Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Β)

βλέπε μέρος Α’

greene1.jpgtaf.jpgο Πτώμα ενός ορθόδοξου μοναχού που είχε καταδικαστεί για την αποπλάνηση ενός παιδιού βρέθηκε σε ένα ρυμουλκό στους χώρους της μονής του Χριστού των λόφων στο Blanco του Τέξας. Ο Sam Greene, γνωστός και ως Πατήρ Μπένεντικτ 63 χρονών, ζούσε μόνιμα στη μονή. Ο λόγος του θανάτου του είναι ακόμη από τις αρχές ανεξιχνίαστος. Ο μοναχός αντιμετώπιζε μια δικαστική ακρόαση που θα εξέταζε τη συμπεριφορά του μετά τη προσωρινή απόλυσή του από τις φυλακές για αποπλάνηση ανηλίκου το 1997. Αντιμετώπισε 9 κατηγορίες, και που σύμφωνα με τις αρχές, θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμη και σε 20 χρόνια κάθειρξη για την κάθε μία κατηγορία ξεχωριστά. Όλες οι υποθέσεις αφορούν την κακοποίηση και ανήθικη παρενόχληση ανηλίκων… Ο Σερίφης της κομητείας που ερευνά την υπόθεση σημείωσε ότι ο μοναχός είχε καρδιακά προβλήματα, που μάλλον οφείλονται και στο γεγονός ότι «ήταν υπερβολικά «θρεμμένος» λόγω της συνεχούς νηστείας και ζύγιζε περίπου από 190 έως 230 κιλά».greene2.jpg

Το ιστορικό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
BLANCO, Texas.
Οι «περίεργα» μαυροντυμένοι γενειοφόροι μοναχοί του Χριστού των λόφων ήταν για πολλά χρόνια στη κομητεία ένα θέαμα που κέντριζε την περιέργεια του πληθυσμού της τοπικής κοινωνίας μη- εξοικειωμένο με τα μαύρα ορθόδοξα ράσα. Οι επισκέψεις των μοναχών στη πόλη περιορίζονταν μόνο για προμήθειες τροφίμων, οι κάτοικοι λένε ότι στις επισκέψεις αυτές, οι μοναχοί φερόντουσαν ευγενικά και ήταν λιγομίλητοι. Δεκαοχτώ μοναχοί και ασκητές από ηλικία 16 έως 98 χρονών που ζουν εκεί, ακολουθούν μια ζωή γεμάτη εργασία και προσευχή. Δεμένοι με όρκους αγνότητας, προσφέροντας σε φτωχούς και αδυνάτους, φτιάχνοντας και πουλώντας εικόνες, κεριά και άλλα είδη. Οι πιστοί μοναχοί στο μοναδικό αυτό Ρωσικό Ορθόδοξο μοναστήρι του Τέξας ζουν σε μία από τις κορυφές των λόφων έξω από την πόλη, καλωσόριζαν τους επισκέπτες που έρχονταν για να δουν και να ζήσουν την εμπειρία του εικονίσματος της Παναγίας που δάκρυζε. Κυκλοφορούσαν επίσης φήμες που έλεγαν ότι γιάτρευε και τον καρκίνο.

Ο Χριστός των Λόφων ιδρύθηκε το 1967. Αργότερα ετέθη κάτω από τη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το μοναστήρι μεταφέρθηκε από την περιοχή του San Antonio στη τωρινή του τοποθεσία το 1981. Από το 1985 το προαναφερόμενο θαύμα της εικόνας άρχισε να γεμίζει τα ιερά παγκάρια. Τύπωσαν διάφορα διαφημιστικά και το «θαύμα» μαθεύτηκε. Οι γυναίκες που έρχονταν να επισκεφθούν την εικόνα έπρεπε να είναι καλυμμένες με μαντίλι στο κεφάλι ( Θυμίζει κάτι;  ) και ντυμένες με ευπρέπεια, επίσης γυναίκες με παντελόνια δεν γίνονται δεκτές.

greene3.jpgΜερικά χρόνια αργότερα ή ήσυχη ζωή της κατάνυξης και της προσευχής στο μοναστήρι αναστατώθηκε ταράζοντας τις σχέσεις τους με την τοπική κοινωνία, όταν ο Sam Greene (τότε 54χρονος), που όπως προαναφέραμε ήταν γνωστός ως Πατήρ Μπένεντικτ και ένα άλλος μοναχός ονόματι Jonathan Hitt, γνωστός ως Πατήρ Ιερεμίας κατηγορήθηκαν για τρεις περιπτώσεις αποπλάνησης, κακοποίησης και το βιασμό ενός 17χρονου ανήλικου θρησκευόμενου νεαρού, που τότε μόναζε στο μοναστήρι (1997). Τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς ( 1998 ) τους συνέλαβαν και θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε 20χρονη φυλάκιση. Ο αντιπρόσωπος του μοναστηριού Πατήρ Παγκράτιος τόνισε ότι «Είναι φυσικά θλιβερό, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Μόνο Εκείνος μπορεί πραγματικά να ορίσει την τιμωρία που μας αξίζει…». Κανείς από τους συνηγόρους του μοναστηριού δεν έκανε κάποια δήλωση. Ο Πατήρ Παγκράτιος δεν σχολίασε ποτέ τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο Lin Hughes, δικηγόρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία έπαυσε τους δύο μοναχούς για 2 χρόνια από τα καθήκοντά τους (τέλος του 1998), προσθέτοντας ότι «Πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός και η αμφιβολία της αθωότητάς τους συνεχίζει να υφίσταται …».

Οι δυο μοναχοί πλήρωσαν $50,000 και αφέθηκαν ελεύθεροι συνεχίζοντας τη ζωή τους στην Εκκλησία των Λόφων.

Νέο σκάνδαλο.
greene4.jpg Πέρυσι το 2006. (5) πέντε από τους μοναχούς και πάλι από το ίδιο μοναστήρι κατηγορούνται και συλλαμβάνονται για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση ενός παιδιού το 1993, η καταγγελία έγινε από το ίδιο το παιδί 13 χρόνια αργότερα. Σαν νεαρός τότε ζούσε στο μοναστήρι έχοντας κατά νου να χειροτονηθεί ιερέας. Από τότε έγινε μια ακόμη παρόμοια καταγγελία και ο εισαγγελέας της περιοχής θεωρεί πιθανόν να υπάρξουν και άλλες στο μέλλον.

Όσο για την εικόνα της Παναγίας, και οι πέντε ομολόγησαν ότι τα δάκρυα που αναβλύζουν από την εικόνα είναι μία απάτη γνωστή στους περισσότερους μοναχούς. Ένα δημιούργημα των μοναχών, Όσο για τη θεραπεία του καρκίνου, ούτε λόγος…

Οι αρχές πιστεύουν ότι η έρευνα μπορεί να φέρει στο φως πολλά ακόμη τέτοια περιστατικά από το συγκεκριμένο μοναστήρι και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους-θύματα να μην ντρέπονται και να τα καταγγέλλουν στη δικαιοσύνη.

πηγές
http://www.pokrov.org/resource.asp?ds=Article&id=432
http://www.pokrov.org/resource.asp?ds=Article&id=425
http://www.statesman.com/
http://www.religionnewsblog.com/15391/new-sex-allegations-against

-christ-of-the-hills-monastery.

Μια ελεύθερη μετάφραση δική μου μετά από στοιχεία που συνέλεξε ο φίλος και συνεργάτης του ιστολογίου, Αναγνώστης Λασκαράτος

.

ρο

Advertisement
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες. Bookmark the permalink.

54 Responses to Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Β)

 1. Ο/Η xasodikis λέει:

  Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία, αλλά -αν μου επιτρέπεις την παρατήρηση- κάνε ένα «χτένισμα» στο κείμενο, γιατί βλάπω κάμποσα ορθογραφικούλια και παροράματα…

 2. Ο/Η roidis λέει:

  έχεις δίκιο. το κείμενο το μετέφρασα στα γρήγορα έχοντας διάσπαρτα 4-5 ξεχωριστά δημοσιεύματα και η προσπάθεια να τα βάλω όλα σε μια σειρά για να αποσαφηνιστεί το ιστορικό, με μπέρδεψε είναι αλήθεια, αλλά νομίζω ότι τώρα «κάπως» τρώγεται. Τα ορθογραφικά όμως λάθη ποια είναι; Ίσως έχω στραβωθεί φαίνεται και δεν βλέπω…

 3. Ο/Η μεγαλοκοπέλα λέει:

  Θεός φυλάξοι! Κάνουν τέτοια πράγματα οι πανάγαθοι αυτοί άνθρωποι; Ευτυχώς που είναι πολύ μακριά από μας. Αν και μάλλον για συκοφαντίες πρόκειται… Μέγας είσαι κύριε. Ας χτυπήσω και κανά ξύλο καλού κακού.

 4. Ο/Η almostmonk λέει:

  Αχ. Πότε θα δούμε και οι Έλληνες Σερίφιδες να κάνουν και με τους δικούς μας τέτοιες έρευνες; Θα τον λιτζάρουν τον κακόμοιρο τον μπάτσο. Θα τον αφορίσουν.
  Πάντως κοιμάμαι ήσυχος. Ευτυχώς έκανα κορίτσια και δεν θα τα περονοχλίσει κανένας κουσουριάρης. Μόνο αγοράκια, τύπου Κολοσούζα, θέλουν αυτοί.

 5. Κοίτα να δεις, πόσο κοντά είναι τελικά οι ορθόδοξοι με τους καθολικούς -μέχρι και το σχίσμα γεφυρώσαν…

 6. Ο/Η NSimos λέει:

  Δυστυχώς, εκτός από τον πνευματικό βιασμό που υφίσταται ο άνθρωπος από τους ρασοφόρους, πάσης κατηγορίας, έρχεται και η φυσική ασέλγεια να συμπληρώσει την απεχθέστατη εικόνα τους.

  Η «καλή Ορθόδοξη εκκλησία» η οποία κραύγαζε με τις περιπτώσεις καθολικών (Μάρτιος 2006 – Ιρλανδία) και προτεσταντών (αν θυμάμαι πριν 3 χρόνια στο Σικάγο) ρασοφόρων βιαστών ανηλίκων (κατηχητών του εκκλησιαστικού έρωτα) όπως διαρκώς διαπιστώνεται δεν υπολείπεται σε επιδόσεις.

  Διερωτήθηκες ποτέ, σε τόσα κατηχητικά, τόσες «Χριστιανικές» οργανώσεις, σε επισκέψεις σε μοναστήρια ανά την Ελλάδα, τι γινότανε (εκτός του φαινομενικού στόχου του προσκυνήματος)

  Πάνε 17 χρόνια, όταν με μια παρέα συμφοιτητών από τη Θεσσαλονίκη, επισκεφθήκαμε το Άγιο Όρος. Ότι ακούσαμε και ότι παρατηρήσαμε μας έκανε να κοιμόμαστε με βάρδιες, στα μοναστήρια που επισκεφθήκαμε. Έμοιαζε αστείο τότε, αλλά ήταν τόσο μα τόσο σοβαρό τελικά.

 7. Τελικά φάινεται οι μοναχοί να έχουν κάποια προτίμηση στα μικρά αγοράκια. Βλέπεις η θρησκεία απαγορεύει το σεξ με γυναίκες (για ανύμφευτους άνδρες δε λένε κάτι τα ευαγγέλια τα ίδια).

 8. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  το θέμα των στημένων θαυμάτων δεν αφορά βέβαια άμεσα το ζήτημα της παιδεραστίας, (όσο κι αν οι καλόγεροι του «Χριστού των λόφων» συνδύαζαν με επιτυχία και τα δυό, το τερπνόν μετά του ωφελίμου) εντάσσονται όμως και τα δυό στην επιχείρηση εξαπάτησης, διαφθοράς και εκμετάλευσης που έχει στήσει η Εκκλησία. Δεν αφορά μεμονωμένους αγύρτες παπάδες, αλλά την ίδια την κορυφή της Ορθοδοξίας, που αποδεδειγμένα κουκουλώνει παιδεραστές και εντάσσει στους κόλπους της αυτούς που έχει καταγγείλει ως αγύρτες.

  Ενδεικτικό της σοβαρότητας και του ήθους του οικουμενικού πατριαρχείου είναι το εξής: όποιος κάνει τον κόπο να μπεί στην ιστοσελίδα των N.York Times που υποδεικνύω παραπάνω θα δει πως ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής κ.Τάκης Γκαζουλέας αμφισβητούσε το θαύμα της δακρύβρεχτης εικόνας («ύβριν-affront» για την ελληνοαμερικανική κοινότητα ονομάζει το ψευτοθαύμα) και υπαινισσόταν πως η «κλοπή» του ιερού ειδώλου από αγνώστους που κατήγγειλαν οι τότε Παλαιοημερολογίτες, ήταν σκηνοθετημένη (για να προκαλέσει προφανώς περισσότερη δημοσιότητα και να ανεβάσει τις εισπράξεις). Σήμερα οι κατά τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας «υβριστές» αυτοί είναι επίσκοποι του πατριαρχείου:

  According to a spokesman for the Greek Orthodox Archdiocese of North and South America, which is based on the East Side of Manhattan and is the highest authority of the traditional church outside Constantinople, the wooden icon owned by St. Irene Chrysovalantou may not have been stolen, and, in fact, may never have shed a single tear. Doubts About Tears

  «We have doubts about the tears and so on,» said Takis Gazouleas, the press officer of the archdiocese, which issued a news release describing the weeping icon saga as «an affront» to «the Greek-American community.» He added, «As for the theft, we would like to see the police report.»

 9. Ο/Η xasodikis λέει:

  Φίλτατε Ροΐδη, λάθος μου: δεν είναι ορθογραφικά (εκτός από ένα «η επισκέψεις» που βγάζει μάτι :), αλλά μερικά γραμματικά-συντακτικά (π.χ.» Ο Sam Greene, σαν Πατήρ Μπένεντικτ 63 χρονών, γνωστός και», «Πρόκειται για μία ατυχής περίπτωση»).

  Συγγνώμη αν κάνω σαν γεροντοκόρη φιλόλογος, και με όλο το θάρρος δηλαδή, αλλά δεν τα έχω συνηθίσει στα κείμενά σου και σκέφτηκα να τα επισημάνω…

 10. Ο/Η silent minority λέει:

  πως θα σου φαινόταν η ιδέα, στην παρούσα συγκυρία, να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από τα blogs για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους?

 11. Ο/Η Μύρων λέει:

  Τι σας κάνει εντύπωση; Φυσικά υπάρχουνε ατελείς, αμαρτωλοί, παιδεραστές, ακόμα και εγκληματίες στους κόλπους της Εκκλησίας. Οπως και εκτός Εκκλησιας, όπως και στο Κοινοβούλιο, στον Ερυθρό Σταυρό, στην Οπερα, στο ράγμπυ και στο γκόλφ.
  Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην Εκκλησία; Εχετε την εντύπωση ότι η Εκκλησία είναι η συναξη μόνο των Αγίων και των Αγγέλων;
  Να διαβάσετε τότε Ντοστογιεφσκυ, θα σας ωφελήσει.

  Από έρωτα και στραβη αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, έγιναν εγκλήματα, ακόμα και πόλεμοι. Τα εγκλήματα όμως δεν λέρωσαν τον έρωτα που μένει κραταιός, φωτεινός και άσπιλος, δρόμος βέβαιος προς την σωτηρία, την αυτοθυσία και την προσφορά.
  Τα εγκλήματα των ανθρώπων δεν πειράζουν, δεν αλλοιώνουν το πάμφωτο πρόσωπο της Εκκλησίας.

  Ο Γιανναράς, για να πειράξει τους προτεσταντίζοντες, όπως είσθε εσείς, έγραφε ..
  Εκκλησία είναι ο χώρος όπου μπορείς να αμαρτάνεις ελεύθερα.

  Να μιά καλή άσκηση. Να κάτσετε να κεφθείτε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η ελευθερία για την οποία μιλάει ο Γιανναράς.

 12. Ο/Η ritsmas λέει:

  Πικρή γεύση στα χείλη, όπως κάθε φορά άλλωστε που σκοντάφτουμε πάνω σε τέτοιες πετρινες ειδήσεις.

 13. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Ρε Μύρωνα,
  αν δεν μας δουλεύεις με τα παπαδίστικα τερτίπια περί ελευθερίας της αμαρτίας και κουραφέξαλα που ξεστομίζεις, από αυτά που το παπαδαριό χρησιμοποιεί για να κοροϊδεύει τις κακές γριές που μαζεύει γύρω του, έχεις πρόβλημα. Το ζήτημα δεν είναι πως υπάρχουν αμαρτωλοί στην Εκκλησία. Το ζήτημα πως υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί αμαρτωλοί, περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού. Υπάρχει άλλη επαγγελματική τάξη με τέτοιο ψηλό ποσοστό παιδεραστών και απατεώνων; Υπάρχει άλλη επαγγελματική τάξη που συνειδητά η ηγεσία της να κουκουλώνει τη διαφθορά; Και τέλος πάντων τι θα έλεγες αν ο όσιος Βενέδικτος τακτοποιούσε την αφεντιά σου με τον τρόπο που αυτός ξέρει όταν ήσουν μικρός; Θα έδειχνες τόση κατανόηση; Δεν νομίζω παρεκτός κι αν σου άρεσε, οπότε πάω πάσσο.
  Αλλά μια και επικαλείσαι τον Γιανναρά, αυτός είχε αφήσει βαρείς υπαινιγμούς στην Καθημερινή (27.2.’05) για τον Χριστόδουλο.Να στους θυμίσω:

  “…….Σεραφείμ Kουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιεροσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές……”.
  Έχεις κάτι να μας πεις πάνω σ’αυτά;

 14. Ο/Η Φουνταμενταλιστης λέει:

  Κε Λασκαρατε,

  Δεν καταλαβαινω την σκοπιμοτητα των κειμενων σας. Δηλαδη η παραθεση αρνητικων περιστατικων σε τι αποσκοπει; Στο να καταδειξει οτι η Ορθοδοξη Εκκλησια ειναι διαφθορειο;

  Αν μου επιτρεπεται να κανω καμμια φορα και εγω τον εξυπνο και τον πολυπραγμωνα ας τον κανω τώρα: Είμαι σε θεση να γνωριζω καλυτερα απο τον καθενα τοσο το Εσθονικο ζητημα καθοτι εργασθηκα και προσωπικα για την χειραφετηση της Εκκλησιας απο την Ρωσσικη μποτα (απο ντοκουμεντα οσα θελετε μεχρι και την λιστα των Ρωσσων ιερεων που ηταν συνεργατες της KGB), όσο και την περιπτωση του παιδεραστη Μητροπολίτη Βρανιε στη Σερβια. Και τουτο διοτι ο ιερεας που τον κατειγγειλε, ο πατηρ Γκοραν, τυγχανει να ειναι φιλος μου και φιλοξενουμενός μου απο τοτε που σπουδαζε Θεολογικη στην Ελλαδα.

  Ημουν εκει στην χειροτονια του σε ιερεα από τον ιδιο τον Παχωμιο το 1995. Ξερω όλες τις λεπτομερειες για τις καταγγελιες των παιδιων που κατηγγειλαν το δεσποτη στην αστυνομια αλλα το κρατος τα κουκουλωνε μεχρι που αναγκαστηκαν να καταφυγουν στο τυπο. Γνωρισα ο ιδιος 3 απο τα 5 παιδια της γειτονιας που εκαναν τις καταγγελιες.

  Ημουν εκει οταν ηρθε στον π Γκοραν χαρτι που του απαγορευε καθε ιεροπραξια τη Δευτερα του Πασχα του 2003. Και ημουν το 2005 παλι εκει οταν του ηρθε απο τον Παχωμιο χαρτι καθαιρεσης καταδικάζωντας εναν εγγαμο ιερεα με δυο μικρα παιδά χωρις εσοδα. Και εαν δεν ηταν η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ να διορισει τη παπαδια μονιμη καθηγητρια στο Γυμνασιο του Βρανιε 2 εβδομαδες μετα της καθαιρεση του π. Γκοραν η οικογενεια θα λιμοκτονουσε.

  Ειδα εκ των εσω τον μαρτυρικο αγωνα του π Γκοραν, ενος αλλου διακονου και 3 μοναζουσων εναντια στον Παχωμιο και ακομα χειροτερα αυτους που τον συγκαλυπταν. Ειδα ομως και την Ανάσταση τους.

  Και μολις πριν λιγες εβδομαδες ο π. Γκοραν δικαιωθηκε. Η Συνοδος της Σερβικης Εκκλησιας τον δικαιωσε. (Μηπως δεν ειναι τελικα και τόοοοσο διεφθαρμενη;) Εφυγε απο αυτη την Μητροπολη σε αλλη την οποια ποιμαινει αλλος αξιος ιεραρχης και εργαζεται ξανα σαν ιερεας χωρις «τυχερα» σε κεντρο υποδοχης ναρκομανων», βλεπωντας τον ανθρωπινο πονο σε ολο του το μεγαλειο, οπως και τοτε που στηριζε ανθρωπους μισοτρελλους που ειχαν χασει τους παντες τα παντα απο τους βομβαρδισμους των φιλων σας των Αμερικανοεβραιων, τοτε που περιφερόταν στα νεκροταφεια και εμψυχωνε, την εποχη που οι πεθαμενοι ηταν περισσοτεροι απο τους ζωντανους.

  Το προβλημα αγαπητε κε Λασκαρατε, δεν το εχει η Εκκλησια. Οσο και εαν σας φανει παραδοξο, το εχετε ΕΣΕΙΣ. Διοτι εσεις, εστω και εμμεσως τον μονο που μπορεσατε να γνωρισετε ειναι ο Μητροπολιτης Παχωμιος, ενω τον π. Γκοραν ουτε τον ξερετε, ουτε θα τον γνωρισετε ποτε. Και αυτο γιατι ίσως ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΑΞΑΤΕ.

  Ανηκετε και εσεις ισως, αλλα χωρις να το εχετε καταλαβει, στην ιδια κατηγορια με τις θειτσες που παρατρεχουν ως ουρες γύρω από τα ρασα των Χριστοδουλων και των Ανθιμων και αλλων εκλεκτων ιεραρχων και ρασοφορων. Η μονη διαφορα ειναι οτι αυτες παρατρεχουν σωματικα για να αποκομίσουν κατι απο την «ιερη» εικονα τους, ενω εσεις παρατρεχετε διανοητικα για να αμαυρισετε την εικονα τους.
  Ετσι ή αλλοιως, στο περιβαλλον τους ανηκετε και οι δύο γιατι τους κουβαλατε μαζι σας.

  Αλλά ακομα και αν αυτες ειναι ηλίθιες, τουλαχιστον σκεπτονται – οσο σκεπτονται – θετικα. Ενω πολλοι απο τους γραφοντες εχουν κανει ως στοχο ζωης την αναμοχλευση των περιττωματων των αλλων, συγκεντώνοντας τα σε ενα καζανι και αρεσκουμενοι στο να εισπνεουν τις αναθυμιασεις, χωρις να εισηγουνται ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ.

  Στο οικοδομημα που λεγεται ανθρωπινη κοινωνια, κάποιοι εχουν το ρολο του συνεργειου κατεδαφίσεων και το αναλαμβανουν υπεργολαβία. Απο ολες τις ειδικοτητες ΑΥΤΗ σας ενέπνευσε; Και αντε και τα κατεδαφίσαμε όλα, εμείς οι ανήκοντες στην Σχολή των Αδιάβλητων. Ο εργολαβος-επιχειρηματιας ποιος θα ειναι; Και τι αντιπαροχη θα δώσει;

  Εκτος αν αυτο που σας κανει τοσο αντι-ζηλωτή ειναι μια θεμιτή και λογική πίκρα για αυτο που θα έπρεπε να ειναι η Εκκλησία και δεν ειναι, και για αυτο που ίσως να θελατε αλλα δεν μπορεσατε να γινετε ουτε εσεις.

  Αυτη την πίκρα, εγω ομολογω ότι την έχω.

  Φουνταμενταλιστης

 15. Ο/Η penguin_witch λέει:

  Αθωώθηκε, αθωώθηκε εδώ και πάνω απο ένα χρόνο ο Άγιος Βρανίων εδώ και πάνω απο ενάν και μισό χρόνο
  (http://eastethnia.blogspot.com/2006/03/while-i-was-away.html)

  Ο πατριωτισμός και η οργανωμένη θρησκεία είναι τα τελευταία καταφύγια του κάθε λεχρίτη… Πως το λένε; «Ο διάολος άμα γεράσει καλογερεύει»; Συχνά δεν περιμένει κιόλας…

 16. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Κύριε Φουνταμενταλιστή,
  προτού απαντείστε σε κάποιο κείμενό μου παρακαλώ την επόμενη φορά να το έχετε διαβάσει. Λέτε:

  «Το προβλημα αγαπητε κε Λασκαρατε, δεν το εχει η Εκκλησια. Οσο και εαν σας φανει παραδοξο, το εχετε ΕΣΕΙΣ. Διοτι εσεις, εστω και εμμεσως τον μονο που μπορεσατε να γνωρισετε ειναι ο Μητροπολιτης Παχωμιος, ενω τον π. Γκοραν ουτε τον ξερετε, ουτε θα τον γνωρισετε ποτε. Και αυτο γιατι ίσως ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΑΞΑΤΕ»

  Κύριε Φου (:) νταμενταλιστά , έφαγα τον κόσμο να βρω αν κάποιοι στην σερβική Εκκλησία διαφοροποιήθηκαν και όπως οφείλατε να έχετε δει τον ιερέα Γκόραν (Goran) τον αναφέρω μαζί με άλλους τίμιους ρασοφόρους:

  «Το «Humanitarian Law Center” (H.L.C), με ανακοίνωσή του (12.5.’03), κατηγόρησε την σερβική Εκκλησία, πως άσκησε δίωξη στους ιερείς Goran Arsiz Milorad Milosavljeviz και στην μοναχή Jovana Stankoviz, που μαζί με τις γυναίκες των ιερέων και τον διάκο Vladimir Slaviz, προθυμοποιήθηκαν να καταθέσουν κατά του δεσπότη.».

  Μπορούσα να το παραλείψω, ούτε φανταζόμουνα πως θα έπεφτα σε άμεσο γνώστη, αλλά δεν το έκανα, όπως ΔΕΝ είδατε. Έχετε επιλεκτική όραση και μονομερή, μεροληπτική ιστορική άποψη όπως θα σας πω στο τέλος. Μην κρίνετε οι εκκλησιαστικοί εξ ιδίων.

  Και τώρα κύριε, αντιπαρερχόμενος τις προσωπικές σας επιθέσεις ΄και τις παπαδίστικες φλυαρίες σας που δεν με αγγίζουν, ρωτάω. Ο αθώος ιερέας αθωώθηκε όπως μας λέτε και σας πιστεύω από τη Σύνοδο που αρχικά τον κυνήγησε άγριότατα όπως ομολογείτε. Δεν έχετε τίποτα να πείτε για τον διωγμό ενός αθώου από τη Σύνοδο χάριν ενός παιδεραστή επισκόπου; Τι συμπέρασμα βγάζετε. Το δικό μου είναι «Όμοιος στον όμοιο…». Αθωώθηκε βέβαια τελικά ο ιερέας, ΑΛΛΑ ύστερα από τον ξεσηκωμό της διεθνούς κοινής γνώμης (όχι της ελληνικής, που δεν έμαθε ποτέ), και όχι ύστερα από επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Αυτό μας το παρουσιάζετε ως μέγα κατόρθωμα της Συνόδου. Ξαναρωτάω, τι απόκαμε η Σύνοδος με τον επίσκοπο; Τον καταδίκασε ή τον έχει ακόμα στους κόλπους της; Αθώος και ο κατήγορος αθώος και ο κατηγορούμενος δεν γίνεται ούτε στην χώρα των Ζουλού, και στην Ορθοδοξία. Ρωτάω γιατί θυμάμαι πως στην Ελλάδα, στα 1978-1979,η Σύνοδος αθώωσε τον μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο από την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης των ιερέων του, αθώωσε όμως ταυτόχρονα και τον κατήγορό του αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Κολλά!!!!!!!!!!!! Μην μου μιλάτε για την Εκκλησία, αφείστε όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Εκκλησία και πιό πολύ εσείς εκ των ένδον, και μη μου προσάπτετε προθέσεις και χαρακτηρισμούς που πρέπει να τους προσάψετε αλλού. Διαβάζω από πάνω τη μάγισσα penguin που λέει και παραπέμπει σε πηγή, πως ο δεσπότης ΑΘΩΩΘΗΚΕ. Έχετε κάτι να πείτε επ’αυτού; Αθώος ο παιδεραστής, αθώος και ο κατήγορός του; Η ίδια φάρσα επαναλαμβάνεται; Μας θεωρείτε ηλίθιους;
  Τη ρωσική μπότα στην Εσθονία τη βλέπετε. Τη χουντική μπότα της Ελληνορθοδοξίας την είδατε ή διαβάζατε κι εσείς; Τη βυζαντινή μπότα που αιματοκύλισε τους λαούς της Ανατολής την είδατε; Την μπότα της ελλαδικής Εκκλησίας που ζητούσε να απελάσει τον Σέρβο φοιτητή που τάφτιαξε με την Ελληνίδα παπαδιά σύζυγο ιερέα καθηγητή Πανεπιστημίου, την είδατε; Τους προπηλακισμούς που υπέστη και την φυλάκισή του στο κέντρο αλλοδαπών με ενέργειες του ιερέα και της Συνόδου, την είδατε;

 17. Ο/Η Φουνταμεταλιστης λέει:

  Κε Λασκαρατε,

  Αρχιζω να απαντω αντιστροφα στην απάντηση σας στην οποια διακρινω εναν εκνευρισμο που προδιδει ενα αλλο υφος από αυτο του αντικειμενικου και δηθεν ουδετερου διανοουμενου. Προς τι;

  Τα περι Βυζαντινης μποτας τα αντιπαρερχομαι διοτι ειναι ανευ ουσιας. Το βυζαντιο αιμοτοκυλησε τους λαους ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ – κατα την ίδια χρονολογικη περιοδο βεβαια; Αν το απαντησετε αυτο να δεχθω οτι το σχολιο σας δεν εχει εμπαθεια.

  Όσον αφορα το Σερβο φοιτητη θα εννοειτε τον φιλο μου Αναστασιο Ραντοβιτς το οποιον ξερω καλα όπως και την ιστορία του. Παρ όλο που διαφωνουσα με το τραγικο περιστατικο και με την επιλογη του, η οποία καταργουσε όχι μονο τα προσωπικα του πιστευω που καταδικάζουν την μοιχεια, αλλα και τις θεμελιωδεις αρχες τις φιλοξενιας αφου ο στοιχειώδης κανονας λεει ότι δεν τα φτειάχνεις με την σύζυγο του ανθρωπου που σε μαζεψε σπίτι του να σε φιλοξενησει. Η μηπως στους δικους σας κύκλους το συνηθίζετε;

  Εν πασει περιπτωσει, μπορει ισως να γνωριζατε το ονομα του απο καποια δημοσιογραφικη εκπομπη, παω στοίχημα ομως ότι αν και γνωριζατε ότι ειχε πεσει στο θρησκευτικο αμαρτημα ( και οχι μονο) της μοιχειας και της προδοσιας της φιλίας, ΔΕΝ προθυμοποιηθήκατε να μεταφέρετε τα πράγματά του και τα λίγα επίπλά του από το εκκλησιαστικο οικοτροφείο στην Κολιατσου που (δικαίως παντως) εκδιώθηκε στη γκαρσονιερα που ενοικιασε. Και φανταζομαι πως για να μην πεινασει, ΔΕΝ του παραγγειλατε να σας αγιογραφήσει καμμια εικονα μονο και μονο για να τον βοηθήσετε να επιζησει παρ όλο που γνωρίζατε οτι η εικονα δεν προερχονται απο χερια αγιου αλλα αμαρτωλου. Ούτε καλέσατε σπίτι σας αυτον και την μοιχαλιδα παπαδιά.

  Δεν ξερω αν δε το κανατε επειδη δεν σας αρεσουν οι εικονες, επειδη δεν τον γνωριζατε προσωπικα αλλά μονο τηλεοπτικα, ετε επειδη δεν γνωρίζατε το «ο αναμαρτητος πρωτος τον λίθον βαλετω» που διδασκεται στην Εκκλησια και ως εκκλησιαστικο ρητο ειναι άρα και λανθασμενο.

  Για τον απατημενο σύζυγο ιερέα ο οποίος εμεινε να φροντιζει 4 ανηλικα παιδια και καταδικάστηκε σε υποχρεωτική αγαμια δεν μας ενδιαφερει, διοτι ως ιερέας δεν εχει και δικαιώματα και ειπαμε εχει και αδικο. Για να σας δώσω και υλικο, το μεγαλύτερο αμαρτημα του παντως ηταν αυτο της εκδίκησης. Δεν μπορεσε να γυρισει και το αλλο μαγουλο ως ώφειλε. Αλλα η εκδικηση δεν ειναι θεμιτη συμφωνα με τα πιστευω σας ως μη Χριστιανου; Επομενως προς τι ο ψόγος;

  Εν πασει περιπτωσει επειδη ισως να αγωνιατε τι εγινε με την υποθεση, ο Αναστασιος παντρευτηκε την τεως παπαδια την οποία και εγκατελειψε, μετακόμισε στο Βελιγραδι παντρευτηκε μια νεώτερη του αυτη τη φορα κοπελα και έκαναν οικογενεια.

  Οσον για τον π. Goran Arsic φυσικα και δεν εννοω ότι δεν γνωριζετε το ονομα του. Το γνωριζετε αλλα μονο αυτο. Ουτε φαγατε, ουτε πεινασατε ουτε πονεσατε με την περίπτωση του. Μια καλη ευκαιρια ειναι για σας, για ενα ηθικολογικο πλιατσικο για ενα ακομη χτυπημα κατα της Εκκλησιας.

  Οσο για τις ανθρωπιστικες οργανωσεις, δυστυχως δεν μπορω να σας πω εαν συνεβαλλα και εγω στην ευαισθητοποίησή τους για μια δικαιη δίκη στελνωντας στοιχεια, όπως οτι τα περιστατικα δεν ήταν 5 αλλά 22.

  Λετε να μην ξερω ότι ο Παχωμιος αθωωώθηκε; Λετε να συμπαθουν όλοι οι δεσποταδες τον Παχωμιο; Λετε να μην προσπαθησα να συμβαλω και στην αθώωση του π. Goran με τις όποιες ελαχιστες δυναμεις μου;

  Αυτο που εξακολουθειτε να μην βλεπετε γιατι ΔΕΝ θελετε ειναι οτι ο π. Goran ΚΑΙ ηταν ΚΑΙ ειναι Ορθοδοξος ιερέας όπως και ο διώκτης του. Και αμφιβαλω αν εσεις η ακομα και εγω μπορουμε να συμπασχουμε και να νοιαζοματε υποκριτκα περισσότερο απο αυτον που κουβαλησε το σταυρο τον δικό του, της γυναικας και των παιδιων του, των κακοποιημενων παιδιών, και της ιδοτητας του σαν ιερεας. Το γεγονος οτι αυτος ο παπας υπεστη ότι υπεστη για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ παρα τα οσα τραβηξε απο στελεχη της ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ; Εγω εχω την επιλεκτικη όραση; Αυτο εννοουσα και ισως να μην εγινα κατανοητος οταν ειπα με αλλα λογια οτι αλλος ασχολειται με τον Παχωμιο και αλλος με τον π. Goran. Και οι δυο ανηκουν στην ιδια Εκκλησια και ο καθενας απο εμας ασχολειται με αυτον που τον ενδιαφερει περισσότερο.

  Ασχετο: Αν δεν απατώμαι στη Σερβια το Κρατος και η Εκκλησια ειναι εδώ και 60 χρόνια διαχωρισμενα. Προς τι το τεραστιο ενδιαφερον για το τι γινεται εκει; Μηπως αυτο προδιδει οτι το ενδιαφερον μας τελικως δεν περιορίζεται στο διαχωρισμο Eκκλησιας και Kρατους αλλα στην πολεμικη κατα της Εκκλησιας εν γενει και αυτα περι ανεξιθρησκειας ειναι σταχτη στα ματια;

  Αν παντως γινει καποια στιγμη και στην Ελλαδα ο πολυπόθητος διαχωρισμος και επιτραπει επι τελους ο δημοσιος λιθοβολισμος ιερεων και ιδιαιτερα μητροπολιτων ή η καταδίκη τους στην πυρα ενημερώστε με.

  Είπαμε, καποια στιγμη ο Εμβερ Χοτζα θα δικαιωθει. Υπαρχει ομως η μορφη του να μας καθοδηγει. Οραματιστης ηταν ο ανθρωπος αλλα του ελαχε ενας αχαριστος λαος, πλην ελαχιστων που φροντιζαν σε καθε πόλη, σε καθε σπίτι σε καθε χωριο να μαθαινουν ποιοι ηταν οι εχθροι του λαου που έκαναν το σταυρο τους κατω απο τα σεντονια.

  Που θα παει, το ανώτερο γενος των αδιαφθόρων καποια στιγμη θα επικρατήσει.

  Φουνταμενταλιστης

 18. Ο/Η vasilis λέει:

  Και να ηταν μονο ενα το περιστατικο!Ειμαι σιγουρος πως γνωριζεται για το μεγεθος της ανωμαλιας-υποκρισιας που υπαρχει στις ταξεις των ιερωμενων οποιασδηποτε θρησκειας.

 19. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Φίλε Φουνταμενταλιστή,
  ομολογώ πως μου έγινες συμπαθής. Φαίνεσαι ιδεαλιστής και ειλικρινής και αυτό το σέβομαι. Σε συγχαίρω που βόηθησες να αποκαλυφθεί πως τα παιδάκια που πέσανε θύματα του Πανιερώτατου Παχώμιου δεν ήταν 5 όπως διάβασα, αλλά 22 όπως λες. Ανατριχιαστικός αριθμός, αλλά απορώ, με τέτοια δραστηριότητα ο Αγιώτατος πατριάρχης Παύλος, ρατσιστής κατά των ομοφυλόφιλων, αντάμα με κάποιον άλλο αρχιεπίσκοπο της Βαλκανικής, συλλειτουργεί και συνεδριάζει με αυτό το υποκείμενο κι εσύ δεν ενοχλείσαι; Δεν σου λέει τίποττα αυτή η αβυσαλλέα υποκρισία σύσσωμης της σερβικής Ιεραρχίας; Απορώ.
  Παρακάτω ηθικολογείς και κουτσομπολεύεις με αδιάφορες και περιττές λεπτομέρειες σε βάρος μιας παπαδιάς κι ενός νεαρου φοιτητή και μου πετάς μια σπόντα:
  » Η μηπως στους δικους σας κύκλους το συνηθίζετε;».
  Άκου να δεις. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο… και Έρως ανίκατε μάχαν. Τίποτα δεν συνηθίζουμε αλλά αυτά μπορούν να συμβούν ακόμη και σε σένα. Δεν θα κρίνουμε εμείς την παπαδιά. Θα κρίνουμε τον πανεπιστημιακό καθηγητή σύζυγό της και ιερέα και κρατικό υπάλληλο, που ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ και χρησιμοποίησε τον εκκλησιαστικό μηχανισμό για να τους κυνηγήσει με βαρβαρότητα, κόντρα στα περί συγχώρησης που διδάσκει και πληρώνεται και από μένα γι’αυτό. «Έμεινε χωρίς γυναίκα», τον δικαιολογείς. Ας βρει άλλη. Αν οι βάρβαροι κανόνες της Εκκλησίας του το απαγορεύουν δεν φταίμε εμείς. Αυτά δίδασκε, ας τα λουστεί, χωρίς ατιμίες και τρικλοποδιές. Θα κρίνουμε και τη Σύνοδο, ο απερίγραπτος τότε αρχιγραμματέας επίσκοπος της οποίας ζήτησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ την απέλαση του μοιχού. Ξέρεις καλά τα εκκλησιαστικά και είμαι βέβαιος γνωρίζεις τα απόκρυφα του Θεοφιλέστατου που του είχε βγάλει στη φόρα ο εκκλησιαστικός Τύπος που τον είχε κάνει ρόμπα χωρίς να ιδρώσει κανένα αυτί. Οι έρωτες της παπαδιάς μαράνανε την Ανίερη Σύνοδο, δεν κοιτάζει τα χάλια της. Ο φοιτητάκος τη γλύτωσε την τελευταία στιγμή χάρις σε κάποιους δημοσιογράφους που ανάγκασαν τη Σύνοδο να κρυφτεί. Μα τέτοια υποκρισία ρε φουνταμενταλιστή κι εσύ ένα καλό παιδί τι γυρεύεις εκεί μέσα; Φύγε όσο είναι καιρός.

 20. Ο/Η industrial daisies λέει:

  Ροίδη,

  μπήκα στα σχόλια για να γράψω ένα σχόλιο τύπου «ευχαριστούμε για την ενημέρωση, καλό είναι να γνωρίζουμε όλο και περισσότερο τέτοια περιστατικά κλπ».

  Διαβάζοντας τα σχόλια αντιλαμβάνομαι -σε ένα βαθμό- το γιατί πάμε κατά διαόλου. Γιατί, όπως και στην πολιτική και στην αστυνομία και όπου αλλού έχει δοθεί εξουσία, η αντίδραση των εμπλεκομένων (ούτε καν των άμεσα, των υπολοίπων, των «πιστών» και των παρατρεχάμενων) είναι η εκτόξευση κατηγοριών προς αυτούς που αποκαλύπτουν την διαφθορά. Αντί, έστω μία φορά, να ακουστεί η παραδοχή της σήψης και να διαφανεί μια προσπάθεια για λύσεις βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα κουκουλώματα, τις δικαιολογίες και τις επιθέσεις….

  Απόδειξη περίτρανη πως κάθε εξουσία διαφθείρει. Όχι μόνο τον «μακιαβελικό» ηγεμόνα αλλά και τον κάθε κακομοίρη που είναι παραδίπλα ή ψάχνει να εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε αυτόν. Αναλογικά, σκέφτομαι, η εξουσία από τον «Θεό» λογικό είναι να διαφθείρει περισσότερο από την εγκόσμια. Και λίγα κάνουν -μόνο αυτό που δεν διάβασα εδώ μέσα από τους υποστηρικτές των «αγίων» αμαρτημάτων. Τυπικό… Σαν την μάνα στο 8 1/2 του Fellini -σκουπίζουν κροκοδείλια δάκρυα κάτω από τα μάτια τους κοιτάζοντας πονηρά αν έπεισαν το πιτσιρίκι για τη φοβερή του προσβολή κι αν το γέμισαν τύψεις…

  Έλεος! Ουτοπία το να εκλείψουν οι παράνομοι, οι δολοφόνοι και οι τραμπουκοκαραγκιόζηδες (sic! και συγγνώμη) αλλά βασική η συγγνώμη και η προσπάθεια αλλαγής.

  Καλημέρα Ροίδη μου! (εξαφανίστηκα -διάβασμα γαρ. ελπίζω να είσαι καλά!) 🙂

 21. Ο/Η Φουνταμεταλιστης λέει:

  Προς industrial daisies

  Ομολογω πως σε αυτο το site ΔΕΝ βλεπω κανεναν που να υπεραμυνεται «αγιων αμαρτηματων». ΑΝ βρηκες εσυ καποιον να μας τον πεις συγκεκριμενα. Απο οσα εχω διαβασει, καποιοι τα καταγγελουν (εκ του ασφαλους) στο blog και στον τυπο, και καποιοι αλλοι τα καταγγελουν εμπρακτως σε ανθρωπιστικες οργανωσεις και σε δικαστηρια ακομα και διωκομενοι. Και το περιεργο ειναι οτι οι δευτεροι ανηκουν στο χωρο της εκκλησιας και διακυβεβεται και το ψωμι που θα φανε, ενω οι ομιλωντες εκ του ασφαλους οχι. Βεβαιως αφου μιλατε για καταγγελιες, καποιοι (και δεν εννοω τους παροντες) θα εξαργυρωσαν με το αζημιωτο και τις καταγγελιες τους στα διαφορα τηλεοπτικα καναλια, τα οποία προκειμενου να εξασφαλισουν ακροαματικοτητα θα εχουν και τους σχετικους ρουφιανους σε καθε χωρο, απο την πολιτκη μεχρι την Εκκλησια. Εκτος αν οι καναλαρχες εγιναν ξαφνικα και μοχλός της Δημοκρατιας και της καθαρσης.

  Κανενας δεν κατηγορησε αυτους που αποκαλυπτουν τη διαφθορα χωρις ανταλαγματα και σκοπιμοτητες. Τουναντιον. Αυτο που προσπαθω να επισημανω σε ωτα οικειοθελως κλειστα ειναι η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ της καταγγελιας και η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ των στοχων της.

  Ποιος ειπε πως δεν υπαρχει σήψη στην Εκκλησια; Σας βολευει όμως να πιστευετε πως οι μονοι που κρατουν τη σημαια της καθαρσης ειναι οι αντιεκκλησιαστικοι για να μπορειτε να αυτοδικαιωνεσθε. Και εαν καποιοι οι οποίοι ανηκουν στην Εκκλησια κανουν την ιδαια δουλεια με σας ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ προσπαθειτε να τους εξουδετερωσετε με χαρακτηρισμους.

  Αλλα η καθαρση σας απασχολει μονο σε οτι αφορα την Εκκλησια για την οποια θεωρητικα ΔΕΝ ενδιαφερεσθε, ενω τουναντιον ΔΕΝ ασχολεισθε με την καθαρση και στα διαφορα ροζ πολιτικα μορφωματα τα οποια ευαγγελιζονται την εναλλακτικη κοινωνια και ειναι βαθεια ΣΑΠΙΑ.

  Το προβλημα ειναι οτι αν ο Παχωμιος ειναι παιδεραστης καποια στιγμη θα το μαθουν όλοι. Αν εισθε εσεις παιδεραστης δεν θα το μαθει κανενας. Αν ο Αττικης εχει εκατομμυρια θα το μαθουν ολοι. Αν ο Αλαβανος εχει εκατομμυρια κανουμε οτι ΔΕΝ μας απασχολει. Κρυβεσθε στο πεπλο της ανωνυμιας και μιας αδιαμορφωτης ιδεολογιας παριστανωντας τον αναμαρτητο ιδεολογο, για να μπορειτε να κτυπατε τους αλλους εκ του ασφαλους ως ελευθερος σκοπευτης.

  Προσωπικα εδωσα μαχη εναντιον του Παχωμιου (κατι που εσεις δεν κανατε.) Περισσοτερο οργισμενος απο μενα ΔΕΝ μπορειτε και ΔΕΝ δικαιουσθε να εισθε. Οτι και να μας πειτε για την Σερβικη Εκκλησια και την Συνοδο τους, περισσοτερα απο τον διωκομενο πατερα Goran την ώρα του πόνου ΔΕΝ θαναι.

  Αλλα σε τελικη αναλυση, το ζητημα ειναι θεμα ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ. Για σας η Εκκλησια ειναι κατι σαν κομμα η σαν καφετερια. Σημερα ψηφιζω Δαμανακη, αυριο Ανδριανοπουλο, χθες ΔΗΚΚΙ. Παω στα McDonalds για χαμπουργερ και εαν δεν μου αρεσει παω στα goodies.

  Η καθαρση στην Εκκλησια, στα κομματα, στην πολιτκη και οπουδηποτε ΔΕΝ μπορει να γινει απο τους πολέμιους της. Γινεται εκ των ΕΣΩ. Η ΝΔ δεν μπορει να επιβαλει την καθαρση στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πρεπει να το κανει απο μονο του.

  Αλλα για να αναφερθουμε στην Εκκλησια συγκεκριμενα, η εκκλησια ΜΟΥ, του, σας η των, εχει περιελθει σε χερια αχρειων. Το ιδιο και το κρατος. Το ιδιο και η Τεχνη. Η εξουσια οντως διαφθειρει. ΔΕΝ ειναι όμως η Εκκλησια ΤΟΥΣ. Αλλα η Εκκλησια ΜΑΣ. Δεν ειναι το κρατος ΤΟΥΣ αλλα το κρατος ΜΑΣ. ΔΕν ειναι η Δημοκρατια ΤΟΥΣ αλλα η Δημοκρατια μας. Και με αυτη την εννοια η οποια εξυγειανση γινεται εκ των ΕΣΩ.

  «Εκεινοι» ακομα και αν παρουν τις πολυθρονες, τα ακινητα, τις… «Αλληλεγγυες», την πιστη του καθενα στο ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ μπορουν να την καταργησουν. Η Εκκλησια δεν πεθαινει ακομα και αν ΟΛΟΙ οι δεσποταδες και το σιναφι τους ειναι 100% διεφθαρμενοι. Η ακόμα και εαν βγουνε καποια καλοπεδα και μετα απο προκυρηξη στην «Αυγη» τους εκτελεσουν δημοσιως στο Σύνταγμα με αλλαλαγμους χαράς.

  Διοτι η δικη μου Εκκλησια ειναι ο πατηρ Γκοραν που κατηγγειλε το Δεσποτη του (αληθεια ΠΟΙΟΣ εξ οιουδηποτε κομματος εχει τους ορχεις να καταγγειλει ΑΝΟΙΚΤΑ τον αρχηγο του για ασυνεπεια και διολισθηματα), ειναι ο π. Παισιος ο οποίος εμφανιστηκε μετα θανατο στην τετραχρονη κορη μου που δεν τον ηξερε καν (και οχι σε μενα για να μην μπορει κανεις να ισχυρισθει οτι ηταν φαντασίωση), ειναι τα πραγματικα θαυματα που γινονται χωρις δακρυζουσες εικονες ειναι πολλά αλλα εκτος απο την δυσωδια του Παχωμιου και του περιβαλλοντος του. Εσεις ρε παιδια με τη δυσωδια βρηκατε να ασχοληθειτε; Ή ΜΟΝΟ με τη δυσωδια;

  Και κατι ακομα: Θα σς φανει δυσκολο να το πιστεψετε αλλα κατα βαθος ΓΙΑ ΜΕΝΑ δουλευετε. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ καταγγελτικες φωνες. ΧΑΙΡΟΜΑΙ πως βρηκα πως υπαρχουν και αλλοι να φωναξουν μαζι μου.

  Για ενα πραγμα στενοχωριεμαι αλλα αν θελετε πιστεψτε το. Τοσα κειμενα που γραφω, τοσος χρονος που σπαταλω ΔΕΝ το κανω για την Εκκλησια.

  ΔΕΝ το παιζω συνηγορος ουτε του Θεου ουτε του Διαβολου. Οπως φαινεται ολα αυτα τα εχω χιλιακουσει, εχω κανει τις κρισεις μου και την αυτοκριτικη μου, εχω τις απαντησεις μου, περναω συνεχως απο αυτοελεγχο (οπως θα επρεπε και ο καθενας δηλαδη), προσπαθω να βρω τις λυσεις κλπ. Το κανω ΓΙΑ ΣΑΣ. Γιατι με στενοχωρει ο δογματισμος, με στενοχωρουν οι σκοπιμοτητες. Λυπαμαι να βλεπω καποιους οι οποιοι ξεκινησαν εναν αγωνα που καποιοι επρεπε να κανουν ετσι και αλλοιως να υποβιβαζουν τον ιδιο τους τον αγωνα σε επίπεδο οπαδου. Λυπαμαι για τον π. Goran, λυπαμαι τα παιδακια, αλλα περισσοτερο λυπαμαι για τον Παχωμιο. Λυπαμαι και για σας, γιατι η ψυχη του ανθρωπου ειναι σαν το νερο που αν δεν κινησει το νεορομυλο, χανεται ή μπορει να πλυμμηρισει και κανενα σπίτι.

  Εγω ας πουμε πως ειμαι ενα ηλίθιος που παλευει να σωσει το τομαρι του για να μπορει να απολαμβανει στην αλλη ζωη βουνα με πιλαφι. Ας πουμε πως και παλι ως ηλιθιος αυτοαναγορευομαι σε σωτηρα των αλλων για να μην βαριεμαι μοναχος στην αλλη ζωη. Αν σας βολευει, ετσι για να σας κανω το χατηρι, ειμαι και εγω ενας παιδεραστης παρατρεχαμενος καποιου δεσποτη που κρατα το βαλιτσακι του και μπαινοβγαινω στα γραφεια της Συνοδου για να βολευτω σε καμμια θεσουλα. Εχω στενες σχεσεις με το πολιτικο περιβαλον όλων των κομματων και μισω φοβερα τους μεταναστες. Κλεβω το παγκαρι και εχω κανει σαν νεωκορος 3 διαμερισματα.

  Εγω ας πουμε πως ειμαι ολα αυτα.

  Εσεις ρε παιδια γιατι ακριβως πολεματε;
  Γιατι τοση κακία;

 22. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Γ) « Ροΐδη Εμμονες

 23. Ο/Η Φουνταμενταλιστης λέει:

  Υστερογραφο δια την ταξην προς Λασκαρατο.

  Για τον διωχθεντα φοιτητη που ανεφερες. Φοβαμαι πως υπαρχει μια συγχιση σε αυτην την υποθεση για το ποιος ειναι ο θυτης και ποιος το θυμα. Δηλαδη δικαιωνεις τον φοιτητη που εφαγε την κατα 13 χρονια μεγαλυτερη γυναικα του φιλοξενουντος τον ιερεα, εν γνωσει του οτι θα ακριβως επειδη ηταν και φιλος και ιερεας θα επρεπε να ειναι πιο προσεκτικος και κατηγορεις τον ιερεα οτι δεν σταθηκε στο υψος των περιστασεων. Οτι ο ιερεας δεν σταθηκε στο υψος των περιστασεων το ειπα πρωτος και εγω. Αφου συμφωνουμε τοτε γιατι το ξανααναφερεις; Ετσι γαι να κανουμε αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση;

  Αλλα για μια στιγμη, αν ειμαστε ετοιμοι να συγχωρησουμε τον φοιτητη που εκανε κατι απαραδεκτο και να του συμπαρασταθουμε ακομα και την ωρα της πτωσης του ΓΙΑΤΙ δεν ειμαστε ετοιμοι να συγωρησουμε τον ιερεα και να δουμε και τον ιδιο με την ιδια επιοικεια. Επειδη ειναι ιερεας; Υπαρχουν υπερανθρωποι δηλαδη;

  Και επι της διαδικασιας: Δεν εγινε καμμια παρατυπια σχετικα με την απέλαση του. Το λεω εγω που του συμπαρασταθηκα. Αυτο που εγινε ειναι η διακοπη της υποτροφιας του απο την εκκλησια, χαρις στην οποια ειχε αδεια παραμονης και ως παρανομος στην Ελλαδα μεθοδευτηκε η εκδιωξη του. Εκδικητικοτητα ΝΑΙ. Αλλα νομικη παρατυπια ΟΧΙ. Σου ευχομαι παντως να μη σου τυχει να σε κερατώσουνε με αυτο το τροπο.

  Το χειροτερο σκανδαλο στην υποθεση ομως ΔΕΝ αφορα την Εκκλησια αλλά κυριως το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, το οποιο κατοπιν μεθοδευσεων τον εκοβε απο τα μαθηματα συστηματικα και χωρις λογο. Αλλα αυτο αφορα την διαφθορα, την διαπλοκη και τον αυταρχισμο στα ανωτατα Εκπαιδευτικα Ιδρυματα τα οποια κομματοκρατουνται. Ασχοληθειτε και με αυτο λιγο. Ξεκινηστε απο το Παντειο ετσι για αλλαγη και συνεχιζετε και με τη Θεολογικη.

  Να δειτε τι σημαινει μανιπουλαρισμα των συνειδήσεων και μαλιστα εξ αριστερων και εξ αντιεκκλησιαστικων. Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη. Ακομα και αν περνανε απο τα χερια σου σύριζα.

 24. Ο/Η Undantag λέει:

  Κύριε Ροϊδη, κύριε Λασκαράτο,

  Συγχαρητήρια για την ενδελεχή έρευνα, τεκμηρίωση και σπιρτόζικη παρουσίαση. Κάθε φορά που διαβάζω αυτό το βλογ – συχνά – αισθάνομαι αγαλλίαση που ξέκοψα νωρίς από τη μητέρα Πατρίδα και τη μητέρα Θρησκεία (όχι, με την Οικογένεια ταχω καλά!).

  Θα ήθελα επίσης να καταθέσω τα 2 σεντς μου στην κουβέντα (περί τα 0.0140975 λεπτά του ευρώπουλου) αναφορικά με το περιεχόμενο των ασπίλων σεντονιών του Fondantμενταλιστή:

  1. Φοβάμαι όλους αυτούς που φροντίζουν για μένα – χωρίς εμένα (ώ ναι, ακόμη και αν – πιστεύω ειλικρινά πως – έχουν τις καλύτερες των προθέσεων! Ο δρόμος προς την κόλαση με τι είπαμε πως είναι στρωμένος;)

  2. Ελέχθη πως:
  «H κάθαρση στην Εκκλησία, στα κόμματα, στην πολιτική και οπουδήποτε ΔΕΝ μπορεί να γίνει από τους πολέμιούς της. Γίνεται εκ των ΕΣΩ. Η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλει την κάθαρση στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το κάνει από μόνο του.»
  Κατάρχην βρίσκω την ομηρική αυτή παρομοίωση εξόχως διασκεδαστική! Ο Άγιος Ζακύνθου σε ρόλο Μπενίτο Βενιζέλου, έξοχο, έξοχο!!!

  Blague á part, και μόνος ο παραλληλισμός της Εκκλησίας με τα πολιτικά κόμματα, έστω για σκοπούς «διδακτικούς», επιτείνει το κατ’ εμέ την πειστικότητα όσων έχουν γραφεί, εδώ και αλλού, για την Εκκλησία.

  ΑΛΛΑ με την ουσία των λόγων αυτών διαφωνώ βαθύτατα:
  1. Αυτοκάθαρση, ειπώθη… όπως και επί Ισαποστόλου Βαβύλη, Κωλοσούσα και Σια… αλλά η μόνη κάθαρση που υπάρχει περίπτωση να γίνει, στοιχηματίζω, είναι, το πολύ καμιά … αιμοκάθαρση του Ορθοδόξου ασθενούς.
  2. Επί το γενικότερον… δεν μπορώ να θυμηθώ, ιστορικά, έναν διεφθαρμένο θεσμό να αυτοκαθαίρεται (σε πολλές περιπτώσεις πάντως αυτο-καθαιρείται).

  Ο τσαρικός στρατός πήρε τα χειμερινά ανάκτορα; Οι ευγενείς του Λουδοβίκου γκρεμίσαν τη Βαστίλλη; Οι αιμοσταγείς καρδινάλιοι της Ιεράς Εξέτασης καρφώσαν τις θέσεις τους στην πόρτα του καθεδρικού και κάναν την Μεταρρύθμιση; Οι αλήτες τις ΚΚΚ εξεφώνησαν το «I have a dream»; Όχι!

  Ο εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου – ταπεινή μου άποψη – εφαρμόζεται και στην κοινωνία. Αισιοδοξώ. Απολιθώνεσθε – αργά αλλά σταθερά.
  Έρρωσθε,
  Undantag

 25. Ο/Η industrial daisies λέει:

  Προς φουνταμενταλιστή,

  λακωνικά γιατί, κι αν σας φαίνεται δύσκολο, εγώ τουλάχιστον κάνω πράγματα στη ζωή μου που με εξουθενώνουν -αυτήν την περίοδο- και δεν έχω την διαύγεια να απαντήσω αναλυτικά.

  Μιλάτε σαν να με ξέρετε. Δεν το έχετε, οπότε καλύτερα να μην εκτίθεστε.

  Επίσης απεχθάνομαι τα τσουβαλιάσματα. Αν ο πληθυντικός είναι ευγενείας καλώς, αλλιώς αλλάξτε τον. Βρίσκεστε σε λάθος ρώτα.

  Κατά τρίτον η ερμηνεία του καθενός για τους ανθρώπους και τα πράγματα αποκαλύπτει τον ίδιο. Η δική σας επίθεση στους συντάκτες αυτών εδώ των κειμένων, η αναφορά σας -επιμελώς καλυμμένη με σεμνοτυφία- στο δικό ΣΑΣ έργο σε αντιπαραβολή με αυτό των κυρίων εδώ, η προσκόλληση σε πρόσωπα και δόγματα και, κυρίως, το ότι βλέπετε παντού ασχήμια, δολοπλοκίες, επιδιώξεις, όλα αυτά μιλούν από μόνα τους για εσάς χωρίς εγώ να χρειάζεται να προσθέσω κάτι.

  Κανείς δεν σας προσέβαλε, κανείς δεν αναίρεσε το -επικαλούμενο από εσάς- έργο σας. Εσείς θεωρήσατε πως κανείς δεν είναι άξιος να ομιλεί εκτός από εσάς και τον Παχώμιο. Υπεροψία -βασικό λάθος.

  Τελική παράκληση -σε αυτό το η «εκκλησία ΜΑΣ» παρακαλώ συμμαζευτείτε. Δεν είστε ο εκπρόσωπός ΜΑΣ, ή ΜΟΥ εν τέλει, στον άλλο κόσμο και στον κόσμο των ιδεών.

  Επαναλαμβάνω, μόνος σας εκτίθεστε. Εγώ προσωπικά, κι από όσα διάβασα και κανένας άλλος σε αυτό το blog, δεν σας επιτέθηκε ούτε σας αδίκησε.

  Καλησπέρα σας.

 26. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Φουνταμενταλιστή,
  Λες
  «Προς industrial daisies

  Ομολογω πως σε αυτο το site ΔΕΝ βλεπω κανεναν που να υπεραμυνεται “αγιων αμαρτηματων”. ΑΝ βρηκες εσυ καποιον να μας τον πεις συγκεκριμενα».

  Εσύ υπερασπίζεσαι άγια αμαρτήματα. Αποφεύγεις να καταδικάσεις παρ’ολο που σε προκάλεσα δυό φορές τον πατριάρχη Παύλο και την σερβική Σύνοδο που διατηρούν στους κόλπους της ξεδιάντροπα παιδεραστή επίσκοπο που εσύ ομολογείς πως αποπλάνησε 22 αγοράκια και καταδίωξε άδικα τον ιερέα που τους συμπαραστάθηκε. Αποφεύγεις να καταδικάσεις τις Ορθόδοξες Εκκλησίες που συγκαλύπτουν συστηματικά αυτές τις κακουργίες. Ξαναρωτάω, μας θεωρείς ηλίθιους; Τι σας δίνουν και πίνετε στην Εκκλησία;

  Δεν εκπροσωπώ τον Σύριζα, αλλά ο χωρίς το παραμικρό στοιχείο υπαινιγμός σου για τους πανεπιστημιακούς του, είναι φτηνιάρικος και άνανδρος.

 27. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Φουνταμενταλιστή,
  ξαναρωτάω
  Μας περνάς για ηλίθιους;
  Τα εκατομμύριά του ο Αλαβάνος, που δεν παριστάνει τον χριστιανό τα απόκτησε νομιμότατα από πατρική κληρονομιά και με πεντακάθαρο Πόθεν Έσχες. Πως τολμάς και τον συγκρίνεις με τον ροζ Άγιο Αττικής που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή (φυσικά δεν την εκτίει) και που τα απόκτησε κλέβοντας τα παγκάρια του Αγ.Εφραίμ; Και a pro po πως σου φαίνεται που ΣΥΣΣΩΜΗ η Ιεραρχία τον κάλυπτε 5 χρόνια ενώ όλοι γνώριζαν αφού η υπόθεσή του είχε διαρρεύσει στον Τύπο; Και πως σου φαίνεται που ο πατριάρχης τον υποστηρίζει; Και τι έχεις να πει που δεν έχουν τολμήσει να τον καθαιρέσουν ούτε τώτα που έγινε βούκινο, αλλά παραμένει επίσκοπος χωρίς ΚΑΝΕΙΣ επίσκοπος να διαμαρτύρεται;Και πως σου φαίνεται πως κανείς στην Εκκλησία δεν τολμά να ζητήσει την καθαίρεση ούτε του Γιοσάκη;

 28. Ο/Η Φουνταμεταλιστης λέει:

  Κε Λασκαρατε,

  Η ασυνεπεια των παπαδων μας ενοχλει. Η ασυνεπεια των ροζ πολτικων κυκλωματων ΔΕΝ μας ενοχλει; Πολυεκατομυριουχος αριστερος εσας σας ταιριαζει σαν εννοια; Μηπως εχει δικιο το ΚΚΕ οταν μιλα για Αριστερα Μαιμου; Και επειδη σε αυτον το τομεα η ιδεολογια του ΣΥΡΙΖΑ ειναι νεφελωδης εξηγειστε μου εσεις: Θα το πολεμησει το κεφαλαιο ή ΔΕΝ θα το πολεμησει; Αν ερθει, πρωτα ο Άθεος, ο Συριζα στην εξουσια θα τα παρει απο τους εχοντες για να τα δωσει στους ΜΗ εχοντες; Και αν ναι, τοτε ο κος Αλαβανος γιατι δεν αρχιζει την επανασταση του απο ΤΩΡΑ μοιραζοντας αυτος τα υπαρχοντα του αφου οι δεσποταδες δεν το κανουν. Ετσι για να δωσει μαθημα ηθους.

  ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ κε Λασκαρατε, αχρωματοψια; ή διγλωσσια;
  «Παιδια ξεκινηστε να βγουμε στους δρομους με ρολεξ στα χερια και γουνες στους ωμους». Ε, και εαν δεν μας φτασουν κανουμε και καμμια ενοπλη ληστεια αφου ξερουμε που θα βρουμε και τα οπλα.

  Αλλα μαλλον εκανα λαθος. Οι τεραστιες περιουσιες αριστερων ειναι πραξη ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ. Τα παιρνουν εκεινοι για να μη τα παρει το κεφαλαιο!

  Συγγνωμη που δεν ξερω το ποθεν εσχες του κου Αλαβανου και αλλων αριστερων. Προφανως εσεις που εχετε τους ανθρωπους σας σας ΚΑΙ στην εκκλησια ΚΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ θα ξερετε με ακριβεια. Αλλα καλο ειναι να ξερουμε το ποθεν εσχες η και τα κληρονομικα των πολιτκων γιατι οσο νάναι, έχει και η Σαϊαντολοτζυ τον τροπο της και να μαθαινει τα προσωπικα του καθενος, και να κατατρωγει περιουσιες αφελων και να στηριζει αυτους που τη στηριζουν για να το κανει. Εξ αλλου σε μια δημοκρατικη χωρα ΚΑΙ τα ξενα κεντρα πρεπει να εκφραζονται πολιτικα. Τωρα εδω ο παπας, εκει ο παπας, που ειναι ο παπας;

  Αλλα εστω οτι μιλαμε περι κληρονομιας. Τo τι ηταν ο πατερας του κου Παπανδρεου, Καραμανλη, Μητσοτακη, Γεννηματα, Πλευρη τουλαχιστον το ξερουμε. Και τουλαχιστον για μερικους απο αυτους υπηρχε μια συνεπεια μεταξυ της ιδεολογιας που κρατουν σαν σημαια και της πραξης.

  Το background του ιερου τερατος Αλαβανου γιατι να μη το μαθουμε; Μηπως και χρειασθει δηλαδη να γραψουμε το βιογραφικο του στα μελλοντικα βιβλια ιστοριας του Δημοτικου. Γιατι αν μη τι αλλο, εχει ενδιαφερον και ειναι διδακτικο να μαθαινουν τα παιδια μας πως ο γυιος του πλουσιώτερου Τηνιακου εγινε ο πλουσιωτερος επαναστατης. Παντως Αλαβαναιοι πολλοι δεν υπαρχουν. Και η ριζα του ονοματος δεν ειναι απο οσο αντιλαμβανομαι ουτε Ελληνικη, ουτε Τουρκικη, ούτε Αρβανιτικη, ουτε Βλάχικη, ουτε Σλάβικη, ουτε Πομάκικη, ουτε καλιαρντά.

  ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΝΗΣΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ…
  ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ;

 29. Ο/Η Φουνταμενταλιστης λέει:

  Προς Untantag (και Λασκαρατο)

  Μου αρεσει οταν καποιος παραθετει ιδεες αλλα μια μια λογικη. Λοιπον, οσον αφορα την καθαρση ή την αυτοκαθαρση αυτα που αναφερεις πιθανον και να ειναι σωστα. Το πιθανον το χρησιμοποιω για δυο λογους: Πρωτον γιατι δεν μπορει να ειναι ποτε σιγουρος και απολυτος σε ενα φιλοσοφικο ζητημα και δευτερο γιατι δεν μπορω και εγω να πω εαν συνφωνο και διαφωνω ξεκαθαρα. Οχι επειδη ειναι δικη σας σκεψη αλλα γενικοτερα σαν ιδεα.

  Αλλα το ζητημα ΔΕΝ αφορα την Εκκλησια μονο. Αφορα την καθαρση γενικοτερα.

  Προφανως λετε οτι ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ δεν μπορει να υπαρξει ουτε υπηρξε ιστορικα. Τωρα που το σκεφτομαι μαλλον εχετε δικιο.

  Τοτε δεν μας απομενει αλλη λυση από την ΚΑΘΑΡΣΗ ενος θεσμου. Αλλα ομως θα πρεπει και εσεις να δεχθειτε πως σχεδον ουτε ΚΑΘΑΡΣΗ υπηρξε ιστορικα. Διοτι ως καθαρση εννουμε οτι α) θα υπάρχουν καποιοι ΚΑΘΑΡΟΙ και β) οτι πανε να καθαρισουν αυτο το οποιο πανε να καθαρισουν απο ενδιαφερον για την διάσωση του και την εξυγείανση του.

  Η Τριτη λυση ειναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Δηλαδη κατι που ειναι ειτε σαπιο, ειτε άχρηστο, ειτε απλα δεν μας αρεσει απο υψηλα ή ποταπά κίνητρα (το ξαναλεω ΥΨΗΛΑ για να μη μου ξαναεπιτεθει και ο Λασκαρατος)

  Οσον αφορα πολλους αναγνωστες του blog, ΔΕΝ εχω πεισθει οτι μιλουν για καθαρση αλλα κατα βαθος για κατάργηση ενος θεσμου τον οποιον απορριπτουν ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ. Και ευτυχως για αυτους που υπαρχουν οι Αττικης, οι Παχωμιοι και αλλοι πλειστοι εκλεκτοι ρασοφόροι για να δίνουν αφορμη και αλλοθι για αυτη την πολεμικη.

  Θα το πως ξεκαθαρα και ελπιζω να το καταλαβει ο Λασκαρατος. Ο Παχωμιος, ο Αττικης και οι υπολοιποι ειναι ΕΧΘΡΟΙ της Εκκλησιας. Αρνητες του Χριστου. ΑΘΛΙΟΙ υποκριτες, ΑΘΕΟΙ ρασοφοροι που δεν πιστευουν ουτε στην θεια δίκη που διακηρυσσουν. ΑΛΛΑ εαν και μερικοι από το blog σαφως μπορουν να χαρακτηρισθουν ως εχθροι ή εστω αντιπαλοι της Εκκλησιας (εχουν αλλωστε το δικαιωμα) τοτε επιτρεψτε μου και εμενα να τραβηξω μια αυθαιρετη αν θελετε γραμμη και να κατατάξω και τον Παχωμιο και τον «Χ» Λασκαρατο στην ιδια οχθη. Ο ενας ειναι το πτωμα και ο αλλος η αποσύνθεσή του.

  Απο την αλλη βεβαια – θα γελασετε τωρα – επιτελειτε ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΕΡΓΟ. Ξεμπροστιαζετε την βρωμα και την δυσωδια της εξουσιας των δεσποταδων. Καποιος θα επρεπε να το κανει και αυτο. Πολλοι δεν το κανουν οχι επειδη συγκαλυπουν, ή συμφωνουν αλλα επειδη θεωρουν αντιδεοντολογικο να ασχολουνται μονιμως με τα σκατα των αλλων. Και λεω μονιμως σκατα θα παραγονται παντα. Καποιος ομως πρεπει να παιξει και το ρολο του οδηγου του βυτιοφόρου.

  ΑΝ επρεπε τοτε και παλι να τραβηξω μια δευτερη νοητη γραμμη θα εβαζα απο την μια τους διεφθαρμενους δεσποταδες και απο την αλλη τον «Χ» Λασκαρατο και εμενα στην ιδια οχθη μαζι του.

  «Λασκαρατος» απο δω ή «Λασκαρατος» απο εκει; ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ειναι που κανει την διαφορα και το ηθος.

  Οσον αφορα την δικη μου θεση στη Εκκλησια ας ταξω πρωτα μια λαμπαδα στην Παναγια την Γοργοεπήκοο για να γινω αντιληπτος:

  A) Διατηρω το δικαιωμα να αντιλαμβανομαι την Εκκλησια οχι σαν καποια γραφεια στην οδο Ιασιου, ουτε την Ιερα ή ανίερη Σύνοδο, ουτε το παπαδαριο εν γενει. Διατηρω το δικαιωμα να θεωρω ΚΑΙ τον εαυτο μου Εκκλησια ως λαϊκο όπως και πολλους αλλλους που γνωριζω από λαϊκους μεχρι και μοναχους και παπαδες ακομα και (Ακουσον ακουσον) δεσποταδες οι οποίοι δεν εχουν Μερσεντες, ουτε ακινητα, ουτε τους αρεσουν τα αγορακια.

  Μπορει και να γνωριζω και καποιους που πωλησαν τα υπαρχοντα τους για να βοηθησουν τους αλλους, που θυσιασαν την καριερα τους, άλλους που δεν εγιναν πληρωμενοι κονδυλοφοροι ή παπαγαλακια, αλλους που ξεσκατωσαν γριες και γερους. Μπορει και να γνωριζω και αυτους που ζωντας ασκητικα απεκτησαν αυτο που θα ακουστει ειρωνικο «θεια φωτιση». Γνωρισα και αυτους που ζουν σε οπες της γης και τρωνε χορτα. Ξερω και εκεινους που κατηγγειλαν τον δεσποτη τους ξεροντας πως θα βρεθουν σε διωγμο.

  ΔΕΝ μπορω να ανεχθω λοιπον κανεναν ταμπουρωμενο είτε πισω απο την ανωνυμια του, ειτε μεσα απο ενα απο τα 25 ακινητα που εχει στην κατοχη του εστω και απο κληρονομια να μου κουνα το δακτυλο. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. Και οσο ειμαι και εγω και καποιοι αλλοι που ΔΕΝ εχουν να κανουν με το αθλιο συναφι των ρασοφορων που περιγραφεται στο blog τότε μπορουμε να μιλαμε ακομα και για αυτοκαθαρση.

  Θα μπορουσα να σας πεταξω και το εξης προβοκατορικο: Εδω ειμαστε μια Ορθοδοξη χωρα . Σε οποιον αρεσει. Αν δε σας αρεσει να σηκωθειτε να φυγετε!

  Τι θα μου απαντουσατε; Αυτο που φανταζομαι. Ε λοιπον το ιδιο και εγω απαντω σε αυτους που θεωρουν οτι επειδη η εκκλησιαστικη εξουσια ειναι αρρωστη αρα οσοι ειναι εχεφρονες και «καθαροι» ΔΕΝ μπορει εχουν θεση στην Εκκλησια.

  Εξ αλλου το Ουαι υμιν Γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται μονο στην Εκκλησια ακουγεται και ΔΕΝ αφορα τους εκτος της, αλλα τους ΕΝΤΟΣ της.

  Το ακουσατε εσεις να λεγεται και πουθενα αλλου;

  Φουνταμενταλιστης

  ΥΓ Επειδη αναφερθηκε εμμεσα πιο πανω: Ο Martin Luther King παπας δεν ήταν;

 30. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Φονταμενταλιστή,
  κάνεις παραλληρηματικό διάλογο κουφών και δεν θέλω να συμμετάσχω. Μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω μόνο στο θέμα των πλούσιων αριστερών. Από πιτσιρικάς άκουγα κάτι υποκριτές δεξιούς και θεούσους συγγενείς μου να μιλάνε για τους αριστερούς του Κολωνακίου. Ο εκατομμυριούχος αριστερός που δεν απόκτησε τα λεφτά του από εκμετάλευση συνανθρώπων του ή από κομπίνες δεν αποτελεί σκάνδαλο. Μπράβο του που αγωνίζεται για μια δικαιότερη κοινωνία αντί να γλεντοκοπάει. Και ο Αλαβάνος (το πόθεν έσχες του που υποκριτικά λες πως δεν ξέρεις δημοσιεύεται κάθε χρόνο με τυμπανοκρουσίες του δεξιού Τύπου και μπορείς να το δεις) πήρε μέρος με μεγάλο προσωπικό κόστος στην Αντίσταση κατά της Χούντας και ασφαλώς θα συμφωνείς πως θα μπορούσε πολύ εύκολα να ήταν υπουργός με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ αν συμβιβαζόταν κι όχι να αγκομαχάει και να ρισκάρει για να βγει βουλευτής στο Ηράκλειο για 40 ψήφους (θα ήταν σίγουρος αν κατέβαινε στην Αθήνα). Μην πιάνετε εσείς οι ορθόδοξοι Χριστιανοί που φιλάτε τα χέρια ενίοτε και τα πόδια, παιδεραστών, εξουσιαστών, υποκριτών, χρυσοφορεμένων, φασιστών, ρατσιστών και ληστών επισκόπων στο στόμα σας ανθρώπους που (το διαισθάνεσαι) ούτε στο δαχτυλάκι τους δεν μπορείτε να φτάσετε.
  Σκάνδαλο αποτελεί ο εκατομμυριούχος χριστιανός, όχι μόνο ο εκατομμυριούχος επίσκοπος αλλά και ο τελευταίος εκατομμυριούχος πιστός, κι αυτός ακόμη που απόκτησε τα λεφτά του έντιμα, για τον πολύ απλό λόγο πως ο Θεός του ΑΠΑΙΤΕΙ κατηγορηματικά από αυτόν να μοιράσει την περιουσία του αλλιώς τον καταδικάζει στην αιώνια Κόλαση. Τα ξέρεις τώρα: «Πιό εύκολο να περάσει καραβόσχοινο σε τρύπα βελόνας παρά πλούσιος στη Βασιλεία των ουρανών».
  Οι αριστεροί δεν πιστεύουν στην ελεημοσύνη και κανένας Μαρξ δεν τους ζητά να κάνουν φιλανθρωπίες. Θέλουν την αλλαγή της κοινωνίας, πιστεύουν στο κράτος που εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των πολιτών του, χωρίς ζητιανιές και ψευτοκαλωσύνες. Χτύπησες λάθος πόρτα. Τα περί πλούτου στους ομόπιστούς σου.

 31. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Περί αριστερού πλούτου
  2ον και τελευταίον
  Απάντηση σε ανορθόδοξη κριτική ορθόδοξων Υποκριτών

  Ενοχλούνται οι καλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι από τα πλούτη του Αλαβάνου και δεν ενοχλούνται από τον πλούτο των αγίων βυζαντινών αυτοκρατόρων που τρέχουν και φιλάνε και προσκυνάνε τα ξύλινα είδωλά τους. Ο αμύθητος πλούτος του Αγίου Κωνσταντίνου, της Αγίας Ελένης, της Αγίας Όλγας, της Αγίας Θεοδώρας Α΄και Β΄, του Αγίου Ιουστινιανού, της Αγίας Πουλχερίας, του αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι, των Αγίων Νικολάου και Αλεξάνδρας Ρωμανώφ και πολλών ακόμη φονιάδων αγίων βασιλιάδων που αποκτήθηκε με το αίμα των υπηκόων τους δεν ενοχλεί τον κ.Φονταμενταλιστή, που σαν καλός ορθόδοξος πάει και γονατίζει και τους ανάβει κεράκι. Ακόμη χειρότερα ο πλούτος του ορθόδοξου Θεού δεν τους πειράζει καθόλου. Χιλιάδες ναοί γεμάτοι χρυσάφι κολακεύουν τον εγωϊσμό του, ξωκκλήσια, προσκυνητάρια, μοναστήρια, αγιάσματα, παρεκκλήσια, τάματα, λιβανίσματα από χρυσά θυμιατά ευφραίνουν την αναπνοή του, χρυσοί τρούλοι στη Ρωσία του επιτρέπουν να καθρεπτίζεται από ψηλά, διαμαντοστολισμένοι δεσποτάδες πάνω σε θρόνους τον υμνούνε, εξαθλιωμένοι άρρωστοι ακουμπάνε χρυσάφι στα είδωλά του, φτωχές χήρες του αφιερώνουν το μοναδικό κόσμημα που απόκτησαν ποτέ για να γιάνει το άρρωστο παιδάκι τους, αλλά ο ευλαβέστατος Φονταμενταλιστής ενοχλείται από τους πλούσιους Αριστερούς.

 32. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

  Να είμαστε κάπως πιο σοβαροί – και κυρίως – πιό δίκαιοι.

  Η υποκρισία εκκλησιαστικών κύκλων που ζούνε μέσα στα πλούτη τη στιγμή που διακυρρήτουν την ελεημοσύνη και «ο έχων δύο χυτώνες να δίνει τον ένα», είναι εξοργιστική. Δε μπορεί να μιλάς για βοήθεια προς τους φτωχούς συνανθρώπους μας, τη στιγμή που είσαι ντυμένος με τριακόσια κιλά χρυσό, αγιαστούρες, κορώνες και μετακινείσαι με μερσεντές. Τεράστιο λάθος της εκκλησίας αυτό και ανόητοι – ή εθελοτυφλούντες υποκριτές – όσοι δεν το παραδέχονται. Γι’ αυτό και κατακριτέες ήταν και είναι οι πλουσιοπάροχες διακοπές Μητροπολιτάδων και Αρχιεπισκόπων οι οποίοι βυθισμένοι στα πλούτη και τις ανέσεις της εξουσίας, όχι μόνο δεν επιτελούν το πνευματικό έργο στο οποίο είναι ταγμένοι αλλά προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην ίδια τη θρησκεία.

  Σε ότι αφορά τον κ.Αλαβάνο και περί Αριστερών πλουσίων: Ο κύριος Αλαβάνος ως ανθρώπινη φυσιογνωμία μου είναι συμπαθής. Άλλωστε δεν τον ξέρω προσωπικά για να κρίνω. Όμως, γνωρίζω πως διαθέτει τεράστια περιουσία, από τις μεγαλύτερες στη Βουλή μαζί με Βουλγαράκη, Καρατζαφέρ και Μητσοτάκη (φτού σκόρδο!). Ε, λοιπόν, είναι υποκρισία από την πλευρά του να το παίζει τζάμπα επαναστάτης τη στιγμή που από πίσω του έχει δισεκατομμύρια. Αριστερά και δισεκατομμύρια δε συνδιάζονται. Τι διαφορά έχει ο κ.Αλαβάνος δηλαδή από τον Άκη και την Μ.Αποστολάκη; Επί της ουσίας καμία. Και οι τρείς, είναι στα λόγια αριστεροί και στην τσέπη δεξιοί. Αντιθέτως με αυτούς τους σαρδανάπαλους, η Γ.Γ. του ΚΚΕ δεν έχει να επιδείξει ούτε κότερα, ούτε ζάμπλουτους γάμους, ούτε δέκα σπίτια και βίλλες. Η στάση της κ.Παπαρήγα είναι άξια συγχαρητηρίων, καθώς υπάρχει τάυτιση λόγου και έργου. Σε αντίθεση με λούμπεν αριστερούς που βγάζουν πύρινους λόγους υπέρ των λοιμοκτονούντων παιδιών της Αφρικής, υπέρ του φτωχού λαού του Ιράκ, υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων και των μεταναστών και μετά από λίγο απολαμβάνουν ανέσεις δισεκατομμυρίων, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχουν βαλτώσει για τα καλά στα βρώμικα νερά της άθλιας υποκρισίας.

  Δε μ’αρέσει να αδικώ κανέναν όμως. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις. Και ιερείς υπάρχουν που με σεμνότητα επιτελούν πνευματικό έργο και αγνοί αριστεροί αγωνιστές που μάχονται πράγματι με αυταπάρνηση για μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Αυτούς πρέπει να αναδείξουμε, αυτούς πρέπει να στηρίξουμε. Και όχι τους κάθε λογής δήθεν επαναστάτες, που είτε στο όνομα του Χριστού, είτε στο όνομα του Μαρξ, κοροϊδευουν τον κόσμο και την κοινωνία.

 33. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Zorba, πας γυρεύοντας.
  Δεν σου αρέσει να αδικείς, αλλά το κάνεις. Ρωτάς «Τι διαφορά έχει ο κ.Αλαβάνος δηλαδή από τον Άκη και την Μ.Αποστολάκη; Επί της ουσίας καμία. Και οι τρείς, είναι στα λόγια αριστεροί και στην τσέπη δεξιοί».
  Δυό διαφορές βλέπω εγώ και μάλιστα κραυγαλέες.
  1)Το πως απόκτησαν τα λεφτά τους ο Άκης και η κ.Αποστολάκη και το πως τα επιδεικνύουνε με ντόλτσε βίτα και με άτσαλη ιδιωτική ζωή που δημοσιοποιείται, το ξέρουνε όλοι. Ο Αλαβάνος τα κληρονόμησε και ποτέ του δεν προκάλεσε με Φορ Σίζονς, πολυτελή διαζύγια και σπατάλες.
  2)Στα λόγια αριστερός ο Άκης και η Μιλένα ομολογώ πως δεν το έχω αντιληφθεί. Δεν έχω πάρει χαμπάρι ούτε μισή αριστερή πρότασή τους στη Βουλή. Όταν ο Αλαβάνος ζητά να μειωθούν οι εξοπλισμοί κατά 25% χάριν Παιδείας, Υγείας και Περιβάλλοντος, όταν ζητά υπηκοότητα άμεσα στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, όταν ζητά Δασολόγιο-Κτηματολόγιο, όταν ζητά γκρέμισμα αυθαιρέτων, όταν ζητά γάμο ομοφυλόφιλων, χωρισμό Κράτους Εκκλησίας, ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, όταν υπερασπίζεται το βιβλίο της Ιστορίας, μπορείς παρακαλώ να μου υποδείξεις πότε και που το πασοκικό ντουέτο που αναφέρεις έχει πει κάτι σχετικό; Όσο κι αν ψάξεις δεν θα βρεις παρά γενικόλογες μπουρδολογίες.

 34. Ο/Η Φουνταμενταλιστης λέει:

  Λασκαρατε,

  Αυτο θα ειναι το τελευταιο μου μυνημα γιατι δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα να γραφω εδω μεσα. Και αφου δεν σου αρεσει ο πληθυντικος ευγενειας και οι ευγενειες θα τα πως οπως τα σκεφτομαι.

  Εχεις πληρη αχρωματοψια. Δεν εισαι καν Δον Κιχωτης να κυνηγας ανεμομυλους. Ο οποιοσδηποτε με την στοιχειωδη νοημοσυνη δεν ειχε καταλαβει προ πολλου πως ουτε τους δεσποταδες στηριζω, ουτε τα πλουτη τους, ουτε το καταντημα τους.

  Εχεις ΚΑΙ επιλεκτικη οραση διοτι οταν σου αναφερω ανθρωπους της Εκκλησιας που συμμετεχουν θετικα στην κοινωνια κανεις πως δεν τους βλεπεις.

  Αν ανεφερα τον Αλαβανο και τους ροζ εκκατομυριουχους το εκανα απλα για να σου στησω μια παγιδα και να καταδειξω την ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ σου και τον φανατισμο σου που ΔΕΝ διαφερει σαν λογικη και σαν ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ = ΤΡΟΠΟΣ σκεπτεσθαι απο την κα Λουκα.

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Θεος φυλαξει, να φτασουμε το δακτυλακι της Νεας Αγιας Αθανασιας της Κουμουνδουρου που βλεπει δαιμονες και οραματα.
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΕ ΛΑΣΚΑΡΑΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;

  Λοιπον κε Λασκαρατε αφου σου αρεσει να σχολεισαι με το προφιλ μου και να το κατασκευαζεις και να το ερμηνευεις οπως θελεις θα το κανω και εγω για σενα και θα αποχωρησω για να ΜΗΝ δινω αλλοθι με τα γραφομενα μου σε ενα ΔΗΘΕΝ δημοκρατικο και στην ουσια βαθεια ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ blog (ας εξαιρέσω ίσως το Ροιδη) οτι ΔΗΘΕΝ ακουγεται η αντιθετη γνωμη. Το ζητημα δεν ειναι αν ακουγεται, ειναι αν ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ. Διαφορετικα υπαρχουν αρκετοι τοιχοι στην γειτονια μου για να μιλαω. Ποιος ξερει, θαυματα γινονται. Μπορει ο τοιχος να ακουσει . Ο ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ.

  Λοιπον κε Λασκαρατε,

  Επειδη ασχολεισαι με την Εκκλησια με ΕΜΠΑΘΕΙΑ, (ελπιζω να καταλαβαινεις το νοημα της λεξης) για τον «ιερο» «σκοπο» σου και επειδη ξερεις και πολλα σκανδαλα (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ) για την εκκλησια (αν και οχι σε βαθος) σε βαθμο που εκπλησομαι, τα συμπερασματα μου ειναι τα εξης:

  1. ‘Η ανηκες σε εκκλησιαστικο ή παραεκκλησιαστικο περιβαλλον απο οπου και αντλησες τις «γνωσεις» σου και κατι καπου καποιος καποτε σε εκπαραθυρωσε, η σε αδικησε ή σε προδωσε και τωρα παιρνεις την εκδικηση σου.

  2. Ή εχεις αναλαβει εργολαβια (ισως και με το αζημιωτο αλλα ισως και οχι γιατι κυκλοφορουν και ψωνια) την σταχυολογηση στοιχειων μεσω δικτυου ρουφιανων και σπιουνων (που παραπεμπει σε σκοτεινες εποχες και καθεστωτα) για λογαριασμο κεντρων που εχουν καθε λογο να τα βαλουν με την εκκλησια (πολιτικων , κομματικων, θρησκευτικων, «ανθρωπιστικων», ιμπεριαλιστικων και αλλων).

  3. Ειτε εισαι ψυχοπαθογενης προσωπικοτητα – ακριβως σαν την κα Λουκα – που προπαθει να σωσει τον κοσμο λυτρωνοντας τον απο τα μιάσματα. Με τη διαφορα που η κα Λουκα ειναι σαφως καλυτερη. Διοτι επιτιθεται στα… θυματα της απο ΑΓΑΠΗ για αυτα (βλεπε Ψινακης, Θεμος κλπ) ενω εσυ εχεις στην ψυχη σου ΤΟ ΜΙΣΟΣ. Εισαι ανελεητος και ανελεημων. Προφανως ΚΑΙ αναμαρτητος.

  Εδω μεσα ΔΕΝ μπορει να υπαρχει διαλογος. Διαλογος σημαινει να καταλαβω και την οπτικη γωνια του αλλου. Την δικη σας την καταλαβα και οπου συμφωνησα το ειπα. Το οτι εσυ ΔΕΝ το ειδες επειδη αυτο θα εξουδετέρωνε αναγκαστικά και τα επιχειρηματα σου αυτο δεν τιμα ΕΣΕΝΑ. Δεν εχεις προοπτικη οχι βεβαιως να καταλαβεις τη δικη μου θεση (δεν τρεφω τετοια αυταπατη) αλλα ουτε καν να καταλαβεις ΠΟΥ συμφωνω μαζι σου. Τα ιδεολογικα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ σε βολευουν.

  «Αν οι μαγισσες δεν ειναι και τοσο κακες ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΨΟΥΜΕ;»

  Ο μονος διαλογος που μπορεις να κανεις και που σου αρεσει ειναι ο τυπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γραφουν ενα μυνημα οι χρυσαυγιτες σε ενα τοιχο περνουν οι αλλοι το σβυνουν και γραφουν απο πανω , ξαναπερνα η Χρυση Αυγη κλπ. Αυτο θεωρειται ΔΙΑΛΟΓΟΣ; Προφανως μπορει αυτοι να ειναι σε διαφορετικα στρατοπεδα αλλα ασχολουνται με το ΙΔΙΟ αντικειμενο και ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ: Ειτε ολοι οι μεταναστες αδελφια μας (και ο σωματεμπορος, και ο φονιας, και ο διαρηκτης, και ο μαφιοζος και ο εμπορος ναρκωτικων) ειτε μιασματα (και ο φουκαρας και ο κυνηγημενος καιο μεροκαματιαρης).

  Δεν ξερω αν το ξερεις, η… μεγαλη σου αγαπη, ο ΓΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ εχει και εναν αδελφο. Το ΣΠΥΡΟ, αυτον που εβγαζε τα σκαναδαλα της εκκλησιας με εντυπωσιακη επιμελεια, όπως και εσυ. Οπότε εχεις και εσυ επιλογες συνεργασιας. Καποιος απο τους δυο θα εκφαζει ιδεολογικα και εσενα. ΣΑΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ παντως ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Παιδια της ιδιας μαννας.

  Για τον φιλο Ροιδη.

  Αυτο το blog φιλε μου ΔΕΝ σε τιμα. (Δεν το λεω σαν μομφη, υπερ σου το λεω). Ενας ανθρωπος της τεχνης και των γραμματων μπορει να εχει θεσεις και αντιθεσεις, αποψεις κλπ. Δεν μπορει όμως να δημιουργει ενα blog ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ.

  ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ στο να αναπτυχθει επιχειρηματολογια και διαλογος για το χωρισμο Εκκηλσιας και Κρατους. Υπαρχουν και ανθρωποι της Εκκλησιας που θα ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ σε αυτο. Ακομα και παπαδες. Να μην πω ακομα και μητροπολιτες. Εγω ταλαντευομαι μεταξυ της μιας ή της αλλης αποψης και τη συζηταω και ως πολιτης και ως μελος της Εκκλησιας.

  Αλλα η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ μπορει να ειναι ΚΙΤΡΙΝΗ και ΡΟΖ. Δεν μπορει να βασιζεται σε ηθη μεσημεριαναδικου και πρωιναδικου.

  Τεκμηριωστε τις αποψεις σας με βαση καποια ΣΟΒΑΡΑ ερρεισματα, παρουσιαστε και αποψεις ΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ατομων. Ακομα και ιερεων. Αφηστε και τον αλλον να αναπτυξει επιχειρηματα για το αντιθετο. Σε μια κοινωνια πολιτων το αν θα πρεπει να χωρισθει η εκκλησια απο το κρατος, λιγο, πολυ, εντελως ή ακομα και να βρεθει υπο διωγμο πρεπει να ειναι προϊον ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ αποφασης και διαλογου, και θα πρεπει να μην καταπιεζεται ουτε η μειοψηφια αλλα ουτε και Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

  Εμεις εχουμε περασει απο την εποχη της καταπίεσης των μειονοτητων, στην ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ σε βαρος της πλειονοτητας. Αυτοι που το δρομολογησαν ξερουν τι κανουν και γιατι. Ειναι ευκολοτερο να επιβληθεις και να μανιπουλαρεις μια κοινωνια πολιτικα, πολιτιστικα, θρησκευτικα και οικονομικα διαλυμενη, αχρωμη και κατακερματισμενη. Ο καλυτερος συμμαχος του ισχυρου ειναι η διχόνοια και ο κατακερματισμος των αδυνατων. Και δυστυχως υπαρχουν ΚΑΙ πολιτικες δυναμεις στην Ελλαδα που εργαζονται επ αυτου.

  Πρεπει να βγει μια κοινη συνισταμενη στα πλαισια της πραγματικης δημοκρατιας και του σεβασμου της προσωπικοτητας του αλλου, με ΑΓΑΠΗ. «Οστις θελει πισω μου ελθειν» ειπε ο Χριστος. ΟΣΤΙΣ. Όπως δεν μπορουμε να κανουμετον αλλο με το ζορι χριστιανο, δεν μπορουμε να εμποδισουμε και αυτον που θελει να παει πισω απο το Χριστο να το κανει, οπως εγινε στην Αλβανια του Χοτζα, τη Ρουμανια του Τσαουσεσκου, την Κινα του Μαο και τελευταιως στην Αμερικη και τη Δυτικη Ευρωπη ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΑ . Το μηλο της Χιονατης παρουσιαζοταν ομορφο αλλα ειχε μεσα ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. Και απο ψευτοδημοκρατικες δυναμεις εχουμε μπουχτισει.

  Αν θες διαχωρισμο Εκκλησιας και κρατος ΑΓΩΝΙΣΟΥ για αυτο. Αλλα ΠΡΩΤΑ να πεις και υπο ποιαν ιδιοτητα. Διοτι κατι επιχειρηματα του στυλ «για να προστατεψουμε τα δικαιωματα των αλλων θρησκευματων» ειναι γελοια και ψευδεπιγραφα.
  Τα αλλα θρησκευματα ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΜΑ και ωριμοτητα να υπεραμυνθουν εαυτων. Και ΕΑΝ το κανουν επισημως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να τους κατηγορησει γι αυτο. Υπαρχουν βεβαια και καποια συγκεκριμενα θρησκευματα τα οποια εργαζονται ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ. Και στελνουν τους Διεθνομπατσους της Αμερικης να καθαρισουν.

  Αλλα για να περιορισω το ζητημα στο θρησκευτικο μονο τομεα, φοβαμαι πως αυτοι που κοπτονται με τοσο ζηλο ειναι ειτε διαφορες νεοφανεις εκκλησιες-επιχειρησεις που για να ανατυξουν την επιχειρηματικοτητα τους χρειαζονται ελευθερο πεδιο, ειτε ΑΘΕΑ κυκλωματα (οχι ανεξιθρησκα, ουτε οι αγνωστικιστες) επαναλαμβανω ΑΘΕΑ που προσπαθουν να επιβαλουν την ΑΘΕΙΑ, ΟΧΙ την ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ.

  Και το ξαναλεω για να το καταλαβει αυτος που ΘΕΛΕΙ να το καταλαβει: EXOYN το δικαιωμα οι Αθεοι να αγωνιζονται για τα δικαιωματα ΤΟΥΣ. ΔΕΝ εχουν το δικαιωμα να αγωνιζονται ΔΗΘΕΝ για τα δικαιωματα ΜΑΣ.

  Ας βγει καποιος να πει, ‘Κυριοι, επειδη ειμαι αθεος, και δεν μου αρεσει αυτο και αυτο, διεκδικω αυτο και εκεινο». Τωρα να βγαινει ενας ΑΘΕΟΣ και να κοπτεται δηθεν για τα δικαιωματα των Ρωμαιοκαθολικων ειναι για ΓΕΛΙΑ. Και ακομα χειροτερα, το να κοπτεται για τα δικαιωματα της Σαιεντολοτζυ όπως εκανε ο Κουναλακης αυτο ειναι ΚΑΙ υποπτο.

  Αδελφε Ροίδη χρειαζονται α) Ειλικρινεια β) Να ΔΗΛΩΝΕΙ κανεις αυτο που ΕΙΝΑΙ και τι πιστευει, χωρις να κρυβεται πισω απο την ιδεολογικη ανωνυμια του διοτι μπορει να δινει λαβες σε εναν κακοπροαιρετο σαν και μενα να μιλα για σκοτεινα κεντρα και συμφεροντα και γ) Να εχει σοβαρα επιχειρηματα.

  Τα οπίσθια του Παχωμιου, η βιλλα του Αττικης, η Λιμουζινα του Χριστοδουλου και η συγκαλυψη των οποιων σκανδαλων ΔΕΝ μπορει να ειναι σοβαρο επιχειρημα για το διαχωρισμο Εκκλησιας και κρατους. Ειναι κατινια και κιτρινισμος και τιποτα παραπανω. Ειναι και εμπαθεια. Δεν μπορει το σκεπτικο του Διαχωρισμου να αναλωνεται σε ΡΟΖ και ΚΙΤΡΙΝΕΣ ιστοριες.

  Η συστηματικη προβολη τους ΔΕΝ εχει σαν δηθεν στοχο τον διαχωρισμο, αλλα αποτελει επιθεση για διαμορφωση στην κοινη γνωμη ενος αρνητικου κλιματος σε βαρος της Εκκλησιας. Αποτελει unfair πολιτικη και καμμια σχεση δεν εχει με ανθρωπινα δικαιωματα.

  Δηλαδη αν οι ιεραρχες ηταν ειλικρινεις και τιμιοι και ηθικοι ΔΕΝ θα ειχαν καποιοι το δικαιωμα να ζητουν το διαχωρισμο -Εκκλησιας και κρατους; Και εαν εγω αρχιζω να ονοματιζω καλες περιπτωσεις ιεραρχων τοτε εσεις παυετε να εχετε επιχειρηματα και παραιτεισθε του δικαιωματος διαχωρισμου;

  Oπως για παραδειγμα ενος γηραιου μητροπολιτη Αθηνων που μολις επεφτε το σκοταδι τον γυρνουσε ο οδηγος σε σπιτια γερων και κατακοιτων ΕΝ ΤΩ ΚΡΥΠΤΩ και οχι μονο τους συντηρουσε αλλα τους ταϊζε και τους έπλενε ο ίδιος. ΕΝ ΤΩ ΚΡΥΠΤΩ. Καποιοι εβλεπαν βεβαια μονο τη λιμουζινα.

  Τη στιγμη που και για την στημενη κλανια του «ιδεολογου» Αλαβανου εχουν στηθει τα καναλια του Κοκκαλη, του Μπομπολα, του Βαρδινογιαννη και του Τεγοπουλου να την κινηματογραφησουν, για να μπορει να λεει (με αλλα λογια) στις καμερες: «Σε ευχαριστω Άθεε μου που με εκανες, τιμιο, ιδεολογο, τελειο και αναμαρτητο και οχι σαν αυτον εδω τον τελωνη -παπα που τρωει τις περιουσιες του κοσμακη ή αυτον εδω τον Εθνικιστη φασιστα Θεσσαλονικιο που αρνειται να δεχτει πως η πόλη του έπρεπε να ανηκει σε αλλη χωρα» (οπως εξ αλλου ηταν στο προγραμμα απο το 1900 αλλα τους τσακισε η δουλεια). Ευτυχως που η τεχνολογια δεν δινει ακομη στην τηλεοραση την δυνατοτητα να εχει και ΟΣΜΗ.

  Φιλε μου, αν αποφασισεις να αλλαξεις το υφος του blog με πραγματικο διαλογο που θα εχει και νοημα να γινεται, ενημερωσε με.

  Για να μην αφηνω κενα, ειμαι γραφιστας εργαστηκα για 15 χρονια σαν art/creative director σε διαφημιστικες εταιριες μεχρι που τα βροντηξα και για λογους πιεσης και για λογους συνειδησιακους, και εδω και 8 χρονια ειμαι εκδοτης. Ειμαι οικολογος, εχω 4 παιδια γιατι πιστευω οτι ολοι εχουν δικαιωμα στην υπαρξη και στη ζωη, η γυναικα μου ειναι ξενη – όπως σχεδον και οι περισσοτεροι φιλοι μου, συμμετειχα σε διαφορες Μη Κυβερνητικες Οργανωσεις με αντικειμενο την ανθρωπιστικη και αναπτυξιακη βοηθεια στα Βαλκανια και στην Αφρικη, αλλα και την πολιτισμικοτητα και την διακονια των ξενων στην Ελλαδα. Εχω δει τον ανθρωπινο πονο ακομα και σε εμπολεμες περιοχες και εκτοτε αγωνιζομαι να βρω αυτους που τον προκαλεσαν και τον προκαλουν.

  Ανηκω στην Ορθοδοξη Εκκλησια
  α) Γιατι εχω κανει πολλες αμαρτιες και με συμφερει να σωσω το τομαρι μου και κατοπιν ερευνας αγορας κατεληξα οτι η Ορθοδοξη εκκλησια ειναι ιστορικα και ιδεολογικα σωστη (ελπιζω ο Λασκαρατος να καταλαβει οτι ο κυνισμος μου εχει δοση ειρωνιας και χιουμορ)
  β) γιατι χαιρομαι που οι εκπροσωποι της ειναι χειροτεροι και απο εμενα και για να φαινομαι εγω καλυτερους απο αυτους και γιατι σιχαινομαι τους αψογους .
  γ) Γιατι η Ανθρωπινη δικαιοσυνη ειναι ΟΥΤΟΠΙΑ και τα λαϊκα δικαστηρια ακομα και υπο μορφη blog φασιστικα, άρα ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει καποια δικαιωσυνη ανωτερη απο τη δικιάν μας που να μπορει να στελνει ακομα και δεσποταδες στο διαολο οταν οι «Ιερες Συνοδοι» και τα Ποινικα Δικαστηρια ΔΕΝ το κανουν.
  δ) Γιατι επειδη τα παντα ειναι υποκειμενικα και ρευστα θα πρπει να υπαρχει και ΚΑΤΙ Αντικειμενικο, περα απο χρονο και τοπο. Κατι δηλαδη πιο σταθερο και απο τη Δαμανακη.

  Το ονομα μου δεν το λεω δημοσιως γιατι κυκλοφορουν και χαφιεδες και μπορει να βρεθω μεθαυριο και σε καμμια πυρα.

  Βριστε με οσο θελετε και μαλιστα χωρις απαντηση. Η νικη ειναι δικη σας. Δοξαστε σας.

  Ραντεβου στην άλλη ζωη
  Χαιρετε.

  Φουνταμενταλιστης

 35. Το ξεσκίσατε. (Με το συμπάθιο δηλαδή.)

  Και χάθηκε μέσα στη βαβούρα το σημαντικότερο σχόλιο, εκείνο του «silent minority», που έλεγε:

  > πως θα σου φαινόταν η ιδέα, στην παρούσα συγκυρία, να
  > ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από τα blogs για το διαχωρισμό
  > εκκλησίας κράτους?

 36. Ο/Η roidis λέει:

  Πως το ξεσκίσαμε Διαγόρα μου, αφού ακόμη δεν έχουμε αρχίσει; 😉

  Α… έχεις δίκιο!

  αγαπητέ silent minority
  γράφεις: πως θα σου φαινόταν η ιδέα, στην παρούσα συγκυρία, να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από τα blogs για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους?

  Είναι ένα ζήτημα που γυρίζει εδώ και καιρό στο μυαλό μου, δεν ξέρω όμως πως και τι…. Από παλιά έχω φτιάξει μπάννερ στο μπλογκ μου που ρωτώ, αλλά είναι αστείο, σιγά μην είναι αρκετό.

  Μια ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα Ομαδικό Μπλογκ και σιγά-σιγά να προσκαλούμε και επώνυμους να γράφουν. Κάθε ποστ που θα δημοσιεύεται εκεί θα στέλνετε με Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ…Μια-δυο-τρεις, θα τραβήξουμε τη προσοχή.

  Αυτή είναι η σκέψη μου. Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη είναι αν πρέπει πλέον να γράφουμε επωνύμως….

  • Ο/Η tomoly λέει:

   Καλημέρα σας, κ. Ροΐδη!

   Καιρός είναι να γίνει πράξη η σκέψη σας, πιστεύω. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

   Κατά τα άλλα, όποιος θέλει ας γράφει επώνυμα και όποιος θέλει ανώνυμα. Άλλοτε, πάντως, εξυπηρετεί η ανωνυμία και άλλοτε η επωνυμία.

 37. Το πρόβλημα με το να συμμετέχεις επώνυμα σε μία ομαδική πρωτοβουλία είναι ότι μπορεί ξαφνικά να βρεθείς υπό νομική δίωξη επειδή κάποιος απ’ολους τους συμμετέχοντες έδειξε λίγο (ούτε καν υπερβάλλοντα) ζήλο και έγραψε κάτι που στα μάτια κάποιου εισαγγελέα-καθηκίου φάνηκε υβριστικό προς τα θεία. (Βλέπε αυτό το σχόλιο του Odin: http://diagoras.wordpress.com/2007/10/15/bible_warning_gr/#comment-2111)

  Από τα πρώτιστα αιτήματα μίας τέτοιας πρωτοβουλίας θα ήταν, φυσικά, η κατάργηση τέτοιων μεσαιωνικών διατάξεων του ποινικού κώδικα. Ας καταργηθούν, κι έπειτα βγαίνει ο καθένας μας «απ’την τουλάπα» και αρχίζει να μιλάει επώνυμα. Ο Simon Davis που έχει το atheoi.org έχει δείξει κάποια διάθεση να λάβει κάποιους κίνδυνους λόγω της απόστασης που τον χωρίζει από το Ελλαδιστάν, (κατοικεί στις ΗΠΑ,) οι υπόλοιποι από εμάς όμως πιστεύω πως θα πρέπει να διατηρήσουμε την ανωνυμία μας, και ακόμα και μερικοί επώνυμοι ανάμεσά μας (όπως ο Στέλιος Φραγκόπουλος) καλό θα ήταν να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν ψευδώνυμο για τα πιό «τολμηρά» τους άρθρα.

  Έχουμε να κάνουμε με αντάρτικο, αν δεν το καταλάβατε.

  (Επίσης, μερικές ακόμα σκέψεις πάνω στο ζήτημα εκφράζω σε αυτό το σχόλιο:
  http://diagoras.wordpress.com/2007/10/15/bible_warning_gr/#comment-2124)

 38. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε) « Ροΐδη Εμμονες

 39. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’) « Ροΐδη Εμμονες

 40. Παράθεμα: ()!!

 41. Παράθεμα: Ποτ πουρί Ιερής Παιδεραστίας « Ροΐδη Εμμονές

 42. Παράθεμα: Περι θρησκευτικής ιθικής « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

 43. Ο/Η tomoly λέει:

  Ο Χριστιανισμός είναι απόρροια του Ιουδαϊσμού. Οπότε:
  Με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις»

  “R.(-abbin) Bedai recited before R. Nahman:

  Three [categories of] woman may use an absordent in their marital INTERCOURSE. A m i n o r, a pregnant woman and a nursing woman. The MINOR, because [otherwise] she might become pregnant, and as a result she might die .. And WHAT is the AGE of such a MINOR? From the age of ELEVEN years and one day until the age of TWELVE years and one day. One who is UNDER, or over this age m-u-s-t carry on the maritial intercourse in the usual manner. This is the opinion of R. Meir. The Sages, however say: The one as well as the other carries on her marital itercourse in the usual manner”
  =
  «Ο Ραββίνος Μπεντάι είπε πριν τον Ραββίνο Νάχμαν:
  Τρεις [κατηγορίες] γυναικών μπορούν να χρησιμοποιούν αντισύλληψη κατά την σ-υ-ζ-υ-γ-ι-κ-ή συνουσία. Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ/ANHΛIKH, η έγκυος, (: γιατί με την νέα εγκυμοσύνη θα σκοτωθεί το υφιστάμενο, ήδη, έμβρυο,) και η τροφός, (: γιατί θα της κοπεί το γάλα και θα πεθάνει το παιδί που θηλάζει). Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ, γιατί, [διαφορετικά], μπορεί να μείνει έγκυος, με αποτέλεσμα, να πεθάνει ..

  – Και ποια είναι η ΗΛΙΚΙΑ μιας τέτοιας μ ι κ ρ ο ύ λ α ς;

  Από την ηλικία των ΕΝΤΕΚΑ ετών και μιας ημέρας, μέχρι των ΔΩΔΕΚΑ ετών και μιας ημέρας. Μία που είναι κάτω (: των έ-ν-τ-ε-κ-α!!!) και πάνω απ’ αυτήν την ηλικία, υ π ο χ ρ ε ο ύ τ α ι (: το κακόμοιρο το κοριτσάκι!) να διατηρήσει το συζυγικό «καβάλημα» κατά τον συνηθισμένο τρόπο. Αυτή είναι η γνώμη του Ραββίνου Μέιρ. Οι Σοφοί, ΟΜΩΣ, λένε: Και η μία και η άλλη συνεχίζουν την συνηθισμένη (:“με τον παρά μου, γαμ..mpippp και την -…τρίχρονη!;!- κυρά μου”) τακτική»,

  Βαβυλωνιακό ΤΑΛΜΟΥΔ, Yebamoth, 12b.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  “If a woman sported lewdly with her young son [a MINOR], (is) unfit for the priesthood” = «εάν μια γυναίκα …«αθληθεί» λάγνα με τον μικρούλη/ανήλικο γιο της, δεν μπορεί να παντρευτεί ραββίνο, (: και γ.μώ τις τιμωρίες!),

  Babylonian Talmud, Sanhedrin, 69a.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  “Women who practise lewdness with one another are disqualified from marrying a priest” = «Γυναίκες που εξασκούν λαγνεία (sic!) η μία με την άλλη, αποκλείονται του να παντρευτούν ιερέα- ραββίνο (: ραββίνα;)», Babylonian Talmud, Yebamoth, 76a.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  “Our Rabbis taught: A story is told of a certain woman who came before R. Akiba and said to him, ‘Master, INTERCOURSE has been FORCED upon me, when I was UNDER THREE YEARS of age; what is my position towards the priesthood»?’
  ‘You are fit for the priesthood’, he replied.

  ‘Master’, she continued, ‘I will give you a comparison; to what may the incident be compared? To a babe whose finger was submerged in honey. The first time and the second time he cries about it, but the third time he sucks it’. (: θεόπνευστη και ραββινιστικής υφής παρομοίωση!).

  ‘If so’, he replied, ‘you are unfit for the priesthood’. Observing that the students were looking at each other, he said to them, ‘Why do you find the ruling difficult’? ‘Because’, they replied, ‘as all the Torah is a tradition that was handed to Moses at Sinai, so is the law that:

  a girl UNDER the age of THREE years
  is fit for the priesthood».

  Rabbin Akiba too made his statement only for the purpose of exercising the wits of the students”

  = Oι ραβίνοι μας, ΔΙΔΑΞΑΝ: Μια ιστορία έχει λεχθεί, για μια συγκεκριμένη γυναίκα που ήρθε μπροστά στον ραββιν- Ακίμπα και του είπε, «Δάσκαλε, γαμή..mpipppp μού επιβλήθηκε, όταν ήμουν κάτω από τα ΤΡΙΑ και μια ημέρα. Στην περίπτωσή μου, μπορώ να [παντρευτώ ραββίνο και να] μπω στο Ιερατείο»; «Είσαι ΟΚ για το Ιερατείο», της αποκρίθηκε.

  «Δέσποτα», συνέχισε (αυτή), «θα σου δώσω έναν παραλληλισμό. Με τι μπορεί να παραλληλισθεί το γεγονός; Με ένα μωρό που τα χέρια του βυθίστηκαν στο μέλι. Την πρώτη και την δεύτερη φορά κλαίει, την τρίτη το γλύφει»! «Εάν είναι έτσι», απάντησε αυτός, «είσαι ακατάλληλη για ραββίνο».

  Παρατηρόντας ότι οι μαθητές κοιτιόντουσαν αναμεταξύ τους (με απορία), τους είπε: «Γιατί βρίσκετε τον κανόνα δύσκολο»; «Διότι», αποκρίθηκαν, «όσο είναι παράδοση πως όλη η Torah- Νόμος δόθηκε στα χέρια του Μωυσή στο Σινά, άλλο τόσο είναι και ο νόμος ότι:

  ένα κορίτσι ΚΑΤΩ των ΤΡΙΩΝ ετών και μιας ημέρας είναι κατάλληλο να παντρευτεί ραββίνο».

  Ο ραββιν- Ακίμπας έκανε την δήλωση καθ’ υπερβολήν, με μοναδικό σκοπό να εξετάσει την ευστροφία των μαθητών»,

  Βαβυλωνιακό Talmud, Niddah, 45a.

  (: (α) Α-πο-κλεί-ε-ται παιδάκι επτά ετών να συλλάβει. Όλο το κείμενο και, ειδικά!!!, η παρομοίωση, είναι προπαγάνδα των ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΑΑΑ (Άγιων Αρχόντων Αρχιερέων) της Σιών. Είδατε με τι κάνουν πλακίτσα και χαριεντίζονται; «Σπερμουχούσαν», λοιπόν, και δεν γαλουχούσαν τα ΜΩΡΑ τους, -τα κυριολεκτικά!-, οι Άγιοι Βάρβαροι Εβραίοι προπάτορες Ρωμηών και λοιπών Μονοθεϊστών,

  και (β) Ο Rabbi Akiba θεωρείται ο μεγαλύτερος των ραββίνων και ο Rabbi «woodoo – worker» Simon de Yohai, ήταν, meta-para-super-hyper-ΥΠΕΡ-…φυσικά, μαθητής του!!!

  ΥΓ. Ο ραββίνος Simon de Yohai είναι μέγιστος, με πανηγύρι για πάρτη του ετήσιο, και είναι αυτός που έχει πει το κλασικό: «TOB SHEBE- GOYYIM HAROG – Ο ΚΑΛΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΚΟΤΩΜΑ». Περί αυτού, αλλά και κειμένων του ΤΑΛΜΟΥΔ για Ρατσισμό, Παιδεραστία και Μαγεία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://gkdata.wordpress.com/%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-a/.

  Κάντε κλικ στο τέλος της σελίδας που γράφει το απόφθεγμα «»TOB SHEBE- GOYYIM HAROG = Ο ΚΑΛΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΚΟΤΩΜΑ» και θα οδηγηθείτε σε ένα μπανερ κάτω αριστερά. Τα κείμενα είναι ΕΞΩ_ΦΡΕΝ_ΙΚΑ, αλλά, αυθεντικά. Καλή ανάγνωση…

 44. Ο/Η Πατρινός λέει:

 45. Ο/Η Πατρινός λέει:

 46. Παράθεμα: Paisios kai Kalymnos « Paisios Scandal

 47. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μετά τη Χρυσοβαλάντου των απατεώνων και παιδεραστών μητροπολιτών του πατριάρχη, νέο θαύμα

  http://www.ekirikas.com/article/109738

  Ετσι στήθηκε το «θαύμα» στην Γιούτα

  Του Θεόδωρου Καλμούκου

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο νεωκόρος του ναού του Προφήτη Ηλία στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα Γεώργιος (Μπομπ) Μαρκούλης, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν για να στηθεί το «θαύμα» της εκροής λαδιού από το εικόνισμα του Χριστού, για το οποίο έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.» την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012. Από ένα μικρό ατύχημα όπου χύθηκε λάδι πάνω στην εικόνα στήθηκε ένα ολόκληρο «θαύμα» …

  Για την αισχρή στάση του πατριαρχικού μητροπολίτη Ησαϊα, που γνωμάτευσε πως ήταν θαύμα, εδώ:

  http://sfrang2.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html

  «ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές μας στις οποίες του ζητήσαμε να επιλύσει τη συγκεχυμένη κατάσταση στην περιοχή του Σολτ Λέικ Σιτι αναφορικά με τις δύο κοινότητες».

  Ο κ. Ησαΐας τόνισε στην επιστολή του πως «όταν εικόνες εκχύνουν δάκρυα, όπως έχουν κάνει πολλές εικόνες της Θεοτόκου Μαρίας, είναι σημάδι προειδοποίησης και προβλημάτων. Αλλά όταν μία εικόνα εκχύνει λάδι, τότε είναι σημάδι ίασης και ευλογιών» και συμπλήρωσε πως «όταν πληροφορήθηκα ότι η εικόνα του Αρχιερέως Χριστού έκχυνε λάδι στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, κατάλαβα ότι έχει γίνει θαύμα. Δεν είναι συνηθισμένο μία εικόνα του Χριστού να εκχύνει λάδι ή κι ακόμα δάκρυα. Αληθώς πιστεύω ότι ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές μας να κάνει γνωστή την παρουσία του για να επιλύσει την κατάσταση των δύο κοινοτήτων».

  και εδώ: http://news247.gr/newspapers/Afternoon/ethnikos_kiryx/ethnikos_khryks.1982661.html?watch=fullwidth

 48. Παράθεμα: Βροχή από ιερές παιδεραστίες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 49. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο Σεραφείμ μόνον κατά Καθολικών παιδεραστών (οι Ορθόδοξοι είναι αλλιώς) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 50. Παράθεμα: Η Χριστιανική Παιδεραστία συνεχίζεται: τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 51. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 52. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.