[Κατάντια] Η ένοχη Ομερτά του ΤΕΙ Σερρών

[Όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένας από τους καθηγητάδες που καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια για το «λειτούργημα» τους, δεν βρήκε το θάρρος να βγει δημοσίως και να πει κάτι]

Για τον συγκεκριμένο καθηγητή οι καταγγελίες ξεκίνησαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και σύμφωνα με κάποιο ρεπορτάζ είχε γίνει κατάληψη του ΤΕΙ από μαθητές που διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά του, το 2004. Ο ίδιος ο πρύτανης είπε πως το 2015 η αστυνομία ζήτησε κατάλογο με τα ονόματα των μαθητών που δίδασκε ο κατηγορούμενος, εκείνος τον έδωσε και μετά… μετά, υποθέτω, επέστρεψε στη δουλειά του που μάλλον είναι να βάζει το κεφάλι του στην άμμο και να παριστάνει ότι το ίδρυμα που διοικεί είναι κάτι παραπάνω από το λημέρι ενός (;) εκβιαστή.

Πόσοι πρυτάνεις, πόσοι καθηγητές, πόσοι αστυνομικοί διευθυντές, πόσοι «αρμόδιοι» είχαν άραγε ακούσει τα τελευταία 15 χρόνια για τη δράση του ανθρώπου αυτού; Σε πόσων τα αυτιά και τα μάτια να είχαν φτάσει καταγγελίες για τη σαπίλα που βασιλεύει στο ΤΕΙ των Σερρών; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή αριθμό, αλλά μπορεί με σιγουριά να πει τι έκαναν. Τίποτα απολύτως.

Όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένας από τους καθηγητάδες που καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια για το «λειτούργημα» τους, δεν βρήκε το θάρρος να βγει δημοσίως και να πει κάτι. Ούτε ένας από τους υπέρμαχους της «δωρεάν και δημόσιας παιδείας» δεν ένιωσε άβολα να κάθεται δίπλα σε έναν εκβιαστή. Ούτε ένας από τους πρυτάνεις που πέρασαν (δεν έχω ιδέα πόσοι είναι από το 2004 αλλά υποθέτω δεν θα είναι μόνο ένας) δεν ένιωσε την ανάγκη να κουνήσει λίγο τα νερά του ιδρύματος το οποίο πληρώνονταν για να επιβλέπει και να διευθύνει.

Διαβάστε τη Συνέχεια ΕΔΩ >>>

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to [Κατάντια] Η ένοχη Ομερτά του ΤΕΙ Σερρών

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το ΤΕΙ Σερρών είναι η μικρογραφία της Ελλάδος. Ας αρχίσουμε από την ένοχη ομερτά. Ομερτά, στις σχέσεις της κάθε κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Παρά τις όποιες φωνές εκστομίζει η κάθε αντιπολίτευση για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης, όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει εφαρμόζει
  την ομερτά. Ομερτά και στα οικονομικά, σεξουαλικά και άλλα σκάνδαλα της εκκλησίας από τα κόμματα, την δημοσιογραφία και την δικαιοσύνη. Σιωπή ανάμεσα στους δημοσιογράφους, που ξέρουν σαφώς περισσότερα από όσα μας λένε. Ο νόμος της σιωπής στην αρχαιολογία και στο ποδόσφαιρο. Ομερτά, στα πεπραγμένα των ΜΚΟ. Σιωπή στις αρπαχτές των αγροτών από παράνομες επιδοτήσεις. Στα πεπραγμένα των δήμων. Και έν τέλει, ίσως να μην υπάρχει πτυχή του δημοσίου και της κρατικής λειτουργίας που να μη κυριαρχεί η ομερτά.
  Τι άλλο μας δείχνει η μακρόχρονη σιωπή στο ΤΕΙ Σερρών; Οτι αυτοί που σφύριζαν αδιάφορα τόσα χρόνια, δεν ήταν μόνο οι καθηγητάδες που οπωσδήποτε γνώριζαν. Ηταν και οι υπόλοιποι μαθητές και γονείς. Οι οποίοι είτε αδιαφορούσαν, γιατί έστω υποσυνείδητα γνωρίζουν σε ποιά χώρα ζούνε είτε γιατί τους βόλευε το γεγονός ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλούς βαθμούς χωρίς να κοπιάσουν. Δηλαδή, γονείς και μαθητές στέφονταν συνειδητά ενάντια στην αξιολόγηση και έκαναν πράξη: είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις; θα πάς.. μπροστά.. Τολμώ να σκεφτώ πως αν δεν υπήρχαν οι μαθητές που του την έστησαν, κανείς άλλος ουσιαστικά δεν εξοργίζονταν με αυτή την κατάσταση. Και έχει κάποιος το δικαίωμα να σκεφτεί ότι η περίπτωση στις Σέρρες, ίσως να μήν είναι η εξαίρεση.
  Οσο για τον εκβιασμό του καθηγητή στους μαθητές, θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαστε μία χώρα όπου σχεδόν όλοι εκβιάζουμε όλους και όλοι εκβιαζόμαστε από όλους. Και όταν «όλοι» είναι ένοχοι, τότε κανείς δεν είναι ένοχος. (Ας θυμηθούμε τους εκβιασμούς των μητροπολιτών πρός άλλους μητροπολίτες, σε περίπτωση που έβγαινε στην φόρα κάποιο σκάνδαλο τους).
  Και το ερώτημα είναι: ποιος από εμάς – αυτό αφορά και την δικαιοσύνη – είναι τόσο «αθώος» για να δικάσει τους άλλους;..
  Είναι κρίμα που με την επανάσταση του 1821 αναστήθηκαν οι λέξεις «Ελλάς» και «Ελλην», και τις χρησιμοποιούμε για εθνικό αυτοκαθορισμό.
  Πριν αρκετά χρόνια, ο παπά Μεταλληνός, αυτός το πονηρός διαστρεβλωτής της ιστορίας, είχε προτείνει η Ελλάδα να ονομαστεί «Ρωμανία» και οι Ελληνες (σύγχρονοι) σε Ρωμιοί. Οπωσδήποτε, βρισκόταν εκατό φορές πιο κοντά στην αλήθεια. Ισως, για πρώτη φορά στην ζωή του..

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΟΜΕΡΤΑ

  https://www.protothema.gr/greece/article/827820/poios-einai-o-davatzis-ton-foititrion-sto-tei-serron/

  28 χρόνια σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Ο… Γουάινστιν των Σερρών με το περουκίνι

  Ετος 2013. Στους διαδρόμους του ΤΕΙ Σερρών γίνεται κάτι σαν γιορτή. Η είδηση ότι γι’ αυτή τη χρονιά αναλαμβάνει το μάθημα «Λογιστική Εταιρειών» ένας άλλος καθηγητής, ο επίκουρος καθηγητής Χ., και όχι ο καθηγητής Εφαρμογών Κλεάνθης Κωνσταντινούδης κάνει τους φοιτητές κάτι παραπάνω από χαρούμενους. Κάποιοι φωνάζουν δυνατά: «Ναι, ρε! Επιτέλους θα πάρουμε πτυχίο με την αξία μας. Δεν θα αναγκαστούμε να σκάσουμε χρήμα γι’ αυτό». Κάποιοι άλλοι αγκαλιάζονται σφιχτά και κάποιοι τρίτοι διαδίδουν το νέο έχοντας πάρει ήδη τον αέρα πτυχιούχου. Ο καθηγητής Χ. καλεί όσους χρωστούν το εν λόγω μάθημα να δώσουν εξετάσεις αυτή την περίοδο και να προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Είναι πολλοί που το χρωστάνε, 1.300 άτομα (!), η αποφοίτηση των οποίων εξαρτάται όλως περιέργως από το μάθημα αυτό…

  Οι φοιτητές το πράττουν γεμίζοντας τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα με ένα αίσθημα ανείπωτης χαράς. Αν και γνωρίζουν ότι ο Χ. δεν είναι καθηγητής που χαρίζεται εύκολα και ότι θα δώσει το πράσινο φως μόνο σε εκείνους που πραγματικά το αξίζουν, η συμμετοχή στο μάθημα της Λογιστικής Εταιρειών τη χρονιά εκείνη είναι κάτι παραπάνω από μαζική. Το έτος φτάνει στο τέλος του, η εξεταστική πλησιάζει. Την ημέρα της κρίσης επικρατεί στο ΤΕΙ το αδιαχώρητο από εκατοντάδες φοιτητές που κατακλύζουν τρεις ορόφους προκειμένου να δώσουν το μάθημα του Χ. Δεν χωράνε όλοι. Η διεύθυνση αναγκάζεται να ανοίξει βοηθητικές αίθουσες διδασκαλίας και να επιστρατεύσει επιτηρητές για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Από τα 1.300 άτομα εμφανίζονται 900 και επιτυγχάνουν περίπου τα εξακόσια. Οι υπόλοιποι αποχωρούν απογοητευμένοι και με τη φράση: «Τώρα την κάτσαμε. Για να περάσουμε θα πρέπει του χρόνου να πληρώσουμε τον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη. Οπως καταλάβατε, φέτος, δεν έχει διακοπές».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.