O δεσπότης της NASA θα καθαιρέσει παιδεραστή παπά;

ή θα ακολουθηθεί η μέθοδος Παπουτσάκη; – H Εκκλησία θα αποζημιώσει το θύμα του;

«Μην ξεσκεπάζετε αυτό το καζάνι που βράζει γιατί θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους»
(Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ζητά Ομερτά για τον εκκλησιαστικό βούρκο-Γ.Καλοκαιρινός, «Καθημερινή»-7-7-’02).

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στην Εκκλησία παίζεται μια ιλλαροτραγωδία. Καταγγέλλονται διάφορες παιδεραστίες ακόμη και κληρικών αυστηρότατων ηθών όπως των Παλαιοημερολογιτών Πανιερότατου επσκόπου Πειραιώς Νήφωνος και του αιδεσιμότατου οικογενειάρχου Κωνσταντίνου Ουλιανούδη της Σαλαμίνας. Ακόμη και μοναχές κατηγορούν την Εκκλησία πως 13χρονα κοριτσάκια όταν φυλακίστηκαν σε μοναστήρια, κακοποιήθηκαν από γηραιότερες καλόγριες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ηγουμένης Κασσιανής στην οποία μάλιστα ο δεσπότης Ζιχνών αντί να δείξει τη στοργή του, φέρεται να την έχει θέσει σε διωγμό. Με διάφορα αστεία προσχήματα προστατεύονται διαβόητοι παιδεραστές κληρικοί, πολλοί από αυτούς πολύτεκνοι οικογενειάρχες,

Η Εκκλησία που αποφαίνεται ακόμη και για το σύμφωνο συμβίωσης, την κίνηση της Γης ή την καταγωγή των ειδών, δηλώνει αναρμόδια να αποφανθεί για την ενοχή των κατηγορούμενων (!), ομολογεί πως το Άγιο Πνεύμα αδυνατεί να την φωτίσει, θεωρεί πως τα εκκλησιαστικά δικαστήρια δεν έχουν την ικανότητα να αποδώσουν Δικαιοσύνη και λέει πως εναποθέτει τις ελπίδες της στον κοσμικό δικαστή που ενδεχομένως μπορεί να είναι και gay (φρίκη!), άθεος, μοιχός, μουσουλμάνος, Εβραίος (αίσχος!) ή αιρετικός, όπως στις ΗΠΑ όπου εκατοντάδες καθολικοί και δεκάδες σεβάσμιοι ορθόδοξοι ιερείς παρά την υψηλή προστασία των Αρχιεπισκόπων τους, έχουν κατά δικαστεί ως παιδεραστές (φωτ.1) .

Στην περίπτωση του σεβάσμιου οικογενειάρχη πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη, αδελφού του τιμημένου αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου Μιχαήλ Κ.Παπουτσάκη (που αντικανονικά ιερώθηκε αφού είχε καταδικαστεί ως νέος για ειδεχθή φόνο όπως έχουν αποκαλύψει με τα σχετικά έγγραφα ο Σπ.Καρατζαφέρης στην «Ελευθεροτυπία», ο Μ.Χάρης στην «Αλήθεια» Ηρακλείου και ο θεολόγος-κοινωνιολόγος, τ. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας –ΠΑΣΟΚ- δρ. Γ. Μουστάκης στο «Δαυλό»-φωτ2), η Εκκλησία δηλώνει πως δεν της αρκεί ούτε η πρωτόδικη 20ετής φυλάκισή του (την εκτίει κατ’οίκον) και περιμένει το Εφετείο το οποίο όμως ο ενάρετος ιερωμένος, αν και δηλώνει αθώος, αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Και άλλες φορές η δικαστική καταδίκη για παιδοφιλία δεν είναι αρκετή για να καθαιρεθεί ο παιδόφιλος, όπως συνέβη με τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Τραχείας Παύλο, έναν σύγχρονο ομολογητή της Ορθοδοξίας ειδικευμένο εκπαιδευτή ιεραποστόλων στα μυστικά της Ασκήσεως, που εδρεύει τώρα στη φυλακή.

Άλλοτε ο κατηγορούμενος απομακρύνεται προσωρινά και ύστερα όταν ξεχαστεί η υπόθεση προάγεται, όπως συνέβη με τον μακάριο Νεκτάριο, δεσπότη Καλύμνου που συκοφαντήθηκε ως διαφθορέας ανηλίκων αγοριών οικοτροφείου. Διατάχθηκαν ανακρίσεις αλλά το πόρισμά τους δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ούτε η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, αφήνοντάς μας εμβρόντητους για την ευκολία με την οποία θάβεται ένα σκάνδαλο. Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί η Εκκλησία καθαιρεί απλούς κληρικούς για ψύλλου πήδημα και για παιδεραστικές ιστορίες κληρικών απαιτεί μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που δεν μπορεί να εκδοθεί.

Στην περίπτωση του αιδεσιμολογιότατου Ανδρέα Παπαϊωάννου (πατέρα 4 παιδιών), η Σύνοδος προχώρησε σε καθαίρεση υπό το κράτος πανικού διότι η υπόθεσή του (“Κυρ.Ελευθεροτυπία” (7-5-2000, Μαρία Παπουτσάκη) που χρονοτριβούσε για 11 χρόνια (1997-2008) βγήκε απότομα το 2005 στην τηλεόραση (Alter) και συνέπεσε με το τσουνάμι των σκανδάλων. Την ανάγκη λοιπόν φιλοτιμία ποιούμενος πανικόβλητος ο Χριστόδουλος, προχώρησε στην καταδίκη του προστατευόμενού του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε και από τη Δικαιοσύνη του Καίσαρα.

Αν μεταφερθούμε νοερά στην «πτέρυγα των Αγίων» των φυλακών Κορυδαλλού, όπου οι φυλακισμένοι ιερείς διαδίδουν τον θείο λόγο μεταξύ των αλλοδαπών κρατουμένων θα βρούμε περιπτώσεις όπως του φερόμενου ως παιδόφιλου πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη (πνευματικού τέκνου του ιερού Καλλινίκου Πειραιώς που ακόμη και Αυτός συκοφαντήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος νεαρών) Φωτίου Μακρυστάθη και του σεβάσμιου ιερέα της Κοζάνης Σπυρίδωνα Μαργαρίτη που φέρεται πως παρενόχλησε νεαρό ανήμερα Μ.Παρασκευής μέσα στον ναό. Άλλος, όπως ο αγιορείτης ιερέας της Θεσσαλονίκης-επίσημα το όνομά του δεν ανακοινώθηκε-που φέρεται να έδρασε κατά νεαρού με νοητικά προβλήματα στη Στυλίδα, εφησυχάζει εις το Όρος, προσευχόμενος στον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό. Στον Κορυδαλλό όμως θα βρούμε τον αιδεσιμολογιότατο Σωτηρίο Παπαδοπούλο των Λιοσίων. Η Εκκλησία δεν προχώρησε σε εξέταση μαρτύρων, ή θυμάτων αλλά περίμενε την απόφαση της Θέμιδος, ίσως για να μην κατηγορηθεί πως προκαταλαμβάνει και επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, πολλά στελέχη της οποίας στο παρελθόν διακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν για την ευσέβειά τους (Α.Ηλία, Π.Τσέβη, Α.Μπάστα, Μ.Ψάλτη, για να περιοριστούμε μόνο σε γυναίκες που είναι η κατ’εξοχήν πελατεία της Εκκλησίας). Για τον αγιορείτη που αναφέραμε, ο Παναγιότατος Άνθιμος αποφεύγει το «πικρόν ποτήριον» και λέει πως πρέπει να τον δικάσει ο άγιος της Φθιώτιδας όπου ετελέσθη η πράξη, ενώ για τον όσιο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό το πατριαρχείο λέει ακριβώς τα αντίθετα, πως η κυπριακή Σύνοδος που τον καταδίκασε για παιδεραστία ήταν αναρμόδια κι ας τελέστηκε η πράξη στο έδαφός της. Τέτοια μπλεξίματα αρμοδιοτήτων συμβαίνουν συχνά στην Εκκλησία, όπως στην περίπτωση του ηγούμενου Απόστολου γνωστού από την υπόθεση της Ναταλίας Λιονάκη που κατέφυγε υπό την Σκέπη Του. Κατηγορείται (άδικα προφανώς) από την «Real News» ο ηγούμενος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ενηλίκων γυναικών, αλλά ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης δηλώνει αναρμοδιότητα και παραπέμπει στον δεσπότη Πέτρας ο οποίος υπερασπίζεται την αθωότητα του μοναχού. Ο μοναχός αυτός είναι εξαιρετικά Άγιος διότι δεν απαντά στους κατηγόρους του αλλά όπως δηλώνει: «..Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν…». – http://www.fimes.gr/2009/10/kataggelies-apostolos-lionaki/http://www.inout.gr/showthread.php?p=296225

Επιστρέφω στην περίπτωση του οικογενειάρχη και θεολόγου πρωτοπρεσβύτερου πατρός Σωτηρίου της Παναγίας των Λιοσίων (Ιλίου), που υπάγεται στην τοποτηρητεία του κ.Νίκου Χατζηνικολάου, δεσπότη ΝASAς και Σπάτων. Ο μαχητικός υπερασπιστής της αθωότητας του κτηματομεσίτου Εφραίμ της Βατοπέδιον Α.Ε. άγιος Νικόλαος, οικονομικός διαχειριστής του κερδοφόρου σκελετού με το ψευδώνυμο Εφραίμ Ν.Μάκρης, εισαγωγέας του πτώματος Σεραφείμ του Σαρώφ και εχθρός της ανεξιθρησκείας (δεν θέλει ισλαμικά τεμένη στην επικράτειά του), επισκέφθηκε τον πατέρα Σωτήριο στην ψειρού αλλά όχι και το θύμα του. Η Θέμις όμως δυστυχώς ομίλησεν και τον καταδίκασε (25.2) τον σεβάσμιο ιερωμένο σε φυλάκιση 24 ετών. Άραγε, ο άγιος Νικόλαος θα προχωρήσει στην καθαίρεση του υφισταμένου του ή θα τον προστατεύει σκανδαλωδώς όπως κάνει με τον πανοσιολογιότατο Γιοσάκη πετώντας στα σκουπίδια ακόμη και την κατάθεση του αρχιεπίσκοπου πως ο πανοσιολογιότατος Γιοσάκης αποπειράθηκε να τον εκβιάσει; Παρεμπιπτόντως να ρωτήσω τον γνωστό για την αυστηρότητά του Μητροπολίτη Σπάτων τι απέγινε με τον αρχιμανδρίτη Κάλλιστο που: «Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς που έχει προσλάβει για τα ζωντανά, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά…. Τα όσα καταγγέλλουν με πληθώρα στοιχείων στην 22 σελίδων επιστολή τους οι αρχιμανδρίτες Αρσένιος Μελέτιος και Ιουστίνος μορφοποιούν έναν δαιμόνιο αρχιμανδρίτη, που μοιάζει αρκετά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Εφραίμ». Αν δεν απατώμαι η οσιότης του είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν ως Ορφανοτρόφος και προφανώς θα αθωώθηκε. Ξέρω ο άγιος Σπάτων θα μας πει πως ο ηγούμενος υπάγεται στον άγιο Γλυφάδας (που είχε ακούσει από τον άγιο Ζακύνθου στον ιερό χώρο της Συνόδου: «πήγαινε να παίξεις με τις κούκλες σου») αλλά η πρότυπη κτηνοτροφική του μονάς μαντρί-τσακούζι βρίσκεται στα Μεσόγεια.

Συνεχίζεται… Δευτέρα 1η Μαρτίου

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

69 Responses to O δεσπότης της NASA θα καθαιρέσει παιδεραστή παπά;

  1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Το αξιοπερίεργο είναι πως όπως γράψανε τα ΝΕΑ πολλοί ενορίτες του ιερέα Παπαδόπουλου του Ίλιου, ήτανε με το μέρος του όταν εκφωνληθηκε η απόφαση.
    Πάλι καλά να λέμε γιατί στη Γερμανία μετά από μια καταγγελία ξέσπασε χιονοστιβάδα. 100 παιδιά καταγγείλανε τις μέρες αυτές πως έχουν κακοποιηθεί από καθολικούς παπάδες, και αυτό κρυβότανε για καιρό.
    Μήπως γίνεται το ίδιο και δω;
    A senior German cleric has publicly apologised for the sexual abuse of children by Catholic priests. The country’s clergy is the latest to be hit by scandal, after abuse was uncovered in America and Ireland, forcing Pope Benedict to hold crisis talks last week.

    Archbishop Robert Zollitsch says he feels for the victims: “Sexual abuse against minors is always an awful crime. I support Pope Benedict’s words out of deep conviction, and I apologise to the victims of all such crimes.”

    Over the past month, an increasing number of sexual abuse cases involving Jesuit high schools have come to light. More than 100 former students have made complaints against the priests who taught them.

    Copyright © 2010 euronews
    http://www.euronews.net/2010/02/23/german-archbishop-apologises-for-child-abuse/

    • Ρασπούτιν, το φαινόμενο αυτό είναι πανχριστιανικό. Αρκεί κανείς να αναζητήσει τις πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο και τα πάσης φύσεως μέσα ενημέρωσης, για να το διαπιστώσει. Το ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο φιλοξενούμαστε εδώ, έχει δημοσιεύσει ικανό όγκο σχετικών ντοκουμέντων, τα οποία αφορούν όλο το χριστιανικό φάσμα.
      Αυτό το καθεστώς υφίσταται διότι είναι αδύνατο να μη προκύψουν επιτίμια, εις βάρος των υβριστών της Αφροδίτης, η οποία είναι πανταχού παρούσα μέσα στην οικουμένη των ανθρώπων, ασχέτως των ονομάτων που μπορεί να φέρει σε κάθε διαφορετικό τόπο, διότι δεν πρόκειται για θεά ελληνική αλλά πανανθρώπινη
      Σ΄όσους την περιφρονούν, τους φέρεται με αμείλικτο τρόπο, ο οποίος τις περισσότερες φορές τους οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό.
      Η μόνη διαφορά που υφίσταται μεταξύ των χριστιανικών πληθυσμών παγκοσμίως είναι ότι στη χώρα της Ελλάδος συμβαίνει αυτό που παρατήρησες:
      «…πολλοί ενορίτες του ιερέα Παπαδόπουλου του Ίλιου, ήτανε με το μέρος του όταν εκφωνήθηκε η απόφαση».
      Ο Ελληνοχριστιανός δεν παίζεται με τίποτα, σ’ αυτή του την ευχέρεια, του να παραδίδει την ψυχή και το σώμα του παιδιού του στο χριστιανικό χτικιό.

  2. Ο/Η Σέραπης οργισμένος λέει:

    Αρχικά να συμφωνήσω με το σχολιαστή σας Σπύρο Βασδέκη πως το φαινόμενο είναι απλωμένο σε όλες τις Εκκλησίες σε τεράστια έκταση
    Δεύτερο να θέσω σε γνώση σας το εξής.
    Ο εφημέριος του Ίλιου που καταδικάστηκε από το κράτος γιατί η Εκκλησία …….., , υπήρετούσε για χρόνια σε εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο στη Φιλοθέη.
    Η είδηση υπάρχει και εδώ
    http://www.neoskosmos.com/news/el/node/5212
    Το κατάθεσε η παπαδιά του στο δικαστήριο σαν τεκμήριο αθώωσης αφού δεν τον κατηγόρησε εκεί κανείς.
    Πιός να τον κατηγορήσει; Τα ορφανά;
    Μήπως υπάρχει κράτος να το ψάξει λίγο.
    Τα παιδιά δεν μιλάνε.
    Και στην Ιρλανδία και στη Γερμανία και στην Αμερική, οι καταγγελίες ήρθαν η μια μετά την άλλη ύστερα από χρόνια.

    Διαβάστε από την κατάθεση της παπαδιάς

    Στο πλευρό του συζύγου της τάχθηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η σύζυγος του κατηγορούμενου ιερέα στην υπόθεση της παιδεραστίας στο Ίλιον πρεσβυτέρα Ελευθερία Παπαδοπούλου. Η μάρτυρας απέκλεισε το ενδεχόμενο κρυφού πάθους του παπα-Σωτήρη, γιατί, όπως είπε, ζει μαζί του τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια, γνωρίζει όλα τα μυστικά του αφού πρόκειται για ένα δεμένο ζευγάρι και απέδωσε την εμπλοκή του σε σκευωρία.

    «Από 29 ετών ιερουργεί ο παπα-Σωτήρης και από τότε επισκεπτόταν ένα ορφανοτροφείο στη Φιλοθέη και ουδέποτε ακούστηκε κάτι επιβαρυντικό εναντίον του», είπε η παπαδιά, δείχνοντας παράλληλα και την αποστροφή της για τις πράξεις παιδεραστίας που αποδίδονται στους κατηγορουμένους: «Αυτό είναι έγκλημα, κακούργημα, αρρώστια… δεν μπορεί να τα διέπραξε ο παπα-Σωτήρης.

  3. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Τι καπνό φουμάρουνε αυτοί οι ενορίτες;

    Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο σε κάθειρξη 24 ετών, τον συνταξιούχο υπάλληλο της ΔΕΗ Αθανάσιο Κανάκη σε συνολική κάθειρξη 56 ετών, τη μητέρα των ανήλικων κακοποιημένων παιδιών Ειρήνη Τσονοπούλου σε 37 χρόνια και τον πρώην σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη σε 18ετή κάθειρξη. Επιπλέον, επέβαλαν στην Ειρ. Τσονοπούλου και τον Αθ. Κανάκη χρηματική ποινή 100.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα. Παρόντες και χθες στο ακροατήριο ήταν ενορίτες του κατηγορούμενου ιερέα, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό του και χθες τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια την ώρα που εκείνος, όπως και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πήραν τον δρόμο προς τη φυλακή.

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4562272&ct=1

  4. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Κε Σέραπη,
    εσείς είστε που σας γκρεμίσαν το ναό;
    Έχω κάτι που θα σας εξοργίσει κι άλλο.
    Ρίχτε και σεις κανα κεραυνό.

    Χριστιανική αλληλεγγήη στον παιδεραστή
    πηγή
    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=16&artID=538602

    Οι ενορίτες του ιερού ναού της Παναγίας Παλατιανής έφτασαν στις 9.00 το πρωί με δύο πούλμαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθούν στον πρωτοπρεσβύτερο της ενορίας τους. Μαζί τους ήταν και οι άλλοι δύο συνεφημέριοι του κατηγορούμενου κληρικού, οι οποίοι συμβούλευαν τους πιστούς να μην προκαλέσουν φασαρίες. Υστερα από λίγο έφτασε και η πρεσβυτέρα με δικό της Ι.Χ., συνοδευόμενη από τον γιο της. Κανείς τους δεν πίστευε πως ο παπα-Σωτήρης έχει ασελγήσει επάνω στο τρυφερό κορμάκι της 11χρονης Μαρίας. Ολοι τους περίμεναν υπομονετικά την απόφαση των ανακριτών. Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά κανείς τους δεν εγκατέλειπε τον ιερέα. Στο πλευρό της πρεσβυτέρας στεκόταν και η αδελφή της, η οποία έφτασε προχθές το βράδυ από την Τήνο, όπου και διαμένει μόνιμα. «Είμαστε στο πλευρό του» έλεγε ο πατέρας Θεόδωρος και τόνιζε: «Δεν πιστεύουμε πως έχει κάνει κάτι τέτοιο». Ξαφνικά ακούστηκε φασαρία. «Σαν δεν ντρέπεστε να υποστηρίζετε έναν παιδεραστή!» φώναζε ένας κύριος που βρισκόταν εκεί γύρω για κάποια άλλη υπόθεση, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους πιστούς. Εκείνη τη στιγμή η επέμβαση του πατέρα Θεόδωρου ηρέμησε τα πνεύματα. «Σας παρακαλώ! Μην προκαλείτε εντάσεις! Εδώ ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον ιερέα μας».

  5. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

    Nα καθαιρέσει η Εκκλησία τον παπά;
    Πλάκα μας κάνετε;
    Θα οργανώσει λιτανείες και διαδηλώσεις για να βγει από την φυλακή όπως βγήκε και ο πρωτοπρεβύτερος Παπουτσάκης.
    Όχι αδικίες.
    Όλοι οι παπάδες με 20 χρόνια φυλακή και πάνω για παιδεραστία έξω από τη φυλακή.
    Να ανοίξουν τα κελιά.
    Λευτεριά στον παπα Σωτήρη.
    Να γίνουν δεήσεις.
    Ήδη γίνανε
    Αν δεν με πιστεύετε
    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&artid=535621&catid=16

    «Εχει στηθεί πλεκτάνη εναντίον του ιερέα μας, είναι από τους καλύτερους»

    «Δεόμεθα θεία φύλαξη υπέρ του πατέρα Σωτήριου»… Κυριακή πρωί και το μυαλό όλων των ενοριτών του Ιερού Ναού της Παναγίας Παλατιανής είναι κοντά στον πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Παπαδόπουλο. Υψώνοντας το ιερό δισκοπότηρο ο συνεφημέριος του ιερέα προσευχήθηκε και κάλεσε το ποίμνιο να του συμπαρασταθεί. Κληρικοί και ενορίτες του ιερού ναού της Παναγίας Παλατιανής δίνουν το δικό τους αγώνα υπέρ του 60χρονου πατέρα Σωτήριου. Χθες το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία γι’ αυτόν, ενώ έχουν ήδη ναυλώσει πούλμαν που θα τους μεταφέρουν την Τρίτη το πρωί στο δικαστήριο προκειμένου να είναι στο πλευρό του.

    «Η ενορία μας περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Ο Θεός θα δείξει την αλήθεια και σίγουρα το δίκιο θα αποδοθεί εκεί που πρέπει» είπε ο ιερέας και συμβούλεψε τους πιστούς να κλείνουν τα αφτιά στις φήμες που αιωρούνται εις βάρος του ιερέα. Ολοι πίνουν νερό στο όνομά του. Κανείς δεν έχει να πει κακιά κουβέντα για τον παπα-Σωτήρη. «Είναι από τους καλύτερους ιερείς που υπάρχουν» συμφωνούν όλοι οι ενορίτες και δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό του. «Ηρθε στην ενορία μας όταν ήταν 27 χρόνων» λέει ο κύριος Δημήτρης και συμπληρώνει: «Δίνω ακόμα και το αίμα της καρδιάς μου γι’ αυτόν». Η κυρία Γεωργία, μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, όπως λέει, τον γνωρίζει τριάντα χρόνια τώρα. «Εχει φτιάξει μόνος του την εκκλησία. Μπορεί να είναι νευρικός, αλλά έχει χρυσή καρδιά. Τάιζε ενενήντα απόρους. Εβαζε χρήματα από την τσέπη του. Τα παιδάκια τον λατρεύουν. Είμαστε στο πλευρό του όλοι».

  6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    To Πόκροφ το πιασε το νέο.
    Όχι παίζουμε.
    Να φτάσει η είδηση παντού
    πηγή
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1240

    Article
    Parent, sex abusers of children sentenced
    Date Published: 2/26/2010

    Publication: Kathimerini (Greece)

    An Athens court yesterday imposed heavy jail terms, ranging from 18 to 56 years, on four people found guilty of brutal sexual exploitation of minors. The four included a woman from Ilion, western Athens, who forced her three underage children to work as sex slaves two years ago.

    The mother of three was sentenced to 37 years in jail for making her daughter, then aged 11, and her two sons, then aged 8 and 9, have sex with clients. The latter included a 63-year-old priest and an 83-year-old pensioner, who were sentenced to 24-year and 56-year terms respectively. The court also sentenced the mother’s boyfriend to 18 years in jail after finding that he helped her force the children into sex and to photograph and video some of the encounters. In one case, the court heard, the mother held the arms of her daughter while the child cried and tried to resist the sexual abuse.

  7. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Kύριε Λασκαράτε.
    Εντόπισα με το Google το άρθρο της Καθημερινής που άναφέρετε.
    Είναι άκρως αποκαλυπτικό.
    Συγκάλυψη, κουκούλωμα, ομερτά, στραβά μάτια.
    Να η αλήθεια
    Έχετε απόλυτο δίκιο.
    Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο η Εκκλησία οφείλει να δικάζει μόνη της, χωρίς να περιμένει το κράτος
    Τα λεει η Καθημερινή.
    Τόση υποκρισία και παλιανθρωπιά μαζεμένη στο δεσποτολόι

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100015_07/07/2002_30633

    ΔIΣ: Aπελθέτω απ’ εμού το «ροζ» ποτήριον
    Oι ιεράρχες τρέμουν τις αποκαλύψεις και αναμένουν τις αποφάσεις της κοσμικής δικαιοσύνης

    Mεγάλο προβληματισμό προκαλούν στην Iερά Σύνοδο οι συνεχείς αποκαλύψεις για «ροζ δραστηριότητες», ακόμη και υψηλόβαθμων, της ιεραρχίας. Aν και έχει ήδη συσταθεί «Tμήμα Hθών», η ΔIΣ φοβούμενη ότι οι καταγγελίες για «σημεία και τέρατα» μπορεί να προκαλέσουν έντονους τριγμούς στα θεμέλια της Eκκλησίας, προτιμά να περιμένει τις σχετικές αποφάσεις της κοσμικής δικαιοσύνης για ορισμένες κραυγαλέες υποθέσεις και στη συνέχεια να παραπέμψει τις καταγγελίες στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη.
    Tου Γρ. Kαλοκαιρινού

    «Mην ξεσκεπάσετε ποτέ αυτό το καζάνι που βράζει. Γιατί, θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους». Aυτήν την απάντηση έδινε ο μακαριστός Aρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, σε όποιον δικό του έκανε λόγο για «ηθικά ζητήματα» στον εκκλησιαστικό χώρο. Kαι όταν μιλούσε για «όλους», εννοούσε όχι μόνον τους ηθικά ελεγχομένους κληρικούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, που γνωρίζουν το τι συμβαίνει και δεν τολμούν να «ξεσκεπάσουν το καζάνι». Θεωρούσε λοιπόν όλους ενόχους και φυσικά και τον εαυτό του. Πίστευε όμως, ότι δεν ήταν θέμα ατολμίας ή έλλειψης βούλησης, αλλά τρόμου μπροστά σε μια πιθανή περιπέτεια, στην οποία θα εμπλέκετο η Eκκλησία εάν «ξεχείλιζε το καζάνι». Aυτό βεβαίως δεν ησύχαζε τη συνείδησή του, γι’ αυτό και μέχρι το τέλος της ζωής του κυριαρχούσε στη σκέψη του το δίλημμα: «Mήπως δεν έκανα καλά; Mήπως θα έπρεπε εγώ να ξεσκεπάσω το καζάνι;».

    Σημεία και τέρατα

    Oμως, τέσσερα χρόνια και κάτι μετά τον θάνατο του Σεραφείμ αυτό το καζάνι έχει αρχίσει και, από μόνο του πλέον, να κοχλάζει και ανασηκώνει το καπάκι, με αποτέλεσμα ελάχιστες, ακόμη, ποσότητες –σταλαματιές– από «καυτή βρώμα» να έχει αρχίσει να «ζεματάει» τον ελλαδικό εκκλησιαστικό χώρο. «Περιφερειακά», καταγγελίες από τηλεοπτικούς σταθμούς για κληρικούς που «κάνουν πιάτσες» και «καμακώνουν» νταλικιέρηδες, ή από τέως… κληρικούς, που αποσχηματίζονται οικειοθελώς και με τη σειρά τους αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα. H Διαρκής Iερά Σύνοδος, απλώς τα παρακολουθεί, τα καταγγέλλει, αλλά και ζητεί «ντοκουμέντα». Συστήνει και Eιδική Eπιτροπή –ένα Tμήμα Hθών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί– που δεν θα επεμβαίνει όμως «αυτεπάγγελτα», αλλά θα περιμένει τους καταγγέλλοντες στα γραφεία του. Mε άλλα λόγια, όπως είπε στην «K» με πολύ θλίψη –αισθανόμενος και αυτός συνένοχος για τη σιωπή του– γηραιός Mητροπολίτης υψηλού ήθους «ούτε τα σκόρπια θέματα που αφορούν τους απλούς παπάδες δεν τολμά να αγγίξει κανείς. Φανταστείτε τα σοβαρά…» και έκλεισε αργά, αργά το τηλέφωνο, αναστενάζοντας.

    Γιατί, πράγματι, η πιο σοβαρή καταγγελία έγινε πριν από λίγο καιρό εναντίον Iεράρχη της Θράκης και μια νέα πριν από λίγες ημέρες, κατά του νυν Mητροπολίτη Aττικής κ. Παντελεήμονος. Kαι στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η ίδια «φιλοσοφία». «Nα περιμένουμε τα κοσμικά δικαστήρια και βάσει των αποφάσεών τους, να αποφασίσουμε κι εμείς στη συνέχεια». Δηλαδή, «κατάργηση πλήρης των Iερών Kανόνων και εκκοσμίκευση». Γιατί, όπως ανέλυσε το θέμα στην «K» καθηγητής του Kανονικού Δικαίου, «με άλλα κριτήρια κρίνει το κοσμικό δικαστήριο και με τελείως διαφορετικά η εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Eάν δεν υπάρχει προσβολή της δημοσίας αιδούς ή παιδοπορνεία, το κοσμικό δικαστήριο δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει τι κάνει ένας κληρικός στην προσωπική του ζωή. Eάν έχει φίλο ή φίλη είναι προσωπικό του δεδομένο και απαγορεύεται από την αρμόδια αρχή προστασίας να ασχοληθεί ακόμη και η Δικαιοσύνη. Eξάλλου, τι ενδιαφέρει τον δικαστή, εάν ένας κληρικός βάζει αγόρια ή κορίτσια στην κρεβατοκάμαρά του, αφού δεν υποπίπτει σε κανένα νομικό παράπτωμα;

    Mακρά αναμονή

    Aντίθετα, όμως, την εκκλησιαστική δικαιοσύνη την αφορά άμεσα, γιατί, βάσει των ιερών κανόνων, οι… παρέες κληρικών και με αγοράκια και με κοριτσάκια, αποτελούν κώλυμα Iερωσύνης και αυτομάτως ο κληρικός αυτός εκπίπτει και εντάσσεται στον χώρο των λαϊκών». Kαι ο συγκεκριμένος καθηγητής, συμπλήρωσε: «Δεν δικαιολογείται ή μάλλον αφήνει τελείως εκτεθειμένη την Iερά Σύνοδο ή η απόφαση περί… αναμονής των αποφάσεων της κοσμικής δικαιοσύνης. Tο γεγονός αυτό και μόνον –κατέληξε– μας κάνει να πιστεύουμε πως φοβούνται όλοι στην Eκκλησία να σταθούν με τόλμη και να αντιμετωπίσουν τα λεγόμενα ηθικά ζητήματα». Oπως μάλιστα είχε πει προηγουμένως στην «K» ο γηραιός Mητροπολίτης στον οποίο αναφερθήκαμε «ούτε και η διαρκής Iερά Σύνοδος έχει το δικαίωμα να κρίνει εάν ένας φάκελος –ηθικού περιεχομένου– πρέπει να μπει στο αρχείο ή όχι. Aυτό το αποφασίζει ο ανακριτής που θα ορίσει η Σύνοδος οπωσδήποτε σε παρόμοιες περιπτώσεις, έπειτα από εξονυχιστικές ανακρίσεις. Oύτε και αυτό όμως τηρείται και τις υποθέσεις τις… κλείνει η ΔIΣ».

    Kαι συμπλήρωσε: «Nα γίνουν εκκλησιαστικές ανακρίσεις, να γίνουν συνοδικά δικαστήρια εάν χρειαστεί, όπως ορίζουν οι κανόνες και εμείς βεβαίως με χαρά ψυχής θα υποδεχθούμε την αθώωση συλλειτουργών μας, ενώ την ίδια ώρα θα κάθονται στο σκαμνί οι ψευτοκατήγοροί τους.

    Ή, στην αντίθετη περίπτωση, θα φεύγουν από τον κλήρο όσοι δεν είναι άξιοι. Eπειδή όμως σε όλα ακολουθείται αντικανονική διαδικασία, ο καθένας λέει ό,τι θέλει και έτσι εκτίθεται στα μάτια του κόσμου ολόκληρη η Eκκλησία».

  8. Ο/Η Po λέει:

    κύριε Λασκαράτο,
    γνωρίζετε το τραγούδι «Ανάβω φωτιές» ;

    Μπα σε καλό σας!

    🙄

  9. Κι όμως. Κάποτε το θέμα ήταν τακτοποιημένο. Αλλά αυτοί οι κακούργοι πατέρες της εκκλησίας το γάμησαν μια και καλή.

    ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΠΩΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

    Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΤΡΙΔΩΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

    Ο άγιος Ιερώνυμος βεβαιώνει ότι «αι αγαπηταί» δεν ζούσαν μόνο κάτω από την ίδια στέγη με τους κληρικούς αλλά ότι διέμεναν και στο ίδιο δωμάτιο μ’ αυτούς. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι συμμερίζονταν και την ίδια την κλίνη τους.

    Ο μέγας Βασίλειος τις ανέφερε με το όνομα αγαπητρίς.
    Ποιες όμως ήταν αυτές οι αγαπητές; Η ιστορία αρχίζει με τους αποστόλους. Οι απόστολοι συνοδεύονταν και υποστηρίζονταν στο έργο τους από γυναίκες. Τι το ποιο φυσιολογικό, εδώ που τα λέμε. Βλέπετε δεν είχαν ακόμα κάνει την εμφάνισή τους οι ανώμαλοι και διεστραμμένοι άγιοι πατέρες της εκκλησίας. Αυτά τα τέρατα της φύσεως που μισούσαν θανάσιμα το σώμα, τα ένστικτά του και τις φυσικές του ανάγκες.
    Μετά τους αποστολικούς χρόνους, και οι κληρικοί, ιερείς και οι επίσκοποι, είχαν τέτοιες γυναίκες, ως συντρόφους και βοηθούς. Λέγονταν δε τότε ότι αυτές ήταν παρθένες (αρχαιότατο και διαχρονικό το πάθος των ανδρών προς αυτές), οι οποίες αφιέρωναν την παρθενία τους στην εκκλησία, ή και χήρες (άλλη διαχρονική προτίμηση του αρσενικού φύλου κι αυτή), οι οποίες τηρούσαν στο μέλλον αγνεία!
    Τώρα για παρθένες και χήρες που να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με άνδρες και να τηρούν την παρθενία και την αγνεία τους, θα πρέπει να είναι κανείς αδιόρθωτα αφελής και χαζός για να πιστέψει τέτοια φανταστικά σενάρια. Πρέπει να ’χουμε και λίγη τσίπα πάνω μας.
    Ήταν δε γνωστές οι γυναίκες αυτές με διάφορα ονόματα. Λέγονταν συνείσακτες, αδελφές και αγαπητές. Η λέξη συνείσακτος φανερώνει όλη την αλήθεια του πράγματος, διότι σημαίνει ότι η κυρία εισέρχεται κάπου, μαζί με κάποιον άλλον.
    Όμως, ενώ κατ’ αρχάς οι γυναίκες αυτές υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι τοιούτες, αργότερα το έθιμο επεξετάθηκε και προσλάμβαναν οποιαδήποτε ήθελαν. Όλα λοιπόν τα σχετικά με το θέμα μας βάδιζαν μια χαρά και δίχως κανένα πρόβλημα, ώσπου άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο οι βλαμμένοι πατέρες.
    Πρώτος αρχιανώμαλος που έβαλε το χέρι του για να διαταράξει το φυσιολογικό αυτό καθεστώς, της σεξουαλική ζωή του ιερατείου, εμφανίστηκε ο Τερτυλλιανός περί το 200. Αυτός λοιπόν άρχισε να διδάσκει ότι οι παρθένες έπρεπε να ζουν μακριά από τα βλέμματα των ανθρώπων και ν’ αποφεύγουν την συνοίκηση μ’ αυτούς.
    Εάν οι κληρικοί του χριστιανισμού δεν ήταν οι περισσότεροι αγράμματοι και άμοιροι της ιστορίας, σίγουρα θα τους σηκώνονταν η τρίχα και μόνο με το άκουσμα του ονόματος του κακούργου αυτού.
    Δεν έφτανε μάλιστα αυτό το κακό αλλά ακολούθησε κι άλλο χειρότερο. Βγήκε ο άγιος Κυπριανός το 248 κι άρχισε να διαβεβαιώνει τις παρθένες ότι η εκκλησία, όχι μόνο δεν ανέχεται την συμβίωση με τους άνδρες, αλλ’ ούτε και το να συντρώγουν μ’ αυτούς. Κι όμως, όλ’ αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στις συμφορές που έμελλε ν’ ακολουθήσουν. Διότι συνάχτηκε ολόκληρη η ανώμαλη συμμορία των τότε πατέρων και πήραν, στην εν Νικαία σύνοδο, την εξής απάνθρωπη απόφαση: απαγόρευση διαρρήδην σε όλους τους εκκλησιαστικούς να συγκατοικούν με αγαπητές, εκτός αν αυτές ήταν μητέρες ή αδελφές τους ή θείες τους εκ πατρός.
    Αξιοσημείωτη εδώ είναι η διευκρίνιση που λέει «εκ πατρός». Είναι φανερό ότι τις θείες εκ μητρός τις απέκλεισαν από την συγκατοίκηση, υπολογίζοντας ότι μάλλον δεν θα κάθονταν φρόνημα απέναντι στους ιερωμένους ανεψιούς τους. Ή ότι οι ανεψιοί θα έπρατταν αναλόγως. Ποιος να ξέρει τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το γνωστό «έλα στο θείο». Λέτε τότε να το λέγανε «έλα στη θεία»;
    Επίσης υπάρχει και άλλη διευκρίνιση στην απόφαση αυτή: ως προς αυτές, είπαν, δηλαδή τις μητέρες, τις αδελφές και τις θείες, θα ήταν φρικτό να υπάρξει υποψία. Η τελευταία αυτή διευκρίνιση μάλλον έγινε όχι τόσο για την «υποψία», όσο για να δηλωθεί η γνώση των πατέρων για το τι τις χρειάζονταν και τι έκαναν με τις αγαπητές οι κληρικοί.
    Μπορούμε να εικάσουμε, σχεδόν αβασάνιστα, ότι η ιστορία με τις αγαπητές πρέπει να είχε συσσωρεύσει μεγάλο όγκο σκανδάλων, ώστε να φτάσει το θέμα μέχρι την σύνοδο. Φαίνεται όμως ότι το ζήτημα δεν είχε διευθετηθεί καθόλου, διότι εξανάγκασε και τον μέγιστο των πατέρων Ι. Χρυσόστομο, ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό.
    Όταν ο Χρυσόστομος ανήλθε στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης το 398, βρήκε τις συνήθειες αυτές της συνοίκησης των κληρικών με γυναίκες ν’ ακμάζουν, κι έκανε μεγάλους αγώνες για να τις εκριζώσει. Μάλιστα οι αγώνες του αυτοί προκάλεσαν μεγάλες εχθρότητες από την πλευρά των κληρικών. Σε δυο του ομιλίες περιγράφει, δια μακρών, τις παράδοξες αυτές ενώσεις.
    Προέκυψε δε κι άλλη διάσταση στο πρόβλημα αυτό. Διότι κάποιες γυναίκες, οι οποίες είχαν αφιερωθεί στον θεό, ζήτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους κληρικούς, απαιτώντας να έχουν κι αυτές τον αγαπητό τους, τον οποίο έλεγαν συνείσακτο.
    Επειδή το πρόβλημα δεν μπορούσε να το λύσει η εκκλησία, αναγκάστηκε να επέμβει η διοίκηση. Έτσι σε μία Νεαράν του Ιουστινιανού (6ον αιώνα), με την οποία ο αυτοκράτορας προσπάθησε να περιστείλει το κακό (Νεαρά, 6, 6), διαβάζουμε:
    «Βουλόμεθα δε και αυτάς τας επί χειροτονίαν αγομένας Διακόνους, είτε εκ χηρείας, είτε εκ παρθενίας, μη τινας συνόντας έχειν, εν τάξει δήθεν αδελφών, συγγενών, ή των καλουμένων αγαπητών (τοις γαρ τοιούτοις ονόμασι χρώμενοι πάσης πονηράς υποψίας τον εαυτών πληρούσι βίον), αλλ’ ή εαυτάς οικείν, ή γονεύσι μόνοις και παισί».
    Επί πλέον η Ανατολική εκκλησία με την καθιέρωση του νόμιμου γάμου των κληρικών κατάφερε να περιορίσει το πρόβλημα αυτό των αγαπητών.
    Από την άλλη μεριά η Λατινική εκκλησία, η οποία δεν καθιέρωσε τον νόμιμο γάμο των κληρικών, υπέφερε (και μάλλον υποφέρει) πολύ χρόνο από το ζήτημα των αγαπητών. Μόλις το 1139 η εν Λατεράνω σύνοδος, επί του Πάπα Ιννοκεντίου Β΄ κατάργησε εντελώς τις «παράδοξες» αυτές ενώσεις, των κληρικών με τις αγαπητές.

    Βιβλιογραφία:
    «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ».

    Συμπέρασμα:
    Στις μέρες μας (2009), έχει βουίξει ο κόσμος από τα σεξουαλικά σκάνδαλα των κληρικών, και της Δυτικής και της Ανατολικής χριστιανικής εκκλησίας.
    Η Ανατολική εκκλησία υποσχέθηκε κάθαρση, την οποία δεν είδαμε, αλλά και ούτε πρόκειται να δούμε, στον αιώνα τον άπαντα.
    Ο Πάπας εξαναγκάστηκε να στιγματίσει δημοσίως τις σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από τους υφισταμένους του κληρικούς.

    Αποτέλεσμα:
    Και οι Ανατολικοί και οι Δυτικοί χριστιανοί γονείς, εξακολουθούν, παρ’ όλ’ αυτά, να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια του ανώμαλου χριστιανικού κλήρου.

    Τι λέει το φλιτζάνι μας, για το εν λόγω πρόβλημα :
    Το χριστιανικό ιερατείο θα «γαμάει και θα δέρνει» για πολύ καιρό ακόμα (Το θεώρημά μας αυτό απεχθάνεται χαρακτηρισμούς του είδους «αισιόδοξο ή απαισιόδοξο»).

    Δείτε κι αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=DXmy_vAWgXg&feature=player_embedded#t=165

  10. Ο/Η Ορθόδοξος λέει:

    Αγαπητέ κ. Ροίδη διαβάζοντας το ενδιαφέρον άρθρο – αν και εγώ έχω άλλη εικόνα για την σημερινή κατάσταση – μου δημιουργήθηκε ειλικρινά μια απορία και θα ήθελα να σας την εκφράσω.
    Εάν δεχτούμε ότι όλα αυτά που τόσο παραστατικά περιγράφονται είναι αλήθεια και με ένα «μαγικό» τρόπο 10πλασιάσουμε σε αριθμό τα γεγονότα … τι από όλα αυτά είναι σε θέση να μας πείσει ότι δεν υπάρχει Θεός; Σαν συνέχεια αυτού του προβληματισμού θα μπορούσαμε να πούμε, τι αποδείξεις έχετε ότι δεν υπάρχει Θεός ώστε να υποστηρίζετε με τόσο πάθος την γνώμη σας, αλλά ίσως να είναι πολύ δύσκολο αυτό για να απαντηθεί.
    Είναι μια ερώτηση που θέτω γενικά στους άπιστους …

  11. Ο/Η Aldebaran λέει:

    κ. Λασκαράτε
    Έχω την εντύπωση, αν και δεν είμαι πλήρως βέβαιος (είναι και το Αλτσχάϊμερ στη μέση) πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος, κατά κόσμον Μιχαήλ Παπουτσάκης, δεν καταδικάστηκε για τον φόνο που διέπραξε μαζί με τον αδελφό του… Το δικαστήριο έκρινε ότι ναι… ο Μιχ. Παπουτσάκης διέπραξε το φόνο… αλλά τον απήλλαξε λόγω …βλακείας.
    Τα υπόλοιπα (χειροτονία, κουρά, επισκοπή, μητρόπολη, αρχιαπισκοπή) ήρθαν μετά…

    • Ο/Η Iερέας Χ λέει:

      Αγαπητέ ορθώς επισημαίνει κατωτέρω εις απάντησίν σου ο κ.Λασκαράτος, πως αφ’ής στιγμής εκρίθη ένοχος φόνου, διαπραχθέντος τώ όντι από κοινού με έτερον αδελφόν του, ακόμη και εάν λόγω βλακείας δεν κατεδικάσθη εις ποινήν, υφίστατο κώλυμα ιερωσύνης.
      Ομολογώ όμως πώς δεν μου εφαίνετο βλαξ ο μακαριστός Τιμόθεος.
      Ίσως βλαξ ών εν τή νεότητι, φωτισθείς υπό πνεύματος πονηρού τονός εξελίχθη εις παμπόνηρον ως αρχιερεύς.

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ Κάποιε σε ευχαριστώ.
    Με την ευκαιρία ευχαριστούμε και όλους τους φίλους, τον Σταύρο Βασδέκη, τη Ρόζα, τον Αριστερό θεολόγο, τον Βολταίρο και τον άστεγο θεό Σέραπη που κατέθεσαν ντοκουμέντα.
    Ορθόδοξε. Τι εννοείς έχεις άλλη εικόνα; Αρνείσαι πως η Εκκλησία δεν έχει καθαιρέσει τον Παπουτσάκη ή τον Παπαδόπουλο, πως δεν τόλμησε καν να τους δικάσει, πως κουκούλωνε τον Παπαιωάνου και δεν τον δίκαζε μέχρι που ξέσπασαν τα σκάνδαλα του 2005;
    Τρεις παιδεραστές παπάδες ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΕ, ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕ ΑΚΟΜΑ, ΤΟΝ ΕΝΑ ΟΎΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ.
    Παριστάνεις τον βλάκα;
    Διάβασε τι λέει η Καθημερινή:

    «Γιατί, πράγματι, η πιο σοβαρή καταγγελία έγινε πριν από λίγο καιρό εναντίον Iεράρχη της Θράκης και μια νέα πριν από λίγες ημέρες, κατά του νυν Mητροπολίτη Aττικής κ. Παντελεήμονος. Kαι στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η ίδια «φιλοσοφία». «Nα περιμένουμε τα κοσμικά δικαστήρια και βάσει των αποφάσεών τους, να αποφασίσουμε κι εμείς στη συνέχεια». Δηλαδή, «κατάργηση πλήρης των Iερών Kανόνων και εκκοσμίκευση». Γιατί, όπως ανέλυσε το θέμα στην «K» καθηγητής του Kανονικού Δικαίου, «με άλλα κριτήρια κρίνει το κοσμικό δικαστήριο και με τελείως διαφορετικά η εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

    Στο συγκεκριμένο έχεις να πεις κάτι;
    Δεν έχει δικαστήρια η Εκκλησία;
    Μόνο ΕΑΜίτες επισκόπους ξέρει να καθαιρεί;

    Τι ισχυρίζεσαι;
    Να μην καθαιρούνται οι παιδεραστές;

    Όσο για το ανόητο και κακόπιστο ερώτημά σου, αν όλα αυτά τα σκάνδαλα αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει θεός;
    Ποιόν κοροϊδεύεις;
    Ποιός εδώ ή κάπου αλλού επικαλέστηκε τις παλιανθρωπιές των παπάδων, για να αποδείξει πως δεν υπάρχει θεός;

    Οι βρωμιές των παπάδων και η ατιμωρησία τους και η συνενοχή του πληρώματος της Εκκλησίας σε αυτές και η ανοχή του πληρώματος, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ
    ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ
    ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΠΑΠΥΤΣΑΚΗΣ
    Η Ο ΓΙΟΣΑΚΗΣ;
    ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΝ.

    Τον θεό σου, αν υπάρχει, άσε τον ήσυχο και μην τον αναμιγνύεις στις βρωμιές σας.
    Αυτός σας έδειξε πως έπρεπε να είχατε πάρει φραγκέλιο.
    Εσείς όμως δείχνετε συνενοχή

  13. Ο/Η Ορθόδοξος Άθεος λέει:

    Δεν υπάρχει απόδειξη, αλλά σαφέστατη ένδειξη.

    Ακόμα και αυτοί που διακονούν, πουλάνε και πλασάρουν τον χριστιανικό αυτό θεό, δεν τον πιστεύουν και κάνουν οτιδήποτε ο υποτιθέμενος θεός τους τους απαγορεύει.

    Εκμεταλλεύονται στο έπακρο την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να θεωρεί δέος στο άγνωστο και θησαυρίζουν ή ζουν μια πλούσια και χλιδάτη ζωή με όλες τις απολαύσεις που απαγορεύουν στους άλλους.

    Οι μόνοι τελικά που «Τ»ον πιστεύουν, είναι οι παραμυθιασμένοι κακόμοιροι που δίνουν προσοχή στους παπάδες, τους φιλούν το χέρι και τους χρυσώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    Εμείς τι φταίμε και «Τ¨ον έχουμε στο σύνταγμά μας σαν επιταγή δεν καταλαβαίνω.

  14. Ο/Η Ορθόδοξος λέει:

    Αγαπητέ laskaratos, δεν νομίζω πως αυτά συμβαίνουν μόνο στην εκκλησία αλλά σε όλες τις κοινωνικές τάξεις … απλά εσείς λογικό είναι να προβάλετε αυτά που θέλετε.

    Η ερώτηση μου ήταν νομίζω απλή και σαφής, μπορείτε να μου απαντήσετε;

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aldebaran,
    ούτε στην Ελευθεροτυπία, ούτε στο Δαυλό, αναφέρετε πως αθωώθηκε λόγω βλακείας.
    Αλλά και έτσι αν ήταν, η χειροτονία του σε ιερέα δεν ήταν επιτρεπτή.

    Ορθόδοξε,
    δεν θα καταφέρεις να με τρελλάνεις.
    Σου απάντησα πως ασφαλώς τα σκάνδαλα δεν αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει θεός.
    Αποδεικνύουν μόνο τη διαφθορά του κλήρου και του ποιμνίου.

    Αφού πας γυρεύοντας, αποδεικνύουν-προσθέτω-κάτι ακόμα:
    Το μυστήριο της ιερωσύνης είναι της πλάκας. Δεν θεραπεύει τα ασθενή ούτε αναπληροί τα ελλείποντα. Το βίτσιο πάντως της παιδεραστίας δεν το διορθώνει.
    Γιατί τότε πρέπει κάποιος για να συμβιώσει με μια γυναίκα να οφείλει να πάρει την ευχή ενός παιδεραστή παπά, αυτό κι αν είναι μυστήριο.

    Ζητάς απόδειξη πως δεν υπάρχει θεός;
    Ασφαλώς δεν υπάρχει τέτοια απόδειξη.
    Εσύ έχεις απόδειξη πως υπάρχει;
    Ασφαλώς όχι.
    Πολύ περισσότερο δεν έχεις απόδειξη πως ακόμα κι αν υπάρχει, αυτός είναι ο Χριστός και όχι κάποιος άλλος.
    Σίγουρα πάντως θα ήταν καλύτερα για την αξιοπρέπειά του να μην υπάρχει (Όσκαρ Ουάϊλντ).
    Θάλασσα τα έχει κάνει. Τι παντοδύναμος είναι όταν πεθαίνουν παιδάκια από την πείνα, την ίδια στιγμή που οι μητροπολίτες πεθαίνουν από παχυσαρκία.

    Με την ευκαιρία:
    Εγώ πιστεύω στο θεό Καζαμπούμπου, που είναι τετραεδρικός μαζί με τους θεούς Σίβα, Ώρο και τη θεά Μαρία Πενταγιώτισσα.
    Μπορείς να μου αποδείξεις πως δεν υπάρχει;

    Κάτι ακόμα.
    Εγώ απάντησα σε όλα τα ερωτήματά σου.
    Εσύ σε κανένα δικό μου.

    Ξαναρωτάω:
    Γιατή η Εκκλησία κουκουλώνει τις παιδεραστίες των ιερέων;
    Γιατί δηλώνει αναρμόδια να τους δικάσει;
    Γιατί κρύβεται πίσω από την κοσμική Δικαιοσύνη, που στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στη Συρία κλπ είναι ισλαμική.
    Γιατί δεν αποζημιώνει τα θύματα των ιερέων της;
    Γιατί δεν τους ζητά συγνώμη;
    Γιατί το ποίμνιο συμπαρίσταται στον καταδικασμένο παιδεραστή ιερέα;
    Γιατί το ποίμνιο αδιαφορεί για την ευπρέπεια του Οίκου Του;

    Εσύ γιατί καταφεύγεις σε απαράδεκτους συμψηφισμούς, ξεχνάς πως υποτίθεται ότι θεωρείς τον κλήρο κεχαριτωμένο με τη θεία χάρη και μου λες;
    Υπάρχουν και χωροφύλακες παιδεραστές, και χασάπηδες, και εκδοροσφαγείς παιδεραστές και σκουπιδιαραίοι παιδεραστές.
    Ναι υπάρχουν.

    Αλλά:
    Όχι σε τέτοια τρομακτικά ποσοστά όπως στους κληρικούς.
    Δεν είναι πνευματικοί καθοδηγητές του λαού αυτοί, ούτε πληρώνονται από τους φορολογούμενους για να μεταφέρουν τη θεία χάρη.
    Το σωματείο εκδοροσφαγέων, ο σύλλογος μικροπωλητών, και το συνδικάτο των ιχθυοπωλών, ΠΟΤΕ δεν ζήτησαν να μην τιμωρούνται οι συνάδελφοί τους παιδεραστές.

  16. Ο/Η Disdaimona λέει:

    @ Ορθόδοξος

    Αν η ερώτηση για την ύπαξη του Θεού είναι μια απλή και σαφής ερώτηση που εσείς βεβαίως έχετε απαντήσει, είναι διπλή ντροπή να ονομάζεται την εκκλησία άλλη μία κοινωνική τάξη προκειμένου να υπεκφύγεται της πραγματικότητας.

    Αν ο Θεός υπάρχει συναινει στην παιδεραστία επειδή συμβαίνει στον οίκο του;

    Αντιλαμβάνεστε καθόλου πως είστε επικύνδινοι με τα μυαλά που κουβαλάτε;

    Μακάρι και να υπάρχει να σας κάψει όλους! Σαν δεν ντρέπεστε!

  17. Ο/Η Ορθόδοξος λέει:

    Δεν υπάρχει λόγος αγαπητέ «laskaratos» να εκνευρίζεστε, τι απόψεις μας καταθέτουμε εδώ πέρα, εγώ τις δικές μου και εσείς τις δικές σας.
    Θα ήταν ποτέ δυνατόν άτομα με τις δικές σας θέσεις να είχαν άλλη άποψη από αυτή που αναφέρετε, για την ιεροσύνη; Βήμα – βήμα γίνετε η κατανόηση του κόσμου …

    Εγώ προσωπικά και εκατομμύρια πιστοί βιώνουμε την πίστη και τον Θεό, την παρουσία Του μέσα από την προσευχή και όχι μόνο, οπότε φυσικά και έχουμε αποδείξεις, ασχέτως εάν εσείς δεν θέλετε να τις δεχτείτε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε. Παρόλα αυτά, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τις επιλογές σας, ως άπιστοι – άθεοι μπορείτε να υποστηρίζετε όποια γνώμη επιθυμείτε.
    Πείτε όμως, με ποια στοιχεία θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύετε την αλήθεια και την υποστηρίζετε μάλιστα με τόσο θέρμη; Γιατί εάν έχετε κάποια εσωτερική πληροφορία και όχι μόνο όπως οι πιστοί, το καταλαβαίνω, το να υποστηρίζεις όμως με αυτό τον τρόπο μια ιδέα χωρίς την παραμικρή απόδειξη, είναι κάπως παράλογο.
    Δεν μου απαντάτε αγαπητέ σε καμιά ερώτηση και είναι νομίζω πολύ απλές αυτές που σας θέτω.

    Αγαπητέ «Disdaimona» σαφώς και τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από όλους μας και πρώτα από τον Θεό που θα μας κρίνει. Αυτό που ανέφερα είναι απλά ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν όχι μόνο εντός αλλά και εκτός εκκλησίας. Λογικό όμως είναι κάποια άτομα να προσπαθούν να προβάλουν αυτά που τους βολεύουν, μεγαλοποιώντας κατά καιρούς τις καταστάσεις με εκφράσεις του τύπου «Όχι σε τέτοια τρομακτικά ποσοστά όπως στους κληρικούς !!!» και φυσικά μη μπορώντας να διακρίνουν ή μάλλον μη θέλοντας να παραδεχτούν ότι κυκλοφορούν Άγιοι κληρικοί ανάμεσα μας.

    • Ο/Η Po λέει:

      φίλε Ορθόδοξος, λέτε…
      Πείτε όμως, με ποια στοιχεία θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύετε την αλήθεια και την υποστηρίζετε μάλιστα με τόσο θέρμη;

      Η ερώτησή σας προσδιορίζει επ’ακριβώς τη διαφορά των δικών μας απόψεων με τις δικές σας, ότι:

      Ποτέ, μα ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι αντιπροσωπεύουμε την Αλήθεια σε οτιδήποτε.

      Αντιθέτως, όλες οι θρησκείες (συμπεριλαμβάνω και τη δική σας…) και οι πιστοί που τις ακολουθούν, πιστεύουν ότι την κατέχουν, κι όχι μόνο αυτό, ακούστε το χειρότερο: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ γι’ αυτό.
      ….

      Και για να τελειώνουμε,
      Απαντήστε μας σας παρακαλώ για το συγκεκριμένο κείμενο του κ. Λασκαράτου που καταγγέλλει συγκεκριμένα φαινόμενα παιδεραστίας από συγκεκριμένους κληρικούς.

      Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτή μου την απλή ερώτηση, τότε δεν είστε αντάξιος συνομιλητής μας, κι εγώ προσωπικά θα αγνοώ τα όποια «βαρυσήμαντα ψελλίσματά» σας με τα οποία επιχειρείτε να στρίβετε «δια του αρραβώνος»….

  18. Ο/Η Ορθόδοξος λέει:

    Αγαπητέ Ροίδη, εάν δεν πιστεύετε ότι αντιπροσωπεύετε την αλήθεια για ποιο λόγο έχετε κάνει αυτό τον χώρο και προφανώς θέλετε να ονομάζεστε και άθεος, ενώ θα μπορούσατε κάλλιστα να έχετε δηλώσει ότι αφού δεν γνωρίζετε την πραγματικότητα όπως μας αναφέρετε, δεν έχετε και γνώμη για θέματα πίστεως και πολύ περισσότερο για την ύπαρξη ή όχι Του Θεού …
    Θεωρείτε δηλαδή φυσιολογική τη στάση σας, το να μάχεστε με τόσο ζήλο για κάτι το οποίο όπως δηλώνετε, κατά τη γνώμη σας δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια ή έστω δεν είστε σίγουρος αν την αντιπροσωπεύει;

    Εγώ προσωπικά φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει Θεός και όπως σας εξήγησα παραπάνω, υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες προφανώς σε εσάς δεν είναι ορατές, είναι δικαίωμα σας να μην τις αποδέχεστε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται.
    Για τα φαινόμενα που καταγγέλλετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν συμβαίνουν μόνο στο χώρο της εκκλησίας και σίγουρα δεν είναι η κατάσταση έτσι όπως θέλετε να την παρουσιάσετε. Είναι όμως απολύτως λογικό άτομα με τις δικές σας πεποιθήσεις, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να προβάλουν αυτά που θέλουν, μεμονωμένα περιστατικά τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι σε θέση να χαρακτηρίζουν το σύνολο της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

    Αγαπητέ κ. Ροίδη, ξέρω ότι σε τέτοιου είδους ερωτήματα ένας άπιστος δεν είναι σε θέση να απαντήσει τίποτα, γιατί απλά δεν υπάρχει απάντηση για αυτόν. Αιτιολογήστε μου τουλάχιστον την δική σας συμπεριφορά, βάση των παραπάνω λόγων σας.

  19. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Ποιός ειπε πως η βλακεία δέν έχει νά επιδείξει έργο? Κακώς υποτιμήθηκε καί θεωρήθηκε ανίκανη νά δημιουργήσει, καί νά εφεύρει! Η μεγαλύτερη εφεύρεση που διανοήθηκε ποτέ ανθρώπινος νούς, ο θεός , είναι έργο τής ανθρώπινης πνευματικής ανεπάρκειας, κοινώς, βλακείας ! Τί μάς λέει, ο κύριος μέ τό ψευδόνυμο «ορθόδοξος», εκατομμύρια πιστών βιώνουν τήν πίστη τους καί τόν θεό. Μόνο εκατομμύρια? Κάνετε λάθος, κύριε ορθόδοξε. Δισεκατομμύρια, καί τρισεκατομμύρια πιστών, σέ ολόκληρο τόν πλανήτη, διακρίνονται γιά τό μεγάλο τους προσόν, τής βλακείας. Αμφισβητήτε, μήπως, τήν ιδιοφυία τού Αϊνστάϊν? «Δύο πράγματα είναι άπειρα. Τό σύμπαν καί η βλακεία».
    «Βιώνουμε τήν πίστη μας καί τόν θεό.» Καί τί? τά «Τ» καί «Θ», μέ κεφαλαία. Εχει σημασία αυτό !!! «Τήν παρουσία του,(τού θεού εννοεί),καί όχι μόνο, οπότε καί έχουμε αποδείξεις, ασχέτως εάν εσείς δέν θέλετε νά τίς δεχτείτε, ή δέν μπορείτε νά τίς καταλάβετε.» Ακούστε , κύριοι, καί κυρίες φυσικά, έχουν αποδείξεις γιά τήν ύπαρξη τού θεού, καί δέν μας τίς δείχνουν. Τί κάθεστε, κύριε ορθόδοξε, καί δέν μας παρουσιάζετε αυτές τίς πολυπόθητες αποδείξεις? Αυτό θέλουμε κι εμείς καί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Επι πλέον, περιγράψετε μας, τέλος πάντων, αυτόν τόν περιβόητο θεό. Ειλικρινά, εγώ προσωπικά, δέν έχω καταλάβει τί εννοούν οί άνθρωποι,καί ιδιαίτερα εσείς, όταν μιλάνε γιά τόν θεό. Σάς εγγυούμαι, εάν μέ πείσετε, βάσει τών αποδείξεων σας, γιά τήν ύπαρξη αυτού τού θεού, καθώς καί γιά τίς ιδιότητες αυτού ή καί τίς δυνάμεις του, τότε θά μπορέσω καί εγώ νά κατανοήσω καλύτερα αυτόν τόν κόσμο. Δέν λέω πως θά γίνω πιστός του, διότι ο ορθολογισμός μου δέν μου τό επιτρέπει. Σχετικά μέ τήν αλήθεια, που απερίσκεπτα προσπαθήσατε νά μας παρουσιάσετε πως κατέχουμε, σας απάντησε πολύ σοφά ο κύριος Ροϊδης. Υπενθυμίζω, μόνο, πως σέ πρόσφατο σχόλιό μου εδώ, σ’ αυτό τό ιστολόγιο, αναφέρθηκα σέ μερικές από τίς θεωρίες αλήθειας. Ερευνα καί εργασία επίπονη, φιλοσόφων επιστημόνων, που σκοπός τους είναι η κατανόηση αυτού τού κόσμου.
    Η κατηγοριοποίηση ανθρώπων που δέν έχουν θρησκευτικές πεποιθήσεις, σέ «άπιστους» ακόμα καί «αθεους», είναι κατά τήν γνώμη μου άστοχη, καί μυρίζει κοινωνικό διαχωρισμό. Θυμίζει άλλες εποχές, οπου στό όνομα τής θρησκείας οί αλλόθρησκοι, οί άπιστοι καί οί αγαρινοί κατεσφάζονταν. Δέν υπάρχει, θέμα άπιστων ούτε καί άθεων. Πώς νά χαρακτηρίσεις κάποιον, άπιστο, ή άθεο, εφ’ όσον γι’ αυτόν δέν προέκειψε ποτέ τέτοιο θέμα πίστης σέ κάποιον θεό? Επειδή κάποιοι εφεύραν τόν θεό, ή καί τούς πτεροτούς ανθρώπους, σημένει πως οί άλλοι που δέν κατέχονται από τέτοιου είδους εμμονές, είναι άπιστοι, άθεοι καί απτεροτοί? Θά αναφερθώ στόν Dawkins, ο οποίος πολύ εύστοχα παρατηρεί κάποιον που πιστεύει επίμονα στόν θεό, λέγοντας του πως άν είχε γεννηθεί π.χ. στήν αρχαία Ελλάδα, θά πίστευε στόν Δία, στόν Απόλλωνα, στήν Αθηνά, κ.λ.π. Εάν πάλι είχε γεννηθεί, σήμερα σέ κάποια άλλη χώρα, όπου πιστεύουν στό βούδα, στόν Μωάμεθ, ή στόν καραμπουρλού, θά πίστευε σέ κάποιον απ’ αυτούς τούς θεούς. Είναι πεποίθηση μου, πως μιά τέτοια οντότητα, όπως ό θεός, εάν πράγματι υπήρχε, θά γινόταν αισθητή, ακόμη καί από ένα παιδί. Δέν μπορεί νά παρουσιάζεται στήν δική σας προσευχή, διότι εσείς έχετε τήν συνταγή καί τόν κατάλληλο δίαυλο επικοινωνίας, καί νά κρύβεται από τούς υπόλοιπους ανθρώπους. Σάν μέρος τού κόσμου, τής φύσης, που είμαστε, εμπεριέχουμε καί τό στοιχείο τής γνώσης, γι’ αυτό ερευνούμε, γιά νά μάθουμε. Η φύση δέν έχει ηθική. Ηθική επινοήσαμε εμείς οί άνθρωποι, δικαίως, ώστε νά μπορέσουμε νά συμβιώσουμε αρμονικά καί δίκαια. Εκεί πιστεύω, σκοντάφτει καί τό θεμα θεός.
    Εάν αποφασίσετε νά μού απαντήσετε, θά διαβάσω τό σχόλιό σας μόνο εάν «επισηνάψετε» αυτές τίς αποδείξεις ύπαρξης τού θεού. Αλλιώς μήν μπήτε στόν κόπο νά μου στείλετε απάντηση σχόλιο, τύπου κήρυγμα. Δέν θά τό διαβάσω !

  20. Ο/Η Ορθόδοξος Άθεος λέει:

    @Ορθόδοξος

    Λες:
    Εγώ προσωπικά και εκατομμύρια πιστοί βιώνουμε την πίστη και τον Θεό, την παρουσία Του μέσα από την προσευχή και όχι μόνο, οπότε φυσικά και έχουμε αποδείξεις, ασχέτως εάν εσείς δεν θέλετε να τις δεχτείτε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε

    και ανασκευάζεις:
    Εγώ προσωπικά φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει Θεός και όπως σας εξήγησα παραπάνω, υπάρχουν ενδείξεις…

    Θα σου πω την δική μου άποψη σαν επισκέπτης του χώρου.

    Οι αποδείξεις που έγιναν ενδείξεις για σένα που πιστεύεις στον ορθόδοξο τριαδικό θεό, είναι ένα ελάχιστο ποσοστό αυτών που πιστεύουν σε μια μορφή άλλη θεού, όπως για παράδειγμα οι αιρετικοί (για εσάς) καθολικοί, οι μουσουλμάνοι, οι ινδουιστές κλπ και τα εκατομμύρια από αυτούς μπορούν να σου φέρουν αντίστοιχες αποδείξεις που τελικά είναι ενδείξεις για αυτούς και μόνο ότι ο θεός τους υπάρχει τους ακούει και τους βοηθάει.

    Και επειδή μας τα έχετε ζαλίσει τόσους αιώνες και η δική σας (αίολη όπως φαίνεται παραπάνω) πίστη, μας επηρεάζει αρνητικά σχεδόν σε κάθε μορφή της ζωής μας, ανέφερα ήδη το σύνταγμα, αλλά είναι και το Υπ. Παιδείας και θρησκευμάτων και όλη η ισχύουσα παιδεία, καθώς και οτιδήποτε άπτεται της Εκκλησίας, δηλαδή οι επιπλέον φόροι που πληρώνουμε για την μη φορολόγησή της, την πληρωμή των παπάδων, το παραδικαστικό, τα σκάνδαλα και οι κτηματομεσιτικές και οικονομικές δραστηριότητες των παπάδων και καλόγερων καθώς και οτιδήποτε επηρεάζει την κοινωνία αρνητικά όπως και η υποκριτική δράση τους όπως αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη δημοσίευση αλλά και σε όλο σχεδόν το παρόν Blog. Εγώ προσωπικά απαιτώ και νομίζω αρκετοί από τους συμπαθείς αναγνώστες, η πίστη σας να περιοριστεί στα του οίκου της και να μην έχετε πια καμιά σχέση με την κοινωνία εκτός αν θέλετε να κάνετε πραγματικές αγαθοεργίες χωρίς αντάλαγμα. Τίποτα άλλο.

    Αυτή νομίζω είναι και η κύρια αποστολή αυτού του Βλογ και ευχαριστώ θερμά τους συγγραφείς, και σχολιαστές για την ενημέρωσή μας.

  21. Ο/Η Aldebaran λέει:

    Χμμμμμ…. Υπερωρίες σ’ έβαλαν να κάνεις Ορθόδοξε;…
    Έτσι που πάνε τα πράγματα μάλλον δεν θα τις πληρωθείς…

  22. Παράθεμα: Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2] « Ροΐδη Εμμονές

  23. Ο/Η Ορθόδοξος λέει:

    Αγαπητέ «Κώστας Κοροβίλας» εδώ δεν κάνουμε προσηλυτισμό και ούτε περιμένω κανείς με τα λόγια μου να γίνει πιστός, τις γνώμες μας απλός καταθέτουμε. Εάν θέλετε να διαβάζετε τα σχόλια μου καλώς, εάν πάλι δεν θέλετε για κάποιο λόγο, δικαίωμα σας είναι.

    Κατ’ αρχήν μου θέτετε κάποια ερωτήματα και μου βάζετε κανόνες απάντησης και αναρωτιέμαι για μια ακόμα φορά εάν έχει νόημα να απαντήσω και εάν απαντήσω σε αυτά που με ρωτάτε, τι θα πάρετε. Κύριε Κοροβίλα γνωρίζω εκ πείρας καλά τις θέσεις των άθεων και κατανοώ τις αντιδράσεις τους, οπότε καταλαβαίνω ότι από την πλευρά σας, άτομα με τις δικές σας αντιλήψεις, δεν θα μπορούσαν να βλέπουν διαφορετικά – από αυτό που προσπαθείτε να προβάλετε – τα πράγματα.

    Το ερώτημα που έθεσα παραπάνω είναι απλούστατο και σαφέστατο. Εγώ και όπως είπατε δισεκατομμύρια άνθρωποι βιώνουμε το Θεό – του οποίου την ύπαρξη αρνείστε – με διάφορους τρόπους. Δεν περιμένω να δεχτείτε κανένα συμβάν ως αποδεικτικό στοιχείο, είναι απολύτως λογικό και κατανοητό. Ακόμα και αυτά που ζητάνε οι άθεοι να γίνουν, εάν γινόντουσαν ως παραχώρηση Θεού και πάλι δεν θα πίστευαν, αλλά θα προσπαθούσαν να το εξηγήσουν όπως αυτοί γνωρίζουν, είναι βέβαιο.
    Εσείς λοιπόν πως είστε τόσο βέβαιος, – δεδομένου του ότι όπως αναφέρει και ο κ. Ροίδης δεν υποστηρίζετε ότι κατέχετε την αλήθεια και ότι δεν την αντιπροσωπεύετε σε τίποτα … – ότι δεν υπάρχει σίγουρα Θεός; Τι αποδεικτικά στοιχεία έχετε επιστημονικά ή οτιδήποτε άλλο, που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ψυχή; Απαντήστε μου εάν θέλετε και μπορείτε, με όποιο τρόπο και προσέγγιση θέλετε.

    Όσον αφορά την κατηγοριοποίηση ανθρώπων, καταλαβαίνω και σε αυτό το σημείο τη θέση σας. Μπορείτε ελεύθερα να υποστηρίζετε την γνώμη σας.

  24. Ο/Η Ορθόδοξος Άθεος λέει:

    >Το ερώτημα που έθεσα παραπάνω είναι απλούστατο και σαφέστατο. Εγώ και όπως είπατε δισεκατομμύρια άνθρωποι βιώνουμε το Θεό – του οποίου την ύπαρξη αρνείστε – με διάφορους τρόπους…

    Γιατί άραγε θα έπρεπε κάποιος να μην αρνείται κάτι που δέχονται δισεκατομμύρια ως βίωμα, δεδομένου επιπλέον ότι αυτά τα βιώματα είναι από διαφορετικά μέχρι αντίθετα μεταξύ τους και αναφέρονται σε διαφορετικού είδους θεούς ?

    ο όρος «άρνηση» σημαίνει μη αποδοχή θέσεως, θέσης που επιβλήθηκε με το ζόρι και που από ότι δείχνει και το ύφος του «την ύπαρξη αρνείστε» είναι επιτακτική.

    η ευγενική απάντηση είναι απλά όχι ευχαριστώ. Τα βιώματά σας είναι προσωπικά (που σημαίνει έχετε τους λόγους σας) και δεν μας αφορούν, το να πρέπει να απολογηθούμε γιατί δεν έχουμε τα ίδια με εσάς είναι απαράδεκτο.

  25. Ο/Η Ορθόδοξος λέει:

    Αγαπητέ «Ορθόδοξος Άθεος» όπως ανέφερα παραπάνω, τις γνωρίζω τις απόψεις των άθεων στα θέματα πίστης. Εάν μπορείτε σας παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα μου. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος.

  26. Ο/Η Ορθόδοξος Άθεος λέει:

    @Ορθόδοξος
    Το ερώτημα φυσικά που νομίζεις ότι δεν απαντήθηκε είναι αυτό

    > Σαν συνέχεια αυτού του προβληματισμού θα μπορούσαμε να πούμε, τι αποδείξεις έχετε ότι δεν υπάρχει Θεός ώστε να υποστηρίζετε με τόσο πάθος την γνώμη σας, αλλά ίσως να είναι πολύ δύσκολο αυτό για να απαντηθεί.

    Αποδείξεις είναι συστατικό της Επιστήμης ή κάνω λάθος ?
    Μπορεί άραγε η επιστήμη να πει κάτι σε κάποιον που μέσα του την έχει χεσ..νη? όχι.

    Εσύ άραγε έχεις αναρωτηθεί γιατί οι χριστιανοί στηρίζουν με πάθος την δική τους άποψη ότι όχι μόνο υπάρχει θεός αλλά αυτός είναι και έτσι συγκεκριμένα και μη μου πεις ότι δεν το κάνουν. Η έννοια της ιεραποστολής είναι καθαρά χριστιανική (ακόμα και να ξεχάσουμε την επιβολή με το καλό ή την βία του χριστιανισμού). Και φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξή του θεού, αλλά το πάθος πάθος όπως φαίνεται ακόμα και από την απαίτησή σου. Όμως σε ενοχλεί το δικό μας όψιμο πάθος χωρίς να σε ενδιαφέρει το χριστιανικό που είναι και διαχρονικό.

    Οι ενδείξεις δεν σου λένε κάτι άραγε. Οι ταγοί σας, αυτοί δηλαδή που μεσιτεύουν στον θεό για εσάς, αυτοί που είναι δίπλα ακριβώς σε όλα τα «θαύματα», «τα μυστήρια» και φορείς της ιερής σας παράδοσης (υπόθεση Ιεροσολύμων, πρώην Αττικής. Εφραίμ και χιλιάδες που θα βρεις την δραστηριότητά τους (για χρήμα δόξα και παιδεραστία) αναλυτικά σε αυτό το Βλογκ), αγνοούν τόσο εύκολα Αυτόν που είναι πιο χειροπιαστός για αυτούς τον θεό δηλαδή και δεν πιστεύουν τελικά σε Αυτόν που διακονούν και μας-σας πλασάρουν?
    Δεν μπορείς να θεωρείς ότι ο πρώην Ιεροσολύμων πιστεύει στον θεό. Ο θεός που κάθε χρόνο μόνο σε αυτόν, έκανε υποτίθεται το θαύμα του και του άναβε τα κεριά. Πως αυτός ο άνθρωπος Τον έφτυσε τόσο αισχρά και έκανε πράματα και θάματα τόσο για τους αντιπάλους του όσο και για να πλουτίσει αγνοώντας Τον αν στοιχειωδώς τον πίστευε? Άραγε αυτός είναι πιστός για εσένα. Αυτό δεν είναι ένδειξη ότι οι ταγοί σας ξέρουν κάτι περισσότερο από αυτά που θέλουν να δείχνουν επίσημα. Ότι αυτό το παραμύθι είναι καλό μόνο για να έχουν εξουσία και να ζουν πλουσιοπάροχα (φυσικά χωρίς ευρώ στην τσέπη όπως είπε και ο Εφραίμ). Είναι για μένα μια ένδειξη που μπορείς να θεωρήσεις σαν απόδειξη, οι περισσότεροι ταγοί σας (οι μεσίτες δηλαδή) δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού που μεσιτεύουν και αυτό φαίνεται από τα λόγια τους αλλά κυρίως τα έργα τους.

    Μιλάς για βιώματα που έχεις εσύ και σου «αποδεικνύεται» η ύπαρξη του και πρέπει να απολογηθούμε γιατί εμείς το αρνούμαστε. (εσείς λες, αρνείστε να παραδεχτείτε).
    Μα τα βιώματα αγαπητέ μου είναι δικά σου και των όμοιων σου, που βρίσκεστε στην βαθειά δουλοκρατική Ανατολή και στην σκοταδιστική Οθωμανοκρατία. Τα δικά μου βιώματα είναι από αυτόν τον τόπο και από αυτούς που πίστεψαν στον άνθρωπο και δημιούργησαν τον Ενεργό Πολίτη, δημιούργησαν τον Πολιτισμό στον οποίο εδράζεται ότι θετικό υπάρχει σήμερα, καθώς και από την επάρατη (για εσάς) Εσπερία, από αυτούς που αποφάσισαν να απογαλακτιστούν από την θεοκρατία και τον ταλιμπανισμό και να κάνουν τον Διαφωτισμό. Πως τα βιώματα μας μπορούν να ταυτιστούν και να παραδεχτούμε τι?

    Δεν βλέπεις η θεοκρατία σε τι συμφορές μας έχει ρίξει? Δεν βλέπεις ότι κανένας στην χώρα αυτή δεν πιστεύει στον άνθρωπο και όλοι περιμένουν από έναν μπαμπά (Θεούλη, Κράτος κλπ) να τους λύσει τα προβλήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολιτικούς και παπάδες να τρώνε στην υγειά των κοροΐδων. Δεν βλέπεις πόσο έχουμε ξεφύγει από τις αρχές της δημοκρατίας και της πολιτείας και πόσο ξένοι αισθάνονται οι «Έλληνες» από οτιδήποτε συλλογικό, οτιδήποτε ξεκινάει από την βάση οτιδήποτε άπτεται του συνόλου. Φτάνει πια η μιζέρια της Ανατολής. Η αυτοκρατορία πέθανε. Αποφασίστε και εσείς να απογαλακτιστείτε επιτέλους να μεγαλώσετε, σκεφθείτε αν μη τι άλλο τα παιδιά σας και την κοινωνία που θα ζήσουν.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι προσπαθείς να στηρίξεις τα βιώματα σου που εδράζονται στην πίστη, δηλαδή σε κάτι που δεν αποδεικνύεται, με αποδείξεις, δηλαδή με επιστημονικά συμπεράσματα

    και αφού δεν τις βρίσκεις, ζητάς από τους άλλους να αποδείξουν το αντίθετο, νομίζοντας ότι έτσι εδραιώνεται η πίστη σου. Αν αυτό δεν είναι ανατολίτικο παζάρι με τον εαυτό σου τι είναι άραγε. Πως ή έλλειψη αρνητικών αποδείξεων βοηθάει στην πίστη σου και δεν την αποδυναμώνει η έλλειψη θετικών?

    Εφόσον πραγματικά σε ενδιαφέρει η επιστημονική μέθοδος, σου συνιστώ να διαβάσεις την περί Θεού αυταπάτη, R Dawkins. O Dawkins εξαίρετος βιολόγος, αναλύει όλες τις ενδείξεις και «αποδείξεις» για την ύπαρξη του θεού με κριτικό μάτι, στα φώτα της σύγχρονης επιστήμης. Το βιβλίο αυτό δεν αποδεικνύει την ύπαρξη ή μη ύπαρξη, αλλά ανατρέπει τις περισσότερες δοξασίες και δείχνει επιστημονικά ότι οι πιθανότητες να υπάρχει εξωκοσμικός Θεός όπως αναφέρεται στην Βίβλο, ή στην νέα χριστιανική υποτροπή του δημιουργισμού, είναι ελάχιστες από το να μην υπάρχει, και φυσικά αυτό, δηλαδή οι πιθανότητες, είναι επιστήμη.

    Αν θέλεις μια θεολογική προσέγγιση για το έωλο της «ελληνικής» ορθοδοξίας και γενικά της ορθοδοξίας, τότε πάρε να διαβάσεις το Σοκ και Δέος του Αρ. Μόσχου πρώην ομοϊδεάτη σου, θα είναι χρήσιμο μάλιστα για να μάθεις πιο είναι το μέλλον της «πίστης» σου.

    Φυσικά η βιβλιογραφία είναι τεράστια, αλλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος με στοιχειώδη λογική ακόμα και ορθόδοξος, μπορεί από αυτά τα δύο βιβλία να ξεκινήσει να σκέπτεται για λογαριασμό του επί τέλους. Πιθανόν οι αγαπητοί Ρο και Λασκαράτος ή άλλοι καλοί φίλοι εδώ, να σου συστήσουν κάτι πιο συνοπτικό και καλύτερο. Για να βρεις αποδείξεις όπως θες, πρέπει να ψάξεις και για να ψάξεις πρέπει να ασχοληθείς σε κάτι περισσότερο από αυτά που βρήκες σίγουρα, δήθεν αυθεντικά και έτοιμα από άλλους που η ηθική τους ελέγχεται.

    Εφόσον όμως αυτά εσένα δεν σου λένε τίποτα, τότε η επιτακτική αναζήτηση αποδείξεων από τους άλλους είναι ύποπτη και πρέπει να το ψάξεις.
    Ή πιστεύεις σε ότι θέλεις χωρίς να εμπλέκεις την επιστήμη και τους άλλους, χωρίς να το συζητάς αφού δεν έχει νόημα και φυσικά δεχόμενος τις όποιες «θετικές» ή αρνητικές συνέπειες.
    Ή ψάχνεις να βρεις την Αλήθεια, δηλαδή απευθύνεσαι στην Λογική σου, οπότε η πίστη σου πάει περίπατο και αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε. Εσύ επιλέγεις.

  27. Ο/Η Σταύρος Μποζοβίτης λέει:

    Όχι και Μόσχος (σιτευτός;;;!!!)
    Μέσκος, Αρσένιος Μέσκος…
    Εδώ: http://arsme.blogspot.com/

    ΥΓ. Με Dawkins και Μέσκο… πραγματικά (Δόξα τω Θεώ) φωτισθήκαμε!

  28. Ο/Η Σταύρος Μποζοβίτης λέει:

    Φίλε Ροΐδη,
    Μάλλον σας ξέφυγε αυτό προς τον Ορθόδοξο (που βλέπω επιμένει να καταθέτει τις απόψεις του ήρεμα και φιλικά):
    @Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτή μου την απλή ερώτηση, τότε δεν είστε αντάξιος συνομιλητής μας, κι εγώ προσωπικά θα αγνοώ τα όποια “βαρυσήμαντα ψελλίσματά” σας με τα οποία επιχειρείτε να στρίβετε “δια του αρραβώνος”….@

    Για την ουσία της υποθέσεως (καταγγελίες Λασκαράτου) ας μου επιτραπεί να απαντήσω εγώ:
    Πολύ απλά είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε κάποτε όλοι (ένθεν και ένθεν) ότι Εκκλησιαστική δικαιοσύνη ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!
    Ή λειτουργεί επιλεκτικά… (ακόμη χειρότερα!).

    Λυπηρό μεν… αληθές δε…

    • Ο/Η Po λέει:

      όχι κύριε Μποζοβίτη, δεν μου ξέφυγε…
      Δεν είναι η πρώτη φορά για τον κο Ορθόδοξο.
      Ας μου απαντούσε λέγοντας έστω -όπως εσείς- ότι η Εκκλησιαστική δικαιοσύνη ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!
      κι όχι αντί για απάντηση να μας ρωτά την άποψή μας για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός.

      Κάνετε λάθος ως αναφορά την συμπεριφορά του, δεν τις διατυπώνει όπως λέτε εσείς «ήρεμα και φιλικά» και θα πρόσθετα ούτε και πολιτισμένα

      Εμείς κ. Μποζοβίτη, είμαστε άπιστοι και δεν το έχουμε κρύψει ποτέ, όμως έχουμε τιμήσει και τιμάμε τον τίμιο πιστό, που στο κάτω-κάτω η πίστη του αναφαίρετο είναι δικαίωμά του.
      Καλώς ή κακώς καταγγέλλουμε ορισμένα κακώς κείμενα και πράξεις αρκετών του κλήρου, και έχουμε πολλούς νόμιμους λόγους που το κάνουμε, στηριζόμενοι πάντα σε αδιάσειστα -κατά την άποψή μας- στοιχεία στη διάθεση του καθενός – αν αυτά αμφισβητούνται ή όχι δεν έχει σημασία, φτάνει να γίνονται με κόσμιο τρόπο.

      Ούτε κόσμια, ούτε πολιτισμένη είναι η στάση με την οποία περιφρονητικά κάποιος παρακάμπτει το θέμα μιας ανάρτησης σχολιάζοντας με σκοπό να ειρωνευτεί και να προσβάλει (χωρίς ανοιχτά να βρίζει, χριστιανικά) κι επιπλέον να θέτει ερωτήσεις άσχετες με το θέμα, τύπου …»Απόδειξέ μου αν μπορείς ότι δεν υπάρχει θεός» – ερώτημα βεβαίως του νηπιαγωγείου, διότι αυτός που πιστεύει οφείλει να αποδείξει…κλπ.

      Στο εξής ο «ορθόδοξος’ δεν θα έχει το δικαίωμα του σχολιαστή εδώ, εάν τα σχόλια του –έστω και κατά ένα ποσοστό– δεν είναι εντός θέματος. Του το έχω ήδη ανακοινώσει.
      Υποχρεωτικά λοιπόν, ή θα μας σεβαστεί όπως εμείς εκείνον, ή… au revoir.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Μποζοβίτη,
      σας συγχαίρω για το θάρρος σας να παραδεχθείτε πως η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί.
      Πασιφανές μεν, αλλά ο κ.Ορθόδοξος προσποιείται πως δεν το ξέρει, ούτε αγανακτεί για το ότι διαβόητοι παιδεραστές κληρικοί διατηρούν την ιερατική τους ιδιότητα.
      Ειλικρινά απορώ για την αδιαφορία του για τον Οίκο του θεού του.

      Τώρα,
      αν επισκεφθείτε το δεύτερο μέρος του παρόντος θα διαβάσετε:

      Ορθόδοξος
      στο 01/03/2010 στο 5:25 μμ |
      «Αγαπητέ δεν γνωρίζω καν εάν αυτά που μου περιγράφετε είναι αληθινά και ούτε έχω εμπιστοσύνη σε άτομα που διατηρούν blog σαν τα δικά σας.
      Ο λόγος είναι απλός:
      Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μειώσετε την Ορθοδοξία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ψέματα, μεγαλοποιώντας και επιδεικνύοντας μεμονωμένα περιστατικά…».

      Ρωτάω:
      1.Μεμονωμένα περιστατικά η μόνιμη άρνηση της Εκκλησίας να δικάσει τους παιδεραστές (Παπουτσάκη, Παπαδόπουλο) και στη μια περίπτωση που το έκανε (Παπαϊωάννου), το έκανε με τρομερή χρονική καθυστέρηση και μόνο ύστερα από την αφόρητη δημοσιότητα;

      2.Μεμονωμένα περιστατική η κατά τον καθηγητή του Κανονικού Δικαίου που επικαλείται η Καθημερινή, εκκοσμίκευση της Εκκλησίας δια της πονηρής παραπομπής των καυτών υποθέσεων στην κοσμική Δικαιοσύνη; Αλλά ακόμη και όταν αποφασίσει αυτή η Δικαιοσύνη, πάλι η Εκκλησία ολγωρεί.

      3.Δεν γνωρίζει αν είναι αληθινά; Δεν όφειλε να γνωρίζει; Δημοσιευμένα είναι όλα στον Τύπο και αδιάψευστα.Για ποιά αμφιβάλει;
      Να μας το πει να προσκομίσουμε τεκμήρια.

      4.Δεν αισθάνεται καμία ντροπή ο Ορθόδοξος που τα κακοποιημένα ορφανά όχι μόνο δεν αποζημιώνονται αλλά δέχονται επιθέσεις από πούλμαν πιστών;

      5. Ο Ορθόδοξος με κατηγορεί πως λέω πολλές φορές ψέματα.
      Τον κάλεσα να μου υποδείξει έστω και ένα.
      Ακόμη τον περιμένω.
      Αυτό δεν λέγεται συκοφαντία;

  29. Ο/Η Σταύρος Μποζοβίτης λέει:

    Προς «Ροΐδη»:
    Για τον σχολιασμό «εντός του θέματος» υπερθεματίζω. Προσωπικά με δυσαρεστεί η (δυστυχώς και σ᾿ αυτό το Ιστολόγιο από αρκετούς) συχνή παραβίαση αυτού του στοιχειώδους σεβασμού της συζήτησης.
    Από την άλλη ας μην τραβήξουμε στα άκρα.
    Ο Ορθόδοξος ακόμη και βλάκα είδε να τον λένε και δεν διαμαρτυρήθηκε.

    Προς Ορθόδοξο:
    Αγαπητέ, μην ξεχνάς ότι οι άπιστοι και άθεοι είναι οι αγαπημένοι του Θεού!

    Φίλε Λασκαράτο,
    Η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερη και τραγικότερη απ᾿ ό,τι μπορείτε φανταστείτε!
    Εκτιμώ την τιμιότητά σας πολύ και το γνωρίζετε.
    Ποτέ δεν θα έλεγα ότι λέτε ψέματα ή ανακρίβειες. Κάποιες φορές όμως ανεπίγνωστα θεωρώ ότι εμπιστεύεστε πηγές θολές και χωρίς να το καταλαβαίνετε σας οδηγούν σε λάθος αντίληψη. Όπως π.χ. με τον μακαριστό, όντως άγιο, Πατριάρχη Σερβίας Παύλο. Ο εμετός των συκοφαντιών του αμερικανονατοϊκού τέρατος προς εξυπηρέτηση των Νεοταξικών του σχεδιασμών είναι πολύ βρωμερός και εσείς πιστεύω έπρεπε να τον έχετε εγκαίρως διακρίνει. Αλλά δεν θέλω να επεκταθώ εδώ σ᾿ αυτό το θέμα. Ως παράδειγμα το ανέφερα.

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Μποζοβίτη, σας ευχαριστώ για την πολιτισμένη σας απάντηση…

      Μία ερώτηση μόνο.
      Κύριε Μποζοβίτη, πείτε μου σας παρακαλώ, με το χέρι σας στην καρδιά, αν νομίζετε ότι θα μου ήταν δυνατόν, βάσει της αξιοπρέπειάς μου, να πράξω αυτό που μου καταλογίζει δημοσίως ο Ορθόδοξος ότι έπραξα; (!!!)

      Κάντε μου τη χάρη, διαβάστε το κείμενό του προσεχτικά. Και εάν θέλετε μου απαντάτε.

      Τέτοιες ατιμίες δεν έχω πράξει ποτέ στη ζωή μου…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ κε Μποζοβίτη,
      άργησα να απαντήσω λόγω απουσίας.
      Αρχικά να σας συγχαρώ για την εντιμότητά σας να αποδοκιμάσετε την άδικη, ολότελα αστήρικτη βεβαιότητα του Ορθόδοξου πως του στήσαμε μια τόσο ανόητη και ταπεινή προβοκάτσια, επειδή τάχα μας ενόχλησε με την ακαταμάχητη επιχειρηματολογία του.
      Έχουν περάσει από εδώ ασύγκριτα ανώτεροί του σε επιχειρήματα απολογητές και ασύγκριτα προσβλητικότεροι και αντιμετωπίστηκαν ψύχραιμα.
      Μπορεί να μην έχω την παραμικρή οργανική σχέση με την Εκκλησία κε Μποζοβίτη, πλην της ακούσιας βάφτισής μου, αλλά αντιλαμβάνομαι το χάλι της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, που το είχε καταγγείλει και ο μακαρίτης παπαΕυάγγελος Σκορδάς, αν θυμάμαι καλά το όνομά του, αλλά και πολλοί ακόμη.
      Ασφαλώς και γράφω καλόπιστα, ασφαλώς και υπερβάλλω που και που, εμφανώς όμως για να προκαλέσω ή χάριν αστεϊσμού και συχνά έχω δηλώσει και εγώ και ο κ.Ροιδης πως υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι στην Εκκλησία, κληρικοί και πιστοί, κάποιοι από αυτούς και μέλη της οικογένειάς μου. Συνειδητά πάντως δεν έχω αδικήσει κανέναν.
      Για τον Παύλο της Σερβίας, του αναγνωρίζω την απλότητα του βίου του, αλλά τον θεωρώ ένοχο για τουλάχιστον δυο πράγματα.
      Ανοχή στις σφαγές κατά αμάχων στο Κόσσοβο από Σέρβους εθνικιστές και συγκάλυψη της παιδεραστίας κάποιου Σέρβου επισκόπου.
      Μακάρι να έπεφτα έξω, αλλά δεν το νομίζω, τα στοιχεία είναι συντριπτικά.
      Θα τον παραδεχόμουν αν είχε δράσει συμφιλιωτικά στην τόσο παράλογη σύγκρουση των λαών της Γιουγκοσλαβίας, για την οποία δεν φταίνε μόνο οι Δυτικοί, κάθε άλλο.

  30. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Αγαπητέ Ροΐδη,
    Λυπήθηκα πολύ για το κείμενο στο οποίο με παραπέμψατε.

    Και λέω: Κρίμα!
    Κρίμα και για την προσωνυμία: Ορθόδοξος!
    Κατέθεσα ήδη την παρακάτω απάντηση στο Ιστολόγιo του:

    Αγαπητέ Ορθόδοξε,
    Σε υπερασπίστηκα στου Ροΐδη…
    Όμως…
    αποκλείω 100% να προέρχεται αυτό το κείμενο από τους Ροΐδη, Λασκαράτο.
    Έχω αντιπαρατεθεί κάποιες φορές μαζί τους και διαφωνώ κάθετα με τις περισσότερες τοποθετήσεις τους.
    Αλλά τέτοια κίνηση θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έχει κάνει ένας από τους δυό τους.
    Εδώ νομίζω έκανες πολύ μεγάλο, ανεπίτρεπτο λάθος.
    Και νομίζω επείγει να το διορθώσεις αμέσως.
    Αν οι Ροΐδης-Λασκαράτος ήθελαν να γράψουν κάτι στο Ιστολόγιο σου, έχουν περισσή τιμιότητα, ώστε να το κάνουν με το όνομα που χρησιμοποιούν.
    Λυπάμαι…
    Έπεσες πολύ-πολύ έξω σ᾿ αυτή την περίπτωση.
    Στ. Μποζοβίτης
    Θεολόγος

    (Κάποιο πρόβλημα παρουσιάζει η σύνδεσή μου. Αν αυτή η τοποθέτησή μου φθάσει περισσότερες φορές, διαγράψτε τις)

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Στ. Μποζοβίτη,
      Σας ευχαριστώ για τη υπεράσπιση (αν και μη αναγκαία), κυρίως όμως για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου…
      Προσωπικά, δεν θα καταδεχόμουν ποτέ να «υπερασπίσω» τον εαυτό μου σε τέτοιας στάθμης δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται σε απλοϊκά συμπεράσματα – γιατί πρόκειται για προσωπικές εκτιμήσεις του κυρίου Ορθοδόξου -ούτε καν ενδείξεις, αφήστε πια τις… αποδείξεις, που με τις οποίες πρέπει πάντα να σταθμίζουν τη συμπεριφορά τους οι αξιόλογοι και οι αξιοπρεπείς.

      Σας ευχαριστώ και πάλι.

  31. Ο/Η Ορθόδοξος Άθεος λέει:

    @Σταύρος Μποζοβίτης

    Κύριε Μποζοβίτη αβλεψία λόγω βιασύνης,
    διάβασα το βιβλίο τον Οκτώβρη και δεν σκέφτηκα να το ξανακοιτάξω.
    ευχαριστώ για το link

  32. Ο/Η ένας ... λέει:

    Στ. Μποζοβίτης …. είσαι εσύ ;;; 🙂

  33. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Είναι περίεργο ότι ο «Ορθόδοξος» διαχειριστής του Ιστολογίου δεν ενέκρινε ακόμη τη δημοσίευση του κειμένου μου. Αναγκάστηκα να το καταθέσω και δεύτερη φορά… αλλά δεν βλέπω ακόμη τίποτε.
    Ας ελπίσουμε ότι δεν γίνεται αυτό σκοπίμως…

    Και πάντως να διευκρινίσω ότι η τοποθέτησή μου δεν έγινε για κάποιου είδους υπεράσπιση του Ροΐδη (που άλλωστε πραγματικά δεν την έχει ανάγκη). Η τοποθέτησή μου ήταν ενστικτώδης αντίδραση και θα είχα κάνει το ίδιο, ακόμη και αν είχα δει μόνος μου το κείμενο χωρίς παραπομπή από εδώ.

    Αγαπητέ φίλε Λασκαράτο, ευχαριστώ γι᾿ αυτό:

    @Για τον Παύλο της Σερβίας, του αναγνωρίζω την απλότητα του βίου του, αλλά τον θεωρώ ένοχο για τουλάχιστον δυο πράγματα.
    Ανοχή στις σφαγές κατά αμάχων στο Κόσσοβο από Σέρβους εθνικιστές και συγκάλυψη της παιδεραστίας κάποιου Σέρβου επισκόπου.
    Μακάρι να έπεφτα έξω, αλλά δεν το νομίζω, τα στοιχεία είναι συντριπτικά.
    Θα τον παραδεχόμουν αν είχε δράσει συμφιλιωτικά στην τόσο παράλογη σύγκρουση των λαών της Γιουγκοσλαβίας, για την οποία δεν φταίνε μόνο οι Δυτικοί, κάθε άλλο@

    Θα προσπαθήσω με πρώτη ευκαιρία να καταθέσω στον οικείο τόπο τα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που ζητάτε.

    ΥΓ. Σωστό το όνομα: π. Ευάγγελος Σκορδάς.

    ΥΓ. 2ο: ένας … τι σημαίνει το ερώτημά σου;
    Στ. Μποζοβίτης (staboz@gmail.com)

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Στ. Μποζοβίτη…
      Για μας πια τίποτα δεν είναι περίεργο, τίποτα δεν μας εκπλήσσει.
      Θα σας πω μόνο αυτό: Όλα αυτά τα χρόνια που διατηρώ αυτό το χώρο, έχετε υπόψη σας τι «χριστιανικές» επιστολές έχω λάβει που δοξάζουν τη… Γαλλική γλώσσα;
      (συμπεριλαμβάνονται προσωπικές και οικογενειακές απειλές)

  34. Ο/Η ένας ... λέει:

    Μην τρελαίνεστε κύριοι!
    Το ότι ένας έκανε αυτή την κίνηση δείχνει αντιπάθεια και μίσος προς τη σελίδα του Ορθόδοξου. Διαφωνείς Ροΐδη σε αυτό;
    Μάλιστα το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για άπιστο άτομο, οπότε ή είσαι εσύ Ροίδη ή είναι ένας γνωστός σου το νόημα είναι το ίδιο, έχουμε να κάνουμε με μια τραγική κίνηση ενός άπιστου.
    Καλός ή κακός ο Ορθόδοξος φωτογραφίζει εσένα Ρόιδη και να πω την αλήθεια τον καταλαβαίνω κιόλας, ίσως και εσύ το ίδιο να έλεγες.
    Σίγουρα δεν το συμπαθείς και πολύ, οπότε ίσως να είσαι και εσύ, ίσως όχι δεν ξέρουμε και το ότι σε υποστήριξε ένας θεολόγος φίλος σου, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Καλός η κακός είσαι ο κύριος ύποπτος, μέχρι να βρεθεί ο αληθινός φταίχτης, αν βρεθεί.

    • Ο/Η Po λέει:

      ωραία η λογική σας.
      Δείχνουμε τον κοντινότερο ύποπτο σαν ένοχο έως ότου βρεθεί ένας κοντινότερος…

      όσο για αυτό που λέτε «κύριέ» μου ότι «κι εγώ θα έκανα το ίδιο…» σημαίνει ότι κρίνουμε τους άλλους με βάσει τον ποιόν το δικό μας.
      Κύριέ μου, τέτοια πράγματα δεν περνούν καν από το μυαλό μου. Μου ήταν και παραμένουν ξένα.

      Κι αν για όλα αυτά λέτε «εμένα δεν μου λέει τίποτα» – αναρωτιέμαι αν σας ρώτησε ποτέ κανείς.

  35. Ο/Η xarxar λέει:

    Δε θεωρώ πιθανό να το έκανε κανένας από δω μέσα (πιο πολύ προβοκάτσια μου μυρίζει ή κάποιος περαστικός άθεος) αλλά και να το έκανε δε νομίζω ότι δηλώνει μίσος όσο διάθεση για πλάκα και εμπαιγμό πράγμα που βρίσκω απόλυτα λογικό βάσει της συμπεριφοράς του ορθόδοξου. Πάντως επισκέπτεται τόσα άθεα blog τελευταία διατυμπανίζοντας τα ίδια και τα ίδια που είναι λίγο δύσκολο να πεις με σιγουριά ποιος τον «συμπαθεί» περισσότερο…

    • Ο/Η Po λέει:

      Προς όλους με ικανότητα σκέψης:
      Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με τον κύριο Ορθόδοξο και το ιστολόγιό του.
      Αντιθέτως, εκείνος ασχολήθηκε και ασχολείται συνεχώς με το δικό μας και το περιεχόμενό του.

      Σκεφτείτε το και θα βρείτε ποιος κάνει τέτοιες ενέργειες ή μάλλον ποιος μπορεί να τις κατασκευάσει.

      … είναι μια καλή ευκαιρία να αυξήσει την επισκεψιμότητά του, σκεφτείτε κι αυτό.

  36. Ο/Η Po λέει:

    προς σχολιαστή τάδε,
    δεν επιτρέπεται περαιτέρω σχολιασμός για τον ασήμαντο ορθόδοξο ψευδολόγο.

    ΟΚ;

  37. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Μιας και από μένα προήλθε η τελευταία αυτή συζήτηση, ας μου επιτραπεί να την κλείσω με ένα σύντομο σημείωμα.
    Η παύση του περαιτέρω σχολιασμού είναι η σωστότερη κίνηση.
    Ο Ορθόδοξος μέχρι σήμερα αρνήθηκε να δημοσιεύσει το κείμενό μου στο Ιστολόγιό του. Πλέον παύω να το παρακολουθώ.

    Ναι…
    Μπορείς να γράψεις με πλήθος ονόματα στο Διαδίκτυο: π.χ. Vavou, Aldebaran, Ρασπούτιν, xarxar, Laskaratos, Ένας, Ορθόδοξος άθεος… και πάει λέγοντας.
    Αν όμως γράψεις με το όνομα Ορθόδοξος, πρέπει να είσαι έτοιμος να σηκώσεις ένα τόσο (πολύ) μεγάλο βάρος.
    Και αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως πρέπει να είσαι τίμιος.
    Τίποτε άλλο.

    ΥΓ. Το υποσχεμένο για τον Πατριάρχη Παύλο (Laskaratos: @Θα τον παραδεχόμουν αν είχε δράσει συμφιλιωτικά στην τόσο παράλογη σύγκρουση των λαών της Γιουγκοσλαβίας, για την οποία δεν φταίνε μόνο οι Δυτικοί, κάθε άλλο@) έχει ήδη κατατεθεί. Εδώ: https://roides.wordpress.com/2009/11/18/18nov09/#comment-24317

  38. Ο/Η Θ. Ρηγινιώτης λέει:

    Αγαπητοί κύριοι (οικοδεσπότες και συγγενείς),
    Μόλις τώρα είδα αυτές τις αναρτήσεις και θα ήθελα να σχολιάσω ολίγον. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Προκαταβολικά δηλώνω το αυτονόητο: κάθε διεστραμμένος ορθόδοξος κληρικός (όπως μη κληρικός, σε κάθε πόστο) πρέπει να απομακρύνεται αμέσως και τα θύματά του να υπηρετούνται με αγάπη από την Εκκλησία. Οι ιεροί κανόνες το προβλέπουν. Να εφαρμόζονται λοιπόν; Τι λέτε; Δε θα μιλήσω όμως για όλες τις περιπτώσεις, απλά θέλω να λύσω κάποιες παρεξηγήσεις.
    Α. Τον π. Π. Παπουτσάκη δεν τον ξέρω. Μπορεί να ΕΙΝΑΙ ένοχος, μπορεί και ΟΧΙ (διότι υπάρχουν και δικαστικές πλάνες). Εδώ ο κ. Κοροβίλας γράφει πως τα τρις των πιστών όλων των εποχών και θρησκειών είναι απύθμενοι βλάκες (ακόμα κι αν είναι μεγάλοι επιστήμονες, προφανώς), και οι ολίγοι που κατηγορούν έναν άνθρωπο δε μπορεί να είναι συκοφάντες; Ή μήπως «δεν είναι συκοφάντες» μόνο και μόνο επειδή είναι παπάς, άρα σας εξυπηρετεί ιδεολογικά το να είναι ένοχος; (Με την ευκαιρία, το επιχείρημα του κ. Κ. ήταν άστοχο και σφόδρα ρατσιστικό – ο δε Αϊνστάιν, επειδή ήταν κορυφαίος φυσικός, δεν κάνει να χρησιμοποιείται ως αυθεντία σε όλα).
    Ωστόσο, τον αδερφό του, αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, τον ξέρω πολύ καλά. Το χωριό μου (Αποδούλου Ρεθύμνης, νότια επαρχία Αμαρίου) είναι κοντά τη μονή Καλυβιανής (Μεσσαρά Ηρακλείου), την οποία ανακαίνισε ως μητροπ. Γορτύνης και Αρκαδίας και μετέτρεψε σε πρότυπο ΧΩΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, όπου περιέθαλψε εκατοντάδες παιδιά φτωχών και διαλυμένων οικογενειών (κατά βάσιν κορίτσια, γιατί το μοναστήρι είναι γυναικείο), τα μόρφωσε, τους έμαθε τέχνες σε σχολείο και εργαστήρια και, όσα παντρεύτηκαν, τα προίκισε κιόλας.
    Στην ευρύτερη περιοχή τον θεωρούσαν άγιο και, μέχρι την κοίμησή του, δεν ακούστηκε το παραμικρό για κατάχρηση εξουσίας στα Ιδρύματα της μονής. Αν αμφιβάλλετε, αρπάξτε το… μικροσκόπιο και τρέξτε.
    Όμως για σας, ο Τιμόθεος δεν είναι παρά ένας φονιάς. Αυτό φανερώνει τρομερό ηθικισμό. Ένας φονιάς στα 17, ό,τι κι αν κάνει στη ζωή του, είναι μόνο ένας φονιάς. Ευτυχώς που δεν είναι στα χέρια σας οι τύχες των εφήβων, γιατί ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό θα ήσασταν χειρότεροι από την «Ιερά» Εξέταση.
    Ώστε μπορεί η χειροτονία του να ήταν αντικανονική, αλλά ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ, γιατί αυτός ο φονιάς δεν είναι «ένας φονιάς», αλλά ο άγιός μας, που ακόμη στέκει το έργο του και καλώ να το επισκεφτείτε και να μιλήσετε και με τις μοναχές, τα παιδιά της μονής και το σημερινό πνευματικό της, π. Νεκτάριο.
    Β. Για τα βιώματα των πιστών γράφτηκε κάτι πιο πριν, αλλά ελλιπές. Δε χρειάζεται να απολογηθείτε που δεν έχετε βιώματα, ούτε κι εμείς πρέπει να …αποδείξουμε σε σας ότι υπάρχει Θεός (με την ευκαιρία: μπορείτε να μου αποδείξετε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο; Γιατί εγώ –και όλοι οι άνθρωποι, παντού και πάντα– βλέπω το αντίθετο).
    Η απόδειξη για την ύπαρξή Του δεν ακολουθεί το δρόμο των φυσικών επιστημών (που δεν τις έχουμε χ…νες, κατά κάποιον εδώ, γιατί πολλοί άγιοι ήταν επιστήμονες και πολλοί επιστήμονες ήταν και είναι πιστοί), γιατί ο Θεός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, να το αναπαράγεις στο εργαστήριο, αλλά το δρόμο των ανθρωπιστικών επιστημών, δηλ. της ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ. Απλά, «άπιστοι» σαν εσάς και τους επισκέπτες σας ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να ερευνήσουν μέσω της κάθαρσης της καρδιάς, αρέσκονται να βρίζουν, να χλευάζουν, να μιλούν για θεοκρατίες, για Θεούληδες, για ένα σωρό γελοία πράγματα, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η παράδοσή μας, και μ’ αυτά παρακάμπτουν το ότι για να ερευνήσεις κάτι πρέπει να το ερευνήσεις με τα μέσα της συγκεκριμένης επιστήμης.
    Κανείς από εδώ δε θέλει να μάθει αν υπάρχει Θεός – ταμπουρώνεται δογματικότατα στις πεποιθήσεις τους και εξαπολύει μύδρους, αντιγράφοντας την ΚΑΚΗ ΕΚΔΟΧΗ της σύγχρονης απολογητικής, και όχι τους καλούς και ειλικρινείς πιστούς και ιερείς, έστω κι αν εσείς παραδέχεστε ότι υπάρχουν (γράψτε ένα άρθρο για μερικές καλές περιπτώσεις και ΤΟΤΕ θα σας θεωρήσω όντως ειλικρινείς – για να ενημερώσετε τους επισκέπτες σας και να κατευνάσετε το μένος τους, που τους κάνει ζημιά στα νεύρα και στην ψυχή). [Πολλοί όμως από αυτούς τους καλούς είναι και άγιοι με θαύματα και οράματα, π.χ. Πορφύριος, αλλά τότε δε σας συμφέρει να τους θεωρήσετε καλούς γιατί αποδεικνύουν κάτι που δε σας αρέσει].
    Για Θεογνωσία μιλάμε στην Ορθοδοξία, ΟΧΙ για τυφλή πίστη! «Πίστη» = εμπιστοσύνη στις επαγγελίες του Χριστού για τη μέλλουσα ζωή, όχι (όπως σημαίνει σήμερα) «πεποίθηση ότι υπάρχει Θεός». Το Θεό τον γνωρίζει ο χριστιανός, δεν «πιστεύει» δόγματα άνωθεν ή βιαίως επιβαλλόμενα.
    Η μέθοδος; Ταπείνωση, μαθητεία σε ένα πραγματικό πιστό διδάσκαλο (όχι απαραιτήτως παπά – ψάξτε και βρείτε, αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια), προσευχή, κάθαρση της καρδιάς. Μήπως «το κάνατε ήδη»; Όχι, αν το είχατε κάνει θα Τον είχατε βρει, όπως τον βρήκαν άλλοι, πολλοί μορφωμένοι και ευφυείς. Εκείνος περιμένει, αλλά πρέπει να κινηθούμε κι εμείς προς Αυτόν. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι Αυτός, είτε σας αρέσει είτε όχι.
    Γ. Η θεσμική Εκκλησία (παπάδες, δεσποτάδες) φυσικά νοσεί σοβαρά! Εμείς, μερικοί που αγωνιζόμαστε, όσο δυνάμεθα, γι’ αυτό, διαφέρουμε από εσάς στο εξής: προσπαθούμε να σώσουμε ψυχές, ενώ εσείς να καταστρέψετε (νομίζοντας ίσως ότι τις υπηρετείτε – ας μη σας αρνηθώ κάποια ειλικρίνεια). Κακοί παπάδες; Φτου! Ανούσια πίστη! Αρετή η αθεΐα! (που λένε κάποιοι). Πέρα η παπαδοκρατία! Θεοκρατία! Μπλα μπλα…
    Κακοί γιατροί λοιπόν; Κάτω η ιατρική! Φωτιά στα νοσοκομεία! Κακοί πολιτικοί; Κάτω η δημοκρατία! Γιατί δεν τα λέτε κι αυτά;
    Εμείς λέμε: κακοί παπάδες; Πηγαίνετε στους καλούς! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ! Πηγαίνετε και στους λαϊκούς. Δάσκαλοι της ορθοδοξίας μπορεί να είναι ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ – αλλά κι εκείνους τους θεωρείτε βλάκες και …πώς θα εμπιστευτείτε ένα βλάκα, έστω κι αν είναι… καθηγητής πανεπιστημίου; [π.χ. άγ. Λουκάς ο Ιατρός, άγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς, π. Κάλλιστος Γουέαρ, π. Νικ. Λουδοβίκος, Γ. Παπαζάχος (γιατρός του γ. Πορφύριου) κ.λ.π.].
    Εδώ λοιπόν παίζει ρόλο «αν πιστεύετε ή όχι». Αν δεν πιστεύεις, προς τι να ψάξεις για καλό παπά ή άγιο λαϊκό; Δε θεωρείς ότι σου είναι χρήσιμο. Για καλό γιατρό θα ψάξεις, γιατί πιστεύεις στην ιατρική. Στο Θεό δεν πιστεύεις, άρα δεν Τον ψάχνεις.
    Δ. Πώς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι το ιερό λείψανο του αγ. Εφραίμ και των λοιπών αγίων είναι ψευδεπίγραφο; Μόνο επειδή βρέθηκε με οράματα και εσείς «ξέρετε» ότι «δεν υπάρχουν οράματα»; Τόσο «αυτονόητο»; Ή μήπως επειδή, αν γίνεται κερδοσκοπία, ο άγιος δεν επεμβαίνει να τη σταματήσει (άρα, και όταν επεμβαίνει σε έναν ασθενή π.χ., «είναι ψέματα»); Επειδή ο άγιος δεν κάνει αυτό που απαιτείτε από αυτόν να κάνει, όλα όσα κάνει είναι ψέμα; Τέτοιο πίστευε και μη ερεύνα δεν έχω συναντήσει σε χριστιανούς…
    Πώς ΞΕΡΕΤΕ ότι το λείψανο του αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ είναι απλώς «ένα πτώμα» κι ότι «δεν υπάρχουν θαύματα»; Όλα τα ξέρετε λοιπόν; ΚΑΘΕ άνθρωπος έχει εμπειρίες της παρουσίας του Θεού, αν όχι στη ζωή του (κι εκεί θα έχει), σίγουρα στη ζωή των φίλων και δικών του. Ο άπιστος (=ο πιο εύπιστος) απλά ΤΙΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ [χωρίς έρευνα], τιτλοφορεί ψεύτες ή θύματα τους άλλους και συνεχίζει τον πόλεμό του ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» για το Θεό…
    Ε. Η αλλόκοτη «θεότητα» του κ. Λασκ., αν χιλιάδες άνθρωποι σε πολλούς τόπους και χρόνους βεβαιώνουν ότι επικοινώνησε μαζί τους, θα είμαι γελοίος και ρατσιστής να τους θεωρήσω όλους βλάκες και να γράφω «Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει…»! Εκτός αν τους έχω εξετάσει όλους (ψυχιατρικά) ή έστω τόσους, που να πω: «Είναι όλοι ψεύτες ή θύματα».
    Το θέμα θα είναι «τι είδους ον είναι» αυτή η «θεότητα»: φωτεινό ή σκοτεινό; Και εδώ έχουν ερευνηθεί πάρα πολλοί οι «θεοί» και οι δαίμονες των θρησκειών, γι’ αυτό και είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι βουδιστές, ινδουιστές, (νεο)παγανιστές, ακόμη και παπικοί, προτεστάντες κ.τ.λ.! Η βιβλιογραφία είναι τεράστια (π.χ. http://www.anistor.gr/greek/grback/Dionysus.pdf αλλά και http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/boyd1.htm), και μην ακούω από την άλλη για Ταλιμπάν με απλοϊκά «επιχειρήματα» τύπου Ντώκινς. (βλ. http://www.oodegr.com/oode/biblia/kritiki/aftapati_dawkins_1.htm).
    ΤΕΛΟΣ: Δεν είδα να απαντήσετε στα του κ. Μποζοβίτη για τον πατριάρχη Σερβίας Παύλο. Ωστόσο τον είχατε ήδη ρίξει στην κόλαση «μαζί με τους Σέρβους σφαγείς» κ.τ.λ., σαν άλλος μεσαιωνικός Πάπας! Αυτά δεν τα κάνουν οι καλοί και τίμιοι πιστοί, που τιμάτε, αλλά οι κακοί, τους οποίους κακώς αντιγράφετε και τρέφετε έτσι τους επισκέπτες σας…
    Επίσης, μη λέτε παρακαλώ ότι η Εκκλησία «έχει άποψη για την κίνηση της Γης ή τη θεωρία του Δαρβίνου» κ.τ.λ. Εκείνες οι αιρέσεις δεν είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ πνευματική κληρονομιά (και δική σας, που την έχετε απεμπολήσει γιατί δήθεν δεν έχει «ενεργούς πολίτες» και λοιπά «δημοκρατικά»). Η θεωρία του Δαρβίνου κριτικαρίστηκε από ορθόδοξους (επιστήμονες, π.χ. Ιωάννης Κωστώφ, άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς) επειδή χρησιμοποιείται ως αθεϊστικό όπλο, αλλά ποτέ από Ορθόδοξη Σύνοδο. Ενώ άλλοι ορθόδοξοι την υπερασπίστηκαν: βλ. σχετικό άρθρο: http://www.oodegr.com/oode/genesis/exelixi1.htm.
    Ευχαριστώ. Συγγνώμη για το τεράστιο σχόλιο, αλλά ήταν μεγάλα και πολλά θέματα. Θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί.

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος του Καναδά ο Ιερότατος Σεραφείμ Storheim κατηγορείται για κακοποίηση δυο 10χρονων αγοριών.

    Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την είδηση της Caroline Barghout στην καναδική CTV και να δείτε και το σχετικό βίντεο:

    http://www.cp24.com/servlet/an/local/CTVNews/20101005/wpg_bishop_101005/20101006/Castle

    Επίσης και εδώ:
    http://www.cp24.com/servlet/an/local/CTVNews/20101006/archbishop-steps-down-101006/20101006/?hub=OttawaHome

    • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

      Iδού ο Παναγιότατος Σεραφείμ του Καναδά, που κατηγορείται όπως τόσοι και τόσοι κληρικοί για διαστροφικά πάθη..

  40. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Όλο σέβας η παναγιοσύνη του

  41. Παράθεμα: Τιμόθεος, ο φονιάς αρχιεπίσκοπος (ή άγιος;) « ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

  42. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aρχικά ευχαριστώ για τη σημασία που μας δώσατε, έστω και αρνητική.

    Θέλω να σας πω πως επισκέφθηκα το μπλογκ σας,
    http://gvardavas.wordpress.com/2011/09/19/timotheos/

    διάβασα το άρθρο σας με το οποίο συμφωνώ ως προς το σκέλος πως και ο δράστης έχει κι αυτός αναγκη τη βοήθειά μας και όχι την εκδίκησή μας κλπ. αν και το βρίσκω απίστευτα μεροληπτικό αφού δεν δείχνετε καμμία ευαισθησία για την αναλγησία της Εκκλησίας να μην βοηθά τα θύματα των κληρικών της να συνέλθουν, όσο αυτό είναι δυνατον. Αυτό κάτι μου λέει.

    Δεν είμαστε Ροβεσπιέροι, αλλά δεν μπορούμε να κρατάμε το στόμα μας κλειστό ειδικά όταν δολοφονούνται απροστάτευτα παιδάκια για το υπόλοιπο της ζωής τους.

    Θα ήθελα να σας ρωτησω γιατί αντιπαρέρχεστε με τόση ευκολία το γεγονός πως η Εκκλησία δεν στάθηκε στο πλευρο των κακοποιημένων ορφανών του πρωτοπρεσβύτερου Παπουτσάκη, γιατί δεν εξεγείρονται τα ανθρωπιστικα σας αισθήματα με την ίδια τουλάχιστον δύναμη που σηκώνονται για να υπερασπιστούν μετανοημένους φονιάδες ρασοφόρους που σκότωσαν «από βλακεία» (!!!).
    Σας ρωτώ ευθεως πως τολμάτε να αμφισβητείτε τη βεβαιότητα, πως είναι ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο μακαρίτης Τιμόθεος που έκανε 17χρονος το φόνο και δεν αναρωτιέστε πως αν επρόκειτο για συνωνυμία («μούφα» !!!!, τη λέτε μάλιστα) όπως την υιοθετείτε ως ενδεχόμενο, γιατί ο ίδιος οσο ζούσε οι οικείοι του, οι φίλοι του ή η Εκκλησία έστω όπως υποχρεούτο, δεν διέψευσε τότε την «Ελευθεροτυπία» και την «Αλήθεια»; Είναι δυνατόν να είστε τόσο αφελής; Σε εσάς έλαχε ο κλήρος της μεταθανάτιας υπεράσπισης;

    Στην περιπτωση του καταδικασμένου για παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού, κάποιος από τους δυό μας, εγώ ή έσείς κοροϊδεύει τον εαυτό του και υποτιμά τους αναγνώστες του.

    Η αθώωση του Ιωσήφ από το πατριαρχείο, με τον αδιαφανή, μυστικοπαθή, χωρίς να ανακοινωθεί ούτε η σύνθεση του αναθεωρητικού δικαστηρίου, οι μάρτυρες κλπ και με τόσο ανερμάτιστο τρόπο που έγινε, μου ακούγεται ως επιβεβαίωση ενοχής.
    Ρωτώ ευθέως, διέταξε το πατριαρχείο πραγματογνωμοσύνη για το μοναδικο ακαταμαχητο πειστήριο, δηλαδή για το γνήσιο ή μη της χειρόγραφης παιδεραστικής επιστολής Ιωσήφ;
    Πουθενά στο σκεπτικό της αθώωσης δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο και αυτό ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
    Θέλετε να αγνοείτε τα όσα έχω γράψει σχετικά, και υιοθετείτε αβασάνιστα τις ανοησίες της ΟΟΔΕ που αποφεύγει να μας μιλησει για την ταμπακέρα.

    Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [3]

  43. Με τη σειρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο μπλόγκ μας. Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: το εν λόγω πόστ δεν το έχω συγγράψει εγώ, αλλά αποτελεί αναδημοσίευση από εδώ: http://o-nekros.blogspot.com/2011/09/blog-post_18.html

    Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία σας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Oμολογώ πως δεν είχα αντιληφθεί πως πρόκειται για αναδημοσίευση, αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.

      Η Εκκλησία αρνείται συστηματικά να δικάσει παιδεραστές κληρικούς με το έωλο επιχείρημα πως τάχα περιμενει την τελεσιδικία των πολιτικών δικαστηρίων την ίδια ώρα που καθαιρεί απλούς παπάδες επειδή δεν φίλησαν τα παπούτσια του δεσπότη.
      Πολυ δε περισοτερο καταγγελω την Εκκλησία γιατί συνεπικουρούμενη από την ομερτά των κομμάτων που αρνούνται να προτείνουν ή να νομοθετήσουν σχετικά, δεν καταβάλει αποζημιώσεις στα φτωχά ορφανά θύματα.

      Ενώ λοιπόν προφασίζεται εν αμαρτίαις η Εκκλησία και αποφεύγει να δικάσει επιφοιτούμενη από το Άγιο Πνεύμα, τον πρωτοπρεσβύτερο Α.Παπαϊωάννου που τον κουκούλωνε για χρόνια τον καταδίκασε πανικόβλητη όταν οι παιδεραστίες του βγήκαν στην τηλεόραση κι ας μην είχε ούτε καν πρωτόδικη καταδίκη τότε από πολιτικά δικαστήρια.

      Μην αμφιβάλετε δεν αντέχουν στην παραμικρή βάσανο της κριτικής οι μεθοδεύσεις του πατριάρχη και των αρχιεπισκόπων για συγκαλύψεις παιδεραστών.
      Για τον κ.Βαρθολομαίο ειδικά σας παραπέμπω εδώ:

      Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [4]

      Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [3]

      Επίσης σας παραπέμπω για τον ίδιο λόγο στο άρθρο και στα σχόλια του άρθρου ομοφυλόφιλου ιερωμένου που σταματησε να καταγγέλει όταν αποκαταστάθηκε, αλλά τα δημοσιευματά του κολυμπούν ακόμη στο Διαδίκτυο.

      http://adelfopoiemenoi.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

      Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για το πολιτισμένο ύφος σας επειδή οι ευσεβείς σχολιαστές μας δεν μας εχουν κατά κανόνα συνηθίσει σε τέτοιες αβρότητες.

  44. Παράθεμα: Αργεντινή και Ελλάδα: Φασισμός και ιερή παιδεραστία | Ροΐδη Εμμονές

  45. Παράθεμα: Αργεντινή και Ελλάδα: Φασισμός και ιερή παιδεραστία | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  46. Παράθεμα: Αργεντινή και Ελλάδα: Φασισμός και ιερή παιδεραστία | crockorozistas

  47. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μεγάλη Παρασκευή, 18/4/2014
    O αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Brittain
    http://www.pokrov.org/persons/archimandrite-isidore-brittain/
    ενορίτης της Αγίας Άννας και παλιός ιερέας της ‘Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική’ (OCA), στην Αλάσκα και στη Νεβάδα,
    συνελήφθη γυμνός με τεράστιο υλικό παιδικής πορνογραφίας
    http://www.pokrov.org/police-naked-priest-arrested-hundreds-child-pornography-photos/
    Είχε βρεθεί και παλιότερα στο επίκεντρο σεξουαλικής υφής κατηγοριών μαζί με τον επίσκοπο Αλάσκας άγιο Νικόλαο
    http://www.pokrov.org/russian-orthodox-leader-faces-sexual-misconduct-accusations/
    που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και με τον αναγνώστη Τερέντιο Dushkin.
    http://www.pokrov.org/reader-terenty-serving-at-old-style-theophany/

  48. Ο/Η laskaratos λέει:

    Yποκρισίας το ανάγνωσμα:

    http://www.efsyn.gr/?p=197746

    EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
    14/05/14
    Οι δέκα «προεκλογικές» εντολές

    Του Δημήτρη Αγγελίδη

    Με ένα θεόπνευστο προεκλογικό μανιφέστο, που διαβάστηκε εν είδει εγκυκλίου την Κυριακή στους ναούς της Μητρόπολής του, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος τα έβαλε με τους «πολιτικούς μας εκπροσώπους», επισήμανε την ανάγκη «αλλαγής» και ανέπτυξε το όραμά του για μια κοινωνία, όπου, μεταξύ άλλων, θα τιμωρούνται ποινικά η μοιχεία και οι αμβλώσεις, θα καταργηθεί ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης, θα παρεμποδίζεται να κάνει πολιτική κηδεία όποιος το επιθυμεί και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα καύσης των νεκρών.

    «Πώς να εμπιστευθούμε ηγέτες δίχως σοβαρότητα και αρχές, δίχως φόβο Θεού και σεβασμό στην ιστορία, δίχως ευαισθησία πίστεως, δίχως σταθερές και αξίες; Αν σε τέτοιους εμπιστευθούμε την ψήφο μας, αμαρτάνουμε», δήλωσε απερίφραστα ο ιεράρχης, αναδεικνύοντας τη στενή σύνδεση του χριστιανικού μηνύματος με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

    Έδωσε μάλιστα νέο περιεχόμενο στο χριστιανικό μήνυμα, περιγράφοντας έναν Θεό όχι αγάπης και συγχώρεσης, αλλά έναν Θεό τιμωρό· τιμωρό «γενικά των πολιτικών μας εκπροσώπων». «Αυτοί μας χάλασαν. Αυτοί μας έφτιαξαν μία κοινωνία ανεκτική στα ναρκωτικά, ασεβή στα ιερά, άτονη ή αναρχική στις αντιδράσεις. […] Εμείς και εγκρίνουμε και συγχωρούμε και συχνά αδιαφορούμε. Γι’ αυτό φταίμε. […] Ήρθε η ώρα για έναν γερό κόλαφο στο άθλιο σύστημα που μας ρούφηξε όλο το πνεύμα», είπε. Και ευχήθηκε: «Εμείς να ψηφίζουμε και Εκείνος [ο Θεός] να εκλέγει».

    …………

    Να αναγνωρίζει, άραγε, ο μητροπολίτης σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά ανθρώπους που κηρύσσουν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ή που βρίσκονται στη φυλακή επειδή έχουν κάνει τρόπο ζωής τις δολοφονίες και επάγγελμα τη μαστροπεία και την προστασία μαγαζιών; …..

    Φυσικά, το πνευματικό και κοινωνικό όραμα του ιεράρχη περιλαμβάνει τη στοργική προστασία της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολογία. Πάντα βέβαια για το καλό των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη. «Τη στιγμή που έρχεται ο εκκλησιαστικός μηχανισμός να μοιράσει [το απόθεμά του] στα στόματα των ανθρώπων, έρχεται ένα χέρι που λέγεται κράτος, φορολογεί και το παίρνει από το στόμα του πεινασμένου», έχει δηλώσει σε ομιλία του για την κρίση, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σατανική υπόνοια πως μπορεί να υπήρχαν λιγότερα στόματα πεινασμένων αν συμμετείχε τόσα χρόνια στα φορολογικά βάρη ο εκκλησιαστικός μηχανισμός.

    Είναι άλλωστε συγκινητικός ο τρόπος που σκεπάζει η στοργική φτερούγα του ιεράρχη τους συνοδοιπόρους του στον εκκλησιαστικό βίο. Όταν ο ηγούμενος Εφραίμ προφυλακίστηκε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο μητροπολίτης Μεσογαίας τον υπερασπίστηκε σθεναρά στα δελτία ειδήσεων: «Η Εκκλησία είναι μαθημένη από φυλακισμένους. Και ο Χριστός τιμήθηκε στη φυλακή, και οι απόστολοι και οι μάρτυρες […] Θα περάσει και ο Εφραίμ έτσι δύσκολα αλλά είναι ο Γολγοθάς της δόξης του. […] Ασχέτως με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν [οι πιστοί] με τις λεπτομέρειες των χειρισμών που γίνανε στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αυτή τη στιγμή συμπαρίστανται με μια ιερή αγανάκτηση, θεωρώντας ότι καταρρέει και το τελευταίο οχυρό των αξιών που είναι η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη».
    _______________

    http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/10/blog-post_06.html

    ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.
    ________________________________

    Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή

    Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή

    Το αυγό του φιδιού στη μητρόπολη Μεσογαίας
    ______________________________

    Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός


    Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός
    Ερωτήματα για τον κ. Αλ.Τσίπρα
    _____________________________

    Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια


    Με τον παπά της Ραφήνας τι έκανε ο φρουρός των ηθών;

    Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια

    Ανομολόγητα πάθη στη Μητρόπολη Μεσογαίας
    ______________________

    Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (2)

    Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (2)

    __________________

    Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2]

    Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2]


    __________________

    Απόκρισις εις δεσπότην NASAς διά ιοκτόνον δράσιν Μεταλήψεως

    Απόκρισις εις δεσπότην NASAς διά ιοκτόνον δράσιν Μεταλήψεως

    _________

    To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;

    To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;
    ………
    Το Υπουργείο Θρησκευμάτων επέτρεψε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, δεσπότη σε Σπάτα, Χαρβάτι, Πικέρμι, Κορωπί, Λούτσα, Λιόπεσι και τοποτηρητή σε Κακοσάλεσι, Μαυροσουβάλα, Αυλώνα, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Χασιά, Μενίδι Λιόσια κλπ. να απευθυνθεί στους μαθητές της περιοχής του και να επέμβει σε μια διδακτική ώρα.
    …….

    «Προς Τους μαθητές τών Γυμνασίων και Λυκείων τής Ανατολικής Αττικής …..Σε λίγες μέρες, η Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει για ένα περίπου μήνα το σημαντικότερο ίσως κειμήλιο της Ρωσικής συνείδησης και παράδοσης, τα λείψανα του …αγίου Σεραφείμ τού Σάρωφ

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_143.html

      Δεσπότης Μεσογαίας: Από την νεκροφιλία-χριστεμπορία, στην καθοδήγηση του «ποίμνιου» του τι θα ψηφίσει.

      Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 | 10:51 μ.μ.

      Ο δεσπότης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου έγινε ευρύτερα γνωστός το 2011 όταν υπήρξε ο πρώτος αρχιρασοφόρος μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών όταν έστειλε τέσσερις παπάδες για να «ευλογήσουν» το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής. Ηταν η πρώτη φορά που η Εκκλησία έδινε «αγιασμό» στα γραφεία μιας απροκάλυπτα ναζιστικής οργάνωσης και από τότε το παράδειγμα του δεσπότη Μεσογαίας ακολούθησαν και άλλοι δεσποτάδες.

      Αυτός λοιπόν ο «φωτισμένος άγιος» σε ένα μακροσκελές γραπτό κήρυγμα του, προσπαθεί να καθοδηγήσει το «ποίμνιο» του, στο ποιους πρέπει να μην ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές για να μην … αμαρτήσουν και βρεθούν στην κόλαση.

      (…………)
      Μάστα. Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε αυτές τις ανοησίες. Θα προτιμήσουμε να παραθέσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας που είχαμε κάνει γ’ αυτόν τον «άγιο»:

      Ο δεσπότης, λέει, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος Χατζηνικολάου φέρνει από τη Ρωσία μια «άγια μούμια» και ζητάει απ’ το «ποίμνιο» του να «τιμήσει» το εμπόρευμα του. Ο «άγιος» δέσποτας – ντίλερ νεκροφιλίας λοιπόν έστειλε και στα σχολεία ένα φετφά που αναγράφει:

      «Προς τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ανατολικής Αττικής. Σε λίγες μέρες, η Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει για ένα περίπου μήνα το σημαντικότερο ίσως κειμήλιο της Ρωσικής συνείδησης και παράδοσης, τα λείψανα του αγίου Σεραφείμ του Σάροφ.

      Το δώρο που μας κάνουν οι Ρώσοι αδελφοί μας είναι ανεκτίμητο. Είναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαίνει από τη Ρωσία. Γι’ αυτό και θα τον συνοδεύσει έως τη χώρα μας μια ολόκληρη αποστολή από 30 άτομα. …

      Γι’ αυτό και ζήτησα από τους Θεολόγους σας, με την άδεια των Διευθυντών, να αφιερώσουν μία ώρα μαθήματος στο πρόσωπό του. Όσοι μπορείτε, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, να έλθετε στην υποδοχή του στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, θα ωφεληθείτε αφάνταστα. Όσοι πάλι δεν μπορείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέλετε, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου. Από την ώρα εκείνη μέχρι και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Λείψανό του θα βρίσκεται στο Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο Μενίδι.

      Απορρίψτε με όλη τη δύναμή σας τους ψεύτικους θεούς, τις υποκριτικές θρησκείες, τα χωρίς αλήθεια θρησκευτικά λόγια.

      Ο Επίσκοπός σας»

      Ας δούμε που ανήκει η μούμια του Σάροφ που μας φέρνει ο δεσπότης χριστέμπορας να προσκηνήσουμε.

      Ο «Λασκαράτος» μας ενημερώνει ότι ο πολυαναμενόμενος μούμιας ήταν ένα απερίγραπτο υποκείμενο της τσαρικής αυλής: καλόγερος αμόρφωτος, προκάτοχος του Ρασπούτιν, θαυματοποιός, κυνηγός αιρέσων, διά Χριστόν σαλός (=τρελός!), προφήτης φυσικά, κυνηγός δαιμόνων και ιδίως γονιμοποιητής μιας τσαρίνας μέσω της προσωπικής ιερής πηγής του: η κυρία κολύμπησε στα νερά της, έμεινε έγκυος κι έκανε επιτέλους αγόρι – διάδοχο του θρόνου!

      Ο τελευταίος τσάρος Νικόλαος Ρομανόφ (δηλαδή απόγονος του Σεραφείμ) τον έκανε άγιο το 1903, αλλά το 1920 οι μπολσεβίκοι κατάσχεσαν το «άγιο λείψανο» και το έκαναν έκθεμα στο μουσείο αθεΐας.

      Αυτό το έκθεμα, 90 χρόνια μετά, μας φέρνει τώρα ο δέσποτας Χατζηνικολάου.

      Και ας πούμε ότι ο κ. δέσποτας έχει δικαίωμα να φέρει τη μούμια του Σεραφείμ και να ρουφήξει επί ένα μήνα το χρήμα από τους πιστούς, σαν καλός μπίζνεζμαν νεκροφιλίας που είναι. Ποιος του επιτρέπει όμως να κυκλοφορεί τα παπαδόχαρτά του στους μαθητές των δημόσιων σχολείων και να ζητάει από τους θεολόγους και τους διευθυντές να γίνουν εργολάβοι του; Και γιατί αυτοί δεν τον ξεφωνίζουν, δεν τον διώχνουν με τις κλοτσιές;

    • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

      Αγαπητέ Λασκαράτε ίσως τα μόνα κόμματα που δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του παπά με βάση π.χ. ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν ψηφίσει την καύση των νεκρών είναι η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ και το Λαός.

  49. Παράθεμα: Μήνυμα μητροπολίτου NASA από πλανήτη Σείριο: Αμαρτία η ψήφος σε αυτούς που δεν έχουν το Θεό τους | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  50. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ένας καταδικασμένος για παιδεραστία σε βάρος 9χρονου και 15χρονου αγοριού, 52χρονος Ορθόδοξος στις ΗΠΑ, μηνύει την Πολιτεία της Ινδιάνα, όπου βρίσκεται η φυλακή του, γιατί δεν έχει αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία.

    http://www.pokrov.org/christian-inmate-suing-indiana-recognize-religion/

    An Eastern Orthodox prison inmate won a small but important victory in his legal fight to have the Indiana Department of Corrections recognize his religion. A federal district court has ruled that Dolen W. Glenn, a 52-year-old man from Valparaiso, Ind., can proceed with his case against the IDOC. Glenn is arguing his right to practice his religion has been substantially burdened because the prison system’s handbook of religion does not list Eastern Orthodox Christianity.

    ……………….
    Glenn has been in prison since 1992, when he was convicted of sexually molesting a 9-year-old and a 15-year-old boy, making it very unlikely that his case will be championed by religious liberty advocates.

    ………..

  51. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kαταδικάστηκε και στο Εφετείο.
    Θα τον καθαιρέσει ο δεσπότης Νίκος Χατζηνικολάου;

    http://www.naftemporiki.gr/story/1010807/polueteis-katheirkseis-gia-tin-upothesi-paiderastias-sto-ilion

    Πολυετείς καθείρξεις για την υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον
    30 Σεπτεμβρίου 2015

    Πολυετείς καθείρξεις «μοίρασαν» οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στους κατηγορουμένους για υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον, με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά και θύτες την μητέρα – μαστροπό, τον 44χρονο σύντροφό της, έναν εύπορο 84χρονο συνταξιούχο της ΔΕΗ και τον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής.

    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δικαστές και Εισαγγελέας άκουγαν τις καταθέσεις των μαρτύρων συγκλονισμένοι από τη φρίκη που έζησαν τα ανήλικα παιδιά στα χέρια των κατηγορουμένων. Οι περιγραφές από τη σεξουαλική κακοποίηση, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί τα παιδιά, έκαναν πολλές φορές δικαστήριο και ακροατήριο να «παγώσουν.»

    Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχτηκε όταν τον Δεκέμβριο του 2007, το 12χρονο κορίτσι τρομοκρατημένο ειδοποιεί τον δάσκαλό της ότι ο πατριός της Σπύρος Σουχλερής και ο 84χρονος επιχειρούν να την απαγάγουν, γιατί η μητέρα της την είχε πουλήσει για 2.000 ευρώ. Τρεις μέρες, αργότερα η γιαγιά της μικρής που είχε την επιμέλεια καταγγέλλει την απόπειρα αρπαγής στην αστυνομία. Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, με επικεφαλής τον διοικητή Παύλο Λουκάτο, ξεσκεπάζεται η πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνίστρια τη μητέρα Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία προωθούσε την κόρη της και άλλα δύο ανήλικα παιδιά στον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη και τον 62χρονο εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, Σωτήρη Παπαδόπουλο.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα προωθούσε την κόρη της στον 84χρονο συνταξιούχο από την ηλικία των 6 ετών. Την πρώτη φορά, ο Κανάκης ασκώντας σωματική βία ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία με το κοριτσάκι, τα χέρια του οποίου κρατούσε η μητέρα της, για 50 ευρώ. Δύο φορές την εβδομάδα, η μητέρα και ο πατριός πήγαιναν το παιδί στο σπίτι του συνταξιούχου στα Λιόσια, ενώ από το 2002- 2005 το κοριτσάκι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, εντός του γραφείου του ιερέα Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, αντί του ίδιου χρηματικού ποσού. Σεξουαλική κακοποίηση δεχόταν και από τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή.

    Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Παύλος Λουκάτος, ο δάσκαλος της ανήλικης, αλλά και η καθηγήτρια ψυχολογίας Παρσενία Παπανικολάου η οποία με απόλυτη ακρίβεια υποστήριξε ότι τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα.

    Σε βάρος της μητέρας, Ειρήνης Τσονοπούλου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, στον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο και στον σύντροφό της Ηλία Σουχλέρη ποινή κάθειρξης 18 ετών, ενώ για τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

    Έξω πλέον από το Εφετείο Αθηνών υπήρξαν κάποιοι υποστηριχτές του ιερέα, και κάποιες γυναίκες εξαπέλυαν ύβρεις και κατάρες σε βάρος των δικαστών και της δικηγόρου, η οποία μετά τη δήλωσή της έφυγε σχεδόν τρέχοντας.

  52. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έπεσαν από τα σύννεφα οι αθώοι «πιστοί», που ποτέ δεν ξέρουν τίποτα

    Που ακούστηκε μητέρα να εκδίδει την ανήλικη κόρη σε παπά;
    Κάτι είχε συμβεί στο Ίλιον, αλλά κανείς δεν ρώτησε ποτέ αν καθαίρεσε η Εκκλησία τον παπά και αν το έκανε, γιατί δεν το ανακοίνωσε.
    Φαντάζομαι και στο Βόλο θα τρέξουν τα πούλμαν με παπάδες και ενορίτες να απαιτούν την ατιμωρησία του παπά.

    http://www.athensvoice.gr/greece/442369_orgi-ston-volo-ieras-apopeirathike-na-aselgisei-se-11hroni-enanti-hrimatikis-amoivis

    Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου με την είδηση για τη σύλληψη ενός 80χρονου ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικης έναντι χρηματικής αμοιβής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της 11χρονης, γνώριζε τι θα συνέβαινε και μάλιστα έδωσε τη συγκατάθεσή της στον 80χρονο για να βρίσκεται με την κόρη της.

    Το απόγευμα της Παρασκευής, αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισε τον ιερέα να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 30χρονη και το 11χρονο κορίτσι.

    Ο αστυνομικός τούς ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα. Η 30χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο 80χρονος μπήκε σε αυτοκίνητο με την 11χρονη και ο προορισμός τους ήταν η παραλία του Αναύρου.

    Ο αστυνομικός ζήτησε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.

    Σήμερα ο ιερέας, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για το κακούργημα της ασέλγειας έναντι αμοιβής όπως και η μητέρα με την κατηγορία της συνέργειας σε ασέλγεια.
    _________________

    Με τα Βουλγαράκια της Θεσσαλονίκης έγινε τίποτα άγιε Άνθιμε που σε ενοχλούν τα gay parade;
    Συνελήφθη ο παπάς;

    http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti
    ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
    Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

  53. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  54. Παράθεμα: Να ερωτηθεί ο δεσπότης της NASA για την ερευνήτρια της Κεραμέως | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.