήτου γης. Όταν ο Πατριάρχης Ειρηναίος άρχισε να καταλαβαίνει πως έχουν πραγματοποιηθεί παράνομες συναλλαγές κατέθεσε αγωγή, η οποία όμως δεν προχώρησε καθώς τον Ειρηναίο διαδέχθηκε ο Θεόφιλος και απέσυρε τους ισχυρισμούς του Πατριαρχείου» σημείωσε μεταξύ άλλων.

   Η επικοινωνία του zougla.gr με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων:

   Κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης του ρεπορτάζ το zougla.gr θεώρησε ως δημοσιογραφικό καθήκον να απευθυνθεί στην Αδελφικότητα του Παναγίου Τάφου, δηλαδή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προκειμένου να καταγραφεί η τοποθέτησή του έναντι αυτών των σοβαρών καταγγελιών.

   Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με δύο τρόπους. Τηλεφωνικά, όπου συνομιλήσαμε με τον Αρχιδιάκονο Μάρκο ενημερώνοντάς τον σχετικά, αλλά και ηλεκτρονικά, στέλνοντας δύο ηλεκτρονικά μηνύματα (email) προς το Πατριαρχείο, στα οποία αναφέραμε λεπτομέρειες σχετικά με τις καταγγελίες αυτές.

   Το πρώτο email εστάλη την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 10.34 το πρωί. Το δεύτερο εστάλη σήμερα, Δευτέρα 21 Μαΐου, στις 10.13 το πρωί. Επίσης, επαναλήφθηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Προφανώς το zougla.gr θα φιλοξενήσει την οποιαδήποτε απάντηση ή τοποθέτηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όποτε κι όταν τη στείλει.

   Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου

 14. Ο/Η Αρχιπέλαγος της αμαρτίας λέει:

  Ο πόλεμος των ιερών φατριών βγάζει λαυράκια

  https://www.exapsalmos.gr/2019/08/09/fakelos-ierosolyma-i-thliveri-synecheia-mias-aneipotis-ntropis-symmorias-rasoforon/

  ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Η θλιβερή συνέχεια μιας ανείπωτης ντροπής- συμμορίας ρασοφόρων
  Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου 2019 από Angel

  Του Σωτήρη Τζούμα

  • Να επέμβει άμεσα ο Υπ.Εξωτερικών κ.Δένδιας και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

  Στις 13 Αυγούστου συμπληρώνονται 18 ολόκληρα χρόνια από τότε (13-8-2001), πού, με κανονικές ψήφους (7 σε σύνολο 17), εξελέγη ο από Ιεραπόλεως Ειρηναίος Σκοπελίτης, Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε διαδοχή του μακαριστού προκατόχου του Διόδωρου Α΄.

  Η εκλογή του αναγνωρίστηκε ευθύς εξ αρχής από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Παλαιστινιακή Αρχή – Ιορδανία) εκτός της κυβέρνησης του Ισραήλ, η οποία τον αναγνώρισε μόλις το 2004. Τον επόμενο χρόνο, στις 6 Μαΐου 2005, λόγω κατηγοριών κακής διαχείρισης, η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας τον αποκήρυξε ενώ ο ίδιος αρνούνταν τις κατηγορίες αλλά και να παραιτηθεί.

  Στις 24 Μαΐου 2005, συγκλήθηκε στην Κωνσταντινούποληαπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη ΒαρθολομαίοΠανορθόδοξη Σύνοδος, η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε το θρόνο σε χηρεία. Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος ορίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τοποτηρητής μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη.

  Ενώ ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος του Πατριαρχείου τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών. Το κράτος του Ισραήλ συνέχιζε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο Πατριάρχη μέχρι το Δεκέμβριο του 2007. Από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 ο Ειρηναίος παραμένει έγκλειστος μέσα στην κατοικία του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων φρουρούμενος από ιδιώτες άραβες, που με εντολή του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου, δεν επέτρεπαν μέχρι πρότινος ούτε την έξοδό του,αλλά ούτε και την είσοδο επισκεπτών.

  Οι κατηγορίες για κακοδιαχείριση

  Ο Πατριάρχης Ειρηναίος φερόταν να είχε εκποιήσει μυστικά ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου και να έχει φυγαδεύσει σημαντικά χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Η εκποίηση ακίνητης περιουσία σε εταιρίες Ισραηλινών συμφερόντων επηρέαζε ένα ευαίσθητο statusquo, που επικρατούσε στην περιοχή, γεγονόςπου ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από αραβικής πλευράς. Από την άλλη, οι κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης τον έφεραν σύντομα αντιμέτωπο με την πλειοψηφία της ΑγιοταφικήςΑδελφότητας. Για τις κατηγορίες όμως αυτές και μετά από παρέλευση τόσων ετών, δεν υπήρξαν ικανά στοιχεία, και για τον ιστορικό του μέλλοντος θα παραμένει θέμα ιστορικής ευθύνης.Το 2005 η Παλαιστινιακή Αρχή με σχετική έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της κυβερνήσεως, εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για τις εν λόγω μυστικές συμφωνίες και για τις κατηγορίες πωλήσεων των επίμαχων ακινήτων.

  Ειδικότερα, ο Πατριάρχης Ειρηναίος κατέφυγε στο αστικό δικαστήριο για την ακύρωση των συμφωνιών, που έγιναν με υπογραφή Παπαδήμα, κατόπιν ενός πληρεξουσίου, το οποίο έφερε μεν την υπογραφή του Πατριάρχη, ωστόσο όμως, το κείμενο είναι στα αγγλικά, δεν υπήρξε καμία βεβαιωμένη μετάφρασή του στα ελληνικά, αφού ο κ. Ειρηναίος δεν γνωρίζει την αγγλική γλώσσα, δεν έτυχε έγκρισης της Συνόδου, δεν έγινε από τον ίδιο τον Πατριάρχη και την Σύνοδο, δεν είχε καμία αρμοδιότητα ο Παπαδήμας να υπογράψει συμφωνίες, ούτε ο ίδιος ο Πατριάρχης, θα μπορούσε να του δώσει τέτοια εξουσία, καθώς τα θέματα αυτά, βάσει Κανονισμών και εγγράφων, που έχουν σταλεί στην Κυβέρνηση του Ισραήλ, από εποχής του μακαριστού Διοδώρου, ακόμα, αποφασίζονται, και εκτελούνται από τον Πατριάρχη εν Συνόδω, όπως γίνεται σε όλες τις συναλλαγές του Πατριαρχείου αείποτε.

  Παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών, ζήτησε το δικαστήριο του Ισραήλ, για να πεισθεί από τον ισχυρισμό αυτό του Πατριαρχείου, και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εκπροσωπούμενο από τον κ. Θεόφιλο, όχι μόνο δεν έδειξε τέτοιες συναλλαγές, που έχει πάμπολλες στην κατοχή του, αλλά επικαλέσθηκε το απόρρητο, και μάλιστα παραιτήθηκε παντελώς από τον ισχυρισμό περί υποχρεωτικής έγκρισης της Συνόδου, τόσο των συναλλαγών όσο και του πληρεξουσίου Παπαδήμα, και έτσι δεν θέλησε να πείσει το δικαστήριο, για την ακυρότητα των συμφωνιών.

  Δεν μπόρεσε όμως ο Πατριάρχης Ειρηναίος να συνεχίσει το δικαστήριο ως ενάγων, διότι οι Αρχές ήραν την αναγνώριση από Εκείνον, και η Αδελφότητα προχώρησε σε εκλογές νέου Πατριάρχου, ο οποίος συνέχισε το δικαστήριο, αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, λόγω εσκεμμένων κακών χειρισμών και λάθους υπερασπιστικής γραμμής στο δικαστήριο, όπως αποκαλύπτει ο Πατριάρχης Ειρηναίος στο γράμμα του, που αναφέρεται στην δικαστική απόφαση του Ισραήλ, ή λόγω μίας συμφωνίας του νέου Πατριάρχη Θεοφίλου με την Ισραηλινή Εταιρεία ΑτερέτΚοανίμ, που εμπλέκεται στις συναλλαγές στην Πύλη της Γιάφφας, να χάσει το Πατριαρχείο το δικαστήριο, δεδομένου ότι οι Ισραηλινοί Υπουργοί, ΤσάχιΑνέγκμπι, και Ράφι Εϊτάν, καθώς και μέλη της εταιρείας ΑτερέτΚοανίμ, πίεζαν και τους δύο Πατριάρχες να υπογράψουν/επικυρώσουν τις συναλλαγές, που υπέγραψε το 2004 ο Παπαδήμας, και όποιος από τους δύο υπέγραφε ή δεσμευόταν, ότι θα τις τηρήσει, εκείνον και θα αναγνώριζε τελικά το Ισραήλ ως Πατριάρχη, και είδαμε όλοι «ποιόν» τελικά αναγνώρισαν και άφησαν να κάθεται στον θρόνο.

  Έτσι έριξαν όλη την ευθύνη στον Ειρηναίο, τον έβγαλαν από τον θρόνο, δεν τον άφησαν να διασώσει ό,τι πέταξε ο Παπαδήμας με μία οργανωμένη ομάδα γύρω του, που ήθελαν να ρίξουν τον Ειρηναίο επειδή «δεν πουλούσε», έγραψαν μανιφέστα, αναπόδεικτες κατηγορίες, επιστράτευσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Ελληνική Κυβέρνηση, Παλαιστινίους και Ιορδανούς, για να τον βγάλουν από την μέση, και αφού το έκαναν, τον «καθήρεσαν» κι όλας, για να μην γίνει «σχίσμα», δηλαδή για να επιβληθούν οι ίδιοι ακίνδυνα, μη τυχόν ο Ειρηναίος επανέλθει, μόλις καταλάβαιναν οι Αγιοταφίτες, τί τελικά παιζόταν, και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

  Έγκλημα και τιμωρία

  Είναι ήδη γνωστές, και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πάνω από 25 συναλλαγές, πωλήσεις και μακροχρόνιες μισθώσεις, μεγάλων κτημάτων, περιουσιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επί Θεοφίλου, καθώς και μεταφορά του τιμήματός των, εκατομμυρίων ευρώ, στο εξωτερικό, σε κοινούς προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Θεοφίλου, του μουσουλμάνου δικηγόρου του, και άλλων ισραηλινών παραγόντων, όπως αποκαλύπτονται σε δύο από τα 18 λογιστικά φύλλα αγγλικής εταιρείας, που έχουμε στην διάθεσή μας, και τα οποία αν και είδαν το φως της δημοσιότητας, κανένας δεν μίλησε.

  Έτσι, υπάρχει μία διασπάθιση χρήματος του Πατριαρχείου από εκπροσώπους του, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Πατριαρχείου από Θεόφιλο και μετά, έχει εξαφανισθεί, και τα χρήματα από τις συναλλαγές, έχουν και αυτά πετάξει. Μάλιστα ο μουσουλμάνος δικηγόρος του κ. Θεοφίλου, μετεγκαταστάθη οικογενειακώς στο Λονδίνο, όπου εκεί διατηρεί και εταιρεία με τα αδέλφια του, όντας πλέον πολύ εύπορος, ενώ στο Ισραήλ, επί Πατριάρχου Ειρηναίου, ήταν σε οικτρή οικονομική κατάσταση.

  Εμπαιγμός και ανασφάλεια

  14 χρόνια σήμερα, από το 2005, και μετά από την δημοσίευση βαρυσήμαντης Επιστολής από 5/18 Ιουλίου 2019, του Πατριάρχου Ειρηναίου, προς τους Προκαθημένους των Εκκλησιών και τους Αρχηγούς Κρατών, ενώ ο Πατριάρχης έμενε έγκλειστος στο κελί του, αναγκάστηκαν οι «υπεύθυνοι» στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, να άρουν την «καθαίρεση» βάσει σχεδίου απόφασης, από δήθεν και τάχα «φιλευσπλαχνία», μη τολμώντας να ομολογήσουν τους λόγους της άρσης.

  Πότε, ο Πατριάρχης, έπαυσε να πιστεύει, ότι είναι ο κανονικός και νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων; Ποτέ! Τί άλλαξε και ήρθη η «καθαίρεση»; Όλοι γνωρίζουν φυσικά πώς καθαιρείται ένας Πατριάρχης, ότι το τότε «δωδεκαμελές αρχιερατικό δικαστήριο» από ΑγιοταφίτεςΑρχιερείς, εναντίους στον Πατριάρχη τους, δεν μπορούσε να δικάσει έναν Πατριάρχη, ο οποίος «εξέπεσε» του Θρόνου, άνευ δίκης, αλλά με την σύγκληση μίας Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου, που δεν συνήλθε ποτέ ως δικαστήριο, αλλά ως ειρηνευτικό σώμα, πράγμα πρωτάκουστο στην Ιστορία της Εκκλησίας.

  Το μόνο που άλλαξε, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το γεγονός, ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος, από υγιής, έγινε άρρωστος βαριά, ζώντας σε δύσκολες συνθήκες. Κατά το διάστημα δε αυτό, πριν μπει για πρώτη φορά στο νοσοκομείο ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ο κ. Θεόφιλος δεν πήγε να τον επισκεφθεί στο κελί του ούτε μία φορά, αφ’ ότου εξελέγη, και παρά την κλονισμένη ανεπανόρθωτα υγεία του, ο κ. Θεόφιλος τον μετέφερε στην Ιεριχώ, 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 52 βαθμούς κελσίου, και σε απόσταση μία και μισή ώρας από το νοσοκομείο με ασθενοφόρο, και χωρίς κλιματιστικό, που πανικόβλητοι οι εντολείς αναγκάσθηκαν τελικά να τοποθετήσουν, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να μεταφερθεί για τρίτη φορά στο Γαλλικό νοσοκομείο, με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού.

  Οπότε, τώρα, η ανασφάλεια του κ. Θεοφίλου υποχώρησε, και πλημμύρισε από «ευαισθησία» να αφουγκρασθεί, ατενίσει, χωρίς να τον πλησιάσει, αγγίξει, αμίλητος, να απολαύσει τον επιθανάτιο ρόγχο του Πατριάρχου του, που θα σήμαινε το τέλος ενός ανίερου, άνισου και βουβού πολέμου εναντίον του, με τα γνωστά αποτελέσματα, απώλεια ζωής, περιουσίας, δικαιωμάτων, νόμων, στο όνομα ή μέσω, της διαδοχής εξουσίας.

  Κραυγή και απόγνωση

  Ευτυχώς πρόλαβε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, και υπέγραψε Γράμμα, σε όλες τις Εκκλησίες και τις Αρχές, ζητώντας πιά, το διαβατήριό του για την Ελλάδα, τινάζοντας, όπως ο Χριστός και οι Προφήτες και τον κονιορτό των υποδημάτων του, από τον τόπο, όπου σταυρώθηκε ο Κύριος, χωρίς να χάσει την ευκαιρία να αναφέρει, τί παίχθηκε, και από ποιούς, στην δίκη των ακινήτων της Πύλης της Γιάφας και τον ανείπωτο πόνο του για τον πνευματικό «υϊό»του κ. Θεόφιλο.

  Μετά από το Γαλλικό Νοσοκομείο, που εισήχθη, λόγω καρδιακών αρρυθμιών και πνευμονικής λοίμωξης, ο γηραιός Πατριάρχης, μεταφέρεται ξανά στην έρημο της Ιεριχούς για «αποθεραπεία» και παρακολούθηση, εκεί που, όπως αναφέραμε, βράζει ο τόπος, για να πάθει ξανά νέα λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλευόμενος, τώρα, στην εντατική του Γαλλικού Νοσοκομείου.

  Το «απωλεσθέν» πατριαρχικό διαβατήριο

  Τόση, και τέτοια, η «ευαισθησία» του Προκαθημένου των Ιεροσολύμων, στο κεφάλι του οποίου, άπλωσε τα χέρια του ο Ειρηναίος, δίνοντάς την Αρχιερωσύνη, μόνο σε Εκείνον, κατά την Πατριαρχία του, για να λάβει το πρώτο και το τελευταίο χτύπημα από τα χέρια του ευεργετηθέντος, με την συνδρομή φυσικά πολλών, πολλών παραγόντων, επιφανών και αφανών, και ο νοών νοείτω, Ισραήλ γαρ ο τόπος, εκεί ο Χριστός, εκεί και ο ΑντίΧριστος, κατά τας Γραφάς.

  Και ενώ, το ισχύον διαβατήριο του Πατριάρχη Ειρηναίου, είναι στα χέρια του Θεοφίλου; Αριστάρχου; Ματθαίου; και δεν του το δίνουν, για να έλθει στην Ελλάδα, όπως ζήτησε, κατακρατώντας το παράνομα, παρατείνοντας ακόμα περισσότερο τα βασανιστήριά του, το Ελληνικό Προξενείο, επικαλείται χίλιες δύο δικαιολογίες, σε συνεργασία με τον κ. Θεόφιλο, τον Υπουργό Εξωτερικών και την νέα Κυβέρνηση, για να μην του εκδώσει νέο, σε αντικατάσταση αυτού, που δεν έχει στα χέρια του ή έστω λεσέπασέ, με αποτέλεσμα η παραμονή του στην έρημο της Ιεριχούς να έχει επιδεινώσει την υγεία του στο απροχώρητο, στα πρόθυρα του θανάτου.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

  Ο μόνος, από όλες τις Εκκλησίες, που έλαβαν το Γράμμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, και αντέδρασε ακαριαίως, είναι, προς μεγίστη τιμή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδοςκ.κ. Ιερώνυμος Β΄, δηλώνοντας, ότι θα τον πάρει στο νεότευκτο κέντρο αποκατάστασης, που πρόσφατα εγκαινίασε, στο Δήλεσι, ενώ επιβεβαίωσαν την παραλαβή του Γράμματος του κ. Ειρηναίου ο ΠατριάρχηςΡωσίας Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Πολωνίας Σάββας.

  Και, αντί να πέσουν στα γόνατα οι Ιεροσολυμίτες να ευχαριστήσουν τον τα ελλείποντα αναπληρούντα, δεν τον άφησαν να γίνει Κυρηναίος, να σηκώσει τον Σταυρό του Πατριάρχη, που δίκασαν τα παιδιά του, από το 2005 μέχρι σήμερα, έως ότου ξεψυχήσει, ξεπερνώντας στην αμαρτία, τους Ρωμαίους στρατιώτες και τους Αρχιερείς, που σταύρωσαν τον Χριστό, επισημαίνοντας του, με επιστολή παρακαλώ, ότι έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος, πριν πάρει θέση στο Γράμμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, να πάρει την άδεια του «βερμούδου», κατά τον Άγιο Καλαβρύτων, ΑγιοταφίτηΈξαρχου στην Αθήνα (μήπως και του Αδελφού του πρώην Αρχιμανδρίτη).

  Τέτοια κατάντια !

  Μακαριώτατε ο Χριστός στα Χέρια Σας, πηγαίνετε στα Ιεροσόλυμα, να παραλάβετε τον Πατριάρχη ή το Σώμα Του, όπως έχετε τον Γρηγόριο Ε΄, ζητείστε από την Πολιτεία να ανακαλέσει τα διαβατήρια όλων των Συνοδικών μελών, να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ζητείστε την απέλασή τους από το Ισραήλ, να καθαρίσει ο τόπος εκεί, Εδώ και Τώρα, να αποστείλετε υγιή στελέχη στα Ιεροσόλυμα, αλλιώς, όλα γύρω από την Αγία Σιών, την Μητέρα των Εκκλησιών, «χάνονται», όπως γράφατε κάποτε ο Ίδιος, στον Πατριάρχη Ειρηναίο.

  Από Εσάς περιμένει ο Χριστός να φυλάξετε τον Τάφο Του, όχι από τους σημερινούς Αγιοταφίτες«αγιογδύτες», που πρόδωσαν την αποστολή τους. Σώστε τον Πανάγιο Τάφο, αυτό το μόνο χρέος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αυτό το Στεφάνι του Αγωνοθέτη Χριστού πάνω Σας, για να πληρωθεί το χαραχθέν, επί του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου: «Οι Αναστήσαντές Με, το Γένος των Ελλήνων»!, και όχι των προδοτών, ενώπιον των οποίων ωχριά ο Ιούδας.

  Τί συμβαίνει τέλος πάντων στα Ιεροσόλυμα;

  Υπάρχουν βασανιστές, δήμιοι, ανθρωποφάγοι ή Μοναχοί Αγιοταφίτες; Τί κάνει η Αδελφότητα, που ακούει και βλέπει όλα αυτά; Είναι τυφλή; κωφή; μουγγή; Τί φοβούνται και δεν μιλούν;

  Ποιός θα σταματήσει την ανομία;

  Ποιός θα ξεπληρώσει το χρέος, ποιός θα δικάσει την ασέβεια;

  Να πεθαίνει ο Πατριάρχης , που κάποτε κανονικά ψήφισαν και εξέλεξαν, δίκασαν, αποκατέστησαν, για να μην το’χουν και αυτό βάρος στην συνείδησή τους και να κατηγορούν τον Αρχιεπίσκοπο, ότι προσβάλλει την ευαισθησία του πατροκτόνου υϊού Του; Φρίξον ήλιε!

  Ένας Εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο, πριν φθάσουμε στην εκ προθέσεως ανθρωποκτονία, δεν θα βρεθεί;

  Τελικά, Πατριαρχείο Υπάρχει, γιατί Υπάρχει και θα Υπάρχει Εκκλησία.

  Αγιοταφιτική Αδελφότητα, όμως, δεν υπάρχει, πέθανε σκοτώνοντας τον Πατριάρχη της, το κάθε μέλος της, μάλιστα τα Συνοδικά, τον σκότωσαν με τον δικό τους τρόπο.

  Το μεγαλύτερο έγκλημα μετά την Σταύρωση του Κυρίου μας, τελεσιουργείται σήμερα στα Ιεροσόλυμα.

  Μακάρι να βρισκόταν, ένας έντιμος Πολιτικός, να αφαιρέσει τα ελληνικά διαβατήρια όλων των Συνοδικών μελών, που κρατάνε όμηρο, και στον θάνατο ακόμα, τον Πατριάρχη, χωρίς να του δίνουν το διαβατήριο του για την Ελλάδα, αφήνοντάς τον να πεθαίνει στην έρημο της Ιεριχούς και στην Εντατική του Γαλλικού …. . Πας βάρβαρος, μη Έλλην.

  Να επέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

  Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει, ​εδώ και τώρα, να διατάξει ποινική έρευνα σε βάθος για όλους αυτούς, που συνεχίζουν να έχουν ελληνική υπηκοότητα και λυμαίνονται τον χώρο στον οποίο Σταυρώθηκε ο μόνος ΑναμάρτητοςΙησούς, διατηρώντας κοινούς λογ/μούς εκατομμυρίων ευρώ σε ofshoreεταιρείες του εξωτερικού με μουσουλμάνους συνοδοιπόρους τους στο έγκλημα και στην απάτη, για όλους αυτούς, που εμπαίζουν τον Εσταυρωμένο Κύριο περιφέροντας την ανώμαλη και διαστροφική σεξουαλικότητα τους με τραβεστί και κάθε καρυδιάς καρύδι… Να κληθούν όλοι τους από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δηλώσουν το «πόθεν έσχες» των ιλιγγιωδών εισοδημάτων τους. Μέχρι και ο γνωστός χωλός κουασιμόδος καλόγερος, φύλακας του Παναγίου Τάφου, λέγεται ότι είναι κάτοχος «Goldencart»!

  Δεν είναι λογικό σε περίοδο που πένεται ο Ελληνικός λαός να περιφέρεται δίσκος στις ενορίες απανταχού της Ελληνικής Επικράτειας για την οικονομική ενίσχυση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και από την άλλη μεριά να κυκλοφορούν δημόσια οι ιλιγγιώδεις λογαριασμοί του Πατριάρχη Θεόφιλου εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

  •Να διατάξει ποινική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης και κατακράτησης του Πατριάρχη Ειρηναίου όλα αυτά τα χρόνια.

  •Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί αποφάσισαν να μεταβεί ο ασθενής υπέργηρος Πατριάρχης στην έρημο του Ιορδάνη ενώ θα έπρεπε, ευθύς εξ αρχής, να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο λόγω της βεβαρυμμένης υγείας του.

  •Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί κατακρατούν παράνομα το πατριαρχικό διαβατήριο του και δεν του το αποδίδουν, ώστε να επανέλθει, όπως ο ίδιος επιθυμεί, στην Ελλάδα;

  •Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί αφήρεσαν από τον λογ/μό του σε Τράπεζα του Ισραήλ σημαντικό μέρος προσωπικών του καταθέσεων;

  •Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος ο ρόλος του μουσουλμάνου AbuAmar και ποιος ακριβώς τον έθεσε να επιβλέπει τον Πατριάρχη Ειρηναίο;

  •Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατίδεν επιθυμούν να συμπαρίστανται στον ασθενούντα Πατριάρχη Ειρηναίο, όπως αρμόζει εν προκειμένω, η κατά σάρκα αδελφή του, οι οικείοι του και τα πρόσωπα που ο ίδιος επιθυμεί;

  Ένα είναι μόνο σίγουρο.

  Ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα βγάλει μεγάλα λαυράκια από την ερεβώδη και ζοφώδη αυτή υπόθεση τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Ουδείς έχει το ακαταδίωκτο!

  Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι κάθε λογής κύριοι, περιφερόμενοι με το ένδυμα του ορθοδόξου κληρικού και μοναχού να εξευτελίζουν την Ορθοδοξία και την Εκκλησία. Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τις διάφορες τελετές στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων από το γνωστό youtube για να βγάλει συμπέρασμα.

  Πλήρης έλλειψη ιεροπρέπειας, αταξία, ακαταστασία, ασέβεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια των ιερών τελετών. Δείτε λ.χ. τον οργίλο Μητροπολίτη Λύδδης Δημήτριο να επιτίθεται φραστικά στον τελετάρχη του πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίο παρατηρώντας τον εις επήκοον των παρισταμένων, κατά την διάρκεια της ακολουθίας παρουσία μάλιστα του Πατριάρχη Θεόφιλου και άλλων Ιεραρχών έξω από το ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, εν πληθούση Εκκλησία. Δείτε ακόμα τον γνωστό χωλό καλόγερο να πηγαινοέρχεται με ασεβέστατο τρόπο κουνώντας με μανία τα χέρια του, ενώπιον του Πατριάρχη Θεόφιλου, χωρίς ο τελευταίος να τον παρατηρεί. Τέτοιο είναι το κατάντημα στον ιερότερο χώρο της Χριστιανικής Οικουμένης!

  (Θα συνεχίσουμε με νέες αποκαλύψεις)

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30691-pos-to-patriarxeio-ierosolumon-prospathei-na-kanei-to-aspromauro

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/08 14:46

  Πώς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο

  «Πόρτες κλειστές» βρήκαν ο πολυπράγμων έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εκπρόσωποι της Αγιοταφικής αδελφότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν προς όφελός τους το θέμα του πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου.

  Αφού απέστειλαν μία επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εγκαλώντας τον γιατί φέρεται… χριστιανικά και ανθρώπινα και προσφέρει φιλοξενία στον πρ. Πατριάρχη, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, επιχείρησαν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και να του εκθέσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον… κατάκοιτο κ. Ειρηναίο!

  Αντ’ αυτών τους δέχτηκε μόνο ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Αντ. Διαματάρης, τους αντιμετώπισε με παγωμένο ύφος και παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες.

  Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες – μετά την αποκάλυψη της Romfea.gr ότι ο πρ. Πατριάρχης επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα- σε ένα… κρεσέντο ανακολουθίας των λόγων και των έργων.

  Αμφιβάλλουν για την κατάσταση της υγείας του κατάκοιτου πρ. Πατριάρχη και τα έβαλαν δημόσια μέχρι και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατί… τόλμησε και στήριξε (!) έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη.

  Το μήνυμα του Ειρηναίου στον Ιερώνυμο

  Εκτός από τη δημόσια επιστολή που έγραψε ο κ. Ειρηναίος ζητώντας να του επιτρέψουν να έρθει στην Ελλάδα, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, πριν αρκετές ημέρες είχε επισκεφθεί τον κ. Ιερώνυμο άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον κ. Ειρηναίο.

  Του μετέφερε μήνυμα του πρ. Πατριάρχη και τη θερμή παράκλησή του να νοσηλευτεί στο Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας.

  Ο κ. Ειρηναίος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κατανοήσει την άθλια κατάσταση της υγείας του και να του επιτρέψει να περάσει τον τελευταίο καιρό πριν το θάνατο με αξιοπρέπεια και φροντίδα.

  Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να φιλοξενηθεί μόλις ανοίξει το Κέντρο Γεροντολογίας (ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου), όπως ακριβώς θα έπραττε για οιονδήποτε άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρήζει φροντίδας.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2012/02/04/4feb12/

  Ο Ρουσσώ και ο απατεώνας Ρωμιός αρχιμανδρίτης
  4.2.2012

  Ορθόδοξες ζητείες στη Γενεύη του 1730

  …………………..

  Ο Ρουσσώ στις αυτοβιογραφικές «Εξομολογήσεις» του, διηγείται και τη νεανική του περιπέτεια στη Νεσατέλ (Ελβετία), το χειμώνα του 1731. Δεκαεννιάχρονος, χωρίς οικογένεια, κακοντυμένος και με τα λίγα λεφτά που κέρδιζε διδάσκοντας μουσική, συναντά μια Κυριακή σε ένα εστιατόριο στο Baudry έναν μάλλον αριστοκρατικό άντρα με μακριά γενειάδα, ντυμένο με μωβ ελληνικό ράσο και με γούνινο καπέλο (εικ.Fichier:Rousseau–«Les Confessions», Launette, 1889, τόμος Ι). Αυτός του εκμυστηρεύτηκε μιλώντας σε ακατάληπτη διάλεκτο της ιταλικής την οποία ο Ρουσσώ ήταν ο μόνος που καταλάβαινε, ότι έχει πρόβλημα γλωσσικής επικοινωνίας με τους Ελβετούς. Ο ιερωμένος, o Αθανάσιος Παύλος του Τάγματος των Πέτρου και Παύλου του πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, όπως συστήθηκε, μπορούσε να αντιληφθεί θαυμάσια τα ιταλικά του Ρουσσώ κι έτσι του πρότεινε να τον προσλάβει για γραμματέα και διερμηνέα του. Ο Ρουσσώ που περιγράφει τον Γραικό ως ένα πολύ καλό συζητητή και πολύ ευχάριστο άνθρωπο, δελεάστηκε και από την οικονομική του άνεση και από το εξαιρετικό δείπνο που του προσέφερε και δέχθηκε ευχαρίστως.

  Ο ιερωμένος του εμπιστεύτηκε ότι περιόδευε στην Ευρώπη για συλλογή εράνων με σκοπό την ανοικοδόμηση του Παναγίου Τάφου και του έδειξε ακριβά δώρα και συστατικές επιστολές της τσαρίνας και άλλων ευγενών. Η σοδειά του θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν προσέκρουε στην άγνοια των ευρωπαϊκών γλωσσών, που ειδικά στη Γερμανία του κόστισε την αποτυχία. Ο Ρουσσώ που είχε δυσκολία στο να απευθύνεται σε συγκεντρώσεις ανθρώπων, ενθαρρυμένος από το αρχιμανδρίτη βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στη Γερουσία του Fribourg (γιατί ο ιερωμένος δεν καταδεχόταν να ζητήσει βοήθεια από ιδιώτες), με πενιχρά αποτελέσματα δυστυχώς. Ο νεαρός απολάμβανε την παρέα του παπά ο οποίος αποδείχτηκε χαρούμενος όσο και καλλιεργημένος σύντροφος. Κόβοντας το χέρι του στην προσπάθειά του να σπάσει καρύδια έδειξε το αίμα του που έτρεξε στην παρέα τους και είπε: «Ιδού κύριοι το αίμα του Πελασγού».

  …………………………

  Νομίζω λοιπόν πως η αγαστή συνύπαρξη ενός εκκολαπτόμενου κορυφαίου πνεύματος και ταυτόχρονα άφιλου, με τον απατεώνα αρχιμανδρίτη, με όλα τα ελαφρυντικά της νεανικής απειρίας, της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και μιας άτυχης παιδικής ηλικίας, αποδεικνύει την τεράστια ικανότητα που ιστορικά έχει αναπτύξει το ιερατείο να εξαπατά ακόμη και ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, έστω εκμεταλλευόμενο κάποια ανάγκη τους.
  ……………………….

 16. Ο/Η Ιερές κλεψιές λέει:

  https://www.ereportaz.gr/o-akoimitos-froyros-toy-panagioy-tafoy-kai-i-apati-me-ta-akinita/
  1 Νοεμβρίου 2019
  Ο «ακοίμητος φρουρός» του Πανάγιου Τάφου και η απάτη με τα ακίνητα

  • Για κακουργηματική απάτη κατηγορείται ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Ιωακείμ
  • Κατηγορείται ότι πούλησε εκκλησιαστική περιουσία στη Ζάμπια και ενθυλάκωσε τα χρήματα
  • Τι αποκαλύπτουν τα πορίσματα της «εκκλησιαστικής απάτης» και τι απαντά ο ίδιος

  του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

  Σε υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και της Μητρόπολης Ζάμπιας στην οποία ήταν επικεφαλής, εμπλέκεται ο «ακοίμητος φρουρός» του Πανάγιου Τάφου, Μητροπολίτης Ελενουπόλεως και στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’, Ιωακείμ, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κοντοβάς. Η υπόθεση την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» όζει από πλούσιο παρασκήνιο και σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτήματα για τον ρόλο του Βολιώτη κληρικού ο οποίος σε δηλώσεις του συχνά-πυκνά αναφέρεται στο δέος που αισθάνεται κάθε φορά που λειτουργεί στον Πανάγιο Τάφο αλλά και την τιμή που νιώθει φέροντας τον τίτλο του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως.
  Ο διάδοχός του στη Μητρόπολη Ζάμπιας, Ιωάννης (κατά κόσμο Ιωάννης Τσαφταρίδης) με μηνυτήρια αναφορά-φωτιά που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, αναφέρεται σε σκανδαλώδεις πωλήσεις δύο ακινήτων-φιλέτων της Μητρόπολης έναντι 880.000 δολαρίων τα οποία κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Ιωακείμ! Μετά την υποβολή της μήνυσης και την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με την υπόθεση να βρίσκεται (από τον Μάρτιο του 2019) στα χέρια του 14ου ανακριτή Αθηνών. Είναι προφανές ότι η σημερινή αποκάλυψη προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για το κατά πόσο ο κ. Ιωακείμ μπορεί να παραμένει στη θέση του και είναι προφανές ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων οφείλει να πάρει σαφή θέση, καθώς αν μη τι άλλο είναι ασυνήθιστο Μητροπολίτης να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο. Ας πάρουμε,όμως, τα πράγματα από την αρχή…

  Η αποκάλυψη της απάτης

  Στις 22 Φεβρουαρίου 2016 ο κ. Ιωάννης, ο Ζακυνθινής καταγωγής Μητροπολίτης, ο «παπά-Γιάννης» για όσους τον γνωρίζουν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και την προσφορά του στο συνάνθρωπο, αναλαμβάνει επικεφαλής στη Μητρόπολη Ζάμπιας αντικαθιστώντας τον κ. Ιωακείμ. Με την ανάληψη των καθηκόντων του πληροφορείται από τις ελληνικές Αρχές της αφρικανικής χώρας, από εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας αλλά και από εφημέριους, καταγγελίες που αφορούν μεταβιβάσεις σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Μητρόπολης. «Συγκεκριμένα, μου ανέφεραν ότι πωλήθηκαν δύο ακίνητα από τα οποία το πρώτο βρίσκεται στη Λουσάκα Ζάμπιας και είναι αστικό ακίνητο τεσσάρων στρεμμάτων έναντι τιμήματος 330.000 δολαρίων και το δεύτερο στην επαρχία Καφούε της Ζάμπια το οποίο είναι φάρμα έκτασης 335, 5 εκταρίων, έναντι τιμήματος 550.000 δολαρίων, δίχως, όπως εν συνεχεία διαπίστωσα, το οικονομικό αντάλλαγμα, συνολικά 880.000 δολάρια να έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μητρόπολης», αναφέρεται στο δικόγραφο της μηνυτήριας αναφορά που δημοσιεύει η «Μ».

  Δείτε τη μήνυση:

  https://i0.wp.com/www.ereportaz.gr/wp-content/uploads/2019/11/IMG_1652-copy.jpg?

  Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν περιέλθει στη Μητρόπολη μέσω δωρεών, με το μεν πρώτο να καταχωρείται στο Κτηματολόγιο τον Φεβρουάριο του 2014, ενώ το δεύτερο τον Ιούλιο του 2014. Μάλιστα, σύμφωνα με το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ζάμπια τα ακίνητα μεταβιβάζονται από το κράτος για 99 χρόνια, ενώ βάσει του καταστατικού της Μητρόπολης, οι όποιες μεταβιβάσεις μπορούν να γίνουν μόνο από το Συμβούλιο των Διαχειριστών και μόνο μετά από έγγραφη άδεια του Πατριάρχη και της Ιεράς Συνόδου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι διαχειριστές φέρονται να ενημερώθηκαν για τις μεταβιβάσεις με μεγάλη καθυστέρηση… Αναφέρει χαρακτηριστικά η μηνυτήρια αναφορά: «… Στις 3 Ιουλίου 2014 ο τέως Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι και νυν Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Ιωακείμ μεταβίβασε εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος των διαχειριστών (χωρίς τούτο να συμβαίνει) την ανήκουσα στη Μητρόπολη ιδιοκτησία που βρίσκεται στη Λουσάκα Ζάμπιας προς τους Θεόδουλο Κωνσταντίνο και Μαρούλλα Ιωάννα Κωνσταντίνου, έναντι αληθούς τιμήματος 330.000 δολαρίων (συμβολαιογραφικά δε είχε αναγράψει μικρότερο τίμημα και συγκεκριμένα ποσό που αντιστοιχεί σε 75.000 δολάρια). Το παραπάνω ποσό των 330.000 δολαρίων ουδέποτε κατατέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μητρόπολης. Περαιτέρω στις 29 Ιουνίου 2015 μεταβίβασε ως εκπρόσωπος των διαχειριστών (επίσης δίχως τούτο να είναι πραγματικό γεγονός) την ανήκουσα στη Μητρόπολη ιδιοκτησία-φάρμα έκτασης 333,5 εκταρίων που βρίσκεται στην επαρχία Καφούε της Ζάμπια, προς την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία ΝτινγκλςΚαφούε Ποταμός ΛοτζΛιμιτεντ, έναντι τιμήματος 550.000 δολαρίων το οποίο ουδέποτε επίσης κατατέθηκε στους λογαριασμούς της Μητρόπολης».

  Η έρευνα

  Μετά τον εντοπισμό της φερόμενης ως απάτης ο κ. Ιωάννης ενημέρωσε τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, κκ Θεόδωρο, προκειμένου να προχωρήσει σε φοροτεχνικό και νομικό έλεγχο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Καμερούν, κ. Γρηγόριο, ο οποίος συνέταξε το σχετικό πόρισμα το οποίο συμπεραίνει ότι:
  • Το αντίτιμο για το ακίνητο της Μητροπόλεως στη Λουσάκα (330.000 δολάρια) παρακρατήθηκε παρανόμως από τον νυν Μητροπολίτη Ιεροσολύμων, ενώ
  • Για το δεύτερο ακίνητο το οποίο πωλήθηκε έναντι 550.000 δολαρίων ο κ. Ιωακείμ υποστήριξε ότι άνηκε στον ίδιο (!) με τον ισχυρισμό του να διαψεύδεται από το συμβόλαιο αλλά και το απόσπασμα του κτηματολογίου.
  Κατόπιν όλων αυτών η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας αποφάσισε να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά αλλά και στα δικαστήρια της αφρικανικής χώρας τα οποία μάλιστα «πάγωσαν» τις μεταβιβάσεις.


  O κατηγορούμενος Μητροπολίτης κ. Ιωακείμ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

  Τι απαντά ο «φρουρός» του Πανάγιου Τάφου

  «Αθώος του αίματος» δηλώνει στην «Μ» ο Μητροπολίτης Ελενουπόλεως και «φρουρός του Πανάγιου Τάφου» κ. Ιωακείμ. Επικοινωνήσαμε μαζί του το βράδυ της Πέμπτης γνωστοποιώντας του τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής έρευνας. «Δεν είναι έτσι τα πράγματα», ήταν η αρχική του απάντηση ενώ στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή. Όπως είπε, το πρώτο ακίνητο άνηκε όντως στη Μητρόπολη Ζάμπιας και με το αντίτιμο το οποίο εισέπραξε από την πώλησή του «εξόφλησα χρέη της Μητρόπολης τα οποία όλα αυτά τα χρόνια είχαν συσσωρευτεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!». Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε, «πλήρωσα μισθούς κληρικών και λοιπά έξοδα, τα οποία υπήρχαν. Ξέρετε εγώ όταν ανέλαβα επικεφαλής της Μητρόπολης δεν βρήκα ούτε καρέκλα. Όλη αυτή η περιουσία έγινε επί των ημερών μου…».

  Σε ερώτησή μας εάν τα χρήματα κατέληξαν σε προσωπικούς του λογαριασμούς ή στης Μητρόπολης απέφυγε, πάντως, να απαντήσει. «Δεν σας αφορά. Θα αποκαλυφθεί στο δικαστήριο εάν και όταν γίνει», απάντησε. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ακίνητο φιλέτο που πωλήθηκε έναντι 550.000 δολαρίων υποστήριξε ότι πρόκειται για δικό του ακίνητο. «Οι ιδιοκτήτες υπάρχουν στη Ζάμπια και το μεταβίβασαν σε εμένα προσωπικά. Μάλιστα, δέχτηκα να επιστρέψω (!) στα ταμεία της Μητρόπολης το ποσό που έλαβα από την πώληση της προσωπικής μου περιουσίας», ανέφερε. Ερωτώμενος για τους λόγους που η Μητρόπολη αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του επεσήμανε ότι «ενδεχομένως ο νέος Μητροπολίτης έπεσε θύμα ορισμένων προσώπων που τον έχουν παραπλανήσει. Ο κ. Ιωάννης αποτελεί προσωπική μου επιλογή», κατέληξε.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο κατηγορούμενος Μητροπολίτης είναι μέλος της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας με τον ίδιο να έχει δηλώσει ότι έχει κατορθώσει να καταγράψει στη μνήμη του δεκάδες συγκλονιστικές εικόνες, δεκάδες θαύματα και συγκινητικές στιγμές τις οποίες έχει βιώσει όντας στην καρδιά της Ορθοδοξίας. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είπε ότι είχε δει μύρο να αναβλύζει από τον τόπο της αποκαθηλώσεως και ότι ήταν παρών όταν ανοίχθηκε η πλάκα του Πανάγιου Τάφου στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης. Πλέον, πιθανότατα, προσεύχεται να έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση απάτης στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί…

  *Όπως δημοσιεύθηκε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»

 17. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://jerusalem-patriarchate.info/blog/portfolio/%E1%BD%81-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%89-17/

  Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ἑλενουπόλεως κ. Ἰωακείμ


  κατά κόσμον Κωνσταντῖνος) Κοντοβᾶς

  Ἐγεννήθη ἐν Βόλῳ τῷ 1966, ἔνθα καί ἐπεράτωσε τάς Γυμνασιακάς αὐτοῦ σπουδάς. Ἐν συνεχείᾳ ἐσπούδασε τήν Θεολογίαν ἐν τῷ Πανεπιστημίῳ Ἀθηνῶν. Διάκονος ἐχειροτονήθη τῷ 1986, πρεσβύτερος δέ τῷ 1993, ὑπηρετήσας εἰς διαφόρους Ἱερούς Ναούς ἐν Ἑλλάδι.

  Τῷ 1996 μετέβη εἰς Ἀφρικήν, ὑπηρετήσας ἀρχικῶς εἰς Αἰθιοπίαν. Τῷ 1997 μετεκλήθη εἰς Ἀλεξάνδρειαν, διορισθείς ὡς Ἀρχιγραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας καί Προϊστάμενος τοῦ Πατριαρχικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Ἰβραημίας, ἀνακαινίσας αὐτόν ἐκ βάθρων.

  Τῷ 2003 ἐξελέγη Ἐπίσκοπος Ζάμπιας, τῷ δέ 2009 προήχθη εἰς Μητροπολίτην, δοθείσης αὐτῷ πρός διαποίμανσιν καί τῆς γείτονος χώρας τοῦ Μαλάουι. Κατά τό διάστημα τῆς Ἀρχιερατείας αὐτοῦ εἰς Ἀφρικήν ἀνήγειρε Ἱερούς Ναούς, σχολεῖα, κλινικάς καί ἐπεδόθη εἰς τήν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου, προσελκύσας ἱκανόν ἀριθμόν ἀνθρώπων εἰς τήν Ὀρθοδοξίαν.

  Τῷ 2015 ὑποβαλών παραίτησιν ἐκ τῆς ἐνεργοῦ αὐτοῦ ὑπηρεσίας, προσῆλθεν εἰς Ἱεροσόλυμα, ἔνθα διῳρίσθη καθηγητής ἐν τῇ Πατριαρχικῇ Σχολῇ τῆς Ἁγίας Σιών καί Τμηματάρχης Ἐνοικίων τῆς Οἰκονομικῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ Πατριαρχείου. Τῷ 2016 κατεστάθη Μητροπολίτης Ἑλενουπόλεως.

 18. Ο/Η Red λέει:

  http://istorika-ntokoumenta.blogspot.com/2019/04/blog-post_26.html

  Αποδομώντας τον Χριστιανισμό. – Μεσσίες παλιάς και νέας κοπής
  ΑΠΌ GIORGIS ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ: 9:36 Μ.Μ
  ……

  Τραπεζομάντιλα, τραπεζομάχαιρα, ποτήρια και πινάκια του Μυστικού Δείπνου, αλυσίδες, χειροπέδες, μαστίγια και αγκαθωτά στεφάνια «βρέθηκαν».
  Τίμια ξύλα και καρφιά, με τα οποία μπορεί κανείς να φτιάξει καράβια ολόκληρα, πουλήθηκαν αδρά, επιτρέποντας σε επιτήδειους απατεώνες να πλουτίσουν σε βάρος αφελών που πολλές φορές δεν είχαν να φάνε για να ζήσουν.
  Πέτρες, σφυριά, ακόντια, σφουγγάρια, χιτώνες, ζάρια, αίμα και δάκρυα είναι λίγα μόνο από τα εμπορεύματα του ψεύδους και της απάτης που οι επιτήδειοι λωποδύτες κατασκεύασαν για να εξαπατήσουν τους αφελείς.

  Το πιο εντυπωσιακό ίσως «λείψανο» που διαθέτει η εκκλησία είναι το «σάβανο του Ιησού» γνωστό και ως «ιερή σινδόνη» – η δυτική εκκλησία το διαφημίζει ακόμη και από την τηλεόραση απαγορεύοντας όμως ρητά σε επιστήμονες να απλώσουν το χέρι τους πάνω του.
  Υστερα από την παγκόσμια κατακραυγή το μικρό δείγμα που διέθεσαν για ραδιοχρονολόγηση (C14) απέδειξε περίτρανα την απάτη.
  Πρόκειται για αντικείμενο κατασκευασμένο τον 13ο αιώνα!

  Πράγματι, την πρώτη επίσημη αναφορά γι’ αυτό έχουμε το 1204. Επειτα από σιωπή εκατόν πενήντα χρόνων μαθαίνουμε ότι ένας Γάλλος ιππότης, ο Ζεφρί ντε Σαρνί, το πούλησε στον δούκα της Σαβοΐας.
  Και τότε ξεκίνησαν τα πράγματα να περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ καθώς ένας ηγέτης του δουκάτου εκείνου συνεργαζόταν με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519), ο οποίος, ευρισκόμενος πάντα σε αντίθεση με την εκκλησία λόγω των καινοτόμων ιδεών του, σκέφτηκε να την παραπλανήσει βάζοντας στη σινδόνη -με μοναδικά πρωτοποριακό φωτογραφικό τρόπο- το δικό του πρόσωπο.

  Η μέθοδος ραδιοχρονολόγησης έγινε σε ένα κομμάτι πανιού από την άκρη και όχι από σημείο όπου απεικονίζεται το πρόσωπο.
  Η παπική εκκλησία δεν θα διακινδύνευε ποτέ να παραδώσει στην επιστήμη μέρος της σινδόνης «με αίμα» ώστε να μπορεί να υποβληθεί σε έλεγχο DNA. Τα αποτελέσματα θα αποδείκνυαν χρωμοσώματα X και Ψ καταργώντας κάθε υπόνοια για άμωμο σύλληψη και κατά συνέπεια για τη θεϊκή προέλευση του Χριστού.

  Στις μέρες μας άλλη μια απάτη αποκαλύπτεται. Πρόκειται για την αφή του «αγίου φωτός».
  Οι θεματοφύλακες της πίστης κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο θαύμα της χριστιανοσύνης στην καρδιά του Πάσχα.
  Αξιοθαύμαστα βιώνουμε το πείσμα των πιστών να δυσπιστούν στην απάτη του «θαύματος» ακόμη και την ώρα που ο ίδιος ο σκευοφύλακας του «Πανάγιου Τάφου» αποκαλύπτει ότι ο ίδιος το ανάβει με αναπτήρα ή σπίρτα και ο αρχιεπίσκοπος των Ιεροσολύμων διαβεβαιώνει τους πιστούς, οι οποίοι κρέμονται από το στόμα του, ότι το φως είναι φυσικό και το τελετουργικό απλώς θαυμαστό μυστήριο και όχι θαύμα.

  Οι πιστοί επιμένουν «μα αφού δεν καίει» την ίδια στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος του «Πανάγιου Τάφου» κατηγορηματικά τους διαβεβαιώνει ότι «καίει και παρακαίει».
  Δυστυχώς οι πιστοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχτούν πως πρόκειται για κακότεχνη απάτη.
  Προτιμούν το ψέμα, γιατί έτσι τους βολεύει, διαφορετικά γκρεμίζεται η πίστη τους. Οι πιστοί αυτοί δεν κατάλαβαν προτού πιστέψουν, αλλά από την αρχή πίστεψαν σε όσα επρόκειτο μετά να «καταλάβουν».

  Ομως ούτε και οι κυβερνήσεις αισχύνονται, ακόμη και οι υποτιθέμενες αθεϊστικές, που χωρίς ντροπή ξοδεύουν εκατομμύρια στέλνοντας το προεδρικό αεροπλάνο να παραλάβει και να μεταφέρει την «ιερή φλόγα» που άναψαν επιτήδειοι με αναπτήρα. Γιατί; Γιατί πιστοί και ψηφοφόροι είναι συμμέτοχοι στην ανοησία και την αφέλεια.
  ……………………

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από τον πόλεμο των εκκλησιαστικών φατριών, μαθαίνουμε πολλά.
  Ο Σωτήριος Τζούμας, ανήρ ενάρετος, εξ απορρήτων του Χουντόδουλου, υπόδικος για ιερό παραδικαστικό (η τύχη της δίκης αγνοείται),
  __________________________________________________________
  https://edolio5.blogspot.com/2018/12/blog-post_131.html
  27 Δεκεμβρίου 2018
  ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!!!Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ» ΝΤΟΥΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ,ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΑΓΑΝΩΣΗ

  https://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2
  Οι κατηγορούμενοι για το «Παραδικαστικό Νο 2»
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 10:30  http://directnews.gr/eidiseis/6411–2.html
  28-9-2011

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.
  ______________________________________________________________

  αποκαλύπτει, όσα θέλει:

  https://www.exapsalmos.gr/2019/12/30/mipos-ilthe-i-ora-na-apomakrynthei-o-patriarchis-ierosolymon/

  Μήπως ήλθε η ώρα να απομακρυνθεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων;
  Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019 από Angel

  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  Έχω γράψει κατ´επανάληψη και έχω περιγράψει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. Τον θεωρώ επικίνδυνο για τη θέση που κατέχει και πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατό! Η παραμονή του στο τιμόνι του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθίσταται πλέον μία αιμορραγούσα πληγή!

  …………………………………………

  Ξεπούλησε τα πάντα στο Πατριαρχείο και έκανε αυτό που όλοι οι Προκάτοχοί του είχαν εμποδίσει να συμβεί: έφερε τους Ισραηλινούς με τις πωλήσεις ακινήτων που έκανε μέσα στο Πατριαρχείο, μια αναπνοή από την ζώνη όπου εγκαταβιούν οι Παλαιστίνιοι!
  Δηλαδή τί έκανε;
  Αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον Ειρηναίο! Και όταν ήλθε η ώρα να γίνουν τα δικαστήρια που θα δικαίωναν τον Ειρηναίο από τις προσφυγές που είχε κάνει όταν τον εξοστράκιζαν, φρόντισε να μην μπορεί να πάει στο δικαστήριο να καταθέσει ο ήδη ασθενής και ανήμπορος από τον εγκλεισμό του 15 ολόκληρα χρόνια Ειρηναίος, αλλά και να μη δηλώσει ως Πατριαρχείο Πολιτική Αγωγή,στις δίκες αυτές, ώστε να κάνουν περίπατο οι κατηγορούμενοι για τις αρπαγές και τις καταχρήσεις των ακινήτων του Πατριαρχείου.
  Και όλα αυτά που γράφουμε είναι μία απλή περιγραφή των ανοσιουργημάτων που διεπράχθησαν στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Πόλεως. Αν τα φωτίσουμε όπως πρέπει και αν τα αναλύσουμε σε όλο τους το βάθος, θα μείνουμε άφωνοι από τα γεγονότα.

  ………………………………………

  🔹Μήπως να θυμηθούμε τον αχάριστο τρόπο που φέρθηκε σε μερικούς εκ των εκλεκτόρων του που φοβόταν και έτρεμε ότι θα τον ρίξουν και γιαυτό,μετά την ανάδειξή του σε Πατριάρχη, τους απομάκρυνε από το πατριαρχείο και τους πέταξε και από την Σύνοδο! Και άφησε όλους τους υποτακτικούς που δεν τολμούν να μιλήσουν και λένε σε όλα ναι!

  ……………………………………
  ________________________________________________
  🔹Μήπως να θυμηθούμε και να σας θυμίσουμε τις φήμες που κυκλοφορούν στα Ιεροσόλυμα για τις οικονομικές καταχρήσεις και τους ιδιωτικούς λογαριασμούς που υπάρχουν και τροφοδοτούνται από το Πατριαρχείο; Τηλεοπτική εκπομπή της Αθήνας με πολιτικό περιεχόμενο έχει στα χέρια της όλο τον φάκελο και την διακίνηση των λογαριασμών και παρά τα τηλεφωνήματα που γίνονται στο Πατριαρχείο για το θέμα αυτό όχι μόνο δεν απαντούν και δεν δέχονται να συνομιλήσουν αλλά κλείνουν και το τηλέφωνο!
  Και τί έχουμε να θυμηθούμε από τον Θεόφιλο; Το ότι άφησε τον Καπιτωλιάδος Ησύχιο στην … ησυχία του, μετά τα όσα γράφηκαν και έκαναν ρεζίλι την Εκκλησία μας αλλά και του επέτρεψε σε κάτι τσογλάνια που έχει μαζέψει στα Ιερά Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων να αποδομήσουν την ιερότητα της Παράδοαης του Αγίου Φωτός και να βγουν τηλεοπτικά και να πουν βλακείες και αθλιότητες! Και αυτοί εξακολουθούν να είναι κληρικοί και να παραμένουν στις θέσεις τους!
  Και όταν τελευταία πήγε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης να συνομιλήσει μαζί του του πρόσφερε να πιει στις 10 το πρωί και με 25 βαθμούς ζέστη … κονιάκ!
  Βοούν και κράζουν τα Ιεροσόλυμα από την κατάνυξη του κονιάκ και του Jack Daniel! Θεέ μου συγχώρα μας!

  Και τώρα τί άλλο έκανε;
  Είναι να απορεί κανείς με ποιό μυαλό και με ποιά λογική επέτρεψε ο Θεόφιλος στον εαυτό του να τον χρησιμοποιούν οι Ρώσοι ως «Δούρειο Ιππο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην προσπάθειά τους να μας διασπάσουν και να προκαλέσουν πρόβλημα στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο!
  ___________________________________________

  Σηκώθηκε τον Νοέμβριο και πήγε στη Μόσχα ολοπρόθυμος, παρέλαβε το βραβείο του Πατριάρχη Αλεξίου, συναντήθηκε με τον Πούτιν και τον Κύριλλο, τα είπανε, τα συμφωνήσανε και την επόμενη μέρα ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει Σύναξη των Προκαθημένων στην Ιορδανία.
  …..
  Και έχει το δικαίωμα αυτός να συγκαλεί Σύναξη Προκαθημένων;
  Αυτό είναι προνόμιο μόνο του Οικουμενικού Πατριάρχη.
  ……………………………………
  Να ξέρει ότι το κακό κάποια στιγμή θα περάσει και οι Ρώσοι θα καθίσουν στα αβγά τους και τότε θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται όλα εκείνα που σήμερα αποκρύπτονται επιμελώς και αιωρούνται ως δαμόκλειος σπάθη επί της κεφαλής του Θεοφίλου.
  Το μυστικό της λύσης του προβλήματος αυτού βρίσκεται στα χέρια της Αγιοταφικής Αδελφότητας και της Ελληνικής Κυβέρνησης! Και εξηγούμαι: Όπως συνήλθε προ 15 ετών η Αγιοταφική Αδελφότητα και αποκεφάλισε τον Ειρηναίο το αυτό μπορεί να πράξει και τώρα! Όλα δείχνουν ότι ο Πατριάρχης ευρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την Ιεραρχία του και τους Αγιοταφίτες Πατέρες οι οποίοι θέλουν μία μικρή σπίθα για να πάρουν μπροστά και να αναθαρρήσουν!
  Αλλά και η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα!
  Δεν γίνεται να αφήσει έναν τόσο επικίνδυνο άνθρωπο να τραυματίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και να τον… χρηματοδοτεί!
  ………………………………………….

 20. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.pentapostagma.gr/2019/07/%CE%B2reakingisraelnews-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B1.html

  Βreakingisraelnews: Σκάνδαλο- Η Ορθόδοξη Εκκλησία έλαβε δωροδοκίες για ιδιοκτησία στα Ιεροσόλυμα
  Δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2019, 6:28 μμ

  Συνέχεια στην υπόθεση των ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με σοβαρές καταγγελίες δίνει η ισραηλινή Βreakingisraelnews.

  Σύμφωνα με άρθρο της, πριν από δεκαπέντε χρόνια, η ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία πούλησε τρεις ιδιοκτησίες στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε Εβραίους επενδυτές. Παρά τη μακρά νομική διαδικασία που οδήγησε σε απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ ότι οι πωλήσεις ήταν απόλυτα νόμιμες και δεσμευτικές, η πώληση εξακολουθεί να αμφισβητείται και οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν.

  Σύμφωνα με την Βreakingisraelnews «ίσως η χειρότερη πτυχή της ιστορίας είναι η παραπλανητική παρουσίαση από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ορισμένων πτυχών της».

  Παλιά Πόλη- Real Estate

  Σε τρεις ξεχωριστές συναλλαγές το 2004, οι ξένες εταιρείες ακινήτων διαπραγματεύτηκαν με το Ελληνικό Πατριαρχείο που κατείχε ακίνητα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η Berisford Investments Limited αγόρασε μια 99ετή μίσθωση για το τετράπλευρο ξενοδοχείο Petra που βρίσκεται στην πλατεία Omar Ibn al-Hatab, μεταξύ της πύλης Jaffa και της αραβικής αγοράς. Η συμφωνία των 500.000 δολαρίων περιλάμβανε μια επιλογή για επιπλέον 99 χρόνια. Σε μια ξεχωριστή συναλλαγή, η Richards Marketing Corporation αγόρασε το διώροφο ξενοδοχείο Imperial δίπλα στο ξενοδοχείο Petra για 1,25 εκατομμύρια δολάρια. Η αγορά περιελάμβανε και τα καταστήματα του ισογείου. Η Gallow Global Limited απέκτησε τα δικαιώματα του Beit Azmiya στη συνοικία Bab a-Khuta της Παλιάς Πόλης για $ 55.000.

  Η οργάνωση Ateret Cohanim βοήθησε να εντοπιστούν τα ακίνητα και να διευκολυνθούν οι εξαγορές τους, σύμφωνα με το άρθρο.

  …..

 21. Ο/Η Ησύχιος λέει:

  Λουκέτο στο μαγαζί

  Έκλεισε ο Ναός της Αναστάσεως

  “Λουκέτο” μπήκε σήμερα, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 στο Ναό της Αναστάσεως μετά τους αυστηρούς περιορισμούς που ανακοίνωσε για την εξάπλωση του κορωνοϊού η Ισραηλινή Κυβέρνηση.

 22. Ο/Η Νίκος Χ. λέει:

  Άθλιο κείμενο, ο δε συντάκτης φενετε ξεκάθαρα οτι δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία εντελώς υποκειμενικό και αναληθές

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Που βρίσκεται η αναλήθεια;
   Γιατί δεν την εντοπίζετε όπως οφείλετε και επιλέγετε την εύκολη οδό των ύβρεων;

   Google αναζήτηση:
   Αποτελέσματα ιστού

   Αυτά είναι τα ροζ βίντεο με την τρανσέξουαλ που «έκαψαν» τον …www.iefimerida.gr › news › ayta-einai-ta-roz-vinteo-m…
   Βίντεο με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο να φιλιέται, να αγκαλιάζει και να ερωτοτροπεί με τρανσέξουαλ κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, τα …

   Το βίντεο με την τρανσέξουαλ που έκαψε τον Μητροπολίτη …www.documentonews.gr › article › to-binteo-me-thn-tr…
   17 Απρ 2018 – … τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, μετά από δημοσιεύματα σε … Ο Μητροπολίτης και το βίντεο με την τρανσέξουαλ που τον έκαψε:.

   Δύο τα «ροζ» βίντεο με την τρανς που εκθέτουν τον …www.athensvoice.gr › Ελλάδα
   17 Απρ 2018 – Ησύχιος κλήθηκε μάλιστα να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προσβάλλει τις αξίες και τα ήθη που πρεσβεύει η …

   Ζητά και τα ρέστα ο… ανήσυχος μητροπολίτης Ησύχιος …www.ereportaz.gr › zita-kai-ta-resta-o-anisychos-mitrop…
   … μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο οποίος παύθηκε των καθηκόντων του (έστω και προσωρινά) λόγω της «αμαρτωλής» σχέσης του με την τρανσέξουαλ …

   Το καυτό «ροζ» βίντεο με τρανσέξουαλ που οδήγησε στην …www.tiken.net › product
   18 Απρ 2018 – Ένα βίντεο που δείχνει τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο σε τρυφερές στιγμές με μία τρανσέξουαλ ήταν η αιτία που οδήγησε τον …

   Η συνέντευξη του Γιώργου Τράγκα με την τρανς Αφροδίτη που …www.zougla.gr › greece › article › dite-ton-giorgo-trag…
   17 Απρ 2018 – Ποια είναι η «κυρία» που πρωταγωνιστεί στα ροζ video τα οποία «καίνε» τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, των οποίων η δημοσιοποίηση.

   Σκάνδαλο με ιερέα-τρανσέξουαλ: «Μητροπολίτη Ησύχιε …www.diaforetiko.gr › skandalo-me-ierea-transexoyal-m…
   Σκάνδαλο με ιερέα-τρανσέξουαλ: «Μητροπολίτη Ησύχιε λυπάμαι που … Ησύχιος που από το 2012 κατείχε τη θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου αλλά και άλλα …

   Τα «ροζ» βίντεο που δείχνουν Μητροπολίτη να ερωτοτροπεί με …www.alphanews.live › greece › ta-roz-binteo-poy-deich…
   18 Απρ 2018 – … δυο «ροζ» βίντεο που δείχνουν τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο να φιλιέται, να αγκαλιάζει και να ερωτοτροπεί με γνωστή τρανσέξουαλ.

   Τι συμβαίνει επιτέλους με τον Μητροπολίτη και την … – 2810.gRwww.2810.gr › index.php › news-diakritika › 64041-ti…
   … ο Πατριάρχης Θεόφιλος έπαυσε τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο(δείτε … β) στο εξώφυλλο της εφημερίδας της 20ής.3.2018 με τίτλο “Αυτή είναι η τρανς …

   «Ατακτούλης» ο Ησύχιος, ο Μητροπολίτης … – LoveMyAllwww.lovemyall.com › article › sexy-videos › ataktoulis…
   17 Απρ 2018 – Με τρανσέξουαλ ο ευλογημένος… «Ατακτούλης» ο Ησύχιος, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος – Το ροζ ΒΙΝΤΕΟ που τον «έκαψε». 17 Απριλίου …

   Τα ροζ βίντεο με την τρανς που «έκαψαν» τον Μητροπολίτη …politisonline.com › ellada › ta-roz-vinteo-me-tin-trans-…
   17 Απρ 2018 – Δύο βίντεο έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο που δείχνουν τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, να ερωτοτροπεί με τρανσέξουαλ.

   Ροζ βίντεο «έκαψε» τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιοwww.palo.gr › eidhseis-ellada › to-roz-vinteo-poy-ekapse…
   Ένα βίντεο που καταγράφει καρέ καρέ τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο σε τρυφερές στιγμές με μία τρανσέξουαλ ήταν η αιτία που οδήγησε τον Πατριάρχη ..

   .empisteutiko.gr › roz-vinteo-tin-transexoyal-poy-ekaps…
   17 Απρ 2018 – Το ροζ βίντεο με την τρανσέξουαλ που «έκαψε» τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο(Βίντεο. Τα ερωτικά πλάνα με την γυναίκα με το κόκκινο …

   Τα ροζ βίντεο του Μητροπολίτη Ησύχιο με τρανσέξουαλ – Npresswww.npress.gr › ΕΛΛΑΔΑ
   17 Απρ 2018 – Δύο βίντεο με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο να ερωτοτροπεί με τρανσέξουαλ κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από την Αφροδίτη …

   Τα ροζ βίντεο με την τρανσέξουαλ και τον Μητροπολίτη Ησύχιο …www.aftodioikisi.gr › Κοινωνία
   17 Απρ 2018 – Ένα βίντεο που δείχνει τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο σε τρυφερές στιγμές με μία τρανσέξουαλ ήταν η αιτία που οδήγησε τον …

   Στη δημοσιότητα τα ροζ βίντεο με τρανσέξουαλ που «καίνε …meresparaxenes.com › 2018/04/17 › στη-δημοσιότητα-τ…
   17 Απρ 2018 – Βίντεο με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο να φιλιέται, να αγκαλιάζει και να ερωτοτροπεί με τρανσέξουαλ κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

   Μητροπολίτης Ησύχιος για τα “ροζ” βίντεο: “Με μέθυσε και με …crashonline.gr › epikairotita › mitropolitis-isychios-gia-…
   23 Απρ 2018 – … Καπιτωλιάδος Ησύχιου, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος της τρανσέξουαλ Αφροδίτη (Ευαγγελία) Κωνσταντίνου για τα βίντεο …

   Σάλος με Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο: Δείτε τα καυτά …www.fimes.gr › 2018/04 › mitropolitis-isyxios-video
   18 Απρ 2018 – … σε δυσμενή θέση την Εκκλησία τα δύο βίντεο με πρωταγωνιστές τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο και μία τρανς σε ερωτικές περιπτύξεις.

   Αυτή είναι η τρανσέξουαλ που ισχυρίζετε ότι είχε σχέση με …www.youtube.com › watch
   Βίντεο για ησύχιος τρανς▶ 13:35
   Αυτή είναι η τρανσέξουαλ που ισχυρίζετε ότι είχε σχέση με Μητροπολίτη (ΑΡΤ, 20/3/18). ΜΑΪΜΟΥ TV. Loading… Unsubscribe from ΜΑΪΜΟΥ TV?
   21 Μαρ 2018 – Μεταφορτώθηκε από ΜΑΪΜΟΥ TV

   Αυτά είναι τα ροζ βίντεο με την τρανσέξουαλ που «έκαψαν» τον …kallitheacity.com › ellada › αυτά-είναι-τα-ροζ-βίντεο-μ…
   … τα ροζ βίντεο με την τρανσέξουαλ που «έκαψαν» τον Μητροπολίτη Ησύχιο (vid) … Ησύχιος, Πατριαρχικός επίτροπος που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

   https://www.paraskhnio.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

   Η συνέντευξη του Γιώργου Τράγκα με την τρανς Αφροδίτη που «έκαψε» τον Μητροπολίτη Ησύχιο
   18/04/2018 10:41 πμ18/04/2018 10:41 πμ

   • Ο/Η Ησυχία ο Ησύχιος προσεύχεται λέει:

    Ησύχιος εν Τριάδι και εν Πνεύματι

    09/06 12:10

    Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στα Ιεροσόλυμα

    Την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στις 8 Ιουνίου 2020, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ’ προεξήρχε καθιερωμένα της ετησίου εορτασμού της ημέρας της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, η οποία είναι επίσημη αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στους Αγίους Τόπους.

    Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο Μητροπολίτης Ελενουπόλεως Ιωακείμ, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, ο Αρχηγός της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Αίλισοφ, ο Αρχηγός της Εκκλησιαστικής Αποστολής της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Κρασόφσκι, μέλος της Εκκλησιαστικής Αποστολής της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μεγίου, μέλη και κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ. Σημειωτέον είναι ότι η ακολουθία τελέσθηκε στην εκκλησιαστική σλαβονική, την ελληνική, την αραβική και τη ρουμανική γλώσσα. Τους ιερούς ύμνους απέδωσε η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Γυναικείας Μονής Ορεινής της Ρωσικής Εκκλησίας.

    Στην ακολουθία παρέστησαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ κ. Α. Βίκτορωφ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας Λευκορωσίας στο Ισραήλ κ. Ε. Βορομπιόφ, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/37668-to-proskunima-tou-prothupourgou-ston-nao-tis-anastaseos-foto
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/06 20:18

  Το προσκύνημα του Πρωθυπουργού στον Ναό της Αναστάσεως (ΦΩΤΟ)


  (σημ.Λ.:Ο ιερός Ησύχιος, απέναντι ακριβώς από την σύζυγο του πρωθυπουργού, πρώτος στο πλευρό του πατριάρχη)

  https://www.documentonews.gr/article/to-binteo-me-thn-transexoyal-poy-ekapse-ton-mhtropolith-paythhke-apo-ton-patriarxh-ierosolymwn-video-photos

  Ροζ σκάνδαλο στους Άγιους Τόπους
  Το βίντεο με την τρανσέξουαλ που έκαψε τον Μητροπολίτη – Παύθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (Video + Photos)

  Δημοσίευση
  17.04.2018 | 17:24

  Ανανέωση
  26.01.2019 | 04:31

  Σε παύση έθεσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, μετά από δημοσιεύματα σε ελληνικά αλλά και σε αραβικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  Όπως μάλιστα αναφέρεται, σύμφωνα με αραβικό ανακοινωθέν, έπαυσε τον Μητροπολίτη Ησύχιο από Πατριαρχικό Επίτροπο και από άλλες θέσεις που κατείχε.

  Παράλληλα ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν υπάρχει άτομο, όσο ψηλά και αν είναι στην τάξη της ιεροσύνης που να απολαμβάνει ασυλίας, ειδικά όταν αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι το Πατριαρχείο έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν ανακρίσεις και να μαζευτεί ό,τι υλικό υπάρχει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο προς εξέταση από ειδική επιτροπή.

  https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-ierosolimon/20818-o-patriarxis-ierosolumon-epause-ton-kapitoliados-isuxio

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/03 03:11
  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έπαυσε τον Καπιτωλιάδος Ησύχιο

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Σε παύση έθεσε σύμφωνα πληροφορίες της Romfea.gr ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, τον Σεβ. Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, μετά από δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ.

  Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, σύμφωνα με αραβικό ανακοινωθέν, έπαυσε τον Μητροπολίτη Ησύχιο από Πατριαρχικό Επίτροπο και από άλλες θέσεις που κατείχε.

  Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν υπάρχει άτομο, όσο ψηλά και αν είναι στην τάξη της ιεροσύνης που να απολαμβάνει ασυλίας, ειδικά όταν αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  ………………………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.