Το Κράτος δεν μπορεί να εκδικείται αθώα παιδιά

[Να δοθεί στους συγγενείς ο γιός της Π.Ρούπα]

Γνωστοί ευαίσθητοι φιλάνθρωποι σε «Αποστολή» (υπόδικης) «Αλληλεγγύης»

Γνωστοί ευαίσθητοι φιλάνθρωποι σε «Αποστολή» (υπόδικης) «Αλληλεγγύης»

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η Πρότοιφωράαροισταιρά, έχει πάψει προ πολλού να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Άλλωστε την είχαμε καταδικάσει στη συνείδησή μας πολύ πριν από το 2012, θεωρώντας πως ο κ. Τσίπρας είχε δώσει σαφέστατα δείγματα της γνωστικής, διανοητικής, ηθικής και πολιτικής του στάθμης (βλ. ενδεικτικά Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά, όπου ο κ.Τσίπρας, ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, εξευτέλιζε τη θεσμική του θέση και δεχόταν υπάκουα διαταγές από Χρυσαυγίτη μητροπολίτη-«Χωροφύλακα», «υμνητή βασανιστών», σε μνημόσυνο θυμάτων του Ναζισμού!). Όλοι σχεδόν οι Αριστεροί, που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, έκαναν τότε πως δεν καταλάβαιναν τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις που εξέπεμπε η συνολική συμπεριφορά του εκκολαπτόμενου «Εθνάρχη» του κ.Παπαγγελόπουλου και «διεθνούς κύρους ηγέτη» της κυρά-Θεανούς.

Αν συγκρίνουμε, στο συγκεκριμένο θέμα, τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, σε μια απείρως σοβαρότερη εξουδετέρωση τρομοκρατικής οργάνωσης, με τη συμπεριφορά της σημερινής, όπως εύστοχα κάνει το παρακάτω άρθρο, θα αναρωτηθούμε αν έπρεπε να πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ζήσουμε μεσαιωνικές καταστάσεις (ατιμωρησία του ακροδεξιού μεγαλοαπατεώνα Σώρρα με τη βούλα της Δικαιοσύνης στο Συριζανελιστάν, με μόνο ανθιστάμενο τον Άδωνι Γεωργιάδη!, κλπ), όπως αυτή η βαρβαρότητα σε βάρος ενός αθώου παιδιού, που δεν προκάλεσε την παραμικρή αντίδραση στους δημοσιογράφους της τηλεόρασης που την αναμετέδιδαν ασχολίαστη. Προς τιμήν του αντέδρασε ο Μανώλης Γλέζος και οφείλω να του το αναγνωρίσω. Το γεγονός όμως πως δεν έχει αντιδράσει ούτε ένας βουλευτής, εξηγεί απολύτως το κατάντημα αυτής της χώρας, γιατί βάση οποιασδήποτε σταθερής και υγιούς οικονομικής ανάπτυξης είναι ο Πολιτισμός και η Δημόσια Αρετή, το «της Πόλεως όλης Ήθος». Μπορούμε να φανταστούμε πως φέρεται η Πολιτεία (και για την Εκκλησία έχουμε κάποιες μικροϋποψίες, λόγω ατυχών μικροσυμβάντων στο παρελθόν, το εγγύς και το απώτερον) σε παιδιά ανώνυμων προφυλακιζόμενων, μακριά από τα φώτα της Δημοσιότητας και πρέπει η φωνή της Κοινωνίας να ακουστεί δυνατά, με την επίγνωση πως έτσι το Κράτος θα περιστείλει τον ζήλο της σκληρότητας σε κάθε περίπτωση.

Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο μιας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, που συχνά εκπλήσσει ευχάριστα με άρθρα μεμονωμένων της δημοσιογράφων:
«Πρωτοφανής στάση απέναντι σε ένα μικρό παιδί (Αντα Ψαρρά, 05.01.2017)
Το 2002 επί ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους συλληφθέντες για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη είχε προσαχθεί και η Αγγελική Σωτηροπούλου με το μικρό παιδί της. Το παιδί οδηγήθηκε μάλιστα σε διπλανό χώρο υπό την επίβλεψη προφανώς του εισαγγελέα ανηλίκων στη διάρκεια της ανάκρισης της μητέρας του. Στη συνέχεια η μητέρα του κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση και προφυλακίστηκε ενώ αυθημερόν παραδόθηκε ο μικρός στη γιαγιά του χωρίς καθυστέρηση.

Θυμίζουμε δε ότι τότε υπήρξαν ΜΜΕ και ανθρωποφαγικές φωνές που ζητούσαν το παιδί να οδηγηθεί σε ίδρυμα. Κανείς αρμόδιος δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός όμως δεν καθυστέρησε ούτε μία μέρα στην απόφαση να δοθεί το παιδί στη γιαγιά του. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει πάντα με όλα τα παιδιά που για οποιοδήποτε λόγο ακόμα και μετά από ένα δυστύχημα χάνουν τους γονείς τους και υπάρχει πρόθυμο συγγενικό περιβάλλον που θα τα αγκαλιάσει.

Σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους άγνωστους (;), η δικαιοσύνη θεώρησε ότι θα πάρει χρόνο η έκδοση απόφασης για το αν το παιδί της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη θα πάει στην αγκαλιά των συγγενών πρώτου βαθμού. Ένα μικρό παιδί που ήδη πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής του στη φυλακή και θα αναγκαστεί να διαχειριστεί τώρα την απώλεια της μητέρας του, έστω κι αν εκείνη με τις επιλογές της ευθύνεται γι’ αυτό, δεν μπορεί να παραμένει σε άγνωστο περιβάλλον, μέχρι η όποια γραφειοκρατία της δικαιοσύνης αποφασίσει να το παραδώσει στα συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο εισαγγελέας ανηλίκων που προφανώς έχει την ανάλογη ευαισθησία κατέχοντας αυτή τη θέση, ο Συνήγορος του Παιδιού κι όποιος άλλος αρμόδιος υπάρχει οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και δώσουν το παιδί στους συγγενείς του, διασφαλίζοντας το να μην υποστεί μια ακόμα μεγαλύτερη οδύνη. Η απόφαση της μητέρας και του πατέρα του να προχωρήσουν σε σκληρή απεργία πείνας και δίψας, άσχετα με ότι έχουν κάνει και για το οποίο τιμωρούνται και θα τιμωρηθούν, είναι το αυτονόητο που θα έκανε ο κάθε γονιός όταν αισθάνεται ότι για τις δικές του επιλογές ένα ολόκληρο σύστημα εκδικείται το παιδί του. Ακόμα κι αν χρειάζεται κάποιος χρόνος προκειμένου να λυθεί κάθε τυπικό ζήτημα για την ανάθεση του παιδιού στους συγγενείς του πρέπει μέχρι τότε να μένει μαζί τους κι όχι σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Δεν μπορεί επιπλέον να στερηθεί τη δυνατότητα να δει τη μητέρα του άμεσα και σε τακτική βάση όπως έχουν το δικαίωμα να κάνουν όλα τα παιδιά των κρατουμένων.

Η απόφαση πρέπει να παρθεί από κάποιον τώρα, σήμερα – κι ας φωνάξει όποιος θέλει για παρέμβαση στη δικαιοσύνη!».

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

45 Responses to Το Κράτος δεν μπορεί να εκδικείται αθώα παιδιά

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/311320/glezos-na-paradothei-paidi-tis-roypa-stoys-oikeioys-toy-akomi-kai-ston-emfylio-sevontan#ixzz4UxeRIFrW

  ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ
  Γλέζος: Να παραδοθεί το παιδί της Ρούπα στους οικείους του -Ακόμη και στον εμφύλιο σέβονταν τη μητρότητα

  Να δοθεί το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη τους συγγενείς του, ζητά ο Μανώλης Γλέζος.

  Σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του, κάνει λόγο για «αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών» και τονίζει ότι ακόμη και στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα.

  «Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα» τονίζει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται:

  «Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

  Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

  Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;»

  Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, «από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας.

  Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη».

  Για να καταλήξει ζητώντας «να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.

  Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας».

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Απεργία πείνας και δίψας ξεκινά η Πόλα Ρούπα για το παιδί της. Τι φώναξε στους αστυνομικούς όταν εισέβαλαν στο σπίτι της. Η οργισμένη αντίδραση του Μαζιώτη μέσα από τις φυλακές: το κράτος απήγαγε το παιδί μας…

  Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/apergia-pinas-ke-dipsas-xekina-i-pola-roupa-gia-to-pedi-tis-ti-fonaxe-stous-astinomikous-otan-isevalan-sto-spiti-tis-i-orgismeni-antidrasi-tou-mazioti-mesa-apo-tis-filakes-to-kratos-apigage-to-ped/

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το ενδιαφέρον του Κράτους για τα παιδάκια είναι δεδομένο, αλλά οι δύσπιστοι έχουν κάποιες αμφιβολίες.
  Από τον Απρίλη του 2016 διέρρευσε η υπόθεση, γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα και ακόμη τίποτα, ούτε μια εξήγηση, έστω πως αποδείχθηκε συκοφαντία. Και βέβαια το Υπουργείο Θρησκευμάτων και η Εκκλησία, σιωπούν.

  http://www.ethraki.com/index.php/thrace/rodopi/komotini/item/12814-arximandritis-katigoroumenos-gia-pederastia
  Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 08:08
  Αρχιμανδρίτης κατηγορούμενος για παιδεραστία;

  Με προεκτάσεις και στην Κομοτηνή καθώς έχει πάρε δώσε με «κυκλώματα» της περιοχής τα οποία επισκέπτεται συχνά πυκνά
  Πόση αγανάκτηση δεν προκάλεσαν οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάποιων παιδόφιλων που το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν στην Κομοτηνή. Δυστυχώς το θέμα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση από όλους για την προστασία των παιδιών.
  Το φαινόμενο όπως είναι γνωστό δεν είναι σημερινό αφού κατά καιρούς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις που δεν είχαν μόνο παραβατικές ενέργειες μεμονωμένων πολιτών αλλά φαινόμενα που εμφανίστηκαν σε κοινωνικούς και θρησκευτικούς χώρους. Να θυμίσουμε την αποκάλυψη για τη δράση παιδόφιλων στο ορφανοτροφείο Παπαφη της Θεσ/νίκης αλλά και στο σκάνδαλο του Βατικανού με τους εκατοντάδες παιδόφιλους ιερείς που επί χρόνια εκμεταλλεύονταν μικρά παιδιά.
  Όμως και στη χώρα μας δεν είναι λίγα τα φαινόμενα παιδοφιλίας που αποκαλύπτονται με δράστες ιερωμένους που με τη συμπεριφορά τους μειώνουν το κύρος της εκκλησίας. Τους ανθρώπους αυτούς δεν μπόρεσε η ιεραρχία να τους αποβάλει αφήνοντας να συνεχίζουν το παράνομο έργο τους. Είμαστε σε διερεύνηση μιας φοβερής υπόθεσης παιδοφιλίας που ακόμη βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και πρόσφατα στην διάθεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αφορά κάποιον που έχει διασυνδέσεις και με ορισμένα κυκλώματα της Κομοτηνής τα οποία επισκέπτεται συχνά πυκνά.
  Μόλις τελειώσει η προανακριτική διαδικασία θα είμαστε σε θέση να αναφερθούμε με ονόματα και στοιχεία. Περισσότερα μετά το Πάσχα.
  _______________

  http://rodopinews.gr/46550
  ΜΕΣ ΤΗΝ …”ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ” (ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ) Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΘΗΚΕ ΓΙΑ “ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ”
  May 21st, 2016 | by rodopinews
  ………….

  Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης όμως δεν «κόλλησε» πουθενά καθώς συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητές του, βρέθηκε πριν από καιρό και στην πόλη μας ώστε να «ευλογήσει» τα εγκαίνια ενός ανεπίσημου και χωρίς ανάλογη άδεια από το κράτος εθνικοπατριωτικού φροντιστηρίου το οποίο ήταν γεμάτο (με τι άλλο;) με μικρά παιδιά, στα οποία κάποιες δασκάλες εδώ και χρόνια κάνουν απογευματινά εθελοντικά μαθήματα για τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του έθνους». Στο ιδιότυπο αυτό ιδιωτικό εθνικοπατριωτικό φροντιστήριο μικρών παιδιών ο μηνυόμενος για παιδεραστία Αρχιμανδρίτης εκτός από «ευλογίες» στα μικρά παιδιά προσέφερε και πολλά δώρα αλλά και εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, όπως μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποια συντηρητικής γραμμής και ευνοημένα από τα κρατικά ταμεία τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους (ιδιώτες και του δημοσίου) τα οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζουν συντονισμένα και όπως μαθαίνουμε κατόπιν οδηγιών «άνωθεν» τις δραστηριότητες αυτού του οργανισμού.

  Ποια η διασύνδεση όλων αυτών των στοιχείων; Απλά πως στα ιδρυτικά μέλη του ιδιωτικού και ανεπίσημου φροντιστηρίου το οποίο δέχτηκε την «γερή» χορηγία του μηνυόμενου για παιδεραστία Αρχιμανδρίτη, συναντάμε το όνομα στενού συγγενικού προσώπου του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου ο οποίος και «αθώωσε» τον μηνυόμενο με την συστατική του επιστολή ενώ μέσα στους «ευεργέτες» του οργανισμού αυτού είναι (σιγά να μην απουσίαζε!) και ο Ελληνικός Στρατός ο οποίος και παραχώρησε οίκημα ιδιοκτησίας του ώστε, οι «ηρωικές» αυτές δασκάλες που διδάσκουν σε δεκάδες μικρά παιδιά κάθε μέρα τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη του Έθνους, να φιλοξενήσουν εκεί ορφανά παιδιά. Μάλιστα όπως έγινε αργότερα γνωστό η παραχώρηση του κτιρίου αυτού έγινε επί διοίκησης του Στρατού από γνωστό, σήμερα απόστρατο στρατηγό που διατηρεί και αυτός στενές σχέσεις με την περιοχή μας και μάλιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει εμπλακεί άμεσα στην πολιτική.
  …………………….
  __________

  http://fonirodopis.gr/press/66614
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
  Πρωτοφανής απόφαση: Πρωτοδίκης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε εφημερίδα να δημοσιεύει!!!
  15 Ιούνιος 2016

  Ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης αποφάσισε τη φίμωση της ΦΩΝΗΣ – Δικαστικό «πραξικόπημα» η εκδίκαση και το αποτέλεσμα της δίκης – Κατατίθεται αναφορά και αγωγή για κακοδικία εναντίον του Πρωτοδίκη Ροδόπης
  …………………….

  Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για την «τιμωρία» μας γιατί είμαστε η μοναδική εφημερίδα της περιοχής που τόλμησε να σταθεί όρθια απέναντι στα παραδικαστικά, παρεκκλησιαστικά, παρακρατικά και οικονομικά συμφέροντα.

  Οι αναφορές μας σε εγκλήματα κατά της κοινωνίας και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή ασφαλώς και ενόχλησαν το «σάπιο» πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Η ύπαρξη του παραδικαστικού κυκλώματος στην Κομοτηνή για το οποίο αναφερθήκαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν δυστυχώς δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

  Η εδώ και αρκετό καιρό αναφορά μερικών συμπολιτών μας ότι έρχεται το τέλος ενός ΜΜΕ που «ενοχλεί το σύστημα» αποδείχθηκε αληθινή. Το μόνο που χρειάζονταν για την επίθεση του κυκλώματος ήταν ένα δυνατό σοκ που θα προέρχονταν από ένα συνταρακτικό γεγονός οπότε με την αναφορά σε ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ένας Αρχιμανδρίτης, που κατηγορείται για παιδοφιλία, κινητοποιήθηκαν όλοι οι ανησυχούντες.

  Οι συστατικές επιστολές πρώην δικαστικών λειτουργών έπαιξαν το ρόλο τους αφού σε κάποια στάδια της προκαταρκτικής εξέτασης έπεσε «μαύρο» σκοτάδι με τις αναφορές στο θέμα, ακόμη και επιστημόνων, να τίθενται στο αρχείο.
  ……………………………
  ______________

  http://fonirodopis.gr/press/69078
  Ανασκόπηση 2016: Τα γεγονότα και οι ειδήσεις που «απογείωσαν» το fonirodopis.gr

  31 Δεκέμβριος 2016

  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!

  Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ανηλίκου, ηλικίας 5 ετών, σε Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΦΩΝΗ. Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Η είδηση κάνει τον γύρο της Ελλάδας και παραλίγο να ρίξει τους… servers μας!

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  Να σταματήσουμε άλλη μια αγριότητα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Τσίπρα

  http://www.wsj.com/articles/turkeys-coup-and-europes-rule-of-law-1483645331
  Turkey’s Coup and Europe’s Rule of Law
  Eight Turkish officers who fled to Greece deserve European protection from Erdogan’s crackdown.

  By APOSTOLOS DOXIADIS
  Jan. 5, 2017 2:42 p.m. ET
  1 COMMENTS
  Athens

 5. Ο/Η ataktos λέει:

  Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.
  Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν ,στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

 6. Ο/Η ataktos λέει:

  Τσιπρακο αυτο είναι Αίσχος !!!!

 7. Ο/Η ataktos λέει:

  Οπως σχολιαζει ενας φιλος ο μικρος ειχε γεννηθει το 2010 ενω η Πολα Ρουπα ηταν ακομα φυλακη. Το 2011 αποφυλακιστηκε με τον Νικο Μαζιωτη λογο 18μηνου. Στο διαστημα αυτο το παιδι ηταν με συγγενεις του οποτε ειναι προφανες οτι :
  για να μην καταληξει το 6χρονο παιδι και παλι εκει κατευθειαν χωρις καθυστερηση και να κρατειται ,αυτο σημαινει οτι χρησιμοποιειται ως εκβιαστικο μεσον για να πιεσουν την Πολα Ρουπα που περναει ανακρισεις ολη μερα..

  *αυτο που γινεται ειναι εναντια σε καθε συνταγματικο δικαιο και ανθρωπινο δικαιωμα.Δεν εχει καμια σημασια με ποια ιδεολογικη σημαια πορευεται ο καθενας μας,εδω κρινεται το ηθος του καθενα μας..Αν δεν αντιδρασουμε σε αυτο,περναμε με το μερος της πιο μαυρης αντιδρασης και κει δεν υπαρχει επιστροφη

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Μία καλοπροαίρετη απορία: η κα Ρούπου με την αναγκαστικά παράνομη ζωή της , προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, δεν ασκούσε μία βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον γιό της, που δημιουργούσε οδύνη και προβλήματα στον ψυχισμό του; Καλλίτερα να μην επεκταθώ σ’ αυτό το θέμα, υπάρχουν πολλά πράγματα να πει κάποιος.. Δεν μας εκπλήσσει η γραφειοκρατική βραδυπορία του κράτους και της δικαιοσύνης, απέναντι στον 6χρονο, που δεν έχει καμία ευθύνη για τις επιλογές των γονέων του. Δεν το ομολογούν, αλλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, αυτό το παιδί, είναι «παιδί ενός κατώτερου Θεού». Το παιδί πρέπει να δοθεί σε συγγενής, για να μειωθούν οι πιθανότητες να θελήσει να εκδικηθεί ως ενήλικας. Σ’ έναν γόνο επώνυμου και «νόμιμου» προσώπου, δεν υπάρχει αμφιβολία, η συμπεριφορά τους θα ήταν τελείως διαφορετική. Η αναλγησία της Πολιτείας και της δικαιοσύνης, αναδεικνύεται και στις περιπτώσεις παιδεραστίας, που όταν πρόκειται για «ιερή», χάνουν την αυστηρότητα που επιδεικνύουν σ’ άλλες παρόμοιες, όπως μας πληροφορεί το και το σχόλιο σας κ. Λασκαράτο (και άλλα στο παρελθόν). Το ενδιαφέρον για τα παιδιά, είναι υπόθεση όχι μόνο των γονέων, του κράτους, αλλά και συνολικά της κοινωνίας. Τα παιδιά, είναι το μέλλον μας, όπως όλοι παραδεχόμαστε. Και το μέλλον είναι ευθύνη του καθενός, αλλά και γενικά του συνόλου των πολιτών. Εμείς όμως με τις επιλογές μας, για να εξασφαλίσουμε το συμφέρον μας-έτσι νομίζαμε- θυσιάσαμε το μέλλον όχι μόνο των σημερινών παιδιών αλλά και των παιδιών, που θα γεννηθούν. Για να το τραβήξω, στ’ άκρα: Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Αφρική και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο, από πείνα, ιάσιμες ασθένειες και άλλους αντιστρέψιμους λόγους. Πριν εκατό χρόνια η λύση αυτού του προβλήματος, θα ήταν αδύνατη. Σήμερα όμως, με τα μέσα που διαθέτουμε, είναι απάνθρωπο να συμβαίνει. Θα μείνει ανεξίτηλο στίγμα για την ανθρωπότητα και το χειρότερο είναι ότι μέσα μας, συγκρίνουμε τέτοιες καταστάσεις με την δικιά μας, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι τα δικά μας παιδιά είναι καλά.. Τελικά εμείς οι ενήλικες, κάναμε μία κοινωνία που είναι ένα χειρότερο ίδρυμα απ’ αυτά, που ιδρύσαμε για τα παιδιά.

 9. Ο/Η ataktos λέει:

  αμερικάνικος τρόπος διοίκησης

  http://www.presspublica.gr/epikirixi-pola-roupa/

 10. Ο/Η ataktos λέει:

  Απεργία πείνας ξεκινά η Πόλα Ρούπα για το παιδί της

  «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ’ αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβει».
  «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο».
  «Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια, γιατί πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ.
  Ζήτω η επανάσταση.
  Πόλα Ρούπα

 11. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Toυς κάθε λογής τρομοκράτες να τους τιμωρεί το Κράτος όπως τους αξίζει, αλλά….

  Ήσαστεν άδικος Ροϊδα όλοι ξεύρομεν την κρατικήν εβαισθησείαν. Θέλουν να προστατέφσουν το εξάχρονον από την γιαγιάν και την θείαν του. Ξεύρετε πόσα παιδάκια προστατέβονται εκ της Πολιτείας όταν έχουν ακατάλληλους γονέφς;
  Ξέβρετε τι προσπάθηες έκαμνεν ο κύριος παρασκεβώπουλως δια σύγκλισιν και επανένταξιν;

  Eβεσθεισήα
  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/aithma-gia-thn-epimeleia-toy-paidiou-roupa-maziwth.4464161.html

  Αίτημα για την επιμέλεια του παιδιού Ρούπα – Μαζιώτη

  Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό, καθώς και παιχνίδια για να απασχολείται, ενώ ακολουθώντας τη διαδικασία, το επισκέφθηκε και εισαγγελέας Ανηλίκων.
  Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της Πόλας Ρουπα, η οποία κρατείται, υπέβαλαν σχετικό αίτημα, προκειμένου το παιδί, ηλικίας έξι ετών, να μην μείνει σε ίδρυμα ή νοσοκομείο. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες, στο αίτημα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ζητείται να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι η γιαγιά και η αδελφή της συλληφθείσας, καθώς τίθεται ζήτημα για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε άλλους χώρους.
  Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, της απόφασης θα προηγηθεί κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναλάβουν την επιμέλεια. «Μακρά η διαδικασία» (σαν εκβιασμός-απειλή-ομηρία μου ακούγεται) και η ψυχική υγεία του παιδιού μακριά από τους δικούς του, ποιός την λογαριάζει. Να το γράψουν στη Σχολή Hill.

  TO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΞΕΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

  http://www.protothema.gr/greece/article/642922/aitima-gia-na-anatethei-i-epimeleia-tou-6hronou-giou-tis-roupa-stin-giagia-tou-kai-ti-theia-tou/
  Πάντως, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν πως η εξέταση του αιτήματος αναμένεται να είναι μια μακρά διαδικασία, καθώς θα πρέπει να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε η αδελφή και η μητέρα της Πόλας Ρούπα, να αναλάβουν την επιμέλεια του ανήλικου αγοριού.

  • Ο/Η Αntifa2 λέει:

   Ελληνοχριστιανοί γονείς, Κατάλληλοι
   xryshaygh.com/enimerosi/view/theofaneia-2017-h-chrush-augh-sto-limani-tou-peiraia-gia-ton-kathagiasmo-tw#ixzz4Uyv0KiSw

   Πιστή στις Παραδόσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Έθνους η Χρυσή Αυγή παρευρέθηκε και φέτος στους επίσημους εορτασμούς για τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.
   Κλιμάκιο συναγωνιστών αποτελούμενο από τους βουλευτές Β΄ Πειραιώς, Ιωάννη Λαγό και Α΄ Πειραιώς, Νίκο Κούζηλο, τον γραμματέα της Τ.Ο. Πειραιώς, Σωτήρη Δεβελέκο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, Ηλία Κατσαφάδο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πειραιώς, Περικλή Μουλιανάκη παρακολούθησε την δοξολογία και τον καθαγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
   Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Λαγός σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε:
   «Η Χρυσή Αυγή πιστή στις Αξίες και στα Ιδανικά του Έθνους μας και στην Χριστιανική Ορθόδοξη Θρησκεία μας αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους διεθνείς δυνάστες και τους εδώ υποτακτικούς τους.

   http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/sunomilia—fwtia-ta-apluta-tis-xrusis-augis-bgazoun-lagos-kai-debelekos
   Συνομιλία – φωτιά: Τα άπλυτα της Χρυσής Αυγής βγάζουν Λαγός και Δεβελέκος
   Απόσπασμα από τη συνομιλία «φωτιά» που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής: Μιλούν για βιασμό κοριτσιού, στρέφονται κατά του κονφερανσιέ Κασιδιάρη και του μ…κα Παππά.
   Σε ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία τους που αποκαλύπτει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής, εκτός από την απέχθειά τους για… τους δικούς τους και τα «καρφώματα», μιλούν και για ένα περιστατικό ασέλγειας ή βιασμού κοριτσιού από στελέχη της τοπικής οργάνωσής τους στη Σπάρτη που κουκουλώθηκε.

   Κάμερες, καλαμοϊππείς και… επανάσταση

   «Μόλις βγαίνουν οι κάμερες, πετάγονται σαν τα σκουλίκια», αρχίζει το κρεσέντο του ο Γιάννης Λαγός και ο διάλογος που ακολουθεί -και ακούγεται στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το theTOC- είναι χείμαρρος:

   http://www.ant1news.gr/news/Politics/article/338166/boyleytis-paiderastis-poios-ton-katigorei-kai-ti-apanta

   Δημοσίευση: 04 Μαρτίου 2014 13:59
   Βουλευτής-παιδεραστής; Ποιος τον κατηγορεί και τι απαντά
   Αναληθή, ψευδή και απολύτως συκοφαντική χαρακτηρίζει ο Γιάννης Λαγός, τη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται και για παιδεραστία.

 12. Ο/Η ataktos λέει:

  ▶1εκ.€ επικυρηξαμε την Πόλα Ρούπα
  ▶100χιλ. € επικήρυξαν τον Μακελαρη του Βερολίνου

  χουβαρντάς ο Αλεξης χιχχι

 13. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.kontranews.gr/POLITIKE/264191-Synantetheke-me-prosphygopoyla-kai-paidia-me-syndromo-down-o-Tsipras

  Πέμπτη 05/01/2017 – 21:18
  Συναντήθηκε με προσφυγόπουλα και παιδιά με σύνδρομο down ο Τσίπρας

  http://www.protothema.gr/greece/article/445866/i-peristera-einai-gennimeni-manoula-leei-geitonissa-tou-tsipra/

  «Η Περιστέρα είναι γεννημένη μανούλα», λέει γειτόνισσα του Τσίπρα
  26/01/201513:17

  http://www.enikos.gr/politics/426554,O-dialogos-toy-Tsipra-me-paidia-prosfygwn-BINTEO.html
  Ο διάλογος του Τσίπρα με παιδιά προσφύγων

  http://www.iefimerida.gr/news/309124/se-eidiko-sholeio-stin-kalamata-o-tsipras-dora-toy-edosan-ta-paidia#ixzz4UyrqLdQP
  Σε ειδικό σχολείο στην Καλαμάτα ο Τσίπρας -Δώρα του έδωσαν τα παιδιά

  http://allanea.gr/09/2015/se-idiwtika-sxoleia-ta-paidia-tou-tsipra-kaustika-sxolia-sto-diadiktuo/
  Σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά του Τσίπρα – Καυστικά σχόλια στο διαδίκτυο

  • Ο/Η Άλεκς Τσίπρ λέει:

   Tεράστιο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για τα παιδιά

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=842039

   Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες… εξαφανίζονται

   Οι δομές φιλοξενίας, η γραφειοκρατία, οι κενές θέσεις και τα παιδιά που φεύγουν
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2016 05:00

   «Οι Γιατροί του Κόσμου φτιάξαμε έναν ξενώνα φιλοξενίας 100 ασυνόδευτων ανηλίκων στην Παιανία (σ.σ.: «Το Βήμα παρέστη στα εγκαίνια στις 11 Οκτωβρίου). Σήμερα φιλοξενούνται εκεί μόνο 28 ανήλικοι. Οι υπόλοιπες θέσεις παραμένουν κενές» δήλωσε την Παρασκευή ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου. «Γιατί δεν έχει γεμίσει ένας χώρος σαν αυτόν ενώ παραμένουν ασυνόδευτα παιδιά στα hotspots και στα αστυνομικά τμήματα; Υπάρχει γραφειοκρατία που δυσκολεύει τα πράγματα. Η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει τη βούληση αλλά πολλές φορές υπάρχει απόσταση ανάμεσα στη βούληση και στην εφαρμογή».

 14. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211

  Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας
  Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2009 07:11
  Νικολόπουλος Γιάννης

  Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός.

 15. Ο/Η SF λέει:

  Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με το παιδί της Πόλας Ρούπα, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Η προφυλακισμένη Π. Ρούπα κατηγορεί τις αρχές ότι κρατούν παράνομα τον εξάχρονο γιο της και αρνούνται να δώσουν την επιμέλειά του στη μητέρα της και την αδελφή της.

  «Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλίκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρονών παιδί», φώναζε η Ρούπα βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής.

  «Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Αντίθετα, όπως σημειώνεται, «το παιδί τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες».

  «Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση» υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Σημειώνεται ότι η Πόλα Ρούπα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου.

  Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από την Πέμπτη «αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του» στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.

  tribune.gr

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Από τη στιγμή που η γιαγιά και η αδελφή δεν κατηγορούνται ούτε είναι ανυπόληπτες, είναι αυτονόητο πως σύμφωνα και με τη γονική θέληση, έπρεπε το παιδί να τους έχει δοθεί, αν μη τι άλλο για να μην υποφέρει.

 16. Ο/Η ataktos λέει:

  (Επιεικώς απαράδεκτη) ανακοίνωση του υπουργείου δικαιοσύνης:
  «Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

 17. Ο/Η alexsiras λέει:

  Και ο Κωστας Μπακογιαννης & ο ιδιος θυμα της τρομοκρατιας,ζητα να δωθει αμεσα το παιδι στους εξ αιματος στενους συγγενεις του. Πολυ φοβουμαι οτι αυτο το αισχος πρηγειται επικειμενης μεγαλυτερης ατιμιας για την μικρη μας χωρα: την εκδοση των Τουρκων αξιωματικων στον Ερντογαν. Αυτη η κυβερνηση δεν εχει καμια αναστολη.
  :

 18. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  http://www.enikos.gr/society/428540,Mpakogiannhs-Twra-to-paidi-ths-Roypa-stoys-syggeneis-toy.html

  Μπακογιάννης: Τώρα το παιδί της Ρούπα στους συγγενείς του

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διάλογοι με την πελατεία στον ενικό

  -«Εμείς δεν διαβάζουμε εφημερίδες».
  – «Καλά κάνετε, έχετε την υγειά σας»

 20. Ο/Η Σχολή Χιλλ λέει:

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_12.html

  ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ

  Η μη παράδοση του 6χρονου γιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη γιαγιά του και στη θεία του είναι απάνθρωπη εκδικητική πράξη. Τραυματίζει σοβαρά τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και συνιστά απαράδεκτη ποινικοποίηση των διαπροσωπικών σχέσεων καθώς τιμωρεί το παιδί και τους συγγενείς του για τις πολιτικές επιλογές των γονιών του.

  Η κράτηση του παιδιού καταστρατηγεί βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσβάλλει τα δημοκρατικά πολιτικά ήθη, ανοίγοντας έναν νέο ολισθηρό κατήφορο πολιτικού αυταρχισμού και δικαστικής αυθαιρεσίας. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει χάσει κάθε είδους «τσίπα» στον μνημονιακό της κατήφορο.

  Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση παράδοση του παιδιού στους συγγενείς του!

 21. Ο/Η του κώλου λέει:

  H «Αυγή» ζητεί την παραίτηση Χρυσόγονου

  Η εφημερίδα «Αυγή», μετά τις χθεσινές αιχμές του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με σημερινό της άρθρο, τον καλεί εμμέσως να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  «Αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους του Μαξίμου, λάθος ευρωπαϊκή ενημέρωση, και λάθος ψηφοφόρους -ένα τμήμα τουλάχιστον των οποίων δεν τους μπορείτε- διορθώστε τα όλα με μια απλή κίνηση. Την οποία ξέρετε» αναφέρει μεταξύ άλλων.

 22. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.zougla.gr/greece/article/to-8ema-tou-giou-ton-roupa-mazioti-sto-simvoulio-tis-evropis—sigentrononte-ipografes

  Το θέμα του γιου των Ρούπα-Μαζιώτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης – συγκεντρώνονται υπογραφές
  Ύστερα από πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Νίκου Ρούσση, επί δεκαετία εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, άρχισαν, μέσω φέϊσμπουκ, να συγκεντρώνονται υπογραφές, σε σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Νίλς Μουϊζνιεκς και με την οποία ζητείται ή άμεση παρέμβαση του, προς τις ελληνικές αρχές, προκειμένου ο ανήλικος γιος των Ρούπα-Μαζιώτη να πάψει να «προστατεύεται» σε απρόσωπα ιδρύματα και να δοθεί στην επιμέλεια των φυσικών του συγγενών.

  Ανάλογη επιστολή έστειλε και ο πρώην εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στο Στρασβούργο, Νίκος Κατηφόρης, υποβάλλοντας κι αυτός το ίδιο αίτημα, για άμεση παρέμβαση του Επιτρόπου, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ανήλικου παιδιού της Ρούπα.

  Η Επιστολή του Νίκου Ρούσση (στα ελληνικά και αγγλικά)
  Την ίδια επιστολή, μπορούν να την στείλουν υπογεγραμμένη, όσοι πολίτες συμφωνούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Επιτρόπου Μουϊζνιεκς.

  commissioner@coe.int

  stefano.montanari@coe.int
  ………………….
  Dear Commissioner,

  I would like to draw your attention on the following:

  Just two days ago, the Greek authorities arrested Pola Roupa, as a fugitive from justice since 2014, and for her involvement in criminal acts and in the escape attempt of her husband incarcerated in the prison of Korydallos, Athens.

  The couple Maziotis-Roupa, however, has a six year old child, who was also “arrested» by the men of the antiterrorist forces. Since that moment the young boy has been detained in a particular location, and was questioned by the police.

  Notwithstanding the reactions in the social media, the Greek authorities refuse to give the minor child to his natural relatives (grandmother and aunts), thus violating his fundamental right to enjoy freedom, along with the Articles of the HR Convention prohibiting the child abuse, the verbal or psychological violence and a brutal treatment against a child.

  Hoping that your response will be immediate so as to prevent the violation of the rights of a minor child by the Greek prosecution authorities and the police, I would like to thank you, Mr. Commissioner, in anticipation noting as well that other Greek citizens are called on to sign-up to this initiative.

  Sincerely yours,

 23. Ο/Η ΚΚΕεσ-es λέει:

  Είναι πολύ πιθανόν να θέλουν να ψαρέψουν το παιδί με μια φιλική ανακρισούλα με καραμέλλες, σοκολατάκια κλπ. Θαυμαστές του Μάο Τσε Τούνγκ και του Κάστρο έχουν δηλώσει, παλιότερα και του ΚΚΒόρειας Κορέας και του Τσαουσέσκου, έχουν και Καμμένο άμα λάχει, ξέρουν όλοι αυτοί

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με τα γνωστά αργά ανακλαστικά του κόμματος (και τελευταίοι και καταϊδρωμένοι μετά τον Μπακογιάννη) σε περιπτώσεις που δεν αφορούν «δικά τους παιδιά».

  http://www.naftemporiki.gr/story/1190801/epikoinonia-pafili-kontoni-gia-to-paidi-tis-polas-roupa

  Επικοινωνία Παφίλη – Κοντονή για το παιδί της Πόλας Ρούπα
  Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017

  Ο κ. Παφίλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες, ώστε το παιδί να μεταφερθεί το ταχύτερο σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.

 25. Ο/Η ataktos λέει:

  Δήλωση Μανώλη Γλέζου (πριν από λίγο)
  Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαιώνει ότι το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα δεν συνελήφθη και δεν κρατείται, σήμερα το μεσημέρι (7/1) ο Μανώλης Γλέζος πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι.
  Όμως η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή.
  Μετά από αυτό είναι πλέον σαφές, ότι το 6χρονο παιδί κρατείται.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eίναι προς τιμήν του Γλέζου που πήρε με τόση ζέση την υπόθεση του παιδιού πάνω του.
   Ο υποχρεωτικός περιορισμός σε Νοσοκομείο, μακριά από κάθε συγγενή και η απομόνωση από τους επισκέπτες είναι σοβαρή τιμωρία ακόμη και για υγιή ενήλικα, πολλώ μάλλον για ένα υγιές παιδί.

   http://www.imerodromos.gr/xana-ti-schesi-echi-to-pedi-athlii/

   Τι σχέση έχει το παιδί, άθλιοι;
   …………………..
   Δεν αλλάζουμε λέξη από το προηγούμενο δημοσίευμα μας, όταν το εξάχρονο παιδί ήταν μόνο ώρες «σε προστασία»:

   Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη και το παιδί της δεν έχει δοθεί στους οικείους που έχει επιλέξει. Έχουν γίνει και τα τυπικά, δηλαδή το σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων να δοθεί ο εξάχρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη μητέρα και στην αδερφή της 48χρονης. Στο αίτημα επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει για την ψυχική υγεία του παιδιού από μια ενδεχόμενη παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα ή σε νοσοκομείο.

   Αυτά είναι τα τυπικά. Η ουσία είναι πως οποιαδήποτε γραφειοκρατική δικαιολογία δεν μπορεί επιτρέπει να κρατείται ένα παιδί, να απαγορεύεται να βρεθεί με τους οικείους που επιλέγει η μητέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού.

   Υπάρχουν ευθύνες που δεν έχουν κινηθεί οι αυτονόητες ανθρώπινες διαδικασίες, να εξεταστεί ό,τι χρειάζεται για το καλύτερο για το παιδί.

   Το παιδί δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την όποια δράση των γονιών του, να είναι μέσο πίεσης, να τιμωρείται. Είναι ένα παιδί έξι χρονών. Η καθυστέρηση ακόμα και του ελάχιστου χρόνου, στις όποιες προβλέψεις, είναι σε βάρος του παιδιού.

 26. Ο/Η Frixos λέει:

  Με ολο το σεβασμο στο μπλογκ σας, νομιζω οτι αυτη τη φορα ξεφυγατε. Μπορει το κρατος να ειναι ανικανο και να βρισκεται υπο την διευθυνση των μαεστρων της καταστροφης και του λαϊκισμου (Συριζα), αλλα δεν μπορει να ισχυριστει κανεις οτι το παιδι κρατειται.
  Αλλωστε πιο πιθανο θεωρω το ενδεχομενο οι θαυμαστες του Μαδουρο να αδρανουν στην αντιμετωπιση της τρομοκρατιας, παρα να εκβιαζουν τους τρομοκρατες με την ομηρια μικρων παιδιων.
  Επισης μπορει οι γιατροι να παιρνουν φακελακια αλλα δεν ειναι ικανοι να φτασουν στο σημειο να συγκαλυπτουν την αστυνομια προσφεροντας της αλοθι, ουτε οι παιδοψυχολογοι, ουτε οι κοινωνικοι λειτουργοι.
  Δεν εχω την εκτιμηση οτι το παιδι «κρατειται ως ομηρος» και βρισκω επαρκη αυτα που αναφερουν οι επισημες ανακοινωσεις της εισαγγελιας και του νοσοκομειου (οτι δεν κρατειτα, οτι ειναι μαζι με αλλα παιδιαι και οτι το επισκεφθηκαν η γιαγια η θεια του, στις οποιες πιστευω οτι θα παει πολυ συντομα).
  Οταν ενα παιδι (με απολυτη και αποκλειστικη ευθυνη της ιδιας του της μανας) βιωνει σκηνες οπου μπουκαρει η αντιτρομοκρατικη ξημερωματα στο σπιτι (φανταζομαι δεν εκλεισαν ραντεβου, ουτε χτυπησαν το κουδουνι και περιμεναν να τους ανοιξει η κυρια Ρουπα με τη ρομπα) θα ηταν αδιανοητο να μην το δει ψυχολογος.
  Απο εκει και περα το ζευγος Ρουπα – Μαζιωτη βρηκαν την ευκαιρια να αντιστρεψουν την ατζεντα της συζητησης παιζοντας το δικο τους επικοινωνιακο παιχνιδι, στο οποιο ανταποκριθηκαν απο τον Γλεζο μεχρι τον Κουγια, ο καθενας για δικους τους λογους.
  Ετσι κανενας πλεον δεν μιλαει για την τρομοκρατια αλλα ολοι δειχνουν το κρατος ως τον μεγα τρομοκρατη.
  Αν καποιος (εκτος απο τους γονεις) βεβαιωσει υπευθυνα και εγκυρα οτι το παιδι ειναι στα χερια της αντιτρομοκρατικης και οχι του επιστημονικου προσωπικου του νοσοκομειου ή οτι αυτοι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους αλλα συγκαλυπτουν την αστυνομια στην ομηρια του παιδιου, θα το θεωρησω εγκληματικο και θα ανακαλεσω και την τελευταια λεξη αυτου του σχολίου.
  Αν οχι, πρεπει να εισαστε πιο επιφυλακτικοι σε αυτα που γραφετε και να μην συντασεστε με τοση ευκολια με … οποιον να’ναι, καθως η «ευκολη συγκινηση» ειναι η πιο δηλητηριωδης μορφη λαϊκισμου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σε ποιο σημείο λέμε ότι το παιδί κρατείται;
   Η απομάκρυνση από το συγγενικό περιβάλλον παρά τη θέληση γονιών και συγγενών είναι το θέμα μας. Ψυχολογική βοήθεια μπορεί κάλλιστα να προσφερθεί από το ανθρωπιστικό μας Κράτος και κατ’οίκον.

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κάνω παρακάτω μια απλή ερώτηση, λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι στη γιαγιά και στη θεία Ρούπα δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία, ούτε έχει διατυπωθεί κάποια υπόνοια ακαταλληλότητας επιμέλειας ανηλίκου, ακόμη ούτε και τώρα που καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν εξηγήσεις στην κοινή γνώμη, η οποία δικαιούται (και υποχρεούται) να ελέγχει τις εξουσίες. Συνυπολογίζω επίσης, πως στην Ελλάδα, παρά τη συγκυβέρνηση και συναντίληψη Καμμένου-Νικολόπουλου-Πολύδωρα κλπ, δεν ισχύει με νόμο η μετεμφυλιοπολεμική αρχή της οικογενειακής ευθύνης.
  Ακόμη και μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (Ντίνα Μπατζιά. Στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός (στο φιλοκυβερνητικό «Κόκκινο» παρακαλώ), που έχει εκλεγεί πρόσφατα-17.10.2016-με 268 ψήφους στην 119η θέση της 150μελούς Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ), που παρενέβησαν δημόσια υποστηρίζοντας τον προσωρινό εγκλεισμό (ή αθέλητη «φιλοξενία») του παιδιού, με έναν λεξιλόγιο (λέξεις του Βούτση και του Καμπρόν) που γεννά κάποια ερωτηματικά για την αισθητική και το ήθος αυτών που ήθελαν να «αλλάξουν» την Ευρώπη (πιστεύοντας και στην «αυτονομία των ανηλίκων»;), δεν έχουν ισχυριστεί ότι υπάρχουν πειστήρια ή αποχρώσες ενδείξεις ανικανότητας ανάληψης της επιμέλειας του γιού της Π. Ρούπα, από τους προσφερόμενους και υποδεικνυόμενους και από τους δυο γονείς, δυο επόμενους συγγενείς πρώτου βαθμού:

  http://thecaller.gr/politiki/apistefti-dilwsi-melous/

  Απίστευτη δήλωση μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το παιδί των Ρούπα-Μαζιώτη
  ………

  ………
  Αναρωτιέμαι με ποιο νόμο ή συνδυασμό νόμων και με βάση ποιο άρθρο του Συντάγματος οι συγγενείς πρώτου βαθμού των τρομοκρατών θεωρούνται εκ προοιμίου ύποπτοι, τόσο που να κλείνεται ένα 6χρονο παιδάκι στο ψυχιατρικό τμήμα του ‘Νοσοκομείου Παίδων’ (αν οι γονείς λένε την αλήθεια) ή έστω στην πριγκιπική σουϊτα του Νοσοκομείου αυτού, θεωρούμενου του συγκεκριμένου «ξενώνα» ως καταλληλότερου για την ευτυχία και υγεία του παιδιού από το περιβάλλον της γιαγιάς και της θείας στο οποίο επίμονα οι γονείς του, που κατά τεκμήριο το αγαπούν, επιμένουν να δοθεί. Υπάρχουν παιδιά με λιγότερα νόμιμα δικαιώματα στην οικογενειακή θαλπωρή; Αν το παιδάκι χρειάζεται ψυχιατρική στήριξη (πότε διαπιστώθηκε αυτό;) ή απλά την εύλογη ψυχολογική βοήθεια, δεν θα ήταν απείρως προτιμότερο αυτά να δοθούν μέσα σε συγγενικό περιβάλλον και όχι στα δοκιμαζόμενα Νοσοκομεία του ευγενούς Πολάκη, όταν ακόμη και σε παιδικά ιδρύματα της ενάρετης κρατικής Εκκλησίας μας έχουν συμβεί (ατιμώρητα από τη συντεταγμένη Πολιτεία) δημοσιοποιημένα και αδιάψευστα (ακόμη και δεδικασμένα με πολυετή καταδίκη φυλάκισης που δεν εφαρμόστηκε!-υπόθεση του φιλάνθρωπου πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη), σημεία και τέρατα;
  Έχει αλλάξει κάτι από την κυβέρνηση του ευσεβή άθεου κ.Τσίπρα στις νοοτροπίες κρατικής επιμέλειας των ανηλίκων, από την (όχι μακρινή-28/3/2005) εποχή που συνέβαιναν στην χώρα με το κατά τον κ.Τσίπρα περίσσευμα «αγάπης» και το «ηθικό πλεόνασμα» αυτά: «Τέλος, ο κ. Παπαληγούρας, σχετικά με την καταγγελία του κ. Κωνσταντόπουλου για ορισμό του αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη στο ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (κατόπιν εισήγησης του εισαγγελέα Πρωτοδικών και προέδρου του ΔΣ, Παναγιώτη Αγγελόπουλου), παραδέχθηκε ότι υπήρξε «ατυχής επιλογή», κατά χρόνο ωστόσο, που ο κ. Φαρμάκης δεν βαρυνόταν από καμία ενοχοποιητική σκιά, της οποίας μάλιστα ακολούθησε παραίτηση του αρχιμανδρίτη» (Για την Ιστορία, ο κουμπουροφόρος πανοσιολογιότατος, παιδιόθεν μέλος της «Χρυσοπηγής», διευθύνει τώρα σε άλλο παρεμφερές ευαγές εκκλησιαστικό ίδρυμα).
  Από ΤΑ ΝΕΑ (υπάρχουν ακόμη, δεν έχουν κλείσει και συγνώμη αλλά δεν βρήκα τίποτα τόσο σχετικό στο ‘Χωνί,’ στην ‘Kontranews’ του κ.Κουρή και στην ‘Αυγή’):

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5418418/epistolh-maziwth-roypa-kratane-ena-ygiestato-paidi-egkleisto-kai-apomonwmeno-se-psyxiatreio/

  Επιστολή Ρούπα – Μαζιώτη: «Κρατάνε ένα υγιέστατο παιδί έγκλειστο και απομονωμένο σε ψυχιατρείο»
  Μίνα Μουστάκα 07/01/2017 15:27 |
  ………………….
  Η πιο σαφής απόδειξη των παραπάνω, είναι η ίδια η εντολή της Εισαγγελέως Νικολού και το περιεχόμενό της, με την οποία διατάσσει τον εγκλεισμό του παιδιού στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων. Στην ίδια εντολή διατάσσει την επί 24ώρου φύλαξη του παιδιού από την Ασφάλεια και την απαγόρευση της επικοινωνίας του παιδιού με οποιοδήποτε άτομο χωρίς εισαγγελική εντολή. Και όσον αφορά την αιτιολόγηση αυτής της απόφασης, αυτή εστιάζει στην « εκκρεμή εκτέλεση εις βάρος της φυσικής μητέρας σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων δυνάμει των οποίων έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης και φυλάκισης», «την σύλληψη της φυσικής μητέρας» από την ΔΑΕΕΒ και «το γεγονός ότι ο φυσικός πατέρας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης».
  Με βάση τα παραπάνω καταλήγει:
  «Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο».
  …………………
  ______

  ΥΓ
  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/nai_apo_koinoniki_leitourgo_sto_na_meinei_o_6xronos_gios_tis_roupa_me_giagia_kai_theia-64829477/

  ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

  «Ναι» από κοινωνική λειτουργό στο να μείνει ο 6χρονος γιος της Ρούπα με γιαγιά και θεία
  Το «πράσινο φως» για να λάβουν την προσωρινή επιμέλεια του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, η γιαγιά και η θεία του, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινωνική λειτουργός.
  ………….

 28. Ο/Η Kάποια λέει:

  Πολύ το κοσκινίζει το Κράτος.
  Από πότε τόσο λεπτομερειακό ενδιαφέρον για το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών;

  http://www.penna.gr/people/8523-giati-krateitai-o-gios-tis-polas-roypa
  Γιατί κρατείται ο γιος της Πόλας Ρούπα;

  Σε άλλη περίπτωση ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον το βαρύγδουπο Τμήμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που διαθέτει, θα είχε βγει στα κεραμίδια.

  Όμως έχουνε περάσει τέσσερις μέρες από την στιγμή που η καταζητούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Πόλα Ρούπα, σύζυγος του έγκλειστου Ν, Μαζιώτη συνελλήφθη μαζί με τον 6χρονο γιό της σε πρωινή έφοδο των αρχών στο σπίτι όπου διέμεναν στην Ηλιούπολη και η ευαισθησία των Συριζαίων δεν λέει να…συγκλονιστεί από το γεγονός ότι το ανήλικο παιδί, αντί να παραδοθεί στους φυσικούς συγγενείς του, είναι ουσιαστικά κρατούμενο!

  Μετά τις πρώτες αμήχανες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ από τις οποίες πληροφορηθήκαμε ότι το παιδί βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τελεί υπό την επιμέλεια ειδικών παιδοψυχολόγων, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εδέησε να ανακοινώσει ότι ο 6χρονος δεν κρατείται, αλλά, φιλοξενείται στο Νοσοκομείο Παίδων.

  Σάββατο μεσημέρι ο αειθαλής και επίμονος Μανώλης Γλέζος αποφάσισε να επισκεφτεί το ανήλικο παιδί για να του προσφέρει ένα παιχνίδι.

  Ωστόσο, όπως κατήγγειλε, η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή, επιτρέποντας το συμπέρασμα ότι, ο 6χρονος στην πραγματικότητα κρατείται.

  Είναι προς τιμήν του Κώστα Μπακογιάννη, του οποίου ο πατέρας δολοφονήθηκε στην εξώπορτα του γραφείου του από την «17 Νοέμβρη», ότι βλέποντας το κακοστημένο και άθλιο θέατρο των αρχών, ζήτησε δημόσια από την πρώτη στιγμή, να παραδοθεί ο μικρός στη γιαγιά και τη θεία του που ασφαλώς είναι σε καλύτερη θέση να το περιθάλψουν.

  Ανακοίνωση έβγαλε και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα, αλλά υποκείμενα δικαιωμάτων».

  Και βεβαίως προκάλεσε σοβαρές απορίες η ανοικτή επιστολή των Γιατρών της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ψευδείς και παραπλανητικές» και προσθέτουν πως «ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο».

  Αν αυτή η καταγγελία αληθεύει, θα πρέπει να βρεθούν οι γιατροί που έδωσαν την συγκατάθεσή τους σε αυτόν τον παράλογο εγκλεισμό και να εξηγήσουν πειστικά από ποια ψυχική διαταραχή πάσχει αυτό το μικρό παιδί. Από τους Πολάκηδες και την κυβέρνηση εν γένει, δεν περιμένουμε τέτοιες ευαισθησίες. Η (πολιτική) διαταραχή τους είναι δεδομένη…

  Γιώργος Χατζηδημητρίου

 29. Ο/Η Frixos λέει:

  Κυριε Λασκαρατε, ναι, το στοιχειο που κυριαρχει απολυτα στο ποστ και στα σχολια ειναι οτι «το παιδι κρατειται».
  Απο εκει και περα, η Πολα Ρουπα δεν ειναι «φερομενη για συμετοχη σε τρομοκρατικη οργανωση» αλλα το δηλωνει πομπωδώς και προκλητικα η ιδια.
  Το συγγενικο περιβαλον (γιαγια και θεια) μπορει να «μην εχει κατηγορηθει για τρομοκρατια» αλλα αυτο δεν συνεπαγεται αυτοματως οτι ειναι καταλληλο, γιαυτο ηδη μετεβη εκει η κοινωνικη λειτουργος που ψαχνει το θεμα.
  Γνωριζουμε αν το παιδι αυτο πηγαινε σχολειο, αν ειχε φυσιολογικη ζωη, αν συναστρεφοτανε -φυσιολογικα για την ηλικια του- με αλλα παιδια,και τι του επεβαλε η μανα του να τους λεει για το ποιος ειναι και ποια ειναι η οικογενεια του.
  Το θεμα δεν ειναι το τεκμηριο της αγαπης των γονιων του (αφου υπαρχουν «τεκμηριωμενες» γονεϊκες αγαπες που καταστρεφουν τα παιδια) αλλα οι συνθηκες στις οποιες ζουσε και τι επιδραση ειχαν στην ψυχικη του υγεια. Αυτες κατα τη γνωμη σας πρεπει να τις εξετασει καποιος και αν ναι ποιος ειναι ο αρμοδιος, μηπως ο κυριος Γλεζος;
  Και τελικα με βαση ποια στοιχεια κατηγορουμε συλληβδην το επιστημονικο προσωπικο του νοσοκομειου ως τσιρακια της αντιτρομοκρατικης;
  Η ευασθησια για τη μεταχειριση ενος παιδιου απο τις κρατικες υπηρεσιες ειναι πρωτιστης σημασιας αλλα εδω δεν προκειται περι αυτου, αλλα προκειται περι του γεγονοτος οτι οι Ρουπα – Μαζιωτης επεβαλαν την αντζεντα τους.
  Ειτε το καταλαβαινετε ειτε οχι!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aκούστε πόσο απλό είναι.
   Είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε οικογένειας όταν οι γονείς πέθαναν, φυλακίστηκαν, εξαφανίστηκαν, κακούργησαν ή δεν ξέρω τι άλλο, το παιδί να πηγαίνει άμεσα ως φιλοξενούμενο προσωρινά κατ’αρχήν, στους πλησιέστερους συγγενείς πρώτου βαθμού, για προφανείς λόγους και όχι στο νοσοκομείο-με απαγόρευση επισκέψεων χωρίς ειδική άδεια των στενών συγγενών, εφ’όσον
   1. αυτοί το ζητούν
   2.αυτό το θέλει
   3.οι γονείς συμφωνούν (εκτός αν χάθηκαν κλπ)
   4. αυτοί οι συγγενείς δεν βαρύνονται με κατηγορίες ή δεν είναι εμφανώς ανίκανοι.

   Όταν η πολιτεία είναι φιλόστοργη κλπ, όπως καλή ώρα, στέλνει αρμόδιους λειτουργούς παράλληλα στο σπίτι για να δουν τα πρόσωπα, τις συνθήκες και για να βοηθήσουν και αν τα πράγματα είναι εντάξει η προσωρινή φιλοξενία γίνεται επιμέλεια.

   Δεν νομίζω πως υπάρχουν γονείς, που αν παρ’ελπίδα σκοτωνόντουσαν ταυτόχρονα, θα ήθελαν να περάσει το ορφανό τους, από τέτοια διαδικασία. Κάνει κάποια διαφορά αν οι γονείς είναι οι χειρότεροι κακούργοι; Οι γονείς τους και τ’αδέλφια τους θεωρούνται αυτόματα ακατάλληλοι βάσει της αρχής της οικογενειακής ευθύνης;
   Το παιδάκι πρέπει να περάσει από τη δοκιμασία των ελληνικών ιδρυμάτων και της μοναξιάς κάποιων ημερών;

   Καλά εγώ που τα γράφω αυτά, ας πούμε πως είμαι κρυφός φίλος της τρομοκρατίας.
   Το ΚΚΕ, ο Μπακογιάννης, το ΠΑΣΟΚ (πολύ εμπεριστατωμένη η τοποθέτησή του), ο Στ.Θεοδωράκης;

 30. Ο/Η Frixos λέει:

  Αν και σημαντικο τμημα της ελληνικης κοινωνιας εχει αποδειξε εμπρακτως οτι παρουσιαζει υψηλο συντελεστη ταχυρυθμης εξοικειωσης με ακραιες συμπεριφορες (φασισμος, ρατσισμος κ.ο.κ) οφειλω να σας δηλωσω οτι σε καμια περιπτωση δεν σας θεωρω «κρυφο φιλο της τρομοκρατιας».

  Απο εκει και περα στο ερωτημα σας αν «Κάνει κάποια διαφορά αν οι γονείς είναι οι χειρότεροι κακούργοι;» η απαντηση μου ειναι «Ναι, κανει τεραστια διαφορα».
  Και μπορει το ελληνικο κρατος να ειναι το κρατος που αντιστοιχει στην ελληνικη κοινωνια, δηλαδη αθλιο, αλλα εκφραζει το μεσο ορο της αθλιοτητας της κοινωνιας και δεν σημαινει (εξ ορισμου) οτι ολες του οι εκδοχες και οι εκφανσεις του ειναι πιο αθλιες απο απο πολλες πλευρες κι εκφανσεις της της ιδιας της κοινωνιας.
  Υπαρχουν δηλαδη και μεγαλυτερες αθλιοτητες απο αυτες που εκπροσωπει και εκφραζει το (ελληνικο) κρατος, οπως (π.χ.) αυτοι που θεωρουν οτι «νομος ειναι το δικιο του … εργατη; του τρομοκρατη;του εθνικιστη κ.ο.κ. και σπευδουν να το υποκαταστησουν απονεμοντας ενοπλη -ή εστω βιαιη- δικαιοσυνη.
  Αυτο φυσικα δεν δινει το δικαιωμα στο κρατος να θετει σε ομηρεια ενα παιδι, αλλα θα μου επιτρεψετε να θεωρω οτι κατι τετοιο δεν συμβαινει, τουλαχιστον στο βαθμο και με τον τροπο που εγειρεται ως θεμα.
  Επισης θα πρεπει να σας πω οτι, εχοντας περασει ολη μου τη ζωη σε αυτο τον τοπο εχω πεισθει οτι το προβλημα του ελληνικου κρατους δεν ειναι τοσο η αυθαιρεσια και η εκδικητικοτητα του απεναντι σε κανενος ειδους παραβατικο ατομο ή ομαδα, αλλα η γενικη αδιαφορια του, η ανοχη του απεναντι σε ολα τα ειδη παραβατικοτητας και -εν τελει- η ατιμωρησια που αποτελει καθεστως.
  Αυτη η ανικανοτητα και η απραξια -κατα τη γνωμη μου- οφειλεται στο γεγονος οτι -ελλείψει ατικης ταξης- το κρατος εχει αλωθει και οι μηχανισμοι του εχουν περιελθει στα χερια των λαϊκων (μικροαστικων) στρωματων που το θελουν να υπολειτουργει. Ετσι παρουσιαζεται το φαινομενο ακομα και λειτουργοι των κορυφαιων θεσμων του (Προεδρος ΣτΕ) να «αφουγκραζονται την κοινωνια» και να «λαμβανουν υπ’ οψιν τους το κλιμα που επικρατει στην κοινωνια» αντι να κανουν σωστα τη δουλεια τους που ειναι: Να διαμορφωνουν το κλιμα που επικρατει στην κοινωνια με βαση το νομο!!!
  Γιαυτο και φοβαμαι οτι η κοινωνια δεν θα πεσει επειδη θα καταστει θυμα του κρατους αλλα επειδη θα πνιγει στα ιδια της τα σκατα και δεν θα υπαρχει κρατος για να τη σωσει.

  ΥΓ
  Οι πολιτικοι που αναφερατε πηραν αυτη τη θεση επειδη αυτο ξερουν να κανουν με μεγαλη επιτυχια: να σερφαρουν πανω στο ευκολο συναισθημα που πλουσιοπαροχα διαθετει αυτος ο υπεροχος λαός.

  ΥΓ 2
  Οταν προ ημερων ο Πρωθυπουργος δηλωσε με τον πλεον απροκαλυπτα ρατσιστικο τροπο για υψηλο αξιωματουχο αλλης χωρας (ενταξει το πιασαμε το υπονοουμενο, τον «σακατη Σόιμπλε εννοουσε) οτι «πρεπει να σωσει πρωτα την ψυχη του και μετα εμας» κανενας πολιτικος αρχηγος ή κομμα δεν βγηκε να να τον κραξει, ενας μαλιστα απο τους αρχηγους που αναφερετε στο σχολιο σας ειπε (οταν οι συμβουλοι του του εθεσαν το ζητημα: «Ενταξει σωστα τα λετε αλλα ετσι κι αλλιως εχει περασει στην ελληνικη κοινωνια η αποψη οτι φταιναι οι γερμανοι και ο Σόιμπλε, μαλακες ειμαστε εμεις που θα βγουμε να τους ξεπλυνουμε, κοντρα στην κοινη γνωμη;»

  ΥΓ 3
  Τελικα η συζητηση εξακολουθει να διεξαγεται με βαση την αντζεντα Ρουπα – Μαζιωτη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν ήθελα να πω πως πιστεύετε κάτι τέτοιο, απλά το είπα σαν σχήμα λόγου.
   Κοιτάξτε δεν πιστεύω ότι τα πράγματα αυτά έγιναν έτσι για το καλό του παιδιού, ήταν μια κακία από την πλευρά των αρμοδίων και θα καθυστερούσαν περισσότερο αν δεν τρόμαζαν από την αντίδραση. Όταν είσαι ηθικά πορωμένος νομίζεις πως όλοι σκέπτονται σαν κι εσένα. Κανείς δεν θα ήθελε να φερθούν έτσι στο παιδί του. Η αστυνομία έχει ξεσκονίσει την οικογένεια Ρούπα, οι αρμόδιοι ήξεραν πως οι συγγενείς ήταν κατάλληλοι, όλα έγιναν για να φανεί η πυγμή του Κράτους. Αυτό πιστεύω εγώ το ίδιο ειλικρινά με αυτό που πιστεύετε εσείς.

  • Ο/Η Po λέει:

   Frixos…
   Χωρίς να αποκλείω την περίπτωση του κ.Λασκαράτου ότι «ήταν μια κακία από την πλευρά των αρμοδίων…», δεν μπορώ να αποκλείσω και τη δική σας άποψη περί «γενικης αδιαφοριας του κράτους, η ανοχη του απεναντι σε ολα τα ειδη παραβατικοτητας και -εν τελει- η ατιμωρησια που αποτελει καθεστως…» διότι το έχω ζήσει.

   Σε αυτό που συμφωνώ α π ο λ ύ τ ω ς μαζί σας είναι:
   ‘Τελικα η συζητηση εξακολουθει να διεξαγεται με βαση την αντζεντα Ρουπα – Μαζιωτη’.
   και αυτό με ενοχλεί αφάνταστα διότι θεωρώ και τους δύο, ολοκληρωτικών κι αυταρχικών αντιλήψεων ντενεκέδες.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Η τυφλή, άσκοπη και αναποτελεσματική βία, που μπορεί να φθάσει σε αιματοχυσία, και θεωρεί ότι ο σκοπός είναι πάνω από τον άνθρωπο, γιατί υποτίθεται ότι ό άνθρωπος πρέπει να υποτάσσεται στον σκοπό και όχι τ’ αντίθετο, εκ των πραγμάτων κινείται έξω από τα στοιχειώδη όρια του πολιτισμού και κανόνων που πρέπει να διέπουν τις κοινωνίες. Αν προσθέσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, εκλαμβάνουν σαν ηρωισμό την μεγάλη πιθανότητα να περάσουν όλη τους την ζωή στις φυλακές, στερώντας την φυσική παρουσία τους στο παιδί τους, χωρίς να πετύχουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα, εκτός από να συμμετέχουν στην συνεχή καταστολή της κοινωνίας, μέσω του φόβου και δηλώνουν με στόμφο ότι δεν παραδίνονται, δεν υποχωρούν και θα πολεμήσουν το κατεστημένο μέχρι πτώσεως του, τότε είναι ντενεκέδες ξεγάνωτοι.
    Στην Ελλάδα, όπως γνωρίζουμε όλοι, ισχύει το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Μ αυτή την έννοια, η κυβέρνηση έδειξε στην περίπτωση του 6χρονου, την κλασική αδιαφορία και γραφειοκρατική συμπεριφορά. Να θυμηθούμε όμως, πως σ’ άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έδειξαν ταχύτερα αντανακλαστικά, πράγμα που για μένα δείχνει, ότι δεν τους «χαλάει» να έχουν επιλεκτική «αυστηρότητα», εφόσον το θύμα είναι ανυπεράσπιστο. Νομίζω, πως μετά την διάσταση που έλαβε το συμβάν, αναγκάστηκαν να δράσουν. Το όλο θέμα δείχνει να μην ανήκει στα σημαντικά προβλήματα, αλλά είναι. Η αδιαφορία να αντιδράσουμε σε τέτοια «μικρού» ενδιαφέροντος γεγονότα, μας καλλιεργεί την αναισθησία και όχι μόνο, στις μεταξύ μας σχέσεις, στο δρόμο του «ο θάνατος σου η ζωή μου» και εντέλει, σε μόνιμη εγωιστική συμπεριφορά, όμοια μ’ αυτή του κράτους, κάτι που ευνοεί την εξουσία μάλλον.
    Ως πολίτης, διαχωρίζω την υπόθεση των Μαζιώτη-Ρούπα (την οποία αγνοούσα) και αυτή του παιδιού. Αλλιώς, θα ταυτιζόμουν με το κράτος, αλλά και με την λογική που χαρακτηρίζει, ιδεολογίες που υιοθετήθηκαν από το ζευγάρι.

 31. Μήπως κατά τύχη ο σ. Γλέζος επισκέφτηκε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε από τους τρομοκράτες στα γραφεία ΠΑΣΟΚ; Εργαζόμενοι θαρρώ είναι και οι ένστολοι, και μάλιστα χαμηλόμισθοι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.