Ο Αμβρόσιος φεύγει λόγω αφυδάτωσης

[Ακατάσχετη σιελόρροια του προκάλεσαν οι εμπτυσμοί του στον καθρέφτη, στο περιβάλλον του και στην Ιεραρχία]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Γερνώντας, το πνευματικό τέκνο της χουντικής «Χρυσοπηγής» των Καλλίνικου-Χριστόδουλου και φίλος-συνθαλαμίτης του Ιερώνυμου στη φοβερή οργάνωση της «Ζωής» Αμβρόσιος, έπαθε κρίση ειλικρίνειας και αποφάσισε να τηρήσει τις εντολές που ο ίδιος έδινε προς το ποίμνιο. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα για όσους γνωρίζουν την κατάσταση σους κύκλους των ρασοφόρων, ιδιαίτερα των άγαμων. Η τ. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Κούρκουλα, κόρη διακεκριμένου δεξιού Θεολόγου, Γ. Γ. Υπουργείου Θρησκευμάτων της Δικτατορίας,  η οποία έχει διατελέσει και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επί Κ. Σημίτη, ανιψιά της στοργικά προστευμένης του Αμβρόσιου θεοσεβούς και ζάπλουτης χήρας Μερτικοπούλου, ο θάνατος της οποίας είχε προκαλέσει (αδίκως ασφαλώς όπως απέδειξε ο χρόνος) ένα (οικονομικής φύσεως) θεματάκι σχετικά με τον Αμβρόσιο, ως επαϊουσα είχε προειδοποιήσει από το 2018 τη διοίκηση της Εκκλησίας, η οποία δυστυχώς εκώφευσε.“Κούρκουλα: Κανονικά δεν θα έπρεπε  να του έχει μείνει σάλιο για να… φτύνει”: «..Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, κανονικά του Αμβρόσιου, δεν θα ‘πρεπε να του ‘χει μείνει, ούτε σάλιο από τα φτυσίματα που όφειλε – κατά τη γνώμη του – να ‘χει ρίξει τόσα χρόνια στο αμεσότατο περιβάλλον του και σε αυτόν τον ίδιο. Βάλε και το σάλιο, που έχει ξοδέψει γλείφοντας…».

Ας ελπίσουμε πως το Γηροκομείο στο οποίο θα καταλήξει πιθανότατα ο Αμβρόσιος, δεν θα του δείξει τη βαρβαρότητα που είχε δείξει ο ίδιος σε ομοφυλόφιλο γέροντα, τρόφιμο ιδρύματος της περιφερείας του, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις του Τύπου και έτσι το γεροντάκι παρέμεινε στο ίδρυμα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Α. Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

Β. Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου

Γ. Ο τέως μητρ. Πειραιώς Καλλίνικος

Δ. Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

Ο δημοσιογράφος Β. Α. Λαμπρόπουλος, φίλος και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ….Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,…της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ξέρει λοιπόν πολύ καλά τι γράφει. ….. λέει και κάτι ακόμη που νομίζω πως ενδιαφέρει:

«Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση…Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε από αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ…».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Ο Αμβρόσιος φεύγει λόγω αφυδάτωσης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος… προφανώς θα παρέμβει!».
  Για να το κουκουλώσει:
  https://www.newsit.gr/egklhma/axaia-o-iereas-epelege-kai-o-alvanos-ta-ekleve/1983608/

  Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 04.03.2011 | 16:15 NEWSIT NEWSROOM

  Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ…

  Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.

  Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου… μένει μαζί του στο σπίτι! Ε, μετά από τα παραπάνω, λογικό ήταν στο Αίγιο να ξεσπάσει σάλος! Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος… προφανώς θα παρέμβει!

  https://www.in.gr/2005/03/02/greece/me-kataggelies-kata-mitropolitwn-asxolithike-tin-tetarti-i-dis/
  in.gr
  2 Μαρτίου 2005, 15:16 Ενημερώθηκε: 2 Μαρτίου 2005, 20:00
  ………………..

  Υπόθεση Βακράκου

  Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έδωσε την Τετάρτη εξηγήσεις για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Βακράκο, χαρακτηρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις τυπικές.

  Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, ο Αθανάσιος Βακράκος ουδέποτε υπηρέτησε στη μητρόπολη ως εφημέριος. Σχετικά με τη γνωριμία τους, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι του τον είχε συστήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ το Σεπτέμβριο του 1985, λέγοντάς του ότι του έφερνε φάρμακο από τη Βρετανία.

  Ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει πως ο μακαριστός Σεραφείμ του είχε πει πως πρόκειται για έναν κληρικό που ζει στο Λονδίνο κάνοντας κοινωνικό έργο και βοηθώντας Έλληνες που πηγαίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα για ιατρικούς λόγους. Τότε του ζήτησε να εγγραφεί στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να έχει μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. Όταν -σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο- προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, ενεγράφη στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, χωρίς όμως ποτέ να ασκήσει εφημεριακό έργο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, Αρωγής Ασθενών και Απόρων «Ο Αγιος Αθανάσιος» κοινής ωφέλειας και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», ο οποίος διεκδικούσε έκταση 10 στρεμμάτων του αεροδρομίου του Αγρινίου. Δύο δικαστικές αποφάσεις, πρωτοδίκως και στο εφετείο, ακύρωσαν την απόφαση του νυν υπουργού Εθνικής Αμυνας που είχε υπογράψει για την παραχώρηση της έκτασης, όπως έχει αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου Θ.Σώκο, ο Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται στην κοινωνία του Αγρινίου ως ιδιώτης και φαίνεται ότι κινείται ως άλλος Βαβύλης. Μεταξύ άλλων, καταγγέλεται ότι έχει βγάλει όπλο εναντίον του προέδρου του οργανισμού ύδρευσης στην περιοχή Στρατού, που εμφανίζεται ως έδρα του συλλόγου «Ο Αγιος Αθανάσιος». Ο σύλλογος δεν έχει γραφεία, ούτε κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, έχει δηλώσει στην ίδια εφημερίδα ο δήμαρχος Στρατού Δ.Μορτζιάπης. Ενώ ο κ. Βακράκος φέρεται να έχει διοργανώσει εκδρομή με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εκδήλωση στο Αγρίνιο με κεντρικό ομιλιτή αεροπαγίτη

  https://www.documentonews.gr/article/eyloghson-to-real-estate
  Ευλόγησον το… Real Estate

  Μάκης Νοδάρος

  6.01.2017 | 09:00

  Documento #7
  31.12.2016

  Πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνες και μεζονέτες, γήπεδα γκολφ και αθλητικές εγκαταστάσεις συνθέτουν τις μπίζνες του μητροπολίτη Αμβρόσιου

  Ο γνωστός για τις ακροδεξιές αντιλήψεις του και τις σφοδρές επικρίσεις του ακόμη και σε εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα της χώρας μητροπολίτης Καλαβρύτων-Αιγιαλείας Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής), στέλεχος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μπορεί στα κηρύγματά του να επικρίνει την «ανήθικη ηθική των ανθρώπων του χρήματος και της εξουσίας», ο ίδιος όμως ως άνθρωπος της Εκκλησίας πράττει μάλλον αντιφατικά, καθώς οι μπίζνες γι’ αυτόν αποτελούν τα τελευταία χρόνια ηθικό και σημαντικό στοιχείο της παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

  Πολυτελείς μεζονέτες, πισίνες, σύγχρονα ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, ανεξάρτητα τουριστικά καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες και αθλητικές εγκαταστάσεις, όλα υπό τον «μανδύα αγιοσύνης της Εκκλησίας», συνθέτουν το πολύπλοκο παζλ των επιχειρηματικών σχεδίων που υλοποιεί από το 2013 με τη μοναστηριακή περιουσία, με προφανή σκοπό το κέρδος.
  …………………

  https://www.tanea.gr/2005/03/29/greece/thriler-me-ti-xrysi-diathiki/

  Θρίλερ με τη χρυσή διαθήκη

  Βραδέλης Στέλιος
  29 Μαρτίου 2005 | 00:00

  Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της Δήμητρας Μερτικοπούλου αλλά
  και η εγκυρότητα της διαθήκης της, με την οποία κληροδότησε περιουσία
  εκατομμυρίων ευρώ στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και στον στενό
  συνεργάτη του Ελευθέριο Καραμαλάκη.

  ………….

  https://aigio.org/2011/04/show.html

  10.4.11

  Αμβρόσιος Λενής και Θεόκλητος Κουμαριανός: Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ

  Διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό Φιλόδημο σχετικά με την πρόσκληση του μητροπολίτη Αμβροσιου προς τον μητροπολίτη της ανύπαρκτης μητρόπολης Βρεσθένης, Θεόκλητου ώστε να παραβρεθεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα στην πόλη μας.

  Άλλη μια σκανδαλιστική ενέργεια του Αμβροσιου θα λέγαμε εμείς μιας και ο Αμβρόσιος ως μέλος της Χρυσοπηγης πολέμησε λυσσαλέα μαζί με άλλους, τον Θεόκλητο λόγω της ανέλιξης του στο πλευρό του Χριστόδουλου.

  Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικο, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.
  …………

  Ιερώνυμος και Αμβρόσιος, μαζί στη «ΖΩΗ»:

  https://www.tovima.gr/2016/11/05/society/oi-sxeseis-zwis-ierwnymoy-ambrosioy/3
  …….
  __________

  «Ο καθηγής Γιανναράς για το άντρο της ΖΩΗΣ»:
  http://falsefaith.blogspot.com/2009/05/1.html?m=1
  http://falsefaith.blogspot.com/2009/06/2.html?m=1

  και εδώ:
  http://alitheia-agaph.blogspot.com/2011/03/blog-post.html?m=1

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Αμβρόσιος αποχωρεί με την θέληση του, δεν εκδιώχθηκε. Εχει την σημασία του..
  Ο Αμβρόσιος, είναι γνήσιος εκφραστής της Π. και Κ. Διαθήκης. Ολες οι δηλώσεις του, κινήθηκαν μέσα στο πνεύμα των ιερών βιβλίων της Χριστιανοσύνης.
  Αλλά ακόμη και η απολιθωμένη κοινωνία μας, φαίνεται πως αλλάζει. Με βραδείς ρυθμούς, αλλά αλλάζει. Ετσι χαρακτηρισμοί, που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες θα έχαιραν εκτίμησης από το ποίμνιο, τώρα θεωρούνται απαράδεκτοι. Πάντως, οι αντιδράσεις από τους κύκλους της εκκλησίας, προς το πρόσωπο του ήταν ελάχιστες. Οπως και από τους κύκλους των κομμάτων, παρ’ ότι ήταν γνωστό πως ο συγκεκριμένος ιερέας είχε άριστες σχέσεις με την ναζιστική ΧΑ.
  Ο Αμβρόσιος, αποτελεί παρελθόν. Σημαίνει αυτό ότι θα πνεύσει άνεμος ελευθερίας και δημοκρατίας, στην εκκλησιαστική ηγεσία; Κάθε άλλο. Όλα θα παραμείνουν όπως πριν.
  Θα συνεχίσουν να υφίστανται τα αυτονόητα αιτήματα (για τον 21ο αιώνα μας), περί διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία και την απαλλαγή της Ορθοδοξίας και της «ελληνικής» παιδείας, από μερικά βιβλία της (Ορθοδοξίας) που βρίθουν από φασιστική και ρατσιστική βία. Αλλιώς, θα συνεχίσουν να «φυτρώνουν» διάφοροι Αμβρόσιοι, Άνθιμοι και Σεραφείμ.
  Ενα ενδεικτικό παράδειγμα μίσους και θανάσιμης βίας, από την Π. Διαθήκη

  «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος: είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απʼ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Όσος και να είναι ο πλούτος δεν επαρκεί να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύκτα η γυναίκα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα πορφυρά υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί». (Ιωάννης Χρυσόστομος, «Προς τους Έχοντας Παρθένους Συνεισάκτους».)

  Αυτά τα λέει ο Ιωάννης ο… Χρυσόστομος. Θα μπορούσε, να τα είχε πει ο Αμβρόσιος ναι ή όχι;

 3. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Ντενίζ λέει:

  Αυτό που δεν ξέρετε άθεα σκυλιά είναι πως παραιτήθηκε μετά από σκληρές διαπραγματέφσεις με τον Μεγάλο, που είχε αρχίσει να τον φοβάται γιατί βούιζε ο τόπος, και εξασφάλησε πως στην καρέκλα θα κάτση δικός του παπάς που θα τον γηροκομήσει.
  Πανάσχετοι

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Σεβαστέ πάτερ οι Ροϊδηδες το γνωρίζουν ούτε είναι αφελείς να πιστεύουν πως ο Χρυσαυγίτης θα εγκατέλειπε τη φωλιά του χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα και ο Τζερώνυμο θα κάλυπτε τη θέση με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Εξ άλλου η Ρωμμφέα το έχει αναμεταδώσει στην κουτσομπολική της στήλη
   https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/31013-neokoriko-tilegrafima

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το Ευαγγέλιο δεν καταδικάζει απολύτως πουθενά την ομοφυλοφιλία. Ο Αμβρόσιος συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας ψέματα, εκμεταλλευόμενος την αμάθεια των δημοσιογράφων που δεν τον διαψεύδουν
  https://m.lifo.gr/now/greece/248329/epimenei-na-prokalei-o-amvrosios-parasimo-i-poini-moy-gia-osa-eipa-gia-toys-omofylofiloys?amp

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Νομίζω πως την καταδικάζει. Τα γνωστά σ’ όλους, Σόδομα και Γόμορα. Εξ ού και ό όρος σοδομισμός. Το ευαγγέλιο, περιέχει βία, μίσος και ρατσισμό, συνεπώς στην ελεύθερη ερμηνεία του η ομοφυλοφιλία σαν θεϊκή παρεκτροπή είναι καταδικαστέα.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Το Ευαγγέλιο δεν κάνει καμία αναφορά στην ομοφυλοφιλία. Τα Σόδομα είναι υπόθεση της Π. Διαθήκης. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν τηρεί το Ευαγγέλιο, έδωσε μάχες για να μην το διαβάζουν οι πιστοί και εφηύρε την Ιερά Παράδοση. Το Ευαγγέλιο αναδύει μια βαθύτατη συμπόνοια και κατανόηση για τον πονεμένο άνθρωπο, θα ήταν αδιανόητο να στοχοποιήσει τους ομοφιλόφιλους.

    https://roides.wordpress.com/2014/02/15/15feb14/
    Η εχθρότητα της Ορθοδοξίας προς το Ευαγγέλιο

   • Ο/Η Nikolaos λέει:

    κύριε Λασκαράτε,

    εξαρτάται τί εννοείτε ως Ευαγγέλιο. Αν εννοείτε την Καινή Διαθήκη (αφού αντιπαραθέτετε το Ευαγγέλιο με την Παλαιά Διαθήκη), ναι, καταδικάζει ξεκάθαρα την ομοφυλοφιλία:

    ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 1:26-27:
    26 Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας· αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν, 27 ὁμοίως τε καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσιν τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες.

    ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 6:9-10:
    9 Ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι ]θεοῦ βασιλείαν οὐ κληρονομήσουσιν; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται 10 οὔτε κλέπται οὔτε πλεονέκται, οὐ μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν]θεοῦ κληρονομήσουσιν.

    Α Τιμ. 1,9:
    εἰδὼς τοῦτο, ὅτι δικαίῳ νόμος οὐ κεῖται, ἀνόμοις δὲ καὶ ἀνυποτάκτοις, ἀσεβέσι καὶ ἁμαρτωλοῖς, ἀνοσίοις καὶ βεβήλοις, πατρολῴαις καὶ μητρολῴαις, ἀνδροφόνοις, πόρνοις, ἀρσενοκοίταις, ἀνδραποδισταῖς, ψεύσταις, ἐπιόρκοις, καὶ εἴ τι ἕτερον τῇ ὑγιαινούσῃ διδασκαλίᾳ ἀντίκειται,

    Επιστημονικά/ιστορικά μιλώντας, τα 4 Ευαγγέλια είναι χρονολογικά μεταγενέστερα των επιστολών του Παύλου (άσχετα αν εμφανίζονται πρώτα πρώτα στην Καινή Διαθήκη).
    Σε αυτά δεν έχουμε κάποια καταδίκη της ομοφυλοφιλίας από τα λόγια που έχουν βάλει στο στόμα του Ιησού, αλλά ο Ιησούς εννοεί ως γάμο αποκλειστικά την ένωση άνδρα και γυναίκας.

    Ματθ. 19,4-6
    ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς· οὐκ ἀνέγνωτε ὅτι ὁ ποιήσας ἀπ᾿ ἀρχῆς ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς καὶ εἶπεν, ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ κολληθήσεται τῇ γυναικὶ αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν; ὥστε οὐκέτι εἰσὶ δύο, ἀλλὰ σάρξ μία. ὃ οὖν ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μὴ χωριζέτω.

    Λόγια καθαρά σαν το γάργαρο νερό, ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ως αρσενικό και θηλυκό ώστε να γίνουν μια σάρκα (για να τεκνοποιούν). Δύο αρσενικά ή δύο θηλυκά δεν μπορούν να γίνουν σάρκα μία, θα το ανέφερε αν το θεωρούσε έτσι. Αυτά σχετικά με το Ευαγγέλιο/Καινή Διαθήκη.

 5. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Η ομοφυλοφιλία είναι καταδικαστέα μόνο όταν δεν παίρνει μάτι ο Χωροφύλακας.

  https://roides.wordpress.com/2011/05/19/19may11/

  Να σημειώσουμε οτι οι ειδησεογραφικές παραπομπές της συγκεκριμένης είδησης έχουν εξαφανιστεί από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

  Από ένα ατυχές γεγονός πληροφορήθηκα πως ο κ.Αμβρόσιος έδωσε άδεια σε ιερέα του να συγκατοικήσει με νεαρό Αλβανό. Αυτό το θεωρώ ως άμεση απόδειξη της υπερεθνικής φύσης της Ορθοδοξίας και μια ισχυρή διάψευση πως ο Αμβρόσιος διακατέχεται από φυλετικό ρατσισμό. Μάλιστα θυμήθηκα πως και ο ίδιος ο Χριστόδουλος έστελνε σε δικαστές συστατική επιστολή υπέρ νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, πνευματικού τέκνου του πνευματικού του τέκνου Θεόκλητου Βρεσθένης, αμφοτέρων δε πνευματικών πατέρων του τ.αρχιμανδρίτη (και μετέπειτα ναύτη του Π.Ν.) κ.Σ.Κ. (γνωστού ως Κωλοσούζα)

  Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρός που διάβασα: «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».

  Οι καλοθελητές δημοσιογράφοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως: «Όπως είναι λογικό, στο Αίγιο ξέσπασε σάλος και το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το περιστατικό και πιθανότατα θα λάβει σκληρές αποφάσεις…».

  Σιγά τον πολυέλαιο. Ο Αμβρόσιος κάλυψε τον παπά που προερχόταν μάλιστα από το περιβάλλον του γνωστού Θεόκλητου Βρεσθένης, αργόσχολου επισκόπου που έγινε η Ιφιγένεια του Χουντόδουλου και θυσιάστηκε πανικόβλητος παραιτούμενος όταν έσκασαν τα σκάνδαλα του 2005, χωρίς επισκοπή σήμερα, με παχυλό μισθό που η σοσιαλιστική μας Πολιτεία κόβει τα φάρμακα από ασθενείς για να του τον χορηγήσει:

  «…Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».

  Ομολογώ πως μετά τις δηλώσεις Αμβρόσιου θεωρώ τον τίτλο «Παπάς και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μάρκετ», κακοήθη. Πρόκειται για συγκατοίκηση με τις ευλογίες του μητροπολίτη σκοπόν έχουσα την Κατήχηση του Αλβανού στα νάματα της Ορθοδοξίας. Μερικοί κακοήθεις φαντάζονται ένα κλασσικό ερωτικό ζευγάρι παπά και νεαρού κλέφτη, σαν κι αυτό του αρχαιοκάπηλου οσίου Βησσαρίωνα (τώρα θαυματουργού λείψανου) που συζούσε και έκλεβε κειμήλια μαζί με το δάσκαλο του χωριού Καππαδοκικό Καρδίτσας.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κυριε Λασκαράτο,
  Στην καταγραφή του Ματθαίου που είναι γνωστή ως η επί του Όρους Ομιλία, αναφέρονται αυτά τα λόγια του Ιησού: «Μη νομίσετε πως ήρθα για να καταργήσω το νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω. Σας βεβαιώνω πως όσο υπάρχει ο κόσμος, έως τη συντέλειά του, δεν θα πάψει να ισχύει ούτε ένα γιώτα ή μία οξεία από το νόμο.» (Ματθαίος 5:17-18,)
  ΥΓ
  με την ευκαιρία: στο πρώτο μου σχόλιο ήθελα αναφέρω ένα παράδειγμα από την Π. Διαθήκη, αλλά τελικά ανέφερα ένα από τον Ι. Χρυσόστομο πατέρα της Ορθοδοξίας χωρίς να αφαιρέσω το «Π. Διαθήκη».

 7. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Ευτυχώς στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί και η Εκκλησία δεν μας έχει αφήσει να βαρεθούμε αφού τροφοδοτεί με σκάνδαλα. Εκτός από τις μεγάλες υποθέσεις που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα (βλέπε Βατοπέδι), υπάρχουν μερικές ειδήσεις που αφορούν παπάδες και που μπορεί να έχουν περάσει απαρατήρητες. Αυτοί είναι μόνο δέκα περίεργοι τίτλοι που θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο τον Αμβρόσιο και την παρέα του από το να ασκούν πολιτική για το σύμφωνο συμβίωσης, με το δικαίωμα που νομίζουν ότι τους δίνει το γεγονός δεν ήρθε ποτέ αυτός ο πολυσυζητημένος διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους.

  1.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450173986.png?output-quality=75&resize=749:*

  Ένας ιερέας καταγόμενος από χωριό του Πύργου συνελήφθη, καθώς εντοπίστηκε να κατέχει ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη βάρους 7,4 γραμμαρίων. Φήμες που θέλουν να τραγουδά «ρίξε λιγάκι τουμπεκί θεούλη μου στον αργιλέ μου απάνω» είναι ανεπιβεβαίωτες.

  2.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174076.png?output-quality=75&resize=641:*

  Κατά τον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στην Πάτρα συνέλαβαν τον ιερέα και τον αδελφό του, γιατί πέραν των άλλων εντόπισαν στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι. Προφανώς, η υπερασπιστική γραμμή θα ήταν κάτι του στυλ «Κι αν δω τον Χάρο με τα μάτια μου;».

  3.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174133.png?output-quality=75&resize=631:*

  Μετά τη σύλληψη, έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ιερέας μαζί με τον 44χρονο αδελφό του, διασκέδαζαν σε νυκτερινό κέντρο της Πάτρας και όταν ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στο χωριό τους, παραβίασε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παπάς, κόκκινα φανάρια, οπλοκατοχή, νυχτερινό κέντρο. Όλα σε μία πρόταση.

  4.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174227.png?output-quality=75&resize=617:*

  Χειροπέδες για ζωοκλοπή πέρασαν αστυνομικοί σε ιερέα στα Βάγια Βοιωτίας μετά από καταγγελία συγχωριανού του. Ο παπάς φαίνεται πως απέδωσε λάθος την μετάφραση του «Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων».

  5.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174320.png?output-quality=75&resize=631:*

  Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου οδηγήθηκαν συγγενείς του άνδρα που συνελήφθη με τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ανάμεσά τους ένας ιερέας και μια παπαδιά. Δουλειές με φούντες έχουν στην Κρήτη.

  6.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174398.png?output-quality=75&resize=525:*

  Ένας 45χρονος ιερέας από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως φέρεται κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο Παγκρήτιο Στάδιο, από την κερκίδα όπου βρισκόταν σημάδευε με λέιζερ τον Ισραηλινό τερματοφύλακα.

  Αλληλεγγύη σε όλους τους χούλιγκαν φίλους της Ντένης.

  7.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174499.png?output-quality=75&resize=421:*

  Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε έναν 52χρονο ιερέα στα Τρίκαλα, ο οποίος όπως φέρεται είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας μεγαλύτερης των 150.000 ευρώ. Πότε είπαμε ότι θα φορολογηθεί η Εκκλησία;

  8.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174547.png?output-quality=75&resize=867:*

  Η Αστυνομία συνέλαβε 46χρονο ιερέα που φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει εννέα εικόνες που χρονολογούνται από τον 18ο και 19ο αιώνα για 450.000 ευρώ. Γιατί, πάνω απ’ όλα η πίστη.

  9.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174625.png?output-quality=75

  Στο Κιλκίς, ένας παπάς και ένας επίτροπος φέρεται να έσκαβαν κρυφά με σε εκκλησία του χωριού Φύσκα, προκειμένου να εντοπίσουν θησαυρό που σύμφωνα με το θρύλο βρίσκεται κρυμμένος εκεί. Να ενημερώσουμε όσους ψάχνουν στα βουνά για χρυσές λίρες.

  10.
  https://vice-images.vice.com/images/content-images/2015/12/15/omofoviko-paralirima-ekklisias-body-image-1450174742.png?output-quality=75&resize=636:*

  Οι αστυνομικοί στο Λασίθι συνέλαβαν 29χρονο ιερέα, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας. «Ού κλέψεις».

 8. Ο/Η Frixos λέει:

  Προκειμενου να μην παει χαμενη ολη αυτη η σπουδη προτεινω να εκδωσετε ενα βιβλιο με τιτλο «Τα περι κωλου και αλλα ιεροπραξιαι», το οποιο θα ηταν τιμη μου να προλογισω.

  ΥΓ
  Σε οτι αφορα στον Αγιο Βισαριωνα υπενθυμιζω την …αποφανση του παλαι ποτε ιατροδικαστη Καψασκη , απο τηλεορασως (που αφορουσε στην μετα διδασκαλο εποχη) οτι «Το σκηνωμα του μοσχοβολουσε και ειχε πολυ ωραια …σκηνικη παρουσια» !!!

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με την ευκαιρία να μην ξεχνάμε και το ειδύλλιο Τσίπρα-Αμβρόσιου, όταν ο Τσίπρας συγκυβερνώντας με Ακροδεξιούς έδειχνε πως θέλει να ρυμουλκήσει την Ελλάδα προς την Ορθόδοξη Ρωσία και να την βγάλει από τη Δύση

  Αλλά και πριν την κατάληψη της εξουσίας από την Αριστεροακροδεξιά, ο Τσίπρας δεν ντρεπόταν να τρέχει σε μνημόσυνο θυμάτων του Ναζισμού στο οποίο χοροστατούσε Ναζιστής μητροπολίτης, στον οποίο υπάκουε δουλικά

  https://roides.wordpress.com/2012/12/24/24dec12/

  Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά

  24/12/2012

  Δουλικός προς χουντικό Χρυσαυγίτη μητροπολίτη

  …………………….
  Έρχομαι στα γεγονότα. Ο νέος Κουταλιανός, ο πορθητής του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, ο άνθρωπος που απειλεί και εκβιάζει την Ε.Ε. ο εξευτελιστής της «μαντάμ» Μέρκελ και του Ολανδρέου, αυτός που θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις με μια απλή νομοθετική πράξη στα προηγούμενα επίπεδα, τρέμει σαν το ψάρι στον Αμβρόσιο μπρος:
  —-Αντιγράφω ρεπορτάζ από την άτακτη υποχώρηση Τσίπρα στην επίθεση του Αμβρόσιου μπροστά στον κόσμο, από το φιλικό προς τον κ.Τσίπρα ακροδεξιό μπλογκ Olympia (14.12) στο οποίο είχε απολογηθεί (18.11.2011) για τις αριστερές του θέσεις, ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά της λαϊκής Δεξιάς. Δημοσιεύω στο τέλος και το πρώτο σχόλιο αναγνώστη του μπλογκ, ως ένδειξη πως ο κ.Τσίπρας χτίζει στην άμμο, όταν ψηφοθηρεί με παλαιοκομματικό τρόπο κολακεύοντας ακροδεξιούς.
  « ‘Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος’ είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς ο Μητροπολίτης έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο δεν τρέφει και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Είναι γνωστή η κόντρα του ιεράρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή συνάντηση του κ. Αμβρόσιου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος πρόβλημα χρόνου θέλησε να αποχωρήσει από την συνεστίαση λίγο πριν την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέγοντας «ο Θεός συγχωρεί. Άρα και εσείς πρέπει να με συγχωρέσετε» για να λάβει την απάντηση του κ. Αμβρόσιου «αν φύγετε, θα εκληφθεί σα να μη θέλετε να με ακούσετε». Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανακαθίσει στη θέση του. Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για «δεξιό και αριστερό ολοκληρωτισμό» αλλά και για τα λεγόμενα «άκρα» αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού αναγκάσθηκε να ακούσει το «κήρυγμα» Αμβρόσιου λίγο πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους αστειευόμενος είπε «τώρα που πήρα την ευλογία του Αμβρόσιου μπορώ να σας μιλήσω» και συμπλήρωσε χαμογελώντας «δεν ξέρω βέβαια αν ήταν ευλογία ή αφορισμός».
  ………………….

 10. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ας καγχάσουμε
  Αμβρόσιος, ο διώκτης της Ομοφυλοφιλίας, ο ρατσιστής υβριστής των ομοφυλόφιλων, φιλοξενεί τον γνωστό Θεόκλητο Βρεσθένης, τ.Θεσσαλιώτιδος στη Μητρόπολή του

  https://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Του Χρηστου Γιανναρα

  Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος
  ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ 27.02.2005
  …………….

  Σεραφείμ Κ…., (Ο κ.Γιανναράς αναφέρει το πλήρες όνομα του τότε αρχιμανδρίτη, πνευματικού τέκνου του Θεόκλητου Βρεσθένης, τ.Θεσσαλιώτιδος) ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές.
  ………………

 11. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  https://www.oneman.gr/keimena/stigmes/amvrosios-kalavrita-mitropolitis-lenis.5567386.html

  Όταν ο Αμβρόσιος έσπασε με τη μαγκούρα του την τηλεόραση ενός μοναστηριού

  Τι συνέβη σε τέσσερις καλόγριες που έκαναν το λάθος να αγοράσουν τηλεόραση το 1982.

  Κώστας Μανιάτης , Πριν από 24 ημέρες


  Η ποιμαντορική ράβδος, από θρησκευτικό σύμβολο μετατράπηκε σε όργανο δίωξης της ‘ακολασίας’ καλογραίων. ‘Δράστης’ ο Αμβρόσιος Λενής, μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. ‘Θύματα’, καλόγριες στο μοναστήρι της Πεπελενίτσας, καμιά 20αριά χλμ. από το Αίγιο».

  Έτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ του ο Γιάννης Διακογιάννης στα ‘ΝΕΑ’, στο φύλλο της 17ης Ιουλίου του 1982, απεσταλμένος στο μοναστήρι όπου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, «κατηγορήθηκε» ότι έσπασε με την «ράβδο» του την τηλεόραση που είχαν μόλις αγοράσει τέσσερις καλόγριες.

  Ο λόγος; Ότι «μοναχισμός και τηλεόραση δεν συμβιβάζονται», τουλάχιστον με όσα υποστήριξε και η 92χρονη ηγουμένη Σαλώμη.

  Θυμηθήκαμε αυτήν την είδηση με αφορμή τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως τις τελευταίες ημέρες, από τις συμβουλές του Μητροπολίτη Μόρφου για το πώς να μη βγει το παιδί σας γκέι μέχρι την καθιέρωση της ‘Ημέρας του Αγέννητου Παιδιού’ από την Ιερά Σύνοδο. Ένα ρεπορτάζ από το 1982, μια μικρή υπενθύμιση, ότι ο σκοταδισμός έχει μία πορεία μέσα στον χρόνο, και ότι όπως δεν εμφανίζεται ξαφνικά, έτσι δυστυχώς, δεν εξαφανίζεται και ξαφνικά.

 12. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κύριε Λασκαράτο,
  δεν θέλω να κάνω κατάχρηση της υπομονής σου ούτε του χρόνου σου, αλλά θέλω να απαντήσω.
  Το ευαγγέλιο είναι οικουμενικό, επειδή ο Παύλος και οι υπόλοιποι ευαγγελιστές κατάλαβαν πως αν απευθυνθούν μόνο στους Ιουδαίους, τότε η υπόθεση του Χριστιανισμού θα ήταν χαμένη. Γρήγορα θα εξαφανίζονταν από το ιστορικό προσκήνιο, σαν ακόμη μία αίρεση. Έτσι την μετέτρεψαν σε «παγκόσμιο’ κίνημα.
  Στόχος ήταν να κτυπηθεί η ρωμαϊκή αυτοκρατορία και αν είναι δυνατόν να καταληφθεί εκ των έσω. Το πέτυχαν με δύο εργαλεία. Το αναποδογύρισμα των μέχρι τότε αξιών και για να γίνει αυτό χρησιμοποίησε όλους αυτούς τους οποίους ονομάζετε ¨πονεμένους», τους οποίους έπειθε ότι οι πλούσιοι είναι καταδικασμένοι να τιμωρηθούν στην κόλαση και οι φτωχοί έχουν εξασφαλίσει ήδη την ανταμοιβή του παραδείσου. Η εδώ ζωή δεν αξίζει ιδιαίτερης φροντίδας, και δεν είναι παρά ένας προθάλαμος για την αξιολόγηση ως προς το επέκεινα.
  Εν πάσι περιπτώσει για να μη πολυλογώ, θέλω να θέσω το ερώτημα: βοήθησε σε τίποτα το ευαγγέλιο και ο Χριστιανισμός, όλους τούς πονεμένους και χωρίς μοίρα στον ήλιο ανθρώπους;
  όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά χειροτέρευσε τα πράγματα, εφόσον προήγαγε την κτηνωδία την ανημποριά, την παραίτηση από τα βασικά της ζωής και τον αχαλίνωτο ατομικισμό.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν κάνεις καμία κατάχρηση.
   1. «ο Παύλος και οι υπόλοιποι ευαγγελιστές» που λες, δεν ήταν σε επαφή μεταξύ τους και ιδιαίτερα ο Παύλος που ήταν άσχετος με αυτούς. Έτσι όπως τα λες είναι σαν να υπήρχε κάποιο σχέδιο με κάποιον εγκέφαλο που να προωθούσε μια χριστιανική συνωμοσία. Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Το κήρυγμα του Χριστού απευθυνόταν στον Κόσμο γιατί αυτός είναι ο Χριστιανισμός, δεν είναι εθνική θρησκεία, όσο κι αν έχει εβραϊκές ρίζες.
   Μιλώντας για τον Χριστιανισμό, αν μιλάμε για τις Εκκλησίες, αυτές λειτούργησαν και λειτουργούν κατά κανόνα, ιδιαίτερα η παπική και η Ορθόδοξη, σαν εξουσιαστικές Μαφίες, συνεργαζόμενες ή συμπληρωματικές με τις κατά τόπους κοσμικές εξουσίες και έκαναν τεράστιο κακό.
   Αν όμως μιλάμε για το πνεύμα των Ευαγγελίων, τα οποία ασφαλώς είναι επιδεκτά πολλών αναγνώσεων δηλαδή ερμηνειών, προσωπικά θεωρώ ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ζητά από τους πιστούς να προστατεύουν τους αδύνατους και αυτό είναι εξαιρετικό.
   Νομίζω πως η καρδιά της χριστιανικής διδασκαλίας, πέρα από τις διαστροφικές παπαδίστικες αλχημείες, είναι αυτή που αναφέρεται στην ημέρα της Κρίσης και είναι παραπάνω από σαφής πάνω στο τι πρέπει να κάνουν οι πιστοί. Τα υπόλοιπα περί πρωκτών, ομοφυλοφιλίας κλπ αφορούν τους Μόρφου, Καλαβρύτων κλπ και όλο το άθλιο ρασοφόρο συνάφι και τον εσμό των «πιστών», που συμφωνούν και τους ανέχονται:

   «.῞Οταν δὲ ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετ᾿ αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ, καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, …ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με.»

 13. Ο/Η Frixos λέει:

  Υπαρχει ο σοδομισμος (ή σοδομία) που ειναι απο τις πλεον γνωστες και συνηθεις ιεροπραξιες.
  Ο Γομορισμος υφισταται ως ιεροπραξια και αν ναι …περι τινος προκειται εαν δεν απατωμαι;

  Υπαρχει επισης το …»συλλείτουργο», το οποιο, συμφωνα με το το Βικιλεξικο διακρινεται σε:
  α) Ιερατικό ή πολυιερατικό συλλείτουργο, όταν συμμετέχουν μόνο ιερείς ή και διάκονοι.
  β) Αρχιερατικό συλλείτουργο, όταν μεταξύ των συλλειτουργούντων κληρικών συμμετέχει έστω και ένας αρχιερέας (επίσκοπος).
  γ) Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, όταν συμμετέχουν περισσότεροι του ενός αρχιερείς (επίσκοποι).

  Επισης (μιλαω σοβαρα) σε προσφατη επισκεψη μου σε ιερα μονη γνωρισα μια μοναχη ονοματι αδελφη Συγκλητική (εξ Ουκρανιας)
  Υπαρχει και το … Συγκλητικό;;; καθε ποτε συγκαλειται;;;

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γιάννη,
  το δεν ήλθα να αλλάξω το Νόμο που είπε ο Χριστός ήταν μια αμυντική έκφραση για να μην τον φάνε πριν την ώρα του οι Φαρισαίοι. Τα άλλαξε όλα, π. χ. η δύστυχη η μοιχαλίδα αντί για λιθοβολισμό, συγχώρηση. Το Ευαγγέλιο είναι προφανέστατα κάτι διαφορετικό από την Π.Διαθήκη. Οικουμενικό ενώ η πρώτη απευθυνόταν μόνο στους Ιουδαίους.

  Νικόλαε,
  όταν λέμε Ευαγγέλιο, εννοούμε τα 4 Ευαγγέλια των Μάρκου, Ματθαίου, Ιωάννη και Λουκά, που μεταφέρουν τα λόγια του Χριστού. Όχι τις επιστολές των Αποστόλων στις οποίες αναφέρεσαι.Στα Ευαγγέλια λοιπόν δεν υπάρχει πουθενά η καταδίκη της ομοφυλοφιλίας. Επί των ποινικών των ιερέων προτείνω και τα κάτωθι:
  https://roides.wordpress.com/2016/03/14/14mar16/
  https://roides.wordpress.com/2008/12/06/6nov08-2/

  Frixos,
  θα θεωρήσω τιμή μου να προλογίσεις πόνημά μου τιτλοφορούμενο «Τα περι κωλου και αλλα ιεροπραξιαι». Θα προχωρήσωμεν εις την συγγραφήν και έκδοσιν ως τάχιστα

 15. Ο/Η Frixos λέει:

  .Οχι «άλλα ιεροπραξιαι», το σωστο ειναι «άλλαι ιεροπραξιαι»

  Νομιζω οτι ο τιτλος ευρεθη (και αποτελει το ημισι του παντος) απο τον οποιον δηλω υπευθυνως και ενωπιον των αναγνωστων σας οτι αποποιουμαι καθε πνευματικου δικαιωματος υπερ της αοκνου προσπαθειας που καταβαλετε δια την ενημερωση του ποιμνιου των πιστων συνανθρωπων μας.

  Κατά τα λοιπα να ειστε σιγουρος ότι ενα τετοιο εκδοτικο εγχειρημα εκ μερους σας, δεν προκειται να αποτελεσει το συμπιλημα των σπαραγματων ενός πολυδιατυπωμενου πλην στειρου καταγγελτικου λογου, αλλα το απαυγασμα, την δυναμη της σφενδονης που θα πληξει κατακουτελα τον γολιαθ της ανεράστου ιερας σαρκολαγνιας.

  Ωστοσο είναι απαραιτητο το εγχειρημα αυτό να διαλαμβανει και την πολαπλασιαστικη δυναμη την οποια αποτελουν δια την λιμπιτο και την ορμεμφυτικην επιρεπεια οι ηθικοι περιορισμοι που θετουν αι ιεραι απαγορευσεις, αιτιναι πυροδοτουν την επανασταση του ενόχου «εγω» μεσα από την σαρκικη απολαυση, όπως η αδρεναλινη αποτελει τον πυροκροτητη της τεστοστερονης.

  Εξ ων και η αρχετυπικη λαϊκη ευχη: «Ο θεος να σε φυλαει από τα πισινα του μουλαριου και τα μπροστινα του καλογέρου» , ου μην και «Δυο παπαδες να ειν΄καλοι βγαζεις μια οκα μαλί»

  Μικρο δειγμα περι πυροδοτησεως της λιμπιντο απο τις ιερες απαγορευσεις, εδω:
  https://panosz.wordpress.com/2010/12/27/isidoros-42/

  Σε ότι αφορα την μοιχαλιδα υπαρχει και άλλη εκδοχη περι της διασωσεως της

  https://panosz.wordpress.com/2010/10/07/isidoros-40/

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κατόπιν της γενναιοδωρίας σας, ωσαύτως παραιτούμαι των συγγραφικών μου δικαιωμάτων, παραχωρών αυτά, αν δεν έχετε αντίρρησιν, στον πατριωτικό σύλλογο φίλων μητροπολίτου Ανθίμου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: «Επίπεδη Γη, ο μόνος πλανήτης».

 17. Παράθεμα: Όταν ο δεσπότης «Χωροφύλακας» έσπαγε την τηλεόραση τριών ηλικιωμένων καλογριών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Ο/Η Sofia λέει:

  Ο άγιος Καλαβρύτων χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και ενώ μπορεί να έχει καλές προθέσεις, καταφέρνει στο τέλος να μας σκανδαλίζει με τη ρατσιστική του διάθεση που αγγίζει τα όρια της υποκρισίας. Οι μοναχές προσεύχονται για αυτόν και τώρα ήρθε η ώρα να κάτσει στην άκρη και να πάψει να μιλά.

 19. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Η οργάνωση στον ίδιο θάλαμο της οποίας συγκατοίκησαν Ιερώνυμος και Αμβρόσιος ως ελπιδοφόροι νεολαίοι της

 20. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  https://jodi.graphics/3172

  09/11/2019
  Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά από παπάδες


  Αυτά είναι τα γνωστά περιστατικά ασέλγειας ανηλίκων (αγοριών και κοριτσιών) από παπάδες στην Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες.

  Νοέμβριος 2019: Παπάς στην Κέρκυρα ασελγούσε σε ανήλικες για 4 χρόνια

  «Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα ‘σαι» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους χωριού στη νότια Κέρκυρα κατά του 60χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί.

  Μετά το σοκ στην κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της υπόθεσης του ιερέα στη Μάνη, μια δεύτερη υπόθεση με παρόμοια χαρακτηριστικά έρχεται στη δημοσιότητα.

  Ο ιερέας δεν έδωσε εξηγήσεις σήμερα στη Δικαιοσύνη, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ο ιερέας βρέθηκε στη θέση του απολογούμενου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς ανήλικης, περίπου πριν από είκοσι μέρες, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος παπάς ασέλγησε σε βάρος του παιδιού τους.

  Μετά τη μήνυση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

  Και δεύτερη μήνυση

  Σήμερα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου ιερέως μήνυση και από τους γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού, με την κατηγορία ότι ασέλγησε εις βάρος του πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών.

  Το corfutvnews επικοινώνησε με τον συνήγορο των δύο κοριτσιών, τον κύριο Γιάννη – Ανδρέα Ρίγγα, ο οποίος δεν δέχθηκε να κάνει καμία δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι υποθέσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης».

 21. Ο/Η Αμβροσία η Xρυσαβγουλή, κα(ω)λόγρια λέει:  Το σπίτι που κατέφυγε όταν παραιτήθηκε τόφτιαξε με λεφτά της Εκκλησίας,παράνομα

  https://www.protothema.gr/greece/article/2960/ambrosios-me-adeia-gia-nao-xtizei-spiti/

  Αμβρόσιος: Με άδεια για ναό χτίζει σπίτι

  05/02/2008, 13:12

  Σάλο στην κοινωνία του Αιγίου έχει προκαλέσει η ανέγερση αυθαίρετης τριώροφης οικοδομής από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, χωρίς την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια.

  Το κτίσμα προορίζεται για επισκοπική κατοικία του κ. Αμβρόσιου και βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 68 στο Αίγιο και πήρε άδεια από τη ναοδομία, μια υπηρεσία της Εκκλησίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η οικοδομή, οι εργασίες στην οποία σταμάτησαν ύστερα από παρέμβαση της πολεοδομίας Αιγίου,

  Το κτίσμα προορίζεται για επισκοπική κατοικία του κ. Αμβρόσιου και βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 68 στο Αίγιο και πήρε άδεια από τη ναοδομία, μια υπηρεσία της Εκκλησίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η οικοδομή, οι εργασίες στην οποία σταμάτησαν ύστερα από παρέμβαση της πολεοδομίας Αιγίου, δεν εμπίπτει στην κατηγορία των αδειών που δίνει η ναοδομία γιατί δεν πρόκειται για ναό αλλά για κανονική κατοικία.

  Σύμφωνα και με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Εθνικός Κύρηκας» η οικοδομή έχει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις, τόσο στον συντελεστή δόμησης όσο και ύψους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1974/1994 απόφασή του έκρινε ότι οι άδειες που εκδίδονται από τη ναοδομία είναι μη νόμιμες ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο.

  Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line» φαίνεται καθαρά ότι η οικοδομή βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο καθώς έχουν χτιστεί και τα τούβλα. Επίσης, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει φροντίσει να κρεμάσει ταμπέλα στην οποία αναγράφεται «Το Χάνι της Βοστίτσας-Οίκος Ευγηρίας Συνταξιούχων Αρχιερέων».

  Για το αυθαίρετο του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου πήραν θέση και ο Σύλλογος των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης των Πατρών οι οποίοι καταδικάζουν την πράξη του, ενώ παράλληλα διευκρινίζουν πως αγνοούσαν παντελώς το περιστατικό καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές τους να «ανιχνεύουν» τις οικονομικές δραστηριότητες του κάθε Μητροπολίτη.

  Ο βουλευτής του Σύριζα κ. Νίκος Τσούκαλης έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο του τμήματος των πολεοδομικών εφαρμογών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων στον οποίο αναφέρει ότι: «Ύστερα από πληροφορίες που έφθασαν στο γραφείο μου σε διαμπερές οικόπεδο επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αγίου Ανδρέα 68, εντός του σχεδίου πόλης Αιγίου, ιδιοκτησίας Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανεγείρεται οικοδομή με χρήση «Οίκου Ευγηρίας Συνταξιούχων Αρχιερέων. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να μας ενημερώσετε εάν η υπηρεσία σας έχει εκδώσει σχετική οικοδομική άδεια, αν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις κατά την ανέγερση του κτίσματος και αν υπάρχουν οι απαιτούμενες ιδιαίτερες αδειοδοτήσεις». Μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line» ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως «εδώ και δέκα ημέρες που έχω στείλει την επιστολή απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη».

 22. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/01/blog-post_690.html
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 | 4:01 π.μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.