Τελειώνει την Παρασκευή (29.3) η δίκη για το Άγιο Φως

[Ο Δημήτρης Αλικάκος δίνει τη μάχη της Αλήθειας, απέναντι στη διαβόητη απάτη του αναπτήρα]

«Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος φιλοξενούσε στην Κύπρο Αρχιερείς από τα Ιεροσόλυμα και τους έθεσε το ερώτημα, αν είναι θαύμα ή όχι, τότε οι Αρχιερείς ομολόγησαν στον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν πρόκειται για θαύμα»

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Μετά από τις φυγομαχίες των μηνυτών Αρχιερέων του Αρχηγού Κράτους Άγιο Φως (16/03/2023  «Συνεχίζουν να κρύβονται οι Μάγοι του Αγίου Φωτός-Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της μήνυσης του πατριαρχείου Ιεροσολύμων κατά του Δημήτρη Αλικάκου») και σε μια εποχή που η αποκάλυψη ιερών σκανδάλων (22/03/2024 «Η Εκκλησία ήξερε τι γινόταν στην επιχείρηση Αββακούμ»-Βιομηχανία θαυμάτων, απάτες, κλεψιές, πλουτισμός, ροζ παρενοχλήσεις»), δυσκολεύει το εμπόριο των θαυματων της Ορθοδοξίας [ 26/03/2024 Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τηρεί αποστάσεις από την «Αγία» Ζώνη (βερσιόν Εφραίμ Βατοπεδινού)], αφού ακόμη και «Οι Άραβες Ορθόδοξοι πληροφορούνται τώρα για την απάτη του Αγίου ΦωτόςΜεγάλη υπηρεσία του Δημήτρη Αλικάκου στην υπόθεση της Αλήθειας» (03/03/2024), ξεκίνησε επιτέλους η δίκη όπως απαιτούσε ο κατηγορούμενος και απέφευγαν οι άγιοι μυνητές του: «Ξεκίνησε η δίκη του ιδρυτή της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes Δημήτρη Αλικάκου για τις αναφορές του στο Άγιο Φως»-Οι μαρτυρίες σκευοφυλάκων στο βιβλίο του δημοσιογράφου για ανθρώπινη επέμβαση  (Prime News 21/03/2024).

Στο μεταξύ προστέθηκε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα, που ενισχύει την προφανή αλήθεια, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο: «Η ομολογία αρχιερέων ενώπιον Μακαρίου για το Άγιο Φως κι η απογοήτευση Επισκόπου» (alphanews.live/cyprus- 27/3/2024 – 12:50).

Ελληνίς ευσεβής παρθένος, προσκυνήτρια (εκ Γαστούνης) εν Ιεροσολύμοις, μόλις ανάψασα πούρον με το Άγιον Φως, εξελθόν δια χειρός του Ιεροσολύμων Θεοφίλου του Γαργαλιανιώτου, 12 ετών στρατευθέντος εις Ιεροσόλυμα, κληθέντος παρά του Αγίου Πνεύματος (ανάγνωθι: «Το πατριαρχείο του Αγίου Φωτός στρατολογεί ανήλικα αγόρια-Οι εκλεκτοί του Ελληνορθόδοξου ταχυδακτυλουργού θεού»)

«Για τα όσα διαιωνίζονται αλλά και αμφισβητούνται σχετικά με την προέλευση του Αγίου Φωτός, μίλησε στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι, το Άγιο Φως θεωρείται υπόθεση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα, υπάρχει και μια κυπριακή μαρτυρία για αυτό. «Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος φιλοξενούσε στην Κύπρο Αρχιερείς από τα Ιεροσόλυμα και τους έθεσε το ερώτημα, αν είναι θαύμα ή όχι, τότε οι Αρχιερείς ομολόγησαν στον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν πρόκειται για θαύμα, ότι ανάβει με θαυματουργό τρόπο. Και αυτό από πού το ξέρω εγώ; Όταν είπα πριν από 20 χρόνια ότι είναι τελετή και όχι θαύμα, πήρα μια επιστολή από έναν σεβάσμιο άνθρωπο που καταγόταν από την Αμμόχωστο, όπου στην Αμμόχωστο σύχναζε πολύ τακτικά ο τότε Τριμυθούντος Γεώργιος, Επίσκοπος βοηθός του Μακάριου. Και πήγε μια μέρα ο άνθρωπος απογοητευμένος, κατσουφιασμένος κ.λπ. Και όταν τον ρώτησαν ‘τι έχετε’; Είπε ακριβώς αυτό το πράγμα. Είπε ότι ήταν εκεί στη συνάντηση του Μακαρίου». Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε και σε εκείνους που συνδέουν την αξία της Ορθοδοξίας με το Άγιο Θαύμα, εξηγώντας ότι όπως αγιάζεται και το νερό, έτσι συμβαίνει και με το Άγιο Φως. «Που είναι υπαρκτό, όχι που ανάβει με θαυματουργικό τρόπο», διευκρίνισε. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, μετά την κυκλοφορία βιβλίου που αμφισβητούσε την προέλευσή του». 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Petros Tatsopoulos

ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ: 1 ημ.  · 

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Τελειώνει την Παρασκευή (29.3) η δίκη για το Άγιο Φως

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    O Aρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος

    Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1965
    sporeas.tv

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος

    https://www.news247.gr/ellada/arxiepiskopos-gerason-etsi-anavoume-to-agio-fos-eidololatria-oti-erxetai-apo-ton-ourano/                                   Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης: Έτσι ανάβουμε το Άγιο Φως, ειδωλολατρία ότι έρχεται από τον ουρανό

    Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος

    Πριν από τον Αρχιεπίσκοπο Ισίδωρο είχε μιλήσει για σπίρτα ο αρχιεπίσκοπος Νικηφόρος Θεοτόκης

    Ο πρέσβυς Άγγελος Βλάχος για το Άγιο Φως…

    Στα 6τομα απομνημονεύματά του («Μια φορά κι ένα καιρό ένας διπλωμάτης») ο Βλάχος άνοιξε για τα καλά το στόμα του. Από την αρχή του Δ΄τόμου (1985), όπου περιγράφεται και η θητεία του κοντά στο πατριαρχείο, μας προετοιμάζει: «Ένας πρεσβύτερος συνάδελφος μας είχε πει: Στη σταδιοδρομία σας θα συναντήσετε μπουνταλάδες, λαπάδες, ψευταράδες, μασκαράδες, δεσποτάδες…».

    Για τη βλάσφημη απάτη του Αγίου Φωτός, ο πρόξενος προσθέτει και τη δική του αρνητική μαρτυρία στις δεκάδες περιφρονητικές τοποθετήσεις και μαρτυρίες του Αδαμάντιου Κοραή και των ξένων λόγιων περιηγητών: «Ένα μικρό αγιοταφικό τέχνασμα μετουσιώνει σε έκσταση την απλοϊκή αναμονή».

  2. Παράθεμα: Η τοξικότητα επιστρέφει δριμύτερη | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  3. Ο/Η Παφίτης λέει:

    https://omegalive.com.cy/kypros/moni-abbakoum-tosa-itan-e-taripha-gia-na-deis-ena-thauma-oso-perissotero-plirones-toso-megaluteres-oi-pithanotetes-gia-therapeia/

    Μονή Αββακούμ: Τόσα ήταν η ταρίφα για να δεις ένα … θαύμα – Όσο περισσότερο πλήρωνες, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για θεραπεία!

    OmegaLive
    29/03/2024 08:21

    Σημαντικές μαρτυρίες από πρόσωπα που φέρονται να εξαπατήθηκαν από τη Μονή Οσίου Αββακούμ δίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Αστυνομία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

    Πολίτες, που ενημερώθηκαν γι’ αυτά που συνέβαιναν μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο, επικοινωνούν με την Αστυνομία και δίνουν καταθέσεις για τη δική τους περιπέτεια στη Μονή.

    Πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρουν ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις ατόμων που καταγγέλλουν ότι είχαν δει βίντεο ή άλλες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι κάποιος που είχε ζητήσει τη βοήθεια του Οσίου μέσω της Μονής, θεραπεύτηκε από κάποια νόσο ή ασθένεια. Γι’ αυτό και έσπευσαν στη Μονή για να ζητήσουν βοήθεια για να θεραπευτούν οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μονή Αββακούμ: Ενώπιον των ποινικών ανακριτών και μέλος της ΚΥΠ;

    Όπως καταγγέλλουν, από τη Μονή τους ζητούσαν να καταβάλουν €500 για να τους αγιογραφηθεί εικόνα του Οσίου Αββακούμ. Ταυτόχρονα, τους ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ότι αν έδιδαν €1.000 ευρώ, τότε θα ήταν μεγαλύτερες οι πιθανότητες να δει θεραπεία ο πάσχων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μονή Αββακούμ: Τι βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Αρχιμανδριτών – Τα άκουσε όλα ο Αρχιεπίσκοπος

    Τελικά, ούτε εικόνα είδαν ούτε και θεραπεία. Πρόσφατα, μια γυναίκα εξιστόρησε τη δική της περίπτωση, που έδωσε χρήματα σε άτομο της Μονής για θεραπεία του παιδιού της, ωστόσο, τελικά διαπίστωσε ότι απλά εξαπατήθηκε χωρίς καν να λάβει την εικόνα του Οσίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μονή Αββακούμ: Γιατί ακόμη δεν βρέθηκαν ενώπιον ανακριτικής επιτροπής οι δυο μοναχοί – Αναμένεται να ζητηθεί συνδρομή των ελληνικών αρχών για τα ποσά στους λογαριασμούς

    Οι ανακριτές οι οποίοι διερευνούν καταγγελίες του μητροπολίτη Ησαΐα για οικονομικές ατασθαλίες στη Μονή, εξετάζουν παράλληλα και υποθέσεις που αφορούν απάτη και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αφού μέσω «θαυμάτων» εξασφάλιζαν χρήματα από τους πιστούς είτε ως εισφορές είτε για την αγορά κάποιας εικόνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής μεγάλος αριθμός προσώπων από Μητρόπολη και κύκλο των μοναχών

    Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιολόγηση των στοιχείων που παρέχουν εμπορικές τράπεζες στους ανακριτές και αφορούν τους δυο αρχιμανδρίτες της Μονής και τρίτο πρόσωπο, ώστε να φανούν τα χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονταν επ’ ονόματί τους κατατεθειμένα, από πού προέρχονταν, πώς διακινούνταν κ.ά.

    Επίσης, υπό εξέταση είναι και η καταγγελία των αρχιμανδριτών, που αφορά στο σύστημα παρακολούθησης το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός της Μονής, για να φανεί ποιος ενεργοποίησε τον ήχο και πώς αποκτήθηκαν τα βίντεο τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας με διάφορους τρόπους, καταλήγει στο δημοσίευμά του ο Φιλελεύθερος

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΑΜΨΗΦΕΙ!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.