Αργεντινή και Ελλάδα: Φασισμός και ιερή παιδεραστία

Επί τη ενθρονίσει του παναγιότατου Φραγκίσκου   

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

pedes-argentina-hellas1Κύριε Ροΐδη,
Ο νέος πάπας που ενθρονίστηκε με ρωμαϊκό θρίαμβο και ταυτόχρονα «ταπεινά» (!), πήρε το παραπλανητικό ψευδώνυμο Φραγκίσκος, που παραπέμπει στο δημοφιλή «φωχούλη» άγιο της Ασίζης. Ο Τζεφιρέλι στην ταινία του «Αδελφέ ήλιε αδελφή Σελήνη» δείχνει το φοβερό πάπα   Ιννοκέντιο III, που λέει στους χρυσοστόλιστους και μαλθακούς ρασοφόρους αυλικούς του, ότι θα χρησιμοποιηθεί από την Εκκλησία ο ταπεινός Φραγκίσκος ως άλλοθι αθωότητας. Αυτή η πολύ δύσκολη στιγμή της παποσύνης, τώρα που οι χιλιάδες κακουργίες της, όχι μόνο οι οικονομικές αλλά και αυτές πάνω σε μικρά παιδιά, βγήκαν στη φόρα, χρειάζεται έστω και συμβολικά έναν Φραγκίσκο για να ξεπλύνει όπως-όπως τις πομπές της. Η παιδεραστία και η κρυφή σεξουαλική ζωή, αφορούν σε τεράστιο ποσοστό του καθολικού κλήρου, που ισχυρίζεται επίσημα πως ζει στην αφύσικη κατάσταση ερωτικής αποχής. Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί τι κρύβουν τα πρόσωπα των καλοζωϊσμένων παχουλών ή ξερακιανών καρδιναλίων, που διδάσκουν την παρθενία και δαιμονοποιούν φαρισαϊκά και ρατσιστικά την ομοφυλοφιλία, η οποία στους κόλπους τους προφανέστατα διεκδικεί τα ποσοστά της λεωφόρου Συγγρού. Ο φασισμός είναι το απόλυτα φυσικό επακόλουθο αυτής της ανώμαλης κατάστασης, γιατί αυτός δημιουργεί το αναγκαίο περιβάλλον χειραγώγησης της σκέψης, ανελευθερίας, τρομοκρατίας, φτώχειας, αμάθειας, δεισιδαιμονίας και κτηνωδίας, για να μπορέσει η οργανωμένη Εκκλησία να στήσει μέσα στα σκοτάδια του την αμαρτωλή Βαβυλώνα της, ανενόχλητη από το ελεγκτικό φως της πραγματικής Δημοκρατίας. Το να ανακαλύπτουν κάποιοι σήμερα πως η Εκκλησία της Αργεντινής, όπως και η Εκκλησία της Ελλάδας και κάθε δεσποτική Εκκλησία, συνεργάστηκε με τη ντόπια φασιστική Χούντα, είναι σαν να μας ανακοινώνουν θριαμβευτικά πως η Γη είναι σφαιρική, γεγονός άλλωστε που μόλις πρόσφατα παραδέχτηκε η Καθολική Εκκλησία και πάλι καλά γιατί η Ορθόδοξη επίσημα αρνείται να το παραδεχτεί, εμμένοντας στην πατριαρχική και συνοδική αποδοκιμασία του δικού μας μικρού Γαλιλαίου, του Βενιαμίν του Λέσβιου.
—-Το όνομα Φραγκίσκος, που πήρε ο πάπας, μου θυμίζει τον Ιννοκέντιο τον ΙΙΙ, που όπως είπαμε νομιμοποίησε το Φραγκίσκο και το ρακένδυτο Τάγμα του. Ένας άλλος Ιννοκέντιος, ο 8ος , ήπιε ετοιμοθάνατος στα 1492, το αίμα τριών φτωχών δεκάχρονων αγοριών, που πέθαναν από αιμορραγία («Χρονικό»,  του ουμανιστή νομικού και ιστορικού Στέφανου Infessura, 15ος αι.). Υποθέτω ότι οι πιστοί θα το θεωρούν αυτό ως συμβολή της Εκκλησίας στην πρόοδο της Επιστήμης, τουλάχιστον εκείνου του κλάδου της Επιστήμης, που το ελληνικό Κράτος τον αναγνωρίζει με το όνομα της Θεολογίας και του συντηρεί Πανεπιστήμια, τα οποία διαλέγονται εσχάτως, όχι αυτοκριτικά, και με την ανερχόμενη Αριστερά. Μερικοί πάντως ιστορικοί της Ιατρικής, θεωρούν το γεγονός ως την πρώτη γνωστή μετάγγιση αίματος στην Ιστορία. Δεν υπάρχει κακούργημα, από τα αισχρότερα και φρικιαστικότερα που να έχει ποτέ κάνει ανθρώπινο χέρι, βασανιστήρια, σφαγές, αιματοχυσίες ακολασίες, ληστείες και κάθε λογής ατιμίες κατά της ανθρωπότητας σε κάθε πεδίο, που να μην έχει γίνει από τους πάπες, τους Ιεροεξεταστές, τους καρδινάλιους, τους αβάδες και τις καλόγριες του πρώτου ενωμένου Καθολικισμού και του μετέπειτα, μετά το σχίσμα της λεγόμενης Ορθοδοξίας, μάλιστα σε μαζική έκταση, συχνά δημόσια και έχοντας πάρει ακόμη και τη μορφή αγιαστικής πράξης. Αυτό το ξέρει κάθε άνθρωπος με στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις. Μόνο ο Ναζισμός μπορεί να διεκδικήσει από την Καθολική Εκκλησία το πρωτείο της θηριωδίας αλλά χωρίς ιστορικό βάθος χρόνου.
pedes-argentina-hellas2—-Η Εκκλησία της Αργεντινής, κατηγορούμενη για φασισμό και παιδεραστίες, είναι η μήτρα που γέννησε το σημερινό πάπα. Ο καρδινάλιος Λάγκι, Νούντσιος του πάπα στην Αργεντινή (φωτ. με τον καρδινάλιο Παύλο Μπερτόλι και το στρατηγό Βιντέλα), κάθε φορά που άκουγε την ενοχλητική ερώτηση για τη σιωπή του στην τραγωδία των φοβερών εγκλημάτων της δικτατορίας, δήλωνε πως δεν ήξερε τι γινόταν «γιατί ασχολούνταν με τις σπουδές του»  («Ελευθεροτυπία», 4-6-2002). Αυτή ήταν και η δικαιολογία του χουντικού Χριστόδουλου, όταν κατηγορήθηκε από τις μητέρες των θυμάτων της δικτατορίας πως σιωπούσε. Όμως σαν γραμματέας της απρόθυμης να επέμβει Συνόδου, γνώριζε όλες τις καταγγελίες που γίνονταν από απελπισμένους γονείς και εκεί. Συμπτωματικά κι αυτός, ακόμη κι μέσα από τους κόλπους της Εκκλησίας η οποία σωπαίνει εκκωφαντικά, έχει καταγγελθεί ως ομοφυλόφιλος, χειρότερα όμως από την «Αυγή» (παράνομη έκδοση του 1970): «Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.». Η «Αυγή», επανέφερε στις 29/05/2007 τις καταγγελίες, χωρίς αυτός να τολμήσει να απαντήσει. Ο Λάγκι ονομάστηκε Λεγάτος στην Αργεντινή στις 27 Απριλίου 1974. Τα έξι χρόνια παραμονής του εκεί συνέπεσαν με τις χειρότερες υπερβολές της στρατιωτικής δικτατορίας. Η Αγιότης του, που έπαιζε τένις τακτικά με έναν από τους ηγέτες της χούντας το ναύαρχο Αιμίλιο Εδουάρδο Massera,  έκανε τα στραβά μάτια για τις δολοφονίες και εξαφανίσεις χιλιάδων. «Ίσως δεν ήμουν ήρωας», δήλωσε ο Laghi αργότερα «αλλά δεν ήμουν συνένοχος». Κανείς δεν του ζήτησε να γίνει ήρωας-που το χρωστούσε κι αυτό-γιατί απολύτως τίποτα δεν θα πάθαινε ο πανίσχυρος Λάγκι αν άνοιγε το στόμα του, αλλά εκτελούσε τυφλά τις εντολές του Βατικανού, που συνεργαζόταν με τη Χούντα. Από το σχεδόν συλλογικό αμάρτημα της Καθολικής Ιεραρχίας της Αργεντινής, που ευλόγησε το φασισμό η σιώπησε, όπως ακριβώς και σύσσωμη η ελλαδική Ιεραρχία, δεν ξέφυγε ο σημερινός πάπας, τότε καρδινάλιος Bergoglio, του οποίου το 2007 οι θρυλικές μαυροφόρες Μανάδες της Plaza de Mayo είχαν ξεσκεπάσει τη συνεργασία του με την τυραννία. Αυτή είναι η αλήθεια γι’αυτόν, αυτή μαζί με τη σιωπή του στα κάθε λογής σκάνδαλα, παρά τις διάφορες αστείες κλασσικές ωραιοποιήσεις των ρεταλιών της δημοσιογραφίας (ταπεινότητα, πενία, φιλοπτωχία κλπ), που συνοδεύουν την τωρινή αναρρίχησή του. Αυτή την αλήθεια βροντοφωνάζουν οι πονεμένες μανάδες: «Αρνούμαστε τα λόγια του καρδινάλιου Bergoglio που λέχθηκαν για να προστατεύσουν (τους φασίστες), γνωρίζουν ότι είναι συνένοχοι της δικτατορίας. Κανείς τους, ούτε η Εκκλησία, ούτε οι Δικαστές καταδίκασαν κάποιο επίσκοπο για όσα έκανε. Ούτε εκείνους (τους ιερείς) που διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τους βασάνιζαν» (left.gr, βλ.ΥΓ).
—-Ο φασισμός πάει αντάμα με τη σεξουαλική υποκρισία, την ακολασία, τη φαρισαϊκή κρυφή ομοφοβική ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία. Ένας άλλος άγιος της Καθολικής Εκκλησίας της Αργεντινής, ο πανιερότατος Αρχιεπίσκοπος της Σάντα Φε και της Βέρα Κρουζ Εντγκάρδο Γαβριήλ Στόρνι (φωτ., 1936–2012), καταγγέλθηκε το 1994 από κληρικούς για ασέλγεια σε 42 νέους σπουδαστές ενός εκκλησιαστικού σεμιναρίου. Ο ιερέας José Guntern, που ζήτησε επίσημα από τον Αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί κατήγγειλε πως τον απήγαγαν μπράβοι της Εκκλησίας στο σπίτι του Αρχιεπισκόπου όπου τον ανάγκασαν να αποκηρύξει τις κατηγορίες και να σιωπήσει.  Έξω από το σπίτι του όπου περιορίστηκε ο παπάς, που δεχόταν συνεχώς απειλές από τους εγκάθετους μαφιόζους της Ιεραρχίας, συγκροτήθηκε το Σεπτέμβρη του 2002 διαδήλωση συμπαράστασης 1500 ανθρώπων. Ο ιερωμένος αντιμετώπιζε μαζί με πέντε ιερείς και δυο διάκους που είχαν ανοίξει το στόμα τους απειλές δικαστικών διώξεων για συκοφαντική δυσφήμηση.
—-Αν θελήσω να βρω αντιστοιχίσεις με την ορθόδοξη πραγματικότητα, δεν θα δυσκολευτώ, τηρουμένων βέβαια των αριθμητικών αναλογιών (τα κρούσματα που δημοσιοποιούνται εδώ είναι πολύ λιγότερα, αυτά που ξεκαθαρίζονται δικαστικά, ακόμη πιο λίγα) και κάποιων διαφοροποιήσεων. Στην Ελλάδα π.χ. δυο πούλμαν με κληρικούς και πιστούς συμπαραστάθηκαν στον παιδεραστή πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο-οικογενειάρχη Σωτήριο Παπαδόπουλο στο Ίλιο.
—-Στη Σερβία διώξεις αντιμετώπισαν από την Ορθόδοξη Ιεραρχία και οι κληρικοί που είχαν καταγγείλει τον ιερό Παχώμιο, εθνικιστή αλβανοφάγο μητροπολίτη της Βράνιας, μύστη παλιότερων λιτανειών  της Μητρόπολης Δημητριάδος (είχε ήδη αποκαλυφθεί η δράση του), για παιδεραστία σε βάρος πέντε αγοριών.
—-Ο Στόρνι πήγε τον Αύγουστο του 2002 στο Βατικανό μαζί με άλλους Αργεντινούς επισκόπους για να μεθοδεύσει με τον πάπα τη στρατηγική διάσωσής του. Το πολιτικό κλίμα είχε αλλάξει και οι διασυνδέσεις του με την ελίτ της χώρας του δεν του παρείχαν απόλυτη προστασία πια. Συμφωνήθηκε να παραιτηθεί τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, δηλώνοντας (όπως και ο ομοιοπαθής αρχιεπίσκοπος της Σκωτίας προχτές, πολέμιος του γάμου των ομοφυλόφιλων, τον οποίο ψήφισε κ.Τσίπρα η Δεξιά κυβέρνηση) πως είναι αθώος. Είναι η κλασσική τακτική που ακολουθεί και η ελληνορθόδοξη Εκκλησία όταν το πράγμα δεν μπορεί να κρυφτεί, για να αποφευχθεί όπως-όπως μια Δίκη («Ρίπτω τον εαυτό μου ως Ιφιγένεια εις το στόμα της  μάχαιρας ή ως Ιωνάς εις τα στόμα του κήτους», κλπ). Αρχικά λοιπόν αποσύρθηκε στη μεγάλη φάρμα ενός φίλου του και μετά απομακρύνθηκε σε μια εκκλησιαστική κατοικία στην Κόρντομπα της Αργεντινής. Συνέχισε να παίρνει τη σύνταξή του από το Κράτος, επειδή στη χώρα της Αγίας Εβίτας Περόν οι ιερείς πληρώνονται (με συνταγματική πρόβλεψη!) από το Κράτος, όπως περίπου συμβαίνει και εδώ και όπως μας απειλούν ο ιερωνυμικός κ.Τσίπρας και η επιλήσμων στενή ηγετική ομάδα του ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει, γιατί δεν θέλουν να χαλάσουν τη βολή τους και να τα βάλλουν με το αμετανόητο παπαδαριό.
—-Όμως κάποιο από τα θύματά του επέμενε και έτσι  2009 ο Storni καταδικάστηκε στην ελάχιστη προβλεπόμενη από το νόμο ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων, για «διακεκριμένη σεξουαλική κακοποίηση», μόνο ενός σπουδαστή, κάποιου Rubén Descalzo, που είχε συμβεί πριν 17 χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος που στην απόφαση σημειώθηκε ότι «ενεργούσε σε καθεστώς ατιμωρησίας», είχε απαντήσει στις καταγγελίες του συγκεκριμένου με το γνωστό παπαδίστικο στυλ: «Μέχρι που πήρα στα χέρια μου την εφημερίδα, αγνοούσα ότι…»
—-Η Δικαιοσύνη της Αργεντινής κινείται με ελληνικές ταχύτητες αλλά έχει και άλλες ομοιότητες. Η ποινή εκτελέστηκε κατ’οίκον λόγω ηλικίας (ήταν πάνω από 70 ετών, όπως και ο Αττικής Παντελεήμων και ίσως και ασθενής όπως ο Άρχων Μέγας Οφικιάλιος των πατριαρχείων Εντιμότατος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, που αποφυλακίστηκαν πρόωρα), όπως περίπου έγινε και με τον σε 20 χρόνια καταδικασμένο για παιδεραστίες πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη (δια λόγους υγείας) ο οποίος κρυβόταν από το Εφετείο.
—-Το 2011, το δικαστήριο διέταξε την ακύρωση της απόφασης! Ο αρχιεπίσκοπος ήταν πιο αθώος και από Έλληνα μητροπολίτη, λιγότερο αθώος όμως από τους μητροπολίτες Τυάνων άγιο Παϊσιο και Απαμείας άγιο Βικέντιο, τον οποίο ο δεύτερος κατηγόρησε για πάρα πολλά, όπως αποπλάνηση του 17χρονου αδελφού του, για να καθαιρεθούν και οι δυο-όταν το πράγμα δεν κουκουλωνόταν άλλο- για άγνωστη αιτία. Το ίδιο αθώος με το Γέροντα όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό (πνευματικό πατέρα του υπόδικου Εφραίμ), που απαλλάχτηκε από παρόμοιες κατηγορίες, σε δεύτερη εκκλησιαστική δίκη, με διαδικασία της οποίας τα πρακτικά δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

ΥΓ1
Το άρθρο αφιερώνω στον κ.Μουρούτη, που βρήκε απαράδεκτο και εξύβρισε το καλό δημοσίευμα του left.gr «Πιο μαύρος πάπας δεν γίνεται»:

«Συμφωνείτε με το όργανό σας οτι ο Πάπας ειναι Μαυρος φασιστας? πιο χαμηλά δεν μπορείτε να πεσετε. Φασιστας και ο Πάπας για τον Συριζα – άθλιοι “@leftgr: Πιο μαύρος Πάπας δεν γίνεται…».

ΥΓ2
Στις ΗΠΑ η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται. Δυο πρόσφατες αποφάσεις της:
Α) Ο έγγαμος ορθόδοξος πρωτοπρεσβύτερος Σύλας Ruark της επισκοπής Λος Άντζελες του πατριαρχείου Αντιοχείας καταδικάστηκε σε 18χρονη φυλάκιση (31.1. 2013) για ασέλγεια σε πέντε ανήλικους και των δυο φύλων.

Β) Ο Ελληνορθόδοξος ιερέας Πατρίκιος Νικόλαος Hughes του Μητροπολιτικού Ναού “Ευαγγελισμός τής Θεοτόκου” στο Columbus τού Οχάιο συνελήφθη αναζητώντας sex με ανήλικους, έναν 9χρονο και ένα 14χρονο, στο διαδίκτυο και καταδικάστηκε (27.11.2012) σε 6χρονη φυλάκιση για απόπειρα βιασμών.

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

26 Responses to Αργεντινή και Ελλάδα: Φασισμός και ιερή παιδεραστία

 1. Παράθεμα: Αργεντινή και Ελλάδα: Φασισμός και ιερή παιδεραστία | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 2. Ο/Η Γούντυ τρυποκάρυδος λέει:

  δεν ανοίγει το λινκ του Μουρούτη.
  Θέλει εγγραφή.
  Το βρήκα όμως εδώ

  chien andalou (chienandalou66) on Twitter
  https://twitter.com/chienandalou66 – Προσωρινά αποθηκευμένη

  15 Mar · chien andalou ‏@chienandalou66. Σου θιξανετον Βιντελα?RT “@gmourout: Φασιστας και ο Πάπας για τον Συριζα – άθλιοι “@leftgr: Πιο μαύρος Πάπας …

  nikos kaplanis (nickkaplanis) on Twitter
  https://twitter.com/nickkaplanis – Προσωρινά αποθηκευμένη

  Φασιστας και ο Πάπας για τον Συριζα – άθλιοι “@leftgr: Πιο μαύρος Πάπας δεν … το άθλιο ψεύδος του,θα τον καλέσει ο Τριμμης για διαγραφή @AdonisGeorgiadi …

  Στατιστικά για τον χρήστη @elenacou
  trending.gr/user.php?user=elenacou&p… – Προσωρινά αποθηκευμένη

  3. O κόσμος το’χει τούμπανο… (http://t.co/1ovWZqHkh3 …) κι ο @gmourout…: «Φασιστας και ο Πάπας για τον Συριζα – άθλιοι “@leftgr:…» 2013-03-15 View Thread …

 3. Ο/Η Observer λέει:

  Σεξουαλική κακοποίηση 47 νέων στην Αρχιεπισκοπή Σάντα Φε ντε λα Βέρα Κρούζ

  Sexual abuse in Santa Fe de la Vera Cruz archdiocese

  From Wikipedia, the free encyclopedia

  Sexual abuse in the Roman Catholic Archdiocese of Santa Fe de la Vera Cruz in Argentina is a major chapter in the series of Catholic sex abuse cases in various Western jurisdictions.

  In 1994, archbishop Edgardo Gabriel Storni (April 6, 1936–February 20, 2012) was subject to an investigation ordered by the Vatican, led by Monsignor José María Arancibia, after allegations of sexual abuse on 47 young seminarists

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_abuse_in_Santa_Fe_de_la_Vera_Cruz_archdiocese

 4. Ο/Η Observer λέει:

  Tριάντα χιλιάδες δολοφονημένοι στην Αργεντινή με την ευλογία της Καθολικής Εκκλησίας. Ο πάπας δηλώνει βλάκας.
  Δείτε το βίντεο με τις μανάδες

  http://www.heraldsun.com.au/news/world/pope-francis-and-argentinas-dirty-war-accusers-say-he-knew-of-torture-defenders-say-he-was-not-a-collaborator/story-fnd134gw-1226597948539

  Pope Francis and Argentina’s ‘Dirty War’: Accusers say he knew of torture; defenders say he was not a collaborator

  Michael Warren in Buenos Aires
  AP
  March 15, 201310:37AM

  • Pope Francis’s role in ’70s Argentina queried
  • Did he know of torture and state killings?

  THE Vatican has rejected claims that Pope Francis failed to do enough to protect two priests kidnapped and tortured by Argentina’s military junta, saying he had in fact helped save lives.

  Jorge Mario Bergoglio, the first pope to hail from Latin America, has been criticised by leftist critics for his actions during Argentina’s «Dirty War» in which 30,000 people died or disappeared from 1976 to 1983.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Ορθοδοξη Εκκλησία, φασιστική χτες, χρυσαυγίτικη σήμερα ευλογώντας τα ορμητήρια των Tαγμάτων Eφόδου χωρίς να διαμαρτύρεται ούτε ένας (1) επίσκοπος, βρίσκει πάντα φίλους και θαυμαστές στην ελληνική Αριστερά.
  Πρώτο και καλύτερο τον τ.βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Γλέζο.

  Τουρκοφάγος ο Μανώλης Γλέζος, οπαδός του αθεϊστή τύραννου Χότζα (που επέβαλε την αθεϊα με τη βία στη χώρα του) και ταυτόχρονα Ορθόδοξος Χριστιανός που ορκίζεται στη Βουλή ως βουλευτής κόμματος που ζητά την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και το χωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, φίλος του Χουντόδουλου, προδότης των αντιστασιακών κληρικών τη μνήμη των οποίων δεν υπερασπίστηκε μη απαιτώντας την αποκατάστασή τους από το Χουντόδουλο, ψευδόμενος πως οι μητροπολίτες αντιστάθηκαν στην Κατοχή, ψευδόμενος ότι η ΠΓΔΜ λεγόταν επί Τίτο Βαρντάσκα και όχι Μακεδονία, όνομα που θεωρει ότι έχει το δικαίωμα ο ίδιος να της επιβάλλει, υποστηρικτής των φασιστών δολοφόνων Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς, υποστηρικτής των οικονομικών αιτημάτων των δικαστικών, τώρα και υμνητής του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου και του βασιλομεταξικού αρχιεπισκόπου Χρύσανθου.

  Για τον Κύπρου Χρυσόστομο το κατανοώ απόλυτα. Τους ενώνει το κοινό μίσος κατά του τουρκικού λαού:

  «Διότι, σου λέει ο απλός πολίτης μας: πόσο θα τους ταΐζουμε ακόμα τους αχαΐρευτους; Δεν σταματά ποτέ […] το τούρκικο ραχάτι. Μια ζωή τεμπέληδες ήταν. Θέλουν λύση οι Τουρκοκύπριοι για να απομυζούν την οικονομική ικμάδα των Ελληνοκυπρίων».

  Θα τους σωσει λοιπόν τώρα την οικονομική ικμάδα η Τράπεζα Κύπρου, που έχει δεύτερο μεγαλομέτοχο την Εκκλησία της Κύπρου και πρώτο κάποιον ευγενή Ρώσο Ορθόδοξο, από αυτούς που κατέθεταν στη νησιωτική αριστερή Ελβετία τους κόπους του τίμιου μόχθου τους.

  Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυπριακή κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον κ.Υπουργό των Οικονομικών (τ.υπουργό και του πατριώτη Τάσου Παπαδόπουλου), που φέρεται να έχει επισκοπικές συνήθειες:

  http://newpost.gr/post/93446/mixalis-sarris-apo-ton-apoixo-enos-skandaloy-me-anilikoys-stin-proedria-mias-trapezas/

  «…Ο πρώην υπουργός, σεβαστό πρόσωπο του οικονομικού κατεστημένου, είχε συλληφθεί- και με βάσει την αστυνομία- βρέθηκε γυμνός μαζί με 17χρονο ηλεκτρολόγο, Μεχμέτ Καχραμάν (φωτογραφία) , έποικο στα κατεχόμενα, που κατάγονταν από το Hattay της νότιας Τουρκίας. Κατά τις πληροφορίες, η έφοδος της τουρκοκυπριακής αστυνομίας είχε διαταχθεί μετά από καταγγελίες ότι στο σπίτι αυτό γίνονταν «ανάρμοστες» συναντήσεις ανηλίκων με εύπορους ηλικιωμένους.

  Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός, μόλις ξεπέρασε το σοκ από την έφοδο, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σπίτι για μασάζ, δικαιολογώντας το γεγονός ότι συνελήφθηκε γυμνός, ενώ και ο φερόμενος μασέρ ήταν επίσης χωρίς ρούχα, κατά την ίδια πληροφόρηση. Επίσης ανεξήγητο παρέμεινε, το πώς ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βρέθηκε στα ρούχα του νεαρού Τούρκου, ο οποίος δεν μπορούσε θεωρητικά να έχει πρόσβαση.

  Κατά την έφοδο βρέθηκε, ντυμένος, ο 14χρονος Ο.D. ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια ανηλίκων, ενώ διώκεται και ο τουρκοκύπριος ιδιοκτήτης του σπιτιού Μαχμούτ Μπασαρίρ, υπάλληλος στις οικογενειακές επιχειρήσεις του πρώην υπουργού. Το όλο θέμα συγκλόνισε βέβαια την Κυπριακή κοινωνία, αλλά απασχόλησε και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. ‘Έγινε μάλιστα αντικείμενοι εκτεταμένου ρεπορτάζ, στο Πρώτο Θέμα, της 23ης Οκτωβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο. «Gay Εξπρές του Μεσονυκτίου στα Κατεχόμενα».

  Ο Σαρρής επισκέφθηκε το σπίτι στα κατεχόμενα επειδή ο 17χρονος ως έποικος από την Τουρκία δεν είχε έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεπώς το δικαίωμα να επισκέπτεται τις ελεύθερες περιοχές. Το «σπίτι με τις τρελές», όπως έλεγαν οι κυπριακοί ψίθυροι, βρίσκεται στην οδό Ρεσαντιγιέ 56 (στην φωτογραφία), στην παλιά πόλη της κατεχόμενης Λευκωσίας και οι γείτονες σύμφωνα με δημοσιεύματα έβλεπαν αυτοκίνητα με πινακίδες της ελεύθερης Κύπρου έξω από σπίτι. Επίσης κυκλοφόρησαν φήμες στη γειτονιά ότι το σπίτι χρησίμευε και ως στούντιο για ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου….».

 6. Ο/Η Καλαμαρίστικα λέει:

  Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο οποίος συνυπέγραψε την ληστεία των καταθέσων των Κυπρίων είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα σε gay όργια με ανήλικους

  Μιλάμε για εθνικό διασυρμό στα όρια της εθνικής προδοσίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο οποίος συνυπέγραψε την ληστεία των καταθέσων των Κυπρίων είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα σε gay όργια και μάλιστα με ανήλικους-συμμετείχε και 15χρονος.

  Πως είναι δυνατόν αυτός ο υπουργός που έχει διαπομπευθεί από την τουρκική αστυνομία και την τουρκική ΜΙΤ –οι οποίες είναι πολύ πιθανό να έχουν στην κατοχή τους ακόμη και video από τις σεξουαλικό όργιο-να υπογράφει ένα από τα πιο φασιστικά μέτρα που έχουν υπάρξει σε καιρό ειρήνης σε δημοκρατική χώρα;

  Με τι πρόσωπο να διαπραγματευθεί ο Σαρρής με τους Ευρωπαίους ομολόγους του; Πως θα σταθεί απέναντι στους Ρώσους; Στους Γερμανούς; Στους Τούρκους; Διαθέτει αυτός ο άνθρωπος την προσωπικότητα να αγωνισθεί για την διάσωση της κυπριακής Οικονομίας η οποία είναι αλυσσοδεμένη με την ελληνική;

  Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κ. Σαρρής είναι να παραιτηθεί εδώ και τώρα.

  Υπάρχουν πολλοί gay υπουργοί σε ολόκληρο τον πλανήτη και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Το να έχεις όμως συμμετάσχει σε όργια με τουρκοκύπριους στα Κατεχόμενα, να σε έχει διαπομπεύσει η τουρκική αστυνομία και να σε «κρατάνε» οι μυστικές υπηρεσίες των συνομιλητών σου, εξαιτίας ενός τέτοιου σκανδάλου, ξεπερνάει κάθε λογική και αγγίζει τα όρια των θεωριών συνομωσίας που έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται και θέλουν ισχυρούς Ευρωπαίους τραπεζίτες με τα ίδια πάθη να έχουν επιβάλλει την τοποθέτηση του Σαρρή στο υπ. Οικονομικών.

  Το σκάνδαλο του Σαρρή συναγωνίζονται αυτό του άσχετου περί τα οικονομικά Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας έβαλε στο Μνημόνιο και εμφανίζεται να κατάπιε κοτζάμ λίστα Λαγκάρντ http://www.eglimatikotita.gr/2013/03/gay_16.html

 7. Ο/Η Θωρ λέει:

  Noρβηγός Καθολικός δεσπότης βίασε αγοράκι στο Ιερό.

  Norwegian Bishop Sexually Abused Altar Boy
  .

  The former Catholic bishop of Trondheim sexually abused an altar boy ca. 20 years ago and was made to leave his position last year. He was interrogated by the Vatican and then moved to Germany

 8. Ο/Η Μητροπολίτης Στράιχερ λέει:

  O Oρθόδοξος Αρχιεπίσκοπος του Καναδά Σεραφείμ σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παπαδακιού

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2030

  Orthodox archbishop’s sex assault trial set to begin

  Date Published: 6/10/2013

 9. Ο/Η Oυάου! λέει:

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sexually_active_popes

  List of sexually active popes
  From Wikipedia, the free encyclopedia

  2 Popes who were married
  3 Popes sexually active before receiving Holy Orders
  4 Popes who were, or may have been, sexually active after receiving Holy Orders
  5 Popes sexually active, or accused of being sexually active, during pontificate
  5.1 Popes accused of having male lovers during pontificate

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Byzantine Catholic priest who made sexually suggestive videos defrocked over abuse claims

  Author: Mark Mueller/The Star-Ledger

  Date Published: 07/26/2013

  Publication: NJ.com (New Jersey)

  A Byzantine Catholic priest who once ran a wrestling website that critics likened to child pornography has been laicized — or expelled from the priesthood — following claims that he sexually abused teenage boys in New Jersey.

  Glenn Davidowich, 49, had been on leave from ministry since at least 2011, when the Eparchy of Passaic reached a $200,000 settlement with one of his alleged victims. Davidowich now lives in Manitowoc, Wis.
  http://pokrov.org/byzantine-catholic-priest-made-sexually-suggestive-videos-defrocked-abuse-claims/

  No Holds Barred In Priest Videos

  http://www.thesmokinggun.com/documents/crime/no-holds-barred-priest-videos

  As if the Catholic Church doesn’t have enough problems, a Pennsylvania priest has created a wrestling web site that would even embarrass Vince McMahon.

  Featuring hundreds of photos of young men (some of whom are minors) in nothing but clingy Speedos, the so-called Junior Professional Wrestling Association is the brainchild of Rev. Glenn Michael Davidowich, the 38-year-old pastor of St. Michael’s Byzantine Catholic Church. Davidowich’s web site offers 50 separate videotapes–at $20 a pop–of matches between young men using names like HardKore Kid, David Goliath, Sven, Latin Heat, and Bad Brad (you could be excused for mistaking those monikers for porno star handles).

 11. Ο/Η Mefisto λέει:

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=534834

  Απολογείται στον πάπα ο γερμανός επίσκοπος της χλιδής

  Κατηγορείται ότι κατασκεύασε κατοικία κόστους άνω των 31 εκατ. ευρώ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20:38

  Απολογείται στον πάπα ο γερμανός επίσκοπος της χλιδής

  Στη Ρώμη με πτήση της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Ryanair, ταξίδεψε ο γερμανός επίσκοπος Φραντς-Πέτερ Τέμπαρτς-φαν Ελστ, ο οποίος δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί μετά από αποκαλύψεις στον γερμανικό Τύπο για τον υπερπολυτελή βίο που διάγει. Ο 53χρονος επίσκοπος του Λίμπουργκ του κρατιδίου της Έσσης αναμένεται να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η συνάντηση δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τον ίδιο. Ο Τέμπαρτς-φαν Ελστ κατηγορείται ότι κατασκεύασε μία επισκοπική κατοικία, που ενώ είχε δηλώσει ότι το κόστος ήταν γύρω στα 5,5 εκ. ευρώ, τελικά ξεπέρασε τα 31 εκ. ευρώ.

  Παλαιότερα είχε δεχθεί επικρίσεις για τον πολυτελή τρόπο ζωής του, ενώ βρέθηκε υπόλογος και στην Δικαιοσύνη έπειτα από μία ψευδή δήλωσή του σε δικαστήριο του Αμβούργου, με την οποία αρνήθηκε ότι πέταξε με εισιτήριο πρώτης θέσης για να επισκεφθεί φτωχούς στην Ινδία, κάτι που, όπως τελικά αποδείχθηκε, πράγματι έκανε. Οι αποκαλύψεις για τον Τέμπαρτς-φαν Ελστ, πλήττουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας, ειδικά σε μία περίοδο που ο πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να την εξυγιάνει. Όπως γράφει το Der Spiegel, οι δωρεές προς την Κάριτας, τη φιλανθρωπική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας, έχουν ήδη μειωθεί.

  Ο Πέτερ Νίχερ, ο πρόεδρος της γερμανικής Κάριτας, δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ότι χορηγοί της οργάνωσης έχουν στείλει επιστολές, με τις οποίες δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Τέμπαρτς-φαν Ελστ. Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Γερμανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Τσόλιτς, επίσης ταξίδεψε στη Ρώμη και αναμένεται να συναντήσει τον πάπα αυτή την εβδομάδα. «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας», δήλωσε στην εφημερίδα Bild. Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ είπε ότι η υπόθεση του Τέμπαρτς-φαν Ελστ είναι ένα «τεράστιο βάρος» για την Καθολική Εκκλησία. Ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίμαχη επισκοπική κατοικία, είπε ότι ο επίσκοπος γνώριζε το 2010, όταν ανακοινώθηκε το έργο, ότι ο προϋπολογισμός των 5,5 εκ. ευρώ ήταν πολύ χαμηλός. «Ο επίσκοπος και το προσωπικό του γνώριζαν ότι τα έργα κατασκευής θα ήταν 31 εκ. ευρώ» δήλωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

  Όπως σχολίασε, «το κόστος δεν εκτοξεύθηκε. Το έργο κύλησε σύμφωνα με τα σχέδια. Δεν υπήρξαν εκπλήξεις». Την Κυριακή, γράφει το Der Spiegel, 150 πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από τον καθεδρικό ναό του Λίμπουργκ, μοιράζοντας φυλλάδια με τα οποία καλούσαν τον επίσκοπο Τέμπαρτς-φαν Ελστ να παραιτηθεί. Ο επίσκοπος κατηγορείται επίσης και για αυταρχισμό στην άσκηση των ποιμαντικών του καθηκόντων. Ένας ανάπηρος άνδρας είπε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για αναπηρικά καροτσάκια στον ναό, ούτε καν στην πλατεία μπροστά από τον ναό. «Θα κόστιζε μόλις μερικές εκατοντάδες ευρώ για να το αλλάξουν αυτό. Δεν υπάρχουν χρήματα για αυτό, αλλά υπάρχουν 15.000 ευρώ για μπανιέρες» είπε. Παλαιότερα οΤέμπαρτς-φον Ελστ, είχε δηλώσει ότι ο Θεός μιλά ορισμένες φορές απευθείας μέσω του ιδίου και ότι τον χρησιμοποιεί σαν όργανό του.

  Eίναι και κουνίστρα
  http://www.m-x.com.mx/2013-10-13/el-obispo-del-lujo-aleman-va-al-vaticano-a-dar-explicaciones-su-residencia-obispal-costo-42-millones-de-dolares/

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στον ΟΗΕ στρίμωξαν για τα καλά το παπαδαριό για το έθιμο της ιερής παιδεραστίας.
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25748952
  UN panel confronts Vatican on child sex abuse by clergy
  16 January 2014

  The Vatican has been confronted publicly for the first time over the sexual abuse of children by clergy, at a UN hearing in Geneva.

  Officials faced a barrage of hard questions covering why they would not release data and what they were doing to prevent future abuse.

  O Φραγκίσκος που διαδέχτηκε τον κρυπτόμενο Βενέδικτο έχει τρομάξει τόσο που αναγκάστηκε να ομολογήσει:

  http://www.naftemporiki.gr/story/753867
  Πάπας Φραγκίσκος: Ντροπή της Εκκλησίας τα σκάνδαλα

  Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014
  _____________

  Όπως ακριβώς και ο πανικόβλητος Χουντόδουλος με το «κουσούρι», όταν είχε στριμωχτεί το 2005 που ο ιερός οχετός είχε ξεχειλίσει απρόβλεπτα και αρχικά ανεξέλεγκτα.

 13. Ο/Η Red λέει:

  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/51191/o-syriza-o-papas-fragkiskos-kai-i-dialysi-toy-nato

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάπας Φραγκίσκος… και η διάλυση του ΝΑΤΟ

  Δημοσίευση: Πέμ, 18/09/2014 – 11:14
  .

  Ακούγοντας την είδηση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό και τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, θεωρήσαμε αρχικά ότι πρόκειται για «τρολάρισμα» ή για εκείνες τις γνωστές εντυπωσιοθηρικές δραστηριότητες που προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνομιλητές «υψηλού επιπέδου» ανά την Ευρώπη και την υφήλιο, στους οποίους μάλιστα δίνει και εξετάσεις στο ότι δε θα αμφισβητήσει τα συμφέροντά τους…

  Το πράγμα όμως άρχισε να σοβαρεύει, όταν διαβάσαμε τους τίτλους της χθεσινής «ΑΥΓΗΣ» για τη συνάντηση με τον «Πάπα των φτωχών και της ειρήνης», τον «κατήγορο του αδίστακτου τραπεζικού συστήματος» και άλλα τέτοια απίθανα. Αλήθεια δεν έχουν ιδέα στην Κουμουνδούρου για τα έργα και τις ημέρες της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δεν έχουν ακούσει τίποτε για το ρόλο του Βατικανού σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως στη Γιουγκοσλαβία, για τη συμμετοχή σε μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις, την εμπλοκή του σε δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα; Ή μήπως πιστεύουν ότι αυτό θα αλλάξει, επειδή ο σημερινός Πάπας εμφανίζεται ως προστάτης των φτωχών;

  Τα γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα, αλλά είναι τέτοιος ο τυχοδιωκτισμός τους και η κοροϊδία προς το λαό που φτάνουν σε σημείο να βαφτίζουν «ριζοσπαστισμό» τις επαφές τους με τα πιο σκληροπυρηνικά κέντρα του καπιταλιστικού κατεστημένου, όπως είναι και το Βατικανό.

  Εκτός αν βέβαια η επικείμενη συνάντηση εντάσσεται στην αναζήτηση συμμάχων για τη «διάλυση του ΝΑΤΟ».

  Αφού, ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και αφού ο στόχος «να διαλυθεί το ΝΑΤΟ από μόνο του» δεν είναι πάρα ευσεβής πόθος, που δε μπορεί να γίνει παρά μόνο στη… «δευτέρα Παρουσία», είναι πολύ λογικό και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά συμμάχους στις προσευχές του Πάπα και βοήθεια «εξ’ ουρανού». Μέχρι τότε, βέβαια, ο λαός θα πληρώνει με τεράστιο κόστος και κινδύνους τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_511.html

  Σε αριστερό ακροατήριο απευθύνεται ο Α. Τσίπρας ή σε θρησκόληπτα χαϊβάνια; (Βίντεο)

  Από giorgis , Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 | 2:55 μ.μ.

  Του Γ.Γ.

  Μας κούφανε στην κυριολεξία με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Σύριζα μετά την συνάντηση που είχε με τον Πάπα του Βατικανού. (Δείτε το βίντεο). Καλά σε αριστερό ακροατήριο απευθύνεται ο Α. Τσίπρας ή σε θρησκόληπτα χαϊβάνια;

  Τον ακούσαμε, λοιπόν, να μας λέει, ανάμεσα στα άλλα: «Συμφωνήσαμε –σ.σ με τον Πάπα- ότι ο διάλογος ανάμεσα στην αριστερά και στην χριστιανική θρησκεία πρέπει να συνεχιστεί Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες εν τούτοις τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες. Την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αγονία μας για παγκόσμια ειρήνη».

  Τώρα τι να σχολιάσεις από τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μάλλον θα έχανες τον χρόνο σου. Μόνο ένας πολιτικός απατεώνας που παριστάνει τον αριστερό θα μπορούσε να έλεγε τέτοιες παπαριές.
  Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να μην γνωρίζει πόσο σκοταδιστική και αντιδραστική είναι η διδασκαλία των θεωρητικών του Χριστιανισμού και πως την εκμεταλλεύτηκε σαν όπλο στα χέρια της η άρχουσα τάξη κάθε εποχής. Το ξέρει και μάλιστα πολύ καλά. Γι’ αυτό και στα νιάτα του ο ίδιος δήλωνε άθεος έχοντας ασπαστεί τα γραφόμενα του Λένιν:
  «O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης».

  Τι άλλαξε σήμερα και μας ψάλει τέτοια ανόητα τροπάρια; Τα ευκόλως εννοούμενα ….

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έξεστι τω Τσίπρα ασχημονείν.
  Από το ‘πιο μαύρος πάπας δεν γίνεται’,
  http://left.gr/news/pio-mayros-papas-den-ginetai
  ο πάπας των παιδεραστών κληρικών, Φραγκίσκος, αναβαθμίστηκε τώρα σαν άλλος Ιερώνυμος ή Βαρθολομαίος σε ‘πάπας των φτωχών’ από τους ανθρώπους του Σύριζα, για τις ανάγκες του Αλέξη, σύμφωνα με την κλασσική συνταγή να βαφτίζουμε τους Αγιορείτες Ζαπατίστες, τον Βαρθολομαίο, πράσινο πατριάρχη και να λέμε πως η Εκκλησία της Ελλάδας έχει τάχα αποδοκιμάσει τη Χ.Α., για να κρύψουμε τις πομπές του Αλέξη.
  Το ωραίο είναι πως κομπάζουν πως είναι ο πρώτος Αριστερός ηγέτης κλπ, αντί να ντρέπονται γι’αυτό.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Tιμής ένεκεν.
   Αφιερώνεται στον πάπα των παιδεραστών.
   Τελευταίο κρούσμα, χτεσινό, της ελληνικής Εκκλησίας.
   Αμερική, εκεί η Δικαιοσύνη δεν χαρίζεται στο παπαδαριό.

   http://www.pokrov.org/greek-orthodox-priest-arraigned-child-porn-charge/

   Ο παπα Αδάμ Μητρόπουλος, πλήρωσε ακριβά τα χάδια σε δυο αγοράκια.
   Καταδικασμένος για παιδεραστία από το 1983, αλλά η Εκκλησία έκανε πως δεν το ήξερε

   Greek Orthodox priest arraigned on child porn charge

   Author: Staff

   Date Published: 09/17/2014

   Publication: WGME13 (Portland ME)

   BANGOR (AP/WGME) — The Bangor priest charged with possession of child pornography and violation of privacy was arraigned by video from Penobscot County Jail on Wednesday.

   A judge ordered Adam Metropoulos, 52, held on $100,000 cash bail or surety.

   Bangor Police said the investigation started on Saturday when they heard from a woman who had been staying at the home of Metropolous and his wife. Sgt. Tim Cotton said she was taking a shower when she found a camera hidden in the bathroom.

   Cotton said, with a search warrant, they also seized computers at Metropoulos’ home, and on them, found child pornography.

   Prosecutors said on Wednesday that during the investigation, Metropoulos admitted to police that he had inappropriately touched two teenage boys in Bangor about five years ago. He has not been charged in that incident. Prosecutors said it’s still early in the investigation.

   Metropoulos, originally from Michigan, was charged with a sex crime involving a child in Saginaw County in 1983. According to our media partners at the Bangor Daily News, he was convicted of that crime.

   Metropoulos is suspended from his priestly duties at St. George Greek Orthodox Church, which he’s lead since 2001.

   If he posts bail, he’s not allowed to have internet access or contact with anyone under 18.

   Metropoulos is due back in court in November.

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   για κάθε ενδεχόμενο αποθηκεύτηκε εδώ
   https://archive.today/y0Bcn

 15. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36425

  Γιάννης Παντελάκης

  Και με τον Δαλάι Λάμα…

  Νομίζω πως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα πια. Όχι τον Πάπα· και τον Δαλάι Λάμα να συναντήσει ο Τσίπρας, λογικό θα πρέπει να μας φαίνεται. Είναι φανερό πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να βάλει μπόλικο νερό στο κρασί του. Το λένε και «στροφή στον ρεαλισμό» όλο αυτό που προσπαθεί να κάνει. Μόνο που το κάνει λίγο άτσαλα. Επιχειρεί να διατηρήσει το όποιο αριστερό προφίλ πιστεύει ότι κουβαλάει και παράλληλα να κάνει ανοίγματα σε καθαρά συντηρητικές επιλογές. Προσπαθεί να ταιριάξει τα αταίριαστα δηλαδή. Δύσκολο, ιδιαίτερα αν δεν έχεις και τις σχετικές ικανότητες να το εμφανίσεις μ’ έναν πειστικό τρόπο.

  Το πρόβλημα, κατά την άποψή μου, δεν είναι ότι ο Τσίπρας συναντά τον Πάπα, ο Τσίπρας ζητά να μείνει μόνος του με μια αγιογραφία στο Άγιο Όρος, ο Τσίπρας προσεγγίζει τους παντοδύναμους ιερείς, ο Τσίπρας έχει ξεχάσει να μιλά για τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Το πρόβλημα είναι πως ενώ κάνει όλα αυτά προκειμένου να προσεταιριστεί ψήφους, παράλληλα δηλώνει με έμφαση προοδευτικός. Πρόκειται για μια αντίφαση.

  Η εκκλησία -την οποία προσπαθεί να προσεγγίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- έχει βαθιά συντηρητικά χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο. Δεν περιορίζεται στον θρησκευτικό της ρόλο. Διαπλέκεται με το κράτος, επηρεάζει αποφάσεις, χαράσσει πολιτικές, προωθεί πρόσωπα, ενισχύει εθνικιστικές επιλογές, δεν ανέχεται το διαφορετικό κ.ο.κ. Γνωστά όλα αυτά. Γι’ αυτό ιστορικά στη χώρα μας είχε ταυτιστεί με τη συντηρητική παράταξη. Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει πως βρίσκεται στην απέναντι όχθη. Και εδώ είναι το ζήτημα.

  Προφανώς είναι δικαίωμά του να κάνει όσες θεαματικές κινήσεις θεωρεί ότι θα τον φέρουν πιο κοντά στην εξουσία. Εκείνο, ωστόσο, στο οποίο πρέπει να είναι πιο φειδωλός, είναι όταν παράλληλα δηλώνει πως έχει αριστερό πρόσημο. Όπως φειδωλοί πρέπει να είναι και όσοι από την παρέα του προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, με καθε είδους μπαρούφες. Διάβαζα χθες σε προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσο ενημέρωσης, έναν πραγματικό ύμνο για τον Πάπα. Απόρησα. Είναι δυνατόν ένα τέτοιο μέσο να αναφέρεται στον ηγέτη μιας παντοδύναμης και γεμάτης δολοπλοκίες και σκάνδαλα κάθε είδους εκκλησίας και να τον παρουσιάζει περίπου ως κομμουνιστή; Έλεος

 16. Ο/Η θεούσα Λουκά λέει:

  http://orthodoxos.wordpress.com/2014/09/17/aristera-tou-kwlou/

  ο Χριστιανός Ορθόδοξος

  Εις στον Αιρετικόν Πάπαν ο Τσίπρας (Πάλης ξεκίνημα, Νέοι αγώνες!!!)

  ΠΡΟΔΟΣΕΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΑΣ ΗΜΩΝ!!!

  Στη Ρώμη θα μεταβεί την Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, θα έχει προκαθορισμένο ραντεβού με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον Πάπα (έΚΤΑΚΤΟΣ ο ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ!!!) Φραγκίσκο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ποντίφικα θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Βατικανό, ενώ, το ραντεβού κρατείται από την Κουμουνδούρου ως επτασφράγιστο μυστικό. Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη έχουν ήδη ενημερωθεί η Αθήνα και το Φανάρι.

  Χαρακτηριστικό είναι πως για την επερχόμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βατικανό γνωρίζει ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων, που πρόκειται για άτομα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  orse3

  ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  H «Oρθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική» (OCA) καταβάλλει ακόμη το μισθό του σε καταδικασμένο για παιδεραστία Αρχιεπίσκοπο:

  http://www.pokrov.org/canada-church-still-paying-convicted-predator-archbishop/

  Convicted abusive archbishop still gets a salary

  Victims’ group is “outraged” by “this hurtful injustice”

  Hierarch was retired and is no longer an archdiocesan employee

  Survivors believe this set-up is a way to channel archdiocesan funds to the prelate’s legal defense

  Officials early on made it clear that church entities must not be involved in raising money for archbishop’s attorney fees

  Victims’ beg the synod to put an end to “this hurtful, expensive charade”

  Members of an abuse survivors’ group say that Orthodox Church officials are continuing to pay an archbishop who was retired in the wake of hjs conviction on child sexual abuse charges.

  …………………………….

 18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.pokrov.org/its-raining-on-the-popes-parade-on-clerical-abusewebsite-finds-popes-argentina-record-favored-priests/

  Βρέχει στην παρέλαση του Πάπα
  Συγγραφέας: Α Π Cromidas

  Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/18/2015

  Δημοσίευση: Pokrov.org

  Όταν ο Πάπας έφτασε στις ΗΠΑ, επαίνεσε τους καθολικούς επισκόπους του για το χειρισμό της τραγωδίας της παιδικής κακοποίησης από κληρικούς . ……
  Όμως αυτές οι πρώτες λέξεις ήταν ίσως ότι πιο αποκαλυπτικό για την μακρά θητεία του στην Αργεντινή, για την αμερικανική ιστοσελίδα, «Επισκόπων λογοδοσία», που βρήκε ότι, αυτός είχε μείνει απίστευτα, «σιωπηλός για την κρίση στην Αργεντινή», ενώ ο ίδιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος-καρδινάλιος Bergoglio.
  ……
  Η ιστοσελίδα, μέσω των βάσεων δεδομένων της, διαπίστωσε ότι ο Bergoglio, έκρυψε τα ονόματα των κατηγορουμένων ιερέων ούτε είχε κάποια πολιτική για τη διαχείριση των καταχρήσεων, ούτε καν μια συγγνώμη προς τα θύματα.» Ήταν επικεφαλής της επισκοπής του Μπουένος Άιρες και πρόεδρος του συνεδρίου των επισκόπων της Αργεντινής για το διάστημα 2005-2011.

  Δυστυχώς, οι ενέργειες Bergoglio έλαβε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ήταν αυτές της συγκάλυψης, αρνιόταν να συναντηθεί με ή συνήγορους των θυμάτων………

  It’s Raining on the Pope’s Parade – On Clerical Abuse,Website Finds Pope’s Argentina Record Favored Priests

  Author: A. P. Cromidas

  Date Published: 10/18/2015

  Publication: Pokrov.org

  When the Pope arrived in the U.S., he praised his Catholic bishops for their handling of the clerical child abuse tragedy. He was promptly and rightly criticized for this and he back-tracked with a more inclusive statement that showed concern for the victims.

  But those first words were perhaps more telling about his long tenure in Argentina, for an American website, Bishop Accountability, has found that, unbelievably, he “stayed silent about the crisis in Argentina”, while he was Archbishop or Cardinal Bergoglio.

  The Accountability website was started during the crisis in the American Catholic Church and is highly regarded for its credibility.

  The site, through its data bases, found that Bergoglio, “released no documents, no names of accused priests, no tallies of accused priests, no policy for handling abuse, not even an apology to victims.” He was head of the Buenos Aires diocese from 1998 to 2013 and president of the Argentine bishop’s conference from 2005 to 2011.

  Sadly, the actions Bergoglio did take, according to the site, were ones of cover-up, refusing to meet with or advocate for victims and even being an advocate for a convicted priest.

  The website , Bishop Accountabilty.org, fleshes out a number of cases of priest-molesters and how Bergoglio or other bishops helped them instead of the victims. It is reported that this is the way Argentine bishops are handling abuse cases now. If this is part of the legacy the Pope left behind in Argentina, the world will need to pay closer attention to his actions as Pope.

 19. Παράθεμα: Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας | Ασμοδαιος

 20. http://www.lifo.gr/articles/people_articles/112806

  Μητέρα Τερέζα: Ένας άγγελος από την κόλαση αγιοποιείται.

  Η σκληρή πραγματικότητα της γυναίκας πίσω από την περσόνα της Μητέρας Τερέζας, του πιο επιδραστικού προϊόντος marketing στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας

  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 3.9.2016
  ………………….


  Οι περίφημες γιγαντιαίες φωτογραφίες της Μητέρας Τερέζας που κοσμούν – αντί οποιασδήποτε άλλης εικόνας – τα ιδρύματα αλληλεγγύης της μέχρι και σήμερα. Πηγή: http://www.lifo.gr
  ………………..

  Η Loudon, όμως, που ως εθελόντρια είχε διαβεί ανάμεσα στον πόνο που αποθηκευόταν στις κλινικές της Μητέρας Τερέζας είχε απολύτως διαφορετική άποψη. Σοκαρισμένη, μετά την επιστροφή της, έγραφε: «Εκεί, όλοι οι πάσχοντες είναι με ξυρισμένα κεφάλια. Παλιά ή άχρηστα νοσοκομειακά φορεία χρησιμοποιούνται ως κρεβάτια. Δεν υπάρχουν καρέκλες. Δεν υπάρχουν παυσίπονα. Η ιατρική περίθαλψη προσφέρεται με πρωτόγονους τρόπους. Αν και υπάρχουν τεράστια χρηματικά ποσά, οι δαπάνες ακόμη και για τα στοιχειώδη, σχεδόν απαγορεύονται. Αντίθετα, η επίκληση της φτώχιας και της εξαθλίωσης λαμβάνει χώρα για να προκληθεί οίκτος και ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση για δωρεές. Δεν υπάρχει θέρμανση στους θαλάμους ούτε τον χειμώνα. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί ασθενείς, καθώς και μοναχές να υποφέρουν από φυματίωση». Στους χώρους αυτούς που ο McIntyre είχε χαρακτηρίσει κάτι «λίγο καλύτερο από έναν υπόνομο», οι εικόνες που κοσμούν τους τοίχους είναι πολύ πιο φλύαρες απ’ οποιοδήποτε δημοσιογράφο ή εθελοντή: στα ορφανοτροφεία, τα γηροκομεία, τις κλινικές και τα ιδρύματα της οι τοίχοι είναι ντυμένοι με τη μορφή της. Όχι με χαρούμενες ζωγραφιές παιδιών, όπως θα περίμενε κανείς σε ιδρύματα για ανήλικα, όχι με απεικονίσεις που αρμόζουν σε ιδρύματα χριστιανικής προσφοράς και αλληλεγγύης, αλλά με γιγαντιαίες δικές της εικόνες, από ταξίδια και συναντήσεις της με ισχυρούς του κόσμου, ένα ξεκάθαρο σημειολογικό κρεσέντο της εικόνας που η ίδια είχε για τον εαυτό της και είχε περάσει και στους μισθοφόρους της, αλλά και στα εκατομμύρια κόσμου που είχαν πειστεί για την ανιδιοτέλεια, την ταπεινότητα και την προσφορά της. Όλα αυτά και ενώ οι έρευνες είχαν ακολουθήσει και τη διαδρομή των διασυνδέσεων της με το βρώμικο χρήμα και ανθρώπους του πλούτου, με κατηγορίες υπεξαιρέσεων και ξεπλύματος να σκάνε στην ποδιά της με τον ίδιο παφλασμό δωρεών από δικτάτορες της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής και αμερικανούς μεγαλο-απατεώνες. Η σχέση με τον δικτάτορα της Αϊτής Jean – Claude Duvalier, τον αυτοαποκαλούμενο ημίθεο και μάγο του βουντού (!), όσο κι αν περιβλήθηκε με την παραβολή του Ιησού που συναναστρεφόταν πόρνες, παραβατικούς και δολοφόνους, ποτέ δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς, κυρίως για ποσά των υπεξαιρέσεων από τα ταμεία της χώρας του, που τέθηκαν στη διάθεση της. Η στωικότητα της και το πνεύμα συγχώρεσης δεν ήταν επίσης αρκετά για να δικαιολογήσουν τη στάση της απέναντι στον τραπεζίτη Τσαρλς Κίτινγκ, που τελικά βρέθηκε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης και ενώ από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πλέον ότι μεταξύ άλλων ξεπλυμάτων είχε παραχωρήσει στη Μητέρα Τερέζα ποσό μεγαλύτερο του 1 εκ. δολαρίων. Το ποσό αυτό δεν επιστράφηκε ποτέ, ακόμη κι όταν η «Αγία των Φτωχών» κλήθηκε από την εισαγγελία να πράξει τα δέοντα και ηθικά. …..

 21. Ο/Η του Τσίπρα λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.