Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου

Η σιωπή της Εκκλησίας είναι συνενοχή

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Σαν σήμερα πέθανε ο Χρήστος Παρασκευαϊδης (αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) που προσπάθησε πανικόβλητος να αναβάλει την μετάβασή του στον «Παράδεισό» του, κλέβοντας μόσχευμα από τον, για πολλούς λόγους, δικαιούχο ασθενή, με τρόπο ιατρικά αστήρικτο και ηθικά άτιμο, κάνοντας χρήση της πολιτικής του δύναμης.

Η κατάφωρα αντιχριστιανική αυτή πράξη, δεν επέσυρε την αποδοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συμπτωματικά ο θιγόμενος (που τελικά πήρε αυτό που δικαιούνταν και σώθηκε με καθυστέρηση), ήταν Εβραίος. Η περίπτωσή του δημοφιλούς Παρασκευαϊδη, ενδιαφέρει ιδιαίτερα, από την άποψη της ανάδειξής του στην κορυφή της ιερής πυραμίδας, ως επιβράβευσης των κτηνωδών ιδεών που διακινούσε, όπως:

1. H (τάχα επιστημονική) πρόταση της λοβοτομής των αντιρρησιών συνείδησης και…

2. Ο εγκωμιασμός ως πατριωτικής πράξης της δολοφονίας αθώων ξένων.

Οι πάνδημες επικήδειες τιμές που του αποδόθηκαν, είναι τεκμήριο της ιδεολογίας της Ιεραρχίας, αλλά και των μηχανισμών συγκάλυψης των ΜΜΕ και της ανώδυνης απορρόφησης τέτοιων απόψεων από την κοινωνία. Το κείμενο αυτό φιλοδοξεί στο να καταγγείλει επετειακές δημόσιες εκδηλώσεις νοσταλγών της δεσποτείας του, οι οποίες αποτελούν ευκαιρία αναμάσησης των πιο αντιδραστικών ιδεοληψιών.

Ο Παρασκευαϊδης υπηρέτησε τη Δικτατορία ως γραμματέας της Χουντοσυνόδου του παλατιανού αρχιεπίσκοπου Κοτσώνη. Αμετανόητος, αλληλογραφούσε όταν κόπασε το λαϊκό μένος κατά της Χούντας, με το φαντάρο Στέλιο Παττακό και μάλιστα τον «προήγαγε» από οπλίτη σε στρατηγό, εκφράζοντας παράλληλα εκτίμηση στην κακοποιό του δράση: «Στρατηγέ, Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το πόνημα με τον τίτλο «Οδοιπορικόν ενός στρατιώτου 90 ετών», το οποίον είχατε την ευγενή καλωσύνην να μου αποστείλετε και σας ευχαριστώ πολύ. … εντυπωσιάζει τον αναγνώστην … το ανυπόκριτο πατριωτικό φρόνημα και την πηγαία ειλικρίνεια, …. υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία…»

Δεν ντράπηκε να ψευδολογεί πως αγνοούσε πως γινόντουσαν βασανιστήρια επί Δικτατορίας, αν και ήταν τότε γραμματέας της Συνόδου, στην οποία συγγενείς βασανισθέντων υπέβαλαν, μάταια, εκκλήσεις βοήθειας. Οι ίδιες οι μητέρες των εκτελεσμένων και βασανισμένων τον ξεμπρόστιασαν κι αυτός έκανε πως δεν το κατάλαβε.

«Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί ούτε Γάλλοι, ούτε πολύ περισσότερο Αγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Ελληνες, είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και μιλάμε αντρίκεια». (Ρατσιστική δήλωση Παρασκευαϊδη από το νησί της Σαπφώς-‘Καθημερινή’, 29-01-08). Φωτ. Ο Αυστριακός ηθοποιός Martin Sommerlatte στο Berlin's Admiralspalast theatre

Το ίδιο έκανε κι όταν η «Αυγή» τον κατήγγειλε για ασέλγειες σε ίδρυμα νέων επί Χούντας.
Όπως προκύπτει από σωρεία γεγονότων, πολλά από τα οποία έχουν αποδεικτική ισχύ, συμπεριφερόταν σαν να ήταν κρυφός ομοφυλόφιλος όπως ο Αυστριακός ακροδεξιός Χάϊντερ που προσπαθούσε αγχωμένος να δρέψει πιστοποιητικά «ανδρισμού», με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον όρο αυτό οι Μεγάλοι Πατριώτες όπως ο τιμημένος Μεγάλος Άρχοντας της Ορθοδοξίας, εισηγητής του «πρωκτόμετρου» των μητροπολιτών, και δηλωμένος κάτοχος «δίδυμων αδένων», αρχηγός της «Εθνικής Συμμαχίας» κ.Γρ.Μιχαλόπουλος (9 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα εκβιασμού).

Τώρα πλέον αυτό που χυδαία αποκαλούσε «κουσούρι», πιστοποιήθηκε έμμεσα γι’αυτόν και «με τη βούλα» του μητροπολίτη Πατρών (που κατέχει το θώκο χάρις στον Παρασκευαϊδη) και της Ι. Συνόδου που δεν τόλμησαν να τιμωρήσουν Πατρινό αρχιμανδρίτη για τον οποίο δημοσιεύτηκε πως είπε σε ενορίτισσές του πως ο αρχιεπίσκοπος «είχε το κουσούρι». Ο ιερωμένος είχε κληθεί υποτίθεται να δώσει εξηγήσεις μέχρι την 18.10 (!)

Δημιουργήθηκε σάλος και υποτίθεται πως η Μητρόπολη διέταξε ανακρίσεις το αποτέλεσμα των οποίων παρά τις δημόσιες τρικλοποδιές γνωστού πατρινού πατριαρχικού θεολόγου, δεν ανακοινώθηκε ακόμη (!) κι ας πέρασαν 3 μήνες. Ένας αρχιμανδρίτης λοιπόν φέρεται πως «συκοφαντεί» τόσο βαριά νεκρό αρχιεπίσκοπο, δεν διαψεύδει, δεν ανακαλεί, και δεν τολμούν να τον τιμωρήσουν, είτε γιατί φοβούνται μην ανοίξει κι άλλο το στόμα του, είτε γιατί εκδικούνται κι αυτοί για τις δικές τους αιτίες τον νεκρό είτε το πιθανότερο και για τα δυο.

O πατριαρχικός θεολόγος, τρεις ημέρες πριν την επέτειο του θανάτου του Παρασκευαϊδη, επιμένει και στέλνει έκκληση στον πατριάρχη να επέμβει για τη διελεύκανση του θέματος, εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα την Ιεραρχία αλλά και τους φίλους του Παρασκευαϊδη που σιωπούν και δεν υπερασπίζονται το νεκρό, όπως ο πανσεβάσμιος τ.Πειραιά Καλλίνικος, ο πάνσεπτος τ.Καρδίτσας Θεόκλητος και ο τ.αρχιμανδρίτης Κουλουσούσας (άλλαξε επώνυμο), που κι αυτοί συμπτωματικά είχαν πέσει αθώα θύματα παρόμοιων αισχρών συκοφαντιών.

Είναι γνωστό πως οι Ναζίδες στρατιωτικοί και δήμιοι ήταν σε μεγάλο ποσοστό συμπλεγματικοί κρυφομοφυλόφιλοι όπως πιθανότατα και ο ίδιος ο Χίτλερ και καταδίωκαν τους ομοφυλόφιλους για να ξορκίσουν έτσι αυτό για το οποίο ντρεπόντουσαν. Ο Παρασκευαϊδης έβριζε χυδαία τους ομοφυλόφιλους («κουσούρι» κλπ) και ζητούσε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιράν, ποινικοποιώντας την ομοφυλοφιλία: “Του Κράτους πρωτοβουλία είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων, που αναγνωρίζονται σαν νόμιμα υπάρχουσα κατάστασταση αντί να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για κείνους που ντροπιάζουν την ανθρώπινη αξίαν και παραδίδονται στα έργα της ατιμίας, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος”.

Οι ομοφυλόφιλοι που δεν έχουν το θάρρος να αποδεχθούν την ταυτότητά τους και να αντέξουν την πίεση της υποκριτικής κοινωνίας, νιώθουν ενοχές για τον εαυτό τους, καταπιέζονται, κρύβονται και αποκτούν συχνά διαστροφικό χαρακτήρα με πολλές κακότητες.

Οι ναζιστικές του απόψεις, οδηγούσαν τον ψευτοπαλληκαρά Παρασκευαΐδη, στη δημόσια έκφραση ιμπεριαλιστικών θέσεων εθνικού αλυτρωτισμού όπως «Να πάρουμε την Πόλη» και στο να κολακεύει τον όχλο ως περιούσιο λαό του Κυρίου. Αντιτάχθηκε στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε μιλώντας στο ναό της μυθολογικής Βαρβάρας του Πυροβολικού, με υβριστικό και διχαστικό τρόπο («Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν στην οικογένεια των χριστιανών»), που έδειχνε μίσος για τον φίλο τουρκικό λαό. Η ναζιστική εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» (11.12.2003, Φ. 499) επιδοκίμασε τις ψυχροπολεμικές του δηλώσεις. Δεν είναι η μόνη φορά. Με τα γελοία ελληνικά τους οι ανελλήνιστοι της Χ. Αυγής, παινεύουν το Χουντόδουλο: «χάρη στην πρωτοβουλία που εξέλαβε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κλπ» (προσπαθούν να μιλήσουν «επίσημα» ενώ αγνοούν τη σημαία του ρήματος εκλαμβάνω)

Επιδιώκοντας την επιστροφή της παραδοσιακής Δεξιάς στην εξουσία, έστησε μαζί με τον ανιψιό Καραμανλή, διχαστικό σκηνικό με τις ταυτότητες, που κατέρρευσε μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, οπότε πετάχτηκαν στα σκουπίδια οι «υπογραφές» και ξεχάστηκε κι από τους δυο τους το υπεσχημένο δημοψήφισμα, πριν ο μικρός Καραμανλής να το σκάσει από την πρωθυπουργία. Απέσπασε το γελοίο και μέχρι σήμερα σταθερό έπαινο του κήρυκα του φυλετικού μίσους, του ναζιστικού «Στόχου», που τον αποκαλούσε με μιλιταριστικό προσωνύμιο («Κεραυνός»), κατάλληλο για λοκατζή ή παλαιστή, πάντως όχι για παπά ή έστω για σιγανοπαπαδιά.

Να σημειωθεί πως αρχικά, πριν αγαπηθούν αμοιβαία και του απονείμει το γελοίο τίτλο του Εθνάρχη», ο «Στόχος» τον έβριζε: «Αριβίστας» «που μπλέχτηκε σε μέγα βρωμερό σκάνδαλο». «Με χίλια δυο ψέματα ο Μητροπολίτης προσπαθεί να καλύψει το αίσχος». «Σε φοβερό σκάνδαλο -του οποίου κανένας δεν ξέρει ακόμα τις διαστάσεις- είναι μπλεγμένος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος, ο φιλόδοξος εκείνος Αρχιερέας ο οποίος κάνει τα πάντα για να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο και ν’ ακούγεται το όνομά του!» «Στη ρεμούλα που γίνεται στο «Ιδρυμα Βουδούρη» είναι συνυπεύθυνοι ο υπουργός … ο υπουργός … ο υπουργός ….., ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος. Οι τέσσερεις αυτοί -μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος- είναι «συνυπεύθυνοι» στις απάτες. Και όταν ένας είναι «συνυπεύθυνος» σε κάποια απάτη, είναι, φυσικά, απατεώνας! Απατεώνες, λοιπόν, οι τρεις υπουργοί και ο Μητροπολίτης!«.

Ο Παρασκευαΐδης, είχε προκαλέσει την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλιου του Βόλου, που «εκφράζοντας τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού της πόλης», αισθάνθηκε «την ανάγκη να καταγγείλει τη νέα πρόκληση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλου, όπως αυτή εκφράζεται με το δημοσίευμά του στις τοπικές Εφημερίδες της 24ης Ιουνίου 1984» με το οποίο έβαλε «και κατ’ αυτών ακόμη των Δημοκρατικών Θεσμών».

Έχοντας εγκαταστήσει στη μητρόπολη Βώλου ένα περίεργο καθεστώς με μια αυλή που συνδεόταν ακόμη και με νεαρούς εμπόρους ναρκωτικών, έβρισε τον τοπικό διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης που πρόβαλε εμπόδια στην επέλασή του στα σχολεία και καταφερόταν με μίσος κατά των αντιρρησιών συνείδησης αρνητών της στρατιωτικής θητείας προωθώντας έμμεσα τη ναζιστική ιδέα της λοβοτομής τους με άρθρο του στο υποτίθεται φιλελεύθερο ΒΗΜΑ (8.7.1997) του πατριαρχικού οφικιάλιου Στ.Ψυχάρη (πανεπιστημιακού σε άγνωστο Πανεπιστήμιο):
«Γι’ αυτό και ο γάλλος καθηγητής J.-Ρ. Cattelain στο επιστημονικό του έργο «L’ objection de Consience», 1982, σ. 38, αναφέρεται στις εργασίες διεθνούς ιατρικού συνεδρίου όπου υπεστηρίχθη ότι η πλειοψηφία των αντιρρησιών συνειδήσεως είναι άτομα ψυχοπαθή, ότι ευρίσκονται στην αρχή της σχιζοφρένιας, ότι η προβαλλόμενη αντίρρηση συνειδήσεως αποτελεί παθολογική κατάσταση και ότι για τον λόγο αυτόν εφηρμόσθη η μέθοδος της λοβοτομής προκειμένου να θεραπευθεί ο ασθενής».

«Υπεστηρίχθη» λοιπόν, (από ποιούς όμως δεν μας το λέει), «αναφέρεται» λοιπόν, από τον άγνωστης ποιότητας καθηγητή (σε ποιο πανεπιστήμιο;) J.-Ρ. Cattelain, αλλά τι θέση παίρνει προσωπικά ο καθηγητής δεν μας το λέει ο πονηρός καλόγερος. Τη γνώμη του για τους πολυάριθμους μοναχούς και παπάδες που δεν πήγαν στρατό αλλά στέλνουν στο στρατό τους άλλους, δεν μας τη λέει ο θαυμαστής του Παττακού. Αν και ξεφωνήθηκε δεόντως ο Παρασκευαϊδης για την προσπάθειά του να νομιμοποιήσει ηθικά ναζιστικές μεθόδους εγκεφαλικού ευνουχισμού, από προοδευτικά έντυπα (Ελευθεροτυπία-Ιός, Αυγή, Γαλέρα, Αντί) και συγγραφείς (Μανώλης Βασιλάκης-«Η μάστιγα του Κυρίου») και ιστότοπους η πλειοψηφία των ΜΜΕ τον κάλυψε προκλητικά, τόσο που να μπορέσουν ακίνδυνα γι’αυτούς η Λ.Κανέλλη κυρίως, αλλά και οι Παπαδημούλης, Γλέζος, Θ.Λεβέντης, Αλαβάνος, Παπαρρήγα, κλπ να δηλώνουν πως τον εκτιμούν, ή να τρέχουν σε εκδηλώσεις του, ή να θρηνούν μετ’επαίνων για το χαμό του, ή απλά να παρακολουθούν (η τελευταία) τη νεκρώσιμη τελετή του, ΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ.

Ο Παρασκευαϊδης δεν δίστασε να παρανομήσει εξευτελιστικά και να πλαστογραφήσει ψηφοδέλτια ώστε να εξασφαλίσει την έτσι κι αλλιώς αντικανονική μετάθεση του ροζ Παντελεήμονα στην Αττική (ώστε να προστατεύεται η έδρα-Καπανδρίτι -της αδελφότητάς του, της αντικομμουνιστικής χουντικής παρακρατικής «Χρυσοπηγής»).

Διψώντας για δύναμη και θέλοντας να κουκουλώσει σκάνδαλα δικά του και της αυλής του, αλλά και να βάλει τρικλοποδιές σε αντιπάλους του, δικτυώθηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα Γιοσάκη.

H ιταμότερη όμως πρόκληση είναι μια κακουργηματική ναζιστικής υφής δήλωση, που αποδεικνύει πως είχε χάσει την αίσθηση κάθε ηθικού φραγμού. Δεν ήταν όμως ούτε κι αυτή μια προσωπική του άποψη, αφού ούτε ένας επίσκοπος ή πιστός ή έστω απλός κληρικός δεν τον αποδοκίμασε. Μάλιστα η Ιεραρχία τον επιβράβευσε αργότερα ψηφίζοντάς τον στην πλειοψηφία της, ως Αρχιεπίσκοπο. Ο ανταγωνιστής του στη διεκδίκηση της Αρχιεπισκοπής κ.Λιάπης, τον κατηγόρησε πως έστησε σκευωρία σε βάρος του (υπόθεση των 4 δις) και πως τον εκβίαζε μέσω του Γιοσάκη. Τον Γιοσάκη χρέωναν οι κ.Λιάπης και Παρασκευαϊδης ο ένας στον άλλο και αν κρίνουμε από τη σκανδαλώδη προστασία που του παρείχε ο δεύτερος και του παρέχει ακόμη ο πρώτος (ακόμη και τώρα που φυλακίστηκε δεν τον δικάζει!!!), ανήκει και στους δυό. Πιο πολύ όμως στον Παρασκευαϊδη και στο περιβάλλον του, που μέσω Γιοσάκη είχαν πρόσβαση στο παραδικαστικό κύκλωμα.
http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2005/05-01-31_1.eragr.html#05
http://news.in.gr/greece/article/?aid=597915
http://news.in.gr/greece/article/?aid=605410

Λοιπόν ο (Αρβανίτης μάλιστα) δεσπότης από τις Στανιάτες (Οινόφυτα), στις όχθες του ρέματος Βουργένι (Ασωπού) κ. Γιάννης Λιάπης, παρά αυτήν την εχθρότητα και τα αμοιβαία χτυπήματα κάτω από τη μέση, δε θεώρησε αναγκαία τη διαρροή προς την ευρύτερη κοινή γνώμη της ηθικής κάλυψης του Παρασκευαϊδη στους φονιάδες των Αλβανών, ίσως για να μην τεντώσει το σχοινί των αμοιβαίων αποκαλύψεων. Συνοπτικά αυτά που είπε ο δεσπότης του Βώλου, συμπυκνώνονται στο εξής: Είναι καλό να δολοφονούνται με μπαμπεσιά αθώοι Αλβανοί, ακόμη και με απρόκλητη εισβολή σε αλβανικό έδαφος. Η πράξη είναι ηρωική και πατριωτική. Πρέπει να επαναληφθεί.

Αναλυτικότερα:
«Στις 10 Απριλίου του 1994, μια ομάδα κομάντο της τρομοκρατικής ελληνικής οργάνωσης ΜΑΒΗ, πέρασε την ελληνοαλβανική μεθόριο και δολοφόνησε δύο Αλβανούς στρατιωτικούς μέσα στο στρατόπεδο της Επισκοπής. Επρόκειτο για μια πρώτης τάξεως προβοκάτσια που στόχευε στον πόλεμο με την Αλβανία και την «απελευθέρωση της σκλαβωμένης Β. Ηπείρου μας». Όπως συμβαίνει πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις, οι περισσότεροι έσπευσαν να μιλήσουν για «πράκτορες ξένων δυνάμεων», και μόνο ο ακροδεξιός χώρος, ιδίως η εφημερίδα «Στόχος», υπερασπίστηκε την «εθνικά δίκαιη» ενέργεια της ΜΑΒΗ και προανήγγειλε επόμενα «χτυπήματα». Όταν όμως έφτασε στον Τύπο η αναλυτική προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης (με τη φωτογραφία μάλιστα των όπλων που είχε αποσπάσει από το αλβανικό στρατόπεδο), δεν έμενε αμφιβολία: Το κομάντο ήταν τελικά «δικό μας». Ο Μιχ. Σταθόπουλος, μαζί με άλλους 22 πολίτες, τον Οκτώβριο του 1994, βλέποντας ότι για «διπλωματικούς λόγους» η κυβέρνηση επιθυμούσε την αποσιώπηση της υπόθεσης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των αγνώστων τρομοκρατών εθνικιστών της ΜΑΒΗ και των φανερών οπαδών τους. Ο νυν υπουργός είχε διαλέξει στρατόπεδο. Ήταν μ’ αυτούς που ήθελαν ειρήνη και δεν δίσταζε να συγκρουστεί με το συνονθύλευμα νεοφασιστών και παρακρατικών που είχαν λόγους να καλύπτουν την τρομοκρατία για εθνικούς λόγους. Ο σημερινός του μεγάλος αντίπαλος Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης βρέθηκε στην απέναντι πλευρά. Η εφημερίδα «Πληροφόρηση» που εξέδιδε, ως μητροπολίτης Δημητριάδος, ακόμα και αργότερα, όταν η αστυνομία συνέλαβε στο Δελβινάκι (πάλι στα ελληνοαλβανικά σύνορα) τους πάνοπλους «αγωνιστές του βορειοηπειρωτικού κινήματος», δεν έπαψε να ευθυγραμμίζεται με την αδελφό «Στόχο»: «Φαίνεται πως οι συλληφθέντες μέλη της οργάνωσης ΜΑΒΗ, που δρα με στόχο την απελευθέρωση της Β. Ηπείρου, προσφέρονται ως εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της βελτίωσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων (…) Οι συνθήκες σύλληψης, φυλάκισης και διαπόμπευσής τους, δείχνουν μια έσχατη υποτέλεια απέναντι στους Αλβανούς (…) Πού ηκούσθη να παραδίδει μια χώρα σε μίαν άλλη στοιχεία που εξακρίβωσε σε βάρος πολιτών της που έδρασαν πατριωτικά και ηρωικά;» Και συνεχίζει η εφημερίδα του επίδοξου εθνάρχη κ. Χριστόδουλου. «Στο κάτω κάτω και ένοχοι αν είναι οι συλληφθέντες, θα έπρεπε να συγκαλυφθούν. Γιατί τώρα, ποιος θα θελήσει να αναλάβει κάποια τόσο επικίνδυνη αποστολή, όταν είναι βέβαιος ότι η ίδια του η κυβέρνηση θα τον απαρνηθεί; Κατά τα άλλα τα όνειρα για ελευθερία στη Β. Ήπειρο θάπτονται, οι νέοι απογοητεύονται και η διπλωματία θριαμβεύει» (Πληροφόρηση, Ιούλιος-Αύγουστος 1995).»
[Ιός- Ελευθεροτυπία, 24/6/2000]

Συν τοις άλλοις, ο «Απόστολος του Χριστού» και οι όμοιοι του, έθεσαν σε κίνδυνο την ειρήνη παράγοντας ταυτόχρονα και αισθήματα αδικίας, ταπείνωσης, μίσους και εκδίκησης στους φτωχούς μας γείτονες και συμπολίτες, με τους οποίους συμβιώνουμε. Ανησυχεί μάλιστα πως αν οι ένοχοι τιμωρηθούν, ποιός θα επαναλάβει αυτό το έγκλημα. Αυτό είναι εγκωμιασμός εγκλήματος και προτροπή για επανάληψή του. Ο σκληρόκαρδος παπάς δεν έδειξε καμία συμπόνια ούτε στις δύστυχες μανάδες των δολοφονημένων και συνέβαλε με τον τρόπο του στην τελική δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Ο ίδιος ο Έλληνας αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας κ. Γιανουλάτος, ίσως το πιο προοδευτικό πρόσωπο του ελληνικού επισκοπάτου, που διορίστηκε προκλητικά από τον πατριάρχη επικεφαλής 3 Ελλήνων δεσποτάδων (δεν έγιναν δεκτοί) στη φτωχή Αλβανία, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από το γεγονός της δολοφονίας το οποίο και καταδίκασε απερίφραστα, αλλά ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ και τις απόψεις του μητροπολίτη Βώλου.

…..

ΥΓ 1.
Ο ναζιστικός «Στόχος» επιτίθεται τακτικά στους ομοφυλόφιλους, αλλά υμνεί τον Παρασκευαϊδη:
(Στο παιδαριώδους γραφής κείμενό του, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους τόνους)

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
………..
Δύο χρόνια μετά, δεν τον έχουμε ξεχάσει, τον έχουμε διαρκώς στο στόμα μας, στην καρδιά μας και τη σκέψη μας…
Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα παραμένει ορφανή…
…….
Ζητουν χωρισμό κράτους Εκκλησίας, ζητανε να δώσουν ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες, ζητάνε να μειωθεί η παρουσία της Εκκλησίας… αντι να ζουμε με την Εκκλησια που μας διδασκει να σκεφτομαστε, και να αποφασίζουμε, μας ζητανε να γίνουμε ένα νουμερο,ενας αριθμος οπως ωραια ελεγε ο Χριστοδουλος.
…….
Την Κυριακή στις 24 του μηνός η μνήμη του Χριστόδουλου παραμένει ζωντανή.
Πηγαίνουμε στον Αγιο Νικολαο Καισαριανής, αλλά και στο Πρώτο Κοιμητήριο των Αθηνών και τα γεμίζουμε και προσκυνώντας στον τάφο του λέμε, Χριστόδουλε σέ πάμε!
Για να τον ακουσουμε να μας λέει απο εκεί ψηλά και εγώ σας πάω !
…….
Αιωνία αυτού η μνήμη !

….

ΥΓ2
«Ριζοσπάστης», (26.8. 2000): «Ποιος «ευλόγησε» τους ναζί , κ. Χριστόδουλε;».

ΥΓ 3
Χριστοδούλου Αρχαιολογικαί αναλύσεις.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

86 Responses to Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου

 1. Παράθεμα: Tweets that mention Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου « Ροΐδη Εμμονές -- Topsy.com

 2. Ο/Η ΑBC λέει:

  Μετά από ένα επεισόδιο στην Ιεραρχία, με τον Ιερισσού Παύλο Σοφό που πήρε την ψηφοδόχο και την πέταξε και έπεσε κάτω και λιποθύμησε, ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε να αποκρύψει το γεγονός, και πάγωσε τη διαδικασία. Δόθηκε τότε η ευκαιρία στον νυν έκπτωτο της Μητροπόλεως Αττικής Παντελεήμονα να διεκδικήσει τη Ζάκυνθο και με ισχυρό προστάτη τον Κορίνθου έγινε Ζακύνθου. Αν δεν πλαστογραφούσε ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, Δημητριάδος τότε, έξι ψηφοδέλτια θα ήμουν από τότε Ζακύνθου. Για την πλαστογραφία έγινε προσφυγή στο Σ.τ.Ε. από τον Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο, επισημάνθηκε η πλαστότητα, είδαν ότι είναι τα γράμματα του Χριστόδουλου… Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια αυτά».

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ogvWxk3hmq0J:www.apogevmatini.gr/%3Fp%3D53712+%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1+%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1+%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82&cd=8&hl=el&ct=clnk&gl=gr

 3. Ο/Η Red panther λέει:

  Ριζοσπάστης
  Τρίτη 28 Αυγούστου 2001 Σελίδα 28

  «Ο θεός ξέρει τι κάνει»…

  Ο γνωστός ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης, συζητώντας, σε μια συνέντευξή του, με τον δημοσιογράφο παρουσιαστή, έκανε, μεταξύ άλλων, την περιγραφή κάποιας παλιότερης συνάντησής του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

  Ο Χριστόδουλος, λοιπόν, είπε ο καταξιωμένος ηθοποιός, που ήξερε το πρόβλημά μου με τον καρκίνο, μου λέει σε κάποια στιγμή: «Ο Κύριος σε αγαπάει πολύ και γι’ αυτό σου έδωσε τον καρκίνο. Ο θεός, όποιον αγαπάει, παιδεύει». Και ο Καρακατσάνης, με τη γνωστή θυμοσοφία και το χιουμοριστικό ύφος του, αναρωτήθηκε: «Καλά, εμένα, περισσότερο απ’ το Χριστόδουλο μ’ αγαπάει ο Θεός, και μου έδωσε τον καρκίνο; Γιατί δεν τον έδωσε σ’ εκείνον, που είναι και αρχιεπίσκοπος, άρα θα τον αγαπάει πιο πολύ από εμένα;..».

  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=920299&publDate=

 4. Ο/Η Red panther λέει:

  http://www.kokkino.org/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=5&id=983&Itemid=91

  Αναδημοσιεύω το επίκαιρο άρθρο του Λευτέρη Παπαδόπουλου από Τα Νέα 6 Οκτ. 2007.

  Ματιές
  Χριστόδουλος
  Του ΛΕΥΤΕΡΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Ο συνάδελφος και αγαπητός μου φίλος Γιάννης Τριάντης έγραψε στη στήλη του, στην «Ελευθεροτυπία», την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον τίτλο «Αποτυπώματα», τα εξής: «Λυγίζουν οι άνθρωποι όταν το αδιανόητο κραδαίνει το σπαθί του. Ακόμη κι εκείνοι που θεωρούν το ζην γέφυρα για την αιωνιότητα. Όπως ο Αρχιεπίσκοπος… Και τότε, λιώνει σαν κερί το προστατευτικό περίβλημα της μεταφυσικής, η απόγνωση γίνεται λυγμός και το παράπονο μαχαίρι: “Γιατί σε μένα Θεέ μου και όχι σε κάποιον άλλον;…” Τ΄ ακούς και μένεις ενεός. Ξέρεις ότι λυγίζουν οι άνθρωποι, ανυπεράσπιστοι μπροστά στη δύστηνο μοίρα. Νιώθεις ότι θολώνουν όταν τους απειλεί το παγερό σκοτάδι. Μπαίνεις για λίγο στη θέση τους και τρομάζεις από τον ίλιγγο… Αλλά από έναν Ποιμένα έχεις απαιτήσεις, ακόμη και όταν βηματίζεις μόνος, μακριά από την καλύπτρα της Θρησκείας, και δεν συμμερίζεσαι το σωτηριολογικό κήρυγμά της

  Ο Ναπολέων Σουκατζίδης ήταν κομμουνιστής.

  Οι ναζί τον έστειλαν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Έμαθαν ότι γνωρίζει γερμανικά και τον επιστράτευσαν για να κάνει τον διερμηνέα. Ο Ναπολέων το δέχτηκε για να διευκολύνει, όσο περνούσε απ΄ το χέρι του, τους συντρόφους του. Την Πρωτομαγιά του 1944, ο διοικητής του στρατοπέδου τον κάλεσε και του είπε ότι αποφασίστηκε η εκτέλεση διακοσίων κρατουμένων, στο Χαϊδάρι, κομμουνιστών. Του διάβασε και τον σχετικό κατάλογο. Μεταξύ των μελλοθανάτων ήταν και ο Σουκατζίδης. Ρώτησε ο Γερμανός: «Έχω τη δυνατότητα να σε βγάλω απ΄ τον κατάλογο και να εκτελεσθεί στη θέση σου κάποιος άλλος. Θέλεις;». «Δεν δέχομαι», απάντησε ο Ναπολέων, «θα δεχτώ να μου χαρίσεις τη ζωή, αν τουφεκίσεις, αντί για 200 συντρόφους μου, 199».
  Ο στρατοπεδάρχης δεν συμφώνησε. Ο Σουκατζίδης εκτελέσθηκε την ίδια μέρα, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

 5. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  O Δεσποτης Ρούσας της Θεσαλονίκης στην κηδεία του Χουντόδουλου προσφωνεί πρώτα τον Κοκό και ύστερα τους Στεφανόπουλο και Σαρτζ

 6. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Σημερα γραφουν οι εφημεριδες για το μνημοσυνο του Χριστοδουλου ,προεξαρχοντος του Ιερονυμου.
  Τι διαολο ,ο Ιερονυμος δεν ηξερε τι λασπη ηταν ο μακαριτης;
  Αλλα κορακας κορακα…….
  Με αυτα τα στοιχεια που παραθετεις φιλε Λασκαρατε, δεν πιστευω να βρεθει σοβαρος ανθρωπος να αντιπαρατεθει.
  Ο ανθρωπος εκεινος με αυτα που ειπε και εκανε οσο ζουσε , δεν θα δισταζε να κανει οτιδηποτε.
  Αν ηταν απλα ενας πουστριγγος, ε τι να γινει πολλοι κρυβονται κατω απο το ρασο.
  Να καταδικαζει ομως τους ομοφιλοφιλους, οντας ο ιδιος, ειναι εγκληματικη υποκριτικη ατιμια.
  Το να παρακαλαει το θεο του να παρει αλλον και οχι αυτον, δειχνει ανθρωπο που αν ηταν στο χερι του, προκειμενου να φαει αυτος θα δεχοταν να πεθανουν πολλα παιδια.
  Ανθρωποειδες τερας.
  Για αυτο ουτε σαν αντιπαραβολη δεχομαι το παραδειγμα του Λευτερη Παπαδοπουλου , με τον κομμουνιστη λεβεντη τον αξεχαστο Ναπολεωντα Σουκατζιδη.

  Και εγω δεν θα ξεχασω ποτε τον Παρασκευαϊδη, ειδικα μετα απο αυτα που διαβασα σημερα. Ηρθε και εδεσε.
  Θα τον εχω σαν παραδειγμα ψευτη, υποκριτη, τομαριστη, φασιστα, αδιστακτου για οποιοδηποτε εγκλημα.

 7. Ελπίζω μόνο να θυμούνται οι σκεπτόμενοι τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του εκπληκτικού σου άρθρου.

 8. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Αναγνώστη Λασκαράτε,

  Εκτός από τα αυτονόητα συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου, θα ήθελα να σου επισημάνω πως έχεις κι εσύ το ίδιο μειονέκτημα που έχω κι εγώ: Γράφουμε πολύ μεγάλα κείμενα. Σεντόνια τα λένε στη γλώσσα της δημοσιογραφίας. Και πρέπει να παραδεχτούμε κι οι δυο πως μ’ αυτόν τον τρόπο στοιχειθετούμε μεν τις απόψεις μας, παράλληλα όμως αποθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να μας διαβάζουν.

  Ελπίζω στο μέλλον να ξεπεράσω αυτή μου την αδυναμία, κι ελπίζω κι εσύ να αναρτάς μικρότερα κείμενα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πειραχτίρι,
   το ξέρω πως είναι σεντόνια,αλλά συνήθως προκύπτουν από την ανάγκη της κατάθεσης πολλών στοιχείων ή της καταγραφής γεγονότων, που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιον που ψάχνει επί τούτου στο Διαδίκτυο.
   Σε ευχαριστώ κι εσένα κι όσους έγραψαν χρήσιμα ή επαινετικά.

 9. Ο/Η Ιερομόναχος Αυνάν λέει:

  http://orthodoxos.wordpress.com/2011/01/24/stin-kolasin/

  Mε το εξωφυλλο της ESPRESSO ο Χριστόδουλος ζει,
  κυκλοφόρησε σήμερα ο Χ.Ορθόδοξος, το πιο απίθανο τρολ του Ιντερνετ.

  http://orthodoxos.wordpress.com/2011/01/24/stin-kolasin/

  ο Χριστιανός Ορθόδοξος
  Προς Όλα τα Χριστιανικά blogs: Βάλτε το banner μου (Επειγόντως!)

  46 σχόλια

  Ο Χριστόδουλος-Κεραυνός ΖΕΙN (δεν ξεύρω που μας οδηγείν!!!)
  Posted in περί Αντίχριστου, Απορίες, διδαχές, εσχατολογικά by
  Δι αυτούς που δεν κατάλαβαν «δεν ξεύρω που μας οδηγείν η Απουσίαν Του!!!»

  Στιγμιότυπαν εκ του περσινούν μνημόσυνουν:

  “Αναπολώ τον πνευματικό μου πατέρα“

  Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, πνευματικό παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, υπήρξε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του, τακτικός συνομιλητής του και ένας από τους ανθρώπους που βίωσαν από πολύ κοντά την άνιση μάχη που έδωσε ο κυρός Χριστόδουλος. Τι ήταν ο Χριστόδουλος για τον κ.Θεόκλητο;

 10. Ο/Η Κάποιος λέει:

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Οι θεούσες αφού κουτσομπόλεψαν τον Χριστόδουλα

  http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html

  Ειχα παραστει στην κηδεια του Χριστοδουλου να πω και ενα Θεος σχωρεστον γιατι του ειχα και πολλα μαζεμένα, και επειδη ηταν μαζεμενοι ολοι οι Μητροπολιτες με τους παρατρεχαμενους, απο την ξεφτιλα γελαγε ο κοσμος στα μαγαζια στα περιξ: Ειχε γεμισει το κεντρο των Αθηνων με γυναικωτα παπαδάκια που μιλαγαν στα κινητά και μεταξυ τους σαν ξανθιες γλαστρες του Πρωϊνου Καφέ.

  πέφτουν με μίσος πάνω σας. Πρόκειται για κλασσικούς συνωμοσιολόγους φρικιά της Εκκλησίας.

  απόστολος και γιατί το είπε!

  16 Μαρτίου 2009 4:55 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Αυτός ο διάλογος και αυτό το αρθρο πρέπει να σβειστούν αγαπητέ. σας ήλθα μέσω του αντιχριστου μπλογκ του Μασκαράτου και του Βρωιδη. δίδουν σύνδεσμο σε αυτά τα σχόλια σήμερον και βγάζουν βρωμικη χολή κατά της Εκκλησίας καιτου Χριστού μας. μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, σβείστε τα όλα.

  8 Ιανουαρίου 2011 10:13 π.μ.
  Theoprovlitos είπε…
  Πιθανολογω οτι ο Ροιδης το εχει αναρτησει ως παραπομπη στο blog του?

  Με προβληματιζει αυτο, αλλα απο την άλλη δεν θελω να φανει πρωτον οτι συγκαλύπτω κατι, αλλά και οτι οι χριστιανοι τα κουκουλωνουμε ολα για να δωσουμε προς τα έξω μια ψευτικη εικονα που δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα. Εξ αλλου το αρθρο αυτό το εγραψα για να πατυχω ακριβως το αντιθετο. Οτι δηλαδη σε διαφορα εκφυλιστικα φαινομενα που υηπαρχουν εντος της εκκλησιας και τα οποια ΔΕΝ κρυβονται, πρωτοι αντιδραμε ηθικα και πρακτικα και οι πιστοι.

  Γιατι οσο δεν διαφοροποιουμε την θεση μας με τα φαινομενα αυτα, τοσο τα κανουμε να φαινονται στα ματια τους οτι εκκλησια ειναι ΜΟΝΟ αυτα και τιποτα αλλο.

  Οσον αφορα τον Βρωμιδη και τον Μασκαρατο, ετσι ακριβως ειναι και χειροτερα. Εχουν παραδωσει την ψυχη τους στο διαολο είτε συνειδητα είτε ασυνειδητα. Αν δεν ειναι το πρωτο, οποτε εχουμε να κανουμε με μεταφυσικη διασταση, τοτε προκειται για ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ κονδυλοφορων πιθανον από μυστικες υπηρεσίες σιωνιστικου προσανατολισμου ή από ελεγχομενα δημοσιογραφικα κεντρα ή παραθρησκευτικα κυκλωματα που στοχευουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την εκκλησια μεσα από ενα ΚΥΚΛΟ ΠΛΗΡΟΦΡΙΟΔΟΤΩΝ. Δεν εξηγειται αλλιως την στιγμη μαλιστα που το Ισλαμ ή τον Εβραισμο τον εχουν στο απυροβλητο.
  Την εκδοχη της ψυχασθενειας την εχω αποκλείσει διοτι η μονομανια θα αφορουσε μονο τον εν εκ των δυο. ΕΚΤΟΣ αν ο Ροιδης και ο Λασκαρατος ειναι το ιδιο προσωπο, οπότε εκτος από μονομανια εχουμε να κανουμε και με ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.

  Ας παραπεμπουν λοιπον εδω τους αναγνωστες τους. Και ας διαβαζουν οτι υπαρχουν και χριστιανοι – οι περισσοτεροι – που διαφωνουν με καποιες θεσεις οι οποίες φαινονται ως «εκκλησιαστικες». Και μαζι με το αρθρο αυτό θα διαβαζουν και ΟΛΑ τα αλλα που αφορουν στην εποχη μας και σε ολα αυτο το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ παιχνιδι που εχει στηθει και που εχει σαν στοχο την αποχριστιανοποιηση των κρατων. Και πολλοι από αυτους θα καταλαβουν τον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ του Ροιδη και CIA που εντασσεται σε μια ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ.

  10 Ιανουαρίου 2011 10:49 π.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Θεοπρόβλητε μου να σου δώσω και μία
  άλλη εκδοχή,πιό σατανική από αυτήν
  που λες.

 12. Ο/Η atheofobos λέει:

  Ηθελα να γνώριζα στα χερια του Χριστόδουλου δεν έιχε πέσει κανένα από τα βιβλία θαυμάτων που κυκλοφορούν οι διάφορες μονές από αυτά που αναφέρουν σωρηδόν σωτηρίες καρκινοπαθών από τον άγιον και την αγίαν που τα προστατεύει,αλλά και για τις τόσες θαυματουργές εικόνες που θεραπεύουν πάσαν νόσον και μαλακίαν πλην του εγκεφάλου;
  Στο νοσοκομείο που πήγε στο Μαϊάμι στο προαύλιο αντί να έχουν κάποιον άγιο έχουν την προτομή του Παπανικόλάου οι άπιστοι!

 13. Παράθεμα: Η αναδυόμενη Λογική της Αντίστασης Πολλαπλών Μορφών[1]: Επαινώντας τα θετικά της “Σπίθας”, φτύνοντας Χριστόδουλους | Anti-IMF Collaborative Blog

 14. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Ευτυχώς που ψόφησε νωρίς..

 15. Ο/Η sfrang λέει:

  «Εχουν παραδωσει την ψυχη τους στο διαολο»

  Ρεσύ Ροΐδη έχεις παραδώσει την ψυχή σου στον ιουδαϊκό διάβολο και δεν μας ενημερώνεις; 😛

 16. Ο/Η Σωφρόνιος Κάπας λέει:

  Κατ’ αρχήν ο αποθανών δεδικαίωται!Όσα και να γράψει κανείς τώ-ρα για έναν εδώ και 3 χρόνια νεκρόν, δε νομίζω ότι μπορούν πια να τον αγγίξουν!
  Θεόφιλε έχεις πάρει στραβά την παράσταση και ιερουργία του Ιε-
  ρώνυμου στο τριετές μνημόσυνο του μακαριστού πια Χριστοδού-
  λου:1οΎπήρξε συνάδελφός του και ΣΥ όποιος κι αν ήταν κάποιος με τον οποίο είχες δουλέψει και ως ένα βαθμό συναναστραφεί δε νομίζω ότι θα τον απέρριπτες και δε θα τιμούσες τη μνήμη του και 2ο Φαντάζεσαι ΤΙ θα γινόταν, αν δεν πήγαινε; ΘΑ ΤΟΝ «ΞΕΣΚΙ-
  ΖΑΝ»σήμερα οι Χριστοδουλικοί και άλλοι αντιπολιτευόμενοι!
  Τέλος διαβάζοντας το «σεντόνι»του Λασκαράτου, αλλά ΚΥΡΙΩΣ τις
  παραπομπές του μου έρχονται 2 ρήσεις. Η μία από το κατά Λου-
  κάν ευαγγέλιο:»Μνήσθητι μου Κύριε, όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου»!!, ενώ η άλλη από τροπάριο του όρθρου της Μ.Παρασκευής:
  «Φρίξον ήλιε,στέναξον η γη και κλονουμένη βόησον παντοδύνα-
  με Κύριε δόξα σοι»!!
  Θεόφιλε καληνύχτα και να ξέρεις ότι μου είσαι πολύ συμπαθής!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ποιός νοιάζεται να «αγγίξει» με τα γραπτά του έναν νεκρό;

   Μπορούν όμως αυτά να αγγίξουν αυτούς που τον υμνούν, αυτούς που κρύβουν ή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να προλάβεουν τους μιμητές του, να ξεμπροστιάσουν αυτούς που δεν στάθηκαν στη θέση τους σωστά και τέλος μπορεί να υπηρετήσουν την αλήθεια.

   Εννοείται πως αυτό είναι χρέος του Τύπου και γενικά των ΜΜΕ, αλλά…

 17. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Καλά βρε Ροίδη,

  Η ανώνυμη άθεος Υπολοχαγος Νατασα (βλεπε παραπανω) η οποια δηθεν με κατεδωσε σε σενα για σχολια τα οποια επανειλημενα εχω κανει απ ευθειας εδω έχει μια από τις αρετες της αθεϊας: Το χαφιεδισμό; (που τοσο οργανωμενα εφαρμοσθηκε στις χωρες του υπαρκτου αθεϊσμου)

  Γιατι δεν ανοιγεις ΙΕΚ ΧΑΦΙΕΔΩΝ; Βουτυρο στο ψωμί μου το κοινο σου (μερικοι – για να μην γενικευω κι εγω όπως κανετε εδω μεσα κατα κορον).

  ΑΣΧΕΤΟ

  @Αθεοφοβε

  Αν και πολλα απο τα αναγραφομενα ειναι μαρτυριες ατομων που ευρισκονται σε θρησκευτικο παραλήρημα σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ πως πολλα απο αυτα που ΔΕΝ εχουν γραφει αλλα και μερικα απο αυτα που εχουν ειναι εντυπωσιακα αληθινα και ΔΕΝ εμπιπτουν στην κατηγορια της αυθυποβολής.

  Το θαυμα ΔΕΝ υποκαθιστα την επιστημη ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ συμβαινει (γιατι δεν αποφασιζουμε εμεις ποιος θα φυγει και πότε κατα παραγγελίαν) αλλα με βασει καποιες φυσικες διαδικασιες ανατρεπει την φυσιολογικη εξελιξη των πραγματων με τροπο που κανεις ΔΕΝ μπορει να εξηγησει ΟΥΤΕ επιστημονικα.

  Συνεπως καποιος ο οποιος ειναι στοιχειωδως αντικειμενικος εστω για τα προσχηματα δεν ισχυριζεται εκ προοιμιου οτι θαυματα δεν συμβαινουν και οτι αυτοι που καταθετουν κατι σχετικο ειναι είτε όλοι ψευτες είτε όλοι τρελλοι. Απλα βαζει ερωτηματικο το τι μπορει να ειναι αυτο που όντως συνεβη και γιατι. Διαφορετικα μεταξυ θρησκευτικου και αθρησκευτικου παραληρηματος η μονη διαφορα ειναι ενα γραμμα.

 18. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  ΥΓ. Πες τους να μη με βαζουν σε παραπομπες εδω γιατι μου στελνεις πελατακους – που λεει και η Ανιτα – και ποια η θεσις μου;

  Διοτι οι ανθρωποι γενικως εχουν αναγκη να ενταχθουν σε ιδεολογιες – καλη ωρα- και σχηματα για να υπαρξουν, συχνα λόγω ανασφαλειας είτε για αυτο που πιστευουν και για αυτο που πιστευουν πως δεν πιστευουν (συμπεριλαμβανομενουν των παρισταμενων). Οπότε ντοπαρονται και φορτσαρουν.

  Και επειδη το λιβανισμα γενικως (πλην απο κατι εικονες στο σπιτι μου και κατι ξεχασμενα ξωκκλήσια) δεν μου παει, οι καθαροαιμοι θρησκευομενοι και οι καθαροαιμοι «πατριωτες» με εχουν χεσμένο και αισθανομαι σαν τον τρελλο του χωριου. Οπότε κριμα δεν ειναι να με διαφημιζεις εσυ; Θα σου βγει κακο ονομα και μετα που θα αφιονιζεται το κοινον σου;

  • Ο/Η Po λέει:

   μάλλον σας αρέσει να αυτοθαυμάζεστε, δεν είναι κακό, αλλά γίνεται να υπαγορεύω στον άλλον το λινκ που τού’ ρχεται να υποβάλει;
   σας μιλάει κάποιος που χρηματοδοτείται αδρά (το έχετε πολλάκις ιδιαίτερα εσείς, διαπιστώσει) για να καταφέρεται κατά της άσπιλης ορθοδοξίας ημών (που δεν χρηματοδοτείται δια τη συντήρηση αμνοεριφίων).

   θεοπρόβλητε, άρον τον κρέβατόν σου και περιπάτει.

 19. Ο/Η atheofobos λέει:

  @ Theoprovlitos
  Το θαυμα ΔΕΝ υποκαθιστα την επιστημη ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ συμβαινει…

  Συνεπως καποιος ο οποιος ειναι στοιχειωδως αντικειμενικος εστω για τα προσχηματα δεν ισχυριζεται εκ προοιμιου οτι θαυματα δεν συμβαινουν….

  Το να πιστεύει κανείς στα θαύματα ή στις θεωρίες του Λιακόπουλου είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.
  Αν λοιπόν πιστεύεις ότι η Παναγία της Τήνου , το λείψανο του Βησσαρίωνα ή το μήλο της Χρυσοβαλάντου, έναντι βέβαια κάποιου χρηματικού τιμήματος, μπορεί να κάνουν θαύματα και να σε γιατρέψουν από την ασθένεια σου ,τότε καταφεύγεις πρώτα εκεί και μετά στην επιστήμη, πράγμα που δεν είδαμε να κάνει ο πανικόβλητος Χριστόδουλος.
  Ή λοιπόν δεν πίστευε σε αυτά,οπότε κορόΙδευε τον κόσμο τόσα χρόνια , ή αν πίστευε ήξερε πως λόγω του βίου του δεν πρόκειται να γίνει σε αυτόν θαύμα!
  Ξέρεις πόσα «θαύματα» θα μπορούσαν να μπορούσαν να αναφέρουν οι γιατροί σε ασθενείς που ούτε προσευχήθηκαν ούτε είχαν κάποια θρησκευτική πίστη;
  Ούτε βέβαια είδαμε ποτέ μας να γίνεται το «θαύμα» σε κάποιο πχ ανάπηρο πιστό να φυτρώνει ένα καινούργιο ποδάρι!
  Ξέρεις πόσοι πιστοί έχουν προσευχηθεί γι΄ αυτό;

 20. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Σωφρονιε Καπα σε ευχαριστω.
  Κοιτα ομως, χθες ο Ιερονυμος εδωσε συνεντευξη στον τηλεαστερα Τριανταφυλλοπουλο.
  Ουτε λιγο ουτε πολυ ειπε- ο πρωθυπουργος ποτε δεν ζητησε διαχωρισμο κρατους εκκλησιας, αν ομως το κρατος δεν μας θελει, να μας επιστρεψει την περιουσια μας-.
  Δηλαδη εκει που μας χρωσταει, ζηταει να μας παρει και το βοδι.
  Απο που βρηκε την περιουσια;
  Οι τουρκοι δεν τους παραχωρησαν ενα μεγαλο μερος;
  Με χρυσοβουλα δεν κατεχουν ενα αλλο επισης μεγαλο μερος;
  Αν ειχαμε κρατος , δεν θα αναγνωριζε παραχωρησεις Τουρκοκρατιας, ουτε Βυζαντινα χρυσοβουλα.
  Το κρατος ομως μεχρι τωρα,το ελεγχουν οι μεγαλορουφιανοι, και η εκκλησια.
  Περα απο αυτα, πως αποχτησε τα υπολυπα;
  Πολλα λεγονται,λιγα ξερω.
  Αλωστε ποιος τολμουσε πριν λιγα χρονια να κανει ερευνα, και ποιος σημερα θα χρηματοδοτουσε τετοια ερευνα;
  -εγω θα χρηματοδοτουσα αλλα μου λειπουν τα ψιλα-
  Μετα απο τοσα αισχη που εκαναν και κανουν δεν νρεπονται να μιλανε;
  Τελος δεν ειναι παραλογισμος απο τη μια να λενε πως ειναι χριστιανοι και απο την αλλη να συσσωρευουν πλουτο;
  Τη στιγμη μαλιστα που η φτωχει βογγαει.

  Υγ Σωφρονιε δεν ειπα να μην παει, στο κατω κατω σιναφι ειναι.
  με ενοχλησε εκεινο το -προεξαρχων-.

 21. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  @Αθεοβοβε

  Υπονοεις οτι οι επιστημονες ιατροι που εκμεταλευονται τον ανθρωπινο πονο, κατατρωγουν περιουσιες και μετα σε πετάνε, που αντι να σε κανουν καλα σε αρρωσταινουν, που σου δινουν φαρμακα που αντι να σε γειανουν σε στελνουν τον ταφο για να κερδισουν μια τηλεοραση πλασμα, και που εχουν μετατρεψει την ανθρωποτητα σε φραγκενσταιν μεχρις ολικης αυτοκαταστροφης μας το κανουν όλο αυτό ΑΜΙΣΘΙ; Και βρισκεται ο αλλος με ιδιωτικη κλινική στο Μαρουσι με επώνυμο… Κατσαπλιάς καταγωγης Ανω Φασκμηλιτσας σε μια νυχτα; Εκτος αν ο πλουτος μεταφερεται απο προηγουμενες ζωες. Επομενως ακυρο τα περι χρηματισμου. Και το λεγω με συζυγο η οποια ειναι βοηθος μικροβιολογου σε Διαγνωστικο Κεντρο και επί 20 χρονια τωρα εχουν παρελασει χιλιαδες ασθενεις. Καποιοι εγιναν καλα, καποιοι Θεος σχωρεστους και καποιοι θεραπευτικαν από το τετελυταιο σταδιο καρκινου μυστηριωδως. Καποιες φορες. Ουτε ο Θανατος ξορκιζεται με επικλησεις των θειων συμφωνα με την Θειστικη αντιληψη (το φυσιολογικο ειναι να πεθανει κανεις) ουτε αρνηθηκε κανεις την επιστημη (τουναντιον αν ειχες μελετησει αυτο που απορριπτεις η ιατρικη ενθαρρυνεται ως θεαρεστη πραξη κοινωνικων προεκτασεων – βλεπε Αγιοι Αναργυροι – οι οποίοι θεωρειται οτι μπορουν να επεμβαινουν απο εκει που βρισκονται και κατοπιν εμφανισεων επειδη ακριβως οταν ηταν εν ζωη ως ΙΑΤΡΟΙ θεραπευμαν τον κοσμακη με φαρμακα χωρις να τα αρπαζουν όπως ειναι η συγχρονοι επιστημονικη πρακτικη η οποια ταυτιζεται και με την βιλλα με πισίνα αλλιως απετυχες ως ιατρος.

  Η σωστη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ θεωρηση των πραγματων δεν ειναι η απορριψη ενος περιστατικου με βαση μια προειλημενη ιδεολογια αλλα η ΜΕΛΕΤΗ η οποια δεν αποκλειει κανενα απολυτως ενδεχομενο, ακομα και αυτο της θεραπειας από προσωπο το οποιο δεν ευρισκεται στην διασταση που ευρισκομαστε εμεις. Διοτι αν το κανουμε αυτο τοτε ανηκουμε ακριβως στην κατηγορια εκεινων που επεμεναν οτι η γη ειναι επιπεδη επειδη δεν μπορουσαν να την δουν οτι ειναι στρογγυλη.

  Οσον αφορα τον Χριστοδουλο ποτε κανενας δεν ειπε οτι ολοι θεραπευονται. Απαντες εμπιπτουν στους νομους της φυσης, της ασθενεια και του θανατου. Το θαυμα ειναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Και ουτε ισχυει το οτι «οι καλοι χριστιανοι θεραπευονται» και οι «Κακοι άπιστοι πανε μαρτυρικα στον αλλο κοσμο». Ασε που συμφωνα με την χριστιανικη θεωρηση ο πονος αποτελει μεσον εξαγνισμου και ανθρωπος ο οποιος δεν υποφερει πορωνεται.

  Μην δογματιζεσαι. Αλλο το να πεις οτι ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ισχυει το Α ή το Β και άλλο να λες ΞΕΡΩ οτι ισχυει το Α ή το Β. Δεν το λεω εγω το λεει και ο Σωκρατης με τον εν οιδα οτι ουδεν οιδα. Ακου τουλαχιστον αυτον.

 22. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Αγαπητε Ροιδη,

  εχετε δικιο αυτοθαυμαζομαι αλλα προσπαθω να το ελεγχω οσο μπορω. Ενιοτε φοβαμαι ομως οτι και εσεις δεν εχετε αρκετο χιουμορ στο να διακρινετε ποτε καποιος αστειευεται, ποτε αναφερεται σε καποιον τριτο και οχι σε εσας και ποτε χρησιμοποιει εσκεμενα μια δοση κυνισμου και ειρωνιας για να πει καποια πολυ σοβαρα πραγματα.

  Φυσικα και δεν σας ελεγξα για σχολιο που εγραψε αλλος ουτε καν θα ζητουσα να το κανετε. Ο καθενας κρινεται απο αυτα που γραφει -συμπεριλαμβανομενων των σχολιαστων- αλλα φυσικα ευνόητο ειναι οτι οποιος εκτιθεται μπορει να γινει αντικειμενο κριτικης.

  Το να απειλει καποιος οτι θα… με μαρτυρησει στον δασκαλο θεωρείτε οτι δεν σηκωνει κριτικη;

  Οσονα φορα την κριτικη που γινεται από σας επιλεκτικα προς την Ορθοδοξια θα ηταν τιμια και ανδρεια

  Α) αν γινοταν και προς αλλα θρησκευματα, όπως το Ιουδαικο – που εχει και πολύ ψωμί – και το Ισλαμ -εκει κι αν εχει ψωμι. Διαφορετικα εκπίπτει σε καθαρα αντιχριστιανικη μισαλλοδοξια. Και η μισαλλοδοξια σε καμμια περιπτωση δεν ειναι υγειες φαινομενο ενω την σημερον ημερα την τυραννιας των ΜΜΕ και των σκοτεινων κεντρων (ε ας μη το αμφισβητησουε και την υπαρξη τους) ευκολα καποιος μετατρεπεται εκων ή άκων σε υποχειριο εκεινων που εχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Ακομα και αν ο εμπλεκομενος δεν το εχει αντιληφθει. Δειτε και λιγο Καπουρακη -Οικονομεα και τις φυλλαδες-τελαληδες του Δολιου Οργανισμου Λαμπρακη θα καταλαβετε τι εννοω.

  Β) Αν ο χειριστης του Blog δεν ομιλουσε ταμπουρωμενος πισω απο ενα πεπλο ιδεολογικης ανωνυμίας. Διοτι εν τοιαυτη περιπτωσει αν σας καταταξω σε μια κατηγορία υπο την ταμπελα «ΑΘΕΟΣ» τοτε σαφως και νομιμοποιουμαι να σας επιρριψω εγκληματα αθεων, ων εκ εστιν αριθμος. Από των σφαγεων του ανυπαρκτου Σοσιαλισμου / υπαρκτου αθεισμου μεχρι τα εγκληματα των serial killers των Αμερικανικων λομπυ.

  Δυστυχως για σας η επιλογη «δεν ξερω δεν απαντω» δεν αποτελει τοποθετηση και πολυ περισσοτερο δεν αποτελει τοποθετηση η ατομικη κοσμοθεωρια του καθενος συμφωνα με οτι του υπαγορευει η κουτρα του διοτι και στερειται ιστορικοτητας και επιστημονικοτητας και δεν αποτελει κοινωνικο γεγονος. Εσας ως τι να σας κρινουμε ή να σας συγκρινουμε για να γινει μια σοβαρη συζητηση επι της ουσιας. Ως καποιον που στοχοποιει ενα θρησκευμα εισηγουμενος μια γενικοτητα και μια ατομοκεντρικη αοριστολογια ως παγκοσμια κοσμοθεωρια;

  ΚΑι ειλικρινα, και με ειλικρινη αγαπη το λεω προσπαθωντας να ερμηνευσω την σταση σας και παντα στα ιδια συμπερασματα καταληγω ως προς τα κινητρα σας. Υπαρχει καποια αλλη ερμηνεια που μου διαφευγει; Ισως η αναγωγη ενος κακεκτυπου ως αντιπροσωπευτικου γιατι αυτο βολευει, προς αποφυγην συνειδησιακου ελεγχου των παθων μας, τον επιλογων μας και του τροπου ζωης μας; Λεω τωρα διαφορα και βαζω και τον εαυτο μου μεσα σε αυτα για να μην θεωρηθει οτ δακτυλοδεικνυω η ηθικολογω…

  • Ο/Η Po λέει:

   1) δεν ασχολούμαστε με άλλα θρησκεύματα διότι κανένα από αυτά δεν ταυτίζεται με το ελληνικό κράτος το οποίο είναι ακόμα δεμένο στο άρμα της ορθοδοξίας, όταν επέλθει πλήρης διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας τότε το θεματικό μας εύρος θα πάρει άλλες διαστάσει που δεν είναι της στιγμής. Δεν είμαστε κατά των πιστών, η αντίθεσή μας προς τις θρησκείες γενικότερα είναι θέση καθαρά φιλοσοφική, στη θρησκεία δεν συμπεριλαμβάνουμε τους αντιπρόσωπούς της, τη λεγόμενη Εκκλησία που δεν είναι παρά ένας κερδοσκοπικός οργανισμός, η στάση μας προς αυτήν είναι ανάλογη με τη στάση που επισήμως εκείνη κρατά (έως τώρα) έναντι της Ανθρώπινης υπόστασης, την περιφρόνηση.

   2) Για την ανωνυμία: Ο ποιητής Πεσσόα χρησιμοποίησε πάνω από 70 ψευδώνυμα, ο παππούς μου Εμμ. Ροΐδης καμιά 20αριά τουλάχιστον. Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες ανώνυμες περσόνες επίσης. Αυτό που έχει σημασία είναι το κείμενο, το περιεχόμενό του κι όχι η υπογραφή.

   Τα κίνητρά μας είναι μόνο αλτρουιστικά και ήθους. Πιστεύουμε στον άνθρωπο και πολεμάμε την ηλιθιότητα, δηλ. την Άγνοια με όλα τα φτωχά μας μέσα. Επιθυμούμε δε, μία άλλη Ελλάδα, ποια; διαβάζετε τα κείμενά μας και θα μάθετε.

   Θαύματα και πράματα του τύπου «έμεινα έγκυος διότι προσευχήθηκα στον άγ. ονούφριο» αντιμετωπίζονται εδώ με χιούμορ, τη χλεύη και την ειρωνεία σαν φαινόμενα-δεινόσαυροι που συνεχίζουν να υφίστανται θυμίζοντάς μας τα πρώτα παιδικά κι ανώριμα βήματα του πρωτόγονου ανθρώπου που απορεί μπρος σε ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα.

   αυτά, στα γρήγορα.

 23. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Kύριε Λασκαράτε,

  Σας ευχαριστώ πολύ για την εκτενή παρουσίαση των θαυμασίων λόγων και των έργων του πλουμουδάτου «μακαριστού», ο οποίος δίχως άλλο αναπαύεται εκ δεξιών του Πατρός, περιστοιχισμένος από στρουμπουλά γυμνά αγγελάκια, τα οποία θωπεύει πατρικά.

  Όσο και να τα διαβάζουμε, πάντα κάτι νέο – πάντα σιχαμερό – ανακαλύπτουμε. Είναι σαν τα καλά μυθιστορήματα τρόμου – μόνο που εδώ πρόκειται για ιστορία λίγδας και αηδίας.

  Η τρομερή, βορβορώδης δυσωδία που αναδίδεται από κάθε τι που έχει να κάνει με την Εκκλησία Α.Ε. βρήκε την νεοελληνική κορύφωσή της στο άξιο πρόσωπό του. Θα τον θυμόμαστε.

  Ευτυχώς, ο Κύριος τον πήρε γρήγορα κοντά του για να τον ανταμείψει πλουσιοπάροχα – αν και ο καθόλα άξιος αντικαταστάτης του, ως φαίνεται, δεν υστερεί καθόλου, ας το λάβει παρακαλώ υπόψη του ο Κύριος…

 24. Ο/Η rondo λέει:

  Μπείτε δω να γελάσετε. Το νήμα ανέβηκε στο συγκεκριμένο φόρουμ. Τα ακροδεξιά περιττωματα έχουν φρίξει αλλά ωστόσο καμιά σοβαρή κριτική στο πολύ καλό άρθρο του Ροϊδη:
  http://www.phorum.gr/viewforum.php?f=52

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ευχαριστώ για την επισήμανση.
  Υπάρχει ένα είδος ανθρώπου, νέου ανθρώπου μάλιστα πολύ συχνά που αδυνατεί να αρθρώσει λόγο και καταφεύγει στη λεκτική βία (αν έχει τη δυνατότητα και σε σωματική), που δεν είναι μόνο βρισιές του Στυλ Βρωιδης Μασκαράτος που εκτοξεύει ο μεσόκοπος χριστιανός Theoprovlitos, αλλα και επιχειρηματολογία της πλάκας: «Στην κηδεία του Χριστόδουλου πήγαν χιλιάδες», ανάξια κάθε απάντησης.
  ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΌ ΌΤΙ ΈΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΨΈΜΜΑΤΑ, ειναι ολα δημοσιευμένα στον Τύπο και αδιαψευστα και παραμένουν και εδώ αδιάψευστα.

  Οι ψυχαναλυτές ας εξηγήσουν την άρνηση πολλών να παραδεχθούν πως ο γαϊδαρος δεν πετάει και πως η Γη κινείται.

  • Ο/Η Po λέει:

   αν δεν επιθυμούσα να τους προσφέρω αξία που δεν τους ανήκει, ή υψηλή επισκεψιμότητα που δεν την αξίζουν, θα ανέβαζα όλες τις ανοησίες που γράφονται για μας και το ιστολόγιό μας, προς το παρόν ας τους αφήσουμε να μας στέλνουν (πάμπολλους) αναγνώστες, κακό δεν είναι.

  • Ο/Η rondo λέει:

   Τίποτα, να σαι καλά!

 26. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Τα τιποτενια επιχειρηματα τους, σας ανεβαζουν στην εκτιμηση μου.
  Ευχαριστω τους θεοπροβλητους, που χωρις αυτους, ισως δεν εκτιμουσα τοσο πολυ, την προσφορα και τον κοπο σας αγαπητοι Λασκαρατε και Ρο.
  Καλη συνεχεια.

 27. Ο/Η atheofobos λέει:

  @Theoprovlitos
  Διαβλέπω ότι ενοχλήθηκες για τη αναφορά μου στα χρήματα που καταθέτουν οι πιστοί στα παγκάρια των διαφόρων προσκυνημάτων και επιτέθηκες εναντίον των γιατρών που ασκώντας το επάγγελμα τους πληρώνονται.
  Μάλλον πιστεύεις πως υπάρχει επαγγελματική αντιζηλία μεταξύ αγιογδυτών και ιατρών ποιός θα εισπράξει πρώτος το περισσότερο παραδάκι!
  Θα συμφωνήσω μαζί σου στην φράση -Οσον αφορα τον Χριστοδουλο ποτε κανενας δεν ειπε οτι ολοι θεραπευονται-
  Όμως ξεχνάς πως ο Χριστόδουλος ήταν η κεφαλή σε ένα ιερατείο που πιστεύει στα θαύματα και στις θεραπευτικές ικανότητες που έχουν οι θαυματουργές εικόνες και γι΄ αυτό τον λόγο μέχρι την Παναγία της Τήνου είχαν φέρει στην Αθήνα για να σώσει τον βασιλέα Παύλο.
  Δεν θα ήταν λογικό λοιπόν να καταφύγει πρώτα εκεί ο Χριστόδουλος;
  Τέλος θα συμφωνήσω πάλι μαζί σου με το εν οίδα ότι ουδέν οίδα και γι΄ αυτό θα προσεύχομαι να φυτρώσει κανένα ποδάρι σε κανένα ανάπηρο οπότε τότε να αναφωνήσω σταυροκοπούμενος πως όλα τα είδα!

 28. Ο/Η Στάση του Ιεραποστόλου λέει:

  Η Ιεραποστολή ομίλησεν

  ierapostoli.wordpress.com/2011/01/24/christodoylos_ellada/

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών ” αθέων- παγανιστών”! Πανικός από τις χιλιάδες που συνέρρευσαν στα μνημόσυνα και από την κυκλοφοριακή επιτυχία του βιβλίου για τον Χριστόδουλο! i

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα φασιστοειδή τύπου ( κρυφοναζιστικές ιδέες και αποκρυφιστικές – ρατσιστικές αντιλήψεις γεμίζουν τα ανώνυμα κείμενά τους ) Ροΐδη-Λασκαράτου, οι βόθροι των μπλογκς, με τις φανερές ρατσιστικές και αντιχριστιανικές κορώνες τους απέναντι στην Εκκλησία και τους ιερωμένους, την Παναγία, τις εικόνες, τα ιερά και τα όσια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Ρε κουτά, μην τρομάζετε. Έχει “πεθάνει” ο Χριστόδουλος . Ιδού και η φωτό, όχι τίποτα άλλο, μην μας πάθετε και τίποτα από το άγχος σας…

  O ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ “ΠΟΥΛΑΕΙ” ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ…

  Και έσπευσαν να ετοιμάσουν εμετικά αφιερώματα, φοβούμενοι την επιρροή ενός “νεκρού” Επισκόπου στην Ελληνική κοινωνία ! Δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι, τρέμουν και τη σκιά του ! Και φυσικά, απομονώνοντας κείμενά του ή εκφράσεις του, για μια ακόμα φορά, επώνυμα ή ανώνυμα, προσπαθούν να τον ” εξοντώσουν”, μετά τη φυσική του φθορά από τις φασιστικές, ρατσιστικές, στοχοποιημένες επιθέσεις εναντίον του, όσο ήταν στις επάλξεις του αγώνα. Νοιώθουν ότι δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν ούτε μετά θάνατον! Νοιώθουν ότι είναι αδύναμοι, μικροσκοπικοί, συμπλεγματικοί, κομπλεξικοί μπροστά στο μεγαλείο του Χριστόδουλου. Άρρωστοι ψυχικά, μαζεύουν όλη την λέρα και το κατακάθι της ψυχής τους και τελικά τα εμέσματά τους γυρνάνε πάνω τους, βουτηγμένοι μέσα στο βόθρο της ανωνυμίας και της λάσπης κατά ενός νεκρού. Γελάμε μαζί τους, γιατί είναι τόσο τρομαγμένοι και τζούφιοι, άσφαιροι.

  Προσπαθούν να κρατηθούν με νεκρο-συλείες, ιερ0-συλείες, χωρίς να σέβονται τις πεποιθήσεις των Ορθόδοξων Χριστιανών. Αυτοί που λένε ότι- δήθεν- σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις απόψεις των άλλων, χυδαιολογούν- δημόσια ή ιδιωτικά, ανώνυμα ή επώνυμα- στο διαδίκτυο, στα βιβλία, στις εφημερίδες, παντού, χλευάζοντας όσα δεν τους αρέσουν. Ελεεινολογούν, καταδικάζουν και έχουν γίνει κριτές των πάντων, έχοντας εκπορνεύσει την ελληνική κοινωνία με διάφορες ιδεολογίες αθεϊστικού ή παραθρησκευτικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό και ζηλεύουν, γιατί βλέπουν Επισκόπους που τους οποίους πολέμησαν λυσσαλέα, να έχουν την Αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ακόμα και μετά θάνατον. Βλέπουν όλους τους εκκλησιομάχους να χάνονται και να ξεχνιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά τα Εκκλησιαστικά πρόσωπα να μένουν αθάνατα, αιώνια στις καρδιές των πιστών.

  Ζητούν την εξόντωση της Εκκλησίας και, με χαρά, θα εξόντωναν όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Νοσταλγούν, άθεοι και παγανιστές μαζί – ίσως και άτομα παραχριστιανικών αμερικάνικων οργανώσεων και παραθρησκειών – αρουραίοι του διαδικτύου, να μετατρέψουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε Αλβανία του Εμβέρ Χότζα. Αλλά θλίβονται γιατί παρά τον ανηλεή πόλεμο, τις άθλιες συκοφαντίες, τα εμετικά αντιεκκλησιαστικά δημοσιεύματα, τους οχετούς και τη μαύρη, γκαιμπελική προπαγάνδα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξοντώσουν την Εκκλησία και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Δεν έχουν καταφέρει να καταργήσουν τις χριστιανικές γιορτές, όπως έκανε ο Χίτλερ στη Ναζιστική Γερμανία που κατήργησε τα Χριστούγεννα ή όπως έκανε ο Λένιν στη Ρωσία που έσφαξε κατά χιλιάδες παπάδες, μοναχούς , κατέστρεφε εικόνες, λείψανα κλπ.

  Ενσπείρουν το αντιθρησκευτικό ΜΙΣΟΣ κατά της Εκκλησίας, των Επισκόπων και των πιστών, στοχοποιώντας τους και καλώντας σε ” ιερό πόλεμο” κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Απλά, όμως, πρέπει να ξέρουν ότι με αυτή τη μεθοδολογία αποδεικνύουν την ΗΤΤΑ τους και την αδυναμία τους. Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν !

  Δεν μιλάνε με τόση λύσσα κατά των εμπόρων ναρκωτικών που εξοντώνουν τόσες ψυχές…

  Δεν μιλάνε με τόση λύσσα κατά των εμπόρων ανθρώπινων ψυχών, που πρέπει να τις βρωμίσουν για να ανέλθουν ψηλά , για να κερδίσουν χρήμα και δόξα…

  Δεν μιλάνε με τόση λύσσα κατά των ανθρώπων εκείνων που οδηγούν τόσες ψυχές στην αυτοκτονία, λόγω οικονομικής κρίσης…

  Ο Χριστόδουλος τους φταίει, ακόμα και νεκρός !

  Και μόνο αυτό αρκεί να δείξει πόσο ΓΕΛΙΟΙ είναι ή μάλλον, πόσο αδίστακτοι επαγγελματίες, αργυρώνητοι αντιεκκλησιαστές και φασίστες είναι.

  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει, η νέα γενιά πρέπει να αφυπνιστεί και να καταλάβει ΠΟΙΟΙ είναι ΕΚΕΙΝΟΙ που τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ και ΓΙΑΤΙ. ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, γιατί τα γράφουν και τι κερδίζουν. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει γιατί η Νέα Εποχή και η Νέα Τάξη έχουν στοχοποιήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την Εκκλησία. Ο Ελληνικός λαός έχει υποχρέωση να πληροφορηθεί αν υπάρχουν παραθρησκευτικές ή παραχριστιανικές οργανώσεις , εντός και εκτός Ελλάδας, που χρηματοδοτούν ή στηρίζουν την αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα και τις φασιστικές- ρατσιστικές επιθέσεις κατά Εκκλησιαστικών προσώπων. Οι αγνοί αριστεροί και δεξιοί πρέπει να μάθουν, αν υπάρχουν συμφέρονται που κινούν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και γιατί τέτοιο μένος, τέτοια λύσσα, τέτοιο μίσος, από ανθρώπους που προβάλλουν την “ανεκτικότητα” ή τα “ανθρώπινα δικαιώματα”. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά… Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι το αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν το παιχνίδι τους!

  Διάφορα σχόλια από μπλογκ για τον Χριστόδουλο και τις επιθέσεις εναντίον του :

  Ελληνορθόδοξος : ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ… ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!

  Χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στο μνημόσυνο του Αρχ. Χριστόδουλου στη Παναγίτσα Φαλήρου. Σε αυτά τα μνήματα ακουμπά η Ελλάδα !

  « Ομιλία του π. Ιωνά, ορθόδοξου ιεραποστόλου στην Ταϊβάν : Ο Θεός αγάπη εστί ( Το ζωντανό ιστολόγιο )

  Σχόλια

  Το πνεύμα το πονηρό ενεργεί στους υιούς της απειθείας, κατά τον απ Παύλο. Να γιατί εναντιώνονται χρησιμοποιώντας ΑΝΟΜΑ μέσα όπως την ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, την ΔΙΑΣΤΡΕBΛΩΣΗ, τον ΧΛΕΥΑΣΜΟ και το ΨΕΜΑ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ (ή;) Στάση του Ιεραποστόλου,
   από τη μια χαίρομαι να βλέπω ότι στα χριστιανοφασιστικά φόρα όπου καταγγέλθηκε το ποστ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ούτε σε ένα από τα καταγγελόμμενα, υπάρχουν μόνο χυδαίες βρισιές, συνωμοσιολογίες για πληρωμένους από εβραϊκούς και μασωνικούς κυκλους γραφιάδες κλπ κλπ
   Για αναδημοσίευση-ώστε να ξέρουν οι αναγνώστες τι καταγγέλλουν- και επιχειρηματολογία επί των συγκεκριμένων, ούτε λόγος….

   Από την άλλη είναι να λυπάσαι πως δεν υπάρχει από την άλλη οχθη κάποια δυνατότητα διαλόγου, ώστε να βγει κάτι χρήσιμο για όλους.

   Το μέγα ερωτημα είναι αν στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούν οι λεγόμενοι «χριστιανοί» ορθοδοξοι να κρύψουν το αβυσσαλέο μίσος τους και την προφανή διαφθορά τους, τι θα κάνουν σε συνθήκες ενός νέου Μεσαίωνα αν ό μη γένοιτο δημιουργηθούν αυτές -αποχώρηση από Ε.Ε. κλπ

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητή Στάση κλπ.
   Δεν σας προκαλεί έκπληξη η κάκιστη ποιότητα των λεκτικών τους εκφράσεων; Δεν σας προκαλεί απορία να εκφράζονται με τόσο μίσος και εμπάθεια από κάποιους που θέλουν να αποκαλούνται Ιεραπόστολοι Αγάπης Χριστού και λοιπών άλλων αρετών; Θα μπορούσαν να μας κρίνουν με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε κι εμείς: Με αδιάσειστα, ακλόνητα επιχειρήματα.

   Φαντάζεστε λοιπόν τέτοιας ποιότητας ανθρώπων να διαχειρίζονται τόσα κονδύλια εκατομμυρίων €υρώ για Ιεραποστολές; Τα χρήματα πιάνουν άραγε τόπο; Πολύ αμφιβάλω για την εντιμότητα των προθέσεών τους.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη, να θυμίσω πως στο μπλογκ της Ιεραποστολής εγκωμιαζόταν (ύστερα από δημοσίευμά μας σβήστηκε)

    https://roides.wordpress.com/2009/12/15/15dec09/

    για την ιεραποστολική του δράση (μύηση του ιεραπόστολου Μωυσή της Μαρτινίκας) ο θεοφιλεστατος επίσκοπος Τραχείας Παύλος
    καταδικασμένος από γαλλικό δικαστήριο για παιδεραστία, γεγονός που το πατριαρχείο κάνει πως δεν το ξέρει και τον διατηρεί ως «εφησυχάζοντα»-συνταξιούχο- αρχιερέα.

    Κάποιος αναγνώστης τους λοιπόν τους είχε προειδοποιήσει:

    http://ierapostoli.wordpress.com/2008/10/05/orthodox-church-of-martinique-2007/

    Αγαπητοί, αφαιρέσατε τα σχετικώς με τον Παύλο Τραχείας.
    Δυστυχώς στο επικίνδυνο και θεομάχο μπλογκ του Ροϊδη λέγουν πως έχει καταδικασθεί για κάτι κακό και το διεσταύρωσα.
    Σκανδαλίζονται άνθρωποι.

    By: στρουθίον on Ιανουαρίου 11, 2010
    at 6:39 μμ

    και αυτοί απάντησαν αρνητικά με κουτοπόνηρη μακιαβέλικη ηθική («εμείς δεν είμαστε δικαστές» κλπ), μας σκυλόβρισαν κανονικά και χριστιανικότατα, μετά όμως το ξανασκέφτηκαν και έσβησαν τον Παύλο της Τραχείας που είχε μυήσει τον ιεραπόστολο Μωϋσή:

    Αγαπητέ φίλε,
    τα άρθρα του δικού μας μπλογκ αποτελούν αναδημοσιεύσεις από άρθρα άλλων ιστοσελίδων, ενώ σε κάποια υπάρχει και η προσωπική μας άποψη πάνω σε θέματα Ιεραποστολής.Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για εκκλησιαστικά πρόσωπα ή καταστάσεις που συμβαίνουν σε όλο το πλανήτη.Τα σχόλια του άρθρου αυτού προέρχονται από την ιστοσελίδα Στύλος Ορθοδοξίας.

    Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε κριτές των πτώσεων ανθρώπων και ειδικά ιερωμένων. Αυτοί που γράφουν όσα γράφουν δεν σκανδαλίζονται από τα σκάνδαλα των αφεντικών τους, αλλά ψάχνουν να βρουν κανένα εκκλησιαστικό σκάνδαλο για να κατηγορήσουν την Εκκλησία. Αν υπάρχουν άνθρωποι της ΠΙΣΤΗΣ που σκανδαλίζονται από τις πτώσεις ανθρώπων, τότε ΔΕΝ είναι άνθρωποι της πίστης, αλλά ολιγόπιστοι, γιατί εμείς στηρίζουμε την ΠΙΣΤΗ μας στον Ιησού Χριστό και όχι σε ανθρώπους. Στηρίζουμε τη πίστη μας στην Εκκλησία και όχι σε πρόσωπα, που ως άνθρωποι πέφτουν και προσευχόμαστε να σηκωθούν και να μετανοήσουν. Αν υπάρχουν άνθρωποι που σκανδαλίζονται από τα δημοσιεύματα ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΩΝ και ΚΡΥΦΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ, ΚΡΥΦΟΡΑΤΣΙΣΤΩΝ, όπως είναι ο Ρόιδης και η ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ παρέα του, τότε τι να πούμε ; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι άνθρωποι αυτοί, γεμάτοι συμπλέγματα και ψυχονευρώσεις,……………..

    Στο ίδιο μπλογκ παρουσιάζεται εκτενώς, εκτενέστατα η δράση του Ιεραπόστολου Ιωνά Παντελή Μούρτου, αυτοπαρουσιαζόμενου ως πνευματικό τέκνο του καταγγελθέντα για παιδεραστία μητροπολίτη Καλύμνου Νεκτάριου, (η υπόθεση κουκουλώθηκε χωρίς καμία εξήγηση) και ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ψευδομαρτυρία προκειμένου να βγάλει ψεύτικη ταυτότητα το πνευματικόν τέκνον του Χριστόδουλου ο καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών μοναχός Βαβύλης:

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=12.02.2005,id=95910920,91336

    Μαζί με τον μοναχό Ιωνά Μούρτο, που γνώρισε στη Μονή Οσίου Γρηγορίου, πηγαίνει ακόμη και στην Ταϊβάν. Τον ίδιο μοναχό χρησιμοποιεί για να εκδώσει πλαστή ταυτότητα με το όνομα «Φωκάς». Στις τοπικές Αρχές της Πάτρας πριν από δυόμισι χρόνια εμφανίζεται μ’ ένα άλλο όνομα: Ραφαήλ Γρηγοριάδης. Και συνοδεύει τον μητροπολίτη Καπιτωλιάδος, Ησύχιο.

    Στην Κάλυμνο

    Η σχέση με τον Ιωνά συνεχίζεται. Ο μοναχός Μούρτος πάει στην Κάλυμνο και χειροτονείται αρχιμανδρίτης από το μητροπολίτη Νεκτάριο.

    Ε λοιπόν κε Ροϊδη μου,
    εκ στοματος τοιούτων κοράκων, κρα.

 29. Ίσως είναι λιγάκι άκομψο να συζητάμε έτσι για κάποιον που πέθανε… Τέλος πάντων, ας προσθέσουμε και μεις μια πινελιά που σχετίζεται με την ευκολία του εκλιπόντος να χρησιμοποιεί τα ρατσιστικά «ποντιακά» ανέκδοτα, λάτε που αναδείκνυε την μειωμένη αντίληψη της ουσίας των πραγμάτων.

  Χαρακτηριστική είναι η διαμαρτυρία δύο ποντιακών συλλόγων («Μιθριδάτης» Καλλιθέας Αττικής και «Ευκλείδης» Μενιδίου) στις 29 Φεβρουαρίου 2000 προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όταν είπε δημόσια ένα σχετικό ανέκδοτο: «Το ολίσθημα του αρχιεπισκόπου είναι εξαιρετικά βαρύ. Γιατί με όχημα τα αντιποντιακά ανέκδοτα, εδώ και πολλά χρόνια έχει εμφανιστεί ένας ιδιότυπος ρατσισμός κατά του ελληνισμού του Πόντου και ειδικά κατά των παιδιών μας που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία. Τα αντιποντιακά ανέκδοτα υπήρξαν ο κατεξοχήν συμβολισμός της αλλοτρίωσης που μαστίζει τους σύγχρονους Έλληνες».

  Πάντως ο ρατσισμός και η αντιπροσφυγική στάση ήταν χαρκτηριστικό και άλλων πολλών. Και κάποιοι απ’ αυτούς ανήκουν στον περίγυρο της πλέον διεφθαρμένης αυλής του κ. Σημίτη, που καλό είναι να μην τους ξεχνάμε!

  Εμείς πάντως δεν ξεχνάμε και αφιερώνουμε κάτι στον επίσης αντιπρόσφυγα ρατσιστή Νίκο Μπίστη:

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2011/01/26/bistis-malakas/

  • Ο/Η Po λέει:

   άκομψο γιατί.
   η μισαλλοδοξία όταν σκοπεύει συνειδήσεις, οι εκπρόσωποί της δεν αγιοποιούνται μετά θάνατο…
   το ίδιο ισχύει και για τον Μεταξά, τον Μουσολίνι κλπ.

   Κανείς, έστω και πεθαμένος δεν είναι υπεράνω κριτικής.

   Πάντως με τα ποντιακά «ανέκδοτα», καλό είναι να κρατάμε λίγο το μέτρο, δεν λέγονται όλα με ρατσιστική διάθεση, άλλο από που προέρχονται…

 30. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  @Atheovovos

  Ενοχληθηκα για την αναφορα σου στη διαχειρηση χρηματων από εκκλησιαστικους κυκλους? Εγω? Μαλλον λαθος καταλαβες. Θα πρεπει να ανατρεξεις σε παλιοτερες δημοσιευσεις μου οπου ξεφωνιζω αγριως τα μοναστηρια και το παπαδαριο για την πιστη οταν την μετατρεπουν σε μπιζνα. Αλλα προσεχω ακριβως τι γραφω. ΟΤΑΝ την μετατρεπουν σε μπιζνα και οι περιπτωσεις αυτες ειναι δυστυχως πολλες.

  http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

  http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/04/blog-post_08.html

  http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/11/blog-post_29.html

  Τους γιατρους τους ανεφερα ως επαγγελματιες γιατι κανεις μια υπεραπλουστευμενη και εμφανως λαθος αντιπαραθεση οτι οι επιστημονες ειναι κατ αναγκην αθεοι, οτι η πιστη ειναι αντιεπιστημονικη, οτι οι διαφθορα ειναι χαρακτηριστικο της πιστης και οτι η επιστημη ειναι η σωτηρια του κοσμου ενω σημερα, στερουμενη καθε ηθικης ειναι το πιο επικινδυνο πραγμα για την ανθρωποτητα.

  Οσον αφορα τον Χριστοδουλο ξερεις εσυ αν θα προσευχηθηκε ή οχι. Και απλα ηταν να φυγει. Να τολμησω να το πω, ξερεις και αν εφυγε και εντελως απο μονος του;

  Μα ειναι σαφες πως οι περισσοτεροι ΔΕΝ θα θεραπευθουν με παρακαλια. Γιατι ουτε τα χρονια της ζωης μας ειναι δεδομενα, ουτε ο τροπος θανατου μας, ουτε η υγεια μας. ΔΙΚΗ μας επιθυμια ειναι το «απελθετω αφ ημων το ποτηριο τουτο». Μεσα στο δικο μας κεφαλι υπαρχει αυτος ο μεσος ορος του ανθρωπινου τυπου. Και καποιες φορες για καποιους λογους κα για συγκεκριμενους ανθρωπους το θαυμα συμβαινει. Για τον Χριστοδουλο δεν συμβαινει.

  Για την Παναγια της Τηνου που αναφεθηκες συγκεκριμενα και η οποι εχει αναδειχθει σε πλουτοπαραγωγικη πηγη για το νησι γνωριζω προσωπικα τουλαχιστον 3 περιπτωσεις θαυματων. Η μια συνεβη σε μενα και μαλιστα χωρις να το πολυπιστευω. Και οταν το ειπα σε κανενα δυο γνωστους δειλα δειλα για να μη φαω κραξιμο τοτε επασαν κι αυτη και αναφερθηκαν οτι ειχαν οαει κρυφα και αυτη στην Τηνο και κατι συνεβη στην προσωπικη τους ζωη. Μιλαω δε για αθεη κομμουνιστρια του ΚΚΕ η οποι αδεν το ελεγε για να μην γινει ρομπα στο περιβαλλον της.

  Αλλη φορα ειρωνευτηκα εγω ο ιδιος κατι κορδελες απο την Αγια Ζωνη στο Βατοπαιδι και την επομενη μερα έφαγα χαστουκι οταν βρεθηκα σε καποιο σπιτι στο οποιο ειχε συμβει θαυμα από την Αγια Ζωνη. Και ακομα και αν αμφισβητησω το θαυμα που τυς συνεβη δεν μπορω να αμφισβητησω παντως οτι ηρθα αντιμετωπος με αυτο που ειρωνευτηκα την επομενη μερα.

  Τετοια για καποιον οποιος ειναι κατ εξοχην πρακτικος και ορθολογιστης και καχυποτπος σαν κι εμενα πλην ομως οχι προκατειλημενος εχουν συμβει προσωπικά τοσα πολλα που πλεον θα ημουν ανισοροπος αν ΔΕΝ πιστευα οτι συνεβησαν.

  Σχετικα δε με το ποδι που δεν φυτρωνει (πρεπει να ειναι ενα απο τα αθεϊστικα κλισε) ειχα αναπτυξει ολοκληρη επιχειρηματολογια πριν από 2-3 χρονια στο blog atheoi, η οποια και μεγαλη ηταν και δεν την θυμαμαι ακριβως γιατι δεν ηταν αποτελεσμα καποιου εγχειριδιου αλλα στιγμιαιας εμπνευσης. Εχει να κανει παντως με το γιατι συμβαινει οτι μας συμβαινει στην ζωη, αν μπορουμε να την αλλαξουμε και πότε. Παντα ομως με φυσικο τρόπο. Δηλαδη θεραπεια ειναι η αναστολη μιας άρρωστης καταστασης με φυσικο τρόπο. Και εαν κατι ειναι να μη συμβει δεν συμβαινει εκ των προτερων. Εχω φιλο που μπηκε τελευταια στιγμη στην πτηση της swissair και το αεροπλανο επεσε στο Χαλιφαξ ενω ενας μπασκετμπωλιστας μαυρος που ερχοταν Αθηνα εχασε την πτηση και σωθηκε. Να μην επεφτε το αεροπλανο επειδη δεν θα το θελαν οι επιβατες δεν γινεται. Να παθαινε ομως διαροια καποιος και να ματαιωσει το ταξιδι του και να γλυτωσει γινεται.

  Η πιστη μας παντως λεει εν αρχην ην ο ΛΟΓΟΣ. Και ως ελληνομαθης -εν αντθεσει με τα Αμεριακανακια που το μεταφραζουν the Word of God- θα διακρινεις πως οι λεξεις ΛΟΓΟΣ(ΟΜΙΛΙΑ) -ΛΟΓΟΣ (ΑΙΤΙΑ) και ΛΟΓΙΚΗ σχετιζονται αμεσα. Ο Δυτικος κοσμος μετερεψε τον Λογο και την Λογικη σε Logistics.

  Αυτη τη στιγμη εχω τον πατερα μου στο νοσοκομειο με διπλο εγκεφαλικο εδω και 10 μερες. Εγω με επιστημονες γιατρους συνεργαζομαι οι οποιοι μου δινουν την εικονα και του σωστου ανθρωπου και του επιστημονα. Σημερα μουθ ειπε οτι μετα απο 2 αξονικες οι γιατροι απορουν πως με την συγκεκριμενη ιατρικη εικονα η κλινικη εικονα ειναι εντελως αλλη. Ο ασθενης μιλαει, τρωει περπαταει. ΟΙ γιατροι μελετουν την ασυμβατοτητα γιατι ειναι περιεργη σα φαινομενο. Ο θεραπων ιατρος προσεξα οτι φοραει κομποσχοινι.

  Θελω να πω με ολα αυτα ο υπεραπλουστευμενος διαχωρισμος σε σχεση με την ηθικη, την πιστη και την επιστημη στην πραγματικοτητα υπαρχει ΜΟΝΟ στην αντιληψη σου. Γιατι η δικη μου η λογικη λεει πως δεν υπαρχει.

  Τωρα το αν υπαρχει Θεος ή ΤΥΧΗ ειναι αλλο θεμα. Τυχη υπάρχει; Μηπως ειναι καλυτερα να υπαρχει κατα βαθος Θεος για να μπορουμε να τον βριζουμε στα blog γιατι το να βριζουμε την ειμαρμενη ή την τυχη μας ειναι ανωφελο και αδυνατο;

 31. Ο/Η Περί της Ιεραποστολής λέει:

  Μήπως ξέρετε να μου πείτε ποιά ηταν η τελική δικαστική απόφαση για τον ιεραπόστολο Ιωνά, πνευματικό αδελφό του μοναχού Βαβύλη;

  Ριζοσπάστης

  το 2000, όταν στο Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου έκανε αίτηση για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το όνομα Α. Φωκάς.

  Για την έκδοσή της, συνέδραμε και ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ Ι. Τριανταφυλλάκης. Η Ασφάλεια το 2002 σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του αποστράτου, του Α. Βαβύλη και των δυο μαρτύρων που χρησιμοποίησε. Ο δεύτερος ήταν ο ιερομόναχος Ιωνάς – Γεώργιος Μούρτος. Από την προανάκριση και την ΕΔΕ που διεξήχθη, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε ανακοινωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2710830

  εφημ Πατρίς

  Για την υπόθεση του πλαστού δελτίου ταυτότητας κατηγορούνται εκτός του Βαβύλη και οι …..και Μούρτος Γέωργιος οι οποίοι υπέγραψαν ως μάρτυρες. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και απόστρατος αξιωματικός Ιωάννης Τριανταφυλλάκης. Η δίκη θα γίνει στο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 14 Μαΐου 2005.

  http://www.patris.gr/articles/59011/22162?PHPSESSID=8eedmlk80d23ejbnfuv3396gm0

  ιn.gr

  Για τον προσεχή Οκτώβριο αναβλήθηκε από το Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη για την υπόθεση της έκδοσης πλαστού δελτίου ταυτότητας στο όνομα Απόστολος Φωκάς το 2000.

  Στην υπόθεση είναι επίσης κατηγορούμενοι ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο αρχιμανδρίτης Ιωνάς κατά κόσμον Γεώργιος Παντελεήμων Μούρτος Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συγκατηγορούμενοι του Βαβύλη φέρονται να τον βοήθησαν να εκδώσει στο αστυνομικό τμήμα Καπανδριτίου το πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο χρησιμοποίησε στη συνέχεια για να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα.

  Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, υπόθαλψη εγκληματία, ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης και αναγκαστική συνέργεια σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=616807

  Σήμερα

  Ο πα­τήρ Ιω­νάς συ­να­ντή­θη­κε ε­πί­σης με μα­θη­τές α­πό το Λύ­κειο Καστρι­τσί­ου, προ­σκε­κλη­μέ­νος α­πό κα­θη­γη­τές του Λυ­κεί­ου, στα πλαί­σια δρα­στηριο­τή­των του μα­θή­μα­τος Θρη­σκευ­τι­κών, και του πο­λι­τι­στι­κού προ­γράμ­μα­τος “Συ­νερ­γα­ζό­μα­στε-Συν­δη­μιουρ­γού­με”.

  * Η συ­νά­ντη­σή τους ξε­κί­νη­σε με συ­ζή­τη­ση πά­νω στην τε­χνο­λο­γί­α και τα σύγ­χρο­να ερ­γα­λεί­α του δια­δι­κτύ­ου, τα ο­ποί­α ο πα­τηρ Ιω­νάς χρη­σι­μο­ποιεί στις δρα­στη­ριό­τη­τές του. Η συ­ζή­τη­ση στη συ­νέ­χεια άγ­γι­ξε θέ­μα­τα θε­ο­λο­γι­κά και φιλο­σο­φι­κά που α­να­δεί­χθη­καν μέ­σα α­πο τις ε­ρω­τή­σεις των μα­θη­τών.

  * Το κλί­μα και το ε­πί­πε­δο της συ­ζή­τη­σης ή­ταν ε­ξαι­ρε­τι­κό. Κά­ποια στιγ­μή ο πατήρ Ιω­νάς εί­πε στους νε­α­ρούς συ­νο­μι­λη­τές του: «Μην σας πει κα­νείς ο­τι θέτε­τε α­νού­σια ή α­νό­η­τα ε­ρω­τή­μα­τα. Οι ε­ρω­τή­σεις σας, αν ψά­ξε­τε στο δια­δί­κτυο, α­ντι­στοι­χούν με ση­μα­ντι­κά φι­λο­σο­φι­κά ε­ρω­τή­μα­τα που α­πα­σχο­λούν την αν­θρω­πό­τη­τα» και προ­έ­τρε­ψε τους μα­θη­τές να α­να­ζη­τούν α­πα­ντή­σεις σε αυ­τά τα ε­ρω­τή­μα­τα.

  * Ο π. Ιω­νάς την Τε­τάρ­τη ε­πέ­στρε­ψε στην Τα­ϊ­βάν.

  http://anastasiosk.blogspot.com/2011/01/blog-post_1595.html

 32. Ο/Η atheofobos_blog@yahoo.gr λέει:

  1-ΟΤΑΝ την μετατρεπουν σε μπιζνα και οι περιπτωσεις αυτες ειναι δυστυχως πολλες
  Υπάρχει άραγε ΜΙΑ φορά που να έχουν εκτεθεί λείψανα, εικόνες, ή αναλλοίωτες ζώνες (!) της Παναγίας χωρίς παγκάρι;
  2-.. οτι η πιστη ειναι αντιεπιστημονικη..
  Προφανώς δεν γνωρίζεις τι σημαίνει Επιστήμη . Ο Karl Popper σε μια πρόταση την καθορίζει σαφώς ότι είναι ένα σύνολο από θεωρείες που έχουν σαφές περιεχόμενο και υπόκεινται σε πειραματικό έλεγχο.
  Το να πιστεύεις λοιπόν σε θαύματα, σε εικόνες ,σε ξόανα ,σε θεό ή θεούς κτλ, είναι μεν όπως έχω πεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός ,είναι όμως Πίστη αλλά όχι βέβαια Επιστήμη.
  Εκεί ακριβώς εντάσσονται και τα παραδείγματα για την Παναγία της Τήνου που αναφέρεις.
  3-Τωρα το αν υπαρχει Θεος ή ΤΥΧΗ ειναι αλλο θεμα
  Το αν υπάρχει θεός προφανώς δεν είμαι αυτός που θα δώσει απάντηση στο προαιώνιο αυτό ερώτημα. Και βέβαια οι πιστοί όλων των θρησκειών και δοξασιών πιστεύουν πως ο θεός τους θα παρέμβει υπέρ τους στο τυχαίο ή στο αναπόφευκτο.
  Αυτό ακριβώς λοιπόν δεν έκανε ο Χριστόδουλος και αυτό ακριβώς είπα.
  4-Τέλος ειλικρινώς, περαστικά στον πατέρα σου και ελπίζω να αναρρώσει πλήρως, έστω και αν αυτό το θεωρήσεις θέλημα θεού και όχι της ιατρικής επιστήμης.

 33. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Τις έτσουξε τις σιγανοπαπαδίτσες το άρθρο σας.

  GOOGLE

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή …24 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα φασιστοειδή τύπου …
  ierapostoli.wordpress.com/…/christodoylos_ellada/ – Προσωρινά αποθηκευμένηΧιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στο μνημόσυνο του …23 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  ierapostoli.wordpress.com/…/trietes_xristodoylos/ – Προσωρινά αποθηκευμένηΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΑΓΚΑΗΣ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ …20 Μάιος 2010 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  ierapostoli.wordpress.com/…/china_sangai/ – Προσωρινά αποθηκευμένηΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΟΙ ΠΑΣΗΣ …24 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  ellinorthodoxosxr.blogspot.com/…/blog-post_3746.html – Προσωρινά αποθηκευμένηΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ24 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  ellinorthodoxosxr.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένη – ΠαρόμοιεςΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΟΡΟΥΜ «ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ» Forums-viewtopic-Ακόμα και …25 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! …
  athonite.gr/forum/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic…Προσκυνηματικά*Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών ” αθέων- παγαν. …
  proskinimatika.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένη – ΠαρόμοιεςBuzzer – Tα blog posts με ετικέτα GREECE25 Ιαν.
  2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  http://www.buzzer.gr/tags/GREECE/Εμφάνιση περισσότερων αποτελεσμάτων από τις τελευταίες 24 ώρες

  Ο ηγέτης που έφυγε νωρίς « http://www.olympia.gr24 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτ …
  olympia.gr/…/ο-ηγέτης-που-έφυγε-νωρίς/ – Προσωρινά αποθηκευμένη

  Buzzer – Tα blog posts με ετικέτα ΝΕΑ26 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  http://www.buzzer.gr/tags/ΝΕΑ/ – ΠαρόμοιεςΕμφάνιση περισσότερων αποτελεσμάτων από τις τελευταίες 24 ώρες

  ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ – ΠΟΙΕΣ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ …19 Απρ. 2010 … famegirlgr; Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Ιανουαρίου 24, 2011.

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον …
  nafpliotis.wordpress.com/…/οδηγοσ-για-την-συλλογη-των-αποδειξεων/ – Προσωρινά αποθηκευμένηΑΚΤΙΝΕΣ: Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης, Οι Τρεις Ιεράρχες και η αγωγή …24 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! – Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα φασιστοειδή …
  aktines.blogspot.com/…/blog-post_6744.html – Προσωρινά αποθηκευμένηΟρθόδοξα ιστολόγιαΑκόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών ” αθέων- …
  orthodoxa-istologia.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένηαντιθρησκευτικό μίσος — Blogs, εικόνες, και πολλά άλλα στο WordPressΑκόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα φασιστοειδή τύπου …
  el.wordpress.com/…/αντιθρησκευτικό-μίσος/ – Προσωρινά αποθηκευμένηΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΙΕΡΕΩΣ: Ω αθάνατοι Πατέρες !! ΓΛΩΣΣΑΝ …21 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/…/blog-post_21.html – Προσωρινά αποθηκευμένηΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΙΕΡΕΩΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΥΡ …20 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/…/blog-post_20.html – Προσωρινά αποθηκευμένηO τυφλός – λεπρός π. Νικηφόρος και οι πραγματικά … τυφλοί …27 Φεβ. 2009 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Ομιλία του π. Ιωνά, ορθόδοξου ιεραποστόλου στην Ταϊβάν : Ο …
  ierapostoli.wordpress.com/…/tyflos_nikoforos/ – Προσωρινά αποθηκευμένη – ΠαρόμοιεςΟ ηγέτης που έφυγε νωρίς | αἰέν ἀριστεύειν24 Ιαν. 2011 … Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές …
  https://filologos10.wordpress.com/…/ο-ηγέτης-που-έφυγε-νωρίς/ – Προσωρινά αποθηκευμένηperivleptos*Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών ” αθέων- παγαν. …
  kostaskastaniotis.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες

  ΑΚΤΙΝΕΣ: Κυριακή ΙΔ΄Λουκά – Η σώζουσα πίστη22 Ιαν. 2011 … Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …

  Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών ” αθέων- …
  orthodox-answers.blogspot.com/…/blog-post_14.html –
  Πατμιάς του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή: Το νερό24 Ιαν. 2011 … *Ακόμα και νεκρό φοβούνται τον Χριστόδουλο τα αληθινά φασιστοειδή τύπου Ροΐδη! Υστερικές, κατινίστικες φωνές από την κοινοπραξία Νεοεποχιτών …
  patmias.blogspot.com/…/blog-post_25.html – Προσωρινά αποθηκευμένη

 34. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Πολυ φοβαμαι πως πολλα πραγματα τα οποια εσκεμενα θεωρουνται ως επιστημη στην ουσια ειναι ΠΙΣΤΗ. Διοτι στερουνται και πειραματικης τεκμηριωσης ή αυτοψιας (πχ το πως δημιουργηθηκε ο κοσμος ή ποτε η ζεβρα φορεσε ριγες) δεν ειναι ζητημα κανενος πειραματος. Εικασιες ειναι που συχνα αλληλοσυγκορουνται και μεταξυ επιστημονων γινεται μακελειο για το ποια θεωρια ειναι η σωστη ωστε να παρει και την αναλογη δοξα και καμμια θεσουλα σε κανενα πανεπιστημιο. Επομενως ακυρον τα περι πειραματισμου.

  Εξ αλλου πολλες φορες ο πειραματισμος προυποθετει την πιστη για καποιο αναμενομενο αποτελεσμα. Στο CERN ξοδευονται τριεκατομμυρια ενω ο κοσμος πεθαινει απο πεινα για να βρουν καποιοι διαταραγμενοι αυτο που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ πως θα βρουν, γιατι αν αυτο υφιστατο ήδη δεν θα χρειαζοταν να κονουν το πειραμα. Ο δε κυριος Karl Popper δεν με αφορα ουτε με ενδιαφερει καθολου, δεν τον θεωρω αυθεντια κανενος star system και συνεπως το τι πιστευει εχει την ιδια βαρυτητα οσο η γνωμη της Τζινας Μαρωνη για το μασαζοκαλσον slim. Γενικα δεν αναγνωριζω κανενα ως αυθεντια (ουτε καν παπαδες, γερονταδες κλπ) αλλα απο την αλλη ευκολα ανγνωριζω και οτι ολοι εχουν σωστο κατι να πουν

  Το να ΜΗΝ πιστευεις στα θαυματα αποτελει πιστη και οχι επιστημη. Η επιστημη με βαση την λογικη της αυτο που θα εκανε ειναι να καταγραψει μια μαρτυρια, να διασταυρωσει αν ενα περιστατικο συνεβη, να αναλυσει τον μηχανισμο του και να ερμηνευσει ποιο ηταν το αιτιο που το δημιουργησε. Οτι καποια πραγματα συμβαινουν ειναι αναμφισβητητο γεγονος. Τωρα το αν τα εκανε η εικονα, ο αγιος η οτιδηποτε αλλο ειναι θεμα διαφορετικων ερμηνειων. Αλλα το να αρνηθει κανεις να αναγνωρισει οτι καρκινος στο τελευταιο σταδιο εξαφανιστηκε πραγμα που επιβεβαιωνουν και οι ιατρικες εξετασεις, ε δεν θα το ελεγα επιστημονικό σαν πρακτικη. Μαλλον τυφλη απιστια θα τολεγα γι αυτο και την αθεία την κατατασσω ως πίστη εν αντιθεσει με τον αγνωστικισμό οποίος ουτε δογματιζεται ουτε απορριπτει a priori καποια πραγματα.

  Οσον αφορα εμενα προσωπικα δεν επιδιωκω το θαυμα, το ελπιζω καποιες φορες. Και δεν εχει κατα κανονα καμμια σχεση με το ποδι του Αγιου ταδε, το κοκκαλακι της νυχτεριδας ή το γοβακι της σταχτοπουτας. Δεν εχω αναγκη από μπιχλιμπιδια για να πιστεψω. Ξερω και πολλους που η πιστη τους δεν εξαρταται από ολα αυτα τα κλισε τα οποια συνηθως της αποδιδουν οι αθεοι. Αλλα σε βαθος χρονου οταν εχεις βιωσει στον περιγυρο σου και εσυ προσωπικα περιστατικα που αν δεν ειναι θαυματα παντως μια ισχυρη δοση από twilight zone την εχουν. Θες να το πεις Αγιος Εφραιμ, θες να το πεις φαινομενο poltergeist, θες να το πεις οδηγιες του Paulo Coelho, παντως μην τους βγαλουμε κι ολους παραφρονες. Και απο περιστατικα εχω να γραφω.

  Ασε που συχνα η επιστημη επιβεβαιωνει την πιστη. Νομιζω οτι τωρα με την κλωνοποιηση τοσο η παρθενογεννεση (για παραδειγμα) ή η δημιουργια των δυο φυλων απο ενα ανθρωπο φαινεται λιγοτερο παιδαριωδης και περισσοτερο πιθανη. Τουναντιον η εξελιξη δεν καλυπτει ικανοποιητικα το ερωτημα της αναγκαιοτητας της υπαρξης δυο φύλων, το πως ηταν αυτα τα φυλα πριν διαφοροποιηθουν και σχηματιστουν πληρως, της δημιουργιας των γεννητικων οργανων είτε εγινε παραλληλα είτε σταδιακα.

  Διοτι ενα ατροφικο ή ημιτελες γεννητικο οργανο δεν μπορει να αναπαραγει. Ασε πια που η ηδονη δεν ειναι προσμετρησιμο μεγεθος ωστε να μπορει να αναπτυχθει με την διαδικασια της φυσικης επιλογης και μαλιστα σε τετοιο βαθμο που να μπορει να επιρρεάσει και την ανατομια ενος πέους.

  Αυτα παντως που σε ενοχλουν σε αυτο το οικοδομημα που σχετιζεται με την πιστη ενοχλουν και πολυ κοσμο. Ουτε οι ανθρωποι που πιστευουν ειναι ομοιογενεις, του ιδιου πολιτιστικου, πολιτισμικου και μορφωτικου επιπεδου. Δεν το λεω για να σε πεισω οτι υπαρχει Θεος απλα το λεω επειδη υπαρχουν πολλα κλισε για το τι ειναι πιστη και τι πιστος που δεν ισχυει στην πραγματικοτητα.

  Σε ευχαριστω για τις ευχες. Οσο για την θεραπεια το ποιος θα ζησει και ποιος οχι το καθοριζει ο Θεος. Το πως θα γινει αυτο το καθοριζουν οι γιατροι. Ο Θεος ειναι ενα αμορφο πνευμα που το μονο που διαθετει ειναι λογικη. Οι ανθρωποι ειναι οι διαχειριστες του κοσμου. Οτιδηποτε αλλο θα ηταν ανθρωπομορφισμός και παω στοιχημα πως αν γυρνουσα στους δρομους με χλαμυδα και ελεγα πως ειμαι Θεος τοτε θα ηταν σιγουρο πως θα χρειαζομουν ιατρικη βοηθεια.

 35. Ο/Η atheofobos λέει:

  Εάν ξαναδιάβαζες τον ορισμό της επιστήμης δεν θα έγραφες :
  Στο CERN ξοδευονται τριεκατομμυρια ενω ο κοσμος πεθαινει απο πεινα για να βρουν καποιοι διαταραγμενοι αυτο που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ πως θα βρουν, γιατι αν αυτο υφιστατο ήδη δεν θα χρειαζοταν να κονουν το πειραμα.
  Και βέβαια η επιστήμη δεν έχει απαντήσεις σε όλα τα φαινόμενα και γι΄αυτό για να τα τεκμηριώσει βασίζεται στον πειραματικό έλεγχο και την επαλήθευση και σε όσα ακόμα δεν έχει την δυνατότητα να τα ερμηνεύσει τα ψάχνει και δεν τα αποδίδει σε άνωθεν επέμβαση μιας ανώτερης δύναμης.
  Τώρα σχετικά με την παρθενογένεση, που είναι ευνόητο σε πια παρθενογένεση αναφέρεσαι, ήδη ο Δίας ως χρυσή βροχή με την Δανάη προ της Παναγίας την είχε πετύχει!
  Τέλος εκεί που βασίζεται και η διαφωνία μας είναι στην πίστη σου πως:
  Οσο για την θεραπεια το ποιος θα ζησει και ποιος οχι το καθοριζει ο Θεος. Το πως θα γινει αυτο το καθοριζουν οι γιατροι.
  Οι γιατροί μπορεί να βάλουν το χεράκι τους στο πως, αλλά στο ποιός καθορίζεται από τον φθαρτό οργανισμό του ανθρώπου και την ικανότητα του να ανταποκριθεί στην θεραπεία βάσει της φυσικής του κατάστασης που και αυτή βασίζεται στον έως τότε τρόπο ζωής του και εν μέρει στην κληρονομικότητα .
  Θα κλείσω αυτή την συζήτηση με μια φράση που τα λέει όλα για την πορεία της ανθρώπινης ζωής: Χους ην και εις χουν απελεύσητω, και από κεί και πέρα πάπαλα!
  Αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά μας!

 36. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Eθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

  για τις εκπομπές σχετικά με τα εξουαλικά του κλήρου από τν Σπύρο Καρατζαφέρη

  Απόφαση
  .. 111155//55..44..22000055

  Σήμερα ημέρα Τρίτη 5 Απριλίου 2005 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Χαραλάμπης και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Ίριδα Αυδή-Καλκάνη, Νέστορας Κουράκης, Ροδόλφος Μορώνης.
  Iστορικό-Νομική θεμελίωση
  1. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ασχολήθηκε με την ενδεχομένη από την εταιρεία με την επωνυμία ΕΞΤΡΑ ΚΟΜΜΙΟΥΝΙΚΕΙΣΙΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΤΖΙ Α.Ε. (EXCOM A.E.) ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA CHANNEL-3 παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.
  2. Η συζήτηση της υποθέσεως πραγματοποιήθηκε την 29η Μαρτίου 2005.
  3. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έλαβε υπόψη:
  Ι. Το άρθρο 15, παρ. 2 του Συντάγματος, κατά το οποίον η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως ο νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του κράτους έχει ως σκοπό την μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητος.
  ΙΙ. Το άρθρο 9 του Συντάγματος, κατά το οποίο η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη.
  ΙΙΙ. Το άρθρο 3 παρ. 1 περιπτ. β και παρ. 12 του Ν. 2328/1995, κατά το οποίο οι κάθε είδους εκπομπές που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα και τον ιδιωτικό βίο κάθε προσώπου, το όνομα του οποίου ή στοιχεία επαρκή για τον προσδιορισμό του μεταδίδονται, ενώ εξάλλου οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να διατηρούν στο αρχείο τους μαγνητοσκοπήσεις όλων των εκπομπών 1
  τους στην τελική τους μορφή και να αποστέλλουν αυτές στο ΕΣΡ μόλις τους το ζητήσει.
  IV. Τα άρθρα 8 παρ. 1 και 3 του Π. Δ/τος 100/2000, κατά το οποίο οι τηλεοπτικοί φορείς οφείλουν να μη μεταδίδουν προγράμματα τα οποία ενδέχεται να βλάψουν σοβαρά την πνευματική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων, ενώ εξάλλου η δραματοποιημένη αναπαράσταση των γεγονότων κατά τη μετάδοση των δελτίων ειδήσεων απαγορεύεται τελείως. Τέλος όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό της δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενός τους στην προσωπικότητα και την εν γένει ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων, ενώ κατά την υπ’ αριθ. 6138/Ε/17.3.2000 απόφαση του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ τα ακατάλληλα για ανηλίκους προγράμματα προβάλλονται μετά την 00:30 και έως της 06:00 ώρας.
  V. Τα άρθρα 4 παρ. 1 , 6 παρ. 1, 9 παρ. 2 και 14 παρ. 2 του Π. Δ/τος 77/2003, κατά τα οποία δεν επιτρέπεται η παρουσίαση προσώπων με τρόπο ο οποίος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να ενθαρρύνει τον εξευτελισμό, την κοινωνική απομόνωση ή τις δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος τους, βάσει ιδίως του γενετήσιου προσανατολισμού, ενώ εξάλλου η ιδιωτική ζωή όλων, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσίων προσώπων και των προσώπων της επικαιρότητας, είναι σεβαστή και απαραβίαστη και τέλος τα πρόσωπα που αναφέρονται στις εκπομπές πρέπει να απολαμβάνουν αξιοπρεπούς συμπεριφοράς και να γίνεται σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή, καθώς επίσης απαγορεύεται η δραματοποιημένη αναπαράσταση των γεγονότων κατά τη μετάδοση των δελτίων ειδήσεων.
  VI. Το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχ. β και ε του Ν. 2863/2000, κατά το οποίον το ΕΣΡ ελέγχει την τήρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και επιβάλλει τις από το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2328/1995 προβλεπόμενες κυρώσεις.
  Αιτιολογικό
  Εκ των στοιχείων του φακέλου, της ακροάσεως του εκπροσώπου του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA CHANNEL-3, του υποβληθέντος υπομνήματος και της παρακολουθήσεως από μαγνητοταινίες των κατωτέρω εκπομπών με τον τίτλο «ΕΚ-ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», προέκυψαν τα ακόλουθα:
  Α. Κατά την 14.2.2005 η εν λόγω εκπομπή προβλήθηκε με σήμανση «Κατάλληλο -επιθυμητή η γονική συναίνεση» και εν συνεχεία «Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών» και με υπότιτλο «Σε λίγο ο Μητροπολίτης τάνγκας μας επιβεβαιώνει». Ο τηλεπαρουσιαστής αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κατά τον ακόλουθο τρόπο:
  «Έχουμε… τι άλλο έχουμε… τον Διδυμοτείχου, ξέρετε, μιλάω για τον tanga τον Δεσπότη του Διδυμοτείχου ο οποίος ο άνθρωπος άκουσε ότι άκουσε και είπε να απαντήσει αλλά απαντάει μέσω του οδηγού του, ένας νεαρός 27-28 ετών, 8 χρόνια οδηγός του Σεβασμιότατου με το tanga, και θα τον ακούσετε, θα τον ακούσετε, τι απαντάει, τι διαψεύδει και να προσέξετε εκεί που διαψεύδει τα παπάκια, τα παπάκια! Διαψεύδει τα παπάκια. Θα έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με ιερέα θύμα του 2
  «Αγίου» Διδυμοτείχου. …. από τον πρόλογο θέλω να σας πω ότι πιάσαμε και βιντεοκασέτες, πιάσαμε και βιντεοκασέτες με όργια τα οποία είναι απίστευτα και ο προβληματισμός μου είναι πάρα πολύ μεγάλος και δικός μου και των συναδέλφων, πρέπει να τις δείξουμε, δεν πρέπει να τις δείξουμε… Τελικώς καταλήξαμε ότι πρέπει να δείξουμε στην αρχή μερικά αποσπάσματα, όχι σήμερα μπορεί και σήμερα…. Κι επειδή μας είπανε ότι μεταξύ των άλλων για την κάθαρση, θα καλέσουνε, τους κατηγόρους του Διδυμοτείχου –του tanga δηλαδή- να τους εξετάσουνε και θα κρίνουνε τι θα κάνουνε με τον Άγιο tanga, εμείς θα δείξουμε μερικά από αυτά που αποκαλύψαμε σε ένα ρεπορτάζ της Ράνιας της Καρατζαφέρη μαζί με την απάντηση του Αγίου tanga δια στόματος του οδηγού του.»
  Επακολούθησε παρουσίαση των συμμετασχόντων στην εκπομπή και σχόλιο του τηλεπαρουσιαστή που έχει ως ακολούθως:
  «.. καλή επιτυχία έχεις την ευλογία του Παντελεήμονα του tanga, της Φωφώς, της Σάσας, της Ρένας της Σουλτάνας του Αιγαίου»
  Μετά ταύτα ο τηλεπαρουσιαστής εξέθεσε τα εξής:
  «…τι ώρα είναι, ωραία, βγάλε το σήμα ρε παιδί μου να μπορούμε να μιλάμε βγάλε το απαγορευτικό….πρέπει να στο λέω εγώ; Σε τρία λεπτά θα σας πω έτσι λέει ο κανονισμός, το βγάζεις το σήμα, σε τρία λεπτά, απομακρύνεις τα παιδιά…. …. Ακούστε να σας πω, η Εκκλησία έχει τον δικό της κινηματογράφο τσοντάδικο, (καλεσμένος :ναι το Rivoli), το Rivoli μπράβο, (ήτανε του Παναγίου Τάφου)….Τους ξέρουνε όλους κι εμείς θέλουμε κάθαρση…δηλαδή δεν έχω καταλάβει, όταν είναι ιερωμένος, όταν είναι αρχιμανδρίτης μπορεί να καπνίζει πίπα μάτζικ; Με συγχωρείτε πάρα πολύ, με συγχωρείτε δεν γίνεται να χορεύουν με τις τάνγκες και με τα ράσα και με τα ράσα μπροστά στις εικόνες! Τραγικά πράγματα γιατρέ!…ξεδιπλώνουμε κυρίες και κύριοι αυτή την ωραία ιστορία του Αγίου τάνγκα, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κυρίου Νικηφόρου, θα έλεγα ανεξάρτητα τι έχει κάνει ο άνθρωπος αυτός, όταν τα σουσούμια βγαίνουν στα μπαλκόνια έχουμε το θάρρος και πηγαίνουμε στο μοναστήρι…… λοιπόν και ένας γείτονας του –δεν θα τον πω ακόμα- έχει το καλύτερο αρχείο ηλεκτρονικό για όλους και είναι κουδουνίστρα και λέει : Εμένα δεν πρόκειται να με πειράξει κανένας έχω το καλύτερο αρχείο, σε ‘μένα το ‘πε, σε ‘μένα το ‘πε, είπε κουδουνίστρα είμαι αλλά κανένας δεν πρόκειται να με πειράξει ποιος να με πειράξει τακ! Πατάω το κουμπί και βγαίνει η Χοντρή! Έξω! Κατάλαβες γιατρέ μου;…. Για πάμε στο πρώτο βίντεο του αγίου τάνγκα….(η Ράνια Καρατζαφέρη κάνει αναδρομή στην ιστορία που έχει ερευνήσει εκείνη στο εν λόγω ρεπορτάζ) … να είσαι πιο επιεικής διότι σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου, παρακαλώ το πρώτο βίντεο για τον άγιο τάνγκα, Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε, Μακαριότατε, όπως θέλετε ή θα κάνετε κάθαρση ή εμείς θα τα βγάλουμε όλα κι όταν δείτε τις πίπες μάτζικ θα μου πείτε α! ο Αντίχριστος τι έκανε, όχι δεν είμαι εγώ ο Αντίχριστος, κάποιοι άλλοι είναι!»
  Προβλήθηκε βίντεο με ρεπορτάζ και συνομιλία της ρεπόρτερ Ράνιας Καρατζαφέρη με τον οδηγό του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου
  Ο τηλεπαρουσιαστής συνέχισε «… Τα υπόλοιπα βίντεο για τον άγιο τάνγκα αύριο θα σας πω για ποιο λόγο, διότι αύριο θα έχουμε και μια ωραία τάνγκα να χορεύει 3

  http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:UGi7G-pOLYkJ:www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/file-get%3Farx-files-disposition%3Dattachment%26arx-files-entry-id%3Dd690d26a5b111e7983571826e98263e5+%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B1%CF%82&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESiPWvtiHtCilPnmBLqGn2Jmm2Yis6EZBQKQ80T0IZEV0Z9goeuPQ54ZuqQNSb2eZO7endaMuzr6GuO1SidtHKFIwyuHOlqJwpsz3V1VmCFt83wbOfYh2GUgeRuffAagjAxX3pU_&sig=AHIEtbTVG87a2U9z-_2YZ4dbOlujJIS-Fg

 37. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Δ. Κατά την 17.2.2005 η εν λόγω εκπομπή με σήμανση «Κατάλληλο – επιθυμητή η γονική συναίνεση» και υπότιτλο «Ο Μητροπολίτης τάνγκας ξεχνάει» προβλήθηκε τμήμα αναφοράς πρώην μοναχού κατά του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο έχει ως εξής:
  «Καθώς βρισκόμουν όρθιος στον νιπτήρα της κουζίνας, μπήκε άξαφνα μέσα ο κ. Νικηφόρος. Με πλησίασε, με αγκάλιασε σφικτά από πίσω ακουμπώντας τα γεννητικά του όργανα επάνω μου και κατηύθυνε το δεξί του χέρι προς τα απόκρυφα μου ενώ προσπάθησε να με φιλήσει στο λαιμό. Αμέσως αντέδρασα, σπρώχνοντας τον στην άκρη και τον απείλησα ότι έχει μεγάλη χάρη που σέβομαι το ράσο του και μόνο και του ζήτησα να με επιστρέψει στο μοναστήρι αμέσως….Κινούμενος από υποψίες ανέβηκα σιωπηλά προς το δεύτερο όροφο όπου φτάνοντας κοντά στο υπνοδωμάτιο του επισκόπου είδα την πόρτα του δωματίου κλειστή οι δε δύο άντρες εκπέμπανε βογκητά ερωτικής φύσεως».
  Πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα τούτο της αναφοράς μεταδόθηκε τμηματικά και μεταξύ των διαφόρων αποσπασμάτων υπήρχε σχολιασμός του τηλεπαρουσιαστή, προδήλως προς επιμήκυνση του επεισοδίου.
  Ε. Κατά την 18.2.2005 η εν λόγω εκπομπή με σήμανση «Κατάλληλο απαραίτητη η γονική συναίνεση», εν συνεχεία «Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών» και τέλος «Κατάλληλο μόνο για ανηλίκους» και υπότιτλο «Αποκάλυψη σόκ. Ρασοφόρος πούλαγε πρέζα σε χωριά των Ιωαννίνων».
  Ο τηλεπαρουσιαστής ανέφερε τα εξής:
  «Εμείς δεν θα μπορούσαμε να αποκαλύψουμε τίποτα εάν δεν υπήρχε η φλογέρα των ρασοφόρων. Το λέω πολύ κομψά θα έλεγα. Κανονικά θα έπρεπε να το πω πιο βαριά αλλά είναι νωρίς ακόμα, αργότερα….Και βεβαίως τα βράδια, και με συγχωρείτε πάρα πολύ που θα το πω έτσι αλλά μόνο με σοκ μπορούμε να πετύχουμε την κάθαρση, ρασοφόροι να ψωνίζονται, ναι να ψωνίζονται στην Κουμουνδούρου, στην Αθηνάς, στην Κλαυθμώνος και στην πλατεία Βάθης….Φοβάμαι όμως ότι αυτή η συγνώμη (εννοεί του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου) ήταν για να περάσουμε τον Γολγοθά, για να περάσουμε τα δύσκολα και πάλι θα κάνουμε μητροπολίτες μέσα από το φυτώριο των gay… Για να κάνει καλά τη δουλειά του ο οποιοσδήποτε, ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος, ο αρχιεπίσκοπος είναι καθήκον

  http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:UGi7G-pOLYkJ:www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/file-get%3Farx-files-disposition%3Dattachment%26arx-files-entry-id%3Dd690d26a5b111e7983571826e98263e5+%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B1%CF%82&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESiPWvtiHtCilPnmBLqGn2Jmm2Yis6EZBQKQ80T0IZEV0Z9goeuPQ54ZuqQNSb2eZO7endaMuzr6GuO1SidtHKFIwyuHOlqJwpsz3V1VmCFt83wbOfYh2GUgeRuffAagjAxX3pU_&sig=AHIEtbTVG87a2U9z-_2YZ4dbOlujJIS-Fg

 38. Ο/Η Δόξα τω Θεώ λέει:

  http://www.rasmusen.org/x/2005/05/26/anti-semitism-and-corruption-in-eastern-orthodoxy/

  Anti-Semitism and Corruption in Eastern Orthodoxy
  UPDATED JUNE 1 2005

  The Eastern Orthodox church in Europe is showing signs of rottenness at the highest levels, as Christdot reports. The two things in the news lately have been widespread corruption in Greece, and the de-recognition of the Patriarch of Jerusalem for being willing to lease land to Jews.

  On Greece, The Observer says,

  Almost daily, men once revered as paragons of virtue have been exposed as lascivious money-grabbers. Recorded conversations of eminent clerics engaging in ‘love talk’ have been broadcast on television, secret bank accounts revealed, and malfeasance unearthed, with priests emerging as central players in activities as disparate as trial-fixing, antiquities smuggling and election rigging. Highlighting a raft of lurid sexual claims, one newspaper splashed what was purported to be a 91-year-old priest in bed with a woman across its front page….

  But despite the measures, the drama refused to die down. Forced to admit his own links with a priest imprisoned on charges of stealing icons and manipulating court judgments, the 66-year-old archbishop was quickly drawn into the scandal. Subsequent revelations of his connections with Apostolos Vavilis, a convicted drugs smuggler whom he endorsed in a glowing letter of recommendation, sparked protest from within his own ranks.

  ‘There is no other solution … the only thing left for the archbishop to do is resign,’ insisted Metropolitan Chrysostomos of Zakynthos, a long-time rival.

  Previously, Christodoulos had denied he ever meeting Vavilis, whom he is accused of employing to ensure that Patriarch Eirinaios of Jerusalem was elected to his post in 2001. …

  Vavilis has since admitted circulating homoerotic pictures of Eirinaios’s main opponent, dirty trick that ensured his defeat. In another embarrassing step, Eirinaios conceded that Christodoulos had sent the wanted drugs smuggler to lobby for him.

  The Eastern Orthodox Church has not condemned the Archbishop for lying and consorting with drug dealers. It has voted to fire Patriarch Eirinaios from his job, though. For what? –Doing business with Jews. As the AP says,

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Ναζιστικός-ρατσιστικός χριστοδουλικος Στόχος προσδιορίζει τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Βαλλιανάτο με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, λες και αυτός αποτελεί δηλωτική της προσωπικότητας ιδιότητα.

  Δεν αντιλαμβάνεται το αστείο του πραγματος. Παρ’όλο που έχει μένος κατά των έντιμων ομοφυλόφιλων που δεν κρύβουν αυτήν τους την ιδιότητα αλλά διεδικούν με γενναιότητα τα δικαιώματά τους, προβάλει τον Χριστόδουλο σε πρωτο πλάνο ως Εθνάρχη.
  Όμοιος τον όμοιο….

  stoxos.gr/2011/02/blog-post_8312.html

  15/2/11
  ΟΡΓΙΑΣΕ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ…

  «Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο Κανάλι «Κόντρα» του Γιώργου Κουρή μεταδίδεται η εκπομπή του Γρηγόρη Βαλλιανάτου «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός». Απέφευγα τόσο καιρό να ασχοληθώ με το ανθελληνικό ρεσιτάλ που δίνει ο εν λόγω ομοφυλόφιλος στο «Κόντρα», αλλά την Κυριακή 6-2-2011 ο κ. Βαλλιανάτος ξεπέρασε τον εαυτό του. Είχε καλέσει στο στούντιο τον αρχηγό του Σλαβομακεδονικού «Ουράνιου Τόξου», Παύλο Βοσκόπουλο και τον γνωστό Λάτρη πάσης εν Ελλάδι Μειονότητος, γηραιό δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Διονύση Γουσέτη. Επί μία ώρα παρακολουθήσαμε ένα απερίγραπτο ανθελληνικό ρεσιτάλ, με τον Βοσκόπουλο να δηλώνει πως στην Αλβανία οι «Μακεδόνες» έχουν όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ στην Ελλάδα καταπιέζονται παντοιοτρόπως!.. Επίσης ότι στην Ελλάδα οι Γύφτοι (Ρομά) κακοπερνάνε λόγω του Ελληνικού Ρατσισμού, ενώ στην «Μακεδονία» (δηλαδή τα Σκόπια) διδάσκονται ακόμη και την μητρική τους γλώσσα στα δημόσια σχολεία!..

  Ο δημοκράτης Βαλλιανάτος έβγαλε και τηλέφωνα στον «αέρα», αλλά κατά διαβολική σύμπτωση και οι 5 τηλεθεατές που βγήκαν ήσαν επιφανή μέλη Μειονοτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων! Πρώτος τηλεφώνησε ο συριζαίος πρόεδρος της ΜΚΟ «Αντιγόνη» Νάσος Θεοδωρίδης κι αμέσως μετά ο αγαπημένος του «Στόχου», μουσουλμάνος δημοσιογράφος της Θράκης, Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ. Ο Ντεντέ συμβούλεψε τον Βοσκόπουλο να δηλώσουν οι «Μακεδόνες» του… Πομάκοι, για να τους αγαπήσουν αμέσως οι Έλληνες Εθνικιστές, της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου συμπεριλαμβανομένης! Ακολούθησαν μία κυρία Αντιρατσίστρια (Αλεξία Καλτάκη) ένας Ρομά πολιτευόμενος και ένα ακόμα στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου». Από καιρό διερωτώμαι, πόθεν πηγάζει το απύθμενο μίσος του Γρηγόρη του Βαλλιανάτου για την Ελλάδα, που τον κάνει να αγκαλιάζει όλους τους εχθρούς μας, ακόμη κι αν είναι «Γκρίζοι Λύκοι», ακόμη κι αν είναι Εθνικιστές απείρως σκληρότεροι του Νίκου του Μιχαλολιάκου. Αρκεί που δεν είναι Έλληνες και ο Εθνικισμός τους συγχωρείται από τον διασημότερο Έλληνα ομοφυλόφιλο. Υπενθυμίζω απλώς πως και ο Γρηγόρης ο Βαλλιανάτος (όπως άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Αντιρατσιστών) προέρχεται από μία χριστιανικότατη οικογένεια: Η μία αδελφή του είναι καλόγρια, η άλλη δασκάλα, ο αδελφός του Ορθόδοξος θεολόγος και οι μακαρίτες γονείς του εξαίρετοι χριστιανοί…

  «ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ»

  ναρτήθηκε στο
  5 σχόλια:
  Ανώνυμος γράφει: 15/2/11 1:42 μμ Απάντηση Apo Enan POUSTH (KAI MERIKOUS BOULGAROUS,POU LENE KAI OI ALBANOI!!)TI PERIMENEIS?

  (BLEPE ELLHNIKO LAIKO RHTO…APO ENAN POUSTH TI PERIMENEIS?)!!!
  A Byzantinos
  Ανώνυμος γράφει: 15/2/11 2:07 μμ Απάντηση Ο Αντώνης Κανάκης ειναι πρακτορας διαδωστετο.

  τσεκουρι και φωτια.

  Ανώνυμος γράφει: 15/2/11 2:26 μμ Απάντηση Εδώ η εκπομπή, για όσους την έχασαν. Πρέπει να τη δουν όλοι, για να μάθουν τι λένε.

  Ανώνυμος γράφει: 15/2/11 4:44 μμ Απάντηση Στην αρχαία Αθήνα, οι πολίτες καταδίκασαν σε θάνατο τον Σωκράτη. Δεν υπήρχαν επαγγελματίες δικαστές τότε. Ο κόσμος αυτό ήθελε – ήταν η βούληση του δημοκρατικού λαού.
  Αργότερα, παραλίγο να δολοφονήσουν και τον Αριστοτέλη.

  Η Ηθική δεν σημαίνει το δίκαιο των πολλών. Ούτε τώρα ούτε και ποτέ. Όποιος έχει πραγματικά Τιμή, προστατεύει τον αδύνατο ή αυτόν που μειοψηφεί.

  Ανώνυμος γράφει: 15/2/11 5:02 μμ Απάντηση ..Dhladi re koumpare na prostateusoume auton ton «pousth»,pou atyxise stin Zwh tou,afou den mporei na kanei paidia me ton «kwlo»,kai logw ths anwmalias tou auths,vrizei to Ellhniko E8nos,DHLADI TOU FTAIEI H ELLADA POU EGEINE POUSTHS?
  KAI PWS NA TON PROSTATEUSOUME NA TOU AGORASOUME PROFYLAKTIKA?
  KAI TI SOI PARALHPISMOUS KANEIS? TON SWKRATH ME TON BALIANATO?
  KAI EAN DEN APATWME TON SWKRATH TON DIKASE O ARIOS PAGOS THS TOTE A8HNAS ETSI?
  POLOI MEGALOI ANDRES STO DIABA THS ELLHNIKHS ISTORIAS PE8ANAN,KAI FYLAKISTIKAN APO THN EKSOUSIA,PX O FILAN8RWPOS ,EPANASTATHS,KAI ANAMORFWTHS THS ELLADOS GEWRGIOS PAPADOPOULOS PE8ANE FYLAKISMENOS….( O 8EODWROS KOLOKOTRWNHS SW8HKE PARA TRIXA…)KAI POLLOI ALOI,OXI MONON O SWKRATHS…
  A Byzantinos

  A Byzantinos

 40. Ο/Η Εαμοβούλγαρος λέει:

  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΖΕΝΙΘ»

  Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΚΡΑΤΖΑΣ

  Συνέντευξη με τον Αντι-Εθνικιστή

  Δρ. ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΚΡΑΤΖΑ

  http://zenithmag.wordpress.com/2011/03/16/%CE%B4%CF%81-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%83/

  Ποια είναι η άποψη σας για την Ελλαδική Εκκλησία και ιδιαίτερα για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο;

  Τι να απαντήσω, εδώ θα χρειασθεί ολόκληρη συνέντευξη για να απαντήσω σχετικά με τον άνθρωπο αυτό που είπε ότι για την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου μας χρειάζονται κανόνια (αναφέρεται λεπτομερειακώς στο βιβλίο του κυρίου Βασιλάκη Η Μάστιγα του Θεού). Για τον παπά αυτόν αισθάνομαι την μεγαλύτερη περιφρόνηση που είναι δυνατόν να αισθάνεται κάθε φυσιολογικός άνθρωπος.

 41. Ο/Η Eφραιμία η ακόλαστη ηγουμένη λέει:

  • Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπεμπα Μπλανς λέει:

   Παττακιάς, το έπος του φίλου του Χουντόδουλου του Στέλιου Παττακού ή Γκουσγκούνη

 42. Ο/Η Νησιώτης λέει:

  Βλέπω κρατάτε αρχεία.
  Βάλτε και αυτο αν νομίζετε πς αξίζει.
  Είναι βίντεο ντοκουμέντο.

  http://vlahatasamis.blogspot.com/2011/04/1987.html

  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ,ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΣΗΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟ 1987

 43. Παράθεμα: Του Ανδρουλάκη « Ροΐδη Εμμονές

 44. Παράθεμα: Ανδρουλειάδας το ανάγνωσμα « //ΠαραλληλοΓράφος//

 45. Ο/Η Rode λέει:

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8G92A-ouPloJ:atheofobos2.blogspot.com/2011/01/blog-post_28.html+%CE%9B%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BA&cd=10&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

  Αντί λοιπόν ενός ασεβέστατου μνημόσυνου σαν και αυτό που του αφιέρωσε ο ανίερος Λασκαράτος στο μπλογκ Ροΐδη Εμμονές ,εγώ στην μνήμη του θα αφιερώσω ένα άκρως διδακτικό θρησκευτικό ανέκδοτο .

  Σε μια χριστιανική οργάνωση έχουν μαζευτεί μερικοί ευλαβείς χριστιανοί, πολλοί εκ των οποίων παπάδες, πίνουν τον καφέ τους και επάνω στην κουβέντα, σαν όλους τους γονείς αρχίζουν να καμαρώνουν για τα παιδιά τους ,αρχίζοντας να λέει ένας:

 46. Παράθεμα: To αυγό του φιδιού, μπορεί να εκκολαφθεί « Ροΐδη Εμμονές

 47. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Στο φως η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου
  Ιουν 3
  Αναρτήθηκε από τον/την N. Ago
  Ίσα με τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο στο δωμάτιο του κοιμισμένου ποιμενάρχη. Τι λιτά και ταπεινά που ζούσε ο μακαριστός…

  Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

  Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

  Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

  Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

  Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

  600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
  Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
  Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
  Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
  30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
  Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
  Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
  Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
  Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
  Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
  Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
  Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
  50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
  12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
  100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
  200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
  25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
  40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
  Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
  Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
  Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
  Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
  Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
  Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
  Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
  Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
  Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
  Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
  Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
  Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
  Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
  Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
  Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
  Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
  Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου

  http://odromos.wordpress.com/2011/06/03/%cf%83-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9/

 48. Ο/Η Ντίνα η γιατρίνα λέει:

  Τι έγινε ρε παιδιά, υπάρχουν και απαγορευμένα μοσχεύματα;
  Δεν μας τα λέει καλά το παπαδαριό

  http://nefthalim.blogspot.com/2011/04/blog-post_633.html

  Χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ρασντάν

  Οι συγγενείς του αείμνηστου έκαναν αυτό που θα επιθυμούσε ο Μελέτιος: χάρισαν τα ζωτικά όργανά του, χαρίζοντας έτσι τη ζωή σε συνανθρώπους του.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του «ierovima» η Ι.Μητρόπολη Θηβών εξέφραζε τον προβληματισμό της ως προς τη δωρεά της καρδιάς , αλλά τον τελευταίο λόγο και σε αυτή την περίπτωση, όπως είναι λογικό, είχαν οι στενοί συγγενείς του αρχιμανδρίτη, «ο οποίος ήθελε πάντα να δίνει χαρά και υγεία σε συνανθρώπους του και δεν τον τρόμαζε ο θάνατος»

 49. Παράθεμα: Μητροπολίτης Καραβαγγέλης ένας αιμοσταγής καλόγερος [2] « Ροΐδη Εμμονές

 50. Παράθεμα: Εκκλησία κατά μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων « Ροΐδη Εμμονές

 51. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

 52. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

  http://olympia.gr/2011/06/15/k%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82/#comment-230420

  3.
  Le Goff είπε
  Ιουνίου 15, 2011 στις 3:12 μμ
  Στο ποστ για το Χριστόδουλο (κατά κόσμο Μπέμπα Μπλάνς) προσπαθώ να κάνω μια άνάρτηση, αλλά περιέργως ενώ την έκαν α3 φορές, διεφράφη αυτόματα… Την επαναλαμβάνω εδώ

  Εγκαλείτο για την εχθρότητα του έναντι του Πατριαρχείου, άφησε τις ελληνικές κοινότητες χωρίς παπάδες, γιατί έβγαλε μιαν απόφαση ή να γυρίσουν πίσω ή θα τους έβγαζε από τα μισθολόγια, παρείχε κάλυψη σε ένα απίστευτο κύκλωμα που υπέσκαψε τη θέση του ελληνικού κλήρου στους Αγίους Τόπους. ΑΠό τη μια μιλούσε για τις αλησμόνιτες πατρίδες και από την άλλη έκανε έναν απίστευτο πόλεμο κατά του Πατριαρχείου, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει προς τούτο ακόμη και αργυρώνητους δημοσιολόγους. Φ¨ημωσε με απίστευτο θράσος κάθε αντίθετη φωνή, δημοσιοποιώντας πραγματικές ή φανταστικές καταστάσεις. Επέβαλλε σχεδόν παντού άτομα προερχόμενα από μι α καμαρήλα που καταδυνάστευε ολόκληρη την Εκκλησία. Και να σου θυμήσωτο παιχνίδι που έκανε με τα κόμματα, όταν παραμονές των εκλογών του 2000 έδωσε γραμμή υπέρ του Σιμήτη, τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση των ταυτοτήτων, και το πώς επανέλαβε τα πολιτικά παιχνίδια στις τοπικές εκλογές του 2002.

  Σου φαίνεται ότι το πρόβλημά μας είναι ότι ήταν κληρικό ή ότι όντας κληρικός δεν τίμησε το σχήμα του…

  Απάντηση

  Le Goff είπε
  Ιουνίου 15, 2011 στις 3:22 μμ
  Και περιέργως, ενώ δεν έχει αναρτηθεί, μου βγάζει την ένδειξη για διπλή ανάρτηση… τύχαίο????

  Απάντηση

  ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ είπε
  Ιουνίου 15, 2011 στις 3:34 μμ
  ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΡΦΕ.
  ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ.
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΕ “ΕΚΟΨΑΝ” Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. (ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ Η ΛΕΞΗ ΒΕΒΑΙΑ!!)

  Le Goff είπε
  Ιουνίου 15, 2011 στις 3:47 μμ
  Απλά δεν δημοσιεύονται, ξαναφορτώνεται η σελίδα, αλλά δεν αναρτάτε τίποτα. Και επειδή έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό, νομίζω ότι η Ολυμπία άρχισε να κολάει την καθεστωτική νοοτροπία

  fufutos είπε
  Ιουνίου 15, 2011 στις 3:33 μμ
  “κατά κόσμο Μπέμπα Μπλάνς”
  Δημητρακόπουλο διαβάζεις;;;;

  Απάντηση

  Le Goff είπε
  Ιουνίου 15, 2011 στις 3:52 μμ
  Το Μπέμπα Μπλάνς ήταν γνωστό χρόνια πριν βγει και τον κράξουν δημόσια ο Θέμος και ο Λάκης. Όπως το κούλα αφορούσε τον γέροντά του, και το Θέκλα την κόρη του. Αυτά τα λέγανε οι Βολιότες χρόνια πριν γίνει Papabaci

 53. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

  συνωμοσία
  ήθελαν τον Χριστόδουλο νεκρό

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Α ο κύριος Τζούμας

   http://www.politeianet.gr/magazines/-periodika-hot-doc-teuchos-43-a-ianouariou-2014-229928

   HOT DOC 1/2014

   -Παραδικαστικό Κύκλωμα

   -Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου και ο Μητροπολίτης Σύρου

   Η Οδύσσεια της δικογραφίας
   -Ο απροστάτευτος προστατευόμενος μάρτυρας
   -Δημήτρης Παρασκευόπουλος
   Ο μάρτυρας-κλειδί στο παραδικαστικό
   -Τα μέλη του κυκλώματος
   -Γιοσάκης, ο παπάς του παραδικαστικού
   -Συνομιλίες που καίνε δικαστές
   -Έτσι έστηναν τις κομπίνες με τα ακίνητα
   -Οι γιάφκες και η έπαυλη του «παπά»
   -Και εταιρία δολοφόνων;
   -Το παρασκήνιο πίσω από την αθώωση Μαντούβαλου
   -Σκληρές business στις πλάτες μεταναστών
   -Ο πελάτης καναλάρχης με τα πλαστά τιμολόγια και τους εκβιασμούς
   -Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου και ο Μητροπολίτης Σύρου
   -Καταγγελίες για χρηματισμό πολιτικών
   -Και ξέπλυμα χρήματος
   -Εξέδιδαν επιταγές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών
   -Λαθρεμπόριο χρυσού και όπλων

 54. Ο/Η Στυλιανός Παττακός λέει:

  Mη ξεχνάτε την επέτειο.
  Η πατρίς ευγνωμονούσα.
  Toυ Κυρίου δεηθώμεν

  Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012, που συμπληρώνονται τέσσερα έτη, από την εις Κύριον εκδημίαν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, τα πνευματικά του τέκνα υπό τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, πρώην Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλους σεβαστούς Πατέρες, πνευματικά αναστήματα του μεγάλου Πρωθιεράρχου, θα τελέσουν στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας τα ιερά Του Μνημόσυνα, εις τον Νεκροταφιακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος ευρίσκεται πλησίον του τάφου Του, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

  Παρακαλούνται όσοι εκ των ευσεβών Χριστιανών επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη Του, να παραστούν και να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής Του

 55. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mην το χάσετε.
  Στο σοβαρόν ΒΗΜΑ σήμερα.
  Άρθρον του σοβαρού αγίου Θεόκλητου επισκόπου Βρεσθένης, φίλου Γιοσάκη, δανειστού της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία, πνευματικού πατρός Κουλουσούσα, πνευματικού τέκνου Χριστοδούλου, κλπ κλπ κλπ

  «Ο Χριστόδουλος για την Ευρώπη

  Οχι μόνο δεν ήταν αντιευρωπαϊστής, αλλά στάθηκε υπερασπιστής της ευρωπαϊκής ταυτότητος, υπέρμαχος της ευρωπαϊκής πνευματικής κληρονομιάς………».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   H κατά το ΒΗΜΑ και το γνωστό κ.Θεόκλητο ευρωπαϊκή ταυτότης:

   «Επειδή δεν είμαστε Γερμανοί, ούτε Γάλλοι, ούτε πολύ περισσότερο Άγγλοι, αλλά ανδροπρεπείς Έλληνες …». (Χριστόδουλος, Μυτιλήνη, 20-6-1999).

 56. Ο/Η Ροζ Σβάστικα λέει:

  http://www.defendthefamily.com/pfrc/books/pinkswastika/html/Chapter1.htm
  THE HOMOSEXUAL ROOTS OF THE NAZI PARTY

  As many as 6,000 of the approximately 10,000 “pink triangles” died in the work camps, but few, if any, were gassed in the death camps. Some of those who died met their deaths at the hands of homosexual Kapos (“trustees”) and guards of the SS. At first glance it is difficult to understand why the homosexual leaders of the Nazis would persecute other homosexuals on the basis of their sexual behavior. We alluded, in the matter of the Sex Research Institute, to the fact that the homosexual movement in Germany was divided into two diametrically opposed camps which some have called the “Fems” and the “Butches.” These terms are common among homosexuals today, as is the disdain “Butches” feel for “Fems.”
  A researcher of the homosexual movement Gordon Westwood writes that masculine homosexuals “deplore [effeminate] behavior,” many considering effeminate homosexuals “repulsive” (Westwood:87). Another researcher, H. Kimball Jones, reports that reaction to “Fems” is often violent in the general homosexual community. “[They label them] ‘flaming faggot’ or ‘degenerate fag,’” with one homosexual exclaiming, “You know, I loathe these screaming fairies” (H.K.Jones:29). Jay and Young’s 1979 examination of the American homosexual movement, The Gay Report, contains numerous personal statements by masculine homosexuals critical of effeminacy. “Fem behavior can be vicious and destructive, demeaning to women and gay men,” says one. Another asserts, “To me someone who is ‘femme’ is a self-indulgent…petty, scheming, gossipy gay being whose self-image has been warped and shaped by unfortunate family situations” (Jay:294ff).
  The most hostile to “Femmes” are precisely those homosexuals who deem themselves the most “masculine.” In The Homosexual Matrix, C.A. Tripp writes that “[f]ar to the other extreme, there are a number of utterly masculine, sometimes supermasculine homosexuals….They are obses- sed with everything male and eschew anything weak or effeminate….Unquestionably they represent the epitome of what can happen when an eroticized maleness gains the full backing of a value system that supports it” (Tripp:92). Cory and LeRoy, in their detailed discussion of homosexual culture, describe the scene in a typical American “leather bar”:

 57. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος

  Ο Χριστόδουλος για την Ευρώπη

  Από την εποχή της νεότητός του ο μακαριστός Χριστόδουλος ανησυχούσε για το μέλλον του Ελληνισμού στην Ευρώπη.

  Ο μακαριστός δεν έκρυβε την ανησυχία του: με ποια εφόδια ψυχής θα πάει ο Ελληνας στην Ευρώπη να εργασθεί, πώς θα κρατήσει υψηλά την αυτοεκτίμησή του και την ιδιοπροσωπία του, όταν εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες διδάσκεται πως το ευρωπαϊκό είναι υψηλό και το ελληνικό είναι άξιο καταφρόνησης; Πώς θα κρατήσει την πίστη του μέσα σε ένα περιβάλλον που, κι όταν δεν είναι χριστιανοφοβικό, πάντως αρνείται να δει την πίστη ως κάτι πέραν των απλών προσωπικών δεδομένων;

  Αυτή την αγωνία εξέφραζε και η σταθερή άρνησή του να δεχθεί την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη.

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=443203

 58. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Μητροπολίτες στο μάτι του κυκλώνα

  February 7, 2005

  ΑΘΗΝΑ.- Της Μαρίας Αντωνιάδου

  Άναυδη η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όλοι οι Αρχιερείς που εμπλέκονται στο χορό των καταγγελιών είναι λίγο ως πολύ γνωστοί. Κάποτε ήταν πανίσχυροι σήμερα βάλλονται απο παντού και δείχνουν αδύναμοι να σταματήσουν το τσουνάμι που στο πέρασμα του κινδυνεύει να παρασύρει τους ίδιους, τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη και τους πιστούς οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται.

  Δυο Μητροπολίτες βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος: Πρόκειται για το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Απο το 1975 οπότε και βρέθηκε κοντά στον κ. Χριστόδουλο στην Μητρόπολη Δημητριάδος δεχόταν την αμφισβήτηση των μελών της «Χρυσοπηγής» με πρώτους τους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Καλλίνικο και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

  Ο κ. Θεόκλητος ήταν ο πρώτος Βολιώτης συνεργάτης του κ. Χριστόδουλου. Ο κοινωνικός του χαρακτήρας και η φτωχή καταγωγή του τον έκαναν αγαπητό. Συγκέντρωνε διαρκώς νέα παιδιά γύρω του όπως είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Γενικός Διευθυντής Ταμείου Προνοίας των Κληρικών κ. Αχίλλιος Σιόκας.

  Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στην συνέχεια αυτοχρίστηκε σε Επίσκοπο Νηλείας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Όλοι οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου τον προέτρεπαν να μην δεχθεί την πρόταση του κ. Θεοκλήτου όμως ο ίδιος τον άκουσε, και όπως επισημαίνεται, απο πολλές πλευρές, «την πάτησε».

  Η υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ζούγλα» λέγεται οτι αγγίζει άμεσα τον κ. Θεόκλητο. Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεοκλήτου γι αυτό και τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως όπου εργαζόταν και άλλα παιδιά του.

  Ο κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε για διάδοχο του στην Μητρόπολη Δημητριάδος τον κ. Θεόκλητο. Οι έντονες όμως αντιδράσεις των μελών της «Χρυσοπηγής», των στενών του συνεργατών αλλά και ορισμένες προκηρύξεις που πετάχτηκαν στον Βόλο εξανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα σχέδια του. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και απο την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου ο οποίος κατήγγειλε οτι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα σε μπαρ των Τρικάλων.

  – Ο μέχρι στιγμής άγνωστος: Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

  http://www.greeknewsonline.com/?p=2673

  Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

  *** Η κ. Μαρία Αντωνιάδου είναι εκκλησιαστική συντάκτρια του «Βήματος»

 59. Ο/Η Mπουμπούκος λέει:

 60. Παράθεμα: Ο κ.Μπαμπινιώτης υμνεί Ναζιστή Φαρισαίο « Ροΐδη Εμμονές

 61. Παράθεμα: Θα κρατήσει πολύ ακόμη η Ομερτά με Χ.Α.; « Ροΐδη Εμμονές

 62. Παράθεμα: Η Σοσιαλδημοκρατική μπάντα ξαναποκτά τον σβερκοπιασμένο σαλτιμπάγκο της Μ. Ανδρουλάκη » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 63. Παράθεμα: Γερμανός Καραβαγγέλης- ΚΑΛΗ κ, ΑΝΑΠΟΔΗ | Σίμος Κουταλιανός

 64. Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

 65. Ο/Η Left λέει:

  http://www.kar.org.gr/2014/01/28/o%ce%b9-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b9%ce%b4%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85/

  Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου

  January 28th, 2014 | Author: Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

  Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

 66. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-kritis/4462-xristoupoleos-o-karkinos-mporei-na-mas-odigisei-stin-alitheia

  Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015

  Χριστουπόλεως: »Ο καρκίνος μπορεί να μας οδηγήσει στην αλήθεια»

  «Όταν ο άνθρωπος βρεθεί στο κομβικό αυτό σημείο, σημείωσε ο Θεοφιλέστατος, και συναισθανθεί ότι πλησιάζει το τέλος τότε, ξεκινά ένα προσωπικό διάλογο με το Θεό, ο οποίος είναι φιλικός και απολογητικός, καρδιακός και ειλικρινής. Μέσα από αυτό το διάλογο βγαίνουν πολλές αλήθειες που τελικά ελευθερώνουν τον άνθρωπο. Έτσι ο καρκίνος, αντί να μας ωθήσει στην απελπισία και στην απογοήτευση είναι πολύ πιθανόν νά μας οδηγήσει στην ελπίδα και την προσδοκία».

  «Γι’ αυτό, σημείωσε συμπερασματικά ο Θεοφιλέστατος, πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι ο καρκίνος οδήγησε τον άνθρωπο στην αλήθεια και, μέσα από αυτήν, στην προσωπική του σωτηρία».

 67. Παράθεμα: Η σιωπή της Εκκλησίας είναι συνενοχή-Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου – LEFTERIA

 68. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Με την ευκαιρία, σήμερα:
  Ας μην ληφθεί σαν διαφήμιση, διότι είναι μια δουλειά πολύ υψηλών προδιαγραφών, πρώτη φορά σε μία έκδοση όλα τα σημαντικά στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του ανθρώπου που με τη δική του συμβολή άνοιξε κι αυτός τον δρόμο του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.
  – Χριστόδουλος, ο ιερός πολιτευτής (με την υπογραφή του Δημήτρη Ψαρρά).
  http://www.efsyn.gr/arthro/savvato-me-tin-efsyn-hristodoylos-o-ieros-politeytis

  ? Μια τρόικα από τη Χρυσοπηγή

  ? Οι σχέσεις του Χριστόδουλου με τη δικτατορία

  ? Πώς έγινε αρχιγραμματέας και μητροπολίτης

  ? Από τον άμβωνα στο μπαλκόνι

  ?Το πνευματικό έργο ενός ιεροκήρυκα

  ? Η τηλεόραση και η ιερή διαπλοκή

  ? Η ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας

  ? Οι σχέσεις με τους επιχειρηματίες και τους εκδότες

  ? Η βράβευση της Siemens και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  ? Η σύγκρουση με την κυβέρνηση και το Φανάρι

  ? Οι χαμένες μάχες του 2000

  ? Τα σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή

  ? Η «δολοφονία» ενός Αρχιεπισκόπου

  Δείτε επίσης:

  Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και η ηγεσία της χούντας, το βίντεο
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/25/xristodoulos-xounta-video/

  Την επιστολή έστειλε ο αρχιεπίσκοπος στις 31 Μαΐου 2001, για να δηλώσει τη χαρά του για το βιβλίο που έγραψε και του έστειλε ο Στέλιος Παττακός «Οδοιπορικό, ενός στρατιώτου 90 ετών».

  Μπορεί ο αρχιεπίσκοπος στα δέκα χρόνια που έμεινε στο θρόνο να μην είχε το χρόνο ή τη διάθεση να στείλει ή να καταθέσει ο ίδιος ένα στεφάνι στη μνήμη των νεκρών των Πολυτεχνείου, είχε όμως το κουράγιο να συντάξει το κείμενο που ακολουθεί:

  «Στρατηγέ,
  Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το πόνημα με τον τίτλο «Οδοιπορικόν ενός στρατιώτου 90 ετών», το οποίον είχατε την ευγενή καλωσύνην να μου αποστείλετε και σας ευχαριστώ πολύ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aυτή η δημοσιογραφική δουλειά αξίζει να διαβαστεί ως μοναδική, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μεγάλης αρχειακής αξίας και τεκμηριωμένη, παρ’όλο που το κομμάτι «Τα σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή», εγώ τουλάχιστον, στο αντίτυπο που αγόρασα δεν το βρήκα..

   http://www.efsyn.gr/arthro/savvato-me-tin-efsyn-hristodoylos-o-ieros-politeytis
   Το Σάββατο με την «Εφ.Συν.»: Χριστόδουλος, ο ιερός πολιτευτής
   08.09.2016, 17:57

   Αυτό το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο: «Οι »γνωστοί-άγνωστοι» που σφράγισαν τη σύγχρονη Ελλάδα» με μια μοναδική έκδοση 48 σελίδων για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με την υπογραφή του Δημήτρη Ψαρρά.

   Διαβάστε:

   ⇒ Μια τρόικα από τη Χρυσοπηγή

   ⇒ Οι σχέσεις του Χριστόδουλου με τη δικτατορία

   ⇒ Πώς έγινε αρχιγραμματέας και μητροπολίτης

   ⇒ Από τον άμβωνα στο μπαλκόνι

   ⇒Το πνευματικό έργο ενός ιεροκήρυκα

   ⇒ Η τηλεόραση και η ιερή διαπλοκή

   ⇒ Η ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας

   ⇒ Οι σχέσεις με τους επιχειρηματίες και τους εκδότες

   ⇒ Η βράβευση της Siemens και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

   ⇒ Η σύγκρουση με την κυβέρνηση και το Φανάρι

   ⇒ Οι χαμένες μάχες του 2000
   ________________________________

   ⇒ Τα σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή
   ________________________________

   ⇒ Η «δολοφονία» ενός Αρχιεπισκόπου

   • Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

    Αυτό το πινακάκι δεν πρέπει να είναι απαρίθμηση υποκεφαλαίων, 1, 2, 3 ΄κ.λπ.
    Πρέπει να είναι κάτι σαν ‘υπότιτλοι’, σαν bullets για να δει ο αναγνώστης τα θέματα που καταπιάνεται η έρευνα. Τα σκάνδαλα μάλλον υπάρχουν ‘διάχυτα’ σε πολλές σελίδες, λ.χ. στη σελίδα 40 ‘ονομαστικά. στη σελίδα 36 για τον Φουρλεμάδη, σελίδα 38 για τον Δρακόπουλο κά.
    Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, βλέποντας την παράθεση των υπότιτλων.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Τελικά αυτή πρέπει να είναι και η σωστή εκδοχή. Στην αρχή υποψιάστηκα έξωθεν δάκτυλο και θύμωσα. Είναι επίσης αλήθεια πως για τα σκάνδαλα του μακαρίτη και της αυλής του θα χρειαζόταν ένας πολύ βαρύς τόμος.

 69. Παράθεμα: Απάντηση στους Γλέζο-Άδωνι-Αρχ. Ιερώνυμο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s