Η Χριστιανική Παιδεραστία συνεχίζεται: τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς

[Τουλάχιστον 1.000 παιδιά στην Πενσυλβάνια κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς]

ΧΑΡΙΣΜΠΕΡΓΚ. ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ. Επίσκοποι και άλλοι εκκλησιαστικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Πενσυλβάνιας συγκάλυψαν υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από περισσότερους από 300 ιερείς, σε μια περίοδο 70 ετών, πείθοντας τα θύματα να μην καταγγείλουν την κακοποίηση και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να μην ερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές, ανέφερε έρευνα που διεξήγαγαν οι εισαγγελικές Αρχές της Πολιτείας.

Στην αναφορά, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, γίνεται λόγος για πάνω από 1000 παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης, σε υποθέσεις που μελετήθηκαν στις έξι από τις οκτώ Καθολικές Μητροπόλεις της Πολιτείας.

Πρόκειται για την πιο ευρεία έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από κυβερνητική υπηρεσία στις ΗΠΑ αναφορικά με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με τους δικαστές, πιθανόν υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα που είτε ήταν πολύ φοβισμένα να μιλήσουν, είτε διέφυγαν της προσοχής της έρευνας.

Στον κατάλογο των υποθέσεων περιλαμβάνονται μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έχουν λάβει χώρα κατά των παιδιών:

Εναν ιερέα που βίασε ένα κορίτσι σε νοσοκομείο μετά από αφαίρεση αμυγδαλών, ένα θύμα δεμένο το οποίο χτυπούσε ιερέας με δερμάτινες ζώνες και έναν ιερέα ο οποίος διατήρησε τη θέση του ανάμεσα στον κλήρο παρά το γεγονός πως είχε αφήσει έγκυο ένα νεαρό κορίτσι, ενώ στη συνέχεια το εξανάγκασε να προβεί σε έκτρωση, σημειώνει η «New York Times».

«Παρά τις κάποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι ηγέτες της Εκκλησίας κατά πλειοψηφία δεν έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», αναφέρεται στην δικαστική έρευνα η οποία περικλείεται σε 900 σελίδες, όπως γράφει το «Associated Press». «Οι ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια, και οι άνθρωποι του Θεού που ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτά δεν έκαναν απολύτως τίποτα, τα απέκρυψαν όλα», σημειώνεται.

Η τελική έκθεση, που συντάχθηκε από ένα σώμα ενόρκων στους οποίους είχαν δοθεί τα συμπεράσματα της έρευνας, αναφέρει ότι «σχεδόν όλα τα αδικήματα» έχουν πλέον παραγραφεί και δεν είναι δυνατόν να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους δράστες. Μόνο δύο ιερείς έχουν διωχθεί, ο ένας για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά, με την πιο πρόσφατη από αυτές να ανάγεται στο 2010.

Μολονότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, οι ένορκοι αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα δεκάδων ιερέων που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία. Στην έκθεση γίνεται λόγος για κακοποίηση παιδιών ηλικίας ακόμη και κάτω των 10 ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σώμα ενόρκων δημοσιοποιεί έκθεση για περιπτώσεις παιδεραστίας εντός των κόλπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Είναι όμως η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται τόσες πολλές περιπτώσεις.

«Οι ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια και οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας δεν έκαναν τίποτα. Επί δεκαετίες», αναφέρεται στην έκθεση όπου αναγνωρίζεται πάντως ότι «πολλά πράγματα άλλαξαν τα τελευταία 15 χρόνια». Οι δύο ποινικές διώξεις ωστόσο δείχνουν ότι «η κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της Εκκλησίας δεν έχει εξαλειφθεί».

Επίσκοποι και καρδινάλιοι προστατεύτηκαν και «πολλοί, ορισμένοι εκ τον οποίων κατονομάζονται στην έκθεση, πήραν προαγωγή. Οσο δεν αλλάζει αυτή η πρακτική, πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να κλείσουμε το κεφάλαιο των σεξουαλικών σκανδάλων στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

Οι συντάκτες της έκθεσης προτείνουν επίσης ορισμένες μεταρρυθμίσεις, όπως την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματα σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά και να περιοριστεί η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών εμπιστευτικότητας που υποχρεώνουν τα θύματα να μην αποκαλύπτουν όσα τους συνέβησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP via Εθνικού Κήρυκα


Ορισμένα διδακτικά αναγνώσματα από τα δεκάδες που έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει:

Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται: Μέρη ΑΒΓΔΕ

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERI_Exoussia. Bookmark the permalink.

10 Responses to Η Χριστιανική Παιδεραστία συνεχίζεται: τουλάχιστον 1.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Μερικές ακόμα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της βρωμερής αυτής ιστορίας από το άρθρο του Μιχάλη Μητσού στα ΝΕΑ με τίτλο:Οι ιερείς βίαζαν η Εκκλησία σιωπούσε.
  http://www.tanea.gr/print/2018/08/16/world/oi-iereis-viazan-lfi-ekklisia-siopouse/
  Οι δύο ιερείς που διώχτηκαν :
  Ο ένας επειδή εκσπερμάτισε στο στόμα ενός επτάχρονου παιδιού – αναγνώρισε την ενοχή του τον περασμένο μήνα – και ο άλλος επειδή κακοποιούσε σεξουαλικά δύο αγόρια κάθε μήνα μέχρι το 2010. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είτε έχουν παραγραφεί, αφού χρονολογούνται πριν από την αρχή της δεκαετίας του 2000, είτε οι δράστες έχουν πεθάνει.
  «Τα περισσότερα θύματα ήταν αγόρια, υπήρχαν όμως και κορίτσια. Ορισμένοι ήταν έφηβοι, άλλοι μικρά παιδιά. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν αλκοόλ και πορνογραφία… Ορισμένοι κακοποιήθηκαν διά της στοματικής οδού, άλλοι διά της κολπικής ή της πρωκτικής οδού. Παντού όμως η Εκκλησία έπαιρνε το μέρος των δραστών» τονίζεται στην έκθεση.
  Ενας ιερέας που κακοποίησε δεκαπέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων κι ένα επτάχρονο αγόρι, δέχθηκε συγχαρητήρια από τον επίσκοπο για την «πρόοδο» που σημείωσε στον έλεγχο του «εθισμού» του. Ενας άλλος βιάζει μια νεαρή κοπέλα και την αναγκάζει να κάνει άμβλωση όταν μένει έγκυος. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή σας… Συμμερίζομαι τον πόνο σας» γράφει ο επίσκοπος στον… ιερέα, όχι στο θύμα. Ενας άλλος αναγκάζει τα θύματά του να του κάνουν στοματικό έρωτα εξηγώντας ότι η Παρθένος Μαρία χρειάστηκε να κόψει με τα δόντια της τον ομφάλιο λώρο του Ιησού.
  Τουλάχιστον εκεί όχι μόνο βγαίνουν τελικά στην φόρα οι αθλιότητες αυτές, αλλά ακόμα και μέσω του κινηματογράφου αποκτούν παγκόσμια διάσταση
  ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
  . http://atheofobos2.blogspot.com/2016/01/blog-post_18.html

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο ιερός Σεραφείμ, ο πατριαρχικός επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος με τον ευσεβέστατο Κασιδιάρη («μόλις γάμησα μια αδελφή, κλπ)
  https://roides.wordpress.com/2016/01/30/30jan16/

  Υπενθυμίζω πως ο Σεραφείμ έχει ομολογήσει ότι οι φίλοι του της Χ.Α. είναι σατανιστές
  https://www.protothema.gr/greece/article/281103/serafeim-tagma-sataniston-h-xrysh-aygh-/
  Σεραφείμ: Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή


  Ο θαυμαστής του Μουσολίνι και του παιδεραστή Στράιχερ που ουρούσε δημόσια έξω από το Mega
  http://www.iefimerida.gr/news/96805/%CE%BF-


  Με φιλάνθρωπο εφοπλιστή που συκοφαντήθηκε για το Noor-1

  Ένα ερώτημα που εκκρεμεί. Γιατί σωπαίνει ο ηθικολόγος της πλάκας, Σεραφείμ για το κατόρθωμα του εξομολογητή ανώνυμου παπά του στο Οικοτροφείο, που κάλυπτε τον ανώμαλο κακούργο θεολόγο, το επί δεκαετίες κολαστήριο ορφανών του οποίου υμνούσε επίσημα η Μητρόπολη Πειραιά;

  https://roides.wordpress.com/2017/08/28/28aug17/

  Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;
  28/08/2017
  [Γιατί ο λαλίστατος μητροπολίτης του Πειραιά σωπαίνει εκκωφαντικά;]


  Ο ιερός Σεραφείμ με τον προκάτοχό του άγιο Καλλίνικο, που «παραιτήθηκε για λόγους υγείας», όταν καταγγέλθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος ανδρών, ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα
  …………………..

  «Διάλεγε τα πιο Αδύναμα Αγόρια για τις Αποτρόπαιες Πράξεις του» (Vice-Άννα Νίνη, 23.8. 2017). “Σε κάθειρξη 40 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας τον 86χρονο Κ. Λαλαούνη, πρώην Πρόεδρο του ιδιωτικού οικοτροφείου “Παιδικό Σπίτι” στον Πειραιά. …Συνολικά, 12 παιδιά κατέθεσαν πως, από το 2001 μέχρι και το 2012, ο καταδικασθείς προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, αυνανισμό στο ασανσέρ του οικοτροφείου, στις τουαλέτες και στις αποθήκες, αλλά και στο σπίτι του. Ανάμεσα στους ανήλικους, βρισκόταν και ένας 13χρονος με μικρή διανοητική στέρηση, ενώ ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου συνήθιζε να διαλέγει τους πιο αδύναμους ανήλικους για τις πράξεις του και φρόντιζε να τα απομονώνει από το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

  Ένα από τα παιδιά είχε αποκαλύψει σε ιερέα όσα βίωνε μέσα στο οικοτροφείο της φρίκης, όμως ο ιερέας αντί να κάνει κάτι γι’ αυτό, απλώς ενημέρωσε τον δράστη με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις.
  ……………………………

  Ο λαλίστατος Κήνσορας των δημοσίων Ηθών Χρήστος Μεντζελόπουλος, που απέλυσε τον οδηγό του επειδή πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του (!) δεν είπε μια λέξη για όλα αυτά. Το ιδιωτικό ίδρυμα ανήκει στην επαρχία της δικής του εκκλησιαστικής ευθύνης, τα παιδάκια υπάγονται στην αρχιερατική πατρική του εποπτεία, και ακόμη κι αν ο ιερέας δεν ανήκει στην Επισκοπή του, πράγμα απίθανο, έχει υποχρέωση να ξεκινήσει διαδικασία εκκλησιαστικής ανάκρισης εναντίον του. Η προδοτική πράξη του ιερέα είναι εκκλησιαστικά ανίερη, είτε η καταγγελία του παιδιού έγινε στη διάρκεια επίσημης είτε άτυπης Εξομολόγησης. Η ‘Εφ.τ.Συντακτών’ πάντως έγραψε, και αυτός είναι αδιαμφισβήτητα σωστός όρος: «ένα από τα παιδιά είχε εξομολογηθεί σε ιερέα», γιατί πως αλλιώς λες την αποκάλυψη κάποιας πληγής του, που ένα τρομοκρατημένο και εξευτελιστικά βασανισμένο παιδάκι κάνει σε κάποιον που τον θεωρεί εκπρόσωπο του Θεού; Αυτό δεν είναι εκείνο που η Εκκλησία ονομάζει απαραβίαστο μυστήριο της Εξομολόγησης; Ποιος είναι ο ιερωμένος που πρόδωσε το παιδάκι που τον εμπιστεύτηκε και μάλιστα στον αισχρό βασανιστή του, τι διαδικασίες έχει κινήσει εναντίον του η Δικαιοσύνη και τι θα κάνει ο αρμόδιος μητροπολίτης; Αν δεν τον ενοχλεί η κακουργηματική προδοσία, δεν τον ενοχλεί ούτε η βλασφημία κατά ενός Μυστηρίου; Ο Αριστερός Ριζοσπάστης βουλευτής Πειραιά και τ.Υπουργός Δρίτσας, εκ των επιδόξων Ανατροπέων και Διαφωτιστών της Ν.Ευρώπης, θα υποκριθεί και αυτή τη φορά πως δεν άκουσε τίποτα από τα βάσανα ενός παιδιού που δεν φοιτά στη Σχολή Χιλλ; Αν ήταν τα δικά του παιδιά θύματα της καθαρά εγκληματικής συμπεριφοράς του ιερέα, θα σιωπούσε; Τι είδους χώρα είναι αυτή, που όταν δημοσιοποιούνται τέτοιες αθλιότητες, αντιμετωπίζονται με γενική σιωπή που θυμίζει σικελική Ομερτά; Όσο για το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου που αναγνωρίστηκε στον θεολόγο δράστη, αναρωτιόμαστε, με κάθε βεβαίως επιφύλαξη αφού αγνοούμε τα πρακτικά της δίκης, πόσο πίσω πάει αυτό το έντιμο παρελθόν, όταν καταδικάστηκε για πράξεις του 2001 και επίσης ποιος έψαξε τι έκανε το 1970 ή το 1973, όταν κυβερνούσε η Χούντα, αφού είναι πολύ δύσκολο να έλθουν να καταθέσουν παιδιά που σήμερα θα είναι 60 χρονών, με δεδομένο ότι ο καταδικασθείς προεδρεύει στο «Σπίτι» από το 1963 που ιδρύθηκε, σε πείσμα της ιστοσελίδας της Μητρόπολης Πειραιά, που γράφει πως ιδρύθηκε το 1970.

  Aφού ζητήσουμε για πολλοστή φορά να διενεργείται τακτικός προληπτικός έλεγχος από το Κράτος, μέσω ειδικού δημόσιου φορέα που θα συζητά με τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, γιατί η εν τοις πράγμασι επίσημη θέση των κομμάτων της «λαϊκής οικογένειας» (ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορούν άνετα τα ορφανά να επισκεφθούν όποτε θέλουν με τους Νομικούς τους Συμβούλους τον Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και να καταγγείλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους νομίζουμε ότι πάσχει, θέλουμε να ρωτήσουμε: Θα συνεχίσει η επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Σεραφείμ και του Καλλίνικου, που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας», κάτω από την πίεση καταγγελιών (από άνδρες) σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, να υπερηφανεύεται με τόσο αστείο στόμφο («…τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες…», θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω) για το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά; Αν της ανήκει από εκεί το μερίδιο δόξας που διεκδικεί ως τάχα παιδαγωγός χρηστών πιστών που στελεχώνουν τα ιδρύματα της πόλης, δικά της ή όχι, που τα απαριθμεί αυτοθαυμαζόμενη, τότε της ανήκει a priori και μερίδιο καταισχύνης, άσχετα μάλιστα από την επιβαρυντική αθλιότητα της προδοσίας του ιερέα της. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια Επισκοπή αγνή Κουροτρόφο. Να θυμίσουμε πως ο σοφέρ του ιερού Καλλίνικου και οδηγός σχολικού λεωφορείου της Μητρόπολης, Α.Ν. παρενοχλούσε 12χρονη μαθήτρια; Να θυμίσουμε πως το πνευματικό τέκνο Καλλινίκου αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης συνελήφθη για παιδοφιλία; Να θυμίσουμε πως ο πανοσιότατος αρχιμανδρίτης του Ρόδου του Αμάραντου του Πειραιά, Βενέδικτος Καρίβαλης, αδελφός του μαστροπού πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, συνελήφθη για τροτουάρ; Να θυμίσουμε πως το πνευματικόν τέκνον (από 12 χρονών) της χουντικής αδελφότητας ‘Χρυσοπηγή’ του Καλλίνικου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης του (ολίγον διακινητή ναρκωτικών) μοναχού Βαβύλη, που συνελήφθη οπλοφορών, χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και μετά την απόλυσή του λόγω της κατακραυγής, διευθύνει σήμερα, που η υπόθεση «ξεχάστηκε», ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής; Να θυμίσουμε πως όταν ο ιερός Καλλίνικος ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιά, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος (30.6.2000), για τον θάνατο 4 τροφίμων;

  «ΙΜΠ – Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς».«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»….«ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ..Γι’αὐτό εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες, καθώς καί εὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους καί μή, κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί κρατοῦν καί σήμερα ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τής Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης στίς καρδιές τοῦ λαοῦ, ὅπως εἶναι:…το «Παιδικό Σπίτι» (1970),….» («..Ημερόλογιο της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς 2008,..»).

 3. Ο/Η laskaratos λέει:


  Αριστερά πρώην στρατιωτικός (υπαξιωματικός) Στέφανος Κατές, επίσκοπος Στρατονικείας, που «διετέλεσε Διευθυντής τοῦ Ὀρφανοτροφείου Ἀρρένων Καλύμνου». Δεν ντράπηκε να υμνήσει δημόσια την ώρα της χειροτονίας του διαβόητο παιδεραστή Μητροπολίτη, ο οποίος είχε δράσει στο Ορφανοτροφείο του!!!!!!!!!!!!!!!
  Δεν αντέδρασε κανείς.

  https://roides.wordpress.com/2016/12/30/30dec16/

  Οι δεσποτάδες θεωρούν την ιερή παιδεραστία δικαίωμά τους;
  30/12/2016
  [Με αφορμή την τιμητική αναφορά ενός επισκόπου σε παιδεραστή μητροπολίτη]


  ……………………………..
  Την ώρα της χειροτονίας του, όπως γράφει η Romfea (27 Δεκεμβρίου 2016, Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου ), μιλώντας επίσημα: «έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου». Πριν προχωρήσω, να σημειώσω πως οι τοπικοί βουλευτές οφείλουν να ζητήσουν τουλάχιστον τη διακοπή της μισθοδοσίας του από τους φορολογούμενους, διότι το Σύνταγμα (άρθρο 3) απαιτεί «απαρασαλεύτως» τήρηση των Ι.Κανόνων από την Εκκλησία και οι Ι.Κανόνες απαγορεύουν αυστηρά το θεσμό του βοηθού επισκόπου και γενικά της χειροτονίας κληρικού χωρίς ποίμνιο, με την ποινή της αργίας (Ενδεικτικά, Καν. 6ος Δ΄ Οικ. Συνόδου).

  Το τι έκανε στο ορφανοτροφείο Καλύμνου ο άγιος Νεκτάριος το δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» με δυο ρεπορτάζ που ξεκινούσαν από την πρώτη σελίδα (10.4-«Καταγγελίες σοκ στην Κάλυμνο» και 24.4. του 2005 «Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ») χωρίς να τολμήσει κανείς να απαντήσει έστω και με μισή λέξη.
  Από παλιότερο ποστ του κ.Ροϊδη, που βασίστηκε στα δυο εκτενή ρεπορτάζ της εφημερίδας [ Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’) ], όπου υπάρχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες («Ιστορίες φρίκης», τις είπε η εφημερίδα), αντιγράφω: «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα. Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. ‘Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;’ Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: ‘Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα’ Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα».

  Προσωπικά δεν πολυπιστεύω πως οι σπαραξικάρδιες αντιδράσεις των Αρχιερέων ή η έκπληξή τους, ήταν ειλικρινείς και όχι προσχηματικές. Η περίπτωση αυτού του αγίου ήταν γνωστή από πολύ παλιότερα. To 1980 το πατριαρχείο τον είχε προωθήσει ως μητροπολίτη Κισάμου από Σχολάρχη στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης. Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις, που θα υπάρξουν λόγω των ύποπτων σχέσεών του με φοιτητές της Σχολής, τον χειροτονεί στην Χάλκη και όχι στην Κρήτη, ώστε να φέρει τον κόσμο προ τετελεσμένων γεγονότων. Μέσα σ’ένα μήνα αναγκάζεται να τον μεταθέσει αντικανονικά (οι Ι.Κανόνες απαγορεύουν τη μετάθεση Επισκόπου) στην Κάρπαθο αφού ο λαός ξεσηκώθηκε ζητώντας ως επίσκοπό του τον γνωστό για την αντιχουντική του στάση μητροπολίτη Γερμανίας Ειρηναίο. («Απογευματινή της Κυριακής», 17.4.2005. Tότε διηύθηνε το ρεπορτάζ ο Πάσχος Μανδραβέλης και η εφημερίδα έδωσε ρεσιτάλ αληθινής δημοσιογραφίας, καταγράφοντας τεκμηριωμένα τα εκκλησιαστικά αίσχη, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη). Μετά από δυόμισι χρόνια μετατέθηκε αντικανονικά από την Κάρπαθο όπου είχε φτάσει με αντιτορπιλικό (!) στη Μητρόπολη Λέρου και Καλύμνου. Όποιον εξακολουθεί να αμφιβάλλει πως το πατριαρχείο γνώριζε τα πάντα, τον πείθει η συνέχεια. Ο δεσπότης όχι μόνο δεν παραπέμφθηκε από την Εκκλησία στη Δικαιοσύνη, η οποία προσποιήθηκε πως δεν διάβασε τα δυο φύλλα της πρώτης (εκείνη την εποχή) σε κυκλοφορία εφημερίδας, ο ίδιος όχι μόνο δεν απάντησε, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να προστατεύσει τη φήμη του, όχι μόνο δεν απάντησε ούτε το πατριαρχείο προστατεύοντας την δική του έξωθεν καλή μαρτυρία ως προϊσταμένης αρχής, όχι μόνο δεν δικάστηκε εκκλησιαστικά, όχι μόνο δεν τον υπερασπίστηκε δημόσια ούτε ένας από το ποίμνιό του, αλλά παραιτήθηκε και συνταξιοδοτήθηκε σε βάρος των φορολογούμενων (υπήρχαν λεφτά) πρόωρα το 2005, χωρίς να δοθεί η παραμικρή εξήγηση. Επί πλέον, το 2007, για να μην φέρει τον τίτλο του πρώην Καλύμνου που κουβαλούσε δυσάρεστες αναμνήσεις και αυτονόητα ερωτηματικά, του δόθηκε τιμητικά ο ιστορικός τίτλος του «Γάνου και Χώρας», Gaziköy και Hoşköy, μιας αποικίας των Μεγαρέων και μιας βυζαντινής πολίχνης στην (τουρκική) Ανατολική Θράκη. Η ιστοσελίδα της Μητρόπολης τα ξεπερνάει όλα βιαστικά αναφερόμενη στον διάδοχό του: «Ο Λέρου , Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παίσιος , από Πρωτοσύγγελος Ι.Μ.Ρόδου , ‘… του εν αυτή αρχιερατεύοντος Νεκταρίου παραίτησιν κανονικήν υποβάλλοντος …’ , 19-5– 2005». Για το γιατί και το πως, ούτε λέξη.

  Αναρωτιέμαι πόσο θράσος διαθέτει ο βοηθός επίσκοπος κ. Κατές, για να αναφέρεται δημόσια τιμητικά σε μια ιερή του στιγμή σε κάποιον κακούργο ρασοφόρο, μέσα σε ιερό χώρο, όπου όλοι οι παριστάμενοι γνωρίζουν το ποιόν του, αλλά βεβαίως διαθέτουν τη συλλογική ανοχή και υποκρισία των μικρών μας χριστιανικών κοινωνιών αλλά και της χώρας όλης.
  ………………………….

  Όμως έχω μία ακόμη απορία: Όπως διαβάζω στην Romfea o κ. Κατές «από τό 2002 ἕως τό 2004», δηλαδή επί σατυρικής σατραπείας Νεκταρίου, «διετέλεσε Διευθυντής τοῦ Ὀρφανοτροφείου Ἀρρένων Καλύμνου». Προφανώς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι τίποτα
  ……………………

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  Oρθόδοξη παιδεραστία στις ΗΠΑ

  https://www.pokrov.org/

 5. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  https://lefterianews.wordpress.com/2015/04/26/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4/

  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος έργα και ημέρες του στην Χούντα

  Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά


  Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58

  «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη “Αυγή” του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
  Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
  Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη “Αυγή”…»


  Φωτοτυπία του πρωτοσέλιδου της παράνομης αντιδικτατορικής Αυγής της 31.8.1970 με κυκλωμένο το ακόλουθο απόσπασμα: «Οι θεομπαίχτες του ‘Ελληνοχριστιανικού” πολιτισμού έχουν τον υπεράξιο εκπρόσωπό τους τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο. ‘Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.».

 6. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 7. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 8. Ο/Η Ροδοπιανός λέει:

  https://rodopinews.gr/57999

  ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΛΟΜΠΑΡΝΤΙ: ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
  Αύγουστος 16th, 2019 | by rodopinews

  Ο Φεντερίκο Λομπάρντι, γεννηθείς το 1942, ήταν για χρόνια εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού και υπεύθυνος για τα ΜΜΕ της έδρας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, θέση στην οποία και παρέμεινε ως το 2016. Χειροτονήθηκε το 1972.

  Πριν από χρόνια εμφανίστηκε, με την τότε ιδιότητά του, στην εκπομπή «Εμπόλεμη Ζώνη» του πολύ γνωστού Ελληνα ρεπόρτερ Σωτήρη Δανέζη η οποία σε εκείνο το επεισόδιο ήταν αφιερωμένη στα επί δεκαετίες φαινόμενα παιδεραστίας στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε όλο τον πλανήτη αλλά και στην απόκρυψη των εγκλημάτων από τον εκάστοτε επικεφαλής πάπα.

  Η απάντηση του Λομπάρντι έχει ως εξής:

  «Οι προτεραιότητες του ποντιφικάτου είναι η σχέση με τον Θεό, η γνώση του Ιησού Χριστού, η ειρήνη και η δικαιοσύνη, ο διάλογος με τις άλλες θρησκείες, η ένωση της Εκκλησίας. Αυτά είναι μεγάλα προβλήματα. Και ειλικρινά θα έλεγα πως είναι προτεραιότητες. Αν τώρα υπάρχει και ένα πρόβλημα ηθικό που αφορά την κάθαρση της Εκκλησίας από τα περιστατικά που συχνά αποτελούν, ευτυχώς, μόνο μια μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο των Καθολικών ιερέων τότε, καλώς, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.»

  Τι μας λέει με λίγα λόγια ο γραφειοκράτης παπάς Λομπάρντι; Αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Πως οι μεγάλοι οικονομικά οργανισμοί αυτού του πλανήτη έχουν κάποιες προτεραιότητες, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και μέσα σε αυτές δεν συγκαταλέγεται ούτε η προστασία των πολιτών από τυχόν εγκληματίες συνεργάτες τους, ούτε η αποκατάσταση και αποζημίωση των θυμάτων, ούτε φυσικά η συνεργασία με τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για την δίωξη των εγκληματιών.

  Επαναλαμβάνουμε πως αυτές ήταν επίσημες και δημόσιες δηλώσεις του επίσημου εκπροσώπου του Βατικανού και όχι προσωπικές εκτιμήσεις κάποιου ανεπίσημου ιερωμένου.

  Στην ίδια εκπομπή παρουσιάζονται θύματα των παιδεραστών παπάδων αλλά και ένας «ανεπίσημος» ιερωμένος από την Γερμανία που ξεκίνησε προσωπικό πόλεμο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όταν έμαθε για βιασμούς μικρών παιδιών από συναδέλφους του παπάδες.

  Η εκπομπή του Σωτήρη Δανέζη με τις δηλώσεις του Λομπάρντι στο 53:50 για το ζήτημα των παιδεραστών ιερέων στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία:

 9. Ο/Η Ινδιάνα λέει:


  Rajdharma: After Hindu Gurus, 5 Priests Of A Church In Kerala Held For Sexual Assault | ABP News
  5.825 προβολές•29 Ιουν 2018

  ABP NEWS
  18,1 εκ. συνδρομητές
  Crime branch will investigate the allegations against five priests of Malankara Orthodox Church in Kottayam district of Kerala.The matter was earlier investigated by the church itself.The Director-General of Police handed over the letter of former chief minister VS Achuthanandan, in which he asked the crime branch to probe the matter.One member of the church alleged that five priests blackmailed and sexually abused his wife, using her confession secrets. The man also said that his wife was facing the abuse even before they were married.The issue came into light after an audio clip was recovered by the husband of the victim. Meanawhile, a church spokesperson said that «the victim was subjected to sexual abuse by blackmailing her with her confessional secrets.»How long will criminals take religion as a blind for their crime. Watch Rajdharama and also share your opinion with us.

 10. Παράθεμα: Ιερή παιδεραστία: Γιατί ανησυχεί η ekklisiaonline; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.