Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά

1augh_2a.jpgΡεπορτάζ – Επιμέλεια: Του ανταποκριτή μας Αναγνώστη Λασκαράτου

Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58

«Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη «Αυγή» του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…
»


Στην Ελλάδα για λόγους που έχουν να κάνουν με μεγάλες περιόδους δουλείας (ρωμαϊκής-βυζαντινής-οθωμανικής), με την αυταρχική διακυβέρνησή της (μοναρχία, δικτατορίες, κατοχή, αστυνομικό και ρουσφετολογικό κράτος), με την έλλειψη σοβαρής παιδείας, με χρόνια οικονομική καθυστέρηση και με την ιδιόμορφη Θεοκρατία της, αναπτύχθηκε ένα είδος ανθρώπου που εθίστηκε στην υποκρισία, τον χρηματισμό, την δουλοφροσύνη, την ευνοιοκρατία, την ασυνέπεια, τον χαμαιλεοντισμό και την ανευθυνότητα. Η διαφθορά διαχέεται σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα, που κλέβουν, φοροδιαφεύγουν, λαδώνουν, χτίζουν παράνομα, καταπατούν το χωράφι του γείτονα, πετάνε μπάζα και σκουπίδια, ψευδομαρτυρούν, φιλάνε ποδιές διαποτισμένες με ουρικό οξύ και περιορίζουν τον ορίζοντα του ενδιαφέροντός τους στον οικογενειακό τους μικρόκοσμο. Όλα αυτά διανθίζονται με πολλά «Δόξα τω Θεώ» «Βόηθα Παναγιά μας» και επικλήσεις σε πλειάδα Αγίων που είναι έτοιμοι να συνδράμουν κάθε παλιανθρωπιά.

———————

1augh_3a.jpg

Φωτοτυπία του πρωτοσέλιδου της παράνομης αντιδικτατορικής Αυγής της 31.8.1970 με κυκλωμένο το ακόλουθο απόσπασμα: «Οι θεομπαίχτες του ‘Ελληνοχριστιανικού» πολιτισμού έχουν τον υπεράξιο εκπρόσωπό τους τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο. ‘Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.».

———————

Περικυκλωνόμαστε από καλούς οικογενειάρχες που όμως κλέβουν στο ζύγι και είναι κακοί πολίτες ενός ανέντιμου κράτους. Η αδιαφορία για το γενικό καλό και ο διογκωμένος μικροσυμφεροντολογισμός καλύπτονται πίσω από ποδοσφαιρικές ιαχές και πατριωτικές κορώνες κατά των Γυφτοσκοπιανών, των Τουρκαλάδων, των Βούλγαρων, των Αλβανών, των Εβραίων, των Αμερικανών, των Δυτικών, των παπικών, των Μασόνων και γενικά όλων αυτών που φθονούν την Ορθοδοξία μας, το ένδοξο παρελθόν μας και την κακομοιριά μας.

Ο λαός έχει πάθει ανοσία, παραβλέπει ή και καμαρώνει τις κλεψιές αυτών που έχουν το μέλι και το γλύφουν, ονειρεύεται ή και βιώνει δική του συμμετοχή στο φαγοπότι και μοιραία η ομερτά καλύπτει τις ενοχλητικές ειδήσεις που πλήττουν την κοινωνική Νιρβάνα. Θέλετε ένα τρανταχτό φρέσκο παράδειγμα; Η «Αυγή» (30/6/’07-Σχετική φωτοτυπία σας επισυνάπτω), αναδημοσίευσε το παράνομο φύλλο της του Αυγούστου του 1970, όπου καταγγελόταν ο τότε αρχιμανδρίτης και τώρα αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πως «Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.», σημειώνοντας πως «για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…».

Να δεχθώ ευχαρίστως πως πρόκειται για λάθος ή για συκοφαντία. Ο αρχιεπίσκοπος όμως δεν δικαιούται να σωπαίνει (πέρασαν πολλές ημέρες και η οικονόμος μου ξεποδαριάστηκε να τρέχει να αγοράσει «Αυγή») είτε λόγω της γνωστής σε όλους μας χριστιανικής του μεγαθυμίας, είτε για άλλους λόγους που δεν μπορώ να αντιληφθώ. Εκπροσωπεί εκτός από τον εαυτό του και την Εκκλησία, είναι Ανώτατος Δημόσιος Υπάλληλος που τον πληρώνουμε όλοι μας και χρωστά κάποια διάψευση ή εξηγήσεις. Το ίδιο δεν δικαιούνται να σωπαίνουν οι συνάδελφοί του και το χριστεπώνυμο πλήρωμα το οποίο συνήθως ξεπερνά τον σκόπελο των ιερατικών σκανδάλων με την υποκριτική επωδό «Θα τον κρίνει ο Θεός», την οποία όμως ποτέ δεν εφαρμόζει όταν θίγονται τα προσωπικά του συμφέροντα. Δεν πρόκειται για συνηθισμένο σκαμπρόζικο σκάνδαλο με αρχιερείς που ακούνε στα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα Μπέμπα ή Σούλα, από αυτά που παραδοσιακά ακόμη κι όταν γίνονται πρωτοσέλιδα λησμονιούνται, συγχωρούνται και κουκουλώνονται, δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα «έξωθεν καλής μαρτυρίας», αλλά ενδεχομένως για το κακούργημα της παιδεραστίας, αφού στα εκκλησιαστικά ιδρύματα οι τρόφιμοι είναι κατά κανόνα ανήλικοι.»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

76 Responses to Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά

  1. Ο/Η akamas λέει:

    Αγαπητέ Ροίδη μην κρίνεται αυστηρά τον αρχιεπίσκοπό μας, διάλλειμα από τις μελέτες του έκανε να μην ξεχαρμανιάσει και λίγο; Έτσι και αλλιώς τώρα ασελγεί σε βάρος όλου του ελληνικού λαού και της περιουσίας του.

  2. Ο/Η ioudas λέει:

    Μήπως ήταν τίποτα προκλητικοί ανήλικοι που έβαλαν σε πειρασμό τις Μπέμπες και τις Σούλες;
    Αυτοί έφταιγαν, αυτοί.
    Επί πλέον τι είναι 37 χρόνια σιωπής μπροστά στην μουγκαμάρα και την συγκάλυψη 2000 και 7 χρόνων; Σταγόνα στον ωκεανό.

    Weather Report για σας στα ξένα: Ο χειμώνας επέστρεψε στην πατρίδα με βροχές και καταιγίδες. Ορίστε την πατρίδα σαν κάποια τροπική χώρα και πέσατε μέσα.
    Αυτά τα ολίγα.
    Και όπως πάντα την καλημέρα μου.

  3. Ο/Η Nikos λέει:

    «Ο αρχιεπίσκοπος όμως δεν δικαιούται να σωπαίνει»…..

    Δεν είναι και τόσο παράδοξο, αφού οι αντιδράσεις του Χουντόδουλου είναι συνήθως κεκαλυμμένες και πάντα λειτουργεί στο παρασκήνιο. Το ίδιο έχει πράξει και με το βιβλίο του Βασιλάκη, με δημοσιεύματα του Ιού αλλά και με περιστασιακές δυσμενείς αναφορές στη «Χρυσοπηγή», στα χρόνια του Βόλου και αλλού.

    Δε ζητείται αντίδραση του, δε χρειάζεται. Το ποιος είναι το ξέρουμε. Τον ξέρουν και οι οπαδοί του (έχει και τέτοιους, με αμιγώς γηπεδικούς όρους) αλλά εθελοτυφλούν είτε από συμφέρον είτε από φόβο.

    Για τους υπόλοιπους νεοέλληνες που τον προσκυνούν, το πράγμα είναι απλό: Δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

  4. Ο/Η doctor λέει:

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες ω εξόριστε ποιητή!

    doctor

  5. Ο/Η enteka λέει:

    Τον είδα στην τηλεόραση -και γέλασα πικρά- να λέει κάτι του στυλ: «Ευτυχώς εμείς στη χώρα μας, δεν είχαμε απολυταρχικά καθεστώτα, όπως οι βαλκάνιοι εν χριστώ αδελφοί μας».
    ευτυχώς…

  6. Ο/Η industrial daisies λέει:

    Εγώ θυμήθηκα την ταινία «sleepers» και ανατρίχιασα.

    Ό, τι και να συνέβη στην πραγματικότητα, στην καλύτερη ο Αρχιεπίσκοπος δεν είχε πάρει πρέφα γιατί μελετούσε. Αν αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή εγώ δεν θέλω καμία περαιτέρω σχέση με το μαγαζί του.

  7. Ο/Η kos λέει:

    Αυτό σημαίνει «Διάβαζα»;

  8. Ο/Η Πάνος λέει:

    Ο Μακαριώτατος …κουσουρλής; Μα τι λέτε τώρα, κύριε Λασκαράτε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα!

  9. Ο/Η Σκορπιός λέει:

    Αν είναι αληθείς αι καταγγελίαι, ο κ Παρασκευαϊδης αποτελεί «μπουμπουκάκι». Άξιος ο μισθός εκείνων οι οποίοι τη επιφυτήσει του αγίου πνεύματος τον εξέλεξαν αρχιεπίσκοπο.

  10. Ο/Η zaphod λέει:

    Δεν το γνώριζα, αλλά δεν με εκπλήσσει φίλε Ρο

  11. Ο/Η xBerliner λέει:

    Έχω ακούσει και άλλα για τον αξίοτιμο κ. Χουντόδουλο, από την ίδια πηγή που μου ανέφερε τα σχετικά με τα «σεξοσκάνδαλα» (τα εισαγωγικά γιατί δεν θεωρώ σκάνδαλο να έχει ένας ιεράρχης σεξουαλική ζωή, ούτε επίσης το τί κάνει στην κρεβατοκάμμαρά του) των κολλητών του 2 χρόνια πριν αποκαλυφθούν από τα μίντια. Τα σκάνδαλα αυτά κρατήθηκαν (ως πότε θα δείξει) εκτός δημοσιότητας χάρη σε εκβιασμούς και χοντρά πακέτα σε τοπικοιύς δημοσιογράφους του Βόλου.

  12. Ο/Η atron λέει:

    Δεν ήταν ο Χριστόδουλος στο κόλπο. Αυτός διάβαζε τότε. Τα διαβάσματα δεν τον άφηναν να καταλάβει τι γινόταντε εκεί μέσα. Κάτι άκουσε και για τανκς στους δρόμους εκείνη την εποχή, αλλά δεν είχε χρόνο λόγω διαβάσματος να βγει να δει τι γίνεται. Χρόνια μετά έμαθε για αυτό που οι σύγχρονοι αποκαλούν «χούντα».

  13. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη, μέχρι να απαντήσει ο Μέγας Τιμητής της Αμαρτίας κ.Παρασκευαϊδης στην «Αυγή», μπορούμε να εγκύπτουμε στον Τύπο αναζητώντας παλιότερα δημοσιεύματα που ίσως μας βοηθήσουν να βρούμε κάποια άκρη, όσο οι καλοί χριστιανοί και πατριώτες θα σιγοψήνουν στην πυρά την μάγισσα Εύη Στεφανή που τόλμησε να προσβάλει τα χρηστά ήθη.

    Απόσπασμα δήλωσης του γ.γ. των Κληρικών:

    The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-10

    Μητροπολίτης ιδιοκτήτης αντρικού πορνείου Αποκαλύψεων συνέχεια…
    10/2/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 6:39:12 μμ)

    Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επίορκους κληρικούς, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ταλανίζοντας το χώρο της ελλαδικής Εκκλησίας. Οι νέες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να τον ακούσει, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. ….».

    Kαθημερινή 27.2.’05
    Από άρθρο του Θεολόγου και καθηγητή Γιανναρά.

    «…….Σεραφείμ Kουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιεροσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές……».

    Ο αρχιεπίσκοπος δεν έγραφε επιστολές μόνο υπέρ Βαβύλη:

    Από τα ΝΕΑ 5.2.’05

    Ήρθε στο φως επιστολή Xριστόδουλου προς ανακριτή υπέρ νεαρού Bορειοηπειρώτη που είχε προφυλακισθεί για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Eπίσης υπάρχει και δεύτερη επιστολή του Aρχιεπισκόπου προς τον καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες και συμμετοχή στο σατανιστικό κύκλωμα Aσημάκη Kατσούλα

    Tο… τσουνάμι των αποκαλύψεων πλησιάζει και τον Xριστόδουλο

    Nέα στοιχεία «καίνε» τρεις μητροπολίτες πολύ κοντά στον Aρχιεπίσκοπο

    ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ

    Τρέμουν νέο κύκλο αποκαλύψεων στην Αρχιεπισκοπή, καθώς η κρίση που κορυφώνεται στην Εκκλησία ακουμπά πλέον και τον ίδιον τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, μετά την αποκάλυψη παλαιότερης επιστολής του υπέρ της αποφυλάκισης νεαρού που είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών.

    Στο περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου παραδέχονται ότι «έχουν χάσει τον ύπνο τους», καθώς – όπως λένε – δεν γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει. Αν δηλαδή επίκεινται και άλλες καταγγελίες προσωπικά για τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και για μητροπολίτες που είναι σύμμαχοί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη κάποιοι μιλούν για στοιχεία που «καίνε» τρεις μητροπολίτες οι οποίοι είναι πολύ κοντά στον κ. Χριστόδουλο.

    Σημειώνεται ότι στα χέρια δημοσιογράφων αλλά και μητροπολιτών βρίσκεται και μια ακόμη επιστολή του κ. Χριστόδουλου προς τον Ασημάκη Κατσούλα, καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες και συμμετοχή σε σατανιστικό κύκλωμα. Όσοι έχουν διαβάσει την επιστολή τη χαρακτηρίζουν τουλάχιστον… υπερβολική.

    Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε ομόφωνα – όπως άλλωστε αναμενόταν – να τεθεί σε εξάμηνη διαθεσιμότητα ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για την υποστήριξη που παρείχε στον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη….».

  14. Ο/Η dmast λέει:

    Λοιπόν, αυτές οι μελέτες μου θύμισαν την εξής ιστοριούλα, η οποία νόμιζα ότι ήταν φανταστική. Από τα παραπάνω που διάβασα όμως, μπορεί και να αληθεύει:

    Ήταν κάποτε ένας έφηβος πολύ μελετηρός. Οι πολλές μελέτες όμως, τον είχαν κάνει ανέραστο.
    Μια μέρα, ο πατέρας του τον έστειλε να μάθει τον έρωτα. Τον χαρτζιλίκωσε και του έδωσε την ευχή του. Το παιδί, αργούσε και ο πατέρας έτρωγε τα νύχια του. Όταν τελικά το παιδί γύρισε, ο πατέρας του τον ρώτησε:
    -Παιδί μου, σου άρεσε ο έρωτας;
    -Μου άρεσε πατέρα, απάντησε το παιδί, αλλά ακόμα πονάει ο κ.λος μου.

  15. Ο/Η Dem Nike Taras λέει:

    Αληθινή Ποίηση

    Καλοκαίρι ήταν, καύσων και μποτιλιάρισμα…
    Μέσα σε Polo κολλητού, συνοδηγός , στην Αμαλίας
    Φόραγα μαύρο αμάνικο και έχω θείον χάρισμα
    Να προκαλώ υπαρξιακά…και σκέψεις αμαρτίας!

    Σε μια στιγμή το βλέμμα μου πλανήθηκε στο χώρο
    Και ναι, σωστά μαντέψατε, δεν ήβρε σερβιτόρο
    Μα Mercedes πολυτελής, όπου στους πίσω…θρόνους
    Καθόταν ο Χριστόδουλος με δυο ισχνούς Διακόνους…

    Οι οφθαλμοί του έπεφταν στα μπράτσα μου με…πάθος
    Μειδίασαν τα χείλη του, σαν Αναστάς στον Άθως
    Ξάφνου υψών΄ σα κορασίς , παρθένα, το δεξί του (χέρι εννοώ…..)
    χαιρέτισε, ανταπέδωσα, και πήγα στην ευχή του!

  16. Ο/Η Κώστας λέει:

    Αχ, βρε Ροΐδη (και Αναγνώστη Λασκαράτε βεβαίως), θαυμάζω το κουράγιο σας να αναμοχλεύετε όλη αυτή τη σκατίλα (sorry για την έκφραση) των μαυρορομπιτών – και ιδιαιτέρως του κ.(;) Παρασκευαΐδη…

  17. Ο/Η albert λέει:

    Πώς να τα βάλεις με την εκκλησία και να μη σου καταστρέψουν τη ζωή αν νιώσουν οτι απειλούνται τα συμφέροντά τους; Να ήταν μόνο ο Χριστόδουλος…Οι ενορίες του »κέντρου» της Θεσσαλονίκης ορίζουν τα όρια και τα πλαίσια μιας μεγάλης πόλης, που χτίζει τα θεμέλια ενός μεταμοντέρνου Μεσαίωνα . Αν μπεις μέσα σε τέτοια εκκλησία ξέρουν οτι δεν είσαι δικός τους και δε σου δίνουν σημασία. Αν μπεις και δεύτερη και τρίτη σπεύδουν να μάθουν τα πάντα για σένα. Εφόσον συνεχίσεις πρέπει να γίνεις δικός τους και να το αποδείξεις…έχεις και ανταλλάγματα βέβαια. Αν όχι, δύσκολα τα πράγματα.

    Θαυμάσιο το μπλόγκ σας. Μόλις που το ανακάλυψα.

  18. Ο/Η sfrang λέει:

    Λέτε να τον χάσουμε έτσι απρόσμενα, πριν από τις εκλογές; Και ποιος θα τρέψει τις χριστιανικές ψήφους εκεί που «πρέπει»;

  19. Ο/Η bioannis λέει:

    Εύγε Λασκαράτε για το κείμενο, συγχαρητήρια!!
    Καλά έλεγε ο Πάνος …. όνομα και πράγμα…
    νομίζω οτι η παρακάτω παραπομπή, απόσπασμα από ένα μεγαλύτερο κείμενο, με αφορμή το βιβλίο της Ιστρορίας

    μιλάει περίπου για το ίδιο θέμα:

    «Η εθνικιστική σχιζοφρένεια: Αντιαμερικανισμός αλλά το παιδί μας στο αμερικάνικο κολέγιο. Το ένα χέρι δείχνει την Κωνσταντινούπολη και το άλλο κλέβει την εφορία. Η Μακεδονία είναι ελληνική αλλά καίμε τα δάση της για να τα κάνουμε οικόπεδα. Το Αιγαίο είναι επίσης αδιαπραγμάτευτο αλλά το ρυπαίνουμε ασύστολα. Η παράδοση υπεράνω όλων αλλά οι παραδοσιακοί οικισμοί να δοθούν αντιπαροχή και «τσιμέντο να γίνουν». Αντιμετωπίζουμε τον οποιοδήποτε με το κυνικό σκεπτικό «πόσα παίρνει και από ποιόν τα παίρνει» αλλά θεωρούμε πως τα ελατήρια που ωθούσαν τους κλέφτες της «τουρκοκρατίας» ήταν η ελληνική τους συνείδηση. Είμαστε χριστιανικό έθνος (αναφέρεται στο Σύνταγμα) αλλά επιφανείς ποιμενάρχες καλούσαν τους μετανάστες Αλβανούς «να πάνε από κει που ήρθαν» και το 20% των συμπατριωτών μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…. «.

  20. Παράθεμα: Top Posts « WordPress.com

  21. Μια ιστορική πληροφορία (περιμένωντας την απάντηση του Χριστόδουλου) και ένα σχόλιο:

    -Η έκφραση «παπά-ευθύμ¨έχει τη σημασία του «ταγματασφαλίτη», του συνεργάτη του εχθρού.

    ο παπά-Ευθύμ από το Καραχισάρ (για υτό είχε και το επίθετο Καραχισαρίδης) υπήρξε -με την υποκίνηση του Κεμάλ- ο ιδρυτής του τουρκοορθόδοξου πατριαρχείου το 1921. Έγινε η προσπάθεια να ενταχθούν σ’ αυτό οι τουρκόφωνοι Έλληνες της Ανατολίας. Κάτι που απέτυχε παταγωδώς. Μόνο η οικογένεια του παπα-Ευθύμ εντάχθηκε σ’ αυτό.

    Όμως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο παπα-Ευθύμ χρησιμοποιήθηκε από το τουρκικό κράτος για να χτυπηθεί το οικουμενικό πατριαρχείο. Απαλλοτριώθηκαν δύο εκκλησίες, οι οποίες παραδόθηκαν στην οικογένεια του παπα-Ευθύμ.

    Μετά το θάνατό του τουρκοορθόδοξος πατριάρχης ορίστηκε ο γιός του.

    Σήμερα γίνεται μια προσπάθεια να επανενεργοποιηθεί και να ενταχθούν σ’ αυτό όσοι Γκαγκαούζοι -από τη μολδαβική Γκαγκαούζκαγια- τεθούν υπό τον έλεγχο των εθνικιστών και των Γκρίζων Λύκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

    Όταν, λοιπόν, ο συγγραφέας του κειμένου της «Αυγής» χρησιμοποιεί τον όρο «παπα-ευθύμ Ιερώνυμος» θέλει να πεί: «Ιερώνυμος, συνεργάτης όχι του οποιουδήποτε του εχθρού» με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο!

    —————–

    Επίσης γράφεις:

    «Στην Ελλάδα για λόγους που έχουν να κάνουν με μεγάλες περιόδους δουλείας (ρωμαϊκής-βυζαντινής-οθωμανικής)…»

    Παραθέτω δύο αποσπάσματα (με τις πηγές τους)
    για τη βυζαντινή περίοδο:

    «Η καινούργια πόλη (η Κωνσταντινούπολη) χρωστούσε λίγα στην παλιά Ρώμη και πολλά στην Ελλάδα… Ήταν μια ελληνική αυτοκρατορία και σαν τέτοια συσπείρωσε στους κόλπους της όλα τα κατάλοιπα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Για εφτακόσια περίπου χρόνια, αυτή η ελληνική αυτοκρατορία κυριαρχούσε νότια ως το Λίβανο και τις πηγές των μεγάλων ποταμών, Τίγρη και Ευφράτη. Τα ελληνικά βυζαντινά στρατεύματα είχαν αναχαιτίσει την προέλαση των Αράβων από τα νότια και των πρώτων Τούρκων νομάδων από τ’ ανατολικά»

    (Αndrew Wheatcroft, «Οι Οθωμανοί»)

    “…έντονη και διαρκής τάση του (του Βυζαντίου) προς τον εξελληνισμό, έως τη μεταβολή του σε ένα ελληνικό εθνικό κράτος, είναι πλέον μια ιστορική διαπίστωση γενικά παραδεκτή. Ανάμεσα στους λαούς που απάρτισαν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ο Ελληνισμός αποτελεί το δυναμικότερο, αν όχι το πολυπληθέστερο, στοιχείο της ήδη από την πρώτη της εμφάνιση.»

    (Νίκος Γ. Σβορώνος, Το ελληνικό έθνος. Γένεση και διαμόρφωση του νέου ελληνισμού)

  22. Το λάγνο, κάφρικο και εμετικό ύφος του Μακαβριώτατου κάνει Μπάμ από χιλιόμετρα. Είναι σιχαμένος

  23. Ο/Η provakas λέει:

    Είστε όλοι σας άδικοι.
    Γιατί κύριοι ο κάθα εις ιερωμένος να έχει δικαίωμα επί νεαρών τροφίμων ή μη και ο Χριστόδουλας να μην έχει ?
    Τι του λείπει του αρχιεπίσκοπας (αρχι..αυτό.. τότες) ?
    Ασελγείς πράξεις και κουραφέξαλα. Συντηρούκλες

    Α και μια και το έφερε η κουβέντα.
    Ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι ο αρχιεπίσκοπας είναι γκαγκαούζος ?
    Όχι ότι τρέχει και τίποτα, είπαμε- το δικαίωμα- δικαίωμα…

  24. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    επιτρέψτε μου να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Ο κ.αρχιεπίσκοπος δεν απάντησε στο (είμαι περίπου βέβαιος) συκοφαντικό ή ανακριβές δημοσίευμα της «Αυγής», από έλλειψη χρόνου. Γράφουν τόσα και τόσα οι εχθροί του Έθνους εναντίον του, που πως να τα προλάβει; Αίφνης αλιεύω από συνέντευξη του πανοσιολογιώτατου κ.Γιοσάκη στο ΒΗΜΑ. που κάποτε φιλοξενούσε και την Μακαριότητά του ως αρθογράφο. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι και η αχαριστία του πανοσιολογιώτατου Γιοσάκη, που ακόμη παραμένει αρχιμανδρίτης πίσω από τα σίδερα, χάρις στην παροιμιώδη χριστιανική επιείκια του κ.Χριστόδουλου. Προσέξτε επίσης παρακαλώ την λέξη «συναυλίζονταν», που εκτοξεύει για την συγκατοίκηση των κκ Χριστόδουλου και Κουλουσούσα στη βίλλα του Π.Ψυχικού, λέξη σπάνια, που αδικεί μεν τον Μακαριώτατο, αλλά αποδεικνύει πως δίκαια οι αρχιμανδρίτες μας αποκαλούνται λογιώτατοι.

    «………………………………………………………………………..

    – Τι συνέβη στην περίπτωση του ατυχήματος του ιερομονάχου Ιγκορ Χλοπόνιν και την αναφερόμενη ως υπερβολική αποζημίωση των 500.000 ευρώ που του επιδικάστηκε; Υπήρξε παρέμβασή σας σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί;

    «Ο ιερομόναχος Ιγκορ Χλοπόνιν είναι μέλος της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, καταφυγίου Καρδίτσης. Συνδέομαι πνευματικά μαζί του από το 1998, όταν μαζί με άλλους συμμοναστές του βρισκόταν στη Θήβα. Στην περίπτωση του ατυχήματός του εγώ απλώς παρεκάλεσα την κυρία Ηλία να δει την υπόθεση αυτή με πολλή συμπάθεια, καθώς ο συγκεκριμένος κληρικός λόγω της αναπηρίας που προήλθε από το ατύχημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ιερουργήσει ξανά. Σε καμία περίπτωση δεν υπέδειξα στη κυρία δικαστή το ποσό της αποζημίωσης. Είναι εντελώς ανόητο να λέγεται ή να ακούγεται κάτι τέτοιο».

    ……………………………………………………………………
    – Πολλοί θεωρούν ενδεικτική των «υψηλών γνωριμιών» σας την παρουσία ανωτάτων δικαστικών στην Αίγυπτο, στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

    «H ενθρόνιση ενός πατριάρχη είναι ένα κατ’ εξοχήν ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός. Το ότι στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας έδωσαν το «παρών» και δικαστικοί δεν είναι γεγονός που νομίζω ότι πρέπει να σχολιαστεί, όταν παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, ανώτατοι αξιωματούχοι της χώρας, αντιπρόσωποι κομμάτων κτλ. καθώς και πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα από την Κρήτη, που είναι η γενέτειρα του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας».

    ………………………………………………………………………………….
    – Εχει αναφερθεί ότι η γνωριμία σας με τον πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο και οι δικές του «συστάσεις» προς τον Αρχιεπίσκοπο ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Τι πιστεύετε ότι έχει συμβεί σε αυτή την περίπτωση;

    «Δεν είναι αληθές ότι ο κ. Θεόκλητος παραιτήθηκε από τη θέση του γιατί τάχα συνέστησε εμένα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί, αν και με συνέστησε ο Σεβασμιώτατος Θεόκλητος στον Μακαριώτατο, εγώ δεν αξιοποιήθηκα σε καμία επιτελική θέση στην Εκκλησία ή, τουλάχιστον, δεν πρόλαβα να αξιοποιηθώ. Αν ο Σεβασμιώτατος Θεόκλητος αναφέρει κάτι τέτοιο, είναι εντελώς άδικο. Για τον μόνο λόγο που ο κ. Θεόκλητος μπορεί να έχει τύψεις που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, είναι ότι εκείνος συνέστησε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα. Και μάλιστα με δική του παρέμβαση ο τελευταίος όχι μόνο διορίστηκε διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου, αλλά και συναυλίζονταν μαζί στην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό. Εν τέλει ο πολλά ευεργετηθείς Κουλουσούσας από τον κ. Θεόκλητο και τον Μακαριώτατο, σε ανταπόδοση της αγάπης τους και του ενδιαφέροντός τους για αυτόν, απώλεσε το ιερατικό σχήμα (αυτοαποσχηματίστηκε) και εξαφανίστηκε».

    – Ποια είναι η άποψή σας για τον κ. Θεόκλητο;

    «Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικός και καλοκάγαθος άνθρωπος, με πολλή ανθρωπιά και αφειδώλευτη αγάπη. Δεν έπρεπε να παραιτηθεί. Μέσα στην Εκκλησία χρειάζεται περισσότερη τόλμη και δύναμη. Απλώς έγινε το χατίρι των επικριτών του και ορισμένων άλλων «εκκλησιαστικών ανδρών» που δημοσίως τους κατονόμασε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την από πολλά χρόνια απαράδεκτη συμπεριφορά τους εναντίον μου».

    – Τι συνέβη με την υποψηφιότητά σας για τη θέση του γραμματέα της Επιτροπής Νομοκανονικών της Εκκλησίας της Ελλάδος;

    «Αντέδρασε, όπως πληροφορήθηκα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ασφαλώς εγώ δεν ήμουν «δικός τους», δεν ήμουν μέλος της «Χρυσοπηγής». Προσωπικά ποτέ δεν είχα την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Εχουν μάθει όμως να κατακρίνουν, να μέμφονται και να κριτικάρουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους. Για τους δύο ανωτέρω οι οιεσδήποτε εις βάρος τους επικρίσεις ή συκοφαντίες, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα (περιπτώσεις Τούμπα, Κωστογλάκη, Διαθήκη Μερτικοπούλου κτλ.), είναι «βέλη του πονηρού», είναι «χαλκεία» (και εύχομαι ολόψυχα να είναι), ενώ για τους υπόλοιπους οτιδήποτε αρνητικό ειπωθεί καθίσταται αυτομάτως γεγονός, αληθές και πραγματικό. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Τα δικά τους είναι σύκα και δεν ακούγονται, ενώ των άλλων είναι καρύδια και κάνουν θόρυβο»

    …………………………………..»

    Το ΒΗΜΑ, 03/04/2005 , Σελ.: A22

  25. Ο/Η raresteak λέει:

    αγαπάμε το ιστολόγιό σας, μα ειδικά αυτή η δημοσίευση για την Κακη Εκπαίδευση του Δούλου είναι απολαυστικότατη! 🙂

  26. Ο/Η Σκορπιός λέει:

    Οφείλω να ζητήσω λάθος από τους μετέχοντας εις την συζήτησιν δια την ορθογραφικήν αβλεψίαν τη επιφοιτήσει γράφεται με οι και όχι με υ αν και εν προκειμένω το Υ είναι μάλλον ορθότερον. Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. Ευχαριστώ δια την ωραιοτάτη συζήτησιν

  27. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    συνεχίζω να κάνω τον δικηγόρο του Διαβόλου, υπερασπιζόμενος τον κ.αρχιεπίσκοπο δεδομένου ότι δέχεται αλλεπάλληλα καταιγιστικά πυρά από τους αναγνώστες σας, χωρίς να απολαμβάνει το δικαίωμα της υπεράσπισης, αφού οι ασχολίες του (ιεραποστολικές κρουαζιέρες, διακοπές στα Φορ Σήζονς, προεκλογικές ομιλίες, φιλανθρωπικά κοτόπουλα και στριγκ της Αλληλεγγύης και τα τοιαύτα) δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί με τις επιθέσεις άθεων εφημερίδων εναντίον του. Θέτω το ερώτημα: Μπορεί ένας ορθόδοξος ιερέας να είναι παιδεραστής, όπως το κακόβουλο δημοσίευμα της κομμουνιστικής εφημερίδος υπονοεί; Απαντώ: Κατηγορηματικά όχι. Η θεία χάρις που δια της χειροτονίας μεταβιβάζεται δίκην ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της χειρός του πανιερώτατου μητροπολίτου Τέρπανδρου στις σεπτές κεφαλές του ιερέα Σαρδανάπαλου και του διάκονου Βοργία, «θεραπεύει τα ασθενή» και καθιστά τον χειροτονούμενο άτρωτο από τα βέλη του Πονηρού.
    Ενίοτε όμως, ο Διάβολος με βάζει σε πειρασμό και το βλέμμα μου πέφτει αθέλητα σε υποβολιμιαία δημοσιεύματα που κλονίζουν την πίστη μου:

    ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

    20 χρόνια φυλάκισης η ποινή στον ιερέα

    Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας στον 82χρονο ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι υποχρέωνε σε ασελγείς πράξεις έξι ανήλικες πριν από δέκα χρόνια όταν ήταν υπεύθυνος του ορφανοτροφείου «Το σπίτι της αγάπης» στην Αγία Παρασκευή.

    Στον 82χρονο ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας επέβαλε την ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για ασελγείς πράξεις σε ανήλικες

    Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Οι συνήγοροί του υπέβαλαν έφεση κατά της απόφασης και παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η εκτέλεση της ποινής, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην έχει. ………………………………

    Συνολικά επιβλήθηκε στον ιερέα ποινή φυλάκισης 32 χρόνων, κατά συγχώνευση όμως η τελική ποινή ανέρχεται σε 20 χρόνια συνολικά. Ο 82χρονος ιερέας μετά τη λήξη της διαδικασίας οδηγήθηκε στo Τμήμα Μεταγωγών Χαλκίδας και σήμερα θα μεταφερθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

    ΤΑ ΝΕΑ , 02/02/2000 , Σελ.: N27
    Κωδικός άρθρου: A16657N271
    ID: 198012

    Θα διερωτάσθαι τι απέγινε ο αγαθός λευϊτης του «σπιτιού της Αγάπης», που προφανώς έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης. Αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας και -αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν- ο κ.Χριστόδουλος δεν τον έχει αποσχηματίσει ακόμη. Ίσως περιμένει την έφεση που- στοιχηματίζω-δεν θα εκδικαστεί ποτέ.

  28. Ο/Η π2 λέει:

    Ευτυχώς, το Volkswagen Phaeton του μελετηρού ιεράρχη έχει φιμέ τζάμια, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται…

  29. Ο/Η raresteak λέει:

    επιτρέψτε μου μια νέα παρέκβαση για να σας παραπέμψω σε μια σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στο διαδικτυακό περιοδικό 10%

    http://www.10percent.gr/issues/200706/a02.html

  30. Ο/Η akanthos λέει:

    Τελικά το σκίτσο μου είναι διαχρονικό
    σας το προσφέρω ξανά σαν σχόλιο

  31. Ο/Η Man on the moon λέει:

    μια συζητηση γεματη χρησιμες πληροφοριες… ρε τον χριστεμπορα…

  32. Ο/Η omadeon λέει:

    Τα σέβη μου στο Ροϊδη, και συγχαρητήρια. Μόλις πρόσθεσα αυτό το θέμα (με σύνδεσμο) στο «φάκελλο» CHRISTODOULOS F.A.Q.:

    http://www.omadeon.com/christodoulos/#roides05062007

  33. Παράθεμα: 1970: 37

  34. Ο/Η Βάλτα λέει:

    Πολλοί ασχολούνται
    με τον ετοιμοθάνατο Χριστόδουλο. Χιλιάδες Ορθόδοξοι
    προσευχήθηκαν και προσεύχονται μάταια για αυτόν,
    ούτε φωνή ούτε ακρόαση από “Ψηλά”.
    Οι προσευχές / παρακλήσεις δήθεν “αγίων” ζωντανών και νεκρών και άλλων “πιστών” δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα σύννεφα και βγαίνουν ψεύτικες. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση και από τις “θαυματοποιές” εικόνες της Τήνου που μάλλον κοροϊδεύουν τον απλό κόσμο. Παπάδες που δήθεν βγάζουν δαίμονες από δαιμονόπληκτους Ορθόδοξους, δεν μπορούν όσο και αν θέλουν, να βγάλουν την ισχυρότερη δαιμόνων επάρατο νόσο, που δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς δεν ξεχωρίζει κανέναν ούτε κάνει προ- και μεταθανάτειες διακρίσεις.
    Τώρα τα θαύματα σιωπούν, ο «χάρος βγήκε παγανιά».
    Αφού η ιατρική Επιστήμη δεν έκανε το θαύμα της ούτε
    με τους καλύτερους γιατρούς και τις πιό σύγχρονες ιατρικές μεθόδους και τα ακριβότερα φάρμακα, μάταιες οι προσευχές των υποκριτών ιερέων, που κάνουν μόνο για κομπάρσοι Ηθοποιοί τριαδιστικών σταυροφορικών έργων Μεσαιωνικού τύπου.
    Και επειδή ο Χριστός είπε ότι οι Φαρισσαίοι είναι «φίδια και γεννήματα οχιάς» και τα φίδια δεν έχουν ανάσταση, είναι εύλογο ότι και οι σημερινοί συνεχιστές των αρχαίων Αρχιερέων και Φαρισσαίων δύσκολα θα ξεφύγουν από τη Γέεννα, όπως δήλωσε ο Χριστός.
    Θα ευχόμουν το αντίθετο, αλλά δεν προβλέπεται αιωνία η μνήμη του παρά μόνο αιωνία αμνησία.

  35. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Επειδή ο Χριστός είπε ότι οι Φαρισσαίοι είναι “φίδια και γεννήματα οχιάς”
    και τα φίδια δεν θα έχουν ανάσταση, είναι εύλογο ότι και οι σημερινοί συνεχιστές
    των αρχαίων Αρχιερέων και Φαρισσαίων δύσκολα θα ξεφύγουν από τη Γέεννα (δηλαδή αφανισμός),
    όπως δήλωσε ο Χριστός.
    Θα ευχόμουν το αντίθετο,
    αλλά δεν προβλέπεται αιωνία η μνήμη του παρά μόνο αιωνία αμνησία.

  36. Ο/Η Μιχάλης λέει:

    Δυσκολεύομαι να μαντέψω αν τα σκουλίκια θα τα καταφέρουν εύκολα με το πτώμα του … λόγω τόσο πολλών χημικών από τη χημειοθεραπεία. Φοβάμαι μήπως πολλά δηλητηριαστούν.

    Αν μπούν όμως στον τάφο μερικά «μεταλλαγμένα» σκουλήκια μπορει να τα καταφέρουν πιό γρήγορα και αποτελεσματικότερα.

    Τελικά δεν θα μείνει ούτε το πτώμα αυτών που σπρώχνουν πολλούς στο «λάκκο».
    Έτσι σκάβουν πιό γρήγορα το δικό τους, ως υπεύθυνοι για το «θάνατο » πολλών. Η τιμωρία τους αξίζει.
    Και τον Ηρώδη άλλωστε τον έφαγαν τα σκουλήκια, έστω και πιό ζωντανό και τον παρέδωσαν στο «χάρο».

  37. Ο/Η άννα λέει:

    Παρ’ολ’αυτά είπε,
    ν’ακούτε αυτά που λένε,
    αλλά να μην παραδειγματιζόσαστε
    από τους ίδιους.
    Αλήθεια τι έχετε να πείτε
    για τον λόγο του Χριστού?

  38. Ο/Η roidis λέει:

    είστε χριστιανή, και οφείλετε εσείς να μας εξηγήσετε, εγώ ένας άπιστος δεν έχω πολλά να σας προσφέρω παρά μόνο τη καταγραφή των παρατηρήσεών μου.

  39. Ο/Η physio λέει:

    Χαιρετώ τους πιο αγνούς και αναμάρτητους bloggers. Κοιτάξτε λίγο τον εαυτό σας. Οι λέξεις που βγάζετε στάζουν χολή και περιέχουν πολύ μίσος. Από που προέρχεται όλο αυτό; Αν οι λέξεις σχηματίζονται στο μυαλό μας, ο συνδυασμός τους βγαίνει από την καρδιά μας. Από ένα βόθρο θα βγεί μόνο δυσωδία, από ένα μπουκέτο με λουλούδια ευωδία. Δεν έχει σημασία ποιός το μυρίζει ή ποιος άνοιξε το καπάκι. Ακόμα και κοιμημένος (θα μου επιτρέψετε, ελπίζω, τον όρο) μπορεί να σας διδάξει την αγάπη. Άλλωστε δεν ζήτησε τίποτε άλλο και ο ίδιος ο Χριστός (μας). Το θέμα είναι: τελικά υπάρχει μέσα σας Αγάπη; Είμαι σίγουρος πως υπάρχει.
    Υ.Γ. Δεν υπερασπίζομαι τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, άλλωστε «ουδείς αναμάρτητος». Απλά πιστεύω οτι το να συγχωρείς είναι απείρος ανώτερο από το να κατακεραυνώνεις.
    Καλή Υγεία σε όλους σας

  40. Ο/Η roidis λέει:

    Καλή Υγεία και σε Εσάς φίλε physio.

  41. Ο/Η Βασιλης λέει:

    Συμφωνώ με την Άννα .Σαπίλα και βρώμα μέσα στην εκκλησία γιατί αυτό κουβαλάει παντού ο άνθρωπος.Δε φταίει όμως ο Θεός για αυτό.Δεν πιστευώ στους ανθρώπους και στους παπάδες.Πιστεύω στο Χριστό.Βρείτε μου κάτι μαύρο και ύποπτο στο παρελθόν Αυτού.Τι μπορείτε να του καταλογήσετε;Και αν δεν μπορείτε να του καταλογήσετε τίποτα,αν δεν βρήσκετε τίποτα κακό στα λόγια και στις πράξεις Του,γιατί δεν τον πιστεύετε;Χαιρομαι για αυτα που γράφτηκαν εδώ γιατί πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας.Οι «χριστιανοί» υποτίθεται οτι είναι φωτισμένοι,ειναι όμως πιο τυφλοί από τους «άπιστους» .Και σίγουρα ,»άπιστοι» σαν τον «roidis» προσφέρουν πολύ περισσότερα από όλους αυτούς που αναφέρθηκαν πριν…Δεν μπορώ να πω οτι βλέπω μίσος σε αυτά που γράφουν.Βλέπω απογοήτευση και θυμό για την υποκρισία και την αδικία.Βλέπω ομως μέσα τους και ελπίδα οτι μπορεί να υπάρχει πάνω και πέρα απο αυτούς που κατακρίνουν, κατι καλύτερο.Ε λοιπόν εγω σας λέω οτι υπάρχει.Και αν θέλετε και το ζητήσετε,θα το δείτε …Να ‘στε καλα ολοι !

  42. Ο/Η Constantin λέει:

    την Ελλάδα μας την τελείωσαν δυστυχώς, Έλληνες δεν υπάρχουν σήμερα.

  43. Παράθεμα: O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Β) « Ροΐδη Εμμονές

  44. Παράθεμα: Η ταινία ΝΗSOS και η ιερατική ομοφυλοφιλία. « Ροΐδη Εμμονές

  45. Παράθεμα: Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [1] « Ροΐδη Εμμονές

  46. Παράθεμα: Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2] « Ροΐδη Εμμονές

  47. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    http://press-gr.blogspot.com/2007/06/blog-post_1371.html

    Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007
    Η κυτταροθεραπεία έκανε τη ζημιά…
    …στο συκώτι του Αρχιεπισκόπου
    .
    Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr) ότι η ζημιά στο συκώτι του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οφείλεται βασικά στην κυτταροθεραπεία που έκανε εδώ και πολλά χρόνια.
    Για την διαδικασία αυτή πήγαινε συστηματικά -ανεπίσημα όμως- σε ειδικό κέντρο στην Ελβετία. Για τον ίδιο σκοπό πήγαινε, μαζί του, και ο πρώην μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος.

    Η θεραπεία αυτή βοηθάει ώστε να «αναζωογοννούνται» τα κύτταρα κι έτσι τα πρόσωπα που την κάνουν να διατηρούν τη νεότητά τους. Εχει όμως πολλούς ιατρικούς κινδύνους για ζωτικά όργανα, όπως το συκώτι. Τέτοιους κινδύνους έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν και άλλα γνωστά πρόσωπα, τα οποία έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

  48. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    BΗΜΑ – 6/3/2007, Πανδώρα
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=59&artid=194158&dt=06/03/2007

    Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για την διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου στο αγαπημένο του « four seasons» του Μιλάνου.
    Το συνολικό κόστος των 3.537 ευρω ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, όμως ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει στον Μακαριότατο ότι υπήρξε συνετός ως προς το οικονομικό ζήτημα.
    Λόγου χάρη άλλος στην θέση του ίσως είχε βολέψει τον συνοδό του σε άλλο δωμάτιο φθηνότερο.
    Όχι όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ούτε μείωσε τον συνοδό του, ούτε επιβάρυνε το ταμείο της Αρχιεπισκοπής ( η τέλος πάντων του ευγενούς και γαλαντόμου χορηγού του )με το κόστος ενός ακόμα δωματίου, αλλά μοιράστηκε την δική του σουίτα με τον συνοδό του. Προφανώς δε μοιράστηκε και το κρεβάτι του διότι βάσει της ίδιας λογικής θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπερδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ.

    Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δυο καλόγερων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δυο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δυο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. Και εν πάση περιπτώσει, ας μην μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δυο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις.

    Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριότατου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου εδώ και αρκετούς μήνες, τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του « four seasons»του Μιλάνου, διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει έως και τρία άτομα.

    Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στην συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ( που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της Ιεραρχίας ) ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμαδης της «Αλληλεγγύης»

    “Ναρκωτικά, σεξ, χρήμα και ηδονή”

    Τα ιερωμένα τα άπλυτα

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Οι εκκλησιαστικές οσμές, που ήταν καλά κλεισμένες, άρχισαν να αναδύονται χθες μετά τη δημοσιοποίηση μιας… εξομολόγησης με τη μορφή ένορκης βεβαίωσης του μητροπολίτη, πρώην Θεσσαλιώτιδος, Κωνσταντίνου.

    ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ Θηβών Ιερώνυμος
    Στόχος, ο νυν μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος και ο μέχρι πριν από μία εβδομάδα διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας. Πριν από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, στο στόχαστρο ενός ακόμη ιερωνυμικού μητροπολίτη -του πρώην Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημου- είχε βρεθεί ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων.

    Η καταγγελία του πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου εναντίον του μητροπολίτη Θεόκλητου Κουμαριανού ήρθε στη δημοσιότητα από το ραδιόφωνο του «Φλας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος κατέθεσε ένορκη βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο του 2003 «δύο κληρικοί είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών. Τους δύο κληρικούς κλήθηκε να αναγνωρίσει, σύμφωνα με τον πρώην μητροπολίτη, ο μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο και τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Θεσσαλιώτιδος πληροφορήθηκε όσα κατέθεσε κατά τη διάρκεια εξομολόγησης. Κατά τον μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη, τα πληροφορήθηκε από πολίτες της Καρδίτσας, με πολλούς από τους οποίους συζητά καθημερινά. Η εξομολόγηση, λοιπόν, μετατράπηκε σε ένορκη βεβαίωση που έγινε μέρος των πρακτικών μιας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο Θεόκλητος Κουμαριανός εναντίον του Νικόδημου Γκατζιρούλη, που μέχρι το 1974 διετέλεσε μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος. Εκτός από εκκλησιαστικό ενδιαφέρον, η αίτηση ασφαλιστικών παρουσιάζει και δικαστικό, αφού κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, αν και η έδρα του ιεράρχη είναι στην Καρδίτσα. Μεταξύ των δικηγόρων του Θεόκλητου ήταν οι Νικόλαος Εμμανουηλίδης, που ήταν δικηγόρος και του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, και ο γνωστός από τις εμφανίσεις του στην trash tv Παναγιώτης Λεωτσάκος. Πρόεδρος του μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που εκδίκασε την υπόθεση ήταν δικαστής, η δράση της οποίας ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, όταν πληροφορήθηκε όσα ακούστηκαν εις βάρος του, έσπευσε να διαψεύσει τον πρώην Θεσσαλιώτιδος. «Αρμόδιος να απαντήσει γι’ αυτό είναι ο σεβ. μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος ο οποίος, κατά το ρεπορτάζ, δήθεν εκλήθη στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων να αναγνωρίσει και δήθεν αναγνώρισε εμένα και έτερο κληρικό! Απλά σημειώνω ότι ο σεβασμιώτατος Τρίκκης εγγράφως έχει διαψεύσει τις χυδαίες αυτές φημολογίες, τις οποίες λειτουργοί της Εκκλησίας άκριτα υιοθέτησαν…», λέει στη γραπτή δήλωση ο Θεόκλητος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα στον Πρωτοδικείο Πειραιά, επειδή όταν έρχεται στην Αθήνα φιλοξενείται σε φιλικά του σπίτια, ένα από τα οποία βρίσκεται στον Πειραιά. Τέλος, επισημαίνει ότι δεν εστράφη εναντίον του πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου, γιατί σέβεται την ιδιότητά του ως προκατόχου του και την ηλικία του.

    Ζακύνθου Χρυσόστομος
    Το τρίπτυχο

    Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, η δικαστική απόφαση δικαίωσε τον Θεόκλητο, ο οποίος περιμένει πλέον την κύρια αγωγή. Ο Θεόκλητος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, γιατί θεωρούσε ότι ο Νικόδημος Γκατζιρούλης τον προσέβαλε, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή του με όσα έγραφε στο έντυπο «Ελεύθερη Πληροφόρηση». Ο Νικόδημος στα κάποια από τα έντυπα που κυκλοφόρησε έγραφε:

    – «Χρήμα, δόξα και ηδονή είναι το τρίπτυχο της αρχιεπισκοπικής φρουράς, που κλιμακώνεται και έξω από το αμαρτωλό κτίριο και, περνώντας από την καρδιά της Θεσσαλίας, αναπτύσσεται ίσαμε την εσχατιά της Θράκης. Μη μιλάτε, Μακαριότατε, για διαφθορά. Ή πριν τολμήσετε να μιλήσετε, απολυμάνετε, με ισχυρή δόση φορμόλης, το διοικητήριό σας».

    – «Ο κ. Χριστόδουλος, σ’ όλα τα χρόνια της ποικίλης εκκλησιαστικής του δραστηριότητας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της αρχιεπισκοπικής του εξουσίας, έδειξε να προτιμάει και να ευνοεί τη μερίδα των εκκλησιαστικών παραγόντων, που σηματοδοτείται και προσδιορίζεται με το ήθος και τις επιδόσεις των τριών στενών φίλων του και συνεργατών του. Του Θεόκλητου Κουμαριανού, του Διονύσιου Κατερίνα και του Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Οσοι ανήκουν στη λέσχη προσόντων και ήθους αυτών των τριών, είναι ευπρόσδεκτοι στην αρχιεπισκοπική αγκάλη».

    – «Αν συμφωνείς και συ, προτείνω να κάνουμε μια κοινή εισήγηση στον κ. Χριστόδουλο. Στην άτυπη, παράτυπη αλλά και ιδιότυπη Επιτροπή, που έχει αναλάβει τη βαριά αποστολή να δέχεται τις καταγγελίες για τα ροζ σκάνδαλα των ποικίλων ρασοφόρων, να συμπεριλάβει και τους εκλεκτούς και έμπιστους φίλους του».

    Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση που απασχόλησε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) το καλοκαίρι του 2002. Οι ιεράρχες αναλώνονταν στα υψηλά τους εκκλησιαστικά καθήκοντα. Να ερευνήσουν, δηλαδή, το «σεξουαλικό σκάνδαλο» που είχε φέρει στη δημοσιότητα -και πάλι- ο μητροπολίτης Νικόδημος Γκατζιρούλης.

    Η ΔΙΣ ασχολήθηκε με το θέμα όταν ο Νικόδημος έστειλε μια κασέτα από τις πολλές που έλαβε στη Σύνοδο, την οποία, όπως έλεγε, έλαβε ταχυδρομικώς. Ο ίδιος κατήγγειλε τον μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα στην Ιερά Σύνοδο, συνάπτοντας μία από τις κασέτες που περιείχαν, σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, «συνομιλίες του μητροπολίτη Μπεζενίτη με διάφορα πρόσωπα. Κάποιες απ’ αυτές κάλυπταν διαπλοκή του με παράγοντες της ανώτατης δικαιοσύνης και επικεντρώνονταν στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του και στη μεθόδευση της δικαίωσής του. Κάποιες άλλες, απροκάλυπτα χυδαίες, διέσωζαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του με ερωτικούς συντρόφους του και έκαναν τον ακροατή να συνταράσσεται από την αηδία και από την αγανάκτηση. Τέτοιοι διάλογοι, με κεντρικό πρόσωπο Επίσκοπο της Εκκλησίας Ιησού Χριστού αποτελούν εμετικά προϊόντα της Κόλασης».

    http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=22587472,44795728,36909520

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 28/01/2005

  49. Παράθεμα: Τα ανδρικά παντελόνια παρά τή Δεξιά « Ροΐδη Εμμονές

  50. Παράθεμα: Oι επίσκοποι στην Κατοχή « Ροΐδη Εμμονές

  51. Παράθεμα: «ΤΟ ΒΗΜΑ»: Υπόδειγμα ιερής Δημοσιογραφίας « Ροΐδη Εμμονές

  52. Παράθεμα: Ο πάπας στην Ισπανία « Ροΐδη Εμμονές

  53. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Αρχιμανδρίτης από την Πάτρα βεβήλωσε τη μνήμη του Χριστόδουλου

    Αυτή τη φορά ο αρχιμανδρίτης της Πάτρας Κύριλλος Κωστόπουλος, γνωστός για τη μαχητικότητά του σε ζητήματα Ορθοδοξίας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσα διαδίδονται για εκείνον τις τελευταίες ημέρες! Γιατί τουλάχιστον είκοσι άτομα (κυρίως γυναίκες) ήταν παρόντα το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα και λένε πως τον άκουσαν να αναφέρεται με τόσο αρνητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που η εφημερίδα μας (Kόσμος της Πάτρας) πραγματικά δεν μπορεί να γράψει! Σεβόμενη το έργο του ιεράρχη που άλλαξε τον ρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και έφερε τη νεολαία κοντά στην εκκλησία!

    Σύμφωνα με όσα διαδίδονται, ο π. Κύριλλος άρχισε να μιλά στους παρευρισκόμενους και η συζήτηση έφθασε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Για τον οποίον είπε ξεκάθαρα ο Κύριλλος πως είχε το «κουσούρι»!

    /……/

    Έμειναν έκπληκτοι όσοι τον άκουγαν, αλλά εκείνος συνέχισε: «Και όχι μόνο αυτό, αλλά προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το «κουσούρι»», δήλωσε! Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποίησε την παραπάνω λέξη, όμως, ως εφημερίδα αποφασίσαμε να μη γράψουμε ακριβώς τη φράση που είπε (κατά τα όσα φημολογούνται στην πόλη).

    η συνέχεια ακολουθεί:

    http://www.dete.gr/news.php?article_id=8863

  54. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Ο Αρχ. Κύριλλος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1947 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1970-1974). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Έδρα του Κανονικού Δικαίου και είναι διδάκτωρ στην έδρα της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008). Από το 1979 μέχρι σήμερα υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών ως οργανικός ιεροκήρυξ. Ίδρυσε και διευθύνει το «Εκκλησιαστικό Κέντρο Επιστημόνων» Πατρών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά, θεολογικά και μη συνέδρια, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας 13 επιστημονικών βιβλίων, εκ των οποίων τα δύο μεταφράστηκαν στα αγγλικά και ρωσικά.

  55. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου « Ροΐδη Εμμονές

  56. Ο/Η Δικαιοσύνη λέει:

    η αστυνομία του Καναδά συνέλαβε με την κατηγορία της παιδεραστίας τον ορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Καναδά Σεραφείμ

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1495

  57. Παράθεμα: Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της « Ροΐδη Εμμονές

  58. Παράθεμα: Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου « Ροΐδη Εμμονές

  59. Παράθεμα: Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και η ηγεσία της χούντας, το βίντεο « XYZ Contagion

  60. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητή Βασιλική Μετατρούλου,
    σε ευχαριστούμε πολύ και για το λινκ προς εμάς και για το βίντεο που πρώτη δημοσίευσες:

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και η ηγεσία της χούντας, το βίντεο

    Περιγραφή
    Άποψη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπου πραγματοποιείται η τελετή παράδοσης του νέου Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπαδόπουλο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
    Αυτοκίνητο όπου επιβαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος φτάνει στο ναό.
    Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο ενώ κόσμος συγκεντρωμένος στους γύρω δρόμους χειροκροτεί.
    Άγημα στον προαύλιο χώρο του ναού.
    Ο Αντιβασιλέας Γεώργιος Ζωιτάκης φτάνει στο ναό, όπου τον υποδέχεται δια χειραψίας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
    Ο Γεώργιος Ζωιτάκης και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εισέρχονται στο ναό όπου παραβρίσκονται ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Οδυσσέας Αγγελής, ο Υπουργός Συντονισμού Νικόλαος Μακαρέζος και άλλοι επίσημοι.
    Στο εσωτερικό του ναού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκφωνεί λόγο ενώ ο Γεώργιος Ζωιτάκης, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Νικόλαος Μακαρέζος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως Ιωάννης Αγαθαγγέλου, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, ο Οδυσσέας Αγγελής, ο Αρχηγός του Στρατού Β. Τσούμπας και άλλα μέλη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου παρακολουθούν.
    Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος παραδίδει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εκφωνεί λόγο ενώ οι παριστάμενοι παρακολουθούν.

  61. Να ‘στε καλά. Εννοείται ότι θα ήταν ευχής έργο και τιμή μου, αν θέλατε να χρησιμοποιήσετε ότιδήποτε, και με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς σκόπιμο. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη 🙂

  62. Ο/Η Mefisto λέει:

    The notation on the YouTube posting suggested that the Archbishop’s anti-gay views and views on abortion were being protested, as well as his views on AIDS.

    Ο Χριστόδουλος του Βελγίου της ιερής παιδεραστίας. Αντιομοφυλόφιλος, κατά των ετρώσεων, αντιδραστικός στις θέσεις του για AIDS

    http://www.towleroad.com/2011/04/watch-anti-gay-belgian-archbishop-hit-in-cream-pie-attack.html

    Έφαγε τα γιαουρτάκια του δυο φορες στη μάπα του.

  63. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    Του τα χρώσταγα του αγύρτη
    Ο Χουντόδουλος με τη Χούντα
    Η κοπριά στα λάχανα

  64. Ο/Η Αχα χούχα! λέει:

    Περί γενετησίου ενστίκτου

    Περί γενετησίου ενστίκτου
    (Ιερομονάχου Διονυσίου Βογλού)

    Πλήθυνε ο αιώνας που διανύουμε σε πόνο, δάκρυ, αγωνία, στέρηση, αφόρητη συναισθηματική συναλλαγή, τραγική αντικειμενοποίηση του ανθρώπου. Η αρχική αναζήτηση της ελευθερίας οδήγησε στην καταπάτησή της, η ίδια ελευθερία έγινε νεκρόψυχος δεσμός του ανθρώπου. Ο άνθρωπος αισθάνεται μια λυσσαλέα ανάγκη να ζήσει χωρίς το βάρος της προσωπικής του ευθύνης, την οποία ασύστολα φόρτωσε στην πλάτη της φύσεως.
    Έτσι το πολύ πλήθος τρέχει ασυγκράτητο στην πολλά υποσχόμενη ψευδαίσθηση της απελευθέρωσης της γενετήσιας ορμής, τόσο για να αντισταθμίσει τον πόνο που έχει μέσα του, όσο και για να αισθανθεί ελεύθερο από τις υποσχέσεις που (φαινομενικά) στενεύουν τους ορίζοντες προοπτικής. Ζώντας χωρίς Χριστό αδυνατεί να δώσει στην γενετήσια ορμή την αληθινή της διάσταση

    Τι θακούσουμε ακόμα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  65. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  66. Παράθεμα: O ΣΥΡΙΖΑ, το Φανάρι και οι «Τρείς Ιεράρχες» « Ροΐδη Εμμονές

  67. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Σκληρή σάτιρα για τα σεξουαλικά σκάνδαλα της Εκκλησίας

  68. Παράθεμα: Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου | Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

  69. Παράθεμα: Η σιωπή της Εκκλησίας είναι συνενοχή-Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου – LEFTERIA

  70. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για το «κουσούρι» του Χουντόδουλου | Ασμοδαιος

  71. Ο/Η Ένας λέει:

    http://fonirodopis.gr/press/66092

    Η «ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ

    Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!

    19 Μάιος 2016

       

    ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

    Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται για παιδεραστία έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά!

    Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ανηλίκου, ηλικίας 5 ετών, σε Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΦΩΝΗ.

    Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι η καταγγελία δεν έγινε στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά άλλης πόλης της Β. Ελλάδος, όμως θεωρούμε σκόπιμο να τη δημοσιεύσουμε καθώς ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου η υπόθεση αποκτά σημαντικές προεκτάσεις και στην περιοχή μας.

    Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, μία τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δικηγόροι εμφανίζονται και -ξαφνικά- εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.
    Την ίδια ώρα η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.

    Η υπόθεση:

    Τα γεγονότα, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ξεδιπλώνονται ως εξής:

    10 Ιουλίου 2014: Η Άννα Σ., αλβανικής καταγωγής, μητέρα τριών παιδιών, παίρνει τα δύο από αυτά, 4,5 και 3 ετών, και με τη συνοδεία ενός φιλικού ζευγαριού κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή…, η οποία απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το σπίτι της, προκειμένου να συναντήσει τον ηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη … Η μητέρα επιστρέφει με τα παιδιά στη 01.00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, η γιαγιά των παιδιών παρατηρεί ότι ο 4χρονος δείχνει πολύ στενοχωρημένος και είναι σιωπηλός.

    Όταν η γυναίκα τον ρωτάει τι έχει, εκείνος, όπως ισχυρίζεται η ίδια και ο πατέρας του παιδιού, της απαντά ότι «πήγαν στον γέροντα, ότι δεν πέρασαν καλά και ότι δεν του αρέσουν αυτοί», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζευγάρι που τους συνόδευσε, λέει ότι ο άνδρας συνέχεια τον έπιανε στα απόκρυφα σημεία του και επειδή δεν ήθελε, τον χτύπησε και τον κλείδωσε στο αμάξι, χωρίς η μητέρα του που ήταν παρούσα να κάνει κάτι.

    14 Ιουλίου 2014: Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και ενώ η γιαγιά και ο πατέρας των παιδιών ρωτούν τη μητέρα επίμονα να τους πει τι έχει συμβεί, εκείνη φεύγει για τέσσερις ημέρες από το σπίτι και, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, πηγαίνει στην Αλβανία.

    Επιστρέφει στις 18 Ιουλίου και, σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, μερικές ημέρες αργότερα και κάτω από την πίεση των συνεχών ερωτήσεων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου, η Άννα Σ. του επιτίθεται την ώρα που κοιμάται και τον χτυπά στο πρόσωπο. Αργότερα φεύγει και έκτοτε δεν επιστρέφει ποτέ. Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Γ. καταθέτει μήνυση κατά της συζύγου του για εγκατάλειψη τέκνων και συζυγικής στέγης.

    26 Ιουλίου 2014: Μερικές ημέρες αργότερα, η Άννα Σ. καταθέτει και εκείνη μήνυση κατά του συζύγου της και ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη γιατί την είχε χτυπήσει. Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4χρονο για ασέλγεια, βγάζει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας (η οποία ήδη έχει φύγει από το σπίτι) και των παιδιών, και την παραμονή αυτών στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού (!) που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο μοναστήρι.

    28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο βγάζει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4χρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην επιτρέψει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.

    Για αυτόν τον λόγο τού ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Εκείνος, από τη μεριά του, λέει ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.

    Τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα λείπει από το σπίτι περίπου έναν μήνα, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο. Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία προκαλούν σοκ…:

    «Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

    ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

    Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη

    Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν. Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.

    Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (!!!) καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως αυτό που παρουσιάζει σήμερα η ΦΩΝΗ αλλά και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.

    Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

    Τέλος, να σημειώσουμε ότι αρμόδια για να κρίνει την αλήθεια είναι η Δικαιοσύνη και μόνο, τα αντανακλαστικά όμως της οποίας θα πρέπει να είναι ταχύτερα σε τέτοιου είδους περιπτώσεων. Ο φάκελος με όλα τα έγγραφα και τις καταγγελίες που έχει συλλέξει η ΦΩΝΗ παραμένουν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών.

    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΕΡΙΔΗΣ

    Έβαλαν στο αρχείο μήνυση για παιδοφιλία σε βάρος αρχιμανδρίτη!!!
    http://fonirodopis.gr/press/65876

    Όλως τυχαίως «εξαφανίστηκαν» από τη δικογραφία οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων – Τι ρόλο έπαιξε στην εξέλιξη αυτή η παρέμβαση συνταξιούχου ανώτατου δικαστικού;

    Η αναφορά για δεύτερη φορά στο θέμα της παιδοφιλίας δεν έχει σκοπό να ταλαιπωρήσει τους αναγνώστες μας αλλά να καταλάβει ο κάθε πολίτης ότι το σύστημα που κυριαρχεί σε μερικές βαθμίδες της Δικαιοσύνης δημιουργεί εύλογες ανησυχίες. Μιλήσαμε για την περίπτωση της ιστορίας του αρχιμανδρίτη γνωστού μοναστηριού της Βόρειας Ελλάδας που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με ανθρώπους της περιοχής μας οι οποίοι παρουσιάζονται ως ευεργέτες της. Τον Νοέμβριο του 2014 ο γνωστός πλέον και στην Κομοτηνή αρχιμανδρίτης κατηγορήθηκε για περίπτωση παιδοφιλίας και κατατέθηκε στη Δικαιοσύνη σχετικός φάκελος με όλα τα στοιχεία που έδειχναν τις παράτυπες και εγκληματικές του πράξεις σε βάρος νηπίων και ανήλικων παιδιών.

    Από τότε πέρασαν 15 μήνες και κατά παράξενο τρόπο η υπόθεση δεν προχώρησε με ευθύνη του Εισαγγελέα της περιοχής που έχει έδρα το μοναστήρι οπότε όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη προξένησε ανάλογες σκέψεις. Η διερεύνηση του θέματος ήταν δύσκολη αφού οι δικαστικοί κύκλοι κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό την υπόθεση οπότε οι δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση προσέφυγαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση της.

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της φύσης του αδικήματος δραστηριοποιήθηκε άμεσα οπότε διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο επειδή κατά την άποψη του Εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την υπόθεση δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την παράνομη πράξη. Τα στοιχεία αυτά ήταν οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων που εξέτασαν τα ανήλικα παιδιά και συνέταξαν τα ανάλογα πορίσματα. Τα στοιχεία αυτά κάποιο χέρι τα εξαφάνισε από τη δικογραφία ώστε να μην υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

    Όμως στον επίμαχο φάκελο της δικογραφίας υπήρχε μια συστατική επιστολή παλιού δικαστικού λειτουργού που διαβεβαίωνε ότι ο αρχιμανδρίτης είναι άτομο υπεράνω πάσης υποψίας. Η χρησιμοποίηση της συστατικής αυτής επιστολής είναι μια ακόμη περίπτωση χειραγώγησης κάποιων δικαστικών λειτουργών όπως γίνεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση και ανησυχία είναι η σχέση που έχει ο συνταξιούχος δικαστικός με κάποιους στην περιοχή που δραστηριοποιούνται στη περίθαλψη ανήλικων παιδιών.

    Το θέμα θα έχει συνέχεια αφού στην επόμενη έκδοση μας θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στην όλη υπόθεση για να καταλάβει ο κάθε πολίτης πως και με ποιες διαδικασίες μεγάλες εγκληματικές πράξεις οδηγούνται στο αρχείο.

    Στην συστατική επιστολή του συνταξιούχου ανωτάτου δικαστικού φαίνεται καθαρά η σχέση που έχει με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και παρουσιάζονται ως οι «σωτήρες» του έθνους και της περιοχής μας όπως φαίνεται πεντακάθαρα και η παρουσία του αρχιμανδρίτη ως τιμώμενο πρόσωπο σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός ιδρύματος.

    http://fonirodopis.gr/press/65707
    Μες την… «Τρελή Χαρά» ο Αρχιμανδρίτης που μηνύθηκε για «παιδεραστία»
    7 Μάιος 2016

    Μπορεί ο γνωστός από τις θρησκευτικές γραφές Νώε στην δική του «Κιβωτό» να έβαλε ζευγάρια από όλα τα γνωστά θηλαστικά, δεν έγινε όμως γνωστό αν έβαλε και τριπλέτες ή κουαρτέτα ώστε να συμπεριλαμβάνει πλάσματα όχι μόνο στο μοτίβο αρσενικό με θηλυκό αλλά και με όλα τα υπόλοιπα σεξουαλικά γούστα.

    Γιατί κάποιοι άλλοι σε κάποιαν άλλη, δική τους οργάνωση στην οποία και συχνάζουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά στα οποία δίνονται γεύματα και εθνικοπατριωτικού τύπου «εκπαίδευση» και όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τύπου, φαίνεται πως διατηρούν φιλίες και μάλιστα πολύ στενές με θιασώτες κάποιων άλλων, εξωτικών γούστων και παρεκκλίνουσων σεξουαλικών επιθυμιών στις οποίες περιλαμβάνεται μέχρι και η παιδεραστία. Όλα αυτά βέβαια αν κι εφόσον πιστέψουμε τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί.

    Ο Αρχιμανδρίτης για τον οποίο και η αναφορά μας μονάζει σε μοναστήρι της βορείου Ελλάδος το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι με τα παιδιά τους από όλη την χώρα. Άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι, μέχρι και φανατικά θρησκόληπτοι οι οποίοι εμπιστεύονται τον ίδιο για την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών τους και οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν σε επαφή μαζί του.

    Όμως πριν από αρκετό καιρό εξέπληξε τους πάντες η μήνυση που δέχτηκε από δύο γονείς μικρού αγοριού (η θρησκόληπτη μητέρα του οποίου πήγαινε συχνά εκεί το παιδί της), μία μήνυση σύμφωνα με την οποία ο Αρχιμανδρίτης φέρεται να φέρθηκε άσχημα στο μικρό παιδί το οποίο και κακοποίησε σεξουαλικά όταν αυτό βρέθηκε με την μητέρα του στο μοναστήρι! Μάλιστα οι περιγραφές του παιδιού από τις γνωματεύσεις ειδικών παιδοψυχολόγων από τους οποίους και εξετάστηκε αναφέρονται σε φρικτές πράξεις τις οποίες ένα παιδί σε αυτή την πολύ μικρή ηλικία δεν θα μπορούσε ποτέ από μόνο του να φανταστεί. Και όλα αυτά με φωτογραφίες με όλα τα σημάδια από χτυπήματα πάνω στο σώμα του!

    Ο ίδιος βέβαια ο μηνυόμενος αποδίδει όλες αυτές τις κατηγορίες σε «πλεκτάνη» των δύο γονιών εναντίον του καθώς αυτοί βρίσκονται σε διάσταση και τον εμπλέκουν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε μία ψεύτικη ιστορία για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Όπως και να έχει το ζήτημα αυτό πλέον απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία και μετά τις δύο μηνύσεις των γονιών κλήθηκε να ασχοληθεί με αυτή την «περίεργη» υπόθεση.

    Παράλληλα όμως με τις μηνύσεις των γονιών στην δικογραφία προστέθηκε και ένα… εξ ουρανού έγγραφο. Πρόκειται για μία συστατική επιστολή γραμμένη από γνωστό πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο οποίος όπως και επισημαίνει έμαθε για τις άδικες μηνύσεις (άραγε από ποιον;) και έσπευσε να δηλώσει πως γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τον μηνυόμενο μοναχό Αρχιμανδρίτη καθώς εκείνος είναι ο έμπιστος «πνευματικός» του ιδίου καθώς και των δύο παιδιών του, μάλιστα τον έχει φιλοξενήσει και στο σπίτι του και αφού «διαβεβαιώνει» (προφανώς τους δικαστές που θα κληθούν να δικάσουν τον Αρχιμανδρίτη καθώς η επιστολή είναι πλέον μέρος της δικογραφίας) πως το ήθος του ιερωμένου είναι αδιαμφισβήτητο, δηλώνει με μεγάλη σιγουριά μάλιστα πως οι κατηγορίες αυτές θα καταπέσουν. Και κάπου εκεί, στα τέλη του 2014, έπειτα από την συστατική επιστολή του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου η υπόθεση «κόλλησε» σε κάποιο συρτάρι.

    Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης όμως δεν «κόλλησε» πουθενά καθώς συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητές του, βρέθηκε πριν από καιρό και στην πόλη μας ώστε να «ευλογήσει» τα εγκαίνια ενός ανεπίσημου και χωρίς ανάλογη άδεια από το κράτος εθνικοπατριωτικού φροντιστηρίου το οποίο ήταν γεμάτο (με τι άλλο;) με μικρά παιδιά, στα οποία κάποιες δασκάλες εδώ και χρόνια κάνουν απογευματινά εθελοντικά μαθήματα για τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του έθνους».

    Στο ιδιότυπο αυτό ιδιωτικό εθνικοπατριωτικό φροντιστήριο μικρών παιδιών ο μηνυόμενος για παιδεραστία Αρχιμανδρίτης εκτός από «ευλογίες» στα μικρά παιδιά προσέφερε και πολλά δώρα αλλά και εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, όπως μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποια συντηρητικής γραμμής και ευνοημένα από τα κρατικά ταμεία τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους (ιδιώτες και του δημοσίου) τα οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζουν συντονισμένα και όπως μαθαίνουμε κατόπιν οδηγιών «άνωθεν» τις δραστηριότητες αυτού του οργανισμού.

    Ποια η διασύνδεση όλων αυτών των στοιχείων; Απλά πως στα ιδρυτικά μέλη του ιδιωτικού και ανεπίσημου φροντιστηρίου το οποίο δέχτηκε την «γερή» χορηγία του μηνυόμενου για παιδεραστία Αρχιμανδρίτη, συναντάμε το όνομα στενού συγγενικού προσώπου του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου ο οποίος και «αθώωσε» τον μηνυόμενο με την συστατική του επιστολή ενώ μέσα στους «ευεργέτες» του οργανισμού αυτού είναι (σιγά να μην απουσίαζε!) και ο Ελληνικός Στρατός ο οποίος και παραχώρησε οίκημα ιδιοκτησίας του ώστε, οι «ηρωικές» αυτές δασκάλες που διδάσκουν σε δεκάδες μικρά παιδιά κάθε μέρα τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη του Έθνους, να φιλοξενήσουν εκεί ορφανά παιδιά.

    Μάλιστα όπως έγινε αργότερα γνωστό η παραχώρηση του κτιρίου αυτού έγινε επί διοίκησης του Στρατού από γνωστό, σήμερα απόστρατο στρατηγό που διατηρεί και αυτός στενές σχέσεις με την περιοχή μας και μάλιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει εμπλακεί άμεσα στην πολιτική.

    Βεβαίως και οι θρησκόληπτοι και οι φανατικά εθνικοπατριώτες έχουν δικαίωμα να συνεταιρίζονται ώστε να δραστηριοποιούνται πολιτικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά όμως έχουν και υποχρέωση, όπως και όλοι οι άλλοι πολίτες οι δραστηριότητές τους αυτές, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με τεράστια χρηματικά ποσά αγνώστου προελεύσεως και με μικρά παιδιά τα οποία τους τα εμπιστεύονται οι γονείς τους, να τελούν υπό την απαραίτητη νομιμότητα αλλά και διαφάνεια και όχι να βασίζονται απλά σε φανταχτερούς τίτλους που παραπέμπουν σε ηρωικές στιγμές του Έθνους, χωρίς καμία πιστοποίηση από το κράτος αλλά και από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται (καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους), στηριζόμενοι στις διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών και επιδοτούμενων από διάφορα «κονδύλια» συντηρητικών έως και ακροδεξιών ΜΜΕ και δημοσιογράφων (ιδιωτών και του δημοσίου) και να θεωρούν τους εαυτούς τους «ήρωες» ή «σωτήρες» μίας περιοχής που με τις «παρεμβάσεις» τους αφυπνίζουν τον μάλλον… κοιμισμένο τοπικό πληθυσμό.

    Γιατί μπορεί όλοι εμείς οι «κοινοί πολίτες» να τρέχουμε στα δικαστήρια όποτε ο κάθε βαλτός ή εμπαθής το θελήσει, να κατηγορούμαστε για ότι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και να χρειάζεται να αποδείξουμε πως «δεν είμαστε ελέφαντες» όμως κάποιοι άλλοι, μηνυόμενοι μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, να απολαμβάνουν ειδικά «ευεργετήματα» τα οποία προσφέρουν «αθωωτικές» επιστολές εθνικοπατριωτών πρώην δικαστικών και αμέσως μετά, οι ίδιοι να «ευλογούν» (με χοντρά πακέτα πολλών ευρώ, προερχόμενων από το μοναστήρι τους, χρήματα των πιστών δηλαδή) τον εθνικοπατριωτικό ιδιωτικό και άτυπο «εκπαιδευτικό οργανισμό» στενού συγγενικού προσώπου του δικαστικού που με την επιστολή του τους «αθώωσε». Πόσο μάλλον όταν ο μοναχός με τα «χοντρά πακέτα» είναι μηνυόμενος για παιδεραστία και πόσο μάλλον όταν ο οργανισμός του στενού συγγενικού προσώπου του πρώην δικαστικού είναι κάθε μέρα γεμάτος με μικρά παιδιά!

    Σωτήρης Μπουζάρας
    facebook.com/bouzaras

  72. Παράθεμα: Oι επίσκοποι στην Κατοχή  – Σημειώσεις για τον Εμφύλιο

  73. Ο/Η laskaratos λέει:


    Ο Δημοσιογράφος που αποκάλυψε στην «Αυγή» (29.5.2007) τα φοβερά σκάνδαλα ενός ακροδεξιού εθνικιστή και ρατσιστή Αρχιεπισκόπου, υβριστή του «κουσουριού» (των μη ρασοφόρων), χωρίς να τολμήσει ούτε ο ίδιος ούτε άλλος ιερωμένος ή αυλικός ή ευνοούμενος να απαντήσει

    https://www.efsyn.gr/arthro/pethane-o-antistasiakos-vardis-v-vardinogiannis
    Στη Ραφήνα η κηδεία του αντιστασιακού Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη

    26.12.2018

    Συντάκτης:
    efsyn.gr

    Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης που είχε αναπτύξει πολυσχιδή δράση τόσο στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης όσο και στη διάρκεια του εμφυλίου αλλά και κατά τη χούντα των συνταγματαρχών.

    Είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1967-1974.

    Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Έζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία.

    Μεταξύ των βιβλίων ήταν «ΚΚΕ Εσωτερικού-Ιστορική αναδρομή», «Η εθνική αντίσταση στο Σέλινο», «100 μάχες εθνικής αντίστασης χαρτογραφημένες», «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια…».

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο (Πέμπτη) στις 11 π.μ. στην εκκλησία της Παναγίτσας στο νεκροταφείο Ραφήνας.

    Η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων να προσφερθούν χρήματα για τις ανάγκες του ιδρύματος «Ελπίδα».

    Συλλυπητήρια μηνύματα
    Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη έκαναν ο πρόεδρος της Βουλής και τα κόμματα της Αριστεράς.

    Ο Νίκος Βούτσης στο μήνυμά τους τονίζει ότι εκφράζει τη συγκίνησή του «για την απώλεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα θερμά συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

    Όπως τονίζει στη γραπτή δήλωσή του, ο Β. Βαρδινογιάννης υπήρξε «ακατάβλητος αγωνιστής σε όλο τον βίο του, ηγετική μορφή της Aντίστασης κατά των Γερμανών στην Κρήτη αλλά και στέλεχος του Αντιδικτατορικού Αγώνα, διώχθηκε σκληρά για τις ιδέες του. Σημαντικός ήταν ο ρόλος του στην ίδρυση και τη λειτουργία της ΕΔΑ, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις αξίες της ανανεωτικής Αριστεράς. Αξιομνημόνευτες είναι και οι προσπάθειές του για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ίδρυση Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, ενώ επί χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 που σαν σκοπό έχει τη συγκέντρωση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού της περιόδου 1940-1974».

    Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εποχής του, υπήρξε μέχρι τέλους πιστός στις αξίες και τα ιδανικά της ανανεωτικής Αριστεράς».

    «Από την πρώτη στιγμή τάχθηκε με την ανανεωτική αριστερά συμμετέχοντας στο ΚΚΕ εσωτερικού και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, συμμετείχε στο τιμητικό προεδρείο του ιδρυτικού συνεδρίου του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

    Ανακοίνωση για τον θάνατο του αντιστασιακού Β. Βαρδινογιάννη έκανε και η ΔΗΜΑΡ.

    Όπως τονίζει, ήταν «εκ των τελευταίων επιζώντων της ιστορικής ηγεσίας του ΚΚΕ εσωτερικού» ενώ «είχε ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), στην αντίσταση στη χούντα των συνταγματαρχών, στην ίδρυση και συγκρότηση του ΚΚΕ εσωτερικού. Συμμετείχε ενεργά στην πορεία της ανανεωτικής αριστεράς μέσα από τις γραμμές της ΕΑΡ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ».

    «Εκτός από το πλούσιο συγγραφικό έργο του (έγραψε βιβλία και άρθρα για την εθνική αντίσταση, καθώς και για την ιστορία του ΚΚΕ Εσωτερικού), πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την ίδρυση Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, για την προάσπιση της ιστορικής μνήμης, ενώ διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων», αναφέρει επίσης.

  74. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.