Θα τηρήσει επιτέλους την υπόσχεσή της η τ.Υπουργίνα Μ.Ζορμπά;

[Δεν ξεχνάμε όσους συνέργησαν ατιμώρητοι στην κακοποίηση παιδιών]

Σεραφείμ, Ιππότης Σταυροφόρος του ανδρισμού του Χριστού, με βοηθό του το αγλάισμα του (κατά τον ίδιο) «Τάγματος σατανιστών» «της σποράς των νικημένων του ’45», δηλαδή τον Δημόσιο Ουρητή («στην είσοδο του MEGΑ») και μουσολινικό («Σβάστικες, φωτογραφίες του Χίτλερ και προσκύνημα στον Μουσολίνι») θαυμαστή του χιτλερικού παιδόφιλου Στράιχερ («Χρήστος Παππάς: Από υμνητής ναζί παιδεραστών…»).

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Επανέρχομαι σε ένα ζήτημα, που δείχνει πως στη χώρα υπάρχει ένα θέμα, που αφορά στην κακοποίηση απροστάτευτων ανήλικων, κάτω από την, ως ένα βαθμό, αδιαφορία κοινωνίας και κρατικών αρμοδίων. Αντιγράφω από σχετικά πρόσφατο δημοσίευμά μου (3.5.2019): «Η Μυρσίνη Ζορμπά έχει γίνει Υπουργίνα. Δικαιούται να διαθέτει θεία αφέλεια;». «Στις 3.9.2017 η κα Μυρσίνη Ζορμπά,μέλος του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», δείχνει συγκλονισμένη από την τραγωδία των παιδιών που για 50 χρόνια βρέθηκαν στο έλεος του ευσεβή Θεολόγου βιαστή και βασανιστή τους στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά, το οποίο ασύστολα η τοπική Μητρόπολη του Χρήστου-Σεραφείμ Μεντζελόπουλου εξυμνεί μέχρι σήμερα, προσποιούμενη πως δεν πληροφορήθηκε τίποτα, ούτε για τον εξομολόγο ιερέα της, ο οποίος παραμένει ανώνυμος και ατιμώρητος, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη δίκη εναντίον του [«Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;» «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;». («To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά» «Πρώτο Θέμα», 4.9.2017)].

Μητρόπολη Πειραιώς: Άπαρτο κάστρο μάχης κατά των αμαρτημάτων της σαρκός. Από τηλεοπτική εκπομπή του Σπ.Καρατζαφέρη, με υλικό από μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία του ανύποπτου πως τον κατέγραφαν οσίου ρόκερ Μουλατσιώτου, με τον παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Μάνης, αγιότατο Παρθένιο (τ. ανδρικό μοντέλο), όπου γίνεται απρεπής αναφορά στον πανσεβάσμιο Καλλίνικο. Για τον ιερό Καλλίνικο Πειραιώς, αυστηρότατο ελεγκτή των σεξουαλικών παρεκτροπών (των μη κληρικών) αντιγράφω από το λ. Καλλίνικος της Wikipedia: «Το 1991 καταγγέλθηκε από τον ιεροψάλτη Τούμπα ότι τον παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο Τούμπας στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία όμως στη συνέχεια ανακάλεσε αφού με νέα του επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο αναίρεσε τις καταγγελίες του. Η καταγγελία αποδόθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη ως αποτέλεσμα της κακής σχέσης που διατηρούσε με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Το 1994 το ζήτημα έκλεισε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την Ιερά Σύνοδο, η οποία και θεώρησε τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη ικανοποιητικές. Το 2005 ο Ηλ. Τούμπας δημοσιοποίησε εκ νέου τις καταγγελίες του για σεξουαλική παρενόχληση. Η Σύνοδος όρισε ανακριτή, ύστερα και από δική του απαίτηση, για να παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους το Συνοδικό Δικαστήριο έθεσε την υπόθεση στο αρχείο θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετείται η ενοχή του Μητροπολίτη. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τη μήνυση του ιεροψάλτη κατά του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου. Υποστηρίζεται ότι στο ανακριτικό υλικό υπήρχαν άλλες 4 επιστολές ίδιου περιεχομένου από άλλα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια ανακάλεσαν. Στις 4.2.2006 υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους υγείας, παραίτηση που η Ι.Σύνοδος έκανε δεκτή 3 μέρες αργότερα».

«Η κυρία Ζορμπά, του κλίματος Κώστα Σημίτη, δεν είχε ακόμη ανακαλύψει την κρυφή γοητεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε υπουργοποιηθεί τότε, αυτό έγινε ένα χρόνο μετά. Δημοσίευσε λοιπόν άρθρο στην «Εφημ.τ.Συντακτών» με τον τίτλο «Δικαιούται ο Συνήγορος του Πολίτη να διαθέτει θεία αφέλεια;», στο οποίο εύλογα έλεγξε την απαράδεκτη αμέλεια του τότε «Συνήγορου του Παιδιού» να ασκήσει τα νόμιμα και να ερευνήσει την κατάσταση στο ίδρυμα για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες. Το άρθρο της κατέληγε με την υπόσχεση «Θα συνεχίσουμε και με άλλες πληροφορίες και αναζήτησης ευθυνών. Το οφείλουμε στα παιδιά που δεινοπάθησαν». Μια υπόσχεση που ήταν απολύτως αναγκαία όταν ακόμη και ο ίδιος ο εγκαλούμενος Συνήγορος του παιδιού, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ομολογήσει στη δίκη, μπροστά στην ανενόχλητη για μισό αιώνα φρίκη που αποκαλύφθηκε: «Για μένα αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου», (‘Eφ.τ.Συντακτών’-21.05.2018)….».

«Χαίρε» (εφοπλιστικόν) «πλοίον θεοκυβέρνητον, ουρανίων αγαθών υπεργέμον»

Δυστυχώς η κυβέρνηση και η Βουλή, μετά τις πρόσφατες εκλογές, στερήθηκαν των εργωδών υπηρεσιών της πολυπράγμονος κυρίας Μυρσίνης, διαδόχου της κυρα-Λυδίας της πρανικής, προσκυνητρίας του Εντιμότατου διαχειριστή των χρυσών ταμάτων της Τήνου Δωροθέου της Μυκόνου, του Μακεδονομάχου, όστις ζήλου ενθέου και πολλών αρετών λαμπρύνεται («Όταν ο κ.Παυλόπουλος…»). Αναρωτιέμαι μήπως έστω και τώρα η εν λόγω πολιτευόμενη βρει την ευκαιρία να υλοποιήσει την υπόσχεσή της, ασχολούμενη και ευρύτερα με το ορθάνοιχτο ζήτημα, πως οι άγρυπνοι περί τα δημόσια ήθη (των άλλων) μητροπολίτες του Πειραιά δεν είχαν αντιληφθεί τι γινόταν στην επαρχία τους, με τα ορφανά παιδάκια, που ο Θεός τους είχε εμπιστευτεί και γιατί ο κ.Σεραφείμ όχι μόνο δεν έδωσε κάποια εξήγηση για τον εξομολόγο που ενήργησε με τόσο ανίερο τρόπο, καταδίδοντας ένα θύμα στον δράστη και παραβιάζοντας το απόρρητο μιας παιδικής εξομολόγησης, αλλά συνεχίζει να υμνεί το παιδεραστικό ίδρυμα.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Θα τηρήσει επιτέλους την υπόσχεσή της η τ.Υπουργίνα Μ.Ζορμπά;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Σεραφείμ, Αμβρόσιος, Καλλίνικος, ασυμβίβαστοι διώκτες της ομοφυλοφιλίας (των άλλων).

  Η Μητρόπολη Πειραιά φοβήθηκε επιτέλους. H υμνητική αναφορά στο ίδρυμα του παιδεραστή Θεολόγου σβήστηκε τελικά. Υπήρχε όμως για πάρα πολύ καιρό μετά την καταδίκη του Θεολόγου και στο Εφετείο.

  https://www.imp.gr/component/flexicontent/2-uncategorised/21-istoria.html

  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ…εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού με…εὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους… κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί κρατοῦν καί σήμερα τίς ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης…ὅπως εἶναι:… , το «Παιδικό Σπίτι» (1970),..» (Ημερόλογιο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς 2008).

  Ανιχνεύεται ακόμη με γκουγκλάρισμα

  ΙΜΠ – Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
  imp.gr/component/flexicontent/2-uncategorised/21-istoria.html
  Κατά τό παρατεταμένο σκοτάδι τῆς Φραγκοκρατίας και Τουρκοκρατίας οἱ λίγοι …. Εἶναι τό ἴδιο τό Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας μέ Κεφαλή τόν Σαρκωθέντα Λόγο. Ὁ … τή δάδα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης στίς καρδιές τοῦ λαοῦ, ὅπως εἶναι: … ὁ «Σωτήρ» (1960), το «Παιδικό Σπίτι» (1970), οἱ «Τρεῖς Ἱεράρχες» (1929), …

  https://roides.wordpress.com/2017/08/28/28aug17/

  Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;
  Posted on 28/08/2017
  [Γιατί ο λαλίστατος μητροπολίτης του Πειραιά σωπαίνει εκκωφαντικά;]


  Φιλανθρωπίες ευσεβών και Εντιμότατων Εφοπλιστών-Καναλαρχών-Εκδοτών-Ομαδούχων, κλπ: “Ο Β. Μαρινάκης πληρώνει τους μισθούς των ιερέων του Πειραιά”. “Στο Στάδιο Καραϊσκάκης πήγαν οι ιερείς της Μητρόπολης Πειραιά, προκειμένου να εισπράξουν τον μισθό τους για τον μήνα Δεκέμβριο. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Κοινωνική», αυτό γίνεται ανελλιπώς όλους τους μήνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα του ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του έτους 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κοινωνικής»” (Saronic magazine, Jan 12.2017). Όπως θα σχολίαζε ο Βεσπασιανός, το χρήμα δεν έχει μυρωδιά, αλλά όσο καθαρό κι αν είναι το εφοπλιστικό χρήμα, με τη βούλα μάλιστα του αδέκαστου ΣΔΟΕ των Εντιμότατων Τσίπρα-Παππά, οι φωτογραφιζόμενοι είναι εργάτες του αμπελώνος Του και ταυτόχρονα έμμισθοι ενός Κροίσου, που πήγαν στο γήπεδό του και φωτογραφίζονται με το φακελάκι του;

  ………………..

  Aφού ζητήσουμε για πολλοστή φορά να διενεργείται τακτικός προληπτικός έλεγχος από το Κράτος, μέσω ειδικού δημόσιου φορέα που θα συζητά με τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, γιατί η εν τοις πράγμασι επίσημη θέση των κομμάτων της «λαϊκής οικογένειας» (ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορούν άνετα τα ορφανά να επισκεφθούν όποτε θέλουν με τους Νομικούς τους Συμβούλους τον Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και να καταγγείλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους νομίζουμε ότι πάσχει, θέλουμε να ρωτήσουμε: Θα συνεχίσει η επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Σεραφείμ και του Καλλίνικου, που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας», κάτω από την πίεση καταγγελιών (από άνδρες) σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, να υπερηφανεύεται με τόσο αστείο στόμφο («…τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες…», θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω) για το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά; Αν της ανήκει από εκεί το μερίδιο δόξας που διεκδικεί ως τάχα παιδαγωγός χρηστών πιστών που στελεχώνουν τα ιδρύματα της πόλης, δικά της ή όχι, που τα απαριθμεί αυτοθαυμαζόμενη, τότε της ανήκει a priori και μερίδιο καταισχύνης, άσχετα μάλιστα από την επιβαρυντική αθλιότητα της προδοσίας του ιερέα της. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια Επισκοπή αγνή Κουροτρόφο. Να θυμίσουμε πως ο σοφέρ του ιερού Καλλίνικου και οδηγός σχολικού λεωφορείου της Μητρόπολης, Α.Ν. παρενοχλούσε 12χρονη μαθήτρια; Να θυμίσουμε πως το πνευματικό τέκνο Καλλινίκου αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης συνελήφθη για παιδοφιλία; Να θυμίσουμε πως ο πανοσιότατος αρχιμανδρίτης του Ρόδου του Αμάραντου του Πειραιά, Βενέδικτος Καρίβαλης, αδελφός του μαστροπού πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, συνελήφθη για τροτουάρ; Να θυμίσουμε πως το πνευματικόν τέκνον (από 12 χρονών) της χουντικής αδελφότητας ‘Χρυσοπηγή’ του Καλλίνικου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης του (ολίγον διακινητή ναρκωτικών) μοναχού Βαβύλη, που συνελήφθη οπλοφορών, χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και μετά την απόλυσή του λόγω της κατακραυγής, διευθύνει σήμερα, που η υπόθεση «ξεχάστηκε», ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής; Να θυμίσουμε πως όταν ο ιερός Καλλίνικος ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιά, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος (30.6.2000), για τον θάνατο 4 τροφίμων;
  ……………………

  https://roides.wordpress.com/2017/10/06/6oct17b/

  Γιατί η Σύνοδος δεν εγκαλεί και τον Χ. Παππά της Χ.Α. που μιλάει για μητροπολίτες με «οθωμανικά ήθη»;
  Posted on 06/10/2017

  [Με αφορμή το εξώδικο της Ιερής Αδελφότητας κατά του κ. Ραγκούση]


  ……………

  Στο προσωπικό μπλογκ του βουλευτή της «σποράς των νικημένων του ΄45», Χρήστου Παππά,
  http://xristospappas.blogspot.com/2013/04/blog-post_2735.html
  υπάρχει ακόμη ένα προσβλητικό ερώτημα προς τον μητροπολίτη Πειραιά και την αδελφότητα της Ι.Συνόδου, που τέθηκε το 2013. Γιατί η Σύνοδος δεν σήκωσε το γάντι, όπως δεν το σήκωνε για χρόνια όταν έβριζε, προειδοποιούσε και απειλούσε πατριάρχες, μητροπολίτες, ηγούμενους και ιερείς με αισχρότατες εκφράσεις ο ακροδεξιός εκβιαστής και Άρχων Οφφικιάλιος της Ορθοδοξίας (βλ.:“Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, Ομολογητή, άνθη ευλαβείας, 1 & 2, 03/03/2012), εκδότης της αποκρυφιστικής «Ελ. Ώρας», τον οποίο οι Δεσποτάδες καλόπιαναν με επαίνους και με τιμές;

  «ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ: Τώρα πέφτουν οι μάσκες.»: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013. «….Ο Μητροπολίτης Πειραιώς …δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο… για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ’’οθωμανικά’’ ήθη. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς με όλους αυτούς αποτελούν μέλη της ίδιας Ιεραρχίας…». Δυο χρόνια μετά (22.12.2015), ακολούθησε και ο «βουλευτής» Κουκούτσης μέσα στη Βουλή: “Οι μισοί ιεράρχες φορούν ροζ φουστίτσες …”, χωρίς η Σύνοδος να του στείλει εξώδικο.
  https://www.lifo.gr/now/politics/84607


  Ο Κουκούτσης διπλα στο μητροπολίτη Μεσσηνίας, 9 μήνες μετά τη δήλωσή του για τους μητροπολίτες με τις «ροζ φουστίτσες». «Όλα αυτά, όμως, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο φωτογραφικός φακός! Όταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αντιλήφθηκε ότι η συνομιλία του με τον κ. Κουκούτση έχει προκαλέσει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον πετάχτηκε από την καρέκλα του!» (“Η φωτογραφική μηχανή που «τρόμαξε» τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας”, messiniapress gr/2016/09/03/).
  https://messiniapress.gr/2016/09/03/fotografiki-michani-pou-tromaxe-ton-mitropoliti-messinias/
  …………………

 2. Ο/Η Σ.Α. λέει:

  Aγαπητοί φίλοι Ροϊδη και Λασκαράτε
  Να υπογράψουμε όλοι

  https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Akyrosi_tis_apofasis_toy_APTh_gia_anagoreysi_toy_Mitropoliti_Anthimoy_os_Epitimoy_Didaktora/

  Ακύρωση της απόφασης του ΑΠΘ για αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου ως Επίτιμου Διδάκτορα
  10.988 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 20.000

  Δημιουργός ψηφίσματος: smaragda a.

  Παραλήπτες: Περικλής Μήτκας, Πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  Χωρίς σχετική ανακοίνωση και κρυφά απο την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον Μητροπολίτη Άνθιμο.  

  Ζητούμε να αναιρεθεί η απόφαση αυτή άμεσα, καθώς είναι τεράστια προσβολή αφενός απέναντι στην επιστημονική κοινότητα (βλ. δηλώσεις Άνθιμου σχετικά με τη μη-υπαρξη πλανητών εκτός της Γης) κι αφετέρου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία.

  Είναι αδιανόητο να τιμούμε με τον οποιονδήποτε τρόπο ανθρώπους με τοξικές, αναχρονιστικές απόψεις. Ακολουθούν κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του Μητροπολίτη, που αποδεικνύουν οτι είναι ανάξιος οποιουδήποτε τιμητικού τίτλου, πόσο μάλλον αυτή του «επίτιμου διδάκτορα»

  «Δεν δικαιολογείται η εκτεταμένη δημοσιότητα για τον βιασμό παιδιού στο Παπάφειο»

  (Οκτώβριος 2015) Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ως πρόεδρος τού Παπάφειου Ορφανοτροφείου, ο μητροπολίτης, τονίζει ότι δεν δικαιολογείται εκτεταμένη δημοσιότητα για τον κατ’ επανάληψη βιασμό 7χρονου από άλλο τρόφιμο μέσα στο ορφανοτροφείο και παρόλο που ο μικρός είχε ενημερώσει για όσα τραγικά βίωνε.

  «Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα»

  (Μάρτιος 2015) Ο λαοπρόβλητος μητροπολίτης είναι το κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής «Τα Καρντάσιανς». Αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία τόνισε: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Όταν μαλιστα ο παρουσιαστής σχολίασε ότι τα λόγια του Χριστού δεν θέτουν περιορισμούς και ότι η αγκαλιά του τους χωράει όλους, ο Μητροπολίτης απάντησε: «Είναι τόσοι πολλοί που δεν τους χωράει όλους η αγκαλιά μας…»

  «Δεν θέλω πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη»

  (Μάρτιος 2016) Ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης μιλά στο Πρακτορείο 104,9 FM με θέμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. «Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει…»Σημείωση: το ΑΠΘ συντονίζει το Ερευνητικό Ευρωπαϊκό Έργο Volunteering Among Immigrants – VAI

  «Είναι παλαβά πράγματα αυτά -Είναι ένα είδος ασθενείας ας πούμε»

  (Σεπτέμβριος 2017) Στην ερώτηση, αν η Εκκλησία θα πάντρευε ζευγάρι στο οποίο κάποιος από τους δυο έχει προχωρήσει σε φυλομετάβαση, απάντησε: «Η Εκκλησία δεν θα το κάνει, γιατί είναι μια προσβολή της προγενέστερης βούλησης των ενδιαφερομένων και μια υποταγή της φυσικής εξέλιξης.

  «Μην ακούτε τι σας λένε! Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη»

  (Νοέμβριος 2018) Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την ύπαρξη άλλων… πλανητών εκτός της Γης. Στη δήλωση μάλιστα αυτή προχώρησε, επικαλούμενος συνομιλία του με διαπρεπή επιστήμονα, τον οποίο δεν κατονόμασε. «Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα».

  πηγή – https://avmag.gr/109936/109936/

 3. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Αφού πετύχατε ΌΛΟΙ μαζί την πτώση του …μισητού σας Τσίπρα,ξαναγυρίσατε στα προσφιλή σας θέματα:Πόλεμος κατά της εκκλησίας και της επικρατούσης θρησκείας!!Καλά δεν είδατε ότι η εκλεκτή σας κυβέρνηση ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο καθώς και οι βουλευτές,που τη στηρίζουν;;Πώς θα ταιριάξετε με αυτή,που η πρώτη δουλειά του πρώτου της ήταν η άμεση συνάντησή της με την «εκκλησία»;;!!!Είστε φαρισαίοι-αυτό είναι σίγουρο-ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ και καθόλου ορθολογιστές!!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ κε Κάπα,
   η ΝΔ είναι πιστό τέκνο της παπαδίστικης υποκρισίας. Πασίγνωστο και φυσιολογικότατο.
   Η Αριστερά είναι που σοκάρει με την υποκρισία της.

   https://www.enikos.gr/politics/662228/to-kalosorisma-tou-voutsi-ston-archiepiskopo-i-parousia-sas-itan-

   Το καλωσόρισμα του Βούτση στον Αρχιεπίσκοπο: Η παρουσία σας ήταν πάντα πολύ σημαντική – ΒΙΝΤΕΟ

   17 Ιουλ 2019


   Το καλωσόρισμα του Βούτση στον Αρχιεπίσκοπο: Η παρουσία σας ήταν πάντα πολύ σημαντική – ΒΙΝΤΕΟ

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Νόνη Δούνια της ΝΔ, μετά του συμβίου, υποβάλει τα σέβη της στον Άγιον Πειραιώς.
  https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/30431-i-neoeklegeisa-bouleutis-noni-dounia-ston-mitropoliti-peiraios

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.