Όταν ο δεσπότης «Χωροφύλακας» έσπαγε την τηλεόραση τριών ηλικιωμένων καλογριών

[εκεί όπου ζούσε απομονωμένο από τον κόσμο και ένα κοριτσάκι]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση δεσπότη που να φεύγει σε τέτοιο κλίμα πάνδημης αποδοκιμασίας, χωρίς να τολμά να τον υπερασπιστεί ούτε το υπό κατάρρευση και αλληλοσφαγή υπόδικο σατανιστικό χιτλερικό κόμμα, το αυτοπροσδιοριζόμενο ως «σπορά των νικημένων του ’45», που το επαινούσε και αυτό ανταποδίδοντας τον υποστήριζε σταθερά. Έχοντας επιτεθεί ακόμη και στον Τσίπρα, τον οποίο τόσο προκλητικά ο υμνητής των βασανιστών της Χούντας τον υμνούσε το 2015, χωρίς αυτός να τον αποδοκιμάσει και ο οποίος είχε σπεύσει από το 2012 να τον νομιμοποιήσει από Αριστερά σκυλεύοντας βάναυσα τη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού στα Καλάβρυτα, παριστάμενος σε μνημόσυνο των θυμάτων των χιτλερικών στρατευμάτων από επίσκοπο που υποστηρίζει το χιτλερικό κόμμα (βλ. «Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά»). Μια απλή διερεύνηση των δημοσιογραφικών διαρροών του βίου του Αμβροσίου και των σκανδάλων του περιβάλλοντός του (τρισμάκαρ Χριστόδουλος, ιερότατος Καλλίνικος-της χουντικής «Χρυσοπηγής» αμφότεροι, άγιος Θεόκλητος Βρεσθένης τ. Θεσσαλιώτιδος, πανοσιότατος αρχιμανδρίτης στενός συνεργάτης του Αμβρόσιου, που συγκατοικούσε με νεαρό κλέφτη Αλβανό), θα αποκάλυπτε τις πτυχές εκείνες που δεν συμφωνούν με το ρατσιστικά ομοφοβικό προφίλ που καλλιέργησε («Ο Αμβρόσιος φεύγει λόγω αφυδάτωσης»). Η επιδεικτική και ακραία ηθικολογική υποκρισία, κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της ιερατικής του πορείας.

Αντιγράφω παρακάτω από τη δημοσιογραφική επιτυχία του μπλογκ ONEMAN (Κώστας Μανιάτης), που βρήκε και ανέσυρε στη δημοσιότητα ένα παλιό ρεπορτάζ του παλιού καλού δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη στην «Ελευθεροτυπία» της   17/71982 «Όταν ο Αμβρόσιος έσπασε με τη μαγκούρα του την τηλεόραση ενός μοναστηριού. Τι συνέβη σε τέσσερις καλόγριες που έκαναν το λάθος να αγοράσουν τηλεόραση το 1982». Δεν είχε συμπληρωθεί ακόμη ο πρώτος χρόνος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ένας άνεμος αλλαγών και ελπίδων, μάταιων των περισσότερων όπως αποδείχτηκε μετά, είχε πνεύσει σε όλη τη χώρα. Στο ρεπορτάζ, πέρα από τη σαδιστική κακότητα και την απύθμενη υποκρισία του ψευτοηθικολόγου Αμβρόσιου, που θεώρησε την τηλεόραση, στην οποία ο ίδιος έχει εμφανιστεί εκατοντάδες φορές ως ακατάλληλη για τις μοναχές της Μονής Πεπελενίτσας [από τη σλάβικη λέξη πεπέλ (pepel)=στάχτη], ενός μοναστηριού κοντά στη σλαβική Βοστίτσα (το ελληνικό Αίγιο), του οποίου η (αφορολόγητη) εικόνα της Παναγίας επιδιδόταν κατά την Εκκλησία στο σπορ της ορειβασίας, υπάρχει και η τραγωδία ενός ανήλικου κοριτσιού, της μικρής Ευσταθίας, δόκιμης μοναχής κατα τον δημοσιογράφο, φυλακισμένου στο ίδιο μοναστήρι, όπου πάμπτωχοι απελπισμένοι γονείς εμπιστεύονταν ακόμη και δίχρονες θυγατέρες τους. Έχουμε θίξει επαναληπτικά αυτό το κορυφαίο ζήτημα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών των ιερών ιδρυμάτων, αισθανόμενοι ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τα ορφανά δεν έχουν φωνή και κανένα κόμμα δε ενδιαφέρεται να τα προστατεύσει, ιδιαίτερα «το κόμμα της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς» (αυτό που ψηφίζει συνεχώς «παρών» στις φοροαπαλλαγές του Άθωνα), από τη στιγμή που δεν είναι παιδιά στελεχών του, δεν συνδικαλίζονται και δεν ψηφίζουν («Το ΚΚΕ και τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων»). Με την ευκαιρία να σημειώσω πως ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Λιάνας Κανέλλη, Θοδωρή Δρίτσα, Σεμίνας Διγενή και Βαγγέλη Μαρινάκη Χρήστος Μεντζελόπουλος, αναγκάστηκε να κατεβάσει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας, τον ύμνο προς το παιδεραστικό ίδρυμα «Παιδικό Σπίτι», στο οποίο ο προκλητικά ανώνυμος και ατιμώρητος εξομολόγος (χωρίς να έχει δοθεί καμία εξήγηση), όπως κατατέθηκε στη δίκη, κάρφωνε στον θεολόγο διευθυντή του, τα παιδάκια που του εμπιστεύτηκαν το μαρτύριό τους («Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;», 13.10.2018). Είναι κι αυτό κάτι:
https://imp.gr/component/flexicontent/2-uncategorised/21-istoria.html : «Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς»ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ…εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μεεὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους… κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί κρατοῦν καί σήμερα τίς ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης…ὅπως εἶναι:… , το «Παιδικό Σπίτι» (1970),..» (Ημερόλογιο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς 2008).

Ακολουθεί το ρεπορτάζ για τον Αμβρόσιο και την αμαρτωλή συσκευή την οποία με τραμπουκισμό έσπασε και απήγαγε, όπως και τη δεύτερη τηλεόραση της Μονής, που οι καλόγριες αγόρασαν με ανεξοφλητες ακόμη δόσεις. Κανονική άνανδρη, μικρόψυχη κλοπή δηλαδή, σε βάρος απροστάτευτων υποτακτικών του γυναικών και ενός κοριτσιού, που δεν είχε άλλη δυνατότητα να πληροφορηθεί τα του κόσμου: «H ποιμαντορική ράβδος, από θρησκευτικό σύμβολο μετατράπηκε σε όργανο δίωξης της ‘ακολασίας’ καλογραίων. ‘Δράστης’ ο Αμβρόσιος Λενής, μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. ‘Θύματα’, καλόγριες στο μοναστήρι της Πεπελενίτσας, καμιά 20αριά χλμ. από το Αίγιο». Έτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ του ο Γιάννης Διακογιάννης στα ‘ΝΕΑ’, στο φύλλο της 17ης Ιουλίου του 1982, απεσταλμένος στο μοναστήρι όπου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, «κατηγορήθηκε» ότι έσπασε με την «ράβδο» του την τηλεόραση που είχαν μόλις αγοράσει τέσσερις καλόγριες. Ο λόγος; Ότι «μοναχισμός και τηλεόραση δεν συμβιβάζονται», τουλάχιστον με όσα υποστήριξε και η 92χρονη ηγουμένη Σαλώμη. Η μοναχή Μακαρία περιέγραψε αναλυτικά το ‘αμάρτημά’ της: «Κάποιος του τόπε του σεβασμιώτατου ότι υπάρχουν 2 τηλεοράσεις στο μοναστήρι.

Έτσι, μια μέρα γύρω στις 8.15 μ.μ. μαζί με τον πρωτοσύγγελο έρχονται εδώ πέρα. Βλέπει ο Αμβρόσιος την τηλεόραση, που τη χρωστάμε ακόμη και μας κόστισε 33.000 δρχ., βάζεις τις φωνές γιατί δεν τον ρωτήσαμε, σηκώνει την πατερίτσα και κάνει θρύψαλα την οθόνη. Πώς δεν μας γκρέμισε το κελί». Θυμηθήκαμε αυτήν την είδηση με αφορμή τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως τις τελευταίες ημέρες, από τις συμβουλές του Μητροπολίτη Μόρφου για το πώς να μη βγει το παιδί σας γκέι μέχρι την καθιέρωση της ‘Ημέρας του Αγέννητου Παιδιού’ από την Ιερά Σύνοδο. Ένα ρεπορτάζ από το 1982, μια μικρή υπενθύμιση, ότι ο σκοταδισμός έχει μία πορεία μέσα στον χρόνο, και ότι όπως δεν εμφανίζεται ξαφνικά, έτσι δυστυχώς, δεν εξαφανίζεται και ξαφνικά.Πηγή: Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Βουλής».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

11 Responses to Όταν ο δεσπότης «Χωροφύλακας» έσπαγε την τηλεόραση τριών ηλικιωμένων καλογριών

  1. Ο/Η Ορειβατική εικόνα λέει:
  2. Ο/Η Θεολόγος. λέει:


    «Οι λύκοι της Νύχτας» του Πούτιν σε θρησκευτική περιοδεία




    https://www.thebest.gr/article/269386-

    03/06/2014, 23:04
    Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος επέστρεψε από τη Ρωσία και ξεσπαθώνει: Θεατρίνος ο Πάπας, διχαστικός ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    http://www.ellada-russia.gr/news/2-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%91/article/4834-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%A1%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-A%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%91%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AC

    21.07.2013 10:58
    Καλεί Ρώσους για τα μοναστήρια της Aιγιάλειας: Μετά τον Πατρών Χρυσόστομο και ο Αμβρόσιος κοιτάζει προς βορρά!

    Ενα έξυπνο σχέδιο που στο βάθος αποσκοπεί σε ενίσχυση του τουρισμού στην Αχαΐα έχει εμπνευστεί εδώ και αρκετό καιρό ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες με στόχο η ιδέα του να αποκτήσει σάρκα και οστά. Με δυο λόγια, στο γενικότερο πλάνο του εντάσσεται η παράδοση και αξιοποίηση μοναστηριών της περιοχής σε… Ρωσικά χέρια!

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου», ο σεβασμιότατος αφού εξέτασε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα πιθανά οφέλη για τον νομό και ειδικότερα την Αιγιάλεια, αποφάσισε να στείλει γραπτώς την πρότασή του στην εκκλησία της Ρωσίας. Γνωστοποιώντας στον προκαθήμενο της Ρωσικής εκκλησίας Κύριλλο την δυνατότητα που ο ίδιος αποφάσισε να παράσχει, έτσι ώστε κάποιο ή κάποια από τα μοναστήρια, τα οποία ανήκουν διοικητικά στην Μητρόπολή του, να αποδοθούν προς χρήση στην Ρωσική εκκλησία! Και αυτό, με απώτερο στόχο να γίνει επάνδρωσή τους (των μοναστηριών) με Ρώσους μοναχούς προκειμένου οι εν λόγω μονές να λειτουργούν ως παραρτήματα της εκκλησίας της Ρωσίας στην Ελλάδα

    . Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η πρόταση κατατέθηκε επισήμως προ μηνός περίπου και αφορά την Ιερά Μονή της Παναγίας Πεπελενίτσας ή αυτήν της Αγίας Τριάδος Ακράτας. Προς το παρόν πάντως, ο σεβασμιότατος βρίσκεται σε αναμονή της απάντησης, έχοντας βέβαια και τηλεφωνικές συνομιλίες με την ηγεσία της Ρωσικής εκκλησίας.

    Στόχος να έρθουν… χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες!

    • Ο/Η Antifa2 λέει:

      http://www.parapolitiki.com/2012/05/blog-post_1052.html

      Χρυσή Αυγή: Ιδανικός για πρωθυπουργός ο Βασίλης Μαρκεζίνης
      14.5.12

      Τον Βασίλη Μαρκεζίνη για τη θέση του πρωθυπουργού πρότεινε χθες στον Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως δήλωσε πριν λίγο βουλευτής του κόμματος στο δελτίο της ΝΕΤ.

      Δυο μέρες πριν, η Παραπολιτική σας είχε αποκαλύψει τη σχετική διάθεση…

      …της Χρυσής Αυγής εδώ.
      http://www.parapolitiki.com/2012/05/x-video.html

      Η αναφορά του ονόματος του συγκεκριμένου κυρίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη καθώς πλέον εξηγούνται πολλά για την άνοδο, την άρτια οργάνωση και την εκλογική επιτυχία του κόμματος των νεοναζί.

      https://www.iefimerida.gr/news/154498/a%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

      ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
      Aποκάλυψη: Ο Βασίλης Μαρκεζίνης είναι πίσω από το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα [εικόνες]
      12|05|2014 | 17:29



      • Ο/Η Ιβάν Σαρίδης λέει:

        Όταν ο Τσίπρας και το συνάφι του μέσα στην πολιτική βλακεία τους, αλλοιθώριζαν προς τη Ρωσία, νομίζοντας πως θα εκβιάσουν τη Δύση και άλλα τινά

        https://www.thepresident.gr/2019/04/12/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

        Όταν ο Αμβρόσιος ήταν ΣΥΡΙΖΑ…
        12/04/2019 – 10:55

        https://www.tovima.gr/2019/06/30/politics/vima-apokalypsi-rosiko-paixnidi-kai-epafes-me-stelexi-syriza-anel/

        Βήμα – Αποκάλυψη: Ρωσικό «παιχνίδι» και επαφές με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

        Ένα «πολυδαίδαλο» δίκτυο με off shore εταιρείες και διασυνδέσεις με το περιβάλλον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από το πρόσωπο Ρώσου ολιγάρχη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Οι εταιρείες του, έχουν λάβει άδεια για να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του φυσικού αερίου, στη χώρα μας.

        ΤοΒΗΜΑ Team
        30.06.2019, 22:09

        Ο ρώσος ολιγάρχης και οι μπίζνες στην Ελλάδα στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

        Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα, δάνεια από offshore που διαγράφονται, αδιαφανείς δομές και στενές επαφές με το περιβάλλον των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρεται να έχουν εταιρείες του ρώσου ολιγάρχη Λεονίντ Λεμπέντεφ που έχουν λάβει άδεια να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

        Η πρώτη «κρούση» του μεγιστάνα στη χώρα μας, που περιλαμβάνεται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του «Forbes» και στον οποίο ανήκει ο ενεργειακός κολοσσός Sintez, έγινε το 2013, όταν ρωσικές εταιρείες εμφανίστηκαν να διεκδικούν τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα τότε.

        Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάπτυξη ενός δικτύου εταιρειών ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο, Λουξεμβούργο και offshore με έδρα κατά κύριο λόγο στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίες φέρεται να συνδέονται με συμφέροντα του ρώσου ολιγάρχη, χωρίς όμως αυτό να αποτυπώνεται με διαφάνεια στα μετοχολόγιά τους.

        Ως αντίκλητοι των εταιρειών ορίστηκαν μέλη του δικηγορικού γραφείου του Σπύρου Σαγιά, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015.

        Η κεντρική εταιρεία Windows στο Λουξεμβούργο, όπως φαίνεται σε εταιρικά της έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση του «Βήματος», εκτός από το υποκατάστημά της στην Ελλάδα είχε μια θυγατρική, την Believe Finance, η οποία είχε λάβει δάνεια ύψους άνω των 38 εκατομμυρίων ευρώ από τουλάχιστον 6 offshore, η πλειονότητα των οποίων εντοπίστηκε να έχουν έδρα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

        Οπως φαίνεται στα έγγραφα, η σχέση της θυγατρικής με τις offshore ήταν σε επίπεδο συμμετοχής – κατείχε μετοχές τους. Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αυτών, περίπου 34 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι διαγράφηκε εντός του 2017, όταν η Windows International κατέθεσε αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για άδεια κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βόρεια Μακεδονία. Τα σχέδια της Windows International είχαν γνωστοποιηθεί στο Μαξίμου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Γιώργο Τσίπρα ως γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων να φέρεται ότι είχε ρόλο κατά τις προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις.

        Την ίδια περίοδο, εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας παραρτήματα δύο ακόμα εταιρειών συμφερόντων του ρώσου ολιγάρχη: η Sintez Green Energy Hellas Ltd και η Sintez Energy Europe Constructing Limited. Τον ίδιο μήνα εμφανίστηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύματα ότι το δικηγορικό γραφείο της Ελένης Τζούλη, συζύγου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, έχει αναλάβει τον ρόλο του αντικλήτου της Sintez Energy Europe Constructing.

        Υπεξαίρεση και μίζες από στενό συνεργάτη του Καμμένου

        Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο, υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ, επί εποχής συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Πάνου Καμμένου, φέρεται να προχώρησε – σύμφωνα με δικαστική έρευνα – στην υπεξαίρεση περίπου 95.000 ευρώ από τα ταμεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

        Μάλιστα, επικαλούμενος γνωριμίες με κυβερνητικά στελέχη, έπαιρνε μίζες για διορισμούς υπαλλήλων στην ίδια εταιρεία.

  3. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Πράγματι μοναχισμός και τηλεόραση δεν συνάδουν. Είναι σκληρό και απάνθρωπο, αλλά αυτός είναι ο Χριστιανισμός. Ο Αμβρόσιος, ασφαλώς υποκρινόταν όταν έσπαζε την τηλεόραση, γιατί ούτε ο ίδιος ζούσε σύμφωνα με το ευαγγέλιο, αλλά μοναχισμός σημαίνει πλήρη απάρνηση όσων αφορούν τα εγκόσμια.
    Βέβαια αυτό στην πράξη έχει καταργηθεί, αλλά έγινε σιωπηλά και όχι επίσημα.
    Ο Αμβρόσιος έπραξε κατά την διδαχή του Ιησού: «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του δεν γίνεται να είναι μαθητής μου¨(Κατά Λουκάν ιδ’ 26).
    Τα ευαγγέλια εξυμνούν τους φτωχούς και απαξιώνουν τους πλούσιους. Παρακινούν τους ανθρώπους να προτιμούν την απραξία, την ακραία φτώχεια, καθώς αυτός ο κόσμος μας δεν είναι παρά ένα δοκιμαστήριο στο οποίο καιροφυλακτεί ο διάβολος, και από τον οποίον εξαρτάται πώς θα είναι η ζωή μας στο επέκεινα.
    Ο ίδιος ο Ιησούς, κηρύττει: » Πάλιν δὲ λέγω ὑμῖν, εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυπήματος ραφίδος διελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν».
    Κατά την γνώμη μου, είναι ένα από τα πιο εμπρηστικά συνθήματα ενάντια στην κοινωνία. Εκθειάζεται ο τεμπέλης, ο άπραγος, η αμορφωσιά και την ίδια στιγμή ο πλούσιος είναι εκ προοιμοίου ο κακός, ο αντίθεος, αυτός που θα τιμωρηθεί στην αιώνια κόλαση.
    Παρόμοια θέση για τους φτωχούς και τους πλούσιους, είχε και το κομμουνιστικό κίνημα.
    Αυτό το κακόβουλο σύνθημα του Ιησού, συνέβαλε στην άλωση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από το χριστιανικό κίνημα και στην μετέπειτα έλευση του Μεσαίωνα, με τον οποίο δεν τελειώσαμε ακόμη.
    «Μη νομίσατε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη στη Γη. Δεν ήρθα να βάλω ειρήνη αλλά μάχαιρα. Γιατί ήρθα να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από την μητέρα και την νύφη από την πεθερά της» (Κατά Ματθαίον ι’ 34-38)
    Οπως βλέπουμε, ακόμη και αυτός πάνω στον λόγο του οποίου ιδρύθηκε ο Χριστιανισμός, υπήρξε το ίδιο σκληρός με τον Αμβρόσιο και τους ομοίους του.

  4. Ο/Η Παλιός λέει:

    Μετά τα παθήματα κωλοτούμπα των ΣΥΡΙΖΕΛ 180 (ή κατά τον επιστήμονα Τσίπρα 360) μοιρών

    https://www.kathimerini.gr/974240/article/epikairothta/politikh/apelash-rwswn-diplwmatwn-apo-thn-a8hna

    11.07.2018
    Απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

    την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας αποκαλύπτει σήμερα η «Κ». Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

    (….)

    Πρόσθεταν ότι διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Αγιον Ορος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος. Ακόμη κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέτυχε.

  5. Ο/Η Γιώργος λέει:

    https://aigio.org/2011/04/show.html

    Ιστολόγιο σχετικό με τα τεκταινόμενα στην πόλη του Αιγίου. Επικοινωνήστε μαζί μας στο AigioCity[at]gmail.com στέλνοντάς μας τις απόψεις σας, τις καταγγελίες σας αλλά και τις ιδέες σας.

    10.4.11

    Αμβρόσιος Λενής και Θεόκλητος Κουμαριανός: Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ

    Διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό Φιλόδημο σχετικά με την πρόσκληση του μητροπολίτη Αμβροσιου προς τον μητροπολίτη της ανύπαρκτης μητρόπολης Βρεσθένης, Θεόκλητου ώστε να παραβρεθεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα στην πόλη μας.

    Άλλη μια σκανδαλιστική ενέργεια του Αμβροσιου θα λέγαμε εμείς μιας και ο Αμβρόσιος ως μέλος της Χρυσοπηγης πολέμησε λυσσαλέα μαζί με άλλους, τον Θεόκλητο λόγω της ανέλιξης του στο πλευρό του Χριστόδουλου.

    Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικο, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.

    Ποιο το όφελος για την τοπική κοινωνία η παρουσία τέτοιων προσώπων όταν μόνο αρνητικά έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα εκτός από το αυταπόδεικτο γεγονός ότι ο Αμβρόσιος για ακόμη μια φορά επιχειρεί να παίξει τα δικά του εκκλησιαστικά παιχνίδια αδιαφορώντας προκλητικά για τον κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειών του.

    Ακολουθεί απόσπασμα κειμένου από τον Ροΐδη με σχετικές παραπομπές στα έργα και τις ημέρες του Θεόκλητου Κουμαριανου.

    O άγιος Θεόκλητος, που το όνομά του διεσύρθη συκοφαντικώς και στο εξωτερικό:
    (Metropolitan Theoklitos of Thessaly, a leading churchman, had been arrested on suspicion of drug dealing in a police raid on a notorious nightclub…)

    https://www.theguardian.com/world/2005/feb/19/religion.uk

    Sex and fraud woe for Greek church

    Helena Smith in Athens

    Sat 19 Feb 2005 00.03 GMT

    https://aigio.org/2011/05/blog-post_19.html

    19.5.11
    Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος
    ΑΠΟ Ροΐδη Εμμονές
    Ο Αμβρόσιος του Αιγίου είναι αντιρατσιστής
    Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

    [………………………………………………]

    3 σχόλια:
    Ανώνυμος είπε…
    Παπα Ρέμπελος

    Tραγούδα κλέφτικα θεοπρόβλητε.
    Πείτε τα αδέλφια μου ροιδολασκαράτοι.

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

    * Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της αποκάλυψης ότι δάνεισε – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια κυρία Αντωνία Ηλία σχεδόν την ίδια περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους ιερωνυμικούς μητροπολίτες πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο και πρώην Αττικής κ. Νικόδημο, έλαβε πριν από 15 ημέρες τον τίτλο του Τιτουλάριου – χωρίς ποίμνιο – Μητροπολίτη Βρεσθένης H υπόθεσή του ετέθη στο αρχείο καθώς, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν διαψεύστηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεόκλητος συνελήφθη σε μπαρ της Θεσσαλίας μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα. Υπέρ του κ. Θεοκλήτου κατέθεσαν 24 μάρτυρες και εναντίον του οκτώ, οι οποίοι όμως δεν παρουσίασαν αποδείξεις.

    https://www.kathimerini.gr/214165/article/epikairothta/ellada/parapomph-zeygoys-dikastwn

    Tης Eυας Kαραμανωλη

    Aκόμη δύο ονόματα προστέθηκαν χθες στη μακρά λίστα των δικαστών, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα και ελέγχονται πειθαρχικά.

    Πρόκειται για το συζυγικό ζεύγος προέδρων Πρωτοδικών κ. Nικολάου Ποταμιάνου και Γεωργίας Λαμπροπούλου, οι οποίοι υπηρετούσαν στην δικαστική περιφέρεια Πειραιώς και από χθες έχουν παραπεμφθεί από τον πρόεδρο του Aρείου Πάγου κ. Γ. Kάπο στην Oλομέλεια του Aνωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Aμφότεροι παραπέμπονται για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» και για «ανεπάρκεια ήθους που προσβάλλει βαναύσως το κύρος της Δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους στην υπηρεσία», ενώ όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το ζεύγος των δικαστών ήταν υποχείριο του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Iάκωβου Γιοσάκη. Συγκεκριμένα φέρεται ότι το διάστημα που υπηρετούσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ενεπλάκησαν σε υποθέσεις του Γιοσάκη, φρόντιζαν να είναι σε δικασίμους κατά τις οποίες εκδικάζονταν υποθέσεις του και μεριμνούσαν να εκδίδονται θετικές για τον αρχιμανδρίτη δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Nίκος Ποταμιάνος συνδεόταν από το 1997 με τον Γιοσάκη και «τον διευκόλυνε επανειλημμένα στις ανήθικες επιδιώξεις του για την εξόντωση των αντιδίκων του, καθώς και των αντιδίκων προσώπων του φιλικού του περιβάλλοντος. Eτσι, ο Γιοσάκης επιδιώκοντας ανήθικες συμμαχίες με δικαστές, ώστε να μεταβάλει τη δικαστική λειτουργία σε όπλο εκμηδενίσεως των αντιπάλων του, βρήκε αναταπόκριση στον τότε πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιώς N. Ποταμιάνο». O τελευταίος κατά την κατηγορία όρισε συντομη δικάσιμο για τη συντηρητική κατάσχεση κατά των Mαρσέλλου και Xαραλάμπους και έδωσε προσωρινή διαταγή». Στο κατηγορητήριο πάντως μαζί με τον Γιοσάκη αναφέρεται και ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Kουμαριανός, ο οποίος ακολουθώντας τις συμβουλές και τις «γνωριμίες» του Γιοσάκη κατέθεσε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά του τέως μητροπολίτη Aττικής Nικόδημου.

    19/5/11 22:34
    Ανώνυμος είπε…
    Όμως, πέρα από τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, ο μητροπολίτης έχει και άλλα προσόντα. Ήταν ιεροκήρυκας στη Χωροφυλακή, και στον χειροτονητήριο λόγο του, τον Αύγουστο του 1976 (είχε εκλεγεί τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου πριν πάει στα Καλάβρυτα) δεν παρέλειψε να θυμηθεί τους φίλους του, τους χουντικούς βασανιστές χωροφύλακες και αστυνομικούς, που εξαιτίας αυτού του ατυχούς συμβάντος ταλαιπωρούνταν, κι έτσι έστειλε «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας». (Το θέμα το είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της ΕΔΗΚ Γ. Μυλωνάς)

    nikos

    Αγαπητέ Ρο,
    Τα όσα καταγράφει το σχολιό σου, είναι μία τρίχα της κορυφής του παγόβουνου των όσων συμβαίνουν στηνεν λόγω Μητρόπολη.
    Δίνεις αξία σε ΜΗΔΕΝΙΚΑ, όταν αναφέρεσαι στον εν λόγω “επίσκοπο”. Ο λαός γνωρίζει το απύθμενο θράσος και μίσος του, και τον έχει κατατάξει αναλόγως.

    Σελινούς

    http://aigio.org/2011/02/blog-post_26.html

    Θα ήθελα να θυμίσω στον Σεβασμιώτατο – δε νομίζω να το αγνοεί – πως ολόκληρος αρχιμανδρίτης της γενέτειράς του, ο Κύριλλος Κωστόπουλος, καταλόγισε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο – παραδελφό του Σεβ/του – το “κουσούρι”!

    Theoprovlitos

    Με τον Προκοπιο γνωριζονταν από παλιά όταν ο πανταχου παρων Αμβροσιος Αιγιαλειας τον ειχε καπελωσει στην επιτροπή εξωτερικων υποθεσεων της Εκκλησιας της Ελλαδας μαζι με τον Αττικης Παντελεημονα ως… γνησιοι εκπροσωποι της Ελλαδικης Ορθοδοξιας παγκοσμιως.

    Το γραφειο ευτυχως το κρατουσε ο Προκοπιος ο οποίος υπηρετουσε παραλληλα και στον ναο του αγιου Παντελεημονα και στο οικοτροφείο αλλοδαπων που με χιλια βασανα ειχε κατορθωσει να αποκτησει από εναν “συλλογο κυριών” ο τ.Αμβροσιος Κοζανης, ο οποιος υπήρξε θυμα των δηλωσεων του οτι ιεραποστολή σημαινει να παντρευεται ο καθε Έλληνας από εναν αλλοδαπό.

    Λογω των δηλώσεων του αυτων ασκηθηκαν πιεσεις στο Χριστοδουλο να τον παραιτησει. Την θεση του Αμβροσιου στην Κοζανη κατελαβε υποτακτικος του Αμβροσιου Αιγιαλειας ο οποίος ειχε αποσυρθει για αρκετα χρονια στην Αμερικη και επανηλθε. Προηγουμενως ο Αιγιαλειας των ειχε προωθησει ως διευθυνοντα του γραφειου της επιτροπής προσκυνηματικου τουρισμου της Εκκλησιας στην οποία επίσης ειχε χωθεί και ο ίδιος. (ειχε φαινεται το ξενοδοχειο κατα νου)

    Απο εκει και περα δεν ειναι να απορει κανεις ουτε γιατι η εκκλησια εχει φτασει σε αυτο το καταντημα, η Ορθοδοξια επίσης. Δεν ειναι δε ικανοι ουτε καν ως πατριωτες ή ως επιχειρηματίες να αναδειξουν την Ορθοδοξια. Ουτε καν ως εναν ακομη τροπο εισαγωγης συναλλαγματος και πολιτισμού με τον ιδιο τρόπο που καθε χρονο συρρεουν στο Ισραηλ εκατομμυρια τουριστων.

    Αλλα και το κοντοφθαλμο κρατος δεν παει πισω αφού ειτε αναλωνεται στην πολιτικοϊδεολογικη απαξιωση της εκκλησιας και του βυζαντινου πολιτισμου (καλη ωρα) ειτε συνεργαζεται συμβουλευτικα με τον εκκλησιαστικο μεσαίωνα που το μονο που τον νοιαζει ειναι να εξαργυρωσει σε χρημα αυτό που υποτιθεται πως εκπροσωπει και διαφυλάσσει.

    Ακομα ενας λογος που αυτη η χωρα δεν θα παει ποτε μπροστα. Αποτυγχανει ακομα και να ειναι επιτυχημενα χυδαία.

    apeleytheros

    LOL ο αμβρόσιος είναι ζωντανή διαφήμηση για το αθειστικό κίνημα. Μισάνθρωπος με τα όλα του

    19/5/11 22:36
    λακης είπε…
    Πέστε τα με το όνομά τους και μια φορά. Μα ποιός να είναι ο παπάς με τον Αλβανό συγκάτοικο? Μήπως είναι ο [……]

  6. Ο/Η Nikolaos λέει:

    Αυτά πάντως που γίνονται τώρα στην Κύπρο είναι χειρότερα! Επιστροφή στο μεσαίωνα…..

    https://www.protothema.gr/greece/article/921081/sholeia-stin-kupro-telos-ta-skoularikia-gia-ta-agoria-kai-oi-pseutikes-vlefarides-gia-ta-koritsia/

    Σχολεία στην Κύπρο: Τέλος τα σκουλαρίκια για τα αγόρια και οι ψεύτικες βλεφαρίδες για τα κορίτσια

    Ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας Κύπρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, παρουσίασαν νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων – Πέρα από την απαγόρευση στη χρήση κινητών συσκευών, δίνεται έμφαση στην ευπρεπή εξωτερική εμφάνιση
    Η χρήση έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών αποτελεί μια μονάχα από τις απαγορεύσεις που θα εφαρμοστούν στα σχολεία της Κύπρου από τη νέα σχολική χρονιά. Το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώνεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ευπρεπή εμφάνιση των μαθητών/τριών και προσθέτουν νέες απαγορεύσεις στη βάση με το τι βλέπουν να συμβαίνει στα σχολεία.

    Γένι, μούσι, μουστάκι, σκουλαρίκια και… κοτσίδα στα αγόρια απαγορεύονται αυστηρώς. Παρελθόν τα κολάν, τα στενά παντελόνια, το μακιγιάζ, οι έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και οι… ψεύτικες βλεφαρίδες (!) για τα κορίτσια.

    Ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, καθ’ όλη τη καλοκαιρινή περίοδο επεξεργαζόταν τις αδυναμίες που παρουσίασαν οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων που εφαρμόστηκαν κατά την περσινή χρονιά και προχώρησε σε τροποποίησή τους. Μένει μόνο να σταλεί μία εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις των σχολείων για την εφαρμογή των αλλαγών που αποφασίστηκαν.

    Χωρίς υπερβολές…

    Η εμφάνιση των μαθητών/τριών στα σχολεία τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συσκέψεων από τις δύο πλευρές (Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικούς) και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μαθητική ιδιότητα των παιδιών και πρέπει να στηρίζεται στην καλαισθησία. Μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να παρουσιάζονται στο σχολείο χωρίς υπερβολές.

    Τι εστί υπερβολή για τους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας; H απάντηση στο ερώτημα αναφέρεται ενδελεχώς στο πλαίσιο του υφιστάμενου κανονισμού που εμπλουτίστηκε. Ως υπερβολές, λοιπόν, θεωρούνται για τους μαθητές τα πολύ μακριά ή βαμμένα μαλλιά, το ιδιόρρυθμο κούρεμα, η κοτσίδα, το εμφανές αξύριστο πρόσωπο, τα γένια ή το υπογένειο, τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, οι διακοσμητικές καδένες και αλυσίδες, τα χαμηλόμεσα παντελόνια και άλλα παρόμοια.

    Για τις μαθήτριες θεωρείται υπερβολή η ιδιόρρυθμη κόμμωση (βαμμένα ή φουντωτά μαλλιά ή εξεζητημένες ανταύγειες), το μακιγιαρισμένο πρόσωπο, τα βαμμένα χείλη, οι ψεύτικες βλεφαρίδες, το χαμηλόμεσο παντελόνι ή η κοντή φούστα και τα μακριά ή βαμμένα νύχια. Οι μαθήτριες ωστόσο μπορούν να φέρουν δακτυλίδια (αλλά όχι πολλά ή φανταχτερά) ή βραχιόλια (σε λελογισμένο αριθμό), τα παραδοσιακά σκουλαρίκια και φουλάρια που να ταιριάζουν με τις αποχρώσεις της στολής. Γενικά, τόσο οι μαθητές όσο και οι μαθήτριες θα πρέπει να αποφεύγουν το προκλητικό ντύσιμο και επιλογές που δεν συνάδουν με τη μαθητική ιδιότητα και την ευπρεπή εμφάνιση.

    Επιτρέπεται το τζιν αλλά…

    Η επιτροπή εξέτασε και το θέμα της στολής. Θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται στους μαθητές /τριες λυκείων και τεχνικών σχολών το τζιν παντελόνι, αρκεί αυτό να είναι σκούρου, μπλε χρώματος χωρίς επιγραφές ή μηνύματα.

    Απαγορεύεται μαθητής/τρια να προσέλθει στο σχολείο με τζιν ξεθωριασμένο, ξεβαμμένο, σκισμένο ή με…τρύπες. Γενικότερα, η μαθητική στολή περιλαμβάνει το γκρίζο παντελόνι για τα αγόρια και την γκρίζα φούστα για τα κορίτσια μαζί με πουκάμισο ή μονόχρωμη φανέλα χρώματος άσπρου, γκρίζου ή μπλε. Η κάθε διεύθυνση θα πρέπει να καθορίζει ένα μοναδικό χρώμα φανέλας από τα πιο πάνω χρώματα σε συνεργασία με το κεντρικό μαθητικό συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Γονέων. Τη χειμερινή περίοδο οι μαθήτριες μπορούν να φορούν παντελόνι γκρίζο αντί φούστας. Τα παντελόνια ωστόσο δεν πρέπει να είναι χαμηλόμεσα και πολύ στενά. Απαγορεύονται επίσης τα κολάν παντελόνια.

    Επίσης, κατά τη χειμερινή περίοδο επιτρέπεται στους μαθητές/τριες τρικό ή πουλόβερ ή φούτερ ή σακάκι μπλε, γκρίζου ή μαύρου χρώματος. Εναπόκειται και πάλι σε κάθε σχολείο να καθορίσει τον χρωματισμό. Όσον αφορά τα παπούτσια, επιτρέπονται στους μαθητές/τριες τα δερμάτινα μαύρα ή αθλητικά χρώματος μαύρου ή μπλε. Η επίσημη στολή τόσο στο γυμνάσιο όσο και στα λύκεια παραμένει ως έχει: Γκρίζο παντελόνι για τα αγόρια, γκρίζα φούστα για τα κορίτσια, άσπρο πουκάμισο (για αγόρια και κορίτσια) και μπλε γραβάτα για τα αγόρια.

    Απαγόρευση στη χρήση κινητών

    Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις συμφώνησαν επίσης στην απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές/τριες στα σχολεία, και όχι μόνο. Δεν θα επιτρέπεται επίσης η χρήση τάμπλετ, έξυπνων ρολογιών, φωτογραφικών μηχανών και μηχανών οπτικογράφησης.

    Αν και η χρήση έξυπνων συσκευών θα απαγορεύεται εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, εντούτοις οι μαθητές/τριες θα μπορούν να τα μεταφέρουν μαζί τους, αρκεί να τα τοποθετούν σε ειδικά ερμάρια αποθήκευσης κατά την άφιξή τους στο σχολείο και να τα παραλαμβάνουν ύστερα από το τελευταίο κουδούνι. Τα σχολεία που δεν διαθέτουν ερμάρια αποθήκευσης θα πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία τους σε συνεργασία με τις σχολικές εφορείες.

    Ουσιαστικά οι μαθητές/τριες κατά την άφιξή τους στο σχολείο θα έχουν υποχρέωση να τοποθετούν τις έξυπνες συσκευές στα ερμάρια αποθήκευσης απενεργοποιώντας τα, ενώ στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς (π.χ. μαθητής/τρια να κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια διδασκαλίας μαθήματος ή το διάλειμμα) ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να κατάσχει το ηλεκτρονικό μέσο και αφού αυτό απενεργοποιηθεί θα παραδίδεται στη γραμματεία του σχολείου και θα επιστρέφεται με τη λήξη των μαθημάτων της ημέρας στους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή/τριας.

    Συνμοπτικά οι απαγορεύσεις

    Για τα αγόρια: Γένι, μούσι, μουστάκι, σκουλαρίκια και… κοτσίδα απαγορεύονται αυστηρώς.

    Για τα κορίτσια: Παρελθόν τα κολάν, τα στενά παντελόνια, το μακιγιάζ, οι έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και οι… ψεύτικες βλεφαρίδες.

    Πηγή: Πολίτης Κύπρου

  7. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος , έθεσε σε αργία Ιερέα που σκανδάλισε την τοπική κοινωνία

    Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος , έθεσε σε αργία Ιερέα που σκανδάλισε την τοπική κοινωνία

    Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2016 από K. T.

    Σε αργία έθεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, τον Ιερέα χωριού των Καλαβρύτων μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε και που αφορά τις προσωπικές επιλογές του Ιερέα.

    Το σκάνδαλο που πήρε μεγάλη δημοσιότητα αναστάτωσε την τοπική κοινωνία και η Ιερά Μητρόπολη αποφάσισε να θέσει σε αργία τον Ιερέα.

    Η αργία που τέθηκε ο Ιερέας είναι η πρώτη και άμεση ενέργεια του Μητροπολίτη και πολύ σύντομα θα έχουμε και περισσότερες εξελίξεις για να προστατευτεί η τοπική μας Εκκλησία και το κύρος των μαχόμενων και λιγοστών Ιερέων που υπηρετούν στα χωριά μας.

    https://www.kalavrytanews.com/2016/02/se-argia-iereas-kalavryton.html

  8. Παράθεμα: Ο Αμβρόσιος & οι Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ, Ιερώνυμος-Εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.