O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

Ανατομία ενός κουκουλώματος, με αφορμή την προφυλάκιση Εφραίμ  

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αν επιμένω στην υπόθεση της παιδεραστίας του οσίου Ιωσήφ, του οποίου το πτώμα φαίνεται ότι υπέστη την κατάλληλη επεξεργασία και χαμογελούσε ως υπέρτατη ένδειξη θείας ευαρέσκειας (ή θεομπαιξίας; βλ.βίντεο 1), δεν είναι μόνο γιατί δείχνει την πάγια πολιτική του οικουμενικού πατριαρχείου να προστατεύει τους παιδεραστές κληρικούς (όπως κάνει και το Βατικανό), είναι γιατί δείχνει το υπόβαθρο της Βατοπεδινής αδελφότητας. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί με την τωρινή στάση του πατριάρχη που δεν πηγάζει βέβαια από σεβασμό του Δικαίου, αλλά από το φόβο πως η ρωσική ιερή Μαφία, απειλεί το αθωνικό φέουδό του. Μετά τους μεγαλοδικηγόρους, τους μεγαλοπαπάδες, τις εκπομπές του Σκάϊ και τον θεατρόφιλο κ.Μουλατσιώτη (φωτ.1) που απειλεί έμμεσα πλην σαφέστατα την Ανακρίτρια κα Ειρήνη Καλού ότι θα έχει το τέλος του Εισαγγελέα που καταδίωξε για Ανηθικότητα τον αγ.Νεκτάριο, εμφανίσθηκε προσωπικά και ο κ.Γιάννης Αλαφούζος, υπερασπιστής κι αυτός του Βατοπεδίου (από «ευλάβεια» ή από αλληλεγγύη μεταξύ επιχειρηματιών;) σε διάλογο με τον κ.Βαξεβάνη στο Twitter, ο οποίος αναμεταδόθηκε σε πολλά μπλογκς. Ο κ.Αλαφούζος όταν ο δεύτερος του θύμισε πως η «παρέα του Βατοπεδίου» έφυγε διωγμένη, από το σημερινό αρχιεπίσκοπο, από την Κύπρο «με καταγγελίες για παιδεραστία», απαντά: «Δηλαδή είναι κλέφτες και διεστραμμένοι και φυγάδες και παιδεραστές! Νομίζω ότι είστε λίγο υπερβολικός…» και ξεμπλέκει έτσι, αποφεύγοντας να μπει στην υπόθεση αυτή, όπως έχουν άλλωστε κάνει τα ΜΜΕ που ελέγχει και η ολότητα σχεδόν των υπόλοιπων ΜΜΕ, που συνηθίζουν στην Ελλάδα ή να τηρούν την Ομερτά ή να αποφεύγουν να προβάλουν δημοσιογραφικές επιτυχίες άλλων. ΤΟΛΜΑΕΙ όμως ο κ.Αλαφούζος να πληροφορήσει το κοινό του για την υπόθεση και έστω να αποκαλύψει τις «συκοφαντίες» του κ.Βαξεβάνη; Ασφαλώς όχι, όπως δεν τόλμησαν οι Βατοπεδινοί, που διαθέτουν κουστωδία μεγαλοδικηγόρων και άπειρο χρήμα να μηνύσουν το δημοσιογράφο. Προτίμησαν να κρατήσουν το θέμα στο περιθώριο, τρέμοντας τη δημοσιότητα και να απαντήσουν μέσω των οργάνων τους στο Διαδίκτυο.  Όμως η υπόθεση της παιδεραστίας του αγράμματου πνευματικού καθοδηγητή Ιωσήφ και των αποκρυφιστικών διδασκαλιών του, έσπασε επιτέλους το τηλεοπτικό φράγμα και μεταδόθηκε στον Alpha (27 Δεκ 2011), όπως προκύπτει από το δεύτερο εξαιρετικό βίντεο. Εννοείται πως ο κ.Βαξεβάνης δεν είναι υπεράνθρωπος, βλέπει πως ακόμη και η Αριστερά μας δεν τολμά να περάσει κόκκινες γραμμές, βλέπει τη στάση του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, δεν είναι ανώνυμος όπως εμείς, και δεν διανοείται, και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, να διαβεί το Ρουβίκωνα, που λέγεται «Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα», τουτέστιν α)κίνητρα του αρχιεπισκόπου Κύπρου, β)κουκούλωμα πατριαρχείου και γ)απάτη της ψευτο-Ζώνης. Θα χρειαστεί και δεύτερη χρεοκοπία για να μπορεί να ακούγεται στην Ελλάδα ολόκληρη η αλήθεια και μέχρι τότε το πατριαρχείο θα λανσάρει το πτώμα του, πιθανότατα παιδεραστή, Ιωσήφ μακιγιαρισμένο και υποψήφιο για αγιοποίηση και θαύματα, σαν το βρωμερό κερδοφόρο σκελετό του αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης;

Η ΟΟΔΕ (τα αρχικά της τραγελαφικής επωνυμίας: «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας»!) δεν έχει τη μεγαλοαστική ευγένεια του κ.Αλαφούζου, όταν απευθύνεται εδώ,  μας αποκαλεί «απατεώνες» και «σαλτιμπάγκους» και προσπαθεί να θολώσει τα νερά με ένα σωρό παρελκυστικά σχόλια, σε μια υπόθεση όπου τα ερωτήματα που θέσαμε ήταν σαφέστατα και έμειναν αναπάντητα. Περιέργως δεν τολμάει να βρίσει τον ισχυρό αρχιεπίσκοπο Κύπρου τον οποίο κατηγορεί πως έστησε τη σκευωρία. Ούτε τον κ.Βαξεβάνη που διαθέτει ισχυρή φωνή. Επιλέγει να βρίσει αυτούς που με την αδύναμη φωνή τους απλά αναπαρήγαγαν τις κατηγορίες και έβαλαν επί πλέον ερωτήματα για το πατριαρχείο. Ξέρει άλλωστε πως οι δυο κατήγοροι του Ιωσήφ έχουν και άλλα στοιχεία και δεν τους προκαλεί. «Υπάρχουν και άλλα, που δεν δημοσιεύονται», λέει ο κ.Βαξεβάνης στον κ.Αλαφούζο και υποθέτω πως εννοεί στοιχεία που ενοχοποιούν τον πατριάρχη ο οποίος εν κρυπτώ αθώωσε αυτόν που η κυπριακή Σύνοδος καταδίκασε, χωρίς να μάλιστα να του ζητήσει συγνώμη μετά την «αθώωσή» του.

Ιδού λοιπόν η χριστιανική ΟΟΔΕ: «Δοκίμιο επάνω στις «φούσκες» της blogόσφαιρας με αφορμή την κατάρρευση των συκοφαντιών κατά του αγαπημένου Γέροντα Ιωσήφ…..Κατά συνέπεια, το εν λόγω blog δεν έχει συγκεκριμένους λόγους για να πει ότι ο Πατριάρχης καλύπτει ή όχι ενόχους. Το λέει επειδή έτσι θέλει να είναι. Το λέει γιατί αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Το λέει γιατί έτσι θα κρατήσει στο «μαγαζί» τους 10-20 μόνιμους πελάτες του… και όσο για τις …ΓΕΝΝΑΙΕΣ αναφορές τους στην ΟΟΔΕ μετά την γελοιοποίηση που υπέστησαν, ας τις αφήσουν καλύτερα διότι καλό θα ήταν μόνοι τους να βάλουν έναν πάτο αξιοπρέπειας στο πηγάδι της απαξίωσης στο οποίο έχουν πέσει… Για τους απατεώνες και τους χειροκροτητές τους ούτε ΟΙ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ όσο διαρκούσε η απάτη τους (οι οπαδοί τους δεν τους ρώτησαν ποτέ τέτοια δύσκολα πράγματα)… ».

Η ΟΟΔΕ έχει απαντήσει και στο πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κ.Βαξεβάνη («Επίκαιρα», 11.4.2010), πάνω στο οποίο βασιστήκαμε, επικαλούμενη με κουτοπονηριά το γεγονός πως ο δημοσιογράφος δεν ανέφερε την (μουλωχτή και διάτρητη έτσι κι αλλιώς) αθώωση του Ιωσήφ από τον πατριάρχη, αν και ξέρει πολύ καλά ότι γραμμή και του περιοδικού αυτού (όπως και όλου σχεδόν του Τύπου), είναι ότι το πατριαρχείο («του Γένους») είναι («για εθνικούς λόγους») στο απυρόβλητο. Την αθώωση αυτή έβγαλε η ΟΟΔΕ σα λαγό από το καλυμμαύχι της, αν και γνώριζε πως τα ερωτηματικά που δημιουργούσε ήταν πολύ βαρύτερα από την ανύπαρκτη αποδεικτική της αξία, διότι πέρα από τη γελοία της διαδικασία το πατριαρχείο είναι η προσωποποίηση της Ομερτά.

Θα επαναλάβουμε όσο πιο συνοπτικά γίνεται την υπόθεση και τα ανοιχτά ερωτήματα. Να σημειωθεί ότι και οι δυο απαντήσεις της ΟΟΔΕ δεν δίνουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις των δυο άρθρων στα οποία υποτίθεται ότι απαντά, σε μας και στο άρθρο Βαξεβάνη. Αυτό δηλοί πολλά. Όπως αποκάλυψε λοιπόν τον Απρίλη του 2010 ο Κ.Βαξεβάνης στα «Επίκαιρα»:

   Η πλειοψηφία της Ι.Συνόδου της Κύπρου το 1999, (άποψη Λασκ.: ορμώμενη όχι από ηθικά κίνητρα, αλλά) στα πλαίσια της διαμάχης για τη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου, μεταξύ του μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομου (αρχιεπισκόπου από το 2006) με την ομάδα του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και των Βατοπεδινών φίλων του, ξεθάβει μια καλά κρυμμένη μέχρι τότε (από τη Σύνοδο) υπόθεση, την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού. Είναι η κλασσική παπαδίστικη ιστορία που ξετυλίγεται σχεδόν πάντα πριν από την εκλογή ενός προκαθήμενου. Οι μνηστήρες του θρόνου βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη  φόρα: «…Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθεσης, απαντά φέρνοντας στην Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική……….Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας, ….Η Σύνοδος αποφάσισε πως οι καταγγελίες που έκανε ο Πάφου Χρυσόστομος είναι αληθείς και ο διωγμός του Ιωσήφ δικαιολογημένος……».

Ασφαλώς οι συνοδικοί της ομάδας του τότε μητροπολίτη Πάφου, δεν ήθελαν να εξοντώσουν τον Ιωσήφ και την φατρία του, αυτό είναι έξω από τους άγραφους νόμους της Εκκλησίας.  Τοπικό ξεμπρόστιασμα και εκφοβισμό ήθελαν να κάνουν στην αντίπαλη οργάνωση για να μαζευτεί και να τσαλακωθεί στην Κύπρο όπου διακυβεύονταν ο αρχιεπισκοπικός θρόνος και τα τεράστια οικονομικά και εξουσιαστικά συμφέροντα που εκπροσωπεί, όπερ και εγένετο. Είναι μάλιστα εμφανέστατα ένοχοι (ή και συνένοχοι) γιατί δεν έστειλαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, αλλά τη συγκάλυψαν, μακριά ακόμη και από την κοινή γνώμη. Η κακή πρόθεση και η κακοήθεια του κατήγορου όμως, δε είναι απόδειξη  πως ο Ιωσήφ ήταν αθώος, όπως διατείνεται η ΟΟΔΕ, κάνοντας ad hominem επίθεση στους κατηγόρους του Ιωσήφ. Απλά δείχνει τη σήψη της Εκκλησίας. Ειδικά για συμμορίες, τα άπλυτά τους βγαίνουν συχνότατα εκ των ένδον, στα πλαίσια του καυγά για τη μοιρασιά των λάφυρων. Μάλιστα οι αλληλοκατηγορίες αποκάλυψαν τόση αθλιότητα, που έφτασαν μέχρι το BBC («Τuesday, 14 November, 2000, 12:51 GMT. Sex scandal divides Cyprus Church. Greek Orthodox clergy are meeting in Cyprus to discuss allegations of homosexuality that have divided the island’s church..».

Συνοπτικά είχαμε: Ποινικές διώξεις κατά υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής, καταγγελίες για ροζ φωτογραφίες, ομοφυλοφιλίες, παιδεραστίες, στημένα σεξουαλικά σκάνδαλα, σκευωρίες, οικονομικές απάτες, λεηλασίες ιερής περιουσίας από συγγενείς του τότε Αρχιεπισκόπου, παρακολουθήσεις τηλεφώνων, εξαγορά ποδοσφαιρικών συλλόγων και ποδοσφαιριστών, απειλές κατά εκλεγμένων λαϊκών αντιπροσώπων-(βλ.εφημ. «Σημερινή», 25/9/2005, σελ.6) με αποτέλεσμα η λαϊκή αποχή στις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2006 (γίνονται μέσω καθολικής ψηφοφορίας για εκλέκτορες) να ξεπεράσει το 40%, παρά την κινητοποίηση των οπαδών των κομμάτων, ακόμη και του ΑΚΕΛ, που υποστήριζε (!!!) τον επίσκοπο Κύκκου, ο οποίος τώρα υποστηρίζει τον Εφραίμ ελπίζοντας σε ψήφους Βατοπεδινών, σε ένα μελλοντικό δεύτερο γύρο. Της υπόθεσης επελήφθη τάχα ο πατριάρχης ως δήθεν αρμόδιος, γιατί λέει ο Ιωσήφ ήταν Αγιορείτης. Πολύ περίεργο, γιατί στην πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης κατά διανοητικά καθυστερημένου νέου στην Στυλίδα, ο Αγιορείτης, που φέρεται ως δράστης, δεν δικάζεται από τον πατριάρχη, αλλά υποτίθεται πως διενεργεί ανακρίσεις ο δεσπότης όπου τελέστηκε το έγκλημα, ο κ.Νίκος Πρωτοπαπάς της Λαμίας (φωτ.2, 6.7.2008, μόλις βράβευσε την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, στα στήθη της οποίας η Παναγία γράφει τα ανορθόγραφα μηνύματά της), ο οποίος ως είθισται και όπως φαίνεται, κάνει το κορόιδο, αφού τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί δυόμισυ χρόνια μετά.

Και τι κάνει λοιπόν ο πατριάρχης; Αθωώνει τον Ιωσήφ. Έχουμε θέσει όμως μερικά εύλογα ερωτήματα:

Α) Γιατί η Εκκλησία που δεν δικάζει παιδεραστές κληρικούς με το πρόσχημα πως θεωρεί πιο ικανή την κοσμική Δικαιοσύνη και περιμένει (να τελεσιδικήσει μάλιστα στον Άρειο Πάγο, δηλαδή για πάνω από δεκαετία ή και ποτέ γιατί έχει ο Θεός) την απόφασή της, δεν έστειλε την υπόθεση αυτή και εκεί όπως είχε εκ του νόμου μάλιστα υποχρέωση, ούτε η Εκκλησία της Κύπρου, ούτε το πατριαρχείο, αλλά τη χειρίστηκαν παράνομα και μυστικά, σαν εσωτερικό ζήτημα μιας αυτονομημένης από την κοινωνία μυστικής οργάνωσης που δεν θέλει να μαθευτεί τίποτα παραπέρα;

Β) Γιατί έγκλημα το οποίο φέρεται ότι  διαπράχθηκε στην Κύπρο δικάζεται στην Ιστανμπούλ;

Γ) Γιατί δεν έγινε η δίκη στην Κύπρο, έστω με πατριαρχική Εξαρχία;

Δ) Ποιοι ήταν οι πατριαρχικοί επίσκοποι που εκδίκασαν την υπόθεση Ιωσήφ;

Ε) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης;

Στ) Το φερόμενο ως θύμα κλήθηκε και διευκολύνθηκε να πάει να καταθέσει; Κατέθεσε τελικά;

Ζ) Ποιοι ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας;

Η) Ποιο είναι το σκεπτικό της αθώωσης;

Θ) Ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και οι μητροπολίτες εκείνοι που αποφάσισαν την ενοχή του οσίου Ιωσήφ συγνώμη; Αναγνώρισαν την απόφαση του πατριαρχείου;

Ι) Και το συντριπτικότερο των ερωτημάτων: Έγινε γραφολογική εξέταση του ισχυρότατου πειστήριου του εγκλήματος; Δηλαδή της παιδεραστικής επιστολής που αποδόθηκε στον Ιωσήφ; Γατί δεν ανακοινώνεται τίποτα σχετικό;

Νομίζω ότι τα ερωτήματά μας είναι εύλογα, αναγκαία, χρήσιμα και κρίσιμα. Οι δυο απαντήσεις της ΟΟΔΕ, όπως μπορεί να διαπιστώσει από μόνος του όποιος τις διαβάσει (ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ Η ΟΟΔΕ), βρίθουν από εικασίες, βρισιές και σοφίσματα, αλλά δεν απαντούν σε κανένα ερώτημά μας. H ΟΟΔΕ μάλιστα του Ιωσήφ, κρύβει λέει τα άρθρα μας για να προστατεύσει τα παιδιά από το μπλογκ του οποίου ούτε το όνομα δεν αναφέρει, μήπως και γίνει αφορμή έστω και ένας αναγνώστης της να μας διαβάσει και να δει πως έχει η αλήθεια: «Βεβαίως, δεν σημειώνουμε σε ποιο blog αναφερόμαστε, διότι στηρίζουμε το έργο του … του «Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου» το οποίο προσπαθεί να «αφυπνίσει όλους τους Έλληνες .. να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονει το διαδίκτυο». Δεν θα μπορούσαμε κατά συνέπεια να παραπέμψουμε σε ένα blog με περιεχόμενο τουλάχιστον τραγικό, .. που απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους ανθρώπους...»).

ΥΓ

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

102 Responses to O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

  1. Ο/Η eklag λέει:

    Βιάζομαι συνήθως να τα χώσω!
    κι ίσως τα σχόλιά μου στερούνται ακαδημα’ι’κού περι-βλήματος!
    και σ’αυτή την περίπτωση λοιπόν:
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ (τρις),
    απ’ όπου κι αν προέρχονται…
    Είμαι σίγουρη ότι πιο ήρεμοι άνθρωποι,
    θα καλύψουν το θέμα και εγκυκλοπαιδικά!
    υπάρχουν πολλοί ευτυχώς!
    π.χ. ο Κος Άσχετος που αν και ομόδοξος τόλμησε να μιλήσει
    για τη θεοκρατία στο Ισραήλ ή το Μώλυ,
    που έθεσε στη σωστή του βάση το θέμα Ελληνικότητα.
    Τα ταπεινά συγχαρητήριά μου,
    στους εκφραστές της Κοινής Λογικής,
    (ενός στην ουσία τόσο υποτιμημένου μεγέθους)
    πέρα από εθνικισμούς ρατσισμούς κ.τλ.

  2. Ο/Η athriskos λέει:

    Είναι όντως άξια απορίας η αναλγησία των ορθοδόξων χριστιανών απέναντι στην ιερή παιδεραστία. Οι Ευρωπαίοι έφτασαν στο σημείο να ερευνούν τέτοιες περιπτώσεις μέχρι και το 1945. Στην χώρα μας, πέρα βρέχει.
    Έχει κανείς την αίσθηση ότι μάλλον οι ορθόδοξοι αποδέχονται το φαινόμενο αυτό ωσάν να πρόκειται για δικαίωμα του παπαδαριού! Μια ανεξήγητη αδιαφορίας και αφασία! Όταν συζητώ το ζήτημα αυτό στον στενό μου κύκλο, συνήθως η απάντηση που παίρνω είναι: ε, άνθρωποι είναι κι αυτοί.
    Όταν όμως οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ακούσουν για ιστορίες παιδεραστίας λαϊκών, τότε ωρύονται και εξανίστανται ζητώντας την εκτέλεση ή την κρεμάλα τους. Το χριστιανικό χτικιό τους έχει καταστρέψει κάθε αίσθημα ισονομίας απέναντι στους κακούργους ιερωμένους. Τα ίδια αισθήματα τρέφουν και απέναντι στους κλέφτες ιερείς.

  3. Ο/Η Jihm λέει:

    Το βίντεο του Βαξεβάνη είναι όλα τα λεφτά.
    αλλά και το πρώτο με τη χαμογελαστή μούμια.

  4. Ο/Η Venus and Adonis or Ganymedes λέει:


    Aποκαλύψεις Άγγλου συγγραφέα Rupert Allason aka Nigel West για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο στη σελίδα 18640.
    Συμπέρασμα, καλό είναι να μην πηγαίνουν μικρά παιδιά εσώκλειστα στα Μοναστήρι, κάτι θα πάθουν.

    Τhe Friends
    Brittains postwar
    Secret Intelligence opperation
    Niegel West
    Weidenfeld and Nicolson
    London

    http://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AMakarios_III

    Makarios’ sexual preferences

    pperos censored my following inclusion:

    Makarios’s alleged homosexuality is discussed by British politician and historian Rupert Allason (a.k.a.Nigel West) in (The Friends : Britain’s post-war Secret Intelligence operations, London : Weidenfeld and Nicolson, 1988, p. 78) as well by author Stephen Dorril (M16 : Inside the Covert World of Her Majesty’s Secret Intelligence Service, New York : Touchstone, 2000, p.556).

    • Ο/Η Κύπρη λέει:

      Μνημόσυνο στον Δημήτριο Ιωαννίδη που πέθανε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα.

      Τι ζητούσε ένας εγκληματίας στην Αρχιεπισκοπή;

      Το 1974, λίγους μήνες μετά την κυπριακή τραγωδία, ο Μακάριος διηγήθηκε στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Οριάνα Φαλάτσι την εξής εμπειρία: Ένα πρωινό τον επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Δημήτριος Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Νίκο Σαμψών, για να του εκθέσει ένα σχέδιο που θα τακτοποιούσε το Κυπριακό μια για πάντα. «Υποκλίθηκε μπροστά μου, φίλησε το χέρι μου με μεγάλο σεβασμό και είπε:

      «Μακαριώτατε, να το σχέδιο. Θα επιτεθούμε ξαφνικά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε όλο το νησί. Θα τους βγάλουμε μια για πάντα από τη μέση. Και θα ξεμπερδέψουμε». Έμεινα κατάπληκτος. Του είπα ότι δεν μπορούσα να συμφωνήσω μαζί του, διότι δεν μπορούσα να διανοηθώ την ιδέα να σκοτωθούνε τόσοι αθώοι άνθρωποι. Ξαναφίλησε το χέρι μου και έφυγε οργισμένος. Σας λέω, είναι εγκληματίας».

      Πώς βρέθηκε όμως ένας εγκληματίας στο Προεδρικό και πως απέκτησε αυτό τον αέρα για να μπορεί να προτείνει στον αρχηγό του κράτους την εξολόθρευση μιας ολόκληρης κοινότητας; Η ιστορία πηγαίνει πίσω, αμέσως μετά τα πρώτα προβλήματα στις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη διαχείριση του κοινού κράτους.

      Στις 11 Απριλίου 1961 ο Γιωρκάτζης, σε συνεννόηση με τον Μακάριο, επισκέφθηκε την Αθήνα και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Αβέρωφ να στείλει όπλα στην Κύπρο, ως απάντηση στον εξοπλισμό της ΤΜΤ από την Τουρκία. Αφού διαβουλεύτηκε με τον Κ. Καραμανλή, ο Αβέρωφ απέρριψε με οργή το αίτημα του Γιωρκάτζη. Σύμφωνα με μαρτυρία του Τ. Παπαδόπουλυ, ο Αβέρωφ του έδωσε μόνο δύο λεπτά να φύγει, διαφορετικά θα φώναζε τη φρουρά του να τον πετάξει έξω από το γραφείο του.

      Ο Γιωρκάτζης έφυγε από το γραφείο του Αβέρωφ και πήγε κατευθείαν στον μετέπειτα δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπηρετούσε στην ελληνική ΚΥΠ και ζήτησε τη συνεργασία του. Ο Παπαδόπουλος επισκέφθηκε μυστικά την Κύπρο και μελέτησε επί τόπου την κατάσταση. Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Γιωρκάτζη, Νίκο Ιωάννου-Ψωμά, όταν ο Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Αθήνα τούς έστειλε το εξής μήνυμα:

      «Εντάξει, κύριοι, σας στέλλω τα 1.000 πρώτα όπλα με την ΕΛΔΥΚ και μην το πείτε ούτε στον Αβέρωφ, ούτε στον Καραμανλή».

      Εκτός από τον Γιωρκάτζη, ο Παπαδόπουλος είχε επαφές τόσο με τον Ν. Σαμψών όσο και με τον Β. Λυσσαρίδη. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες βρέθηκαν, το 1963, να ηγούνται τριών ξεχωριστών παραστρατιωτικών ομάδων.

      Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν τότε στέλεχος της οργάνωσης ΙΔΕΑ που έκανε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 στην Ελλάδα. Ο Δημ. Ιωαννίδης ήταν επίσης στέλεχος της ίδιας οργάνωσης. Το 1963 ο Ιωαννίδης μετατέθηκε στην Κύπρο και υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ. Παράλληλα ήταν ένας από τους επιτελείς της οργάνωσης Ακρίτας. Το καλοκαίρι του 1964 η Ελλάδα έστειλε μια ολόκληρη μεραρχία στην Κύπρο με επικεφαλής τον Γρίβα. Μέχρι σήμερα επικρατεί σε πολλούς η εντύπωση ότι αποστολή της μεραρχίας ήταν η άμυνα της Κύπρου σε περίπτωση εισβολής. Η έρευνα απέδειξε ότι η μεραρχία έφτασε με την έγκριση των ΗΠΑ και την ανοχή της Τουρκίας για να ελέγξει την εσωτερική κατάσταση, σε σχέση με την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Τόσο στην ΕΛΔΥΚ όσο και στη μεραρχία υπηρέτησε διαδοχικά όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής χούντας.

      Το 1964 ο Ιωαννίδης μετατέθηκε στην Ελλάδα, όμως άφησε πίσω του δεσμούς. Μια ομάδα φίλων του, προεξάρχοντος του επιχειρηματία Παντελή Δημητρίου από τη Λάρνακα, διατήρησαν επαφή μαζί του, τον επισκέπτονταν στην Αθήνα, του έστελναν γράμματα και τον ενημέρωναν για το κάθε τι που συνέβαινε στην Κύπρο, ενώ τον συμβουλεύονταν για τις δικές τους πολιτικές δραστηριότητες.

      Ο Ιωαννίδης ήταν από τους βασικούς συντελεστές του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, όμως πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον Παπαδόπουλο. Μια από τις βασικές διαφωνίες τους ήταν η ανάκληση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, το 1967, μετά τα γεγονότα της Κοφίνου. Τότε, οι ΗΠΑ πίεζαν φορτικά τον Μακάριο να δεχτεί διάλυση της Εθνικής Φρουράς και της ΤΜΤ, αποστρατικοποίηση της Κύπρου υπό την ευθύνη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και συνομιλίες για λύση του Κυπριακού στη βάση μιας βελτιωμένης Ζυρίχης. Ο Μακάριος που επένδυε στο χρόνο για να επιβάλει η ζωή ένα ελληνικό κράτος στην Κύπρο, παρέμεινε ανένδοτος και αρνήθηκε να συναινέσει στον αφοπλισμό της Εθνικής Φρουράς. Διατηρώντας την Εθνική Φρουρά αποδέχτηκε και την παρουσία 600 Ελλήνων αξιωματικών που στην στελέχωναν, ενώ ανέχτηκε σιωπηρά την ύπαρξη της ΤΜΤ.

      Ο Ιωαννίδης ήταν το μόνο στέλεχος της χούντας που δεν ανέλαβε πολιτικό αξίωμα και παρέμεινε στο στρατό ως διοικητής της στρατιωτικής αστυνομίας (ΕΣΑ). Ο Ιωαννίδης ήλεγχε τις αποστολές Ελλήνων αξιωματικών στην Κύπρο και η Εθνική Φρουρά έγινε παράρτημα της πιο αντιδραστικής πτέρυγας της χούντας.

      Σύντομα ο Παπαδόπουλος γλυκάθηκε από την εξουσία, απέκτησε σχέσεις με μεγιστάνες του πλούτου (διέμενε σε έπαυλη που του παραχώρησε ο Ωνάσης) και δεχόταν επιρροές από ξένες κυβερνήσεις για μεταρρυθμίσεις. Ο Ιωαννίδης που ήταν γεννημένος στρατιώτης, ήταν εργένης και ζούσε με τη μάνα του, τον κατηγορούσε για νεποτισμό και διαφθορά, ότι είχε προδώσει τις αρχές της «επανάστασης» και έθεσε στόχο του να τον ανατρέψει.

      Ταυτόχρονα, «ανησυχούσε» για τις εξελίξεις στην Κύπρο και για την επιρροή που είχαν οι κομουνιστές στον Μακάριο, τον οποίο μισούσε παθολογικά.

      Από το 1968 δοκίμασε να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο με κυπριακή συνεργασία. Αρχικά αξιοποίησε το μένος του Γρίβα κατά του Γεώργιου Παπαδόπουλου, επειδή ο τελευταίος τον ανακάλεσε στην Ελλάδα, μετά τα γεγονότα της Κοφίνου. Μια ομάδα εμπίστων του Γρίβα άρχισαν να εκπαιδεύονται για να δολοφονήσουν τον Παπαδόπουλο. Εκείνη ακριβώς την περίοδο, ο Γιωρκάτζης έδωσε στην ελληνική ΚΥΠ την πληροφορία ότι ο Παναγούλης, που είχε διαφύγει στην Κύπρο, σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο. Ο Ιωαννίδης, διά του Γιωρκάτζη, παγίδευσε τον Παναγούλη και τον χρησιμοποίησε για να βγάλει από τη μέση τον Παπαδόπουλο. Το εγχείρημα απέτυχε, ο ρόλος του Γιωρκάτζη αποκαλύφθηκε και παραιτήθηκε.

      Ένα χρόνο μετά, ο Ιωαννίδης σε συνεργασία με τον Γεώργιο Ασλανίδη, προσέγγισε τον Γιωρκάτζη και τον παρότρυνε να δολοφονήσει τον Μακάριο. Ακολούθως, αυτός θα ανέτρεπε τον Παπαδόπουλο και οι δύο νέες χούντες σε Ελλάδα και Κύπρο θα προχωρούσαν στην ένωση με την Ελλάδα, έστω και με εδαφικό αντάλλαγμα στην Τουρκία.

      Η απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου διά της κατάρριψης του ελικοπτέρου του, στις 8 Μαρτίου 1970, απέτυχε. Οι συνεργάτες του Ιωαννίδη στην Κύπρο δολοφόνησαν τον Γιωρκάτζη και του έκλεισαν το στόμα. Ο Μακάριος έδωσε κάλυψη σε αυτούς που αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν, διότι τους είχε εμπιστευτεί όχι μόνο την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και την ίδρυση της οργάνωσης Εθνικό Μέτωπο. Οπόταν επένδυσε στη «μεγαλοψυχία» του για να μην ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

      Ακολούθησε η νέα αποστολή του Γρίβα στην Κύπρο και η ίδρυση της ΕΟΚΑ Β. Ο Ιωαννίδης είχε τον πλήρη έλεγχο στην οργάνωση, όχι μέσω του Γρίβα, αλλά ελέγχοντας ανθρώπους κλειδιά στο περιβάλλον του. Η Εθνική Φρουρά ήταν η ατμομηχανή της ΕΟΚΑ Β και ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που την ήλεγχε μέσω των έμπιστών του αξιωματικών, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Παύλο Παπαδάκη. Το σχέδιο του Ιωαννίδη παρέμεινε το ίδιο: η διπλή ανατροπή του Μακαρίου και του Παπαδόπουλου.

      Το καλοκαίρι του 1973 υπήρξε συμμαχία μεταξύ Μακαρίου και Παπαδόπουλου εναντίον του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β. Ο Ιωαννίδης αντέδρασε και άρχισε να ετοιμάζει την ανατροπή του Παπαδόπουλου. Με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Ιωαννίδης ηγήθηκε τον πραξικοπήματος της 25ης Νοεμβρίου 1973. Δύο μήνες μετά ο Γρίβας πέθανε στη Λεμεσό. Ο Ιωαννίδης ήλεγξε την ΕΟΚΑ Β, απέτρεψε τη διάλυσή της και άρχισε από τον Μάρτιο του 1974 να ετοιμάζει το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Αφορμή δόθηκε με την επιλογή των εφέδρων αξιωματικών. Η ηγεσία της ΕΦ επέλεξε κυρίως συμπαθούντες την ΕΟΚΑ Β, ο Μακάριος δεν ενέκρινε τη λίστα και η κρίση κλιμακώθηκε.

      Όπως σχολίασε από τότε ένας Βρετανός διπλωμάτης, ο Μακάριος είχε δημιουργήσει έναν Φράνκεσταϊν που δεν μπορούσε να τον ελέγξει. Αυτός ο Φράνκεσταϊν, φορτωμένος με αστέρια και παράσημα, με σημαίες και εμβατήρια και όρκους για την εθνική ολοκλήρωση μας οδήγησε εν χορδαίς και οργάνοις στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 που δεν ήταν μια στιγμιαία και απονενοημένη ενέργεια, όπως την εμφανίζει το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο, αλλά το απότοκο μιας εθνικιστικής παράνοιας που είχε ξεκινήσει τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν, με τις ευλογίες του ίδιου του Μακαρίου. Από τότε που ένας εγκληματίας -όπως τον περιέγραψε ο Μακάριος στη Φαλάτσι- είχε την πρόσβαση να μπαίνει στο Προεδρικό και τον αέρα να εξηγεί τα σχέδιά του στον αρχηγό του κράτους. Το 1974 απλώς ο Ιωαννίδης επέστρεψε δι’ αντιπροσώπων στο Προεδρικό, αυτή τη φορά όχι για να εξηγήσει αλλά για να εφαρμόσει τα σχέδια του με τα τανκς.

      Ο άνθρωπος δεν ήταν εντελώς καλά – ούτε αυτός που τον συνόδευε στο Προεδρικό το 1964 ήταν εντελώς καλά. Μάλλον, ούτε κι ο Μακάριος θα πρέπει να ήταν εντελώς καλά για να κάθεται να ακούει τέτοια σχέδια. Κανένας στην Κύπρο του ’60 δεν πρέπει να ήταν εντελώς καλά. Όπως έγραψε προφητικά το 1961 ο Ν. Κ. Λανίτης «Η κοινωνία μας νοσεί. Υποφέρει από τον όγκο της διακοινοτικής αντιπαράθεσης». Ο Λανίτης έκρουε τότε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές συνέπειες της διαφαινόμενης ρήξης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου. Τα ΜΜΕ τον είπαν προδότη! Και ο ίδιος απάντησε: «Αυτό που πρότεινα δεν ήταν γλυκό -του είδους που συχνά προσφέρεται στην κοινή γνώμη από τους πολιτικούς- αλλά φάρμακο. Και στον κόσμο δεν αρέσουν τα φάρμακα». ισό αιώνα από τότε η κοινωνία εξακολουθεί να νοσεί και να αποστρέφεται τα φάρμακα…

      Μακάριος Δρουσιώτης

      Πολίτης

      22/08/2010

      © Copyright: Makarios Drousiotis | Journalist, Writer

      http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=4387,printer.html&-V=makarios

  5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  6. Ο/Η Brendan λέει:

    Ἡ παιδεραστία στοὺς χώρους τῆς ἐκκλησίας ὑπῆρχε, ὑπάρχει καὶ θὰ ὑπάρχῃ. Οἱ γονεῖς ποὺ ἐμπιστεύονται τὰ παιδιὰ τους σ᾿ αὐτὰ τὰ ὑποκείμενα εἶναι συνυπεύθυνοι. Γονεῖς τὰ παιδιὰ σας ἀπὸ κοντά!

  7. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Ιστοσελίδα που περιλαμβάνει ροζ σκάνδαλα στην Εκκλησία της Κύπρου που βγήκαν προς τα έξω όπως αυτό που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πολίτης

    Η εφημερίδα και ο δημοσιογράφος πήραν πίσω τις καταγγελίες τους όταν η υπόθεση πηγε στα Δικαστήρια που δικαίωσαν τον αρχιμανδρίτη Ι.Μ. της μητρόπολης Λεμεσού.

    http://www.kiatipis.org/Articles_gr_Kiatipis/1985-2008/2006-11-politis-1.htm

    Για την υπόθεση υπάρχουν πληροφορίες και στην εφημερίδα Σημερινή
    Δευτέρα 21 Αυγούστου 2006 σελίδα 3

    Βγήκαν πολλά μαχαιρώματα προς τα έξω τον μακρύ καιρό που κράτησε ο πόλεμος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο επειδή ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α΄, τώρα είναι ο Β΄, ήταν άρρωστος και ανίκανος για χρόνια αλλά δεν συνέφερε τους δικούς τους και πολλούς μνηστήρες του θρόνου να παραιτηθεί.

    Click to access simerini21082006.pdf

  8. Ο/Η Πεαστικός λέει:

    http://xairete.blogspot.com/2011/12/400000.html

    Ο κ. Μουλατσιώτης φωτογραφήθηκε (φωτ.) να συνοδεύει νέο σε θεατρική παράσταση, μάλλον ακατάλληλη για την ηλικία του. Στο ένθετο του «Πρώτου Θέματος», διαβάζουμε για την επίσημη πρεμιέρα του «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» (12. 2006): «Την ώρα που ακούγεται το ‘Hang up’ της Μαντόννα στο θέατρο μπαίνουν οι Παπαροκάδες…. …». Το κοινό στο οποίο έχει μοιραστεί σακουλάκι με χαρτί υγείας, ρύζι, αναπτήρα κλπ συμμετέχει στην παράσταση αντιφωνώντας με τις λέξεις «μαλάκας, τσούλα,….ουουου», ανάλογα με τα λόγια των ηθοποιών. «…στο πιο cult έργο οι κοπέλες του χορού sexy…Η Θεοφανία μας καθηλώνει sexy και ναζιάρα. Στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή….με καλσόν, γόβα και ζαρτιέρες εντοπίζουμε τα γέλια …. της Ορθούλας….. Διάλειμμα. Οι Παπαροκάδες αποχωρούν….».

    Είναι σεβαστές οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του πανοσιολογιώτατου, και η τεράστια προσφορά του στη Μουσική, αλλά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του όταν διαπαιδαγωγεί νέους.
    Το πανώ πίσω του προειδοποιούσε: «Μπήκατε με δικό σας ρίσκο».
    Ίσως θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στο εμπόριο.

    Το «Ποντίκι» (24.6.’99) είχε δημοσιεύσει σχετικό τιμοκατάλογό του: “Κομβοσχοίνι Κ 15, 33άρι μάλλινο 1500δρχ (για το χέρι), Σ5, στρας 5000δρχ,……με 50 κόμπους μεταξωτά 3000δρχ, με 100 κόμπους μάλλινα 4000δρχ, 100 κόμπους μεταξωτά 5000δρχ, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων χερουβικό, τριαντάφυλλο, γαρδένια, μύρο, άνθος ερήμου, μύρο του Σαρώφ, γιασεμί, τε-ρι-ρεμ. Πωλείται στην συσκευασία των 2000δρχ. Η τιμή του σε συσκευασία του ενός κιλού, κοστίζει 8000 δρχ. Όχι μόνο η προσευχή αλλά και η κατανάλωση του θυμιάματος αφορά τον Θεό. Γι αυτό και σεις θα πρέπει να αγοράζετε το καλύτερο λιβάνι, εκείνο που είναι φτιαγμένο με προσευχή και με πρώτης ποιότητος υλικά. Το κομβοσχοίνι πλέκεται από αγνά χέρια μοναχών, προσευχομένων και εργαζομένων ταυτόχρονα. Γι αυτό οι πιστοί είτε το φορούν στο χέρι, είτε… το βάζουν στο… κατάστημά τους, στο αυτοκίνητό τους, αποτελεί ΦΥΛΑΧΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΙΚΟ”.

  9. Ο/Η Πεαστικός λέει:

    Lesbian.gr

    http://www.lesbian.gr/scene.php?t=article&id=22

    Rocky Horror Show

    ++++++

    Δε γίνεται να μιλάς για το Rocky Horror Show και να μη μιλάς ανοιχτά για το πόσο queer είναι αυτό το έργο, πόσο εναλλακτικό, ανατρεπτικό είναι, είτε τότε που βγήκε είτε μέχρι και σήμερα. Είχα γράψει ότι πρώτη φορά με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων βλέπουμε έναν «γκέι γάμο» να επιτελείται επί σκηνής και το κοινό να πετάει ρύζια και αυτό θα δούμε εδώ σε μια ελληνική εκδοχή, σωστά;

    +++++

    Αν είχε ολοκληρωθεί η σεξουαλική επανάσταση θα ήταν μια ντεμόντα το έργο. Δυστυχώς, όμως, ακόμη ζούμε σε μια συντηρητική κοινωνία, όπως ξέρεις, όπου και οι νεότεροι άνθρωποι κουβαλάνε λόγω συστήματος και λόγω κατάστασης έναν πουριτανισμό και ένα ρατσισμό απίστευτο. Άρα το έργο δεν είναι καθόλου ανεπίκαιρο, αλλά, αντίθετα, είναι σαν να γράφτηκε τώρα. Δεν έχει λυθεί κανένα από τα θέματά του. Εξάλλου κάτω από το Rocky Horror Show υπάρχει όλη η αγωνία και η τρέλα της ροκ ψυχής. Αυτό πάντα θα υπάρχει.

    +++++

    Στην ουσία ο Ρόκι είναι ένα κατασκεύασμα ένα γέννημα, ενός μεγάλου επιστήμονα του Δρ. Φρανκ. Αυτό το πλάσμα κατά τη διάρκεια της βραδιάς πάει με άντρα, πάει με γυναίκα και κάθε εμπειρία τον πάει παραπέρα, δεν τελειώνει. Το ίδιο συμβαίνει και στο ζευγάρι. Το πολύ συντηρητικό ζευγάρι, ο Μπράιαν και η Τζάνετ ζουν εμπειρίες που παρά τις ενοχές που έχουν, μια χαρά τις απολαμβάνουν. Όλα να τα τολμάς, αυτη είναι η εντολή του Μπράιαν στην πλατεία.

    Στην απόδοση έχει κρατηθεί η γκέι σλανγκ, δηλαδή χρησιμοποιούνται οι λέξεις fag (πούστης) όπως ακριβώς και στη αρχική αγγλική έκδοση;

    Βεβαίως και όταν βλέπεται την Τζάνετ θα φωνάζετε τσούλα, το ‘boring” γίνεται «έλεος» και ο Μπράιν ‘μαλάκας’ και άλλα πολλά, έχουν όλα άριστα προσαρμοστεί στα ελληνικά χωρίς να χάνουν καθόλου από την αγγλική εκτέλεση.

    Θα μοιράζετε νεροπίστολα και ρύζι μαζί με το εισιτήριο ή θα είναι πράγματα που θα πρέπει να φέρουμε εμείς;

    Θα υπάρχουν, αλλά μπορεί να φέρετε και τα δικά σας, ανάλογα με τις ορέξεις σας, πόσα κιλά ρύζι θελετε να ρίξετε. Αν σου πω ότι είναι 20 άνθρωποι σε αυτό το θέατρο και έχουν όλοι ψείρες και ψηφιακή κονσόλα ήχου. Δεν το λέω γιατί είμαι φαν της τεχνολογίας, αλλά γιατί προσπαθούμε να κάνουμε μια άριστη δουλειά από την τεχνική αρτιότητα μέχρι τα κωλόχαρτα που θα χρειαστεί το κοινό να ρίξει. Η πλατεία θα είναι χύμα με καναπέδες, δεν θα έχει καθίσματα αριθμημένα, θα πίνεις το ποτό σου κατά την διάρκεια της παράστασης, η παράσταση αυτή είναι interactive, είναι τόσο ζωντανή που κάθε βράδυ θα προκύπτει και μια άλλη παράσταση. Οργανώνεις μια θεατρική μηχανή που αναπνέει. Κάθε βράδυ δεν ξέρεις τι θα προκύψει από τον κόσμο, τη συμμετοχή του, τις αντιδράσεις του.

    +++++

    Ποιος κάνει το Ρόκι;

    Ένας νέος ταλαντούχος ηθοποιός ο Μιχάλης Μιχελιδάκης. εκτός του ότι έχει σώμα με γραμμώσεις και ώρες γυμναστηρίου πάνω του, όπως απαιτεί ο ρόλος, αλλά έχει και ταλέντο για να πετύχεις αυτό που είναι η εικόνα του Ρόκι.

    Θα εκτεθεί κιόλας;

    Θα εκτεθεί έτσι κι αλλιώς.

    Με στρινγκ;

    Βεβαίως.

    Και ποιος θα κάνει τον υπέροχο Φράνκι;

    Εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη. Μιχάλης Τσαρούχας. Μας έχει αφήσει άφωνους. Πέρσι συνεργάστηκα μαζί του, συμπρωταγωνιστούσε με το Χάρη Ρώμα σε μια μαύρη κωμωδία που κάναμε, πολύ προχωρημένη για εκεί που την κάναμε, στο Αιγάλεω. Είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να βρίσκω ηθοποιούς που ενώ έχουν κερδίσει από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο μια περσόνα μέσα από την οποία αγαπήθηκαν, ως το απόλυτο υπεραρσενικό, ως ποδοσφαιριστής σε σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη «Το παιχνίδι της συγνώμης», «Η αγάπη ήρθε από μακριά» το «Φύγαμε», τα «Χωρικά Ύδατα». Είναι πολύ ενδιαφέρον και ανατρεπτικό μια τέτοια τηλεοπτική περσονα να παίζει τον Φρανκ. Ένα πλάσμα με γόβες και ζαρτιέρες, που κοιμάται με άντρες και γυναίκες, που παντρεύεται το δημιούργημα του τον Ρόκι. Νομίζω ότι είναι η απογείωση του ρόλου, μια απόλυτη πρόκληση, ένα «υπεραρσενικό» να μεταμορφώνεται σε ένα μοναχικό «sweet transvestite».

    +++++

    Τελειώνει η πρόβα και δίπλα μας βρίσκεται ο Μιχάλης Τσαρουχας, φυσικά μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω τον ίδιο.

    Μέχρι τώρα έχεις παίξει μόνο «μάτσο» ρόλους. Πώς σου φαίνεται αυτή η «απότομη» στροφή 180 μοιρών;

    Είναι ένας άντρας ο οποίος ντύθηκε γυναίκα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα για εμένα, ο ρόλος είναι μια ελεγεία πάνω στη μοναξιά της ανθρώπινης φύσης. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ξεπεράσει το μέσο όρο και κάθε όριο, έχει ζήσει τα πάντα σωματικά και πνευματικά και πλέον βρίσκεται στο αδιέξοδο της μοναξιάς του. Αυτό βιώνει ο Φρανκ.
    +++++

    Οι φίλοι σου, σου κάνουν καζούρα για τον ρόλο;

    Είχε πλάκα σε μια πρόβα που χτυπάει το τηλέφωνο και βγαίνω έξω και είναι ο πατέρας μου και μου λέει πού είσαι και του λέω ότι είμαι με τις γόβες στο δρόμο και γελάει γιατί είμαι ντυμένος περίεργα και φοράω δέκα πόντους γόβες. Ένας άλλος φίλος μου πειραχτικά με λέει αρχηγό των ανδρών και με ρωτάει αν φοβάμαι και του απαντάω ότι ο ρόλος μου είναι μια πραγματική ανατροπή, δε φοβάμαι κάτι. Εμείς οι ηθοποιοί έχουμε την πολυτέλεια να ζούμε εμπειρίες χωρίς να ζούμε το κόστος τους. Χωρίς να πληρώνουμε, αντιθέτως αμειβόμαστε για αυτό. Ένας από τους λόγους για τους οποίους δέχτηκα να παίξω αυτόν τον ρόλο είναι και αυτός, ότι βαρέθηκα να παίζω πανομοιότυπους ρόλους. Βέβαια είναι μεγάλο θέμα τι παίζει κανείς μετά από αυτόν τον ρόλο και αν ξαναγυρνάει στα τετριμμένα.

    Ξαναγυρνάω στον σκηνοθέτη και τον ρωτάω ποια κάνει την Τζάνετ.

    Ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη είναι η Θεοφανεία Παπαθωμά, είναι αυτή που ερωτεύτηκε τον παπά στη σειρά με τον Ζαλμά και έχει παίξει το «καυτό» θηλυκό και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές. Γουστάρω πολύ που θα κάνει την Τζάνετ που είναι το αντίθετο με αυτό που την έχουμε συνηθίσει μεχρι σήμερα.

    +++++

  10. Ο/Η Πεαστικός λέει:

    http://gerontasnektarios.blogspot.com/2011/11/blog-post_2451.html

    Μήνυμα στην Εισαγγελέα κ. Καλού από τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη

    Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 2:57 μ.μ.

    Η Εισαγγελέας κ. Καλού γνωρίζει το τέλος του Εισαγγελέα που αδίκως δίωξε τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο και σημερινό Άγιο Νεκτάριο; Εάν όχι ας διαβάσει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου να δει τι έπαθε ο Εισαγγελέας. Εμείς ευχόμαστε για την σωτηρία της, αλλά δεν ξέρω αν θα την σκεπάζει ο Θεός από εδώ και πέρα…διότι αδίκως διώκει τον Γέροντα κατ’ εντολήν….όταν ολόκληρη Ρωσία και άλλα κράτη τον τιμούν, το κράτος το ελληνικό τον διώκει…

    (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης 30/11/2011)

  11. Ο/Η Charvati city λέει:

    Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη σύμβουλος στην δημοτική κοινότητα Παλλήνης
    τα νέα του Δ.Παλλήνης απο όλες τις πηγές…..και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα…

    Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού. Ανατομία ενός κουκουλώματος, με αφορμή την προφυλάκιση Εφραίμ

    Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη σύμβουλος στην δημοτική κοινότητα Παλλήνης
    τα νέα του Δ.Παλλήνης απο όλες τις πηγές…..και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα…

    http://zvareli.blogspot.com/2012/01/o.html

  12. Ο/Η Άρης λέει:

    Ο αγιοδέσποτας Νικόλαος της Φθιώτιδος που μας έλεγε πως άγιασε το λείψανο του Βησσαρίωνα, που τον ξεραμε από την καλή γιατί κατέβαινε με την εικόνα της Παναγίας στα χωριά μας, εξομολογούσε και μάζευε δοσίματα. Πόσα λεφτά μαζέψανε στο μοναστήρι του ο δεσπότης και οι καλόγεροι με το θαυματουργό λείψανο που σχόλασε τώρα γιατί σάπισε, δεν πιάσανε καλά τα φάρμακα που το γεμίσανε.
    Δεν ντρέπεται να δίνει παράσημο στην Αθανασία;

    http://egolpion.com/kriketou_f8iwtidos.el.aspx

    6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008: Ο Σεβ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΩΝ ΦΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ» ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ – ΣΑΜΑΡΗ.

    Ας δούμε τι έλεγε για την «αγία του Αιγάλεω» ο μακαριστός Αρχιμ. Χ.Βασιλόπουλος:

    Η Ψευδοαγία του Αιγάλεω

    Αυτή είναι, που είναι!

    Κατά το 1980 περίπου ο διάβολος παρουσίασε μίαν άλλη οραματίστρια την Αθανασία Κρικέτου. Αύτη ξεγύμνωνε τα στήθη της, που έγραφε δήθεν ο Θεός τις αποκαλύψεις του για τον καθένα. Το σπουδαίο είναι ότι τα γραφόμενα ήταν ανορθόγραφα. Ο Θεός όμως τουλάχιστον ξέρει ορθογραφία!!! Επρόκειτο περί του φαινομένου της δερμογραφίας. Υπάρχουν σώματα με λεπτή επιδερμίδα και, όταν πέραση κανείς επάνω αιχμηρό αντικείμενο, σε λίγο συγκεντρώνεται υποδορίως το αίμα και σχηματίζονται τα γράμματα. Αυτό το εξεμεταλλεύετο. Έλεγε, ότι τα γράμματα τα γράφει η Παναγία.

    Μου ανέθεσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να κάνω ανακρίσεις. Δεν ήθελε επ’ ουδενί λόγο αυτή να τις διενεργήσω εγώ. Πάντως προχώρησα και ανακάλυψα απάτες τρομερές. Έχει και αυτή φτιάξει σύλλογο «Η Παναγία η Φανερωμένη». Φαίνεται όμως ότι έχει όπως λέγεται, και σκοτεινούς υποστηρικτές. Διατηρεί και γηροκομείο, ώστε με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας να την ακόλουθη ο κόσμος.

    Αυτή κάποτε παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή και ζήτησε διαζύγιο. Της είπε, δήθεν, η Παναγία να αφήσει το σύζυγο της και να πάρει τον σοφέρ της και όμως αυτή παρουσιάζεται ως Αγία και δέχεται να έχουν την εικόνα της στα εικονοστάσια.

    Ας αναφέρουμε και μία μόνον απάτη της.

    Εις μίαν εποχή έγραφαν οι εφημερίδες για ένα φως, που παρουσιαζόταν στο Αιγάλεω, και το οποίον προκαλούσε θαυματουργικώς η Κρικέτου. Κατά τις ανακρίσεις που έκανα ένας μηχανικός κατέθεσε το εξής:

    http://egolpion.com/kriketou_f8iwtidos.el.aspx

  13. Ο/Η Μefisto λέει:

    Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2012 10:39
    Ιερέας – παιδεραστής

    Σάλος σε γερμανικό δικαστήριο όπου ένας καθολικός ιερέας παραδέχθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικώς τρία αγόρια για πάνω από 8 χρόνια.
    Ένας καθολικός ιερέας παραδέχθηκε σήμερα σε γερμανικό δικαστήριο ότι κακοποιούσε σεξουαλικώς τρία αγόρια για περισσότερα από οκτώ χρόνια, μεταξύ των οποίων ένα αγόρι το οποίο προετοίμαζε για την πρώτη του Θεία Κοινωνία και δύο αδέλφια κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε διάφορα μέρη όπως η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι.

    Ο 46χρονος, ο οποίος αναφέρθηκε ως Αντρέας Λ., παραδέχθηκε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες κακοποιούσε τα αγόρια από το 2004.
    «Το χειρότερο είναι ότι εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε ο εισαγγελέας στην κεντρική πόλη Μπράουνστσβεϊγκ, Κλάους Ζίχε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.
    Ο ιερέας, ο οποίος συνελήφθη το προηγούμενο καλοκαίρι, κάλυπτε το πρόσωπό του με ένα φάκελο μέσα στη δικαστική αίθουσα.
    Παρόμοια περιστατικά έχουν πλήξει τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντάς την να ξεκινήσει ανεξάρτητες έρευνες ακόμη και για υποθέσεις του 1945

  14. Ο/Η Βread λέει:

    Φίλοι ρωτάτε γιατί τόσο ενδιαφέρον για τον Εφραίμ ο Γιάννης Αλαφούζος.
    Από ‘ευσέβεια’ ή από αλληλεγγύη μεταξύ επιχειρηματιών.
    Την ίδια ερώτηση του κάνει στο twitter και ο Κώστας Βαξεβάνης

    «Εσείς γιατί τέτοιο ενδιαφέρον;»
    Εκεί φαίνεται ότι σταμάτησε και η συζήτηση όπως βλέπω στο μπλογκ που συστήνετε
    http://www.tsantiri.gr/blog/twitter-kontra-vaxevani-alafouzou-gia-to-vatopedi-me-katangelies.html

    Δείτε και λίγο Λαζόπουλο που τους τα ψέλνει για τα Χρυσόβουλα και τα φιρμάνια τους που τους δώσανε τις λιμνοθάλασσες.
    Τα χώνει χοντρά και στον πατριάρχη της Καλομοίρας

  15. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=9046

    Οι επαγγελματίες της θρησκείας στην Ελλάδα, φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα θρησκευτικότητας και διεθνούς κύρους για τον Εφραίμ. Ο ηγούμενος του Βατοπεδίου (αλήθεια γιατί παραμένει ενώ είναι καταδικασθείς και υπόδικος για κακουργήματα;) δεν είναι ένας ιδρυτής offshore που μπέρδεψε το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών, αλλά σύμμαχος των Ρώσων στην μάχη της Ορθοδοξίας. Επιστρατεύονται ακόμη και «προφητείες» του Ιωσήφ του Βατοπεδίου (εκδιώχθηκε για παιδεραστία από την Κύπρο), που μιλάνε για νίκη της Ελλάδας και της Ρωσίας εναντίον των Τούρκων. Κάπου εκεί μπαίνουν και διάφορα λακοπούλια εφευρήματα για το ξανθό γένος, τα Νεφελίμ, τα Ελωχίμ και άλλα ευτράπελα. Όσο πιο γελοία είναι, τόσο πιο πολύ δημιουργούν γύρω τους προϋποθέσεις πίστης.

    Του Κώστα Βαξεβάνη

  16. Ο/Η Periklis λέει:

    Δεν καταλαβαινω που το κακό. Οι Κρητικοι είναι ανοικτά πνεύματα

    «Το τίμημα όμως για τους ανήλικους ήταν να περάσει από μια διαδικασία μύησης όπως ο ίδιος την ονόμαζε. Αν κάποιοι από αυτούς τα κατάφερναν, γίνονταν πιο γρήγορα άνδρες ή «Σπαρτιάτες», όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούσε. Η μύηση περιλάμβανε σκληρές δοκιμασίες, υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε, αλλά και σεξουαλική επαφή μεταξύ τους.»

    http://rethemnosnews.gr/2011/12/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1/

    • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

      Ωραίος ο Περικλέτος, δεν είναι μόνο οι Ρωμιοί παπάδες που έχουν πολλούς παιδεραστές υπάρχουν και ραββίνοι παιδεραστές υπάρχουν και ΄΄Ελληνες παιδεραστές. Να μην το ξεχάσω και οι Αμερικάνοι βασάνιζαν τους Ινδιάνους.
      Αφιερωμένο

    • Ο/Η Po λέει:

      Periklis…
      Θέλετε προφανώς να μας υπογραμμίσετε ότι παιδεραστές υπάρχουν παντού, ακόμα και μεταξύ αθλητών αλλά και των Εβραίων.

      Συμφωνώ απολύτως μαζί σας θαυμάζοντας ταυτόχρονα και τις πρωτότυπες διδακτικές σας γνώσεις και συλλογισμούς. Όπως αφού υπάρχουν παντού «γιατί εστιάζετε μόνο στις διαστροφές του ελληνορθοδόξου πληρώματος κι όχι και στους υπόλοιπους»…

      Δύο-τρεις πρόχειρες απαντήσεις προς νηπιακά σκεπτόμενους ας πούμε, υπάρχουν.
      1) έτσι μας αρέσει, ή..
      2) δεν αντέχουμε στις υποκρισίες της ορθόδοξης κατήχησης, ή
      3) οι άλλοι δεν είναι επαγγελματίες διώκτες της παιδεραστίας, ή
      4) οι άλλοι, οι λαϊκοί, δεν προσηλυτίζουν, ή δεν πείθουν γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους στο δρόμο του θρησκευτικού, πνευματικού και νοητικού ακρωτηριασμού, ή ακόμα…
      4) υπάρχουν άλλοι που ασχολούνται με τους υπόλοιπους αφήνοντας σε μας τον ορθόδοξο κλήρο, πράγμα που δεχόμαστε ευχαρίστως.

      κάτι άλλο;

      Μετά Τιμής
      Ρο.
      Μέγας Ροδόσταυρος και Ιππότης του τάγματος της εβραιομασονικής στοάς της τετράγωνης τραπέζης.

    • Ο/Η Ασπασία λέει:

      Περικλή, κου κου!

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Δεν υπάρχουν υποκρισίες της Ορθόδοξης ή άλλης κατήχησης. Υπαρχουν υποκριτες άνθρωποι αλλά και ανθρωπινα πάθη που τους καθιστούν ασυνεπείς με τα πιστεύω τους. Εξ ου και το «το μεν πνευμα προθυμον η δε σαρξ ασθενής» το οποίο δικαιολογεί άριστα κι’ εκείνα τα παραπάνω κιλάκια που υποψιάζομαι πως έχετε.

        Ο ισχυρισμός ότι μόνο η ορθόδοξη εκκλησία διώκει την παιδεραστία μάλλον στα υπέρ της κατατάσσεται, εν αντιθέσει με τους νεοπαγανιστές πού είτε την προβάλουν είτε την συγκαλύπτουν.

        Το «νοητικός ακρωτηριασμός» για την Ορθοδοξη εκκλησία ειναι ασφαλώς δικαίωμα σας να το πιστεύετε πλην όμως τα περισότερα ερείπια που βλέπουμε γύρω μας μάλλον δεν ανηκουν στο χώρο της.

        Από την στιγμή που καταφεύγετε στην γενίκευση και στην στοχοποίηση δίνετε ένα εξαιρετικό άλλοθι και ηθική νομιμοποίηση να καταφεύγουν αβίαστα σε αυτήν και άλλοι που στοχοποιούν άλλες εθνικές ή θρησκευτικές ομάδες, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

        Θεωρώ την παραδοχή της ιδιότητάς σας είναι ένα θετικό βήμα διότι η διάγνωση είναι το ήμισυ της θεραπείας.

        Ευχαριστώ πάντως για την φιλοξενία.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Έκαστος με τις μουσικές του επιλογές αγαπητή.

        Και η ποιότητα του βιντεο προδίδει ένα υψηλό επίπεδο που ουδεμία σχεση έχει με τους κιτρινισμούς της Espresso και του Ciao, και που σιγουρα θα βρεί το κοινό του στο youtube.

        Μαλιστα ο κατασκευαστής του, moutro2, εκτός από την εμμονή του με τους παπάδες, εχει ανεβάσει και το video του διασημου Σαϊεντολόγου Costas Gavras το οποίο πληροφορεί τον κόσμο ότι η ιστορία με τα Ελγίνεια ήταν μια τεράστια δυσφημιστική εκστρατεία κατά των Βρεττανών, αφού ως γνωστόν τα αετώματα και τις μετώπες τις είχαν καταστρεψει προ αιώνων οι κακοί Χριστιανοί καλόγεροι και απλά ο Έλγιν αγόρασε κάποια ελάχιστα θραύσματα που διασώθηκαν από κάτι Εβραίους σ’ ένα παζάρι στη Τύνιδα.

        Τέτοια επιστημοσύνη δηλαδή ο σαϊεντολόγος σκηνοθέτης! You know, σαϊντολόγος; Εκείνη την απολυταρχική σέχτα που υπερασπίστηκε προ ετών δημοσίως ο κος Πέτρος Ευθυμίου, ο κος Ανδρεας Λοβερδος, ο κος Τρίμης, ο κος Μιχάλης Σταθόπουλος, ο κος Τακης Αλεξίου – μια και τόφερε η κουβεντα περί προσηλυτισμού μέχρις θανάτου και περί νοητικού ακρωτηριασμού.

        Εμένα πάλι η επιλογή μου είναι άλλη από το ίδιο συγκρότημα.

  17. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Ο πατριάρχης τους έκανε ντα

    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6599:2010-12-13-00-28-49&catid=25:2009-12-18-08-37-46

    Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Απαμείας Βικεντίου για τον Τυάνων Παϊσιο

    Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της.

    Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών.

    Στη μακροσκελή συνέντευξή του – η οποία ελήφθη επί μαγνητοφώνω – ζωντανά και άνευ όρων στα Κεντρικά Γραφεία του «Ε.Κ.» στη Νέα Υόρκη, ο Επίσκοπος Βικέντιος προέβη σε αποκαλύψεις για σοβαρές παρεκτροπές του πρώην ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου Μητροπολίτη Παϊσίου με άτομα αμφοτέρων των φύλων, συμπεριλαμβανομένης και της αποσχηματισθείσας νεαρής Μοναχής Χριστονύμφης.

    O Επίσκοπος Βικέντιος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η πρώην Μοναχή είχε μείνει έγκυος, αλλά ότι δεν γνώριζε με ποιον.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Βικέντιος ζητά «συγνώμη από τα θύματα» του κ. Παϊσίου, ένα εκ των οποίων τουλάχιστον, ο Ανδρέας Γεωργίου, δρομολογεί ήδη μήνυση εναντίον της Μονής και του Πατριαρχείου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

    Ο Επίσκοπος Βικέντιος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι «βρέθηκε όπλο στο δωμάτιο του κ. Παϊσίου από την Εξαρχία», και πως ο Παϊσιος πωλούσε τα τάματα των πιστών στο πανηγύρι, ενώ πολλά χρυσαφικά τα πήγαινε στην Ελλάδα, τα έλειωνε και τα έκανε αρχιερατικά εγκόλπια.

    Ο Επίσκοπος Βικέντιος ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του, ενώ εκτιμά ότι βάσει του Καταστατικού του Πατριαρχείου και των κανονισμών της πολιτείας που διέπουν το Νομικό Πρόσωπο της Μονής Χρυσοβαλάντου, αμφότεροι οι ηγουμενεύοντες που ορίστηκαν από το Πατριαρχείο, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας, θεωρούνται παράνομοι.

    Εκτιμά ότι η Μονή θα οδηγηθεί σε πτώχευση λόγω οικονομικής πτώσης, ενώ χαρακτήρισε «απρεπέστατη» τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου κατά την άφιξή του τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο κατάλυμά του στο ναό του Αγίου Νεκταρίου του Μπρούκλιν, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη σύλληψη του κ. Ευαγγέλου από την Αστυνομία.

    Μιλά για τα χρήματα που παρέδωσε η πρώην Μοναχή Χριστονύμφη στην Αστυνομία, ενώ πιστεύει ότι ανήκουν στη Μονή κι όχι στον κ. Παϊσιο.

    Μιλά για το ρόλο του κ. Κωνσταντίνου Β. στην αποκάλυψη του σκανδάλου, ο οποίος είχε συμμετοχή σε ομαδικές οργιακές καταστάσεις μαζί με τον κ. Παϊσιο, καθώς και την καταγγελία του στο FBI και στην Αστυνομία.

    Στη συνέχεια, παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα της αποκαλυπτικής συνέντευξης του Επισκόπου Βικεντίου, η οποία θα δημοσιευθεί στο εβδομαδιαίο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου.

    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6599:2010-12-13-00-28-49&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  18. Ο/Η athriskos λέει:

    Προς Periklis…,
    Οι πρωτοπόροι του χριστιανισμού (ο Πρόδρομος, ας πούμε, Ιωάννης κι ένα σωρό προφήτες, όπως εκείνος που είχε εξαπολύσει μύδρους κατά του Δαυίδ για τις γυναικοδουλειές του), αλλά και ο ίδιος ο Τσουσουά/Χριστός αρέσκονταν να ελέγχουν τους ιερείς του Γιαχβέ. Τα αναφέρουν αυτά τα επεισόδια οι ιερές γραφές.

    Επομένως οι έλεγχοι αυτού του είδους δεν απάδουν από τις χριστιανικές τακτικές. Εάν εσύ δεν γουστάρεις να επιδοθείς στο άθλημα αυτό, άσε να το κάνουν αυτοί που το γουστάρουν βρε αδελφέ. Δεν καταλαβαίνεις ότι οι έλεγχοι αυτοί βελτιώνουν την ποιότητα των αντιπροσώπων του θεού επί της γης!

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Από όσο γνωρίζω, ο δημόσιος έλεγχος υπήρξε πρακτική και αρχαίων τινών προγόνων ημών αλλά και όλων των εβραίων προφητών. Μόνο που δεν στοχευαν μόνο στο ιερατείο αλλα προς άπαντες, ιδιαιτερως δε προς τους ανθρωπους της εξουσίας.

      Συχνα μάλιστα το ιερατείο δεν ηγείται αλλά έπεται της λοιπής κοινωνίας προσπαθώντας να ικανοποιεί βίτσια ώστε να παραμένουν οι πελάτες του ευχαριστημένοι (βλέπε και χρυσόν βουν του Ααρων).

      Οσον αφορά την υμετέραν ενασχόλησιν, παραμένει δικαιωμά σας ασφαλώς. Πλην όμως από την μια θελετε να θεωρέισθε ως άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και από την άλλη – συμπαθάτε με – η θεματολογία σας αποπνέει μια ατμόσφαιρα trash TV και φυλλάδων που δεν κυκλοφορούν ούτε στα τραπεζάκια κομμωτηρίων. Να μην το επισημάνουμε;

  19. Ο/Η eklag λέει:

    Αγαπητέ Periklis,
    εκτός του ότι χαίρομαι πάντα όταν σας »βλέπω»,
    επιπροσθέτως να σας είπω ότι κι αν ακόμα δεν ήταν πρόθεσή σας,
    με βοηθήσατε να στηρίξω την πάγια θέση μου:
    ότι δηλ. η ομοφιλοφυλία συνδέεται άρρηκτα με την παιδεραστία,
    είτε εμπλέκονται ιερείς διαφόρων θρησκειών είτε άλλα επαγγέλματα.
    (Και ο κος Δήμου στηρίζει τη θέση μου αν και σίγουρα δεν ήταν πρόθεσή του.)
    Φυσικά ο καθείς εστιάζει στην επαγγελματική κάστα που τον απασχολεί
    περισσότερο,για διάφορους λόγους…
    Οι επιθυμούντες την εύρεση λύσεως όμως στο καυτό αυτό θέμα,
    ελπίζω να είναι σε θέση να αντιληφθούν τις πραγματικές αιτίες
    του φαινομένου και να τις διακρίνουν από τις
    -συχνά σκαμπρόζικες και προς τέρψη του κοινού-
    εκφάνσεις του…
    Μετά τιμής!
    ps
    Πόσο ανοιχτά πνεύματα είναι οι Κρητικοί,
    μπορεί να συζητηθεί σε άλλη εκπομπή,
    όπως εξάλλου και το θεματάκι της Ανεξαρτησίας τους…

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Η ομοφυλοφιλία, αγαπητή, ως ιδιατερότητα ή ως σύμπωμα ετέρων πνευματικών παθών (π.χ. ναρκισσισμός) ή τραυμάτων (χαμηλή αυτοεκτίμηση, κλπ) ή κοινωνικών καταστάσεων, δεν συνδέεται από μόνη της ούτε με παιδεραστία ούτε με αντικοινωνικές καταστάσεις.

      Αποκτα τετοια διάσταση μόνο μεταξύ εκείνων που αναγουν την ερωτική τους ζωή σε δημόσιο ζήτημα και θέαμα ή την εκδίδουν επί χρήμασι στα περίπτερα ως κοινωνικό πρότυπο στα πλαισια εκπαιδευτικών σεμιναριών για εφήβους που ψάχνουν την σεξουαλική τους ταυτότητα. Οπότε ένας αποπροσανατολισμός μακροπροθεσμα επιτυγχάνει αυτό που δεν επιτυγχάνει η αδυναμία βιολογικής αναπαραγωγής λόγω ψυχογενούς στειρότητας.

      Όσον αφορά την ανεξαρτησία της Κρητης δεν ξερω αν την συμμερίζονται όλοι οι Κρήτες. Δημοσίως πάντως σίγουρα ο κος Βαρδινογιάννης, ο διάσημος Σαββατιστής-Καμπαλιστής ραββίνος κος Μορδεχάι Φριζής και η γνωστη από την αυτοκτονία Τσαλικίδη εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

  20. Ο/Η ΜΚ λέει:

    http://jungle-report.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

    Για τους κ.κ.Αλαφούζο και Κουρή

    • Ο/Η Νίκος λέει:

      http://jungle-report.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

      Είναι άραγε ο μόνος χειρότερος από τον Κουρή, ο Αλαφούζος ή μήπως ο μόνος χειρότερος απο τον Αλαφούζο, είναι ο Κουρής;

      Τη λαβή την έδωσαν μόνοι τους οι δύο ηθοπλάστες της
      Ελλάδας του χτες και του σήμερα.

      Ο δήθεν υπερασπιστής των λαϊκών αιτημάτων και των θιγμένων από τη βαρβαρότητα της εξουσίας Κουρής, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να ασκήσει τη δική του εξουσία για να θίξει εργαζόμενους που με τη δική του ανοχή- αδιαφορία-πρωτοβουλία, παραμένουν εδώ και καιρό απλήρωτοι για εργασία που του έχουν παράσχει, στο ALTER.

      Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι στον ξύλινο πηχυαίο τίτλο της «ναυαρχίδας» Αυριανής, «Τσέπωσαν» δηλαδή δεν πληρώθηκαν τους μισθούς τους των ετών που πέρασαν αλλά τους καταχράστηκαν. Ο ίδιος ο Κουρής είναι το θύμα.

      Ο «δυτικοευρωπαίος και γι’ αυτό πολιτισμένος» δηλαδή ο απεχθής διοικητής της γαλέρας του
      ΣΚΑΙ που σαν καλό πλυντήριο, κάνει το μαύρο – άσπρο και τον ιδιοκτήτη του να μοιάζει με άνθρωπο, απλώνει στα μούτρα των εργαζομένων ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με τις σχετικές μειώσεις μισθών. Πέρα όμως από τον κολασμό των «πάντα ενόχων» εργαζόμενων (μήπως γιατί πληρώνονται;) γονατίζει πάνω από τη σκάφη του για να πλύνει τον Εφραίμ και τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

      Έτσι γυρίζει (με το αζημίωτο όπως δείχνει και ο Κ. Βαξεβάνης στο κουτί του, το αριστούργημα προπαγανδιστικής «δημοσιογραφίας» ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ και με θράσος χιλίων πιθήκων, προσθέτει και σαν υπότιτλο, το …»όλη η ιστορία»

      και επειδή ένα δελτίο ειδήσεων, όσο και αν ειδικεύεται στην προπαγάνδα των συμφερόντων τραπεζιτών, εφοπλιστών, κεφαλαίου και προπαντώς των …δανειστών, χρειάζεται και ένας τόνος δημοσιογραφικού κύρους με άρωμα ΗΠΑ.

      Έτσι η προσωποποίηση της δημοσιογραφικής σοβαρότητας ανάλαβε να κάνει την πρόπλυση, πριν -με το σχετικό «ντοκουμέντο»- την κύρια πλύση

  21. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Θιλε Athriskos, νομιζω οτι αυτο που λες αναλγησια των ορθοδοξων για το εγκλημα της παιδεραστιας, περισσοτερο οφειλεται στην αγνοια.
    Οι εφημεριδες σχεδον τσιμουδια, οι τηλεορασεις μουγγα.
    Δεν μπορω να πιστεψω οτι οι περισσοτεροι χρ ορθ ειναι αναλγητοι απεναντι σε αυτο το εγκλημα, αφου και αυτοι ειναι γονεις, παππουδες κλπ.
    Ακομα και εγω που συχαινομε τις θρησκειες και το παπαδαριο, λιγα εμαθα απο το μεγεθος της σαπιλας τους.
    Οσο για αυτο που γραφεις οτι οι ελεγχοι βελτιωνουν την ποιοτητα των επι γης αντιπροσωπων, πιστευω οτι τους κανουν πιο πονηρους και επιστημονες ρουφιανους.

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Αγαπητέ Θεόφιλε, έχεις δίκιο. Απλώς δεν τα κατάφερα καλά στον ψεκασμό του σχολίου μου με αρκετή δόση ειρωνείας.

  22. Ο/Η ενας φιλος λέει:

    Ειναι εντελως απιστευτη η παρεμβαση του π. Νεκταριου Μουλατσιωτη,ο οποιος απειλει την ανακριτρια με ανωθεν τιμωριες.Αυτα ολα θυμιζουν Μεσαιωνα και Ιερα Εξεταση.Βλεπετε οτι ακομη και οι μοντερνοι κληρικοι που παρακολουθουν το Rocky horror show δεν εχουν απαλλαγει απο το αθλιο μικροβιο του να αναμειγνυουν τον Θεο στις παναθλιες υποθεσεις τους.Αυτοι ειναι οι νεκροθαπτες της πιστεως ,αυτοι εχουν υποβιβασει την περι Θεου αντιληψη στο επιπεδο της κυρα-Κατινας.Και μετα εκπλησσονται επειδη μειωνονται οι εκκλησιαζομενοι και ενοχοποιουν τις αντιχριστες δυναμεις της νεας εποχης.

  23. Ο/Η θεοσεβης λέει:

    Μπορει ο γερων Ιωσηφ να υπεκυψε σε καποιο πειρασμο με το γυναικειο φυλο οταν ηταν νεος στην Κυπρο και μετα να μετανοησε στο Αγιον Ορος ,να εξομολογηθηκε και εκει μακρια απο γυναικες να αγιασε.Εσεις το αποκλειετε αυτο?Αγιος δεν ειναι μονον οποιος ειναι στις εικονες αλλα και ο καθε ειλικρινως μετανοων αμαρτωλος.

  24. Ο/Η eklag λέει:

    Η ομοφυλοφιλία,αγαπητέ,ως σύμπτωμα πνευματικών παθών ή τραυμάτων,
    όπως την ορίζετε,συνδέεται άρρηκτα με την παιδεραστία,
    ως και πολλοί Κρητικοί τελευταίως είναι σε θέση να σας διαβεβαιώσουν…
    Η ομοφυλοφιλία ως υγιής έκφραση ισότιμων σχέσεων,
    είναι το ζητούμενο,όπως και για τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις εξάλλου…
    Ώσπου να συμβεί αυτό, επισημαίνουμε τον κανόνα
    (όπως τον μάθαμε από όσοι ψωνίζονται σε σκηνικά trash tv
    oμολογουμένως)
    κι όχι τις εξαιρέσεις,οι οποίες στην καθημερινότητά μας είναι ελάχιστες…
    Να μην το επισημάνουμε;
    ps
    Δεν υπάρχουν »κοινωνικές καταστάσεις».
    Τις δημιουργούμε εμείς,με τον ορισμό μας των »πραγμάτων»…

  25. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    O πρώην αρχιεπίσκοπος Zακύνθου αποκαλύπτει πως και κάποιο από τα 69 χέρια της Μαγδαληνής είχε πάει στη Ρωσία από το Άγιο Όρος και λέει και τον πόνο του ανοιχτά γιατί το Άγιο Όρος δεν συμπαραστάθηκε όταν πήγε φυλακή ο Αττικής. Βγάζει τις βρωμιές της Μονής αγίου Εφραίμ στην Νέα Μάκρη λέγοντας κανείς δεν ρώτησε την ηγουμένη κυρία μου που βρήκες τα εκατμμύρια που λες οτι σου βούτηξε ο Αττικής;

  26. Ο/Η Bαρδάρης λέει:

    αναζητησεις

    Ακουμπά τον Εφραίμ η εγκληματική οργάνωση; …

    Ακουμπά τον Εφραίμ η εγκληματική οργάνωση; … Άνθρωπος του Πάπιστα ο συλληφθείς Καραμπέρης…

    H μαφία της Θεσσαλονίκης είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο συλληφθείς Καραμπέρης είναι το πρόσωπο – κλειδί στο δύσοσμο «βαλτοπέδιο». Ο…

    ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη Μ. Καραμπέρης, με τον οποίο συνομιλεί στο βίντεο ο δικηγόρος Μιχ. Κουκοβίνος για οικόπεδα της Νέας Ραιδεστού, λειτουργούσε κατ’ εντολή του γνωστού και μη εξαιρεταίου επιχειρηματία Πάπιστα.

    http://bloglines.gr/articles/386825/Akoumpa-ton-Efraim-i-egklimatiki-organosi

  27. Ο/Η Mefisto λέει:

    Παπάς ομολόγησε 280 σεξουαλικές κακοποιήσεις

    Σάββατο, 14 Ιανουάριου 2012 | |

    Χωρίς ίχνος μετανοίας, ο καθολικός ιερέας Αντρέας Λ. ομολόγησε ενώπιον δικαστών στην Γερμανία, ότι διέπραξε 280 πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα 3 αγόρια. Ο 49χρονος παπάς, από την μικρή κοινότητα του Σάλτζγκιτερ στην Κάτω Σαξονία, εμφανίστηκε λίαν προκλητικός, επαναλαμβάνοντας σε όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας: «Δεν αντελήφθην ποτέ ότι τα παιδιά δεν συναινούσαν».

    Όπως αναφέρει ο ειδικός απεσταλμένος της Figaro, o ιερέας ξεκίνησε να κακοποιεί παιδιά το 2004, ικανοποιώντας τις ορέξεις του με ένα αγόρι 9 ετών το οποίο προσκαλούσε να κοιμάται στο κρεβάτι του, προχωρώντας σε φιλιά, χάδια και άλλες πράξεις. Ως αντάλλαγμα σιωπής, ο παπάς προσέφερε πανάκριβα δώρα στο αγόρι, όπως φωτογραφικές μηχανές, κινητά, υπολογιστές, ακόμη και διακοπές στην Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού, χωρίς κάτι να γίνει αντιληπτό από τους γονείς.

    Ο εφιάλτης του αγοριού διήρκεσε δυο χρόνια, μέχρι που η μητέρα του μικρού διέκοψε τις σχέσεις με τον παπά, καθώς ο τελευταίος επενέβαινε στην εκπαίδευση του παιδιού της. Η δράση του παπά ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια ανακάλυψε το δεύτερο θύμα του, έναν 9χρονο και έπειτα στράφηκε και προς τον 13χρονο αδερφό του. Όταν τα δυο αδέρφια αντέδρασαν και ένα εξ αυτών πήρε την απόφαση να τα πει όλα στη μητέρα του, ο ιερέας συνελήφθη.

    Περίπου 2800 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου βρέθηκαν στον υπολογιστή του, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε ποτέ να προσεγγίσει σεξουαλικά τα παιδιά. Η υπόθεση εντάσσεται στα πλαίσια της απόπειρας των γερμανικών αρχών να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα παιδοφιλίας στα καθολικά ιδρύματα της χώρας, που ήρθαν στο φως το 2009. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να διαθέσει κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να υποβληθούν σε θεραπεία τα θύματα. Πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής μιλήσει στην Γερμανία για τις τραυματικές του εμπειρίες.

  28. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του “UNFOLLOW”

    Δημοσιευμένο στις 21 Ιαν 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

    Από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στην Αθήνα και από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Κύπρο κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος του μηνιαίου ανεξάρτητου περιοδικού UNFOLLOW στο οποίο μπορείτε μεταξύ άλλων να διαβάσετε την ιστορία του μοναχού Εφραίμ αλλά και του Σταύρου Ψυχάρη, ανταποκρίσεις από τη Ρωσία του Πούτιν και τη Μέση Ανατολή, σημειώματα για τα πολιτικά δίκτυα και τα μπλογκ, για το τέλος του πολιτικού μας συστήματος και τη «Δημοκρατία» των αγορών.

    «Ο Εφραίμ και η παρέα του μπέρδεψαν το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών, αλλά αυτό δεν είναι η μόνη πλευρά του σκανδάλου. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας –οικονομικοί παράγοντες, τραπεζίτες και βέβαια επιχειρηματίες– περνούσε από το Βατοπέδι και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ξέροντας πως περνά στα Άγια των Αγίων. Ενός πολύ ειδικού συμφέροντος που τους συνέδεε ως ομφάλιος λώρος. Μπίζνες, μυστικισμός, συνωμοσία και πολιτική ισχύς»
    – Ο Κώστας Βαξεβάνης παρακολουθεί τον ηγούμενο Εφραίμ να προσεύχεται Εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Επενδυτικού Πνεύματος.

    «Ο μύθος λέει πως έχει το (αθόρυβο) πάτημα της γάτας. Η διαδρομή του μαρτυρά πως πιθανότατα διαθέτει και τις επτά ψυχές της. Ένας δημοσιογράφος που θριάμβευσε ως επιχειρηματίας. Ένας επιχειρηματίας που ποτέ δεν σταμάτησε να σκέφτεται ως δημοσιογράφος. Ο Σταύρος Ψυχάρης είναι ο τελευταίος αυτοκράτορας των παραδοσιακών ΜΜΕ. Και βλέπει την αυτοκρατορία του να χάνεται…»
    – Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος παρακολουθεί την Πτώση του Σταύρου Ψυχάρη.

    «Από το 1922 μέχρι σήμερα δεν έφυγε λεπτό από το κέντρο της πολιτικής σκηνής. “Καταχθόνιο” το χαρακτήρισαν πολλοί, το κατηγόρησαν ότι “ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις” και ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια. Τελικά, για ποιον “παίζει” το Συγκρότημα; Ο θρύλος του χτίστηκε γύρω από τους αγώνες του ιδρυτή του για τη φιλελεύθερη παράταξη και τη Δημοκρατία. Αλλά μήπως ήταν προορισμένο να παίζει μόνο για τον εαυτό του; Και ποιος μιλάει γι’ αυτό;»
    – Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος αφηγούνται την Παντοδυναμία και παρακμή του ΔΟΛ………..
    …………..
    …………..

    Ο κ.Μπαμπινιώτης στον «Ελεύθερο Κόσμο» του 1967

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    Εξώδικο Εφραίμ στον Βαξεβάνη για το «Κουτί της Πανδώρας»
    31 Ιανουαρίου 2012, 11:21 EET

    Εξώδικο προς τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και την εκπομπή το «Κουτί της Πανδώρας» απέστειλε ο ηγούμενος Εφραίμ με αφορμή εκπομπή που θα παίξει σήμερα σχετικά με το Βατοπέδι.

    Μάλιστα, ο Εφραίμ κοινοποίησε το εξώδικο και στο ΕΣΡ για να μην παίξει η εκπομπή.

    «Καλημέρα. Σήμερα στις 23:00 στη ΝΕΤ έχουμε εξώδικο ακολουθία.Ψάλει βεβαίως ο Εφραίμ», έγραψε σήμερα ο δημοσιογράφος στο Twitter του ενώ χθες είχε γράψει «Μόλις ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στην Πανδώρα ενώ ζητά και την προκαταβολική παρέμβαση του ΕΣΡ για να μην παίξει η εκπομπή».

    Ο δημοσιογράφος σήμερα θα παρουσιάσει στην εκπομπή του ρεπορτάζ με τον τίτλο «Το Βατοπέδι σε νούμερα», όπου θα παρουσιάσει δύο έρευνες αποκαλύπτουν πού πήγε το χρήμα του Βατοπεδίου, ποιοι το χειρίστηκαν και πώς το απέκτησαν.

    «Ένα δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα όχι προσευχές», σχολιάζει ο δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα του.

    Μάλιστα, στην εκπομπή για πρώτη φορά μιλά ο παραιτηθείς αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Κολιούσης που χειριζόταν την υπόθεση του Βατοπεδίου και αποκαλύπτει, τις πιέσεις που του ασκήθηκαν, τα στοιχεία που απέκρυβε ο Άρειος Πάγος και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

    Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο Εφραίμ υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης.

  30. Ο/Η Παπάς του περιθωρίου λέει:

    Καθαιρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λεμονάκης από τη Φλόριδα επειδή αρνήθηκε να επιστρέψει στην Κρήτη

    Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λεμονάκης υπηρετούσε από τον περασμένο Μάρτιο στο Μετόχι της Αναλήψεως του Σωτήρος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην πόλη Κλίαργουότερ της Φλόριδας με απόσπαση από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

    January 19, 2012

    http://paisiosscandal.wordpress.com/2012/01/19/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7/

    Όμως
    στην

    Υπόθεση παιδεραστίας Χρυσοβαλάντου

    Ο μητροπολίτης Τυάνων Παΐσιος στο μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας
    Αντί να είναι κλεισμένος στην Κάλυμνο

    Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/01/2012

    http://paisiosscandal.wordpress.com/2012/01/31/metropaliton-paisios-in-glyfada-should-have-been-in-kalymnos/

    Η ανυπακοή στον δεσπότη είναι μεγαλύτερο κακό από τις παιδεραστίες

  31. Ο/Η Εφραίμ λέει:

    hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html
    Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
    π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ: «ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»!
    Πυρά εξαπέλυσε από άμβωνος στον κατάμεστο Ιερό Ναό ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ίππωνος και Σεραφείμ του Σάρωφ κατά των πολιτικών. Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία καταπέλτη του Γέροντα εναντίον των προδοτών της Χώρας, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του.
    Γι’ αυτό και σήμερα το κείμενο που διαβάσαμε έλεγε φύλαττε Κύριε τους ευσεβείς και πιστούς άρχοντες του λαού το οποίο δεν διάβασα. Δεν τους είπα ούτε ευσεβείς ούτε πιστούς.

    Αν αυτοί οι 300 μέσα στη Βουλή είναι πιστοί, τότε πείτε μου ποιοι είναι οι αντίχριστοι. Και γι’ αυτό είπα στην ευχή αυτή: Κύριε φώτισε τους άρχοντας να πράττουν σωστά υπέρ του λαού, της Εκκλησίας και υπέρ του Έθνους.

    Φώτισε παρακάλεσα διότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΣΕΒΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΚΛΑΒΩΣΑΝ…

    …Βλέπετε λοιπόν ότι αυτοί είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, πρόδωσαν την αποστολή τους. Είναι οι ίδιοι που πρόδωσαν, κατέστρεψαν, οδήγησαν εδώ το Έθνος μας, οι ίδιοι μας λένε και παρουσιάζονται κάθε φορά ότι σώσαμε την Ελλάδα και σώσαμε την Ελλάδα και σώσαμε την Ελλάδα.

    Αλλά βλέπετε το όπλο το κρατούν αυτοί επάνω, το όπλο της εξουσίας. Και ότι και να κάνει ο λαός αυτοί βγάζουν στρατό, βγάζουν αστυνομία έξω και το όπλο το κρατούν αυτοί.

    Αλλά έρχεται ώρα και το όπλο αδέρφια μου θα το πάρουμε. Θα το κάνουν το λάθος και θα δώσουν ημερομηνία εκλογών και για μια ημέρα κρατάμε το όπλο εμείς.

    ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ!!!
    ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ!!!
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!
    ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

    http://elkosmos.gr/politiki/politiki/dikommatismos/10722-l-r-.html
    EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
    Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012
    «Απασφάλισε» ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και στο κήρυγμά του στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, στράφηκε κατά των πολιτικών, με πολύ βαριές εκφράσεις και προτροπές

    gerontasnektarios.blogspot.com/2011/11/blog-post_2451.html
    Μήνυμα στην Εισαγγελέα κ. Καλού από τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη
    Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες
    Η Εισαγγελέας κ. Καλού γνωρίζει το τέλος του Εισαγγελέα που αδίκως δίωξε τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο και σημερινό Άγιο Νεκτάριο; Εάν όχι ας διαβάσει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου να δει τι έπαθε ο Εισαγγελέας. Εμείς ευχόμαστε για την σωτηρία της, αλλά δεν ξέρω αν θα την σκεπάζει ο Θεός από εδώ και πέρα…διότι αδίκως διώκει τον Γέροντα κατ’ εντολήν….όταν ολόκληρη Ρωσία και άλλα κράτη τον τιμούν, το κράτος το ελληνικό τον διώκει…
    (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης 30/11/2011)

    GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1)
    48437 προβολές

  32. Ο/Η Άγιος ΚΑσμάς ο Ετολώς λέει:

    Χάκερς «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη


    Χάκερς «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη

    18 Σεπτεμβρίου, 2012 — vatopaidifriend4

    Σήμερα το πρωί Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 χάκερς «χτύπησαν» την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ (www.freemonks.gr), όπου είναι Καθηγούμενος ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

    Μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί, φίλοι και συνεργάτες της Ιεράς Μονής ειδοποίησαν τους μοναχούς σχετικά με το θέμα αυτό.

    Εδώ και 2 ώρες περίπου οι τεχνικοί της ιστοσελίδας, προσπαθούν να διορθώσουν το τεχνικό πρόβλημα το οποίο προέκυψε.

    Οι χάκερς έσβησαν όλες τις τελευταίες αναρτήσεις από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής μέχρι και τον μήνα Ιούνιο και στη θέση των αναρτήσεων ανέβασαν την παρακάτω φωτογραφία.

    Ήδη το θέμα διερευνάται από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  33. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σύλληψη ιερέα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής για απόπειρα παιδεραστίας σε 9χρονο και 14χρονο αγόρι.
    Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το μεγαλοπρεπή ναό του:
    Βίντεο
    http://www.myfox28columbus.com/shared/news/top-stories/stories/wsyx_group-protests-greek-orthodox-church-19805.shtml

  34. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    H γυναίκα κατάγγελνε στην Εκκλησία την κακοποίηση των παιδιών της από τον αρχιμανδρίτη και αυτή κώφευε.

    http://www.winnipegsun.com/2013/06/10/sex-abuse-trial-for-former-orthodox-archbishop-seraphim-storheim-begins

    Monday, June 10, 2013
    Sex abuse trial for former Orthodox archbishop Seraphim Storheim begins

    (…..)

    “I was shocked, completely devastated when the boys told me what he did to them,” she said.

    The woman said she called the church’s New York headquarters a day or two later and reported what had happened to her sons.

    “They hanged up,” the woman said. “Nothing happened. Nobody helped me for anything.”

  35. Ο/Η Θραξ λέει:

    http://www.thrakitoday.com/search/label/κοινωνία?&max-results=7

    Το ένοχο μυστικό της Εξομολόγησης….

    -Παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

    -Τηρήθηκαν όλες οι Κανονικές διαδικασίες από την Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης

    Σάλος έχει ξεσπάσει στη μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει το ThrakiToday.com και οι οποίες κάνουν λόγο για “ερωτικές ανησυχίες” νεαρού Αρχιμανδρίτη.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες κατέθεσαν περισσότεροι από 15 γονείς, ο νεαρός Αρχιμανδρίτης προχώρησε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

    Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.

    Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.

  36. Ο/Η Θραξ λέει:

    Σωτήριος Τζούμας:

    Αναφερθήκαμε προ ημερών, στο εκκλησιαστικό » σκάνδαλο» που ταλαιπωρεί την ακριτική Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, κι ακόμη απαντάμε στα μηνύματά σας– ενθαρρυντικά της γραμμής που κρατάμε στο εν λόγω θέμα — αλλά και τις πληροφορίες που έχετε την καλοσύνη να μας αποστείλετε! > Ως γνωστόν, ο τρισκατάρατος διάβολος εβάσκανε τον Μητροπολίτη Ανθιμο και προφανώς τον έπληξε με την μεγάλη αμαρτία της.. ζηλοφθονίας, πρός έναν άξιο και ταλαντούχο κληρικό της επαρχίας του, τον π.Ιωάννη Καρασακαλίδη, τον οποίο έθεσε προ στόχου και τον καταδιώκει κατά τρόπο παράλογο και ανεξήγητο!> Τα γράψαμε όλα με λεπτομέρειες και ασφαλώς δεν ήταν αποκυήματα τησ σθεναράς φαντασίας μας, αλλά αποτελούσαν αφ´ενός μεν προϊόν προσωπικής έρευνας, αλλά και προϊόν ευθύνης και ανησυχίας, για την ακριτική Μητρόπολη. Και ό,τι γράψαμε που φέρουν την υπογραφή μας , εβασίζοντο ως επί το πλείστον, σε πληροφορίες που εμπεριέχοντο σε αναρτήσεις που βρήκαμε σε ιστοσελίδες της Αλεξανδρούπολης.Στενοχωρρέθηκε, λέει ο κ. Ανθιμος που κάναμε θέμα ευρείας κατανάλωσης ένα εσωτερικό πρόβλημα της Μητρόπολης του κι ότι τον αδικήσαμε!Ας αφήσει την μέθοδο των διαδρομιστών που ακολουθεί ο κ. Ανθιμος και ας μας αντιμετωπίσει κατά μέτωπο, απαντώντας ευθέως σε αυτά που λέμε!Αν λέμε υπερβολές και μυθεύματα, όπως διαδίδουν με πλήρη αναισχυντία, τα καλοταισμένα παπαγαλάκια του να μας το πεί και να δώσει τη δική του εξήγηση!Είναι έκθετος στα μάτια του ποιμνίου του με τις πρσκτικές που ακολούθησε!Δεν θέλει πλέον τον π. Ιωάννη να ανήκει στο πλήρωμα των κληρικών της Μητροπόλεως του, ας τον φωνάξει στο γραφείο του και ας του το πεί ανδρεία και ανδρικά και όχι να μετέρχεται μεθόδους που θυμίζουν εκκλησιστική μαφία !Γιατί πρέπει να τον εξοστρακίσει με κατασκευασμένες φήμες και αθλιότητες; Δεν καταλαβαίνει, προφανώς, ότι με τον τρόπο αυτό γεννά–άθελά του θέλω να πιστεύω– μία πρώτης τάξης ευκαιρία , για όλους εκείνους που θα θέλουν στο μέλλον να κατηγορήσουν έναν κληρικό, ακόμη και τον ίδιο!Μπράβο! Άξιος ο μισθός του!Και κάτι ακόμη, ειδικά για τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως: θα έπρεπε να ξέρει ότι εγώ δεν κατευθύνομαι από κανέναν και πολύ περισσότερο δεν δέχομαι συστάσεις από επίορκους και ευλαβείς, εκ του ευ- λαμβάνω!Όταν μάλιστα είχα διαφωνήσει με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και Πατέρα μας Χριστόδουλο για κάποιες επιλογές του σε πρόσωπα που δεν άρμοζε να ανήκουν στο περιβάλλον του, του το είπα κατ´ ιδίαν πολλές φορές και αργότερα το έγραψα και δημοσίως και αποστασιοποιήθηκα από κοντά Του, έναν και πλέον χρόνο, για να επιστρέψω– φεύ– πλήρως δικαιωμένος! Και όλοι οι άλλοι του τότε περιβάλλοντος, τον κολάκευσν και τον κανάκευαν, για να κινδυνεύσουν μετά, να.. καταρρεύσουν όλοι μαζί!Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και τα καταθέτω χάριν της ιστορικής αλήθειας και της.. Κουζουλάδας που έχω!> Εξηγούμαι λοιπόν, για να μην παρεξηγούμαι αδίκως!Ας κατανοήσει ο κ. Ανθιμος, μία ώρα πιο γρήγορα, το » λάθος» του και ας δώσει τόπο στην οργή που τον κατέλαβε και να παραδώσει τον π. Ιωάννη άσπιλο και καθαρό, όπως ακριβώς είναι, στην κοινή γνώμη!Φωνή λαού, οργή Θεού! – See more at: http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5253-2013-07-01-18-47-16#sthash.ETkaiW9Q.dpuf

  37. Ο/Η Θραξ λέει:

    http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_6233.html?showComment=1373913871279#c2706831039868957507

    ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ15 Ιουλίου 2013 – 9:44 μ.μ.

    Αγαπητέ κ.Βασιλειαδη

    Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε και να ερευνήσετε την υπόθεση , σας παραπέμπω.

    http://www.ipetitions.com/petition/ikarasakalidis/

    http://www.pentapostagma.gr/2013/02/mitropolitis-anthimos.html

    http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5253-2013-07-01-18-47-16

    http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5084-2013-06-20-20-42-33

    και άλλα πολλά links που υπάρχουν δίπλα στις υπογραφές υποστήριξης. Το θεμα αυτό που με »ελαφρά τη καρδία» δημοσιεύσατε ως φρέσκια είδηση, είναι αυτό που μας πληγώνει εδώ και 5 μήνες.

    Τίποτα από αυτή τη δημοσίευση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,. Επιπλέον ,εξαιτίας σας διαδόθηκε σε πολλά ιστολόγια αυτή η κατασκευασμένη είδηση, η οποία θίγει τον πνευματικό μας πατέρα και όλα τα πνευματικά παιδιά του . Ενεργώντας ως εκπρόσωπος όλων των πνευματικών του παιδιών ,σας τονίζω ότι θα επικοινωνήσει μαζί σας ο κατά νόμον συνήγορός του.

    Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως εμπλέκεται σε ποινικά κολάσιμες ενέργειες

    δηλ. σε παραβίαση ασύλου του ιερέως, κλοπή του σκληρού δίσκου του υπολογιστή και του κινητού του ,παραβίαση προσωπικών δεδομένων (αριθμών και μηνυμάτων των πνευματικών του παιδιών) τα οποία περιέφερε και επιδείκνυε σε όποιον έμπαινε μέσα στο μητροπολιτικό μέγαρο. Γι αυτές του τις ενέργεις υπάρχει κατατεθειμένη μήνυση στην εισαγγελεία από τις 12 Φεβρουαρίου 2013

    Επιπλέον ,σας καλούμε να μας αναφέρετε τα ονόματα των 15(!!!) οικογενειών που κάνουν καταγγελίες, διότι ούτε υπάρχουν και επιπλέον υπονοείται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση ανήλικες κοπέλες, κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Αυτά είναι τραγικά ολισθήματα εκ μέρους σας!!

    Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα ως ψευδές το δημοσίευμα και να δώσετε την διάψευση και σε όλα τα μπλοκ ,που σας χρησιμοποίησαν ως πηγή. Αν δεν γίνει αυτό θα κινηθούμε νομικά εναντίον σας για συκοφαντική δυσφήμηση και χρηματική αποζημίωση.

    Παρόλα αυτά κατανοούμε την βιασύνη της είδησης και σας δικαιολογούμε εφόσον ανακαλέσετε, διότι η υπόθεση ,όπως σας εξηγήσαμε, έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα .

    Συμβουλευτείτε ξανά τις» πηγές» σας και τους νομικούς σας και περιμένουμε…

  38. Ο/Η Θραξ λέει:

    Αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης

    15.07.2013

    Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/114939#ixzz2Z9Uu5gPS

    http://alexpolisonline.blogspot.com/2013/04/enoxos-krithike-o-iereas-ioannis-karasakalidis.html

    Ένοχος κρίθηκε από το Επισκοπικό Δικαστήριο ο ιερέας Ιωάννης Καρασακαλίδης

    Η ανακοίνωση της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και τι λένε οι υποστηρικτές του π. Ιωάννη

    Εκδίκαση υποθέσεως ιερομονάχου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

    Συνεκλήθη σήμερα το Επισκοπικό Δικαστήριο και εκδίκασε την υπόθεση ιερομονάχου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος κατηγορείτο για συγκεκριμένα κανονικά παραπτώματα.

    Είχε προηγηθεί η νόμιμη και κανονική διαδικασία που προβλέπει η Εκκλησία… και ο Νόμος 5383, δηλ. ο κατηγορούμενος κατεστάθη αργός από πάσης ιεροπραξίας, ορίσθηκε ειδικός ιερεύς-ανακριτής, κλητεύθησαν μάρτυρες κατηγορίας και υπερασπίσεως και ο κατηγορούμενος απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα. Το ανακριτικό πόρισμα τον παρέπεμψε σε δίκη.

    Το Επισκοπικό Δικαστήριο σήμερα εκδίκασε την υπόθεση και μετά λύπης έκρινε ομόφωνα τον κατηγορούμενο ένοχο. Επειδή όμως η ποινή την οποία προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας για παρόμοια Κανονικά παραπτώματα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη των ποινών που μπορεί να επιβάλλει ένα τοπικό Επισκοπικό Δικαστήριο, γι’ αυτό και παρέπεμψε την υπόθεση στο αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, στην Ιερά Σύνοδο στην Αθήνα.

    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

    Επιστολή των πνευματικών παιδιών του π. Ιωάννη

    Ο Πόντιος (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως) Πιλάτος «ένιψε τας χείρας» του εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

    Έστειλε το θέμα της συκοφαντίας του πνευματικού μας πατέρα π. Ιωάννου Καρασακαλίδη στο πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για να το εκδικάσει, σα να μη μπορούσε ο ίδιος να κλείσει ομαλά την υπόθεση! (θαυμάζουμε τις ηγετικές του ικανότητες!).

    Προ των παθών του Κυρίου μας, την τελευταία εργάσιμη μέρα, όρισε το δικαστήριο-παρωδία, κατάλοιπο του πιο σκληρού μεσαίωνα, όπου ο κατήγορος και ο δικαστής είναι το ίδιο πρόσωπο, με ανακριτές – ιερείς από την ίδια την μητρόπολη(θαυμάστε αντικειμενικότητα)!

    Το Ανθίμειο κέντρο –όπου έγινε η δίκη- είχε κατακλυστεί από πνευματικά παιδιά και ανθρώπους που αγαπούν τον πατέρα Ιωάννη, περισσότερα από 200 άτομα, οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν την απόφαση, περικυκλωμένοι από δεκάδες αστυνομικούς σε υπηρεσία να προστατέψουν τον Δεσπότη, από ποιους άραγε; Από ανθρώπους, που μόνο αγάπη έχουν μέσα τους για τον πνευματικό τους πατέρα και λύπη για την κατρακύλα και την αναξιότητα του τοπικού Επισκόπου, που δεν μπορεί να διακρίνει το σωστό από το λάθος, την ζήλια, τον φθόνο και την κακία των παρατρεχάμενων του για τον εν λόγω ιερέα; Τι κρίμα! Μας αξίζει άραγε μια τέτοια εκκλησιαστική διοίκηση χωρίς ίχνος πνευματικότητας;

    • Ο/Η Toυ κώλου λέει:

      O Κωτσαρίκος ξέρει…

      Μαθαίνουμε πολλά, μεταφέρουμε αυτά που ισχύουν, ενισχύουμε και με δικά μας άρθρα

      Ιουλίου 15, 2013

      Γέροντας Εφραίμ (Βατοπαιδινός):
      «Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς την εκπλήρωση των προφητειών»

      από savvasm

      Πριν 3 μέρες ήμασταν με τον γιο μου στο Άγιο Όρος, στη Μονή Βατοπεδίου. Εκεί στις 22:00 η ώρα , ο γέροντας έκανε ομιλία στην οποία δέχθηκε και ερωτήσεις.Στο τέλος της ομιλίας του λοιπόν,τον ρωτήσαμε:

      Εμείς:«Γέροντα ακούγεται έντονα ότι είμαστε πολύ κοντά στις προφητείες που είχαν πει ο Πατήρ Παϊσιος,ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός κ.α.Ισχύει;»

      Γέροντας:«Κανείς δεν ξέρει το πότε θα γίνουν.Το σίγουρο είναι όμως ότι κάποτε θα εκπληρωθούν.Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς τα εκεί.»

      Σε προηγούμενες ερωτήσεις ο γέροντας αναφέρθηκε :

      «Η Κωνσταντινούπολη θα δοθεί στην Ελλάδα για να μην υπάρξει διαμάχη-σύγκρουση»

      Επίσης αναφέρθηκε στις προφητείες του Παϊσιου, του Αρσένιου του Καππαδόκη και ότι η «σωτηρίαν για την Ελλάδα θα είναι το ξανθό γένος»

  39. Ο/Η Θραξ κι εγώ λέει:

    Πατήρ Ιωάννης: Είναι όλα συκοφαντίες

    O Αρχιμανδρίτης Ιωάννης ΚαρασακαλίδηςΜε τηλεφώνημά του στην εφημερίδα μας ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης για την υπόθεση του οποίου γράψαμε στο φύλλο μας της Τρίτης, μας ενημέρωσε ότι δεν έχει τεθεί σε αργία από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο, όπως γράψαμε, αλλά σε διαθεσιμότητα, ευρισκόμενος προς το παρόν στην γενέτειρα του την Ξάνθη. Αναφορικά με την υπόθεσή του, μας είπε ότι όλα όσα λέγονται είναι συκοφαντίες, ότι δεν προέβη σε καμία ανάρμοστη συμπεριφορά και ότι έκανε απλά το καθήκον του απέναντι στο ποίμνιό του, με αφοσίωση στους Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και με αγάπη προς τον άνθρωπο.
    Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του και ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και άλλων δύο ατόμων, για αφαίρεση προσωπικών δεδομένων από τον υπολογιστή του.
    http://www.gnomionline.gr/evros/113-society/49577-gn49577

    Αναγνώστης: «Ο Μητροπολίτης Αλεξ/πολεως Άνθιμος έκανε και πάλι το θαύμα του.»

    ΠΕΡΙ ΑΝΘΙΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    Ο Μητροπολίτης Αλεξ/πολεως Άνθιμος έκανε και πάλι το θαύμα του. Με τις αψυχολόγητες και παράνομες ενέργειες στις οποίες υπέπεσε, ακολουθώντας τις ,χωρίς καθόλου σύνεση, συμβουλές των αυλοκολάκων και συκοφαντών του περιβάλλοντός του, κατάφερε να απομακρύνει από την μητρόπολη τον μόνον άνθρωπο, ιερέα και πνευματικό που μπορούσε να ανακουφίσει τις κουρασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές μας από την πνευματική και οικονομική κρίση που βιώνουμε. Ο λόγος ,για τον πνευματικό μας πατέρα και αδερφό, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Θεολόγο Καρασακαλίδη ο οποίος εδώ κι 7 χρόνια έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην ανακούφιση των αναγκών των ψυχών και την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των φτωχοτέρων αδερφών μας μέσω του μεγίστου φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί.

    Τι να πει κανείς για τις ατελείωτες ώρες που περνά στο εξομολογητήριο, όντας παρών άνα πάσα ώρα και στιγμή για τον καθένα μας, με τις ορθόδοξα πνευματικές συμβουλές του?

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/mitropolitis-anthimos.html#ixzz2Z9fmLMKm

  40. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ειλικρινά απορώ.
    Αν πράγματι υπάρχουν καταγγελίες περισσότερων από 15 γονέων κατά κάποιου ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση στη διάρκεια της εξομολόγησης και αυτή η είδηση δημοσιεύεται σε δεκάδες ιστότοπους και δεν διαψεύδεται από το μητροπολίτη, ο τελευταίος με ποιό δικαίωμα δεν στέλνει την υπόθεση στον Εισαγγελέα και απλά τη στέλνει στο Συνοδικό δικαστήριο, το οποίο κατά κανόνα δεν καταδικάζει το δράστη με την πρόφαση πως δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
    Μπορεί η Εκκλησία να συγκαλύπτει τόσο απροκάλυπτα τέτοιες υποθέσεις σαν να μην είχαν ποινική διάσταση και να αποτελούν απλή εσωτερική της υπόθεση;

    Διαβάζω:
    http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_6233.html

    «Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας».

    Εισαγελλέα δεν έχει ο Έβρος;
    Γιατί σε κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί εκεί.
    Από πότε η Εκκλησία εκδικάζει μόνη της ποινικές υποθέσεις;

    • Ο/Η Διδυμότειχο blues λέει:

      http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_6233.html?showComment=1373926074614#c7454046825131688369

      AKHSKAPLANHS16 Ιουλίου 2013 – 1:07 π.μ.

      Κύριε του thraki today εκτός του ότι η είδηση σας είναι ολίγον τις παλαιά ,τις ερωτικές ανησυχίες τις είχαν οι μιξοπαρθένες που ήταν κοντά στο αρχιμανδρίτη και μόλις αυτός άρχισε να μην τις δίνει σημασία αυτές απο ζήλο και φθόνο τον κατήγγειλαν για παρενόχληση.Τις καταγγελίες τις κάνανε οι ίδιοι (11 και όχι 15) και όχι οι γονείς τους.Όσο για το ακαριαίο της μητρόπολης ,οι κατήγοροι έφυγαν απο τον πάτερ απο το Σεπτέμβριο του 2012 και ο μητροπολήτης κάλεσε τον πάτερ στις 10 Φεβρουαρίου του 2013 για να τον κάνει συστάσεις .Και αφου του έκλεψε το κινητό το οποίο το είχε για 3 μέρες , την τρίτη μέρα έστειλε δύο δικούς του ανθρώπους να κλέψουν απο το σπίτι του ιερέα τον σκληρό του δίσκο οι οποίοι σαν χαιβάνια πιάστηκαν στα πράσα. Όλα αυτά κύριοι του thraki today είναι καταγεγραμμένα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αλεξανδρουπόλεως και δεν είναι παραφυλολογίες όπως η πληροφόρηση που εσείς κάνετε με αυτόν τον τρόπο χωρίς να λέτε ονόματα και με ελλείπει στοιχεία μας παραθέτεται.
      Οι κατήγοροι δεν εξετάστηκαν πολύωρα όπως αναφέρεται παραμόνο κατέθεσαν τις καταγγελίες στην μητρόπολη .Αυτοί που εξετάστηκαν απο τις 9 το πρωί έως τις 12:30 το βράδυ στην Ανθίμιο ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης του αρχιμανδρίτη και οι οποίοι πιέστηκαν ψυχολογικά απο την ανακριτική επιτροπή της μητρόπολης να πούνε αυτά που οι ανακριτές ηθέλαν.
      Στις 26/04/2013 έγινε το δικαστήριο στο Ανθίμιο και αναρμόδιο όντας (όπως ο ίδιος ο μητροπολίτης δήλωσε) παρέπεμψε την υπόθεση στο συνοδικό δικαστήριο.
      Είναι γεγονός και τιμά την μητρόπολη που δεν συγκάλειψε το γεγονός παρόλο που ποτέ δεν μάθαμε την πραγματική αιτία που έδιωξε η μητρόπολη τον πάτερ Ιωάννη γιατι αυτά περί σεξουαλικής παρεχόχλησης κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι .Επίσης αποτροπιασμό αποτελούν οι πράξεις των κατηγόρων που πήγαιναν στο πάτερ για έναν και μόνο σκοπό να ικανιποιήσουν τα δικά τους γενετήσια ενστικτα και για να τον καταστρέψουν όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχηθηκε .Επίσης αποτροπιαστικό είναι και το γεγονός που οι άνθρωποι της μητρόπολης χρησιμοποιήσαν αυτούς τους δήθεν χριστιανούς για να απετελειώσουν το έργο τους που ήταν να απομακρυνθεί ο πάτερ απο την ενορία του Αγίου Νεκταρίου (ενός αγίου που εκδιώχθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο),μιάς τόσο ευαίσθητης ενορίας ,στην οποία το εκκλησίασμα τα χρόνια του ήταν ο πάτερ Ιωάννης Καρασακαλίδης είχε υπερδιπλασιαστεί και στις συνάξεις του την Τετάρτη και το Σάββατο γέμιζε ο υπόγειος ναός του Αγίου Φανουρίου με πάνω απο 300 άτομα κάθε φορά. Δοκίμασε δέσποτα και κάνε μία σύναξη με όποιο θέμα θέλεις άν μαζί με το παπαδαρίο σου μαζέψεις πάνω απο 300 πάρε μας τηλέφωνο (φυσικα την πρώτη φορά θα μαζευτούν ,αν κάνεις το λάθος και συνεχίσεις τις συνάξεις θα μείνεις μόνος με τα μικρόφωνα).
      Δεν πειράζει όμως ,τώρα που ο πάτερ έφυγε και το θέλημα του πονηρού έγινε πραγματικότητα θα μετράτε τις πληγές σας !! που κάνατε το χατήρι του πονηρού , γιατί ο κόσμος που ευεργετήθηκε απο αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ έχει πλέον αγανακτήσει και δεν ξέρει που να προσφύγει για να απαλύνει τον πόνο του απο τα δείνα που οι προδότες κυβερνώντες με τους προσκυνημένους κληρικούς τον έχουν φέρει.Η εκκλησία είναι ο πιστοί και η εκκλησία πρέπει να μιλάει και όχι να τρώει ότι της σερβίρουν. Εμείς που αγαπήσαμε τον πάτερ ανιδιοτελώς και είμαστε ακόμη δίπλα του φωνάζουμε για να φοβούνται και να κρύβονται οι δηλοί .ο Θεός ας μας συγχωρέσει όλους μας.

  41. Ο/Η Take a look λέει:

    http://greece.greekreporter.com/2013/07/15/archimandrite-accused-of-sexual-harassment/

    Archimandrite Accused of Sexual Harassment
    A young archimandrite in Alexandroupoli who authorities said was allegedly sexually harassing young girls during confession will be brought before a Synod Court, according to the Holy Metropolis of Alexandroupoli.
    There was no information on whether he would also face a prosecutor or a Greek court. It was reported that he apologized to a church investigator for his actions and was being represented by a well-known attorney.

    At the same time, parents’ complaints that he fondled young girls during confession were examined. The Church said it reacted swiftly to the allegations.

  42. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ευχαριστούμε θερμά.

    «There was no information on whether he would also face a prosecutor or a Greek court».
    δηλαδή:
    Δεν υπήρξαν πληροφορίες για το αν θα αντιμετωπίσει ένα ελληνικό δικαστήριο.

    Εύλογη η απορία του αμερικανικού ιστότοπου.
    Ούτε ένας από τους δεκάδες ελληνικούς ιστότοπους δεν αναρωτήθηκε το αυτονόητο.
    Θα το λύσει μόνη της η Εκκλησία, που ακόμη και όταν η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί και καταδικάσει πρωτόδικα, δηλώνει πως περιμένει το Εφετείο γιατί η ίδια δεν μπορεί;

    Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και η Δικαιοσύνη οφείλει να ασχοληθεί.
    ΥΓ
    Εννοείτε πως δεν θεωρώ τον ιερέα ένοχο. Έχει το τεκμήριο της αθωότητας.
    Πιθανόν να πρόκειται και για σκευωρία κύκλων της Μητρόπολης, όπως καταγγέλουν οι οπαδοί του.
    Θεωρώ όμως ύποπτες, αυταρχικές, ανήθικες, αδιαφανείς τις δικαστικές διαδικασίες της Μητρόπολης.

  43. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Σκευωρία του μητροπολίτη καταγγέλλει ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη

    http://www.ant1iwo.com/ellada/2013/07/16/sok-sthn-alejandroypolh-arximandriths-pa/

    Επιστολή Δικηγόρου Αρχιμανδρίτη Αλεξανδρούπολης προς αποκατάσταση αλήθειας

    Διαψεύδει την είδηση ότι ένας αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη παρενοχλούσε σεξουαλικά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

    Του Δημητρίου Ραπτόπουλου του Ομήρου, Δικηγόρου Θεσσαλονίκης, ΑΜΔΣΘ 4505, προς ant1iwo

    Ανέγνωσα άρθρο στην ιστοσελίδα σας, με τίτλο «Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για παρενόχληση στην Αλεξανδρούπολη» και μάλιστα ανήλικα κορίτσια στη διάρκεια της εξομολόγησης.

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με την ιδιότητά μου ως συνηγόρου και πληρεξουσίου δικηγόρου του Αρχιμανδρίτη, σας θέτω τα εξής δεδομένα τα οποία ανατρέπουν τα όσα εξαιτίας κακής πληροφόρησης θέλω να πιστεύω περιλαμβάνει το άρθρο στην εφημερίδα σας.

    Οι καταγγελίες οι οποίες είναι οκτώ (8) εγένοντο όλες στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2013 μετά από την υποβολή εγκλήσεως από πλευράς του εντολέως μου στις 12.02.2013 κατά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κλοπής και διατάραξης οικιακής ειρήνης. Άπαντες οι καταγγέλοντες κάποιοι έμμεσα και κάποιοι άμεσα ομολογούν ότι προέβησαν στην καταγγελία μετά από συνάντηση τους και με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που αναφέρονται στις καταγγελίες ότι δήθεν προέβη ο εντολέας μου σε ανάρμοστους εναγκαλισμούς, όχι απλώς δεν έκαναν καταγγελία, αλλά πέρα από τη διάψευση προέβησαν στην αποστολή εξωδίκων στη Μητρόπολη, έως και την απειλή για κατάθεση μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση.

    Επιπλέον δε κατά το στάδιο της ανάκρισης εξετάσθηκαν δεκατρία άτομα τα οποία διέψευσαν τους καταγγέλοντες. Αναληθής τυγχάνει ο αριθμός των καταγγελόντων (είναι πολύ μικρότερος), σε καμία δε περίπτωση δεν αφορά ανήλικη, αλλά γυναίκες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

    Τέλος, προκειμένου να αντιληφθείτε το μέγεθος του παρασκηνίου, την αναλήθεια των καταγγελιών και το ρόλο που επιτελούν κάποιοι ως ηθικοί αυτουργοί στη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του εντολέως μου, σας παραπέμπω στα αναλυτικότατα άρθρα του Σωτηρίου Τζούμα, συμβούλου του Μακαριστού πρώην Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Χριστοδούλου, στην ιστοσελίδα http://www.sotirioslogos.gr, καθώς και στα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από πιστούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως συμπαράστασης στο πρόσωπο του εντολέως μου.

    Αυτονόητο θεωρείται ότι για λόγους δεοντολογίας, και αντικειμενικής ενημέρωσης θα δημοσιεύσετε αυτούσιο το παρόν κείμενο.

    Μετά τιμής,

    Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

    Δημήτριος Ομ. Ραπτόπουλος

    Δικηγόρος (ΑΜΔΣΘ 4505)

    Nωρίτερα, είχαμε μεταφέρει είδηση που δημοσίευσαν πολλές ελληνικές ιστοσελίδες. Αυτούσια η είδηση που ανέρτησε το ant1iwo:

    Όλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπεται τις καταγγελίες περισσότερων από 15 γονέων. Σύμφωνα με το thrakitoday, αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

    Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.

    Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.

  44. Ο/Η Ακύλας λέει:

  45. Ο/Η Kαλαμαράς λέει:

    http://monahismos.com/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%C2%BB-%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%86/

    ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΑΚΕΛΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ» ΙΩΣΗΦ

    Published April 2, 2011 | By Rad

    Θ’ ανοίξουμε σήμερα τον Φάκελο του «γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού», που είναι ο ένας από τους τρεις «γέροντες», οι οποίοι δημιούργησαν το σατανικό Κύκλωμα Στρατολόγησης Μοναχών, το οποίο «μαντρίζει» νέους επιστήμονες στον Μαχαιρά και στα άλλα κυπριακά μοναστήρια που ελέγχει το Κύκλωμα, όπως και τη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος. Οι άλλοι δύο είναι, ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο υπό βαρύτατες κατηγορίες τελών ηγούμενος Βατοπεδίου Εφραίμ. Θα ακολουθήσει, βέβαια, και το άνοιγμα του φακέλου και των δύο αυτών. Γιατί ο κόσμος, στην Κύπρο και την Ελλάδα, πρέπει να ενημερωθεί περί ποίων «κυρίων» πρόκειται, πώς δρουν με τους πολλούς συνενόχους τους στο Κύκλωμα και πώς κρατούν «με το έτσι θέλω» δεκάδες νέους επιστήμονες στα ελεγχόμενα από το αιρετικό Κύκλωμα μοναστήρια.

    ΓΙΑ τον Ιωσήφ, λοιπόν, ο λόγος, για τον οποίο η αισχρή γκαιμπελική προπαγάνδα του Κυκλώματος διένειμε φωτογραφίες και κείμενα, για να «πείσει» ότι «ο γέροντας»…χαμογέλασε μετά το θάνατό του (!) και ότι «αυτό το χαμόγελο είναι το πρώτο υπερφυσικό γεγονός και έγινε μεγάλη παρηγοριά σε όλους»!..

    ΜΑΛΙΣΤΑ, αγαπητοί μας!…Ένα βρομερό ον, ένα σκουλίκι στις τάξεις της Εκκλησίας, ένας αναίσχυντος και τρισάθλιος «γέροντας», ένα ανθρωπόμορφο τέρας, τον οποίο η Ιερά Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας βρήκε ένοχο το 1998 για παιδεραστία, να παρουσιάζεται ως… «υπερφυσική» αποκάλυψη και να…χαμογελά μετά τον θάνατό του!..

    ΙΣΩΣ, βέβαια, η «αποκάλυψη» περί χαμόγελου να υπονοεί ότι ο «γέροντας» Ιωσήφ εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο χαμογελαστός, γιατί σ’ ολόκληρη τη ζωή του μπόρεσε να επιδεικνύει τα χαμερπή του ψυχοσεξουαλικά του ένστικτα και γι’ αυτό, όχι απλώς να μην πληρώσει, αλλά τελικά να πάει στο διάολο και το γνωστό Κύκλωμα να τον αποκαλεί «μακάριο γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό»!…

    Αν αυτό εννοούν οι υποτακτικοί – πληρωμένοι και μη – του Κυκλώματος της Καταστροφής, τότε τους συγχαίρουμε για την «ευφυία» τους και τους απονέμουμε, με ορθάνοικτα και τα δέκα μας χέρια, το παράσημο του Ιωσήφ του Παιδεραστριώτη.

    ΩΣ…πρώτο πιάτο στον «Φάκελο Ιωσήφ», παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία που έδωσε Κυπρία, ενήλικη σήμερα, η οποία, ως μαθήτρια Δημοτικού, έπεσε θύμα των πλέον αποτρόπαιων διαστροφών του «γέροντα» Ιωσήφ. Η μαρτυρία δόθηκε ενώπιον δύο μελών της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι έμεναν ενεοί προ της αναισχυντίας, της αναισθησίας, της ανηθικότητας και της ψυχοπνευματικής αρρώστιας του «γέροντα».

    Μιλούμε για «πρώτο πιάτο», αλλά είμαστε σίγουροι ότι, διαβάζοντας τα όσα έζησε η εν λόγω γυναίκα στα χέρια του σάτυρου Ιωσήφ, όχι μόνο θα χάσετε τη διάθεσή σας για φαγητό, αλλά και θα θέλατε να τον είχατε μπροστά σας, για να τον φτύσετε και να του εμετήσετε στο πρόσωπο, αποβάλλοντας από μέσα σας τους τόνους του θυμού και των βρομολυμάτων, που θα συγκεντρωθούν από την ανάγνωση!..

    ΟΠΩΣ θα διαπιστώσετε, για λόγους ευνόητους, αποφεύγουμε να αποκαλύψουμε την ταυτότητα της γυναίκας και τον τόπο διαμονής της, όπως και άλλα ονόματα προσώπων ή μοναστηριών. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει καθόλου το όλον κείμενο – σοκ, όπως θα το αποκαλούσαν οι δημοσιογράφοι.

    Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    «Τον Ιωσήφ, και συγνώμην που τον λέω πάτερ, τον γνώρισα όταν ήμουν Δημοτικό. Ήμουν στην Τρίτη τάξη. Ερχόταν στην…….(πόλη της Κύπρου) και έκανε ομιλίες, στις οποίες παρευρίσκετο πολύς κόσμος. Πολλές φορές φιλοξενείτο και διενυκτέρευε στο σπίτι μας. Οι γονείς μου του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη. Τον είχαν για άγιο άνθρωπο. Αυτό το έλεγε ο πατέρας μου και η μητέρα μου.

    Στην αρχή με προσέγγισε μέσω της εξομολόγησης. Με ρωτούσε απλά «αν υπάρχει κανένας συμμαθητής σου που σ’ αρέσει». Θυμούμαι πως ήμουν μωρό και έλεγα «τον Γιώργο».

    Πάντα μου έλεγε ότι είναι ο πατερούλης μου. «Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου». Και με έκανε να νιώθω ότι ήμουν κάτι το ειδικό γι’ αυτόν. Πάντα χρησιμοποιούσε φράσεις, όπως: «Πάντα σε βλέπω και ξεκουράζομαι. Ο κόσμος με κουράζει».

    Αυνανισμός

    Άρχισε να μου μιλώ πολύ απλά για το ανθρώπινο σώμα. Με μια απίστευτη φυσικότητα. Ούτε καν να πονηρευθείς. Άρχισε να μου λέει ότι ένα από τα πρώτα πράγματα είναι η ηδονή.

    Χωρίς να Πονηρευτώ, έλεγε ότι όλα είναι φυσικά και ότι οι γυναίκες νιώθουν αυτήν την ευχαρίστηση που λέγεται ηδονή, όταν πάνε στον γιατρό να σε εξετάσει. Όταν ανεβαίνεις στο ποδήλατό σου και νιώθεις ευχαρίστηση δεν είναι αμαρτία! Είναι φυσικό. Ότι ο αυνανισμός δεν είναι αμαρτία. Είναι κάτι το φυσικό. Έλεγε τη λέξη αυνανισμός.

    Τότε άρχισε να με αγγίζει. Με έβαζε και καθόμουν στα γόνατά του. Στην αρχή έβαζε το χέρι του πάνω μου, στο γόνατό μου. Σε κάποια φάση, σιγά σιγά, έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα μου και με άγγιξε στα γεννητικά μου όργανα και μου έλεγε «εγώ είναι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν είναι τίποτε το κακό».Όχι μόνο κάτω από τη φούστα μου έβαζε το χέρι του, αλλά και μέσα στο εσώρουχό μου.

    Μετά, όταν ερχόταν σπίτι μου, κάθε φορά όταν μέναμε μόνοι μας για να μιλήσουμε, σαν εξομολόγηση, καθόμουνα στα γόνατά του και το χέρι του ήταν μέσα στο εσώρουχό μου και το δάκτυλό του από μέσα μου. Φυσικά, όταν άκουε βήματα ότι ερχόταν κανένας, έβγαζε το χέρι του και συνέχιζα να κάθομαι στα γόνατά του.

    Θυμούμαι, επίσης, να με φιλά στο στόμα! Και θυμούμαι να βάζει το χέρι του κάτω από τη μπλούζα μου. Δεν είχα τότε στήθος. Μόλις άρχισε να σχηματίζεται και να με τσιμπά στο μέρος εκείνο και να λέει χαριτολογώντας «τα βυζάκια σου, τα βυζάκια σου»!..

    Θυμούμαι ότι, όταν άρχισαν όλα αυτά, ο Ιωσήφ μου’ πε, μια φορά συγκεκριμένα, ότι αν με ρωτήσει κανένας τι κάνουμε όταν είμαστε μαζί (παράδειγμα η κυρία…..αναφέρει το όνομά της – οικογενειακή φίλη) «θα τους πεις διαβάζουμε την Γραφή»Ι Ότι μου την εξηγά. «Ο κόσμος είναι κακός, δεν καταλαβαίνουν. Μην πεις τίποτε άλλο»…

    Ύπνος χωρίς το εσώρουχο!

    Οι γονείς μου τον είχαν για τόσο άγιο άνθρωπο, που τον είχαν να κοιμάται στο δωμάτιό μου. Η μόνη που έλεγε κάτι ήταν η γιαγιά μου η…..(όνομα), ότι «δεν είναι σωστό να μένει μοναχός με το μωρό».

    Είχαμε δύο κρεβάτια, που είχαν απόσταση, αλλά τα έβαζε δίπλα -δίπλα και έλεγε πάντα «για να είναι κοντά στην κορούλα μου, το αγγελούδι μου»! Το πρωί επανέφερε και πάλι τα κρεβάτια στη θέση τους.

    Το βράδυ πριν κοιμηθώ, με έβαζε να βγάζω το εσώρουχό μου, «για να μην με ενοχλεί τη νύχτα», όπως έλεγε, και να το βάζω κάτω από το μαξιλάρι!..

    Πολλές φορές που καθόμουνα στα γόνατά και είχε το χέρι του πάνω στα γεννητικά μου όργανα, ετραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε «θα τα κόψω τα μαλλάκια σου, θα τα κάνω φυλακτό»!..

    Το «φυλακτό» θυμούμαι ότι το έλεγε και στις μοναχές. Τούτο το έμαθα όταν άκουσα τη γερόντισσα….(όνομα), καθώς πήγαινα με τους γονείς μου στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο, να συζητά με μια από τις μοναχές «αν επιτρέπεται να κόβουν τα μαλλιά». Την ίδια φράση μου έλεγε κι εμένα.

    Ψαλίδισμα στα γεννητικά!

    Ως μικρό παιδί ένιωθα απογοήτευση, γιατί είχα την εντύπωση ότι μόνον εγώ ήμουν η αγαπημένη του. Με είχε πείσει ότι τα μαλλιά κάτω στα γεννητικά όργανα ήταν μεγάλα και έπρεπε να τα κόψει λίγο!..

    Ε: Το έκανε;

    Α: Ναι!

    Ε: Μόνος του;

    Α: Με έστειλε και του’ φερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι, μου έβγαλε το εσώρουχο, μου’ πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Έλεγε ότι ήταν πολύ μεγάλα…

    Να αναφέρω ότι, όταν πηγαίναμε στο Μοναστήρι …..(όνομα μοναστηριού) και είμαστε μόνοι μας, έκανε τα ίδια πράγματα. Άγγιζε το δάκτυλό του πάνω μου και, ταυτόχρονα, μου…μιλούσε για το Ευαγγέλιο! Συγκεκριμένα μέσα στην εκκλησία! Η εκκλησία ήταν κλειστή, αφού κάναμε εξομολόγηση. Με έβαλε και μέσα στο ιερό! Μου’ λεγε ότι είμαι αγγελούδι…

    Στην εκκλησία καθόταν στον σκάμνο και εγώ πάνω του. Και το χέρι του κάτω από τη φούστα μου!..

    Με είχε πάρει με τη γερόντισσα ….(όνομα) πριν γίνει το πιο πάνω μοναστήρι, όταν αυτή ήταν ακόμη στο ερειπωμένο Μοναστήρι……(όνομα μοναστηριού), στο δικό του Μοναστήρι, του Σταυρού της Μίνθης. Για τους γονείς μου ήμουν με την Γερόντισσα, αλλά είχαν εμπιστοσύνη στον ίδιο.

    Θυμούμαι και τότε ότι μου’ δωσε ένα από τα εσώρουχά του τα μεγάλα να το φορέσω εγώ! Τώρα που μεγάλωσα, κατάλαβα γιατί. Και πάλι με έβαλε στα γόνατά του, όταν δεν ήταν η Γερόντισσα εκεί.

    Η υποψία της μητέρας

    Μια μέρα που πήγε η μητέρα μου στο Μοναστήρι……..(όνομα μοναστηριού) και επέστρεψε, με ρώτησε αν «ο Γέροντας Ιωσήφ προσπάθησε να με αγγίξει ή να μου κάνει τίποτε». Εγώ, παρ’ όλον που με διαβεβαίωσε η μητέρα μου ότι δεν θα θυμώσει, της είπα «όχι», γιατί ήμουν του Δημοτικού και φοβήθηκα. Με έβαλε μπροστά στον Εσταυρωμένο και ορκίστηκα. Η μητέρα μου, για ένα διάσημα, θεωρούσε τα παντελόνια, την τηλεόραση και τις διασκεδάσεις αμαρτία.

    Μετά, θυμάμαι ότι είμαστε με τη μητέρα μου στο Μοναστήρι……..(όνομα μοναστηριού). Ήρθε ο Μητροπολίτης Πάφου. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω τώρα, τότε θα πρέπει να είχαν ξεκινήσει (αποκαλυφθεί) ορισμένα πράγματα και ήρθε ο Μητροπολίτης να ρωτήσει σχετικά για όλα αυτά τα θέματα.

    Η μητέρα μου μου’ πε (αναφέρει το όνομά της):…….μου, να πας μέσα, να πεις όλη την αλήθεια και ό,τι θέλει ο Κύριος». Θυμούμαι τα λόγια αυτά, γιατί για να τα πει αυτά , διερωτούμαι μέχρι τώρα ότι υποψιάζετο.

    Μπήκα στο Συνοδικό. Μπήκε και η Γερόντισσα…………(όνομα), Εκεί ήταν ο Μητροπολίτης Πάφου. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Ουδέποτε η Γερόντισσα το είχε συζητήσει μαζί μου. Και ο λόγος που το λέγω αυτό, είναι γιατί θεωρώ αναξιόπιστη πηγή τη Γερόντισσα ………….(όνομα).

    Ζωγραφιά σεξουαλικής επαφής

    Μπήκαμε μέσα και είπα συγκεκριμένα για ένα σχέδιο, που μου’ κανε ο πατήρ Ιωσήφ. Δεν θυμούμαι τα συγκεκριμένα λόγια, αλλά με ρωτούσαν να τους πω τι έγινε. Θυμούμαι για ένα σχεδιάγραμμα, που μου’ κανε ο π. Ιωσήφ. Εζωγράφισε πώς γίνεται η σεξουαλική επαφή και μου’ λεγε πώς γίνονται τα παιδιά! Ο Μητροπολίτης Πάφου με ρώτησε αν είχα εκείνο το σχέδιο. Του απάντησα «όχι». Μου το ζωγράφισε στο Μοναστήρι, κι εγώ δεν έπιασα την κόλλα.

    Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο. Απογοητεύτηκα που δεν είχα τίποτε να του δείξω για να πιστέψει. Όταν βγήκα, η μητέρα μου δεν με ρώτησε τίποτε. Κατάλαβα ότι κάποιος την είχε συμβουλεύσει. Τότε, ήμουν στο Δημοτικό ακόμα.

    Και κάτι που ξέχασα να προσθέσω:

    Όταν ξεκίνησαν οι χειρονομίες, άρχισε η φαγούρα στα γεννητικά μου όργανα. Με είδε η μητέρα μου, ανησύχησε, και μου’ πε να πάω στο γιατρό. Σταμάτησα τότε να το δείχνω (το πρόβλημα μου) μπροστά της.

    Μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Πάφου στο Μοναστήρι, δεν ήρθε ξανά στο σπίτι μου ο Ιωσήφ. Βρεθήκαμε σε κάποιον ανοικτό χώρο με άλλο κόσμο και έλεγε «άνθρωποι που ανέβσα στον ουρανό, θέλουν να με ρίξουν στην κόλαση»! Σηκώθηκε να πάει βόλτα και με ρώτησε αν θέλω να πάω μαζί του, αλλά εγώ δεν ήθελα. Θυμούμαι ότι είχα το άγχος ότι δεν ήθελα να μείνω μόνη μου μαζί του. Μετά έφυγε από την Κύπρο.

    Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, αν δεν ήταν ο……(το όνομα του συζύγου της) μου, ο άντρας μου, στον οποίο τα είπα όλα και μου συμπαραστέκεται, δεν μπορείτε να περιγράψετε τα κλάματα και τις σκέψεις που έκανα. Αν και φαίνομαι χάλια, είμαι αρκετά ήρεμη σήμερα.

    Με τον Νικολαϊδη στην ΤV

    Δεν έχει ένα χρόνο, που άνοιξα την τηλεόραση και είδα τον άνθρωπο αυτό να μιλά στην τηλεόραση του «Λόγου» με τον Νικολαϊδη και έκλεισα την τηλεόραση…

    Η Εκκλησία, όχι μόνο δεν με προστάτεψε, αλλά τον έφερε πίσω τούτον τον άνθρωπο. Συζητήσαμε το θέμα αυτό με τον….(το όνομα του συζύγου της). Ο Ιωσήφ ήταν παιδεραστής. Όμως τούτος ο άνθρωπος είναι ελεύθερος.

    Ένιωθα ένοχη, γιατί έπρεπε να τον σταματήσω να κάνει το ίδιο και σε άλλα μικρά παιδιά. Εγώ, με το να πω, θα χάσω αν διαρρεύσει το όνομά μου.

    Άνοιξα την τηλεόραση και συγχύστηκα, όταν άκουσα ότι είναι συκοφαντίες όσα λέγονται εναντίον του.

    Ε: Όταν εξομολογούσε φορούσε πετραχήλι;

    Α: Όχι.

    Ε: Τις φράσεις «πατερούλης», «αγάπη μου», τις έλεγε μπροστά σε άλλους;

    Α: Όταν είμαστε μόνοι.

    Ε: Γιατί δεν αντιδρούσες και να το πεις στους δικούς σου;

    Α: Δεν τους είπα τίποτε, επειδή φαινόντουσαν φυσικά.

    Ε: Πότε άρχισες να πονηρεύεσαι;

    Α: Σκεφτόμουνα αν ήμουν παρθένα μ’ αυτά που μου έκανε.

    Ε: Είχες επιστολές;

    Α: Ναι.

    Ε: Είχες φωτογραφίες;

    A: Ναι.

    Ε: Τι έγιναν οι επιστολές και η φωτογραφία;

    Α: Όταν συνειδητοποίησα τι ήταν αυτά, έσχισα και τις επιστολές και τις φωτογραφίες.

    Ε: Πότε για πρώτη φορά εξομολογήθηκες για όλ’ αυτά;

    Α: Στον παπά……(όνομα) της………..(όνομα), που είναι πατέρας της αδελφής…….(όνομα), που τότε ήταν…….(όνομα), όταν έφυγε αυτός, ο Ιωσήφ, από την Κύπρο.

    Με ρώτησε ο παπά……(όνομα) αν έκανε τούτο και στην εκκλησία και του’ πα «ναι» και εξέφρασε την έκπληξή του.

    Όταν μου έστελλε γράμματα, υπετίθετο ότι απαντούσε σε ερωτήσεις. Γι’ αυτό η μαμά μου νόμιζε ότι ήταν εξομολόγηση και δεν τα διάβαζε. Δημιουργούσε στο παιδικό μυαλό τέτοιες παράλογες σκέψεις, για πράγματα που ένα μωρό δεν πρέπει να ρωτά.

    Στη……..(πόλη) είχε τρομερή επιρροή. Ακόμη και στο σχολείο μου λένε «συκοφαντούν τον άγιον άνθρωπο»! Θυμούμαι ότι αυτός που είναι τώρα ο πατήρ………(όνομα), ήταν τότε ένα από τα πνευματικά του παιδιά.

    Θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι! Αυτά τα πράγματα θα σκεπασθούν, για; Να μην γίνουν σκάνδαλα;»

    Αυτά με τη μαρτυρία της γυναίκας. Και ο νοών νοείτο.

    Θα παραθέσουμε τώρα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τους «άθλους» του «γέροντα» Ιωσήφ – καλύτερα Σωκράτη Παντέλα, από τη Δρούσια της Πάφου – ο οποίος πέθανε και…αμέσως μετά άρχισε να γελά!

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ

    «Η Ιερά Σύνοδος συνελθούσα σήμερον, 29ην Δεκεμβρίου 1998, εις έκτακτον συνεδρίαν υπό την προεδρίαν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, συνέχισε την εξέτασιν των υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου καταγγελιών εις βάρος του μοναχού Ιωσήφ Βατοπεδινού, υπό το φως της καταθέσεως μιάς μάρτυρος ενώπιον των ορισθέντων προς τούτο δύο συνοδικών μελών και τινος κατατεθείσης αυθεντικής επιστολής του ιδίου μοναχού Ιωσήφ.
    » Τόσον εκ των προσαχθεισών μαρτυριών, όσων και εκ της προφορικής ενημερώσεως της Ιεράς Συνόδου και της όλης συζητήσεως, επιβεβαιούνται, δυστυχώς, πλήρως αι κατά του μοναχού Ιωσήφ εκτεθείσαι κατηγορίαι του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Χρυσοστόμου.
    » Λόγω του ότι ο εν λόγω μοναχός Ιωσήφ δεν ανήκει εις την Εκκλησίαν της Κύπρου, εκρίθη όπως η περί ενοχής απόφασις της Ιεράς Συνόδου παραπεμφθεί εις τας αρμοδίους αρχάς, ήτοι το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την Ιεράν Κοινότητα του Αγίου Όρους.
    » Επειδή εγένοντο σχόλια κατά τας ημέρας αυτάς, δια των οποίων παρουσιάζεται η Ιερά Σύνοδος και η Εκκλησία Κύπρου γενικώτερον ως μη συμπαθώς διακείμενη προς τον Αγιορίτικον Μοναχισμόν, η Ιερά Σύνοδος θεωρεί απαραίτητον να δηλώσει ότι ευλαβείται τόσον τας Ιεράς Μονάς όσον και τον Μοναχισμόν του Αγίου Όρους.
    » Το πλήρωμα της Εκκλησίας καλείται όπως διατηρήσει ακράδαντον την πίστιν του εις το Θεόν, ως και την εμπιστοσύνην του εις την Εκκλησίαν.
    » Η Ιερά Σύνοδος εύχεται προς τον ευσεβή κυπριακόν λαόν τον επί θύραις νέον ενιαυτόν της χρηστότητος Κυρίου μεστόν πάσης αγαθωσύνης και του ελέους του Θεού.

    Εκ του Γραφείου της Ιεράς Συνόδου

    Εν Ιερά Αρχιεπισκοπή

    Τη 29η Δεκεμβρίου 1998»

    Όπως θα προσέξετε, τις καταγγελίες εναντίον του Ιωσήφ τις έκαμε ο τότε Μητροπολίτης Πάφου και νυν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄. Όμως, τα επόμενα χρόνια μετά τις καταγγελίες του, αλλά και σήμερα που είναι Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Χρυσόστομος τηρεί σιγήν….μπαρπουνιού για το Κύκλωμα Στρατολόγησης Μοναχών, που έχει ηγήτορες το… «πνεύμα» του Ιωσήφ και τους Αθανάσιο και Εφραίμ. Τους τρεις αυτούς μεγίστους αλητήρας της τρεισιλίου σκοταδότητος.

    Posted in Καταθέσεις / Μαρτυρίες, Μαρτυρίες γονιών

  46. Ο/Η Kαλαμαράς λέει:

    http://monahismos.com/%cf%87%cf%89%ce%bd%ce%ad%cf%88%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b5/

    Χωνέψτε το, ξεχάστε το, τελειώσατε;

    Published April 2, 2011 | By Rad

    Ο Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Μοναχών απέστειλε, στις 21 Ιουνίου 2010, επιστολή στην Επίτροπο Διοικήσεως κ. Ηλιάνα Νικολάου, με την οποία κατάγγελλε το κύκλωμα στρατολόγησης μοναχών μέσω ψυχολογικής χειραγώγησης, το οποίο καθοδογείται από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους Εφραίμ και ζητούσε τη λήψη μέτρων για να σταματήσει ο κατήφορος προς τον θρησκευτικό φανατισμό και την πνευματική τρομοκρατία, προειδοποιώντας, ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων, ώστε να πετύχει την απελευθέρωση των παιδιών των μελών του από το πιο πάνω κύκλωμα.

    Το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως απάντησε στον Σύνδεσμο στις 4 Αυγούστου, αναφέροντας ότι:

    «α. Η κα Λήδα Κουρσουμπά έπαψε να είναι Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Ιούνιο του 2008. β. έκτοτε δεν έχει διορισθεί νέος Πρόεδρος και μέλη του ΕΘΝΟΠΑΔ και, επομένως, ο Οργανισμός επί του παρόντος δεν λειτουργεί και γ. όλη η αλληλογραφία η οποία αφορά τον ΕΘΝΟΠΑΔ παραλαμβάνεται από το Γραφείο της Επιτρόπου Νομοθεσίας και φυλάσσεται, για να παραδοθεί όταν ο Οργανισμός επαναλειτουργήσει».

    Δηλαδή, κατά την κυπριακή, «κάτσε γάρε ψόφα, μέχρι να φκει τριφύλλι»! Έτσι είναι όμως;

    Δεν υπάρχει Πρόεδρος από το 2008 και τέλειωσε; Χωνέψτε το, ξεχάστε το, τελειώσατε;

    Κι αν δεν διοριστεί ποτέ νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων θα παραβιάζονται, και θα παραβιάζονται, και το κράτος θα υπνώττει;
    – Πού θα πάμε στην – δυστυχώς μόνο στα χαρτιά – Ευρωπαϊκήν Κύπρο;
    – Πού θα βρουν προστασία τα δικαιώματα των μελών Συνδέσμου μας και τα παιδιά τους, που παραμένουν εγκλωβισμένα, με παράνομες, αντιχριστιανικές και εγκληματικές μεθόδους, στον Μαχαιρά, το Βατοπέδι και στα υπόλοιπα άντρα του εγκληματικού Κυκλώματος;
    – Πού θα απευθυνθεί ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτού του κράτους, ο οποίος αισθάνεται ότι τα δικαιώματά του καταπατούνται και παραβιάζονται;

    Μα, επιτέλους, αυτό είναι το κράτος δικαίου, δια το οποίο κοκορεύονται και κορδώνουν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι σε κάθε παρουσιαζόμενη περίπτωση, απλώς και μόνο για να δελεάσουν τους μη γνωρίζοντας;

    Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Μοναχών εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το αίσχος αυτό, αλλά και την ετοιμότητά μας να καταγγείλουμε σε διεθνή σώματα τα χάλια του κράτους μας.

    Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και έχει δημιουργήσει εμπλοκή Πολύ πολύ επικίνδυνη

  47. Ο/Η Mπουμπού;;;;;;;;;; λέει:

    http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_6233.html

    ΣΟΚ: «Ερωτικές ανησυχίες» Αρχιμανδρίτη στην Αλεξανδρούπολη!

    10 σχόλια

    http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_6233.html?showComment=1373954115472#c7188867110828930187
    ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ16 Ιουλίου 2013 – 8:55 π.μ.

    Ο ΦΘΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ «ΧΑΪΔΕΥΕΤΑΙ» …ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ(!!!!) -ΠΑΡΑΦΥΣΗ,
    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ «ΖΗΛΕΥΕΙ» ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΑ
    ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ…!ΕΤΣΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Η …ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΑς!!!!!!

  48. Ο/Η Συμεών λέει:

    http://agnektarios.blogspot.gr/2013/02/blog-post_24.html

    Αξιότιμε Μητροπολίτη και αξιότιμα μέλη της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης

    Ως έφηβη, κάτοικος της Αλεξανδρούπολης και πιστή στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό παίρνω το θάρρος και σας γράφω αύτη την Επιστολή. Με όλο τον σεβασμό που με διακατέχει θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες απόψεις που πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικές ,όχι μόνο για την γνώμη και τις αντιλήψεις που διαμορφώσατε εσείς, αλλά και πολλοί πιστοί της Αλεξανδρούπολης. Αναφέρομαι ως γνωστών στο επίκαιρο και θλιβερό γεγονός της απομάκρυνσης από την εκκλησία και την απαγόρευση για εξομολόγηση και πραγματοποίηση συνάξεων του Πατήρ Ιωάννη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Η Επιστολή αυτή έχει ως σκοπό την εγρήγορση των διαδικασιών για να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία για την προβολή των πραγμάτων από μια άλλη οπτική γωνία!

    Είμαι μια ανήλικη κοπέλα που προσωπικά ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις με την εκκλησία και τους παπάδες, διότι όλα μου φαίνονταν τόσο ψεύτικα και τυποποιημένα. Την εποχή που είχε πρωτοέρθει ο Πατήρ Ιωάννης στην Αλεξανδρούπολη στην Ενορία μου(Άγιος Νεκτάριος) πίστευα ότι είναι ένας απλός “παπάς” ,που απλά θα νοιάζεται να κάνει τις λειτουργιές και τις συνάξεις του στον κόσμο, χωρίς τίποτα παραπάνω. Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια ο κόσμος πλήθαινε συνεχώς στην εκκλησία τις Κυριακές και τα λόγια για τον Παπά-Γιάννη ήταν ακόμη πιο θετικά για το έργο που ασκούσε στην εκκλησιά μας από τον κόσμο. Η οικογένεια μου λοιπόν ξεκίνησε να παρακολουθεί συνάξεις και με τον καιρό ο Πατήρ Ιωάννης έγινε και πνευματικός τους. Εγώ δεν πίστεψα ποτέ μου ότι ένας παπάς θα μπορούσε να τραβήξει δίπλα του τόσο κόσμο. Έτσι κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να εξομολογηθώ στον Πάτερ. Έκατσα του είπα τα προβλήματα μου ,μοιράστηκα ανησυχίες για το σχολείο και την οικογένεια μου και έτσι δέχτηκα μια απεριόριστη βοήθεια από τις συμβουλές του.
    Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα ότι όπως εγώ έτσι και χιλιάδες άλλα άτομα λυτρώνονταν

    (..)

    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
    Ι.ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ.

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/alexadnroupoleos-anthimos.html#ixzz2LoJqKjwK

  49. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Εφραίμ, Πελέκη και ακόμα 12 «καίει» το βούλευμα για το Βατοπέδι

    07/10/ 2013

    Δεκατέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, παραπέμπονται για να δικαστούν για το σκάνδαλο των ανταλλαγών μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες, θα βρεθούν τα 14 άτομα που περιλαμβάνει το υπ΄ αριθμόν 2000/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Αντίθετα, από τις κατηγορίες απαλλάχθηκε ο πρώην διευθυντής του τότε πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή.

    Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστούν για τις ανταλλαγές μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου, οι: αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης , Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

    Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις.

  50. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_986.html

    Ο Παναγιότατος είναι ενήμερος ασφαλώς για την απίστευτη Θεομπαιξία που αφορά το δήθεν «χαμόγελο από την αιωνιότητα» του αρχιθεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για τον οποίο το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρεί στα αρχεία του Πατριαρχείου ογκωδέστατο φάκελλο με αδιάσειστα στοιχεία.

    Γιατί ο Παναγιότατος δεν επιλαμβάνεται της Θεομπαιξίας του δήθεν «χαμόγελου από την αιωνιότητα» του μ. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού; Για ποιο λόγο δεν εκλήθη στη Βασιλεύουσα για εξηγήσεις ο π. Εφραίμ μόλις εγνώσθη ότι ο πλανεμένος, τρομολάγνος και θεομπαίκτης Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός παρουσιάζεται ως δήθεν “Αγιος”;

    Ποιος άλλος εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έχει την ευθύνη να τερματίσει την ασχημία της Θεομπαιξίας στο Βατοπαίδι;

    Για ένα ζήτημα που είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη, ο Παναγιότατος – κατά τη λαική έκφραση- «ποιεί την νήσσαν», αλλά δεν διστάζει να ρίξει κεραυνούς για την ΤΥΧΟΝ καταδίκη του π. Εφραίμ από τα κοσμικά δικαστήρια, δηλαδή για ένα θέμα για το οποίο δεν έχει -ούτε θα μπορούσε ποτέ να έχει- οιανδήποτε αρμοδιότητα.

    Συνειδητοποιεί ο Παναγιότατος ότι κυκλοφορούν ευρύτατα ήκιστα κολακευτικές φήμες για τα αίτια της σιωπής του ιδίου, όπως και για τα αίτια της σιωπής των ιεραρχών του Θρόνου στο Φανάρι, αναφορικά με τη Θεομπαιξία του «χαμόγελου από την αιωνιότητα» του μ. Ιωσήφ Βατοπαιδινού;

    Posted by Παναγιώτης Τελεβάντος

  51. Ο/Η Παφίτης λέει:

    http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=1671,printer.html&-V=makarios

    ΚΥΠΡΟΣ Ανίερος πόλεμος ιεραρχών για το θρόνο του Αρχιεπισκόπου

    Αγριον πνεύμα

    Οι εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή στην Κύπρο για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου και τα αποτελέσματά τους απομυθοποίησαν τη γενική αντίληψη που υπήρχε περί δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του νέου προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου. Το αποτέλεσμα δίνει ίσες πιθανότητες εκλογής στον αρχιεπισκοπικό θρόνο στον Λεμεσού Αθανάσιο, ο οποίος εξασφάλισε το 49% των ψηφισάντων και στον Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος πήρε το 4%!

    Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου όλοι οι Ελληνες ορθόδοξοι άνω των 18 ετών είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Τελικά ψήφισαν μόνο το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, οι οποίοι εξέλεξαν 1.400 ειδικούς αντιπροσώπους. Αυτοί θα εκλέξουν τους 100 γενικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι μαζί με 33 κληρικούς που συμμετέχουν εξ οφίκιο θα συνέλθουν σε 15 περίπου μέρες και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος θα επιλέξουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

    Κανένας υποψήφιος δεν πρέπει να εμπιστεύεται πια το Αγιον Πνεύμα, καθότι οι υποψήφιοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και οι υποστηρικτές τους δίνουν τη μάχη των μαχών για να εξασφαλίσουν όσο περισσότερους γενικούς αντιπροσώπους της δικής τους επιρροής μπορούν. Υστερα από μια κανονική προεκλογική εκστρατεία με συγκεντρώσεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, τηλεοπτικές συζητήσεις, υποσχέσεις και αλληλοϋπονομεύσεις, ακολούθησαν οι ενστάσεις και οι κατηγορίες για νοθεία.

    Εχασαν οι πολιτικοί

    Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι αναμφίβολα ο Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος θεωρείται πνευματικός, έχει πολλούς θρησκόληπτους οπαδούς και χωρίς ανοιχτή υποστήριξη από τα κόμματα εξασφάλισε 45 από τους 100 γενικούς αντιπροσώπους. Ο μεγάλος χαμένος είναι αναμφίβολα ο Κύκκου Νικηφόρος ο οποίος θεωρείται κοσμικός επίσκοπος και ελέγχει την οικονομική αυτοκρατορία της Μονής Κύκκου, με ετήσια έσοδα γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με τον Κύκκου ηττήθηκε και το ΑΚΕΛ που διεξήγε κανονική εκστρατεία υπέρ του Νικηφόρου. Επίσης, ο Κύκκου είχε τη δημόσια υποστήριξη του Κληρίδη, του Λυσσαρίδη, της συζύγου του Αναστασιάδη, καθώς και στελεχών του ΔΗΚΟ. Με όλη αυτή την πολιτική υποστήριξη και την οικονομική επιφάνεια, ο Νικηφόρος ήταν το μεγάλο φαβορί για πλήρη επικράτηση έναντι όλων των υπολοίπων.

    Στους κερδισμένους, ελέω εκλογικού συστήματος, κατατάσσεται και ο Πάφου Χρυσόστομος, ο οποίος αν και εξέλεξε ελάχιστους γενικούς αντιπροσώπους, μπορεί να βρεθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο: Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα υπάρχουν δύο κάλπες, η μία των 100 γενικών αντιπροσώπων που εκλέγονται και η άλλη των εξ οφίκιο 33 κληρικών. Για την εκλογή Αρχιεπισκόπου απαιτείται διπλή πλειοψηφία. Αν δεν εξασφαλιστεί, τότε περνούν στον τελικό γύρο ο πρώτος από κάθε κάλπη όπου διεξάγεται κοινή ψηφοφορία. Από τους 33 οφικιάλιους, οι έξι διορίζονται από τον τοποτηρητή του θρόνου, που είναι τώρα ο Πάφου Χρυσόστομος και ως εκ τούτου έχει πλεονέκτημα. Αν ο Χρυσόστομος εξασφαλίσει την πλειοψηφία των οφικιάλιων, τότε θα είναι στον τελικό γύρο με έναν εκ των Αθανάσιου ή Νικηφόρου. Δεδομένης της αντιπάθειας μεταξύ των δύο και της υπόσχεσής του ότι θα παραιτηθεί σε πέντε χρόνια, μπορεί να συμμαχήσει με τους αντιπροσώπους του ενός εναντίον του άλλου. Τον Πάφου ευνοεί και ο Τάσσος Παπαδόπουλος για πολιτικούς λόγους, αν και η Φωτεινή Παπαδοπούλου φέρεται να έχει τον Αθανάσιο σαν εικόνισμα στο δωμάτιό της.

    Σφήνα ο Πάφου

    Αρχικά, οι εκλογές ήταν υπόθεση μεταξύ του Κύκκου Νικηφόρου και του Λεμεσού Αθανάσιου. Ηταν μια αναμέτρηση μεταξύ κοσμικών και κληρικών. Παραδοσιακά η Εκκλησία της Κύπρου είχε κοσμικό χαρακτήρα. Η εμφάνιση όμως του Αθανασίου, ο οποίος προέρχεται από το Αγιον Ορος, δημιούργησε φοβίες στους κοσμικούς μητροπολίτες. Οταν ο Αθανάσιος εξελέγη μητροπολίτης Λεμεσού πριν από έξι χρόνια, διαδεχόμενος τον Χρύσανθο, ο οποίος κατηγορήθηκε για διαφθορά και παραιτήθηκε, όλοι οι υπόλοιποι «κοσμικοί» μητροπολίτες του κήρυξαν ανελέητο πόλεμο. Θεωρούσαν ότι ήταν ο «Δούρειος Ιππος» του Αγίου Ορους στην αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου, με σκοπό την υπονόμευση της κοσμικότητάς της.

    Επικεφαλής της εκστρατείας αυτής ήταν ο νυν τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγόρησε συστηματικά και δημόσια τον Αθανάσιο για σεξουαλικά σκάνδαλα και ομοφυλοφιλία. Κατηγορίες τις οποίες ο μητροπολίτης Λεμεσού απέδωσε σε σκοπιμότητες.

    Τα κόμματα

    Το οξύμωρο είναι πως κανένα από τα δεξιά πολιτικά κόμματα δεν πήρε ανοιχτά θέση για κανέναν από τους υποψηφίους. Μόνο το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ πήρε την απόφαση να ψηφίσει Νικηφόρο και επιστράτευσε όλο τον κομματικό μηχανισμό για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος. Ομως, στο επιτελείο του Νικηφόρου, εκτός από τους ΑΚΕΛικούς, συμμετέχουν και άτομα με ακροδεξιό προσανατολισμό.

    Ο Πάφου Χρυσόστομος επέκρινε τον Νικηφόρο ότι επιχορηγεί το ΑΚΕΛ μέσω ενός επιχειρηματικού συνεταιρισμού που έχει η οινοποιητική εταιρεία του κόμματος (ΛΟΕΛ) με τη Μονή Κύκκου. Το ΑΚΕΛ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για οικονομική διαπλοκή με την Εκκλησία και θεωρεί τη συμμετοχή του στις εκκλησιαστικές εκλογές δημοκρατικό δικαίωμα. Αν και ο Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε, μετά την εκλογή του στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, το 1989, ότι είναι άθεος και παρά τις ιστορικές διαφορές του κόμματος της Αριστεράς με την Εκκλησία, πρόσφατα αναθεώρησε τις απόψεις του. «Από τη στιγμή που η Εκκλησία δίνει το δικαίωμα στο λαό να ψηφίζει για τον Αρχιεπίσκοπο, τα κόμματα νομιμοποιούνται να έχουν λόγο», δήλωσε, ενώ αποδίδει στην Εκκλησία και εθναρχικό ρόλο: «Η Εκκλησία της Κύπρου συνέβαλε στην πορεία αυτού του τόπου και στην ανόρθωσή του πολλές φορές», είπε, επεξηγώντας την απόφαση του κόμματός του να αναμιχθεί στις εκλογές.

    Παρασκηνιακά, το ΑΚΕΛ αναφέρει στα στελέχη του ότι αναμίχθηκε στις εκλογές για ν’ ανακόψει την άνοδο του Αθανάσιου τον οποίο χαρακτηρίζει… «μουτζαχεντίν» και πως είναι προτιμότερος ο κοσμικός επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος. Ωστόσο, οι επιχειρηματικές σχέσεις με τη Μονή Κύκκου και η φημολογούμενη οικονομική ενίσχυση του κομματικού προϋπολογισμού κατά τις πρόσφατες εκλογές θα πρέπει να βάρυναν στην απόφαση του ΑΚΕΛ.

    Το ποδόσφαιρο

    Ανάμεσα στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Πάφου Χρυσόστομος εναντίον του Νικηφόρου είναι και ο ισχυρισμός ότι αγόρασε, για λογαριασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Ομόνοιας, τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ζε Ελίας. Απαντώντας ο Νικηφόρος είπε πως ο άγιος Πάφου «ζει στον Αρη». «Βλέπει οπτασίες. Εγώ να αγοράσω τον Ζε Ελίας για την Ομόνοια; Ψεύδεται ασυστόλως. Διαστρέφει και δολοφονεί την αλήθεια».

    Από την άλλη, το σωματείο ΑΠΟΕΛ (της Δεξιάς) απέκτησε το γήπεδό του σε εκτάσεις που παραχώρησε η Μονή Κύκκου, που είναι και από τους βασικούς χρηματοδότες του. Ο Πάφου κατήγγειλε τον Κύκκου ότι ρίχνει χρήματα σε όλες τις ομάδες, ακόμη και σ’ αυτές της δικής του περιφέρειας στην Πάφο, για να αγοράσει επιρροή.

    Αν και οι ομάδες διαψεύδουν οποιαδήποτε οικονομική διαπλοκή, η παρουσία ποδοσφαιρικών παραγόντων της Ομόνοιας, του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού στην εκδήλωση του Νικηφόρου δίνει τροφή στους ισχυρισμούς του Πάφου.

    Σεξ και θαύματα

    Το επιτελείο του Νικηφόρου προσπάθησε να πλήξει τον Αθανάσιο με τα όπλα που κάποτε χρησιμοποίησε εναντίον του ο Πάφου Χρυσόστομος. Πρόσφατα διέρρευσαν στον Τύπο φωτογραφίες ενός αρχιμανδρίτη, στενού συνεργάτη του Αθανασίου, που τον παρουσίαζαν να έχει σεξουαλική δραστηριότητα με νεαρό ο οποίος ισχυρίζεται ότι αποτάθηκε στη Μητρόπολη Λεμεσού για οικονομική βοήθεια αλλά τον παρέσυραν σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις! Ο Αθανάσιος ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες είναι πλαστές και ότι πρόκειται για σκευωρία.

    Οι καταγγελίες του Πάφου για «ροζ σκάνδαλα» στη Μητρόπολη Λεμεσού κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα πριν από έξι ακριβώς χρόνια, όταν ο Αθανάσιος κατέγραφε επιτυχίες στο πνευματικό του έργο. Ηταν η εποχή που στην περιφέρειά του γίνονταν συχνά θαύματα. Οπόταν, αντιδρώντας ο Πάφου Χρυσόστομος, δήλωσε στα κανάλια πως «εγώ στη μητρόπολή μου δεν επιτρέπω να γίνονται θαύματα…»! Και όμως, στις εκλογές της περασμένης Κυπριακής, έγινε στην περιφέρειά του ένα πρωτοφανές θαύμα. Από το πουθενά και με το 4% των ψήφων μπορεί να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος. Εάν, βεβαίως, το θελήσει και το… Αγιον Πνεύμα.

    Μακάριος Δρουσιώτης

    Ελευθεροτυπία

    30/09/2006

    http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=1671,printer.html&-V=makarios

  52. Ο/Η Παφίτης λέει:

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1595.html

    Ο ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ “ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ” ΣΗΜΕΙΑ

    Του Παναγιώτη Τελεβάντου

    Αυτός είναι δυστυχώς ο Σεβ. Λεμεσού. Αντί να προβάλει τη μνήμη του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας τυμβωρυχεί και παρουσιάζει τον εαυτό του ως χαρισματούχο.

    Με την ίδια αήθεια εκινείτο και ο αρχιθεομπαίκτης Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Αυτού του είδους τις αθλιότητες μετήρχετο! Τα ίδια, δυστυχώς, κάνει και ο Σεβ. Λεμεσού συνεχώς. Οπου πάει δακρύζουν οι εικόνες ομαδικά. Οποιον άγιο Γέροντα επισκέφθηκε και γνώρισε διαβεβαιώνει ότι ευωδιάζει, ότι κουνιούνται τα καντήλια του, ότι βλέπει το άκτιστο φως κοκ..

    Κρίμα επειδή πρόκειται για άνθρωπο με χαρίσματα και ικανότητες. Η μαθητεία του όμως στον μ. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό τον σημάδεψε ανεξίτηλα με αρνητικά στοιχεία.

  53. Ο/Η athriskos λέει:

    «… Κρίμα επειδή πρόκειται για άνθρωπο με χαρίσματα και ικανότητες.»

    Παφίτη, εγώ δηλαδή που τον θεωρώ μεγάλο νούμερο και τον κατατάσσω στην κατηγορία των αρσενικών Κατινών, σε ποιο σημείο κάνω λάθος;

  54. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1452.html

    Είναι να μη χαμογελούν από την αιωνιότητα με την επέμβαση που υπέστησαν; Ακόμη και ο Χίτλερ ή ο Στάλιν θα χαμογελούσαν αν είχαν υποστεί την ίδια διαδικασία!

  55. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Aίρεση!

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1.html

    PANAYIOTIS TELEVANTOS

    Thursday, May 1, 2014

    «ΜΗ ΜΕΤΑΙΡΟΝΤΕΣ ΟΡΙΑ»

    Του Θεολόγου κ. Βασίλειου Χαραλάμπους

    Πριν δέκα περίπου χρόνια, σε επίσκεψή μου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, έτυχε να παρευρεθώ σε ομιλία του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που έγινε στο Συνοδικό του Μοναστηριού. Αναφερόμενος λοιπόν ο Γέροντας Ιωσήφ στο θέμα της Γεννήσεως του Χριστού, χρησιμοποίησε περιγραφή ανοίκεια στη γλώσσα των Πατέρων της Εκκλησίας μας, λέγοντας πως «εκεί που καθόταν η Παναγία στο σπήλαιον, βρέθηκε ο Χριστός στην αγκαλιά της».

    Ουδείς των παρεβρισκομένων θεολόγων διόρθωσε, ουδείς ανασκεύασε, όταν έφυγε ο Γέροντας. Έκτοτε προσπάθησα πολλές φορές να ανασκευάσω σε φίλους την περιγραφή τούτη, ματαίως όμως, γιατί καθ’ ολοκληρίαν ελάμβαναν ως ορθούς τους λόγους του Γέροντος τούτου. Δυστυχώς προς τούτο συνεργούσε και η μη ύπαρξη κάποιου αποδεικτικού ντοκουμέντου, ότι όντως τα είχε πει ο Γέροντας Ιωσήφ.

    Πρόσφατα παρατήρησα ότι κυκλοφορεί στο διαδύκτιο βίντεο, το οποίον τιτλοφορείται «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαδινός Η γέννηση του Χριστού» ή «Ιησούς Χριστός Σωτήρας μέρος 1ο Ιωσήφ Βατοπαδινός» και στο οποίον ο Γέροντας Ιωσήφ, αναφέρεται με την περιγραφή αυτή. Να σημειωθεί ότι η βιντεογράφηση είναι αρκετά καλή και ο θεατής αντιλαμβάνεται εκ πρώτης όψεως ότι η λήψη δεν έγινε «λάθρα» αλλά στα πλαίσια της Εκπομπής «Επίσκεψη στο Αρχονταρίκι του Άθω», του Καναλιού 4Ε. Η ομιλία αυτή έγινε και πάλι στο Συνοδικό της Μονής και στο σημείο 17.29 του βιντεογραφημένου ντοκουμέντου αναφέρεται επακριβώς ως εξής:

    «… Τότε βρήκαν μια μικρή σπηλιά κάπου εκεί δίπλα, που ήταν για τα ζώα μέσα και μπήκαν σ’ αυτήν μέσα κι όταν εκυείτο στο σπήλαιον καθήμενη εκεί, ήρθεν η ώρα του τοκετού, χωρίς να αισθανθεί, χωρίς να καταλάβει τίποτε, αυτομάτως όπως εκαθόταν βλέπει …στην αγκαλιά της το βρέφος χωρίς να αισθανθεί τους τρόπους του τοκετού, διότι το αειπάρθενον δεν θα ήταν ύστερα. Όπως εκάθητο εκεί μέσα, αυτομάτως βρίσκεται στην αγκαλιά της το βρέφος και επειδή ήξερε αυτή, το περίμενε, είχε μαζί μερικά κουρελάκια, τα σπάργανα και το τύλιξε…».

    Χωρίς καμιά προηγούμενη Πατερική βάση έγινε η αναφορά ότι «εκεί που καθόταν η Παναγία βρέθηκε ο Χριστός αυτομάτως στην αγκαλιά της.” Θεωρώ ότι είναι φρόνιμο το βίντεο αυτό να αποσυρθεί από το διαδύκτιο, καθότι ακούονται πράματα ξένα προς την Πατερική μας Παράδοση».

  56. Ο/Η george λέει:

    Ποιος έγραψε αυτό το «άρθρο»??? Ο Βαξεβανάκης που είναι φυλακή???

  57. Ο/Η ΙΕΡΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ λέει:

    http://www.protothema.gr/greece/article/497524/kupros-paiderastis-iereas-athoos-gia-tin-ekklisia/

    Είχε καταγγελθεί για σεξουαλική κακοποίηση από νεαρή κοπέλα

    Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

    Μανώλης Καλατζής 01/08/2015

    Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε για 18 μήνες και όταν επέστρεψε, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του παραχωρήθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο
    Κύπριος ιερέας ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε για 18 μήνες, μετά την αποφυλάκιση του, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του δόθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση για καταδίκη του και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου επικύρωσε τη ποινή, εκτιμώντας ότι ορθώς καταδικάστηκε.

    Ωστόσο ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποφάνθηκε ότι ο ιερέας είναι αθώος. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ανέφερε πως η εκκλησία σέβεται την απόφαση των δικαστηρίων του κράτους και γι’ αυτό ο ιερέας δεν τοποθετήθηκε σε ενορία. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, η οποία εξέτασε όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιερέας είναι αθώος. Μάλιστα όπως είπε η εκκλησία κάλεσε ειδικό καθηγητή ψυχιατρικής ειδικευμένο σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ο οποίος γνωμάτευσε πως δεν προκύπτει ενοχή του ιερέα και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά.

    Ο ιερέας που υπηρετούσε σε ενορία χωριού της Λευκωσίας είχε καταγγελθεί από νεαρή κοπέλα για σεξουαλική κακοποίηση όταν αυτή ήταν ανήλικη. Λόγω ακαταλληλότητας των βιολογικών της γονέων, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είχαν αποφασίσει να την δώσουν στον ιερέα και τη σύζυγό του για να διαμένει μαζί τους. Η κοπέλα για χρόνια δεν αποκάλυψε τίποτα σε κανέναν, έως τη στιγμή που μίλησε σε ψυχολόγο λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Στη συνέχεια έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

    Ο Μητροπολίτης Ησαΐας ανέφερε πως η εκκλησιαστική δικαιοσύνη εξέτασε όλα τα στοιχεία, αλλά και άλλα ανήλικα παιδιά που ζούσαν στο ίδιο σπίτι και δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς. Σημείωσε ακόμα ότι στο μοναστήρι που ιερουργεί σήμερα ο ιερέας γίνεται το αδιαχώρητο από πιστούς που τον στηρίζουν.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο που έστειλε τον ιερέα στη φυλακή είχε διατυπώσει ερωτηματικά για το γεγονός ότι δεν κάθισε στο εδώλιο και η σύζυγός του, η οποία φέρεται να συμμετείχε στη σεξoυαλική κακοποίηση της ανήλικης.

    • Ο/Η Παφίτης λέει:

      http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/265179/kalypsan-ierea-me-sexoualiko-adikima

      Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 12:30 μμ – Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 4:28 μμ

      Είχε φυλακιστεί για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης, αλλά η Ιερά Σύνοδος δεν τον δίκασε
      Κάλυψαν ιερέα με σεξουαλικό αδίκημα
      Σχετικά άρθρα
      • Ιερέας ασελγούσε σε βάρος της θετής του κόρης (01/11/2013)
      • Κατάρες για τη φυλάκιση του ιερέα που επιτέθηκε άσεμνα σε κοριτσάκι (12/11/2013)

      Λευκωσία: Σάλος προκλήθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας από την απόσυρση υπόθεσης που εκκρεμούσε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου εναντίον ιερέα ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης, την οποία είχε υπό την προστασία του.

      Την υπόθεση εναντίον του ιερέα απέσυρε ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ως οικείος επίσκοπος, προκαλώντας αντιδράσεις ανάμεσα σε μέλη της Συνόδου, τα οποία διερωτούνται πώς είναι δυνατόν να καταδικαστεί κάποιος από πολιτικό Δικαστήριο για τέτοιας μορφής υποθέσεις και να απαλλαγεί χωρίς να δικαστεί από την Ιερά Σύνοδο, η οποία θα ανέμενε κανείς ότι θα ήταν πιο αυστηρή ακόμη κι από το πολιτικό Δικαστήριο. Ο εν λόγω ιερέας είχε τεθεί σε αργία αλλά τώρα μετά την «αθώωση» του από τον επίσκοπό του, ορίστηκε να λειτουργεί σε γυναικείο μοναστήρι.

      Την απόφαση του μητροπολίτη Ησαΐα στήριξαν και άλλοι Συνοδικοί. Ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ» ο μητροπολίτης Ησαΐας δήλωσε «Δεν έχω να πω τίποτα εκτός από αυτά που είπα στη Σύνοδο».

      Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Μητροπολίτης Κύκκου -Τηλλυρίας ζήτησε γνωμάτευση από καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι υποστήριξαν, ότι η απόφαση της Εκκλησίας δεν μπορεί να αποκλίνει από την απόφαση του πολιτικού Δικαστηρίου, το οποίο εκτός από την ποινή φυλάκισης αποφάσισε ότι ο εν λόγω ιερέας δεν μπορεί να υπηρετεί όπου υπάρχουν παιδιά.

      Σημειώνεται, ότι τα αδικήματα του ιερέα εναντίον της ανήλικης διαπράχθηκαν μεταξύ 1993-2000 όταν αυτή ήταν σε ηλικία 4-11 ετών. Η παραπονούμενη είχε υποβάλει την καταγγελία ύστερα από παρότρυνση ψυχολόγου και η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Η καταδίκη επικυρώθηκε και από το εφετείο.

      • Ο/Η του κώλου λέει:

        Γράφτηκε από: Εκκλησία της Κύπρου. Κυριακή, 28 Ιούνιος 2015

        Συνοδική Εγκύκλιος Εκκλησίας Κύπρου για το Σύμφωνο Συμβίωσης
        ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

        Παντί τω Χριστεπωνύμω Πληρώματι
        της Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας της Κυπρου.

        Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

        Εν όψει της ετοιμασίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων Νομοθεσίας για τη ρύθμιση της ελεύθερης συμβίωσης ατόμων, επιθυμούμε να καταστήσουμε σ’ όλους γνωστές τις θέσεις της Εκκλησίας επί του θέματος αυτού.

        [……]

        Για την Εκκλησία δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή η συμβίωση δύο ανθρώπων εκτός του μυστηρίου του γάμου.
        […]

        Η Χριστιανική διδασκαλία, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ομοφυλοφιλία, ούτε και να δεχθεί τη συμβίωση ομοφυλόφιλων ατόμων. Η Αγία Γραφή ομιλεί για δύο φύλα, «άρσεν και θήλυ», τα οποία δημιούργησε ο Θεός.

        Ο απόστολος Παύλος μιλά ξεκάθαρα για την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας: «Μη πλανάσθε… ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι ούτε αρσενοκοίται…. βασιλείαν Θεού κληρονομήσουσι» (Α Κόρ.6,9-10). Και η Εκκλησία συμβουλεύει όσους έχουν ροπή, η εθισμό, προς την ομοφυλοφιλία, να αγωνιστούν να απαλλαγούν από αυτή, όπως αγωνίζονται και για άλλα πάθη.

        Ακόμα κι αν γινόταν δεκτή η δικαιολογία ότι το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη ρύθμιση κοινωνικών προβλημάτων ανθρώπων που δεν ανήκουν στην Εκκλησία, το γεγονός ότι προνοείται ρύθμιση της συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου συνιστά τελεία διαστροφή.

        [….]

        http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-ekklisia-tis-kyproy-aforise-proin-politiko-toy-disy

        Η Εκκλησία της Κύπρου αφόρισε πρώην πολιτικό του ΔΗΣΥ
        Το «παλιόπαιδο»

        Στον αφορισμό του πρώην βουλευτή κι ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Πιτσιλλίδη προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου. Αιτία για την απόφαση που θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, στάθηκε το γεγονός ότι κατά καιρούς ο πρώην πολιτικός και θεολόγος στο επάγγελμα έχει έχει εκφραστεί υπέρ των ομοφυλόφιλων και των εκτρώσεων πριν των 3ο μήνα κύησης και αφορμή ένα «ρε» προς τον Αρχιεπίσκοπο της Μεγαλονήσου και η κατηγορία εκ μέρους του ότι σφετερίστηκε τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

  58. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500051110

    Δημοσίευση: 12 Ιαν. 2016, 22:22
    Απορρίφθηκε έφεση της Μονής

    Υπόθεση Βατοπαιδίου: Η Βιστωνίδα στο Δημόσιο με δικαστική απόφαση
    Αεροφωτογραφία της λίμνης Βιστωνίδας

    Δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου που διεκδικούσε τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων, δικαιώνει πλήρως το Δημόσιο που διατηρεί όλες τις εκτάσεις.

    Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής απέρριψε την έφεση της Μονής Βατοπαιδίου με τις οποίες διεκδικούσε τις επίδικες εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα. Κατά της απόφασης αναμένεται να ασκηθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

    Πάντως, πρόκειται για σημαντική απόφαση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική δίκη (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας) όσον αφορά τις προ 12ετίας ανταλλαγές με άλλα ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου σε άλλες περιοχές της χώρας που έγιναν στη βάση του συμβιβασμού του Δημοσίου με τη μονή.

    Η τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής, η οποία εκδόθηκε στις 29.12.2015 (αριθμ. απόφασης 197/2015) δέχθηκε την έφεση του ελληνικού Δημοσίου και απέρριψε στο σύνολό της την αρχική αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου.

    Πρωτοδίκως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης [η συζήτηση είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2003 και η απόφαση εκδόθηκε πέντε χρόνια αργότερα (αρ. αποφ. 87/2008)] είχε κάνει δεκτή την αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου εν μέρει και μόνο για 3.000 από τα 27.000 στρέμματα που διεκδικούσε με βάση αυτοκρατορικά χρυσόβουλα.

    Στη νέα απόφαση που δικαίωσε το Δημόσιο είχαν παρέμβει υπέρ της Μονής Βατοπαιδίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου προκειμένου να μη διαταραχθεί το κύρος των χρυσόβουλων με τα οποία κατέχουν άλλες εκτάσεις.

    Αξίζει να επισημανθεί ότι με επίκεντρο την καθυστέρηση έκδοσης της πρωτόδικης απόφασης και τις ανταλλαγές ακινήτων επί κυβέρνησης Καραμανλή η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης με διώξεις για πολιτικούς, μοναχούς, δικαστικούς κ.ά.
    Newsroom ΔΟΛ

  59. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_22.html

    Επιβεβαιώνονται οι «προφητείες» μας. Πεντακαθαρίδηδες και οι καλόγεροι του Λαμόγιου Ορους.
    Από giorgis , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 | 6:37 μ.μ.

    Οι αναγνώστες του ιστότοπου μας φυσικά δεν χρειάστηκε να περιμένουν τόσα χρόνια για να δουν την δικαστική κατάληξη και αυτής της τεράστιας λαμογιάς. Ο ρόλος της ταξικής δικαιοσύνης είναι γνωστός. Σε κάποιους μικροδιάολους, μικροπαραβάτες είναι αμείλικτη –για τους πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούν ένοπλα να ανατρέψουν το καθεστώς και βρεθούν στο σκαμνί του κατηγορουμένου ας την το συζητάμε καλύτερα- ενώ στους αρχιληστές μεγαλόσχημους απατεώνες στέκεται αλληλέγγυα. («Η δικαιοσύνη είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Τα μικρά έντομα συλλαμβάνονται, τα μεγάλα διαφεύγουν», που λέει και η ρήση).

    Αν θέλετε να χάσετε το χρόνο σας δείτε αυτό το βίντεο για το πώς οι ρασοφόροι οι οποίοι εκδιώχθηκε από την Κύπρο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά και από καταγγελίες για παιδεραστία, βρήκαν στέγη στο «Αγιο» Ορος και έγιναν μπίζνεμαν.

    Λέγαμε, λοιπόν ότι εμείς είχαμε προεξοφλήσει –μαντικό χάρισμα δεν έχουμε, μια κάποια πολιτική αντίληψη την διαθέτουμε όμως- που θα κατέληγε όλο αυτό το καραγκιοζλίκι με την «δικαστική διερεύνηση» αυτού του καραμπινάτου σκανδάλου.
    Αφού ξελάσπωσαν οι «παραπλανημένοι» πολιτικάντηδες, ήρθε και οι ώρα να βγουν πεντακαθαρίδηδες και οι καλόγεροι με πρώτον και καλύτερο τον Εφραίμ. Αλλωστε αυτός ο ρασοφόρος δεν είναι τυχαίο άτομο. Τόσα θαύματα έχουν γίνει με την μεσολάβηση του που χρειάστηκε να εκδώσει ένα ολόκληρο βιβλίο για να τα περιγράψει. Όπως αναφέρει στο σύγγραμμά του ο Εφραίμ καρκινοπαθείς γιατρευόταν οριστικά, στείρες γυναίκες έμειναν έγκυες αρκεί ο «άγιος» ηγούμενος να τους έδινε την ευχή του και να φορούσαν το πιο πολύτιμο εμπόρευμα που έχει το μοναστήρι του. Την «Αγία Ζώνη».

    Με την ευκαιρία να θυμηθούμε τι έγραψε ο Θέμος Κορνάρος στο βιβλίο του «Οι «Αγιοι» χωρίς μάσκα» που είχε εκδοθεί το 1931.
    Και σήμερα ελάχιστα έχει αλλάξει η κατάσταση όσο αφορά τον βίο και την πολιτεία των «υπηρετών του θεού» ειδικά των καλογέρων.
    «Αλητόσκυλα» χαρακτηρίζει τους ρασοφόρους ο Θέμος Κορνάρος συμπληρώνοντας ότι σ’ «αυτούς ο χαρακτηρισμός «χτήνη» θα ήταν αλαφρός αν δεν προσέβαλε τα εργατικά ζώα».

    «Μέσα στα 20 μοναστήρια του Άθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της… ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους», υπογράμμιζε στο βιβλίο του.

  60. Ο/Η Ελένη Βλάχου λέει:

    Κι εσείς Ιωάννη;

    http://www.avgi.gr/article/10813/8534826/oi-ellenes-ton-paradise-papers-analytike-lista

    Κοινωνία Ελλάδα
    Οι Έλληνες των Paradise Papers – Αναλυτική λίστα

    Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2017 15:59
    Στη λίστα περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, 9 offshore και 192 ελληνικές διευθύνσεις

    Το μεσημέρι της Παρασκευής η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) άρχισε να προσθέτει δεδομένα από τα Paradise Papers στη δημόσια λίστα με των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών που γνωρίζουμε από προηγούμενες διαρροές.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, 9 offshore και 192 ελληνικές διευθύνσεις.

    Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στην λίστα είναι: Αλαφούζος (Γιάννης και Θεμιστοκλής), Βαρδινογιάννης (Γιάννης, Γιώργος- Βαρδής), η Μαρία- Εύα Γκραμπόφσκι, ο Βίκτωρ Ρέστης, η Ιντραλοτ κ.α

  61. Ο/Η Παφίτης λέει:

    http://24h.com.cy/2017/10/26/sfodres-katigories-apo-patera-monachou-enantion-tou-mitropoliti-lemesou-o-gios-mou-fortothike-demones/

    Σφοδρές κατηγορίες από πατέρα μοναχού εναντίον του μητροπολίτη Λεμεσού «Ο γιος μου «φορτώθηκε» δαίμονες…»
    Από 24h.com.cy – 26/10/2017

    Βαριές κουβέντες περιλάμβανε η χθεσινή κατάθεση του Φρίξου Θεοδούλου, πατέρα μοναχού, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο Αρχιεπίσκοπος του μίλησε για «θεομπαίχτες» και «ασυνείδητους» βατοπεδινούς γέροντες, ενώ στον μακαριότατο αποδίδεται και αναφορά για «δήθεν μοναχισμό», «εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου» και για «τυφλή υπακοή». Φέρεται ακόμη να πρόσθεσε ότι «δεν θα κόψουν τα κρίματα αυτών που έκλεισαν τα παιδιά τους στα μοναστήρια».

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «ο Φιλελεύθερος», ο κ. Θεοδούλου θεωρεί ότι ο γιος του προσηλυτίστηκε στον μοναχισμό, κάτι για το οποίο θεωρεί υπεύθυνο τον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και τον ηγούμενο Μαχαιρά Επιφάνιο.

    Στην κατάθεση ενώπιον του Δικαστηρίου, γίνεται αναφορά και σε συνάντηση με τον μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει στον γιο του Φρίξου Θεοδούλου τη θέση της οικογένειας για εργοδότηση του στη Μητρόπολη Λεμεσού αντί τον εγκλεισμό του στον Μαχαιρά. Υποστήριξε πως όταν ο ίδιος και η γυναίκα του επεσκέφθησαν το παιδί τους στο μοναστήρι, αυτός τους πέταξε έξω. Αποδίδουν την ενέργεια του σε επηρεασμό του από τον μητροπολίτη Λεμεσού μετά τη συνάντησή τους.

    Ο κ. Θεοδούλου αποκάλυψε επίσης, ότι τα DVD με τις ομιλίες του μητροπολίτη Λεμεσού, τις οποίες κατέθεσε η σύζυγός του ενώπιον του Δικαστηρίου, τα παρέλαβε από μοναχό ο οποίος εγκατέλειψε τη μονή Μαχαιρά όταν ασθένησε με την καρδία του και δεν στηρίχθηκε από τη μονή οικονομικά ή άλλως πως.

    Πιο αναλυτικά, στην κατάθεση (έκτασης 17 σελίδων) ο κ. Φρίξος Θεοδούλου υπεστήριξε και τα εξής: «Τον Νοέμβριο του 2007 συναντήθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο μέσα στην Αρχιεπισκοπή.

    Μου ξεκαθάρισε ότι ο Αθανάσιος εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα. Ο δήθεν “μοναχισμός” ήταν καθαρά μια πρόφαση. Ήταν ένα τέχνασμα των “γερόντων” της Μονής Βατοπεδίου. Είχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Επέλεγαν νέους επιστήμονες, τους εγκλώβιζαν στα μοναστήρια με πρόσχημα τον μοναχισμό και μέσω της τυφλής υπακοής τούς μετέτρεπαν σε άμισθους υπηρέτες, προβάλλοντας σαν δόλωμα μια δήθεν αγιοσύνη. Τους αποκάλεσε ασυνείδητους, αμπάλατους και θεομπαίχτες. Όπως ο ίδιος είπε, δεν τους νοιάζει ούτε αν θα καταστραφούν παιδιά, ούτε αν θα κλάψουν μανάδες. Είναι εγκληματίες. Μας είπε ότι δεν θα κόψουν τα κρίματα μας που έκλεισαν άδικα τα παιδιά μας στα μοναστήρια».

    Για τη συνάντηση του ιδίου και της γυναίκας του με τον μητροπολίτη Λεμεσού, ο κ. Θεοδούλου ανέφερε: «Ο μητροπολίτης μας διαβεβαίωσε ότι θα μετέφερε στον Γιώργο αυτά που του εισηγηθήκαμε. Μετά από λίγες μέρες, στις 28 Οκτωβρίου 2007, όταν επισκεφθήκαμε με τη μητέρα του τον Γιώργο μέσα στη μονή, αυτός μας πέταξε έξω χωρίς να μας αφήσει να του μιλήσουμε. Τότε βεβαιώθηκα ότι ο Γιώργος ήταν υποχείριο στα χέρια του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου».
    Σοβαρές κατηγορίες στη δίκη μοναχισμού – Κατάθεση πατέρα
    «ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ»

    Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε ότι η αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού του άρχισε το 2002 και μάλιστα όταν γύρισε από τον Μαχαιρά, όπου πήγε για το Πάσχα, ήταν τρομοκρατημένος. Ο κ. Θεοδούλου, ο οποίος σημείωσε ότι είχε πολύ στενή σχέση με τον γιο του και ότι συζητούσαν τα πάντα, κατέθεσε για την τότε περίοδο: «Η αλλαγή (μετά την επιστροφή από τον Μαχαιρά) φάνηκε στο πρόσωπο του, στις κουβέντες του, στη συμπεριφορά του.

    Τα μάτια του ήταν γεμάτα φόβο και αγωνία. Ήταν φορτωμένος αρνητικά συναισθήματα που μεταδίδοντο σ’ ολόκληρη την οικογένεια. Προκαλούσαν φόβο, θυμό, ένταση, αγωνία, νεύρα, συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, διαφωνίες. Όλη η οικογένεια βυθίστηκε μέσα σε μια κόλαση. Ο Γιώργος ξαφνικά φορτώθηκε δαίμονες. Μια φορά μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είδε δαίμονα. Και αυτό σύμφωνα πάντα με την ερμηνεία του γέροντα (Αθανάσιου) ήταν σημάδι χαρισματικού ανθρώπου. Σταμάτησε να τρώει κρέας, ενώ πρώτα το απολάμβανε. Όπως ο ίδιος είπε, δεν μπορούσε να φάει κρέας και αυτό ήταν ακόμα ένα σημάδι χαρισματικού ανθρώπου.

    Η εξωτερική του εμφάνιση άλλαξε. Άφησε γένια, φορούσε μόνο μαύρα. Πήγαινε κάθε Κυριακή σε συγκεκριμένες εκκλησίες. Αυτές που ήταν προσκείμενες προς τον “γέροντα”. Στην “αδελφότητα”, όπως έλεγε. Άκουγε μόνο ψαλμούς, διάβαζε πατερικά βιβλία. Απομακρύνθηκε από τους φίλους του, διέκοψε τον δεσμό του. Κοινωνούσε κάθε Κυριακή. Έκανε πολύωρη προσευχή με μετάνοιες. Όπως έλεγε, πριν τη Θεία Κοινωνία έπρεπε απαραίτητα να προηγηθεί εξομολόγηση».

    Τα DVD με τις ομιλίες του γέροντα

    Για τα DVD με τις ομιλίες του μητροπολίτη Λεμεσού, ο πατέρας του μοναχού κατέθεσε ότι τον Απρίλιο του 2010 επεσκέφθη το γραφείο του δόκιμος μοναχός ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη μονή Μαχαιρά επειδή αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό. Ο κ. Θεοδούλου κατέθεσε ότι ο δόκιμος μοναχός αποτάθηκε στον ηγούμενο για βοήθεια αλλά αυτός αρνήθηκε και έτσι αναγκάστηκε να συνάψει δάνειο.

    Μετά την ανάρρωση αναθεώρησε την απόφαση του να μείνει στη μονή, αλλά τόσο ο γέροντας όσο και ο ηγούμενος αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Συναντούσε οικονομικές δυσκολίες και υβριστικά μηνύματα, γι’ αυτό αποτάθηκε στον σύνδεσμο των γονέων μοναχών για βοήθεια. «Τον πιστέψαμε επειδή τις ίδιες απειλές και υβριστικά μηνύματα δεχόμασταν κι εμείς», είπε ο κ. Θεοδούλου. Στην επόμενη συνεδρία θα αντεξεταστεί από τους δικηγόρους του μητροπολίτη Λεμεσού.

    Όπως κατέθεσε ο κ. Θεοδούλου, όταν η σύζυγος του εξέφραζε ανησυχίες μήπως τον παρασύρει ο γέροντας (Αθανάσιος) και τον κάνει μοναχό, ο γιος του απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο εντελώς. Ο κ. Θεοδούλου κατέθεσε σχετικά: «Όπως του έλεγε χαρακτηριστικά, το μορφωτικό επίπεδο του Αθανάσιου ήταν τόσο χαμηλό που του ήταν αδιανόητο να του γελάσει». «Ένα διάστημα τσακώθηκε μάλιστα με τη μάνα του επειδή η ίδια έλεγε ότι θα καταλήξει μοναχός», πρόσθεσε ο κ. Θεοδούλου.

    Ωστόσο, το 2006, όπως είπε ο κ. Θεοδούλου, βρήκε τον Γιώργο φανατικό υποστηρικτή του μητροπολίτη Λεμεσού. «Υποστήριζε ότι ήταν ο πιο ικανός για το αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Στις συνομιλίες μας προσπαθούσε επίμονα να με πείσει να τον ψηφίσω. Επέμενε ότι ήταν διορατικός, πνευματικός, χαρισματικός. Εγώ του απάντησα ότι παρότι δεν γνώριζα προσωπικά τον Αθανάσιο και διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου, όσον αφορά το πρόσωπο και την εντιμότητα του, εντούτοις θα τον ψήφιζα επειδή εμπιστευόμουν τη δική του κρίση».

  62. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  63. Ο/Η Ιωσήφ ο παιδεραστής λέει:

    Ολόκληρο θαύμα γελαστού πτώματος, δεν τους έπεισε;

    http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/22390-i-arxiepiskopi-kuprou-apagoreuei-tin-kukloforia-tou-bibliou-geron-iosif-o-batopaidinos

    19 Ιουνίου 2018

    Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγορεύει την κυκλοφορία του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός»

    Ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και της συνοδείας του στην Κύπρο αλλά και στοιχεία και θέσεις του γέροντος «που απάδουν της γνήσιας χριστιανικής διδασκαλίας» περιέχει το βιβλίο, το οποίο απαγόρευσε να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της η Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία και πώληση του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου του Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινού με τίτλο «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ (1.7.1921 – 1.7.2009)» στο κεντρικό βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

    Ο λόγος απαγόρευσης είναι, επισημαίνουν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, καθώς περιέχει πολλά ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του Γέροντος με την συνοδεία του στην Κύπρο κατά την δεκαετία του 1970-1980 και αφετέρου, πολλά στοιχεία και θέσεις της διδασκαλίας του Γέροντος, όπως έχουν κυκλοφορήσει από επίσημα διαδικτυακά ιστολόγια, απάδουν της γνήσιας ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας.

    Α χα!

    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/22407-arxiepiskopos-kuprou-as-min-prokaloun-giati-tha-anagkastoume-na-milisoume

    20 Ιουνίου 2018

    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ας μην προκαλούν γιατί θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε»

    Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός» του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ από τα βιβλιοπωλεία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και για το γεγονός ότι αυτή η απαγόρευση προκαλεί τον σκανδαλισμό των πιστών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, έκανε αποκλειστικά στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr την ακόλουθη δήλωση:

    «Αν σιωπήσαμε μέχρι τώρα το κάναμε διότι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλουμε να σκανδαλίσουμε τους πιστούς μας. Αν προκληθούμε περισσότερο όμως, θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε και δεν θα είμαστε υπόλογοι εμείς για τον σκανδαλισμό, αλλά εκείνοι που μας προκαλούν. Σιωπήσαμε για 30 ολόκληρα χρόνια. Ας μην προκαλούν».

    • Ο/Η του Τζούμα λέει:

      http://www.koutipandoras.gr/article/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

      άντε καλέ

      Εxapsalmos Σωτήρη Τζούμα

      Η Ι. Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγόρευσε(!!!) την κυκλοφορία του βιβλίου «Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός»


      Η Ι. Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγόρευσε(!!!) την κυκλοφορία του βιβλίου «Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός»
      Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2018

      Ας σημειωθεί ότι το βιβλίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος, μεταξύ άλλων, στον πρόλογό του γράφει:

      «Προτρεπόμεθα όθεν πατρικώς όπως άπαντες οι αναγνώσται του ανά χείρας βιβλίου,λαϊκοί,κληρικοί τε και μοναχοί, παραδειγματισθώσιν εκ του βίου και του εκκλησιαστικού ήθους του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ και εκ του υγιούς εκκλησιολογικού φρονήματος αυτού..».

      Μπορούν ,λοιπόν, εκεί στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου να μας πουν πια στοιχεία » απάδουν της γνήσιας χριστιανικής διδασκαλίας» που δεν τα πρόσεξε κοτζάμ Οικουμενικός Πατριάρχης;
      Άντε γιατί το έχουμε παρακάνει πια σε όλα! Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας!

      • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

        https://orthodoxia.info/news/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA/

        Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Αυτοί που διοικούν τη Μονή Βατοπεδίου είναι θεομπαίχτες»
        Κείμενο: Σπύρος Παπαγεωργίου

        10/07/2018

        «Ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.»

        Ο κ. Χρυσόστομος τονίζει την δημιουργία φανατικών ομάδων που δημιούργούσαν προβλήματα στον ίδιο και την Μητρόπολη Πάφου.

        «Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

        Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

        Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

        Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες».

  64. Παράθεμα: Ο Κύπρου, για την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και τους «θεομπαίχτες» της φιλορωσικής Μονής του. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  65. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η καταδίκη για τη βομβιστική επίθεση στο σταθμό είναι αυτονόητη, η αθωότητα του σταθμού και του αφεντικού του, σηκώνει συζήτηση. Άλλωστε οι «επαναστάτες» βομβιστές προσποιούνται πάντα πως δεν ξέρουν πως ο σοφός λαός είναι αυτός που δίνει ακροαματικότητες στα τηλεοπτικά σκουπίδια.

    http://3pointmagazine.gr/%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%8A/?fbclid=IwAR3lrqgaNNRbIHMmMDDIlTCA2lTHyyugoddjcAOEpFGAE3gkdc7khYpsnBM

    Πού ήταν τότε η ευαισθησία του ΣΚΑΪ;
    Κώστας Παπαντωνίου 17 Δεκεμβρίου 2018

    Στις ώρες που έχουν ακολουθήσει τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, οι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι του καναλιού που σε κανονικές συνθήκες εκφράζουν τις πλέον αντιδραστικές απόψεις, έχουν βγει μπροστά και έχουν κάνει κατ΄επανάληψη λόγο για ένα χτύπημα που δεν πληγώνει μόνο τον σταθμό, αλλά τη δημοκρατία. Ζητούν από τους πάντες να καταδικάσουν και να δείξουν ευαισθησία απέναντι στο χτύπημα.

    Οι ίδιοι άνθρωποι όμως του ΣΚΑΪ, που σήμερα μετ’ επιτάσεως ζητούν αυτό που έτσι κι αλλιώς έχει γίνει, δεν είχαν δείξει αντίστοιχη ευαισθησία για τη δημοκρατία σε άλλες περιπτώσεις. Εκεί που χρειαζόταν το κανάλι με την ενημέρωσή του να σταθεί στο ύψος πολύ κρίσιμων περιστάσεων, καθώς ένα δικό του «χτύπημα» δεν θα πλήγωνε μόνο την εγκυρότητα του σταθμού, αλλά την αντίληψη της κοινωνίας για πολύ σημαντικά ζητήματα, δεν το έπραξε.

    Λογικές λοιπόν οι αντιδράσεις που εκφράζονται καταιγιστικά στα social media από διάφορο κόσμο. «Πού ήταν η ευαισθησία του ΣΚΑΪ στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα;» ρωτούν. Στα δελτία ειδήσεων του καναλιού τότε, γινόταν λόγος για δολοφονία που προκλήθηκε εν μέσω ποδοσφαιρικού καβγά. Αποκρύφθηκε η πολιτική ταυτότητα της επίθεσης και του δράστη και επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το γεγονός. Θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτήρισει σήμερα κανείς κροκοδείλια τα δάκρυα που χύνονται στον ΣΚΑΪ για τη δημοκρατία, καθώς τότε δεν τον «ενόχλησε» στο ελάχιστο η φασιστική βία.

    Αντίστοιχη ήταν η κάλυψη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ο δημοσιογράφος και νυν διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς ανέφερε τότε στον αέρα: «Δεν ήταν μια παρέα παιδιών που πήγαν να παίξουν ένα extreme σπορ σε κάποιο λούνα παρκ, επετέθησαν σε εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, που είναι αστυνομικοί. Στον υπόλοιπο κόσμο αυτό θεωρείται ένα βαρύτατο έγκλημα. Εμείς το ανεχόμαστε τα τελευταία τριάντα χρόνια..»

    Πού ήταν όμως η ευαισθησία του ΣΚΑΪ και σε μια πιο πρόσφατη περίπτωση, εκείνη της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Από την εκπομπή μάλιστα της Τατιάνας Στεφανίδου, έγινε γκάλοπ με ερώτημα αν έπρεπε να λιντσάρουν τον Ζακ.

    Έχοντας τη μνήμη από όλα αυτά τα γνωστά περιστατικά και πολλά ακόμη λιγότερο γνωστά, είναι απολύτως λογικό ο κόσμος να αμφισβητεί την πραγματική έγνοια του ΣΚΑΪ για τη δημοκρατία. Αντίθετα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το κανάλι όπως και το κόμμα που στηρίζει, η Νέα Δημοκρατία, κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά την υπόθεση. Από τις πρώτες ώρες κιόλας επιδιώκουν να καταδείξουν ως βασική αίτια της επίθεσης το αστείο κυβερνητικό εμπάργκο στο κανάλι και λησμονούν τη δική τους αναλγησία σε μια σειρά από υποθέσεις, που δεν μετρήσαμε μόνο υλικές ζημιές, που θα αποκατασταθούν, αλλά θύματα που δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω.

    • Ο/Η Po λέει:

      οι απόψεις του Σκάι είναι απόψεις του Σκάι.
      Η φασιστική βομβιστική ενέργεια είναι που πρέπει να καταδικαστεί.
      δεν βάζουμε βόμβες σε όσους έχουν διαφορετική άποψη.

      Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σκάι είναι μόνο αθώος.

  66. Ο/Η Γερμανοφιλλανδοαγγλοαμερικανοεβραιοτσολιάς λέει:

    Ο σοβαροφανής «Σκάϊ» (αλήθεια, ας μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η ονομασία του) είναι και ύπουλος και επικίνδυνος διότι έχει την ικανότητα να λαϊκίζει με μία επίφαση δήθεν σοβαρότητας.
    Για να μην παρεξηγηθούμε: αφενός θεωρώ γελοία την κυβέρνηση των τσιπροψεκασμένων και αφετέρου καταδικάζω την τοποθέτηση βόμβας στο «Σκάϊ».
    Όμως, μη ξεφύγουμε από το θέμα μας: δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ανελεύθερες και φιλομπατσικές θέσεις αυτού του σταθμού ή τα χαμηλού επιπέδου σχόλιά του επί παντός επιστητού ούτε τις δραστηριότητες των ιδιοκτητών του (που, κραυγαλέα και προκλητικά, δεν τους «αγγίζει» η Δικαιοσύνη). Να μην παρασυρόμαστε. Εάν αύριο οι βιαστές και δολοφόνοι της Τοπαλούδη βασανισθούν και δολοφονηθούν, αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να τους δικαιώσει.
    Συμπέρασμα: επ’ ουδενί δεν μπορεί να δικαιωθεί κάποιος κακός μόνο και μόνο από το γεγονός ότι υπήρξε θύμα.

    • Ο/Η Po λέει:

      το θέμα μας είναι η βομβιστική επίθεση, το Σκάι δεν είναι χειρότερο/καλύτερο από τα υπόλοιπα κανάλια, να μην αναφέρω την μη-πλουραλιστική αντιδημοκρατική ΕΡΤ γιατί εκεί να δεις ‘βοθρο-κάναλο’ που το πληρώνουμε με το στανιό.

      Είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται ΜΜΕ επισήμως από κυβερνητικά χείλι.
      ΚΑΙ αυτό είναι θέμα -μην ξεφεύγουμε…

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Tη βομβιστική επίθεση την καταδικάζουμε ως εγκληματική και αντιδημοκρατική, σαφώς και απερίστροφα.
        Όμως αυτή δεν δίνει συγχωροχάρτι στο θύμα της ούτε μας αφαιρεί το δικαίωμα της κριτικής στα πεπραγμένα του.
        Αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωσή μας διαρκής, χωρίς χρονικές παρενθέσεις ανοχής και συνενοχής.
        Έτερον εκάτερον

      • Ο/Η Po λέει:

        συμφωνούμε.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάιν), «Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό»:

        https://www.athensvoice.gr/politics/504790_apenanti-ston-fasismo-poy-htypise-ton-skai-kai-tin-kathimerini

        22.12.2018
        Απέναντι στον φασισμό που χτύπησε τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή

        Η σιωπή της «επιλεκτικής ευαισθησίας» για τη βία είναι συν-ενοχή!
        A.V. Guest

        Οι ένοπλοι εκφραστές του σταλινισμού δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα της δολοφονικής φράξιας «17Ν», το καλοκαίρι του 2002. Όταν ο αρχιδολοφόνος ψευτοαγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας εγκατέλειψε πολυτραυματία τον πρώην «σύντροφό» του Σάββα Ξηρό εκείνο το βράδυ στις 29 Ιούνη του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά και έπαιξε το «κρυφτό» για 2 μήνες μέχρι να «παραδοθεί» στην ΓΑΔΑ ως «ήρωας» και «τιμητής» της φασιστικής συμμορίας «17Ν»! Η εμμονή του ένοπλου σταλινισμού στη βία και στην εκδίκηση για ό,τι είναι διαφορετικό από την «απόλυτη αλήθεια» της δεν είναι φαινόμενο της μεταπολίτευσης ή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που στήνουν στον τοίχο τις κοινωνίες!

        Υπάρχει από τότε που οι πολιτοφυλακές και τα ψευτοκόκκινα φασιστικά λαϊκά δικαστήρια της ΟΠΛΑ εκτελούσαν στο Γαλάτσι στις 21 Δεκέμβρη του 1944 την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη και όσους διαφωνούσαν εκείνη την εποχή με την «καθοδήγηση» του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ ως «προδότες», «αναθεωρητές», «αντικομμουνιστές» και «συνεργάτες» των Ναζί.

        Ο Φασισμός αυτού του δολοφονικού μηχανισμού που, ενώ σε όλη την Ευρώπη «κατέβασε» και «αποχαιρέτησε» τα όπλα κάνοντας την πιο σκληρή αυτοκριτική για τον εαυτό της, εξακολουθεί εδώ με τα ντόπια απολειφάδια του να έχει «παρουσία» ακόμα στα δελτία ειδήσεων και στα πρωτόστηλα συμβιώνοντας με τα άλλα δολοφονικά χιτλερικά τάγματα εφόδου και τον ισλαμικό τζιχαντισμό που αιματοκυλά τυφλά ανθρώπινους στόχους στην Ευρώπη.

        Ο καθένας για τις δικές του εμμονές, για τη «θρησκεία» και το «αλάνθαστο δόγμα» του, που δεν ανέχεται καμία άλλη άποψη και τοποθέτηση εκτός από τον δυναμίτη, τα μαχαίρια και τις σφαίρες της ιδεοληψίας του.

        Η δολοφονική επίθεση στον «ΣΚΑΪ» και στην «Καθημερινή» είναι η βαριά άρρωστη πρακτική αυτής της «ιδεολογικής» παραφροσύνης, που δεν απαντά φυσικά στην υπάρχουσα διεθνή Κρατική-Εξουσιαστική βία που ισοπεδώνει τις κοινωνίες επιβάλλοντας μια άγρια και εξοντωτική «κανονικότητα», αλλά την τροφοδοτεί και τη διαιωνίζει!

        Η δολοφονική επίθεση στον «ΣΚΑΪ» και στην «Καθημερινή» είναι συνέχεια της Εξουσιαστικής-Φασιστικής δράσης από τον σύνδεσμο σταλινικών, μηδενιστών και ψευτοαναρχικών που άφησαν αρκετά πτώματα πίσω τους τα τελευταία χρόνια στο όνομα του «επαναστατικού» σεκταρισμού που έχει τη βία ως «μαμή της ιστορίας» και όλα τα μέσα «άγια και ευλογημένα» για να «χορέψει» ο σκοπός της Βαρβαρότητας!!!

        Το «δίκτυο» των υποστηρικτών της προβοκατόρικης – φασιστικής αυτής δράσης, του ένοπλου σταλινισμού και της κατάρας και αμαύρωσης των κινημάτων αμφισβήτησης, της αριστεράς και του αναρχισμού επιβιώνει ακόμα με τον μπαχαλισμό και τον πολιτικό χουλιγκανισμό, που έχει στρέψει τους κατοίκους των Εξαρχείων στον εναγκαλισμό με την ακροδεξιά και την έκκληση για αστυνομοκρατία και προστασία από τις «πολύμορφες» μαφίες (ποινικές και «πολιτικές») που έχουν καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό και την ιστορία μιας ιστορικής γειτονιάς στο κέντρο της Αθήνας, σύμβολο για τους κοινωνικούς αγώνες στο παρελθόν!

        Ένας βολεμένος μέσα στον μικρόκοσμό του προβοκατόρικος ψευτοαναρχισμός, που σε άλλη του «εκδοχή» έφθασε στο σημείο να «υμνεί» μέσα στην ηλιθιότητά του τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως «πρότυπο αγωνιστή και επαναστάτη» και να «υπόσχεται πως κάποια μέρα θα κάψουμε τον ΣΚΑΪ» ή που σε άλλη του «εκδοχή» «βομβαρδίζει» κατά καιρούς το σπίτι του βουλευτή Φλαμπουράρη στον λόφο του Στρέφη και μετά αυτό-γελοιοποιείται μιλώντας για «αστυνομική κατοχή» των Εξαρχείων!!!

        Είναι το απαραίτητο «ιδεολογικό» συμπλήρωμα των απογόνων των Ναζί και του Εθνικισμού, που όλοι μαζί βρίσκουν κοινά σημεία κάτω από την ίδια σημαία, τον Αγκυλωτό της Εκδίκησης και του «ξεκαθαρίσματος» με ό,τι δεν μπορεί να αντέξει η γιάφκα της αστυνομίας της σκέψης και της πληροφόρησης!

        Κοινός τόπος και σκοπός να κρεμάσουν στις πλατείες και στο Σύνταγμα «προδότες αλήτες πολιτικούς», «μικροαστούς και νοικοκυραίους», δημοσιογράφους, δικαστές, μπάτσους και «προσκυνημένους»!

        Αλλίμονο όμως στους ανθρώπους και στις κοινωνίες αν συμφωνήσουν και αποδεχθούν «σωτήρες» και «μεσάζοντες» μιας άλλης ακόμη ανάθεσης (και ίσως της πιο απάνθρωπης), που αρνείται να συμφιλιωθεί με την επιστημονική και μόνη πραγματικότητα που δεν θα ανατραπεί ποτέ έως το τέλος (τουλάχιστον) αυτού του Κόσμου, πως οι κοινωνίες αλλάζουν «πρόσωπο» και επιταχύνουν το βήμα μιας καλύτερης ζωής μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας, της διαπάλης και της σύγκρουσης τόσων απόψεων που είναι γύρω μας όσο η απεραντοσύνη του Σύμπαντος!

        Γιατί ο εκφοβισμός και η φίμωση δεν αποτελούν «βήμα» για την καλύτερη αλλαγή του Κόσμου, αλλά απειλή, διασπορά του φόβου και Τρομοκρατία!

        Γιατί ο Νόμος της Εκδίκησης και της «Ομοιομορφίας», της Βόμβας, της Τιμωρίας δεν αποτελεί «όραμα» για ένα καλύτερο Κόσμο, αλλά προθάλαμο για τις χειρότερες μαύρες σελίδες του μέλλοντος!

        Και σήμερα που οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από άλλη δομική πρόταση για επαναφορά της Κοινωνικής Δημοκρατίας και το ξημέρωμα μιας «άλλης μέρας», οι Ηλίθιοι βρίσκονται πάντα εκεί «εμπόδιο» και τροχοπέδη όπως ακριβώς κάνανε εκείνοι οι «συντρόφοι» τους ψευτοαγωνιστές τη δεκαετία του ’80, όταν στο όνομα του «αντικαπιταλιστικού αγώνα» καίγανε το «Μινιόν» και τα πολυκαταστήματα του «καπιταλισμού», στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην απόγνωση και στην ανεργία!

        Υπερασπίζομαι, παρά τις διαφωνίες μου με τις όποιες «γραμμές» των «άλλων», των «όποιων άλλων», του «ΣΚΑΪ», της «Καθημερινής», της ATHENS VOICE, του περιοδικού «Ρεσάλτο», του «Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου», του καθενός το δικαίωμα που βρίσκεται μέσα ή έξω από τα ΜΜΕ, μέσα ή έξω, μακριά ή κοντά από τη «δική μου αλήθεια», να έχει την ελευθερία να γράφει και να δηλώνει ό,τι θέλει χωρίς να κρέμεται από πάνω του η θηλιά, η εξουσία του θανάτου και του Τρόμου!

        Γιατί η μόνη αλήθεια γεννιέται από τις απόψεις που «πέφτουν στο τραπέζι» διαλόγου και αντίλογου, στους αγώνες που δεν «σημαδεύονται» από τις αντιλήψεις της φασιστικής παλάμης!

        Αν πράγματι είναι δυνατές οι απόψεις, θα «διαβρώσουν» και θα ξεπεράσουν τον παλιό Κόσμο των Παθών φυσώντας «άνεμο αλλαγής» στις βασανισμένες κοινωνίες που παραμένουν αιώνες στο κρεβάτι του Προκρούστη!!!

        Γιατί η ιστορία των ανθρώπων και της φύσης είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ και να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΟΝΙΜΑ ΜΟΝΟ πάνω στις «ρόδες» της αποδοχής της πολυμορφίας και του ορθολογισμού!

        ΜΟΝΟ η ιστορική γνώση και μνήμη, η αυτοκριτική των παθημάτων που έγιναν «μαθήματα», τα επιχειρήματα και οι αντιπαραθέσεις απόψεων θα αποτελέσουν τον «τσελεμεντέ» και οδηγό της διαδρομής των κοινωνιών έξω από τον βάλτο της παραίτησης και του ατομικισμού!

        ΜΟΝΟ η γόνιμη αντίσταση στην κατρακύλα που αναπαράγει την αιματόβρεκτη κίνηση της σαβούρας και της δυσωδίας του όποιου Φασισμού, ΜΟΝΟ η γόνιμη αντίσταση στο όποιο «μαύρο» που επιβάλλεται με τη βία από κάθε μορφής εξουσία μπορεί να φωτίσει ελπιδοφόρα και αισιόδοξα έναν άλλο Κόσμο ΕΦΙΚΤΟ για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

        Τουλάχιστον γι’ αυτούς, γιατί εμείς δεν έχουμε και τα χρόνια πλέον για να προλάβουμε τη συνάντηση και την απόλαυση εκείνου, «κάποτε», του ΕΦΙΚΤΟΥ!!!

        Αν πράγματι μας ενδιαφέρουν οι «επόμενοι» και όχι η ιδιοτέλεια και η εκτόνωση του ναρκισσισμού μας, που «ζει» και πεθαίνει «βολεμένη» στο… σήμερα!!!

        Για την Επιστροφή της Χαμένης Ανθρωπιάς και του Τέλους της Εποχής της Κτηνωδίας

        Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάιν), Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

        erozer2000@yahoo.gr

        http://nadaparanosotros.blogspot.gr, https://exadaktylos.wordpress.com

  67. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τον παιδεραστή Ιωσήφ Βατοπεδινό

    https://www.protothema.gr/greece/article/804019/arhiepiskopos-kuprou-anithiko-psema-oti-mou-zitise-lefta-i-moni-vatopediou/

    Μανώλης Καλατζής
    10/07/2018, 19:15

    Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι «απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους και συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντας τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο».

    «Κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου», συνεχίζει ο Μακαριότατος.
    Αναφέρει, περαιτέρω, πως «όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια, όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά ‘διαβολική’, μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε».

    Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο γέροντας της Μονής Βατοπαιδίου, «άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό».

    Όπως αναφέρει ο Μακαριότατος, «κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη ‘αυτές τις βρωμοδουλειές’ τις κάνουν δύο και όχι ένας’. Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο’». «Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

    Καταλήγοντας αναφέρει ότι «προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά ‘θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια’ . Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο».

  68. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ο Κύπρου, για την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και τους «θεομπαίχτες» της φιλορωσικής Μονής του.

    Ο Κύπρου, για την παιδεραστία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και τους «θεομπαίχτες» της φιλορωσικής Μονής του.

    16/07/2018
    [«ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει…»]

    «Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

    Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

    Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

    Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

    Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες».

  69. Ο/Η Παφίτης λέει:

    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2018/06/blog-post_25.html

    Κυπρος: Απαγορευτηκε Το Βιβλιο Του Γ. Εφραιμ Για Τον Γ. Ιωσηφ Βατοπαιδιου
    By Hellas-Orthodoxy •12:00:00 π.μ.


    Έκπληξη προκάλεσε σε όλους μας η απαγόρευση του βιβλίου του ηγούμενου της Ι.Μ Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Βατοπαιδινού για τον μακαριστό γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό.

    Η απαγόρευση αφορά το κεντρικό βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως η απαγόρευση ίσως είναι γενική κατά το μέλλον.

    Ο λόγος απαγόρευσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου , αφ´ενός το γεγονός ότι περιέχει ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του Γέροντος και της συνοδείας του στην Κύπρο, κατά την δεκαετία του 1970-1980 και αφετέρου, πολλά στοιχεία και θέσεις της διδασκαλίας του Γέροντος, όπως έχουν κυκλοφορήσει από επίσημα διαδικτυακά ιστολόγια, απάδουν της γνήσιας ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας.

    Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός» του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ από τα βιβλιοπωλεία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και για το γεγονός ότι αυτή η απαγόρευση προκαλεί τον σκανδαλισμό των πιστών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, έκανε αποκλειστικά στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr την ακόλουθη δήλωση:

    «Αν σιωπήσαμε μέχρι τώρα το κάναμε διότι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλουμε να σκανδαλίσουμε τους πιστούς μας. Αν προκληθούμε περισσότερο όμως, θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε και δεν θα είμαστε υπόλογοι εμείς για τον σκανδαλισμό, αλλά εκείνοι που μας προκαλούν. Σιωπήσαμε για 30 ολόκληρα χρόνια. Ας μην προκαλούν».

    Σημειωτέον πως το βιβλίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος, μεταξύ άλλων, στον πρόλογό του γράφει:
    «Προτρεπόμεθα όθεν πατρικώς όπως άπαντες οι αναγνώσται του ανά χείρας βιβλίου,λαϊκοί,κληρικοί τε και μοναχοί, παραδειγματισθώσιν εκ του βίου και του εκκλησιαστικού ήθους του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ και εκ του υγιούς εκκλησιολογικού φρονήματος αυτού..».

    http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2018/06/ky.html

    FRIDAY, JUNE 22, 2018
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΖΗΤΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ KYΠΡΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ;

    Του Παναγιώτη Τελεβάντου
    =====

    Γιατί οι γόνοι του πλανεμένου π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ζητούν επίμονα το βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου να διαθέτει το βιβλίο του π. Εφραίμ Βατοπαιδινού για τον π. Ιωσήφ;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ
    __________

    Μήπως για να καλυφθούν τα έξοδα της έκδοσης;

    Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να το ισχυριστούμε.

    Η Μονή Βατοπαιδίου έχει πολλαπλάσια περιουσία από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Γι’ αυτό δεν έχει ανάγκη οικονομικής βοήθειας από κανένα.

    Μήπως για να βεβαιωθούν ότι, αν διαθέτει το βιβλίο το βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής, θα έχει ευρεία απήχηση και θα φτάσει στα χέρια πολλών αναγνωστών;

    Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, επειδή αν το βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής διαθέτει το βιβλίο του π. Εφραίμ, πολλοί ιερείς -ιδιαίτερα όσοι συνδέονται πνευματικά με τον Πανιερώτατο Λεμεσού και τον π. Εφραίμ- θα ενθαρρυνθούν να το διαθέσουν και στις δικές τους ενορίες.

    Και αυτό, όμως, δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα, επειδή μπορούν να διακινήσουν το βιβλίο μέσω άλλων βιβλιοπωλείων, με το διαδίχτυο, με ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους κτλ..

    Επομένως ούτε και αυτή η σκοπιμότητα είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο απαιτούν, με τόση θρασύτητα, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να το διαθέτει στο βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής

    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
    ________

    Ο ουσιαστικός λόγος, που εγείρουν -και μάλιστα με τόση προπέτεια- αυτό το αίτημα, είναι επειδή αποσκοπούν σε κάτι πολύ ανέντιμο και ραδιούργο.

    Αν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάνει ποτέ το μοιραίο λάθος να συγκατανεύσει το βιβλίο του π. Εφραίμ να διατίθεται στο βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής, σημαίνει τούτο το απλούστατο: Ότι ο Μακαριώτατος ζητά έμμεσα συγγνώμη από τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, επειδή, ως Μητροπολίτης Πάφου, τον έδιωξε από την Ιερά Μονή Μίνθης, μετά τα αίσχη που διέπραξε.

    Ούτε τα χρήματα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου τους ενδιαφέρουν, ούτε έχουν ουσιαστική ανάγκη τον Μακαριώτατο για να διαδώσουν το βιβλίο του π. Εφραίμ. Ο Πανιερώτατος Λεμεσού και ο π. Εφραίμ έχουν τεράστιο δίχτυο οπαδών, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, και μπορούν να διαδώσουν υπόγεια και ανοιχτά το βιβλίο για τον πλανεμένο μοναχό.

    Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αποσπάσουν έμμεση απολογία του Αρχιεπισκόπου προς τον πλανεμένο τους Γέροντα, για να μπορούν στο μέλλον να γράψουν ότι ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος στο τέλος αναγνώρισε το λάθος του.!!!

    ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΩΝ ΤΟΥ
    _______

    Αυτή την πρακτική χρησιμοποιούν, με μαεστρία, σε πολλές περιπτώσεις, από την εποχή που ζούσε ο π. Ιωσήφ.

    Όλοι οι πνευματικοί του αδελφοί στο Άγιον Όρος γνώριζαν τα κατορθώματά του σε γυναικείες Μονές στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, όταν ο τότε Μητροπολίτης Πάφου (πριν μάθει το ποιόν του) ήθελε να χειροτονήσει τον πλανεμένο μοναχό ιερέα, απείλησαν ότι θα πάνε στην Κύπρο για να φωνάξουν ανάξιος.

    Μετά από αυτό, ο τότε Πάφου και σημερινός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ακύρωσε την χειροτονία τη παροτρύνσει του π. Ιωσήφ, επειδή αντελήφθη ότι υπάρχει ανυπέρβλητο πρόσκομμα.

    ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ
    ________

    Δέστε τώρα με ποιά κακοήθεια χρησιμοποίησαν τον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη για να καλύψουν τις πομπές του π. Ιωσήφ.

    Όταν κατέλαβαν το Βατοπαίδι διέδωσαν ότι αυτό έγινε με την αρωγή του Ιωσήφ του Ησυχαστή. Ο π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, μάλιστα, διέδιδε ότι είδε όραμα τον Ιωσήφ τον Ησυχαστή στον Θρόνο της Μονής Βατοπαιδίου!!!

    Παρόλον ότι ο πλανεμένος μοναχός γνώριζε σε τι ανυποληψία τον είχε ο π. Εφραίμ Κατουνακιώτης, του απηύθυνε πρόσκληση να μεταβεί στο Βατοπαίδι για 3 λόγους:

    1.) Για να ευλογήσει την νέα αδελφότητα της Μονής,

    2.) Για να στηρίξει την νέα αδελφότητα και να του δώσει κάποια κάλυψη, επειδή ορισμένοι ήταν σκανδαλισμένοι εξαιτίας των διαδόσεων σε βάρος του, και

    3.) Σαν χρέος προς τον Ιωσήφ τον Ησυχαστή, επειδή ακόμη μια Αγιορείτικη Μονή -και δη η Μεγίστη της Βατοπαιδίου- κατελήφθη από πνευματικό γόνο του Ιωσήφ του Ησυχαστή.

    Ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης πείστηκε να επισκεφθεί την Μονή και οι Βατοπαιδινοί τον έβαλαν να φωτογραφηθεί με τον π. Ιωσήφ.

    Αυτό ήταν! Με αυτήν την φωτογραφία παρουσιάζουν τον π. Εφραίμ τον Κατουνακιώτη ως σύμφωνο με τον πλανεμένο μοναχό.!!!

    Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά ευτυχώς για την Εκκλησία, αυτό τελικά δεν τους βγήκε, επειδή ο π. Εφραίμ Κατουνακιώτης μιλούσε -ακόμη και σε Ηγουμένους του Αγίου Όρους- εναντίον του θεομπαίκτη μοναχού.

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
    _________

    Το ίδιο θα πάθει και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αν τυχόν τον εγκαταλείψει η φρόνηση και αφήσει τους γόνους του π. Ιωσήφ να τον χρησιμοποιήσουν για την διάδοση του βιβλίου του π. Εφραίμ.

    • Ο/Η Σ.Ν. λέει:

      Ο Ιωσήφ Βατοπεδινός και τα σκάνδαλά του σε γυναικεία μοναστήρια

      Ηγούμενος Δοχειαρίου Γρηγόριος και αρχιμανδρίτης Νικόδημος Μπιλάλης τον ξεσκεπάζουν

      http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2018/11/blog-post_17.html
      ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

      Ε΄

      Τοῦ Οσ. Μοναχοῦ Ἱλαρίωνος Σταυροβουνιώτου

      ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ» Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ

      Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου, ὁ κυρὸς Ἀρχιμανδρίτης Γρηγόριος, σὲ ἄρθρο του ἀναφέρει τὴν ἑξῆς ἐκπληκτικὴν καὶ βαρυσήμαντη μαρτυρία κατὰ τοῦ Γέροντος Ἰωσὴφ τοῦ Βατοπαιδινοῦ:
      «Ἔπειτα γιὰ τὸν Ἰωσὴφ ποὺ τράνεψε στὴν θεολογία, ἔχουμε μαρτυρία ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Νικόδημο Μπιλάλη, ποὺ ὑπῆρξε πνευματικό του παιδί, πὼς ὅταν ἠθέλησε νὰ γίνη ἱερεὺς καὶ νὰ ἡγουμενεύση στὴν Μονὴ Κουτλουμουσίου, ὁ εἰλικρινὴς καὶ αὐθόρμητος π.Νικόδημος τοῦ εἶπε:

      – Ἂν προχωρήσης στὴν ἱερωσύνη, θὰ σὲ ξετινάξω. Ξέρεις πολὺ καλὰ ὅτι εἶσαι αἰσθησιακὸς ἄνθρωπος καὶ δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται βάσει τῶν ἱερῶν Κανόνων νὰ ἱερουργήσης. Αὐτὸ τὸ ἔδειξες διακονώντας τὴν γυναικεία Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας. Ἀλλὰ καὶ πολλὰ ἄλλα ἀκούστηκαν κατὰ τὴν διακονία σου στὴν Κύπρο. Ἀπορριπτέος εἶσαι τῆς ἱερωσύνης. Ἂν προχωρήσης, θὰ ξεφωνήσω.» (Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Γρηγορίου, ἄρθρον: «ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ», Ἐφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», 25/5/2018, ἀριθμὸς φύλου 2213, σελ. 1 καὶ 7 ).

      Ἐξάπαντος γιὰ τὴν Γυναικεία Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας τὸ ἐν λόγῳ βιβλίο, λαλίστατο περὶ τοῦ βίου καὶ τῆς πολιτείας τοῦ γ. Ἰωσήφ Β., δὲν μᾶς λέει τίποτε. Μᾶς ἀποκρύπτουν ὅ,τι ἔγινε. Γιατὶ ἆρά γε οἱ Βατοπαιδινοὶ πατέρες μᾶς ἀποκρύπτουν αὐτὸ τὸ ἄγνωστο κεφάλαιο τὸ ὁποῖο καταγγέλλεται δυναμικῶς ὑπὸ τοῦ ἀείμνηστου Γέροντος (καὶ φίλου τοῦ Ἁγίου Γέροντος Παϊσίου) π. Νικοδήμου Μπιλάλη;

      22 COMMENTS:

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ November 9, 2018 at 1:52 AM
      ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

      Ο όσιος Γέρων Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, έχει δίκαιον στα εν λόγω λεχθέντα του, εντός του πλαισίου του μυστηρίου του Ησυχασμού. Ο γ. Ιωσήφ έκανε την παρακοή του απο τις μοναστικές υποσχέσεις του και πλήρωσε το τίμημα. Κατά τον γ. Εφραίμ ήτο ένας Ιούδας Ισκαριώτης, επειδή εγκατέλειψε αδικαιολόγητα τον Μονή μετανοίας του, και οι πνευματικοί νόμοι πήραν της ρεβάνς τους.

      Τα σκάνδαλα δεν δημιουργήθησαν μαγικά και απο μόνα τους, σχεδόν 60 χρόνια, οι νεοΒατοπεδινοί δημιουργούν σωρηδόν σκάνδαλα εντός του κόλπου της Εκκλησίας.

      Που συνέβησαν σκάνδαλα με τον γ. Ιωσήφ;

      1. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι στις Οινούσσες.
      2. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Βάθειας.
      3. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην Κύπρο.
      4. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι της Μίνθης στην Πάφο.
      5. Σκάνδαλο στο Κουτλουμούσι του Αγίου Όρους.

      Θέλετε και άλλα;

      Και σκεφθείτε ότι δεν προεκταθήκαμε στα σωρηδόν άλλα σκάνδαλα που δημιούργησαν ο Εφραίμ και ο Λεμεσού.

      Οι αληθείς μαρτυρίες του μακαριστού όσιου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντος κυρού Γρηγορίου και του μακαριστού Μοναχού Νικόδημου Μπιλάλη είναι σοβαρές και βαρύνουσες, και το χριστεπώνυμο πλήρωμα ας τολμήσει να τις συμπροβληματίσει.

  70. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

    22 Αυγούστου 2020

    Συνεχίζονται οι επισκέψεις του προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου και του κλιμακίου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» στο Άγιο Όρος η οποία ξεκίνησε από τις Καρυές και συνεχίζεται με την επίσκεψη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου.

    Επόμενοι προορισμοί για αύριο να είναι Ιερά Μονή Χιλανδαρίου και Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

    Τον κ. Βελόπουλο και το κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης υποδέχτηκε ο Ηγούμενος Εφραίμ όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

  71. Ο/Η Κύπριος από Limassol λέει:

    http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2018/11/blog-post_17.html

    THURSDAY, NOVEMBER 8, 2018
    ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Ε΄

    Ε΄

    Τοῦ Οσ. Μοναχοῦ Ἱλαρίωνος Σταυροβουνιώτου
    =====

    Στὴν σελίδα 350 τοῦ βιβλίου «Γέρων Ἰωσὴφ Βατοπαιδινός» διαβάζουμε γραφέντα καὶ λεχθέντα τοῦ ὁσίου Γέροντος Ἐφραίμ τοῦ Κατουνιακιώτου:

    «Ὁ Γέροντας εἶναι Χριστὸς ἐπὶ γῆς. Ὅποιος βιάζει τὸν Γέροντα καὶ κάνει ἀνυπακοὴ εἶναι γιὰ ἐμένα δεύτερος Ἰούδας. Τί θέλεις, Γέροντα; Αὐτό; Νἆναι εὐλογημένο. Πῶς θὰ κάνουμε, Γέροντα; Ὅπως θέλεις· ἦλθα γιὰ ὑπακοή, νὰ κάνω ὅ,τι λέει ὁ Γέροντας».

    Δηλαδή, ἀδελφοὶ καὶ πατέρες, μοῦ λέει ὁ λογισμός, ὅτι ἴσως γι’ αὐτὸ τὸν λόγο ὁ γ. Ἰωσήφ ὅπου πῆγε (στὰ διάφορα μοναστήρια) βρῆκε τόσους πειρασμούς καὶ δημιουργήθηκαν τόσα σκάνδαλα.

    ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ» Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ

    Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου, ὁ κυρὸς Ἀρχιμανδρίτης Γρηγόριος, σὲ ἄρθρο του ἀναφέρει τὴν ἑξῆς ἐκπληκτικὴν καὶ βαρυσήμαντη μαρτυρία κατὰ τοῦ Γέροντος Ἰωσὴφ τοῦ Βατοπαιδινοῦ:


    «Ἔπειτα γιὰ τὸν Ἰωσὴφ ποὺ τράνεψε στὴν θεολογία, ἔχουμε μαρτυρία ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Νικόδημο Μπιλάλη, ποὺ ὑπῆρξε πνευματικό του παιδί, πὼς ὅταν ἠθέλησε νὰ γίνη ἱερεὺς καὶ νὰ ἡγουμενεύση στὴν Μονὴ Κουτλουμουσίου, ὁ εἰλικρινὴς καὶ αὐθόρμητος π.Νικόδημος τοῦ εἶπε:

    – Ἂν προχωρήσης στὴν ἱερωσύνη, θὰ σὲ ξετινάξω. Ξέρεις πολὺ καλὰ ὅτι εἶσαι αἰσθησιακὸς ἄνθρωπος καὶ δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται βάσει τῶν ἱερῶν Κανόνων νὰ ἱερουργήσης. Αὐτὸ τὸ ἔδειξες διακονώντας τὴν γυναικεία Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας. Ἀλλὰ καὶ πολλὰ ἄλλα ἀκούστηκαν κατὰ τὴν διακονία σου στὴν Κύπρο. Ἀπορριπτέος εἶσαι τῆς ἱερωσύνης. Ἂν προχωρήσης, θὰ ξεφωνήσω.» (Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Γρηγορίου, ἄρθρον: «ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ», Ἐφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», 25/5/2018, ἀριθμὸς φύλου 2213, σελ. 1 καὶ 7 ).

    Ἐξάπαντος γιὰ τὴν Γυναικεία Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας τὸ ἐν λόγῳ βιβλίο, λαλίστατο περὶ τοῦ βίου καὶ τῆς πολιτείας τοῦ γ. Ἰωσήφ Β., δὲν μᾶς λέει τίποτε. Μᾶς ἀποκρύπτουν ὅ,τι ἔγινε. Γιατὶ ἆρά γε οἱ Βατοπαιδινοὶ πατέρες μᾶς ἀποκρύπτουν αὐτὸ τὸ ἄγνωστο κεφάλαιο τὸ ὁποῖο καταγγέλλεται δυναμικῶς ὑπὸ τοῦ ἀείμνηστου Γέροντος (καὶ φίλου τοῦ Ἁγίου Γέροντος Παϊσίου) π. Νικοδήμου Μπιλάλη;

    (Συνεχίζεται)

    22 COMMENTS:
    ………………….

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣNovember 9, 2018 at 1:52 AM
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

    ………………………………

    Ο όσιος Γέρων Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, έχει δίκαιον στα εν λόγω λεχθέντα του, εντός του πλαισίου του μυστηρίου του Ησυχασμού. Ο γ. Ιωσήφ έκανε την παρακοή του απο τις μοναστικές υποσχέσεις του και πλήρωσε το τίμημα. Κατά τον γ. Εφραίμ ήτο ένας Ιούδας Ισκαριώτης, επειδή εγκατέλειψε αδικαιολόγητα τον Μονή μετανοίας του, και οι πνευματικοί νόμοι πήραν της ρεβάνς τους.

    Τα σκάνδαλα δεν δημιουργήθησαν μαγικά και απο μόνα τους, σχεδόν 60 χρόνια, οι νεοΒατοπεδινοί δημιουργούν σωρηδόν σκάνδαλα εντός του κόλπου της Εκκλησίας.

    Που συνέβησαν σκάνδαλα με τον γ. Ιωσήφ;

    1. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι στις Οινούσσες.
    2. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Βάθειας.
    3. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην Κύπρο.
    4. Σκάνδαλο στο γυναικείο Μοναστήρι της Μίνθης στην Πάφο.
    5. Σκάνδαλο στο Κουτλουμούσι του Αγίου Όρους.

    Θέλετε και άλλα;

    Και σκεφθείτε ότι δεν προεκταθήκαμε στα σωρηδόν άλλα σκάνδαλα που δημιούργησαν ο Εφραίμ και ο Λεμεσού.

    Οι αληθείς μαρτυρίες του μακαριστού όσιου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντος κυρού Γρηγορίου και του μακαριστού Μοναχού Νικόδημου Μπιλάλη είναι σοβαρές και βαρύνουσες, και το χριστεπώνυμο πλήρωμα ας τολμήσει να τις συμπροβληματίσει.

    Η εν λόγω Σταυροβουνιώτικη βιβλιοκρισία του Μοναχού Ιλαρίωνος είναι ως απο Θεού σταγονίδια δρόσου εν μέσω βαλτοπεδινού καύσωνος, τα οποία σταγονίδια αληθείας σβήνουν ωκεανούς Βατοπαιδινών ψευδολογιών και συκοφαντίων.

  72. Ο/Η Κύπριος από Limassol λέει:

    Για να μάθετε και σεις οι Ελλαδίτες για τον Ιωσήφ Βατοπεδινό και τα σκάνδαλά του

    http://apologitikaa.blogspot.com/2018/11/blog-post_11.html

    ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

    Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018
    ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ, ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

    ……………………………………………..

    ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ» Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ

    Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου, ὁ κυρὸς Ἀρχιμανδρίτης Γρηγόριος, σὲ ἄρθρο του ἀναφέρει τὴν ἑξῆς ἐκπληκτικὴν καὶ βαρυσήμαντη μαρτυρία κατὰ τοῦ Γέροντος Ἰωσὴφ τοῦ Βατοπαιδινοῦ:

    «Ἔπειτα γιὰ τὸν Ἰωσὴφ ποὺ τράνεψε στὴν θεολογία, ἔχουμε μαρτυρία ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Νικόδημο Μπιλάλη, ποὺ ὑπῆρξε πνευματικό του παιδί, πὼς ὅταν ἠθέλησε νὰ γίνη ἱερεὺς καὶ νὰ ἡγουμενεύση στὴν Μονὴ Κουτλουμουσίου, ὁ εἰλικρινὴς καὶ αὐθόρμητος π.Νικόδημος τοῦ εἶπε:
    – Ἂν προχωρήσης στὴν ἱερωσύνη, θὰ σὲ ξετινάξω. Ξέρεις πολὺ καλὰ ὅτι εἶσαι αἰσθησιακὸς ἄνθρωπος καὶ δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται βάσει τῶν ἱερῶν Κανόνων νὰ ἱερουργήσης. Αὐτὸ τὸ ἔδειξες διακονώντας τὴν γυναικεία Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας. Ἀλλὰ καὶ πολλὰ ἄλλα ἀκούστηκαν κατὰ τὴν διακονία σου στὴν Κύπρο. Ἀπορριπτέος εἶσαι τῆς ἱερωσύνης. Ἂν προχωρήσης, θὰ ξεφωνήσω.» ( Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Γρηγορίου, ἄρθρον: «ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ», Ἐφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», 25/5/2018, ἀριθμὸς φύλου 2213, σελ. 1 καὶ 7 ).

    Ἐξάπαντος γιὰ τὴν Γυναικεία Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας τὸ ἐν λόγῳ βιβλίο, λαλίστατο περὶ τοῦ βίου καὶ τῆς πολιτείας τοῦ γ. Ἰωσήφ Β., δὲν μᾶς λέει τίποτε. Μᾶς ἀποκρύπτουν ὅ,τι ἔγινε. Γιατὶ ἆρά γε οἱ Βατοπαιδινοὶ πατέρες μᾶς ἀποκρύπτουν αὐτὸ τὸ ἄγνωστο κεφάλαιο τὸ ὁποῖο καταγγέλλεται δυναμικῶς ὑπὸ τοῦ ἀείμνηστου Γέροντος (καὶ φίλου τοῦ Ἁγίου Γέροντος Παϊσίου) π. Νικοδήμου Μπιλάλη;

    Ὡστόσο νὰ προσθέσω, ὅτι ὅταν ἔγινε ἡγούμενος στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κουτλουμουσίου ὁ ἀρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, τὸν Μάρτιο τοῦ 1983, ξέσπασε ἕνα μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο, καὶ ἡ συνοδία τῶν Μοναχῶν χωρίστηκε στὰ δύο. Ὁ Ἡγούμενος Χριστόδουλος τότε συμβούλευε τὰ καλογέρια του νὰ προσέξουν μὴ τυχὸν τοὺς παρασύρει καὶ τοὺς καταστρέψει ὁ γ. Ἰωσήφ μὲ τὴν νέο-Βατοπαιδινή συνοδία του (μαρτυρία πρώην δόκιμου Μοναχοῦ τῆς Ἱ.Μ. Κουτλουμουσίου). Στὸ ὑπὸ κρίσιν βιβλίον γίνεται κάποια σημαντικὴ ἀναφορὰ στὸ προηγούμενο ἀναντίλεκτο καὶ μεῖζον γεγονὸς τῆς παράδοξης διασπάσεώς τους, καταγράφεται ὅμως ἀπὸ μιὰν ὡραιοποιημένη ὀπτικὴ καὶ μιὰν ἐξιδανικευμένη προσέγγιση τοῦ συγγραφέως καὶ ὑποτακτικοῦ μαθητοῦ τοῦ Γέροντα Ἰωσήφ.

    Γράφει ἐπ’ αὐτοῦ, στὴν σελίδα 309, ὁ συγγραφέας του καὶ Ἡγούμενος τῆς Ἱ. Μονῆς Βατοπαιδίου Ἐφραίμ:

    «Λίγο ἀργότερα ἄρχισαν νὰ σπείρονται ζιζάνια στὴν ἀδελφότητα ἀπὸ ἀσθενέστερους ἀδελφοὺς καὶ ὁ Γέροντας ἀγαπώντας πάντα τὴν εἰρήνη καὶ τὴν ἡσυχία ἀποφάσισε νὰ φύγει ἀπὸ τὴν Μονὴ … (τὴν ἱερὰ Μονὴ Κουτλουμουσίου)».

    Στὴν σελίδα 194 τοῦ ἴδιου βιβλίου, διαβάζουμε: «Ἔτσι ἄρχισε νὰ ἐπισκέπτεται τὴν Ἱερὰ Μονὴ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου στὶς Οἰνοῦσσες, προκειμένου νὰ καταρτιστοῦν πνευματικὰ καὶ ἡ Ἡγουμένη καὶ οἱ Μοναχές, ἐφ΄ ὅσον ἡ Μονὴ ἦταν νέα καὶ δὲν ὑπῆρχε ἐκεῖ προηγούμενη μοναστικὴ παράδοση…» καὶ ἐπίσης στὴν σελίδα 196 ἀναφέρεται «μέσα στὸ Μοναστήρι ἔμαθε πολλὰ στὶς ἀδελφές, γιατὶ ἦταν νέες καὶ ἄπειρες. Σὲ ὅλα τὰ διακονήματα εἶχε τὴν ἐπίβλεψη… » κ.ο.κ.

    Δὲν ἔχουμε ἀρκετὲς πληροφορίες ἢ ἄλλα σημαντικὰ στοιχεῖα γιὰ τὸ τί ἀκριβῶς συνέβη σ’ αὐτὸ τὸ γυναικεῖο Κοινόβιο, ἀπ’ τὸ ὁποῖον μάλιστα ὁ γ. Ἰωσήφ ἐκδιώχθηκε κακὴν κακῶς ἀπὸ τὴν ἀείμνηστη Ἡγουμένη Κατίγκω Πατέρα (πνευματικὸ τέκνο τῶν ἑπόμενων κληρικῶν: τοῦ ὁσίου Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου καὶ τοῦ Δογματολόγου π. Ἰωάννη Ῥωμανίδη), ἀλλὰ ἂς παραθέσουμε πάλιν τί ἀκριβῆ στοιχεῖα προσκομίζει καὶ σημειώνει ἐπ΄ αὐτοῦ τοῦ ζητήματος ὁ ἴδιος ὁ βιογράφος τοῦ γ. Ἰωσήφ:

    «Εἶχε [ὁ γ. Ἰωσήφ] ἐπίσης διάφορους πειρασμοὺς ἐκεῖ ἀπὸ τοὺς γονεῖς κάποιων μοναζουσῶν ποὺ τὸν ὁδήγησαν στὸ δικαστήριο γιὰ προσηλυτισμό. Φυσικά, μετὰ ἀπὸ τὴν σχετικὴ ταλαιπωρία ἀθωώθηκε».

    Ἀκολουθεῖ μιὰ ἄγνωστη σὲ πολλοὺς ἱστορία: Στὴν Κύπρο ὁ γ. Ἰωσήφ ξεκίνησε νὰ ἱδρύσει Γυναικεῖο Κοινόβιο στὴν Ἁγίαν Θέκλα στὴν Μοσφιλωτή. Στὴν σελίδα 259 τῆς ἀμφιλεγόμενης βιογραφίας τοῦ γ. Ἰωσήφ, γράφονται τὰ ἀμέσως ἑπόμενα:

    «Ἔτσι ἡ Χριστοφόρα [Μοναχή ἐξ Ἑλλάδος, πνευματικὸ τέκνο τοῦ γ. Ιωσήφ, τὴν ὁποίαν ἔφερε ὁ ἴδιος μὲ τὸν Λεμεσοῦ – τότε ἦτο Δόκιμος Μοναχός – γιὰ νὰ τὴν χρίσουν Γερόντισσα καὶ Ἡγουμένη] βρέθηκε στοὺς δρόμους· βρισκομένη ἡ Χριστοφόρα ἐκτὸς Μονῆς, ὁ Γέροντας [Ἰωσήφ] κάτω εἶχε μιὰ ὁμάδα μὲ νεάνιδες καὶ λέει: “Ἐντάξει, ἂς ἔρθει ἡ Χριστοφόρα κάτω”. Παρ΄ὅλο ποὺ γνώριζε καὶ μοῦ ἔλεγε: “Παιδί μου, πειρασμοὺς θὰ ἔχουμε μὲ αὐτήν”. Ἔρχεται καὶ πάει στὴν Ἁγία Θέκλα τὸν πρῶτο καιρό. Καὶ ὁ Γέροντας ἀνακαλύπτει στὴν Πάφο ἕνα Μοναστήρι τῶν “Ἁγίων Ἁναργύρων” (στὴν Μίνθη), τὸ ὁποῖο ὁ Μητροπολίτης Πάφου κ. Χρυσόστομος (νῦν Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ὁ Β΄) συγκατατίθεται νὰ τοῦ τὸ δώσει γιὰ νὰ τὸ κάνει Γυναικεῖο Μοναστήρι. Καὶ πιάνει τὴν Γερόντισσα Χριστοφόρα καὶ δύο κοπέλλες, ποὺ ἦταν ἤδη ἕτοιμες τότε καὶ τὶς παίρνει ἐκεῖ», στὴν Μίνθη τῆς Πάφου.

    Σημειῶστε, παρακαλῶ πολύ, μία ἀκόμη σημαντικὴ μᾶλλον λεπτομέρεια, τὴν ὁποίαν ἀρκετοὶ ἀγνοοῦσι: στὸ ἐν λόγῳ βιβλίο, στὸ αὐτὸ ζήτημα, δὲν ἀναφέρονται καὶ πάλιν ἐκεῖνοι οἱ σημαντικοὶ λόγοι ποὺ ἐγκατέλειψαν οἱ Μοναχὲς καὶ ἡ Γερόντισσά τους τὸ Μοναστήρι τῆς Ἁγίας Θέκλας.

    Ὅπως γνωρίζουμε, μετὰ ποὺ οἱ «ζηλωτές» Μοναχοὶ τῆς «Παναγίας Γαλακτοτροφούσης» βρῆκαν ἐκεῖνον τὸν φοβερὸ καὶ θανατηφόρο πειρασμὸ ἀπὸ τοὺς Τουρκοκυπρίους, ὅπως ἀκριβῶς σᾶς προαναφέραμε πιὸ πάνω, ἔφυγαν τελικῶς ἀπ’ τὸ Μοναστήρι τους μετὰ τὶς δολοφονικές σφαγές, καὶ ὁ τότε Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου ὁ Μακάριος Γ΄ τοὺς ἔδωσε τὸ Μοναστήρι τῆς Ἁγίας Θέκλας γιὰ νὰ στεγασθοῦν ἐκεῖ. Ὅταν ὅμως τὸ 1974 οἱ Τουρκοκύπριοι ἔφυγαν καὶ ἐπῆγαν στὰ κατεχόμενα τότε οἱ ἐν λόγῳ «ζηλωτὲς» μοναχοὶ ἐπῆγαν ξανὰ στὸ μοναστήρι τῆς Γαλακτοτροφούσης καὶ ἔτσι ἡ Ἁγία Θέκλα ἔμεινε καὶ πάλιν ἀκατοίκητη.

    Ἔτσι ὁ γ. Ἰωσήφ βρῆκε ἄδειο τὸ μοναστήρι τῆς Ἁγίας Θέκλας καὶ πῆρε ἐκεῖ τὶς πρῶτες μοναχὲς καὶ μαθήτριές του. Ἑτεροχρονισμένα ἦρθε καὶ ἡ σημερινὴ νέα γυναικεία ἀδελφότητα Μοναζουσῶν καὶ ἀνέλαβαν τὸ ἱερὸ Κοινόβιο μὲ πρώτην Ἡγουμένην τὴν Κωνσταντία.

    Τὸ ἐρώτημα ποὺ πρέπει μᾶλλον νὰ προβληματίσει πολλοὺς ἀναγνῶστες μας, εἶναι: Γιατί ἆρά γε ἡ ἀδελφότητα ποὺ ἔβαλεν ἐξ ἀρχῆς ὁ γ. Ἰωσήφ ἐγκατέλειψαν ἄρδην (μαζὶ μὲ τὴν Γερόντισσα καὶ Ἡγουμένη Χριστοφόρα) τὴν ἱερὰ Μονὴν τῆς Ἁγίας Θέκλας; Ἆρά γε τί νὰ συνέβη ἐκεῖ;

    Νὰ σᾶς πληροφορήσουμε, λοιπὸν!

    Τὸ ἐν λόγῳ παράδοξο ποὺ προκύπτει -καθόλου αὐθαίρετα- εἶναι ὅτι καὶ στὴν Ἁγία Θέκλα ἀκούστηκε (ὑπάρχουν μάρτυρες καὶ μαρτυρίες τῶν κατοίκων τῆς περιοχῆς) ὅτι συνέβησαν διάφορα σεξουαλικά σκάνδαλα τῆς ἴδιας φύσεως μὲ ἐκεῖνα ποὺ ἀκούστηκαν ἀργότερα στὴν Μίνθη τῆς Πάφου, καὶ γι’ αὐτὸν τὸν σημαντικὸ λόγο φαίνεται νὰ ἐγκατέλειψαν τὴν μονὴν τῆς Ἁγίας Θέκλας. Τουλάχιστον αὐτὰ μαρτυροῦνται ἀπὸ τοὺς κατοίκους τῆς Μοσφιλωτῆς, χωρίου παραπλησίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Ἀγίας Θέκλας στοὺς πρόποδες τῆς Ἱ.Μ.Σ.. Αὐτὰ τὰ ἴδια πράγματα τὰ μαρτυρεῖ καὶ ὁ πρώην Κοινοτάρχης τῆς Μοσφιλωτῆς.

    Ἐπιπροσθέτως, μετὰ τὴν σκανδαλώδη καὶ κατὰ πολλοὺς ἄγνωστη φυγήν τους ἀπ’ τὸ Κοινόβιο τῆς ἁγίας Θέκλας, περὶ τῆς ἱδρύσεως τοῦ γυναικείου μοναστηρίου τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων τῆς Μίνθης-Πάφου, ἐντοπίζουμε τώρα στὴν σελίδα 280 τὰ ἑξῆς παρόμοια και σημαντικὰ δρώμενα, τὰ ὁποῖα καταγράφει ὁ συγγραφέας καὶ ἡγούμενος Ἐφραίμ:

    «Ἡ Ἡγουμένη (Χριστοφόρα) δὲν ζήτησε συγγνώμη γιὰ τὶς παρακοές της, ἀντίθετα διέβαλε καὶ συκοφαντοῦσε τὸν Γέροντα γιὰ δῆθεν ἠθικὲς παρεκτροπές … Ὁ παπα-Μιχαὴλ (μακαριστὸς κληρικὸς τῆς Ἱερᾶς Μητροπολέως Κιτίου) μολονότι εἶχε πάρει πληροφορία… πείστηκε κατ΄ἀρχὰς στὴν συκοφαντία ποὺ διέδωσε ψευδῶς καὶ τεχνηέντως ἡ Γερόντισσα Χριστοφόρα, ὅτι δῆθεν ὁ Γέροντας ἐνοχλεῖ σαρκικὰ τὶς Μοναχές, καὶ εἰδικὰ τὴν κόρη του… (ἡ ὁποία ἦτο δόκιμη Μοναχὴ καὶ ὑποτακτικὴ τοῦ γ. Ἰωσήφ στὴν Μίνθη).

    Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὁ Β΄, ἀπαντώντας σὲ ὑβριστικὸ δημοσίευμα τοῦ κ. Γιάννη Παπανικολάου στὴν Βατοπαιδινὴ ἱστοσελίδα «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», τὸ ὁποῖο μάλιστα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στὶς πέντε (5) Ἰουλίου τοῦ 2018, ἀποκαλύπτει εὐθέως, ἀπὸ τὴν ἐπίσημη Ἱστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, καὶ μεταξὺ ἄλλων καταθέτει τὰ ἑξῆς σημαντικὰ στοιχεῖα γιὰ τὴν προηγούμενη περίπτωσιν ποὺ προαναφέραμε, γιὰ τὰ σχετικὰ καὶ σκανδαλώδη γεγονότα τῆς Μίνθης:

    «Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.
    Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.
    Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξει «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.
    Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.
    Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες.» (ΠΗΓΗ: Ἱστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὁ Β΄, Δηλώσεις: Απάντηση στο «Βήμα Ορθοδοξίας», http://churchofcyprus.org.cy/44328 ).

  73. Παράθεμα: Το σκάνδαλο που λέγεται Εκκλησία της Κύπρου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  74. Παράθεμα: Ελλαδιστάν: Ανακομιδή φρικαλέων λειψάνων Ιωσήφ Βατοπεδινού του Μυροβλήτου] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  75. Παράθεμα: Αγιοποίηση Αγιορείτη μάντη που κατηγορήθηκε για παιδεραστία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.