Δημόσιος υπάλληλος (μητρ.Αμβρόσιος): «η Χ.Α. μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο Πολίτη»

Ως πολίτες, απαιτούμε τη θέση του δημόσιου λειτουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στα λεγόμενα του Μητρ. Αμβροσίου   

Ο μπλόγκερ Αμβρόσιος (Θανάσης Λενής), μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου (της σλαβικής Βοστίτσας), τ.αξιωματικός της Βασιλικής χωροφυλακής και υμνητής των βασανιστών της δικτατορίας, κτήτορας αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας, αποδέκτης της αμφιλεγόμενης διαθήκης Μερτικοπούλου, και  νυν Fan της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

(Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο)

Κύριοι της Χρυσής Αυγής,
Λέγοντας και γράφοντας όλα αυτά, μη νομίσετε, ότι είμαι δικός σας οπαδός! Απλώς είμαι λάτρης της Δημοκρατίας και υπηρέτης της αληθείας! Θα σας επαινώ, όπου πρέπει και θα σας κατακρίνω, όπου διαπράττετε σφάλματα! Είμαι της Εκκλησίας μέλος και της Ελλάδος γέννημα και θρέμμα! Διορθώστε ακρότητες και λάθη, ώστε να είσθε περισσότερον ωφέλιμοι.
Κάποιοι σας κατέκριναν, επειδή  διαμαρτυρηθήκατε για την προβολή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο θέατρο «Χυτήριο». Εμείς, αντιθέτως, προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή -χωρίς να χρησιμοποιήσετε βόμβες Μολότωφ, πέτρες, ξύλα, ή και αποξηλωμένα μάρμαρα-  υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!
Στη Δημοκρατία έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρώμεθα, ευπρεπώς βέβαια και με ειρηνικό τρόπο. Για να καταλάβετε τι σπουδαίο έργο επιτελέσατε, θα επαναλάβω εδώ τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εδήλωσε σχετικώς τα εξής:«Τι θα έλεγε η Ελληνική Πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο  να κάνει μια θεατρική παράσταση, στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κ…. ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού; ……..Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι;  Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;»
Τα τελευταία αυτά λόγια ας είναι και μια απάντηση σε ένα αγαπητό μας Ιεράρχη, ο οποίος με Faxμας διαβίβασε σχετικά κείμενα από το «εθνος.gr» και το«αντίφωνο» με την συμβουλή: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη ….»  και την προτροπή:«Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».
Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!». Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!

Τελειώνοντας, λέγω, ότι εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία των Εγκαινίων σας μόνο και μόνο για να περάσω στην Ελληνική Κοινωνία αυτά τα μηνύματα! Πότε άλλοτε άραγε θα εύρισκα ένα τόσο πρόσφορο βήμα; Σας έδωσα μερικά μηνύματα, τα οποία τα ΜΜΕ ασφαλώς θα κόψουν και θα ράψουν στα δικά τους μέτρα! Όταν θα κυκλοφορήσει αυτό το Δελτίο τα ΜΜΕ δεν θα αντιλέγουν σ’ ΑΥΤΑ που διετύπωσα, αλλά θα τα κόψουν και θα τα ράψουν στα δικά τους μέτρα, και τελικά για μια ακόμη φορά θα κατακρεουργήσουν ΑΥΤΟΝ που τα είπε πρός δόξαν της Δημοκρατίας! Έτσι όμως θα διαπιστωθεί,  ότι σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά!

+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

(οι υπογραμμίσεις είναι του δημοσίου υπαλλήλου Αμβροσίου)

***

Απαραίτητα, χρήσιμα αναγνώσματα:

Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

Αμβρόσιος Καλαβρύτων, ένας άγιος ανάμεσά μας

Λειτουργία Κυριακής: Ο Ντερτιλής είναι Χουντικός, όχι ο Αμβρόσιος (μπα σε καλό σας!)

Οι «ανώμαλοι» δεν έχουν τα φόντα να γίνουν Ήρωες

Αμνοεριφίων Λόγος: Ο Αμβρόσιος με πούλμαν στους Αγανακτισμένους

Αγ.Aμβροσίου και Αντωνίου του Έλληνος: «Υπέρ Έθνους»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

43 Responses to Δημόσιος υπάλληλος (μητρ.Αμβρόσιος): «η Χ.Α. μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο Πολίτη»

 1. Ο/Η ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ λέει:

  Ελέησον !!!

 2. Ο/Η antrikos λέει:

  Λυπάμαι που θα σας χαλάσω τη σούπα, υπενθυμίζοντάς σας το άτοπο του άρθρου σας, όμως ξεχνάτε ότι η Ανατολική Εκκλησία είναι δομημένη με φεουδαρχικές δομές κι ο κάθε Δεσπότης είναι αυτεξούσιος και μη εξαρτώμενος από ανώτερη (εκκλησιαστική) ιεραρχία. Αυτός είναι ο ανώτερος. Δεν έχει σημασία αν το φέουδό του είναι μικρό ή μεγάλο. Κανείς φεουδάρχης δεν μπορεί να υπεισέλθει στις υποθέσεις ετέρου. Έτσι κι ο Αρχιεπίσκοπος, ο φεουδάρχης με το μεγαλύτερο φέουδο στην Ελλάδα, δεν δικαιούται να λάβει, θεσμικώς, θέση υπέρ ή κατά ετέρου αδελφού, δεν δικαιούται να υποδείξει στον έτερο φεουδάρχη πώς θα ασκήσει την εξουσία του.
  Βέβαια, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνταν οι φεουδάρχες είχαν ως συλλογικό όργανο τη Δίαιτα, αλλά στην Ελλάδα το ‘χουν ρίξει στο φαγοπότι.

  • Ο/Η antrikos λέει:

   Κοίτα ρε που σκίζεται και για τη δημοκρατία που υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Πόσο θέλει ο καημένος να αναβιώσει η τρωθείσα δημοκρατία. Όχι δεν θέλει να την καταργήσει, δεν θέλει χούντα. Και εξάλλου άλλο είναι το κλεψιμο των πολιτικών κι άλλο των κλέψιμο των κληρονομιών.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kάνετε λάθος.
   Όπως τοποθετείται ο άγιος Αμβρόσιος ακόμη και σε θέματα του οικουμενικού πατριαρχείου, έτσι μπορεί να τοποθετηθεί και κάθε επίσκοπος σε αυτά που λέει ο άγιος και τα οποία είναι ηθικά ζητήματα, που δεν περιορίζονται στα όρια της επισκοπής του. Διοικητικά δεν μπορεί να παρέμβει, μπορεί άνετα να τοποθετηθεί.

   Ο κ.Ιερώνυμος κρύβεται. Θέλει να τα έχει καλά και με το «θερμό φίλο» του τον ηθικά πολύ ελαστικό (πάρα πολύ δυστυχώς κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί) κ.Τσίπρα και με το φίλο του τον Μιχαλολιάκο.
   Διοικητικά και δογματικά μπορεί και επιβάλλεται να παρέμβει η Ι.Σύνοδος, αν δεν το κάνει μόνη της, μπορεί να το ζητήσει οποιοσδήποτε πιστός καταθέτοντας μήνυση στη Σύνοδο κατά του δεσπότη Αιγίου για αίρεση (Σατανισμός, φυλετισμός, αλλοίωση της ευαγγελικής διδασκαλίας κλπ κλπ).
   Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

 3. Ο/Η Ελιγιά Παναγιώταρος-Ελληναράς λέει:

  Στις 27 Οκτωβρίου, το περασμένο Σάββατο (η επιλογή της ημέρας είναι ενδεικτική για τα Χρυσά Αυγά: νομίζουν ότι έτσι βεβηλώνουν την εβραϊκή αργία της ημέρας!) έγιναν τα εγκαίνια της σφηκοφωλιάς τους στο Αίγιο. Στην τελετή «αγιασμού» του χαμαιτυπείου αυτού, ο Άγιος Καλαβρύτων έστειλε τον επίσκοπο Βρεσθένης (τον γνωστό Θεόκλητο Κουμαριανό…) για να κάνει την ακολουθία. Αυτός τους μετέφερε τις ευχές του Αγίου Καλαβρύτων για «υγεία». Μαζί του είχε και δυο παπάδες ένας εκ των οποίων έχαιρε -μέχρι εκείνη τη στιγμή- του σεβασμού πολλών Αιγιωτών. Μπροστά λοιπόν σε μια ελληνική σημαία, παραποιημένη από τον αγκυλωτό σταυρό της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, ο εκπρόσωπος του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ευλογούσε τα τάγματα εφόδου. Το ευτυχές της συγκεκριμένης καρναβαλικής φιέστας -με ομιλητές τρεις βουλευτές- ήταν ότι δεν είχε πάει σχεδόν κανείς: ήσαν μετά βίας 40-50 άτομα κι αυτά ντυμένα με τις γνωστές μαύρες φόρμες της οργάνωσης.
  Και κάτι τελευταίο: οι κληρικοί του Αμβροσίου είναι κατά κανόνα υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και δεν το κρύβουν… μπορεί να μην πάνε στα γραφεία της αλλά στα καφενεία, στην αγορά και φυσικά στα παπαδομάγαζά τους δεν χάνουν ευκαιρία να προτρέπουν τους «ευσεβείς χριστιανούς της καθ’ ημάς μητροπόλεως» να στηρίξουν τους νεοναζί του γνωστού πορνοβοσκού. (Ακόμα δεν το λένε στο κήρυγμά τους αλλά δεν είναι πολύ μακριά η μέρα που θα το κάνουν).

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Θεόκλητος Βρεσθένης τ.Θεσσαλιώτιδος λοιπόν στον αγιασμό των Ναζιστών.

   Για να θυμηθούμε λίγο τον Άγιο του παραδικαστικού:

   Ελευθεροτυπία 28/01/2005, Θ.ΤΣΑΤΣΗ «Ναρκωτικά, σεξ, χρήμα και ηδονή. Τα ιερωμένα τα άπλυτα».

   Πολύ σόκιν, αποφεύγω να το μεταφέρω.
   Προτιμώ το απαλότερο δημοσίευμα της Καθημερινής, ένα απο τα πολλά:

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_09/02/2005_133258

   09-02-05

   Aνακριτής για τον Θεσσαλιώτιδος

   Kατόπιν αιτήματος του ιδίου, παρότι η Διαρκής Iερά Σύνοδος έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις του
   Tου N. Παπαχρηστου

   …………….

   Στην έγγραφη κατάθεσή του ο Θεσσαλιώτιδος υπογραμμίζει ότι επιχειρείται η εμπλοκή του ονόματός του σε κατασκευασμένα σκάνδαλα και ότι βρέθηκε στο στόχαστρο «αήθους και ανοικείου επιθέσεως». O προκάτοχός του κ. Kωνσταντίνος, σε ένορκη καταγγελία του, υποστηρίζει ότι το 2001 ο κ. Θεόκλητος και ο Aρχιμανδρίτης Σεραφείμ Kουλουσούσας συνελήφθησαν από αστυνομικούς σε νυχτερινό κέντρο των Tρικάλων και προσήχθησαν με την υποψία της κατοχής ναρκωτικών στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Eκεί -σύμφωνα με τον ίδιον- δήλωσαν Iερωμένοι και εκλήθη ο Mητροπολίτης Tρίκκης και Σταγών κ. Aλέξιος, ο οποίος τους αναγνώρισε και κατόπιν συνεννοήσεως με τον Aρχιεπίσκοπο ζήτησε τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

   «Kατ’ εκείνην την εποχήν, το πρόσωπόν μου ήτο γνωστόν τοις πάσι, τόσον εντός, όσον και εκτός της Mητροπολιτικής μου περιφερείας, κυρίως λόγω της διακονίας μου εις την θέσιν του εκπροσώπου Tύπου του Mακ. Aρχιεπισκόπου και της, ως εκ τούτου, συχνής παρουσίας μου εις τα MME, αφ’ ετέρου δε η πόλις των Tρικάλων απέχει μόλις 15 λεπτά από της καθέδρας της I. Mητροπόλεώς μου. Διά να πράξω λοιπόν τοιούτόν τι, θα έπρεπε να ήμην τουλάχιστον ή παράφρων ή εις το έπακρον πεπωρωμένην έχων την καρδίαν», σημείωσε ο κ. Θεόκλητος, ο οποίος επικαλέστηκε την έγγραφη βεβαίωση αλλά και τις δηλώσεις του Mητροπολίτη Tρίκκης και Σταγών, που διαψεύδει την καταγγελία του κ. Kωνσταντίνου.

   Oι καταγγελίες του κ. Kωνσταντίνου δημοσιεύθηκαν στο έντυπο του πρώην Mητροπολίτη Aττικής κ. Nικοδήμου. O κ. Θεόκλητος υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πειραιά, δηλώνοντας ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Συμπτωματικά, η πρόεδρος του δικαστηρίου, που με απόφασή της δικαίωσε τον κ. Θεόκλητο, εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. «Oι νομικοί μου παραστάται απεφάσισαν τούτο, εφ’ όσον τα αδικήματα διά του Tύπου εκδικάζονται παντού όπου αυτός κυκλοφορείται και επείσθην, ίσως κατά πλάνην μου, εις τας τοιαύτας συστάσεις των», υπογράμμισε ο κ. Θεόκλητος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kύριε Παναγιώτη Μιχαλόπουλε,
   σας ευχαριστώ που μας επισκεφθήκατε.
   Παρά τις προφανείς διαφορές μας σας θεωρώ τίμιο και καλοπροαίρετο άνθρωπο, που ενδιαφέρεται ειλικρινά για μια ζώσα Εκκλησία.
   Θέλω να απαντήσω στο άρθρο του καθηγητή κ.Ηλ.Σταμπολιάδη στο οποίο μας παραπέμπετε, το οποίο θεωρώ ολότελα ανόητο, εκ του πονηρού και έξω από το ευαγγελικό πνεύμα.
   Επισημαίνω μια από τις πολλές λαθροχειρίες του και τα αφελή διλήμματα και ερωτήματα που βάζει:

   «Ποίος είναι περισσότερο πλησίον και περισσότερο σε ανάγκη;
   Ο ηλικιωμένος γείτονας ή αυτός που μπήκε παράνομα στη χώρα και κακοποιεί τον πρώτο για να τον ληστέψει; Ο έμπορος που έκλεισε το μαγαζί του ή ο λαθρέμπορος εισαγομένων προϊόντων;».

   Με το πονηρό και αντιχριστιανικό αυτό ερώτημα αυτό έντεχνα, με πολύ ρατσιστικό τρόπο τσουβαλιάζει κάθε λαθρομετανάστη με τον κακοποιό λαθρομετανάστη και κάθε Έλληνα έμπορο με τον τίμιο Έλληνα έμπορο.

   Αρχικά να σς θυμίσω πως ο Χριστος ήταν λαθρομετανάστης στην Αίγυπτο.
   Δεύτερον, να αντιστρεψω το ερώτημα:

   Ποιός είναι περισσότερο πλησίον, το μεταναστόπουλο που δουλεύει σα δούλος στα χωράφια της Μανωλάδας και μαζεύει φράουλες, ή ο φοροφυγάς έμπορος που δεν κόβει αποδείξεις και δεν πληρώνει τους υπαλλήλους του;

   Όπως αντιλαμβάνεστε μπορώ να θέσω εκατοντάδες τέτοια ερωτήματα που γελοιοποιούν το άρθρο που φιλοξενείτε.

   Θα με υποχρεώνατε αν βάζατε αυτήν την μικρή μου απάντηση κάτω από το άρθρο του καθηγητή.

   • Ο/Η Laskaratos λέει:

    O κ.Παναγιώτης Μιχαλόπουλος του χριστιανικού ορθόδοξου μπλογκ «Χαίρετε», είχε την ευγενή καλωσύνη να αναρτήσει το απαντητικό σχόλιό μου.

    http://xairete.blogspot.gr/2012/10/laskaratos.html

    Έχοντας υποστεί λογοκρισία από πολλά «χριστιανικά» μπλογκς και υβριστικές επιθέσεις από «κομμουνιστικά», τον ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά, με συγκινεί η καλή του πίστη και προαίρεση.
    Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που διαθέτουν παρρησία, εντιμότητα, αρχές, συνέπεια και ειλικρινή πίστη.
    Ο κ.Μιχαλόπουλος δίνει με τις μικρές του δυνάμεις τη μάχη για μια Ορθόδοξη Εκκλησία πιστή στα λόγια του Χριστού και στις εντολές των Πατέρων της, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Συγκρούεται με τη διαφθορά επώνυμα, εκτίθεται σε κινδύνους και αντιπάθειες και λέει ξεκάθαρα αυτό που πιστεύει, πράγμα σπανιότατο.
    Του εύχομαι να είναι ευτυχής.

 4. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Αν μείνουμε στην Ευρώπη ισως εχουμε μια ευκαιρία να σωθούμε και απο το δύδυμο παπαδαριό-Χρυσή Αυγή.

 5. Ο/Η Ρόζα Λουξ. λέει:

  Φίλοι μου, διαβάστε το, αξίζει:

  Ένας άγριος την 28η Οκτωβρίου

  Όποιος έχει αποστασιοποιηθεί από τους εθνικούς μύθους δεν έχει θέση στην εθνική εορτή. Εάν μάλιστα η απόστασή του από αυτούς τους μύθους μεγαλώσει αρκετά, θα βλέπει τις εθνικές εορτές όπως και τις τελετές των αγρίων -και δεν θα έχει καθόλου άδικο

  Του Ηλία Ιωακείμογλου

  Τι θα έλεγε, άραγε, ένας «άγριος», σαν και αυτούς που βρίσκουμε ακόμη ξεχασμένους στον Αμαζόνιο όταν θα έβλεπε τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου; Ένας άγριος ή ένα παιδί στο οποίο δεν έχει ακόμη εγγραφεί το πολιτισμικό σύστημα αναφοράς των ενηλίκων, δεν θα κατανοούσαν καθόλου το νόημα του θεάματος, όπως θα κατανοούσαν αυθόρμητα μεμιάς το τράβηγμα ενός μαχαιριού ή μια φιλική χειρονομία, το κλάμα ή το γέλιο και όλα τα σημεία των οποίων το νόημα μάς προσφέρεται αβίαστα, χωρίς τη μεσολάβηση μιας νοητικής επεξεργασίας. Για να κατανοήσουν το νόημα του εορτασμού θα έπρεπε να τους δώσουμε εξηγήσεις, διότι η εθνική γιορτή είναι μια καθαρά νοητική επινόηση, μια κοινωνικά κατασκευασμένη εμπειρία.

  Θα μας ρωτούσαν καταρχήν σε

  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7312

 6. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

  Aμβρόσιε, κου κου

  Bίντεο από την αγωνιστική στάση του κόσμου που ακύρωσε την προσπάθεια των φασιστών να καταθέσουν στεφάνι στην Αχαγιά

  http://achagia.blogspot.gr/2012/10/o.html

 7. Ο/Η Tα ρεζιλίκια του Δένδια λέει:

  ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
  Στον «πάγο» και οι Αρβανίτης – Κατσίμη
  Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ να βάλει στον πάγο τους παρουσιαστές της εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

  Αιτία της απόφασης είναι διάλογος που είχαν οι δύο παρουσιαστές σχετικά με το θέμα που είχε αποκαλύψει ο Guardian για κακοποιήσεις 15 διαδηλωτών μέσα στη ΓΑΔΑ καθώς και το επακόλουθο πόρισμα της υπόθεσης.

  Στον επίμαχο διάλογο, η απομαγνητοφώνηση του οποίου δημοσιεύτηκε στη σελίδα της εκπομπής στο facebook, οι δύο παρουσιάστες λένε τα εξής:

  Μ. Κατσίμη: …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση

  Κ. Αρβανίτης: Δεν έκανε μήνυση;

  Μ. Κατσίμη: Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

  Κ. Αρβανίτης: Και θα παραιτηθεί τώρα;

  Μ. Κατσίμη: Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

  Κ. Αρβανίτης: Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

  Μ. Κατσίμη: Δεν ξέρω….

  Κ. Αρβανίτης: Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

  Μ. Κατσίμη: Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.
  Την ανάκληση της απόφασης για το «κόψιμο» της εκπομπής ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά, όπως υποστηρίζει, εγείρεται θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για σχέδιο μετατροπής της Δημόσιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης, το οποίο επιβεβαιώνεται καθημερινά, και για στυγνή κομματική παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση
  «Η αναφορά των δημοσιογράφων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού συλληφθέντων διαδηλωτών που αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian και καλύπτει μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, φαίνεται να είναι η αφορμή για αυτήν την απόφαση, που ανασύρει μνήμες άλλων σκοτεινών εποχών. Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, όμως, δεν αποτελεί μαγαζάκι καμίας κυβέρνησης και κανενός υπουργού, αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητεί την ανάκληση της απόφασης.

  Για απαράδεκτη ενέργεια που προσβάλλει τη λειτουργική ανεξαρτησία του δημοσιογράφου, μιλά η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας πως η άμεση ανάκληση της απόφασης είναι η στοιχειώδης οφειλόμενη πράξη εκ μέρους του τομέα ενημέρωσης και της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ.

  Το πάγωμα της εκπομπής στηλιτεύει και το ΚΚΕ , κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» και «ωμή λογοκρισία». Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

 8. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  “Να συνηθίσετε το στρατό κουφάλες γιατί ερχόμαστε” απειλεί ο φασιστικός “Στόχος”
  Posted by aplhrotoiergazomenoi on Οκτωβρίου 28, 2012
  Αναδημοσιεύουμε από το LEFT.gr

  “Να συνηθίσετε το στρατό κουφάλες γιατί ερχόμαστε”, απειλεί με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η φασιστική εφημερίδα “Στόχος”.

  Στην ιστοσελίδα του φιλοχουντικού «Στόχου», προβάλλεται η φωτογραφία φαντάρων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη με τη λεζάντα: «να το συνηθίσετε το στρατό κουφάλες γιατί ερχόμαστε» ( http://www.stoxos.gr/2012/10/28_28.html).

  Τα φασιστοειδή, βλέποντας την αυταρχική εκτροπή της Κυβέρνησης, με τις εικόνες στρατιωτών να περιφρουρούν τις παρελάσεις την ώρα που ΜΑΤ ξυλοκοπούν διαδηλωτές, ονειρεύονται απολυταρχικές λύσεις στα πρότυπα του πρόσφατου παρελθόντος. Η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, ως του πολιτικού σκέλους του παρακράτους, ενισχύει τα νοσηρά σενάρια των εχθρών της Δημοκρατίας.

  http://aplhrotoiergazomenoi.wordpress.com/2012/10/28/%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b7%ce%b8%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84/

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://sarantakos.wordpress.com/2012/10/28/panselinos-2/
  Τι σας έφταιξε ο φασισμός;
  Αναρτήθηκε από τον/την sarant στο 28 Οκτωβρίου, 2012

  ………………….

  Μέσα σε κείνη τη φασαρία, άνοιξε η πόρτα και φέραν τον Κώστα το Βάρναλη. Έξω φρενών ο ποιητής μας, πλην όχι με τους αστυφύλακες που τον πιάσαν παρά με το Νίκο τον Καζαντζάκη! Κάποιος, λέει, του έδειξε ένα έντυπο μ’ ένα άρθρο του Καζαντζάκη που πρότεινε να ενωθεί η Ελλάδα με την Αγγλία. Αυτά τα θυμούμαι τώρα λίγο μπερδεμένα κι αόριστα.

  – Άκου κατάσταση, άκου μυαλά, φωμάζει, και μην τον βαράς αν μπορείς, ώσπου να πάρει χαμπάρι. Ινδία, λέει, σκέφτηκε να κάνει την Ελλάδα!

  (…)

  Όλοι είχαμε μείνει λοιπόν ξεσηκωμένοι και δεν κλείσαμε μάτι εκείνο το βράδυ, εκτός από τον Κώστα το Βάρναλη και το Γιάννη Κορδάτο, που κοιμηθήκανε σαν παιδιά, κουκουλωμένοι σε αδιάβροχα που τους τα βόλεψαν οι αστυνομικοί. Ήταν μια ημεράδα χυμένη στην όψη του Βάρναλη, να τον κοιτάς και ν΄ανοίγει η καρδιά σου. (…) Καθώς προχωρούσε η μέρα, κουβαλήσαν ακόμα δυο τρεις και τον Καραγάτση. Είχε γράψει κι αυτός μια σειρά άρθρα στα «Νεοελληνικά Γράμματα» κι είπε το λόγο του για τον πόλεμο. Μας χαιρέτησε όλους τυπικά και πηγαινοερχότανε μες στο θάλαμο χωρίς να καθίζει, λες και θα ήταν το καθισιό του απόδειξη αλληλεγγύης σε μας τους άλλους, που δίκια βρισκόμαστε στο μαντρί.

  ……..

  Και τότε πια εμείς, που εξακολουθούσαμε να θεωρούμε σαν αιτία της επίθεσης ενάντια στη χώρα μας τους φασίστες (και όχι τον ιταλικό λαό), καθήσαμε να σκεφτούμε το χάλι μας. Μας είπαν πια επίσημα πως από ώρα σε ώρα θα μας παρουσίαζαν στον υπουργό, τον περιώνυμο Μανιαδάκη -πάγος και ρετσινόλαδο.

  [Τελικά τους οδηγούν όχι στον Μανιαδάκη, αλλά στον Παξινό της Ασφάλειας]

  – Δε θα συχάσουμε, τέλος πάντων, μ’ εσάς τους διανοούμενους καμιά μέρα; Τόσον καιρό καθόσαστε μουλωχτοί. Βρήκατε τώρα ευκαιρία, με τον πόλεμο, να ξεσπαθώσετε, χωρίς να σας το ζητήσει κανένας. (Ποιος έπρεπε να μας το ζητήσει;)

  Είναι ο κ. Παξινός, υποδιοικητής της Γενικής Ασφάλειας που μιλά έτσι. Δίπλα του στέκεται ο κ. Χαραλαμπίδης με τους φακέλους στο χέρι. Σωπαίνουμε όλοι εμείς, σύμφωνα με τις εντολές του Καρβούνη. Όμως το αισθάνεσαι εύκολα πως σε όλων τα στόματα είναι μια απάντηση που κρατιέται. Πάλι μίλησε ο Παξινός.

  – Έχουμε πόλεμο, λέει, με την Ιταλία κι εσείς βρήκατε ευκαιρία να χτυπάτε το φασισμό. Τι σας έφταιξε ο φασισμός; Οι Ιταλοί μας επιτεθήκανε. Κι άλλα κράτη έχουνε φασισμό, αλλά δε μας πειράζουν. Αυτά να τα παρατήσετε. Ξέρουμε πολύ καλά τι ήσαστε. Να προσέξετε γιατί θα βρείτε μπελά.

  …………………

  • Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

   Γιατί είπε το “ΟΧΙ” ο Μεταξάς;
   Posted 28/10/2012

   Είναι όμως έτσι;

   Ένας από τους κυρίαρχους μύθους που καλλιεργείται είτε από άγνοια είτε εν πλήρει συνειδήσει, είναι ότι ο Μεταξάς είπε το ‘ΟΧΙ” στη φασιστική Ιταλία γιατί ήταν “πατριώτης” και “μεγάλος ηγέτης”, που έβαζε τα συμφέροντα του λαού του πάνω από την ιδεολογία του και τους φίλους του. Το δε παράδειγμά του προτείνεται ως πρότυπο ηγετικής συμπεριφοράς….

   http://kars1918.wordpress.com/2012/10/28/oxi-metaxas/

 10. Ο/Η Σελινούς λέει:

  http://www.kalavrytanews.com/2012/10/blog-post_29.html

  Μαρία Κανελλοπούλου: Ο Αμβρόσιος επέχει ρόλο ηθικού αυτουργού στις πράξεις της Χρυσής Αυγής

  29 Οκτωβρίου 2012 Posted by ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

  Ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου με αφορμή το μήνυμα του Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, αναφέρει τα παρακάτω:

  «Στα πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιγίου, ο Αμβρόσιος όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά αντίθετα δραπέτευσε επιστρατεύοντας… κατάρες και θρησκευτικές θυμοσοφίες. Προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα: με τις παραινέσεις του προς την Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να εκθέτει την Εκκλησία της Ελλάδος και να προκαλεί την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας.

  Εμείς θα επιμείνουμε, ξαναθυμίζοντας σε αυτόν και τους ομοϊδεάτες του ότι αμείβεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός και όχι για να ασκεί καθήκοντα »image maker» της νεοναζιστικής συμμορίας.

  Ο Αμβρόσιος επέχει ρόλο ηθικού αυτουργού στις πράξεις της Χρυσής Αυγής (π.χ. Χυτήριο). Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να τον μαζέψουν. Είναι επίσης απαράδεκτο, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, να σιγοντάρει τέτοιες πρακτικές, αρνούμενο να πάρει θέση.

  Εκτός των άλλων, ο Αμβρόσιος αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ασχολείται μαζί του. Όλοι και όλες εμείς που ζούμε την καθημερινότητά μας στις τοπικές κοινωνίες των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, όντως έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, για να ασχοληθούμε με την περίπτωση του Αμβρόσιου. Θα θεωρούσαμε τις δηλώσεις του γραφικές, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες.

  Γι’ αυτό και πολεμάμε τον σκοταδισμό του, όσο και τον σκοταδισμό των νεοναζί φίλων του, στα Καλάβρυτα, στην Αιγιάλεια και παντού όπου ο ναζισμός άφησε νεκρούς, αποκαΐδια, ξεκληρισμένες οικογένειες, ορφανά παιδιά και κυρίως μνήμες που δεν πρέπει να σβήσουν.

  Υ.Γ:

  Όσο για τις προσωπικές θρησκευτικές επιλογές των μελών, των στελεχών και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα πρέπει να θυμίσουμε στον Αμβρόσιο, ότι δυστυχώς γι’ αυτόν, οι χρυσές δουλειές του Μεσαίωνα έχουν τελειώσει!»

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   O χριστοδουλικός ναζιστικός στόχος απειλεί τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.
   Ένας ανορθόγραφος ουρακοτάγκος αφήνει και σχόλιο:

   29/10/12

   ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ ΚΙ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ… ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑΖΑΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟΝ «IMAGE MAKER» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

   4:00 μ.μ. ΣΤΟΧΟΣ 1 σχολιο

   …….

   1 σχόλια:

   Ανώνυμος γράφει:

   29/10/12 5:57 μ.μ. Απάντηση

   συριζιαριδαεσ μαζευτητε!!! αναρχοφασησταρια που αποκαλειται τουσ αλλους αλλα ειστε δις χειροτεροι θα ερθουν κρεμαλες

 11. Ο/Η Toυ Παναγιώταρου λέει:

  http://www.left.gr/article.php?id=11385

  Ημερομηνία: 29/10/2012

  από την ομάδα Antifa Investigación, για τον χρυσαυγίτη βουλευτή και την πρόσφατη εξαγορά της Αγροτικής από την Τρ. Πειραιώς

  Αναδημοσίευση από τον Παραλληλογράφο

  Στο ρεπορτάζ του Paul Mason για το BBC που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, ο διαβόητος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, δηλώνει «είμαστε σε πόλεμο με τους εγχώριους και ξένους τραπεζίτες» (3:08 στο βίντεο του ρεπορτάζ).

  Βέβαια, στον Παναγιώταρο αρέσει να φαντάζεται τον εαυτό του σαν ενάρετο πολεμιστή, αλλά η αλήθεια είναι πιο κοντά στο ότι είναι μισθοφόρος και αν διαβάσει κανείς ανάμεσα στις γραμμές, μπορεί να καταλάβει ότι θα μπορούσε, θεού και αρχηγού θέλοντος, να γίνει ο πρόθυμος εκτελεστής των τραπεζών.

  Σε μία από τις πιο γρήγορες συγχωνεύσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού τομέα, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε στις 30 Ιουλίου την εξαγορά – για 95 εκατομμύρια ευρώ – του υγειούς κομματιού της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ATE Bank). Και μόνο η αξία της ακίνητης περιουσίας της ATE Bank έχει εκτιμηθεί ότι ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

  Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στις 27 Ιουλίου έστρωσε το δρόμο για ένα χείμαρρο συγχωνεύσεων και εξαγορών, ως μέρος των απαιτήσεων της Τρόικας των δανειστών για αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα.

  O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος

  Η συμφωνία διεκπεραιώθηκε κάτω από αδιαφανείς συνθήκες και προκάλεσε έντονες αντιρρήσεις στη δημόσια σφαίρα αλλά και στη βουλή. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος έπαιξαν έναν αμφιλεγόμενο ρόλο προκειμένου να υπονομεύσουν τη βιωσιμότητα της δημόσιας τράπεζας. Για να το πετύχουν αυτό, εξαίρεσαν την τράπεζα από την ανακεφαλαιοποίηση εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα της, την ίδια στιγμή που δέσμευαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση ιδιωτικών τραπεζών.

  Η ανάλυση της συμφωνίας για τη συγχώνευση διαψεύδει τις δηλώσεις Στουρνάρα και Προβόπουλου ότι η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους. Το πραγματικό κόστος και οι απώλειες εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης είναι διπλάσια από το κόστος ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.

  Τις ημέρες που ακολούθησαν μετά τη συγχώνευση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τους Στουρνάρα και Προβόπουλο να καταθέσουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, ώστε να εξηγήσουν τη συμφωνία, αίτημα στο οποίο εξέφρασαν αρχικά αντιρρήσεις, με την υποστήριξη του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

  Ενώ η σύμφωνη γνώμη 19 από τα 52 μέλη της επιτροπής (η οποία αποτελείται από βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη βουλή) αρκούσε για να υποχρεωθούν να καταθέσουν στην επιτροπή, μόνο 17 υπέγραψαν το αίτημα. Οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή (ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι ένας από αυτούς) που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά με τις υπογραφές τους, πήραν την εντολή να μην υπογράψουν και δεν το έκαναν. Ο Προβόπουλος και ο Στουρνάρας, βλέποντας ότι το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό γι’αυτούς και ότι τελικά θα βρίσκονταν δύο ακόμα βουλευτές από τα άλλα κόμματα, δέχτηκαν οικειοθελώς να καταθέσουν στην επιτροπή.

  Οι Στουρνάρας και Προβόπουλος τελικά εμφανίστηκαν στην επιτροπή στις 6 Αυγούστου και κατά την εξέταση, ο Ηλίας Παναγιώταρος πήρε το μικρόφωνο για να τους απευθύνει «τρία» ερωτήματα.

  Τρία ερωτήματα ανήγγειλε λοιπόν, πριν ρωτήσει τι θα συνέβαινε με τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα που δόθηκαν από την ATE Bank, καθώς και για τη θέση του νεοναζιστικού του κόμματος υπέρ της διαγραφής όλων των χρεών των αγροτών στην τράπεζα και για το μέλλον των υπαλλήλων της ATE Bank. Τα ερωτήματα ήταν πολύ αφηρημένα και είχαν ήδη γίνει από δημοσιογράφους ή άλλους βουλευτές

  Αλλά τελικά, πριν αφήσει το μικρόφωνο, έκανε κι ένα τέταρτο ερώτημα: «Αν υπάρχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παλιάς Αγροτικής που μετέφερε στο εξωτερικό 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό».

  Το γιατί αυτό έχει κάποια σχέση με τη συγχώνευση, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει σίγουρα. Επίσης προκακελεί προβληματισμό το πώς ο Παναγιώταρος γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια και ακόμα περισσότερο, ποιος του διέρρευσε την πληροφορία αυτή σαν ένα πρόσθετο ενδιαφέρον ερώτημα, καθώς και γιατί το χρησιμοποίησε με τέτοιο τρόπο που θα συσκότιζε την έρευνα για τη συγχώνευση της ATE Bank.

  Η κατάπληξη πολλαπλασιάζεται όταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος απαντά «Δεχτήκαμε κάποιες καταγγελίες ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας αυτής είχε βγάλει στο εξωτερικό περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Κάναμε ελέγχους που, λυπάμαι, για λόγους νομοθεσίας, δεν μπορώ να πω τα ευρήματα, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές».

  Ένας δημοσιογράφος που ειδικεύεται στον τραπεζικό τομέα και ήταν παρών στη διαδικασία, λέει ότι η απάντηση έδειχνε το διοικητή της ΑΤΕ Θεόδωρο Πανταλάκη. «Φυσικά τον φωτογράφιζε. Τη στιγμή που ο Προβόπουλος απάντησε με αυτό τον τρόπο, κορυφώθηκε το ενδιαφέρον μας για τη συζήτηση και αρχίσαμε να καλούμε τις πηγές μας για να το επιβεβαιώσουμε». Ο Πανταλάκης ήταν ο διοικητής της ΑΤΕ και αμφισβητούσε δημόσια την ιδιωτικοποίηση. Πριν τελειώσουν οι εργασίες της επιτροπής, ο εισαγγελέας είχε διατάξει έρευνα για αυτό το πρόσωπο και το κατά πόσο είχε φοροδιαφύγει κατά τη μεταφορά 8 εκατομμυρίων στο εξωτερικό.

  H εφημερίδα Financial Times κάλυψε εκτεταμένα το συμβάν εκείνης της ημέρας και μίλησε με τον ίδιο τον Πανταλάκη. Το τέλος του άρθρου άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δημοσιοποίηση της συναλλαγής του εκείνη την ημέρα να οφειλόταν στην αντίθεσή του στη συγχώνευση.

  Η υπόθεση δεν οδηγήθηκε πουθενά, μια και ο Πανταλάκης σύντομα έκανε δημόσιες δηλώσεις όπου αναγνώριζε ότι ήταν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκαν και ότι τα χρήματα είχαν φορολογηθεί και μεταφέρθηκαν νόμιμα στο εξωτερικό, πράγμα που ήταν αλήθεια.

  Παρόλ’αυτά, η δουλειά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του τραπεζίτη είχε γίνει, με δεδομένο ότι η αντιπαράθεση για τη συγχώνευση ξεθύμανε και εκτράπηκε στην εξέταση την οικονομικών του κ. Πανταλάκη και στα περί ηθικής ευθύνης του τραπεζίτη που έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό σε δύσκολους καιρούς, ξεχνώντας έτσι τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης. Ο Παναγιώταρος υπηρέτησε καλά τον τραπεζίτη με την ερώτηση αυτή, ειδάλλως, γιατί να έδινε τόσο εύκολα το πρόσωπο αυτό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;

  Με δεδομένη τη δυσκολία δημοσιοποίησης ονομάτων προσωπικοτήτων που μετακινούν περιουσίες στο εξωτερικό σε υποθέσεις που κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση τελευταία, η ανυπομονεσία του Προβόπουλου να περιγράψει την υπόθεση του Πανταλάκη με τέτοιο τρόπο που τον φωτογράφιζε είναι τουλάχιστο άξια αμβιβολιών. Βλέπετε τώρα τι χρειαζόταν για να μάθετε το περιεχόμενο της «λίστας Λαγκάρντ»;

  Μπορεί κανείς να εντοπίσει κάποια σύγκλιση συμφερόντων ανάμεσα στον Προβόπουλο και την Πειραιώς που θα τον έκανε να υιοθετήσει μία θέση που να ευνοεί περισσότερο την τράπεζα, παρά το δημόσιο συμφέρον; Μόνο μία αποζημίωση 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές δημοσιογράφοι του Reuters, η οποία κάλυπτε μια δανειακή του συναλλαγή με την ίδια τράπεζα και κανονίστηκε την ημέρα της αποχώρησής του από διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς για να γίνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Και υπάρχει για τον Παναγιώταρο, μέλος της Χρυσής Αυγής και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με την υπόθεση και που θα τον καθοδηγούσε ώστε να κάνει μία τόσο βολική ερώτηση; Έχει η Τράπεζα Πειραιώς κάποιο πιθανό σύνδεσμο με τη Χρυσή Αυγή; Θα εκπλαγείτε… Ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδερφός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υπήρξε δικηγόρος της τράπεζας.

  Παρόλ’αυτά, μία πηγή από την ATE δεν επιβεβαιώνει αυτή τη σύνδεση. Μας είπε ότι ο Μιχαλόλιας δεν έχει παρέμβει για να βοηθήσει ώστε να γίνει μια στημένη ερώτηση από το βουλευτή στον τραπεζίτη. Αλλά η ερώτηση που είχε στόχο τον Πανταλάκη ήταν σίγουρα στημένη και δεν είναι απίθανο η σύνδεση να γίνεται απευθείας από το περιβάλλον του τραπεζίτη προς το βουλευτή.

  shortlink: http://wp.me/p1pa1c-hZA

 12. Ο/Η Σατανορθόδοξοι λέει:

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=80793&colid=&catid=26&dt=2012-10-14%200:0:0

  Εν κρυπτώ και κατ’ οικονομίαν!

  Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης αποκαταστάθηκε και επανήλθε στην αρχιεροσύνη, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. Οι κακές γλώσσες λένε πως η «κατ’ οικονομίαν» απόφαση να επανέλθει στο αρχιερατικό του αξίωμα ο Παντελεήμονας (που είχε για τα γεράματα, όσοι δεν θυμούνται, ένα γερό κομπόδεμα) πάρθηκε έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου. Για λόγους ανθρωπιάς, λένε στην Εκκλησία, έπρεπε να μπορεί τουλάχιστον να λειτουργεί. Γιατί όμως η Ιερά Σύνοδος το πέρασε το θέμα εν κρυπτώ και παραβύστω;

 13. Ο/Η ελευθέριος λέει:

  Περιφορά της εικόνας του Αγ. Δημητρίου από χρυσαυγίτες με τη «στολή» τους!

  http://www.lifo.gr/now/greece/18375

  …..τα μέλη της Χ.Α. προσφέρθηκαν να βάψουν το ναό και ως «αντάλλαγμα» έλαβαν μια περιφορά της εικόνας του αγίου, την ημέρα της γιορτής του.

 14. Ο/Η Κάσυ Διάρη-τα χάπια μου λέει:

  Συμπλοκές αναρχικών με εμπόρους ναρκωτικών και χρυσαυγίτες στα Εξάρχεια (video)
  Posted by aplhrotoiergazomenoi on Οκτωβρίου 29, 2012
  Συμπλοκές αναρχικών με εμπόρους ναρκωτικών και χρυσαυγίτες στα Εξάρχεια
  Οδομαχίες σημειώθηκαν μεταξύ ατόμων που κατέβηκαν από την πλατεία Εξαρχείων επιτιθέμενοι προς την πιάτσα ναρκωτικών που βρίσκεται καθημερινά στη διασταύρωση Στουρνάρη & Κάνιγγος. Μέσα σε περίπου 2 ώρες πραγματοποιήθηκαν τρεις συνολικά συμπλοκές.

  Όπως ακούγεται και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια της τρίτης συμπλοκής λίγο μετά τις 22:00, από την μεριά της πιάτσας ναρκωτικών, φωνάχθηκαν ρατσιστικές ύβρεις κατά των Αλβανών, ενώ έπειτα ακούστηκε το σύνθημα “Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή” μεταξύ φράσεων όπως “Σας γαμώ την αναρχία”, “εδώ είναι Ελλάδα”, “Χρυσή αυγή ρε”.

 15. Ο/Η Mητροπολίτης Νταίζη λέει:

 16. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  http://pavlidiscartoons.com/blog/?p=841
  29 Oct 2012 – Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Χρυσή Αυγή

  Αραχνιασμένα μυαλά, θαμένα στη σκόνη. Καρδιά τυφλή απο μίσος για κάθε τι διαφορετικό -πίστη, χρώμα, έθνος, ιδεολογία- αμαρτωλός ενώπιον του ίδιου του θεού του που δίδαξε την αγάπη και προς τον εχθρό ακόμα.

  Υβριστικός, προκλητικός, αναιδής, ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων. Πατώντας τη γη την ποτισμένη με το αίμα χίλιων και πάνω αθώων, εκτελεσμένων μαζικά απο τους υπάνθρωπους του Ναζισμού, αγκαλιάζει τους απόγονους όχι των θυμάτων μα των θυτών και αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή “Γλυκειά ελπίδα”. Και δεν σταματάει εκεί μα δείνει και συμβουλές στους κασσιδιάριδες. Δεν είστε, λέει, “Μαύρη Νύχτα”, όπως σας αποκαλούν, κοιτάτε μονάχα να βελτιωθείτε λίγο, αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες (παρακαλώ σημειώστε το αόριστο “κάποιες”. Λίγες, μερικές ακρότητες , ψιλοπράγματα δηλαδή. Και μόνο τις ανωφελείς. Αν είναι ωφελείς κάνετε όσες θέλετε). Βελτιώστε το στύλ σας λιγάκι, συμβουλεύει -λες και ο ρατσισμός, η βαρβαρότητα, η έχθρα προς κάθε τι δημοκρατικό, είναι θέμα στύλ. “Αχ, καλέ, αυτά τα άρβυλα είναι πολύ ντεμοντέ, ένα σκαρπινάκι θα ήταν, αχ, τόσο καλό. Θα πρότεινα μάλιστα ν΄αφίσετε να μακρύνει κομμάτι το μαλλί… μια μοδέρνα κούπ θα ανέδειχνε την αρχοντιά σας”. Αίσχος και ντροπή, κύριε Αμβρόσιε!

  Κι ενώ ο Αμβρόσιος ερωτοτροπεί με τους Ναζί, οι υπάνθρωποι βεβήλωσαν με σβάστικες το Μνημείο των Εβραίων Μαρτύρων στη Ρόδο. Λέτε να τους ανακαλύψει η αστυνομία; Τόση δα η Ρόδος, μια χούφτα άνθρωποι είμαστε και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας -η Αστυνομία δεν θα ξέρει; Θα ξέρει. Περιμένουμε να δούμε τ’ αποτελέσματα.

  Τελειώνοντας, να πούμε και του στραβού το δίκιο. Υπάρχουν και Δεσποτάδες που σήκωσαν φωνή ενάντια στη Χρυσή Κασσίδα και στους υποστηριχτές της “αδελφούς ιεράρχες”. Ευτυχώς.

  Dark minds, buried in dust. Hearts blind with hatred for everything different -faith, color, nation, ideology- sinners before their own god who preached love, even for the enemy. Medieval Inquisitors ready to burn people and knowledge. Taliban-like priests and monks, with the cross provocatively around the neck.

  Abusive, provocative, impudent, the bishop Ambrosios of Kalavryta. Standing on the ground soaked in the blood of more than a thousand innocents, massacred during WW II by the Nazi beasts, he embraces not the descendants of the victims but the ideological descendants of the murderers, calling the neo-Nazi Golden Dawn “Sweet hope” for the country. As if this was not enough he also gives advice: You are not a “Dark night” as some call you, he says, just make sure you improve yourselves a bit and try to avoid certain useless, extreme acts (please note this “certain”. Some, a few, not so important extreme acts, in other words. Not all of them either, just the useless ones. If they can be useful you can perform as many as you like). Improve your style (sic), he advises further- as if racism, barbarism, the hatred for everything democratic is a matter of style. “But, dear, those boots are old fashioned… and I would also suggest you let your hair grow a bit. A modern “coup” would do wonders for your public image”. Shame on you, Mr. Abrosios!

  While Ambrosios is flirting with the Nazis, some anthropoids have desecrated the monument of Jewish Martyrs in Rhodes, with swastikas and other filth. One wonders if they will be found and arrested. Rhodes is a small place. We are just a handful of people and we all know each other pretty well. The Police would know, wouldn’t they. We will wait and see.

  Before I close this post, I must give credit where it’ s due. There are bishops who have raised a strong voice against the Golden Dawn and those of their “brother clerics” who support it. Hallelujah, at long last!

 17. Ο/Η Δωδεκαθεϊστής Σατανορθόδοξος Παγανιστής λέει:

  Μιχαλολιάκος στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» με τον Γ.Τράγκα. KONTRA channel tv. Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

  http://tinyurl.com/d5nacyd

 18. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

  Ω ο Λιακομίχαλος πωςτονλενε μου θύμισε τον κακό λύκο ντυμένο γιαγιά, σαν κωλόγρια είναι στο πρώτο λεπτό, μετά δεν του χαραμίζω χρόνο, έχω σε βίντεο καλύτερους δράκουλες.

 19. ΣΗΜΕΡΑ: ΕΟΡΤΗ των Αγίων Αναργύρων. (ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ;)
  http://xairete.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

 20. Ο/Η Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει:

  http://www.sigmalive.com/news/international/536238
  ΟΧΙ των Ελλήνων της Γερμανίας στη Χρυσή Αυγή
  28 Οκτωβρίου 2012 – SigmaLive/zougla/Deutsche Welle

  Με μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα της κίνηση, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη της Γερμανίας καταδικάζει σε δήλωση της απερίφραστα την ξενοφοβία και το ρατσισμό, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, εννοώντας σαφώς τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ελλάδα. Ρωτήσαμε τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, τι ήταν αυτό που ανάγκασε την Εκκλησία να πάρει θέση σε ένα κατ΄ εξοχήν πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο:

  «Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να σιωπήσει η Εκκλησία, δηλαδή όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Όταν υπάρχει αυτή η κρίση στην Ελλάδα, αυτό για μένα σημαίνει ότι όλοι πρέπει να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλά, να αλλάξουμε πορεία ζωής. Να δούμε γιατί; Πού θέλουμε να πάμε; Και όχι να αφήσουμε αυτές τις ακραίες καταστάσεις στην πατρίδα. Και επειδή όλοι οι άνθρωποι μας εδώ στην Γερμανία ανησυχούν απ΄ ότι ξέρω από τα πολλά τηλεφωνήματα που κάθε μέρα δέχομαι, γι’ αυτό αυτή η δήλωση. Εύχομαι να μην κάνω άλλη δήλωση, διότι θα είναι πολύ χειρότερη».

  Σε ανάλογο πνεύμα είναι και η δήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) που γίνεται στο πλαίσιο του μηνύματος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

  Το μήνυμα της ΟΕΚ

  «Το ΟΧΙ των Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία είναι φέτος ηχηρότερο από άλλοτε», έτσι ξεκινά το μήνυμα που αναφέρεται στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα.

  Η ΟΕΚ προειδοποιεί ότι η λιτότητα οδηγεί στην εξαθλίωση και ότι αυτή με τη σειρά της οδηγεί απεγνωσμένους ενάντια στους μετανάστες και ότι έτσι ξανάρχεται ο φασισμός στην Ελλάδα με εγχώριες στολές πένθους.

  Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Δημητρίου: «Ως μετανάστες στη Γερμανία έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει περιθωριοποίηση, τι σημαίνει ρατσισμός. Αυτό το φαινόμενο δεν θέλαμε και δεν θέλουμε ποτέ να το ζήσει κανείς. Και πολύ περισσότερο αυτό το φαινόμενο να εμφανισθεί στη χώρα μας, όπως γίνεται αυτές τις μέρες, όπου μετανάστες γίνονται θύματα αυτόκλητων ενεργειών από νεοναζί και ακροδεξιά στοιχεία».

  «Το δικό μας ΟΧΙ»

  Με πρωτοβουλία Ελλήνων του Αμβούργου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρωταγωνιστής ταινιών του σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, Αδάμ Βουσδούκος, προετοιμάστηκε μια ακόμη έκκληση. Ο τίτλος της ενόψει της εθνικής γιορτής είναι “Το δικό μας ΟΧΙ” και στρέφεται ρητά κατά της Χρυσής Αυγής.

  Οι υπογράφοντες παρουσιάζονται ως απόγονοι των «γκασταρμπάιτερ» οι οποίοι γνωρίζουν από προσωπικές εμπειρίες τι σημαίνει ρατσισμός και βιαιοπραγίες κατά των μεταναστών. «Γι΄ αυτό» όπως γράφουν, «μας πληγώνει και ταυτόχρονα μας εξοργίζει να βλέπουμε να συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά καθημερινά στην Ελλάδα».

  Μέλος της πρωτοβουλίας, και ο μουσικός Χαράλαμπος Γανωτής, δήλωσε για τον στόχο της έκκλησής τους: “Θέλουμε να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που αντιδρούν και αποτρέπουν βίαιες επιθέσεις κατά των συμπολιτών τους. Νομίζουμε ότι φτάσαμε σε ένα μεταίχμιο, σε ένα σκαλοπάτι το οποίο δεν πάει απλώς ένα βήμα προς τα κάτω, αλλά καταλήγει σε έναν γκρεμό. Κατά την άποψη μας, δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική κοινωνία να συζητάμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να διώκονται, να ξυλοκοπούνται, να δολοφονούνται λόγω της καταγωγής τους, και αυτό πολλές φορές μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.”

  Ας σημειωθεί ότι τα θέματα Χρυσή Αυγή, ξενοφοβία και ρατσισμός στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τα γερμανικά ΜΜΕ.

  Για μια χώρα όπως η Γερμανία, με το γνωστό παρελθόν, το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας πρόσφατα σε ερώτηση για αυτά τα φαινόμενα στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται επακριβώς για το τι συμβαίνει στην χώρα και ότι από θέση αρχής, η Γερμανία καταδικάζει τέτοια φαινόμενα όπου και να παρουσιάζονται.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τσίπρας κάθεται σα βρεγμένη γάτα μπροστά στα προστάγματα του Χρυσαυγίτη δεσπότη θαυμαστή του Ντερτιλή, χουντικού μεγαλοξενοδόχου Αμβρόσιου!!!!!!!

  http://www.loutrakiblog.gr/2012/12/blog-post_5707.html

  Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

  Μητροπολίτης σε Τσίπρα: «Αν φύγεις σημαίνει ότι δεν θέλεις να με ακούσεις»

  Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Αμβρόσιου Καλαβρύτων και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ….

  «Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος» είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς ο Μητροπολίτης έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δεν τρέφει και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Είναι γνωστή η κόντρα του ιεράρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή συνάντηση του κ. Αμβρόσιου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.
  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος πρόβλημα χρόνου θέλησε να αποχωρήσει από την συνεστίαση λίγο πριν την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέγοντας «ο Θεός συγχωρεί. Αρα και εσείς πρέπει να με συγχωρέσετε» για να λάβει την απάντηση του κ. Αμβρόσιου «αν φύγετε, θα εκληφθεί σα να μη θέλετε να με ακούσετε». Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανακαθίσει στη θέση του.
  Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για «δεξιό και αριστερό ολοκληρωτισμό» αλλά και για τα λεγόμενα «άκρα» αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού αναγκάσθηκε να ακούσει το «κήρυγμα» Αμβρόσιου λίγο πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους αστειευόμενος είπε «τώρα που πήρα την ευλογία του Αμβρόσιου μπορώ να σας μιλήσω» και συμπλήρωσε χαμογελώντας «δεν ξέρω βέβαια αν ήταν ευλογία ή αφορισμός».

 22. Παράθεμα: Ο Τσίπρας κάθεται σα βρεγμένη γάτα μπροστά σε χουντικό Δεσπότη » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  • Ο/Η Κάιν λέει:

   Προσκυνημένε Τσίπρα, μέχρι πόσους ακόμη πόντους είσαι διατεθειμένος να σκύψεις μπροστά στο δεσποταριό των κηφήνων ιερέων του χριστιανικού χτικιού!

   ΠΟΛΙΤΙΚΑ

   από stauros

   Αναρτήθηκε 09 Νοεμβρίου. 2012, ώρα 3:36 μμ.

   «Το κίνημα αυτό οφείλει να κινητοποιεί θεσμούς και οργανώσεις, τους δήμους και την Εκκλησία, τις δυνάμεις της τέχνης και της διανόησης, να εμφορείται από τις αξίες του ανθρωπισμού και να διδάσκει ιστορία.» Από το τελικό σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης που μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα

   Ολόκληρο το σχέδιο από: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22204:ayto-einai-to-teliko-sxedio-idrytikis-diakiryksis-poy-metatrepei-ton-syriza-se-eniaio-komma&catid=1:politics&Itemid=27)

   Έτσι για να μην έχουμε αυταπάτες για το τι θα συμβεί όταν και αν θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…

   Χ.Π.

   *********************************************************************************

   Ρε νούμερο Τσίπρα, ποτέ σου ρε ερίφη κομμουνιστή, δεν έτυχε να ακούσεις ότι «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού»

   Εκεί ξέπεσες ρε νούμερο; Στα τσογλάνια της Νέας ορθοδοξίας που ήταν όλα κομμουνιστάκια της πλάκας για τα οποία ο Ηλίας Πετρόπουλος είπε:

   “(…)Όταν διαβάζω τα Ευαγγέλια δεν σταυροκοπιούμαι, καθώς κάνουν τα τσογλάνια της Νέας Ορθοδοξίας, που γκρεμίστηκαν από τον μαρξισμό στην αγκαλιά των δεσποτάδων.”

   Και δεν μας λες ρε ερίφη, ποια είναι η διαφορά της στάσης σου απέναντι στους επιγόνους των δολοφόνων των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού απ’ αυτήν της Χρυσής Αυγής;

   http://athriskos.gr/web/09/11/2012/3381/

  • Ο/Η G.S. λέει:

   Τι λες βρε ψώνιο «Αthriskos»;

   Που όποιος διαβάσει το μπλογκ σου καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με μια παραλλαγή του Καιάδα;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτό είναι απάντηση σε αυτά που λέει ο Athriskos;
    Για να υπερασπιστώ κι εγώ έναν άνθρωπο που με έχει υπερασπιστεί και του το χρωστάω και ως φιλοξενούμενου εδώ.
    Υπάρχει μια δίκαιη αγανάκτησή του για τη σαχλαμάρα: » Το κίνημα αυτό οφείλει να κινητοποιεί θεσμούς και οργανώσεις, τους δήμους και την Εκκλησία, τις δυνάμεις της τέχνης και της διανόησης….».
    Σιγά μην κινητοποιηθεί η Εκκλησία ποτέ από κάποιο προοδευτικό κίνημα.
    Η Εκκλησία κινεί δεν κινείται και κινεί όπως η ιστορία έχει αποδείξει προς την κατεύθυνση του κακού, με εξαιρέσεις κάποιων τίμιων λειτουργών της.
    Ούτε το ΕΑΜ δεν κινητοποίησε την Εκκλησία, κινητοποίησε κάποιους κληρικούς μόνο.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    H Eκκλησία διοικείται από τους επισκόπους.
    Ας απαντήσει λοιπόν ένας καλός παπάς στις υποκριτικές φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα φτιάξει κίνημα που θα κινήσει και την Εκκλησία.Ο ΣΥΡΙΖΑ που διαπλέκεται μέσω του αρχηγού του με πατριάρχες, αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες:

    http://fdathanasiou.wordpress.com/2013/01/21/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CF%89-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%80-%CF%86%CE%B9/

    Γιατί δεν θέλησα να γίνω επίσκοπος.(π.Φιλόθεος Φάρος)

    Ο γνωστός Θεολόγος και συγγραφέας πατήρ Φιλόθεος Φάρος, στο βιβλίο του – αυτοβιογραφία “ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ”, Εκδόσεις Αρμός, στην σελίδα 291, αναφέρει γιατί δεν αποδέχτηκε τις αλλεπάλληλες προτάσεις, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ώστε να γίνει επίσκοπος:

    ———————————————-

    “Τώρα θα πρέπει να εξηγήσω τους λόγους που δεν θέλησα να γίνω επίσκοπος.

    Ο πρώτος λόγος, που θα ήταν και αρκετός, ήταν ότι δεν είχα την αυταπάρνηση, που εγώ πιστεύω ότι πρέπει να έχει ένας επίσκοπος, χωρίς την οποία είναι ένας ιερόσυλος απατεώνας. Ασφαλώς, ο επίσκοπος δεν προλαβαίνει να ενδιαφέρεται για τον καθένα άνθρωπο στην επισκοπή του, αλλά θα πρέπει όμως τουλάχιστον, να νοιάζεται γιά κάθε ένα κληρικό της επισκοπής του και τις οικογένειές τους και να είναι παρών στη ζωή τους, να παρακολουθεί την καθημερινότητά τους, να συμμετέχει στις χαρές και στις λύπες τους, να τους στηρίζει στις δυσκολίες τους και ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ, για να μπορούν και αυτοί στη συνέχεια να κάνουν το ίδιο προς την εκκλησιαστική κοινότητα”…….”Οταν ο επίσκοπος ή ο κάθε κληρικός, δεν είναι διαθετειμένοι να αναλάβουν αυτή την ευθύνη, τότε οι λόγοι για τους οποίους γίνονται κληρικοί είναι εγωκεντρικοί, ανέντιμοι και βλάσφημοι”……………………….

    “άλλος λόγος που δεν ήθελα να γίνω επίσκοπος, ήταν και είναι η ΜΑΚΡΟΧΡΌΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ που απαιτείται για να γίνει κάποιος επίσκοπος, αλλά και η ΙΣΟΒΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, που ακολουθεί την επισκοποίηση, ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ”…..

    Ένας ακόμη λόγος που δεν θα δεχόμουν ποτέ, να γίνω επίσκοπος, είναι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Μία διαπλοκή που είναι αναπόφευκτη, γιατί όλες οι εξουσίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία, έτσι ώστε και η δημοκρατία του κράτους νοθεύεται αλλά και η Εκκλησία εκκοσμικεύεται σε βαθμό τέτοιο, που γίνεται κυριολεκτικά αγνώριστη και με τρόπο ανατριχιαστικό και βλάσφημο.
    Φυσικά ούτε η εκκοσμίκευση ούτε ο εξευτελισμός ενοχλεί τους δεσποτάδες, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή τη διαπλοκή. Είναι δε τόση η εκκλησιαστική άγνοια, ώστε όσοι κόπτονται για το ενδεχόμενο χωρισμού Εκκλησίας και κράτους….μάχονται ουσιαστικά μόνο, για να διατηρήσουν οι δεσποτάδες τα πριγκιπικά τους προνόμια ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, μόνο για να ικανοποιούν τον εγωκεντρισμό τους και την ματαιοδοξία τους”.
    “Εγώ αν γινόμουν επίσκοπος, δεν θα μπορούσα να δεχθώ να εγκατασταθώ στην επισκοπή μου, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και αφού θα είχα πρώτα δώσει την διαβεβαίωσή μυ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέλος δεν θα γινόμουν επίσκοπος για λόγους αισθητικής….”.

 23. Παράθεμα: Αμβρόσιος, δημ. υπάλληλος: «Ντερτιλής, όπως Κολοκοτρώνης, Σωκράτης…» « Ασμοδαίος

 24. Παράθεμα: κ. Δένδια, ένα δημόσιος υπάλληλος ονόματι Αμβρόσιος υμνεί τη Χούντα -Τι θα κάνετε; « Ροΐδη Εμμονές

 25. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  http://dogmaandgeopolitics.wordpress.com/2012/11/01/greek-bishop-says-neo-nazis-are-the-peoples-hope/
  Greek Bishop says neo-Nazis are “the people’s hope”
  Posted on November 1, 2012 by irmedeaca

 26. Παράθεμα: Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια « XYZ Contagi

 27. Μια μικρή συνέχεια στην υπόθεση που πρωταγωνιστής είναι η Αυτού Σεβασμιότης, ο μπλόγκερ και πρώην ιερέας και Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής και στα θεάρεστα έργα που ευλογεί ιδιοχείρως.

  # Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
  http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

  […]

  Οποιος βάλει το βίντεο να παίξει και απλά ακούει, ίσως να παρασυρθεί επί 11 και πλέον λεπτά από το οικείο σε όλους και πράο άκουσμα των ψαλμωδιών και των ευχών του κληρικού, μέχρι που στο 15.20 του βίντεο, εμφανίζεται επίσημος «ομιλητής», ένα τυπικό δείγμα χρυσαβγίτη των γυμναστηρίων, ο παλαιστής Κωνσταντινίδης Ιωάννης του Γεωργίου. «Ομιλητής», ασφαλώς σημαίνει κάποιος που μιλάει, αλλά ο χρυσαβγίτης αθλητής της πάλης (κάτοικος Κορυδαλλού και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Παναγιώταρου Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στις επόμενες εκλογές, που πάντοτε μέσα στις ιδιότητες με τις οποίες συστήνεται, δεν ξεχνάει να τονίσει και την ιδιότητα του «Πόντιου») το μόνο που δεν κάνει είναι το να … μιλάει. Τουλάχιστον σαν άνθρωπος και έλλογο ον.
  Λέει στην αρχή ένα «χρόνια πολλά συνάμα», λόγω της ημέρας (είπαμε, Ευαγγελισμός και 25η Μαρτίου), και αμέσως μετά ….

  … φωνάζει -τι «φωνάζει» λέω;;;
  -κραυγάζει -τι «κραυγάζει» λέω
  -μάλλον σκούζει σαν να τον σφάζουνε [Σ.Σ. προειδοποιούμε -άγριοι disturbing ήχοι και γρυλλίσματα]:

  «Ζούμε σε μια πόλη γεμάτη με ΓΥΦΤΟΥΣ, γεμάτη με ΑΛΒΑΝΟΥΣ, με ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ!!!
  ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!
  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ τα παιδιά μας!!!
  Πουλάνε ναρκωτικά!!!
  Και τι κάνουμε;;;!!!;;;!!!
  Τι κάνουμε εμείς γι΄αυτό;;;!!!;;;!!!
  Αλλά ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!»

  […]

  Κι αφού, λοιπόν, ένας χαμηλόβαθμος ιερωμένος δίνει άνετα καλωσόρισμα και πάσα σε έναν χαμηλόβαθμο χρυσαβγίτη (που προωθεί «χαμηλής έντασης» επιχειρήσεις «για να ξεβρωμίσει ο τόπος»), και δίνει ταυτόχρονα έτσι και την έγκρισή του (το συγχωροχάρτι) σε όλους τους μισάνθρωπους, μισαλλόδοξους, ρατσιστές-«ακτιβιστές» (και παγανιστές/σατανιστές, να μην το ξεχνάμε αυτό), που ετοιμάζουν πογκρόμ και στρατόπεδα συγκέντρωσης, γιατί όχι, λοιπόν, και ένας υψηλόβαθμος ιερωμένος να μη δίνει την δική του πάσα-συγχωροχάρτι κι ευλογία σε έναν εξίσου υψηλόβαθμο χρυσαβγίτη, που αναλαμβάνει άλλου είδους «επιχειρήσεις», τις χοντρές και τις δύσκολες -αλλά και τις πιο προσοδοφόρες -όπως είπαμε, ναι, «για να ξεβρωμίσει ο τόπος».

  Και το λέμε αυτό, διότι την ίδια στιγμή που ο παπάς του αγιασμού των γραφείων της τοπικής Αχαρνών-Θρακομακεδόνων της ναζιστικής συμμορίας ευλογούσε ανήμερα του Ευαγγελισμού, το ρατσιστικό δηλητήριο και τις απερίγραπτα μισάνθρωπες ρατσιστικές κραυγές του πρώην παλαιστή, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ένας άλλος ιερωμένος, υψηλόβαθμος αυτή τη φορά, η Αυτού Σεβασμιότης, ο μπλόγκερ και πρώην ιερέας και Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής δεξιωνόταν «κλιμάκιο» της ναζιστικής συμμορίας, με όλες τις τιμές και τους τύπους (αλλά και την … ουσία), προφανώς για να τους δείξει την μεγάλη του εκτίμηση, και να τους δώσει τη δική του πάσα-συγχωροχάρτι-έγκριση και ευλογία για να συνεχίσουν τα δικά τους ευλαβικά θεάρεστα έργα. Αλλωστε, και όταν ξεπροβόδισε τον αμετανόητο καταδικασμένο (και) για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού, χουντικό αρχιπραξικοπηματία Νίκο Ντερτιλή, η «τιμητική φρουρά» δεν αποτελούνταν πάλι από επίλεκτους χρυσαβγίτες και χουντικούς βασανιστές;;;

  […]

  Ενα τέτοιο θεάρεστο έργο πραγματοποιεί και το στέλεχος-κλειδί για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, ο Χρήστος Ρήγας. Θα τον έχει προσέξει ο αναγνώστης· βρίσκεται πάντοτε σε δεύτερο πλάνο πίσω από τα μεγάλα ονόματα της οργάνωσης, σε όλες τις φωτογραφίες και ειδικότερα -πάντα- στη Βουλή και στα δικαστήρια. Λογικά, οι επισκέπτες του ιστολογίου θα γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του, αλλά -δεν βλάπτει-, ας θυμηθούμε ορισμένα στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του:

  Ονομάζεται Ρήγας Χρήστος του Ανδρέα,
  – γενν. το 1974 στο Μεσολόγγι,
  – «αυτοδημιούργητος» και «ελεύθερος επαγγελματίας»
  – ιδιοκτήτης του μπαρ-φασιστικού στεκιού «Πύλες», Αλκιβιάδους 91 στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από τον Αύγουστο 2009 (γωνία στην πλατεία, ακριβώς απέναντι απ’ την εκκλησία, με άδεια που βγήκε ταχύτατα από τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές), από το οποίο στις 08/06/2010 βγήκαν οι φασίστες που ξυλοκόπησαν τον Ναντίμ Ουαχίντ,
  – έχει κατηγορηθεί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2007 ότι έδωσε την εντολή (με τη διαμεσολάβηση του αδερφού του Θανάση Ρήγα) για τη δολοφονία του αντίπαλου μαφιόζου-ιδιοκτήτη του μπαρ «Caramela» στη Λεωφόρο Συγγρού Γιάννη Βουτυράκου, στον υπαξιωματικό του ΠΝ και πορτιέρη Χρήστο Λουκόπουλο, για λογαριασμό του αργότερα δολοφονηθέντος ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών Μπάμπη Λαζαρίδη [βλέπε Δικαστική Απόφαση 565/2009 (Ζ, Ποινικές), Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, 25/02/2009],
  – έχει συλληφθεί στις 20/02/2010 στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για παράνομη κατοχή όπλου,
  – έχει προφυλακιστεί στις 18/04/2011 για τη δολοφονία στις 26/02/2009 του αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της συνεργάτιδας του Παρασκευής Γκέζου, στην οδό Κισσάβου 4-6 στο Χαλάνδρι,
  – είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ, τομεάρχης Αιτωλοακαρνανίας & Αχαΐας και υπεύθυνος της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος,
  – ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 2009,
  – ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις εκλογές του 2010,
  – και είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις επόμενες εκλογές του Μαΐου 2014

  Οποιος/α θέλει να μάθει λεπτομέρειες, μπορεί να κάνει κλικ σε οποιοδήποτε από τα δημοσιεύματα που φέρνει η εξής αναζήτηση:

  Αναζήτηση Google για «Δικαστική Απόφαση 565/2009 + Ρήγας»

 28. Παράθεμα: Βυζαντινή Αρχοντιά [3] | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.