Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος H’)


Χρήσιμο θα ήταν να διαβαστούν και τα προηγούμενα Μέρη ΑΒΓΔEΣτ

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Με σειρά δημοσιευμάτων το μπλογκ σας κάτω από τον τίτλο «Ιερή παιδεραστία», είχε επισημάνει το πρόβλημα της παιδεραστίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOA) για την οποία λόγω της αυστηρότητας των νόμων και λόγω της οργανωμένης αντίστασης ιστοσελίδων όπως των www.pokrov.org και των Orthodox Christians for Accountability ( http://www.ocanews.org )

.
είχαμε εκτεταμένες αποκαλύψεις για το θέμα και πολλές καταδίκες ορθόδοξων ιερωμένων (Ελλήνων, Ρώσων, Αράβων κλπ) των ΗΠΑ σε φυλακίσεις και βαρειές αποζημιώσεις που (ΦΩΤΟ1)κατεβλήθησαν από τις Εκκλησίες τους. (Παράλληλα εξελίχτηκε και το ηθικό και οικονομικό Βατερλώ της Καθολικής Εκκλησίας των ΗΠΑ). Κοινός παρανομαστής όλων των υποθέσεων, η θρασύτατη απόπειρα των ηγεσιών των Εκκλησιών και των τοπικών επισκόπων να κουκουλώσουν τα εγκλήματα των συναδέλφων τους. Ήδη αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από την γενική κατακραυγή, μια δειλή προσπάθεια απομάκρυνσης του Αγιότατου επισκόπου Αλάσκας Νικόλαου Soraich, ο οποίος μεταξύ άλλων παρεκτροπών, είχε το θράσος να χειροθετήσει (φωτ.) τον Δεκέμβρη του 2007 ως Αναγνώστη ευλαβή νέο, κατηγορούμενο για 11 και καταδικασμένο για 3 υποθέσεις παιδεραστίας
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=2
http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=495.
Από τους πρωταθλητές του σπορ της συγκάλυψης φέρεται και ο Ρωμιός αρχιεπίσκοπος Αγιώτατος Δημήτριος, που έχει δεχτεί κατ’επανάληψιν επιθέσεις για το θέμα αυτό και από την μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα “The National Herald”. Στις 4/5/2008 η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ανακαλύπτει την Αμερική
(για την χρονική συγκυρία της αποκάλυψης γράφτηκε στο Greek American News, πως απλά ήλθε η ώρα της απόλυσης του κ. Δημήτριου, αλλά τα σενάρια συνωμοσίας δεν νομίζω πως μας αφορούν)
και αποκαλύπτει στην πρώτη της σελίδα:
«Μέγα σκάνδαλο συγκλονίζει την Αμερική και τρομάζει την Αθήνα. 11 παιδεραστές στην Αρχιεπισκοπή. Πλήρωσαν 8,3 εκατ.δολ. για να τους καλύψουν…Εκτεθειμένος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εγκαλείται από τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ».
Στις σελίδες 4 και 5 έχουμε ρεπορτάζ. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε προσωπικές υποθέσεις. Είναι εύγγλωτα τα εξής:
«Από τις δεκάδες καταγγελίες και μηνύσεις ελάχιστες …έχουν φτάσει στο ακροατήριο. Οι οικογένειες….δέχονται συνήθως αφόρητες πιέσεις από τη Εκκλσία προκειμένου να αποσύρου τις μηνύσεις και τις καταγγελίες τους….οι περισσότερες υποθέσεις λήγουν με συμβιβασμό προτού φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΙΠΟΤΑ (Τα κεφαλαία, δικά μου). Όπου οι πιέσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα σειρά παίρνει το δέλεαρ του χρήματος ενώ και όταν ακόμη οι υποθέσεις φτάνουν στο δικαστήριο η Εκκλησία αναλαμάνει την νομική εκπροσώπηση των ιερέων».
(Το Βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ) Αλλού με αφορμή την υπόθεση του αιδεσιμολογιώτατου Ν.Κάτινα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 5 αγοριών –μερικά από αυτά παπαδάκια και το ένα μάλιστα με νοητική στέρηση-η εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο σεβάσμιος ιερέας ήταν «φίλος του Αρχιεπισκόπου» ο οποίος όπως προκύπτει και από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αλλά και από όλες τις πηγές που υπάρχουν φέρεται να έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον παιδεραστή φτάνοντας στο σημείο να αρνείται να τον καθαιρέσει για να «κηδευτεί ως ιερέας», ακόμη και όταν η υπόθεση είχε γίνει διαβόητη. Η εφημερίδα προσθέτει πως ο Αγιότατος Αρχιεπίσκοπος, αν αποδειχτεί η συγκάλυψη, «κινδυνεύει ακόμη και με δίωξη».
Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, οφείλω να προσθέσω, πως ο Αγιότατος Δημήτριος απλώς ακολουθεί την πεπατημένη, δεδομένου πως όπως είχαμε αποκαλύψει στην «Ιερή Παιδεραστία», ο Παναγιώτατος Βαρθ. Αρχοντώνης, έναν Αγιότατο μητροπολίτη που κατηγορήθηκε σε δυο κυριακάτικες εκδόσεις του «Πρώτου Θέματος» καθώς και σε δημοσίευμα της «Απογευματινής» για ανάλογη δράση (χωρίς να υπάρξει απάντηση), τον απομάκρυνε από την επισκοπή του και λίγο μετά όταν θεωρήθηκε πως η υπόθεση ξεχάστηκε τον προήγαγε!
(ΦΩΤΟ3)Επιτρέψτε μου να τελειώσω με την εξής επισήμανση. Τα 8,3 εκατ. δολάρια που μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή «για να κλείσει τα στόματα των θυμάτων», δεν τα έχουν πληρώσει μόνο οι άποροι του Φιλόπτωχου. Έχουμε συνδράμει και εμείς αφού όπως διαβάζω από ρεπορτάζ για την επίσκεψη του εκσυγχρονιστή σοσιαλιστή κ.Σημίτη στις ΗΠΑ (Γενάρη 2002-φωτ.):

www.apodimos.com/arthra/index_gen85.htm
«Ο Πρωθυπουργός … διέθεσε 500.000 δολάρια στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ Δημήτριο, σαν προσφορά του Ελληνικού Κράτους για να ανακασκευαστεί και πάλι ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Manhattan»
Δεδομένου πως τα σκάνδαλα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ήταν γνωστά από πολύ παλιά-φαντάζομαι πως ο ικανότατος ΥΠΕΞ κ.Γ.Α.Παπανδρέου θα είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό- και δεδομένου πως η Αρχιεπισκοπή είναι ζάπλουτη, αναρωτιέμαι για το νόημα της χειρονομίας αυτής, όπως και άλλων παρεμφερών του προαναφερθέντος υπουργού προς όλα τα ρωμέϊκα πατριαρχεία και ιδιαίτερα προς το αμύθητου πλούτου πατριαρχείου Ιεροσολύμων ιδιαίτερα την ταραχώδη σαιζόν της πατριαρχείας του-άνεργου τώρα- Αγιώτατου Ειρηναίου.

.
Με την ευκαιρία κε Ροΐδη,
Καλό θα ήταν να αλλάξει η νομοθεσία και να μπορούν τα θύματα των παιδεραστών ιερέων στη χώρα μας να ζητούν αποζημιώσεις από την Εκκλησία, όπως γίνεται στις ΗΠΑ Ή μήπως η δυνατότητα υπάρχει και απλώς δεν έχει ακόμη ασκηθεί ένα τέτοιο δικαίωμα; Πιάνομαι από δυο περιπτώσεις που αφορούν φτωχά και απροστάτευτα παιδάκια, χωρίς οικογένεια που να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά τους. Τα θύματα του καταδικασμένου σε 20ετή φυλάκιση (την εκτίει κατ’οίκον φέρων το σχήμα του και όπως έχει δημοσιευθεί μισθοδοτούμενος από το Δημόσιο) αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου Παπουτσάκη και την περίπτωση του κοριτσιού του Ιλίου που φέρεται πως εκδιδόταν από την μητέρα της στον ιερέα. Ο τοποτηρητής της μητρόπολης Αττικής (ο Αγιώτατος Παντελεήμων έχει προσωρινώς απομακρυνθεί) δεσπότης Νικόλαος, επισκέφτηκε τον ιερέα, αλλά δεν ακούστηκε τίποτα για επίσκεψή του στο κοριτσάκι. Το ίδιο και ο μακάριος Χριστόδουλος, έβρισκε χρόνο να συναντηθεί με την μικρή Ωνάση, αλλά όχι και με τα κοριτσάκια του ιδρύματος Παπουτσάκη. Ας αποζημιώσει λοιπόν η Εκκλησία τα κατακρεουργημένα παιδάκια είτε οικιοθελώς είτε με το στανιό, (ας ενδιαφερθούν κάποιοι ανθρωπιστές νομικοί), ως ελάχιστη ένδειξη βοήθειας, συγγνώμης και ενδιαφέροντος γι’αυτούς για τους οποίους υποτίθεται ότι υπάρχει και λειτουργεί.

.

ρο

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

68 Responses to Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος H’)

  1. Ο/Η Θου Βου λέει:

    τσακίστε την παιδοφιλία όπου κι αν αυτή επιπολάζει.
    είναι αδιανόητο ένας ορθοδοξος παπάς ,που θα έπρεπε να είναι πατερας και αρωγός ,να καταντά θεομπαίχτης παιδόφιλος.

    όλα τα σχετικά περιστατικά να βγουν στο φως της δημοσιότητος,ακόμη κι αν μια τέτοια κίνηση ,ενέχει τον κίνδυνο να συκοφαντηθούν κάποιοι αθώοι ιερωμένοι.
    προτιμότερο μέσα στα ξερά να καούν και κάποια χλωρά ,παρά να παραμένουν ανενοχλητοι ,κεκαλυμμένοι ,υπο το ιερό ράσο,κάποιοι ανώμαλοι παπάδες.

    όμως κ.Λασκαράτε ,όπως γνωρίζετε καλά, η παιδοφιλία τείνει να θεωρείται politically correct από ενίους «προοδευτικούς» κύκλους της αλλοδαπής.

    Ηδη στην Ολλανδια ,στη χωρα οπου επιτρεπονται οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η ευθανασία,λειτουργεί με τις ευλογίες του κράτους Κομμα Παιδοφίλων :

    A Dutch court rejected an attempt by anti-paedophile campaigners to ban the Brotherly Love, Freedom and Diversity party (PNVD), which wants to cut the age of consent from 16 to 12 and to legalise child pornography. «The freedom of expression, the freedom of assembly and the freedom of association should be seen as the foundations of the democratic rule of law and the PNVD is also entitled to these freedoms,» the court in The Hague said in a statement.

    http://www.guardian.co.uk/world/2006/jul/18/topstories3.mainsection

    ανάλογες τασεις εμφανιζονται και μεταξύ αμερικανών ψυχολόγων.

    θα μας πείτε κατι για αυτή την νέα ταση της ροζ επανάστασης;
    ποια είναι η τοποθετηση σας ;

  2. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Θ.Β.
    Η απάντησή μου στα κουτοπόνηρα, παρελκυστικά όσο και κακόπιστα ερωτήματά σου για την Ολλανδία είναι αυτονόητα και δεδομένα καταδικαστική. Δεν είμαστε εδώ απολογητές ούτε τυφλοί θιασώτες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κομμάτων. Από που κι ως που δηλαδή;

    1)Έχω μια απορία με εσάς τους απολογητές του κλήρου αλλά και για τους σιωπηλούς πιστούς. Καταδικάζετε τους παιδεραστές κληρικούς όταν βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα, δεν κοστίζει πιά τίποτα. Τους πατριάρχες αρχιεπισκόπους, μητροπολίτες που τους προάγουν, πληρώνουν, συγκαλύπτουν, προστατεύουν, που τους επιτρέπουν να τελούν τα υποτιθέμενα ιερά για σας μυστήρια, που κλέβουν από το Φιλόπτωχο για να κλείνουν στόματα, γιατί δεν τους καταδικάζετε επωνυμα και συγκεκριμένα;
    Και για την ταμπακέρα ούτε λέξη:
    2)Τι έχεις να πεις για τον δεσπότη Μεσογαίας Νικόλαο που έτρεξε να επισκεφτεί τον κατηγορούμενο παπά του Ίλιου αλλά όχι και το κοριτσάκι;
    3)Για τον κ.Δημήτριο Αμερικής που συγκάλυπτε;
    4)Για τα κοριτσάκια του ιδρύματος του πρωτοπρεσβύτερου Παπουτσάκη που καταστράφηκαν και η Εκκλησία δεν τα αποζημίωσε;
    5)Για τον πατέρα Παπουτσάκη που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ με 20 χρόνια φυλακή στην καμπούρα του; Τι γνώμη έχεις για τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών που τον καλύπτουν; Δεν σας νοιάζει ο διασυρμός του «ιερού ράσου»; Ακόμη και ο Γιοσάκης εξακολουθεί και το φορά, γιατί έχει μυστικά και ντοκουμέντα. Ακόμη και ο Παντελεήμων της Αττικής, απειλεί με επάνοδο και παραμένει επίσκοπος.
    6)Τι γίνεται ρε ΘΒ με το ιερό μυστήριο της χειροτονίας. Κοτζάμ Θεία Χάρις «η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα» και αντί να θεραπεύει τα κουσούρια τα θεριεύει; Γιατί τόσοι διεστραμμένοι στον κλήρο; Και μην μου πεις για την Gr.Ort.Arch. of America πως είναι μόνο οι 11, που κι αυτοί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, πουθενά σε κανένα επάγγελμα δεν θάβρεις τόσους. Η εφημερίδα το λεει καθαρά, τόσα βγήκαν στη φόρα. Η αγία φάμπρικα της συγκάλυψης θα έχει κουκουλώσει τόσα κι άλλα τόσα. Ούτε είναι εύκολο να μιλήσουν τα παιδάκια. Ειδικά τα ορφανά.
    7)Γιατί σιωπά η Εκκλησία ΘΒ; Γιατί δεν δίνει εξηγήσεις; Το πράγμα μαθεύτηκε, σκανδαλίζει συνειδήσεις, χαροποιεί τους αιρετικούς κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα; Είναι τόσο μεγάλη και εκτεταμένη η συνενοχή;

  3. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

    μα είναι απλό κ. Λασκαράτε. Επειδή μειώθηκε ο αριθμός των ψυχών που μπορούν να βιάσουν άρχισαν να βιάζουν και τα παιδικά κορμιά. Για να είναι σίγουροι για την ζημιά που κάνουν. Άλλωστε τι είναι ένας τόσος δα βιασμός μπροστά στις φωτιές του μεσαίωνα….

  4. Ο/Η Θου Βου λέει:

    ένα-ένα,Λασκαράτε.
    χαίρομαι πραγματικά που καταδικάζεις απροσχημάτιστα τα εν Ολλανδία συμβαίνοντα.
    ελπίζω,οταν θα σκάσει μύτη και στα μέρη μας το φρούτο αυτό να διατηρήσεις την ίδια τοποθέτηση.

    η κακοποίηση παιδιών στην Ελλαδική κοινωνία είναι πολυ εκτεταμένη.όλες οι έρευνες παιδοψυχιατρων και παιδοψυχολόγων αυτό δείχνουν.
    και μάλιστα οι υπεύθυνοι είναι συνηθως ατομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και υπεράνω πασης υποψίας.
    θυμάστε περυσι τον ψυχολόγο των παιδικών κατασκηνώσεων του Δ.Αθηναίων που συνελήφθη για διακίνηση παιδοπορνογραφικού υλικού;

    παρόλο που το φαινόμενο έχει τέτοια έκταση,παραμένει απολύτως απαράδεκτο και πολλαπλασιως καταδικαστέο όταν ο θύτης είναι ιερέας!

    @2. ο Μεσογαίας Νικόλαος μαθευτηκε ότι επισκεφτηκε τον ιερέα στη φυλακή από τα ΜΜΕ για να ακούσει τι εχει να πει στα οσα κατηγορείται και όχι για να τον υποστηρίξει.
    επειδή γνωρίζω τον ανθρωπο και τις ευαισθησίες του πιστεύω πως εχει ηδη συναντηθεί με το παιδι και την οικογένεια του.
    ο ιερέας αυτός ειναι ήδη σε αργία,δλδ δεν μισθοδοτειται και δεν ιερουργεί έως ότου τελεσιδικήσει η υποθεση του.

    @3.ο Αμερικής Δημητριος Τρακατέλλης είναι ανεπίληπτου ηθους κληρικός.Ωστόσο,αν τα οσα γραφονται περί συγκάλυψης αληθευουν ,έχει πολλές ευθύνες.
    Προσωπικά δεν αισθανομαι αλληλεγγυος με κανέναν από αυτούς που χρησιμοποιουν το ράσο σαν μέσο εξουσίας και ικανοποιησης της φιληδονίας τους ,οπως κι αυτος λέγεται,οσο ψηλά στην ιεραρχία κι αν είναι.

    @4,5.η ιστορία με τον υπέργηρο έγγαμο ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη είναι πράγματι αηδιαστική.
    ο αδελφός του ηταν ο μακαριστός Τιμόθεος ,αρχιεπισκοπος Κρητης,ανθρωπος που αφησε μνημη αγαθη,με τεραστιο πνευματικό και φιλανθρωπικό εργο στη μεγαλόνησο.
    Πιθανοτατα αυτη η συγγενεια επαιξε ρόλο στην μη καθαιρεση του.
    Ωστόσο είναι και αυτός σε αργία.
    για τις αποζημιώσεις των κακοποιηθεντων παιδιων ,η πρόταση μου είναι απλή:«εξευτελίστε τους παιδόφιλους παπάδες και πάρτε τους τα σώβρακα με καθε νομικό μέσο».

    όσον αφορα τις περιπτωσεις Γιοσακη και Παντελεημονα Μπεζενιτη:
    ο μεν πρώτος είναι σε αργία και φυλακισμένος.
    ο δε Παντελεημων έχει προσφύγει στο Συμβ.Επικρατείας κατά του
    νομου περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων και έχει μπλοκαρει ετσι την διαδικασία καθαίρεσης του.
    τις μερες αυτές ειναι σε εξέλιξη η δικη για τις υπεξαιρέσεις μεγάλων χρηματικών ποσων που εκανε από το μοναστηρι του Οσ.Εφραίμ.

    @6.Η Χαρις του Θεού δεν είναι μαγεία,ούτε δρα ανεξάρτητα από την θεληση του ανθρώπου.Υπάρχουν συγκεκριμένες προυποθεσεις για να γινει κανείς ιερέας,οι οποίες ομως δεν τηρούνται στις περισσότερες των περιπτωσεων.

    στο έργο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «Λόγοι περί Ιερωσύνης» ο άγιος εκθέτει όλη την θεολογία του για το ύψος της Ιερωσύνης, την οποία θεωρεί δωρεά του Θεού που χορηγείται για την διαπαιδαγώγηση των Χριστιανών. Καταγράφονται οι προϋποθέσεις για την Ιερωσύνη, τα ιδιαίτερα χαρίσματα που πρέπει να διαθέτη ο Επίσκοπος, τον οποίο αποκαλεί «πατέρα, διδάσκαλο, ιατρό, κυβερνήτη, ποιμένα», ποιό το κατ εξοχήν έργο των ιερέων και ποιοί κίνδυνοι ενεδρεύουν κατά την εξάσκηση του ποιμαντικού τους έργου.

    @7.ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος πως «οι ταραχές μέσα στην Εκκλησία γίνονται από το ότι εισάγονται στην Ιερωσύνη ανάξιοι Κληρικοί».

    ο μητρ.Ναυπάκτου Ιερόθεος ειχε δωσει καποιες απαντησεις την περιοδο της κρισης Γιοσακη,Μπεζενιτη,Κουλουσούσα,Κουμαριανού σχετικές με το θεμα :

    «Είμαι βαθύτατα λυπημένος για τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς έρχονται στην επιφάνεια με τέτοιους ρυθμούς που δεν μπορεί κανείς να τους παρακολουθήση. Θεωρώ ότι η κρίση έχει ένα βάθος που είναι ότι πολλοί Κληρικοί έχουν πάρει διαζύγιο από την ορθόδοξη θεολογία και έχουν επηρεασθή από την κοσμική νοοτροπία, έχουν εκκοσμικευθή. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε απομακρυνθή από τον σκοπό της Εκκλησίας, που είναι η ποιμαντική των ανθρώπων προς την θέωση, και ασχολούμαστε με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, έξω από την ορθόδοξη Εκκλησιολογία. Τελικά το πρόβλημα δεν είναι απλώς ηθικό – σεξουαλικό, αλλά κατ’ εξοχήν θεολογικό και εκκλησιολογικό. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θεολογούμε και αγνοούμε τον βαθύ σκοπό της Εκκλησίας.»

    http://www.parembasis.gr/2005/05_03_12.htm

  5. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Αν ισχύει αυτό, που λέτε, ότι, δηλαδή, ο κ. Παπουτσάκης εκτίει την 20ετή ποινή του κατ’ οίκον και δεν έχει αποσχηματιστεί, με αποτέλεσμα να μισθοδοτείται κανονικά από το Ελληνικό Δημόσιο, τότε απλά θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία. Όσον αφορά τα κοριτσάκια, που ο εν λόγω «ιερέας» χαϊδολογούσε, αυτά τελούν, φαντάζομαι, υπό την προστασία κάποιου ιδρύματος, το οποίο προφανώς δεν έχει κινηθεί δικαστικώς κατά του ανωτέρω «ιερέα». Ευκαιρία, λοιπόν, να ζητήσουμε να γίνει και αυτό! Όσον αφορά τη δυνατότητα τρίτων να προσφύγουν κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος για αδικήματα, που ιερείς της έχουν διαπράξει, πιστεύω ότι μπορεί κανείς να στραφεί κατά της Εκκλησίας, εφόσον τα παραπτώματα αυτά τελέστηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Αν, όμως, κάποιος «ιερέας» τέλεσε κάποιο αδικημα εκτός υπηρεσίας, τότε έχω την άποψη ότι ναι μεν η Εκκλησία οφείλει να τον διώξει αλλά είναι νομικά αβάσιμο στην περίπτωση αυτή να κληθεί να αποζημιώσει τα θύματά του η Εκκλησία. Ας αποσχηματίζεται ο ανάξιος να φέρει το ιερατικό σχήμα αλλά είναι νομικά αβάσιμο να πληρώνει η Εκκλησία τα σπασμένα του, όταν αυτά λαμβάνουν χώρα από «ιερείς», που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, τι ισχύει στις Η.Π.Α. για παρόμοιες περιπτώσεις.
    Υ.Γ. Για να γλυτώσω από, τυχόν, πυρά δικά σας ή τρίτων, που πρόκειται να επισκεφτούν το ιστολόγιό σας και θα διαβάσουν πιθανότατα τις σκέψεις μου, σας διαβεβαιώ ότι δεν υπερασπίζομαι την Εκκλησία της Ελλάδος. Απλά καταθέτω την άποψή μου στηριζόμενος στο ισχύον δίκαιό μας.
    Υ.Γ.2 Και, φυσικά, ασπάζομαι την άποψη ότι θα μπορούσε οικειοθελώς η Εκκλησία της Ελλάδος να ενισχύσει οικονομικά τα θύματα του ανωτέρω «ιερέως» αλλά και όσων άλλων έχουν καταληφθεί να πράττουν παρόμοια αδικήματα. Και αυτό οφείλει να το πράξει παραβλέποντας την πιθανή αδυναμία των τρίτων να προσφύγουν εναντίον της και να αξιώσουν αποζημίωση.

  6. Ο/Η tropikosss λέει:

    Περισσότερο βέβαια για τα περιστατικά παιδοφιλίας και κακοποίησης που είναι πάρα πολλά δεν φταίνε οι παπάδες,οι γονείς των παιδιών φταίνε που τους τα εμπιστεύονται.
    Οι παπάδες κάνουν αυτό στο οποίο
    είναι καλοί,δηλαδή να βιάζουν ψυχές,ελεύθερες βουλήσεις,ανοιχτές σκέψεις μέχρι παιδάκια.Πόσο αφελής πρέπει να είσαι για να μην το αντιλαμβάνεσαι αυτό;

    @θβ

    «.Η Χαρις του Θεού δεν είναι μαγεία,ούτε δρα ανεξάρτητα από την θεληση του ανθρώπου.»

    Τί ρόλο βαράει τότε,μήπως είναι υπερεκτιμημένη;Τί να κλάσει κι αυτή δηλαδή άμα το ιερατείο είναι μαύρο τελείως,σκοτάδι και γλίτσα;
    Έτσι εξηγούνται όλα..

  7. Ο/Η Antikokalis λέει:

    Αν θύμα ήταν δικό μου παιδί(δεν έχω), θα έπαιρνα τα λεφτά του συμβιβασμού και μετά θα έκανα στον θύτη αυτό που έκανε ο αυστριακός. Μόνο που δεν θα ήμουν εγώ αυτός που θα τον άφηνε έγκυο. Θα έβαζα άλογο στο υπόγειο..

    Να συμπληρώσω και την εντολή: ού φονεύσεις τον παιδεραστή, βασάνισέ τον…..Απάνθρωπα, με όση αγριότητα έχεις μέσα σου!!!!!!!!

  8. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μια πολύ σκοτεινή υπόθεση.

    Άγρια δολοφονία καλόγριας από νεαρό δόκιμο που ισχυρίζεται πως τον βίαζαν οι ηγούμενοι του βυζαντινοκαθολικού μοναστηριού. Το Μοναστήρι αποχωρεί από την Καθολική Εκκλησία, προσχωρεί στην Ορθοδοξία και μετακομίζει σε άλλη Πολιτεία. Ασπίδα προστασίας 15 δικηγόρων της Εκκλησίας γύρω από τους δυο ηγούμενους.

    To μοναστήρι του Θριάμβου του Τιμίου Σταυρού στο Μαϊάμι της Φλώριδας.

    Ιδρύθηκε το 1982 και ανήκε στην Ελληνόρυθμη Ανατολική βυζαντινοκαθολική ουκρανική Εκκλησία (Ουνίτικη). Το 1985 ίδρυσε Ιερατική Ακαδημία στην οποία φοιτούσαν νεαροί δόκιμοι από την Ουκρανία. Τον Μάρτη του 2001 ο δόκιμος μοναχός Μιχαήλ Kofel δολοφόνησε με περισσότερες από 90 μαχαιριές την καλόγρια Μιχαήλα Lewis. Το πτώμα της βρέθηκε γυμνό να κολυμπάει στο αίμα. Ο νεαρός καταδικάστηκε το 2005 σε 30 χρόνια φυλακή. Ο ίδιος ομολόγησε τον φόνο και ισχυρίστηκε πως είχε βιαστεί κατ’επανάληψιν από τον ηγούμενο Γρηγόριο Wendt, και από τον βοηθό του Δαμιανό Gibault. Και οι δυο αρνήθηκαν το γεγονός και καμμία δίωξη δεν τους έχει ασκηθεί.
    Τον Οκτώβρη του 2003 και ενώ η δίκη του φονιά εκκρεμούσε ακόμη, η «Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική», μια πολυεθνική αλλά βασικά ρωσογενής Εκκλησία με περίπου 400.000 πιστούς δέχτηκε στους κόλπους της την μονή που αποχώρησε από την Καθολική Αρχιεπισκοπή για αδιευκρίνιστους λόγους. Η μονή άλλαξε ακόμη και όνομα, λεγόμενη πλέον «Η Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου» και μετακόμισε μετά την καταδίκη στο Weaverville της Βόρειας Καρολίνα, ενώ από το 2004 είχε κλείσει και η Σχολή.
    Η ποινή των 30 χρόνων θεωρείται επιεικής για τα αμερικανικά δεδομένα και αποδίδεται από τον Τύπο στην αντίληψη που διαμόρφωσε το δικαστήριο πως ο δράστης είχε όντως πέσει θύμα βιασμού.
    Μια μεγάλη ομάδα από 15 δικηγόρους και έναν ερευνητή πληρωμένους από την Εκκλησία, σύστησε σιωπή στους δυο κληρικούς που είχαν κατηγορηθεί για οι οποίοι δεν συνεργάστηκαν με την Δικαιοσύνη η οποία βρήκε τοίχος αδιαπέραστο στην προσπάθειά της να διερευνήσει το θέμα, το οποίο όμως δεν θεωρείται λήξαν, αφού η έρευνα συνεχίζεται. Οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, της νεκρής και του κατηγορούμενου θεώρησαν πως ο νεαρός φονιάς υπήρξε κι αυτός θύμα.
    Παλαίψαμε για την υπόθεση κι αυτοί οι δυό λεγόμενοι θρησκευτικοί ηγέτες μπλόκαραν τις προσπάθειές μας δήλωσε ο επικεφαλής της Κατηγορούσας Αρχής.

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=298
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Group&id=12
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=49
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=50
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=52

  9. Ο/Η espectador λέει:

    Ο καημενος ο Θανασης Βεγγος τι χρωσταει? Μια χαρα ανθρωπος φαινεται.

  10. Ο/Η FrapDigo λέει:

    H Τέχνη της Προπαγάνδας: Σπουδή, Παιδεραστία Κληρικών (ή αλλιώς, πώς να γυρίσετε το θέμα από εκεί που σας πονεί, εκεί που σας συμφέρει).

    1) Φαίνομαι να συμφωνώ με τον άλλο: Ο Θου Βού είπε αρχικά «τσακίστε την παιδοφιλία όπου κι αν αυτή επιπολάζει.».

    2) Συνδέω δυο έννοιες άσχετες μεταξύ τους, με τον δικό μου τρόπο: Έπειτα, συνέχισε «η παιδοφιλία τείνει να θεωρείται politically correct από ενίους «προοδευτικούς» κύκλους της αλλοδαπής»

    συνδέοντας ουσιαστικά την έννοια του «προοδευτικού» με παιδεραστικές τάσεις,

    3) Τελειώνω εξομοιώνοντας δύο πράγματα που εξοργίζουν την Εκκλησία με αυτό που δείχνει για την Εκκλησία αυτό το post: και κατέληξε «Ηδη στην Ολλανδια ,στη χωρα οπου επιτρεπονται οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η ευθανασία,λειτουργεί με τις ευλογίες του κράτους Κομμα Παιδοφίλων»

    λέγοντάς μας ότι οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η ευθανασία λίγο πολύ συνδεόνται με το να οδηγηθούμε σε νομιμοποίηση της παιδεραστίας.

    Μάλιστα. Θου Βου, αμέλησες να μας πείς ποιό κόμμα να ψηφίσουμε για να αποτάξουμε την παιδεραστία. Μας έδωσες το φώς, δώσε το και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Με τη λογική σου, Θου Βου, βασιζόμενος σε όσα λέει αυτό το post σου λέω: Η θρησκεία οδηγεί σε παιδεραστία. Πώς σου φαίνεται το επιχείρημά μου;

  11. Ο/Η ν.κ. λέει:

    1. «ένα-ένα,Λασκαράτε.
    χαίρομαι πραγματικά που καταδικάζεις απροσχημάτιστα τα εν Ολλανδία συμβαίνοντα.
    ελπίζω,οταν θα σκάσει μύτη και στα μέρη μας το φρούτο αυτό να διατηρήσεις την ίδια τοποθέτηση.»

    Eντάξει λοιπόν αγαπητέ Λασκαράτε, φρόντισε να διατηρήσεις την ίδια τοποθέτηση πριν σκάσει μύτη και στα μέρη μας το φρούτο αυτό!! Και να μας το δηλώσεις εγκαίρως. Πάσα εκ των προτέρων δήλωση καταδίκης του φρούτου δεκτή (αν είναι και υπεύθυνη βάσει των συνεπειών του Ν.1599,ακόμα καλύτερα!). Γιατί φαίνεται πως ο κ. Θ.Β. έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει, ότι αυτό που «απροσχημάτιστα» καταδικάζεις όσο συμβαίνει στην Ολλανδία, αν και όταν συμβεί στην Ελλάδα, ενδέχεται να μην έχεις τους ίδιους λόγους να το καταδικάσεις! Εξ ου και «ελπίζει»… Εντυπωσιακό!! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον κ. Θ.Β. που εμμέσως πλην σαφώς μου υπέδειξε τι ύπουλο κάθαρμα είσαι!!!

    2. «ο μητρ.Ναυπάκτου Ιερόθεος ειχε δωσει καποιες απαντησεις ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΟΣΑΚΗ, ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ, ΚΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑ, ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ….»

    Ευτυχώς που ο κ. Θ.Β. μας διευκρινίζει (μάλλον μετά λόγου γνώσεως), ότι η κρίση αυτή προήλθε από τους Γιοσάκη, Μπεζενίτη, Κουλουσούσα και Κουμαριανό. Γιατί είχα έναν φόβο, μήπως η κρίση αυτή είχε βαθύτερες αιτίες και συμπεριελάμβανε στους πρωταγωνιστές της και άλλου μεγέθους πρόσωπα της Ιεραρχίας. Τον ευχαριστώ λοιπόν ιδιαιτέρως και πάλι, γιατί εξάλειψε κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση που είχα σε σχέση με τον γνωστό «μακαριστό», η πίστη μου στον οποίο είχε κλονιστεί, νομίζοντας λανθασμένα ότι όλους αυτούς, τους εξέθρεψε η δική του «πολιτική». Βέβαια η ρήση του Ιωαννη του Χρυσοστόμου πως “οι ταραχές μέσα στην Εκκλησία γίνονται από το ότι εισάγονται στην Ιερωσύνη ανάξιοι Κληρικοί” που παραθέτει αμέσως πριν, με μπερδεύει λιγάκι, γιατί όλοι αυτοί (Γιοσάκηδες, Κουλουσούσες κλπ) δεν εισήχθησαν μόνοι τους στην Ιερωσύνη (κατά το κοινώς λεγόμενο είδαν φώς και μπήκαν), κάποιοι τους εισήγαγαν. Αλλά το ποιοί και πώς, μάλλον είναι άσχετο!

  12. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @FrapDigo

    στο κίνημα της ροζ επανάστασης και των gay pride parade ,η υπεράσπιση του «δικαιώματος» στην παιδοφιλία είναι το επόμενο βήμα.

    περνάμε από την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας,της νομικής κατοχυρωσης της συμβίωσης ανθρωπων του ιδίου φίλου,την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην συζήτηση για την παιδοφιλία σαν μία ακόμα φυσιολογική σεξουαλική επιλογή.

    αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο πια.

    Intellectual defenses of pedophilia [such as Mirkin’s (considered directly before these statements in this article)] are «a huge concern» because they can function as «a green light» to would-be child molesters, says Claire Reeves, president and founder of Mothers Against Sexual Abuse (MASA). «Adults who might have a propensity to hurt a child might say, ‘See, it’s not harmful. These people are Ph.D.s, they must know,'» Reeves says, adding that she began warning about the pedophilia movement in 1995.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pro-pedophile_activism

    πριν λίγα χρονια η ομοφυλοφιλία θεωρείτο ψυχιατρική διαταραχή ,καταγεγραμμενη στα εγχειριδια DSM και ICD.
    Προιόντος του χρόνου και με τους ομοφυλόφιλους να επηρεάζουν με τις ψηφους τους τις πολιτικές εξελίξεις σε αρκετές χώρες τα πράγματα άλλαξαν.

    Η ίδια μεθοδολογία εξοικείωσης της κοινης γνωμης ακολουθείται και από τους παιδόφιλους.

    Δειλά στη αρχή για να δοκιμαστούν οι κοινωνικές αντοχές και οι αντιδράσεις και θα επακολουθήσει το γνωστό μπλα μπλα για τα ανθρωπινα δικαιώματα ,τη ελευθερία στη σεξουαλική επιλογή,την πολυπολιτισμικότητα,επιχειρήματα υπερ της παιδοφιλίας από την ιιστορία,την βιολογία κλπ

    Αν βλέπουμε το δέντρο (παιδοφιλοι κληρικοί),θα χάσουμε το δάσος .

    και το δάσος είναι η κακοποίηση των παιδιών παγκοσμίως και στη χωρα μας ,τμημα της οποιας είναι η σεξουαλική κακοποίηση στην οποία ελαχιστότατη συμμετοχή έχουν ορθοδοξοι κληρικοί.

    Αντιγράφω:
    Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 5.000-10.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας υφίστανται κακοποίηση ή παραμέληση από το οικογενειακό τους περιβάλλον, τόνισε η εγκληματολόγος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού Ειρήνη Φερέτη.
    Αναφερόμενη σε στοιχεία διαφόρων ερευνών, στο πλαίσιο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι σε κλινικό δείγμα 197 σωματικά κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών η θνητότητα ήταν 6% στον πληθυσμό των σωματικά κακοποιημένων παιδιών και 17% στη ομάδα των παιδιών με σοβαρές κακώσεις. Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι 33% των σωματικά κακοποιημένων παιδιών υπέστη προσωρινή αναπηρία (π.χ. κάταγμα άκρου), ενώ 8% υπέστη μόνιμη αναπηρία (π.χ. κώφωση, τραυματικό καταρράκτη, παραπληγία, παραμόρφωση προσώπου, νοητική υστέρηση μετά από σοβαρή κάκωση κρανίου).
    Παλιότερη μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού σε πληθυσμό 743 φοιτητών 18-20 ετών ανέδειξε ποσοστό σεξουαλικής παραβίασης πριν από την ηλικία των 18 ετών 17% στα κορίτσια και 7% στα αγόρια.

    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=12093

    17% σεξουαλικά κακοποιημένα κοριτσια και 7% αγορια!!!!
    όχι απο παπάδες ή κατηχητές αλλά από το στενό τους περιβάλλον.

    αντιλαμβάνεστε για τι μεγέθη μιλάμε;

    ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα,διχως να αναζητουμε αποδιοπομπαίους τραγους που θα ξορκίσουν την κοινωνική μας παθολογία.

    συνενοχοι στην παιδική κακοποιηση είμαστε ολοι με τη σιωπή,την ιδιοτέλεια και τον ωχαδερφισμό μας

    για να μην παρεξηγηθώ. είμαι απόλυτος στην αντιμετώπιση των παιδοφιλων παπαδων ή άλλων :δημοσιοποιηση των ονομάτων τους και παραδειγματική τους τιμωρία (μεσω φαρμακευτικού ευνουχισμού ή και ισοβιου εγκλεισμού τους ,οπως γινεται σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ).

  13. Ο/Η doctor λέει:

    Αγαπητέ Θου Βου, το κόμμα PNVD ορθώς είναι νόμιμο και δυστυχώς μάλλον δεν γνωρίζετε τι ακριβώς πρεσβεύει και κυρίως συγχέετε την ποινικοποίηση της σκέψης (είμαι ελεύθερος να σκεφτώ ό,τι θέλω) με την ποινικοποίηση της πράξης (όμως δεν είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω και ειδικά αν αυτό που θέλω τιμωρείται από τον νόμο).

    Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την (ορθότατη) απόφασή του να μην απαγορεύσει την ύπαρξη του κόμματος:

    WHY IS THE PNVD NOT BEING BANNED?

    A court in The Hague has decided not to ban the Party for Brotherly Love, Freedom and Diversity (PNVD), turning down an application for an interim injunction against the party filed by the Stichting Soelaas.
    The PNVD’s platform includes legalising sexual contact with minors while penalising child sex abuse.
    The party also wants to allow the private ownership of child pornography.
    The Stichting Soelaas seeks to ban the PNVD because it claims the party’s ideas contravene ‘the rights of a large group of children and the right to safe personal development’.
    The association also finds the PNVD ‘a danger to the social standards and values that make a democratic society fit to live in’.
    The court, however, believes that the freedoms of expression, association, and assembly are cornerstones of democracy that apply to all political parties, including the PNVD.
    The court considers that Soelaas’s application seeks to express moral outrage, which is not enough to justify banning a party.
    Nor does the court believe that the Stichting Soelaas has any compelling interest in the PNVD being banned.
    A court may ban a party only if its activities contravene public policy. But the PNVD is not known to have committed any criminal offences or incited anyone to do so.

    Περισσότερα, σε θέμα που είχα ανοίξει στο παρελθόν σχετικά με την παρανόηση του εν λόγω ζητήματος:
    http://dimitrisdoctor.blogspot.com/2007/01/blog-post.html

    doctor

    Υ.Γ. Επί του θέματος αγαπητέ Λασκαράτε, αγαπητέ Ροϊδη, αγαπητοί συνμπλόγκερς μου, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αγαμία του κλήρου αποτελεί σεξουαλική εκτροπή με τα γνωστά λυπηρά αποτελέσματα. Μακριά τα παιδιά από τις εκκλησίες, είναι η μόνη λύση… διότι God is an illusion…

  14. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @ν.κ.

    μόλις εγινε αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως ο αγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος καθήρεσε καμμιά 15αριά επίσκοπους,που δεν ειχαν τον Θεό τους.

    εγραφε χαρακτηριστικά πως «δεν φοβηθηκα κανέναν όσο φοβήθηκα τους επισκόπους ,πλην ορισμένων»

    με τη συνεργασια αυτοκρατειρας και καποιων επισκόπων ο αγιος εξοριστηκε και τελικά πεθανε καταβεβλημένος από τις κακουχίες.

    οι επισκοποι που χειροτονούν «του βιου ναυαγούς σαν Υψιστου λειτουργούς» έχουν τεραστια ευθύνη,ενώπιον Θεού και ανθρωπων.
    ο Χριστος είπε πως οποιος σκανδαλισει έναν ανθρωπο,καλυτερα να παει να πνιγει !πόσω μάλλον,οταν σκανδαλιζεται ενας ολοκληρος λαός με τη Σουλτάνα του Αιγαίου,την Ντόροθυ και τα ζογκλερικά με τις λαμπαδες του Μπεζενίτη.

    είμαι αρκετά σαφής;

  15. Ο/Η tropikosss λέει:

    Αγαπητέ ν.κ. ευτυχώς το σχολίασες αυτό (στο 1) γιατί θα σκαγα και δεν ήθελα να το παίξω αυτόκλητος δικηγόρος!
    Σ ευχαριστώ!

  16. Ο/Η tropikosss λέει:

    @θουβου

    «στο κίνημα της ροζ επανάστασης και των gay pride parade ,η υπεράσπιση του «δικαιώματος» στην παιδοφιλία είναι το επόμενο βήμα.»

    Εκτός του ότι δεν γνωρίζεις/καταλαβαίνεις τι είναι επαγωγικός συλλογισμός απορώ γιατί διαμαρτύρεστε εσείς,η ίδια η Παναγία σύμφωνα με τις θεόπνευστες γραφές δεν ήταν 12 χρονών και έγγυος;

  17. Ο/Η doctor λέει:

    Τροπικέ, εδώ πραγματοποιούνται αστείες συνεπαγωγές του στυλ αφού η ομοφυλοφιλία έγινε αποδεκτή, τότε θα γίνει και η παιδοφιλία.
    Και μόνο ο συσχετισμός ομοφυλοφιλίας και παιδοφιλίας είναι απλοϊκός, διότι η ομοφυλοφιλία είναι η εκούσια συνεύρεση δύο ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ η παιδεραστία είναι μία μορφή βιασμού.

    Επίσης, τα στοιχεία που παραθέτει ο Θου Βου σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών από τους γονείς τους και το στενό τους οικογενειακό τους περιβάλλον, στην ουσία καταρρίπτουν περίτρανα τον μύθο ότι ένα ετερόφυλο ζευγάρι μπορεί να μεγαλώσει καλύτερα ένα παιδί σε σχέση με ένα ομόφυλο.
    Η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, το μεγάλωμά του, η φροντίδα του και η στοργή δεν έχουν να κάνουν με το γεννητικό όργανο των παιδαγωγών του, αλλά με την αγάπη τους για το παιδί.
    Καλύτερα να μεγαλώνει το παιδί με δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες που το αγαπάνε παρά με δύο ηλίθιους ετερόφυλους γονείς που το χτυπάνε…

    doctor

  18. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Θ.Β.

    @όταν σκανδαλιζεται ενας ολοκληρος λαός με τη Σουλτάνα του Αιγαίου,την Ντόροθυ και τα ζογκλερικά με τις λαμπαδες του Μπεζενίτη.είμαι αρκετά σαφής;@

    Όχι δεν είσαι αρκετά σαφής. Παραλογίζεσαι συνεχώς, αγνοείς τα επιχειρήματα των φίλων που σε έβαλαν στη θέση σου, εκλαμβάνεις την αδιαφορία μας να απαντήσουμε στα παιδαριώδη επιχειρήματά σου ως αδυναμία.

    Αυτός που ονομάζεις Σουλτάνα του Αιγαίου, παρ’όλο που τα κατορθώματά του δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα, αντί να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού πήρε προαγωγή από τον πατριάρχη. Βλέπεις λοιπόν ότι τι πρόβλημα αγγίζει την Κορυφή της Ορθοδοξίας. Όσο για τον άλλο που λες με τις λαμπάδες,προστατεύεται κι αυτός από τον πατριάρχη αλλά και με ιδιαίτερα σκανδαλώδη τρόπο προστατευόταν και απολάμβανε τιμών από τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο. Το πρόβλημα λοιπόν δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά την Ηγεσία η οποία αναδεικνύεται και στηρίζεται από μεγάλες πλειοψηφίες επισκόπων.
    Ασφαλώς πρόβλημα υπάρχει και με τους πιστούς που καμώνονται πως δεν ξέρουν και αδιαφορούν για την «ευπρέπειαν του οίκου Του».

  19. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @doctor

    στους ισχυρισμούς σου εχεις λαβει ηδη απαντήσεις :

    http://hamomilaki.blogspot.com/2007/05/blog-post_20.html

    πάντως ευχαριστω που έσπευσες να επιβεβαιωσεις οσα έγραψα παραπάνω για την, δειλή αρχικά και με προσχημα την ελευθερία της άποψης,προσπάθεια εξοικείωσης της κοινής γνωμης με την «παιδοφιλική κουλτουρα».

    «Οποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει οτι του μοιάζει. Καί ή πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει ή ομορφιά.

    Από την ώρα πού ό Φρανκεστάϊν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένιση του. Γιατί δεν είναι πού σταμάτησε να φοβάται, αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται. Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, άπ’ το μυαλό της κότας. Άπ’ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ’ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ’ ένα ζώο δυνατό πού βρυχάται. Τί να τους πω καί πώς να τους το πω; Καί μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τίς σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές καί ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, πού όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει καί να μας καθοδηγεί;

    Ή υποταγή ή ό εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πώς πρέπει, του πώς οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε καί να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να τό ανεχόμαστε. Καί ή ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί καί τα βοήθα να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, πού προΐσταται, ελέγχει καί μας κυβερνά.»

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ
    Μάνος Χατζιδάκις , Εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ

  20. Ο/Η FrapDigo λέει:

    Θου Βου, όλα αυτά τί σχέση έχουν με το θέμα; Λέω, (μήπως ρε παιδί μου…) απλά σας πονάει εσάς της Εκκλησίας, και απλά προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τα σχόλια;

    Τα επιχειρήματά σου δε βγάζουν κανένα νόημα, και φέρνουν κάτι σε απλή προπαγάνδα, του στύλ «Γράψε, γράψε, θα ξεφύγει το θέμα, και κάτι θα μείνει κιόλας»

    Λοιπόν, η αλήθεια που δείχνει το post είναι μια: Η υποκρισία των κληρικών, που φαίνεται (μεταξύ πολλών άλλων) και από την παιδεραστία στους κύκλους της Εκκλησίας.

    Ας το υπενθυμίζουμε αυτό κάθε φορά που ο Θου Βου επιχειρεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε.

  21. Ο/Η penguin-witch λέει:

    Για να ευθυμήσουμε λίγο:
    Η νύχτα των νεκροζώντανων επιχειρημάτων έγινε πάλι…
    Τα επιχειρήματα του Θου Βου, τώρα και σε δίσκο!

  22. Ο/Η doctor λέει:

    Θου Βου, δεν είναι απάντηση το Link που μου παραθέτεις. Είναι ένα άρθρο το οποίο κάνει την ίδια σύγχυση με σένα: νομίζει ότι επειδή η Ολλανδική δικαιοσύνη επέτρεψε την λειτουργία ενός κόμματος σημαίνει ότι επέτρεψε και την παιδοφιλία.
    Η απάντηση της Ολλανδικής κυβέρνησης τα λέει όλα:

    Α court may ban a party only if its activities contravene public policy. But the PNVD is not known to have committed any criminal offences or incited anyone to do so.

    Οπότε ο/η Frapdigo έχει δίκιο που γράφει ότι αποπροσανατολίζεις την συζήτηση, όμως ατυχώς για σένα ούτε εκεί σου βγαίνει.
    Η ύπαρξη παιδεραστών εντός του πλαισίου της εκκλησίας είναι ό,τι πιο αηδιαστικό, αποκρουστικό και κοινωνικά απεχθές μπορεί να υπάρξει.

    doctor

  23. Ο/Η tropikosss λέει:

    @θουβου

    Δεν έχετε το θεός σας(καλά λένε)..είναι δυνατόν να μιλάς εσύ για ανοχή,για ζώα και για τέρατα;Αν είναι δυνατόν να θέλετε να βγείτε κι από πάνω.Την παροιμία με τον κρεμασμένο και το σχοινί τη γνωρίζεις ή απλά την παραβλέπεις για να κάνεις τη δουλειά σου;

  24. Ο/Η tropikosss λέει:

    Είναι δυνατόν να μιλάς για υποταγή,για εθισμό και συνδιαλλάγή εσύ που ανήκεις σ ένα μηχανισμό που ζεί παρασιτικά ανέκαθεν;Αν είναι δυνατόν,ένα όριο στο θράσσος ρε αδερφέ.

  25. Ο/Η bioannis λέει:

    @Θου.Βου εκτός από μισανθρωπία βλέπω οτι εκφράζεις και μίσος για τα ζώα… μ’ άρεσε που έχεις άποψη και για την (ανάποδη; πως την έλεγες;) εξέλιξη.

    Δεν πας βρε άνθρωπε να κάνεις καμιά ψυχανάλυση μπας και σε βοηθήσει ? Δεν είναι ντροπή … καλό θα σου κάνει! Τόση επιμονή στον ανορθολογισμό πιά ; Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η ομοφυλοφιλία οδηγεί στην παιδεραστία ;

    Μήπως αυτός ο υπερβολικός φόβος, κρύβει κάτι ; Έχεις τόση μεγάλη ανάγκη να κατασκευάσεις δαίμονες και τέρατα ! Γιατί ; Μας κρύβεις κάτι ; Και μάλιστα φέρνεις ως «επιχείρημα» λόγια του Μέγα, Μάνου Χατζιδάκη… Για ψάχτο λίγο.

  26. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @FrapDigo

    υποκρισία είναι το να βλέπεις το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποιησης μεμονωμένα και να παρουσιάζονται οι 20-30 ,ειδεχθείς πέρα απο κάθε αμφιβολία, περιπτώσεις παιδόφιλων παπάδων σαν να είναι η μοναδική πηγή της τερατουργίας που γιγαντώνεται στην ελληνική κοινωνία.

    με κορυφαία την δική σου ατάκα:«η θρησκεία οδηγεί στην παιδεραστία».

    επαναλαμβάνω:το 17% των κοριτσιών και το 7% των αγορια (οι πραγματικοί αριθμοί ειναι σαφώς μεγαλύτεροι) που ομολογούν πως υπήρξαν θυματα σεξουαλικής παραβίασης, είναι θυματα παπάδων ή κατηχητών ή μηπως θύματα του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος;

    μήπως ο Δουρής ή αυτοι:
    http://www.pestaola.gr/2007/01/09/pedophile-arrested-in-edessa-greece/

    και αυτός:
    http://www.madata.gr/index.php?news=16850

    και τουτο εδώ το τέρας:

    «Εντοπίσαμε Ελληνα ο οποίος κατέβαλε 2.000 δολάρια για να παρακολουθήσει, κατά παραγγελία, απευθείας βιασμό στη Φινλανδία»
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=23.01.2008,id=59059648

    και οι εκατονταδες παρομοιες περιπτωσεις
    ήταν παπάδες; ή είχαν σχέσεις με την Εκκλησία;

    @Λασκαράτε, ο στρουθοκαμηλισμός είναι μια κάποια λύση.
    Ανοιξε τα μάτια και αντιμετώπισε το ζήτημα τις παιδοφιλίας στις πραγματικές του διαστάσεις,με τα εκατομμύρια παιδιά που είναι κλεισμένα σε πορνεία της ΝΑ Ασίας,περιμένοντας τους χιλιαδες πλουσιους ευρωαμερικανούς

    σεξοτουριστες -βιαστές τους.

    στην πολυ πρόσφατη περίπτωση του Αυστριακού που έκανε παιδιά με την κόρη του,τα αυστριακά ΜΜΕ ,σε μια κρίση ειλικρίνειας ,έγραψαν:
    «Δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουμε στη φυσιολογική καθημερινότητα ύστερα από αυτό. Ολόκληρη η χώρα πρέπει να αναρωτηθεί τι πραγματικά δεν πηγαίνει καλά»

    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=16575

  27. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Εγώ πάντως, με όλα αυτά που αποκαλύπτονται διαρκώς για τους παιδόφιλους παπάδες, το έχω πει ξεκάθαρα σ’όλους τους φίλους και γνωστούς μου να μην αφήνουν τα παιδιά τους ούτε να πλησιάζουν παπά. Αρκετούς κινδύνους διατρέχουν, τουλάχιστον ας απομακρύνουμε έναν.

  28. Ο/Η Mastor λέει:

    Ναι βρε παιδιά δίκιο έχει ο ΘουΒου, πιάστε πρώτα όλους τους άλλους παιδεραστές και μετά (πολύ μετά) πιάνετε και τους παπάδες.

    Θου Βου σοβαρέψου …. και στο θέμα μας πάντα.

  29. Ο/Η Θου Βου λέει:

    http://hamomilaki.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7

    Σε μελέτη μεταξύ 705 φοιτητών στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι ένα στα δεκαεφτά κορίτσια και ένα στα επτά αγόρια έχουν εμπειρίες σεξουαλικής παραβίασης πριν από τα 18 τους χρόνια.
    Στο 1/3 των περιπτώσεων ο δράστης ανήκει στη στενή πυρηνική οικογένεια, σε άλλο 1/3 των περιπτώσεων πρόκειται για πρόσωπο που κινείται μέσα στην οικογένεια (οικογενειακός φίλος, φροντιστής κ. ά.) και μόνο 1/3 των περιστατικών προέρχεται από άνθρωπο «εκτός σπιτιού».

    Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Γ. Νικολαΐδης:
    «Στις δικές μας γενιές μιλούσαν για τον κύριο με τις καραμέλες που περιμένει έξω από το σπίτι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο κύριος αυτός είναι μέσα στο σπίτι»…

  30. Ο/Η tropikosss λέει:

    @θουβου

    Άλλα ντάλλα στο βουνό πετούν κοάλα.Απ όλα όσα έχουν λεχθεί μέχρι στιγμής το συμπερασμά σου αποτυπώνεται στο σχόλιο 26;
    Τείνω να συμπεράνω ότι πράγματι εκτός από κακοήθεια υπάρχει και αντιληπτική ανικανότητα,κι ας μη με μαλώσει ο Ροίδης για προσωπικούς χαρακτηρισμούς λέω απλά την άποψη μου.

    «υποκρισία είναι το να βλέπεις το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποιησης μεμονωμένα »

    Ποιό είναι το θέμα του ποστ;

    «είναι θυματα παπάδων ή κατηχητών ή μηπως θύματα του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος;»

    Σου απάντησε λίγο παραπάνω ο doctor για την άκυρη επομένως συνεπαγωγή σου ομοφυλοφιλία=>παιδεραστία,το παραδέχεσαι και μόνος σου κι ας μη το αντιλαμβάνεσαι.

    Όσο για τα παραδείγματα παιδοφιλίας που αναφέρεις θες να καταλήξεις κάπου,γιατί πιστεύω ότι δεν έχεις ιδέα που θες να καταλήξεις.

    «@Λασκαράτε, ο στρουθοκαμηλισμός είναι μια κάποια λύση.
    Ανοιξε τα μάτια …»

    Για ποιό λόγο ο Λασκαράτος σου φαίνεται κλειστομάτης/γυρνάμε στην 1η ερώτηση.

    «Ολόκληρη η χώρα πρέπει να αναρωτηθεί τι πραγματικά δεν πηγαίνει καλά”»

    Εσύ που αναρωτιέσαι τι συμπεράσματα έχεις βγάλει;Τι δεν πηγαίνει καλά και τι φταίει κατά τη γνώμη σου;2 ερωτήσεις.
    Πάω γυρεύοντας αλλά έχω όρεξη!

  31. Ο/Η tropikosss λέει:

    Υ.γ. «με κορυφαία την δική σου ατάκα:«η θρησκεία οδηγεί στην παιδεραστία».»

    Πουλιά στον αέρα..

  32. Ο/Η dmast λέει:

    Για το κουκούλωμα των εγκλημάτων των παιδόφιλων ιερέων, από τους μητροπολίτες/αρχιεπισκόπους/δικαστές κτλ, ούτε κουβέντα δεν μας λέει ο ΘουΒου.

    Αντίθετα, μας παραπέμπει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Μιλάμε για ακατάσχετο τρολλάρισμα.

  33. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Κύριε Ροΐδη, καλή η παράθεση των πάμπολλων συμβάντων και της αντιμετώπισής τους, αλλά φρονώ ότι πρέπει λίγο να ψάξουμε τα ιδεολογικά ερείσματα που δίνονται στο ιερατείο από το δόγμα για τις πράξεις αυτές. Έχω αρχίσει κι εγώ να καταπιάνομαι με το όλο ζήτημα, αλλά σκαλίζω τη Βίβλο και τους άλλους «ιερούς» κανόνες για να εντοπίσω πώς καλλιεργείται στους κληρικούς η νοοτροπία ότι μπορούν να εγκληματούν εις βάρος αθώων ψυχών και μάλιστα χωρίς να τους τιμωρήσει κανένας. Και έχω ήδη βρει κάμποσα πράγματα. Πιάστε λίγο το Δευτερονόμιο (για αρχή) και κάντε το φύλλο και φτερό… Αξίζει τον κόπο.

  34. Ο/Η FrapDigo λέει:

    @Θου Βού: XAxAxax Θου Βού είσαι απίστευτος. Καλά έκανε και ρωτούσε ο φίλος espectador πιο πάνω «τί σου φταίει ο Βέγγος».

    Εδώ όμως, Θου Βου, διαβάζουν και γράφουν μορφωμένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι, και όχι λοβοτομημένοι θρησκόληπτοι εθνικιστές. Τα άκυρα επιχειρήματά σου και οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού της συζήτησης δεν περνάνε.

    Μάθε, Θου Βου, σαν ανερχόμενος προπαγανδιστής, ότι πρέπει να κάνεις σαν τον κλέφτη: Παίξ’το μάγκας, αλλά όταν σε πάρουν χαμπάρι γίνε καπνός.

    Μη με αναγκάσεις να σου κάνω συνεχώς copy/paste το σχόλιο #10, και να παρατηρώ τις αντιδράσεις σου με ένα μπώλ pop-corn.

  35. Ο/Η doctor λέει:

    Αγαπητέ Θου Βου, με όλο το θάρρος, θα σας πρότεινα να διαβάσετε την «Λογική» του Παπανούτσου.

    doctor

  36. Ο/Η Iokaste λέει:

    Νιώθω λίγο άσχημα (ας το πούμε) που ο Θου Βου είναι ένας και όλοι οι άλλοι εναντίων του, αλλά τι να κάνω κι εγώ μ’αυτά και μ’αυτά θα σκάσω αν δεν πω την γνώμη μου (και συγνώμη εξ αρχής που ξεφεύγει από το αρχικό post και βασίζεται στα σχόλια).

    1ον: Πώς γίνεται να συγχέεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία; Από ότι ξέρω τουλάχιστον τα 2 δεν ταυτίζονται, (εκτός κι αν υποστηρίζει κανείς ότι όλοι οι παιδεραστές είναι ομοφυλόφυλοι οπότε συγνώμη αλλά δεν ελπίζω πως μπορεί να γίνει κανένας σοβαρός διάλογος αν κάποιος σκεφτεται έτσι…).

    Ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι, εντάξει; Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και τι ερωτικές προτιμήσεις έχει δεν πρέπει να μας αφορά ή να μας ενδιαφέρει στο παραμικρό, αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι ικανοί να αποφασίσουν για τις πράξεις τους ώριμα και συνειδητά και γνωρίζοντας ακριβώς τι κάνει και γιατί. Κάτι που ένα παιδί δεν μπορεί να κάνει οπότε γι’αυτό καταδικάζεται η παιδεραστία, γιατί είναι σαν βιασμός (για μένα τουλάχιστον).

    2ον: Γιατί υπάρχει αυτή η διεστραμμένη αντίληψη πως ένας άθεος, ή άθρησκος δεν μπορεί να έχει ηθικές αρχές; Τί σχόλιο και τί υποννοούμενο ήταν αυτό για την στάση του Ροϊδη στο θέμα της παιδεραστίας στην Ολλανδία κλπ; Συγνώμη κι όλας αλλά δεν έχουν αρχές μόνο οι Χριστιανοί, και για μένα, κάποιος που ακολουθεί κάποιους ηθικούς κανόνες επειδή αυτό του λέει η λογική και η συνείδησή του και όχι επειδή του το επέβαλλε ένας θεός, αξίζει κάτι παραπάνω. Κι επειδή σε ορισμένα θέματα τυχαίνει να είναι κάποιος απελευθερωμένος (δεν μ’αρέσει πολύ αυτή η λέξη γιατί για μένα δεν είναι απελευθερωμένος αλλά λογικός, αλλά τέλος πάντων) και υποστηρίζει την προσωπική ελευθερία (=πραγματική ανεξιθρησκεία, γάμοι ομοφυλόφυλων κλπ) δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει και την ασυδοσία (παιδεραστία πχ) κι ότι δεν θέτει όρια σε τίποτα.

    Κι όσο για την παιδεραστία στην εκκλησία, είναι τρομερά σημαντικό θέμα, γιατί όταν κάποιος είναι άρρωστος, διεστραμμένος ή οτιδήποτε σχετικό και πληρώνεται από το κράτος, μιλάει για αγάπη και αλληλεγγύη, έχει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων μανάδων και παιδιών και ελέχγει εμμέσως σημαντικές πτυχές της ζωής των κατοίκων μιας χώρας (και δεν τιμωρείται για τις πράξεις του κι από πάνω), τα πράγματα είναι πολύ ζοφερά για το μέλλον της χώρας και των παιδιών που μεγαλώνουν σ’αυτή.

  37. Ο/Η Iokaste λέει:

    Και κάτι τελευταίο… Το ότι δεν είναι όλοι οι παιδεραστές παπάδες κι ότι πολλά περιστατικά συμβαίνουν από πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντος των παιδιών τί σημαίνει; Τί σχέση έχει με το θέμα; Η αρχική πρόθεση, αααααν κατάλαβα καλά, ήταν να συζητηθεί η παιδεραστία στην εκκλησία, κι όχι γενικά (και η υπέρτατη διπροσωπία της εκκλησίας ΚΑΙ σε αυτό το θέμα όπως και σε πολλά άλλα…). Εμείς τώρα συζητάμε για αυτό το θέμα, πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η παιδεραστία στην εκκλησία και γιατί δεν γίνεται αυτό τώρα, οκ; Ναι πρέπει να αντιμετωπιστεί και γενικότερα φυσικά, αλλά ένα θέμα την φορά σε κάθε post, ε; Δεν ακούγεται και πολύ αθώο και σωστό το «ναι μεν υπάρχουν παπάδες παιδεραστές αλλά υπάρχουν και πολλοί μπαμπάδες παιδεραστές οπότε ας μιλήσουμε γαι το δεύτερο κι ας αγνοήσουμε το πρώτο μ’ένα απλό ‘ε.. ναι πρέπει να τιμωρηθούν’ «…

  38. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Iokaste, έτσι ακριβώς είναι. Αυτή είναι η αιώνια «επιχειρηματολογία» των χριστιανών, από τον καιρό του Σαούλ-Παύλου και των άλλων «πατέρων».

  39. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @Ιοκάστη

    είναι τα περιστατικά των παιδόφιλων παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της παιδοφιλίας;

    οι παιδόφιλοι παπάδες είναι διεφθαρμένοι εξωγήινοι που προσγειώνονται σε έναν άμωμο και άσπιλο πλανήτη ή μήπως είναι παιδιά της κοινωνίας τους;

    πόσα παιδιά από τα 300.000 που κακοποιουνται σεξουαλικά στις ΗΠΑ καθε χρόνο,κακοποιηθηκαν από ορθοδοξους κληρικούς;

    10,20,30,100? τα υπόλοιπα 299.900 από ποιους κακοποιήθηκαν?

    μήπως η Εκκλησία έχει καποιον ειδικό μηχανισμό που προωθεί και καλλιεργεί την παιδοφιλία ,οπως αφηνεται να υπονοηθεί ;
    αν υπάρχει τετοιος μηχανισμός ,ας αποκαλυφθεί μαζί με τους υπεύθυνους του.

    και καλά κανεις και μιλάς για υποκρισία!υπάρχει και είναι μάλιστα απύθμενη!
    στην κοινωνία της ευγονικής,του εμπορίου οργάνων,του trafficking,των εκατομμυρίων εκτρώσεων,των εκατοντάδων εκατομμυρίων λιμοκτονούντων παιδιών,των εκατονταδων χιλιάδων κλοσάρ στα ευρωπαικά etats laiques το «μείζον» πρόβλημα είναι οι δέκα ,είκοσι ,πενήντα παιδόφιλοι «ορθόδοξοι»κληρικοί……………:-P

    ξερεις τι γινεται Ιοκάστη;
    όπως είπα απο το πρωτο μου σχόλιο σε τουτο το ιστολόγιο,η εμπαθής προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ορθοδοξης Εκκλησιας και συνολικής ακύρωσης της γιγάντιας προσφοράς της στον άνθρωπο, είναι αποτυχημένη αφ εαυτής και απ αρχής,γιατί απλά είναι άδικη.

  40. Ο/Η FrapDigo λέει:

    @Θου Βου: «πόσα παιδιά από τα 300.000 που κακοποιουνται σεξουαλικά στις ΗΠΑ καθε χρόνο,κακοποιηθηκαν από ορθοδοξους κληρικούς;

    10,20,30,100? τα υπόλοιπα 299.900 από ποιους κακοποιήθηκαν?»

    Από τους καθολικούς κληρικούς. ΧΑχαχαχα!

    «η εμπαθής προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ορθοδοξης Εκκλησιας και συνολικής ακύρωσης της γιγάντιας προσφοράς της στον άνθρωπο, είναι αποτυχημένη αφ εαυτής και απ αρχής,γιατί απλά είναι άδικη.»

    Της προσφοράς της στον άνθρωπο; Ποιόν άνθρωπο; Εννοείς τα κεφάλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Γιατί μην μου κάνεις λόγο για τις λιγοστές υποκριτικές φιλανθρωπίες! Η περιουσία της Εκκλησίας, που αχνοφαίνεται από τις λιμουζίνες, τα κρουαζιερόπλοια, τις ενδυμασίες των κληρικών (αξίας 30.000-50.000 ευρώ), τα χρυσά στέμματα, και άλλα τέτοια, είναι που μετράει. Και την έχει για να ευλογεί τα γένια της. Γιατί να το κρύψει άλλωστε, η Εκκλησία είναι η παλιότερη και πιο καλοοργανωμένη επιχείρηση – απάτη.

    Όσο για τα πουλιά που πιάνεις στον αέρα, Θου Βου, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Σου είπα, ακολουθώντας την λογική σου, που θέλει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την ευθανασία να αποτελούν βήμα προς την νομιμοποίηση της παιδοφιλίας (έλεος, τα πιστεύεις αυτά που λες; Πες το λίγο φωναχτά να δείς πώς ακούγεται), καταλήγω στο εξής:

    Σύμφωνα με το post αυτό, Θου Βου, συμπεραίνω πως η Εκκλησία οδηγεί στην παιδοφιλία. Πώς σου φαίνεται το επιχείρημά μου;

    Πώς σου φαίνεται τώρα αυτό που είπες για την Ολλανδία;

    Επίσης, σε παραπέμπω στα σχόλια 34 και 10. Για να μην ξεχνιόμαστε, αγαπητέ προπαγανδιστή.

  41. Ο/Η dmast λέει:

    Ο ΘουΒου, είπε:
    «Είναι τα περιστατικά των παιδόφιλων παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της παιδοφιλίας;»

    Και εγώ θα συμπλήρωνα:

    «είναι τα περιστατικά των καταχραστών παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της κατάχρησης;»

    «είναι τα περιστατικά των υποκριτών παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της υποκρισίας;»

    «είναι τα περιστατικά των φιλάργυρων παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της φιλαργυρίας;»

    «είναι τα περιστατικά των διεφθαρμένων παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της διαφθοράς;»

    «είναι τα περιστατικά των αρχαιοκαπήλων παπάδων ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της αρχαιοκαπηλίας;»

    «είναι τα περιστατικά της συγκάλυψης των παπάδων που έχουν εγκληματήσει ,ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της συγκάλυψης εγκληματιών;»

    Οπότε, αναρωτιέμαι:
    Γιατί να πληρώνεται με τους φόρους ΜΟΥ, ένας επαγγελματικός κλάδος που είναι βουτηγμένος σε όλα τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου; Όταν μάλιστα αυτός ο επαγγελματικός κλάδος οφείλει (όπως ισχυρίζεται) να διάγει βίο άμεμπτο.

    «μήπως η Εκκλησία έχει κάποιον ειδικό μηχανισμό που προωθεί και καλλιεργεί την παιδοφιλία ,όπως αφήνεται να υπονοηθεί ;
    αν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός ,ας αποκαλυφθεί μαζί με τους υπεύθυνους του.»

    Κύριε ΘουΒου, μήπως η λέξη «αγαμία» σας λέει κάτι; Ιδού ο μηχανισμός που ψάχνατε.

  42. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
    Greek American News Agency
    09.05.08

    …αλλά κουβέντα για τις αποκαλύψεις περί σεξουαλικών και οικονομικών σκανδάλων….

    Συνεδρίασε Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας στην Αμερική και πριν από λίγο δόθηκε στην δημοσιότητα το επίσημο ανακοινωθέν. Πληροφορίες μας ανέφεραν ότι οι Ιεράρχες θουρβημένοι από τις διαστάσεις που προσλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα συζήτησαν μεταξύ τους {εντός και εκτός} Ιεράς Συνόδου τα όσα τον τελευταίο καιρό αποκαλύπτονται -όχι μόνο πια μονοπωλιακά και σκανδαλωδώς από τον γνωστό συντάκτη του Εθνικού Κήρυκα (γιατί άραγε…) -αλλά και από τον Ελληνικό Τύπο -και μάλιστα στις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες- ΒΗΜΑ & ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αλλά και μέσω του πρακτορείου Greek American News Agency το οποίο ως γνωστόν εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα αποτελεί επίσημη πηγή για γνωστά και έγκυρα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Τα σχόλια πολλά και ποικίλα για όσα θρυλούνται στους διαδρόμους των επισκοπικών γραφείων της Εκκλησίας της Αμερικής αλλά και στο μέγαρο της 79ης οδού στο Manhhatan είτε για τις αποκαλύψεις που λαμβάνουν πλέον την μορφή χιονοστιβάδας είτε για το θέμα που φαίνεται να καίει αλλά και να ενδιαφέρει αρκετούς Ιεράρχες της Εκκλησίας στην Αμερική σχετικά με την επερχόμενη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, ενώ Ιεράρχης που δεν φημίζεται για τις καλές σχέσεις του ειδικά με τον Ομογενειακό Τύπο τηλεφώνησε και ζήτεισε να μάθει περισσότερα για όσα αναφέρονται στο σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας το οποίο ήδη κάνει το γύρο του διαδικύτου εδώ και μέρες προκαλώντας ποικίλα σχόλια αλλά και άρθρα από ανθρώπους που μάλλον γνωρίζουν πολλά για τα όσα διαδραματίζονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Κατά τ’ άλλα το επίσημο ανακοιωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου μεριμνά και τυρβάζει περά άλλων(..)
    Σημ.Λασκ.
    Η συνεχεια στο http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=299

  43. Ο/Η tropikosss λέει:

    @θουβου

    «η εμπαθής προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ορθοδοξης Εκκλησιας και συνολικής ακύρωσης της γιγάντιας προσφοράς της στον άνθρωπο,»

    Είσαι άδικος και πιστεύω είσαι και κακοήθης.

    Και φυσικά δεν είναι τα περιστατικά των παιδόφιλων παπάδων ανεξάρτητα από το συνολικό φαινόμενο της παιδοφιλίας,αλλά αυτοί είναι που βγαίνουν και ηθικολογούν και το παίζουν μικρές και άωγαλτες παρθένες και ζητούν κάθε ευκαιρία για να μπαίνουν μες στη ζωή μου και να μου κάνουν κατήχηση χωρίς να τους καλέσω δεν το κάνουν οι υπόλοιποι αυτό,γι αυτό και είναι και χειρότεροι.

    Όσο για το αν η Εκκλησία έχει καποιον ειδικό μηχανισμό που προωθεί και καλλιεργεί την παιδοφιλία κάτι φαντάζομαι αλλά επειδή δεν είμαι αρμόδιος μπορείς να ρωτήσεις έναν ψυχολόγο,αν πιστεύεις και σ αυτή την επιστήμη βέβαια γιατί όλα πιθανά είναι, ή ας μας απαντήσει κάποιος αν είναι ψυχολόγος.

    Για την ευγονική και άλλα τέτοια ας σε κράξουν οι βιολόγοι να σου πουν και τι γίνεται.

    Για τα πολυμίσητα etats laiques τι να πω,αν είχαμε βέβαια μια θεοκρατία δε θα χαμε κλοσάρ όπως έχει αποδείξει η ιστορία και η πραγματικότητα η σημερινή.Έτσι είναι άμα ζουν οι περισσότεροι σε συνθήκες δρόμου ποιον λες μετά κλοσάρ;

  44. Θου Βου,
    σταματησα στο πρωτο σχολιο σου (οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη 😉 ) δεν προλαβαινω να διαβασω τα υπολυπα τωρα.

    «όλα τα σχετικά περιστατικά να βγουν στο φως της δημοσιότητος,ακόμη κι αν μια τέτοια κίνηση ,ενέχει τον κίνδυνο να συκοφαντηθούν κάποιοι αθώοι ιερωμένοι.
    προτιμότερο μέσα στα ξερά να καούν και κάποια χλωρά ,παρά να παραμένουν ανενοχλητοι ,κεκαλυμμένοι ,υπο το ιερό ράσο,κάποιοι ανώμαλοι παπάδες.»

    Πρωτο λαθος που δειχνει:
    α) κακη σχεση σου με την δημοκρατικη αντιληψη και ιδιετερα με αυτό που ονομαζουμε νομικο πολιτισμο.
    β) ταση αποδοσης συλογικης ευθυνης (βασικο χαρακτηριστικο γνωρισμα του φασισμου).
    γ) πιθανο ενοχισμο (από την ταυτηση με την εκκλησια)
    Τοσο η δημοκρατια οσο και ο νομικος πολιτισμος -παρα τις οποιες αδυναμιες του- αποτελει κατακτηση και δεν θα τον απεμπολήσουμε για κανενα λογο.
    Δεν θα αρχισουμε τα πογκρομ ουτε εν ονοματι της παιδοφιλιας ουτε εν ονοματι καμιας αλλης καταστασης: ουτε ενας αθωος ιερωμενος (ή κοσμικος) δεν πρεπει να κατηγορηθει στην προσπαθεια να αντιμετωπιστει το προβλημα που λεγεται παιδοφιλια.
    Ουτε ενα «χλωρο» δεν πρεπει να καει μαζι με τα «ξερά» διοτι αυτό μπορει να οδηγησει την κοινωνια στο στομα του λυκου (φασισμο)!
    Αρκει να εφαρμοζονται σωστα οι νομοι και η εκκλησια (η οποια εχει δυναμη να επεμβαινει στους μηχανισμους του κρατους) να αποφασισει και να αναγκαστει να μην συγκαλυπτει τα εγκληματα εναντιον αθωων παιδικων ψυχων προκειμενου …να μην τρωθει το …«κυρος» της!
    Οι ευθυνες είναι ατομικες και σε περιπτωσεις όπως αυτή που περιγραφει ο Λασκαρατος (του παπα Κατινα – αν είναι οντως ετσι) η επισημη εκκλησια μεσω των ανωτατων λειτουργων της είναι ταυτισμενη με τον δραστη από τη στιγμη που δεν τον αποσχηματισε (κοινως ξεβρακωσε ή μαλλον ξε-ράσωσε).

    «όμως κ.Λασκαράτε ,όπως γνωρίζετε καλά, η παιδοφιλία τείνει να θεωρείται politically correct από ενίους «προοδευτικούς» κύκλους της αλλοδαπής.
    Ηδη στην Ολλανδια ,στη χωρα οπου επιτρεπονται οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η ευθανασία,λειτουργεί με τις ευλογίες του κράτους Κομμα Παιδοφίλων …»

    1ον) Η παιδοφιλια δεν θεωρειται … «politically correct» από τους προδευτικους πουθενα, θεωρειται μονο από αυτους που προσπαθουν να …θεωρητικοποιησουν την ψυχικη διαταραχη τους επινοωντας ιδεολογικα» η και «πολιτικα» ακομη αλοθι.

    2ον) Στην Ολανδια (όπως και σε άλλες δημοκρατικες χωρες) υπαρχει εκτος από κομμα παιδοφιλων και φασιστικο κομμα, προκειται για τα …αναγκαια κακα που συνεπαγεται η δημοκρατια και η ελευθερια του να δηλωνει κανεις ότι θελει: Όμως αν καποιος ασελγησει σε ανηλικο διωκεται ποινικα και τιμωρειται στην πραξη. Αντιθετα σε άλλες χωρες (κυριως του 3ου κοσμου που δεν υπαρχουν καν …«προδευτικοι κυκλοι» και η παιδοφιλια δεν είναι …«politically correct») η παιδικη εκμεταλευση και η παιδικη πορνια εχει παρει ανεξελεκτες διαστασεις!

    3ον) Οι «γαμοι των ομοφιλοφυλων» και η «ευθανασια» δεν εχουν καμια σχεση με την παιδοφιλια: τα μεν δυο πρωτα αφορουν αποφασεις ενηλικων η δε παιδοφιλια συνιστα εκμεταλευση ενός αδυναμου πλασματος (παιδιου) που δεν εχει διαμορφωμενη συνειδηση και εαυτο και συνεπως χρηζει υπερασπισης.
    Να εισαι σιγουρος –παρ’ότι ειμαι κατά του γαμου και ενιοτε της ευθανασιας- αν αγαπησεις καποιον και θελησεις να τον παντρευτεις ή αν αποφασισεις να επιχειρησεις εθελουσια εξοδο από τον ματαιο τουτο κοσμο εγω θα υπερασπιστω το δικαιωμα σου στην επιλογη 😉

  45. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Θου Βου, και ο εμπαιγμός έχει τα όριά του, όπως και η κουτοπονηριά – κι εσύ τα έχεις ξεπεράσει προ πολλού. Μην προσπαθείς να βρεις άλλοθι. Το ίδιο το Δευτερονόμιο αντιμετωπίζει – από σεξουαλικής πλευράς – τη γυναίκα ως κατώτερο ον και ή την θεωρεί συνένοχη του βιαστή της (αν είναι αρραβωνιασμένη όταν πέσει θύμα βιασμού) ή, αν είναι άγαμη, την αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα που χάλασε (άρα ο πατέρας της δικαιούται ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) και την υποχρεώνει να… παντρευτεί το βιαστή της! Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, όταν το Δευτερονόμιο προστάζει τον πατέρα να τα λιθοβολήσει μέχρι θανάτου αν είναι ανυπάκουα ή αν έχουν ασπασθεί άλλη πίστη και του μιλούν υπέρ αυτής, μπαίνει ο σπόρος της απάνθρωπης συμπεριφοράς προς αυτά και της κακοποίησής τους, ακόμη και της σεξουαλικής.

    Τι ακούω; Αυτά είναι εβραϊκά και όχι χριστιανορθόδοξα; Κάνεις λάθος, η ορθόδοξος εκκλησία ασπάζεται το ΣΥΝΟΛΟ της Βίβλου και δεν υπάρχει πίστη «a la carte» – άλλωστε, για «a la carte» χριστιανούς, το Δευτερονόμιο προβλέπει κατάρες και την ποινή του θανάτου, ενός θανάτου που θα φέρει ο ίδιος ο θεός.

    Την άλλη φορά φρόντισε να είσαι στοιχειωδώς διαβασμένος.

  46. Πριν διαβασω τα υπολοιπα σχολια τα οποια περιστρεφονται ολα γυτρω απο τον Θου Βου βιαστηκα να απαντησω στο 1ο δικο του.
    Ομως στην συνεχεια διαβαζοντας και ολα τ΄αλλα διαπιστωσα οτι αυτα που εγραψα ειχαν ηδη επισημανθει απο τους αλλους σχολιαστες.

    Σ΄αυτο που θα συμφωνησω με τον Θου Βου (ακομη και με με τον Ανθιμο ειμαι ικανος να συμφωνησω αν αυτο απαιτησει η λογικη) ειναι οτι το ζητημα της παιδοφιλιας ειναι ενα βαθυτερο κοινωνικο προβλημα και οχι αποκλειστικο προνομιο των αγιων πατερων (αλλωστε οι ιερεις δεν ειναι …»αποκλειστικης απασχολησης» παιδοφιλοι, επιδιδονται εξ ισου επιτυχως τοσο στην ομοφιλοφιλια οσο και σε αλλα σεξουλικα αθληματα («παπαδοφιλια» κλπ).

    Σε οτι αφορα την σχεση θρησκειας και σεξουλικων διαταραχων
    ————————————————————————— η θρησκεια με τις απαγορευσεις της και την δαιμονοποιηση της ξεξουαλικης δραστηριοτητας μεσω της αμαρτιας εκτοξευει τη λιμπιντο: αυτες οι εμμονικες ιδεες της απαγορευσης αιχμαλωτίζουν τη σκέψη, τις εμπειρίες, την κοσμοθεωρία και τη ζωή. Αυτή η καταδυνάστευση της προσωπικότητας από την «αμαρτια» συνιστα ιδεοψυχαναγκασμο, αυξανει την ενταση και οδηγει σε υπαρξιακα αδιεξοδα, διαστρέφει την ισορροπία του ψυχισμού και μπορει να δημιουργήσει συμπλέγματα διεγερτικής τάσης, τα οποία λειτουργούν ως πυρήνες σεξουαλικής διαστροφής.

    Οι κληρικοι -ιδιετερα οι υψηλοβαθμοι, οι μοναχοι κλπ- ειναι εκτεθημενοι σ΄αυτους τους κινδυνους λογω του αναγκαστικου τροπου ζωης που τους επιβαλει τοσο η ουσια του θεολογικου δογματος περι πιστης, οσο και το τυπικο της εκκλησιας, με αποτελεσμα να αποτελουν κοινωνικη ομαδα υψηλου κινδυνου. Ετσι τα «παρατραγουδα» στην περιπτωση τους ειναι συνηθως ακραια!
    Ειναι σωστο να υπαρχει αυξημενη επαγρυπνηση σε οτι την επαφη τους με τα παιδια και με καθε ειδους ατομων που χρηζουν προστασιας!

  47. Διορθωση:…σε οτι αφορα την επαφη τους με τα παιδια….

  48. Αποσπασματα από παλια σχολια του Νοσφερατου στην Καλυβα σχετικα με παρεμφερη θεματα:

    «Ενώ η επικουρεια αισθηση της ηδονής ειναι μεν υγιής αλλά γρηγορα μπορεί να καταλήξει βαρετή …
    Η χριστιανική απολαυση πολλαπλασιαζεται καθως κινιεται μεταξύ Ενοχής και Ντροπής
    …οπου η μεν ενοχή εχει να κανει με την τυχόν υπερβαση ενος οριου ( Π.Χ Αδαμ και Ευα και απαγορευμενος καρπός ) ,,,,,,
    η δε Ντροπή με την αισθηση του Γυμνου σωματος (πχ ο Αδαμ και η Ευα συναισθανθηκαν οτι ησαν Γυμνοι μετα την απαγορευμενοι πραξη και σκεπαστηκαν με φυλα συκής )
    Ετσι η σεξουαλική ηδονη ακονιζεται διπλά (λογω ενοχής και Ντοπής και στις καλές Χριστιανές κορυφωνεται στην πληρη πολλαπλή απολαυση»

    «ολα αυτά ανακατευονται και κανουν την Ηδονη της επιθυμιας, που ειναι απωθημενη και φαντασιωμένη , ακόμη μεγαλύτερη γιαυτό και εβλεπες παλιά τις κοπελιστσες να ιδρωνουν κατω απο τα πλουσια φορεματα τους ,και κατω απο το φουρο τους , ιδιως οταν εκανε ζεστη οπως τωρα και να σκεφτονται: Αχ ειμαι στη Κολαση …Αχ ειμαι μια Κολασμένη ..Γιατι με τιμωρει ο Θεος; … αρα κατι εχω κανει. Τι εχω κανει; κακες σκεψεις εκανες κορη μου ..της λεει ο Παπα Ρουπας στο εξομολογητηριο ,πες μου γρηγορα τι κανεις οταν εισαι μονη σου και οι γονεις σου λείπουν μηπως …
    και ετσι σιγά σιγα δια της τεθλασμένης …οι κοπελιτσες που πηγαιναν δυο -δυο αρχιζαν να το Σκεφτονται το Πραμα»

    «Η Αγία Μαρία Μαγδαληνή ντε Πάτσι αφιέρωσε με όρκο τον εαυτό της στην αγνότητα :στα 1585 δοκίμασε μια παρατεταμένη έκσταση και είχε συνεχείς παραισθήσεις ότι την σφυροκοπούσαν και την έδερναν. Της άρεσε να μαστιγώνεται , είτε μόνη της ή από δόκιμες που είχε στην εξουσία της»

  49. Ο/Η linguafranca λέει:

    @Θου Βου

    Έλεγα να μη μιλήσω (με καλύπτουν οι υπόλοιποι), αλλά δεν αντέχω με αυτά που διαβάζω (ολόκληρο PhD κριτικής ανάλυσης λόγου βγάζουν τα σχόλιά σου!)!!!

    Είπες:
    «οι παιδόφιλοι παπάδες είναι διεφθαρμένοι εξωγήινοι που προσγειώνονται σε έναν άμωμο και άσπιλο πλανήτη ή μήπως είναι παιδιά της κοινωνίας τους;

    πόσα παιδιά από τα 300.000 που κακοποιουνται σεξουαλικά στις ΗΠΑ καθε χρόνο,κακοποιηθηκαν από ορθοδοξους κληρικούς;

    10,20,30,100? τα υπόλοιπα 299.900 από ποιους κακοποιήθηκαν?»

    Μα νόμιζα ότι οι παπάδες είναι οι επί γης εκπρόσωποι του Θεού! Αλλά, μάλλον, κάνω λάθος σύμφωνα με τη λογική σου. Είναι τέκνα της κοινωνίας, άρα ουδεμία διαφορά έχουν από τους λαϊκούς.

    Ρωτώ, λοιπόν: τι τους θέλουμε;;; Αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως ενδιάμεσοι ημών και Εκείνου, ας μη μας πρήζουν με τις «πορνείες» και τα «κουσούρια» τους!

    Απορία: Υποτίθεται ότι οι χριστιανοί πρέπει να υπακούν στην υπέρτατη εντολή «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», μήπως Θου Βου είσαι μουσουλμάνος;

    ΥΓ: Βοήθειά μας!

  50. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Εκτός από τον Θ.Β. υπάρχει και ο Άνθιμος

    Φρουρός της δημόσιας ηθικής ο λαλίστατος Κάτων ο Τιμητής (με ποιά προσόντα;) Παναγιώτατος (!!!!) ιερός υβριστής όσων συνάψαμε πολιτικό γάμο, που δίκην δημοσίου υπαλλήλου μετατέθηκε ποδοπατώντας τους Ι.Κανόνες του από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη (Η μετάθεση αρχιερέα τιμωρείται με καθαίρεση και επαναφορά στις τάξεις των λαϊκών), δεν μας λέει κουβέντα για τους παιδεραστές κληρικούς και για την κάλυψη που σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» τους παρέχει η ηγεσία της Εκκλησίας.
    Όσοι είδαν την τελευταία εκπομπή Λαζόπουλου, θα άκουσαν πως ο παρουσιαστής προκάλεσε δημόσια μπρος στο εκατομμύριο των τηλεθεατών του τον Άνθιμο να πάρει θέση, αλλά αυτός σωπαίνει ως αιδήμων παρθένος.
    Μήπως ο κ.Άνθιμος Ρούσσας εκπροσωπείται από τον κ.Θ.Β.;
    (Σύμφωνα με την συνωμοσιολογική σκέψη του ΘΒ, που μας λέει πως ο Ιός είναι πράκτορας του Μπους, έτσι πρέπει να είναι).

  51. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @dmast,θείε Ισίδωρε και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

    [Κύριε ΘουΒου, μήπως η λέξη “αγαμία” σας λέει κάτι; Ιδού ο μηχανισμός που ψάχνατε.]

    [Οι κληρικοι -ιδιετερα οι υψηλοβαθμοι, οι μοναχοι κλπ- ειναι εκτεθημενοι σ΄αυτους τους κινδυνους λογω του αναγκαστικου τροπου ζωης που τους επιβαλει τοσο η ουσια του θεολογικου δογματος περι πιστης, οσο και το τυπικο της εκκλησιας, με αποτελεσμα να αποτελουν κοινωνικη ομαδα υψηλου κινδυνου. Ετσι τα “παρατραγουδα” στην περιπτωση τους ειναι συνηθως ακραια!]

    .«..(Ο Δημόκριτος)
    αποδοκίμαζε τις σαρκικές απολαύσεις, διότι, έλεγε, καταβάλλουν τη συνείδηση δια της ηδονής … είχε κακή γνώμη για τις γυναίκες και δεν επιθυμούσε παιδιά, γιατί η ανατροφή τους παρεμποδίζει τη φιλοσοφία.»
    Μπ. Ράσσελ, Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας, Α, σ.146

    « ..οι πόνοι είναι καλό, ενώ οι ηδονές από κάθε πλευρά κακό, διοτι, αφού γεννηθήκαμε για να τημωρηθούμε, πρέπει να τιμωρούμαστε..»
    ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, περί του πυθαγορικού βίου παρ.85

    ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, περί του πυθαγορικού βίου
    Παράγραφος 48: …(ο Πυθαγόρας) τους είπε μάλιστα να προσέχουν και τούτο: να έχουν σχέσεις μονάχα με τους συζύγους τους

    55: ..άν όμως η γυναίκα έρθει σε συνουσία με άλλον άνδρα, ο θεός δε θα τη συγχωρήσει..

    210 …(οι Πυθαγόρειοι) θεωρούσαν ότι πρέπει να περισταλούν όλες οι παρά φύση γεννητικές λειτουργίες καθώς και αυτές που γίνονται με ακόλαστο τρόπο και να παραμείνουν όσες γίνονται με σωφροσύνη και νομιμότητα, όσες δηλαδή στοχεύουν στην τεκνοποιία..

    «Η Δεύτερη Ευγενής Αλήθεια του Βουδισμού……………
    1) δίψα για αισθησιακές ηδονές, 2) δίψα για ύπαρξη και γίγνεσθαι και 3) δίψα για μη ύπαρξη (αυτό-αφανισμός)»

    Αυτή η επιθυμία,το πάθος, ο πόθος που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, είναι αυτή που γεννάει όλες τις μορφές της δυστυχίας και την συνέχεια των υπάρξεων. ………..»

    ανάλογα μπορούν να βρεθουν σε πλείστους άλλους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους και όχι μόνο.

    έτσι λοιπόν,με τη λογική dmast,θείου Ισίδωρου και λοιπών ,όλοι οσοι προβάλλουν την εγκράτεια ως ανώτερο τρόπο βίου είναι υποψήφιοι υψηλού κινδύνου ή (και)υπεύθυνοι για την παιδοφιλία.

    εξάλλου αυτό δείχνουν και τα γεγονότα:οι χιλιάδες παιδοφιλοι σεξοτουριστες,οι εκατοντάδες χιλιάδες θύτες (που στην πλειοψηφια τους προερχονται από το πολυ στενο οικογενειακο περιβάλλον) υποκινηθηκαν όλοι από την αβάσταχτη ,υποχρεωτική αγαμία που τους επεβλήθη από τον οικείο επισκοπο και τον παπα της ενορίας τους,με κορυφαίο των σχετικών ακραιων παραδειγματων τον Ελληνα Δουρή και τον πρόσφατα συλληφθέντα Αυστριακό Γιόζεφ Φριτσλ! 😛

    πώς θα σας φαινόταν η πρόταση να σοβαρευτούμε λίγο;

    @οφείλω να ομολογήσω πως με βρίσκει συμφωνο η απαξιωτική κρίση σου ,Λασκαράτε,για τις επισκοπικές μίτρες , τις πανάκριβες στολές,τα μέγαρα και αυτοκίνητα,το μεταθετό των επισκόπων και τους, αστείους έως προκλητικούς, τιτλους (η αυτού θειοτάτη παναγιότης κλπ)

    ταυτίζομαι πλήρως όμως με αυτούς:
    http://www.analogion.net/Agiologia/SebAntwniosKompos.html
    http://www.parembasis.gr/1999/99_02_13.htm
    http://www.antibaro.gr/religion/sevastianos.htm
    http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/nikolaos/

  52. Ο/Η dmast λέει:

    Και φυσικά, πάλι τίποτα περί της συγκάλυψης κε ΘουΒου. Έτσι;

    Αν οι ιερείς δεν μπορούν να είναι εγκρατείς, να παραιτούνται. Τέλος.

    Εσύ ο ίδιος άλλωστε βάζεις στον ίδιο ντορβά τον ιερέα με τον σεξοτουρίστα. Πρόβλημά σου και όχι δικό μου.

    Όσο για το «να σοβαρευτούμε», μάλλον απευθύνεσαι στον εαυτό σου χρησιμοποιώντας πληθυντικό μεγαλοπρέπειας.

  53. Ο/Η Θου Βου λέει:

    κε dmast μάλλον υπνώττετε ή εν μέσω της προκατάληψης βλέπετε όσα θέλετε να δείτε ,εις επιβεβαίωσιν του «νους ορά και νους ακούει».

    έγραψα από το νο 1 σχόλιο ήδη:
    «όλα τα σχετικά περιστατικά να βγουν στο φως της δημοσιότητος,ακόμη κι αν μια τέτοια κίνηση ,ενέχει τον κίνδυνο να συκοφαντηθούν κάποιοι αθώοι ιερωμένοι.
    προτιμότερο μέσα στα ξερά να καούν και κάποια χλωρά ,παρά να παραμένουν ανενοχλητοι ,κεκαλυμμένοι ,υπο το ιερό ράσο,κάποιοι ανώμαλοι παπάδες.»

    και στο νο 4
    «ο Αμερικής Δημητριος Τρακατέλλης είναι ανεπίληπτου ηθους κληρικός.Ωστόσο,αν τα οσα γραφονται περί συγκάλυψης αληθευουν ,έχει πολλές ευθύνες.»

    όποιες περιπτωσεις συγκάλυψης υπάρχουν να δημοσιοποιηθούν,να καταγγελθούν και οι υπευθυνοι να λογοδοτήσουν ως συνένοχοι.

  54. Ο/Η tropikosss λέει:

    @θουβου

    Μ αυτές τις παραθέσεις τι θες να αποδείξεις ότι η αποχή και η εγκράτεια κάνουν καλό;Να σου υπενθυμίσω ότι όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα γίνονται από ψευτοηθικούς αγάμητους ή όχι;

    Κοψοράβεις και μερικές απόψεις ατόμων με κύρος για να δώσεις κύρος και στα λεγόμενά σου.Ο ορισμός της προπαγάνδας.

    Θα σου υπενθυμήσω ότι εδώ δεν είναι κατηχητικό αλλά χώρος ενηλίκων,όπως λέει κι ο Ροίδης.

    «έτσι λοιπόν,με τη λογική dmast,θείου Ισίδωρου και λοιπών ,όλοι οσοι προβάλλουν την εγκράτεια ως ανώτερο τρόπο βίου είναι υποψήφιοι υψηλού κινδύνου»

    Δεν είναι λογική του dmast και του θείου Ισίδωρου,είναι απλά ΛΟΓΙΚΗ θουβου πράγμα που δεν κατέχεις σε καμία απ τις 3 πιο γνωστές μορφές.

  55. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΣΑ λέει:

    ean apo thn eleysi tou xristianismou sthn eyropi
    ebgenan ston aera ta alithina stixia gia to posa pedia exoun viasi
    h papades kai kalogeroi kai despotades tote ta nekra koufaria ton pedion ayton tha eftiaxnan 3 piramides toses megales oso ayth tou xeopa.
    as einai kala h agia ? grafi poy exei mesa ola ta eidi ktinovasias
    kai diastrofis pou mpori na anakalipsi anthropou nous.
    Dioti aytes einai oi idees tou (KANTE TO STAYRO SAS)
    AVRAAAAAAAAM
    ISAAAAAAAAAAAAK
    IAKOOOOOOOV
    KAI
    OLOU TOY EVRAIKOU SKILOLOGIOUUUUUUUUUUU
    OU OU OU
    OU OU.
    eyxaristo.
    akoma den exete dei tipota erxonte xeirotera.

  56. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @ω ,ναι ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΣΑ

    οι στερημένοι καλογεροι και παπάδες εγραψαν τα κατωθι που δικαιώνουν απολύτως τις απόψεις σου 😛 :

    «Αν το αγόρι είναι δώδεκα ετών τότε μου κάνει χαρά, κι αν βρίσκεται στα δεκατρία τότε με τραβάει ακόμα ισχυρότερα. Κι όμως στα 14 του είναι η γλυκύτερη ακμή του έρωτα, όταν αρχίζει το 15ο έτος προσφέρει ακόμα ομορφότερη ηδονή. Οι 16ρηδες είναι για όλους τους θεούς. (..)» (Στράτωνας, Παλατινή Ανθολογία, βιβλίο δωδέκατο)

    «Η Κύπρις ως γυναίκα / με φλόγες για γυναίκες σε τυλίγει. / Όμως τον γλυκό πόθο για τα αγόρια / τον κυβερνά αυτοπροσώπως ο Έρως. / Να δείξω την προτίμησή μου προς τα που; / Προς το αγόρι ή προς τη μητέρα; / Όμως κι η ίδια η Κύπρις θα έλεγε νομίζω: / Το θρασύ το παιδάριον νικάει» (Μελέαγρου, Παλατινή Ανθολογία, XII, 86)

    «Αν εξακολουθήσει ο Δημόφιλος / να δίνει και στους εραστές του φιλιά τέτοια / ωσάν αυτό που μου ‘σκασε το νήπιο, ω Κύπρις, / δεν βλέπω τη μανούλα του τις νύχτες / να καρτερά με ησυχία στην αυλόπορτα» (Διοσκουρίδου, Παλατινή Ανθολογία, XII, 14)

    «Κάποτε κάποιος παιδοτρίβης, / καθώς έναν μικρόν προπονούσε, / τον έβαλε σε κάμψη των γονάτων, / τον γύμναζε στα κάτω από τη μέση, / φροντίζοντας να πιάνει ολίγον τα μπαλάκια…» (Στράτωνα, Π.Α., XII, 222)

  57. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Θ.Β.
    Σταμάτα να μας κατεβάζεις τα παγκόσμια Άπαντα της Παιδεραστίας για να μας πεις πως δεν είναι ΜΌΝΟ οι παπάδες παιδεραστές. Το ξέρουμε όλοι μας.
    Σε αντίπραξη των κατεβατών σου, θέλω να υπενθυμίσω πως στο Ιερό Βυζάντιο ευνουχίζανε μικρά παιδάκια για τον αυτοκρατορικό γυναικωνίτη (μερικοί μάλιστα έφτασαν να γίνουν πρωθυπουργοί), ή για ψάλτες στην Αγία Σοφία. Υπήρχαν μάλιστα και πολλοί πατριάρχες ευνούχοι.

  58. Ο/Η Θου Βου λέει:

    @Λασκαράτε

    υπήρχαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν κληρικοί ανάξιοι της αποστολής και του ιερού υπουργήματος τους.

    πολλοι πατριάρχες ήταν αιρετικοί και αρκετοί ακόμα ήσαν για κλάματα.
    εξάλλου αν ψάξει κανείς τους καταλόγους και τις βιογραφίες τους θα το διαπιστώσει εύκολα.
    όμως το να παρουσιάζεται ,πονηρά και κακόβουλα,ο χώρος της εκκλησίας σαν θερμοκήπιο παιδοφιλίας και άλλων παραφιλιών ,είναι μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
    τα κείμενα που παραθέτω απλώς φωτίζουν το 99% της πραγματικότητας το οποίο επιμελώς αποκρύπτεις για να εξυπηρετήσεις τις εμμονές σου εστιάζοντας στο 1%.

  59. Ο/Η aram λέει:

    Θου-Βου το ότι ο Λασκαράτος έχει εμμονές δεν είναι κάτι το καινούργιο. Το λέει και το μπλόγκ.
    Το ότι πρέπει να έχει δοκτορά σε ιστορία της ορθοδοξίας είναι κάτι που φαίνεται. Εσύ όμως τι γυρεύεις να υπερασπίζεσαι τις παλιοχαμούρες ορθόδοξες κληρικές δεν το καταλαβαίνω.
    Δικηγόρος τους είσαι;;
    Τον Βέγγο άσ τον κατά μέρος με την φωτο. Εχει διαφορετικές απόψεις από σένα . Μην σφετερίζεσαι τον ηθοποιό.
    Τόσο καιρό που είσουνα ;; Η αλλάζουμε ονοματάκι για να λέμε τις μαλακιούλες μας;;;

  60. Ο/Η tropikosss λέει:

    @aram

    Ο θουβου δεν υπερασπίζεται τις «ορθόδοξες κληρικές»,κάνει κάτι ίσως χειρότερο,υπερασπίζεται όλους τους υπόλοιπους.

  61. Ο/Η Iokaste λέει:

    Το θέμα είναι, και αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τέτοια ενόχληση επειδή κατηγόρησε κάποιος τους κληρικούς ανοιχτά. Όπως έχει ειπωθεί 1000 φορές ως τώρα δεν αμφιβάλλει κανείς πως το θέμα της παιδεραστίας είναι μεγάλο και φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο παπάδες αλλά, για άλλη μια φορά, το συγκεκριμένο ποστ αναφέρεται στο τι κάνουν οι παπάδες και όχι στο τι κάνει όλος ο κόσμος, οπότε αυτό σχολιάζουμε. Και ναι, στην τελική περισσότερο θα αηδιάσω με κάποιον που υποτίθεται ότι ακολουθεί τον δρόμο του θεού και διδάσκει την αυτοσυγκράτηση και διάφορα τέτοια όταν κάνει ένα έγκλημα παρά με έναν κοινό εγκληματία που κάνει το ίδιο έγκλημα. Τουλάχιστον ο δεύτερος αφενώς δεν με κοροϊδεύει απροκάλυπτα και αφετέρου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τιμωρηθεί όπως του αξίζει, κάτι που με τους κληρικούς δυστυχώς δεν συμβαίνει…

    Άμα ξεκολήσουν όλοι οι κολημένοι πιστοί και αντιμετωπίσουν επιτέλους την εκκλησία που υποτίθεται οτί τους αντιπροσωπεύει, και καταφέρουν να την εξαγνίσουν και να την αναγκάσουν να ακολουθεί το δόγμα που πρεσβεύει κι όχι το συμφέρον του κάθε παπά, τότε θα σταματήσει και ο υπόλοιπος κόσμος να της επιτίθεται, θα κάνει κι αυτή επιτέλους σωστά το έργο της και θα είμαστε όλοι μια χαρά!!! (for the record, διαφωνώ κάθετα με την εγκράτια και όλες τις στερήσεις που πρέπει να τραβάνε οι κληρικοί αλλά είναι απόφασή τους, δεν τους ανάγκασε κανείς.. πάντως μαζί με την διόρθωση των λαθών της, η εκκλησία θα έπρεπε να σκεφτεί να αλλάξει και μερικούς κανόνες για να συμβαδίζει με τον 21ο αιώνα και όχι με τον 1ο αιώνα, πάει πέρασε αυτός…)

  62. Ο/Η Takis λέει:

    Επειδή ακούστηκαν ορισμένα πρωτάκουστα σχετικά με τον πρόσφατο γάμο ομοφυλοφύλων στην Τήλο και το αν υπάρχει διάταξη νόμου που να το επιτρέπει κλπ, επισημαίνω ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να να ρωτήσει τον κατεξοχήν ειδήμονα της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη και στην υποχρεωτική ερμηνεία των κανόνων του εσωτερικού δικαίου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

    Πρόκειται για τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κύριο Παυλόπουλο, που τυχαίνει να είναι σήμερα και ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός που θα κληθεί να εκδώσει εγκύκλιο στους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων της χώρας για την εφαρμογή των διατάξεων του πολιτικού γάμου και σύνταξης των ληξιαρχικών πράξεων.

    Διαβάστε τι γράφει σε σύγγραμμά του:

    «Όταν πρόκειται για την ερμηνεία και την εφαρμογή οποιωνδήποτε άλλων, προγενεστέρων ή μεταγενεστέρων της Κοινοτικής Οδηγίας διατάξεων του εθνικού δικαίου, το ΔΕΚ δέχεται ότι ο εθνικός δικαστής οφείλει να προβαίνει στην ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου αυτού, πάντα μέσα στα πλαίσια του δυνατού, υπό το φως του κειμένου και του σκοπού του κοινοτικού δικαίου, προκειμένου να επιτύχει το στόχο, που καθορίζεται από αυτή, και να συμμορφωθεί έτσι προς τις διατάξεις του άρθρου 189 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βλ. Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C-21/04, 4 Ιουλίου 2006, Κωνσταντίνος Adeneler and others ver. Ellinikos Organismos Galaktos. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει οι διατάξεις του εσωτερικού δικαίου και συγκεκριμένα οι διατάξεις περί γάμου να ερμηνευτούν «υπό το φως του κειμένου και του σκοπού των αντίστοιχων διατάξεων του κοινοτικού δικαίου (ισότητα ανδρών και γυναικών, οιουδήποτε γενετήσιου προσανατολισμού ως προς τα δικαιώματα τέλεσης γάμου κλπ).

    Τέλος ο εθνικός δικαστής στην προσπάθεια του να εναρμονίσει, π.χ. με τις μεθόδους που ήδη εκτέθηκαν, το εθνικό δίκαιο με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, δεν έχει «διέξοδο διαφυγής». Λόγω της αρχής της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου υποχρεούται να μην εφαρμόσει τη διάταξη του εθνικού δικαίου, η οποία αντιτίθεται τόσο στο πρωτογενές, όσο και στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο. Η υποχρέωση αυτή εμφανίζεται ακόμη περισσότερο έντονη και επιτακτική, όπως είναι ευνόητο, στην περίπτωση κατά την οποία έχει ήδη προηγηθεί απόφαση του ΔΕΚ, η οποία και έχει κρίνει, με δύναμη δεδικασμένου κατά τις κείμενες κοινοτικές διατάξεις, την αντίθεση μιας διάταξης του εθνικού δικαίου προς το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο (Βλ. Πρ. Παυλόπουλου εγγυήσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, σελ. 83-84, Εκδόσεις Σάκκουλα, 1993).»

    Αν υπάρχουν όλα αυτά γραμμένα, χρειάζεται να ψάχνουμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και να ρωτάμε τους παπάδες;

  63. Παράθεμα: Περι θρησκευτικής ιθικής « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

  64. Παράθεμα: Ποτ πουρί Ιερής Παιδεραστίας « Ροΐδη Εμμονές

  65. Παράθεμα: Βροχή από ιερές παιδεραστίες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  66. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο Σεραφείμ μόνον κατά Καθολικών παιδεραστών (οι Ορθόδοξοι είναι αλλιώς) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  67. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  68. Παράθεμα: «Μα, παπάς άνθρωπος;» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.