Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Γ)

βλέπε Μέρος Α & Μέρος Β

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Η Ορθόδοξη μαρτυρία στον Νέο Κόσμο.

revn_katinas.jpg omikron.jpgπανοσιολογιώτατος ηγούμενος Βενέδικτος (κατά κόσμον Samuel Greene) της Ιεράς Μονής του «Χριστού των λόφων» που ανήκε στην δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας της Υπερορίας, τον οποίο αναφέρετε, αυτοκτόνησε στις 17/9/2007. Δεν ήταν εκ γενετής ορθόδοξος, αλλά προσήλυτος στην Ορθοδοξία. Στην Εκκλησία βρήκε τεμπελιά, τρόπο εύκολου πλουτισμού μέσω θαυματουργών εικόνων που θεραπεύουν τον καρκίνο, έγινε τετράπαχος και βρήκε και μαθητευόμενους καλόγερους και αγοράκια του κατηχητικού για να ικανοποιήσει το πάθος του. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις ευκαιρίες που δίνει το ράσο του κληρικού, ειδικά όταν υπάρχουν πρόθυμες Ιεραρχίες για να συγκαλύπτουν τις βρόμικες καταστάσεις για λόγους που ο καθένας μπορεί να υποθέσει. Ασφαλώς η πανούκλα της παιδεραστίας βρίσκει γόνιμο έδαφος σε μοναστήρια, ενορίες και εκκλησιαστικά ιδρύματα, πλάϊ στις χρυσοφόρες εικόνες που δακρύζουν και θεραπεύουν τον καρκίνο. Η απεχθέστερη και ελεεινότερη μορφή της είναι όταν αφορά απροστάτευτα ορφανά, όπως στην περίπτωση του αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πέτρου Παπουτσάκη καταδικασμένου σε 20ετή φυλάκιση (αποφυλακισμένου φυσικά για λόγους υγείας και ουδέποτε καθαιρεθέντος),διευθυντή της “Στέγης της Αγάπης”.

Ο Μάριος Πλωρίτης με άρθρο του στο ΒΗΜΑ («H ολοκλήρωση της διαστροφής του δημοκρατικού πολιτεύματός μας», 02/10/2005) σχολίασε την αρχιεπισκοπική υποκρισία για ένα από τα πολλά λεκτικά ατοπήματά της: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Ελληνες, και μιλάμε αντρίκεια» (Χριστόδουλος, στη Μυτιλήνη, 20.6.1999). Παρατήρησε τότε ο Πλωρίτης: [Σεπτά παραδείγματα, οι δεκάδες καταδίκες και αποσχηματισμοί κληρικών όλων των βαθμών για κιναιδισμό, σοδομία, παιδεραστία, πορνεία. Ορισμένοι απ’ αυτούς, μάλιστα, εναλλάσσουν τα ράσα με… στρινγκ!]. Αλλά μπορεί κάποιος να πει πως ο μακαρίτης ο Πλωρίτης, πνεύμα φιλελεύθερο και δημοκρατικό εχθρευόταν τον κλήρο. Ο πρωθυπουργός της Χούντας Σπ.Μαρκεζίνης όμως για κάθε άλλο παρά για εχθρός της Εκκλησίας, μπορεί να κατηγορηθεί. Στο βιβλίο του “Τα εις Εαυτόν” (εκδ.Φερενίκη), αποκαλύπτει πως όταν έγινε πρωθυπουργός, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του περιέγραψε “τα της Εκκλησίας ως ανεπανόρθωτα. Εκτός της ανωμάλου οικονομικής διαχειρίσεως….μου επέδειξε σωρείαν φωτογραφιών αρχιερέων και πάντως ιερωμένων, εις ασέμνους στάσεις με τας ‘ανηψιάς’ των ή παιδάρια”. Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκε ο Μαρκεζίνης, αντιπροσωπευτικό της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, ήταν πως “πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε ανάμειξις με τα εκκλησιαστικά”. Μη θίγετε λοιπόν τα κακώς κείμενα, εκτός κι αν δεν κρύβονται με τίποτα όπως συνέβη το 2005 που ξέσπασε ορυμαγδός αποκαλύψεων, που γρήγορα όμως και πολύ περίεργα κουκουλώθηκαν, με ελάχιστες απώλειες για την Εκκλησία.

Μέρες που είναι ας μην αναφερθούμε στα πολλαπλά κρούσματα παιδεραστίας του ντόπιου κλήρου, όσα τουλάχιστον διέρρευσαν στον Τύπο χωρίς να ιδρώσει κάποιο αυτί, και πίσω από καθένα από τα οποία κρύβεται η απόπειρα της εκκλησιαστικής ηγεσίας για συγκάλυψη, αλλά ας περιοριστούμε στις ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα www.pokrov.org που στήθηκε για να αποκαλύπτει στους Αμερικανούς τους ορθόδοξους παιδεραστές και ασελγούς, έχει μια εκτεταμένη λίστα ιερέων δραστών. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την ελληνική Αρχιεπισκοπή (GOA) και το πολυεθνικό συμβούλιο των ορθόδοξων Αμερικανών επισκόπων (SCOBA) να καλούνται να καταβάλλουν παχυλές αποζημιώσεις στα θύματα των παιδεραστών κληρικών, αποζημιώσεις που απαιτούν όλο και περισσότερες εικόνες να δακρύζουν για να καλύψουν την τεράστια οικονομική ζημιά. Η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν παίζει με αυτά τα ζητήματα και στις ΗΠΑ δεν δικάζουν η ασύλληπτη ακόμη Αντωνία Ηλία και ο αποφυλακισμένος Γιοσάκης. Ο θεολόγος και δημοσιογράφος Θ.Καλμούκος της εφημερίδας (The National Herald) στις 28/9/2007) εγκαλεί τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο: «Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πάψει να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει και πως δεν ξέρει…….Η Εκκλησία μας δεν μπορεί να αντέξει να είναι αντιμέτωπη με άλλα σεξουαλικά σκάνδαλα και μηνύσεις».

Ο μακρύς κατάλογος των ορθόδοξων δραστών που δημοσιεύει με ντοκουμέντα η ιστοσελίδα περιλαμβάνει επισκόπους, ηγούμενους, αρχιμανδρίτες, απλούς κληρικούς και φοιτητές ιερατικών σχολών:
Adamakis, Father Stanley R. , Dushkin, Seminarian Terenty John, Allen, Samuel David, Givens, Bishop Mathias, Greene, Father Benedict , Hayes, Seraphim Randall , Hitt, Father Jeremiah , James, Father Lawrence , Kasemeotes, Father Angelo , Khoury, Bishop Demetri Matta , Koveos, Father Emmanuel , Lasky, Father Konon , Liadis, Father John , Lyles, Father Michael , Messires, Father Damian , O’Bryan, Joseph , Oleksa, Michael Phillip , Papadimitropoulos, Father Andreas , Rayburn, Father Andrew , Regman, Roman Cristian , Ross, Father Savvas, Sabino, Gary , Tenny, James , Thaddeus, Metropolitan Joseph , Vrionis, Metropolitan Pangratios Gerasimos , Barrow, Father Gabriel , Blumentritt, Father Timothy , Bracy, Father Kenneth , Gavrilos, Father James , Graff, Father Nicholas , Katinas, Father Nicholas, Metropoulos, Archimandrite Panteleimon , Rymer, Father Michael , Beine, Mar James A. , Draconakis, Bishop Anthimos , Hovsepian, Archbishop Vatche , Newton, Father Cassian , Rymer, Father Michael , Sondergaard, Father George, Zumrookhdian, Father Sasoon Vartabed , Alderson, Bishop Paul , Bourdukofsky, Father Eugene, Brittain,, Archimandrite Isidore , Christley, Father Pangratios , Gibault, Father Damian , Hughes, Abbot Vasili , Pappas, Father Michael , Soraich, Bishop Nikolai , Wendt, Father Gregory.

( Αναδημοσίευση ονομάτων από: http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Convicted http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Sanctioned http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Sued http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Public%20Allegations)

Δεν υπάρχουν για όλους αυτούς τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις αλλά τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και παραθέτει η ιστοσελίδα είναι συντριπτικά. Οι περισσότερες από τις καταστάσεις αυτές είναι τραγικές αφού μερικές συνοδεύονται και από φόνο ή από φοβερά ψυχολογικά προβλήματα των θυμάτων, άλλες (ελάχιστες μη παιδεραστικού χαρακτήρα) είναι καθαρά κωμικές και απλώς αναδεικνύουν την υποκρισία του κλήρου. Η πιο αθώα από αυτές είναι της Αυτού Θειοτάτης Πανιερώτητος, του Άραβα επισκόπου Τολέδο Demetry Khoury (του πατριαρχείου Αντιοχείας-υποκατάστημα ΗΠΑ), ενός διαπύρσιου κήρυκα της ηθικής, που συνελήφθη απο την Αστυνομία μεθυσμένος σε καζίνο να παρενοχλεί μια γυναίκα και καταδικάστηκε στις 28 ημέρες φυλακή. (The Toledo Blade Article published May 22, 2004)

Τα δυο τελευταία κρούσματα που αφορούν Ελληνορθόδοξους κληρικούς, μετά την πρόσφατη καθαίρεση του διαβόητου παιδεραστή αιδεσιμολογιώτατου πατέρα πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Κάτινα που ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έκανε ότι μπορούσε για να την αποφύγει, είναι του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη πατέρα Nicholas Graff, που κατηγορείται για αποπλάνηση ενός αγοριού με δέλεαρ το χρήμα και η κωμική ιστορία του καλού χριστιανού οικογενειάρχη αιδεσιμολογιώτατου πατρός Μichael Pappas που εγκατέλειψε σύζυγο και τρία παιδιά για χάρη του εραστή του ή της ερωμένης του, αφού η δράση του επεκτεινόταν και στα δυο φύλα όχι όμως σε ανήλικους όπως ο ίδιος διευκρίνισε. Μικρή λεπτομέρεια που αναδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας. Ο πατέρας ήταν μέλος του Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής για σεξουαλικές παραβάσεις, δηλαδή η Αρχιεπισκοπή έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο δημοσιογράφος Paul Cromidas, με την ευκαιρία επισημαίνει πως ο μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος που ταξίδεψε στην Ιταλία μαζί με τον ειδικό της Αρχιεπισκοπής σε θέματα σεξουαλικής προστασίας ιερέα Michael Pappas δεν ντράπηκε να συναντηθεί στη Ρώμη με τον διαβόητο καρδινάλιο Bernard Law, που αναγκάστηκε να φύγει από τις ΗΠΑ και να κρυφτεί στο Βατικανό, κατηγορούμενος για συγκάλυψη δεκάδων υποθέσεων Αμερικανών παιδεραστών κληρικών, που κλόνισαν συθέμελα την Καθολική Εκκλησία.

Αν λάβουμε υπ’όψιν πως οι ορθόδοξοι στις ΗΠΑ δεν ξεπερνούν επ’ουδενί σύμφωνα με αξιόπιστες στατιστικές που διενεργούν σοβαρά ιδρύματα τα 2 εκατομμύρια (οι ορθόδοξες Εκκλησίες ισχυρίζονται πως οι πιστοί τους είναι 5 εκατ. επειδή εντάσσουν εκεί αυθαίρετα κάθε Έλληνα, Ρώσο κλπ μετανάστη, πολλοί όμως από τους οποίους έχουν αποκοπεί ολότελα από την Εκκλησία), τότε καταλαβαίνουμε πόσο δυσανάλογα μεγάλη είναι η λίστα των δραστών. Σημειωτέον πως τα περιστατικά έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα στον αμερικανικόΤύπο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες της η ιστοσελίδα pokrov. Μετά τη θύελλα των σκανδάλων που σάρωσε την Καθολική Εκκλησία της Αμερικής, ήλθαν και οι αποκαλύψεις σε βάρος της μικρής αλλά θαυματουργής Ορθόδοξης Εκκλησίας που δεν δίστασε σε πολλές περιπτώσεις να στήσει και «Εταιρείες Θαυμάτων» με εικόνες που δακρύζουν ή ματώνουν. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση θρησκευτικής απάτης είναι αυτή με πρωταγωνιστές δυο επισκόπους του οικουμενικού πατριαρχείου τους Σεβασμιώτατους Τυάνων Παϊσιο και Απαμείας Βικέντιο πρώην παλαιοημερολογίτες παπάδες που στήσανε ολόκληρη επιχείρηση με την εικόνα της Χρυσοβαλάντου στη Ν.Υόρκη που έκλαιγε στον Πόλεμο του Κόλπου με τεράστια οικονομική απόδοση. Το πατριαρχείο δεν μπορούσε να χάσει τέτοιο κελεπούρι και δέχτηκε τους δυο παλαιοημερολογίτες στους κόλπους του κι ας τους κατηγορούσε πριν για αγύρτες. Οι “N.York Times”, ασχολήθηκαν με το θέμα (εδώ από το Google):
Story of the Weeping Icon Divides Greek Orthodoxy – New York Times
… the wooden icon owned by St. Irene Chrysovalantou may not have been … on the eve of the Persian Gulf war, has drawn thousands to the Bishop’s church. …

Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
[ Περισσότερα αποτελέσματα από το query.nytimes.com ]

Αυτή είναι η Ορθόδοξη Μαρτυρία στην αμερικανική ήπειρο. Εικόνες που δακρύζουν και παιδεραστίες.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

48 Responses to Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Γ)

 1. Ο/Η pølsemannen λέει:

  «…Αυτή είναι η Ορθόδοξη Μαρτυρία στην αμερικανική ήπειρο. Εικόνες που δακρύζουν και παιδεραστίες…»

  Δεν κατανοώ ιδιαίτερα την σπουδή σας αγαπητέ.

  Τα franchises κάθε πολυεθνικής επιχειρήσεως που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να έχουν παντού τα ίδια υψηλά standards ποιότητος!

 2. Ο/Η zaphod λέει:

  Ρε γμτ με πρόλαβε ο polsemannen.
  !

  Ακριβώς κύριε Λασκαράτε. Αν το εξαγώγιμο προϊόν δεν είναι εφάμιλλο του παραγώμενου, κάπου κάτι έχει γίνει λάθος.

  Στις εξαγωγες λοιπόν πάμε καλά!

 3. Ο/Η doctor λέει:

  Δεν έχουν τον Θεό τους οι τετράπαζοι τεμπελχανάδες…

  doctor

 4. Ο/Η doctor λέει:

  τετράπαχοι ήθελα να πω, χικ!

 5. Ο/Η penguin_witch λέει:

  (*φαίνεται άσχετο αλλά δεν είναι και τόσο*)
  Στις τελευταίες εκλογές στην Αμερική, που έδωσαν ξανά τη νίκη στον φιλόχριστο πρόεδρο Μπους, παρατηρήθηκαν περίεργες ανωμαλίες στα μηχανήματα ηλεκτρονικής εκλογής του Οχάιο. Ψήφοι στον άθεο Δημοκρατικό Κέρι μετουσιωνόντουσαν σε ψήφους στον φιλόχριστο πρόεδρο Μπούς, όπως μετουσιώνονται ο ταπεινός άρτος και οίνος είς σώμα και αίμα Κυρίου.
  Και φυσικά, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτό το θαύμα και η Αγία Ορθόδοξος Καθολική (η δική μας είναι η μόνη Καθολική, η άλλη του Πάπα είναι ιμιτασιόν) και Αποστολική Εκκλησία.

  «Boardman 20, St. John’s Greek Orthodox Church, 4955 Glenwood Avenue, Boardman (2 reports). Vote for Kerry goes to Bush. On third attempt, screen shows vote correctly. Poll worker dismisses complaint, saying machine is “temperamental.” Another voter needed two attempts to cast vote for Kerry.
  […]
  Struthers IC, St. Nicholas Byzantine Church, 1898 Wilson Avenue, Youngstown (1 report). Machine # V0114343-C repeatedly marks Democratic vote as Republican. Many voters complained of this problem. Election worker had to restart and recalibrate the machine.

  These are only some of the broken or improperly functioning machines.
  […]»

 6. Ο/Η knighttemplargr λέει:

  Συμφωνώ με όσα αναφέρεις για τις παιδεραστίες. Κατακριτέες απο όλους τους Χριστιανούς, δε το συζητάμε καν.

  Έχω όμως κάποιες ενστάσεις. Πρώτα απο όλα η Ορθοδοξία καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές, άρα όταν αυτές γίνονται απο κάποιους, δεν είναι υπεύθυνη η Πίστη ως Πίστη, αλλά τα άτομα αυτά που κάνανε τις πράξεις. Δε μπορείτε να κατηγορείτε την Ορθοδοξία στο σύνολό της, επειδή βρέθηκαν κακοί Χριστιανοί. Μόνη περίπτωση που θα είχατε δίκιο, αν ο Χριστός δίδασκε την παιδεραστία…

  Άλλο πίστη, άλλο οι άνθρωποι που ισχυρίζονται πως πιστεύουν. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό, αν επιμένει κάποιος να χαρακτηρίζει τη Χριστιανική πίστη ως εγκληματική επειδή κάποιοι που λέγανε πως είναι χριστιανοί εγκλημάτησαν, τότε είναι ή πωρωμένος ή βλάκας…

  Επίσης κατακριτέα είναι τα κατασκευασμένα «θαύματα». Αυτοί μόνο κακό κάνουν στην Ορθοδοξία.

  Συμφωνώ λοιπόν, καλά κάνεις και τους κατακρίνεις, κι εγώ και όλοι οι Χριστιανοί μαζί σου, αλλά μην χαρακτηρίζεις την Ορθοδοξία απο κάποιους δήθεν εκπροσώπους της.

 7. Ο/Η www.friendsofscience.org λέει:

  Ώστε είναι «βλάκες» όσοι αμφισβητούν την τρομοκρατία κάθε φοβικού τερατείου που στρατολογεί άλλους φοβισμένους με το σκιάχτρο «είμαστε ανώτεροι, άρα πρέπει να μας ταϊζουν αδιαμαρτύρητα οι κατώτεροι» ;
  Μήπως η ιστορία πώς ξεκίνησε η σχετικά πρόσφατη επιδημία τής αρχομανίας (http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm, στα ελληνικά) θα βοηθούσε;
  Ευτυχισμένοι είναι όσοι δεν φοβούνται.

 8. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Κύριε knighttemplargr,
  ειλικρινά όπως συνέβη και με τον ομόπιστό σας «Φουνταμενταλιστή» αναρωτιέμαι αν μας κοροϊδεύετε ή αν εθελοτυφλείτε. Το θέμα δεν είναι πως υπάρχουν μερικοί διεστραμμένοι κληρικοί. Το θέμα είναι 1)πως υπάρχουν περιέργως ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΛΟΙ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των κληρικών και 2) πως ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ η εκκλησιαστική ηγεσία τους καλύπτει ακόμη και σε περιπτώσεις όπως του αγίου Παχώμιου μητροπολίτη Βρανίων, που η ίδια η Σύνοδος αναγκάστηκε λόγω της τεράστιας δημοσιότητας να απαλλάξει τους κατηγόρούς του, δεχόμενη προφανώς πως λένε την αλήθεια. Αυτό το δεύτερο γεγονός της άνωθεν προστασίας, που δεν είναι δικός μου αυθαίρετος ισχυρισμός αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός εσείς πως το ερμηνεύετε; Εγώ το ερμηνεύω πως «Ένοχος ένοχον ου ποιεί». Περιμένω τη δική σας εκδοχή.

 9. Ο/Η Μύρων λέει:

  Η σύνδεση της παιδεραστίας με την Ορθοδοξία είναι αστεία.

  Σημειώστε αυτό. Η Εκκλησία δεν είναι η σύναξη μόνο των Αγίων. Ούτε παθαίνει η Εκκλησία από ττην αμαρτία και την παράβαση. Ούτε ζητά πρώτα ν΄αγιάσεις κι ύστερα να κάνεις τον σταυρό σου. Ούτε σε αποκλείει, ακόμα και αν είσαι δολοφόνος. Ούτε ηθικολογεί.

  Αλλοίμονο, υποκριτές και φαρισαίοι.
  Χιλιάδες αεροπλάνα τσάρτερ, γεμάτα χονδρούς, κοιλαράδες γερμανούς, ολλανδούς, γάλλους και άγγλους, πετάνε με κατεύθυνση τις χώρες της Ασίας. Σεξουαλικός τουρισμός ονομάζεται και είναι επιχειρησιακά και επαγγελματικά οργανωμένος.
  Εκατομμύρια παιδιά, πάμφτωχα, όργανα ηδονής των ανωμάλων της ευρώπης. Εκατομμύρια.
  Αγόρια και κορίτσια. Αφού δε τα πηδήξουνε για λίγα ευρώ, τα πάμφτωχα, αγοράζουνε τα νεφρά τους.
  Σκλάβοι, παιδιά εργάζονται σε συνθήκες υπομεσαιωνικές, στις μεγάλες πολυεθνικές.

  Παιδιά πόρνες, παιδιά σκλάβοι, παιδιά δοχεία οργάνων.

  Αυτό είναι το πρόσωπο του πολιτισμού σας, του ωραίου, γενναίου και μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
  Ο «πολιτισμός» της εκμετάλευσης. Η βαρβαρότητα.
  Η καρδιά του σκότους, όπως έγραφε ο Ιωσήφ Κόνραντ.

  To 2001, στην Γαλλία, πρώτο σε πωλήσεις ήταν το βιβλίο του Oυέλλμπεκ , Πλατφόρμα, που εκθειάζει τον σεξουαλικό τουρισμό στις χώρες της ανατολής και στην παιδική δυστυχία.
  Το ίδιο έκανε, ομοίως έγραψε, ο Μαρσέλ Προύστ. κείμενα παιδεραστίας που μένουν γι αυτό αδημοσίευτα.

  Κλείστε τα μάτια, το στόμα και τ΄αυτιά σας και συνεχείστε αυτό το αυτιστικό παραμιλητό κατά της Εκκλησίας.

 10. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  κάποια στιγμή κάποιος εξοργισμένος πατέρας θα… και τότε θα τους ξυρίσουμε στην πλατεία συντάγματος. Η ώρα τους πλησιάζει….

 11. Ο/Η Undantag λέει:

  Κύριε Μύρων,

  Το πρόσωπο του πολιτισμού μας, του ωραίου, γεννάιου και μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού, για το οποίο γράφετε, άραγε δεν διαμορφώθηκε κακώς – κάκκιον-κάκιστα τους τελευταίους 15 αιώνες από τον χριστιανισμό σε όλες του τις εκφάνσεις; Με το σταυρό δεν πήγαιναν οι κονκισταδόρες στις νέες χώρες; το σταυρό δεν χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος για να νικήσει τους αντιπάλους του; Το σταυρό δεν κράδαιναν οι σταυροφόροι που κατέκτησαν το Βυζάντιο και τα αραβικά εδάφη; καπ.

  Και τολμάτε να τα επιρρίπτετε όλα στον «ευρωπαϊκό πολιτισμό;» (ενώ η καημένη η εκκλησία δεν φταίει σε τίποτε – οι αμαρτωλοί εντός της φταίνε οι άθλιοι;) Αιδώς Αργείοι!

  Είμαστε ό,τι τρώμε – ή τουλάχιστον ό,τι φάγαμε (τη μάπα) για αιώνες.

  Αλλά απ’ εκεί μέχρι του σημείου να λέμε ότι η αχρειότητα θα μας σώσει, παρασάγγες παραλογισμού…

  Undantag

  ΥΓ: δεν έχω υπόψη μου τα κείμενα του Προύστ για τα οποία μιλάτε. Αν τα γνωρίζετε σε βάθος – έχετε αντίγραφο τους, θα ήθελα πάρα πολύ να τα αντιγράψω και εγώ. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς από καταβολής – και δεν του αξίζει να σπιλώνεται σε παρόμοιες συζητήσεις.

 12. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  Αυτό είναι το πρόσωπο του πολιτισμού σας, του ωραίου, γενναίου και μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

  ——————————————————————————
  Μύρων, όλοι αυτοί οι παιδεραστές που αναφέρεις δεν είναι παιδιά του Ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά του χριστιανικού. Μεγάλωσαν με χριστιανική παιδεία και… πόσο πας στοίχημα πως όλοι τους είναι καλοί χριστιανοί; Όλους αυτούς που ψάχνουν να πηδήξουν παιδάκια στην εκκλησία θα τους βρεις, κυριακές πρωί. Διότι πιστεύουν πως θα πανε στον παράδεισο αφού οι ποιμένες τους έτσι τους δίδαξαν. Να πηδάνε παιδάκια και την τελευταία στιγμή να… μετανοούν.
  Όσο για την αγορά νεφρών και οργάνων γενικότερα να σε ρωτήσω… πως ο Χριστόδουλος βρήκε τόσο γρήγορα συκώτι; Εγώ γνωρίζω ανθρώπους που περιμένουν χροοοονια αλλά δεν βρίσκουν. Και δεν μας λες για να ‘χουμε το καλό ρώτημα… ο έτερος δέκτης του νεφρού μετά την αποτυχία μεταμόσχευσης στον Χριστόδουλο, μήπως γνωρίζεις πόσο καιρό περίμενε για να βρεθεί μόσχευμα; Μήπως γι αυτόν ευτυχώς που αρρώστησε ο Χριστόδουλος αλλιώς μόσχευμα δεν θα έβρισκε ούτε σε 15 χρόνια;

 13. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Για την ιστορία και για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
  Ο τυχερός Εβραίος τενόρος, ήταν 6 χρόνια νεώτερος και περίμενε ο άνθρωπος ΔΥΟ χρόνια. Η δική του αργόσυρτη βασανιστική και απελπισμένη αναμονή, αυτή ενός ανώνυμου ανθρώπου με συγκινεί πιό πολύ-επιτρέψτε μου κύριοι κροκόδειλοι των καναλιών-από την δίμηνη αναμονή ενός ανθρώπου που έχει γύρω του κουστωδία παρακοιμώμενων, το Θεό με το μέρος του και φοράει τυχερά πρωθυπουργικά φυλαχτά.
  Ο τενόρος δεν είχε δεύτερο καρκίνο-που καθιστά τη μεταμόσχευση απαγορευτική, αφού η υποχρεωτική ανοσοκαταστολή φουντώνει τον δεύτερο καρκίνο- και το μόσχευμα έπιασε τόπο. Η Ελευθεροτυπία προχτές είχε πρωτοσέλιδη δήλωση μεγαλογιατρού πως αν γινόταν η μεταμόσχευση στον κ.αρχιεπίσκοπο θα ήταν ποινικό αδίκημα. Οφείλουμε σεβασμό σε κάθε άρρωστο άνθρωπο, αλλά δεν μπορούμε να δεχώμαστε ζαβολιές πλουσίων και ισχυρών σε βάρος της ζωής απλών ανθρώπων. Θα μπορούσε να συμβεί και σε μας και δεν ξέρω σε μια τέτοια περίπτωση αν οι ευλαβέστατοι κύριοι Αυτιάς, Κουϊκ, Παπαδάκης κλπ, θα δεχόντουσαν αδιαμαρτύρητα να τους αρπάξει το μόσχευμα που δικαιούνταν ο καρδινάλιος της Βενετίας. Χωρίς να θέλω να γίνω κυνικός, νομίζω πως ένας ηλικιωμένος αρχιεπίσκοπος μπορεί να οδεύσει γαλήνια προς τον Παράδεισο ή να ελπίζει σε ένα από τα αναρίθμητα θαύματα που ο ίδιος κηρύττει πως γίνονται καθημερινά. Επίσης είναι άκομψο ένας θρησκευτικός ηγέτης, απόλυτα συμφιλιωμένος με τον θάνατο που είναι γι’αυτόν η αρχή της Ανάστασης, να ελπίζει να σκοτωθεί σε τροχαίο κάποιος νεαρός για να του πάρει το σηκώτι, ή να δέχεται να ξοδεύονται γι’αυτόν δισεκατομμύρια των φορολογούμενων, που θα έσωζαν από την πείνα εκατοντάδες παιδάκια του Τρίτου κόσμου.
  Νομίζω πως εμείς οι άθεοι φοβώμαστε λιγώτερο τον θάνατο από τους ορθόδοξους χριστιανούς, αυτό μου δείχνει η στατιστική, και δεν βάζουμε πλάγια μέσα για να τον καθυστερήσουμε. Ίσως γιατί η συνείδησή μας είναι ήρεμη και γαλήνια και γνωρίζει πως καμμιά πύρινη Κόλαση δεν μπορεί να την καταπιεί.

 14. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  έτσι ακριβώς κύριε Λασκαράτε. ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!!!!

 15. Ο/Η Μύρων λέει:

  Mε δυσκολία και χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία προσπαθούν ορισμένοι να κρύψουν την ανθρωποφαγία τους.
  Κύριοι σημαιοφόροι του Θανάτου. Η λίστα αναμονής τηρείται με μεγάλη αυστηρότητα στις ΗΠΑ. Κανείς δεν μπορεί να την παραβεί, καθώς την παρακολουθούνε οι συγγενείς των ασθενών και οι δικηγόροι τους – και εκεί, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο νόμος δεν αστειεύεται. Φυλακή και πρόστιμα εκατομμυρίων δολλαρίων.

  Και ο φασισμός του γιατρού της «Ελευθεροτυπίας» και του μεταφορέα της είδησης. Η μορφή τη θεραπείας είναι απόλυτο δικαίωμα του ασθενούς. Αν θέλει κάποιος να κάνει μεταμόσχευση και ένας τουλάχιστον γιατρός συμφωνεί και εγκρίνει, όπως στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου και του Τζάκη, τότε μπορεί να την κάνει.
  Μενει το αδίκημα της μισαλλόδοξης βλακείας για τους διαφωνούντες.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρονται εδώ απόψεις όχι του Ιπποκράτη αλλά του Μένγκελε….

 16. Ο/Η Μαλαξιανάκης Νικόλαος λέει:

  Αξιότιμε ιστογράφε της παρούσης σελίδος,

  Ορμώμενος από ένα δικό σου σχόλιο που έμελε να διαβάσω στην ιστοεφημερίδα press.gr (με θέμα την Αρχιεπισκοπή διαδοχήν) και το οποίο με παρέπεμψε εδώ όπου και περιδιάβηκα των κειμένων σου, απευθύνομαι σε εσένα που αυτοαποκαλείσαι Εμ.Ροΐδης, οικιοποιούμενος την ταυτότητα ενός νεκρού και διαφημίζεις τα έργα και τις ημέρες σου στο διαδίκτυο, μιλώντας σου εκ καρδίας.

  Με παρρησία ψυχής λοιπόν σε ρωτώ: αλήθεια θαρρείς πως έτσι θα κλείσεις τις πληγές που τόσο εύκολα διακρίνω από τα γραπτά σου ότι ταλανίζουν χρόνια τώρα την ψυχή σου και δηλητηριάζουν το οξυδερκές σου πνεύμα ή μήπως βαυκαλίζεσαι πως κατ’αυτόν τον τρόπον θα πείσεις τον περίγυρό σου ότι κόπτεσαι για τα του κλήρου, προσδοκώντας κάθαρση εις τη Ιεραρχίαν;

  Καλέ μου άνθρωπε, έχεις οχυρωθεί ως φαίνεται εις την αλλοδαπή, μακριά από την πατρίδα που σε ανάθρεψε και σε έκανε περήφανο Έλληνα, αλλά πολύ φοβούμαι ότι δε μας αποκαλύπτεις όλην την αλήθεια σου την βιωματική και εν τέλει αυτό που καταλήγεις να διαγράφεις με τις πράξεις σου εκπίπτει -όπως πολύ καλά γνωρίζεις- εις αυτό που αποκαλείται ρεβαντζισμός.

  Και είναι όντως πολύ θλιβερό το δημόσιο ανάγνωσμά σου, καθώς επιλέγεις να «βιάζεις» εσύ ολόκληρο το σώμα της εκκλησίας που σε προίκησε με ήθος και αρετές, έχοντας πιθανότατα βιώσει ο ίδιος το δράμα του βιασμού στα χρόνια τα μικράτα σου ως παπαδοπαίδι.

  Για όσα σου συνέβησαν όμως, να θυμάσαι πως την ευθύνη έφερε ή και φέρει ακόμα ένας και μόνο ένας ανάξιος να φορά το σχήμα και να διακονεί και ουχί όλο το σώμα της εκκλησίας, κάτι που προτιμάς να αποσιωπείς.

  Το προσωπικό σου δράμα, σε συμβουλεύω να το λύσεις με προσευχή και εξομολόγηση κι όχι με θυμό και λόγο δηκτικό που τυφλώνει το πνεύμα του ανθρώπου και τον οδηγεί στην σύγχυση και την αμαρτία.

  Θα προσευχηθώ για σένα, ώστε να συγχωρέσεις αυτόν που βίασε το σώμα και την ψυχή του παιδιού που δεν μας αποκαλύπτεις με τα τόσο μεστά στον τρόπο έκφρασης λόγια σου, συκοφαντώντας το Λόγο του Θεανθρώπου.

  Είθε να δεις και εσύ το φως το Αληθινό και να ζεστάνει η καρδιά σου η πληγωμένη από την Αγάπη του Χριστού, καθώς δεν υπάρχει ωραιότερον έργο από το να παίρνει κανείς τις αλήθειες του Θεού και να τις σκορπά στις ψυχές των ανθρώπων.

  Με πόνο ψυχής,

  Μαλαξιανάκης Νικόλαος
  Πρωτοψάλτης (Ενορία Αγίου Παντελεήμονα)

  • Ο/Η ΑΓΝΩΣΤΟΣ λέει:

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ Κ ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΙΟ ΝΟΜΟ ΨΕΛΝΕΤΕ;ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ, ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ Κ ΑΥΤΟΣ… ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ

 17. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  Ευχαριστούμε πολύ που μας βρίσατε κύριε Μύρων. Δείχνει την έλλειψη επιχειρημάτων εκ μέρους σας. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μετά τα καντήλια μου ρίχνατε και έναν αφορισμό. +Ευλόγησον+
  ΥΣ και ο Μένγκελε φανατικός χριστιανός ήταν. +Ευλόγησον δις+

 18. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε Μαλαξιανάκη Νικόλαο,

  Λέτε: «Ορμώμενος από ένα δικό σου σχόλιο που έμελε να διαβάσω στην ιστοεφημερίδα press.gr (με θέμα την Αρχιεπισκοπή διαδοχήν) και το οποίο με παρέπεμψε εδώ»

  Ευχαριστώ για το θερμό και χριστιανικό σας ενδιαφέρον στο ασήμαντο άτομό μου, αλλά δεν έχω σχολιάσει ΠΟΤΕ στο λεγόμενο press.gr …Γιατί πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω τη ύπαρξη μιας τέτοιας ιστοσελίδας.

  Μετά τιμής
  Ροΐδης
  (Ο Δεξιός ψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σαβαώθ στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης)

 19. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Ιεροψάλτα Μαλαξιανάκη,
  (αν δεν μας κάνεις πλάκα,άκου):
  Βρήκα την ιστοσελίδα που αναφέρετε και έβγαλα τα μάτια μου να διαβάσω τα δεκάδες σχόλιά της. Βρήκα κάποιον ανώνυμο κάτω από ένα αντιεκκλησιαστικόδημοσίευμα που παρεμπιπτόντως παραπέμπει τους συνομιλούντες σε αυτήν την ιστοσελίδα, όπως συχνότατα συνηθίζουν οι επισκέπτες των μπλογκς. Μην βιάζεστε λοιπόν να αποδώσετε διαφημιστικές προθέσεις σε ενα μπλογκ που έχει τα δικά του links με τα μπλογκ της επιλογής του και που δεν θα καταδεχόταν μετά πολύχρονη επιτυχή λειτουργία να καταφύγει σε διαφημηστικά σποτάκια σε ανθυποσχόλια άλλων μπλογκς. Η ιεροεξεταστική λογική σου σεβάσμιε ιεροψάλτα Ιαβέρη επεκτείνεται σε ψυχανάλυση του κ.Ροϊδη και εμμέσως και δική μου, πως γράφουμε αυτά @ «έχοντας πιθανότατα βιώσει ο ίδιος το δράμα του βιασμού στα χρόνια τα μικράτα σου ως παπαδοπαίδι».@. Τον ίδιο υπαινιγμό έκανε σε βάρος μου και εμμέσως σε βάρος του ιερέως της ενορίας μου όταν ήμουν ανήλικος και ο θεοσεβής Φουνταμενταλιστής, το φάντασμα του οποίου πλανάται στο μπλογκ. Υπερασπιζόμενος την μνήμη του αγαθού ιερέως της ενορίας του αγίου Α. των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων, δηλώνω πως ουδέποτε ντύθηκα παπαδοπαίδι-μου το απαγόρευε αυστηρά ο πατέρας μου-και ουδεμίαν τραυματικήν εμπειρίαν΄είχα με τον αιδεσιμώτατον Χ. Η λογική υμών των ευσεβών κε Ιεροψάλτα είναι πως όποιος αποκαλύπτει ληστίες έχει πέσει θύμα κλοπής και όποιος αποκαλύπτει τραμπουκισμούς βιαιοπραγούντος συζύγου σε βάρος της γυναίκας του, έχει πέσει ο ίδιος θύμα ξυλοδαρμού από την συμβία του κ.ο.κ. Αντιλαμβάνομαι την ενόχλησιν από τα δημοσιεύματά μας που όμως δεν είναι δικά μας αλλά αποτελούν αντιγραφή και συρραφή δημοσιευμάτων του Τύπου, προς τον οποίο δεν διανοηθήκατε ούτε εσείς ούτε οι καταγγελόμενοι να αποταθείτε και να πείτε πως οφείλονται σε παιδικά τραύματα των δημοσιογράφων.
  Δεν στρεφώμαστε συνολικά κατά των ιερέων, στις τάξεις των οποίων ασφαλώς υπάρχουν και θαυμάσιοι άνθρωποι όπως ο μακαρίτης πρωτοπρεσβύτερος Πειρουνάκης, αγωνιστής της Δημοκρατίας. Στρεφώμαστε κατά της υποκρισίας της εκκλησιαστικής ηγεσίας που συστηματικά κουκουλώνει τα ζητήματα αυτά και κατά ενός εξουσιαστικού μηχανισμού που ενοχοποιώντας το σεξ και επιβάλλοντας παρθενίες και αγαμίες, οδηγεί στην παραγωγή ανθρώπινων ναυαγίων. Εγώ προσωπικά θέλω να αποδείξω επίσης πως η Αγιωτάτη Ορθόδοξη Εκκλησία, οφείλει να περικόψει τουλάχιστον τον υπερφίαλο και αναντίστοιχο με την πραγματικότητα υπερθετικό βαθμό από τον τίτλο της και από τους τίτλους των κληρικών της που καταντούν κωμικοί ή και κωμικοτραγικοί για κάμποσους από αυτούς.
  Αν αυτά σας ενοχλούν συμμαζέψτε τα του οίκου σας και προσευχηθείτε στον ιαματικό άγιο όπου ψάλλετε, να θεραπεύσει τα ανομολόγητα σαρκικά πάθη μεγάλης μερίδος του ηθικολογούντος ιερού κλήρου.

 20. Ο/Η doctor λέει:

  Αγαπητέ ψάλτη,

  ο Ροϊδης θέλει εξορκισμό, να στον φέρω στο μαγαζί που τραγουδάς να του πεις το τραγούδι;
  Ελπίζω να βγάλεις από μέσα του τα δαιμόνια και να τα βάλεις σε διερχόμενους μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους οι οποίοι θα πέσουν στον γκρεμό στα λιμανάκια της Βάρκιζας στις 5 το πρωί σε κόντρες έπειτα από ξύδια και λίγο πριν το βρώμικο.

  Επί του θέματος τώρα: ωραίο το κήρυγμα, (χασμουρήθηκα όμως επειδή το έχω ξανακούσει πολλές φορές) όμως και εσείς της εκκλησίας μαζευτείτε λίγο, και επικεντρωθείτε στα του οίκου σας.
  Αφήστε την εξωτερική πολιτική, αφήστε τα σχολικά βιβλία και κοιτάξτε τη δουλειά σας.
  Κόψτε τα δέντρα στην Καισαριανή και χτίστε κτίρια για να συμβάλετε και σεις στην …. «σωτηρία» του πλανήτη.

  Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.
  Ούτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας.

  doctor

 21. Ο/Η Μύρων λέει:

  Κλείτωρα
  το πρόβλημα υπάρχει εκεί όπου και η χωρίς μία αναφορά, ένα στοιχείο, καταγγελία περί δήθεν υπερβάσεως της λίστας αναμονής μοσχεύματος. Ολόκληρα παραληρηματικά κατεβατά.

  Ο Αρχιεπίσκοπος με την στάση του, την τελευταία του συνέντευξη προχθές, με την γαλήνη και την ησυχία στην φωνή και τα μάτια, παρά το βαρύ φάσμα του θανάτου, έδειξε σε όλους εκείνο που δεν θέλετε εσείς να νοιώσετε, κλεισμένοι σε σκοτεινή φυλακή.
  Κι αυτό που είδανε στο πρόσωπό του οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων αυτής της χώρας, αυτό είναι η δύναμη της πίστης.

 22. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Αφού το έφερε η κουβέντα: Για το σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, ξεκίνησε προχτές να παίζεται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ του Μαικλ Μουρ. Μερικοί κριτικοί το χαρακτήρισαν υπερβολικό, αλλά σίγουρα δείχνει μια θλιβερή πραγματικότητα για τους φτωχούς αλλά και για τον μέσο Αμερικανό πολίτη. Δείχνει ήρωες εθελοντές διασώστες των Δίδυμων Πύργων, άρρωστους από τη σκόνη, χωρίς περίθαλψη να καταφεύγουν στην Κούβα:

  Ελευθεροτυπία – Sicko: Η υγεία στα χέρια κερδοσκόπωνΓια ακόμη μία φορά ο Μάικλ Μουρ («Φαρενάιτ» 9/11) κατάφερε, με το «Sicko», να εκθέσει, με την επιμονή και τη δεξιοτεχνία που τον χαρακτηρίζει, …

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=39902208,47916416,62098176,69865600,76375552,90558336

  .

 23. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  Μύρων,
  με κάλυψε ο Λασκαράτος και τα ίδια τα γεγονότα που σε διαψεύδουν.

 24. Ο/Η nightporter λέει:

  Κύριε πονόψυχε Μαλαξ -ιανάκη

  Ασε τα παπαδίστικα και έλα στα σύγκαλά σου .
  Βρίσκομαι κι΄εγώ οχυρωμένος εκτός πατρίδας , που τόσες βλακείες μας φόρτωσε και τόσες φορές μας βίασε με τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς και τα θρησκευτικά . Χρειάζεται αρκετό κουράγιο και θάρρος για να βλέπεις τα πράγματα από μακριά χωρίς να χώνεις τη κουτάλα βαθειά στη σούπα και εκ του ασφαλούς να γεύεσαι δωρεάν το φαγητό σου .
  Σε φαντάζομαι κάθε Κυριακή με την γραβάτα σου πλήρης υποκρισίας να τραγουδάς τους αμανέδες σου στον Αγ. Παντελεήμονα .

  Βοήθειά σου .

 25. Ο/Η omadeon λέει:

  Καλημέρα Παναγιώτατε Ροϊδη.

  Σας προτείνω ως νέο Αρχιεπίσκοπο! 🙂
  εν όψει του θανάτου του ΑΛΛΟΥ, του ΑΛΛΟΥ, του ΑΛΛΟΥ
  (αααχ συγνώμη κόλλησε η βελόνα μου ολίγον τι)

  Πάντως τα λινκς, τα στοιχεία που ανασύρετε ως (άλλως πως) μαργαριτάρια από τη θάλασσα της Πληροφορίας (και μετά τα μοιράζετε εις εμάς τους φτωχούς… τεχνοκράτες – τρελοκράτες) ΔΕΝ πάνε καθόλου χαμένα, κύριε Ροϊδη μου.

  ΑΥΤΗ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΡΟΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν μπορεί πλέον να αναχαιτισθεί.
  Και δια να δει ζωήν αιώνιον, θα γίνει το ΠΡΩΤΟ σύνολο από λινκς που η Λυγξ της Τεχνητής Νοημοσύνης ημών των προοδευτικών θα καταβροχθίσει παράγουσα και ΙΕΡΟΝ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟΝ ΡοΪδικών Αληθειών (αμην)

  Προς το παρόν, Ροίδη έβαλα τα περί κακοποιηθέντων ορθοδόξων στο Ευρετήριό μου (με περίπου 2200 λινκς):

  http://del.icio.us/omadeon/Roidis
  (KALORIZIKO!!!)

  &

  http://del.icio.us/omadeon/Orthodoxy

  όπου αν αντικαταστήσετε τη λέξη «Orthodoxy» με τις ακόλουθες λέξεις κλειδιά μπορείτε να δείτε ή να ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ δικά σας λινκς στο σύστημα λαΪκών ταξινομήσεων και ευρετηρίων «del.icio.us»

  religion Orthodoxy Christianity abuse sex-crime corruption Church resources cool

 26. Ο/Η omadeon λέει:

  @nightporter
  @Roides

  Λέω ΚΑΙ εγώ να την κάνω. ΦΤΑΝΕΙ πια η κωλοχώρα…

  Ερευνώ ήδη σοβαρά το ενδεχόμενο μετανάστευσης σε
  1) Βενεζουέλα
  2) Αφρική (που?)
  3) Ινδονησία

  και άλλα μέρη…

  Ετσι κι αλλίως η ΔΙΚΗ μας Πνευματική χώρα,
  το Διαδίκτυο, είναι ΠΑΝΤΟΥ.

  Και θάλασσα με ήλιο και ωραίο κλίμα,
  βρίσκεις ΚΑΙ αλλού.

  ΚΑΘΕ πληροφορία δεκτή.
  (και αν έχετε Ροίδη κάτι ενδιαφέρον περί Ουρουγουάης
  θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως προσωπικό μέηλ στο omadeon@hotmail.com)

  Βέβαια, εγώ αν έρθω εκεί στην Ουρουγουάη θα το ρίξω σε ΑΛΛΟΥ είδους μουσικές με ΑΛΛΕΣ εθνότητες. Ελπίζω για κάνα λατιν-τέκνο.

 27. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’) « Ροΐδη Εμμονες

 28. Αποκωδικοποίηση….: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,…..
  Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,……
  URL : http://www.siopi.gr
  Γεια…..

 29. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε Ζήβα,
  Επισκέφτηκα το σάιτ σας και το βρίσκω από σχεδιαστικής άποψης υπέροχο.
  Τα κείμενά σας έχουν πολύ ενδιαφέρον και χρειάζεται αρκετό διάβασμα για εκφράσω άποψη, εκ πρώτης πάντως και εκεί διακρίνω την πρωτοτυπία της σκέψης και των συλλογισμών σας.

 30. Παράθεμα: Ποτ πουρί Ιερής Παιδεραστίας « Ροΐδη Εμμονές

 31. Ο/Η Stranger λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ.

  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ «Στην Εκκλησία βρήκε τεμπελιά, τρόπο εύκολου πλουτισμού μέσω θαυματουργών εικόνων που θεραπεύουν τον καρκίνο, έγινε τετράπαχος και βρήκε και μαθητευόμενους καλόγερους και αγοράκια του κατηχητικού για να ικανοποιήσει το πάθος του.»

  ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΕΙ.

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ/ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ.

  ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑΣ Κ.Λ.Π

 32. Ο/Η Stranger λέει:

  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ
  «ΙΕΡΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ.

  ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ »ΙΕΡΗ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΞΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ »ΙΕΡΗ» ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΙΣ.

  ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΩΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΙΕΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ.

  • Ο/Η Po λέει:

   «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ«

   ποιοι είναι η Εκκλησία αν όχι αυτοί που την αποτελούν, τι είναι ο οποιοσδήποτε οργανισμός χωρίς τους ανθρώπους που τον αποτελούν; ένας οποιοσδήποτε οργανισμός (όπως π.χ. η Εκκλησία) δεν υφίσταται χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς αυτό δεν υπάρχει. Αν δεν ταυτίσουμε τους κληρικούς με την εκκλησία τότε κανένας δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν, οπωσδήποτε όχι οι πιστοί που την ακολουθούν που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν άγνοια των ευαγγελίων, της ιστορικής διαδρομής, του δόγματος της ορθόδοξης εκκλησίας.

   Εσείς οι πιστοί είστε υποχρεωμένοι να σκεφτείτε, να στοχαστείτε και να πάρετε (εάν έχετε τη θέληση…) τις αποφάσεις σας, όχι εμείς οι άπιστοι που δεν νιώθουμε ούτε μίσος ούτε στοργή για την τύχη του σώματος της εκκλησίας, εμείς πολύ απλά δεν θέλουμε να αναμιγνύεται στα πόδια του κοσμικού κράτους, αν αυτό ουσιαστικά συμβεί, θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί της, δεν θα μας αφορά η ύπαρξή της.

   Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

 33. Ο/Η Stranger λέει:

  ποιοι είναι η Εκκλησία αν όχι αυτοί που την αποτελούν,

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  τι είναι ο οποιοσδήποτε οργανισμός χωρίς τους ανθρώπους που τον αποτελούν;

  ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ (ΠΡΑΞ,20,28).ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΕΧΕ.

  ένας οποιοσδήποτε οργανισμός (όπως π.χ. η Εκκλησία) δεν υφίσταται χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς αυτό δεν υπάρχει.

  ΤΟ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
  ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.Ο ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΠΑ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ Η ΟΧΙ.

  Αν δεν ταυτίσουμε τους κληρικούς με την εκκλησία τότε κανένας δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν,

  ΑΚΡΙΒΩΣ.
  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΠΩΣ ΛΑΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ).
  Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ (ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  οπωσδήποτε όχι οι πιστοί που την ακολουθούν που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν άγνοια των ευαγγελίων, της ιστορικής διαδρομής, του δόγματος της ορθόδοξης εκκλησίας.

  ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.
  ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.
  ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΔΟΓΜΑ «ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ».
  ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.

  Εσείς οι πιστοί είστε υποχρεωμένοι να σκεφτείτε, να στοχαστείτε και να πάρετε (εάν έχετε τη θέληση…) τις αποφάσεις σας, όχι εμείς οι άπιστοι που δεν νιώθουμε ούτε μίσος ούτε στοργή για την τύχη του σώματος της εκκλησίας, εμείς πολύ απλά δεν θέλουμε να αναμιγνύεται στα πόδια του κοσμικού κράτους, αν αυτό ουσιαστικά συμβεί, θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί της, δεν θα μας αφορά η ύπαρξή της.
  Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

  ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
  ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
  ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΙΞΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΣΜΟΥ

  Υ.Γ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΕΝΑ 000,5% ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ.
  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

  • Ο/Η Po λέει:

   «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

   Πολύ σωστά λέτε «Στο όνομα του Θεού», και πολύ σωστά λέτε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, αλλά υπό την πραγματική έννοια, εκκλησία είναι οι κληρικοί της.

   λέτε
   «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ […] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ»

   μα φυσικά είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιστορία, η κατάβαση θεού από τους ουρανούς; μην λέτε τέτοια, με στεναχωρείτε.
   ———–
   λέτε
   «ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ (ΠΡΑΞ,20,28)».

   σας είπα με στεναχωρείτε σφοδρώς, έτσι λέει Το Βιβλίο στις Πράξεις, όμως Ιστορικά ισχύει ??? Μην μου κάνετε τέτοια, εγώ σας σέβομαι.
   ———-

   ξαναλέτε
   «ΤΟ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.»

   σας απάντησα προηγουμένως και επιμένετε, πάμε παρακάτω.
   ———–

   λέτε
   «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ (ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

   Σας πιστεύω, το ίδιο λένε και οι καθολικοί, όμως έχετε βάσιμα στοιχεία ότι ο «Κύριος είναι Παρών και απέστειλε τον Παράκλητο», ή πρόκειται για υποψίες δικές σας για να με προβληματίσετε;…
   ———-

   «ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ».

   Σας παρακαλώ τώρα, τι πράγματα είναι αυτά… Να μην ξέρεις σε τι πιστεύεις;;;; Ούτε ο θεός δεν το επιθυμεί αυτό, σας το λέω κι ας παρεξηγηθείτε!…
   ———-

   λέτε
   «ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ»

   σας ευχαριστώ πολύ, εννοείται ότι το λέω εκ βάθους καρδίας. Καλοσύνη σας. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, αλίμονο, άνθρωποι είμαστε.
   ….

 34. Ο/Η Stranger λέει:

  “ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.”

  Πολύ σωστά λέτε “Στο όνομα του Θεού”, και πολύ σωστά λέτε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, αλλά υπό την πραγματική έννοια, εκκλησία είναι οι κληρικοί της.

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑΣ

  λέτε
  “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ […] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ”

  μα φυσικά είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιστορία, η κατάβαση θεού από τους ουρανούς; μην λέτε τέτοια, με στεναχωρείτε.

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.
  ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΞΑΝΑ Η ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗ.
  ———–

  λέτε
  “ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ (ΠΡΑΞ,20,28)”.

  σας είπα με στεναχωρείτε σφοδρώς, έτσι λέει Το Βιβλίο στις Πράξεις, όμως Ιστορικά ισχύει ??? Μην μου κάνετε τέτοια, εγώ σας σέβομαι.

  ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.

  Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠ’ΑΥΤΟΥ(ΕΝΝΟΩ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΜΗ)
  ———-

  ξαναλέτε
  “ΤΟ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.”

  σας απάντησα προηγουμένως και επιμένετε, πάμε παρακάτω.

  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΟΧΗ.

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΟΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
  ———–

  λέτε
  “Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ (ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

  Σας πιστεύω, το ίδιο λένε και οι καθολικοί, όμως έχετε βάσιμα στοιχεία ότι ο “Κύριος είναι Παρών και απέστειλε τον Παράκλητο”, ή πρόκειται για υποψίες δικές σας για να με προβληματίσετε;…

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΝΕΝΟΣ
  ———-

  “ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ”.

  Σας παρακαλώ τώρα, τι πράγματα είναι αυτά… Να μην ξέρεις σε τι πιστεύεις;;;; Ούτε ο θεός δεν το επιθυμεί αυτό, σας το λέω κι ας παρεξηγηθείτε!…

  Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ

  ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΤΕ

  ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΤΙΒΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ.
  ———-

  λέτε
  “ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ”

  σας ευχαριστώ πολύ, εννοείται ότι το λέω εκ βάθους καρδίας. Καλοσύνη σας. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, αλίμονο, άνθρωποι είμαστε.

  ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
  ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΥΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΠΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  ΥΠ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
  ΚΙ ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ‘’ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ΄ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

  Ο ΚΑΘΕ ΑΝΑΞΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΝΝΟΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΜΕΛΙΑ ΕΚ ΘΕΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.

  Υ.Γ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΩ.ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΝΟΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Η ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΑΣ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Παράξενε Eπισκέπτα,
   δεν θέλω να παρέμβω στον υψηλού (από πλευράς σας) θεολογικού επιπέδου διάλογο με τον αμαρτωλό συνάδελφο, αλλά λύστε μου μια απορία. Γιατί γράφετε με κεφαλαία;

 35. Ο/Η Stranger λέει:

  Παράξενε Eπισκέπτα,
  δεν θέλω να παρέμβω στον υψηλού (από πλευράς σας) θεολογικού επιπέδου διάλογο με τον αμαρτωλό συνάδελφο, αλλά λύστε μου μια απορία. Γιατί γράφετε με κεφαλαία;

  ΚΥΡΙΕ ΛΑΣΚΑΡΑΤΕ

  1ΟΝ]Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.
  ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΩ ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.

  2ΟΝ]ΓΡΑΦΩ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ.

  3ΟΝ]ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΙΔΗ ΟΤΙ
  Α]ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΜΕΣΑ ,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΠΑΠΑΔΕΣ,ΘΑΥΜΑΤΑ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΑΧΤΑΡΜΑ.
  ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ=ΠΑΠΑΔΕΣ+ΘΑΥΜΑΤΑ+ΕΙΚΟΝΕΣ+ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  Β]ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ.
  Γ]Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΧΘΕΣΤΑΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ .

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.

 36. Παράθεμα: Περι θρησκευτικής ιθικής « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

 37. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Δ) « Ροΐδη Εμμονές

 38. Παράθεμα: Paisios kai Kalymnos « Paisios Scandal

 39. Παράθεμα: Βροχή από ιερές παιδεραστίες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 40. Παράθεμα: Βροχή από ιερές παιδεραστίες | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 41. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο Σεραφείμ μόνον κατά Καθολικών παιδεραστών (οι Ορθόδοξοι είναι αλλιώς) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 42. Παράθεμα: Η Χριστιανική Παιδεραστία συνεχίζεται: τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 43. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 44. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.