Δεν θα τους σώσει ούτε το άγιο φως

[Επαναστάτες του κώλου, προορισμένοι για τα πολυπληθή αμνοερίφια]

Να φεύγουν οι λαοπλάνοι, οι τωρινοί και οι (όποιοι) αυριανοί.

όλες οι φωτογραφίες από iefimerida.gr 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Δεν θα τους σώσει ούτε το άγιο φως

 1. Ο/Η ΣΥΡIΖΑΙΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/98988

  Αυτό είναι το κόλπο με το οποίο ανάβει το Άγιο Φως
  Ούτε ο Πατριάρχης δεν ισχυρίζεται πως πρόκειται για θαύμα
  28.4.2016 | 22:05
  ΣΧΟΛΙΑ 97

  Από τον
  ΑΡΗ
  ΔΗΜΟΚΙΔΗ
  Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία θρησκευτική απάτη. Πληρώνουμε όμως κάθε χρόνο το «Άγιο Φως» ως κάτι το θαυματουργό που πρέπει επειγόντως να έρθει με το αεροπλάνο. (Οπότε πριν εφευρεθούν τα αεροπλάνα ο κόσμος έπαιρνε το ψεύτικο άγιο φως;)

  Δεν είναι μυστικό ότι δεν πρόκειται για θαύμα αλλά τεχνούργημα. Ο Πατριάρχης ευλογεί το φως που που παίρνει απ’ την ακοίμητη κανδήλα που είναι ήδη αναμμένη από ανθρώπινο χέρι – και αυτό δεν είναι λίγο. Ο αγιασμός των υδάτων γίνεται και είναι σημαντικός για την εκκλησία και τους πιστούς, κι ας μην εμφανίζει ο ιερέας νερά απ’ το πουθενά.

  Άρα και το φως το οποίο αγιάζει και ευλογεί ο Πατριάρχης είναι σημαντικό και σπουδαίο από μόνο του. Γιατί πρέπει να υποκρινόμαστε όλοι ότι το φως εμφανίστηκε με θαυματουργό τρόπο (και αν τονίσουμε την απάτη «προσβάλλουμε τους πιστούς»); Και κυρίως γιατί η εκκλησία συνεχίζει, ακόμα και τώρα να υπονοεί ότι συμβαίνει κάθε χρόνο ένα θαύμα εκεί πέρα;

  Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο απ’ το 1965, όπου κληρικός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων περιγράφει το κόλπο με το οποίο ανάβουν το άγιο φως.

  Η αποκάλυψη της απάτης του «Αγίου Φωτός».
  Ντοκουμέντο για γερά στομάχια (από το 1965).
  Και το ξαναλέω: μη μπερδεύετε την θρησκευτική πίστη με την εμμονή στο ψέμα και την απάτη.
  «Μάθετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας απελευθερώσει». Ιησούς (Ἰωάν. η´ 32)
  Τι σόι χριστιανός είναι αυτός που πιστεύει και αναπαράγει μια απάτη;
  → «Κι ούτε ένα στόμα ειλικρινείας από μέρους αυτών δεν βρίσκεται να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτή την μεγάλη απάτη»

  Η απάτη του «Αγίου Φωτός»

  Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Αλικάκος

  52.709 προβολές
  ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΕΝΙΔΗ

  Υπάρχει όμως και μια παραδοχή-αποκάλυψη (και δεν είναι η μόνη) που ελάχιστοι γνωρίζουν, είχε γράψει τέλος ο κ. Αλικάκος:
  Από ποιον; Από κάποιον άθεο ή σκεπτικιστή ή αντικληρικαλιστή;
  Όχι.
  Από τον νυν Μέγα Πρωτοπρεσβυτέρο (και διδάκτωρ θεολογίας) του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Τσέτση. Τα λόγια που ακολουθούν είναι δικά του. Πρόκειται για άρθρο του υπό τον τίτλο «Θρύλος και πραγματικότητα για το Άγιον Φως» στην εφημερίδα «Το Βήμα», 21/4/2006.

  Ας το διαβάσουμε. Λέει βαριές κουβέντες. Γι’ αυτό αξίζει.

  «Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για «θαύματα» προκειμένου να πληρώσει το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή της αφής το άγιον φως κατέρχεται θαυματουργικά «ουρανόθεν» για να ανάψει την λαμπάδα του πατριάρχου.
  […]
  Η ευχή την οποία αναπέμπει ο πατριάρχης προ της αφής μέσα στο «ιερό κουβούκλιο» είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία.
  Ο πατριάρχης δεν προσεύχεται για την διενέργεια θαύματος.
  Απλώς «αναμιμνήσκεται» της θυσίας και της τριημέρου αναστάσεως του Χριστού και απευθυνόμενος σ’ Αυτόν λέγει: «εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως, και δεόμεθά σου όπως αναδείξης αυτό αγιασμού δώρον…».
  Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο πατριάρχης ανάβει την λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον πανάγιο τάφο.
  […]
  Το μυστήριο όμως που καλλιεργήθηκε γύρω από το τελετουργικό της αφής του αγίου φωτός και οι λαϊκές περί αυτού αντιλήψεις στις μέρες μας συνετέλεσαν στην οικειοποίηση και εκμετάλλευση από εξωεκκλησιαστικούς κύκλους της άκρως συμβολικής και κατανυκτικής αυτής λειτουργικής πράξεως της εκκλησίας μας.
  Ο λόγος τώρα για την διαπόμπευση του αγίου φωτός με την οργανωμένη αεροπορική μεταφορά του στον ελλαδικό χώρο, συνοδεία κυβερνητικών παραγόντων, τιμητικών αγημάτων, ευζώνων και προσκόπων (και φυσικά τηλεοπτικών συνεργείων!), προκειμένου όπως ο νεοέλληνας γιορτάσει «αυθεντικό ελληνικό Πάσχα».
  Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάστασιν Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο!»

 2. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ λέει:

  http://alithinesgynaikes.gr/2016/04/30/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/

  Το Άγιο Φως και η Ιδέα ενός Τουριστικού Πράκτορα

  Απρίλιος 30, 2016

  Ως το 1988, το «Άγιο Φως» ερχόταν στην Ελλάδα από το Ισραήλ δια της θαλάσσιας οδού μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι και φυσικά κατόπιν εορτής. Το Άγιο Φως ξεκινούσε από τα Ιεροσόλυμα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου έμπαινε σε ένα καράβι στο λιμάνι της Χάιφα και έφτανε στον Πειραιά τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την Ανάσταση χωρίς ουσιαστικά να το μάθει κανείς. Ήταν η εποχή που ο ερχομός του «Αγίου Φωτός» στην Ελλάδα ήταν μια καθαρά εκκλησιαστική υπόθεση. Μέχρι που εκείνη τη χρονιά ένας δαιμόνιος ταξιδιωτικός πράκτορας με ειδικότητα τον θρησκευτικό τουρισμό καθώς το γραφείο του οργάνωνε εκδρομές στους Αγίους Τόπους είχε την φαεινή ιδέα της αεροπορικής μεταφοράς του Φωτός στην Αθήνα. Η ιδέα ανήκε στον Ιάκωβο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου στην οδό Νίκης του Συντάγματος που κατάφερε να πείσει τον τότε Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα και μετέπειτα Πατριάρχη κ. Ειρηναίο να συνδράμει στην υλοποίηση της «ιερής πτήσης».

  Η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δεν χρειάστηκε και ιδιαίτερες πιέσεις από την εκκλησία ώστε να διαθέσει ένα Boeing της Ολυμπιακής για την μεταφορά του Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Και ενώ η αρχική ιδέα του τουριστικού πράκτορα αφορούσε στην έγκαιρη άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα πριν από τον εορτασμό της Ανάστασης ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια ακόμη πιο «φωτεινή» ιδέα. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης είναι ο ανάδοχος της επισημοποίησης της φλόγας από τα Ιεροσόλυμα σε «αρχηγό κράτους». Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωστός και για την υπερβολική τυπολατρία, ήταν ο εμπνευστής των κόκκινων χαλιών στο αεροδρόμιο, των στρατιωτικών αγημάτων και της μπάντας να παιανίζει μπροστά σε ένα ένα μικρό φαναράκι. Χαρακτηριστική της υπερβολής ήταν και η δήλωση ενός πρώην υπουργού την πρώτη χρονιά λειτουργίας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος που είχε πει πως «ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα υποδεχτούμε στο νέο αεροδρόμιο είναι το Άγιο Φως».

  Τα επόμενα χρόνια η «ιερή πτήση» από τα Ιεροσόλυμα είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πολύπλοκης όσο και πολυδάπανης εκστρατείας μεταφοράς του Αγίου Φωτός από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας σε κάθε γωνιά της χώρας με deadline τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Αεροπλάνα, ελικόπτερα, σκάφη του λιμενικού και περιπολικά επιστρατεύτηκαν στην «επιχείρηση Άγιο Φως» ώστε οι αναστάσιμες λαμπάδες να ανάβουν με την άρτι αφιχθείσα φλόγα.

  Από το 2002 το Υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε την οργάνωση αλλά και το οικονομικό κόστος της αεροπορικής μεταφοράς του «Αγίου φωτός» με ειδική πτήση στην Αθήνα και τις ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας σε διάφορες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα με ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση.

  Έτσι και φέτος δεκάδες πτήσεις θα προσαρμόσουν τις ώρες αναχώρησής τους από την Αθήνα ώστε το Άγιο Φως να φτάσει εγκαίρως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Για τα υπόλοιπα αναλαμβάνει στη συνέχεια η Αστυνομία και το Λιμενικό που διαθέτουν οχήματα και ταχύπλοα ώστε το Φως να μεταφερθεί σε πόλεις και μικρότερα νησιά ενώ δεν λείπουν και οι «χορηγοί» όπως στην περίπτωση γνωστού εφοπλιστή που κάθε χρόνο ναυλώνει ιδιωτικό αεροπλάνο και με δικά του έξοδα μεταφέρει την φλόγα στην Σκιάθο. Και ενώ όλη αυτή η κινηματογραφική επιχείρηση δεν μετρά παρά δυο δεκαετίες ζωής έχει πάρει καταχρηστικά τον ορισμό της «παράδοσης». Μια «παράδοση» που στήθηκε πάνω στην ιδέα ενός τουριστικού γραφείου και πήρε την μορφή της πολιτικοθρησκευτικής υπερπαραγωγής.

  Αξίζει πάντως να σκεφτεί κανείς πως η αυθεντικότητα της ιδέας παραμένει αυστηρά ελληνική καθώς κανένα άλλο ορθόδοξο κράτος στον κόσμο δε ναυλώνει αεροσκάφος για να μεταφέρει το Φως, ούτε φυσικά το υποδέχεται ως αρχηγό κράτους. Μοναδική εξαίρεση η Κύπρος που από το 2013 αποφάσισε να ακολουθήσει το ελληνικό παράδειγμα της αερομεταφοράς του Αγίου Φωτός χωρίς όμως υποδοχή αρχηγού κράτους. Η ελληνική πρωτοτυπία εκτός από την «Ένωση Άθεων» που χρόνια τώρα ζητά να σταματήσει να πληρώνουν οι φορολογούμενοι το κόστος της μεταφοράς δεν έχει αποφύγει την κριτική ακόμη και ανθρώπων της ίδιας της Εκκλησίας όπως του Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεου που έχει σταθεί επικριτικός για το τελετουργικό αυτό, το οποίο είχε χαρακτηρίσει σαν πρόκληση, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε να θέσουμε το Άγιον Φως στην ίδια θέση με τον αρχηγό Κράτους, διότι δεν αποτελεί μια εξουσία τεταγμένη για να εξυπηρετεί μεταπτωτικές καταστάσεις».

  Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα με αφορμή ένα άρθρο του Νίκου Δήμου, ο «Φωτεινός Αρχηγός Κράτους» έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με βουλευτές, πολιτευτές, υποψήφιους και δημοσιογράφους να χτυπιούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα για την ιερή πτήση, το κόστος και την υπερβολή των τιμών αρχηγού κράτους. Οι καυγάδες μάλιστα δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν το παραδοσιακό ξύλο που πέφτει κάθε Μεγάλο Σάββατο στον Ναό της Αναστάσεως ανάμεσα σε Ορθόδοξους και Κόπτες για το ποιος θα πάρει πρώτος το Φως από το κερί του Πατριάρχη Ιεροσολύμων την ώρα που βγαίνει το θαύμα από τον Πανάγιο Τάφο.

  Για την ιστορία του «θαύματος» οι πρώτες αναφορές για την τελετή ανάγονται στον 2ο αιώνα μ.Χ. και μιλούν για μια απλή συμβολική αναπαράσταση και τίποτε άλλο. Αυτή η ιστορία κράτησε χρόνια. Μέχρι που έφτασαν στους Άγιους Τόπους οι Σταυροφόροι. Έτσι, η απλή τελετή με το συμβολισμό της έδωσε τη θέση της στο «θαύμα» της «χρυσοτόκου τελετής», όπως τη χαρακτηρίζει ο ιστορικός Κυριάκος Σιμόπουλος και από το 1118 μ.Χ πέρασε σε ελληνικά χέρια.

  Πέτρος Κατσάκος

  Πηγή:http://Vice

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Που αναδύεται το αφορολόγητο θαυματουργό Άγιο Φως του πρωθυπουργικού αεροπλάνου της πρώτης φοράς Αριστεράς:
  Στην Ελλάδα και οι δυο υποθέσεις του πατριαρχείου Ιεροσολύμων έχουν ξεχαστεί.
  Αφορούν όμως καταγγελία του αγίου τ.πατριάρχη Ειρηναίου για πληρωμένο δολοφόνο από τον άγιο Τιμόθεο μητροπολίτη Βόστρων (ο απεσταλμένος του Χουντόδουλου ναρκωέμπορος Βαβύλης είχε πλαστογραφήσει και γι’αυτόν πορνο- φωτογραφία του με νεαρό Άραβα), για να σκοτώσει τον έγκλειστο σήμερα τ. πατριάρχη και καταδίκη αρχιμανδρίτη για δολοφονία καλόγριας.

  Από τη βρετανική Telegraph

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/1430453/Greek-bishop-is-accused-of-hiring-hit-man-to-kill-Patriarch.html

  By Neil Barnett in Athens

  12:01AM BST 18 May 2003

  A Greek Orthodox bishop is to be charged under anti-terrorism laws in Athens for allegedly plotting to murder the head of the ancient Patriarchate of Jerusalem.

  Bishop Timotheos of Vostra is accused of offering to pay a hit-man $500,000 (£354,000) to have his clerical rival, Patriarch Irenaios, killed.
  ……………………….

  Από την Καθημερινή
  Αφορά το τρομερά σκανδαλιστικό εκτεταμένο δημοσίευμα και τον πατριάρχη Διόδωρο του οποίου ο αδελφός αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Καρίβαλης, ιερέας του μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου, είχε συλληφθεί από την Ασυνομία να ψαρεύει νεαρούς μέσα στο αυτοκίνητό του

  http://www.kathimerini.gr/96780/article/epikairothta/ellada/olo-to-paraskhnio-sta-ierosolyma

  22.07.2001
  Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα

  Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
  ………………..

  Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Καμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

  Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.
  Οι Ρουμάνες

  Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες, που συζητείται, ότι και γι’ αυτές οι Ισραηλινοί έχουν στοιχεία, αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της. Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που το έχουν μετανοήσει τώρα.

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, η οποία πέρασε άσχημες ώρες με την υγεία ……………
  ________________

  Το υπόλοιπο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, εδώ, για την Ιστορία, μαζί με μια παραπομπή της στο τέλς για τα ρεζιλίκια του Αγίου Φωτός:

  According to Irenaios’s lawyer, Timotheos offered the money to a Palestinian radical, Yusaf Naim al-Mufti. He was said to be angry that he had lost out to Irenaios in the 2001 election to become patriarch – one of the most sought-after roles within the Greek Orthodox Church.

  Last week, the Athens criminal prosecutor announced that Timotheos would be charged with forming a criminal gang. The bishop, who is in charge of the Patriarchate’s finances, has denied the allegations.

  «This case is unfair and I will defend myself because I am not guilty,» he said. «I never thought of doing something bad, especially not murder.»

  The secretive Jerusalem Patriarchate, which administers about 100,000 Christian Arabs, is believed to be one of the richest churches in the world. As the second-largest landowner in Israel after the government, its holdings include land around the Israeli parliament. Patriarch Irenaios was told about the alleged plot in February by Zouzer al-Manasrah, the Palestinian Authority’s intelligence chief, after al-Mufti was arrested and held at Ramallah police station on an unrelated theft charge.

  Mr al-Manasrah said that al-Mufti had volunteered details of the murder deal he had struck with Timotheos in 2001, apparently while the bishop was on «charitable business» in the West Bank town of Beit Jala.

  The Telegraph has obtained a transcript of al-Mufti’s statement to the Palestinian intelligence service. The document, classified «Top-Secret», quotes al-Mufti as saying: «Timotheos came to my house in Beit Jala and told me, ‘I want you to find some persons in Bethlehem to murder Irenaios’.»

  Timotheos proposed $500,000 as the fee he would pay for the murder, according to the document. However, the first man al-Mufti approached was unable to carry out the job because he became caught up in the Israeli siege of the Church of the Nativity in Bethlehem and was arrested.

  «He was hidden inside the church and after some days he escaped and was wanted by the Israelis,» al-Mufti said. «After a while he was arrested and there was no communication between us.»

  He then described how Timotheos insisted that he find another murderer, and how he eventually recruited a criminal gang leader in Bethlehem.

  «He told me they were going to finish the job in Jerusalem where they could assign the murder to narcotics traders and users,» said al-Mufti. Before this could be done, however, al-Mufti was arrested by the Palestinian authorities on a theft charge. He told his interrogators: «I was a simple mediator.»

  Emil Jarjoui, a member of the executive committee of the Palestinian Authority and its senior official for religious affairs, said that he had met Patriarch Irenaios to confirm details of the alleged plot.

  «It was referred to me by the people responsible for security within the Palestine Liberation Organisation, who told me that there was an attempt to murder Patriarch Irenaios and they were investigating it,» he said.

  «They told me that the person alleged to be responsible was in jail, his name is al-Mufti. I informed the Patriarch and he informed the Consul General of Greece. It is a very serious matter.

  «The man in jail was meant to receive money to pay for the assassination of the Patriarch, but he did not receive any – and the bishop who is supposed to have offered it denies it completely. We are awaiting the finding of the court in Greece.»

  A spokesman for the Patriarch declined to comment, saying that Irenaios wished to remain silent until the Greek court had reached a verdict.

  Patriarch Irenaios has been a controversial figure since his election in 2001. The Israeli government refuses to recognise him as the Greek Orthodox Church’s leading official, viewing him as too close to the Palestinians. An old photograph of Irenaios with Yasser Arafat has helped to reinforce this belief.

  Additional reporting by Martin Bentham in Jerusalem

  Related Articles
  Orthodox rivalry ablaze in Jerusalem
  26 Apr 2003
  (για την τελετή του Φωτός)
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/1428445/Holy-Fire-sets-Orthodox-rivalry-ablaze-in-Jerusalem.html
  ………………….

  «I’m seriously worried that someone – perhaps an old person – will be killed if there is fighting.»

  Noisy and violent disputes in the church, which is shared by six Christian sects, are nothing new. Flare-ups over the positioning of candlesticks and mats, over the cleaning of a step, the length of a service or even the repair of a manhole cover pepper the church’s long history.

  Pope Gregory IX banned Roman Catholics from participating in the ceremony in 1238. The Greek patriarchate’s website continues to advertise a miracle with a bold description – «a wheeze is heard and almost simultaneously blue and white lights penetrate from everywhere, as though millions of photographic flashes turn on».

  Victoria Clark is the author of The Far-farers: a journey from Viking Iceland to Crusader Jerusalem
  ______________

  Ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης της Αγίας Ζώνης, εξομολόγος της Δήμητρας Λιάνη, φίλος του Ειρηναίου, επιτίθεται από το μπλογκ του (ektimotheou) στον νυν πατριάρχη Θεόφιλο

  http://ektimotheou.blogspot.gr/2011_11_01_archive.html
  Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011


  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

  13.OOO.OOO $ Η » ΤΙΜΗ» ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ;

  Ο Αρχηγός της Ισραηλινής Αστυνομίας μετά απο εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ προχώρησε σε έναρξη επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αν η αναγνώριση του Θεόφιλου Γ’ αποτελεί προιόν απάτης και δωροδοκίας. Με εκτενής δημοσίευμα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz τόσο στην εβραική όσο και στην αγγλική της έκδοση «δείχνει» τον πρώην Υπουργού Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων, του Ράφι Είταν ως τον παραλήπτη 13 εκατομμύριων δολλαρίων προκειμένου να βοηθήσει τον Θεόφιλο να αναγνωριστεί. Διαβάστε το δημοσίευμα της Haaretz μεταφρασμένο στα ελληνικά: 23.11.2011 (Haaretz) – Διαβάστε το άρθρο της Haaretz > Ο Γενικός Διοικητής της αστυνομίας πρόσφατα ζήτησε να γίνει έρευνα σε αξίωση ότι ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ‘, υποτίθεται, αγόρασε την αναγνώριση του τίτλου του με την βοήθεια του πρώην Υπουργού Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων, του Ράφι Είταν. Ο Γενικός Διοικητής της αστυνομίας, ο Ιωανάν Ντανίνο, ζήτησε να ερευνήσει τις υποψίες ο επικεφαλής αστυνομικών ερευνών και διεύθυνσης πληροφοριών, ο υποστράτηγος Ιώραμ Σεγκίλοβιτς.
  Η αίτηση να ξεκινήσει ποινική έρευνα προήλθε από τον απομακρυσμένο Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη, Ειρηναίο τον Α’, σε έγγραφο που υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μια παρόμοια αίτηση μεταβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα του Κράτους, τον Μόσε Λαντόρ.
  ……………….

  Ξέρω οτι απάντηση δεν θα πάρω. ΄Ομως απαντήσεις υπάρχουν και ΟΛΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ , για να μάθει ο Ελληνικός Λαός που πήγανε τα χρήματά του και τα βρώμικα παιχνίδια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε βάρος των ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Περσινά της Αριστεράς, καυγάδες με το άγιο φως στο αεροπλάνο της γραμμής
  Γκεστ σταρ ο Αμανατήδης του Τσύριζα

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἀρχοντοχωριᾶτες. Χόρτασε ἡ ψεῖρα καὶ βγῆκε στὸν γιακά. Ἄβρακος βρακὶν ἐφόρει, κάθε βῆμα καὶ τὸ ἐθώρει. Τί τοῦ λείπει τοῦ ψωριάρη, φοῦντα μὲ μαργαριτάρι.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tρέμουν οι μουσουλμάνοι Τουρκαλάδες από χτες
  Άγιο Πάσχα και οι Ορθόδοξοι πολέμαρχοι Αλέξης-Πάνος, κατέπλευσαν στο Αιγαίο

  https://olympia.gr/2016/05/01/%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ad%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%ae%ce%bc/

  Τσιπρας-Καμμενος έγραψαν ιστορία σήμερα στο Αιγαιο

  Με μια κίνηση που θα μείνει στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας, Τσιπρας και Καμμενος σήμερα έκαναν Πάσχα στην φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Άνδρου.

  Στόχος τους ήταν να στειλουν το ηχηρό μηνυμα πως σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.