Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;

[τ. Συνήγορος παιδιού: «αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου»]

Σεραφείμ και πατριαρχικός Επίσκοπος Αβύδου με την αρμόζουσα παρέα

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δημοσιεύτηκε εκτεταμένα στον Τύπο το 2017, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Η Μητρόπολη Πειραιά δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για τον ανώνυμο εξομολόγο, που κάρφωνε τα παιδάκια, που του εξομολογούνταν τα βασανιστήρια και τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταντο στο πειραιώτικο Γκουαντάναμο του ευσεβή Θεολόγου Λαλαούνη: «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;». («To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά» «Πρώτο Θέμα», 4.9.2017). Το είχαμε καταγγείλει ρωτώντας: «Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει ατιμώρητος;» (28.8.2017). Αλλά ακόμη και αν δεν τα πρόδιδε κι αυτά μαζί με το μυστήριο της Εξομολόγησης, τίθεται το ερώτημα πως δεν κατάλαβε τίποτα και γιατί τα παιδάκια δεν εκμυστηρεύτηκαν την τραγωδία τους στον «εκπρόσωπο του θεού» μέσα την Κόλασή τους. Εκεί λοιπόν είχαμε καταγγείλει και τους ύμνους της Μητρόπολης (2008) προς το παιδεραστικό ίδρυμα το οποίο αποκαλεί με παλιότερο δημοσίευμα που δεν ανασκευάζεται, «πνευματικό φυτώριο». Δεν πρόκειται πλέον για άγνοια ή για αβλεψία. Το δημοσίευμά μας αναπαράχθηκε και σε μεγάλης επισκεψιμότητας Ελληνορθόδοξο και ακραιφνώς εθνικόφρονα ειδησεογραφικό ιστότοπο (Εξομολόγος), τον οποίο διαβάζουν πολλοί κληρικοί και πιστοί. Οι ύμνοι λοιπόν του 2008 που δεν αποσύρθηκαν, είναι πλέον συνειδητοί. Να σημειωθεί πως ο ευσεβής Πρόεδρος του «φυτωρίου», καταδικάστηκε και στο Εφετείο ομόφωνα σε 28 χρόνια φυλάκιση (πρωτόδικα 40) «για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση ανηλίκων για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια όπως και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας» ( 11.7.2018). Όμως η κρατική Εκκλησία μέσω της πειραϊκής Μητρόπολης, χωρίς να διαμαρτύρεται ούτε ένας πιστός ή κληρικός, εξακολουθεί να διαφημίζει το ίδρυμά του ως υποδειγματικό.

Η δημόσια συμπεριφορά του δεσπότη Χρήστου Μεντζελόπουλου, είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη και απόλυτα αντιφατική. Συναγελάζεται, αν και δηλώνει πατριώτης, με την από τον Φύρερ ομολογούμενη ως «σπορά των νικημένων του ‘45». Συμπροσεύχεται (φωτ. Θεοφάνεια 2016), αν και απηνής φραστικά διώκτης των αιρέσων, με τον αιρετικό (αίρεση του φυλετισμού), αλλά και αλλόθρησκο μύστη νυχτερινών τελετών των χειμερινών ηλιοστασίων Κασιδιάρη («Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής)», έναν υπόδικο νέο που χαστουκίζει δημόσια γυναίκες, που επιδεικνύει ημίγυμνος χιτλερικό τατουάζ, που χαιρετά χιτλερικά, που συμμετέχει σε επεισόδια («Δολοφονική επίθεση χρυσαυγίτη με σιδηρολοστό»,   «Αθωώθηκε η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης»), προτρέπει σε βιαιότητες κατά αδυνάτων («Τελεσίδικη καταδίκη Κασιδιάρη για διέγερση σε βία κατά Ρομά») και παίζει με όπλα, εκφράζοντας δημόσια ιδιόρρυθμες σκέψεις (Βουλή 15.5.2017: «Γάμησα μια αδελφή τώρα»). Υπερασπίζεται με τον δικαστή και τον χωροφύλακα (2012) τον «ανδρισμό» (!) του Θεού (που «προσεβλήθη» στο θέατρο Χυτήριο), από κοινού με τον υμνητή του Ναζιστή παιδεραστή Στράιχερ, θαυμαστή του Μουσολίνι και του Χίτλερ και δημόσιο ουρητή (έξω από το Mega, 26.3,2013) Χρ.Παππά. Για τους παραπάνω είχε ομολογήσει το 2013, πως ανήκουν σε οργάνωση Εωσφοριστών (!!!)   «Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή» επιμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς» (ΤΑ ΝΕΑ 24.5.2013), ενώ για την υπόδικη εγκληματική συμμορία τους έχουν υπάρξει ακόμη και «Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών». Θα ήταν αστείο να περιμέναμε από την Ιεραρχία, που λίγο πολύ βράζει στο ίδιο ζουμί, να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Αν και δημόσιος υβριστής των ομοφυλόφιλων (όχι όλων-«Παραλήρημα Σεραφείμ για ομοφυλόφιλους: “Είναι εγκληματίες”»), τιμά και συμπροσεύχεται με τον προκάτοχοι του Καλλίνικο, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί άρον-άρον «για λόγους υγείας» μετά από αλλεπάλληλες κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών, ανάμεσά τους κληρικών (ΕΘΝΟΣ, 4/2/2006-«Αποχώρηση Καλλίνικου με…σκιές σκανδάλων»), αλλά και θεολόγου-ψάλτη, που ισχυρίστηκε πως δέχτηκε από τον Καλλίνικο επίθεση «μπροστά στην Αγία Τράπεζα», (ΤΟ ΒΗΜΑ-Μ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, 24 Νοεμβρίου 2008-23:50),  για τις οποίες περιέργως ο Καλλίνικος δεν έφερε τους κατηγόρους του στο Δικαστήριο, ούτε τους υποχρέωσε εξωδικαστικά να ανακαλέσουν. Ο ίδιος  όμως, εξάντλησε την αυστηρότητά του στον ταλαίπωρο οδηγό του επειδή πήρε διαζύγιο: «ΟΜητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του».

Έρχομαι στο κυρίως θέμα μας, που όμως δεν μπορούμε να μην το δούμε παρά ως φυσική συνέχεια των παραπάνω. Αναλογίζομαι πόσο θα σκανδαλισθεί ο ευλαβέστατος φιλάνθρωπος χρηματοδότης της Μητρόπολης Πειραιώς κ.Μαρινάκης, που δέχεται άδικες επιθέσεις για το Noor-1 (τεράστιο φορτίο ναρκωτικών, αν είναι δυνατόν!), αν κατά τύχην η πληροφορία φθάσει στ’αυτιά του: Η Μητρόπολη στην επίσημη ιστοσελίδα της εξακολουθεί να φιλοξενεί παλιότερο άρθρο πειραιώτη Θεολόγου το οποίο μεταξύ των ευαγών ιδρυμάτων της πόλης, εξυμνεί το επί 50ετία σαδιστικό άντρο παιδεραστίας και βασανισμών ανηλίκων αγοριών. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συγχωρήσουμε τον συγγραφέα του άρθρου ο οποίος καλή τη πίστει αλλά και επιπόλαια και εκ του προχείρου, υμνούσε ένα ίδρυμα ενός εργένη Θεολόγου, που και μόνο η περιτοιχισμένη κοινωνική του απομόνωση δημιουργούσε υποψίες, όπως κατατέθηκε από επίσημα χείλη στη δίκη:

Με την κατάθεση του πρώην Συνηγόρου του Παιδιού, Γιώργου Μόσχου, ξεκίνησε σήμερα στο Α’ Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη… Ο Γ. Μόσχος εμφανίστηκε εμφανώς προβληματισμένος από το γεγονός ότι το ίδρυμα ήταν κλειστό προς τον έξω κόσμο και ότι ο ιδρυτής και επί χρόνια πρόεδρός του, Κων/νος Λαλαούνης, απέτρεπε εντόνως την επικοινωνία των παιδιών με τους οικείους τους κατά παράβαση όλων των κανόνων της σύγχρονης παιδαγωγικής. «Για μένα αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου», είπε ο κ. Μόσχος (Eφ.τ.Συντακτών-21.05.2018).

Δρίτσας (της ριζοσπαστικής Αριστεράς)

Έχουμε όλη την καλή διάθεση να κάνουμε πως πιστεύουμε πως ο απηνής διώκτης της ομοφυλοφιλίας (όχι όλων) Μεντζελόπουλος, αμείλικτος εγκόσμιος Δημόσιος Κατήγορος της Υπερουράνιας Εισαγγελίας Ηθικής των Αιδοίων και στοργικός Επίσκοπος των ελαχίστων αδελφών του Χριστού, επισκεπτόμενος συχνά το ίδρυμα (όπως είχε ως τοπικός εκκλησιαστικός πατέρας στοιχειώδη υποχρέωση) και συζητώντας με τα ορφανά (κατά το επιτακτικό του επισκοπικό καθήκον), δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, δεν υποψιάστηκε, βυθισμένος στις πνευματικές περισυλλογές του. Γιατί όμως τώρα, όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις για τον Εξομολόγο, για τον οποίο σε μια κανονική χώρα θα είχε διαταχθεί δικαστική και εκκλησιαστική έρευνα ή έστω θα είχαν ζητηθεί δημόσιες εξηγήσεις, όχι μόνο δεν ζητά δημόσια συγνώμη για τα όσα παραπλανητικά και επικίνδυνα έγραφε η ιστοσελίδα του, όχι μόνο δεν ανασκευάζει με σημείωση μέσα στο κείμενο, όχι μόνο δεν δικαιολογείται και δεν ανακαλεί έστω με μια υποσημείωσηαλλά εξακολουθεί να εξαπατά το κοινό και τους πιστούς υμνώντας ξεδιάντροπα ένα εγκληματικό άντρο. Έτσι όμως αποκαλύπτεται πως όχι μόνο δεν φοβάται τους (κοιμώμενους και απαθείς) θεσμούς μιας χρεοκοπημένης και υποκριτικής κοινωνίας, αλλά πως περιφρονεί κατάφωρα το Θεό, αναποδογυρίζοντας την ευαγγελική διδασκαλία: «Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς»ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ…εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μεεὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους… κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί κρατοῦν καί σήμερα τίς ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης…ὅπως εἶναι:… , το «Παιδικό Σπίτι» (1970),..» (Ημερόλογιο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς 2008).

Πέρα από την κακόβουλη πλέον παραπλάνηση των πιστών αναγνωστών, πέρα από το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας που θα παραπλανήσει με τη σφραγίδα της Μητρόπολης τον όποιο μελλοντικό ερευνητή της ιστορίας αυτών των ιδρυμάτων (scripta manent), πέρα από τον σκανδαλισμό όποιου το διαβάσει τώρα που όλοι γνωρίζουν τι ήταν το «Σπίτι του Παιδιού», υπάρχει και θέμα προσβολής της προσωπικότητας και των αισθημάτων δεκάδων παιδιών, που έμπρακτα η Μητρόπολη περιφρονεί τον βαθύτατο και καταστροφικό πόνο τους και αμφισβητεί το μαρτύριο που υπέστησαν. Είναι δεδομένο πως τα παιδάκια δεν μπορούν να πληρώσουν δικηγόρους για να προσφέρουν τις νομικές τους υπηρεσίες στα θιγόμενα θύματα, των οποίων το κολαστήριο παρουσιάζεται ξεδιάντροπα από τη Μητρόπολη ως «πνευματικό φυτώριο», αναρωτιέμαι όμως τι θα συνέβαινε αν κάποιος από τους δικηγόρους Ρομπέν των Δασών (υπάρχουν ευτυχώς κι αυτοί) αναλάβει να ενημερώσει και να εκπροσωπήσει τα παιδάκια. Ιδού έργο θεάρεστο, που περιμένει αυτούς που θα το αναλάβουν, γιατί το ΚΚΕ της κας Κανέλλη, φίλης των Μητροπολιτών Πειραιά και Σπάρτης (φερόμενος κι αυτός ως-σε βάρος Γερόντων Γηροκομείου-Χρυσαυγίτης κομματάρχης από τον Μιχαλολιάκο), απασχολημένο με την παγκόσμια Επανάσταση, δεν προκάνει να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των απροστάτευτων παιδιών (άλλωστε, δεν ψηφίζουν, δεν συνδικαλίζονται, δεν διαδηλώνουν).

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
«ΒΙΝΤΕΟ-Μιχαλολιάκος: Οι δικοί μας αρχιερείς»: «Σε συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ του στενού ηγετικού πυρήνα, ο Μιχαλολιάκος αναφέρει: “Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε..”..» (enikos/gr, 13.12.2013).

 

 

This entry was posted in IERI_Exoussia, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

36 Responses to Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;

  1. Ο/Η laskaratos λέει:


    Το τι ακριβώς είναι η κρατική Εκκλησία, φαίνεται και από αυτό το ελάχιστο δείγμα


    21/12/2012, Πάρνηθα, Κασιδιάρης. Χειμερινό Ηλιοστάσιο και η σημαία της Βέρμαχτ, νυχτερινή ορκωμοσία στη σβάστικα (από το xyzcontagion)









    Η Αυγή, ξεμπροστιάζει τον Σεραφείμ:

    http://www.avgi.gr/article/10813/263781/e-synkrouse-tou-serapheim-me-tous-chrysaugites
    Δημοσίευση: 05 Μαΐου 2013 00:10

    9 Απριλίου 2013. Ο Χρ. Παππάς εκθειάζει ανακοίνωση του Σεραφείμ, τον οποίο χαρακτηρίζει «λαοφιλή ιεράρχη με τοποθετήσεις που ‘καίνε’», σχετικά με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι βαθιά ρατσιστικό ενάντια στους μουσουλμάνους, κατηγορώντας τον δήμαρχο Αθηνών για προσπάθεια «ισλαμοποίησης» της Ελλάδας.
    ……………….
    Όταν ο «φωτισμένος και λαοφιλής ιεράρχης» έγινε «σιωνιστής με προτίμηση στα οθωμανικά ήθη»
    …………………
    ___________________________

    Για την ακρίβεια όμως:

    Γιατί η Σύνοδος δεν εγκαλεί και τον Χ. Παππά της Χ.Α. που μιλάει για μητροπολίτες με «οθωμανικά ήθη»;


    Γιατί η Σύνοδος δεν εγκαλεί και τον Χ. Παππά της Χ.Α. που μιλάει για μητροπολίτες με «οθωμανικά ήθη»;

    Στο προσωπικό μπλογκ του βουλευτή της «σποράς των νικημένων του ΄45», Χρήστου Παππά, υπάρχει ακόμη ένα προσβλητικό ερώτημα προς τον μητροπολίτη Πειραιά και την αδελφότητα της Ι.Συνόδου, που τέθηκε το 2013. Γιατί η Σύνοδος δεν σήκωσε το γάντι, όπως δεν το σήκωνε για χρόνια όταν έβριζε, προειδοποιούσε και απειλούσε πατριάρχες, μητροπολίτες, ηγούμενους και ιερείς με αισχρότατες εκφράσεις ο ακροδεξιός εκβιαστής και Άρχων Οφφικιάλιος της Ορθοδοξίας (βλ.:“Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, Ομολογητή, άνθη ευλαβείας, 1 & 2, 03/03/2012), εκδότης της αποκρυφιστικής «Ελ. Ώρας», τον οποίο οι Δεσποτάδες καλόπιαναν με επαίνους και με τιμές;

    «ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ: Τώρα πέφτουν οι μάσκες.»: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013. «….Ο Μητροπολίτης Πειραιώς …δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο… για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ’’οθωμανικά’’ ήθη. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς με όλους αυτούς αποτελούν μέλη της ίδιας Ιεραρχίας…». Δυο χρόνια μετά (22.12.2015), ακολούθησε και ο «βουλευτής» Κουκούτσης μέσα στη Βουλή: “Οι μισοί ιεράρχες φορούν ροζ φουστίτσες …”, χωρίς η Σύνοδος να του στείλει εξώδικο.


    Ο Κουκούτσης διπλα στο μητροπολίτη Μεσσηνίας, 9 μήνες μετά τη δήλωσή του για τους μητροπολίτες με τις «ροζ φουστίτσες». «Όλα αυτά, όμως, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο φωτογραφικός φακός! Όταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αντιλήφθηκε ότι η συνομιλία του με τον κ. Κουκούτση έχει προκαλέσει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον πετάχτηκε από την καρέκλα του!» (“Η φωτογραφική μηχανή που «τρόμαξε» τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας”, messiniapress gr/2016/09/03/).
    http://messiniapress.gr/2016/09/03/fotografiki-michani-pou-tromaxe-ton-mitropoliti-messinias/

    Αλλά υπάρχει και άλλη μια απορία: Γιατί ο δεσπότης της Θεσσαλονίκης δέχτηκε στο φτωχικό Μέγαρό του το ζεύγος Φύρερ, αν και ο υπόδικος ποιητής του Εωσφόρου τον έχει αποκαλέσει δημόσια «σκατιάρη»;

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ορθοδοξία και νεότης στον Άθωνα, ένα ελαχιστότατο δείγμα:
    Από την εφημερίδα «Μακεδονία» 26.11.1978, σελ.23
    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978

    Χρυσαυγίτης Αγιορείτης καλόγερος:

    «Όποια γυναίκα σκοτώσει πούστη, θα πάει στον Παράδεισο»:



    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα» (Περιοδικό ‘Ε’, «Ελευθεροτυπία», 14.09.2008)
    «…Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας! Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα; Κανείς δεν τόλμησε να το σχολιάσει αυτό….».

    Φιλοχρυσαυγίτικη Εφημερίδα «Στόχος»:
    https://www.stoxos.gr/2011/06/blog-post_1905.html
    ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ
    ΣΤΟΧΟΣ – 10 Ιουνίου – 4

  3. Ο/Η laskaratos λέει:


    https://www.tovima.gr/2011/03/03/opinions/ratsismos-kai-didaxes/
    ΤΟ ΒΗΜΑ

    Κέζα Λώρη
    3 Μαρτίου 2011, 21:36 Ενημερώθηκε: 4 Μαρτίου 2011, 08:10

    «Ντρέπομαι που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη». Θεωρεί κανείς ακραία τούτη τη δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ; Ισως τη θεωρεί ακραία όποιος δεν έχει διαβάσει την άλλη, την κορυφαία, εκείνη στην οποία χαρακτήριζε τους ομοφυλοφίλους «ηθικά απονευρωμένους, που έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων». Η ντροπή του μητροπολίτη για τον υπουργό Δικαιοσύνης άπτεται των σεξουαλικών. Οχι, δεν αναφέρεται στην προσωπική ζωή του νυμφευμένου μακεδόνα πολιτικού. Αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τον ρατσισμό.

    https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/erga-kai-imeres-toy-k-kallinikoy/

    Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
    24 Νοεμβρίου 2008, 23:50 Ενημερώθηκε: 13 Μαρτίου 2005, 00:00

    «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας»…………..

    Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.
    ………………….

    Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

    * Οι καταγγελίες

    Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

    Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα (σημ.Λ. τις επανέφερε το 2005). Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
    …………………………
    ____________________________________
    ΕΘΝΟΣ
    «E» 4/2/2006

    Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

    Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

    TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ………………………..

    Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

    O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

    H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

    Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;

    Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;
    28/08/2017
    [Γιατί ο λαλίστατος μητροπολίτης του Πειραιά σωπαίνει εκκωφαντικά;]


    Φιλανθρωπίες ευσεβών και Εντιμότατων Εφοπλιστών-Καναλαρχών-Εκδοτών-Ομαδούχων, κλπ: “Ο Β. Μαρινάκης πληρώνει τους μισθούς των ιερέων του Πειραιά”. “Στο Στάδιο Καραϊσκάκης πήγαν οι ιερείς της Μητρόπολης Πειραιά, προκειμένου να εισπράξουν τον μισθό τους για τον μήνα Δεκέμβριο. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Κοινωνική», αυτό γίνεται ανελλιπώς όλους τους μήνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα του ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του έτους 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κοινωνικής»” (Saronic magazine, Jan 12.2017). Όπως θα σχολίαζε ο Βεσπασιανός, το χρήμα δεν έχει μυρωδιά, αλλά όσο καθαρό κι αν είναι το εφοπλιστικό χρήμα, με τη βούλα μάλιστα του αδέκαστου ΣΔΟΕ των Εντιμότατων Τσίπρα-Παππά, οι φωτογραφιζόμενοι είναι εργάτες του αμπελώνος Του και ταυτόχρονα έμμισθοι ενός Κροίσου, που πήγαν στο γήπεδό του και φωτογραφίζονται με το φακελάκι του;

    ……………………………………….
    Aφού ζητήσουμε για πολλοστή φορά να διενεργείται τακτικός προληπτικός έλεγχος από το Κράτος, μέσω ειδικού δημόσιου φορέα που θα συζητά με τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, γιατί η εν τοις πράγμασι επίσημη θέση των κομμάτων της «λαϊκής οικογένειας» (ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορούν άνετα τα ορφανά να επισκεφθούν όποτε θέλουν με τους Νομικούς τους Συμβούλους τον Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και να καταγγείλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους νομίζουμε ότι πάσχει, θέλουμε να ρωτήσουμε: Θα συνεχίσει η επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Σεραφείμ και του Καλλίνικου, που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας», κάτω από την πίεση καταγγελιών (από άνδρες) σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, να υπερηφανεύεται με τόσο αστείο στόμφο («…τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες…», θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω) για το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά; Αν της ανήκει από εκεί το μερίδιο δόξας που διεκδικεί ως τάχα παιδαγωγός χρηστών πιστών που στελεχώνουν τα ιδρύματα της πόλης, δικά της ή όχι, που τα απαριθμεί αυτοθαυμαζόμενη, τότε της ανήκει a priori και μερίδιο καταισχύνης, άσχετα μάλιστα από την επιβαρυντική αθλιότητα της προδοσίας του ιερέα της. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια Επισκοπή αγνή Κουροτρόφο. Να θυμίσουμε πως ο σοφέρ του ιερού Καλλίνικου και οδηγός σχολικού λεωφορείου της Μητρόπολης, Α.Ν. παρενοχλούσε 12χρονη μαθήτρια; Να θυμίσουμε πως το πνευματικό τέκνο Καλλινίκου αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης συνελήφθη για παιδοφιλία; Να θυμίσουμε πως ο πανοσιότατος αρχιμανδρίτης του Ρόδου του Αμάραντου του Πειραιά, Βενέδικτος Καρίβαλης, αδελφός του μαστροπού πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, συνελήφθη για τροτουάρ; Να θυμίσουμε πως το πνευματικόν τέκνον (από 12 χρονών) της χουντικής αδελφότητας ‘Χρυσοπηγή’ του Καλλίνικου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης του (ολίγον διακινητή ναρκωτικών) μοναχού Βαβύλη, που συνελήφθη οπλοφορών, χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και μετά την απόλυσή του λόγω της κατακραυγής, διευθύνει σήμερα, που η υπόθεση «ξεχάστηκε», ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής; Να θυμίσουμε πως όταν ο ιερός Καλλίνικος ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιά, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος (30.6.2000), για τον θάνατο 4 τροφίμων;

  4. Ο/Η Red λέει:

    Κάπα Κάπα Ε, το κόμμα σου λαέ


    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2017/08/blog-post_6.html

    Σκανδαλώδης τροπολογία για τις Μονές του Αγίου Όρους: Γιατί το ΚΚΕ ψήφισε παρών;
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017 | 3:42 π.μ.


    Πηγή: iskra

    Άκρα του τάφου σιωπή στο διαδίκτυο, στις συστημικές ιστοσελίδες, για το μεγάλο φιλοδώρημα διαγραφής φόρων επί των ακινήτων προς τις Μονές του Αγίου Όρους με την τροπολογία σκάνδαλο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή!

    Άκρα του τάφου σιωπή σε όλα τα μίντια.

    Απόλυτο σιωπητήριο, επίσης, για τη δήλωση Παν. Λαφαζάνη, η οποία καυτηρίαζε το σκάνδαλο.

    Αυτό είναι δημοκρατία.

    Συναίνεση στα ουσιώδη, ψευτοαντιπαράθεση για τα ανύπαρκτα.

    Μας έμεινε, όμως, μια απορία.


    Γιατί, άραγε, το ΚΚΕ ψήφισε ”παρών” στην σκανδαλώδη χαριστική τροπολογία μαζί με τη ΔΗΣΥ και την Ένωση Κεντρώων;

    Τι πάει να πει ”παρών” απέναντι σε ένα απαράδεκτο φορολογικό δώρο, την ώρα που ο φτωχός κόσμος πληρώνει βαρύτατη φορολογία για το μικρό σπίτι του;

    Νομίζουμε ότι το ΚΚΕ οφείλει μια εξήγηση.

    Μια αιτιολόγηση της ψήφου του, πολύ περισσότερο που η σκανδαλώδης τροπολογία ψηφίστηκε, παραβιάζοντας κάθε ίχνος δημοκρατικής δεοντολογίας.

  5. Ο/Η πορνοξενοδοχείο Αθηνών λέει:

    xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-ston-peiraia-gia-ton-kathagiasmo-twn-udatwn-thermes-euches-ap

    Η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά για τον καθαγιασμό των υδάτων – Φωτορεπορτάζ
    Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 – 23:58
    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που αντιστάθηκε στον εκφυλισμό που προωθεί η κυβέρνηση του Σύριζα, αντάλλαξε ευχές σε πολύ θερμό κλίμα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

    Θερμά συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία τους δέχθηκαν οι άνδρες των ΟΥΚ που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πειραιά για τον Τίμιο Σταυρό.

  6. Ο/Η του κώλου λέει:

    Aντισημιτισμός για τρελούς

    https://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BC-%C2%AB%CE%BF-%CF%87%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%C2%BB

    Σεραφείμ: «Ο Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού»!

    24 Δεκ. 2010

    «Υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας αλλά και των εθνικών κρατών. Πίσω από όλη αυτήν την ιστορία είναι ο διεθνής σιωνισμός», δήλωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Χίτλερ «όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία».

  7. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

    40 χρόνια στην αρχή, 28 στο εφετείο, αποφυλάκιση για λόγους υγείας σε κανα δυο χρόνια. Πάμε στοίχημα;

    http://lap-100.blogspot.com/2012/01/2012.html
    ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2012
    Posted by Johntetradis0 σχόλια
    Στις 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19.00΄, η Λέσχη Αστυνομικών Πειραιά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στο όμορφο κλασικό κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά σε μια κατάμεστη από επισήμους, συναδέλφους και φίλους αίθουσα.

    η Πρόεδρος του Ομίλου Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιά κ. ΄Ολγα Ρούσσου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών τ. Αστυνομίας Πόλεων κ. Κων. Ευθυμιόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α. και τ. Νομάρχης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Αστυνομικών της τ. Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας «Άγιος Αθανάσιος» κ. Παν. Γλυκός, Χειρούργος Οδοντίατρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, τ. Νομάρχης, ο Πρόεδρος του Ελλην, Εθν. Τμήματος Τοπικής Διοίκησης Πειραιά & Νήσων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Σταύρος Μπαζάκος, Αστυν. Υποδ/ντής, ο κ. Παρασκευάς Χονδροκούκης Πρόεδρος των απανταχού Μανιατών και Εκδότης- Δ/ντής της μηνιαίας εφημερίδας των απανταχού Λακώνων «Λακωνία…SOS»

    και ο κ. Κ. Λαλαούνης, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδικό Σπίτι».

    http://www.olympiacos.org/photo-gallery/33487/photostory-episkepsis-olympiakoy-sfp-sto-paidiko-spiti-toy-peiraia

    Photostory επίσκεψης Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στο «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά
    Πέμπτη, 23 Ιαν 2014

    ΕSPRESSO
    https://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/58241/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC

    Μια μεγάλη αγκαλιά στα άπορα παιδιά
    Παρασκευή, Σεπτέμβριος 16, 2011 – 00:30
    «Οταν ένα παιδικό χαμόγελο σβήνει, ο κόσμος σκοτεινιάζει. Οταν ένα παιδί χαμογελά, χαμογελάει ο Θεός.»

    Εζησαν στιγμές απόλυτης φρίκης και τρόμου δίπλα σε άσπλαχνους γονείς, οι οποίοι τα κακοποίησαν σωματικά και ψυχικά. Μεγάλωσαν σε εξαθλιωμένες και διαλυμένες οικογένειες που τα εγκατέλειψαν στους πέντε δρόμους, αδιαφορώντας για την τύχη τους. Θύματα μιας ζωής που δεν επέλεξαν, τα παιδιά του φιλανθρωπικού ιδρύματος Παιδικό Σπίτι Πειραιά βρήκαν τη χαμένη ελπίδα στο πρόσωπο ενός πρώην δικαστικού, ο οποίος τα πήρε στην αγκαλιά του και τα έβγαλε μια για πάντα από τον εφιάλτη και το σκοτεινό τούνελ του περιθωρίου και της αβεβαιότητας.

    http://www.efsyn.gr/arthro/ena-paidiko-spiti-golgothas
    Ενα Παιδικό Σπίτι… Γολγοθάς

    Η ιστορία του Παιδικού Σπιτιού έχει τις ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν ο τότε προϊστάμενος διευθυντής του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά Κώστας Λαλαούνης αποφάσισε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα για να στεγάσει άπορα, εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα παιδιά.

    Χαρακτηριστικά για τις μεθόδους του κ. Λαλαούνη, προκειμένου να κρατά τα παιδιά σε απομόνωση, είναι όσα κατέθεσε η εκπαιδευτικός Ανθή Λαμπίρη, που εργαζόταν εθελοντικά στην παιδόπολη του Αγίου Ανδρέα στον Αλιμο.

    Εκεί γνώρισε ένα παιδί που θα έφευγε για να φιλοξενηθεί στο Παιδικό Σπίτι, όπου ζούσαν τα αδέλφια του. Πέντε μήνες προσπαθούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του η κ. Λαμπίρη, αλλά δεν της το επέτρεπε ο διευθυντής.

    Οταν τελικά κατάφερε να το συναντήσει, διαπίστωσε ότι φαινόταν τρομοκρατημένο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαλαούνης είπε στην κ. Λαμπίρη να μην τολμήσει να ξαναδεί το παιδί.

    Η συνάντηση έγινε το 2005 και ήταν πράγματι η τελευταία τους για πέντε χρόνια. Το 2010, το παιδί ξανασυνάντησε την εκπαιδευτικό και τη ρώτησε αν ήταν πράγματι δικό της το γράμμα που του είχε δώσει ο διευθυντής εκ μέρους της, το οποίο έγραφε ότι η εκπαιδευτικός δεν θέλει να ξαναδεί το παιδί.

    «Είχα αναγνωρίσει ότι δεν είναι δικά σας τα γράμματα», είπε το παιδί ανακουφισμένο, όταν άκουσε την αρνητική απάντηση.

    Η κ. Λαμπίρη κατέθεσε ότι, σε ένα ξέσπασμα, το παιδί τής εκμυστηρεύτηκε όλα όσα συνέβαιναν στο ίδρυμα, δεσμεύοντάς την όμως να μην τα πει πουθενά.

    «Πρέπει να προσέξετε πολύ, γιατί ο κ. Λαλαούνης έχει πρόσβαση στους δικαστές και θα τιμωρήσει πολύ σκληρά και εσάς και εμένα», της είπε τρομοκρατημένο.

    Σε ερώτηση αν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση το παιδί, η κ. Λαμπίρη απάντησε: «Ο,τι μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας, έχει συμβεί».

    Ενδιαφέρον είχε και η κατάθεση δημοσιογράφου τού τότε «Αδέσμευτου Τύπου», που στο πλαίσιο ρεπορτάζ είχε συναντήσει παλιότερο τρόφιμο του ιδρύματος, ο οποίος της είχε αποκαλύψει ότι είχε αποπειραθεί ο διευθυντής να του επιτεθεί σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

    https://www.protothema.gr/greece/article/710533/to-elliniko-spotlight-50-hronia-viastis-anilikon-ston-peiraia/

    «ευυπόληπτος» Πειραιώτης με το μαστίγιο

    Το ημερολόγιο γράφει 1958 όταν ο 27χρονος τότε Κωνσταντίνος Λαλαούνης, απόφοιτος Θεολογίας, διορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμελητής ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιώς.

    Τέσσερα τρίκλινα δωμάτια, μία κουζίνα, τρεις τουαλέτες, ένα σαλόνι, ένας χώρος υποδοχής, ένα μικρό προαύλιο, δεκάδες (ποιος ξέρει;) ίσως και εκατοντάδες, κακοποιημένα παιδιά. Αυτή είναι η εικόνα που προέκυψε κατά τη δικαστική διαδικασία για το θεάρεστο έργο του «κυρίου» Λαλαούνη. Στο πλάι των παιδιών έστεκαν μια παιδοκόμος-μαγείρισσα, ένας φύλακας κι ένας δάσκαλος πρώην οικότροφος του ιδρύματος. Ποτέ ψυχολόγος. Ποτέ κοινωνική λειτουργός. Αρχηγός όλων, ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης, ο απόλυτος δυνάστης. Το περιβάλλον τιμωρητικό, οι κανόνες άκαμπτοι, η αυστηρότητα ισόβια. Τα παιδιά αποκλεισμένα από συμμαθητές, φίλους και συγγενείς, σαν φαντάσματα ενός καταραμένου σπιτιού στο κέντρο μιας ολοζώντανης πόλης. «Με έβαλαν στο ίδρυμα όταν ήμουν τεσσάρων χρονών. Δεν είχα την αίσθηση ότι ζω. Σχολείο-σπίτι- σπίτι-σχολείο. Ηταν σαν να βρίσκομαι στη φυλακή. Δεν είχα ελευθερία. Πίστευα ότι στη φυλακή είναι καλύτερα γιατί εκεί τους αφήνουν τουλάχιστον να παίζουν μπάσκετ. Πολλές φορές είχα σκεφτεί να το σκάσω, αλλά δεν είχα πού να πάω.

    Ο Λαλαούνης μάς δημιουργούσε ψυχολογικά τραύματα λέγοντάς μας ότι δεν θα πάμε ποτέ στους γονείς μας, ότι οι γονείς μας μάς είχαν εγκαταλείψει, ότι είμαστε ανίκανοι και ότι δεν θα προοδεύσουμε ποτέ. Στους γονείς μας, όταν έρχονταν να μας δουν, έλεγε ότι είχαμε πρόγραμμα με το σχολείο και ότι δεν μπορούσαν να μας συναντήσουν. Το πρόγραμμά μας ήταν σχολείο, διάβασμα και μετά δουλειές. Καθαρίζαμε τους χώρους του ιδρύματος και μεταφέραμε πράγματα από τις αποθήκες», λέει ένας πρώην τρόφιμος και συνεχίζει: «Δεν μας επιτρεπόταν καμία επικοινωνία με τους συμμαθητές μας. Κάποια παιδιά τα απογεύματα πηδούσαν από τα παράθυρα για να συναντήσουν τους φίλους τους. Μας χτυπούσε στο κεφάλι, μας έδινε να τρώμε ληγμένα τρόφιμα και όταν παραπονιόμασταν, μας έβαζε τιμωρία. Από το στόμα του Λαλαούνη συνεχώς ακούγαμε “είστε ένα τίποτα, ένα μηδέν, δεν υπάρχει μάνα και πατέρας για εσάς, δεν υπάρχετε πουθενά αν δεν κάνετε ό,τι σας λέω εγώ”. Οταν δεν έκανα σωστά κάποια δουλειά, με έσπρωχνε και με χτυπούσε με σφαλιάρες. Μερικές φορές μας έριχνε στο πάτωμα και με κλωτσιές ούρλιαζε: “Σήκω, ζώον!”. Κάθε φορά που θεωρούσε ότι δεν κάναμε κάτι σωστά, μας έριχνε χαστούκια και φάπες για να μας τιμωρήσει. Είχε χτυπήσει μια φορά ένα παιδί άσχημα με κλωτσιές στην κοιλιά επειδή κουβαλούσε ένα δοχείο με λάδι και δεν τα κατάφερε και του χύθηκε το λάδι. Εφτυνε στο φαγητό μας και έλεγε πως μόνο αν το φάμε θα μας πάει βόλτα, μας έκλεινε στο δωμάτιο και μας χτυπούσε με μπουνιές στην κοιλιά. Ενιωθα κι εγώ σαν τοίχος του σπιτιού».

    Η αρρωστημένη ψυχοσύνθεση του βασανιστή Λαλαούνη δεν εξαντλούνταν ωστόσο μόνο στο ξύλο και την ψυχολογική βία απέναντι στα μικρά παιδιά, αλλά, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, και στην πραγμάτωση των αρρωστημένων σεξουαλικών του φαντασιώσεων τόσο μέσα στο κτίριο του Πειραιά όσο και σε ένα εξοχικό σπίτι στη Δροσιά, όπου πήγαινε με τα παιδιά κάποια Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας πρώην τρόφιμος, «τριβόταν πάνω μας με τα γεννητικά του όργανα, μας τσιμπούσε στα οπίσθια, μας δάγκωνε στα χείλη, υποχρέωνε κάποιους σε αυνανισμό. Μας έλεγε να μην κάνουμε παρέα με κορίτσια γιατί αυτό είναι ανήθικο. Στη Δροσιά, όταν καθόμασταν στον καναπέ για να δούμε τηλεόραση, μας έβαζε να καθόμαστε στα πόδια του. Αυτά τα γεγονότα γινόντουσαν όταν πήγαινα τρίτη, τετάρτη και πέμπτη Δημοτικού. Οταν πήγα στην έκτη άρχισα να αντιδρώ, είχα πονηρευτεί, τον έσπρωχνα και του έλεγα να μη με ακουμπάει. Την περίοδο εκείνη έκανε τα ίδια και σε άλλα παιδιά, τα οποία όμως δεν αντιδρούσαν γιατί ήταν μικρά. Αν δεν υπήρχε ο Γ., που μίλησε σε κάποια καθηγήτρια για τα μαρτύρια που βιώνει, σήμερα όλα θα ήταν τα ίδια».

  8. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Το όλο θέμα, έχει πάρει στο παρελθόν δημοσιότητα. Συνεπώς, οι κληρικοί γνωρίζουν, οι πολιτικοί γνωρίζουν, οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν. «Ενώ εις την οδό έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί.» Ο λαός δεν ενδιαφέρεται να γνωρίζει για τα ιερά σκάνδαλα. Διότι η Ορθοδοξία είναι το προπύργιο της Ρωμιοσύνης. Ο λαός, αναμένει κανένα σεξουαλικό έγκλημα από κάποιον μετανάστη για να απενοχοποιηθεί. Ο καλός μετανάστης, είναι ένας αποδιοπομπαίος τράγος που θα φορτωθεί εκτός από τα δικά του εγκλήματα, και αυτά της «χρεοκοπημένης και υποκριτικής κοινωνίας.»
    Άλλη μία ομερτά, από την αρρωστημένη εξουσιομανία που δεν διστάζει να διαπράττει εγκλήματα ή να κλείνει τα μάτια μπροστά σε εγκλήματα, που μένουν ατιμώρητα εν έτει 2018. Και που οι άμεσα ή έμμεσα συμμετέχοντες σ’ αυτά είναι αυτοί που ο «απλούς λαός» θεωρεί σαν πνευματικούς ταγούς και ακραιφνείς εκπροσώπους των προσωπικών του και εθνικών του συμφερόντων.

  9. Ο/Η father $$$ λέει:

    http://prezatv.blogspot.com/2018/10/blog-post_49.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FzDhNz+%28%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9%29

    Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2018
    Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;

    αναδημοσιευση απο το https://roides.wordpress.com/2018/10/13/13oct18/

    [τ. Συνήγορος παιδιού: «αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου»]

    του Αναγνώστη Λασκαράτου

  10. Ο/Η Gay bishop λέει:

    http://www.10percent.gr/old/issues/200706/a03.html

    http://adelfopoiemenoi.blogspot.com/2007/06/10.html

    12 Ιουν 2007
    Συνέντευξη του π. Αβέρκιου στο περιοδικό 10%

    Αφιέρωμα: πίστη και ομοφυλοφιλία

    Συνέντευξη

    «Γκέι Κίνημα: ένδειξη βαθιάς ανθρωπιάς»

    συνέντευξη στον Δημήτρη Αγγελίδη
    σκίτσο: Χριστίνα Νεοφωτίστου

    Tο 90% του άγαμου Κλήρου είναι ομοφυλόφιλοι.
    Ένας τους τιμά τα ράσα που φορά.

    Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο «πατέρας Αβέρκιος Εκκλησιάρχης», όπως είναι γνωστός ο δημιουργός του ιστολογίου «Κληρικοί Αδελφοποιημένοι» που έχει αναστατώσει πιστούς και ιερωμένους μιλώντας ανοιχτά για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ομοφυλοφιλία.

    Είπαν ότι κινείται στον στενό κύκλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ότι έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ότι εκδικείται που δεν τον έκαναν δεσπότη. Τα μόνα στοιχεία που δηλώνει ο ίδιος είναι πως είναι άγαμος κληρικός στο χώρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ηλικίας σαράντα και πλέον, κι ότι πάνω από τη μισή ζωή του την έχει περάσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

    Δεν θέλησε να συναντηθούμε, ούτε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά. Προτίμησε τις γραπτές ερωταπαντήσεις – για ευνόητους, είπε, λόγους.

    Όποιος κι αν βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο, ο πατέρας Αβέρκιος Εκκλησιάρχης θέλει ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ομοφυλοφιλία, για τις κορώνες περί κουσουριού, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί, που αποτελούν το 90%, όπως λέει, των άγαμων κληρικών και ιεραρχών.

    Δεν έχουμε συνηθίσει ιερωμένους να μιλούν δημοσίως για την ομοφυλοφιλία κληρικών και λαϊκών χωρίς να ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος.

    Ναι, διότι ο δημόσιος προβληματισμός και διάλογος προϋποθέτουν ωριμότητα και ρεαλισμό, που λείπουν σήμερα από τους πιστούς μας και ακόμη περισσότερο από την ηγετική τάξη της Εκκλησίας.

    Αναφέρετε στο μπλογκ ότι οι ομοφυλόφιλοι μεταξύ των άγαμων κληρικών, και μάλιστα στα υψηλόβαθμα κλιμάκια, ξεπερνούν το 90%. Ακούγεται υπερβολικό το ποσοστό.

    Για όσους γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα, το ποσοστό αυτό θεωρείται δεδομένο. Δεν δημιουργεί εντύπωση και δεν θεωρείται καθόλου υπερβολικό. Πρέπει , όμως, να έχει κανείς υπόψη ότι για τους γνωστούς λόγους κανείς δεν δηλώνει ομοφυλόφιλος, πολλοί μάλιστα προσπαθούν να εμφανιστούν δυναμικοί ετεροφυλόφιλοι. Ωστόσο, μέσα στους κόλπους του άγαμου κλήρου δεν κρατούνται μυστικά αυτού του είδους.

    Αν είναι έτσι, τότε γιατί η Εκκλησία ξιφουλκεί τόσο συχνά και με τέτοια ένταση κατά της ομοφυλοφιλίας;

    Περισσότερο για κοινωνικούς λόγους παρά για εκκλησιαστικούς. Έτσι, η ίδια η εκκλησιαστική ηγεσία, που στην πράξη καθόλου δεν εναντιώνεται στην ομοφυλοφιλία στον Κλήρο, θα ‘λεγα μάλιστα το αντίθετο, κυρίως για κοινωνικούς λόγους δεν τολμά να θίξει το θέμα των ομοφυλόφιλων κληρικών και μάλιστα εμφανίζεται δημόσια ως επιτιμητής της ομοφυλοφιλίας. Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους πολιτικούς;

    Είναι, λέτε, θέμα κοινωνικής προκατάληψης;

    Ναι, όπως και θέμα εκκλησιαστικής νοοτροπίας και πολιτικής. Αν οι κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα ευνοήσουν κάποτε το κίνημα των ομοφυλόφιλων, τότε και το πολιτικόφρον εκκλησιαστικό κατεστημένο θα αλλάξει αμέσως στάση παραμερίζοντας τις όποιες ξεπερασμένες ηθικολογίες.

    Πού στηρίζετε αυτή την εκτίμηση;

    Το εκκλησιαστικό κατεστημένο ενδιαφέρεται πώς να κρατήσει την εξουσία, κάνει πολιτική, εκκλησιαστική πολιτική. Τους κανόνες τους δημιουργεί ή τους καταργεί ή τους αφήνει να ατονήσουν ανάλογα με την πολιτική της στιγμής. Η ίδια τακτική ακολουθείται ακόμη πιο πιστά όταν πρόκειται για θέματα ερμηνείας της Αγίας Γραφής ή της Ιεράς Παράδοσης.

    Για παράδειγμα;

    Δείτε την ακτημοσύνη των μοναχών και των άγαμων κληρικών. Πόσοι είναι πραγματικά ακτήμονες; Πόσοι έχουν παραχωρήσει ό,τι έχουν και δεν έχουν στη μονή της μετανοίας τους, όπως επιτάσσουν οι Κανόνες της Εκκλησίας; Όλοι οι άγαμοι, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που υποθέτω ότι θα υπάρχουν, αν και προσωπικά δεν γνωρίζω καμία, έχουν ακίνητη περιουσία, ένα ή περισσότερα διαμερίσματα, και αρκετές καταθέσεις σε τοπικές και ξένες τράπεζες.

    Κάποιοι σας αντιτάσσουν την προϋπόθεση της παρθενίας των άγαμων κληρικών. Ένας άγαμος κληρικός, λένε, δεν επιτρέπεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις, είτε ομόφυλες είτε ετερόφυλες.

    Ούτε αυτή η πρακτική εφαρμόζεται σήμερα, και μάλιστα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ανεφάρμοστη.

    Θα προτείνατε να αναθεωρηθεί;

    Είμαι υπέρ της κατάργησής της. Μήπως δεν έχει καταργηθεί ολότελα στην πράξη η παρθενία ως προϋπόθεση του γάμου; Δεν είδα κανέναν να θρηνεί και να κτυπιέται για την κατάργηση αυτή.

    Μπορεί ένα μπλογκ να ανατρέψει τις κρατούσες αντιλήψεις σε ένα θέμα που θεωρείται ταμπού;

    Το μπλογκ πρέπει να θεωρηθεί μια προσπάθεια συνεισφοράς στην αλλαγή μιας κατεστημένης νοοτροπίας. Δεν θα φέρει την αλλαγή, για να ‘μαστε ρεαλιστές. Είναι όμως ένα βήμα προς μια νέα κατεύθυνση, την ανοικτή συζήτηση του επίμαχου θέματος της ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη ν’ αρχίσει επιτέλους ένας διάλογος που έπρεπε να είχε αρχίσει πριν δεκαετίες.

    Τι θα απαντούσατε σε όσους πιθανόν σας αμφισβητήσουν την ιδιότητα του κληρικού;

    Είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι είναι σε θέση να τους υπαγορεύσει ο νους τους.
    Από τα λίγα που έγραψα στο μπλογκ, απ’ το λεξιλόγιο και το όλο ύφος, θα έπρεπε με σχετική ευκολία να διακρίνουν αν πρόκειται για τα γραφόμενα κληρικού ή λαϊκού. Θα ήθελαν, υποθέτω, να τους προσκομίσω το χειροτονητήριό μου, αλλά αδυνατώ να τους κάνω αυτή τη χάρη.

    Σχεδιάζετε να μεταφέρετε την πρωτοβουλία εκτός Ίντερνετ;

    Σ’ αυτό το αρχικό στάδιο, όχι. Το Ίντερνετ προσφέρει την προστασία της απαιτούμενης ανωνυμίας ώστε να συνεχιστεί και να ριζώσει η προσπάθειά μας. Κάθε άλλη πρωτοβουλία κρίνεται πρόωρη και επικίνδυνη. Βλέπετε, η ηγεσία της Εκκλησίας αρνείται να στρέψει το βλέμμα γύρω της και επιμένει πως πρόβλημα ομοφυλόφιλων κληρικών δεν υφίσταται. Παραβλέπει βέβαια ότι με το να αρνείται το αίτημα για συζήτηση, το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

    Πώς ζει σήμερα ένας ομοφυλόφιλος κληρικός;

    Μην έχοντας επίσημη κάλυψη από το κατεστημένο της Εκκλησίας, βιώνει καθημερινά έντονη αβεβαιότητα, αισθάνεται ξεκρέμαστος και απροστάτευτος. Είναι αναγκασμένος να κρύβεται διαρκώς, να υποκρίνεται και να εμφανίζεται πολλές φορές ακόμη και κατήγορος των ομοφυλόφιλων. Έτσι, κάτω από το βάρος των εκκλησιαστικών και κοινωνικών πιέσεων, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ψυχολογία που έχει εμφανείς επιπτώσεις στην ομαλή και φυσιολογική εξάσκηση του λειτουργήματός του.

    Ανεξαρτήτως των πιέσεων, μπορεί ένας άγαμος κληρικός ή ιεράρχης να εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντά του αν έχει σεξουαλική ζωή;

    Ασφαλώς και μπορεί. Η σεξουαλικότητα, είτε ομοφυλοφιλικής είτε ετεροφυλοφιλικής τάσης, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για την άρτια εκπλήρωση καθηκόντων εκ μέρους υψηλόβαθμου ή χαμηλόβαθμου κληρικού. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα.

    Πώς εξηγείτε την τόσο μεγάλη συγκέντρωση ομοφυλόφιλων στον Κλήρο;

    Οι λόγοι είναι πολλοί. Γενικά, ο χώρος του άγαμου Κλήρου προσφέρεται ως καταφύγιο για κάθε ομοφυλόφιλο. Είναι χώρος που παρέχει κοινωνική κάλυψη, οικονομική άνεση και αξιοπρεπή επαγγελματική θέση.

    Αυτοί οι λόγοι είναι κοσμικού χαρακτήρα. Θα έπρεπε να αποτελούν κριτήριο για να γίνει κάποιος κληρικός;

    Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά δυστυχώς είναι. Κριτήριο για την ένταξη στον Κλήρο θα έπρεπε να ήταν ο κατά Χριστόν ζήλος και η κατάλληλη πνευματική προετοιμασία του υποψήφιου κληρικού. Ας μην παραβλέπουμε, πάντως, ότι η ένταξη ομοφυλόφιλων στον Κλήρο ευνοείται και από την εκκλησιαστική ηγεσία, υπό τον όρο να μη δημοσιοποιείται, διαφορετικά δεν θα υπήρχαν τόσοι ομοφυλόφιλοι κληρικοί σήμερα.

    Υπάρχει δηλαδή απόσταση λόγων και έργων στην ηγεσία της Εκκλησίας;

    Ασφαλώς και υπάρχει. Αν δεν υπήρχε, δεν θα είχαμε σήμερα πρόβλημα. Ενωμένοι θα αντιμετωπίζαμε την απαρχαιωμένη κοινωνική νοοτροπία κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ενώ τώρα ο καθείς δημοσίως καταδικάζει την ομοφυλοφιλία, αλλά στην πράξη …

    Η Εκκλησία λέει πάντως ότι καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως αμάρτημα, αλλά αγκαλιάζει τους ομοφυλόφιλους.

    Η κατεστημένη διδασκαλία της Εκκλησίας χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία σοβαρό «αμάρτημα». Συνεπώς η Εκκλησία αγκαλιάζει τους κατ’ αυτήν αμαρτωλούς ομοφυλόφιλους με σκοπό να τους οδηγήσει στη μετάνοια και να τους «κόψει το κακό κουσούρι», όπως λέει. Στην προσπάθεια αυτή, το εκκλησιαστικό κατεστημένο δημιουργεί διάφορες απαγορευτικές αντι-ομοφυλοφιλικές διατάξεις, καλλιεργώντας έτσι ένα άδικο καθεστώς διακρίσεων εναντίον των ίδιων των ομοφυλόφιλων.

    Εσείς τι σκέφτεστε όταν ακούτε τον Αρχιεπίσκοπο να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «κουσούρι»;

    Σκέφτομαι συνήθως διάσημους ειδικούς που επιμένουν πως «η εμπειρική παρατήρηση και οι επιστημονικές νόρμες στηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική και δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς».

    Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρεται συχνά στην ομοφυλοφιλία ως ένδειξη «παρακμής» και «αποχριστιανισμού» της ελληνικής κοινωνίας. Εσείς τι λέτε;

    Το αντίθετο θα υποστήριζα. Τα κινήματα για αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είναι ένδειξη βαθιάς ανθρωπιάς και προχωρημένου πολιτισμού μιας κοινωνίας. Ούτε καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο αποχριστιανισμός της ελληνικής κοινωνίας μας με την ομοφυλοφιλία. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μήπως χριστιανοί, και μάλιστα ευσεβέστατοι ως επί το πλείστον;

    Ποια ρήση από τις Γραφές θα απευθύνατε στην εκκλησιαστική ηγεσία;

    «Ο ούν διδάσκων έτερον, σεαυτόν ου διδάσκεις;» (Προς Ρωμαίους 2, 21)

    Στο μπλογκ μιλάτε για την ακολουθία της αδελφοποιήσεως μεταξύ πιστών ή κληρικών, η οποία καταργήθηκε. Τι ήταν η αδελφοποίηση;

    Παραμένει αίνιγμα μέχρι σήμερα. Η σημερινή κατεστημένη εκκλησιαστική άποψη θέλει την αδελφοποίηση μια παλιά εκκλησιαστική πράξη με την οποία ευλογούνταν οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο σε αδελφική βάση. Η άποψη αυτή παρουσιάζει πολλά κενά. Το βέβαιο είναι πως η αδελφοποίηση είναι αρχαιότατη πράξη της Εκκλησίας, που πέρασε από ποικίλα στάδια εξέλιξης, προφανώς ανάλογα με τις κοινωνικές αντιλήψεις κάθε εποχής και περιοχής, για να καταλήξει σε κάποια μορφή περίπου όμοια μ’ αυτή της κατεστημένης εκκλησιαστικής άποψης.

    Αφορούσε στην πράξη και σεξουαλικές σχέσεις;

    Υπάρχουν θετικές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να σημειωθεί μια επιστολή του Κλήμεντος Αλεξανδρείας που βρέθηκε από τον καθηγητή Μόρτον Σμιθ του πανεπιστήμιου του Yale στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα στην Παλαιστίνη. Στην επιστολή περιγράφεται η τελετή της κατήχησης των αδελφοποιημένων ομάδων νέων, μια τελετή καθόλου, θα έλεγα, παραδοσιακή.

    Γιατί καταργήθηκε;

    Παραμένει άγνωστο το γιατί, όπως και το πότε. Για πρώτη φορά καταργήθηκε στη βυζαντινή εποχή, αλλά φαίνεται πως η επίσημη κατάργηση δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, διότι αιώνες αργότερα η Εκκλησία της Ελλάδος την κατάργησε για δεύτερη φορά, γύρω στο 1850. Είναι η μοναδική περίπτωση εκκλησιαστικής λειτουργικής πράξης που καταργείται, επαναφέρεται και επανακαταργείται. Αυτό δημιουργεί δικαιολογημένες υποψίες. Όλα δείχνουν πως εξωτερικοί λόγοι, όχι εκκλησιαστικοί ή δογματικοί, προσδιόρισαν τελικά την πορεία της.

    Πώς θα περιγράφατε με μια φράση την κατ’ εσάς ιδανική Εκκλησία;

    Ως χώρο συνάντησης και αγαπητικής συνύπαρξης όλων των πιστευόντων εις Χριστόν ανεξάρτητα από την κοινωνική ή άλλη προέλευση και τάση τους. Οι διακρίσεις και τα μισαλλόδοξα κηρύγματα δεν έχουν καμία σχέση με το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, που θέλει την Εκκλησία να αγκαλιάζει τους πάντες χωρίς εξαίρεση και χωρίς διακρίσεις.

    Τι θα απαντούσατε σε όσους λένε πως όποιος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τις ισχύουσες επιταγές της Εκκλησίας δεν πρέπει να γίνεται κληρικός;

    Οι επιταγές είναι έργα ανθρώπων, δεν είναι Ευαγγέλιο. Ο Χριστός των Ευαγγελίων, ενώ στράφηκε και επιτίμησε πολλές κατηγορίες ανθρώπων, ουδέποτε καταδίκασε την ομοφυλοφιλία. Δεν υπήρχαν άραγε ομοφυλόφιλοι την εποχή εκείνη;

    Τι θα λέγατε σε όσους ζητούν να τεθούν εκτός Εκκλησίας όλοι οι ομοφυλόφιλοι, ανεξαρτήτως της θέσης τους στην ιεραρχία;

    Δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο. Ομοφυλόφιλοι ιεράρχες, ιερείς, πιστοί και μοναχοί υπήρχαν πάντοτε στην Εκκλησία και τα μοναστήρια κάθε εποχής. Χωρίς αυτούς, που ήταν και είναι λεγεώνες, πώς θα επιβίωνε η Εκκλησία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα;

    Χρησιμοποιείται, αλήθεια, η ομοφυλοφιλία ως μέσο εκβιασμών εντός της Εκκλησίας;

    Χρειάζεται απάντηση; Όταν πρόκειται να ξεπαστρευτεί κάποιος, όλα τα μέσα είναι επιτρεπτά. Τις περισσότερες φορές ομοφυλόφιλοι κατηγορούν ομοφυλόφιλους επί ομοφυλοφιλία. Αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα στον χώρο της εκκλησιαστικής διοίκησης.

    Εσείς πώς θα αντιμετωπίζατε κάποιον που στο μυστήριο της εξομολόγησης σας λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος;

    Θα του μιλούσα όπως μιλώ σε κάθε άλλο πιστό που έχει κάποιο πρόβλημα με τη σεξουαλικότητα του, ξεπερνώντας το απατηλό δίλημμα ετεροφυλοφιλία-ομοφυλοφιλία.

    Και τι θα συμβουλεύατε κάποιον νεαρό ομοφυλόφιλο που σας λέει ότι θέλει να γίνει κληρικός;

    Να προχωρήσει στην εκπλήρωση του στόχου του αγνοώντας τις αντιφατικές ηθικιστικές διδασκαλίες του εκκλησιαστικού κατεστημένου, αλλά γνωρίζοντας συγχρόνως ότι η ζωή του, αν πιστεύει, θα είναι ένα διαρκές προσωπικό δράμα και μόνο στην πίστη του θα βρει αποκούμπι.

    (Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε, ελαφρώς τροποποιημένη, και στο περιοδικό Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, τεύχος 10ης Ιουνίου 2007).

    Αναρτήθηκε από π. Αβέρκιος στις 12.6.07 45 σχόλια:

  11. Ο/Η Πως τα λες λέει:

    https://www.tanea.gr/2011/01/15/greece/serafei-esy-soyper-star/

    Σεραφείµ, εσύ, σούπερ σταρ!
    Κανέλλης Ηλίας
    15 Ιανουαρίου 2011 | 07:00

    Πώς τα κατάφερε και δεν είχε ποτέ στη ζωή του, όπως ο ίδιος δηλώνει, σαρκική επικοινωνία; Η απάντησή του υπάρχει στη συνέντευξη του 2006 στα «ΝΕΑ».

    «Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυµία της νεανικότητάς µου,έκανα “ψυχολογικό διαλογισµό”, δηλαδή σκεφτόµουντη µαταιότητα των πραγµάτων, σκεφτόµουν το ανθρώπινο σώµα χωρίς την επιδερµίδα. Θυµάστε τους πίνακες που είχαµε στο σχολείο µε τους µυς χωρίς το δέρµα;».

  12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Όταν ο Αυστραλίας Στυλιανός προειδοποιούσε την Εκκλησία της Ελλάδας να μην υποκύψουν στις πιέσεις του Καλλίνικου και να μην ψηφίσουν Σεραφείμ

    Τραγικός τσαρλατάνος-Θα μπορούσαμε βέβαια και άλλα βαρυσήμαντα τεκμήρια να παρουσιάσουμε, τα οποία χαρακτηρίζουν εις το διηνεκές το γενικό ήθος και την ψυχοπαθολογική κατάσταση του νέου Μητροπoλίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελοπούλου

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    1 Μαΐου 2011
    Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    Εκθέτοντας πάντως και δημοσιοποιώντας αδιάψευστα πειστήρια (από το επίσημο Υπηρεσιακό Αρχείο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) περί του τρόπου με τον οποίο μας επαγίδευσε εις το να μας υποκλέψει το ιερώτατο Επισκοπικό αξίωμα ο εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος Αρχιμ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, δεν είχαμε την αξίωση, μήτε ασφαλώς την αφέλεια να πιστεύσουμε, ότι θα εματαιώναμε την ως ‘άριστα’ ενορχηστρωμένη από τους πρωτεργάτες της «Χρυσοπηγής» εκλογή του, εις την Μητρόπολη Πειραιώς.
    Έπρεπε όμως να μάθουν και να ξέρουν ποιόν επί τέλους εκλέγουν με τόσες τυμπανοκρουσίες και ασυναγώνιστον από άλλον συνυποψήφιο (!), για να μην μπορούν να επικαλεσθούν αργότερα άγνοια ή δήθεν παραπληροφόρηση.

    Θα μπορούσαμε βέβαια και άλλα βαρυσήμαντα τεκμήρια να παρουσιάσουμε, τα οποία χαρακτηρίζουν εις το διηνεκές το γενικό ήθος και την ψυχοπαθολογική κατάσταση του νέου Μητροπoλίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελοπούλου. Δεν το πράττομε όμως, διότι με όσα ήδη κατηγγείλαμε εδώ, εδόθη επαρκής απάντηση εις τους εν Ελλάδι ‘διαπορούντας’ πώς έγινε εν Αυστραλία Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως ο περιπετειώδης Αρχιμανδρίτης.

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2017/07/blog-post_46.html

    10 Ιουλίου 2017
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΒΥΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

    Οι αντιφάσεις – ας τις πούμε έτσι – της Μητροπόλεως Πειραιώς γύρω από πρόσωπα και πράγματα του εκκλησιαστικού μας βίου, αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού και άρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον (και μεγάλη πλάκα).
    Για παράδειγμα, το γνωστό Γραφείο επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως, ήτοι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, απαντά στο πρόσφατο κείμενο του Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του (ως ο Καϊάφας) για τα γραφόμενα υπό του Θεοφιλεστάτου, αποφαίνεται: «Λυπούμαστε, αλλά αυτά είναι πράγματα πρωτάκουστα από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη, και μάλιστα Επισκόπου!».

    (….)

    Και κάτι ακόμα για τον προσφιλή Πειραιά. Ο Σεβασμιώτατος Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του, έτσι γράφτηκε, γιατί χώρισε από τη γυναίκα του και ως εκ τούτου ένας …χωρισμένος δεν μπορεί να είναι οδηγός του Σεβασμιωτάτου. Προσωπικά δεν το πιστεύω, γιατί στον στενό κύκλο συνεργατών του Σεβ. Πειραιώς υπάρχουν κάμποσοι χωρισμένοι που δεν έχουν απολυθεί. Στον οδηγό του θα ξέσπαγε ο Σεβασμιώτατος; Συκοφαντίες…
    Π.Α.Α.

  13. Ο/Η Ρα λέει:

    Έχετε κάνει λάθος. Στη φωτογραφία δεν απεικονίζεται ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (κατά κόσμον Χρήστος Μεντζελόπουλος).
    Δεν αμφιβάλλω ότι (αυτή τη φωτογραφία) θα την πήρατε από κάπου αλλού, όπου θα αναγράφεται ότι δήθεν είναι αυτός· εάν τυχόν συμβαίνει αυτό, είναι προφανές ότι αυτή η «πηγή» καταφανώς σφάλλει.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Eίναι ο Άγιος Σεραφείμ αυτοπροσώπως, απλά η λάμψη των ιερών αμφίων τον μεταρσιώνει σε ένα ανώτερο πνευματικά ον.
      Είναι τα Θεοφάνεια του 2016, ως τοπικός ποιμενάρχης έχει εκ δεξιών του τον εκπρόσωπο του πατριάρχη Επίσκοπο Κύριλλο της Αβύδου και μετά τον μύστη του χειμερινού Ηλιοστασίου, που «γάμησε μια αδελφή» μέσα στη Βουλή κλπ.
      Σας παραπέμπω στο σάιτ της θεοσεβούμενης χιτλερικής συμμορίας:

      http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-ston-peiraia-gia-ton-kathagiasmo-twn-udatwn-thermes-euches-ap#ixzz5TzAlnMzn

      Η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά για τον καθαγιασμό των υδάτων – Φωτορεπορτάζ
      Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 – 23:58
      278
      Shares

      Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής βρέθηκε σήμερα στον Πειραιά και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εορτή των Θεοφανείων.
      …………………………………..
      Οι βουλευτές μας Κούζηλος και Κασιδιάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μουλιανάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κατσαφάδος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Σωτήρης Δεβελέκος, ο επικεφαλής του Σωματείου Ελλήνων Εργαζομένων «Ο Άγιος Νικόλαος» στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Χρήστος Κυριτσόπουλος εκπροσώπησαν το Εθνικιστικό Κίνημα μαζί με δεκάδες μέλη και φίλους του Λαϊκού Συνδέσμου.

      Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που αντιστάθηκε στον εκφυλισμό που προωθεί η κυβέρνηση του Σύριζα, αντάλλαξε ευχές σε πολύ θερμό κλίμα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

      _____________________

      Από το κάτωθι βίντεο της τελετής μπορείτε να αντιπαραβάλετε και το φωτεινό του πρόσωπο και τα ιερά του γαλανόλευκα άμφια με χρυσές λουρίδες και την λαμπρή του μίτρα, με αυτά της αντίστοιχης φωτογραφίας

      Μπορείτε να βεβαιωθείτε και από εδώ:
      https://www.news.gr/ellada/koinonia/article/250391/kontra-ert-serafeim-gia-th-mh-kalypsh-ton-theofane.html

      Κόντρα ΕΡΤ – Σεραφείμ για τη μη κάλυψη των Θεοφανείων στον Πειραιά
      06/01/2016

  14. Ο/Η Po λέει:

    στη 2η φωτό είναι

  15. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    Θράσος με το κιλό
    η παιδεραστία του Λαλαούνη είναι : «μέρος τοῦ τεράστιου καί ἀνυπολόγιστου ἱερασποστολικοῦ ἔργου»

    https://www.imp.gr/component/flexicontent/2-uncategorised/21-istoria.html

    ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Τό περιληπτικό αὐτό διάγραμμα ἱερῆς μνήμης καί τιμῆς σέ πρόσωπα καί συλλογικούς φορεῖς πού ἔδρασαν στόν εὐρύτερο Πειραιά, πάντοτε κάτω ἀπό τή σκέπη και προστασία τῆς Τοπικῆς Ἐκκλησίας, εἶναι μικρό μόνο μέρος τοῦ τεράστιου καί ἀνυπολόγιστου ἱερασποστολικοῦ ἔργου πού πραγματοποιήθηκε κυρίως ἀπό τό Τίμιο Πρεσβυτέριο στό διάστημα τῶν τελευταίων ἐνενήντα ἐτῶν (1917-2007) καί ὄχι μόνο. Καί ἀποτελεῖ ἀπόδοση δικαιοσύνης, καθώς και ἀφορμή δικαιολογημένης καύχησης καί ἑορτασμοῦ. Ἀφοῦ κανείς, μά κανείς δέν μπορεῖ νά ἀπειλήσει ἤ νά θάψει τήν Ἱστορία, ἡ ὁποία συχνά ἐμφανίζεται ἀμείλικτη και ἀπαιτητική στή διαχρονία τῶν καιρῶν και στό γύρισμα τῶν συγκυριῶν.

    • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

      Ἀφοῦ κανείς, μά κανείς δέν μπορεῖ νά ἀπειλήσει ἤ νά θάψει τήν Ἱστορία, ἡ ὁποία συχνά ἐμφανίζεται ἀμείλικτη και ἀπαιτητική στή διαχρονία τῶν καιρῶν και στό γύρισμα τῶν συγκυριῶν.

      Aκριβώς έτσι καλόγερε Μεντζελόπουλε
      Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, να το θυμάσαι

  16. Ο/Η Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος λέει:

    http://peiraiasnews.gr/post/17205/sto-mikrolimano-o-adwnis-gewrgiadhs-me-ton-mhtropolith-peiraiws-serafeim

    Στο Μικρολίμανο ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

    Με αφορμή την σημερινή εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, παραβρέθηκε στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

    Ο ίδιος ανέβασε, στο προσωπικό του λογαριασμό, φωτογραφία, μαζί με τους σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Χίου Μάρκου, μαζί με και με τον γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, Δημήτριο Αλιφέρη, ο οποίος έχει και την ονομαστική του εορτή σήμερα

    https://www.documentonews.gr/article/basileia-stergiopoyloy-o-adwnhs-me-apomakryne-gia-na-prostateytei
    Βασιλεία Στεργιοπούλου: «Ο Αδωνης με απομάκρυνε για να προστατευτεί»

    «Ο πρωτάνθρωπος, ο Ελλην ο λευκός, ο μόνος εκπρόσωπος της άριας φυλής» περιέγραφε με στόμφο η μέχρι πρότινος καθηγήτρια της σχολής του Αδωνη Γεωργιάδη στο βίντεο που προκάλεσε θύελλα, δίχως να παραλείψει τους «άλλους» που «οικειοποιούνται» την άρια φυλή και τα σύμβολά της.

    Εκτός από την Ελληνική Αγωγή, από την οποία αποπέμφθηκε, η Βασιλεία Στεργιοπούλου δίνει κάθε Τετάρτη διαλέξεις με θέμα την «ελληνική προϊστορία» στον «πολυχώρο» «Ελλήνιον Επανελλήνισις» σε ένα ημιυπόγειο στο Κολωνάκι. Παρακολουθήσαμε την ομιλία της, με την ίδια να εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή της από τη σχολή του αντιπροέδρου της ΝΔ και οι οποίοι –σύμφωνα με τα λεγόμενά της– δεν οφείλονται σε τυχόν άγνοια του Αδ. Γεωργιάδη για το περιεχόμενο των μαθημάτων της. Τα προαναφερθέντα αποκτούν άλλη διάσταση δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος «πολυχώρος», ξετυλίγοντας ένα ακροδεξιό κουβάρι που καταλήγει στη Χρυσή Αυγή και ξεκινά από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, από τον οποίο ο Αδ. Γεωργιάδης πασχίζει να απεμπλακεί από τότε που μετάνιωσε για τις αντισημιτικές τηλεπωλήσεις.

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    Να δοθεί φωνή στα κακοποιημένα παιδιά:
    http://www.efsyn.gr/arthro/na-dosoyme-foni-sta-paidia-thymata-sexoyalikis-vias

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    Για την ευσεβή και φιλάνθρωπη δικαστίνα Αργυρώ Αρναούτη

    https://www.documentonews.gr/article/h-proedros-poy-katadikase-thn-katharistria-h-dikh-gia-to-noor1-kai-o-kalos-poimhn

    Η πρόεδρος που καταδίκασε την καθαρίστρια, η δίκη για το NOOR1 και ο «Καλός Ποιμήν»
    Κατερίνα Κατή

    Δημοσίευση
    23.11.2018 | 15:10

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η δικαστής Αργυρώ Αρναούτη απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…

    Η πρόεδρος της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που εξέδωσε την απόφαση – πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, πριν μεταχθεί λόγω προαγωγής, τον Ιούνιο του 2016, στην Λάρισα, υπηρετούσε ως εφέτης στον Πειραιά.

    Το όνομα της είχε «παίξει», σε πολύ λιγότερα ΜΜΕ είναι η αλήθεια τότε, με αφορμή την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1.

    Kαι τότε είχε προκληθεί θόρυβος όταν έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου του 2015 , ότι η πρόεδρος της σύνθεσης του δικαστηρίου, δήλωσε κώλυμα να παραστεί στη δίκη επικαλούμενη σοβαρούς λόγους υγείας.

    Το αίτημα της είχε γίνει δεκτό, η κ. Αρναούτη πήρε τρίμηνη αναρρωτική άδεια, και αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτρια της…

    Δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης άφηναν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματος που είχε επικαλεστεί , με αποτέλεσμα η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να παρέμβει, ζητώντας από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου να διερευνήσει αν και κατά πόσο υφίσταντο οι λόγοι υγείας που επικαλείτο η δικαστική λειτουργός. Η κ. Αρναούτη προσκόμισε στον επικεφαλής του Συμβουλίου Eπιθεωρητών, Νίκο Λεοντή, ιατρικά πιστοποιητικά, που κρίθηκε ότι αποδείκνυαν την βασιμότητα του κωλύματος της.

    ……………………………

    Μάλιστα η πρόεδρος αυτού του δικαστηρίου έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά. Ως πρόεδρος του ΔΣ της στέγης ανηλίκων «ο Καλός Ποιμήν» είχε συνεργασία με πολλούς Μητροπολίτες και άλλους επώνυμους και ανώνυμους φιλάνθρωπους στο πλαίσιο εκδηλώσεων και προσφορών για τα παιδάκια της στέγης.

    ……………………………

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι παλιοί φίλοι τα χάλασαν από τότε που η ΝΔ (Αντ. Σαμαράς) στράφηκε έμπρακτα κατά της Χ.Α. κατ’απαίτησιν ΕΕ-ΗΠΑ-Ισραήλ
    Η ΧΑ ξεμπροστάζει τώρα τον Σεραφείμ:

    Μιχαλολιάκος σε Σεραφείμ: «Είσαι πολιτικάντης» – Σεραφείμ σε Μιχαλολιάκο: «Είσαι παγανιστής»

    Μιχαλολιάκος σε Σεραφείμ: “Είσαι πολιτικάντης” – Σεραφείμ σε Μιχαλολιάκο: “Είσαι παγανιστής


    Λησμονούν ότι έλεγαν (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ) ότι η Χρυσή Αυγή είναι η ελπίδα του Έθνους και ότι είναι ψηφοφόροι ως δημότες Αθηναίων του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων Ν. Μιχαλολιάκου. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν γινόμαστε σαν κι αυτούς μικροπρεπείς και άθλιοι συκοφάντες.

    Ας μην επιμένουν, γιατί θα επανέλθουμε και δεν θα τους ξεπλένει ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά.

    ΥΓ. Αλήθεια το 2012 πριν ακόμη εκλεγούμε Βουλευτές, δεν ήξεραν ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Την θυμήθηκαν με την βοήθεια των μεγαλόσχημων χρηματοδοτών τους και των πολιτευτών που προωθούσαν;

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Επειδή η Μητρόπολη Πειραιά κάνει πως δεν καταλαβαίνει

    http://www.kathimerini.gr/769135/article/epikairothta/kosmos/papas-fragkiskos-kamia-eynoikh-metaxeirish-ierwmenoy-poy-kathgoreitai-gia-paiderastia

    27.05.2014
    Πάπας Φραγκίσκος: Καμία ευνοϊκή μεταχείριση ιερωμένου που κατηγορείται για παιδεραστία

    «Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών».

  21. Παράθεμα: Ρώσος ιερέας καταδικάστηκε για 46 (είχε κατηγορηθεί για 87) βιασμούς ανηλίκων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  22. Παράθεμα: Καταδίκη Νίκου Γεωργιάδη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  23. Ο/Η Η Εκκλησία αποζημιώνει λέει:

    Η μητρόπολη κατέβαλε αποζημίωση ύψους 3,55 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόθεση παιδεραστίας ιερέα

    Οι διακανονισμοί επιτεύχθηκαν μετά από διαμεσολάβηση με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσώπησε και τους πέντε ενάγοντες (Shutterstock)

    Ένας από τους ιερείς υπηρετούσε οκτώ χρόνια στο St. Anthony’s στο Danbury

    https://www.pokrov.org/diocese-pays-out-3-55-million-in-priest-abuse-lawsuit/

    Diocese Pays Out $3.55 Million in Priest Abuse Lawsuit
    Author: Rich Kirby
    Date Published: 03/20/2019
    Publication: Danbury Patch

    The settlements were reached following mediation with the law firm which represented all five of the plaintiffs.​ (Shutterstock)

    One of the priests served eight years at St. Anthony’s in Danbury

    ANBURY, CT — The Roman Catholic Diocese of Bridgeport has agreed to pay $3.55 million to five men who claim in lawsuits they were sexually abused as children by priests, the News-Times is reporting.

    The Rev. Larry Jensen, former spiritual director of the Diocese of Bridgeport’s Emmaus youth ministry program, had been accused by one plaintiff of abuse at St. Anthony Maronite Catholic Church in Danbury. The priest served eight years at St. Anthony’s before being transferred to St. Joseph Maronite Catholic Church in Waterville, Maine. Jensen was removed from the priesthood in 2017.

    Two other priests, the Rev. Walter Coleman and the Rev. Robert Morrissey, were alleged to have abused plaintiffs in Bridgeport, Brookfield and Ridgefield.

    The settlements were reached following mediation with the law firm which represented all five of the plaintiffs.

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Μυρσίνη Ζορμπά έχει γίνει Υπουργίνα.
    Δικαιούται να διαθέτει θεία αφέλεια;

    Στο άρθρο της κάνει το κορόιδο για την Μητρόπολη Πειραιά.
    Ας πούμε ότι δεν της κόβει το μυαλό της να σκεφθεί πως εκεί υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που για 50 χρόνια και ούτε και μετά την καταδίκη του παιδεραστή Θεολόγου, δεν έμαθε τι είδους ίδρυμα υμνεί.
    Θα υλοποιήσει η κα Ζορμπά την υπόσχεσή της:

    «Θα συνεχίσουμε και με άλλες πληροφορίες και αναζήτησης ευθυνών. Το οφείλουμε στα παιδιά που δεινοπάθησαν».
    ή απλά κοροϊεύει όπως είναι ο κανόνας για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ

    https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/122451_dikaioytai-o-synigoros-toy-politi-na-diathetei-theia-afeleia
    efsyn.gr
    Δικαιούται ο Συνήγορος του Πολίτη να διαθέτει θεία αφέλεια;

    03.09.2017, 06:23

    Μυρσίνη Ζορμπά*

    Η καθυστερημένη καταδίκη του Κωνσταντίνου Λαλαούνη, προέδρου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Παιδικό Σπίτι Πειραιά, θεολόγου και πρώην προϊσταμένου της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αποκαλύπτει το βάθος και το εύρος των ευθυνών που υπάρχουν.

    Η υπόθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας από τις σελίδες της «Εφ.Συν.» ο άξιος δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης με βαθύτατη ευθύνη και αποφεύγοντας κάθε σκάνδαλο, μας έδειξε την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τα ιδιωτικά ιδρύματα, τα θεσμικά κενά, τις ολιγωρίες, το επίπεδο της παιδικής προστασίας στη χώρα μας γενικότερα αλλά και το πλέγμα νοοτροπιών και κάθε είδους συμφερόντων που εμποδίζει να πέσει φως στο σκοτάδι. Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων, αλλά και δεν θα πρέπει να παραμείνουμε απαθείς, διότι με τη δικαστική καταδίκη δεν τελειώνει το ζήτημα.

    Γι’ αυτό και διαβάσαμε με έκπληξη στην προσωπική σελίδα του Γ. Μόσχου στο fb, Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ένα είδος εξομολόγησης που αφορούσε τη γνωριμία του με τον καταδικασθέντα «ως πρόσωπο υπεράνω κάθε υποψίας» και «με δημόσια υποστήριξη και αναγνώριση» και, κατά συνέπεια, τη δυσκολία του να προχωρήσει δεδομένου, όπως ο ίδιος γράφει, «δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί να γίνονται όλα αυτά που ακούγονταν»!

    Ας δούμε χωρίς φόβο και πάθος τη συγκεκριμένη ευθύνη που προκύπτει από τη μοιραία αντίληψη του αρμόδιου κομβικού παράγοντα όπως ο Συνήγορος του Παιδιού, ο οποίος δηλώνει ότι όταν κάποιες εθελόντριες άλλου ιδρύματος τον ενημέρωσαν προφορικά ότι «εκεί κακοποιούνται τα παιδιά», εκείνος ζήτησε να του υποβάλουν γραπτή αναφορά και παρέμεινε αδρανής.

    Δικαιούται, αλήθεια, ο Συνήγορος να θεωρεί οποιονδήποτε, ναι, οποιονδήποτε, υπεράνω υποψίας; Δικαιούται να επικαλείται τη δημόσια αναγνώριση ως δικαιολογητικό και τεκμήριο αθωότητας κάποιου; Οφείλει ή όχι να προχωρεί σε αυτεπάγγελτη διερεύνηση και να μη χρησιμοποιεί ως αμυντικό ή και επιθετικό γραφειοκρατικό όπλο τη γραπτή αναφορά;

    Ακόμη όμως και όταν υπήρξαν αργότερα δύο γραπτές αναφορές, όπως ο ίδιος ομολογεί, «ξεκινήσαμε την παρακολούθηση του τι συμβαίνει στον χώρο αυτό… Δύσκολο, λόγω της προσωπικής μου γνωριμίας με τον υπεύθυνο του ιδρύματος».

    Μα είναι δυνατόν να επικαλείται ένας υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας σε τόσο ευαίσθητο χώρο την προσωπική γνωριμία δηλώνοντας τη δυσκολία του, αντί να έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την έρευνα; Θεωρώντας μάλιστα ότι πρόκειται για «μια μοναδική στα ελληνικά χρονικά» υπόθεση (!), καταλήγει: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί να γίνονται όλα αυτά που ακούγονταν».

    Δικαιούται, αλήθεια, ο Συνήγορος να διαθέτει τόση θεία αφέλεια; Ασφαλώς και δεν δικαιούται, γιατί τέτοιου είδους αφέλεια είναι πολύ επικίνδυνη για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους που έχει ταχθεί να υπηρετεί, μάλιστα εδώ και χρόνια.

    Από την άλλη μεριά, αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο το Παιδικό Σπίτι Πειραιά θα πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του ότι στα «πενήντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί για την κοινωνική του προσφορά με πλήθος επαίνων και βραβίων όπως: έπαινος της Ακαδημίας Αθηνών, τιμητική διάκριση του Συλλόγου Πνευματικής και Κοινωνικής Ανάπτηξης των Παιδιων καθώς και πολλών άλλων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων» (sic για την ορθογραφία).

    Οντως από το 1962 ξεκίνησε «το έργο του οραματιστή Κώστα Λαλαούνη, που στέκεται δεκάδες χρόνια δίπλα στα παιδιά, πάντα με την ίδια αφοσίωση και αγάπη», κατά δήλωση του επί χρόνια συνεργάτη και σημερινού προέδρου του Δ.Σ. Κωνσταντίνου Φαζάκη.

    Ο ίδιος δηλώνει μάλιστα τον Μάιο του 2016 και ενώ ο Λαλαούνης είναι ήδη υπόδικος: «Εβλεπε ότι υπήρχαν στα δικαστήρια ανηλίκων παιδιά τα οποία χωρίς να έχουν παρανομήσει τα ίδια βρισκόντουσαν στον δρόμο, είτε γιατί οι γονείς τους είχαν εγκληματήσει, ήταν χρήστες ναρκωτικών κ.λπ., είτε γιατί τα είχαν εγκαταλείψει και βρισκόντουσαν σε μεγάλο κίνδυνο, ζωής και υγείας, σωματικής, ψυχικής και νοητικής».

    Αυτά εξιστορεί στον δημοσιογράφο ο κύριος Φαζάκης, που ήταν από τότε στο πλευρό του κυρίου Λαλαούνη και πλέον έχει αναλάβει τη διοίκηση του σωματείου. « …ο κύριος Λαλαούνης είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Παιδικό Σπίτι, το οποίο με τα χρόνια πήγε πολύ καλά και τα περισσότερα παιδιά που μεγάλωσαν εκεί επανεντάχθηκαν χωρίς προβλήματα στην κοινωνία».

    Πουθενά δεν άκουσε και δεν είδε τους σκελετούς στο ντουλάπι, πουθενά δεν κάνει μια δήλωση έστω για να ξεπλύνει το άγος, πουθενά κανένας υπαινιγμός για να αποκηρύξει τον βίο και την πολιτεία του κατηγορούμενου τότε Λαλαούνη, εκείνος συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτε.

    Μάλιστα, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα μιλάει για την ιστορία του σωματείου: «Το Σπίτι στηρίχθηκε σε ανθρώπους που αγαπούσαν το παιδί και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους… Ολα αυτά μέχρι το 2009-2010, έκτοτε ξεκίνησε μια καθοδική πορεία και άρχισαν τα προβλήματα, όπως συνέβη γενικότερα στην ελληνική κοινωνία».

    Η κακοποίηση, οι εξαναγκασμοί και η ασέλγεια δεν ήταν πρόβλημα, μόνο τα χρήματα. Και όπως δηλώνει άλλος συνεργάτης του: «Διότι εδώ υπάρχει μια ευαισθησία. Αν δεν υπήρχε ευαισθησία δεν θα υπήρχε αυτός ο χώρος». (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/to-paidiko-spiti-peiraia-xreiazetai-th-sthriksh-sas.4059150.html)

    Θα συνεχίσουμε και με άλλες πληροφορίες και αναζήτησης ευθυνών. Το οφείλουμε στα παιδιά που δεινοπάθησαν.

    * Μέλος Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

  25. Παράθεμα: Θα τηρήσει επιτέλους την υπόσχεσή της η τ.Υπουργίνα Μ.Ζορμπά; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  26. Παράθεμα: Όταν ο δεσπότης «Χωροφύλακας» έσπαγε την τηλεόραση τριών ηλικιωμένων καλογριών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  27. Ο/Η του κώλου λέει:

  28. Παράθεμα: Η αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους παιδεραστές | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  29. Παράθεμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην παιδεραστία, με ψηφοθηρικά κριτήρια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  30. Παράθεμα: Τρικυμία στην ιερή Κιβωτό παιδιών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.in.gr/2022/11/23/greece/kivotos-tou-kosmou-oi-mezonetes-tou-patera-antoni-kai-tis-presvyteras/

    in.gr
    23 Νοεμβρίου 2022, 07:28

    Κιβωτός του Κόσμου: Οι μεζονέτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

    Το ένα σπίτι εξ’ αυτών βρίσκεται στη Ραφήνα και αγοράστηκε το 2004 με το συμβόλαιο να αναγράφει -προφανώς- την αντικειμενική αξία των 67.000 ευρώ. Ωστόσο, από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς προκύπτει πως το σπίτι είχε πραγματική αξία κοντά στις 200.000 ευρώ.

    Ένα χρόνο αργότερα, η οικογένεια του πατέρα Αντωνίου προχωρά και στην αγορά ενός ακόμη σπιτιού. Μεζονέτα και αυτή και μάλιστα τριώροφη στη Βραυρώνα. Το συμβόλαιο ανέφερε τιμή αγοράς περίπου 70.000 ευρώ με πραγματική αξία στις 210.000 ευρώ.

    Πώληση σε άτομο του στενού περιβάλλοντος

    Το επόμενο έτος, το σπίτι πουλήθηκε σε άτομο – εργαζόμενο στην Κιβωτό του Κόσμου. Αγοραστής ήταν ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, η αγορά έγινε μέσω ενός άτυπου δανείου και όχι με επίσημη πράξη, ή τραπεζικό έγγραφο, αλλά με την… προφορική δέσμευση ότι τα χρήματα θα κρατούνταν από τον μισθό του αγοραστή μέχρι την εξόφληση του δανείου.

    Φυσικά, κανένα από τα δύο σπίτια δεν χρησιμοποιήθηκε ως δομή για τη φιλοξενία παιδιών και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αποδείξει με τίνος χρήματα αγοράστηκαν. Εάν δηλαδή, τα χρήματα προέρχονταν από την προσωπική περιουσία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, ή εάν πρόκειται για χρήματα που ανήκαν στην ΜΚΟ από δωρεές.

    https://www.ethnos.gr/greece/article/234312/kibotostoykosmoyoi3gnostoidikhgoroipoyanelabantonpateraantonioeinaiamemptosdenexeiakoymphseipaidi

    24.11.2022 20:22

    Κιβωτός του Κόσμου: Οι 3 γνωστοί δικηγόροι που ανέλαβαν τον πατέρα Αντώνιο – «Είναι άμεμπτος, δεν έχει ακουμπήσει παιδί»

    Και οι 3 δικηγόροι, έχουν ήδη αναλάβει να ενημερώσουν τις Αρχές πως οι ιερέας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί.

    Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως ζει σε σπίτι της Κιβωτού (δεν έχει άλλωστε να μείνει αλλού, είναι η θέση του) και διατυπώνει σε όλους τους τόνους πως όλα όσα, λέγονται σε σχέση με ασελγείς πράξεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό θα αποδειχτεί με στοιχεία.

    Στο μικροσκόπιο ακόμα μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

    Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο των ερευνών που διενεργεί η εισαγγελία ανηλίκων βρίσκεται ακόμα μία περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου.

    Η υπόθεση, που αφορά ανήλικο φερόμενο ως θύμα, φαίνεται να προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού και έχει ήδη ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στη Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε συγκεκριμένη αναφορά.

    Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν λάβει καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες, περίπου 12, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις τους για τη γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

  32. Παράθεμα: «Μαρινάκειον Μέλαθρον», έπαλξις φιλανθρωπίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  33. Παράθεμα: «Μαρινάκειον Μέλαθρον», έπαλξις φιλανθρωπίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.