To σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας

Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (Ομολογητή), άνθη ευλαβείας

Μέρος 1ο

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ασχολούμαι με τον κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (στο εξής κ.Μ.), τον οποίο ο πατριάρχης προσφωνεί «Εντιμότατο» και για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει «Τιμώ τον κ.Μ. και εκτιμώ το έργο του» («Νέοι Άνθρωποι», 16.12.2011), γιατί όποιος εντρυφήσει στα γραπτά του (προειδοποιώ, με κλειστή μύτη), θα σηκώσει το καπάκι του Υπόνομου που λέγεται Εκκλησία της Ελλάδας. Ονομάζω τον κ. Μ. Ομολογητή, διότι σθεναρά υπερασπίστηκε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προκαλώντας επίμονα με πρωτοσέλιδα τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ να κοινωνήσουν μαζί από το ίδιο δισκοπότηρο με ασθενή του AIDS. Ο κ.Μ. ήξερε βέβαια πως ο Σεραφείμ θα έκανε την πάπια.

Ο συγγραφέας-εκδότης-δημοσιογράφος, ακροδεξιών, και αποκρυφιστικών βιβλίων, εφημερίδων («Ελεύθερη Ώρα»-«Ε.Ω», «Νέοι Άνθρωποι»-«Ν.Α.», «Ορθόδοξη Κατάθεση»), μικροκαναλάρχης παλιότερα  και αρχηγός της μακαρίτισσας της ακροδεξιάς «Εθνικής Συμμαχίας» (0,21%), εκφωνητής του επικήδειου του δικτάτορα Παπαδόπουλου (χοροστατούντος του πρόσφατα δολοφονημένου, από άγνωστο «γνωστό» του, επισκόπου Νύσσης) είναι πολυγραφότατος, με στυλ που δεν υποτάσσεται πάντα στους κανόνες της Γραμματικής και του Συντακτικού, αθυρόστομος σε βαθμό χυδαιότητας, διώκτης των ομοφυλόφιλων κληρικών, για να καταλήξει στον εισαγγελέα με κατηγορίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών (καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 και από το Εφετείο σε 9 χρόνια φυλάκιση) και καταγγελίες για εκβιασμούς κληρικών με στοιχεία της ιδιωτικής τους ζωής (απαλλάχτηκε), όντας ταυτόχρονα εκκλησιαστικός μεγαλοτιτλούχος και εξ απορρήτων άσπονδος φίλος των επισκόπων.

Παραδοσιακή του ειδίκευσή ήταν οι πολύμορφες ερωτικές περιπέτειες των ρασοφόρων, για τους οποίους εισηγήθηκε επιστημονικές μεθόδους «πρωκτοσκοπίσεων» με «πρωκτόμετρο». Οι περισσότερες περιπτώσεις, δεν κατονομάζονταν αλλά «φωτογραφίζονταν» υπαινικτικά σε πολλές σειρές: «Ηγουμένη, κόρη τρισάθλια, ψηλή-ψηλή, σε μοναστήρι κοντά στη Λαμία…Αλλά και με περιβάλλον ξένο και πανέμορφο! Καμούφλα από την κοράκλα!» («Ν.Α.», 26-1-2001), «Η μητροπολιτίνα…σύντομα θα χάσει τα τεκνά της…Μας βρίζει χυδαία η τερψίπρωκτη κόρηΑπό τέτοια βρώμα, μόνο βρώμεςΜια φωτογραφία σε κάποιο νησί του Αιγαίου έχει ξεχάσει; (sic) Την φυλάνε για Χριστουγεννιάτικο δώρο« (15-11-2002). Χαρακτηριστική είναι η κατ’επανάληψιν δημοσίευση φωτογραφίας ενός ολόγυμνου γέρο-μητροπολίτη του οποίου δεν διακρίνεται το πρόσωπο, στο ύποπτο χρονικό διάστημα της μάχης για την κατάληψη του πλούσιου θρόνου Σύρου, με σχόλια του στυλ: «Ποιός μητροπολίτης εν ενεργεία στην φωτό;» και η υπενθύμιση πως «Για αυτή τη φωτογραφία …δεν είδα να διαγράφεται κάποιο ενδιαφέρον για τους γνωστούς ανησυχούντες Μητροπολίτες (σημ.Λασκ.:της «Χρυσοπηγής»)…Απλώς το επισημαίνω («‘Ν.Ά.», 30-11-2001), ….»του οποίου τον βίο καλά γνωρίζετε, όπως και άλλων στο παρελθόν» (14-12-2001). Ο κ.Μ. για λόγους που αυτός γνωρίζει δεν ξεσκέπασε στο κοινό (γιατί βέβαια η Σύνοδος γνώριζε) τον μητροπολίτη, το έκανε όμως πολύ αργότερα με δυο αλλεπάλληλες φωτογραφίες η «Αυριανή» (φωτ. 7. & 8.2.2005), όταν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα. Ήταν ο άγιος Στέφανος της Τριφυλλίας, τον οποίο η ευσεβής εφημερίδα κατηγόρησε με φοβερό υβρεολόγιο και για παιδεραστία με ορφανή 12χρονη. Οι εκατέρωθεν αλληλολομηνύσεις, δεν έφτασαν, ως είθισται, ποτέ στο ακροατήριο και ο ιερότατος Στέφανος κηδεύτηκε λίγα χρόνια μετά με εξαιρετικές τιμές. Ερώτημα ανακύπτει και για τον κ. Βαρθολομαίο που δεν ζήτησε τα «έγγραφα φωτιά για τον βίο και την πολιτεία» μητροπολίτη της Κρήτης με «συγκλονιστικά στοιχεία» και έγγραφες «σοβαρές καταγγελίες«, τις οποίες η Σύνοδος της υπαγόμενης στο πατριαρχείο Εκκλησίας «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» και τις οποίες ο συνεργάτης της εφημερίδας δεσμεύεται να αποκαλύψει «στο προσεχές μέλλον!» («Ν.Α», Κ.Μ. «, 7-12-2001), το οποίο, πιθανόν με τους κατάλληλους χειρισμούς του πατριαρχείου, δεν ήλθε ποτέ.

 Θα περίμενε κανείς ότι κατόπιν αυτών, οι Ιεράρχες θα τον περιφρονούσαν ως Ιεροκατήγορο, αφού κανέναν από όσους ξεγύμνωσε, δεν τιμώρησαν. Αντιθέτως όμως εμφανίζονται, με πρώτο τον πατριάρχη, να τον σέβονται, να τον ευλογούν, να τον συγχαίρουν, να τον παρασημοφορούν, να συνεργάζονται μαζί του, λες και τον φοβούνται. Προφανώς γνωρίζουν την αλήθεια των καταγγελιών του, καμώνονται πως τις αγνοούν, καλύπτουν μεν τους καταγγελόμενους, σπεύδουν όμως να προσεταιριστούν την αρσενική Μάξγουελ της Εκκλησίας, για να προλάβουν τα χειρότερα. Χθεσινοί διαπομπευόμενοι, ως δια μαγείας υμνούνται και σημερινοί εξυμνούμενοι ρίχνονται αύριο στον λάκκο των λεόντων. Ο Χουντόδουλος πάντως στον οποίο κάποτε επέσειε το «πουτανάτο» της Εκκλησίας και τον οποίο εγκαλούσε για τα προκλητικά του άμφια, κέρδισε την καρδιά του, αφού την ψυχρή περίοδο των σχέσεών τους διαδέχθηκε η άνοιξη: Σχόλια όπως «Τους πονάει ο Χριστόδουλος….Τους πληγώνει το γεγονός ότι τα έχει καλά με όλους (sic)..Η χαρισματικότητά του…..Τι να κάνουμε; Ξύδι!» («Ν.Ά».», 21-12-2001), και πρωτοσέλιδοι ασύντακτοι τίτλοι: «Αρχιεπισκόπου ομιλούντος…παπαδάκια παυσάτω!» («Ε.Ω.», 13-12-2001), επισφραγίζουν την λυκοφιλία. Μάλιστα, ο τότε Θηβών Ιερώνυμος, όταν ξέσπασε η υπόθεση των εκβιασμών, λίγες ημέρες μετά την πανικόβλητη δήλωση του Χουντόδουλου πως τα περί εκβιασμών τα διαβάζει στο Τύπο και τα θεωρεί ανεύθυνα, θύμισε πως ο κ.Μ., υπήρξε «ο βασικός συνοδός» του «στο επίσημο ταξίδι του στη Ρωσία» («Βραδυνή», 26-1-2003). Ο κ.Μουλατσιώτης όμως, φαίνεται πως δεν αναζήτησε τρόπο προσέγγισης, αφού ο κ.Μ. διαπιστώνει γι’αυτόν: «Δεν μαζεύεται με τίποτα…Παίζει σταθερά το όργανό του! Δυστυχώς...» («Ν.Α.», 21-12-2001). Θύματα του και μουσικοκριτικού εκδότη, έπεσαν και οι Δωρόθεος junior Σύρου, και Ειρηναίος Ιεροσολύμων ο έγκλειστος, η σχέση των οποίων με τον κ.Μ. γνώρισε σκαμπανεβάσματα 180 μοιρών.

Η πρωτοσέλιδη φωτογραφία δυο αρχιμανδριτών νησιώτικης μητρόπολης με κόκκινα τολμηρά εσώρουχα, να χαριεντίζονται πάνω σ’ένα κρεβάτι, δεν απέτρεψε ιερές δημοσιογραφικές συνεργασίες. Άρθρα του κ.Γιώργου Μεταλληνού, συνεντευξιαζόμενου παράλληλα και στο αδελφό κανάλι «Τηλέ Τώρα» φιλοξενήθηκαν μαζί με ατελείωτες συνέχειες, πονήματος του δεσπότη Σιατίστης Αντώνη Κόμπου (φωτ.3). Για τον δεσπότη αυτό γράφτηκε όταν πέθανε πως ήταν άγιος. Μπορεί όμως ένας άγιος να αρθογραφεί στα έντυπα του κ.Μ; Εδώ είναι ο κόμπος, που νομίζω πως λύνεται με την παροιμία: «Χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλησέ το«. Εν μέσω ερωτημάτων του στυλ «Ποιός βλάχος αρχιεπίσκοπος πηδούσε νεαρούλη επίσκοπο;», ή προειδοποιήσεων «Μη τολμήσουν να εκλέξουν την αρχιμανδριτίνα, δεσπότη«, ή «Μη τα βάζετε με τον Κορίνθου….τίποτα δεν το έχει να αρχίσει τα ξεφωνήματα! Και έχει ένα ΑΡΧΕΙΟ από τα λίγα» (27-10-2000), ή υποδείξεων «Καιρός να γίνουν και στην Εκκλησία κάποιες πρωκτοσκοπίσεις για…την Όπισθεν καλή μαρτυρία!», ή απειλών για κάποια «Παυλίνα«, που «την πιάσανε με νεαρό σε αυτοκίνητο, αλλά τώρα την πάνε για μεγάλη θέση…Άντε και να μην πάμε παρακάτω! Αν χρειασθή« (30-11-2001), ή κουτσομπολιών για μητροπολίτη που «γνωρίζει δόξες με ποικίλους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων« ή για το «αδελφάτο» μονής που ορέγεται «πεζικάριους» (6-7-2001), ή για κληρικό «Επικεφαλής Πνευματικού Οργανισμού» που είναι «Αδελφάρα» (6-12-2002), που παρατίθενται με ρυθμό πολυβόλου χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, ξετυλίγεται απαθώς και η αρθογραφία των ρασοφόρων.

Σταχυολογώ μικρό απάνθισμα: Στο ίδιο τεύχος (9-6-2000), στο οποίο αποδίδεται σε θρησκευόμενη μεγαλοκυρία η δήλωση «Εγώ είμαι τραπεζίτης…έχω την Μούνα μπανκ«, συνοδευόμενη από διευκρίνηση της εφημερίδας πως  «αν ενώσει τα πέη που έχει φάει και τα κάνει σωλήνα φέρνει πετρέλαιο από το Αμπουντάμπι«, δημοσιεύονται επιστολές των μητροπολιτών Καρπενησίου («αγαπητέ Γρηγόριε…»), Κώου, Ν.Ιωνίας, και Σισανίου εγκωμιαστικών για τον κ. Μ. Σε άλλο τεύχος πάλι όπου σε περίοπτη θέση δημοσιεύεται η λαϊκή παροιμία «Κάθε πουτάνας η τύχη πίσω από την πόρτα» συνοδευόμενη από το σχόλιο «Και εδώ μιλάμε για πουτανάρα«, δημοσιεύονται παράλληλα έντεκα συγχαρητήρια γράμματα μητροπολιτών μαζί με ένα του αρχιεπισκόπου για την εφημερίδα του κ.Μ. «Ορθόδοξη Κατάθεση«. Ανάμεσα στα εγκώμια που απευθύνουν προς τον αρχηγό της «Εθ.Συμμαχίας«, ξεχωρίζει αυτό του Παντελεήμονα Ξάνθης, που διαπιστώνει «το γνήσιον και αρραγές φρόνημα της ελλογιμότητός Σας υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως και ζωηφόρου παραδόσεως«. Στο ίδιο αυτό τεύχος, αναγνωρίζουμε το στυλ του φρονηματιζόμενου από την «ζωηφόρο παράδοση«, στο παρακάτω σχόλιο που αφορά μητροπολίτη: «Κυκλοφορεί για κάποια κόρη της Εκκλησίας: Δώστε τη Ντόντο (Στο “Crash” του κ.Τράγκα, γραφόταν «Ντωντώ»)  στο λαό την Βυζού που κάνει πιάτσα στη Συγγρού«. Τι θα απαντούσε, αν μπορούσε, η μυστηριώδης αλλά πασίγνωστη στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ Ντόντο, η κορυφαία του χορού όλων των Ιερεμιάδων του κ.Μ.; Ίσως κάτι σαν το «Α παράτα μας ρε, Χέσε μας ρε«, που φέρεται ότι απάντησε μητροπολίτης, στο τηλεφώνημα διαμαρτυρόμενου πατέρα 12χρονου που ισχυρίστηκε πως ο δεσπότης τον χαστούκισε (Γ.Τριάντης «Ελευθεροτυπία», 15-9-2000). Με θερμή ευχετήρια επιστολή του («Αγαπητέ μου κ.Μιχαλόπουλε«) ο Μονεμβασίας διαπιστώνει πως κάθε ψυχή που δεν είναι «διεστραμμένη» (sic), «αναζητάει και με πάθος λαχταράει Αγάπη, Αλήθεια» κ.λ.π. Σε διπλανές στήλες ο κ.Μ. αναζητώντας την Αλήθεια που λαχταρά ο επιστολογράφος του, ξεδιπλώνει φήμες με αφορμή την επικείμενη πλήρωση του θρόνου της Ύδρας για «καταχρήσεις και αρπαχτές» και για «Μοναχές» και «προστατευόμενους» και «βαλίτσες» που «όταν κατά λάθος ανοίγουν σκορπίζουν τα δεκαχίλιαρα στη θάλασσα«, ενώ παρακάτω απειλεί πως «Αν μιλήσουν τα τείχη της Ιερουσαλήμ, θα πουν πολλά και ποικίλα για κάποιο ΥΠΟΨΗΦΙΟ!. Αλλά αν βρεθεί και η Ρουμάνα καλόγρια….και τα λοιπά» (12-1-2001).

Οι δεσποτάδες, εξυμνούν τον εκδότη ενός εντύπου, που φαίνεται πως δεν διαθέτει στο σπίτι του καθρέφτη και αποκαλεί-πρωτοσέλιδα-την εισαγγελέα του χασάπη Μιλόσεβιτς «Σκατόφατσα» και «κακοκρεββατιασμένη» (6-7-2001), επισείει την απειλή του λάκου «με τα κωλοδάχτυλα» (29-11-2002), διαπιστώνει με πηχιαίους τίτλους πως οι εκδρομείς επέστρεψαν στο κλεινόν άστυ «ρευόμενοι και περδόμενοι» ( ‘Ε.Ω.», 7-1-2003) και μιλάει για «πεοκρουσίες» (6 και 20-12-2002) ακόμη και πρωτοσέλιδα, την ίδια στιγμή που:

α) ο αρχιμανδρίτης Νείλος Σωτηρόπουλος αρθρογραφεί στην εφημερίδα,

β) ο Καρθαγένης προειδοποιείται ότι «θα πάμε και παρακάτω αν δεν τύχουμε απαντήσεώς σας«,

γ) μητροπολίτης στα Ιεροσόλυμα ερωτάται «τόση γλύκα έχει αυτό το τεκνό Σεβασμιώτατε» και

δ) προαναγγέλεται «Εντός των ημερών θα χαθεί μια πατερίτσα! Έτσι για να τιμωρηθεί η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!».

«Στο PALMIER γιόρτασε Επίσκοπος με τα δύο του τεκνά…Ντροπές, Ντροπές…το Άγιο Ράσο…το βρωμίζουν πανάθλια πρόσωπα» (4-10-2002). Στις αμέσως δυο επόμενες σελίδες δυο φωτογραφίες εγκάρδιου τετ-α-τετ Βαρθολομαίου-κ.Μ., με χαμόγελα, χειραψίες κ.λ.π. Σε άλλο τεύχος (6-10-2000) πάλι δημοσιεύεται συγχαρητήριος επιστολή μεταξύ πολλών άλλων (Χουντόδουλου, Πέτρου Αλεξανδρείας κ.ά.) για την εφημερίδα του κ.Μ. «Ορθόδοξη Κατάθεση«, του Ζιχνών Σπυρίδωνος στην οποία διαπιστώνεται: «Κύριε Μιχαλόπουλε, όλα τα έντυπά σας πλημμυρίζουν από Ηθικές Χριστιανικές Διδασκαλίες και από καθαρή πλούσια ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ» (sic). Πράγματι, ιδού τμήμα της ηθικοχριστιανικής πλημμύρας από το ίδιο τεύχος: Αφού επαναλαμβάνεται για εμπέδωση η ρήση «Κάθε πουτάνας κ.λ.π.», ακολουθούν αποκαλύψεις για ερωτική σχέση, με Μοσχοβίτισσα, επισκόπου του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κουτσομπολιό του στυλ «ελέχθη για Μητροπολίτη Νήσου, λίαν αδελφής καραμπινάτης..«, κλπ κλπ

Σε άλλο τεύχος, έχουμε: Διαμαρτυρία για την «αποκατάσταση» των δυο «Κουκουέδων μητροπολιτών«, ενώ παραμένουν αδικαίωτοι άλλοι, για τους οποίους γράφει με πηχαίους τίτλους «Τα δυο παιδιά καλά και τα άλλα γ…το σόϊ τους«, την παροιμία «Παπάς παπά καλό δεν θέλει«,  ερώτηση για ιερωμένο που «Ξέχασε που έπαιζε το τραινάκι στην Ιερατική σχολή; Που πάντα του άρεσε να είναι ατμομηχανή με γερή καρβουνιέρα από πίσω της…». Σε επιστέγασμα, δίπλα από φιλοφρονητική εποστολή του Ιερόθεου Ναυπάκτου, και πάνω από φωτογραφία του άρτι εκδημήσαντος εις Κύριον(;) «ευπατρίδη» χουντοπρωθυπουργού Ανδρουτσόπουλου, δημοσιεύεται φωτογραφία, από κάποια δεξίωση, του αλβανοφάγου εκδότη μαζί με τον Αναστάσιο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται να του δήλωσε: «Αγωνίζεσθε για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, όσο λίγοι» (!). Οι θέσεις του κόμματος του κ.Μ. που δημοσιεύονται στο ίδιο τεύχος το επιβεβαιώνουν: «Μέλη της Εθνικής Συμμαχίας γίνονται μόνον Έλληνες εξ Ελλήνων το γένος, Ορθόδοξοι Χριστιανοί…Υπερτερούν οι Εθνικές υποχρεώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων«. Προς επίρρωσιν σε μεταγενέστερο τεύχος (17.9.’04) φιλοξενούνται και οι απόψεις του προέδρου του Σ.Α.Β.Η.(;): «Οι Τούρκοι κτήνη γεννήθηκαν και κτήνη παρέμειναν».

Στο τεύχος της 13ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, δημοσιεύονται σχόλιο για τον ιερέα «Γλυκειά Πάολα«, που την «εποχή του οικοτροφείου έψαχνε με τον φακό αγγουράκια καλυβιώτικα κάτω από τα σεντόνια των σπουδαστών«, ερώτημα για δεσπότη που φέρεται πως το έσκασε νύχτα από την έδρα του, η λέξη του Καμπρόν δις και οι καθιερωμένες συγχαρητήριες επιστολές πολυάριθμων δεσποτάδων εν οίς και του Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου Κουμαριανού, πνευματικού τέκνου Χριστοδούλου, που ξεκινά με το «Αγαπητέ μου Γρηγόρη«. Πόθεν η φιλία; Κάποτε ο δεσπότης, αρχιμανδρίτης τότε στον Βόλο, δεχόταν τις επιθέσεις του. Συγκεκριμένα ρωτούσε τότε η εφημερίδα και μάλιστα μέσα σε ειδικό πλαίσιο:

«Παπα-Γιάννη Τί έγραψαν στον Βόλο για τον Αρχιμανδρίτη Κουμαριανό; Στείλε μου σε παρακαλώ ένα αντίγραφο.Φιλικά Παπα-Γιώργης» («Ν.Α.», 16-3-‘990).

Πολύ αργότερα οι προσβλητικότατες καταγγελίες των έκπτωτων μητροπολιτών Νικόδημου και Κωνσταντίνου για το ροζ μπαρ των Τρικκάλων (αρχιμανδρίτης Κουλουσούσας, ναρκωτικά κλπ) αντιμετωπίστηκαν από τον κ.Θεόκλητο (δανειστή της φυγόδικης Τόνιας Ηλία) με στημένη δίκη στον Πειραιά (ο Θεόκλητος έδωσε ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας) με τη βοήθεια του Γιοσάκη, τον οποίο ο Θεόκλητος προόριζε για Γραμματέα της Συνόδου. Η ανεξικακία του Θόκλητου αμείφθηκε, αφού αργότερα ο κ.Μ. έκανε μια από τις απότομες στροφές του και με διαδοχικά δημοσιεύματα τον υπερασπίστηκε από τους «ποικίλους καραγκιόζηδες και συκοφάντες» (1-3-2002), που τον κατηγορούσαν. Γι’αυτές τις μεταστροφές του κ.Μ., ο Ζακύνθου, πρότεινε τη δικιά του ερμηνεία: «Όποιος θέλει να ρίξει φως στην υπόθεση (των εκβιασμών), αρκεί να διαβάσει τα σχετικά δημοσιεύματα» όπου «τη μια μέρα απειλούνταν……διάφοροι κληρικοί και την επομένη υπήρχαν επαινετικά δημοσιεύματα« (Μ.Αντωνιάδου, «Βήμα», 26-1-2003).

Προσωπικά απορρίπτω αυτήν την εκδοχή. Οι  επίσκοποι και ο πατριάρχης είναι ανεξίκακοι: «Ας μας αποκαλύψουν την ιστορία του γνωστού ραδιούργου μητροπολίτη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στα νερά του Βοσπόρου μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από…. Δεν συνεχίζουμε σταματούμε εδώ…..Όσο κι αν ο Πατριάρχης μας πικραίνει» (27-7-2001). Ο πατριάρχης, εκτιμώντας προφανώς τα αποσιωπητικά, τον αποκαλεί σε ευχαριστήρια επιστολή του «Εντιμότατον» («Ορθ.Κατάθεση», 9.2001), ενώ παλιότερα δήλωνε: «Κε Μιχαλόπουλε με πολεμάτε αλλά εγώ σας αγαπώ…» («Ν.Α.», 28-5-1099).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

….
ΥΓ
Ο κ.Μ. για τους «πέντε» (τέσσερεις τους λέει) μητροπολίτες των οποίων την ομοφυλοφιλία (αδελφές, κιναιδαριό τους αποκαλεί ο κ.Μ.) επικαλέστηκε το 1983 ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Γιώργος-Νίκος Βαρελόπουλος για να ζητήσει (ποιος ξέρει γιατί;), την απέλασή τους από την αιγυπτιακή κυβέρνηση

 

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

55 Responses to To σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας

 1. Ο/Η Θεσπιός λέει:

  Δείτε σας παρακαλώ την προσέγγιση Ιερώνυμου-Μιχαλόπουλου, όπως περιγράφεται σε βοιωτικό μπλογκ ιερωνυμικό και όπως σας την είχα εκθέσει και χτες και παλιότερα.
  Ξεσκεπάζει τις συνήθειες της Εκκλησίας.
  To μπλογκ λέει πως ο Μιχαλόπουλος μεταμελήθηκε, προφανώς για ως προς τον Ιερώνυμο, τον οποίο ο ίδιος ο Μιχαλόπουλος λέει ότι έψαχναν [οι εχθροί τους] να βρουν αν τον είχε εκβιάσει, αλλά δεν τον είχε εκβιάσει.
  Τώρα δε που ο Μιχαλόπουλος είναι άρρωστος ο Αρχιεπίσκοπος τον επισκεπτεται στο νοσοκομείο. Τα βρήκανε και είναι όλα μια χαρά. Δεν ξέρουμε μόνο πόσους ανώνυμους φτωχούς αρρώστους επισκέπτεται ο Ιερώνυμος.

  http://voiotosp.blogspot.com/2011/12/blog-post_9867.html

  Εγώ και ο Αρχιεπίσκοπος
  Απάντηση σε επιστολή και ξεκαθάρισμα χωρίς υποσημειώσεις

  Είχα την τύχη να γνωρίσω ΟΛΟΥΣ τους Αρχιεπισκόπους μετά το 1956. Είτε ως συντάκτης της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», είτε αργότερα δια μέσω των «Νέων Ανθρώπων». Γνώρισα, όσο μπορούσα, τους χαρακτήρες, τον τρόπο που σκέπτονταν, γιατί έλεγαν με πείσμα ΟΧΙ και άλλες φορές με το ίδιο πείσμα ΝΑΙ. Ο Καθένας είχε τον κόσμο του. Την δική του άποψη για εκκλησιαστικά και ΜΗ πράγματα και πρόσωπα του Τόπου. Και ακόμη για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για τον Πάπα, για τα Πατριαρχεία. Αλλά γι’ αυτά θα γράψω άλλη φορά.

  ΣΗΜΕΡΑ θέλω να απαντήσω στην επιστολή του καλού αναγνώστη της «Ε.Ω.» κ. Χάρη Βασιλειάδη, ιατρού, καθηγητού Πανεπιστημίου στην Αμερική, που μεταξύ πολλών άλλων για τα Εκκλησιαστικά μας θέματα και προβλήματα μου γράφει: «Πολύ υπερασπίζεστε τον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, τον οποίο δεν καλοδεχτήκατε και τόσο καλά όταν έφτασε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Υπάρχει απάντηση;». Υπάρχει κύριε Καθηγητά. Και είναι ΔΙΑΦΑΝΗ, ΞΑΣΤΕΡΗ, ΑΠΛΗ, ΣΤΑΡΑΤΗ. Οτι υπήρξα φίλος και για πολλά χρόνια συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου είναι γνωστό. Ακόμη, φίλος και του μακαριστού Σεραφείμ.

  Την ΝΙΚΗ του κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ δεν μπορώ να πω ότι την καλοδέχτηκα. Υπήρξα και είμαι φίλος με τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο οποίος υπήρξε πνευματικός του πατέρα μου, αλλά και σε μένα στάθηκε δίπλα, όταν άλλοι και άλλοι το έβαλαν στα πόδια! Γνωστά και αυτά.

  Αλλά ξεχώρισα ΔΥΟ μεγάλες πράξεις, Λεβέντικες,
  Αντρίκειες, του σημερινού Αρχιεπισκόπου.

  Υπήρξα υποστηρικτής του Χριστόδουλου για τον θρόνο και μάλιστα ΑΚΡΑΙΟΣ. Αδίκησα τότε τον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ από ΛΑΘΟΣ πληροφορίες που αργότερα κατέπεσαν στην Δικαιοσύνη. Και γίνεται η περιπέτειά μου. Και φτάνουν στην Μητρόπολη οι διάφοροι ψάχτες για να βρουν αν τον εκβίασα, όπως τον ανεκδιήγητο πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομο (έτσι έλεγε) για του οποίου τις παρλαπιπιές στο Δικαστήριο ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!! Και σε ρωτώ κύριε Καθηγητά: – Θα μπορούσε να πει την κακιά του κουβέντα; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Και αν όχι ευθέως, αφήνοντας όμως κάποια χαραμάδα.

  Τι δήλωσε;

  – Τιμώ τον κύριο Μιχαλόπουλο και εκτιμώ το Εργο του!

  Και πάω παρακάτω.

  Γνωστό ότι βασανίζομαι από καρκίνο και τώρα ΔΙΠΛΟ και λίαν προχωρημένο! Ένα πρωινό χτυπά την πόρτα του Νοσοκομείου η προϊσταμένη (ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ).

  – Κύριε Μιχαλόπουλε ο Αρχιεπίσκοπος!

  Μιλήσαμε, μου έδωσε κουράγιο και δύναμη. Και οφείλω να πω, πως ό,τι κι αν χρειάστηκα ΔΕΝ το αρνήθηκε. Όπως κάποια συνέντευξη και κάποια επιστολή του για την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Ραπτόπουλου για το ΝΟΜΠΕΛ.

  Να γιατί νιώθω μια βαθιά υποχρέωση και ευγνωμοσύνη για τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο. Χωρίς βέβαια να διστάσω όταν πρέπει και όπου πρέπει να πω την γνώμη μου ακόμη και αν είναι πικρή!

  Αλλά κύριε καθηγητά και παρακάτω: Εγώ ΔΕΝ αντιδικώ με τον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ όπως κάποιοι αρχιερείς που έχουν μονιμότητα στο Εργο της αντιδικίας μαζί του. Που παρουσιάζονται ως ΜΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ως ΜΟΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ως οι ΜΟΝΟΙ που ΠΟΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

  Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε. Εγώ χρωστώ αγάπη και σεβασμό στον Αρχιεπίσκοπο. Όπως χρωστώ και κριτική ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ και όπου ΠΡΕΠΕΙ.

  ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 4/12/2011
  _______________________

  Σχόλιο του blog

  Χαιρόμεθα για την μεταμέλεια του κ. Μιχαλόπουλου έστω και καθυστερημένα και συμφωνούμε μαζί του, για την κριτική που γράφει αρκεί αυτή να είναι τίμια!

  Voiotosp.blogspot.com

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 – ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

  Επικήδειος Λόγος εκφωνηθείς υπό του
  κ. Γρηγορίου Μιχαλόπουλου,
  Γενικού Διευθυντού της Εφημερίδος «Ελεύθερη Ώρα».

  http://reocities.com/Pentagon/base/4343/epmchlop.htm

 3. Ο/Η Tilegrafitis λέει:

  Ποῦ βρίσκει τὰ χρήματα κι ἐκδίδει τὴ φυλλάδα του;
  Στὰ ἱερὰ θησαυροφυλάκια τοῦ Πειραιᾶ μήπως ;

  • Ο/Η Βασίλης λέει:

   Iδεολογική συγγένεια έχουν. Αν τον ενισχύει τον ενισχύει από πίστη στο έργο του Μιχαλόπουλου κατά του Αντίχριστου και κατά των εχθρών της Φυλής.

 4. Ο/Η theox λέει:

  Πρέπει να ελέγχονται οι επίσκοποι ή να κουκουλώνονται.
  Η Εκκλησία απαιτεί κουκούλωμα.
  Ο Γ.Μιχαλόπουλος απατά σε όσους τον επικρίνουν για όσα ιερά άπλυτα έβγαλε τελικά στα φόρα.

  • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

   Μια φορά, παλιά, έβλεπα μια εκπομπή στην τηλεόραση που ήταν καλεσμένος στο πάνελ ο θεολόγος και καθηγητής, (αν όχι και λυκειάρχης, -δεν θυμάμαι καλά), που εμφανίζεται στο βίντεο, Νίκος Σωτηρόπουλος. Τον ήξερα από προηγούμενες εκπομπές και τον αντιπαθούσα, κατάφωρα, λόγω της δογματικής/ανορθολογικής φανατίλας του.

   Η συζήτηση είχε πάει στις προγαμιαίες σχέσεις και στο πόσο κάτι τέτοιο είναι αφύσικο, πια, για την εποχή μας. Ο Σωτηρόπουλος κόντευε να βγάλει …αφρούς, από την αντίδραση. Σε κάποια φάση της εκπομπής, λοιπόν, κάποιος, για να ενισχύσει κάποιο επιχείρημά του, του έκανε μια ρητορική ερώτηση, του στυλ: «Δεν ξέρεις πόσο ωραίο είναι το σεξ»; «Δεν ξέρω τίποτα», του λέει. «Εγώ είμαι ΠΑΡΘΕΝΟΣ»!!! Εξήγησε στους άφωνους συνομιλητές του ότι δεν είχε κάνει ποτέ σεξ! «Δεν έχω πάει ποτέ με γυναίκα και ούτε με άνδρα, βέβαια». Έμεινα άγαλμα!

   Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα δει, ποτέ, μέχρι τότε, άνθρωπο που να ζει στην κοινωνία και να είναι παρθένος. Δεν θα πίστευα ότι υπάρχει τέτοιος άνθρωπος. Το παράξενο ήταν ότι, αντί να γελάσω ή να τον χλευάσω, άρχισα να τον παρατηρώ με οίκτο. Για λύπηση ήταν και δεν το ήξερε, ο (σαν) άνθρωπος. Αντιλήφθηκα, δε, άμεσα, πόσο χαζός ήμουν κι εγώ στο να μπαίνω πολλές φορές στην διαδικασία της συ(ν)- ζήτησης με τέτοιους ανθρώπους, φανατικούς, που μπορεί να μην είναι, βέβαια, σαρκικά παρθένοι, αλλά κάποια άλλη «παρθενιά», ψυχολογική, πνευματική ή κοινωνική, έχουν, οπωσδήποτε. Πώς το λένε αυτό το …ωραίο οι νεο- απολογητές της ΟΟΔΕ; «Δογματική Έρευνα»; Σα να λέμε, δηλαδή, φωτεινό σκοτάδι, ρηχό βάθος, άσχημη ομορφιά! Και μεις καθόμαστε και καταθέτουμε επιχειρήματα «δια του λόγου το αληθές»! Βοήθειά μας η φλίπα!

 5. Ο/Η eklag λέει:

  »Παίζει σταθερά το όργανό του»!!!
  Δεν είναι ο μόνος…
  Κι εσείς Κύριε Λασκαράτε λάμψατε με τη μουσική σας σήμερα!
  όπως ο Μπάμπης!
  εξαιρετική ανάρτηση και στο κλίμα των Διονυσιακών ημερών βεβαίως βεβαίως!

  ps
  Γιατί μόνο πεζικάριους άραγε;
  οι αεροπόροι και τα ναυτάκια δεν έχουν ψυχή;
  φαίνεται οι πρώτοι είναι πιο κατάλληλοι για brutal γούστα…
  Πάολα άστους να λένε…
  ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

 6. Ο/Η chris λέει:

  αμαν,ουτε σεναριο απο hard core τσοντα να’ταν!

 7. Ο/Η πατατιότατος λέει:

  ο χριστιανικός κόσμος έτσι ήταν πάντα.
  απλά η κάθε γενιά θεωρεί ότι είναι μοναδικά αυτά που συμβαίνουν στον εκκλησιαστικό κλήρο,
  αν δεν διαβάσουν έγκαιρα την ιστορία.

  ευτυχώς που υπάρχει το ιστορικό των αναρτήσεων σας στο μπλογκ σας κύριοι.

 8. Ο/Η Έμα Γκόλντμαν λέει:

  Ο κος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος για τον Δημήτρη !

  ΑΚΟΥ, ΜΙΚΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Κατάθεση ψυχής από τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο
  Εγώ δεν θα σου πω την λέξη «κουράγιο» που θα άκουσες πολλές φορές μέχρι σήμερα. Και ακόμη δεν θα σου πω ότι θα βγεις από την Φυλακή ως ΗΡΩΑΣ… ….. http://agapinos.blogspot.com/2010/03/blog-post_9647.html

  Τι εστί Δημήτρης Παπαγεωργίου;

  http://jungle-report.blogspot.com/2010/02/blog-post_05.html

  Φτου ξελεφτεριά στον ήρωα Δημήτρη Παπαγεωργίου τάδε έφη SPY Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010 , 3:34 μμ

  Πρόκειται για τον ήρωα δημοσιογράφο και συντάκτη των φιλοχουντικών εφημερίδων «Ελέυθερος Κόσμος» και «Ελεύθερη Ώρα».

  Αυτόν που πήγε να βγάλει το ψωμί του ντε.

  Και κατά λάθος -και λίαν αδίκως- συνελήφθη ανάμεσα σε 40 νεοναζί που επιτέθηκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων.

  Ο ήρωας Δημήτρης Παπαγεωργίου φορούσε επίσης κουκούλα, όπως κάνει άλλωστε και κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του όταν πηγαίνει να καλύψει το ρεπορτάζ για μια εκδήλωση, και έτσι θα δικαστεί σύμφωνα με τον κουκουλονόμο.

  Οπότε συμπεραίνουμε, πως ο ήρωας Δημήτρης Παπαγεωργίου φοράει κουκούλα και στην ραδιοφωνική εκπομπή «ΑΦΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ» που παρουσιάζει μαζί με τον πρόεδρο της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ., Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, στο ΡάδιοΆστυ.
  Άλλωστε και εκεί το ψωμί του βγάζει, πως θα ήταν δυνατόν να μη φοράει κουκούλα;

  Για τον οποίο κουκουλονόμο, όπως θυμόμαστε όλοι, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς είχαν αντιδράσει έντονα.

  Γι αυτό δικαίως αντιδρούν και τώρα που αυτός θα εφαρμοστεί στον ήρωα δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου που πήγε να βγάλει το ψωμί του κουκουλωμένος ανάμεσα σε 40 κουκουλωμένους νεοναζί φασιστοτραμπούκους.

  (κλικ για μεγέθυνση)
  Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ και ΕΔΩ

  Δικαίως πήρε τηλέφωνο και ο Καρατζαφέρης τον Χρυσοχοΐδη. Δικαίως ωρύεται και ολόκληρο το ΛΑ.Ο.Σ.. Ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Πολατίδης, ο Θάνος και τα υπόλοιπα παιδιά. Που πάντα ξέραμε πόσο πολύ στηρίζουν -off the record και υπογείως- όλους εκείνους που βγάζουν το ψωμί τους με ανάλογες ενέργειες. Τώρα όμως πραγματικά μας έπεισαν όλους.

  Μα είναι δυνατόν να συλλαμβάνεται τη σήμερον ημέρα άτομο κουκουλοφορεμένο που βρίσκεται ανάμεσα σε 40 ροπαλοφόρους νεοναζί που επιτίθενται σε ειρηνικές εκδηλώσεις πολιτών;

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον προφυλάκισαν κιόλας!

  Λες και παίζει κανένα ρόλο το γεγονός ότι στο παρελθόν συνελήφθη (και καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση), την ώρα που έβγαζε πάλι το ψωμί του, συμμετέχοντας (δημοσιογραφικά και μόνο εννοείται) σε μια επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

  Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός της παραπομπής του σε δίκη για μια υπόθεση μαχαιρώματος δύο αριστεριστών από χρυσαυγίτες. Αθωώθηκε μεν τότε, το ψωμί του όμως έβγαζε και εκεί.

  Στο σχετικό της άρθρο, η ομάδα του Ιου της «Ε», αυτοί δηλαδή που πληρώνονται από τον Τζώρτζ Σόρος για να κάνουν οι Εβραίοι πρωτεύουσά τους τη Θεσσαλονίκη, παρατήρησε τα εξής:

  Ολόκληρο το αρθρο του Ιού, ΕΔΩ

  Σπεύσαμε λοιπόν κι εμείς να ελέγξουμε αν όντως τα γράφει αυτά το στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. και αγωνιστής της Αλήθειας Παναγιώτης Δούμας, και αφού ενημερωθήκαμε πως οι αυτόνομοι και οι από το ΛΑ.Ο.Σ. υποστηριζόμενοι νεοναζιστές φασιστοτραμπούκοι προσήχθησαν με τη θέλησή τους στη ΓΑΔΑ:

  πράγμα που επιβεβαιώνει και η ακόλουθη φωτογραφία:

  διαβάζουμε μετά στο υστερόγραφό του να γράφει:

  Ολόκληρο το άρθρο, ΕΔΩ

  Εμείς έχουμε να πούμε μόνο, ντροπή και αίσχος στον Παναγιώτη Δούμα που θεωρεί τον ήρωα Δημήτρη Παπαγεωργίου έναν από την ομάδα των φασιστοτραμπούκων. Επειδή δηλαδή φορούσε κουκούλα και βρισκόταν ανάμεσά τους, πάει να πει πως ήταν ένας από αυτούς;

  Το ψωμί που εκείνη την ώρα έβγαζε, κανείς δεν το είδε;

  ____________

  To JUNGLE-Report εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον ήρωα με το ψωμί του.

  Λευτεριά στον ήρωα Δημήτρη Παπαγεωργίου που διώκεται για τις πολιτικές του ιδέες.

  Λευτεριά και στην κουκούλα του.

 9. Ο/Η Έμα Γκόλντμαν λέει:

  O Απολογητής του Ελληνοχριστιανισμού Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  περί όρχεων.

  Μια απάντηση στη φράση του Μιχαλόπουλου:
  «ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ».

  http://eineken.pblogs.gr/2011/04/ap-sto-osoi-grafoyn-gia-ta-efaggelia-an-ehoyn-orheis-na-analysoy.html

  Το ρητορικό, αλλά και αφελές αυτό ερώτημα, επαναλαμβάνεται συχνά προς τούς επικριτές τού ιουδαιοχριστιανικού φαινομένου, τόσο από αφελείς «πιστούς», όσο κι απ’ τούς επαγγελματίες ψυχοσώστες.

  Παρόμοιο θέμα, έθεσε και ο εκδότης τής εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος: «ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ».

  Φαίνεται πως, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος ως ένας «ευσεβής» χριστιανός έγινε τρόφιμος τών φυλακών, για υποθέσεις εκβιασμού, επιδιώκει μέσα από τα χριστιανοταλιμπανικά άρθρα τής εφημερίδας του, να εξασφαλίσει μια θέση στον Παράδεισο, μιας και στην επίγεια ζωή τα σκάτωσε λίγο.

  Γράφει λοιπόν ο κύριος Μιχαλόπουλος: …;

  Άντε.. Γράψτε ελεύθερα, ξερνάτε ό,τι γουστάρετε, έχετε κάνει την μαλάκινση του μυαλού σας ΑΘΕΪΑ. Γράφετε, τυπώνετε Βιβλία, κάνετε ομιλίες κατά των Ευαγγελίων, του Χριστού, του Πάσχα, της Μαρίας Μαγδαληνής και τα λοιπά γνωστά ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΙ και ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΙ.

  Καλά κάνετε αφού σας αφήνουν …; Αλλά αφού νιώθετε Αναλυτές, Ειδικοί Ερευνητές, Ιστορικοί και πολλές άλλες παρλαπιπιές, πιάστε και αναλύστε το ΚΟΡΑΝΙ, τα ΤΖΑΜΙΑ, γράψτε για τον Μωάμεθ …;

  ΠΟΥ όμως …;
  Μια φορά τόλμησε ένας γελοιογράφος και κάποιος άλλος μια μελέτη, και ακόμη κρύβονται …; Το ίδιο θα κάνετε και Εσείς που ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ και βέβαια καλοπληρωμένοι γράφετε και λέτε ό,τι παπαρολογία σας έλθει, εξυπηρετώντας βέβαια, ΕΚΤΟΣ από την τσέπη σας και κάποια άλλα κυκλώματα, ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ των Τειχών.

  Ιδού τα τζαμιά. Ιδού το Κοράνι. Αλλά μπροστά στους Μουσουλμάνους είστε χεσμένοι. Γιατί γνωρίζετε τις συνέπειες …; αφού είδατε …; προ ημερών, εκείνον τον ανόητο προτεστάντη που έσκισε το Κοράνι πόσους πήρε στον λαιμό του!

  Αυτά για την Ιστορία και μόνο. Και τέλος: Όσα γράφετε είναι ανοησίες και ΜΟΝΟ. Ο Χριστιανισμός δεν πολεμιέται με τον Τρόπο που Εσείς νομίζετε. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ. Πριν από Εσάς, χιλιάδες και χιλιάδες επιθύμησαν την κόντρα και την ανάλυση και έσπασαν τα μούτρα τους!

  ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

  H απάντηση:
  http://eineken.pblogs.gr/2011/04/ap-sto-osoi-grafoyn-gia-ta-efaggelia-an-ehoyn-orheis-na-analysoy.html

  • Ο/Η Β. λέει:

   Ροϊδη, το να επιτρέπεις τη συνηγορία προς τις απόψεις σου από κραυγαλέους ακροδεξιούς, νεοναζί ή νεοπαγανιστές στο όνομα του «κοινού» αντι-χριστιανικού αγώνα, ενοχλεί πολύ κάποιους αναγνώστες σου που δεν έχουν καθόλου φιλο-εκκλησιαστικά…

 10. Ο/Η Του κώλου λέει:

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: «ΠΡΟΕΥΠΡΕΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ»! .

  Δημοσιευμένο στις 23 Φεβρουάριος 2012 Προβολές: 474

  Ποια τα «νέα πρόσωπα», που θα ’ναι Ανάχωμα στη Νέα Τάξη;

  Έχουμε πλέον εισέλθει πλήρως στη Νέα Εποχή! Ή, τουλάχιστον, στον προθάλαμό της… Αυτό έχει γίνει πλέον φανερό σε όλους στην Ελλάδα, οι οποίοι – διαισθητικά έστω – αντιλαμβάνονται τη Μεγάλη Αλλαγή που ζούμε και νιώθουν πολύ καλά ότι το Αύριο δεν θα είναι καθόλου ίδιο με το Χθες.

  Συνεπώς, όπως και εμείς λέμε διαρκώς τους τελευταίους μήνες, ένα πρέπει να είναι το κεντρικό ζητούμενο για την ανθρωπότητα σε συνθήκες Νέας Εποχής: Η προσαρμογή και η επιβίωση στον νέο κόσμο που έρχεται!…

  Ειδικότερα δε για την Ελλάδα, θα λέγαμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι αποτελεί σήμερα το επίκεντρο των ραγδαίων πλανητικών εξελίξεων. Όντως, από την Ελλάδα (τον άξονα του παγκοσμίου πολιτισμού και την καρδιά της ορθόδοξης πίστης) εκκίνησαν οι δραματικές αλλαγές που ήδη ζούμε και έπονται και άλλα δραματικά γεγονότα στη χώρα μας στη διάρκεια του έτους-κλειδί 2012…

  .

 11. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82

  Ο Στ. Παττακός απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Παρέα του στο τάβλι, ο διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ των βασανιστηρίων Θ. Θεοφιλογιαννάκος.

  Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που αδιαφορούν για όλ’ αυτά. Ισως και να τα χλευάζουν: Είναι οι εναπομείναντες πρωταγωνιστές της 21ης Απριλίου 1967 που, αδιόρθωτοι, κάνουν διακοπές μαζί, κάπου στην Ανάβυσσο.

  *Το ξενοδοχείο «Καλυψώ», σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, με 80 δωμάτια και θέα στη θάλασσα, παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δεν είναι μόνον που ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Τενές το έχει εγκαταλείψει, στην αισθητική του 1972 οπότε και το απέκτησε. Είναι και η εκλεκτή πελατεία του που παραπέμπει εκεί: Στυλιανός Παττακός, Θεόδωρος Θεοφυλογιαννάκος, Σπύρος Ζουρνατζής.

  *Η ρεσεψιόν είναι διακοσμημένη με δεκάδες φωτογραφίες και σύμβολα της επταετίας. Ανάμεσα στο «πουλί» και στον Γ. Παπαδόπουλο, ωστόσο, ξεφυτρώνουν περήφανα οι φωτογραφίες του Γ. Καρατζαφέρη και του Μ. Βορίδη, αλλά και ευχετήριες κάρτες του νυν υφυπουργού Οικονομίας, του νεοδημοκράτη Αθ. Μπούρα.

  *Σε έναν πάγκο πωλούνται τα βιβλία του πολυγραφότατου Παττακού, μόνιμου παραθεριστή στο «Καλυψώ».

  Αλλωστε, ο ογδοντάχρονος ιδιοκτήτης Σ. Τενές το ξεκαθαρίζει: θα θυμάται πάντα τις εποχές που «η πατρίδα μεγαλουργούσε» και δεν προτίθεται ν’ αλλάξει τίποτα, ούτε εντός του, ούτε εκτός… Δεν θα μετακινήσει ένα έπιπλο, δεν θα πετάξει ούτε ένα αντικείμενο από τα εκατοντάδες που στριμώχνονται -μαζί και φωτογραφίες των πρώην βασιλέων αλλά και πορτρέτα του Χίτλερ!

  *Στο «Καλυψώ», σε μια απ’ αυτές τις «βεγγέρες», πετύχαμε τους Παττακό, Θεοφιλογιαννάκο και Ζουναρτζή, υπουργό της κυβέρνησης Μαρκεζίνη. Δίπλα έτρωγε οικογενειακώς και ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος…

 12. Ο/Η Αntifa λέει:

  Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να αποδεχθεί κάποιον πολιτικό χαρακτηρισμό, όταν κρίνει ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι και πολύ δημοφιλής. Ακόμα και τα γνωστά στελέχη της άκρας δεξιάς δυστροπούν όταν διαπιστώνουν ότι τους τοποθετούν στο άκρο του πολιτικού φάσματος. Η κατάληξη είναι πραγματικός τραγέλαφος. Ο κ. Πλεύρης, π.χ., αποκρούει τον χαρακτηρισμό του «ναζιστή», ενώ αποδέχεται ασμένως την ιδιότητα του «εθνικοσοσιαλιστή». Αποστρέφεται τον χαρακτηρισμό του «αντισημίτη», αλλά βεβαίως αρνείται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος και δικαιολογεί απολύτως τη θηριωδία του χιτλερικού καθεστώτος. Ο κ. Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής» προτιμά να τον αποκαλούν σκέτο «εθνικιστή», αν και μας έχει γεμίσει με ναζιστικά σύμβολα και με ηρωικές ιστορίες από τους αγωνιστές των SS. Αλλά και ο κ. Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος αποφάσισε πάλι να πολιτευτεί, είναι έτοιμος να εκραγεί, μόλις ακούσει το επίθετο «χουντικός». Αυτό δεν τον εμποδίζει, βεβαίως, να συγκροτεί κόμμα με τον Παττακό, τον Μακαρέζο, τον Ντερτιλή και τη Δέσποινα Παπαδοπούλου.

  Aπό το
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000109a.htm

 13. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  http://www.elora.gr/portal/orthodoxia/1913-2012-02-03-20-25-04

  Οι γέροντες της Ορθοδοξίας για την Κρίση

  Δημοσιευμένο στις 03 Φεβρουάριος 2012 Προβολές: 3001

  .
  Την Κυριακή στην «Ελεύθερη Ώρα», ένα συλλογικό έργο-«δυναμίτης» στα θεμέλια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα και τον κόσμο οι «γνωστοί-άγνωστοι» νεοεποχίτικοι κύκλοι!

  Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία και σε ένα αυτοτελές βιβλίο περιλαμβάνεται ολόκληρη η Σοφία της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας σχετικά με τη σημερινή Κρίση που μας μαστίζει!…
  Και όπως φαίνεται από την ανάγνωσή του: οι Γέροντες της Ορθοδοξίας πρόβλεψαν επακριβώς τα μελλούμενα να συμβούν!

  Ένα συλλογικό έργο στο οποίο σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς καταπιάνουν ο καθένας τους και από μία τεράστια προσωπικότητα του ορθόδοξου μοναχισμού μας:
  – Ο Μιχάλης Βλάσσης αναφέρεται στις προφητείες του Πατροκοσμά.
  – Η Σόνια Μαυρίδου αναλύει τα λεγόμενα του γέροντα Παϊσίου για τα μελλούμενα.
  – Ο Γρηγόρης Ζαχαριάδης γράφει για τις προφητείες του γέροντα Πορφύριου.
  – Ο Γιάννης Ελευθερίου κάνει λόγο για αυτά που προφήτεψε ο γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης.
  – Ο Απολλόδωρος Θεοδώρου μας θυμίζει τι είχε γράψει κάποτε η Μαγδαληνή μοναχή.
  – Ο Ανώνυμος ο Ορθόδοξος κάνει αναφορά στην περίπτωση του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα.
  – Ο Κώστας Καλαμάτας επικεντρώνεται στο τι προείδε ο γέροντας Ιωσήφ.
  – Και, τέλος, ο δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης γράφει διεξοδικά για τις προφητικές ρήσεις του παπα-Στέφανου του Σέρβου.
  Το έργο αυτό τιμάει με έναν εμπεριστατωμένο του πρόλογο ο δρ. Σπυρίδων Χαντζησαλάτας.

 14. Ο/Η Μετανοείτε λέει:

  http://briefingnews.gr/politiki/item/17833
  Τον Ψινάκη ετοιμάζει για την Βουλή ο Καρατζαφέρης
  Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012
  Ο Ηλίας Ψινάκης, μετά την…. μακρά θητεία του στα δημοτικά έδρανα, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να μετακομίσει και στην Βουλή.
  Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ο Ηλίας Ψινάκης. Σε ερώτηση που του έγινε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε πως «Ο Ηλίας Ψινάκης αυτή την περίοδο κάνει συσσίτια με την αρχιεπισκoπή. Όταν θα έρθει η ώρα θα τα πούμε, κάθε πράγμα στο καιρό του», και ο Ψινάκης στην Βουλή.

 15. Ο/Η Αθάμας λέει:

  O Iερώνυμος τον εκτιμάει τον Γ.Μιχαλόπουλο για το παρακάτω έργο του σε βάρος του στενού συνεργάτη του, που τον έκανε μετά και δεσπότη Ιλίου;

  23:16 18/11/2011

  «όπως αποκάλυψε η «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής»! »

  http://www.inews.gr/116/archimandritis-mykonou-gia-ti-mitropoli-iliou.htm

  http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5574.html

  http://attikanea.blogspot.com/2011/11/blog-post_8963.html

  Ορχομενός press
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PqQ2K8GRYW0J:orchomenos-press.blogspot.com/2010/03/wwweloragr.html+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%99%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%9C%CF%85%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85&cd=8&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  Αρχιμανδρίτης… Μυκόνου για τη Μητρόπολη Ιλίου!

  Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Στο κλίμα της… ελευθεριότητας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όλα είναι δυνατά, ακόμη και το γεγονός ο Εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την Μητρόπολη Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ, να περιδιαβαίνει με πολιτικά ρούχα τους δρόμους της Μυκόνου, όπως αποκάλυψε η «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής»!

  Φαίνεται ότι πολλοί νέοι κληρικοί, ευτυχώς όχι όλοι, δεν….
  έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους. Πιστεύουν ότι είναι κοινοί άνθρωποι και μπορούν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι.

  Δυστυχώς, αυτοί οι κληρικοί προέρχονται από τον χώρο των αγάμων. Ένας τέτοιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Δικαιάκος, προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τον προορίζει για ποιμενάρχη της Νέας Μητροπόλεως Ιλίου. Αυτός ο ιερωμένος, αρέσκεται τους θερινούς μήνες να επισκέπτεται θέρετρα ακολασίας, έχοντας αποβάλλει το ράσο.
  Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε, όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία, στην Μύκονο. Εδώ προκύπτουν και μερικά ακόμη ερωτήματα για τον Αρχιμανδρίτη:

  Υπάρχει η τακτική παρουσία του στην Αράχωβα;
  Για ποιους λόγους έφυγε από το μοναστήρι του Σαγματά στη Λιβαδειά;
  Χειρίζεται τα θέματα Τύπου για τον κ. Ιερώνυμο από την εποχή της Βοιωτίας;

  Η φωτογραφία του εδώ:

 16. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Oι δίδυμοι αδένες του Μιχαλόπουλου

  «Εμείς διαθέτουμε διδύμους γεννητικούς αδένες», είναι η αγαπημένη έκφραση και του υπόδικου της παρέας, του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Ακόμα και ο μέχρι προ τινος κεντρώος Νεοκλής Σαρρής υποχρεώθηκε την περασμένη βδομάδα να απαγγείλει κι αυτός το ίδιο ποίημα («εμείς διαθέτουμε…») για να κερδίσει την εύνοια και το χειροκρότημα των καρατζαφεριστών σε δημόσια εκδήλωση του ΛΑΟΣ.

  Η παραδοσιακή σχέση της ακροδεξιάς με ειδικά βίτσια και ο ρόλος του φετιχισμού στα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν εδώ. Ομως η ανάδειξη ενός ορθωμένου πέους σε βασικό εχθρό τους, μαρτυρά από μόνη της πολλά.

  …..

  Με τα ροζ μέσα ενημέρωσης συμβαίνει κάτι εξίσου παράδοξο: Οσο περισσότερη «τσόντα» φιλοξενούν τα ίδια, τόσο λιγότερο αντέχουν να βλέπουν μια τολμηρή έκφραση στο χώρο της τέχνης. Εχουν επιλέξει για τον εαυτό τους το ρόλο να ανακαλύπτουν το σκάνδαλο ακόμα και εκεί που δεν μπορεί κανείς να το εντοπίσει, να το μεγεθύνουν και να αρχίσουν να καλούν εισαγγελείς, λογοκριτές και ιεροεξεταστές.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0ZJGMolEbn8J:www.iospress.gr/ios2003/ios20031228a.htm+%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr

 17. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Γέροντας Παϊσιος: «Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους».

  Δημοσιευμένο στις 26 Δεκέμβριος 2011 Προβολές: 2172

  Θεωρούμε ότι οι ρήσεις του γίγαντα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, γέροντα Παϊσίου, πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην έρευνά μας επί των σύγχρονων ελληνοτουρκικών εξελίξεων.

  Πόσο μάλλον όταν αποδεδειγμένα οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να βλάψουν τους λαούς που γειτνιάζουν και παρά το γεγονός ότι οι έλληνες-ανθέλληνες μας έχουν ζαλίσει με την περίφημη «ελληνοτουρκική φιλία».

  Διαβάστε οπωσδήποτε το «Ο Γέροντας Παΐσιος για τα μέλλοντα να συμβούν στην Τουρκία!» http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3360-2011-09-22-13-57-08 και μετά μην… ξεχάσετε να δείτε και κανά τουρκικό σίριαλ, έτσι για να μένει αναμμένη η ελληνοτουρκική φλόγα!

 18. Ο/Η Παγκαριότατος λέει:

  Ιερόθεος Γαρύφαλλος :
  ο ερωτύλος δεσπότης της Λήμνου και οι κασσέτες του /έγραψε ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  Κύριος Συγγραφέας: Μιχαλόπουλος, Γρηγόρης
  Κατηγορία Υλικού: Βιβλίο
  Γλώσσα: Greek

  Δημοσίευση: Αθήνα : [χ. ό.] 1989

  Θέματα: Γαρύφαλλος Ιερόθεος > Μητροπολίτης Λήμνου > Σεξουαλική συμπεριφορά > CY-NI-UCY

  http://147.102.210.250/ccc/Record/10052109

  Γιάννης Λάτσης Ο Γκάγκστερ

  Συγγραφέας: Μιχαλόπουλος, Γρηγόρης

  Μαλακό εξώφυλλο
  Σελ. 350
  Σχήμα : 21×15

  Τόπος Εκδοσής : Αθήνα

  Τόμοι : 1
  http://www.palaiobibliopolio.gr/Γιάννης-Λάτσης-Γκάγκστερ-p-16370.html

  Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δικάζεται ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη `Ωρα», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών με την απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν».
  Θύματά του φέρονται, μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάνα Λάτση, ο Αργύρης Σαλιαρέλης, ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κασσιδόκωστας.
  Πρώτος από τους μάρτυρες κατέθεσε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε επιχειρήσει να του αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά, είτε για να τον αφαιρέσει από την λίστα της «17Ν» είτε για μην εκδώσει βιβλίο εναντίον της συζύγου του Γιάννας Αγγελοπούλου.
  Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο κ. Αγγελόπουλος επισήμανε πως ο Μιχαλόπουλος του έδινε την αίσθηση ότι γνώριζε πρόσωπα και πράγματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και γι` αυτό ο ίδιος ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του.
  Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν με την Μαριάννα Λάτση καθώς η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν έδωσε το παρόν στο δικαστήριο.

  http://www.skai.gr/news/greece/article/4125/%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82/

 19. Ο/Η Παγκαριότατος λέει:

  Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο

  Δημοσιευμένο στις 30 Ιαν 2012 Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

  Τι συμβαίνει στον Άρειο Πάγο; Γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας λειτουργεί σαν να έχει αντικαταστήσει την τυφλότητα της Δικαιοσύνης με το πονηρό κλείσιμο του ματιού σε πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις και κατηγορούμενους;

  (…..)

  για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. …..

  Στην περίπτωση του Εφραίμ,του Αρσένιου και της δικαστικού Ψάλτη, …..

  «Εκφραστικό» παράδειγμα, είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της «Ελεύθερης Ώρας». Ο Μιχαλόπουλος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό των επιχειρηματιών Λάτση και Αγγελόπουλου.Το 2008 ο Μιχαλόπουλος επιχείρησε να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου γιατί ήταν πλέον υπερήλικας. Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα 1012/2008 αποφάσισε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί με βάση τον νόμο,έπρεπε ο κατηγορούμενος να έχει εκτίσει πρώτα το ένα τρίτο της ποινής.Ο Μιχαλόπουλος προσέφυγε στο συμβούλιο εφετών Πειρειά,το οποίο με το βούλευμα 97/2009, είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα.Οπότε την σκυτάλη πήρε ο Άρειος Πάγος ,ο οποίος αποφυλάκισε τον Μιχαλόπουλο. Έχει σημασία, πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί για το θέμα αυτό σε αίτημα άλλου κατηγορουμένου. Το 1998 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σταύρος Κουτελιδάκης, είχε γνωμοδοτήσει πως ο νόμος ήταν σαφής και προκειμένου να αποφυλακιστεί υπερήλικας πρέπει να έχει συμπληρώσει το ένα τρίτο της ποινής.Ο Άρειος Πάγος όμως «παρήγαγε» περιέργως νέα νομολογία για τον Μιχαλόπουλο αν και ο ίδιος ο νόμος δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία.Με αυτή τη νομολογία απελευθερώθηκε και ο Παντελεήμων Αττικής ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια για κατάχρηση 190.000 ευρώ από την Μονή Εφραίμ και είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του 1,5 δις δραχμές «για τα γεράματα»

  Τι συμβαίνει λοιπόν στον Άρειο Πάγο; Γιατί παράγει ανασφάλεια Δικαίου;Γιατί παράγει νομολογία και «ερμηνείες» που δεν χρειάζονται,και γιατί αμφισβητεί συστηματικά αποφάσεις δικαστηρίων όταν πρόκειται για συγκεκριμένες υποθέσεις; …..

  http://www.koutipandoras.gr/?p=14742

 20. Ο/Η Psycho λέει:

  Η Mαρία Δουράκη στο κανάλι του Μιχαλόπουλου

  1) ΙΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ 2) ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙΡΩΝ( πείνα,φωτιές , Κύπρος 3)ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ,ΗΡΩΩΝ 1821 4)ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 5)ΣΕΓΚΕΝ , ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ 6) INTERNET (Πορνό,μαύρη μαγεία, σατανισμός) 7)ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ 8) ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 9) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ- ΜΕΤΡΟ 10) Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ 666 11) ΚΡΙΣΙΣ ( ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ)

  Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ 666 – ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΑΚΗ -9 –

  http://www.youtube.co/watch?v=Oxh0FsrZUzs&feature=related

  • Ο/Η Psycho λέει:

   http://www.retromaniax.gr/vb/archive/index.php/t-16143.html

   sparklingeagle

   11-10-10, 16:50

   Το ΤΗΛΕΤΩΡΑ πέρασε προ πολλού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τη θέση του κατέλαβε το Κανάλι 9 στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

   Το συγκεκριμένο κανάλι ήταν ιδιοκτησία του εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας» Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος σχολίαζε κάθε βράδυ την τρέχουσα επικαιρότητα αμέσως μετά τις βραδυνές ειδήσεις ενώ ταυτόχρονα είχε και το δικό του talk show λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

   θανος

   11-10-10, 17:30

   το τηλετωρα ελεισε οταν βαλανε τον μιχαλοπουλο μεσα για εκβιασμους επιχειρηματιων

   CostasGR

   11-10-10, 22:36

   το ΤΗΛΕΤΩΡΑ πωλήθηκε στον όμιλο Τσοτσορού το 1999-2000.

   Συνέχισε όμως να εκπέμπει στο κανάλι 3 VHF (Παράνομα) μέχρι που κατασχέθηκαν τα μηχανήματα και ο Κος Μιχαλόπουλος φυλακίστηκε.

   Wally

   11-10-10, 22:49

   Ειχε μερικες καλες εκπομπες οπως αυτη του διεθνολογου Δενδρινου. Δεκα χρονια πριν ακουγαμε μερικα απο αυτα που τρωμε στη μαπα τωρα.

   Θυμαμαι και τον Σακκετο με τις τιραντες στην εκπομπη «Το Ντοκουμέντο της εβδομάδος». Θυμαμαι μια εκπομπη του με τον Πατερα Μεταλληνο που ερευνουσαν τα περι Ελληνικοτητος του Χριστου (βρηκα απομαγνητοφωνηση (http://www.sakketosaggelos.gr/Article/136/)!).Τον ειδα προσφατα σε τηλεοπτικη διαφημιση για καποια Χριστιανικα συγγραματα του που πουλα.

   Επισης ο Σωτηροπουλος (θεολογος) που ειχε σκληροπυρηνικη εκπομπη περι Χριστιανισμου.

   Θυμαμαι και μια εκπομπη για οπερα μαλλον με τον Ντένη Ζαφείρη (?)

   Peter Pan

   11-10-10, 23:52

   Θυμάμαι και Πλεύρη (!), όλοι ένας και ένας…

   exetlaios

   12-10-10, 08:25

   Δηλώνω φανατικός τηλεθεατής του ΤΗΛΕΤΩΡΑ.
   Όπως είπε και ο Πάνος, οι εκπομπές του Δενδρινού μου είχαν «ανοίξει τα μάτια» σε πολλά θέματα.
   Θυμάμαι επίσης και εκπομπές Μαρίας Δουράκη (που ήταν όμως πολύ «σκληροπυρηνικές» για τα γούστα μου, αν και υπερ-καλτ).
   Δεν αναφέρω άλλες εκπομπές του σταθμού, για να μην εκτροχιαστεί το νημάτιο.

   Wally

   12-10-10, 10:43

   @Peter Pan, δεν θυμαμαι ποτε τον Πλευρη στο ΤηλεΤωρα. Ειχε την κλασικη εκπομπη Ιστοριας στο TeleCity για χρονια παντως.

   Εγω παλι δηλωνω φαν της Δουρακη. Η γυναικα οτι και να λεει, το λεει οργισμενα. Υπερκαλτ.

   Stormwatch

   12-10-10, 11:43

   Η Μπιζόγλη σε πρόσφατη συζήτηση «ξέχασε» την προϋπηρεσία της στο ΤΗΛΕΤΩΡΑ και «θυμήθηκε» τα πρώτα της βήματα στον POLIS.
   Να υπενθυμίσω οτι ο POLIS αγόρασε την συχνότητα του ΤΗΛΕΤΩΡΑ και κάποιοι δημοσιογράφοι μεταπήδησαν στο νέο κανάλι.

   sparklingeagle

   12-10-10, 12:12

   Ο Μιχαλόπουλος ήταν αντιπρόεδρος του POLIS, το οποίο λίγα χρόνια μετά μετονομάστηκε Channel 9.

   Στο Channel 9 εργάστηκε παλιότερα και ο Νίκος Ευαγγελάτος λίγο πριν μεταπηδήσει στον ΑΝΤ-1.

   Η Μπιζόγλη σε πρόσφατη συζήτηση «ξέχασε» την προϋπηρεσία της στο ΤΗΛΕΤΩΡΑ και «θυμήθηκε» τα πρώτα της βήματα στον POLIS.
   Να υπενθυμίσω οτι ο POLIS αγόρασε την συχνότητα του ΤΗΛΕΤΩΡΑ και κάποιοι δημοσιογράφοι μεταπήδησαν στο νέο κανάλι.

   Η Ρίτσα Μπιζόγλη μεταπήδησε στον Alpha και μετέπειτα στην κρατική τηλεόραση, όπου παρουσίασε την «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» παρέα με τον Κώστα Αρβανίτη για ένα χρόνο. Όμως η «ακέφαλη» ΕΡΤ είχε άλλα σχέδια στο μυαλό της και της ανέθεσε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Σαββατοκύριακου.

   miko63

   13-10-10, 20:24

   τρας τιβι στα χειρότερά της…

   exetlaios

   13-10-10, 21:13

   Άλλη εκπομπή που θυμάμαι από το ΤΗΛΕ-ΤΩΡΑ (και δε νομίζω να δούμε σύντομα στο MEGA ή στον ΑΝΤ1) ήταν και το «ΕΝ ΟΠΛΟΙΣ».

   don dokken

   14-10-10, 01:25

   τρας τιβι στα χειρότερά της…
   ..δεν θυμαμαι να επαιζε πρωιναδικα,μπιγκ μπραδερ,ρηαλιτυ,λαιβ ξεμαλλιασματα,τηλεπαραθυρα..:D;)

 21. Ο/Η Κομμώσεις Σούλα λέει:

  Πως επικοινωνούν οι λαϊκοί της Εκκλησίας μεταξύ τους;
  Οι παντελονάδες όπως τους έλεγε ο Καλλίνικος;
  Στέλνουν μυνήματα μέσα απο ευλαβικά λούκια.
  Το βοιωτικό μπλογκ που πρόσκειται στον Ιερώνυμο όπως επεσήμανε πιο πάνω ο Thespios στέλνει μύνημα στον άνθρωπο του Χριστόδουλου τον Σωτήρη Τζούμα μέσω Μιχαλόπουλου

  http://voiotosp.blogspot.com/2010/07/472010.html

  Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4/7/2010 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ.

  Στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σελίδα 4 και στη στήλη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΙΕΣ ο κ. Μιχαλόπουλος γράφει στον πρώην επικοινωνιολόγο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου Σωτήρη Τζούμα:

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ

  Αλλά μόνο που εσυ, ενώ περιμένεις τόσα πολλά να γίνουν από τη Ν.Δ., περνάς και από τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. . . Θυμάσαι; Πρέπει.

  Βέβαια με τη Ν.Δ. πολιτεύθηκες. . . Δεν έκανες και πολλά πράγματα. . . Παρά την παπαδίστικη βοήθεια και την αρθρογραφία σου στο «ΒΗΜΑ». Τώρα προχωράς διαφορετικά. Σου αρέσει το γράψιμο. Μπράβο σου.

  Τύπωσες και κάποιο βιβλίο για τον μακαριστό Χριστόδουλο. Δεν το διάβασα. . . Έχω αγωνία να δω πόσο απέχεις από κάποιες παλιές αναφορές σου για το πρόσωπό του. . . Θυμάσαι. . .

  Την εποχή που υπήρξε η γνωστή διαμάχη Αθήνας – Φαναρίου.

  Αγαπητέ Σωτήρη Τζούμα, όχι σε ΔΥΟ ταμπλώ. . . Ή με Ν.Δ. ή με Καρατζαφέρη.

  • Ο/Η Κομμώσεις Σούλα λέει:

   Νοσταλγοί του Χάους

   3/29/2010 12:01:00 μμ Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

   Χώρο στο Πρώτο Θέμα βρήκε ο γνωστός-άγνωστος επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας όπου με άρθρο του ξεσπάθωσε κατά του Ιερώνυμου τον οποίο και κατηγορεί για διάλυση της Εκκλησίας και για άλλα φαιδρά.

   Ο Τζούμας δεν είναι τυχαίος στο χώρο της Εκκλησίας. Η τελευταία απόφαση του Χριστόδουλου πριν αναχωρήσει για το Μαϊάμι ήταν ο διορισμός του Σ. Τζούμα στη θέση του διευθυντή στρατηγικής επικοινωνίας της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Το 2004 ο αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά δεν εισακούστηκε. Τελικά υποψήφιος ήταν στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Α’ Πειραιώς, αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Ο Σ. Τζούμας, εκτός από συνταξιδιώτης του αρχιεπισκόπου σε κάποια από τα ταξίδια αναψυχής, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου.

   Για όσους δεν γνωρίζουν, η «Αλληλεγγύη» είναι για την Εκκλησία ότι η υπόθεση της Siemens για το πολιτικό σύστημα. Στη χώρα λοιπόν που ανθεί το παράλογο, άνθρωποι όπως ο Τζούμας…

   ….εμφανίζονται ακόμα δίχως θράσος και μας παραθέτουν απόψεις όπως αυτές:

   Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για την εποχή Χριστόδουλου. Σεβόμαστε την επιθυμία του σημερινού Αρχιεπισκόπου ο οποίος δεν θέλει να δημοσιευθεί καμία πληροφορία σχετική με το χάος που παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση.

   Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι αν στη θέση του Ιερώνυμου είχε αναλάβει για παράδειγμα ο Χρυσόστομος Ζακύνθου, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε ένα αναμμένο κερί στον τάφο του μακαριστού Χριστόδουλου. Σταματάμε εδώ γιατί σεβόμαστε το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή για να απαντήσει.

   http://www.parapolitiki.com/2010/03/blog-post_534.html

  • Ο/Η Κομμώσεις Mπέμπα Μπλανς λέει:

   Aπειλές, ερωτήσεις, κουτσομπολιά, υπονοούμενα,

   http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_9719.html

   Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010
   ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ…
   Aπό τον ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

   • Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Νικόλ χτενίζεται… Εξακολουθεί να προκαλεί, να παρεμβαίνει σε όλα, να παρασύρει τον Αρχιεπίσκοπο στις επιλογές του και να τον σέρνει απ’ τη μύτη.
   • Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: ποια είναι αυτή η Νικόλ, που μπορεί να κάνει ό, τι θέλει τον Αρχιεπίσκοπο; Και γιατί;
   Πόθεν αντλεί τη δύναμη και την εξουσία, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στον κ. Ιερώνυμο και να διορίζει τους συγγενείς και τους … εκλεκτούς του, σε θέσεις κλειδιά στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στη Σιβιτανίδειο; Όχι έναν ή δύο… Αλλά ολόκληρο το σόι της και τους γνωστούς της.
   • Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έχει μια αδυναμία στην οικογεννειοκρατία… Μια ερώτηση επί του προσκειμένου θέματος στον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, είναι αρκετή για να τον ερεθίσετε και να σας πει τι παρέλαβε… Τα μαλλιά του τραβάει ο άνθρωπος, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Είναι κάθε μέρα αντιμέτωπος με δεκάδες ελλείψεις αφού στις θέσεις της Μητρόπολης έχουν διορισθεί τα ανίψια και οι ανιψιές, οι γνωστοί και οι φίλοι… Ονόματα ξέρουμε μα ονόματα δε λέμε… Προς το παρόν.

   +++++++++

   • Και με την ευκαιρία ποια η σχέση του ισχυρού άνδρα της ΕΚΥΟ με την Εμπορική Τράπεζα, η οποία έχει πάρει κατ’ ανάθεση πολλές δουλειές της Εκκλησίας σε θέματα εκτιμήσεων ακινήτων και όχι μόνον…
   • Τι έγιναν αλήθεια τα χρήματα για την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Κηφισιάς που είχε βγάλει ο μακαριστός Χριστόδουλος με ΦΕΚ ( περί τα 4 εκατ. Ευρώ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι φοιτητές υπό άθλιες συνθήκες και να διαμαρτύρονται;
   • Μια πληροφορία μας ήρθε από γνωστό δημοσιογράφο, δοκιμασμένο σε εκκλησιαστικά θέματα… “Υπάρχει θέμα”, σε μια μεγάλη και εύρωστη οικονομικά Μητρόπολη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κι όταν, λέμε “θέμα”, εννοούμε, θέμα οικονομικής διαχείρισης, γυναικοδουλειές κ.λ.π. Κάτι μου λέει ότι θα ζήσουμε φοβερές στιγμές… Κάτι σαν “άγγιγμα ψυχής” σε επεισόδια…
   • Ποιοι θέλουν να εξοστρακίσουν τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας και γιατί; Όχι φυσικά για το πρόγραμμα αχταρμά που εκπέμπει το επίσημο ραδιόφωνο της Εκκλησία αλλά γιατί οι κλίκες θέλουν να προωθήσουν άλλο εκλεκτό στέλεχος της Ιερωνυμικής αυλής, δοκιμασμένο στο παρελθόν…

   http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_9719.html

 22. Ο/Η Της Μαφίας λέει:

  Eφημεριδα ΒΗΜΑ
  Εκβιασμοί φόβοι παζάρια

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=186611&ct=86&dt=03/02/2008

  03/02/2008
  Οι καταγγελίες και οι διαψεύσεις

  Το μεγάλο παζάρι για τον νέο Αρχιεπίσκοπο

  «Θα επιστρέψουν οι σκοταδιστές. Θα μας διοικήσουν οι οργανωσιακοί. Θα αναβιώσουν τα ιεροδικεία. Θα μετράνε τα γένια και τις κοτσίδες μας. Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς καλυμμαύχι» είναι τα επιχειρήματα που προβάλλουν όσοι επικρίνουν τον Μητροπολίτη Σπάρτης. Μάλιστα, παλαιότεροι μητροπολίτες δηλώνουν ότι η εκλογή του κ. Ευστάθιου θα βοηθήσει τον κ. Νικόλαο «να εκλέξει τους μητροπολίτες που επιθυμεί και έτσι ύστερα από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια να διεκδικήσει με αξιώσεις τον αρχιεπισκοπικό θρόνο».

  Οι καταγγελίες για εκβιασμούς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου προκάλεσαν θύελλα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο κ. Χρυσόστομος κατήγγειλε ότι δέχεται επώνυμους και ανώνυμους εκβιασμούς και λασπολογίες από υποστηρικτές του κ. Ευστάθιου. Ακόμη προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται για κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να περιφρουρήσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. «Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στην τοπική εφημερίδα «Σημαία», αλλά και επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας τα οποία δέχομαι εκ μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιου και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός μεθόδευσης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι εκκλησιαστικώς ανήθικος και κοινωνικώς ανοίκειος, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και απαντώ προς όλους αυτούς ότι δεν θα υποστηρίξω πλέον την υποψηφιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου» δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

  Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος διέψευδε τις καταγγελίες αυτές και μιλώντας στο «Βήμα» έκανε λόγο για σκοπιμότητες που στόχο έχουν τον περιορισμό της δυναμικής που έχει η υποψηφιότητά του.

 23. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  Πηγή

  http://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

 24. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

  Kύριε Λασκαράτε αυτά που γράφετε είναι η κορφή του παγόβουνου. Πολύς καυγάς και πολύ πάθος υπάρχει γιατί στην Εκκλησία βρίσκεις μπόλικο παραδάκι αρρωστημένη εξουσιολγνεία και φιλαργυρία λόγω σεξουαλικής στέρησης και τεράστια δυνατότητα κοινωνικής αναγνώρισης.

  Aδελφικά μαχαιρώματα
  Xτυπήματα κάτω απο τη μέση
  Ιερωνυμικοί κατά χριστοδουλικών

  http://amanpoiare.blogspot.com/2011/02/blog-post_325.html

  Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

  ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ: Η ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: “ΑΙΣΙΧΤΙΡ ΡΕ”!

  Ναι, αγαπητοί αναγνώστες, καλά διάβασατε τον τίτλο. Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Ο στενότερος συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου – επικοινωνιολόγος κ. Σωτήρης Τζίμας – απεκάλυψε “χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και προ παντός χωρίς αιδώ” ότι η προσφιλής έκφραση του μακαριστού Χριστόδουλου ήταν το “Αισιχτίρ ρε”!!!

  Μετά από αυτό εμείς τι να πούμε;
  Και αυτά σε μια εκπομπή στην οποία έκαιαν άφθονο λιβανωτό στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και κατά τη διάρκεια της οποίας αναδίπλωναν τα πιο αλλόκοτα σχέδια συνωμοσίας για εξόντωση του μακαριστού Χριστόδουλου επειδή ήταν εμπόδιο στα σχέδια των εχθρών της Εκκλησίας και του έθνους!!!
  Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε και μάλιστα από πρώτο χέρι στενού συνεργάτη του αείμνηστου! Ο Χριστόδουλος δεν ήταν μόνον ο Αρχιεπίσκοπος των ανεκδότων, του σκουλαρικιού, των τζιν, των Κουμαριανών, του παραδικαστικού, των επικοινωνιολόγων και του Four Seasons, αυτός που μας έφερε τον Πάπα στην Αθήνα και που πήγε στο Βατικανό παρά την αντίθετη απόφαση της Ιεραρχίας, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος του “Αισιχτίρ ρε”!!!
  Με τέτοιους φίλους κ. Τζίμα τους εχθρούς τι τους χρειάζεται ο Χριστόδουλος για να βουλιάξει στο έλος της παντελούς ανυποληψίας;
  Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσα πλήρως απογοητευμένος το ντελίριο της κολακείας που μεταδιδόταν από τα κανάλια, τον ιστοχώρο και τις εφημερίδες για την επέτειο των τριών χρόνων της αποδημίας του Χριστόδουλου και εθλιβόμουν βαθύτατα για την ακρισία των ανθρώπων που υποστήριζαν και ακόμη υποστηρίζουν τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο.
  Ούτε στον ύπνο μου όμως δεν φανταζόμουν ότι τη χαριστική βολή στην υστεροφημία του Χριστοδούλου θα την έδινε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σωτήρης Τζίμας ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δύο ή τρεις φορές επανέλαβε τη χυδαία έκφραση που ήταν προσφιλής στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
  Ελπίζω ότι εφεξής θα τερματιστούν οι γλοιώδεις κολακείες προς ένα Αρχιεπίσκοπο του οποίου η προσφιλής έκφραση ήταν μια Τουρκική χυδαία έκφραση και όχι το Δόξα σοι ο Θεός ή το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν!

 25. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

  http://www.periothiko.com/2011/03/blog-post_8178.html

  Ρε σωτηράκι Τζούμα, τί πίνεις και φτύνεις;

  Ο δημοσιογραφών επικοινωνιολόγος, κ. Σωτήρης Τζούμας, εκ των άλλοτε συνεργατών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (που δεν χάνει ευκαιρία να ατιμάζει τη… μνήμη του, με άθλιες «αποκαλύψεις»: διαβάστε εδώ),

  έχει πιάσει «πρώτο στασίδι» στο Kontra του Κουρή και με ύφος μυρίων καρδιναλίων αναπέμπει τον «πρωινό εξάψαλμο» της ανοητολογίας και της μισαλλοδοξίας του. Συνήθης και «προσφιλής» στόχος του, η
  πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
  Δεν είναι τυχαίο… Ο κ. Τζούμας -με τη γλώσσα έξω- προσδοκά το… «έλεος» όχι του Θεού, αλλά του Αρχηγαντώνη και μια θεσούλα στις λίστες της Ακροδεξιάς ΝΝΔούλας…
  Υπήρξε και στο παρελθόν υποψήφιος του κόμματος αυτού, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον μακαριστό Χριστόδουλο στα μάτια των Ελλήνων Ορθοδόξων, που -πώς να το κάνουμε- δεν είναι όλοι τους «νεοδημοκράτες»!!!

 26. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  π.Φιλόθεος Φάρος: «Όταν είναι κανείς μέλος της Μαφίας μόνο ένα πράγμα μπορεί να είναι…μαφιόζος»

  Στο Β’ μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο π.Φιλόθεος Φάρος στους δημοσιογράφους Νίκο Παπαχρήστου και Αντώνη Τριανταφύλλου μιλάει χωρίς περιστροφές για τους λόγους που αρνήθηκε να εκλεγεί επίσκοπος. Με αφορμή ένα σχόλιο του πως δεν θέλησε να γίνει «ένας κοινός και βλάσφημος απατεώνας», ρωτήθηκε αν υπάρχουν βλάσφημοι και απατεώνες Ιεράρχες. «Όταν είναι κανείς μέλος της Μαφίας μόνο ένα πράγμα μπορεί να είναι… μαφιόζος» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο π.Φιλόθεος Φάρος και επικρίνει εκείνους τουςΕπισκόπους που θεωρούν πως μέσα από τις «χρυσοκέντητες ταπετσαρίες», (σ.σ. εννοώντας τα άμφια), εμφανίζεται η δόξα του Θεού».

  Ερωτηθείς γιατί κάποιοι Ιεράρχες ασχολούνται με τον ερωτισμό του ανθρώπου ο π.Φιλόθεος το συσχετίζει με την αποσιώπηση του αμαρτήματος της πλεονεξίας.

  Όταν ένας επίσκοπος φοράει μια πανάκριβη μίτρα πως θα κρύψει το αμάρτημα της πλεονεξίας που διαπράττει, διερωτάται ο π.Φιλόθεος, υποστηρίζοντας μια αμαρτία που σχετίζεται με τον ερωτισμό μπορεί να την κρύψει. Ένας ακόμη λόγος που υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την προσωπική ζωή, εκτιμά ο ψυχοθεραπευτής κληρικός, είναι πως αν κρατάς έναν άνθρωπο από τον ερωτισμό του μπορείς να τον ελέγχεις. «Είναι μια μεγάλη παθολογία» τονίζει ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης εκτιμά πως οι θρησκευτικοί λειτουργοί ασχολούνται με τον ερωτισμό τον ανθρώπων γιατί έχουν προσωπικό πρόβλημα.

  «Πολλές φορές, για να μην μας πάρουν είδηση οι άλλοι, το παίζουμε υπεραυστηροί για να εξασφαλίσουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία» τονίζει και αναφερόμενος στις «προσωπικές» ερωτήσεις που κάνουν ορισμένοι εξομολόγοι απαντά ότι «προσπαθούν να ικανοποιήσουν δικές τους ερωτικές ανάγκες προκαλώντας περιγραφές, είναι μια οφθαλμολαγνεία».

  ελήφθη εκ του

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5775

 27. Ο/Η Mason λέει:

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
  ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 28. Ο/Η Τι μας λες βρε Μουχρίτσα; λέει:

  Τον δεσπότη Αντωνάκη Κόμπο που παρίστανε τον Άγιο και αρθογραφούσε στις φυλλάδες με τις βωμολοχίες του Μιχαλόπουλου τον βγάζουν τώρα οι χριστέμποροι και προφήτη με την κλασσική μέθοδο των ετεροχρονισμένων προφητειών που βγαίνουν μετά τα γεγονότα!!

  http://simeron.wordpress.com/2011/11/16/otan-arxisei-to-kako-apo-tin-syria-na-arxisete-na-proseyxeste-episkopos-sisaniou-siatistis-antwnios/

  “Όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε”! Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης Αντώνιος

  Δεξιά ο μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης και αριστερά ο επίσης μακαριστός Παπά-Γιάννης Καλαΐδης

  Επέστρεψα πριν λίγο από τον πνευματικό μου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αντώνιου Σισανίου & Σιατίστης, τον οποίο τιμούν οι περισσότεροι ως σύγχρονο Άγιο. Ο πάτερ είναι προσηλωμένος στην σωτηρία της ψυχής και μόνο, αποφεύγοντας τις αναφορές για το μέλλει γεννέσθαι αλλά συζητώντας για τον μακαριστό Επίσκοπο, απεκάλυψε μερικά πράγματα των οποίων ήταν μάρτυρας ο ίδιος και δείχνουν ότι ο μακαριστός πέραν όλων των χαρισμάτων που είχε, έγινε δέκτης μεγάλων αποκαλύψεων από τον Θεό.

  “Μας έλεγε, συνέχεια και πολλές φορές με στενοχώρια, τον καιρό της ευδαιμονίας ¨μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα…¨ κι εμείς δυσκολευόμασταν να τον πιστέψουμε…

  Τον καιρό δε που ήταν στο νοσοκομείο στα τελευταία του, μετά την τελευταία εγχείρηση που έκανε μόλις τον φέρανε στο δωμάτιο κοιτούσε απέναντι την εικόνα του Εσταυρωμένου Χριστού και έκλαιγε σαν μικρό παιδί λέγοντας με την γνωστή ταπεινότητά του ¨πώς με αξίωσες Χριστέ μου, εμένα και μου απεκάλυψες αυτά τα πράγματα!¨, προφανώς κάτι σοβαρό είχε δει πιο μπροστά…

  Όταν τον ρωτήσαμε ¨τι είδες Δέσποτα;¨ με δυσκολία μας απάντησε γιατί είχε πρόβλημα με την φωνή του, ¨όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!¨ και το επανέλαβε πολλές φορές ”εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει…” εννοώντας ότι μετά θα πιάσει η μπόρα και εμάς… Τον ξαναρωτήσαμε ¨τι άλλο είδες Δέσποτα;¨ και μας είπε ¨θα σας πω μετά…¨ αλλά μετά εκοιμήθη…”

  Αυτό ήταν προφανώς το θέλημα του Κυρίου…

  Σημείωση : για την ενδεχόμενη μη πιστή μεταφορά των λεγομένων υπεύθυνος είναι ο υποφαινόμενος και μόνο.

 29. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  16:39 | Ελλάδα

  «Παρακολουθώ την εξαθλίωση και διάλυση του κράτους»

  Ο «συνωστισμός στην Μικρασιατική Καταστροφή» είναι «εγκλήματα που πληρώνουμε» είπε ο Ιερώνυμος
  «Προσέχω να μην παρεμβαίνω μέχρι του να παρεξηγούμαι. Υπάρχει η σιωπή της αδιαφορίας -μακριά από εμένα- και η σιωπή της συνέσεως, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

  Παρακολουθώ την εξαθλίωση, τη διάλυση του κράτους, «εδώ που φτάσαμε είναι παρά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Φταίξαμε, να τα πληρώσουμε, αλλά ποιο δίκαιο μας λεει ότι είναι δίκαιο να υποθηκεύεται το μέλλον των εγγόνων μας; Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό το πράγμα; Εγώ δεν ψήφισα για τέτοια πράγματα και δεν έχω δώσει εξουσιοδότηση», είπε ο κ. Ιερώνυμος.

  Ως παράδειγμα της διάλυσης του κράτους έφερε τα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν απλοί άνθρωποι, ενώ συμπλήρωσε ότι ζούμε σε καθεστώς τραγικής τοκογλυφίας και αφαίμαξη από τους εταίρους μας. «Έχουμε ιστορία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια, ντρέπομαι όταν ακούω ότι θα έχουμε επόπτη ή διοικητή είμαστε τόσο ανίκανοι; Πώς και πού θα ισχύσει ο αγγλικός νόμος. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη του οράματός μας», επεσήμανε.

  «Δεν είναι άσχετο ότι η Μέρκελ είναι κόρη πάστορος προτεστάντη. Ο προτεσταντισμός λεει ότι κάποιοι έχουν γεννηθεί με την καλύτερη θέση και κάποιοι με την κατώτερη» ανέφερε για τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο «συνωστισμός στην Μικρασιατική Καταστροφή» είναι «εγκλήματα που πληρώνουμε», είπε.

  «Να γίνουμε ουσιαστικά κοινωνοί με τον άλλον άνθρωπο… Από το 100% της περιουσίας της Εκκλησίας το 96% έχει σπαταληθεί. Τα ακίνητα δεν δίνουν πια τίποτε (…) δίνουμε στον κόσμο μια πλαστή εικόνα. Στη σφαίρα της φαντασίας όσα λένε για τους μισθούς των μητροπολιτών ο μισθός μου είναι 1.920 ευρώ και δεν επαρκεί ούτε για 5 – 6 ημέρες» ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου σχετικά με την περιουσία και της αμοιβές της Εκκλησίας.

  Για τον ηγούμενο του Βατοπεδίου Εφραίμ τόνισε ότι τα χρήματα που μαζεύονται έπρεπε να είχαν διοχετευθεί σε έργα και υπηρεσίες για το λαό, ωστόσο πρόσθεσε ότι όταν όλα τελειώσουν ο ηγούμενος θα έχει δίκιο.

  24h NewsRoom
  ————————————————————————————————-
  1920 ευρώ για 5 ημέρες, 12 χιλιάρικα μηνιάτικο.. μπράβο Ιερώνυμε……..
  πάρτα από την Εκκλησία, μπορείς..

 30. Ο/Η Μίνα λέει:

  Ο Άνθιμος δικαιολογεί τον βουλευτή με το 1 εκατομμύριο!!!

  Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Άνθιμος συμπαραστεκόμενος στον άγνωστο βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ από την Ελλλάδα σε τράπεζα του εξωτερικού!

  «Τα 60 δις φτάνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία. Αυτό το 1 εκατομμύριο συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον; Δε μπορεί ένας βουλευτής να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για όλα αυτά που έχουν γίνει στη χώρα», τόνισε σύμφωνα με το parapolitika.gr,στο κυριακάτικο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

  «Στην καρδιά της κρίσης πήρε 1 εκατομμύριο και νομίμως όπως λέει το έβγαλε στην Ελβετία και ξεσηκώθηκε θόρυβος. Από τη μία είναι αδικία αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Μακάρι οι κάτοχοι των χρημάτων στην Ελβετία, ως γνήσιοι Έλληνες πατριώτες να τα επαναφέρουν στην πατρίδα για να ενισχύσουν την οικονομία μας», υποστήριξε στη συνέχεια!

  http://www.tsantiri.gr/ellada/o-anthimos-dikeologi-ton-voulefti-me-to-1-ekatommirio.html

 31. Ο/Η λέει:

  Η Ένωση Άθεων σας προσκαλεί στον κύκλο προβολών

  «Η άλλη όψη της θρησκείας»

  Στον πολυχώρο «Άνεσις», Κηφισίας 14 Αμπελόκηποι
  Ώρα έναρξης προβολών: 7 μ.μ.

  Είσοδος ελεύθερη.

  Ακολουθεί χαλαρή συζήτηση σχετικά με την ταινία και με τις δραστηριότητες της Ένωσης Άθεων.

  Σάββατο 3-12-11
  The god who wasn’t there (Ο θεός που δεν υπήρξε)
  Ντοκυμανταίρ του Brian Flemming, 2005, διάρκεια 62′.
  Αμφισβητεί την υπόθεση της ύπαρξης του Ιησού, παραθέτει στοιχεία που στηρίζουν την άποψη του μύθου έναντι της ιστορικότητας, και εξετάζει άλλες όψεις του χριστιανισμού.

  Σάββατο 28-1-12
  Religulous
  Σάτιρα του Bill Maher, 2008, διάρκεια 101′.
  Ένα οδοιπορικό σε ιερούς τόπους διαφόρων θρησκειών συνθέτει ένα καλειδοσκόπιο θρησκευτικών πεποιθήσεων και αποκαλύπτει την παράλογη και κωμική πλευρά τους.

  Σάββατο 3-3-12
  Constantine’s sword (Το ξίφος του Κωνσταντίνου)
  Ταινία-ντοκυμανταίρ του Oren Jacoby, 2007, διάρκεια 93′.
  Ένας πρώην καθολικός ιερέας περιγράφει πώς απομυθοποίησε τον χριστιανισμό. Μια εξερεύνηση της σκοτεινής πλευράς του χριστιανισμού: πώς το σύμβολο του σταυρού έγινε ξίφος στα χέρια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου.

  Σάββατο 17-3-12
  Jesus camp (Η κατασκήνωση του Ιησού)
  Ταινία-ντοκυμανταίρ των Rachel Grady και Heidi Ewing, 2006, διάρκεια 85′.
  Παρουσίαση μιας θερινής κατασκήνωσης όπου τα παιδιά εξασκούν τα προφητικά τους χαρίσματα και διδάσκονται ότι οφείλουν να κερδίσουν την Αμερική στο ονομα του Χριστού.

  Σάββατο 7-4-12
  Life of Brian (Ένας προφήτης, μα τι προφήτης)
  Σάτιρα του Terry Jones με τους Monty Python, 1979, διάρκεια 94′.
  Γεννημένος Χριστούγεννα δίπλα στο θείο βρέφος, ο Μπράιαν προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να αποδείξει σε Ρωμαίους και Ιουδαίους πως δεν είναι αυτός ο περιβόητος Μεσσίας. Ο βίος του Μπράιαν παραμένει διαχρονικός και μας εμπνέει μέχρι και σήμερα.

  Σάββατο 26-5-12 [ΠΡΟΣΟΧΗ: η ημερομηνία άλλαξε και ενδέχεται να γίνουν και άλλες αλλαγές]
  Η διαθήκη του ιερέα Ιωάννη Μελιέ
  Δραματική ταινία του Δημήτρη Κολλάτου, 2009, διάρκεια 100′.
  Βασίστηκε στη διαθήκη ενός άθεου Καθολικού ιερέα του 17ου αιώνα. Η διαθήκη αρνείται την κόλαση και τον παράδεισο και χαρακτηρίζει την ιστορία του Ιησού παραμύθι που αποτρέπει τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους από την εξέγερση, προς όφελος της Εκκλησίας και των πλουσίων. Την ανακαλύπτει ο πατέρας Ιωάννης, ένας νέος καθολικός ιερέας στην Τήνο, κι αρχίζει να την εφαρμόζει στα ανατρεπτικά του κηρύγματα.

  (το πρόγραμμα των επόμενων μηνών ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση απροόπτου, φροντίστε να το επιβεβαιώσετε πριν την προσέλευση).
  http://union.atheia.gr/?page_id=1036%5D%CE%B5%CE%B4%CF%8E%5B/url

 32. Ο/Η Του κώλου λέει:

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο δεσπότης του Κιλκίς κ.Μανώλης Σιγάλας, του οποίου ο προ-προκάτοχος Χαρίτων παρομοίαζε τη Δέσποινα Παπαδοπούλου με την Παναγία, ευλόγησε τη βασιλόπιτα των Κυνηγών του Κιλκίς.
  Η Εκκλησία ευλογεί λοιπόν αυτούς που θεωρούν ευχαρίστηση να σκοτώνουν πουλάκια, όχι επειδή πεινούν, αλλά έτσι για χόμπυ.

  Το αγαπημένο μπλογκ του Ελληνομέτρη Αλέξη Τσίπρα,

  http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4697659
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4697657

  η ακροδεξιά olympia στην οποία ανακοίνωσε επίσημα σε τρεις διαδοχικές συνεντεύξεις του

  https://roides.wordpress.com/2011/11/23/23noe11/

  και τη συμφωνία του για την ανέγερση αδριάντα στην Αθήνα στο Σταυρωτή Μεγαλέξαντρο, προκαλώντας τον ενθουσιασμό της «Ελεύθερης Ώρας» του κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλου,

  http://www.elora.gr/portal/ellada/1117-2011-11-21-19-56-21

  αναγγέλει θριαμβευτικά ότι παρουσία του δεσπότη (που τάχα αρχικά αντέδρασε αλλά μετά ενέδωσε), παίχτηκε και ο ύμνος της 21ης Απριλιου.

  Επειδή ο δεσπότης είναι δημόσιος υπάλληλος της Υπουργού δια βίου Φωτοτυπιών και Θρησκευμάτων, περιμένω τις αντιδράσεις της.

  Την είδηση μαζί με τα εμετικά σχόλια του κοινού της olympias κοινού στο οποίο απευθύνεται φιλικά (στο όνομα του απολίτικου Αντιμνημόνιου) και ο Αλέξης Τσίπρας εδώ:

  http://olympia.gr/2012/02/26/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%ba%ce%b9%cf%83-%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-21%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b9/

  ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ! ΣΗΚΩΣΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

  Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Φεβρουαρίου 26, 2012

  Και τα πρώτα σχόλια του κοινού στο οποίο απευθύνθηκε και ο κΤσίπρας:

  209 Σχόλια to “ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ! ΣΗΚΩΣΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ!”

  1.
  Le Goff είπε
  Φεβρουαρίου 26, 2012 στις 8:02 μμ
  Γειά σου ωρε Γιώργο Παπαδόπουλε!!!

  Παλαιό το επαναστατικό γλέντι, αλλά με την προοπτική ανόδου της ΧΑ, γίνεται όλο και πιό απολαυστηκό…. Άντε και του χρόνου τα Ευρά μας να έχουν επάνω τον Φοίνικα…

  Απάντηση

  2.
  φωτεινη είπε
  Φεβρουαρίου 26, 2012 στις 8:05 μμ
  στην περιοδο της δικτακτοριας κυνηγαγανε τους κομμουνιστας,
  στην περιοδο της δημοκρατιας, ολους μας.

  Απάντηση

  Πατρικιος είπε
  Φεβρουαρίου 26, 2012 στις 8:09 μμ
  Το “πουλι” του Παπαδοπουλου τους καιει!
  Ακομα και τωρα, που τα κοκκαλα του σαπισαν το “πουλι” του κραταει γερα!

  Στερνη μου γνωση……….

  ΦΠΔ
  (Φατε Πο@στηδες Δημοκρατια)

  Απάντηση

 34. Ο/Η π.Αρκούδος Αρκουδέας λέει:

  Oρθόδοξο Παρατηρητήριο

  Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πρίν απο λίγο με τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο , του ζήτήσαμε να μας πεί την γνώμη του για την φοροκάρτα και τα νέα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση.

  http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/10/blog-post_04.html?showComment=1322165455832#c1045315398247073897

  ΕΛΕΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣNov 24, 2011 12:10 PM
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΓΑΘΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

  Τουρκική Κάρτα του Πολίτη.
  id-ont.blogspot.com σχόλιο ID-ont: Μέχρι το τέλος του 2012, όλοι οι Τούρκοι θα έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Με αυτή θα μπορούν να κάνουν πλήθος συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της…
  Continue >>
  Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και οι υποτακτικοί τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : την απύθμενη βλακεία!!!
   Εισαγωγικό σχόλιο απο την «Κλασσικοπερίπτωση» Τους αφήσαμε τελικά  να μας χρησιμοποιούν και  σαν αποχέτευση  των απεκκριμάτων  της φασιστοειδούς  διακυβέρνησής…
  Continue >>
  Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ώρα 18.00 – Αντιαιρετικό σεμινάριο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος – Γιόγκα , γκουρουϊσμός οι καταστροφικές λατρείες της » Νέας Εποχής»
  Τήν Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ε.ε. σύμφωνα μέ τό Πρόγραμμα λειτουργίας τοῦ Σεμιναρίου Ὁριοθετήσεως τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως τῆς Ἱεράς Μητροπόλεώς μας θά πραγματοποιηθεῖ διάλεξη στήν αἴθουσα τοῦ…
  Continue >>
  «Ἡ ποιμαντικὴ προσέγγιση τοῦ σύγχρονου ἀνθρώπου ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο».᾿Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντου

 35. Για δες κατι καραγκιοζηδες που εχουν μπερδεψει την Ελλαδα με οτι εχουν αυτοι μεσα στο κεφαλι τους και μεσα στην κ..τρυπιδα τους και παριστανουν τους υπερμαχους των ιερων και των οσιων της φυλης και του εθνους,κι ως πανταπασιν τυφλοι αντι να αρκεστουν στην σκοταδι τους ειναι συναμα και πανταπασιν ηλιθιοι επιχειρωντας επιπλεον να καθοδηγησουν και ενα φανταστικο «εθνος» που υποτιθεται οτι χριζει δηθεν καθοδηγησης απο την αφεντια τους.
  Ε,μη λεμε τωρα κι οτι θελουμε,ουτε εννιαχρονα του δημοτικου δεν πειθονται πλεον.

 36. Ο/Η Συνονόματος λέει:

  Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012
  Εφραίμ Αριζόνας: «Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς..Μαζέψτε τρόφιμα πρώτης ανάγκης..Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα, περιμένουν το σύνθημα»!!!

  […] Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, με πρωτοσέλιδα μάλιστα δημοσιεύματα στην «Ε.Ω.», σε διάφορες γεροντικές παραδόσεις της Ορθοδοξίας μας, είτε καθαρά ελληνικές (όπως π.χ. του Γέροντα Παϊσίου), είτε και ξένες (για τον παπα-Στέφανο τον Σέρβο), αλλά και για πιο απόμακρες στον χρόνο, παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές του προφητικού Λόγου του Πατροκοσμά του Αιτωλού. Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μορφές της πίστης μας, του οποίου επίσης ο Λόγος είναι άκρως επίκαιρος και προβλεπτικός, είναι ο περίφημος Εφραίμ της Αριζόνα των ΗΠΑ.

  Έγινε σχετικά πρόσφατα γνωστό ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του πέρσι στον Γέροντα Εφραίμ ένας Αγιορείτης μοναχός άκουσε από εκείνον άκρως σπουδαία λόγια! Του είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ο Εφραίμ, με φωνή τραγική και συνάμα και προειδοποιητική (σχετικά με την ελληνική κρίση, στην οποία ολοένα και πιο πολύ βυθίζεται η χώρα μας): «Ετοιμασία, επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα»! Και συμπλήρωσε ο Γέροντας ενώπιον του εμβρόντητου Αγιορείτη καλόγερου: «Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας»!…
  Ο Εφραίμ της Αριζόνα κάθε άλλο παρά τυχαία προσωπικότητα είναι! Και γι’ αυτό τα λεγόμενά του είναι πάντοτε βαρυσήμαντα, πόσο μάλλον που συνοδεύονται και από πράξεις, που έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό των πάντων όσων τον γνωρίζουν στην πέραν του Ατλαντικού μεγάλη χώρα.
  Θεωρείται κάτι σαν «γκουρού» της αμερικανικής Ελληνορθοδοξίας και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να προσχωρήσουν στην Ορθοδοξία πλήθος αδιάφορων μέχρι τότε θρησκευτικά Αμερικανών! Το έργο του λοιπόν, που έχει – συν τοις άλλοις – και σαφέστατες εθνικές διαστάσεις, είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας…

  Να τώρα η τελευταία ενημέρωσή μας από τις ΗΠΑ και τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα. Είπε λοιπόν πολύ πρόσφατα ο Εφραίμ, μιλώντας στο συνεργάτη του agioritikovima.gr Θεμιστοκλή Καφαντάρη, σε σχέση με τα μέλλοντα να συμβούν τους επόμενους μήνες και, ίσως, και εβδομάδες: «Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και… περιμένουν το σύνθημα»!!!
  Πρόκειται για μια εκπληκτική φράση, στην οποία θα λέγαμε άνετα ότι συμπυκνώνεται ολόκληρη η σοφία της ελληνορθόδοξης παράδοσης και το νόημα των όσων εσχατολογικών έπεται να λάβουν σάρκα και οστά ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!… Άλλωστε δεν υπάρχει πια άνθρωπος (όσο… αναίσθητος και να είναι!), ο οποίος να μην διαισθάνεται ή να υποπτεύεται έστω ότι κάτι «δεν πάει καλά» και ότι κάτι το ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ πολύ γρήγορα θα συμβεί! […]

  δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
  elora.gr

  http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/2012/02/blog-post_9118.html

 37. Παράθεμα: Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2] « Ροΐδη Εμμονές

 38. Και βεβαια εχουν εφευρεθει οπλα μαζικης καταστροφης του ιου ΗΝ50.Τ4 τα οποια πλητουν αποκλειστικα και μονο οσους λεπει απο τον οργανισμο τους το ενζυμο δυσανεξιας της ανθρωπινης βλακειας και ηλιθιοτητας.

 39. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  Aπό τη zougla του Μάκη
  Ιερωνυμικοί vs Χριστοδουλικοί

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=464930&cid=122

  Ο ΤΖΟΥΜΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ

  Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 16:11

  Στο περιοδικό Crash που εκδίδει ο Γιωργάρας ο Τράγκας, στο τελευταίο τεύχος του Ιανουαρίου 2012, φιλοξενεί ένα 24 σέλιδο αφιέρωμα – μνημόσυνο για τα 4χρονα του Χριστοδούλου, που επιμελήθηκε το πνευματοπαίδι του Σωτήρης Τζούμας. Τυχαίο… ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Εκεί μέσα ο Τζούμας μας θυμίζει την απουσία του δήθεν μεγάλου ηγέτη και μας προτρέπει μέσα από το λιβανωτό των γραφομένων του, να ξαναθυμηθούμε, το πόσο σημαντικός υπήρξε ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος.

  Γράφει όπως λες και συ Γιωργάρα πολλές παπάρες και παπαριές, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντίλογος ή κάποιο επίσημο έγγραφο που να διαπιστώνει την γνησιότητα των γραφομένων, όπως π.χ. την παρακολούθησή του από ξένες υπηρεσίες… Έτσι Γιωργάρα μου, γίνομαι και εγώ προφήτης… Δυστυχώς οι αυλοκόλακες, δεν θέλουν να το χωνέψουν ότι ο Χριστόδουλος έχει ξεχαστεί. Τρανό παράδειγμα είναι, ότι τα κανάλια δεν αναφέρθηκαν καθόλου φέτος στα «Επετειακά» Χριστοδούλου (28/1/2012).

  Το μόνο κανάλι που ασχολήθηκε ήταν το ΚΟΝΤΡΑ στην εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ με καλεσμένο πάντα τον μαϊντανό Τζούμα, όπου εκεί μίλησαν για τον περίεργο θάνατο του Χριστοδούλου. Για το κουσούρι όμως ουδείς ομίλησε. Τυχαίο… ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Και δεν το λέμε εμείς για το κουσούρι, το λέει αξιόλογος κληρικός των Πατρών ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος. Αλλά ας μην το συνεχίσουμε το θέμα αυτό γιατί κάνει τζιζ όπως λες και συ Γιωργάρα μου.

  Ο Χριστόδουλος στα λόγια ήταν μανούλα, στα έργα όμως το απόλυτο μηδέν. Τι να θυμηθούμε το στήσιμο της σκοτεινής Αλληλεγγύης; Η ιδέα του αυτή ως δήθεν ελεημοσύνη και στήριξη των αδυνάτων, τελικά απεδείχθη οχετός και απάτη αφού κατέληξε, σε λάθος χέρια και σε υμετέρους, ξέρει ο Τζούμας δεν χρειάζεται να επεκταθώ, γιατί θα τον πάρει και αυτόν η μπόρα και όχι άδικα βέβαια!

  Σήμερα η Εκκλησία με την σεμνότητα, την στήριξη των πασχόντων και αδυνάτων, δίχως τυμπανοκρουσίες είναι αρωγή στους μη έχοντες, με λίγα λόγια και πολλά έργα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ περιορισμένος στο ρόλο του στα πνευματικά θέματα, στην άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και στο άγγιγμα ελπίδας, για τους δοκιμαζόμενους. Μήπως ήταν και πριν έτσι τα πράγματα;
  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει Γιωργάρα μου, το πόσο άδικα και ύπουλα πολεμήθηκε από τον τροφοδότη τους Χριστόδουλο ο νυν Αρχιεπίσκοπος το 1998 στο πλαίσιο της εκλογής για την διαδοχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Σεραφείμ, και πόσο πανηγυρικά αποδείχθηκε η αθωότητά του, μετά την ανάρρηση του αλήστου μνήμης Χριστοδούλου στον Θρόνο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

  Εδώ όμως Γιωργάρα οφείλεις και συ μια απάντηση που δεν μας έχεις ακόμα δώσει. Πόσα λεφτά σου έφερε ο Χριστόδουλος μαζί με τον ταμία του, από την Μητρόπολη Δημητριάδος τότε, για να γράφεις υπέρ του Χριστοδούλου στην Εφημερίδα ΧΩΡΑ και να γαυγίζεις κάθε βράδυ στο κανάλι που ήσουνα ενώ εγνώριζες όλη την αλήθεια;

  Ο Τζούμας θα έπρεπε να γράψει, για τον κατήφορο που είχαν πάρει κάποιες αξίες επί Χριστοδούλου, όπως και για το ύφος και απ’ ότι αποδείχθηκε και ήθος που συστηματικά ανάβλυζε από την αυλή Χριστοδούλου. Έχει ξεχάσει ο δυστυχής τι έγραφε για τον Χριστόδουλο, κάποια εποχή, που ο Χριστόδουλος του αρνήθηκε κάποια μετρητά.

  Έγραφε λοιπόν τότε ο άμοιρος σήμερα Τζούμας στα ΝΕΑ 19 Ιουλίου 2000: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται απέναντί του αλλά μέσα του, και καταλήγει στο άρθρο του Ο Μακαριώτατος χρειάζεται να προσέχει πάρα πολύ, να μετρά πάρα πολύ και τα λόγια του αλλά και τα βήματά του, ώστε να μην υποβαθμίζει ο ίδιος όσα θέλει να στηρίξει. Και αυτό κάνει, όταν ρίχνει όσα και όποια υποστηρίζει στο Κολοσσαίο των ρητορικών υπερβολών. Τι συνέβη όμως σήμερα και έριξε τόσο λιβάνι;

  Αυτός ήταν που υποδαύλιζε την υπόθεση με το Φανάρι όπως και με τις ταυτότητες, καθώς επίσης κρέμαγε ψευδώς, πολύ εύκολα ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής σε ώρες κρίσιμες εκείνη την εποχή για την Εκκλησία, για να απολαμβάνει πλουσιοπάροχα αυτός την εύνοια του τροφοδότη του Χριστόδουλου. Ο Χριστόδουλος επαίρετο για το έργο της Αλληλεγγύης γι’ αυτό το αμαρτωλό φαγοπότι. Σημεία και τέρατα, ας μην το συνεχίσουμε όμως αυτό γιατί πονάει. Γι’ αυτό θα αποφανθεί σε λίγο η δικαιοσύνη, οπού ευρίσκεται η υπόθεση αυτή από τον Αύγουστο του 2010. Το ποσόν πάντως που έχουν καταχραστεί ο Φουρλεμάδης και οι συν αυτώ είναι 7.490.456.99 € συν τις προσαυξήσεις από τον Αύγουστο του 2010.

  Τελικά ρε Γιωργάρα μήπως μπορεί να σου πει ο Τζούμας για να μας πεις από το ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ μια και τα λες όλα πόσα λεφτά βρήκε ο νυν Αρχιεπίσκοπος στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής; Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος, εκτός από τις διακοπές του και τη χλιδάτη ζωή που έκανε και το τι έκρυβαν οι υμέτεροι πίσω από τα χαμόγελά τους, το φρόνημά τους, την υποκρισία τους και τις υποκλίσεις τους διότι αυτοί οι άθλιοι τύποι που τον περιέβαλαν τότε σήμερα γράφουν διάφορα ευχολόγια γι’ αυτόν, αυτά τα μιάσματα που επί Χριστοδούλου, απέκτησαν και τζακούζι στο σπίτι τους και επισκεύασαν τα σπίτια τους στα Νησιά όπως π.χ. στην Αμοργό, όταν ο Χριστόδουλος ως άνθρωπος έδινε τη μάχη του στο Αρεταίειο, αυτοί όλοι οι λιγδιάρηδες και οι λέρες του κερατά καθόντουσαν στο κιόσκι με τους Δημοσιογράφους στο προαύλιο του Νοσοκομείου και γελούσαν ως ηλίθιοι
  .
  Ακόμα και ο Κουμαριανός με τον Συνοδινό εγκάριζαν για το ποιος θα έχει τα κλειδιά του σπιτιού στο Ψυχικό, για όσο ο Χριστόδουλος χαροπάλευε. Τέτοια ρεμάλια είχε δίπλα του και μετά αυτοί σήμερα γράφουν για έναν ευφυή Χριστόδουλο, δυστυχώς όμως ήταν ένας άμοιρος στα χέρια των υμετέρων, τίποτα παραπάνω, από λόγια λέμε όλοι αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
  Τι προσέφερε στην κοινωνία ο Χριστόδουλος; Μόνο φιγούρα και λόγια τίποτα παραπάνω. Τι έκανε για την Εκκλησιαστική εκπαίδευση, την Εκκλησιαστική δικαιοσύνη; Το μόνο του μέλημα ήταν να χειροτονεί Επισκόπους της αρεσκείας του, για να έχει την πλειοψηφία και να αθωώνει τους υμετέρους τους έχοντες το κουσούρι.

  Αυτός ήταν εν ολίγοις σε αδρές γραμμές Γιωργάρα ο αλήστου μνήμης Χριστόδουλος. Την ευχή του να έχετε όλοι εσείς εκεί στο Περιοδικό Crash.
  Άγραφα 3/2/2012
  ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=464930&cid=122

 40. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  Aπό τη ζούγκλα του Theoprovlitos

  blogspot.com/2008/11/0-0.html
  3/11/08ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 0-0

  Διακόσια μέτρα από το συγκεκριμενο Γυμνάσιο και πίσω από τον ναό της Αγίας Παρασκευής (της ενορίας μου) ο Ερυθρος Σταυρός διατηρούσε οίκημα, παρατημένο για χρόνια. Οι ιερείς και συγκεκριμένα ο π. Φ. όταν τους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος του ζήτησαν να μεσολαβήσει για να παραχωρηθεί το οίκημα στην ενορία προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Νεότητας, σχεδόν δίπλα στο Γυμνάσιο που προανέφερα.

  Η απάντηση του Χριστόδουλου:
  – Να μην σπέρνεστε εκεί που δεν σας σπέρνουν.
  – Μα Μακαριώτατε η εκκλησια είναι μικρή δεν υπάρχουν άλλοι χώροι
  – Γκρεμίστε την και κάνετε άλλη με υπόγειο
  – Μα Μακαριώτατε έιναι γεματη με εξαιρετικές τοιχογραφιες του Κόντογλου και του μαθητή του.
  – Υπάρχουν συστήματα σήμερα που μεταφέρονται οι τοιχογραφίες
  – Καλά, και το κόστος της κατασκευής; Πως θα μαζεψουν οι ενορίτες τόσα χρήματα για να ξανακτισθεί ένας ναός από την αρχή;
  – Ε κάντε εκεί ένα σκάμμα και θα βρέθουν κάποιοι να δώσουν.

  Ο π. Φ και ο π. Α (και οι δύο Μικρασιάτες από την Ιωνία) κατάλαβαν πως είχαν να κάνουν με έναν Αρχιεπίσκοπο εκτος τόπου και χρόνου που εν αντιθέσει με τα φαινόμενα ουδόλως τον ενδιέφερε πραγματικά η νεολαία, παρα μόνο να είναι ο ίδιος αγαπητός σε αυτήν.

  //////////////////////////////////////

  Μέχρι που το μυστήριο της άρνησης του Χριστόδουλου να παραχωρήσει το κτίριο στους ενορίτες και την νεολαία λύθηκε: Το κτιριο πουλήθηκε σε εργολάβο για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, προκειμενου να μαζέψει ο Μακαριστότατος παράδες (αλά Εφραίμ) για τα μεγαλεπίβολα σχέδια του.

  Στο μεταξύ ο μεν π. Φ. μπήκε στην μαύρη λίστα της Αρχιεπισκοπής επειδη αρνηθηκε να γκρεμίσει τον ναό ενώ εκκλησιαστικοί ρουφιάνοι κατέδωσαν πως και ο π.Α. ( ο εξομολογος μου) δήθεν κατηγορεί την Αυτού Μακαριότητα στο ποίμνιο και εκλήθη εις απολογίαν από τον Αντ΄Αυτού της Αρχιεπισκοπής.

  Όσο για το Κέντρο Νεότητας του Διαβόλου; Ήρθε ο εργολάβος που «πήρε την δουλειά» να ζητήσει από τους ιερείς να τον συνδράμουν ωστε να ξεσηκώσουν διαμαρτυρίες κατά των παιδιών και να τους πετάξουν έξω για να αρχίσει η ανοικοδόμηση. Ο π. Φ εδήλωσε πως ΔΕΝ προκειται να το κάνει, ούτε να μεσολαβήσει εξ ονόματος κανενός ώστε να διωχθουν τα παιδια από το κτίριο, διοτι εκτος των άλλων δεν αφορά την ενορία.

  Μερικές μέρες αργότερα πλάκωσαν τα ΜΑΤ και οι μπουλντοζες και με δακρυγονα έξω από το προαύλιο της Εκκλησίας απομάκρυναν τους αριστεριστές και γκρέμισαν το οίκημα, το οποίο παραμένει για πάνω από ενα χρονο τωρα θλιβερό απομεινάρι ενός Κέντρου Νεότητας που δεν έγινε ποτέ.

  blogspot.com/2008/11/0-0.html

 41. Παράθεμα: Αρσενοκοιτία. Η αισχρότερη συκοφαντία που έχει εκτοξευθεί ποτέ κατά του Αγίου Κλήρου της Ορθοδοξίας;! | Athriskos

 42. Ο/Η laskaratos λέει:

  Απο την κηδεία του άμετανόητου φονιά Ντερτιλή

  Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο γνωστός για τα αισθήματά του προς τον εκλιπόντα, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη».

  Ο επί δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας, διέβλεψε μάλιστα ότι η σύγχρονη Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα «παραποιημένης δημοκρατίας».

  Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».

  Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι «έφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

 43. Παράθεμα: Αρσενοκοιτία. Η αισχρότερη συκοφαντία που έχει εκτοξευθεί ποτέ κατά του Αγίου Κλήρου της Ορθοδοξίας;! | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 44. Ο/Η στα γουναράδικα λέει:

  Για τον συνεργάτη του ακροδεξιού καταδικασμένου εκβιαστή Μιχαλόπουλου Αντώνη Κόμπο, μητροπολίτη Σιάτιστας

  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
  Δημοσιεύτηκε στις 26 Απρ 2017
  ΕΓΓΡΑΦΉ 23 ΧΙΛ.
  Subscribe Subscribed Unsubscribe
  Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος: Ένας σύγχρονος Άγιος Επίσκοπος ήταν ο Σιατίστης Αντώνιος. Τον γνώρισα μια φορά στην Ύδρα. Ταπεινός άνθρωπος. Και λίγο πριν κοιμηθεί είπε: «Αχ παιδιά μου, θα ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος, εκεί κάτω στην Συρία θα ξεκινήσει και μετά αυτός θα γίνει γενικός, θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος και η Ελλάδα θα πεινάσει».
  Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στο προσφυγικό σωματείο «Σταυραετός», Αγλαντζιάς Λευκωσίας (09.12.2016) με θέμα «Ο φθαρμένος άνθρωπος της Νέας Τάξης»
  Ο Πανιερώτατος μέσα από τη σύγχρονη αγιότητα και τον σύγχρονο προφητικό λόγο των αγίων ανθρώπων του Θεού, αναλύει πνευματικά και θεολογικά τη σύγχρονη γεωπολιτική στρατηγική που εφαρμόζουν οι μεγάλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι μέρος των ευρύτερων υποχθόνιων σχεδίων των ανθρώπων του μυστικού χρήματος, της νέας τάξης πραγμάτων, που έχουν σαν στόχο τη δημιουργία του φθαρμένου ανθρώπου που δεν θα έχει καμία ηθική αντίσταση…

 45. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Η Ελ Ώρα επιθυμεί και προωθεί την αγιοποίησιν του συνεργάτου της Αντωνίου Σιατίστης!

 46. Ο/Η Παλιός λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.