Ο Νόμος για τους παιδεραστές δεν ισχύει για τους ιερείς;

(Μεγάλη Παρασκευή στην Κοζάνη)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

nomos1Mε νόμο που ψηφίστηκε σχετικά πρόσφατα στη Βουλή, (3625/07), επιτρέπεται τα ονόματα των κατηγορούμενων για παιδεραστία να ανακοινώνονται πριν να καταδικαστούν με άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα. Με τον –ατυχή κατά τη γνώμη μου-τρόπο αυτό η πλειονότητα των βουλευτών θέλησε να εκδηλώσει θορυβωδώς την αγανάκτησή της για το ειδεχθές αυτό κακούργημα. Ατυχή λέω διότι παραβιάζονται έτσι το τεκμήριο της αθωότητας και τα προσωπικά δεδομένα και ο κατηγορούμενος διασύρεται, υφίσταται ηθική δολοφονία αυτός και η οικογένειά του, ιδιαίτερα η σύζυγος και τα παιδιά του αν διαθέτει. Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν αν ο ύποπτος είναι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα κρατικός αξιωματούχος π.χ. πολιτικός ή επίσκοπος κλπ οπότε η κοινή γνώμη δικαιούται να γνωρίζει για προφανείς λόγους και ο κατηγορούμενος πριν απολογηθεί στο δικαστήριο δικαιούται και υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες. Έγκυροι νομικοί έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους για τον Νόμο επικαλούμενοι ακόμη και Αντισυνταγματικότητα, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος. Άλλωστε άλλοι διαπρεπέστατοι Νομομαθείς όπως ο βουλευτής του Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Πλεύρης ο νεότερος έχουν πλειοδοτήσει σε αυστηρότητα προτείνοντας χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών. Υποθέτω πως μετά βίας θα συγκρατείται από τον επιστημονικώς ειδήμονα σεξολόγο βουλευτή του Λάος και άλλους ψυχραιμότερους, για να μην υποχρεώσει πολλούς ιερείς να πιουν ευνουχιστηκά υγρά.

Τη Μ. Παρασκευή στην περιοχή της Κοζάνης ένας ιερωμένος κατηγορείται πως παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 17χρονο μέσα στο ναό. Δεν θέλω να φανταστώ επηρεασμένος και από τον καταιγισμό παιδεραστιών στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ,  αν ιερείς αποπλανούν τόσο εύκολα ανήλικους 17 χρονών με γονείς, και αν καθαιρούνται με χίλια βάσανα από την Εκκλησία μετά από πολλά χρόνια υπό το κράτος πανικού από τον καταιγισμό των εκκλησιαστικών σκανδάλων (2005-πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Παπαϊωάνου), τι θα συμβαίνει με τα απροστάτευτα παιδιά των οικοτροφείων. Εκεί οι καταδικασμένοι ή φερόμενοι ως δράστες όχι μόνο δεν καθαιρούνται (πρωτοπρεσβύτερος Παπουτσάκης) αλλά αν είναι μητροπολίτες απομακρύνονται όπως όπως και όταν κοπάσει ο σάλος προάγονται από τον πατριάρχη («Πρώτο Θέμα» 10 και 24 Απρ. 2007), ή απλώς φυγαδεύονται:

Δεν θέλω να σχολιάσω τον χρόνο και τον χώρο, απλώς να θυμίσω πως σχεδόν ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε στο πανελλήνιο το κοινό τοπικά μυστικό πως και στην Κεφαλλονιά έγγαμος ιερέας με την κάλυψη του μητροπολίτη (ποινή αλλαγή ενορίας) παρατούσε στη μέση τελετές για να συνευρεθεί με την έγγαμη ερωμένη του μέσα στον ναό. Προσωπικά με εντυπωσιάζει πιο πολύ η ξεδιαντροπιά του μητροπολίτη που ενώ ο κόσμος το είχε τούμπανο κουκούλωνε τον ανεκδιήγητο ιερέα μη δίνοντας μια πεντάρα ούτε για την «Ευπρέπεια του Οίκου Του», ούτε για τον σκανδαλισμό των πιστών, δηλαδή για να είμαι ειλικρινής για τα χαχανητά των πιστών. Περιέργως οι μητροπολίτες όταν πρόκειται για ρασοφόρους εμφανίζονται πιο απελευθερωμένοι και από τη Λίντα Λάβλεϊς.

Το κρούσμα της Κοζάνης είναι η τρίτη εκδήλωση υποψίας ιερατικής παιδοφιλίας μέσα στο μικρό διάστημα των 3 μηνών (αρχιμανδρίτης Σπάρτης, επίσκοπος-ηγούμενος Κερατέας, ιερέας Κοζάνης). Ασφαλώς οι πιστοί θα μας πουν πως πρόκειται για σύμπτωση, αγνοώντας ηθελημένα τα πολλά περιστατικά-ατιμώρητα κατά κανόνα από την Εκκλησία-που έχουν προηγηθεί. Δεν είναι μόνο η ποσότητα των υποθέσων αλλά και η ατιμωρησία και το κουκούλωμα που σταθερά επιχειρεί η ηγεσία της Εκκλησίας, (η οποία γενικά πλειοδοτεί για το θεαθήναι με φτηνιάρικες ηθικολογίες από Ιεράρχες σαν τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο), που μας βάζουν σε σκέψεις.

nomos2Αντιγράφω από Κοζανίτικο μπλογκ: «Τι μας είπε σήμερα ο Δεσπότης από τον άμβωνα του Αγ. Γεωργίου Σερβίων; «Ένα μέλος του κλήρου αμάρτησε. ΑΝ αμάρτησε». Παραβλέπουμε την αμφισβήτηση και στεκόμαστε στο «αμάρτησε». Η αμαρτία είναι πνευματικό ατόπημα. Εδώ μιλάμε για ποινικό κακούργημα. Δεν είπε ένα μέλος του κλήρου εγκλημάτησε. Είπε αμάρτησε. Σαν να έφαγε λάδι την Παρασκευή δηλαδή. ……Βουίζει το διαδίκτυο με τον όνομα του παπά, με το παρελθόν του, με το μέσο του, με προηγούμενες πολλαπλές απόπειρές του. ΑΝ αμάρτησε; Δε θα σταθούμε στη στάση κάποιων συγχωριανών που δικαιολογούν τον παπά και κατηγορούν τον 17χρονο και τον πατέρα του. Αυτοί χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας και αποτελούν αντικείμενο κοινωνιολογικής έρευνας. Θα συγχαρούμε το παιδί και την οικογένειά του για τη λεβεντιά που είχαν…Αγνοούμε τις διαδικασίες της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης αλλά μπορούμε να σχηματίσουμε μια ιδέα από προηγούμενους χειρισμούς της σε τέτοια ζητήματα – ουσιαστικές συνέπειες μηδέν.»

Σταματώ εδώ γιατί θέλω να θέσω ένα καίριο ερώτημα.

Δεν μπορώ βέβαια να αποκλείσω πως ο ιερέας είναι αθώος. Η μητρόπολις Κοζάνης είναι μια εθνική έπαλξις που συγκεντρώνει το μίσος των εχθρών της Εκκλησίας. Απόδειξη πως και ο ίδιος ο Αγιότατος μητροπολίτης Παύλος που διαδέχθηκε τον Αγιότατο Αμβρόσιο που παραιτήθηκε ξαφνικά, είχε κατηγορηθεί άδικα: «Χθεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «City Press») αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, «ροζ» υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/02/2005). Τέτοιες κασέτες όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Οι εφημερίδες έπεσαν θύμα σκοτεινών κύκλων αφού καμία κασέτα δεν αναφέρθηκε σε κάποιον από τους 3 σεπτούς Ιεράρχας. Ναι αλλά «Dura lex sed lex». Γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη η άδεια δημοσιοποίησης του ονόματος του κατηγορούμενου; Ο νόμος δεν ισχύει για ιερείς; Μήπως η Εκκλησία που άργησε υπέρμετρα να τοποθετηθεί στο θέμα και που δεν διέταξε ακόμη ανακρίσεις σε βάρος του ιερέα-περιμένοντας να φωτιστεί από την κοσμική Δικαιοσύνη, επενέβη και ζήτησε συσκότιση; Αρνούμαι να πιστέψω πως θα βρισκόταν στην Ελλάδα Εισαγγελέας που θα υπέκυπτε σε πιέσεις επισκόπου. Μπαίνω στον πειρασμό όμως να αναρωτηθώ αν θα είχε δημοσιευθεί το όνομα του ιερωμένου της Κερατέας αν δεν ήταν παλαιοημερολογίτης και του παπά της Σπάρτης αν δεν εμπλέκονταν και λαϊκοί. Νομίζω πως όχι αν κρίνω από την υπόθεση του Κρητικού ιερέα, που εκδόθηκε το Φλεβάρη του 2005 στην Ισπανία για να δικαστεί «για ασελγείς πράξεις σε ανήλικα», για την έκβαση της υπόθεσης του οποίου δεν μάθαμε ακόμη τίποτα.

Μήπως ο υπερευαίσθητος κ. Αθανάσιος Πλεύρης θα μπορούσε να ασχοληθεί λίγο με το ζήτημα της Κοζάνης;

—-

Σημείωση: Από το Lawnet.gr – «Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Σε σχετικές καταγγελίες εις βάρος του 68χρονου προέβησαν πριν από λίγες ημέρες φερόμενα θύματα του, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία οι φερόμενοι παθόντες -ενήλικοι πλέον, οι περισσότεροι- ξεπερνούν τους 10«.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

67 Responses to Ο Νόμος για τους παιδεραστές δεν ισχύει για τους ιερείς;

 1. Ο/Η Ζήτω ο ηγούμενων πάντων Εφραίμ! λέει:

  Και το είχαμε πει: Δεν φταίνε οι πολιτικοί-βουλευτές-το κράτος!

  «Ο ηγούμενος Εφραίμ, επιμένει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατάφερε να παραπλανήσει τους υπουργούς».

  (in.gr: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1007687)

  Αυτή είναι η ουσία που μας διαφεύγει!

 2. Ο/Η Eνορίτης λέει:

  http://freskoprama.blogspot.com/2009/04/blog-post_5767.html

  – – – – – – – -η μητρόπολη δεν του είχε κόψει το κεφάλι και τον άφηνε ασύδοτο. Μεγάλη ευθύνη έχει βέβαια ο τοπικός μητροπολίτης. Αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί— – – – – – – –

 3. Στη χώρα αυτή παπάδες, πολιτικοί και καρτέλ είναι υπεράνω του νόμου.

 4. Πάντως, καλά το λέω ότι η εκκλησία είναι εντελώς shotacon και lolicon κατάσταση.

 5. Ο/Η ecobubble λέει:

  κ. Ροίδη, μάλλον στη «θεία δίκη» δεν χρησιμοποιούν ονοματεπώνυμα… 🙂
  Ο νόμος, πάντως είναι λαϊκίστικο πυροτέχνημα. Το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να είναι μαχητό. Και υπάρχει και ένα θέμα ακόμα. Εκτός απο τη δημοσιοποίηση του ονόματος, επιτρέπεται στις τηλεοράσεις η προβολή του προσώπου χωρίς μοζαίκ, όπως προβλέπει ο νόμος για όλους τους άλλους κατηγορουμένους. Και όταν κάτι επιτρέπεται στις τηλεοράσεις, καταλαβαίνετε τί βανδαλισμός γίνεται…Φυσικά εάν ο κατηγορούμενος αθωωθεί, δεν τον βλέπει προσώπου γης…

 6. Ο/Η Πανιώνιος λέει:

  Κύριοι, σας ενημερώνω για μια υπόθεση της Νέας Σμύρνης.

  Καθαίρεση κληρικού από το επισκοπικό δικαστήριο

  Τέλος, το επισκοπικό δικαστήριο καθαίρεσε έναν ακόμη κληρικό -τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης, Ανδρέα Παπαϊωάννου.

  Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η Ιερά Σύνοδος, συνήλθε το πρωτοβάθμιο για πρεσβύτερους, διακόνους και μοναχούς συνοδικό δικαστήριο, το οποίο εξεδίκασε «την κανονικήν υπόθεσιν του Πρωτοπρεσβύτερου Ανδρέου Παπαϊωάννου του Λεωνίου, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης και ευρόν αυτόν ένοχο επέβαλεν εις αυτόν την ποινήν της καθαιρέσεως εκ του υψηλού της ιερωσύνης υπουργήματος και της επαναφοράς αυτού εις την τάξιν των λαϊκών».

  Πρόκειται για κληρικό που κατηγορήθηκε για ηθικά παραπτώματα.
  http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=606196

  Hθικά παραπτώματα λέγανε τα κακουργήματα βιασμού ανήλικων αγοριών οι καραγκιόζηδες. Τον ξυρίσανε βιαστικά, χρόνια κάνανε την κορόϊδα, αλλά βγήκε το πρόβλημα στην τηλεόραση και δεν έπαιρνε άλλο θάψιμο. Πάλι όμως λέγανε παπαριές για παραπτώματα, σα το δεσπότη Κοζάνης που λέει για τον παπά Αν αμάρτησε.
  11 χρόνια έφαγε για τα ηθικά παραπτώματα
  Νάτο:
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=75152852
  ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ

  11 χρόνια στον παπα-βιαστή

  Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

  Εντεκα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που δύο ανήλικα αδέρφια, με τη συμπαράσταση της οικογένειάς τους, κατήγγειλαν τον βιασμό τους από τον παπά της ενορίας. Οσα ακριβώς είναι και τα χρόνια που καταδικάστηκε ο ρασοφόρος «καθοδηγητής» τους με την κακουργηματική κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

  Χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισε την καταδίκη του 65χρονου παπα-Αντρέα, κατά κόσμον Ανδρέα Παπαϊωάννου, σε ποινή κάθειρξης συνολικά 11 χρόνων και τη χρηματική ικανοποίηση των δύο παιδιών, λόγω ηθικής βλάβης, με το ποσό των 40.000 ευρώ στον καθένα. Αυτή τη φορά ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ζήτησε να συλληφθεί άμεσα και να οδηγηθεί στη φυλακή.

 7. Ο/Η Άθεη μητέρα λέει:

  Διαβάζω το μπλογκ αρκετά συχνά. Θα ήθελα να ρωτήσω τους κυρίους Δηδρ και Διαγραμμένο που καταπίνουν την γλώσα τους σε τέτοια απτά θέματα.
  Τι τρέχει; Γιατί τόση αμαρτία στον ναό; Υπάρχει εξήγηση;
  Γιατί τόσο κουκκούλωμμα από τα πάνω βρε παιδιά;

 8. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,

  Πολύ ωραίο το επίκαιρον post. Η περιφρόνηση των νόμων από ισχυρές οργανώσεις όπως είναι η Εκκλησία Α.Ε., δεν είναι βέβαια καινούργιο φαινόμενο. Η δε «προστασία» που παρέχει η Εκκλησία (και άλλες οργανώσεις, όπως κόμματα κτλ) στους κάθε λογής παραβάτες από τις τάξεις της, σαφώς δεν είναι λόγω αλληλεγγύης. Είναι λόγω του γεγονότος ότι ο παραβάτης, αν δεν «στηριχθεί», απειλεί ότι θα «ανοίξει το στόμα του». Οπότε, η Αγία και Πάνσοφος Εκκλησία θεωρεί «το μη χείρον, βέλτιστον»… και κουκουλώνει τις βρωμιές (όσες προλάβει, είναι τόσες πολλές που όλο κάποιες βγαίνουν και στη ρούγα…) (αυτά, και ως απάντηση σε σχόλιο της Άθεης Μητέρας).

  «Άφετε τα παιδία ελθείν προς Εμέ…»

  Αμ δε!!!

 9. Παράθεμα: Ο Νόμος για τους παιδεραστές δεν ισχύει για τους ιερείς; — ροη σταχυολόγων

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ Πανιώνιε,
  η υπόθεση του παπά της Ν.Σμύρνης Ανδρέα Παπαιωάννου, συγγραφέα θρησκευτικών βιβλίων, αποκαλύπτει ξεκάθαρα την συνενοχή και την ομερτά. Θα αρκούσε και μόνο αυτή για να καταλάβει και ο πιό βλαξ το συστηματικό συνένοχο κουκούλωμα που κάνει η Εκκλησία στις παιδεραστίες. Και μιλάμε για παιδιά με γονείς. Για τα ορφανά των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που ζουν μια Κόλαση, δεν τρέχει τίποτα. Ποιό θα διαμαρτυρηθεί και μέχρι που θα ακουστεί η αδύναμη φωνή του;
  Ο Χριστόδουλος όταν κατηγορήθηκε ο ίδιος από την ΑΥΓΗ για κατ’εξακολούθησιν και μακρού χρόνου ασελγείς πράξεις σε νεαρούς τροφίμους ιδρύματος, ούτε που απάντησε. Και τι να πει δηλαδή; Έκανε την πάπια για κάτι που θα απαντούσε και ο τελευταίος βαστάζος του λιμανιού. Ο αρχηγός της Εκκλησίας όμως δε χρωστούσε μια διάψευση έστω, έστω για να μην σκανδαλιστεί το ποίμνιον που δικαιολογεί μονίμως τον τίτλο του προβάτου που του απονέμουν οι ποιμένες του.
  https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/

  8 χρόνια την κοσκινίζανε λοιπόν την υπόθεση Παπαιωάννου και την κουκουλώνανε, αλλά το 2005 που ήρθε το τσουνάμι των σκανδάλων η ομερτά έσπασε και η υπόθεση του πρωτοπρεσβύτερου Α.Π. βγήκε από τον Ευαγγελάτο στην τηλεόραση.

  «Καθαιρέθηκε κληρικός
  Καθαιρέθηκε από το Πρωτοβάθμιο για πρεσβυτέρους, διακόνους και μοναχούς Συνοδικό Δικαστήριο ο πρωτοπρεσβύτερος Α. Παπαϊωάννου, κληρικός της Νέας Σμύρνης. Ο κληρικός είχε κατηγορηθεί για άσεμνες ενέργειες σε παιδιά, που κατηχούσε ως πνευματικός τους, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ».
  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=5/3/2005&pageNo=8&direction=1

  δηλαδή δεν την ξέρανε τάχα την υπόθεση και περιμένανε από τον Alter

  Μέχρι τότε την είχε δημοσιεύσει η «Κυρ.Ελευθεροτυπία» (7-5-2000, Μ.Παπουτσάκη) αλλά διακριτικά, φωτογραφικά μεν αλλά ανώνυμα:

  «…έγγαμος ιερέας πατέρας 4 παιδιών, εφημέριος σε πολυσύχναστη ενορία μεγάλης μητρόπολης, κληρικός με «εξαιρετικό έργο», κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε σε αγοράκια από 8 έως 15 ετών. Συνολικά εξετάστηκαν από τον ιερέα ανακριτή 27 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η υπόθεση εξετάζεται και από την κοσμική δικαιοσύνη. Στα θύματά του προσέφερε δώρα και χρήματα..» .

  5 χρόνια περάσανε από το δημοσίευμα και 8 χρόνια από τότε που τους καταγγέλθηκε το περιστατικό και τσιμουδιά. Χρόνο να τον καθαιρέσουνε ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ.. Το 2005 όμως ω του θαυματος τον καθαίρεσαν στο άψε σβήσε πανικόβλητοι.
  Τότε ήταν που θυσίασε ο Χριστόδουλος ακόμη και τον Θεόκλητο Θεσσαλιώτιδος, το πνευματικό του τέκνο, πάνω στον πανικό του που το άλλο πνευματικό τους τέκνο ο αρχιμανδρίτης Κουλουσούσας πέταξε τα ράσα και κάτω από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για Βαβύλη και για τις διασυνδέσεις Θεόκλητου με Γιοσάκη και την ακόμη φυγόδικο Αντωνία Ηλία, σε συνδυασμό με στημένες δίκες στον Πειραιά για την περίεργη υπόθεση του μπαρ των Τρικάλων.

  Αποσχημάτισαν λοιπόν τον πρωτοπρεσβύτερο ΑΠ χωρίς να περιμένουν τη καταδίκη του σε 11 χρόνια από τη Δικαιοσύνη του Καίσαρα (έγινε το 2008, 11 χρόνια μετά την καταγγελία του συμβάντος όπως έγραψε επίσημα η «Ελευθεροτυπία» στο λινκ που δίνεις, δηλαδή το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Εκκλησία το 1997), όπως κάνουν τάχα με τον Αττικής-και που τελεσιδίκησε δηλαδή στον Άρειο Πάγο τι έγινε;-και με τον καταδικασμένο σε 20 χρόνια πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη που δεν θα τελεσιδικήσει ποτέ γιατί ζητάει-και παίρνει-αναβολές.

  Η δικαιολογία πως τάχα δεν μπορούν να αποσχηματίσουν παπά χωρίς απόφαση των κοσμικών δικαστηρίων, είναι τόσο αντιεκκλησιαστική και γελοία που δεν αξίζει σχολιασμό. Είναι πρόφαση εν αμαρτίαις, που αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

 11. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Στο TVXS.gr βάλανε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ του BBC με ελληνικούς υπότιτλους, αξίζει τον κόπο να το δείτε:

  «Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό»
  http://www.tvxs.gr/v10389

 12. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Να προσθέσω ότι σήμερα το βίντεο δείχνει να κολλάει όπως έγραψαν και δυο σχολιαστές, ελπίζω να το διορθώσουν γρήγορα.

 13. Ο/Η αμαρτωλός F.K. λέει:

  Στ αλήθεια να ρωτήσω και γω. Ο Δηδρ και ο Diagramenos γράφουνε κατεβατά με άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε σε θεωριτικούρες για αγίους, θαύματα εξορκισμούς κ.ά. τέτοια μπλεγμένα & θολά.
  Εδώ πέρα έχουμε κουκκιά μετρημένα. Πολλά κρούσματα και για απάντηση ωραίο καιρό κάνει σήμερα χρυσή μου, θέλετε κι άλλο τσαι Σεβασμηώτατε;. Το τσεκούρι πέφτει μόνο όταν δεν παίρνει άλλο.
  Πουρκουά αυτό το θέατρο;

 14. Ο/Η Φλύαρος λέει:

  Νομίζω αξίζει να αφιερώσετε ξεχωριστό post σε αυτήν την είδηση:

  Ανώνυμη εταιρεία ιδρύει η Εκκλησία με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΑΝΟΕΕ Α.Ε.)», η οποία θα διαχειρίζεται τα οικονομικά της Εκκλησίας. Μάλιστα, η ΑΝΟΕΕ, η οποία ιδρύεται βάση τροπολογίας και όχι με νόμο, θα χρηματοδοτείται και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Να ισχύει ο Νόμος για τους ιερείς; Μα οι ίδιοι φτιάχνουν τους νόμους κατά παραγγελία δια των πολιτικών συνεταίρων τους.

 15. Ο/Η monsieur cannibale λέει:

  Τς, τς… άπιστοι, μπήγετε τους αθεϊστικούς σας κυνόδοντες στα μαρτυρικά σαρκία των πνευματικών μας ποιμένων, που βουτώντας ανθ’ημών στην αμαρτία επιχειρούν να τεκμηριώσουν μέχρι εκεί που δε φτάνει ο ήλιος τη συνέχεια του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, και δη του ιστορικού θεσμού του παιδοτρίβη.
  Ελπίζω εκλεκτά ανφάν τερίμπλ όπως ο Κουλουσούσας να παραδώσουν στις, ολοένα απειλούμενες από την παγκοσμιοποίηση, επόμενες γενεές και το ρασοφόρο αντίστοιχο των πλατωνικών διαλόγων με πρωταγωνιστή τη Μπέμπα Μπλανς.

  (Συγχαρητήρια για την πάντα καλή δουλειά. Καλή σας εβδομάδα)

 16. Ο/Η undantag λέει:

  Τι ερώτηση! Φυσικά και ισχύει – απλά υπάρχει ένας νόμος ανώτερος, που τον καταργεί. Ο Όργουελ τον περιέγραψε υπέροχα*, αν και τα ζώα που είχε αυτός στο μυαλό του ήταν σαφώς λιγότερο επικίνδυνα απ’ τους ιοβόλους ιερείς της καθ’υμάς Ανατολής.

  * ALL ANIMALS ARE EQUAL – BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS; George Orwell (1903-1950)

 17. Ο/Η Να ήταν μόνο αυτοί λέει:

  Κινδύνους εγκυμονεί η ματαίωση της δίκης των τεσσάρων παιδεραστών από το Ιλιον, λόγω αναρμοδιότητας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, λίγο πριν από την εκπνοή του 18μηνου της προφυλάκισης των κατηγορουμένων. Στο μεταίχμιο της εκδίκασης της υπόθεσης και της λήξης της προφυλάκισης θεωρείται βέβαιο ότι η αλλαγή του νομικού καθεστώτος για την παιδεραστία θα λειτουργήσει υπέρ των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους.

  Η γνωστή ως «υπόθεση παιδεραστίας Ιλιον», με θύματα τέσσερα ανήλικα αγγελούδια και θύτες τη μάνα-μαστροπό, τον 44χρονο σύντροφό της, έναν εύπορο 84χρονο συνταξιούχο της ΔΕΗ, τον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής, καθώς και την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας που γνώριζε τι συνέβαινε στα σκοτεινά δωμάτια της οδού Γενναδίου, αλλά δεν αντιδρούσε, γιατί η δυστυχία δεν ακουμπούσε την οικογενειακή τους ασφάλεια, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, λόγω αλλαγής του νομικού καθεστώτος… Η ματαίωση της δίκης μόλις δύο μήνες πριν από τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισης μπορεί να δώσει στους κατηγορουμένους την ευκαιρία να αφεθούν ελεύθεροι, γεγονός που θα ξεσηκώσει την κοινή γνώμη αλλά και θα προκαλέσει τρόμο και ταραχή στα ανήλικα θύματα που νιώθουν ασφάλεια όσο γνωρίζουν ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονται στη φυλακή

  Από το 2002 μέχρι το 2005 το κοριτσάκι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, εντός του γραφείου του ιερέα Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, αντί του ίδιου χρηματικού ποσού.
  ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ

 18. Ο/Η Αγνωστικιστής λέει:

  Άρχισαν οι «φαγωμάρες» μεταξύ των συνεργατών του Ιερώνυμου!

  ΠΗΓΗ:
  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=40571&colid=37&catid=26&dt=2009-04-26%200:0:0

  Αφορμή η ανθρωπιστική βοήθεια που παραμένει επί μήνες αναξιοποίητη στις αποθήκες της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», όπως αποκαλύψε το «ΠΑΡΟΝ», και πολλά τρόφιμα που προορίζονται για φυλακές, έχουν αλλοιωθεί

  Σε πονοκέφαλο για τον Αρχιεπίσκοπο, που μπορεί να προκαλέσει σύντομα τον… αποκεφαλισμό στενών του συνεργατών, έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την ανθρωπιστική βοήθεια της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» που προοριζόταν για τον λαό της Παλαιστίνης, μετά τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των Ισραηλιτών.

  Το ρεπορτάζ μας («Παρόν», 5/4/2009 «Ξεχασμένη στις αποθήκες η βοήθεια για την Παλαιστίνη») αποδείχτηκε, για τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Αλληλεγγύης» Κωστή Δήμτσα και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο (καθώς είναι ο υπεύθυνος για το αλαλούμ που επικρατεί στη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» με τις τοποθετήσεις σε νευραλγικά πόστα «ημέτερων» ανθρώπων χωρίς γνώση του αντικειμένου), ότι ήταν απόλυτα αληθές και κατέγραφε την πραγματικότητα. Παρά τη σπουδή που επέδειξε ο κ. Δήμτσας να μας «διορθώσει» μετά το δημοσίευμα ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα με την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρώσει η Εκκλησία και η οποία προοριζόταν για τον λαό της Παλαιστίνης, οι ίδιοι οι στενοί συνεργάτες του τον διαψεύδουν.

  Η μέχρι πρότινος υπεύθυνη για τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας στην «Αλληλεγγύη» κ. Τίνα Στάικου και τέως στενή συνεργάτιδα του κ. Δήμτσα, με επείγουσα επιστολή που απέστειλε στα μέλη του ΔΣ της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» (Μητροπολίτες Ηλείας και Σιδηροκάστρου) και στον κ. Δήμτσα, ζήτησε να ελεγχθεί το κατά πόσο αυτά τα τρόφιμα που βρίσκονται στοιβαγμένα επί πολλούς μήνες στις αποθήκες της οργάνωσης μπορούν να διατεθούν σε ανθρωπιστικές αποστολές.

  Η επιστολή της κ. Στάικου (με αριθμ. πρωτ. 13712) εστάλη πέντε ημέρες μετά το δημοσίευμα του «Π» (όπως γράφαμε χαρακτηριστικά τότε «η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει τόσους μήνες στις αποθήκες της οργάνωσης… Ο κίνδυνος μάλιστα να αλλοιωθούν από την πολύμηνη παραμονή τους στις αποθήκες είναι ορατός»), ζητώντας από τον κ. Δήμτσα και το ΔΣ της «Αλληλεγγύης» να ελεγχθεί η καταλληλότητα των τροφίμων από αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς πριν σταλούν σε σωφρονιστικά καταστήματα, ιδρύματα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. Ο κ. Δήμτσας με επιστολή του (αριθμ. πρωτ. 13720) απάντησε στην κ. Στάικου ότι είναι… αναρμόδια να ζητεί κάτι τέτοιο. Ημέρες νωρίτερα είχε φροντίσει να την «ανταμείψει» αντικαθιστώντας την από τη θέση της διευθύντριας ανθρωπιστικής βοήθειας, για να μην έχει… έγνοιες και ανησυχεί για το αν θα διατεθούν αλλοιωμένα τρόφιμα σε ανθρωπιστικές αποστολές. Στην επιστολή του ωστόσο δεν κάνει καμία κουβέντα για την «ταμπακέρα», δηλαδή για το εάν υπάρχουν τρόφιμα αλλοιωμένα ή προϊόντα που θα λήξουν μέχρι να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, αλλά της συνιστά να… τηρεί το ωράριό της! Επιπλέον, όπως καταγγέλλει η κ. Στάικου, λίστες με πολλά ληγμένα ή «κοντόληκτα» τρόφιμα, από αυτά που είχαν συγκεντρωθεί για τον λαό της Παλαιστίνης, υπήρχαν κλειδωμένα στο γραφείο της, τα οποία όμως «εξαφανίστηκαν» μυστηριωδώς ένα απόγευμα…

  Στην επιστολή του ο κ. Δήμτσας γράφει τα εξής:

  «Στις αποθήκες γίνεται τακτικός και επιμελής έλεγχος για όσα τρόφιμα ή άλλα είδη δέχεται η »Αλληλεγγύη» από Μητροπόλεις, ιδιώτες ή και φορείς. Οι αρμόδιοι για την αποθήκη συνεργάτες της ΜΚΟ καταγράφουν τις ημερομηνίες των προϊόντων που παραλαμβάνουμε, ενημερώνουν την Οργάνωση και τη Διεύθυνση, ώστε:

  1. Να υπάρχει πλήρης γνώση ανά πάσα στιγμή της κατάστασης.

  2. Να αποσύρονται όσα τρόφιμα δεν έχουν προλάβει για διάφορους λόγους να διατεθούν».

  Τους κάλεσε ο «τσάρος»

  Μετά την έκταση που πήρε το θέμα με την ανθρωπιστική βοήθεια της Παλαιστίνης από τη δημοσίευσή του αρχικά στο «Π» και πρόσφατα και σε άλλα ΜΜΕ, ο Αρχιεπίσκοπος, θορυβημένος από την εξέλιξη, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει να διευθετήσει την κρίση ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας Αντ. Ζαμπέλης. Ο κ. Ζαμπέλης ανέλαβε τον ρόλο του διαιτητή καθώς οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θεωρούνται «πνευματικά» golden boys του και άνθρωποι που ο ίδιος, άμεσα ή έμμεσα, έχει τοποθετήσει σε αυτές τις θέσεις. Ο «τσάρος» των οικονομικών της Εκκλησίας κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Δήμτσα, την κ. Στάικου και τον νομικό σύμβουλο της Συνόδου Θ. Παπαγεωργίου και, όπως λέγεται, η «κατσάδα» που έριξε για το συμβάν έκανε το οίκημα στη Μονή Πετράκη να κινείται συθέμελα… Όμως γιατί τα «άκουσε» και ο κ. Παπαγεωργίου; Μα γιατί η κ. Στάικου αποτέλεσε, όπως λένε στη Σύνοδο, προσωπική επιλογή του νομικού «γκουρού» της Εκκλησίας. «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, τον Παπαγεωργίου θα βρεις από κάτω», λένε οι κληρικοί στα γραφεία της Συνόδου και, όπως φαίνεται, δεν έχουν άδικο. Ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Αττικής Παντελεήμονα και νομικός σύμβουλος επί παντός του επιστητού στην Εκκλησία τοποθέτησε την κ. Στάικου στη θέση της υπεύθυνης ανθρωπιστικών αποστολών. Όμως, από τον πρώτο κιόλας καιρό η σχέση της με τον κ. Δήμτσα δεν ήταν καθόλου καλή. Οι διαφωνίες στα γραφεία τους ήταν καθημερινές. Η ρήξη βέβαια επήλθε όταν η κ. Στάικου συνειδητοποίησε την ευθύνη που θα είχε, ως υπεύθυνη των ανθρωπιστικών αποστολών, εάν αποστέλλονταν από την «Αλληλεγγύη» αλλοιωμένα τρόφιμα και γιʼ αυτό αποφάσισε να πει πασχαλιάτικα στον κ. Δήμτσα «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριο…». Δεν είναι καλές οι σχέσεις Δήμτσα – Παπαγεωργίου τον οποίο, όπως λένε τα εκκλησιαστικά πηγαδάκια, «τον υπομένουν λόγω του… παχυλού μισθού που λαμβάνουν από την Εκκλησία».

  Πάντως παρά τις συστάσεις που έγιναν σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τον «τσάρο», η κ. Στάικου συνεχίζει να απειλεί «ότι θα τα βγάλει όλα στη φόρα τον Μάιο που λήγει η σύμβασή της» (τι εννοεί άραγε;). Οι εξελίξεις στο θέμα αναμένεται να είναι ραγδαίες και ο Αρχιεπίσκοπος βλέποντας ότι δεν μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προτίθεται, λένε συνεργάτες του, να πάρει λίαν συντόμως «κεφάλια» υψηλόβαθμων στελεχών του, όσο κοντά κι αν βρίσκονται στον ίδιο, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα…

 19. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε καλά κάνετε και μιλάτε για τον Άνθιμο, δεσπότη της Θεσαλονίκης.
  Αποκαλούσε «πόρνους» που θα πει πως έβριζε, ποιούς; τους Έλληνες που τέλεσαν πολιτικό γάμο.
  Για τον παπά της Κοζάνης και για την παπαδίστικη κομπανία των παιδεραστών χάθηκε να μας πει έναν λόγο.
  Είναι τόσο μακριά η Κοζάνη από τη Θεσαλονίκη;
  Σαν ποιούς ξεγελάει με την υποκριτική ηθική του;
  Νομίζει πως η Ελλάδα κατοικείται μόνο από μέλη των θρησκευτικών οργανώσεων;

 20. Ο/Η Μεταπτυχιακός λέει:

  Αγαπητοί φίλοι, έζησα 5 χρόνια στην Αμερική σπουδάζοντας. Ήλθα σε επαφή με την Εκκλησία που λειτουργεί σαν ελληνικό κοινότητα και μαζεύει γύρω της τους νοσταλγούς της πατρίδας. Εγώ πήγαινα για να βρίσκω συμπατριώτες μέχρι που προσαρμόστηκα στην αμερικανική κοινωνία. Δεν θα σχολιάσω το επίπεδο των εκκλησιαζόμενων. Πάνω κάτω σαν την Ελλάδα. Πολλές κυρίες που σπάνε την μονοτονία τους μέσα στα εκκλησιαστικά διαβούλια.
  Σκάνδαλα, κουτσομπολιά, σούπα μούπες πολλά. Εκεί έμαθα από κάποιο Ρώσο για το σαιτ Ποκρόφ που βγάζει στη φόρα τις παιδοφιλίες των ορθόδοξων παστόρων.
  Από τις πολλές ιστορίες που βρήκα εκεί δημοσιεύω για σας την τραγωδία του father Adamakis που δολοφονήθηκε από τον Κινέζοαμερικανό νεαρό αγαπητικό του.
  Ο Adamakis ξεκίνησε σαν παπαδάκι του αρχιεπισκόπου Ιακώβου και κόστισε στην Αρχιεπισκοπή 1 εκατομμύριο ντόλλαρς για επανορθώσεις.
  Στην αποκάτω διεύθυνση θα βρείτε πάρα πολλά δημοσιεύματα για την λυπητερή υπόθεση που έχει να μας πει σημαντικά συμπεράσματα.
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Convicted&id=26&sType=Persons

 21. Ο/Η χαρη λέει:

  @JustAnotherGoneOff: το βίντεο τώρα λειτουργεί και είναι και πολύ καλό, πράγματι. Προσωπικά ευχαριστώ για το λινκ.

  Επίσης να πω ότι εγώ τουλάχιστον θαυμάζω τη δύναμη τών ανθρώπων που καταγγέλλουν, και κάνουν και τέτοιες εκπομπές. Από την άλλη, είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς για τα όσα καταγγέλλονται: το ποσοστό κοριτσιών-αγοριών στις προτιμήσεις τών παπάδων, ας πούμε [η προτίμηση τών παπάδων, διεθνώς όπως πια φαίνεται, στους άντρες ως ερωτικούς συντρόφους, εξηγεί όπως έχω ξαναπεί νομίζω σ’ αυτό το (φιλόξενο και ανεκτικό) μπλογκ, και την σημασία τού μισογυνισμού που συνάγεται από το καθ’ ημάς Άβατο τού «άγιου» όρους: οι άνθρωποι (απλώς) δ ε ν «σκανδαλίζονται» από τις γυναίκες, γι’ αυτό και τις γυναίκες δεν τις θέλουν ε κ ε ί …] Έπειτα, η μυστικότητα τής εκκλησίας, που σ’ αυτή τήν περίπτωση κάνει το βατικανό να μοιάζει με μαφία, μέ προβληματίζει προσωπικά ως προς το ότι στην περίπτωση τών ορθοδόξων δεν έχουμε καν ψάξει (ή έχουμε;) αν υπάρχουν αντίστοιχες γραπτές οδηγίες για συγκάλυψη (τών πάντων επί ποινή αφορισμού) και την, σχεδόν υπό μορφή ιερής επιταγής, (καθαγιασμένη και απόλυτη) αδιαφορία τής εκκλησίας για τα θύματα τών βιασμών – που βέβαια «τυχαίνει» να είναι αποκλειστικά ανήλικοι, παιδιά, και συνήθως ορφανά και φτωχά.

  Και ας αναγνωρίσουμε τουλάχιστον στους «κουτόφραγκους» και τους «χαζοαμερικάνους» τα κότσια και την επιμονή και την τόλμη να ψάξουνε, εκεί που εμείς καθόμαστε ακόμα και χάσκουμε με το στόμα ανοιχτό. Και δεν είναι μόνο ότι ουσιαστικά, και με τις «καλές υπηρεσίες» τού ντόπιου παπαδαριού εδώ, έχουμε, έτσι, αυτό που αν δεν κάνω λάθος λέγεται αρνησιδικία, αλλά ότι – ακόμα και όταν γίνει η δίκη – ακόμα δηλαδή και α ν γίνουν οι ό π ο ι ε ς δίκες (αυτές τις οποίες θα επιτρέψουν οι αρχιπαπάδες να γίνουν, όπως έγραψε και ο οικοδεσπότης, συνήθως μόνο εναντίον αυτών που δεν έχουν «γερές πλάτες»), και πάλι θα γίνουν με τόση καθυστέρηση που (για να θυμηθούμε και τα λόγια τού προπάτορά σας κύριε Ροΐδη) «από κει που όλοι οι καλοί άνθρωποι στην αρχή λέγανε «γιατί δεν κόπτουν τον κακούργο;» μετά παρέλευσιν τόσων ετών βρίσκονται πλέον και αγαθοί τινες οι οποίοι αναρωτιώνται «γιατί σφάζουν τον άνθρωπο;» (κατά προσέγγιση τα «εισαγωγικά» και λυπάμαι, έχω όμως εμπιστοσύνη στη μνήμη μου)

  και κάτι τελευταίο: το τεκμήριο τής αθωότητας πρέπει (πιστεύω) να μην έχει εξαιρέσεις, για καμία υπόθεση – όχι μόνο γι’ αυτήν. Γι’ αυτό όμως και πρέπει οι δίκες – κάθε είδους – να γίνονται γρήγορα, και αυτές οι καθυστερήσεις που γίνονται στη χώρα μας δεν είναι αθώες, κάποιοι βέβαια τις θέλουν. Ας αναρωτηθούμε γιατί δεν μπορούσαν να το τραβήξουν επ’ άπειρον με κάθε είδους αναβολή οι κατηγορούμενοι (ας πούμε, λέω τώρα) για τρομοκρατικές ενέργειες: Όταν μάς βολεύει μόνο ξαφνικά θυμόμαστε τη δικαιοσύνη και την ταχύτητα που αρμόζει στην απονομή της;

  (πάλι σεντόνι κατέβασα, και ξεκίνησα για να γράψω μια πρόταση μόνο (!) Και έχουνε καταπιεί τη γλώσσα τους και οι Δήδρηδες που κατεβάζαν τά σεντόνια για τη δόξα τού βυζαντίου, και ωχριούσαμε οι υπόλοιποι πολυλογάδες… Χαίρετε και καλή σας βδομάδα…)

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Φίλε Φλύαρε,
  τι να πρωτογράψει κανείς; Για το θέμα που λες μπήκε κάποιο σχόλιο χτες ή προχτές.
  Στα οικονομικά της Εκκλησίας έχουν γίνει όργια:

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=15.05.2005,id=88358200

  Αλλαξαν τα «φώτα» στο ταμείο

  Των ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ, ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

  Στις ιστορίες ελληνορθόδοξης εκκλησιαστικής τρέλας μπορούν να χωρέσουν τα πάντα: Ενα ξενοδοχείο στην Ομόνοια, ένα γνωστό κλαμπ στην παραλιακή και τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, έναν αρχιεπίσκοπο και ένα ασφαλιστικό ταμείο που έχει να καταβάλει συνολικά εφάπαξ ύψους 12 εκατ. ευρώ σε 300 δικαιούχους του οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση από τον περασμένο Αύγουστο…

  Το Ταμείο Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ πρώην ΤΑΚΕ) είναι ιδιοκτήτης των παραπάνω -και όχι μόνο- ακινήτων. Ο δε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι ο ισόβιος πρόεδρός του.

  * Σε πόρισμα επιθεωρητή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη διαχείριση διαπιστώνεται ότι «ήταν επιζήμια για τα έσοδα του ΤΠΟΕΚΕ από εκμισθώσεις ακινήτων».

  * Επίσης, προτείνεται «η άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου» και συστήνεται «να συγχωνευτεί το ταμείο με εκείνο της πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, λόγω των συνεχώς επιδεινούμενων μεγεθών του».

  1 Η ΔΕΗ στεγάζει τα γραφεία της σε ένα οκταώροφο κτίριο (επιφάνειας 8.370 τ.μ.) της οδού Χαλκοκονδύλη. Από το 1991 μέχρι το 2001 πλήρωνε στο ταμείο ενοίκιο μόλις 1,1 εκατ. δρχ.

  – Το 2001 η ΔΕΗ συμφώνησε με τρεις συμβούλους του ταμείου για αναπροσαρμογή του μισθώματος στα 8,5 εκατ. δρχ. το μήνα (25.000 ευρώ), αλλά μέχρι το 2003 εξακολουθούσε να καταβάλλει 1,1 εκατ. δρχ., καθώς ο δικηγόρος του ταμείου απαντούσε στη ΔΕΗ ότι «υπήρχε δυσκολία να παραμείνει ως μισθωτής», κάθε φορά που οι υπεύθυνοί της τον καλούσαν για να υπογραφεί το νέο συμφωνητικό.

  – Αυτό υπεγράφη το 2003, ύστερα από προσπάθεια του αναπληρωτή εντεταλμένου συμβούλου του στο Δ.Σ. και προέδρου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) π. Ευστ. Κολλά, όταν επισκέφθηκε τους υπευθύνους της εταιρείας προκειμένου να… διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση.

  Η ΔΕΗ, μάλιστα, κατέβαλε αναδρομικά τα αυξημένα ενοίκια από το έτος 2001.

  – Στα συμπεράσματα του πορίσματος αναφέρεται ότι «είναι σημαντική η συμμετοχή του δικηγόρου στην καθυστέρηση της αναπροσαρμογής και ότι το Δ.Σ. του ταμείου πρέπει ν’ αναζητήσει ευθύνες από αυτόν».

  2 «Στο Ιερόν Εξωκκλήσιον Αγιος Κοσμάς στο Καλαμάκι… το έτος 1962, δαπάναις του Ταμείου, κατασκευάσθη υπό του ΕΟΤ Κέντρον Διασκεδάσεως («Ακρωτήρι», τουριστικόν περίπτερον με πισίνα, συνολικής εκτάσεως 800 τ.μ.).

  Η καθυστέρηση στην αναπροσαρμογή του ενοικίου που πληρώνει η ΔΕΗ για το κτίριο της Χαλκοκονδύλη και η μη εκμετάλλευση του κλαμπ «Ακρωτήρι» για 4 σχεδόν χρόνια, άναψαν φωτιές στο ταμείο των κληρικών.
  »Μετά από σειρά συζητήσεων και αποφάσεων του δ.σ., διάρκειας 46 μηνών, το ανωτέρω Κέντρο Διασκεδάσεως εμισθώθη το 2001 από τον Β.Σ. αντί του ποσού των 6,8 εκατ. δρχ. μηνιαίως…

  »Κατά δήλωσιν των υπαλλήλων του Ταμείου, η χρήσις του μισθίου είναι αυτή που επιθυμεί και η Ορθόδοξος Εκκλησία, ενώ η άποψη του υπογράφοντος την παρούσα Εκθεση είναι αντίθετη και προκύπτει από διαπιστώσεις του σε επιτόπιο έλεγχο».

  Ευλογημένη διασκέδαση

  – Από τον Απρίλιο του 1997 και για περίπου τέσσερα χρόνια (46 μήνες) το «Ακρωτήρι» παρέμεινε ανεκμετάλλευτο από το ταμείο, αφού οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί απέβαιναν άκαρποι, λόγω των ισχυρών συμφερόντων που συγκρούονταν για το ποιος θα το μισθώσει.

  – Αυτό πάντως που προκαλεί ρίγη στους αναγνώστες του πορίσματος είναι η αγωνία που είχε την άνοιξη του 1998 ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητος, αναπληρωτής πρόεδρος του ταμείου τότε, να μη στερήσει από τους νέους το κλάμπινγκ: Στις 10 Απριλίου του 1998 το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τον ορισμό ημερομηνίας νέου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κέντρου «Ακρωτήρι».

  – Η σύνθεση του Δ.Σ. δεν ήταν όμως νόμιμη, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας απεβίωσε ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και σύμφωνα με τον επιθεωρητή «είναι γνωστό ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος αναπληρώνει τον απόντα ή κωλυόμενο και όχι τον νεκρό πρόεδρο».

  3 Το 1977 στην οδό Βερανζέρου χτίστηκε το ξενοδοχείο «Ηνίοχος», γ’ κατηγορίας, δεκαώροφο και με 134 δωμάτια. Μισθωτής του από τότε (με πλειοδοτικό διαγωνισμό) είναι η ομόρρυθμη εταιρεία «Αφοί Γ.Ο.».

  Λογάριαζε για τον ξενοδόχο

  – Η εταιρεία απέδιδε το 2003 στο ταμείο μίσθωμα 10.430 ευρώ το μήνα, ενώ σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να καταβάλλει τουλάχιστον το 10% της αντικειμενικής του αξίας, δηλαδή 18.360 ευρώ.

  – Στο πόρισμα αναφέρεται όμως ότι «προκαλεί εντύπωση αλλά και σκέψεις» το γεγονός ότι ο δικηγόρος του ταμείου σε έγγραφό του το 2003 για την ενημέρωση των υπαλλήλων του τμήματος Ακινήτων του ταμείου δεν αναφέρει ότι «ο νόμος ορίζει ως κατώτατο δυνάμενο μίσθωμα το 10% της αντικειμενικής αξίας».

  – Επιζήμια για το ταμείο χαρακτηρίζεται και η συμμετοχή του δικηγόρου στη διαδικασία συμψηφισμού δαπανών της εταιρείας με οφειλόμενα μισθώματα. Κατά τον π. Κολλά «υπάρχει κακοδιαχείριση και παρατυπίες συμψηφισμού των ενοικίων μετά τις επισκευές που έγιναν στο ξενοδοχείο ύστερα από το σεισμό του 1999».

  Τους πήρε το παγκάρι

  4 Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα και για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του ταμείου «δώρισε» το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης (που ανήκε στην περιουσία του ταμείου) στην Ι. Μονή Πετράκη: «Με το σαθρόν επιχείρημα «το ΤΠΟΕΚΕ έχει αρκετή περιουσία, ας ενισχύσουμε και αυτούς που δεν έχουν» ο πρόεδρος του ταμείου το παρεχώρησε στη Μονή ζημιώνοντας την περιουσία του ταμείου».

  – Εκτιμάται ότι το ταμείο έχασε από την ενέργεια αυτή έσοδα 190.000 ευρώ περίπου για την περίοδο 1999-2005.

  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 15/05/2005

 23. Ο/Η Καντηλανάφτης λέει:

  IEΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΥΣ
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΥΣΗ

  Το διαβάσαμε στο «ΠΑΡΟΝ» και το μεταφέρουμε.
  Κέρδισε το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Νεκροταφείο Σχιστού για την ανάδειξη εργολάβου αφής των καντηλιών, καταβάλλοντας για δύο χρόνια το ποσό του 1.600.000€. Για να πληρώνει αυτό το ποσό, ώστε να έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της αφής των καντηλιών στους τάφους είναι προφανές ότι προσδοκά σε πολλαπλάσιο τζίρο και τρελά κέρδη. Καθώς σε αυτές τις δουλειές τα περισσότερα χρήματα είναι «μαύρα», καθώς συνήθως κανείς δεν ζητά απόδειξη και αν κάποιος ζητά δεν του δίνουν για όλο το ποσό… Επιπλέον εκείνος που παίρνει τη δουλειά να ανάβει τα καντήλια, στη ζούλα… κάνει και μια άλλη δουλειά που δεν «βγαίνει» στο διαγωνισμό, γιατί δεν προβλέπεται από τον κανονισμό: Το πλύσιμο των τάφων, σίγουρα δε δίδονται αποδείξεις. Αλλά αν πας να ζητήσεις να ανάβουν το καντήλι, σου λένε ότι υπάρχει τιμή «πακέτο» που περιλαμβάνει και το πλύσιμο του τάφου. Έτσι ο πελάτης, εκεί που θα πλήρωνε 10€ το μήνα , πληρώνει 50€ και μάλιστα χωρίς απόδειξη , αφού η υπηρεσία που του παρέχεται δεν υπάρχει στον κανονισμό και δεν τιμολογείται…
  Να είναι και αυτός ένας λόγος που αντιδρούν λυσσαλέα στην καύση των νεκρών;
  http://www.kentri.gr/

 24. Παράθεμα: Μπράβο στον Δημήτρη Ιατρίδη, που όλα τα προλαβαίνει! « Τσουκνίδα

 25. Ο/Η Po λέει:

  πολλές καταγγελίες γίνονται τελευταία από σχολιαστές για ιερείς που παρανομούν κλπ.

  ίσως θα έπρεπε να κάνουμε ένα ποστ με αυτά, ένα ποτ πουρί… έτσι, να μην πάνε χαμένα.

 26. Ο/Η Καντηλανάφτης λέει:

  Με προλάβατε κύριε Ροήδη. Επισκέφθηκα το σαιτ που συστήνει ο Μεταπτυχιακός και τα έχασα. Το pokrof είναι updated και για τους δικούς μας παπάδες. Απίστευτο, τα μαθαίνουν όλα.
  Τελευταία είδηση στο pokrof είναι για Ελλάδα όπως και η πρωτελευταία. Παπάς που πυροβόλησε ανάπηρο στα Γιάννενα και ο παπάς της Κοζάνης. Έχει και για τον παπά στη Λακονία και δεν πρόλαβα να δω και άλλους. Είναι πολύ ενημερωμένο σαιτ.
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=984

  Holy row
  Date Published: 4/22/2009

  Publication: Kathimerini

  Police in Ioannina, northwestern Greece, have detained a 60-year-old priest alleged to have opened fire on a 30-year-old disabled man with an air gun, causing him a minor leg injury, it was reported yesterday. The victim, whose disability was not clear, was given first-aid treatment at a hospital and then discharged.

 27. Ο/Η Ben Ali λέει:

  Έχει αναπτύξει μιθριδατισμό η νεοελληνική κοινωνία και τα καταπίνει όλα χωρίς να βαρυστομαχιάζει.

 28. Ο/Η Ετερόδοξος Έλληνας λέει:

  Αγαπητοί αδελφοί μου, ξέρω πως είστε άθεοι αλλά βλέπω πως είστε έντιμοι. Σας συγχαίρω για πολλά γραφόμενα σας.
  Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες σχεδόν παντού ασκούν μίσος και βία. Σας αποστέλλω στην αγγλική μια είδηση που δεν δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα, αλλά οι αναγνώστες σας είναι μορφωμένοι άνθρωποι και θα καταλάβουν, δεν χρειάζεται μετάφρασις.

  Ορθόδοξοι Αιθίοπες΄καθοδηγούμενοι από ιερείς τους δολοφόνησαν Ευαγγελιστή:

  Ethiopian Evangelical Killed by Orthodox Church Mob
  Local police fail to respond during attack
  Barbara G. Baker | posted 8/01/2002 12:00AM

  A mob of Orthodox Church members led by priests attacked and killed an evangelical Christian pastor in his home two weeks ago in Merawi, a town in northwestern Ethiopia.

  According to an Ethiopian evangelical who visited Merawi on July 21, Brother Dantew was fatally injured on the evening of July 17, several hours after he had asked for police protection for his church’s new property and its members.
  Συνεχίζεται στην διεύθυνσιν:
  http://www.christianitytoday.com/ct/2002/augustweb-only/8-5-13.0.html

 29. Ο/Η Ετερόδοξος Έλληνας λέει:

  Οι θρησκευτικές μειονότητες της Ορθόδοξης Ανατολής έχουν υποστεί την βίαν των ορθοδόξων Εκκλησιών. Διαβάστε και το ακόλουθον όπου συνέβη στην Γεωργίαν. Εκεί επίσης ορθόδοξοι ιερείς καθοδηγούν συμμορίες κατώ θρησκευτικών ετεροδόξων ομάδων ακόμη δε και κατά ‘φιλελεύθερων’ ορθόδοξων όπως τους θεωρούν..
  Ευχαριστώ για την δημοσίευσιν των ειδήσεων που αποστέλλω.

  GEORGIA: Georgian Orthodox priests incite mobs against
  religious minorities
  By Felix Corley, Forum 18 News Service
  Georgia’s Constitutional Court today (25 May) ruled that mob attacks violated Pentecostal pastor Nikolai Kalutsky’s rights to
  practice his faith freely, Forum 18 News Service has learnt. Sozar Subari, the Human Rights Ombudsperson, is one of many who
  state that the mobs are instigated by local Georgian Orthodox priest Fr David Isakadze. Subari witnessed an attack by Fr Isakadze
  and told Forum 18 that «a criminal case should be launched against him. However, it will be difficult to prove that he is responsible
  as he no longer turns up in person.» Fr Isakadze and Archpriest Shio Menabde apparently also led a mob to expel another Orthodox
  priest, Fr Levan Mekoshvili, from his parish accusing him of being a «liberal». Elsewhere, Baptists and Pentecostals both state that
  Orthodox priests instigate violence against their congregations. «Until those responsible for the violence – especially Fr David
  Isakadze – are brought to justice, the constitutional court ruling in Kalutsky’s case will make no difference,» Baptist Bishop Malkhaz
  Songulashvili told Forum 18. The Georgian Orthodox Patriarchate failed to respond to questions about its responsibility.
  Η συνέχεια στην διεύθυνσιν
  http://www.forum18.org/Archive.php?article_id=569&pdf=Y

 30. Ο/Η Ψυχίατρος λέει:

  Kύριοι η παιδοφιλία είναι στην ουσία βαρειά διαστροφή με ψυχολογικό υπόβαθρο. Όπως ξέρετε ακμάζει ιδιαίτερα στις τάξεις των κληρικών και σε μεγάλο βαθμό στους Καθολικούς που κρατάνε τα σκήπτρα της. Οι Ορθόδοξοι ακολουθούν σε μικρότερο ποσοστό.
  Το ράσο αποτελεί το άσυλο όλων αυτών των ανθρώπων. Δίνει μια επαγγελματική διέξοδο που τους εξασφαλίζει ευκαιρίες να αναπτύξουν λύνοντας το οικονομικό τους, απερίσπαστοι την δράση τους μέσα στα κατηχητικά και στα ιδρύματα.
  Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όχι μόνο ελληνικό.
  Είδα πως διάφοροι αναγνώστες σας συνεισέφεραν πληροφορίες. Διάβασα και την πρόταση του κ.Ροιδη για ένα ποτ πουρί ορθόδοξης παραβατικότητας. Θα τρέχετε και δεν θα φθάνετε γιατί θα κατακλυσθείτε από δεκάδες υποθέσεις εγκληματικής συμπεριφοράς κληρικών.
  Σας έχω και εγώ εδώ ένα γεγονός που συνέβη στην Βοσνία. Ιερέας ορθόδοξος αποπλάνησε κοριτσάκια. Η μητέρα τους δήλωσε ότι ο παπάς είχε κάνει τη ζωή τους Κόλαση.
  Bosnian Orthodox Priest Charged for Pedophilia
  Sarajevo | 26 March 2009 | Srecko Latal

  SarajevoThe Office of the Public Prosecutor in Bosnia’s northern district of Brcko, has pressed charges against a local Bosnian Serb Orthodox priest, who is accused of sexually abusing two underage girls, local media reported on Thursday.

  The priest was charged after police investigated the case for more than a year. Because of the sensitivity of the case and since it involves underage girls – one 14 and one 16 – the Prosecutors’ office has ordered that no further information should be given to media until the end of the judicial process.

  However mother of one of the two girls has told media that the priest has turned her daughters «childhood into hell.» She only learned about the sexual abuse after her daughter showed severe signs of depression and attempted suicide twice.

  This case comes only a month after another similar case of pedophilia shook the country. On February 13, the Court in the central Bosnian town of Travnik in the first instance sentenced a local Imam (Islamic priest) Resad Omerhodzic to 18 months in prison for sexually abusing an underage girl. Omerhodzic’s lawyer appealed the decision and the process is still ongoing.

  Yet this case of pedophilia was quickly overshadowed by verbal clashes between Bosnian Islamic Community and several media organizations, which came as a result of heated public debate about the role of religious communities in the Bosnian society during and after the 1992-95 war.
  Πηγή μου ήταν το Balkan Insight.com:

  http://balkaninsight.com/en/main/news/17696/

 31. Ο/Η vladimiros λέει:

  Εύστοχο, δηκτικό και τεκμηριωμένο. Συγχαρητήρια.
  ___
  Επίκαιρο: Έχοντας τάσεις μαζοχισμού σήμερις, έκανα μια τσάρκα από τα πτυελοδοχεία και τα σαμπουάν φαλάκρας. Ο Εφραίμ έστειλε την ευλογία του στους βατοπεδοιστολόγους βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κάτω από τον τίτλο «ο Καθηγούμενος της Ιεράς και Σεβαστής Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου».
  Θυμήθηκα εκείνη «την απομάκρυνση του κ. Εφραίμ από τα διοικητικά και διαχειριστικά καθήκοντα της μονής» που είχε αποφασίσει η αδελφότητα των Βατοπεδινών και είχε ενημερώσει με επιστολή το οικουμενικό πατριαρχείο…
  Να μη ρωτήσω αν ίσχυσε ποτέ ή αν ελέγχθηκε η εφαρμογή της…

 32. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Χμμ! δεν είν’κακή ιδέα, not bad, not bad

  http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_2012.html

  Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009
  Η παρουσία του ιερέως στα σχολεία
  Κύριε διευθυντά, στην Καθημερινή

  Με αφορμή τα ποικίλα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που παρουσιάζονται στον χώρο της μαθητιώσας νεολαίας, η παρουσία του ιερέως ως πνευματικού πατρός στα σχολεία καθίσταται και πάλιν λίαν απαραίτητη.

  […]
  Κρίνεται, συνεπώς, επάναγκες η παρουσία του ιερέως – πνευματικού στα σχολεία για το γενικότερο παιδαγωγικό καλό των νέων μας.

  Αρχιμ. Χρυσοστομος Παπαθανασιου

  Δρ Νομικής και Θεολογίας – Ιεροκήρυκας Καθεδρικού Ναού Αθηνών

 33. Ο/Η πάτερ Σαρδανάπαλος λέει:

  Πολύς θόρυβος για το τίποτα . Δεν είναι και πολλοί, 5 ή 6, άντε 10. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Χαλαρώστε.

  Convicted

  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Convicted

  We strive for accuracy. Consequently, if you have information that a conviction has been overturned or otherwise cast into doubt, please share that information with us. You can expedite the correction process by providing documentation to support your contention.

  Adamakis, Archimandrite Stanley R.

  Allen, Samuel David

  Arcalianu, Mother Nicoleta

  Bardanas, Sister Simona

  Cepraga, Sister Adina

  Christley, Father Pangratios

  Corogeanu, Father Daniel Petru

  Dobre, Rajko

  Dushkin, Reader Terenty John

  Fallon, Father Tikhon

  Givens, Bishop Mathias

  Greene, Father Benedict

  Hayes, Seraphim Randall

  Hitt, Father Jeremiah

  Hughes, Abbot Vasili

  James, Father Andrew L. J.

  Kasemeotes, Presbytera Patricia

  Kasemeotes, Father Angelo

  Khoury, Bishop Demetri Matta

  Kotsopoulos, Nikolaos

  Koveos, Father Emmanuel

  Lasky, Father Konon

  Liadis, Father John

  Lyles, Father Michael

  Messires, Father Damian

  O’Bryan, Joseph

  Oleksa, Michael Phillip

  Otel, Sister Ela

  Papadimitropoulos, Father Andreas

  Pnakas, Father Constantine

  Rayburn, Father Andrew

  Regman, Roman Cristian

  Ross, Father Savvas

  Sabino, Gary

  Tenny, James

  Thaddeus, Metropolitan Archbishop Joseph

  Velisavljevic, Father Filip

  Vincent, Jason Calvert

  Vrionis, Metropolitan Pangratios

  Sanctioned

  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Sanctioned
  Adamakis, Archimandrite Stanley R.

  Barrow, Father Gabriel

  Blumentritt, Father Timothy

  Bracy, Father Kenneth Enoch

  Corogeanu, Father Daniel Petru

  Gavrilos, Father James S.

  Graff, Father Nicholas

  Greene, Father Benedict

  Katinas, Father Nicholas

  Katsoulis, Father John

  Kavouras, Father Demetrios

  Khoury, Bishop Demetri Matta

  Koveos, Father Emmanuel

  Markopoulos, Father Andreas

  Metropoulos, Archimandrite Panteleimon

  Moschonas, Father Anthony K.

  Papadimitropoulos, Father Andreas

  Pappas, Father Michael

  Pnakas, Father Constantine

  Podmoshensky, Father Herman

  Pyle, Father George

  Rymer, Archimandrite Michael

  Theodore, Father John

  Vrionis, Metropolitan Pangratios

  Sued
  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Sued

  Adamakis, Archimandrite Stanley R.

  Allen, Samuel David

  Beine, Mar James A.

  Blumentritt, Father Timothy

  Draconakis, Bishop Anthimos

  Graff, Father Nicholas

  Greene, Father Benedict

  Hitt, Father Jeremiah

  Hughes, Abbot Vasili

  Katinas, Father Nicholas

  Moschonas, Father Anthony K.

  Newton, Father Cassian

  Rymer, Archimandrite Michael

  Velencia, Archpriest Raymond

  Zumrookhdian, Father Sasoon Vartabed

  Public Allegations

  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Public%20Allegations

  Alderson, Bishop Paul

  Anastasopoulos, Abbot Eleftherios

  Bartholomew, Archbishop Alexander C. D.

  Beine, Mar James A.

  Bezenitis, Metropolitan Panteleimon

  Bourdukofsky, Father Eugene N.

  Brittain, Archimandrite Isidore

  Gibault, Father Damian

  Grillis, Father John

  Hatzileris, Father Koumninos N.

  Makrystathis, Archimandrite Photios

  Pallipurath, Joseph M.

  Papadopoulos, Father Sotirios

  Shafran, Archpriest Paul

  Soraich, Bishop Nikolai

  Wendt, Father Gregory

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το πτώμα Εφραίμ χτίζει αυθαίρετα:
  http://www.tvxs.gr/v10538

  Αυθαίρετο κτίσμα εντόπισαν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την αυτοψία στη μονή Οσίου Εφραίμ, στη Νέα Μάκρη.

  Ειδικότερα, για το κτίσμα δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, ενώ η άδεια του 2003 για ανέγερση εξωτερικού τοίχου και διαμόρφωση ακάλυπτων χώρων έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2007. Συνεπώς, όλες οι εργασίες που έγιναν μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρούνται αυθαίρετες.

  Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, οπότε θα συνταχθεί πρωτόκολλο αυθαίρετων εργασιών με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 35. Ο/Η aivreS λέει:

  Ευχαριστούμε για την αναφορά.
  Εκπληκτικό το ιστολόγιό σας καθώς και το παρόν άρθρο. Τα συγχαρητήριά μας για την πένα σας.

 36. Ο/Η Δηδρ λέει:

  Το βαρύ, ψυχικής φύσεως πρόβλημα που εκφράζεται γενικά από αυτό το blog, είναι φανερό από το γεγονός ότι στοχεύει στους κληρικούς, λες και θα ήταν δυνατόν η παιδεραστία των ελαχίστων περιπτώσεων να αμαυρώσει την Εκκλησία.

  Ή μάλλον, όχι: θα μπορούσε κάλλιστα να την αμαυρώσει, στο ίδιο ποσοστό που κάποιος προφανώς κρετίνος θα καταφερόταν ενάντια στο λειτούργημα του δικαστικού ή του γιατρού, ενάντια στο επάγγελμα του δικηγόρου, στο επάγγελμα του στρατιωτικού ή του οποιουδήποτε εργάτη θα πιανόταν να ασελγεί κατά ανηλίκων.

  Επίσης ο ίδιος κρετινισμός θα μπορούσε να απαξιώσει την Unicef ή την οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που έχει συλληφθεί στους κόλπους της να έχει παιδεραστές που βγάζουν την σεξουαλική αρρώστια τους επάνω στα φτωχά μαύρα παιδάκια.

  Γιατί η αντικληρικαλιστική καφρίλα, αποσιωπά ότι ο παιδεραστής, πολλές φορές, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, επιλέγει μια ενασχόληση που θα τον φέρει όσο γίνεται κοντά στο αντικείμενο του άρρωστου πόθου του.

  Μόνο ένας ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ θα έλεγε ότι από τη συμπεριφορά της παιδεραστίας αντί να απαξιώνεται ο θύτης, απαξιώνεται το επάγγελμα, το λειτούργημα ή η ενασχόλησή του!!! Αυτό μας οδηγεί σε όρια απύθμενης ανοησίας ή κρετινισμού. Να φτιάξω δηλ. ένα blog που θα ζητάει την κατάργηση του δικαστικού σώματος ή της Unicef επειδή στις τάξεις τους υπάρχουν παιδεραστές ενώ ο ρόλος τους είναι να βοηθούν τα παιδιά ή να δικάζουν με εντιμότητα…Βεβαίως, για να αντιμετωπίσει κάποιος το ψυχικό του νόσημα όταν λέει τέτοια πράγματα, θα πρέπει να το κοιτάξει πρώτα στα μάτια και τέτοιους ανθρώπους λίγους βρίσκουμε. Άλλωστε από τις 60.000 έως 80.000 παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε χρόνο, το 40% πραγματοποιείται από μέλη της οικογένειας. Μήπως να καταργήσουμε και την οικογένεια;

  Πάντως ευτυχώς που υπάρχει και το Pokrov γιατί αλλιώς θα μας ζάλιζαν με τις σάχλες τους. Στις τεκμηριωμένες καταδίκες αναφέρονται 35 άτομα και συνολικά, σε όλες τις κατηγορίες μεμονωμένων ατόμων, 75 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ άτομα (γιατί πολλά άτομα καταγράφονται σε περισσότερες κατηγορίες όπως μας τα έβαλε ο πονηρούλης παραπάνω, όπου μερικά ονόματα υπάρχουν 2 και 3 φορές…Τέτοια κατάντια δηλ.).

  Η Ελλάδα όμως, έχει περίπου 8.000 κληρικούς. Όλες οι ορθόδοξες Εκκλησίες στον κόσμο πολύ περισσότερους. Σαφώς και θα υπάρχουν και άρρωστοι ανάμεσά τους. Όχι όμως και να φτάνουμε στα όρια της γελοιότητας.

  Μερικοί ανενημέρωτοι, απορούν και λένε:

  Είναι δυνατόν να είναι παιδεραστής ένας επιστήμονας παιδοψυχολόγος;
  Παιδεραστής ομαδάρχης σε κατασκήνωση;
  Παιδεραστής παιδίατρος;
  Παιδεραστής εθελοντής ανθρωπιστικής οργάνωσης;

  Μα φυσικά και θα μπορούσε να είναι. Ή ακόμη, θα μπορούσε να είναι σε λανθάνουσα κατάσταση και η επαφή με τα παιδιά να ξυπνήσει το πάθος του. Θα καταργήσουμε δηλ. κάθε επιστήμη ή ενασχόληση (πνευματική, αθλητική κ.λπ.) με το παιδί, για να μην υπάρξουν βλαμμένοι που θα τα ενοχλήσουν; Μα τέτοια κατάντια τελικά; Όπως και ο οργανισμός του ανθρώπου, η κοινωνία και η οικογένεια λειτουργούν με αντισώματα: πρόληψη, προσοχή, επικοινωνία, επαφή με το παιδί, παρατήρηση της συμπεριφοράς του και των αλλαγών της. Δεν είναι δυνατόν να καταργήσεις την ασθένεια!!! Πρέπει να έχουμε το νου μας και τα μάτια μας ανοιχτά και όχι να λέμε ανοησίες τέτοιου μεγέθους.

  Βεβαίως, στο παρόν blog, έχω καταδείξει δεκάδες φορές ότι υπάρχει στράτευση και φανατισμός, οπότε οι αποσιωπήσεις πάνε σύννεφο.

  Φυσικά και όλοι θα πρέπει να πληρώνουν με την μέγιστη δυνατή ποινή που προβλέπει ο νόμος. Αυτό έλειπε να είναι διαφορετικά. (βέβαια, ίσως έχουν διαφορετική οπτική γωνία για την νομιμότητα, κάποιοι που θεωρούν τους εμπρησμούς Εκκλησιών ως «λογικό επόμενο»).

  Όταν όμως δούμε άρθρα για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που εμπλέκονται σε παιδεραστία και για όλες τις περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δικαιοσύνης, τότε θα μπορούν οι δήθεν λασκαράτοι και οι δήθεν ροΐδηδες να μιλούν και να «αγανακτούν».

  ΥΓ
  Να θυμίσω μόνο και πάλι ότι ο πραγματικός Ροΐδης μετάνιωσε πικρά και απαξίωσε το κυριότερο αντικληρικαληστικό του έργο την «Πάπισσα Ιωάννα», κηδεύτηκε ως Ορθόδοξος, λαμβάνοντας και την Θεία Μετάληψη.

  Οπότε, άντε άλλαξε παρατσούκλι για να μην γελοιοποιείς τον άνθρωπο μετά θάνατον..

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δηδρ,

  1. Ξεκινάς βρίζοντας. Κλασσική ορθόδοξη τακτική, είναι η υποκατάσταση των επιχειρημάτων που λείπουν με βρισιές ή κατάρες.

  2. δεν μας είπες: Συμφωνείς με την αποσιώπηση του ονόματος του παιδεραστή της Κοζάνης, παρά τον νόμο; Δεν σε ενοχλεί να τον δεις με νέο παπαδίστικο όνομα στην ενορία όπου εκκλησιάζονται τα παιδιά σου, κατά την κλασσική τακτική αλλαγής ενορίας;

  3. Ξέρεις κάποια άλλη επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα που να έχει 3 κρούσματα παιδεραστίας σε 3 μήνες;

  4. Έχεις κάποιο σχόλιο για τον κ.Πλεύρη junior του Ορθόδοξου Συναγερμού που προτείνει ευνουχισμούς παιδεραστών και καταπίνει τη γλώσσα του όταν πρόκειται για κληρικούς;

  5. ΤΕΛΟΣ:

  ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ;

  6. Παραλείπω άλλες περιπτώσεις και πιάνω την πιό κραυγαλέα που μιλά από μόνη της για την Εκκλησία σου. Σε καλώ να πάρεις θέση και να μας εξηγήσεις:

  α.γιατί η Εκκλησία σου δεν καθαιρεί τον πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη που έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για βασανισμό και παιδεραστία ανήλικων κοριτσιών του ιδρύματό του «Οικου της Αγάπης». Έχεις κάποια εξήγηση;

  β.Γιατί δεν έχει αποζημιώσει τα θύματά του;

  Παραπέμπω στην υπόθεση όπως τη δημοσίευσε ο Δαυλός χωρίς να υπάρξει ίχνος διάψευσης. Προειδοποιώ πως χρειάζεται τεράστια ψυχική αντοχή να διαβάσει κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος τα αίσχη του ατιμώρητου δήμιου παπά (εκτίει την ποινή στο σπίτι του) στα απροστάτευτα κοριτσάκια και ακόμη και σε κοριτσάκι με νοητική στέρηση.

  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&kod=12317&page=39
  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&page=41
  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&page=43

  7.Η Ιερά Σύνοδος όχι μόνο δεν τον αποσχημάτισε αλλά του πληρώνει (με τα λεφτά μας) τον μισθό του. Στη φυλακή έμεινε μόνο 2 μήνες. Είναι αδελφός του πρώην αρχιεπίακοπου Κρήτης Τιμόθεου. Έχεις κάποιο σχόλιο;

  8. Για τα κοριτσάκια αυτά βρέθηκε μια παιδαγωγός που είχε την τόλμη να μιλήσει; Για άλλα ορφανά βρίσκεις εύκολο να βρεθεί κάποιος που αν και κοντά στην Εκκλησία θα έχει το θάρρος για να καταγγείλει διατρέχοντας τον κίνδυνο να βγει τρελλός ή συκοφάντης από την αδίστακτη κρετομηχανή παπάδων, δικηγόρων, διαπλεκόμενων δικαστών, ευσεβών πολιτικών;

  9.Ελπίζω να μην μας ξεφύγεις ξανά με άσχετα σοφίσματα του τύπου ο Εμμ.Ροϊδης κοινώνησε προτού πεθάνει.

 38. Ο/Η Λογικός λέει:

  Δηδρ, το επιχείρημα που χρησιμοποιείς, (η σύγκριση με άλλους επαγελματικούς κλάδους κτλ.), είναι νομίζω λανθασμένο.

  Κάθε επαγγελματικός κλάδος διαχειρίζεται διαφορετικό «προϊόν» και με αυτό κρίνεται πρωτίστως. Οι γιατροί π.χ. δεν διεκδίκησαν ποτέ δάφνες ηθικής, ισχυρίζονται απλά ότι το προϊόν τους δουλεύει. Αν δεν δούλευε (αν δηλαδή σε μεγάλο ποσοστό οι υπηρεσίες των γιατρών αποδεικνύονταν επιβλαβείς ή αν οι ίδιοι οι γιατροί σε περίπτωση ασθένειας συμβουλεύονταν χαρτορίχτρες), φυσικά θα κατηγορούσαμε ολόκληρο τον κλάδο (όπως και το κάνουμε ως πολίτες όταν υπάρχουν σχετικά κρούσματα συνοδευόμενα από αποπειρες συγκάλυψης).

  Το προϊόν που διαχειρίζεται η εκκλησία είναι η ηθική, η αγνότητα και τα συναφή. Απ’οτι φαίνεται όμως και τα κρούσματα μη ηθικής συμπεριφοράς του κλήρου έχουν ποσοστό εμφάνισης συγκρίσιμο με αυτό του υπόλοιπου πληθυσμού αλλά και ο ίδιος ο κλήρος δεν φαίνεται να πολυπιστεύει στο προϊόν του. Αυτή η διαπίστωση δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλοι ανεξαιρέτως οι κληρικοί είναι ανήθικοι, χρησιμεύει όμως σαν ισχυρή ένδειξη ότι ο χώρος νοσεί.

 39. Ο/Η Δηδρ λέει:

  Τεκμήρια φίλτατε γιατί ΕΣΥ κατάπιες τη γλώσσα σου σε όλα τα στοιχεία. Τεκμήρια.

  Ο ΔΑΥΛΟΣ αποτελεί χαρτί υγείας όπως και ο «Ιός». Δεν αποτελούν τεκμήρια.

  Σε δεκάδες χιλιάδες ιερείς, υπάρχουν 35 καταδίκες. Το ποσσοστό, είναι μηδαμινό, αν και κακώς υπάρχει.

  Για τα περί ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Για τα περί «κλασικής τακτικής» ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Και αν φέρεις απόδειξη να μας εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν πήγες τις αποδείξεις σε δικαστήριο. Και αν τις πήγες, για ποιο λόγο δεν κατήγγειλες τις πράξεις αυτές όπως προβλέπει ο νόμος.

  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και να σε δω.
  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι γίνονται συγκαλήψεις, και για ποιο λόγο αυτοί που μπορούν να τις αποδείξουν δεν πάνε τις αποδείξεις στον νόμο για να γίνουν οι καταδίκες.

  Για να τελειώνει το πανηγύρι.

  Ο Παπουτσάκης ρε απατεώνα είχε καταδικαστεί ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ και είχε ασκήσει έφεση, ενώ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ την ενοχή του! Απ’ ότι δαβάζω η δίκη δεν ολοκληρώθηκε ΠΟΤΕ για λόγους υγείας και ήταν 82 ετών. Δεν υπάρχει στον νόμο μας το εφετείο προκειμένου να γίνει τελική έκβαση δίκης; έ πονηρούλη; Αυτά από δημοσίευμα του Φλεβάρη 2009. ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ; ΠΑΛΙ ΑΠΑΤΕΣ;

  ΥΓ

  Λέει ο λαϊκιστής»
  «Ξέρεις κάποια άλλη επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα που να έχει 3 κρούσματα παιδεραστίας σε 3 μήνες;»

  Βρε αθεόφοβε. Αφού δεν διαβάζεις ΠΟΤΕ τίποτε άλλο εκτός από τσάμπα pdf βιβλία σε torrent και ό,τι σάχλα υπάρχει στο διαδίκτυο. Θες να με πείσεις ότι δεν έψαξες το τρίπτυχο «γιατροί» – «δικηγόροι» – «παιδεραστία»; Το’ ψαξες στην google για να δεις ότι υπάρχουν επαγέλματα που συλλαμβάνονται σε αριθμούς πολλαπλάσιους του ενός ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΗ;

  Και θες να μιλήσεις για 35 καταδίκες ανάμεσα σε ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ;

  Άρα, οι αστειότητες στα περί τριών μηνών, σου επιστρέφονται…

  Να δω εσύ πως θα ξεφύγεις για να αποδείξεις ότι κάποιοι αποκρύπτουν τους παιδεραστές.

  Να δω εσύ πως θα ξεφύγεις από τα δημοσιεύματα που λένε ότι η ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ, το εφετείο δεν τελείωσε και για ποιο λόγο, ενώ δηλώνει αθώος και η δίκη δεν τελείωσε, ΕΣΥ τον καταδικάζεις. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ρε μεγάλε; Το «ενημερωμένο» http://www.pokrov.org γιατί δεν τον γράφει;.

  Το ΒΗΜΑ λέει:

  «Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.»

  ενώ γράφει ότι η καταδίκη ήταν «Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης».

  Είναι αυτό αλήθεια; Τότε τι θα σε ξεπλύνει απατεώνα; Πότε θα μάθουμε ότι μια δίκη πρέπει να τελειώσει και να μην καταδικάζουμε με λάσπη γιατί μπορεί να τύχει και σε σένα και στον καθένα;

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δηδρ,
  με βρίζεις χριστιανικά απατεώνα σε μια υπόθεση τόσο ενοχοποιητική για την Εκκλησία που κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα αποδοκίμαζε αμέσως την Εκκλησία και θα διαχώριζε τη θέση του.

  Ποιός είναι όμως απατεώνας;

  Λες επί λέξει αποφεύγοντας να δώσεις λίνκ:

  @Να δω εσύ πως θα ξεφύγεις από τα δημοσιεύματα που λένε ότι η ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ, το εφετείο δεν τελείωσε και για ποιο λόγο, ενώ δηλώνει αθώος και η δίκη δεν τελείωσε, ΕΣΥ τον καταδικάζεις. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ρε μεγάλε; Το “ενημερωμένο” http://www.pokrov.org γιατί δεν τον γράφει;.

  Το ΒΗΜΑ λέει:

  “Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.”

  ενώ γράφει ότι η καταδίκη ήταν “Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης”.

  Είναι αυτό αλήθεια; Τότε τι θα σε ξεπλύνει απατεώνα; Πότε θα μάθουμε ότι μια δίκη πρέπει να τελειώσει και να μην καταδικάζουμε με λάσπη γιατί μπορεί να τύχει και σε σένα και στον καθένα;@

  όποιος όμως πάει στο δημοσίευμα το οποίο κρύβεις θα διαβάσει τη συνέχεια:
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=253211&dt=01/02/2009

  «…Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης».

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΥΨΕΣ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΑΥΛΟ;

  2. Δυό μήνες έμεινε αντί για 20 χρόνια μόνο στη φυλακή. Έπαθε η υγεία του;

  3. Γιατί αφού είναι αθώος δεν πάει ακόμη και με φορείο στο δικαστήριο να καθαρίσει το όνομά του αλλά κρύβεται και βγαίνεις εσύ τόσο κουτοπόνηρα να λες πως αφού δεν ολκληρώνεται η δίκη που ξέρω πως είναι ένοχος;

  4. Ο Δαυλός μιλάει για 4 δίκες που ανέβαλε. Το ΒΗΜΑ δεν λέει αριθμό αναβολών. Αν λέει ψέμματα ο Δαυλός γιατί η Εκκλησία δεν τον διαψεύδει; Γιατί πάνω από 10 χρόνια μετά δεν εκδικάζεται η έφεσή του με δική του ευθύνη;

  5. Η Εκκλησία δεν έχει δική της Δικαιοσύνη; Πέρασαν τόσα χρόνια γιατί δεν την ενεργοποιεί;

  6. Χρειάζεται καταδίκη και μάλιστα τελεσίδικη κοσμικού δικαστηρίου Δηδρ για να καθαιρεθεί κληρικός; Ωραίο εφεύρημα. Τότε πως θα καθαιρούνται οι ομοφυλόφιλοι (Το Κανονικό Δίκαιο το απαιτεί, όχι εγώ) αφού η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα;

  Χρειάζεται καταδίκη κλπ; Κάνεις πως δεν διάβασες το σχόλιο μου για τον πρωτοπρεσβύτερο Παπαιωάνου; Τότε γιατί ο πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Παπαϊωάννου αποσχηματίστηκε το 2005 από τον πνιγμένο στα σκάνδαλα και πανικόβλητο από τις αποκαλύψεις Χριστόδουλο 3 ολόκληρα χρόνια πριν καταδικαστεί από το κοσμικό δικαστήριο και αφού έθαβε την υπόθεση για 8 χρόνια;
  α.Μήπως αφ ενός επειδή έσπασε η ομερτά και μετά από 8 χρόνια η υπόθεση εμφανίστηκε στην τηλεόραση;

  β.
  Μήπως επειδή το τσουνάμι των σκανδάλων τον ανάγκασε τότε να θυσιάσει ακόμη και το πνευματικό τέκνο του Θεόκλητο;
  γ.
  Μήπως επειδή τα αγοράκια δεν ήταν ορφανά αλλά είχαν γονείς οικονομικά ακμαίους, που φώναζαν γι αυτά;

  7. Λέει και άλλα το ΒΗΜΑ:

  «ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προβληματίσει τα ηγετικά κλιμάκια της Εκκλησίας και απασχολήσει τη Δικαιοσύνη επανειλημμένως. ..».

  8. Με τον πιό ξεδιάντροπο και άθλιο τρόπο υπερασπίζεσαι έναν ιερωμένο καταδικασμένο σε 20 χρόνια φυλακή για βιασμό και απόπειρα βιασμού 6 κοριτσιών. Ακούς Δηδρ 6 κοριτσιών ενός ιδρύματος που λεγόταν Σπίτι της Αγάπης.
  Ο κληρικός αποφεύγει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, όλοι ξέρουμε πως παίρνονται στην Ελλάδα οι αναβολές, δεν εκτίει την ποινή του, δεν αποσχηματίζεται, συνεχίζει να πληρώνεται, η Εκκλησία δεν τον δικάζει όπως κάνει με 100άδες άλλους κληρικούς που αντιμήλισαν στο δεσπότη και μας λέει:

  Περιμένω να τελεσιδικήσει η υπόθεση που όμως δεν θα τελεσιδικήσει γιατί ο κατηγορούμενος αρνείται να δικαστεί

  9.Και του Παντελεήμονα η υπόθεση τελεσιδίκησε, ο νόμος ορίζει ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ εντός 15θημέρου. Έγινε τίποτα;
  Και καλά οι κλεψιές. Η ομοφυλοφιλία που (πολύ σωστά) δεν δικάζεται στα κοσμικά δικαστήρια και που αποτελεί βαριά αιτία καθαίρεσης γιατί ξεχάστηκε; Δικάστηκε ποτέ ο Παντελεήμων από τη Σύνοδο για την ομοφυλοφιλία;

  10. Δηδρ Φωνάζει ο κλέφτης. Με βρίζεις μες στο σπίτι μου και υπερασπίζεσαι με αστεία επιχειρήματα έναν παπά καταδικασμένο για παιδεραστία. Ο καθένας μπορεί να σε κρίνει.

 41. Ο/Η Ελληνοαμερικανός λέει:

  Πιό σιγά Δηδρ μου προκαλείς αηδία.
  Ρωτάς γιατί το Pokrov δεν αναφέρει τον Παπουτσάκη.
  Ράβδος στη γωνία άρα βρέχει.
  Αφού το Pokrov δεν τον αναφέρει είναι αθώος.
  Σιγά ρε μεγάλε, σιγά ρε απατεώνα.
  Χρησιμοποιώ το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς.
  Ξέρετε πολύ καλά οι Κατινάρες της Εκκλησίας που ακούτε Pokrov και τρέμει το φυλλοκάρδι σας πως το Pokrov βασίζεται αποκλειστικά σε αγγλόφωνα δημοσιέυματα.
  Αλλα και αν δεν το ξέρατε, μια απλή επίσκεψη το αποδεικνύει.
  Οι γυναίκες που έχουν το Pokrov που σας έχει ζεματίσει, δεν ξέρουν ελληνικά.
  Ούτε έχει νόημα να προσφέρουν στους αναγνώστες τους δημοσιεύματα σε γλώσσα που δεν ξέρουν.
  Δεν υπάρχει στο διαδίκτυο ούτε μια αναφορά στον Παπουτσάκη στην αγγλική.
  Όποιος δοκιμάσει στο Google το επιβεβαιώνει.
  Aπλά γιατί η υπόθεση είναι τόσο παλιά που τότε δεν υπήρχε στο διαδίκτυο αγγλόφωνη έκδοαη ελληνικών εφηνερίδων όπως τώρα της Καθημερινής.
  Το ξαναλέω. Μου προκαλείς αηδία.
  Η χειρότερη εκδοχή παιδεραστή είναι του παπά Ορφανοτροφείου.
  Τα παιδάκια αργοπεθαίνουν.
  Λαβώνονται για πάντα.
  Κανείς δεν τα αποζημιώνει, δεν υπάρχει κανείς να τα φροντίσει.
  Η Εκκλησία γυρνάει το κεφάλι της αλλού να μην βλέπει.
  Κάνει πως δεν ξέρει.
  Κρύβει τον παπά.
  Θα τον κηδέψει με μεγάλες τιμές.
  Το έχουμε ξαναδεί το έργο.
  Εσύ ρε γελοίο και άθλιο υποκείμενο υπερασπίζεσαι τον δράστη;
  Αυτά λέει το Ευαγγέλιο;

 42. Ο/Η Πότε καταδικάστηκε από την Εκκλησία του για παιδεραστία Ελληνορθόδοξος κληρικός κατά τους πρόσφατους αιώνες, ωέω? λέει:

  κ. laskaratos,

  Συγχαρητήρια για το σθένος σας να απαντήσετε με ψυχραιμία, ορθό λόγο και ξεκάθαρα επιχειρήματα.

  Οι κλασικοί μάτσο ελληνορθόδοξοι τσαμπουκαλήδες κρίνονται και κατακρίνονται από τα λόγια και το ήθος τους.

 43. Ο/Η Δηδρ λέει:

  Ποια ΑΠΟΚΡΥΨΗ μάστορα; Διαβάζεις όσα γράφω;

  «Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.”

  Το αναφέρω ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Το ότι γράφει και ο Δαυλός το ίδιο, το θεωρώ σύμπτωση ή αντιγραφή από το ΒΗΜΑ. Ο ΔΑΥΛΟΣ και ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας, έχουν την ίδια αξία με τα προϊόντα της SOFTEX (αν και ΟΤΑΝ κυκλοφορούσε ο ΔΑΥΛΟΣ, ήταν πολύ ακριβός για χαρτί υγείας με τόσα λίγα φύλλα…). Τώρα παρέμεινε ο ΔΑΥΛΟΣ σε ηλεκτρονική μορφή, οπότε ακόμη και αυτή τη ΜΙΑ χρησιμότητα που είχε στην τουαλέτα μας, την έχασε…Μας μένει τουλάχιστον ο «Ιός» χρησιμότατος ειδικά για υπαίθριες τουαλέτες αφού δεν κυκλοφορεί σε ρολό…

  Για να επανέλθω λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, μετά τα παραπάνω, και την απόδειξη ότι ΓΝΩΡΙΖΕΣ ότι δεν υπήρχε τελική απόφαση, μπορώ άνετα να μην πάρω πίσω ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ από όσα είπα για το ποιόν σου, αφού δεν υπάρχει οριστική καταδίκη και το ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ.

  Τα περί πόσων ιερέων εμπλέοκονται, υπάρχει η δικαιοσύνη να τα κρίνει και όχι το …»ΒΗΜΑ». Εκτός ότι όσα γράφει είναι αερολογίες χωρίς δικαστικά στοιχεία…Επίσης στα ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ «ΓΙΑΤΙ», να πας στον Χαρδαβέλα να στα απαντήσει, γιατί όταν κάποιος γράφει άρθρο, θα πρέπει να αναφέρει στοιχεία και όχι να κάνει πλάκα στο ίδιο στιλ με το οποίο κάποιοι υπερασπίζονται την ύπαρξη εξωγήινων, UFO, την κοίλη γη κ.λπ. Κάτσε και δες 2-3 εκπομπές του Χαρδαβέλα, και όλοι οι εξωγήινοι καλεσμένοι, όταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ή ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, αρχίζουν τα …»Γιατί», κλείνοντας και το μάτι, για να μας πουν ότι εδώ «κάτι μας κρύβουν».

  Ίδιας ποιότητας είναι τα «γιατί» σου. Ή ξέρεις, ή δεν ξέρεις. Για τα υπόλοιπα γράψε μυθιστόρημα αντί να κάνεις κόλπα να ξεφύγεις.

  Παρά λοιπόν την σκανδαλολογία, και ευτυχώς που υπάρχει το αναγνωρισμένο από εσάς Prokov, τα καταδικασμένα άτομα είναι 35 και εσύ απλώς φανατικός αντικληρικαλιστής. Κακώς υπάρχουν και αυτά τα 35 άτομα, αλλά ο αριθμός τους είναι τέτοιος που σε εκθέτει ανεπανόρθωτα.

  Και εκτίθεσαι και για άλλο λόγο: Ποιος θα τολμούσε ποτέ, να διακινδυνεύσει να χαρακτηριστεί τουλάχιστον γραφικός, φτιάχνοντας ένα άρθρο το οποίο:

  Θα στρεφόταν κατά του λειτουργήματος του Γιατρού επειδή «τα παίρνουν» κάποιοι από αυτού ή είναι παιδεραστές;

  Θα στρεφόταν κατά του επαγγέλματος του Δικηγόρου επειδή «τα παίρνουν» κάποιοι από αυτούς ή είναι παιδεραστές;

  Θα στρεφόταν κατά του λειτουργήματος του Δικαστικού επειδή «τα παίρνουν» κάποιοι από αυτούς ή είναι παιδεραστές;

  Θα στρεφόταν κατά των φιλανθρωπικών οργανώσεων επειδή κάποιοι από αυτούς είναι παιδεραστές;

  Ποιος θα τολμούσε να γράψει ποτέ ένα τέτοιο άρθρο χωρίς να τον γιαουρτώσουν; Κι όμως. Γράφεις χωρίς ντροπή ένα τέτοιο άρθρο για να απαξιώσεις την Εκκλησία στο σύνολό της! Αντί η πράξη να προσβάλει το πρόσωπο, υπάρχει άνθρωπος που μας λέει το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ότι ο παιδεραστής , απαξιώνει το …επάγγελμα ή λειτούργημά του, παίρνοντας στον λαιμό του ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλους ανθρώπους που έντιμα το ασκούν! Φαντάσου να έβγαιναν κάποιοι και να έλεγαν ότι ΟΛΟΙ οι bloggers είναι απατεώνες επειδή υπάρχεις εσύ που δίνεις τέτοιο παράδειγμα κακού blogging! Αυτό είναι ΑΣΘΕΝΕΙΑ φίλε μου. ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Λυπάμαι πράγματι, που αντί να σε συνεφέρουν, υπάρχουν έστω και 5-10 άνθρωποι που γράφουν υποστηρικτικά σχόλια.

  Όσο για το αν χρειάζεται καταδίκη, στο επιστρέφω για να κάνεις αυτοκριτική στα δημοκρατικά σου φρονήματα…

  Για τις άλλες υποθέσεις που αναφέρεις, έχω να πω το ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ότι ΗΔΗ, χωρίς να αναφερθώ στις δεκάδες περιπτώσεις αποσιωπήσεων που διέπραξες εδώ και καιρό, στην περίπτωση του Παπουτσάκη ΤΟΛΜΗΣΕΣ να κάνεις σχόλιο, τη στιγμή που ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Αυτό λέει πολλά, για το αν υπάρχει λόγος να πιστέψω τα όσα γράφεις.

  Δεκάδες είναι οι φορές πλέον, που έχεις γράψει σε άρθρο είτε ΕΝΤΕΛΩΣ ψέματα, είτε το 1/10 της αλήθειας.

  ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ συνομηλιτής, και στο ΞΑΝΑ-ΑΠΕΔΕΙΞΑ.

  Στην αδιανόητη και εντελώς φασιστικής νοοτροπίας φράση σου:

  «Χρειάζεται καταδίκη;»

  Απαντώ

  ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ!!!!!!

  Αν ήσουν ΕΣΥ υπόλογος για περίπτωση παιδεραστίας και θεωρούσες τον εαυτό σου αθώο, αυτό θα έλεγες και λυπάμαι για λογαριασμό σου απλά.

  Αν δεις ένα μεγάλο πακέτο στο γραμματοκιβώτιό σου, πρόσεχε πως θα το ανοίξεις γιατί θα είναι η λάσπη που σου επιστράφηκε…

 44. Ο/Η Η Εκκλησία "καταδικάζει" ως ομοφυλόφιλους/κίναιδους εκείνους που συγκρούονται με κάποιον μητροπολίτη ή ανώτερο... λέει:

  Ο Δαυλός τελικά έχει πολύ υλικό…

  Click to access 265.pdf

 45. Ο/Η Δηδρ λέει:

  Θα ξαναπώ πάντως ότι παρουσιάζεις μια ανθεκτικότητα στα μηνύματά μου, παρ’ όλο που θα μπορούσες να τα «κόψεις».

  Σε συγχαίρω, γιατί σπανίως βλέπω πρόσωπα με ανοσία που να πλησιάζει τη δική μου.

 46. Ο/Η Ελληνοαμερικανός λέει:

  Ρε γελοίε Δηδρ μας θεωρείς μαλάκες;
  Έγραψες πως η έφεση του παπά δεν ολοκληρώθηκε αλλά έκρυψες πως ο ίδιος ζήτησε να μην ολοκληρωθεί.
  Μας δουλεύεις ψιλό γαζί ρε κουραδόμαγκα που βρίζεις σαν άνθρωπος του υπόκοσμου, έναν άνθρωπο που σου απαντάει παρά όλα αυτά με ευγένεια και επιχειρήματα.
  Σε ρώτησε ο άνθρωπος
  Η Εκκλησία δεν έχει δικαστήριο;
  Τα θύματα αποζημιώθηκαν;
  Αφού είναι αθώος γιατί αναβάλει την έφεσή του;
  Θέλει να φύγει στιγματισμένος;
  Τον παιδεραστή παπαΠαπαιωάννου γιατί τον καταδίκασαν χωρίς ούτε πρωτόδικη απόφαση;
  Γιατί άλλους παπάδες τους καταδικάζουν στο πιτς φιτίλι για ψύλου πήδημα;
  Τον Παντελή με καταδίκη από Άρειο Πάγο γιατί δεν τον ξυρίζουν;
  Αν αύριο η τηλεόραση έπαιζα Παπουτσάκη θα είχε την τύχη Παπαιωάνου.
  Βρίζεις τον Ιό και τον Δαυλό αλλά ξεχνάς πως δεν τόλμησε η Εκκλησία να τους διαψεύσει.
  Γιατί;
  Κύριε Λασκαράτε,
  σας προτείνω να αφιερώσετε ειδικό ποστ στον Παπουτσάκη ενσωματώνοντας όλα σας τα επιχειρήματα.
  Παρακολουθούσα για τις 2 προηγούμενες ημέρες το μπλογκ Ροιδη ήταν πρώτο σε αναγνωσιμότητα στην ελληνική Γουόρντπρες, όπως και πολλές άλλες φορές.
  Τους έτσουξε και βγάλανε τον Δηδρ.

  Να ζητείστε και από άλλα μπλογκ να σας υποστηρίξουν.
  Θα γίνει χαμός.
  Η σιωπή τους δίνει τη δυνατότητα να παρανομούν.
  Τρέμουν τον θόρυβο.
  Λατρεύουν το σκοτάδι.
  Δηδρ
  για το Πόκροφ κατάπιες τώρα την γλώσσα σου.

 47. Ο/Η Observer λέει:

  Κύριε Λασκαράτε σας απονέμω βραβείο Ψυχραιμίας.
  Ρε κοπρόσκυλο Δηδρ, σε βρίζω γιατί εσύ βρίζεις.
  Ο Ιατρικός Σύλλογος διαγράφει, ο ΔΣΑ του οποίου είμαι μέλος διαγράφει. Άστείο που είναι να αναγκάζεσαι να παρομοιάζεις την Εκκλησία με σωματείο και πάλι να μη σου βγαίνει ούτε έτσι απάντηση.
  Η Εκκλησία από τη στιγμή που καλύπτει τον παιδεραστή που καταδικάστηκε σε πρώτη δίκη και κρύβεται με τα γνωστά τερτίπια για να αποφύγει τον δεύτερο βαθμό που ο ίδιος ζήτησε, γίνεται συνένοχη.
  Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια που έχουν στείλει άψαλτους παπάδες επειδή δεν προσκύνησαν τον δεσπότη, γιατί κοιμούνται για τον Παπουτσάκη για τον Γιοσάκη για τον Παντελεήμονα;
  Νομίζεις πως με αυτή τη χυδαία μπουρδολογία σου μπορείς να κοροιδέψεις έστω έναν (αριθμός:1) αναγνώστη αυτού του μπλογκ;
  Αντι να κρύβεσαι ρε βγάζεις γλώσσα.
  Έξι μάρτυρες-θύματα τον καταδίκασαν και η απόφαση ήταν ομόφωνη, 30 χρόνια που συγχωνεύτηκαν σε 20.
  Αίσχος ρε να μιλάς κι από πάνω και με τόσο θράσος.

 48. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Δηδρ αμετανόητε. Βεβαίως και υπάρχουν εκκλησιαστικά δικαστήρια και είχαν χρέος όπως δικάσουν τον πατέρα Πέτρον. Είναι λιποταξία η οχύρωσις όπισθεν της εκκρεμούσης κρατικής Δικαιοσύνης η οποία έχει βεβαίως καταδικάσει άπαξ αμειλίκτως μάλιστα και ο κατηγορούμενος αν και εφεσιβάλλων κρύπτεται και επιζητεί μη δίκην.
  Μια διόρθωσις μόνον κ.Λασκαράτε. Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια είναι Στρατοδικεία και ούτως να αποκαλούνται. Εξοντώνουν τον ιερέα που δεν κύπτει τον αυχένα εις τον Δεσπότην τον Αυθέντην, ουχί επίσκοπον αλλά Δεσπότην. Προσέξατε. Λειτουργούν ως τρομοκρατικός μηχανισμός του Δεσπότου κατά του αξιοπρεπούς ιερέως τον οποίον αποκεφαλίζουν χωρίς συνήγορον, άνευ ακροατηρίου, με φοβισμένους μάρτυρας, με δικαστήν τον ίδιον τον κατήγορον.
  Εξαιρούνται οι παιδερασταί. Εκεί η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη αργεί. Σηκώνει τας χείρας ψηλά. Θεωρεί εαυτήν αναρμοδίαν. Εκεί αναμένομεν τας αποφάσεις της κρατικής Δικαιοσύνης την οποίαν εμπιστευόμεθα μεν αν αθωώση τον παιδόφιλον, την αγνοούμεν δε εαν τον καταδικάσει, την αγνοούμεν εις το διηνεκές, είτε διότι δεν εξαντλήθησαν όλαι αι εφέσεις τας οποίας προκαλούμεν προς επιβράδυνσιν έως παραγραφής, είτε διότι είμεθα κράτος εν κράτει και έτσι θέλομεν. Λογαριασμόν δεν δίνομεν και ούτε ζητείται άλλωστε παρ’ουδενός.
  Ωχ αδελφέ! Δια ιερατικάς παιδερασττίας θα ομιλούμεν τώρα. Ψεύδη και συκοφαντίαι των Ιεχωβιτών και των Μασόνων είναι αυταί.

 49. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Aς ομιλήσουν χείλη επισημότερα των ιδικών μου δια την Δικαιοσύνην της Εκκλησίας και δια άλλα τινά. Ας μας εξηγήσει ο Δηδρ διατί το θηρίον ο δεσπότης με την πύρινον ρομφαίαν, ο Άγγελος τιμωρός παντός δημοκρατικού ιερέως, γίνεται αρνίον όταν πρόκειται δια παιδεραστήν ιερέα. Μήπως είναι συναμαρτωλός, συνένοχος ή υπόκειται εις δεινόν εκβιασμόν παρά του γνωρίζοντος τα άρρητα, τα άδηλα και τα κρύφια του δεσπότου του;
  Ας ακουσθεί η αλήθεια.
  Ερώτηση σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το νόμο που ισχύει από το 1932 για την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ.Δραγασάκης. Ακόμη ερωτά εάν οι εκκλησίες καταβάλλουν την προβλεπόμενη από το νόμο 536/1945 εισφορά ύψους 25% από τις εισπράξεις για την πληρωμή των κληρικών.

  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης ο κ. Δραγασάκης αναφέρει πως καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα, για να αλλάξει το απαράδεκτο αυταρχικό και αντισυνταγματικό πλαίσιο που τη στηρίζει.

  Επειδή, αναφέρει ο κ. Δραγασάκης, η υπάρχουσα από το 1932 νομοθεσία αδικεί κατάφορα τον εφημεριακό κλήρο και επειδή ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, ερωτώνται οι υπουργοί «εάν προτίθενται και πότε να αλλάξουν την υπάρχουσα αντισυνταγματική, σκοταδιστική νομοθεσία για τη Δικαιοσύνη στην εκκλησία και να την εκσυγχρονίσουν σε κατεύθυνση που θα παίρνει υπόψη τα στοιχειώδη δικαιώματα των ιερέων σε περιπτώσεις που διώκονται από μητροπολίτες ή όποια άλλη εκκλησιαστική αρχή;».

  Όσο για το θέμα της εισφοράς των εκκλησιών στην πληρωμή των κληρικών, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει: «Σύμφωνα με τον αναγκαστικό νόμο 536/1945 η μισθοδοσία των εφημερίων αναλήφθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό έγινε με τον όρο ότι η εκκλησία θα κατέβαλε το 25% των ακαθάριστων εισπράξεων των Ναών (άρθρο 2, παρ.1 και 2)».

  Ακολούθως ερωτά τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών:

  «- Ποιο το ύψος των ποσών που καταβλήθηκαν στα Δημόσια Ταμεία από κάθε Μητρόπολη (και των υπαγόμενων σε αυτήν Μονών) κατ’ έτος για τα τελευταία 5 έτη;
  – Υπάρχουν ναοί που δεν κατέβαλαν ποτέ την ως άνω εισφορά; Έγινε ποτέ έλεγχος για την εξακρίβωση αν τήρησαν ή όχι τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ν. 536/1945;».

  Newsroom

 50. Ο/Η Κληρικοί παιδόφιλοι και φονιάδες: δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μιλάω λέει:

  Βρε τι μαθαίνεις από τον Δαυλό…

  Μουστάκης Γεώργιος,
  «Κάποιοι κληρικοί παιδόφιλοι και φονιάδες: δεν τιμωρούνται, δεν αποσχηματίζονται»

  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7491&kod=12343&page=34

 51. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  ευχαριστώ τους φίλους, ιδιαίτερα τον ιερέα Χ, που έβαλαν στη θέση τους τον Δηδρ, αδιάντροπο υβριστή και υπερασπιστή της ατιμωρησίας των παιδεραστών κληρικών, με φτηνιάρικα προσχήματα και κουτοπόνηρες πλαστογραφίες.

  Να διορθώσω μια παράλειψή μου. Το ρεπορτάζ του Δαυλού το υπέγραφε η κα Ταξιαρχούλα Λαδά, το όνομα της οποίας θα έβλεπε ούτως ή άλλως όποιος κόπιαζε να μπει στα λινκ που παρέθετα.

  Η περίπτωση του πρωτοπρεσβύτερου Παπουτσάκη είναι τόσο κραυγαλέα που η Εκκλησία σωπαίνει για να μην εκτεθεί περισσότερο.

  Στο άρθρο που μας παραπέμπει ο Ανώνυμος φίλος του τελευταίου σχολίου (8:54) υπογράφει ο κ.Μουστάκης, δρ.Θεολογίας, Κοινωνιολόγος, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, τ.δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με ένα κόμμα της Εκκλησίας (ΠΑΣΟΚ.)
  Αγανακτισμένος όμως από το χάλι που βλέπει λέει τα αυτονόητα. Πως η Εκκλησία όφειλε να έχει δικάσει τον κρυπτόμενο από την Έφεσή του πίσω από αναβολές καταδικασμένο Παπουτσάκη και να τον εξορίσει σε κάποιο μοναστήρι.
  Εξηγεί ο κ.Μουστάκης και έναν από τους λόγους της ατιμωρησίας.

  Ο Παπουτσάκης είναι αδελφός του πεθαμένου πιά αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου, που στα νιάτα του είχε καταδικαστή για ειδεχθή ΦΟΝΟ μαζί με κάποιον άλλο αδελφό του

  (τα ανέφερε αυτά και ο Σπ.Καρατζαφέρης στην Ελευθεροτυπία και στο βιβλίο του Βίοι Αγίων)
  και παρά πάσα λογική και ιερό Κανόνα χειροτονήθηκε ιερέας και έγινε Αρχιεπίσκοπος.

  Φονιάς ο Αρχιεπίσκοπος, καταδικασμένος για παιδεραστία σε βάρος ορφανών ο αδελφός του πρωτοπρεσβύτερος.

  Αυτή είναι η Εκκλησία. Εκκλησία ατιμώρητων παιδεραστών πρωτοπρεσβύτερων και φονιάδων Αρχιεπισκόπων, που γράφει τους Κανόνες της και την πιό στοιχειώδη ηθική, στα παλιά της τα παπούσια.

  Και τολμάει ο Δηδρ να μιλάει.

  Όσο για τον κ.Πλεύρη του Λάος, δημαγωγεί με βάρβαρες προτάσεις για ευνουχισμό, αλλά καταπίνει τη γλώσσα του όταν πρόκειται για παπάδες. Όπως ο αρχηγός του που ενοχλείται από την δήθεν βία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν λέει κουβέντα για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

  Πάντα Φαρισαίοι οι καλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

 52. Ο/Η Κυριαζίδης Νικόλαος λέει:

  Αγαπητέ κ.Ροΐδη, αυτό είναι για εσάς, δώρο από έναν ευσεβή αναγνώστη σας.

 53. Ο/Η Eλλας Σερβία Συμμαχία λέει:

  Serbian priest beats up his mistress
  Author: DPA

  ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΠΑΣ δέρνει την 20 χρόνια νεότερη ερωμένη του. Είναι γνωστός για το βίαιο χαρακτήρα του. Πρόσφατα επιτέθηκε σε συγχωριανούς με τσεκούρι και η αστυνομία είχε κατασχέσει το τουφέκι του.

  Date Published: 4/29/2009

  Publication: Earth Times

  Serbian priest ‘beats up his mistress’

  Belgrade – A Serbian Orthodox priest from the eastern town Gornji Milanovac has beaten up his 20 years younger mistress, local media reported Wednesday. The priest attacked his lover on the second day of Orthodox Easter in the house they shared in a small mining village near Gornji Milanovac, local police said. The woman later sought medical help.

  The 57-year-old priest, who has a wife and family, is known for violence. He recently tried to attack his villagers with an axe, and police had already confiscated his gun.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=985

 54. Ο/Η Ειδικός Νευρολόγος για μπλογκάδες λέει:

  Ηρεμήστε φίλοι και φίλες,
  δογματικοί αμφοτέρων των στρατοπέδων.

  Σας παρακαλούμε.
  Μην χρησιμοποιείτε τα μπλόγκ για να φανερώνετε τις ψυχοδιαστροφές σας.

  Ο μεν ηρωϊκά αμυνόμενος των γεροπαιδεραστών εναντίον των πλείστων δε χαβαλετζήδων θυμάτων τρυφερής ηλικίας θεωρητικών ή δυστυχώς πραγματικών συντροφικών θωπεύσεων.

  Μία είναι η ουσία,
  δεν υπάρχει αθανασία.

  Αδέλφια και αδελφές όλοι εκεί θα καταλήξουμε.
  Στο χώωωμα στο χώωωμα σαν πτώωωμα σαν πτώωωμα.
  Έλληνες αδέλφια ενωμένα μεν σαρκικώς, χωρισμένα δε ψυχικώς, μετά θάνατον.

  Η Ελλἀδα χρειάζεται την αγάπη μας.
  Οργανωθείτε για ένα κοινό σκοπό.
  Να σώσουμε τα δάση μας, το πράσινο,
  μια και δεν μπορούμε από το Ίντερνετ χοντρολογώντας να σώσουμε τα παιδιά μας.

  Οικολογικώς,
  ο Νευρολόγος των Μπλόγκ,
  yours for ever

 55. Ο/Η Δηδρ λέει:

  «@Ελληνοαμερικανός

  Ρε γελοίε Δηδρ μας θεωρείς μαλάκες;
  Έγραψες πως η έφεση του παπά δεν ολοκληρώθηκε αλλά έκρυψες πως ο ίδιος ζήτησε να μην ολοκληρωθεί.»

  Αν ο όρος «ΜΑΛΑΚΕΣ», «φίλε» μου σημαίνει ότι ΕΝΩ ο τύπου «λασκαράτος» τόλμησε να μιλήσει για ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Παπουτσάκη, ενώ καταδίκη ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, και αυτό το ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ, τότε ο ορισμός με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ…
  Άρα, εγώ έγραψα την αλήθεια, και ο φίλος σου blogger ψέματα κανονικότατα. Γιατί άραγε επέλεξες να βρίσεις εμένα; Έλα μου ντε;

  Ο φίλος @λογικός επίσης, δείχνει να απέχει μάλλον από τη λογική που επικαλείται.

  Καταρχάς, «Το προϊόν ηθική, η αγνότητα και τα συναφή» το διαχειρίζονται ΕΞΙΣΟΥ οι δικαστικοί, γιατί καλούνται να μας κλείσουν ή όχι φυλακή από ένα λάθος, ενδεχομένως για όλη μας τη ζωή. Είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με την ηθική και την αγνότητα γιατί αλλιώς σαπίζεις στην φυλακή χωρίς να φταις.

  Που είναι όμως το σχετικό άρθρο για την απαξίωση των Δικαστικών επειδή έχουν υπάρξει δικαστικοί παιδεραστές; ΟΕΟ; Που είναι;

  Επίσης, το προϊόν «ηθική, η αγνότητα και τα συναφή» το δειχειρίζονται ΕΞΙΣΟΥ οι φιλανθρωπικές οργανώσεις με επίκεντρο το παιδί.

  Που είναι όμως το σχετικό άρθρο για την απαξίωση των Οργανώσεων αυτών, έχουν υπάρξει μέλη τους παιδεραστές; ΟΕΟ; Που είναι;

  Επίσης, το προϊόν ηθική αγνότητα και τα συναφή, το δειχειρίζονται ΕΞΙΣΟΥ οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Εκτός κι αν κάποιος γονιός στέλνει το παιδί του εκεί για να αντλήσει διδάγματα από την «ανηθικότητα».

  Που είναι όμως το σχετικό άρθρο για την απαξίωση των εκπ/κών, επειδή έχουν υπάρξει παιδεραστές; ΟΕΟ; Που είναι;

  Οπότε, ας μην γελοιοποιούμε την συζήτηση. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία ισχύει η καθαρότητα του Χριστού και ΜΟΝΟ. Αυτό αναφέρεται ΗΔΗ από την ΚΔ. Άρα, όποιος επικαλείται κάτι διαφορετικό, ή είναι εν αγνοία, ή έχει σκοπό συγκεκριμένο και κάψα συγκεκριμένη, που κατανοούμε ποια ακριβώς είναι.

  Οι ιερείς, είναι άνθρωποι, και πάλι καλά που τα ποσοστά είναι τόσο μικρά, γεγονός για το οποίο όλοι οι χειροκροτητές κάνουν τουμπεκί.

  Και ο «@ιερέας Χ», μας ξέμεινε στις ερωτήσεις, έκανε και ένα σάλτο μορτάλε στα οικονομικά γιατί δεν ήξερε να πει τίποτε άλλο, έκανε και γαργάρα ότι η μισθοδοσία των κληρικών προέρχεται από τεράστιες απαλλοτριώσεις εκκλησιαστικής περιουσίας, βάσει των οποίων ανέλαβε το κράτος την μισθοδοσία τους. Οπότε, ο «ιερέας Χου» από απαντήσεις και στοιχεία, τίποτα.

  Το prokov σε απάντησή του, καταγράφει 35 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ σε σύνολο δεκάδων χιλιάδων ιερέων. Πολύ κακώς, αλλά ταυτόχρονα και πάλι καλά.

  Οπότε, κάντε μεν τα παλαμάκια στους εν λόγω bloggers, στρίψτε δε διά του αρραβώνος καθώς σε ΟΥΤΕ ΕΝΑ καίριο ερώτημα δεν τόλμησε κανείς να απαντήσει και ούτε μπορεί δηλ. εκτός από το να υβρίζει, πράγμα που ουδόλως με ενοχλεί θα έλεγα.

 56. Ο/Η Δηδρ λέει:

  @Ελληνοαμερικάνος έγραψε:

  «Δηδρ
  για το Πόκροφ κατάπιες τώρα την γλώσσα σου.»

  Έλεγξες καλά τις μπαταρίες σου γιατί δεν τις βλέπω γεμάτες…

  «Βρίζεις τον Ιό και τον Δαυλό αλλά ξεχνάς πως δεν τόλμησε η Εκκλησία να τους διαψεύσει.»

  Αν υπήρχε έγγραφο της ιεραρχίας που θα αναφερόταν σε αυτό το έντυπο σκουπιδαριό έστω και με μία λέξη της, αυτό θα σήμαινε ότι μπορεί κάποιος να συνομιλήσει και με έναν κάδο ανακύκλωσης. Ευτυχώς, δεν είδαμε ακόμη τέτοια σημεία αλτσχάϊμερ. Ελπίζω ούτε στο μέλλον.

  «Η σιωπή τους δίνει τη δυνατότητα να παρανομούν.
  Τρέμουν τον θόρυβο.
  Λατρεύουν το σκοτάδι.»

  Δεν ήθελα να στο πω, γιατί ζήλεψα, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Φώσκολος σε ψάχνει για νέο σενάριο, σε καθημερινή σειρά.

 57. Ο/Η Θ.Λ. λέει:

  Θα μας τρελλάνεις Δηδρ.

  @ ΕΝΩ ο τύπου “λασκαράτος” τόλμησε να μιλήσει για ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Παπουτσάκη, ενώ καταδίκη ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, και αυτό το ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ

  εγώ όμως δηδρ βλέπω

  Στο ΒΗΜΑ:
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=253211&dt=01/02/2009

  Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

 58. Ο/Η nomikos λέει:

  Μην κουράζεστε κύριε ΘΛ.Τον δηδρ, τον ψάχνει ο χριστιανός Κalergis, για να του εφαρμόσει την μέθοδο του «ξεαυνανισμού»(copyright by Kalergis, all rights reserved,μπορείτε να δείτε και το σχόλιο του στο άρθρο O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» Μέρος Δ).
  Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί -μεταξύ άλλων δικών του πραγμάτων- όλους τους υπόλοιπους που μπαίνουν στον κόπο να διαβάζουν τα σχόλιά του.

 59. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δηδρ,
  αν είχες ίχνος ανθρωπιάς και μόνο διαβάζοντας τις περιγραφές των βασανιστηρίων στα οποία υπέβαλε ο αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Πέτρος τα ορφανά κοριτσάκια, θα πήγαινες να δέσεις μια πέτρα στο λαιμό σου για να πνιγείς από ντροπή που τολμάς να τον υπερσπίζεσαι με γελοία ψέμματα.
  Σεξουαλικά και σωματικά βασανιστήρια, βωμολοχίες, κλωτσιές

  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&page=43

  Εδώ μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει τα κόλπα του να παριστάνει τον άρρωστο ενώ είναι μια χαρά και να παίρνει αναβολές:

  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&page=43

  Αρκεί η υπόθεση Παπουτσάκη τον οποίο και οι δυο Αρχιεπίσκοποι Χριστόδουλος και Ιερώνυμος
  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ και ΔΕΝ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝ
  για να καταλάβει ο καθένας τι καπνό φουμάρει η Εκκλησία.

 60. Ο/Η laskaratos λέει:

  Και εδώ λίγα ακόμη για τον Πέτρο Παπουτσάκη αδελφό του καταδικασμένου για φόνο αρχιεπίσκοπου Κρήτης Τιμόθεου

  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&page=41
  http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7490&kod=12317&page=39

 61. Παράθεμα: Η ταινία ΝΗSOS και η ιερατική ομοφυλοφιλία « Ροΐδη Εμμονές

 62. Ο/Η Πτολεμαίος εκ Πτολεμαϊδος λέει:

  Aπό Κοζάνη και αυτό, ο δεσπότης, ο διαλεχτός του Χριστόδουλου Παύλος, κυνήγησε ετσιθελικά έναν αγαπητό στον κόσμο αρχιμανδρίτη τον πατέρα Αυγουστίνο Μύρου, χωρίς να εξηγήσει γιατί.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OiVK-PjvNC4J:kozanimedia.gr/archives/17006+%CE%A1%CE%BF%CE%B9%CE%B4%CE%B7+%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%82+%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9+%CE%BF%CE%B9+%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82&cd=32&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

  Του Νίκου Παπαδόπουλου

  Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πόλη μας με την παύση του πατέρα Αυγουστίνου από τον Δεσπότη προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και διχασμό στο χριστεπώνυμο πλήθος που παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις.

  Ιδιαίτερα ο τρόπος που γίνεται του αποφασίζομεν και διατάσομεν από μεριάς του Δεσπότη και χωρίς να εξηγεί καν τους λόγους επικαλούμενος δήθεν ότι δεν θέλει να προσβάλλει τον ιερέα , που στην πράξη όμως ο τρόπος αυτός αφήνει στον καθένα να υπονοεί ότι θέλει

  ++++
  Από την άλλη οι πιστοί ξεσηκώνεται και υποστηρίζουν ότι οι πράξεις αυτές του Δεσπότη γίνονται από λόγους ζήλιας και εγωισμού κατηγορούν μάλιστα τον Δεσπότη για χρηματοθήρα

  +++++
  Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται έτσι ένας άνθρωπος θυμίζει λιθοβολισμό μουσουλμάνων και μεσαιωνικές καταστάσεις

  Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο ανιδιοτελή και ασκητή όσον αφορά τα υλικά αγαθά και με τεράστια πνευματική και πολιτιστική δράση όπως δηλώνουν και οι πιστοί του εκτός και εάν υπάρχουν άνομες πράξεις που πρέπει όμως να τεκμηριωθούν

  Αποδεικνύεται έτσι ότι η εκκλησία μας βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω είναι ένα σύστημα κλειστό αυταρχικό που τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι κορυφές

  Έπαιξε αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας ταυτιζόμενη πάντα με τις εξουσίες ,ιδιαίτερα την περίοδο της χούντας όπου διόριζε τις κεφαλές

  Την κατηγορούν επίσης ότι κύριο στόχο έχει την δημιουργία περιουσίας ,έχει μάλιστα πολλούς τρόπους να εισπράττει από τους πιστούς από γάμους βαφτίσια κλπ

  Παρεμβαίνει επίσης στην ηθική των ανθρώπων υποστηρίζοντας αναχρονιστικές απόψεις ενοχοποιώντας την γενετήσια ορμή είναι κατά των προγαμιαίων σχέσεων κλπ

  ++++

  Μπορείτε να διαβάσετε το νέο και εδώ
  http://aktines.blogspot.com/2011/06/blog-post_611.html

 63. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία (μέρος Θ’): 6χρονο κοριτσάκι για €50 σε ηλικιωμένο ιερέα… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 64. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://www.pronews.gr/portal/20161105/ellada/dimosia-taxi/67/patra-synelifthi-iereas-giati-thopeye-neari-tsiggana

  Πάτρα: Ιερέας θώπευε νεαρή τσιγγάνα έχοντας καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ
  16:2605/11/2016

  Δεν πίστευε στα μάτια της μια παρέα γυναικών από την περιοχή των Βραχναιίκων η οποία τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας ώρες είχε βγει για να μαζέψει χόρτα σε αγροτική έκταση η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε Βραχναίικα και Τσουκαλαίϊκα.

  Οι γυναίκες αμέριμνες πραγματοποιούσαν το μάζεμα των χόρτων όταν ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωπες με ένα απίστευτο θέαμα. Ένας παπάς ο οποίος υπηρετεί σε ενορία που βρίσκεται κοντά στη Βιομηχανική περιοχή, εντοπίσθηκε ανάμεσα σε συστάδα από χόρτα να θωπεύει μια νεαρή τσιγγάνα.

  Την αρχική σαστιμάρα διαδέχθηκαν οι αντιδράσεις με τις γυναίκες να του επιτίθενται φραστικά και να τον ρωτάνε με τι ψυχή θα κάνει μετά από τέτοιες πράξεις τη θεία λειτουργία και την Κυριακή θα κοινωνήσει κόσμο στην εκκλησία όπου ψέλνει. Η νεαρή στην προσπάθειας να ξεφύγει από τα …αδιάκριτα βλέμματα των γυναικών, ξέχασε ένα από τα εσώρουχά της στο τόπο του… εγκλήματος, καθώς τράπηκε σε φυγή κακήν κακώς .

  Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – από τα όσα έλεγε ή για την ακρίβεια όσα προσπαθούσε να αρθρώσει , αλλά και τις …αναθυμιάσεις – ο κληρικός πρέπει να είχε καταναλώσει και μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται να έχει ιδιαίτερες επιδόσεις στη θωπεία γυναικών ενώ παλαιότερα η περιοχή που υπηρετεί είχε βουίξει από τη φήμη πως είχε πιαστεί να θωπεύει μια 15χρονη τσιγγάνα, στην οποία προηγουμένως είχε καταβάλει χρηματικό ποσό.

  Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την εκκλησία της Πάτρας, με τα καμώματά του να έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της επισκοπής.

 65. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2015/06/blog-post_63.html

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 26 ΙΟΥΝΊΟΥ 2015

  Ο Τρις Χειρότερος: Πιάσανε τον Χοντρό – Ιάκωβο! Ε και, βλέπετε τίποτα περίεργο;


  Ο Ιάκωβος ως πνευματικό τέκνο σημερινού εν ενεργεία Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χειροτονήθηκε αρχικά στην «κρατούσα – κρατική» Εκκλησία, και εν συνεχεία – αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του – εισχώρησε στην κατ΄ όνομα Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. όπου και διέπρεψε.

  Ο Ιάκωβος ( Νικόλαος ) Γιαννακής ο αυτοαποκαλούμενος Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ. είναι γνήσιο απότοκο των «δικών» μας «αγίων», ο οποίοι όταν ο Ιάκωβος ήταν ακόμα Νικολάκης, του έταζαν «λαγούς με Πετραχήλια»!!!
  Και να τα μανικετόκουμπα, και να οι επιστήθιοι σταυροί, και να οι σταυροί ευλογίας, και να οι στολές, και να, και να, και να…
  Ο Ιάκωβος ως πνευματικό τέκνο σημερινού εν ενεργεία Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χειροτονήθηκε αρχικά στην «κρατούσα – κρατική» Εκκλησία, και εν συνεχεία – αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του – εισχώρησε στην κατ΄ όνομα Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. όπου και διέπρεψε.

  Ο «μαϊμού» Αρχιεπίσκοπος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.


  Ανάμεσα στ΄ άλλα, κατηγορείται για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, αντιποίηση Αρχής, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφία και ο κατάλογος μάλλον θα μεγαλώσει κι άλλο.

  (…..) έχει στην αυλή του αρκετούς «παρά αδερφούς»* του Ιακώβου και μάλιστα τους αγαπά πολύ. Απ΄ ότι ξέρω, όλοι έχουν τα ίδια «κουσούρια» με τον «μαϊμού» Αρχιεπίσκοπο αφού έτσι κι αλλιώς, όλοι τους προέρχονται από την ίδια ποιμαντική μήτρα.
  Προσωπικά δεν εξεπλάγην καθόλου για τον Ιάκωβο, και δε θα εκπλαγώ καθόλου αν στο μέλλον δω κι άλλους σαν κι αυτόν να έχουν την ίδια κατάληξη. Το μοναστήρι να΄ ναι καλά, και από τέτοια, άλλο τίποτα. Βλέπετε τίποτα περίεργο;_

  http://www.vimaorthodoxias.gr/nea/%CE%BF-%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8/

  Ο Ιλαρίων και η σχέση του με τον συλληφθέντα Ιάκωβο Γιαννακή (ΦΩΤΟ)

 66. Ο/Η Ένας λέει:

  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Συνωνυμία;

  https://www.politeianet.gr/sygrafeas/papaioannou-andreas-iereas-34182

  ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ

  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΙΕΡΕΑΣ)
  Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.