Χαστούκι από τη Δικαιοσύνη στους θεομπαίχτες του «Αγίου Φωτός»

[Η κάμερα κατέγραψε νόμιμα την ομολογία του Αρχιεπισκόπου Ισίδωρου για την απάτη, εν γνώσει του]

Ρουμανίς καλογραία ανάπτει θαυματουργικώς το Άγιον Φως (βλ. και φρίξε «Όλο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα», Γ.Καλοκαιρινός-Καθημερινή, 22.07.2001): «…ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες….πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές το πρωί φορούσαν το σχήμα και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ….ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα….έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της… άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Το 2019 ο Σκευοφύλακας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ηλίας Φακίτσας (επαγγελματικό ψευδώνυμο Ισίδωρος), είχε ομολογήσει on camera σε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, πως ανάβει με αναπτήρα τον Αρχηγό Κράτους Άγιο Φως. Ο Φακίτσας από την Αχλαδιά Τρικάλων, στρατολογήθηκε στην Αδελφότητα του Τάφου από 13 ετών. Έτσι συνηθίζεται αφού το πατριαρχείο μαζεύει αγοράκια από την Ελλάδα, τα οποία μυεί στα άδυτα των ιερών μυστηρίων του για να στελεχώσουν το πατριαρχείο, περιφρονώντας ρατσιστικά το παλαιστινιακό ποίμνιο, το οποίο από το 1534 μέσω μιας ποταπής ρωμέικης απάτης (βλ το πρώτο σχετικό ανάγνωσμα στο τέλος του ποστ), δεν έχει το δικαίωμα να έχει πατριάρχη από την κατώτερη φυλή που ανήκε ο Χριστός. Ο πατριάρχης Ηλίας Γιαννόπουλος (Θεόφιλος) ο Γαργαλιανιώτης, είχε στρατολογηθεί 12 χρονών. Η ομολογία του Φακίτσα καταγράφηκε και στο βιβλίο του Αλικάκου «Λύτρωση–Περί του Αγίου Φωτός». Το πατριαρχείο του θαυματουργού αναπτήρα προσπάθησε τότε να διαψεύσει, αλλά πήρε συντριπτική απάντηση από τον δημοσιογράφο (βλ.: «Άγιο Φως: Ο αναπτήρας….» (ethnos.gr- 21.03.2019 18:13).

Το πατριαρχείο (δια του Φακίτσα) είχε το θράσος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να απαγορευθεί το βίντεο που αποκαλύπτει την Αλήθεια, με το ηλίθιο όσο και αυτοενοχοποιητικό επιχείρημα πως ο Αρχιεπίσκοπος ομολόγησε μεν την απάτη, αλλά δεν ήξερε πως τον παίρνει η κάμερα. Η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε χτες είναι ένα Βατερλώ για το πατριαρχείο των σκανδάλων, που φλερτάρει αδιάντροπα και με τον χασάπη της Ουκρανίας Πούτιν («Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Είμαστε ευγνώμονες στον Πούτιν»!-ekklisiaonline, 31 Ιανουαρίου 2022 22:41). Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο ισχυρισμός του Φακίτσα πως όταν ομολογούσε την απάτη δεν ήξερε πως μαγνητοσκοπείται, ήταν ψευδής. Aκολουθεί το ρεπορτάζ του liberal.gr για τη δικαστική απόφαση.

«Η αλήθεια για το πώς ανάβει το Άγιο Φως και η δικαίωση Δ. Αλικάκου» (02/12/2022 • 13:37). «Για «δικαστική απόφαση-βόμβα για το Άγιο Φως» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι το επίμαχο βίντεο της ιστορικής συνέντευξης του Σκευοφύλακα και Ηγούμενου του Παναγίου Τάφου, αρχιεπισκόπου Ισίδωρου, που αποκάλυψε τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός, «όχι μόνο δεν προσβάλλει τον ίδιο, αλλά πραγματοποιήθηκε με τη συναίνεση του!». «Κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι έβαλα κρυφή κάμερα και κατέγραψα την ιστορική συνέντευξη, γι’ αυτό και έπρεπε να εξαφανιστεί το βίντεο», αναφέρει ο Δημήτρης Αλικάκος, στην οποία επισυνάπτει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος «ο αγιοταφίτης αρχιεπίσκοπος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της “Google Ireland Ltd” με σκοπό η τελευταία να διαγράψει από την πλατφόρμα «Youtube», το επίμαχο βίντεο που παρουσιάζει τον ίδιο να αποκαλύπτει την αλήθεια για το πώς ανάβει το Άγιο Φως. Στην αίτησή του ο Σκευοφύλακας υποστήριξε ότι αφενός το επίμαχο βίντεο »προσβάλει την τιμή και την υπόληψή του» και αφετέρου δε, »δημοσιοποιήθηκε χωρίς ουδέποτε να έχει δώσει τη συναίνεσή του’‘». Με βάση τα παραπάνω, κατέθεσε ότι «οι αναρτήσεις στον ιστότοπο Youtube καθιστούν τηνπροσβολή διαρκή και τα αποτελέσματά της παγκόσμια». Ως εκ τούτου, ζητούσε να «παύσει η προβολή, αναπαραγωγή και διαμοιρασμός των επίμαχων βίντεο» και να «διαταχθεί η απαγόρευση εξακολούθησης της παράνομης προσβολής με την εκ νέου ανάρτηση, αναπαραγωγή και διαμοιρασμό των επίδικων δημοσιεύσεων και δημοσιεύσεων πανομοιότυπου χαρακτήρα στο μέλλον στον ιστότοπό της» (Youtube). Και τέλος, να καταδικαστεί η Google «σε χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για κάθε παράβαση».

O Μενιδιάτης Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος Ησύχιος αναπτύσσει στην τρανς κα Αφροδίτη Κωνσταντίνου τους βαθύτερους συμβολισμούς του θαύματος του Αγίου Φωτός. Αυτός όντως δεν εγνώριζε ότι υπήρχε κάμερατοποθετημένη από την κα Αφροδίτη, που κατέγραφε την (αυστηρώς θεολογικού χαρακτήρος) συζήτησή τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι «ουδόλως πιθανολογείται ότι η λήψη του εν λόγω βίντεο έχει λάβει χώρα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζει τον αιτούντα ως άνθρωπο που δεν λαμβάνει υπόψιν του με την πρέπουσα σοβαρότητα το λειτούργημά του». «Και κατά μείζονα λόγο, όμως, ουδόλως πιθανολογείται ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος μαγνητοσκοπούσε τον αιτούντα χωρίς την συγκατάθεσή του». «Αντιθέτως, από την απεύθυνση του τελευταίου προς την κάμερα και την ερώτησή του προς το δημοσιογράφο «να το πούμε στην κάμερα;» προκύπτει ότι ο τελευταίος γνώριζε ότι τον μαγνητοσκοπούσε, αντίθετα με όσα διατείνεται στην αίτησή του». Ως εκ τούτου «δεν πιθανολογείται ο παράνομος χαρακτήρας αυτής δια της άνευ συναινέσεώς του μαγνητοσκόπησης».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη

«Δεν πρόκειται για πρόσωπο που κάτι άκουσε ή είδε, αλλά για τον πρωταγωνιστή της Τελετής που ομολογεί με θάρρος: “Δεν υπάρχει θαύμα. Εγώ ανάβω το Άγιο Φως” (με αναπτήρα)».

ΣΧΕΤΙΚΑ

1534: Με δόλο το πατριαρχείο Ιεροσολύμων περνά από τα χέρια των Παλαιστινίων σε Έλληνα πατριάρχη

Το πατριαρχείο του Αγίου Φωτός στρατολογεί ανήλικα αγόρια

Ο πρέσβυς Άγγελος Βλάχος για το Άγιο Φως

Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος με την trans κα Κωνσταντίνου να φέρουν το Άγιο Φως

Advertisement
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

11 Responses to Χαστούκι από τη Δικαιοσύνη στους θεομπαίχτες του «Αγίου Φωτός»

 1. Ο/Η των κώλων λέει:

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2842790

  Τρίτη 10 Μάη 2005 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 26
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

  Για μια σακούλα ευρώ…

  Ρασοφόροι να παίζουν ξύλο για μια μαύρη σακούλα με …ευρώ και πληρεξούσια του Πατριαρχείου. Ιερωμένοι να μουντζώνουν και να βρίζουν οι μεν τους δε και να ερίζουν για το ποιος πρέπει να έχει τα κλειδιά του «θησαυροφυλακίου» (σ.σ. οικονομική υπηρεσία) του Πατριαρχείου. Ξυλοδαρμοί και συμπλοκές παπάδων στο χώρο του Πατριαρχείου. Αυτές οι εικόνες, που τις τελευταίες μέρες διαδραματίζονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αποδεικνύουν ότι η σαπίλα στους κόλπους της Εκκλησίας δεν έχει τέλος.


  Ελευθεροτυπία της 03/04/2005

  Ο Φώτιος και η «τακουνού»

  Ο αρχιμανδρίτης και μέλος της Ιεράς Συνόδου, Φώτιος, που διακονεί τον Πανάγιο Τάφο, κέρδισε πρόσφατα το δικό του δεκαπεντάλεπτο (αρνητικής) δημοσιότητας, όταν μπροστά στις κάμερες καταράστηκε μία δημοσιογράφο. Λίγο αργότερα βέβαια, ζήτησε συγνώμη εξηγώντας ότι είναι ευέξαπτος επειδή έχει ζάχαρο.

  Φαίνεται, ωστόσο, ότι το ζάχαρό του ανεβαίνει ακόμα και όταν… αλληλογραφεί με τους εν Χριστώ αδελφούς του! Ιδού, λοιπόν, τι γράφει (ο απόφοιτος δημοτικού) Φώτιος σε μητροπολίτη, αντίπαλο του πατριάρχη Ειρηναίου: «Μωρή πατσαβούρα τακουνού, που έκανες αίτηση ότι ο μισθός είναι λίγος για να πάρεις αύξηση, για να πληρώνεις εκεί που γυρίζεις, στις αγορές, και δεν ντρέπεσαι που έδωσες τα κειμήλια του Αγίου Τάφου στον… Πώς θα βγει η ψυχή σου; Αλλά και αυτός δεν έχει φιλότιμο που τα πήρε».

  περιοδικό ‘Ε’-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 12 Ιουνίου 2005

  Βίοι «αγίων» στα Ιεροσόλυμα
  Έρευνα: Π.Β. Νικολοπούλου

  Ο αρχιμαδρίτης Συνέσιος πλησίασε το σπίτι του τότε πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου και, εν εξάλλω, χτύπησε την πόρτα. Του άνοιξε μια Ρουμάνα που υπηρετούσε τον Διόδωρο. Tns έδωσε μια με ένα κηροπήγιο στο κεφάλι και τη σκότωσε. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε npos το χρηματοκιβώτιο απ’ όπου πήρε -όπωs είπαν- χιλιάδες δολάρια. Φεύγοντας, έβαλε φωτιά, καταστρέφοντας, ανάμεσα στ’ άλλα, πολύτιμα κειμήλια και Βυζαντινές εικόνες που είχε ο Διόδωρος στο σπίτι του. Τον Συνέσιο τον συνέλαβαν οι ισραηλινοί αστυνομικοί και έκτοτε βρίσκεται στις φυλακές του Ισραήλ. Ζήτησε να εξομολογηθεί, αλλά εκτός από τον πνευματικό του δεν θέλησε ποτέ να πει σε κανέναν άλλον τι συνέβη εκείνο το Βράδυ.

  Μυστικά, ψέματα, αδελφότητες, ίντριγκες, όργια, εκβιασμοί, αμύθητες περιουσίες, πολύτιμα κειμήλια που παραδίδονται στις φλόγες κι ένας φόνος! Τα στοιχεία από τα άδυτα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στα χέρια του μετρ Ουμπέρτο Εκο, θα παρείχαν το υλικό για τη συγγραφή ενός νέου θρησκευτικού θρίλερ. Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να παίρνουν το δρόμο της λογοτεχνικής δόξας. Κρίμα, γιατί οι ομοιότητες είναι πολλές, θυμάστε πώς ξεκινάει «Το όνομα του ρόδου»; Μ’ έναν άγριο φόνο…
  ………………………

  Ο Συνέσιος μετά την επιστροφή του από την Αυστραλία, έγινε Ηγούμενος στη Μονή της Γεσθημανής ένα από τα προσκυνήματα που βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των προσκυνητών. «Πόστο» ιδιαίτερα επικερδές αφού οι πιστοί που φθάνουν από όλες τις γωνιές της Γns εκεί αφήνουν τον -όχι και τόσο ευκαταφρόνητο- ο-βολό τους. Λίγο καιρό αργότερα, ο Διόδωρος του ζήτησε να πάει σε άλλο μοναστήρι, που όμως«δεν έβγαζε πολλά». Οι φήμες στην Αγιοταφιτική Κοινότητα έλεγαν τότε ότι ο Συνέσιος είχε δώσει 80.000 δολάρια στον πατριάρχη, από το «κομπόδεμα» που είχε κάνει, προκειμένου να τον ξαναβάλει στη Γεσθημανή. Εκείνος τα πήρε, λένε, αλλά έδωσε μόνο μια αόριστη υπόσχεση.

  Μια μέρα καλοκαιριού, ο Συνέσιος πήγε και βρήκε τον Διόδωρο στη βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου, στα Καμένα Βούρλα, όπου παραθέριζε. «Δώσε πίσω τα λεφτά», λέγεται ότι του είπε οργισμένος. «Δεν είναι δικά σου», του απάντησε εκείνος και τον έδιωξε. Τότε ο Συνέσιος επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα και σε έξαλλη κατάσταση χτύπησε την πόρτα του πατριάρχη. Την αποκρουστική συνέχεια της οποίας την ξέρετε ήδη…


 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Ησύχιος Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος=Αφροδίτη Κωνσταντίνου (trans)
  H υπόθεση κουκουλώθηκε και ο Ησύχης συνεχίζει να είναι Άγιος.

  https://www.zougla.gr/greece/article/dite-ton-giorgo-traga-na-perni-sinentefksi-apo-tin-trans-eromeni-tou-mitropoliti-isixiou

  Η συνέντευξη του Γιώργου Τράγκα με την τρανς Αφροδίτη που «έκαψε» τον Μητροπολίτη Ησύχιο

  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 21:47

  https://www.athensvoice.gr/epikairotita/ellada/435368/dyo-ta-roz-vinteo-me-tin-trans-poy-ekthetoyn-ton-mitropoliti-isyhio/

  Δύο τα «ροζ» βίντεο με την τρανς που εκθέτουν τον Μητροπολίτη Ησύχιο

  17.04.2018, 15:29

  Ο Καπιτωλιάδος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις – Τι είπε η ιερόδουλη για τη σχέση της με τον ιερωμένο


  ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μιλά στον Ηλεκτρα 988 για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Φως

 3. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο ιερός Διόδωρος μεταφερόμενος από Παλαιστίνιους βαστάζους


  Με τον Κοκό

  https://www.kathimerini.gr/society/96780/olo-to-paraskinio-sta-ierosolyma/

  Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα
  Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
  22.07.2001 • 08:00

  Είναι γνωστή σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο η περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην προσπάθειά του να εκλέξει νέο Πατριάρχη. Εχουν περάσει 8 μήνες από την εκδημία του Διοδώρου και ακόμη ο θρόνος μένει κενός. ….. Η εικοσάχρονη Πατριαρχία του Διοδώρου, δυστυχώς αλλά αληθώς, αποδυνάμωσε από κάθε άποψη και πλευρά την Αγιοταφιτική Ελληνορθόδοξη Αδελφότητα, η οποία παρουσιάζεται τώρα ευάλωτη έναντι πιέσεων, πραγματικών ή κατασκευασμένων.

  Το γεγονός ότι «κάτι συμβαίνει» στην Εκκλησία της Αγίας Σιών, επιβεβαιώνεται τώρα με τις διαγραφές υποψηφίων από τον κατάλογο των εκλογίμων εκ μέρους του Ισραήλ και συμφωνούντων σιωπηρώς των κυβερνήσεων Αθηνών, Αμμάν και Παλαιστίνης. Στην πραγματικότητα όμως, απλώς, τώρα το πληροφορούνται οι πολλοί. Μέχρι χθες ο «βίος και η πολιτεία» εντός του Πατριαρχείου, ήταν κτήμα των ολίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες με διαφορετικά συμφέροντα και αντίπαλες μεταξύ τους, συμπίπτουν στις διαγραφές των «πέντε», ενώ «εξωγενείς» παράγοντες προσπαθούν να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

  Μπροστά σε αυτήν την αλήθεια -που τόσο γλαφυρά παρέθεσε με άρθρο του πριν από καιρό στην «K» ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπουργός κ. Νικόλαος Θέμελης, ανιψιός Πατριάρχου Ιεροσολύμων, ζητώντας κάθαρση- η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, αδύναμη, αλληλοσπαράσσεται.

  ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

  Η «Πολιτεία» Διόδωρου

  Ο Πατριάρχης Διόδωρος -ο επιλεγόμενος «Βούδας» από τους αρχιερείς των ελληνορθοδόξων εκκλησιών- ανέβηκε στον θρόνο το 1981, έπειτα από ένα παζάρι συναλλαγών, πολιτικών και οικονομικών. Ηταν Μητροπολίτης Αμμάν, είχε σώσει λέγεται τη ζωή του μακαρίτη Χουσεΐν της Ιορδανίας και απολάμβανε της υποστηρίξεώς του. Εκτός από τη βοήθεια Χουσεΐν, για να γίνει Πατριάρχης ο Διόδωρος, «έταξε» και αρκετά «πακέτα» δολάρια στους μητροπολίτες. Η επιστολή του Μητροπολίτη Διοκαισαρείας Ιακώβου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1983, αποκαλύπτει πολλά και λέγεται ότι την έχει η κ. Δήμητρα Λιάνη στο αρχείο της.

  Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε έχει πει, μάλιστα και σχετική επιστολή στο Οικουμενικό Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. ΄

  Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Καμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

  Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.

  Οι Ρουμάνες

  Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες, που συζητείται, ότι και γι’ αυτές οι Ισραηλινοί έχουν στοιχεία, αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της. Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που το έχουν μετανοήσει τώρα.

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, η οποία πέρασε άσχημες ώρες με την υγεία της. Οταν οι Ισραηλινοί γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά, ιδιαίτερα συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο να προσκυνήσει. Εκεί θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της. Τότε παρενέβη κληρικός Αγιοταφίτης που τη συνόδευε και της είπε: «Κυρία…, αν πράγματι αισθάνεσθε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο – τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».

  Το χρήμα

  Η σχέση με το χρήμα, φαίνεται να ήταν επίσης ξεχωριστά έντονη για τον Διόδωρο. «Ο Χιώτης ήταν παραδόπιστος», μας είπε χαρακτηριστικά Αγιοταφίτης. Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με Μητροπολίτες που διαχειρίζονταν προσκυνήματα και περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου. Από παντού έπαιρνε «μίζες». «Νοίκιασε» για 90 χρόνια μεγάλες εκτάσεις στους Ισραηλινούς, κάτι που εξόργισε τους Παλαιστινίους, ενώ δεν δίστασε να κάνει και πλαστογραφίες εις βάρος Εβραίων, υπογράφοντας συμβόλαια που τελικά δεν ίσχυαν, αφού όμως πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Σε αυτές τις «ιστορίες» συμμετείχαν και Αγιοταφίτες.
  Υποθέσεις τέτοιες βρίσκονται στα ισραηλινά δικαστήρια, όπως και η τελευταία με την εξαφάνιση τεράστιων ποσών ακόμη και από τράπεζες της Ελβετίας, μετά το θάνατό του. Εχει αρχίσει ειδική έρευνα για 20 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστή στους Ελληνες πολιτικούς η περίπτωση που συνελήφθη ο Διόδωρος από την αστυνομία του Ισραήλ, με πλάκες λαθραίου χρυσού. Επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και έκλεισε το θέμα. Ομως ο φάκελος έμεινε στα αρχεία της Μοσάντ, όπως και εκατοντάδες άλλοι φάκελοι.

  Κλείνοντας τη «σταχυολόγηση» των έργων και του βίου Διοδώρου, θα καταθέσουμε, ίσως την πιο χαρακτηριστική μαρτυρία, που φανερώνει το μέγεθος της εξαρτήσεως του εκδημήσαντος Πατριάρχου με το χρήμα.

  Βαριά άρρωστος τα τελευταία 2 χρόνια -ήταν περίπου 140, 150 κιλά, με μειωμένη όραση, είχε υψηλό σάκχαρο, καρδιά και υπεβάλλετο σε αιμοκάθαρση- ενώ μιλούσε, έγερνε το κεφάλι και κοιμόταν αφήνοντας τον συνομιλητή του αμήχανο, ειδικά όταν δεν υπήρχε άλλος μπροστά και μάλιστα Αγιοταφίτης. Ακόμη και δημοσιογράφοι που του έχουν πάρει συνέντευξη, είχαν γίνει μάρτυρες αυτού του γεγονότος. Ομως το να ξυπνούσε ο Διόδωρος και να συνέχιζε τη συζήτηση ήταν απλό και το συνέστηναν στους συνομιλητές του Αγιοταφίτες: «Την ώρα που τον παίρνει ο ύπνος, ρώτησέ τον, πόσο πάει σήμερα η τιμή του δολαρίου Μακαριότατε; Αμέσως θα ξυπνήσει και θα σου απαντήσει οπότε και θα συνεχίσετε να μιλάτε, μέχρι να επαναληφθεί η ίδια σκηνή».

  Οι συνέπειες

  Από τα λίγα -γιατί είναι λίγα μέσα στα 20 χρόνια Πατριαρχίας του Διοδώρου- που αναφέραμε, καθίσταται σαφές, ότι επί των ημερών του το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έπεσε σε μαρασμό. Ικανοί κληρικοί απομονώθηκαν ή απογοητεύθηκαν και έφυγαν, ή εκδιώχθηκαν. Οσοι προσπάθησαν να αντισταθούν, απειλήθηκε η ζωή τους.

  Εμειναν όσοι αναγκάστηκαν να συνεργαστούν μαζί του, αφού -βάσει του ισχύοντος καθεστώτος- ο Πατριάρχης κάνει ό,τι θέλει και δεν δίδει λογαριασμό σε κανέναν, γιατί στα Ιεροσόλυμα δεν ισχύει η Συνοδικότητα. Εμειναν επίσης οι πιο υπομονετικοί που περίμεναν επί χρόνια «καλύτερες μέρες».

  Ομως, οι «καλύτερες μέρες» δεν είναι μια εύκολη υπόθεση να γίνουν πραγματικότητα, γιατί τα πάντα έχουν «ξεχαρβαλωθεί», παράλληλα με την όποια μορφή διαφθοράς ενδημεί πλέον εκεί, στον Τάφο του Χριστού. Γι’ αυτό και σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο, να αλληλοκατηγορούνται οι Αγιοταφίτες, να επεμβαίνουν στα εσωτερικά τους ξένες δυνάμεις και να γίνεται λόγος για κάθε είδους και μορφής συναλλαγές για την εκλογή Πατριάρχου.
  Το γεγονός ότι επί 20 χρόνια, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «χώνευε» κάθε αποδιωγμένο κληρικό ή μοναχό από οποιαδήποτε ελληνική εκκλησία, έχει, δυστυχώς, το κόστος του. Η ευθύνη όμως, δεν ανήκει μόνον στον Διόδωρο, αλλά και σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1981, οι οποίες όχι μόνον «γνώριζαν», αλλά και τον βοηθούσαν να ξεπερνά τις όποιες «κακοτοπιές».

  Οι «επίγονοι»

  Είναι λοιπόν, πολύ φυσικό, οι «επίγονοι» του Διοδώρου, να αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα και τα κράτη που έχουν συμφέροντα στον ευαίσθητο αυτό, ιστορικό χώρο της Ιερουσαλήμ, να προσπαθούν να τα διαφυλάξουν, το καθένα βλέποντας από τη δική του σκοπιά.

  Το Ισραήλ δεν θέλει φιλοάραβα Πατριάρχη, ούτε φιλορώσο, ενώ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς που ανήκει στο Πατριαρχείο, ώστε αυτό να μην περιέλθει στους Παλαιστινίους, αλλά να παραμείνει στους Ελληνες Αγιοταφίτες, οι οποίοι όμως -με καθαρά χαρτιά- θα το νοικιάζουν σε Ισραηλινούς. Δεν θέλει επίσης οι κληρικοί του Πατριαρχείου να έχουν «άλλα ενδιαφέροντα», να ασχολούνται με επιχειρήσεις και να συνεργάζονται με ξένους ή Αραβες, για λόγους ασφαλείας. Ετσι επέβαλε τον αποκλεισμό πέντε, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα γενικότερο μήνυμα ισχύος. Η Ιορδανία, που δεν κατέχει τώρα τα Ιεροσόλυμα, δεν θα επιθυμούσε να περιέλθουν αυτά στους Παλαιστινίους, ούτε επίσης εγκρίνει την παρουσία ρωσόφιλων, λόγω αρίστων σχέσεων με τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό και σιωπηρώς εγκρίνει τις διαγραφές του Ισραήλ, κάτι που κάνουν και οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αφού απέτυχαν να προωθήσουν τώρα αραβόφωνο Πατριάρχη, ελπίζουν με την απομάκρυνση από τα «πόστα» ανθρώπων που έχουν γαλουχηθεί με το πνεύμα του Διόδωρου, να έχουν την ευκαιρία και συναλλαγές γαιών στο μέλλον να κάνουν, αλλά και χειροτονίες ορθόδοξων Αράβων να πραγματοποιηθούν.

  Η Ελλάδα, τέλος, επιθυμεί να παραμείνει ελληνορθόδοξο το Πατριαρχείο και συνεργαζόμενο με τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος, γι’ αυτό και βλέπει με «καλό μάτι» έναν «ελληνοκεντρικό» νέο Πατριάρχη.

  Με βάση λοιπόν τις ανωτέρω «διαθέσεις» των εμπλεκομένων έμμεσα ή άμεσα, διεγράφησαν 5 Μητροπολίτες, εκ των οποίων οι δύο, Βόστρων Τιμόθεος και Ιεροπόλεως Ειρηναίος, ήσαν από τους φερόμενους ως διεκδικητές του θρόνου. Αξίζει επομένως να εξετάσουμε τα υπέρ και τα κατά του καθενός.

  ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΣ: Ιδιαίτερα ικανός, έξυπνος, μορφωμένος και νέος στην ηλικία Ιεράρχης. Επειδή όμως σπούδασε στο Κίεβο και έχει άριστες σχέσεις με τη ρωσική Εκκλησία, θεωρείται «ρωσόφιλος». Μεσολάβησε στην εξεύρεση χρημάτων για την αποκατάσταση προκυνημάτων στα Ιεροσόλυμα από Ρώσους επιχειρηματίες, πίσω από τους οποίους, λέγεται, ότι «κρύβεται»το Πατριαρχείο Μόσχας. Και επειδή το Ισραήλ έχει πρόβλημα με τους Ρώσους εποίκους δεν θέλει άλλους «Ρώσους» στο κεφάλι του.

  Ομως τον κ. Τιμόθεο δεν επιθυμούν και οι Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι, οι οποίοι, μαζί με Ισραηλινούς, τον έχουν κατηγορήσει «διά έκλυτον βίον». Ασεμνες φωτογραφίες του με νεαρό έχουν δημοσιευθεί σε ισραηλίτικες και παλαιστινιακές εφημερίδες.

  Ο ίδιος μίλησε για σκευωρία και κατασκευασμένα φωτομοντάζ και ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, κάτι που έκανε και ένας φίλος του, από τα παιδικά χρόνια, Μητροπολίτης Τιβεριάδος κ. Αλέξιος, του οποίου φωτογραφίες είδαν επίσης και το φως της δημοσιότητος. Τον κ. Τιμόθεο όμως έχουν στο «μάτι» οι Εβραίοι και για το γεγονός ότι υπήρξε επί χρόνια εκλεκτός του Διοδώρου και Αρχιγραμματέας μέχρι τώρα της Ιεράς Συνόδου θέση-κλειδί από την οποία φέρεται να αντλεί τη δύναμή του, αφού «γνώριζε τα πάντα», ενώ Ισραηλινοί διαδίδουν ότι δεν γνώριζε μόνον αλλά «συμμετείχε» κιόλας. Σε Παλαιστίνη και Ισραήλ μιλούν για εκατομμύρια δολάρια που έχουν περάσει από τα χέρια του κ. Τιμόθεου, αλλά αυτό το διαψεύδει.

  ΙΕΡΑΠΟΛΕΩΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα επί 20 περίπου χρόνια. Ελέω Διοδώρου. Υπόδικος στην Ελλάδα για θέματα που αφορούν μισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου, όπως θέατρα και άλλα. Γνωστός ευρύτερα από την περίπτωση του Θεάτρου «Κώστας Χατζηχρήστος». ………..

  ΚΥΡΙΑΚΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ: «Κόπηκε»… δικαίως, γιατί είναι παλαιστινιακής καταγωγής και για το γεγονός δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε οι… Παλαιστίνοι…

  Τέλος, οι Καπιτωλιάδος Ησύχιος και Ιόππης Δαμασκηνός, βρέθηκαν εκτός καταλόγου εκλογίμων, με το γενικό αιτιολογικό «για λόγους ασφαλείας», λόγω φιλοαραβικών διαθέσεων, ενώ στο γενικό απορριπτικό του υπουργού Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στον τοποτηρητή Μητροπολίτη Πέτρας κ. Κορνήλιος αγγίζει και αυτούς η επιθυμία του Ισραήλ για «κάθαρση» κάθε μορφής του Πατριαρχείου Ιεροσλύμων, στην οποία συμφωνούν, Τελ Αβίβ, Αμμάν, Παλαιστίνη και Αθήνα, με αφανώς αντιδρώσα τη Μόσχα και παρατηρητή -έτσι φαίνεται τουλάχιστον- το Βατικανό.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/ta-mystiria-twn-ierosolymwn/

  Τα μυστήρια των Ιεροσολύμων | tovima.gr

  * H οργή του κ. Τιμόθεου για την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκη στο πατριαρχείο Τα μυστήρια των Ιεροσολύμων Μητροπολίτης απείλησε ιερείς ότι «θα χυθεί αίμα»…

  MAPIA ΚΑΡΧΙΛΑΚΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, 5 MAPTIOY

  Ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος στον εξώστη του Πατριαρχείου με το φωτεινό σήμα του τάγματος του Παναγίου Τάφου πίσω του Και τι δεν θα »λεγαν αν μπορούσαν να μιλήσουν οι πέτρες του «Σισλίκ»,

  24 Νοεμβρίου 2008, 23:50 Ενημερώθηκε: 6 Μαρτίου 2005, 00:00
  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, 5 MAPTIOY

  Και τι δεν θα ‘λεγαν αν μπορούσαν να μιλήσουν οι πέτρες του «Σισλίκ», δηλαδή του αστυνομικού τμήματος της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, για τις επισκέψεις που δέχεται τα τελευταία τρία χρόνια ο διευθυντής από αγιοταφίτες οι οποίοι αλλησπαράσσονται, κατηγορούν και μηνύουν! Ο τελευταίος που πέρασε την πύλη του «Σισλίκ» ήταν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Αμβρόσιος το πρωί της Τετάρτης. Οι ανθρώπινες ακαθαρσίες(!!!) που είχε βρει ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού του λίγη ώρα πριν, τον έκαναν έξαλλο. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγε στο τμήμα για να υποβάλει μήνυση και κατηγόρησε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο μέλος της αγιοταφίτικης αδελφότητας, το οποίο δημόσια την προηγούμενη ημέρα είχε απειλήσει ιερείς που δεν συντάσσονται με τον Πατριάρχη (και παρά την απαγόρευση δηλώσεων που έχει επιβάλει ο κ. Ειρηναίος μιλούν δημόσια και καταγγέλλουν) λέγοντας επί λέξει «θα χυθεί αίμα»…

  Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, την πύλη του Πατριαρχείου περνούσε ο υφυπουργός των Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον κ. Ειρηναίο και να ζητήσει να πέσουν οι τόνοι. H βραδιά δεν θα ήταν εύκολη για τον κ. Σκανδαλάκη και αυτό φάνηκε αμέσως με το καρφί του Πατριάρχη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι το «μπαλάκι» ήρθε από την Ελλάδα στα Ιεροσόλυμα. Τα δύσκολα όμως δεν θα τελείωναν εκεί. Οσο ο υφυπουργός συζητούσε με τον κ. Ειρηναίο, αρχιερείς της λεγομένης αντιπολίτευσης που θεωρούν τον Πατριάρχη υπόλογο «έβραζαν», καθώς μάθαιναν από τρίτους για την επίσκεψη Σκανδαλάκη. Ετσι, στο τηλεφώνημα που θα δεχθεί λίγο αργότερα ο υφυπουργός ακούγονται βαριές κουβέντες. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, η κόντρα του οποίου με τον Πατριάρχη ξεκινά από την προεκλογική περίοδο, όπου και οι δύο ήταν υποψήφιοι, με τον μητροπολίτη να διασύρεται με πλαστές αισχρές φωτογραφίες και δυσφημιστικά έντυπα (για την κατασκευή των οποίων ο Βαβύλης, ως γνωστόν, στην ένορκη βεβαίωσή του αποδέχεται ότι έπαιξε ρόλο), και συνεχίζεται με τον κ. Ειρηναίο να μηνύει προ διετίας τον Βόστρων ότι ήθελε να τον δολοφονήσει και εκείνος να απαντά με έγκληση για ψευδή καταμήνυση. (Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο παλαιστίνιος δολοφόνος που κατηγορήθηκε ότι προσέλαβε ο Βόστρων για να σκοτώσει τον Πατριάρχη κυκλοφορούσε όλον αυτόν τον καιρό ελεύθερος και δεν συνελήφθη παρά μόνον πριν από 20 ημέρες, ύστερα από διαδικασία που κίνησε ο ίδιος ο μητροπολίτης μέσω του δικηγόρου του.) Ξέροντας τι θα αντιμετωπίσει ο κ. Σκανδαλάκης είναι από την αρχή επιθετικός, προκαλώντας την οργή του ιεράρχη. «Είστε διχαστικός και όχι ενωτικός. H ενημέρωσή σας για τα όσα συμβαίνουν εδώ είναι μονόπλευρη» κατηγορεί τον κ. Σκανδαλάκη ο Βόστρων· και καθώς ο υφυπουργός το μόνο που δεν κάνει είναι να μετράει τα λόγια του, ο ιεράρχης τού απαντά ακόμη πιο δυνατά, τονίζοντας μία μία τις λέξεις του: «Απευθύνεστε σε μητροπολίτη, προσέξτε τα λόγια σας». Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο κ. Τιμόθεος εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην ελληνική κυβέρνηση.

  Οι σχέσεις του κ. Ειρηναίου με τον Βαβύλη, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται γύρω και μέσα στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων έχουν εξοργίσει τις κοινότητες αράβων ορθοδόξων στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στην Ιορδανία. «Τα μόνα που γράφουν πια οι εφημερίδες για το Πατριαρχείο μας και το περιβάλλον του Πατριάρχη αφορούν σκάνδαλα και διαφθορά. Ντρέπομαι, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτό» μου έλεγε προ ημερών επικεφαλής μιας εκ των κοινοτήτων που θεωρείται από τις μετριοπαθέστερες εδώ. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, βρέθηκε με τους συναδέλφους του των υπολοίπων κοινοτήτων – ανάμεσά τους και οι «σκληροί» της Γαλιλαίας, οι οποίοι αξιώνουν την παραίτηση του κ. Ειρηναίου – στο Συνέδριο του Αμμάν για τον «Ισλαμικο-Χριστιανικό Διάλογο». Στις μεταξύ τους συζητήσεις, το «Αυτός πρέπει να φύγει!» – εννοώντας τον Πατριάρχη – ακούστηκε πολλές φορές και επιτακτικά. Μάλιστα η πιο ακραία τάση εισηγήθηκε να προχωρήσουν σε καταλήψεις στο Πατριαρχείο αν ο κ. Ειρηναίος δεν υποβάλει την παραίτησή του. Το περίφημο θέμα της λεγομένης «αραβοποίησης» δεν τέθηκε. Μπορεί βέβαια κάποιες φορές στον δρόμο και στα μαγαζιά να ακούει κανείς από απλούς πιστούς, όταν καταλαβαίνουν ότι έχουν Ελληνα κοντά τους, τη φράση-καραμέλα «γιατί δηλαδή να είναι το Πατριαρχείο Ελληνορθόδοξο; Τη γη και τις πέτρες εδώ από την Ελλάδα τις φέρατε;», γεγονός ωστόσο είναι ότι οι ηγεσίες των κοινοτήτων τους αντιλαμβάνονται πως ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας του Πατριαρχείου λύνει πολλά προβλήματα καθώς η πληγή του Μεσανατολικού παραμένει πάντα ανοιχτή. Πέραν όμως του ζητήματος της «αραβοποίησης», το γεγονός ότι θέτουν θέμα παραίτησης του Πατριάρχη, αλλά και ότι συντονίζονται για να επιτύχουν ουσιαστικότερο ρόλο και συμμετοχή των αράβων ορθοδόξων μέσα στο Πατριαρχείο, κάνει ακόμη πιο εκρηκτικό το κλίμα στα Ιεροσόλυμα.

  Την Τσικνοπέμπτη, και άλλα κακά μαντάτα έφθασαν νωρίς νωρίς στο γραφείο του κ. Ειρηναίου, καθώς οι εκπαιδευτικοί του Πατριαρχικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στα Ιεροσόλυμα έθεσαν τελεσίγραφο: «Ή μας δίνετε τα λεφτά μας ή κατεβαίνουμε σε απεργία». Το Πατριαρχείο μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στο Ισραήλ και η περιουσία του να είναι αμύθητη, αλλά «το ταμείον είναι μείον»! Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε στους απλήρωτους εδώ και δύο μήνες δασκάλους και προκάλεσε την έκρηξή τους. Με εξαίρεση τους δύο Ελληνες, όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, που είναι χριστιανοί Αραβες, αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στις τάξεις τους ώσπου να πληρωθούν.

  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ «Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα…»

  Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι τι μέλλει γενέσθαι… «Μα ακόμη δεν έχετε δει τίποτα» μου έλεγε αρχιμανδρίτης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα, για να καταλήξει ότι το πραγματικό τσουνάμι θα το φέρει η σύλληψη Βαβύλη αφενός και ο εντοπισμός Παπαδήμα αφετέρου, οπότε θα αποδειχθεί αν ο νεαρός διαχειριστής της περιουσίας του Πατριαρχείου (Νίκος Παπαδήμας) και στενός συνεργάτης του Πατριάρχη μέχρι την ημέρα που εξαφανίστηκε με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έχει βάλει σε ακόμη περισσότερους μπελάδες το Πατριαρχείο με τα «χρυσά» πληρεξούσια που φέρεται να είχε στο όνομά του.

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ο εραστής της trans Ησύχιος δεν ήξερε τον Βαβύλη αλλά η κάμερα τον είχε συλλάβει να επισκέπτονται μαζί τοπική αρχή στην Πάτρα

  Ο… ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΒΥΛΗ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
  4.330 προβολές 5 Φεβ 2010
  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΙΣ 22/04/2005 ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ Κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΤΟΥ ΒΑΒΥΛΗ  Το Άγιο Φως ενώνει: Χρυσαυγίτης Παναγιώταρος και Συριζίτης Αμανατίδης


  Θαύμα με την εγγυητική υπογραφή μεγάλων ανδρών
  Λεξιλόγιο Μούτρου Ησύχιος: «Δεν καίει. Το βάζουμε στα μούτρα μας»

  https://www.mynews.gr/mitropolitis-isyxios-to-agio-fos-den-kaiei-ta-prota-lepta-vid/

  Μητροπολίτης Ησύχιος: «Το Άγιο Φως δεν καίει τα πρώτα λεπτά» (vid)

  23/4/2022 19:30

  «Και τώρα που παίρνουμε το Άγιο Φως, το βάζουμε στα μούτρα μας, στα γένια μας, για να ευλογηθούμε έτσι περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

  Από τη πλευρά του, ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης, Ιουστίνος αφού διαβεβαίωσε τα λεγόμενα του Σεβασμιότατου, είπε «ότι το Άγιο Φως εμφανίζεται με γαλαζοπράσινες αστραπές που πλημμυρίζουν το χώρο όταν είναι σβηστά τα φώτα.

  Εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της Αυστραλίας για τον Ησύχιο
  https://neoskosmos.com/el/2018/04/19/news/greece/petra-skandalou-o-mitropolitis-tou-patriarcheiou-ierosolymon-isychios/

  Πέτρα σκανδάλου ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ησύχιος

  Ο άνθρωπος που θα «έλυνε το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Αυστραλίας» διατηρούσε πολύχρονο δεσμό με τρανσέξουαλ

  19 April 2018 1:21pm

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ομογένεια της Μελβούρνης συγκλονίστηκε από την «εισπήδηση» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αυστραλία μετά από «πρόσκληση» του Ιερόθεου Κουρτέση.

  Το «πρεσβυγενές» Πατριαρχείο εκπροσωπούσε στη Μελβούρνη ο επίσκοπος Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, ο οποίος άφησε «εποχή» με την εδώ συμπεριφορά του.
  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία και καταγγελίες και από τότε είχε επισημάνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά του».

 6. Παράθεμα: Χαστούκι από τη Δικαιοσύνη στους θεομπαίχτες του «Αγίου Φωτός». — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 7. Ο/Η laskaratos λέει:


  Διαδήλωση Παλαιστινίων κατά του ρατσιστικού ρωμέικου πατριαρχείου, στην πικέτα δεξιά η φωτογραφία του ξενόφερτου πατριάρχη έχει διαγραφεί με κόκκινη γραμμή.


  Palestinians protest against Greek Patriarch over land deals


  Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας, αρχισυντάκτης του ορθόδοξου περιοδικού «Σύναξη», σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» «Η νύχτα του Πατριαρχείου»», 2.4.2005:

  «Στη σκοτεινιά της εκκλησιαστικής κρίσης και μέσα στην κλαγγή των αντιμαχομένων περί του «ποιος έκανε τι», «ποιος έστειλε ποιον», «ποιος εισέπραξε πόσα», φαίνεται πως υπάρχει μια κραυγή που κάνει όλες τις πλευρές να μαρμαρώνουν και να ομονοούν: «Να μη χάσουμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων»! (…) παγίως και ομοφώνως το Πατριαρχείο (στην πραγματικότητα όχι μόνο των Ιεροσολύμων) χαρακτηρίζεται από εκκλησιαστικά, πολιτικά, καθηγητικά χείλη ως προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού; Τα «δικαιώματα του γένους μας στην Αγία Γη» εμφανίζονται να είναι ο συναγερμός που εγείρει άπαντες: δεξιούς κι αριστερούς, αρχιεπισκοπικούς και αντιαρχιεπισκοπικούς…

  Όσο όμως αντιδημοφιλή κι αν είναι στη σημερινή συγκυρία τα ερωτήματα αυτά, η αποσιώπησή τους δείχνει το μέγεθος της κρίσης της εκκλησιαστικής συνείδησης, κρίσης πολύ βαθύτερης και πολύ διαρκέστερης από αυτήν που σκιαγραφείται ως ανεπάρκεια ή αναξιότητα προσώπων.

  Το Πατριαρχείο όντως περισφίγγεται από δαγκάνες. Αλλά πρόκειται για τις δαγκάνες του εθνικισμού και του φυλετισμού. Με ποια θεολογική λογική θεωρείται ένα Πατριαρχείο… προίκα ενός κράτους, ενός έθνους ή μιας φυλής;

  Πώς είναι δυνατόν εκκλησιαστικοί άνδρες να προσδιορίζουν ατιμώρητα ως κύριο προσόν ενός Πατριάρχη το ελληνικό DNA;

  Πόσο εκκλησιαστικός είναι ο αποκλειστικός των Παλαιστινίων κληρικών από το βαθμό του επισκόπου, ώστε να διασφαλίζεται ότι αποκλείεται η εκλογή Αραβα Πατριάρχη;

  Είναι άραγε τυχαίο ότι άνθρωποι που εμφανίζουν τον εθνικισμό τους ως πατριωτική αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση, είναι στην πραγματικότητα άθλιοι παγκοσμιοποιητές που δεν αφήνουν το πλήρωμα μιας τοπικής Εκκλησίας ακηδεμόνευτο;

  Ο εθνικισμός και ο φυλετισμός, όσο γλυκερά και να μεταμφιεστούν, είναι καρκίνος στα σπλάχνα της Ορθοδοξίας, με εκτεταμένες μάλιστα μεταστάσεις κατά τους τελευταίους καιρούς. Ο Χριστός -έλεγε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος- σταυρώθηκε έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, ώστε έτσι να φανερώσει ότι η θυσία του προσφέρθηκε σε όλη την ανθρωπότητα και ότι δεν είναι μονοπώλιο ενός έθνους.

  Ο εθνικισμός και ο φυλετισμός, αντιθέτως, σύρουν τον σταυρωμένο μέσα στην πόλη, μπασταρδεύουν το έργο Του, φαρμακώνουν την Εκκλησία με μια λογική προχριστιανική και αντιχριστιανική. Κίνδυνος απώλειας φυσικά και υπάρχει. Είναι η απώλεια των ορθόδοξων κριτηρίων. Και οι δρόμοι αυτής της απώλειας είναι πολλοί, όπως, π.χ. να αποσιωπάται η θεμελιώδης θεολογική αλήθεια ότι μετά τον Χριστό δεν υπάρχουν ούτε ιεροί τόποι ούτε ιερές φλόγες που διαθέτουν τάχα εγγενώς αγιοσύνη.

  Το θέμα δεν είναι να μείνουν οι (ορθόδοξοι) Ελληνες για να μην έρθουν οι (ορθόδοξοι) Ρώσοι ή να φύγουν οι (ορθόδοξοι) Ελληνες για να μείνουν οι (ορθόδοξοι) Αραβες, αλλά να φύγουν ο εθνικισμός και ο φυλετισμός από όλους τους κλάδους των ορθοδόξων. Ουδείς εθνικιστής είναι καλύτερος άλλου».

  «Προσωπικά, όμως, ελάχιστη αισιοδοξία έχω πως η νύχτα αυτού του πανάθλιου ανταγωνισμού θα ξεψυχήσει στο ορατό μέλλον. Η ικεσία για έναν πανορθόδοξο αναθεματισμό της εθνικιστικής αίρεσης δεν είναι παρά ψίθυρος».  https://www.alphanews.live/cyprus/ti-eipan-ierosolymites-mitropolites-ston-arhiepiskopo-makario-gia-agio-fos

  13/04/2022 – 17:52
  Τι είπαν Ιεροσολυμίτες Μητροπολίτες στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για το Άγιο Φως;

  συντάχθηκε από AlphaNewsLive

  «Ευθέως και ξεκάθαρα» δήλωσε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η Αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου, είναι τελετή και όχι θαύμα. Ο θεολόγος επικαλέστηκε αναφορές Αγιοταφιτών πατέρων, όπως ο Γερασών Θεοφάνης ο οποίος εξήγησε σε πιστούς μπροστά στον Πανάγιο τάφο ότι πρόκειται περί τελετής και όχι θαύματος.

  «Το ίδιο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν αναφέρεται σε θαύμα αλλά σε τελετή Αφής. Στην ευχή που λέει ο Πατριάρχης δεν υπάρχει αναφορά σε θαυμαστό γεγονός ή ότι η φωτιά κατέρχεται από τον ουρανό. Επίσης, η Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεν πήρε ποτέ απόφαση ότι πρόκειται για θαύμα. Κανένας Πατέρας της Εκκλησίας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το Άγιο Φως.»

  Ο κύριος Κυριακού εξήγησε ότι η διάδοση της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός έγινε από τους Σταυροφόρους Καθολικούς Χριστιανούς και όχι από τους Ορθοδόξους, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την τελετή και δημιούργησαν τον μύθο.

  «Όταν ο Μακάριος φιλοξένησε Μητροπολίτες από τα Ιεροσόλυμα, του είπαν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για θαύμα και τότε ο Χωρεπίσκοπος που ήταν μαζί του, απογοητεύτηκε τόσο πολύ που μετά πήγε στο σπίτι κάποιου ανθρώπου για να ηρεμήσει και του έλεγε αυτή την πραγματικότητα. Όταν το είπα για πρώτη φορά δημόσια, ο άνθρωπος αυτός μου έστειλε επιστολή στην οποία μου έλεγε ότι γνωρίζει το γεγονός με τον Νικαίας Γεώργιο, μετά Μητροπολίτη.»

  Ο θεολόγος χαρακτήρισε «υπερβολές» τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Κύπρο με ιδιωτικό αεροπλάνο και την υποδοχή με κόκκινο χαλί.

  «Είναι επίδειξη, show και καμία σχέση έχει με την ορθόδοξη ταπείνωση»


  Δύο κείμενα γραμμένα με διαφορά πενήντα ετών, κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα, που καταπιάνονται με την υπόθεση του αγίου φωτός. Δύο στοχαστές με εντελώς διαφορετικές φιλοσοφικές βάσεις και επιδιώξεις. Από τη μία ο Αδαμάντιος Κοραής, η πιο εμβληματική μορφή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και από την άλλη ο Νεόφυτος Καυσοκαλυβίτης, μοναχός, ένας εκ των ιδρυτών του εκκλησιαστικού κινήματος των Κολλυβάδων. Και οι δύο καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Η αφή του αγίου φωτός δεν αποτελεί θαύμα, πραγματοποιείται με ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ γύρω από το όλο γεγονός έχει στηθεί ένας επικερδής εκκλησιαστικός μηχανισμός, που κρατά τους Έλληνες δέσμιους της δεισιδαιμονίας και της αμάθειας. Στις μέρες μας, με τις πρόσφατες παραδοχές των αγιοταφιτών να έχουν επιβεβαιώσει πανηγυρικά τους Κοραή και Καυσοκαλυβίτη, η αξία του παρόντος βιβλίου είναι διττή. Αφενός μας παρουσιάζει τις ρίζες της αμφισβήτησης του θαύματος στον προεπαναστατικό κόσμο της ελληνικής διανόησης και αφετέρου καλεί τους σύγχρονους εκπροσώπους του ελληνικού -και θεωρητικά κοσμικού- κράτους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην ετήσια υποδοχή μιας κανδήλας από το Ισραήλ, με τιμές αρχηγού κράτους.

  1534: Με δόλο το πατριαρχείο Ιεροσολύμων περνά από τα χέρια των Παλαιστινίων σε Έλληνα πατριάρχη

  Οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Παλαιστίνη το 1516 μ.Χ.. Από πολιτική άποψη, η κυριαρχία των Μαμελούκων αντικαταστάθηκε από αυτή των Τούρκων. Από θρησκευτική άποψη, η αραβική κυριαρχία αντικαταστάθηκε από αυτή των Ελλήνων.

  Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έγινε επικεφαλής του Ορθόδοξου Millet στο Σουλτανάτο. Οι Οθωμανοί χρησιμοποιούσαν το σύστημα του μιλλέτ για να κυβερνούν μη ισλαμικούς λαούς. Έβλεπαν τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ως εκπρόσωπο όλων των Ορθοδόξων υπηκόων στο Σουλτανάτο. Έτσι, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και μέσω αυτού ο ελληνικός κλήρος έλεγχε όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία που βρίσκονταν στη δικαιοδοσία της Κωνσταντινούπολης.

  Ως εκ τούτου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξελληνίστηκε[1] τον δέκατο έκτο αιώνα και Έλληνες Πατριάρχες αντικατέστησαν τους Άραβες στην Έδρα του Αγίου Ιακώβου. Ο Γερμανός, ένας από τους κληρικούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ενθρονίστηκε ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων για να διαδεχθεί τον τελευταίο Άραβα Πατριάρχη Δωρόθεο, ή αλλιώς Ατάλλα.

  «Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι ο διάδοχος του Άραβα Πατριάρχη εκείνης της εποχής, Ατάλλα, ήταν ένας Έλληνας, ο Γερμανός, από τον Μοριά, ο οποίος καθιέρωσε το έθιμο να προτείνει Έλληνα διάδοχο και να μην κατοικεί στην Ιερουσαλήμ αλλά στην Κωνσταντινούπολη ως μέλος της αυλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου»[2].

  Η αραβική εκκλησιαστική γραμματεία επισημαίνει ότι: «ο Έλληνας Γερμανός απέκτησε τέλεια γνώση της αραβικής γλώσσας και ότι ανάμεσα στους πολλούς επισκέπτες που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ, υπήρχε ένας νεαρός από τον Μορέα, ο Γερμανός, ο οποίος είχε περάσει αρκετά χρόνια στην Αίγυπτο και έμαθε αραβικά εκεί. Απέκτησε καλή γνώση της Αραβικής σε σημείο που δεν υποπτεύονταν ότι ήταν ελληνικής καταγωγής. Ανακατεύτηκε με τους μοναχούς και έδειξε τις ικανότητές του.

  Χειροτονήθηκε από τον Πατριάρχη Ατάλλα διάκονος και συνέχισε να προχωρά στην Ιεραρχία μέχρι που ενθρονίστηκε Πατριάρχης το 1534 μ.Χ. με την παραίτηση του Πατριάρχη Ατάλλα.[3] Ο Γερμανός προτάθηκε στη νέα του θέση από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία A΄, στους Οθωμανούς ηγεμόνες για τη θέση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων[4].

  Οι Ορθόδοξοι Άραβες αποκαλούν αυτή την εποχή της ιστορίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Εποχή του σφετερισμού»[5]. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες σφετερίστηκαν το πατριαρχικό αξίωμα από τους Άραβες. Ο Qazaqya αφηγείται την ιστορία της άφιξης των Ελλήνων κληρικών στην Ιερουσαλήμ και τους περιγράφει ως τους «αξιοπρεπείς καλεσμένους».

  Ποια ήταν όμως η επιρροή που άφησε ο Γερμανός στην Εκκλησία της Ιερουσαλήμ; «Ο Γερμανός ήταν ο πρώτος Έλληνας Πατριάρχης, ο οποίος με μεγάλη αποφασιστικότητα και οξυδέρκεια επινόησε το σύστημα και τη φύση της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ και τη μετέτρεψε σε ελληνική οντότητα, μια για πάντα». στην προσπάθειά του να ελέγξει το Πατριαρχείο.

  «Επιφύλαξε τις υψηλές εκκλησιαστικές θέσεις στους Έλληνες συγγενείς του και τους έδωσε ως λάφυρα τα ιερά προσκυνήματα, όπως τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και την περιουσία»[8]. Ο Γερμανός ίδρυσε εκκλησία μοναχών και την εξουσιοδότησε να διευθύνει την Εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Έγινε γνωστό ως η Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου.

  Ο Γερμανός κυβέρνησε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για 45 χρόνια (1534-1579) κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσε τη δυνατότητα στους Έλληνες του Πατριαρχείου να αποκλείσουν τους Άραβες.

  «Περιόρισε τον βαθμό του επισκόπου στους Έλληνες και κάθε φορά που πέθαινε ένας Άραβας επίσκοπος, διόριζε Έλληνα επίσκοπο στη θέση του. Μάλιστα, το καθεστώς των Ελλήνων επισκόπων Ιεροσολύμων κατά τη μακρόχρονη ηγεσία του Πατριάρχη Γερμανού και πριν από το θάνατό του, κωδικοποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα. Με άλλα λόγια, κανένας επίσκοπος δεν θα μπορούσε να χειροτονηθεί αν δεν ήταν Έλληνας». Επί Πατριαρχείου σαράντα πέντε ετών, γέμισε όλες τις επισκοπικές έδρες με ομοεθνείς του Έλληνες»[10].


  ΣΥΡΙΖΑ story: Εξαγριωμένοι επιβάτες περιμένουν 2 ώρες το Άγιο Φως και την πέφτουν σε Αμανατίδη και Aegean(γέλιο)

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  Απάτη το Άγιο Φως, ομολογεί πατριαρχικός Αρμένιος κληρικός


  Πριν λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος του Αρμένιου πατριάρχη Ιεροσολύμων Noυρχάν (Manougian), του 97ου Αρμένη πατριάρχη αυτής της πόλης, το πατριαρχείο του οποίου χρονολογείται από το 638, ο πατήρ Σαμουήλ Aghoian, έσπασε την Ομερτά και ομολόγησε το προφανές. Είναι χαρακτηριστικός στο σχετικό βίντεο, ο πανικός του Ρωμιού εκπρόσωπου των θεομπαιχτών του Ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που απαιτεί να φιμωθεί ο Αρμένης κληρικός με κλείσιμο της κάμερας! Nα σημειωθεί πως οι Αρμένιοι κληρικοί τηρούσαν το νόμο της σιωπής και μετέχουν στην φαρσοκωμωδία, παίρνοντας μέχρι και πέρσι τουλάχιστον, το Φως από τα χέρια του Γαργαλιανιώτη πατριάρχη Γιαννόπουλου


  Ο παπα-Μεταλληνός παραδέχεται την απάτη του αγίου φωτός!


  Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1965
  126.059 προβολές
  Δημοσιεύτηκε στις 19 Απρ 2014
  Επειδή τό «άγιο» φώς είναι τό θέμα μου, εκτός τών άλλων μαρτυριών περί της απάτης αυτής, υπάρχει και μαρτυρία ενός αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου, του Χαράλαμπου Κατενίδη, όπου και μαγνητοφωνήθηκε η ομολογία του (εις γνώσιν του) τό έτος 1965 από τόν Στυλιανό Χαραλαμπάκη.

  Αυτό είναι «θαύμᨻ της Επιστήμης

  Κι άλλος δεσπότης ομολογεί, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα:
  Ο Γεράσων Θεοφάνης:

  https://www.news247.gr/koinonia/gerason-etsi-anavoyme-agio-fos-eidololatria-erchetai-oyrano.6704876.html
  Αρχιεπίσκοπος Γεράσων: Έτσι ανάβουμε το Άγιο Φως, ειδωλολατρία ότι έρχεται από τον ουρανό

  Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός – Τι λέει στην κάμερα ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης – «Είναι φυσικόν φως. Δεν κατέρχεται κανένα φως από τον ουρανό».
  news24721 Μαρτίου 2019 07:21


  Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης «Το Άγιο Φως ανάβει από καντήλι Δεν λέμε την αλήθεια στους πιστούς»

  https://roides.wordpress.com/2017/04/14/14apr17/

  Ποιών ανθρώπων τα σπίρτα ανάβουν το «άγιο Φως»!

  [Άρπαγες, διαφθορείς και υποκριτές είναι οι εκλεκτοί του Ορθόδοξου Θεού;]


  Αύγουστος 1968: Ο Βενέδικτος χρίζει τέσσερις επίορκους δικτάτορες και βασανιστές «Μεγάλους Σταυροφόρους» και «Ταξιάρχες» του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου», δείχνοντας έτσι και το μέτρο του σεβασμού του σε αυτό το «ιερό» μνημείο.

  Άνδρες (της ριζοσπαστικής Αριστεράς) και γυναίκες που ξεχειλίζουν από ευσέβεια
  Βρέθηκε καλέ ο Τάφος του Χριστού

  Ο Αλέξης και η Τόνια στον «Πανάγιο Τάφο»

  Η κα Μοροπούλου,είναι μια ατυχήσασα, πλην πολύφερνη κυρία, που έπεσε θύμα των παράπλευρων κουτσομπολιών του σκανδάλου Κοσκωτά,
  (βλ.: https://www.iapopsi.gr/%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AC/ )

  τρεις άρρενες πρωταγωνιστές του οποίου έχουν ήδη αναβαπτιστεί στην Κάναθο του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα εργάζεται πυρετωδώς ως διάδοχος του κάλφα της Υψηλής Πύλης Τζελεπή Κομνηνού, που στα 1810 είχε αποκαταστήσει τις ζημιές της μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε ο Διάβολος (ή κατά τους καχύποπτους οι ανταγωνιστές Αρμένιοι) στο ναό κάποιου άδειου τάφου.

  Με την ιδιότητα αυτή ξενάγησε τον θαυμαστή του Φιντέλ στα ιερά της Αγίας Πόλης. Αρχικά μίλησε επιστημονικά, μετά όμως μίλησε ως «πιστή», με μία πίστη που συναγωνίζεται, από ότι αντιλαμβάνομαι, την άδολη πίστη του πρωθυπουργού και την αφιλοκερδή πίστη του πατριάρχη της Αγίας Σιών, του ενάρετου και θεοφιλή Θεόφιλου (εκ Γαργαλιάνων), ο οποίος (αν και γνώριζε και προειδοποιήθηκε) έχει προαγάγει σε επίσκοπο αρχιμανδρίτη, που είχε καταδικαστεί σε 7μηνη φυλάκιση («για ανήθικη συμπεριφορά μέσα σε σινεμά της Αθήνας»-«Πρώτο Θέμα», 22.1.’06, «γνωστό από τη γνωστή υπόθεση στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΡΙΩΝΑ΄…»- «Ν.Άνθρωποι», εβδ. εφημερίδα Γρ. Μιχαλόπουλου-Μ.Σταυροφόρου του Αγίου Τάφου, 12-10-2001 και 9.12.2005). Είπε λοιπόν η κα Μοροπούλου:

  «Στις 26/10 μετακυλήσαμε την πλάκα του Παναγίου Τάφου……από κάτω βρήκαμε την κοίτη του βράχου που θεωρείται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού. ..Επιθυμούμε η τεκμηρίωση που θα ανακοινώσουμε να γίνει κτήμα όλου του κόσμου. Αυτό που μας συγκλονίζει όλους είναι ότι ο Τάφος του Ιησού (σ.Λ.: Απότομη μετάβαση από την επιστημονική αμφιβολία στη θρησκευτική βεβαιότητα) είναι ένας τάφος ζωντανός. Εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας κι είναι εκείνο που μας επηρέασε και μπορέσαμε να δουλέψουμε» (η Σχολή Κοσκωτά ήταν του Κατηχητικού;).
  …………….

  Πολύ σωστά η κα Μοροπούλου χρησιμοποίησε αρχικά τη λέξη «θεωρείται», διότι η αυθεντικότητα του Τάφου, στηρίζεται μόνο στους ισχυρισμούς της Εκκλησίας, σύμφωνα με παραδόσεις που ανάγονται στον 4ο αιώνα, χωρίς βεβαιότητα. Οι πιο ορθολογιστές Προτεστάντες άλλωστε, έχουν επιλέξει, με ισχυρά επιχειρήματα που στηρίζονται αυστηρά στις ευαγγελικές προδιαγραφές (λάξευση σε βράχο, εκτός των τειχών κλπ) και δεν αντλούν κύρος από τις αρχαιολογικές επιδόσεις κάποιας αισχρής βασίλισσας, 300 χρόνια μετά τη Σταύρωση. Αυτοί παρουσιάζουν σε άλλο σημείο της πόλης τον λεγόμενο «Τάφο του Κήπου», ως τάφο του Χριστού, που κι αυτού όμως η αυθεντικότητά του είναι αμφίβολη. Ο συντηρητικός Ακαδημαϊκός και πρέσβης Άγγελος Βλάχος (βλ. παρακάτω) θα είχε κάποιες αντιρρήσεις, αν μπορούσε να μιλήσει, γιατί είχε βρει με ποιες μεθόδους έκανε η πρώην καπήλισσα αγία Ελένη, που μπροστά της «Αι Καπηλίδες» του Θεόπομπου ήταν αθώες παρθένες, τις έρευνές της: «Όποιος διαβάσει το χρονικό (απόκρυφο υποθέτω) της ανακαλύψεως του Τ. Σταυρού από την Αγία Ελένη, φρικιά από τα απάνθρωπα βασανιστήρια που μεταχειρίστηκε η αγία για να αναγκάσει τρεις Εβραίους να της αποκαλύψουν το μέρος. Τρεις μέρες τους βασάνιζε κάνοντας το χριστιανικό της καθήκον….τους θανάτωσε όταν της είπαν την αλήθεια αφού τους είχε σπάσει τα κόκκαλα και τους είχε παντοιοτρόπως τσουρουφλίσει…».


  Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

  Jerusalem Patriarchate

  Ευσεβείς ατυχήσασες κυρίες και ατυχήσαντες πρωθυπουργοί
  https://www.news247.gr/politiki/tsipras-apo-panagio-tafo-ayto-to-ergo-tha-meinei-stin-istoria.6476839.html


  08 Δεκεμβρίου 2016 11:20
  «Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και πρόσθεσε: «Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».

  Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

  https://www.efsyn.gr/politiki/200826_i-paranomi-syntaxi-tis-moropoyloy-kai-ti-apantaei-i-idia

  23.06.2019, 14:33
  Η παράνομη σύνταξη της Μορόπουλου και τι απαντάει η ίδια

  Για σχεδόν επτά χρόνια η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποψηφία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τόνια Μοροπούλου, λάμβανε σύνταξη ως άγαμη κόρη χωρίς να την δικαιούται και σε αντίθεση με τον νόμο, όπως αποκαλύπτει το Documento.


  https://www.in.gr/2019/06/24/politics/kommata/tonia-moropoulou-paraitithika-gia-tin-vlapso-ton-mitsotaki-sto-dromo-pros-tis-ekloges/

  Τόνια Μοροπούλου: Παραιτήθηκα για μην βλάψω τον Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές

  24 Ιουνίου 2019, 08:42

  Η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων και καθηγήτρια του ΕΜΠ έπαιρνε παράνομα από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και τώρα το δημόσιο της ζητά την επιστροφή των 71.051,43 ευρώ.

  https://www.iapopsi.gr/%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AC/

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένας Άγγλος διπλωμάτης για την «ευσεβή απάτη» του Αγίου Φωτός

  ……………………………

  Ο Τurner περιέγραψε την τελετή αφής, όπως όλοι σχεδόν οι δυτικοί περιηγητές, ως μια απάτη με πολλές στοχεύσεις, οικονομικές, θρησκευτικές και πολιτικές. Από τις εξιστορήσεις που είχε ακούσει, πήγε νομίζοντας πως η φλόγα θα ήταν φωσφορική, ώστε εκτός από την αυτανάφλεξη να μην καίει κιόλας, για να διαπιστώσει πως είχε υπερεκτιμήσει τις επινοήσεις του ρωμέικου ιερατείου, που προφανώς δεν χρειαζόταν τότε υψηλή τεχνική για να εξαπατήσει την αγέλη των πιστών του.

  Η φλόγα έκαιγε όποιον την ακουμπούσε κι έτσι διαπίστωσε πως αυτό που είχε ακούσει ήταν «παραμύθια των φανατικών». Σημειώνει πως ο Ρωμιός και ο Αρμένης Αρχιερέας μπήκαν από νωρίς στο Κουβούκλιο, συνοδευόμενοι από έναν Οθωμανό, πληρωμένο για να πει πως τάχα η φλόγα έπεσε από τον ουρανό ή τουλάχιστον για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Αργότερα έμαθε πως ο Τούρκος εμπιστεύθηκε σε κάποιους ότι οι δυο επίσκοποι είχαν μαζί τους τσακμακόπετρες, όπως άλλωστε είχε παραδεχθεί και ο Αθηναίος πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ (Δ.Καμπούρογλου, «Μνημεία της ιστορίας των Αθηνών»-Αθ.1890, τ.Β΄,σελ.23), αλλά και ο λόγιος αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Θεοτόκης (Κ. Διοβουνιώτη, ‘Περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός’. Επετ. Εταιρ. Βυζ. Σπ., τόμ. Β΄, σελ. 3-19).

  Ο Turner κατέγραψε και την αφέλεια των Κοπτών Αρμενίων και Ρωμιών ιερέων, που όλοι τους του είπαν πως σύντομα στον κόσμο θα κυριαρχήσει μια θρησκεία και ένα δόγμα, το δικό του ο καθένας. Παραπέμπει στον μεγάλο ιστορικό Εδουάρδο Γίββονα, που τοποθετεί την επινόηση της «ευσεβούς απάτης» στον 9ο αιώνα και εκφράζεται με περιφρόνηση και ο ίδιος για το αμαθές, εύπιστο και απολίτιστο πλήθος που την πιστεύει. Οι Γραικοί πιστοί κορόιδευαν μιμούμενοι με τα δάχτυλά τους την εκτόξευση του αγιασμού από τους Καθολικούς παπάδες ενώ άλλοι έβαζαν τα χέρια πίσω τους για να διακωμωδήσουν τον Αρμένη πατριάρχη που περίμενε πίσω από τον Ρωμιό, όσο αυτός προσποιείτο ότι βγάζει τη φλόγα.

  Το παρατηρητικό μάτι του Άγγλου εντόπισε κάθε φρούτο του ανατολίτικου μυστικισμού και το απαθανάτισε. Είδε και τον Σύρο επίσκοπο με χρυσό μανδύα κεντημένο με ψεύτικα μαργαριτάρια. O Κόπτης επίσκοπος, που είχε καταφθάσει από την Αίγυπτο επικεφαλής προσκυνητών, ήταν περιβεβλημένος με κόκκινο μανδύα, κεντημένο με ασήμι, που κατέληγε σε κουκούλα στο κεφάλι του και νομίζω πως εδώ, αν και οι στολές τον ενδιέφεραν πολύ, μπέρδεψε ενδυματολογικά μεταξύ τους αυτές τις δυο εξωτικές αποφύσεις του βυζαντινού παρελθόντος, αν κρίνω από τις περιγραφές του.

  …………………………….

 9. Ο/Η Μιμή Τσίπρα λέει:

  tvxs 2017 κυβέρνηση Τσίπρα που ήταν η δεύτερη Μιμή γιατί καθιέρωσε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ενώ η Μιμή την Ολυμπιακή


  Συνάντηση στο Μαξίμου με το Άγιο Φως είχε ο Αλέξης Τσίπρας Από το ο βατράχι
  https://tovatraxi.com/politics/synantisi-tsipra-me-to-agio-fos/#.Y4xkz3bP23A

  https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/einai-i-mimi-tmima-tis-orthodoksis-paradosis

  Είναι η Μιμή τμήμα της ορθόδοξης παράδοσης;

  08:29 | 14 Απρ. 2017 Τελευταία ανανέωση 11:36 | 14 Απρ. 2017

  Hμεταφορά του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους δεν κρατάει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν υποτίθεται ότι κρατούσε αναμμένη την φλόγα του έθνους η ορθόδοξη εκκλησία, έστω και αν ήταν αντίθετη με την επανάσταση του 1821: ξεκίνησε το 1988, όταν η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου «διέταξε» να την μεταφέρει η Ολυμπιακή Αεροπορία από τα Ιεροσόλυμα.

  Ήταν τότε που η πρώτη κυρία της χώρας, την οποία είχαν πλαισιώσει ιερείς και κομπογιαννίτες, έλυνε και έδενε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως στο έθνος, που στερείται μνήμης, για αυτό άλλωστε επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, περισσεύει η υποκρισία και το πλιάτσικο, η Εκκλησία άδραξε την ευκαιρία και καθιέρωσε την αεροπορική μεταφορά ως απαράβατη, ελληνοχριστιανική παράδοση.

  Στις δικαιολογημένες, πρόσφατες ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το – χωρίς διεθνές προηγούμενο – παγανιστικό ρεζιλίκι, αυτό που που εντυπωσιάζει είναι η αντίδραση της εκκλησίας που έσπευσε να κατακεραυνώσει τους άπιστους κομουνιστές. Πρόκειται για την ίδια, ιδιοκτησιακή λογική του Ιερατείου που θεωρεί τους Έλληνες πολίτες τμήμα της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας, την οποία έχει επίσης παρανόμως υφαρπάξει από το ελληνικό κράτος.

  Αν η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί ότι η αεροπορική μεταφορά της φλόγας είναι μέρος της παράδοσης, ας την χρηματοδοτήσει. Αλλά γιατί να πληρώνουν τον λογαριασμό οι υπόλοιποι πολίτες, σοβαροί ορθόδοξοι, Εβραίοι, καθολικοί, Μουσουλμάνοι και άθεοι, που αηδιάζουν όταν δεν ξεκαρδίζονται στα γέλια με την όλη υπόθεση;

  Μια άλλη λύση είναι να την πληρώσει η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ελλάδος που πετάχτηκε από την ντουλάπα της και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα. Σε αυτή τη περίπτωση η Εκκλησία όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρήματα αλλά θα μπορέσει να αφιερωθεί στο καθαρά πνευματικά της καθήκοντα: να κηρύξει Αγία τη Μιμή, που τόσο συνέβαλλε στην διατήρηση της ορθόδοξης, ελληνοχριστιανικής μας παράδοσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.