O ΣΥΡΙΖΑ, το Φανάρι και οι «Τρείς Ιεράρχες»

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Οι άγιοι Παϊσιος-Βικέντιος, μητροπολίτες του αισχρουργείου της Χρυσοβαλάντου ΑΕ, ιδιοκτησίας του κατά τον κ.Τσίπρα ανθρωπιστικού, οικολογικού, οικουμενικού και φιλεκπαιδευτικού πατριαρχείου.

Κύριε Ροΐδη,
Φέτος, τέλη Γενάρη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Φανάρι. Ξεπερνώ αυτήν την περίεργη για τα αριστερά ευρωπαϊκά πολιτικά ήθη κίνηση ενός κόμματος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα ιδανικά της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού, σε ένα ιστορικό κέντρο ταγμένο, αμετανόητα, υπέρ της ελέω Θεού μοναρχίας, απόλυτα αντίθετου στις δημοκρατικές ιδέες, στα ατομικά δικαιώματα, στην επιστημονική έρευνα και στη θρησκευτική ελευθερία (εκτός από τη δική του), που στήριξε  ανοιχτά τη Δικτατορία του Παπαδόπουλου και που ο δήθεν «οικουμενικός» πατριάρχης του, συνεχίζοντας την πολιτική του κυνηγού κεφαλών Μακεδονομάχου πατριαρχικού μητροπολίτη Καραβαγγέλη, πρόβαλε άγαρμπα σαν πολιτευτής του «Λάος», τις θέσεις των Ελλήνων εθνικιστών επισκεπτόμενος την ελληνική Μακεδονία. Να δεχθώ καλόπιστα πως ακόμη και η Αριστερά υποχρεούται να έχει κάποια τυπική επαφή με το πατριαρχείο, παρά τον εγγενή ρατσιστικό του χαρακτήρα, αφού συμβολίζει το (από πουθενά) αντιχριστιανικό προνόμιο των Νεοελλήνων να ηγούνται (ως περιούσιος λαός;) της Ανατολικής Εκκλησίας, μέσω ενός πατριαρχείου που αυτοαποκαλείται οικουμενικό κι όμως είναι μόνο ρωμέϊκο, επιδοτούμενο με μυστικά κονδύλια από το ελληνικό Υπ.Εξωτερικών.

Γιατί μπορεί ο θαυμαστής της επιθανάτιας δειλίας και ασυνέπειας του Χριστόδουλου κ.Αλαβάνος, γνωστός φεμινιστής και ταυτόχρονα υποστηρικτής στο Ευρωκοινοβούλιο του Άβατου του Αγίου Όρους, να εκτίθεται επισκεπτόμενος με τον κ.Μπανιά το πατριαρχείο ζητώντας μάλιστα από την Ε.Ε. να μην δεχθεί την Τουρκία στους κόλπους της αν δεν αναγνωρίσει την οικουμενικότητα του πατριάρχη (του «Γένους των Ελλήνων») αλλά αυτήν την εθνοκεντρική ψευτοοικουμενικότητα ούτε ακόμη οι υπόλοιπες εθνικές, και συχνά εθνικιστικές κι αυτές, ορθόδοξες Εκκλησίες δεν την αναγνωρίζουν με πρώτη την Τρίτη Ρώμη, τη Μόσχα. Για να μην πάμε όμως τόσο μακριά, να επισημάνουμε πως πρώτη στα Βαλκάνια  η ελλαδική Εκκλησία αποσχίστηκε με την ίδρυση του ελληνικού Κράτους από την «οικουμενική» πατριαρχική μάντρα και να θυμηθούμε το σκυλοκαυγά του Ελληναρά Χουντόδουλου με τον «οικουμενικό» Βαρθολομαίο για τα τιμάρια των Νέων Χωρών, με το «Λάος» να υποστηρίζει τον πρώτο και τον ΣΥΝ (τμήμα εκκλησιαστικής μαγειρικής) το δεύτερο.

Θα αποφύγω λοιπόν να ασχοληθώ με τους αρνητικούς συμβολισμούς μιας τέτοιας επίσκεψης, που και ως απλά εθιμοτυπική ακόμη, αν δε γίνει με προσοχή, καταδικάζει πολιτικά (φοβάμαι και ηθικά) τον επισκέπτη και θα μπω στην ουσία. Όποιος όμως θελήσει να μάθει τι συνέβη στο πατριαρχείο από την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΝ στην ιστοσελίδα του κόμματος θα δει πως έχει πέσει σταλινική λογοκρισία, που θα τη ζήλευε και το μαοϊκό φωτομοντάζ.

Θυμήθηκα τους μαοϊκούς γιατί ο κ.Τσίπρας εκτός από διαφημιστής διαφόρων δεσποτάδων (των κ.κ.Δημήτρη Αρχοντώνη, Θόδωρου Χορευτάκη, Γιάννη Λιάπη, Νίκου Χατζηνικολάου) έχει δηλώσει και θαυμαστής του Μεγάλου Τιμονιέρη. Δεν θα μάθει λοιπόν ο επισκέπτης της ιστοσελίδας  πως ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν έκανε μια απλή τυπική επίσκεψη, αλλά διάλεξε μια σημαδιακή γιορτή, που δεν συμβαδίζει με τις θέσεις του ΣΥΝ για τις σχέσεις της Εκκλησίας με τη δημόσια Παιδεία και με το Κράτος. Παρακολούθησε τη λειτουργία (γιατί;) και μάλιστα της μνήμης των Τριών Ιεραρχών (τρεις φορές γιατί;) και η παρουσία του συνδυάστηκε έτσι με αυτήν τη δηλητηριώδη για την Παιδεία μας επέτειο. Σκέπτομαι πόσοι αριστεροί εκπαιδευτικοί αρνιούνται χρόνια τώρα με αξιοπρέπεια να μπουν μέσα στο ναό και συνοδεύουν τους μαθητές που εκκλησιάζονται (!) μόνο μέχρι την πόρτα, πόσοι αρνούνται να κάνουν το σταυρό τους στην πρωϊνή προσευχή και πόσο κατώτερός τους αποδεικνύεται ο πολιτικός τους εκπρόσωπος. Το 1975 μάλιστα στην Κόρινθο, είχαν αντιμετωπίσει την οργή του σκανδαλοποιού πατριαρχικού μητροπολίτη Παντελεήμονα, που αργότερα καταδικάστηκε 1 χρόνο φυλάκιση για εξαφάνιση με τη βοήθεια της περιβόητης οικονόμου του («συνείσακτης» κατά τους Ι.Κανόνες), των λογιστικών βιβλίων της μητρόπολης στους κάδους της Εθνικής οδού Αθήνας-Κορίνθου. Σκέπτομαι  λοιπόν πόσοι δάσκαλοι αρνούνται να βγάλουν λόγο και να τιμήσουν τους εχθρούς της ελληνικής σκέψης, της ελληνικής Φιλοσοφίας (που την ήθελαν μόνο ως ταπεινό εργαλείο στερέωσης των δογμάτων τους), της ελληνικής Τέχνης, τους διώκτες των αιρετικών, τους βάνδαλους μισαλλόδοξους κατεδαφιστές αρχαίων μνημείων, τους αντισημίτες, τους φανατικούς και μισαλλόδοξους τρεις καλόγερους που τόσο παράλογα εορτάζονται από το μικρόνοο και πολιτικάντικο υπουργείο Θρησκευμάτων. Ας μπει στον κόπο ο κ.Τσίπρας μόλις τελειώσει τη «Σκέψη του Μάο», να διαβάσει και το εξαιρετικό άρθρο του κ.Περικλή Βαλλιάνου στο «Αthens Review of Books” του Αυγούστου «….το ψεύδος του ‘ελληνοχριστιανισμού’», (ελπίζω ο κ.Ροϊδης να βρει τρόπο να το αναδημοσιεύσει) μήπως και αντιληφθεί πως δεν είναι και τόσο σοφό (το ηθικό προφανέστατα δεν τον απασχολεί) να ακολουθεί το παράδειγμα της κας Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ) που τρέχει πίσω από τα ράσα του μητροπολίτη Σεραφείμ του Πειραιά στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη όπου έδρασε ο παραιτηθείς («για λόγους υγείας») ιερός Καλλίνικος της χουντικής Χρυσοπηγής.

Αν αφήσουμε τη λογοκριμένη πληροφόρηση του ΣΥΝ και καταφύγουμε σε  εκκλησιαστική πηγή θα δούμε τα διατρέξαντα που το κόμμα προσπαθεί κουτοπόνηρα να κρύψει, ξέροντας πως κανείς (ποτέ δεν ξέρεις όμως) δε θα ψάξει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας … κατευθύνθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και αφού άναψε κερί παρέστη στην Θεία Λειτουργία …Στη συνέχεια μαζί τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ανήλθαν στην αίθουσα του Θρόνου όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή για τους προστάτες των Γραμμάτων Τρεις Ιεράρχες»……. «πηκολούθησεν πίσημος δεξίωσις ν τ Αθούσ το Θρόνου καθ’ν μίλησαν ντιμολ. κ. … ρχων Καστρίνσιος τς γίας το Χριστο Μ. κκλησίας καί Πρόεδρος τς φορείας τς Πατριαρχικς Μεγάλης το Γένους Σχολς, ν παρουσίασεν ες τούς παρόντας Πατριάρχης ξοχ. κ. λέξιος Τσίπρας, Βουλευτής Α’ θηνν-Πρόεδρος το Συνασπισμο Ριζοσπαστικς ριστερς «ΣΥΡΙΖΑ» καί το Συνασπισμο τς ριστερς τν Κινημάτων καί τς Οκολογίας, ξάρας τήν οκουμενικήν ποστολήν τς Μητρός κκλησίας, καί κατέκλεισεν Πατριάρχης….Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πατριάρχη …. Παρόντες ήταν και οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Κωνσταντίνος και Πέργης Ευάγγελος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, η υπεύθυνη του κόμματος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική της Π.Γ. Πένα (σημ.Λασκ.:sic) Δούρου, ο Π.Τριγάζης, υπεύθυνος τμήματος εξωτερικής πολιτικής του Συνασπισμού καθώς και άλλοι συνεργάτες του κόμματος…… ‘Παναγιώτατε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και είναι ευτυχής η συγκυρία που έτυχε το ταξίδι να συμπέσει με μια ιδιαίτερα σημαντική γιορτή για την Ορθοδοξία. Μια γιορτή που συμβολίζει την αξία της γνώσης, μια αξία διαχρονική και ιδιαίτερα σημαντική στις μέρες μας.….. Και θα ήθελα … να εξάρω την σημαντική παρέμβαση του Οικ.Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης, είτε αυτό έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, τον διαθρησκειακό διάλογο, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κρίσιμος για την εποχή μας, είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής ….Θα ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να μας δεχθείτε και να ακούσετε..».

Αλλού διαβάζουμε και το εξής που είπε ο κ.Τσίπρας για τον κ.Δημ.Αρχοντώνη, ως εκπρόσωπος μάλιστα και του Κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως δήλωσε:

«… Συνάντησα έναν άνθρωπο με οξυδέρκεια με κατανόηση των προβλημάτων, …..και του εκφράσαμε την στήριξή μας. ….».

Λόγοι στοιχειώδους ευπρέπειας με κάνουν να αποφύγω κάθε σχολιασμό για την οικολογική δράση των πατριαρχικών κρουαζιερόπλοιων, για την (αόρατη) δράση των πατριαρχείων κατά της πείνας κλπ κλπ. Νομίζω πως ο πρόεδρος του ΣΥΝ έχει το δικαίωμα του αυτοεξευτελισμού, στο βαθμό που τα μέλη του κόμματός του το επιτρέπουν, υποδεικνύοντας με τη σιωπή τους πως η Αριστερά τους ακόμη και σήμερα έχει περισσότερη σχέση με το Σταλινισμό και λιγότερη με τη Δημοκρατία. Επικεντρώνω μόνο στο θέμα της Εκπαίδευσης, λόγω της εμβληματικής ημέρας που επέλεξε ο κ.Τσίπρας για να κάνει το ντεμπούτο του σα νεοσσός βοεβόδας της Βλαχίας που ζητά την ευλογία της φαναριώτικης αυλής.

Νόμιζα πως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της αποβολής της Εκκλησίας από το δημόσιο σχολείο, υπέρ της αποορθοξοποίησης και αποθρησκειοποίησης της Εκπαίδευσης, υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας, κατά του προσηλυτισμού ανηλίκων στα κρατικά σχολεία, υπέρ της κατάργησης του κατηχητικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών και της σχολικής Γιορτής των τριών Ιεραρχών. Διαβάζω όμως έκπληκτος πως οι εχθροί της Γνώσης Τρεις Ιεράρχες, αυτοί που ως γνώση θεωρούσαν όχι τη φιλοσοφική ή την επιστημονική έρευνα αλλά την εξ αποκαλύψεως εξ Ύψους Αλήθεια, τη «γνώση» της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όπως η τελευταία πλαστογραφήθηκε και ερμηνεύτηκε από τους βυζαντινούς επισκόπους, αυτοί που μισούσαν θανάσιμα κάθε τι το ελληνικό, το ελευθεριακό, το απελευθερωτικό του νου, το ερευνητικό, το αιρετικό, το ερωτικό, το διαφορετικό, αναγορεύονται από τον αντιπρόεδρο του Κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς σε σύμβολα της Γνώσης. Εξυπακούεται πως δεν πιστεύω πως τα ευρωπαϊκά Αριστερά κόμματα έχουν πάρει χαμπάρι για τα συμβάντα. Την ώρα που Άγγλοι διανοούμενοι και ακόμη και Ισπανοί Καθολικοί ιερείς αγωνίστηκαν να αποτρέψουν την επίσκεψη στις πατρίδες τους του συνέταιρου και όμοιου του κ.Βαρθολομαίου του προστάτη των παιδεραστών πάπα Βενέδικτου, έχουμε έναν νεαρό Επαναστάτη (του γλυκού νερού;) που ξεφουρνίζει αρλούμπες στο σπήλαιο της Αντίδρασης, που σε μια δυτική χώρα θα τον είχαν βάλει στο στόχαστρο της προοδευτικής Κοινής Γνώμης, αλλά στην Ψωροκώσταινα πέρασαν αβρόχοις ποσίν. Νομίζω πως κάποιος στο κόμμα θα πρέπει να του εξηγήσει πόσο γελοίο είναι να θυσιάζει τη φρεσκάδα και την αθωότητα των νιάτων του και των ιδεών του για να υποκλιθεί σε αυτό το μουχλιασμένο εν αμαρτίαις γηράσαν Γηροκομείο με τη βαριά μυρωδιά του θανάτου.

Αντιλαμβάνομαι πως ο κ.Τριγάζης έχει προ πολλού ξεπεράσει τέτοια προβλήματα αφού έχει στο παρελθόν απευθύνει ως εκπρόσωπος του ΣΥΝ χαιρετισμό σε μια απίθανη σκοτεινή ελληνοαμερικανική ακροδεξιά παλαιοημερολογίτικη σέχτα.

Η κα Δούρου όμως δηλώνει και είναι αντεθνικίστρια και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, τόσο που να δέχεται τις επιθέσεις των ορθοδόξων πατριωτών.

Απορώ ειλικρινά πως συμβιβάζει τις προοδευτικές της απόψεις σχετικά με τον Έρωτα κλπ με τους τρεις συμπλεγματικούς και διαστροφικούς καλόγερους, που μεγαλωμένοι από τις θρησκόληπτες μανάδες τους κατάντησαν ευνούχοι υποκριτές και αναθεματιστές της ερωτικής ελευθερίας, εισαγγελείς της ψευτοηθικής των αιδοίων στα τρομοκρατημένα ανθρωπάκια μιας αυτοκρατορίας, την οποία ηθική οι φαρισαίοι κρυφομοφυλόφιλοι άγιοι αυτοκράτορες (π.χ. Μ.Θεοδόσιος- ομοφυλόφιλος κατά το Ζώσιμο-XXVII)  και πατριάρχες  της (μερικοί και ευνουχισμένοι επίσημα όπως οι Γερμανός Α΄,  Νικήτας  Α΄, Ευστράτιος, οι άγιοι Ιγνάτιος και Μεθόδιος ο Ομολογητής που δήλωσε πως τον ευνούχισε το φάντασμα του Απόστολου Πέτρου και ο γιός του αυτοκράτορα ο αισχρός ανήλικος πατριάρχης Θεοφύλακτος) επέβαλαν με το ξίφος του δήμιου. Θέλω να πω στην κα Δούρου, πως δίνει ένα πολύ κακό παράδειγμα στους νέους που την παρακολουθούν.

Αναρωτιέμαι, αν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δικαιούνται να προσποιούνται πως αγνοούν πως το Βατικανό και το πατριαρχείο, είναι, στο βαθμό που αναλογεί στο καθένα, προπύργια της ιερής παιδεραστίας που σε μεγάλη έκταση ασκείται στις δυο μεγαλύτερες χριστιανικές αιρέσεις, στον Καθολικισμό και στην Ορθοδοξία, σε σημείο που να κατηγορείται για συγκάλυψη ο ίδιος ο παναγιότατος Βενέδικτος; Δεν διάβασαν στην «Αυγή» τα όσα καταλόγισε στον Χριστόδουλο;

Αλλά για να περιοριστώ λόγω χώρου, μόνο στο κλίμα του πατριαρχείου, αγνοούν πως οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν στις ΗΠΑ όπου η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται  τεράστιες αποζημιώσεις από τη δράση των κληρικών του πατριάρχη;

Δεν έχουν ακούσει ποτέ για τους συστηματικά προστατευόμενους από το πατριαρχείο ιερούς παιδεραστές;

Δεν έχουν ακούσει ποτέ για  τον θεοφιλέστατο πατριαρχικό επίσκοπο Τραχείας Παύλο; Για τον πατριαρχικό όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό; Για τον Τρισμάκαρα πατριαρχικό Ιεραπόστολο και μητροπολίτη Καλύμνου Νεκτάριο; Για τον Αγιορείτη που κατηγορείται πως παρενόχλησε διανοητικά προβληματικό νέο στη Στυλίδα; Για τους θεοφιλέστατους ηγούμενους του ιερού χαμετυπείου των απατεώνων της θαυματουργής Χρυσοβαλάντου Τυάνων Παϊσιο και Απαμείας Βικέντιο (φωτ.1);

Για τον ιδιοκτήτη πορνείου ως ιερέα του πατριαρχείου και μετέπειτα παλαιοημερολογίτη επίσκοπο Βρεσθένης Άγιο Ματθαίο τον Μυροβλήτη και Ομολογητή, ιδρυτή του άντρου βασανιστηρίων ανηλίκων κάτω από τα μάτια των κατοίκων της ηρωϊκής Κερατέας; Για την παρέμβαση του πατριάρχη υπέρ του πανιερότατου μητροπολίτη τ.Αττικής Παντελεήμονα; Για τον Ορφανοτρόφο πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη αδελφό του πατριαρχικού τ.αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου; Για τον πατριαρχικό Κρητικό ιερέα που εκδόθηκε στη Ισπανία εγκαινιάζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος εκεί για παιδεραστία; Για τον ατιμώρητο από την Εκκλησία πατριαρχικό αρχιμανδρίτη Γιοσάκη (10 χρόνια φυλακή στο Εφετείο) που προωθούσε την ελληνοτουρκική φιλία με νεαρό Τούρκο στο τσακούζι του πατριαρχικού ναού του Αγ.Αθανασίου στο Σικάγο και φυγαδευόταν διωκόμενος από την αμερικανική αστυνομία στην Ελλάδα από τον πατριαρχικό μητροπολίτη Παναμά;

Και μια και μιλάμε για Παιδεία και για παιδιά, δεν ξέρουν τίποτα στον ΣΥΝ για την εξέγερση των τυραννισμένων παιδιών του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας κατά της διεύθυνσης του μακαρίου πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου (και ιδιοκτήτη ανθρωποφάγων σκύλων που κομμάτιασαν θανάσιμα μια νεαρή δικηγόρο) Εμμανουήλ Σχοινιωτάκη επί Αρχιεπισκοπίας του τιμημένου από τον ΣΥΝ (Ν.Κωνσταντόπουλος) χουντικού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ;

Δυστυχώς ο κ.Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται πόσο βλάσφημη των θείων, πόσο αστεία είναι στο δικό του στόμα, η προσφώνηση «Παναγιότατε» που απηύθυνε στον πατριάρχη. Αν δεν προσέξει, θα εξελιχθεί σε μια καρικατούρα νεαρού φαφλατά και ανεύθυνου εντυπωσιοθήρα, κουφιοκεφαλάκια, συμβιβασμένου με κάποιες σκοτεινές πτυχές του συστήματος το οποίο οδήγησε αυτή τη χώρα μέσω της διάχυσης της διαφθοράς στο λαό, στην οικονομική χρεοκοπία. Θέλει η Αριστερά να είναι γρανάζι στο μηχανισμό της λαϊκής αποβλάκωσης και αποκτήνωσης και να κολακεύει τους πατριαρχικούς θεομπαίχτες εμπόρους των λειψάνων του βρωμερού σκελετού του πατριαρχικού αγίου Εφραίμ της Ν.Μάκρης (φωτ.2); και τους αγωγούς κάθε σκοταδισμού; Η Αριστερά έχει να δείξει ηγέτες με περγαμηνές αγώνων και μεγάλης Παιδείας όπως οι Ηλίας Ηλιού και Γ.Κορδάτος,. Η περίπτωση της ηγεσίας του κ.Τσίπρα ακροβατεί φοβάμαι μερικές φορές στα όρια του κωμικού. Δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος και έχει το ελαφρυντικό της ηλικίας το οποίο όμως δεν μπορεί να επικαλεσθεί ένας αρχηγός κόμματος. Παρέλαβε τη σκυτάλη των επιπόλαιων συμβιβασμών με κάποιες ιερές ατασθαλίες από τους Ν.Κωνσταντόπουλο και Αλ.Αλαβάνο, αλλά ξεπέρασε κάθε όριο και νομίζω πως είτε χτίζει στην άμμο είτε απλά εγγράφει υποθήκες για να ακολουθήσει τα βήματα της κας Δαμανάκη αν ό μη γένοιτο το κόμμα του γίνει εξωκοινοβουλευτικό.

Θέλω να υπενθυμίσω τι σημαίνει Ιερά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως για τους Έλληνες Δημοκράτες, Διαφωτιστές και Πατριώτες, για να αντιληφθούμε πόσο θλιβερό αυτό το «Παναγιότατος»  (Άγιος ο Θεός, παναγιότατος ο κυρ Δημήτρης):

Ας ακούσει ο κ.Τσίπρας τον Ανώνυμο τον Έλληνα:

«Ω συ μιαρά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως …. είσαι γεμάτη από χρήματα, όπου καθημερινώς κλέπτεις από τους ταλαίπωρους χριστιανούς. … εις ποίον μεγάλον ξεφάντωμα δεν ευρίσκεται μέρος από τους συγκλήτους σου, και ποιος από αυτούς δεν λατρεύει δύο και τρεις αρχόντισσας με άκραν αναισχυντίαν και σχεδόν φανερά; …ποιος δεν γνωρίζει την άκραν ανευλάβειάν σου και ποίος δεν ηξεύρει πόσον γελοιωδώς και χλευαστικώς εκτελείς τας ιερουργίας; …Εσύ τους πτωχούς δεν καταδέχεσαι ούτε καν να τους δής, ουχί δε να τους βοηθήσης. Η λύσσα σου δια τα χρήματα είναι απερίγραπτος. … ποίος δεν γνωρίζει πόσον προσπαθεί ο ένας να βλάψη τον αλλον; …. Συ είσαι μία μάνδρα λύκων, όπου δεν υπακούεις τον ποιμένα σου και κατατρώγεις τα αθώα και πολλά ήμερα πρόβατα της Ορθοδόξου Εκκλησίας….».

Τι σημαίνει ο ψιλός τίτλος Οικουμενικός, που γοητεύει τους κ.κ.Αλαβάνο και Τσίπρα, και ο δεύτερος τον πιπιλίζει σαν τσίχλα που αγόρασε από περίπτερο των Εξαρχείων; Αποκτήθηκε με τη βία του αισχρού Αυτοκράτορα Μαυρίκιου. Τον σφετερίστηκε ο πατριάρχης από τον επίσκοπο της Ρώμης. Ο Ανώνυμος τον λοιδωρεί: «Στην Κωνσταντινούπολιν, λοιπόν, ευρίσκεται ο πατριάρχης και η Σύνοδος. Ο πρώτος ονομάζεται οικουμενικός. Και αν άλλο δεν σημαίνει αυτός ο γελοιώδης τίτλος μαζί με τους τόσους άλλους όπου λαμβάνει, φανερώνει όμως, ότι οι άλλοι τρεις πατριάρχαι υπόκεινται εις αυτόν. Η Σύνοδος αγοράζει τον πατριαρχικόν θρόνον από τον οθωμανόν αντιβασιλέα δια μιαν μεγάλην ποσότητα χρημάτων, έπειτα τον πωλεί ούτινος της δώση περισσότερον κέρδος».

Αυτοί οι υπερφίαλοι τίτλοι, αυτά τα αίσχη που συγκαλύπτονται πίσω από κούφια μεγάλα περίκομψα λόγια και θεατρικές τελετουργίες μας το λέει ο Ευρυπίδης τι σημαίνουν: «Θηρεύουσι γαρ σεμνοίς λόγοισιν, αισχρά μηχανώμενοι» («Ιππόλυτος»-956).

Εκείνες οι υπερθετικές ανατολίτικες προσφωνήσεις, που γίνονται θλιβερές όταν εκφέρονται από νεαρούς «Επαναστάτες», όπως το «Πανοσιολογιότατε» κλπ, μας το λέει ο Αδαμάντιος Κοραής τι σημαίνουν: «Όταν ελαμπρύνετο το ελληνικόν γένος με επιστήμονας κανείς από τους λαμπρύνοντας αυτό σοφούς άνδρας δεν επωνομάζετο λογιώτατος….Τοιαύται πτωχαλαζονίαι δεν γεννώνται πλην εις τα πολιτικώς και ηθικώς φθαρμένα έθνη» («Επιστολαί», τ.Β2).

Ο Ανώνυμος ο Έλληνας πάλι περιγελά την πατριαρχική μεγαλομανία: «Μάλιστα το όνομά του το γράφει με τόσα κλωθογυρίσματα-εις το οποίον τον μιμούνται και οι αρχιεπίσκοποι και οι επίσκοποι και μερικοί πρωτοσύγκελλοι-όπου και ανορθόγραφον αν είναι, όπερ και πιθανώτατον, κανείς δεν το καταλαμβάνει...».

Επειδή μπορεί να θεωρηθώ υπερβολικός, να καταλήξω με τη μαρτυρία ενός λόγιου συντηρητικού πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη: 1946. Ο Άγγελος Βλάχος παρακολουθεί την κηδεία του πατριάρχη Βενιαμίν. «Οι αρχιερείς που κυκλώνουν τον νεκρό, άλλοι αδιάφοροι, άλλοι κατάκοποι, άλλοι ανυπόμονοι…σαλεύουν δώθε κείθε, ρίχνουν ματιές…ψιθυρίζουν….ο τόπος είναι βαρύς από συμπυκνωμένη αμαρτία. Ιδιοτέλεια, απληστία, ακολασία και μαζί θράσος και υποκρισία…». («Μια φορά κι έναν καιρό, ένας διπλωμάτης»). Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα άκρως απόρρητη αναφορά του (του 1948) προς το υπουργείο: «Η Ιερά Σύνοδος…..είναι συγκέντρωσις φαυλοβίων και χρηματιζομένων ανθρώπων πολλοί των οποίων έχουν φθάσει εις σημείον πορώσεως….παιδείας ευρυτέρας ουδείς δύναται να γίνει λόγος, όσον δε αφορά την συνείδησιν της αποστολής….ίσως μόνον ο μητροπολίτης Σάρδεων την έχει…..Ο κατώτερος κλήρος, οι μητροπολίται δηλαδή της αύριον…..μολύνεται και σχηματίζει την θλιβεράν διαδοχήν μιας κακής κληρονομίας». Η χαριστική βολή ήταν για τους φοιτητές της Θεολογικής της Χάλκης, τους σημερινούς ή χθεσινούς δηλαδή μητροπολίτες: «οι εισερχόμενοι….προέρχονται από κύκλους μη ανεπτυγμένους».

Επίλογος:

Το πατριαρχείο είναι διαχρονικά χώρος ανηθικότητας, αυταρχισμού και σκοταδισμού. Δεν διστάζει σήμερα να στηρίζει προκλητικά τον Εφραίμ Βατοπεδινό (όπως κουκούλωσε και τον καταδικασμένο για παιδεραστία πνευματικό του πατέρα όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό) και ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται πως ζητά να πέσει φως στην υπόθεση, κάνει πως δεν το ξέρει. H Aριστερά δεν νομιμοποιείται να έχει τιποτα πέρα από τυπικές σχέσεις μαζί του κυρίως στο θέμα της ελληνοτουρκικής φιλίας, στο βαθμό που το πατριαρχείο είναι αναγκασμένο από αίσθημα αυτοσυντήρησης να την προωθεί. Αν και νομίζω πως μπορούν θαυμάσια οι κυβερνήσεις Ερντογάν-Παπανδρέου να τα βρουν χωρίς τη διαμεσολάβηση ιμάμηδων και καλόγερων.

Θα μου πείτε πως είμαι υπερβολικός, στην Ελλάδα ζούμε, δεν χάθηκε ο κόσμος, ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Διαφωνώ γιατί δεν μας χρειάζεται η ελαφρόμυαλη, κομφορμιστική και τυχοδιωκτική Αριστερά των δημοσίων σχέσεων, μας χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μια ηθική Αριστερά, μια ειλικρινής, δημοκρατική, αντιδογματική και μαχητική ριζοσπαστική ευρωπαϊκή Αριστερά, με ανοιχτό Μέτωπα με το Σκοταδισμό και με κάθε απατεώνα και ξεκάθαρες ρεαλιστικές και τίμιες  θέσεις για όλα, μια Αριστερά που να κερδίζει το σεβασμό μας και την εμπιστοσύνη μας.

 

ΥΓ

Βοηθητικά αναγνώσματα:

1.Το πατριαρχείο καίει ζωντανούς αιρετικούς (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

https://roides.wordpress.com/2010/12/07/7dec10/

2.Το πατριαρχείο εκβιάζει τον Βενιαμίν τον Λέσβιο να αποκηρύξει την κίνηση της Γης (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

https://roides.wordpress.com/2008/05/19/kineitai/

3.Το πατριαρχείο καίει τα βιβλία του Μ.Ανθρακίτη (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

https://roides.wordpress.com/2011/01/28/28jan11b/

4.Το πατριαρχείο επιτίθεται στον Ρήγα Φεραίο (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

https://roides.wordpress.com/2011/03/25/25mar11/

5.Το πατριαρχείο επιτίθεται στο Διαφωτισμό και στη Γαλλική Επανάσταση (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

https://roides.wordpress.com/2008/04/11/greg110408/

6.Το πατριαρχείο καταριέται το Χ.Παμπλέκη (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

https://roides.wordpress.com/2011/02/03/3feb11/

7.Ο πατριαρχικός μητροπολίτης Καραβαγγέλης, κυνηγός κεφαλών

https://roides.wordpress.com/2011/06/18/18june11/

8.Εθνικισμός το όνειδος της Ορθοδοξίας

https://roides.wordpress.com/2011/03/05/5mar11/

9. Το πατριαρχείο στηρίζει τη Χούντα (δεν έχει ζητήσει συγνώμη)

http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010422a.htm

10.Ο πατριαρχικός πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σχοινιωτάκης, ιδιοκτήτης ανθρωποφάγων σκύλων, ασκεί την κατά Τσίπρα φιλανθρωπία στα παιδάκια του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας

https://roides.wordpress.com/2010/11/27/27nov10/

11.Ο αγοραίος εθνικισμός κατά των Ορθοδοξων Σλαβομακεδόνων, του («οικουμενικού») κ.Βαρθολομαίου στη Μακεδονία, που αγωνίζεται κατά τον κ.Τσίπρα υπέρ της φιλίας των λαών

http://www.iospress.gr/iospress/iospress200509.htm

12.Ο κ.Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα (ιερές κλεψιές, απάτες και παιδεραστίες)

https://roides.wordpress.com/2010/01/09/9jan10/

13.Το πατριαρχικό μοναστήρι της Χρυσοβαλάντου άντρο παιδεραστίας και αγυρτίας

https://roides.wordpress.com/2010/11/04/4nov10c/

14.Ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (τ.πρόεδρος της-και χουντικής-Ακαδημίας Αθήνας), κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της μαζικής λαϊκής Παιδείας και του Διαφωτισμού

https://roides.wordpress.com/2010/09/09/9sept10/

15.Ο πατριάρχης προστατεύει τον Εφραίμ Βατοπεδινό

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/24846

16. Ο πατριάρχης αγιοποιεί το σκελετό Εφραίμ Ν.Μάκρης για τη μοιρασιά των κερδών του οποίου χαντακώθηκε ο Αττικής Παντελεήμων.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8045:-l-r-&catid=25:2009-12-18-08-37-46

17.Ο πατριάρχης επιτίθεται στις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων (π.χ. καρδιάς, ήπατος κλπ), αν και έκανε την πάπια όταν ο Χουντόδουλος πήγε να αρπάξει ηπατικό μόσχευμα από το δικαιούχο του.

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/08/blog-post_06.html

18. Καλλιστεία Βαρθολομαίου-Χουντόδουλου: Σταύρος Θεοδωράκης ΤΟ ΒΗΜΑ (29-10-2000): Συναγωνίζονται στα μανικετόκουμπα, που συνοδεύουν άψογα τα αγαπημένα τους πουκάμισα με τις διπλές μανσέτες. Ο Βαρθολομαίος-υποστηρίζουν οι περισσότεροι- νικά εδώ τον Χριστόδουλο, ο οποίος παίρνει στην συνέχεια την εκδίκησή του…..επιτραχήλιον, σάκος, επιμανίκια, επιγονάτια….εγκόλπια. Όλα ή τα περισσότερα με χρυσό, σμάλτο και πολύτιμους λίθους. Στα εγκόλπια ίσως είναι νικητής ο Χριστόδουλος…».

19.Ο ευεργέτης του πατριαρχείου κ.Βασιλάκης Φλωρίδης καταγγέλλει τον πατριάρχη πως καταχράστηκε δωρεά του 3,3 εκατ. δολλαρίων για να αγοράσει πολυτελή κατοικία.

http://archive.enet.gr/online/ss3?q=%C2%E1%F3%E9%EB%DC%EA%E7%F2+%D6%EB%F9%F1%DF%E4%E7%F2&a=&pb=1&dt1=27/05/2004&dt2=27/05/2004&r=0&p=0&id=23765708

20.Ο πατριάρχης είναι γυμνός

 https://roides.wordpress.com/2010/12/17/17dec10b/ /

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά. Bookmark the permalink.

18 Responses to O ΣΥΡΙΖΑ, το Φανάρι και οι «Τρείς Ιεράρχες»

 1. Ο/Η Παπαδάκι λέει:

  Ο κόσμος της Εκκλησίας
  δεσπότης μηνύει και δικάζει ο ίδιος τους ιερείς που τον κατηγορούν

 2. Ο/Η Εαμοβούλγαρος λέει:

  IOSPRESS

  24/09/05

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε δίκιο στον κ. Χριστόδουλο. Η επίσκεψη του Πατριάρχη στις λεγόμενες Νέες Χώρες την περασμένη βδομάδα ήταν απόλυτη απογοήτευση για όσους είχαν ταυτίσει την προσωπικότητά του με την εικόνα ενός αγαθού, φιλόστοργου, σκεπτόμενου ποιμενάρχη, που δεν επεμβαίνει στα πολιτικά ζητήματα- εκτός από το πανανθρώπινο πρόβλημα της οικολογίας. Αντιθέτως, η περιοδεία του κ. Βαρθολομαίου συνοδεύτηκε με μια σειρά καθαρά πολιτικές τοποθετήσεις, με ανιστόρητες αναφορές στο Μακεδονικό και ανέξοδες κορόνες για τους ανίσχυρους γείτονές μας.

  ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΗ η στάση του Πατριάρχη. Στην αγωνία του να διεκδικήσει την εύνοια του ποιμνίου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνεται κυρίως στο κοινό των συλλαλητηρίων της περασμένης δεκαετίας (όσο απέμεινε), που αποτελεί πάγια το target group της Εκκλησίας. Το περίεργο είναι ότι δεν είδαμε κανέναν απ’ αυτούς που (ορθώς) επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δικές του πολιτικές παρεμβάσεις να σχολιάζει τη μετάπτωση του Πατριάρχη από την οικουμενικότητα στον αγοραίο εθνικισμό. Το σίγουρο είναι ότι με τις ομιλίες αυτές ο Πατριάρχης έδωσε χείρα βοηθείας στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στη ΔΕΘ, με τις υποδείξεις εξωτερικής πολιτικής προς την κυβέρνηση.

  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ο κ. Βαρθολομαίος ξεπέρασε ακόμα και τους ελλαδικούς πνευματικούς ανταγωνιστές του ήταν στο στάδιο της Εδεσσας. Σε μια κίνηση που θύμιζε άλλες εποχές, οι αρχές της πόλης συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές στο στάδιο της πόλης για να πάρουν την ευχή του προκαθημένου της Ορθοδοξίας. Και ποια ήταν η ευχή του κ. Βαρθολομαίου; Αρχισε να μοιράζει από ένα δολάριο (ναι, χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου!) σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, επισφραγίζοντας με το χειρότερο τρόπο την εικόνα του ανθρώπου που δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Μια χειρονομία που θα ξένιζε ακόμα κι αν την έκανε το ’50 η Φρειδερίκη στις «παιδοπόλεις» της.

 3. Ο/Η Εαμοβούλγαρος λέει:

  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δικαίωσε τον ηγούμενο του Βατοπεδίου Εφραίμ

  Στην πλήρη αποκατάσταση προέβη η αδελφότητα και η γεροντεία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η γεροντεία και η Αδελφότητα επανέφερε τον Ηγούμενο στην οικονομική διαχείριση των θεμάτων της Μονής, ώστε να έχει όλες τις απορρέουσες από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους αρμοδιότητες

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/24846

 4. Ο/Η Επίσκοπος Περγαμώτος λέει:

  Γειά σας,από λινκ σε λινκ έφτασα στο αντιδραστικό άρθρο του κυρίου επίσκοπου της Ακαδημίας. Θα μπορούσε τέτοιο άρθρο να το υπόγραφε και ο Λουδοβίκος Ήλιος. Εχθρότητα για τον διαφωτισμό για την δημοκρατία για την μαζική παιδεία, για την επιστήμη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα για την λογική.

  http://www.oodegr.com/oode/orthod/genika/ekkl_kosmos_1.htm

  ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  1. Οι βασικές αρχές του Διαφωτισμού στους διαφόρους τομείς του πολιτισμού

  Ο Διαφωτισμός, συνεπής στις ιστορικές καταβολές, που ήδη αναφέραμε, κινήθηκε γύρω από τους εξής βασικούς άξονες:

  α) Την απόλυτη κυριαρχία του ανθρώπινου λόγου. Ό,τι δεν συμβιβάζεται με την ανθρώπινη λογική είναι ύποπτο προκαταλήψεως και δεισιδαιμονίας. Το θαύμα, η πίστη στο υπερφυσικό, το υπερκόσμιο, το θείο, τίθενται σε αμφισβήτηση.

  (….)

  α. Στην περιοχή της παιδείας αναπτύχθηκε η αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι είναι επιδεκτικοί μαθήσεως και όλοι πρέπει να μορφωθούν. Ο Διαφωτισμός, με επί κεφαλής στο σημείο αυτό τον Βολταίρο (1694 -1778), αυτόν τον «διανοητικό δικτάτορα της Ευρώπης», επιδόθηκε σε ένα τιτάνιο αγώνα να εκδώση και διασώση την Εγκυκλοπαίδεια – ένα φιλολογικό είδος άγνωστο μέχρι τότε, που κατόρθωσε να πραγματοποιήση ο σύγχρονός του Diderot (1713 – 1784) – σαν ένα μέσο εκλαϊκαύσεως της γνώσεως, ώστε όλοι να μπορούν να μάθουν το σκοπό και την αλήθεια και έτσι να διαλυθούν οι διάφορες προκαταλήψεις, κυρίως στην θρησκεία. Αυτό είχε τις εξής καταλυτικές κοινωνικές συνέπειες: από το ένα μέρος αύξησε την εκτίμηση και τον σεβασμό της κοινωνίας προς την μόρφωση και την παιδεία, σε βαθμό που όλοι να θέλουν να σπουδάσουν, και που σιγά-σιγά να μη μπορούν να ζήσουν στην κοινωνία μας αν δεν σπουδάσουν (βλέπε την σημερινή κατάσταση της Ανώτατης Παιδείας και τις κοινωνικές συνέπειές της). Από το άλλο μέρος όμως είχεν ως συνέπεια κάτι άλλο, πολύ περίεργο και αντιφατικό: να πληθύνουν οι ημιμαθείς, αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν γνώμη για όλα, επειδή π.χ. διάβασαν μια εγκυκλοπαίδεια η – πράγμα που δεν διαφέρει και πολύ – πήραν ένα πτυχίο! Έτσι φθάσαμε σε ένα λαϊκισμό στην παιδεία: εκπαίδευση σε όλους και δικαίωμα σε όλους (και σ’ αυτούς που εκπαιδεύονται) να έχουν γνώμη για την αλήθεια και την γνώση. Σήμερα δρέπομε στην παιδεία τους καρπούς που έσπειρεν ο Διαφωτισμόν με την εισαγωγή της εγκυκλοπαιδικής μορφώσεως, που δεν είναι παρά συνέπεια της αντιλήψεως ότι ο ανθρώπινος λόγος είναι ο απόλυτος μονάρχης του πολιτισμού.

  β. Στην περιοχή της πολιτικής ζωής τα αποτελέσματα υπήρξαν εξ ίσου καταλυτικά. Πρώτα, δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρος ο νεώτερος κόσμος διέπεται και κυριαρχείται στον τομέα της πολιτικής από τις ιδέες της Γαλλικής και της Αμερικανικής Επαναστάσεως. Στις ιδέες αυτές κυριαρχεί η αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδια δικαιώματα υπό τον όρον πάντοτε ότι υπακούουν στον απόλυτο μονάρχη της λογικής και ότι όλες οι «ελέω Θεού» η άλλως πως κατεστημένες αυθεντίες θα πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους σε συστήματα πολιτικά, που εκφράζουν την βούληση και την σκέψη κάθε ανθρώπου, η του «λαού» (μια έννοια που προσέλαβε διάφορο περιεχόμενο στα διάφορα πολιτικά συστήματα των χρόνων μας). Ας θυμηθούμε την φράση «εμείς, ο λαός», με την οποία αρχίζει το Αμερικανικό Σύνταγμα. Βασικό, λοιπόν, χαρακτηριστικό του συγχρόνου κόσμου αποτελεί η «δημοκρατική» μορφή των συγχρόνων πολιτευμάτων και οι ιδέες της ισότητος μεταξύ των ανθρώπων, οι ιδέες των λεγομένων ατομικών δικαιωμάτων.

  Δεύτερον, αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, ότι οι φιλόσοφοι του Διαφωτισμού του 18ου αι. είναι εκείνοι που προωθούν με επιμονή την ιδέα της ενιαίας Ευρώπης. Ο Βαλταίρος, ο Ρουσσώ και άλλοι επιφανείς διαφωτισταί πιστεύουν και διακηρύττουν, ότι όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί αποτελούν ενότητα πνευματική και ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσουν και ενότητα πολιτική. Η εξάλειψη των πολέμων μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών ήταν πεποίθηση των ηγετών του Διαφωτισμού – κάτι που φέρνει στην σκέψη μας τις εξελίξεις των ημερών μας.

  (….)

  Σε όλα αυτά σύντροφος αχώριστος η επιστήμη, που με την ανάπτυξη της τεχνικής (για την οποία θα μιλήσουμε πιο κάτω) ανεβάζει το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων και έτσι εκτοπίζει την πολιτική, προσφέροντας πια αυτή ό,τι η πολιτική επαγγέλεται και δεν το κατορθώνει. Ο σύγχρονος κόσμος γίνεται έτσι δέσμιος της Τεχνολογίας, – της νέας αυτής και παντοδύναμης θεάς, που θα κυβερνήση για πολύ ακόμα τον κόσμο μας

 5. Ο/Η Αντιεθνικιστής λέει:

  έχετε απόλυτο δίκιο. δεν χρειάζονται παπάδες για να βελτιώσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χρειάζεται απλά πολιτική βούληση. τώρα όλα δείχνουν πως υπάρχει.

  Η Τουρκία μειώνει την θητεία και καταργεί τον στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα

  Σάλο έχει προκαλέσει στα τουρκικά μίντια η είδηση ότι ο Ερντογάν προωθεί τη διάλυση δύο ισχυρών στρατιωτικών σωμάτων της Στρατιάς του Αιγαίου αλλά και του Α` Σώματος Στρατού στη Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Hüseyin Çelik στην εφημερίδα Radikal το κόμμα του Ερντογάν προωθεί ριζικές μεταρρυθμίσεις στο αμυντικό δόγμα γειτονικής χώρας όσο και στις σχέσεις του στρατού με την τουρκική πολιτεία. Το σχέδιο αυτό εφόσον υιοθετηθεί θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως του 2023. «Κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε το 50% των ψήφων. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να πάψει η Τουρκία να χαρακτηρίζεται από τις διεθνείς εκθέσεις ως “χώρα μερικών ελευθεριών” δήλωσε ο κ. Çelik στην εφημερίδα «Radikal». Το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με την ίδια πηγή δρομολογεί ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων ζητώντας μεταξύ άλλων διαφάνεια στη διαχείριση των στρατιωτικών δαπανών υπαγωγή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ εξετάζεται και η μείωση της στρατιωτικής θητείας.

  http://www.alterthess.gr/content/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

 6. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,
  ο κ.Τριγάζης του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλεν όντως χαιρετισμόν εις ΓΟΧ Αμερικής
  Ιδού:
  Πηγή:
  http://www.greeknewsonline.com/?p=2065

  Χαιρετιστήρια μηνύματα απο την Ελλάδα απέστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ Ελλάδος κ.Χρυσόστομος, οι βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος και Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Συνασπισμού, Πάνος Τριγάζης.

  τι είναι ούτοι οι ΓΟΧ; Αντισημίται. Eνοχοποιούν συνολικώς τους Εβραίους δια την Σταύρωσιν και επιτίθενται εις τον Πάπαν διότι τους έδωκεν άφεσιν.

  Ιδού:

  Πηγή:

  http://www.ecclesiagoc.gr/el/eideiseis-sholia/138-o-papas-syghorise-tous-ioudaious

  Ὅσοι ἐκ τῶν σημερινῶν Ἰουδαίων, λοιπόν, συνευδοκοῦν εἰς τήν πρᾶξιν τῶν πατέρων των δέν ἀπαλλάσσονται τῆς εὐθύνης ὅσοι Πάπαι καί ἀν ἀποφανθοῦν. Ὅσοι μετανοήσουν καί βαπτισθοῦν, ὅπως ὑπέδειξεν εἰς αὐτούς ὁ Ἀπόστολος Πέτρος εἰς τό πρῶτον κήρυγμα μετά τήν Πεντηκοστή, αὐτοί εἶναι συγκεχωρημένοι, δίχως νά ἔχουν τήν ἀνάγκην τῆς παπικῆς ἀφέσεως.

 7. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

  Mην το χάσετε

  Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανοκομμουνιστών .

  Κυριακη, 04 Σεπτεμβριου 2011 10:38

  Της Σώτης Τριανταφύλλου

  http://www.bookpress.gr/stiles/pillow-books/jesus-marx

 8. Ο/Η Ri λέει:

  Εμπρός λοιπόν, πίσω στον 5ο μ.χ. αιώνα, με όπλο τον ακραίο εθνικισμό και με βάση πομφόλυγες τύπου:

  «…αρνούνται να βγάλουν λόγο και να τιμήσουν τους εχθρούς της ελληνικής σκέψης, της ελληνικής Φιλοσοφίας (που την ήθελαν μόνο ως ταπεινό εργαλείο στερέωσης των δογμάτων τους), της ελληνικής Τέχνης, τους διώκτες των αιρετικών, τους βάνδαλους μισαλλόδοξους κατεδαφιστές αρχαίων μνημείων…»

  Τελικά εύκολα καταφεύγει κάποιος σε προσεγγίσεις για την ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού. Η ανθρωπότητα έζησε σε όλο της το μεγαλείο την ανωτερότητα αυτή….. στο Γ’ Ράιχ!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το να μας κατηγορείς για εθνικισμό είναι ολότελα αστείο.
   Δεν θεωρώ καν τους ΄Νεοελληνες κληρονόμους του εληνικού πολιτισμού, (της γλώσσας ναι, κι αυτής στο βαθμό που τη γνωρίζουν και τη σέβονται), της χώρας ναι, αλλά ο ελληνικός πολιτισμός είναι Οικουμενικός.
   Τον κληρονόμησε ο Περσυ Σέλεϋ, ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Βύρωνας αλλά προς Θεού όχι ο Καρατζαφέρης ή ο Ψωμιάδης, ή ο Άνθιμος, ή ο Μιχαλολιάκος ή ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου.
   Θελεις δεν θέλεις οι τρεις Ιεράρχες είναι εχθροί της Παιδείας, της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης, της Τέχνης, βάνδαλοι φανατικοί, αυταπόδεικτα και ολοφάνερα.
   Είναι οι πρόδρομοι των κολυβογραμμάτων του αγράμματου μέντιουμ Κοσμά του Αιτωλού.

 9. Παράθεμα: Οι «Tρεις Ιεράρχες», τα σύμβολα της Αντιγνώσης « Ροΐδη Εμμονές

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε μέρος πολύ ιερό, για το τεράστιο πνευματικό έργο του οποίου έχει λάβει γνώση, εκεί που ηγουμενεύει η οσιότατη Ιακώβη, κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Αγιορείτη οσιότατου Αλεξίου ηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος:

  Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Σερρών.

  Η μεταξύ τους συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά της ώρας.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   “(…)Όταν διαβάζω τα Ευαγγέλια δεν σταυροκοπιούμαι, καθώς κάνουν τα τσογλάνια της Νέας Ορθοδοξίας, που γκρεμίστηκαν από τον μαρξισμό στην αγκαλιά των δεσποτάδων.” Ηλίας Πετρόπουλος.

   Φαίνεται ότι τα τσογλάνια της Νέας Ορθοδοξίας, τα οποία ήταν σχεδόν όλα μαρξιστικού φυράματος, φύτεψαν σπόρο σ’ ολόκληρο τον σοσιαλιστικό μπαξέ.

  • Ο Αλέξης περνούσε, είδε φως και μπήκε, έτυχε να βρίσκεται εκεί ο Πατριάρχης -Τι τύχη το τέκνον μου!

 11. Παράθεμα: Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης « crockorozistas

 12. Ο/Η H καμπούρα του άλλου λέει:

  η ελληνική Εκκλησία είναι ΜΚΟ;
  $$$$$

  Κατακεραύνωσε την εκκλησία των Σκοπίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  9 Οκτωβρίου 2013

  Κατακεραύνωσε την εκκλησία των Σκοπίων ο Οικουμενικός ΠατριάρχηςΕκτενείς αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αλλά και αμηχανία προκάλεσαν οι αναφορές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του, την Κυριακή, στους εορτασμούς στην σερβική πόλη Νις για τα 1.700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, η οποία αναγνώσθηκε στη σερβική από τον Σέρβο Επίσκοπο της περιοχής Μπάτσκι, Ειρηναίο, χαρακτήρισε τη λεγόμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», ως «μη χριστιανική, παραεκκλησιαστική οργάνωση που υποστηρίζεται από κρατικές δομές».

 13. Παράθεμα: Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.