Ο Κύπρου, για την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και τους «θεομπαίχτες» της φιλορωσικής Μονής του.

[«ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει…»]

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Ενώ η αποφασιστική παρέμβαση του ΝΑΤΟ, έριξε τη μάσκα των επί χρήμασι «αγανακτισμένων» Μακεδονομάχων [« Όλο το παρασκήνιο της απέλασης των Ρώσων διπλωματών», «Ο πρώην Πρόξενος και επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης», «Η Μητρόπολη Βέροιας απαντά στα περί εμπλοκής της με Ρώσους» (αν είναι δυνατόν δηλαδή!)], ρασοφόρων και μη (Financial Times: απόπειρα εξαγοράς Έλληνα αξιωματικού αναφέρθηκε από τον ίδιο στον διοικητή του),  πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου, με αφορμή επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, σκάλισαν μια παλιά πολύ αμαρτωλή υπόθεση («O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού»), που η Μονή και το πατριαρχείο έχουν θάψει βαθιά, βασιζόμενοι στην ανοχή της κοινωνίας. Πίσω από τις προσεκτικές διατυπώσεις, ο αναγνώστης μπορεί να ανακαλύψει τον τρόπο που συγκρούονται μεταξύ τους οι εκκλησιαστικές Μαφίες, όταν υπάρχουν ασυμβίβαστα συμφέροντα.

«Ανήθικο ψέμα ότι μου ζητήθηκε χρηματική βοήθεια» Σκληρές κουβέντες με φόντο επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Άγιον Όρος (cyprus times 10.07.2018)
…………………….
«Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

23 Responses to Ο Κύπρου, για την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και τους «θεομπαίχτες» της φιλορωσικής Μονής του.

  1. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=862615

    ΤΟ ΒΗΜΑ
    Γεροδήμος Ρωμανός

    Η Ρωσία επιτίθεται στη Δύση
    Ερευνα για τα βασικότερα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων και εμπλοκής στα εσωτερικά των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ που αποδίδονται στη Ρωσία
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017 10:18

    ……………………………………

    Ελλάδα
    • Και τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες) έχουν διασυνδέσεις με την ρωσική κυβέρνηση, όπως άλλωστε και η Χρυσή Αυγή.
    • Η Χρυσή Αυγή διαφήμισε τις επαφές της με τον Alexander Dugin (πρώην σύμβουλο του Κρεμλίνου που προωθεί εθνικιστικές, αυταρχικές και αντιδυτικές αξίες, ομάδες και πολιτικά κόμματα και προωθεί το κίνημα της Ευρασίας, το οποίο στο παρελθόν έχει λάβει χρηματοδότηση από το Κρεμλίνο) [Eurozine]. Παράλληλα, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, η Χρυσή Αυγή έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Ρωσία [FA].
    • Μάρτιος 2015: Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει στο Συντηρητικό Φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο οργανώνει η Rodina — το εθνικιστικό κόμμα του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Dmitry Rogozin [DGAP].
    • Τμήματα των επιχειρηματικών και πολιτικών ελίτ της Ελλάδας και της Ρωσίας έχουν στενές σχέσεις που επεκτάθηκαν και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ [Zeit].
    • Ο Υπουργός Αμύνης και αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έχει συνδεθεί με τον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev (ή Malofeev) και με τον προαναφερθέντα Alexander Dugin [Zeit, Slate]. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων —όπως η συμμετοχή στην προσάρτηση της Κριμαίας και η οικονομική υποστήριξη ελληνικών κομμάτων— το ίδρυμα του Malofeyev διοργάνωσε συνέδριο στη Βιέννη στο οποίο συμμετείχαν ακροδεξιοί εξτρεμιστές, χριστιανοί φονταμενταλιστές και αντι-Ευρωπαίοι εθνικιστές [Zeit].
    • Μέσω του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών του, ο Πάνος Καμμένος συνδέεται και με το Russian Institute for Strategic Studies (με το οποίο έχουν μνημόνιο συνεργασίας), το οποίο κάποτε συνδεόταν με τη ρωσική υπηρεσίας κατασκοπίας SVR [Times].
    • Ο Georgy Gavrish (πρώην Γ΄ Γραμματέας της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και μέλος του Eurasian Movement του Dugin) έζησε στην Ελλάδα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και έχτισε ένα τεράστιο δίκτυο επαφών που υποστηρίζουν τη Ρωσία και αντιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Gavrish είχε επαφές τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες [Zeit].
    • Ο Dugin θεωρεί ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (ο οποίος συμμετείχε στην κατάρτιση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ) ανήκουν στις επαφές του [Zeit]. Το 2013 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κάλεσε τον Alexander Dugin για να δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο οποίο ο Κοτζιάς έχει μόνιμη θέση καθηγητή [Zeit].

    Oι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς

    https://www.ft.com/content/b5728090-86b0-11e8-96dd-fa565ec55929

    Kerin Hope in Athens JULY 14, 2018

    The sleepy Aegean port of Alexandroupolis in northern Greece has become a new focus for Russian efforts to extend its influence in south-eastern Europe and thwart the enlargement of Nato and the EU. The town is home to a small community of Russian citizens with Greek connections. Two Russian diplomats, expelled this week for activities that allegedly violated Greek law, were well known in the port, according to two people with knowledge of their activities. The diplomats were accused of working with businesspeople to bribe local government officials, Orthodox clergymen, and members of cultural associations and far-right groups across the north of the country in order to fan a popular backlash against the naming agreement signed last month between the leaders of Greece and Macedonia.
    …………………………………
    One Russian bribery attempt failed when a Greek military officer reported the incident to his commander, said people with knowledge of the diplomats’ activities. Two other Russian diplomats allegedly involved in similar practices in the past were banned from returning to Greece.
    …………………………………..

    Το νυσταγμένο λιμάνι του Αιγαίου της Αλεξανδρούπολης στη βόρεια Ελλάδα έχει γίνει ένα νέο επίκεντρο των προσπαθειών της Ρωσίας να επεκτείνει την επιρροή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη και να αποτρέψει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η πόλη φιλοξενεί μια μικρή κοινότητα Ρώσων πολιτών με ελληνικές συνδέσεις.

    Οι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν ότι συνεργάζονται με επιχειρηματίες για να δωροδοκήσουν αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ορθόδοξους κληρικούς και μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών ομάδων στο βόρειο τμήμα της χώρας, προκειμένου να προβάλλουν μια λαϊκή αντίδραση κατά της συμφωνίας ονομασίας που υπεγράφη τον περασμένο μήνα μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας και της Μακεδονίας.
    …………………………………
    Μία προσπάθεια δωροδοκίας στη Ρωσία απέτυχε όταν ένας Έλληνας αξιωματικός του στρατού ανέφερε το περιστατικό στον κυβερνήτη του, όπως αποκάλυψαν άνθρωποι με γνώση των δραστηριοτήτων των διπλωματών. Δύο άλλοι Ρώσοι διπλωμάτες που φέρεται ότι συμμετείχαν σε παρόμοιες πρακτικές στο παρελθόν απαγορεύτηκε να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

  2. Ο/Η Psycho λέει:





    Δεν του βγήκε του Αλέκσι και τώρα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία



    Αθώωση Εφραίμ

    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην «Ελευθερία του Τύπου» σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

    «Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται».


    Με τον Αμερικανό αντισημίτη και συνωμοσιολόγο αρνητή του Ολοκαυτώματος, πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν David Duke

    Οι Λύκοι της Νύχτας




    https://politika-gr.blogspot.com/2017/11/think-tank-riss.html

    Οι «σκοτεινές» σχέσεις του Καμμένου με το ρωσικό think tank RISS
    28 Νοεμβρίου 2017

    Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

    http://anton-shekhovtsov.blogspot.com/2015/01/aleksandr-dugin-and-syriza-connection.html

    Aleksandr Dugin and the SYRIZA connection


    Aleksandr Dugin, speaking at the HQ of the National-Bolshevik Party, 1996, Moscow


    Aleksandr Dugin (right) interviews SYRIZA’s Dimitris Konstantakopoulos (left), April 2013, Greece

    http://www.konstantakopoulos.gr/tag/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Για λόγους που έχω εξηγήσει αναλυτικά αλλού, είμαι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μια κακή, «δημιουργικά ασαφής» συμφωνία, όπως είναι οι συμφωνίες για το κυπριακό και γενικά, όλες οι συμφωνίες που επιβάλλουν οι Ιμπεριαλιστές, όπως θα τους έλεγε ο κ. Κοτζιάς, προτού αλλάξει στρατόπεδο.

    Γιατί οι «Ιμπεριαλιστές» (κατά την ορολογία του νεαρού Κοτζιά), δεν θέλουν ποτέ πραγματικά να λύνουν τις διαφορές, θέλουν να αφήνουν πάντα τη φωτιά να σιγοκαίει από κάτω. Κάθε φορά που «λύνουν» ένα πρόβλημα, αφήνουν πίσω κι ένα ντενεκέ γεμάτο βενζίνη, να μπορούν να πετάξουν ένα σπίρτο αν και όταν τους χρειαστεί.

  3. Ο/Η laskaratos λέει:


    07 Μαρτίου 2015 04:48 Newsbomb
    Προφητεία του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού: H Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα

    Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 τα είχε δει όλα με κάθε λεπτομέρεια και μας τα μεταφέρει αυτούσια.
    Στο συγκλονιστικό βίντεο ακούγεται η φωνή χαρισματικού Γέροντα, που είχε δει όλα εκείνα που ζούμε αλλά και που θα έρθουν. Η διήγηση του δημιουργεί εγρήγορση και θαυμασμό.
    Ο Γέροντας Ιωσήφ μιλάει για την οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, τη φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!

    O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

    O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού
    16/01/2012
    Ανατομία ενός κουκουλώματος, με αφορμή την προφυλάκιση Εφραίμ

    ……………………………..

    Όπως αποκάλυψε λοιπόν τον Απρίλη του 2010 ο Κ.Βαξεβάνης στα «Επίκαιρα»:
    Η πλειοψηφία της Ι.Συνόδου της Κύπρου το 1999, (άποψη Λασκ.: ορμώμενη όχι από ηθικά κίνητρα, αλλά) στα πλαίσια της διαμάχης για τη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου, μεταξύ του μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομου (αρχιεπισκόπου από το 2006) με την ομάδα του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και των Βατοπεδινών φίλων του, ξεθάβει μια καλά κρυμμένη μέχρι τότε (από τη Σύνοδο) υπόθεση, την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού. Είναι η κλασσική παπαδίστικη ιστορία που ξετυλίγεται σχεδόν πάντα πριν από την εκλογή ενός προκαθήμενου. Οι μνηστήρες του θρόνου βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα: «…Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθεσης, απαντά φέρνοντας στην Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική……….Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας, ….Η Σύνοδος αποφάσισε πως οι καταγγελίες που έκανε ο Πάφου Χρυσόστομος είναι αληθείς και ο διωγμός του Ιωσήφ δικαιολογημένος……».
    Ασφαλώς οι συνοδικοί της ομάδας του τότε μητροπολίτη Πάφου, δεν ήθελαν να εξοντώσουν τον Ιωσήφ και την φατρία του, αυτό είναι έξω από τους άγραφους νόμους της Εκκλησίας. Τοπικό ξεμπρόστιασμα και εκφοβισμό ήθελαν να κάνουν στην αντίπαλη οργάνωση για να μαζευτεί και να τσαλακωθεί στην Κύπρο όπου διακυβεύονταν ο αρχιεπισκοπικός θρόνος και τα τεράστια οικονομικά και εξουσιαστικά συμφέροντα που εκπροσωπεί, όπερ και εγένετο. Είναι μάλιστα εμφανέστατα ένοχοι (ή και συνένοχοι) γιατί δεν έστειλαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, αλλά τη συγκάλυψαν, μακριά ακόμη και από την κοινή γνώμη. Η κακή πρόθεση και η κακοήθεια του κατήγορου όμως, δε είναι απόδειξη πως ο Ιωσήφ ήταν αθώος, όπως διατείνεται η ΟΟΔΕ, κάνοντας ad hominem επίθεση στους κατηγόρους του Ιωσήφ. Απλά δείχνει τη σήψη της Εκκλησίας. Ειδικά για συμμορίες, τα άπλυτά τους βγαίνουν συχνότατα εκ των ένδον, στα πλαίσια του καυγά για τη μοιρασιά των λάφυρων. Μάλιστα οι αλληλοκατηγορίες αποκάλυψαν τόση αθλιότητα, που έφτασαν μέχρι το BBC («Τuesday, 14 November, 2000, 12:51 GMT. Sex scandal divides Cyprus Church. Greek Orthodox clergy are meeting in Cyprus to discuss allegations of homosexuality that have divided the island’s church..».

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1022871.stm

    …………..
    Και τι κάνει λοιπόν ο πατριάρχης; Αθωώνει τον Ιωσήφ. Έχουμε θέσει όμως μερικά εύλογα ερωτήματα:
    Α) Γιατί η Εκκλησία που δεν δικάζει παιδεραστές κληρικούς με το πρόσχημα πως θεωρεί πιο ικανή την κοσμική Δικαιοσύνη και περιμένει (να τελεσιδικήσει μάλιστα στον Άρειο Πάγο, δηλαδή για πάνω από δεκαετία ή και ποτέ γιατί έχει ο Θεός) την απόφασή της, δεν έστειλε την υπόθεση αυτή και εκεί όπως είχε εκ του νόμου μάλιστα υποχρέωση, ούτε η Εκκλησία της Κύπρου, ούτε το πατριαρχείο, αλλά τη χειρίστηκαν παράνομα και μυστικά, σαν εσωτερικό ζήτημα μιας αυτονομημένης από την κοινωνία μυστικής οργάνωσης που δεν θέλει να μαθευτεί τίποτα παραπέρα;
    Β) Γιατί έγκλημα το οποίο φέρεται ότι διαπράχθηκε στην Κύπρο δικάζεται στην Ιστανμπούλ;
    Γ) Γιατί δεν έγινε η δίκη στην Κύπρο, έστω με πατριαρχική Εξαρχία;
    Δ) Ποιοι ήταν οι πατριαρχικοί επίσκοποι που εκδίκασαν την υπόθεση Ιωσήφ;
    Ε) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης;
    Στ) Το φερόμενο ως θύμα κλήθηκε και διευκολύνθηκε να πάει να καταθέσει; Κατέθεσε τελικά;
    Ζ) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας;
    Η) Ποιο είναι το σκεπτικό της αθώωσης;
    Θ) Ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και οι μητροπολίτες εκείνοι που αποφάσισαν την ενοχή του οσίου Ιωσήφ συγνώμη; Αναγνώρισαν την απόφαση του πατριαρχείου;
    Ι) Και το συντριπτικότερο των ερωτημάτων: Έγινε γραφολογική εξέταση του ισχυρότατου πειστήριου του εγκλήματος; Δηλαδή της παιδεραστικής επιστολής που αποδόθηκε στον Ιωσήφ; Γατί δεν ανακοινώνεται τίποτα σχετικό;
    Νομίζω ότι τα ερωτήματά μας είναι εύλογα, αναγκαία, χρήσιμα και κρίσιμα. Οι δυο απαντήσεις της ΟΟΔΕ, όπως μπορεί να διαπιστώσει από μόνος του όποιος τις διαβάσει (ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ Η ΟΟΔΕ), βρίθουν από εικασίες, βρισιές και σοφίσματα, αλλά δεν απαντούν σε κανένα ερώτημά μας. H ΟΟΔΕ μάλιστα του Ιωσήφ, κρύβει λέει τα άρθρα μας για να προστατεύσει τα παιδιά από το μπλογκ του οποίου ούτε το όνομα δεν αναφέρει, μήπως και γίνει αφορμή έστω και ένας αναγνώστης της να μας διαβάσει και να δει πως έχει η αλήθεια: «Βεβαίως, δεν σημειώνουμε σε ποιο blog αναφερόμαστε, διότι στηρίζουμε το έργο του … του «Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου» το οποίο προσπαθεί να «αφυπνίσει όλους τους Έλληνες .. να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονει το διαδίκτυο». Δεν θα μπορούσαμε κατά συνέπεια να παραπέμψουμε σε ένα blog με περιεχόμενο τουλάχιστον τραγικό, .. που απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους ανθρώπους…»).
    …………………………….

    http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/398887/gneis-monachon-ta-psalloyn-ston-igymeno-efraim

    Γονείς μοναχών τα «ψάλλουν» στον ηγούμενο Εφραίμ

    16 Μαΐου 2017

    Αντιδράσεις στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων Μοναχών προκαλεί η ενέργεια του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ να επιτρέψει, ύστερα από 27 χρόνια (αφότου ανέλαβε ηγούμενος), σε μοναχούς να διανυκτερεύσουν στο πατρικό τους στην Κύπρο.

    Όπως έγραψε ήδη ο «Φ», η επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο τάματος του ηγουμένου Εφραίμ στα Ιεροσόλυμα και η Κύπρος θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό.

    Ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη, στις 23 τρέχοντος ο ηγούμενος Εφραίμ θα λειτουργήσει στον ιερό ναό Αγίας Θέκλας στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Β’ στη Λάρνακα και θα απευθυνθεί στους πιστούς. Σε επιστολή του Συνδέσμου στον «Φ», η διανυκτέρευση χαρακτηρίζεται ως θετικό βήμα, αλλά προστίθεται πως θα έπρεπε να επιτραπεί στους μοναχούς να παραμείνουν μια βδομάδα στα σπίτια των γονιών τους.

    Στην επιστολή των γονέων που διαμαρτύρονται αναφέρεται πως από την έναρξη της ηγουμενίας του γέροντα Εφραίμ το 1990 μέχρι σήμερα, κατά καιρούς αρκετοί γονείς που ήταν σοβαρά άρρωστοι ή ετοιμοθάνατοι ικέτευσαν τον γέροντα να επιτρέψει στο παιδί τους να έλθει στη Κύπρο για να τους επισκεφθεί, αλλά πάντοτε η απάντηση ήταν αρνητική. Αρνητική ήταν, προστίθεται στην επιστολή, και η απάντηση στο αίτημα για να παρευρεθούν στην κηδεία των γονιών τους. Επίσης η θέση του ηγουμένου ήταν ότι «το ίδιο το παιδί σας δεν θέλει να παρευρεθεί στην κηδεία και προτιμά να προσευχηθεί».

    Στην επιστολή προστίθεται πως, λόγω της μέχρι σήμερα επιμονής του γέροντα Εφραίμ σε αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση των μοναχών με τους γονείς τους, ορισμένοι έχουν την άποψη ότι η ξαφνική αυτή κίνηση, που γίνεται μετά από 27 χρόνια, αποτελεί επικοινωνιακό παιχνίδι, που εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες του ιδίου προσωπικά.

  4. Ο/Η Θεολόγος λέει:



    http://gatanews.gr/%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83/

    Ο μυστηριώδης ρόλος του Γκαμπαερίδη στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών
    15/07/2018 ·

    Ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, φέρεται να είναι άλλο ένα πρόσωπο «κλειδί» στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών για… μπουρλότο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Γκαμπαερίδης είχε διοριστεί από τον Νίκο Κοτζιά, αλλά στη συνέχεια παύθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών.

    Τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ρωσικού ναϊδρίου στην Αλεξανδρούπολη
    0 Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

    Το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 τελέσθηκαν στην Αλεξανδρούπολη τα Θυρανοίξια του ξύλινου ρώσικου ναϊδρίου το οποίο συναρμολογήθηκε στην πόλη με ξυλεία που έστειλε από το Σοσνόβι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης το πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής εκείνης.

    Ο ρωσικής τεχνοτροπίας ξύλινος ναΐσκος των 35 τ.μ. ανεγέρθη από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» με την συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, θα είναι αφιερωμένος στους τιμωμένους στην Ελλάδα Ρώσους αγίους και θα γιορτάζει στις 30 Μαΐου. Την πλήρη και αποκλειστική πνευματική και διοικητική αρμοδιότητα θα έχει η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και θα ανήκει ως παρεκκλήσιο στη γειτονική Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μέχρις ότου ανεγερθεί από την Μητρόπολη στο υπόλοιπο του οικοπέδου νέος ενοριακός ναός, αφιερωμένος στη Ανάληψη του Σωτήρος και στους νεοφανείς Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο.


    http://statusradio.gr/2018/04/i-kountoura-stin-alexandroupoli-stis-6-ma%CE%90ou-gia-ta-thyranixia-tis-rosikis-ekklisias/

    Η Κουντουρά στην Αλεξανδρούπολη στις 6 Μαΐου για τα θυρανοίξεια της «Ρώσικης» εκκλησίας

    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;
    Είναι προτιμότερα τα Ισλαμικά Τεμένη από τους Ορθόδοξους Ρωσικούς Ναούς; – Ο Αμερικανικός παράγων και τα πρωτεία του Πατριαρχείου


    Πολλά και εύλογα ερωτηματικά προκάλεσε το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “Δημοκρατία” (φύλλο 28 Μαΐου 2017) για τις Ρωσικές εκκλησίες, με τίτλο “Τρούλοι σαν “κρεμμύδια” φυτρώνουν στην Ελλάδα”.
    Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για αντιδράσεις και προβληματισμό από την ανέγερση Ρωσικών Ορθόδοξων Ναών στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνεται ότι είναι ασαφείς οι πηγές χρηματοδότησής τους.
    Διαβάστε το κείμενο.
    ***
    Λουκοβίστα γκλάβα» στα ρωσικά σημαίνει «κεφάλι κρεμμυδιού» και με αυτές τις λέξεις περιγράφεται το χαρακτηριστικό της ρωσικής ναοδομίας, οι βολβοειδείς τρούλοι. Πολεοδομικά, και εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι δόμησης, δεν απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίων διαφορετικής αρχιτεκτονικής, εκτός κι αν πρόκειται για παραδοσιακούς και προστατευόμενους οικισμούς.
    Για την ελληνική αρχιτεκτονική, όμως, που εμπνέεται από βαθύτατο σεβασμό στη βυζαντινή τέχνη και τη βυζαντινή παράδοση, τις οποίες όχι μόνο ακολουθεί πιστά αλλά και εξελίσσει, οι κρεμμυδόσχημοι τρούλοι αποτελούν «ξένο» χαρακτηριστικό.
    Τον τελευταίο καιρό ρωσικοί τρούλοι ξεπροβάλλουν με γοργούς ρυθμούς σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου, αλλά και στην Κύπρο, πυροδοτώντας -όπως είναι φυσικό- ποικίλες δημόσιες αλλά και παρασκηνιακές συζητήσεις. Οι πιο «αθώες» αντιδράσεις αφορούν την αρχιτεκτονική… ανομοιομορφία αυτών των ναών με το ελληνικό τοπίο, ενώ ορισμένα πολιτικά και εκκλησιαστικά πρόσωπα δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανή ιδιότυπη «ρωσική εισβολή», καθώς σε μερικές περιπτώσεις δεν υπάρχουν σαφή και πλήρως διασταυρωμένα στοιχεία για την προέλευση της πηγής των χρημάτων.

    Στην Κύπρο

    Σαν λαμπεροί φάροι χρυσίζουν από μακριά οι πέντε γυαλιστεροί κρεμμυδόσχημοι τρούλοι της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων, ενός ναού καθαρά ρωσικής τεχνοτροπίας, που χτίστηκε στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης Ταμασού στην Κύπρο, πυροδοτώντας συζητήσεις. Στη μαρτυρική Μεγαλόνησο ορισμένοι παράγοντες απλά δυσανασχετούν για τους συμβολισμούς και τα ενδεχομένως βαθύτερα μηνύματα που μπορεί να εκπέμπει η τεχνοτροπία του ναού, αν και δεν είναι λίγοι οι Κύπριοι που διερωτώνται ποιοι μπορεί να είναι οι αντικειμενικοί σκοποί που εξυπηρετεί η ανέγερση του ναού. Τα θυρανοίξια έγιναν τον Μάρτιο και ο ναός εγκαινιάστηκε την Πρωτομαγιά. Στις εκδηλώσεις, οι οποίες σχολιάστηκαν αρνητικά για την πληθώρα των πυροτεχνημάτων και των φωτορυθμικών που δεν ταιριάζουν στην ιεροπρέπεια της αφιέρωσης ενός ναού, παρευρέθη ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
    Ο μητροπολίτης Ησαΐας, που ενέκρινε την κατασκευή του ναού, παραχωρώντας μάλιστα την αυλή του επισκοπείου του, επιχείρησε να δικαιολογήσει την αφιέρωση του ναού στους Ρώσους αγίους λέγοντας ότι η Κύπρος έχει την ανάγκη της θεϊκής προστασίας για να επιτύχει την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της…

    Το κόστος της ανέγερσης δεν έχει ανακοινωθεί και μόνο ο χρηματοδότης του έργου, ο Λευκορώσος πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και κατασκευαστής Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, το γνωρίζει, καθώς, όπως ο ίδιος είπε, ο ναός αποτελεί προσωπικό του τάμα. Ο ναός λειτουργεί με βάση το Παλιό Ημερολόγιο που ακολουθεί το Πατριαρχείο της Μόσχας, ενώ Ρώσος είναι και ο εφημέριός του.

    Ναύπλιο – Βέροια

    Πριν από λίγα χρόνια επιχειρήθηκε η ανέγερση ρωσικού ναού στην Κέρκυρα, στη μνήμη ενός ναυάρχου, του Θεόδωρου Ουσακώφ (†1817), που αγιοποιήθηκε από το Πατριαρχείο της Μόσχας! Η προσπάθεια στέφθηκε από αποτυχία και πολλοί λένε ότι ήταν και άκομψα ενορχηστρωμένη, βρίθοντας και εκκλησιαστικών παρατυπιών…
    Σήμερα η υπόθεση Ουσακώφ έχει ξεχαστεί, όμως ένας άλλος Ρώσος άγιος φαίνεται ότι κερδίζει την ευσέβεια Ελλήνων μητροπολιτών και συνακόλουθα των πιστών, αποκτώντας, μάλιστα, δύο «σπίτια». Είναι ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός, που έζησε τον 20ό αιώνα και λάμπρυνε την επιστήμη της χειρουργικής σώζοντας χιλιάδες ζωές. Στη μνήμη του ανεγέρθηκε ένας εξόφθαλμα ρωσικής τεχνοτροπίας ναός κοντά στο Ναύπλιο. Η εκκλησία, αντίγραφο των ναών του Κρεμλίνου, δεν ταιριάζει διόλου με την αρχιτεκτονική ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το κόστος ανέλαβε ο ομογενής Ιωάννης Σαουλίδης, ο οποίος ζει στην Αγία Πετρούπολη, αλλά έχει δεσμούς με την Αργολίδα.
    Στο μεταξύ, και στις πλαγιές του Βερμίου, σε έκταση που ανήκει στο Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, χτίζεται ακόμα ένας ναός, προς τιμήν του αγίου Λουκά, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονος, καθώς η μονή κατέχει λείψανο του αγίου. Το αρχιτεκτονικό στιλ της εκκλησίας αυτής δεν είναι, βέβαια, «κραυγαλέα» ρωσικό, καθώς μοιάζει με τους αγιορειτικούς τρίκογχους ναούς.

    Η εκκλησία του αγίου Βλαδιμήρου στην Αλεξανδρούπολη

    Αν για τις παραπάνω περιπτώσεις οι πηγές χρηματοδότησης είναι διαφανείς και οι αντιδράσεις περιορίζονται στους συμβολισμούς, στα μηνύματα εκκλησιαστικής διπλωματίας και στην αρχιτεκτονική δυσαρμονία μια άλλη υπόθεση κεντρίζει πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον.
    Στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, από τον περασμένο μήνα, άρχισαν χωματουργικές εργασίες στο πρώην Στρατόπεδο Ζήση για την εκσκαφή των θεμελίων της ρωσικής εκκλησίας του Αγίου Βλαδιμήρου που θα χτιστεί στο σημείο. Οι πληροφορίες για τη μορφή του ναού και το καθεστώς λειτουργίας του είναι συγκεχυμένες, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει και την πηγή της χρηματοδότησης.
    Πληροφορίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι το προκατασκευασμένο εκκλησάκι, που θα στηθεί στο σημείο, θα αντικατασταθεί από έναν μεγαλόπρεπο σε έκταση και ύψος ναό, με 12 κρεμμυδόσχημους τρούλους, που θα φαίνονται ακόμα και από τη θάλασσα. Ποιος όμως ανέλαβε το έργο; Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χορηγός φέρεται ότι είναι η περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης μέσω του πολιτιστικού κέντρου «Ρωσικό Σπίτι», ενώ σημαίνοντα ρόλο φέρεται ότι διαδραματίζει ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης.
    Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης μίλησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και αυτό θα πράξουμε», ενώ για την πηγή της χρηματοδότησης του έργου υποστήριξε: «Πρόκειται για μέλη του ρωσικού επιχειρηματικού κόσμου που θα χρηματοδοτήσουν το έργο και θα υπάρχουν δημοσιότητα και πιστοποίηση για την προέλευση των κονδυλίων». Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος φέρεται ότι έχει εκφράσει αντιρρήσεις και ζήτησε να υπάρχει έγγραφη πιστοποίηση για την προέλευση των χρημάτων, αλλά και ένα σαφώς οριοθετημένο εκκλησιαστικό καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία του ναού.
    ***
    Αυτά γράφει ο Αντώνης Τριανταφύλλου στην “Δημοκρατία” και όπως γράφουμε και στην αρχή, εύλογα είναι τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται.
    Δηλαδή θέλουμε τα τζαμιά στην Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε τις Χριστιανικές Εκκλησίες;
    Κι αν υπάρχει η δεδομένη αδιαφάνεια χρημάτων για τα Ισλαμικά Τεμένη, πρέπει σώνει και καλά να συμβαίνει το ίδιο και με τις Ορθόδοξες Ρωσικές Εκκλησίες;
    Ας μην κρύβωμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.
    Ο Αμερικανικός παράγων δεν θέλει Ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα.
    Αλλά ούτε και το Πατριαρχείο Κων/πόλεως, για να μην χάσει τα πρωτεία.
    Όλα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού.
    Σ. Κ.

  5. Ο/Η του κώλου λέει:

    https://www.newsit.gr/politikh/kolasi-gia-tis-diloseis-lafazani-gia-draxmi-lefta-apo-rosia-kai-petrelaio-apo-venezoyela/2164702/

    Κόλαση για τις δηλώσεις Λαφαζάνη για δραχμή, λεφτά απο Ρωσία και πετρέλαιο απο Βενεζουέλα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 22.07.2017

    ίπε ακόμα πως το 2015, μπροστά στον κίνδυνο η χώρα μας να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, είχε εξασφαλίσει από τη Ρωσία μια βοήθεια κάποιων δισεκατομμυρίων ως προκαταβολή για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση.

    «Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα. Εγώ είχα διασφαλίσει ότι θα παίρναμε και μια προκαταβολή (κάποια δισεκατομμύρια) έναντι των ωφελειών που θα είχαμε από την λειτουργία του αγωγού η οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια ανακούφιση της χώρας εκείνη την περίοδο. Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα».

    Και πρόσθεσε: «Το θεωρώ φυσιολογικό, αν βγει η χώρα από το ευρώ και θέλει μια βοήθεια και μια στήριξη, και η Βενεζουέλα είχε δυνατότητα να μας δίνει φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι. Εγώ το θεωρούσα και αυτονόητο, μια χώρα σαν τη Βενεζουέλα, που αισθανόταν κοντά στην προσπάθεια που γινόταν για μια αλλαγή στην Ελλάδα, αν είχε την δυνατότητα, γιατί να μη βοηθούσε; Και γιατί να μην απευθυνθείς στη Βενεζουέλα για βοήθεια;»

    Ο κ. Λαφαζάνης στην συνέντευξη του στον «ΒΗΜΑ FM» αρνήθηκε κατηγορηματικά πως στο εναλλακτικό σχέδιο υπήρχε ανάμειξη του στρατού με οποιονδήποτε τρόπο.

  6. Ο/Η Άγριος λέει:

    Ανέκαθεν οι Ρώσοι εκμεταλλεύονταν (ορθοδοξία γαρ) την αφέλεια ορισμένων Ελλήνων (και Κυπρίων), ενώ πάντοτε (διαχρονικά) ήταν εναντίον μας. Οψιγενώς, υπάρχει και ένα επιπλέον πραγματικό γεγονός που καθιστά τη Ρωσία διαμετρικά αντίπαλο μας (και περιστασιακή «σύμμαχο» τής Τουρκίας): το φυσικό αέριο· εάν τυχόν μπορέσει να εξορυχθεί και (να) εξαχθεί φυσικό αέριο (από τα «οικόπεδα» νοτίως τής Κύπρου), θα μειωθεί η ευρωπαϊκή (ενεργειακή) εξάρτηση από το ρωσικό (φυσικό αέριο). Γι’ αυτό, και η κυβέρνηση [αν και γνώριζε ότι ο Πούστιν χρηματοδοτεί τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό (και αδιαφορούσε) ώστε να διατηρηθεί η ελληνική αδιαλλαξία και να μη μπει η «ακατονόμαστη» Μακεδονία στο NATO], τώρα αναγκάζεται να παρέμβη – με λίγα λόγια, «το ποτήρι ξεχείλισε». Βέβαια, τα «κανάλια» είναι πολλά και πιθανολογώ ότι, δυστυχώς, η χρηματοδότηση (ίσως μειωμένη) θα συνεχισθεί.
    Να μη ξεχνάμε και ότι ο Πούστιν χρηματοδοτεί και την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

    Όσον αφορά τα συλλαλητήρια ενάντια στην Δημοκρατία τής Μακεδονίας:
    http://www.kathimerini.gr/974910/article/epikairothta/politikh/ft-apopeira-dwrodokias-sthn-ale3androypolh-apo-toys-rwsoys-diplwmates

    Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τον «καθηγητή» Αλεξάντερ Ντούγκιν (σύνδεσμο τού Πούστιν με το διεθνές φασισταριό):

    Δεν πρόκειται να απαντήσω σε ύβρεις ούτε σε άσχετα «επιχειρήματα».

  7. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ομές παρεμβάσεις σε υποθέσεις που αφορούν την πολιτεία, οικονομικά σκάνδαλα, σεξουαλικά σκάνδαλα, καταστροφές αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να υπάρξει οικονομικό κέρδος, κτυπήματα εν ψυχρώ μέσα στους κόλπους της όταν υπάρχουν «οικονομικά ασυμβίβαστα συμφέροντα» που σε περίοδο «ειρήνης» κουκουλώνονται, ηλίθιες προφητείες τύπου Παϊσιου περί θριάμβου του ξανθού γένους (ιστορία βοά για το αντίθετο), ρατσισμός και ένας πατριωτισμός που αποτελεί πρόσχημα για να εξασφαλιστούν εξουσιαστικά συμφέροντα, είναι μερικές από τις πρακτικές που χαρακτηρίζουν την Ορθόδοξη εκκλησία Ελλάδος.
    Ασφαλώς το Αγιο Ορος είναι κέντρο όπου εκπροσωπούνται τα εθνικά συμφέροντα του ξανθού γένους. Οπως κι σε άλλες μητροπόλεις. Αλλά και χωρίς την κρυφή καθοδήγηση της Ρωσίας και του Πούτιν να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο «Μακεδονικό», η Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία θα έπραττε τα ίδια. Και ο λόγος είναι ότι δεν νοιάζεται για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, ολόκληρη η χιλιόχρονη ιστορία της το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, παρά μόνο για τα δικά της. Η μη εξεύρεση λύση με τους γείτονες εκτρέφει τον ρατσισμό, την ένταση, την επιθετικότητα, την ανασφάλεια των πολιτών και κίνδυνο για εκτροπές στα Βαλκάνια. Ακριβώς αυτές τις συνθήκες χρειάζεται η ελληνική εκκλησία, για να υπάρχει και να αναπτύσσεται. Τον αρρωστημένο αέρα της πανταχού παρούσης της εχθρότητας. Το καθαρό οξυγόνο, απαραίτητο στοιχείο για να αναπτυχθεί το άτομο, η κοινωνία και οι λαοί μεταξύ τους είναι δηλητήριο για την ορθοδοξία.
    Και ο Ρωμιός; Αγεται και φέρεται πίσω από τις πρακτικές (και) των κληρικών.
    Συμμετέχει μαζικά σε διαδηλώσεις, δηλώνοντας ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών στην πράξη. Ούτε που του περνάει από την σκέψη (εξαιρούνται οι χρηματιζόμενοι πατριώτες), ότι αυτός ο ίδιος στρέφεται ενάντια στα εθνικά του συμφέροντα και γίνεται τυφλό όργανο ανθρώπων αλλότριων συμφερόντων που το τελευταίο πράγμα που τους νοιάζει είναι τα ελληνικά συμφέροντα. Παράκρουση και παραλογισμός! Ο νεορωμιός, έχει τόση άγνοια για το τι είναι λογική και τι πολιτική σκέψη, που έχει μπει σ’ ένα τρυπάκι μακρόχρονου αυτοβασανισμού που τον εκλαμβάνει σαν πατριωτική υπέρτατη αλήθεια. Ο πατριωτισμός ως πρόσχημα για αδράνεια ή αδράνεια ως αιτία για μαζοχιστικό πατριωτισμό.
    Η συμπεριφορά του θυμίζει αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους στον Μεσαίωνα όταν είχαν ξεσπάσει φονικές επιδημίες και ερμήνευαν αυτό το γεγονός σαν τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες τους και προς εξιλέωση, περπάταγαν χιλιάδες χιλιόμετρα μισόγυμνοι και κρατώντας μαστίγιο, μαστίγωναν τον εαυτό τους ανελέητα.

    • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

      Σωστός. Τα «είπατε» όλα!

      ps και για να ευθυμήσουμε και λίγο – γράφετε: «ηλίθιες προφητείες τύπου Παϊσιου περί θριάμβου του ξανθού γένους (ιστορία βοά για το αντίθετο),»· εδώ θα μπορούσαμε να «βραχυκυκλώσουμε» τους ελληναράδες ισχυριζόμενοι ότι «ξανθό γένος» εννοούσε το γερμανικό (το οποίο, σε κάθε περίπτωση, είναι ποιο ξανθό) οπότε και επαληθεύεται η «προφητεία» όσον αφορά τον θρίαμβο!

  8. Ο/Η Nikomachos Smith λέει:

    η «αριστερά» είναι μια από τις εκφάνσεις του χριστιανισμού – στη πορεία της αυτονομηθηκε όπως συνεβη με δεκάδες αιρέσεις αλλα ο σκληρός πυρήνας της παραμένει «ορθόδοξος» δηλ. «η σωστή δοξασία» (δοξασία = αντίληψη ή πεποίθηση που δεν βασίζεται σε αποδείξεις ούτε έχει επιστημονική τεκμηρίωση και πολλές φορές ανάγεται σε παλαιές λαϊκές αντιλήψεις)

  9. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    https://www.nikosonline.gr/τελικά-τι-έγινε-με-το-σκάνδαλο-στην-ανά/

    Τελικά τι έγινε με το σκάνδαλο στην Ανάφη;

    Πριν κάποια χρόνια είχαμε δει φωτογραφίες που νομίζαμε ότι είναι κάποιοι τζιχαντιστές στο Ιράκ και στην Συρία. Τελικά όμως ήταν καλόγεροι στην Ανάφη! Ναι, καλόγεροι που έχτιζαν μάντρες με μάρμαρα και πέτρες από τον αρχαιοελληνικό ναό του Απόλλωνα.

    Νίκος Μουρατίδης

    Πριν κάποια χρόνια είχαμε δει φωτογραφίες που νομίζαμε ότι είναι κάποιοι τζιχαντιστές στο Ιράκ και στην Συρία. Τελικά όμως ήταν καλόγεροι στην Ανάφη! Ναι, καλόγεροι που έχτιζαν μάντρες με μάρμαρα και πέτρες από τον αρχαιοελληνικό ναό του Απόλλωνα.
    Φαντάζομαι όλοι μας μείναμε με το στόμα ανοιχτό και μας έπιασε θλίψη, όταν είδαμε τους φανατισμένους τζιχαντιστές να καταστρέφουν αρχαίους ναούς και Ασσυριακά αγάλματα ηλικίας 3000 χρόνων. Στο μυαλό μας ήρθαν αυτά που διαβάζουμε κατά καιρούς, ότι και κατά τον δικό μας μεσαίωνα, στο Βυζάντιο, ναοί, αγάλματα και έργα τέχνης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μας, καταστράφηκαν ως ειδωλολατρικά και πάρα πολλές φορές πάνω στους αρχαίους ναούς χτίστηκαν εκκλησίες…

    Αυτά όμως γίνονταν κάποτε. Τώρα δεν γίνονται. Τώρα είμαστε πολιτισμένοι και πιστεύουμε στον… Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. Αμ δε! Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε ήταν-πριν μια δεκαετία περίπου-όταν έσκασαν μύτη φωτογραφίες όπου καλόγεροι γκρέμιζαν το αρχαίο ιερό του Απόλλωνα για να χτίσουν μάντρες και πλακόστρωτα για το μοναστήρι τους. Μπήκα στο αγαπημένο Google για να βρω πληροφορίες και να θυμηθώ, και έπεσα πάνω σε δεκάδες δημοσιεύματα. Ήταν εποχή 2008 – 2009.
    Μα είναι δυνατόν την σήμερον ημέρα κάποιοι καλόγεροι να παίρνουν μάρμαρα, πέτρες, Ρωμαϊκές σαρκοφάγους, κιονόκρανα και διάφορα άλλα αρχαία για να φτιάξουν τοίχους, πεζούλια και τον περίβολο της μονής;

    Φτάνοντας στην περιοχή, δεν υπάρχει λέει πινακίδα σήμανσης για τον αρχαιολογικό χώρο. Και το βλέπεις ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν κάποτε αρχαιολογικός χώρος. Βλέπεις κανονικά τα μάρμαρα, τις πέτρες, τα κιονόκρανα, τους σπόνδυλους των κιόνων κλπ. που πολλά απ΄ αυτά έχουν μετατραπεί σε χαμηλούς περιβόλους, πεζούλια, εισόδους, κατώφλια. Σε διπλανό λοφίσκο μάλιστα, αρχαίες πέτρες έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα πρόσφατα κτισμένο εκκλησάκι. Άσε δε που πήραν ένα σωρό πλάκες και μάρμαρα για να φτιάξουν ένα πλακόστρωτο.

    Το υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορία αρχαιοτήτων τι λέει για όλα αυτά;
    Και διάβασα επίσης ότι οι καλόγεροι του μοναστηριού εκμίσθωσαν –αν έχετε τον Θεό σας – έκταση 3.400 στρέμματα από το σύνολο της μοναστικής περιουσίας στην Ανάφη, η οποία περιλαμβάνει και τον λόφο με το ιερό του Απόλλωνα και άλλα αρχαία μνημεία. Η εκμίσθωση έγινε κατόπιν δημοπρασίας την άνοιξη του 2007 στον κ. Γρηγόριο Μαυρουδή, επικεφαλής ομίλου εταιρειών που έχουν έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου (ετήσιο μίσθωμα 20.000 ευρώ), για να φτιάξει ξενώνες και χώρους αναψυχής.

    Πρακτικές και εμπειρία αιώνων στη καταστροφή του Πολιτισμού δεν αρκούν, χρειάζεται και καθοδήγηση Αρμοδίων – (φωτό: Αρετή Πότσιου)

    Η Παναγία στο Δοκάρι και η ρωμαϊκή σαρκοφάγος

    Και στο παρελθόν οι μοναχοί είχαν επέμβει σε αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Αιγλήτη μετατρέποντας τον χώρο σε τόπο αναψυχής

  10. Ο/Η του Σαββίδη λέει:

  11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Ο Νόμος της Σιωπής:

    https://www.amvon.gr/2018/06/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF/

    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ας μην προκαλούν γιατί θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε»
    June 20, 2018

    Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός» του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ από τα βιβλιοπωλεία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και για το γεγονός ότι αυτή η απαγόρευση προκαλεί τον σκανδαλισμό των πιστών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, έκανε αποκλειστικά στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr την ακόλουθη δήλωση:

    «Αν σιωπήσαμε μέχρι τώρα το κάναμε διότι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλουμε να σκανδαλίσουμε τους πιστούς μας. Αν προκληθούμε περισσότερο όμως, θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε και δεν θα είμαστε υπόλογοι εμείς για τον σκανδαλισμό, αλλά εκείνοι που μας προκαλούν. Σιωπήσαμε για 30 ολόκληρα χρόνια. Ας μην προκαλούν».

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Οταν σιωπάς για τριάντα ολόκληρα χρόνια, τότε γίνεσαι συμμέτοχος στον σκανδαλισμό. Ολα τ’ άλλα, είναι για το θεαθήναι. Ουσιαστικά λέει: αν δεν μας ενοχλείτε, δεν θα σας ενοχλούμε.

  12. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5592089/o-akhryktos-polemos-gia-to-agion-oros/#1

    18 Ιουλίου 2018
    ΤΑ ΝΕΑ

    Σύγκρουση συμφερόντων

    Ακήρυκτος πόλεμος για το Αγιον Ορος

    Ποιοι θέλουν να αρπάξουν το «Περιβόλι της Παναγιάς»

    Ενδοκυβερνητικός πόλεμος εξουσίας μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου, με ανάμειξη του αμερικανικού και ρωσικού παράγοντα για τον «έλεγχο» της Αθωνικής Πολιτείας

    Νίκος Χασαπόπουλος 17/07/2018

    Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου (συνταξιούχος διευθυντής της… ΕΥΔΑΠ και σημαίνον στέλεχος του Συλλόγου Φίλοι του Αγίου Ορους) βρίσκεται στην Ιερά Κοινότητα 21 χρόνια ακριβώς, από τα οποία οκτώ χρόνια ως διοικητής και τα υπόλοιπα ως υποδιοικητής.
    Ο πρώτος διορισμός του έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, παρέμεινε στη θέση του και επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και του ανανέωσε τη θητεία του ο Νίκος Κοτζιάς, παρά το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να τον καρατομήσουν και να τοποθετήσουν ανθρώπους δικής τους επιρροής. Εως τώρα ο Κοτζιάς αντιστέκεται και δεν υπογράφει την αντικατάσταση του Κασμίρογλου, ενώ διάφορες εντός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πολιτικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για «κατάληψη» του Αγίου Ορους.

    Ο πολιτευτής
    Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος επισκέπτεται συχνά το Αγιον Ορος, ότι με δική του εντολή τα βαριά μηχανήματα της ΜΟΜΑ κατασκευάζουν γεφύρια και δρόμους και πως άνθρωποι της δικής του επιρροής όπως ο πολιτευτής Γαβριήλ Αβραμίδης (ορισμένοι τον εμφανίζουν και σύμβουλο του Καμμένου) ήταν υποψήφιοι (όπως λεγόταν) για τη διοίκηση του Αγίου Ορους. Ομως ο Κοτζιάς δεν ενέκρινε, όπως ελέχθη, τον διορισμό του.
    Αλλά ο Καμμένος επιμένει κάθε λίγο και λιγάκι να επισκέπτεται το Αγιον Ορος με διάφορες αφορμές.
    Για παράδειγμα, τα Φώτα παρευρέθη στα εγκαίνια λειτουργίας του νέου λιμενοβραχίονα στην περιοχή Καρούλια, στο νότιο τμήμα της Χερσονήσου του Αθω, ο οποίος κατασκευάστηκε από τη μονάδα Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού. Εν συνεχεία επισκέφθηκε το ησυχαστήριο των Δανιηλαίων (Κατουνάκια), όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή.

    Ο καθηγητής
    Ενα άλλο όνομα που ακούστηκε ότι προωθείται για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους είναι του καθηγητή Χειρουργικής Δημήτρη Λινού. Εχει ενδιαφέρον το άρθρο του λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2017, που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», με το οποίο για πρώτη φορά αναμειγνύει και τον αμερικανικό παράγοντα σε μια επίσκεψή του στο Αγιον Ορος. Γράφει ειδικότερα:
    «Ηταν απόγευμα όταν φθάσαμε με τον γιατρό της αμερικανικής πρεσβείας στη Σιμωνόπετρα. Μετά από τη σύντομη τακτοποίηση στα «κελιά» μας, χτύπησε το τάλαντο για τον εσπερινό, τον οποίο και παρακολουθήσαμε εγώ εύκολα, ο αμερικανός γιατρός υποθέτω δύσκολα. Ο ιερομόναχος της ακολουθίας, μετά το «Δι’ ευχών», μας έκανε νόημα να μην απομακρυνθούμε. Πράγματι, αφού έβγαλε τα άμφια και φόρεσε τον μοναχικό σκούφο, μας κάλεσε σ’ έναν περίπατο μαζί του, έξω από το μοναστήρι.

    Μπροστά πήγαινε ο μοναχός με τον Αμερικανό κι εγώ ακολουθούσα, παρακολουθώντας με κάποια έκπληξη τα γέλια και την ενθουσιώδη κουβέντα τους, όταν κατάλαβα ότι είχαν και οι δύο μεγαλώσει στο Λονγκ Αϊλαντ της Β. Αμερικής, με κοινές μουσικές προτιμήσεις στα τραγούδια του Lou Reed και του Leonard Cohen. Ο πατήρ Μάξιμος, όπως ήταν το μοναστικό όνομα του ιερέα, συνέχισε να μοιράζεται με τον Αμερικανό και εμένα κομμάτια της ζωής του, ακόμα και τι τον ώθησε να γίνει μοναχός στο Αγιον Ορος: «Εγινα καθηγητής στο Harvard στα σαράντα μου, μου δώσανε ένα μεγάλο γραφείο με δερμάτινα έπιπλα – γνωρίζετε εσείς, κύριε Λινέ, έτσι δεν είναι;»…».

    Το βέτο Κοτζιά
    Αλλά ούτε αυτή τη φορά «περπάτησε» η νέα υποψηφιότητα, η οποία ωστόσο μένει στο τραπέζι. Υπήρξαν και άλλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για αντικατάσταση του Κασμίρογλου, πλην όμως ο Κοτζιάς δεν υπογράφει για κανέναν διάδοχό του.
    «Το Αγιον Ορος μιλάει με τη σιωπή του, ενώ συγχρόνως ασκεί στους επισκέπτες – προσκυνητές μια μεγάλη ελκτική δύναμη» λέει συχνά και όταν αναφέρεται στην παρουσία του Ιερού Σώματος, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα δημοκρατικής διοίκησης. Με ξεκάθαρο τρόπο δηλώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν υπήρξε καμία κρίση στην Ιερά Κοινότητα και βεβαίως δεν ανησυχεί όσο τον στηρίζει και ο Πατριάρχης και ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών ότι θα απολέσει τη διοίκηση, παρά τα μικροπροβλήματα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

    Η απέλαση των ρώσων διπλωματών είχε και άρωμα Αγίου Ορους. Διπλωματικές πηγές εντάσσουν σε αυτή τη εξέλιξη τη δραστηριότητα διαφόρων κύκλων ρωσικών συμφερόντων, όπως η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Eνωση. Η αντίδραση της Αθήνας αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα μήνυμα προς τη Μόσχα αποτρέποντας τους Ρώσους να αποκτήσουν επιρροή στο Αγιον Ορος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος.

    Και ο προσκυνητής… Πάιατ
    Εφέτος για πρώτη φορά το Αγιον Ορος επισκέφθηκε και ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ. Ηταν μια κίνηση ματ (όπως ερμηνεύτηκε) από πλευράς Αμερικανών για να μετριάσουν ή και ακόμα να αφανίσουν τη ρωσική επιρροή στο Αγιον Ορος (με τις επισκέψεις του Πούτιν και άλλων ρώσων πολιτικών). Ας μην ξεχνάμε και τούτα:

    * Στην προεκλογική περίοδο ο (αυτοαποκαλούμενος ως «άθεος») Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Αγιον Ορος. Ζήτησε μάλιστα να μείνει μόνος του για δέκα λεπτά με την Πλατυτέρα των Ουρανών χωρίς να δώσει σε κανέναν εξήγηση γιατί το έκανε αυτό. Μάλλον για επικοινωνιακό σόου (όπως αργότερα αποδείχθηκε) και

    * Ολοι οι μοναχοί του Αγίου Ορους έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Ρωσικά, βουλγαρικά και σερβικά μοναστήρια δεν αναγνωρίζονται παρά μόνον ρωσόφωνα (όπως του Αγίου Παντελεήμονος), βουλγαρόφωνα κ.τ.λ. μοναστήρια.

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Αυτό το «περιβόλι με τα τα μαυροφορεμένα παράσιτα», ασκεί τεράστια γοητεία στους Ορθόδοξους πιστούς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και έξω από αυτήν. Με αποτέλεσμα, να συγκεντρώνει το αμείωτο ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά και ξένων ισχυρών παραγόντων και προσωπικοτήτων, οι οποίοι συνήθως με την μάσκα της πίστης και της Ορθόδοξης κατάνυξης ή την «μεγάλη ελκτική δύναμη που ασκεί», ενισχύουν ή επιχειρούν να ενισχύσουν τα κρατικά, πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα. Και μιλάμε για καλόγερους, που όταν παρέλαυναν οι Οθωμανοί καταλαμβάνοντας ένα μετά το άλλο τα εδάφη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, τους έστειλαν επιστολή γράφοντας τους ότι δηλώνουν υποταγή και τους περιμένουν και στο Αγιο Όρος. Το ίδιο έκαναν και με τον Χίτλερ.

  13. Ο/Η του Σαββίδη λέει:

    http://www.documentonews.gr/article/buzzfeed-o-iban-sabbidhs-pisw-apo-tis-dwrodokies-se-skopianoys-enopsei-toy-dhmopshfismatos-diapseydei-o-idios

    Buzzfeed: Ο Ιβάν Σαββίδης πίσω από τις δωροδοκίες σε Σκοπιανούς ενόψει του δημοψηφίσματος – Διαψεύδει ο ίδιος

    Η ιστοσελίδα Buzzfeed και το Διεθνές Δίκτυο Δημοσιογράφων OCCRP, κατονομάζουν σήμερα, σε ρεπορτάζ τον Ιβάν Σαββίδη, ισχυριζόμενοι πως έδωσε 350.000 δολάρια προκειμένου να εκτροχιάσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

    Σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ, τα οποία επικαλείται ο ιστότοπος και η ΜΚΟ, οι πληρωμές έγιναν σε πολιτικούς από τη γειτονική χώρα, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων καθώς και σε οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων, οι οποίοι πρόσφατα συμμετείχαν σε επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

    Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων οπαδών, σύμφωνα με το Buzzdeed, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι έλαβε χρήματα από τον Ιβάν Σαββίδη.

    Αφού υπεγράφη η συμφωνία – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – σχεδόν 1500 διαδηλωτές προκάλεσαν επεισόδια στους δρόμους των Σκοπίων, ζητώντας την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που επικαλείται του Σκοπιανού ΥΠΕΣ, η μεταφορά των χρημάτων που φέρεται να μετέφερε ο κ. Σαββίδης έγινε σε μετρητά και πέρασαν παράνομα από τα ελληνικά σύνορα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι που δεν διευκρινίζονται. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Buzzfeed αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης.

    https://www.occrp.org/en/28-ccwatch/cc-watch-indepth/8329-russian-businessman-behind-unrest-in-macedonia

    Organized Crime and Corruption Report Project

    A Russian billionaire living in Greece has given hundreds of thousands of euros to Macedonian opponents of the country’s proposed name change. The recipients include football hooligans who have rioted in the capital.

  14. Ο/Η του κώλου λέει:
    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Την ζέστη την αντέχω.. Τίποτα για θερμόπετρες, για τον χειμώνα; Ακουσα ότι υπάρχει η Αγία Πηνελόπη η καυτή. Αλλά δεν γνωρίζω, αν το «καυτή» πάει για θέρμανση τον χειμώνα ή αν είναι για το «άλλο»..😉

  15. Ο/Η antiochusacharnensis λέει:

    Επί του προκειμένου, ανέγνωσα τα κείμενα περί του Ιωσήφ Βατοπεδινού, αλλά δεν αναφέρεται σχετικώς κάτι απτόν περί της κατηγορίας εναντίον του όσον αφορά την παιδεραστίαν. Όλον το σχετικόν κείμενον είναι ατεκμηρίωτον καί χρειάζονται απτά τεκμήρια περί της αποδοχής τέτοιων σοβαροτάτων κατηγοριών. Επίσης, ανέκαθεν υπάρχει στην Ελλάδα μία ρωσόφιλη τάση. Απλώς χάριν γονίμου προβληματισμού, θυμίζω την ίδρυσιν των τριών(3) «ξενικών» κομμάτων, περί το 1.823-1.824μ.α.χ.χ., δηλαδή του «Αγγλικού», του «Γαλλικού» καί του «Ρωσικού». Προφανώς μπορεί να διελύθησαν μετά τον Κριμαϊκόν πόλεμον των ετών 1.853-1.856μ.α.χ.χ., πλήν όμως οι ποικίλοι υποστηρικτές τους διοχετεύθησαν προς τα ποικίλα προκύψαντα κόμματα των επομένων ιστορικών περιόδων. Επίσης, όλα τα δημοσιεύματα περί δωροδοκιών κ.λ.π., προφανώς είναι ανοησίες, καθώς πλέον οι μέθοδοι άλλαξαν. Σήμερα, ο «πράκτορας» μίας ξένης δυνάμεως, μπορεί να έχει πολλαπλές ιδιότητες, χωρίς να το σκεπτόμαστε στην καθημερινότητά μας. Έτσι, καταγράφω κάποιους εξ αυτών ακριβώς των πρακτόρων:
    (1) ο υπέρμαχος της φιλίας προς μίαν ορισμένην δύναμιν,
    (2) ο επιχειρηματίας ο συνεργαζόμενος με την επίμαχον δύναμιν,
    (3) ο δημοσιογράφος, ο υποστηρικτής της επιμάχου δυνάμεως,
    (4) ο διδάσκαλος/καθηγητής, ο υποστηρικτής της επιμάχου δυνάμεως,
    (5) ο διανοούμενος ο συνεργαζόμενος με την συγκεκριμένη δύναμιν, ο μορφωθείς επί των ιδρυμάτων της επιμάχου δυνάμεως,
    (6) ο στρατιωτικός ο επιμορφωθείς επί των σχολών-σεμιναρίων της επιμάχου δυνάμεως,
    (7) ο επιστήμονας ο επιμορφωθείς επί των σχολών-σεμιναρίων της επιμάχου δυνάμεως,
    (8) ο ιερέας ο επιμορφωθείς επί των σχολών-σεμιναρίων της επιμάχου δυνάμεως,
    (9) ο κατάσκοπος, ο οποίος κλέπτει τα κρίσιμα άκρως απόρρητα εχθρικά σχέδια,
    (10) ο τεχνολόγος (π.χ. τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, υδραυλικός, αρχιτέκτονας, μηχανικός, πολεοδόμος, ναυπηγός, αεροναυπηγός κ.λ.π.) ο οποίος μπορεί να προκαλέσει δολιοφθορές με ποικίλους τρόπους.
    Άρα, η έννοια του «πράκτορα» είναι πολλαπλή καί η δωροδοκία προφανώς είναι το ευτελέστερον καί όλως έσχατον όπλον επί του προκειμένου. Άρα, δεν έχει νόημα να θεωρούμε ότι τάχα μόνον οι συνήθεις πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ένα ορισμένο κράτος, όπως υποστηρίζουν οι κυβερνώντες.-

  16. Ο/Η Po λέει:

    Καταγγελία εθελόντριας: Ιερέας αρνείται να βαφτίσει μωρό επειδή η πυρόπληκτη οικογένειά του δεν μπορεί να πληρώσει

    Μετά τις δηλώσεις Αμβρόσιου και του Μητροπολίτη Ιερεμία, οργή προκαλεί η άρνηση ιέρα να τελέσει προγραμματισμένη βάφτιση επειδή η οικογένεια του μωρού αδυνατεί να πληρώσει την εκκλησία, αφού έχασε τα πάντα από την πύρινη λαίλαπα.

    Συγκεκριμένα, η εθελόντρια σε ανάρτησή της σημειώνει:

    Στις 29 Ιουλίου πρόκειται να βαπτιστεί ένα αγοράκι στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας.

    Δυστυχώς η οικογένεια του μικρού (γονείς, θείοι, παππούδες) που μένανε όλοι μαζί, έχασαν το μόνιμο σπίτι τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στα Σκουφέικα Ραφήνας.

    Η γιαγιά του πήγε και ενημέρωσε τον πάτερ Χ. (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβολάκια Ραφήνας) ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για σιτιση-ένδυση και δεν μπορούνε να πληρώσουν την εκκλησία για την ήδη από καιρό προγραμματισμένη βάπτιση του εγγονού της, καθώς έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στις φωτιές. Ο πάτερ Χ., λοιπόν, ήταν ανένδοτος και της είπε να δώσει τα χρήματα η νονά. Μόλις τον ενημέρωσε ότι νονά θα είναι η θεία του παιδιού και ότι και εκείνη μαζί τους έμενε στο ίδιο σπίτι που κάηκε, της είπε να απευθυνθεί στον Δήμο, ώστε να της δώσει χρήματα και να τους τα δώσει για τη βάπτιση του εγγονού της ώστε «να πληρωθούν οι ψαλτες», όπως είπε!!!

    Η γυναίκα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και έτυχε να μιλήσει στις 28/7 το μεσημέρι σε μια κυρία που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ της Ραφήνας (Γαλαξίας) και να της εξιστορήσει όλα όσα συνέβησαν.

    Ας βρεθεί κάποιος πιο δυνατός από μένα, για να βοηθήσει την κατάσταση. Μαζί με εναν ακόμα εθελοντή πήγαμε και βρήκαμε την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, αφού μας ενημέρωσε για το γεγονός αυτό μια γυναίκα νωρίτερα που βρέθηκε μπροστά στη συζήτηση στο σούπερ μάρκετ κατά την καταγραφή ζημιών που κάναμε σε σπίτια στη Ραφήνα, ως εθελοντες. http://www.topontiki.gr/article/283941/kataggelia-ethelontrias-iereas-arneitai-na-vaftisei-moro-epeidi-i-pyroplikti#.W13a9wv6b5o.twitter

    • Ο/Η antiochusacharnensis λέει:

      Φίλτατε Ροΐδη, αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκειαν, ενδεχομένως καί την οργήν σου, περί των δηλώσεων των μητροπολιτών Αμβροσίου Αιγιαλείας καί Καλαβρύτων καί Ιερεμίου Μεγαλοπόλεως, πλήν όμως οφείλεις απλώς να γνωρίζεις, ότι ανά τους αιώνες καί τις χιλιετίες, υπάρχουν πλείστες δηλώσεις χριστιανών ιεραρχών, του αυτού καί σκληροτέρου θρησκευτικού περιεχομένου, τις οποίες ενδεχομένως αγνοείς. Αν θέλεις να τις μάθεις, όπως καί δικαιούσαι, μπορείς καλλίστως να αγοράσεις τους τόμους της «Ελληνικής Πατρολογίας», συνολικής εκτάσεως εκατόν εξήκοντα ενός (161) τόμων. Επίσης, όσον αφορά το θέμα της βαπτίσεως του παιδιού, εγώ προτείνω κάτι πρακτικόν επί του θέματος. Αντί τελέσεως της όποιας θρησκευτικής βαπτίσεως, προτείνω την πολιτικήν ονοματοδοσίαν. Εν άλλαις λέξεσιν, οι γονείς επισκέπτονται το ληξιαρχείον της περιοχής επί της οποίας είναι δημότες καί δηλώνουν από κοινού το όνομα του τέκνου το οποίον επιθυμούν. Έτσι, το τέκνον θα μάθει μεγαλώνοντας ότι το όνομά του καί τη ζωή του τα οφείλει στους γονείς του καί όχι στουςν κάθε τυχαρπάστους «νονούς» ή Ελληνιστί «αναδόχους». Αν τώρα θέλουν οι γονείς, μπορεί να πάει ο ένας με γραπτόν πληρεξούσιον εκ του άλλου περί τελέσεως της ονοματοδοσίας, του τύπου «Η συμβία/σύζυγός μου έτεκεν άρρεν/θήλυ καί απεφασίσαμεν ότι το όνομά του/της θα είναι…» αν προσέλθει ο πατέρας με την εξουσιοδότηση της μητέρας ή αν απουσιάζει ο πατέρας καί προσέλθει μόνον η μητέρα θα γράφει αντιστοίχως «Έτεκα άρρεν/θήλυ καί απεφασίσαμε με τον σύζυγό μου ότι το όνομά του/της θα είναι…». Έτσι, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν χρειάζεται το παπαδαριόν επί τέτοιων θεμάτων. Αυτά ορίζονται βάσει του νόμου 344/1.976μ.α.χ.χ. καί άλλων σχετικών νόμων.-

  17. Παράθεμα: Αγιοποίηση Αγιορείτη μάντη που κατηγορήθηκε για παιδεραστία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  18. Παράθεμα: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τηρεί αποστάσεις από την «Αγία» Ζώνη (βερσιόν Εφραίμ Βατοπεδινού) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.