Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της

Θα λιτανεύσει μαζί του και ο σοσιαλιστής Δήμαρχος;

Ασεβέστατο σκίτσον του Πανιερότατου Παχωμίου από σερβικόν ιστότοπον.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Πλησιάζει η γιορτή του βάνδαλου Αγ.Νικόλαου και φοβάμαι πως όπως έγινε πέρυσι, στη μητρόπολη Βώλου (χρησιμοποιώ όπου εμπλέκεται η πατριωτική Εκκλησία το ω δια εθνικούς λόγους, επειδή δηλοί την προέλευση της ονομασίας από την Ιωλκό, ως τεκμηριούται υπό τοπικών γλωσσολόγων και συμβολίζει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό), θα κληθεί ξανά στον φερώνυμο καθεδρικό της, όπως και το 2009 να λιτανεύσει (ένα βδελυρό κομμάτι από τα πολλά σκορπισμένα εδώ κι εκεί-Ιταλία-Ελλάδα-Βουκουρέστι-που φέρονται τάχα ως τμήματα από το βρυκολακιασμένο κουφάρι του βίαιου-χτύπησε άνανδρα τον Άρειο-και μισαλλόδοξου κατεδαφιστή αγίου) από κοινού με τις συκοφαντημένες πάνσεπτες μορφές της ιθαγενούς Ορθοδοξίας Καλλίνικο τ.Πειραιώς και Θεόκλητο τ.Θεσσαλιώτιδος και ο Βρανίων Παχώμιος, Σέρβος εθνικιστής επίσκοπος, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό ανήλικων αγοριών με κατήγορούς του και κληρικούς, η δε Εκκλησία, η Αστυνομία και η σερβική Δικαιοσύνη κατηγορήθηκαν μαζί του στη μακρά πορεία της υπόθεσης (υπήρξαν καταγγελίες από το 1990 μέχρι σήμερα!), για συγκάλυψη, για τρομοκράτηση μαρτύρων, για παραβίαση της διαδικασίας μιας νόμιμης δίκης, για τιμωρία των κληρικών που τον κατήγγειλαν.

Ο ίδιος απέδωσε τις κατηγορίες σε συνωμοσία Αλβανών λόγω της εξαιρέτου πατριωτικής του δράσεως.
http://cpj.org/2003/03/editor-threatened-for-reporting-on-allegations-aga.php
http://cpj.org/europe/serbia/2003/
http://www.petitiononline.com/jasmina7/petition.html
http://www.savekosova.org/deceit=news=12.htm
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=786
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1433

Φαίνεται πως οι υποθέσεις της συγκαλυπτόμενης ιερής σερβικής παιδεραστίας δεν είναι σπάνιες αφού άλλοι δυο πανάγιοι Σέρβοι κληρικοί ο τ.επίσκοπος Αλάσκας Νικόλαος και ο πανοσιότατος τ.ηγούμενος Ιλλαρίων της Βοιβοντίνας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν χωρίς άλλες συνέπειες, παρά τις βαριές κατηγορίες, ειδικά σε βάρος του δεύτερου.

Κατά περίεργο τρόπο όμως ο Τρισμάκαρ άγιος Παύλος, ο εθνικιστής πατριάρχης της Σερβίας που κουκούλωνε τον ιερό Παχώμιο και ευλογούσε τους φασίστες της εθνοκάθαρσης, δαιμονοποιούσε την ομοφυλοφιλία όπως και ο υπόλογος (και πολέμιος) του «κουσουριού» Χριστόδουλος που ζητούσε ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας κατά τα πρότυπα του Ιράν.

 

ΑΙΣΧΟΣ! Ο ιερός Παχώμιος (δεξιά) προδίδει την Αιωνίαν Ελλάς. Με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μακεδονίας (αριστερά), όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της σερβικής Εκκλησίας.

Ο μακάριος πατριάρχης Παύλος, έβριζε τους ομοφυλόφιλους ως «άρρωστους» δηλητηριάζοντας με μίσος τη συντηρητική και χωρίς δημοκρατική παράδοση σερβική κοινωνία, όπως καταγγέλλει Σέρβος ακτιβιστής.

Ο Σεβασμιότατος Ιγνάτιος, σημερινός δεσπότης Μαγνησίας, διατρίβει περί το θέρος, εν νηστεία και προσευχή εις την παράλιον ταπεινήν βίλα του εμφανιζόμενος τον χειμώνα εις την ιδικήν του εκπομπήν («Αρχονταρίκι») της ποιοτικής κρατικής τηλοψίας. Τυγχάνει δε πνευματικόν τέκνον και αδελφός των συκοφαντηθέντων δια σεξουαλικάς παρεκτροπάς ιερών Καλλινίκου και Χριστοδούλου της παρακρατικής χουντικής και πανσέπτου «Χρυσοπηγής» ήτις παρηκολούθει μέσω ΕΥΠ τον συλλειτουργόν του Βώλου Θεόκλητον, συκοφαντηθέντα ωσαύτως δια παρεμφερή (και δια το παραδικαστικόν), τέκνον και αυτόν Χριστοδούλου (και πατέρα πνευματικόν του αυτοαποσχηματισθέντος αρχιμανδρίτου Κουλουσούσα), παραιτηθέντα και αυτόν εν μέσω της θυέλλης του 2005 και επιμόνως αποπειραθέντα να ανακάμψει εις τινα μητρόπολιν (Καλαμών κλπ) και ατυχήσαντα λόγω τοπικών αντιδράσεων. Ούτος ο ενάρετος Θεόκλητος ιδιωτεύει νυν προσευχόμενος εις τινα κατοικίαν του Πηλίου, κληροδοτηθείσα αυτώ παρά ευσεβούς γραίας συκοφαντηθείς υπό ζηλοφθόνων συγγενών της πως υφήρπασεν τον εξοχικόν οίκον αυτής όστις προωρίζετο (ψεύδος) δια την Εκκλησίαν και ουχί δια τον φυσικόν δικαιούχον γηροκόμον και εξομολόγον επίσκοπον.

Υπενθυμίζω το εξαίρετον ποιμαντικόν έργον το οποίον εξεπλήρωσεν εις Βώλον μεταξύ των φυλακισμένων νέων εμπόρων ναρκωτικών και Σατανιστών ο Τρισμάκαρ Χριστόδουλος συνεπικουρούμενος υπό του ιερού Θεόκλητου.

Στην πόλη του Δελμούζου σήμερα δημαρχεύει ο έγκριτος νομομαθής κ.Π.Σκοτινιώτης (τ.ΚΚΕ, τ.ΣΥΝ) εις το βιογραφικόν του οποίου διαβάζουμε:
«Στέλεχος της Αριστεράς για πολλά χρόνια, συμμετέχει ήδη από το 1991 σε σειρά από πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ και την ανασύνθεση του χώρου της δημοκρατικής, σοσιαλιστικής και οικολογικής Αριστεράς στη νέα εποχή. Από το 2004 στηρίζει, πάντοτε από τη σκοπιά της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, το εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης και την αυτονομία της πολιτικής,…».

Δεδομένου πως προεκλογικώς ο κ.Δήμαρχος έλαβεν την ευλογίαν του μητροπολίτου:
«Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Πάνου Σκοτινιώτη με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο. Ο κ. Σκοτινιώτης ως Νομάρχης Μαγνησίας ήταν ο άνθρωπος που υποδέχθηκε τον κ.κ. Ιγνάτιο στην πόλη του Βόλου για την ενθρόνισή του και από τότε έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους μια ειλικρινής και εγκάρδια σχέση. Χθες συζήτησαν για τις προοπτικές συνεργασίας του νέου Δήμου Βόλου και της Μητρόπολης Δημητριάδος σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικών δράσεων και προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού. Ν.Τ.» όπως αναγιγνώσκω εις την ευσεβή εφημερίδα του αειμνήστου Αθανασίου Πόπωτα, σοσιαλιστού εκδότου συκοφαντηθέντος και διωχθέντος δια οικονομικόν σκάνδαλον σοσιαλιστικής υφής το πάλαι ποτέ, (σκάνδαλον υπ’αριθμ.12) διερωτώμαι μήπως αυτή η νεφελώδης «αυτονομία της πολιτικής» ηδύνατο να περιλάβει και αποχήν του Δημάρχου από πνευματικάς διαπλοκάς με την τοπικήν μητρόπολην, ή και προβολή Βέτο δια την παρουσίαν του φερομένου ως παιδοφίλου Σέρβου Αγίου παρά τας όχθας του Αναύρου, από την πλευράν του οραματιστού Δημάρχου, στοργικού ασφαλώς πατρός και του ιδίου όντος, ενός νέου εκλεκτού επιστήμονος εργαζομένου (αξιοκρατικώς) εις το Ινστιτούτο Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ), ευαισθήτου άρα εις τοιούτου είδους ιερά ανομήματα.

Δεν το βρίσκω σοσιαλιστικόν, ευρωπαϊκον, μεταμονδέρνον, εκσυγχρονιστικόν, πράσινον, οικολογικόν, αριστερίζον, ολόκληρος κ. Σκοτινιώτης, πολιτικός φίλος του Στοχαστού ΓΑΠ, να μετάσχει σε μεσαιωνικές λιτανείες ενός μισαλλόδοξου Αγίου συμπορευόμενος ενδεχομένως με τον περί ού ο λόγος εθνικιστή & υπόλογο για παιδεραστίες και φυγοδικία αρχιερέα της φορτωμένης με σκάνδαλα κακόφημης σερβικής Εκκλησίας κοσμούμενης συν τοις άλλοις, υπό σωρείας αγιοποιημένων γαλαζοαίματων του σχοινιού και του παλουκιού,

Σημειωθήτω πως ο Άγιος Βρανίων έχει συχνάς επαφάς με την Ι.Μ.Βώλου και με την ελλαδική Εκκλησία:
Ioύλιος 2000, Φεβρουάριος 2001. Στη Βέροια (6.2008).

Απορώ ειλικρινά. Εντάξει, ο μητροπολίτης Βώλου, μέλος του μικρόκοσμου του ορθόδοξου επισκοπάτου, σίγουρα γνωρίζει το θέμα, αλλά το Άγιο Πνεύμα τον διαβεβαιώνει πως ο Παχώμιος είναι (όπως και ο παπα-Παπουτσάκης, ο ιερέας του Άνθιμου Θεσσαλονίκης που έδρασε στη Στυλίδα, ο αείδημος Ιωσήφ Βατοπεδινός, ο Γιοσάκης, ο Παντελεήμων κλπ κλπ) αθώος. Οι τοπικές εφημερίδες του Βόλου δεν έχουν πληροφορηθεί για τον ιερό Παχώμιο; Το θεωρώ απίθανο. Τότε γιατί σιωπούν; Να υποθέσω πως η οικονομική και πνευματική επιρροή της Εκκλησίας στην επαρχία είναι τέτοια ώστε ο τοπικός Τύπος να ασφυκτιά; Τελικά, αν ο άγιος Παχώμιος εμφανιστεί ξανά εν χορδαίς και οργάνοις στην πόλη του Βόλου, αυτό σημαίνει πως η «αγνή ελληνική ύπαιθρος», η ελληνική κοινωνία και μάλιστα η κοινωνία των ευλαβών, αδυνατεί να σοβαρευτεί και να αυτοκαθαρθεί στοιχειωδώς και αδιαφορεί απόλυτα για την ευπρέπεια του Οίκου Του.

ΥΓ 1.
Ο ευσεβής και επώνυμος μπλόγκερ Θεοπρόβλητος ξιφουλκεί σε άλλο ιερό μπλογκ κατά του Βρανίων Παχώμιου (Διατηρώ την ορθογραφία):
«…Προσωπικα το εχω ξαναδει το εργο βεβαια, με τον π.Goran Arsic που αναγκαστηκε να καταγγειλει μαζι με αλλους 2 ιερεις και 2 μοναχες τον Μητροπολίτη του, Βρανιας Παχωμιο που ενω ειχε παρενοχλησει σεξουαλικα 22 παιδακια και πηγαιναν και το κατηγγελναν στην αστυνομια, η αστυνομια το έθαβε! Ο ιδιος βεβαια το ακουγε από εξομολογησεις και δεν ηξερε τι να κανει.Και αντι να διωχθει ο Παχωμιος διωχθηκαν οι δυο ιερεις! Δεν ειχαν να ζησουν τα παιδια τους. Ημουν εκει και τα ειδα με τα ματια μου. Γνωρισα και μερικα απο τα παιδια που παρενοχληθηκαν. Περασαν και 2 χρονια και ο Βρανιας αθωωθηκε από την Σερβικη Συνοδο αλά Παντελεημονα!…». αλλά και στο δικό του μπλογκ καταγγέλλων παραλλήλως και τους ιερούς Καλλίνικον και Θεόκλητον της λιτανείας του Βώλου, με βαρύτατες εκφράσεις, τας οποίας αισχύνομαι να μεταφέρω: http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html
Ποτέ δεν κατάλαβα πως οι θεοσεβούμενοι που καταλαβαίνουν τι τρέχει με τον ανώτατο κλήρο, εξακολουθούν να ανήκουν στο ποίμνιό του.

 

ΥΓ 2
ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Η Σερβική Εκκλησία αποκαλεί τη Β. Μακεδονία, Μακεδονία. Ο ιερός Παχώμιος με Μακεδόνα αξιωματούχο.

Υ.Γ. 3
Ο ιερός Παχώμιος ταιριάζει με τον Αγ.Νικόλαο. Απολαύστε χριστιανικό βίντεο με τους βανδαλισμούς του Αγίου Νικόλαου.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

55 Responses to Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της

 1. Ο/Η ΜΠΕΤΤΥ λέει:

  Δεν το αντέχω!!! να πάνε στον αγύριστο!

 2. Ο/Η Dennis Kamilos λέει:

  Ρωτάς «Ποτέ δεν κατάλαβα πως οι θεοσεβούμενοι που καταλαβαίνουν τι τρέχει με τον ανώτατο κλήρο, εξακολουθούν να ανήκουν στο ποίμνιό του».
  Είναι η άγνοια, η αμάθεια, η ανασφάλεια και η αγραμματοσύνη.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επειδή δυο λινκς του ποστ δεν ενεργοποιουνται:

  Ο ιερός Παχώμιος στη Βέροια 27.06.2008

  http://www.laosver.gr/news/local/17231.html?print=Y

  Ο εθνικιστής πατριαρχης Άγιος Παύλος, προστάτης του ιερού Παχώμιου, κατά των ομοφυλόφιλων που είναι «άρρωστοι άνθρωποι».

  http://www.iospress.gr/mikro1999/mikro19990626.htm

  Επίσης:
  από τα σούρτα φέρτα Βώλου-Βρανίων

  Επίσκεψη μητρόπολης Βώλου στην έδρα του Αγίου Παχώμιου:

  http://www.imd.gr/html/gr/section01/media/plirophorisis/2001/0607.htm

  Στην πόλη Βράνια της Νοτίου Σερβίας από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου 2001 διεξήχθη με επιτυχία η δεύτερη διεθνής συνάντηση των Γιατρών της Αγάπης. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον τοπικό πυρήνα των Γιατρών της Αγάπης των Βρανίων, σε συνεργασία με το τμήμα του Βόλου.

  ………

  Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους πυρήνες των Γιατρών της Αγάπης από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Σερβία, την Γεωργία, την Βουλγαρία και την Κύπρο, ενώ πήραν μέρος και οι Μητροπολίτες Βάρνας Κύριλλος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, καθώς και οι Επίσκοποι Βρανίων Παχώμιος και Καρανσέμπες Λαυρέντιος.

  Tέλος

  Η γελοιογραφία του Πανιεροτάτου, είναι από το σέρβικο ιστότοπο:
  http://www.pionirovglasnik.com/index.php?category=vesti&archive=2005_10_01_past.php

 4. Ο/Η Xασαποσέρβικος λέει:

  Για δείτε και αυτό

  Ελληνοσερβικές συγγένειες

  Διανοούμενος και ακτιβιστής, τοποθετημένος ανοιχτά τόσο κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς όσο και κατά των νατοϊκών βομβαρδισμών, ο Ντούσαν Μάλκοβιτς περιγράφει στη συνέντευξή του στον «Πόθο» τις απαράδεκτες διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στη Σερβία και αναφέρεται στην επιδείνωση του κλίματος μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Οπως τονίζει, κάθε αστυνομικό τμήμα διατηρεί από καιρό αρχείο με ονόματα και δακτυλικά αποτυπώματα των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, τα οποία συλλέγονται μέσω συνεχών επιδρομών στα μέρη όπου συχνάζουν. Οι ομοφυλόφιλοι είναι επίσης συστηματικός στόχος των σερβικών συμμοριών σκίνχεντ που ισχυρίζονται πως, χτυπώντας τους, μάχονται την κοινωνική παρακμή, ενώ σοβαρά προβλήματα περιμένουν όσους νοσήσουν από AIDS, ακόμη και από μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.
  «Πέρα από την προσπάθεια να απαγορευτούν οι εκτρώσεις και το συνολικό μισογυνιασμό, ειδικά ο κατώτερος κλήρος στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία προωθεί την ομοφοβία», συνεχίζει ο Ντούσαν Μάλκοβιτς. «Παρόλο που δεν ζητά την καταπίεση των γκέι και των λεσβιών, και ο Πατριάρχης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ‘οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι άνθρωποι'». Την ομοφοβία προάγουν εξάλλου και τα πολιτικά κόμματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα πιο ακραία ζητούν μάλιστα μεταχείριση των ομοφυλοφίλων ανάλογη με εκείνη που έτυχαν επί ναζιστικής Γερμανίας. Σοβαρές διακρίσεις αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στη δουλειά και στο στρατό, ενώ τα μέσα ενημέρωσης τους επιφυλάσσουν μια μεταχείριση μειωτική και γελοιογραφική.
  «Τώρα με τον πόλεμο έχουμε μερικούς νέους τρόπους για να υποβιβάζεται ο ομοφυλόφιλος πληθυσμός», υπογραμμίζει ο Ντούσαν Μάλκοβιτς σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του στον «Πόθο». Και εξηγεί, αναφερόμενος σε χρήσεις της ομοφυλοφιλίας και αναπαραστάσεις των ομοφυλόφιλων ανθρώπων που θυμίζουν επικίνδυνα τα κυρίαρχα ελληνικά στερεότυπα: «Τα σερβικά μμε κατηγορούν τους ηγέτες της Δύσης ότι είναι γκέι, κάτι που κάνει κατεξοχήν ο αρχισυντάκτης της ‘Palma’, της πιο χοντροκομμένης και πρωτόγονης τηλεόρασης, συνήθως μεταδίδοντας τα λεγόμενα ‘τούρμπο-δημοτικά’ (μια νέα, άκρως ηλίθια μορφή δημοτικής μουσικής, που προάγει ‘αξίες’ όπως εγκλήματα, πυροβόλα όπλα και τρόπο ζωής που είναι προσανατολισμένος μόνο στις υλικές αξίες). Εχει επιτεθεί στην κυβέρνηση του Μπλερ που είναι ‘ομοφυλόφιλοι’, λέγοντας πως η γυναίκα του είναι λεσβία, όπως και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας την ομοφυλοφιλία -ξανά!- ως ανωμαλία, τυπικό χαρακτηριστικό της Δύσης».
  Το ομοφοβικό αυτό κλίμα επικρατούσε, συνεχίζει ο Μάλκοβιτς, και στις δημόσιες συγκεντρώσεις, για παράδειγμα στις αντιπολεμικές συναυλίες. «Εκεί οι άνθρωποι έφεραν πανό με συνθήματα όπως ‘Κλίντον + Μπλερ + Σρέντερ = Κόμμα των Πούστηδων!’, ‘Θα γαμήσουμε όλους τους πούστηδες της Δύσης!’ και τα λοιπά. Στα εγκαταλελειμμένα πολιτιστικά ιδρύματα (αμερικανικά, βρετανικά, γαλλικά και γερμανικά) βρίσκει κανείς γραμμένα ομοφοβικά συνθήματα. Σε ‘ποιητικά’ έργα, κάποιοι αποκαλούμενοι ποιητές σατιρίζουν την ομοφυλοφιλία ως την ‘ασθένεια των Δυτικών’, λέγοντας ότι οι Σέρβοι ‘θα γαμήσουν όλους τους Δυτικούς ηγέτες'».
  «Ολα αυτά σημαίνουν πως η μορφή της ομοφοβίας γνωρίζει τώρα μια ριζική αλλαγή στη γεωπολιτική σφαίρα», ολοκληρώνει ο Σέρβος ακτιβιστής το συγκεκριμένο μέρος της συνέντευξής του στον «Πόθο». «Δεν είναι πλέον απλά μια ‘αρρώστια’, αλλά μια ‘δυτική αρρώστια’, απαράδεκτη για τους ‘κανονικούς’ Σέρβους, εφόσον οι δυτικοί ηγέτες είναι γκέι και αυτοί οι ηγέτες καταστρέφουν ζωές στη χώρα μας. Ετσι, η αντίληψη της ομοφυλοφιλίας ως πιθανής απειλής για την ύπαρξη της ανθρωπότητας (εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά και δεν συνεισφέρουμε στην αύξηση του πληθυσμού), έχει μετατραπεί σε πραγματική απειλή, η οποία όχι μόνο δεν παράγει ζωή (όπως είθισται να λέγεται), αλλά είναι μια δύναμη που καταστρέφει τη ζωή».

  (Ελευθεροτυπία, 26/6/1999)

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Nα πως θεραπεύει η Ορθοδοξία των Σέρβων τους ναρκομανείς.
  Βασανιστήρια από τον παπά Branislav Peranovic στο πνευματικό κέντρο Crna Reka

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  http://pokrov.org/display.asp?ds=Public%20Allegations&id=668&sType=Persons

  Σέρβα καλόγρια επιτίθεται στον μητροπολίτη της που της κολλούσε

  http://www.blinkx.com/watch-video/sister-angelina-bishop-georgije-djokic/FkJHQ6LJo2hHEugIKDQTZA

 7. Ο/Η Μαρία απ'το Βόλο λέει:

  Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

 8. Ο/Η Μαρία απ'το Βόλο λέει:

  Με πολλές και δυνατές Αποκαλύψεις κυκλοφορεί και αυτό το Σάββατο η εφημερίδα των Κοτρώτσου – Κατσώνη.
  Στο βασικό της η εφημερίδα αποκαλύπτει οτι η κυβέρνηση «θάβει» τον κατάλογο με 2.650 φοροφυγάδες καθώς αρνείται να παραλάβει τη λίστα με τους πλούσιους Ελληνες που διατηρούν τεράστια ποσά (12 δισ!) στην Ελβετία.
  Αντιδράσεις στην κοινή γνώμη προκαλεί και η αποκάλυψη για την «ιερή» πρόκληση του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου. Ο μητροπολίτης αγόρασε και ανακαίνισε παραθαλάσσια «εξωτική» βίλα 1 εκατ. ευρώ στον Παγασητικό!..

  http://zoornalistas.blogspot.com/2010/07/blog-post_1182.html

  Αισθητικά πάντως είναι ένα απαράδεκτο κτίσμα

 9. Ο/Η Του Βόλου λέει:

  Μητροπολίτες στο μάτι του κυκλώνα
  February 7, 2005 by Greek News

  ΑΘΗΝΑ.- Της Μαρίας Αντωνιάδου
  Άναυδη η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος

  6666666666666666666666666666666666666666666666666666

  Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στην συνέχεια αυτοχρίστηκε σε Επίσκοπο Νηλείας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Όλοι οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου τον προέτρεπαν να μην δεχθεί την πρόταση του κ. Θεοκλήτου όμως ο ίδιος τον άκουσε, και όπως επισημαίνεται, απο πολλές πλευρές, «την πάτησε».

  Η υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ζούγλα» λέγεται οτι αγγίζει άμεσα τον κ. Θεόκλητο. Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεοκλήτου γι αυτό και τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως όπου εργαζόταν και άλλα παιδιά του.

  Ο κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε για διάδοχο του στην Μητρόπολη Δημητριάδος τον κ. Θεόκλητο. Οι έντονες όμως αντιδράσεις των μελών της «Χρυσοπηγής», των στενών του συνεργατών αλλά και ορισμένες προκηρύξεις που πετάχτηκαν στον Βόλο εξανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα σχέδια του. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και απο την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου ο οποίος κατήγγειλε οτι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδhttp://www.greeknewsonline.com/?p=2673ρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα σε μπαρ των Τρικάλων.

  Η κ. Μαρία Αντωνιάδου είναι εκκλησιαστική συντάκτρια του «Βήματος»

  http://www.greeknewsonline.com/?p=2673

 10. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

  ΒΑΡΙΕΣ ΣΚΙΕΣ ΣΕ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ 2.650 ΣΤΡ. ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ
  Ξε-«θάβουν» το Χριστόδουλο

  Τι ισχυρίζονται Ι.Μ. Δημητριάδος, Ισιδ. Κούβελος, Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Καρατζαφέρης

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008

  Απαντήσεις και στοιχεία όσον αφορά την αγοραπωλησία της έκτασης της Ι.Μ.Δ. στις Νηές στην εταιρεία Dolphing Developments για την κατασκευή μεταξύ άλλων γηπέδου γκολφ έδωσε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η προχθεσινοβραδινή καταγγελία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στον ΑΝΤ1, ότι συγγενής της οικογένειας της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη αγόρασε τη συγκεκριμένη έκταση, έχοντας νωρίτερα εσωτερική ενημέρωση ότι την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων θα αναλάβει ο Βόλος και ότι η έκταση αυτή θα αξιοποιηθεί.Ο κ. Ιγνάτιος τονίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και εις γνώσιν των τοπικών αρχόντων και της τοπικής κοινωνίας, ενώ σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την αγορά και εκμίσθωση εκτάσεων ιδιοκτησίας μας στην περιοχή Νηές του Νομού Μαγνησίας η Μητρόπολη ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα: «H Iερά Μητρόπολη Δημητριάδος προκήρυξε το Νοέμβριο του έτους 2003 δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση ή εκμίσθωση η συνδυασμό εκποίησης και εκμίσθωσης τμημάτων ιδιοκτησίας της στη θέση Νηές Σούρπης Μαγνησίας. Στο διαγωνισμό είχε τεθεί ο όρος ότι η έκταση θα αξιοποιούνταν για τη δημιουργία γηπέδου γκόλφ και υποστηρικτικών αυτού εγκαταστάσεων. Ο όρος αυτός είχε τεθεί διότι είχε κριθεί ότι επρόκειτο για επένδυση φιλική προς το περιβάλλον. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε τον Μάρτιο του έτους 2004 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Golfing Developments».
  Όταν ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε αλλά και όταν κατακυρώθηκε , δεν ήταν γνωστό ότι η πόλη του Βόλου θα φιλοξενούσε τους Μεσογειακούς αγώνες.
  Η έκταση που εκποιήθηκε ανέρχεται σε 900 περίπου στρέμματα γεωργικής έκτασης , ενώ αυτή που εκμισθώθηκε ανέρχεται σε 1600 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης και σε 150 στρέμματα γεωργικής έκτασης.
  Το τίμημα για την πωληθείσα έκταση ανέρχεται σε 27.300 Ευρώ ανά στρέμμα , ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανά στρέμμα ανέρχεται σε 200 Ευρώ ανά στρέμμα για τη γεωργική έκταση και σε 8 Ευρώ ανά στρέμμα για τη δασική έκταση. Το τίμημα θα καταβληθεί τμηματικά μέχρι το έτος 2011 και σε περίπτωση μη καταβολής του, το ακίνητο θα περιέλθει και πάλι στην κυριότητα της Μητροπόλεως, η οποία θα παρακρατήσει και το μέρος του τιμήματος , που θα έχει καταβληθεί μέχρι τότε.
  Τόσο το τίμημα , όσο και το μίσθωμα που επιτεύχθηκαν θεωρούνται πολύ υψηλά για την περιοχή. Σχετικά με το μίσθωμα της δασικής έκτασης πρέπει να αναφερθεί ότι καθορίστηκε στο ποσό των 8 Ευρώ ανά στρέμμα , διότι είναι γνωστό πως σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας απαγορεύεται κάθε επέμβαση στην έκταση αυτή. Το τίμημα προβλέπεται ότι θα αναπροσαρμόζεται κάθε έτος κατά ποσοστό 5% , ενώ το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως σύμφωνα με την ισχύουσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

  http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=2443&pid=5&CategoryID=5&txt=%ED%E1%EC

 11. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Νέο «Βατοπέδι» εξελίσσεται στις Νηές Δήμου Σούρπης Ν. Μαγνησίας
  07/12/09
  Πρακτικά της βουλής της συζήτησης της από 1/12/2009 επίκαιρης ερώτησης

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Συνεχίζουμε με τη με αριθμό 168/1-12-2009 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Απόστολου Νάνου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στην περιοχή Νήες του Δήμου Σούρπης του Νομού Μαγνησίας κ.λπ.
  Η ερώτηση του κυρίου Νάνου έχει ως εξής:
  «Το ΚΚΕ με την 8812/24-10-08 ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών έφερε στη Βουλή το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκτάσεων στην Περιοχή Νηές του Δήμου Σούρπης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα νέο «Βατοπέδι». Όπως είναι γνωστό, η Μητρόπολη Δημητριάδος πούλησε και εκμίσθωσε σε επιχειρηματικό όμιλο 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης και δασικής γης, των οποίων αμφισβητείται η ιδιοκτησία της εκκλησίας. Μάλιστα, αυτό έγινε, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ανατεθεί από τον πρώην Υπουργό κύριο Μπέζα στην επιθεωρήτρια κυρία Σπάχου για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της επίδικης έκτασης.
  Πρόσφατες δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπου του Βόλου αναφέρουν ότι:
  1. Αστήριχτοι και αντιφατικοί ισχυρισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος περί ταπίων και δικαστικών αποφάσεων που δήθεν αποδεικνύουν την ιδιοκτησία της Μονής Ξενίας και της Μητρόπολης στην επίδικη έκταση.
  2. Το καλοκαίρι του 2010 θα μπουν τα «θεμέλια» για την υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης στις Νηές Δήμου Σούρπης Νομού Μαγνησίας από την Dolphin Capital Investors.
  3. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Νομαρχίας Μαγνησίας (έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ.) για την υποβολή δικαιολογητικών, προκειμένου να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια των έργων.

  http://www.kke.gr/koin_el_-_epikaires_erothseis/epikairh_erothsh_neo_%C2%ABbatopedi%C2%BB_ekselissetai_stis_nhes_dhmoy_soyrphs_n_magnhsias?morf=1

 12. Ο/Η globek(άτακτος) λέει:

  φατσουλα ..δεν λέω

 13. Ο/Η Λευτέρης λέει:

  Τι μεγάλη ευλογία να ζει κανείς στην Ελλάδα. Είναι ίσως ο πιο όμορφος τόπος στον κόσμο!

  Σε αυτό φυσικά συμβάλει καθοριστικά η πίστη μας, η Ορθοδοξία που μας τρέφει καθημερινά με ουράνιες ευλογίες.
  Μην σκανδαλίζεστε άδικα με τέτοιες υποθέσεις, μόνο ο Θεός μπορεί να γνωρίζει τα βάθη της ψυχής μας, την αλήθεια. Αυτά που έχουμε εμείς στο μυαλό μας λίγη σημασία έχουν ή μάλλον καθόλου.

  Τα ίδια έλεγαν πριν δεκαετίες και για τον Άγιο Νεκτάριο. Ο Θεός όμως τους διέψευσε και φανέρωσε την αλήθεια που βλέπουμε έως και τις μέρες μας με τα καθημερινά θαυμαστά σημεία που παρατηρούνται.

  Αν πάλι κάποιος άνθρωπος βγει από το δρόμο του Θεού, ας δείξουμε την αγάπη μας με προσευχή.

 14. Ο/Η Λεσβία λέει:

  Ποιος θα μαζέψει τον ιερέα-μπουμπούκι

  Μετά το φακελάκι που ζήτησε ο αθεόφοβος “ιερέας” για να κάνει μια κηδεία αλλά και να καρπωθεί τα χρήματα που ειχαν δωθεί αντί στεφάνου… για ιδιον οφελος..συνεχίζει να προκαλεί στην κοινωνία της καλλονής.Από BMW τώρα κυκλοφορεί με μία mercedes 200 τελευταιο μοντέλο με φυμέ τζάμια παρακαλώ. οχι θα κατσει να ……σκασει.

  Διαμένει σε οικία που ανήκει στην εκκλήσια χωρίς να πληρώνει ενοίκιο ενώ υπάρχουν συνανθρωποι μας που χρηζουν στεγης.Παραχωρεί μερη απο οικόπεδα της εκκλησίας για να μπορεσουν εργολαβοι να συμπληρωσουν τα τετραγωνικα και να χτιστούν κατοικίες βεβαια με ανταλλαγμα αλλα τι ανταλλαγμα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

  και συνεχιζει με το να διαχειριζεται χρηματα για την αγιογραφηση του αγιου ———–

  http://lesvosnews.net/2010/12/05/66-112/

 15. Ο/Η Έωσφόρος λέει:

  Θα του χρειαστούν στην Κόλαση;

  Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008
  Ο θησαυρός του Χριστόδουλου…
  .

  ΣΗΜΕΡΑ 15 ΟΚΤ., ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ το σπιτι του μακαριτη Χριστοδουλου και μεταξυ αλλων βρεθηκαν:
  = 600 χρυσά/ασημενια ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ!
  = πανακριβα σερβιτσια φαγητου με χρυσα μαχαιροπηρουνα
  = 40 χρυσοι ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΙ ΡΑΒΔΟΙ με διαμαντια
  = 50 ΣΤΑΥΡΟΙ με χρυσο και διαμαντια
  = καρεκλα που καθοταν ΒΕΡΣΑΖΕ
  = 100 ζευγαρια ΟΛΟΜΕΤΑΞΕΣ πυτζαμες
  = 100 μεταξωτα υποκαμισα
  = 500 ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
  = ολομεταξες ΚΟΥΡΝΤΙΝΕΣ και ΣΕΝΤΟΝΙΑ
  = 5000 ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ Αγγλιας
  = 70000 ευρω για αναγκες πρωτης ζητησης/καθημερινες
  = Το χρηματοκιβωτιο ηταν ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ και ΚΕΝΟ….
  = 2 σχεδια για να κτισει:
  α) το ησυχαστηριο/εξοχικο του σε εκταση 8000m2 στον Θεολογο
  και β) σε αλλη τοποθεσια (πιθανως Λουτρακι)…
  και αλλα πολλά που ισως ακουσετε από συγκεκριμενο καναλι σημερα
  ΣΗΜ.: Οι πινακες ζωγραφικης που διακοσμουσαν το σπιτι ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με υψηλο ενοίκιο!…

  http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_298.html

 16. Ο/Η Greek λέει:

  Στο πόρισμα περιγράφονται με περισσότερες των τριών που προβλέπουν οι ιεροί κανόνες για την καταδίκη ενός επισκόπου(ή κληρικού) πράξεις παιδεραστίας! Πράξεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών και αγοριών. Πράξεις σε εξαναγκασμού σεξουαλικής πράξεως με ανήλικα(δηλαδή βιασμό) σε δυο ανήλικα (τότε) κορίτσια. Θωπείες σε αγόρια και κορίτσια! Ασέλγειες σε ανήλικα αγόρια και κορίτσια κατά την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Εξομολόγησης! Ομαδικά όργια ενός του «οίκου

  http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html

 17. Ο/Η Τρια παιδιά Βολιώτικα λέει:

  Κωνσταντίνος Ρήγος
  Μόνο το κακό γούστο με σοκάρει
  της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη
  Φωτό: Αλέξανδρος Φιλιππίδης

  http://www.10percent.gr/old/issues/200504/06.html

  Η Εκκλησία χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία επισήμως «αμαρτία».
  Ο δε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος την αποκάλεσε μαινόμενος «κουσούρι». Εν μέσω αυτών των βαρύτατων αφορισμών -τι ειρωνεία!- αποκαλύφθηκαν, μεταξύ άλλων, και ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα στους κόλπους της Εκκλησίας, με πρωταγωνιστές μητροπολίτες και παπάδες.

  «Σειρά πολλών σκανδάλων αποκαλύφθηκε, αλλά όλα εδώ πληρώνονται! (γέλια) Δεν μπορώ να ανεχτώ άνθρωποι να αφορίζουν ανθρώπους. Ποιος είναι αυτός που μας διώχνει απ’ τον επόμενο παράδεισο; Από πού το έχει πάρει αυτό το δικαίωμα;»

  Σοκαριστήκατε καθόλου με τη «βόμβα» των εκκλησιαστικών σκανδάλων;

  «Δεν σοκάρομαι εύκολα. Μόνο το κακό γούστο με σοκάρει. Και όλο αυτό μάλλον είναι ζήτημα κακού γούστου. Χρόνια λέγονται και υπονοούνται πράγματα. Το πρόβλημα είναι άλλο. Όλο αυτό το δημόσιο βρισίδι που ξέσπασε. Αυτό νομίζω σοκάρει. Και το ότι όλη αυτή η ιστορία δεν είναι παρά θέμα χρημάτων, πολιτικής και εξουσίας».

 18. Ο/Η Τρια παιδιά Βολιώτικα λέει:

  Kοινωνία-Πολιτική , Tεύχος 275
  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ:
  ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ;

  « Τραγική μου διαπίστωση είναι ότι το πρόβλημά μας δεν είναι δυστυχώς η εικόνα μας, αλλά η ουσία της ζωής μας. Εντύπωσή μου είναι ότι αν κάποιος δημοσιογράφος παρουσίαζε σε βίντεο μίαν μόνον φορά τη συνεδρίασή μας, με τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειές της, θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά από όσα έκαναν όλα τα κανάλια μαζί τον τελευταίο μήνα. Είναι δύσκολο πλέον να πιστέψω ότι μια Ιεραρχία με τη χθεσινή συμπεριφορά είναι δυνατόν να κάνει και την παραμικρή κάθαρση» ( Νικόλαος, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής 22.2.05).

  Όταν ακόμα και μητροπολίτες βγάζουν τέτοια συμπεράσματα, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαρξιστής για να καταλάβει ότι οι προτάσεις Χριστόδουλου για «αγρυπνία και αυτοκάθαρση» αποτελούν πομφόλυγες.

  [….]

  Ο Χριστόδουλος και οι ιεράρχες προκαλούν και υποκρίνονται, γιατί δίπλα σε εκατομμύρια φτωχούς και άνεργους αυτοί αποτελούν μεγαλομετόχους της Εθνικής Τράπεζας, τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες, κατόχους off shore ή real estate εταιρειών και εκατοντάδων ακινήτων. Ακόμα διαθέτουν πανάκριβα αυτοκίνητα και βίλες και δισεκατομμύρια σε μετρητά και καταθέσεις.

  Τέλος, τα σεξουαλικά σκάνδαλα των ιεραρχών αποδεικνύουν πόσο φαιδρές, αστήρικτες επιστημονικά και ενάντια στη φύση του ανθρώπου είναι οι απόψεις για την αγαμία των κληρικών, τις προγαμιαίες σχέσεις και ότι «η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι ». Αποδεικνύουν επίσης την απύθμενη υποκρισία τους.

  Η κάθαρση δεν μπορεί να έρθει με την μέθοδο του αυτοκαθαρισμού που προτείνει ο Χριστόδουλος και οι ιεράρχες. Αυτό αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό. Ούτε και μόνο με τον απλό διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες ( π.χ. στη Γαλλία από το 1905). Όσο σωστό είναι αυτό, τόσο από μόνο του δεν φτάνει. Στην πράξη σημαίνει να αφεθεί η εκκλησιαστική ιεραρχία να συνεχίσει να κάνει ότι θέλει.

  ——–

  Αντιδραστική από την πρώτη στιγμή
  Η ελλαδική Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της συνδέθηκε με ότι πιο αντιδραστικό υπήρχε και με την στήριξη της εκάστοτε εξουσίας. Ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας συντάχτηκε το 1833 επί Όθωνα από τον αντιβασιλιά Μάουερ και στις βασικές του δομές παραμένει ίδιος μέχρι σήμερα, αφού η πιο πρόσφατη αναθεώρησή του έγινε από την κυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου το 1928-32.

  Η ηγεσία της Εκκλησίας ήταν αντίθετη με την επανάσταση του 1821 καθώς και με την Αντίσταση το 41-44 ενώ ήταν υπέρ των τσιφλικάδων, των Γερμανών κατακτητών και των Ελλήνων δοσίλογων.

  Αποτέλεσε στήριγμα της Χούντας και ο Χριστόδουλος διετέλεσε γραμματέας του τότε αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δεν έμαθε για τους βασανισμούς γιατί «διάβαζε πολύ». Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, τον οποίο ο Χριστόδουλος διαδέχτηκε, ήταν πρόταση της τελευταίας χουντικής φουρνιάς Ιωαννίδη-Γκιζίκη το 1973. Από το 1998 στη θέση αυτή ανήλθε ο Χριστόδουλος γνήσιο τέκνο της Χρυσοπηγής και των πιο ακροδεξιών αντιλήψεων.

  http://www.xekinima.org/archive/viewpaper.php?c=1&v=275

 19. Ο/Η Λευτέρης λέει:

  Η εκκλησία ήταν αντίθετη με την επανάσταση του 1821 ….

  Μα πως μπορείτε και γράφετε τέτοιες ανοησίες (γέλια). Εδώ μέσα ξανά γράφεται η ιστορία.

 20. Ο/Η Ορέστης από το Βόλο λέει:

  Mητροπολιτικός ναος Αγίου Νικολάου Βόλου

  http://ag_nikolaos.itgo.com/

  Υπεύθυνος αρχιμ.Επιφάνιος Οικονόμου

  Βρε βρε βρε

  Επιφάνιος Οικονόμου

  Ραντεβού για ροζ κασέτες

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου βρέθηκε στον κυκλώνα των «καταγγελιών» που φτάνουν στην Ιεραρχία.

  Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Ιεραρχία ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο κ. Επιφάνιος πήγε να αγοράσει κασέτες με «ροζ» περιεχόμενο από «καταζητούμενο» που του έκλεισε ραντεβού στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παραδέχτηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου του «ανώριμη» και περιέγραψε τα γεγόνοτα σύμφωνα με τη δική του εκδοχή: «Κάποιος άγνωστος παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή, είδε τον πατέρα Επιφάνιο και του πρότεινε να αγοράσει αντί 200 ευρώ κάποιες κασέτες. Ο Επιφάνιος, αντί να του πει να πάει στην επιτροπή της Συνόδου, πήγε στο ραντεβού. Εδωσε και 200 ευρώ. Αλλά εκείνος που έκανε την καταγγελία δεν εμφανίστηκε».

  Στο εσωτερικό της Ιεραρχίας το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, που το έφερε στη δημοσιότητα επικρίνοντας τη στάση του εκπροσώπου Τύπου του αρχιεπισκόπου, μίλησε για συμπεριφορές που «θυμίζουν τον Παπακατινά».

  Εναν κληρικό που την εποχή της δικτατορίας συγκέντρωνε «στοιχεία» για άλλους κληρικούς για να μπορεί να τους εκβιάζει.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω της Ιεραρχίας, έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Οταν ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος αντιλήφθηκε το λάθος που είχε, κάνει πήγε και κατέθεσε στον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αντιλαμβανόμενος ότι κάποιος τον είχε παγιδεύσει. Εκείνο που δεν έχει γίνει σαφές είναι αν ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου αγόρασε κασέτες και αν αυτό συνέβη, ποιο ήταν το περιεχόμενο των κασετών. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες -γι’ αυτό από την Αρχιεπισκοπή κάνουν λόγο για παγίδα- και κάποια στιγμή θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό σταθμό.

  ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΤΣΗΣ – tsath@enet.gr
  http://archive.enet.gr/online/online_print?id=50771528,66658248,72377672,21772040,35953800

 21. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Iερή Πόρωση:

  http://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=31&t=11120

  Καλώς ήλθατε στην σελίδα για το Αγιο Ορος

  Λείψανα Αγίου Νικολάου.
  από Nikolaos79 » Δευτ Ιουν 30, 2008 9:50 am

  Καλημερα σας.Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος που βρισκονται τα λειψανα του Αγιου Νικολαου.Καπου διαβασα οτι ειναι στο Μπαρι της Ιταλιας.Ευχαριστω
  Nikolaos79
  Τακτικό Μέλος

  από alithis » Δευτ Ιουν 30, 2008 3:18 pm

  υπαρχει τεμαχιον του ιερου λεψανου του αγ.νικολαου επισκοπου μυρων στον ι.ναο αγ.νικολαου πευκακιων στο κεντρο της αθηνας.το τεμαχιο του ι.λειψανου προερχεται απο το μπαρι της ιταλιας
  alithis
  Κορυφαίος Αποστολέας

  από Nikolaos79 » Τετ Ιούλ 02, 2008 8:55 pm

  Ευχαριστω πολυ
  Nikolaos79
  Τακτικό Μέλος

  Re: Ορθόδοξα Προσκυνήματα
  από gavriil » Τρί Ιουν 23, 2009 11:35 pm

  Αν και παρεμβαίνω καθυστερημένα στη συζήτηση, όντως τα λείψανα του Αγίου Νικολάου βρίσκονται στην ομώνυμη Ιερά μονή (δομηνικανών) στο Μπάρι της Ιταλίας κοντά στο λιμάνι. Απ’ ότι έχω δει την επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες ρώσοι προσκυνητές.gavriil
  Τακτικό Μέλος

  Re: Ορθόδοξα Προσκυνήματα
  από aggelikiglafki » Πέμ Οκτ 15, 2009 8:26 pm

  λείψανο του Αγ.Νικολάου υπάρχει στον ομωνυμο ναό του Αγίου στη Σύρο.Το έφεραν από το Μπάρι της Ιταλίας.
  aggelikiglafki

  Re: Λείψανα Αγίου Νικολάου.
  από Ermite » Σάβ Οκτ 17, 2009 12:46 am

  Κάρα και τα περισσότερα ιερά οστά ευρίσκονται εις το Μπάρι, στον ομώνυμον Ναόν, υπόγειον, εντός Αγ.Τραπέζης.

  Εκλάπησαν υπό εμπόρων τό 1087 από τόν Ναόν του Αγίου εις τά Μυρα.

  Επίσης εις το Λίντο της Βενετίας, σε ομώνυμον Μονήν, υπάρχουν ολίγα, όπου και λείψανα (πολλά) του θείου του, Νικολάου και αυτού ονομαζομένου.

  Επίσης δεξιά χειρ και ωλένη εις Μονήν Αγ.Νικολάου Ανδρου
  Ermite

  Re: Λείψανα Αγίου Νικολάου.
  από nkarafo » Δευτ Οκτ 18, 2010 11:24 am

  Συγγνώμη που ξανά αναβιώνω το θέμα αλλά διάβαζα ένα βιβλίο για τον Αγ.Νικόλαο από έναν Αρχιμανδρίτη (δεν θυμάμαι το όνομα του) και έγραφε το 2003 αν θυμάμαι καλά ότι έχουν χαθεί τα λείψανα και ότι μόνο ο Θεός ξέρει που βρίσκονται. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό; Το Μπάρι αν δεν κάνω λάθος έχει καθολική εκκλησία για τα ιερά λείψανα του Αγίου. Μήπως επειδή δεν είναι Ορθόδοξη, γι’αυτό και «χάθηκαν»; Από ότι γράφετε υπάρχουν και σε άλλα σημεία κάποια λείψανα του όπως εδώ στην Ελλάδα αλλά ίσως τα κυρίως ι. λείψανα να μην υπάρχουν. Τώρα θα μου πείτε ότι και κάθε χρόνο οι πιστοί τί προσκυνάνε; Μήπως δεν φαίνεται καθαρά ότι πράγματι έχει. Έχει πάει κάποιος από εσάς για προσκύνημα;
  Ευχαριστώ.
  nkarafo

  Re: Λείψανα Αγίου Νικολάου.
  από stathisgrh » Δευτ Οκτ 18, 2010 11:39 am

  Λειψανα του Αγιου Νικολαου υπαρχουν στην Ιερα Μονη Αγιου Γρηγοριου στο Αγιον Ορος.
  Επισης υπαρχουν στην μητροπολη στον βολο ( ενα μικρο τεμαχιο που σταλθηκε απο ιταλια) το λεω γιατι ειχα παει στην υποδοχη και το προσκυνησα, τωρα εχω ακουσει και για καπου αλλου αλλα δεν θυμαμαι.Η σκέπη μου συ ει, η χαρά και η καύχησις, ω Δέσποινα Θεοτόκε˙παροράς γαρ ουδόλως, τους εις σε καταφεύγοντας.
  stathisgrh
  Κορυφαίος Αποστολέας

  Re: Λείψανα Αγίου Νικολάου.
  από ψυχουλα » Δευτ Οκτ 18, 2010 11:55 am

  εμεις εδω εχουμε το χερι. στον Ι.Ν. αγιου Νικολαου Αχαρνών, στα Κ.Πατήσια. Το ασπαζόμαστε κάθε Κυριακή.«Και στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου αν περπατήσω, δεν θα φοβηθώ κακό, γιατί Εσύ είσαι μαζί μου» (Ψαλμός κγ΄).

  Re: Λείψανα Αγίου Νικολάου.
  από aggelikiglafki » Δευτ Οκτ 18, 2010 12:03 pm

  Tμήμα του λειψάνου του Αγίου Νικολάου υπάρχει και στον ομώνυμο περικαλέστατο ναό στη Σύρο.Το είχε φέρει ο καθολικός επίσκοπος από το Μπάρι της Ιταλίας το 2006 με τον αείμνηστο Χριστόδουλο.Ο κόσμος το είχε υποδεχτεί με όλες τις τιμές που αξίζουν στον μεγάλο Άγιο της Χριστιανοσύνης
  aggelikiglafki

 22. Ο/Η Σοφή Κουκουβάγια λέει:

  Εργολαβία τον έχει πάρει τον Βόλο ο Παχώμιος;
  Και το 2007 εκεί ήταν

  http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/11033/—.aspx

  Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του 06 Δεκεμβρίου 2007 00:00
  Με θρησκευτική ευλάβεια η πόλη του Βόλου τιμά σήμερα την εορτή του πολιούχου του, Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό. Για τον λόγο αυτό θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο στο Βόλο όσο και την Ν. Ιωνία, ενώ το ίδιο ισχύσει για τις δημόσιες υπηρεσίας αλλά και τα εμπορικά καταστήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα το πρωί θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου Όρθρος και Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα ιερουργήσουν: ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφιλεστάτος Επισκόπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Επισκόπος Βρανίων κ. Παχώμιος. Στις 11 το πρωί θα αρχίσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Λειψάνου

 23. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  διάλογος παλαβών

  http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/12/blog-post_737.html

  Το «Α» απευθυνεται σε αντρες φοιτητες
  και το Β σε γυναικες!

  Ωσαν να λες, άλλος ο λόγος του Κυριου μας για τους αντρες, και αλλιως μεταφραζεται για τις γυναικες!

  Αυτο συμβαινει σημερα στην συμπρωτεύουσα του Ελληνικου Κρατους, στην Θεσσαλονικη…απο τους μορφωμενους φοιτητες μας…

  …και μετα εχεις παραπονο απο τον Χ.Γ. για το 1950;

  *******************************

  Αλλά ετσι!
  Χωριζουνε τους αντρες απο τις γυναικες στο κηρυγμα!
  Στην λεσχη. στις δεξιωσεις.

  Και μετα αναρωτιουνται γιατι οι Ιερεις μας γινονται Ομοφυλοφιλοι!

  Μετα αναρωτιουνται γιατι οι μοντερνες γκομενες δεν θελουνε να εχουνε και πολλα πολλα με ένα χριστιανοπουλο!

  Ο Χριστιανος αντρας θεωρειται στα στέκια των φεμινιστριων, ως ο μαμουχαλος, το παιδι της μαμας, της Εκκλησιας, ο καθυστερημενος, αυτος που μονιμως ντρεπεται και παει λεγοντας!

  Ακους Αμέθυστε;
  Τι συμβαινει το 2010 στην πατριδα μου;

  Υ.Γ.: οσο για τον π. Ροουζ, μετα το θυμηθηκα, ναι, δεν ανακηρυχθηκε ακομα αγιος.

  υπαρχει κατι…που ‘δεν σου αρεσει’ στον π. Ρόουζ;

  Πες το βρε Αμέθυστε…σε ακουω!

  Μυρμιδόνας

  2/12/10 11:19 μμ
  Μυρμιδόνας είπε…
  Υ.Γ.:

  Ειδα διαφορες ‘αφισες’ στην πόλη για το προγραμμα της Χριστιανικης Εστιας Φοιτητων του ΑΠΘ.

  Λεω, ας παω.
  Διανύουμε την Σαρακοστή των Χριστουγέννων, ας περιορισω τους καφεδες και τις εξοδους…ας παω στο «κατηχητικο».
  Να ακουσω τον Λογο του Θεου!

  Οταν ομως διαβασα…οτι ειναι χωριστά για άντρες και χωριστά για γυναικες…εκει ‘τρελαθηκα’!

  Δηλ τι φοβουνται;

  Μηπως μεσα στο κατηχητικο…εξ αποστάσεως…οι αντρες..αφησουνε εγκυες τις φοιτητριες;

  Τοσο ηθικοι ειναι;

  Τοσο πολυ εχουνε ξεπερασει το σεξ – το οποιο σεξ ειναι του διαβολου και ειναι τοσο ματαιο, και τοσο αχρηστο και μονο για κατώτερους ανθρωπους;

  Ενω ταχα περιφρονουνε το σεξ…

  ενω ταχα ειναι ετοιμοι να πεθανουνε και να μην παρουνε την καρτα…

  …ταυτοχρονα ομως κανουνε ξεχωριστες διαλεξεις για αντρες και γυναικες…διοτι μπορει καποια να γκαστρωθει καταλαθος…την ωρα του κηρύγματος!

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!!!!!

  Μιλαμε για την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!

  ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

  ******************************

  Ωρες ωρες…οταν θελω να ξεφυγω απο αυτο το αποπνικτικο κλιμα των χριστιανων…κανω μια βολτα εξω στην παραλια…συνανταω αθεους…κουμουνιστες…αναρχικους…
  και ερχομαι στα ίσα μου!

  Μιλαμε για τοσο ΣΚΟΤΟΣ πια αναμεσα στους χριστιανους ΑΜΕΘΥΣΤΕ!!!!

  Για πιο πολυ ΣΚΟΤΟΣ δεν γινεται!
  Και να θες!

  Μυρμιδόνας
  ενα μικρο μικρο..μυρμιγκάκι που λεει τον πονο του!

  2/12/10 11:35 μμ
  Ανώνυμος είπε…
  Ρε Μυρμιδόνα
  ξεπερνάς και την πιο κλαψιάρα γκόμενα! Σύνελθε! Ετσι ήταν είναι και θα είναι η κατάσταση. Αυτή είναι και ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ!

  3/12/10 12:17 πμ
  amethystos είπε…
  Η αλήθεια είναι Μυρμιδόνα πώς ξέρεις τί θά βρείς καί όμως πάς καί τό βρίσκεις καί μετά μένεις έκπληκτος. Οι Ζωϊκοί καί οι Σωτηρικοί ξέρουν πολύ καλά, πώς επειδή δέν είναι ενορία, στίς ομιλίες τους πάνε πολλά παιδάκια γιά νά βρούν φιλενάδα, εγγυημένη χριστιανή, χωρίς μαγκιές χωρίς απαιτήσεις. Δύσκολη εποχή γιά πρίγκηπες Μυρμιδόνα…
  Οπωσδήποτε η μοναξιά είναι φοβερή. Είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία πού περνά ένας νέος άνθρωπος. Πρέπει όμως να τήν περάσει, νά τήν αντέξει, χωρίς υποκατάστατα.
  Δέν μπορείς νά πάς στό γήπεδο νά βρείς ένα καλό άνθρωπο νά κουβεντιάσεις. Άν πάς σέ μιά συναυλία, θά ακούσεις αυτό πού έχουν ετοιμάσει, δέν θά ανεβείς να τραγουδήσεις εσύ. Άς πούμε σ’ένα περιβάλλον σάν τών οργανώσεων μπορεί κάποιος να συλλάβει τήν ουσία τής ηθικής. Ο κ.Γιανναράς πχ. είναι ακόμη ηθικός. Τό πρόσωπο πού διδάσκει κατάγεται από τόν Κάντ, τόν μεγάλο δάσκαλο τής ηθικής. Δέν έφυγε ποτέ από τή Ζωή. Απλώς πήγε στίς πηγές της.
  Η Ηθική χρησιμοποιείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη αντικειμενικών κριτηρίων γιά νά μετρούν τήν έλλειψη σαρκικής επιθυμίας. Από τά κριτήρια αυτά όμως ξεφεύγουν όλοι οι υποκειμενικοί αναβαθμοί τής επιθυμίας, οι οποίοι τούς διαφεύγουν στό ασυνείδητο καί έτσι μπορούν καί κοιμούνται αγνοί καί ήσυχοι.
  Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ. Γι αυτό οι ηθικολόγοι ασχολούνται συνεχώς καί αδιαλείπτως μέ τίς βρωμιές τών ανθρώπων. Γι αυτό καί οι λόγοι τού Τρεμπέλα πχ. περιέχουν ισχυρές εικόνες οι οποίες βοηθούσαν τόν ίδιο να εκτονώνεται, λέει πχ.: Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος ήταν σχιζοφρενής, ο Άγιος Νικόδημος δυτικόπληκτος. Η ηθικολογία είναι μανιχαϊστική ασκητική.
  Έχουμε περάσει καί εμείς από οργανωσιακά οικοτροφεία καί ξέρουμε πολύ καλά τί λέμε.
  Κάνε υπομονή καί θά βρείς τούς ανθρώπους σου. Κάνε καί καμιά ευχή στόν Κύριο από καρδίας, ιδίως συντετρημμένης. Μπορείς να χρησιμοποιείς τώρα στήν αρχή τούς Ζωϊκούς γιά νά προχωρήσεις στήν προσευχή, αφού σε συντρίβουν. Εσύ βρήκες δρόμο.

  3/12/10 1:29 πμ
  Μυρμιδόνας είπε…
  Φίλε Ανώνυμε

  γραφεις «οποιος αντέξει»!
  Σωστος!
  ο Κύριος μας το ειπε βεβαια λιγο διαφορετικα: «Ο υπομεινας εως τέλος…ουτος ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ»!

  Υ.Γ. οσο για την κλάψα μου…να δω πως θα αντιδρασεις…οταν θα ακουσεις τον Μυρμιδόνα…να ΒΡΥΧΑΤΑΙ!

  Μια όμορφη Παρασκευή να εχουμε!

  3/12/10 11:30 πμ
  Μυρμιδόνας είπε…
  Καλημέρα Αμέθυστε!

  Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, πραγματικα μου δίνει δύναμη!

  ******************************
  Αμέθυστε…μα δεν παω επι τουτου στους Ζωικους, διότι μου ‘λειψανε’!

  Ολη η Θεσσαλονικη Ζωικοι είναι!
  Αν δεν πας ουτε σε αυτους..τότε που θα πας;

  Ακομα και η Ενορια μου οργάνωσε Κύκλους Μελετης Αγ. Γραφης..και ο Ιερεας (που τον εκτιμω ειλικρινα) – αν δεν το ελεγε θα ΕΣΚΑΓΕ!
  Στοιχηματιζα μεσα μου: «Θα το πει, δεν θα το πει;» – τελικα το ειπε:
  Τρίτη για Γυναικες..Τετάρτη για άντρες!

  ********************************

  Καποιος εχει μια ιστοσελιδα «φωνή βοώντος εν τη ερημω’!

  Αμέθυστε…εκει θα μας καταντήσουμε εμας τους Χριστιανους!
  ο καθενας να παρει μονος τον δρομο του, ο καθενας απο εμας, ολοι εμεις που θα θελουμε να ειμαστε κοντα στην Εκκλησια…θα ζουμε, σαν να ειμαστε μονοι στην Ερημο!

  Τελικα…ποσο δυσκολο ειναι δυο ανθρωποι να επικοινωνουνε, να εχουνε Σχέση εν Κυρίω!

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ – και θελουνε και ενωση με τους Παπικους – ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!

  Εδω δεν μπορουμε να τα βρουμε εμεις οι Ορθόδοξοι μεταξυ μας!

  ********************************

  Προσευχή λοιπον Αμέθυστε! Σωστα το έγραψες!
  Να σου πω ομως κατι; Δεν με τρομάζει η Μοναξιά που βιώνω

 24. Ο/Η Mefisto λέει:

  Ο Σέρβος δεν ήρθε φέτος:

  romfea

  τελέστηκε λειτουργία πρεξάρχοντος του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου, τον οποίο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

  Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου

  ….

  Εκ μέρους των αρχών της πόλης, του Νομού και της Περιφέρειας, έδωσαν το παρών στην πανήγυρη του Αγίου Νικολάου, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτεινιώτης, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Παύλος Μαρκάκης και Κώστας Καρτάλης, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών

 25. Ο/Η Πατρινός λέει:

  Αχ αυτές οι λιτανείες. Προσέρχονται αι Αρχαί μετά των συζύγων των προς άγραν ψήφων και για κουτσομπολιό. Πλήττουν βλέπετε και το ρίχνουν στην κουβέντα.
  Παρέλαση υποκρισίας, ψευτευσεβισμοί κουβεντούλες γελάκια και οι πιστοί να απολαμβάνουν το θέαμα. Για προσευχή ούτε λογος.
  Σπάει έτσι η πλήξη της επαρχίας που ψοφάει για χαβαλέ, όποιος θέλει να προσευχηθεί το κάνει ιδιωτικά.

  Να και ο Σαμαράς στο Αγιο Ανδρέα της πολης μου

  Να και σχόλια πιστών για τις κουβεντούλες των λιτανευόντων αρχιερέων και για το φολκόρ των ευλαβών

  http://anastasiosk.blogspot.com/2010/12/blog-post_8976.html

  Ανώνυμος είπε…
  Η Πάτρα τίμησε τον προστάτη της μεγαλειωδώς. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι Πατρινοί συνδυάζουν την ευσέβεια με την κοσμικότητα. Εννοώ την προσέλευσή κατά χιλιάδες στον άγιο Ανδρέα και κατά χιλιάδες στον καρνάβαλο.

  1 Δεκεμβρίου 2010 5:44 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Το σχόλιο του ανωνύμου 5.44 ήταν θέμα συζητήσεως των Αρχιερέων κατά την διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας. Μάλιστα, ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ ακούστηκε να λέγει, πιστεύω, ότι δεν λαμβάνουν μέρος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις για ειδωλολατρικό σκοπό, αλλά για χαβαλέ και διασκέδαση.
  Ο Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος έμεινε εντυπωσιασμένος από την προσέλευση κλήρου και λαού στις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Ο Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Φλωρίνης κ. Θεόκλητος και ο Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, για πρώτη φορά συμμετείχαν στον εορτασμό της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ανδρέου.
  Φτάνοντας στην Τριών Ναύαρχων, ο Καισαριανής κ. Δανιήλ θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια, αφού ολοκλήρωσε την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο εξατάξιο τότε 2ο Γυμνάσιο της πόλεώς μας.
  Περισσότερα στον Εκκλησιολόγο του Σαββάτου.
  Είμαι αδιάθετος με πυρετό και δεν μπορώ να γράψω περισσότερα. Αναστάσιε, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα σχόλια. Αργοπόρησες όμως να κάνεις ανάρτηση και πίεσα αρκετά τον άγιο Ναυπάκτου να μου δώσει νωρίς το απόγευμα την ομιλία του.
  Α.Κ.Κ.

  1 Δεκεμβρίου 2010 6:24 μ.μ.
  lykourgos nanis είπε…
  Αγαπητέ αδελφέ μη σας ξενίζει το γεγονός της ταυτόχρονης προσέλευσης των Πατρινών στον καρνάβαλο και στον άγιο.Παντού και πάντοτε έτσι συμβαίνει.Η ορθοδοξία για τους πολλούς σημαίνει πανηγύρι,φολκλόρ,έθιμο.Πόσους αγώνες έκαναν φωτισμένοι κληρικοί όπως π.χ. οι μακαριστοί Δρυινουπόλεως Σεβαστιανός και Φλωρίνης Αυγουστίνος προκειμένου να ξεριζώσουν τα οθνεία στοιχεία της λαικής παράδοσης που αντιτίθενται στο πνεύμα του Ευαγγελίου και που κυριαρχούν κατά τον εορτασμούς και τις πανηγύρεις;Στη Φλώρινα ,όπου και κατοικώ, τα Χριστούγεννα,η μητρόπολις των εορτών κατά τον ιερό Χρυσόστομο,συνδυάζεται για τους πολλούς με το παγανιστικό έθιμο της φωτιάς που τόσο καυτηρίασε ο π.Αυγουστίνος.Χιλιάδες λαού συρρέουν σ αυτό απειθώντας στις εγκυκλίους της τοπικής Εκκλησίας επειδή τέρπονται οι αισθήσεις μας παραμονές της μεγάλης εορτής με άφθονο αλκοόλ,πειράγματα κι όλα τα συμπαρομαρτούντα.Και ο μακαριστός Σεβαστιανός έκανε αγώνα για έναν πιο πνευματικό εορτασμό του πανηγυριού στο Μολυβδοσκέπαστο.Επίσης, και παρακαλώ να μη με θεωρήσετε ιεροκατηγορούντα αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί ένα είδος κοσμικής πανηγύρεως η παρουσία ιδίως εν καιρώ λιτότητος τόσων χρυσοστόλιστων μητροπολιτών που φορώντας τα κατάλοιπα του βυζαντινισμού προσδίδουν μία μεγαλοπρέπεια που τέρπει κάποιους και τους απομακρύνει απ το αληθινό πνεύμα εορτασμού του αγίου Ανδρέα;

  1 Δεκεμβρίου 2010 9:10 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Σύντομος απάντησις στο σχόλιο 5:44
  Τι θα πει χιλιάδες στο ένα και χιλιάδες στο άλλο;
  1ον οι πατρινοί είναι πολλές χιλιάδες
  2ον οι άνθρωποι που τα συμβιβάζουν και τα δυο προσεγγίζοντας με μαγικό τρόπο τη θρησκεία είναι επίσης χιλιάδες
  3ον οι άνθρωποι που βλέπουν τον καρνάβαλο ως μια «αθώα» διασκέδαση ειναι επίσης πάρα πολλοί
  Άρα ή το ερώτημα είναι ρητορικό ή η ιδεοληψία του συγγραφέως μεγάλη

  να και σχόλιο θεολόγου

  Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε σοβαρά την συμμετοχή όλων μας – κλήρου και λαού – στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου μας κάθε χρόνο; Το όλο θέμα αρχίζει να γίνεται τουλάχιστον θλιβερό και δεν το σώζουν οι αυτοϊκανοποιητικές ιαχές περί συμμετοχής του κόσμου και περί της Ελληνορθοδόξου ταυτότητάς μας.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/

 26. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Από πολυσύχναστο ορθόδοξο ιστότοπο.
  Ένα κοριτσάκι στα νύχια των ψυχοπαθών.
  Εισαγγελείς υπάρχουν στην Ελλάδα;
  Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα για κοριτσάκια που πήγαν στην Κόλαση και είδαν μανάδες να τρώνε τα παιδιά τους;
  Σε ποιών τα χέρια βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά;

  Στις 5 Δεκεμβρίου 1960, την παραμονή του Αγίου Νικολάου ξεκινήσαμε να πραγματοποιήσουμε το προσκύνημά μας. Στο μοναστήρι συναντήσαμε και άλλους 30 περίπου προσκυνητές από ένα κεντρικό χωριό της Ευβοίας, την Αγία Άννα. Στην Ιερά Μονή βρισκόταν ως προσκυνητής και ο σημερινός ηγούμενος της Μονής π. Κύριλλος, λαϊκός τότε με την μητέρα του, εκμεταλλευόμενος την άδεια του από το στρατό, όπου υπηρετούσε. Κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε από τον πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη και τον πατέρα Γρηγόριο (που σήμερα βρίσκεται στην Αλόννησο), οι προσκυνητές από την Αγία Άννα μας πληροφόρησαν ότι μαζί τους είναι και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι Γυμνασίου που συνομιλεί με τον Άγιο.

  Η πρώτη επικοινωνία του έγινε στην Εκκλησία της Αγίας Άννας, όπου είχαν μεταφερθεί τα ιερά λείψανα του Οσίου Δαβίδ. Το δωδεκάχρονο κορίτσι έβλεπε τον Όσιο Δαυίδ και αυθόρμητα άρχισε διάλογο μαζί του. Αυτό επαναλήφθηκε και στο μοναστήρι του Οσίου. Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη. Παρακολουθούσαμε το διάλογο και από τις απαντήσεις συμπεραίναμε τι έλεγε στη μικρή ο Όσιος Δαυίδ. Σημειωτέον πως δεν βλέπαμε ούτε ακούγαμε την φωνή του Αγίου.
  Αξέχαστος ο διάλογος του Αγίου

  Παραθέτω ορισμένα τμήματα από τον καταπληκτικό αυτό διάλογο που ειλικρινά σημάδεψε από τότε τη ζωή μας:
  Ο Άγιος είπε, «Ο καθηγητής σου Μαντζ …; είναι αμαρτωλός». «Όχι Όσιε, είναι πολύ καλός» του απάντησε η κοπελίτσα. «Ναι, θα ‘;ρθει μια μέρα που θα μετανοήσει και στο κήρυγμά του θα πιστέψουν δύο χιλιάδες άνθρωποι» συμπλήρωσε ο Άγιος Δαυίδ.

  Σε ερώτηση του Αγίου, αν επιθυμεί να δει την κόλαση, η απάντηση του κοριτσιού ήταν καταφατική. «Ναι, θα ήθελα να δω την κόλαση και τους κολασμένους», (εδώ θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι το κορίτσι καθόταν και βρισκόταν σε κατάσταση έκστασης). Αμέσως τότε βρέθηκαν στην κόλαση. Η κοπελιά τρόμαξε μ’; αυτά που αντίκρισε και ξεφώνησε: «Πάρε με Άγιε από εδώ, γιατί δεν αντέχω να βλέπω». Ρώτησε όμως τον Άγιο να εξηγήσει για μια φρικτή εικόνα που αντίκρισε. «Γιατί αυτή η γυναίκα τρώει το παιδί της;» «Επειδή το γέννησε και το σκότωσε, για αυτό το τρώει;» απάντησε ο Όσιος Δαυίδ. Τότε ξανά παρακάλεσε τον Άγιο να φύγουν, διότι δεν άντεχε να βλέπει άλλο το φρικτό εκείνο θέαμα. Από τους μορφασμούς του προσώπου του κατανοούσες τη φρίκη που έβλεπε.

  Όσιος Δαυίδ : «Θέλεις τώρα να δεις τους εκλεκτούς του παραδείσου»;
  «Ναι, θέλω Όσιε» ήταν η απάντηση της μικρής. Αμέσως βρέθηκαν στον Παράδεισο.

  Κοπελίτσα: «Όσιε, τι λαμπρός που είναι ο Ήλιος εδώ και τι ωραία τριαντάφυλλα; Όσιε, γιατί τα τριαντάφυλλα είναι άλλα ανοιγμένα, άλλα μισανοιγμένα και άλλα κλειστά»;

 27. Ο/Η theoprovlitos λέει:

  @Dennis Kamilos

  “Ποτέ δεν κατάλαβα πως οι θεοσεβούμενοι που καταλαβαίνουν τι τρέχει με τον ανώτατο κλήρο, εξακολουθούν να ανήκουν στο ποίμνιό του”.
  Είναι η άγνοια, η αμάθεια, η ανασφάλεια και η αγραμματοσύνη.

  Αγραμματο βοδι περιορισμενης εφυίας εισαι εσυ. Το λεω για να σε προσγειωσω δηλαδη επειδη από τα συμφραζομενα περνιεσαι για έξυπνος.

  @Λασκαρατος

  Κατ αρχην η ανορθογραφίες, οι αναγραμματισμοι ιδιαιτερα αν οφειλονται σε κεκτημενη ταχυτητα ή σε συνειδητη διαθεση για μη σχολιστική αποτύπωση των λεξεων δεν με απασχολει. Για τον ιδιο λογο δεν βαζω και τονους παρα μονο στις λεξεις στις οποίες αν δεν μπει αλλαζει το νοημα τους.

  Αν το σχολιο λοιπον «διατηρω την ορθογραφια» εγινε για να υπονοήσει χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και να χαρουν οι επικροτητες σου ατυχησες.

  Αλλα αυτο ακριβως ειναι το προβλημα σου. Δηλαδη δεν θα μπορυσε να αποτυπωθει καλυτερα. Ο σχολαστικισμος σου που σε κανει να βλεπεις γραμματα και λεξεις αντι για νοήματα, ένα κολλημα στον τυπο της Ορθογραφίας. Και οτιδηποτε είναι λιγοτερο από την τελεια ορθογραφια απαξιωνεται.

  Την εχεις πατησει λοιπον αγρια και περιφερεσαι αναμεσα σε Παχωμιους, Παντελεημονες κτλπ. Και εγω αναμεσα σε τετοιους περιφερομαι αλλα με μια τεραστια διαφορα. Εσυ τους βλεπεις μπροστα σου οπως εβλεπε ο Γιωργιτσης τη Λασκαρη στο «Γοργονες και Μαγκες», ενω εγω τους βλέπω σαν βαριδια και εμποδια. Αλλα κατι τετοιους τυπους τους προσπερναω ακομα και αν ειναι η πλειοψηφια. Δεν προκειται να ΕΤΕΡΟπροσδιοριστω όπως κανεις εσυ αλλα ουτε το τι πιστευω βασιζεται σ εμια αθλια περιγραφη που προερχεται είτε από αυτους είτε από σενα.

  Αν καταλαβες τι λεω τοτε θα καταλαβες γιατι «ανηκω στο ποιμνιο τους». Στρατος κατοχης ειναι όπως ειναι και η Ελλαδα του Παπανδρεου. Να αλλαξω ιθαγενεια μονο και μονο επειδη μας κυβενραει ο Παπανδρεου, οι πρασινοφρουροι και οι Γερμανοτσολιαδες δεν προκειται.

  Εσυ ομως εξακολουθεις και συσωρευειες κριματα επανω σου με ενα αρνητισμο που δεν εχει ουτε ιερο ουτε οσιο και στρεφεται εναντια ακομα και στον Αγιο Νικολαο ενω τουναντιον επεφημει τον Αρειο. Δηλαδη το μεταφυσικό μισος που εχεις και που σαφως δεν οφειλεται σε μια αθείστικη οπτικη γωνια ή διαφορετικα πιστευω σε κανει απολυτως αναξιοπιστο. Κριμα

 28. Ο/Η theoprovlitos λέει:

  Οσον αφορα τα επι του θεματος. Τον Ιγνατιο τον εχω κανει τσακωτο στο Βρανιε να συντρωγει με τον Παχωμιο και μια ομαδα καλουμενη «ιατροι της αγαπης» σε εστιατοριο του Βρανιε πριν ξεσπασει το σκανδαλο. Πηγαιναμε να φαμε με τον π.Goran και χειρετισαμε ευγενικα καναμε μεταβολη και φυγαμε.

  Αν θελεις να κατηγορησεις τον Ιγνατιο από την δικη μου αποψη θα βριες πολλα, από την δική σου όμως οχι. Εσεις οι κοσμικοι εμπνεεσθε από το ιδιο πνευμα και απο οσο ξερω ηθικα σκανδαλα δεν υπαρχουν για τον Ιγνατιο. Πανευματικα και δογματικα ατοπηματα ναι. Πρεπει ομως να ξερεις οτι ο Παχωμιος το παραμυθι του οτι του την εστησαν Αλβανοι εθνικιστες το λεει προς πασαν κατευθυνση και προφανως γινεται πιστευτος. Αλλου θα πρπει να ψαξεις για συνενοχους. Παντως οχι στον Πατριαρχη Παυλο ο οποιος και λογω γηρατος ζουσε σαν εγκλειστος και αλωνιζαν οι διαφοροι.

  Η σταση σου ομως εναντιον του και υπερ της διαλυσης της Γιουγκοσλαυιας η οποια ταυτιζεται πληρως με τα Νεοταξικα σχεδια στα Βαλκανια και τα συμφεροντα του Εβραικου λομπυ (και μην τολμησει κανεις να το αμφισβητησει γιατι ετοιμα τα εχω τα στοιχεια) και τον ακραιων εθνικιστικων και φονταμενταλιστικων κεντρων των Βαλκανιων που αφησαν τους σερβικους πληθυσμους με τον μεγαλυτερο αριθμο προσφυγων και πολιτων από την αλλη μερια των συνορων προκειμενου να κανουν οι φασιστες Ιζεμπεκοβιτς, Τουτζμαν και η Αλβανικη μαφια κρατος σε συνδυασμό με την ανωνυμια σου ενισχυουν την υποψια μου οτι εδω δεν γραφεις ως «αγανακτησμενος πολίτης» αλλα μαλλον σαν πρακτορας.

  ΥΓ Ο Πατηρ Γκοραν, αφου περασε μια μεγαλη κριση -φυσικα- τωρα εργαζεται ως ιερεας σε ενα κεντρο ναρκομανων αποφευγοντας σχεσεις με ενοριες, δεσποταδες, γαμους και βαπτισεις.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Theoprovlite,
   δεν θα ακολουθήσω τον ελληνορθόδοξο δρόμο των υβριστικών χαρακτηρισμών στο πρόσωπό μου. Αυτοεκτίθεσαι και εκθέτεις έτσι ότι εκπροσωπείς. Είμαι λοιπόν ένα αγράμματο βόδι περιορισμένης ευφυίας με το οποίο καταδέχεσαι να αλληλογραφείς δημόσια.
   Άκου με τώρα:

   Για την «ηθική», με την παπαδίστικη έννοια του όρου, του Ιγνάτιου Δημητριάδος δεν ξέρω τίποτα και δεν υπαινίχθηκα τίποτα. Αν τα γεγονότα που περιγράφω σε οδήησαν σε τέτοιες σκέψεις, να μέμφεσαι τα γεγονότα.

   Μπορώ όμως κάλλιστα να τον κατηγορήσω για το αυταπόδεικτο.
   Εν πλήρη γνώσει και επιγνώσει του τι εστί Παχώμιος, τον ΚΑΛΕΙ ΣΥΧΝΑ στον Βόλο. Δεν κάνω κανένα άλλο σχόλιο.
   Φέτος ο Παχώμιος δεν ήλθε. Που οφείλεται αυτό δεν ξέρω. Αν από το μικρό αυτό μπλογκ συνεισφέραμε κι εμείς σε αυτό, θα έπρεπε, αν ήσουν αυτό που εμφανίζεις πως είσαι, να χαίρεσαι που ένας -κατ’εσέ, εσύ το γράφεις στο μπλογκ σου-βιαστής 22 αγοριών δεν λιτάνευσε τον προσφιλή σου Άγιο Νικόλαο.
   Αντι γι’αυτό με βρίζεις. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

   Ομολογώ επισης πως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο Ιγνάτιος δεν μπορεί να κατηγορηθεί όταν καλεί τον άγιο Παχώμιο, είναι υπεράνω κριτικής;

   Θέλω να σου δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως όσο η ιερή παιδεραστία ανθεί στους κόλπους της Οροδοξίας, όσο οι δράστες της μενουν ατιμώρητοι, όσο η κοινωνία υποκρίνεται και σιωπά, όσο η Εκκλησία δεν τολμάει να δικάσει ούτε τον Γιοσάκη και αθωώνει τον Παντελεήμονα, όσο η Εκκλησία ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ που βίασε ο πρωτοπρεσβύτερος Παπουτσάκης τον οποίο ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΓΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ, όσο αδιαφορεί για την τύχη τους και όσο ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ,
   δεν θα με πείσεις πως αυτά είναι μεμονωμένα κρούσματα ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ για τα οποία ευθύνονται και οι πιστοί με τη σιωπή τους.

   Οι καλοί Ελληνορθόδοξοι, αν τα παιδιά τους βιαστούν από τον δεσπότη σας, να μην φωνάξουν. Ούτε εμείς θα φωνάξουμε.
   Θα φωνάζουμε όμως για τα ορφανά που δεν έχουν φωνή, και όσο αυτοί κάνουν πως δεν ξέρουν πωα ακόμη και ο πρώην αρχιεπίσκοπός σας ο ίδιος, που κατηγορήθηκε από την Αυγή, δεν τόλμησε να απαντήσει, τόσο πιό πολύ θα φωνάζουμε, ΟΠΩΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΔΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ και δεν ακολουθεί την νεοελληνική συνταγή της Ομερτά.

   Η υποκρισία όμως των Ελληνορθόδοξων που κάνουν την πάπια δεν έχει όρια. Καλόγερος αν γίνει ο γιός και καλόγρια ή κόρη,
   τρέχουν και ουρλιάζουν ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
   Νοιάζονται όμως μόνο για το τομάρι τους.

   Δεν σε ταυτίζω με αυτήν τη φάρα των πιστών σου γιατί από το μπλογκ σου μίλησες και για τον Παχώμιο και για πολλούς Έλληνες δεσποτάδες ανάλογου φυράματος. Από τη στιγμή όμως που σύσσωμη η Ιεραρχία κουκουλώνει, σύσσωμη ενοχοποιείται.

   Για το Κόσσοβο κλπ ποτέ δεν έγραψα υπέρ της απόσχισης. Είναι δύσκολο ερώτημα για εμένα. Απερίφραστα καταδίκασα πάντα τους εθνικισμούς και τις ωμότητες κατά αμάχων που έχουν διαπράξει και τα δυο μέρη.
   Επειδή όμως οι Σέρβοι εθνικιστές ήρξαντο χειρών αδίκων και επειδή στην Ελλάδα ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ή και Αγιοποιούνται, οφείλω να μιιλήσω γι’αυτούς.

   Τέλος:
   Πότε και που επευφήμησα τον Άρειο;
   Καταδίκασα το χαστούκι που του έδωσε απρόκλητος μάλιστα ο αγιος Νικόλαος.
   Αυτό λέει ο Χριστος;
   Αν κάποιος σε χαστουκίσει, στρίψε και το άλλο μάγουλο κλπ
   Αυτό έκανε ο Νικόλαος;
   Έτσι φέρονται αυτοί οι αγριάνθρωποι που τόσο πρόστυχα αποκαλείτε ΑΓΙΟΥΣ βλαστημώντας το θεό σας;
   Καταδίκασα επίσης και τους μισαλλόδοξους βανδαλισμούς του οι οποίοι με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο αποδίδονται, χρεώνονται καλύτερα, από την Ορθόδοξη Εκκλησία στον ίδιο το θεό σας!!!!

   Ελλάδα δεν είναι ο ΓΑΠ.
   Η Εκκλησία σας όμως είναι η Ιεραρχία της και οι πιστοί της.
   Και η γενική σιωπή σχρδόν όλων, τους επιβαρύνει συνολικά.
   Ο ΓΑΠ δέχεται άγρια κριτική από πολλές μεριές, η Ιεραρχία σχεδόν από πουθενά.
   Ασχημονεί ανενόχλητη ακόμη και σε βάρος της δικής μου τσέπης, των δικαιωμάτων μου, της Παιδείας, των δημοσίων ηθών, της ίδιας της Δημοκρατίας.
   Δικαιούμαι να φωνάξω.

 29. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ
  Η περίπτωση Καμπουρίδη και το παρ’ ολίγον νέο Βατοπέδι

  Δεν είναι μονάχα η Θεσσαλία που «κλαίει» την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Ο από καιρό «τοποθετημένος» στη Μαγνησία επιχειρηματίας κ. Μίλτος Καμπουρίδης, του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υιού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, φαίνεται να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Κι αυτό διότι η επένδυσή του στην αγορά γαιών στην περιοχή από την Εκκλησία τινάζεται στον αέρα.

  Ο κ. Καμπουρίδης, παρέα με τον συνεργάτη του κ. Πιερ Χαραλαμπίδη και το σχήμα «Dolphin Capital», διατηρώντας πολυετή εμπειρία σε επενδύσεις στον κλάδο του real estate, επιδίωξαν το colpo grosso στη Μαγνησία.
  Επρόκειτο για ένα έργο που αφορά στο «Levender Hills Golf Resort» (του οποίου κατέχουν το 85%), φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «Golfing Developments S.A.», 3.100 στρεμμάτων, που, όπως τότε αποκαλύψαμε, εξασφάλισε για 99 ολόκληρα έτη μεγάλη στρεμματική έκταση στις Νηές, μέσω τριών συμβολαίων με τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

  Πολλά είχαν γραφτεί τότε για τις σχέσεις των κυρίων Καμπουρίδη και Ισίδωρου Κούβελου. Μάλιστα ο Τύπος είχε αναφερθεί πως αυτές αποτελούσαν από μόνες τους «σκάνδαλο», στην περίπτωση ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο δεύτερος τύγχανε πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και ο πρώτος επιθύμησε να εντάξει στον φάκελο διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων το επιχειρηματικό του σχέδιο. Πάντως, ο κ. Καμπουρίδης είχε αρνηθεί την «προσυνεννόηση», λέγοντας πως δεν υπάρχει «Βατοπέδι» στον Βόλο. Σύμφωνα με εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας, η έκταση που μεταβίβασε η Εκκλησία είναι κρατική. Τότε προκλητικά ο κ. Καμπουρίδης είχε πει πως αυτό ήταν πρόβλημα της Εκκλησίας, το οποίο θα έπρεπε να το λύσει η ίδια! Ο επιχειρηματίας μάλιστα τότε είχε πει πως τον πεθερό της αδελφής του τον είχε δει «μόλις μια φορά»!

  πηγή

  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=103042

 30. Ο/Η Gay λέει:

  Ο Σέρβος επίσκοπος Αμφιλόχιος προσβάλει τους ομοφυλόφιλους και αν δεν ζητήσει συγνώμη μπορεί να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη.

  Serbian official: Bishop must apologize for making anti-gay remarks after parade
  Author: The Associated Press

  Date Published: 3/5/2011

  Publication: The Canadian Press

  A Serbian human rights official said Saturday a hardline Orthodox Church bishop must publicly apologize for the anti-gay remarks he made after last year’s pride march that erupted in violence.

  Bishop Amfilohije violated Serbia’s anti-discrimination laws when he criticized gays in a speech, Commissioner for Equality Nevena Petrusic said.

  Petrusic also urged Amfilohije to meet with the gay activists and advised that he should ”refrain from making statements that incite discrimination, hatred or violence.”

  There was no immediate comment from Amfilohije or the church. The bishop could face legal action if he does not apologize.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1605

 31. Παράθεμα: Καλλικράτης τώρα στις δεσποτικές Σατραπείες « Ροΐδη Εμμονές

 32. Παράθεμα: Οι δαίμονες του σεξ πολιορκούν το δεσπότη Αμβρόσιο « Ροΐδη Εμμονές

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1732

  Σέρβος ορθόδοξος παπάς συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδοφιλίας.

  Serbia: Priest among 80 arrested in child porn bust

 34. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία « Ροΐδη Εμμονές

 35. Ο/Η Του Βώλου λέει:

  http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_1482.html

  Η Δήμητρα-Σοφία, κατά κόσμον Μιμή Ντενίση, χόρεψε το χορό του Ησαΐα

  Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη όπου έγινε (την Τρίτη) η γαμήλια τελετή τα πάντα ήταν άψογα οργανωμένα. Από το απόγευμα, οι διακοσμητές είχαν επιμεληθεί το στήσιμο ενός παραμυθένιου σκηνικού, όπου «πρωταγωνιστούσαν» λευκοί λυσίανθοι και κισσοί.

  Η Μιμή, φορούσε νυφικό διά χειρός Βασίλη Ζούλια…

  Ο μητροπολίτης Βόλου Ιγνάτιος που ευλόγησε το γάμο

 36. Ο/Η Του Βώλου λέει:

  Ο Ιγνάτιος του Βώλου, τότε πρωτοσύγκελος Πειραιά Καλλίνικου, με τον εγκληματία Κάρατζιτς

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=11303

  Είναι χαρακτηριστική η αποστολή της Ελληνικής εκκλησίας που επισκέφτηκε τον σερβικό τομέα του Σαράγιεβο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 1995. Με επικεφαλής τον τότε Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης του Πειραιά, οι Έλληνες κληρικοί συναντήθηκαν με τον εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάραζιτς και επισκέφτηκαν και ευλόγησαν τα σερβικά στρατεύματα που βομβάρδιζαν την βοσνιακή πρωτεύουσα καθημερινά από τον Απρίλιο του 1992. Αυτοί οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12.000 πολιτών μεταξύ αυτών και 70 παιδιών. Το μηνιαίο έντυπο της Μητρόπολης Πειραιά στην οποία γινόταν αναφορά στην επίσκεψη, δεν έκανε καμιά αναφορά στο δράμα των πολιορκημένων του Σαράγιεβο. Αντίθετα ήταν γεμάτο κολακευτικές αναφορές για τους «γενναίους Σέρβους στρατιώτες τους καλύτερους πλέον πολεμιστές του κόσμου»(!)

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=11303

  Όμως ακόμα πιο ανατριχιαστική ήταν η πρακτική των Ελλήνων ρασοφόρων να επισκέπτονται τους τόπους εθνικών «εκκαθαρίσεων» και άλλων εγκλημάτων σε βάρος των Βοσνίων και να συλλειτουργούν με τους Σέρβους αδελφούς τους. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση το Σεπτέμβριο του 1993 όταν μια αντιπροσωπεία Ελληνορθόδοξων κληρικών από την Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε την βοσνιακή πόλη του Ζβορνικ. Εκεί από κοινού με τον επίσκοπο της Σερβικής εκκλησίας Βασίλειο τέλεσαν την λειτουργία των Χριστουγέννων στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ένα χρόνο πριν η σερβική παραστρατιωτική ομάδα «Τίγρεις» υπό την αρχηγία του πολέμαρχου Αρκάν είχε προβεί σε εκτεταμένες σφαγές του μουσουλμανικού πληθυσμού στην διάρκεια της «εκκαθάρισης» του Ζβορνικ από το σημαντικό μουσουλμανικό στοιχείο.

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ:

  https://roides.wordpress.com/2011/11/20/20noe11/

  Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία

  20/11/2011

  …και πως Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, συναντιούνται με έναν στρίπερ σε ροκοκό επισκοπικό μπουντουάρ

  Από τον Ιούλιο του 2011, ένας Σέρβος ο 36χρονος πρώην παπάς Βογιανός Jovanovic, κατηγορεί τον επίσκοπο Zvornik και Tuzla, τον ιερό Βασίλειο Kacavenda (φωτ.1 α λα μπρατσέτα με τον αγιότατο πατριάρχη Ειρηναίο), για παιδοφιλία. «Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός» δήλωσε ο Tζοβάνοβιτς, που κατηγορεί το Σεβασμιότατο πως αποπειράθηκε να βιάσει και τον ίδιο. Αγοράκια μικρότερα από 11 χρονών, ορφανά ή φτωχά, υπηρετούσαν τον επίσκοπο στο πολυτελές του μέγαρο στην Bijeljina. Ένας από τους νεαρούς παπάδες, ο Milic Blazenovic, που αρνήθηκαν να κοιμηθούν μαζί με τον μητροπολίτη Βασίλειο (θα τον δούμε κι αυτόν να φιλοξενείται στην πολυτελέστατη βίλα της Μητρόπολης Βώλου;)

 37. Ο/Η Του Βώλου λέει:

 38. Ο/Η 666 λέει:

  Νέα υπόθεση παιδοφιλίας με τον μητροπολίτη Παχώμη
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1981

  Paedophilia Claims Circle Again Over Serbia’s Church

  Author: Gordana Andric

  Date Published: 4/1/2013

  Publication: Balkan Insight

  Bishop Pahomije. | Photo by Beta

  As the Bishop of Vranje faces yet another paedophilia charge, the Serbian Orthodox Church is under pressure to end its silence.

 39. Παράθεμα: Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι | Ροΐδη Εμμονές

 40. Παράθεμα: Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι | crockorozistas

 41. Ο/Η Србија мајка λέει:

  http://www.ant1iwo.com/kosmos/2013/04/24/sok-sthn-sernia-episkopos-ths-ekklhsias/

  ΣΟΚ στην Σερβία: Επίσκοπος της εκκλησίας διοργάνωνε όργια με ανήλικα παιδιά!!!

  Επίσκοπος της σερβικής εκκλησίας παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε μέσω βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ότι διοργάνωνε όργια με ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ενώ είχε στην κυριολεξία στήσει «βιομηχανία», ικανοποιώντας τις διεστραμμένες ορέξεις του, καθώς και αυτές ισχυρών φίλων του διαφόρων ιδιοτήτων…

  Τελευταία ενημέρωση: 24 Απριλίου 2013

  Πρόκειται για τον 72χρονο Βασίλιε Κασαβέντα, επίσκοπο της περιοχής των περιοχών Τούζλα και Σβόρνικ στη Βοσνία, ο οποίος είχε αποτραβηχτεί από τα «πνευματικά» καθήκοντα που υποτίθεται επιτελούσε, καθώς οι καταγγελίες σωρεύονταν, με αποκορύφωμα τη δημοσιοποίηση των βίντεο. Και να σκεφτεί κανείς ότι παρίστανε τον πατριώτη διατηρώντας σχέσεις με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς και τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς την εποχή του πολέμου, ενώ ο ίδιος φέρεται να έφερε τον βαθμό του στρατηγού στον σερβοβοσνιακό στρατό… Οι φήμες έγιναν πολύ έντονες από το 2010 όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία του με τον γνωστό «στρίπερ» του Βελιγραδίου, Ντέγιαν Νεστέροβιτς, με τον οποίο φερόταν να διατηρεί σχέση. Σε μια άλλη περίπτωση που ήρθε στη δημοσιότητα, φοιτητής της θεολογικής πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε σερβικό μοναστήρι, με την οικογένειά του να υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί παρενοχλήσεις από τον επίσκοπο

 42. Ο/Η 666 λέει:

  Καταγγελίες Κ. Λούλη και εξώδικο στην Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη

  http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/17749-2013-06-30-16-06-48
  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
  | Εκτύπωση |
  Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013
  Γράφτηκε από τον/την Ταχυδρόμος – 19.00

  Με δεκασέλιδο εξώδικο, αυστηρό σε ύφος και με σοβαρότατες καταγγελίες στο περιεχόμενο του, ο γνωστός αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης στρέφεται κατά του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

  Ο Βολιώτης βιομήχανος υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν, σε βαθμό αλλοίωσης της βούλησής του, οι όροι της δωρεάς του για τη δημιουργία κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας και ταυτόχρονα αφήνει εντονότατες αιχμές για κακοδιαχείριση σημαντικών ποσών.

  Το επεισόδιο αποκτάει ξέχωρη σημασία εξαιτίας της στενής σχέσης του Κώστα Λούλη με την εκκλησία, αφού ο συγκεκριμένος, εκτός των άλλων, υπήρξε και διοικητής του Αγίου Όρους. Η Μητρόπολη αργά χθες το απόγευμα απάντησε με ανακοίνωση που διακρίνεται για το ήπιο και κατευναστικό ύφος της.

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

  Εξηγώντας τους ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους, δηλώνει την απόφασή του να κινηθεί νομικά για την οριστική ανάκληση της δωρεάς του, κατευθύνοντας το ποσό σε πραγματικά, όπως λέει, κοινωφελές έργο, άνευ αμοιβών, αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας του, Εύης Λούλη.

  Ο κ. Λούλης σχετικά με τη δωρεά του -ατυχή όπως πλέον τη χαρακτηρίζει, λέγοντας ότι τελικά δημιούργησε μόνο πόνο και απογοήτευση τόσο στην οικογένειά του, όσο και στον ίδιο- προς τη Μητρόπολη Δημητριάδος, εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος καταρχήν για την οριστική εγκατάλειψη της υλοποίησης του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας Εύης Λούλη «Η Αγία Υπομονή».

  Ως αποκλειστικά υπαίτιο δείχνει τον Μητροπολίτη, ο οποίος «με τη δικαιολογία ότι υπεύθυνη για τη μη πραγματοποίηση του έργου αυτού είναι η ελληνική γραφειοκρατία (!) την οποία αγνοούσε δήθεν και επί δέκα ολόκληρα χρόνια (!) δεν μπόρεσε… να την αντιμετωπίσει!».

 43. Παράθεμα: Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών | ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 44. Παράθεμα: Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών | Πρωτοβουλία Εργαζομενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ

 45. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία (μέρος Θ’): 6χρονο κοριτσάκι για €50 σε ηλικιωμένο ιερέα… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 46. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://xavolos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html

  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο

  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο γραφείο του Μητροπολίτη.

  Μια συνάντηση που εκτός του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα είχε και ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της Πατρίδος μας και των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες από τους ξένους επικυρίαρχους της Ελλάδας.

  Κοινό σημείο αναφοράς ήταν η πάση θυσία ενότητα του Ελληνικού λαού που δεν πρέπει να πέσει για ακόμα μια φορά στην παγίδα του Εθνικού διχασμού. Ενός διχασμού που θα τερματίσει τις όποιες ελπίδες αισιοδοξίας έχουν απομείνει στον Περήφανο Έλληνα για ανάκαμψη και ευημερία.

  Ενωμένοι πρέπει να αδράξουμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής.

 47. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.mynewsonline.gr/16431-skandaloiereas-klevi-tin-gineka-naftikou-ke-ginete-chamos-sto-volo-kaftes-fotografies/#

  11 ΜΑΡ 2016 13:00
  ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Ιερέας κλέβει την γυναίκα ναυτικού και γίνεται χαμός στο Βόλο (Καυτές φωτογραφίες)

  Η ιστορία είναι απίστευτη και απίθανη! Ένας έγγαμος κληρικός τρύπωνε στο κρεβάτι του κακομοίρη του ναυτικού που δούλευε στα καράβια νυχθημερών. Το φοβερό είναι ότι ο παπάς όταν βρισκόταν με την ερωμένη του πέταγε τα ράσα… και όχι μόνο αυτό! Φρόντιζε να βγάζει και σούπερ σέξι φωτογραφίες με το κινητό του, τις οποίες αποθήκευε στο λάπτοπ του.

  Ο 36χρονος παπάς είχε γίνει κυριολεκτικά βούκινο στον Βόλο και τον έχει καλέσει ακόμη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για εξηγήσεις! Και τώρα κρατηθείτε… Ο ιερέας είναι παιδικός φίλος του ναυτικού και βρισκόταν στο σπίτι του κάθε μέρα… και έτσι σαν καλός φίλος που ήταν του πήρε την γυναίκα, του διέλυσε το σπίτι και δεν τον αφήνει να βλέπει και το παιδί του. Τουλάχτιστον έτσι καταγγείλει ο προδομένος ναυτικός…και από τον φιλο του προδομένος και από την γυναίκα του: «Εγώ δούλευα σαν το σκυλί στα καράβια και αυτός έμπαινε στο σπίτι μου και τα έριχνε στην συζυγό μου. Δεν σεβάστηκε ούτε εμένα, ούτε το παιδί, ούτε τα ράσα που φοράει!» , λέει ο Ιωάννης Σταμούλος και συνεχίζει «Γνωριζόμαστε από παιδιά έχουμε την ίδια ηλικία και είμασταν συμμαθητές. Το 2005 παντρεύτηκα την σύζυγό μου και όλοι μαζί κάναμε παρέα…».

 48. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  http://www.taxydromos.gr/Topika/241692-apomakryn8hke-apo-thn-panagia-trypa-o-p-g-delhkwstas-feretai-na-ekane-e3ork.html

  Απομακρύνθηκε από την Παναγία Τρύπα ο π. Γ. Δεληκώστας. Φέρεται να έκανε εξορκισμούς
  Τελευταία ενημέρωση: 2016-11-09,

  «Κίνημα» πιστών μέσω Facebook για να ανασταλεί απόφαση της Μητρόπολης – Ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών

  Σάλο προκαλεί η μετάθεση του ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Η μετάθεσή του από την Παναγιά Τρύπα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Κάτω Γατζέας για πολλούς αποτελεί «εξορισμό». Οι πιστοί θεωρούν ότι … έρχεται πιο κοντά τους, σε αντίθεσή με τους συναδέλφους του κληρικούς που εφέρετο να εδήλωναν ότι «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του και πως οι πρωτοβουλίες που ελάμβανε δεν συνάδουν με το έργο της ιερουργίας.

  Στο «κάδρο» των αρνητικών σχολίων που φέρεται να συγκέντρωσε στο πρόσωπό του ο συγκεκριμένος ιερέας μπήκαν το τελευταίο διάστημα και οι εξορκισμοί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 46χρονος ιερέας είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και δέχονταν κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στους οποίους διάβαζε λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών.

  Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

  Ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας, φαίνεται ότι είχε… σκανδαλίσει κάποιους με τον τρόπο ζωής του. Οδηγούσε μηχανή μάρκας Harley, κάπνιζε πίπα, ενώ επέλεγε να πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου.

  Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το… ποτήρι φαίνεται να ήταν οι φήμες περί συναθροίσεων για την αντιμετώπιση των εξορκισμών που φέρεται να τελούσε ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας. Η φήμη αυτή φαίνεται να είχε προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Ανθρωποι από τον Παναμά μέχρι και τη μακρινή Ινδία, που αναζητούσαν βοήθεια -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιερέα.

  Μάλιστα, πιστός επικεαλείται με επιστολή του προς τη Μητρόπολη, συγκεκριμένη περίπτωση εξορκισμού νεατής κοπέλας, ενώ αναφέρει ότι ο ιερέας «έχει καθιερώσει Σαββατιάτικη λειτουργία που εμπεριέχει εξορκισμούς».

 49. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Καλέ πέσαμε από τα σύννεφα

  https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/volos-synelifthi-80xronos-iereas-pou-prospathise-na-aselgisei-se-aniliki/2516155/

  Βόλος: Συνελήφθη 80χρονος ιερέας που προσπάθησε να ασελγήσει σε ανήλικη
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 12.05.2018 | 11:18 NEWSIT NEWSROOM
  Βόλος: Συνελήφθη 80χρονος ιερέας που προσπάθησε να ασελγήσει σε ανήλικη | Newsit.gr
  ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
  FacebookTwitterMessengerGoogle+

  Ένας 80χρονος ιερέας συνελήφθη στον Βόλο για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικης έναντι χρηματικής αμοιβής. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι ο παπάς είχε τη συγκατάθεση της μητέρας της 11χρονης!
  Ο 80χρονος ιερέας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση έπεισε την 30χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία να αγγίζει την 11χρονη κόρη της έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παπάς διατηρούσε ερωτική σχέση με τη μητέρα του παιδιού.

  Τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί
  Αστυνομικός εντόπισε τον ιερέα, που τελεί σε επ’ αόριστον αργία, να κινείται στο κέντρο της πόλης με την 30χρονη και το 11χρονο κορίτσι.

  Λίγο αργότερα η 30χρονη μητέρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο 80χρονος μπήκε σε αυτοκίνητο με την 11χρονη και κατευθύνθηκαν στην παραλία του Αναύρου. Ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις και ο ιερέας συνελήφθη πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.

  Ο παπάς, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για το κακούργημα της ασέλγειας έναντι αμοιβής όπως και η μητέρα με την κατηγορία της συνέργειας σε ασέλγεια.

  Οι λόγοι για τους οποίους ο ιερέας βρίσκεται σε επ’ αόριστον αργία από τη Μητρόπολη Δημητριάδος παραμένουν άγνωστοι.

 50. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 51. Ο/Η Νέαρχος λέει:

  ο Βόλου μπορεί να υποστηρίζει φραστικά τους πρόσφυγες αλλά έχει ζητήματα

 52. Παράθεμα: Οι δαίμονες του σεξ πολιορκούν το δεσπότη Αμβρόσιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.