ΑΠΑΤΗ το Άγιο Φως και με δικαστική βούλα-παμψηφεί αθώος ο Δ. Αλικάκος

[Το Άγιο Πνεύμα, έκανε ζαβολιά και τιμώρησε τους Αγίους Αρχιερείς, προτρέποντάς τους να κάνουν μήνυση και να σπάσουν τα μούτρα τους]

Ρουμάνα μοναχή ευνοούμενη του αοιδίμου πατριάρχου Διοδώρου, εργαζόμενη σε καμπαρέ, ανάψασα το πούρον της με Άγιο Φως («Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα», Γρ. Καλοκαιρινός, Καθημερινή 22.07.2001 • 08:00) «το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. … ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της».

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, η ευσεβέστατη ekklisiaonline, αποθήκη και εκθετήριο της αφορολόγητης Βιομηχανίας ορθόδοξων θαυμάτων και Υπέρμαχος Στρατηγός των τιμαλφών της Ελληνορθοδοξίας ενάντια στους θρασύτατους εχθρούς Της (Άγριος καβγάς Τατσόπουλου – Καραγιάννη on air”), πρώτη δημοσίευσε την τόσο δυσάρεστη για αυτήν είδηση δικαστικής επιβεβαίωσης μιας βλάσφημης και ανίερης απάτης του από το 1534 ελληνικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων («1534: Με δόλο το πατριαρχείο Ιεροσολύμων περνά από τα χέρια των Παλαιστινίων σε Έλληνα πατριάρχη»), σε βάρος των φορολογούμενων Ελλήνων αλλά και της κατώτερης φυλής του ορθόδοξου παλαιστινιακού ποιμνίου, που δεν είναι άξιο να έχει ομοεθνή πατριάρχη, γι΄αυτό το βόσκουν οι Νεοέλληνες Αρχιερείς, που από ανήλικα αγόρια στρατολογούνται ως μόνοι άξιοι κληρονομοι των λεγόμενων Αγίων Τόπων Το πατριαρχείο του Αγίου Φωτός στρατολογεί ανήλικα αγόρια»).

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να απευθύνω στον κ.Τσίπρα και στο αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα του, το ερώτημα αν θα κάνουν την αυτοκριτική τους, που αντί να καταργήσουν τον γελοίο και εξευτελιστικό για την Ελληνική Δημοκρατία πολιτικαντισμό (δυο περίπου δεκαετιών) της υποδοχής της απαξιωμένης [από τον Αδαμάντιο Κοραή και δεκάδες Έλληνες (ακόμη και Επισκόπους) και ξένους περιηγητές] φλόγας ως Αρχηγού Κράτους, προχώρησαν στην πρωτοφανή κίνηση να παραχωρήσουν για πρώτη φορά το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, για τη μεταφορά της φλόγας του αναπτήρα από το 2016 Η «πρώτη φορά» αριστερή κυβέρνηση φέρνει το Αγιο Φως με το πρωθυπουργικό Embraer», iefimerida.gr-28/04/2016  19:52. «…θα απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 7 το πρωί μεταφέροντας μεταξύ άλλων, την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη…»).

Επαναφέρω παλαιάν πρότασίν μου, ως την μόνην ορθόδοξον λύσιν «Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος με την trans κα Κωνσταντίνου να φέρουν το Άγιο Φως»

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ekklisiaonline: «Λάμπρος Λουκάκης “ΕΚΤΑΚΤΟ – παμψηφεί Αθώος ο Δημήτρης Αλικάκος στη … Δίκη για το Άγιο Φως» (29 Μαρτίου 2024 14:25). «ΑΘΩΟΣ κρίθηκε ο Δημήτρης Αλικάκος, κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες τού αποδόθηκαν έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος. Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δεν συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα για το ιερό πατριαρχείο: «Ο πρέσβυς Άγγελος Βλάχος για το Άγιο Φως…»

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

13 Responses to ΑΠΑΤΗ το Άγιο Φως και με δικαστική βούλα-παμψηφεί αθώος ο Δ. Αλικάκος

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    η ερωτική σχέση κυβέρνησης Τσίπρα-Αγίου Φωτός, δεν βρήκε την ανταπόκριση που της άξιζε.

    Ο ευσεβής υπουργός Αμανατίδης

    https://eurosceptics.home.blog/2018/04/09/%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-aegean/

     ΑΠΟ PAP-NETΆγριος καυγάς μέσα στο αεροπλάνο της Aegean προς τον υπουργό Αμανατίδη για το Άγιο φως

    Αγριο κράξιμο στους μεταφέροντες το άγιο φώς! Δεν γνωρίζουν καν πως λέγεται ο υπουργός που μεταφέρει το φως στην Ελλάδα.  Διαμαρτύρονται γιατί τους καθυστέρησαν 2 ώρες την αναχώρηση!

      δείτε το video:

    Εξαγριωμένοι επιβάτες περιμένουν 2 ώρες το Άγιο Φως και την πέφτουν σε Αμανατίδη και Aegean(γέλιο)

    Πρώην Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος: «Άναβα με σπίρτα το Άγιο Φως»


    Κατανυκτική συνάθροισις ευσεβών πολιτευτών στην υποδοχή του Αρχηγού Κράτους Αγίου Φωτός: Ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης (εκ λαφαζανικών), εν μέσω των Δ.Καμμένου (ΑΝΕΛ, τ. Υπουργός Τσίπρα και Άουσβιτς, βλ. «Τα γραπτά μένουν… Σάλος στα κοινωνικά δίκτυα» https://hellasjournal.com/2015/09/ta-grapta-menoun-salos-sta-kinonika-diktia-kata-tou-dimitri-kammenou/ ) και Χ.Παππά-Παναγιώταρου (μονάζουν στις φυλακές Δομοκού). Όπισθεν δεξιά το μέλος της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας», βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης (βλ. και Ο ευσεβής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σαρακιώτης, με μητροπολίτες που ευλογούν τον Μιχαλολιάκο… https://roides.wordpress.com/2019/12/13/13dec19-2/ ).

  2. Ο/Η pvyf λέει:

    Ο Θεός δεν καταργεί τους νόμους της φύσεως που ο ίδιος έθεσε. Μάθαμε να λέμε ότι « όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις» και δεν σκεφτόμαστε ότι έτσι είναι σαν να λέμε ότι ο Θεός έχει κάνει λάθος και το διορθώνει. Αν το φως είναι θαύμα όπως το εννοούν να μας πουν τι φως είναι αυτό κτιστό ή άκτιστο; Διότι αν είναι θαύμα δεν είναι υλικό. Αυτό όμως είναι ένα καθαρά φυσικό φως που υπόκειται σε όλους τους φυσικούς νόμους. Τα πράγματα είναι απλά. Αλλά όπως έλεγε και ο Λεμπέσης, έχουν μεγάλη αξία οι βλάκες στο σύγχρονο βίο. Βλάκας δεν είναι ο ηλίθιος, ο πνευματικά καθυστερημένος αλλά αυτός που δεν σκέπτεται ή δεν θέλει να σκεφτεί. Και δυστυχώς όπως λέει είναι οι πιο πολλοί. Λυπάμαι για την κατάντια μας. Εξοργίζομαι για την εξαπάτηση των πιστών. Αλλά όπως έλεγε και ο Λασκαράτος « οι παπάδες εξακολουθούν να είναι κάτω από το καλυμμαύκι τους ότι ήταν κάτω από τη σκούφια τους»

  3. Ο/Η pvyf λέει:

    Το θέμα είναι τι εννοούμε θαύμα. Ο Θεός έθεσε φυσικούς νόμους και δεν τους καταστρατηγεί. Το Άγιο φως από που έρχεται; Είναι κτιστό ή άκτιστο; Προφανώς όπως όλοι ξέρουν είναι ένα φυσικότατο φως. Ως εκ τούτου η ύπαρξη του δεν οφείλεται στο υπερπέραν αλλά στα στοιχεία του κόσμου τούτου. Τα πράγματα είναι απλά όπως είπε ο Λεμπέσης βλάκας δεν είναι ο ηλίθιος ο πνευματικά άρρωστος αλλά αυτός που δεν σκέφτεται ή δεν θέλει να σκεφτεί. Λυπάμαι για την κατάντια μας. Εξοργίζομαι με τη θρησκευτική εξαπάτηση. Όπως έλεγε κι ο Λασκαράτος «οι παπάδες εξακολουθούν να είναι κάτω από το καλυμμαύκι τους ότι ήταν και κάτω από τη σκούφια τους»

  4. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Από την εικόνα που έχω στα μίντια – τέσσερις γνωστές ιστοσελίδες, μ’ έχουν μπλοκάρει – συμπέρανα πως το γεγονός αποσιωπήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του, όπως φυσικά και η δικαστική απόφαση. Πλην της ιστοσελίδας » Η ΑΥΓΗ», και ένα δύο σάιτ ακόμη, δεν το διάβασα πουθενά αλλού.

    Μάλλον, οι πιστοί θα εξαγριωθούν και θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση τους στα Ιεροσόλυμα και περισσότερη «κατάνυξη» (αν βέβαια το μάθουνε ). Ο πιστός δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Επίσης, επισκέφθηκα την ekklisiaonline, και διάβασα την εν λόγω ανάρτηση. Παρατήρησα πως οι πιστοί.. ξέχασαν να κάνουν έστω μια κοινοποίηση. Τίποτα.

    «Η ανάγκη για πίστη, για κάποιο είδος ανεπιφύλακτου «Ναι» ή «Όχι», είναι μια ανάγκη που γεννιέται από την αδυναμία. Ο άνθρωπος της πίστης, ο «πιστός» κάθε είδους, είναι αναγκαστικά ένας εξαρτώμενος άνθρωπος· ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να βάλει τον εαυτό ως σκοπό, ένας άνθρωπος που δεν μπορεί καθόλου να βάλει κάποιον σκοπό από μόνος του. Ο «πιστός» δεν ανήκει στον εαυτό του, μπορεί μόνο να είναι ένα μέσο, πρέπει να χρησιμοποιείται, έχει ανάγκη να υπάρχει κάποιος που να τον χρησιμοποιεί. Το ένστικτό του αποδίδει τη μεγαλύτερη τιμή σε μια ηθική αποκήρυξης του εαυτού του· όλα τον πείθουν να ακολουθήσει αυτήν την πορεία: Η σύνεση του, η πείρα του, η κενοδοξία του. Κάθε είδος πίστης είναι μια έκφραση αυτοαποκήρυξης, αυτοαποξένωσης… Ο πιστός δεν είναι ελεύθερος να έχει επίγνωση των ερωτημάτων του «αληθούς» και του «αναληθούς»· η ακεραιότητα θα ήταν στην περίπτωση αυτή καταστροφή του. Η παθολογική εξάρτηση της οπτικής τους, μετατρέπει τους πιστούς σε φανατικούς…» Φρίντριχ Νίτσε-Αντίχριστος(Απόσπασμα)

  5. Ο/Η Left λέει:

    Δεν είναι όλη η Αριστερά σαν τον Τσιπρα. Η ΑΥΓΗ είναι από τους λίγους που δεν έκρυψαν την είδηση                     https://www.avgi.gr/koinonia/481380_athoos-o-dimosiografos-alikakos-apo-trimeles-plimmeleiodikeio-athinon

    Δίκη για Άγιο Φως / Αθώος ο δημοσιογράφος Αλικάκος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

      3’

    29.03.24 19:24  29.03.24 22:15

    Η Κωνσταντίνα Λύρου

    Κωνσταντίνα Λύρου

    ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
    (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

    Παμψηφεί αθώος κρίθηκε ο Δημήτρης Αλικάκος και ο υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Εκκρεμές μετά από πέντε χρόνια

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον ερευνητή δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο και τον υπεύθυνο του εκδοτικού οίκου Εκκρεμές, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος τους ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

    Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες, τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός».  Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δε συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης.

    Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο βίντεο στο οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων εμφανίζεται να καλύπτει τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός κατά την τελετή του Μ.Σαββάτου είναι αληθές. Τα δύο καντήλια ανάβουν μέσα στον Τάφο από το χέρι του εκάστοτε Σκευοφύλακα.

    Ο δικηγόρος τους Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος προέβη στην εξής δήλωση στο avgi.gr:

    «Η σημερινή αθωωτική απόφαση επιβεβαιώνει την αξία της ερευνητικής και τεκμηριωτικής δημοσιογραφίας, η οποία ασκείται εντός του νομίμου πλαισίου σαν αυτοτελής αξία στο πλαίσιο μιας λειτουργούσας δημοκρατίας. Το δικαστήριο εφήρμοσε το νόμο κατά τρόπο υποδειγματικό και θα έλεγα ότι εξέθεσε τους εγκαλούντες για μία προφανώς αβάσιμη έγκληση, η οποία ωστόσο, προξένησε τον διασυρμό και την ταλαιπωρία του κατηγορημένου επί πέντε ολόκληρα έτη δυστυχώς.

    Παράλληλα, πριν δύο μέρες απερρίφθησαν και οι αγωγές που είχαν ασκήσει οι δύο βασικοί εγκαλούντες κατά του Δημήτρη Αλικάκου, στις οποίες απαιτούσαν χρηματική ικανοποίηση και αποζημίωση για διάφορες αστικές αδικοπραξίες».

    Όπως αναφέρει και ο Δημήτρης Αλικάκος επί πέντε χρόνια δεν παραποίησε καμία δήλωση, δεν μόνταρε, δεν συκοφάντησε κανέναν, δεν έβλαψε, δεν είπε ψέματα, τήρησε στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και προσπάθησε να αποδείξει το προφανές και το αυτονόητο.

    Ο δημοσιογράφος αφιέρωσε την νίκη στη μνήμη του ιερέα πατέρα του, που έζησε να δει την προσπάθεια διασυρμού του, και πικράθηκε, αλλά δεν ζει για να δει τη χαρά του παιδιού του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του δημοσιογράφου:

    Μάρτιος του 2019 (δημοσίευση της έρευνάς μου «Λύτρωση -Περί του Αγίου Φωτός»)  
    Πέντε χρόνια να προσπαθώ να αποδείξω το προφανές και το αυτονόητο.
    Πέντε χρόνια να επαναλαμβάνω (συγγνώμη αν κούρασα) ότι δεν παραποίησα καμία δήλωση, δεν μόνταρα, δεν συκοφάντησα κανέναν, δεν έβλαψα, δεν είπα ψέματα, τήρησα στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
    Πέντε χρόνια να εισπράττω μίσος.
    Πέντε χρόνια να εισπράττω στήριξη και συμπάθεια.
    Πέντε χρόνια να πέφτω και να σηκώνομαι.
    Πέντε χρόνια να περιμένω να ακούσω μια λέξη. Μόνο μία:
    «ΑΘΩΟΣ» (ομόφωνα -από όλες τις κατηγορίες)
    Αφιερώνω τη νίκη στη μνήμη του ιερέα πατέρα μου. Που έζησε να δει την προσπάθεια διασυρμού μου, και πικράθηκε. Αλλά δεν ζει για να δει τη χαρά του παιδιού του.
    Να χαρεί με τη χαρά του.

    https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/434204988_10161519479813151_904130502859111583_n.jpg?stp=dst-jpg_p960x960&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_eui2=AeHxuwhoMck2qPtrBtiXe12_F6LTFvZzzeUXotMW9nPN5cXn1dVogIiCQt60_ikCc2xgBftE5Afv1XcO0wNmY8bi&_nc_ohc=WO0-aNqC-fgAX9EJiYe&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfAPV8pQ_sFZU-XwWB9onZjIM2CzfAeQ7T-2Qj3nQYIp7A&oe=660BE5C0

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο ιερός Δαμιανός διορίστηκε Έξαρχος τον Γενάρη του 2009, μόλις 32 ετών και δυστυχώς το νεαρόν της ηλικίας του (το πατριαρχείο Ιεροσολύμων εμπιστεύεται υπέρμετρα τους νέους), φαίνεται πως τον έριξε σε ακατανόμαστα (με την έννοια πως δεν τα κατονομάζει το πατριαρχείο) παραπτώματα. Όπως συνέβη και με άλλους τρεις ευλαβείς νέους που ευνοήθηκαν από την άδολη πίστη των πατριαρχών στη νεότητα: Ενδεικτικώς αναφέρω πρώτον έναν νεαρό λογιστή«Νίκος Παπαδήμας: ο «φαντομάς» του Πατριαρχείου (ΤΟ ΒΗΜΑ-24.11.2008 23:57 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ).

    Δεύτερον, ένα ευλαβές άρρεν μοντέλο που ευνοήθηκε από την ανθρωπιστική πολιτική του πατριαρχείου, μεταξύ πολλών άλλων προσώπων ακόμη «Σκάνδαλο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου» ΤΟ ΒΗΜΑ-24.11.200823:53, ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ). «Συγγενείς, φίλοι, κουμπάροι και πνευματικά παιδιά «εκτελούσαν» επί χρόνια χρέη «βοηθών οικονομικών διαχειριστών» της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. H διαχείριση των τεσσάρων θεάτρων, των 130 και πλέον διαμερισμάτων, τα ενοίκια από τα εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδενδρα, ο οβολός των πιστών στα παγκάρια των 12 ναών που διαθέτει το Πατριαρχείο στην Αθήνα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών…..Ακόμη υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία ναών του Πατριαρχείου στη Μύκονο, στην Κεφαλλονιά και στην Κέρκυρα των οποίων η Εξαρχία θα έπρεπε να έχει διερευνήσει την τύχη τους, αλλά ουδείς ασχολήθηκε επί δεκαετίες ή δεν θέλησε να ασχοληθεί….Ενοικιαστής του Πατριαρχείου είναι και το γνωστό τοπ μόντελ κ. N. Π….. (σημ.Λ. η εφημερίδα δημοσίευσε το όνομά του), ο οποίος διαμένει στην οδό ….. Ο κ. … για διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου με θέα στην Ακρόπολη καταβάλλει ενοίκιο 110 ευρώ….».

    Τρίτον, έναν ευσεβέστατο μετανοημένο νεαρό, πρώην έμπορο ναρκωτικών: «H απίστευτη περιπέτεια Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα» (Καθημερινή-N. Παπαχρηστου 09.02.2005 • 08:00), «Oικογενειακή φιλία έδενε τον Xριστόδουλο με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά Bαβύλη» (Βραδέλης Στέλιος, Σαμαράς Θανάσης Γ., 8 Φεβρουαρίου 2005 | 00:00).

    https://politeianews.gr/kathairethike-o-mesitis-exarchos-tou-panagiou-tafou-me-ti-vermouda-kai-ti-synodeia-xanthias-kallonis-eferne-me-times-archigou-kratous-to-agio-fos-stin-ellada/

    Καθαιρέθηκε ο “μεσίτης” Έξαρχος του Παναγίου Τάφου με τη βερμούδα και τη συνοδεία ξανθιάς καλλονής! Έφερνε με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φώς στην Ελλάδα

    Facebook

    Twitter

    Σκότος και Έρεβος κάτω από το θαυματουργόν «Άγιον Φως»

    6) «Πατριάρχισσα Μαρίτσα» (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 03/04/2005)
    «………Είναι η αδελφή του πατριάρχη, το πρόσωπο που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλο, ο βασικός του σύμβουλος!….Στις βαλίτσες της, όμως, θα μπορούσαν να βρίσκονται ρούχα απ’ τα πολυτελή καταστήματα της Donna Karan στην 5η λεωφόρο στο Μανχάταν ή μοδάτες τσάντες απ’ το μέγαρο της LV (Lοuis Vuitton) στην παριζιάνικη George avenue. Μέρη που επισκέπτεται συχνά, απολαμβάνοντας πάντα την άνεση της πρώτης θέσης στο αεροσκάφος με το οποίο ταξιδεύει. ……. Αγοράζει σινιέ μοντέλα και για τους φίλους της, ηγουμένους, συνοδικούς ή και απλούς μοναχούς, που στηρίζουν την ίδια και τον Ειρηναίο. …..Κι έχει πολλούς φίλους η Μαρίτσα: Τον Κλαύδιο (φίλο και του Ιάκωβου Γιοσάκη), που μέσα σε ένα χρόνο από απλός ιερέας ανέλαβε ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα. Τον Τιμόθεο Ηλιάκη, παλαιό φίλο και πνευματικό της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα εργάζεται στα γραφεία της Εξαρχίας, και τον ίδιο τον έξαρχο του Π.Τάφου Θεόκτιστο.


    Ο πανοσιότατος ηγούμενος Κλαύδιος χτενίζει την κα Μαρίτσα.

    8 ) Αρχαιοκαπηλίες-κλεψιές-αμύθητοι θησαυροί (Ελευθεροτυπία 22.5.2005 Β.Σιούτη)
    «Τα προικιά του πατριάρχη……Δικηγόρος που εργάστηκε…για πολλές υποθέσεις του Πατριαρχείου αναρωτιέται….Πιστεύετε…ύστερα από τα πρόσωπα που πέρασαν από τον θρόνο…κι αν είχε διασωθεί το στέμμα του Ιουστινιανού θα υπήρχε…έστω κι ένα μπριγιάν; Άλλη καθημερινή πηγή πλουτισμού του Πατριαρχείου…οι καταθέσεις βαρύτιμων κοσμημάτων….συγκεντρώνονται από μοναχούς της (σχετικής) εμπιστοσύνης του πατριάρχη σε κοινές πλαστικές σακούλες….υποτίθεται ότι τα τοποθετεί σε θησαυροφυλάκιο. Το τι κοσμήματα συγκεντρώνονται δεν περιγράφεται…..στην αγιοταφική αδελφότητα κυκλοφορούν φήμες ότι οι μοναχοί που μεταφέρουν…παίρνουν μόνοι τους το φιλοδώρημα….ο πατριάρχης δεν είναι σε θέση να τους ελέγξει…..βυζαντινά στέμματα, πατριαρχικές μίτρες με τα διαμάντια…βυζαντινά κοσμήματα…εικόνες…χρυσά δισκοπότηρα…φυλάσσονται (όσα δεν έχουν εξαφανισθεί)….στο Μουσείο…τα υπόλοιπα, ο κρυφός θησαυρός (που κανείς πατριάρχης δεν έχει επιτρέψει ποτέ να καταγραφεί)…στο … Σκευοφυλάκιο. Τον Σκευοφύλακα και τον Δραγουμάνο…τους διορίζει ο πατριάρχης…τον …Διόδωρο τον είχαν δει ολοι να φορτώνει δεκάδες εικόνες στην Κάντιλακ. Έλεγε….τα πηγαίνει στην πατριαρχική βίλα στο Αμάν. Για άλλον αρχιερέα έχει ακουστεί ότι έκοβε σελίδες από τα αρχαία χειρόγραφα και τις πουλούσε…….Έχουν ακόμη και χειρόγραφα του Ευρυπίδη….έχουν γλυτώσει χάρη στην αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται. Την ίδια εντυπωσιακή αδιαφορία….επί αιώνες…και για ένα παλίμψηστο…του Αρχιμήδη….το 1998….βρέθηκε στον….οίκο δημοπρασιών Christies για να καταλήξει με περισσότερα από 2.200.000 δολάρια σε άγνωστο αγοραστή».

  7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    νν

    https://www.alfavita.gr/koinonia/395628_o-k-patris-thriskeia-oikogeneia-itan-paidobiastis-kai-mastropos Περισσότερο «οικογενειάρχης», «άνθρωπος του θεού» «φιλάνθρωπος»…πεθαίνεις…

    https://www.iefimerida.gr/ellada/kolonos-12hroni-enohos-mihos-mitera-athoa

    Την ενοχή του 55χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

    Πώς αποφάσισε το δικαστήριο
    Ηλίας Μίχος, 55χρονος ιδιοκτήτης mini market

    ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2 για βιασμό
    ένοχος κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία
    ένοχος κατάχρηση ανηλίκου
    ένοχος πορνογραφία ανηλίκων κατά πλειοψηφία
    ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή
    αθώος για εμπορία ανηλίκου

    Μητέρα 12χρονης

    αθώα για πορνογραφία
    αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία
    ένοχη για πλημμεληματική εκβίαση κατά πλειοψηφία 6-1

  8. Παράθεμα: ΑΠΑΤΗ το Άγιο Φως και με δικαστική βούλα-παμψηφεί αθώος ο Δ. Αλικάκος | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  9. Ο/Η του κώλου λέει:

    Κυριάκος Βελόπουλος

    @velopky

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!Αυτός ο κ. Αλικάκος κρίθηκε αθώος από ελληνικό δικαστήριο για την αμφισβήτησή του προς το Θαύμα του Αγίου Φωτός. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τα «ντοκουμέντα» οτι το Αγιο Φώς είναι απάτη ! Μιλήστε μου για δικαιοσύνη τώρα! Κύριοι δικαστές η πίστη είναι πίστη,δεν δικάζεται , σταματήστε να είστε και εσείς βλάσφημοι επιτέλους! Περιμένω τον κ.Αλικακο να αμφισβητήσει και τον μετεωρίτη στην ΜΕΚΚΑ που αφορά την πίστη των μουσουλμάνων !ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ!ΑΠΟΨΗΜΑΣ !

  10. Ο/Η Ρασ Πούτιν λέει:

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σεμνά και ταπεινά η ekklisiaonline

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/alikakos-ston-alpha-ti-tha-gini-me-osous-pistevoun-sto-agio-fos/

    ΑΛΙΚΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ALPHA: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣΤρίτη, 02 Απριλίου 2024 16:25

    Εκκλησία Online

    Τη «σιωπή» που επικρατεί στις τάξεις της ελλαδικής και κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να κρίνει ομόφωνα αθώο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, υπέδειξε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και κάλεσε τις δύο Εκκλησίες να μιλήσουν στο χριστεπώνυμο πλήθος.

    Ο δημοσιογράφος κρίθηκε αθώος σε μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του αναφορικά με τα όσα γράφει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός» με μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου αλλά και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει ότι η τελετή αφής του Αγίου Φωτός είναι προϊόν ανθρώπινης παρέμβασης και δε γίνεται από κάποιο θαύμα.

    Ο κύριος Αλικάκος έκανε λόγο για πίκρα, στεναχώρια, απογοήτευση και οργή που επικρατεί ανάμεσα στις τάξεις των πιστών, πολλοί εκ των οποίων πιστεύουν από μικρά παιδιά ότι το Άγιο Φως ανάβει στον Πανάγιο Τάφο με θαυμαστό τρόπο.

    «Aυτούς όλους τους ανθρώπους τη ψυχή τους ποιος θα τη γαληνέψει; Νιώθουν να γκρεμίζεται μέσα τους η πίστη τους. Με πήρε μια γυναίκα στο τηλέφωνο και έκλαιγε. Με αυτούς τους ανθρώπους τι θα κάνουμε;»

    Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού επισήμανε ότι φαινόμενα θρησκοληψίας δεν βοηθούν στον εκκλησιαστικό βίο και λειτουργούν αντίθετα στη σχέση ανθρώπου και Θεού.«Είναι μια αφορμή αυτή η απόφαση να δώσουμε σημασία στην ουσία και όχι στους τύπους.»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.