O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Β)

Αφιέρωμα: η Μέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2009 ( το περσινό αφιέρωμα)

( διαβάστε Μέρος )

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Παρθενοσυλλέκτες (συνέχεια)

misogyn2_4Στα μοναστήρια δεν φυλακίζονται μόνο ταλαίπωρες φτωχούλες ή ανισόρροπες. Μονάζουν και δυναμικές γυναίκες όπως
ηγουμένη που κατηγορείται
για χρηματιστηριακές απάτες,  μοναχή εφοριακός που κατηγορείται ότι λήστευε την εφορία, μοναχή που κατηγορείται για πλαστογραφία.

Στο σλαβικό κόσμο έχουμε ξεπεσμένες πριγκίπισσες που παρηγοριούνται με τον τίτλο της ηγουμένης όπως η αδελφή της τελευταίας τσαρίνας της Ρωσίας, η μάρτυς αγία Ελισσάβετ Μεγάλη Δούκισσα της Έσσης ή η κόρη του βασιλιά Φερδινάνδου της Ρουμανίας η ηγουμένη Αλεξάνδρα (Ιλεάνα). Στην Ελλάδα έχουμε την εφοπλίστρια Κατίγκω Λαιμού Πατέρα (ηγουμένη Μαρία Μυρτιδιώτισσα) και το πανάγιο λείψανο της μοναχής κόρης της. Της Κατίγκως. «…οι γονείς ήταν πλοιοκτήτες, εφοπλιστές. Το 1931 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Πανάγο Διαμαντή Πατέρα ……..ό αρχηγός της οικογένειας προσβλήθηκε από ανίατη μορφή καρκίνου. ….Ή μικρή κόρη, ή Ειρήνη ζήτησε από το Θεό ν’ απαλλαγεί ό αγαπημένος της πατέρας από την αρρώστια κι ας μεταφερόταν σε κείνη. Κι ό Θεός άκουσε την προσευχή της. Κι ή μικρή Ειρήνη προσβλήθηκε από την ίδια αρρώστια. ……….. Γνωρίστηκαν με τους καλλίτερους πνευματικούς της εποχής …τον γέροντα Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και αργότερα τον γέροντα Ιερώνυμο της Αίγινας., Η Κατίγκω Πατέρα και ολόκληρη ή οικογένεια μπήκαν σε άλλη τροχιά. Ή άνετη έπαυλης του Ψυχικού οπού έμεναν, μετατράπηκε σχεδόν σε μοναστήρι. Ηγούμενοι, μοναχοί και πνευματικοί από το Άγιο Όρος κι από την υπόλοιπη Ελλάδα παρηύλαυναν καθημερινά σχεδόν από το σπίτι τους. Ομιλίες και κηρύγματα γίνονταν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μέσα στο σπίτι, με ομιλητές τους πιο σπουδαίους ιεροκήρυκες. Δεν υπήρχε γνωστός πνευματικός άνθρωπος τότε, πού να μη πέρασε από εκεί, να μη φιλοξενήθηκε και να μη ζητήθηκε ή γνώμη του στην αναγέννηση της οικογένειας, και του κοινωνικού περίγυρου.
«…στο σπίτι είχαν φτιάξει κι ένα εκκλησάκι ……….. Τις βραδινές βεγγέρες τίς αντικατέστησε με τις πολύωρες αγρυπνίες. ….. Ό Θεός επέτρεψε ν’ αναπαυτεί ή μικρή Ειρήνη το 1961 (26 Νοεμβρίου), σε ηλικία 21. Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα, του Άγ.Δημήτριου, είχε δεχτεί τη μοναχική κούρα, μετονομασθείσα Ειρήνη Μυρτιδιώτισσα, ………..Κι όταν μετά από 3 χρόνια την ξέθαψαν, το λείψανο της βρέθηκε άφθαρτο. Μετά από αυτό οι ευλαβείς γονείς ανέλαβαν να κάνουν πράξη ένα τάμα, … Να φτιάξουν ένα μοναστήρι ……………Ή αρχόντισσα Κατίγκω μετά το θάνατο και του συζύγου της, πού στο μεταξύ είχε καρεί μοναχός κι αυτός κι είχε λάβει το όνομα Ξενοφών, έγινε μοναχή …. οϊ μοναχές, την εξέλεξαν ηγουμένη».

misogyn2_5Η Εκκλησία στρατολογεί και ανήλικα ορφανά κοριτσόπουλα και μάλιστα τα κλείνει πίσω από μαντρότοιχους, πριν προλάβουν να γνωρίσουν τον κόσμο και να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Αθώα παιδιά που οι συγγενείς τους-αν υπάρχουν και ενδιαφέρονται-νομίζουν πως τα δίνουν στα σπλαχνικά χέρια του άσπλαχνου θεού που τις κατάντησε ορφανές. Το κράτος που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του προστατεύοντας το ίδιο τα αδέσποτα κοριτσάκια εκχωρεί τις αρμοδιότητές του στoν πρώτo παπά ή καλόγρια που φιλοδοξεί να βρεθεί με μια μάντρα παιδιά, ακόμη κι αν τη χτίσει με πολεοδομικές παρανομίες. Για παράδειγμα επικαλούμαι τα εκπαιδευτήρια της Θεομήτορος, που ιδρύθηκαν με τις ευλογίες του μητροπολίτη Τήνου Φιλάρετου (επιτέθηκε στον Πλαστήρα ανήμερα της Παναγίας επειδή ήθελε να δώσει αμνηστία σε κομμουνιστές) από τη μοναχή Θεοδούλη. Πνευματικός της πατέρας ήταν ο φοβερός ηγούμενος Φιλόθεος Ζερβάκος. Για να αντιληφθεί κάποιος το είδος της καθοδήγησης που υπέστη η ηγουμένη και επομένως και τα φουκαριάρικα τα ορφανά ας διαβάσει το ακόλουθο γκραν γκινιόλ σενάριό του:

Ο (ψυχασθενής ή απατεώνας;) Ζερβάκος διηγείται την τερατώδη ιστορία μιας κοπέλας που είχε την τύχη (!) να πεθάνει πρόωρα και την αχαριστία των γονιών της που δεν χάρηκαν γι’αυτό. Ο πατέρας επισκέπτεται λέει τη νεκρή κόρη του (!) και τότε: « βλέπω την κόρη μου σε χρυσό θρόνο να αστράφτει από την ομορφιά.. .. τρέχω με χαρά να την αγκαλιάσω, αλλά σηκώθηκε από το θρόνο και μου λέει: φύγε από δω. Πώς τόλμησες και ήρθες εδώ να με ενοχλήσεις; Και με έβγαλε έξω από την αίθουσα και ξανακάθησε στο θρόνο της. Εγώ άρχισα να παραπονιέμαι και να της λέω: κόρη μου, γιατί δε με δέχεσαι; Δεν ξέρεις πόσο σε αγαπούσα; Εγώ παρακαλούσα την Παναγία να πεθάνει ο αδελφός σου για να ζήσεις εσύ και να σε έχω μαζί μου και εσύ με διώχνεις; Πάψε, μου λέει, να λες ότι με αγαπάς, διότι αν με αγαπούσες έπρεπε να χαιρόσουνα με την ευτυχία μου, για τη δόξα μου, την τιμή μου, και όχι να λυπάσαι.Έπρεπε να ευχαριστείς τον Θεό και την Παναγία που με αξίωσαν να έχω τέτοια ευτυχία και δόξα, και όχι να γογγύζεις…..».

Περιέργως ούτε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χάρηκε όταν έμαθε πως θα πέθαινε, μόνο καταξόδεψε το Δημόσιο όσο 100 κοινοί ετοιμοθάνατοι, μήπως και καθυστερήσει την υπέρτατη ευτυχία του θανάτου, αλλά γι’αυτές τις περιπτώσεις οι Ζερβάκοι κάνουν την πάπια.

Το θράσος των ρασοφόρων που αποτελούν κράτος εν κράτει, είναι τόσο μεγάλο ώστε να καυχιούνται για τις προνομιακές τους σχέσεις με την Εξουσία και για τις παρανομίες τους δημόσια γνωρίζοντας πως έχουν ασυλία, αφού έχουν διαβρώσει τον κρατικό μηχανισμό, σχεδόν όλα τα κόμματα και τη Δικαιοσύνη. Διηγείται η misogyn2_6ηγουμένη της Θεομήτορος, πως οικοδόμησε με τις πλάτες του υπουργού: «…Ο αριθμός των προστατευόμενων παιδιών ανέρχεται στα τριανταπέντε(35). Η μεγάλη απόσταση τού Μοναστηριού από την πόλη δυσχεραίνει τη φοίτησή τους σε σχολείο Προσωρινά τα διδάσκουμε εμείς και δίνουν Εξετάσεις στο δημόσιο. Την εποχή εκείνη, όπως έχει ο νόμος τής»κατ’ οίκον» διδασκαλίας εμποδίζει τις αδελφές να συνεχίσουν τη μέχρι τότε διδασκαλία στην Ι. Μονή…….Το έτος 1955 ιδρύεται ή Μονή με Βασιλικό Διάταγμα. Ο Αρχιεπίσκοπος διαρκώς ερωτά, ώσπου μια ήμέρα τον επισκέπτομαι στο γραφείο του και τού απαντώ και πάλι αρνητικά όσον αφορά την έκδοση άδειας. Τον βλέπω να είναι σκεπτικός παίρνει τη ράβδο του και μου δείχνει τη πόρτα. …Κατηφορίζει … Εκεί δεξιά είναι ή πόρτα τού Υπουργείου Παιδείας. Κτυπά το χεράκι δυνατά. Τότε δεν υπήρχε κουδούνι. Ανοίγει ξαφνιασμένος ο θυρωρός. Τον ρωτά με δυνατή φωνή: «Είναι πάνω ο Υπουργός»; …Μπαίνει μέσα. … Ο κλητήρας βλέπει τον Αρχιεπίσκοπο και παραμερίζει. Ο Υπουργός ξαφνιάζεται, χαιρετά τον Αρχιεπίσκοπο και τού προσφέρει κάθισμα. Εκείνος πάντα όρθιος τού λέει: «Ειδοποίησε τον διευθυντή σου να φέρει τα χαρτιά τής Αρχιεπισκοπής. Τα χαρτιά για τη misogyn2_7Σχολή» και δείχνει εμένα. …. Ο Μακαριότατος τα πήρε, τα έδωσε στον Υπουργό και τού είπε: «Κοίταξέ τα και, αν είναι νόμιμα, υπόγραψέ τα». Ο Υπουργός τα διάβασε προσεκτικά και …έβαλε την υπογραφή του. Τα έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησε την ευχή του. Για να λειτουργήσει όμωςή Σχολή έπρεπε να έχουμε και την άδεια καταλληλότητας χώρου. Έρχεται ή Επιτροπή …. Για μονοτάξιο Δημοτικό προτείνουμε τη μόνη αίθουσα πού έχουμε διαστάσεων 6Χ6τ.μ. και παίρνουμε άδεια για μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Για τις δύο πρώτες τάξεις έχουμε μόνο δύο δωμάτια διαστάσεων 2,5Χ2,5τ.μ.. Ο χώρος κάθε άλλο παρά κατάλληλος είναι, σ’ αυτό συνηγορούν και τα δυο μέλη τής Επιτροπής. Ο μηχανικός λέει: «Πώς θα λειτουργήσει Γυμνάσιο σε δωμάτια 2,5Χ2,5τ.μ.;» Το ίδιο και ο γιατρός. Το τρίτο όμως μέλος … λέει: «Εγώ θα υπογράψω. … Τότε υπογράφουν και οι άλλοι δύο….».

Ο αρχιεπίσκοπος είναι ο από Ιωαννίνων Σπυρίδων Βλάχος, σκληρός δεξιός, διώκτης των ΕΑΜιτών ιεροσπουδαστών της Σχολής Βελλάς, την παρωδία της προαποφασισμένης εκλογής του οποίου ως αρχιεπίσκοπου, περιγράφει ο Κ.Τσάτσος στη «Λογοδοσία» του. Θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε πόσα από τα 35 κοριτσάκια με τα οποία ξεκίνησε το σχολείο καταδικάστηκαν να γίνουν μοναχές.

misogyn2_8 Η ηγουμένη εκθέτει τη βοήθεια που πήρε από τον χουντικό αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη διάρκεια της Δικτατορίας των «Ελλήνων Χριστιανών» και απευθυνόμενη στον χουντικό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο (που είχε κατηγορηθεί για ασέλγειες στα νιάτα του σε νεαρούς τροφίμους εκκλησιαστικού ιδρύματος από την αντιστασιακή «Αυγή» της 31ης 8.1970 η οποία επανέφερε τις κατηγορίες στις 29.5.2007 χωρίς αυτός να απαντήσει) του λέει: «…Ευχόμαστε από τα βάθη τής ψυχής μας να σάς χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός υγεία (η ευχή της δεν εισακούστηκε) Είθε επί των ήμερών σας να επιτευχθούν και οι υπόλοιποι στόχοι τής Μονής μας, δηλαδή ή ίδρυση Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης -τής γνωστής μας Παιδαγωγικής Ακαδημίας..».

Οι παιδαγωγικές Ακαδημίες είναι κρατικές, αλλά φαίνεται πως έχει ανοίξει η όρεξη της ηγουμένης που περιμένει την αναθεώρηση του άρθρου 16 ή κάποιο νομικό κόλπο για να επεκτείνει κι αυτή τις επιχειρήσεις της.

——

Συνεχίζεται (αύριο: «Ιεροί τράγοι»)

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

24 Responses to O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Β)

 1. Ο/Η Θ.Λ. λέει:

  Η γυναίκα σκλάβα, η υποταγμένη η αγράμματη

 2. Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΕΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ.
  ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ
  ΕΞΩΝΗΜΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.
  ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΙΟ
  ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ?
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΤΟΣΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΤΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !
  ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ
  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ
  ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ
  ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.
  ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ. ΟΣΟ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ.
  ΕΑΝ ΨΑΧΝΑΤΕ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ. ΚΡΙΜΑ !

 3. Ο/Η Detective λέει:

  Oi παρθενοσυλλέκτες θησαυρίζουν από τις γυναικούλες

  Ἀπὸ τὰ «κορίτσια του» ἕνας παρθενοσυλλέκτης ἄλλες κρατάει ἀδιόριστες ὡς ἐπιτελεῖο του, διευθύντριες καὶ βοηθούς του, ἔχοντάς τις καὶ πιὸ ἔμπιστες ἀλλὰ καὶ τελείως ἄπορες καὶ ἀνασφάλιστες, ὥστε νὰ τὶς κρατάῃ γερά, κι ἄλλες ἐπιτρέπει νὰ διοριστοῦν στὸ δημόσιο ἢ ν᾽ ἀσκήσουν ἐπάγγελμα ὡς δασκάλες καὶ καθηγήτριες κυρίως καὶ γι᾽ αὐτὸν στρατολόγες, ἀλλὰ καὶ ὡς δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, παιδίατροι, νοσηλεύτριες, ὀδοντίατροι, πλέκτριες, ὑφάντριες, μοδίστρες, τυπογράφοι, λογίστριες, ὑπάλληλοι δημοτικῶν καὶ κρατικῶν ὑπηρεσιῶν, οἱ ὁποῖες τοῦ ἀποφέρουν καὶ εἰσόδημα καὶ ἀκίνητα ἀπὸ διαθῆκες ἀκλήρων γερόντων καὶ πρόσβασι (μέσα καὶ ῥουσφέτια) σὲ δημόσιες ὑπηρεσίες, καὶ κυρίως τοὺς μισθούς των. ἕνας διδάσκει καὶ κανονίζει στὰ μισθωτὰ «κορίτσια του» τὸ τοῦ Παύλου ἔχοντες διατροφὰς καὶ σκεπάσματα τούτοις ἀρκεσθησόμεθα (Α’ Τι 6,8), ἐννοώντας αὐτὸς ὅτι ἡ κάθε ἀφι -ερωμένη κρατώντας γιὰ τὸν ἑαυτό της τὸ ἕνα τρίτο τοῦ μισθοῦ της, πρέπει νὰ τοῦ δίνει αὐτουνοῦ τὰ ὑπόλοιπα δύο τρίτα. τὸν ἄκουσα νὰ αἰτιολογῇ• «Μ᾽ ἕνα μισθὸ τοῦ δημοσίου συντηρεῖ κανεὶς ἐπαρκῶς τετραμελῆ οἰκογένεια• αὐτὲς εἶναι ἡ καθεμιὰ ἕνα ἄτομο μ᾽ ἕνα μισθό. τῆς φτάνει λοιπὸν τὸ ἕνα τρίτο τοῦ μισθοῦ της καὶ τῆς ἔρχεται καὶ πολύ». ὑπολογίστε τώρα• ἕνας παρθενοσυλλέκτης τῶν 600 «κοριτσιῶν» ἔχει τὶς 100 (πολὺ εἶναι) γιὰ ἐπιτελεῖο καὶ διοίκησι, τὶς δὲ 500 διωρισμένες καὶ μισθωτὲς ἢ ἐπαγγελματίες καὶ εἰσοδηματοῦχες. αὐτὲς ἀπὸ τὶς 15.000 € τοῦ ἐτησίου μισθοῦ τους τοῦ δίνουν ἡ κάθε μιὰ 10.000 € τὸ χρόνο, δηλαδὴ 5.000.000 € (=1,6 δισεκατομμύριο δραχμὲς) τὸ χρόνο. 112 Τέτοια ποσὰ δὲν κρατιοῦνται χῦμα ποτὲ καὶ δὲν τοκίζονται ὡς ἁπλὲς καταθέσεις ποτέ. κατατίθενται σὲ τράπεζες καὶ ταμιευτήρια κάθε μέρα• ὑπάρχει εἰδικὴ «ἀφιερωμένη δικηγόρος» ἢ λογίστρια ποὺ κάθε μέρα κι ὅλη μέρα ἀσχολεῖται μόνο μὲ τὶς καταθέσεις καὶ τὴ λοιπὴ τοποθέτησι τοῦ χρήματος. ὑπάρχουν καταθέσεις εἰδικές, κλειστές, κλπ., ὁμόλογα, μετοχές, ἀμοιβαῖα κεφάλαια, κλπ., καταθέσεις σὲ πολλὰ νομίσματα, εὐρώπιο, δολλάριο, δολλάρια Καναδᾶ καὶ Αὐστραλίας, λίρες Ἀγγλίας, κλπ. σὲ τράπεζες πολλὲς καὶ πολλῶν κρατῶν, καὶ ἀπόθεμα σὲ χρυσὲς λίρες προερχόμενο ἐν μέρει ἀπὸ κομποδέματα ἀποκλήρων γερόντων. ἡ «εἰδικὴ καταθέτρια» πηγαίνει σὲ Γερμανία, Ἀγγλία, Ἀμερική, Αὐστραλία γιὰ ἄνοιγμα ἢ διευθέτησι λογαριασμῶν. θυμοῦμαι, τότε ποὺ ἦταν ἀκόμη ἡ δραχμή, καὶ ἡ ἐξαγωγὴ συναλλάγματος ἀπαγορευόταν, ἡ «καταθέτρια» πήγαινε στὴ Γερμανία συχνά, μάζευε ἀπὸ Ἕλληνες ἐργάτες τεράστια ποσά, τὰ κατέθετε σὲ γερμανικὲς τράπεζες ὡς μάρκα, ἐρχόταν στὴν Ἑλλάδα μὲ ἄδεια χέρια, κι ἀπὸ τὸ ταμεῖο τοῦ χαρεμιοῦ μοίραζε ἢ ἔστελνε στὶς ἐν Ἑλλάδι οἰκογένειες τῶν ἐν Γερμανίᾳ ἐργατῶν τὰ ποσὰ ποὺ εἶχε πάρει ἀπ᾽ αὐτούς. προτιμοῦσαν κι ἐκεῖνοι τὸν τρόπο αὐτὸ διαβιβάσεως τῶν χρημάτων τους στὶς οἰκογένειές των γιὰ πολλοὺς λόγους• κυριώτερος τὸ ὅτι οἱ τράπεζες στὴν ἐξαργύρωσι τοῦ συναλλάγματος κρατοῦσαν προμήθεια. εἶχε δημιουργηθῆ εἰδικὴ ἄτυπη καὶ ἄγνωστη ὑπηρεσία διαβιβάσεως χρημάτων μεταξὺ Γερμανίας – Ἑλλάδος, Ἀγγλίας – Ἑλλάδος, Ἀμερικῆς – Ἑλλάδος, Αὐστραλίας – 113 Ἑλλάδος, κλπ.. ἐκτὸς ἀπὸ τὸ ῥευστὸ χρῆμα ὑπάρχουν καὶ τ᾽ ἀκίνητα. δὲν ἐννοῶ τόσο τὰ λειτουργικὰ κτήρια τοῦ χαρεμιοῦ, παρθενοσυλλεκτικὲς αἴθουσες καὶ κατασκηνώσεις, παρθενοσυλλεκτικὰ ἰδιωτικὰ σχολεῖα, οἰκοτροφεῖα, καὶ λοιπὰ ἱδρύματα τῆς λειτουργίας τοῦ σμήνους, ὅσο τὰ σπίτια καὶ μαγαζιὰ καὶ λοιπὰ ἀκίνητα ποὺ ἀγοράζονται πρὸς ἐκμετάλλευσι ἢ κληροδοτοῦνται στὰ χαρέμια ἀπὸ διαφόρους γηροκομημένους κατ᾽ οἶκον, θαυμαστὰς τοῦ «ἔργου», προικοδότες γονεῖς, κλπ.. κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ ὑπολογίσῃ τὴν περιουσία ἑνὸς παρθενοσυλλέκτου, ἀλλ᾽ οὔτε κἂν νὰ τὴ βρῇ, γιὰ νὰ κάνῃ τὶς ἐκτιμήσεις του. 114 Ὁ ἀποδέκτης καὶ κάτοχος αὐτῶν τῶν ποσῶν καὶ τῶν ἀκινήτων μὲ τὰ μισθώματά τους καὶ ὅλων τῶν ὑλικῶν ἀξιῶν εἶναι τυπικῶς διάφορα «σωματεῖα» – σφραγῖδες. οἱ 50 ἐμπιστότερες ἀφιερωμένες «δεσποινίδες» – «κορίτσια» ἀποτελοῦν μέλη 10 σωματείων μὲ 50 μέλη τὸ καθένα καὶ προεδρεῖα – διοικητικὰ συμβούλια στὸ ἕνα οἱ πρῶτες 7, στὸ ἄλλο οἱ ἄλλες 7, στὸ τρίτο οἱ ἄλλες 7, καὶ οὕτω καθ᾽ ἑξῆς. μερικὲς εἶναι σὲ δύο σωματεῖα, καὶ οἱ 50 ἀποτελοῦν ὅλες τὴ συνέλευσι μελῶν τοῦ κάθε σωματείου καὶ ὅλων μαζί. ὁ παρθενοσυλλέκτης δὲν φαίνεται πουθενά, εἶναι «ἀκτήμων», ἀλλ᾽ αὐτὸς «λέει» (=dicit – dictator) ποιές θὰ «ψηφιστοῦν» καὶ τί θὰ «ψηφιστοῦν» στὸ κάθε σωματεῖο, τί θὰ διαλαμβάνῃ τὸ καταστατικὸ τοῦ καθενός, κι αὐτὸς «κρατάει τὸ σφιγμό» τους καὶ τὴν ἐρωτικὴ θέρμη τῆς καθεμιᾶς στὸ χέρι του• μόλις μυριστῇ (ἕνα ἀπὸ τὰ κύρια ταλέντα τοῦ παρθενοσυλλέκτου εἶναι νὰ ἔχῃ ῥουθούνι) ὅτι μία μόνο ἀπ᾽ αὐτὲς ἔχει ἐρωτικὴ ὑπότασι κι ἐνδέχεται νὰ «κάνῃ νερὰ» ἔστω καὶ λίγα κι ἀδιόρατα, αὐτὴ ἀντικαθίσταται στὴ σύγκλητο τῶν 50 πατρικίων ἀπὸ μιὰ ἄλλη. τὸ κάθε παρθενοσυλλεκτικὸ χαρέμι εἶναι ὑπόδειγμα ἀδιάπτωτης δικτατορίας. 115 Παρὰ ταῦτα εἶδα στὴ ζωή μου δυὸ παρθενοσυλλέκτες δικτάτορες ποὺ ἀνατράπηκαν ἕνα πρωϊνό, ὅταν ἡ ἀνωτάτη «Δεσποινίς» τους τοὺς πέταξε ἔξω ἀπ᾽ ὅλα. ὁ ἕνας ἔπαθε ἐγκεφαλικὸ καὶ πέθανε σὲ μιὰ ἑβδομάδαὁ ἄλλος βγῆκε ζαλισμένος κι ἀργότερα, ἀφοῦ ὑπεξέκλεψε γύρω στὶς 10 πιστὲς «ἀφιερωμένες του», ἐπιβίωσε, ἀλλ᾽ ὄχι μὲ τὴν παλιὰ αἴγλη. δικαστικὲς ἐνέργειες οὔτε μποροῦσε νὰ κάνῃ οὔτε τὸν συνέφεραν. μαφιόζικα πράγματα, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμῶν, ἀσύμβατα πρὸς κάθε νομιμότητα.

 4. Ο/Η Πιστός πατρίου ημερολογίου λέει:

  Κύριοι άθεοι του Ρωιδη, ακολουθώ το πάτριον ημερολόγιο όπως όρισαν οι πατέραι. Δεν συμφωνώ με την ιστοσελήδα σας αλλά επειδής αναφέρεσθε στον αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα, απινή διώχτη των γνησίων ορθοδόξων δημοσιέβω και εγώ αυτό που πήρα από το σαιτhttp://www.omologitis.org/main_pag/Hellenic/Holy_agon/HOLY_AGON_Greece.htm

  Το 1949, Αρχιεπίσκοπος και Πρωθιεράρχης της Νεοημερολογίτικης Εκκλησίας γίνεται ο Μητροπολίτης Σπυρίδων Βλάχος. Επί των ημερών του έγιναν οι σφοδρότεροι διωγμοί των Γ.Ο.Χ. Αρχιερείς εξορίστηκαν, Ιερείς αποσχηματίστηκαν και ξυρίστηκαν, Ιεροί Ναοί σφραγίστηκαν, Ιερά σύμβολα και σκεύη βεβηλώθηκαν, απλοί πιστοί φυλακίζονταν, τα παιδιά των Γ.Ο.Χ. αποκλείστηκαν από την Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολλές άλλες βαρβαρότητες κατά των Γ.Ο.Χ. χαρακτηρίζουν την εποχή αυτή.

  Την 14η Μαΐου 1950, απεβίωσε ο Επίσκοπος Ματθαίος Καρπαθάκης. Ο νεοημερολογίτης Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων Βλάχος, εκμεταλλευόμενος τον πανελλήνιο σάλο πού είχαν δημιουργήσει τα σκάνδαλα της Μονής Κερατέας (του Επισκόπου Ματθαίου), κατηγόρησε όλον τον παλαιοημερολογίτικο κόσμο και ζήτησε από την πολιτεία την δίωξη τους. Γνωρίζοντας ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χρυσόστομος την πονηρία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, προσπάθησε να ενώσει τους διισταμένους Παλαιοημερολογίτες προς αντιμετώπιση των νέων δεινών. Εκ της ενωτικής εγκυκλίου του πολλοί κληρικοί, Ναοί και Μονές πού ακολουθούσαν τους Ματθαιικούς, επέστρεψαν στη κανονική Σύνοδο των Γ.Ο.Χ.. Επίσης προετοίμασε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και τούς πιστούς για τους επερχόμενους νέους διωγμούς. Η εορτή των Θεοφανίων του 1951 υπήρξε ανεπανάληπτη. Χιλιάδες λαού ακολουθούσαν τους Αρχιερείς και κληρικούς τους. το γεγονός αυτό ξεχείλισε το μένος του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα. την 1/2/51, συλλαμβάνεται ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος και οδηγείται για άλλη μία φορά στην εξορία, αυτή τη φορά στη Μονή Υψηλού –Μυτιλήνης. Στη πόλη Δεσφίνα, ο Νεοημερολογίτης Μητροπολίτης Φωκίδας Αθανάσιος, εισέρχεται εν ώρα λειτουργίας στο Ναό των ΓΟ.Χ. χτύπησε το Ιερέα πού λειτουργούσε και αφού πέταξε στη γη την Αγία Κοινωνία άρχισε να την ποδοπατά. Στο νησί Χίο ο Μητροπολίτης Παντελεήμων Φωστίνης συλλαμβάνει και αποσχηματίζει 10 μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Μάρκου και τις Μοναχές της Ι. Μονής Μεγάλης Παναγίας, διότι ακολουθούσαν το παλαιό ημερολόγιο. Πολλοί Ιερείς μας είχαν κρυφτεί προκειμένου να αποφύγουν την οργή του νέου Διοκλητιανού Σπυρίδωνος Βλάχου και λειτουργούσαν κρυφά σε εξωκλήσια του δάσους, και υπόγεια σπιτιών.

  Ξημερώνοντας η 24η Μαρτίου 1951, μεταφέρεται από το σπίτι πού κρυβότανε στο Νοσοκομείο ο Επίσκοπος Κυκλάδων Γερμανός, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Αφού διαπιστώθηκε εκεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους, το μέλος του Διοικ. Συμβουλίου της Κοινότητας Γ.Ο.Χ. μακαριστός Σταύρος Καραμήτσος πήγε στο Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα και τον παρακάλεσε να σταματήσει προ στιγμή τα διωκτικά μέτρα ιδικά για τον ψυχοραγούντα Επίσκοπο, ώστε να πάει Ιερέας στο Νοσοκομείο να τον κοινωνήσει. Επίσης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα να διατάξει την αποσφράγιση ενός Ναού για να διαβαστεί η νεκρώσιμη ακολουθία όταν θα αναπαύετο ο ασθενής Επίσκοπος. Δυστυχώς ούτε αυτή η στιγμή έκαμψε την σκληρότητα του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα. Αντιθέτως έστειλε αστυνομική δύναμη στο Νοσοκομείο για να φρουρεί τον ετοιμοθάνατο Επίσκοπο. το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανεπαύθη ο Επίσκοπος Κυκλάδων Γερμανός τον οποίον συνέχισε και νεκρό να φρουρεί αστυνομική δύναμη. Παρ’ όλα αυτά, η ακαμψία «των εκπρόσωπων της αγάπης», υπερνικήθηκε από απλούς ανθρώπους. Κρυφά ( μάλλον με την ανοχή των φρουρών) ο Ιερέας π. Ανδρέας Κωνσταντινάτος πήγε στο νοσοκομείο και μετέδωσε στον Επίσκοπο Γερμανό τα άχραντα Μυστήρια. Αφού εκοιμήθη ο ασθενής Ιεράρχης, ο επικεφαλής της φρουράς πού φύλαγε τον νεκρό Επίσκοπο, μαθαίνοντας την σκληρότητα του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, πλησίασε κάποιον από τους πιστούς πού βρισκόταν εκεί και του είπε μυστικά, «Φέρτε Ιερέα την νύχτα να διαβάσετε την νεκρώσιμο ακολουθία του νεκρού». Εκείνος φοβούμενος μήπως είναι τέχνασμα για να συλλάβουν τον Ιερέα πού θα ερχότανε δίστασε να δεχθεί. Τότε του διαβεβαίωσε ο αξιωματικός στον λόγο της τιμής του ότι δεν θα συλλάβει το Ιερέα. Έτσι λοιπόν την νύκτα εκείνη, αφού έντυσαν τον νεκρό Επίσκοπο με τα αρχιερατικά του άμφια και ανακούφισαν την σωρό του καθήμενη (κατά τα αρχαία έθιμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας), διαβάστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία από τον (τότε) Αρχιμ Χρυσόστομο Κιούση παρουσία ολίγων πιστών. την άλλη μέρα επέβαλλαν στη Διοίκηση των Γ.Ο.Χ. να μεταφέρουν κρυφά τον νεκρό στο κοιμητήριο και να τον θάψουν χωρίς Ιερέα. Παρ’ όλα αυτά τα νέα κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα και έσπευσαν στο Β΄ Κοιμητήριο των Αθηνών χιλιάδες πιστών Γ.Ο.Χ. Οι πιστοί διαλύθηκαν από την αστυνομία και έγιναν συλλήψεις πολλών αδελφών οι οποίοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για παράνομη συγκέντρωση.

  Η τρομοκρατία και η βία από τα όργανα του Νεοημερολογίτη Αρχιεπ. Σπυρίδωνα συνεχίζονταν. Οι Ναοί των Γ.Ο.Χ. σφραγίζονταν ο ένας μετά τον άλλον, οι πιστοί όποτε συγκεντρώνονταν για λειτουργία ή προσευχή συλλαμβάνονταν και δικάζονταν, όποιοι Ιερείς εντοπίζονταν συλλαμβάνονταν και αποσχηματίζονταν. Κάποιος Ιερέας μάλιστα στον Πειραιά (δυστυχώς δεν είμαστε σίγουροι για το όνομά του) απελπίστηκε από τις πολλές φορές πού είχε αποσχηματιστεί και κάθε φορά χρειαζότανε να αγοράζει ύφασμα για να φτιάξει καινούργια ράσα. Έτσι αγόρασε ένα τόπι ύφασμα μαύρο και το έδωσε σε μία πιστή η οποία ήξερε ράψιμο λέγοντάς της «Κράτησε το ύφασμα αυτό και όποτε μάθεις ότι με συλλάβανε ξεκίνα να μου ράβεις καινούργια ράσα».

 5. Ο/Η Έλληνας X.O. λέει:

  Πόσα παίρνεις Ροϊδη από την εβραιομασωνία και τους παπικούς κατολύκους για να γράφεις αυτά; Κάτω τα χέρια από τον πατέρα Φιλόθεο Ζερβάκο, ΓΙΓΑΝΤΑ της Ορθοδοξίας. Κλείστε το στόμα σας και ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε το φως που ανατέλει από την μνήμην του Αγίου Γέροντος, λέγοντος:

  Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

  …Την Ορθοδοξίαν εστερέωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι θεσπέσιοι πατέρες δια των Ζ’ (7) Οικουμενικών Συνόδων, φωτισθέντες από το Άγιον Πνεύμα.

  Ο παπισμός είναι πρόδρομος του Αντιχρίστου, διότι κυριευθείς ο πάπας υπό αλαζονείας και επάρσεως και θέλων να γίνη ανώτερος εξουσιαστής της Εκκλησίας και πολιτείας έσχισε την Εκκλησίαν του Χριστού…

  Οι παπολάτραι υπέπεσαν εις πολλάς κακοδοξίας και αιρέσεις μεταστρέψαντες όλα τα μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. αντί του βαπτίσματος μεταχειρίζονται το ράντισμα, αντί του μυστηρίου της μεταλήψεως μεταχειρίζονται εβραϊκά άζυμα. Ανέτρεψαν τας νηστείας, ούτε ευχέλαιον , ούτε αγιασμόν δύνανται να ποιήσουν, διότι είναι αφορισμένοι, δι’ αυτό και ο αγιασμός των δεν διατηρείται…

  Δεν παραλείπω δε να αναφέρω και εκείνο το οποίον είδον ιδίοις όμμασιν ότε μετέβην εις Άγιον Όρος χάριν προσκυνήσεως. Ότε ο αυτοκράτωρ Κων/πόλεως Μιχαήλ και πατριάρχης Βέκκος παπολάτραι μετέβησαν κατά το έτος 1170-1200 εις το Άγιον Όρος εβίαζαν τους μοναχούς να δεχθούν τον παπισμόν και να συλλειτουργήσουν με τους παπιστάς. Όσοι εδέχθησαν και συλλειτούργησαν τα σώματά των μένουν άλυτα ως αφορισμένα πνέοντα δυσωδίαν. όσοι δε δεν εδέχθησαν και εθανατώθησαν υπό των παπιστών, τούτων τα σώματα πνέουν άρρητον ευωδίαν. Εύχομαι όπως η χάρις του Παναγίου Πνεύματος να φωτίση τον νουν σας, σας ενισχύση και αποτινάξητε τον ύπνον της πλάνης και ραθυμίας και προσέλθετε εις τας αγκάλας της Εκκλησίας.

  …»Εάν οι σημερινοί Αρχιερείς, δεν σεβασθούν τας αποφάσεις, τους κανόνας και τας παραδόσεις των θείων Αποστόλων και Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, αλλά τας καταφρονούν, ποίος που καλώς φρονεί θα σεβασθή τας ιδικάς των;»

  «…Και η Εκκλησία και η Πολιτεία και οι τούτων άρχοντες εις τας παρούσας πονηράς ημέρας κοιμώνται τον βαρύτατον ύπνον της αμελείας και της ραθυμίας, και εάν δεν εξυπνήσουν, εξυπνήσουν δε και τον κλήρον και τον λαόν εις μετάνοιαν, εις εργασίαν των εντολών του Θεού, των αρετών και των καλών έργων, θα δώσουν λόγον εν ημέρα κρίσεως και θα τιμωρηθούν».

 6. Ο/Η nomikos λέει:

  Άντε Ροίδη, πες ένα νούμερο να τελειώνουμε, σχετικά με το πόσα παίρνεις από κατολύκους, πανοαρκούδους και δεν συμμαζεύεται.

  ΥΓ

  Κυρ Ξενοφώντα, μια ερώτηση μόνο.Αυτό το χαρακτηριστικό,- του να αποκαλείς αρχικά κάποιον πόρνη εκμισθωμένη,διανοητικά ανάπηρο, όργανο του σατανά, κλπ,κλπ ενώ μετά να θλίβεσαι, για τον άσχημο δρόμο που έχουν πάρει τα υποκείμενα προς τα οποία απέδωσες τους χαρακτηρισμούς, ίσως και να παρακαλάς για την σωτηρία τους,- εσείς οι πιστοί ορθόδοξοι το έχετε κληρονομικό ή το αποκτάτε με τον καιρό, τις λειτουργίες που παρακολουθείται, το λιβάνισμα και την κατήχηση που έχετε υποστεί;Aπαντήστε παρακαλώ κυρ Ξενοφώντα.Θα λύσετε μια μεγάλη απορία που έχω σχετικά με το είδος σας.

 7. Ο/Η soudi λέει:

  Καλά με όλες αυτές τις κοτσάνες, σίγουρα πρόκειται για Γίγαντα της Ορθοδοξίας.

 8. Ο/Η Πάρης λέει:

  Λσκαράτε αυτά τα εκπληκτικά κείμενα-μνημεία της ορθοδοξίας πώς τα ξετρυπώνεις;
  Απίθανος ο Ζερβάκος.

 9. Ο/Η Po λέει:

  κκ. Νομικέ + Έλληνας X.O.
  Η παγκόσμια συνωμοσία κατά της ελληνορθοδοξίας διαθέτει άπειρα μέσα.

  Κερδίζω καλά τη ζωή μου, το ομολογώ.

 10. Ο/Η pornogeros λέει:

  ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ

  Ζητώ επειγόντως δουλειά σε γυναικείο μοναστήρι. Κάνω τα πάντα

  p.

 11. Παράθεμα: O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Γ) « Ροΐδη Εμμονές

 12. Παράθεμα: O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Δ) « Ροΐδη Εμμονές

 13. Ο/Η Λουφαδόρος λέει:

  Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου,μανικός πολέμιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας,είναι πρώην κληρικός ο οποίος απέβαλε το ένδυμα του κληρικού σχετικά πρόσφατα.

  Και έκτοτε υβρίζει,συκοφαντεί και παραπλανεί, εμπλέκοντας τεχνηέντως ψεύδη με αλήθειες, στην προσπάθεια του να γίνει πιστευτός.

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Λουφαδόρε,
  από το ψευδώνυμον εικάζω πως είσθε ιερεύς καθ’ότι οι ιερείς συνήθως δεν υπηρετούν ως καλοί πατριώται που είναι την θητεία των αλλά μιμούνται τους (ειλικρινείς όμως στις συνειδησιακές τους αντιρρήσεις) μάρτυρες του Ιεχωβά και λουφάρουν. Ο κ.Αιβαλιώτης του ορθόδοξου συναγερμού όμως έδειξε τον δρόμο. Ποτέ δεν είναι αργά για να στρατευθούμε (για 3 μήνες).

  Με μέμφεσθε πως υπήρξα ιερεύς. Θα μπορούσα να σας απαντήσω αλλά δεν θα το κάνω. Δεν συνηθίζω να διαλέγομαι στα σοβαρά με χαφιέδες και ηλίθιους.

  Σας ευχαριστώ και εσάς και τους πολυάριθμους συναδέλφους σας που μας επισκέπτονται τακτικά συνεισφέροντας έτσι στην στρατηγική marketing ενός εθνοπροδοτικού εαμοβουλγαροκομμουνιστικού μπλογκ που αν δεν έχει υψηλήν επισκεψιμότητα, χάνει κονδύλια από το αμερικανοεβραιομασωνικό λόμπυ που μας χρηματοδοτεί.

  Ας αφήσουμε μετέωρον το ερωτηματικόν Σας αδελφέ. Ποιός ξεύρει, πιθανόν να δείτε κάποιον από το μυστικόν τάγμα μας του Αντίχριστου, αρχιεπίσκοπον. Αι σκοτειναί δυνάμεις εργάζονται εν κρυπτώ δια την ανάρρησιν κάποιου Σατανιστού εις τον θρόνο του Αγ.Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

  Ο παπαμάξιμος, ο παπαμουλατσιώτης και ο παπαβησσαρίων της Λαμίας να βάλουν το χέρι τους να σωθεί η Εκκλησία.

  Ζήτω το Έθνος!

 15. Ο/Η Λουφαδόρος λέει:

  Με μέμφεσθε πως υπήρξα ιερεύς. Θα μπορούσα να σας απαντήσω αλλά δεν θα το κάνω. Δεν συνηθίζω να διαλέγομαι στα σοβαρά με χαφιέδες και ηλίθιους.

  Συνάδελφος σας είμαι.
  Χαφιές και ηλίθιος.
  Γι αυτό και σάς αντελήφθην.
  Γι αυτό και με ενεπιστεύθησαν οι ψιττακοί.
  Γι αυτό και «τσιμπήσατε» αμέσως.
  Ευτυχώς.

 16. Ο/Η χαραλαμπος λέει:

  ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ!

 17. Παράθεμα: Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ « The Human Manual

 18. Παράθεμα: Φασίστες ορθόδοξοι κληρικοί [2] « Ροΐδη Εμμονές

 19. Ο/Η PRWHN ΑΤΗEOS λέει:

  ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ, ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ , ΤΡΟΧΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ , ΩΣ , ΔΗΘΕΝ , ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΠΙΛΤΑΟΥΝ , ΝΕΒΡΑΣΚΑΣ , ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ Κ.Λ.Π.), ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΑΤΑ ΔΙΧΡΩΜΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ ! ΤΕΛΙΚΩΣ , ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ , ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ! ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ , Η ΒΙΑΙΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ , ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ΤΟ ΣΚΑΪ , ΤΟ ΝΑΤΙΟΝΑL GEOGRAPHIC , TO DISCOVERY , TO B.B.C. Κ.Λ.Π. , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ , ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ , ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ! ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΣ , ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ , ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ , ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ , ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ 160 ΒΙΟΛΟΓΟΙ , ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ , ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ , ΓΕΩΛΟΓΟΙ , ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΙ Κ.Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ . ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ , ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ . » ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΕΟΣ , ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Π Α Ρ Α Π Ο Λ Λ Η Π Ι Σ Τ Η ΣΕ Α Π Ι Θ Α Ν Α ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! » ( ΒΛΑΣΙΟΣ ΠΑΣΚΑΛ , ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ . ΑΘΕΪΑ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ! ). » ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ »(AUSTIN M. CLARCK , ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ SMITHSONIAN). » ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ! » (ERICH WASSMAN) , » ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ »( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ VIRSHOW, ΒΕΡΟΛΙΝΟ ). ΚΑΤΟΧΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ Κ.Α. ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ : Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ , ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΥΛΙΣΤΩΝ , ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ : » ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΖΑΡΙΑ » ! ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΠΑΣΤΕΡ ( ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ , ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ , ΕΦΕΥΡΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ , ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΤΟΝ ΥΛΙΣΤΗ ΠΟΥΣΕ ΠΟΥ ΦΛΥΑΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ » Η ΖΩΗ , ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΖΩΗ », ΜΑΞ ΠΛΑΝΚ » ΕΜΠΡΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ » ( ΚΑΤΩΧΟΣ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ) , ΑΜΠΕΡ , ΝΕΥΤΩΝ , ΣΜΑΡΤ , ΜΑΞΟΥΕΛ , ΜΠΡΑΟΥΝ , ΤΟΜΣΟΝ , ΛΕ ΠΡΕΝΣ , ΜΙΛΝ , ΚΩΣΥ , ΚΑΝΤ , ΜΙΛΙΚΑΝ , ΛΑΪΜΠΝΤΙΤΣ , ΝΤΕΣΑΟΥΕΡ , ΛΕ ΜΑΙΤΡ , ΛΑ ΠΛΑΣ , ΚΕΠΛΕΡ , ΕΝΤΙΓΚΤΟΝ , ΚΟΜΠΤΟΝ , ΣΜΙΘ , ΧΑΪΖΕΜΠΕΡΓΚ , ΣΩΑΡ , ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ , ΒΑΓΚΝΕΡ , ΜΕΝΤΕΛ , ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ Κ.Α. ΑΘΕΪΑ , ΑΘΕΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ , ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ , ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΣ , ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ , ΛΟΓΙΚΗ , ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ , ΥΛΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ : ΣΚΑΪ , NATIONAL GEOGRAPHIC , ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ : ΖΑΚ ΜΟΝΟ , ΝΤΕ ΒΡΙΣ , ΝΙΤΣΕ , ΦΡΟΫΝΤ Κ.Λ.Π. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ , Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ , Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ( ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ , ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ , ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ , ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ , ΣΑΒΒΑ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ , ΣΑΒΒΑ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ , ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΒΙΡ Κ.Α. !) Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ , ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ . ΛΥΠΑΜΑΙ , ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΑ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ . ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ , ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ . ΕΝ ΜΕΡΕΙ , ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΙΣΜΟΣ . ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ . ΔΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ DOXASUOTHEOS . ΕΧΕΙ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ .

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kαλέ μου άνθρωπε,
   δεν χλευαζω την πίστη κανενός.
   Χλευάζω την υποκρισία, την αγυρτία, την εκμετάλευση, τη θρησκεμπορία, το δογμτισμό, τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό, το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, την κρατική θρησκεία και Εκκλησία, τη θεομπαιξία, το κρατικό ιερατείο.

 20. Ο/Η PRWHN ΑΤΗEOS λέει:

  ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ , ΤΡΟΧΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ , ΩΣ , ΔΗΘΕΝ , ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΠΙΛΤΑΟΥΝ , ΝΕΒΡΑΣΚΑΣ , ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ Κ.Λ.Π.), ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΑΤΑ ΔΙΧΡΩΜΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ ! ΤΕΛΙΚΩΣ , ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ , ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ! ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ , Η ΒΙΑΙΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ , ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ΤΟ ΣΚΑΪ , ΤΟ ΝΑΤΙΟΝΑL GEOGRAPHIC , TO DISCOVERY , TO B.B.C. Κ.Λ.Π. , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ , ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ , ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ! ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΣ , ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ , ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ , ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ , ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ 160 ΒΙΟΛΟΓΟΙ , ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ , ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ , ΓΕΩΛΟΓΟΙ , ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΙ Κ.Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ . ΓΝΩΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ : » ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ! » (ERICH WASSMAN) , » ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ »( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ VIRSHOW, ΒΕΡΟΛΙΝΟ ),» ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ »(AUSTIN M. CLARCK , ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ SMITHSONIAN). » ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ! » (ERICH WASSMAN) , » ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ »( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ VIRSHOW, ΒΕΡΟΛΙΝΟ ) » ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ »( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ VIRSHOW, ΒΕΡΟΛΙΝΟ ).» ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ »(AUSTIN M. CLARCK , ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ SMITHSONIAN). ΚΑΤΟΧΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ Κ.Α. ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ : Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ , ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΥΛΙΣΤΩΝ , ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ : » ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΖΑΡΙΑ » ! ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΠΑΣΤΕΡ ( ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ , ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ , ΕΦΕΥΡΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ , ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΤΟΝ ΥΛΙΣΤΗ ΠΟΥΣΕ ΠΟΥ ΦΛΥΑΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ » Η ΖΩΗ , ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΖΩΗ », ΜΑΞ ΠΛΑΝΚ » ΕΜΠΡΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ » ( ΚΑΤΩΧΟΣ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ) , ΑΜΠΕΡ , ΝΕΥΤΩΝ , ΣΜΑΡΤ , ΜΑΞΟΥΕΛ , ΜΠΡΑΟΥΝ , ΤΟΜΣΟΝ , ΛΕ ΠΡΕΝΣ , ΜΙΛΝ , ΚΩΣΥ , ΚΑΝΤ , ΜΙΛΙΚΑΝ , ΛΑΪΜΠΝΤΙΤΣ , ΝΤΕΣΑΟΥΕΡ , ΛΕ ΜΑΙΤΡ , ΛΑ ΠΛΑΣ , ΚΕΠΛΕΡ , ΕΝΤΙΓΚΤΟΝ , ΚΟΜΠΤΟΝ , ΣΜΙΘ , ΧΑΪΖΕΜΠΕΡΓΚ , ΣΩΑΡ , ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ , ΒΑΓΚΝΕΡ , ΜΕΝΤΕΛ , ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ Κ.Α. Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ , Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ( ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ , ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ , ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ , ΣΑΒΒΑ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ , ΣΑΒΒΑ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ , ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΒΙΡ Κ.Α. !) Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ , ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ . ΛΥΠΑΜΑΙ , ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΑ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ , ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ . ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΜΩΜΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ . ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ . ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ , ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ

  • Ο/Η Po λέει:

   Την επόμενη φορά που θα γράψετε μόνο με κεφαλαία, το σχόλιο σας δεν θα εμφανιστεί…
   Ευχαριστώ.

 21. Ο/Η 666 λέει:

  Ο αρχηγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας έχει εξώγαμα

  http://praguemonitor.com/2013/04/05/czech-orthodox-church-primate-suspected-breaching-oath

  Czech Orthodox Church primate suspected of breaching oath

  5 April 2013

  Prague, April 4 (CTK) – The Czech Orthodox Church Primate Krystof has to refute by mid-May the suspicion that he has breached his oath as a monk and had sex with women, Jaroslav Suvarsky, head of the Orthodox Church’s eparchial council, told CTK Thursday.

  Before Krystof does so, his tasks as the primate will be temporarily exercised by Simeon, bishop of the Olomouc-Brno eparchy.

  Krystof cannot sign agreements or contracts now, for example.

  TV Nova has reported that Krystof, the Czech Orthodox Church Primate and Prague archbishop, has had several girlfriends with whom he has children. It said the church synod discussed the issue at an extraordinary meeting on Wednesday.

  The synod «urged Primate Krystof to refute the accusations by its next meeting,» Suvarsky said, adding that the synod will meet in mid-May again.

  According to Nova, the church has accused Krystof of having sex with the wife of one of the priests for seven years. In addition, she is not the only woman with whom Krystof committed a sin. He has even children with others, maybe up to ten of them, the synod said, cited by Nova.

  Krystof said he has two daughters, both born before he took the oath as a monk.

  He said the accusation may be linked to the ongoing property settlement between the Czech state and churches, within which 1.14 billion crowns is to go to the Orthodox Church.

  «Some would like the money to be exclusively spent on humanitarian projects for seniors, ill people and children. Others, however, say the money should be deposited in funds to draw more money for priests’ [pay],» Krystof told TV Nova Thursday.

  The number of Orthodox Church’s followers in the 10.5-million Czech Republic is estimated at 100,000. The number has been rising mainly in connection with the arrival of immigrants from Ukraine and other countries with the Orthodox tradition

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.