Αγαπητή Θέμις, λύστε έστω μ ί α υπόθεση, please

«Πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις υποθέσεις και να εδραιώσουμε την πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι η Δικαιοσύνη κινείται σωστά, δίκαια και γρήγορα», ανέφερε ο κ. Χατζηγάκης, επιχειρώντας να διασκεδάσει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης και με αφορμή την υπόθεση Μπάγια, αλλά και την ερώτηση 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το «βίο και την πολιτεία» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Από την «Ε»

——–

«Μην τα ισοπεδώνετε όλα». Το αγαπημένο cliché πολλών καλοπροαίρετων και μη σχολιαστών, έγκριτων παπαγάλων και άλλων πτηνών σε έντυπα, στο αλλήθωρο γυαλί, σε αυτό το ιστολόγιο, αλλά και σε πολλά άλλα. Το cliché αυτό είναι πανταχού παρόν για να δηλώνει, ή να υποδουλώνει (σεις το κρίνετε) τη κοινή λογική και πάνω απ’όλα την ταλαιπωρημένη έννοια της Ηθικής, κυρίως Αυτής.

Εντάξει λοιπόν. Κάντε τη δουλειά σας κι εδώ είμαστε να σας επαινέσουμε, να σας δικαιώσουμε. Ότι θέλετε, φτάνει να κάνετε επιτέλους τη δουλειά που σας έχει αναθέσει η Πολιτεία. Λύστε ΕΣΤΩ ΜΙΑ υπόθεση. Μία βρε άνθρωποι. Μ ί α.

Διαλέξτε, οι προσφορές είναι πολλές, εμείς εδώ σαν μη-ενημερωτικός χώρος επιλέγουμε μερικές για να σας διευκολύνουμε και για να διευκολυνθούμε και εμείς που ως μη-ειδικοί, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κρατούμε λεπτομερή κιτάπια (μια ωραία «ελληνική» λέξη).

Ορίστε:

1. Υπόθεση Δομημένα (ή Γαμ***να) Ομόλογα
2. Υπόθεση Μεβγάλ ή Γαλάζιων Κουμπάρων
3. Υπόθεση Χρηματιστήριο (καλά, εσύ έφυγες νωρίς)
4. Υπόθεση Υποκλοπών ( στο αρχείο; ρωτάμε, κάνει; )
5. Υπόθεση Ζαχόπουλου και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων
6. Υπόθεση Πακιστανών και άλλων απαγωγών
7. Υπόθεση ΔΕΚΑ (άντε Έντεκα για τον φίλο μου τον blogger)
8. Υπόθεση (ή Υποθέσεις) Παραδικαστικού (εδώ βάρυνε το πράγμα)
9. Υπόθεση (ή Υποθέσεις) Εκκλησιαστικής «Αλληλεγγύης
10. Υπόθεση Ζήμενς ( μου ξέφυγε, είναι ακόμη νωρίς)
11. Υπόθεση «Άγιος Παντελεήμων Αττικής» (ζητάω πολλά το ξέρω)

(ο αριθμός Έντεκα, δεν είναι τυχαίος)

Εδώ θα σταματήσω γιατί διαισθάνομαι τον κίνδυνο να τα «ισοπεδώσω όλα» και δεν θα αναφέρω τις διάφορες ανά την επικράτεια, υποθέσεις των γραφείων της Πολεοδομίας, της Μονής Τοπλού, τις διεκδικήσεις του Αγίου Όρους, και άλλα πολλά που είμαι σίγουρος ότι μερικοί εδώ σχολιαστές θα μου υπενθυμίσουν. Ούτε θα μιλήσω για τις «ανώνυμες» υποθέσεις των Χωματερών, των διαλυμένων πεζοδρομίων, την ταλαιπωρία των ιατρικών εξετάσεων και τα φακελάκια των ιατρών και την (μπάτε σκύλοι αλέστε) μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε για το ΟΤΕ θα πω λέξη. Θα μου προσάψουν τη ρετσινιά του κρατικιστή, δεν κάνει.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

.

ρο

Advertisement
This entry was posted in σκέψεις, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Αγαπητή Θέμις, λύστε έστω μ ί α υπόθεση, please

 1. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Κι υπάρχουν κι άλλες… Προγράμματα Σπουδών Επιλογής Πολυτεχνείου Κρήτης: ο ένας εκ των εκπτώτων αντιπρυτάνεων (ο Χρήστος Σκιαδάς) τιμωρήθηκε με εξάμηνη παύση, ο δε «πρύτανης» Δημήτρης Σωτηρόπουλος απολύθηκε, αλλά μετά βρήκαν «παρατυπία» στη σύσταση του πειθαρχικού και ακύρωσαν την ποινή του. Επίσης, μολονότι απουσίαζε παράνομα από την εργασία του για έτη ολόκληρα, μας τον ξαναφέρανε εν δόξη και τιμή να τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Οι διώξεις παύσανε, γιατί ΑΚΥΡΩΣΕ ο υφυπουργός οικονομικών της Ν.Δ. (ο Ρεγκούζας ή ο Δούκας; δεν ξέρω) τους ελέγχους του ΣΔΟΕ που βρήκαν απίστευτες παρανομίες (εταιρείες-φαντάσματα, φορολογικές ατασθαλίες κλπ) και οι κύριοι αυτοί αθωώθηκαν πανηγυρικά.

  Οι δε μπράβοι που προσέλαβαν οι «πρυτάνεις» της συμφοράς (πρυτάνεις της διαφθοράς τους ονόμασε η «Καθημερινή») για να ξυλοφορτώνουν καθηγητές, φοιτητές και υπαλλήλους του ιδρύματος παρέμειναν, χάρη στο παραδικαστικό κύκλωμα των Χανίων (το οποίο μας στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς), εκτός φυλακής. Ο αρχηγός τους μάλιστα βγήκε νομαρχιακός σύμβουλος στα Χανιά με το συνδυασμό του νυν νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη!

 2. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Kύριε Ροϊδη μου,
  θα σας μαλώσω. Οφείλατε να γνωρίζετε πως η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και ακολουθεί το γνωμικόν «Σπεύδε βραδέως»..
  Ύστερα την αδικείτε καταφώρως. Σας υπενθυμίζω τον εξαίρετον δικαστήν ο οποίος ανταπεκρίθη εις την προσφυγήν του κ.Πλεύρου (πατρός-τ.αρχηγού της πατριωτικής 4ης Αυγούστου) και απέσυρε κατάπτυστον πορνογραφικόν βιβλίον. Το σκεπτικόν του δικαστού, συνδυάζον την μαγειρικήν της Ελληνίδος νοικοκυράς, με τον φιλολαϊκόν χαρακτήρα των μοναρχικών καθεστώτων και με την ιεράν Ορθόδοξον πίστιν, αποτελεί μνημείον αθάνατον, λόγου και σκέψεως. Αν ολοκληρωθούν και αι εργασίαι αναγέρσεως ιερού ναού εις το προαύλιον του Αρείου Πάγου, καθάπερ ο κ.Πρόεδρός του οραματίζεται, η Δικαιοσύνη με την Θείαν Χάριν αρωγόν θα επιταχύνει τους ρυθμούς της.
  Παραλείψατε όμως κ.Ροϊδη, εις την πρόχειρον και βιαστικήν αναδίφησίν σας την υπόθεσιν του Πανιερωτάτου μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ.Θεοκλήτου, πνευματικού τέκνου του τρισμάκαρος και πνευματικού πατρός του τ.αρχιμανδρίτου κ.Κουλουσούσα (άλλαξε επώνυμον και ιδιωτεύει) όστις δανείσας την πτωχήν δικαστικόν κ.Αντωνία Ηλία (εξηφανίσθη), εις περίοδον δικαστικών εκκρεμοτήτων του με αντίπαλον μητροπολίτην όστις τον συκοφαντούσε δια sex and druggs και επιτυχών δια ψευδούς διυθύνσεως να εκδικαστεί η υπόθεσις εις τον φίλιον δικαστικόν χώρον του Πειραιώς με έδραν υπόλογον και εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης δια την εμπνευσμένην απόφασιν, προτείνας τον πανοσιολογιώτατον του Παραδικαστικού κ. Γιοσάκην (κυκλοφορεί ελεύθερος) ως αρχιγραμματέαν της Συνόδου, έχει παραδοθεί ταχύτατα άσπιλος εις την κοινωνίαν, χάρις εις την προφανή αθωότητά του και εις τον εξαίρετον δικηγόρον κάθε αδίκως δεδιωγμένου κ.Αλέξην Κούγια.

 3. Ο/Η λ:ηρ λέει:

  Αγαπητέ Ροϊδη:

  Από τότε που οι καλές προθέσεις στο σωστό δρόμο, γύρω στον 16ο αιώνα, είναι μάταιο και να πιστεύουμε τις προθέσεις δικαίων και αδίκων. Ο συμπαθής κ. Χατζηγάκης μπορεί να έχει την πρόθεση αλλά δεν κατέχει τη γνώση. Γνώση που θα του επέτρεπε να αντιληφθεί πως με στον βούρκο που λέγεται Ελληνική Διοίκηση, οι προθέσεις δεν πιάνουν.

  Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Μόνο που η παρακαμπτήριος του δρόμου αυτού, όταν διέρχεται από την Ελλάδα, πέφτει μέσα σε βούρκο. Η κόλαση ας περιμένει.

 4. Ο/Η Mantalena Parianos λέει:

  Πόσο δίκιο έχεις ρε Ροϊδη…
  Εδώ μέχρι και ο Βαβύλης βγήκε λάδι.

  Να περιμένουμε δικαιοσύνη για κείνον τον καλόν άνθρωπο Μητροπολίτη αθηνών; (αλήθεια, τα επέστρεψε ποτέ τα χρήματα; έκανε «αυτοκάθαρ» η Εκκλησία όπως έλεγε ο μακαριστός;)

  Και μια απορία:
  η Μπουρμπούλια που συγκαταλέγεται;
  Σε ποιο σκάνδαλο; – γιατί ούτε αυτό θα διαλευκανθεί να μου το θυμηθείς…

 5. Ο/Η Vassia λέει:

  Aπό μόνη της η λίστα τα ισοπεδώνει.

  Και όταν με το καλό αποδοθεί δικαιοσύνη – πραγματική-σε μία, η μέρα αυτή να κηρυχθεί επίσημη αργία παρακαλώ.

  Καλησπέρα

 6. Ο/Η wert01gf λέει:

  Δεν έχουν ανάγκη αυτοί. Τα ισοπεδώνουν από μόνοι τους.
  Το ρεζιλίκι, η ξεφτίλα σε όλο τους το μεγαλείο.

 7. Ο/Η αλληλόμορφος λέει:

  Κύριε Ροϊδη
  Θα διαφωνήσω μαζί σας. Η απόφαση με την οποία καθόρισαν το μισθό τους βγήκε άμεσα. Και μόλις σταμάτησε και η φασαρία από τα ΜΜΕ εφαρμόστηκε κιόλας. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τους βουλευτές μας; όπου τη μόνη απόφαση που βγάζουν ομόφωνα είναι ο μισθός τους; και πάντα Αύγουστο;

 8. Ο/Η plagal λέει:

  Με την συνολικη κριση που περναει το Ελληνικο συστημα εξουσιας, πολλες φορες φαντασιωνομαι πως θα βρεθουν καμια δεκαρια ψυχωμενοι μαλακες δικαστες να κανουν μια μανουρα α-λα-Mani Pulite να τους παρει ολους ο διαολος.

  Το «μαλακες» δεν το λεω προσβλητικα, ισα ισα, ο «μαλακας» που δεν καταλαβαινει απο λαμογιες και τυπολατρικα κανει τη δουλεια του εχει καταντησει να ειναι τιτλος τιμης στο Ελληνικο Δημοσιο. Ετσι, χρειαστηκε μονο ενας «μαλακας» δικαστικος να στειλει τους μπατσους στα Ζωνιανα για να ξεβρακωθει ολοκληρο το συστημα της Κρητικης μαφιας -μεχρι να ξαναπαρουν τον ελεγχο οι «ξυπνιοι» και να κουκουλωθει το πραγμα.

  Αλλα με την κατασταση στη δικαιοσυνη, αυτα μαλλον φαντασιωσεις θα μου μεινουν…

  Ομως, δεν χανω καθε ελπιδα. Υπαρχει η υποθεση της Ζιμενς. Γιατι εκει, τολμα κανεις ακομα να ψελλισει: «εχω απολυτον εμπιστοσυνη στην Δικαιοσυνη». Τη Γερμανικη Δικαιοσυνη, that is.

 9. Ο/Η melomenos λέει:

  Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη…
  έχασε τον δρόμο για τα Δικαστήρια!
  κρίμα μας!!!

 10. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  με κίνδυνο να στενοχωρήσω φίλους, οφείλω να υπενθυμίσω:

  1) Σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 1997, τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται σε μία πενταετία από την τέλεσή τους. Τουτέστιν, ΑΝ λέω ΑΝ εντοπισθούν δωροδοκίες υπουργών του κ.Σημίτη (ΠΑΣΟΚ), από την Ζήμενς πράγμα που όλοι μας αποκλείουμε γνωρίζοντας την εντιμότητα των στελεχών αυτού του κόμματος, τότε απλώς θα μείνει το στίγμα του σκανδάλου και κανείς τους δεν θα έλθει στην θέση του μακαρίτη Κουτσόγιωργα-που διάβηκε την πύλη του Κορυδαλλού (και δεν πρόλαβε να αθωωθεί). Πάντως προσωπικά είμαι βέβαιος πως οι μίζες της Ζήμενς κατευθύνθηκαν σε κατώτερα στελέχη της Διοίκησης (θα αποδειχθεί αυτό σύντομα) και όχι σε υπουργούς ή πολύ περισσότερο σε δυο μυστηριώδη κόμματα.

  2)Το άρθρο 237 του ποινικού κώδικα με τίτλο «Δωροδοκία δικαστή» που ίσχυε επί εποχής του κ.Σημίτη (ΠΑΣΟΚ) όριζε ότι η δωροδοκία ενός δικαστή τιμωρείται μόνο ως πλημμέλημα. Ασχολίαστο.

  3)Υπενθυμίζω ότι επί των ημερών του κ.Σημίτη (ΠΑΣΟΚ) ανακρίτρια 29 δικαστικών υποθέσεων του Χρηματιστηρίου, είχε ορισθεί η κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια (αλήθεια με την ευσεβή κ.Τόνια Ηλία του εκκλησιαστικού-παραδικαστικού η οποία έδρασε επί ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με το ΒΗΜΑ φέρεται να κρύβεται σε μονή τι γίνεται; χάθηκαν τα ίχνη της;). Αν ενθυμούμαι καλώς όταν ο Άρειος Πάγος εντόπισε την δράση της και κίνησε την διαδικασία για την απόταξή της από το δικαστικό σώμα, πριν συνεδριάσει η Ολομέλεια η κ.Μπουρμπούλια παραιτήθηκε για να προλάβει την απόταξή της, να μπορέσει να ασκήσει την δικηγορία και να μετρήσουν, ως συντάξιμα τα χρόνια που υπηρέτησε ως δικαστής. Η αποδοχή, ή μη, της παραίτησής της ήταν θέμα του Υπουργού Δικαιοσύνης, που τότε ήταν ο στενός φίλος του Γ.Α.Π. κ.Πετσάλινικος (ΠΑΣΟΚ) Αν ο κ.Πετσάλνικος δεν την αποδεχόταν (όπως έκανε αργότερα ο κ.Παπαληγούρας για την περίπτωση της Αντωνίας Ηλία), η πειθαρχική διαδικασία θα προχωρούσε, με όλες τις συνέπειες. Ο κΠετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ), όμως, παρά τις εισηγήσεις της ηγεσίας του δικαστικού σώματος, δέχτηκε την παραίτηση και η Μπουρμπούλια απέφυγε την πειθαρχική τιμωρία και τις διοικητικές της επιπτώσεις – δεν απέφυγε, αργότερα, την ποινική τιμωρία, αλλά το τελευταίο έπρεπε να πέσει το ΠΑΣΟΚ, για να συμβεί.

  Παρακαλώ να μην εκλειφθούν οι 3 επισημάνσεις ως άγνοια των τεράστιων ευθυνών της ΝΔ στο θέμα της Δικαιοσύνης, αλλά ως μια προειδοποίηση του για το μέλλον της χώρας αν ο διάδοχος του κ.Γ.Α.Παπ. κ.Βενιζέλος (ή άλλος τις σοσιαλιστής) εκλεγεί στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές πρωθυπουργός. Θα πρόκειται για μια νέα Εθνεγερσία.

 11. Ο/Η Dionysos λέει:

  Ολο το μυστικό της μη απονομής και λειτουργίας δικαιοσύνης στο τόπο μας είναι οι ΑΝΑΒΟΛΕΣ. Στις διάφορες ανακριτικές διαδικασίες, της ανάπηρες δίκην ΑΜΕΑ, στις απαράδεκτες αναβολές στημμένων αναβολών που δεν βγαίνουν λόγω φόρτου προγράμματος,επιτηδες βαλμένες έτσι, στην για ψίλου πήδημα εισαγωγή στο ακροατήριο απλών διενέξεων και πλημμεληματικών πράξεων, πχ απαζημι΄ωσεων, διαζυγίων, τροχαίων, προσβολή τιμής και υπόληψης κλπ. Αρκεί να υπενθυμίσω στους ΠΑΝΤΕς ότι η υπόθεση η υπόθεση δωροδοκία και εξαγορά για ίδιον όφελος υπαλλήλων ΟΤΕ και κρατικών παραγόντων για το διάστημα 1996-2006 από ΣΙΕΜΕΝΣ ξεκίκησε από την ευσυνειδησία και παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού και ενός εισαγγελέα στο Λιχτεστάιν.!!
  Η παρεμβολή στο δίκαιο συνδικαλιστικό λόγο Μπάγια του υπουργείου δείχνει ότι και εκεί η ΝΔ έχει χάσει την μπάλλα. Να κοιτάει ο Καραμανλής πότε θα τον βγάλουνε παράνομο οι συστημικοί νταβατζήδες που κυβερνούν με την ΑΤΙΜΩΡΗΣΊΑ παρανομιών και την ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ. 😳

 12. Ο/Η hoh λέει:

  hi there
  sorry no Greek!
  beautiful looking language

  was it Socrates that was put to death for his thinking?
  pls let me know
  i know one of them was a raving homosexual [not that there’s anything wrong with it!]
  !viva Greece and democracy – in the modern sense
  ie equality for all
  initially democracy was not so especially for women!

  yr welcome to translate any of the above if it will fit into your blog
  i’m responding to your comment in wordpress v Brazilian censorship case

 13. Ο/Η don-ald λέει:

  πιστεύω πως τα λεγόμενά σας στηρίζονται σε βασική παρανόηση την οποία εσκεμμένα ή όχι κάνει και ο υπουργός. Ταυτίζει τον εαυτό του με την ανεξάρτητη ( θεωρητικά ) δικαιοσύνη, ή εκφράζει την επιθυμία του να αποδώσει ο ίδιος δικαιοσύνη.
  Τι στοιχεία ή βοήθεια έχει δώσει ο ίδιος για να λυθούν τα θέματα που αναφέρετε νομίζω πως είναι το θέμα. Γενικώς η συχνή αναφορά και τα αναθέματα σε ένα θεσμό που ποικιλοτρόπως κρατάμε δέσμιο μου θυμίζει προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.

 14. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  1. Υπόθεση Δομημένα (ή Γαμ***να) Ομόλογα
  2. Υπόθεση Μεβγάλ ή Γαλάζιων Κουμπάρων
  3. Υπόθεση Χρηματιστήριο (καλά, εσύ έφυγες νωρίς)
  4. Υπόθεση Υποκλοπών ( στο αρχείο; ρωτάμε, κάνει; )
  5. Υπόθεση Ζαχόπουλου και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων
  6. Υπόθεση Πακιστανών και άλλων απαγωγών
  7. Υπόθεση ΔΕΚΑ (άντε Έντεκα για τον φίλο μου τον blogger)
  8. Υπόθεση (ή Υποθέσεις) Παραδικαστικού (εδώ βάρυνε το πράγμα)
  9. Υπόθεση (ή Υποθέσεις) Εκκλησιαστικής «Αλληλεγγύης
  10. Υπόθεση Ζήμενς ( μου ξέφυγε, είναι ακόμη νωρίς)
  11. Υπόθεση «Άγιος Παντελεήμων Αττικής» (ζητάω πολλά το ξέρω)

  Φιλε Λασκαρατε
  εκτος απο το 2 και 10 εχω την εντυπωση οτι τα λοιπά κουκουλωμνεα σκανδαλα σχετιζονται με ττην Παρουσα Κυβερνηση το ονομα του Πρωθυπουργου της δεν το ειδα να γραφεται εδώ περα (μεσα) παρά μονο ..τα δυο Μεγαλα κομματα και ο Γιωργακης κλπ

  Δε λεω οτι το Πασόκ δεν κουκουλωσε , εφαγε » κλπ ..Απ’ ολα εκανε
  Αλλά μη ξεχναμε οτι εδώ και πολύ καιρό μας κυβερνά η Χειροτερη δυνατή κυβερνηση απο την μεταπολιτευση …. η οποια οδηγει καθημερινά τη χωρα στην Ξεφτιλα
  και η οποια τυγχανει ακομα μιας παρα πολύ περιεργης Ασυλίας στις μυριαδες πομπές της ..

  και δεν ξερω [ως τα καταφερνετε αλλά ολο μας μιλατε για τον Σημιτακο και τον Γιωργακη αλλά πολύ σπανια για τον Δαμαλάκη ..
  Αντε ..γιατί τα ισοπεδώνουμε ολα μου φαινεται … 😉

 15. Ο/Η roidis λέει:

  😀 βρε Νοσφεράτο,
  Εκτός του ότι εγώ έγραψα το κείμενο και όχι ο κ. Λασκαράτος (και να το έγραφε εκείνος, το ίδιο είναι), μας αδικείς ή λόγω ηλικίας το Αλτσχάιμερ βρίσκεται προ των πυλών…

  – διάβασε -προσεκτικά όμως- την εισαγωγή.
  – ξαναδιάβασε όλο το κείμενο, και θα καταλάβεις ότι εννοώ πάντα τη σημερινή δικαιοσύνη!

  Μη τα ισοπεδώνεις όλα.
  🙂

 16. Ο/Η Αταίριαστος λέει:

  Αν ο Σημίτης ήταν ο αρχιερέας της διαπλοκής, τότε ο Κωστάκης πρέπει να αναγορευτεί πατριάρχης. Βοήθειά μας!

 17. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Ρε Νοσφεράτε,
  έχω εξηγηθεί και στον πολυσέβαστο Θείο Ισίδωρο. Η ΝΔ είναι εκτός συναγωνισμού. Να φύγει εκατό φορές η ΝΔ αλλά όχι για να επιστρέψουν οι βρυκόλακες του ΠΑΣΟΚ.
  Πάντως σε έχω προλάβει γιατί λέω στο σχ.10:
  @Παρακαλώ να μην εκλειφθούν οι 3 επισημάνσεις ως άγνοια των τεράστιων ευθυνών της ΝΔ στο θέμα της Δικαιοσύνης@

  Επειδή λες πως μόνο οι 2 και 10 υποθέσεις αφορούν το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το Χρηματιστήριο και η ΔΕΚΑ (υποθέσεις 3, 7) ποιόν αφορά; Και μήπως δεν είναι ο κ.Σημίτης που φρόντισε να διευκολύνει την παραγραφή των υπουργών του, να αφήσει την κ.Μπουρμπούλια να πέσει στα μαλακά, να μην βλέπει το παραδικαστικό και νά έχει την δωροδοκία δικαστή για πλημμέλημα. Λησμονιούνται αυτά;
  Μήπως δεν είναι κοινή αμαρτία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι συνεχείς αναβολές, οι παραγραφές, τα κυκλώματα, ο διορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση που καταστρατηγεί την διάκριση των 3 εξουσιών, η αρνησιδικία, οι υποχείριοι δικαστές (κάποιοι βέβαια όχι όλοι), ο εξευτελισμός στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο όρκος και οι εικόνες στα Δικαστήρια;

 18. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΣΑ λέει:

  Γεια σας αδέρφια.
  Διάβασα σήμερα στο θέμα ότι ο πρωθυπουργός
  δεν θα αναθεωρήσει το άρθρο σχετικά με την επικρατούσα θρησκεία.
  Έχει κολλήσει το στόμα μου να λέω για αυτό το θέμα στις παρέες.
  Έχω βγάλει καντήλες στα χέρια με το να γράφω τα αυτονόητα στα διάφορα blogs.
  Τι Ροίδης και Λασκαράτος (βοήθειά μας) τουλάχιστον αυτοί έμειναν στην ιστορία.
  Εμένα αγαπητοί άρχισαν και με δείχνουν και με το δάχτυλο,
  να έρχεται ο αντίχριστος, ο άθεος, ο μαλάκας, ο σατανιστής, ο δωδεκαθειστής,
  ο κείνος, ο άλλος και τι δεν έχω ακούσει. Τελικά έβγαλα το συμπέρασμα ότι η βλακεία είναι ανίκητη.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι την Κυριακή (ημέρα του Ήλιου για τους γνώστες) θα πάω στην εκκλησία να πέσω στα 4 αλλά θα τους στείλω στον Διάολό τους.
  Μόνη λύση είναι ο εξωτερικός εχθρός, ένας πόλεμος μας σώζει.
  Αφού δεν αντιλαμβάνονται από ανθρώπινα δικαιώματα
  και ελευθερία έκφρασης με λογικά επιχειρήματα μάλλον μόνον από μια σφαίρα στο κεφάλι τους θα καταλάβουνε.
  Ά έχουμε και τον Δία!!! καλλιτεχνική απεικόνιση των φυσικών φαινομένων δηλαδή, απότι βλέπω παρά τα χτυπήματα που παθαίνει ο άνθρωπος από τα βηξίματα του Διός και που δεν βάζει μυαλό, ετοιμαστείτε για φτερνίσματα του Δία θα μετράτε πτώματα μήνες μέχρι να βρείτε πόσοι πέθαναν. Και τότε να δούμε κύριοι με τα κατεστημένα σας, πολιτικά, θρησκευτικά, οικονομικά, που θα κρύβεστε για να γλιτώσετε.
  Ουφ.
  Πάω να ακούσω λίγο Πανούση live να εκτονωθώ
  Και εγώ σ`αγαπάωω γαμώ το Χριστό μουυ.
  Και εγώ σ`αγαπάωωωωωω,γαμώωωωωω τοοοο ΧΡΙΣΤΟ.
  Καλή συνέχεια.

 19. Ο/Η Sadmanivo λέει:

  > Αγαπητέ Ρο,
  το post μου βγάζει μια αίσθηση deza vu… Εμείς να γκρινιάζουμε, αυτοί να μας έχουν γραμμένους, γενικά μια από τα ίδια. Κι από τη μεριά μας, καλά κάνουμε, πιστεύω, και τα λέμε και τα ξαναλέμε. Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε τα λένε τόσοι πολλοί που θα διαμορφώσουν και πολιτική δράση – τάση.
  Μέχρι τότε, κουράγιο.

  > Αγαπητέ Λασκαράτε,
  γι άλλη μια φορά νιώθω ένα κόμπο στο λαιμό… Δεν ήξερα ούτε για την πενταετία παραγραφής, ούτε και για τον χαρακτηρισμό «πλημμέλημα» της δωροδοκίας δικαστικού. (Θα πίστευε κανείς, αφελώς βέβαια, πως οι παχυλότατοι μισθοί τους θα προλάμβαναν την τάση της δωροδοκίας, αλλά δεν έχει πάτο η απληστία του ανθρώπου).
  Οι γαλαζοπράσινοι [μήπως θα έπρεπε να πω οι κάθε απόχρωσης;] εξουσιαστές ακολουθούν τους ίδιους κανόνες, λατρεύουν τους ίδιους θεούς και – έξω από τις κάμερες – τρωγοπίνουν παρέα. Όταν ο μέσος έλληνας / ψηφοφόρος το εμπεδώσει αυτό, τότε και μόνο τότε θα υποχωρήσει ο ιδεολογικός δικομματισμός.
  Αλλά εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος και με μια εύλογη παραίτηση υπουργού που θα σήμαινε την ύπαρξη στοιχειώδους ευθιξίας και υπευθυνότητας… λέμε τώρα ..

 20. Ο/Η Rodia λέει:

  Ξέρεις, υπάρχει μια μέθοδος εκκαθάρισης δια της συλλογής τεραστίου όγκου εκκρεμοτήτων και αυτή νομίζω ότι ακολουθείται από (όλες) τις κυβερνήσεις: Αφήνουν να μαζεύεται υλοκό, κι άλλο υλικό, πολύ, πάρα πολύ, μα πάρα πάρα πολύ υλικό και μετά βάζουν μια φωτιά και το καίνε! Εικονικό κάψιμο φυσικά, αν και το πραγματικό θα βόλευε περισσότερο…
  Οταν έχει συσσωρευτεί τόσο τεραστιος όγκος υποθέσεων, εύκολα υποθέτει κανείς πως η κυβέρνηση είναι σίγουρη για την παροιμιώδη ανάπηρη μνήμη του λαού των ΕΛ, οπου η τεμπελιά είναι το εθνικό σπορ μαζί με τον ωχαδερφισμό. Είμαστε πρωταθλητές στο ευγενές πνευματικό άθλημα: “ποιος να ψάχνει τώρα τι έγινε τότε, περάσαν και κάτι χρόνια…”
  (για τούτο, προτιμώ τα sudoku!)

 21. Ο/Η Rodia λέει:

  σμπλρ στο προηγούμενο σχόλιό μου: Είναι ακριβώς όπως το παλιό και δοκιμασμένο «στρίβειν δια του αρραβώνος”, όπου ο κάθε ανήρ ως μέλλων γαμπρός μπορούσε ανέτως να “βολεύεται” τζαμπέ (τα μπουρδέλα ήταν ακριβά τότε) όσο διαρκούσε η περίοδος μνηστείας. Κατόπιν, διέλυε τον αρραβώνα και μην τον είδατε!
  Ετσι και με τη μέθοδο αυτή “βολεύεται” η κυβέρνηση και (πολύύύύύ) αργότερα θα σκάσει το κανόνι -μαζί με την υπομονή όσων επιμένουν να παρακολουθούν και να ελέγχουν, οι άλλοι θα παρακολουθούν γιουροβύζιον και θα περιμένουν το γαμπρό (ή τη νύφη, αναλόγως).

  ..τουτέστιν, το τάμα και το τάξιμο δεν είναι μόνο για τους αγίους, είναι και προεκλογικό εύρημα..

  (παρασύρομαι, θέλω να γράψω κι άλλα, αλλά περιμένω κι άλλα σχόλια από της σεβαστή ομήγυρη)

 22. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  ΣΤΕ και Σουφλιας
  Καμερες…
  Απιστευτη ακριβεια …
  Φωτιες περυσι και Ασυμμετρη απειλη
  Στο σκανδαλο » Χρηματιστηριο’ δεν ηταν μόνο το Πασόκ αλλά ισως περισσοτερο χωμενη Η νου Δεξια..Παρολα αυτά εμφανιστηκε ως »αγια » …
  –Η προπαπαγανδα και τα παπαγαλάκια της Νου Δεξιας σημερα δεν λεει : Τα κανουμε ολα καλά ..Λεει περιπου : Σκατά τα κανουμε αλλά και το Πασόκ τα ιδια εκανε …Η : Φταιμε και μεις φταιει και το Πασόν εξισου
  (δηλαδή αυτο Ισοπεδωνονται 😉
  Γιατί το κανει ; Μα ξερει πολύ καλά οτι ο χοντροπετσοι οπαδοι της δεν εχουν ιχνος ευαιασθησιας ..Το ρουσφετι, το γλυψιμο η εξουσια ναναι καλά

  Αντιθετα η μεγαλη μαζα των δημοκρατων και αριστερών Ψηφοφορων (Κεντροαριστερα Αριστερά και Οικολογοι) ειναι αυτοι που διαθετουν σημερα καποια σε μικρό ή μεγαλο βαθμό ευαισθησια

  Τι κανει λοιπόν Η Δεξια Νου Δου …Πολύ απλά : Δεν προπαγανδιζει πια τις θεσεις της … Και δεν την νιαζει κιολας ..Αυτό που ηθελε το πετυχε και το 2004 και τον Σεπτεμβρη με τις φωτιες και τα τριχιλιαρα και την φρικώδη » Ασυμμετρο απειλή»’

  Και οι οπαδοι της ..τους βλεπουμε καθημερινά Τι σοι ειναι …
  (οσοι εχουν μεινει …οι σχετικά νοημενες ψηφοφοροι της εχουν φυγει)

  Εκεινο που την ενδιαφερει ειναι να επαναλαβει την παλια της τεχνη κοσκινο ..Να διασπασει να σπειρει διχονοιες , να εξαγορασει , να τρομοκρατησει και κυριως να Απελπίσει …

  Γιατί πες τε μου : Ποιος ενδομυχα -ακομα και απ αυτους που φωναζουν τι» Παπαγος τι Πλαστηρας» δεν βλεπει οτι η Χωρα παει κυριολεκτικά κατα διαβόλου(κατά Δαμαλου)

  και η μονη πιθανη λύση ειναι μια ευρυτερη συμαχια Πασοκ Συριζα (και Ο- Π ) οπως και μικροτερων δυναμεων της Αριστεράς

  Και οτι τωρα περισσοτερο απο ποτε χρειαζομαστε ενα Ευρυτατο Κοινωνικό Μετωπο ωστε να αντισταθουμε στα πιο απληστα Λαμόγια που ειδαμε ποτές (Απο την μεταπολιτευση τουλαχιστον)

  Αντε ..γιατί αν τα ισοπεδώνουμε ολα ;)(Τι Παπαγος τι Πλαστηρας)

  η Μονη Ωφελημενη θαναι παλι η Νεα Δεξιοκρατια .. Και η χωρα εχει ελαχιστα περιθωρια αντοχής πιά …

  Και προς αρχσιν παρεξηγησεων και συνηθων Ρετσινιων και λασπεος (που εισπρατουν οσοι διαθετουν ακομα στοιχειωδη κοινή λογική σε τουτον τον τόπο )

  δηλώνω οτι ο μονος Πασόκος με τον οποιο εχω συχνη καπως επαφή ειναι ο Κουρέας μου…

 23. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Y. G ..και ως γνωστον οι Νοσφεράτοι δεν εχουμε και πολλά μαλλια ..

  Ας βαλω με την ευκαιρια και κατι τις που εγραψα πολύ παλια (κατα τον Μεσοπόλεμο)…

  -Εκεί γύρω στα 1920 στη Γερμάνια: Οι σοσιαλδημοκράτες αντιμάχονται τους κόκκινους σπαρτακιστες. Κάποια στιγμή σκοτώνουν την Κόκκινη Ροζα και τον Κ Λημπνεχτ. Οργανώνουν τα στρατόπεδα Συγκέντρωσης των κόκκινων
  -Την ιδία εποχή σε κάποια φυλακή της Γερμανίας ο Χίτλερ ετοιμάζεται για τον μελλοντικό του ρόλο.
  -Εκεί γύρω στα 1930. Οι κομμουνιστές –απόγονοι των κόκκινων μισούν τους σοσιαλδημοκρατες. Τους αποκαλούν σοσιαλφασιστες. -Στα καμπαρέ του Βερολίνου οι καλλιτέχνες διασκεδάζουν . ..
  -Εκεί γύρω στα 1933…. Οι ναζί έρχονται στην εξουσία. Βάζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης αδιακρίτως, και σοσιαδημοκρατε;ς ,. και κομμουνιστές και Εβραίους, και Τσιγγάνους και, και, . Αδιακρίτως . Γιατί οι Ναζί δεν κάθισαν να σκεφτούν για παράδειγμα τις λεπτές διαφορές μεταξύ σοσιαλδημοκρατών και κομμουνιστών, σπαρτακιστών, τροτσκιστών και λοιπών.
  Για ποιον η αναλογία; Per te fabula narratur

  Cabaret – Bob Fosse

 24. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Και κατι αλλο
  Οταν ακουω αυτήτην χαρουμενη νεολαια
  να φωναζει » Και α και Ου και Δαπ Νουδουφκου »
  (και »Βουλγαρακη Βουλγαρακη%$#@2 τον ^%$# τον%#$#2 κλπ
  και »εμπρος Λαε μη σκυβεις το κεφαλι
  με τον Καραμανλή ενοτητα και παλη »
  νιωθω σαν να ξανακουω το : Tomorrow Belongs to Me

 25. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Η εξελιξη ενός σκανδαλου ..

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=27184936

 26. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

  Κρύβουν κακουργήματα, κατέθεσε ο Ζορμπάς

  Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ
  «Εθαψε» με το γάντι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, τους κ. Γ. Σανιδά και Γ. Κολιοκώστα, για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ενώ επεφύλαξε βολές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομίας.
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=52437256

 27. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Ακριβοι στα πιτουρα

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=82065704

  Εβγαλε (καταδικαστική) απόφαση πριν να τελειώσει η δίκη

  ΧΑΝΙΑ
  Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

  Προτού καν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία η απόφαση είχε βγει: «Ενοχος ο κατηγορούμενος!».
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=5491400

  Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΔΕ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  Και η Επιτροπή Ζορμπά ψάχνει την «τρύπα»

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΕΛΙΑ

  Η ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος ασχολείται με το μεγάλο σκάνδαλο των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=34884872

 28. Παράθεμα: Λέτε η Θέμις επιτέλους να κάνει δουλειά; (Siemens) « Ροΐδη Εμμονές

 29. Παράθεμα: ΚΟ.Υ.ΣΟΥΡ.Ι. » Blog Archive » Ελληνική Δικαιοσύνη

 30. Παράθεμα: «Une Balle Masquée» Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.