Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε)

Βλέπε Μέρη ΑΒΓΔ

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Οι εχθροί της Ορθοδοξίας προ των πυλών. Συνωμοσίες κατά επισκόπων
Kύριε Ροϊδη,

tracheias.jpgthita.jpg έλω να αποσυρθώ και να εφησυχάσω, σαν μητροπολίτης που καταφεύγει με την ανιψιά του στη φτωχική βίλλα του για να ξεκοκαλίσει τα δισεκατομμυριάκια του φιλόπτωχου, αυτό το κάτι τις που αποταμίευσε για τα γηρατειά, που λέει και ο ροζ άγιος Αττικής, αλλά δεν με αφήνουν να αγιάσω. Ανοίγω το ημιεπίσημο όργανο της Εκκλησίας, την ‘Espresso’ που εργολαβικά λανσάρει κάθε εικόνα που δακρύζει και κάθε μούμια που θαυματουργεί, ενώ ταυτόχρονα καρφώνει στον υπουργό πολιτισμού (τον απόγονο ιερέως κ.Βενιζέλο και τους διαδόχους του) κάθε ασεβή καλλιτέχνη, και τι βλέπω: Η γυναίκα του φονιά Δουρή, που κατάφερε να ορθοποδήσει και να αποκαταστήσει τα παιδιά της, μιλάει αόριστα σπιλώνοντας τρόπον τινά την Εκκλησία: «Δύο συγκεκριμένα άτομα, που σχετίζονται και με την Εκκλησία, είναι οι φονιάδες. Ολοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν τολμά να μιλήσει. Πριν και μετά τη δολοφονία του Νικολάκη, ξέρετε πόσες επιθέσεις σε ανήλικους είχαν γίνει; Αλλά η αστυνομία δεν κουνιέται. Δεν συμφέρει» τονίζει και προσθέτει: «Ενας άνθρωπος που έψαχνε την υπόθεση προκειμένου να δικαιωθεί ο Μανώλης και είχε βρει συγκλονιστικά στοιχεία, δολοφονήθηκε το 2005 μέσα στο σπίτι του στην Αθήνα. Η αστυνομία είπε ότι τον λήστεψαν Αλβανοί. Οποιος κουνηθεί εδώ, τελειώνει». Φαντάζομαι πως κάποιος εισαγγελέας θα την καλέσει να δώσει διευκρινίσεις.

Εκεί λοιπόν που θέλω να εγκαταλείψω θυμώνω για τις άδικες επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας και θυμάμαι άλλη μια ομιχλώδη υπόθεση φημολογούμενης επισκοπικής παιδεραστίας, η οποία εξελίχθηκε σε Αποκάλυψη μιάς πολυπλόκαμης συνωμοσίας κατά του οικουμενικού θρόνου. Αφορά την Αυτού Θειοτάτη Σεβασμιότητα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τραχείας Παύλο, που στην ιστοσελίδα του οικουμενικού πατριαρχείου εμφανίζεται ως «εφησυχάζων». Παραλείπω τους υπόλοιπους εφησυχάζοντες και κρατώ για του λόγου το αληθές τους 3 τελευταίους εν οίς και τον Βρεττανό (πρώην Αγγλικανό) Άγιο Τραχείας που χειροτονήθηκε στις 2/6/1991, όντας χήρος από την Γαλλίδα ορθόδοξη ρωσικής καταγωγής γυναίκα του. (Στην Ορθοδοξία-όπως και στο Ισλάμ- απαγορεύεται να προσηλυτίζουν τα άλλα δόγματα, αλλά επιτρέπεται να προσηλυτίζονται οι άλλοι στην Ορθοδοξία)

Ε. ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

………………………………………………………………….

λαίας κ. Θεοδώρητος, ν θήναις

25.03.1984

Νύσσης κ. λευθέριος, ν θήναις

06.02.1987

Τραχείας κ. Παλος, ν Γαλλί

02.06.1991

Επιμένω στο ότι ο Θεοφιλέστατος παραμένει Επίσκοπος του πατριαρχείου, διότι υπάρχουν εχθροί της Ορθοδοξίας όπως μπορεί κανείς να δει στις παραπομπές που τον αναφέρουν ως πρώην ιερέα, ενώ άλλοι θρασύτεροι τον αναφέρουν ως εξαφανισθέντα, υπαινισσόμενοι ίσως πως είναι ένοχος, ενώ θα μπορούσαν να αποταθούν στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας που γνωρίζει ασφαλώς τον τόπο όπου ο Σεβασμιώτατος εφησυχάζει εν νηστεία και προσευχή. Από σύμπτωση σατανική και για τον αναφερόμενο εδώ στον πατριαρχικό πίνακα επίσκοπο και πρώην ηγούμενο πατριαρχικής μονής Θεοφιλέστατο Ελαίας Θεοδώρητο είχαν εκτοξευθεί κατηγορίες ανυπόστατες, αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη τελικά τον αθώωσε με ένα αξιοθαύμαστο σκεπτικό, που αποδείκνυε πως όλα τα διατρέξαντα οφείλονταν σε παρεξήγηση. (Είναι να απορεί κανείς πως τόσοι επίσκοποι κατηγορήθηκαν, αλλά μήπως και τον Χριστό δεν τον κατηγόρησε ο Ιούδας;)

Η Αγιότης του ο Παύλος τώρα, κατηγορήθηκε στην γαλλική Δικαιοσύνη πως τα Χριστούγεννα του 1999 παρενόχλησε στο λουτρό του 11χρονο Άγγλο ορφανό που ζούσε με την γιαγιά του. Ο Παύλος, κατά κόσμον Πέτρος Alderson, επίσκοπος ρωσικής ενορίας της ελληνικής μητρόπολης Γαλλίας που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, απολογούμενος στο δικαστήριο της Νίκαιας είπε πως απλώς βοήθησε τον μικρό να γδυθεί και του έτριψε την πλάτη στην μπανιέρα. Στο δικαστήριο διαβάστηκαν ενοχοποιητικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Θεοφιλέστατου, όπου γράφει πως αναζητούσε μανιωδώς «φυσικές ευχαριστήσεις» και πως «έχανε τον έλεγχό του εαυτού του». Ο εισαγγελέας ζήτσε 18 μήνες φυλάκιση. Η απόφαση αναμενόταν σε ένα μήνα. Η ιστοσελίδα www .pokrov.gr που δημοσιεύει τα σχετικά ντοκουμέντα δεν κατάφερε να την εντοπίσει. Είναι όμως περίεργο πως το πατριαρχείο δεν φαίνεται να ανακοίνωσε πως αθωώθηκε, αν κάτι τέτοιο συνέβη.

Στις 27 Ιουνίου του 2001 δημοσιεύτηκε στην Αγγλία πως η Γαλλική Aντικατασκοπία ερευνά τα αίτια της απότομης παραίτησης ενός 58χρονου Άγγλου κληρικού, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νίκαια που όμως δεν υπάγεται στη Μόσχα αλλά στην Κωνσταντινούπολη, υποψιαζόμενη πως η πτώση του ύστερα από 9 χρόνια στο τιμόνι, σχετίζεται με κινήσεις της ρωσικής Μαφίας που συνδεδεμένη και με το Κρεμλίνο ήθελε να ξεπλύνει χρήματα μέσω του καθεδρικού ναού του Αγ.Νικολάου με τους πλούσιους ενορίτες και αυτός αρνήθηκε.

Το δημοσίευμα κάνει μια σύντομη ανασκόπηση της υπόθεσης, λέει πως το παιδάκι που καταγόταν από τη Τζαμάϊκα είχε αντικοινωνική συμπεριφορά, πως η γιαγιά του παρακάλεσε τον επίσκοπο να βοηθήσει, πως η ίδια το έστειλε από την Αγγλία στην Γαλλία στον επίσκοπο για τον οποίο είχε ακούσει πολύ καλά λόγια, ως παπαδάκι στο Ιερό και πως όταν ο μικρός επέστρεψε της παραπονέθηκε πως παρενοχλήθηκε ενώ παρακολουθούσε ένα καρτούν φιλμ στο κρεββάτι μαζί με τον επίσκοπο. Η Σκώτλαντ Γυάρντ ειδοποίησε μέσω Ιντερπόλ τηην γαλλική Δικαιοσύνη. Στη διάρκεια της 9ωρης ανάκρισης ρωτήθηκε για τα επίμαχα αποσπάσματα στο ημερολόγιό του τα οποία ισχυρίστηκε πως αφορούσαν τον έγγαμο βίο του. Ο δκηγόρος του και πιστοί πιστεύουν πως άθελά του ίσως, το αγόρι χρησιμοποιήθηκε από την ρωσική Μαφία για να καταστρέψει τον Επίσκοπο, που κρύβεται έξω από την Γαλλία για λόγους ασφαλείας. Ο δικηγόρος εξήγησε πως στην Εκκλησία της Ρωσίας έχει γίνει διείσδυση της Μαφίας με τη βοήθεια διεφθαρμένων κυβερνητικών που θέλουν να φέρουν στον έλεγχο της Μόσχας τον ρωσικό καθεδρικό της Νίκαιας αποσπώντας τον από το ρωμέϊκο πατριαρχείο, στο οποίο κατέφυγαν εκείνοι οι Ρώσοι εμιγκρέδες που δεν θέλησαν να υπαχθούν στην τσαρική Εκκλησία της Εξορίας. Η επισκοπή της Νίκαιας είναι κατά τον δικηγόρο η πλουσιότερη ορθόδοξη επισκοπή της Δύσης με 30.000 πιστούς και μεγάλη περιουσία και οι Μαφιόζοι θέλουν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του να την ελέγξουν για ξέπλυμα χρημάτων μέσω δωρεών τους προς αυτήν.

Σαν απόδειξη του ισχυρισμού τους οι υπερασπιστές του Επίσκοπου επισημαίνουν τις επισκέψεις στον Αγιο Νικόλαο από ανώτερους Ρώσους πολιτικούς, όπως ο δήμαρχος της Μόσχας και άνθρωποι του Πούτιν. Αναγνωρίζουν βέβαια τη δυσκολία να συνδέσουν την θεωρία της περίεργης συνωμοσίας με το μικρό παιδάκι για το οποίο δεν προκύπτει κατ’αρχήν σύνδεση με τη Ρωσία. Άλλοι πιστοί ακούστηκαν να διαδίδουν πως ΑΘΕΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ μεταμφιεσμένοι σε Δημοκράτες συνωμοτούν ενάντια σε έναν ενοχλητικό γι’αυτούς καλό άνθρωπο.

Στις 6/8/2001 ο αγγλικός Independent σημειώνει πως ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος στη Νίκαια αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή τέθηκε σε έρευνα για έγκλημα ύστερα από ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονου. Ο επίσκοπος αποδίδει τις κατηγορίες σε συνωμοσία της ρωσικής πολιτείας και των γαλλικών υπηρεσιών Ασφαλείας. Η εφημερίδα κάνει λόγο για τα αποσπάσματα του ημερολογίου του που διέρρευσαν στον γαλλικό Τύπο. Οι δικηγόροι αποδίδουν την διαρροή στην Direction de la Surveillance du Territoire (DST), μια γαλλική αντικατασκοπική υπηρεσία. Ο Σεβασμιώτατος Παύλος, πρώην μοναχός του Αγ. Όρους που φέρει ως επίσκοπος των Ρώσων της Διασποράς που υπάγονται στο οικουμενικό πατριαρχείο τον τίτλο του Τραχείας, λέγεται πως «εφησυχάζει» (σημ.Λασκαράτου:Τα εισαγωγικά της εφημερίδας) σε άλλη χώρα. Αποδίδει τα γεγονότα σε συνωμοσία της Μόσχας για λογαριασμό της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας, για την περιουσία του καθεδρικού της Νίκαιας που πέρασε στην δικαιοδοσία των Ελλήνων ύστερα από την Επανάσταση του 1917. Ο δεσπότης γνώρισε το παιδάκι στον ορθόδοξο ναό του αγ.Δημητρίου του Λονδίνου. Ο επίσκοπος αρνείται τώρα την ομολογία του πως έτριβε το παιδάκι που το βόηθησε να ξεντυθεί, και επειδή τα χέρια του τρέμανε από Πάρκισον παρεξηγήθηκε. Η ομολογία του αυτή του υπαγορεύθηκε από αστυνομικούς που εκμεταλεύτηκαν την κακή υγεία του. Πάντως ο δικαστής είπε πως ο δεσπότης κατέγραψε στο ημερολόγιό του προβλήματα επώδυνα για κληρικό που υποδεικνύουν πως δεν είναι εντελώς αθώος από τις κατηγορίες. Απόπειρες να επανεξεταστεί το παιδί απέτυχαν, πιστεύεται πως τώρα ζει στη Μόσχα. Ο καθεδρικός τώρα έχει τεθεί υπό τον έλεγχο επισκόπου πιο συμπαθή στη Μόσχα. Φίλοι του επισκόπου λένε πως η συνωμοσία εναντίον του στήθηκε βήμα προς βήμα.

Επιτρέψτε μου κύριε Ροϊδη να βγάλω κάποια συμπεράσματα.
1) Η εγκυρότατη ιστοσελίδα www.pokrov.orgαναφέρει πως τον Ιούνιο του 2001 ο επίσκοπος εγκατέλειψε την Γαλλία για άγνωστο προορισμό. Παρά ταύτα οι Γάλλοι κατήγοροι επανέφεραν την υπόθεση το 2005. Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως έχει λόγους να πιστεύει πως ο επίσκοπος καταδικάστηκε και κάνει έκκληση για πληροφόρηση. Προσωπικά πιστεύω πως έχει αθωωθεί, αφού σε ενάντια περίπτωση ο οικουμενικός θρόνος θα τον είχε διαγράψει. Νομίζω πως η Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας δεν επιτρέπεται να αφήνει να αιωρούνται υποψίες σε βάρος ενός αθώου επισκόπου. Οφείλει θριαμβευτικά να ανακοινώσει την αθώωση του Θεοφιλεστάτου και τον θρίαμβο της Αλήθειας.
2) Θεοί και δαίμονες συνωμοτούν διεθνώς κατά της Ορθοδοξίας. Υπενθυμίζω πως και ο επίσκοπος Βράνιας Παχώμιος κατηγορήθηκε ως παιδεραστής απέδωσε την κατηγορία σε αλβανική συνωμοσία και αθωώθηκε. Παρομοίως ο μητροπολίτης Σουζντάλ Ουαλεντιανός της σχισματικής «Ρωσικής Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας» που ιδρύθηκε το 1994 από τον ίδιο όταν αποχώρησε από την ρωσική Εκκλησία της Υπερορίας, στην οποία είχε προσχωρήσει το 1990 προερχόμενος από την επίσημη ρωσική Εκκλησία, απέδωσε τις εναντίον του κατηγορίες και την πρωτόδικη τεσσάρων χρόνων και τριών μηνών φυλάκισή του για παιδεραστία σε κομμουνιστική συνωμοσία, σε συκοφαντίες του ιερέα Andrei Osetrov και σε δολοπλοκίες του πατριαρχείου Μόσχας (Moscow Times, 27-8-2002, Bλ. και διακήρυξη του ίδιου στους πιστούς στις 22.8.2002 στο www.roacusa.org/2.ChurchNews/2002/CN200209110.PDF)

Τελικά η Αγιότης του αθωώθηκε στις 26.2.2004.

Bλέπε και το παρακάτω:
On the 26th of February, 2004, Judge M
FINAL STATEMENT OF METROPOLITAN VALENTIN BEFORE THE VERDICT WAS ANNOUNCED ….. (Metropolitan Valentine), which he had received from the Suzdal Regional …
roacusa.org/19.html

Στην περίπτωση του επισκόπου Τραχείας, που ειρήσθω έχει επισκεφθεί και την Ελλάδα συνοδεύων τον πατριάρχη στην μητρόπολη Λέρου της οποίας κατά ατυχέστατη σύμπτωση ο δεσπότης Νεκτάριος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2005 κάτω από καταιγιστικές καταγγελίες και στις οποίες πρωταγωνίστησαν ο Σπ.Καρατζαφέρης και το «Πρώτο Θέμα» (24-4-’05), στην περίπτωσή του Τραχείας λέγω οι συνωμότες είναι πολλοί. Κομμουνιστές, ρωσική Εκκλησία (Νομίζω πλέον πως άδικα κατηγορήσαμε τον Παναγιώτατο Άνθιμο Θεσσαλονίκης που δεν θέλει ρωσικό ναό στην Ελλάδα!), ρωσική κυβέρνηση, ρωσική Μαφία, γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, μια ρωσοαμερικανική ορθόδοξη ιστοσελίδα και ένας 11χρονος Άγγλος καταγόμενος από τη Τζαμάϊκα.

Κύριε Ροϊδη, όλοι αυτοί οι αγαθοί επίσκοποι, οι άγιοι Βρανίων, Σουζντάλ και Τραχείας, δεν μπορούν να ψεύδονται. Οι δυό πρώτοι απαλλάχτηκαν από τη Δικαιοσύνη δυο χωρών (Σερβία-Ρωσία) στις οποίες οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτουργούν τώρα πιά άψογα, όσο για τον τρίτο που έπεσε στα νύχια της γαλλικής Δικαιοσύνης (όλοι μας ξέρουμε πόσο διαβρωμένη είναι η χώρα αυτή από το αντικληρικαλιστικό πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης) πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως έχει αθωωθεί αλλά ίσως η απαλλαγή του δεν προβλήθηκε δεόντως.
Κύριε Ροιδη, το κακό παράγινε, η Ορθοδοξία βάλλεται ακόμη και εκ των ένδον αφού τόσο ο Άγιος Βρανίων όσο και ο Άγιος Σουζντάλ κατηγορήθηκαν και από ιερείς, αλλά και ο Άγιος Τραχείας κατονομάζει ως συνωμότες κύκλους της επίσημης ρωσικής Εκκλησίας και της ευσεβούς ρωσικής κυβέρνησης. Οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές για να είναι τυχαίες. Ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, προ του ορυμαγδού των συκοφαντιών κατά της Ιεραρχίας δήλωσε προφανώς εκ παραδρομής και καθ’υπερβολήν: «Είμαστε ένοχοι για φιληδονία – φιλαργυρία» (Βλ.πρωτοσέλιδο τίτλο της ευσεβούς «Απογευματινής»: «Αυτοκριτική Χριστόδουλου», 19/2/2005, οπλίζοντας έτσι άθελά του την φαρέτρα των εχθρών της Εκκλησίας που καραδοκούν και δεν διστάζουν να εξαγοράζουν μικρά παιδιά, ακόμη και ευλαβείς κληρικούς και να εκμεταλεύονται τις ενδοορθόδοξες αντιθέσεις μεταξύ των αδελφών Εκκλησιών, που πέφτουν στην παγίδα και μαλώνουν για ενορίες, περιουσίες και τα τοιαύτα..

Εξελίσσεται μακρόχρονη δυτικομασονοσιωνιστική συνωμοσία κατά της Εκκλησίας μας. Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΒΥΣΣΟΔΟΜΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ σε παγκόσμιο επίπεδο, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

Ευχαριστώ.

.

.

ρο

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

63 Responses to Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε)

  1. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη, η έκκληση του pokrov για πληροφόρηση σχετικά με την καταδίκη ή την αθώωση του Αγίου Τραχείας-η ιστοσελίδα έχει λόγους να πιστεύει πως καταδικάστηκε-θα την βρει όποιος θέλει στο

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=72

    «In June of 2001, Bishop Paul left France and his whereabouts are unknown. However, French prosecutors tried the case in the bishop’s absence in 2005.

    Pokrov has reason to believe that Bishop Paul was convicted as a result of this trial. If you have any information about the outcome, please contact Pokrov».
    Επαναλαμβάνω πως το πατριαρχείο που τον συγκαταλέγει ακόμη στους αρχιερείς του θρόνου οφείλει να μας πληροφορήσει.

    Όποιος επιθυμεί να πληροφορηθεί τώρα για την επίθεση κατά του οικ.πατριαρχείου με αφορμή την υπόθεση του πρώην μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση χωρίς το πατριαρχείο στο οποίο υπάγεται να του αποδώσει κατηγορίες ή να τον καταδικάσει για κάτι, μπορεί να βρει απίστευτα πράγματα στην σελίδα 33 του στο «Πρώτου Θέματος » (24-4-2005), που στην πρώτη του σελίδα γράφει:«Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο-Παιδεραστές στην μητρόπολη. Το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει επέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες που αφορούν τα αγόρια ορφανοτροφείου».

    http://www.protothema.gr/places.php?id=76

    Η υπόθεση σταμάτησε εκεί και από ότι εγώ γνωρίζω δεν υπήρξε κάποια απάντηση. Πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2007, ο πρώην Λέρου για τον οποίο είχαν δημοσιευτεί πολλαπλές κατηγορίες για διάφορα θέματα και ο ίδιος είχε λοιδωρηθεί στην τηλεοπτική εκπομπή του κ.Σπ.Καρατζαφέρη με κάποιο αστείο παρατσούκλι, προήχθη από το πατριαρχείο στην ιστορική μητρόπολη Γάνου και Χώρας.

    http://www.leros.com.gr/index.php?categoryid=79&p2_articleid=1053 – 29k –

    Προφανώς οι εναντίον του κατηγορίες θα κατέρευσαν, αλλά και εδώ τίθεται το θέμα της ενημέρωσης πως και πότε συνέβη αυτό και γιατί αυτός ο αθώος ιεράρχης εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί.

  2. Πολύ ωραίο κείμενο. Δεν έχω ακόμα καταλάβει γιατί αυτή η τάση. Πιθανότατα πάντως οφέιλεται στην ίδια την παθογένεια της κοινωνίας (βλ. γενικότερη παιδεραστία και παιδοφιλία) που ενισχύεται από την κρυψία της σεξουαλικότητας.

  3. Ο/Η Μύρων λέει:

    Ωραία.

    Μόνο που οι περισσότεροι από τους ιερείς που αναφέρει το
    http://www.prokov.org
    δεν είναι ιερείς. Δεν είναι παπάδες.

    Οι δημιουργοί της οργάνωσης είναι ιδρυτικά μέλη μίας απίθανης αίρεσης. Από αυτές της καλιφόρνιας που φιάχνονται από ψώνια και κτηματομεσίτες.

    Η αίρεση διαλύθηκε και τα μέλη αλληλοκατηγορούνται.

    Εχουν σχέση όλα αυτά με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όση τα κείμενα του Λασκαράτου με την αντικειμενικότητα και την αλήθεια.

    Κατά τα άλλα «εγκυρότατο» το http://www.prokov.org!

    Εδω :
    http://orthodoxwiki.org/Holy_Order_of_MANS

    ( Πού οδηγεί τον άνθρωπο ο υστερικός φανατισμός! )

  4. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα,
    δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πετύχεις λέγοντας ψέμματα. Λες πως οι περισσότεροι του pokrov δεν είναι παπάδες και επικεντρώνεις στο μοναστήρι του Χριστού των λόφων. Λες: @»Οι δημιουργοί της οργάνωσης είναι ιδρυτικά μέλη μίας απίθανης αίρεσης. Από αυτές της καλιφόρνιας που φιάχνονται από ψώνια και κτηματομεσίτες. Η αίρεση διαλύθηκε και τα μέλη αλληλοκατηγορούνται. Εχουν σχέση όλα αυτά με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όση τα κείμενα του Λασκαράτου με την αντικειμενικότητα και την αλήθεια.».@

    Πράγματι ο ηγούμενος ήταν πρώην κτηματομεσίτης, όπως πολλοί ιερείς της Ελλάδας είναι πρώην αγρότες, οικοδόμοι, ταξιτζήδες, άνεργοι κλπ που καταφεύγουν για βιοπορισμό στην Εκκλησία. Οι ίδιοι οι Απόστολοι ήταν ψαράδες και ο Χριστός μαραγκός. Τι πρόβλημα σου δημιουργεί η ιδιότητα του κτηματομεσίτη; Σου θυμίζω πως η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη κτηματομεσιτική εταιρεία, χτίζει αυθαίρετα, καταπατά δάση, δέχεται δωρεές γης από ετοιμοθάνατες γριές, εμπορεύεται γη, αγοράζει κτίρια, νοικιάζει, χτίζει ξενοδοχεία, είναι ιδιοκτήτης θεάτρων και πορνοκινηματογράφων της Αθήνας (πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που είναι ιδιοκτήτης ακόμη και του κτιρίου της ισραηλινής Βουλής και που είχε για πατριάρχη τον Μέγιστο Κτηματομεσίτη και φίλο των Βαβύλη-Χριστόδουλου, Ειρηναίο) κλπ κλπ. Πολλοί επίσκοποι επίσης είναι ψώνια. Ξέρω κάποιον που φαντάζεται πως είναι Εθνάρχης και πως θα πάρει την Πόλη. Άλλος ξιφουλκεί κατά των Σκοπίων κλπ. Τα λέω αυτά διότι το γεγονός πως κάποιοι μοναχοί από δαύτους του Χριστού των λόφων ήταν ψώνια ή πρώην κτηματομεσίτες δεν αποτελεί απόδειξη πως δεν είναι γνήσιοι κληρικοί αλλά ιμιτασιόν όπως υπαινίσεσαι. Το γεγονός πάλι πως αλληλοκατηγορούνται είναι όπως ξέρεις κλασσικό ιδίωμα των ορθοδόξων ιερέων και Εκκλησιών, που αλληλοσφάζονται αμείλικτα. Άλλωστε ο αμερικανικός Τύπος τους παρουσιάζει ως ορθόδοξους μοναχούς π.χ. η San Antonio Express-News (San Antonio TX).

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=406

    Ασφαλώς μετά τις αποκαλύψεις καθαιρέθηκαν, γιατί πως να το κάνουμε μπορεί στην Ελλάδα ο μητροπολίτης τ.Αττικής Παντελεήμων να παραμένει επίσκοπος, ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης να παραμένει ιερέας, ο καταδικασμένος σε 20 χρόνια φυλάκιση παιδεραστής πρωτοπρεσβύτερος Παπουτσάκης να είναι ακόμη κληρικός, αλλά στις ΗΠΑ ο κόσμος δεν δείχνει τόση κατανόηση και η ορθόδοξη Εκκλησία αναγκάζεται να αποχωριστεί επίλεκτα στελέχη της που κατά κανόνα απλώς όταν κατηγορηθούν κρύβονται αλλάζοντας δικαιοδοσία περνώντας από τους Έλληνες στους Ρώσους και από εκεί στους Άραβες ορθόδοξους και μετά στους Έλληνες Παλαιοημερολογίτες που όλοι καμώνονται πως τάχα μου δεν ξέρανε το παρελθόν τους, για να ιδρύσουν τελικά όταν ξεφωνηθούν για τα καλά, ιδιωτική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ο μνημονευόμενος εδώ από το pokrov μέντορας του ηγούμενου Βενέδικτου, καταδικασμένος για παιδεραστία επίσκοπος Βασιλουπόλεως (Παγκράτιος Βρυώνης), που ξεκίνησε την καρριέρα του περιπλανώμενος από την Greek orthodox αρχιεπισκοπή για να καταλήξει στην ιδιωτική του ορθόδοξη Εκκλησία που αριθμεί περί τους 20.000 πιστούς. Ας είναι καλά το pokrov που τους ξεμπροστιάζει, αυτούς και τους Έλληνες, Ρώσους, Άραβες, Σύρους κλπ αρχιεπισκόπους που τους καλύπτουν.
    Αν διαβάσεις λίγο προσεκτικά στα

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Group&id=16

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=27

    θα δεις πως ανήκαν στην «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Έξω από την Ρωσία», (η οποία τους δέχθηκε με χρίσμα, αναγνωρίζοντας έτσι την προηγηθείσα βάπτισή τους, τα ξέρεις αυτά )την γνωστή ως τσαρική Εκκλησία ή ως Εκκλησία της Υπερορίας ή «της Εξορίας».
    (However, Bishop Benedict left the Archdiocese of Vasiloupolis just as the first Order converts were ready to be baptized and the HOOM priests to be ordained. He and his followers were received into the Russian Orthodox Church Outside of Russia (ROCOR) by chrismation in 1991. Bishop Benedict was then ordained as a priest, becoming Father Benedict Greene).
    Πρόκειται για μια κανονικότατη Ορθόδοξη Εκκλησία, με Αποστολική διαδοχή όπως λέτε εσείς οι Ορθόδοξοι, που έχει αναδείξει αγίους όπως τον ορφανοτρόφο Ιωάννη Μαξίμοβιτς της Σαγκάης, τον φονιά και τύραννο τσάρο Νικόλαο Ρωμανώφ και την υστερική αγία τσαρίνα Αλεξάνδρα, πνευματικό τέκνο του Ρασπούτιν, που αποτελούν επίσημους αγίους της Ορθοδοξίας, απόλυτα σεβαστούς. Την αγιοποίησή τους επαναβεβαίωσε αργότερα και η επίσημη Ρωσική Εκκλησία, χωρίς κάποια άλλη ορθόδοξη Εκκλησία να προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση. Φέτος μάλιστα όπως θα ξέρεις η Εκκλησία της Εξορίας, επανασυνδέθηκε με την επίσημη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, γεγονός που χαιρετίστηκε από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, την ρωσική Μαφία και τον πρόεδρο Πούτιν.
    Μύρωνα ειλικρινά,
    κάθε παρέμβασή σου, οδηγεί σε ακόμη χειρότερες αποκαλύψεις.
    Τα κάνεις μούσκεμα και προξενείς ζημιά στην Ορθοδοξία. Πες μας αν θέλεις τη γνώμη σου και για την υπόθεση της Καλύμνου. Περιμένω, αλλά σε προειδοποιώ: Κρείττον το σιγάν.

  5. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα,
    γιατί δεν πας να σε διαβάσουν οι ακόλουθοι του αρχιεπισκόπου σας, ο άγιος Θεόκλητος Βρεσθένης ή ο πανοσιολογιώτατος Κουλουσούσας; Νομίζω πως έχεις σοβαρό πρόβλημα. Μας λες:

    @»Οι δημιουργοί της οργάνωσης είναι ιδρυτικά μέλη μίας απίθανης αίρεσης. ……..Η αίρεση διαλύθηκε και τα μέλη αλληλοκατηγορούνται. Εχουν σχέση όλα αυτά με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όση τα κείμενα του Λασκαράτου με την αντικειμενικότητα και την αλήθεια»@

    Και μας παραπέμπεις: @»Εδω :
    http://orthodoxwiki.org/Holy_Order_of_MANS

    ( Πού οδηγεί τον άνθρωπο ο υστερικός φανατισμός! )»@

    Πήγα στην παραπομπή σου, όπου υπάρχει το ιστορικό της αίρεσης Ηoly Οrder of ΜANS, όπου λέει πως το 1990 με 2000 πολλά μέλη της προσχώρησαν σε κανονικές ορθόδοξες εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες.
    «….In 1988, after denouncing the heresy involved with the religious movement, many of its members and hierarchy joined a non-canonical group of the Orthodox Church under the name Christ the Saviour Brotherhood (or Christ the Savior Brotherhood; abbreviated as CSB). During the 1990s to about 2000, many members of CSB joined canonical jurisdictions of the Orthodox Church…. «.

    Μάλιστα παρακάτω δίνει και μια λίστα των ορθόδοξων Εκκλησιών στις οποίες βρίσκονται σήμερα:

    Parish/Clergy
    Some of the existing congregations that include former members/clergy of HOOM/CSB include:

    St. John (Maximovitch) the Wonderworker Orthodox Church (OCA) in Atlanta, GA. In particular, Father Jacob Myers.
    Saint George Orthodox Church (Jerusalem) in Rohnert Park, CA. In particular, Father Phillip Tolbert
    Joy of All Who Sorrow Orthodox Church (Bulgaria) in Indianapolis, IN. In particular, Father Stevan Bauman.
    St. John Maximovitch Serbian Orthodox Church in Eugene Oregon. Their home page’s html meta description tag (as of 2006-04-04) states that they are are affiliated with Christ the Saviour Brotherhood and St. Herman of Alaska Brotherhood.
    St. John the Baptist Serbian Orthodox Mission and Forerunner Bookstore, Reno, Nevada. No homepage is currently available. Rev. James Barfield and his wife Nina, were members of HOOM/CSB, originally involved with Raphael House in San Francisco, a HOOM property/operation.

    Αναρωτιέμαι τι προσπαθείς να αποδείξεις με ένα κείμενο που ομολογεί πως πολλά μέλη της περίεργης και αμφιλεγόμενης αυτής αίρεσης, έγιναν δεκτά στους κόλπους της Μητρός Ορθόδοξης Εκκλησίας (Σερβικής, ρωσικής κλπ). Πως η Ορθοδοξία δέχεται ύποπτους ανθρώπους στις τάξεις της; Εξηγήσου παρακαλώ.
    Ανάμεσά τους και ο ορθοδοξώτατος πλέον, πλην μακαρίτης πιά επίμαχος επίσκοπος-ηγούμενος Βενέδικτος του Χριστού των Λόφων, που ξεδιάντροπα προσπαθείς να τον σπρώξεις στην Κόλαση, στερώντας από αυτόν και τους ευλαβείς παιδεραστές μοναχούς του την αδιαμφισβήτητη ορθόδοξη ταυτότητα του μέλους της κανονικής ρωσικής Εκκλησίας εξωτερικού (τώρα πιά και εσωτερικού αφού ενώθηκε με την επίσημη αδελφή της που μέχρι τώρα ήταν στα μαχαίρια).
    Είμαι βέβαιος Μύρων πως σε πείσμα των ισχυρισμών σου, ο όσιος παιδεραστής Βενέδικτος θα βρίσκεται στον ορθόδοξο Παράδεισο, πλάϊ στον Άγιο συζυγοκτόνο και παιδοκτόνο Κωνσταντίνο, στον άγιο Κύριλλο, γδάρτη της Υπατίας, στο ιερό ζεύγος των τελευταίων Ρωμανώφ και σε όλους τους αγίους αιμοσταγείς αυτοκράτορες και πατριάρχες του Βυζαντίου.
    Αιωνία του η μνήμη.

  6. Ο/Η sfrang λέει:

    Εν ολίγοις, οι άγιοι πατέρες (αιρετικοί, βεβαίως βεβαίως) πηδιούνται και πηδούν κανονικά…

  7. Ο/Η Μύρων λέει:

    Λασκαράτε
    δεν γράφεις στην Εσπρέσο. Γιατί εκεί τα κείμενά σου, ταιριαστά πράγματι, θα έμεναν χωρίς απάντηση.

    Οι παπάδες που αναφέρει η ιστοσελίδα που ονόμασες εγκυροτάτη και τους οποίους κατηγορεί η εταιρεία αυτή, γιατί περί εταιρίας πρόκειται, σαν ανωμάλους, δεν είναι παπάδες. Δεν είναι ιερείς ορθόδοξοι.
    Είναι μέλη μίας αμερικανικής αίρεσης που φιάχτηκε για να πουλάνε οικόπεδα χωρίς να αποδίδουν τους φόρους.
    Υπάρχουνε εκατοντάδες παρόμοιες στην αμερική.
    Εγκυρότατες κατά νέο Λασκαράτο.

    Οτι ψαρεύσεις στο διαδίκτυο, χωρίς καμία έρευνα, με μπόλικη σάλτσα, με ύβρεις και με τις μεθόδους της συκοφαντίας το παρουσιάζεις σαν γεγονός και το σερβίρεις κρύο σε ολίγους αφελείς.

    Και στο sfrag.

  8. Δεν μας εξηγεί ο κ Λασκαράτος τι σημαίνει εκκλησιαστικά εφησυχάζων αρχιερεύς; Από ότι κατάλαβα είναι λέχρα του κερατά

  9. Ο/Η ο Αναμοχλευτής λέει:

    Ο υπόκοσμος ωχριά!..

    Ω καιροί ώ ήθη!

    Ή μήπως ήταν πάντα έτσι;

  10. Ο/Η atheofobos λέει:

    Ρωτάει ο Νέαρχος Γαλανάκης τι σημαίνει εκκλησιαστικά εφησυχάζων αρχιερεύς.

    Είναι όσοι δεν κατέχουν πλέον την θέση που είχαν είτε γιατί τους την πήραν όπως του Δημήτριου Αμερικής είτε αποχώρησαν μόνοι τους όπως ο Ειρηναίος της Κρήτης.
    Μήπως ξέρει να μας πεί ο Μύρων ποιά είναι η θέση της δικιάς μας Εκκλησίας στην αγιοποίηση των Ρομανώφ;

  11. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Νέαρχε,
    εφησυχάζων σημαίνει συνταξιούχος. Όι δεσποτάδες συνήθως δεν βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη, πεθαίνουν στον θρόνο τους, όπως καληώρα οι πολιτικοί. Το ενεργό δεσποτιλίκι έχει πολλά προνόμια από τα οποία δεν παραιτείσαι εύκολα. Μερικοί όμως αποσύρονται εντίμως και ησύχως, έχοντας κατά κανόνα γερό κομπόδεμα. Αν τώρα κάποιος είναι 60 ή 50 χρονών και εφησυχάζει πρόωρα, μπορεί αυτό να σημαίνει πως κάποιο σκανδαλάκι τον έστειλε μια ώρα αρχύτερα στο σπίτι του, για να μην προκαλεί με την παρουσία του. Κουκουλώνεται η υπόθεση (φιλάδελφον το λένε το κουκούλωμα, δηλαδή η αδελφική αγάπη και όχι η συνενοχή τους κάνει να τηρούν ομερτά), αυτός διατηρεί βέβαια τον βαθμό του, τον τίτλο του, τη συνταξάρα του, χάνει όμως πολλά άλλα.
    …………………………………………………………………………….

    Καταδίκη κτηματομεσιτών (: 25/10/2007

    Austin American-Statesman -Austin TX)

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=467

    Σε 80 χρόνια (!!!) φυλακή για παιδεραστία καταδικάστηκε ο «κτηματομεσίτης» William Hughes, (Μύρωνα ο ψυχίατρος που συμβουλεύτηκα μου είπε να μην σου πηγαίνω κόντρα). Εντελώς ανεξήγητα οι αμερικανικές εφημερίδες τον αναφέρουν ως πρώην μοναχό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξωτερικού με το όνομα ηγούμενος Βασίλειος. Προφανώς για να δυσφημήσουν την Ορθοδοξία. Πρόκειται για την συνωμοσία που λέγαμε.
    Επίκειται επίσης η δίκη των «κτηματομεσιτών» Hugh Fallon (μοναχός Τύχων ) και Walter Christley (μοναχός Παγκράτιος)
    που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=466

    Κατά περίεργη σύμπτωση οι άνθρωποι αυτοί είχαν ιδρύσει μονή, ρασοφορούσαν, διέθεταν θαυματουργή εικόνα που δάκρυζε και ανήκαν στην ρωσική Εκκλησία. Κύκλοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Μύρων) επιμένουν πως ήταν απλοί κτηματομεσίτες και όχι μοναχοί μεγαλοκτηματομεσίτες όπως κάθε αξιοπρεπής ορθόδοξος ακτήμων μοναχός.
    Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην ηγούμενος της μονής Βενέδικτος Greene, επίσκοπος των Δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών της αρχιεπισκοπής Βασιλουπόλεως του Παγκράτιου Βρυώνη πρώην αρχιμανδρίτη της Ελληνικής Εκκλησίας, αυτοκτόνησε. Είχε καταδικαστεί ως παιδεραστής μαζί με τον μοναχό Ιερεμία, κατά κόσμον Jonathan Hitt. Από το 1991 είχαν γίνει δεκτοί από την ρωσική Εκκλησία εξωτερικού.

    Για το ιστορικό της μονής του Χριστού των λόφων (αποκλειστικά κτηματομεσιτικού γραφείου κατά τον Μύρωνα), βλ.

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Group&id=16

    Για την Ρωσική Εκκλησία εξωτερικού (ROCOR) βλ.

    http://www.synod.com/synod/indexeng.htm

  12. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κε Ροϊδη,
    συγγνώμη για την φλυαρία μου, αλλά η εβραιομασονική οργάνωση στην οποία ανήκω με πιέζει φορτικά να γράφω κατά της Ορθοδοξίας.
    Μύρωνα
    1)Η Espresso δεν με δέχεται ως συνεργάτη της. Προσλαμβάνει αποκλειστικά ευσεβείς ορθοδόξους. Σε ξαναρωτάω: Μήπως μπορείς να μεσολαβήσεις γιατί ο Ροϊδης δεν με πληρώνει και χρειάζομαι επειγόντως εργασία σε σοβαρή εφημερίδα.
    2)Για τον άγιο μητροπολίτη του ορφανοτροφείου αγοριών Καλύμνου (υπάγεται στο οικουμενικό πατριαρχείο)

    (http://www.protothema.gr/places.php?id=76 )

    δεν μας είπες τίποτα. Εντάσσεται κι αυτός στους κτηματομεσίτες;

    Αναμοχλευτή ρωτάς:

    «Ή μήπως ήταν πάντα έτσι;»

    Όχι βέβαια, ήταν πάρα πολύ χειρότερα. Όσο η κοινωνία εκδημοκρατίζεται τόσο στενεύουν τα περιθώρια διεφθαρμένων κληρικών να ασχημονούν. Κάποτε θα μας έκαιγαν ζωντανούς.
    Για τα κατορθώματα των αγίων αρχιερέων, συστήνω 5 βιβλία, εξαντλημένα πλέον, αλλά μπορεί να βρεθούν σε παλαιοβιβλιοπωλεία ή στις Εθνική Βιβλιοθήκη και Γεννάδειο βιβλιοθήκη.

    Γ.Καρανικόλα τ.προέδρου Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
    «Ρασοφόροι συμφορά του Έθνους»
    και του ίδιου:
    «Ανορθόδοξοι Έρωτες ορθοδόξων αρχιερέων» (σ.Λ. no comment)

    Γιάννη Γκίνη «Δεσποτάδες υπηρέτες της Χούντας»

    Και ένα πιό light

    «Βίοι Αγίων», του Σπ.Καρατζαφέρη, με υλικό από την αρθογραφία του στην «Ελευθεροτυπία».

    Υπάρχει επίσης εκ των έσω, ένα παλιότερο βιβλίο «Τα ανάποδα της θρησκείας», κάποιου Χανιώτη ιερέα Στυλιανού Χαραλαμπάκη (Σεραφείμ), που έφριξε με αυτά που είδε στην Ιερατική Σχολή Κορίνθου (έκλεισε τελικά), παντρεύτηκε (με γυναίκα, γι’αυτό και καθαιρέθηκε το 1955) και ίδρυσε την «Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία». Μάλλον πρόκειται για τίμιο άνθρωπο που δεν άντεξε το εκκλησιατικό περιβάλλον.

    Αυθεντικές ορθόδοξες μαρτυρίες θα βρούν όσοι αναδιφήσουν στις εφημερίδες «Ελεύθερη Ώρα» και «Νέοι Άνθρωποι» του εκκλησιαστικού μεγαλοτιτλούχου και παρασημοφορημένου από πολλά πατριαρχεία ομολογητή της Ορθοδοξίας Εντιμότατου και Ελλογιμώτατου Μεγάλου Άρχοντος Οφφικιάλιου και Μεγαλόσταυρου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, αρχηγού της «Εθνικής Συμμαχίας», που δυστυχώς καταδικάστηκε και στην δεύτερη δίκη σε φυλάκιση για εκβιασμούς μεγαλοεπιχειρηματιών (την εκτίει κατ’οίκον για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας). Ο Γ.Μιχαλόπουλος, εμφορούμενος από αγάπη για την ορθόδοξη Εκκλησία, συστηματικά ασχολήθηκε με τις κρεββατοκάμαρες των Αρχιερέων, ώστε να επιτύχει κάθαρση στην Εκκλησία δημοσιεύοντας ακόμη και φωτογραφίες προς ενημέρωσιν του ευσεβούς κοινού του, απευθύνοντας συχνά κάποια ερωτήματα για τα οποία ποτέ δεν πήρε απάντηση. Ο Δεσπότης Ζακύνθου τον κατηγόρησε πως εκβίαζε πολλούς επισκόπους, αλλά άγνωστο γιατί (εκτός αν ο άγιος έλεγε ψέμματα) κανείς δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει εναντίον του. Το δικαστήριο πάντως τον απάλλαξε από την κατηγορία πως εκβίαζε τον Ζακύνθου εμφανιζόμενος ως δήθεν μέλος της 17Νοέμβρη.
    Το περίεργο είναι πως ενώ ο κ.Μιχαλόπουλος-που επιμένει πως είναι αθώος- έβριζε πολλούς αγίους αρχιερείς μας, συχνά με χυδαία φρασεολογία ασυνήθιστη για εκκλησιαστικό άνδρα, και τους απειλούσε με αποκαλύψεις, αυτοί συνεχώς του έδιναν τίτλους, παράσημα και επαίνους, ενώ συνόδευσε και τον Μακαριώτατο Χριστόδουλο στο ταξίδι του στη Μόσχα. Για τον μητροπολίτη Λήμνου π.χ. έγραψε ολόκληρο βιβλίο, αλλά αυτός τον συγχώρησε. Η χριστιανική ανεξικακία των επισκόπων δεν έχει όρια. Δυστυχώς οι εφημερίδες του κ.Γ.Μ. δεν έχουν μπει στο Διαδίκτυο.
    Βλ.
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=19.01.2003,id=33331152,17043024

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ακροδεξιός, θρήσκος, καταφερτζής

    Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    Ηταν αρχές του περασμένου φθινοπώρου όταν στην Τρίπολη μια παρέα παιδικών φίλων, γεννημένων όλων το 1938, έσμιξε για να θυμηθεί τα παλιά.

    Ανάμεσά τους, τιμώμενο πρόσωπο, ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Αρκετοί θυμούνται τον «πιτσιρικά» Γρηγόρη να κάνει θελήματα στην ακροδεξιών φρονημάτων τοπική εφημερίδα «Αλήθεια», στην οποία ο πατέρας του, Ανδρέας, υπάλληλος στη γραμματεία της εισαγγελίας πρωτοδικών, συχνά αρθρογραφούσε υπέρ της δεξιάς παρατάξεως. Ηταν γνωστό ότι «ο κυρ-Αντρέας» ήταν εμπειρικός γραφολόγος, χόμπι που ακολούθησε και ο γιος του.

    Το 1957 ο κ. Μιχαλόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τον «Ελεύθερο Κήρυκα» και μετά στην «Ελευθερία» του Πάνου Κόκα. Οσοι τον θυμούνται από τότε μιλούν για ένα «ήσυχο παιδί, θρησκευόμενο, σφοδρότατο αντικομμουνιστή», που έδειχνε σαν να ήθελε να πιάσει την καλή.

    Στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε από τους υμνωδούς του Γεωργίου Παπαδόπουλου, γεγονός που «πλήρωσε» όταν βρέθηκε απέναντι στον Ιωαννίδη. «Αυτοεξορίσθηκε» στο Λονδίνο, όπου είχε επαφές με τμήμα του ελληνικού λόμπι, αναπτύσσοντας ένα μάλλον ετερόκλητο κύκλο γνωριμιών.

    Με την πτώση της χούντας, ο Μιχαλόπουλος βρίσκεται με ένα «θησαυρό» στα χέρια του: τα αρχεία του αρχηγού της ΚΥΠ, Πέτρου Ρουφογάλη, και μέρος των αρχείων του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Η έκδοση της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» το 1974 προκαλεί ερωτηματικά. Κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι κύκλωμα αποστράτων νοσταλγών χρηματοδότησε το εγχείρημα.

    Αν και τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του τα κοσμούσαν κείμενα όπως «πώς επιτρέπεται στη Βουλή να βρίσκονται οι Φλωράκηδες και οι Βαφειάδηδες, όταν έντιμοι αξιωματικοί είναι έγκλειστοι στις φυλακές» και βεβαίως πύρινα άρθρα κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εν τούτοις οι βόλτες του στα υπουργεία και στη γενική γραμματεία τύπου για εξασφάλιση διαφήμισης κρατικής έχουν μείνει παροιμιώδεις. «Σχεδόν πάντα με κάτι έφευγε» λένε όσοι τον θυμούνται από τους προθαλάμους. «Ζει πειρατικά» είχε πει κάποτε με χιούμορ στέλεχος υπουργείου…

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βρίσκεται με τηλεοπτική συχνότητα «από κατάληψη», όπως σχεδόν όλοι μέσα στο θόλο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της εποχής.

    Ο έλκων την καταγωγή από τη Στεμνίτσα εκδότης δεν παραλείπει να φορτώνεται και διακρίσεις. Σύμπτωση; Ολες έχουν να κάνουν με την εκκλησία: Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης της τσεχικής και της σλοβακικής εκκλησίας, ενώ είναι πρόεδρος του τάγματος Αγίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (!!!). Με δύο εξαιρέσεις, το βραβείο Μπότση για τη δημοσιογραφική του διαδρομή και της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών για τη λογοτεχνική του στόφα.

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 19/01/2003

    Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγ

    Δείτε επίσης:

    http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-03-22_1.eragr.html – 62k –

    http://www.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=491097&lngItemID=438514 – 17k –

    http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=773&Itemid=62 – 33k –

    O Tύπος για τις έρευνες | BBC GreekΤΑ ΝΕΑ: Εκβίαζαν και 4 Μητροπολίτες. Νέα τροπή στην έρευνα του εισαγγελέα. … και εκδότης της εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος”. …
    http://www.bbc.co.uk/greek/press/030121_greekpress.shtml – 29k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

  13. Ο/Η Μύρων λέει:

    Είναι μακριές οι σεντονιάδες σου, αλλά αφήνουνε το σώμα ξέσκεπο και κρύο.

    Το Μοναστήρι του Χριστού των Λόφων για το οποίο γράφεις, δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
    Το ίδρυσε ο Σαμουήλ Γκρήν ο οποίος ήτανε κτηματομεσίτης, πουλούσε οικόπεδα από την τηλεόραση.
    Το μοναστήρι το αποτελούσανε καμιά δεκαριά …. τροχόσπιτα παρκαρισμένα σε αυτούς τους ειδικούς χώρος που υπάρχουνε στην αμερική.
    Ο μακαρίτης Γκρήν πουλούσε εκεί θέσεις για μόνιμο πάρκινγκ.

    Αυτή την υπόθεση, το «μοναστήρι» στα τροχόσπιτα, προσπάθησες να το πλασάρεις στους αφελείς – και πράγματι, ορισμένοι, λίγοι ελπίζω, το καταπίνουνε ωμό και αμάσητο.

    Προσπάθησες επίσης να πλασάρεις την ιστοσελίδα μία γνωστικής αίρεσης της καλιφόρνιας, σαν «εγκυροτάτη», ενώ είναι προφανές ότι ψαρεύεις στα θολά νερά του διαδικτύου, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς έρευνα και χωρίς αναστολές.

    Και παραβλέπω τις άλλες μικρές ευτέλειες των κειμένων σου, την παιδεραστία που ονομάζεις στον τίτλο «ιερή» – τον Δουρή που αποκαλείς φονιά για να παρουσιάσεις αμέσως μετά την καταγγελία της έρημης συζύγου και τόσα άλλα.

    Πράγματι, ούτε η Εσπρέσσο δεν θα φιλοξενούσε τα κείμενά σου.

    Οπου υπάρχουνε άνθρωποι υπάρχει και η αμαρτία και η παράβαση και αυτός είναι ο κανόνας. Στην Εκκλησία και το Κοινοβούλιο.
    Πρώτη η Εκκλησία το αναγνωρίζει αυτό και αυτό θεραπεύει.

  14. Ο/Η roidis λέει:

    Μύρων,
    Υπάρχουν οι δηλώσεις που κατασκεύασες εναντίον των στοιχείων που παραθέτουμε, αν έχεις στοιχεία γι αυτά που λες καλό είναι να τα φέρεις. Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι λένε άλλα. Όπως επίσης και η Ιστορία του χριστιανισμού που βρίθει τέτοιων μπανάλ («συνηθισμένων») γεγονότων. Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα ούτε και η τελευταία φορά που καταγράφονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

  15. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα με νίκησες,
    ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό. Η βλακεία είναι ανίκητη.
    Έπειδή από ότι έχω καταλάβει, αρκετοί του εκκλησιαστικού συναφιού επισκέπτονται την ιστοσελίδα και πιθανόν να είναι πρόθυμοι να πιστέψουν τον Μύρωνα, συνηθισμένοι στο δόγμα
    «Τα πιστεύω γιατί είναι απίστευτα», που έλεγε ο ιερός Τερτυλλιανός,
    παραθέτω εδώ την πρώτη από περίπου 411.000 σελίδες του google που προκύπτουν αν κάποιος βάλει το όνομα του πανοσιολογιώτατου ηγούμενου του Χριστού των λόφων Sammuel Greene+ Russian orthodox. Eξεπλάγην και εγώ από την έκταση της διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της Ορθοδοξίας της οποίας είμαι ένα ταπεινό όργανο. Όλοι τους ανάμεσά τους και τα τοπικά «Νέα του Ντάλλας» τον παρουσιάζουν ως μοναχό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα Νέα του Ντάλλας προσθέτουν πως απομακρύνθηκαν από αυτή το 1999, όταν πλέον είχαν ξεφωνηθεί δεόντως και η Εκκλησία που όπως ομολογεί και ο Μύρων τους δέχτηκε από κάποια περίεργη αιρετική ομάδα, δεν μπορούσε άλλο να τους κρύβει. Οι ΗΠΑ είναι αιρετικές, δεν είναι Ελλάδα που καταπίνει Γιοσάκηδες και Παντελεήμονες, οι οποίοι παραμένουν ιερουργοί της Ορθοδοξίας παρά το κράξιμο.

    Παγκόσμιος ιστός Αποτελέσματα 1 – 10 από περίπου 411.000 για Samuel Greene Russian orthodox. (0,44 δευτερόλεπτα)

    Russian Orthodox Church – Tag Story Index – USATODAY.comSamuel A. Greene Jr., the founder of a monastery that closed amid scandal … A state judge has affirmed the property rights of a Russian Orthodox diocese …
    asp.usatoday.com/community/tags/topic.aspx?req=tag&tag=Russian%20Orthodox%20Church – 56k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Eons: Samuel A. Greene Jr., founder of a Texas monastery mired in …BLANCO, Texas — Samuel A. Greene Jr., the founder of a monastery that closed amid … The monastery was allied with the Russian Orthodox Church Outside of …
    obits.eons.com/national/feature/national_other/20893 – 20k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Monk guilty on four counts of sexual assault of a childThe Russian Orthodox Church broke ties with the monastery in 1999 after the monks … 1972: Samuel Greene Jr., a former real estate broker and boys home …
    http://www.statesman.com/news/content/news/stories/local/10/25/1025monks.html?imw=Y – 47k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Sheriff: Monastery leader’s death might have been suicideThe death this week of Samuel Greene, the founder of the Christ of the Hills … in a trailer near the now-defunct Russian Orthodox monastery Monday. …
    http://www.statesman.com/news/content/news/stories/local/09/19/0919monk.html – 43k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    [ Περισσότερα αποτελέσματα από το http://www.statesman.com ]

    Local: Monk details sex, drugs, weeping icon at Texas monestary …Greene encouraged sex among the monks and would offer marijuana «when people … Last year, the insurance company for the Russian Orthodox Church Outside of …
    http://www.brownsvilleherald.com/onset?id=75544&template=article.html – 41k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Sad or sinister? Trouble not new for monasteryAuthorities arrested founder Samuel A. Greene, also known as Father Benedict, and three other self-styled Russian Orthodox monks on charges they conspired …
    http://www.rickross.com/reference/clergy/clergy598.html – 11k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    POKROV.ORG :: A RESOURCE FOR SURVIVORS OF ABUSE IN THE ORTHODOX …Father Benedict Greene. Aliases: Bishop Benedict Greene Samuel A. Greene … were accepted into the Russian Orthodox Church Outside of Russia (ROCOR). …
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=27 – 15k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Rod Dreher: Monk was a fraud, yet now I am blessed | Dallas …In 1999, the Russian Orthodox Church Outside of Russia severed ties with the monks … And yet, I’m forced to admit that from Sam Greene’s wicked deeds, …
    http://www.dallasnews.com/sharedcontent/dws/dn/opinion/points/stories/093007dnedidreher.1274dcb1e.html – 123k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Daily Debate – Rod Dreher: Monk was a fraud, yet now I am blessed …Sam Greene was a convicted pedophile, a purported pothead, an audacious … In 1999, the Russian Orthodox Church Outside of Russia severed ties with the …
    http://www.sacbee.com/debate/story/411173.html – 25k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Beliefnet: Crunchy Con – Rod Dreher, Conservative blog, Beliefnet …Samuel Greene was a con man. He was a TV pitchman who got religion and founded the … At some point, he affiliated with the Russian Orthodox Church Outside …
    blog.beliefnet.com/crunchycon/2007/09/the-death-of-a-felonious-monk.html – 36k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Σελίδα αποτελεσμάτων: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη

  16. Ο/Η Μύρων λέει:

    Ροίδη

    1. To «Mοναστήρι των Λόφων» στα τροχόσπιτα.
    Παρουσιάζετε τον μακαρίτη πλέον ιδρυτή του «μοναστηριού» στα τροχόσπιτα σαν μέλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
    ΨΕΥΔΟΣ.
    Δεν ήταν. Κτηματομεσίτης που βρήκε την δουλειά να πουλάει τροχόσπτα και θέσεις πάρκινγκ φορώντας ένα ράσο.
    Ο ίδιος ο εισαγγελέας στην δίκη που έγινε, αρνήθηκε την ιεροσύνη των κατηγορουμένων !
    Τις εφημερίδες στους δικούς σας συνδέσμους, τις διαβάσατε ;

    «I don’t know whether any of these individuals is a legitimate clergyman or not. We’ll find out, but I don’t believe they are»
    Blanco County District Attorney Sam Oatman.

    2. Ο ιδρυτής του «μοναστηριού» στα τροχόσπιτα που εσείς παρουσιάζεται σαν ορθόδοξο,
    ίδρυσε το «μοναστήρι» σαν καθολικό μοναστήρι. Φυσικά η Καθολική Εκκλησία δεν τον δέχτηκε. Τότε, ακολούθησε την γνωστική αίρεση της ιστοσελίδας prokov και τον Παγκράτιο τους οποίους επίσης παρουσιάζετε σαν ορθοδόξους ψευδώς.
    Οταν διαλύθηκε και αυτή η ομάδα, το «μοναστήρι» στα τροχόσπιτα πλεύρισε την Ρωσική Εκκλησία εκτός Ρωσσίας – αυτός είναι ο τίτλος της. Πρόκειται για μία οργάνωση πρώην εξορίστων και αντικομμουνιστών που επίσης καμία σχέση δεν έχουνε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσσίας.
    http://www.synod.com/synod/indexeng.htm

    Τώρα γιατί πήρατε αυτή την εντελώς αμερικανική ιστορία και την παρουσιάσατε έτσι που την παρουσιάσατε, ο Θεός και η ψυχή σας.

  17. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Το τραγικό ρομάντζο ενός 61χρονου Έλληνα ιερέα παιδεραστή, με ένα νεαρό Κινέζο:

    Μύρωνα, εντεταλμένε της Εκκλησίας να θολώνεις τα νερά,
    λες:
    «Πράγματι, ούτε η Εσπρέσσο δεν θα φιλοξενούσε τα κείμενά σου. Οπου υπάρχουνε άνθρωποι υπάρχει και η αμαρτία και η παράβαση και αυτός είναι ο κανόνας. Στην Εκκλησία και το Κοινοβούλιο.
    Πρώτη η Εκκλησία το αναγνωρίζει αυτό και αυτό θεραπεύει».

    Η Εσπρεσσο είναι ημιεπίσημο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διάβασε το σχετικό τεκμηριωμένο άρθρο του Ιού. Όταν επικαλούμαι την Εσπρέσσο, έπικαλούμαι μια εφημερίδα που μάχεται υπέρ της Ορθόδοξης Πίστεως:
    http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050612.htm – 25k –

    Η Espresso του μεσονυκτίουΙΟΣ: Πώς συμβαίνει να συμπλέει συνεχώς η Εκκλησία σε όσα καταγγέλλει ως βλάσφημα μια σκανδαλοθηρική μερίδα του Τύπου και ειδικά η εφημερίδα Espresso; …
    http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050612.htm – 25k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Ασφαλώς και δεν θα με φιλοξενούσε η φυλλάδα σας. Σε ευχαριστώ που το αναγνωρίζεις.

    Τι εννοείς για το Κοινοβούλιο; Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει ποτέ ούτε μια υπόθεση παιδεραστίας βουλευτή, ενώ για ιερείς γίνεται χαμός. Έχεις κάποια στοιχεία για την Βουλή;

    «Η Εκκλησία αναγνωρίζει και θεραπεύει»; Ποιόν κοροϊδεύεις; Διάβασε το παρακάτω. Από το κείμενο της ελληνοαμερικανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας υπογραμμίζω το κλασσικό που βρίσκουμε σε κάθε υπόθεση ιερατικής παιδεραστίας. Την συγκάληψη και την προστασία του δράστη από την Εκκλησία. Γιατί άραγες;

    «Παρά την πρώτη του καταδίκη, ο Αδαμάκης παρέμεινε στις τάξεις των Ελληνορθοδόξων κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μέχρι το 1990, οπότε και καθαιρέθηκε, γεγονός που είχε προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά τόσο στην Ομογένεια, όσο και στην κοινωνία της Καλιφόρνιας»..

    Σε προειδοποίησα πως κάθε παρέμβασή σου θα απαντιέται με νέα στοιχεία: Aλλος ένας «κτηματομεσίτης» (ιερέας) ευλαβικέ Μύρωνα, καταδικασμένος παιδεραστής και δολοφονημένος από τον νεαρό Κινέζο εραστή του.

    http://www.greeknewsonline.com/modules.php?name=News&file=article&sid=334 – 19k –

    Από την Greek News, Greek American Newspaper

    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
    Πρώην Ελληνορθόδοξος ιερέας της Αρχιεπισκοπής, που καθαιρέθηκε το 1990 μετά από δύο καταδίκες του για παιδεραστία, βρέθηκε δολοφονημένος στις 20 Ιουλίου, στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου της πολυκατοικίας του, στην περιοχή Panorama City του Λος Αντζελες. Η αστυνομία έχει συλλάβει νεαρό άτομο στο οποίο απηγγέλθησαν την Παρασκευή κατηγορίες για δολοφονία.

    Ο νεκρός είναι ο 61χρονος Στάνλεϊ Αδαμάκης, που καταδικάστηκε το 1986 σε φυλάκιση 78 ημερών, για σεξουαλική κακοποίηση δύο εφήβων, στην πόλη Torrance της Καλιφόρνια. Παρότι αποφυλακίσθηκε προσωρινά παραμένοντας υπό αστυνομική επιτήρηση, συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ακόμη δύο νέων, τους οποίους συνάντηση σε εκκλησιαστική ομάδα της Επισκοπελιανής Εκκλησίας. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών και 8 μηνών.
    Παρά την πρώτη του καταδίκη, ο Αδαμάκης παρέμεινε στις τάξεις των Ελληνορθοδόξων κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μέχρι το 1990, οπότε και καθαιρέθηκε, γεγονός που είχε προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά τόσο στην Ομογένεια, όσο και στην κοινωνία της Καλιφόρνιας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η αστυνομία, ο 61χρονος Αδαμάκης διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με τον 24χρονο Του Λουόνγκ Χούα. Εκτός τους Ελληνοαμερικανού πρώην κληρικού, ο Χούα φαίνεται ότι δολοφόνησε με πυροβόλο όπλο και τον πρώην κουνιάδο του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Η αστυνομία βρήκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο δολοφονίες. Στον Χούα, που παραμένει προφυλακισμένος, απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει την θανατική του καταδίκη.

    Τα κίνητρα του διπλού εγκλήματος συνδέονται με τις σεξουαλικές σχέσεις που ο Χούα διατηρούσε με τον Αδαμάκη, που αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 1997, αφού παρέμεινε φυλακισμένος επτά χρόνια.

  18. Ο/Η nightporter λέει:

    Κύριε Μύρων,
    σταματίστε την ψευδήν και ανυπόστατην εναντίον του Λασκαράτου φιλολογίαν . Δεν γνωρίζω τι όφελος έχετε υποστηρίζοντας τούς κατά πλεοψηφίαν πεοθηλάζοντας Ελληνορθόδοξους απατεώνας , θεατρίνους , φαρισαίους τουτέστιν υποκριτάς , λινάτσας . Εχετε μήπως αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπισίν των;; Η μήπως είσθε μίσθαρνον όργανό τους;;;
    Αφήσατε κατά μέρος τις παπαδίστικες παραμυθίες . Δεν σας είδα σήμερα στην υποδοχή του ετοιμοθάνατου μακαριωτάτου . Why???

  19. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Αχ βρε Μύρωνα,
    κάνεις μεγάλη ζημιά στην Εκκλησία με την επιμονή σου και τα κουτοπόνηρα ψέμματά σου. Σε προειδοποίησα πως κάθε σου διάψευση θα διαψεύδεται και θα ακολουθείται με άλλη μια αποκάλυψη. Λυπήσου την Εκκλησία και εμένα που με κάνεις να αφιερώνω πολύτιμο χρόνο εδώ. Έλεος.
    Απαντώ σε ένα ένα:

    Λες:
    @»Ο ίδιος ο εισαγγελέας στην δίκη που έγινε, αρνήθηκε την ιεροσύνη των κατηγορουμένων !
    Τις εφημερίδες στους δικούς σας συνδέσμους, τις διαβάσατε ;

    «I don’t know whether any of these individuals is a legitimate clergyman or not. We’ll find out, but I don’t believe they are»
    Blanco County District Attorney Sam Oatman».@

    Ρε Μύρωνα όπως είδες, όπως σου είπα και όπως λέει η τοπική εφημερίδα, η Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία της Εξορίας τους διέγραψε το 1999, όταν πιά είχαν γίνει γνωστοί και δεν μπορούσε να τους καλύψει. Ήξερε πολύ καλά τι κουμάσια δεχόταν το 1991 στους κόλπους της αφού όπως λες ανήκαν σε περίεργη αίρεση. Αυτοί βέβαια συνέχισαν και μετά την καθαίρεσή τους το 1999, να ρασοφορούν, όπως εκατοντάδες καθαιρεμένοι κληρικοί της Ελλαδικής Εκκλησίας που προσχωρούν μετά στους Παλαιοημερολογίτες. Ο εισαγγελέας λοιπόν είχε υποχρέωση να αμφισβητήσει την ιερωσύνη τους, και να επιβαρύνει τη θέση τους, κάνοντας την αυτονόητη σκέψη πως μετά από τόσο ντόρο δεν ήταν δυνατόν να μην είχαν αποσχηματιστεί.

    Λες και ένα τρανταχτό ψέμμα.

    @Οταν διαλύθηκε και αυτή η ομάδα, το «μοναστήρι» στα τροχόσπιτα πλεύρισε την Ρωσική Εκκλησία εκτός Ρωσσίας – αυτός είναι ο τίτλος της. Πρόκειται για μία οργάνωση πρώην εξορίστων και αντικομμουνιστών που επίσης καμία σχέση δεν έχουνε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσσίας.
    http://www.synod.com/synod/indexeng.htm @

    Μπράβο ρε Μύρωνα, είσαι και φιλοκομμουνιστής. Ρε Μύρωνα, όπως σου έγραψα ξανά, με κάνεις και επαναλαμβάνομαι, η αντικομμουνιστική, και φιλοναζιστική προσθέτω εγώ, ρωσική Εκκλησία της εξορίας, με τους Αγίους της κληρικούς, τον υπό αγιοποίηση Σεραφείμ Ρόουζ, δημοφιλέστατο στην Ελλάδα, και τον αγιοποιημένο Ιωάννη Μαξίμοβιτς, επίσκοπο της Σαγκάης, και με τους αγίους της τσάρους Νικόλαο και Αλεξάνδρα-ήδη αγίους όλης της Ορθοδοξίας και με ένα σωρό αγίοποιημένες καλόγριες, δεσποτάδες, καλόγερους μάρτυρες του αντικομμουνισμού, έχει κανονικότατα ενωθεί με την υπόλοιπη Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και μέχρι τότε τους ένωνε η κοινή πίστη, η διαίρεση δεν ήταν δογματική ήταν διοικητική. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα πως έπαψαν να είναι ορθόδοξοι. Οι ισχυρισμοί σου είναι φαιδροί και το ξέρεις. Χαμπάρι λες πως δεν έχεις πάρει, σαν τον αρχιεπίσκοπο που διάβαζε και δεν ήξερε για τα βασανιστήρια. Τι σόϊ πιστός είσαι; Τι άνθρωποι είσαστε εσείς οι πιστοί; Το ψέμμα το έχετε πολύ εύκολο. Ας είναι. Με την παρουσία του Πούτιν λοιπόν ο μητροπολίτης Λαύρος αρχηγός της εξόριστης Εκκλησίας και ο Αλέξιος της Ρωσίας υπέγραψαν την επανένωση.

    http://www.russiablog.org/2007/05/post_7.php – 25k –

    – 13k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Interfax Russia & FSU News Bulletin. | Russia & FSU General News …Putin met with Metropolitan Laurus, the first hierarch of ROCOR, … An agreement signed earlier in the day reunited the two branches of the Russian …
    http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-30801639_ITM – 45k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    American-Russian alliance. Russian Orthodox Church reunited… the Patriarch of Moscow and All Russia, and Metropolitan Laurus, First Hierarch of ROCOR, signed the act in the presence of President Vladimir Putin. …
    http://www.america-russia.net/eng/news/149904933?user_session=2248f1936a0054245b8e143112563b0a – 29k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    και ελληνιστί για τους μη αγγλομαθείς πιστούς που μας επισκέπτονται:
    http://www.ruvr.ru/main.php?lng=gre&q=186&cid=71&p=22.05.2007 – 60k –

    Και τώρα Μύρωνα διάβασε και το παρακάτω. Μέρα που είναι σήμερα, τριπλή γιορτή, τι με αναγκάζεις να γράψω. Το κρίμα στο λαιμό σου. Ο Θεός θα σε κρίνει.
    Μια ντόπια ιστορία, ρωμέϊκη, χωρίς κτηματομεσίτες, Ρώσους κληρικούς, ξένες άρα «ύποπτες» ιστοσελίδες και τροχόσπιτα, που έκδικάστηκε το 2007, έχει και λιγο εκκλησιαστικο-παραδικαστικό και λίγη ενδοεκκλησιαστική συνωμοσία αφού ο καταδικασμένος-σε 13 χρόνια με αναστολή- αιδεσιμώτατος αποδίδει κλασσικά τις εναντίον του κατηγορίες σε συναδέλφους του, έχει και μια ανεξήγητη καθυστέρηση στην εκδίκαση, ένα ψιλοκουκουλωματάκι, αλλά ας όψεται η θύελλα που σηκώθηκε το 2005, όταν ακόμη και η ευλαβέστατη «Απογευματινή» ξιφουλκούσε άγρια κατά του Μακαριωτάτου: «…ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την υπόθεση σε φθόνο ανθρώπων της εκκλησίας εξαιτίας του έργου που προσέφερε». Η υπόθεση ήταν γνωστή από το 1995, αλλά η Εκκλησία τον καταδίκασε μόλις το 2005. Ξέρεις γιατί; Γιατί τότε ξέσπασε ο μεγάλος σάλος με Γιοσάκη, Βαβύλη κλπ. Υπό το κράτος πανικού, τότε θυσιάστηκε και ο άγιος Θεόκλητος του Μαϊάμι, που τώρα θα προσπαθήσουν να τον βολέψουν όπως όπως σε καμμιά επισκοπή, υπό το κράτος του πανικού καταδικάστηκε και ο ιερέας γιατί η υπόθεσή του ανασκαλεύτηκε τότε και βγήκε στην επιφάνεια. Δεν κουκουλωνόταν με τίποτα πιά.
    ΤΑ ΝΕΑ
    http://www.tanea.gr/SectionList.aspx?d=20070203&nid=3320949&sn=ΕΛΛΑΔΑ – 81k –

    Στο σκαμνί ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμούς

    Για βιασμό ανηλίκων στη διάρκεια εκκλησιαστικών εκδρομών στα Ιεροσόλυμα και το Κάιρο δικάζεται ο ιερέας Ανδρέας Παπαϊωάννου, ο οποίος λειτουργούσε στον ιερό ναό του Σωτήρος Αλίμου. Το κατηγορητήριο αφορά βιασμούς σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών αλλά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσαν και άλλα παιδιά που φέρονται να είχαν πέσει θύματα βιασμού του ιερέα τα οποία μάλιστα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση είχε προηγηθεί απαλλακτική πρόταση από τον εισαγγελέα Νίκο Αθανασόπουλο ο οποίος εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα και συνδέεται, κατά την κατηγορία, με τη δράση της καταζητούμενης πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία και του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Η εισήγησή του όμως δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές που τελικά αποφάσισαν την παραπομπή του κατηγορούμενου. Ο ιερέας, ο οποίος έχει καθαιρεθεί από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια αλλά έχει προσφύγει στο ΣτΕ, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Και η συνέχεια:

    στο

    http://www.e-liberta.gr/site/content.php?artid=1712 – 23k –

    και στην Ελευθεροτυπία
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.02.2007,id=29766700

    13 χρόνια στον παπά – βιαστή

    Καθαιρεθείς ιερέας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για τον βιασμό δύο ανήλικων παιδιών, πλην όμως είναι ελεύθερος, αφού το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, επιβάλλοντάς του μόνο τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

    Ο λόγος για τον ιερέα Ανδρ. Παπαντωνίου που καθαιρέθηκε από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο με απόφαση του 2005 (σ.σ. έχει προσφύγει σχετικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και ο οποίος στο άκουσμα χθες της καταδικαστικής κρίσης έπεσε λιπόθυμος, με αποτέλεσμα να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

    Στην απολογία του, πάντως, ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία και απέδωσε τις σε βάρος του καταγγελίες στο φθόνο που είχε προκαλέσει το έργο του.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πράξη είχε τελεστεί και μάλιστα σε βάρος δύο παιδιών κατά τη διάρκεια εκδρομών που είχε διοργανώσει η Εκκλησία στο Κάιρο και τα Ιεροσόλυμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 06/02/2007

    Μύρωνα σταμάτα να απαντάς. Δεν αντέχω να ψάχνω άλλο τον εκκλησιαστικό βόθρο. Λυπήσου με.

  20. Ο/Η Μύρων λέει:

    Αφού σας συλλάβαμε να παραπληροφορείτε Λασκαράτε, κατά τις μεθόδους της προπαγάνδας, αντί απαντήσεως ή συγνώμης, ρίχνετε στην αγορά νέες σεντονιάδες με νέα ονόματα.
    Γνωρίζεις, κανένας δεν θα αναζητήσει και δεν θα ψάξει, πνιγμένος στο θολό νερό.
    Κι αν ψάξει κάποιος και ζητήσει πηγές και αποδείξεις, όπως έχει συμβεί τόσες φορές, δεν βαριέσαι, νέες παραληματικές σεντονιάδες θα ακολουθήσουνε σκεπάζοντας τις λιγοστές διαμαρτυρίες.

    Ποιός αντέχει τόση ευτέλεια!

  21. Ο/Η Sotiris λέει:

    Μπες τε και ψηφίστε στην νέα έρευνα του http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

  22. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα,
    Μου κατηγόρησες το pokrov ως αιρετικό, αλλά δεν είναι. Η Cappie Larson και η Melanie Scoda που το έχουν, είναι Αμερικανορωσίδες ορθόδοξες και pokrov θα πει ‘Η προστασία της Θεοτόκου». Δεν είναι όλοι πιστοί σαν ελόγου σου αυτόκλητοι (ή μήπως εντεταλμένοι) συνήγοροι των παιδεραστών κληρικών. Αλλά και «αιρετικές» να ήτανε τι παει να πει; Δεν δικαιούμαι έγώ που είμαι αριστερός να κάνω αποκαλύψεις σε βάρος της Δεξιάς; Αν ανακριβολογούσαν, ο αμερικανικός νόμος δεν αστειεύεται με αυτά, θα τους το είχε κλείσει το μαγαζί η Εκκλησία. Δηλώνουν ευθαρσώς μάλιστα ονόματα Cappie Larson και Μelanie Scoda και διεύθυνση.
    Αρχικά μας είπες πως οι καλόγεροι ήταν κι αυτοί αιρετικοί, μετά παραδέχτηκες πως ανήκαν στην ρωσική Εκκλησία της Εξορίας, μας την είπες αντικομμουνιστική σαν τάχα μου δημοκράτης που είσαι, λες και ο αντικομμουνισμός δεν είναι σύμφυτος με την Εκκλησία. Μετά μας είπες πως δεν είναι Ορθόδοξη η Ορθόδοξη Εκκλησία της Εξορίας, λες και δεν ήταν πάντα της Ορθόδοξη και τώρα δεν επανενώθηκε ξανά με την υπόλοιπη Ορθοδοξία και διοικητικά χωρίς κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των χειροτωνιών της εν οίς και του ηγούμενου Βενέδικτου και των μοναχών του που ανήκαν σε αυτήν. Όταν σε παρέπεμψα σε δεκάδες αμερικανικές ιστοσελίδες, το αντιπαρήλθες αχσολίαστα.
    Όταν σε παρέπεμψα σε ελληνικές πηγές και ελληνικά σκάνδαλα παιδεραστίας, τις απαξίωσες κι αυτές ως «σεντόνια». Ελευθεροτυπία, Νέα, Πρώτο Θέμα, Greek News δικαστικές αποφάσεις, όλα είναι ψέμματα. Είσαι ανάξιος κάθε διαλόγου, σε ξέρω από παλιότερα αλλά δεν ήθελα να σε αφήσω να θολώσεις τα νερά. Τελεία και παύλα.

    Κύριε Ροϊδη,
    δεν θα ήθελα να εξαχθεί από εδώ ως συμπέρασμα ότι οι άτακτοι κληρικοί είναι μόνο παιδεραστές. Θα ήταν άδικο. Υπάρχουν αρκετοί κληρικοί όλων των τάσεων. Μερικοί εμφορούνται από τις αγνότερες των προθέσεων, όπως ο παρακάτω ακτιβιστής αντιρατσιστής και εργάτης της ελληνοτουρκικής και ελληνοαλβανικής φιλίας, που με κίνδυνο της ζωής του έμπαινε στον τουρκοκυπριακό τομέα για να συσφίξει τις σχέσεις της Εκκλησίας με Τουρκοκύπριους φαντάρους. Διαβάστε την Ελευθεροτυπία, που κάνει μια μικρή αναδρομή της σοδειάς του 2005, όταν η ομερτά έσπασε και τα στόματα άνοιξαν. Κάνει και ένα λαθάκι όμως για τον Αττικής Παντελή. Η μόνη τιμωρία που υπέστη από την Εκκλησία, είναι πως συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα και εφυσηχάζει στην αυθαίρετη βίλλα του με την πισίνα στην Κερατέα, όπου εκτίει και τα 8 χρόνια φυλακής που έφαγε για τη λεηλασία των παγκαριών του θαυματουργού (για την τσέπη του) οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης. Ακόμη κι αυτή η»σκαστή» όπως την λέει η Ελευθεροτυπία περίπτωση, με τις ροζ κασέτες με φαντάρους, τα δισεκατομμύρια στην Τράπεζα, τις οφ σορ εταιρείες στις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής, τις τηλεφωνικές συνομιλίες με δικαστές, την μετάθεσή του στην Αττική ύστερα από ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
    (Βλ:
    http://www.kentri.gr/3/post-105.html – 14k –
    και
    tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15005&m=A16&aa=1 – 30k – )

    των ψηφοδελτίων, της αντικανονικής ούτως ή άλλως μετάθεσης, από τον κ.Χριστόδουλο, την καταδίκη σε φυλάκιση, παραμένει επίσκοπος πρώην Αττικής, και συμμετέχει σε ιεροπραξίες, χωρίς κανείς ιερέας ή πιστός να έχει πρόβλημα. Τόση απροκάλυπτη ΑΝΟΧΗ ή ΣΥΝΕΝΟΧΗ; Μάλιστα ο πατριάρχης Κωνσταντινούπολης κ.Βαρθ.Αρχοντώνης τον υποστηρίζει ανοιχτά χωρίς να ντρέπεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Βλ:

    Το ΒΗΜΑ onLine – ΡΕΠΟΡΤΑΖΒαρθολομαίου με την οποία γίνεται αποδεκτή η προσφυγή του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και δηλώνεται ότι η απόφαση εκπτώσεως του ιεράρχη «εξεδόθη επί τη βάσει …
    tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14676&m=A38&aa=1 – 39k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Και τώρα πάμε να δούμε μερικά κωμικοτραγικά:

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=30.04.2006

    Φόρτος εργασίας

    Τον τελευταίο χρόνο, με τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας, τα εκκλησιαστικά δικαστήρια είχαν αυξημένο φόρτο εργασίας.

    Μέχρι τώρα εκδικάστηκαν 17 υποθέσεις και 13 κληρικοί καθαιρέθηκαν. Σε τρεις επεβλήθη αργία, ενώ υπήρξε και μοναχή που περιορίστηκε στο κελί της. Ολ’ αυτά βέβαια στις «παρυφές», αφού στην κορυφή της Ιεραρχίας όλοι «καθάρισαν», με εξαίρεση την «σκαστή» περίπτωση του πρώην Αττικής…

    *Αυτές τις μέρες τα συνοδικά δικαστήρια ασχολούνται με δύο περιπτώσεις κληρικών, που «σκανδάλισαν βάναυσα» όσους τους εγνώριζαν και όπου υπηρέτησαν. Ο ένας ήταν εφημέριος στη Μυτιλήνη, ο άλλος στην Ημαθία.

    Η δράση του πρώτου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο.

    Πρόκειται για έναν κληρικό, έγγαμο και πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος είχε σχέσεις «καθ’ έξιν και εξακολούθησιν και κατά συρροήν», όπως σημειώνεται στο κλητήριο θέσπισμα της Ιεράς Συνόδου, «μετά πλειόνων αρρένων». Μάλιστα αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο ότι περνούσε από την πύλη «Λήδρα Παλλάς» της Κύπρου στην περιοχή των κατεχόμενων, «τελώντας ασελγείς πράξεις με στρατιώτες της τουρκοκυπριακής φρουράς». Ο ίδιος κληρικός, κατά το κατηγορητήριο, πήγαινε και στην Αλβανία, με τον ίδιο σκοπό.

    Το «κουσούρι»

    Η ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία είναι γνωστό σε όλους ότι αντιμετωπίζεται με υποκριτικό τρόπο. Δεν είναι λίγοι οι κληρικοί που έχουν το «κουσούρι», κατά την έκφραση του Χριστόδουλου και που προτιμούν όταν αποκαλυφθούν δημοσίως να εξαφανιστούν από προσώπου γης, αντί να αντιμετωπίσουν ανακρίσεις, κατηγορίες και εντέλει αυτά τα δικαστήρια.

    *Υπάρχουν βέβαια μέσα στο σκοτεινό αυτό κλίμα και οι κωμικές αλλά ωστόσο ενδεικτικές περιπτώσεις.

    Στον τύπο, τον τελευταίο καιρό, δημοσιεύεται πρόσκληση της Εκκλησίας προς συγκεκριμένο πρεσβύτερο μεγάλης ενορίας των Αθηνών, ο οποίος καλείται να εμφανισθεί για να δικασθεί «επί αυθαιρέτω εγκαταλείψει της εφημεριακής θέσεώς του και επί εγκαταλείψει της συζύγου και πρεσβυτέρας καθώς και της θυγατέρας του, για την τύχη των οποίων αδιαφόρησε παντελώς».

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 30/04/2006

    Αυτή είναι η Εκκλησία, που θα έλεγε και ο κ.Σημίτης (Αυτή είναι η Ελλάδα)

  23. Ο/Η valsamon λέει:

    Λασκαράτε

    με τους δεδομένους κινδύνους που ενέχει μια συζήτηση γεμάτη ένταση, παρεμβαίνω και γω προς όφελος της ακρίβειας και της αλήθειας.

    Γράφεις για τον αττικής »Μάλιστα ο πατριάρχης Κωνσταντινούπολης κ.Βαρθ.Αρχοντώνης τον υποστηρίζει ανοιχτά χωρίς να ντρέπεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Βλ: Το ΒΗΜΑ onLine – ΡΕΠΟΡΤΑΖΒαρθολομαίου με την οποία γίνεται αποδεκτή η προσφυγή του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και δηλώνεται ότι η απόφαση εκπτώσεως του ιεράρχη «εξεδόθη επί τη βάσει …
    tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14676&m=A38&aa=1»

    Επίτρεψε μου μια ακόμη διόρθωση. Ο αττικής εκδιώχθηκε χωρίς πειθαρχική δίκη, χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς ακρόαση. Υπάρχει μια διάταξη στον καταστατικό χάρτη της ελλαδικής εκκλησίας που όντως επιτρέπει κάτι τέτοιο, την αποπομπή επισκόπου χωρίς απολογία όταν το »συμφέρον της εκκλησίας» η »κοινωνική ειρήνη», το »δημόσιο συμφέρον» κλπ. το επιβάλλουν (αντίγραφο χουντικής διάταξης περί της έξωθεν καλής μαρτυρίας που πρέπει να έχουν οι μητροπολίτες). Το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί κατά πάντων , πλην του εκάστοτε αρχιεπισκόπου, ο οποίος μόνος έχει το δικαίωμα να το προτείνει κατά των υπολοίπων. Ψηφίστηκε ως οικονομική και εύκολη λύση για να εφαρμοσθεί κατά του τότε κεφαλληνίας, ο οποίος κατηγορήθηκε για τεμαχισμό του τοπικού αγίου, και χρειάστηκαν … ιατροδικαστικές εκθέσεις για να αποδείξουν το αντίθετο, πλην όμως ο κόσμος είχε σχηματίσει γνώμη (παραπέμπω στα εδώ δημοσιεύματα περί λειψανολαγνείας). Ο αττικής προσέφυγε στο Πατριαρχείο ζητώντας να αποφασίσει ο Πατριάρχης ότι έπρεπε όπως επιβάλλουν οι κανόνες της εκκλησίας να δικασθεί από τα εδώ εκκλησιαστικά δικαστήρια. Αξιόπιστα ή όχι, είναι ένα άλλο θέμα, πάντως υπάρχουν, και είναι στοιχειώδης αρχή του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού (άρθρο 6 παραγρ. 1 ευρωπαϊκής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου) το δικαίωμα απολογίας (του καθενός μας) επί συγκεκριμένης κατηγορίας είτε προφανή είναι είτε όχι όσα του αποδίδονται.

    Πράγματι και το Δημοσίευμα που παραπέμπεις της κ. Αντωνιάδου στο Βήμα αναφέρει πιο κάτω την απάντηση του Οικ. Πατριάρχη: «για αυτό και μη εισερχόμενοι στην ουσία της υποθέσεως σας προτρέπουμε αδελφικώς να παραπέμψετε την υπόθεση στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη».

    Αυτά και τίποτε παραπάνω δεν είπε το Πατριαρχείο. Νομίζω πως ο,τιδήποτε λιγότερο θα ήταν ευθέως αντίθετο στις αξίες που πρέπει να συμμερίζεται κάθε ορθολογικός άνθρωπος είτε θρησκεύεται είτε όχι.

  24. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Valsamon,
    Νομίζω πως αν και σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως έχεις δίκιο, τελικά έχεις άδικο. Ασφαλώς η εκθρόνιση του Αττικής Παντελεήμονα έίναι πράξη βαρβαρότητας, συνηθισμένη βέβαια στους Ζουλού και στην Εκκλησία, διότι πρέπει να προηγηθεί δίκη και καταδίκη. Καμμία αντίρρηση, αυτά που λες είναι αυτονόητα και παγκοίνως αποδεκτά. Όπως γνωστοί μου είναι και οι κατάπτυστοι νόμοι του ΠΑΣΟΚ (Νομίζω Τρίτση-Κακλαμάνη) που επιτρέπουν την απόλυση επισκόπου χωρίς δίκη. Αλλά παραβλέπεις κάποιες κραυγαλέες πραγματικότητες:

    1) Η διαδικασία αυτή της μη δίκης, επελέγη από τον συνένοχο του Αττικής τον κ.Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη, για να προστατέψει τον φίλο του. Όπως ξέρεις τον συγκάλυπτε προκλητικά για τις εκατοντάδες ροζ κασέτες, για τις αδικαιολόγητες καταθέσεις, τις λεηλασίες των παγκαριών, την αυθαίρετη βίλλα με την πισίνα για πολλά χρόνια. Τον συγκάλυπτε κι ας φώναζε ο διωγμένος προκάτοχος του Παντελεήμονα, ο χουντικός αλλά ανεπίληπτος σε τέτοια θέματα Νικόδημος, που ξεμπρόστιαζε τον Χριστόδουλο και τον Παντελεήμονα μπας και επέστρεφε στον θρόνο του, από τον οποίο εκδιώχτηκε από τον χουντικό Σεραφείμ ως χουντικός!!!
    Γνωρίζεις πως με τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν, το αποτέλεσμα μιας εκκλησιαστικής δίκης για τον Αττικής θα ήταν ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ και επαναφορά στις τάξεις των λαϊκών. Επιπρόσθετα ο Παντελεήμων θα άνοιγε το στόμα του σε μια δίκη και όπως όλα δείχνουν έχει πολλά να πει, όπως για την πλαστογράφηση των ψηφοδελτίων που έγινε από τον Χριστ. Παρασκευαϊδη για να επιτευχθεί η αντικανονική του μετάθεση από την Ζάκυνθο στην Αττική.
    2) Ο Παντελεήμων είναι αδίστακτος και αχάριστος, ξέρει πως κρατάει τον Χριστόδουλο και ζητούσε μια εικονική εκκλησιαστική δίκη που θα τον αθώωνε-τώρα πιά αποκλείεται γιατί καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή που την εκτίει πλαϊ στην πισίνα του.
    3) Έρχομαι τώρα στον πατριάρχη. Όπως ξέρεις πολύ καλά ο κ.Βαρθ.Αρχοντώνης και το πατριαρχείο του έχει γραμμένους τους Κανόνες της Εκκλησίας σε μέρος που αδυνατώ να κατονομάσω. Τίποτα σχεδόν από όσα διαδραματίζονται στο πατριαρχείο του δεν φέρει την σφραγίδα των Ιερών Κανόνων. Είναι τόσο ξεδιάντροπος που δεν δίσταζε να τιμά τον μακαρίτη Κορινθίας Παντελεήμονα (καταδίκη σε ένα χρόνο φυλακή για οικονομικά) , παρότι γνώριζε πως συγκατοικούσε όλως αντικανονικά με την συνείσακτο κα Λούλα (τιμωρείται με καθαίρεση). Δεν στέκομαι σε παιδεραστές κλπ αρχιερείς που συγκαλύπτονται, αντιπαρέρχομαι τον μητροπολίτη Παναμά που ατιμωρητί φυγάδευσε τον Γιοσάκη, παρακάμπτω τους παλαιοημερολογίτες επισκόπους των ΗΠΑ με τις εικόνες που δακρύζουν τους οποίους κάνει δεκτούς στην Εκκλησία του και παραλείπω δεκάδες άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις. Στέκομαι μόνο στο εξής που έχει άμεση σχέση με το συζητούμενο ζήτημα: Όπως ξέρεις το πατριαρχείο εκθρόνισε τον Αρχιεπίσκοπο Βρεττανίας Μεθόδιο χωρίς δίκη. Επίσης ο κ.Βαρθ.Αρχοντώνης εκθρόνισε κοτζάμ αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα χωρίς δίκη. Ξέρεις πως οι μητροπολίτες της πατριαρχικής αυλής δεν έχουν κανένα εργατικό δικαίωμα και μορούν να απολυθούν όλως αντικανονικά από τον εκάστοτε εργοδότη τους πατριάρχη χωρίς απολογία και δίκη κι αν δεν έχουν φροντίσει να γεμίσουν το πουγγί τους με κλεψιές, κινδυνεύουν να βρεθούν ζητιάνοι στο κελί κάποιου μοναστηριού. Το ίδιο θα είχε κάνει ο κ.Βαρθ. Αρχοντώνης και με τον ενοχλητικό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας αν δεν τον φοβόταν για την αθυροστομία και το θάρρος του (έχει πει για τον Χριστόδουλο πως «λικνίζεται σαν μεθυσμένη οδαλίσκη»,

    Google
    [Το ΒΗΜΑ onLine – ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτυλιανού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε σε συνέντευξη που παρεχώρησε σε εφημερίδα των Αθηνών ότι ο κ. Χριστόδουλος «λικνίζεται σαν μεθυσμένη οδαλίσκη». …
    tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13617&m=A36&aa=1 – 29k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες ]

    φαντάζεσαι τι θα ξεστόμιζε για τον κ.Βαρθ.Αρχοντώνη). Κανείς από τους εκθρονισμένους χωρίς δίκη του πατριαρχείου δεν βαρυνόταν ούτε με το δέκατο των κατηγοριών και των αποδείξεων που ενοχοποιούν τον Αττικής. Ακόμη και για τον Νεκτάριο Καλύμνου, που βαρυνόταν με τρομερές κατηγορίες δημοσιευμένες στο «Πρώτο Θέμα» (χώρια ο Σπ.Καρατζαφέρης που τον είχε κουρελιάσει), προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει το πόρισμα, να του ζητήσει να παραιτηθεί όπως όπως και να τον προαγάγει πρόσφατα σε άλλη μητρόπολη. Είναι αυτό κανονική διαδικασία ή ανατριχιαστική συγκάλυψη; Όταν λοιπόν ο πατριάρχης πράττει σε πολύ χειρότερ βαθμό αυτό που κατηγορεί, πες μου γιατί τον πήρε ο πόνος για την εκθρόνιση του Αττικής και για τους Ι.Κανόνες; Η μόνη εξήγηση που εγώ έχω είναι η αλλυλεγγύη των συνενόχων ή η πρόκληση προβλήματος στον κ.Χρ.Παρασκευαϊδη, αφού οι δεσποτάδες αλληλοσπαράσωνται χωρίς αρχές, χειρότερα από γυναικούλες της γειτονιάς. Σε καμμιά περίπτωση λοιπόν δεν υπάρχει η ευαισθησία για ανθρώπινα δικαιώματα ή για εκκλησιαστικούς κανόνες, που λες. Αυτό που κάνει ο πατριάρχης δεν λέγεται ξεδιαντροπιά;

  25. Ο/Η valsamon λέει:

    Λασκαράτε,

    Χαρακτήρισες αρχικά ξεδιάντροπη την υποστήριξη του πατριάρχη (που, όπως βλέπω συμφωνείς, δεν πρόκειται για «υποστήριξη») επειδή ο αττικής είναι ένοχος. Στο αμέσως επόμενο σχόλιό σου αλλάζεις γνώμη, θεωρείς ότι κανείς δεν είναι ένοχος χωρίς δίκη και πλέον εξηγείς την προηγούμενη χρήση του όρου «ξεδιαντροπιά» με το επιχείρημα ότι το πατριαρχείο σε άλλες περιστάσεις έχει παραβιάσει πλείστες όσες φορές τους ιερούς κανόνες και είναι άκομψο ή άκαιρο να θυμάται τώρα ξαφνικά την νομιμότητα και τα δικαιώματα υπεράσπισης του εγκαλουμένου στο πρόσωπο του αττικής. Η συλλογιστική σου θυμίζει το «η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος» (Λένιν).

    Καταλαβαίνεις ότι έτσι πλέον μεταβάλλεις τελείως τη βάση της συζήτησης και της αρχικής σου παρατήρησης, αγανακτώντας τώρα για την εσωτερική συνέπεια στην τήρηση των κανόνων μιας εκκλησίας που καλά κάνεις και δεν πιστεύεις. Στην δική μου παρέμβαση τόνισα ότι η παρέμβαση του πατριαρχείου στην πράξη προάγει ένα δικαίωμα του κατηγορουμένου, που είναι ευρωπαϊκή νομική κατάκτηση (βρετανική), και είναι άξια σεβασμού άσχετα από το εάν θρησκεύεται κανείς ή όχι και εάν έχει την ηθική αναφορά του σε κάποιο σύστημα θρησκευτικών κανόνων. Καμία πολιτική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται ποινές οποιουδήποτε χωρίς δίκες, είτε θεωρείται «εξόφθαλμη» η ενοχή του είτε όχι, αυτή είναι η θέση μου. Τα υπόλοιπα που θεωρείς ότι παρέβλεψα δεν έχουν σχέση με την παρέμβασή μου που κινείται στο πολιτικό και δικονομικό πλαίσιο που προδιέγραψα (είναι άσχετο με όσα είπα αν και τι έκανε η κυρία λούλα με τον μακαρίτη και δεν μου ήμουν μπροστά -τουλάχιστον εγώ- για να ξέρω).

    Όσο για το εάν είναι δυνατή μια πειθαρχική δίκη, επειδή ήδη ο αττικής έχει καταδικασθεί ήδη από ποινικό δικαστήριο ή αν θα έπρεπε να έχουν «εργατικά δικαιώματα» οι επίσκοποι του οικ/κού θρόνου, νομικά είναι ανακριβή αυτά που αναφέρεις και δεν μένω περαιτέρω στο ζήτημα, γιατί δεν είναι εκεί η ουσία του.

  26. Οι εφησυχάζοντες από ότι κατάλαβα χάνουν την έδρα τους όπως οι πρώην βουλευτές δεν χάνουν όμως τον βαθμό τους, άρα μπορούν να ιερουργούν και κάνουν γάμους, βαπτήσια , κηδείες , μνημόσυνα, δηλαδή χάνουν την εξουσία αλλά συνεχίζουν τον λουφές. Πλεονεκτούν επομένως του αποτυχόντων βουλευτών. Για δες δυνατότητες που έχουν οι «άγιοι» αρχιερείς ακόμη κι αν είναι λέρες

  27. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Valsamon,
    δεν είναι υποχρεωτικό να διαφωνούμε. Σου είπα επί της αρχής έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ. Καμμιά τιμωρία χωρίς δίκη, ακόμη κι αν πρόκειται για απροκάλυπτα ένοχο. Διατηρώ όμως το δικαίωμά μου να βλέπω και να κρίνω. Η ξεδιαντροπιά του πατριάρχη έγκειται στο ότι απολύει επισκόπους χωρίς δίκη-απαράδεκτο όπως και εσύ λες-συχνά για αποκλειστικά προσωπικούς του λόγους-και θυμάται το κανονικό δίκαιο όταν τον συμφέρει όπως στην περίπτωση του πλέον διαβόητου απολυμένου, του Αττικής Παντελή. Για να δούμε την αναλογία, δεν μπορεί μια μαστρωπός να κάνει κήρυγμα παρθενίας, θα την πάρουνε με τις πέτρες. Αυτήν την προκλητικά επιλεκτική εφαρμογή των Κανόνων του Δικαίου, εγώ την λέω ξεδιαντροπιά. Ιδιαίτερα όταν γίνεται είτε από αλληλεγγύη κατεργαραίων είτε με την σκοπιμότητα να προκαλέσει πρόβλημα σε άλλον-ακόμη κι αν αυτός με τον οποίο θέλει να παίξει την γάτα με το ποντίκι ο πατριάρχης, είναι ο Χριστόδουλος. Δεν άλλαξα κανένα σκεπτικό, αλλά δεν μπορούσα όταν παρενθετικά πρωτοέθιξα το θέμα μιλώντας για κάτι άλλο, να ανοίξω κι άλλη παρένθεση και να εξηγήσω από πιά σκοπιά βλέπω αυτήν την πτυχή του. Υπάρχει και η οικονομία του χώρου.

    Για την κυρία Λούλα του μακαρίτη του Κορινθίας (Συγγραφέως της μνημειώδους «Κλειδός των Ιερών Κανόνων»!!!!!!!) που δεν ήσουνα μπροστά και δεν ξέρεις τι κάνανε, σε πιάνω αδιάβαστο περί τους Κανόνες. Δεχόμαστε καλόπιστα πως δεν έκαναν τίποτα κι ας βούϊζε η Κόρινθος, ούτε εγώ κρατούσα φανάρι σε διαβαβαιώνω. Ήταν η οικονόμος του. Ξέρεις όμως πως οι Κανόνες καθαιρούν τον επίσκοπο που συγκατοικεί με γυναίκα-εκτός αν είναι υπεράνω υποψίας ηλικιωμένη ή στενή συγγενής, προδιαγραφές που δεν τηρούσε η ωραία κα κομψευόμενη καΛούλα όταν ξεκίνησε η συγκατοίκηση-τον καθαιρούν λοιπόν ούτως ή άλλως, για σκανδαλισμό των πιστών, μόνο και μόνο επειδή δίνει λαβή σε υποψίες.
    Για τα εργατικά δικαιώματα των επισκόπων που με βρίσκεις ρε Βαλσαμώνα νομικά ανακριβή, ελπίζω να καταλαβαίνεις την οφθαλμοφανή ειρωνία. Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει. Δεν είναι εργαζόμενοι οι επίσκοποι, μακάρι να ήταν, λουφαδόροι, μπον βιβέρ είναι και καλοπερασάκηδες, όσο και αν οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «εργάτες του αμπελώνος» και όσο και αν στη Ρωσία οι πατριάρχες της, όταν έγραφαν στον Στάλιν, αυτοονομάζονταν εργάτες της Εκκλησίας.΄Αναφερόμενος στα εργατικά τους δικαιώματα, ήθελα να δείξω πως κανένα λειτούργημα μεταφυσικό δεν επιτελούν, ανθρωπάκια είναι όσοι υπάγονται στο πατριαρχείο, που τους απολύει ο βάρβαρος ερηγοδότης-πατριάρχης τους πιό εύκολα και από συμβασιούχο καθαρίστρια. Αν τους αφαιρέσεις τους φαραωνικούς τους τίτλους, τα λιλιά και τα μπιζού τους, είναι οι περισσότεροι λακέδες και υποκριτές της αίσχιστης υποστάθμης.

    Επί τη ευκαιρία: Η τραγική ειρωνία είναι πως το αρπακτικό ο Αττικής που τόσο αχάριστα διαμαρτύρεται στους συναμαρτωλούς του για την επιείκια που του έδειξαν και ζητά εκκλησιαστική δίκη (καθαίρεση, παρεκτός και η δίκη είναι η συνήθης παρωδία) αντί για την πρόωρη συνταξιοδότηση που του χάρισαν οι συνένοχοί του, κατέλαβε κι αυτός τον θρόνο από τον επίσκοπο-αρπακτικό Νικόδημο, που διώχτηκε κι αυτός αναίτια χωρίς δίκη, που κι αυτός με την σειρά του είχε σφετεριστεί το 1968 τη θέση του Ιάκωβου (άλλο σκάνδαλο κι αυτός το 1961 που βούϊξε ο τόπος) που διώχτηκε βίαια κι εκείνος χωρίς δίκη. Η ύποκρισία των δεσποτάδων δεν έχει όρια.

  28. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Και κάτι ακόμη. Διάβασα χτες στο ΒΗΜΑ, πως μνηστήρας της μητρόπολη Αττικής είναι ο γνωστός φίλος του κ.Παρασκευαϊδη, ο Θεόκλητος που παραιτήθηκε όπως όπως από την Θεσσαλιώτιδα όταν έβραζε το καζάνι των αποκαλύψεων. Μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες του Χριστόδουλου να τον βολέψει στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα-ξεσηκώθηκαν οι πιστοί-προσβλέπουν στην μόνη κενή έδρα, αυτήν της Αττικής, αλλά όπως λέει κομψά το ΒΗΜΑ, υπάρχουν ζωντανοί οι δυό προηγούμενοι επίσκοποί της που θα του δημιουργήσουν προβλήματα. Να εξηγήσω τι σημαίνει προβλήματα. Όταν ζει ο προηγούμενος επίσκοπος που τον κυνηγήσανε, αφιερώνει τη ζωή του στο να σκαλίζει τα ιδιαίτερα του σφετεριστή για να εκδικηθεί και να χάσει κι αυτός τον θρόνο του. Έτσι την έπαθε με τις κασέτες κι ο Παντελής-από τον εκθρονισμένο Νικόδημο-έτσι την έχει ήδη πάθει μια φορά ο Θεόκλητος από τον προκάτοχό του Κωνσταντίνο Θεσσαλιώτιδος που έσκαψε κι αυτός πολύ βαθειά. Τώρα το δίδυμο Χριστόδουλου-Θεόκλητου τρέμει. Που να τολμήσουν να χτυπήσουν Αττική. Ο Νικόδημος ζει ακόμη (χώρια ο μαινόμενος Παντελής που έχει και τον πατριάρχη αρωγό) και δεν το έχει βάλει κάτω. Έχει και μια άδικη καταδίκη από το παραδικαστικό των Θεόκλητου-Γιοσάκη-Ηλία. Θα τον φάει ζωντανό τον Θεόκλητο. Ψάχνουν λοιπόν εναγωνίως να πείσουν πολιτισμένα κάποιον άλλο δεσπότη να εφυσηχάσει για να τακτοποιηθεί ο Θεόκλητος όσο ζει ο Χριστόδουλος. Γιατί αν δεν προκάνουν, ο Θεόκλητος άλλο δεν θα έχει να κάνει από το να βαράει μύγες, στο σπίτι που κληρονόμησε στο Πήλιο από κάποια γριά που ακόμη το κλαίνε οι κληρονόμοι της στις εκπομπές του Τριανταφυλόπουλου, ως εφυσηχάζων.

  29. Ο/Η valsamon λέει:

    Λασκαράτε,

    »σε πιάνω αδιάβαστο περί τους Κανόνες»
    Με αναγκάζεις να το καταντήσω εκκλησιαστικό δικαστήριο το blog. Λοιπόν ο μόνος κανόνας είναι ο γ΄ της Α΄ Οικ. Συνόδου και απαγορεύει την συνοίκηση επισκόπου με πρόσωπα αντίθετου φύλου πλην της μητρός, αδελφής τους κλπ και »α μόνα πρόσωπα πάσαν υποψίαν διαπέφευγεν». Και δεν προβλέπει απολύτως καμία ποινή.

    »τον καθαιρούν λοιπόν ούτως ή άλλως, για σκανδαλισμό των πιστών, μόνο και μόνο επειδή δίνει λαβή σε υποψίες» : πέφτεις πάλι στην παγίδα της ίδιας άποψης που κατά δήλωσή σου αποποιείσαι. Στο κανονικό δίκαιο δεν υπάρχει αδίκημα ότι »σκανδάλισες» τους πιστούς σου, επειδή τους παρείχες την υποψία τέλεσης αδικήματος και για αυτό πρέπει να τιμωρηθείς άσχετα από το εάν υπέπεσες πράγματι στο παράπτωμα. Αυτό είναι παραμύθι της σύγχρονης εκκλησιαστικής παραφιλολογίας, δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα κανόνα αδίκημα σκανδαλισμού. Κατά τα λοιπά αν πριν από χρόνια ήταν ωραία και κομψευόμενη ή αν ήταν χάλι αδιόρθωτο η εν λόγω κυρία ώστε »πάσαν υποψίαν διαπέφευγεν», τι να σου πω, πάλι δεν γνωρίζω. Περί ορέξεως πάντως ….

  30. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Βαλσαμώνα,
    Υπάρχει και και ο 5ος της εν Τρούλλω (Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου) που ρητά ορίζει πως όποιος ιερωμένος παραβαίνει τα της συνεισάκτου «καθαιρείσθω». Αλλοίμονο αν μπορούσε ατιμωρητί να συγκατοικεί ο επίσκοπος με κάποια ωραία γυναίκα. Το υποκριτικό οικοδόμημα της υποτιθέμενης παρθενίας θα κατέρεε.
    Βέβαια ο πλούσιος μακαρίτης ο Κορινθίας που είχε γράψει σημαντικά ακίνητα στο όνομα της εν λόγω κυρία, είχε κι άλλους λόγους για να έχει καθαιρεθεί. Την εγκατάλειψη της επισκοπής του-με τη διαθήκη του μάλιστα ζήτησε ούτε να ταφεί εκεί (!), και μια καταδίκη ενός χρόνου φυλάκισης, γιατί μαζί με την εν λόγω κυρία εξαφάνισαν τα λογιστικά βιβλία της μητρόπολης στους κάδους απορριμάτων της Εθνικής οδού Κορίνθου Αθήνας. Την ποινή του εξέτισε στη βίλλα του στο Σίγρι της Λέσβου.

    Η Διαθήκη. Από το ΒΗΜΑ:

    «Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε στην Κόρινθο η δημοσιοποίηση της διαθήκης του εκλιπόντος Μητροπολίτη Παντελεήμονος Καρανικόλα, στην οποία ζητεί να μη μεταφερθούν ούτε τα οστά του στην περιοχή. «Παρακαλώ αμετακλήτως» επισημαίνει στην ιδιόχειρη διαθήκη του «όταν θα συμβή η έξοδός μου από την παρούσα πρόσκαιρον ζωήν μου, να μην ταφώ πουθενά στην Κόρινθο ή την Κορινθίαν αλλά σε κάποιο μοναστήρι εκτός Κορίνθου, να μην γίνη η κηδεία εις Κόρινθον ή Κορινθίαν και να την κάμη δε ένας μόνον ιερέας οπωσδήποτε μη Κορίνθιος και ούτε ποτέ τα οστά μου να μεταφερθούν εις Κόρινθον ή Κορινθίαν. Ούτε οδός της πόλης της Κορίνθου ή της Κορινθίας να ονομασθή στο όνομά μου. H παράβασις των ανωτέρω είναι προσβολή εις την αγανακτισμένην ψυχήν μου και συνεπάγεται βαρυτάτας Αράς Αρχιερατικάς».

    Το ΒΗΜΑ, 20/08/2006 , Σελ.: A26
    Κωδικός άρθρου: B14843A261
    ID: 279784

    Οι κάδοι της εθνικής οδού

    Στα 86 του χρόνια και έπειτα από σαράντα συναπτά έτη στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ποσού άνω των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

    Στις 17 Νοεμβρίου 2005 ο Μητροπολίτης θα καθήσει στο εδώλιο με συγκατηγορουμένους πέντε ιερείς και την οικονόμο του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, γνωστή στους κύκλους της Μητρόπολης ως κυρία Λούλα.

    Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων, κατά κόσμον Νικόλαος Καρανικόλας, ο οποίος το 1958 έγινε Επίσκοπος Αχαΐας και από το 1965 κατέχει τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Κορίνθου, κατηγορείται ότι «ενεργώντας με πρόθεση, ιδιοποιήθηκε παράνομα και ενσωμάτωσε στην περιουσία του το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.938.631 δραχμών, που ισοδυναμεί με 296.225 ευρώ, το οποίο είχε λάβει και κατείχε λόγω της ιδιότητάς του, με αντίστοιχη ζημία της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία υπηρετεί, καθώς και των υπαγομένων σε αυτή ιδρυμάτων». Τα χρήματα που κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε «είχαν κατατεθεί κατ’ εντολήν του σε υποκαταστήματα διαφόρων τραπεζών (Πίστεως, Ιονικής, Εργασίας), σε οικείους λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί στο όνομά του και όχι στο όνομα του αντίστοιχου νομικού προσώπου κατά παράβαση της υφιστάμενης Δημοσιολογιστικής Νομοθεσίας».

    Μάλιστα για να επιτύχει τους σκοπούς τους, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, μετήλθε «ιδιαίτερα τεχνάσματα».

    Το εντυπωσιακότερο όλων εκείνων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι ότι ο μητροπολίτης «αξιοποίησε» την πλημμύρα του 1997 στην Κόρινθο. Κατηγορείται ότι με έγγραφο που κατήρτισε και στη συνέχεια κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές βεβαίωσε ψευδώς ότι η θεομηνία κατέστρεψε βιβλία, έγγραφα και παραστατικά που αφορούσαν τα οικονομικά της Μητρόπολης.

    Σύμφωνα με τους Εφέτες «από την πλημμύρα της 12.1.1997 ουδεμία καταστροφή υπέστησαν τα φερόμενα ως καταστραφέντα ως άνω βιβλία και στοιχεία. Στην πράξη του δε αυτή προέβη προκειμένου να καταστήσει ανέφικτο τον εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου».

    Και πού πήγαν βιβλία και στοιχεία αφού δεν καταστράφηκαν; Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων φέρεται να τα πακετάρισε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε κάδους σκουπιδιών, κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών, με τη βοήθεια της οικονόμου του κ. Λούλας.

    Οι εφέτες περιγράφουν την εμπλοκή της στην υπόθεση ως εξής: «H Ευδοξία Μοναστηριώτη κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Φεβρουάριο ως και Δεκέμβριο 1997 με πρόθεση παρείχε στον συγκατηγορούμενό της Παντελεήμων Καρανικόλα, άμεση συνδρομή στην καταστροφή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την προσπόριση αθέμιτου οφέλους… H ίδια, ηθελημένα και επιδιώκοντας τον ίδιο, με τον συγκατηγορούμενό της Μητροπολίτη, σκοπό μετέφερε μαζί του σε σακούλες απορριμμάτων τα βιβλία και τα παραστατικά, από τα πορτ παγκάζ των αυτοκινήτων, στους κάδους της εθνικής οδού, μέσα στους οποίους και τις πέταγε σταδιακά. Χωρίς τη δική της άμεση συνδρομή, θα ήταν αδύνατη εκ μέρους του συγκατηγορουμένου τους Παντελεήμονα Καρανικόλα η πραγμάτωση της αξιόποινης πράξης της καταστροφής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση…». Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι ιερείς Παναγιώτης Μπρίνιας, Πέτρος Ρούσσος, Θεόδωρος Κεραμίδας, Νικόλαος Πολύζος και Γεώργιος Λαλιώτης.

    Στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου είναι αμφίβολο αν θα είναι παρόντες τόσο ο κατηγορούμενος μητροπολίτης, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, όσο και η οικονόμος του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παντελεήμων, είτε ο ίδιος είτε διά των πληρεξουσίων συνηγόρων του, θα αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται. Σύμφωνα με το περιβάλλον του τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο δεν έχουν υπεξαιρεθεί, αλλά αντιθέτως έχουν αξιοποιηθεί σε «άγιους» σκοπούς.

    Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ο αρχαιότερος μητροπολίτης σήμερα, αποτελεί «μορφή» στον χώρο της ελληνικής Εκκλησίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σχετίζεται με όσα τον κατηγορούν.

    MAPIA ΤΣΩΛΗ

    Το ΒΗΜΑ, 09/10/2005 , Σελ.: A42
    Κωδικός άρθρου: B14586A422
    ID: 272991

    Επίσης:

    Chios,Χίος,ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΛΗΘΕΙΑ» – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΓια τον μετέπειτα Μητροπολίτη Κορινθίας Παντελεήμονα ο λόγος, που είχε καταδικαστεί και για υπεξαίρεση και ο οποίος εκοιμήθη προχθές, σε ηλικία 87 ετών, …
    http://www.alithia.gr/newspaper/2006/18082006/paraskinia.html – 35k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

  31. Ο/Η valsamon λέει:

    Χμ, ο κανόνας που παραπέμπεις έχει μια σημαντική προϋπόθεση που παραλείπεις : «μηδείς … των εν τω κανόνι εμφερομένων ανυπόπτων προσώπων εκτός διάγων» («κανείς … αν ζει ξεχωριστά από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κανόνα απαλλαγμένα από κάθε υποψία»). Ξαναγυρνάμε δηλ. στην προηγούμενη συζήτηση εάν είναι απαλλαγμένη κλπ. – μια και θέτεις το ζήτημα θα ήταν φρόνιμο να οργανωθούν κακιστεία για υπηρέτριες επισκόπων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες παραπομπές, κράτα και μικρό καλάθι.

  32. Ο/Η Τυχαίος λέει:

    Αγαπητέ Βαλσαμώνα, ο Λασκαράτος έχει δίκιο ως προς τον αναφερθέντα κανόνα της πενθέκτης. Φαντάζομαι πως θα διάβασες ότι δεν επιτρέπεται ούτε για ευνούχους να υπάρχει συνείσακτος γυναίκα. Σκοπός της διάταξης είναι να προλάβει το τυχόν σκάνδαλο που (δικαίως ή αδίκως) θα δημιουργηθεί σε κάποια ανάλογη περίπτωση, και όχι να κάνει το χωροφύλακα της αγνότητας του κληρικού. Δεν ενδιαφέρει το πόσο όμορφη ή όχι είναι η συνείσακτος (εξάλλου περί ορέξεως…), αλλά επιδιώκει να μην δημιουργούνται υπόνοιες σε τρίτους.
    Στην περίπτωση του Καρανικόλα λοιπόν τα πράγματα ήταν απλούστατα. Δεν εξετάζει κανείς τί έκανε με την εν λόγω κυρία, ούτε ζυγίζει την ηθική του, το θέμα ήταν ότι παρέβη συστηματικά σε βαθμό που να δείχνει πλήρη περιφρόνηση έναν κανόνα της Εκκλησίας, τη στιγμή που ο ίδιος συνέγραφε το γνωστό ευρετήριό του για τους κανόνες. Και αν θες τη γνώμη μου, δεν είναι πρωτίστως θέμα νομικό αλλά κυρίως ηθικό. Δε με νοιάζει γιατί δεν καθαιρέθηκε για αυτή του τη στάση ο επίσκοπος αυτός, με νοιάζει όμως που ο ίδιος συνέπραξε πολλές φορές, ως μέλος των συνοδικών δικαστηρίων, στην καθαίρεση κατωτέρων του κληρικών για ανάλογα παραπτώματα. Και πιο πολύ με νοιάζει που το ελληνικό κράτος, αυτούς τους ανθρώπους τους παίρνει ακόμα στα σοβαρά…

    Δυστυχώς αγαπητοί, πέφτουμε πολλές φορές στην παγίδα να ασχολούμαστε με προσωπικές παραβάσεις ανθρώπων της Εκκλησίας, ενώ δεν εξετάζουμε διεξοδικά το νομικό καθεστώς που διέπει την οργάνωση και λειτουργία της. Ο μεσαίωνας βασιλεύει όχι στην ηθική των επισκόπων, αλλά εκεί, στην οικονομική διαχείριση των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων. Και αυτό που με ταρακουνάει ρε γαμ… είναι ότι κανείς δεν ασχολείται με αυτό το φοβερό παραοικονομικό κύκλωμα, ούτε οι εφορίες και το σδοε, ούτε άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

    Θα μου ήταν πολύ ευχάριστο, κε Ροΐδη, να μπούμε κάποτε και στα θέματα αυτά. Προσωπικά δεν με πολυαπασχολούν οι περιπέτειες των ρώσων της διασποράς, αλλά θα με ενδιέφερε να μου εξηγήσετε πώς διοικείται το προσκύνημα που έχετε στο όμορφο νησί σας.

  33. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Βαλσαμώνα,
    έχουμε ασφαλώς γίνει γραφικοί και ίσως και ανυπόφοροι να συζητάμε για τον ψζξ κανόνα της Πενθέκτης Συνόδου, και για την ομορφιά της κας Λούλας (ομολογώ πως εγώ φταίω περισσότερο) αλλά μπαίνω στον πειρασμό να ρίξω κι άλλο το επίπεδο και να καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία από φωτογραφία της οικονόμου που είχε δημοσιεύσει αν θυμάμαι καλά ο Αδ.Τύπος. Δεν ήταν κάποια μυστακοφόρος θεούσα, αλλά μια γυναίκα ολοφάνερα έξω από τα όρια των Ιερών Κανόνων, που παρά την ηλικία της πιά, ήταν καλοστεκούμενη, κομψή, με εμφανή τα ίχνη της παλιάς της ομορφιάς. Μάλιστα φωτογραφιζόταν καμαρωτή έξω από κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα που είχε βραβεύσει τον δεσπότη, εν μέσω αυτού και του Κορίνθιου πασοκτζή υπουργού Ποττάκη (δεν ξέρω αν επιβιώνει αυτός πολιτικά), ο οποίος θα γνώριζε αλλά σώπαινε. Ο δεσπότης την κουβαλούσε παντού και βέβαια προκαλούσε τα ανάλογα σχόλια. Τέλος πάντων νομίζω πως ο κανόνας αυτός λέει αυτό που από την αρχή έλεγα, δεν απαγορεύει μόνο αλλά και τιμωρεί. Αν η οικονόμος είναι η Μπριζίτ Μπαρντώ τότε υπάρχει θέμα, αν είναι η Σαπφώ Νοταρά, τότε ουδέν πρόβλημα. Για το μικρό καλάθι δεν ξέρω τι εννοείς, αλλά ο δεσπότης καταδικάστηκε. Η ιστορία με τους σκουπιδοτενεκέδες της Εθνικής οδού μου φάνηκε πολύ σουρεαλιστική. Ο Μπονιουέλ θα την απαθανάτιζε για πάντα. Ένας μεγαλοπαπάς με την νταμ ντε κομπανί του να εξαφανίζουν τα λογιστικά βιβλία της μητρόπολης μέσα σε κάδους σκουπιδιών στην Άουτο Στράτα, τα βιβλία που υποτίθεται πως είχε πάρει το ποτάμι.

  34. Ο/Η Μύρων λέει:

    «Στην περίπτωση του Καρανικόλα λοιπόν τα πράγματα ήταν απλούστατα. Δεν εξετάζει κανείς τί έκανε με την εν λόγω κυρία, ούτε ζυγίζει την ηθική του, το θέμα ήταν ότι παρέβη συστηματικά σε βαθμό που να δείχνει πλήρη περιφρόνηση έναν κανόνα της Εκκλησίας, τη στιγμή που ο ίδιος συνέγραφε το γνωστό ευρετήριό του για τους κανόνες….»

    Συγνώμη αλλά αυτό και τα χειρότερα παρόμοια του Λασκαράτου, εκτός από αφόρητα υποκριτικά είναι βλακείες.
    Υποκριτικά, αφού ορισμένοι προτείνουνε τον γάμο στους επισκόπους ώστε … να περιοριστεί η ανωμαλία !!!
    ( κατά αυτούς όσοι μένουν άγαμοι είναι ανώμαλοι ) .

    Εδώ, στα δικά σας κείμενα, απαγορεύετε και την παρουσία γυναικών στο περιβάλλον των επισκόπων. Υπηρέτριες, βοηθοί, θεούσες, ξαδέλφες, όλες απαγορεύονται. Αλλά αν αντί γυναικών στο περιβάλλον των επισκόπων κυκλοφορούσανε ως φίλοι και βοηθοί άνδρες, τότε βεβαίως, πάλι παρακοιμωμένους και ανωμάλους θα τους βαφτίζατε.
    Προφανώς, προτείνετε οι επίσκοποι να ζούνε με ρομπότ.

    Οι κανόνες της Εκκλησίας είναι απαράβατοι. Και ο κανόνας γράφει την απαγόρευση συζύγου και ερωμένης. Αν υπήρξανε σύζυγοι στις περιπτώσεις που αναφέρετε δεν το γνωρίζετε, ούτε κανείς άλλος το γνωρίζει.
    Αλλά και να υπάρχει σύζυγος, ερωμένη, σύντροφος στο κρεβάτι του επισκόπου, γυναίκα ή άνδρας, έχετε την εντύπωση εσείς, οι προτεσταντες υποκριτές, φύλακες της πιό μικροαστικής ηθικής, είναι ένα μεγάλο έγκλημα, μιά φοβερή αμαρτία; Δεν είναι. Και αν κάποιοι από το πλήρωμα της Εκκλησίας σκανδαλίζονται άλλοι δεν σκανδαλίζονται καθόλου.
    Οι κανόνες είναι απαράβατοι σε κάθε περίπτωση, όμως ανθρωπίνως απαράβατοι, δηλαδή συγχωρετικώς απαράβατοι.

    Σας διαβάζω λοιπόν και ορισμένα κείμενα σας, κάνουν τις εκπομπές της τηλεόρασης που χαρακτηρίζονται με τον όρο τρας-τιβί να φαντάζουν με το Συμπόσιο του Πλάωνος .

  35. Ο/Η Τυχαίος λέει:

    Τί επίθεση είναι αυτή βρε Μύρωνα; Και πού την είδες την υποκρισία; Δεν είμαι εγώ αυτός που απαγορεύει να συζούν οι κληρικοί με γυναίκες, όμορφες ή όχι, αλλά οι κανόνες της εκκλησίας που οι ίδιοι υπηρετούν. Και πάλι διάβασε λίγο καλύτερα αδερφάκι μου, δεν κατηγόρησα εγώ τον Καρανικόλα για τέτοια ζητήματα ηθικής. Δε μου πέφτει λόγος. Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι αφενός η ελαφρότητα με την οποία έχει ο ίδιος εκδικάσει και καταδικάσει παρόμοιες περιπτώσεις, ως μέλος των συνοδικών δικαστηρίων, αφετέρου (κι αυτό με ενοχλεί περισσότερο) το κύρος με το οποίο περιβάλλει το ελληνικό κράτος άνδρες σαν κι αυτόν.
    Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι δικές σου εικασίες και φαντασίες. Και είναι αυθαιρεσία σου να λες ότι οι κανόνες είναι δήθεν συγχωρετικώς απαράβατοι… Αυτό κι αν δείχνει υποκρισία και φαρισαϊσμό. «Μήν κάνεις αυτό, αλλά κι αν το κάνεις δεν πειράζει, συγχωρεμένος νά’σαι». Έχει κι η εκκλησία του δικούς της «δημοσίου δικαίου» κανόνες.
    Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις πάλι τον εν λόγω κανόνα της πενθέκτης, θα δεις καθαρά (ελπίζω) τί είναι αυτό που απαγορεύει και πώς το τιμωρεί.
    Ελπίζω τέλος να μη θεωρείς τον εαυτό σου υπερασπιστή της εκκλησίας… γιατί δεν την κάνεις και πολύ καλά τη δουλειά σου. Το ύφος σου ειδικά μας δείχνει ότι η εκκλησία δε σηκώνει κανένα έλεγχο.
    Και επίσης αναρωτιέμαι πού ξέρεις εσύ τί περιεχόμενο έχουν αυτές οι εκπομπές στην τηλεόραση που αναφέρεις.
    Για τον Καρανικόλα τέλος, επέλεξε ο ίδιος τη ζωή του. Αλλά να είσαι βέβαιος πως οι Κορίνθιοι τον έχουν προσπεράσει από καιρού.
    Καλημέρα σας.

  36. Ο/Η Μύρων λέει:

    Τυχαίε
    δεν έχεις αδελφέ ιδέα για ποιό πράγμα ομιλείς και γράφεις. Θεωρείς την Εκκλησία ίδρυμα δημοσίου δικαίου ή οργανισμό σαν το ταχυδρομείο.

    Ναι, συγχωρεμένος να σαι κι αν είσαι δολοφόνος. Αυτό κάνει η Εκκλησία, συγχωρεί όλους όσους ζητάνε.

  37. Ο/Η Τυχαίος λέει:

    Δεν άκουσα κανέναν από τους λεγάμενους καρανικόληδες και σία να ζητήσει συγχώρεση…

    Αλλά μια και η κουβέντα συνεχίζεται.
    Ξέρεις για την περίπτωση πρώην μητροπολίτη της Β, Ελλάδας; Τα είχε για χρόνια με μια Γαλλίδα (ναι, από τότε που υπηρετούσε στη Γαλλία), έγινε μητροπολίτης, και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου παραιτήθηκε από τη θέση του (το2004 αν δεν κάνω λάθος) και έφυγε με τη Γαλλίδα.
    Γιατί δεν τον καθαίρεσε η σύνοδος; Μήπως γιατί εξυπηρετήθηκε το μείζον συμφέρον της (που ήταν βεβαίως να αδειάσει η θεσούλα, να κάνουμε κανά δικό μας); Η θεσούλα άδειασε, ο πρώην μητροπολίτης απολαμβάνει τη σύνταξή του (και τη Γαλλίδα) και η σύνοδος καθαιρεί παπάδες επειδή δε μνημονεύουν τον επίσκοπό τους. Α, και κάποιοι ευσεβείς χριστιανοί ξιφουλκούν με όπλο τις ύβρεις και το σπεκουλάρισμα.
    Αγαπητέ μου Μύρωνα, τα γραφόμενά σου με βγάζουν από τον κόπο να απαντήσω περαιτέρω. Το επίπεδο του συνομιλητή είναι αυτό που πάντα καθορίζει την εξέλιξη μιας συζήτησης. Και αυτά που χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο, είναι όχι οι απόψεις των άλλων για αυτόν, αλλά τα ίδια τα λόγια του και οι πράξεις του.
    Και τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Όπως και κάθε μητρόπολη, κάθε ενορία, κάθε ι. μονή καθώς και πολλά άλλα εκκλησιαστικά πρόσωπα. Δεν είναι δική μου άποψη, ούτε και δική μου επιλογή, και ούτε και μ’αρέσει. Αν δεν αρέσει και σε εσάς, ζητήστε να αλλάξει αυτό. Εγώ ζητάω.

  38. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα,
    γιατί δεν καταφεύγεις στο έλεος του αγίου Βησσαρίωνος του μουμιοποιηθέντος να σου ξελαμπικάρει το μυαλό; Κανείς εδώ δεν νοιάζεται αν ο άγιος είχε φιλεναδίτσα. Η υποκρισία αυτού και των συναδέλφων του μας ενοχλεί. Ο Κορινθίας καταπατούσε τους Ιερούς Κανόνες και ετιμάτο ως ερανιστής και ανθολόγος τους, καταδικάστηκε για οικονομικές καταχρήσεις και δημιούργησε αν και ακτήμων μοναχός τεράστια ακίνητη περιουσία την οποία παραχώρησε στην οικονόμο του. Κατάντησε αυτοεξόριστος από την έδρα του, να μισήσει το ποίμνιό του και να του ρίχνει κατάρες στη διαθήκη του. Η Γεραρά κορυφή της Ορθοδοξίας όμως, ο κ.Βαρθ.Αρχοντώνης τον τιμούσε με το παραπάνω. Αν αυτό δεν λέγεται διαφθορά και υποκρισία τότε τι λέγεται;
    Ποιά είναι η Βυζαντινή σου αιματοβαμμένη Εκκλησία και «συγχωρεί όλους όσους ζητάνε» όταν η ίδια είναι ασυγχώρητη; Δεν πάνε πολλά χρόνια που ευλογούσε τους βασανιστές και τους φονιάδες της Ελλάδας των Ελλήνων Χριστιανών. Είναι σε θέση να πουλάει ακόμη συγχωροχάρτια;

  39. Ο/Η Μύρων λέει:

    Tυχαίε
    συγνώμη ζητώ για το ύφος μου, πράγματι δεν μπορώ να μιμηθώ το δικό σου …
    « ένας μητροπολίτης μιά φορά και μιά Γαλλίδα … » /
    ούτε μπορώ να μιμηθώ το ύφος του Λασκαράτου …
    « οι άπλυτοι τράγοι .. »
    καί τόσα άλλα, που μαρτυράνε ύψος .

    Ουτε μπορώ, όπως κάνετε εσείς να παρουσιάσω τις υποθέσεις και τις καταγγελίες για γεγονότα.
    « Η γυναικα του φονιά Δουρή είπε … »
    « Ο Μητρ. Παύλος μάλλον πρέπει να καταδικάστηκε … »
    και τόσα άλλα που μαρτυράνε αντικειμενικότητα.

    Ούτε μπορώ επίσης, όπως εσείς, να ψαρεύω σε απίθανες, αμερικανικές ιστοσελίδες.

    Ούτε μπορώ, όπως εσείς, να καταγγέλω για το πρόβλημα του περιβάλλοντος και την λαθρομετανάστευση … την Εκκλησία !

    Ουτε τέλος, μπορώ να ριχνω στάχτη στα μάτια του κόσμου, να δείχνω όχι την αιτία της καταστροφής αλλά κάτι άλλο, ώστε η αιτία να μένει άθικτη, όπως κάνετε εσείς.

    Ζητώ συγνώμη λοιπόν για όσα δεν μπορώ,

  40. Ο/Η Τυχαίος λέει:

    Η ειρωνεία είναι αμάρτημα, αγαπητέ. Δείχνει εμπάθεια και περιφρόνηση, κι αυτά δεν είναι χριστιανικές αρετές. Δείχνει επίσης και κάτι πολύ πιο πεζό και κοσμικό, πώρωση και έλλειψη επιχειρημάτων.

    Αν θέλεις να χρησιμοποιείς τις φράσεις μου, βάζοντάς τες μάλιστα σε εισαγωγικά, είσαι ελεύθερος να το κάνεις, κάνε μόνο copy-paste και μη γράφεις για λόγια μου ό,τι και όπως φαντάζεσαι.

    Βλέπω πάλι ότι αν και εσύ κατηγορείς τους άλλους για γενικεύσεις, ο ίδιος βάζεις τους πάντες σε ένα σακί. Ό,τι πει κάποιος εναντίον της εκκλησίας σου, το καταλογίζεις σε όλους. Αυτό στην ψυχιατρική είναι ένδειξη συνδρόμου καταδιώξεως.

    Τέλος, να ξέρεις ότι παίζοντας το ρόλο του απολογητή χωρίς να έχεις τα πνευματικά προσόντα και το ήθος, απλά το δικό σου θέλημα κάνεις, τον εγωισμό σου περιποιείσαι, την εκκλησία όμως τη δυσφημείς. Να ξέρεις πάλι ότι την εκκλησία δεν την χαρακτηρίζει το δικό μου ήθος, αλλά αυτό των ανθρώπων που τη διοικούν.

    Αν έχεις κάτι να πεις επί της ουσίας, θα σε ακολουθήσω στη συζήτηση, όσο χαμηλά και να τη ρίξεις. Αν θέλεις πάλι να βρίσεις και να ειρωνευτείς, συγχαρητήρια, κερδίζεις. Το τελευταίο σχόλιο θα είναι το δικό σου.

  41. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα,
    παρ’όλο που ο εκλεκτός νέος άγνωστος φίλος μας Τυχαίος σε έβαλε πολύ ωραία στη θέση σου-προσυπογράφω πως το ήθος σου αδικεί ακόμη και την Εκκλησία-θέλω να σημειώσω λίγα ακόμη:
    Μου αποδίδεις το « οι άπλυτοι τράγοι .. ». Νομίζω πως έγραψα κάπου-βαριέμαι να ψάχνω-«άπλυτοι καλόγεροι» αλλά μπορεί να έχεις δίκιο. Εξηγώ λοιπόν το άπλυτοι τράγοι. Άπλυτοι είναι όχι από φτώχια, αλλά από ιδεολογία. Η απλυσιά-αλουσία τη λέτε-θεωρείται σττην Ορθοδοξία υψίστη Αρετή. Επιβάλλεται από μοναστικούς κανόνες. Δεν είναι λοιπόν η λέξη βρισιά. Οι σκουληκιασμένοι, αυτομαστιγωνούμενοι, βρώμικοι, και ελεεινοί σε εμφάνιση καλόγεροι που ζούσαν σε στύλους, σε δέντρα λαι σε τάφους, αγιοποιήθηκαν. Γιατί τους απαρνείσαι τόσο εύκολα. Όσο για το «τράγοι», αν το είπα, δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω τα ζώα. Είμαι φιλόζωος. Ο λαός παρομοιάζει τους παπάδες με τράγους, είναι λαϊκή έκφραση, είτε λόγω της τρομερής δυσοσμίας τους, είτε λόγω της γενειάδας τους. Αλλά νομίζω κανείς δεν το λέει με διάθεση να υποτιμήσει τα άιγοειδή.

    Λες: @»Ουτε μπορώ, όπως κάνετε εσείς να παρουσιάσω τις υποθέσεις και τις καταγγελίες για γεγονότα.
    « Η γυναικα του φονιά Δουρή είπε … »
    « Ο Μητρ. Παύλος μάλλον πρέπει να καταδικάστηκε … »
    και τόσα άλλα που μαρτυράνε αντικειμενικότητα.

    Ούτε μπορώ επίσης, όπως εσείς, να ψαρεύω σε απίθανες, αμερικανικές ιστοσελίδες.

    Ούτε μπορώ, όπως εσείς, να καταγγέλω για το πρόβλημα του περιβάλλοντος και την λαθρομετανάστευση … την Εκκλησία ! «.

    1)Υποθέσεις; Η χήρα Δουρή καταγγέλει κάτι σε ημιεπίσημο εκκλησιαστικό όργανο. Το επισήμανα και είπα πως ο εισαγγελέας οφείλει να διερευνήσει. Υπάρχει αντίρρηση;
    2) Ο μητροπολίτης μάλλον…; Η συκοφαντημένη από εσένα ιστοσελίδα pokrov, αδιάψευστη και ακαταδίωκτη από την Εκκλησία που δεν τολμά, ρωτάει τι απέγινε. Ποιός εμποδίζει τον πατριάρχη και τον ίδιο να πει: ΑΘΩΩΘΗΚΕ και να μας βουλώσει το στόμα. Άλαλα τα χείλη των ασεβών κλπ κλπ
    3) Απίθανες αμερικανικές ιστοσελίδες; Όλες τους ανήκουν σε επώνυμους ορθόδοξους χριστιανούς που δεν κουκουλώνουν όπως εσύ, αλλά καταγγέλουν και ΟΛΕΣ τους παραπέμπουν σε αμερικανικές εφημερίδες, χωρίς κανείς να μυνήεει ή να διαψεύδει.
    4) Εκκλησία και περιβάλλον: Καταπατήσεις, αυθαίρετα, αρπαγή γης, προκλητική μεγαλοϊδιοκτησία των Ακτημόνων. Τι να σου πω
    5) Εκκλησία και μετανάστες-Εκκλησία και ρατσισμός.Μαστρωπός κληρικός με συγκάληψη του δεσπότη του, που τον συγκαλύπτει με τη σειρά της -τον τυφλό και κουφό δεσπότη-η Εκκλησία. Παπάς δουλέμπορας. Και λίγα ακόμη σε σχόλιό μου που θα δημοσιευθεί στο τελευταίο του ΡΟΪΔΗ για το Ελλαντανάμο. Σου έταξα κάτι. Κάθε φορά που συκοφαντείς θα παίρνεις γερή απάντηση-με κάμποσο ροζ-μέχρι να πεις ήμαρτον ή να σε συμμαζέψουν για το κακό που τους κάνεις με την κουτοπόνηρη υπεράσπισή σου. Δες την επίσημη θέση της Εκκλησίας: «Το να δολοφονούν οι Ελληναράδες αθώους Αλβανούς και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους, είναι πράξη πατριωτική και ηρωϊκή», κι αν τολμάς απάντησε πάνω σ’αυτό. Συγκεκριμένα χωρίς υπεκφυγές και διαστρεβλώσεις.

  42. Ο/Η Μύρων λέει:

    Μία τελευταία παρατήρηση.

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσσίας είναι άλλη από την Ορθόδοξη Εκκλησια στην Εξορία.
    Θα μου πείτε αν αυτό μας μάρανε, αν ήταν αυτή η μόνη σύγχυση.

    Russian Orthodox Church in Exile – Masonville, Ontario, Canada. This jurisdiction was formed in late 2001 by Metropolitan Vitaly soon after he was retired as first hierarch of the Russian Orthodox Church Outside Russia (ROCOR). Metropolitan Vitaly’s action is most likely a protest over the thaw in relations between ROCOR and the Moscow Patriarchate. Metropolitan Vitaly is vehemently against ROCOR’s rapprochement with Moscow.

    Εδώ ένας κατάλογος αμερικανικών οργανώσεων που χρησιμοποιούνε τον όρο Ορθόδοξος και Ορθοδοξία και έχουν τόσο σχέση με αυτήν όσο έχει και ο Ταμερλάνος.
    Οργανώσεις new-age, μετεμψύχωση, ουφολόγοι, υπέρ αμβλώσεως και ευθανασίας, φεμινίστριες και μεταφεμινίστριες κ.α όλοι δηλώνουν Ορθόδοξοι, ( με σκοπό να παρασύρουνε τους αφελείς, όπως συνέβει εδώ με τις σελίδες πού αντέγραψε ο Λασκαράτος ).
    Οργανώσεις αμερικανικές που φύονται κυρίως στην Καλιφόρνια.

    http://aggreen.net/other_orthodox/other.html

  43. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα δεν έχεις τον Θεό σου.

    Ο παιδεραστής όσιος Βενέδικτος ανήκε όπως είδες στην (Κανονική πιά) τσαρική Εκκλησία ROCOR από το 1991 μέχρι το 1999 οπότε και αναγκάστηκαν λόγω του απόλυτου κραξίματος να τον διαγράψουν. Η Εκκλησία που αναφέρεις, ορθοδοξότατη κι αυτή, (απλώς δεν εγκρίνει την επανασυγκόλληση της μητρικής ROCOR με τη Μόσχα), ιδρύθηκε το 2001 από τον μητροπολίτη Βιτάλιο, πρώην αρχηγό της ROCOR και ασφαλώς ο Βενέδικτος που έφερε το ορθόδοξο σχήμα από 10 χρόνια πριν, δεν μπορούσε προκαταβολικά να ανήκε εκεί. O πανοσιολογιώτατος Βενέδικτος ήδη δεν ανήκε (από το 1999) πουθενά, όπως ανέφερα. Ήταν ολότελα αυτόνομος. Αν εσύ τον θέλεις ακόμη και τότε που ξεφωνημένος τραβολογιόταν στα δικαστήρια, μέλος στην ορθόδοξη στρούγκα του Πανιερώτατου Βιτάλιου, τόσο το χειρότερο για την Ορθοδοξία. Παίζεις με τις λέξεις και με έννοιες άγνωστες στο ευρύ κοινό. Άλλο η Κανονικότητα-σου θυμίζω πως σχεδόν κανείς επίσκοπος της ελλαδικής Εκκλησίας δεν την έχει αφού όλοι τους, με πρώτον τον Χριστόδουλο εκλέχτηκαν αντικανονικά (ο Χριστόδουλος κατέλαβε την έδρα του Δημητριάδος Ηλία που διώχτηκε χωρίς δίκη και όλοι τους είναι προϊόντα αντικανονικών και πραξικοπηματικών Συνόδων και γι’αυτό κουβαλούν την Αντικανονικότητα σαν προπατορικό αμάρτημα) άλλο λοιπόν η Κανονικότητα, και άλλο η ορθόδοξη πίστη. Οι παλαιοημερολογίτες επίσκοποι φερ’ειπείν, είναι αντικανονικοί και ατομικά και συνολικά ως Εκκλησία, αλλά ακραιφνώς ορθόδοξοι. Οι οργανώσεις που αναφέρεις, άλλες ορθόδοξες, άλλες όχι, δεν ξέρω πως εμπλέκονται με εμάς. Θα μπορούσες με την ίδια ελαφρότητα που σε διακρίνει, να συγκαταλέξεις σ’αυτές μαζί με τις ορθόδοξες μεταφεμινίστριες σου και τον ορθόδοξο κομμουνισμό, την ορθόδοξη ψυχιατρική, ή το ορθόδοξο σεξ. Καμμία αναφορά δεν έγινε εδώ σε αυτές.
    Πιστός τώρα στην υπόσχεσή μου πως κάθε ψέμμα σου θα απαντιέται και με μια εκκλησιαστική ιλαροτραγωδία, σου αφιερώνω το παρακάτω κωμειδύλλιο και σε προειδοποιώ, σταμάτα. Η φαρέτρα των εκκλησιαστικών σκανδάλων (οικονομικών και πάντα με χρώμα ροζ) είναι γεμάτη βέλη που θα έκαναν ακόμη και τον μαρκήσιο Ντε Σαντ να κοκκινίσει από ντροπή :

    Το τζακούζι (υδρομασάζ) του πανοσιολογιώτατου Γιοσάκη κάτω από το ιερό Εκκλησίας του Σικάγο, οι στενές και επεισοδιακές του σχέσεις με έναν Τούρκο, η καταδίωξή του από την αμερικανική αστυνομία λόγω οικονομικών καταχρήσεων, η φυγάδευσή του από τον μητροπολίτη Παναμά, που παρά την πράξη του αυτή παραμένει στη θέση του:

    http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2005/05-02-11.mpegrb.html-65k-

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=600201-33k–

    http://www.kalami.net/epistoles/epistoles06.html-90k-

    http://www.tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14378&m=A30&aa=1-27–

  44. Παράθεμα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [3] « Ροΐδη Εμμονές

  45. Παράθεμα: Περι θρησκευτικής ιθικής « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

  46. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Λευκωσία

    Έρευνες για σεξουαλική παρενόχληση νεαρής από ιερέα

    30/03/2011 20:25

    Η Κυπριακή αστυνομία εξετάζει καταγγελία από νεαρή 20 χρόνων, η οποία ισχυρίζεται ότι ιερέας την παρενοχλούσε σεξουαλικά από την εποχή που ήταν τριών χρόνων, ενώ η σύζυγός του τη ξυλοφόρτωνε.

    Ο ιερέας έχει τεθεί σε προσωρινή διοικητική παύση μέχρι να περατωθούν οι έρευνες και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

    Η νεαρή υποστήριξε σε κατάθεσή της προς την Αστυνομία ότι ο ιερέας, που είχε πρόσβαση στο περιβάλλον της, συνέχισε να την παρενοχλεί μέχρι που έγινε δέκα χρόνων.

    Το γεγονός ότι τα κατ’ ισχυρισμόν αδικήματα πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω δυσχεραίνει τις αστυνομικές έρευνες.

    Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, στον οποίο υπάγεται ο ιερέας, δήλωσε ότι μετά την υποβολή της καταγγελίας έχουν ενεργοποιηθεί οι πρόνοιες του καταστατικού της εκκλησίας της Κύπρου και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

  47. Ο/Η NPoul λέει:

    Είμαι στην Ελλάδα τρια χρόνια. Το πατριαρχείο και οι επίσκοποι προστατεύουν τους πορνοπαπάδες. Αυτή είναι η πολιτική τους. Στην Αμερική οι Έλληνες πιστοί το ξέρουν το ομολογούν επίσημα. Διαβάστε τα σχόλια στον Εθνικό κήρυκα. ιδίως το Νumber 3 του κυρ. Διονύσιου Μαρκόπουλου June 17. O πατριάρχης είναι ένοχος.

    http://www.thenationalherald.com/article/51021
    .
    Parishioners Say Their Priest Cruised Truck Stops for Sex

    Theodore Kalmoukos
    BRIDGEPORT, Conn. – The priest of the Holy Trinity Greek Orthodox Church here who resigned abruptly after 29 years of service for “personal and health reasons” was caught by many of his parishioners soliciting truck drivers for sex at rest areas of an interstate highway, they have alleged. Father Demetrios Recachinas announced his departure in March but refused to provide details, nor did the Archdiocese or Parish Council President George Mourizakis. But the parishioners who charged Recachinas with what they called inappropriate conduct unbecoming a priest told The National Herald that many of them had seen him in the rest stop areas of I-95 seeking truck drivers and other men for sexual purposes.

    Already a subscriber?
    Sign in to read full article.
    Not a subscriber?
    Subscribe now and get full access!

    June 16, 2011

    Save article

    5 readers comments

    1. Philip Vorgias
    wrote on
    June 17, 2011
    4:44 PM

    Utterly appalling. This man’s actions and his covering-up of his behavior with lies and misrepresentations have brought great pain, not only to his family, but to the congregation and even the Church Hierarchy. I find his behavior very selfish and totally without regard to the many people he has hurt. As for Bishop Andonios, he needs to recognize this is one more nail in the Hierarchy’s coffin. The next time he petitions Congregations for increased funding they may reference his behavior in this sorry episode as a reason to sit on their wallets-and justifiably so.

    2. Niko Seretis
    wrote on
    June 17, 2011
    6:19 PM

    Why do these people prefer men and young boys? What type of sickness is this? This is disgusting!!

    3. Dionysios Markopoulos
    wrote on
    June 17, 2011
    9:44 PM

    There are bishops who have been doing exactly the same things as this priest. I’m thinking of one in particular who also cons people out of big sums asking to borrow money that is never repaid or taking donations for a specific purpose and using the money to travel and live it up. This same bishop has done it to countless priests who when the priests complain the bishop then badmouths them to the Patriarch so these priests future is undermined. And yet this bishop is still allowed to function this way. He is well known. But why is he not exposed? Many who read this will know who I’m talking about.

  48. Παράθεμα: Ποτ πουρί Ιερής Παιδεραστίας « Ροΐδη Εμμονές

  49. Παράθεμα: Paisios kai Kalymnos « Paisios Scandal

  50. Ο/Η Παιδεραστής μητροπολίτης λέει:

    Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς τις χρονιές 1999-2002
    01.08.2013

    Αγνοούνται 502 «παιδιά των φαναριών»

    Προκαλεί η κρατική αδιαφορία για την τύχη 502 παιδιών Αλβανικής καταγωγής που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από το ίδρυμα φιλοξενίας «Αγία Βαρβάρα» την περίοδο 1999-2002, παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ. Υπάρχουν φόβοι πως έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης κυκλώματος εμπορίας οργάνων.
    – See more at: http://www.matrix24.gr/2013/08/%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-502-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD/#sthash.Lt1d3qh1.dpuf

  51. Παράθεμα: Βροχή από ιερές παιδεραστίες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  52. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο Σεραφείμ μόνον κατά Καθολικών παιδεραστών (οι Ορθόδοξοι είναι αλλιώς) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  53. Ο/Η Νew Υorker λέει:

    http://www.paneliakos.com/2014/01/14.html

    Αποκάλυψη «Ε.Κ.»: Πωλήθηκε για $1,4 εκ. ο Αγ. Φανούριος

    Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

    Του Δημήτρη Τσάκα

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πωλήθηκε έναντι $1,4 δολαρίων το οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Βασιλουπόλεως στη διεύθυνση 44-02 της 48ης Λεωφόρου στο Γκούντσαϊντ του Κουίνς, στο οποίο για πέντε περίπου δεκαετίες στεγάζονταν ο καθεδρικός ναός του Αγίου Φανουρίου.
    Τα ιερά σκεύη, τα στασίδια, τα παγκάρια, τα καντήλια και οι πολυέλαιοι, οι εικόνες και τα τάματα των ομογενών και ό,τι άλλο υπήρχε εντός του ναού, όπως αποκάλυψε ο χθεσινός «Ε.Κ.» συσκευάστηκαν καταλλήλως και μεταφέρθηκαν προς άγνωστο προορισμό. Η μετακόμιση ξεκίνησε τη Δευτέρα και αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες Τετάρτη το απόγευμα την ώρα που η ανά χείρας έκδοση του «Ε.Κ.» κυκλοφορούσε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.
    Από την έρευνα που διενήργησε ο «Εθνικός Κήρυκας» στα κατάστιχα του Δήμου και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης προκύπτει ότι οι προσπάθειες για την πώληση του ακινήτου ξεκίνησαν την άνοιξη του 2012, το συμφωνητικό υπογράφτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπογραφή των συμβολαίων για την πώληση έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων υπογράφτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.
    Ιδιοκτήτης και συνάμα πωλητής του ακινήτου είναι η «Greek Orthodox Archdiocese of Basiloupolis» και αγοραστής η Sophia M. Hong, ενώ όλα τα επίσημα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του Μητροπολίτη Παλατίων Γερασίμου Λυμπεράτου ο οποίος υπογράφει ως « + Bishop Gerasimos Limperatos».
    Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε μια από τις ανερχόμενες περιοχές του Γούντσαϊντ και βάσει των πρώτο πληροφοριών θα διατεθεί για την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου. Εξ άλλου το οικόπεδο αυτό καθ εαυτό θεωρείται «φιλέτο» είναι γωνιακό (βρίσκεται νοτίως της συμβολής της 44ης Οδού με την 48η Λεωφόρο). Θεωρείται ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή, καθώς είναι ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο με πλευρές 40,83 π. Χ 105 π. Χ 75,26 π. Χ 110,5 π.
    Αναγνώστες του «Εθνικού Κήρυκα» μόλις πληροφορήθηκαν ότι ερευνούσαμε σε βάθος τις πληροφορίες για την πώληση του ακινήτου επικοινώνησαν και πάλι εκφράζοντας φόβους εξαφάνισης των ιχνών του Μητροπολίτη Παλατίων και του Αγίου Φανουρίου με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκαν και τα ίχνη του ιδρυτή και πρώτου μητροπολίτη και συνάμα φυγόδικου, Παγκρατίου Βρυώνη.
    Ο Παγκράτιος, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» είχε συλληφθεί στις 19 Απριλίου με την κατηγορία τρίτου βαθμού σεξουαλικής επίθεσης και τρίτου βαθμού επιχείρησης σεξουαλικής επίθεσης. Στις αρχές του 2008 και ενώ πλησίαζε η ώρα της δίκης παραιτήθηκε και λίγες ημέρες πριν το Πάσχα του 2008 αναχώρησε εσπευσμένα για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Τα ίχνη του έχουν χαθεί δια παντός.
    Ο Μητροπολίτης Παλατίων Γεράσιμος Λυμπεράτος, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του Καθεδρικού Ναού και της Μητροπόλεως προ έξι ετών και λίγους μήνες μετά τη φυγή του Παγκρατίου ισχυρίστηκε ότι το ενδιαφέρον των ενοριτών κινήθηκε από τον εν Κεφαλληνία ευρισκόμενο Παγκράτιο και ότι τα δώρα των ομογενών και τα τάματα τα είχε πάρει μαζί του ο Παγκράτιος στην Ελλάδα.
    Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, χθες το πρωί στην ιστοσελίδα του «Εθνικού Κήρυκα» για την πώληση του ακινήτου σήμανε συναγερμό στους πρώην και νυν ενορίτες του Αγίου Φανουρίου, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν ότι η πώληση είχε γίνει προ τεσσάρων μηνών και κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό.
    Παράλληλα, τόνισαν ότι θα ζητήσουν από τις Αρχές το πάγωμα των λογαριασμών της Μητροπόλεως και ότι θα ερευνήσουν για όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν κατάφερε να εκποιήσει ο φυγόδικος Μητροπολίτης Παγκράτιος Βρυώνης.
    Ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε εκ νέου με τον Μητροπολίτης Παλατίων Γεράσιμο Λυμπεράτο, ο οποίος μία ημέρα πριν στην αποκλειστική συνέντευξη είχε ισχυριστεί ότι ο Αγιος Φανούριος υποχρεώθηκε να μετακομίσει για οικονομικούς λόγους.
    Οταν του είπαμε για τα πορίσματα της έρευνας του «Εθνικού Κήρυκα», επεσήμανε: «Το Οίκημα της Μητροπόλεως Βασιλουπόλεως πουλήθηκε. Ναι πουλήθηκε, πριν κάμποσο καιρό και όλα είναι δημόσια έγγραφα.
    Παραδέχτηκε ότι το ακίνητο πωλήθηκε έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων και ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στον λογαριασμό της Μητροπόλεως Βασιλουπόλεως και θα διατεθούν για την αγορά του νέου ναού. Αν και επιμείναμε να αποκαλύψει τα έξοδα και τα έσοδα αυτής της αγοραπωλησίας αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες».
    Ερωτηθείς γιατί δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους ενορίτες για την πώληση του ακινήτου του Αγίου Φανουρίου, επεσήμανε: «Τους το έλεγα συνέχεια ότι αν δεν βοηθήσετε η εκκλησία θα μετακομίσει. Δεν μπορώ να μιλάω από τηλέφωνο, αλλά θέλω να τα πούμε ενώπιον ενωπίου. Αν θέλετε μπορούμε συναντηθούμε και να μιλήσουμε».
    Οπως και κατά τη διάρκεια της πρώτης επικοινωνίας έτσι και χτες ο Μητροπολίτης Παλατίων αρνήθηκε να αποκαλύψει που μεταφέρονται τα αντικείμενα του ναού, καθώς επίσης και τον χώρο στον οποίο θα μεταφερθεί ο Αγιος Φανούριος.
    Απαντώντας στα ερωτήματα των αναγνωστών σχετικά με τις δωρεές, τα τάματα, τις εικόνες και τα τιμαλφή, επεσήμανε: «Ποιοι ενορίτες ενδιαφέρονται, αυτοί που δεν πατούσαν ποτέ; Οταν εγώ τους έλεγα ελάτε, ελάτε να βοηθήσετε να κρατηθεί ο εκκλησία σ’ αυτή την περιοχή δεν ερχόντουσαν. Ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί. Τώρα που μετακινείται η εκκλησία τώρα ενδιαφέρονται όλοι».
    Κληθείς να σχολιάσει το δίκαιο και νόμιμο ενδιαφέρον των ενοριτών που έχουν προσφέρει είτε δωρίσει στον Αγιο Φανούριο επεσήμανε: «Αυτά που έχουν προσφέρει θα πάνε στην καινούργια εκκλησία. Τώρα ενδιαφέρονται; Τώρα λένε ότι έχουν προσφέρει πολλά; Αυτά είναι δώρα για τον Αγιο Φανούριο και θα παραμείνουν στον Αγιο Φανούριο, κανένας δεν θα τα πάρει τίποτε. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που άρχισε η μετακόμιση μέχρι και αυτήν την ώρα είμαι από πάνω για να μην χαθεί τίποτε».
    «Εχω στενοχωρηθεί με όλα αυτά που λένε. Εγώ είμαι εδώ για να φυλάξω τον Αγιο Φανούριο. Αλλοι έβαλαν τα λεφτά στην τσέπη και εξαφανίστηκαν, αλλά εγώ πληρώνω τη νύφη εδώ. Αυτά τα δώρα που ισχυρίζονται ότι έκαναν αυτοί τα πήρε άλλος. Ο Παγκράτιος πήρε τα λεφτά και έφυγε και άφησε αδειανά ταμεία. Και έφυγε μαζί με τους φίλους τους. Αυτός πήρε τόσα εκατομμύρια και έφυγε στην Ελλάδα. Σ’ αυτούς που παραπονούνται να τους πείτε ότι τα λεφτά τα πήρε ο Παγκράτιος μαζί του».
    «Περνάω δυστυχισμένες μέρες εδώ πέρα, γιατί με τα λεφτά που έμειναν – πήραν οι δικηγόροι, οι κτηματομεσίτες, πληρώθηκαν οι φόροι και οι οφειλές – θα αγοράσω μια εκκλησία και αν χρειαστεί θα βάλω και από την τσέπη μου. Για να είναι ο Αγιος Φανούριος σε καθαρό περιβάλλον και όχι στη μούχλα και στην υγρασία. Ο Παγκράτιος πήρε τα λεφτά στην τσέπη του και δεν έφτιαξε τίποτε σ’ αυτό το κτίριο. Εγώ δεν θέλω ο Αγιος Φανούριος να είναι μέσα στη μούχλα. Αυτοί που έρχονται τώρα και μιλάνε γιατί δεν έρχονταν όταν τους καλούσα να έρθουν να φτιάξουμε την εκκλησία που είναι ετοιμόρροπη και η στέγη έπρεπε να αντικατασταθεί».
    «Τα δώρα τους -να τους πείτε- τα πήρε ο Παγκράτιος, ο οποίος πήρε σταυρούς μέσα από την εκκλησία, εικόνες που ήταν αμύθητης αξίας και άφησε μόνο αυτά που δεν είχαν μεγάλη χρηματική αξία», πρόσθεσε.
    Οσον αφορά τα χρήματα της αγοραπωλησίας, είπε ότι είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα στον λογαριασμό της Μητροπόλεως.
    «Είμαι πολύ στενοχωρημένος και δεν ήθελα να φύγει από εδώ η εκκλησία. Ερχονταν οι άνθρωποι και με έφτυναν γιατί πήρε ο Παγκράτιος τα λεφτά και έφυγε».
    Ερωτηθείς για τους φόβους των ενοριτών για επανάληψη της ιστορίας του Παγκρατίου επεσήμανε: «Εξήγησα εξ αρχής ότι ο Αγιος Φανούριος δεν θα κλείσει. Ολα αυτά θα τοποθετηθούν στο νέο ναό. Αν ήμουν κι εγώ όπως νομίζουν αυτοί θα είχα φύγει από πολύ καιρό. Ο Αγιος Φανούριος είναι προστάτης μου και δεν θα τον αφήσω χωρίς ναό. Τα χρήματα είναι στην τράπεζα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει να τα δει».
    «Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Τα χρήματα ανήκουν στον Αγιο Φανούριο, είναι της Αρχιεπισκοπής Βασιλουπόλεως και θα διατεθούν για την αγορά του νέου ναού», είπε.
    Κληθείς να σχολιάσει το ενδιαφέρον των ενοριτών, τόνισε: «Αυτοί που ενδιαφέρονται τώρα είναι οι φίλοι του Παγκρατίου. Μόλις είδαν που έβγαιναν τα πράγματα έξω και φορτώνονταν στα μεταφορικά μέσα πήραν τον Παγκράτιο τηλέφωνο. Ο Παγκράτιος πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε τι έγινε.
    »Προ έξι ετών όταν ανέλαβα τα καθήκοντα υποσχέθηκα στον κόσμο να μην έχουμε συναλλαγές με τον Παγκράτιο. Ημουν έντιμος με τον κόσμο και τήρησα την υπόσχεσή μου. Ο Αγιος Φανούριος οπωσδήποτε θα κάνει το θαύμα του και θα έχουμε καλύτερο ναό», κατέληξε ο κ. Γεράσιμος.
    Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

  54. Παράθεμα: Η Χριστιανική Παιδεραστία συνεχίζεται: τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  55. Παράθεμα: Ένα φιλμ και μια καταδίκη Αρχιεπισκόπου για ιερή παιδεραστία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  56. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  57. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  58. Ο/Η των κώλων λέει:

    https://www.patriarchate.org/el/-/o-tracheias-k-paulos-en-gallia

    ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

    ὁ Τραχείας κ. Παῦλος ἐν Γαλλίᾳ

    02.06.1991

    [Biography is not currently available]

    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/bishop-accused-of-molesting-boy-alleges-conspiracy-5364462.html

    Bishop accused of molesting boy alleges conspiracy
    John Lichfield
    Saturday 17 September 2011 14:08

    The British-born Greek Orthodox Bishop of Nice has been forced to resign after being placed under criminal investigation for alleged sexual misconduct with an 11-year-old boy.

    The British-born Greek Orthodox Bishop of Nice has been forced to resign after being placed under criminal investigation for alleged sexual misconduct with an 11-year-old boy.

    The bishop, Monseigneur Paul, 58 ­ formerly Peter Alderson ­ denies the accusation and claims he is the victim of a plot involving the Russian state and the French security services.

    His personal diary, seized by investigators and leaked, in part, to the French press, relates his first meeting with the boy. It talks of the bishop’s «frenetic search for bodily pleasure» and «my failure of self-control». However, the bishop’s lawyers have protested against the selective leaking of the diary and questioned the involvement of the Direction de la Surveillance du Territoire (DST), one of France’s counter-espionage agencies.

    Monseigneur Paul, who was formerly a monk at the celebrated Mount Athos monastery in Greece, had been Orthodox Bishop of Nice for nine years. He is said to be «resting» in another country. He claims he has been smeared by Moscow, on behalf of the Russian Orthodox Church, in an attempt to reclaim the cathedral in Nice and other property that passed to Greek orthodox control after the Russian revolution in 1917.

    The investigating magistrate has also asked for an explanation of the role played by the DST, which was reportedly keeping watch over wealthy Russians visiting the cathedral. The French Riviera has become a favourite playground ­ and money-laundering centre ­ for the Russian mafia.

    The bishop met the boy, and his grandmother, after officiating at the Saint-Dimitri Orthodox church in London in March 1999. He befriended them and invited the boy to spend four days with him in Nice that Christmas. Six weeks later, the boy lodged a complaint with police in London. He accused the bishop of assaulting him while they lay together on a bed watching a comic video.

    The bishop was interviewed months later by police in Nice and ­ according to a statement, which he now challenges ­ admitted rubbing the boy’s back and helping him to undress. In the statement, the bishop said the fact that his hand trembled, because of Parkinson’s disease, could have been wrongly interpreted as an attempt to masturbate the boy. The bishop insisted his statement had been «largely suggested» by detectives who interviewed him, who had taken advantage of his poor health.

    In his confidential report, also leaked to the press, Philippe Dorcet, the magistrate, said the bishop wrote in his diary «troubles which must have been especially painful for a clergyman and which suggest that you are not completely innocent of the accusations». Attempts by the magistrate to re-interview the boy have failed. His family has left London and is now believed to be living in Moscow.

    An unnamed «friend of the bishop» is alleged to have said that «certain DST agents are working [for] the Russians, who want to kick us out of the cathedral». The magistrate has now served a summons on two Nice police officers «who reportedly work for the DST, from the fourth floor of the Police Nationale headquarters, on Avenue Foch in Nice».

    Maître Eric Borghini, the bishop’s lawyer, said his client had resisted pressure for the cathedral to return to Russian control, and had now been replaced by a bishop more sympathetic to Moscow.

    He said: «This case has been fabricated piece by piece, on the basis of feeble premises and presumptions, a botched police investigation, unacceptable pressures, and the intervention of the Russians, who have now got their way. The bishop is no longer there.»

    Mafia linked to sex attack claim facing British clericwww.telegraph.co.uk › M…
    Μετάφραση αυτής της σελίδας
    17 Ιουν 2001 — Bishop Paul stepped down last month after being charged with … in the case after the bishop, who was charged in the name of Peter Alderson, ..

    https://ixtheo.de/Record/1632336812

    Index Theologicus
    Διεθνής Βιβλιογραφία Θεολογίας και Θρησκειολογίας

    Review essay: The poetic writings of Bishop Paul (Alderson)
    Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
    Τόπος έκδοσης: St. Vladimir’s theological quarterly
    Κύριος συγγραφέας: Breck, John 1939-

    Έκδοση: 2015
    Στο/Στη: St. Vladimir’s theological quarterly
    Έτος: 2015, Τόμος: 59, Τεύχος: 2, Σελίδες: 245-251

  59. Ο/Η laskaratos λέει:


    Ιερώνυμος ενοχοποιεί μουσουλμάνους αλλά η αλήθεια ήταν ανάποδη

    https://www.protothema.gr/greece/article/1060720/sokarismenos-o-ieronumos-me-tin-epithesi-sti-luon-xepernaei-ti-logiki-auti-i-friki/

    Σοκαρισμένος ο Ιερώνυμος με την επίθεση στη Λυών: «Ξεπερνάει τη λογική αυτή η φρίκη!»

    «Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών.

    Συνελήφθη ύποπτος από την γαλλική αστυνομία για την φονική επίθεση στην Λυών

    Συνελήφθη ύποπτος από την γαλλική αστυνομία για την φονική επίθεση στην Λυών
    Post published:1 Νοεμβρίου 2020

    ✔️Περίεργο παρασκήνιο γύρω από τη λήξη απόσπασης τους ιερέα!

    Στη σύλληψη ενός άνδρα ,αγνώστου εθνικότητας που φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης φονικής επίθεσης στον ιερέα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών, προχώρησε πριν από λίγο η γαλλική αστυνομία.

    Να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές τον Ορθόδοξο ιερέα παραμένουν άγνωστα και δεν έχει ανακοινωθεί η εθνικότητα του.

    Ο π. Νικόλαος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιά και τον θώρακα.

    Από την πρώτη στιγμή ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, είναι σε επικοινωνία τόσο με τις αρχές όσο και με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ιερέας.

    Όπως πληροφορηθήκαμε από την Μητρόπολη Γαλλίας εδώ και δύο μήνες η απόσπαση του π. Νικολάου είχε λήξει και έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο κληρικός πλέον δεν ανήκε στο δυναμικό της Ι.Μ. Γαλλίας, αλλά στην Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου.

    Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι αναζητούσε άλλη Μητρόπολη στο εξωτερικό για απόσπαση και μάλιστα είχε συζητήσει με την Αρχιεπισκοπή Καναδά μήπως και μετακομίσει εκεί!!

    Αδιασταύρωτες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι τελούσε υπό την δυσμένεια του Σεβ. Γαλλίας Εμμανουήλ ο οποίος τον είχε τιμωρήσει με ένα μήνα αργία τον τελευταίο καιρό για δραστηριότητες που δεν συνάδουν με το ιερατικό του σχήμα.

    Η πρεσβυτέρα του, Γεωργιανής καταγωγής δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής την παραμικρή δήλωση.

    Προφανώς όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν επισταμένως από την Αστυνομία προκειμένου να εξιχνιάσουν την αποτρόπαιη πράξη που δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ισλαμιστών.

    Ο παπάς σπρώχνει βίαια πρώην μοναχό, ψυχοπαθή, ακροδεξιό

    Altercation at Annunciation Greek Orthodox Church in Lyon, France

    A man is forcibly removed from the back door of Annunciation Greek Orthodox Church in Lyon.


    Εδώ ο πρώην καλόγερος με τον Βαρθολομαίο

    https://www.romfea.gr/diafora/40263-proin-monaxos-sunelifthi-gia-tin-apopeira-dolofonias-ierea-sti-luon

    Πρώην Μοναχός συνελήφθη ως ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του ιερέα στη Λυών

    Post published:1 Νοεμβρίου 2020

    Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας του π. Νικολάου Κακαβελάκη, του Ελληνορθόδοξου Ναού του Ευαγγελισμού στη Λυών.

    Σύμφωνα με το papaspost.com οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον Jean-Michel Dhimoïla, πρωην μοναχό και μέλος της ενορίας της Λυών.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Dhimoïla, υπήρξε υποψήφιος με το ακροδεξιό γαλλικό πολιτικό κόμμα Debout la France, ενώ είχε χρόνια διαμάχη με τον π. Νικόλαο.

    Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde , ο πρώην μοναχός και ο ιερέας συμμετείχαν σε μακροχρόνιες διαφορές που κατέληξαν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

    Ένα βίντεο που ακολουθεί του papaspost από το 2016 δείχνει ότι ο κ. Dhimoïla απομακρύνθηκε από την πίσω πόρτα της εκκλησίας στη Λυών, από τον ίδιο τον Κακαβελάκη.

    Altercation at Annunciation Greek Orthodox Church in Lyon, France

    A man is forcibly removed from the back door of Annunciation Greek Orthodox Church in Lyon

    https://www.leparisien.fr/faits-divers/pretre-orthodoxe-blesse-par-balles-a-lyon-qui-est-le-pere-nikos-vise-en-sortant-de-l-eglise-31-10-2020-8405954.php

    Lyon : qui est le «père Nikos», le prêtre orthodoxe blessé par balles
    Λυών: ποιος είναι ο «πατέρας Νίκος», ο ορθόδοξος ιερέας τραυματισμένος από σφαίρες

    Piste terroriste ou règlement de compte, les enquêteurs n’excluent aucune piste après qu’un prêtre a été pris pour cible. Une garde à vue était en cours ce samedi soir.

    Les secours et les forces de l’ordre devant l’église orthodoxe grecque de Lyon ce samedi. AFP/Philippe Desmazes
    Par Catherine Lagrange, correspondante à Lyon (Rhône), avec J-M.D. et J.P-L
    Le 31 octobre 2020 à 21h38, modifié le 31 octobre 2020 à 21h51

    Il y a deux ans, le nom de ce prêtre orthodoxe avait été associé à une sombre histoire, accusé par un ancien moine grec orthodoxe, Jean-Michel Dhimoila, de détournement de fonds, mais également de harcèlement sexuel et d’autres maux encore. Des accusations, répétées et diffusées sur un blog monté par le moine, qui avait amené le père Nikos à engager des poursuites pour « dénonciations calomnieuses ».

    Πριν από δύο χρόνια, το όνομα αυτού του Ορθόδοξου ιερέα συσχετίστηκε με μια σκοτεινή ιστορία, κατηγορούμενος από έναν πρώην Έλληνα Ορθόδοξο μοναχό, τον Ζαν-Μιέλ Ντιμοίλα, για υπεξαίρεση, αλλά και για σεξουαλική παρενόχληση και άλλα κακά. Κατηγορίες, επαναλαμβανόμενες και μεταδιδόμενες σε ένα blog που δημιουργήθηκε από τον μοναχό, το οποίο οδήγησε τον πατέρα Νίκο να κινήσει διαδικασία για «συκοφαντικές καταγγελίες»

    Αυτός που κατήγγειλε τον ιερέα καταδικάστηκε για συκοφαντική καταγγελία και πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο επιβεβαιώθηκε στις 31 Μαρτίου από το Εφετείο της Λυών.

    Η Μόντ ξεφωνίζει τη βιασύνη του Ιερώνυμου να αποδώσει την υπόθεση σε μουσουλμάνους τρομοκράτες

    https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/10/31/un-pretre-orthodoxe-grievement-blesse-par-balle-devant-son-eglise-a-lyon-l-auteur-en-fuite_6058053_3224.html

    Un prêtre orthodoxe grièvement blessé par balle devant son église à Lyon
    Employé par le ministère grec de l’éducation et des cultes, Nikolaos Kakavelakis, âgé de 52 ans, était en poste à Lyon depuis une dizaine d’années.

    Ορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό μπροστά από την εκκλησία του στη Λυών
    Υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Λατρείας, ο Νικόλαος Κακαβελάκης

    Par Nicolas Chapuis, Richard Schittly et Marina Rafenberg Publié hier à 17h39, mis à jour à 19h29

    Plusieurs membres de la communauté grecque de Lyon avaient critiqué sa gestion autoritaire. Un ancien moine avait même dénoncé des faits de malversations financières, et un comportement douteux à l’égard d’une étudiante. ….le moine avait adressé en juin 2018 des courriels à l’ambassadrice de Grèce en France, et à la hiérarchie de l’Eglise orthodoxe. Ce qui lui avait valu une plainte de Nikolaos Kakavelakis pour dénonciation calomnieuse, et une condamnation à 1 000 euros d’amende, confirmée le 31 mars dernier par la cour d’appel de Lyon.
    Αρκετά μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Λυών είχαν επικρίνει την αυταρχική της διαχείριση. Ένας πρώην μοναχός είχε ακόμη καταγγείλει γεγονότα οικονομικής υπεξαίρεσης και αμφισβητήσιμη συμπεριφορά απέναντι σε έναν μαθητή. …. ο μοναχός είχε στείλει email τον Ιούνιο του 2018 στον πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία και στην ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτό του είχε κοστίσει καταγγελία από τον Νικόλαο Κακαβελάκη για συκοφαντική καταγγελία και πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο επιβεβαιώθηκε στις 31 Μαρτίου από το Εφετείο της Λυών.

    ……………..

    Αλλά ο κ. Ιερώνυμος, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας, αντέδρασε λίγα λεπτά μετά την επίθεση σε συνέντευξή του στο ελληνικό πρακτορείο Τύπου, «τα χέρια των τρομοκρατών τυφλωμένων από το μίσος », πρόσθεσε ακόμη και πριν καθοριστεί το κίνητρο της επίθεσης από Γάλλους ερευνητές.
    ………………………..

    https://www.iefimerida.gr/kosmos/epithesi-ekklisia-gallia-nikolaos-kakabelakis-iereas

    ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
    Επίθεση σε Ελληνορθόδοξο ναό στη Λυών: Αυτός είναι ο Ελληνας ιερέας που δέχθηκε τα πυρά

    31|10|2020 | 18:55

    ………………….

    Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης
    Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

    Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

    Όπως αναφέρει η Le Figaro, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.
    Άτομο από το περιβάλλον του ιερέα δήλωσε στο iefimerida.gr, πως στην συγκεκριμένη επίθεση, δράστης ήταν ένας Έλληνας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/11/blog-post_67.html

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ενας αποτυχημένος Ηρακλής Πουαρό με ράσα.
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020 | 10:35 μ.μ.

    Οι αρχές της χώρας διερευνούν το περιστατικό και αναζητούν τον δράστη της επίθεσης.
    Δεν γνωρίζουν καν την αιτία της επίθεσης και όπως ανακοινώνουν εκτός το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης, ερευνούν και το σενάριο της ιδιωτικής διαμάχης.

    Στα πλαίσια των ερευνών που κάνει η Γαλλική αστυνομία προσάγει σαν ύποπτο κάποιον άστεγο τον οποίο ανακρίνει και στην συνέχεια αφήνει ελεύθερο αφού «Κανένα στοιχείο» δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του ανθρώπου αυτού στην υπόθεση» όπως ανακοινώνεται.

    Ο αρχιρασοφόρος Ιερώνυμος όμως δεν στέκεται σε τέτοιες «λεπτομέρειες». Βγάζει πόρισμα και καταλήγει ότι για το έγκλημα αυτό ευθύνεται κάποια μεταφυσική δοξασία η οποία δημιουργεί «μισαλλόδοξους και φανατικούς ανθρώπους,, φονταμενταλιστές της βίας».

    IV) Législatives 2017: les «petits» candidats de diverses origines en Beaujolais (9° circonscription du Rhône)

    IV) Législatives 2017: les «petits» candidats de diverses origines en Beaujolais (9° circonscription du Rhône)

    οι «μικροί» υποψήφιοι διαφόρων προελεύσεων στο Beaujolais (9ο διαμέρισμα της Ροδανίας

    De religion orthodoxe, Dhimoïla tient un blog traitant de la communauté hellénique de Lyon. Il semble que ses relations avec le clergé orthodoxe de la cité des Gaules aient été orageuses. Mais ces querelles religieuses internes aux héritiers spirituels de Byzance ne sont pas notre sujet. …..

    Ce qui est plus intéressant c’est que le blog de Dhimoïla est référencé par «Sputnik», un site internet d’information lié au gouvernement russe.

    Ορθόδοξου θρησκεύματος, o Dhimoïla διατηρεί ένα blog που ασχολείται με την ελληνική κοινότητα της Λυών. Φαίνεται ότι οι σχέσεις του με τους Ορθόδοξους κληρικούς της πόλης Γαλατών ήταν θυελλώδεις. Αλλά αυτές οι εσωτερικές θρησκευτικές διαμάχες με τους πνευματικούς κληρονόμους του Βυζαντίου δεν είναι θέμα μας. …..

    Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το ιστολόγιο του Dhimoïla αναφέρεται από το «Sputnik», έναν ιστότοπο ειδήσεων που συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση.

    https://www.lifo.gr/now/world/301554/lyon-eleytheros-o-ypoptos-gia-tin-epithesi-ston-ellina-ierea

    Η αστυνομία της Λυών άφησε ελεύθερο, το απόγευμα της Κυριακής, τον ύποπτο που είχε συλληφθεί για την επίθεση στον Έλληνα ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη.

    Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, για την ώρα θεωρείται ότι η επίθεση συνδέεται μάλλον σε εσωτερικές διαφορές «στον μικρόκοσμο της ορθόδοξης ελληνικής κοινότητας.»

    Ερωτική αντιζηλία πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του έλληνα ιερέα στη Λιόν

    07/11/2020, 19:02 29

    Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ανέφερε ότι ο δράστης ομολόγησε την πράξη του
    Γεωργιανός βρίσκεται στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας, καθώς κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον έλληνα ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη έξω από τον ελληονορθόδοξο ναό στη Λιόν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άντρας συνελήφθη χθες Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες, τα κίνητρά του δράστη συνδέονται με ερωτική αντιζηλία.

    Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ανέφερε ότι ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι ο ιερέας είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου. Ο ιερέας είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυρά κυνηγετικού όπλου, από μία σφαίρα στο ήπαρ και άλλη μία στον θώρακα. Εχει βγει από το κώμα, αλλά η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

    https://www.thetoc.gr/diethni/article/epithesi-kata-ellina-ierea-omologise-georgianos-ekane-logo-gia-ekdikisi/

    Επίθεση στη Λυών: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση εναντίον του ελληνορθόξου ιερέα – Ομολόγησε Γεωργιανός
    Ο ύποπτος αποδείχθηκε σύζυγος γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα.

    Ο 40χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Γεωργία ομολόγησε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι πυροβόλησε εναντίον του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, την 31η Οκτωβρίου μπροστά από μια εκκλησία της πόλης.

    «Αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Λιόν Νικολά Ζακέ, προσθέτοντας πως η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία «θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα».
    ________________________________________________

    Αυτή είναι πραγματική δημοσιογραφία
    Εκεί που ο Ριζοσπάστης και η Αυγή τηρούν την Ομερτά:
    https://info-war.gr/pseytis-o-ieronymos-tha-apologithei-gia-t/

    Ψεύτης ο Ιερώνυμος. Θα απολογηθεί για τις δηλώσεις του για τη Λιόν;
    07/11/2020

    Για τα μάτια μιας 30χρονης Ρωσίδας, με την οποία φέρεται να διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση, δέχθηκε τελικά τα πυρά ο Ελληνικής καταγωγής ιερέας στη Λιόν, Νικόλαος Κακαβελάκης. Παρόλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διέδιδε fake news φωτογραφίζοντας τη δράση ισλαμιστών.

    Συγκεκριμένα σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών».

    Όπως διαβάζουμε όμως στο news247, «o 40χρονος δράστης με καταγωγή από τη Γεωργία ομολόγησε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι πυροβόλησε εναντίον του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, την 31η Οκτωβρίου μπροστά από μια εκκλησία της πόλης. Αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», δήλωσε το Σάββατο (07/11) ο εισαγγελέας της Λιόν Νικολά Ζακέ, προσθέτοντας πως η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία «θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα».

    Ο Ιερώνυμος στις δηλώσεις μίσους που είχε κάνει προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην προσπάθειά του να φουντώσει τα ισλαμοφοβικά αισθήματα των πολιτών, είχε αναφέρει και τα εξής: «Ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    Σημειώνεται ότι σε κανένα σημείο της έρευνας δεν υπήρξαν πληροφορίες για δράση ισλαμιστών ή μελών οποιασδήποτε άλλης θρησκείας στη συγκεκριμένη επίθεση.

  60. Παράθεμα: Θα ζητήσει συγνώμη ο επιπόλαιος (και όχι μόνο) Ιερώνυμος; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  61. Παράθεμα: Όταν μια μητέρα εμπιστεύεται το αγόρι της σε άγνωστο Ορθόδοξο ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  62. Παράθεμα: Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν – revolution.gr

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.