Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τηρεί αποστάσεις από την «Αγία» Ζώνη (βερσιόν Εφραίμ Βατοπεδινού)

[Ο επιχειρηματίας-Ηγούμενος, κάνει πως δεν άκουσε]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Κάτω από τον καταιγισμό των αποκαλύψεων του πολυπλόκαμου σκανδαλου της Μονής Αββακούμ (σεξ, θαύματα, αθέμιτος πλουτισμός), ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος κάνει προσπάθεια απαγκίστρωσης από το αμαρτωλό σκηνικό, που συγκλονίζει τη μεγάλη θρησκευτική υποκρισία και ιερή διαφθορά του νησιού. Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,  τα πυρά του χτύπησαν και την Αγία Ζώνη (βερσιόν Βατοπεδίου): “Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (orthodoxia news agency 25 Μαρτίου, 2024 – 17:45, από εφημερίδα «Φιλελεύθερος»).

«Από αυτό, μέχρι να καταστεί σχεδόν καθημερινή πρακτική η μεταφορά και έκθεση κειμηλίων, υπάρχει μεγάλη απόσταση, διότι πέραν των άλλων, υπεισέρχεται και η εκμετάλλευση, κάτι το οποίο δεν δέχομαι να συμβαίνει. Και πολλές φορές, όσον αφορά εμένα ούτε στην Πάφο όταν ήμουν Μητροπολίτης, ούτε και εδώ στην Αρχιεπισκοπή, έβρισκαν ή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τέτοια φαινόμενα.

Ερ.Ισχύει και για την Αγία Ζώνη;

Απ. Είδατε να μεταφερθεί στην Αρχιεπισκοπή;».

Πράγματι, όπως είχε γράψει  το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Δόγμα (17 Φεβρουαρίου 2024 19:05): «Στην Κύπρο έφθασε η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, και έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού Κράτους, με τον κόσμο να σπεύδει να προσκυνήσει το θεομητορικό κειμήλιο στο Παραλίμνι, της μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Την Αγία Ζώνη που προσκομίζει ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, υποδέχθηκε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, τονίζοντας ότι «η υποδοχή της Αγίας Ζώνης γίνεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο μας». Έντονη, όμως, δυσαρέσκεια και προβληματισμό προκάλεσε η απουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, ο οποίος απουσίασε παντελώς τόσο από την τελετή υποδοχής όσο και από τις άλλες λατρευτικές και τιμητικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν, έως τουλάχιστον σήμερα, προς τιμήν του Ιερού Κειμηλίου της Θεοτόκου».

Όταν ο ανεμβολίαστος Εφραίμ ασθένησε βαρά από κορωνοϊό και έτυχε προκλητικά προνομιακής μεταφοράς στον Ευαγγελισμό (ίσως ο μόνο Βορειοελλαδίτης που είχε αυτήν την ευκαιρία), μετά από μακρόχονη δοκιμασία θεραπεύτηκε και απέδωσε με αχαριστία προς τους γιατρούς την ίασή του στην Αγία Ζώνη. Τώρα δείχνει ανάλογη αχαριστία προς την ίδια τη μαγική ζώνη που είναι μια από τις τρεις που εντελώς αυθαίρετα οι Ελληνορθόδοξοι, οι Συρορθόδοξοι και οι Καθολικοί αντίστοιχα αποδίδουν στην Παναγία, αποφεύγοντας να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

«Η ψευτοζώνη της Παναγίας (με πιστοποιητικό γνησιότητας από Πούτιν) σε Νοσοκομείο«

Χρυσόστομος Κύπρου: Ο Κύπρου, για την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και τους «θεομπαίχτες» της φιλορωσικής Μονής του. «Ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει…».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

1 Responses to Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τηρεί αποστάσεις από την «Αγία» Ζώνη (βερσιόν Εφραίμ Βατοπεδινού)

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Για φαντάσου.. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου αρνείται – σιωπηλά – να παρευρεθεί στην τελετή υποδοχής της ζώνης, εκφράζοντας έτσι την διαφωνία και την δυσαρέσκεια του για την πρακτική του πονηρού και αδίστακτου Εφραίμ, ενώ βασιλικότεροι του βασιλέως, σπεύδουν να την υποδεχθούν ο υπουργός δικαιοσύνης σαν εκπρόσωπος του πρ. δημοκρατίας Κύπρου και μαζί, πλήθος πιστών – όλοι τους έχοντας μέσα τους έναν ¨μικρό» Εφραίμ. Μόνιμα δειλοί και φοβισμένοι, άρα άνθρωποι που σκέφτονται αποκλειστικά μόνον τον εαυτό τους, δηλαδή, δόλιοι και υποκριτές.
    Ο υπουργός δικαιοσύνης στον λόγο τους είπε ότι η ζώνη ήρθε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι της Κύπρου..
    Λοιπόν, δεν μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος ώστε να πιστεύεις πως ο ερχομός μιας ζώνης θα επιδράσει θετικά στις κρίσιμες στιγμές που περνά το νησί.
    Ούτε μπορούμε να σκεφτούμε πως έπρεπε να πει κάτι και είπε ότι του ήρθε στο μυαλό. Ηταν υπουργός που εκπροσώπησε την κυπριακή δημοκρατία, επόμενα οφείλει να μιλάει σοβαρά και όχι να ξεστομίζει μακακίες.
    Αν εν τέλει τα πιστεύει, ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά ανίκανος, συνεπώς, επικίνδυνος για την Κύπρο.
    Αν και το πιθανότερο είναι πως έκανε ψηφοθηρική παρουσία, χρησιμοποιώντας την μαύρη μαγεία, σαν υποκατάστατο της πολιτικής του ανικανότητας.
    Η Κύπρος, με τέτοιους πολιτικούς έχει ημερομηνία λήξης.
    Όπως και η Ελλάδα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.