ιερή παιδεραστία: η παράδοση συνεχίζεται

skandala80507.jpgTα σκάνδαλα, το ψεύδος και η υποκρισία ακολουθούν σε όλη την ιστορική διαδρομή την Χριστιανική εκκλησία. Η παράδοση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρις τις μέρες μας, γιατί τέτοιες παραδόσεις δεν γνωρίζουν χρονικούς φραγμούς, εξακολουθούν ψυχρά, αδιάφορα την πορεία μέσα στους αιώνες. Θα μου πείτε παντού υπάρχουν αυτά. Ναι. Αλλά εδώ πρόκειται για τους κήρυκες της υπέρτατης ηθικής, της καλοσύνης, της αρετής, πολέμιοι του «άλλου», πολέμιοι του «διαφορετικού», τον υποσχόμενων αιωνία ζωή….Δεν είναι το ίδιο.

(Το Βήμα 25.03.07) Το FBI να εισέρχεται σε ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και συλλαμβάνει ιερείς. Τους οδηγεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της παιδεραστίας. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καταποντίστηκε οικονομικά από τις αποζημιώσεις που εκλήθη να καταβάλει στα θύματα των παιδεραστών κληρικών της. Το ιστορικό κτίριο της Επισκοπής Βοστώνης πουλήθηκε στο Τάγμα των Ιησουιτών μοναχών σε μια προσπάθεια να διασωθεί από τις κατασχέσεις. Ο ισχυρός καρδινάλιος της Βοστώνης ανεκλήθη στην Αγία Εδρα και οι papabillis της Αμερικής – δηλαδή, οι εν δυνάμει διάδοχοι – του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ ανέκρουσαν πρύμναν, «εγκατέλειψαν» τις φιλοδοξίες τους και προσπάθησαν να διασώσουν την παρουσία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρία χρόνια έπειτα από εκείνα τα δραματικά γεγονότα η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική αντιμετωπίζει τα δικά της ανάλογα προβλήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν από 20 και πλέον χρόνια αλλά έρχονται σήμερα στην επιφάνεια.

Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική ζει τη δική της θύελλα που προκάλεσε η καταγγελία ενός σπουδαστή της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου: αφού κατήγγειλε ότι είχε σεξουαλική σχέση με κληρικό του σεμιναρίου, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ζει στη δίνη της αποκάλυψης μιας υπόθεσης παιδεραστίας η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, διαδραματίστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια. Κατηγορούμενος είναι ένας 72χρονος σήμερα έγγαμος ιερέας, πατέρας κληρικού και παππούς. Ο 72χρονος κληρικός, ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορήθηκε ως παιδεραστής από έλληνες ομογενείς που τον κατηγόρησαν ότι τους βίασε.

Πριν από έναν μήνα η ίδια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αφού δημοσιοποίησε το όνομα του ιερέα που εμπλεκόταν στο σκάνδαλο, δήλωσε ότι εις βάρος του διεξάγεται λεπτομερής έρευνα για ζητήματα που αφορούν σχέσεις με ανηλίκους και ότι «ετέθη σε αργία βάσει του Κανονισμού για θέματα επιλήψιμης ηθικής συμπεριφοράς κληρικών».
Σεισμικές δονήσεις στην ελληνική ομογένεια.


Ο
Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο κληρικός έχει καρκίνο και πως του έχει ήδη επιβάλει σχεδόν όλες τις ποινές που προβλέπει η καθαίρεση, ζήτησε να μη γίνει παραπομπή στο δικαστήριο.

Οι περισσότερες υποθέσεις παιδεραστίας ήταν γνωστές. Εκτός όμως από την περίπτωση του αρχιμανδρίτη υπήρχε και η περίπτωση ενός εγγάμου κληρικού που σήμερα είναι υπέργηρος και ζει κάπου στην Ουάσιγκτον.

Μέλη της ομογένειας μέσω του Τύπου κατηγορούν ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση. Οι συνεργάτες του «κονταροχτυπιούνται» με ιεράρχες τους οποίους κατηγορούν ευθέως ότι επιτρέπουν τη διαρροή στις εφημερίδες των πληροφοριών για τα σκάνδαλα παιδεραστίας δημιουργώντας προβλήματα στον κ. Δημήτριο.

Μία από τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία η Αρχιεπισκοπή έχει καταβάλει αποζημιώσεις εκτυλίχθηκε στη Βοστώνη προ της εκλογής του στον μητροπολιτικό θρόνο. Μάλιστα ο ίδιος ως ιεράρχης της περιοχής εκλήθη και αποκατέστησε την εικόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βοστώνη.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδίμηρου, ο Μητροπολίτης – επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική του Πατριαρχείου Μόσχας (OCA) κ. Γερμανός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ως πρόεδρος της SCOBA ¬ δηλαδή του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες παρέλαβαν τη μήνυση συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε ένας πρώην φοιτητής της Σχολής. Η αγωγή και η μήνυση στρέφονται κατά της Σχολής και του Μητροπολίτη Γερμανού ο οποίος προΐσταται της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας που αναγνώρισε το 1970 το Πατριαρχείο της Ρωσίας για τους Ρώσους της Αμερικής.

Ο Ερικ, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ήθελε να γίνει ιερέας Από την πρώτη χρονιά των σπουδών του έδειξε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα τα οποία προέρχονταν από τον πατέρα του που ήταν αλκοολικός. Ενας άλλος φοιτητής τού συνέστησε να έρθει σε επαφή με τον ιερέα… και καθηγητή της Σχολής που ήταν στη διάθεση των φοιτητών ως σύμβουλος και θεραπευτής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ο πατήρ… ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ποιμαντικής Θεολογίας στο σεμινάριο. Ως εκ τούτου, προστίθεται: «Ο ιερέας γνώρισε τον φοιτητή στο σεμινάριο και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να δημιουργείται μεταξύ τους μια σχέση συμβούλου – ασθενούς με στόχο να βοηθηθεί ο σπουδαστής να ξεπεράσει το τραύμα που είχε ως παιδί ενός αλκοολικού πατέρα […]Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2004-2005 ο ιερέας σιγά σιγά και μεθοδικά παραβίασε όλα τα σεξουαλικά όρια ανάμεσα σε αυτόν και στον μαθητή του με το πρόσχημα ότι πρόσφερε σ’ αυτόν καθοδήγηση και συμβουλές.[…] Η σεξουαλική παρενόχληση δημιούργησε στον φοιτητή συναισθηματική και ψυχολογική σύγχυση με αποτέλεσμα να εμφανίσει τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας».

Η μήνυση υπεβλήθη κατά της Σχολής και του κ. Γερμανού. Επισημαίνεται στην αγωγή «η Εκκλησία και η Σχολή σε όλες τις δεδομένες στιγμές γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω ιερέας είχε παρόμοιες δραστηριότητες συμβούλου και θεραπευτού». Το θέμα αναμενόταν να λάβει διαστάσεις όταν και αν τελικά έφτανε στις αίθουσες των δικαστηρίων όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοιτητής έδωσε ο ίδιος ένα τραγικό τέλος στην υπόθεση. Αυτοκτόνησε.


Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη

Τα περισσότερα από τα 8,3 εκατ. δολάρια που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή σε αποζημιώσεις για υποθέσεις παιδεραστίας αφορούν τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ελληνοαμερικανός αρχιμανδρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταμείο της Αρχιεπισκοπής έχει εξαναγκαστεί να δώσει περίπου 4 εκατ. δολάρια στα θύματα του παιδεραστή αρχιμανδρίτη, στους δικηγόρους που αντιμετώπισαν τις κατηγορίες και σε δικαστικά έξοδα. Ο κληρικός, ο οποίος ανέπτυξε τη δράση του στην Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε ακόμη και για ασέλγεια εις βάρος του ανιψιού του, φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή του το 2003 δολοφονήθηκε. Το σκάνδαλο ξέσπασε τη δεκαετία του ’90. Το θέμα όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η Πολιτεία της Καλιφόρνιας έδωσε το δικαίωμα για έναν χρόνο σε όσους έχουν να καταγγείλουν περιπτώσεις παιδεραστίας να το πράξουν, ακόμη και αν αφορούν υποθέσεις που έχουν παραγραφεί. Και όπως λένε κληρικοί, υπάρχει ο φόβος να εμφανιστούν και άλλα θύματα του αρχιμανδρίτη τα οποία θα προσφύγουν στα δικαστήρια κάνοντας χρήση της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος. Πολλοί φοβούνται ότι την απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνια μπορεί να την ακολουθήσουν και άλλες Πολιτείες και τότε θα εμφανιστούν και άλλες υποθέσεις που από χρόνια έχουν παραγραφεί.

Στο προχθεσινό Βήμα 6.05.07 υπάρχει και συνέχεια… δύο άνδρες από το Τέξας κατέθεσαν μήνυση που εναντίον του ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας. Στο τέλος του 2005 μια ηλικιωμένη Αμερικανίδα ζήτησε από τον γιο της να βαπτίσει το εγγόνι της στην ορθόδοξη εκκλησία του Ντάλας. Ο 35χρονος πατέρας αρχικά αρνήθηκε να βαπτίσει το παιδί του, στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στη μητέρα του και τελικά της εξομολογήθηκε λεπτομερώς την πιο σκοτεινή πτυχή της παιδικής ηλικίας του. Το 1983, σε ηλικία 13 ετών, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα του ορθόδοξου ναού της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας. Πριν από περίπου δέκα ημέρες η υπόθεση αυτή έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν ο τριανταπεντάχρονος και ακόμη ένας άνδρας ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο ιερέα, κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του στα δικαστήρια του Τέξας. Οι δύο νέες υποθέσεις (οι μηνύσεις κατατέθηκαν στις 27 Απριλίου) εντείνουν ακόμη περισσότερο την πίεση στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταβάλει, είτε μέσω εξωδικαστικών διακανονισμών είτε έπειτα από προσφυγές στα δικαστήρια, αποζημιώσεις ύψους 8,3 εκατ. δολαρίων για τις υποθέσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης και αντιμετωπίζει το φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας…

Ο κατηγορούμενος Ν.Κ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ιερουργούσε στον ναό από το 1978. Τρία χρόνια αργότερα, ένας έφηβος 11 ετών ξεκίνησε να βοηθάει τον ιερέα στις διάφορες εργασίας της εκκλησίας, κατόπιν παρότρυνσης της μητέρας του. Στη μήνυση που κατατέθηκε 26 χρόνια μετά, η μητέρα του ανήλικου τότε αγοριού θεωρούσε ότι ο ιερέας ήταν ιδανικό ανδρικό πρότυπο για το παιδί. Πίστευε ότι ο ιερέας θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει – πνευματικά – τον πατέρα του ανηλίκου που είχε εγκαταλείψει την οικογένεια του. Η ίδια δηλώνει ότι έβλεπε τον Ν.Κ. ως «πατρική φιγούρα, ως άγιο άνθρωπο που δεν θα αποτελούσε ποτέ σεξουαλικό κίνδυνο για οποιονδήποτε, ιδιαίτερα προς ένα ευάλωτο, φτωχό παιδί».

Ο Ν.Κ. άρχισε να τον παρενοχλεί και στη συνέχεια να τον κακοποιεί σεξουαλικά. Οι επιθέσεις του ιερέα προς τον τότε ανήλικο συνέβαιναν μέσα στον ναό, δίπλα στην Αγία Τράπεζα, κατά τη διάρκεια εξομολόγησης, ακόμη και στο βαν της εκκλησίας. Ο νεαρός υφίστατο αυτή την κακοποίηση επί τρία χρόνια, κάθε Κυριακή πριν ή μετά τη λειτουργία. Στη μήνυσή του αναφέρει ότι αμέσως μόλις ο ιερέας σταμάτησε να τον κακοποιεί, ο ίδιος κατέρρευσε. Πίστευε ότι έφερε ο ίδιος όλο το φταίξιμο για την κακοποίηση που υπέστη και θεωρούσε τον εαυτό του το μοναδικό θύμα του Ν.Κ., γεγονός το οποίο σήμερα διαψεύδεται. Ο επί 28 χρόνια ιερέας του ναού της Αγίας Τριάδας στο Ντάλας, κατηγορείται ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον ακόμη δύο ανηλίκους.

Δεύτερης μήνυση εις βάρος του Ν.Κ: Το 1981, ένας 13χρονος με εκ γενετής διανοητικά προβλήματα, παιδί χωρισμένων γονιών, εστάλη από τη μητέρα του να βοηθάει τον ιερέα στις εργασίες της εκκλησίας. Και σε αυτή την περίπτωση ο Ν.Κ. σύντομα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Ο σεβάσμιος ιερέας έδωσε τη θέση του, σύμφωνα με τον μηνυτή, «στον υποκριτικό και επικίνδυνο σεξουαλικό κυνηγό». Ο 39χρονος σήμερα άνδρας κράτησε κλειστό το στόμα του περισσότερο από 25 χρόνια. Κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του μόλις στις 21 Φεβρουαρίου 2007, όταν έμαθε ότι ο ιερέας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου 2006, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος είχε παύσει τον κατηγορούμενο ιερέα, ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή βέβαια είχε κάνει αρκετή ζημιά στην εικόνα της ορθόδοξης εκκλησίας. «Μόνο τότε» αναφέρει στη μήνυσή του «αισθάνθηκα ότι ήμουν ψυχολογικά ασφαλής, διότι αντιλήφθηκα ότι δεν είμαι το μοναδικό θύμα του Ν.Κ.».

Οι δύο άνδρες συμπεριλαμβάνουν στη μήνυσή τους και μία τρίτη περίπτωση που αφορά έναν νεαρό που βιάστηκε από τον ιερέα στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι γονείς του DZ (έτσι αναφέρεται ο άνδρας αυτός στη μήνυση) ανήκαν στους ορθοδόξους της περιοχής. Εμπιστεύτηκαν το παιδί τους στον Ν.Κ. Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι ο DZ το 1998, σχεδόν 25 χρόνια μετά την κακοποίησή του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ν.Κ. με σκοπό να αντιμετωπίσει τους «δαίμονες» που τον βασάνιζαν. Ο ΝΚ του γνωστοποίησε τότε, ότι είχε κακοποιήσει και άλλα παιδιά που τον βοηθούσαν στην εκκλησία (ως «παπαδάκια»).

Κατηγορίες και για συγκάλυψη
Οι δύο άνδρες περιλαμβάνουν στη μήνυσή τους κατηγορίες εναντίον όχι μόνο του ΝΚ αλλά και της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Θεωρούν ότι με τις κινήσεις της η Αρχιεπισκοπή συγκάλυψε τις υποθέσεις για να μην αντιμετωπίσει γενικευμένες επικρίσεις την κατηγορούν ότι, γνώριζε για τη δράση του ΝΚ πολλά χρόνια προτού αποκαλυφθούν οι υποθέσεις που τον εμπλέκουν σε παιδεραστία.

πηγές: Το Βήμα 25.03.07 και 6.05.07

Σπόνσορας Δημοσίευσης: Κολόνια Μυρτώ

ΥΓ: το δημοσίευμα του τελευταίου Βήματος έχει αναρτήσει και η Ερινύα.

*ρο

Advertisement
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες. Bookmark the permalink.

57 Responses to ιερή παιδεραστία: η παράδοση συνεχίζεται

 1. Ο/Η apeirotas λέει:

  Ποιο καλό παιδάκι έχει σειρά σήμερα να μπει στο βαρέλι;

 2. Μία τέτοια αναπουπουλιαστική (αν όχι σκανδαλοθηρική) πραγμάτευση του θέματος είναι βέβαια εντελώς μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου από μία ευρείας κατανάλωσης εφημερίδα, όμως για τους πιό βαθιά σκεπτόμενους ανθρώπους (που ίσως και να τους απασχολεί και η βελτιστοποίηση του χρόνου που διαθέτουν για διάβασμα) πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε μία στατιστική έρευνα η οποία να καταλήγει σε μία πολύ απλή σύγκριση ανάμεσα σε δύο βασικής σημασίας συντελεστές: α) πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι εγκληματίας ένας τυχαίος ιερέας στην κοινωνία την οποία εξετάζουμε και β) πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι εγκληματίας ένας οποιοσδήποτε άλλος τυχαίος άνθρωπος στην ίδια κοινωνία. Ενδεχομένως και με κατηγοριοποίηση ανά είδος εγκλήματος.

  Έτσι ώστε να δούμε αυτούς τους αριθμούς, και να αποφασίσουμε ο καθένας για λογαριασμό του αν ανταποκρίνονται στις αντιλήψεις και τις προσδοκίες μας σχετικά με το πόσες φορές πιό άμεμπτοι θα έπρεπε να είναι οι εκπρόσωποι της δήθεν υπέρτατης ηθικής σε σχέση με τους κοσμικούς. Εγώ θα το έβλεπα κάπως έτσι:

  Είναι χίλιες φορές πιό απίθανο να είναι παιδεραστής ο κληρικός απ’ότι ο κοσμικός; μιά χαρά τα πάνε, και όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι σκανδαλοθηρικά.

  Είναι εκατό φορές πιό απίθανο; ε, και πάλι σχετικά καλά τα πάνε, αλλά ας υπάρχουν τα δημοσιεύματα για να κρατάμε λογαριασμό σαν κοινωνία.

  Είναι μόνο δέκα φορές πιό απίθανο; ώπα, εδώ ζορίζουν τα πράγματα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, θέλουμε να γνωρίζουμε το πως και το γιατί για τα πάντα, και χρειάζεται αυστηρή αναμόρφωση όλου του κλήρου, από τη βάση έως την ηγεσία.

  Είναι το ίδιο πιθανό ή και ακόμα πιό πιθανό; ε τότε να πιάσουμε τα όπλα και να τους ξεπαστρέψουμε όλους, να γκρεμίσουμε ναούς και εκκλησιαστικές σχολές, να κάψουμε όλα τα θρησκευτικά βιβλία, κλπ. σε μία μεγάλη χαρούμενη γιορτή με φαγητό, ποτό, ξεφάντωμα, και παιχνίδια με πλούσια δώρα.

 3. Ο/Η penguin-witch λέει:

  Πως θα μπορέσει ο πιστός ν’ανέλθει την δύσβατην και ανηφορικην οδόν ήτις οδηγεί εις τον παράδεισον δίχως να τον ωθήσει ο λειτουργός του Κυρίου, λέγω;

 4. Ο/Η Rodia λέει:

  Πώς και δεν τό’χω σκεφτεί να σε στείλω να διαβάσεις την ιστορία του ΕΝΙΑΥΤΟΝ; κάπου χάθηκε αυτός, μάλλον καλά περνάει, ευτυχώς μας άφησε την ιστορία του «Ο θρύλος του θανάτου των Μοναχών», εδώ: http://february2006.blogspot.com/
  από όπου και η ζωγραφιά: http://photos1.blogger.com/blogger/7037/1974/1600/01-kalogeros.jpg

  τύπωσέ τη για το Σ/Κ 🙂 τη συνιστώ θερμώς

 5. Ο/Η roidis λέει:

  Ροδιά!… αυτό είναι πανέμορφο κείμενο, μου φαίνεται ότι θα το αναδημοσιεύω εδώ. ελπίζω να μην έχει αντιρρήσεις ο μπλόγκερ…

  Τον ξέρεις;

 6. Ο/Η zero λέει:

  Εχεις δικιο φιλε μου.
  Ειναι απαραδεκτα αυτα τα πραγματα.

  ζερο.

 7. Ο/Η Nemertes λέει:

  Το ρούφηξα όλο. Το κείμενο καλέ, μην πάει ο νους σου στο πονηρό. Πάντως είδες τελικά; Αυτά παθαίνεις άμα μένεις αγάμητος. Κάπου πρέπει να ξεσπάσεις ο… Χριστιανός!!!

 8. Ο/Η SimonSays λέει:

  Επάνω σε αυτό που είπε ο Διαγόρας νομίζω θα αρκούσε πιστεύω να γίνει σε πρώτη φάση μια επιστημονική έρευνα που απλώς να εξέταζε αν υπήρχε ΚΑΝ σχέση ανάμεσα στην εγκληματικότητα και τη θρησκευτική πεποίθεση.

  Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να δείξουμε ότι η θρησκεία ωθεί κάποιον στο έγκλημα σε μεγαλύτερο βαθμό από κάποιον που είναι πχ λιγότερο θρήσκος αλλά απλώς ότι το πόσο θρησκευόμενος είναι κάποιος δεν προϋποθέτει αναγκαστικά μια τάση για νομοταγή-όπως μας μαθαίνουν όλοι.

  Βεβαίως αυτό δεν είναι εύκολο γιατί μιλάμε για δύσκολα μετρήσιμες μονάδες και για πάρα πολλές παραμέτρους (πχ φτώχεια, αστυνομική επάρκεια, κτλ). Στις ΗΠΑ για παράδειγμα έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την εγκληματικότητα στις λεγόμενες «μπλε» Ρεπουμπλικάνικες πολιτείες με τα αυξημένα επίπεδα βίαιου εγκλήματος.

  Θα είχε όμως ενδιαφέρον να δούμε αν οι κληρικοί (σαν πιο θρησκευόμενοι) πράττουν λιγότερα η παραπάνω εγκλήματα πό το μέσο όρο.

 9. Ο/Η valsamon λέει:

  Φίλε Ροΐδη χωρίς να διαφωνώ νομίζω ότι το βάρος εδώ έπρεπε να πέσει στην καταχρηστική άσκηση της εξουσίας γενικά. τώρα ότι και η «ποιμαντική» εξουσία ασκείται με αντάλλαγμα τη libido από ανθρώπους που περισσότερο από κάθε άλλον (τους καθηγητές, πολιτικούς, διευθυντές επιχειρήσεων κλπ.) έχουν ορκισθεί να έχουν σχέση πειθαρχίας με αυτήν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αρκεί νομίζω για να δικαιώσει το δημοσίευμα. αλλά μέχρι εκεί. και τέλος επίτρεψέ μου να είμαι κάπως επιφυλακτικός με αγωγές ή μηνύσεις που γίνονται μετά από 20 και 26 χρόνια κατά κληρικού, καθηγητή γυμνασίου κλπ. και μάλιστα όταν τα λεφτά πρόκειται να πληρώσει κάποια χροσοτόκος όρνιθα

 10. Ο/Η stathis λέει:

  Διαγόρα διαφωνώ, αλλά κατά κάποιο τρόπο συμωνώ μαζί σου.
  Εξηγούμαι:
  Σημασία δεν έχει αν τα ποσοστά των παιδεραστών στους ιερατικούς κύκλους είναι παρόμοια με αυτά στην υπόλοιπη κοινωνία, αλλά το κύρος και η ισχύ με την οποία περιβάλλεται-ακόμη- ο θεσμός του ιερέα.
  Μη μου πεις πως οι γονείς θα άφηναν το ανήλικο παιδί τους να συναναστρέφεται τόσο στενά με ένα άγνωστο ενήλικα. Αντιθέτως η αίσθηση της «αγιότητας» τους καθησυχάζει.
  Συμφωνώ λοιπόν πως πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως οι ιερείς είναι άνθρωποι όπως όλοι και πως η θέση τους δεν τους καθιστά διαφορετικούς , ούτε καλύτερους ούτε χειρότερους.

 11. Ο/Η Κώστας λέει:

  Αγαπητέ αφορισμένε Ροΐδη, σου παραθέτω τους στίχοι ενός τραγουδιού της “Ασεβεστάτης Χορωδίας” (μουσικό συγκρότημα – “μπάντα” ελληνιστί) με τίτλο “Το τραγούδι μιας παπαδιάς πτωχής”, ελπίζοντας πως δεν τους έχεις υπ’ όψιν σου – αλλά και να τους ξέρεις, όλο και κάποιος επισκέπτης του ε-βλόγ σου δεν θα τους γνωρίζει, οπότε δε θα πάνε χαμένοι…

  (Είναι παραδοσιακός συρτός χορός)

  Μια παπαδιά στον αργαλειό
  Τα πόδια της κουνάει
  Και με παράπονο πολύ
  Ετούτα τραγουδάει:

  Ακούστε με γειτόνισσες
  Και συγγενείς και ξένοι
  Δεν τονε θέλω το παπά
  Τον παλιο-τραγογένη

  Γιατί δε “λειτουργεί” κι εμέ
  Κάτω στην εκκλησιά του
  Και ούτε έναν “αγιασμό”
  Δεν κάνει στη καρδιά του

  Δεν τονε θέλω το παπά
  Τον τράγο με τα γένια
  Μον’ θέλω τσομπανόπουλο
  Να παίζει τη φλογέρα

  Υφίσταται στον σκληρόν (σκληράδα να δεις…) ιερόν δίσκον μου, σε μορφή διαβολική φυσικά: mp3 192Kbps, οπότε υπάρχει δυνατότης εξαπλώσεως του παραπόνου-διαμαρτυρίας της πτωχής παπαδιάς…
  Γιατί και οι παπαδιές θέλουν υποστήριξη!

 12. Ο/Η GERMANOS λέει:

  Απορω γιατι σας εκπλήσουν τα σποραδικά (οπως τα παρουσιάζεις ) περιστατικά παιδεραστίας.

  Ο τιτλος σου τα λέει όλα.

  Ο Χριστιανισμός υπήρξε παντα ενα καλό λιμάνι για ολες τις αρχαίες μυστικιστικές εταιρείες της Ρωμαικης Αυτοκρατορίας και της Ανατολής.
  Δεν θα κρατούσαν κάποια απο τα μυστήρια τους οι άνθρωποι

 13. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

  Το πρόβλημά τους είναι οι αποζημιώσεις και όχι τα αίσχη που διέπραξαν και διαπράττουν. Τέτοιο αίσχος! Να πούνε της αλληλεγγύης να τους στείλει στριγκάκια και οικονομική βοήθεια.

 14. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Διαφωνώ ριζικά με τον Διαγόρα. Η παιδεραστία ασκείται συστηματικά στα εκκλησιαστικά ορφανοτροφεία και στα καλογεροπαίδια με την μόνιμη και επίμονη κάλυψη της εκκλησιαστικής ηγεσίας. Μελετείστε την ορθόδοξη ιστοσελίδα κατά της παιδεραστίας στην Εκκλησία, που έστησαν δυο ρωσοαμερικανίδες. http://www.pokrov.org και τα ξαναλέμε

 15. Ο/Η atheofobos λέει:

  Το Βατικανό είχε βγάλει ειδική εγκύκλιο που έλεγε να προσπαθούν οι επίσκοποι να αποτρέπουν τους καταγγέλοντες τέτοια περιστατικά.
  Υπάρχουν δε καθολικοί παπάδες που κατηγορούνται στις ΗΠΑ για παιδεραστία και τους κρύβουν στο Βατικανό.

 16. Ο/Η parafonos λέει:

  Σοκαρισμένος ακόμη μια φορά…. γαμώτο

 17. Ο/Η Rodia λέει:

  Δεν νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση, αφού θα αναφέρεις το όνομά του: ΕΝΙΑΥΤΟΝ λέγεται. Εχει πολύ καιρό να πατήσει, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα εκτός…
  Μάλλον θα χαρεί με τη διάδοση του κειμένου του μέσα στη μπλογγόσφαιρα 🙂

 18. Ο/Η coolplatanos λέει:

  Προσωπικά δεν με σοκάρει περισσότερο ή λιγότερο όπου και αν συναντάται η παιδεραστία. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι κρατούμενοι σε φυλακές δεν συγχωρούν τον παιδεραστή. Υπό αυτή την έννοια δεν θεωρώ το πρόβλημα σαν πρόβλημα μόνο με τους ιερείς που οι γονείς εμπιστεύονται. Δυστυχώς αρκετά συχνά όλα αυτά τα πρόσωπα που στρέφονται σε ένα παιδί για ικανοποίηση των ανώριμων σεξουαλικών τους αναγκών είναι κατά κανόνα πρόσωπα εμπιστοσύνης. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να θεωρούν πρόσωπα περισσότερο εμπιστοσύνης τους ιερείς. Θα έλεγα όμως ότι τώρα πια μάλλον είναι όλοι λίγο πολύ πονηρεμένοι και δεν το βλέπουν έτσι. Το ζήτημα είναι ότι συχνά παιδεραστής είναι ο ίδιος ο γονιός και έχουμε πρόσφατα παραδείγματα. Παιδεραστής μπορεί να είναι πρόσωπο επίσης του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος υπεράνω υποψίας κλπ, κλπ. Το να θεωρήσω περισσότερο υπεύθυνο τον ιερέα που γίνεται παιδεραστής είναι σαν να του αναγνωρίζω ότι πράγματι είναι ένα εξαιρετικό και διαφορετικό, ιερό πρόσωπο που δεν έχει τέτοιες αδυναμίες και ανωριμότητες. Θα μου πείτε αυτό υποστηρίζει η Εκκλησία. Δεν θα το έλεγα και τόσο. Στον Ιωάννη τον Σιναϊτη που έχει γράψει το γνωστό Η Κλίμαξ λέγεται με αρκετή σαφήνεια, έστω με άλλη ορολογία της εποχής και της εκκλησίας, ότι τα περισσότερο προβληματικά άτομα από άποψη κοινωνικής ένταξης καταλήγουν μοναχοί για να συναντήσουν τον Θεό. Το να συναντήσει το Θεό κάποιος, κατά τη δική μου αντίληψη είναι ουσιαστικά να συναντήσει έναν ώριμο εσωτερικό εαυτό αφού υποβληθεί σε ένα είδος «ψυχοθεραπείας» μέσα από τις διαδικασίες της μοναστικής ζωής. Συχνά όμως η μοναστική ζωή γίνεται απλά κρυσφήγετο για τις ανωριμότητες αυτές, όπως μπορεί να γίνονται και διάφοροι άλλοι κοινωνικοί χώροι. Αντιλαμβάνομαι Ροίδη ότι εσύ ασχολείσαι ειδικά με τα της Εκκλησίας, άρα δεν μπορείς να πιάσεις με ευρύτητα το θέμα. Ομως ειδικά αυτό το θέμα θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο την Εκκλησία. Πιάνει από πολιτική μέχρι όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκεφτείτε πρόσφατα την πρόταση στην Ολλανδία για νομιμοποίηση κόμματος παιδεραστών. Νομίζω πως όλο αυτό δείχνει μία φοβερή έκπτωση αξιών γενικότερα και μία άνευ προηγουμένου στρέβλωση της σεξουαλικότητας. Πού είσαι Βίλχελμ Ράιχ να τρίζουν τα κοκκαλάκια σου! Ξέρω πολλοί τον σνομπάρετε ως όχι εξίσου επιστημονικό με τον Φρόιντ, αλλά έχει πει μεγάλες αλήθειες μέσα στην παλαβάδα του… και πολύ πιο σοβαρές, κατά τη γνώμη μου, από αυτές του Φρόιντ. Το ζήτημα στο μεταξύ δεν είναι καθόλου απλό, γιατί κατά κανόνα οι παιδεραστές, δεν ξέρω πόσο βάσιμο είναι αυτό, έχω διαβάσει πως είναι οι ίδιοι επίσης θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Ροίδης θέλει να απομυθοποιήσει την Εκκλησία που τάχαμου έχει διαφορετική ηθική. Ομως η Εκκλησία αποτελείται επίσης από ανθρώπους. Αν εμείς τους κρίνουμε ως διαφορετικούς είναι σαν ταυτόχρονα να απαιτούμε να είναι αυτό που υποστηρίζουν και να μην είναι, αφού θέλουμε να τους απομυθοποιήσουμε. Είναι ή δεν είναι διαφορετικοί τελικά. Αν εμείς δεν τους δεχόμαστε ως διαφορετικούς ας τους κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται όλοι. Ως ανθρώπους, απλά. Τίποτα παραπάνω. Γνώμη μου, που δεν ξέρω αν είναι σωστή, αλλά έτσι μου βγήκε

 19. Μπλιαχ…και μπλιαχ.
  Ποτέ δε θα βρεθεί απάντηση στην ερώτηση: Ποιός φταίει πιό πολύ; Οι «Θεοί» ή οι «Πιστοί»;

 20. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Υπενθυμίζω την περίπτωση του πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη της περιοχής αγ.Παρασκευής Αττικής της αρχιεπισκοπής Αθήνας, αδελφού του αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου Παπουτσάκη που καταδικάστηκε πριν 5 χρόνια από το Μικτό Ορκωτό Χαλκίδας σε 20 χρόνια φυλακή για αισχρές ασελγίες σε ορφανά του ορφανοτροφείου του. Είναι ελεύθερος για λόγους υγείας και διατηρεί την ιδιότητα του ιερέα. Μάλιστα στο περιοδικό Δαυλός γράφτηκε χωρίς να διαψευστεί πως εξακολουθεί να μισθοδοτείται. Ο κ.Χριστόδουλος έχει κάνει κι εδώ το θαύμα του και κανείς στην Εκκλησία δεν ενοχλείται. Παρόμοιες καταγγελίες χωρίς να διαψευστούν είχαν δημοσιευθεί στο Πρώτο Θέμα για τον πρώην Λέρου Νεκτάριο, αλλά η υπόθεση κουκουλώθηκε χωρίς να ευαισθητοποιηθεί κανείς και ιδιαίτερα το πατριαρχείο στο οποίο υπάγεται.

 21. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Kαι για να συμπληρώσω: Στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων που ειρήσθω είναι η μοναδική περίπτωση Εκκλησίας που υποτιμά το (αραβικό) ποίμνιό της και εισάγει Έλληνες της Αρείας Φυλής για επισκοποποίηση γίνεται το εξής. Οι εν λόγω Έλληνες είναι 12χρονα-15χρονα αγοράκια φτωχών αγροτικών οικογενειών (ο σημερινός πατριάρχης πήγε 12 χρονών, από πολύτεκνη οικογένεια των Γαργαλιάνων) και επανδρώνουν την ρατσιστική και κακόφημη Αγιοταφιτική Αδελφότητα. Για το είδος της εκπαίδευσης που υφίστανται σας παραπέμπω στον πρώην Κωνσταντίνης Νικηφόρο που έχει δώσει σχετική συνέντευξη στο Ε της Κυριακ.Ελευθεροτυπίας όταν μαινόταν το σκάνδαλο Βαβύλη-Χριστόδουλου-Γιοσάκη-Ειρηναίου-Κουλουσούσα-Παπαδήμα κλπ ΄Θέτω το ερώτημα: Είναι επιτρεπτό ανήλικα αγόρια να παραδίδονται σε περίεργες αδελφότητες και να προδικάζεται έτσι σχεδόν υποχρεωτικά η ιερατική τους επαγγελματική σταδιοδρομία; Είναι αυτό κακούργημα ολκήςς ή όχι; Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πατρ.Ιεροσολύμων, μελετείστε τα βιογραφικά των επισκόπων της και δείτε τις ηλικίες άφιξης στον χώρο της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Στο Πρώτο Θέμα πάλι διάβασα πως πρώτος επίσκοπος που χειροτόνησε ο νέος «αδιάφθορος» πατριάρχης ήταν κάποιος που είχε συλληφθεί σε πορνοκινηματογράφο των Αθηνών και καταδικαστεί για προσβολή δημόσιας αιδούς, και δεν είναι ο μόνος. Από εκεί και πέρα τα ρεπορτάζ των εφημερίδων για στημένα θαύματα όπως το ταχυδακτυλουργικό τρυκ του άγιου φωτός, λαθρεμπορία χρυσού, ναρκωτικών, ιεροσυλίες, κλεμένα τιμαλφή, οικόπεδα, κτίρια, παγκάρια, συνωμοσίες, Ρουμάνες καλόγριες, νεαρούς λογιστές, αντρικά μοντέλα, χυδαία υβρεολόγια, δημόσιες μούτζες, χειροδικίες, καυγάδες με τα άλλα δόγματα, αποδείχνουν σε ποιά χέρια πέφτουν τα φτωχόπαιδα της αδελφότητας με τη συνενοχή της σεμνής και ταπεινής ελληνικής Πολιτείας.

 22. Ο/Η coolplatanos λέει:

  …ναι, αγαπητέ Λασκαράτε, ενώ όλη η υπόλοιπη κοινωνία πλην Εκκλησίας είναι αγία, δεν περιέχει τίποτα από όλα αυτά… Οσο έχουμε απαίτηση η εκκλησία να είναι κάτι διαφορετικό από την υπόλοιπη κοινωνία, καλά κάνει και έχει τη στάση που έχει. εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε τους μύθους πνευματικών ταγών, ξέχωρων από την υπόλοιπη κοινωνία, από τους οποίους αναμένουμε συμπεριφορά αγίων… καταλαβαίνω να το περιμένει αυτό ο πατέρας μου που έχει τελειώσει το δημοτικό και που περιμένει ότι οι «πιο μορφωμένοι» και οι «ιερείς» θα τον καθοδηγήσουν πνευματικά. αλλά δεν το καταλαβαίνω να το αναμένουν αυτό άνθρωποι που έχουν κάνει και πέντε σπουδές… αν και τελικά ούτε ο πατέρας μου απαλλάσσεται λόγω έλλειψης σπουδών… βλέπεις ανθρώπους λαϊκούς, απλούς και «αμόρφωτους», αλλά κωλοπετσωμένους που σε κανέναν πνευματικό ηγέτη δεν αναγνωρίζουν αλάθητο και παραπάνω ικανότητες να κρίνει από όσο και οι ίδιοι, οπότε και με τα κοινά ανθρώπινα μέτρα κρίνουν και τα λάθη του και τα πάθη του. αυτού του τύπου οι στρεβλώσεις νομίζω ισχύουν σε χώρους «διανοουμένων» που οι ίδιοι θεωρούν εαυτούς ως άλλους ιερείς και άρα αναγνωρίζουν γενικώς ιερότητα…

 23. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Βάστα Αγία Τράπεζα, θα ωθήσω!

 24. Ο/Η katouli λέει:

  Έχω σοκαριστεί. Έτσι απλά..

  http://tsirko.wordpress.com

 25. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Αυτό το (κλασσικό παπαδίστικο) επιχείρημα κρύε πλάτανε για την υπόλοιπη κοινωνία είναι το λιγώτερο αφελές. Η υπόλοιπη κοινωνία δεν έχει σε καμμιά περίπτωση τόσο υψηλό ποσοστό κλεφτών, παιδεραστών, υποκριτών, εξουσιαστών, χουντικών, τυμβωρύχων, αρχαιοκάπηλων, φοροφυγάδων, ηθικολογούντων κρυφοομοφυλόφιλων, και ιερόσυλων. Ακόμη και δολοφόνων. Πίστεψέ με αν μελετήσεις το αστυνομικό δελτίο θα βρεις δυσανάλογα πολλους ρασοφόρους καραμπινιέρους να κάνουν χρήση του όπλου στην αγνή ελληνική ύπαιθρο, τιμώντας δεόντως σε άλλα πεδία την αιματοβαμμένη βυζαντινή παράδοση των εκτυφλώσεων και των ακρωτηριασμών. Επιπρόσθετα δεν διεκδικεί φαραωνικούς τίτλους η κοινωνία, όπως Πανιερώτατος, πανοσιολογιώτατος, Παναγιώτατος ούτε ρόλο εκπροσώπου και έμμισθου κρατικού μεσάζοντος του μυστηριώδους θείου. Η σύγκριση που επιχειρείς, τώρα που το σκέφτομαι είναι τόσο ατυχής που φαίνεται εκ του πονηρού. Συγγνωμη για τη νοσηρή μου καχυποψία κρύο πλάτανε, το λέω περισσότερο για αστείο, αλλά δεν θα απορήσω αν σε λένε Αμβρόσιο ή Ακάκιο ή και-θού Κύριε…- Θεοδούλη.

 26. Ο/Η μαραμένα σύκα λέει:

  SOS,η σωτηρία της ψυχής είναι μεγάλο πράμα!
  Που να την αναθέσω ?Δεν έμεινε κανείς παρά μόνο ο εαυτός μου.
  Καλησπέρα σας

 27. Παράθεμα: ιερή παιδεραστία: η παράδοση συνεχίζεται « Διαγόρας

 28. Ο/Η auxsvr λέει:

  Κύριε Ροΐδη,

  Ανάξιοι κληρικοί υπήρχαν και θα υπάρχουν παντού και πάντα από τη στιγμή που είναι άνθρωποι. Οι 1000-10000 υποθέσεις παιδεραστίας σε περίοδο 20 ετών σε πληθυσμό περίπου 5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων από 600.000 ιερείς δεν είναι άξιες ανάδειξης ως εντυπωσιακού γεγονότος, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων παιδεραστίας έχει ως δράστη πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος του παιδιού. Για τη στατιστική, την οποία σωστά αναφέρουν οι προηγούμενοι, αρκεί η αναφορά στο βιβλίο Pedophiles and Priests: Anatomy of a Contemporary Crisis, Philip Jenkins, Oxford University Press, 2001, στο οποίο διαπιστώνει ο αμερόληπτος αναγνώστης ότι τέτοιου είδους εγκλήματα διαπράττονται εξαιρετικά σπάνια από ιερείς και ο συγγραφέας προτείνει μια εξήγηση για τις παραπλανητικές πληροφορίες που προβάλλουν τα ΜΜΕ, κυρίως στις ΗΠΑ (σημειωτέον ότι ο συγγραφέας δεν είναι καθολικός και είναι καθηγητής ιστορίας και θρησκείας στις ΗΠΑ). Αυτό το βιβλίο εκδίδεται από το πανεπιστήμιο Oxford και αναφέρεται στο Wikipedia, άρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς άγνοια, ούτε η μελέτη της στατιστικής απαιτεί PhD, οπότε η αιτία που αποσιωπάται στο άρθρο του Βήματος, πιθανόν όπως και η αιτία χρήσης των ανακριβών τίτλου και εισαγωγής του άρθρου από εσάς (ποια η σημασία της ιερής παιδεραστίας; ποια είναι η παράδοση στο συγκεκριμένο θέμα;), συμπίπτουν μάλλον με τους λόγους της παραπληροφόρησης που αναφέρει ο εν λόγω καθηγητής,

  Στην παραπληροφόρηση από τις στατιστικές που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ αναφέρεται το Damned Lies and Statistics: Untangling Numbers from the Media, Politicians, and Activists, Joel Best, University of California, 2001, που αναφέρει πώς εκτίμηση στατιστικού ερευνητή για το ότι 6% των ιερέων ελκύονται από νεαρά άτομα μετετράπη από τα ΜΜΕ στο «γεγονός» ότι το 6% των ιερέων είναι παιδεραστές!

  Συμφωνώ μαζί σας στο ότι πρέπει να αποφεύγεται προσπάθεια συγκάλυψης αυτών των υποθέσεων, γιατί αλλιώς οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται και επεκτείνονται σε άτομα που δεν είχαν μερίδιο ευθύνης πρωτύτερα και δεν αποτρέπονται νέα σκάνδαλα. Από αυτό όμως μέχρι την προσπάθεια σπίλωσης ολόκληρου του κλήρου («Tα σκάνδαλα, το ψεύδος και η υποκρισία ακολουθούν σε όλη την ιστορική διαδρομή την Χριστιανική εκκλησία» λες και υπάρχει περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας ή περιοχή της γης χωρίς αυτά) υπάρχει μεγάλη απόσταση. Οι «κήρυκες της υπέρτατης ηθικής, της καλοσύνης» οι ίδιοι κηρύττουν ότι όποιου τα έργα διαφέρουν από τις πράξεις, αυτός είναι υποκριτής και πρέπει να μετανοήσει, ακόμη και να τιμωρηθεί. Κάθε υπόθεση παιδεραστίας είναι σημαντική ως είδηση, ωστόσο η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για την εκκλησία με αφορμή την είδηση αυτή δεν συμβάλλει στην αντικειμενική ενημέρωση, την οποία υποτίθεται ότι επιδιώκουν τα ΜΜΕ (ο τίτλος του άρθρου του Βήματος είναι «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας», ενώ στην εισαγωγή αναφέρεται η έφοδος του FBI σε ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!) και εσείς, κ. Ροΐδη, ως πολέμιος του σκοταδισμού.

 29. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε auxsvr,
  α) Ως αναφορά τις πρώτες 2 παραγράφους δεν δύναμαι να απαντήσω γιατί πουθενά δεν έχουμε αξιόπιστες στατιστικές πηγές, και είναι φυσικό, αφού η δομή της εκκλησιαστικής οργάνωσης και συμπεριφοράς είναι τέτοια που αποκρύπτεται συστηματικά οτιδήποτε μεμπτό για την, με νύχια και με δόντια έξωθεν καλή της μαρτυρία – image. Έχω την εντύπωση (αν όχι βεβαιότητα) ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αυτά που έχουν ξεφύγει από έναν ασφυκτικό κλοιό… Επομένως αυτή μου η θέση δεν μπορεί να γίνει διαπραγματεύσιμη. Αυτή είναι. Τέλος.

  β) Η τελευταία σας παράγραφο δείχνει ότι δεν με διαβάζεται αρκετά καλά, αρκετά ίσως ναι, καλά όμως, Όχι, και κινδυνεύετε να σας μαλώσουν οι προϊστάμενοί σας.

  Σας υπογραμμίζω ότι: Πουθενά σε ολόκληρο αυτό το ιστολόγιο δεν θα διαβάσετε κάτι που αναφέρεται στο σύνολο του κλήρου, ιδιαίτερα όλου του κατώτερου. Ακόμη και όταν αναφέρομαι σε θλιβερά υποκείμενα του είδους Παντελεήμων Αττικής …Και αν επίσης με διαβάζατε σωστά, θα έχετε βεβαίως επίσης αντιληφθεί ότι δεν έχω θίξει ποτέ (και ούτε πρόκειται) τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ιερέων, γιατί θεωρώ αναφέρετο δικαίωμά τους να ορίζουν όπως θέλουν το σώμα τους. Δεν γράφω εδώ τέτοιου είδους ρατσιστικά κείμενα. Εξαιρείται βεβαίως η παιδεραστία.

  Αγαπητέ μου, δεν χτυπώ καν τον ίδιο τον κλήρο, αλλά μέσω αυτού, της κοινωνικές πρακτικές και ιδέες που πρεσβεύει, και τον αντίκτυπο και επιρροή που έχουν αυτές στον ανθρώπινο Νου.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που σας βρίσκω απρόσεκτο και αδιάβαστο….Γιατί το ίδιο το τεράστιο κείμενο που εσείς φέρατε προς παράθεση Από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:«Article 9 – Freedom of thought, conscience and religion αντικρούει όλα σας τα επιχειρήματα περί ελεύθερης διάδοσης και έκφρασης των ιδεών, γιατί και εκεί, ίσως άθελά σας, δείχνεται αντίθετος προς την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία έκφρασης, και δεν αναφέρομαι στα νομικά πλαίσια που θέτει το σύστημα προς αυτήν. (θα ασχοληθώ, αν έχω τον χρόνο και την διάθεση)

  Σας είπα, θα σας μαλώσουν οι προϊστάμενοί σας.

 30. Ο/Η pol gt λέει:

  Ίλεως ή Έλεος; … όταν φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε χρήση ασύνδετων για να επιτρέψουμε την σύνδεση των πεποιθήσεών μας…

  Ας γίνουμε όμως λιγάκι ρατσιστές, Ιεροί Ρατσιστές, καθώς ο όρος «πλήρη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία έκφρασης», ας μου επιτραπεί, να δηλώσω πως είναι άκυρη όταν, δεν εμπερεικλείει την διάθεση της εξευγένισης του Ανθρώπου, μα και την υπηρεσία, τουλάχιστον, στοιχειώδους Αγαθού.

  Μήπως σφάλλω κάπου;

 31. Ο/Η roidis λέει:

  @pol gt, λες: Μήπως σφάλλω κάπου;
  και ναι, και όχι.

  Μάλλον όμως σφάλεις γιατί πριν θέσεις το εν λόγω αξίωμα θα έπρεπε πρώτα να υποδείξεις τον τρόπο εφαρμογής του: Ας γίνουμε όμως λιγάκι ρατσιστές, Ιεροί Ρατσιστές, καθώς ο όρος “πλήρη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία έκφρασης”, ας μου επιτραπεί, να δηλώσω πως είναι άκυρη όταν, δεν εμπερεικλείει την διάθεση της εξευγένισης του Ανθρώπου, μα και την υπηρεσία, τουλάχιστον, στοιχειώδους Αγαθού.…και φυσικά όχι μόνο να υποδείξεις, αλλά και από ποιους θα αποφασίζεται η λογοκρισία και με τι κριτήρια.

  Δύσκολο ε; και θα πρόσθετα και επικίνδυνο για τις ατομικές μας ελευθερίες. Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

  Γι’ αυτό λοιπόν αποδέχομαι μόνο «πλήρη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία έκφρασης”


  Θα σας παρακαλούσα όμως αγαπητέ να μην ξανα-σχολιάσετε το θέμα αυτό εδώ. Το ποστ αυτό αφορά την παραδοσιακή ιερή παιδεραστία. Εδώ μπορείτε μόνο για αυτό το θέμα να τοποθετηθείτε. Για το άλλο της Ελεύθερης Έκφρασης, υπάρχει το σχετικό ποστ όπου εξέφρασε το σχόλιό του ο χριστιανός αδερφός και που στο προηγούμενο σχόλιό μου έχω βάλει λινκ, κάντε το αυτό το κλικ (δεν είναι κουραστικό) και θα βρεθείτε αμέσως εκεί.
  Σας Ευχαριστώ.

 32. Ο/Η pol gt λέει:

  Είναι πανεύκολο, τουλάχιστον με πρόχειρες σκέψεις, να υποδείξω, ότι θέλετε, κύριε Ροϊδη, μα δεν θα το κάνω. Πάει λίγος καιρός που αποσύρομαι από το διαδίκτυο και τις όποιες συζητήσεις και μάλλον είναι καλύτερα έτσι.

  Για τον ειδικό ρατσισμό που ανέφερα, πήρα την πρόφαση από αυτό:

  >

  Καταλαβαίνεις πως για το ζήτημα είμαι το ίδιο ρατσιστής όσο και εσύ, αν μου επιτρέπεις δια των λεγομένων σου πιο πάνω όπου σκιαγραφείτε ένα είδος ρατσισμού. Εκτός αν σφάλλω πάλι.

  >

  Γιατί να μην πάρετε; Σαφώς και είσασταν ενάντια στην προσπάθεια των … (εδώ δεν γράφω πως τους ονομάζω διότι αγαπώ να είμαι πιο βρωμερός κι από υπόνομο μεγαλούπολης)
  που επιχείρησαν πολιτικό σχηματισμό στην Ολλανδία πριν λίγους μήνες. Και φυσικά σε κάθε άλλη δραστηριότητά των.

  Μήπως πάλι σφάλλω;

  Με συγχωρείς που είμαι εκτός θέματος. Δεν θα επανέλθω να προσθέσω οτιδήποτε.

 33. Ο/Η pol gt λέει:

  Ορισμένα δεν γράφτηκαν από το σύστημα πιο πάνω και εμφανίζει αυτό: >

  Αυτές οι προτάσεις ήταν:

  1. Δεν γράφω εδώ τέτοιου είδους ρατσιστικά κείμενα. Εξαιρείται βεβαίως η παιδεραστία.

  2. Δύσκολο ε; και θα πρόσθετα και επικίνδυνο για τις ατομικές μας ελευθερίες. Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

 34. Ο/Η roidis λέει:

  Αγαπητέ μου pol gt, ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι ακριβώς εννοείτε, και αυτό από τον τρόπο που εκφράζεστε, ίσως να φταίω εγώ.

  Αν κατάλαβα τα τελευταία σας σχόλια… Φυσικά και συμφωνώ μαζί σας, ως αναφορά την παιδεραστία, εσείς τι νομίζατε;

 35. Ο/Η pol gt λέει:

  Τώρα βρίσκομαι κι εγώ στη θέση αυτή, να καταλάβω δηλαδή που ακριβώς δυσκολεύεσται με όσα γράφω 😦

  Σαφώς κι εννοούσα πριν, πως για ορισμένους κύκλους όπως για παράδειγμα τους παιδεραστικούς, δεν ισχύει το ελεύθερο της έκφρασης. Κι όμως, επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους στις κοινωνίες, σιγά-σιγά, κάτω από την μύτη μας.

  Αν ασχοληθείτε με το θέμα και ψάξετε διεξοδικά το ζήτημα στο διαδίκτυο, θα βρεθείτε εμπρός σε μία τρομακτική πραγματικότητα. Δεκαετίες τώρα δραστηριοποιούνται παιδεραστικές οργανώσεις με τη συμπαράσταση ανόητων βρωμεροανεγκέφαλων πολλών επιστημόνων, κι αυτό της Ολλανδίας το περιστατικό ήταν το αποκορύφωμα.

  Το διανοήστε; Δια πολιτικού σχηματισμού να απαιτούν δίκαια και έκφραση;

  Έπιασαν την κοινωνία της Ευρώπης στον ύπνο. Και ξέρετε γιατί; Διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ενημέρωση. Ο κόσμος δεν είναι πληροφορημένος για την γάγγρενα αυτήν και σχεδόν στο σύνολό του γνωρίζει στοιχεία μόνο δια των εγκληματικών ενεργειών που βγαίνουν στο πρόσωπο της δημοσιότητας. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

  Και τα κέρδη της παιδικής πορνογραφίας ξεπέρασαν από πολύν καιρό αυτά των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου όπλων, τσιγάρων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

  Κι έτσι δημιούργησα κι εγώ την δική μου Αλήθεια η οποία έχω ισχυρή πεποίθηση πως είναι η μόνη που δύναται, δυστυχώς, να δώσει την αρμόδια απάντηση στον καρκίνο της παιδεραστίας. Φυσικά δεν θα αναπτύξω τις θέσεις μου εδώ. Εξάλλου είναι γνωστές και αμετάκλητες.

  Μα αλήθεια, τόσο δυσνόητα γράφω; Το ίδιο μου λένε και για τα ποιήματα που κάποιες φορές γράφω… 😦

  Τέλος πάντων. Εύχομαι κάθε καλό κ. Ροϊδη. 🙂

 36. Ο/Η roidis λέει:

  συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες.
  Τα σέβη μου.

  Καλό σου βράδυ.
  🙂

 37. Ο/Η auxsvr λέει:

  Κύριε Ροΐδη,

  Υποθέτω ότι ο καθηγητής πανεπιστημίου γνωρίζει τους περιορισμούς στους οποίους αναφέρεστε, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στο συμπέρασμα που ανέφερα παραπάνω και να κατηγορήσει ευθέως τα ΜΜΕ. Είναι μεν αυτό που λέτε μια παράμετρος του προβλήματος, ωστόσο τα ΜΜΕ υποτίθεται ότι προβάλλουν γεγονότα, όχι φήμες ή υπόννοιες.

  «Όχι, και κινδυνεύετε να σας μαλώσουν οι προϊστάμενοί σας.» Αυτή τη στιγμή έχω ως προϊσταμένους τους καθηγητές μου, οι οποίοι ειδικεύονται σε τομέα άσχετο με τα περισσότερα από τα σχόλιά μου εδώ. Η μόνη αιτία να με «μαλώσουν» είναι επειδή αντί να μελετώ τα μαθήματα κάθομαι και γράφω αυτές τις απαντήσεις.

  «δεν θα διαβάσετε κάτι που αναφέρεται στο σύνολο του κλήρου» Δεξιά στο site σας φαίνεται η στήλη Categories με τίτλο link θρησκεία/κλήρος. Όταν αναφέρετε ότι τα σκάνδαλα ακολουθούν την Εκκλησία ανά τους αιώνες, δεν αναφέρεστε στον κλήρο; Αν όχι, σε ποιους;

  «ότι δεν έχω θίξει ποτέ (και ούτε πρόκειται) τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ιερέων» Ελάτε τώρα, κ. Ροΐδη. Μην χειροτερεύετε την κατάσταση.

  «Εξαιρείται βεβαίως η παιδεραστία.» Γιατί ποιον λόγο εξαιρείται η παιδεραστία; Επειδή είναι έγκλημα; Στις χώρες όπου γίνεται εκστρατεία για να θεωρείται κοινωνικώς αποδεκτή συμπεριφορά η παιδεραστία αλλάζει αυτομάτως το κριτήριο με το οποίο θεωρείται κάποιος ρατσιστής ;h e Μήπως αλλάζει η έννοια της ανθρωπιάς ή του αγαθού εκεί;

  «δεν χτυπώ καν τον ίδιο τον κλήρο, αλλά μέσω αυτού» Τελικά επιτίθεστε στον κλήρο ή όχι; Το αν η επίθεση στον κλήρο έχει άλλο στόχο είναι άσχετο.

  «δείχνεται αντίθετος προς την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία έκφρασης» Η πλήρης και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία έκφρασης είναι ουτοπία. Το παραδέχεστε εσείς ο ίδιος αναφέροντας, μεταξύ άλλων περιορισμών, τα νομικά πλαίσια που τη διέπουν. Η αναφορά στην ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου έγινε επειδή όσο δικαίωμα έχουν οι άνθρωποι να λένε ό,τι θέλουν, άλλο τόσο δικαίωμα έχουν να μην θίγεται η αξιοπρέπειά τους, είτε δια της οδού της άμεσης προσωπικής επίθεσης είτε δια της πλαγίας οδού της επίθεσης στα θεμέλια της προσωπικής τους υποστάσεως. Συμφωνώ στο ότι είναι δύσκολο να αποφευχθούν υπερβολές, ωστόσο δεν είμαι βέβαιος ότι η αδράνεια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τέτοιες περιπτώσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη penguin_witch, η ίδια παραδέχεται την πρόθεσή της να προσβάλλει τα ιερά των χριστιανών, οπότε δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί διαφωνείτε. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το να σβήσετε την προσβολή της, άλλωστε ό,τι ζημιά ήταν να κάνει την έκανε, όσο το να με βοηθήσετε να αντιληφθώ ποια είναι η λογική την οποία ακολουθείτε στο συγκεκριμένο θέμα. Σας έκανα δύο ερωτήσεις στην αρχή του συγκεκριμένου σχολίου, τις οποίες δεν απαντήσατε και οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το θέμα. Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω για ποιο λόγο επιτρέπεται η αναφορά σε ομάδες πολιτών με τον όρο «αμνοερίφια» από τη στιγμή που είναι υβριστική.

  «Σας είπα, θα σας μαλώσουν οι προϊστάμενοί σας.» Κύριε Ροΐδη, συνηθίζω να είμαι ειλικρινής με τους άλλους και με τον εαυτό μου. Προσπαθώ να μιλώ για τα πράγματα ακριβώς όπως τα αντιλαμβάνομαι και να μην καταφεύγω σε πλάγιους τρόπους έκφρασης και υπονοούμενα. Αυτό είναι, για εμένα, ουσιώδες μέρος της πίστης στο Χριστό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι επιλέγω προσεκτικά της πηγές μου, ακριβώς ώστε να αποφύγω την παγίδα στην οποία νομίζετε ότι έχω πέσει. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ελέγχω ακατάπαυστα, κατά το εφικτό, τις πηγές και αρχές στις οποίες στηρίζομαι και, μέχρι στιγμής, δεν έχω διαψευσθεί. Εν προκειμένω, τα λέω αυτά ανώνυμα, καθώς τιμώ, σέβομαι και προστατεύω τους ανθρώπους που με είχαν εμπιστευθεί και βοηθήσει παλαιότερα και με εμπιστεύονται ακόμη. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας ψάχνοντας ραδιουργίες και συνωμοσίες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρόθεσή μου δεν είναι άλλη από το να λάμψει η αλήθεια, όπως φανερώθηκε σε μένα και πολλούς άλλους. Αν είναι και δική σας πρόθεση, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε από τις παρεμβάσεις μου. Συγχωρήστε με αν μερικές φορές γίνομαι σχολαστικός και κουραστικός, αλλά από μικρές παρεξηγήσεις και παρανοήσεις έχουν ξεκινήσει μεγάλες καταστροφές στον κόσμο· απλώς προσπαθώ να διορθώσω μερικά κακώς κείμενα. Σε μερικές περιπτώσεις βοηθάτε και εσείς, σε πολλές όμως επιδεινώνετε την κατάσταση.

 38. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε,
  Λέτε: «δεν θα διαβάσετε κάτι που αναφέρεται στο σύνολο του κλήρου» Δεξιά στο site σας φαίνεται η στήλη Categories με τίτλο link θρησκεία/κλήρος. Όταν αναφέρετε ότι τα σκάνδαλα ακολουθούν την Εκκλησία ανά τους αιώνες, δεν αναφέρεστε στον κλήρο; Αν όχι, σε ποιους;

  Στην Categories με τίτλο θρησκεία/κλήρος τοποθετώ τα ανδραγαθήματα εκπροσώπων του κλήρου καθώς και τα της θρησκείας. Τα ανδραγαθήματα αυτά δεν τα πράττει το σύνολο του κλήρου, αλλά μια μερίδα του. Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι κληρικοί που αντιδρούν στην σαπίλα αυτή και θα συμφωνούσαν μαζί μου, και λέω ελάχιστοι γιατί είναι αλήθεια. Αυτοί που είναι όντως τίμιοι και δεν αντιδρούν στη σαπίλα δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Μή-αντίδραση = αποδοχή. Τέλος πάντων δεν βλέπω πουθενά κάποια αντίφαση μεταξύ αυτών που δήλωσα με τη Κατηγορία «θρησκεία/κλήρος». Απορώ με τον εαυτό μου που απαντά στα προφανή. Δεν θα το ξανακάνω.

  Λέτε: «ότι δεν έχω θίξει ποτέ (και ούτε πρόκειται) τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ιερέων» Ελάτε τώρα, κ. Ροΐδη. Μην χειροτερεύετε την κατάσταση.

  Τι εννοείτε; Δεν κατάλαβα. Λέτε ότι ψεύδομαι;

  Λέτε:«Εξαιρείται βεβαίως η παιδεραστία.» Γιατί ποιον λόγο εξαιρείται η παιδεραστία; Επειδή είναι έγκλημα; Στις χώρες όπου γίνεται εκστρατεία για να θεωρείται κοινωνικώς αποδεκτή συμπεριφορά η παιδεραστία αλλάζει αυτομάτως το κριτήριο με το οποίο θεωρείται κάποιος ρατσιστής ;h e Μήπως αλλάζει η έννοια της ανθρωπιάς ή του αγαθού εκεί;

  Κύριέ μου δεν καταλάβατε, δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν ο ΟΗΕ αναγνωρίσει την παιδεραστία. Τις απόψεις μου γράφω και σε όποιον αρέσουν.

  Καταλάβατε;

  Όσο για τον όρο «αμνοερίφια»…τι να σας πω, δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη αντίληψη για να καταλάβετε γιατί και πως την χρησιμοποιώ, αφού αν διαβάσετε την νέα μου κατηγορία «Των Αμνοεριφίων» θα δείτε ονομάζω και το εαυτόν μου αμνοερίφιο, και βεβαίως με τον όρο αυτό άλλα πράγματα θέλω να τονίσω που τα κατάλαβαν οι περισσότεροι σχολιαστές-αναγνώστες, εκτός φυσικά από εσάς. (βρε που μπλέξαμε 🙂 )

  Αγαπητέ μου Χριστιανέ, ξέρετε, μ’ αρέσει ο αυτοσαρκασμός και δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που δεν αυτοσαρκάζονται. Τους λείπει το Χιούμορ.

 39. Ο/Η auxsvr λέει:

  Κύριε Ροΐδη,

  Συμφωνώ σε αυτά που λέτε για τη συνυπευθυνότητα των ιερέων σε πολλά σκάνδαλα. Επιμένω όμως στο ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικός ώστε να μην σπιλώνετε ολόκληρη την Εκκλησία εξ αιτίας αυτών των σκανδάλων.

  «ότι δεν έχω θίξει ποτέ (και ούτε πρόκειται) τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ιερέων» Ελάτε τώρα, κ. Ροΐδη. Μην χειροτερεύετε την κατάσταση.

  «για να καταλάβετε γιατί και πως την χρησιμοποιώ» Νομίζω ότι έχω καταλάβει, γι`αυτό αναφέρω ότι ελέγχω τις πηγές μου ως προς την πληροφόρηση.

  «Αγαπητέ μου Χριστιανέ, ξέρετε, μ’ αρέσει ο αυτοσαρκασμός και δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που δεν αυτοσαρκάζονται. Τους λείπει το Χιούμορ.» Συμφωνώ, όμως δεν συνηθίζω να αυτοσαρκάζομαι χωρίς αιτία και δεν έχω εμπιστοσύνη στους υποκριτές μεταξύ άλλων.

 40. Ο/Η roidis λέει:

  για την εκκλησία και για να τελειώνουμε: Όπως λειτουργεί κάνει ότι δυνατόν μπορεί να σπιλώνετε από μόνη της, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια από πλευράς μου που το μόνο που κάνω είναι να το αναδεικνύω. Εξ’ άλλου δεν με ενοχλεί καθόλου η σπίλωσή της γιατί σαν θεσμός (όπως δηλ. λειτουργεί Τώρα) δεν τον θεωρώ άξιο του σεβασμού μου. Αν αλλάξει, βλέπουμε. Αρκετά με μερικούς «Θεσμούς». Αυτά που γράφω και αναδεικνύω δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Οι ρίζες του κακού είναι βαθύτερες.

 41. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Γ) « Ροΐδη Εμμονες

 42. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε) « Ροΐδη Εμμονες

 43. Ο/Η Yochanan λέει:

  Στην Αμερικη με 6 εκ. Ορθόδοξους εχουν αποκαλυφθει εκατονταδες περιστατικα και η ελληνικη εκκλησια μονο οπως λες εχει δωσει 8 εκ. αποζημιωσεις.

  Στην Ελλαδα με 10.5 εκ. ορθοδοξους γιατι δεν εχουν αποκαλυφθει αντιστοιχα και περισσοτερα περιστατικα; Μηπως στην Ελλαδα δεν γινονται; Η μήπως τα κουκουλωνουν οι τραγοι;

  Eδω ειναι ενα σαιτ που προσφερει βοηθεια σε παιδια θυματα κακοποιησης απο κληρικους. Γιατι δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στην Ελλαδα;

  http://www.pokrov.org/

 44. Ο/Η roidis λέει:

  αγαπητέ Yochanan,
  δες τα νεώτερα κείμενά μας περί του ιδίου θέματος να δεις ότι έχουμε φτιάξει ποστ βασισμένα στο pokrov.org…
  Έχουν ήδη αναρτηθεί 5 για την «Ιερή Παιδεραστία» εδώ είσαι στο 1ο…

 45. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’) « Ροΐδη Εμμονες

 46. Παράθεμα: ()!!

 47. Παράθεμα: Ποτ πουρί Ιερής Παιδεραστίας « Ροΐδη Εμμονές

 48. Παράθεμα: Περι θρησκευτικής ιθικής « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

 49. Ο/Η tomoly λέει:

  Ο Χριστιανισμός είναι απόρροια του Ιουδαϊσμού. Οπότε: «Με όποιον δάσκαλο θα πας, τέτοια γράμματα θα μάθεις»…
  @@@

  MISHNAH {ιερό βιβλίο}.
  WHEN A GROWN-UP MAN HAS HAD SEXUAL INTERCOURSE WITH A LITTLE GIRL, (L e s s than t h r e e years old) OR WHEN A SMALL BOY (L e s s than n i n e years of age) HAS INTERCOURSE WITH A GROWN-UP WOMAN, .. —[IN ALL THESE CASES] THEIR KETHUBAH- IS TWO HUNDRED [ZUZ]
  =
  όταν ένας ενήλικος άνδρας είχε σ ε ξ ο υ α λ ι κ ή δ ι ε ί σ δ υ σ η με ένα κοριτσάκι (μ ι κ ρ ό τ ε ρ ο των τ ρ ι ώ ν ε τ ώ ν [!;!]), ή όταν ένα αγοράκι (μ ι κ ρ ό τ ε ρ ο των ε ν ν έ α ετών[!;!]) είχε σ υ ν ε ύ ρ ε σ η με μια ενήλικη γυναίκα, -[σε όλες αυτές τις περιπτώσεις] η αποζημείωση διαζυγίου της είναι διακόσια [zuz {= δηνάρια}],

  Babylonian Talmud, Kethuboth, 11a, εκδ. Soncino 1961, σελ. 57.
  Οι εντός παρανθέσεως υποσημειώσεις είναι, – πάντα!-, των μεταφραστών, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Rabbi Dr. Samuel Daiches.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  “MISHNAH, (: κι …«Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως»).

  A girl of the age of t h r e e y e a r s and one day may be betrothed by i n t e r c o u r s e. if the yabam had i n t e r c o u r s e with her, he acquires her thereby .. If one is y o u n g e r than this age (t h r e e y e a r s and one day {!?!}), i n t e r c o u r s e with her, is like p u t t i n g a f i n g e r in the e y e”. What need was there to state, LIKE A FINGER IN THE EYE, instead of merely saying: IF ONE IS YOYNGER THAN THIS AGE, INTERCOURSE WITH HER IS of no consequence? Does not this then teach us that as the eye tears and tears again so do the features of virginity disappear and reappear again?”
  =
  Ένα κορίτσι ηλικίας τ ρ ι ώ ν ε τ ώ ν και μιας ημέρας, μπορεί να αρραβωνιαστεί μέσω σ υ ν ο υ σ ί α ς (: «σαδο-σχιζο-βιασμός» είναι η σωστή λέξη για τέτοια ενέργεια). εάν ο (: 30- 40- 50χρονος) άτεκνος αδελφός τού (: 50- 60- 70χρονου) άνδρα της ήρθε μαζί της σε σ υ ν ο υ σ ί α, (την δικαιούται- αποκτά .. Ποια ανάγκη υπήρχε εδώ να δηλώσει
  “σαν [όταν μπαίνει] ένα δάκτυλο στο μάτι”, αντί να πει, απλώς: “εάν κάποια είναι μ ι κ ρ ό τ ε ρ η απ’ αυτή την ηλικία, η δ ι ε ί σ δ υ σ η είναι άνευ σημασίας”; Δεν μας δ ι δ ά σ κ ε ι αυτό, λοιπόν, ότι, όπως το μάτι δακρύζει και δακρύζει συνεχώς, έτσι και ο παρθενιά εξαφανίζεται και εμφανίζεται, πάλι και πάλι;»,

  Βαβυλωνιακό ΤΑΛΜΟΥΔ, Niddah,44b.Σημ. Τα κεφαλαία είναι του κειμένου!

  (: Ψιτ, αδερφέ, ακόμα, τίποτα δεν είδες!!!).
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~««««««««««««««~~~~~~~~~~

  GEMARA {: ιερό βιβλίο}.

  … «R. Joseph said: Come – and – hear!

  A maiden aged THREE years and a day may be acquired in marriage by c o i t i o n, and if her deceased husband’s brother c o h a b i t s with her, she becomes his»
  = .
  O R. Joseph είπε: «Ακούσατε! – ακούσατε!!

  Μια μικρούλα ηλικίας ΤΡΙΩΝ χρονών και μιάς ημέρας μπορεί να είναι κατάλληλη για εκσπερματισμού γάμο, και αν του πεθαμένου της άνδρα ο αδελφός συνουσιασθεί μαζί της, γίνεται δικιά του», Babylonian Talmud, Sanhedrin, 55b, εκδ. Soncino 1961, σελ. 376.

  Η παραπάνω δήλωση επαναλαμβάνεται στο Sanhedrin, 69a, εκδ. Soncino 1961, σελ. 469: “R. Jeremiah of Difti said:

  A maiden aged t h r e e y e a r s and a day may be aqcuired in m a r i e g e by c o i t i o n .. If she married a priest, she may eat of terumah (: άι γαμ..mpipppp!): if any unfit person c o h a b i t s with her, he disqualifies her from the priesthood. If any forbidden degrees had i n t e r c o u r s e with her etc, etc”…
  =
  Ένα παρθενάκι τ ρ ι ώ ν ε τ ώ ν και μίας ημέρας, είναι κ α τ ά λ λ η λ ο για γάμο μετά ε κ σ π ε ρ μ ά τ ω σ η ς .. Εάν π α ν τ ρ ε ύ τ η κ ε ιερέα, μπορεί να τρώει από τα «πρόσφορα» του Ναού (!;!;!). Εάν κάποιος ανίκανος (: μη- Εβραίος, ή μη ευσεβής) σ υ ν ο υ σ ι α σ θ ε ί μ’ α υ τ ή ν, την αποκλείει από το Ιερατείο, (: να παντρευτεί ιερέα, δηλαδή…). Εάν κάποιος απαγορευμένου βαθμού (: ευσεβείας) το έχει «ξ ε σ χ ί σ ε ι» κλπ, κλπ… (: ρε, τις κο.φάλες, τα πο.στροχαμουροκουφαλοκαθάρματα του Κερατά τους!!!)»,

  Babylonian Talmud,

  Sanhedrin 69a.

 50. Ο/Η tomoly λέει:

  “Επιτρεπόταν στους αρχαίους Εβραίους να χρησιμοποιούν παιδιά σαν παλλακίδες, (: ενώ, κανονικά κι ελληνικά, «παλλακίς» = «γυναίκα σπιτωμένη άνευ γάμου. μαιτρέσσα». όχι παιδιά). Ο Μωυσής (“established”) καθιέρωσε- επέβαλε- εδραίωσε- εγκατέστησε- στερέωσε- επικύρωσε το δεδικασμένο. Στο παρακάτω απόσπασμα, οι Εβραίοι έχουν, μόλις, κατακρεουργήσει τους Μαδιανίτες άνδρες. Γυρίζουν στην πατρίδα με τα λάφυρα και τα γυναικόπαιδα των Μαδιανιτών. Ο Μωυσής τους διατάζει να σφάξουν τις αιχμάλωτες γυναίκες και τα παιδιά, με μια εξαίρεση: τα π α ρ θ ε ν ά κ ι α να κρατηθούν σαν π α λ λ α κ ί δ ε ς των Εβραίων ..

  «17. ..σκοτώστε κάθε αρσενικό ανάμεσα στα μικρά, και σκοτώστε κάθε γυναίκα που είχε «ξαπλώσει» με άνδρα. [: η Π. Δ. της «Ζωής» κάνει λογοκρισία εδώ. Αντί «every male among the little ones», που γράφει η μετάφραση της «King’s James» Βίβλου, έχει, απλώς, «παν αρσενικόν»!].

  18. Αλλά όλες τις γυναίκες παιδιά, που δεν έχουν «ξαπλώσει» με άνδρα, κρατήστε τες ζωντανές, για τους εαυτούς σας». [: κι αντί «women child», η επιτομή τής κουτοπονηριάς Ρωμηοί, το λογοκρίνουν σε, …just, «γυναικών»!], (Αριθμοί, ΛΑ΄, 12- 18)”,

  Ellizabeth Dilling, www. come-and-hear.com.

  ++++++++++++++

  It has been taught in accordance with Rab:

  Pederasty with a child
  b e l o w NINE years of age
  is not deemed as pederasty
  with a child above that.

  Samuel said: Pederasty with a child
  b e l o w THREE years
  is not treated as with a child above that.
  (I.e., Rab makes nine years the minimum; But if one committed sodomy with a child of l-e-s-s-e-r age, not guilt is incurred. Samuel makes THREE the minimum).

  What is the base of their dispute? –Rab maintains that only he who is able to engaged in sexual intercourse, may, as the passive subject of pederasty throw guilt [upon the active offender]; whilst he who is unable to engage in sexual intercourse cannot be a passive subject of pederasty [in that respect]. (At nine years a male attains sexual matureness). But Samuel maintains: Scripture writes, [And thou shalt not lie with mankind] as with the lying with a woman, (Lev. Xviii, 22. Thus the point of comparison is the sexual matureness of woman, which is reached at the age of t h r e e).” =
  «Παιδεραστία με παιδί κάτω των εννέα ετών, δεν κρίνεται σαν παιδεραστία παιδιού μεγαλύτερου αυτής της ηλικίας. Ο Samuel είπε: Παιδεραστία με παιδί κ ά τ ω των τ ρ ι ώ ν ετών δεν θεωρείται όπως μία με παιδί μεγαλύτερο αυτής -της ηλικίας, (Δηλαδή, ο Rab τεκμηριώνει τα εννέα χρόνια ως ελάχιστο. αλλά, εάν κάποιος διαπράξει σ ο δ ο μ ι σ μ ό με παιδάκι μ ι κ ρ ό τ ε ρ η ς ηλικίας, δ ε ν τεκμηριώνεται ενοχή.

  o Samοuel κάνει τ ρ ί α το ελάχιστο).

  Ποια είναι η βάση της διαφωνίας τους; Ο Rab υποστηρίζει ότι μόνον αυτός που μπορεί να είναι ικανός σεξουαλικής συνουσίας, μπορεί (: να τεκμηριώσει ενοχή), καθώς το παθητικό υποκείμενο παιδεραστίας ρίχνει ενοχή [επάνω στον ενεργό παραβάτη]. Ενώ, αυτός που είναι ανίκανος εμπλοκής σε σεξουαλική διείσδυση, δεν δύναται να γίνει παθητικό υποκείμενο παιδεραστίας [σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση]. (Στα εννιά ένα αρσενικό φθάνει σε ωρίμανση). Αλλά ο Samuel βεβαιώνει: οι Γραφές λένε: [Και δεν θα “κοιμηθείς” με άνδρα] σαν να “κοιμάσαι” με γυναίκα, (Λευιτ. ΚΗ΄, 22. Κατά συνέπεια, το σημείο της αντιπαράθεσης είναι η σεξουαλική ωρίμανση της γυναίκας, η οποία επιτυγχάνεται στην ηλικία των τριών ετών -(: «έλα, …σκηνή, στη θέση σου»!;! Γνωστό …απόφθεγμα του σκηνοποιού Παύλου)»,

  Babylonian Talmud, Sanhedrin, 54b.

  (: Αυτά είναι από τα λογοκριμένα κι απαλειφθέντα εδάφια του Ταλμούδ. Θα τα δούμε/πούμε. μετά).

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  “Ιf one cohabited with forbidden relatives with relax membrum he is exonerated .. is rather that of intercourse with a dead woman”
  =
  εάν κάποιος «το κάνει» με απαγορευμένους συγγενείς, (: αλλά,) με χαλαρό το «όργανο», εξαιρείται (: καταδίκης) .. είναι σαν να δ ι ε ι σ δ ύ ε ι σε ν ε κ ρ ή (!;!)»,
  Yebamoth, 55b ..

  “Οne who commits pederasty with a terefah .. is as one who abuses a dead person, and exempt. Therefor he teaches that [punishment is generally imposed] because of the [forbidden] pleasure derived, and in the case too pleasure is derived”
  =
  «ένας που διαπράττει παιδεραστία με ένα “terefah” (: άρρωστο/ανίκανο σώμα, ή κάτι τέτοιο), είναι σαν κάποιον που εκμεταλλεύεται ένα πτώμα και εξαιρείται (: τιμωρίας). Οπωσδήποτε μας διδάσκει ότι [τιμωρία, γενικά, επιβάλλεται], όταν αντλείται [απαγορευμένη] απόλαυση, και σ’ αυτή την περίπτωση (: δηλαδή, της ν ε κ ρ ο φ ι λ ί α ς- μπρρρρ!), υπερβολικά πολλή απόλαυση εγείρεται (!;! … !;!)»,

  Babylonian Talmud, Sanherdin, 78a.
  ——————————————————

  Αυτοί, οι ΑΡΡΩΣΤΟΙ, φιλαράκι, κάνουν κουμάντο στη Γη, από τότε που μαζί με τους Βαρβαρωμαίους έσφαξαν και τσαλαπάτησαν τους Έλληνες!

  – Σφύρα, ρε, ref’, ν’ αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, να φάει η μούρη τους χώμα! Σφύρα, ρε, ’συ! Σφύρα…

  (Πάω τον σκύλο βόλτα και…

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

 51. Ο/Η tomoly λέει:

  Άργησα να γυρίσω…

  Όμως, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει και αυτό και άλλα κείμενα για την Παιδεραστία, τον Ρατσισμό και την Μαγεία του ΤΑΛΜΟΥΔ, αλλά και της Π. Διαθήκης, εδώ:

  http://gkdata.wordpress.com/%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-a/.

  Στο τέλος αυτής της σελίδας έχει ένα λινκ που λέει: TOB SHEBE- GOYYIΜ HAROG -μπορεί να βγει κατευθείαν και από δω το λινκ, δεν ξέρω. Εκεί μέσα βρίσκονται. Όταν κάνετε κλικ επάνω του, σας κατευθύνει ένα τόξο προς το τέλος, κάτω αριστερά της σελίδας που έχει μπανεράκι. Ξανακλικάρετε και ΟΚ όλα.

  Τα κείμενα είναι μεταφρασμένα από μένα. Τα αυθεντικά είναι στα αγγλικά. Όπου βρήτε λάθος, ρίξτε ένα σχόλιο. Θα σας είμαι υπόχρεος τα μάλα. Το σάιτ από τα οποία τα βρήκα ΔΕΝ είναι κανένα ισλαμιστικό συνοθύλευμα φανατικών, (όπως από κει που πήρε ο Πλέυρης τα δικά του), αλλά Αμερικανών Εβραίων. Σημειωτέον, η κυρία που είχε το αυθεντικό Α_ΛΟΓΟΚΡΙΤΟ Ταλμούδ του 1961 ήταν Αμερικανίδα Εβραία καθηγήτρια. Όλοι αυτοί είναι Εβραίοι αντι- σιωνιστές και αντι- ταλμουδιστές. Μερικοί έχουν μεταστραφεί σε Καθολικούς. ΟΛΕΣ οι σελίδες του Ταλμούδ είναι ΦΩΤΟΤΥΠΗΜΕΝΕΣ.

  Όταν το ανακάλυψα, πριν τέσσερα χρόνια, έκανα …4 μέρες να κοιμηθώ και πρίστηκαν τα πόδια μου από την καρέκλα, αφού για κανά μήνα μετέφραζα μανιωδώς και κοιμώμουν ελάχιστα. Δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν τα πρωτοείδα αυτά τα κείμενα. Ειδικα αυτά για τα ΤΡΙΧΡΟΝΑ κοριτσάκια. Να πούμε εδώ ότι, οι Εβραίοι που συλλαμβάνονταν να διαβάζουν το Ταλμουδ σε μη Εβραίους θανατώνονταν.

  Καλημέρα και καλό ξημέρωμα σε όλους…

 52. Παράθεμα: Paisios kai Kalymnos « Paisios Scandal

 53. Παράθεμα: Βροχή από ιερές παιδεραστίες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 54. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο Σεραφείμ μόνον κατά Καθολικών παιδεραστών (οι Ορθόδοξοι είναι αλλιώς) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 55. Παράθεμα: Η Χριστιανική Παιδεραστία συνεχίζεται: τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 56. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 57. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.