Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;

[Γιατί ο λαλίστατος μητροπολίτης του Πειραιά σωπαίνει εκκωφαντικά;]

Φιλανθρωπίες ευσεβών και Εντιμότατων Εφοπλιστών-Καναλαρχών-Εκδοτών-Ομαδούχων, κλπ: “Ο Β. Μαρινάκης πληρώνει τους μισθούς των ιερέων του Πειραιά”. “Στο Στάδιο Καραϊσκάκης πήγαν οι ιερείς της Μητρόπολης Πειραιά, προκειμένου να εισπράξουν τον μισθό τους για τον μήνα Δεκέμβριο. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Κοινωνική», αυτό γίνεται ανελλιπώς όλους τους μήνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα του ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του έτους 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κοινωνικής»” (Saronic magazine, Jan 12.2017). Όπως θα σχολίαζε ο Βεσπασιανός, το χρήμα δεν έχει μυρωδιά, αλλά όσο καθαρό κι αν είναι το εφοπλιστικό χρήμα, με τη βούλα μάλιστα του αδέκαστου ΣΔΟΕ των Εντιμότατων Τσίπρα-Παππά, οι φωτογραφιζόμενοι είναι εργάτες του αμπελώνος Του και ταυτόχρονα έμμισθοι ενός Κροίσου, που πήγαν στο γήπεδό του και φωτογραφίζονται με το φακελάκι του;

Μπλογκ Ροϊδη και Λακαράτου Εμμονές

«Διάλεγε τα πιο Αδύναμα Αγόρια για τις Αποτρόπαιες Πράξεις του» (Vice-Άννα Νίνη, 23.8. 2017). “Σε κάθειρξη 40 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας τον 86χρονο Κ. Λαλαούνη, πρώην Πρόεδρο του ιδιωτικού οικοτροφείου “Παιδικό Σπίτι” στον Πειραιά. …Συνολικά, 12 παιδιά κατέθεσαν πως, από το 2001 μέχρι και το 2012, ο καταδικασθείς προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, αυνανισμό στο ασανσέρ του οικοτροφείου, στις τουαλέτες και στις αποθήκες, αλλά και στο σπίτι του. Ανάμεσα στους ανήλικους, βρισκόταν και ένας 13χρονος με μικρή διανοητική στέρηση, ενώ ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου συνήθιζε να διαλέγει τους πιο αδύναμους ανήλικους για τις πράξεις του και φρόντιζε να τα απομονώνει από το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ένα από τα παιδιά είχε αποκαλύψει σε ιερέα όσα βίωνε μέσα στο οικοτροφείο της φρίκης, όμως ο ιερέας αντί να κάνει κάτι γι’ αυτό, απλώς ενημέρωσε τον δράστη με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις.  Στις καταθέσεις τους τα παιδιά, πέρα από τις ακατανόμαστες πράξεις, τη σωματική κακοποίηση και ψυχολογική κακοποίηση την οποία υπέστησαν, αποκάλυψαν πως στο οικοτροφείο υπήρχαν ληγμένα τρόφιμα, ενώ πριν ετοιμάσουν το σοκολατούχο γάλα το πρωί, κοσκίνιζαν πρώτα τη σκόνη που ήταν γεμάτη σκουλήκια. Ο πρόεδρος του οικοτροφείου, τους ανάγκαζε να κάνουν βαριές δουλειές για την ηλικία τους, όπως να μεταφέρουν βαριές σακούλες με ψώνια και να μετακινούν έπιπλα. Το οικοτροφείο που είχε μετατραπεί σε Κόλαση για τα παιδιά, γέμιζε με φωνές και χτυπήματα κάθε φορά που δεν έκαναν ό,τι τους ανέθετε ο πρώην πρόεδρος. Ανάμεσα στις τιμωρητικές πρακτικές που χρησιμοποιούσε, ήταν και η στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας. …Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως ο Λαλαούνης που κατά την απολογία είπε «..αρνούμαι τις κατηγορίες και μάρτυς μου ο Χριστός», είχε διατελέσει Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά επί 40 χρόνια…». Ας ελπίσουμε πως ο διεστραμμένος γέρος δεν θα έχει την καλή τύχη του Ορφανοτρόφου πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη, που βγήκε αμέσως από τη φυλακή στην οποία θα έμενε 20 χρόνια (όπου είχε προλάβει να δεχθεί επίσκεψη συμπαράστασης από τον πονόψυχο ηγούμενο Μουλατσιώτη) λόγω «προβλημάτων υγείας» και που το Εφετείο στο οποίο «κατέφυγε» (και το οποίο απέφευγε) και η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, δεν τον δίκασαν ποτέ. Ακόμη χειρότερα, η ιερή Ομερτά δεν έφερε ποτέ στην αδέκαστη ευσεβή Δικαιοσύνη, τα όσα αποκαλύφτηκαν σχετικά με το τι έκανε στο ορφανοτροφείο Καλύμνου ο μητροπολίτης Νεκτάριος («Πρώτο Θέμα», 10.4-«Καταγγελίες σοκ στην Κάλυμνο» και «Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», 24.4.2005).

«Τη Θέμιδα δεν την αποπλάνησε». ‘Εφημερίδα των Συντακτών (Δημήτρης Αγγελίδης-23.08.2017). «..Τα παιδιά δεν κατέθεσαν νωρίτερα λόγω του φόβου της τιμωρίας και γιατί είχαν εκπαιδευτεί από τον κατηγορούμενο να θεωρούν σωστά όσα τους συνέβαιναν. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουν όλα αυτά στην ακροαματική διαδικασία. Είναι δείγμα εξαιρετικού ψυχικού σθένους ότι μπόρεσαν να ξεπεράσουν την τοξική ντροπή και την τεράστια σύγκρουση και αμφιθυμία κάθε ανήλικου η ζωή του οποίου εξαρτάται από τους ενήλικους. Οι μαρτυρίες είναι αξιόπιστες και αληθείς. Δεν υπήρχε περίπτωση σε ίδρυμα τόσο αδιαφανές και κλειστό, που διοικούνταν από ένα άτομο τόσο συγκεντρωτικό, να πέσει το παραμικρό στην αντίληψη οποιουδήποτε τρίτου πλην των ανηλίκων», σημείωσε η Εισαγγελέας».

Ειλικρινά απορούμε. Ο λαλίστατος Κήνσορας των δημοσίων Ηθών Χρήστος Μεντζελόπουλος, που απέλυσε τον οδηγό του επειδή πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του (!) δεν είπε μια λέξη για όλα αυτά. Το ιδιωτικό ίδρυμα ανήκει στην επαρχία της δικής του εκκλησιαστικής ευθύνης, τα παιδάκια υπάγονται στην αρχιερατική πατρική του εποπτεία, και ακόμη κι αν ο ιερέας δεν ανήκει στην Επισκοπή του, πράγμα απίθανο, έχει υποχρέωση να ξεκινήσει διαδικασία εκκλησιαστικής ανάκρισης εναντίον του. Η προδοτική πράξη του ιερέα είναι εκκλησιαστικά ανίερη, είτε η καταγγελία του παιδιού έγινε στη διάρκεια επίσημης είτε άτυπης Εξομολόγησης. Η ‘Εφ.τ.Συντακτών’ πάντως έγραψε, και αυτός είναι αδιαμφισβήτητα σωστός όρος: «ένα από τα παιδιά είχε εξομολογηθεί σε ιερέα», γιατί πως αλλιώς λες την αποκάλυψη κάποιας πληγής του, που ένα τρομοκρατημένο και εξευτελιστικά βασανισμένο παιδάκι κάνει σε κάποιον που τον θεωρεί εκπρόσωπο του Θεού; Αυτό δεν είναι εκείνο που η Εκκλησία ονομάζει απαραβίαστο μυστήριο της Εξομολόγησης; Ποιος είναι ο ιερωμένος που πρόδωσε το παιδάκι που τον εμπιστεύτηκε και μάλιστα στον αισχρό βασανιστή του, τι διαδικασίες έχει κινήσει εναντίον του η Δικαιοσύνη και τι θα κάνει ο αρμόδιος μητροπολίτης; Αν δεν τον ενοχλεί η κακουργηματική προδοσία, δεν τον ενοχλεί ούτε η βλασφημία κατά ενός Μυστηρίου; Ο Αριστερός Ριζοσπάστης βουλευτής Πειραιά και τ.Υπουργός Δρίτσας, εκ των επιδόξων Ανατροπέων και Διαφωτιστών της Ν.Ευρώπης, θα υποκριθεί και αυτή τη φορά πως δεν άκουσε τίποτα από τα βάσανα ενός παιδιού που δεν φοιτά στη Σχολή Χιλλ; Αν ήταν τα δικά του παιδιά θύματα της καθαρά εγκληματικής συμπεριφοράς του ιερέα, θα σιωπούσε; Τι είδους χώρα είναι αυτή, που όταν δημοσιοποιούνται τέτοιες αθλιότητες, αντιμετωπίζονται με γενική σιωπή που θυμίζει σικελική Ομερτά; Όσο για το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου που αναγνωρίστηκε στον θεολόγο δράστη, αναρωτιόμαστε, με κάθε βεβαίως επιφύλαξη αφού αγνοούμε τα πρακτικά της δίκης, πόσο πίσω πάει αυτό το έντιμο παρελθόν, όταν καταδικάστηκε για πράξεις του 2001 και επίσης ποιος έψαξε τι έκανε το 1970 ή το 1973, όταν κυβερνούσε η Χούντα, αφού είναι πολύ δύσκολο να έλθουν να καταθέσουν παιδιά που σήμερα θα είναι 60 χρονών, με δεδομένο ότι ο καταδικασθείς προεδρεύει στο «Σπίτι» από το 1963 που ιδρύθηκε, σε πείσμα της ιστοσελίδας της Μητρόπολης Πειραιά, που γράφει πως ιδρύθηκε το 1970.

Aφού ζητήσουμε για πολλοστή φορά να διενεργείται τακτικός προληπτικός έλεγχος από το Κράτος, μέσω ειδικού δημόσιου φορέα που θα συζητά με τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, γιατί η εν τοις πράγμασι επίσημη θέση των κομμάτων της «λαϊκής οικογένειας» (ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορούν άνετα τα ορφανά να επισκεφθούν όποτε θέλουν με τους Νομικούς τους Συμβούλους τον Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και να καταγγείλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους νομίζουμε ότι πάσχει, θέλουμε να ρωτήσουμε: Θα συνεχίσει η επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Σεραφείμ και του Καλλίνικου, που παραιτήθηκε «για λόγους υγείας», κάτω από την πίεση καταγγελιών (από άνδρες) σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, να υπερηφανεύεται με τόσο αστείο στόμφο («…τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες…», θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω) για το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά; Αν της ανήκει από εκεί το μερίδιο δόξας που διεκδικεί ως τάχα παιδαγωγός χρηστών πιστών που στελεχώνουν τα ιδρύματα της πόλης, δικά της ή όχι, που τα απαριθμεί αυτοθαυμαζόμενη, τότε της ανήκει a priori και μερίδιο καταισχύνης, άσχετα μάλιστα από την επιβαρυντική αθλιότητα της προδοσίας του ιερέα της. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια Επισκοπή αγνή Κουροτρόφο. Να θυμίσουμε πως ο σοφέρ του ιερού Καλλίνικου και οδηγός σχολικού λεωφορείου της Μητρόπολης, Α.Ν. παρενοχλούσε 12χρονη μαθήτρια; Να θυμίσουμε πως το πνευματικό τέκνο Καλλινίκου αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης συνελήφθη για παιδοφιλία; Να θυμίσουμε πως ο πανοσιότατος αρχιμανδρίτης του Ρόδου του Αμάραντου του Πειραιά, Βενέδικτος Καρίβαλης, αδελφός του μαστροπού πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, συνελήφθη για τροτουάρ; Να θυμίσουμε πως το πνευματικόν τέκνον (από 12 χρονών) της χουντικής αδελφότητας ‘Χρυσοπηγή’ του Καλλίνικου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης του (ολίγον διακινητή ναρκωτικών) μοναχού Βαβύλη, που συνελήφθη οπλοφορών, χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και μετά την απόλυσή του λόγω της κατακραυγής, διευθύνει σήμερα, που η υπόθεση «ξεχάστηκε», ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής; Να θυμίσουμε πως όταν ο ιερός Καλλίνικος ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιά, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος (30.6.2000), για τον θάνατο 4 τροφίμων;

«ΙΜΠ – Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς».«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»….«ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ..Γι’αὐτό εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες, καθώς καί εὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους καί μή, κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί  κρατοῦν καί σήμερα ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τής Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης στίς καρδιές τοῦ λαοῦ, ὅπως εἶναι:…το «Παιδικό Σπίτι» (1970),….» («..Ημερόλογιο της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς 2008,..»).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

37 Responses to Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ, αποδίδει τον οφειλόμενο από όλους μας έπαινο, στον εξαιρετικό δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» Δημήτρη Αγγελίδη, που εργάστηκε αποφασιστικά για την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, σε μια κίνηση σπάνιας ανωτερότητας για τον ανταγωνιστικό δημοσιογραφικό χώρο.
  Παράλληλα επισημαίνει και την αθλιότητα της πράξης του ιερέα και τη γενναιότητα της απόγνωσης του παιδιού που κακοποιήθηκε, μίλησε στον εξομολόγο και προδόθηκε με τόση ατιμία.
  Θα ευαισθητοποιηθεί κανείς;

  Σχετικά με τη σιωπή των γονέων, να σημειώσω πως τα παιδιά προέρχονταν από οικογένειες με τεράστια προβλήματα.
  Επισημαίνω επίσης πως: «Ολες οι καταγγελίες που έγιναν στον Συνήγορο του Παιδιού περάσανε ντούκου. Κάποιες φιλικές σχέσεις εκεί μέσα με τον Λαλαούνη οδήγησαν τις προφορικές μαρτυρίες στον κάδο των σκουπιδιών».

  Την υπόθεση αποικάλυψε, όπως είχε γίνει και με το ίδρυμα του προστατευόμενου από την Εκκλησία παιδεραστή πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη (20 χρόνια φυλακή, εξέτισε έναν μήνα), μια καθηγήτρια.

  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5465744/paiderasths-sta-psila/

  ΓΝΩΜΕΣ

  ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΣΤΑ ΨΙΛΑ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2017 08:00 |

  Ενοχος με 40 χρόνια φυλακή για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια, κακοποίηση και πρόκληση σωματικών βλαβών κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης, πρώην πρόεδρος ιδιωτικού οικοτροφείου στον Πειραιά. Στη δίκη του κατέθεσαν δώδεκα παιδιά – ένα από αυτά με ελαφριά διανοητική υστέρηση: βλέπετε, τα πιο αδύναμα κι ανυπεράσπιστα ήταν αυτά που πρωτίστως μαρτυρούσαν στα χέρια του: σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και σωματική γιατί, όταν δεν υπέκυπταν, υφίσταντο σκληρές τιμωρίες.
  Αυτός ο πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας διετέλεσε και εισαγγελέας του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιώς, παρακαλώ πολύ. Το δε ιδιωτικό οικοτροφείο που ίδρυσε το 1963 στέγασε ένα εφιαλτικό μυστικό. Ενα μυστικό που πολλοί εγνώριζαν κι ακόμα περισσότεροι συγκάλυπταν. Αντίθετα όλοι τους εξήραν το «θεάρεστο» έργο του, το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, βεβαίως βεβαίως.
  «Μ’ απ’ την Κόλασή μου σου φωνάζω, εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω».
  _____________________________________________________
  Η συγκάλυψη του εγκλήματος χρονολογείται από παλιά. Ενα παιδί πριν χρόνια εκμυστηρεύτηκε την αλήθεια σε ιερέα. Κι αυτός όχι μόνο δεν ειδοποίησε τις Αρχές αλλά πήγε και τα μαρτύρησε όλα στον βασανιστή του. Σκέψου τώρα τι υπέρβαση έκανε το παιδάκι και η ανταμοιβή για το θάρρος του ήταν ακόμα σκληρότερες τιμωρίες.
  ___________________________________________________

  Συγκάλυψη από τους γονείς. Αρκετά παιδιά τους είπαν όλη την αλήθεια. Κι εκείνοι έμειναν αδιάφοροι, εγκληματικά απαθείς στο δράμα του παιδιού τους. Για να μη χάσουν τη βολή του οικοτροφείου, τα παράτησαν έρμαια του τέρατος. Κατά τα άλλα, όλοι έχουν το δικαίωμα να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.

  _______________________________
  Συγκάλυψη από τους φορείς. Ολες οι καταγγελίες που έγιναν στον Συνήγορο του Παιδιού περάσανε ντούκου. Κάποιες φιλικές σχέσεις εκεί μέσα με τον Λαλαούνη οδήγησαν τις προφορικές μαρτυρίες στον κάδο των σκουπιδιών. Μόνο όταν μια καθηγήτρια υπέβαλε γραπτά την αναφορά της, μόνο τότε κινητοποιήθηκε έστω νωθρά κι απρόθυμα ο σχετικός μηχανισμός.
  ___________________________________________________

  Ο τύπος αυτός ο Λαλαούνης, σε παλιότερη συνέντευξή του, λέει μεταξύ άλλων:
  «Τ’ όνειρό μου είναι να στηρίζω παιδιά που δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Είμαστε περήφανοι γιατί έχουν αναθρέψει άριστους ανθρώπους οι οποίοι έγιναν λαμπροί επιστήμονες. Δυο από τα παιδιά μας απομακρύνθηκαν από ένα αρρωστημένο (οικογενειακό) περιβάλλον και τώρα ζουν μαζί μας εδώ όπου βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά, πολλή αγάπη και στοργή».
  Και συνεχίζει: «Για όλα αυτά παλεύουμε μόνοι μας χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία». Πάλι καλά. Αφού η Πολιτεία δεν ανέδειξε το πρόβλημα, τουλάχιστον δεν το «χρηματοδότησε». Πάλι καλά, έτσι που γίναμε.

  Τέλος πάντων, έστω και αργά το έγκλημα βγήκε στην επιφάνεια, ο τύπος είναι φυλακή, τα παιδιά προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους και το σύστημα δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Ζει και βασιλεύει και υποθάλπει όλα τα εγκλήματα που τώρα, αυτή τη στιγμή, διαπράττονται στη διπλανή μας πόρτα.

  ΥΓ: Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο σπάνια εμείς οι δημοσιογράφοι αισθανόμαστε πως επιτελούμε ένα έργο. Ομως η περίπτωση Λαλαούνη είναι μια από τις ελάχιστες (πλέον) φορές που αισθάνεσαι περήφανος για κάποιους συναδέλφους σου. Οπως στην προκειμένη περίπτωση για τον Δημήτρη Αγγελίδη της «Εφημερίδας των Συντακτών» που με τόσο ζήλο κυνήγησε δημοσιογραφικά την υπόθεση. Ο Αγγελίδης με πείσμα την παρακολούθησε, με μεθοδικότητα συνέλεξε στοιχεία, με σύστημα την ανέδειξε.
  Τον ευχαριστούμε.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μητροπολίτης με μέλος «Τάγματος Σατανιστών», θαυμαστή του Μουσολίνι, μέλος της υπόδικης για εγκλήματα οργάνωσης της «σποράς των νικημένων του ’45», φεσοφόρο θαυμαστή του χιτλερικού τάγματος των Βόσνιων Μουσουλμάνων, και ενυπόγραφα υμνητή του ναζιστή παιδεραστή Στράιχερ, ο οποίος ούρησε δημόσια έξω από τηλεοπτικό κανάλι, υπερασπίζονται από κοινού την ανδρική σεξουαλικότητα του Θεού, καταφεύγοντας στο Δικαστή και στο Χωροφύλακα, μηνύοντας τις, κατά τον προσκυνητή του τοτέμ της αυτοκράτειρας Ελένης Παναγιώταρο, «γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες» των ηθοποιών του Χυτηρίου.

  Ο ίδιος μητροπολίτης σε λιτανεία με τον υπόδικο μύστη (των ορεινών νυχτερινών τελετών του χειμερινού Ηλιοστασίου), της μύησης μελών της ίδιας οργάνωσης.


  Σεραφείμ, Αμβρόσιος, Καλλίνικος

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
  Οι ψίθυροι, οι αντιπαλότητες και οι συμπάθειες του Μητροπολίτη Πειραιώς
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2005 00:00

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας»……
  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας…
  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ……..

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/apoxorisi_kallinikou_me_skies_skandalon-27825/

  ΕΘΝΟΣ
  11:58, 5/2/2006
  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων
  TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

  Με μια λιτή ανακοίνωση έξι αράδων περίπου ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος έριξε το μεσημέρι της Παρασκευής τους τίτλους τέλους της αρχιερατικής του πορείας:
  «O Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ. Kαλλίνικος -ανέφερε η ανακοίνωση της μητρόπολης- άγων το ογδοηκοστόν έτος της ηλικίας του και επιβαρυνθείσης της υγείας του απεφάσισε σήμερον 3η Φεβρουαρίου ε.ε. εις την Iεράν Σύνοδον της Eκκλησίας της Eλλάδος την εκ του Θρόνου της Iεράς Mητροπόλεως Πειραιώς οικειοθελή παραίτησίν του, επιθυμών να ζήσει το υπόλοιπον της ζωής του εν περισυλλογή και προσευχή».
  Λίγες ώρες πριν αποφασίσει ότι ήγγιγκεν η ώρα της περισυλλογής, ο κ. Kαλλίνικος απευθύνθηκε στους στενούς του συνεργάτες στη μητρόπολη λέγοντας «παιδιά μου μη φοβάσθε, θα παραμείνουν όλα ως έχουν, δεν θα αλλάξει τίποτα, τα έχω κανονίσει όλα».

  ……………………….

  Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.
  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.
  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.
  Ανακάλεσαν
  Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

  Η «KOYΡΣΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
  Σεραφείμ εναντίον Ευσέβιου
  ……………..

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94574&cid=4

  Πήγαν να λυντσάρουν τον οδηγό του Καλλίνικου
  12 Ιανουαρίου 2010

  Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλαξε η σημερινή παρουσία στο Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς του 36χρονου πρώην υπαλλήλου της Μητρόπολης Πειραιά, Ανδρέα Ντουμάνη, που θα καθόταν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κατ’ εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 12χρονης μαθήτριας του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

  Οι γονείς του φερόμενου ως θύματος (σε μια υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο τον προηγούμενο μήνα), οι συγγενείς της οικογένειας, αλλά και… ναυτεργάτες που βρίσκονταν στο δικαστήριο του Πειραιά για άλλη υπόθεση, αποπειράθηκαν να λυντσάρουν τον κατηγορούμενο, ο οποίος αποχώρησε τρέχοντας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και της Αστυνομίας, ο πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου ξεγλίστρησε από τα χέρια των μαινόμενων γονέων που διαμαρτυρήθηκαν για την εκ νέου αναβολή της δίκης.

  Το δικαστήριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου, όρισε τη διαδικασία για τις 17 Μαρτίου 2010. Ωστόσο, τα ερωτήματα για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης σε σοβαρά αδικήματα με θύματα ανήλικους και η διελκυστίνδα των αναβολών με αποτέλεσμα να εκκρεμούν για μήνες υποθέσεις που τραυματίζουν και εξουθενώνουν αθώες παιδικές ψυχές, είναι ένα ζήτημα που κάποια στιγμή πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Πρέπει να τονιστεί ότι ο 36χρονος κατηγορούμενος, πρώην πνευματικό παιδί και οδηγός του αποχωρήσαντος το 2005 Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλινίκου, καταφέρνει και αποφεύγει για τρίτη συνεχόμενη φορά το εδώλιο, χωρίς να έχει ακόμα δικαστεί για αυτόφωρο αδίκημα εναντίον 12χρονου κοριτσιού. Γεγονός που επεσήμανε στη zougla.gr η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Κατερίνα Κατσαρού.

  Tα πρόστυχα μηνύματα τον έκαψαν

  Ο Ανδρέας Ντουμάνης είχε συλληφθεί το βράδυ της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2009 σε ένα ημιφωτισμένο στενό του Ρέντη. Η μαθήτρια, το πιο μεγάλο κορίτσι από τα άλλα δύο μιας οικογένειας βιοπαλαιστών του Πειραιά και ανθρώπων με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, τις τελευταίες εβδομάδες (όπως είχε καταθέσει η ίδια στην ασφάλεια) δεχόταν μηνύματα στο καρτοκινητό τηλέφωνο που της είχαν αγοράσει οι γονείς της «για να την προσέχουν και για να τους ειδοποιεί, εάν χρειαζόταν τίποτα». Τα μηνύματα, όπως φέρεται να προκύπτει από την δικογραφία, είναι αχρεία. Κατά χρονολογική σειρά ήταν: «Τι κάνεις; Πώς σε λένε; Θέλω να γνωριστούμε», «Θέλω να σε αλείψω με σοκολάτα και να σε γλύψω», «Σε είδα γυμνή στον ύπνο μου», «Θέλω να στον β… από μπροστά και από πίσω». Η ανήλικη η οποία απαντούσε με φράσεις όπως «δεν ξέρω», «θα δούμε» και έσβηνε τα μηνύματα (όπως την είχε προτρέψει ο κατηγορούμενος) απασχολείτο πολλές ώρες την μέρα με το καρτοκινητό και η μητέρα της ανησύχησε. Σε ανύποπτη στιγμή η μάνα πήρε την συσκευή στα χέρια της. Κοκάλωσε, κατά τις περιγραφές της στην αστυνομία. Ενεργώντας γοργά, άρχισε να απαντά μονολεκτικά στον Ντουμάνη ενώ παράλληλα ειδοποίησε το Τμήμα Ανηλίκων. Στο επόμενο μήνυμα, το ραντεβού είχε ήδη κλειστεί με τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου. «Δεν θέλω να πάω εκεί, δεν θέλω να τον ξαναδώ», είπε η μικρή στην αστυνομία βάζοντας τα κλάματα, όταν οι αξιωματικοί της ασφάλειας της πρότειναν να παρουσιαστεί υπό την διακριτική παρακολούθησή τους. Στο στενό του Ρέντη πήγε η μάνα. Όταν ο 36χρονος εμφανίστηκε, συνελήφθη. Από το σημείο αυτό αρχίζει το οργιώδες παρασκήνιο που συνοδεύεται από μια σειρά αναπάντητων μέχρι στιγμής ερωτημάτων.

  Δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε αναλάβει, λίγες ώρες πριν αυτός παρουσιαστεί στο πρώτο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας δεν προσήλθε στα δικαστήρια Πειραιά αφού παρίσταται ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη ….

  http://leimonitis.blogspot.gr/2009/01/blog-post_8755.html

  29 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2009

  Φώτης Μακρυστάθης
  …………..
  Ο ρασοφόρος λάτρης της παιδικής πορνογραφίας
  ………..
  Ο πατέρας του παπα-Σωτήρης, που πέθανε πριν από χρόνια από εγκεφαλικό, ήταν ιερωμένος σε ενορία του φίλου του, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου. Ο παπα-Φώτης, που έχει άλλα δύο αδέρφια, έναν δικηγόρο και έναν διακοσμητή, ήταν ένα κλασικό παπαδοπαίδι.
  Πνευματικό παιδί του πρώην Πειραιώς Καλλινίκου χειροτονήθηκε διάκος από τον γηραιό ιεράρχη και αρχιμανδρίτης από τον συνταξιούχο σήμερα πρώην Κυθήρων Ιάκωβο (Σημ.Λασκ.: Ο Ιάκωβος κυνηγήθηκε από τα Κύθυρα με κατηγορίες σεξουαλικών και άλλων σκανδάλων)…….

 3. Ο/Η Νoor-69 λέει:

  Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

  ‘Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος


  Εκκλησία Αγ. Ελευθερίου μοιράζονται τρόφιμα με ψηφοδέλτια
  ataktos ( @33_3_3 )
  14.930 προβολές
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐ 2014
  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ & ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ PIREAS ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  Σταματήστε αυτό το αίσχος!

  http://www.periodista.gr/parapolitika/article/51976/adonis-georgiadis-gia-marinaki-na-sapisei-sti-fulaki-an-binteo
  Άδωνις Γεωργιάδης για Μαρινάκη: «Να σαπίσει στη φυλακή αν…»

  Μην φοβάσαι Άδωνι, είναι πεντακάθαρος

  https://www.mikrometoxos.gr/%CE%9F-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/

  Ο μόνος που φαίνεται να έχει… συμπαγές «πόθεν έσχες» είναι ο Μαρινάκης
  19.09.2016 14:27

  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-trypes-sta-pothen-eshes-i-dosi-oi-enstaseis-kai-i-dikaiosyni
  Οι «τρύπες» στα «πόθεν έσχες», η δόση, οι ενστάσεις και η Δικαιοσύνη
  Συντάκτης: Σωτήρης Μανιάτης

  Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το νέο τηλεοπτικό τοπίο αλλά, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο σίριαλ -που κινείται από την κωμωδία στο δράμα ενώ πρόσφατα έγινε και… βουκολικό (αγροτεμάχια και βοσκοτόπια)- έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

  http://www.sport24.gr/football/ellada/tape_gate/nea-protash-gia-apallagh-marinakh.3593767.html
  Νέα πρόταση για απαλλαγή Μαρινάκη
  Επιμέλεια: Αλέξης ΠλατήςΔημοσίευση: 28 Ιουλ. 2015 16:53

  Μετά τον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο και ο εισηγητής του συμβουλίου Εφετών, Ιωάννης Τζιμπλάκης, προτείνει την απαλλαγή του για το «koriopolis». Τι θα συμβεί στη συνέχεια.
  παλλακτική είναι η εισήγηση και του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Τζιμπλάκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το «koriopolis» για το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν θα οδηγηθεί σε δίκη.

  Πρόκειται για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων του 2011 δηλαδή, για το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες: α) της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, β) της απλής συνέργειας σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση και γ) της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, εκ της οποίας το αποτέλεσμα επήλθε.

  Η πρόταση του κ. Τζιμπλάκη δεν είναι «νομικά δεσμευτική» προς τα υπόλοιπα δύο μέλη του συμβουλίου αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων οι προτάσεις των εισηγητών γίνονται αποδεκτές. Το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση αναμένεται να γίνει γνωστό την Παρασκευή.

  Να σημειωθεί ότι απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου που είχε στείλει το πόρισμα των 3.096 σελίδων την Μεγάλη Τετάρτη στο συμβούλιο.

  http://www.skai.gr/news/sports/article/294881/apokalupsi-sok-sti-diki-me-ton-dikasti-ton-stimenon-agonon-sunomilouse-o-kotsonis-kai-kanonize-radevou-me-proedro-megalis-pae/

  Αποκάλυψη-σοκ στη «ΔΙΚΗ»: Με τον δικαστή των στημένων αγώνων συνομιλούσε ο Κοτσώνης και κανόνιζε ραντεβού με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ!
  Δύο νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του προφυλακισμένου για εμπόριο ναρκωτικών Αμίλιου Κοτσώνη με δικαστή αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Ο πρώην υπεύθυνος προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Ιούλιο του 2012 συνομιλεί με τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011 στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

  Δημοσίευση: 06/10/2015 – 01:47 Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2015 – 01:47

  http://www.efsyn.gr/arthro/3-xafnikoi-thanatoi-2-exafaniseis-polles-apeiles

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές

  Αντα Ψαρρά

  «Συμπτώσεις» και ομερτά

  Η δίκη αυτή, πέρα από τους θανάτους και τις εξαφανίσεις, άρχισε και με άλλες «παράξενες» συμπτώσεις, όπως:

  •Η ξαφνική παραίτηση της προέδρου.

  •Ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος εφέτη που, ενώ είχε στενές σχέσεις με βασικό κατηγορούμενο (το όνομα του οποίου εμπλέκεται και σε άλλες δικογραφίες), δεν εξαίρεσε τον εαυτό του από την εκπόνηση βουλεύματος για τους στημένους αγώνες.

  •Η παραλίγο μετάθεση των ικανών λιμενικών που εξιχνίασαν την υπόθεση του «Noor One», τη στιγμή μάλιστα που ανέμεναν από τη Δικαιοσύνη εντολή για την πλήρη διερεύνηση και των άλλων 3 συσχετιζόμενων δικογραφιών (στημένοι αγώνες κ.λπ.).

  •Η αφωνία σχεδόν όλων των εντύπων και η απόλυτη σιωπή της τηλεόρασης (πλην της εκπομπής του ΣΚΑΪ) σε μια δίκη όπου εμπλέκονται δεκάδες επώνυμοι και ανώνυμοι κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 2 τόνοι λευκού θανάτου.

  •Και, τέλος, η πρωτοφανής συσσώρευση ισχυρών δικηγορικών ονομάτων στην πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Αυτό ίσως συνδέεται και με το γεγονός ότι κάποιοι κατηγορούμενοι είναι εφοπλιστές.

  http://www.efsyn.gr/arthro/thymithikan-noor-1-ohi-gia-tin-iroini-alla-gia-tilefonima

  Θυμήθηκαν το «Noor 1» όχι για την ηρωίνη, αλλά για το τηλεφώνημα!

  20.06.2017
  Αντα Ψαρρά
  Επρεπε να κατασχεθεί το «Noor 1» με τους 2 τόνους ηρωίνης, να ακολουθήσει ένας καταιγισμός καταθέσεων και συλλήψεων, να ξεκινήσει με «παράξενα» περιστατικά η δίκη, να ολοκληρωθεί με ολική ανατροπή του βουλεύματος, να καταδικαστούν όσοι λίγοι καταδικάστηκαν, να κάνει έφεση κατά της απόφασης η εισαγγελέας, για να φτάσει σήμερα το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο!

  Να γίνει πρωτοσέλιδο, όχι λόγω των πολλών και δικαιολογημένων αποριών που δημιουργήθηκαν σε όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση εμπορίας θανάτου, αλλά επειδή ο βασικός καταδικασθείς ισχυρίστηκε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι του ζητήθηκε από υπουργό να καταθέσει στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

 4. Ο/Η Psycho λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2015/06/12/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82/

  Η Χρυσή Αυγή και οι δύο τόνοι ηρωίνης
  jailgoldendawn / 12/06/2015


  Έχουμε ήδη αναφερθεί στην εμπλοκή του ονόματος του χρυσαυγίτη βουλευτή Κούζηλου στην υπόθεση του ναρκοπλοίου “Noor 1”.

  To νεότερο που μαθαίνουμε από τον υπόκοσμο της ναζιστικής μπλογκόσφαιρας είναι ότι ο συνομιλητής του Κοτσώνη – σε κάποιες από τις συνομιλίες που δημοσίευσε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Κ. Θωμαϊδης – δεν είναι άλλος από τον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό και δικηγόρο του “Αρχηγού” της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

  Δείτε το βίντεο:

  Αναπαράγουμε χωρίς δικές μας παρεμβάσεις το κείμενο έτσι όπως το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα “Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα”, με την υπόδειξη ότι τελικά, σύμφωνα με αναφορά του Στόχου, ο Κούζηλος όντως ξεμπάρκαρε λίγο μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012, την ίδια δηλαδή ακριβώς περίοδο (24/06/2012) που τον ζήτησε ο Γιαννουσάκης στη συνομιλία του με τον Κοτσώνη:

  “Στο παραπάνω βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται απομαγνητοφωνημένες οι συνομιλίες που κατέγραψε ο “κοριός” της Ε.Υ.Π., πράγματι, ο Τάκης Μιχαλόλιας εμφανίζεται ως κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός “υπερασπιστής” ενός κατηγορουμένου για το ακριβότερο φορτίο ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στη χώρα μας και σε συνομιλία του από το κινητό του τηλέφωνο (6932354624) στο κινητό του μεγαλοπρεζέμπορα Αιμίλιου Κοτσώνη πολύ πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ο Τάκης Μιχαλόλιας συνομιλεί “αδελφικά” με τον τελευταίο αναμιγνύοντας, μάλιστα και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ενώ, τόσο ο Τάκης Μιχαλόλιας όσο και ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά τη συνομιλία αυτή εμφανίζονται να “εφάπτονται” πολύ φιλικά με τον μεγαλοπρεζέμπορα Αιμίλιο Κοτσώνη (βλ. 00:52 και εφεξής)! Επίσης, στην ίδια συνομιλία, ο Τάκης Μιχαλόλιας παραδέχεται ότι ο αδελφός του και αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είχε και δύο υποψήφιους από τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς της “Θύρας 7” του Ολυμπιακού!

  Και όλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ αδελφών Μιχαλολιάκων και Κοτσώνη, όμως, στη περίπτωση των δύο τόννων ηρωίνης δεν υπάρχει μόνον η προσωπική ανάμιξη των Μιχαλολιάκων αλλά και η εμπλοκή του κόμματος της Χρυσής Αυγής, όταν ακούμε (06.00 – 06.04) από τον μεγαλοπρεζέμπορα να καλεί βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υποπλοίαρχο, να οδηγήσει το σκάφος με την ηρωίνη! O μεγαλοπρεζέμπορας είναι σαφέστατος όταν λέει “… να μου βάλει τον έλληνα, αυτόν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για πλοίαρχο…”. Η συνομιλία αυτή έγινε στις 24 Ιουνίου 2012, έξι ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, όταν η Χρυσή Αυγή βγήκε σαφώς ενισχυμένη και με “εχέγγυα” ακόμα μεγαλύτερης κομματικής εδραίωσης!

  Αλλά, ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο “εκλεκτός” του μεγαλοπρεζέμπορα που είναι και βουλευτής της Χρυσής Αυγής αλλά και επαγγελματίας καπετάνιος; Ποιον “φωτογραφίζει” η φράση του μεγαλοπρεζέμπορα στη τηλεφωνική συνομιλία που νόμιμα υπέκλεψε ο “κοριός” της Ε.Υ.Π.; Ασφαλώς, τον εξής ένα: τον ήδη προφυλακισμένο ΝΙΚΟ ΚΟΥΖΗΛΟ για τον οποίο η φυλλάδα “Στόχος” σε σχόλιό της σημειώνει:

  Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΦΟΥ ΞΕΜΠΑΡΚΑΡΕ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ”.

  Για τον Νίκο Κούζηλο, έναν ακόμα “αλεξιπτωτιστή” του κομματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής διεξάγεται ειδική έρευνα και σύντομα θα υπάρξουν πολλά στοιχεία για το επαγγελματικό “παρελθόν” του. Άλλωστε, δεν είναι …τυχαίο να σε επιλέγει “ξαφνικά” ως πλοίαρχο εμπιστοσύνης ο μεγαλύτερος διακινητής ηρωίνης χωρίς καμία προηγούμενη γνώση των “ικανοτήτων” σου…

  Προς το παρόν αρκούμεθα να περιορισθούμε στην αηδία μας για την κατάφωρη ανάμιξη του ίδιου του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας του ΚΑΙ σε βρώμικες υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών μεταξύ πλείστων όσων άλλων…!”

  2 thoughts on “Η Χρυσή Αυγή και οι δύο τόνοι ηρωίνης”
  Pingback: Η Χρυσή Αυγή και οι δύο τόνοι ηρωίνης | Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

  Pingback: NOOR 1 – το Καράβι από την Περσία * | ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Τσίπρας-Πειραιάς 2015-Θεοφάνεια

  Μουλατσιώτης
  Το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα της Ιεράς Μονής μας στην Μητρόπολη Πειραιώς για προσκύνημα
  Το Τίμιο Ξύλο καθώς και Ιερά Λείψανα (Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, Αγίου Αυγουστίνου, Αγίας Μόνικας, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Φιλουμένου κ.α.), τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Αυγουστίνου Ιππώνος, μεταφέρθηκαν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

  http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=564
  Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ…
  Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 9:21 π.μ. 0 σχόλια
  :
  Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ

  Τελευταία είδαμε το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να υπερασπίζεται με σθένος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στις δύσκολες ώρες της άδικης προφυλάκισής του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

  Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων. Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο.

  Δηλαδή θα μπορούσε και να μην συνεργαστεί πλήρως;
  ###Το ΔΣ του Γηροκομείου Πειραιώς (του οποίου προεδρεύει ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι το ίδρυμα θα συνεργαστεί πλήρως με τη Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=279738
  Δημοσίευση: 30 Ιουν. 2000, 18:31
  Δίωξη κατά των υπευθύνων του Γηροκομείου Πειραιά για το θάνατο τεσσάρων ηλικιωμένων

  Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο τεσσάρων ηλικιωμένων ανθρώπων από εγκληματική εγκατάλειψη άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά εναντίον των υπευθύνων του Γηροκομείου Πειραιά.

  Η έρευνα της Εισαγγελίας αποκάλυψε ότι στο γηροκομείο από τον Αύγουστο του 1996 έως το Μάρτιο του 1999 πέθαναν από αφυδάτωση ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, όλοι τρόφιμοι του ιδρύματος. Η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε του θέματος μετά τις καταγγελίες της πρώην υπαλλήλου Μαρίας Δημητρούλη για παρατυπίες σε δηλώσεις θανάτου, οι οποίες περιείχαν αιτία θανάτου υπογεγραμμένη από γιατρό χωρίς να αναφέρουν το όνομα του θανόντος. Οι δηλώσεις αυτές, δηλαδή, αποτελούσαν στην ουσία προαναγγελίες θανάτων ηλικιωμένων.

  Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Γρηγόρης Πεπονής άσκησε διώξεις για επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον δύο νοσηλευτριών και ενός γιατρού, που συνεργάζονταν με το γηροκομείο για έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, όπως επίσης του διευθυντή για ηθική αυτουργία και της συζύγου του για υπεξαγωγή εγγράφου.

  Το ΔΣ του Γηροκομείου Πειραιώς (του οποίου προεδρεύει ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι το ίδρυμα θα συνεργαστεί πλήρως με τη Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

  https://www.imp.gr/component/flexicontent/2-uncategorised/21-istoria.html

  Η ιστορία
  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

  ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
  Γι’ αὐτό εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού μέ σπουδαίους καί φωτισμένους ποιμένες, καθώς καί εὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους καί μή, κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί κρατοῦν καί σήμερα τίς ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης στίς καρδιές τοῦ λαοῦ, ὅπως εἶναι:
  Ἡ «Ἀγάπη» (1899), ἡ «Ἀνάπλασις» (1887),τό «Γιαννακοπούλιο Ἐθνικοθρησκευτικό Ἵδρυμα» (1925), ἡ «Ζωή» (1907), ὁ «Καλός Ποιμένας» (1940), ὁ «Καλός Σαμαρείτης» (1890), ὁ «Λυτρωτής» (1950), οἱ «Ρακοσυλλέκτες Ἀγάπης» (1960), ὁ «Σωτήρ» (1960), το «Παιδικό Σπίτι» (1970), οἱ «Τρεῖς Ἱεράρχες» (1929), ὁ «Παράκλητος» (1947), ὁ «Ἱερός Πολύκαρπος» (1926), ὁ «Ἱερός Σύνδεσμος» (1923), ἡ «Φιλική Ἑταιρεία» (1930), ἡ «Χ.Α.Ε.Ε» (1920), ἡ «Χριστιανική Ὀργάνωση Νέων» (Χ.Ο.Ν. 1933), ἡ «Χριστιανική Ἕνωση Νεανίδων» (Χ.Ε.Ν. 1970), καί ἄλλες πολλές ἀδελφότητες, ἐνοριακές ὀργανώσεις καί συνάξεις τῶν ὁποίων οὐκ ἔστιν ἀριθμός!

  https://abravanel.wordpress.com/tag/%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BC/
  Ο Κακός
  Posted by Abravanel, the Blog στο 15/06/2011

  Ο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ μισεί τους Εβραίους. Ψέματα, όχι απλώς τους μισεί αλλά τους απεχθάνεται με ένα τρόπο που μόνο θυμίζει συντάκτη της ναζιστικής εφημερίδας Der Stürmer που πρέπει να δικαιολογήσει τον μισθό του στους αντισημίτες πελάτες του. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση η ειρωνεία εντοπίζεται στην διαπίστωση οτι εργοδότης αυτού του δημόσιου υπάλληλου είμαι εγώ μέσω των φόρων μου, όπως χιλιάδες ακόμα Εβραίοι Ελλήνες ακυρώνοντας στην πράξη την συνταγματική επιταγή της ισονομίας. Μπορεί να έγινε διεθνώς γνωστός πριν λίγους μήνες αλλά το παρόν ιστολόγιο είχε κατά καιρούς αναφέρει δηλώσεις τόσο τερατώδεις που αν δεν ανήκαν σε υψηλόβαθμο ιεράρχη της Ελληνικής Εκκλησίας θα τις τοποθετήσει ανάμεσα σε τηλεοπτικά υποπροϊόντα όπως την Ελένη Λουκά, τον Μr.Εθνικά Μπούτια και τον Εισαγγελέα Λεωτσάκο – ρίξτε μια ματιά στο «Μητροπολίτης Σεραφείμ: κατω οι εωσφοροσιωνιστές εβραίοι».

  Στις τελευταίες δηλώσεις του δηλώνει την αλληλεγγύη στον Μ.Θεοδωράκη και ξεσπαθώνει ενάντια στους Σιωνιστές που ελέγχουν πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, το οδικό δίκτυο, τα χωράφια, το νερό, τα νοσοκομεία και ότι άλλο βάζει ο νους σας.

  Δυστυχώς ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αποτελεί αυθεντικό εκφραστή της μακραίωνης αντισημιτικής παράδοσης της Ορθοδοξίας αλλά ξεχωρίζει για την φαντασία άνευ ορίων και την πορνογραφική μανία του με τον Σιωνισμό και τους Εβραίους.

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/101636

  Οι 15 ενοχλητικότερες στιγμές της καριέρας του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

  Το 2009, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο Σεραφείμ είχε πει πως ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον (εκδιδόμενο) δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Γιαυτό πρέπει να ΕΠΑΝΈΛΘΕΙ η ποινή του θανάτου και δη σε τέτοιες περιπτώσεις με ατιμωτικό τρόπο και δημόσια κι ας είναι ο σάτυρος και 100 χρονών!!Άλλωστε δεν του μένει και πολλή ζωή!!Όσο για τον ιερέα θέλει ξύρισμα με κλαδευτήρι και πέταμα σε βόθρο!!Ενίοτε δικιολογώ τους μουσουλμάνους για τις σκληρές τιμωρίες,που επιβάλλουν!! 7. Νίνα Κασιμάτη, Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στον Κασιδιάρη

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113183938
  ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ν. Μιχαλολιάκος: «Καίει» Μητροπολίτες που στήριξαν «Χρυσή Αυγή»

  Βόμβα κατά μητροπολιτών εξαπολύει ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος ομολογεί ποιοι ιεράρχες στήριξαν τη Χρυσή Αυγή. Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, ο επικεφαλής της οργάνωσης αναφέρεται σε συγκεκριμένους μητροπολίτες όπως ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Κονίτσης Ανδρέας και ο Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος ανήκουν στις προτιμήσεις του κρατούμενου στον Κορυδαλλό αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

  http://ellinonafipnisis.blogspot.gr/2011/11/blog-post_7702.html
  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΗΣIΣ
  Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
  ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!


  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ), είχε πριν από δέκα μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος. Η συνάντηση των δύο ανδρών, που κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μητροπόλεως στο Πειραιά. Κατά την διάρκεια της κουβέντας, υπήρξε και ταύτιση απόψεων, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας.

  Ο Σεραφείμ, που μένει στην Κυψέλη, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, κυρίως από την λαθρομετανάστευση.

  Ο Μητροπολίτης, δώρισε μια εικόνα την Παναγίας στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γραφείου του Ιεράρχη Πειραιώς.
  Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που σίγουρα θα ενοχλήσει πολλούς!

  Αλήθεια, τι έχουν να πουν τώρα όσοι χαρακτηρίζουν την οργάνωση του Μιχαλολιάκου «αντιχριστιανική;

  Πώς είναι δυνατόν ένας άξιος Ιεράρχης που αγωνίζεται για Ελλάδα και Ορθοδοξία συνεχώς όπως ο Σεραφείμ δέχεται να συναντήσει κάποιον «αντιχριστιανό»;

  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα δυναμικό κομμάτι του πατριωτικού χώρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Πειραιώς έναν αγωνιστή Επίσκοπο που μάχεται στον κοινό αγώνα για την πατρίδα μας!

  Και οι δυο πλευρές, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την Ελλάδα, φυσικά με διαφορετικές «τακτικές»!
  `πηγη: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com
  Αναρτήθηκε από ellinonafipnisis στις 7:38 π.μ.

  https://jailgoldendawn.com/2014/01/22/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84/

  Η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα τον Ιούνη του 2012
  jailgoldendawn / 22/01/2014

  Το χρονικό της επίθεσης

  Στις 12/06/2012 τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος – όρια με Κερατσίνι – έγιναν στόχος επίθεσης λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (03.10 περίπου) από ομάδα 20-25 ατόμων.

  Συγκεκριμένα, 20 άτομα – 10 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. – επιβαίνοντα σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά. Πρόκειται για τον Αμπουζίντ Εμπάρακ του Αμπουζίντ, 28 ετών, πατέρα 3 παιδιών, στον οποίο προκάλεσαν βαρύτατο διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του.

  Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα – 5 άντρες και 1 δεκαοχτάχρονη γυναίκα – στη Λ. Σχιστού που εμπλέκονταν στην επίθεση. Τους απέδωσαν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας – καθώς εκτός από την μονοκατοικία, έσπασαν και 2 αυτοκίνητα και 1 τρίκυκλο που ήταν παρκαρισμένα έξω από την οικία ιδιοκτησίας των αλιεργατών – και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο, πρόκειται για τους Ε.Μ., Α.Δ., Π.K, Μ.Θ., Ν.Ε. και Αναστάσιο Πανταζή. Ο τελευταίος – επονομαζόμενος και πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα – είναι ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων της επίθεσης στους αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ ενώ εμπλέκεται και στη δολοφονία Π. Φύσσα και είναι ήδη προφυλακισμένος. (Για την δράση του Αναστάσιου Πανταζή βλ. εδώ και εδώ, ενώ αναφέρεται ονομαστικά δύο φορές στο πόρισμα Βουρλιώτη στα σημεία 8 και 9).

  Ο Λαγός προαναγγέλλει την επίθεση

  Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν έγκλημα, καθώς όπως αποδεικνύεται και από την ομιλία του Γ. Λαγού, βουλευτή Β Πειραιώς της Χ.Α. και ήδη έγκλειστου σττον Κορυδαλλό, η Χρυσή Αυγή είχε επανειλλημένα στοχοποιήσει τους Αιγύπτιους ψαράδες της περιοχής, ενώ στο βίντεο που επισυνάπτεται ο Λαγός σε ομιλία του στην καφετέρια Αίνιγμα στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν την επίθεση, λέει τα εξής:

  “…Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…»(1, 2).


  Η Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και οι Χρυσαυγίτες

  Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου εργάζονται αρκετοί μετανάστες ψαράδες κυρίως Αιγυπτιακής καταγωγής και οι επιθέσεις της Χ.Α. αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο. Οι αλιεργάτες που έρχονται να εργαστούν στα ψαροκάικα υπόκεινται σε ιδιαίτερο καθεστώς ερειδόμενο σε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

  Ο Λαγός τον Νοέμβριο του 2012 έκανε “επίσκεψη” στην Ιχθυόσκαλα επικεφαλής κλιμακίου της οργάνωσης κατά την οποία απείλησε τους μετανάστες εργάτες.

  Επίσης, στην Ιχθυόσκαλα εργαζόταν ο Νίκος Κούζηλος, εξάδελφος του συνονόματου βουλευτή Α’ Πειραιώς της Χ.Α., ο οποίος με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας αναβαθμίστηκε από φύλακα σε επόπτη (αναπληρωτής διευθυντής, το νο2 της Σκάλας).

  Η τοποθέτηση αυτή στις 21/11 πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός που θα την επέτρεπε εγκρίθηκε 3 μήνες μετά. Η θέση του επόπτη μέχρι τότε απαιτούσε πτυχίο ΤΕΙ, ενώ ο Κούζηλος είναι απόφοιτος δημοτικού. Τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου του 2013, με τον Ν. Κούζηλο στη θέση του επόπτη, έφυγαν δωρεάν ψάρια από εκεί για τα γραφεία της ΧΑ στην Αθήνα.

  Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στον Οργανισμό, με έγγραφες αναφορές του διευθυντή και του επόπτη Κούζηλου, οι οποίες υποδείκνυαν τον τότε πρόεδρο ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή κατόπιν συνεννόησής του με τον Ν. Μιχαλολιάκο.

  Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες έχουν συστήσει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο διανομής – πώλησης ψαριών με καροτσάκια και τρίκυκλα στα οποία διαθέτουν την ψαριά τους σε τιμές χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των εμπόρων της Ιχθυόσκαλας, γεγονός που θίγει τα συμφέροντα των τελευταίων. Από αυτή την άποψη η επίθεση στους αλιεργάτες δεν ήταν “μια ακόμη ρατσιστική επίθεση” αλλά είχε και χαρακτηριστικά εκτέλεσης συμβολαίου με οικονομικά οφέλη για τους ιχθυέμπορους της Σκάλας.

  (Κείμενο: Μαριάνθη Γκαβαϊσέ)

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2011/05/blog-post.html

  Κυριακή, 1 Μαΐου 2011
  Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο intv. gr – amen. gr ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αγαπητοί συνοδίτες, αναφέρεται στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, του οποίου χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος και υπηρέτησε στην Αυστραλία μόλις ένα έτος (2001), ως εξής:
  Ἔχω τὴν μεγαλειώδη τιμὴ νὰ ἕλκω τὴν ἀρχιερωσύνη μου …ἀπὸ τὸν Παναγιώτατο Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη Βαρθολομαῖο… τῇ προτάσει τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ. Στυλιανοῦ —εἰλικρινῶς τὸ λέω αὐτὸ μὲ συγκίνηση βαθειά— Πατρός μου καὶ εὐεργέτου μου, διϊστορικῶς καὶ διαχρονικῶς, ἄσχετα ἂν βρίσκομαι ὑπὸ τὸ ὁμοφώριό του ἢ ὄχι, ὁ Αὐστραλίας Στυλιανὸς θὰ εἶναι γιὰ μένα ὁ Πατέρας μου καὶ ὁ εὐεργέτης μου…

  Αξίζει, νομίζω, να υπενθυμίσουμε εδώ τι είχε γράψει στην εφημερίδα Το Βήμα της Εκκλησίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (Μάρτιος 2006) ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός για την περίπτωση του Μητροπολίτου Πειραιώς. Ο κ. Στυλιανός είχε στείλει επιστολή προ της εκλογής του κ. Σεραφείμ στον Πειραιά σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζητώντας τους ουσιαστικά να μην τον ψηφίσουν. Γράφει λοιπόν:

  Εκθέτοντας πάντως και δημοσιοποιώντας αδιάψευστα πειστήρια (από το επίσημο Υπηρεσιακό Αρχείο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) περί του τρόπου με τον οποίο μας επαγίδευσε εις το να μας υποκλέψει το ιερώτατο Επισκοπικό αξίωμα ο εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος Αρχιμ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, δεν είχαμε την αξίωση, μήτε ασφαλώς την αφέλεια να πιστεύσουμε, ότι θα εματαιώναμε την ως ‘άριστα’ ενορχηστρωμένη από τους πρωτεργάτες της «Χρυσοπηγής» εκλογή του, εις την Μητρόπολη Πειραιώς.
  Έπρεπε όμως να μάθουν και να ξέρουν ποιόν επί τέλους εκλέγουν με τόσες τυμπανοκρουσίες και ασυναγώνιστον από άλλον συνυποψήφιο (!), για να μην μπορούν να επικαλεσθούν αργότερα άγνοια ή δήθεν παραπληροφόρηση.

  http://unfollow.com.gr/print-edition/o-enskipsas-tragikos-tsarlatanos/

  Ο «ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος»
  Διονύσιος Καλιντέρης | Τεύχος Μαΐου 2014

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι γνωστό ότι επιδίδεται ανενόχλητος σε κηρύγματα μίσους. Λιγότερο γνωστό είναι το παρελθόν του, οι καταγγελίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την «ψυχοπαθολογική του κατάσταση» και η ικανότητά του στους ενδοεκκλησιαστικούς ελιγμούς. Αυτό που πλέον δεν κρύβεται είναι η χριστιανική αγάπη του για το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη στο Δήμο Πειραιά…

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Από το τσουνάμι του 2005

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για τις εις βάρος του κατηγορίες

  Αθήνα — Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, απορρίπτει ως ψευδείς και ανυπόστατες τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο καιρό σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για αυθαίρετη πολυτελή βίλα.

  Με εκτενή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο κ.Καλλίνικος απαντά στις κατηγορίες που προέρχονται από παλιό του συνεργάτη. Πρόκειται για τον Γιώργο Κωστογλάκη, ο οποίος κατέθεσε στην εισαγγελέα πρωτοδικών, Ελένη Σωτηροπούλου, κατηγορώντας τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι παρανόμως έχει προβεί στην ανοικοδόμηση πολυτελούς κτιρίου μέσα στον περίβολο της Μονής Χρυσοπηγής.

  Ο κ.Καλλίνικος απαντώντας στις κατηγορίες υποστηρίζει ότι η κατοικία στην οποία αναφέρεται ο κ.Κωστογλάκης είναι απλή και έχει δύο διαμερίσματα. Οσον αφορά για το υδρομασάζ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε πως όντως υπάρχει μπανιέρα με τέτοιο μηχανισμό, που χρησιμοποιεί όμως για λόγους υγείας καθώς πάσχει από ισχιαλγίες.

  Για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κ.Καλλίνικος δηλώνει πως ορισμένοι προσπαθούν να τον πολεμήσουν με κατασκευασμένα σενάρια.

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/messinia-papas-pyrovolise-kai-skotose-ton-skylo-tou-vinteo-sklires-eikones-vid/2189305/

  Μεσσηνία: Παπάς πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο του – Βίντεο με σκληρές εικόνες

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 19.08.2017 | 18:35

 9. Ο/Η του κώλου λέει:


  Ήταν Άρειος,
  αλλά δεν πείραζε.
  Μαζί υπερασπίστηκαν τις ερωτικές προτιμήσεις του γιού του Θεού αποκλειστικά προς το γυναικείο φύλο

  Όμως ένα πρωινό, ο έρωτάς τους τελείωσε.

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5019476/tagma-satanistwn-h-xrysh-aygh-epimenei-o-mhtropoliths-peiraiws/
  24 Μαΐ 2013
  «Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή» επιμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς

  και τότε ο θιασώτης του παιδεραστή Γερμανού Ναζί Στράιχερ
  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/to_nazistiko_euaggelio_tou_xristou_pappa-63804855/

  Λίγα λόγια για το «ίνδαλμα» του Χρήστου Παππά είναι αρκετά για να καταλάβουμε τη νοοτροπία του. Ο Γιούλιους -Ιούλιος όπως επιμένει να τον λέει επί το ελληνικότερον ο Παππάς- Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος», σκληρός αντισημίτης, πρωτεργάτης της ναζιστικής προπαγάνδας και αρχιεγκληματίας.

  τράβηξε το περίστροφο:

  και ρώτησε τον Σεραφείμ για τα οθωμανικά ήθη συναδέλφων του μητροπολιτών

  http://xristospappas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2735.html

  ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ

  Τρίτη, 23 Απριλίου 2013
  Τώρα πέφτουν οι μάσκες.

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς (….) δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο (…..) ούτε για την εμπλοκή Μητροπολιτών στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά ούτε και για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ’’οθωμανικά’’ ήθη.

  • Ο/Η δρ Μέντζελε λέει:

   και ο Σεραφείμ δεν απάντησε, όπως δεν θα μιλήσει για τον παπά του και τώρα.


   Σεραφείμ: «Ο Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού»!
   24 Δεκ. 2010

   Συμφωνεί και ο δρ.Μουλατσιώτης των free monks

   http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=237
   Εβραϊκές ρίζες είχε ο Χίτλερ: Τι έδειξαν γενετικές έρευνες σε 39 συγγενείς του ηγέτη των ναζί
   Μερικές φορές η Δικαιοσύνη αργεί να απονεμηθεί. Ή απονέμεται με πλάγιους τρόπους. Στην περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ «ήρθε» μαζί με τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με τα οποία ο Φύρερ είχε πιθανότατα και εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το ιστορικό:

  https://web.facebook.com/panayote?hc_ref=ARRETFTolIxbUG1vMaZhjJonHl_X16BOUup344FSbw3EO4N-98jIjoPlAAfKzz11Qh8&fref=nf
  Panayote Dimitras
  ·

  «Ο [Συνήγορος του Παιδιού] κ. Μόσχος, που έχει πει δημοσίως πως είχε φιλικές οικογενειακές σχέσεις με τον πρόεδρο του οικοτροφείου -συνόδευε μάλιστα στην κατασκήνωση τα παιδιά του οικοτροφείου όταν ήταν μικρός- και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πιστέψει τις κατηγορίες, δεν προχώρησε τότε σε αυτεπάγγελτη έρευνα για την υπόθεση.» ΚΙ’ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ … Η ΜΗ ΔΙΕΡΥΝΗΣΗ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΣΤΗΜΑ…

  Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο πρώην πρόεδρος του Οικοτροφείου Πειραιά (22/8/2017)
  https://www.efsyn.gr/arthro/enohos-gia-sexoyaliki-kakopoiisi-o-proin-proedros-toy-oikotrofeioy-peiraia

  Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει την απολογία του με επίκληση στην εικόνα του Χριστού που βρίσκεται πίσω από την έδρα του δικαστηρίου. «Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας» είπε.
  Δώδεκα παιδιά έχουν καταθέσει ότι από το 2001 μέχρι το 2012 ο κατηγορούμενος προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στο στόμα και στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, και αυνανισμό στο ασανσέρ, στις αποθήκες και στις τουαλέτες του οικοτροφείου, όπως και στο σπίτι του στη Δροσιά, όταν βρισκόταν μόνος με τα πιο αδύναμα παιδιά.
  Μεταξύ αυτών, ο 13χρονος Γ., ένα παιδί με μικρή διανοητική υστέρηση. Ανέφεραν επίσης φωνές, βίαια χτυπήματα και στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας κάθε φορά που δεν έκαναν σωστά τις σκληρές εργασίες που τους ανέθετε.

  Πειραιάς: οικοτροφείο του τρόμου για ανήλικα αγόρια (21/8/2017)
  https://www.efsyn.gr/arthro/peiraias-oikotrofeio-toy-tromoy-gia-anilika-agoria

  Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης

  Τον Μάιο του 2011, ο Γ., ένα παιδί με μικρή διανοητική υστέρηση, τότε 13 ετών, πέρασε με εισαγγελική παραγγελία την πόρτα ιδιωτικού οικοτροφείου ανήλικων αγοριών στον Πειραιά, προκειμένου να βρει τη φροντίδα, την ασφάλεια και την προστασία που δεν μπορούσαν να του εξασφαλίσουν οι δικοί του.
  Λίγους μήνες μετά, προς το τέλος της χρονιάς, άρχισε να εκμυστηρεύεται σε καθηγήτρια του Γυμνασίου όπου φοιτούσε, όσα είχε ζήσει στα χέρια του προέδρου του οικοτροφείου, ενός άντρα τότε 80 ετών, που διοικούσε το ίδρυμα από την αρχή της λειτουργίας του το 1963 με τρόπο απόλυτα συγκεντρωτικό.
  Ο Γ. διηγήθηκε ότι ο πρόεδρος τον αποκαλούσε «το κορίτσι μου», ότι τον απομόνωνε στο ασανσέρ, στις αποθήκες του υπογείου και στις τουαλέτες, όπως και στο σπίτι του στη Δροσιά, όπου πήγαιναν το καλοκαίρι και αρκετά Σαββατοκύριακα τα παιδιά, και τον θώπευε ή τον αυνάνιζε.
  Οι εκμυστηρεύσεις του θορύβησαν έντονα την καθηγήτρια, η οποία υπέβαλε στις αρχές του 2012 γραπτή αναφορά στον Συνήγορο του Παιδιού.
  Την ίδια περίοδο, η νονά ενός παιδιού, τα αδέλφια του οποίου φιλοξενούνταν στο οικοτροφείο, είχε προσπαθήσει να φέρει σε επικοινωνία τα αδέλφια μεταξύ τους, αλλά συνάντησε την πλήρη άρνηση του προέδρου, άρνηση που της γέννησε υποψίες και την οδήγησε να απευθυνθεί και αυτή στον Συνήγορο του Παιδιού για να μπορέσει να δει τα παιδιά.
  Οταν τελικά συναντήθηκαν, παρουσία του Συνηγόρου, διαπίστωσε πως τα παιδιά ήταν ασυνήθιστα σιωπηλά, εσωστρεφή και φοβισμένα, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
  Δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρχαν καταγγελίες για το συγκεκριμένο οικοτροφείο. Ενα-δυο χρόνια νωρίτερα, μια ανάδοχη μητέρα και μια παιδαγωγός σε άλλο ίδρυμα για παιδιά είχαν ενημερώσει προφορικά τον Συνήγορο του Παιδιού, Γιώργο Μόσχο, ότι δέχτηκαν μαρτυρίες πρώην φιλοξενουμένων του οικοτροφείου πως είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
  Ο κ. Μόσχος, που έχει πει δημοσίως πως είχε φιλικές οικογενειακές σχέσεις με τον πρόεδρο του οικοτροφείου -συνόδευε μάλιστα στην κατασκήνωση τα παιδιά του οικοτροφείου όταν ήταν μικρός- και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πιστέψει τις κατηγορίες, δεν προχώρησε τότε σε αυτεπάγγελτη έρευνα για την υπόθεση. Ωστόσο, η γραπτή αναφορά της εκπαιδευτικού και τα νέα δεδομένα οδήγησαν τον Συνήγορο να δράσει.
  Εναν χρόνο μετά, στα τέλη του 2012, υπέβαλε εμπιστευτικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, που παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια κύρια ανάκριση.
  Οι καταθέσεις δώδεκα παιδιών που φιλοξενούνταν τότε ή είχαν φιλοξενηθεί στο οικοτροφείο, όπως επίσης εργαζομένων και δύο κοινωνικών λειτουργών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έκαναν έρευνα, αποκάλυψαν ένα περιβάλλον ζόφου, στο οποίο ο πρόεδρος ασκούσε απόλυτη εξουσία σε εργαζομένους και παιδιά και ικανοποιούσε πάνω στα τελευταία τις σαδιστικές και σεξουαλικές επιθυμίες του.

  Βαρύτατο κατηγορητήριο

  Κακοποιημένο παιδί

  Ο πρόεδρος, που παραιτήθηκε υπό το βάρος των καταγγελιών κι ενώ από τις αρχές του 2013 η Εισαγγελία Πειραιά απαγόρευσε την οποιαδήποτε επικοινωνία του με τα παιδιά του οικοτροφείου, προφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2016 και σήμερα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες για την περίοδο 2001-2012:
  Αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.
  Η δίκη, που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου, συνεχίστηκε την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αναδεικνύει πολύ σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του οικοτροφείου όπως και για την αποτελεσματικότητα των εποπτικών και ελεγκτικών μηχανισμών των ιδιωτικών οικοτροφείων ανηλίκων.
  Αντίθετα από δημοσιεύματα των τελευταίων ετών στον πειραιώτικο και αθηναϊκό Τύπο, που μιλούν για τη «διάπλατα ανοιχτή αγκαλιά» και την «οικογενειακή θαλπωρή και τη ζεστασιά» του οικοτροφείου και αναφέρονται στον πρόεδρό του με τους χαρακτηρισμούς «οραματιστής», «ήρωας της ανθρωπιάς, της κατανόησης, της αγάπης για τα παιδιά», που διακατέχεται από «μεράκι εφήβου», τέσσερα παιδιά μίλησαν κατά τη διάρκεια της δίκης για τη ζωή τους στο οικοτροφείο, παραπέμποντας σε καταστάσεις ακραίας στέρησης της ελευθερίας, ακραίου αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και βασανιστηρίων: «Φυλακή», «Κατοχή, Χούντα» «Γκουαντάναμο».
  Με αποφασιστικότητα, αλλά και φανερή φόρτιση που τους δυσκόλευε όσο προχωρούσαν στη διήγηση όσων έζησαν και είδαν από την ηλικία των επτά-οκτώ χρόνων, ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος διάλεγε τα πιο αδύναμα παιδιά, αυτά που δεν έφερναν αντίσταση, και τα στρίμωχνε όταν ήταν μόνα για να πιάσει τα γεννητικά τους όργανα και τα οπίσθια, να τα δαγκώσει στον λαιμό και στα χείλη.
  «Επειδή έχει συχνοουρία, μας έδινε το χαρτί από τα γεννητικά του όργανα για να σκουπιστούμε», είπε ένας. Κάποιοι είχαν δει τον κατηγορούμενο να ασελγεί σε άλλους, στα ίδια του τα αδέλφια, στον Γ., το παιδί με τη νοητική υστέρηση.
  Αλλος ανέφερε ότι ο πρόεδρος έδινε συμβουλές «να μην κάνουν κάτι με κορίτσι, γιατί είναι ανήθικο».
  Ανέφεραν ότι όσα τους συνέβαιναν αποτελούσαν κοινό μυστικό, για το οποίο δεν μιλούσαν μεταξύ τους από ντροπή, ούτε το έλεγαν σε άλλους μεγαλύτερους, από φόβο και από έλλειψη εμπιστοσύνης.
  «Φύλαγε τα νώτα του, διάλεγε τα πιο αδύναμα παιδιά, πρόσεχε να μην υπάρχουν μπροστά τρίτοι», σημείωσαν.
  Ενας τους ανέφερε πως, όταν είχε πια μεγαλώσει, έτυχε να δει δύο μικρότερα παιδιά σε σεξουαλικές περιπτύξεις.
  Τα μάλωσε τρυφερά και το ανέφερε στον πρόεδρο, ο οποίος του απάντησε περιπαικτικά: «Ελα τώρα, αυτό έχει γίνει και με σένα». «Τον κοίταξα έντονα και τον ρώτησα: “Τι είπες;”. Δεν απάντησε. Εφυγα από το γραφείο και, ύστερα από λίγο καιρό, έφυγα και από το οικοτροφείο», είπε.
  Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες τους για την ιδιαίτερα σκληρή και βίαιη συμπεριφορά του προέδρου.
  Περιέγραψαν πώς τους εξανάγκαζε να κάνουν βαριές για την ηλικία τους δουλειές, να μεταφέρουν σακούλες με τρόφιμα από τη λαϊκή και το σουπερμάρκετ, να μετακινούν το ψυγείο και τα έπιπλα, και πώς ξεσπούσε με δυνατές φωνές και χτυπήματα κάθε φορά που έκαναν κάτι λάθος.
  Οι σφαλιάρες, τα χτυπήματα στον σβέρκο και οι σπρωξιές, μερικές φορές και οι κλοτσιές, βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, το ίδιο και οι τιμωρίες με στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας.
  Ενας ανέφερε ότι, ενώ τον είχε ο πρόεδρος στα πόδια του στο κρεβάτι, πρόβαλε αντίσταση, και τότε ο πρόεδρος τον έσπρωξε με δύναμη με τα πόδια, με αποτέλεσμα να πέσει στον σκελετό του απέναντι κρεβατιού και να ανοίξει πληγή.
  Οι βαριές εργασίες και τα βίαια χτυπήματα είχαν αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η δισκοκήλη ενός παιδιού και να δυσκολεύεται σήμερα να εργαστεί.
  Αλλα πέντε παιδιά έχουν καταθέσει ότι έχουν δεχτεί θωπείες από τον κατηγορούμενο ή ότι έχουν ακούσει τον Γ. να παραπονιέται για τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, αλλά είναι ανήλικοι και δεν έχουν κληθεί να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

  Αλλάζουν τις καταθέσεις
  Κακοποιημένο παιδί

  Στο δικαστήριο κλήθηκαν αλλά δεν προσήλθαν -άγνωστο γιατί- δύο πρώην φιλοξενούμενοι του οικοτροφείου, ενήλικες σήμερα, που είχαν καταθέσει πως είχαν δεχτεί έντονη ψυχολογική και σωματική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο, ότι τους έβαζε σε ηλικία 12 ετών να κάνουν μπάνιο γυμνοί και τους παρακολουθούσε ή ότι έβλεπαν άλλα παιδιά να γυρίζουν από τη Δροσιά με εμφανή σημάδια εξάντλησης.
  Αλλος φιλοξενούμενος του οικοτροφείου, που είχε καταθέσει πως ο Γ. τού είχε εκμυστηρευτεί ότι τον είχε αγγίξει ο πρόεδρος σε σημείο που δεν πρέπει, άλλαξε σε σημεία την αρχική του κατάθεση, χωρίς καμία εξήγηση, και ισχυρίστηκε ότι ο Γ. ήταν δύσκολος στην επικοινωνία, όπως και ότι προσωπικά ο ίδιος πήρε πολλά εφόδια από το οικοτροφείο. Την κατάθεσή του άλλαξε και εργαζόμενος στο οικοτροφείο, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, είχε στο παρελθόν οικονομική αντιδικία με το ίδρυμα.
  Ο κατηγορούμενος, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, παρακολουθούσε ατάραχος τη διαδικασία. Πήρε μία φορά τον λόγο, όχι για να διαμαρτυρηθεί για όσα τον κατηγορούσαν, αλλά για να ρωτήσει ένα από τα παιδιά αν βοηθήθηκε από το οικοτροφείο να τελειώσει το Λύκειο και το ΙΕΚ, να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στην Αθήνα και να βρει εργασία.
  Το παιδί απάντησε ότι στην Αθήνα υπηρέτησε τον χρόνο που δικαιούνταν σαν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και πως οι υπόλοιπες ενέργειες του οικοτροφείου αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις του.
  Η μόνη φορά που έδειξε να φορτίζεται συναισθηματικά ο κατηγορούμενος, ξεσπώντας σε λυγμούς και σκουπίζοντας με μαντίλι τα δάκρυά του, ήταν όταν άκουσε τον τωρινό φύλακα του οικοτροφείου και παλιό τρόφιμο, από το 1989 μέχρι το 2001, πριν από την περίοδο στην οποία αναφέρεται η ποινική δίωξη, να του πλέκει το εγκώμιο.
  «Οι κατήγοροι έχουν τόση κακία που θέλουν να τον εξοντώσουν. Είναι όμως τόσο καλός, που αγαπά ακόμα και αυτούς που τον λιθοβολούν», είπε ο φύλακας για τον κατηγορούμενο, ξεσπώντας και αυτός σε δάκρυα, μάλλον επιδεικτικά.
  Η πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης επιχείρησε να ισχυριστεί πως το κίνητρο για όσα κατέθεσαν τα παιδιά που παρευρίσκονταν στη διαδικασία ως πολιτική αγωγή ήταν η αντεκδίκηση για την αυστηρή παιδαγωγική μέθοδο που ακολουθούσε ο κατηγορούμενος ή η διεκδίκηση οικονομικής αποζημίωσης από ενδεχόμενη μελλοντική αγωγή.
  Ωστόσο, τα παιδιά υπογράμμισαν πως μόνος στόχος τους είναι να δικαιωθούν ηθικά για όσα υπέστησαν και επισήμαναν ότι τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταθέσουν πράγματα που τους προξενούσαν ντροπή και τους στιγμάτιζαν κοινωνικά.
  Αλλωστε, η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων ύστερα από το υπόμνημα του Συνηγόρου του Παιδιού, ενώ τα παιδιά δεν προχώρησαν σε μηνύσεις ή καταγγελίες, αλλά κατέθεσαν σταδιακά όσα ήξεραν, όταν κλήθηκαν στην προκαταρκτική εξέταση και στην ανακριτική διαδικασία.

  Ληγμένα τρόφιμα

  Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του ταμία του οικοτροφείου, της τότε αναπληρώτριας προέδρου όπως και του τωρινού φύλακα ότι ήταν σχεδόν αδύνατη η έλλογη επικοινωνία με τον Γ., εξαιτίας της νοητικής υστέρησής του, και πως επιπλέον ήταν αδύνατο να τον πλησιάσει κανείς σε κοντινή απόσταση, καθώς έπασχε από ακράτεια και μύριζε διαρκώς άσχημα.
  Δεν εξήγησαν όμως πώς κοιμόταν ο Γ. στο ίδιο δωμάτιο με άλλα παιδιά και συμμετείχε στις δραστηριότητες του οικοτροφείου.
  Αλλωστε, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση, η προκαταρκτική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνει ικανοποιητικές επικοινωνιακές δυνατότητες του Γ., ενώ δεν διαπιστώνει διαταραχές της μνήμης, παρά μόνο ελαφρά αδυναμία να διαχειριστεί πληροφορίες που αφορούν χρονική ακολουθία γεγονότων.
  Τουλάχιστον τρεις μάρτυρες έχουν άλλωστε καταθέσει ότι είδαν τον πρόεδρο να επιδίδεται σε αυνανισμό του Γ.
  Ερωτήματα προκαλούν άλλωστε οι καταγγελίες των παιδιών-μαρτύρων κατηγορίας ότι πολλά τρόφιμα της αποθήκης του οικοτροφείου ήταν ληγμένα, ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι, πριν ετοιμάσουν σοκολατούχο ρόφημα, κοσκίνιζαν πρώτα τη σκόνη κακάο, η οποία έφερε σκουλήκια.
  Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι το ίδρυμα παρουσιάζει σήμερα καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, λόγω της μείωσης των δωρεών την περίοδο της κρίσης, παρ’ όλο που εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του πολλά ακίνητα και καταθέσεις την περίοδο πριν από την κρίση.
  Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του ταμία πως τρία παιδιά-μάρτυρες κατηγορίας εξακολουθούν να μένουν σε διαμέρισμα του ιδρύματος, που θα μπορούσε αντιθέτως να ενοικιαστεί για 250 ευρώ, μια αποθήκη σε κακή κατάσταση όπως αναφέρουν τα παιδιά, ενώ προσέθεσε πως κόπηκε το συσσίτιο, γιατί τα παιδιά αρνούνταν να πλύνουν τα πιάτα, όπως τους είχε ζητηθεί.
  __________________________________________
  Μια κόλαση ανηλίκων πίσω από μια «ανοιχτή αγκαλιά»; (17/8/2017)

  https://www.efsyn.gr/arthro/mia-kolasi-anilikon-piso-apo-mia-anoihti-agkalia

  Ανήλικοι, βία Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, όπως αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αντιμετωπίζει πρώην πρόεδρος ιδιωτικού οικοτροφείου ανηλίκων στον Πειραιά

  Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης

  Στον πειραιώτικο Τύπο και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων και ιστοσελίδων, αφθονούν οι αναφορές στη «διάπλατα ανοιχτή αγκαλιά», την «οικογενειακή θαλπωρή και τη ζεστασιά» και το «πρωτοποριακό και ανεκτίμητο» έργο που προσφέρει το ιδιωτικό οικοτροφείο ανηλίκων που λειτουργεί από το 1963 στον Πειραιά.
  Αφθονούν επίσης τα επίθετα που συνοδεύουν τον μέχρι το 2012 πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του οικοτροφείου: «οραματιστής», «ήρωας της ανθρωπιάς, της κατανόησης, της αγάπης για τα παιδιά», «ακούραστος εκπαιδευτικός, επιμελητής ανηλίκων», ο οποίος, στα 86 του χρόνια σήμερα, διακατέχεται από «μεράκι εφήβου».
  Συγκλονιστικές καταθέσεις
  Αν όμως ισχύουν όσα έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη δώδεκα παιδιά που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα, εργαζόμενοι στο οικοτροφείο, όπως επίσης και οι διαπιστώσεις της έρευνας δύο κοινωνικών λειτουργών για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οικοτροφείο υπήρξε τουλάχιστον τα τελευταία δεκαέξι χρόνια μια κόλαση για τους φιλοξενούμενους ανηλίκους, πάνω στους οποίους ο πρόεδρος ικανοποιούσε, όπως κατηγορείται, τις σεξουαλικές και σαδιστικές επιθυμίες του.
  Για την υπόθεση θα αποφασίσει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, σε μια δίκη που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου και συνεχίζεται αύριο, 18 Αυγούστου, με ρυθμούς μάλλον ασυνήθιστα γρήγορους για το καλοκαίρι.
  Ο πρόεδρος, προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2016, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες: αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων μικρότερων από 14 ετών και μεγαλύτερων, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας σε βάρος ανηλίκων που δέχονταν τις υπηρεσίες του φορέα αυτού.
  Η εμπλοκή της Δικαιοσύνης ξεκίνησε στα τέλη του 2012, ύστερα από εμπιστευτική αναφορά του Συνηγόρου του Παιδιού στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών. Στις αρχές του ίδιου χρόνου, εκπαιδευτικός σε Γυμνάσιο του Πειραιά ανέφερε ότι δωδεκάχρονος μαθητής, με μικρή διανοητική υστέρηση, της είχε εκμυστηρευτεί ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πρόεδρο του οικοτροφείου.
  Ανάλογες μαρτυρίες πρώην φιλοξενούμενων παιδιών μετέφεραν μια παιδαγωγός σε άλλο ίδρυμα όπως και οικεία πρόσωπα ανηλίκων, ενώ οι καταγγελίες ενισχύονται και από τις καταθέσεις της παιδονόμου και του επιμελητή παιδιών του οικοτροφείου.
  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε αυνανισμό και θωπείες του δωδεκάχρονου παιδιού στο υπόγειο του οικοτροφείου και στο σπίτι του στη Δροσιά, όπου πήγαιναν τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα και σε διακοπές, ενώ, όταν βρισκόταν μόνος με άλλα παιδιά, τα έβαζε να κάθονται πάνω του, τα φιλούσε στο στόμα και στο λαιμό, τα άγγιζε στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια και τα εξανάγκαζε, είτε με απειλές είτε με δώρα που τους έπαιρνε, να κάνουν μεταξύ τους σεξουαλικές πράξεις. Τα παιδιά διεκδικούν σήμερα από τη Δικαιοσύνη την ηθική τους δικαίωση για όσα τραυματικά υπέστησαν.
  Ολες οι καταθέσεις μαρτυρούν άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας σε ανήλικους. Η συχνή τιμωρία τους ήταν σφαλιάρες, κλοτσιές και μπουνιές και στέρηση φαγητού.
  Ο ίδιος φαίνεται πως επιδίωκε να αποκόψει τα παιδιά από συμμαθητές και οικείους τους, ενώ είχε αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά την καθημερινή λειτουργία του οικοτροφείου, ερήμην των άλλων μελών του Δ.Σ., ελέγχοντας κάθε επικοινωνία και αποφασίζοντας για τα πάντα.
  Επέβαλλε μάλιστα τις αντιπαιδαγωγικές μεθόδους του και στο προσωπικό του οικοτροφείου, που καταλάβαινε αλλά σιωπούσε από φόβο μήπως χάσει τη δουλειά του, όπως αναφέρουν οι κοινωνικοί λειτουργοί του ΕΚΚΑ που κάνουν λόγο για «αναχρονιστικό αντιπαιδαγωγικό περιβάλλον που […] μπορεί να χαρακτηριστεί έως και κακοποιητικό […]».
  Ο κατηγορούμενος αρνείται όλες τις κατηγορίες και επικαλείται μαρτυρίες όσων γνώριζαν το οικοτροφείο, όπως επίσης την κατάσταση της υγείας του και το μακρύ διάστημα που βρισκόταν στο τιμόνι του οικοτροφείου, χωρίς να έχει ακουστεί το παραμικρό για σεξουαλική κακοποίηση των φιλοξενούμενων.
  _________________________________________

  «Αρνούμαι τα πάντα, μάρτυς μου ο Χριστός» (22/8/2017)

  https://www.efsyn.gr/arthro/arnoymai-ta-panta-martys-moy-o-hristos
  Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης

  Με επίκληση στην εικόνα του Χριστού που βρίσκεται πίσω από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ολοκλήρωσε χτες την απολογία του ο 86χρονος, πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου που λειτουργεί από το 1963 στον Πειραιά, σήμερα προφυλακισμένος και με εισαγγελική απαγόρευση επικοινωνίας με τα παιδιά του οικοτροφείου, ύστερα από την ποινική δίωξη που του άσκησε η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών για τα κακουργήματα της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.
  «Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας» είπε.
  Ο κατηγορούμενος απαρίθμησε τις σπουδές, τους σταθμούς της επαγγελματικής πορείας του, την κοινωνική δράση του και τα βραβεία που έχει πάρει το οικοτροφείο, όπως και την άλλοτε οικονομική επιφάνεια του ιδρύματος.
  «Αν ήμουν παλιάνθρωπος, δεν θα είχα καμία ηθική και οικονομική βοήθεια» υποστήριξε.
  Δώδεκα παιδιά έχουν καταθέσει ότι από το 2001 μέχρι το 2012 προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στο στόμα και στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, και αυνανισμό στο ασανσέρ, στις αποθήκες και στις τουαλέτες του οικοτροφείου, όπως και στο σπίτι του στη Δροσιά, όταν βρισκόταν μόνος με τα πιο αδύναμα παιδιά.
  Μεταξύ αυτών, ο 13χρονος Γ., ένα παιδί με μικρή διανοητική υστέρηση. Αναφέρουν επίσης φωνές, βίαια χτυπήματα και στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας κάθε φορά που δεν έκαναν σωστά τις σκληρές εργασίες που τους ανέθετε.
  «Υλικά της αγάπης»
  «Είμαι καθαρός, δεν έχω πειράξει τίποτα και κανένα παιδί. Είμαστε σπίτι αγάπης, βοήθειας και συμπαράστασης. Μπορεί να έγιναν και παραλείψεις, αλλά τα υλικά μας ήταν της αγάπης. Δεν είχα αυστηρότητα, δεν ήμουν τιμωρός, ήθελα να υπάρχει τάξη και πειθαρχία» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.
  Μίλησε για μικρή ομάδα παιδιών που στράφηκαν εναντίον του, επειδή δεν μπορούσε το οικοτροφείο να τους παρέχει πολυτελή ρούχα και υποδήματα ή κινητό και υπολογιστή στο καθένα.
  Υπογράμμισε ότι στην προκαταρκτική εξέταση οι καταθέσεις των παιδιών ήταν μονολεκτικές και στην ανάκριση πιο αναλυτικές, «σαν υπαγορευμένες».
  Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις τι κίνητρο μπορεί να είχαν τα παιδιά να μπουν σε μια τέτοια δύσκολη διαδικασία αυτοέκθεσης, προκειμένου να κατασκευάσουν τις κατηγορίες.
  Από το δικαστήριο παρέλασαν πρώην τρόφιμοι του οικοτροφείου από την έναρξη της λειτουργίας του και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που ανέφεραν τα ευεργετήματα τα οποία παρείχε το οικοτροφείο και υποστήριξαν ότι αδυνατούν να πιστέψουν τις κατηγορίες.
  Μάρτυρες υπεράσπισης αμφισβήτησαν ότι υπάρχει ασανσέρ στο οικοτροφείο ή ότι το οικοτροφείο επικοινωνεί με το ασανσέρ της πολυκατοικίας στην οποία συστεγάζεται.
  Φωτογραφίες δείχνουν ότι η πόρτα που ανοίγει στον διάδρομο του πάνω ορόφου του οικοτροφείου επικοινωνεί με το ασανσέρ, ωστόσο ο υπεύθυνος τεχνικών έργων του οικοτροφείου ισχυρίστηκε ότι θα προσκομίσει σχεδιάγραμμα της Πολεοδομίας, που δείχνει ότι δεν υπάρχει ασανσέρ.
  «Πρόκειται για ένα αντικειμενικό σχεδιάγραμμα υπηρεσίας, και όχι για μια υποκειμενική φωτογραφία που μπορεί να βγάλει ο καθένας» ισχυρίστηκε η υπεράσπιση σε ένα μάλλον εντυπωσιακό άλμα λογικής.
  Ο Μανώλης Μυλωνάκης
  Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του ψυχίατρου Μ. Μυλωνάκη, που προσλήφθηκε από την οικογένεια του κατηγορούμενου για να τον εξετάσει λίγο πριν από τη δίκη, χρόνια μετά την περίοδο του κατηγορητηρίου.
  Κατέθεσε ότι δεν μπορούσε ούτε με βελτιωτικά φαρμακείου να έχει παρόμοια σεξουαλική συμπεριφορά ο κατηγορούμενος, αν και το κατηγορητήριο περιλαμβάνει μόνο αυνανισμό άλλου, θωπείες και φιλιά.
  Αφιέρωσε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης για να κάνει το ψυχογράφημα του Γ., του παιδιού με τη νοητική υστέρηση, στηριζόμενος μόνο στη δικογραφία, χωρίς να τον έχει εξετάσει, αμφισβητώντας την επίσημη πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου της αστυνομίας, ενώ αναφέρθηκε μέχρι και στον Τσόρτσιλ για να πει ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται στις ηλικίες 12-15 ετών.
  «Υπάρχει ομαδική παράκρουση των παιδιών;» ρώτησε η έδρα.
  «Δεν το λέτε λάθος, όταν κάτι επαναλαμβάνεται παραπέμπει σε κατασκευή» απάντησε ο ψυχίατρος.
  «Οπως μας τα λέτε, κάποιος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, όπως ο Γ., ταυτίζεται με ασπόνδυλο ον» παρατήρησε η έδρα.
  Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι.

 11. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://roomnews.gr/points-of-view/pedia-kakopiounte-mesa-ki-exo-apo-idrimata-eno-emis-kitame-ti-doulitsa-mas/
  August 25, 2017

  Αποψη

  Παιδιά Κακοποιούνται Μέσα κι Έξω από Ιδρύματα Ενώ Εμείς Κοιτάμε τη Δουλίτσα μας
  author: The Roomnewer

  Πριν από λίγα χρόνια, μια ανάδοχη μητέρα και μια παιδαγωγός σε άλλο ίδρυμα είχαν ενημερώσει προφορικά τον Συνήγορο του Παιδιού, Γιώργο Μόσχο, ότι πρώην τρόφιμοι του οικοτροφείου είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο ίδιος δεν προχώρησε σε αυταπάγγελτη έρευνα τότε για την υπόθεση, ενώ στον παρελθόν είχε δηλώσει ότι τον συνδέουν φιλικές σχέσεις με τον Κ. Λαλαούνη. Ο Συνήγορος του Παιδιού κινήθηκε μόνο όταν μια καθηγήτρια υπέβαλε γραπτή αναφορά που αφορούσε στο ίδιο θέμα.

  Ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης είχε διατελέσει Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά επί 40 χρόνια και ως εκ τούτου αποφάσιζε για την τύχη παιδιών επί τέσσερις δεκαετίες. Όσο για τις φωνές που τον θέλουν να είναι θύμα πλεκτάνης ώστε τα παιδιά να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση, θα πρέπει να αναλογιστούν πως τα παιδιά καλέστηκαν να καταθέσουν χωρίς να έχουν υποβάλει μήνυση τα ίδια.

  Ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης κατά την απολογία του, είπε: «Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες και μάρτυς μου ο Χριστός».

  Ο κληρικός που βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος έξι κοριτσιών

  Τον Θεό είχε επικαλεστεί και ο ιερέας Πέτρος Παπουτσάκης πριν από λίγα χρόνια, όταν τον Ιανουάριο του 2000 καθόταν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. «Στο όνομα του Θεού, σας διαβεβαιώνω κύριοι δικαστές ότι είμαι αθώος», είχε πει τότε. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη στο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

  Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης.

  Η υπόθεση βιασμού ανήλικου στο «Παπάφειο»

  Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ως διευθυντής του ιδρύματος, και τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ορφανοτροφείου κρίθηκε πως δεν συγκάλυψαν την υπόθεση βιασμού κατ’ επανάληψη ανήλικου τροφίμου από άλλους ανήλικους. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι τα μέλη της διοίκησης του ιδρύματος δεν κουκούλωσαν την υπόθεση που πάγωσε την κοινή γνώμη, αντίθετα «έπραξαν όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες».

  Η υπόθεση θα έμενε στο σκοτάδι, αν τον Οκτώβριο του 2015 η αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Ειρήνη Χρυσογιάννη, είχε δεχθεί να αρχειοθετήσει το τμήμα της δικογραφίας που αφορούσε τις ευθύνες της τότε διοίκησης. Αντίθετα, η εισαγγελέας θεώρησε ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία που έδειχναν προσπάθεια για κουκούλωμα της υπόθεσης.

  • Ο/Η Po λέει:

   ευτυχώς τα γράφουν κι άλλοι, στην ίδια σελίδα διαβάζουμε:

   Η συγκάλυψη
   Αυτά είναι μόνο ελάχιστα παραδείγματα για το τι μπορεί να συμβεί σε δομές και ιδρύματα. Ενδεχομένως να μην είναι ο κανόνας, αλλά ελάχιστες ζοφερές εξαιρέσεις. Ωστόσο, όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά, η Πολιτεία οφείλει να έχει τόσους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να μην υπάρχουν τέτοια κρούσματα. Κρούσματα που μπορεί να μην καταγγελθούν ποτέ λόγω της ντροπής ή του φόβου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης που έχουν ως θύματα παιδιά, αργούν να παραγραφούν περισσότερο από άλλα γιατί αργούν να φτάσουν στη δικαιοσύνη. Ένα παιδί συνήθως κακοποιείται από ανθρώπους του οικογενειακού περιβάλλοντος, που με απειλές και χειραγώγηση τα κατευθύνει έτσι ώστε να σκέφτονται πως δεν πρέπει να μιλήσουν σε κανέναν γι’ αυτό.

   Φυσικά η κακοποίηση παιδιών δεν αφορά μόνο τα ιδρύματα, ούτε μονάχα τις μικρές ηλικίες. Δεν αφορά μόνο την σεξουαλική κακοποίηση, αλλά κάθε είδους κακοποίηση – λεκτική, σωματική, ψυχολογική, ρατσιστική. Είτε αυτή η κακοποίηση είναι προϊόν ενδοοικογενειακής βίας πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας πολυκατοικίας είτε σχολικού εκφοβισμού, προκαλεί τραύματα και πολλές φορές μας φέρνει αντιμέτωπους με ακόμη πιο εγκληματικές καταστάσεις. Και το χειρότερο μέρος της κακοποίησης που μπορεί να βιώνει ένα παιδί είναι η αδιαφορία από τους ανθρώπους που την αντιλαμβάνονται.

   Η αδιαφορία που είναι μέρος αυτής της κουλτούρας, που μας θέλει «να κοιτάμε τη δουλειά μας», συνιστά συγκάλυψη. Και είναι ίσως χειρότερη από τις άρρωστες διαθέσεις των παιδεραστών, των τραμπούκων και των δολοφόνων. Κάθε φορά που ένα παιδί ξυλοκοπείται και οι γείτονες το ακούνε χωρίς να κάνουν τίποτα, κάθε φορά που μια δασκάλα παρατηρεί μια μελανιά χωρίς να ρωτήσει «Σου συνέβη κάτι;», κάθε φορά που οι αρμόδιοι φορείς δεν κινούνται άμεσα και κάθε φορά που «κοιτάμε τη δουλειά μας» αδιαφορώντας, γινόμαστε μέρος αυτής της κακοποίησης.

   Ο Άλεξ και ο Βαγγέλης
   Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση του Άλεξ στη Βέροια όπου μια τοπική κοινωνία άφηνε τη μητέρα του να ψάχνει για το σώμα του γιου της χωρίς να μιλά στην Αστυνομία; Τον Άλεξ τον πείραζαν επειδή ήταν «γυαλάκιας» χωρίς τα ίδια τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο, οι δάσκαλοι του σχολείου και οι άνθρωποι της γειτονιάς που αντίκρυζαν τους τραμπουκισμούς σε βάρος του, θα έπρεπε να έχουν κάνει κάτι άμεσα. Θα είχαν σώσει τη ζωή του Άλεξ, αλλά και τη ζωή των παιδιών που στιγματίστηκαν όταν ακόμη σε προεφηβική ηλικία χαρακτηρίστηκαν δολοφόνοι. Ποιος ξέρει τι βίωναν και τα ίδια στο οικογενειακό τους περιβάλλον και τι τα οδήγησε στην οργή, το bullying και το έγκλημα.

   Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη; Έπρεπε να κυκλοφορήσει το βίντεο με τις χειρονομίες, τις βιαιοπραγίες και τους χαρακτηρισμούς για να συνειδητοποιήσει το πανελλήνιο τι βίωνε ο Βαγγέλης, που δεν ήταν «αρκετά νταής» για ορισμένους. Ολόκληρη η σχολή παρατηρούσε τι συνέβαινε κι όμως αργότερα μέλη της έβγαιναν σοκαρισμένα στα τηλεοπτικά παράθυρα, μην μπορώντας να πιστέψουν τι του είχε συμβεί.

   Οι εκπαιδευτικοί που είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μάθουν για τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης ή εκφοβισμού, έχουν υπηρεσιακό καθήκον να δρουν άμεσα. Οι συμμαθητές, οι γείτονες, ο φιλικός και ο κοινωνικός περίγυρος όσων βάλλονται από κάθε είδους κακοποίηση, έχουν επίσης καθήκον να ενεργούν, να ειδοποιούν, να αποτρέπουν. Να σταματήσουμε να κοιτάμε τη δουλίτσα μας. Να μη μένει κανείς μόνος του απέναντι στην αδικία.

   Γράφει η Άννα Νίνη για το VICE

 12. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Τελικά ΣΚΑΤΆ δημοκράτες είστε!!το μόνο,που σας ενδιαφέρει είναι να χτυπάτε τα τρωτά των κληρικών αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια!!Χτες έγραψα ένα σχόλιο,που το»ρουφήξατε»,ΓΙΑΤΊ;;;

 13. Ο/Η Πειραιώτης λέει:

  Ο αρχιμανδρίτης του ναού Παναγιάς «Ρόδον το Αμάραντον» Βενέδικτος Καρίβαλης είχε συλληφθεί από την Αστυνομία του Πειραιά να προσεγγίζει άντρες τη νύχτα αναβοσβήνοντας τα φώτα του αυτοκινήτου του σε ένα ύποπτο δρόμο. Η είδηση είχε δημοσιευθεί στις εφημερίδες στα ψιλά όμως μαθεύτηκε στον Πειραιά και έγινε το πέσαμε από τα σύννεφα. Είχε βγει στην εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη τo 2005 ξεφωνίζοντας τον Καλλίνικο για τα δικά του επειδή δεν είχε δυνηθεί ο δεσπότης να τον σώσει.
  Στο ιστορικό του ναού, δεν αναφέρεται το επώνυμό του για να μην γίνουν επικίνδυνοι συνδυασμοί.
  Επώνυμα αναφέρονται όλων των άλλων 9 παπάδων πλην του πρώτου, που ίσως έχει ξεχαστεί.
  Γράφει το σάιτ της ενορίας για τον Καρίβαλη: ο οποίος και εργάσθηκε επιμελώς για την ανέγερση του ισογείου του Ναού αλλά και του νέου μεγαλύτερου Ναού

  Μετά την καθαίρεσή του ζούσε στο Παγκράτι. Δεν ξέρω τι απέγινε, λένε πως έχει πεθάνει

  http://www.imp.gr/component/flexicontent/13-ieroi-naoi/117-ieros-naos-panagias-rodon-to-amaranto.html

  Ιερός Ναός Παναγιάς «Ρόδον το Αμάραντον»

  Ο πρώτος Ιερός Ναός λειτουργεί κανονικά μέχρι το έτος 1983 μ.Χ. όταν αποφασίζεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να οικοδομηθεί νέος, λαμπρότερος και μεγαλύτερος Ναός πάνω από το ισόγειο. Στο διάστημα αυτό, έχουν διακονήσει αρκετοί ιερείς που έδωσαν ο καθένας την προσωπική τους σφραγίδα για την αποπεράτωση, την καλή λειτουργία και ευταξία του οίκου του Θεού: ο αείμνηστος π. Αντώνιος, ο π. Μάξιμος, μετέπειτα Μητροπολίτης Σερρών, ο π. Μιχαήλ Βασιλάκης, ο π. Χαράλαμπος Πετρόγγονας, ο π. Ευάγγελος Μισαργόπουλος, ο π. Ιάκωβος Φραγκιαδάκης, ο αείμνηστος π. Στέφανος Μιχαηλίδης, ο π. Αντώνιος Βάλβης, ο π. Γερμανός Αδραχτάς, ο π. Βενέδικτος, ο οποίος και εργάσθηκε επιμελώς για την ανέγερση του ισογείου του Ναού αλλά και του νέου μεγαλύτερου Ναού. Το έργο για την αποπεράτωση του Ναού όπως αυτός υπάρχει σήμερα διήρκεσε 2 έτη. Προϊστάμενος του Ναού κατά τα έτη αυτά ηταν ο π. Μιχαήλ Χαλάς με συνεφημέριο τον π. Ιωάννη Μαυροκουκουλάκη.

 14. Ο/Η του κώλου λέει:


  Κούζηλος ο ρήτωρ του Πειραιά

 15. Ο/Η Ιδού ο ένοχος λέει:

  http://neakeratsiniou.blogspot.com/2017/08/blog-post_729.html#ixzz4rA7pypg5

  ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

  Ο κ Κωνσταντινος Λαλαούνης,επίλεκτο μελος της Πειραϊκής κοινωνίας και βραβευμένος με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνων για το φιλανθρωπικο του έργο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 40 ετων επειδή επι 11 χρόνια ασελγούσε στα ανήλικα παιδια που φιλοξενούσε στο ιδιωτικο του Ιδρυμα «Παιδικο Σπίτι»( Η είδηση από την Εφσυν)Εύχομαι τα παιδια των φυλακών να τον περιποιηθούν καταλλήλως….

  http://redlineagrinio.gr/greece/opinion/43898-lykos-paidikou-spitiou

  Ο Λύκος του Παιδικού Σπιτιού

  RED LINE 2017-08-29 14:27:35 EEST
  του Πάνου Σείκιλου

  Το χειρότερο δε; Ένα από τα παιδιά είχε εξομολογηθεί σε ιερέα όσα του είχαν συμβεί, αλλά ο ιερέας ενημέρωσε τον παιδεραστή ιδιαιτέρως, γιατί είναι καλοί φίλοι! Μέλημα της δικαιοσύνης, της κοινωνίας του διαδικτύου αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά, οφείλει να είναι η δημοσίευση ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΜΕΣΑ. Είναι το ίδιο εγκληματίας.

  Την ίδια ώρα, απατεώνες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου φορούν το μανδύα της φιλανθρωπίας, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις τους εις βάρος ορφανών ανήλικων ψυχών. Την κρίσιμη στιγμή μάλιστα, μυσταγωγούν μεγαλύτερους σε ηλικία τροφίμους να μπουν στο κεκλεισμένων των θυρών ψυχανώμαλο παιχνίδι τους, βουλώνοντάς τους το στόμα.

  http://rodopinews.gr/51117

  ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ, ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ “ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΟΥΝ” ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  August 23rd, 2017 | by rodopinews

  Σαράντα χρόνια κάθειρξη ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τον, υπέργηρο σήμερα, πρώην πρόεδρο του Οικοτροφείου Παιδικό Σπίτι στον Πειραιά, που ασελγούσε πάνω σε ανυπεράσπιστα ανήλικα αγοράκια.

  “Φυλακή και χούντα” χαρακτήρισαν τα θύματα του το Οικοτροφείο, το οποίο είχε λάβει και …βραβεία για το έργο που προσέφερε στους ανήλικους τρόφιμους.

  «Ήρωα της ανθρωπιάς, της κατανόησης, της αγάπης για τα παιδιά», παρουσίαζαν κάποτε τα ΜΜΕ τον κατηγορούμενο, που υπήρξε …επιφανές μέλος της κοινωνίας του Πειραιά.

 16. Ο/Η Για να δούμε λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/157351

  40 χρόνια στον πρόεδρο του «παιδικού κολαστηρίου»

  3 σχόλια

  ημίθεος 24.8.2017 | 01:18
  σε κανα τρίμηνο τον βλέπω έξω με ανήκεστο (εκτός αν έχει κάνει κανα ταξίδι προς Βαρκελώνη μεριά…)_

  Ζεγκλινας Αποστολης 24.8.2017 | 21:18
  Αχ, και να ήμουν εγώ ο δικαστής της υπόθεσης..

  Maggie 26.8.2017 | 14:00
  86; α καλα. Πηγή: http://www.lifo.gr

 17. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Σας ζητώ ταπεινά συγνώμη,αλλά εκεί που ήταν ανάμεσα σε δύο φωτό ΔΕΝ το είδα!!Είμαι και μεγάλος άνθρωπος!!

 18. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/09/blog-post_27.html

  Ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης κι η Χρυσή Αυγή (βίντεο)
  Από askordoulakos , Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 | 8:51 μ.μ.

  Ο Έλληνας σκηνοθέτης και φίλαθλος του Ολυμπιακού, Τάσος Αλευράς, δημιουργός του ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ «What Politica – A non political football story» παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό So Foot στην οποία μιλά για Ολυμπιακό, Μαρινάκη, Χρυσή Αυγή και πολλά ακόμα.
  __________________________________________________

  Το ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ του Τάσου Αλευρά «What Politica – a non politica football story» μπορεί να μην έγινε ιδιαίτερα γνωστό στα μέρη μας, αλλά συζητήθηκε έντονα στο ποδοσφαιρικό κινηματογραφικό φεστιβάλ La Lucarce που διεξήχθη από τις 11 ως τις 14 Μαΐου στο Παρίσι.

  Όπως αναγράφεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του κινηματογραφικού φεστιβάλ, το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες σινεφίλ: «το ντοκιμαντέρ εστιάζει στις σχέσεις ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και την πολιτική μέσω μιας από τις δημοφιλέστερες ομάδες της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό.

  Με έναν πρόεδρο που έχει πολλαπλούς ρόλους (ιδιοκτήτης της ομάδας, επιχειρηματίας, πρόεδρος της λίγκας, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, δημοτικός σύμβουλος), έναν αντιπρόεδρο ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος Πειραιά και με ένα γκρουπ ultras που έχουν συνδεθεί με ένα νεο-ναζιστικό κόμμα, αυτό το ντοκιμαντέρ μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τις πολλαπλές συγκρούσεις συμφερόντων που υπάρχουν στον Ολυμπιακό και τις πολλές σχέσεις του με την τοπική πολιτική».
  Με αφορμή το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, ένα από τα δημοφιλέστερα μηνιαία γαλλικά περιοδικά (So Foot), με πωλήσεις κοντά στις 100.000 κάθε μήνα, φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του μία συνέντευξη με τον δημιουργό Τάσο Αλευρά, η οποία – ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αποτελούν προσωπικές θέσεις και είναι αδύνατον να υιοθετηθούν τέτοιες καταγγελίες χωρίς αποδείξεις – προκαλεί αίσθηση από τις απαντήσεις του Έλληνα δημιουργού, όπως δημοσιεύτηκε σήμερα (04/09) στο γαλλικό μέσο.

  (…..)

  Είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσεις την πίστη και το πάθος σου για την ομάδα που υποστηρίζεις για λόγους που δεν σχετίζονται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Ήμουν απόλυτα ενήμερος για αυτά που συνέβαιναν και αυτή η ιστορία που μετέτρεψε τους Ultras από Νο Politica, σε… Super Politica ήταν μία εξαιρετική ιστορία που έπρεπε να ανεβεί στην σκηνή».

  – Τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε συγκεκριμένα;

  «Οι φήμες ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να εισχωρήσει στην κερκίδα. Παρακολουθούσα ένα εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακούστην έδρα του Ατρόμητου στην Αθήνα, μία ομάδα που οι οπαδοί της είναι γνωστοί για τις αντιφασιστικές τους πεποιθήσεις. Ακριβώς δίπλα μου, στην κερκίδα των φιλοξενουμένων υπήρχαν καμιά 20αριά τύποι με καπελάκια και T-shirt της Χρυσής Αυγής! Οι οπαδοί του Ατρομήτου ξαφνικά άρχισαν να φωνάζουν ένα σύνθημα του οποίου οι στίχοι ήταν ως εξής: «φασίστες, φασίστες θα σας κρεμάσουμε». Δεν αισθάνθηκα άνετα και το κυριότερο ήταν πως αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι στην λάθος πλευρά»
  (….)

  «Η κατάσταση ανάμεσα σε όλους τους προέδρους είναι πολύ περίπλοκη. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί πρωταγωνιστές: Ο Μαρινάκης που είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ο Μελισσανίδης της ΑΕΚ, ο Αλαφούζος του Παναθηναϊκού και τέλος ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ. Ο καθένας έχει στην κατοχή του τα δικά του media και επομένως μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους στις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Μέσω της ποδοσφαιρικής ομάδας μπορούν να προσελκύσουν κόσμο στο δικό τους πρίσμα και τελικά να μεγαλώσουν την οικονομική τους δύναμη, επενδύοντας για παράδειγμα στο real estate. Αυτή η κατάσταση έγινε ένας πόλεμος εξουσίας. Κάλιστα μπορεί να σκεφτεί κάποιος πως ορισμένοι είναι πολύ κοντά στην ομοσπονδία και μπορούν να προσπαθήσουν να κερδίσουν τα παιχνίδια εκτός αγωνιστικών χώρων. Προσωπικά, θέλω να τα αγνοήσω όλα αυτά και να μην είμαι μέρος τους. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πάντα ήταν συνδεδεμένο με τις επιχειρήσεις ή την πολιτική. Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμα και και η ίδια η επίσημη εταιρία αθλητικών στοιχημάτων στην Ελλάδα ανήκει στον πρόεδρο της ΑΕΚ».

  – Έχει τόση δύναμη ο Μαρινάκης ώστε να μπορεί να επηρεάζει την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος;

  «Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ελλάδα. Διαχειρίζεται επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και έχει θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά. Δεν ξέρω ακριβώς αν επηρεάζει την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, αλλά αν το προσπαθεί δεν είναι ο μόνος».

  – Η Θύρα 7 που κατηγορείται από τους αντιπάλους της ότι βρίσκεται κοντά στην «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει πολιτικά τον Μαρινάκη μόνο επειδή είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού;

  «Προφανώς και δεν είναι η ολότητα της Θύρας 7 που στηρίζει τον Μαρινάκη. Είναι μία μειονότητα, η οποία όμως έχει τον απόλυτο έλεγχο σε οτιδήποτε συμβαίνει στις εξέδρες και η οποία βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε αυτόν ακόμα και σήμερα. Πολλά νεαρά παιδιά πηγαίνουν στο γήπεδο και είναι πολύ εύκολο να τους επηρεάσεις, επειδή δεν έχουν ανεπτυγμένη ακόμα την κριτική σκέψη για να διαφοροποιηθούν. Αυτό με φοβίζει. Για παράδειγμα, σε ένα ματς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βοσνία στο «Καραϊσκάκης» παιδιά 15 ετών είχαν κρεμάσει ένα πανό γεμάτο μίσος το οποίο έγραφε στα σερβικά: «Μαχαίρι, σίδερο, Σρεμπρένιτσα».

  – Ποια είναι η άμεση επίδραση κατά τη γνώμη σου της φιλίας ανάμεσα στην Θύρα 7 και τους Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα;

  «Είναι προφανής. Δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό χωρίς την έγκριση της Θύρας 7 στο «Καραϊσκάκη» ακόμα κι αν μιλάμε για ένα παιχνίδι της Εθνικής ομάδας».

  – Είναι αλήθεια πως κάποια μέλη της αποτελούν μία… πολιτοφυλακή που βρίσκεται στην υπηρεσία του Μαρινάκη, όπως καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά;

  «Κατά την διάρκεια των εκλογών, ο Μαραινάκης τριγυρνούσε με… γορίλες από τη Θύρα 7. Ωστόσο, δεν ξέρω αν δούλευαν για αυτόν ή τι είδους δουλειά εξυπηρετούσαν. Γνωρίζουν το σύστημα. Ίσως κάποια πράγματα μοιάζουν αυτονόητα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί. Ο πρώην Δήμαρχος του Πειραιά μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά δεν έχει καμία απόδειξη. Πολύ απλά μπορεί να είναι οι κατηγορίες ενός απερχόμενου Δημάρχου που… χαλάστηκε».

  – Τι έχει να κερδίσει ο Μαρινάκης από το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ;

  «Προσπαθεί να διευρύνει τον κύκλο εργασιών του και να μεγαλώσει την φήμη του στην Αγγλία. Εξάλλου, νομίζω ότι ήδη είναι εγκατεστημένος στην Αγγλία. Ποιος ήξερε τον Αμπράμοβιτς προτού γίνει ιδιοκτήτης της Τσέλσι; Υπάρχει μία αστεία συνέντευξη του Μαρινάκη, στην οποία ερωτάται για την σχέση του με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Απάντησε λοιπόν ότι ήταν μία πολύ μεγάλη ομάδα όταν ήταν νέος, κάτι που είναι αληθές, και πως από τότε ήταν πολύ δεμένος μαζί της».

  (….)

  – Προσπάθησε κάποιος να σε μπλοκάρει ή να σε απειλήσει κατά την διάρκεια ή μετά την δουλειά σου;

  «Να με μπλοκάρει, ναι, πραγματικά. Ο Δήμαρχος του Πειραιά δεν ήθελε να μου μιλήσει, η υπηρεσία των δημοσίων σχέσεων του Ολυμπιακού επίσης δεν ήθελε να ασχοληθεί. Είναι λογικό και έξυπνο. Κανείς δεν νοιάζεται για έναν μικρό ανεξάρτητο σκηνοθέτη. Με μία συνέντευξη του Δημάρχου Πειραιά ή από μέλη του Ολυμπιακού, το ντοκιμαντέρ μου θα μπορούσε να έχει μία εντελώς άλλη υπόσταση και προφανώς αυτό δεν θα ήταν προς συμφέρον τους. Δεν έλαβα απειλές, αν και δέχθηκα κάποια τηλεφωνήματα από νούμερα με απόκρυψη που μου έλεγαν ότι θα με γ@….ουν, αλλά αυτά με έκαναν να γελάω. Αν το καλοσκεφτείς, πρέπει να ήταν τίποτα 15χρονα που διασκέδαζαν με αυτόν τον τρόπο».

  – Στο ντοκιμαντέρ συνομιλείς με δύο εξέχοντα μέλη της Θύρας 7 που αρνούνται τη σύνδεση και δείχνουν ειλικρινείς. Μήπως τα λένε όλα αυτά εξαιτίας του Ολυμπιακού;

  «Πρέπει να ξέρεις ότι μου παραχώρησαν την συνέντευξη μετά από άδεια που δόθηκε από τον Ολυμπιακό. Η Θύρα 7 είναι πολύ κοντά στο κλαμπ. Μπορώ να δεχθώ ότι οι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ειλικρινά απολιτίκ. Αυτή τουλάχιστον είναι η περίπτωση των δύο οπαδών που μου μίλησαν. Ωστόσο, όταν γίνεται αναφορά για την ομάδα τους, τότε γίνονται τυφλοί. Είναι εκνευριστικό. Πως γίνεται να αγνοείς πράγματα, όταν τα βλέπεις να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου; Για μένα οι οπαδοί πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και να έχουν κριτική σκέψη σε ότι αφορά την κατεύθυνση τους κι όχι να ακολουθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις άλλων».

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Μπουρνάζος τα λέει πολύ ωραία, αλλά σταματάει εκεί που αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό δεν είναι καλό

  https://www.facebook.com/notes/stratis-bournazos/%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7/10213575618962164/

  Εκμαυλισμός: Βίος και πολιτεία του Β. Μαρινάκη

  STRATIS BOURNAZOS·ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

  Έχω αποφύγει να γράψω για την επέλαση Μαρινάκη, για λόγους αρκετά προσωπικούς.* Μετά όμως τις τελευταίες εξελίξεις, την απόλυση όλων των εργαζόμενων σε Νέα και Βήμα**, αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάτι που ακούγεται βαρύγδουπο, αλλά το πιστεύω με όλη μου την ψυχή: Η αντίσταση στην επέλαση Μαρινάκη (και των λοιπών ολιγαρχών, αλλά πρωτίστως αυτού), είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη για τη δημοκρατία και την πολυφωνία στον δημόσιο χώρο.
  Δεν θα αναφερθώ στις πιο σκοτεινές και υπόγειες όψεις της αυτοκρατορίας Μαρινάκη, όχι μόνο επειδή δεν μπορώ να τις τεκμηριώσω, αλλά και επειδή, αλίμονο, όσες «λάμπουν» στο φως είναι αρκούντως απεχθείς. Έχουμε λοιπόν έναν εφοπλιστή ο οποίος αλωνίζει και σιγά σιγά αγοράζει τα πάντα: είναι αφεντικό του Ολυμπιακού (όπου προώθησε το μοντέλο No Politica), εσχάτως και της Νότιγχαμ, είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, έχει πάρει άδεια για κανάλι, έχει ή ελέγχει πολλές εφημερίδες (Ελευθερία, Βήμα, Νέα, Παραπολιτικά), ραδιόφωνα (Βήμαfm, Παραπολιτικά), σάιτ, το 22% του Mega, το 50% της εκτυπωτικής Iris, το 41,2% του πρακτορείου διανομής τύπου Άργος. Πιθανόν ξεχνάω κάμποσα ακόμα. Πολιτικά, έχει άριστες σχέσεις με όλο το σύστημα της Δεξιάς, με τον μητροπολίτη Σεραφείμ, ακόμα και με τη ΧΑ, και κάνει σήμερα λυσσαλέο πόλεμο στον ΣύΡιζΑ (αν και στο παρελθόν δεν έλειψαν οι προσεγγίσεις με αυτόν, λ.χ. στις αυτοδιοικητικές του 2014 και τις παραμονές του διαγωνισμού για τα κανάλια), ενώ ενσωματώνει τα πάντα, π.χ. τους ανθρώπους ενός «αντισυστημικού» μαχητικού εντύπου (οι συντάκτες του Unfollow πλέον έχουν εκπομπή στα Παραπολιτικά και δύο ένθετα περιοδικά, ένα εβδομαδιαίο και ένα μηνιαίο στην ομώνυμη εφημερίδα). Ακόμα, κατηγορείται για κάμποσα κακουργήματα όσον αφορά το ποδόσφαιρο (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίας)· και μολονότι όλα αυτά αποτελούν, πιθανότατα, την κορυφή του παγόβουνου, η υπόθεση έχει κολλήσει εδώ και μήνες και βούλευμα δεν λέει να εκδοθεί. Παράλληλα, βέβαια, πρωταγωνιστεί σε φιλανθρωπικές δράσεις, ως είθισται, υπέρ της Unicef κ.ο.κ.
  Αν ήθελα να χαρακτηρίσω με λίγες λέξεις όλα αυτά, και κυρίως την αυτοκρατορία Μαρινάκη, θα έλεγα: αλαζονεία, ευτέλεια, μαυρίλα, το χρήμα που τα αγοράζει και τα ενσωματώνει όλα, εκμαυλισμός. Πώς αλλιώς να περιγράψω λ.χ. ένα ευτελές φύλλο, όπως η Ελευθερία, με λυσσασμένη γραμμή κατά του Σύριζα (που κατ’ ουσίαν είναι γραμμή ενάντια στην Αριστερά, αλλά και σε δημοκρατικές κατακτήσεις), το οποίο διαθέτει ένα ποιοτικό ένθετο ιδεών; Τους φακέλους με δεκαχίλιαρα (ευρώ) που προσφέρονταν ως «προκαταβολή» σε δημοσιογράφους για να φύγουν από την εφημερίδα τους και να πάνε στο νέο φύλλο; Την ενσωμάτωση «ποιοτικών» και «αντισυστημικών» δημοσιογράφων μαζί στον μύλο που όλα τα αλέθει; Το κύριο άρθρο-αγιογραφία του Βήματος, μόλις αγοράστηκε από τον Μαρινάκη, που δοξολογούσε το νέο αφεντικό; Τη χυδαιότητα με την οποία απάντησε στην κριτική ότι η Ελευθερία αντιγράφει το Βήμα – προτού το αγοράσει (με δυο λόγια, η απάντηση ήταν: έχω χρήμα, ό,τι θέλω κάνω, όλα τα αγοράζω); Την εξύμνηση και προβολή των απόψεων του αφεντικού από όλα τα μέσα που ελέγχει;
  Για να μη φλυαρήσω κι άλλο, νομίζω ότι όλα αυτά είναι και πρωτοφανή και επικίνδυνα. Και θεωρώ –και το λέω αυτό στους κεντροδεξιούς ή κεντροαριστερούς φίλους μου– ότι μικρή σημασία έχει το ότι ο Μαρινάκης είναι τώρα «αντισύριζα» (όπως και ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει γίνει «συριζαίος»). Σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, και εν πάσει περιπτώσει το κρίσιμο δεν είναι αυτό.
  Γιατί εδώ παίζεται, πιστεύω, κάτι πολύ πιο σοβαρό και κρίσιμο, που αγγίζει την καρδιά της δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της ελεύθερης έκφρασης. Παρότι ως γνωστόν, σε συνθήκες καπιταλισμού και ζούσαμε και ζούμε, όπου το χρήμα βασιλεύει, η επέλαση Μαρινάκη συνιστά ποιοτική διαφορά. Όπως έγραφε το μακρινό 2014 ο Γιάννης Παγιασλής, στο Left Liberal Synthesis για τον Μαρινάκη (ο οποίος τότε είχε εκδιπλώσει ένα πολληστομόριο μόνο της δράσης του) ο συνδυασμός χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω ποδοσφαίρου, αδιαφανών συμφερόντων, πελατειακών σχέσεων, No Politica, συγκέντρωσης των εξουσιών (πολιτικής, οικονομικής, εφοπλιστικής μηντιακής, οπαδικής) σε ένα πρόσωπο, παραπέμπουν σε Ρώσους ολιγάρχες των μετασοβιετικών δημοκρατιών του Καυκάσου.
  Όσοι και όσες, λοιπόν, πιστεύουμε ότι το χρήμα δεν μπορεί και δεν πρέπει, και μάλιστα σχεδόν ανεπαίσθητα, μ’ ένα χάδι, να αγοράζει τα πάντα (ανθρώπους, ιδέες, απόψεις, έντυπα, την αξιοπρέπεια) πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Τη μάχη όχι μόνο γενικά και αφηρημένα κατά της ολιγαρχίας, αλλά και πολύ συγκεκριμένα κατά του Μαρινάκη. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα την κερδίσουμε. Είμαι όμως σίγουρος ότι πρέπει να τη δώσουμε.
  YΓ. Παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 έγραφα, στα πάλαι ποτέ «Ενθέματα» (enthemata.wordpress.com/2014/05/11/…) ένα άρθρο κατά του Μαρινάκη με τον τίτλο «Γαϊδούρειος ίππος». Εκεί έγραφα ότι το μοντέλο Μαρινάκη είναι «δούρειος ίππος» για τη δημοκρατία, και ευχόμουν να αποδειθεί όχι δούρειος, αλλά… «γαϊδούρειος» (η φράση είναι του καταπληκτικού Μπάμπη Άννινου, των αρχών του 20ού αιώνα, από μια ταβέρνα όπου είχε μια τοιχογραφία ενός «δούρειου ίππου» τόσο κακόμοιρου και ψωραλέου, που η παρέα τον έλεγε… «γαϊδούρειο»). Έγραφα, λοιπόν, στο σχόλιο κάμποσα κατά του Μαρινάκη που τα θεωρούσα, όπως και κάμποσοι που τα διάβασαν, αυστηρά. Τρία χρόνια μετά, μου φαίνονται πολύ λίγα. Και εκείνος ο «γαϊδούρειος ίππος» φαντάζει σχεδόν χαϊδευτικός, με τα έργα και τις ημέρες του Β. Μαρινάκη που ακολούθησαν.

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  * Όταν λέω προσωπικούς λόγους, εννοώ κυρίως ένα αίσθημα ανημπόριας για όσα γίνονται, μαζί με μια ολοένα και μικρότερη διάθεση για καταγγελίες, ακόμα κι αν αυτές είναι δίκαιες.
  ** Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό τίποτα για το μέλλον των δημοσιογράφων: αν θα αποζημιωθούν, αν θα πάρουν τα χρωστούμενα, πόσοι και πώς θα επαναπροσληφθούν, ποια μορφή θα έχουν οι εφημερίδες κλπ.
  ΕΙΚΟΝΑ: Ο Γαργαντούας του Γκυστάβ Ντορέ

 20. Ο/Η Νοοr 69 λέει:

  http://www.novasports.gr/podosfairo/ellada/super-league/article/347899/dorea-tou-marinaki-sto-lukeio-tis-ieras-mitropolis-peiraios/

  Δωρεά του Μαρινάκη στο Λύκειο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς
  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Κ. Σεραφείμ εγκαινίασε την Τρίτη (12/09) τη νέα, σύγχρονη πτέρυγα του Λυκείου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 21. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.volcanotimes.com/2015/01/blog-post_426.html

  ΔΙΠΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ!!!Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!


  ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ
  Πολλές φορές ενώ μιλάμε για τον Χριστό χάνουμε τον Χριστό, ενώ ομιλούμε για τον Σταυρό, απέχουμε από τον δικό μας προσωπικό σταυρό, αρνούμαστε να τον σηκώσουμε και βαδίσουμε πίσω από τον Χριστό.
  (….)
  αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος

  CHECK THIS OUT by Mgid


  Θα φορέσετε 2 μικρότερα μεγέθη! Δείτε αυτή τη συνταγή

 22. Παράθεμα: Οι ευθύνες του αρχιεπισκόπου Λιάπη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 23. Ο/Η ΝΕΑ ΙΕΡΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ λέει:

  https://www.mylefkada.gr/alles-eidiseis/preveza-iereas-profylakistike-tin-katigoria-tou-viasmou-anilikou-125976/

  Πρέβεζα: Ιερέας προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου
  24 Οκτωβρίου 2017

  Αναστάτωση επικρατεί από χθες στην τοπική κοινωνία και σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας καθώς ο ιερέας χωριού του Δήμου Πρέβεζας κατηγορείται, έπειτα από καταγγελία, για βιασμό ανήλικης.

  Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν χθες την προφυλάκιση του ιερέα.

  Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του μεταφέρθηκε στις φυλακές Τριπόλεως.

 24. http://cretablog.gr/greece/%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-50-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84/

  Κωνσταντίνος Λαλαούνης: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά-Οι δραματικές ιστορίες παιδιών που έπεσαν στα χέρια του
  4 Σεπτεμβρίου 2017

  Διευθυντής ορφανοτροφείου στον Πειραιά καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή – Η σκοτεινή ιστορία ενός «ευυπόληπτου» άνδρα που φόρεσε το προσωπείο του σωτήρα ικανοποιώντας τη διαστροφή του να βασανίζει χωρίς έλεος δεκάδες απροστάτευτα παιδιά


  Στο ερώτημα των ανακριτικών αρχών γιατί δεν μιλούσαν εκείνα απαντούσαν με δάκρια στα μάτια: «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;

 25. Ο/Η Σεραφείμ Μαρινάκης, φιλάνθρωπος λέει:

  http://www.documentonews.gr/article/noor-1-o-giannhs-alafoyzos-htan-ekeinos-poy-edeixe-ton-baggelh-marinakh

  Μέσω συνέντευξης Γιαννουσάκη το 2015
  Noor 1: Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν εκείνος που «έδειξε» τον Βαγγέλη Μαρινάκη

  Δημοσίευση
  26.06.2017

  Ων ουκ έστιν αριθμός δημοσιευμάτων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, για την υπόθεση του Noor 1, η οποία έχει οδηγήσει και σε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

  Επίκεντρο, η υπόθεση του προφυλακισμένου για το θέμα, Μάκη Γιαννουσάκη, με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει επικοινωνήσει με τον Πάνο Καμμένο, μέσα από τις φυλακές για την οποία πλέον έχουν γνώμη… απαξάπαντες.

  Κι όμως, ο πρώτος που άρχισε να «δείχνει» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να βγάζει στη φόρα τη σχέση του με τον Μάκη Γιαννουσάκη, ήταν, σχεδόν δύο χρόνια πριν, ο Γιάννης Αλαφούζος.

  Συγκεκριμένα, στις 15 Δεκεμβρίου του 2015, στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ, ο (ήδη προφυλακισμένος) Γιαννουσάκης μίλησε για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τον άλλο «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης, το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού, Αιμίλιο Κοτσώνη.

  Ο Γιαννουσάκης μίλησε για τη γνωριμία του με τον Μαρινάκη και τον ρόλο του Κοτσώνη ως «μεσολαβητή», από τις φυλακές Αυλώνα όπου βρισκόταν, καθώς είχε καταγγείλει απειλές κατά της ζωής του και δεν ήταν στον Κορυδαλλό. Και, όπως είπε, σύμφωνα με τον Κοτσώνη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήξερε τις κινήσεις του Κοτσώνη και για την αγορά του Noor.

  Δείτε τι έλεγε τότε στον ΣΚΑΪ

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Μάκης Γιαννουσάκης που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του Noor-One. Καλησπέρα σας.

  Μ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ: Καλησπέρα

  Δ: Συνταξίδεψε μαζί σας ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στο Ντουμπάι ;

  Μ.Γ: Όχι, ποτέ. Τον συνάντησα στο Ντουμπάι.

  Δ: Τον συναντήσατε. Μέσω ποίου;

  M.Γ: Του κ. Κοτσώνη.

  Δ: Η συνάντηση για ποιο λόγο έγινε στο Ντουμπάι και πότε;

  Μ.Γ: Το 2013 έγινε η συνάντηση… Και η συνάντηση είχε να κάνει με την γνωριμία του με μένα και τον Μπουρδούβαλη, την οποία συνάντηση επιδίωξε και έκλεισε ο κ. Κοτσώνης.

  Δ: Στη συνάντηση απλώς γνωριστήκατε ή συζητήσατε κάτι περαιτέρω;

  M.Γ: Εεε… με μένα όχι. Με τον κ. Μπουρδούβαλη ήταν το αντικείμενο γιατί συνεργαζόντουσαν οι εταιρίες τους. Εγώ είχα κοινωνική γνωριμία

  Δ: Ο οποίος κ. Μπουρδούβαλης είναι επίσης προφυλακισμένος.

  Μ.Γ: Ακριβώς.

  Δ: Άλλη φορά συναντηθήκατε στο Ντουμπάι με τον κ. Μαρινάκη;

  Μ.Γ: Δύο-τρεις φορές πρέπει να συναντηθήκαμε, αλλά καθαρά σε κοινωνικό επίπεδο και για δουλειές δεν συζητήσαμε παρά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

  Δ: Στο Ντουμπάι ή στην Αθήνα;

  Μ.Γ: Στο Ντουμπάι.

  Δ: Στο Ντουμπάι. Ποτέ στην Αθήνα;

  M.Γ: Στην Αθήνα σε κάποια μαγαζιά. Πάντα σε κοινωνικό επίπεδο όμως, καμία επαγγελματική σχέση.

  Δ: Η γνωριμία σας ξεκίνησε πάντως το 2013 στο Ντουμπάι, όχι στην Αθήνα;

  Μ.Γ: Το 2013 στο Ντουμπάι ναι.

  Δ: Και πάντα μέσω του κ. Κοτσώνη, εσείς δεν είχατε προσωπική επαφή;

  Μ.Γ: Ναι, πάντα μέσω του κ. Κοτσώνη.

  Δ: Ο κ. Μαρινάκης έχετε την αίσθηση ότι ήξερε τις κινήσεις του κ. Κοτσώνη;

  M.Γ: Κατά τον κ. Κοτσώνη, τις ήξερε, ναι. Και για την αγορά του Noor.

  Δ: Και για οτιδήποτε μετέφερε το Noor;

  Μ.Γ: Αυτό δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του κ. Κοτσώνη γιατί ήταν ο πιο στενός του συνεργάτης.

  Δ: Πιστεύετε ότι τον ενημέρωνε ο κ. Κοτσώνης; Τον ενημέρωνε επαρκώς ή δεν…

  Μ.Γ: Πιστεύω ότι είχανε ανοιχτή επικοινωνία για πολλά θέματα. Μέσα στο πολλά εντάσσω και το Noor.

  Δ: Το γεγονός ότι τα παιδιά σας είναι φίλοι δεν επηρεάζει, δεν επηρέασε την κοινωνική σας σχέση;

  Μ.Γ: Τα παιδιά μας προκύψαν φίλοι από τις παρέες των παιδιών και όχι εμένα και του πατέρα του.

  Δ: Πήγαινε το παιδί σας στο σπίτι του κ. Μαρινάκη;

  Μ.Γ: Όχι, από όσο γνωρίζω όχι

  Δ: Αλλά;

  Μ.Γ: Ερχότανε το παιδί του κ.Μαρινάκη στο δικό μας.

  Δ: Στη Φιλοθέη.

  Μ.Γ: Ναι.

  Δ: Καλώς. Ευχαριστώ κ. Γιαννουσάκη.

  Μ.Γ: Ευχαριστώ και εγώ, γεια.

 26. Παράθεμα: Ο Ελληνορθόδοξος θεός έχει ανάγκη τον Δικαστή και τον Χωροφύλακα; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 27. Ο/Η laskaratos λέει:


  Η μόνιμη ιστορία: Υποκρισία, Ομερτά, Συγκάλυψη, Συνενοχή:
  Ο φιλοχρυσαυγίτης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αλληλοκατηγορείται με το ρωσόφιλο μητροπολίτη Ταμασσού

  https://www.provo.gr/ni-una-menos/


  Ο Οικονόμος Στυλιανός Σάββα
  Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Γυναικείο Μοναστήρι στο
  Φυκάρδου.

  https://alphanews.live/cyprus/elena-phrantze-e-istoria-poy-sygklonise-ten-kypro-binteo
  26/03/2018
  Έλενα Φραντζή: Η ιστορία που συγκλόνισε την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
  συντάχθηκε από AlphaNewsLive

  Μια συγκλονιστική ιστορία βλέπει το φως, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο την περασμένη Παρασκευή, μίας 29χρονης, της Έλενας Φραντζή.

  Η άτυχη ‘Ελενα, βίωσε απο μικρό παιδί την σεξουαλική κακοποίηση απο τον θετό της πατέρα, ο οποίος είναι μάλιστα και ιερέας.

  Η ιστορία βγήκε στο φως μετά την κατάθεση ψυχής και ενα μεγάλο συγνώμη απο την ειδική σύμβουλο της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου.

  Η 29χρονη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στη Λεωφόρο Τσερίου, την περασμένη Παρασκευή, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επι καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.

  Ο «Γολγοθάς»… της Έλενας

  Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά αυτής της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.

  Από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της, που βίωσε την δολοφονία της δικής της μάνας, αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός πατέρας της Ελενας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.

  Αδιαφορία από την Λειτουργό

  Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της δε, χάθηκε! Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

  Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα άρχισε σπουδές κοινωνικής λειτουργού.

  Μετά το τέλος της διετούς καταδίκης του, ο ιερέας βρέθηκε ξανά σε Μοναστήρι.

  Η Πρώτη Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου, τοποθετήθηκε στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, στο γεγονός ότι στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται οτι όταν το παιδί είχε υποβάλει σχετική καταγγελία, δεν του δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

  Mετά και την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο είχε σχολιάσει αρνητικά τη μη δίωξη της παπαδιάς για τη συμπεριφορά της έναντι της 29χρονης, και με βάση τα όσα κατέθεσε η άτυχη Έλενα, η Νομική Υπηρεσία προχώρησε στην δίωξη της και πριν από λίγο καιρό καταχώρησε εναντίον της υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.

  Υπόθεση που παίρνει νεα τροπή, μετά τον θάνατο της Ελενας Φραντζή.

  Η τραγική αυτή ιστορία, αποδεικνύει πως θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, ώστε η πολιτεία και η κοινωνία, να προστατέψει τα θύματα και να μην υπάρξουν άλλες Ελενες.

  https://www.newsit.com.cy/egklhma/2018/03/27/aisxos-polemos-kai-allilokatigories-arxiepiskopou-mitropoliti-tamasou-gia-tin-adikoxameni-elena-to-proklitiko-kirygma-tou-paiderasti-ierea-dipla-ston-isaia-vid/
  Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες Αρχιεπισκόπου – Μητροπολίτη Ταμασού για την αδικοχαμένη Έλενα – Το προκλητικό κήρυγμα του παιδεραστή ιερέα δίπλα στον Ησαΐα! [vid]
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27.03.2018

  Ο Ταμασού βγάζει ψεύτη τον Αρχιεπίσκοπο: Τον έστειλα για καθαίρεση στην Ιερά Σύνοδο, ήταν άλλοι που δρομολόγησαν τα πράγματα διαφορετικά να μη καθαιρεθεί! – Στην παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος αντιθέτως κατηγορεί τον Μητροπολίτη Ταμασού ότι ουσιαστικά μεθόδευσε την μη καθαίρεση του καταδικασθέντος ιερέα! – Σόκαραν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησής της από τον ανάδοχό της ιερέα, και την σωματική κακοποίησή της από την παπαδιά – Στην ηλικία των 10 ετών κατήγγειλε το τι περνούσε αλλά κανείς δεν την πίστεψε, αλλά στα 20 της επανήλθε με τον ιερέα να καταδικάζεται σε 2ετή φυλάκιση – Οργή στην κοινωνία και την Εκκλησία η αποκάλυψη ότι ο ιερέας μετά την αποφυλάκισή του όχι μόνο αποκαταστάθηκε, αλλά είχε εκ νέου επαφή με ανήλικα παιδιά!

  Σήμερα, νέα τροπή παίρνει η υπόθεση μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ανέφερε ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί ο ιερέας, ενώ είπε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει τα μέσα που έχει η πολιτική δικαιοσύνη. Εγώ ήμουν υπέρ της καθαιρέσεως, κακά τα ψέμματα, «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει», κατεδικάσθη και πρωτοδίκως, όσο και στο Ανώτατο που προσέφυγε, ωστόσο, η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου, βάσει και του οικείου ιεράρχου (Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα), παρεσύρθη από το κοινό αίσθημα, να μην κατεβάζουμε την Εκκλησία χαμηλά, λυπούμαστε που βρισκόμαστε εδώ, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Να το ξανασκεφτεί ο Άγιος Αδελφός Ησαΐας, το αίσθημα του λαού πρέπει να το λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

 28. Ο/Η Παφίτης λέει:

  του έχουν δώσει και άλλο παιδάκι

  https://tanea-diaspora.net/2018/03/28/%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81-%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C/

  Θάνατος Φραντζή: Όταν ο πατήρ Στυλιανός μιλούσε για το «δράμα» του

  28/03/2018

  Φωτογραφικό υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω των κοινωνικών δικτύων φανερώνει ότι ο ιερέας Στυλιανός ήταν αγαπητός στη νεολαία.

  Ένα βίντεο το οποίο προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει τον Μητροπολίτη Ταμασού με τον ιερέα Στυλιανό μετά την αποφυλάκισή του. Στο βίντεο ο ιερέας μιλά στο εκκλησίασμα για το «δράμα» που βίωσε δηλώνοντας αθώος και ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τον μητροπολίτη Ησαΐα που τον αποκατέστησε.

  Σχολιάζοντας το βίντεο ο μητροπολίτης Ησαΐας είπε πως μετά από την ομιλία του ιερέα τον πήρε κατ’ ιδίαν και του ανέφερε πως δεν αποκαταστάθηκε και ίσως δεν κατάλαβε καλά ποια ήταν η απόφαση που τον αφορούσε.

  Πάντως όπως πληροφορείται ο “Π” πιστοί στη μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού, γνώριζαν τη στήριξη του μητροπολίτη Ησαΐα προς τον καταδικασθέντα ιερέα, και την επιμονή του να τον αποκαταστήσει, γιατί είχε πειστεί πως ήταν αθώος. Την ίδια άποψη με τον μητροπολίτη είχαν και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι στήριξαν τον ιερέα και οργάνωσαν και υποδοχή του μετά την αποφυλάκισή του το 2015.

  Μάλιστα οι σχετικές φωτογραφίες είχαν δημοσιοποιηθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Στο μεταξύ φωτογραφικό υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω των κοινωνικών δικτύων φανερώνει ότι ο ιερέας Στυλιανός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη νεολαία.

  http://www.sigmalive.com/news/local/497854/theti-kori-ierea-vrizoun-ton-papa-moutha-kinithoume-nomika

  Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου-Θα κινηθούμε νομικά»
  27.03.2018 10:32 Κύπρος Φρόσω Βιολάρη

  Κλείνοντας, αναφέρει ότι ζούσε μαζί με την Έλενα, επαναλαμβάνει ότι στεναχωρήθηκε για τον χαμό της, ενώ αναφέρει ότι μαζί της τώρα στο σπίτι του ιερέα ζει ένα άλλο κορίτσι το οποίο έστειλε το Γραφείο Ευημερίας.

 29. Ο/Η πρός ιερούς παιδεραστές λέει:

 30. Ο/Η Για την ιερή παιδεραστία λέει:

  http://www.koytsompolio.gr/endiaferonta/543237/exomologos-katedose-kakopoiimeno-paidaki-ston-paiderasti-filo-toy-tha-meinei

  Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι στον παιδεραστή φίλο του. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;
  Δημοσίευση: Fri, 09/08/2017 – 18:00
  Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
  http://www.diaforetiko.gr/neogennito-alogo-fternizete-gia-proti-fora-ke-echi-tin-pio-anektimiti-antidrasi/
  (…..)

  92 σχόλια

  Κλεονίκη Θάνου
  Όσο κυκλοφορούν παπάδες με τα ράσα,απαιτούν το σεβασμό λες και είναι ο ίδιος ο θεός και σου κοτσάρουν το κουλό τους να τ φιλήσεις γιατί εεεεετσι….
  εεεε μην περιμένετε πολλά!!!!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 28 · 31 εβδομάδες

  Stefanos Lavrenidis · 3o lukeio irakleiou
  Αυτοι εφτιαξαν την εκκλησια για να καλυπτουν τις βρωμιες τους εξ αρχης , οσο ακολουθουν τα προβατα ( ποιμνιο) τοσο μεγαλυτερες βρωμιες σ ολα τα επιπεδα . Ο καθενας το θεο τον εχει μεσα του κι εκει ας τον αναζητησει , οπουδηποτε αλλου το θεωρω προσωπικα ματαιοδοξια και ειδικα στις εκκλησιες , στα τζαμια και στα καθε λογης ιερα γωνιακα μαγαζια και τους διαχειριστες τους.
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 15 · 27 εβδομάδες

  Nikolaos Doykas
  KAI ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΛΥΨΕΙ!!!ΕΔΩ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΙ Μ Ε ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!!!!ΤΑΣΙΑ ΕΡΑΣΜΙΑ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΤΛ!!1ΤΟΥΣ ΕΦΕΞΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ!!!ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ!!1ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!!1
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 7 · 27 εβδομάδες · Τροποποιήθηκε

  Lilly Micha · Αθήνα
  ΑΙΣΧΟΣ σε όλους αυτούς που θέλουν να λέγονται και κληρικοί!!!
  Γι’ αυτό και τα νέα παιδιά απομακρύνονται από την εκκλησία!
  ΝΤΡΟΠΗ σας ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!…ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ!!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 7 · 24 εβδομάδες · Τροποποιήθηκε

  Νικολέτα Νικολάου
  Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη του Ρώσου Κασσανδρεια Χαλκιδικής…. Εκεί πάτε να δείτε κάτι γλεντια…
  Απατεώνες, κλέφτες, ψεύτες και ελάχιστοι ξέρουν την αλήθεια γι’αυτούς..
  Οι περισσότεροι τα ίδια σκατα είναι…εχουν ανοιχτές υπόθεσης στην αστυνομία για πλαστογραφία, παρενόχληση ανηλίκων, εκβιασμούς, παράνομους εξωρκισμους και άλλα πολλά! Μην πίστευε λοιπόν κανέναν…
  Μόνο τον Θεό!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 5 · 27 εβδομάδες

  Panagiotis Kamoutsis · Αθήνα
  Είναι ο ίδιος που ζητά ρουχαλάκια και παπούτσια?
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Κατερίνα Μουστάκα Κάρλα · Korydallós, Trikala, Greece
  Βρωμιάρης και ελεεινό υποκείμενο ο ρασοφόρος αντί να βοηθήσει το παιδάκι το κάρφωσε ο χαφιές
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 · 31 εβδομάδες · Τροποποιήθηκε

  Makis Mack · Service στην εταιρεία GRECOTEL HOTELS & RESORTS
  Τι να πω σκατογερε ψωφα στην κολαση…Οσο για τον εξομολογο…Σιγουρα ηταν βαλτος…Για να κανει την ζωη των παιδιων πιο δυσκολη… Καλα ο πορνογερος αφου ειχε καυλες γιατι δεν πηδουσε τον πατερ που θα του αρεσε κιολας…Τα κοριτσια με τα μαυρα…Οι κουλες της Εκκλησιας…Κ μετα κατηγορειτε τα γκει ατομα οτι φταινε για ολα… Οξω κοριτσοαγορια με τα Ριχτα…Πορνες εν Κυριωωω…
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Konstantinos Kokkolis · Εργοδότης: 6 χρονια ναυτικος,3 χρονια τροφοδοσιες αεροσκαφων,30 χρονια στο 401
  Καλό είναι να υπάρχει ονοματεπώνυμο σε τέτοιες βαριές κατηγορίες.Και όχι λόγια του Αέρα. Ξεφτίλας τον αυτόν με ονομασία. …Εννοώ τον Ιερέα. Διότι δεν έκανε το σωστό.Ο άλλος έχει ονοματεπώνυμο..
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 27 εβδομάδες · Τροποποιήθηκε

  George Katsibris · High school in egypt
  Οι περισσότεροι ιερείς κι εννοώ το 98% ιδίως στα τελευταία χρόνια ασπάσθησαν το ράσσο για δύο λόγους.
  1) Ο παχουλός μισθός παράλληλα με το φακελλάκι.
  2) Για την κρύψη συνηθείων και για να κινούνται πιό ελεύθερα για αυτές τις κακές συνήθειες. Τις διαβολικές συνήθειες θα έλεγα.
  Ευρίσκομαι εντός του ναού ανελλιπώς από 8 ετών, ως παπαδάκι την πολύ νεαρή ηλικία μου και αργότερα ως ιεροψάλτης που εκτελώ μέχρι σήμερα. Είμαι άνω των 70 κι εχουν δεί τα μάτια μου κι έχουν ακούση τα αυτιά μου οθκ ολίγα για αυτό και γράφω αυτά τα πολύ ολίγα διότι είμαι σίγουρος τί γίνεται γύρω από το ράσσο. Λυπούμαι!!!!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Kleopatra Mixkat · TEI of Athens
  Ξυρισμα επι τοπου,τον αχρειο και οχι μονο!!!!! Αντι να κανει το αυτονοητο και σωσει το παιδι καθως και αλλα παιδια(οπως ειχε χρεος να κανει),παρεβει και το απορρητο της εξομολογησης και μαλιστα στον βιαστη!!! Ή εκανε το ιδιο ή τα επερνε χοντρα απο τον βιαστη.Ενοχοι και οι δυο,στα κατεργα!!!!!!!!!!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 24 εβδομάδες

  Marina Kljajic-Kontou
  Κόλαση δεν είναι ΤΊΠΟΤΑ μπροστά σε ζωή σε αυτό το μέρος που το λένε η Γη! Ο παππάς μαζί με τον «φίλο» του φυλακή ησοβια!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 14 · 31 εβδομάδες

  Ολγα Ε.Κυπραιου · Βόλος
  50χρονια πολλοί θα ήξεραν και δεν μιλούσαν όλοι να τιμωρηθούν όχι μόνο ο βρωμογερος
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 13 · 31 εβδομάδες

  Maria Moulos · Panepistimio Peiraia
  Ο γέροντας Παισιος.. είπε επίσης ότι στο πιο βαθύ σκοτάδι της κόλασης είναι οι ανάξιοι κληρικοι
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 13 · 31 εβδομάδες

  Vasilis Apostolatos
  Στην σαπιλα της κοινωνιας, ειναι ολοι μπλεγμενοι.Και ιερεις και κληρος.<>Οι περισσοτεροι, ομως…..
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 10 · 31 εβδομάδες

  Λιτσα Αλιβιζατου · Εργοδότης: Exclusively Nurses
  να μη πιανετε ολους τ κληρικους στ στομα σας.υπηρξαν καποιοι που εχουννφυγει απο τη ζωη με ταπεινοτητα στο βιο τους και καθαρη ψυχη.
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 12 · 31 εβδομάδες

  Φραγκίσκος Συνοδινος · Αθήνα
  Όλοι αυτοί που δεν είναι φυσικά κληρυκοι αλλά κολοπουστες ευνουχισμο δημόσια και κρέμασμα μάθανε να κρύβονται πίσω από τα ράσα και χάθηκε η πίστη
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 4 · 31 εβδομάδες

  George Karivalis · Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. [Higher School of Pedagogical & Technological Education (ASPAITE – SELETE)]
  Απαράδεκτο ! Αποτρόπαια πράξη ! Δεν το συζητώ !
  Μια ερώτηση :
  Είναι κανένας απο τους ιερείς της φωτογραφίας ή αυτή είχαμε αυτή βάλαμε ?
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 5 · 31 εβδομάδες

  Litsa Mylona · Εργοδότης: Hot Nails
  Τον κάλυψε γιατι προφανώς θα έκανε τα ίδια με τον φίλο του!Καλα ποση ανωμαλία μαζεμένη σε αυτη την εκκλησία!!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 6 · 31 εβδομάδες

  Λάμπρος Σπαθάρης · ΤΕΙ Λαρισας
  Με συνοπτικες διαδικασιες στη μηχανη του κιμα και κατοπιν σκυλοτροφες και τους δυο
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 31 εβδομάδες

  Δήμητρα Βανίλια
  Γιατί; Τα καημενα τα σκυλάκια τι σου φταίξανε;;; Να πάθουν και τίποτα με την σαπίλα τους… Αυτοί ούτε για κοπριά δεν κάνουν..!
  Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Yolanda Sam · President στην εταιρεία Καπου Στον Κοσμο Μου
  Πόσο βρόμικο και κακο είναι τελικά το ανθρώπινο μυαλό…..
  Κατα τα άλλα έχουμε συνείδησή λέει….😡😡😡
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 3 · 31 εβδομάδες

  Apostolos Magoulas · Εργοδότης: Πανεπιστήμιο Πατρών
  …και κατηγορούν τους καθολικούς για παιδεραστία…αίσχος…λεπίδι στο λαιμό..
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 31 εβδομάδες

  Litsa Thwmas Zarkada · Λάρισα
  ena tsoyvali gemato mpoyrdes kai psemata k eseis poy to mathate gia ton papa
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 31 εβδομάδες

  Evi Korossi · Dealing Room στην εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Οι περισσότεροι έτσι είναι κυρίως όσοι δεν είναι κοσμικοί κ να έχουν δικά τους παιδια
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 31 εβδομάδες

  Vaso Tsoysh · Nafpaktos
  Κρεμάσμα θέλουν όλοι και αυτοί που καλύπτουν τα ανώμαλα καθίκια …
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 31 εβδομάδες

  George Katsibris · High school in egypt
  Να τα βλέπη το ιερατείο και να βγάλη απόφαση!!! Αλλά πού; Κόραξ κοκοράκου μα΄τι βγάζει; Οχι βεβαίως!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Μαιρη Ζαχου
  Ενα δεν μπορω να καταλαβω αυτοι δεν φοβουνται τον Θεο, δεν φοβουνται μηπως πανε στην κολαση? η γι αυτους δεν ισχυει…..
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Maria Iordanidou · Υπάλληλος Γραφείου στην εταιρεία Cuta
  Το ξεφτιλισμενο το τραγοπαπα!!!!!Κλείστε τον μέσα…Είναι συνένοχος!!!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 27 εβδομάδες

  Τούλα Κορεζελίδου
  μην ανεβάζετε κάτι έτσι αορίστου ονοματεπώνυμο δεν έχει ;; δεν μ’αρέσει να σχολιάζω κάποιον έτσι κουτουρού βάλτε ονοματεπώνυμο και τότε ευχαρίστως θα τον στολισω ευχαρίστως …
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Kotsos Pasha
  Gia na ginis igoumenos prepei na Perasis Apo Tin proigoumeno diabasa kapou😂😂😂😂😂
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Maria Evzac
  Πουστιδες Διάβολοι εκμεταλλεύονται το αθώο κοσμάκη καθάρματα της φύσεως να βγάλουν τα ράσα και στην κρεμάλα όλοι τους
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 31 εβδομάδες · Τροποποιήθηκε

  Sotiris Apostolakis · President στην εταιρεία N.Y.C MIAMI VEGAS
  Εφοσον εμπλεκεται η εκκλησια με τα πολιτικα η χωρα ειναι χαμενη γι αυτο κρατη οπως η σουηδια αγγλια πανε μπροστα αφου η θρησκειες ειναι σε τελευταια θεση μεσα στην ζωη τους
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Γιώτα Μαρ.
  Βρομερε σιχενε δε βρισκετε κανενασ μορε να του τα ξεριζοση ουστ να να μου χαθητε τερετα
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Savvas Christodoulou · Λευκωσία
  Διαβάζοντας όλα αυτά .κατάλαβα ότι υπάρχουν πολλοί θεομπαιχτες . Παπάδες σατανιστές.
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Giota Tsikrika · ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ στην εταιρεία Δήμος Ηρακλείου – Municipality of Heraklion
  κ εχουν το θρασος να διαμαρτηρονταιι για τονν κανουργιο νομο οι ψυχανωμαλοι
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 27 εβδομάδες

  Ria Tsakiri · Εργοδότης: Είμαι μαμά!
  Εξομολογος κιόλας!! Αυτό τα λέει όλα! Κ ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν το μέσω για να συγχωρούνται οι αμαρτίες των ανθρώπων;; οι ίδιοι είναι άνθρωποι ατελείς κ αμαρτωλοί!! Ιδού το παράδειγμα ο τράγο παπάς Αυτός!!😠😠
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  Kiparissia Tsokou · University of Patras
  Γιατί αυτός ο πουστοπαπας να μείνει ατιμώρητος και φυσικά όσοι κάνει τέτοια άσχημα πράγματα μήπως είχε «φιλι» του και αυτόν και χαιδευοντουσαν
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 24 εβδομάδες

  κρυσταλλενια βλασση · America City, Kansas
  δεν μπορω ν φανταστω τι περασε το παιδακι μετα απο αυτη την αποκαλυψη τινα πω πραγματικα χρειαζονται κρεμαλες γιαα τετοιες περιπτωσεις
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 31 εβδομάδες

  Eleni Nona · 2ο Λύκειο Καλλιθέας
  Και φυλανε τα χερια τους τραγοι
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 6 · 31 εβδομάδες

  Ελένη Ντι.
  Αηδιάζω …
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 5 · 31 εβδομάδες

  Φόρτωση 10 ακόμη σχολίων

 31. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s