Το κατά Ζουράριν Ευαγγέλιο: Η νύφη της Κανά ήταν πόρνη;

[…και μια αποτυχημένη προσπάθειά του να ξεπλύνει τον Αρχιεπίσκοπο]

Συστεγαζόμενος με τον Νέο Ευαγγελιστή Ζουράρι

Συστεγαζόμενος με τον Νέο Ευαγγελιστή Ζουράρι

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Υπάρχει η πόρνη του Ευαγγελίου, «γυνή εν τη πόλει ήτις ήν αμαρτωλός», που έπλυνε τα πόδια του Χριστού. Ευτυχώς γι’αυτήν δεν ζούσε στην Κούβα του Κάστρο, όπου η φυλακή που θα της επεφύλασσε το πουριτανικό καθεστώς του δικτάτορα που εκμεταλλευόταν τη θέση του για να βρίσκει ερωμένες, θα ήταν εφιαλτική. Δεν σώζεται κανείς διάλογός της με τον Χριστό και δεν αναφέρεται κάποια σχέση της με την Κανά. Ο Ζουράρις όμως αναφέρθηκε σε «διάλογο του Χριστού με την πόρνη στην Κανά» (Η Αυγή , 29.11.2016). Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα 5ο Ευαγγέλιο.

Σχετικά λοιπόν με την πόρνη του Ευαγγελίου, ο Χριστός ήταν ο μόνος που μίλησε σε αυτήν την πολύ συγκινητική και πολυσήμαντη συνάντηση, την οποία αναφέρει ο Λουκάς (7, 37) και ευλόγησε την πόρνη «ότι ηγάπησε πολύ»: «αφέωνταί σου αι αμαρτίαι….η πίστις σου σέσωκέ σε, πορεύου εις ειρήνην». Ο Κάστρο εκπροσωπείται σε αυτήν την ιστορία από τον Φαρισαίο οικοδεσπότη Σίμωνα, που απορεί με την καλοσύνη του Χριστού προς την πόρνη, είναι υποκριτής και σκληρόκαρδος όπως ο Κουβανός τύραννος, αυτός που δεν ντράπηκε να τον υμνήσει χτες ο καθ’έξιν φιλοτύραννος Γλέζος, ένας ευσεβής άθεος, θαυμαστής των «ποιημάτων» του αρχιχασάπη Κάραζιτς, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα αμαρτωλά του χούγια, παριστάνοντας αυτήν τη φορά ότι δεν έχει ακούσει πως «Στην Κούβα δεν διαβάζουν και δεν γράφουν ποίηση».

Άλλη πόρνη δεν αναφέρεται να συναντιέται με τον Χριστό, υπάρχει μόνο η μοιχαλίδα που ο Χριστός έσωσε από το λιθοβολισμό με το περίφημο εκείνο: «ο αναμάρτητος υμών πρώτος επ’ αυτήν βαλέτω λίθον». Η γυναίκα αυτή δεν ήταν πόρνη και το περιστατικό δεν συνέβη στην Κανά. Η μοναδική ευαγγελική αναφορά σε αυτήν την πόλη γίνεται με αφορμή το γνωστό γάμο των συγγενών της Μαρίας της Ναζαρέτ. Πουθενά όμως δεν αναφέρεται εκεί διάλογος του Χριστού με γυναίκα, εκτός από την αυστηρή παρατήρηση που κάνει στην μητέρα του, που τόσο βλάσφημα το ορθόδοξο παπαδαριό την ονόμασε στο Βυζάντιο «Θεοτόκο» και τόσο ξεδιάντροπα την παρουσιάζει ως αειπάρθενο, περιφρονώντας κατάφωρα το Ευαγγέλιο, που την θέλει φυσιολογική γυναίκα («Και ουκ εγίνωσκεν αυτήν, έως ου έτεκε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον»-Μθ 1,25). Στην κουβέντα αυτή ο Χριστός της μιλάει απότομα, όπως μιλούν συχνά οι γιοί που θέλουν να ξεφύγουν από τα φουστάνια της μάνας τους και «τη βάζει στη θέση της». Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος καταλαβαίνει το προσβλητικό της φράσης του, «τί εμοί και σοι γύναι;» και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα: «Ου τοίνυν απαυθαδιαζομένου προς την μητέρα ταύτα τα ρήματα ην».

Να εννοεί ο πλάνης (μεταξύ ΚΚΕ, ΚΚΕ-ες, ΝΔ και Ακροδεξιάς) και αντάξιος του πρωθυπουργού του «ημιμαθής προχειρολόγος κύριος Ζουράρις» , πως η Μαρία στην Κανά αντιμετωπίστηκε από το γιό της ως πόρνη; Δεν το νομίζω πως είναι άξιος για τέτοια πλάνη και συκοφαντία, αλλά και αν το πίστευε, μέσα στην παχυλή πλην επηρμένη του άγνοια, που συναγωνίζεται αυτήν του κ.Τσίπρα, δεν θα τολμούσε ποτέ να το πει δημόσια. Απλά δεν ξέρει τα στοιχειώδη του Ευαγγελίου και ασφαλώς όσο κι αν υποδύεται τον ευσεβή, είναι πιο άθεος και από τον πρωθυπουργό του και από τον προσωρινό (για αυτήν την πολιτική σαιζόν) αρχηγό του τον Καμμένο, ακόμη και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Ο παλαιοημερολογίτης (Εσφιγμενίτης παρακαλώ) και νεοημερολογίτης και Σαλαμινομάχος Καμμένος, είναι τόσο άσχετος κι αυτός, που αν και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της άτυπης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για Θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας», στα διαδικτυακά βιογραφικά του δηλώνεται εσφαλμένα ως Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Τσεχίας, η οποία τον έχει τιμήσει (έχει τιμήσει και άλλον έναν αντισημίτη και ευλαβή ακροδεξιό, τον εκβιαστή Γρ.Μιχαλόπουλο, μην απορείτε, βλ. «Τα εξώγαμα τέκνα ενός Αρχιεπισκόπου»). Έτσι άσχετος και μπουρδολόγος που είναι ο υφυπουργός του Υπουργείου της Παιδείας του ενός Θρησκεύματος, δεν δίστασε να βρίσει κι όλας, με το λεξιλόγιο της Χρυσής Αυγής και του συνηγόρου της του Προέδρου Βούτση, όσους πιστεύουν στη Δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα: «Μαλάκες όσοι λένε τον Κάστρο δικτάτορα», για να προσθέσει με θράσος που θα ζήλευε και ο αμεσοδημοκράτης σταλινικός Γλέζος: «Ε, ήταν άλλο το σύστημα εκεί, ήταν ένα σύστημα άμεσης δημοκρατίας, βεβαίως με ελαττώματα…».

Με την ευκαιρία να επισημάνω άλλο ένα κατόρθωμά του στην ίδια συνέντευξη. Είπε εκεί και κάτι αυτονόητο, αποκαλώντας τον Χρυσαυγίτη Αμβρόσιο «φασισταριό». Ξέχασε όμως να επικρίνει τον πρωθυπουργό του, που όταν ο Αρχιερέας του Σκότους τον πρόσβαλε δημόσια, ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης τον είχε υπακούσει σαν μαθητούδι, στο μνημόσυνο των θυμάτων του Ναζισμού στο οποίο ο υμνητής («γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή») της «σποράς των νικημένων του ’45» είχε χοροστατήσει (ως εκπρόσωπος του Χίτλερ;). Τα είχαμε επισημάνει από τότε (24/12/2012) αυτά τα άκρως προκλητικά και ενδεικτικά των ηθών Τσίπρα (βλ.: Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά – Δουλικός προς χουντικό Χρυσαυγίτη μητροπολίτη»). Αργότερα ο κ.Τσίπρας, δέχτηκε μια δεύτερη δημόσια προσβολή, χειρότερη από την πρώτη, από τον δεσπότη που κήδεψε και ύμνησε τον φονιά Ντερτιλή: «»Γειά σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!» (5.2.2015). Την κατάπιε σιωπηρά κι αυτήν, ευτελίζοντας άλλη μια φορά τον θεσμό που εκπροσωπούσε, ο οποίος δεν του επιτρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα επαίνους από φασίστες, που θαύμαζαν την προσπάθειά του «για το καλό της Ελλάδος». Να σύρει δηλαδή την πατρίδα μας χρεοκοπημένη έξω από την Ε.Ε., να την κάνει ένα νέο προσωποπαγές για την αφεντιά του και την οικογένειά του, Σουλτανάτο σαν του Κάστρο ή του Μαδούρο, στην αγκαλιά του αναδυόμενου «ευρασιατικού» ρωσικού Ναζισμού, που προς το παρόν, έχει για βάση του εδώ την Χ.Α. το Άγιο Όρος και κύκλους των ΣΥΡΙΖΕΛ, που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες.

Στη συνέχεια, θέλοντας να πουλήσει εκδούλευση στον Αρχιεπίσκοπο, πιο πρόθυμος ακόμη και από τον κόλακα όλων των Αρχιεπισκόπων Μανώλη Γλέζο, είπε: «Ο Αρχιεπίσκοπος τον στήριξε γιατί είναι γεροντάκι ο Αιγιαλείας, είναι μητροπολίτης και μπορεί να του ξεφεύγει και να λέει και κανένα σωστό…». Αντιπαρέρχομαι εκείνο το κουτοπόνηρο «και κανένα σωστό…», για να θυμίσω πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, πνευματικό τέκνο των χουντικών αρχιερέων Ιερώνυμου Α΄ και Θηβών Νικόδημου, υποστήριξε σθεναρά και απροκάλυπτα τον Χωροφύλακα και υμνητή των βασανιστών της Χούντας, ως ομοϊδεάτης και παλιός συνθαλαμίτης σε οικοτροφείο της ακροδεξιάς φαρισαϊκής «αδελφότητας» «Ζωή» (Βλ. Ιερώνυμος – Αμβρόσιος: Η σχέση… «ζωής» ), μιας σκοτεινής αδελφότητας που την ξετίναξε για τα καλά ο συντηρητικός Θεολόγος καθηγητής Γιανναράς στο «Καταφύγιο Ιδεών» του, ο οποίος κατάφερε νέος, να το σκάσει από τα νύχια της (Βλ. ε δ ώ): «Ζούσαμε σε ένα μονόφυλο κόσμο, στεγανό… Απαγορευόταν ακόμα και να κοιτάμε προς τη μεριά των κοριτσιών. …». Είπε λοιπόν ο Ιερώνυμος πράγματα που διαψεύδουν την κολακεία του Ζουράρι: «Ο Αμβρόσιος επειδή είναι γνωστός μου, μαζί μεγαλώσαμε, σπουδάσαμε κλπ, δεν κάνει λάθος. Αυτά που επισημαίνει δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα λέει και αυτό που του λένε. Αν ψάξουμε τα κείμενα και τα ψηλαφίσουμε και τα δούμε για το θέμα το κεντρικό που θίγει, δεν κάνει λάθος. Αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος ο κατάλληλος που μπορεί να ενεργήσει ένας ποιμένας».

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Το κατά Ζουράριν Ευαγγέλιο: Η νύφη της Κανά ήταν πόρνη;

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Επειδή ανήκω στους.. μ@λάκες, θέλω να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα: Πώς θα εκστόμιζε την ευαγγελική φράση, «Ο μη ων μετ’ εμού κατ’ εμού εστί» (Ματ.ΙΒ’ 30), ο άθεος χριστιανός, δημοκράτης (ωχ), υφυπουργός α-παιδείας Ζουράρις; Μήπως, «ο μη ων μετ’ εμού μ@λάκας εστί»;
  Ας του απαντήσουμε με τους στίχους του Σουρή: «Αχ Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!»

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  Tο διορισμένο στο Δημόσιο (Υπ.Άμυνας) μπλογκ Olympia για τον Κομματάντε Τσίπρα

  https://olympia.gr/2016/11/29/%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B9/

  « ΥΜΝΟΙ Καρατζαφερη για #FidelCastro και την επίσκεψη Τσιπρα στην Κούβα
  #SKAI_xeftiles _ «Το ΔΝΤ κι ο Σοιμπλε έχουν δίκιο στα Εργασιακά»-Τα €500 βασικός είναι πολλά λεφτα »
  ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ στην Κούβα για τον Αλέξη Τσιπρα
  Posted by kalinda στο Νοεμβρίου 29, 2016

  Απο την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Κούβα ο Αλέξης Τσιπρας εχει
  προκαλεσει τον θαυμασμό όλων και εχει συγκεντρώσει πάνω του τα φως της δημοσιοτητας απο όλα τα ΜΜΕ που καλύπτουν την κηδεία του Φιντελ Κάστρο.

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  Το ονομα Τσιπρας ακούγεται σχεδόν παντού και όλα τα διεθνή ΜΜΕ αρχίζουν την ανταπόκριση τους με αναφορά στο πρόσωπο του και στον επικήδειο που θα εκφωνήσει στην κηδεία του Φιντελ. Και ειναι ακόμη στην αρχή της επίσκεψης του στο ιστορικό αυτο νησι.
  Σχετικά με τις διαφημίσεις
  εμφυτεύματα δοντιών 499€
  τοποθέτηση με εγγύηση 5ετη παραμονή στο στόμα. Ανώδυνα, μάθε το πως!
  cityimplants.gr

 3. Ο/Η Φασισμός με κόκκινο φερετζέ λέει:

  Αφιερώνεται στους Τσίπρα, Γλέζο, Λαφαζάνη:

  https://agrimologos.com/2016/11/30/30-11-16/

  (Σελ. 223-224) Την πιο σκληρή πράξη της η θεία μου δεν τη διέπραξε εναντίον μου, αλλά εις βάρος μιας ηλικιωμένης γειτόνισσάς της. Εκείνη η κυρία είχε όλα της τα παιδιά στο εξωτερικό κι είχε μείνει μόνη στο σπίτι με την καθυστερημένη κόρη της. Η θεία μου, που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, και όπως μου είπε η ίδια, υψηλός πληροφοριοδότης της κουβανικής Ασφάλειας, υποσχέθηκε σε κείνη την κυρία ότι θα έλυνε το θέμα της αναχώρησής της από τη χώρα, αρκεί εκείνη να της έδινε τα έπιπλά της. Το σπίτι της γυναίκας άδειασε εντελώς. Εκείνη ήταν η μητέρα του Αλφόνσο Αρτίμε, ο οποίος υπήρξε διάσημος πολιτικός κρατούμενος. Η κυβέρνηση πίστευε πως ο Αρτίμε θα γύριζε κάποτε, από τη θάλασσα, για να δει τη μάνα του κρυφά και ήθελε να τον συλλάβει∙ γι’ αυτό το λόγο ποτέ δε θα άφηναν εκείνη τη δύστυχη γυναίκα να αναχωρήσει. Και η θεία μου, ενώ υποσχόταν σε κείνη τη γριούλα πως θα τη βοηθούσε να φύγει, έκανε τρομερές αναφορές γι’ αυτήν στην Κρατική Ασφάλεια, για να μην την αφήσουν ποτέ να φύγει. Η κυρία πέθανε στην Κούβα, σ’ ένα εντελώς άδειο σπίτι∙ όλα της τα έπιπλα είχαν μεταφερθεί στην έπαυλη της θείας μου.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Ζουράρις μεταξύ Κάστρο και Καμμμένου

  https://roides.wordpress.com/2016/02/19/19feb16/

  Χιτλερικοί αντισημίτες παπάδες
  19/02/2016
  [Ο ηγούμενος της ‘μονής Καμμένου’ απειλεί με Έλληνα Χίτλερ]

  Πρόσφατα ο ηγούμενος της Μ.Εσφιγμένου όσιος Μεθόδιος απείλησε τους Εβραίους με έναν Έλληνα Χίτλερ, παρουσία πέντε βουλευτών της Χ.Α. (Παππάς, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος, Μπαρμπαρούσης). Μπορεί η κρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η απόλυτη ανοχή σε κάθε σχεδόν ασχήμια του κλήρου, όμως νομίζω πως η Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τη δύναμη να εφαρμόζει τους νόμους και να μην εξαιρεί τους κληρικούς από τον αντιρατσιστικό νόμο, επειδή έτσι το θέλουν τα προσωπικά συμφέροντα του κ.Τσίπρα.
  …………………………….
  Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός πως ο όσιος Μεθόδιος ηγουμενεύει στη μονή στην οποία υποτίθεται ότι εξομολογείται και από την οποία υποτίθεται ότι καθοδηγείται πνευματικά, ο κατά δήλωσίν του «παλαιοημερολογίτης» υπουργός Άμυνας των ΣΥΡΙΖΕΛ. Το πόσο «ζηλωτής» είναι ο κατά δήλωσίν του και «συγγραφεύς» (επ’αυτού, ο Γεωργαλάς της χούντας έχει κάποιες αντιρρήσεις), μπορεί να το κρίνει ο καθένας, λαμβάνοντας υπ’όψιν του και το γεγονός πως οι Παλαιοημερολογίτες είναι ένα φοβικό και σκοταδιστικό λόμπι ψηφοφόρων, που σέβονται ιδιαίτερα τη σχισματική μονή Εσφιγμένου. Aπό τον ίδιο συρφετό αντιευαγγελικής πνευματικής εξαθλίωσης, ψαρεύει ψήφους κα η Χ.Α. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζαμε το παρελθόν του κ.Καμμένου, νομίζω πως αυτά που λέει στο φιλοχρυσαυγίτικο «Αγιορείτικο Βήμα» (22. 1. 2015 01:03- Γ. Θεοχάρης), δείχνουν πόσο κυριολεκτούσε ο εμπνευστής του αντεστραμμένου δημοψηφίσματος σε αυτό που έλεγε, ότι δηλαδή θα συνεργαστεί και με το Διάβολο, προκειμένου σύμφωνα με τους παρανοϊκούς του ισχυρισμούς, να «διαφωτίσει» και να ξεσηκώσει τους λαούς της Ν.Ευρώπης (με τις ιδέες των ΑΝΕΞΕΛ;), να σκίσει τα μνημόνια, να επαναφέρει στα παλιά επίπεδα μισθούς και συντάξεις και να διδάξει κρητικούς χορούς στις Αγορές.
  …………………………

 5. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Eθνομπολσεβικισμός

  http://www.matrix24.gr/2016/11/fevgi-apo-ti-zoi-epistrefi-ston-lafazani/#sthash.65vLShUt.dpuf
  15/11/2016@12:48
  Φεύγει από τη Ζωή, επιστρέφει στον Λαφαζάνη

  Κύκλους κάνει η… ζωή για την Ραχήλ Μακρή.
  Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των… Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχε κατέβει υποψήφια στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο, μετά, αποχώρησε και ακολούθησε την στενή φίλη της, Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «Πλεύση Ελευθερίας». Όμως, οι δυο φίλες… πλέον δεν μιλιούνται και η Ραχήλ Μακρή δεν ανήκει πια στην «Πλεύση Ελευθερίας». Έτσι, έκανε την καρδιά της πέτρα και… γύρισε στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μάλιστα, προχθές εθεάθη και σε εκδήλωση της ΛΑΕ Ναυπλίου, μαζί με τον επικεφαλής του κόμματος. Όπως και να ‘χει, αυτή τη φορά δε θα βρίσκεται… πρώτο τραπέζι πίστα στην ΛΑΕ.

  1 αναγνώστες σχολίασαν
  Ε.Στ.Απάντηση15:55 15/11/2016
  Κι ας ευχηθούμε όλοι, μετά από όλο αυτό το οδοιπορικό, να καταλήξει στη Χρυσή Αυγή, που είναι και ο φυσικός της χώρος.

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=532043
  ΒΗΜΑτοδότης
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2013 23:55

  Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.

 6. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://athens.indymedia.org/post/314434/
  Κάστρο – Καρατζαφέρης;

  από Δοτης 21/01/2005 4:30 μμ.

  Η φωτογραφία είναι από τον Ιανουάριο του 2004

  από Κούμε 21/01/2005 4:53 μμ.

  όταν είχε πάει επίσκεψη στην Κούβα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Εκεί ήταν και σύσσωμη η οικογένεια του Τέως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κ.α. Κατά τα άλλα, ούτε εγώ καταλαβαίνω το νόημα της δημοσίευσης.
  Πιός είναι αυτός που δίνει το χέρι στον Καράτζαφέρη;

  από del*.* 21/01/2005 5:48 μμ.

  To Mακελειό του Χίου υμνεί τον Κάστρο

  http://www.makeleio.gr/%CF%89%CF%81%CE%B1-0732-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84/

  26|11|2016 07:33

  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ!! ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ! Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΈΜΕΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

  Google search
  Εμφανίζονται αποτελέσματα για makeleio φιντελ κάστρο

  Αποτελέσματα αναζήτησης
  LIVE – Η Κουβά αποχαιρετά τον Φιντέλ Κάστρο – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 2 ημέρες – Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, πέθανε στα 90 του χρόνια τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το επονομαζόμενο και “νησί …
  Φιντέλ Κάστρο: Η ζωή και το έργο του ηγέτη που … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 7 ώρες – Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο (προφέρεται Φιδέλ στα ελληνικά) ήταν 90 ετών και από το 2006 και μετά είχε παραδώσει την εξουσία …
  Φιντέλ Κάστρο ο πρόεδρος που προσπάθησαν να τον … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 4 ημέρες – Ουκ ολίγες φορές αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν με ποικίλους και ευφάνταστους τρόπους. Μεταξύ αυτών, πούρα που θα εκρύγνυητο, …
  Προκάλεσε εντύπωση η φράση του Τράμπ για τον θάνατο του Φιντέλ …
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 4 ημέρες – «Κτηνώδη δικτάτορα» χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε νέα αντίδρασή του για το θάνατο του …
  Ο δεξιός Καρατζαφέρης ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ με τον ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ- Η …
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 13 ώρες – Στην Αβάνα, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον μεγάλο ηγέτης της χώρας ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. KARATZAFERIS KASTRO 1. KARATZAFERIS …
  Απίστευτο: Γιατί ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 2 ημέρες – Ο Φιντέλ Κάστρο, ο πατέρας της κουβανέζικης επανάστασης πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ενας από τους διασημότερους επαναστάτες της ιστορίας …
  TO ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  Πριν από 6 ώρες – TO ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ KAI ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ! Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ …
  Όταν ο Αβραμόπουλος συνάντησε τον Φιντέλ Κάστρο! – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 4 ημέρες – Ο Φιντελ Κάστρο είχε ενθουσιαστεί με την πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την διπλωματία των πόλεων, πρόταση που υιοθετήθηκε από τα ..

  TO ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  Πριν από 6 ώρες – TO ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ KAI ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ! Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ …
  Όταν ο Τσίπρας «πούλησε» τον μεγάλο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 4 ημέρες – Ήταν καλοκαίρι του 2015,. λίγα λεπτά μετά το δημοψήφισμα… Συγχαρητήρια επιστολή για τη «λαμπρή νίκη» του στο δημοψήφισμα, απέστειλε …
  Φωτιά και λάβρα ο Φιντέλ Κάστρο εναντίον της Αμερικής – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  28 Μαρ 2016 – Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο δήλωσε τη Δευτέρα ότι, παρά την πρόσφατη ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, η Κούβα …
  Makeleio.gr – Το Site των Μεγάλων αποκαλύψεων
  http://www.makeleio.gr/
  Makeleio.gr · ΑΡΧΙΚΗ · ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ …… Φιντέλ Κάστρο: Και άγγελος και δαίμονας · odigos-leoforeio-ipa …. Διαδικτυακό Μακελειό 6 | 22-11-2016 · mak66b.
  Έχετε επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πολλές φορές. Τελευταία επίσκεψη: 16/7/2016
  Δήλωση ΠΟΥΤΙΝ για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Πριν από 4 ημέρες – Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ειλικρινής και αξιόπιστος φίλος της Ρωσίας. Κατάφερε να χτίσει μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Κούβα, έγινε σημαίνον μέλος …
  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ!! – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  Πριν από 2 ημέρες – Τον Απρίλιο, ο Φιντέλ Κάστρο έδωσε μια σπάνια ομιλία την τελευταία ημέρα του συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος της Κούβας, κατά τη …
  ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΟΚ από το 1981! «Όταν πεθάνει ο Κάστρο … – Makeleio.gr
  http://www.makeleio.gr › ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
  Πριν από 2 ημέρες – «Όταν πεθάνει ο Κάστρο θα καταρρεύσει η Αμερική» (Βίντεο) … Και η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο δεν θα μπορούσε να λείπει από μια …


  «Έφυγε αγέρωχος»: Ο Γ. Καρατζαφέρης για τον Φιντέλ Κάστρο (αρτ, 28/11/16)

  http://www.kontranews.gr/KOSMOS/209840-Toni-Kastro-To-ntempoyto-toy-eggonoy-toy-PHintel-sten-pasarela-tes-Chanel
  Τετάρτη 04/05/2016 – 21:20
  Τόνι Κάστρο: Το ντεμπούτο του εγγονού του Φιντέλ στην πασαρέλα της Chanel

  http://www.kontranews.gr/POLITIKE/258342-Al-Tsipras-gia-PHintel-Kastro-Antio-komantante
  Σάββατο 26/11/2016 – 13:44
  Τσίπρας για Φιντέλ Κάστρο: Αντίο κομαντάντε

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.tilegrafima.gr/ekklisia/ieronymos-amvrosios-i-schesi-zois/

  Iερώνυμος – Αμβρόσιος: Η σχέση… «ζωής»
  Νοέμβριος 15, 2016 στις 7:30 πμ. Από: tovima.gr

  Βίοι παράλληλοι

  Επί πολλούς μήνες ο Αρχιεπίσκοπος φαινόταν ότι είχε εναγκαλιστεί τις θέσεις των συντηρητικών της Εκκλησίας και η δήλωσή του στην τηλεοπτική εκπομπή, ότι «αυτά που επισημαίνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος που τα λέει. Αν ψάξουμε τα κείμενά του και τα ψηλαφίσουμε, θα δούμε ότι για το θέμα το κεντρικό που θίγει δεν κάνει λάθος», αποτέλεσε την πλήρη επιβεβαίωση. Για όσους όμως γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος ουδέποτε θα «άδειαζε» τον κ. Αμβρόσιο. Οι δύο άνδρες μεγάλωσαν μαζί, έζησαν μαζί, μοιράστηκαν το ίδιο αναγνωστήριο και τον ίδιο θάλαμο οικοτροφείου. Οι ζωές τους είναι σχεδόν παράλληλες. Τον Μάρτιο του 1938 στα Οινόφυτα γεννιέται ο Γιάννης Λιάπης και μόλις τέσσερις μήνες αργότερα στην Πάτρα ο Αθανάσιος Λενής. Και οι δύο ζουν φτωχικά παιδικά χρόνια και δουλεύουν από μικροί. Ο Γιάννης βοηθάει τους γονείς του στις αγροτικές δουλειές και στην εκτροφή των προβάτων. Ο Θανάσης ασχολείται με δουλειές του ποδαριού και στηρίζει τη μοδίστρα μητέρα του.
  Το 1956 και σε ηλικία 18 ετών συναντιούνται για πρώτη φορά στην οδό Βουρνάζου και στον αριθμό 4 στους Αμπελοκήπους, όπου η Αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή» διατηρούσε οικοτροφείο στο οποίο ζούσαν περισσότεροι από 200 νέοι της ελληνικής επαρχίας που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Ο Γιάννης σπουδάζει Φιλολογία και ο Θανάσης Θεολογία. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται από την πρώτη στιγμή ένας αμοιβαίος σεβασμός, μια φιλία που με την πάροδο των χρόνων ενισχύθηκε. Ετσι οι δυο τους βρέθηκαν να μένουν στον ίδιο θάλαμο, μαζί με άλλους έξι φοιτητές από το 1956 ως το 1960.

  http://falsefaith.blogspot.gr/2009/05/1.html
  Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 1ο)
  30 Μαΐου 2009

  Πρόσφατα αγόρασα το «Καταφύγιο Ιδεών» του Χρήστου Γιανναρά, ενός ανθρώπου που γνώριζα μόνο ονομαστικά. Στο αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο, εκτός από την περιγραφή των παιδικών και εφηβικών του χρόνων, ασκεί σκληρή κριτική εναντίον της χριστιανικής οργάνωσης «Ζωή», στην οποία ήταν μέλος επί σειρά ετών. Οι καταγγελίες που εκτοξεύει είναι ιδιαίτερα σοβαρές και συχνά σοκαριστικές, αυτό όμως που ενισχύει το κύρος τους είναι η ίδια η προσωπικότητα του κ. Γιανναρά. Δεν πρόκειται για κάποιον άθεο που ήταν μπλεγμένος στις χριστιανικές οργανώσεις στα νιάτα του και στη συνέχεια αναθεώρησε, αλλά για έναν από τους κατεξοχήν εκπροσώπους της «χριστιανικής διανόησης», φανατικό υποστηρικτή της Εκκλησίας και φορέα ακραίων συντηρητικών απόψεων. Στο βιβλίο αυτό λοιπόν έχουμε μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να διαβάσουμε μια «κριτική εκ των έσω» των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, από έναν άνθρωπο που δεν αποκήρυξε ποτέ του την ορθοδοξία.

  (….)

  Ο κρατικός μηχανισμός διευκόλυνε με πολλούς τρόπους το έργο της «κινήσεως»… το τεράστιο εύρος των εκδοτικών της επιχειρήσεων είχε πλήρη φορολογική απαλλαγή – δεν πλήρωνε ούτε το χαρτόσημο που βάζει στην αίτηση ο πολίτης. Μόνο τρεις οργανισμοί ήταν απαλλαγμένοι από το χαρτόσημο, το παλάτι, η αμερικανική πρεσβεία και η «Ζωή». Ήταν επίσης απαλλαγμένη από το να ασφαλίζει στο ΙΚΑ τους εργαζομένους της. Στρατιωτικά αυτοκίνητα, σκηνές και άλλο βοηθητικό υλικό ήταν στη διάθεση της «Ζωής» για την οργάνωση κατασκηνώσεων και την εξυπηρέτηση των ιεροκηρύκων της… Στελέχη της «κινήσεως» είχαν διοριστεί σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και το «Ελληνικόν Φως» είχε οργανώσει ειδικούς «κύκλους» πνευματικής επιμόρφωσης για ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς όλων των όπλων.

  Ο καθηγητής Τσιριντάνης, ο Θεόδωρος Μερτικόπουλος και ο καθηγητής Ράμμος χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα ως υπουργοί υπηρεσιακών κυβερνήσεων… Και πρέπει να ήταν το 1963, όταν σε ιδιωτική συζήτηση ο γαμπρός του Τσιριντάνη, Αρίστος Ασπιώτης, μου εμπιστεύθηκε: «Ξέρετε τι προσωπικότητα είναι ο κύριος Αλέξανδρος αγαπητέ μου; Είχε τρεις φορές την πρόταση να αναλάβει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης με απεριόριστη θητεία, και αρνήθηκε». Που σημαίνει – αν το ερμηνεύω σωστά – οτι ο Τσιριντάνης είχε τρεις φορές επιλεγεί ως το κατάλληλο πρόσωπο για την επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα.
  (….)

  69 σχόλια:

  (….)

  + + + + + + + + + + +
  «οι δεσποτάδες είναι πούστηδες»

  http://falsefaith.blogspot.gr/2009/06/2.html
  7 Ιουνίου 2009
  Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 2ο)

  Το όραμα της «καινούριας Ελλάδας» φάνηκε να ανασταίνεται ξαφνικά, μερικά χρόνια αργότερα, με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967. Κυκλοφόρησε τότε η φήμη πως όλα τα στελέχη της δικτατορίας προερχόταν από τους κύκλους «πνευματικής επιμόρφωσης» των στρατιωτικών που είχε οργανώσει το «Ελληνικόν Φως» (παρακλάδι της «Ζωής») στα χρόνια του εμφυλίου. Πάντως, τη μέρα της χειροτονίας και αναρρήσεως του Ιερώνυμου Κοτσώνη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, η Μητρόπολη των Αθηνών παρουσίαζε την εικόνα γενικής σύναξης των παλαιών στελεχών της «κινήσεως», που χειροκροτούσαν έξαλλα τους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες, «τα παλικάρια που μας έσωσαν». Αυτά τα στελέχη επάνδρωσαν στη συνέχεια τον εκκλησιαστικό οργανισμό στο σύνολό του και, τον πρώτο καιρό, προωθήθηκαν και σε δημόσιες θέσεις… Πραγματικά, τους πρώτους μήνες της δικτατορίας είχε κανείς την εντύπωση πως το καθεστώς προσπαθούσε να αντλήσει την ιδεολογική του βάση από το κίνημα της «Ζωής». Κυριαρχούσαν τα ίδια συνθήματα για την «καινούρια», τη «χριστιανική» Ελλάδα, τα ίδια ηθικολογικά κριτήρια «κάθαρσης», οι ίδιες μεσσιανικές επαγγελίες.

  Διακρίνουμε εύκολα τη συμπόρευση και τη διαπλοκή των φανατικών οργανώσεων με την εξουσία, και μάλιστα στην πιο ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική της μορφή. Για την ιστορία, αναφέρω οτι ανάλογοι φιλόδοξοι αρχιερείς είχαν συνεργαστεί στενά και με το «άθεο» δικτατορικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ο πρόσφατα θανών Πατριάρχης Μόσχας και παλιός πράκτορας της KGB, Αλέξιος ο Β’. Στη συνέχεια, θα σας μεταφέρω μερικά λόγια του κ. Γιανναρά για ένα πρόσωπο με το οποίο ασχολήθηκα πρόσφατα, τον πρώην Μητροπολίτη Φλώρινας και ακραίο φανατικό, Αυγουστίνο Καντιώτη:

  Στη «Ζωή» μιλούσαν ανοιχτά για τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη (αρχιμανδρίτη τότε, που η δικτατορία των συνταγματαρχών το 1967 τον έκανε μητροπολίτη στη Φλώρινα). Τον ήξεραν καλά, γιατί ήταν πνευματικό γέννημα και θρέμμα, αλλά και αποστάτης της αδελφότητας. Τον θεωρούσαν εξαιρετικά εγωπαθή και ελαφρώς παράφρονα… Και βέβαια αρκούσε να τον ακούσει κανείς, σε κήρυγμα ή ομιλία, για να επαληθεύσει τους χαρακτηρισμούς του Παναγιωτόπουλου: Ξεκινούσε μιλώντας ήρεμα, μα προοδευτικά ερεθιζόταν από τα ίδια του τα λόγια, μέχρι που έφτανε σε πραγματική κρίση υστερίας: ωρυόταν, άφριζε, χτυπούσε τα έδρανα, έχανε κάθε αυτοέλεγχο. Κάθε φορά που μιλούσε, έπρεπε σε κάποιον να επιτεθεί… Τα έβαζε με τη βασίλισσα, την κυβέρνηση, τους δεσποτάδες, τους έβριζε όλους χυδαία, κάποτε με βρισιές καραγωγέα («οι δεσποτάδες είναι πούστηδες», ούρλιαζε από την έδρα).
  http://4.bp.blogspot.com/_JDt1ueRos9M/SiuG0gmk4WI/AAAAAAAABPQ/ziDFNZdC0pk/s320/header.bmp
  Όλη αυτή την ψυχοπαθολογική υστερία οι οπαδοί του την εισέπρατταν σαν άφοβη παρρησία και ακατάβλητο θάρρος, γι’ αυτό τον παρομοίαζαν πάντοτε με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Τους μάζευε – στίφη ολόκληρα μαινόμενων ανθρώπων με ρόπαλα και σφεντόνες – να σπάσουν τα τζάμια των ξενοδοχείων όπου γίνονταν «καλλιστεία», ή να αποτρέψουν ανάλογες ηθικές παρεκτροπές. Και ούρλιαζαν μέσα στους δρόμους: «Ζήτω ο Χριστός» – «Κάτω η αμαρτία»!

  (…..)

 8. Ο/Η Oυνιταριανιστής Χριστιανός λέει:

  Είπε μια κοτσάνα ο επιδεικτικά πολυμαθής ημιμαθής και πέρασε στο ντούκου.
  Κανείς δεν διαβάζει το Ευαγγέλιο σε αυτήν την χώρα;
  Η μόνη αντίδραση που εντόπισα μετά από πολύ ψάξιμο ήταν κάποιο σχολιάκι αναγνώστη της romfea

  http://www.romfea.gr/diafora/11694-zouraris-gia-kalabruton-anti-na-kleistei-se-monastiri-leei-aidies
  {….}
  αθανάσιος • 2 μέρες πριν
  διάλογος του Χριστού με την πόρνη στην Κανά. το κατά Ζουράριν ευαγγέλιον περιλαμβάνει την απο φαντασίας αυτή περικοπη; κριμα. έπεσα έξω και γι αυτόν τον άνθρωπο.
  4 • Reply•Share ›

 9. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, για ΑΜΒΡΟΣΙΟ
  Φτύστε τους δεσποτάδες

  @Αν ψάξουμε τα κείμενα και τα ψηλαφίσουμε και τα δούμε για το θέμα το κεντρικό που θίγει, δεν κάνει λάθος.

  http://www.iefimerida.gr/news/239971/apisteyto-paralirima-amvrosioy-kata-ton-omofylofilon-opoy-toys-synantate-ftyste-toys#ixzz4RUo9CGXQ

  Απίστευτο παραλήρημα Αμβρόσιου κατά των ομοφυλόφιλων: Οπου τους συναντάτε, φτύστε τους

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/21/amvrosios-lenis-pirounakis/

  Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

  Λόγω της επετείου της Εθνοσωτηρίου, μπορούμε να δούμε μερικά από όσα γράφει ο Γιάννης Γκίνης, πως λ.χ. συγκλονιζόταν ο τότε Αγιος Ταλαντίου, όχι από το πόσο είχαν υποφέρει τα θύματα των βασανιστηρίων της προσφιλούς του Χωροφυλακής, αλλά από τα «ατυχή συμβάντα εν τη ενασκήσει του υπερησιακών του καθήκοντος» που τους αμαύρωναν τον υπηρεσιακό τους φάκελο.
  https://sarantakos.wordpress.com/2010/03/10/hamas/
  Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς

  Posted by sarant στο 10 Μαρτίου, 2010

  Δεν παραξενεύομαι που το παραμύθι το διαδίδει ο ανεκδιήγητος Σπ. Χατζάρας και όλος ο συρφετός των ελληνοφυλάκων. Όμως μού έκανε εντύπωση που ένας ηγέτης της εκκλησίας, μητροπολίτης, έστω και ακραία συντηρητικός όπως είναι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, πίστεψε (ακριβέστερα: θέλησε να πιστέψει ή ίσως αποφάσισε να πιστέψει) το ελεεινό αυτό παραμύθι και μάλιστα το διαδίδει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, σε ένα κήρυγμα μίσους, με τίτλο «Μας έρχονται με τα προικιά τους. Να τους χαίρεσθε!!!», όπου βέβαια «προικιά» είναι τα έθιμα των μεταναστών -τα οποία, δήθεν, περιλαμβάνουν τη θεσμοθετημένη παιδοφιλία (η οποία, όπως ξέρουμε, είναι κάτι εντελώς άγνωστο και αδιανόητο στις χριστιανικές εκκλησίες). Αναρωτιέμαι, θα ζητήσει συγνώμη ο Άγιος Καλαβρύτων;

 10. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  Σε τριήμερο πένθος η Βόρεια Κορέα για το θάνατο του F. Castro

 11. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/f35_29.html

  Όλη η αλήθεια για τα F35 που θέλει να αγοράσει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 | 7:41 μ.μ.

  Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

  F-35: Ενα πανάκριβο, άχρηστο αεροσκάφος αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών.

  Αθλια προπαγάνδα πλασιέ όπλων που εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις Ερντογάν

  Με κόστος ανά αεροσκάφος γύρω στα 120 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς μηχανή) και τον Αμερικάνικο στρατό να υπολογίζει το τελικό κόστος ανά αεροσκάφος γύρω στα 350 εκατομμύρια, το F-35 είναι το ακριβότερο μέχρι σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει η Αεροπορία των ΗΠΑ. Με το τελικό κόστος του προγράμματος να αναμένεται τα ξεπεράσει το 1 Τρισεκατομμύριο Δολάρια, η συζήτηση γύρω από το αεροσκάφος αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι αρκετοί αναλυτές το θεωρούν και άχρηστο…

  Το F-35 αποτελεί μια «καινοτόμα» ιδέα, στη βάση της οποίας υποτίθεται πως αντί να σχεδιαστούν 3 διαφορετικά αεροσκάφη (για Ναυτικό, Πεζοναύτες, Αεροπορία) θα σχεδιαζόταν μια κοινή πλατφόρμα, η οποία με «μικρές» τροποποιήσεις θα κάλυπτε τις ανάγκες και των τριών σωμάτων.

  Τελικά θα έπρεπε να αντικαταστήσει τα A-10, F16, F18 και τα Harrier. Επομένως, το νέο αεροσκάφος θα έπρεπε να μπορεί να έχει δυνατότητες εγγύς υποστήριξης (για να αντικαταστήσει το A-10), αεροπορικής υπεροχής και βομβαρδισμού (για να αντικαταστήσει τα F-16 / F-18) και δυνατότητες κάθετης απογείωσης (Harrier / πεζοναύτες). Και «φυσικά», να έχει ταυτόχρονα και χαρακτηριστικά Stealth.

  Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ήταν ένα πρόγραμμα πανάκριβο, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/11/f35_28.html

 12. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2016/11/26/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9-%CF%84/

  Και γιά να τελειώνουμε με το παραμύθι του «ηγέτη» Κάστρο

  Κουβανική παιδεία ίσον μαζικές τεχνικές ή επιστημονικές σπουδές, μικρομεσαίου ποιοτικού επιπέδου (με εξαίρεση τους γιατρούς), που επί το πλείστον κατευθύνονται σε θέσεις περίπου αργομισθίας και απολαβών κάτω του ορίου της επιβίωσης (15-18 δολάρια το μήνα) στο κουβανικό δημόσιο, ενώ η καλλιτεχνική και πνευματική ζωή (και παραγωγή) είναι ολοκληρωτικά ελεγχόμενη από το κράτος, η χώρα εξακολουθεί ουσιαστικά να είναι αποκομμένη από τον διεθνή Τύπο, το ιντερνετ, εν πολλοίς τη μουσική και τον κινηματογράφο, τα βιβλιοπωλεία είναι ελάχιστα και πουλάνε κατά 90% κρατικές εκδόσεις, άπειρα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής επιστήμης κλπ είναι απαγορευμένα, και η κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου ξεκινάει από το νηπιαγωγείο, όπου τα παιδάκια πριν πιάσουν τις πλαστελίνες μαθαίνουν να τραγουδάνε σαν παπαγαλάκια τα τραγούδια της επανάστασης και τους ύμνους στον Τσε. Εξαιρούνται μόνο οι μουσικές σπουδές (και κατ΄επέκταση οι performance arts), που είναι πολύ υψηλού επιπέδου, και, περιέργως, μία πλευρά της κρατικής τηλεόρασης που πράγματι έχει ένα πολιτιστικό χαρακτήρα, όταν δεν προβάλλει διαρκώς νέα από την περιοδεία του τάδε υπουργού στην δείνα αγροτική επαρχία και ατελείωτες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης γιά το λαμπρό μέλλον του κομμουνισμού και την τελειωτικά ήττα του καπιταλισμού, όπου όλοι οι συζητητές συμφωνούν πάντα σε όλα μεταξύ τους. Πρόκειται, δηλαδή, γιά μία «παιδεία» χωρίς βάθος (αφού στην πραγματικότητα απαγορεύει την αμφισβήτηση, τις ερωτήσεις και τον διάλογο), εντελώς μονόπαντη και πρακτικά αυτιστική, που προσπαθεί να επιβάλλει στο άτομο να μην σκέφτεται εκτός πλαισίου και να βλέπει καχύποπτα οτιδήποτε έρχεται απ΄έξω και δεν περνάει μέσα από τα εγκεκριμένα κανάλια του κόμματος και του κράτους, τα οποία εμφανίζονται να κατέχουν (μεταξύ άλλων και) την πολιτιστική αυθεντία.
  Κουβανική υγεία ίσον ένα πράγματι πολύ εκτεταμένο δίκτυο από ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία σε όλη την χώρα και ένα μέγα πλήθος γιατρών όλων των ειδικοτήτων, που ωστόσο προσπαθούν να λειτουργήσουν χωρίς τα χρειώδη (υλικά, μηχανήματα, φάρμακα, αναλώσιμα, είδη υποδομής κλπ) όχι λόγω εμπάργκο αλλά επειδή πολύ απλά το κουβανικό κράτος δεν έχει χρήματα (δηλαδή συνάλλαγμα, γιατί φυσικά δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα από το εξωτερικό με εθνικό νόμισμα – το ακούτε αριστεροί δραχμόφιλοι;) να τα πληρώσει. Με το λίγο συνάλλαγμα που διαθέτει, το κράτος αγοράζει φάρμακα τα οποία πουλάει στα φαρμακεία που λειτουργούν με το «σκληρό» peso convertible (που χρησιμοποιούν οι τουρίστες και είναι σχεδόν ισότιμο του δολαρίου) και όχι με το ντόπιο peso, το οποίο σχεδόν δεν έχει αξία αλλά σε αυτό πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις στην Κούβα. Αποτέλεσμα; Σε αυτό το υπέροχο σύστημα υγείας αν δεν έχεις πρόσβαση στο «σκληρό νόμισμα» (το πως θα αποκτήσεις, είναι δικό σου πρόβλημα), είτε περιμένεις σε ατελείωτες ουρές γιά ένα σακουλάκι παστίλιες γιά το λαιμό, είτε γυρνάς από άδειο κατάστημα σε άδειο κατάστημα (χαρακτηριστική εικόνα των κρατικών φαρμακείων που πουλάνε στο εθνικό νόμισμα) ελπίζοντας να πετύχεις κάποιο που να έχει έστω κάτι παραπλήσιο με αυτό που γυρεύεις, είτε παίρνεις, όπως είναι πολύ συνηθισμένο πλέον, τα μαντζούνια που οι εφευρετικοί Κουβανοί φαρμακοποιοί κατασκευάζουν επί τόπου από διάφορα βοτάνια των αγρών της χώρας (επιστρέφεις δηλαδή στον 19ο αιώνα), είτε καταφεύγεις στις μαγικές τελετές της σαντερία, του πάλο μόντε και των άλλων αφρικανικών θρησκειών της χώρας, οπότε επιστρέφεις ακόμα πιό πίσω.
  Εκτός από 2-3 νοσοκομεία-μοντέλα στην Αβάνα που κρατιούνται σε σχετικά καλή κατάσταση γιά λόγους διαφήμισης της επανάστασης, τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κούβας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, από χαλασμένα μηχανήματα και παμπάλαια εργαλεία μέχρι σπασμένες αποχετεύσεις, έλλειψη σεντονιών και ρούχων, τρύπες στους τοίχους και διαλυμένες τουαλέτες. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι πραγματικά αδιανόητες οι προσπάθειες των Κουβανών γιατρών που δίνουν μία απίστευτη μάχη καθημερινά, αλλά στην πραγματικότητα το κουβανικό σύστημα υγείας λειτουργεί ακόμα με μία στοιχειώδη επάρκεια όχι επειδή είναι κομμουνιστικό, αλλά ΠΑΡΑ το γεγονός ότι είναι κομμουνιστικό.

  Να πούμε και τα καλά που έκανε ο Κάστρο σε 60 χρόνια εξουσίας:

  Καταπολέμησε τον γενικευμένο αναλφαβητισμό στη χώρα (αυτό ήταν σίγουρα σημαντικό στα 60ς, σήμερα όμως πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν επίσης σχεδόν εξαλείψει τον αναλφαβητισμό χωρίς να έχουν περάσει από τόσες δεκαετίες στερήσεων και καταπίεσης χωρίς προοπτική).
  Εφτιαξε βασικές υποδομές (κυρίως σχετικές με την υγεία) στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές
  Κατάργησε διά μιάς, σε θεσμικό επίπεδο τουλάχιστον, τον ρατσισμό, που στην Κούβα μέχρι το 1959 ήταν απόλυτος και σκληρότατος. Για αυτό και ως σήμερα οι μαύροι της Κούβας διάκεινται φιλικότερα προς τον Φιντέλ απ΄ότι οι λευκοί.
  Επέβαλε πραγματική ισότητα των δύο φύλων σε όλα τα επίπεδα.
  Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

 13. Ο/Η Left and Liberal λέει:


  Βαθιά συγκίνηση του Νίκου Βούτση για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
  «Με την απώλειά του η ανθρωπότητα γίνεται πιο φτωχή»

 14. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σχετικά με τον Κάστρο.
  Είναι θλιβερό να τoν υπερασπίζονται ο Ζουράρις, ο Καραtζαφέρης και το makeleio. Το κάνουν για δικούς τους λόγους, αλλά ο μακαρίτης έδωσε το δικαίωμα σ’αυτούς και σε άλλους σαν κι αυτούς.
  Ο Κάστρο ξεκίνησε Επαναστάτης και έπεσε στην παγίδα που η εξουσία επιφυλάσσει σε όλους, ειδικά σε αυτούς που θα μπουν στον πειρασμό της αυταρχικής της (εν προκειμένω σοβιετικού τύπου), εγωκεντρικής, παρεοκρατικής ή οικογενειοκρατικής της άσκησης, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών.
  Είμαστε οι τελευταίοι που θα υποστηρίξουμε τις αθλιότητες του Καπιταλισμού ή της παλιότερης ψυχροπολεμικής αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στήριξης δικτατόρων (και σήμερα Σαουδαραβία κλπ), τη δυστυχία και την αδικία που παράγει ο Καπιταλισμός όταν ειδικά αφεθεί ανεξέλεγκτος όπως φαίνεται να γίνεται τώρα.
  Όμως δεν θα κλείσουμε τα μάτια στις αθλιότητες που έχουν αριστερή επωνυμία, στη φίμωση των ανθρώπων, στις διώξεις των αντιφρονούντων και στη μεταχείρισή των πολλών πολιτών ως ανήλικων υπηκόων από τον πατερούλη ηγέτη.
  Ίσως από τους πρόθυμους υποστηρικτές του Κάστρο και τους γελοίους καιροσκόπους δικούς μας κυβερνητικούς του υμνητές, ο πιο αφελής να είναι ο γνωστός άσπονδος φίλος μας που το είπε ανοιχτά:

  https://leftg700.blogspot.gr/2016/11/even-if-he-was-dictator-he-was-one-of.html
  ΤΕΤΆΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2016

  Even if he was a dictator, he was one of our own dictators!


  ………………….
  ______________

  ΥΓ
  Σε αριστερά ιστολόγια παρατίθενται φωτογραφίες του θρηνούντος πλήθους, ως απόδειξη της λαοφιλίας αλλά και του μεγέθους του ηγέτη. Πέρα από το γεγονός πως η πρώτη μπορεί απλά να αποδεικνύει την αποβλάκωση, αν είναι ελεύθερη και ειλικρινής, είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό επιχείρημα και απόδειξη ηθικού μεγαλείου του Ηγέτη;
  Στις πιο ακραίες εκδοχές του σταλινισμού, έχουμε δει και αυτά, σε συγγενή καθεστώτα, που έκλαψαν κι αυτά, μαζί με τον Τσίπρα, για τον Φιντέλ:

  • Ο/Η Po λέει:

   μας έδωσες ιδέα για νέο μπάννερ με:

   Είμαστε οι τελευταίοι που θα υποστηρίξουμε τις αθλιότητες του Καπιταλισμού ή της παλιότερης ψυχροπολεμικής αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στήριξης δικτατόρων (και σήμερα Σαουδαραβία κλπ), τη δυστυχία και την αδικία που παράγει ο Καπιταλισμός όταν ειδικά αφεθεί ανεξέλεγκτος όπως φαίνεται να γίνεται τώρα.
   Όμως δεν θα κλείσουμε τα μάτια στις αθλιότητες που έχουν αριστερή επωνυμία, στη φίμωση των ανθρώπων, στις διώξεις των αντιφρονούντων και στη μεταχείρισή των πολλών πολιτών ως ανήλικων υπηκόων από τον πατερούλη ηγέτη.

  • Ο/Η Po λέει:

   η Διαπίστωση του Αλμπέρ Καμύ στη δεκαετία του ’50 πως οι επαναστάτες όταν πάρουν εξουσία μετατρέπονται σε δικτάτορες, έχει δικαιωθεί. Ισχύει ακόμα….

  • Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

   Αγαπητοί Λασκαράτε και Ροΐδη, ο θάνατος του Κάστρο έδειξε ξανά σε όλους μας πόσο ελάχιστο πρόβλημα έχει ο ελληνικός λαός με τις δικτατορίες και τους κάθε λογής τυράννους. Η παραδοχή του left700 ίσως φαντάζει αφελής σε κάποιον δυτικό αλλά βγαίνει φυσικότατα στους περισσότερους Έλληνες αριστερούς. Ζυμωμένοι έτσι κι αλλιώς στο βαλκανικό μας οικοσύστημα, περιβάλλον ανατολίτικο, δουλοπρεπές, αντιδυτικό, εγωκεντρικό και άλλα πολλά, ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει σαν επιπλέον νοητικό βαρύδι τις αριστερίστικες επαναστατικές αερολογίες, την λατρεία της ηγεσίας και την θεώρηση οποιασδήποτε κριτικής των «δικών μας» ως μέγιστης αμαρτίας.
   Έχω την εντύπωση πως στους καιρούς που ζούμε και με την παιδεία που έχουμε, εφόσον ο ολίγιστος Τσίπρας κατόρθωσε να κερδίσει την πρωθυπουργία, μελλοντικά ένας χαρισματικός λαοπλάνος θα μπορούσε να γίνει δεκτός και ως αυτοκράτορας.

   • Ο/Η Po λέει:

    Ο θαυμασμός προς δικτάτορες και κάθε λογής τυράννους υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας, και στη Λατινική Αμερική.
    Αυτή είναι η αλήθεια…

   • Ο/Η του κώλου λέει:

 16. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

 17. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341543229-44341543229

  Ζουράρις: Καταργώντας τις εκδρομές κόβουμε μπορντέλα και ξενύχτια για τους μαθητές

  «Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία οι 11 επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου… Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά», δήλωσε ευθαρσώς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», για να προσθέσει ότι το σωστό είναι τα παιδιά «να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

 18. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.lifo.gr/now/politics/243227/kostas-zoyraris-eimai-eroteymenos-me-ton-aleksi-tsipra-ton-apokalo-to-agori-moy

  Κώστας Ζουράρις: Είμαι ερωτευμένος με τον Αλέξη Τσίπρα – Τον αποκαλώ «το αγόρι μου» «Εγώ τον λέω ‘το αγόρι μου. Είμαι ερωτευμένος μαζί του, έχω γεροντικό πάθος μαζί του και επομένως δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ούτε καλό ούτε κακό».

  NEWSROOM 2.7.2019 | 21:31

  Ο Κώστας Ζουράρις συμπλήρωσε ότι θεωρεί τον Τσίπρα ως τον καλύτερο Έλληνα πρωθυπουργό μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Υπήρξε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, βαριέμαι να εξηγήσω γιατί, γιατί είμαι επιστήμων σε αυτό τον τομέα, βαριέμαι να εξηγήσω γιατί υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Μαζί με τον Βενιζέλο γιατί έκανε μεγάλη λάθη, ο Αλέξης έκανε μικρά λάθη», ανέφερε. Όσο για το εάν «φάμε» όλο το καλοκαίρι σε εκλογές και για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ ο κ. Ζουράρις λέει «στα π@@@@@α μας».

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.protothema.gr/politics/article/914961/video-me-paralirima-zourari-i-kuvernisi-pashei-apo-batirimeni-kl/

  Βίντεο με παραλήρημα Ζουράρι: «Η κυβέρνηση πάσχει από μπατιρημένη κ@@λ@»

  07/08/2019

  Απίστευτες χυδαιότητες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο
  ……..

  Ο κ. Ζουράρις είπε πως θα απαντήσει με επιστημονικό τρόπο «στην κυρία που τους έβγαλε τρελούς» (σ.σ. κοιτώντας προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας), ανέφερε ότι «μεγάλο τμήμα βουλευτών της ΝΔ, άρρενες και θήλεις», ενστερνίζεται την «αυταρχική πολιτική του κ. Μητσοτάκη» και μεγάλο τμήμα των βουλευτών της ΝΔ έχει μια «πολιτική τάση προς τη βαρβατίλα», διότι έχει «αφελή ροή», «μια λυπημένη αναφροδισία», διότι «το ορμέμφυτό τους πάσχει από πεπτωκυίαν ροήν», «έχει μιαν κουρασμένη ή μπατηρημένη καύλα, κατά την ορολογία του τρισμέγιστου, των Ελλήνων, λογογράφου, του στρατηγού Μακρυγιάννη».
  ……

 20. Παράθεμα: Επιτρέπεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ως Πρόεδρο, πρόσωπο που υπερασπιζόταν τη Χ.Α.; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.