Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά

Δουλικός προς χουντικό Χρυσαυγίτη μητροπολίτη   

amvrosios74-12a

Aπό το 1974 (πρωτοσέλιδο της «Χριστιανικής Δημοκρατίας») μέχρι το 2012 (Ντερτιλής), ο Αμβρόσιος προκαλεί.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Έχουμε επισημάνει σε βαθμό κουραστικό  τις απαράδεκτες ηθικές και πολιτικές εκπτώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Εκκλησία και σε σχέση με τη μερίδα της Άκρας Δεξιάς, που αυτοπροσδιορίζεται ως «λαϊκή», για όσους θέλουν να το πιστέψουν. Πρόσφατο κρούσμα η δήλωση του κ.Μπαλάφα για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα που στεγάζει συνήγορους Χρυσαυγιτών μαχαιροβγαλτών και μάρτυρες υπεράσπισης ρατσιστών λοκατζήδων. Αναρωτιέται κανείς ποιες προσδοκίες τρέφουν αυτόν τον τυχοδιωκτισμό; Οι κολακείες του Αλ.Τσίπρα προς τον πατριάρχη, τον αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες καθώς και τα «στραβά μάτια» στα μεγάλα σκάνδαλα της Εκκλησίας, είχαν ως μοναδικό καρπό την πρόσφατη (2.12) περιφρονητική για τον κ.Τσίπρα δήλωση του μητροπολίτη της Σιάτιστας: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κόμπλεξ απέναντι στην Εκκλησία, τη φοβάται».
—-Στις 13.12 έγινε στα Καλάβρυτα το καθιερωμένο μνημόσυνο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Είναι θλιβερό ότι προεξήρχε ο χουντικός δεσπότης της διαβόητης «Χρυσοπηγής», ο υμνητής του δολοφόνου Ντερτιλή, ο υπερασπιστής των αστυνομικών βασανιστών της Χούντας, ο μεγαλοξενοδόχος (με κρατική χρηματοδότηση, του υπερπολυτελούς Hotel Σήμαντρον) Θανάσης Λενής (Αμβρόσιος), ο υμνητής των Νεοναζί μαχαιροβγαλτών («Γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή…»). Δεύτερος τη τάξει στην τελετή, ο αργόσχολος Θεόκλητος Βρεσθένης, Παραδικαστικού, Γιοσάκη, Κουλουσούσα και Αντωνίας Ηλία. Το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν κυνηγήσει τον Αμβρόσιο και τον υπασπιστή του, όπως συνέβη το 1982 με το φασίστα και λειψανέμπορο δεσπότη Κεφαλονιάς Προκόπη Μενούτη, ασφαλώς δεν τους τιμά, αλλά αυτή είναι σήμερα η ελληνική κοινωνία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει προσπάθειες να της αλλάξει συνείδηση, προτιμώντας την ευκολία του να ψηφοθηρεί χαϊδεύοντας αυτιά δικαίων και αδίκων. Το γεγονός ότι ο αρχηγός της αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκε στη θρησκευτική τελετή του συγκεκριμένου Αρχιερέα, αποτελεί από μόνο του ένα σκάνδαλο, συν τοις άλλοις και κομματικής αναξιοπρέπειας, αφού ο ρασοφόρος αυτός έχει επιτεθεί πρόσφατα (28.10) με εξευτελιστικό τρόπο και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γενικότερα σε όλη την Αριστερά: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».
—-Ευτυχώς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μόνο δειλοί, ανόητοι και υστερόβουλοι άντρες, υπάρχουν και γενναίες γυναίκες. Η ηθοποιός κα Μαρία Κανελλοπούλου, τοπική βουλευτίνα, συγκρούστηκε κατά μέτωπο με το Λενή, γνωρίζοντας άλλωστε πως η αποδοχή του από την τοπική κοινωνία είναι περιορισμένη:«Εμείς θα επιμείνουμε, ξαναθυμίζοντας σε αυτόν και τους ομοϊδεάτες του ότι αμείβεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός και όχι για να ασκεί καθήκοντα «image maker» της νεοναζιστικής συμμορίας. Ο Αμβρόσιος επέχει ρόλο ηθικού αυτουργού στις πράξεις της Χρυσής Αυγής (π.χ. Χυτήριο). Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να τον μαζέψουν. Είναι επίσης απαράδεκτο, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, να σιγοντάρει τέτοιες πρακτικές, αρνούμενο να πάρει θέση». Κανείς δε μάζεψε τον Λενή, αυτός όμως μάζεψε τον Αλ.Τσίπρα όπως θα δούμε πιο κάτω.
—-Θέλω να επισημάνω ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του απέναντι στην Εκκλησία έχει πάρει κωμικοτραγικές διαστάσεις. Για παράδειγμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταπολεμάει την αισχρή θεωρία των δυο άκρων, όταν αυτή διατυπώνεται από μητροπολίτες (Κορινθίας, Φθιώτιδος), γίνεται αυτόματα αποδεκτή ως δήθεν δήλωση κατά της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα οι θρησκευτικές τελετουργικές ευλογίες των ορμητηρίων της βίας από κληρικούς, δεν έχουν προκαλέσει καμία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της περίπτωσης του Αιγίου. Ένας από τους δέκα χιλιάδες λόγους που είχε ο κ.Τσίπρας να μην συμπροσευχηθεί με τον Θανάση Λενή για τις ψυχές των θυμάτων των Γερμανών Χρυσαυγιτών, είναι και η φυλετικά και θρησκευτικά ρατσιστική συκοφαντία του, ότι οι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι παντρεύονται 8χρονα κοριτσάκια!
—-Θέλω να θυμίσω πως το 2006, ο Θανάσης Λενής είχε εμπλακεί σε δικαστική διένεξη με θεολόγο με αφορμή την αρνητική (!!!) απάντηση της Μητρόπολης στο αίτημα Ρουμάνων Ορθόδοξων μεταναστών, να τους παραχωρηθεί ένας ναός ή έστω μία αίθουσα για να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες. Για απλή σύγκριση να σημειώσω πως στη χώρα της «Μαντάμ» Μέρκελ παραχωρούνται στους Έλληνες μετανάστες αίθουσες ετερόδοξων (καθολικών και προτεσταντικών) ναών.
—-Ο Θανάσης Λενής, πνευματικό τέκνο και αδελφός αντίστοιχα του Καλλίνικου Πειραιά και του Χριστόδουλου Αθηνών», διωκτών της ομοφυλοφιλίας, που και οι δυό τους όμως κατηγορήθηκαν, ακόμη και από κληρικούς, για ομοφυλοφιλία, έχει αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία «διαταραχή και ασθένεια», γεγονός που θα έπρεπε να ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ, αν και το κόμμα αυτό έχει θάψει τη σχετική πρόταση νόμου, πιο βαθιά και από την απλή αναλογική και από τη φορολόγηση της Εκκλησίας.

Κύριε Ροΐδη,
Έρχομαι στα γεγονότα. Ο νέος Κουταλιανός, ο πορθητής του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, ο άνθρωπος που απειλεί και εκβιάζει την Ε.Ε. ο εξευτελιστής της «μαντάμ» Μέρκελ και του Ολανδρέου, αυτός που θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις με μια απλή νομοθετική πράξη στα προηγούμενα επίπεδα, τρέμει σαν το ψάρι στον Αμβρόσιο μπρος:
—-Αντιγράφω ρεπορτάζ από την άτακτη υποχώρηση Τσίπρα στην επίθεση του Αμβρόσιου μπροστά στον κόσμο, από το φιλικό προς τον κ.Τσίπρα ακροδεξιό μπλογκ Olympia (14.12) στο οποίο είχε απολογηθεί (18.11.2011) για τις αριστερές του θέσεις, ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά της λαϊκής Δεξιάς. Δημοσιεύω στο τέλος και το πρώτο σχόλιο αναγνώστη του μπλογκ, ως ένδειξη πως ο κ.Τσίπρας χτίζει στην άμμο, όταν ψηφοθηρεί με παλαιοκομματικό τρόπο κολακεύοντας ακροδεξιούς.
« ‘Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος’ είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς ο Μητροπολίτης έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο δεν τρέφει και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Είναι γνωστή η κόντρα του ιεράρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή συνάντηση του κ. Αμβρόσιου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος πρόβλημα χρόνου θέλησε να αποχωρήσει από την συνεστίαση λίγο πριν την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέγοντας «ο Θεός συγχωρεί. Άρα και εσείς πρέπει να με συγχωρέσετε» για να λάβει την απάντηση του κ. Αμβρόσιου «αν φύγετε, θα εκληφθεί σα να μη θέλετε να με ακούσετε». Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανακαθίσει στη θέση του. Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για «δεξιό και αριστερό ολοκληρωτισμό» αλλά και για τα λεγόμενα «άκρα» αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού αναγκάσθηκε να ακούσει το «κήρυγμα» Αμβρόσιου λίγο πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους αστειευόμενος είπε «τώρα που πήρα την ευλογία του Αμβρόσιου μπορώ να σας μιλήσω» και συμπλήρωσε χαμογελώντας «δεν ξέρω βέβαια αν ήταν ευλογία ή αφορισμός».

19 Σχόλια στο “Τα «άκουσε» από τον Αμβρόσιο ο Τσίπρας”
Against New World Order είπε. Δεκεμβρίου 14, 2012 στις 11:20 πμ
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ
βάλε και την αγάπη του Τσίπρα για τους μαύρους!!
βάλε και την ανυπαρξία του έθνους / κράτους στα μυαλά του Τσίπρα !!!!
Γι αυτό το 9% του ΚΑΜΜΕΝΟΥ πρέπει να γίνει 19% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ»

Κύριε Ροΐδη,
Η «Αυγή» (Σφέτσα Δάφνη, 14/12) στο ρεπορτάζ του μνημόσυνου κατέφυγε στη παλιά της τέχνη τη λογοκρισία. Δεν γράφει λέξη για το συμβάν, προφανώς γιατί αντιλαμβάνεται πως η στάση του κ.Τσίπρα ήταν αξιοθρήνητη. Προτείνω η «Αυγή» που επιδίδεται συστηματικά στο σπορ, να μετονομασθεί σε «Λαϊκή Ημερησία». Ως ιδιώτης ο κ.Τσίπρας έχει το απόλυτο δικαίωμα να αυτοεξευτελίζεται. Σήμερα όμως δεν είναι πρόεδρος του 15μελούς του 10ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων. Ως αρχηγός της αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπροσωπεί τον κόσμο της Αριστεράς και ένα κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό του Κράτους, θέση για την οποία πληρώνεται αδρά. Έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά μας δικαιώματα από τις επιθέσεις ναζιστών θεοκρατών. Αν ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης υπακούει στις απειλές ενός τέτοιου ανθρώπου, που είναι μάλιστα και ανώτερος κρατικός υπάλληλος, δεν του απαντάει, αλλάζει το πρόγραμμά του, «κάθεται σούζα», του ζητάει να τον συγχωρήσει και ακούει τις επιθέσεις του κατά των άθεων και του ίδιου αδιαμαρτύρητα, τότε τι μπορούμε να περιμένουμε από μια χωρική των Καλαβρύτων; Ποιος θα την ενθαρρύνει, ποιος θα τη διαφωτίσει ποιος θα την εμπνεύσει, ποιος θα την κάνει καλύτερη; Ποια είναι η αποστολή της αριστερής πολιτικής; Να καλλιεργεί την υποταγή στους Μάγους της φυλής και την υποκρισία;
—-Δεν πάει καιρός που ο Θανάσης Λενής  έβρισε τον Τσίπρα: «Αμερικανικό σχέδιο προώθησης του Α.Τσίπρα στην εξουσία.. οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας» (defencenet.gr, 14/6). Η φοβισμένη στάση του κ.Τσίπρα απογοήτευσε ακόμη και ανθρώπους του πατριάρχη (εχθρού του μητροπολίτη Καλαβρύτων), όπως ο προοδευτικός πατρινός θεολόγος κ.Ανδριόπουλος, που ειρωνεύεται  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων… ζήτησε την …άδεια από τον Αμβρόσιο να αποχωρήσει, αλλά ο Σεβ. δεν τον άφησε με τον τρόπο του, υποδεικνύοντάς του να καθίσει να ακούσει τι έχει να πει. Και «τα άκουσε» για τα καλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού οι γνωστές Αμβροσιανές μπηχτές έδωσαν και πήραν! Οπότε καλά κάνουν και ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς και όποιος άλλος ιεράρχης και ξεσπαθώνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν! Αφού και οι αριστεροί που υποτίθεται πως αμφισβητούν την Εκκλησία, σα μαθητούδια μπροστά τους… Ας μη μιμούνται μετά τους ιεράρχες μας στις …κορώνες. Άλλωστε οι ιεράρχες είναι πιο εξειδικευμένοι σ’ αυτές».
—-Ο κ.Τσίπρας δεν δικαιούται να έχει το μυαλό της δύστυχης ζάπλουτης χήρας Μερτικοπούλου, για τη οποία η ανιψιά της, τ.υφυπουργός κα Κούρκουλα, είχε καταγγείλει το μητροπολίτη. Αν δεν διαθέτει τη γενναιότητα, τον ανδρισμό, την ετοιμότητα, την ευφυϊα, την αξιοπρέπεια, την παιδεία και το ήθος που απαιτεί στους πολύ δύσκολους καιρούς μας η μεγάλη του θέση του, να παραιτηθεί. Οι νοήμονες σύντροφοι του που τον παρακολουθούν σιωπηλοί να διασύρει την Αριστερά, οφείλουν, όσο κι αν αυτό είναι σήμερα πολύ δύσκολο,  να του το υποδείξουν. «Δε φταίει αυτός.  Τόσος ήταν» θα πούμε και θα τον ξεχάσουμε.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

98 Responses to Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά

  1. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Χαζοβιόλη Τσίπρα, όταν κάποιος δεν μπορεί να αντισταθεί σ΄ ευνούχους*, πώς θα αντισταθεί ρε ερίφη σε αντίπαλους μ΄ αρχίδια!!!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ

    από stauros

    Αναρτήθηκε 22 Δεκεμβρίου. 2012, ώρα 10:35 πμ.

    Ο Τσίπρας κάθεται σα βρεγμένη γάτα μπροστά στα προστάγματα του Χρυσαυγίτη δεσπότη θαυμαστή του Ντερτιλή, χουντικού μεγαλοξενοδόχου Αμβρόσιου!!!!!!!

    Από https://roides.wordpress.com/2012/10/29/29oct12/#comment-57419, διαβάζουμε:

    http://www.loutrakiblog.gr/2012/12/blog-post_5707.html

    Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

    Μητροπολίτης σε Τσίπρα: «Αν φύγεις σημαίνει ότι δεν θέλεις να με ακούσεις»

    Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Αμβρόσιου Καλαβρύτων και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ….

    «Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος»

    http://athriskos.gr/web/22/12/2012/5637/

  2. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

  3. Ο/Η Παλιός λέει:

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χριστέμπορας δεσπότης Καλαβρύτων προκαλεί με τις δηλώσεις του. «Γενναίο Ελληνα πολιτικό και πρότυπο ζωής» χαρακτήρισε τον αρχιπραξικοπηματία Ντερτιλή, έναν φασίστα που έχει διαπράξει δεκάδες εγκλήματα.
    «Πρώτα η ψυχή βγαίνει και μετά το χούι», λέει μια λαϊκή παροιμία. Και ο ρασοφόρος αυτός το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία. (Δείτε το βίντεο). Ετσι λοιπόν και τώρα κάνει δημόσια την αγιογραφία του Ντερτιλή (ο ρασοφόρος χειρίζεται με την ίδια μαεστρία τον λόγο του όπως χειριζόταν τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή) ενώ ζητάει να συναντήσει τον αρχιπραξικοπηματία στις φυλακές προφανώς να του εκφράσει τον θαυμασμό και την λατρεία του από κοντά.

  4. Ο/Η Παλιός λέει:

    Άντε Τσίπρα στα βήματα του Καρατζαφέρη με το παπαδαριό.
    Είπανε του λωλού…

  5. Παράθεμα: Χαζοβιόλη Τσίπρα, όταν κάποιος δεν μπορεί να αντισταθεί σ΄ ευνούχους*, πώς θα αντισταθεί ρε ερίφη σε αντίπαλους μ΄ αρχίδια!!! » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  6. Ο/Η Nazi sex and drugs λέει:

    Σε ποιούς κατουριέται από το φόβο του ο τσιπράκος;
    http://www.dete.gr/news.php?article_id=36728

    ΑΙΓΙΟ: Αναστάτωση για την έλευση Κουμαριανού

    Παρ. 22 Απριλίου 2011, 08:02

    Αναστάτωση στο Αίγιο από την έλευση στην πόλη (για τις ημέρες του Πάσχα) του πρώην μητροπολίτη Καρδίτσας Θεόκλητου Κουμαριανού! Ο οποίος επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου είχε αναγκασθεί σε παραίτηση για μία σειρά σκανδάλων. Όπως γράφει το aigio.org «εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας».

    Τα σχόλια στην πόλη του Αιγίου είναι πολλά. Μάλιστα, αρκετοί διερωτώνται «ποιο το όφελος για την τοπική κοινωνία του Αιγίου η παρουσία τέτοιων προσώπων όταν μόνο αρνητικά έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα εκτός από το αυταπόδεικτο γεγονός ότι ο Αμβρόσιος για ακόμη μια φορά επιχειρεί να παίξει τα δικά του εκκλησιαστικά παιχνίδια αδιαφορώντας προκλητικά για τον κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειών του;». Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αναφέρει πως ότι ο πρώην μητροπολίτης Καρδίτσας Θεόκλητος Κουμαριανός έρχεται στο Αίγιο (προσκεκλημένος από τον ίδιον) για να …«κοσμήσει την περίοδο του Πάσχα τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης κατά τις Άγιες μέρες του Πάσχα»! Και έτσι αρκετοί Αιγιώτες διερωτώνται: «Τι να σημαίνει, άραγε, αυτό; Μήπως προλειαίνεται ο κ. Κουμαριανός για βοηθός του κ. Αμβρόσιου και κατοπινός μητροπολίτης Αιγιαλείας;».

    Το σκάνδαλο με το σούπερ μάρκετ
    Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε σκάνδαλο στο Αίγιο, όταν συνελήφθη αρχιμανδρίτης και ο συνοδός του (που έμενε στο σπίτι τού αρχιμανδρίτη!), με την κατηγορία ότι έκλεψαν κάποια προϊόντα από σούπερ μάρκετ (σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει ο «Κόσμος»)! Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διαπιστώθηκε η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι τού αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου! Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετατέθηκε στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανό.

    Το χρονικό της παραίτησης
    Ο κ. Θεόκλητος στις 26 Φεβρουαρίου 2005 παραιτήθηκε από το θρόνο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος γιατί, όπως είχε πει ο ίδιος, είχε προτείνει στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη να αναλάβει καθήκοντα στην Ιερά Σύνοδο. Ο τότε αρχιεπίσκοπος δέχτηκε την παραίτηση, ενώ στις 6 Ιουλίου του 2005 με απόφαση της Ι. Συνόδου, που συνεδρίασε ως δικαστικό συμβούλιο, ο κ. Θεόκλητος απηλλάγη των κατηγοριών που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος. Αργότερα ο μακαριστός Χριστόδουλος -κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου- ζήτησε να αποκατασταθεί ο ιεράρχης και στενός του συνεργάτης στη Μητρόπολη Βρεσθένης, μία «ξεχασμένη» Μητρόπολη στη Λακωνία.
    Το περίεργο, όμως, εκείνη την εποχή είναι ότι την παραίτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος είχε προαναγγείλει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Ο κ. Αμβρόσιος σε δηλώσεις του είχε καλέσει τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Τώρα όμως… τα πράγματα άλλαξαν!

  7. Ο/Η Σελινούς λέει:

    Nιού Ντριμ ο Μιχαλολιάκος; Σήμαντρο ο Αμβρόσιος
    Εσπρέσο>20.9.2008

    Μέγα Σπήλαιο Resort

    Μπορεί η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενος Εφραίμ να κατέχουν τα «σκήπτρα» στον κτηματομεσιτικό τομέα, αλλά στον ξενοδοχειακό την πρωτιά κατέχει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και ο μητροπολίτης Αμβρόσιος με το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Σήμαντρον», ή όπως πολλοί το αποκαλούν το «Μέγα Σπήλαιο Resort», αφού στην περιοχή που ανεγέρθη η χλιδάτη μονάδα υπήρχε μοναστηριακός οικισμός και μετόχι της ιστορικής Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

    Ο μοναστηριακός οικισμός, τα πέτρινα σπίτια που με πολύ μεράκι είχαν κτίσει πριν από πολλά χρόνια μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στη θέση Μετόχι (ονομασία που προήλθε από το μετόχι που υπήρχε εκεί) για να ξαποστάζουν μετά τις σκληρές γεωργικές εργασίες, μετατράπηκαν με επίσης πολύ μεράκι και περισσότερο χρήμα σε υπερπολυτελή δωμάτια με κόστος διανυκτέρευσης 102,5 ευρώ και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Εμπνευστής της μεγάλης αυτής επένδυσης, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, η επιχειρηματική δεινότητα του οποίου έχει προκαλέσει το θαυμασμό φίλων και αντιπάλων του.

    Μόλις 167 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στο χωριό Ελαιώνας Διακοφτού στη θέση Μετόχι, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιούργησε έναν «επίγειο» παράδεισο για πιστούς (με φουσκωμένα πορτοφόλια), που σπεύδουν να απολαύσουν τις ομορφιές και τις υπηρεσίες του «Σήμαντρον».

    Ο Αμβρόσιος το είπε και το έκανε. Υπήρχαν αντιδράσεις, «ομηρικές» μάχες μεταξύ μηχανικών, κατοίκων της περιοχής και μοναχών για την ανέγερση αυτής της ξενοδοχειακής μονάδος. Οι τελευταίοι μάλιστα αντιδρούσαν στην αναπαλαίωση των κελιών της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, των κελιών που χρησιμοποιούσαν όταν πήγαιναν στην περιοχή Μετόχι για να καλλιεργήσουν τα αμπέλια και να κάνουν διάφορες γεωργικές εργασίες. Ο Αμβρόσιος κίνησε όμως γη και ουρανό πείθονταας υπουργούς και επιχειρηματίες για τη χρησιμότητα του έργου και έτσι το έργο ενισχύθηκε από τα κονδύλια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με ποσοστά 25% για την κατασκευή του νέου κτιρίου και 45% για την αναπαλαίωση των μισοκατεστραμμένων κτιρίων. Αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του μητροπολίτη ήταν μέσα σε τέσσερα χρόνια να δημιουργηθεί το «Σήμαντρον». Ενα πολυτελέστατο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με σουίτες, πισίνες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

    Το ξενοδοχείο, που κόστισε περίπου 4.000.000 ευρώ κατασκεύασε η εταιρεία «Μετόχι Α.Ε.», δημιουργός της οποίας είναι ο ίδιος μητροπολίτης και μάλιστα έχει ήδη φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας show biz και όχι μόνο. http://www.espressonews.gr/default.asp?artID=827118&catid=1&pid=79

  8. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Δεν θα ασχοληθώ βέβαια με τον ανεκδιήγητο ίματζ μέικερ της Χρυσής Αυγής Καλαβρύτων ! Είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του (μάλλον νύχτες του) στους φίλους του ιστολογίου. Αλλά με τη βόμβα που έριξε, μετά τη …συντέλεια του κόσμου, ο αγαπητός Λασκαράτος!
    Ωραία τα λες φίλε μου (ως συνήθως) Λασκαράτε. Αντιλαμβάνεσαι βέβαια πως το επόμενο βήμα σου είναι να …εγγραφείς στον Συριζα και να παλέψεις για την αντικατάσταση του προέδρου του. 😉
    Διότι η πρόταση σου προυποθέτει την αποδοχή πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα εάν θέλουμε αλλαγή στις πολιτικές που εφαρμόζονται, εάν θέλουμε όντως να αλλάξει κάτι στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας η μόνη πολιτική παράταξη που μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό είναι η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ που ίσως και υπό προυποθέσεις οδεύει προς την εξουσία. Θα περίμενα λοιπόν να διακηρύξεις αυτήν την προοπτική και την ελπίδα πριν φτάσεις να ζητάς την αντικατάσταση του Τσίπρα. Ειδάλλως αν δεν αποδέχεσαι τα παραπάνω δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για αντικατάσταση αρχηγού ενός κόμματος που δεν μπορεί να συμβάλλει στους διακηρυγμένους από σένα αλλά και πολλούς άλλους αριστερούς αλλά και εκσυγχρονιστές με την ορθή έννοια, στόχους και η πρόταση σου αποτελεί μια ακόμη πολεμική και ένα παράπονο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στερείται άλλης ουσιαστικής πολιτικής στόχευσης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δε δίνει αυτές τις προοπτικές γιατί να συζητάμε για τον αρχηγό του;;; Τον αποκηρύσσουμε συνολικά και προτείνουμε κάτι άλλο που να μας εκφράζει ή ιδρύουμε νέο κόμμα. Πως αλλιώς;
    Τι λες λοιπόν;
    Αν συμφωνείς σου υπόσχομαι ότι θα εγγραφώ και εγώ να αγωνιστούμε μαζί για τις απαιτούμενες εσωτερικές αλλαγές ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο αποτελεσματικός και ελπιδοφόρος! 😉 🙂

    • Ο/Η Po λέει:

      Δεν απαντώ για τον κ.Λασκαράτο -είναι ικανός να το κάνει ο ίδιος, αλλά θα πω μόνο ότι κάθε μέρα που περνά επιβεβαιωνόμαστε (οικτρά) για τη πορεία του Σύριζα.
      … και από πουθενά δεν βγαίνει συμπέρασμά που λες, ότι: «εάν θέλουμε όντως να αλλάξει κάτι στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας η μόνη πολιτική παράταξη που μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό είναι η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ»

      Οι διακηρύξεις, οι θέσεις και πρακτική του, δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο.
      Δεν έχει καν κυβερνητικό πρόγραμμα, έστω μια αντιπρόταση ρεαλιστική κι ουσίας για όσα σήμερα συμβαίνουν. Και φυσικά…
      …έχουν πλέον γνώση οι φύλακες από την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ 1974-1984+

      Δύσκολο το βλέπω, αριστεροί που δεν τολμούν να ομολογήσουν στον εαυτό τους, να πιστέψουν, πράγματα που αφορούν τις πρακτικές της επίσημης κοινοβουλευτικής Αριστεράς, τα γράφουμε εμείς. Καθαρά και ξάστερα.

      Αρέσει δεν αρεσει.

  9. Ο/Η Kώστας Αναστασόπουλος λέει:

    Παρακολουθώ προσεκτικά τις εμμονές σας -σε βαθμό μονομανίας- με τον Τσίπρα και την εκκλησία. Η γενική μου αίσθηση είναι ότι κάνετε σαν τις γεροντοκόρες που όλα τους μυρίζουν και τους ξυνίζουν. Ορισμένες πλευρές της κριτικής μπορεί να είναι βάσιμη , αλλά η μονομέρεια της αδικεί ανθρώπους και ιδέες. Συγκρατηθείτε λίγο.

    • Ο/Η Po λέει:

      λέτε:
      «Ορισμένες πλευρές της κριτικής μπορεί να είναι βάσιμη , αλλά η μονομέρεια της αδικεί ανθρώπους και ιδέες…»

      δώσατε ο ίδιος την απάντηση.
      Σας ευχαριστώ.

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Κύριε Kώστα Αναστασόπουλε, αναφέρεστε σαφώς σε κάποια «μονομέρια¨.
      Επειδή προσωπικά αδυνατώ να την διακρίνω, μήπως σας είναι εύκολο να μου την υποδείξετε;

      Διότι κάποιοι κομμουνιστές, αλλά και δεξιοί, επιμένουν στην ισχύ του δόγματος ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού». Εσείς τι πιστεύετε, ότι είναι ή ότι δεν είναι;

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    Νikos_Alfa,
    αποδέχομαι ή δεν αποδέχομαι το ΣΥΡΙΖΑ, έχω το δικαίωμα να τον κρίνω, πολλώ μάλλον που είναι η μόνη δυνατή εναλλαγή μιας κυβέρνησης την οποία προφανέστατα δεν εγκρίνω (την κυβέρνηση εννοώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθώ να τρέφω βλακωδώς κάποιες ελπίδες).
    Αυτό που έκανε ο κ.Τσίπρας με τον Αμβρόσιο με αφορά ως πολίτη για 100 διαφορετικούς λόγους.
    Ως άθεος ή άθρησκος ή δεν ξέρω τι, απαιτώ από τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί τα δικαιωματά μου όταν ένας κρατικός υπάλληλος με βρίζει μπροστά του ως επικίνδυνο.
    Είναι προφανές ότι στην Ελλαδα μπορεί αύριο να δουμε τον Μιχαλολιάκο να οργανώνει μνημόσυνο για τα θύματα του Δίστομου, ο Τσίπρας να σπεύδει εκεί, ο Μιχαλολιάκος ντυμένος αρχιερέας του Εωσφόρου και του Χριστού ταυτόχρονα (οπως ακριβώς και ο μιτροφόρος Αμβρόσιος) να τον ντροπιάζει, ο Τσίπρας να κάνει πως δεν το καταλαβαίνει και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό.
    Αντι να απολογείται ο Τσίπρας, η λογοκρίτρια εφημερίδα τους που κρύβει το γεγονός φτύνοντας κατάμουτρα αυτούς που πληρώνουν για να την αγοράσουν και το σιωπηλό κόμμα του για γλύψιμο (αν δεν μας διάβαζαν και κυρίες και σεπτοι ιερωμένοι, θα χρησιμοποιούσα βαρύτερες εκφράσεις) του Χρυσαυγίτη, με καλείτε να απολογηθώ εγώ;
    Αισθάνεσθε καλά;

    Κύριε Αναστασόπουλε,
    πολύ περισσότερες επιθέσεις έχουμε κάνει στους κ.κ.ΓΑΠ, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, Χρυσή Αυγή, Καμμένο, Γλέζο, Θεοδωράκη, Καρατζαφέρη, Κανέλλη, Αλαβάνο, Κωνσταντόπουλο, Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Boυλγαράκη, Δημαρά, Μεϊμαράκη κλπ κλπ τώρα εγώ θεωρώ αυτονόητο ότι αφού Τσίπρας διεκδικεί την εξουσία να ζητάω ως πολίτης αυτά που από όλους ζητούσα. Δεν βλέπω τίποτα το περίεργο σε αυτό και θα σας παρακαλέσω αν αδικώ κάπου στο κείμενο τον κ.Τσίπρα να μου το επισημανετε για να το διορθώσω και να ζητήσω συγνώμη.
    Τα υπολοιπα είναι απορία ψάλτου βηξ ή απλά αποπροσανατολισμός.
    Περιμένω.

    ΥΓ
    Επί της ουσίας ρωτώ και τους δυό σας:
    Σωστά φέρθηκε ο Τσίπρας;

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυγή=Λαϊκή Ημερήσια του Πεκίνου;
    Ο Αμβρόσιος κρύφτηκε εντελώς στο ρεπορτάζ τους.
    Αυτό είναι δημοκρατική αριστερή ριζοσπαστική ειδησεογραφία;
    Δηλαδή αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αυτολογοκρίνεται και η ΝΕΤ, όπως επί ΠΑΣΟΚΝΔ;
    Θα ενοχληθεί κάποιος ή όσοι ενοχλούνται θα θεωρούνται εμμονικοί, μονομερείς κλπ;
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=736836

    Αμετανόητοι και αδιόρθωτοι;
    Ελευθερία ανάπηρη πάλι μας τάζουν που λέει και ο ποιητής;
    Θα απαντήσει κάποιος επί της ουσίας χωρίς υπεκφυγές, σοφίσματα και προσωπικές επιθέσεις;
    Τόση δειλία και ανανδρία στο ΣΥΡΙΖΑ;

    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18821:to-photoshop-tis-aygis-na-min-tromaksoyme-kai-tis-agores&catid=104:media-stories&Itemid=159

    To photoshop της Αυγής (Να μην τρομάξουμε και τις αγορές…)

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Λασκαράτο, έχω την εντύπωση ότι η Αυγή, εδώ και καιρό, πατάει με το κάθε ποδάρι της σε διαφορετική βάρκα.

      Αλλά και πέραν αυτού: πρόκειται νομίζεις για κάποια εκτροπή από την γενικότερη πολιτική της; Ξέρεις πόσο δύσκολα μπορεί να σταθεί μια εφημερίδα απέναντι στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

      Νομίζω ότι είναι άδικο να προσδοκούμε αντιστάσεις ηθικού τύπου από μια εφημερίδα καπιταλιστικής πάστας, λόγω της σοσιαλιστικής της υπόσχεσης.
      Ας με συγχωρέσεις που θα σου το πω, αλλά αφέλειες τέτοιου τύπου δεν αρμόζουν στο ήθος σου.

  12. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Λασκαράτε
    το μόνο σίγουρο είναι πως εσείς δεν αισθάνεστε καλά .
    Σας κάλεσα εγώ να απολογηθείτε για κάτι ή να στομώσετε την αιχμή της ρομφαίας σας που υψώνετε αμείλικτη με κάθε ευκαιρία;
    Η θέση μου ήταν σαφέστατη και αποτέλεσμα κριτικής σκέψης απέναντι στην πρόταση σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να αποδέχεσθε ή να απορρίπτετε τον Συριζα ή οποιοδήποτε άλλον πολιτικό σχηματισμό αλλά σε περίπτωση απόρριψης αν, αν λέω, θέλετε να γίνεται παραγωγική πολιτική συζήτηση έχετε υποχρέωση να προσκομίσετε και μια θετική αντιπρόταση.
    Εν πάση περιπτώσει αν δεν θέλετε να το κάνετε, δικαίωμα σας και πάλι, μπορείτε να σκιαμαχείτε με αυτόν ή με ότι σας είναι πιο εύκολο να ορίζετε ότι συνομιλεί μαζί σας.
    Αλλά μην ισχυρίζεστε πως μιλάτε μαζί μου και με κατηγορείτε και άδικα για πράγματα που δεν είπα.
    Σκεφτείτε όμως κάτι γιατί εγώ δεν αποφεύγω να απαντώ σε ερωτήσεις.
    Δεν θα ήταν λάθος να αντιδράσει άμεσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ξεκατινιαστεί με έναν εμπαθέστατο δεσποτίσκο αναγορεύοντας τον σε ισότιμο συνομιλητή και σε αντίπαλο δέος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
    Γιατί; Για να ανεβούν οι μετοχές του στους εθνικιστικούς και σκοταδιστικούς κύκλους από τους οποίους εμπνέεται και εμπνέει;
    Να σηκωθεί να φύγει απλά, ναι. Μάλλον θα έπρεπε να το κάνει. Εγώ αυτό θα έκανα. Δεν χρειάζονται καμία ευγένεια ορισμένοι σαν τον Καλαβρύτων.
    Νομίζω πως η διακωμώδηση της παρουσίας και του φανατισμού του παναγριοτάτου που έγινε και το πολύ μια απάντηση ούτε καν με δελτίο τύπου κύκλων του Σύριζα ή με ένα καυστικό σχόλιο της Αυγής θα έπρεπε να κλείσει το συγκεκριμένο. Αυτό θα περίμενα εγώ από ένα σοβαρό κόμμα και όχι να κηρύξει ανένδοτο αγώνα ενάντια σε ένα πρόσωπο περιορισμένου πολιτικού αναστήματος και εμβέλειας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Mη αρπάζεσαι, δεν έχω κακές διαθέσεις.
      Εγώ δεν απαιτώ να κάνει ο Τσίπρας τίποτα σπουδαίο, ο καθένας κατά τη συνείδησή του, κατά την κρίση του αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
      Το στοιχειώδες, να φύγει.
      Από την Αυγή, επίσης το στοιχειώδες.
      Να μην κρύβει γεγονότα.

      Από εκεί και πέρα ακόμη και το πάω σε μνμόσυνο που χοροστατεί Ναζιστής, στη μνήμη των θυμάτων των Ναζιστών, πάσχει λίγο και κρίνεται.

      • Ο/Η nikos__alfa λέει:

        Ωχ αν είχες κακές διαθέσεις Λασκαράτε θα υπονοούσες περισσότερα από το …σαλεμένος δλδ; 🙂
        Και που είδες που αρπάχτηκα; Στον πληθυντικό που χρησιμοποίησα όπως κι εσύ;
        Επί της ουσίας τώρα, δεν υπερβάλλεις; Δεν φαντάζομαι πως οποιοσδήποτε πήγε στο μνημόσυνο πήγε για τον παναγριότατο ούτε βέβαια πως η παρουσία του θα έπρεπε να σταματήσει κανέναν.
        Σιγά τώρα να μην έλθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Να μην του κάνουμε τέτοιες χάρες δεν νομίζεις;
        Όσο για τον άλλο σεβαστό φίλο, τον Ροίδη και τα (τσουβαλι) άσματα του, προτιμώ να μην απαντήσω. Πέστου πάντως πως μου φάνηκε λίγο αυτάρεσκος και η αυταρέσκεια δεν είναι καλός σύμβουλος.
        Τον προτιμώ όταν μένει στην ουσία. 😉

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Σε είπα πουθενά σαλεμένο;

        Ζήτησα να μην κάτσει σα βρεγμένη γάτα στις επιθέσεις του Αμβρόσιου, να μην αλλάξει το πρόγραμμά του και να του απαντήσει στις επιθέσεις.

        Νομίζω όμως πως η περίπτωση Τσίπρα είναι πολύ χειρότερη από όσο νόμιζα.
        Επισκέφθηκε και τον Ταράσιο, μητροπολίτη που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου στη δολοφονικη του επίθεση κατά του φοιτητή Χρ.Κουσουρή.

      • Ο/Η Δεξιός λέει:

        ο Τσίπρας έχει οικογενειακές σχεσεις με την χουντική Εκκλησία και πάρτε το απόφαση πως άδικα γκρινιάζετε.

        http://www.zougla.gr/blog/article/636488

        Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.

        Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, 11:16

        απο Γιώργος Καντάρας

        Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

        Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης.
        Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας
        πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 29 Οκτωβρίου και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από τον Άγιο Γεώργιο του Διονύσου.
        Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα…

        Κάνω επιγραμματικά τις αποκαλύψεις, γιατί δεν με παίρνει ο χώρος:

        1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την παρελθούσα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) ) έδινε αφειδώς έργα Στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

        2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης.

        Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

        3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου.
        Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.
        Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή:
        Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία της Στήλης ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη…
        Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.
        Η Αλήθεια έχει ως εξής:
        Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ.
        Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες!
        Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!..

        Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού!

        Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..

  13. Ο/Η ZAK λέει:

    Χρόνια σας πολλά, και είθε η γέννηση της επί δύο χιλιάδες χρόνια πιο in προσωπικότητας του πλανήτη, να σας δίνει φώτιση για να βλέπετε πιο καθαρά τα σκοτάδια της Εκκλησίας, και πιο ψύχραιμα τα σκοτάδια όλων ημών των απίστων.

    Μου φαίνεται ότι στην κριτική σας για τον Σύριζα γίνεται από τα σύννεφα, όπου πριν λίγο καιρό βρισκόταν και το ίδιο το κόμμα, αλλά τώρα φαίνεται να προσγειώνεται-κάπως απότομα.

    Βασικό ζήτημα είναι η δύναμη του σύριζα και των, ας πούμε, «αριστερών» ιδεών στην Ελληνική κοινωνία. Ως προς το πρώτο, ο σύριζα είναι εντελώς αδύναμος. Πρόκειται για ένα κόμμα του 3.5%, που ξαφνικά φόρεσε στις πλάτες του ένα επίσης ισχνό, για κόμμα εξουσίας, 20% και ήρθε πρώτος επειδή η επιρροή των άλλων, των μεγάλων έπεσε κατακόρυφα. Οι βασικές αριστερές ιδέες δεν έχουν και μεγάλη πέραση σήμερα . Είναι τεράστια τα ποσοστά που π.χ. πιστεύουν ότι όντως, «Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα». Ή ότι «Οι πολιτικοί είναι κλέφτες» Οτι «Αριστερά και δεξιά είναι το ίδιο» .Ότι «Η γενιά της Μεταπολίτευσης και του Πολυτεχνείου μας έφερε σ’ αυτό το χάλι».

    Από την άλλη πλευρά, η Εκκλησία είναι παντοδύναμη. Ελέγχει χιλιάδες κόσμο και διαπλέκεται με κάθε πλοκάμι της εξουσίας στην Ψωροκώσταινα. Κυρίως, δεν έχει καταρρεύσει στη συνείδηση της πλειοψηφίας, (της δεξιάς πλειοψηφίας, εννοείται) όπως η πολιτική.

    Μη ξεχνάτε ότι κάποιο έργο ελεημοσύνης κάνει η εκκλησία, όλες οι ενορίες τρέφουν εκατοντάδες άπορους.

    Ακόμα, οι τελετές της έχουν τεράστια δύναμη και κανείς σχεδόν δεν τις αρνείται.Είναι το συνδετικό της κοινωνίας, ακόμα. Ποιο είναι αυτό που συνδέει περισσότερο το κόσμο μεταξύ του, τα χριστούγεννα, ή π.χ. μια εκδήλωση για τον Βάρναλη;

    Επίσης μη ξεχνάτε , ότι μετά τέτοιο κακό, φτώχεια, πείνα,θανάτους, αυτοκτονίες, τα ποσοστά της δεξιάς του Κυρίου είναι σκανδαλωδώς ψηλά.

    Ένα 24 % της ΝΔ συν 9% οι Ναζιστές της ΧΑ και το 3% του Καμμένου μας κάνει 36 % των εκλογέων που είναι ακόμα βουτηγμένοι στη Μαύρη και σκοταδιστική αντίδραση.
    Ενώ η όποια δύναμη του Σύριζα, δεν περιλαμβάνει μεγάλη διαπλοκή στο κράτος ενώ υποσκάπτεται από μια σαφώς εχθρική Αστυνομία, εναν Στρατό από χουντικό μέχρι Παϊσιακό.

    Το μαραγκιασμένο κκε ,πάλι, έχει γίνει μια μούμια του εαυτού του και είναι από μόνο του εξουδετεροποιημένο, δε μετράει ούτε στις φίλιες δυνάμεις του Συριζα, ούτε πουθενά.

    Μία κατά μέτωπο σύγκρουση λοιπόν, με την εκκλησία τώρα θα ήταν ολέθρια. Ελπίζω, λοιπόν, ότι ο Τσίπρας δεν συγκρούεται με το παπαδαριό για λόγους τακτικής.

    Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ίσως ούτε κι αυτοί, αλλά ο Σύριζα θα πρέπει, όταν και αν, γίνει κυβέρνηση, να συγκρουστεί με 70 χρόνια μεταπολεμικής, εμφυλιοπολεμικής, εθνικοφρονος , τριτοκοσμικής Ελλάδας, και αυτό δεν θα είναι εύκολο.

    • Ο/Η Dr NoNoNo λέει:

      Δεν ξέρω ποιος είσαι άνθρωπέ μου, αλλά το παραπάνω κείμενο είναι απ’ τις καλύτερες πολιτικές αναλύσεις που διάβασα φέτος!
      Καλές γιορτές

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Χρόνια πολλά με υγεία σε σένα και σε όλους μας.
      Δεν ζητάμε να συγκρουστεί με την Εκκλησία σε θέματα πίστης ή εθίμων.
      Ζητάμε να κάνει αυτό που θα ήθελε και ο Χριστός και αυτό που του ζητά ξεκάθαρα η ολότητα σχεδόν των πολιτών, γιατί η τσέπη τους τώρα πιά δεν τους επιτρέπει υποκρισίες. Μάρτυράς μου η Αυγή:

      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=533821

      Δημοσκόπηση-κόλαφος για τη φορολόγηση της Εκκλησίας

      Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/04/2010
      Συντριπτικά υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας τίθεται η κοινή γνώμη, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για το ειδησεογραφικό site zoomnews.gr. Στο ερώτημα “Πιστεύετε ότι η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπικό έργο και βοηθά τους ανήμπορους;” το 52,7% των ερωτηθέντων απαντούν “ναι” και το 44% “όχι”.

      Στο ερώτημα “Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απόφαση για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας;” το 93% των ερωτηθέντων τοποθετούνται υπέρ της φορολόγησης και μόλις το 6,3% δηλώνουν ότι διαφωνούν. Στο ερώτημα που αφορά στη δήλωση του κ. Ιερωνύμου ότι θα αποδειχθεί πως ο θησαυρός της Εκκλησίας είναι άνθρακες το 80,9% των ερωτηθέντων εκφράζουν τη διαφωνία τους με την άποψη του Αρχιεπισκόπου και μόνο το 14,8% συμφωνούν μαζί του. Στο ερώτημα που αφορά στη στάση της Ιεραρχίας στο ζήτημα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας το 66% εκφράζει διαφωνία γιʼ αυτή τη στάση, την οποία επικροτεί το 27,8% των ερωτηθέντων

  14. Ο/Η Dr NoNoNo λέει:

    Κρίμα… (στο Σύριζα πάει αυτό).
    Αν και δε νομίζω πως έχει να κάνει τόσο με τις ρητορικές ικανότητες του Τσίπρα, όσο με τη στρατηγική «εξουσίας» (το FSM να την κάνει) που επέλεξαν ν’ ακολουθήσουν.

    Παρακολουθώντας τον τελευταίο χρόνο τις δημόσιες θέσεις του Σύριζα απέναντι σε οικονομικά, «εθνικά», συντεχνιακά (ποιος ξεχνάει τα σκηνικά με τους υπαλλήλους της βουλής, την «κοινωνική υπεραξία» αστυνομικών κλπ) και φυσικά στα εκκλησιαστικά θέματα, διακρίνω στρογγυλοποιήσεις, αγιοποιήσεις κλείσιμο ματιών και λαϊκισμό.

    Μπορεί να μαζεύει ψήφους αυτή η τακτική, αλλά τη δική μου την έχουν χάσει. Κρίμα, η κρίση θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία για κάτι καλύτερο στη χώρα, αλλά νομίζω πλέον είναι ξεκάθαρο (βλέπε άνοδος ΧΑ, συγκυβέρνηση) που πάει το πράμα.
    Η κοινοβουλευτική αριστερά (εν γένει) στην κρίση φαίνεται κατώτερη των περιστάσεων. Αντάξια ενός βολεμένου και κακομαθημένου λαού.

    Υ.Γ. Ακόμα κι αν κερδίσουν την εξουσία, βάζοντας τόσο νερό στο κρασί τους και με ένα τέτοιο εκλογικό σώμα, τι περιμένουν να πετύχουν δηλαδή εκεί στο Σύριζα; Τη θέλουν πραγματικά μια τέτοια «πύρειο νίκη»;

  15. Ο/Η New Dream hardcore porno hotel λέει:

    Ημερομηνία: 24/12/2012

    Το δημοφιλές διαδικτυακό site, youtube, κατέβασε σήμερα «χριστουγεννιάτικο» βίντεο της Χρυσής Αυγής, καθώς κρίθηκε ότι είναι ρατσιστικού περιεχομένου, σημειώνοντας ότι προάγει τη «ρητορική μίσους».

    Το βίντεο, αρχικά, ρομαντικού ύφους τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο, δείχνει φωτογραφίες από την Αθήνα του ’60 ενώ στη συνέχεια οι εικόνες «εμπλουτίζονται» με άλλες από τη σημερινή Αθήνα και με την παρουσία των μεταναστών.

    Η εναλλαγή των εικόνων προωθεί με σαφήνεια τις θέσεις και την ιδεολογία της οργάνωσης κατά των μεταναστών.

    Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή διαμαρτύρεται για την κίνηση, κατηγορώντας το Youtube ότι είναι «για τα πανηγύρια». Παράλληλα χαρακτηρίζει το βίντεο που φέρει τον τίτλο «Καλά Χριστούγεννα από την Χρυσή Αυγή σε όλους τους Έλληνες» ως «ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βίντεο, γεμάτο ρομαντισμό και νοσταλγία για μία αξέχαστη εποχή».

    «Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια. Μπορούσαν τουλάχιστον να πουν ότι απαγορεύεται οτιδήποτε έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, για να περιοριστεί η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

    Παράλληλα προχώρησε σε νέα ανάρτησή του στον διαδικτυακό τόπο dailymotion.

  16. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Ιερέας προσπάθησε να πουλήσει εικόνες για 450.000 ευρώ! – Ελλάδα

    http://www.protothema.gr › Ελλάδα – Προσωρινά αποθηκευμένη

    25 Οκτ. 2012 – Ένας 46χρονος ιερέας που επιχείρησε να πουλήσει εικόνες σε αστυνομικό αντί 450 χιλιάδων ευρώ συνελήφθη στη Λάρισα…

    Συνελήφθη ιερέας για απάτη με εικόνες | OnAir24.gr

    http://www.onair24.gr › Νέα – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Μυτιλήνη: Συνελήφθη 42χρονος ιερέας για μαστροπεία

    http://www.adslgr.com/…/22446-Μυτιλήνη-Συν... – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Μυτιλήνη: Συνελήφθη 42χρονος ιερέας για μαστροπεία Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON … Ο ιερέας συνελήφθη μετά από συμφωνία που έγινε σε κέντρο διασκέδασης της …

    Ελληνορθόδοξος ιερέας συνελήφθη στό Οχάϊο αναζητώντας sex μέ …

    news.sporeas.com/?p=8794 – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Ελληνορθόδοξος ιερέας συνελήφθη στό Οχάϊο αναζητώντας sex μέ ανήλικα αγόρια στό διαδίκτυο. [Βίντεο]. October 16, 2012 Filed under (ανα)-ΘΕΜΑΤΑ, …

    Ιερέας συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση | Σκάϊ 89.4 …

    http://www.skaipatras.gr › Ενημέρωση – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Μόνο άνθρωπος του Θεού δεν ήταν τελικά ένας ιερωμένος από την περιοχή της Τριφυλίας ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας …

    Ιερέας επιχείρησε να πουλήσει εικόνες εικονες, ιερεας, συνεληφθη …

    http://www.axortagos.gr/iereas-epixeirise-poulis... – Προσωρινά αποθηκευμένη

    25 Οκτ. 2012 – Στον εισαγγελέα οδηγείται 46χρονος ιερέας, ο οποίος συνεληφθη στη Λάρισα όταν επιχείρησε να πουλήσει σε αστυνομικό εκκλη εικονες, ιερεας, …

    larissanet.gr | Λάρισα | Συνελήφθη 49χρονος ιερέας

    http://www.larissanet.gr/…/Συνελήφθη-49χρονος... – Προσωρινά αποθηκευμένη

    1 Νοεμ. 2012 – Συνελήφθη, στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 49χρονος ημεδαπός, …

    Συνελήφθη ιερέας που παρίστανε σε chat τον 15χρονο… | -APN.GR …

    http://www.apn.gr/…/συνελήφθη-ιερέας-που-πα... – Προσωρινά αποθηκευμένη

    13 Μάιος 2009 – Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 56χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος συνελήφθη, μετά από πολυήμερες έρευνες της Δίωξης …

  17. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

    Ομολογώ πως αποδεικνύετε συχνά πως το μίσος μπορεί να μετουσιώνεται σε υψηλή τέχνη. Η συνεισφορά σας στον πολιτικό σουρεαλισμό παραμένει ανεκτίμητη. Αλλά νομίζω πως είναι κρίμα να αυτοπεριορίζεστε στο άχαρο πεδίο της πολιτικής μυθολογίας.
    Είμαι σίγουρος πως αν αφιερώσετε το ελάχιστο του χρόνου που διαθέτετε για τις εναντίον του υποδιοικητή Αλέξη επιθέσεις σε άλλους τομείς του επιστητού θα μεγαλουργήσετε εξίσου.
    Περιμένω αναρτήσεις με θέματα όπως ο συμβιβασμός του αριθμού 1 με τον ποταπό αριθμό 2, αποκαλύψεις για την προδοτική στάση του χειμώνα που έχει τόσο υψηλές θερμοκρασίες τελευταία, αναλύσεις για τον μη επαρκώς θανατηφόρο χαρακτήρα του θανάτου.
    Σχόλιο πάντως για την δεσμευτική αρθρογραφία του σ. Ν. Βούτση όπου ρητά δηλώνεται πως σύντομα κατατίθεται νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική σε συνδυασμό με την πρόταση για την συνταγματική κατοχύρωση της, είναι βέβαιο πως αποκλείεται να δώ στο παρόν σουρεαλόγιο.

    .

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Καστρινάκη,
      αφού σας συγχαρώ ειλκρινά για την πρόσφατη εκλογή σας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, να σας απαντήσω:
      1.μου αποδίδετε, προσπαθώντας να αποδυναμώσετε, με όχι ευθύ τρόπο, την έτσι κι αλλιώς αδύνατη φωνή μου (τι δύναμη διαθέτει ένα μπλογκ;) το κίνητρο του μίσους. Μοναδικό μου κίνητρο είναι η φωνή της συνείδησής μου. Αν θέλετε να δείτε πολύ μίσος αναζητείστε το στους διαδρόμους της Ι.Συνόδου, αν θέλετε μικρή δόση, παρακολουθείστε τους συντροφικούς σας θεολογικούς καυγάδες:
      «Και κάπου εδώ, ο σ. (σημ.Λασκ. εννοεί σύντροφος, οι μητροπολίτες λένε αδελφός) Δ.Χ. ρίχνει στη μάχη τα βαρέα όπλα, δηλώνοντας ότι «η ρήση Πουλαντζά, πως ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρχει, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη». Αυτονόητη για ποιόν; Αυτονόητη, γιατί; …Η «ρήση», πάντως, δεν προστάτεψε τους, τότε, οπαδούς της από το συμφιλιωτισμό με το σταλινισμό (π.χ. της Ρουμανίας ή της Β. Κορέας,…».
      http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10444:ntavanelos&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

      2.Ούτε ένα επιχείρημα κατά του άρθρου μου; Ούτε μια συγκεκριμένη διαφωνία ή διάψευση; Να υποθέσω ότι δεν μπορείτε;

      3.Αδικείτε τον εαυτό σας με τους εξυπνακισμούς περί «προδοτικής στάσης του χειμώνα» κλπ που δεν αποτελούν ούτε επιχείρημα, ούτε απάντηση. Είναι χαμηλής ποιότητας προσπάθεια αποπροσανατολισμού και απαξίωσης, χωρίς ίχνος συγκεκριμένης αντιστοίχισης με το άρθρο στο οποίο υποτίθεται ότι απαντούν.

      4.Σχόλιο για την αρθογραφία του κ.Βούτση περί αναλογικής δεν υπήρξε από εμένα, όπως δεν υπήρξαν και σχόλια για απερίγραπτα άρθρα σαν κι αυτό του κ.Νταβανέλου ή κάποιο παρόμοιο του κ.Πριμικήρη, γιατί δουλειά μου δεν είναι να ξεμπροστιάζω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλω ούτε προλαβαίνω, ούτε καταδέχομαι να το κάνω. Χτυπάμε εδώ κάπως ψηλότερους στόχους.

      Επί της ουσίας (παρ’όλο που το θέμα μου εδώ ήταν οι Αλέξιος-Αμβρόσιος, εκτός κι αν πιαστήκατε από τη μισή σειρά μιας εκτός θέματος αποστροφής μου, και μου φέρνετε ένα άρθρο του κ.Βούτση ως απάντηση), διάβασα έγκαιρα στην ‘Αυγή’ το άρθρο του κ.Βούτση και δεν το σχολίασα για τους εξής δυο απλούς λόγους.
      α. Το λέτε «δεσμευτικό»; Ισχύει κάτι τέτοιο για ένα κόμμα που αλλάζει θέσεις κάθε βδομάδα-διαβάστε λίγο τι λέει ο κ.Νταβανέλλος-του οποίου ο αρχηγός και τα στελέχη, στο όνομα των στρατηγικών ελιγμών, του μεθαυριανού Παράδεισου ή των θεολογικών ερμηνειών, έμπρακτα δεν δεσμεύονται από καμία συλλογική απόφαση ή ακόμη και πάγια αρχή; Να σας απαριθμήσω;
      Μεταξύ του άρθρου και της υλοποίησής του από το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει απόσταση «στην οποία χωρούν πολλοί διαβόλοι» για να δανειστώ ξανά από τον κ.Νταβανέλλο σας, που ούτε τη Δημοκρατία δεν τη θεωρεί αυτονόητη δέσμευση κι έχει και το θράσος να το λέει.
      β. Καλό θα ήταν να μας εξηγούσε ο κ.Βούτσης γιατί αυτή η βραδυπορία του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νομοσχέδιο μέγιστης προτεραιότητας, βραδυπορία που δίνει την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύρεται τώρα για να προλάβει πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ (δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι για τα πανηγύρια) ή της Δημάρ (δεν έχει κανένα λόγο να μην καταθέσει έντιμη και ξεκάθαρη πρόταση).
      Να συμπληρώσω πως έχω γίνει καχύποπτος με το ΣΥΡΙΖΑ, γι’αυτό ελπίζω εκείνο το «με δέσμευση για συνταγματική κατοχύρωση» του κ.Βούτση, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, να μην μπαίνει για να εξασφαλιστεί το ότι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ψηφίσουν πολλοί και διάφοροι, ώστε να μην πάρει 200 ψήφους για να ισχύσει άμεσα. Θέλω να πω να μην ακούσουμε διλήμματα του στυλ ή ψηφίζετε ολόκληρη τη νομοθετική πρόταση ή την αποσύρουμε.
      Παρεμπιπτόντως ανησυχίες για τη χρονική καθυστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, καθυστέρηση που δεν ντραπήκατε να την έχετε αποδώσει, σχολιάζοντας εδώ, σε φόρτο εργασίας και όχι σε προφανείς παλινωδίες, υστεροβουλίες, εσωτερικές αντιθέσεις και κουτοπόνηρες σκέψεις, έχει εκφράσει και ο κ.Δρεττάκης στην «Εφ.των Συντακτών», φαντάζομαι κινούμενος όχι από μίσος όπως εγώ.
      5.Σε κάθε περίπτωση κε Καστρινάκη περιμένω την άποψή σας για τη στάση του Προέδρου σας μπροστά στον Άγιο Αμβρόσιο, γιατί μιλώντας για σουρεαλισμό νομίζω ότι εσείς τον εισάγετε εδώ ως μέθοδο, συγχέοντας τη δουλικότητα και την ανοητολογία του αρχηγού σας μπροστά σε κάθε φασίστα, απατεώνα ή διεφθαρμένο επίσκοπο, πατριάρχη, μητροπολίτη ή αρχιεπίσκοπο (προς θεού μιλάω γενικώς), με την απλή αναλογική.
      Τελειώνω:
      6.Μου καταλογίσατε μίσος. Επιτρέψτε μου να σας πω πως ο πρόεδρός σας βρέθηκε, σε χώρο πανίερο, αντιμέτωπος με τον Αρχιερέα του Μίσους, με τον Ιεροφάντη του Μαμωνά, με τον απολογητή των βασανιστών της Χούντας, με τον υμνητή του φονιά Ντερτιλή, με τον φίλο των φίλων του Εωσφόρου και του Αντίχριστου, προσωπικό υβριστή του και υβριστή της Αριστεράς. Νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι ο κ.Τσίπρας, ως αρχηγός της δημοκρατικής και αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από τον εαυτό του, πέρα από κάθε πολίτη που διεκδικεί να μην τον στοχοποιούν ως επικίνδυνο ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι επειδή δεν είναι πιστός, εκπροσωπούσε στα Καλάβρυτα τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο που συσπειρώνει γύρω του σήμερα, πολύ δε περισσότερο τους ΕΑΜίτες αγωνιστές, τους Έλληνες που έπεσαν νεκροί, θύματα του ντόπιου και ξένου Ναζισμού και τους μετανάστες που τραυματίζει το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη. Αν κρίνετε πως τους εκπροσώπησε επάξια, τότε να ζητήσω συγνώμη, αν όμως όχι, τότε γιατί δεν μπορώ να τον κρίνω αφού περίμενα δέκα ημέρες μήπως και το κάνει ο ίδιος ή άνθρωποι αρμοδιότεροι από εμένα;

      • Ο/Η Stat. λέει:

        Η ΝΔ καθυστερεί τον εκλογικο νόμο ελπίζοντας μαζί με τους Χρυσοχοϊδηδες να είναι πρώτο κόμμα.
        Καθυστερώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει δικό του νόμο, της χαρίζει χρόνο και δυνατότητες ελιγμών.
        Και ασυνεπής και κουτός ο ΣΥΡΙΖΑ.

  18. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Εύστοχο το άρθρο. Χτύπησε διάνα. Όλο και στρογγυλεύει τις γωνίες ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο και στρογγυλεύει, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα απολύτως. Αν κάνει τώρα αυτά, παίρνοντας την εξουσία θα οδηγήσει την Αριστερά στον υπόνομο. Μαζί και την «Αυγή». Το δυστύχημα είναι ότι μαζί με όλο το πασοκικό κηφαναριό, θα συμπαρασυρθεί και μερίδα σοβαρών ανθρώπων. Για την κατάντια της «Αυγής» έχω ξαναγράψει. Ανεπανόρθωτη είναι ίσως η ζημιά, σε τίποτα δεν θυμίζει την παλιά «Αυγή». Συλλαμβάνω τον εαυτό μου να στρέφεται στην «Καθημερινή», επειδή προτιμώ να διαβάζω τον συντηρητικό Κασιμάτη που πιστεύει όσα γράφει, άσχετα αν διαφωνώ, παρά τα γελοία, επικαιρικά ψηφοθηρικά άρθρα της κάθε Μαριλίζας στην… «Αυγή». Αίσχος και πάλι αίσχος.

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Καλύτερος ο Κασιμάτης παρά μαθήματα Γραμματικής, το μνημόνιο, του μνημόνιου, φταίνε τα μνημόνια, όχι άλλα μνημόνια, τι πρέπει να γίνει; να ακυρωθούν τα μνημόνια. και μετά; Βλέπουμε.

  19. Ο/Η Po λέει:

    Αλήθεια, μέρες τώρα περιμένω να εντοπίσω, ένα (έστω μισό) αντεπιχείρημα στα συγκεκριμένα ζητήματα που κάθε φορά βάζουμε με ατράνταχτα στοιχεία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του.

    Το να το αποφεύγει επισταμένα κανείς μιλώντας περί «μίσους», «δεν βαρεθήκατε ορέ», «στη παρούσα φάση» «η σύγκρουση με εκκλησία στις συγκεκριμένη συγκυρίες», «Η συνεισφορά σας στον πολιτικό σουρεαλισμό παραμένει ανεκτίμητη», «Περιμένω αναρτήσεις με θέματα όπως…», «Μου φαίνεται ότι στην κριτική σας για τον Σύριζα γίνεται από τα σύννεφα…», «αν θέλετε να γίνεται παραγωγική πολιτική συζήτηση έχετε υποχρέωση να προσκομίσετε και μια θετική αντιπρόταση», «Η γενική μου αίσθηση είναι ότι κάνετε σαν τις γεροντοκόρες που όλα τους μυρίζουν και τους ξυνίζουν. Ορισμένες πλευρές της κριτικής μπορεί να είναι βάσιμη»

    Και η λίστα των αορίστων ευχολογίων, αφορισμών και συμβουλών βλέπουμε να συνεχίζεται επ’ άπειρο.

    Ούτε Ένα αντεπιχείρημα, ούτε μία πολιτική θέση που να αντικρούει μια δική μας.

    Αυτό κύριοι το ζήσαμε κι επί Ανδρέα τον ζιβαγκωτό τον «Άλλα ντ’ άλλων και στη κορφή κανέλα»

    Δεν το ξεχνάμε, αλλά ούτε και πολλοί ακόμη –όπως αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις- συμπολίτες μας, διότι εάν η Ιστορία του ζιβάγκου επαναληφθεί, θα επαναληφθεί ως τραγική φάρσα.

  20. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

    Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια.
    Εκνευρίζομαι μαζί σας επειδή νοιώθω πως ΄αυτουπονομεύεστε απο την υπερβολή.
    Στο συγκεκριμένο θέμα που θέτετε δεν γνωρίζω τι συνέβη. Πιθανόν ο σ. Τσίπρας να έκανε λάθος χειρισμό. Από αυτό το σημείο μέχρι τα περί όνειδους για την Αριστερά η απόσταση είναι τεράστια.
    Είναι πιιθανότατο μια αυριανή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ρεφορμιστικά βήματα περιορισμού της θεσμικής παντοκρατορίας της Εκκλησίας. (φορολόγηση περιουσίας, όρκοι, προσευχές στα σχολεία, καύση νεκρών, άδεια από μητροπολίτες για ναούς άλλων δογμάτων, αναγνώριση των εθνικών ως νόμιμης θρησκείας,κ.λ.π.)
    Είναι απίθανο αυτή η κυβέρνηση να συγκρουστεί κατά μέτωπο. (χωρισμός Εκκλησίας κράτους , μισθοδοσία κληρικών). Επειδή δεν μπορείς να ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Επειδή δεν θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Επειδή η κοινωνία δεν συμφωνεί και δεν θα πετύχουμε τίποτα χωρίς την ενεργητική στήριξη των πολλών.
    Για την απλή αναλογική υπάρχει και αντίστοιχη απάντηση του σ. Τσίπρα.
    Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε πως αποκλείεται να ψηφίσει η Δεξιά τέτοιο νομοσχέδιο, συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί η απλή στις επόμενες εκλογές.
    Τα περί Νταβανέλλου κ.λ.π.δεν κατάλαβα που κολλάνε.Κάντε ςσχετική ανάρτηση και πιθανόν να πω την γνώμη μου.
    Στην Εποχή της προσεχούς Κυριακής και στον Δρόμο του Σαββάτου θα δείτε πως υπάρχουν πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτούν την αληθινά δημοκρατική συγκρότηση του κόμματος και δεν διστάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους σχετικά με υπαρκτές παθογένειες του χώρου.
    Σε άλλους τόνους φωνές όπως η δική σας θα μπορούσαν να συνιστούν χρήσιμη συμβολή. Έτσι κι αλλιώς μας περιμένει κοινωνικός Γολγοθάς .Η πολιτική υπέρβαση του προυποθέτει και την κινητοποίηση ανθρώπων όπως εσείς.. Καλές γιορτές.
    … .

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Καστρινάκη,
      1. ο Σαμαράς ελπίζει σε πρωτιά.
      Αν φτάσου οι εκλογές και είναι με βεβαιότητα δεύτερος θα ψηφίσει και απλή και διπλή αναλογική.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε χωρίς ταλαντεύσεις να είχε εδώ και μήνες επανακαταθέσει τη δική του πρόταση νόμου, δείχνοντας συνέπεια.

      2.Δεν νομίζω ότι ο λαός δεν θέλει τον χωρισμό και αυτή είναι η αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπαναχωρήσει ως κυβερνηση.
      Ο λαός θέλει σε ποσοστό 90% τη φορολόγηση, κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ την ξέχασε κι αυτή.

      3. Η επίθεση Νταβανέλου σε σύντροφό του αποκαλύπτει μίσος (αναφορά στο ΚΚΒ.Κορέας-Τσαουέσκου) και δείχνει μια αποστροφή προς τη Δημοκρατία που δεν τη θεωρεί αυτονόητη.

      4. Στο βαθμο που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ξεκάθαρες δημοκρατικές προοδευτικές προτάσεις είναι αυτονόητο πως κάθε καλόπιστος δημοκρατικός άνθρωπος θα τις στηρίξει. Αν λέει ανοησίες όπως π.χ. οι δηλώσεις Δρίτσα κατά του ΣΔΟΕ στην Ύδρα, εκεί οφείλουμε να τον καταγγείλουμε.

  21. Ο/Η ZAK λέει:

    Αααααχ, ωραίο το χριστουγενιάτικο κατσικάκι, επωφεληθήκαμε κι εμείς οι άθεοι, δόξα το θεό.
    Παιδιά, αν περιμένετε να βρεθεί κάποιος που θα νικήσει τη θρησκεία, θα περιμένετε πολύ. Η θρησκεία ειδικά η χριστιανική, δεν μπορεί να νικηθεί.

    Ο λόγος είναι ότι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα, ένα μοντέλο ζωής και ένα πρόγραμμα για όλα τα για ανθρώπινα πράγματα και που μάλιστα λειτουργεί όλο το έτος και περιοδικά για όλη τη ζωή του ανθρώπου.Η ύπαρξη ή οχι του Θεού είναι το ζήτημα με τη μικρότερη σημασία και ίσως περισσότερο απασχολεί τους μη ιδρυματισμένους καλόγερους, παρά τον περισσότερο κόσμο.

    Η Αριστερά απέτυχε μέχρι στιγμής να νικήσει τη θρησκεία όχι επειδή ήταν αδύναμη σε αποδείξεις, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να συγκροτήσει και να προτείνει ένα συγκεκριμένο εναλλακτικό τρόπο συλλογικής ζωής και να αρθρώσει ένα βαθύ πνευματικό μήνυμα.

    Η υποχώρηση του αντιδραστικού και αποτρόπαιου προσώπου της Εκκλησίας έγινε μέσα στους αιώνες ,σιγά σιγά, παράλληλα με την αφύπνιση όλης της κοινωνίας. Τώρα που τα μνημονιακά κόμματα εκμηδενίζονται, ο σύριζα είναι το πρώτο κόμμα, κι αν ελιχθεί με σωφροσύνη και πονηρια,η Ελλάδα θα έχει μια αριστερή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για σαράντα χρόνια. Ίσως τότε, σιγά σιγά, θα μπορέσει να αλλάξει κάπως το πρόσωπο της Ελλάδας, και ο ρόλος των μητροπολιτάδων στη κοινωνία.

    Φυσικά αυτό είναι το ένα σενάριο, το αισιόδοξο, που θα παιχτεί αν το θέλει ο ελληνικός λαός, και αν η άρχουσα τάξη δεν προτιμήσει έναν εμφύλιο, όπως τότε.

    *
    Κύριε Ρο, το αν ο Τσίπρας είναι ο Αντρέας του Μέλλοντος δεν μπορείτε ούτε εσείς να το προεξοφλήσετε, ούτε εμείς να το αποκλείσουμε. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Από την άλλη, όσοι περιμένουν οτι ο Σύριζα θα είναι μια δύναμη άλλου είδους εκτός του χώρου της αντιμνημινιακής σοσιαλδημοκρατίας, απατώνται. Σαν τέτοια πρέπει να υποστηριχτεί, με στόχο να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για το λαϊκό κίνημα, κι όχι σαν κάτι άλλο.

  22. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Οφείλουμε να τον καταγγείλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι λογής «ιδεολογικές πειθαρχίες» μας έσυραν στο γερο-διάολο. Τώρα ο Τσίπρας θα τρώει πρώτος τις λεκτικές κεραμίδες στο κεφάλι, διότι το κόμμα του επικαλείται εξορίες και τάφους πεσόντων. Και αν αύριο κυβερνήσει το κόμμα του (με Καμμένους ή Δροσισμένους) αν είναι σίγουρος πως θα βρεθεί μια μαγιά της τάξεως του 3% του παλιού ΣΥΝ που, αν χρειαστεί, θα τον κάνει πατούρα στην Κριτική.

  23. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Ο Τσίπρας στον μητροπολίτη Ταράσιο μάρτυρα υπεράσπισης του X.Aυγίτη Περίανδρου, στο τέλος του βίντεο.

    • Ο/Η Ζουζού Μπελαφόντε λέει:

      Στα σατέν είναι ντυμένος ο δέσποτας σε μελιτζανί απόχρωση.
      Τρέλα του πάνε, θα πω της μοδίστρας μου να μου φτιάξει κάτι παρόμοιο.
      Θα σκάσει από τη ζήλεια όλη η Σύνοδος.
      Ο Τσίπρας μου φαίνεται λιγο μαχαμούχας ή λαθεύω;

  24. Παράθεμα: Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής « Ροΐδη Εμμονές

  25. Ο/Η mprik λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/32190/o-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82.html

    O «Άγιος» Πέτρος Κυριακίδης

    Ιανουαρίου 29, 2013

    Καταζητείται για καταχρήσεις, υπεξαίρεση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Proton Bank.Ο λόγος για τον Πέτρο Κυριακίδη, στενό συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Εις βάρος έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψης από την 2η ειδική ανακρίτρια καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια. ευρώ. Την ώρα που ο Πέτρος Κυριακίδης είναι άφαντος o Μητροπολιτης Καλαβρύτων τον «αγιοποιεί» και φροντίζει να ξεπλύνει τις αμαρτίες του. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης στο προσωπικό του ιστολόγοι αφιερώνει πολύ χώρο για να μιλήσει για ένα Πέτρο Κυριακίδη με φωτοστέφανο καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο Κύριος Πέτρος Κυριακίδης εξ ορισμού ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ να τελέσει συνειδητά μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αξιόποινη πράξη» και συνεχίζει «για μας προσωπικά ο άνθρωπος αυτός πρέπει χωρίς τη θέλησή του να έπεσε θύμα είτε της καλοσύνης του, είτε της προς τα πρόσωπα συνεργατών του τυφλής εμπιστοσύνης του! Θύμα της ψυχικής του αγαθοσύνης»
    Ένα πολύ βασικό στοιχείο που ενδεχομένως ξεκαθαρίζει τα τοπίο και εξηγεί παράλληλα την ευγνωμοσύνη του μητροπολίτη προς- τον
    « αθόρυβο εργάτη του αγαθού και της αγαθοεργίας» όπως τον αποκαλεί ο ίδιος- είναι τα «αγγελουδάκια». Πρόκειται για τον βρεφονηπιακός σταθμός στο Αίγιο που η ανέγερση του ξεκίνησε μετά από την δωρεά του κ Κυριακίδη η οποία κατά μια περίεργη σύμπτωση έγινε το 2006 την εποχή δηλαδή που τόσο ο κ. Κυριακίδης όσο και ο στενός του φίλος του Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μεσουρανούσαν ως επιτυχημένοι επιχειρηματίες
    Διαβάστε όλο το εγκώμιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη.
    http://mkka.blogspot.gr/2013/01/blog-post_28.html?m=1

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    Απο την κηδεία του άμετανόητου φονιά Ντερτιλή

    Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο γνωστός για τα αισθήματά του προς τον εκλιπόντα, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη».

    Ο επί δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας, διέβλεψε μάλιστα ότι η σύγχρονη Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα «παραποιημένης δημοκρατίας».

    Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».

    Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι «έφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

    Ο Ν. Ντερτιλής, είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

    Κριτική στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία για τη στάση τους απέναντι στα συμβάντα κατά την κηδεία του Ν. Ντερτιλή άσκησε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    _______________________________________

    Για τον .Γ.Μιχαλόπουλο και τους φίλους του κ.Τσίπρα, Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο:

    To σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας

    Κύριε Ροΐδη,
    Ασχολούμαι με τον κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλο τον οποίο ο πατριάρχης προσφωνεί «Εντιμότατο» και για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει «Τιμώ τον κ.Μιχαλόπουλο και εκτιμώ το έργο του» («Νέοι Άνθρωποι», 16.12.2011),

  27. Ο/Η Red λέει:

    http://antarsyatrikalon.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6008.html

    Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

    Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μεταξύ ανθρωπίνης και θείας δικαιοσύνης
    1 Φεβρουαρίου 2013

    Ο θάνατος του ισοβίτη πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή έδωσε την ευκαιρία σε γνωστούς εχθρούς της δημοκρατίας, χουντικά κατάλοιπα και νεοναζί, όσους η κρίση έβγαλε από τα λαγούμια τους, να στήσουν μιαν ακόμη τελετή μίσους και τυφλότητας. Ευλόγως: ο εκλιπών ήταν ο τυπικά αμετανόητος χουντικός, μαζί με τον σιωπηλό εσατζή Ιωαννίδη. Ποτέ δεν αναγνώρισε την Ελληνική Δημοκρατία, την οποία άλλωστε κατέλυσε δια των όπλων που του εμπιστεύθηκε η πατρίδα· ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι σκότωσε εν ψυχρώ τον εικοσάχρονο Μιχ. Μυρογιάννη, κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως κατέθεσαν δεκατρείς μάρτυρες.

    Η λεπτομέρεια που ίσως διαφεύγει: ο πείσμων γέρων παρέμεινε επί 38 έτη στη φυλακή όχι ως καταδικασθείς επί εσχάτη προδοσία· την ποινή αυτή την είχε εκτίσει από καιρό. Παρέμεινε φυλακισμένος, αυτός ο στρατιώτης, για τον εν ψυχρώ φόνο του πολίτη Μυρογιάννη εν καιρώ ειρήνης, καταδικασθείς από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ιδιαίτερη δίκη, έξι μήνες μετά την ιστορική δίκη των πρωταιτίων της δικτατορίας. Και ήταν απλός στρατιώτης πλέον: είχε καθαιρεθεί από τον βαθμό του ταξίαρχου. Ο ίδιος είχε ατιμάσει τη στολή του.

    Θα είχε αποφυλακιστεί πριν από πολλά χρόνια, αν το ζητούσε. Δεν το ζήτησε, διότι δεν αναγνώριζε τη Δημοκρατία, το πολίτευμα και τους θεσμούς του, όχι την άλφα ή τη βήτα κυβέρνηση. Κατά βάθος, δεν αναγνώριζε τη δικαιοσύνη των ανθρώπων. Πίστευε, σύμφωνα με λεγόμενά του, μόνο στον Στρατό (Και καυχιόταν ότι κακοποιούσε Τουρκοκύπριους αμάχους στην Κύπρο. Γιατί λοιπόν να σεβαστεί τη ζωή του Ελληνα αμάχου;) Πίστευε στο όπλο του και στον πόλεμο, όπως ο ίδιος τον κήρυττε και τον διεξήγαγε. Κατά τούτο, συνεπής στον πολεμιστή εαυτό του, επέλεξε τη φυλακή, διότι μόνο εκεί εύρισκε τη μυθική του δικαίωση, μόνο εκεί, μακριά από τους ανθρώπους, ετρέφετο το εγωτικό του πείσμα ως σολιψισμός και ως παραίσθηση.

    Τέλος πάντων, ο άνθρωπος έφυγε, η ανθρώπινη δικαιοσύνη του απεδόθη όπως απεδόθη, η ψυχή του ίσως βρει ανάπαυση απ’ τη συγχώρεση του θύματός του· όταν «παρασταθή γυμνός και τετραχηλισμένος, αυτός και η ζωή του και αι πράξεις του, ενώπιον του Kριτού, του Παλαιού Hμερών, του Tρισαγίου».

    Αυτή τη διάσταση μεταξύ ανθρωπίνης και θείας δικαιοσύνης αδυνατεί, ή δεν θέλει, να αντιληφθεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος στην κηδεία ανακήρυξε τον αμετανόητο φονέα Ντερτιλή ήρωα ισάξιο του Σωκράτη και του Κολοκοτρώνη. Ανιστόρητος ή απλώς διαστρεβλωτής; Και οι δύο υπέμειναν την ετυμηγορία της πολιτείας, ενώ ο φιλόσοφος υπερασπίστηκε τη δημοκρατία λόγω και έργω, θυσιάζοντας τη ζωή του, όχι αφαιρώντας μιαν άλλη ζωή.

    Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος εν προκειμένω συμπεριφέρεται όχι σαν χριστιανός ιερέας, αλλά σαν αμετανόητος στρατιώτης, φαίνεται να συμμερίζεται τον στρατιώτη κατά την επιορκία και τη μισαλλοδοξία, και ως διαρκής κήρυκας μίσους υμνεί τον άνθρωπο που δεν μπόρεσε να συγχωρέσει τον εαυτό του, δεν ζήτησε ποτέ συγχώρεση και δεν συγχώρεσε κανέναν. Οχι, ο Καλαβρύτων δεν είναι απλώς ανιστόρητος, εκτός δημοκρατίας, αλλά και βαθύτατα αψυχολόγητος και αθεολόγητος, εκτός χριστιανικής παραδόσεως.

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eνώ ο φίλος του κ.Τσίπρα αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Σύνοδος σιωπούν σα συνένοχοι στις αθλιότητες του αγράμματου Αμβρόσιου που αγνοεί ακόμη και τα στοιχειώδη της σχολικής ελληνικής Ιστορίας και παριστάνει τον πατριώτη.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/02/2013_481862

    Ασεβώντας στην Ιστορία

    Του Παντελή Μπουκάλα

    Xοροστατούντος του μητροπολίτη Καλαβρύτων (ή χουντοστατούντος, όπως θα έλεγαν όσοι ανευλαβείς παθαίνουν σύγκρυο ακούγοντας το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»), ετάφη ένας από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος. Παρόντες χρυσαυγίτες στα πάνω τους, ΛΑΟΣίτες σε αναζήτηση στέγης και φίλοι των δικτατόρων όλων των εποχών. Δεδομένου ότι η Δημοκρατία και οφείλει και μπορεί να είναι γενναιόκαρδη, θα μιλούσαμε για μια γραφικότητα στο χακί. Ας μην παραβλεφθεί όμως ότι η σύναξη χουντοφυλάκων υπό την κάλυψη μιας κηδείας έγινε σε καιρούς ακροδεξιάς κρατολατρίας, φιλοφασιστικού παροξυσμού και φιλοναζιστικής ωμότητας.

    Πολλοί χειροκροτητές του «θαρραλέου» μητροπολίτη, παλαιού θαυμαστή του Νίκου Ντερτιλή, είναι δεδηλωμένοι οπαδοί του Χίτλερ. Ανέθεσαν άραγε στον κ. Αμβρόσιο να μεταφέρει στα Καλάβρυτα, άμα τη επιστροφή του, τα συναισθήματά τους για τους σφαγείς των Καλαβρυτινών; Πέρασε από τον νου του σεβασμιότατου αυτή η σκέψη; Οτι συναγελάζεται και δικαιώνει όσους λατρεύουν εκείνους που κατέστησαν τα Καλάβρυτα τόπο μαρτυρίου;

    Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αλλον «μάρτυρα» του προσωπικού του συναξαρίου επειγόταν να τιμήσει ο ποιμήν. «Τον μάρτυρα της πατρίδος και της ελευθερίας», όπως αποκάλεσε ο ανιστόρητος τον Ντερτιλή. Ποιας πατρίδας; Της χουντοπλακωμένης, με τα κελιά, τα βασανιστήρια, τις εξορίες και τους νεκρούς της. Και ποιας «ελευθερίας»; Της ελευθερίας να σκοτώνεις. Να σκοτώνεις με το πιστόλι σου έναν δεκαεπτάχρονο λεβέντη, στο Πολυτεχνείο, κι έπειτα να καυχιέσαι στον οδηγό σου ότι, παρά τα χρόνια σου, τον πέτυχες με τη μία στο κεφάλι. Σαν κοτόπουλο…

    Αλλά τον κ. Αμβρόσιο δεν τον νοιάζουν οι ασήμαντες λεπτομέρειες. Αλλα μετράει αυτός, έτσι όπως ξαναγράφει την Ιστορία. Την ιστορία της δικτατορίας αλλά και του Κολοκοτρώνη. «Ο Σωκράτης», είπε, «τελείωσε τη ζωή του με κώνειο. Ο Κολοκοτρώνης πέθανε στη φυλακή. Οπως κι ο Ντερτιλής». Πέθανε στη φυλακή ο Κολοκοτρώνης; Και όχι επιτέλους ελεύθερος και τιμημένος, το 1843; Μπα, κάτι παραπάνω θα ξέρει ο άγιος. Αύριο μεθαύριο θα μας πληροφορήσει ότι τον καπετάν Θοδωρή τον είχαν φυλακίσει κάτι προμπολσεβίκοι.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      rel-missalo2

      Πέθανε ο Κολοκοτρώνης στη φυλακή;

      Με αφορμή τον επικήδειο του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου για τον χουντικό Νίκο Ντερτιλή

      Μητροπολίτες κι ακροδεξιοί, πόσο μάλλον ακροδεξιοί μητροπολίτες, δεν διακρίνονται συνήθως για το βάθος των ιστορικών τους γνώσεων. Θα περίμενε ωστόσο κανείς να κατέχουν τουλάχιστον τις στοιχειώδεις βιογραφίες των 3-4 εθνικών ηρώων που αποτελούν τα ινδάλματά τους. Αμ δε!

      Του Τάσου Κωστόπουλου

      Οπως διαπιστώσαμε από τον επικήδειο λόγο του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου πάνω από το φέρετρο του απότακτου χουντικού ταξίαρχου Νίκου Ντερτιλή, και κυρίως από την υποδοχή που επιφύλαξαν στην εν λόγω ομιλία τα ΜΜΕ του «χώρου», το γνωστικό επίπεδο των «εθνικιστών» μας δεν ξεπερνά τους ορίζοντες ενός μέσου ιεροκήρυκα της πάλαι ποτέ Χωροφυλακής.

      «Μην ξεχνάς», τόνισε με στόμφο ο ιεράρχης, απευθυνόμενος στη σορό του εκλιπόντος, «ο Σωκράτης τελείωσε τη ζωή του με κώνειο. Ο Κολοκοτρώνης στη φυλακή. Ο στρατηγός Ντερτιλής στη φυλακή. Αυτό και μόνο θα σε παρηγορεί. Στην εκκλησία έχομε μάρτυρες, εις την πατρίδα έχομεν ήρωες. Εγώ θα σ’ έλεγα μάρτυρα της πατρίδος και της ελευθερίας».

      Ας παραβλέψουμε την ανάδειξη σε «ήρωα της ελευθερίας» ενός πραξικοπηματία που έβαλε τη χώρα στον γύψο, και σε «ήρωα» (γενικά) του ανθρώπου που το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 1973 σκότωσε εν ψυχρώ έναν άοπλο φοιτητή, πυροβολώντας τον στο κεφάλι και καμαρώνοντας για το σημάδι του. Θ’ ασχοληθούμε εδώ με μία μόνο λεπτομέρεια αυτού του αποχαιρετισμού: τη βεβαιότητα του Αμβρόσιου πως ο αρχιστράτηγος της πραγματικής ελληνικής επανάστασης του 1821 είχε την ίδια τύχη με τον απότακτο της «εθνοσωτηρίου» του 1967: να πεθάνει στη φυλακή, όπου τον έστειλαν οι «ανθέλληνες» πολιτικοί αντίπαλοί του.

      21 μήνες στο Παλαμήδι

      Η δίκη και θανατική καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για εσχάτη προδοσία το 1834 κι ο συνακόλουθος εγκλεισμός του στο Παλαμήδι αποτελούν πασίγνωστο ιστορικό γεγονός, όπως και η θαρραλέα αντίσταση των δύο από τους πέντε δικαστές του (Τερτσέτη και Πολυζωίδη) σ’ αυτή την απόπειρα έννομης πολιτικής δολοφονίας. Ομως ο γέρος του Μοριά ούτε εκτελέστηκε ούτε πέθανε στη φυλακή. Ακριβώς επειδή ήταν ο αρχιτέκτονας της ελληνικής ανεξαρτησίας, κι όχι ένας επίορκος στρατιωτικός που αποφάσισε με την παρέα του να σώσει την Ελλάδα από το λαό της, η μοναρχία του Οθωνα αισθάνθηκε υποχρεωμένη να τον αμνηστεύσει αρκετά γρήγορα, με την ευκαιρία της ενηλικίωσης του βασιλιά (20/5/1835). Στη φυλακή έμεινε συνολικά 21 μήνες, από τις 6/9/1833 ίσαμε τις 27/5/1835, στη διάρκεια των οποίων απέκτησε μάλιστα και το στερνοπαίδι του με την καλόγρια που ανέλαβε να τον φροντίζει.

      Για λεπτομέρειες της περιπέτειάς του, ο ενδιαφερόμενος μπορεί ν’ ανατρέξει στο κλασικό πλέον βιβλίο του Δημήτρη Φωτιάδη («Κολοκοτρώνης. Η δίκη του», εκδ. Μέλισσα, Αθήνα 1966). Η διετής σχεδόν φυλάκιση του Κολοκοτρώνη αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικής δίωξης, στα μετακατοχικά δε χρόνια χρησιμοποιήθηκε συχνά ως αλληγορία για τον κατατρεγμό που υπέστησαν χιλιάδες αντιστασιακοί του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από το κράτος των «εθνικοφρόνων». Οι συνθήκες όμως του θανάτου και της κηδείας του πιστοποιούν την καθολική αναγνώριση της συμβολής του στον απελευθερωτικό αγώνα, ακόμη κι από τους προσωπικούς εχθρούς ή πολιτικούς του αντιπάλους.

      Θάνατος οχτώ χρόνια μετά

      Ο γέρος του Μοριά πέθανε το πρωί της 4ης Φεβρουαρίου 1843, οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του. «Χθες το εσπέρας παρευρέθη εις τον χορόν της Αυλής, μετά δε τούτον προσεβλήθη από αποπληξίαν», διαβάζουμε στην απογευματινή εφημερίδα της ίδιας μέρας («Ταχύπτερος Φήμη», 4.2.1843, σ.2). Δύο μέρες νωρίτερα είχε παντρέψει τον γιο του Κωνσταντίνο. Οπως μας πληροφορεί το ίδιο φύλλο, στην τελετή παρευρέθηκαν πάνω από 600 άτομα, ανάμεσά τους «μέρος του διπλωματικού σώματος, οι Υπουργοί της Επικρατείας, μέρος του Αρείου Πάγου, του Εφετείου, του Πρωτοδικείου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όλοι εν γένει οι ανώτεροι αξιωματικοί της Πρωτευούσης, Υπουργικοί Σύμβουλοι και Πάρεδροι και κατώτεροι υπάλληλοι, Καθηγηταί του Πανεπιστημίου, τραπεζίται, έμποροι και λοιποί πρόκριτοι παρευρεθέντες ενταύθα κατά συγκυρίαν από τας επαρχίας». Το γλέντι ήταν μάλλον δυτικότροπο, καθώς «προσεφέρθησαν διάφορα άφθονα γλυκίσματα και ποτά της πλέον εξαιρέτου ποιότητος κατά τα την ευρωπαϊκήν τάξιν».

      Μαθαίνοντας τον θάνατο του Κολοκοτρώνη, αντιστρατήγου κι εν ενεργεία συμβούλου της επικρατείας, ο Οθωνας εξέδωσε αυθημερόν διάταγμα «να πενθηφορήσωσιν όλοι οι Αξιωματικοί και υπάλληλοι του ημετέρου στρατού της ξηράς επί τρεις ημέρας» («Αιών» 10/2/1843). Η κηδεία του έγινε την επομένη, όχι μόνο δημοσία δαπάνη αλλά και με επίσημο πρόγραμμα καταρτισμένο απ’ το υπουργικό συμβούλιο. Στην κατοικία του και γύρω από αυτή «συνήχθησαν όλοι οι πολιτικοί άρχοντες και αρχηγοί, όλοι οι ηγούμενοι των ενταύθα στρατιωτικών σωμάτων με τους υπό την οδηγίαν των στρατιώτας, η Ιερά Σύνοδος και άπαξ ο της πρωτευούσης κλήρος, οι παρά τη ελληνική Κυβερνήσει διάφοροι Πρέσβεις και προς τούτοις άπασα η πόλις» («Αθηνά» 7/2/1843). Η μεταφορά της σωρού έγινε «μετά μεγάλης πομπής και παρατάξεως, παιανιζούσης θρηνωδώς της στρατιωτικής μουσικής», μόλις σκεπάστηκε δε το φέρετρο, «οι πυροβολισμοί των μεγάλων και μικρών τηλεβόλων ήρχισαν πανταχόθεν να βροντούν ικανήν ώραν ακατάπαυστα».

      Δημόσιο πένθος

      Οπως μας πληροφορεί ο «Αιών» (10/2/1843), λόγω δημοσίου πένθους «εκλείσθησαν το Πανεπιστήμιον, το Γυμνάσιον, όλα τα εκπαιδευτικά, τα δικαστικά και βιομηχανικά εν γένει καταστήματα της πόλεως και ανεβλήθησαν μέλλοντα να πληρωθώσι κατ’ αυτήν συναλλάγματα μεγάλης ποσότητος». Επικήδειο εκφώνησαν ο ιερωμένος Κωνσταντίνος Οικονόμου εξ Οικονόμων, που εξύμνησε «τας ενδόξους στρατιωτικάς πράξεις του λυτρωτού του Νέου Ισραήλ» (δηλαδή της Ελλάδας) και ο γραμματέας του ΣτΕ, Παναγιώτης Σούτσος («Ανεξάρτητος» 7/2/1843). «Πόσον το πλήθος των ανδρών κατά τας οδούς του Ερμού και Αιόλου! Πόση η πεπηγμένη πληθύς των γυναικών εις τους εξώστας όλων των οικιών των οδών αυτών!», καμαρώνει το ρεπορτάζ του «Αιώνα», προσφέροντάς μας μιαν (αδιανόητη για τις μέρες μας) εικόνα του αυστηρού τότε διαχωρισμού των φύλων στον δημόσιο χώρο. Σε 10.000 εκτιμά το πλήθος της πομπής η «Ταχύπτερος Φήμη» (8/2/1843), όταν η Αθήνα δεν αριθμούσε καλά καλά 20.000 κατοίκους.

      Η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό το πάνδημο πένθος και τη σεπτή τελετή της περασμένης Πέμπτης στο Α΄ Νεκροταφείο είναι μάλλον προφανής. Σε αντίθεση με τον στρατηγό Ντερτιλή, ο γέρος του Μοριά δεν είχε άλλωστε την τύχη να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία χρυσαυγίτες, χουντικοί βασανιστές κι ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων.

      05/02/2013

  30. Ο/Η Psycho λέει:

    O Τσίπρας ακούει Αμβρόσιο και Στόχο

    http://www.stoxos.gr/2013/02/blog-post_9358.html

    Ο Τσίπρας ξήλωσε τον Θεοδωρίδη

  31. Ο/Η Αλέκσις Τσίμπλας λέει:

    http://www.lifo.gr/team/readersdigest/26568

    Η Φορολόγηση Της Εκκλησίας Είναι Αμαρτία

    Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος γράφει για την εταιρία που δεν παράγει τίποτα, έχει γιγάντια αποθεματικά, αχανή πλούτο και καμία υποχρέωση σε κανέναν

    Ο λόγος που η Ελληνική Εκκλησία χαίρει μοναδικής και εγκληματικής ασυλίας από κάθε μορφή υποχρέωσης προς το κράτος και την κοινωνία είναι ο αριθμός των πιστών. Αυτοί που αποκαλεί «ποίμνιο». Τα πρόβατα.

    Αυτοί είναι το πρόβλημα.

    Χωρίς αυτούς οι αξιοκαταφρόνητοι σφουγγοκωλάριοι που αποτελούν το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό δεν θα είχαν κανένα λόγο να την προστατεύουν τόσο προκλητικά. Κανένας πρώην μυστακοφόρος αφισοκολλητής του ΠΑΣΟΚ δεν θα αισθανόταν χρέος του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Χωρίς τους Έλληνες πολίτες που πάνε και ανάβουν τα κεράκια τους και ακούνε τον παπά τους να αγορεύει για θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής, μετανάστευσης και ό,τι άλλο του κατέβει στο κεφάλι εκεί, στα χαράματα της Κυριακής, όταν όποιος έχει μυαλό κοιμάται, η Εκκλησία δεν θα είχε καμία δύναμη. Όπως η μαφία άμα δεν πληρώσεις έχει τη δύναμη να σου σπάσει τα πόδια, έτσι η Εκκλησία αν δεν πληρώσεις έχει τη δύναμη να μη σου βγάλει το βουλευτή. Αν όλες οι Εκκλησίες ήταν πάντα άδειες, αν οι γιαγιάδες κι οι παππούδες δεν άκουγαν τον παπά του χωριού και είχαν μυαλό δικό τους, αν η θεσμική έκφραση της θρησκευτικής πίστης δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων, τότε δεν θα χρειαζόταν ένα τεράστιο κομμάτι περιουσίας αυτής της χώρας να είναι δεσμευμένο από την ανίερη φατριά των μουσάτων ρασοφόρων.

  32. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Greek Bishop says neo-Nazis are «the people’s hope»

    Greek Bishop says neo-Nazis are “the people’s hope”

  33. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

    Στην Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα γράφεται επιπρόσθετα ότι χαρακτήρισε τη στάση της Εκκλησίας στην κρίση εξαιρετικά θετική

    http://www.amen.gr/article12493

    Αλέξης Τσίπρας: Συνεργασία με την Εκκλησία που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα

    Του Αντώνη Τριανταφύλλου

    16 Φεβρουαρίου 2013, 12:57

    Την σημασία συνεργασίας της Αριστεράς με την Εκκλησία και το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων για την στήριξη των δοκιμαζόμενων πολιτών υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΤ3 και στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περίοδο που αν θέλετε αυτός ο παρονομαστής μπορεί να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις όχι μόνο την Αριστερά και την Εκκλησία. Την Εκκλησία αυτή που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα, δεν κοιτάει όπως οι “μάγκες” της Χρυσής Αυγής που αποτελούν όνειδος για αυτή τη χώρα», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ.Αλέξης Τσίπρας απάντησε ως προς τη συνεργασία και το διάλογο Αριστεράς-Εκκλησίας:

    «Η σύγχρονη ιστορία των πιο σημαντικών στιγμών του λαϊκού κινήματος και του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στον τόπο μας έχει στιγματιστεί από τη σύμπραξη του λαϊκού κλήρου με τους αντάρτες και τους πολίτες εκείνους που συμμετείχαν στη διαδικασία του αγώνα για την απελευθέρωση.

    Η πρόταση του κ. Κουράκη ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά προτάσεων που ακούστηκαν στο συνέδριο που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά». Ήταν πολύ ενδιαφέρον συνέδριο διότι ασχολήθηκε με δυο χώρους που κινούνται παράλληλα. Με διαφορετική κοσμοθεωρία και ιδεολογική θωράκιση, αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον άνθρωπο.

    Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περίοδο που αν θέλετε αυτός ο παρονομαστής μπορεί να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις όχι μόνο την Αριστερά και την Εκκλησία. Την Εκκλησία αυτή που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα, δεν κοιτάει όπως οι «μάγκες» της Χρυσής Αυγής που αποτελούν όνειδος για αυτή τη χώρα. Δεν κάνουν διάκριση για το αν είσαι μετανάστης ή είσαι Έλληνας διότι αυτός που έχει την ανάγκη είναι άνθρωπος πάνω από όλα.

    Αυτό το έργο είναι σημαντικό και εμείς ως κόμμα, ως παράταξη και ως πολίτες ενεργοί που μας ενδιαφέρει να σταθούμε δίπλα στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη αυτό το έργο θα πρέπει να το συνδράμουμε αλλά και να συνεργαστούμε. Έχουμε ήδη συγκροτήσει εκατοντάδες δομές σε όλη τη χώρα υπάρχουν παντού σε όλη τη χώρα δομές που βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο και αυτές οι δομές θα πρέπει να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες που έχει η Εκκλησία ή άλλοι φορείς διότι το πιο σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να σταθούμε σε αυτόν που έχει την περισσότερη ανάγκη, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση».

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    Όπου δεν υπάρχουν άντρες, υπάρχουν ευτυχώς γυναίκες.
    Η Κανελλοπούλου πολιτεύεται στην Αχαϊα, εκεί όπου ασχημονεί ο Αμβρόσιος.

    http://www.avgi.gr/article/332525/m-kanellopoulou-se-mitropoliti-ambrosio-gia-antiratsistiko-den-exei-kamia-douleia-i-ekklisia-epi-ton-nomosxedion-

    Μ. Κανελλοπούλου προς Καλαβρύτων: »Χτυπήστε καμπάνες για τους ανέργους και πεινασμένους καλύτερα!»

    Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

    Δεν έχει καμία δουλειά η Εκκλησία επί νομοσχεδίων που ψηφίζονται ή καταψηφίζονται από εκλεγμένους βουλευτές όπως και οι βουλευτές δεν μπορούν να αποφασίζουν για τα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, Μαρία Κανελλοπούλου, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου.

    «Παρακολουθώντας βέβαια τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να χοροστατεί στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου Ντερτιλή, παρακολουθώντας τον να νταντεύει τους νεοναζί με παραινέσεις και στυλιστικές νουθετήσεις, δεν εκπλησσόμαστε με τη νέα ακραία σκοταδιστική παρέμβασή του.

    Από την άλλη, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν αυτόν και τους παρατρεχάμενούς του. Αντί να χτυπάει τις καμπάνες για ένα νομοσχέδιο, το οποίο αν έρθει τελικά στη βουλή, θέτει την ελάχιστη θεσμική βάση κατά του νεοναζισμού και του φασιστικού μίσους, ιδέες που εμπνέουν απ’ ό,τι φαίνεται το μητροπολίτη, ας χτυπάει τουλάχιστον, αν δεν θέλει να κάνει τίποτα άλλο, πένθιμα τις καμπάνες για το 67% των άνεργων νέων, τις 4.000 αυτοκτονίες απεγνωσμένων ανθρώπων, για τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν λεφτά να πάρουν τα φάρμακά τους, για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο πεινασμένα, για τα περιβαλλοντικό εγκλήματα στην περιοχή στο όνομα του κέρδους», καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    • Ο/Η Σελινούς λέει:

      «Κάτσε κυρία μου στ’ αυγά σου» είπε ο Αμβρόσιος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

      22/05/2013

      Καθήστε, λοιπόν, κυρία μου, στ’ αυγά σας! «Μη, πέρα των πεδίλων!» Εάν δεν ήμουνα Ιεράρχης, θα σας έλεγα το λαϊκό ρητό «κοιτάξτε τη στραβομάρα σας». Αλλά ως Ιεράρχης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ορολογία! Επαναλαμβάνω: Καθήστε στ’αυγά σας!

  35. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/37119/%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%ac%ce%b9%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7-%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b1.html

    Μήνυμα Κλάιν προς Τσίπρα: «Αλέξη, πέρνα στην επίθεση»

    Ωστόσο, η Κλάιν που γνώρισε και το http://www.koutipandoras.gr στην κυριακάτικη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα μη συστημικά μέσα ενημέρωσης στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του «Nosotros» στα Εξάρχεια ξεμακραίνει από στερεότυπα: μίλησε με στέρεα επιχειρήματα σε βάρος του νεοφιλελευθερισμού («του φαντάσματος της Μάργκαρετ Θάτσερ που ίπταται πάνω κι από την Αθήνα», όπως είπε χαρακτηριστικώς), των πολιτικών λιτότητας, της ευρωζώνης ως μονόδρομου για τον ελληνικό λαό, της κλιματικής αλλαγής και της κρίσης δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά δεν απόφυγε να δείξει τα «νύχια» της και στην Αριστερά «που έχει βαρεθεί τον εαυτό της» και που περιορίζεται στην «αντίσταση του όχι» και στην άμυνα απέναντι στην επίθεση που δέχεται από το κατεστημένο και δεν προχωρά στην «αντίσταση του ναι» μέσα, για παράδειγμα, από την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, την οποία αποκάλεσε μεταδοτική, και της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας.

    Σε αυτό το πλαίσιο, κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του http://www.koutipandoras.gr, η καναδή δημοσιογράφος κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να μην περιορίζεται στην απάντηση των επιθέσεων που δέχεται από τα διαπλεκόμενα μίντια και στην οργάνωση διαδηλώσεων, αλλά να προτείνει εναλλακτικές μορφές πάλης και να εντάξει στο πρόγραμμά του το οικολογικό πρόβλημα που θα γίνεται όλο και πιο έντονο στα χρόνια που έρχονται.

  36. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Aτι να τα λεει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λενε Θεολόγοι
    http://xairete.blogspot.gr/2011/10/blog-post_1412.html

    Προς τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Μάριο Μπέγζο: Πες τα Χρυσόστομε!

    Πες τα Χρυσόστομε!

    Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Μάριος Μπέγζος παραχώρησε συνέντευξη

    στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.

    Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου.

    Είπε μεταξύ άλλων:

    «Θα σας πω κάτι αστείο που το ξέρουμε όλοι μας. Το ελάχιστο εισόδημα ενός ιερέα είναι ο μισθός του από το κράτος, ο οποίος και φορολογείται. Το μεγαλύτερο είναι τα λεγόμενα «τυχερά». Οι δωρεές των πιστών. Σε ένα νεκροταφείο να πάτε να σας διαβάσει μια ευχή θα δώσετε κάτι. Αυτό, αν το αθροίσετε, το οποίο είναι και αδήλωτο στην εφορία είναι τα καλύτερα έσοδά του».

    Η δημοσιογράφος ρωτάει:

    «Συνεπώς μπορεί να στερηθεί το μικρό κομμάτι του μισθού, θέλετε να μας πείτε;»…

    Και ο Μάριος Μπέγζος απαντά:

    «Σαφώς. Τα 9/10 της Ορθοδοξίας, σε όλο τον κόσμο, δεν μισθοδοτούνται από το κράτος. Στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Κύπρο… Ζουν από τους πιστούς. Επομένως, είναι αστείο πράγμα αυτή η αρρωστημένη εμμονή για το μισθό των ιερέων…».

    Η δημοσιογράφος ρωτά:

    «Θα ήταν, νομίζετε, ένα σημαντικό έσοδο, μια σημαντική προσθήκη για το κράτος αν έπαυε αυτό το κονδύλι;».

    Ο Μάριος Μπέγζος απαντά:

    «Πιο πολύ έχει συμβολική σημασία…, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου οι κληρικοί της Ελλάδας δεν υπερβαίνουν τους 9.000».

    Πηγή: Το μπλογκ «θρησκευτικά»

    Θρησκέμποροι

    παπάδες

  37. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    Τσίπρας: Θα συμμαχήσουμε ακόμη και με την Εκκλησία για να αλλάξει η κυβέρνηση

    05.06.2013 23:49

    Υπέρ μιας μεγάλης συμμαχίας με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πέρα από τη συμφωνία ή όχι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

    Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη συμμαχίας ακόμη και με δυνάμεις που τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές. «Ακόμα και με την Εκκλησία πρέπει να συμμαχήσουμε», ανέφερε ενδεικτικά.

    Οπως είπε, δεν έρχεται να διχάσει τους Ελληνες σε αριστερούς και δεξιούς, γιατί αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, τότε πρόσβαση σε αυτό δεν θα έχουν και οι δεξιοί και οι αριστεροί. Και αύριο τα σπίτια τους θα τους πάρουν οι τραπεζίτες και όχι οι αριστεροί, όπως έλεγαν κάποτε.

    Πηγή: Τσίπρας: Θα συμμαχήσουμε ακόμη και με την Εκκλησία για να αλλάξει η κυβέρνηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109131#ixzz2Y3AnmkH1

  38. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    Άνθιμος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι»

    Συνάντηση Αντιπροσωπείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
    του Νίκου Παπαχρήστου
    13 Ιουνίου 2013, 21:06 6872

    Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο είχε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη. Ο κ. Άνθιμος εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία και την έντονη αντίθεσή του στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, τον ρόλο της για τον ελληνισμό της διασποράς. Επίσης, προσέθεσε ότι η ΕΡΤ αποτελεί τον δίαυλο μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που δεν μπορούν να παραβρίσκονται στις εκκλησίες.Η συζήτηση της αντιπροσωπείας με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης επεκτάθηκε στο θέμα της φιλανθρωπικής δράσης της τοπικής εκκλησίας με τον κ. Άνθιμο να αναφέρεται αναλυτικά στα ιδρύματα αρωγής της Μητροπόλεως, καθώς και στις ανάγκες σίτισης απόρων, ανεξάρτητα από θρήσκευμα και εθνικότητα, που καλύπτουν οι ενορίες. Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας επεσήμαναν την ανάγκη συντονισμού των κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης, που πραγματοποιούνται από την Εκκλησία, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.Η αντιπροσωπεία μετέφερε στον κ. Άνθιμο τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και την εκχώρηση του δημόσιου αγαθού του νερού σε χέρια ιδιωτικών επιχειρήσεων, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Τέλος, και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ξεπερασθούν τα παλαιά στερεότυπα καχυποψίας που χαρακτήριζαν τις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστεράς. Ο κ. Άνθιμος στο τέλος της συζήτησης είπε στους συνομιλητές του: «Ελπίζω να τα καταφέρετε. Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Αμανατίδης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκεύματα, Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Θρησκευμάτων του κόμματος και Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, σύμβουλος θρησκευτικών υποθέσεων του Τομέα. – See more at: http://www.amen.gr/article14265#sthash.Ghk6RAx8.dpuf

  39. Ο/Η Red λέει:

    Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο ‘γραφείο τύπου’ της Χρυσής Αυγής!!!

    Θα τους τρελάνουν τους έρμους τους οπαδούς τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Προαλειφόμενος για πρωθυπουργός, έχει πάρει σβάρνα τα συγκροτήματα του τύπου ο Τσίπρας. Γευματίζει με τον Μπόμπολα, επισκέπτεται τον ΔΟΛ και γευματίζει με τον Ψυχάρη, συναντιέται με το επιτελείο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΣΚΑΪ, «στο πλαίσιο των συναντήσεών του με ιδιοκτήτες, εκδότες, και διευθυντικά στελέχη εφημερίδων».

    Δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί το σοκ της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από το υμνολόγιο του Τσίπρα στον Καραμανλή τον πρεσβύτερο, την άθλια ιστορική παραχάραξη που επιχείρησε, προσβάλλοντας όσους αγωνιστές έζησαν το τι σήμαινε η καραμανλική οκταετία και η δεύτερη μεταπολιτευτική επταετία, αλλά και από την ίδια την παρουσία του στην εκδήλωση προς τιμήν του ‘εθνάρχη’.

    Πρόσφατες είναι και οι επαφές με τον ακροδεξιό Καμένο στην αγωνιώδη προσπάθεια να του βγει το χαρτί της κυβέρνησης της –ούτως ειπείν- αριστεράς… Έχει εγκλωβιστεί βλέπεις στη λογική της καθήλωσης στους κοινοβουλευτικόυς “αγώνες” και της πρόσφατης δήλωσής του ότι «Η μόνη λύση είναι οι εκλογές».

    Τα πλήγματα όμως φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.
    Τη Δευτέρα 22/4/2013 ήταν προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελευθεροτυπία, η οποία τελικά δεν έγινε.

    Πολλοί συσχετίζουν την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στην νέα υβριδική Ελευθεροτυπία και με τις εσωτερικές εξελίξεις στην εφημερίδα: Ο Οικονομόπουλος ήθελε να φέρει σε διευθυντική θέση τον Ντάσκα(!) αλλά τελικά υποχώρησε στις αντιδράσεις στελεχών και δημοσιογράφων.
    Σε κάθε περίπτωση το πρόσχημα της αναβολής ήταν –τι άλλο;- ο …φόρτος εργασίας του Αλέξη Τσίπρα. Ζητήθηκε έτσι από την πλευρά του η συνάντηση να γίνει στην Κουμουνδούρου. Στον ιστότοπο της Ελευθεροτυπίας διαβάσαμε το παρακάτω ελαφρώς χολωμένο και δηκτικό σχόλιο.

    http://vathikokkino.com/2013/04/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D/

  40. Ο/Η Red λέει:

    http://ysterografa.gr/politics/%CF%84%CE%B9-%CF%88%CE%B9%CE%B8%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84

    Τι… ψιθύρισε ο Τσίπρας στον Θέμο Αναστασιάδη;

    Την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία της εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, προβάλλει το “Πρωτο Θέμα” που κυκλοφορεί αύριο, και μάλιστα με φωτογραφικό χτύπημα στην πρώτη σελίδα του.

    Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, απεικονίζεται να γελάει, μαζί με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα γραφεία του “Πρώτου Θέματος”… χωρίς αναστολές, και μίλησε για πολιτική, Μνημόνιο, media και ποδόσφαιρο.

    http://ysterografa.gr/greece/%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf

    Εισαγγελέας: Ο Θέμος ήταν ο κομιστής του DVD του Ζαχόπουλου

    Περασμένες ξεχασμένες οι παλιές έχθρες

  41. Ο/Η Φουφού λέει:

    http://enosy.blogspot.dk/2012/11/blog-post_26.html#more

    Σχεδόν το 8% όσων ψήφισαν στις εκλογές της 5ης Μαϊου Χρυσή Αυγή, έδωσαν θετική ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στις 17/06/2012. Δυσκολευόμασταν πολύ να αντιληφθούμε γιατί και πώς συνέβη αυτό. Ποιές θέσεις, ποιά πρόσωπα στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπορούσαν να φανούν ελκυστικά σε ανθρώπους που λίγες εβδομάδες νωρίτερα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια εγκληματική οργάνωση, της οποίας ο δημόσιος λόγος ξεχειλίζει από εθνικιστική μεγαλομανία, φυλετικό ρατσισμό, συνωμοσιολογικούς υπαινιγμούς, σωβινισμό και ομοφοβία;

    Της Χάρις Τριανταφυλλίδου και του Γιάννη Μπουρνού

    Την απορία μας αυτή, την έλυσε εν μέρει το άρθρο του κ. Π. Τουμανίδη, “μέλους της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ και της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ”, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, iskra.gr, την Τρίτη, 20/11/2012. Στο άρθρο με τίτλο “Αντι-ιμπεριαλιστικός διεθνισμός ή “κοσμοπολίτικη” νατοϊκή ουδετερότητα”[1], γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ-Ασάντ ως νόμιμη συριακή κυβέρνηση, ενώ τα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης παρουσιάζονται ως ξενοκίνητοι κοινοί εγκληματίες και μισθοφόροι. Στο εν λόγω κείμενο, που πρωτοδημοσιεύθηκε στο “Blog του Βύρωνα” και κρίθηκε από τους/τις διαχειριστές/διαχειρίστριες της ιστοσελίδας iskra.gr τόσο σημαντική συμβολή για τη διαμόρφωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, ώστε να το αναδημοσιεύσουν στη σελίδα τους, βρίσκουμε φράσεις-διαμάντια, όπως:

    “Κοινός διαχρονικός παρανομαστής αυτού του αμερικανόδουλου μπλοκ με αρχηγό το Γιωργάκη είναι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση, η αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας και συνακόλουθα της δημοκρατικής νομιμοποίησης, ο πολυκερματισμός των κρατικών οντοτήτων μέσω των στρατηγικών μειονοτήτων και των ΄΄ανθρωπίνων δικαιωμάτων΄΄. Εξ ου και η πλεονάζουσα ΄΄ευαισθησία΄΄ περί των γάμων των ομοφυλοφίλων, των φυλακισμένων, των ανακυκλώσεων των σκουπιδιών, της ολικής νομιμοποίησης απασών των μεταναστών, της αναγνώρισης εθνοτικού χαρακτήρα σε θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες”, και “Στο επίπεδο του έθνους-κράτους βρίσκεται το προνομιακό πεδίο όπου η Δημοκρατία Εθνών και Λαών μπορεί και πρέπει να αποτελεί βάση Ειρήνης, Ισοτιμίας και Συνανάπτυξης” (σ.σ: η υπογράμμιση με bold είναι του iskra.gr).

    Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, για να δούμε κάτα πόσο οι ισχυρισμοί του αρθρογράφου μπορούν –ακόμα και σε κάποιο παράλληλο σύμπαν– να αποτελέσουν θέσεις ενός αριστερού πολιτικού φορέα ή έστω μιας τάσης αυτού.

    Νόμιμος, σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, είναι “αυτός που αντλεί τη θέση και τα δικαιώματά του (ή και τις υποχρεώσεις του) από το νόμο ή/και από αναγνωρισμένες νομικώς διαδικασίες στο πλαίσιο δεδομένης κοινωνίας”[2]. Η δεδομένη κοινωνία, στη δική μας περίπτωση, είναι η συριακή. Στο σημείο αυτό θέλουμε να συγχαρούμε τον αρθρογράφο και τους διαχειριστές του iskra.gr για την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, καθώς οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι πράγματι η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ-Ασάντ είναι νόμιμη, καθώς αντλεί τη θέση της και τα δικαιώματά της από τους νόμους οι οποίοι ισχύουν στη Συρία.

    Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε, αφού το ισχύον νομικό πλαίσιο της Συρίας δημιουργήθηκε από τον Χαφίζ Αλ Ασάντ, πατέρα του σημερινού προέδρου της χώρας, ο οποίος κυβέρνησε από το 1970 μέχρι και το θανατό του το 2000. Οι εν λόγω νόμοι επιβλήθηκαν από το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του συριακού κράτους και συνεχίζονται να επιβάλονται στο σύνολο του συριακού λαού, με βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων σε καθημερινή βάση και με πάνω από 17.000 αμάχους νεκρούς τα τελευταία δυο χρόνια. Νομιμότατη μεν η συριακή κυβέρνηση, χωρίς ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης δε.

    Για την Αριστερά η δημοκρατία δεν είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια ή δικαίωμα μονάχα του ελληνικού λαού. Αντιθέτως, “η δημοκρατία συνιστά παραγωγική δύναμη, όπου η συλλογικότητα αναδεικνύει έμπρακτα την υπεροχή της έναντι της ατομικότητας και η αλληλεγγύη τη δύναμη της έναντι του ανταγωνισμού”[3], όπως επισημαίνεται και στο Σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

    Καθ΄ όσον γνωρίζουμε, το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, παρά την αναδημοσίευση των αναλύσεων του κ. Τουμανίδη στην ιστοσελίδα που διαχειρίζεται, δεν έχει καταθέσει τροπολογίες για το συγκεκριμένο σημείο του Σχεδίου Διακήρυξης. Όσο αυτονόητο κι αν είναι αυτό, η επιλογή της δημοσίευσης των διατυπώσεων του κ. Τουμανίδη σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το γάμο των ομοφυλοφίλων, τα δικαιώματα των κρατουμένων και την ανακύκλωση των σκουπιδιών, προκαλούν ερωτήματα σχετικά με τις πολιτικές θέσεις του Αριστερού Ρεύματος για τα ζητήματα που θίγει ο αρθρογράφος. Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι ο κ. Τουμανίδης δεν είναι μέλος του ΣΥΝ και, ως εκ τούτου, δεν ανήκει στο Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ. Όμως, παρά το γεγονός αυτό, το iskra.gr επέλεξε να δημοσιεύσει το κείμενό του, χωρίς εκ μέρους των διαχειριστών της σελίδας να κριθεί αναγκαίο, λόγω των αντιδραστικού πολιτικού προσανατολισμού απόψεων που διατυπώνονται σε αυτό, να διαχωρίσουν ρητά τη θέση της ιστοσελίδας τους από τα γραφόμενα στο εν λόγω άρθρο.

    http://enosy.blogspot.dk/2012/11/blog-post_26.html#more

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      @»της ολικής νομιμοποίησης απασών των μεταναστών»

      «απασών των μεταναστών»;
      Γιατί όλοι οι Ελληναράδες, ακόμη και αυτοί «της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ και της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ”, είναι πάντα ανελλήνιστοι;

      και ούτε ένας στη γραφική ιστοσελίδα Iskra του υποστηρηκτή του αρχιδολοφόνου Μιλόσεβιτς κ.Λαφαζάνη, δεν είδε αυτό το «απασών» σε αρσενική εκδοχή που βγάζει μάτι;

  42. Ο/Η Φουφού λέει:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=378141

    Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου)

    Η περίπτωση Τσίπρα;

    – Η έπαρση της νιότης (χωρίς καν την -συχνά αυτοευνουχιζόμενη- υπερευφυΐα του Βαγγέλη Βενιζέλου), το θράσος της αμάθειας, η απλούστευση των μη απλουστεύσιμων, η αφέλεια πως η Ιστορία μπορεί να επαναληφθεί όχι ως φάρσα.

  43. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αλέξη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης …

    Αλέξη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης …

    Σεπτεμβρίου 13, 2013 in σχολιαστής, Να (θα) γελάσουμε;

  44. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4586.html

    Του έλειψε η «γλυκιά ελπίδα» της ναζιστικής συμμορίας στον δεσπότη Αμβρόσιο

    «Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η «γλυκειά ελπίδα» στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα!
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ! Και να το αποτέλεσμα! Εισπράττουν πλέον την γενική κατακραυγή! Εν τούτοις στούς κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο, που τους ανήκει!».

    Τα παραπάνω γράφει στο μπλοκ του ο δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

    Εχουμε γράψει αρκετά γ’ αυτόν τον «άγιο» στο μπλοκ μας –ψάξτε στην μηχανή αναζήτησης- οπότε θεωρούμε πλεονασμό να επανέλθουμε για το ποιόν αυτού του «θεόπνευστου» αρχιρασοφόρου.

    Μόνο ένα περασμένο κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου:

    Ο χουντομητροπολίτης Καλαβρύτων, ο Αμβρόσιος, αυτός που, προχτές, έχοντας γύρω του ως εξαπτέρυγα τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αποκάλεσε τον χουντοδολοφόνο Ντερτιλή «πρότυπο γενεών», «Σωκράτη» και «Κολοκοτρώνη», έχει μακρά… δημοκρατική παράδοση.

    Για παράδειγμα, ως ιερεύς – φέρων το βαθμό του μοιράρχου και κατόπιν του ταγματάρχου – υπηρέτησε ευδοκίμως την Ελληνική Αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια της χούντας.

    Ως τιτουλάριος, δε, μητροπολίτης Ταλαντίου, μετά τη χούντα, ο άγιος Αμβρόσιος (ναι, είναι και άγιος…) δεν παρέλειπε την έκφραση στοργής προς τους Απριλιανούς βασανιστές, για τους οποίους – στον χειροτονητήριο, μάλιστα, λόγο του – είχε απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη εν ασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας»…

    «Ατυχή συμβάντα», δηλαδή, κατά τον καλόν αυτόν χριστιανό πράξεις αγάπης, όπως η φάλαγγα, τα ηλεκτροσόκ και όλες αυτές οι γνωστές μέθοδοι προσηλυτισμού στο δόγμα του «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών».

    Αλλωστε, καθόλου τυχαίο δεν είναι που αυτός ο υπέροχος άνθρωπος του Θεού, που στην κηδεία του Ντερτιλή έψαλε τον επικήδειο παρέα με τον αρχιβασανιστή της χούντας, τον Θεοφιλογιαννάκο, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πασίγνωστης αδελφότητας της «Χρυσοπηγής»…

  45. Ο/Η Psycho λέει:

    Αλ.Τσίπρας επικαλείται τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

    Του Αντώνη Τριανταφύλλου

    29 Σεπτεμβρίου 2013

    Σε νέο άνοιγμα προς την πλευρά της Εκκλησίας προχώρησε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε το πρόσφατο άρθρο του Μητροπολίτη Σισανίου Παύλου
    – See more at: http://www.amen.gr/article15465#sthash.LsQX2bta.dpuf

    Μητροπολίτης Παύλος: “Ανόητος o Διαμαντόπουλος. Με αυτούς θα κυβερνήσει ο Τσίπρας;”

    Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;

    http://lykavitos.gr/archives/78195

  46. Ο/Η laskaratos λέει:

    Γιατί κρύβεται ο κ.Τσίπρας και δεν απαντάει στην πρόκληση που του έχει απευθύνει δυο φορές ο μητροπολίτης Παύλος, τον οποίο σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας έχουν υμνήσει και χρησιμοποιήσει;
    Η περιφρόνηση προς τους πολίτες και προς τους κανόνες της Δημοκρατίας που επιβάλλει να απαντούν οι πολιτικοί στο δημόσιο έλεγχο, η δειλία, η κουτοπονηριά, η υπεκφυγή, η σιωπή, η τυφλότητα και η βαρυκοϊα έχουν γίνει δεύτερη φύση στο ΣΥΡΙΖΑ;
    Ιδού η Ρόδος λοιπόν.
    Δικαιούται να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει τους καρναβαλισμούς του βουλευτή του.
    Δεν δικαιούται όμως να κάνει το κορόιδο.
    Προσωπικά θα συμφωνήσω απόλυτα με την παρατήρηση του κ.Παύλου πως ο κ.Διαμαντόπουλος προσποιήθηκε ότι δήθεν κατηγορήθηκε επειδή ντύθηκε παπάς, και αυτή η κουτοπονηριά δεν τον τιμάει καθόλου.
    Η κατηγορία ήταν η διακωμώδηση ενός Μυστηρίου, στο οποίο σημειώνω δεν έχει ασκήσει καμία κριτική το κόμμα του ή αυτός (δημόσια υγεία, συμμετοχή μικρών παιδιών κλπ), όπως έχουμε κάνει εμείς,

    Απόκρισις εις δεσπότην NASAς διά ιοκτόνον δράσιν Μεταλήψεως

    που ποτέ δεν διανοηθήκαμε να το διακωμωδήσουμε με καρναβαλικό τρόπο (όχι πως δεν αναγνωρίζω στο βουλευτή αυτό το δικαίωμα, απλά δεν μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες ούτε να εκφράζεται μόνο έτσι).

    http://www.amen.gr/?op=article&id=16505

    «….Δεν στοχοποιηθήκατε ακόμη επειδή κάνατε τον ιερέα, αλλά για την συγκεκριμένη πράξη της διακωμώδησης του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας και μην κάνετε πως δεν το καταλάβατε………….

    Και έρχομαι στο τελευταίο με το οποίον λέτε ότι ξεπέρασα τα εσκαμμένα, την αναφορά μου στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας μου έκαμε την τιμή να χρησιμοποιήσει ένα εκτενές απόσπασμα από κείμενο μου σε μια σημαντική συγκέντρωση της νεολαίας σας. Προφανώς αυτό δείχνει εκτίμηση και αποδοχή του λόγου μου. Έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα όχι μόνο ως Ιεράρχης αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας, εκτός και εάν έχετε την άποψη ότι είμεθα πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να τον ερωτήσω εάν ο «πολιτισμός» σας όπως εκφράσθηκε ταυτίζεται με τον πολιτισμό του κόμματος του.”

  47. Παράθεμα: Προς υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα… « απέραντο γαλάζιο

  48. Ο/Η Τσιπραντρέου λέει:

    http://unfollow.com.gr/print/from-issue/13087-syrizu30/

    Διαβάστε στο UNFOLLOW 30, που κυκλοφορεί: «Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου

    Διάφορα περιστατικά προδίδουν την ύπαρξη ενός ρήγματος ανάμεσα στη διαδικασία λήψης ad hoc αποφάσεων και στα θεσμικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποτίθεται ότι εκφράζουν τη συλλογική βούλησή του. Πρόκειται για μια φαντασίωση ότι προκειμένου να κυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να «παίξει το παιχνίδι» και να ευνουχίσει τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες;

    UNFOLLOW 30 1-128 LOWΣτο UNFOLLOW 30 ρωτάμε:

    Πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στο κόμμα που θέλει να οδηγήσει τη χώρα «πρώτη φορά αριστερά»;

    Πώς ελήφθη η απόφαση να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας, την άνοιξη του 2013, τους ιδιοκτήτες των κυρίαρχων ΜΜΕ;

    Με ποιον τρόπο διαμορφώνεται τόσο το κεντρικό μήνυμα του κόμματος όσο και η καθημερινή του επικοινωνιακή στρατηγική;

    Γιατί μοιάζουν αποκλεισμένοι από τη διαμόρφωση του κεντρικού μηνύματος αξιόλογοι βουλευτές;

    Ποιος αποφάσισε ότι ο Δημήτρης Τζιώτης της εταιρείας Cleverbank θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές;

    Ποιος είχε την ιδέα να «κλέψει» το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα όχι ως στιγμιαίο επικοινωνιακό τέχνασμα αλλά για να το θεσπίσει ως προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ;

    Γιατί δεν είχε ιδέα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αλλά είδε την ιστοσελίδα neaellada.gr κατευθείαν «ζωντανή» στο διαδίκτυο;

    Ήταν στρατηγική απόφαση να δειπνήσει η Ρένα Δούρου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ταβέρνα του Πειραιά, αδειάζοντας με κραυγαλέο τρόπο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα τη βραδιά της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσής του;

    Ποιον ρόλο παίζουν στη λήψη των αποφάσεων οι περίφημοι σύμβουλοι του προέδρου;

    Αποτελεί στρατηγική απόφαση η υιοθέτηση μιας πιο «εθνικοπατριωτικής» ρητορικής;

    Θα τα αντιμετωπίσει όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Θα θέσουν τα θεσμικά όργανα το ζήτημα της λήψης των αποφάσεων;

    Μη χάσετε στο UNFOLLOW 30, που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου

    Διαβάστε επίσης:

    UNFOLLOW 30UNFOLLOW 30
    Τι στ’ αλήθεια συνέβη με τη Σαμπιχά
    Στο κατηχητικό στέλνει ο Α. Τσίπρας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

    • Ο/Η Po λέει:

      Το χάιδεμα της Εκκλησίας, δεν τίθεται ως ερώτημα από το UNFOLLOW…
      Μάλλον και αυτό το περιοδικό, συνεχίζει στην -πολιτικά ορθή- πεπατημένη.
      Ή όχι;

      Το λέω γιατί πολλοί συντελεστές του περιοδικού είναι φίλοι και αναγνώστες μας.
      Εύλογη η απορία λοιπόν, ειδικά προς φίλους.

      • Ο/Η Red λέει:

        Αντί να δώσουνε απαντήσεις ενοχοποιούνε τις ερωτήσεις και αυτούς που ρωτήσανε

        http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/unfollow.html

        Το «περίεργο» -κατά Κούλογλου- δημοσίευμα του Unfollow και ο Σύριζα

        Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014 | 3:33 π.μ.

        Είναι εντελώς ανέντιμο, δεν έχει την παραμικρή επαφή με αυτό που ονομάζουμε δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι απαράδεκτο στην κυριολεξία αυτό που έκανε η ιστοσελίδα του Κούλογλου.

        Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Unfollow που κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες έχει ένα άρθρο που υπογράφουν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενέκος που τιτλοφορείται «Το ανησυχητικό ρήγμα του Σύριζα».
        Οι γνωστοί –στην δημοσιογραφική πιάτσα- για την επαγγελματική διαδρομή και τις πολιτικές απόψεις τους δημοσιογράφοι, στο κείμενο τους θέτουν μια σειρά ερωτήματα προς την ηγετική ομάδα του Σύριζα, τα περισσότερα απ’ αυτά γνωστά και με μερικά έχουμε ασχοληθεί και εμείς στο μπλοκ μας.

        Μετά απ’ αυτό, στην ιστοσελίδα tvsx παρουσιάζεται ένα κατάπτυστο κείμενο που υπογράφεται από έναν κουκουλοφόρο ο οποίος παρουσιάζεται σαν «ειδικός συνεργάτης» -είναι ο ίδιος ο Κούλογλου, που αφού απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τον Σύριζα, βάζει υποθήκες για μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματος του Τσίπρα;- ο οποίος με κοπτοραπτική, δεν αρκείται να παρουσιάζει το κείμενο του Unfollow, όμως θέλει να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και εκτιμήσεις.
        Δεν φτάνει που δεν παραθέτει το αυτούσιο κείμενο του περιοδικού, προχωράει και ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας πολιτικό θέμα στο οποίο ο Σύριζα είναι αναγκασμένος να τοποθετηθεί.

        Κι αυτό γιατί πέρα απ’ τα υπονοούμενα που αφήνει για την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος του Unfollow παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα γράφοντας: «Στην Κουμουνδούρου έλεγαν επίσης ότι το δημοσίευμα είναι υποβολιμαίο, έρχεται σε μια στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα δικά τους σοβαρά θέματα απόδοσης ευθυνών για την ήττα».

        Επειδή εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι, πόσο μάλλον επιπέδου Κούλογλου παραθέτουμε και τα δυο δημοσιεύματα και ο αναγνώστης μας βγάζει τα συμπεράσματά του

        http://vathikokkino.gr/archives/82342
        Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ

        04/06/2014

        Πολιτική

        Της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου – «Unfollow»

        Διάφορα περιστατικά προδίδουν τπν ύπαρξη ενός ρήγματος ανάμεσα στη διαδικασία λήψης ad hoc αποφάσεων και στα θεσμικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποτίθεται ότι εκφράζουν τη συλλογική βούλησή του. Πρόκειται για μια φαντασίωση ότι, προκειμένου να κυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να «παίξει το παιχνίδι» και να ευνουχίσει τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες;

        Τόσο πριν από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όταν κυριαρχούσε η διάχυτη υποψία πως η δυναμική του δεν ήταν ακριβώς καταιγιστική, όσο και μετά, όταν το προβάδισμα του αποκρυσταλλώθηκε στις σκάρτες τέσσερις μονάδες διάφορες απόψεις διατυπώθηκαν για τη διαδικασία εξέλιξης του κόμματος σε πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. Αυτό που μέχρι στιγμής λείπει από τη δημόσια συζήτηση είναι ο προβληματισμός γύρω από το ερώτημα: Πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στο κόμμα που θέλει να οδηγήσει τη χώρα «πρώτη φορά αριστερά»;

        Το μείζον αυτό ερώτημα προκύπτει από πολλά υποερωτήματα, σχετικά με περιστατικά στα οποία οι πολιτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προδίδουν την ύπαρξη ενός ρήγματος ανάμεσα στη σκοτεινή διαδικασία λήψης μιας σειράς ad hoc αποφάσεων και στα θεσμικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποτίθεται ότι εκφράζουν τη συλλογική βούλησή του.

        Πώς ελήφθη, λόγου χάρη, η απόφαση να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας, την άνοιξη του 2013, τους ιδιοκτήτες των κυρίαρχων ΜΜΕ; Ήταν απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας; Του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Του γραφείου του προέδρου; Του διευθυντή του γραφείου του προέδρου Νίκου Παππά; Κάποιου συμβούλου; Κάποιου επικοινωνιολόγου;

        Πώς γίνεται να μην έχει «πατέρα» μια τόσο βαρύνουσα στρατηγική απόφαση για ένα κόμμα που έχει θέσει ως κεντρικό ζήτημα τον πόλεμο που δέχεται από τα ΜΜΕ και την πρόθεση του να αναθεωρήσει το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών; Και από τη στιγμή που ελήφθη, έστω με αυτόν τον νεφελώδη τρόπο, η απόφαση, και οι επισκέψεις έγιναν, με ποια διαδικασία έγινε γνωστό το περιεχόμενο τους; Σε ποια συζήτηση; Σε ποια όργανα; Πώς αποτιμήθηκαν; Πήγαν καλά, άσχημα, μέτρια; Τι συζητήθηκε εκεί; Επετεύχθη κάτι;Ήταν, τελικά, καλή ή κακή η απόφαση – όποιος κι αν την εισηγήθηκε, όποιος κι αν την πήρε.

        Με ποιον τρόπο διαμορφώνεται τόσο το κεντρικό μήνυμα του κόμματος, όσο και η καθημερινή του επικοινωνιακή στρατηγική; Γιατί το αδιαμφισβήτητο έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας υποεκπροσωπείται σε τέτοιο βαθμό στις καθημερινές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί οι αξιολογότεροι βουλευτές, που στο κάτω κάτω αφενός είναι εκλεγμένοι, αφετέρου είναι αυτοί που πρακτικά αντιπολιιεύονται την κυβέρνηση, μοιάζουν αποκλεισμένοι από τις εσωτερικές διεργασίες; Πώς αποφασίζεται η δημόσια παρουσία στελεχών; Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός ή αποφασίζει το κάθε στέλεχος ανάλογα με τις επαφές του στα ΜΜΕ και τις προτιμήσεις των μεγαλοδημοσιογράφων; Και ποιος κάνει τον κεντρικό σχεδιασμό, αν υπάρχει; Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, και πάλι;

        Ποιος αποφάσισε ότι ο Δημήτρης Τζιώτης της εταιρείας Cleverbank -τον οποίο πρωτοσυναντάμε στο αλήστου μνήμης Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου και εν συνεχεία στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου- θα αναλάμβανε το σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές; Ποιος είχε την ιδέα να «κλέψει» το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα όχι ως στιγμιαίο επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά για να το θεσπίσει ως προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν είχε ιδέα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά είδε την ιστοσελίδα neaellada.gr κατευθείαν «ζωντανή» στο διαδίκτυο; Ποια ομάδα, ποιο όργανο, ποια στελέχη ενέκριναν τη στρατηγική επικοινωνίας; Είχε εγκρίνει το συντονιστικό όργανο της προεκλογικής εκστρατείας τον Δημήτρη Τζιώτη:

        Πώς προέκυψε το «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν», όταν η πιθανότητα να πέσει τόσο άμεσα η κυβέρνηση ήταν κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη;

        Για πσιο λόγο ήταν τόσο περιορισμένη η κεντρική υποστήριξη προς την καμπάνια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με εξαίρεση τις πολύ τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την καμπάνια της Ρένας Δούρου; Σχετίζεται αυτό με το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου δέχτηκε να σχεδιάσει η Cleverbank την καμπάνια της, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης όχι;

        Μιλώντας για τη νέα περιφερειάρχη Αττικής, ήταν στρατηγική απόφαση να δειπνήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ταβέρνα του Πειραιά, αδειάζοντας με κραυγαλέο τρόπο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα τη βραδιά της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του, ή ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση μεγαλείου της Ρένας Δούρου, που θεώρησε ότι «έτσι παίζεται το παιχνίδι»; Διότι η συνάντηση όχι μόνο έγινε αλλά, παρά τις αρχικές εσωτερικές αρνήσεις της Ρ. Δούρου και παρά το ότι μετά ειπώθηκε πως ήταν «τυχαία», το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό. Και γιατί, αν δεν το ήξερε κανείς και ήταν μια μεγαλειώδης έμπνευση της στιγμής, δεν ζητήθηκε καμία εξήγηση ακολούθως; Επειδή η κ. Δούρου κέρδισε;

        Ποιος ευθύνεται για τις διαρροές και τα στοχευμένα παραπολιτικά σχόλια, λόγου χάρη στη Real News ή στην Εφημερίδα των Συντακτών, που μιλούν για «εκκαθαρίσεις» στελεχών που διαφωνούν με την «κεντρική γραμμή» του κόμματος ή στοχοποιούν βουλευτές; Και ποιος τη διαμορφώνει την «κεντρική γραμμή», τέλος πάντων, αν αποκλείεται η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα; Οι «σύμβουλοι»;

        papan_kotzias_98(2)Ποιο ρόλο παίζουν τελικά στη λήψη των αποφάσεων οι περίφημοι συμβουλοι του προέδρου;“ Οπως ο Νίκος Κοτζιάς, με πορεία από το ΚΚΕ στο Νέο Αριστερό Ρεύμα και αργότερα στο ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, πρόεδρος της αριστερής και «πατριωτικής» κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι επιθυμεί διακαώς το υπουργείο Εξωτερικών, ήδη από την περίοδο που ήταν συμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εντούτοις να έχει καμία επαφή ούτε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα ούτε με την Πολιτική Γραμματεία;

        Τη δε παρουσία του στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπα στη Μόσχα πώς έγινε και ορισμένα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την έμαθαν από τα ΜΜΕ; Ή όπως ο Γιώργος Αϋφαντής, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι εισηγήθηκε την υποψηφιότητα τιχ Σαμπιχά Σουλεϊμάν για τις Ευρωεκλογές, με τα γνωστά αποτελέσματα, η οποία εγκρίθηκε με νεφελώδη διαδικασία παρά τις ενστάσεις στελεχών και δίχως να ερωτηθεί κανένας στη Θράκη;

        Η υιοθέτηση ως μέρους του κεντρικού μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ μιας πιο «εθικοπατριωτικής» ρητορικής, σήματος κατατεθέν των δύο αυτών συμβούλων, έχει αποφασιστεί σε διεργασία που περιλαμβάνει τα όργανα του κόμματος και τα πεπειραμένα του στελέχη σε ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής ή αποτελεί κι αυτή μια ακόμα απόφαση που κανείς δεν ξέρει ποιος την πήρε;

        Ποια εικόνα σκιαγραφούν τα επιγραμματικά αυτά ερωτήματα: Και ποιο είναι το κλειδί για να τη διαβάσουμε; Πρόκειται για μια φαντασίωση ότι προκειμένου να κυβερνήσει ένα κόμμα οφείλει να «παίξει το παιχνίδι», να ευνουχίσει τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες, να δημιουργήσει αυθαίρετα και διασπασμένα κέντρα και παράκεντρα, και να «ντιλάρει», ώστε κάποια στιγμ’η να του επιτρέψουν να «έρθει και η σειρά του»; Κανείς δεν θέλει να πιστέψει κάτι τέτοιο.

        Για να μην παρεξηγηθούμε, πιστεύουμε ότι για ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία στο δεδομένο πολιτικοοικονομικό σύστημα, είναι αυτονόητες και οι διευρύνσεις και οι συνεργασίες και οι συμβιβασμοί. Ακόμη περισσότερο, απαραίτητη είναι η προετοιμασία, ακόμη και προτού βρεθεί στην κυβέρνηση, του πεδίου συνεργασίας με τις πάγιες δομές του κράτους. Το ζήτημα συνεπώς δεν είναι αν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες στρατηγικές στοχεύσεις, αλλά με ποιον τρόπο τίθενται ως πολιτικά ζητήματα, πώς αποφασίζονται, πώς υλοποιούνται, πώς ελέγχονται και πώς αποτιμώνται. Πώς, επίσης, εξασφαλίζεται η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή του δυναμικού στην εκπόνηση και στην υλοποίηση της πολιτικής και πώς καθίσταται δυνατή η παρακολούθηση των ευθυνών προς την κορυφή ή προς τη βάση της ιεραρχίας. Πώς, τέλος, συγκροτείται μια διαδικασία πολιτικής ζύμωσης και επεξεργασίας με δημοκρατικότητα και δ ιαφάνειας – μια διαδικασία που απαιτεί κανείς να εφαρμοστεί στο ίδιο το κόμμα, τη στιγμή που ταυτοχρόνως περιμένει από το κόμμα να την εφαρμόσει στο κράτος, εφόσον πάρει την εξουσία.

        Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που, μπροστά στην ασύλληπτη βαρβαρότητα των κυβερνήσεων της κρίσης, υπερασπίστηκε και υπέρασπίζεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Το έχει κάνει πρωτίστως με το κοινοβουλευτικό του έργο, την ανένδοτη αντιπολίτευσή του απέναντι στην κραυγαλέα καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικής πολιτείας, συνταγματικής νομιμότητας και δικαιοσύνης .για την οποία είναι υπεύθυνα τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

        Όλα τα άλλα, τολμούμε να πούμε, είναι δευτερεύοντα μπροστά στην υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ να προστατέψει και να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες τον ανέδειξαν σε πρώτη πολιτική δύναμη. Είναι οστόσο διστακτικοί – ακόμη και εκείνοι που σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς για το ψευδεπίγραφο success siory του Αντώνη Σαμαρά και δεν είναι θύματα της ομολογουμένως καταιγιστικής προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ.

        Πιστεύουμε ότι ο δισταγμός σχετίζεται με όσα περιγράψαμε. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν είναι δυνατόν πια να τα αποδίδουμε όλα αυτά στις κακοδαιμονίες του μικρού κόμματος του 4%, που γιγαντώθηκε αναπάντεχα και ως εκ τούτου στερείται οργάνωσης και υπαρκτών μηχανισμών.Ετσι, το τελικό ερώτημα είναι: Θα τα αντιμετωπίσει όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ;

        Θα θέσουν τα θεσμικά όργανα το ζήτημα της λήψης των αποφάσεων; Και θα το κάνουν θαρραλέα και δημόσια, αποδεικνύοντας ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα διαφορετικό από όλα τα άλλα, που μπορεί στ” αλήθεια να επωμιστεί το τιτάνιο έργο της αποκατάστασης της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα; Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όποτε γίνει, θα ήταν ευχής έργο να πάρουμε απαντήσεις.

        http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/perierga-pragmata-apo-unfollow?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=%CF%84v+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1

  49. Ο/Η Παλιός λέει:

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4422582&pg=2&pid=4424442&orderdir=asc#post_4424442

    spyridon

    11/6/2014 11:18

    ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ και ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !…

    Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό πολλά στελέχη ?λων των κομμάτων κατέστησαν «πτυχιούχοι»
    και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο Αλέξης, που είναι γνήσιο παιδί
    του κομματικού σωλήνα…γι’ αυτό πιστεύω την παρακάτω ιστορία !…

    > ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ και ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ! ?

    > ΝΥΧΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ… ΕΠΕΝΕΒΗ ΜΕ ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙ
    Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ!

    > Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 9.55 το πρωΐ στην ΝΕΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις
    έχει τελειώσει μία ωριαία συνέντευξή του στους Συριζαίους δημοσιογράφους
    Κώστα Αρβανίτη – Μαριλένα Κατσίμη. Ξαφνικά, μπαίνει στο στούντιο ο ομότιμος
    καθηγητής Οπλισμένου Σκυροδέματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου,
    Θεοδόσης Τάσιος, για προγραμματισμένη συνέντευξη. Οι δύο παρουσιαστές ρωτούν
    τον απόφοιτο του ΕΜΠ, Αλέξη Τσίπρα, αν είχε καθηγητή στην Σχολή Πολιτικών
    Μηχανικών τον κ. Τάσιο. Ο Αλέξης δηλώνει πως δεν τον πρόλαβε, γιατί ο κ.
    Τάσιος συνταξιοδοτήθηκε πρίν το 1992 που εισήχθη στο ΕΜΠ.

    > Γίνεται διάλειμμα και αρχίζει η συνέντευξη του καθηγητού Θ. Τάσιου. Οι
    Συριζαίοι παρουσιαστές ρωτούν τον θρυλικό καθηγητή, αν θυμάται τον Τσίπρα
    από το Πολυτεχνείο. Ο Θεοδόσης Τάσιος αφήνει να εννοηθεί πως ο ίδιος θυμάται
    τον φοιτητή Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν θέλει να πει περισσότερα στην Τηλεόραση:
    Τα υπόλοιπα θα τα βγάλει σε Δελτίο Τύπου, δηλώνει με χιούμορ!..
    > Τι ακριβώς συμβαίνει; Το « Ρεπορταζ» είναι εις θέσιν να γνωρίζει πως ο
    καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος έχει απόλυτο δίκιο, πράγμα που σημαίνει, πως ο
    Τσίπρας ψεύδεται, δηλώνοντας ότι δεν τον πρόλαβε ως καθηγητή της Έδρας
    Μπετόν Αρμέ στο ΕΜΠ. Ο γεννημένος στην Καστοριά τον Ιανουάριο του 1930
    Θεοδόσης Τάσιος δίδασκε οπλισμένο σκυρόδεμα στο ΕΜΠ μέχρι το 1997 που πήρε
    πτυχίο ο Τσίπρας, οπότε συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 67 ετών. Απλούστατα, το
    1993 – 1995 που ο Τάσιος είχε φοιτητή τον Αλέξη, ο Τσίπρας ησχολείτο με
    διάφορες καταλήψεις κτηρίων και τα κομματικά του Συνασπισμού, αδιαφορώντας
    για το μάθημα. Δεν επρόκειτο δε να το περάσει σε καμμία περίπτωση, αν δεν
    επενέβαινε με μπιλιετάκι ο τότε Συνασπισμός του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που
    ζήτησε φορτικά να περάσει ο Αλέξης το Μάθημα του Οπλισμένου Σκυροδέματος με
    το. «δημοκρατικό πενταράκι», που καθιέρωσε η Αριστερά στα Πανεπιστήμια,
    μετά την Μεταπολίτευση.

    > ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Πάρτε τον Τσίπρα να σας κτίσει κανένα διώροφο και ψωνίσατε
    από σβέρκο: Το σπίτι θα καταρρεύσει σε λιγάκι, διότι ο Αρχηγός του Σύριζα
    δεν σκαμπάζει «γρύ» από μηχανιλίκι. Ο Αλέξης πέρασε όλα τα μαθήματα στο ΕΜΠ
    με τις πιέσεις του μηχανισμού του Συνασπισμού προς τους διαφόρους
    καθηγητές..

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πέρα από ατεκμηρίωτες φήμες του διαδικτύου, αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι
      η αγραμματοσύνη του και σε γενικές γνώσεις και στο χώρο της επιστήμης του.
      Δεν ξέρει ούτε τι θα πει έτος φωτός, πράγμα που διδάσκεται στη Φυσική της Β΄Γυμνασίου!

      http://www.parapolitiki.com/2011/08/blog-post_7986.html

      Απόφοιτος Πολυτεχνείου δεν γνωρίζει τι είναι το «έτος φωτός». Το μικρό του όνομα είναι «Αλέξης»

      49 Σχόλια Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2011

  50. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_428.html

    Νέο ρεσιτάλ μίσους από τον Αμβρόσιο

    Πηγή: Του Δημήτρη Τερζή – «Εφημερίδα των Συντακτών»

    Σ’ ένα νέο μισαλλόδοξο και ρατσιστικό παραλήρημα κατά των μουσουλμάνων επιδόθηκε χθες με κείμενο, που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο και το οποίο φέρει τον υπότιτλο «Οι μουσουλμάνοι εξ ορισμού είναι εγκληματίες και σε καιρό ειρήνης», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

    Το κείμενο, που μοιάζει να μην έχει αρχή, μέση και τέλος νοηματικά, έχει επίσης αναφορές στη CIA, στο ΔΝΤ, στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στη Μασονία, στον Σιωνισμό, στη Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ ως κατακτητές της Ελλάδας και τελικά στην παγκοσμιοποίηση (η οποία -σημειωτεόν- γράφεται globalization στα αγγλικά και όχι globalitation, όπως την αναγράφει ο Αγιος Καλαβρύτων).

    Βάλλει κατά πάντων

    http://www.efsyn.gr/?p=244038

  51. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.lifo.gr/now/greece/66555

    Αμβρόσιος κατά Σταύρου Θεοδωράκη .

    “Είναι ρατσιστής και το τέλος του θα είναι οδυνηρό”

    ΣΧΟΛΙΑ (6)

    Επίθεση στον Σταύρο θεοδωράκη κάνει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι θέλει να καταστρέψει τον ελληνισμό με εντολή ξένων κύκλων.

    Ο Μητροπολίτης ισχυρίζεται ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε όπως και το ΠΑΣΟΚ από ξένες δυνάμεις για να καταστρέψει τον ελληνισμό στο όνομα του ακραίου κοσμοπολιτισμού.

    Μάλιστα το Αμβρόσιος χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του Ποταμιού “ρατσιστή”, καθώς «με αφορμή την περιφορά Επιταφίου στο χωριό Εχίνος της Θράκης, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα του τρέχοντος έτους, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Πομάκοι, δηλ. Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, προσπάθησε να ενσπείρει το μικρόβιο της διχοστασίας και της φαγωμάρας σε ένα κομμάτι της Πατρίδος μας, όπου οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί του Εχίνου από δεκαετίες τώρα βιώνουν ειρηνικά και αρμονικά!».

    Ζητά δε και παρέμβαση του Εισαγγελέα για το περιστατικό, και προειδοποιεί τον Θεοδωράκη ότι το τέλος του θα είναι «οδυνηρό»:

    «Απευθυνόμενος πρός τόν κ. Είσαγγελέα του Αρείου Πάγουαναμένω τις ενέργειές του, ώστε ο κ. Θεοδωράκης να μη επιχειρήσει και πάλι τον διχασμό του Ελληνικού Λαού με τις χαζορατσιστικές του ενέργειες και τοποθετήσεις.

    »Απευθυνόμενος δέ πρός τόν ευσεβή Ελληνικό Λαό,καταγγέλλω τον κ. Θεοδωράκη ως πολέμιο του Σωτήρος Χριστού και εχθρό της Ορθοδοξίας, προαναγγέλλω δε, για να το σημειώσουν οι νεώτεροι, ότι τό τέλος του θα είναι οδυνηρό, όμοιο με όλους τους κατά καιρούς πολεμίους της πίστεώς μας. Παρακαλώ νά προσευχώμεθα για να του δώσει ο Θεός μετάνοια καί επιστροφή στην πηγή της Ζωής, τον Σωτήρα Χριστό.»

  52. Ο/Η Βασιλική Χωροφυλακίς λέει:

    http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html
    Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
    Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

    Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος
    […]

    Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα

    [….]
    Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!

  53. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

    Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

    Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/21

    Υπάρχει ένα θολό μη διευκρινισμένο σημείο. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής, σύμφωνα με τη Wikipedia, «υπηρέτησε ως ιερέας της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1963 μέχρι το 1974». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «επί μία δεκαετία υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος». Και ο γνώστης των εκκλησιαστικών θεμάτων δημοσιογράφος Θωμάς Τσάτσης μας πληροφορεί:

    «[…] Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν ‘προϊστάμενος’ της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο».

    Από ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο, Γιάννης Γκίνης, ‘Ιεράρχες διάκονοι της χούντας‘, Α έκδοση 1978, Β’ έκδοση από τις εκδόσεις Βασδέκης, 1981, μαθαίνουμε τελικά ότι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 1976, με αφορμή την χειροτονία του στην ανύπαρκτη Μητρόπολη Ταλαντίου, πως από ιεροκήρυξ είχε λάβει τον βαθμό του Μοιράρχου, και κατόπιν του Ταγματάρχου Χωροφυλακής:

    …………………….

    …………………………

  54. H Mαρία Κανελλοπούλου που κόντρα στον γλείφτη Τσιπράκο συγκρουόταν με τον Θανάση Λενή ή Αμβρόσιο ή Χωροφύλακα, έχει φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγε στην ΛΑΕ, κράτησε την αξιοπρέπειά της, πήγε σπίτι της

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Eυτυχώς στην Ελλάδα της λειψανδρίας υπάρχουν γενναίες γυναίκες, που δεν τρέμουν μπροστά στον γνωστό στα εκκλησιαστικά παρασκήνια ως «Χωροφύλακα»!

      http://www.lifo.gr/now/greece/99131
      ……………………………..
      Αίσθηση έχει προκαλέσει το παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, στην ομιλία του χθες το βράδυ μετά την ακολουθία του Επιταφίου.

      «Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας» ανέφερε στην πρώτη του επίθεση η οποία έγινε εναντίον του υπουργού Νίκου Φίλη. Στη συνέχεια τα πυρά του στράφηκαν εναντίον της ομάδας άθεων που μέσω Facebook πρότεινε γεύματα με κρέας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. «Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι» και «να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν». «Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει, αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου», δήλωσε.

      Ωστόσο υπήρξαν και κάποιες διαμαρτυρίες από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Μια γυναίκα μάλιστα βγήκε μπροστά από το πλήθος και διαμαρτυρήθηκε έντονα για όλα αυτά που άκουγε. » Αυτό δεν είναι αγάπη!» φώναξε δύο φορές, πριν κάποιος την τραβήξει μακριά. Ο Αμβρόσιος απάντησε οργισμένος φωνάζοντας από το μικρόφωνο:» Την ξέρω εγώ την αγάπη καλύτερα από σένα».

      Δείτε το βίντεο μετά το 4ο λεπτό:

  55. Ο/Η laskaratos λέει:

    Γιατί διαμαρτύρεται ο γελοίος Φίλης;
    Ποιοί έδωσαν το δικαίωμα στον Χρυσαυγίτη Χωροφύλακα να τον βρίζει;

    «Μου κάνει εντύπωση ότι ένα πρόσωπο που θα έπρεπε να είναι άνθρωπος της χριστιανικής αγάπης και της καταλαγής, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει κυκλοφορήσει στην επαρχία του αυτό το φυλλάδιο που με αποκαλεί ‘φίδι’, το οποίο έχει ένα γνωμικό – δεν ξέρω που το βρήκε – που λέει ότι «όλοι οι χοντροί είναι βλάκες». Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προσβλητικά, όχι μόνο για μένα αλλά για εκατοντάδες συμπολίτες που έχουν το πρόβλημα να είναι υπέρβαροι, τόσο προσβλητικά για όσους έχουν υπνική άπνοια, με αυτή τη φωτογραφία που βάζει», είπε ο κ. Φίλης.

  56. Παράθεμα: Το κατά Ζουράριν Ευαγγέλιο: Η νύφη της Κανά ήταν πόρνη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  57. Παράθεμα: Το Κράτος δεν μπορεί να εκδικείται αθώα παιδιά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  58. Ο/Η Σελινούς λέει:

    ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΣΠΑΣΤΗΤΕ;;

    http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/arnithike-o-skourletis-na-filisei-eyaggelio-pagose-o-amvrosios-vid/2325960/

    Αρνήθηκε ο Σκουρλέτης να φιλήσει το Ευαγγέλιο – «Πάγωσε» ο Αμβρόσιος [vid]
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 13.12.2017

    Το παρών στο Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943, έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
    Στο τέλος του Μνημόσυνου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που εκείνητη μέρα βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων και κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να έρθει κοντά και να το δει.

    Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον Υπουργό να το ασπαστεί. Ωστόσο, ο Πάνος Σκουρλέτης αρνήθηκε…

  59. Παράθεμα: Το ρομάντσο του Αλέκσι με την Ακροδεξιά σε νέα επεισόδια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  60. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κάποιοι αποθράσυναν τον Αμβρόσιο και το σύστημα της εκκλησιαστικής Μαφίας

    http://www.iefimerida.gr/news/190285/amvrosios-geia-soy-tsipra-leventi-me-ekanes-perifano

    «ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ»
    Αμβρόσιος: Γεια σου Τσίπρα λεβέντη! Με έκανες περήφανο!
    05|02|2015

    Ενθερμος θαυμαστής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ζητώντας του να μην κάνει πίσω στη διαμάχη με την Ευρώπη.

    http://www.kalavrytanews.com/2016/11/blog-post_29.html

    Ιερώνυμος: Ο Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος, το πρόβλημα είναι ο τρόπος που τα λέει
    Νοεμβρίου 02, 2016
    Μία ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος

    Έχει ενημερώσει ποτέ ξανά ‘Ελληνας πρωθυπουργός Αρχιεπίσκοπο για πυρκαγιές;
    http://www.athensvoice.gr/politics/462951_o-tsipras-enimerose-ton-ieronymo-gia-tis-pyrkagies
    24.07.2018
    Ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Ιερώνυμο για τις πυρκαγιές

  61. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.athensvoice.gr/politics/463994_pyrkagies-attikis-mpahalo-i-orthodoxi-ekklisia-gia-ti-akrivos-thelei-o-theos

    29.07.2018
    Πυρκαγιές Αττικής: Μπάχαλο η ορθόδοξη εκκλησία για το τι ακριβώς θέλει ο… θεός

    Η πολιτική και η θεολογική πλευρά του θέματος
    Δημήτρης Φύσσας

    Στη μακροσκελέστατη ανάρτησή του για τις πυρκαγιές στην Αττική (κι όχι μόνο, γιατί αναφέρεται και στην πλημμύρα της Θιεσσαλονίκης και σε άλλες συγκυριακές καταστροφές), ο δεσπότης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος αιτιάται πολλαπλά τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ ως υπεύθυνους.

    Ανάμεσα στ΄ άλλα, ο δεσπότης γράφει (σε παρένθεση ο σχολιασμός μου)

    «Ο Πρωθυπουργός … αγνοεί ότι αυτός και το Επιτελείο του, οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!

    Ποιός (sic), άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού; Ποιός (sic) άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του; Ιδού μερικά από τα κατορθώματά τους:

    Κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου στους Υπουργούς! (ψέμα, είναι προαιρετικός, αρκετοί υπουργοί ορκίστηκαν)

    Αφαίρεση των Εικόνων του Χριστού μας και των Αγίων μας από τά (sic) Σχολεία, τα Γραφεία των Υπουργών, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ (ψέμα, οι θρησκευτικές εικόνες ζουν και βασιλεύουν).

    Νομιμοποίηση του Γάμου των Ομοφυλοφίλων διά του Συμφώνου Συμβιώσεως (εδώ υπάρχει σύγχυση νομικών όρων, αλλά και χρονικής ακολουθίας).

    Παρελάσεις των Gays και γελειοποίηση (sic) των Εικόνων με την ανάρτησή τους στα γεννητικά όργανα τους στις δημόσιες παρελάσεις τους (ίσως να έγινε μεμονωμένα αυτό, σίγουρα δεν ήταν ο κανόνας στο gay parade. Αλλά γιατί δε ρωτάει για τους gay στα περιβάλλοντα των μητροπόλεων. Είναι πιθανό να μάθει περισσότερα).

    Κατάργητης (sic) της πρωϊνής (sic) προσευχής από τά Σχολεία (ψέμα).

    Κατάργηση του εκκλησιασμού των Μαθητών (ψέμα).

    Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία (ψέμα).

    Περιφρόνηση του Μυστηρίου του χριστιανικού Γάμου, αφού ο Πρωθυπουργός συζεί αστεφά- νωτος (sic) με την φιλενάδα του κα Μπέττυ ή Περιστέρα (έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης, εξισωμένο πρακτικά με το γάμο)…

    Εξάπλωση του γυμνισμού και εν γενει της ανηθικότητος στη σύγχρονη Κοινωνία μας (ψέμα, ο γυμνισμός είναι σε ύφεση).

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ;

    Μα, ποιός (sic) άλλος από τον Πρωθυπουργό μας;

    Ο κ. Τσίπρας, χωρίς ίχνος τσίπας, ανερυθρίαστα:

    Υποδούλωσε την Ελλάδα μας με το (sic) Μνημόνια! (ψέμα, το τρίτο και το οιονεί τέταρτο υπόγραψε, τα δυο πρώτα τα είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι)

    Εξαπάτησε τους Έλληνες με το Δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ και όμως το (sic) ανακοί-νωσε (sic) ως ΝΑΙ! (ψέμα, πανηγύρισε το «Όχι» και μετά συμπεριφέρθηκε σα να είχε νικήσει το «Ναι». Η εξαπάτηση ήταν η μετά τις κάλπες πρακτική του, όχι η ανακοίνωση. Είναι αμφίβολο αν ο αρθρογράφος αντιλαμβάνεται τη διαφορά)

    Ξεπούλησε την Μακεδονία μας! (ψέμα, είναι μια ισορροπημένη συμφωνία )

    Πολέμησε την Ορθοδοξία μας! (ψέμα, δεν πολέμησε τίποτα, από την υποδοχή του λεγόμενου «Αγίου Φωτός» με τιμές αρχηγού κράτους μέχρι το μη χωρισμό εκκλησίας – πολιτείας, δεν πολέμησε τίποτα) Και πολλά άλλα είναι τα κατορθώματα του Πρωθυπουργού Τσίπρα!

    Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαΐά (sic) ξεκίνησε από ένα κεραυνό στα Γεράνια ‘Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού!

    Αίσχος, κύριε Τσίπρα, καταστροφέα της Ελλάδος! Αίσχος!

    Εξ αιτίας σου η Ελλάδα μας καταστρέφεται!

    ‘Εξ (sic) αιτίας σου μας συχάθηκε (sic) ο Θεός!

    Εξ αιτίας σου, μας εγκατέλειψεν ο Θεός!».

    Οι απόψεις του κ. Αμβρόσιου προκάλεσαν μπάχαλο μέσα στην επίσημη εκκλησία. Άμεσα στ΄άλλα:

    Α. Κάποιος διάκος ονόματι Νεόφυτος από τη Μεσσηνία τού απάντησε μέσω fb: «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».

    Β. Ο δεσπότης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, σε άρθρο με τίτλο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!», έγραψε: «Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους»

    Γ. Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είπε: Πρόκειται για «λυπηρό φαινόμενο. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, αλλά αγαπάει όλους μας».

    Ας αφήσουμε στην άκρη τα λάθη παρανόησης, έκφρασης, ορθογραφίας, στίξης και τονισμού του κ. Αμβρόσιου, για να μπούμε στην ουσία. Υπάρχουν δυο πλευρές, η πολιτική και η θεολογική.

    Για το πολιτικό μέρος, πέρα από τους εν παρενθέσει σχολιασμούς μου, ο δεσπότης Καλαβρύτων επικρίθηκε επαρκώς, όπως είδαμε, μέσα από το δικό του σινάφι.

    Για το θεολογικό όμως, στο βαθμό που εγώ ο άθεος δικαιούμαι να έχω γνώμη, παρατηρώ ότι στα ιερά βιβλία του χριστιανισμού υπάρχουν σημεία απόλυτης βιαιότητας του θεού απέναντι στους εχθρούς του (μερικά τέτοια επικαλείται ο κ. Αμβρόσιος, περιοριζόμενος μάλιστα στο Ματθαίο, τις «Πράξεις των Αποστόλων» και τον Παύλο, γιατί αν πέρναγε και στην «Παλαιά Διαθήκη» το αίμα θα ήταν ποτάμι), όπου ο θεός είναι και παραείναι εκδικητής. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και σημεία όπου ο (κατά δήλωσή του) επί γης εκπρόσωπός του, ο Χριστός, κηρύσσει αγάπη. Όσο δικαίωμα έχει ο Αμβρόσιος να τσιτάρει αυτά που τον βολεύουνε, άλλο τόσο έχουν και οι άλλοι να τσιτάρουν ό,τι τους βολεύει. Αμφότεροι ψεύδονται, γιατί η μισή αλήθεια είναι ψέμα. Με βάση τα ιερά βιβλία του ίδιου του χριστιανισμού, ο θεός είναι και αγαπησιάρης και φιλεύσπλαχνος, αλλά και βίαιος και εκδικητής.

    Και μια ερώτηση θεολογικής φύσης προς τους επαΐοντες: Ο κ. Αμβρόσιος δικαιολογεί την εκδικητική στάση του θεού λόγω Τσίπρα και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αποκαλεί. Το ότι στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία μετέχει το κόμμα του ευσεβέστατου, θεοφιλέστατου και λίαν ελληνορθόδοξου κ. Πάνου Καμμένου, δεν επηρεάζει στο ελάχιστο το θεό; Τι λένε όσοι διερμηνεύουν με τόση αυθεντικότητα τη θεϊκή βούληση;

    Το δικό μου πολιτικό συμπέρασμα είναι εξής: ό,τι χάνει ο κ. Τσίπρας από την αυξημένη ανεπάρκεια (το λέω γλυκά) της Δημόσιας Διοίκησης στις μέρες του ή από το φανατισμό του αγενέστατου κ. Πολάκη, για παράδειγμα, το κερδίζει από το μανιχαϊστικό φανατισμό του κ. Αμβρόσιου. Αν ήμουνα συνωμοσιολόγος, θα ισχυριζόμουνα ότι ο κ. Αμβρόσιος είναι στρατολόγος του κ. Τσίπρα. Ευτυχώς όμως δεν είμαι.

    • Ο/Η Παλιός λέει:
      • Ο/Η Γιάννης λέει:

        Την κόλαση την έκανε ο διάβολος. Αλλά ο αγαπησιάρης Θεός θα μπορούσε να την ακυρώσει στην πράξη με μια σαφή δήλωση: ποτέ δεν πρόκειται να στείλω οποιοδήποτε-οποιαδήποτε στην κόλαση. Ολους, καλούς και κακούς, θα τους έχω στον παράδεισο. Φευ! Η ηθικολογία περί καλού και κακού σαν η κορωνίδα της χριστιανικής θρησκείας και η επινόηση ενός αιώνια καλού πλάσματος, αυτό του Θεού, τον καταδίκασε σε έναν βίαιο, εκδικητικό και τιμωρό Θεό όσων δεν του μοιάζουν. Τώρα αν συνυπολογίσουμε και ότι πρόκειται περί ενός πλάσματος που δεν καταδέχεται να ζει μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο, αλλά ζει κάπου έξω απ’ αυτόν, απολύτως άγνωστος στους θνητούς, πρέπει να τον αναγνωρίσουμε και σαν πηγή φόβου και τρόμου. Εφόσον όπως ξέρουμε, αυτά τα συναισθήματα προκαλούνται από το απόλυτο άγνωστο.

  62. Παράθεμα: Τελικά ποιος έκαψε τη βίλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  63. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το ειδύλλιο δεν κράτησε πολύ.
    Ο Αμβρόσιος δεν πιάνεται φίλος

  64. Ο/Η laskaratos λέει:

    Γιατί δεν ρωτάει το αφεντικό του;

    http://newpost.gr/politiki/5cbb3f6a04912d4909c55682/skoyrletis-sto-newpost-pos-mporei-o-amvrosios-na-ieroyrgei-gia-to-olokaytoma-ton-kalavryton

    20.4.2019

    Σκουρλέτης στο Newpost: Πώς μπορεί ο Αμβρόσιος να ιερουργεί για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων;
    του Γιάννη Αλμπάνη

  65. Ο/Η Επιστολή Αγρινιώτη λέει:

    https://mikropragmata.lifo.gr/listes/oi-15-pio-apokroustikes-stigmes-tis-karieras-tou-amvrosiou/

    Οι 15 πιο αποκρουστικές στιγμές της καριέρας του Αμβρόσιου

    Μοιάζει απίστευτο ότι έχει κάνει ΟΛΑ αυτά κι όμως η Εκκλησία τον δεχόταν στους κόλπους της μέχρι και σήμερα…

    Από Άρης Δημοκίδης
    πριν 2 μέρες

    Η στήριξη στη Χρυσή Αυγή

    Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και την έχει χαρακτηρίσει «γλυκιά ελπίδα» για την Ελλάδα. Τον Μάιο του 2012, μετά την άρνηση του Μίμη Ανδρουλάκη να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή συμμετείχαν για πρώτη φορά βουλευτές της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ένθερμα το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

    Τον Οκτώβριο του 2012, μετά την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής να εγκαινιάσει τα γραφεία της στο Αίγιο, δήλωσε πως αν ωριμάσει η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταστήσει μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, δήλωσε εκ νέου τη στήριξη του σε μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για μεγάλη δικαίωση. Υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει την οργάνωση ότι για να γίνει η «γλυκιά ελπίδα» του λαού θα πρέπει «να διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ορισμένων τουλάχιστον μελών της», πλην όμως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν τον άκουσε. Ο Αμβρόσιος, εκτός από δικαίωση, ένιωσε την ανάγκη ακόμα και τότε να ζητήσει από τη Χρυσή Αυγή σύνεση και σοβαρότητα, σχολιάζοντας ότι «στους κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα. Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο που τους ανήκει».

    Η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

  66. Παράθεμα: Όταν ο δεσπότης «Χωροφύλακας» έσπαγε την τηλεόραση τριών ηλικιωμένων καλογριών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  67. Ο/Η Psycho λέει:

    https://www.ethnos.gr/viral/73137_o-tsipras-kai-i-deutsche-welle-mia-synantisi-poy-den-pige-kai-toso-kala

    Ο Τσίπρας και η Deutsche Welle: Μια «συνάντηση» που δεν πήγε και τόσο καλάVIRAL
    20.11.2019 10:22

    Μία μόνο ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο OPEN ήταν αρκετή για να δημιουργήσει χαμό στα social media

    Ησυνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη το βράδυ της Τρίτης 19/11, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι χρήστες των social media είδαν άνεση και σαφήνεια στον λόγο του πρώην πρωθυπουργού, ενώ άλλοι τον σχολίασαν ως «πιο βαρετό κι από μεξικάνικο σήριαλ».

    Ωστόσο, μία μόνο ατάκα του κ. Τσίπρα ήταν αρκετή για να δημιουργήσει το απόλυτο viral θέμα της σημερινής ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Financial Times περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στην υπόθεση Novartis και όσα αποκάλυψε ρεπορτάζ της ελβετικής τηλεόρασης για το θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όχι να περιμένουμε από τους Financial Times, όχι να περιμένουμε λες και είμαστε στην περίοδο της Κατοχής και βάζουμε Deutsche Welle, να ενημερωνόμαστε από τα ρεπορτάζ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης».

    Εδώ ακριβώς είναι που προέκυψε ο χαμός στο Twitter, κάνοντας το hashtag #tsipras_DeutscheWelle ένα από τα πρώτα trends. Κι αυτό γιατί την περίοδο της Κατοχής η Deutsche Welle δεν είχε καν ιδρυθεί αλλά και να υπήρχε, πρόκειται για γερμανικό μέσο οπότε δύσκολα θα το ακούγαμε στην Ελλάδα ως «αντιστασιακό» και ως μέσο «αντικειμενικό».

  68. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Τσίπρας εκθέτει πολλαπλά την Αριστερά.
    Όφειλε να είχε ζητησει τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης στο μισό.

    Ο Μητσοτάκης, έστω και με αυτή την ελλειπή κίνηση, του βγήκε από Αριστερά.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να διαθέσουν το ήμισυ των μισθών τους για ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

    Στην ανάρτησή του στο Facebook καλεί: «τους βουλευτές της ΝΔ, τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης».

  69. Παράθεμα: Ο Χρυσαυγίτης Αμβρόσιος βρίσκει φιλήδονο το βλέμμα του Τατσόπουλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  70. Παράθεμα: Ο Αμβρόσιος & οι Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ, Ιερώνυμος-Εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.